Απρίλιος - Μάιος 2013

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Απρίλιος - Μάιος 2013"

Transcript

1 Απρίλιος - Μάιος 2013

2 8 Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου «Την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου γιορτάζουμε 150 χρόνια αδιάλειπτης ανθρωπιστικής προσφοράς και επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για την υποστήριξη των πλέον ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στο σημερινό μεταβαλλόμενο κόσμο» ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ των Tadateru Konoé, Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρών Σταυρών & Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) και Peter Maurer, Προέδρου της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ICRC). «H σύλληψη της ιδέας για τη δημιουργία του Ερυθρού Σταυρού & της Ερυθράς Ημισελήνου συνέβη πριν από 150 χρόνια. Αν κάτι παρέμεινε σταθερό από τότε έως σήμερα, είναι η κοπιώδης προσπάθεια που καταβάλλουμε ως Οργανισμός για να απαλύνουμε τον πόνο εκατομμυρίων συνανθρώπων μας που εξακολουθούν να υποφέρουν, σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της Γης. ( ) Καθώς πλήθος αλλαγών έχουν σημειωθεί στο περιβάλλον εργασίας μας, η προσαρμοστικότητα αναδεικνύεται σε έννοια-κλειδί, όχι μόνο για την επιβίωση και την περαιτέρω εξέλιξη του Οργανισμού μας, αλλά και για τη βελτίωση της ικανότητάς μας να εξυπηρετούμε ευπαθείς ομάδες, στο παρόν και στο μέλλον. Σήμερα, την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, σε συνεργασία με 187 Εθνικούς Συλλόγους ανά την υφήλιο, γιορτάζουμε ενάμιση αιώνα κοινής ανθρωπιστικής δράσης. Αυτό μας επιτρέπει να ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη σιγουριά, γνωρίζοντας ότι πηγή έμπνευσης αποτελεί για εμάς το σύνολο των συνανθρώπων μας που υπηρετούμε. Tadateru Konoé Πρόεδρος IFRC Peter Maurer Πρόεδρος ICRC Στα 150 χρόνια που μεσολάβησαν από την ίδρυσή μας, ο χαρακτήρας των κρίσεων και των πολέμων υπέστη σοβαρές μεταβολές: η αύξηση της συχνότητας και της έντασης των φυσικών καταστροφών ή καταστάσεων έκτακτης ανάγκης για την υγεία, η ολοένα και αυξανόμενη τάση καταπάτησης στοιχειωδών κανόνων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, αλλά και η αδυναμία ασφαλούς πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη είναι ορισμένα μόνο παραδείγματα. ( ) Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, εργαζόμαστε σκληρά έτσι ώστε να καταστήσουμε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να παρέχουμε συντονισμένη βοήθεια σε όσους συνανθρώπους μας την έχουν ανάγκη, με μοναδικό κριτήριο την αμεροληψία. Ανεξάρτητα δηλαδή από παράγοντες που σχετίζονται με την εθνικότητα, την καταγωγή, τις πολιτικές απόψεις και πεποιθήσεις τους. Υπό το πρίσμα αυτό προσεγγίζουμε τα άτομα αυτά σε κάθε γωνιά της Γης, πόσω μάλλον σε περιοχές απρόσιτες ή σε εστίες ένοπλων συρράξεων. ( ) Κατά τη διάρκεια αυτού του έτους, η IFRC και ICRC θα γιορτάσουν από κοινού τη μοναδική συμβολή του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου στην ιστορία της ανθρωπότητας. Παράλληλα, δίνουμε υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να παρέχουμε βήμα έκφρασης σε εκατομμύρια ανθρώπους και να μαχόμαστε για την ικανοποίηση των ανθρωπιστικών τους αναγκών».

3 Η Fanta και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στηρίζουν τις μονογονεϊκές οικογένειες Συνεχίζεται και αυτό το μήνα η συνεργασία της Fanta με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την υποστήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών που έχουν εγγραφεί στον Οργανισμό, σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Συνολικά, περίπου 400 οικογένειες θα λαμβάνουν μηνιαία οικονομική ενίσχυση σε μορφή δωρο-επιταγών για αγορές ειδών πρώτης ανάγκης από συνεργαζόμενα supermarket, για διάστημα 3 μηνών. Πιέστε εδώ για να παρακολουθήσετε το διαφημιστικό σποτ της δράσης Όλοι μπορούμε να ενισχύσουμε αυτή την προσπάθεια αγοράζοντας πορτοκαλάδα Fanta του 1,5 λίτρου ή τις πολυσυσκευασίες των 6 Χ 330ml, καθώς μέρος από τις πωλήσεις θα προσφερθεί στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την ενίσχυση της δράσης του για την υποστήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών. Οι συσκευασίες που συμμετέχουν στην ενέργεια φέρουν το λογότυπο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

4 Αύξηση των ατόμων που ζητούν βοήθεια από τις Υπηρεσίες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στον Πειραιά Μια δραματική διαπίστωση που καταγράφεται και επίσημα πλέον από τις υπηρεσίες της Κοινωνικής Πρόνοιας του Πειραϊκού Τμήματος του Ε.Ε.Σ., σχετίζεται με το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας προσφεύγουν στις Υπηρεσίες του Τμήματος, αναζητώντας κάθε μορφής υποστήριξη, καθώς οι ίδιοι αδυνατούν να αντιμετωπίσουν με ίδια μέσα τις δραματικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Τμήματος, το δίμηνο Ιανουάριος Φεβρουάριος 2013, ο αριθμός των νέων εξυπηρετουμένων αυξήθηκε σημαντικά και μάλιστα σε ποσοστό που ξεπερνά το 90%, σε σχέση με τα τρία προηγούμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, το 2010, ήταν καταχωρημένα στα μητρώα της Υπηρεσίας Κοινωνικής Πρόνοιας 340 άτομα ενώ 12 μήνες μετά, το 2011, σημειώθηκε αύξηση των περιστατικών σχεδόν κατά 50%, αγγίζοντας τα 480 άτομα. Το 2012, τα άτομα που εξυπηρετούνταν από την Υπηρεσία μας ήταν 663 και ήδη μέσα στο α δίμηνο του 2013 απευθύνθηκαν σε εμάς ακόμη 71 άτομα. Ήδη έχει καταρτισθεί σχετική «λίστα αναμονής» για τουλάχιστον 60 περιστατικά που ζητούν την ένταξή τους στα προγράμματα της Κοινωνικής Πρόνοιας. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να αναγνωριστεί η συγκινητική ανταπόκριση φορέων και ιδιωτών στις εκδηλώσεις της Υπηρεσίας μας, αφού σε σχέση με άλλες χρονιές οι ανάγκες σε τρόφιμα και είδη α ανάγκης αυξάνονται συνεχώς. Η εμπειρία των στελεχών μας έχει καταδείξει ότι για τη μερική μόνο κάλυψη των εξυπηρετούμενων ατόμων απαιτείται, σε ετήσια βάση, η συγκέντρωση τροφίμων συνολικής αξίας άνω των ευρώ.

5 Εμβολιασμοί παιδιών από τον Εκπαιδευτικό Υγειονομικό Σταθμό Αθηνών Τομέας Νοσηλευτικής Ε.Ε.Σ. Σε μια προσπάθεια για τη διατήρηση του δικαιώματος όλων στην υγεία, συνεχίζεται η υλοποίηση του προγράμματος Προληπτικής Υγιεινής στην Κοινότητα και η πολυετής συνεργασία του Εκπαιδευτικού Υγειονομικού Σταθμού Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αθηνών (Τομέας Νοσηλευτικής) με το Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιού και Οικογένειας στον Κολωνό. Συγκεκριμένα, νοσηλεύτριες του Υγειονομικού Σταθμού Αθηνών, την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013, πραγματοποίησαν εμβολιασμούς σε βρέφη και παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Συνολικά εμβολιάστηκαν 42 παιδιά με 95 δόσεις εμβολίων. Η επίσκεψη στο Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιού και Οικογένειας αγκαλιάστηκε ιδιαίτερα από τις οικογένειες των Roma που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς προσήλθαν με τα παιδιά τους στον προγραμματισμένο εμβολιασμό. Είναι γνωστό ότι το επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης του παιδικού πληθυσμού είναι ελλιπές και σε κάποιες περιπτώσεις μηδενικό. Γι αυτό το λόγο, από το 2010 έως σήμερα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει επισκεφθεί το Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιού και Οικογένειας 7 φορές (έχοντας εμβολιάσει συνολικά 280 παιδιά) με σκοπό αφενός την κάλυψη υπαρκτών κενών στο πεδίο του εμβολιασμού και αφετέρου τη στήριξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

6 Προαγωγή της στοματικής υγείας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας από τον Εκπαιδευτικό Υγειονομικό Σταθμό Καλλιθέας - Τομέας Νοσηλευτικής Ε.Ε.Σ. Οι νοσηλεύτριες του Εκπαιδευτικού Υγειονομικού Σταθμού Καλλιθέας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά και τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής - Τμήμα Υγείας & Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Καλλιθέας, θα επισκεφθούν 25 νηπιαγωγεία του Δήμου Καλλιθέας και θα πραγματοποιήσουν, με την ευγενική χορηγία της AIM, το πρόγραμμα: «ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ» Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 3 Απριλίου 2013 και θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, στοχεύοντας στην πρόληψη μελλοντικών οδοντικών προβλημάτων των παιδιών, μέσα από την ευαισθητοποίηση παιδιών και γονέων για τη στοματική υγιεινή. Η Αγωγή Υγείας των παιδιών θα πραγματοποιηθεί με βιωματικό τρόπο, προκειμένου να τα εξοικειώσει με την οδοντιατρική εξέταση και τη σωστή φροντίδα των δοντιών.

