Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3157, Κ.Α.Π. 179/97. Αριθμός 179 οι ΠΕΡΙ ΒΕΒΑΙΏΣΕΩς ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΆΞΕΩς ΦΟΡΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1997

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3157, Κ.Α.Π. 179/97. Αριθμός 179 οι ΠΕΡΙ ΒΕΒΑΙΏΣΕΩς ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΆΞΕΩς ΦΟΡΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1997"

Transcript

1 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3157, Κ.Α.Π. 179/97 Αριθμός 179 οι ΠΕΡΙ ΒΕΒΑΙΏΣΕΩς ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΆΞΕΩς ΦΟΡΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1997 Γνωστοποίηση με βάση τον Κανονισμό 7(6) Ο Διευθυντής του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων, ασκώντας τις εξουσίες που του χορηγούνται με τους περί Βεβαιώσεως και Εισπράξεως Φόρων (Έκδοση Τιμολογίων και Αποδείξεων και Τήρηση Αρχείων) Κανονισμούς του 1997 γνωστοποιεί τις προδιαγραφές των Ταμιακών Μηχανών που αναφέρονται στην παράγραφο 7(6) των Κανονισμών Κ.Δ.Π. 29/97 που έχουν δημοσιευτεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας στις 31 Ιανουαρίου Οι εν λόγω προδιαγραφές αναφέρονται στην παρούσα Γνωστοποίηση ως Παράρτημα Α. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΑΕΓΧΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟ ΝΙΚΩΝ ΤΑΜΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΜΝΗΜΗ 1. Όλες οι Ηλεκτρονικές Ταμιακές Μηχανές (Η.Τ.Μ) με φυσική μνήμη πρέπει να πληρούν τις πιο κάτω προδιαγραφές. 2. Τεχνικές Προδιαγραφές 2.1. Ηλεκτροπαροχικά Τροφοδοσία ( POWER SUPPLY) Οι ηλεκτρονικές ταμιακές μηχανές πρέπει να είναι κατάλληλες να λειτουργήσουν σε μονοφασικό εναλλακτορευματικό δίκτυο με τις ακόλουθες παραμέτρους: Τάση240ν+10% και-15% Συχνότητα 50Ηζ (± 5%). Το διάγραμμα της τάσεως λειτουργίας και οι προδιαγραφόμενες αποκλίσεις δίνονται στο Σχήμα 1. Η μόνωση των κυκλωμάτων 240V πρέπει να είναι μεγαλύτερη των 20 ΜΩ ως προς γη, με εφαρμογή τάσεως 500 VDC. Τα τροφοδοτικά κυκλώματα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με κατάλληλα φίλτρα καταπνίξεως σπινθήρων προς αποφυγή παρενοχλήσεων, τόσο των ραδιοφωνικών συχνοτήτων όσο και εκείνων της τηλεοράσεως. Ειδικότερα, οι τροφοδοτικές διατάξεις να ακολουθούν τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς σε όλα τα σημεία τα οποία δεν αναφέρονται ειδικά στις παρούσες τεχνικές προδιαγραφές. Επίσης, να λαμβάνονται μέτρα ώστε να αποφεύγονται ηλεκτρομαγνητικές παρενοχλήσεις από τη λειτουργία ταμιακών μηχανών (MAINS INTERFERENCE, RADIATED INTERFERENCE) και να δίνονται οι συγκεκριμένες στάθμες. Το καλώδιο τροφοδοσίας να είναι γειωμένο και να τερματίζεται σε εγκεκριμένο ρευματολήπτη.

2 Κ.Δ.Π. 179/ Κατανάλωση ισχύος Στο βιβλιάριο της ταμιακής μηχανής πρέπει απαραιτήτως να αναφέρονται τα μεγέθη της καταναλισκόμενης ισχύος στις ακόλουθες περιπτώσεις:. Όταν η ταμιακή μηχανή βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας (θέση ON). Όταν η ταμιακή μηχανή κάνει αριθμητικές πράξεις. Όταν η ταμιακή μηχανή εκτυπώνει Προστασία από υπερτάσεις Η ταμιακή μηχανή πρέπει να προστατεύεται ικανοποιητικά από υψηλές τάσεις και ρεύματα που προέρχονται είτε από μεταβατικά φαινόμενα είτε από φορτία κεραυνών στο δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Για την έκδοση της άδειας τελικής έγκρισης του τύπου της ταμιακής μηχανής πρέπει να πληρούνται οι ακόλουθες απαιτήσεις: Γ»' Αιχμές υπερτάσεως στους αγωγούς τροφοδοσίας, μέχρι 600V. Διάρκειας αιχμής υπερτάσεως =1,2 \Lsec (± 30%). Χρόνου ανόδου αιχμής = 50 μβεο (± 20%). Κατά τη διάρκεια των δοκιμών επαλήθευσης των πιο πάνω απαιτήσεων δεν επιτρέπεται κανένα σφάλμα στην ταμιακή μηχανή. Ακόμη δεν επιτρέπεται λανθασμένη ένδειξη ή εκτύπωση Ηλεκτροστατική προστασία Αμεση, Ηλεκτροστατική Εκκένωση Η άμεση ηλεκτροστατική εκκένωση ορίζεται ως η εκκένωση που δημιουργείται μεταξύ ενός ηλεκτροδίου εκκένωσης και της ταμιακής μηχανής. Οι πειραματικές δοκιμές για την έκδοση της άδειας τελικής έγκρισης της ταμιακής μηχανής θα γίνουν κάτω από τις ακόλουθες συνθήκες: Τάση εκκένωσης: 4000V. Χωρητικότητα του πυκνωτή αποθηκεύσεως ενέργειας: 150 pf. Αντίσταση εκφόρτισης: 150 OHM. Δυνατότητα δημιουργίας μεμονωμένων και αλλεπάλληλων άμεσων εκκενώσεων, χωρίς όριο στο χρόνο μεταξύ δύο άμεσων εκκενώσεων. Οι άμεσες δοκιμαστικές ηλεκτροστατικές εκκενώσεις προκαλούνται πάνω στα σημεία, με τα οποία μπορεί να έρχεται σε επαφή ο χειριστής της ταμιακής μηχανής. Πρέπει να πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 100 άμεσες εκκενώσεις, σε χρόνο μεταξύ δύο εκκενώσεων, που καθορίζεται ελεύθερα από το όργανο που ενεργεί τις πειραματικές δοκιμές Έμμεση ηλεκτροστατική εκκένωση. Η έμμεση ηλεκτροστατική εκκένωση ορίζεται ως η εκκένωση που δημιουργείται μεταξύ του ηλεκτροδίου εκκένωσης και διάφορων σημείων που δεν ανήκουν στην ταμιακή μηχανή. Qi πειραματικές δοκιμές για την έκδοση της άδειας τελικής έγκρισης της ταμιακής μηχανής θα γίνουν κάτω από τις ακόλουθες συνθήκες: '-.' Προδιαγραφόμενη τάση εκκένωσης: 4000V. Χωρητικότητα του πυκνωτή αποθηκεύσεως ενέργειας: 150 pf. Αντίσταση εκκένωσης: 150 OHM. Δυνατότητα δημιουργίας μεμονωμένων και αλλεπάλληλων έμμεσων ηλεκτροστατικών εκκενώσεων, χωρίς όριο στο χρόνο μεταξύ δύο έμμεσων εκκενώσεων.

