Απρίλιος - Μάιος 2013

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Απρίλιος - Μάιος 2013"

Transcript

1 Απρίλιος - Μάιος 2013

2 8 Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου «Την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου γιορτάζουμε 150 χρόνια αδιάλειπτης ανθρωπιστικής προσφοράς και επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για την υποστήριξη των πλέον ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στο σημερινό μεταβαλλόμενο κόσμο» ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ των Tadateru Konoé, Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρών Σταυρών & Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) και Peter Maurer, Προέδρου της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ICRC). «H σύλληψη της ιδέας για τη δημιουργία του Ερυθρού Σταυρού & της Ερυθράς Ημισελήνου συνέβη πριν από 150 χρόνια. Αν κάτι παρέμεινε σταθερό από τότε έως σήμερα, είναι η κοπιώδης προσπάθεια που καταβάλλουμε ως Οργανισμός για να απαλύνουμε τον πόνο εκατομμυρίων συνανθρώπων μας που εξακολουθούν να υποφέρουν, σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της Γης. ( ) Καθώς πλήθος αλλαγών έχουν σημειωθεί στο περιβάλλον εργασίας μας, η προσαρμοστικότητα αναδεικνύεται σε έννοια-κλειδί, όχι μόνο για την επιβίωση και την περαιτέρω εξέλιξη του Οργανισμού μας, αλλά και για τη βελτίωση της ικανότητάς μας να εξυπηρετούμε ευπαθείς ομάδες, στο παρόν και στο μέλλον. Σήμερα, την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, σε συνεργασία με 187 Εθνικούς Συλλόγους ανά την υφήλιο, γιορτάζουμε ενάμιση αιώνα κοινής ανθρωπιστικής δράσης. Αυτό μας επιτρέπει να ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη σιγουριά, γνωρίζοντας ότι πηγή έμπνευσης αποτελεί για εμάς το σύνολο των συνανθρώπων μας που υπηρετούμε. Tadateru Konoé Πρόεδρος IFRC Peter Maurer Πρόεδρος ICRC Στα 150 χρόνια που μεσολάβησαν από την ίδρυσή μας, ο χαρακτήρας των κρίσεων και των πολέμων υπέστη σοβαρές μεταβολές: η αύξηση της συχνότητας και της έντασης των φυσικών καταστροφών ή καταστάσεων έκτακτης ανάγκης για την υγεία, η ολοένα και αυξανόμενη τάση καταπάτησης στοιχειωδών κανόνων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, αλλά και η αδυναμία ασφαλούς πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη είναι ορισμένα μόνο παραδείγματα. ( ) Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, εργαζόμαστε σκληρά έτσι ώστε να καταστήσουμε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να παρέχουμε συντονισμένη βοήθεια σε όσους συνανθρώπους μας την έχουν ανάγκη, με μοναδικό κριτήριο την αμεροληψία. Ανεξάρτητα δηλαδή από παράγοντες που σχετίζονται με την εθνικότητα, την καταγωγή, τις πολιτικές απόψεις και πεποιθήσεις τους. Υπό το πρίσμα αυτό προσεγγίζουμε τα άτομα αυτά σε κάθε γωνιά της Γης, πόσω μάλλον σε περιοχές απρόσιτες ή σε εστίες ένοπλων συρράξεων. ( ) Κατά τη διάρκεια αυτού του έτους, η IFRC και ICRC θα γιορτάσουν από κοινού τη μοναδική συμβολή του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου στην ιστορία της ανθρωπότητας. Παράλληλα, δίνουμε υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να παρέχουμε βήμα έκφρασης σε εκατομμύρια ανθρώπους και να μαχόμαστε για την ικανοποίηση των ανθρωπιστικών τους αναγκών».

3 Η Fanta και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στηρίζουν τις μονογονεϊκές οικογένειες Συνεχίζεται και αυτό το μήνα η συνεργασία της Fanta με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την υποστήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών που έχουν εγγραφεί στον Οργανισμό, σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Συνολικά, περίπου 400 οικογένειες θα λαμβάνουν μηνιαία οικονομική ενίσχυση σε μορφή δωρο-επιταγών για αγορές ειδών πρώτης ανάγκης από συνεργαζόμενα supermarket, για διάστημα 3 μηνών. Πιέστε εδώ για να παρακολουθήσετε το διαφημιστικό σποτ της δράσης Όλοι μπορούμε να ενισχύσουμε αυτή την προσπάθεια αγοράζοντας πορτοκαλάδα Fanta του 1,5 λίτρου ή τις πολυσυσκευασίες των 6 Χ 330ml, καθώς μέρος από τις πωλήσεις θα προσφερθεί στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την ενίσχυση της δράσης του για την υποστήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών. Οι συσκευασίες που συμμετέχουν στην ενέργεια φέρουν το λογότυπο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

4 Αύξηση των ατόμων που ζητούν βοήθεια από τις Υπηρεσίες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στον Πειραιά Μια δραματική διαπίστωση που καταγράφεται και επίσημα πλέον από τις υπηρεσίες της Κοινωνικής Πρόνοιας του Πειραϊκού Τμήματος του Ε.Ε.Σ., σχετίζεται με το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας προσφεύγουν στις Υπηρεσίες του Τμήματος, αναζητώντας κάθε μορφής υποστήριξη, καθώς οι ίδιοι αδυνατούν να αντιμετωπίσουν με ίδια μέσα τις δραματικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Τμήματος, το δίμηνο Ιανουάριος Φεβρουάριος 2013, ο αριθμός των νέων εξυπηρετουμένων αυξήθηκε σημαντικά και μάλιστα σε ποσοστό που ξεπερνά το 90%, σε σχέση με τα τρία προηγούμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, το 2010, ήταν καταχωρημένα στα μητρώα της Υπηρεσίας Κοινωνικής Πρόνοιας 340 άτομα ενώ 12 μήνες μετά, το 2011, σημειώθηκε αύξηση των περιστατικών σχεδόν κατά 50%, αγγίζοντας τα 480 άτομα. Το 2012, τα άτομα που εξυπηρετούνταν από την Υπηρεσία μας ήταν 663 και ήδη μέσα στο α δίμηνο του 2013 απευθύνθηκαν σε εμάς ακόμη 71 άτομα. Ήδη έχει καταρτισθεί σχετική «λίστα αναμονής» για τουλάχιστον 60 περιστατικά που ζητούν την ένταξή τους στα προγράμματα της Κοινωνικής Πρόνοιας. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να αναγνωριστεί η συγκινητική ανταπόκριση φορέων και ιδιωτών στις εκδηλώσεις της Υπηρεσίας μας, αφού σε σχέση με άλλες χρονιές οι ανάγκες σε τρόφιμα και είδη α ανάγκης αυξάνονται συνεχώς. Η εμπειρία των στελεχών μας έχει καταδείξει ότι για τη μερική μόνο κάλυψη των εξυπηρετούμενων ατόμων απαιτείται, σε ετήσια βάση, η συγκέντρωση τροφίμων συνολικής αξίας άνω των ευρώ.

