Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Πρακτικό 10/2009 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Πρακτικό 10/2009 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου"

Transcript

1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ Περίληψη Τροποποίηση - συμπλήρωση κανονισμού καθαριότητας Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Πρακτικό 10/2009 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Σήμερα την 30 η του μηνός Οκτωβρίου έτους 2009, ημέρα Παρασκευή και ώρα 6:00 μ.μ το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε σε δημόσια συνεδρίαση στην αίθουσα του Δήμου, στην Μελιβοία, ύστερα από την 26/10/2009 πρόσκληση του Προέδρου του Δ.Σ., Δήμου Μελιβοίας κ. Μπάτσικα Βασίλειο, προς τα μέλη του συμβουλίου, που επιδόθηκε σε κάθε σύμβουλο χωριστά, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν.3463/06, (Δ.Κ.Κ.) για την συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης. ΘΕΜΑ 8 ο.- Τροποποίηση - συμπλήρωση κανονισμού καθαριότητας Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μπάτσικας Βασίλειος, διαπίστωσε ότι σε σύνολο δέκα τριών ( 13 ) Δημοτικών Συμβούλων ήταν: ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ 1.- Αγγελής Δημήτριος 2.- Βαλάρης Γεώργιος 3.- Δημηνίκος Γεώργιος 4.- Κορτέσης Κων/νος 5.- Καλαγιάς Γρηγόριος 6.- Κρεμαστάς Βασίλειος 7.- Λέτσιος Βασίλειος 8.- Μπελιάς Αντώνιος 10.- Ματράκης Απόστολος 11.- Σφυρής Αχιλλέας 12.- Τσαρούχας Αντώνιος 13.- Τσιντζιράκος Βασίλειος 14.- Τσιάρας Σωτήριος (Πρόεδρος Δ.Δ. Σωτηρίτσας) 15.- Σακαρέλος Βασίλειος (Πρόεδρος Δ.Δ. Σκλήθρου) 16.- Ζιμπής Κων/νος (Πρόεδρος Δ.Δ. Σκήτης) 9.- Μπάτσικας Βασίλειος Κατά την συνεδρίαση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Γκουντάρας Αντώνιος και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Διαμερισμάτων Σωτηρίτσας κ. Τσιάρας Σωτήριο, Σκήτης κ. Ζιμπής Κων/νος, και Σκλήθρου Σακαρέλος Βασίλειος. Τα πρακτικά της συνεδρίασης τήρησε ο υπάλληλος του Δήμου Δημηνίκος Αντώνιος.

2 Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ύστερα από την διαπίστωση απαρτίας κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και εισηγήθηκε ως κατωτέρω τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Θέμα 8 ο.- Τροποποίηση - συμπλήρωση κανονισμού καθαριότητας Αριθμ. Αποφάσεως 109/2009 Για το ανωτέρω θέμα της ημερήσιας διάταξης εισηγήθηκε ο προϊστάμενος του Τμήματος Καθαριότητας Γουργιώτης Δημήτριος και είπε τα εξής: Σύμφωνα με την αριθμ. 45/1999 απόφαση του Δ.Σ. όπως αυτή έχει τροποποιηθεί με τις αριθμ.92/1999, 15/2003 και 126/2006 αποφάσεις του Δ.Σ. επιβάλαμε α) τέλη καθαριότητας και φωτισμού σε βάρος όλων των υπόχρεων και καθορίσαμε τον συντελεστεί κατά τετραγωνικό μέτρο στεγασμένου χώρου οικιακής και επαγγελματικής χρήσης και β) τέλη φωτισμού. Επίσης με την αριθμ.24/2000 απόφαση του Δ.Σ. ψηφίσαμε κανονισμό καθαριότητας και διαφόρων παραβάσεων. Σήμερα καταθέτω στο Δ.Σ. σχέδιο κανονισμού καθαριότητας με το οποίο τροποποιούμε συμπληρώνουμε τις παραπάνω αποφάσεις και συγκεκριμένα: Οι βασικοί όροι του κανονισμού που ισχύουν με την αριθμ. 126/2006 απόφαση του Δ.Σ. παραμένουν ως έχουν και η αριθμ. 24/2000 απόφαση του Δ.Σ. «κανονισμός καθαριότητας και διαφορών παραβάσεων όπου συμπεριλαμβάνονται 13 άρθρα τροποποιούνται στο σύνολό τους. Με το σημερινό σχέδιο συμπληρώνεται ο κανονισμός με 16 νέα άρθρα. Το σχέδιο του κανονισμού όπως αυτό προτείνεται για τροποποίηση και συμπλήρωση περιλαμβάνει συνολικά 29 άρθρα και τις ενότητες: Α.- Βασικοί όροι 1 ο Κεφάλαιο ( Γενικές Διατάξεις) 2 ο Κεφάλαιο (Αποκομιδή και διάθεση απορριμμάτων) 3 ο Κεφάλαιο (καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων) Σύμφωνα με τα παραπάνω προτείνεται η τροποποίηση συμπλήρωση του κανονισμού. Ακολούθως ο Πρόεδρος κάλεσε το συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά καθώς επίσης και τους Πρόεδρους των Τοπικών Συμβουλίων Ζιμπή Κων/νο, Σωτηρίτσας κ. Τσιάρα Σωτήριο και Σκλήθρου κ. Σακαρέλο Βασίλειο σύμφωνα με την παρ.7 άρθρο 95 του Ν.3463/2006 να συμμετάσχει στην ψήφιση της απόφασης. Το συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση του προϊσταμένου, έλαβε γνώση του σχεδίου τροποποίησης συμπλήρωσης του κανονισμού καθαριότητας και μετά από διαλογική συζήτηση, Αποφασίζει κατά πλειοψηφία Εγκρίνει την τροποποίηση συμπλήρωση των αριθμ.126/2006 και 24/2000 αποφάσεων του Δ.Σ. περί επιβολής τελών καθαριότητας και φωτισμού και ψήφισης κανονισμό καθαριότητας αντίστοιχα και στο εξής θα ισχύ ο παρακάτω κανονισμός καθαριότητας. Α.- ΒΑΣΙΚΟΙ ΟΡΟΙ Τέλη καθαριότητας Σε βάρος όλων των υπόχρεων ο συντελεστής κατά τετραγωνικό μέτρο στεγασμένου χώρου έχει ως εξής: 1. Στεγασμένους χώρους οικιακής χρήσης 0,65 ευρώ. 2. Στεγασμένους χώρους επαγγελματικής χρήσης 0,95 ευρώ ( καταστήματα καφενεία ταβέρνες κ.λ.π.) Οικοδομές κάτω των 40 μ2 καθώς επίσης τροχόσπιτα και πάσης φύσεως καταλύματα χρεώνονται το ελάχιστο 40 μ2 ετησίως, εκτός από τις σκηνές. Στα κτίσματα με οικοδομική άδεια θα εισπράττεται μέσω του λογαριασμού της Δ.Ε.Η. Στα αυθαίρετα κτίσματα θα βεβαιώνονται στο Δημόσιο Ταμείο με ειδικό βεβαιωτικό κατάλογο και θα εισπράττεται μέσω λογαριασμού τελών του Δήμου.

3 Οικοδομές κάτω των 40 μ2 καθώς επίσης τροχόσπιτα και πάσης φύσεως καταλύματα χρεώνονται το ελάχιστο 40 μ2 ετησίως, εκτός από τις σκηνές που ανήκουν σύμφωνα με την 26/1999 απόφαση του Δ.Σ. στην κατηγορία των οικοπέδων (άρθρο 12). ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 1 Αντικείμενο και σκοπός του κανονισμού 1. Ο παρών κανονισμός έχει ως αντικείμενο τη θέσπιση των απαιτούμενων ρυθμίσεων για την εξασφάλιση της καθαριότητας της πόλης μας και ειδικότερα: α) Την καθιέρωση λεπτομερών κανόνων για τη συλλογή, την αποκομιδή και τη διάθεση των απορριμμάτων. β) Τη ρύθμιση των υποχρεώσεων του Δήμου και των κατοίκων του για την πρόληψη της ρύπανσης, την απαλλαγή των εξωτερικών χώρων από τα απορρίμματα και τη διατήρηση της καθαριότητας. 2. Η θέσπιση του κανονισμού αποσκοπεί στην προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος από τη ρύπανση που προκαλούν τα στερεά απορρίμματα, έτσι ώστε να διαφυλάσσεται η δημόσια υγεία και να εμποδίζεται η αισθητική υποβάθμιση της πόλης. 3. Επίσης με τον παρόντα κανονισμό καθορίζονται και τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται στους παραβάτες του, τα οποία και θα δύναται να αναπροσαρμόζει το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφασή του. Άρθρο 2 Νομικό πλαίσιο Ο παρών κανονισμός εκδίδεται βάσει των διατάξεων του άρθρου 79 (παράγραφος 1, περίπτωση γ) του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα (Ν.3463/2006) και αποτελεί κανονιστική διοικητική πράξη που έχει ισχύ ουσιαστικού νόμου. Στις διατάξεις του εμπεριέχονται ρυθμίσεις που βασίζονται στα παρακάτω νομοθετήματα: Του νόμου 1080/80 «Περί τροποποίησης και συμπληρώσεως διατάξεων τινών της περί των προσόδων των ΟΤΑ νομοθεσίας κ.λ.π. (άρθρο 26,ΦΕΚ 246/Α). Του νόμου 1650/86 «Για την προστασία του περιβάλλοντος» (άρθρα 2, 12, ΦΕΚ 160/Α). Της κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ αριθμ /1424/1986 για στερεά απόβλητα (ΦΕΚ 444/Β). Της κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ αριθμ /3054/1985 για τα τοξικά και επικίνδυνα απόβλητα (ΦΕΚ 665.Β). Της Υγειονομικής Διάταξης ΕΙΒ 301/64 «Περί συλλογής, αποκομιδής και διάθεσης ως απορριμμάτων» (ΦΕΚ 63/Β). Οι διατάξεις του παρόντος κανονισμού υπερισχύουν όταν δεν είναι αντίθετες με τις γενικές διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας, τις διατάξεις του υγειονομικού κανονισμού, τις αστυνομικές διατάξεις και άλλες ειδικές διατάξεις. Άρθρο 3 Ορισμοί 1. «Στερεά απορρίμματα ή απόβλητα»είναι ουσίες ή αντικείμενα σε στερεά κυρίως φυσική κατάσταση, από το οποίο ο κάτοχός τους θέλει ή υποχρεούται να απαλλαγή. 2. «Αστικά Απόβλητα» είναι τα οικιακά απορρίμματα καθώς και τα απορρίμματα των εμπορικών καταστημάτων, γραφείων ή εμπορικών επιχειρήσεων ή άλλα απορρίμματα που μπορούν από τη φύση τους, τη σύνθεσή τους ή τον όγκο τους να εξομοιωθούν προς τα οικιακά. 3. «Βιομηχανικά Απόβλητα» νοούνται τα απόβλητα που προέρχονται από βιομηχανικές ή βιοτεχνικές δραστηριότητες ή άλλες παραγωγικές διεργασίες.