3 1903 Κ.Δ.Π. 179/97 Οι έμμεσες δοκιμαστικές ηλεκτροστατικές εκκενώσεις προκαλούνται στο άμεσο μεταλλικό περιβάλλον της ταμιακής μηχανής ή σε μεταλλική πλάκα τουλάχιστο ίση με τις διαστάσεις της ταμιακής μηχανής, η οποία τοποθετείται κάτω από την ταμιακή μηχανή και ενδιάμεσα τοποθετείται μονωτικό υλικό πάχους 10 εκ. Θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 100 έμμεσες εκκενώσεις Τοξοειδής ηλεκτροστατική εκκένωση Τοξοειδής ηλεκτροστατική εκκένωση ορίζεται η εκκένωση που δημιουργείται διαμέσου στρώματος αέρος μεταξύ του ηλεκτροδίου εκκένωσης και διάφορων σημείων της ταμιακής μηχανής ή του περιβάλλοντος αυτής. Οι πειραματικές δοκιμές για την έκδοση της άδειας τελικής έγκρισης της ταμιακής μηχανής γίνονται κάτω από τις ακόλουθες συνθήκες: Τάση εκκένωσης: 4000V. Χωρητικότητα του πυκνωτή αποθηκεύσεως ενέργειας: 150 pf. Αντίσταση εκφόρτισης: 150 OHM. Δυνατότητα δημιουργίας μεμονωμένων και αλλεπάλληλων τοξοειδών ηλεκτροστατικών εκκενώσεων, χωρίς όριο στο χρόνο μεταξύ διαδοχικών εκκενώσεων. Πραγματοποιούνται τουλάχιστον 100 τοξοειδείς ηλεκτροστατικές εκκενώσεις σε διάφορα σημεία της ταμιακής μηχανής και ισάριθμες στο άμεσο μεταλλικό περιβάλλον της ή σε μεταλλική πλάκα τουλάχιστον ίση με τις διαστάσεις της, η οποία (πλάκα) τοποθετείται κάτω από την ταμιακή μηχανή. Ενδιάμεσα τοποθετείται μονωτικό υλικό πάχους 10 εκ Ηλεκτροστατική Εκκένωση "Ανθρώπου" Ως ηλεκτροστατική εκκένωση "Ανθρώπου" ορίζεται η εκκένωση ηλεκτροστατικού φορτίου που προκαλεί το ανθρώπινο σώμα όταν έλθει σε επαφή με την ταμιακή μηχανή. Βασική επιδίωξη κατά τη διάρκεια των πειραματικών δοκιμών με τις ηλεκτροστατικές εκκενώσεις είναι η διαπίστωση ότι μετά την επιβολή όλων των προδιαγραφόμενων ηλεκτροστατικών εκκενώσεων δεν αλλοιώνονται τα ενταμιευμένα στις μνήμες δεδομένα και η ταμιακή μηχανή λειτουργεί μετά από κάθε δοκιμή κανονικά. Κατά τη διάρκεια και μόνο τότε των άμεσων και έμμεσων ηλεκτροστατικών εκκενώσεων επιτρέπεται μόνο η λανθασμένη ένδειξη της φωτεινής ένδειξης (οθόνης) και η λανθασμένη εκτύπωση. Οι ταμιακές μηχανές πρέπει, από πλευράς ασφαλείας, να είναι κατασκευασμένες σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα IEC 388, IEC 348. Πρέπει να πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 100 ηλεκτροστατικές εκκενώσεις "Ανθρώπου" στην ταμιακή μηχανή, σε χρόνο μεταξύ δύο διαδοχικών εκκενώσεων που καθορίζεται ελεύθερα από το όργανο που εκτελεί τις πειραματικές δοκιμές. Αντιθέτως, κατά τη διάρκεια των τοξοειδών ηλεκτροστατικών εκκενώσεων "Ανθρώπου" δεν επιτρέπεται ούτε λανθασμένη ένδειξη στην οθόνη ούτε λανθασμένη εκτύπωση Συνθήκες περιβάλλοντος Οι ταμιακές μηχανές πρέπει να λειτουργούν απρόσκοπτα κάτω από τις ακόλουθες συνθήκες περιβάλλοντος: Θερμοκρασία περιβάλλοντος: 0 έως 45 C. Σχετική υγρασία: 20 έως 80%.