5 Εμβολιασμοί παιδιών από τον Εκπαιδευτικό Υγειονομικό Σταθμό Αθηνών Τομέας Νοσηλευτικής Ε.Ε.Σ. Σε μια προσπάθεια για τη διατήρηση του δικαιώματος όλων στην υγεία, συνεχίζεται η υλοποίηση του προγράμματος Προληπτικής Υγιεινής στην Κοινότητα και η πολυετής συνεργασία του Εκπαιδευτικού Υγειονομικού Σταθμού Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αθηνών (Τομέας Νοσηλευτικής) με το Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιού και Οικογένειας στον Κολωνό. Συγκεκριμένα, νοσηλεύτριες του Υγειονομικού Σταθμού Αθηνών, την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013, πραγματοποίησαν εμβολιασμούς σε βρέφη και παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Συνολικά εμβολιάστηκαν 42 παιδιά με 95 δόσεις εμβολίων. Η επίσκεψη στο Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιού και Οικογένειας αγκαλιάστηκε ιδιαίτερα από τις οικογένειες των Roma που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς προσήλθαν με τα παιδιά τους στον προγραμματισμένο εμβολιασμό. Είναι γνωστό ότι το επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης του παιδικού πληθυσμού είναι ελλιπές και σε κάποιες περιπτώσεις μηδενικό. Γι αυτό το λόγο, από το 2010 έως σήμερα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει επισκεφθεί το Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιού και Οικογένειας 7 φορές (έχοντας εμβολιάσει συνολικά 280 παιδιά) με σκοπό αφενός την κάλυψη υπαρκτών κενών στο πεδίο του εμβολιασμού και αφετέρου τη στήριξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

6 Προαγωγή της στοματικής υγείας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας από τον Εκπαιδευτικό Υγειονομικό Σταθμό Καλλιθέας - Τομέας Νοσηλευτικής Ε.Ε.Σ. Οι νοσηλεύτριες του Εκπαιδευτικού Υγειονομικού Σταθμού Καλλιθέας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά και τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής - Τμήμα Υγείας & Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Καλλιθέας, θα επισκεφθούν 25 νηπιαγωγεία του Δήμου Καλλιθέας και θα πραγματοποιήσουν, με την ευγενική χορηγία της AIM, το πρόγραμμα: «ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ» Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 3 Απριλίου 2013 και θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, στοχεύοντας στην πρόληψη μελλοντικών οδοντικών προβλημάτων των παιδιών, μέσα από την ευαισθητοποίηση παιδιών και γονέων για τη στοματική υγιεινή. Η Αγωγή Υγείας των παιδιών θα πραγματοποιηθεί με βιωματικό τρόπο, προκειμένου να τα εξοικειώσει με την οδοντιατρική εξέταση και τη σωστή φροντίδα των δοντιών.

7 Ανωτέρα Σχολή Νοσηλευτριών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Στα πλαίσια του μαθήματος «Νοσηλευτική Εκτάκτου Ανάγκης», εκπαιδεύτριες και σπουδάστριες της Ανωτέρας Σχολής Νοσηλευτριών Ε.Ε.Σ. παρακολούθησαν ασκήσεις διάσωσης από την 1 η ειδική μονάδα αντιμετώπισης καταστροφών Ασπροπύργου. Οι Νοσηλεύτριες εκπαιδεύτηκαν και ενημερώθηκαν για τα σύγχρονα μηχανήματα διάσωσης που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας από εκπαιδευτές διασώστες της 1 ης ΕΜΑΚ. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε επίδειξη ασκήσεων από εκπαιδευμένους σκύλους της κυνοφιλικής ομάδας για την εύρεση αγνοουμένων

8 Παρακολούθηση ασκήσεων διάσωσης Συμμετοχή στο εκπαιδευτικό σεμινάριο με εκπαιδευόμενους διασώστες του Πυροσβεστικού Σώματος, στις εγκαταστάσεις της 1 ης ΕΜΑΚ

9 Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο νοσημάτων δέρματος «Ανδρέας Συγγρός»

10 Συμμετοχή Ανωτέρας Σχολής Νοσηλευτριών Ε.Ε.Σ. σε Επιστημονική Ημερίδα Εκπαιδεύτριες και σπουδάστριες της Ανωτέρας Σχολής Νοσηλευτριών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συμμετείχαν σε Επιστημονική Ημερίδα με θέμα την «προαγωγή της υγιούς εργασίας σε ανθρώπους με χρόνιες ασθένειες» που συνδιοργάνωσαν το Εθνικό Δίκτυο Προαγωγής της Υγείας (σε χώρους εργασίας) και το Εθνικό Δίκτυο Νοσοκομείων και Υπηρεσιών Προαγωγής Υγείας (στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Σωτηρία»). Επίσκεψη Ανωτέρας Σχολής Νοσηλευτριών Ε.Ε.Σ. στην «Κιβωτό του Κόσμου» Κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων, η Ανωτέρα Σχολή Νοσηλευτριών πραγματοποίησε επίσκεψη αγάπης και κοινωνικής προσφοράς στα παιδιά της «ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ». Στα πλαίσια αυτής, οι Νοσηλεύτριες συμμετείχαν σε εορταστική εκδήλωση με θέμα: «1821 Αγώνας για την Ελευθερία», που κέντρισε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των παιδιών της Κιβωτού. Ακόμη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, με τη βοήθεια της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και της Κεντρικής Αποθήκης Ε.Ε.Σ., μοιράστηκαν είδη α ανάγκης.

11 Δράσεις Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης Οι εθελοντές Νοσηλευτικής του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης παρείχαν υγειονομική κάλυψη στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Τμήματος Περιβαλλοντικών Δράσεων του Δήμου. Βάσει του τελευταίου, οι μαθητές έξι (6) σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επισκέφθηκαν χώρους του λιμανιού για να παρατηρήσουν και να καταγράψουν τα μεταναστευτικά πουλιά της περιοχής. Στη συνέχεια ακολούθησε πρόγραμμα κατασκευής φωλιών, από πηλό, με τη συμμετοχή εθελοντών του Τμήματος. Τριάντα (30) ασθενοφόρα του φιλανθρωπικού σωματείου Muslim on hands ξεκίνησαν από το Λονδίνο με προορισμό το Πακιστάν. Την Τρίτη 23 Απριλίου 2013, στάθμευσαν έξω από το κτίριο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Τμήματος Θεσσαλονίκης, όπου υπήρξε ανταλλαγή πληροφοριών και ενημερωτικού υλικού για τη δράση των δύο φιλανθρωπικών οργανώσεων. Με τη συμμετοχή των εθελοντών Νοσηλευτικής του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης συνεχίστηκαν με επιτυχία οι υγειονομικές καλύψεις των αγώνων χειροσφαίρισης (χάντμπολ) Α2 γυναικών του ΔΑΚ Σταυρούπολης, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουάριος - Απρίλιος 2013.