7 Ανωτέρα Σχολή Νοσηλευτριών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Στα πλαίσια του μαθήματος «Νοσηλευτική Εκτάκτου Ανάγκης», εκπαιδεύτριες και σπουδάστριες της Ανωτέρας Σχολής Νοσηλευτριών Ε.Ε.Σ. παρακολούθησαν ασκήσεις διάσωσης από την 1 η ειδική μονάδα αντιμετώπισης καταστροφών Ασπροπύργου. Οι Νοσηλεύτριες εκπαιδεύτηκαν και ενημερώθηκαν για τα σύγχρονα μηχανήματα διάσωσης που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας από εκπαιδευτές διασώστες της 1 ης ΕΜΑΚ. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε επίδειξη ασκήσεων από εκπαιδευμένους σκύλους της κυνοφιλικής ομάδας για την εύρεση αγνοουμένων

8 Παρακολούθηση ασκήσεων διάσωσης Συμμετοχή στο εκπαιδευτικό σεμινάριο με εκπαιδευόμενους διασώστες του Πυροσβεστικού Σώματος, στις εγκαταστάσεις της 1 ης ΕΜΑΚ

9 Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο νοσημάτων δέρματος «Ανδρέας Συγγρός»

10 Συμμετοχή Ανωτέρας Σχολής Νοσηλευτριών Ε.Ε.Σ. σε Επιστημονική Ημερίδα Εκπαιδεύτριες και σπουδάστριες της Ανωτέρας Σχολής Νοσηλευτριών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συμμετείχαν σε Επιστημονική Ημερίδα με θέμα την «προαγωγή της υγιούς εργασίας σε ανθρώπους με χρόνιες ασθένειες» που συνδιοργάνωσαν το Εθνικό Δίκτυο Προαγωγής της Υγείας (σε χώρους εργασίας) και το Εθνικό Δίκτυο Νοσοκομείων και Υπηρεσιών Προαγωγής Υγείας (στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Σωτηρία»). Επίσκεψη Ανωτέρας Σχολής Νοσηλευτριών Ε.Ε.Σ. στην «Κιβωτό του Κόσμου» Κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων, η Ανωτέρα Σχολή Νοσηλευτριών πραγματοποίησε επίσκεψη αγάπης και κοινωνικής προσφοράς στα παιδιά της «ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ». Στα πλαίσια αυτής, οι Νοσηλεύτριες συμμετείχαν σε εορταστική εκδήλωση με θέμα: «1821 Αγώνας για την Ελευθερία», που κέντρισε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των παιδιών της Κιβωτού. Ακόμη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, με τη βοήθεια της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και της Κεντρικής Αποθήκης Ε.Ε.Σ., μοιράστηκαν είδη α ανάγκης.

11 Δράσεις Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης Οι εθελοντές Νοσηλευτικής του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης παρείχαν υγειονομική κάλυψη στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Τμήματος Περιβαλλοντικών Δράσεων του Δήμου. Βάσει του τελευταίου, οι μαθητές έξι (6) σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επισκέφθηκαν χώρους του λιμανιού για να παρατηρήσουν και να καταγράψουν τα μεταναστευτικά πουλιά της περιοχής. Στη συνέχεια ακολούθησε πρόγραμμα κατασκευής φωλιών, από πηλό, με τη συμμετοχή εθελοντών του Τμήματος. Τριάντα (30) ασθενοφόρα του φιλανθρωπικού σωματείου Muslim on hands ξεκίνησαν από το Λονδίνο με προορισμό το Πακιστάν. Την Τρίτη 23 Απριλίου 2013, στάθμευσαν έξω από το κτίριο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Τμήματος Θεσσαλονίκης, όπου υπήρξε ανταλλαγή πληροφοριών και ενημερωτικού υλικού για τη δράση των δύο φιλανθρωπικών οργανώσεων. Με τη συμμετοχή των εθελοντών Νοσηλευτικής του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης συνεχίστηκαν με επιτυχία οι υγειονομικές καλύψεις των αγώνων χειροσφαίρισης (χάντμπολ) Α2 γυναικών του ΔΑΚ Σταυρούπολης, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουάριος - Απρίλιος 2013.

12 Αγκαλιά αγάπης από τους Εθελοντές & Εθελόντριες του Ε.Ε.Σ. Τις πολύτιμες υπηρεσίες τους εξακολουθούν να προσφέρουν οι Εθελοντές & Εθελόντριες Νοσηλευτικής του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης. Σε πείσμα της οικονομικής κρίσης που πλήττει την κοινωνία μας οργάνωσαν το Πασχαλινό τους bazaar, στις 22 & 23 Απριλίου Πασχαλινό Bazaar Επίσκεψη κ. Γκιουλέκα στο Bazaar Πασχαλινό Bazaar Το κοινό της Θεσσαλονίκης έσπευσε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα, υποστηρίζοντας για ακόμη μία φορά το κοινωνικό έργο που διαχρονικά επιτελεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Ο Εθνικός μας Σύλλογος αναπτύσσει δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης για τις ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας, προσφέροντας στήριξη και ανακούφιση σε όσους συνανθρώπους μας βρίσκονται σε ανάγκη, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, την καταγωγή, το χρώμα, τις πολιτικές απόψεις ή τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους. Στις φωτογραφίες διακρίνονται οι κκ Κ. Γκιουλέκας και Παναγιώτης Δέντσορας (Πρόεδρος του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης), πλαισιωμένοι από Εθελόντριες και Θεσσαλονικείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

13 Διανομή δεμάτων με τρόφιμα για το πασχαλινό τραπέζι από τους εθελοντές του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης Σταυροφορία αλληλεγγύης, προκειμένου να μη λείψουν τα απαραίτητα αγαθά από τους συνανθρώπους μας που πλήττονται από την οικονομική κρίση, πραγματοποίησε η Κοινωνική Υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης, τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα. Οι Εθελοντές μας, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, διένειμαν δέματα τροφίμων σε άπορες οικογένειες της πόλης μας, αξιοποιώντας μικρές και μεγαλύτερες δωρεές συμπολιτών μας σε χρήματα αλλά και σε προϊόντα που είχαν ήδη συγκεντρώσει στην αποθήκη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο Λιμάνι. Συνολικά διανεμήθηκαν 400 δέματα, εκ των οποίων τα 115 παραδόθηκαν από τους Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας στα σπίτια όσων πολιτών δεν είχαν δυνατότητα μετακίνησης. Τα υπόλοιπα παρέλαβαν οι ίδιοι οι ωφελούμενοι από κεντρικό κτίριο του Ε.Ε.Σ. Στόχος όλων όσων συμμετείχαν στη διανομή των τροφίμων ήταν αυτή να ολοκληρωθεί με τρόπο που δεν θα έθιγε την αξιοπρέπεια των ωφελουμένων αλλά και να αποφευχθούν ενδεχόμενες σκηνές συνωστισμού. Τα άτομα που έλαβαν βοήθεια είναι καταγεγραμμένα στα μητρώα της Κοινωνικής Υπηρεσίας από τους Κοινωνικούς Λειτουργούς. Στην πλειοψηφία τους είναι άνεργοι, πρόσφυγες, μονογονεϊκές οικογένειες καθώς και οικογένειες στις οποίες ένα ή περισσότερα μέλη αντιμετωπίζουν ορισμένη μορφή αναπηρίας. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Ε.Ε.Σ. διανέμουν τρόφιμα, ιματισμό και είδη πρώτης ανάγκης, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, όχι μόνο κατά τη διάρκεια των εορτών αλλά και τον υπόλοιπο χρόνο.

14 Δραστηριότητες Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Πάτρας Δράσεις Νοσηλευτικής: Οι Νοσηλεύτριες - εκπαιδεύτριες παραδίδουν μαθήματα Α Βοηθειών σε μαθητές σχολικών μονάδων της περιοχής, σύμφωνα με το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας και Σχολικής Υγιεινής που υλοποιεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Α βάθμιας και Β βάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Τα μαθήματα προσφέρονται σε πολίτες, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους εταιριών, κρατικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και των νησιών του Ιονίου. Με τη λήξη των μαθημάτων, χορηγείται στους συμμετέχοντες το ευρωπαϊκό δίπλωμα Α Βοηθειών (European First Aid Certificate), κατόπιν πιστοποίησης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αναφοράς σε θέματα εκπαίδευσης στις Α Βοήθειες. Όπως κάθε χρόνο, η τάξη των δοκίμων Εθελοντών Νοσηλευτικής, με την ολοκλήρωση της θεωρητικής της εκπαίδευσης, συνεχίζει την πρακτική της άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Αγ. Ανδρέας», στην Παθολογική κλινική και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Οι ομάδες των Εθελοντών Νοσηλευτικής, πέραν των καθιερωμένων δραστηριοτήτων, ιδιαίτερα για την περίοδο του Τριωδίου, διοργάνωσαν μια σειρά από εορταστικές εκδηλώσεις: Η ομάδα ΑΜΕΑ ετοίμασε αποκριάτικη γιορτή για τα παιδιά του Ιδρύματος «Μέριμνα». Η ομάδα Γεροντολογίας επισκεπτόταν, ανά δεκαπενθήμερο, το «Κωνσταντοπούλειο» Ίδρυμα και τις ημέρες του Καρναβαλιού διοργάνωσε ψυχαγωγική εκδήλωση για τους ηλικιωμένους του Ιδρύματος. Η ομάδα κατ οίκον Φροντίδας διοργάνωσε αποκριάτικη εκδήλωση για τις οικογένειες (παιδιά & γονείς) που εξυπηρετούν. Εθελοντές Νοσηλευτικής συμμετείχαν σε εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού παρέχοντας υγειονομική κάλυψη. Καθοριστικός, για την επιτυχία των παραπάνω δράσεων, υπήρξε ο ρόλος των χορηγών που ανταποκρίνονται κάθε φορά στα αιτήματά μας και ενισχύουν το έργο μας. Συγκεκριμένα ευχαριστούμε θερμά το Αρτοποιείο του κ. Δημήτριου Παπακανέλλου, το εστιατόριο Porto Rico, την ορχήστρα του κ. Κυριάκου Ανδρεάδη και το ζαχαροπλαστείο «Αχαϊκό Εντελβάις».