4 ΚΛ.Π. 179/ Για την έκδοση της άδειας τελικής έγκρισης του τύπου της ταμιακής μηχανής θα πραγματοποιούνται πειραματικές δοκιμές στις ακόλουθες τρεις συνθήκες περιβάλλοντος, όπου οι εξεταζόμενες ταμιακές μηχανές δεν πρέπει να παρουσιάσουν καμιά ανωμαλία στη λειτουργία, ενταμίευση δεδομένων, ένδειξη στη φωτεινή ένδειξη, εκτύπωση κλπ. (α) Θερμοκρασία δοκιμής 0 C ± 10 C Σχετική υγρασία 50% (± 5%). Διάρκεια δοκιμής 2 ώρες. Τάση τροφοδότησης 240V αυξημένη κατά 10% για μια ώρα και μειωμένη κατά 15% για άλλη μια ώρα. Μετά το τέλος της συγκεκριμένης δοκιμής θα ελέγχεται η σωστή ενταμίευση των δεδομένων στη φυσική EPROM μνήμη, η σωστή ενταμίευση στην EPROM μνήμη προγραμματισμού, η σωστή ενταμίευση στην CMOS RAM μνήμη. Επίσης θα ελέγχονται όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες της ταμιακής μηχανής, όπως σωστή φωτεινή ένδειξη, σωστή εκτύπωση, σωστή λειτουργία του μικροεπεξεργαστή κλπ. (β) Θερμοκρασία δοκιμής 45 C ± 2 C Σχετική υγρασία 20% (± 5%). Διάρκεια δοκιμής 2 ώρες. Τάση τροφοδότησης όπως στο προαναφερόμενο σημείο (α). Μετά το τέλος της συγκεκριμένης δοκιμής θα ελέγχονται όλοι οι λειτουργικοί παράμετροι όπως στο προαναφερόμενο σημείο (α), (γ) Θερμοκρασία δοκιμής 45 C ± 2 C Σχετική υγρασία 80% (± 5%). Τάση τροφοδότησης όπως στο προαναφερόμενο σημείο (α). Διάρκεια δοκιμής 2 ώρες. Μετά το τέλος της συγκεκριμένης δοκιμής θα ελέγχονται όλοι οι λειτουργικοί παράμετροι όπως στο προαναφερόμενο σημείο (α). Οι προαναφερόμενες δοκιμές έχουν ως σημείο εκκίνησης την ακόλουθη συνθήκη: Η ταμιακή μηχανή τοποθετείται στο θάλαμο δοκιμών με θερμοκρασία +10 C ± 2 C, σχετική υγρασία 50% και τροφοδοτείται με την τάση των 240V. Στη συνέχεια ο θάλαμος δοκιμών οδηγείται στην επιθυμητή συνθήκη που προσδιορίζεται από τα σημεία (α), (β), (γ) και ο χρόνος διάρκειας μετράει από το σημείο εκείνο που πληρούνται οι συνθήκες που προδιαγράφονται στα σημεία (α), (β) και (γ). Μετά το τέλος των τριών προαναφερόμενων δοκιμών η ταμιακή μηχανή τίθεται σε λειτουργία με τάση 240V και συχνότητα τροφοδοσίας ίση με 50Hz (+ 5%) και εκτυπώνονται πέντε αποδείξεις με τις απαιτήσεις ενός ημερήσιου ισολογισμού. Στη συνέχεια η συχνότητα τροφοδοσίας γίνεται 50Ηζ ( 5%) και εκτυπώνονται άλλες πέντε αποδείξεις όπως πιο πάνω. Και στις δύο περιπτώσεις η ταμιακή μηχανή πρέπει.να λειτουργεί κανονικά και δεν επιτρέπεται καμιά ανωμαλία σε κανένα υποσύστημα ή δομικό στοιχείο αυτής. Η αξιοπιστία, μέσος χρόνος μεταξύ λαθών, (MTBF) της ταμιακής μηχανής δεν επιτρέπεται να μειωθεί από τις συνθήκες περιβάλλοντος που προδιαγράφονται στις προαναφερόμενες δοκιμές.

5 1905 Κ.Δ.Π. 179/ Ενταμίευση δεδομένων Μνήμη προγραμμάτων Για την απρόσκοπτη λειτουργία της ταμιακής μηχανής, ολόκληρο το λογισμικό (software), είτε αφορά στο σύστημα (system software) είτε αφορά στις εφαρμογές (application software) πρέπει να είναι ενταμιευμένο σε μνήμη EPROM. Επιτρέπεται η χρήση μόνο καινούργιων EPROM μνημών αρίστης ποιότητας. Η χωρητικότητα της EPROM μνήμης καθορίζεται από τη χωρητικότητα των λειτουργικών προγραμμάτων του συγκεκριμένου τύπου ταμιακής μηχανής. Το παράθυρο της EPROM μνήμης των προγραμμάτων πρέπει να σφραγίζεται, μετά τις τελικές δοκιμές και προτού η μηχανή τεθεί σε λειτουργία, σε τρόπο ώστε να καθίσταται αδύνατη η με οποιοδήποτε τρόπο (π.χ. με ακτίνες) επέμβαση στο περιεχόμενο της μνήμης Μνήμη εργασίας Τα προγράμματα και δεδομένα επεξεργασίας που απαιτούνται ή δημιουργούνται κατά τη λειτουργία της ταμιακής μηχανής πρέπει να ενταμιεύονται σε μνήμη τύπου CMOS RAM. Η χωρητικότητα της CMOS RAM μνήμης προσδιορίζεται από τη χωρητικότητα των απαιτούμενων προγραμμάτων και τον όγκο δεδομένου του συγκεκριμένου τύπου ταμιακών μηχανών. Το περιεχόμενο της CMOS RAM μνήμης πρέπει να προστατεύεται από τη διακοπή του κύριου δικτύου 240V με μπαταρία. Η μπαταρία πρέπει να έχει τη δυνατότητα διατήρησης των ενταμιευμένων δεδομένων στην CMOS RAM μνήμη για περισσότερες από 700 ώρες. Η μπαταρία αυτή θα περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό της ταμιακής μηχανής.