12 Αγκαλιά αγάπης από τους Εθελοντές & Εθελόντριες του Ε.Ε.Σ. Τις πολύτιμες υπηρεσίες τους εξακολουθούν να προσφέρουν οι Εθελοντές & Εθελόντριες Νοσηλευτικής του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης. Σε πείσμα της οικονομικής κρίσης που πλήττει την κοινωνία μας οργάνωσαν το Πασχαλινό τους bazaar, στις 22 & 23 Απριλίου Πασχαλινό Bazaar Επίσκεψη κ. Γκιουλέκα στο Bazaar Πασχαλινό Bazaar Το κοινό της Θεσσαλονίκης έσπευσε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα, υποστηρίζοντας για ακόμη μία φορά το κοινωνικό έργο που διαχρονικά επιτελεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Ο Εθνικός μας Σύλλογος αναπτύσσει δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης για τις ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας, προσφέροντας στήριξη και ανακούφιση σε όσους συνανθρώπους μας βρίσκονται σε ανάγκη, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, την καταγωγή, το χρώμα, τις πολιτικές απόψεις ή τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους. Στις φωτογραφίες διακρίνονται οι κκ Κ. Γκιουλέκας και Παναγιώτης Δέντσορας (Πρόεδρος του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης), πλαισιωμένοι από Εθελόντριες και Θεσσαλονικείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

13 Διανομή δεμάτων με τρόφιμα για το πασχαλινό τραπέζι από τους εθελοντές του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης Σταυροφορία αλληλεγγύης, προκειμένου να μη λείψουν τα απαραίτητα αγαθά από τους συνανθρώπους μας που πλήττονται από την οικονομική κρίση, πραγματοποίησε η Κοινωνική Υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης, τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα. Οι Εθελοντές μας, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, διένειμαν δέματα τροφίμων σε άπορες οικογένειες της πόλης μας, αξιοποιώντας μικρές και μεγαλύτερες δωρεές συμπολιτών μας σε χρήματα αλλά και σε προϊόντα που είχαν ήδη συγκεντρώσει στην αποθήκη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο Λιμάνι. Συνολικά διανεμήθηκαν 400 δέματα, εκ των οποίων τα 115 παραδόθηκαν από τους Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας στα σπίτια όσων πολιτών δεν είχαν δυνατότητα μετακίνησης. Τα υπόλοιπα παρέλαβαν οι ίδιοι οι ωφελούμενοι από κεντρικό κτίριο του Ε.Ε.Σ. Στόχος όλων όσων συμμετείχαν στη διανομή των τροφίμων ήταν αυτή να ολοκληρωθεί με τρόπο που δεν θα έθιγε την αξιοπρέπεια των ωφελουμένων αλλά και να αποφευχθούν ενδεχόμενες σκηνές συνωστισμού. Τα άτομα που έλαβαν βοήθεια είναι καταγεγραμμένα στα μητρώα της Κοινωνικής Υπηρεσίας από τους Κοινωνικούς Λειτουργούς. Στην πλειοψηφία τους είναι άνεργοι, πρόσφυγες, μονογονεϊκές οικογένειες καθώς και οικογένειες στις οποίες ένα ή περισσότερα μέλη αντιμετωπίζουν ορισμένη μορφή αναπηρίας. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Ε.Ε.Σ. διανέμουν τρόφιμα, ιματισμό και είδη πρώτης ανάγκης, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, όχι μόνο κατά τη διάρκεια των εορτών αλλά και τον υπόλοιπο χρόνο.

14 Δραστηριότητες Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Πάτρας Δράσεις Νοσηλευτικής: Οι Νοσηλεύτριες - εκπαιδεύτριες παραδίδουν μαθήματα Α Βοηθειών σε μαθητές σχολικών μονάδων της περιοχής, σύμφωνα με το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας και Σχολικής Υγιεινής που υλοποιεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Α βάθμιας και Β βάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Τα μαθήματα προσφέρονται σε πολίτες, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους εταιριών, κρατικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και των νησιών του Ιονίου. Με τη λήξη των μαθημάτων, χορηγείται στους συμμετέχοντες το ευρωπαϊκό δίπλωμα Α Βοηθειών (European First Aid Certificate), κατόπιν πιστοποίησης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αναφοράς σε θέματα εκπαίδευσης στις Α Βοήθειες. Όπως κάθε χρόνο, η τάξη των δοκίμων Εθελοντών Νοσηλευτικής, με την ολοκλήρωση της θεωρητικής της εκπαίδευσης, συνεχίζει την πρακτική της άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Αγ. Ανδρέας», στην Παθολογική κλινική και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Οι ομάδες των Εθελοντών Νοσηλευτικής, πέραν των καθιερωμένων δραστηριοτήτων, ιδιαίτερα για την περίοδο του Τριωδίου, διοργάνωσαν μια σειρά από εορταστικές εκδηλώσεις: Η ομάδα ΑΜΕΑ ετοίμασε αποκριάτικη γιορτή για τα παιδιά του Ιδρύματος «Μέριμνα». Η ομάδα Γεροντολογίας επισκεπτόταν, ανά δεκαπενθήμερο, το «Κωνσταντοπούλειο» Ίδρυμα και τις ημέρες του Καρναβαλιού διοργάνωσε ψυχαγωγική εκδήλωση για τους ηλικιωμένους του Ιδρύματος. Η ομάδα κατ οίκον Φροντίδας διοργάνωσε αποκριάτικη εκδήλωση για τις οικογένειες (παιδιά & γονείς) που εξυπηρετούν. Εθελοντές Νοσηλευτικής συμμετείχαν σε εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού παρέχοντας υγειονομική κάλυψη. Καθοριστικός, για την επιτυχία των παραπάνω δράσεων, υπήρξε ο ρόλος των χορηγών που ανταποκρίνονται κάθε φορά στα αιτήματά μας και ενισχύουν το έργο μας. Συγκεκριμένα ευχαριστούμε θερμά το Αρτοποιείο του κ. Δημήτριου Παπακανέλλου, το εστιατόριο Porto Rico, την ορχήστρα του κ. Κυριάκου Ανδρεάδη και το ζαχαροπλαστείο «Αχαϊκό Εντελβάις».

15 Δράσεις Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών: Οι Εθελοντές-Σαμαρείτες πραγματοποίησαν υγειονομικές καλύψεις στους ποδοσφαιρικούς αγώνες της ΠΑΕ Παναχαϊκής, του ημιμαραθώνιου αγώνα δρόμου από την Ναύπακτο στην Πάτρα και σε πλήθος άλλων αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Τα έσοδα διατέθηκαν για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων του Σώματος. Ακόμη, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών: κάλυψε υγειονομικά και διασωστικά τις εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενου, κατόπιν εκκλήσεως της οικογενείας και της Silver Alert - Γραμμή Ζωής. τιμήθηκε για την εθελοντική του προσφορά από τον Ροταριανό Όμιλο Πατρών «Άγιος Ανδρέας», το Σύλλογο Χειμερινών Κολυμβητών Πατρών, τον Αθλητικό Όμιλο «Ελπίδες Πάτρας» και τους Φίλους Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Πάτρας. Τέλος, εκπαιδευτές Σαμαρείτες προσφέρουν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα Πρώτων Βοηθειών σε πολίτες και εταιρείες, σε κρατικούς φορείς, σε σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις. Σε αυτά τα προγράμματα εφαρμόζεται το Σύστημα διαχείρισης ποιότητας ISO 9001:2008, πιστοποιημένο από τον Διεθνή Φορέα Πιστοποίησης Lloyd s Register Quality Assurance. Δράσεις Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας: Οι Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας Ε.Ε.Σ. διοργάνωσαν σειρά εκδηλώσεων, προσφέροντας στιγμές χαράς και γέλιου σε φιλοξενούμενα παιδιά των Κέντρων Παιδικής Μέριμνας Αρρένων και Θηλέων της πόλης, σε φιλοξενούμενους των Ξενώνων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης «Ψυχαργώς», σε άτομα με κινητική και νοητική αναπηρία, σε εξυπηρετούμενους του Ασύλου Ανιάτων Πατρών, καθώς και σε ηλικιωμένους του «Κωνσταντοπουλείου» Οίκου Ευγηρίας Πατρών. Τη μουσική κάλυψη των εκδηλώσεων ανέλαβε αφιλοκερδώς ομάδα νεαρών μουσικών του club Metropolis καθώς και παραδοσιακοί μουσικοί. Επίσης, η ομάδα εκδηλώσεων του Εθελοντικού Σώματος Κοινωνικής Πρόνοιας Ε.Ε.Σ. Πάτρας διοργάνωσε δύο επιμορφωτικές εισηγήσεις, με τίτλο «Διαχείριση του Άγχους» (ομιλήτρια: Βασ. Παπαχρονοπούλου, ψυχοθεραπεύτρια) και «Το μεταναστευτικό ζήτημα στην Πάτρα» (ομιλητές: Χρ. Καραπιπέρης, κοινωνικός λειτουργός Ε.Ε.Σ. Πάτρας & Γ. Παπαλεωνιδόπουλος, κοινωνικός λειτουργός Praksis - Drop in Center Πάτρας).

