Το διαδίκτυο αποτελεί πλέον έναν προνομιακό χώρο για την

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Το διαδίκτυο αποτελεί πλέον έναν προνομιακό χώρο για την"

Transcript

1 . Προφίλ online Έκδοσης Το διαδίκτυο αποτελεί πλέον έναν προνομιακό χώρο για την FREENET AE, καθώς το site είναι πλέον συνώνυμο της έγκυρης ηλεκτρονικής οικονομικής και επιχειρηματικής ενημέρωσης. Η πρώτη εμφάνιση του στο διαδίκτυο έγινε το 2007 και ήταν μία καινοτόμος προσπάθεια στον τομέα της ηλεκτρονικής ενημέρωσης. Ο δικτυακός τόπος έρχεται να καλύψει το κενό που υπάρχει στη Real Time χρηματιστηριακή και οικονομική πληροφόρηση, με άποψη. Ενώ όλα τα οικονομικά sites παρέχουν σε πραγματικό χρόνο τιμές, ωστόσο κανένα δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των traders και των θεσμικών επενδυτών για ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο. Σε αυτό βοηθά και η σχεδίαση του, καθώς κατά την ώρα της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο επισκέπτης μπορεί να λάβει όλες τια απαραίτητες πληροφορίες. To βρίσκεται στην πρώτη τετράδα των οικονομικών sites, το οποίο αποδεικνύεται από την παρουσία του στην εφαρμογή Monopoly της GlobalSoft, στην ενότητα Real Time News. Η Συντακτική Ομάδα του site διαθέτει την εμπειρία, την τεχνογνωσία και την πληροφόρηση για να προσφέρει Real Time αξιόπιστη ενημέρωση στους ανθρώπους που βρίσκονται σε θέσεις λήψης επενδυτικών αποφάσεων. Η σχεδίαση του site έχει λάβει πρόνοια και για τις ώρες που δεν συνεδριάζει το Χρηματιστήριο Αθηνών. Μετά τη λήξη της συνεδρίασης ο χώρος Real Time ενημέρωσης κατεβαίνει χαμηλότερα ενώ ανεβαίνουν τα 3 βασικά θέματα της ημέρας. Για το Σαββατοκύριακο έχει υλοποιηθεί ειδική έκδοση με ανεπτυγμένα graphics και ποικίλη ύλη. Στόχος είναι η προσέλκυση ευρύτερου κοινού τις δυο ημέρες που είναι «νεκρές» για τα οικονομικά sites. Πρόκειται για σχεδιασμό flash player στα πρότυπα του και του με ειδική Weekend Edition θεματολογία. Για το σκοπό αυτό μεταβάλλεται η σχεδίαση της πρώτης σελίδας του site ώστε περίοπτη θέση να κατέχουν τα γραφικά, τα οποία συνοδεύουν τα θέματα του Σαββατοκύριακου. Ιδιοκτησία : FREENET AE Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος : Χαράλαμπος Νιάκας Διευθυντής : Ευάγγελος Νιάκας Management Consultant: Χρήστος Φράγκου

2 Υπηρεσίες

3 Νέες Στήλες Η ομάδα του αντιλαμβανόμενη τις ανάγκες των καιρών για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης δημιούργησε ένα νέο δικτυακό τόπο με στόχο την ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων γύρω από το περιβάλλον. Πρόκειται για το GoGreen το οποίο λειτουργεί (σε πρώτη φάση) ως ενότητα του portal Στόχος του χώρου αυτού είναι η προβολή όλων των δράσεων που σχετίζονται με το περιβάλλον και τις επιχειρήσεις και την ανάδειξη ενός νέου μοτίβου στις επιχειρήσεις με γνώμονα τη φιλική προς το περιβάλλον ανάπτυξη. Οι επιχειρήσεις που προσαρμόζονται σε αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο γνωρίζουν ιδιαίτερη άνθιση στη διεθνή αγορά καθώς προσελκύουν επενδυτικά κεφάλαια τα οποία επιλέγουν επιχειρήσεις που πλοιρούν συγκεκριμένες «πράσινες» προδιαγραφές. Επικεφαλής μιας τέτοιας κίνησης έχει τεθεί ο πρώην αντιπρόεδρος και υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ, ο οποίος έχει καταφέρει να πείσει και να δεσμεύσει μεγάλους θεσμικούς επενδυτές να προσαρμόσουν τα μοντέλα αξιολόγησης εταιριών λαμβάνοντας υπόψη την περιβαλλοντική πολιτική τους. Το GoGreen δεν μένει όμως στο Green Investing αλλά προχωρά μακρύτερα. Ρίχνει φως στα αγροτικά εμπορεύματα, οι τιμές των οποίων έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, δημιουργώντα προβλήματα σίτισης. Το GoGreen δίνει βήμα στα βιολογικά προϊόντα και φέρνει στο προσκήνιο τεχνολογίες για τη μείωση και τη βελτιστοποίηση της χρήσης της ενέργειας. Τέλος το GoGreen φιλοδοξεί να ανοίξει το δρόμο για ευρύτερη κίνηση στο χώρο των επιχειρήσεων όπου θα επιβραβεύονται οι φιλικές προς το περιβάλλον πολιτικές, αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται οι managers σήμερα.

4 Το Emporiumin.gr είναι ένα portal για το λιανικό εμπόριο το marketing, το real estate και τις εμπορικές επιχειρήσεις. Απευθύνεται τόσο στο κοινό που ήδη επισκέπτεται το sofokleousin.gr αλλά και σε ευρύτερο κοινό μεγαλύτερης ηλικιακής γκάμας και οικονομικών προϋποθέσεων. Το νέο αυτό site έχει ύλη που ενδιαφέρει εφήβους, νέους και μεγαλύτερης ηλικίας κόσμο. Σε γυναίκες ανεξαρτήτως επαγγέλματος ακόμα και νοικοκυρές- καθώς παρουσιάζει τάσεις, προϊόντα ακόμα και επιχειρηματικές εξελίξεις καθώς και προτάσεις αγορών Οι αναγνώστες του portal μπορούν να βρουν πληροφορίες για θέματα μόδας, ομορφιάς, αξεσουάρ ακόμα και για την πορεία της αγοράς εμπορικών κέντρων. Το Empoiumin.gr λειτουργεί και ανεξάρτητα αλλά και ως μέρος του Sofokleousin.gr και προσελκύει κόσμο που δεν επισκέπτονταν απαραίτητα το οικονομικό portal. Κατ αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε διεύρυνση της βάσης των αναγνωστών μας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο. Παράλληλα προσεγγίζουμε μεγαλύτερη μερίδα εν δυνάμει καταναλωτών (γυναίκες) οι οποίες δεν επισκέπτονται εύκολα οικονομικά sites. Η ξεχωριστή του σχεδίαση σε συνδυασμό με τα προσεγμένα και καλογραμμένα θέματά του δημιουργούν στους αναγνώστες αίσθημα ευφορίας και διευκολύνουν τον διαφημιζόμενο να πετύχει το στόχο του. Οι θέσεις για τους διαφημιζόμενους είναι οι προβλεπόμενες από το ΙΑΒ και συνεπώς η προβολή ανταποκρίνεται στα standard που η διαφημιστική αγορά έχει θέσει.

5 Σύντομα κοντά σας

6 Πελατολόγιο