6 ΚΛ.Π. 179/

7 1907 Κ.Δ.Π. 179/97 Η απαιτούμενη εξασφαλισμένη διάρκεια υποστηρίξεως της μνήμης εργασίας CMOS RAM πρέπει να εγγυάται από τον κατασκευαστικό οίκο της ταμιακής μηχανής Φυσική μνήμη Ως φυσική μνήμη ορίζεται η μνήμη όπου ενταμιεΰονται όλες οι πληροφορίες που έχουν σχέση με Το Φόρο Εισοδήματος και το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, το σύνολο των εσόδων, αριθμό δελτίων ημερήσιων κινήσεων, αριθμό παραγωγής μηχανής, byte ελέγχου για αναγνώριση αληθούς εγγραφής στη φυσική μνήμη. Τα δεδομένα που ενταμιεΰονται στη φυσική μνήμη πρέπει να παραμένουν αναλλοίωτα για ολόκληρη τη διάρκεια ζωής της ταμιακής μηχανής, χωρίς χρονικό περιορισμό. Για το σκοπό αυτό η φυσική μνήμη προδιαγράφεται να είναι τύπου EPROM. Η εγγραφή των δεδομένων που έχουν σχέση με το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας στην EPROM φυσική μνήμη θα γίνεται ως ακολούθως: Θα χρησιμοποιηθούν 5 διαφορετικοί κωδικοί συντελεστές φόρων και ορίζονται ως Α, Β, Γ, Δ και Ε. Οι αντίστοιχες τιμές θα καθορίζονται από τον Έφορο Φόρου Προστιθέμενης Αξίας. Είναι υποχρεωτική η προοδευτική εγγραφή των δεδομένων στη φυσική μνήμη. Επιτρέπεται μόνο η εγγραφή αριθμών μεγαλύτερων του μηδενός. Επομένως δεν είναι δυνατή η αφαίρεση δεδομένων από τη μνήμη. Οι κωδικοί συντελεστές των φόρων που ενταμιεύονται πρέπει να διατηρούνται και να είναι δυνατή η μεταβολή τους με προσδιορισμό της ημερομηνίας μεταβολής τους. Η αλλαγή των συντελεστών των φόρων να μην είναι δυνατή κατά τη διάρκεια της ημερήσιας λειτουργίας της μηχανής παρά μόνον εφόσον προηγηθεί Z READ. Πέραν των πέντε ανά κωδικό αντιστοιχούντων ποσών του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, θα ενταμιεύονται αθροιστικά και προοδευτικά και ο ολικός τζίρος (αποφορολογημένος) ημερήσιος τζίρος των συντελεστών Α, Β, Γ, Δ και διακεκριμένα ο τζίρος του συντελεστή Ε που θα είναι 0%. Όσον αφορά το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας και σύμφωνα με τα πιο πάνω στην τιμή κάθε αγαθού θα συμπεριλαμβάνεται ή δε θα συμπεριλαμβάνεται ο αντίστοιχος Φόρος Προστιθέμενης Αξίας και τούτο θα εξαρτάται από τις υποχρεώσεις του χρήστη της Η.Τ.Μ.