16 Εκπαίδευση Δοκίμων Εθελοντών: Ξεκίνησε η εκπαίδευση των δοκίμων εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας Ε.Ε.Σ. Πάτρας για το έτος Τα θεωρητικά μαθήματα θα ολοκληρωθούν με τη διαδικασία των γραπτών εξετάσεων και στη συνέχεια οι δόκιμοι εθελοντές θα ενταχθούν στις ομάδες απασχόλησης και προσφοράς ανθρωπιστικού έργου της Κοινωνικής Πρόνοιας, ώστε, με την καθοδήγηση των παλαιότερων εθελοντών, να αναλάβουν άμεσα ενεργό δράση. Σταθμός Α Βοηθειών: Στην Πάτρα λειτουργεί Σταθμός Α Βοηθειών, από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ., προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες σε ασθενείς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Είναι στελεχωμένος από ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και Νοσηλεύτριες πτυχιούχους των Σχολών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των ΑΤΕΙ. Τα περιστατικά, λόγω και της σοβαρής οικονομικής κρίσης, έχουν αυξηθεί δραματικά, ξεπερνώντας τα ανά έτος. Συγκέντρωση τροφίμων για άπορες και οικονομικά ασθενείς οικογένειες Εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Πατρών, στην προσπάθειά τους να απαλύνουν τον πόνο συνανθρώπων μας που υποφέρουν, βρέθηκαν την Παρασκευή 26 Απριλίου και το Σάββατο 27 Απριλίου 2013 σε κεντρικά Σούπερ Μάρκετ της πόλης, συγκεντρώνοντας τρόφιμα, με σκοπό να τα διανείμουν στη συνέχεια σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, τις ημέρες των εορτών του Πάσχα. Πολίτες που επιθυμούν να ενισχύσουν παρόμοιες ενέργειες του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Πατρών, μπορούν να προσέρχονται στα κεντρικά μας Γραφεία, επί των οδών Καρόλου 8 & Αγ. Ανδρέου, στην Πάτρα.

17 Συλλογή τροφίμων από τους εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Πειραιά σε συνεργασία με το Σούπερ Μάρκετ «Σκλαβενίτης» Θα μπορούσε να είχε ονομαστεί και «δράση αφύπνισης» για όλους εκείνους που, κάποια στιγμή στη ζωή τους, αποφασίζουν να συμμετάσχουν σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, προσφέροντας σε μια Κοινωνική ή Ανθρωπιστική Οργάνωση λίγα τρόφιμα ή κάποια ρούχα. Ο σκοπός όμως των Στελεχών και εθελοντών του Πειραϊκού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ήταν διαφορετικός. Τα μέλη και των τριών Σωμάτων (Κοινωνικής Πρόνοιας, Νοσηλευτικής & Σαμαρειτών), έχοντας μόλις ολοκληρώσει την τετραήμερη δράση συλλογής τροφίμων, σε συνεργασία με το Σουπερμάρκετ «Σκλαβενίτης» στο Ν. Ικόνιο, θέλησαν αφενός να υπενθυμίσουν σε όλους πως οι ανάγκες, εν καιρώ κρίσης, είναι ανάλογες των δοκιμασιών που υφίστανται τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα, και αφετέρου να αποδείξουν στην πράξη ότι ακόμη και μια απλή κίνηση προσφοράς είναι δυνατό να δώσει κουράγιο, ώστε να αντιμετωπιστούν οι αγωνίες για το μέλλον και οι πρακτικές δυσκολίες της καθημερινότητας. Η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Ε.Ε.Σ. ξεπέρασε κάθε προσδοκία και ήδη μέσα σε δύο μόλις διήμερα είχαν συγκεντρωθεί σχεδόν 200 πακέτα τροφίμων, τα οποία και θα διανεμηθούν σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες που εξυπηρετούνται από το Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Πειραιά.

18 Δραστηριότητες Κέντρου Προσωρινής Διαμονής Αιτούντων Άσυλο Αλλοδαπών Λαυρίου στη διάρκεια των εορτών του Πάσχα Το Κέντρο Προσωρινής Διαμονής Αιτούντων Άσυλο Αλλοδαπών Λαυρίου, τις ημέρες των εορτών του Πάσχα, υλοποίησε για μία ακόμη φορά δραστηριότητες με στόχο τη διευκόλυνση της επαφής των οικογενειών του Κέντρου με την ευρύτερη Κοινότητα και τη δημιουργία δεσμών φιλίας και αλληλεγγύης με τα μέλη της τοπικής κοινωνίας. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε: Περίπατος στην Κοινότητα & προσφορά εδεσμάτων στην ομάδα γυναικών του Κέντρου: Τη δράση ανέλαβαν εθελοντές του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας Ε.Ε.Σ. που δραστηριοποιούνται στο Κέντρο. Πρόσφυγες και εθελοντές έκαναν περίπατο σε κεντρικά σημεία της πόλης του Λαυρίου, συνομίλησαν και αντάλλαξαν απόψεις για τις πολιτιστικές τους συνήθειες, τα ήθη και τα έθιμά τους. Η δράση επαναλήφθηκε λόγω της μεγάλης συμμετοχής και των ιδιαίτερα ευχάριστων συναισθημάτων που αποκόμισαν οι συμμετέχουσες. Πρόγραμμα 3ωρης δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών του Κέντρου, με την παράλληλη πραγματοποίηση διαδραστικών ομαδικών παιχνιδιών (χειροτεχνίες, κατασκευές, εικαστικές δραστηριότητες κ.ά.). Επίσκεψη των μαθητών του Παιδικού Σταθμού Κορωπίου «Το Ξεκίνημα» στα συνομήλικα παιδιά του Κέντρου Λαυρίου, που περιέλαβε τη δωρεά παιχνιδιών και την από κοινού παρακολούθηση ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων. Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές μας, όπως επίσης και τους εξωτερικούς συνεργάτες της περιοχής του Λαυρίου, για την καθοριστική συμβολή τους στην οργάνωση του προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά του Κέντρου!