4 4. «Επικίνδυνα και λοιμώδη απορρίμματα» νοούνται τα ραδιενεργά, εύφλεκτα, εκρηκτική, τοξικά, μολυσματικά και λοιπά απόβλητα που εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία και το περιβάλλον. 5. Η «Αποκομιδή απορριμμάτων» περιλαμβάνει όλες τις εργασίες συλλογής, προσωρινής αποθήκευσης και μεταφοράς των απορριμμάτων στο χώρο τελικής διάθεσης που έχει επιλέξει ο Δήμος Μελιβοίας. 6. «Διάθεση απορριμμάτων» είναι οι εργασίες με τις οποίες τα απορρίμματα καθίστανται αβλαβή για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Άρθρο 4 Καθορισμός εννοιών Για την εφαρμογή των επόμενων διατάξεων οι χρησιμοποιούμενοι όροι έχουν την εξής έννοια: Κατοικίες θεωρούνται οι αυτοτελείς χώροι όπου κατοικούν άτομα με οικογένειες, μόνιμα ή πρόσκαιρα, είτε είναι ισόγειο, είτε βρίσκονται σε ορόφους ή στοές, ή στο βάθος οικοπέδων που επικοινωνούν με τις οδούς μέσα από κοινόχρηστους χώρους ή εισόδους γενικά. Στην έννοια των καταστημάτων υπάγονται και τα κάθε εργαστήρια, βιοτεχνίες, βιομηχανίες, εργοστάσια, στεγασμένες ή υπαίθριες αποθήκες, θέατρα, αίθουσες συναυλιών, κέντρα ψυχαγωγίας, ξενοδοχεία, χώροι που δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν κατοικίες ή γραφεία. «Γραφεία» θεωρούνται οι αυτοτελείς χώροι όπου ασκούνται οποιαδήποτε επάγγελμα μόνιμα ή πρόσκαιρα. Γραφεία νοούνται και τα ακίνητα ή χώροι, όπου δημιουργούν δημόσιες υπηρεσίες Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οικόπεδα θεωρούνται ακάλυπτοι χώροι εντός ή εκτός του σχεδίου πόλης. Άρθρο 5 Γενικές υποχρεώσεις 1. Όλες οι δαπάνες για τη συλλογή, αποκομιδή και διάθεση των απορριμμάτων βαρύνουν τους ιδιοκτήτες, τους νομείς ή τους χρησιμοποιούντες τους χώρους από τους οποίους προέρχονται τα απορρίμματα. Οι ανωτέρω υποχρεούνται να καταβάλλουν στο Δήμο σχετικό ανταποδοτικό τέλος το οποίο καθορίζεται κάθε φορά από το Δημοτικό Συμβούλιο. 2. Όλοι οι κάτοικοι του Δήμου έχουν υποχρέωση: α) να φροντίζουν για τη διατήρηση της καθαριότητας της πόλης, β) να απέχουν από κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να προκαλέσει οποιαδήποτε μορφής και έκτασης ρύπανση του περιβάλλοντος γ) να συμμορφώνονται γενικά με τις διατάξεις του παρόντος κανονισμού. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Άρθρο 6 Προσωρινή αποθήκευση των απορριμμάτων 1. Τα απορρίμματα συσκευάζονται σε πλαστικούς ανθεκτικούς σάκους και αποθηκεύονται προσωρινά στον πλησιέστερο κάδο μηχανικής αποκομιδής που έχει τοποθετήσει ο Δήμος σε κάθε περιοχή. Η τοποθέτηση απορριμμάτων έξω από τους κάδους καθώς και η έλλειψη συσκευασίας ή η πλημμελής συσκευασία των απορριμμάτων δεν επιτρέπεται για λόγους τόσο αισθητικής του Δήμου μας όσο και τη δημόσια υγεία. Επίσης απαγορεύεται ρητά η ρίψη σάκων απορριμμάτων από τους εξώστες κατοικιών ή επαγγελματικών χώρων. Στους παραβάτες των ανωτέρω διατάξεων επιβάλλεται πρόστιμο είκοσι (20). 2. Ογκώδη ή βαριά αντικείμενα (άχρηστα έπιπλα, ηλεκτρικά σκεύη κ.α.) καθώς και προϊόντα κηπουρικών εργασιών (κλαδιά κ.λ.π.) αποκομίζονται βάσει ιδιαίτερου προγράμματος που καταρτίζει η υπηρεσία καθαριότητας. Οι κάτοχοι τέτοιων αντικειμένων δεν θα πρέπει να τα μεταφέρουν στους εξωτερικούς χώρους (στο πεζοδρόμιο ή στο δρόμο), παρά μόνο την ημέρα

5 και την ώρα που θα τους υποδείξει η υπηρεσία καθαριότητας με την οποία οφείλουν προηγουμένους να συνεννοηθούν. Τα αντικείμενα θα τοποθετούνται με τρόπο που δεν εμποδίζει τη διέλευση των πεζών και την κυκλοφορία των οχημάτων. Ειδικά τα κλαδιά ή παρόμοια υπολείμματα κηπουρικών εργασιών συσκευάζονται σε ελαφρά δεμάτια, δεμένα με σχοινί ή σύρμα, ώστε να φορτώνονται εύκολα. 3. Για την αποκομιδή των ογκωδών απορριμμάτων της παραγράφου 2 καταβάλλεται ειδικό τέλος είκοσι (20) ανά κυβικό μέτρο. Για αντικείμενα μικρότερου όγκου δεν καταβάλλεται τέλος. 4. Υλικά συσκευασίας προερχόμενα από καταστήματα, περίπτερα, γραφεία κ.λ.π. τοποθετούνται προς αποκομιδή, αφού ελαχιστοποιηθεί ο όγκος τους με κάθε πρόσφορο τρόπο (συμπίεση, δέσιμο κ.λ.π.). 5. Στους παραβάτες των διατάξεων των παραγράφων 2 και 4 του άρθρου αυτού επιβάλλεται πρόστιμο τριάντα (30). Άρθρο 7 Κάδοι απορριμμάτων 1. Οι κάδοι μηχανικής αποκομιδής των απορριμμάτων τοποθετούνται από την Υπηρεσία Καθαριότητας σε θέσεις που επιτρέπουν αφ ενός μεν την ευχερή χρήση τους και την άνετη πρόσβαση των απορριμματοφόρων οχημάτων, αφ ετέρου δε την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων. Η πυκνότητα των κάδων καθορίζεται με βάση την ποσότητα των απορριμμάτων κάθε περιοχής. Η οριστική τοποθέτηση των κάδων μπορεί να γίνει σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους (κοιλότητες) των πεζοδρομίων, που έχει κατασκευάσει η Τεχνική Υπηρεσία ή σε νέους χώρους που θα υποδεικνύει η υπηρεσία καθαριότητας. 2. Η μετακίνηση ή η απομάκρυνση των κάδων γίνεται μόνο από την Υπηρεσία Καθαριότητας. Σε όποιον μετακινεί αυθαίρετα κάδο απορριμμάτων, από το σημείο στο οποίο τον έχει τοποθετήσει, προσωρινά ή οριστικά η υπηρεσία καθαριότητας, επιβάλλεται πρόστιμο σαράντα (40). 3. Οι κάδοι καθαρίζονται και απολυμαίνονται με φροντίδα της υπηρεσίας καθαριότητας μια φορά τουλάχιστον την εβδομάδα κατά τους θερινούς μήνες και μια φορά τουλάχιστον το μήνα κατά τη χειμερινή περίοδο. 4. Απορρίμματα που δεν είναι δυνατή η παραλαβή τους λόγω δυσκολίας προσέγγισης του απορριμματοφόρου (π.χ. στενοί δρόμοι, αδιέξοδα κ.α.), με ευθύνη των κατόχων τους, μεταφέρονται και εναποτίθενται σε καθορισμένο από τον Δήμο, σημείο προσιτό στο απορριμματοφόρο. Απαγορεύεται η στάθμευση αυτοκινήτων γενικότερα σε θέσεις που εμποδίζουν την κυκλοφορία των απορριμματοφόρων. Άρθρο 8 Αποκομιδή 1. Η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται σε καθημερινή βάση με πρόγραμμα που καταρτίζει η υπηρεσία καθαριότητας. Το πρόγραμμα αυτό γνωστοποιείται στο κοινό για να γνωρίζει τις ημέρες και ώρες διέλευσης των απορριμματοφόρων. 2. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο ή αιτία η παραλαβή των απορριμμάτων δεν είναι δυνατή, οι κάτοικοι του Δήμου μας δε θα πρέπει να τα κατεβάζουν στους δρόμους για το χρονικό αυτό διάστημα. 3. Για την αποκομιδή των ογκωδών απορριμμάτων μπορεί να εφαρμόζεται ιδιαίτερο πρόγραμμα με μικρότερη συχνότητα εβδομαδιαίων δρομολογίων. 4. Σε χώρους όπου παράγονται μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων (σχολεία, νοσοκομεία, στρατόπεδα κ.λ.π.) η αποκομιδή θα γίνεται καθημερινά. Άρθρο 9 Βιομηχανικά βιοτεχνικά απορρίμματα