8 Κ.Δ.Π. 179/ Στη φυσική μνήμη να ενταμιεύεται αθροιστικά και προοδευτικά ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας ανά κωδικό και το ολικό ποσό της ημερήσιας κίνησης (σύνολο ημερήσιου καθαρού μη συμπεριλαμβανομένου του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας τζίρου) σύμφωνα με το ακόλουθο παράδειγμα: Φ.Π.Α Φ.Π.Α Φ.Π.Α Φ.Π.Α Σύνολο Σύνολο ημερήσιου εσόδων καθαρού τζίρου κωδ. κωδ. κωδ. κωδ Α, Β Ε Α Β Γ Δ Γ, Δ Να είναι δυνατή η ανάγνωση της φυσικής μνήμης κατ' επιλογή ημερολογιακής περιόδου (από έως). Στο τέλος της περιόδου να αναγράφονται συγκεντρωτικά τα αντίστοιχα ποσά αυτής. Το περιεχόμενο της φυσικής μνήμης πρέπει να διασφαλίζεται με ειδικό σύστημα κωδικών που θα λειτουργεί σε συνεργασία και με την EPROM μνήμη προγραμμάτων. Το σύστημα ασφάλειας της φυσικής μνήμης επιλέγεται από τον κατασκευαστή της Η.Τ.Μ. και γνωστοποιείται με ευθύνη του μόνο στο Διευθυντή Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών που πρόκειται να χορηγήσει την τελική έγκριση καταλληλότητας της μηχανής. Ο μηχανισμός λειτουργίας του συστήματος και η παρεχόμενη ασφάλεια απ' αυτό αξιολογείται με ιδιαίτερη προσοχή από το Διευθυντή Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών πριν από τη χορήγηση της τελικής έγκρισης. Για την ταμιακή μηχανή ορίζονται 360 ημέρες ως εργάσιμες ημέρες το χρόνο. Η χωρητικότητα της φυσικής μνήμης πρέπει να είναι τέτοια ώστε να επαρκεί για την ενταμίευση των προαναφερόμενων δεδομένων για τουλάχιστον επτά χρόνια. Όταν η φυσική μνήμη θα πλησιάζει να γεμίσει πρέπει να ειδοποιείται ο χρήστης με προειδοποιητικό σήμα και όταν γεμίσει, τότε θα μπλοκάρεται αυτόματα η ταμιακή μηχανή και θα τίθεται για πάντα εκτός λειτουργίας. Τα ολοκληρωμένα κυκλώματα της φυσικής μνήμης, μαζί με τις απαιτούμενες πύλες ρύθμισης, τοποθετούνται σε ειδικά κυτία και σφραγίζονται με ειδικό υλικό σε τρόπο ώστε να είναι αδύνατη η αφαίρεση της φυσικής μνήμης και η παραβίαση του αναλλοίωτου των ενταμιευμένων δεδομένων σε αυτή, δηλαδή το περιεχόμενο της φυσικής EPROM μνήμης πρέπει να διατηρείται αναλλοίωτο χωρίς χρονικό περιορισμό και κάτω από όλες τις συνθήκες. Τα ειδικά σφραγισμένα κυτία της φυσικής μνήμης θα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της Η.Τ.Μ. και θα τοποθετούνται σ' αυτή από τον κατασκευαστή της Η.Τ.Μ. ή θα τοποθετούνται στην Κύπρο από τον αντιπρόσωπο εισαγωγέα νοουμένου ότι τόσο η Η.Τ.Μ. όσο και τα ολοκληρωμένα κυκλώματα της φυσικής μνήμης ή οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με αυτά θα συναρμολογούνται χωρίς να χρειάζεται καθόλου η επέμβαση του αντιπροσώπου/εισαγωγέα. Σε περίπτωση που ο προμηθευτής της φυσικής μνήμης ή των προγραμμάτων λειτουργίας είναι διαφορετικός από τον κατασκευαστή

9 1909 Κ.Δ.Π. 179/97 της Η.Τ.Μ. η μηχανή θα πρέπει να συνοδεύεται από βεβαίωση του κατασκευαστή της ότι τόσο τα προγράμματα όσο και η φυσική μνήμη που θα τοποθετηθούν σ' αυτή είναι αποδεκτά από τον ίδιο. Τα προγράμματα λειτουργίας της Η.Τ.Μ. και οι διάφοροι κωδικοί αριθμοί συνεργασίας της Η.Τ.Μ. με τη φυσική μνήμη θα γνωστοποιούνται στο Διευθυντή Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών (Η.Μ.Υ.). Η φυσική μνήμη πρέπει να συνδέεται με πολλαπλό βυσματωτό καλώδιο με την αναγκαία πλακέτα. Σε περίπτωση αποσύνδεσης της φυσικής μνήμης η ταμιακή μηχανή πρέπει να τίθεται αυτόματα εκτός λειτουργίας και να σηματοδοτείται αντίστοιχα. Σε περίπτωση που η φυσική μνήμη θα παρουσιάσει βλάβη θα πρέπει να μπορούν να αναγνωσθούν όλα τα δεδομένα που είναι ενταμιευμένα σε αυτή με τη χρήση ειδικής συσκευής Πρόσθετα λειτουργικά χαρακτηριστικά Η μηχανή παραδίδεται στο χρήστη με ενεργοποιημένη τη φυσική μνήμη. Κάθε διακοπή τροφοδοσίας ή μηδενισμός της CMOS εγγράφεται στη φυσική μνήμη με την ένδειξη "ΒΛΑΒΗ CMOS" και να αριθμείται η επανάληψη του γεγονότος (π.χ. "ΒΛΑΒΗ CMOS 1, ΒΛΑΒΗ CMOS 2" κ.ο.κ.). Σε περίπτωση μηδενισμού της CMOS να επαναφέρονται από τη φυσική μνήμη οι τελευταίες συνολικές τιμές των συντελεστών του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας. Επίσης, η λειτουργία της ταμιακής μηχανής να μην είναι δυνατή, εφόσον δεν έχει γίνει σύνδεση των τμημάτων με τους συντελεστές του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας και δεν είναι ενεργοποιημένο το ρολόι της μηχανής Ώρα έκδοσης απόδειξης Σε κάθε απόδειξη αναγράφεται η ώρα έκδοσης της με τη μορφή ώρα: λεπτά, που εκφράζει πάντοτε τη χειμερινή. Η ώρα να μετράται από 00 έως 24 και τα λεπτά από 00 έως 59. Οι ρυθμίσεις και επισκευές πιθανών βλαβών του ρολογιού να μην μπορούν να γίνουν εξωτερικά ή με πρόγραμμα, αλλά μόνο χειρωνακτικά, αφού ανοιχτεί το σφραγισμένο περίβλημα της μηχανής. Η λειτουργία του ρολογιού πρέπει να είναι αδιάκοπη (συνεχής) και για το λόγο αυτό πρέπει να προστατεύεται από τη διακοπή του κύριου δικτύου 240V με μπαταρία αυτόφορτιζόμενου τύπου ή άλλου ισοδύναμου τύπου που θα περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό της μηχανής Φωτεινή ένδειξη Η φωτεινή ένδειξη πρέπει να είναι σχεδιασμένη με βάση τις τελευταίες εργονομικές απαιτήσεις. Η επιφάνεια της πρέπει να είναι αντιανακλαστική και αντιθαμβωτική (ANTI CLARE). Φωτεινές ενδείξεις πρέπει η ταμιακή μηχανή να φέρει δύο, η μια στραμμένη προς τον πελάτη και η άλλη προς το χρήστη. Το χρώμα των χαρακτήρων της φωτεινής ένδειξης πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να εξασφαλίζεται η ξεκούραστη ανάγνωση των αριθμών ή συμβόλων. Οι φωτεινές ενδείξεις προδιαγράφονται με τα ακόλουθα ελάχιστα χαρακτηριστικά: Χωρητικότητα 8 χαρακτήρες (DIGIT) ή περισσότερα. Διαστάσεις 7 χιλ. ύψος Χ 3,3 χιλ. πλάτος τουλάχιστο.