19 Επίσκεψη της Τομεάρχη Νεότητας & Προαγωγής Εθελοντισμού του Ε.Ε.Σ. στο Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κέρκυρας Την Κέρκυρα επισκέφθηκε η Ολυμπιονίκης και Τομεάρχης Νεότητας & Προαγωγής Εθελοντισμού του Ε.Ε.Σ. κα Βούλα Πατουλίδου, προσκεκλημένη του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κέρκυρας ως κεντρική ομιλήτρια στην κοπή πίτας του Τμήματος. Η κα Πατουλίδου κατά την παραμονή της στην Κέρκυρα, επισκέφθηκε την Ι. Μητρόπολη, την Καθολική Αρχιεπισκοπή, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Δημαρχείο, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το συγκρότημα των Ενιαίων Λυκείων, το Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων, το Καθολικό Γηροκομείο, το εργαστήρι ΑΜΕΑ «Η Μέλισσα» και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Θερμή υπήρξε, επίσης, η ανταπόκριση των νέων σε ομιλία της με θέμα την αξία της εθελοντικής προσφοράς που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο των Ενιαίων Λυκείων της πόλης. Τέλος, η κα Πατουλίδου παραχώρησε συνέντευξη τύπου, όπου αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης των εθελοντικών οργανώσεων καθώς και στην πολύχρονη δράση του Τμήματος της Κέρκυρας για την αντιμετώπιση των ολοένα και αυξανομένων αναγκών της τοπικής κοινωνίας.

20 Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο στη Χαλκίδα Εδώ και ένα χρόνο λειτουργεί στη Χαλκίδα Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο για άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας που ιδρύθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως της πόλης μας. Για τη λειτουργία του συνεργάστηκαν ο Ιατρικός & Φαρμακευτικός Σύλλογος Ευβοίας και το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Χαλκίδας. Στο πρώτο στάδιο της οργάνωσής του εργάστηκαν Εθελοντές της Κοινωνικής Πρόνοιας του Τμήματος, οι οποίοι ανέλαβαν τη γραμματειακή κάλυψη (εγγραφές, συγκέντρωση δικαιολογητικών κλπ.) του Ιατρείου. Από τις 14 Μαΐου 2012, το Ιατρείο - Φαρμακείο είναι ανοιχτό 3 φορές την εβδομάδα, με την παρουσία γιατρού, φαρμακοποιού και εθελοντών της Νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ. Χαλκίδας. Παράλληλα, στο Κοινωνικό Φαρμακείο συγκεντρώνονται φάρμακα που προσφέρουν δωρεάν οι εθελοντές μας, εφόσον δεν τα χρειάζονται πλέον οι ίδιοι. Διάθεση εσόδων ανθοκομικής έκθεσης στη Χαλκίδα σε δαπάνες κοινωνικής αλληλεγγύης Το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Χαλκίδας αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της Ανθοκομικής έκθεσης που πραγματοποιήθηκε στις 20 & 21 Απριλίου 2013 στην πλατεία του Αγ. Νικολάου. Τα έσοδα θα διατεθούν σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε: Το κοινό της Χαλκίδας που πρόθυμα ανταποκρίθηκε στην έκκλησή μας Το Δήμο Χαλκιδέων για την προσφορά 150 φυτών Την εταιρεία MSPRINT για τη δωρεάν μακέτα και εκτύπωση της αφίσας Τον κ. Χρυσανθόπουλο για τη δωρεάν παραχώρηση της σκηνής Την εταιρεία Ι. ΒΑΡΝΑΒΑΣ & ΣΙΑ και τον γεωπόνο κ. Κωνσταντίνο Βαρνάβα για τη διάθεση 700 φυτών καθώς και για την παρουσία του στο χώρο της έκθεσης.

21 Τρόφιμα και παιχνίδια μοίρασε το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς, τη Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου 2013, προσέφερε τρόφιμα και παιχνίδια σε 60 άπορες οικογένειες της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δράση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με επιτυχία, εάν δεν συνέβαλλαν τα μέγιστα τόσο απλοί πολίτες, που ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμά μας προσφέροντας με χαρά και ευαισθησία από το υστέρημά τους, όσο και εταιρείες όπως η ΒΛΑΧΑΚΗ Α.Ε., η ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε, η ΜΙΣΚΟ Α.Ε. και η ΝΟΜΙΚΟΣ Α.Ε. Επίσης, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης τροφίμων, ουσιαστική βοήθεια παρείχαν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς. Ευχαριστούμε όλους θερμά, διότι χάρη σε αυτούς μπορέσαμε να απαλύνουμε -έστω και για λίγο- τον πόνο ορισμένων από τους πολλούς συνανθρώπους μας που πραγματικά υποφέρουν και προσπαθούν με αξιοπρέπεια να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές δυσκολίες. Θα επιθυμούσαμε όμως να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ που στέκονται πάντοτε αρωγοί στο έργο μας.

22 Δράσεις Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λήμνου Η 20 η Απριλίου αποτελεί Ημέρα Τιμής και Μνήμης για τους νεκρούς της μάχης της Καλλίπολης (γνωστή ως ANZAC DAY) και γιορτάζεται κάθε χρόνο στη Λήμνο, με την παρουσία υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας από την Αυστραλία και την Ελλάδα. Στη φετινή επέτειο, κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκε από τους επισήμους αντιπροσώπους της Πολιτείας και από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λήμνου κ. Θ. Μπαβέα, υπό τη συνοδεία Εθελοντριών του Ε.Ε.Σ. που έφεραν τις επίσημες στολές τους. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκλήθηκε στους παρευρισκόμενους, όταν Εθελόντριες του Ε.Ε.Σ. κατευθύνθηκαν στους τάφους δύο Καναδών Εθελοντριών Νοσηλευτριών όπου απόθεσαν ανθοδέσμες ως φόρο τιμής. Οι τελευταίες είχαν εγκατασταθεί στη Λήμνο για να νοσηλεύουν τους τραυματίες των μαχών αλλά και όσους εκδήλωναν μολυσματικές νόσους, κατά την παραμονή τους στην Καλλίπολη. Νόσησαν όμως και οι ίδιες, πέθαναν και ετάφησαν στη Λήμνο μαζί με τους 148 Αυστραλούς και 76 Νεοζηλανδούς και Καναδούς. Οι Εθελόντριες του Περιφερειακού μας Τμήματος αισθάνονται τις δύο Καναδές εθελόντριες ως μέλη της οικογένειας της Νοσηλευτικής και δεν παραλείπουν να αποτίουν τον απαιτούμενο φόρο τιμής σε αυτές, όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν.

23 Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα του Ερυθρού Σταυρού από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ρόδου Την Τετάρτη 8 Μαΐου 2013 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Δημαρχείου εκδήλωση για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας του Ερυθρού Σταυρού. Στόχος αυτής της εκδήλωσης, αλλά και παραπλήσιων ομιλιών και συζητήσεων, είναι να ενημερωθούν οι κάτοικοι της Ρόδου για το έργο που έχει προσφέρει έως σήμερα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Στην εκδήλωση στο Δημαρχείο είχε στηθεί ακόμη έκθεση φωτογραφίας που περιείχε φωτογραφικό υλικό σχετικό με την ιστορία του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ρόδου, από την ίδρυσή του έως τις μέρες μας.

24 Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης: Πρόγραμμα εμβολιασμού παιδιών Στα πλαίσια του προγράμματος εμβολιά ΖΩ, το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κατερίνης, κατά το μήνα Δεκέμβριο, υποδέχθηκε στα κεντρικά του γραφεία παιδιά ανασφάλιστων και άπορων οικογενειών για την παιδιατρική εξέταση και τον εμβολιασμό τους. Η δράση ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Τμήματος και της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης. Από την πλευρά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, συμμετείχαν η νοσηλεύτρια του Τμήματος κα Χρυσούλα Ράπτη και 23 εθελοντές νοσηλευτικής ενώ από το Νοσοκομείο Κατερίνης, η Διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής κα Κλεάνθη Ακτσελή. Εξετάστηκαν συνολικά 93 παιδιά και διενεργήθηκαν 152 εμβολιασμοί. Η εξασφάλιση των εμβολίων προέκυψε από την αναζήτηση χορηγιών τόσο από το Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κατερίνης όσο και από την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου. Στην προαναφερθείσα δράση, σημαντική ήταν επίσης η συμβολή του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας, του Συλλόγου Φαρμακοποιών Πιερίας και της Φαρμακευτικής Εταιρείας ΒΙΑΝΕΞ. Το Περιφερειακό Τμήμα Κατερίνης Ε.Ε.Σ. Κατερίνης συνεχίζει την προσπάθεια εξεύρεσης πόρων για την αγορά εμβολίων, υποστηρίζοντας το δικαίωμα όλων -και ιδίως των παιδιών- στην υγεία, ώστε κανένα παιδί να μη μείνει ανεμβολίαστο στο Νομό Πιερίας.