6 1. Απορρίμματα βιομηχανικών, βιοτεχνιών, ή άλλων εγκαταστάσεων, τα οποία από τη φύση τους ή τη σύνθεσή τους ή τον όγκο τους διαφέρουν από τα οικιακά, καθώς και απορρίμματα παραγόμενα σε ποσότητες που υπερβαίνουν τη συνηθισμένη ικανότητα αποκομιδής της υπηρεσίας καθαριότητας συλλέγονται, μεταφέρονται και διατίθενται με ευθύνη και δαπάνη του ιδιοκτήτη, ή του νομέα του χώρου από τον οποίο προέρχονται, κατόπιν άδειας του Νομάρχη που χορηγείται σύμφωνα με το άρθρο 9 της κοινής υπουργικής απόφασης 49541/1424/1986. Μέχρι την απομάκρυνσή τους κατά τον ανωτέρω τρόπο τα απόβλητα αυτά θα αποθηκεύονται προσωρινά μέσα στους χώρους των βιομηχανικών κ.λ.π. εγκαταστάσεων. Άρθρο 10 Νοσοκομειακά απορρίμματα 1. Απόβλητα νοσοκομείων ή άλλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων που είναι μολυσματικά και επικίνδυνα γενικά για την υγεία, δεν αναμιγνύονται με τα συνήθη απορρίμματα αλλά φυλάσσονται σε ειδικούς χώρους και διατίθενται με ευθύνη και δαπάνη των αντιστοίχων διοικήσεων. 2. Στην εξωτερική επιφάνεια των σάκων και των κάδων ή των άλλων μέσων στα οποία συλλέγονται τα συνήθη απορρίμματα των νοσοκομείων, ή διαγνωστικών κέντρων, θα επικολλάται ή θα αναγράφεται με εμφανή τρόπο η επιγραφή «ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΑΚΙΝΔΥΝΑ ΜΗ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΑ». 3. Η μη συμμόρφωση των διοικήσεων των νοσοκομείων και των λοιπών ιδρυμάτων στις διατάξεις των ανωτέρω εδαφίων, δίνει το δικαίωμα στο Δήμο εκτός των άλλων να αναστείλει την αποκομιδή όλων των απορριμμάτων μέχρις ότου συμμορφωθούν οι υπεύθυνοι. Άρθρο 11 Απορρίμματα από οικοδομικές εργασίες 1. Όσοι εκτελούν οικοδομικές εργασίες πρέπει να ενημερώνουν το Δήμο για τα εγκεκριμένα από την Πολεοδομία σχέδιά τους και να περιφράσσουν τους χώρους των εργοταξίων τους με πλήρη και ασφαλή περιφράγματα. Επίσης, να εφοδιάζονται από το Δήμο με άδειες κατάληψης πεζοδρομίων οδοστρωμάτων, καταβάλλοντας το αντίστοιχο τέλος χρήσης κοινοχρήστου χώρου. 2. Προϊόντα οικοδομικών εργασιών (από εκσκαφές, κατεδαφίσεις, κ.λ.π.) απομακρύνονται με ευθύνη και δαπάνη του ιδιοκτήτη ή του νομέα του χώρου από τον οποίο προέρχονται ή των εργολάβων που εκτελούν τις εργασίες και μεταφέρονται στους ειδικούς χώρους υποδοχής προϊόντων οικοδομικών εργασιών. Σε περίπτωση που παραμένουν στην οδό ή το πεζοδρόμιο για χρονικό διάστημα, μεγαλύτερο των τριών ημερών, εκτός από το αναλογούν τέλος χρήσης κοινόχρηστου χώρου και επιπλέον πρόστιμο ύψους σαράντα (40). 3. Σε περίπτωση που τα απορρίμματα αυτά εγκαταλείπονται σε οποιοδήποτε άλλο κοινόχρηστο χώρο, επιβάλλεται πρόστιμο από διακόσια (200) έως δύο χιλιάδες (2.000), ανάλογα με τη σοβαρότητα της ρύπανσης που προκαλούν, και απομακρύνονται από τον Δήμο ενώ ο υπόχρεος καταβάλλει τη δαπάνη απομάκρυνσης. 4. Στις περιπτώσεις εκτέλεσης εργασιών από Οργανισμό Κοινής Ωφέλειας (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΔΕΥΑΜ κ.α.) για συντήρηση, επισκευή δικτύου ή νέων παροχών, επιβάλλεται η τήρηση των διατάξεων που προβλέπονται από τους νόμους περί εκτελέσεως Δημοσίων Έργων (σημάνσεις κ.α.). Οι παραπάνω οργανισμοί υποχρεούνται όπως αμέσως μετά την εκτέλεση των σχετικών εργασιών να απομακρύνουν τα προϊόντα εκσκαφής και τα λοιπά άχρηστα υλικά και να επαναφέρουν τα πράγματα στην πρότερη κατάστασή τους. Στην αντίθετη περίπτωση ισχύουν τα πρόστιμα της παραγράφου 3 του παρόντος άρθρου. Οι ίδιοι οργανισμοί υποχρεώνονται στο κατάβρεγμα των αδρανών υλικών και προϊόντων εκσκαφών για να μην δημιουργείται ρύπανση. Άρθρο 12 Διαλογή Ανακύκλωση

7 1. Ο Δήμος Μελιβοίας θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να καταρτίσει και να εφαρμόσει σύντομα μόνος του ή σε συνεργασία με άλλους φορείς ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαλογής των στερεών αποβλήτων, με σκοπό την ανακύκλωσή τους ή την καθ οιονδήποτε τρόπο αξιοποίησή τους. Σε περίπτωση που εφαρμοσθεί τέτοιο πρόγραμμα οι δημότες έχουν υποχρέωση, συμμορφούμενοι με τις ανάγκες του, να μην αναμιγνύουν με τα συνήθη απορρίμματα υλικά που προορίζονται για ανακύκλωση και αξιοποίηση, αλλά να τα τοποθετούν στους ειδικούς κάδους που θα φροντίσει να εγκαταστήσει ο Δήμος σε κάθε περιοχή. 2. Στην περιοχή του Δήμου εφαρμόζεται σήμερα πρόγραμμα διαλογής χάρτου με φροντίδα του Δήμου είναι να επεκταθεί το πρόγραμμα αυτό σε όλους τους Συνοικισμούς. 3. Οι δημότες οφείλουν αφ ενός μεν να συγκεντρώνουν το άχρηστο χαρτί (εφημερίδες, βιβλία κ.λ.π.) στους κάδους αυτούς άλλα απορρίμματα. Άρθρο 13 Εξαιρέσεις Εξαιρούνται από τις διατάξεις του παρόντος κανονισμού: α) Τα ραδιενεργά απόβλητα β) Τα στερεά απόβλητα που προέρχονται από τις εργασίες ανίχνευσης, εξαγωγής, επεξεργασίας και εναποθήκευσης μεταλλευτικών πόρων. γ) Τα πτώματα ζώων και τα γεωργικά απόβλητα δ) Τα μολυσματικά και επικίνδυνα (εκρηκτικά, εύφλεκτα κ.λ.π.) απορρίμματα ε) Η κάπρος ζώων. Η ευθύνη για τη μεταφορά των επικίνδυνων αυτών απορριμμάτων ανήκει σε αυτούς που τα παράγουν, και δε βαρύνει την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου. Οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο από 300 έως ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Άρθρο 14 Καθαριότητα εξωτερικών χώρων 1. Η απαλλαγή των οδών, πλατειών και άλλων κοινόχρηστων χώρων από τα στερεά απορρίμματα αποτελεί υποχρέωση του Δήμο. Η συχνότητα και οι μέθοδοι καθαρισμού των χώρων αυτών κανονίζονται από την υπηρεσία καθαριότητας ανάλογα με το υφιστάμενο προσωπικό και τα διαθέσιμα μέσα. Απαγορεύεται ρητά η ρύπανση με κάθε τρόπο των μνημείων, αγαλμάτων καθώς και δημοσίων και δημοτικών κτιρίων. Η παράβαση της παραπάνω ρύθμισης επιφέρει πρόστιμο ύψος από διακόσια (200) έως δυο χιλιάδες (2.000), ανάλογα με την έκταση και τα έξοδα αποκατάστασης της φθοράς ρύπανσης, 2. Για τη διατήρηση των εξωτερικών χώρων καθαρών, ο Δήμος τοποθετεί κατά πυκνά διαστήματα στα πεζοδρόμια, τα πάρκα, τις πλατείες και τους άλλους κοινόχρηστους χώρους εύχρηστους καλαίσθητους κάδους απορριμμάτων στους οποίους εναποτίθενται από τους δημότες διάφορα ελαφρά απορρίμματα. Η εγκατάλειψη στους κοινόχρηστους χώρους άχρηστων μικροαντικειμένων (χαρτιά, είδη συσκευασίας, υπολείμματα ειδών διατροφής κ.λ.π.) τιμωρούνται με πρόστιμο δέκα πέντε (15). Άρθρο 15 Υπαίθρια Διαφήμιση 1. Η επικόλληση ή ανάρτηση ή αναγραφή διαφημιστικών μηνυμάτων στις εξωτερικές επιφάνειες σχολείων, δημοτικών κτιρίων ή εγκαταστάσεων, σε ιστούς ηλεκτροφωτισμού και γενικά σε χώρους όπου απαγορεύεται η διαφήμιση από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις, αποτελεί ρύπανση του περιβάλλοντος και τιμωρείτε ανάλογα με το μέγεθος της με πρόστιμο από εκατό (100) έως οχτακόσια (800). 2. Όποιος ρυπαίνει το περιβάλλον με οποιονδήποτε τρόπο με αφίσες, φεϊγ-βολάν, πανό, ταμπλό, ή άλλα διαφημιστικά έντυπα, τιμωρείται με πρόστιμο τριάντα (30), εκτός των τελών