15 Δράσεις Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών: Οι Εθελοντές-Σαμαρείτες πραγματοποίησαν υγειονομικές καλύψεις στους ποδοσφαιρικούς αγώνες της ΠΑΕ Παναχαϊκής, του ημιμαραθώνιου αγώνα δρόμου από την Ναύπακτο στην Πάτρα και σε πλήθος άλλων αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Τα έσοδα διατέθηκαν για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων του Σώματος. Ακόμη, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών: κάλυψε υγειονομικά και διασωστικά τις εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενου, κατόπιν εκκλήσεως της οικογενείας και της Silver Alert - Γραμμή Ζωής. τιμήθηκε για την εθελοντική του προσφορά από τον Ροταριανό Όμιλο Πατρών «Άγιος Ανδρέας», το Σύλλογο Χειμερινών Κολυμβητών Πατρών, τον Αθλητικό Όμιλο «Ελπίδες Πάτρας» και τους Φίλους Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Πάτρας. Τέλος, εκπαιδευτές Σαμαρείτες προσφέρουν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα Πρώτων Βοηθειών σε πολίτες και εταιρείες, σε κρατικούς φορείς, σε σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις. Σε αυτά τα προγράμματα εφαρμόζεται το Σύστημα διαχείρισης ποιότητας ISO 9001:2008, πιστοποιημένο από τον Διεθνή Φορέα Πιστοποίησης Lloyd s Register Quality Assurance. Δράσεις Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας: Οι Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας Ε.Ε.Σ. διοργάνωσαν σειρά εκδηλώσεων, προσφέροντας στιγμές χαράς και γέλιου σε φιλοξενούμενα παιδιά των Κέντρων Παιδικής Μέριμνας Αρρένων και Θηλέων της πόλης, σε φιλοξενούμενους των Ξενώνων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης «Ψυχαργώς», σε άτομα με κινητική και νοητική αναπηρία, σε εξυπηρετούμενους του Ασύλου Ανιάτων Πατρών, καθώς και σε ηλικιωμένους του «Κωνσταντοπουλείου» Οίκου Ευγηρίας Πατρών. Τη μουσική κάλυψη των εκδηλώσεων ανέλαβε αφιλοκερδώς ομάδα νεαρών μουσικών του club Metropolis καθώς και παραδοσιακοί μουσικοί. Επίσης, η ομάδα εκδηλώσεων του Εθελοντικού Σώματος Κοινωνικής Πρόνοιας Ε.Ε.Σ. Πάτρας διοργάνωσε δύο επιμορφωτικές εισηγήσεις, με τίτλο «Διαχείριση του Άγχους» (ομιλήτρια: Βασ. Παπαχρονοπούλου, ψυχοθεραπεύτρια) και «Το μεταναστευτικό ζήτημα στην Πάτρα» (ομιλητές: Χρ. Καραπιπέρης, κοινωνικός λειτουργός Ε.Ε.Σ. Πάτρας & Γ. Παπαλεωνιδόπουλος, κοινωνικός λειτουργός Praksis - Drop in Center Πάτρας).

16 Εκπαίδευση Δοκίμων Εθελοντών: Ξεκίνησε η εκπαίδευση των δοκίμων εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας Ε.Ε.Σ. Πάτρας για το έτος Τα θεωρητικά μαθήματα θα ολοκληρωθούν με τη διαδικασία των γραπτών εξετάσεων και στη συνέχεια οι δόκιμοι εθελοντές θα ενταχθούν στις ομάδες απασχόλησης και προσφοράς ανθρωπιστικού έργου της Κοινωνικής Πρόνοιας, ώστε, με την καθοδήγηση των παλαιότερων εθελοντών, να αναλάβουν άμεσα ενεργό δράση. Σταθμός Α Βοηθειών: Στην Πάτρα λειτουργεί Σταθμός Α Βοηθειών, από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ., προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες σε ασθενείς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Είναι στελεχωμένος από ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και Νοσηλεύτριες πτυχιούχους των Σχολών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των ΑΤΕΙ. Τα περιστατικά, λόγω και της σοβαρής οικονομικής κρίσης, έχουν αυξηθεί δραματικά, ξεπερνώντας τα ανά έτος. Συγκέντρωση τροφίμων για άπορες και οικονομικά ασθενείς οικογένειες Εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Πατρών, στην προσπάθειά τους να απαλύνουν τον πόνο συνανθρώπων μας που υποφέρουν, βρέθηκαν την Παρασκευή 26 Απριλίου και το Σάββατο 27 Απριλίου 2013 σε κεντρικά Σούπερ Μάρκετ της πόλης, συγκεντρώνοντας τρόφιμα, με σκοπό να τα διανείμουν στη συνέχεια σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, τις ημέρες των εορτών του Πάσχα. Πολίτες που επιθυμούν να ενισχύσουν παρόμοιες ενέργειες του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Πατρών, μπορούν να προσέρχονται στα κεντρικά μας Γραφεία, επί των οδών Καρόλου 8 & Αγ. Ανδρέου, στην Πάτρα.

17 Συλλογή τροφίμων από τους εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Πειραιά σε συνεργασία με το Σούπερ Μάρκετ «Σκλαβενίτης» Θα μπορούσε να είχε ονομαστεί και «δράση αφύπνισης» για όλους εκείνους που, κάποια στιγμή στη ζωή τους, αποφασίζουν να συμμετάσχουν σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, προσφέροντας σε μια Κοινωνική ή Ανθρωπιστική Οργάνωση λίγα τρόφιμα ή κάποια ρούχα. Ο σκοπός όμως των Στελεχών και εθελοντών του Πειραϊκού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ήταν διαφορετικός. Τα μέλη και των τριών Σωμάτων (Κοινωνικής Πρόνοιας, Νοσηλευτικής & Σαμαρειτών), έχοντας μόλις ολοκληρώσει την τετραήμερη δράση συλλογής τροφίμων, σε συνεργασία με το Σουπερμάρκετ «Σκλαβενίτης» στο Ν. Ικόνιο, θέλησαν αφενός να υπενθυμίσουν σε όλους πως οι ανάγκες, εν καιρώ κρίσης, είναι ανάλογες των δοκιμασιών που υφίστανται τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα, και αφετέρου να αποδείξουν στην πράξη ότι ακόμη και μια απλή κίνηση προσφοράς είναι δυνατό να δώσει κουράγιο, ώστε να αντιμετωπιστούν οι αγωνίες για το μέλλον και οι πρακτικές δυσκολίες της καθημερινότητας. Η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Ε.Ε.Σ. ξεπέρασε κάθε προσδοκία και ήδη μέσα σε δύο μόλις διήμερα είχαν συγκεντρωθεί σχεδόν 200 πακέτα τροφίμων, τα οποία και θα διανεμηθούν σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες που εξυπηρετούνται από το Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Πειραιά.

18 Δραστηριότητες Κέντρου Προσωρινής Διαμονής Αιτούντων Άσυλο Αλλοδαπών Λαυρίου στη διάρκεια των εορτών του Πάσχα Το Κέντρο Προσωρινής Διαμονής Αιτούντων Άσυλο Αλλοδαπών Λαυρίου, τις ημέρες των εορτών του Πάσχα, υλοποίησε για μία ακόμη φορά δραστηριότητες με στόχο τη διευκόλυνση της επαφής των οικογενειών του Κέντρου με την ευρύτερη Κοινότητα και τη δημιουργία δεσμών φιλίας και αλληλεγγύης με τα μέλη της τοπικής κοινωνίας. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε: Περίπατος στην Κοινότητα & προσφορά εδεσμάτων στην ομάδα γυναικών του Κέντρου: Τη δράση ανέλαβαν εθελοντές του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας Ε.Ε.Σ. που δραστηριοποιούνται στο Κέντρο. Πρόσφυγες και εθελοντές έκαναν περίπατο σε κεντρικά σημεία της πόλης του Λαυρίου, συνομίλησαν και αντάλλαξαν απόψεις για τις πολιτιστικές τους συνήθειες, τα ήθη και τα έθιμά τους. Η δράση επαναλήφθηκε λόγω της μεγάλης συμμετοχής και των ιδιαίτερα ευχάριστων συναισθημάτων που αποκόμισαν οι συμμετέχουσες. Πρόγραμμα 3ωρης δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών του Κέντρου, με την παράλληλη πραγματοποίηση διαδραστικών ομαδικών παιχνιδιών (χειροτεχνίες, κατασκευές, εικαστικές δραστηριότητες κ.ά.). Επίσκεψη των μαθητών του Παιδικού Σταθμού Κορωπίου «Το Ξεκίνημα» στα συνομήλικα παιδιά του Κέντρου Λαυρίου, που περιέλαβε τη δωρεά παιχνιδιών και την από κοινού παρακολούθηση ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων. Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές μας, όπως επίσης και τους εξωτερικούς συνεργάτες της περιοχής του Λαυρίου, για την καθοριστική συμβολή τους στην οργάνωση του προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά του Κέντρου!

19 Επίσκεψη της Τομεάρχη Νεότητας & Προαγωγής Εθελοντισμού του Ε.Ε.Σ. στο Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κέρκυρας Την Κέρκυρα επισκέφθηκε η Ολυμπιονίκης και Τομεάρχης Νεότητας & Προαγωγής Εθελοντισμού του Ε.Ε.Σ. κα Βούλα Πατουλίδου, προσκεκλημένη του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κέρκυρας ως κεντρική ομιλήτρια στην κοπή πίτας του Τμήματος. Η κα Πατουλίδου κατά την παραμονή της στην Κέρκυρα, επισκέφθηκε την Ι. Μητρόπολη, την Καθολική Αρχιεπισκοπή, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Δημαρχείο, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το συγκρότημα των Ενιαίων Λυκείων, το Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων, το Καθολικό Γηροκομείο, το εργαστήρι ΑΜΕΑ «Η Μέλισσα» και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Θερμή υπήρξε, επίσης, η ανταπόκριση των νέων σε ομιλία της με θέμα την αξία της εθελοντικής προσφοράς που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο των Ενιαίων Λυκείων της πόλης. Τέλος, η κα Πατουλίδου παραχώρησε συνέντευξη τύπου, όπου αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης των εθελοντικών οργανώσεων καθώς και στην πολύχρονη δράση του Τμήματος της Κέρκυρας για την αντιμετώπιση των ολοένα και αυξανομένων αναγκών της τοπικής κοινωνίας.

