Εξέταση καλπροτεκτίνης IBDoc

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εξέταση καλπροτεκτίνης IBDoc"

Transcript

1 Εξέταση καλπροτεκτίνης IBDoc Οδηγίες χρήσης Ασθενείς και μη ειδήμονες LF-IBDOC8 8 εξετάσεις Έκδοση 2.0: BÜHLMANN Laboratories AG Τηλέφωνο Baselstrasse 55 Παραγγελίες μέσω fax CH 4124 Schönenbuch/Basel info@buhlmannlabs.ch Switzerland (Ελβετία)

2 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ 2 ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ 3 ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ 3 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 4 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΣΩΣΤΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΕΞΕΤΑΣΗΣ 4 ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΙΤ ΕΞΕΤΑΣΗΣ IBDoc 5 ΒΗΜΑ 1: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ 8 ΒΗΜΑ 2: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ 9 ΒΗΜΑ 3: ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΟΠΡΑΝΩΝ 10 ΒΗΜΑ 4: ΕΚΧΥΛΙΣΗ ΚΟΠΡΑΝΩΝ 11 ΒΗΜΑ 5: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΣΕΤΑΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ 12 ΒΗΜΑ 6: ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΣΕΤΑΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ 13 ΒΗΜΑ 7: ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ 14 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 15 ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ Το IBDoc είναι ένα διαγνωστικό σύστημα για τον ποσοτικό καθορισμό των επιπέδων καλπροτεκτίνης σε δείγματα κοπράνων για αυτό-εξέταση. Ο καθορισμός του επιπέδου καλπροτεκτίνης υποστηρίζει την παρακολούθηση της θεραπείας της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου (IBD) και συνδυάζεται με την αξιολόγηση της κατάστασης ασθενή από τον θεράποντα ιατρό του/της. ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ Το IBDoc μπορεί να χρησιμοποιηθεί από επαγγελματίες χρήστες στο εργαστήριο ή στο κέντρο περίθαλψης ή από εκπαιδευμένους μη ειδήμονες στο σπίτι τους (δηλ. ασθενείς IBD ηλικίας 12 ετών και άνω). Αποποίηση: Τα στιγμιότυπα σε αυτές τις Οδηγίες χρήσης βασίζονται στην έκδοση ios της εφαρμογής CalApp. Η έκδοση Android μπορεί να διαφέρει στη διάταξη αλλά όχι στη λειτουργικότητα. LF-IBDOC8 2/16 Ημερομηνία αναθεώρησης:

3 ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΑΡΧΉ ΤΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΎ Το IBDoc είναι μια οικιακή εξέταση για τη μέτρηση του βιοδείκτη φλεγμονής, την καλπροτεκτίνη, σε δείγματα κοπράνων. Ο ασθενής χρησιμοποιεί το σωληνάριο εκχύλισης της βαλβίδας CALEX για να συλλέξει την ακριβή ποσότητα του δείγματος κοπράνων. Στο εσωτερικό της βαλβίδας CALEX, η καλπροτεκτίνη που υπάρχει στο δείγμα κοπράνων μεταφέρεται στο διάλυμα εκχύλισης. Το εκχύλισμα κατόπιν εφαρμόζεται στην κασέτα εξέτασης, όπου η καλπροτεκτίνη οπτικοποιείται με κόκκινα-χρυσά σωματίδια. Η καλπροτεκτίνη ρέει μαζί με το εκχύλισμα μέσω της κασέτας εξέτασης και συγκρατείται στη γραμμή εξέτασης. Η εξέταση και οι γραμμές ελέγχου μετρούνται από μια εφαρμογή smartphone (CalApp ). Το αποτέλεσμα υπολογίζεται από την εφαρμογή CalApp και στέλνεται σε έναν ασφαλή διακομιστή για να τεθεί υπόψη του θεράποντος ιατρού. Η εξέταση διαθέτει εύρος μg καλπροτεκτίνης/ g κοπράνων. ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΙΤ ΕΞΕΤΑΣΗΣ IBDOC (B-IBDOC): Πριν εκτελέσετε την εξέταση, βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά υπάρχουν στο κιτ. Ποσότητα Υλικά 1 Συσκευή βαλβίδας CALEX πληρωμένη με διάλυμα εκχύλισης (5 ml) 1 Κασέτα εξέτασης 2 Χαρτιά συλλογής κοπράνων 1 Κάρτα ελέγχου κάμερας 1 Συνοπτικές οδηγίες ΤΟ ΚΙΤ IBDOC ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ (2-8 C). ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΙΤ ΕΞΕΤΑΣΗΣ. Smartphone ios ή Android εγκεκριμένο από την BÜHLMANN για χρήση με το IBDoc. Θα βρείτε μια πλήρη λίστα των εγκεκριμένων smartphones στη διεύθυνση Σύνδεση στο internet για το smartphone σας (βλ. επίσης σημαντικές πληροφορίες). Εφαρμογή CalApp για smartphone: Διατίθεται από το itunes App Store ή το Google Play Store. Γάντια εξέτασης, αν απαιτούνται, διατίθενται από τον γιατρό σας. LF-IBDOC8 3/16 Ημερομηνία αναθεώρησης:

4 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία εξέτασης, διαβάστε προσεκτικά τις Οδηγίες χρήσης. Οι σελίδες 5 έως 7 περιέχουν μια σύνοψη όλων των υλικών του κιτ. Τα διαδοχικά βήματα αρχίζουν από τη σελίδα 7. Για πεπειραμένους χρήστες, υπάρχει ένας συνοπτικός οδηγός στη σελίδα 15. Αφιερώστε όσο χρόνο χρειάζεται για την εκτέλεση της εξέτασης στο σπίτι σας και βεβαιωθείτε ότι δεν αποσπάται η προσοχή σας. Μην αλλάζετε τη θεραπεία σας χωρίς να συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας. Φυλάξτε το smartphone σας από το νερό για να αποφύγετε την πρόκληση ζημιάς. Ανάλογα με τον φορέα σας, μπορεί να προκύψουν επιπρόσθετα έξοδα για τη σύνδεσή σας στο internet. Μπορείτε να διεξαγάγετε την εξέταση IBDoc κάτω από διαφορετικές συνθήκες φωτισμού, αλλά πρέπει να αποφεύγετε το άμεσο ηλιακό φως, το δυνατό πλάγιο φως ή τις σκιές επάνω στην κασέτα εξέτασης, ενώ διαβάζετε την κασέτα εξέτασης κατά τη διαδικασία εξέτασης - Βήμα 6. Στο smartphone σας πρέπει να απομένει φόρτιση μπαταρίας τουλάχιστον 20%. Η βαλβίδα CALEX και η κασέτα εξέτασης δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται μετά την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στις ετικέτες. Η κασέτα εξέτασης είναι σταθερή σε θερμοκρασία δωματίου για 4 ώρες μετά το άνοιγμα της θήκης. Η βαλβίδα CALEX και η κασέτα εξέτασης δεν πρέπει να επαναχρησιμοποιηθούν. Κανένα από τα υλικά δεν είναι δηλητηριώδες ή, με οποιονδήποτε τρόπο, επικίνδυνα. Για να ορίσετε τον κωδικό πρόσβασής σας, θα σας αποσταλεί ένας σύνδεσμος στο (όνομα χρήστη) IBDoc σας, το οποίο δώσατε στον γιατρό σας. Αν δεν λάβετε αυτό το μήνυμα, ελέγξτε τον φάκελο της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας σας. Αν η θήκη με την κασέτα εξέτασης παρουσιάζει ζημιά ή η βαλβίδα CALEX έχει διαρροή μετά το άνοιγμα της αρχικής συσκευασίας, μην χρησιμοποιήσετε το κιτ εξέτασης. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟN ΣΩΣΤΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ Πολλά δείγματα κοπράνων απαιτούν μέχρι 2 ώρες για να αποσπαστούν πλήρως από τις εγκοπές (Βήμα 4, σελ. 11). Μπορεί να είναι πιο εύκολο να προετοιμάσετε και να εκχυλίσετε το δείγμα κοπράνων σας (όπως περιγράφεται στη διαδικασία εξέτασης Βήμα 3 και 4) το πρωί και να συνεχίσετε με τα επόμενα βήματα το απόγευμα. Μην αφήσετε την επεξεργασία του εκχυλίσματος για περισσότερο από 24 ώρες. Με τον τρόπο αυτό, το δείγμα κοπράνων έχει αρκετό χρόνο να αποσπαστεί πλήρως από τις εγκοπές και εσείς δεν βρίσκεστε υπό χρονική πίεση για να εκτελέσετε το υπόλοιπο της διαδικασίας εξέτασης. Για κόπρανα που δεν κολλούν στις εγκοπές, μπορεί να ληφθεί δείγμα ως εξής: τοποθετήστε το δείγμα κοπράνων σε ένα κουτάλι. Πατήστε το άκρο δοσολόγησης (Εικ. 2, σελ. 5) ομοιόμορφα επάνω στην επιφάνεια του κουταλιού και περιστρέψτε την ακίδα δειγματοληψίας μέχρι οι εγκοπές να γεμίσουν πλήρως με κόπρανα. Δείγματα υγρών κοπράνων δεν μπορούν να συλλεγούν. Πραγματοποιήστε την εξέταση μια ημέρα που έχετε στερεά κόπρανα. LF-IBDOC8 4/16 Ημερομηνία αναθεώρησης:

5 ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΙΤ ΕΞΕΤΑΣΗΣ IBDoc Συσκευή βαλβίδας CALEX Εικόνα 1: Βαλβίδα CALEX Εικόνα 2: Ακίδα δειγματοληψίας Εικόνα 3: Κύριο τμήμα βαλβίδας CALEX Χοάνη Άκρο δοσολόγησης με εγκοπές Πεταλούδα Έξοδος Προστατευτικό κάλυμμα LF-IBDOC8 5/16 Ημερομηνία αναθεώρησης:

6 Εικόνα 4: Κασέτα εξέτασης Γραμμωτός κώδικας Παράθυρο ανάγνωσης QB Calprotection B-LFCALUS-TC Θύρα φόρτωσης δείγματος Εικόνα 5: Κάρτα ελέγχου κάμερας Μπροστινή πλευρά Μοτίβο ελέγχου κάμερας IBDoc Camera Test Card Code: B-IBD-CTC Lot: 0302 Πίσω πλευρά LF-IBDOC8 6/16 Ημερομηνία αναθεώρησης:

7 Εικόνα 6: Μενού πλοήγησης CalApp Κείμενο πληροφοριών (αγγίξτε για άνοιγμα) Πρώτη οθόνη εκμάθησης Δευτερεύον μενού (αγγίξτε για άνοιγμα) Εκπαιδευτικό βίντεο και στοιχεία επικοινωνίας Αποσύνδεση Πλοήγηση στις οθόνες εκμάθησης Μετάβαση απευθείας στο χρονόμετρο Πρωτεύον μενού Λίστα αποτελεσμάτων Φορητή πύλη IBDoc Αποσύνδεση LF-IBDOC8 7/16 Ημερομηνία αναθεώρησης:

8 ΒΉΜΑ 1: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ 1.1 Πραγματοποιήστε αναζήτηση για «CalApp» ή «IBDoc» (A) στο itunes App Store ή στο Google Play Store. 1.2 Πραγματοποιήστε λήψη και εγκατάσταση του CalApp στο smartphone σας. A 1.3 Βεβαιωθείτε ότι έχετε μια σταθερή σύνδεση στο internet. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Να γνωρίζετε ότι χρειάζεστε σύνδεση στο internet για να συνδεθείτε στο CalApp κατά την πρώτη εκκίνηση. 1.4 Αγγίξτε το εικονίδιο CalApp και ξεκινήστε τη διαδικασία εισόδου. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κατά την πρώτη εκκίνηση, θα πρέπει να συμφωνήσετε ότι η εφαρμογή CalApp επιτρέπεται να σας στέλνει γνωστοποιήσεις push. Μια γνωστοποίηση push θα σας στέλνει μια ειδοποίηση μία ημέρα πριν πρέπει να πραγματοποιήσετε την επόμενη εξέταση. Πρέπει να έχετε τουλάχιστον 20% υπόλοιπο φόρτισης μπαταρίας στο smartphone σας για να πραγματοποιήσετε την εξέταση. Στο ios θα πρέπει να συμφωνήσετε ότι το CalApp θα επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει την κάμερα. B 1.5 Εισαγάγετε τη διεύθυνση λογαριασμού IBDoc (όνομα χρήστη) και κωδικό πρόσβασής (B) σας. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασής σας, μπορείτε να τον επαναφέρετε αν αγγίξετε το κουμπί «Ξέχασα τον κωδικό πρόσβασης» (B). Μόλις εισαγάγετε τη διεύθυνση λογαριασμού IBDoc (όνομα χρήστη), στη διεύθυνση σας θα σταλεί ένας σύνδεσμος για να επαναφερθεί ο κωδικός πρόσβασής σας. 1.6 Διαβάστε και αποδεχτείτε το Συμφωνητικό άδειας χρήσης τελικού χρήστη (EULA). ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Λόγω προστασίας δεδομένων και ασφάλειας, η συνεδρία σας λήγει μετά από 7 ημέρες και θα πρέπει να συνδεθείτε ξανά. LF-IBDOC8 8/16 Ημερομηνία αναθεώρησης:

9 ΒΉΜΑ 2: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ 2.1 Βγάλτε το κιτ εξέτασης IBDoc από το ψυγείο και διατηρήστε τα ξεχωριστά υλικά σε ένα στεγνό και σκιερό μέρος μέχρι να τα χρειαστείτε για τη διαδικασία εξέτασης. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Διατηρήστε την κασέτα εξέτασης στη θήκη μέχρι να είστε έτοιμοι να φορτώσετε την κασέτα εξέτασης στο Βήμα Ανοίξτε το κιτ εξέτασης IBDoc και βγάλτε την κάρτα ελέγχου κάμερας (Εικ. 5, σελ. 6). C 2.3 Πραγματοποιήστε έναν έλεγχο κάμερας ευθυγραμμίζοντας τη μορφή ελέγχου της κάρτας ελέγχου κάμερας με το κίτρινο πλαίσιο στην προβολή κάμερας του CalApp (C). 2.4 Αγγίξτε το κουμπί OK όταν ο έλεγχος κάμερας είναι επιτυχής. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο έλεγχος κάμερας ισχύει για 30 ημέρες. Εντός αυτής της χρονικής περιόδου 30 ημερών, τα Βήματα δεν είναι απαραίτητα και, μετά την είσοδο, μπορείτε να ξεκινήσετε απευθείας με το Βήμα 2.5. Μετά από 30 ημέρες, πρέπει να επαναλάβετε τον έλεγχο κάμερας. 2.5 Μπορείτε να πλοηγείστε ελεύθερα μεταξύ των οθονών εκμάθησης και να λάβετε επιπρόσθετες πληροφορίες κειμένου αν αγγίξετε το κουμπί ενός κυκλωμένου «i» (D). Αν είστε πεπειραμένος χρήστης, μπορείτε να παραλείψετε αυτές τις οδηγίες (αν αγγίξετε το κουμπί «Παράλειψη εισαγωγής») και ξεκινήσετε αμέσως με τη διαδικασία εξέτασης (βλ. Βήμα 3). ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορείτε να συμβουλευτείτε το βίντεο εκμάθησης στο μενού βοήθεια (Εικ. 6, σελ. 7) οποιαδήποτε στιγμή. 2.6 Τώρα έχετε ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για το smartphone. Βάλτε το στην άκρη και να το έχετε διαθέσιμο για περαιτέρω βήματα. Ξεκινήστε τη διαδικασία εξέτασης (Βήμα 3). D LF-IBDOC8 9/16 Ημερομηνία αναθεώρησης:

10 ΒΗΜΑ 3: ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΟΠΡΑΝΩΝ Τα επακόλουθα Βήματα 3 και 4 πρέπει να εκτελεστούν συνεχόμενα χωρίς διακοπή 3.1 Αδειάστε πρώτα την ουροδόχο κύστη σας, αν απαιτείται, επειδή τα ούρα μπορούν να επηρεάσουν την εξέταση. 3.2 Ξετυλίξτε το χαρτί συλλογής κοπράνων κρατώντας τα ανοικτά άκρα και τραβώντας απαλά προς τα έξω (E). E 3.3 Τοποθετήστε το χαρτί συλλογής κοπράνων επάνω στο κάθισμα της τουαλέτας κοντά στο πίσω μέρος (F). ΠΡΟΣΟΧΗ: Το χαρτί δεν πρέπει να αγγίξει το νερό της τουαλέτας. 3.4 Βεβαιωθείτε ότι το χαρτί συλλογής κοπράνων είναι σωστά στερεωμένο στο κάθισμα της τουαλέτας. F 3.5 Βεβαιωθείτε ότι το δείγμα κοπράνων σας συγκρατείται στο χαρτί συλλογής (G). ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην περίπτωση που αποτύχει η συλλογή κοπράνων την πρώτη φορά, παρέχεται και ένα δεύτερο χαρτί συλλογής κοπράνων με το κιτ συλλογής. Αν απαιτείται, φορέστε τα γάντια εξέτασης και συνεχίστε με το Βήμα 4 της διαδικασίας εξέτασης. G LF-IBDOC8 10/16 Ημερομηνία αναθεώρησης:

11 ΒΗΜΑ 4: ΕΚΧΥΛΙΣΗ ΚΟΠΡΑΝΩΝ 4.1 Κρατήστε τη συσκευή βαλβίδας CALEX με το λευκό κάλυμμα στο πάνω μέρος και αφαιρέστε τη λευκή ακίδα δειγματοληψίας περιστρέφοντας ταυτόχρονα δεξιόστροφα και τραβώντας προς τα πάνω (H). H 4.2 Βυθίστε το άκρο δοσολόγησης με τις εγκοπές μέσα στα κόπρανα και περιστρέψτε πριν το αφαιρέσετε. Επαναλάβετε τη διαδικασία σε 3 έως 5 διαφορετικές θέσεις του δείγματος κοπράνων προκειμένου να γεμίσετε πλήρως τις εγκοπές του άκρου δοσολόγησης (Εικ. 2, σελ. 5) (I). ΠΡΟΣΟΧΗ: Βεβαιωθείτε ότι όλες οι εγκοπές έχουν γεμίσει πλήρως με κόπρανα. Δεν χρειάζεται το άκρο δοσολόγησης της ακίδας δειγματοληψίας να καλυφτεί πλήρως με κόπρανα, επειδή η περίσσεια κοπράνων θα απομακρυνθεί στο επόμενο βήμα. ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην αφαιρέσετε το μπλε προστατευτικό κάλυμμα I 4.3 Τοποθετήστε την ακίδα δειγματοληψίας ξανά στη χοάνη του κύριου τμήματος της βαλβίδας CALEX (Εικ 3, σελ. 5) και ωθήστε την στην τελική θέση ασφάλισης. Θα νιώσετε και θα ακούσετε έναν χαρακτηριστικό ήχο «κλικ» (J) ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μετά τη συλλογή του δείγματος κοπράνων, μπορείτε να απομακρύνετε τα υπόλοιπα κόπρανα στην τουαλέτα μαζί με το χαρτί συλλογής κοπράνων. Αν δεν επιτρέπεται να ρίχνετε χαρτί υγείας στην τουαλέτα, απορρίψτε το υπόλοιπο δείγμα κοπράνων στην τουαλέτα και πετάξτε το χαρτί συλλογής κοπράνων όπως πετάτε και το χαρτί υγείας. J Click! 4.4 Ανακινήστε έντονα τη βαλβίδα CALEX για 10 δευτερόλεπτα (K) και αφήστε την ακίνητη για 2 ώρες. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επειδή πολλά δείγματα κοπράνων απαιτούν μέχρι 2 ώρες για να αποσπαστούν πλήρως από τις εγκοπές, πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον 2 ώρες πριν συνεχίσετε με το επόμενο βήμα. Συνεχίστε με τη διαδικασία κάποια στιγμή που σας βολεύει εντός των επόμενων 24 ωρών. Διατηρήστε τη συσκευή βαλβίδας CALEX σε ένα στεγνό και σκιερό μέρος κατά την περίοδο αναμονής. K LF-IBDOC8 11/16 Ημερομηνία αναθεώρησης:

12 ΒΗΜΑ 5: ΦΟΡΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΣΕΤΑΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ Τα επακόλουθα Βήματα 5 έως 7 πρέπει να εκτελεστούν συνεχόμενα χωρίς διακοπή ΠΡΟΣΟΧΗ: Φροντίστε να έχετε το smartphone σας έτοιμο και να είστε συνδεδεμένοι στο CalApp. 5.1 Αποσυσκευάστε την κασέτα εξέτασης και τοποθετήστε την στην μπλε πίσω πλευρά της κάρτας ελέγχου κάμερας (Εικ. 5, σελ. 6) ώστε η λευκή περιοχή να είναι πλήρως καλυμμένη από την κασέτα εξέτασης (L, 1). L 5.2 Ανακινήστε ξανά έντονα τη βαλβίδα CALEX για 10 δευτερόλεπτα. Ελέγξτε ότι οι εγκοπές του άκρου δοσολόγησης δεν παρουσιάζουν υπολείμματα κοπράνων. Κρατώντας τη βαλβίδα CALEX όρθια, κτυπήστε το κάτω μέρος της βαλβίδας CALEX για να αφαιρέσετε τυχόν φυσαλίδες αέρα που έχουν παγιδευτεί στην έξοδο ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να έχετε σωστό αποτέλεσμα εξέτασης, είναι υποχρεωτικό οι εγκοπές του άκρου δοσολόγησης να μην παρουσιάζουν υπολείμματα κοπράνων πριν συνεχίσετε στο επόμενο βήμα. M 5.3 Αφαιρέστε το προστατευτικό κάλυμμα (L, 2) και τοποθετήστε την έξοδο της βαλβίδας CALEX στην κυκλική θύρα φόρτωσης δείγματος (Εικ. 4, σελ. 6) της κασέτας εξέτασης (L, 3). Περιστρέψτε αριστερόστροφα την πεταλούδα (Εικ. 3, σελ. 5) από τη θέση 1 στη θέση 2 (M) και βεβαιωθείτε ότι η έξοδος παραμένει σε στενή επαφή με τη θύρα φόρτωσης δείγματος. 5.4 Καθώς το υγρό φορτώνεται, εμφανίζεται ένα κοκκινωπό χρώμα στο παράθυρο ανάγνωσης. Αφήστε το κοκκινωπό χρώμα να φτάσει μέχρι τη μέση του παραθύρου ανάγνωσης της κασέτας εξέτασης (N, βέλος). Αυτή η διαδικασία θα απαιτήσει 20 έως 30 λεπτά. N 5.5 Ξεκινήστε το χρονόμετρο στο CalApp αμέσως (O, 1) ΠΡΟΣΟΧΗ: Ανοίξτε την πεταλούδα της βαλβίδας CALEX μόνο μία φορά. Η εξέταση έχει σχεδιαστεί ώστε να λειτουργεί με την απελευθέρωση της πρώτης σταγόνας. 5.6 Αφαιρέστε τη βαλβίδα CALEX από τη θύρα φόρτωσης δείγματος της κασέτας εξέτασης και τοποθετήστε ξανά το προστατευτικό καπάκι (O, 2). O ΣΗΜΕΊΩΣΗ: Η βαλβίδα CALEX πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά Αφήστε την κασέτα εξέτασης για 12 λεπτά μέχρι να αρχίσει το χρονόμετρο να παράγει έναν χαρακτηριστικό ήχο «μπιπ». Στη συνέχεια, συνεχίστε αμέσως με το Βήμα 6 της διαδικασίας εξέτασης. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνό σας δεν είναι στη σίγαση, για να μπορέσετε να ακούσετε το κουδούνισμα του χρονομέτρου. 2 LF-IBDOC8 12/16 Ημερομηνία αναθεώρησης:

13 ΒΗΜΑ 6: ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΣΕΤΑΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Βεβαιωθείτε ότι η κασέτα εξέτασης είναι τοποθετημένη στην μπλε πίσω πλευρά της κάρτας ελέγχου κάμερας. Ο γραμμωτός κωδικός πρέπει να βρίσκεται στην άνω δεξιά γωνία (P). 6.1 Μόλις λήξει το χρονόμετρο, συνεχίστε αμέσως με τη λήψη μιας εικόνας της κασέτας εξέτασης πατώντας το κουμπί «Σάρωση». ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα εμφανιστεί ένα μήνυμα λήξης χρόνου 90 δευτερόλεπτα αφού πατήσετε το κουμπί «Σάρωση». Θα κλείσει η προβολή κάμερας και το CalApp θα επιστρέψει στην αρχική οθόνη. P 6.2 Ευθυγραμμίστε το κίτρινο πλαίσιο στην προβολή κάμερας με τα άκρα της κασέτας εξέτασης (R). Αγγίξτε την οθόνη για εστίαση, αν απαιτείται. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κρατήστε το smartphone σας οριζόντια ως προς την κασέτα εξέτασης και όχι υπό γωνία (Q). Μετακινήστε το smartphone αργά προς τα πάνω και κάτω για να αποκτήσετε σωστή ευθυγράμμιση με την κασέτα εξέτασης. Αγγίξτε την οθόνη για εστίαση, αν η σάρωση διαρκεί πολλή χρόνο. Βεβαιωθείτε ότι η κασέτα εξέτασης ακουμπάει σωστά στην πίσω πλευρά της κάρτας ελέγχου κάμερας, ώστε όλο το λευκό τμήμα της κάρτας ελέγχου κάμερας να είναι καλυμμένο με την κασέτα εξέτασης. 6.3 Μόλις το CalApp βρει μια καλή εικόνα για ανάλυση, εμφανίζονται πέντε πράσινες κουκκίδες και στην οθόνη εμφανίζεται το μήνυμα «Γίνεται ανάλυση εξέτασης». Q R LF-IBDOC8 13/16 Ημερομηνία αναθεώρησης:

14 ΒΗΜΑ 7: ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΗΣ 7.1 Μόλις γίνει ανάγνωση της κασέτας εξέτασης, το CalApp μεταβαίνει στην προβολή αποτελεσμάτων (S). ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν δεν έχετε σύνδεση στο internet ενώ γίνεται η εκτέλεση της εξέτασης, το αποτέλεσμα μπορεί να εμφανιστεί ως «Εκκρεμεί» εντός ενός μπλε πλαισίου μέχρι να δημιουργηθεί σύνδεση στο internet κατά την επόμενη είσοδο. Σε καμία περίπτωση δεν θα χαθούν τα αποτελέσματα εξέτασής σας. 7.2 Αν αγγίξετε το πλαίσιο «Σημειώσεις», μπορείτε να αφήσετε ένα σχόλιο για τον εαυτό σας ή τον επαγγελματία περίθαλψης υγείας. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για σημεία στίξης επιτρέπονται μόνο τελείες και κόμματα. S 7.3 Μόλις πληκτρολογήσετε τη σημείωσή σας, αγγίξτε το κουμπί «Αποθήκευση» (S) για να αποθηκεύσετε το αποτέλεσμα εξέτασης. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα αποτελέσματα εξέτασης αποστέλλονται αυτόματα στην πύλη IBDoc και ο γιατρός σας ειδοποιείται μέσω . Αν το CalApp δεν διαθέτει σύνδεση στο internet τη στιγμή που γίνεται η μέτρηση της κασέτας εξέτασης, το αποτέλεσμα εξέτασης αποστέλλεται αυτόματα την επόμενη φορά που δημιουργηθεί σύνδεση στο internet. 7.4 Μετά την αποθήκευση του αποτελέσματος εξέτασης, απορρίψτε τη συσκευή βαλβίδας CALEX και την κασέτα εξέτασης (T). 7.5 Έχετε φτάσει στο τέλος της διαδικασίας εξέτασης. Το CalApp θα επιστρέψει στην αρχική οθόνη του μενού πλοήγησης. ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην πραγματοποιήσετε ανάγνωση της ίδιας κασέτας εξέτασης ξανά. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορείτε να ανασκοπήσετε το ιστορικό αποτελεσμάτων εξέτασης ανά πάσα στιγμή αν αποκτήσετε πρόσβαση στη λίστα αποτελεσμάτων εξέτασης ή στη φορητή πύλη (Εικ. 6, σελ. 7). T 3004 QB Calprotection B-LFCALUS-TC LF-IBDOC8 14/16 Ημερομηνία αναθεώρησης:

15 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΌΣ Εκχύλιση δείγματος κοπράνων: 15 λεπτά συν 2 ώρες αναμονής: Φόρτωση και ανάγνωση της κασέτας εξέτασης: 15 λεπτά 1 Συλλέξτε το δείγμα κοπράνων με το χαρτί συλλογής κοπράνων. Αφαιρέστε την ακίδα δειγματοληψίας από τη συσκευή βαλβίδας CALEX. 2 Εισαγάγετε την ακίδα δειγματοληψίας στα κόπρανα σε 3 έως 5 διαφορετικές θέσεις και περιστρέψτε. Βεβαιωθείτε ότι οι εγκοπές του άκρου δοσολόγησης έχουν γεμίσει πλήρως με κόπρανα Ανακινήστε έντονα για 10 δευτερόλεπτα. Βγάλτε το προστατευτικό καπάκι από τη βαλβίδα CALEX. Τοποθετήστε την έξοδο στη θύρα φόρτωσης δείγματος. Μετακινήστε την πεταλούδα από τη θέση 1 στη θέση 2. 6 Κρατήστε τη βαλβίδα CALEX στη θύρα φόρτωσης δείγματος μέχρι το κοκκινωπό χρώμα να φτάσει στη μέση του παραθύρου ανάγνωσης. 3 Εισαγάγετε ξανά την ακίδα δειγματοληψίας στο κύριο τμήμα βαλβίδας CALEX. Ανακινήστε έντονα για 10 δευτερόλεπτα. Αφήστε τη βαλβίδα CALEX ακίνητη σε ένα σκιερό και στεγνό μέρος για 2 ώρες. Click! 7 Αρχίστε το χρονόμετρο CalApp και περιμένετε 12 λεπτά. 12 Min 4 Συνεχίστε με το επόμενο βήμα εντός 24 ωρών. Πριν συνεχίσετε, βεβαιωθείτε ότι όλα τα κόπρανα έχουν αφαιρεθεί από τις εγκοπές. MIN 2H MAX 24H 8 Βεβαιωθείτε ότι η κασέτα εξέτασης ακουμπά στην μπλε πίσω πλευρά της κάρτας ελέγχου κάμερας. Σαρώστε την κασέτα εξέτασης. LF-IBDOC8 15/16 Ημερομηνία αναθεώρησης:

16 Σύμβολο H i l g h M X D Επεξήγηση Ημερομηνία λήξης Συμβουλευτείτε τις Οδηγίες χρήσης Περιορισμοί θερμοκρασίας Αριθμός παρτίδας Κωδικός παραγγελίας Κατασκευαστής Αριθμός εξετάσεων Μην κάνετε επαναληπτική χρήση C 0123 V Οι επωνυμίες CALEX, IBDoc και CalApp είναι σήματα κατατεθέντα της BÜHLMANN σε πολλές χώρες. BÜHLMANN Laboratories AG Τηλέφωνο Baselstrasse 55 Παραγγελίες μέσω fax CH 4124 Schönenbuch/Basel info@buhlmannlabs.ch Switzerland (Ελβετία)

Υποστήριξη. Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τα προϊόντα NETGEAR.

Υποστήριξη. Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τα προϊόντα NETGEAR. Έναρξη χρήσης Υποστήριξη Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τα προϊόντα NETGEAR. Αφού εγκαταστήσετε τη συσκευή σας, εντοπίστε τον σειριακό αριθμό στην ετικέτα του προϊόντος και χρησιμοποιήστε τον για να δηλώσετε

Διαβάστε περισσότερα

CJB1JM0LCAKA. Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

CJB1JM0LCAKA. Οδηγός γρήγορης εκκίνησης CJB1JM0LCAKA Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Γνωριμία με το ρολόι σας Ηχείο Θύρα φόρτισης Πλήκτρο λειτουργίας Πιέστε παρατεταμένα για 3 δευτ. για ενεργοποίηση/ απενεργοποίηση. Πιέστε παρατεταμένα για 10 δευτ.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Σύνδεσης (για Φωτογραφικές Μηχανές D-SLR)

Οδηγός Σύνδεσης (για Φωτογραφικές Μηχανές D-SLR) SB7J01(1J)/ 6MB4121J-01 Οδηγός Σύνδεσης (για Φωτογραφικές Μηχανές D-SLR) Gr Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή...2 Το Περιβάλλον Εργασίας...2 Προβλήματα με τη Σύνδεση;...2 Περισσότερα για το SnapBridge...2

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΌΣ ΓΡΉΓΟΡΗΣ ΕΚΚΊΝΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΌΣ ΓΡΉΓΟΡΗΣ ΕΚΚΊΝΗΣΗΣ ΟΔΗΓΌΣ ΓΡΉΓΟΡΗΣ ΕΚΚΊΝΗΣΗΣ KA-DM0 ΟΔΗΓΌΣ ΓΡΉΓΟΡΗΣ ΕΚΚΊΝΗΣΗΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΠΟΥ ΕΠΙΛΈΞΑΤΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΠΡΟΪΌΝ, ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΉ ΤΟ ΠΑΡΌΝ ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΠΡΟΤΟΎ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΉΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΪΌΝ ΚΑΙ ΦΥΛΆΞΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΉ

Διαβάστε περισσότερα

WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 2Η

WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 2Η ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 2Η 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ WiFi V-Timer... 3 2. ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ WiFi V-Timer... 4 3. ΤΟΠΙΚΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ WiFi V-Timer... 5 4. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η εφαρμογή είναι βελτιστοποιημένη για όλες τις συσκευές ios και Android, με ios 9.x ή νεότερη έκδοση και Android 4.4 ή νεότερη έκδοση.

Η εφαρμογή είναι βελτιστοποιημένη για όλες τις συσκευές ios και Android, με ios 9.x ή νεότερη έκδοση και Android 4.4 ή νεότερη έκδοση. Οδηγίες βήμα προς βήμα για την εφαρμογή Με την εφαρμογή αυτή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψηφιακά βιβλία (e-books) σε μορφή «Adobe Digital Editions epub» και «Adobe Digital Editions PDF», αρχεία ήχου (e-audios),

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εγκατάστασης υλικού

Οδηγός εγκατάστασης υλικού Αφαίρεση συσκευασίας Αφαιρέστε όλο το προστατευτικό υλικό. Οι εικόνες του παρόντος εγχειριδίου αφορούν ένα παρόμοιο μοντέλο. Παρόλο που ενδέχεται να υπάρχουν διαφορές με το δικό σας μοντέλο, ο τρόπος λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΔΗΓΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΔΗΓΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΔΗΓΟΣ Πίνακας Περιεχομένων Ενεργοποίηση και Αρχικοποίηση Συσκευής... 4 1 Περιεχόμενα συσκευασίας ipad... 5 2 Εξοικείωση με την συσκευή... 6 3 Αρχικοποίηση και ρυθμίσεις ipad... 7 4

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εγκατάστασης υλικού

Οδηγός εγκατάστασης υλικού Αφαίρεση συσκευασίας Αφαιρέστε όλο το προστατευτικό υλικό. Οι εικόνες του παρόντος εγχειριδίου αφορούν ένα παρόμοιο μοντέλο. Παρόλο που ενδέχεται να υπάρχουν διαφορές με το δικό σας μοντέλο, ο τρόπος λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

mybigo app - Οδηγός Εγκατάστασης Android

mybigo app - Οδηγός Εγκατάστασης Android mybigo app - Οδηγός Εγκατάστασης Android Εγκατάσταση εφαρμογής BigO στο κινητό τηλέφωνο Προϋποθέσεις Android OS 5.0 και νεότερο Λογαριασμό Google για πρόσβαση στο Play Store Ενεργοποιημένο Bluetooth Σύνδεση

Διαβάστε περισσότερα

Επικοινωνήστε με την Τράπεζα Πειραιώς

Επικοινωνήστε με την Τράπεζα Πειραιώς Χρήσης 1 Επικοινωνήστε με την Τράπεζα Πειραιώς Kαταγράψτε εδώ τους κωδικούς που βρίσκονται στο email ενεργοποίησης της υπηρεσίας που έχετε παραλάβει από την Τράπεζα Πειραιώς. Θα τους χρειαστείτε σε κάθε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Ασύρματης Φορητής WiFi Κάμερας

Οδηγίες Χρήσης Ασύρματης Φορητής WiFi Κάμερας Οδηγίες Χρήσης Ασύρματης Φορητής WiFi Κάμερας Κομβίο Επαναφοράς RESET Θύρα κάρτας SD Πίσω κάλυμμα Διακόπτης λειτουργίας Θυρα Φόρτισης Οπή Βάσης στήριξης Ένδειξη λειτουργίας Μικρόφωνο Αισθητήρας στάθμης

Διαβάστε περισσότερα

Στερεοφωνικό μικρόφωνο STM10

Στερεοφωνικό μικρόφωνο STM10 Οδηγός χρήστη Στερεοφωνικό μικρόφωνο STM10 Περιεχόμενα Βασικά στοιχεία...3 Επισκόπηση λειτουργίας...3 Επισκόπηση υλικού...3 Συναρμολόγηση...4 Χρήση του μικροφώνου σας...5 Ηχογράφηση...5 Ηχογράφηση για

Διαβάστε περισσότερα

Συνδέστε την οικιακή συσκευή σας - με το μέλλον.