8 διαφημίσεων που διενεργούνται κατόπιν άδειας του Δημάρχου. Στην περίπτωση διαφήμισης με φεϊγ-βολάν, ακόμη και κατόπιν σχετικής άδειας, ρητά απαγορεύεται η ρίψη από αυτοκίνητο ή με άλλο τρόπο. 3. Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου εφαρμόζεται επίσης στην περίπτωση που κατά την επικόλληση αφισών στα σταθερά διαφημιστικά πλαίσια του Δήμο, αφαιρούνται οι ήδη επικολλημένες αφίσες και εγκαταλείπονται στο έδαφός. Το πρόστιμο στην περίπτωση αυτή βαρύνει σε ολόκληρο το διαφημιστή και το διαφημιζόμενο. Άρθρο 16 Πρόσθετες υποχρεώσεις καταστημάτων και επιχειρήσεων 1.Καταστήματα στα οποία παράγονται απορρίμματα από την επιτόπια κατανάλωση των προσφερόμενων ειδών ( εστιατόρια, αναψυκτήρια, γαλακτοπωλεία κ.λ.π.) υποχρεούνται να τοποθετούν στον εσωτερικό και στον περιβάλλοντα χώρο καλαίσθητα δοχεία απορριμμάτων, επαρκή σε αριθμό και χωρητικότητα, και να διατηρούν το χώρο καθαρό. 2. Ανάλογη υποχρέωση έχουν και οι επιχειρήσεις στις οποίες έχει παραχωρηθεί προς χρήση κοινόχρηστους χώρους για την ανάπτυξη τραπεζοκαθησμάτων. 3. Σε όσους δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50). Στην περίπτωση της παραγράφου 2, ο Δήμος μπορεί, εκτός του προστίμου, να ανακαλέσει τη χορήγηση άδεια κοινόχρηστου χώρου χωρίς να επιστρέψει το καταβληθέν τέλος. Άρθρο 17 Ρυθμίσεις σχετικές με οχήματα Εγκαταλελειμμένα οχήματα και σκάφη 1. Απαγορεύεται η πλύση οχημάτων στους κοινόχρηστους δρόμους του Δήμου μας διότι μπορεί να γίνει αιτία ατυχημάτων, και τιμωρείται με πρόστιμο ύψος σαράντα (40). 2. Απαγορεύεται επίσης η εγκατάλειψη οχημάτων σε κοινόχρηστους χώρους. Παλαιά μέσα μεταφοράς και μηχανήματα ή τμήματά τους που έχουν εγκαταλειφθεί και υπάρχουν ενδείξεις ότι δεν θα επαναχρησιμοποιηθούν από τον κάτοχό τους, χαρακτηρίζονται ως στερεά απόβλητα. Τα οχήματα αυτά ( ή μηχανήματα) εντοπίζονται από την υπηρεσία καθαριότητας, από την οποία επικολλάται σε εμφανές σημείο του οχήματος ειδικό αυτοκόλλητο που το χαρακτηρίζει ως εγκαταλελειμμένο. Εάν μετά την παρέλευση ενός μήνα το όχημα ή το μηχάνημα δεν έχει αποσυρθεί, απομακρύνεται από την υπηρεσία καθαριότητας σύμφωνα με τη διαδικασία και τους όρους που καθορίζει η ισχύουσα κάθε φορά απόφαση του Νομάρχη και μεταφέρεται στον ΟΔΔΥ ή όπου αλλού ορίζει ο νόμος. Οι παραβάτες της διάταξης αυτής τιμωρούνται με πρόστιμο εκατό (100) και υποχρέωση απομάκρυνσης του οχήματος. Σε περίπτωση που η απομάκρυνση του οχήματος γίνει με φροντίδα του Δήμου, καταβάλλονται από τον ιδιοκτήτη όλα τα έξοδα στα οποία υποβλήθηκε ο Δήμος. 3. Στην ίδια ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν, σύμφωνα με την παράγραφο 7 του άρθρου 12 του Ν. 1650/86, τα εγκαταλελειμμένα πλοία, πλοιάρια και πλωτά γενικά ναυπηγήματα είτε βρίσκονται στην ξηρά είτε στη θάλασσα. Άρθρο 18 Λαϊκές αγορές Οι παραγωγοί και οι μικροπωλητές των λαϊκών αγορών οφείλουν να διατηρούν το χώρο της αγοράς καθαρό, να συλλέγουν μετά το πέρας λειτουργίας τα απορρίμματα και να τα τοποθετούν στους πλησιέστερους κάδους απορριμμάτων. Ανάλογη υποχρέωση έχουν και αυτοί που ασκούν υπαίθρια ή πλανόδια εμπορική δραστηριότητα (μόνιμες ή αυτοκινούμενες καντίνες). Αν τα παραπάνω δεν τηρούνται, ο Δήμος προβαίνει στον καθαρισμό του χώρου και καταλογίζει τα έξοδα στους υπόχρεους, επιβάλλει δε πρόστιμο εκατόν πενήντα (150). Άρθρο 19 Υπαίθρια αποθήκευση οικοδομικών υλικών και εμπορευμάτων

9 Η τοποθέτηση εμπορευμάτων ή οικοδομικών υλικών σε κοινόχρηστους χώρους πρέπει να γίνεται με τρόπο που θα αποκλείει το διασκορπισμό τους και τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Για το σκοπό αυτό οι υπεύθυνοι πρέπει να λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα προστατευτικά μέτρα. Όπου είναι αναγκαίο, τα μέτρα αυτά μπορεί να αναγράφονται και στην άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου που χορηγεί ο Δήμος. Αν από την έλλειψη ή την πλημμελή εφαρμογή των παραπάνω μέτρων προκληθεί ρύπανση του περιβάλλοντος επιβάλλει πρόστιμο ύψος εκατό (100). Μπορεί επίσης να ανακληθεί η άδεια χρήσης του κοινόχρηστου χώρου χωρίς να επιστραφεί το τυχόν καταβληθέν τέλος. Άρθρο 20 Καθαριότητα ακάλυπτων χώρων 1. Στις πολυκατοικίες όπου υπάρχουν ακάλυπτοι χώροι (πρασιές), οι κάτοικοι των διαμερισμάτων που έχουν πρόσοψη στην πρασιά οφείλουν να τους διατηρούν καθαρούς ώστε να αποφεύγονται τόσο τα ατυχήματα όσο και οι κίνδυνοι μολύνσεων από τα απορρίμματα. 2. Οι δε ιδιοκτήτες ή οι νομείς οικοπέδων οφείλουν να τα διατηρούν πάντοτε ελεύθερα από απορρίμματα ακόμη και όταν προέρχονται από τρίτους. Προς τούτο οφείλουν να το περιφράσσουν (σύμφωνα με τις διατάξεις του ΓΟΚ) και να προβαίνουν σε περιοδική καθαριότητα και αποψίλωση. Αν οι υπεύθυνοι εξακολουθούν να αδιαφορούν και μετά τις σχετικές συστάσεις, ο Δήμος έχει το δικαίωμα να παρέμβει καθαρίζοντας και περιφράσσοντας το οικόπεδο καταλογίζοντας τα σχετικά έξοδα στους υπευθύνους, σε βάρος των οποίων επιβάλλει και πρόστιμο εκατό (100). Άρθρο 21 Μεταφορά και φορτοεκφόρτωση αντικειμένων 1. Όποιος ρυπαίνει δρόμους ή πεζοδρόμια με μπετονιέρες έτοιμου σκυροδέματος ή με οχήματα με τα οποία μεταφέρονται άλλα οικοδομικά υλικά ή μπάζα, τιμωρείται με πρόστιμό εκατό (100) και καταβολή εξόδων καθαρισμού, στα οποία θα υποβληθεί ο Δήμος για την με φροντίδα του αποκατάσταση της καθαριότητας. 2. Όλα τα φορτηγά αυτοκίνητα και γενικά τα μεταφορικά μέσα ξηρού φορτίου πρέπει να έχουν το φορτίο τους πλήρως καλυμμένο με το κατάλληλο κάθε φορά κάλυμμα. Τα απορρίμματα οποιασδήποτε μορφής που παράγονται κατά την φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων πρέπει να περισυλλέγονται αμέσως μετά το πέρας κάθε εργασίας. Σε όσους δεν συμμορφώνονται με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου ο Δήμος επιβάλλει πρόστιμο ύψους πενήντα (50). Άρθρο 22 Ηχορύπανση 1. Η εκπομπή θορύβων είναι επιτρεπτή μόνον κατά τις εργάσιμες ώρες και με ανώτατο όριο τα ντεσιμπέλ και τα ωράρια που προβλέπουν οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις για κάθε περίπτωση παραγωγικής διαδικασίας και ανθρώπινης δραστηριότητας (ενδεικτικά αναφέρονται τα μηχανήματα, μηχανολογικές εγκαταστάσεις, εργαστήρια, εργοτάξια, δημόσια θεάματα, μεταφορικά μέσα). Εξαιρέσεις είναι επιτρεπτές μόνον κατά τις περιπτώσεις του κατεπειγόντος ή των εργασιών δημοσίων έργων, τα οποία είναι αδύνατον να εκτελεστούν άλλες ώρες. 2. Απαγορεύεται κατά τις ώρες κοινής ησυχίας οποιαδήποτε εκπομπή ήχου, πέραν των επιτρεπτών από τη νομοθεσία ορίων σε ντεσιμπέλ. Κάθε επιπλέον ένταση ήχου, από οποιαδήποτε πηγή και αν προέρχεται, δημιουργεί ηχορύπανση, η οποία είναι καταστρεπτική για την υγεία, σωματική και ψυχική, των πολιτών κάθε ηλικίας, κυρίως δε για τους ηλικιωμένους, τους μαθητές και τους ασθενείς, υποβαθμίζει δε και το περιβάλλον. Για τους παραβάτες της διατάξεις αυτής ορίζεται πρόστιμο εκατό (100) έως πεντακόσια (500), ανάλογα με την ένταση της ηχορύπανσης που προκαλεί και την περιοχή που ενοχλεί. 3. Για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τα επιτρεπτά όρια ηχορύπανσης που προκαλούν είναι αυτά που επιτρέπει η άδεια μουσικών οργάνων που ετησίως τους χορηγείται από τον Δήμο. Άρθρο 23