20 Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο στη Χαλκίδα Εδώ και ένα χρόνο λειτουργεί στη Χαλκίδα Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο για άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας που ιδρύθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως της πόλης μας. Για τη λειτουργία του συνεργάστηκαν ο Ιατρικός & Φαρμακευτικός Σύλλογος Ευβοίας και το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Χαλκίδας. Στο πρώτο στάδιο της οργάνωσής του εργάστηκαν Εθελοντές της Κοινωνικής Πρόνοιας του Τμήματος, οι οποίοι ανέλαβαν τη γραμματειακή κάλυψη (εγγραφές, συγκέντρωση δικαιολογητικών κλπ.) του Ιατρείου. Από τις 14 Μαΐου 2012, το Ιατρείο - Φαρμακείο είναι ανοιχτό 3 φορές την εβδομάδα, με την παρουσία γιατρού, φαρμακοποιού και εθελοντών της Νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ. Χαλκίδας. Παράλληλα, στο Κοινωνικό Φαρμακείο συγκεντρώνονται φάρμακα που προσφέρουν δωρεάν οι εθελοντές μας, εφόσον δεν τα χρειάζονται πλέον οι ίδιοι. Διάθεση εσόδων ανθοκομικής έκθεσης στη Χαλκίδα σε δαπάνες κοινωνικής αλληλεγγύης Το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Χαλκίδας αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της Ανθοκομικής έκθεσης που πραγματοποιήθηκε στις 20 & 21 Απριλίου 2013 στην πλατεία του Αγ. Νικολάου. Τα έσοδα θα διατεθούν σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε: Το κοινό της Χαλκίδας που πρόθυμα ανταποκρίθηκε στην έκκλησή μας Το Δήμο Χαλκιδέων για την προσφορά 150 φυτών Την εταιρεία MSPRINT για τη δωρεάν μακέτα και εκτύπωση της αφίσας Τον κ. Χρυσανθόπουλο για τη δωρεάν παραχώρηση της σκηνής Την εταιρεία Ι. ΒΑΡΝΑΒΑΣ & ΣΙΑ και τον γεωπόνο κ. Κωνσταντίνο Βαρνάβα για τη διάθεση 700 φυτών καθώς και για την παρουσία του στο χώρο της έκθεσης.

21 Τρόφιμα και παιχνίδια μοίρασε το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς, τη Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου 2013, προσέφερε τρόφιμα και παιχνίδια σε 60 άπορες οικογένειες της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δράση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με επιτυχία, εάν δεν συνέβαλλαν τα μέγιστα τόσο απλοί πολίτες, που ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμά μας προσφέροντας με χαρά και ευαισθησία από το υστέρημά τους, όσο και εταιρείες όπως η ΒΛΑΧΑΚΗ Α.Ε., η ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε, η ΜΙΣΚΟ Α.Ε. και η ΝΟΜΙΚΟΣ Α.Ε. Επίσης, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης τροφίμων, ουσιαστική βοήθεια παρείχαν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς. Ευχαριστούμε όλους θερμά, διότι χάρη σε αυτούς μπορέσαμε να απαλύνουμε -έστω και για λίγο- τον πόνο ορισμένων από τους πολλούς συνανθρώπους μας που πραγματικά υποφέρουν και προσπαθούν με αξιοπρέπεια να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές δυσκολίες. Θα επιθυμούσαμε όμως να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ που στέκονται πάντοτε αρωγοί στο έργο μας.

22 Δράσεις Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λήμνου Η 20 η Απριλίου αποτελεί Ημέρα Τιμής και Μνήμης για τους νεκρούς της μάχης της Καλλίπολης (γνωστή ως ANZAC DAY) και γιορτάζεται κάθε χρόνο στη Λήμνο, με την παρουσία υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας από την Αυστραλία και την Ελλάδα. Στη φετινή επέτειο, κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκε από τους επισήμους αντιπροσώπους της Πολιτείας και από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λήμνου κ. Θ. Μπαβέα, υπό τη συνοδεία Εθελοντριών του Ε.Ε.Σ. που έφεραν τις επίσημες στολές τους. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκλήθηκε στους παρευρισκόμενους, όταν Εθελόντριες του Ε.Ε.Σ. κατευθύνθηκαν στους τάφους δύο Καναδών Εθελοντριών Νοσηλευτριών όπου απόθεσαν ανθοδέσμες ως φόρο τιμής. Οι τελευταίες είχαν εγκατασταθεί στη Λήμνο για να νοσηλεύουν τους τραυματίες των μαχών αλλά και όσους εκδήλωναν μολυσματικές νόσους, κατά την παραμονή τους στην Καλλίπολη. Νόσησαν όμως και οι ίδιες, πέθαναν και ετάφησαν στη Λήμνο μαζί με τους 148 Αυστραλούς και 76 Νεοζηλανδούς και Καναδούς. Οι Εθελόντριες του Περιφερειακού μας Τμήματος αισθάνονται τις δύο Καναδές εθελόντριες ως μέλη της οικογένειας της Νοσηλευτικής και δεν παραλείπουν να αποτίουν τον απαιτούμενο φόρο τιμής σε αυτές, όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν.

23 Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα του Ερυθρού Σταυρού από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ρόδου Την Τετάρτη 8 Μαΐου 2013 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Δημαρχείου εκδήλωση για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας του Ερυθρού Σταυρού. Στόχος αυτής της εκδήλωσης, αλλά και παραπλήσιων ομιλιών και συζητήσεων, είναι να ενημερωθούν οι κάτοικοι της Ρόδου για το έργο που έχει προσφέρει έως σήμερα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Στην εκδήλωση στο Δημαρχείο είχε στηθεί ακόμη έκθεση φωτογραφίας που περιείχε φωτογραφικό υλικό σχετικό με την ιστορία του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ρόδου, από την ίδρυσή του έως τις μέρες μας.

24 Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης: Πρόγραμμα εμβολιασμού παιδιών Στα πλαίσια του προγράμματος εμβολιά ΖΩ, το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κατερίνης, κατά το μήνα Δεκέμβριο, υποδέχθηκε στα κεντρικά του γραφεία παιδιά ανασφάλιστων και άπορων οικογενειών για την παιδιατρική εξέταση και τον εμβολιασμό τους. Η δράση ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Τμήματος και της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης. Από την πλευρά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, συμμετείχαν η νοσηλεύτρια του Τμήματος κα Χρυσούλα Ράπτη και 23 εθελοντές νοσηλευτικής ενώ από το Νοσοκομείο Κατερίνης, η Διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής κα Κλεάνθη Ακτσελή. Εξετάστηκαν συνολικά 93 παιδιά και διενεργήθηκαν 152 εμβολιασμοί. Η εξασφάλιση των εμβολίων προέκυψε από την αναζήτηση χορηγιών τόσο από το Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κατερίνης όσο και από την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου. Στην προαναφερθείσα δράση, σημαντική ήταν επίσης η συμβολή του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας, του Συλλόγου Φαρμακοποιών Πιερίας και της Φαρμακευτικής Εταιρείας ΒΙΑΝΕΞ. Το Περιφερειακό Τμήμα Κατερίνης Ε.Ε.Σ. Κατερίνης συνεχίζει την προσπάθεια εξεύρεσης πόρων για την αγορά εμβολίων, υποστηρίζοντας το δικαίωμα όλων -και ιδίως των παιδιών- στην υγεία, ώστε κανένα παιδί να μη μείνει ανεμβολίαστο στο Νομό Πιερίας.

25 Ευχαριστήρια Επιστολή των Γιατρών του Κόσμου προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Θερμή ευχαριστήρια επιστολή προς το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Άρτας απέστειλε το Τμήμα Θεσσαλονίκης των Γιατρών του Κόσμου, προς το οποίο ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διέθεσε σημαντική ποσότητα φαρμάκων, μετά από προσφορές συμπολιτών μας. Στη σχετική επιστολή, μεταξύ των άλλων, αναφέρεται: «Με την παρούσα, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις θερμότερες και ειλικρινέστερες ευχαριστίες μας για την ευγενική σας χειρονομία να χορηγήσετε μεγάλη ποσότητα φαρμάκων για ανασφάλιστους και άπορους ανθρώπους που επισκέπτονται το πολυϊατρείο μας ( ) Η άμεση ανταπόκριση όλων σας για τη συγκέντρωση φαρμάκων, μετά την έκκλησή μας για ενίσχυση, συμβάλλει αποτελεσματικά στην καθημερινή δράση των ιατρών μας και εκφράζει πρωτίστως, ως χειρονομία, την έμπρακτη αγάπη του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπο, θυμίζοντας σε εμάς ότι έχουμε στο πλευρό μας άξιους υποστηρικτές του έργου μας. Ευελπιστώντας να σας έχουμε και μελλοντικά στο πλευρό μας, ευχαριστούμε και πάλι θερμά για την πολύτιμη ενίσχυση και ευχόμαστε εγκάρδια καλή συνέχεια και στο δικό σας έργο». Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, από την πλευρά του, ευχαριστεί όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι, εμπιστευόμενοι το έργο του, ανταποκρίνονται σε κάθε έκκληση που ο ίδιος απευθύνει, όπως συνέβη και στο συγκεκριμένο παράδειγμα για τη συγκέντρωση φαρμάκων.