10 Κ.Δ.Π. 179/ Σύμφωνα με τα προαναφερόμενα οι φωτεινές ενδείξεις (οθόνες) έχουν τη δυνατότητα παράστασης του μέγιστου αριθμού: 9.999,99, ως σύνολο κατά την έκδοση μιας απόδειξης. Η ταμιακή μηχανή πρέπει να εξασφαλίζει για κάθε περίπτωση την ταυτόσημη ένδειξη και στις δυο φωτεινές ενδείξεις Πληκτρολόγιο Η σχεδίαση του πληκτρολογίου της ταμιακής μηχανής πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε Το σχήμα και οι διαστάσεις των πλήκτρων καθώς και οι μεταξύ τους αποστάσεις πρέπει να είναι σύμφωνες με τις τελευταίες εργονομικές μελέτες και διεθνείς συστάσεις, ώστε να εξασφαλίζεται για το χειριστή της ταμιακής μηχανής ο πλέον άνετος και αποδοτικός χειρισμός. Να απαιτείται μικρή πίεση για το χειρισμό των πλήκτρων. Να μην είναι δυνατή η χρήση οποιουδήποτε πλήκτρου, όταν και άλλα πλήκτρα έχουν κρατηθεί πατημένα. Να γίνεται κατάπνιξη των παρασιτικών παλμών (DEBOUNCING) κατά το πάτημα των πλήκτρων. Να υπάρχουν διάφορα χρώματα ή και διαστάσεις για τα πλήκτρα, ανάλογα με τη λειτουργική ιδιότητα που εκτελούν. Οι επιγραφές των πλήκτρων να είναι Ελληνικές ή Αγγλικές ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη της μηχανής. Το πληκτρολόγιο ως σύνολο πρέπει να αποτελεί ενιαίο υποσύστημα και να συνδέεται με τα άλλα υποσυστήματα με τη χρήση πολλαπλών βυσματωτών καλωδίων, ώστε η σύνδεση και αποσύνδεση τους να γίνεται με απλό τρόπο και χωρίς τη χρήση ειδικών εργαλείων Εκτύπωση Γενικά Ο εκτυπωτής χρησιμοποιείται για την έκδοση "δημοσιονομικού δελτίου" ή "απόδειξης πληρωμής" ή "απόδειξης ημερήσιας κίνησης", "ημερήσιων εσόδων" κλπ. Οι πληροφορίες για εκτύπωση είναι σχετικά πολλές και υπάρχει η πιθανότητα αλλαγής μορφής και όγκου απαιτούμενων για εκτύπωση πληροφοριών. Για το σκοπό αυτό οι εκτυπωτές πρέπει να είναι τύπου "αλφαριθμητικού". Η εκτύπωση πρέπει να γίνεται ταυτόχρονα με δυο εκτυπωτές ή ένα διπλό εκτυπωτή και να μην είναι δυνατή η εκτύπωση μιας απόδειξης ή δελτίου αν η προηγούμενη συναλλαγή ή ολοκληρωμένη πράξη δεν έχει τυπωθεί στο ρολό χαρτιού που θα χρησιμοποιείται για σκοπούς αρχείου (Audit Roll). Το ένα ρολό χαρτί είναι που θα διατηρείται για το αρχείο και το άλλο είναι αυτό που θα δίνεται σαν απόδειξη στον πελάτη, ή τις αποδείξεις τις απαιτούμενες για την ενημέρωση των φορολογικών βιβλίων σχετικά με τα ημερήσια έσοδα, τον αντιστοιχούντα Φόρο Προστιθέμενης Αξίας ανά κωδικό συντελεστή, κλπ. Το ρολό του χαρτιού που θα χρησιμοποιείται για σκοπούς αρχείου (Audit Roll) θα πρέπει να διασφαλίζεται από σύστημα που όταν το ρολό αφαιρεθεί ή τελειώσει, να ενεργοποιείται και να θέτει τη μηχανή εκτός λειτουργίας. Θα πρέπει επίσης (α) Η ποιότητα του να είναι τέτοια ώστε να διασφαλίζεται η διαχρονική διατήρηση των στοιχείων και