10 Εκπομπές πάσης φύσεως αερίων 1. Η εκπομπή δηλητηριωδών αερίων απαγορεύεται ρητά. 2. Η εκπομπή δυσοσμιών, καπνών, καυσαερίων, σκόνης, αιθάλης, αναθυμιάσεων από όποια πηγή και αν προέρχονται (ενδεικτικά αναφέρονται οι βιομηχανικές, βιοτεχνίες, εμπορικές, νοσηλευτικές, μεταφορικές οικιακές δραστηριότητες), όταν υπάρχει πέραν των ανεκτών ορίων που η καθημερινότητα και οι συνήθεις δραστηριότητες επιβάλλουν, απαγορεύεται ρητά, διότι αποτελούν σοβαρές αιτίες ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος στην περιοχή μας. 3. Όπου είναι τεχνικά δυνατό, επιβάλλεται η ύπαρξη απαραίτητου εξοπλισμού και η λήψη δραστικών μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος ( εγκατάσταση συστημάτων συγκράτησης και καθαρισμού φίλτρων, συλλεκτήρες, κλίβανοι, απορροφητικά συστήματα, βιολογικοί καθαρισμοί, απολυμάνσεις, ψεκασμοί, και άλλα όμοια). Για την παραβίαση των ανωτέρω ρυθμίσεων επιβάλλονται πρόστιμα από εκατό (100) ως χίλια (1.000), ανάλογα με τη βλάβη που προκαλεί στο περιβάλλον η παράβαση. Άρθρο 24 Υπεύθυνοι για την τήρηση των διατάξεων Υπεύθυνοι για την τήρηση των διατάξεων είναι: Για τις κατοικίες: Τα πρόσωπα που κατοικούν, και αν κατοικούν οικογένειες, καθένας από τους συζύγους. Για τους κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικιών: Ο διαχειριστής τους. Για τα καταστήματα: Το πρόσωπο ή τα πρόσωπα στο όνομα των οποίων ασκείται το επάγγελμα. Για τις προσωπικές εταιρείες και εταιρείες περιορισμένης ευθύνης: Υπεύθυνος είναι ο διαχειριστής ή τυχόν περισσότεροι διαχειριστές. Για τις ανώνυμες εταιρείες: Υπεύθυνος είναι ο εκπρόσωπος τους κατά το καταστατικό και για τις υπόλοιπες υπηρεσίες υπεύθυνος είναι ο προϊστάμενος του διοικητικού. Για τα οικόπεδα: Υπεύθυνος είναι ο ιδιοκτήτης ή νομέας. Οι διαχειριστές πολυκατοικιών και οι υπεύθυνοι καταστημάτων ή γραφείων μπορούν να ορίζουν με έγγραφό τους το συγκεκριμένο πρόσωπο που θα αναλάβει την ευθύνη για την τήρηση και εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος και για τις παραβάσεις του. Άρθρο 25 Εφαρμογή του κανονισμού 1. Η αρμοδιότητα εφαρμογής του κανονισμού αυτού ανήκει στο ειδικό προσωπικό της Ειδικής Υπηρεσίας του Δήμου ή σε άλλους υπαλλήλους εξουσιοδοτημένους από το Δήμαρχο. 2. Η Υπηρεσία Καθαριότητας, μετά τη διαπίστωση κάθε περίπτωσης παράβασης θα εισηγείται προς τον Δήμαρχο ή τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο την υποβολή μήνυσης για τυχόν ύπαρξη ποινικών κυρώσεων αλλά και την επιβολή αστικών και διοικητικών κυρώσεων στους παραβάτες. Η εισήγηση αυτή θα πρέπει να είναι πάντα επαρκώς αιτιολογημένη και τεκμηριωμένη, με βάση την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. 3. Τα πρόστιμα που προβλέπονται από τις διατάξεις του παρόντος κανονισμού επιβάλλονται με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία και δύναται να αναπροσαρμόζεται κάθε οικονομικό έτος, και είναι ανεξάρτητα από τα πρόστιμα που προβλέπονται το άρθρο 1 παρ. 2 περίπτωση δ του Ν.Δ. 805/71. Άρθρο 26 Συρροή Σε περίπτωση συρροής παραβάσεων, τα πρόστιμα επιβάλλονται αθροιστικά. Άρθρο 27

11 1. Όποιος παραβαίνει τις διατάξεις του παρόντος κανονισμού τιμωρείται σύμφωνα με τα άρθρο 459 του Ποινικού Κώδικα. Το Δημοτικό Συμβούλιο διατηρεί κάθε δικαίωμά του να κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες για την επιβολή Αστικών ή Ποινικών κυρώσεων πλέον των παραπάνω αναφερομένων. 2. Η παράβαση των διατάξεων του παρόντος κανονισμού τιμωρείται επίσης με πρόστιμο είκοσι (20), εκτός εάν στις επί μέρους διατάξεις προβλέπεται διαφορετικό ύψος προστίμου ή διαφορετική κύρωση. 3. Ο παρών κανονισμός θα επιφέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα μόνον εάν όλοι οι κάτοικοι του Δήμου μας, κάθε ηλικίας, οικιοθελώς τον εφαρμόσουν και απαρέγκλιτα τον τηρούν, για απολαμβάνουμε όλοι έναν καθαρό Δήμο και ένα υγιές περιβάλλον. Άρθρο 28 Από την ημέρα εφαρμογής του νέου κανονισμού καθαριότητας κάθε νέα ανεγερθείσα οικοδομή για την υπεύθυνη δήλωση τετραγωνικών από τον Δήμο προς οριστική σύνδεση με την ΔΕΗ υποχρεούνται να έχει θύλακα υποδοχής κάδου στα όρια του οικοπέδου. Σε διαφορετική περίπτωση θα κατασκευάζεται ο θύλακας υποδοχής με δαπάνη του εργολάβου και μετά από αυτοψία και βεβαίωση της υπηρεσίας καθαριότητας θα εκδίδετε η υπεύθυνη δήλωση προς τη ΔΕΗ. Άρθρο 29 Έναρξη ισχύος Ο παρών κανονισμός θα αρχίσει να εφαρμόζεται ένα μήνα τη δημοσίευση του με τον τρόπο που προβλέπει η παράγραφος 3 του άρθρου 29 του Ν.3463/2006. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Σφυρής Αχιλλέας δεν εγκρίνει. Αφού συντάχθηκε και αναγνώσθηκε το πρακτικό αυτό υπογράφηκε ως κατωτέρω. Ο Πρόεδρος Ο Δήμαρχος Ο Γραμματέας Τα Μέλη του δημοτικού Συμβουλίου Μπάτσικας Β. Γκουντάρας Α. Δημηνίκος Α. Αγγελής Δημήτριος Λέτσιος Βασίλειος Βαλάρης Γεώργιος Μπελιάς Αντώνιος Δημηνίκος Γεώργιος Ματράκης Απόστολος Κορτέσης Κων/νος Σφυρής Αχιλλέας Καλαγιάς Γρηγόριος Τσαρούχας Αντώνιος Κρεμαστάς Βασίλειος Τσιντζιράκος Βασίλειος Οι Πρόεδροι των Τ.Σ. Ζιμπής Κων/νος Σακαρέλος Βασίλειος Τσιάρας Σωτήριος

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ *(Σύμφωνα με τις υπ' αριθ. 87/2001 και 91/2012 αποφάσεις του Δ.Σ.) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Ε Ι Σ Α Γ Ω Γ Η Ο παρών κανονισμός στοχεύει στη θέσπιση των απαιτούμενων ρυθμίσεων

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Πρακτικό 13/2008 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Πρακτικό 13/2008 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ Περίληψη Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2008 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Πρακτικό 13/2008 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Σήμερα την 23 η του μηνός Δεκεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Πρακτικό 5/2009 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Πρακτικό 5/2009 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ Περίληψη Υποβολή Επιχειρησιακού Σχεδίου για Μερική Απασχόληση Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Πρακτικό 5/09 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Σήμερα την 29 η του

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο 16 ο έτους 2016 ========================= Οικονοµικής Επιτροπής ήµου Σερρών (Συνεδρίαση 16 η )

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο 16 ο έτους 2016 ========================= Οικονοµικής Επιτροπής ήµου Σερρών (Συνεδρίαση 16 η ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ /ΝΣΗ /ΚΟΥ-ΟΙΚΟΝ/ΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤ. ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο 16 ο έτους 2016 ========================= Οικονοµικής Επιτροπής ήµου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΑΝΑ ΕΙΔΟΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΑΝΑ ΕΙΔΟΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΑΝΑ ΕΙΔΟΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ 1. Τοποθέτηση απορριμμάτων έξω από κάδους ή εναπόθεση απορριμμάτων χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

Έγκριση 6 ου 2008 πρακτικών συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Πρακτικό 7/2008 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου

Έγκριση 6 ου 2008 πρακτικών συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Πρακτικό 7/2008 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ Περίληψη Έγκριση 6 ου 2008 πρακτικών συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Πρακτικό 7/2008 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Καθαριότητας. Δήμου Ευρώτα

Κανονισμός Καθαριότητας. Δήμου Ευρώτα Κανονισμός Καθαριότητας Δήμου Ευρώτα σκέψου πράσινα Μήνυμα Δημάρχου Δήμου Ευρώτα Ιωάννη Γρυπιώτη Η καθαριότητα αποτελεί τα ύψιστο αγαθό και πρωταρχικό καθήκον όλων των πολιτών. Ο Δήμος οφείλει να καταβάλλει

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Πρακτικό 1/2008 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Πρακτικό 1/2008 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ Περίληψη Πρόταση λειτουργίας και στελέχωσης Τμήματος Τεχνικών έργων και Πολεοδομικών εφαρμογών. Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Πρακτικό 1/2008 συνεδριάσεως του Δημοτικού

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Πρακτικό 2/2009 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Πρακτικό 2/2009 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ Περίληψη Συμμετοχή σε πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Πρακτικό 2/2009 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Σήμερα την 26 η του μηνός

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Πρακτικό 1/2009 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Πρακτικό 1/2009 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ Περίληψη Καθορισμός δικαιώματος βοσκής για το έτος 2009. Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Πρακτικό 1/2009 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Σήμερα την 27 η του μηνός

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το πρακτικό της 15/11/2011 συνεδρίασης ΔΣ της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το πρακτικό της 15/11/2011 συνεδρίασης ΔΣ της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 31/10/2011 Συνεδρίαση 15 η της 15/11/211 Αρ. Απόφασης 41/2011 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της 15/11/2011

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Πρακτικό 10/2009 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Πρακτικό 10/2009 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ Περίληψη Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος 2010 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Πρακτικό 10/2009 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Σήμερα την 30 η του μηνός Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Πρακτικό 8/2008 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Πρακτικό 8/2008 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ Περίληψη Εξέταση αιτημάτων πολιτών για διαγραφή και διόρθωση τελών καθαριότητας Αγιοκάμπου Σωτηρίτσας Βελίκας. Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Πρακτικό 8/2008 συνεδριάσεως

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΡΘΡΟ 1 ο. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΜΑΧΙΑ. καθαρή. για μια. πόλη. Δήμος Βύρωνα. Ο Βύρωνας αλλάζει κι εμείς οι κάτοικοι συμμετέχουμε!