26 Μερικά ακόμα νέα μας Επιγραμματικά! Οι Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Άρτας έλαβαν μέρος, την Κυριακή 15 Απριλίου 2013, στη Διεθνή Εθελοντική Καμπάνια Καθαρισμού υπό την ονομασία «Let s Do it» και καθάρισαν από απορρίμματα την περιοχή του παραλίμνιου πάρκου. Για δεύτερη συνεχή χρονιά η διοργάνωση ανήκε στον Δήμο Αρταίων. Το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κω, διοργάνωσε με επιτυχία πασχαλινό παζάρι, με εδέσματα και κατασκευές, που παρασκεύασαν οι εθελοντές του Τμήματος, στην κεντρική πλατεία του νησιού. Τα έσοδα από την εκδήλωση διατέθηκαν για την ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων της περιοχής. Επίσης, το Τμήμα της Κω διένειμε δέματα με τρόφιμα, είδη καθαριότητας και ατομικής υγιεινής σε 192 οικογένειες και μοναχικά άτομα του νησιού. Το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Χαλκίδας, στις 24 & 25 Απριλίου 2013, διένειμε τρόφιμα και νωπό κρέας σε 110 άπορες οικογένειες της πόλης. Το Μ. Σάββατο, στις 7 μ.μ. το απόγευμα, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος και Εθελοντές των τριών Σωμάτων Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Πρόνοιας & Σαμαρειτών, έκαναν Ανάσταση στις Κλειστές Φυλακές Χαλκίδας. Το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λαμίας, τις ημέρες των εορτών του Πάσχα, ανέλαβε να συγκεντρώσει τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια για ευάλωτες οικογένειες. Για το σκοπό αυτό, Εθελοντές της Κοινωνικής Πρόνοιας παρευρέθηκαν, στις 26 & 27 Απριλίου στην Πλατεία Πάρκου της Λαμίας, όπου ενημέρωσαν τους πολίτες για τις δράσεις του Τομέα και παρέλαβαν τα παραπάνω είδη. Οι υπεύθυνοι του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λήμνου, με συγκίνηση δέχθηκαν δέματα τροφίμων που συγκέντρωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Λήμνου, υπό την καθοδήγηση της πάντοτε δραστήριας Πρόεδρου του κας Βάσως Βακιρτζή, την ημέρα του Πάσχα. Τα τρόφιμα αυτά αξιοποιήθηκαν στα Πασχαλινά δέματα προς ενίσχυση των ευπαθών ομάδων του νησιού. Επίσης συνεχίζεται η προσφορά φαρμάκων από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Περιφερειακού Τμήματος σε συνανθρώπους μας που, λόγω της οικονομικής τους αδυναμίας, στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ασφαλιστικής κάλυψης.

27 Την Κυριακή 12 Μαΐου Ημέρα της Μητέρας, Εθελόντριες του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λήμνου επισκέφθηκαν το τοπικό Νοσοκομείο, προσφέροντας από ένα γαρύφαλλο στις νοσηλεύτριες και νοσηλευόμενες μητέρες. Το ίδιο συνέβη και στο Γηροκομείο του νησιού, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τις ηλικιωμένες μητέρες. Συγχρόνως ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρός κ. Θ. Μπαβέας απηύθυνε χαιρετισμό για την Ημέρα της Μητέρας σε όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε. αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συμβολή τους στην τοπική κοινωνία. Για την Παγκόσμια Ημέρα του Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, ο κ. Θ. Μπαβέας υπενθύμισε σε δηλώσεις τους τις θεμελιώδεις αρχές των δύο αυτών Διεθνών Ανθρωπιστικών Οργανισμών, οι οποίοι, χάρη στην παγκόσμια ακτινοβολία και το κύρος τους, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης, προσφέροντας ηθική και υλική βοήθεια σε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως καταγωγής ή χρώματος. Η ομάδα ηλικιωμένων, συνοδευόμενη από εθελοντές της Κοινωνικής Πρόνοιας του Ερυθρού Σταυρού Πειραιά, επισκέφθηκε το Θέατρο Ζίνα προκειμένου να παρακολουθήσει την παράσταση του δημοφιλούς κωμικού ηθοποιού Στάθη Ψάλτη. Οι προσκλήσεις ήταν μια ευγενική χορηγία του τελευταίου που με τον τρόπο αυτό προσέφερε στην ομάδα ηλικιωμένων πολύτιμες στιγμές χαλάρωσης και ανάπαυλας από την καθημερινότητα.

28 Ευχαριστούμε! ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Λυκαβηττού 1, Αθήνα Τ.Κ Τηλ.:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: Δράσεις Κοινωνικής Υπηρεσίας και Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λάρισας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: Δράσεις Κοινωνικής Υπηρεσίας και Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λάρισας ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λάρισα, 30 Ιουνίου 2017 Θέμα: Δράσεις Κοινωνικής Υπηρεσίας και Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λάρισας Η Κοινωνική Υπηρεσία και το Σώμα Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Κωτσίδου Ελευθερία Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Κωτσίδου Ελευθερία Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Κωτσίδου Ελευθερία Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Γιώργος Μακρυνός Συντονιστής ΕΔΥ. Εντεταλμένος Δημοτ. Σύμβουλος Κορυδαλλού- Πολιτικός Υπεύθυνος στο

Διαβάστε περισσότερα

Τα νέα μας! Δεκέμβριος 2012

Τα νέα μας! Δεκέμβριος 2012 Τα νέα μας! Δεκέμβριος 2012 Έναρξη του Πανελλήνιου Εράνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για το 2012 «Δίπλα σε εσάς. Απέναντι στην κρίση» Με αφορμή την έναρξη του Πανελλήνιου Εράνου «Δίπλα σε εσάς. Απέναντι

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός του Έργου. «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ: Πρωτοβουλία αντιμετώπισης πρωτογενών οδοντιατρικών αναγκών παίδων Αθηνών»

Απολογισμός του Έργου. «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ: Πρωτοβουλία αντιμετώπισης πρωτογενών οδοντιατρικών αναγκών παίδων Αθηνών» Απολογισμός του Έργου «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ: Πρωτοβουλία αντιμετώπισης πρωτογενών οδοντιατρικών αναγκών παίδων Αθηνών» Εισηγητής: κος Κανάκης Νικήτας Επιστημονικός Υπεύθυνος Έργου / Γενικός Γραμματέας ΓτΚ Γιατροί

Διαβάστε περισσότερα

Χ ΑΙ Ρ ΕΤΙΣΜΟ Σ ΔΗΜ ΑΡ Χ Ο Υ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛ ΩΣ Η ΑΛ Λ ΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖ Ι ΜΙ Α ΑΓ Κ ΑΛ Ι Α»

Χ ΑΙ Ρ ΕΤΙΣΜΟ Σ ΔΗΜ ΑΡ Χ Ο Υ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛ ΩΣ Η ΑΛ Λ ΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖ Ι ΜΙ Α ΑΓ Κ ΑΛ Ι Α» Χ ΑΙ Ρ ΕΤΙΣΜΟ Σ ΔΗΜ ΑΡ Χ Ο Υ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛ ΩΣ Η ΑΛ Λ ΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖ Ι ΜΙ Α ΑΓ Κ ΑΛ Ι Α» 12.04.2014 Κυρίες και κύριοι, Οι μέρες που ζούμε είναι κρίσιμες. Η εποχή που βιώνουμε δεν είναι εύκολη για κανέναν.

Διαβάστε περισσότερα

Υγεία και Πολιτισμός Εναλλακτικές προσεγγίσεις στα σύγχρονα δεδομένα

Υγεία και Πολιτισμός Εναλλακτικές προσεγγίσεις στα σύγχρονα δεδομένα Υγεία και Πολιτισμός Εναλλακτικές προσεγγίσεις στα σύγχρονα δεδομένα Δήμος Ηρακλείου Αττικής Μήλος _Ιούλιος 2016 Αντί Εισαγωγής Πολλοί είναι εκείνοι που θα αναρωτηθούν πως συνδέονται - πέρα από προφανείς

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε.Σ. ΙΔΕΑ ΣΥΝΘΗΚΗ. Η Ιδέα του Ερυθρού Σταυρού:

Ε.Ε.Σ. ΙΔΕΑ ΣΥΝΘΗΚΗ. Η Ιδέα του Ερυθρού Σταυρού: Η Ιδέα του Ερυθρού Σταυρού: Η ιδέα του ερυθροσταυρισμού γεννήθηκε στο πεδίο της μάχης του Σολφερίνο από την αλτρουιστική διάθεση προσφοράς του Ερρίκου Ντυνάν προς τους τραυματίες στρατιώτες του πολέμου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: Μεταμόρφωσης Όνομα: Φανή Χατζή Θέση: Γραμματέας Αντιδημάρχου Κοιν.Πολιτικής, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Ηλ. Δ/νση: dep@metamorfossi.gr Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ Αναστασοπούλου Γιώτα Λεπιδά Αναστασία Γούργου Εριφύλη Μαυροπούλου Μαρία ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο εθελοντισμός σήμερα αποτελείται από έναν κόσμο ολόκληρο,

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΜΠΕΙΡIΑ ΤΩΝ ΓΤΚ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟXH ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΕ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ

Η ΕΜΠΕΙΡIΑ ΤΩΝ ΓΤΚ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟXH ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΕ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ Η ΕΜΠΕΙΡIΑ ΤΩΝ ΓΤΚ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟXH ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΕ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ Ελένη Χρονοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός Συντονίστρια Πολυιατρείου Περάματος socialperama@mdmgreece.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ. Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση. Κέντρο Φιλοξενίας Παιδιού

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ. Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση. Κέντρο Φιλοξενίας Παιδιού ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Κέντρο Φιλοξενίας Παιδιού 2ας Μαΐου 5 Νέα Σμύρνη, 17121 Ηλιαχτίδα Ιδρύθηκε το 2000 Κατέχει την ειδική πιστοποίηση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: "Συνεργασία μη κερδοσκοπικών οργανώσεων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας"

Θέμα: Συνεργασία μη κερδοσκοπικών οργανώσεων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Β ΚΥΚΛΟΣ Θεματικών Ενοτήτων Κοινωνική Φροντίδα Υγεία και Κοινωνική Οικονομία Θέμα: "Συνεργασία μη κερδοσκοπικών οργανώσεων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας" Ομιλητής:

Διαβάστε περισσότερα

ALPHA BANK CYPRUS LTD ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ EKE 2016

ALPHA BANK CYPRUS LTD ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ EKE 2016 ALPHA BANK CYPRUS LTD ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ EKE 2016 H Alpha Bank Cyprus Ltd μέσα από τα Προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, τα οποία επικεντρώνονται στο Ανθρώπινο Δυναμικό, το Περιβάλλον και την Κοινωνία,