Συνδέστε την οικιακή συσκευή σας - με το μέλλον. Συνδέστε την οικιακή συσκευή σας - με το μέλλον. Οδηγός γρήγορης εκκίνησης el_pcg_koch_induction_lightslider_se_9001296414.indd 1 06.04.17 16:55 Το μέλλον τώρα ξεκινά στο σπίτι σας! Σας συγχαίρουμε που

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομος οδηγός. Smart Thermostat RDS110

Σύντομος οδηγός. Smart Thermostat RDS110 Σύντομος οδηγός Smart Thermostat RDS110 el Καλωσορίσατε! Αυτός ο Σύντομος οδηγός σας καθοδηγεί ώστε: o Να συνδέσετε το θερμοστάτη στο Internet. o Να ρυθμίσετε το θερμοστάτη ώστε να λειτουργεί με το σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΌΣ ΓΡΉΓΟΡΗΣ ΕΚΚΊΝΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΌΣ ΓΡΉΓΟΡΗΣ ΕΚΚΊΝΗΣΗΣ ΟΔΗΓΌΣ ΓΡΉΓΟΡΗΣ ΕΚΚΊΝΗΣΗΣ KA-PT04 ΟΔΗΓΌΣ ΓΡΉΓΟΡΗΣ ΕΚΚΊΝΗΣΗΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΠΟΥ ΕΠΙΛΈΞΑΤΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΠΡΟΪΌΝ, ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΉ ΤΟ ΠΑΡΌΝ ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΠΡΟΤΟΎ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΉΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΪΌΝ ΚΑΙ ΦΥΛΆΞΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΉ

Διαβάστε περισσότερα

MΠΑΤΑΡΙΑ ΚΑΛΩΔΙΟ USB

MΠΑΤΑΡΙΑ ΚΑΛΩΔΙΟ USB ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Περιεχόμενα πακέτου Ξεκινώντας Περιγραφή συσκευής Εισαγωγή κάρτας SIM & MicroSD Συνδέσεις 3G και Wi-Fi Το περιβάλλον Android Εργασία με το Android Επίλυση προβλημάτων για περισσότερες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για smartphone ή tablet με λογισμικό ios

Οδηγίες για smartphone ή tablet με λογισμικό ios Οδηγίες για smartphone ή tablet με λογισμικό ios Οδηγίες εγκατάστασης της εφαρμογής Gitden Reader για την ανάγνωση βιβλίων epub σε smartphone ή tablet. Βήμα 1ο: Εγκατάσταση της εφαρμογής ανάγνωσης epub

Διαβάστε περισσότερα

SAP Οδηγός για τους Υπογράφοντες του DocuSign

SAP Οδηγός για τους Υπογράφοντες του DocuSign SAP Οδηγός για τους Υπογράφοντες του DocuSign Περιεχόμενα 1. SAP Οδηγός για τους Υπογράφοντες του DocuSign... 2 2. Παραλαβή Ειδοποίησης Email... 2 3. Υπογραφή Εγγράφου... 3 4. Άλλες Επιλογές... 4 4.1 Ολοκλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης αναφοράς

Οδηγός γρήγορης αναφοράς Οδηγός γρήγορης αναφοράς 3 Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις. 4 Αντιγράψτε το έγγραφο. Δημιουργία αντιγράφων 1 Τοποθετήστε ένα πρωτότυπο έγγραφο στο συρτάρι χαρτιού του αυτόματου τροφοδότη εγγράφων ή στο κρύσταλλο

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΗΤΟ RADIO / CD / MP3 / USB / AUX / SD-MMC CARD APRC60AT

ΦΟΡΗΤΟ RADIO / CD / MP3 / USB / AUX / SD-MMC CARD APRC60AT ΦΟΡΗΤΟ RADIO / CD / MP3 / USB / AUX / SD-MMC CARD APRC60AT 1. Ασφάλεια 1.1 Χρήση Η συσκευή αυτή λειτουργεί ως φορητό Ράδιο/CD. Αναπαράγει μουσική (MP3) μέσω CD και USB. Μπορεί επίσης να αναπαράγει μουσική

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1

Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1 Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1 Εγκατάσταση και ενημέρωση των Windows 8.1 Ενημερώστε το BIOS, εφαρμογές, προγράμματα οδήγησης και εκτελέστε το Windows Update Επιλέξτε τον τύπο εγκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

Κάρτες εξωτερικών µέσων

Κάρτες εξωτερικών µέσων Κάρτες εξωτερικών µέσων Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η επωνυµία Java είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Sun Microsystems, Inc στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Κάρτες εξωτερικών μέσων Οδηγός χρήσης

Κάρτες εξωτερικών μέσων Οδηγός χρήσης Κάρτες εξωτερικών μέσων Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Το λογότυπο SD είναι εμπορικό σήμα του κατόχου του. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί να αλλάξουν χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

Συνδέστε την οικιακή συσκευή σας - με το μέλλον.

Συνδέστε την οικιακή συσκευή σας - με το μέλλον. Συνδέστε την οικιακή συσκευή σας - με το μέλλον. Οδηγός γρήγορης εκκίνησης el_pcg_kochfeld_tft_se_9001296415.indd 1 08.06.17 07:59 Το μέλλον τώρα ξεκινά στο σπίτι σας! Σας συγχαίρουμε που επιλέξατε το

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομος οδηγός. Smart Thermostat RDS110, RDS120

Σύντομος οδηγός. Smart Thermostat RDS110, RDS120 Σύντομος οδηγός Smart Thermostat RDS110, RDS120 el Καλωσορίσατε! Αυτός ο Σύντομος οδηγός σας καθοδηγεί ώστε: o Να συνδέσετε το θερμοστάτη στο Internet. o Να ρυθμίσετε το θερμοστάτη ώστε να λειτουργεί με

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad

Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ρυθμίστε το iphone ή το ipad για αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό του Office

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Trulicity 0,75 mg ενέσιμο διάλυμα σε προγεμισμένη πένα ντουλαγλουτίδη ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑ. Ξεδιπλώστε το έντυπο και αφήστε το ανοιχτό

Οδηγίες χρήσης. Trulicity 0,75 mg ενέσιμο διάλυμα σε προγεμισμένη πένα ντουλαγλουτίδη ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑ. Ξεδιπλώστε το έντυπο και αφήστε το ανοιχτό Οδηγίες χρήσης Trulicity 0,75 mg ενέσιμο διάλυμα σε προγεμισμένη πένα ντουλαγλουτίδη ΣΠΑΣΤΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΠΑΣΤΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ξεδιπλώστε το έντυπο και αφήστε το ανοιχτό Διαβάστε και τις

Διαβάστε περισσότερα

Κάρτες εξωτερικών μέσων Οδηγός χρήσης

Κάρτες εξωτερικών μέσων Οδηγός χρήσης Κάρτες εξωτερικών μέσων Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Το λογότυπο SD είναι εμπορικό σήμα του κατόχου του. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί να αλλάξουν χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8

Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8 Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8 Τα Windows 8.1 και τα Windows RT 8.1 είναι βασισμένα στα Windows 8 και στα Windows RT, για να σας προσφέρουν βελτιώσεις στην εξατομίκευση, την αναζήτηση, τις εφαρμογές,

Διαβάστε περισσότερα

ICAM-WRHD-01 ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ROTATING HD WIFI CAMERA HD SMART WIFI IP-CAM

ICAM-WRHD-01 ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ROTATING HD WIFI CAMERA HD SMART WIFI IP-CAM ICAM-WRHD-01 ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ROTATING HD WIFI CAMERA HD SMART WIFI IP-CAM ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Εσωτερική WiFi IP κάμερα HD 720p με ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο Λειτουργία WiFi - συνδέστε εύκολα την κάμερα

Διαβάστε περισσότερα

Κάρτες εξωτερικών µέσων

Κάρτες εξωτερικών µέσων Κάρτες εξωτερικών µέσων Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Το λογότυπο SD είναι εµπορικό σήµα του κατόχου του. Η επωνυµία Java είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή 6. Δημιουργία λογαριασμού 13. Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28. Βασικές λειτουργίες 32. Επιλογές συνομιλίας 48

Εισαγωγή 6. Δημιουργία λογαριασμού 13. Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28. Βασικές λειτουργίες 32. Επιλογές συνομιλίας 48 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή 6 Δημιουργία λογαριασμού 13 Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28 Βασικές λειτουργίες 32 Επιλογές συνομιλίας 48 Γενικές ρυθμίσεις Skype 64 Το Skype σε φορητές συσκευές 78 Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Welcome to the World of PlayStation Σύντομος οδηγός έναρξης

Welcome to the World of PlayStation Σύντομος οδηγός έναρξης Welcome to the World of PlayStation Σύντομος οδηγός έναρξης Ελληνικά PCH-2016 7025579 Χρήση του συστήματος PlayStation Vita για πρώτη φορά Πατήστε για 5 δευτερόλεπτα Ενεργοποιήστε το σύστημα PS Vita. Κατά

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android

Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ρυθμίστε το τηλέφωνο Android για αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό του Office

Διαβάστε περισσότερα

6. Πώς συνδέω τον αισθητήρα στο τηλέφωνό μου και στο GROW; Πώς ανεβάζω δεδομένα;

6. Πώς συνδέω τον αισθητήρα στο τηλέφωνό μου και στο GROW; Πώς ανεβάζω δεδομένα; Εκπαιδευτικό εγχειρίδιο αποστολής ανιχνεύσεων GROW 2017 6. Πώς συνδέω τον αισθητήρα στο τηλέφωνό μου και στο GROW; Πώς ανεβάζω δεδομένα; ΜΌΛΙΣ ΕΝΤΟΠΊΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΎΤΕΡΗ ΘΈΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΣΘΗΤΉΡΑ, ΕΊΝΑΙ Η ΏΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Skype Μαθησιακά Αποτελέσματα