11 1911 Κ.Λ.Π. 179/97 (β) να φυλάγεται και να είναι στη διάθεση του Διευθυντή του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων για πιθανό έλεγχο. Το σύστημα διπλής εκτύπωσης πρέπει να εγγυάται την ακριβή αντιστοιχία των στοιχείων που εκτυπώνονται στο ρολό χαρτιού απόδειξης πελάτη και στο ρολό αρχείου. Κατά την εκτύπωση μιας έγκυρης απόδειξης του πελάτη, δηλαδή απόδειξη το σύνολο της οποίας θα καταχωρείται και στη φυσική μνήμη της ταμιακής μηχανής, πρέπει να εκτυπώνεται και το χαρακτηριστικό "ΝΟΜΙΜΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ".. Η ίδια ένδειξη "ΝΟΜΙΜΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ" πρέπει να εκτυπώνεται και στα δελτία εγγραφής στη δημοσιονομική μνήμη της ημερήσιας κίνησης ή ημερήσιων εσόδων (Z READ) που απαιτούνται για την ενημέρωση των φορολογικών βιβλίων του χρήστη, ενώ σε όλα τα άλλα δελτία που εκδίδονται από τη μηχανή, για τη λήψη ανάλογων πληροφοριών, πρέπει να εκτυπώνεται η ένδειξη "ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ", ώστε να μην είναι δυνατή η χρησιμοποίηση τους και ως αποδείξεων για τον πελάτη Τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος διπλής εκτύπωσης Ο εκτυπωτής πρέπει να είναι τύπου "αλφαριθμητικού", δηλαδή η εκτύπωση να γίνεται με εκτυπωτική κεφαλή βελονών ή άλλου ισοδύναμου τύπου και με Ελληνικούς χαρακτήρες ή Αγγλικούς, ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη της μηχανής. Η εκτυπωτική κεφαλή πρέπει να έχει σχεδιαστεί για συνεχή χρήση και να είναι εγγυημένη η διάρκεια ζωής της για τουλάχιστον χαρακτήρες. Για το σύστημα διπλής εκτύπωσης το πλήθος των βελονών που χρησιμοποιούνται και ο σχεδιασμός της διάστικτης μήτρας (DOT MATRIX ή άλλου ισοδύναμου τύπου) του εκτυπωτή πρέπει να είναι τέτοια ώστε να εξασφαλίζεται η ευκρινής εκτύπωση όλων των χαρακτήρων, συμβόλων και αριθμών. Το τελικό δείγμα γραφής Ελληνικών ή Αγγλικών χαρακτήρων, συμβόλων και αριθμών του εκτυπωτικού συστήματος ελέγχεται για σκοπούς διαπίστωσης ευκρινούς εκτύπωσης πριν την έκδοση της άδειας τελικής έγκρισης του τύπου της ταμιακής μηχανής. Τα εκτυπωτικά χαρακτηριστικά πρέπει να έχουν μέγεθος όχι κατώτερο των 2,5 χιλ. με ομοιόμορφη εμφάνιση, διαύγεια και εύκολη ανάγνωση. Η ταχύτητα του εκτυπωτή πρέπει να είναι μεγαλύτερη των 2 γραμμών το δευτερόλεπτο για εκτύπωση 16 στηλών. Το πλάτος της εκτύπωσης πρέπει να είναι περισσότερο από 16 στήλες. Η αξιοπιστία των κινητήρων που χρησιμοποιούνται στο σύστημα διπλής εκτύπωσης της ταμιακής μηχανής θα ελέγχεται με βάση τις προδιαγραφές κατασκευής τους και ο κατασκευαστής θα δίνει τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά των κινητήρων αυτών, όταν ζητούνται τα στοιχεία αυτά από το Δευθυντή Τμήματος Η.Μ.Υ Εκτύπωση "ΝΟΜΙΜΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ!" Ως "ΝΟΜΙΜΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ" ορίζεται η απόδειξη που δίδεται στον πελάτη και καταχωρείται στη φυσική μνήμη της ταμιακής μηχανής, καθώς και το ημερήσιο δελτίο κίνησης (Ζ), με το οποίο ενημερώνονται τα φορολογικά βιβλία του χρήστη. Κατά την εκτύπωση της απόδειξης του πελάτη και δεξιά της αξίας των αγαθών πρέπει να εμφανίζεται και ο αντίστοιχος κωδικός του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας με τα χαρακτηριστικά Α, Β, Γ, Δ, Ε.

12 ΚΛΠ. 179/ Στη ΝΟΜΙΜΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ του πελάτη πρέπει να περιέχονται ευανάγνωστα και τα ακόλουθα στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, ή επωνυμία χρήστη. Διεύθυνση χρήστη. Επάγγελμα και αριθμός εγγραφής στο μητρώο Φόρου Προστιθέμενης Αξίας. Αν δεν υπάρχει αριθμός εγγραφής στο μητρώο Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, να αναγράφεται ο αριθμός φορολογικής ταυτότητας όπου υπάρχει ή ο αριθμός πολιτικής ταυτότητας σε περίπτωση φυσικού προσώπου που δεν του έχει δοθεί αριθμός φορολογικής ταυτότητας. Λεπτομέρειες συναλλαγής (η ποσότητα ή/και τα είδη και η τιμή πώλησης κατά μονάδα), το συνολικό ποσό αποφορολογημένο, το συνολικό ποσό του επιβλητέου Φόρου Προστιθέμενης Αξίας για κάθε συντελεστή ξεχωριστά και το συνολικό πληρωτέο ποσό. Αύξων αριθμός νόμιμης απόδειξης. Ημερομηνία και ώρα έκδοσης. Το χαρακτηριστικό "ΝΟΜΙΜΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ". Μητρώο ταμιακής μηχανής. Αριθμός ταμιακής μηχανής. Χαρακτηριστική ένδειξη "Take Away" όταν αφορά την ανάλογη περίπτωση. Ο αριθμός ταμιακής μηχανής για την αναγνώριση της, στην περίπτωση που στο ίδιο κατάστημα υπάρχουν περισσότερες από μία ταμιακές μηχανές. Με ειδικό κωδικό πρέπει να είναι δυνατή η ανάγνωση όλων των ενταμιευμένων δεδομένων. Η ταμιακή μηχανή πρέπει να έχει τη δυνατότητα της αυτόματης εκτύπωσης των αγαθών με την ονομασία, ή της κατηγορίας στην οποία ανήκουν, την τιμή, και τον κωδικό του συντελεστή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας. Ο αριθμός των ειδών PLU (Price Look Up) θα εξαρτάται από το χώρο εγκατάστασης της μηχανής. Επίσης πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα της εκτύπωσης των Τμημάτων με τον αντίστοιχο κωδικό του συντελεστή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας. Η "ΝΟΜΙΜΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ" να περιέχει όλα τα προαναφερόμενα στοιχεία και την εκτύπωση της ονομασίας του προϊόντος ή της κατηγορίας στην οποία ανήκει, αριστερά της τιμής Εκτύπωση του Δελτίου Ημερήσιας Κίνησης Για την εκτύπωση του δελτίου ημερήσιας κίνησης απαιτούνται αριθμητικές πράξεις από την ταμιακή μηχανή οι οποίες πρέπει να μην καταγράφονται στη φυσική μνήμη. Τα συγκεκριμένα ημερήσια δελτία κίνησης απαιτούνται για την καταχώρηση στα φορολογικά βιβλία όλων των απαραίτητων στοιχείων ελέγχου. Όταν η ταμιακή μηχανή τίθεται σε θέση έκδοσης αποδείξεων χωρίς καταχώρηση στη φυσική μνήμη, το σύστημα διπλής εκτύπωσης πρέπει να αναγράφει στην απόδειξη τα ακόλουθα στοιχεία: Όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στην παράγραφο εκτός από την εκτύπωση "ΝΟΜΙΜΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ". Εκτύπωση του χαρακτηριστικού "ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ" ευανάγνωστα.