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Κέντρο ημερήσιας φροντίδας & Δημιουργία δικτύου εθελοντών. Αλατζά Κυριακή Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. «Η Στήριξη»

Θέμα: Κέντρο ημερήσιας φροντίδας & Δημιουργία δικτύου εθελοντών. Αλατζά Κυριακή Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. «Η Στήριξη» Θέμα: Κέντρο ημερήσιας φροντίδας & Δημιουργία δικτύου εθελοντών Αλατζά Κυριακή Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. «Η Στήριξη» Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Η Στήριξη» Δημιουργήθηκε το Δεκέμβριο του 2008 Πρόκειται

Διαβάστε περισσότερα

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ PRAKSIS

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ PRAKSIS ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ PRAKSIS Η PRAKSIS, είναι μία νέα ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση, με τη μορφή μη κερδοσκοπικού σωματείου Κύριος στόχος η δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής

Διαβάστε περισσότερα

Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται. www.maroussi.gr

Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται. www.maroussi.gr Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται www.maroussi.gr 1 Η ανάδειξη του ανθρώπινου και κοινωνικού προφίλ του Δήμου Αμαρουσίου αποτελεί προτεραιότητα. Κεντρική στρατηγική μας επιλογή, είναι να στηρίξουμε

Διαβάστε περισσότερα

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Δ/ΣΗ ΚΟΙΩΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΜΗΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩ Σκοπός: Εφαρμογή Προγραμμάτων Κοινωνικής Πολιτικής στους Τομείς της Πρόνοιας, της Παιδείας και της Υγείας. ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΤΙΚΕΙΜΕΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

2 ο ΓΕΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΜΑ PROJECT : ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

2 ο ΓΕΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΜΑ PROJECT : ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ 2 ο ΓΕΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΜΑ PROJECT : ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ : ΜΕΛΙΔΟΥ ΕΦΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΚΗΣ ΠΟΥΛΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΕΡΖΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο εθελοντισμός πλέον είναι υπαρκτός σε κάθε γωνία της γής και αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΜΗΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ Σκοπός: Εφαρμογή Προγραμμάτων Κοινωνικής Πολιτικής στους Τομείς της Πρόνοιας, της Παιδείας και της Υγείας. Συντονισμός Συναντήσεις Συνεργασία Τμημάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: Δράμας Όνομα: Αποστολίδου Ελένη Θέση: Υπάλληλος στο Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Δράμας. Ηλ. Δ/νση:eapost@dimosdramas.gr

Διαβάστε περισσότερα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για τον εθελοντισμό στο Δήμο Ασπροπύργου...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για τον εθελοντισμό στο Δήμο Ασπροπύργου... Το Περιοδικό Δελτίο του Δικαιούχου Φορέα «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ & ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ» («Ε.Π.Ε.Κ.Α.») για τo Σχέδιο Δράσης με τίτλο «Κοινωνικές Δομές στους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 18/06/15 για τα τμήματα βρεφικό, μεταβρεφικό,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 18/06/15 για τα τμήματα βρεφικό, μεταβρεφικό, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Α. Στις 11 Ιουνίου 2015 (ημέρα Πέμπτη) και ώρα 18.15 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη για τους γονείς του νηπιαγωγείου με θέμα: Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. Ομιλήτρια θα είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου), σημείο αναφοράς της προσφοράς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου), σημείο αναφοράς της προσφοράς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού 03 Δεκεμβρίου 2009 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου), σημείο αναφοράς της προσφοράς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για περισσότερα από 130 χρόνια επιτελεί

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ. ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ο Δ.Σ Γουμένισσας. Εκπαιδευτικός: Δαμιανή Παρτασίδου -Βαβάμη

ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ. ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ο Δ.Σ Γουμένισσας. Εκπαιδευτικός: Δαμιανή Παρτασίδου -Βαβάμη ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2012-2013 1 ο Δ.Σ Γουμένισσας Εκπαιδευτικός: Δαμιανή Παρτασίδου -Βαβάμη «Δράσεις Εθελοντισμού εντός και εκτός σχολείου» Τάξεις: Γ, Δ, Ε και Στ Αφορμή επιλογής

Διαβάστε περισσότερα

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ανθρωπιστική βοήθεια σε ακριτικά νησιά του Ανατ. Αιγαίου

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ανθρωπιστική βοήθεια σε ακριτικά νησιά του Ανατ. Αιγαίου Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ανθρωπιστική βοήθεια σε ακριτικά νησιά του Ανατ. Αιγαίου Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας έχουν υλοποιήσει πλήθος προγραμμάτων, τόσο στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό,

Διαβάστε περισσότερα

888 ΧΡΟΝΙΑ. Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπηρεσίας 2013-2014. χεν θεσσαλονίκης ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

888 ΧΡΟΝΙΑ. Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπηρεσίας 2013-2014. χεν θεσσαλονίκης ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπηρεσίας 2013-2014 888 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ χεν θεσσαλονίκης Μητροπόλεως 18 546 24 Θεσσαλονίκη Τηλ.: 2310-276 144 Fax: 2310 276 144 E-mail: xenthesalonikis1@windowslive.com

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Κυρίες και κύριοι Αγαπητοί εργαζόμενοι Φίλες και φίλοι Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ, στο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Δ Η Μ Ο Σ Α Ρ Τ Α Ι Ω Ν Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Δήμος: Αρταίων Όνομα: Κομηλάγιου Δήμητρα Θέση: Υπάλληλος στη Δ/νση Προγραμματισμού, Οργάνωσης & ΤΠΕ Ηλ. Δ/νση: komilagiou@arta.gr Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ (όπως ισχύει την τρέχουσα περίοδο) Συνοπτική περιγραφή

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ (όπως ισχύει την τρέχουσα περίοδο) Συνοπτική περιγραφή ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ & ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ (Πρωτοβάθμια Κοινωνική Φροντίδα) ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ (Δευτεροβάθμια Κοινωνική Φροντίδα) ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ (όπως ισχύει

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μυτιλήνη 28 Δεκεμβρίου 2018 ΘΕΜΑ: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Λέσβου, δίνεται στη δημοσιότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ MOBILE SUPPORT / MOBILE SUPPORT ΙΙ / ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ MOBILE SUPPORT / MOBILE SUPPORT ΙΙ / ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ 67 ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ MOBILE SUPPORT / MOBILE SUPPORT ΙΙ / ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ MOBILE SUPPORT Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων - Επείγοντα Μέτρα - Οικονομικό Έτος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ ΖΗΛΑΚΟΥ 1 ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ- ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016 Για δεύτερη χρονιά, διοργανώθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη

Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη Εκπαίδευση Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη 18, 19 & 20 Δεκεμβρίου 2015 Μουσικό εργαστήριο για παιδιά που βρίσκονται στο αυτιστικό φάσμα. Το εργαστήριο πραγματοποιείται για

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2014-2017 Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας Δημοτικό

Διαβάστε περισσότερα

LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (ΕΕΑΚΑ) Η Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας βρέθηκε το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 στη Μαρίνα Φλοίσβου. Αλλεργιολόγοι βρίσκονταν

Διαβάστε περισσότερα

Συμμαχία με κέντρο το Παιδί!

Συμμαχία με κέντρο το Παιδί! Συμμαχία με κέντρο το Παιδί! ΟΙ 17 ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και η αύξηση του ποσοστού φτώχειας έχει αποκλείσει πολλά παιδιά από την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΒΑΣΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΒΑΣΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΒΑΣΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015 υλοποιήσαμε πρόγραμμα αγωγής σταδιοδρομίας με θέμα «Ο Εθελοντισμός ως βασική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Με επιτυχία η Κίνηση «μαστ» για τον καρκίνο του μαστού, στη Λάρισα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Με επιτυχία η Κίνηση «μαστ» για τον καρκίνο του μαστού, στη Λάρισα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με επιτυχία η Κίνηση «μαστ» για τον καρκίνο του μαστού, στη Λάρισα Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος σε άνεργες και ανασφάλιστες γυναίκες, από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με πρωτοβουλία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ» ΑΠΟΛΟ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ» ΑΠΟΛΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ» ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 1/1/2018-31/12/2018 Η Κοινωνική Πολιτική του Δήμου ασκείται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας

Διαβάστε περισσότερα

Thank you presentation. desmos.org

Thank you presentation. desmos.org Thank you presentation desmos.org Αγαπητή ομάδα του Ladies Run, Ο Δεσμός θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά το Ladies Run για την σημαντική υποστήριξη που προσέφερε μέσω της δωρεάς μέρους των εσόδων του αγώνα

Διαβάστε περισσότερα

LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη 2015 Easter Bazaar ΑΛΜΑ Ο Σύλλογος ΑΛΜΑ πραγματοποίησε από 28 έως 29 Μαρτίου 2015 στη Μαρίνα Φλοίσβου Πασχαλινό bazaar με σκοπό την πώληση Πασχαλινών αντικείμενων, καθώς και την ενημέρωση των επισκεπτών

Διαβάστε περισσότερα

«Σύλλογος Δικαίωμα στη Ζωή» Σύντομο ενημερωτικό

«Σύλλογος Δικαίωμα στη Ζωή» Σύντομο ενημερωτικό ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ» ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Πιστοποιημένος Φορέας Παροχής 1. «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ» Άνω Καλέσσα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

Τι εννοούμε με το όρο «εθελοντισμός;»

Τι εννοούμε με το όρο «εθελοντισμός;» Το θέμα του εθελοντισμού αναδείχθηκε στη χώρα μας με την ευκαιρία των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, όταν προέκυψαν πολλές ανάγκες για την αίσια οργάνωση και διεξαγωγή του τεράστιου αυτού εθνικού εγχειρήματος..