ΣΥΜΜΑΧΙΑ. καθαρή. για μια. πόλη. Δήμος Βύρωνα. Ο Βύρωνας αλλάζει κι εμείς οι κάτοικοι συμμετέχουμε! ΣΥΜΜΑΧΙΑ για μια καθαρή πόλη Δήμος Βύρωνα Ο Βύρωνας αλλάζει κι εμείς οι κάτοικοι συμμετέχουμε! Το να κάνουμε την πόλη μας κάθε μέρα πιο όμορφη και πιο ανθρώπινη είναι για εμάς προτεραιότητα. Για να είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ (ΣΕΠ. ΔΕΚ 6) με την εφαρμογή μικτών κλιμακίων ελέγχων. ΕΤΗΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΜΑΧΙΑ. καθαρή. για μια. πόλη. Δήμος Βύρωνα. Ο Βύρωνας αλλάζει κι εμείς οι επιχειρηματίες συμμετέχουμε!

ΣΥΜΜΑΧΙΑ. καθαρή. για μια. πόλη. Δήμος Βύρωνα. Ο Βύρωνας αλλάζει κι εμείς οι επιχειρηματίες συμμετέχουμε! ΣΥΜΜΑΧΙΑ για μια καθαρή πόλη Δήμος Βύρωνα Ο Βύρωνας αλλάζει κι εμείς οι επιχειρηματίες συμμετέχουμε! Το να κάνουμε την πόλη μας κάθε μέρα πιο όμορφη και πιο ανθρώπινη είναι για εμάς προτεραιότητα. Για

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη : Εισήγηση αναπροσαρμογής ή μη Δημοτικών τελών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, Δημοτικού Φόρου και ΤΑΠ.

Περίληψη : Εισήγηση αναπροσαρμογής ή μη Δημοτικών τελών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, Δημοτικού Φόρου και ΤΑΠ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ Αριθ. Πρωτ. 21434/25-11-2014 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της 20ης/24-11-2014 συνεδριάσεως της Οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 2/25 ΙΑΝ.2013

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 2/25 ΙΑΝ.2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ : ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 2/25 ΙΑΝ.2013 Από το πρακτικό 2 25-1-2013 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην Ελαφόνησο σήμερα την 25 του μηνός

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το Πρακτικό της υπ αριθ.26/ Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το Πρακτικό της υπ αριθ.26/ Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 1 Περίληψη Λήψη απόφασης για τον καθορισμό τελών κοινοχρήστων χώρων των οποίων παραχωρείται η χρήση για το έτος 2017. Στα Σπάτα σήμερα 8 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη: «Λήψη κανονιστικής απόφασης για τον καθορισμό τελών καθαριότητας και φωτισμού, έτους 2011»

Περίληψη: «Λήψη κανονιστικής απόφασης για τον καθορισμό τελών καθαριότητας και φωτισμού, έτους 2011» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της 18ης/2010 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Αρ. αποφάσεως :281 Περίληψη: «Λήψη κανονιστικής απόφασης για τον

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Πρακτικό 8/2008 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Πρακτικό 8/2008 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ Περίληψη Εξέταση ενστάσεων επαγγελματιών κατά του προστίμου που τους επιβλήθηκε από την Επιτροπής Αιγιαλού. Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Πρακτικό 8/2008 συνεδριάσεως

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το Πρακτικό της υπ αριθ.37/ Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το Πρακτικό της υπ αριθ.37/ Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 1 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το Πρακτικό της υπ αριθ.37/09-12-2015 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος Αριθμός Απόφασης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ 27 ΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΤΙΣ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ 27 ΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΤΙΣ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ ΔΗΜΟΣ ΈΔΕΣΣΑΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ 27 ΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΤΙΣ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 153/2014 ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Πρακτικό 4/2008 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Πρακτικό 4/2008 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ Περίληψη Έγκριση απόφασης τιμολόγησης Δ.Ε.Υ.Α. Μελιβοίας Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Πρακτικό 4/2008 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Σήμερα την 22 η του μηνός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 9 / Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία διότι σε σύνολο 7 μελών βρέθηκαν παρόντα 5.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 9 / Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία διότι σε σύνολο 7 μελών βρέθηκαν παρόντα 5. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 9 / 2016 Στα Ψαχνά Ευβοίας, σήμερα την 18 η του μηνός Μαίου του έτους 2016, ημέρα της εβδομάδος Τετάρτη και ώρα 09 : 00 π. μ, η Οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 28 / Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία διότι σε σύνολο 7 μελών βρέθηκαν παρόντα 6.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 28 / Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία διότι σε σύνολο 7 μελών βρέθηκαν παρόντα 6. Ελληνική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 28 / 2012 Στα Ψαχνά Ευβοίας, σήμερα την 11 η του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2012, ημέρα της εβδομάδος Τρίτη και ώρα 13 : 00,

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισµός Καθαριότητας ήµου Άνδρου

Κανονισµός Καθαριότητας ήµου Άνδρου Κανονισµός Καθαριότητας ήµου Άνδρου Άρθρο 79 του ηµοτικού και Κοινοτικού Κώδικα (N.3463/06) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α : ΓΕΝΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ Η καθαριότητα της πόλης και η προστασία του περιβάλλοντος είναι κοινωνικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 11 Απριλίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. πρωτ.:14473 ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 11 Απριλίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. πρωτ.:14473 ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 11 Απριλίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. πρωτ.:14473 ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ Ταχ. Διεύθυνση : Ευαγγελιστρίας 2 Ταχ. Κώδικας : 101 83 Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 50/2013 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤΗΣ 17 ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 50/2013 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤΗΣ 17 ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 Ελληνική ΑΔΑ: ΒΛ9ΩΗΡ-0ΨΖ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 50/03 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤΗΣ 7 ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 03 Αριθμός απόφασης 63/03 ΘΕΜΑ: o Έκτακτο «Χρέωση και επιβολή προστίμου,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων των πολιτών και αποτελεί προτεραιότητα στη δράση της δημοτικής αρχής. Η καθαριότητα της πόλης είναι βασική προϋπόθεση για

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 11/2011 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤΗΣ 29ην ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 11/2011 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤΗΣ 29ην ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 Ελληνική ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 11/2011 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤΗΣ 29ην ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 Αριθμ. απόφ. 223 /2011 ΘΕΜΑ: 1 ο «Έγκριση τελών κατάληψης κοινόχρηστων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ Άρθρο 1 Η καθαριότητα της πόλης και των Δημοτικών Διαμερισμάτων (ΔΔ)

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός Απόφασης: 400/2014 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το πρακτικό αριθμός: 28/2014 Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου

Αριθμός Απόφασης: 400/2014 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το πρακτικό αριθμός: 28/2014 Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Αριθμός Απόφασης: 400/2014 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό αριθμός: 28/2014 Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της υπ αριθμ. 16 ης (τακτικής)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. ΘΕΜΑ: Συγκρότηση Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και Ελέγχου Κοινοχρήστων χώρων

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. ΘΕΜΑ: Συγκρότηση Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και Ελέγχου Κοινοχρήστων χώρων ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της υπ αριθμ. 14 ης (τακτικής)

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ Α Ν Τ Ι Δ Η Μ Α Ρ Χ Ι Α ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ Α Ν Τ Ι Δ Η Μ Α Ρ Χ Ι Α ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Α Ν Τ Ι Δ Η Μ Α Ρ Χ Ι Α ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ Α Ν Τ Ι Δ Η Μ Α Ρ Χ Ι Α ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων των πολιτών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της υπ αριθμ. 16 ης (τακτικής)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό 2/2011 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πρέβεζας

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό 2/2011 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πρέβεζας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Αριθ.Αποφ 5/2011 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό 2/2011 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πρέβεζας ΘΕΜΑ: Έγκριση Τοπικής Κανονιστικής Διάταξης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΣ & ΣΤΟΧΟΙ Κεφάλαιο Α - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΡΘΡΟ 1 Αντικείμενο Κανονισμού ΑΡΘΡΟ 2 Αρμοδιότητα για την εφαρμογή των διατάξεων

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ (τελευταία τροποποίηση/συμπλήρωση άρθρων) έγινε με την υπ αριθμ. 205/2019 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ΑΔΑ: 6ΗΟ2Ω0Ο-Ε6Ι)

ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ (τελευταία τροποποίηση/συμπλήρωση άρθρων) έγινε με την υπ αριθμ. 205/2019 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ΑΔΑ: 6ΗΟ2Ω0Ο-Ε6Ι) ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ (τελευταία τροποποίηση/συμπλήρωση άρθρων) έγινε με την υπ αριθμ. 205/2019 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ΑΔΑ: 6ΗΟ2Ω0Ο-Ε6Ι) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΑΡΘΡΟ 1 Αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Πρακτικό 2/2009 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Πρακτικό 2/2009 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ Περίληψη Έγκριση παραλαβής Β2 Σταδίου ΣΧΟΟΑΠ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Πρακτικό 2/2009 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Σήμερα την 26 η του μηνός Φεβρουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το αριθμ. 05/2012 πρακτικό συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λήμνου της 30 ης Απριλίου 2012.