25 Ευχαριστήρια Επιστολή των Γιατρών του Κόσμου προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Θερμή ευχαριστήρια επιστολή προς το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Άρτας απέστειλε το Τμήμα Θεσσαλονίκης των Γιατρών του Κόσμου, προς το οποίο ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διέθεσε σημαντική ποσότητα φαρμάκων, μετά από προσφορές συμπολιτών μας. Στη σχετική επιστολή, μεταξύ των άλλων, αναφέρεται: «Με την παρούσα, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις θερμότερες και ειλικρινέστερες ευχαριστίες μας για την ευγενική σας χειρονομία να χορηγήσετε μεγάλη ποσότητα φαρμάκων για ανασφάλιστους και άπορους ανθρώπους που επισκέπτονται το πολυϊατρείο μας ( ) Η άμεση ανταπόκριση όλων σας για τη συγκέντρωση φαρμάκων, μετά την έκκλησή μας για ενίσχυση, συμβάλλει αποτελεσματικά στην καθημερινή δράση των ιατρών μας και εκφράζει πρωτίστως, ως χειρονομία, την έμπρακτη αγάπη του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπο, θυμίζοντας σε εμάς ότι έχουμε στο πλευρό μας άξιους υποστηρικτές του έργου μας. Ευελπιστώντας να σας έχουμε και μελλοντικά στο πλευρό μας, ευχαριστούμε και πάλι θερμά για την πολύτιμη ενίσχυση και ευχόμαστε εγκάρδια καλή συνέχεια και στο δικό σας έργο». Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, από την πλευρά του, ευχαριστεί όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι, εμπιστευόμενοι το έργο του, ανταποκρίνονται σε κάθε έκκληση που ο ίδιος απευθύνει, όπως συνέβη και στο συγκεκριμένο παράδειγμα για τη συγκέντρωση φαρμάκων.

26 Μερικά ακόμα νέα μας Επιγραμματικά! Οι Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Άρτας έλαβαν μέρος, την Κυριακή 15 Απριλίου 2013, στη Διεθνή Εθελοντική Καμπάνια Καθαρισμού υπό την ονομασία «Let s Do it» και καθάρισαν από απορρίμματα την περιοχή του παραλίμνιου πάρκου. Για δεύτερη συνεχή χρονιά η διοργάνωση ανήκε στον Δήμο Αρταίων. Το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κω, διοργάνωσε με επιτυχία πασχαλινό παζάρι, με εδέσματα και κατασκευές, που παρασκεύασαν οι εθελοντές του Τμήματος, στην κεντρική πλατεία του νησιού. Τα έσοδα από την εκδήλωση διατέθηκαν για την ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων της περιοχής. Επίσης, το Τμήμα της Κω διένειμε δέματα με τρόφιμα, είδη καθαριότητας και ατομικής υγιεινής σε 192 οικογένειες και μοναχικά άτομα του νησιού. Το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Χαλκίδας, στις 24 & 25 Απριλίου 2013, διένειμε τρόφιμα και νωπό κρέας σε 110 άπορες οικογένειες της πόλης. Το Μ. Σάββατο, στις 7 μ.μ. το απόγευμα, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος και Εθελοντές των τριών Σωμάτων Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Πρόνοιας & Σαμαρειτών, έκαναν Ανάσταση στις Κλειστές Φυλακές Χαλκίδας. Το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λαμίας, τις ημέρες των εορτών του Πάσχα, ανέλαβε να συγκεντρώσει τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια για ευάλωτες οικογένειες. Για το σκοπό αυτό, Εθελοντές της Κοινωνικής Πρόνοιας παρευρέθηκαν, στις 26 & 27 Απριλίου στην Πλατεία Πάρκου της Λαμίας, όπου ενημέρωσαν τους πολίτες για τις δράσεις του Τομέα και παρέλαβαν τα παραπάνω είδη. Οι υπεύθυνοι του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λήμνου, με συγκίνηση δέχθηκαν δέματα τροφίμων που συγκέντρωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Λήμνου, υπό την καθοδήγηση της πάντοτε δραστήριας Πρόεδρου του κας Βάσως Βακιρτζή, την ημέρα του Πάσχα. Τα τρόφιμα αυτά αξιοποιήθηκαν στα Πασχαλινά δέματα προς ενίσχυση των ευπαθών ομάδων του νησιού. Επίσης συνεχίζεται η προσφορά φαρμάκων από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Περιφερειακού Τμήματος σε συνανθρώπους μας που, λόγω της οικονομικής τους αδυναμίας, στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ασφαλιστικής κάλυψης.

27 Την Κυριακή 12 Μαΐου Ημέρα της Μητέρας, Εθελόντριες του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λήμνου επισκέφθηκαν το τοπικό Νοσοκομείο, προσφέροντας από ένα γαρύφαλλο στις νοσηλεύτριες και νοσηλευόμενες μητέρες. Το ίδιο συνέβη και στο Γηροκομείο του νησιού, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τις ηλικιωμένες μητέρες. Συγχρόνως ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρός κ. Θ. Μπαβέας απηύθυνε χαιρετισμό για την Ημέρα της Μητέρας σε όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε. αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συμβολή τους στην τοπική κοινωνία. Για την Παγκόσμια Ημέρα του Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, ο κ. Θ. Μπαβέας υπενθύμισε σε δηλώσεις τους τις θεμελιώδεις αρχές των δύο αυτών Διεθνών Ανθρωπιστικών Οργανισμών, οι οποίοι, χάρη στην παγκόσμια ακτινοβολία και το κύρος τους, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης, προσφέροντας ηθική και υλική βοήθεια σε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως καταγωγής ή χρώματος. Η ομάδα ηλικιωμένων, συνοδευόμενη από εθελοντές της Κοινωνικής Πρόνοιας του Ερυθρού Σταυρού Πειραιά, επισκέφθηκε το Θέατρο Ζίνα προκειμένου να παρακολουθήσει την παράσταση του δημοφιλούς κωμικού ηθοποιού Στάθη Ψάλτη. Οι προσκλήσεις ήταν μια ευγενική χορηγία του τελευταίου που με τον τρόπο αυτό προσέφερε στην ομάδα ηλικιωμένων πολύτιμες στιγμές χαλάρωσης και ανάπαυλας από την καθημερινότητα.