Διαβάστε περισσότερα

&

& www.emfasisfoundation.org 2104066140 & 6946617113 info@emfasisfoundation.org ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ EMFASIS 3 ΔΡΑΣΕΙΣ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ. 6 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ EMFASIS... 15 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Πρωτόκολλο προγράμματος πρόληψης και προαγωγής της στοματικής υγείας «Ημέρες Πρόληψης» Εισαγωγή Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά (ΟΣΠ) εδώ και 30 χρόνια πρωτοπορεί στο χώρο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΟΡΙΣΜΟΣ Γραφείο Διαμεσολάβησης ορίζεται η Δομή, η οποία παρέχει πληροφόρηση σε ωφελούμενα άτομα, σχετικά με τις υπηρεσίες που

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η καλύτερη δυνατότητα για επιτυχή αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού είναι η έγκαιρη διάγνωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η καλύτερη δυνατότητα για επιτυχή αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού είναι η έγκαιρη διάγνωση ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ξεκινά το ταξίδι της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ και του ΕΔΔΥΠΠΥ και την ευγενική χορηγία της ELPEN Η καλύτερη δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: Συστημικές και Κοινωνικές Αποτυπώσεις» ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ στους ΟΤΑ και ΜΕΤΑΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: Συστημικές και Κοινωνικές Αποτυπώσεις» ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ στους ΟΤΑ και ΜΕΤΑΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ 24 Απριλίου 2015 09:00-15:00 - Αμφιθέατρο Γ.Ν.Αττικής ΚΑΤ Γ.Ν.Αττικής ΚΑΤ/ Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: Συστημικές και Κοινωνικές Αποτυπώσεις»

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Α Ν Α Λ Υ Τ Ι Κ Η Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Σ Π Ρ Ο Κ Υ Ρ Η Σ Ε Ι

Α Ν Α Λ Υ Τ Ι Κ Η Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Σ Π Ρ Ο Κ Υ Ρ Η Σ Ε Ι ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ Διεύθυνση: Σαπφούς 12, Αθήνα Ταχ. Κώδικας: 105 53 Τηλέφωνο: 210.32.13.150 Fax: 210.32.13.850 Ιστοσελίδα: http://mdmgreece.gr/ Αθήνα, 14/07/2017 Αρ. Πρωτ.: 1419

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ: 2 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 3 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑΝΤΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ:

1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ: 2 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 3 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑΝΤΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α (συμπληρώνεται από τους προϊσταμένους των Τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας) ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΣΤΑ 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ: 2 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 3 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ. ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΡΙΜΝΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ Σταθμός Εφήβων, Ισαύρων 48, Εξάρχεια Αθήνα 11475 τηλ: 210.3813290 www.sma-athens.org

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ. ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΡΙΜΝΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ Σταθμός Εφήβων, Ισαύρων 48, Εξάρχεια Αθήνα 11475 τηλ: 210.3813290 www.sma-athens.org ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ Ο Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων εκτιμά την Εθελοντική Προσφορά ως υπηρεσία μέγιστου αλτρουισμού και αλληλεγγύης ανάμεσα σε ανθρώπους και ειδικότερα όταν αυτή η υπηρεσία αφορά σε ανήλικους, οι

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΕΠΑΠ. Ανδρικοπούλου Αλεξάνδρα Κοινωνική Λειτουργός ΕΛΕΠΑΠ Αθηνών

Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΕΠΑΠ. Ανδρικοπούλου Αλεξάνδρα Κοινωνική Λειτουργός ΕΛΕΠΑΠ Αθηνών Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΕΠΑΠ Ανδρικοπούλου Αλεξάνδρα Κοινωνική Λειτουργός ΕΛΕΠΑΠ Αθηνών Το Έργο μας Η ΕΛΕΠΑΠ, στα 74 χρόνια λειτουργίας της, με 6 Κέντρα πανελλαδικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά,

Διαβάστε περισσότερα

«Ισότητα, Αλληλεγγύη, Προστασία» Εθνικό Πρόγραμμα Ταμείου Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

«Ισότητα, Αλληλεγγύη, Προστασία» Εθνικό Πρόγραμμα Ταμείου Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ Εθνικό Πρόγραμμα Ταμείου Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης 1. Σύντομη περιγραφή Φορέα ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, μέλος του Διεθνούς Κινήματος των Εθνικών Συλλόγων Ερυθρών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014'

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014' ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014' Φ Ε Β Ρ Ο Υ Α Ρ Ι Ο Σ Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου 2014, ώρα: 18:00 μ.μ. ΗΜΕΡΙΔΑ υπό την Αιγίδα του Δήμου Πεντέλης με Θέμα: «Ο Ρόλος της

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ. Κεντρική δομή

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ. Κεντρική δομή ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ Κεντρική δομή Κεντρική Δομή Υπάλληλοι των ΚΕΠ υγείας Πάροχοι & Διαγνωστικά Δήμοι Υποχρεώσεις Δήμων Διάθεση χώρου και εξοπλισμού Διαμόρφωση χώρου & τοποθέτηση λογοτύπων Διάθεση υφισταμένου προσωπικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΙΕΤΕΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΝΠΔΔ-ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΤΡΙΕΤΕΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΝΠΔΔ-ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΤΡΙΕΤΕΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΝΠΔΔ-ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ Τριετής Απολογισμός Έργου, του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Αθλητισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Το κεντρικό μήνυμα της εταιρικής ενέργειας και της σχετικής καμπάνιας, ήταν:

Το κεντρικό μήνυμα της εταιρικής ενέργειας και της σχετικής καμπάνιας, ήταν: Εταιρεία: COSMOTE AE Τίτλος Προγράμματος / Δράσης: Ο Κόσμος μας, Εσύ Ημερομηνία Υποβολής: 29/11/2012 Υπεύθυνος Project: Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου ΟΤΕ Γενικά Το Σεπτέμβριο του 2010, ξεκίνησε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: Βόλου Όνομα: Παπαδημητρίου Αθανασία Θέση: ΤΕ Νοσηλευτών Ηλ. Δ/νση: a.papadimitriou@volos-city.gr Ημερομηνία λήψης απόφασης για την ένταξη στο Δίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Θέμα: "Δραστηριότητες Μαΐου του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Θέμα: Δραστηριότητες Μαΐου του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης Περιφερειακό Τμήμα Αλεξανδρούπολης Ειρήνης 41-68100-Αλεξανδρούπολη Τηλ. : 25510 32549 E-mail: dep-alexandroupoli@redcross.gr http://ees-alexpolis.blogspot.gr Αλεξανδρούπολη, 17 Ιουνίου 2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτική ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΑΙΡικήΣ κοινωνικήσ υπευθυνοτητασ Κοινωνία. Παιδεία. Περιβάλλον. Εργαζόμενοι. (σελ. 8) (σελ. 10) (σελ. 14) (σελ.

Συνοπτική ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΑΙΡικήΣ κοινωνικήσ υπευθυνοτητασ Κοινωνία. Παιδεία. Περιβάλλον. Εργαζόμενοι. (σελ. 8) (σελ. 10) (σελ. 14) (σελ. Συνοπτική ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ υπευθυνοτητασ 2016 Περιβάλλον Παιδεία Κοινωνία Εργαζόμενοι (σελ. 6) (σελ. 8) (σελ. 10) (σελ. 14) 2 3 Όραμα & Στρατηγική Η εταιρεία Μπάρμπα Στάθης, αξιοποιώντας συστηματικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: Σπάτων-Αρτέμιδος Όνομα: Πρίφτη Μαρία Θέση: Προϊσταμένη Τμήματος Προστασίας Οικογένειας, Παιδιού, Νεολαίας και Παιδείας Ηλ. Δ/νση: ky.spata@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

«Ισότητα, Αλληλεγγύη, Προστασία» Εθνικό Πρόγραμμα Ταμείου Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

«Ισότητα, Αλληλεγγύη, Προστασία» Εθνικό Πρόγραμμα Ταμείου Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ Εθνικό Πρόγραμμα Ταμείου Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 1. Σύντομη περιγραφή Φορέα Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, μέλος του Διεθνούς Κινήματος των Εθνικών Συλλόγων Ερυθρών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΙΕΙΑ «Η θάλασσα κοινό μας σπίτι»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΙΕΙΑ «Η θάλασσα κοινό μας σπίτι» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LIFE «Μεσογειακή φώκια και Αλιεία: Αντιμετωπίζοντας τη σχέση ανταγωνισμού και αλληλεπίδρασης στις ελληνικές θάλασσες» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΙΕΙΑ «Η θάλασσα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΠΑΣΧΑ 2013»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΠΑΣΧΑ 2013» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΠΑΣΧΑ 2013» Ο Δήμος Λαρισαίων και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Επιστημών Λάρισας σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις «ΠΑΣΧΑ 2013» ΠΕΜΠΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 7.30 το απόγευμα

Διαβάστε περισσότερα

4 ο ΓΕΛ ΛΑΜΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

4 ο ΓΕΛ ΛΑΜΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 4 ο ΓΕΛ ΛΑΜΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-17 ΣΚΟΠΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ο σκοπός της εργασίας είναι η ανάπτυξη υγιούς συνεργασίας μεταξύ των μελών της κάθε ομάδας. Βέβαια δεν πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Χαϊδαρίου, για την περίοδο

Απολογισμός Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Χαϊδαρίου, για την περίοδο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Χαϊδάρι, 10/09/2013 ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Απολογισμός Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Χαϊδαρίου, για την περίοδο 2010-2013 Σε μία από τις

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνικές ανισότητες και οικονομική κρίση: από τα ερευνητικά δεδομένα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στήριξης των εκπαιδευτικών

Κοινωνικές ανισότητες και οικονομική κρίση: από τα ερευνητικά δεδομένα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στήριξης των εκπαιδευτικών Κοινωνικές ανισότητες και οικονομική κρίση: από τα ερευνητικά δεδομένα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στήριξης των εκπαιδευτικών Ερευνητική ομάδα Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου : Αλεξάνδρα Ανδρούσου,

Διαβάστε περισσότερα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΟΥΣ 2013 ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ Οι δράσεις μας πανελλαδικά 2013: ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ Συνολικά

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 1. Σύντομη περιγραφή φορέα Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, μέλος του Διεθνούς Κινήματος των Εθνικών Συλλόγων Ερυθρών Σταυρών και Ερυθρών Ημισελήνων, ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Θέρμη, 28 Μαρτίου 2014 Αρ. Πρωτ.: 204 Προς: Πίνακας Αποδεκτών ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ ΜΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣ ΜΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ταχυδρομική Διεύθυνση: Σμύρνης 26, ΤΚ: 71201, Ηράκλειο Κρήτης, ΤΘ 1285 Πληροφορίες: Γαρεδάκη Εύη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: FAX: Διευθύντρια: Μαρία Καστελλάνου

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: FAX: Διευθύντρια: Μαρία Καστελλάνου ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ 11 11526 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 210 8832350 FAX:210 8832350 e-mail: youth@redcross.gr Διευθύντρια: Μαρία Καστελλάνου Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: 1ος Νεανικός Διαγωνισμός

Διαβάστε περισσότερα

Σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να επικοινωνείτε λίγες μέρες νωρίτερα με τη Διεύθυνση του σχολείου για να κλείνετε το ραντεβού σας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να επικοινωνείτε λίγες μέρες νωρίτερα με τη Διεύθυνση του σχολείου για να κλείνετε το ραντεβού σας. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στις 20 Ιουνίου 2018 (ημέρα Τετάρτη) θα πραγματοποιηθεί διάλεξη για τους γονείς του νηπιαγωγείου με θέμα: Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. Ομιλήτρια θα είναι η ψυχολόγος του σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

ΗΔράσημας. «ΜΠΡΑΒΟ και ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε ΟΛΟΥΣ!»