Εφαρμογή Skype Μαθησιακά Αποτελέσματα ΕΦΑΡΜΟΓΗ SKYPE Εφαρμογή Skype Μαθησιακά Αποτελέσματα Κατανόηση της εφαρμογής Skype και της χρησιμότητάς του. Εφαρμογή στην καθημερινότητά μας. Να κάνουμε δωρεάν κλήσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Να δεχόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Ανοίγει η παρουσίαση και εμφανίζεται η διαφάνεια τίτλου, "Πειράματα με αρχεία ήχου". Άσκηση 1: Εισαγωγή ήχου για συνεχή αναπαραγωγή Βήμα 1: Εισαγωγή ήχου Στη διαφάνεια 1, με

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγό γρήγορης έναρξης Vodafone 858 Smart

Οδηγό γρήγορης έναρξης Vodafone 858 Smart Οδηγό γρήγορης έναρξης Vodafone 858 Smart Προφυλάξεις ασφαλείας Πριν ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας, διαβάστε προσεκτικά αυτές τις προφυλάξεις ασφαλείας. Διαβάστε τον οδηγό "Πληροφορίες ασφαλείας"

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εγκατάστασης υλικού

Οδηγός εγκατάστασης υλικού Αφαίρεση συσκευασίας Βήμα 1 Αφαιρέστε όλο το προστατευτικό υλικό. Βήμα 2 Κλείστε τη μονάδα του σαρωτή αργά. Προσοχή. Πρέπει να ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες, για να αποφύγετε τυχόν τραυματισμό. 1

Διαβάστε περισσότερα

Κάρτες εξωτερικών μέσων Οδηγός χρήσης

Κάρτες εξωτερικών μέσων Οδηγός χρήσης Κάρτες εξωτερικών μέσων Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Java αποτελεί εμπορικό σήμα της Sun Microsystems, Inc στις Η.Π.Α. Το λογότυπο SD αποτελεί εμπορικό

Διαβάστε περισσότερα

Κάρτες εξωτερικών µέσων Οδηγός χρήσης

Κάρτες εξωτερικών µέσων Οδηγός χρήσης Κάρτες εξωτερικών µέσων Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Java αποτελεί εµπορικό σήµα της Sun Microsystems στις ΗΠΑ. Το λογότυπο SD αποτελεί εµπορικό σήµα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός ρυθμίσεων Wi-Fi

Οδηγός ρυθμίσεων Wi-Fi Οδηγός ρυθμίσεων Wi-Fi Συνδέσεις Wi-Fi με τον Εκτυπωτή Σύνδεση με έναν υπολογιστή μέσω δρομολογητή Wi-Fi Σύνδεση με ένα υπολογιστή απευθείας Σύνδεση με μια έξυπνη συσκευή μέσω δρομολογητή Wi-Fi Σύνδεση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή.

Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή. Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή. Βήμα 1 ο : Εγκατάσταση εφαρμογής ανάγνωσης Readium και Readium για μαθητές με

Διαβάστε περισσότερα

Smart TV stick D2. GR Εγχειρίδιο χρήστη. Android HDMI SmartTV dongle

Smart TV stick D2. GR Εγχειρίδιο χρήστη. Android HDMI SmartTV dongle Smart TV stick D2 Android HDMI SmartTV dongle Διπύρηνο έως 1.6 GHz - RAM: 1 GB, ROM: 4 GB - Android JellyBean 4.2 - WiFi 802.11 b/g/n - Υποστήριξη για κάρτα microsdhc - Google Play - Υποστήριξη ασύρματου

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήστη. Xperia SmartTags NT1/NT2

Οδηγός χρήστη. Xperia SmartTags NT1/NT2 Οδηγός χρήστη Xperia SmartTags NT1/NT2 Περιεχόμενα Εισαγωγή...3 Οδηγός έναρξης...4 Ενεργοποίηση της λειτουργίας NFC...4 Περιοχή εντοπισμού NFC...4 Χρήση του Smart Connect για τη διαχείριση των ετικετών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ JustAlert SPOTIT. Οδηγίες για την εγκατάσταση της εφαρμογής στο κινητό σας

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ JustAlert SPOTIT. Οδηγίες για την εγκατάσταση της εφαρμογής στο κινητό σας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ JustAlert SPOTIT Συγχαρητήρια για την επιλογή σας να προμηθευτείτε την υπηρεσία JustAlert SPOTIT Μετά την ενεργοποίηση της υπηρεσίας, θα έχετε δωρεάν πρόσβαση στην προσωπική σας σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο. Bluetooth/ Password El Cylinder

Εγχειρίδιο. Bluetooth/ Password El Cylinder Εγχειρίδιο Bluetooth/ Password El Cylinder Password Bluetooth ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Παράμετροι Εξαρτήματα Λειτουργια Εγκατάσταση Ρύθμιση του εξωτερικού κυλίνδρου Κατέβασμα εφαρμογής Λειτουργία εφαρμογής F.A.Q 02 03

Διαβάστε περισσότερα

Παραμυθιάς 4 Γλυκά Νερά Τηλ YI 4K+ Action camera. Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε την YI 4K+ Action Camera

Παραμυθιάς 4 Γλυκά Νερά Τηλ YI 4K+ Action camera. Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε την YI 4K+ Action Camera YI 4K+ Action camera Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε την YI 4K+ Action Camera 1 1. Πακέτο μηχανής 2 2. Ξεκινάμε να γνωρίσουμε τη κάμερα 3 4.Μεγάφωνο 8.Κάλυμα μπαταρίας 5.Δείκτης λειτουργίας μηχανής 6.Κουμπί

Διαβάστε περισσότερα

HDD Password Tool. Εγχειρίδιο χρήσης. Ελληνικά

HDD Password Tool. Εγχειρίδιο χρήσης. Ελληνικά HDD Password Tool Εγχειρίδιο χρήσης Ελληνικά 1 Πίνακας περιεχομένων Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή... 3 Εμπορικά σήματα... 4 Κεφάλαιο 2: Απαιτούμενο λειτουργικό σύστημα... 5 - HDD Password Tool για Windows... 5

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης LivingColors Iris

Εγχειρίδιο χρήσης LivingColors Iris Εγχειρίδιο χρήσης LivingColors Iris Πρώτα βήματα με το φωτιστικό LivingColors LivingColors Αφαίρεση συσκευασίας και εγκατάσταση Όταν αφαιρείτε τη συσκευασία του φωτιστικού LivingColors, το φωτιστικό είναι

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση του υλικολογισμικού της φωτογραφικής μηχανής

Ενημέρωση του υλικολογισμικού της φωτογραφικής μηχανής Ενημέρωση του υλικολογισμικού της φωτογραφικής μηχανής Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε προϊόν της Nikon. Ο οδηγός περιγράφει τον τρόπο ενημέρωσης του υλικολογισμικού αυτού. Εάν δεν είστε βέβαιοι ότι μπορείτε

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες µνήµης. Οδηγός χρήσης

Μονάδες µνήµης. Οδηγός χρήσης Μονάδες µνήµης Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για προϊόντα και υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

Βάση επέκτασης ΗΡ 2700 Ultra-Slim Οδηγός χρήσης

Βάση επέκτασης ΗΡ 2700 Ultra-Slim Οδηγός χρήσης Βάση επέκτασης ΗΡ 2700 Ultra-Slim Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΕΓΔ Οδηγίες προς τους μαθητές για τη χρήση του λογισμικού εξέτασης (EL)

ΕΕΓΔ Οδηγίες προς τους μαθητές για τη χρήση του λογισμικού εξέτασης (EL) ΕΕΓΔ Οδηγίες προς τους μαθητές για τη χρήση του λογισμικού εξέτασης (EL) Πίνακας Περιεχομένων 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 2 ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΤΕΣΤ 3 2.1 Η σύνδεση με το σύστημα (log-in) 3 2.2 Έλεγχος του ήχου για το

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Arlo Baby

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Arlo Baby Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Arlo Baby Τι περιέχει η συσκευασία Κάμερα Arlo Baby Καλώδιο λειτουργίας USB Τροφοδοτικό USB (διαφέρει ανάλογα με την περιοχή) Επιφάνεια επιτοίχιας τοποθέτησης Βίδες και μπουλόνια

Διαβάστε περισσότερα

Κουμπί επαναφοράς (RESET BUTTON) Οπές εγκατάστασης συσκευής στην επιτοίχια βάση

Κουμπί επαναφοράς (RESET BUTTON) Οπές εγκατάστασης συσκευής στην επιτοίχια βάση Οδηγός Εγκατάστασης και Λειτουργίας Έξυπνου Ασύρματου κουδουνιού πόρτας ZV400V Εμπρόσθια Όψη Συσκευής Οπίσθια Όψη Συσκευής Οπές εγκατάστασης συσκευής στην επιτοίχια βάση Αισθητήρας κίνησης Κάμερα Θύρα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εγκατάστασης NPD EL

Οδηγός εγκατάστασης NPD EL NPD5107-00 EL Αποσυσκευασία Αποσυσκευασία Αφαιρέστε όλα τα προστατευτικά υλικά. A Κλείστε το κάλυμμα του εκτυπωτή. B 2 Γέμισμα μελανιού Γέμισμα μελανιού Απαγκιστρώστε τη μονάδα του δοχείου μελανιού. A

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για smartphone ή tablet με λογισμικό Android

Οδηγίες για smartphone ή tablet με λογισμικό Android Οδηγίες για smartphone ή tablet με λογισμικό Android Οδηγίες εγκατάστασης της εφαρμογής Gitden Reader για την ανάγνωση βιβλίων epub σε smartphone ή tablet Βήμα 1 ο : Εγκατάσταση της εφαρμογής ανάγνωσης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Arlo Baby