28 Ευχαριστούμε! ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Λυκαβηττού 1, Αθήνα Τ.Κ Τηλ.:

NEWS LETTER ΙΟΥΝΙΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ

NEWS LETTER ΙΟΥΝΙΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ NEWS LETTER ΙΟΥΝΙΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 Π ε ρ ι ε χό μ ε ν α - Συνεργασία Fanta και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού 4 - Πρόγραμμα «Νοιάζομαι για την υγεία μου» 5 - Δωρεάν οπωροκηπευτικά από την Ιεράπετρα στη Θεσ/κη

Διαβάστε περισσότερα

Τα νέα μας! Φεβρουάριος 2013

Τα νέα μας! Φεβρουάριος 2013 Τα νέα μας! Φεβρουάριος 2013 Ερυθρός Σταυρός 150 χρόνια απο την ίδρυση του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού κινήματος Η αλτρουιστική διάθεση προσφοράς του Ερρίκου Ντυνάν προς τους τραυματίες της μάχης του Σολφερίνο,

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 1. Εισαγωγή... 3. 1.1 Ιστορική αναδρομή... 3. 1.2 Μορφές εθελοντισμού... 3. 1.3 Ορισμός... 5. 1.4 Χαρακτηριστικά εθελοντή...

Περιεχόμενα. 1. Εισαγωγή... 3. 1.1 Ιστορική αναδρομή... 3. 1.2 Μορφές εθελοντισμού... 3. 1.3 Ορισμός... 5. 1.4 Χαρακτηριστικά εθελοντή... 1 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή... 3 1.1 Ιστορική αναδρομή... 3 1.2 Μορφές εθελοντισμού... 3 1.3 Ορισμός... 5 1.4 Χαρακτηριστικά εθελοντή... 6 1.5. Ο εθελοντισμός στην Ελλάδα... 8 1.6. Ο Εθελοντισμός στην Eυρώπη...

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.)

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.) 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα Μήνυμα Δημάρχου... 3 Εισαγωγή Προέδρου Ο.Κ.Π.Α.Π.Α... 5 Α. Κρίση και Κοινωνική πολιτική... 7 Β. Γενικές παρατηρήσεις... 9 Γ. Κεντρική υπηρεσία... 10 Γ1. Οικονομικά στοιχεία Ο.Κ.Π.Α.Π.Α...

Διαβάστε περισσότερα

Editorial. Μάρτιος & Απρίλιος 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Editorial. Μάρτιος & Απρίλιος 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Newsletter Η ΑΡΣΙΣ είναι μη κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται για την πρόληψη της κοινωνικής περιθωριοποίησης και τη διευκόλυνση της κοινωνικής ένταξης των νέων και άλλων ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός 1877-2007

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός 1877-2007 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μήνυµα του Προέδρου... 4 Διεθνές Κίνηµα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ηµισελήνου... 6 Οι θεµελιώδεις αρχές... 8 Το έµβληµα... 12 Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός... 14 Η ιστορία... 16 Παρουσία του

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός Έργου Ιανουάριος 2012 Ιούνιος 2013

Απολογισμός Έργου Ιανουάριος 2012 Ιούνιος 2013 Απολογισμός Έργου Ιανουάριος 2012 Ιούνιος 2013 Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης ΑΘΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης Ν.Δ. Απολογισμός Έργου Ιανουάριος 2012 Ιούνιος

Διαβάστε περισσότερα

Newsletter#30. Αποστολή των ΓτK στο Σουρούτς Τουρκίας. 25 Χρόνια Γιατροί του Κόσμου Ελλάδος Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας όπου υπάρχουν άνθρωποι

Newsletter#30. Αποστολή των ΓτK στο Σουρούτς Τουρκίας. 25 Χρόνια Γιατροί του Κόσμου Ελλάδος Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας όπου υπάρχουν άνθρωποι ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014 Αποστολή των ΓτK στο Σουρούτς Τουρκίας Στις 8 Νοεμβρίου οι ΓτΚ πραγματοποίησαν έκκληση για τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας με

Διαβάστε περισσότερα

Newsletter/03. με αλληλεγγύη. Στην κρίση απαντάμε

Newsletter/03. με αλληλεγγύη. Στην κρίση απαντάμε ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012 Στην κρίση απαντάμε με αλληλεγγύη Photo: Γιάννης Γιαννακόπουλος Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Πρωτομαγιά, στο Γκάζι, η

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΤΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΡΑΣΗΣ. δεν μιλάμε μόνο με αριθμούς... μιλάμε με πράξεις

ΔΙΕΤΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΡΑΣΗΣ. δεν μιλάμε μόνο με αριθμούς... μιλάμε με πράξεις ΔΙΕΤΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΡΑΣΗΣ 20112012 δεν μιλάμε μόνο με αριθμούς... μιλάμε με πράξεις 2 ΔΙΕΤΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΡΑΣΗΣ Εκδότης: Τζανέτος Αντύπας Συνεργάστηκαν: Εθελοντές και Στελέχη της PRAKSIS Φωτογραφικό υλικό Ευχαριστούμε

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ 2013

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ 2013 ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ 2013 Γιατροί του Κόσμου - Ελλάδας 2013 1 ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ 2012 Γιατροί του Κόσμου - Ελλάδας 2012 1 Προγράμματα Εσωτερικού 1. Ανοιχτά Πολυιατρεία

Διαβάστε περισσότερα

Άνθρωποι για τον Άνθρωπο

Άνθρωποι για τον Άνθρωπο ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ Άνθρωποι για τον Άνθρωπο Οργανώσεις με κοινωνικό έργο στον χώρο της υγείας Άνθρωποι για τον Άνθρωπο Οργανώσεις με κοινωνικό έργο στον χώρο της υγείας ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ περιεχόμενα Praksis...

Διαβάστε περισσότερα

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, στο πρόσφατο έκτακτο συνέδριό της αποφάσισε μια σειρά κινητοποιήσεων, όπως:

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, στο πρόσφατο έκτακτο συνέδριό της αποφάσισε μια σειρά κινητοποιήσεων, όπως: ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ Δύο χρόνια Δημοτική Αρχή Το οικονομικό και θεσμικό πλαίσιο της Τ.Α. σήμερα Στo τέλος του 2012 κλείνουν δύο χρόνια από την ημέρα που η νέα δημοτική μας παράταξη, «ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ»,

Διαβάστε περισσότερα

28. Φιλοξενία παιδιών σε κίνδυνο Σελ. 226 Σπίτι στα Άνω Πατήσια Σελ. 228 Σπίτι στο Περιστέρι Σελ. 231 Σπίτι στη Νίκαια Σελ. 240 Σπίτι στο Μαρούσι

28. Φιλοξενία παιδιών σε κίνδυνο Σελ. 226 Σπίτι στα Άνω Πατήσια Σελ. 228 Σπίτι στο Περιστέρι Σελ. 231 Σπίτι στη Νίκαια Σελ. 240 Σπίτι στο Μαρούσι ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 1. Το ημερολόγιο του Ανδρέα Σελ. 3 2. Η ταυτότητα του συλλόγου Σελ. 4 3. Τμήμα Κοινωνικής & ψυχολογικής στήριξης Σελ. 5 4. Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 Σελ. 6 5. Επιτόπια

Διαβάστε περισσότερα

Τα νέα μας! Δεκέμβριος 2012

Τα νέα μας! Δεκέμβριος 2012 Τα νέα μας! Δεκέμβριος 2012 Έναρξη του Πανελλήνιου Εράνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για το 2012 «Δίπλα σε εσάς. Απέναντι στην κρίση» Με αφορμή την έναρξη του Πανελλήνιου Εράνου «Δίπλα σε εσάς. Απέναντι

Διαβάστε περισσότερα

Το περιοδικό του Ο.Σ.Π.