ΗΔράσημας. «ΜΠΡΑΒΟ και ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε ΟΛΟΥΣ!» ΗΔράσημας Με πρωτοβουλία της Διευθύντριας του Σχολείου μας κυρίας Χρυστάλλας Χόπλαρου και με τη σύμφωνη γνώμη όλων των δασκάλων και των μαθητών του σχολείου, όπως αυτή εκφράστηκε σε συνεδρίες του Διδασκαλικού

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Σημείωμα_Προσφυγική Κρίση στην Ελλάδα

Ενημερωτικό Σημείωμα_Προσφυγική Κρίση στην Ελλάδα Ενημερωτικό Σημείωμα_Προσφυγική Κρίση στην Ελλάδα 1 ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΕΛΛΑΔΑΣ Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας (ΓτΚ Ελλάδας), ιδρύθηκαν το 1990, είναι μία ιατρική, ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση

Διαβάστε περισσότερα

Site: http://csrnews.gr/ Publication date: 11/12/2013 12:53. Bazaar από τη Νέα Γενιά Ζηρίδη

Site: http://csrnews.gr/ Publication date: 11/12/2013 12:53. Bazaar από τη Νέα Γενιά Ζηρίδη Site: http://csrnews.gr/ Publication date: 11/12/2013 12:53 http://csrnews.gr/9120/bazaar-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%b3%ce%b5%ce%bd Bazaar από τη Νέα Γενιά Ζηρίδη Τα παιδιά,

Διαβάστε περισσότερα

www.emfasisfoundation.org

www.emfasisfoundation.org www.emfasisfoundation.org Emfasis Foundation 2 Περιεχόμενα Emfasis σελ. 4 Ο σκοπός μας σελ. 4 Κοινωνική Εργασία Δρόμου (Social Street Work) σελ. 5-6 Τι είναι αυτό που μας ορίζει σελ. 6-7 Οι ομάδες μας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ Στο πλαίσιο της ευρύτερης επιστημονικής κοινότητας, η συζήτηση η οποία αφορά στην εκπόνηση πολιτικών προστασίας του παιδιού και της οικογένειας εστιάζει,

Διαβάστε περισσότερα

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Τρίτη 28 Απριλίου 2015 Τρίτη 28 Απριλίου 2015 ΕΚΕ: Δε χορταίνει ο ωκεανός από το νερό της βρύσης Θανάσης Άνθιμος ( Ενατένιση /1985) Αναζήτηση ενός προγράμματος ΕΚΕ που να πληροί τις ιερές προϋποθέσεις Σας ευχαριστώ «ΤΑΞΙΔΙ

Διαβάστε περισσότερα

Σχολική Χρονιά 2010-2011

Σχολική Χρονιά 2010-2011 ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΓΕΙΑΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2011 Κατά το τρέχον σχολικό έτος αναλήφθηκαν από τη μαθητική κοινότητα του σχολείου μας εθελοντικές δράσεις και διοργανώθηκαν εκδηλώσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΝΤΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ Επίτιμης Προέδρου του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού στη Δημοσιογραφική Διάσκεψη για την

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΝΤΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ Επίτιμης Προέδρου του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού στη Δημοσιογραφική Διάσκεψη για την ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΝΤΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ Επίτιμης Προέδρου του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού στη Δημοσιογραφική Διάσκεψη για την έναρξη της Εβδομάδας Εθελοντισμού 1-8/12/2017 ΤΡΙΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού». Το Περιοδικό Δελτίο του Δικαιούχου Φορέα «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ & ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ» («Ε.Π.Ε.Κ.Α.») για τo Σχέδιο Δράσης με τίτλο «Κοινωνικές Δομές στους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας:

Διαβάστε περισσότερα

Δώσε αίμα. Κάνε δώρο ζωής ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ. Oκτωβρίου

Δώσε αίμα. Κάνε δώρο ζωής ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ. Oκτωβρίου ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ 17 23 Oκτωβρίου Δώσε αίμα Κάνε δώρο ζωής Γίνε δωρητής οργάνων σώματος Βλαστοκυττάρων Δότης αιμοπεταλίων ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ Ο Δήμος της Κοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτική Στέγη Ενηλίκων Αθηένου Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ενηλίκων Πρόγραμμα Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού

Δημοτική Στέγη Ενηλίκων Αθηένου Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ενηλίκων Πρόγραμμα Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Χαιρετίζοντας την ανοιξιάτικη έκδοση του Ημερολογίου μας, νοιώθουμε την ανάγκη να υπερευχαριστήσουμε τους εθελοντές μας, χωρίς την ενεργό στήριξη των οποίων η Στέγη μας δε θα μπορούσε να ανθίσει και να

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΤΡΕΙΟ ΙαΚ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Ιατροκοινωνικό Κέντρο) ΘΩΜΑΣ Β. ΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΟΣ ΙαΚ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΙΑΤΡΕΙΟ ΙαΚ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Ιατροκοινωνικό Κέντρο) ΘΩΜΑΣ Β. ΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΟΣ ΙαΚ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΙΑΤΡΕΙΟ ΙαΚ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Ιατροκοινωνικό Κέντρο) ΘΩΜΑΣ Β. ΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΟΣ ΙαΚ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Ο σκοπός λειτουργίας του ιατρείου στο ΙαΚ Καρδίτσας είναι να παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στα άτομα του οικισμού

Διαβάστε περισσότερα

Εθελοντισμός και ΝΕΟΙ. Άννα Ευθυμίου Δικηγόρος, Εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της ΜΚΟ ΝΕΟΙ

Εθελοντισμός και ΝΕΟΙ. Άννα Ευθυμίου Δικηγόρος, Εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της ΜΚΟ ΝΕΟΙ Εθελοντισμός και ΝΕΟΙ Άννα Ευθυμίου Δικηγόρος, Εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της ΜΚΟ ΝΕΟΙ Εθελοντισμός και ΝΕΟΙ σημαντικό μέρος της κοινωνικής συσχέτισης βάσηγιατηδημιουργίακοινοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΑ ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΑ ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Aρ. Μελέτης : 124/2015 C P V 8 5 1 2 1 0 0 0-3 (Υπηρεσίες παροχής ιατρικής παρακολούθησης μελών των

Διαβάστε περισσότερα

ΨΥΧΟΓΗΡΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «Ο ΝΕΣΤΩΡ» ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ALZHEIMER

ΨΥΧΟΓΗΡΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «Ο ΝΕΣΤΩΡ» ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ALZHEIMER ΨΥΧΟΓΗΡΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «Ο ΝΕΣΤΩΡ» ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ALZHEIMER Σκοπός Κέντρου Alzheimer Έναρξη λειτουργίας: Απρίλιος 2005 Σκοπός του Κέντρου είναι: η έγκαιρη διάγνωση της άνοιας η θεραπεία (φαρμακευτικές

Διαβάστε περισσότερα

Τελική Έκθεση Παραχθέντος Έργου Α Κινητής Μονάδας στα Πλαίσια του. Προγράμματος με τίτλο:

Τελική Έκθεση Παραχθέντος Έργου Α Κινητής Μονάδας στα Πλαίσια του. Προγράμματος με τίτλο: Τελική Έκθεση Παραχθέντος Έργου Α Κινητής Μονάδας στα Πλαίσια του Προγράμματος με τίτλο: «Ενίσχυση της λειτουργίας των Κινητών Μονάδων Πρώτης Υποδοχής, για τις διαδικασίες πρώτης υποδοχής, σε περιοχές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Α ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ» ΣΤΙΣ 26-27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Α ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ» ΣΤΙΣ 26-27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Α ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ» ΣΤΙΣ 26-27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 Υπάρχουν άνθρωποι, δημιουργικοί, που λατρεύουν την τέχνη και διαθέτουν πολλά ταλέντα, χωρίς να είναι επαγγελματίες.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑ, ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ & ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, PROLEPSIS Η ΑΝΑΓΚΗ Η οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα και για την πόλη της Πάτρας η συμμετοχή στη σημερινή συνεδρίαση του Κογκρέσου των Τοπικών & Περιφερειακών Αρχών.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα και για την πόλη της Πάτρας η συμμετοχή στη σημερινή συνεδρίαση του Κογκρέσου των Τοπικών & Περιφερειακών Αρχών. Καταπολέμηση Κοινωνικού Αποκλεισμού: δράσεις στο Δήμο Πατρέων 20 Μαρτίου 2013 Στρασβούργο (24 η συνεδρίαση του Κογκρέσου Τοπικών & Περιφερειακών Αρχών) Ομιλία Αντιδημάρχου «Υποστήριξης Ισότητας Φύλων &

Διαβάστε περισσότερα