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Arlo Baby Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Arlo Baby Καλωσορίσατε Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το Arlo Baby. Η έναρξη χρήσης είναι εύκολη. Περιεχόμενα Κάμερα Arlo Baby Καλώδιο λειτουργίας USB Τροφοδοτικό USB (διαφέρει

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεχειριστήριο (µόνο σε επιλεγµένα µοντέλα)

Τηλεχειριστήριο (µόνο σε επιλεγµένα µοντέλα) Τηλεχειριστήριο (µόνο σε επιλεγµένα µοντέλα) Οδηγός χρήσης Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι επωνυµίες Microsoft και Windows είναι εµπορικά σήµατα κατατεθέντα της εταιρίας Microsoft

Διαβάστε περισσότερα

Interfox.gr. Κωδικοποίηση Κάμερας

Interfox.gr. Κωδικοποίηση Κάμερας Κωδικοποίηση Κάμερας 1. Κατεβάζουμε την εφαρμογή yoosee από το App store (IOS) ή από την σελίδα www.yoosee.co (Android) 2. Κάνουμε register με χρήση του e-mail μας και με εναν κωδικό. Θα εμφανιστεί μήνυμα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΟΡΕΣ ΕΝΤΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

ΑΓΟΡΕΣ ΕΝΤΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΓΟΡΕΣ ΕΝΤΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Τι πρέπει να προσέξετε 210 6007686 www.safeline.gr Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου Οι εφαρμογές Μια από τις πλέον αγαπημένες ενασχολήσεις των

Διαβάστε περισσότερα

MyAlarm ifob Control Οδηγίες Χρήσης V1.4

MyAlarm ifob Control Οδηγίες Χρήσης V1.4 Διάγραμμα Διαδικασίας Το παρακάτω διάγραμμα, δείχνει τα βασικά βήματα που απαιτούνται για να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό MyAlarm και να ρυθμίσετε την εφαρμογή ifob Control για κινητά τηλέφωνα και έξυπνες

Διαβάστε περισσότερα

GPS Tracker ΤRΑΚΚΥ Personal

GPS Tracker ΤRΑΚΚΥ Personal GPS Tracker ΤRΑΚΚΥ Personal Σας ευχαριστούμε που προτιμήσατε το σύστημα εντοπισμού / παρακολούθησης πορείας Trakky Personal. Ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνολογίες στον τομέα του επιτρέποντάς σας να εντοπίσετε

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθέτηση του Moto Mod

Τοποθέτηση του Moto Mod 360 CAMERA Τοποθέτηση του Moto Mod Ευθυγραμμίστε το φακό της κάμερας στο πίσω μέρος του τηλεφώνου με την 360 Camera. Στη συνέχεια, ευθυγραμμίστε τη δεξιά, την αριστερή και την κάτω πλευρά του τηλεφώνου

Διαβάστε περισσότερα

Ελέγξτε την ταινία σας

Ελέγξτε την ταινία σας Ελέγξτε την ταινία σας Σε αυτές τις ασκήσεις, θα κάνετε εισαγωγή μιας ταινίας και θα χρησιμοποιήσετε τις επιλογές που παρουσιάστηκαν στο μάθημα. Άσκηση 1: Εισαγωγή αρχείου ταινίας 1. Κάντε κλικ στη μικρογραφία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Εγχειρίδιο Χρήστη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Εγχειρίδιο Χρήστη ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Οδηγίες διασύνδεσης με tablet Android μέσω Bluetooth 0 Οδηγίες διασύνδεσης με tablet Android μέσω Καλωδίου 0 Οδηγίες διασύνδεσης με Κινητό Android μέσω Bluetooth 0 Οδηγίες διασύνδεσης με Κινητό

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Σύνδεσης (για COOLPIX)

Οδηγός Σύνδεσης (για COOLPIX) Οδηγός Σύνδεσης (για COOLPIX) Στο παρόν έγγραφο περιγράφεται η διαδικασία σχετικά με τη χρήση της εφαρμογής SnapBridge (Έκδοση 2.0) για τη δημιουργία ασύρματης σύνδεσης μεταξύ μιας φωτογραφικής μηχανής

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση του υλικολογισμικού της φωτογραφικής μηχανής

Ενημέρωση του υλικολογισμικού της φωτογραφικής μηχανής Ενημέρωση του υλικολογισμικού της φωτογραφικής μηχανής Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε προϊόν της Nikon. Ο οδηγός περιγράφει τον τρόπο ενημέρωσης του υλικολογισμικού αυτού. Εάν δεν είστε βέβαιοι ότι μπορείτε

Διαβάστε περισσότερα

Συνδέστε την οικιακή συσκευή σας - με το μέλλον. Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Συνδέστε την οικιακή συσκευή σας - με το μέλλον. Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Συνδέστε την οικιακή συσκευή σας - με το μέλλον. Οδηγός γρήγορης εκκίνησης 1 Το μέλλον τώρα ξεκινά στο σπίτι σας! Σας συγχαίρουμε που επιλέξατε το Home onnect * Συγχαρητήρια για την οικιακή συσκευή του

Διαβάστε περισσότερα

3D Μαρκαδόρος. Οδηγός Γρήγορης Έναρξης

3D Μαρκαδόρος. Οδηγός Γρήγορης Έναρξης 3D Μαρκαδόρος Οδηγός Γρήγορης Έναρξης 1 Οδηγίες ασφάλειας ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ - ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΓΚΑΥΜΑΤΩΝ: Τα εξαρτήματα αυτού του προϊόντος ζεσταίνονται πολύ κατά τη διάρκεια της χρήσης (αγγίζουν θερμοκρασία περίπου

Διαβάστε περισσότερα

1. Περιεχόμενα συσκευασίας. 2. Γενική επισκόπηση της συσκευής. Τα πρώτα βήματα. ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΧΡΗΣΗΣ Prestigio Nobile PER3162B

1. Περιεχόμενα συσκευασίας. 2. Γενική επισκόπηση της συσκευής. Τα πρώτα βήματα. ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΧΡΗΣΗΣ Prestigio Nobile PER3162B Τα πρώτα βήματα EL 1. Περιεχόμενα συσκευασίας 1. Συσκευή ανάγνωσης ηλ. βιβλίων 2. Καλώδιο USB 3. Ακουστικά 4. Οδηγός για σύντομη έναρξη χρήσης 5. Κάρτα εγγύησης 2. Γενική επισκόπηση της συσκευής 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα

Ξεκινήστε από αυτό το σηµείο

Ξεκινήστε από αυτό το σηµείο Ξεκινήστε από αυτό το σηµείο Ευθυγράµµιση των κασετών εκτύπωσης χωρίς υπολογιστή Ολοκληρώστε την εγκατάσταση του υλικού εξοπλισµού σύµφωνα µε τα βήµατα που περιγράφονται στο Φυλλάδιο εγκατάστασης. Συνεχίστε

Διαβάστε περισσότερα

Για τους Χρήστες του RICOH Smart Device Connector: Διαμόρφωση του Μηχανήματος

Για τους Χρήστες του RICOH Smart Device Connector: Διαμόρφωση του Μηχανήματος Για τους Χρήστες του RICOH Smart Device Connector: Διαμόρφωση του Μηχανήματος ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Για όλους τους χρήστες Εισαγωγή... 3 Τρόπος ανάγνωσης του παρόντος εγχειριδίου...3 Εμπορικά σήματα...4

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθέτηση τυπικής θήκης 250 φύλλων

Τοποθέτηση τυπικής θήκης 250 φύλλων Γρήγορη αναφορά Τοποθέτηση χαρτιού και ειδικών μέσων εκτύπωσης Σε αυτήν την ενότητα περιγράφεται ο τρόπος τοποθέτησης χαρτιού σε θήκες 250 και 550 φύλλων καθώς και στον μη αυτόματο τροφοδότη. Περιλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

Συνδέστε την οικιακή συσκευή σας με το μέλλον.

Συνδέστε την οικιακή συσκευή σας με το μέλλον. Συνδέστε την οικιακή συσκευή σας με το μέλλον. Οδηγός γρήγορης εκκίνησης 1 OT-eileger_EU-DE_Siemens_el-GR.indd 1 06.02.17 09:40 Το μέλλον τώρα ξεκινά στο σπίτι σας! Σας συγχαίρουμε που επιλέξατε το Home

Διαβάστε περισσότερα

Sricam R CONCEPTUM. SricamPC. Εγχειρίδιο εφαρμογής

Sricam R CONCEPTUM. SricamPC. Εγχειρίδιο εφαρμογής Sricam Sricam Sricam Sricam Εγχειρίδιο εφαρμογής SricamPC 1. Τι μπορείτε να κάνετε με το SricamPC Το SricamPC είναι δωρεάν λογισμικό συμβατό με Microsoft Windows 7, 8 και 10. Το SricamPC σας επιτρέπει:

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Περιεχόμενα Καλωσορίσατε Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε την Arlo. Η έναρξη χρήσης είναι εύκολη. 100% ασύρματη κάμερα Μαγνητική βάση επιτοίχιας τοποθέτησης Μπαταρίες λιθίου 123

Διαβάστε περισσότερα

Δομή. 1 Πλήκτρα αυξομείωσης έντασης ήχου 7 Ηχεία 2 Θύρα Φόρτιση. 8 Πλήκτρο Home 3 Θύρα MicroUSB. 9 Είσοδος Κάρτας SD. 6 Μπροστινή κάμερα