Το περιοδικό του Ο.Σ.Π. Το περιοδικό του Ο.Σ.Π. ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΕΥΧΟΣ 2 AΠΡΙΛΙΟΣ - ΜΑΪΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2015 περιεχόμενα Το περιοδικό του Ο.Σ.Π. ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ AΠΡΙΛΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΕΣΤΙΑ, Αρτοποιεία Α.Ε.Β.Ε 12. ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ Euro L@b Καλαμαριάς 15. FOURLIS Όμιλος Εταιριών 17 ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 19

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΕΣΤΙΑ, Αρτοποιεία Α.Ε.Β.Ε 12. ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ Euro L@b Καλαμαριάς 15. FOURLIS Όμιλος Εταιριών 17 ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΑΣΩΓΗ 5 ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ 6 XΡΗΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ - ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΕ 8 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ 9 ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ 10 ΕΣΤΙΑ, Αρτοποιεία Α.Ε.Β.Ε 12 ΕΤΕΑ

Διαβάστε περισσότερα

Τρίπολη Σελ. 193 35. Δημιουργική Απασχόληση στα Αεροδρόμια Στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» Σελ. 201 Στον Κρατικό Αερολιμένα

Τρίπολη Σελ. 193 35. Δημιουργική Απασχόληση στα Αεροδρόμια Στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» Σελ. 201 Στον Κρατικό Αερολιμένα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 1. Το ημερολόγιο του Ανδρέα Σελ. 3 2. Η ταυτότητα του Οργανισμού Σελ. 4 3. Τμήμα Κοινωνικής & ψυχολογικής στήριξης Σελ. 5 4. Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 Σελ. 6 5. Καταγγελίες

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 2011-12

ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 2011-12 Δήμος Αγ. Δημητρίου ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 2011-12 27-2-2013 Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, Εν μέσω μιας πρωτοφανούς για τη χώρα μας οικονομικής,

Διαβάστε περισσότερα

Στο πλευρό κάθε πολίτη!

Στο πλευρό κάθε πολίτη! Στο πλευρό κάθε πολίτη! ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2011-2012 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 Στο πλευρό κάθε πολίτη! Φίλες και φίλοι, Πολίτες Μοσχάτου Ταύρου Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, θέσαμε στο επίκεντρο

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πρώτος Δημόσιος Απολογισμός της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Ο.Κ.Α.Π.Α. Απολογισμός. Στέλιος Κυριακίδης: Ένας Αλησμόνητος Έλληνας ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ.

Ο Πρώτος Δημόσιος Απολογισμός της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Ο.Κ.Α.Π.Α. Απολογισμός. Στέλιος Κυριακίδης: Ένας Αλησμόνητος Έλληνας ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. Τεύχος 6 Ο Πρώτος Δημόσιος Απολογισμός της σημερινής Δημοτικής Αρχής Ο.Κ.Α.Π.Α. Απολογισμός ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. Ομάδες & Εργαστήρια Συμβουλευτικής Στέλιος Κυριακίδης: Ένας Αλησμόνητος Έλληνας Τεύχος #6 editorial

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα. Μουσική στην υπηρεσία του. Θέσεις Αποτυχία οι Στόχοι της Χιλιετίας. Οδοιπορικό / Πίνδος Άνθρωποι υπάρχουν στα βουνά!

Αθήνα. Μουσική στην υπηρεσία του. Θέσεις Αποτυχία οι Στόχοι της Χιλιετίας. Οδοιπορικό / Πίνδος Άνθρωποι υπάρχουν στα βουνά! Τριµηνιαία έκδοση των Γιατρών Του Κόσµου Τεύχος #50 Oκτώβριος/Νοέµβριος/Δεκέµβριος 2010 Οδοιπορικό / Πίνδος Άνθρωποι υπάρχουν στα βουνά! Άνθρωποι Π. Καλαντζόπουλος Ε. Ρεµπούτσικα: Μουσική στην υπηρεσία

Διαβάστε περισσότερα

Φτώχεια και Εργασία: Μια Ολοκληρωμένη Προσέγγιση Διερεύνησης και Άμβλυνσης του Φαινομένου ΔΡΑΣΗ: ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ

Φτώχεια και Εργασία: Μια Ολοκληρωμένη Προσέγγιση Διερεύνησης και Άμβλυνσης του Φαινομένου ΔΡΑΣΗ: ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ Φτώχεια και Εργασία: Μια Ολοκληρωμένη Προσέγγιση Διερεύνησης και Άμβλυνσης του Φαινομένου ΔΡΑΣΗ: ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ «Χαρτογράφηση Υπηρεσιών, Φορέων και Οργανώσεων για δράσεις κατά της Φτώχειας και του Κοινωνικού

Διαβάστε περισσότερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Πανελληνιο Συνέδριο Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών, στην Κάρπαθο 12-15 Μαρτίου 2009

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Πανελληνιο Συνέδριο Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών, στην Κάρπαθο 12-15 Μαρτίου 2009 ΔΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ l IAΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2009 l ΤΕΥΧΟΣ 41 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Πανελληνιο Συνέδριο Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών,

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητική Εργασία Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστηµών Α Λυκείου (2 0 τετράµηνο) Θέµα: Εθελοντισµός - Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Ερευνητική Εργασία Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστηµών Α Λυκείου (2 0 τετράµηνο) Θέµα: Εθελοντισµός - Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις Ερευνητική Εργασία Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστηµών Α Λυκείου (2 0 τετράµηνο) Θέµα: Εθελοντισµός - Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις Συντονιστές καθηγητές: Φουρναράκης Φίλιππος Σαββοπούλου Αντιγόνη ~ 1

Διαβάστε περισσότερα

Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2008 στην αίθουσα Πάπας Ιωάννης Παύλος Β του Δημαρχιακού μας μεγάρου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη

Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2008 στην αίθουσα Πάπας Ιωάννης Παύλος Β του Δημαρχιακού μας μεγάρου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη APIΘMOΣ ΦYΛΛOY 24ο ΙΑΝΟΥΑΡIOΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2008 ΔIANEMETAI ΔΩPEAN Διμηνιαία ενημερωτική έκδοση του Δήμου KΩΔ. APIΘMOΣ 6956 ΚΟΠΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΞΩΜΒΟΥΡΓΟΥ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2008

Διαβάστε περισσότερα

Editorial. Μάιος & Ιούνιος 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Επιμέλεια: Λάρα Καρακώτσογλου & Δημήτρης Γιομελάκης ΥΠΝΩΤΗΡΙΟ ΑΣΤΕΓΩΝ: ΈΝΑΣ ΝΕΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Editorial. Μάιος & Ιούνιος 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Επιμέλεια: Λάρα Καρακώτσογλου & Δημήτρης Γιομελάκης ΥΠΝΩΤΗΡΙΟ ΑΣΤΕΓΩΝ: ΈΝΑΣ ΝΕΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ Newsletter Editorial Μάιος & Ιούνιος 2013 ΥΠΝΩΤΗΡΙΟ ΑΣΤΕΓΩΝ: ΈΝΑΣ ΝΕΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ Η ΑΡΣΙΣ είναι μη κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται για την πρόληψη της κοινωνικής περιθωριοποίησης και τη

Διαβάστε περισσότερα

2 ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ

2 ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑΛΠΩΡΗ 2 ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ 400 ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΕΡΓΟΥ 2011 2013 ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Περιφέρεια Αττικής - Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά Έκθεση Πεπραγμένων 2011, 2012, 2013 Εισαγωγικό σημείωμα Από

Διαβάστε περισσότερα