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το αριθμ. 05/2012 πρακτικό συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λήμνου της 30 ης Απριλίου 2012. Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το αριθμ. 05/2012 πρακτικό συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λήμνου της 30 ης Απριλίου 2012. Αριθμός Απόφασης 124/2012 Θέμα 08 : Επιβολή προστίμων καθαριότητας. Σήμερα την

Διαβάστε περισσότερα

1. Στ. Ασλάνογλου, Πρόεδρος 1. Λ. Ακριβόπουλος 2. Α. Σιδηρόπουλος 3. Δ. Κουλουριώτης 4. Β. Παπαδόπουλος 5. Γ. Σοφιανίδης (αναπλ/κό μέλος)

1. Στ. Ασλάνογλου, Πρόεδρος 1. Λ. Ακριβόπουλος 2. Α. Σιδηρόπουλος 3. Δ. Κουλουριώτης 4. Β. Παπαδόπουλος 5. Γ. Σοφιανίδης (αναπλ/κό μέλος) Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το αριθμ. 29/2017 πρακτικό συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βέροιας Αριθμός Απόφασης: 690 / 2017. Π ε ρ ί λ η ψ η Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για μη αναπροσαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΔΗΜΟΣ ΝΙΣΥΡΟΥ Νίσυρος 21-11- 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΣ & ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Κεφάλαιο Α - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΠΡΟΟΙΜΙΟ Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου, αφού έλαβε υπόψη του: - Το άρθρο 102 του Συντάγματος

Διαβάστε περισσότερα

2. 3. 4. 1. 2. 3. 4. 5. 6.

2. 3. 4. 1. 2. 3. 4. 5. 6. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ Η καθαριότητα της πόλης και η προστασία του περιβάλλοντος είναι κοινωνικά αγαθά που επιτυγχάνονται µε την συνεχή συνεργασία των πολιτών κατοίκων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 51/2016 από το πρακτικό της 6 ης / τακτικής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αγιάς

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 51/2016 από το πρακτικό της 6 ης / τακτικής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αγιάς Σελίδα 1 από 5 Οικονομική Επιτροπή Δήμου Αγιάς ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Διεύθυνση: Καλυψώς Αλεξούλη 27 Τ.Κ. 40003, Αγιά Πληροφορίες: Ιωάννης Μπουρνάκας Τηλέφωνο:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Ελληνική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Α Γενικές Διατάξεις και Έννοιες Άρθρο 1 Αντικείμενο και στόχος του προϊόντος κανονισμού Αντικείμενο και

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. απόφασης 360/2003 (όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με τις υπ αριθ. 277/2004 & 356/2005 ΑΔΣ)

Αρ. απόφασης 360/2003 (όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με τις υπ αριθ. 277/2004 & 356/2005 ΑΔΣ) Kανονισμός ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ Αρ. απόφασης 360/2003 (όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με τις υπ αριθ. 277/2004 & 356/2005 ΑΔΣ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική

ΘΕΜΑ: Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ Ταχ. Διεύθυνση : Ευαγγελιστρίας 2 Ταχ. Κώδικας : 101 83

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ ΕΔΡΑ: ΕΛΕΟΥΣΑ ΑΡ. ΑΠΟΦ. 264/2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ ΕΔΡΑ: ΕΛΕΟΥΣΑ ΑΡ. ΑΠΟΦ. 264/2015 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ ΕΔΡΑ: ΕΛΕΟΥΣΑ ΑΡ. ΑΠΟΦ. 264/2015 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό Αρ. 45/16-11-2015 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ζίτσας. ΠΕΡΙΛΗΨΗ «Εισήγηση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ - Αντικείμενο του κανονισμού - Αρμοδιότητες εφαρμογής - Προσδιορισμοί και ταξινόμηση απορριμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α. Άρθρο 1. Αντικείμενο του παρόντος κανονισμού

ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α. Άρθρο 1. Αντικείμενο του παρόντος κανονισμού ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Άρθρο 1 Αντικείμενο του παρόντος κανονισμού Γενικές διατάξεις και έννοιες Η καθαριότητα του Δήμου και η προστασία του περιβάλλοντος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το πρακτικό της αριθμ. 37ης/ Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το πρακτικό της αριθμ. 37ης/ Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της αριθμ. 37ης/ 10-11-2016 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Αριθμ. απόφ. 435/2016 Περίληψη: «Λήψη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ 2007 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ 1 ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ Το περιβάλλον, η καθαριότητα και η καθημερινή λειτουργία των μεγάλων πόλεων, επιβαρύνονται από την κατασπατάληση πλουτοπαραγωγικών πηγών,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της 32 / συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της 32 / συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΟΙΚ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 5-11-2013 ΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 32 ΓΡ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. 431 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΕΝΙΚΑ 2. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ Αντικείμενο του κανονισμού Αρμοδιότητες εφαρμογής Προσδιορισμός και ταξινόμηση απορριμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 27498/

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 27498/ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 27498/25-11-11 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της 28 ης /2011 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεταμόρφωσης Αττικής. Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

AΡΙΘ. Πρακτικού 1 1/2011 Της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ. ΘΕΜΑ: «Κανονισμός Λειτουργίας Καθαριότητας του Δήμου Τανάγρας»

AΡΙΘ. Πρακτικού 1 1/2011 Της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ. ΘΕΜΑ: «Κανονισμός Λειτουργίας Καθαριότητας του Δήμου Τανάγρας» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ Σχηματάρι 19 Σεπτεμβρίου 2011 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ Ταχ. Δ/νση : Πλ. Παμ/στων Ταξιαρχών 32009 Σχηματάρι : Μαρία Τουμάζου Aρμόδια Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2003 1 Αγαπητοί Συνδημότες Συμπολίτες, Ο Κανονισμός Καθαριότητας Περιβάλλοντος που έχετε στα χέρια

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ 1 Αντικείμενο του παρόντος κανονισμού

ΑΡΘΡΟ 1 Αντικείμενο του παρόντος κανονισμού ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΡΘΡΟ 1 Αντικείμενο του παρόντος κανονισμού Η καθαριότητα της πόλης και η προστασία του περιβάλλοντος είναι κοινωνικά αγαθά και επιτυγχάνονται με τη συνεχή συνεργασία πολιτών -

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΠΕΙΓΟΝ - ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 13 Μαρτίου 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ.: 10474 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Ταχ. Διεύθυνση: Ευαγγελιστρίας 2 Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΨΑΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

ΔΗΜΟΣ ΨΑΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Σελίδα 1 από 6 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΨΑΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό της με αριθμ 11/2015 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ψαρών. ΘΕΜΑ: Καθορισμός του

Διαβάστε περισσότερα

Τοπική Κανονιστική Απόφαση Για την Καθαριότητα και προστασία του Περιβάλλοντος του Δήμου Σαλαμίνας. ( Αρ. Απόφασης Δ.

Τοπική Κανονιστική Απόφαση Για την Καθαριότητα και προστασία του Περιβάλλοντος του Δήμου Σαλαμίνας. ( Αρ. Απόφασης Δ. ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Κ. Καραμανλή και Αμμοχώστου 1, τ.κ.19800 Σαλαμίνα, Τηλ. 213 20 27 392 Τοπική Κανονιστική Απόφαση Για την Καθαριότητα και προστασία του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Δ/ΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ Τμήμα Σχεδιασμού & εποπτείας ΚΕΡΚΥΡΑ 2013 ΑΡΧΕΣ Το φυσικό περιβάλλον είναι μέγιστο αγαθό και χρήζει συνεχούς φροντίδας Απαιτείται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ IΩΑΝΝΙΤΩΝ (ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 35/2015) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ IΩΑΝΝΙΤΩΝ (ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 35/2015) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ IΩΑΝΝΙΤΩΝ (ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 35/2015) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Κεφάλαιο Α - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ & ΕΝΝΟΙΕΣ Άρθρο 1: Σκοπός - Αντικείμενο Άρθρο 2: Ισχύς - Αρμόδιοι για την εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αρ.Πρωτ: 1291/3-2-2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αρ.Πρωτ: 1291/3-2-2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αρ.Πρωτ: 1291/3-2-2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αρίθμ. 1/ 24-1-2012 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της 10 ης / συνεδριάσεως της Δημοτικής Κοινότητας Φαρσάλων.

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της 10 ης / συνεδριάσεως της Δημοτικής Κοινότητας Φαρσάλων. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ Αριθ. Πρωτ. 12939/14-09-2015 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της 10 ης /10-09-2015

Διαβάστε περισσότερα

Ε Ι Σ Η Γ Η Σ Η. ΘΕΜΑ : «Εκποίηση εγκαταλελειμμένων Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.)»

Ε Ι Σ Η Γ Η Σ Η. ΘΕΜΑ : «Εκποίηση εγκαταλελειμμένων Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.)» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Διεύθυνση : Πληροφορίες : Τηλ. Επικοινωνίας Τηλ. Fax : : Μητροπόλεως 55 Κακαφίκας Γεώργιος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕΝΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕΝΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕΝΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ 1. Αντικείμενο & Σκοπός του Κανονισμού Αντικείμενο του παρόντος κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β - ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β - ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΑΡΘΡΟ 1 - Αντικείμενο του κανονισμού ΑΡΘΡΟ 2 - Αρμοδιότητες εφαρμογής ΑΡΘΡΟ 3 - Προσδιορισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β - ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β - ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΑΡΘΡΟ 1 - Αντικείμενο του κανονισμού ΑΡΘΡΟ 2 - Αρμοδιότητες εφαρμογής ΑΡΘΡΟ 3

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ Μεταμόρφωση, ΔΗΜΑΡΧΟΣ Α.Π.: 7 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘ. 1. Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Αττικής,

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ Μεταμόρφωση, ΔΗΜΑΡΧΟΣ Α.Π.: 7 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘ. 1. Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Αττικής, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ Μεταμόρφωση, 2-1-2018 ΔΗΜΑΡΧΟΣ Α.Π.: 7 Ταχ. Δ/νση:Ι.Ράλλη & Δημαρχείου 1 ΤΚ 14452 Μεταμόρφωση Τηλ:2132012960 Φαξ:210-2813207 ΘΕΜΑ: ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Απόσπασμα από τα πρακτικά της με αριθμό 11/2017 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αμυνταίου.