Δομή. 1 Πλήκτρα αυξομείωσης έντασης ήχου 7 Ηχεία 2 Θύρα Φόρτιση. 8 Πλήκτρο Home 3 Θύρα MicroUSB. 9 Είσοδος Κάρτας SD. 6 Μπροστινή κάμερα Γρήγορος Οδηγός, Δομή 1 2 3 4 5 6 7 7 8 6 10 11 1 Πλήκτρα αυξομείωσης έντασης ήχου 7 Ηχεία 2 Θύρα Φόρτιση 8 Πλήκτρο Home 3 Θύρα MicroUSB 9 Είσοδος Κάρτας SD 4 Υποδοχή ακουστικών 3.5mm 10 Πίσω κάμερα 5

Διαβάστε περισσότερα

Ας ξεκινήσουμε. Σε αυτόν τον οδηγό: GAMEPAD. Τοποθέτηση και αφαίρεση του Moto Mod. Φόρτιση του Moto Gamepad

Ας ξεκινήσουμε. Σε αυτόν τον οδηγό: GAMEPAD. Τοποθέτηση και αφαίρεση του Moto Mod. Φόρτιση του Moto Gamepad Ας ξεκινήσουμε Θα σας καθοδηγήσουμε για την τοποθέτηση και χρήση του Moto Mod. Σε αυτόν τον οδηγό: «Τοποθέτηση και αφαίρεση του Moto Mod» «Φόρτιση του Moto Gamepad» «Χειριστήρια Moto Gamepad» «Λήψη παιχνιδιών»

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομος οδηγός χρήσης Vodafone Mobile Wi-Fi R209-Z

Σύντομος οδηγός χρήσης Vodafone Mobile Wi-Fi R209-Z Σύντομος οδηγός χρήσης Vodafone Mobile Wi-Fi R209-Z Καλώς ήρθατε στον κόσμο των κινητών επικοινωνιών 1 Καλώς ήρθατε 2 Επισκόπηση συσκευής 3 Γρήγορο ξεκίνημα 5 Εφαρμογή Mobile Wi-Fi Web 6 Επισκόπηση εφαρμογής

Διαβάστε περισσότερα

Επανάκληση Διεθνείς κλήσεις Επαφές Άνοιγμα Επαφών Προβολή επαφών Προσθήκη νέας επαφής Αναζήτηση επαφής...

Επανάκληση Διεθνείς κλήσεις Επαφές Άνοιγμα Επαφών Προβολή επαφών Προσθήκη νέας επαφής Αναζήτηση επαφής... Περιεχόμενα Ξεκινώντας... 6 Αφαίρεση πίσω καλύμματος... 6 Τοποθέτηση καρτών SIM... 7 Φόρτιση της μπαταρίας... 9 Τοποθέτηση κάρτας μνήμης... 10 Ενεργοποίηση της συσκευής... 10 Απενεργοποίηση της συσκευής...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήστη. Owner s Guide. December 6, 2010 NSOG-1.0-100

Οδηγός χρήστη. Owner s Guide. December 6, 2010 NSOG-1.0-100 Οδηγός χρήστη Owner s Guide December 6, 2010 NSOG-1.0-100 2 2 Νομικές πληροφορίες Legal Πνευματικά δικαιώματα 2011 Google Inc. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Copyright 2010 Google Inc. All rights reserved.

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση 1.0 Ιούλιος 2008. Τελικός επεξεργαστής γραφείου LX. Οδηγός χρήσης

Έκδοση 1.0 Ιούλιος 2008. Τελικός επεξεργαστής γραφείου LX. Οδηγός χρήσης Έκδοση 1.0 Ιούλιος 2008 Τελικός επεξεργαστής γραφείου LX Οδηγός χρήσης Τα Microsoft, MS-DOS, Windows, Windows NT, Microsoft Network και Windows Server είναι είτε εμπορικά σήματα είτε σήματα κατατεθέντα

Διαβάστε περισσότερα

Πολυμέσα Οδηγός χρήσης

Πολυμέσα Οδηγός χρήσης Πολυμέσα Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι εμπορικό σήμα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο παρόν

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικές οδηγίες συλλογής δείγματος κοπράνων

Αναλυτικές οδηγίες συλλογής δείγματος κοπράνων Αναλυτικές οδηγίες συλλογής δείγματος κοπράνων Οι ακόλουθες οδηγίες θα σας βοηθήσουν στη σωστή συλλογή του δείγματος κοπράνων. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και ακολουθήστε βήμα προς βήμα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Arlo Baby

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Arlo Baby Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Arlo Baby Περιεχόμενα Καλωσορίσατε Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το Arlo Baby. Η έναρξη χρήσης είναι εύκολη. Κάμερα Arlo Baby Καλώδιο λειτουργίας USB Τροφοδοτικό USB Οδηγός γρήγορης

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομος οδηγός χρήσης Vodafone Mobile Wi-Fi R216-Z

Σύντομος οδηγός χρήσης Vodafone Mobile Wi-Fi R216-Z Σύντομος οδηγός χρήσης Vodafone Mobile Wi-Fi R216-Z Καλώς ήρθατε στον κόσμο των κινητών επικοινωνιών 1 Καλώς ήρθατε 2 Επισκόπηση συσκευής 3 Γρήγορο ξεκίνημα 5 Εφαρμογή Mobile Wi-Fi Web 6 Επισκόπηση εφαρμογής

Διαβάστε περισσότερα

Κάρτες εξωτερικών µέσων

Κάρτες εξωτερικών µέσων Κάρτες εξωτερικών µέσων Οδηγός Χρήστη Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Το λογότυπο SD είναι εµπορικό σήµα του κατόχου του. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

DCN multimedia. Συνεδριακό σύστημα. el Εγχειρίδιο χρήσης

DCN multimedia. Συνεδριακό σύστημα. el Εγχειρίδιο χρήσης DCN multimedia Συνεδριακό σύστημα el Εγχειρίδιο χρήσης DCN multimedia Πίνακας περιεχομένων el 3 Πίνακας περιεχομένων 1 Ασφάλεια 4 2 Πληροφορίες για το εγχειρίδιο 5 2.1 Ενδιαφερόμενοι 5 2.2 Πνευματικά

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης Μονάδες δίσκου Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για προϊόντα και υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

EdoorLock Programmer. EdoorLock Programmer_App.doc

EdoorLock Programmer. EdoorLock Programmer_App.doc EdoorLock Programmer Α. Λίγα λόγια. Το EdoorLock Programmer χρησιμοποιείται για την διαχείριση και τον προγραμματισμό του EdoorLock Electronic Lock. Το EdoorLock Electronic Lock είναι μια συσκευή Access

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης. (Για Windows και MAC) Ασύρματη κάμερα IP HD περιστροφής / κλισης για εσωτερικούς χώρους v3.14

Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης. (Για Windows και MAC) Ασύρματη κάμερα IP HD περιστροφής / κλισης για εσωτερικούς χώρους v3.14 Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης (Για Windows και MAC) Ασύρματη κάμερα IP HD περιστροφής / κλισης για εσωτερικούς χώρους v3.14 Περιεχόμενα συσκευασίας 1 Εισαγωγή στο υλικό Εξωτερική περιγραφή ΔΙΑΦΟΡΕΣ Μοντέλο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ 1.1. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στην διεύθυνση

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ 1.1. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στην διεύθυνση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ 1.1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Απο το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού παρέχεται η δυνατότητα προβολής των φύλλων μισθοδοσίας του Στρατιωτικού και Πολιτικού Προσωπικού

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Γρήγορης Εκκίνησης YOOSEE & YYP2P

Οδηγός Γρήγορης Εκκίνησης YOOSEE & YYP2P Οδηγός Γρήγορης Εκκίνησης YOOSEE & YYP2P (Συμβατό με τα μοντέλα AQ-7101VKW, AQ-7103VSW, AQ-7104VBW, AQ-7105VSW) Συνοπτική απλοποιημένη παρουσίαση της λειτουργικής διαδικασίας I. Γνωρίστε την κάµερά σας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΛΕΓΚΤΩΝ Ν.3908/2011 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1.Εγγραφή στο σύστημα...3 2. Είσοδος στο σύστημα...4 3. Υποβολή Αίτησης...6

Διαβάστε περισσότερα

8. Συχνές ερωτήσεις και αντιμετώπιση προβλημάτων

8. Συχνές ερωτήσεις και αντιμετώπιση προβλημάτων Εκπαιδευτικό εγχειρίδιο αποστολής ανιχνεύσεων GROW 2017 8. Συχνές ερωτήσεις και αντιμετώπιση προβλημάτων Ερωτήσεις σχετικά με την εφαρμογή Flower Power ΥΠΆΡΧΕΙ ΔΙΑΘΈΣΙΜΗ Η ΕΦΑΡΜΟΓΉ FLOWER POWER ΓΙΑ ΤΗΛΈΦΩΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Online Κατοχύρωσης

Οδηγός Online Κατοχύρωσης Οδηγός Online Κατοχύρωσης Καλωσορίσατε στον Οδηγό Online Κατοχύρωσης που θα βρείτε στον ιστοχώρο της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας. Ο οδηγός θα σας βοηθήσει να ακολουθήσετε την διαδικασία της Κατοχύρωσης

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση Εφαρμογής "Notebloc" για Σάρωση Εργασιών

Χρήση Εφαρμογής Notebloc για Σάρωση Εργασιών 2019/04/13 00:59 1/26 Χρήση Εφαρμογής "Notebloc" για Σάρωση Εργασιών Χρήση Εφαρμογής "Notebloc" για Σάρωση Εργασιών Μέχρι ένα σημείο, η διαδικασία είναι κοινή είτε δουλεύετε σε συσκευή Android, είτε σε

Διαβάστε περισσότερα