Απόσπασμα από τα πρακτικά της με αριθμό 11/2017 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αμυνταίου. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 58/2017 Απόσπασμα από τα πρακτικά της με αριθμό 11/2017 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αμυνταίου. Θέμα: Καθορισμός

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Πρακτικού 8/2011 τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Πρακτικού 8/2011 τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Πρακτικού 8/2011 τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θέμα 2 ο.- Συμπλήρωση και διόρθωση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας Δήμου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Θέμα 11 ο «Εγκριση Κανονισμού Καθαριότητας Δήμου ΑΡ.ΑΠΟΦ. 262/2011 Δελφών ως προς το σκέλος των επιβαλλόμενων προστίμων»

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Θέμα 11 ο «Εγκριση Κανονισμού Καθαριότητας Δήμου ΑΡ.ΑΠΟΦ. 262/2011 Δελφών ως προς το σκέλος των επιβαλλόμενων προστίμων» ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Θέμα 11 ο «Εγκριση Κανονισμού Καθαριότητας Δήμου ΑΡ.ΑΠΟΦ. 262/2011 Δελφών ως προς το σκέλος των επιβαλλόμενων προστίμων» Εισηγούμενος το ανωτέρω θέμα ο Αντιδήμαρχος κ. Ταγκαλής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από το πρακτικό της 22 ης / τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από το πρακτικό της 22 ης / τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς Διεύθυνση : Καλυψώς Αλεξούλη 27 Τ.Κ. 40003, Αγιά Πληροφορίες : Μπουρνάκας Ιωάννης Τηλέφωνο : 2494350315 Τηλεομοιοτυπία : 2494350320

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπώ το περιβάλλον γι αυτό προστατεύω συντηρώ ανακυκλώνω ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Αγαπώ το περιβάλλον γι αυτό προστατεύω συντηρώ ανακυκλώνω ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Αγαπώ το περιβάλλον γι αυτό προστατεύω συντηρώ ανακυκλώνω ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Φίλες και φίλοι, Όπως έχετε διαπιστώσει, το Ίλιον είναι µια όµορφη, νοικοκυρεµένη και καθαρή πόλη. Κατανοώντας

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές αρχές και στόχοι... σελ.1. Γενικές διατάξεις και έννοιες...σελ.3. Υποχρεώσεις του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας...σελ.5. Υποχρεώσεις πολιτών...σελ.

Γενικές αρχές και στόχοι... σελ.1. Γενικές διατάξεις και έννοιες...σελ.3. Υποχρεώσεις του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας...σελ.5. Υποχρεώσεις πολιτών...σελ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΟΣ & ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ Πίνακας περιεχομένων Κεφάλαιο Α Κεφάλαιο Β Κεφάλαιο Γ Κεφάλαιο Δ Κεφάλαιο Ε Γενικές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από τα πρακτικά της με αρ. 44 ης /16-9-2013 τακτικής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από τα πρακτικά της με αρ. 44 ης /16-9-2013 τακτικής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Δ/νση: Π.Τσαλδάρη 10 Τ.Κ: 18450 Νίκαια

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Περιεχόμενα 2011 ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΕΝΙΚΑ 2. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ Αντικείμενο του κανονισμού Αρμοδιότητες εφαρμογής Προσδιορισμοί και ταξινόμηση

Διαβάστε περισσότερα

-Την αριθ.264/2012 απόφαση δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς που αφορά καθορισμό όρων λειτουργίας εμποροπανήγυρις στην Μεσοποταμία

-Την αριθ.264/2012 απόφαση δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς που αφορά καθορισμό όρων λειτουργίας εμποροπανήγυρις στην Μεσοποταμία ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Σχέδιο συμπλήρωσης-τροποποίησης αριθ.264/2012 απόφασης Δ.Σ. που αφορά τον καθορισμό λειτουργίας εμποροπανήγυρις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ 2015-1- Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΕΝΙΚΑ...σελ. 4 2. ΑΡΧΕΣ...σελ. 4-5 Β.ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΡΘΡΟ 1 Αντικείμενο του παρόντος Κανονισμού...σελ. 6

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ Αριθ. πρωτ. 3084/18-02-2014 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της 3ης/17-02-2014 συνεδριάσεως της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Αρχές και στόχοι Γενικές διατάξεις και έννοιες (Άρθρα 1 έως 3) Υποχρεώσεις του Δήμου (Άρθρα 4 έως 6) Υποχρεώσεις των κατοίκων

Διαβάστε περισσότερα

Παρούσα ήταν και η υπάλληλος του Δήμου Πρέβεζας Μάρθα Κιτσαντά για την τήρηση των

Παρούσα ήταν και η υπάλληλος του Δήμου Πρέβεζας Μάρθα Κιτσαντά για την τήρηση των ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Αριθ. Απόφ. 19/2019 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό 4/2019 συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πρέβεζας ΘΕΜΑ: «Παροχή γνώμης για θέσεις πωλητών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ (Α.Δ.Σ. 381/1999)

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ (Α.Δ.Σ. 381/1999) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ (Α.Δ.Σ. 381/1999) ΑΡΘΡΟ 1 Αντικείμενο και στόχοι του Κανονισμού Αντικείμενο του παρόντος Κανονισμού είναι η καταγραφή των υποχρεώσεων του Δήμου και των πολιτών με στόχους:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Έγκριση και ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Ψαρών έτους 2017.

ΘΕΜΑ: Έγκριση και ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Ψαρών έτους 2017. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΨΑΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό της με αριθμ 6/206 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ψαρών. ΘΕΜΑ: Έγκριση και ψήφιση του τεχνικού προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικό της με αριθμ. 11ης/ τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καισαριανής, της 9ης του μηνός ΑΠΡΙΛΙΟΥ του έτους 2013.

Πρακτικό της με αριθμ. 11ης/ τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καισαριανής, της 9ης του μηνός ΑΠΡΙΛΙΟΥ του έτους 2013. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Σ Υ Ν Ε Δ Ρ Ι ΑΣ Η 9/4/2013 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘΜ. 85 Πρακτικό της με αριθμ. 11ης/9.4.2013 τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου σαριανής,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΗΜΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΗΜΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΗΜΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ Α. Γ Ε Ν Ι Κ Ε Σ Ι Α Τ Α Ξ Ε Ι Σ Κ Α Ι Ε Ν Ν Ο Ι Ε Σ ΑΡΘΡΟ 1ο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ Αντικείµενο του παρόντος Κανονισµού είναι: 1) Η τήρηση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ 2016 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Αρχές και στόχοι Γενικές διατάξεις και έννοιες (Άρθρα 1 έως 3) Υποχρεώσεις του Δήμου (Άρθρα 4 έως 6) Υποχρεώσεις των

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Αρμόδιος Αντιδήμαρχος: Μανώλης Πολυκρέτης ΝΑΞΟΣ & ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο παρών κανονισμός εκδόθηκε σύμφωνα με το άρθρο 79 του Δημοτικού και Κοινοτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ 2015-1-

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ 2015-1- ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ 2015-1- Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΕΝΙΚΑ...σελ. 4 2. ΑΡΧΕΣ...σελ. 4-5 Β.ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΡΘΡΟ 1 Αντικείμενο του παρόντος Κανονισμού...σελ. 6 ΑΡΘΡΟ 2

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ ΕΔΡΑ: ΕΛΕΟΥΣΑ ΑΡ. ΑΠΟΦ. 11/2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ ΕΔΡΑ: ΕΛΕΟΥΣΑ ΑΡ. ΑΠΟΦ. 11/2011 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ ΕΔΡΑ: ΕΛΕΟΥΣΑ ΑΡ. ΑΠΟΦ. 11/2011 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό Αρ. 3/17-2-2011 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ζίτσας. ΠΕΡΙΛΗΨΗ «Εισήγηση για λήψη απόφασης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ Ν.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ Ν.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ Βέροια 3-9-2015 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ Ν.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Α.Δ. 3/96 (1023/2/37-ια/ ) (ΦΕΚ 15/96 τεύχος Β') Μέτρα για την τήρηση της κοινής ησυχίας Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Α.Δ. 3/96 (1023/2/37-ια/ ) (ΦΕΚ 15/96 τεύχος Β') Μέτρα για την τήρηση της κοινής ησυχίας Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Α.Δ. 3/96 (1023/2/37-ια/08.01.1996) (ΦΕΚ 15/96 τεύχος Β') Μέτρα για την τήρηση της κοινής ησυχίας Έχοντας υπόψη: Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 1.Τις διατάξεις του άρθρου 12 παρ. 3 εδαφ. β', στ και

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 20/ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 20/ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αριθ. Απόφασης: 33/2017 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το πρακτικό της αριθ. 20 / 2009 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου. Αριθ. Αποφάσεως 309 / 2009

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το πρακτικό της αριθ. 20 / 2009 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου. Αριθ. Αποφάσεως 309 / 2009 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της αριθ. 20 / 2009 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου. Αριθ. Αποφάσεως 309 / 2009 Περίληψη Ρύθμιση οφειλών ( από δημοτικά τέλη, φόρους, εισφορές κ.λ.π. ) σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Σύμφωνα με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας οι ώρες κοινής ησυχίας έχουν ως εξής:

Σύμφωνα με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας οι ώρες κοινής ησυχίας έχουν ως εξής: Με ΦΕΚ καθορίζονται τα μέτρα για την τήρηση της κοινής ησυχίας, τόσο κατά την περίοδο του καλοκαιριού (από την 1η Απριλίου έως και την 30η Σεπτεμβρίου), όσο και του χειμώνα (από την 1η Οκτωβρίου έως και

Διαβάστε περισσότερα