13 1913 Κ.Δ.Π. 179/97 Εκτύπωση του καθαρού ολικού ποσού των πωλήσεων ημέρας. Εκτύπωση του συνόλου του αποδιδόμενου Φόρου Προστιθέμενης Αξίας. Εκτύπωση του επί μέρους Φόρου Προστιθέμενης Αξίας ανά κωδικό φορολογίας Ένδειξη τιμών ( PLU) Η Η.Τ.Μ. πρέπει με τη χρήση του κωδικού του είδους να έχει τη δυνατότητα αυτόματης ένδειξης τιμών PLU, και αυτόματης εκτύπωσης της ονομασίας του είδους Αλλαγές προϊόντων (ειδών) Η αλλαγή προϊόντων είναι επιτρεπτή, εφόσον τα είδη έχουν τον ίδιο συντελεστή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας. Η Η.Τ.Μ. πρέπει να φέρει ειδικό πλήκτρο "αλλαγών", το οποίο και θα χρησιμοποιείται στη συγκεκριμένη περίπτωση. Επιπλέον, η Η.Τ.Μ. πρέπει να ενταμιεύει τον ημερήσιο συνολικό τζίρο των αλλαγών, σε τρόπο ώστε να είναι δυνατός ο έλεγχος αυτών Ανάληψη έναντι Η Η.Τ.Μ. πρέπει να φέρει ειδικό πλήκτρο για την περίπτωση ανάληψης από το χειριστή χρημάτων από ταμείο έναντι Είσπραξη έναντι Η Η.Τ.Μ. πρέπει να φέρει ειδικό πλήκτρο για την περίπτωση είσπραξης χρημάτων από το χειριστή έναντι (περίπτωση εισαγωγής στο ταμείο χρημάτων που δεν προέρχονται από πωλήσεις προϊόντων) Τμήματα (Αθροιστές) Η Η.Τ.Μ. πρέπει να έχει τουλάχιστο πέντε Τμήματα Έκπτωση/Αύξηση Η έκπτωση πρέπει να γίνεται για κάθε αγαθό χωριστά ή για το σύνολο. Στην πρώτη περίπτωση, το ποσοστό και το ποσό της έκπτωσης πρέπει να αναγράφεται αμέσως μετά την τιμή του αγαθού στο οποίο αναφέρεται η έκπτωση, και στη δεύτερη περίπτωση, το ποσοστό της έκπτωσης πρέπει να αναγράφεται μετά την έκδοση του υποσυνόλου.. Το αυτό ισχύει και για την περίπτωση αυξήσεως. Επιπλέον η Η.Τ.Μ. πρέπει να ενταμιεύει τον ημερήσιο συνολικό τζίρο των εκπτώσεων, σε τρόπο ώστε να είναι δυνατός ο έλεγχος αυτών Διόρθωση Η ταμιακή μηχανή πρέπει να δίνει στο χειριστή τη δυνατότητα διόρθωσης στο άμεσα ή προγενέστερα επεξεργαζόμενο είδος Αξιοπιστία των ταμιακών μηχανών Η Αξιοπιστία (RELIABILITY) της Ηλεκτρονικής Ταμιακής Μηχανής έχει σαν μέτρο τη χρονική διάρκεια λειτουργίας της, χωρίς να υποστεί οποιαδήποτε βλάβη (MTBF). Η αξιοπιστία της ταμιακής μηχανής πρέπει να προσδιορίζεται από την αξιοπιστία των επιμέρους υποσυστημάτων αυτής και τις προδιαγραφόμενες συνθήκες περιβάλλοντος. Η υψηλή αξιοπιστία της Η.Τ.Μ. αποτελεί βασική προϋπόθεση για την έγκριση της χρησιμοποίησης της και θα δοθεί ειδική έμφαση κατά την αξιολόγηση της. Η απαιτούμενη αξιοπιστία των ταμιακών μηχανών ορίζεται ως ακολούθως: Για χρήση 30 ημερών το μήνα με 8 ώρες συνεχούς εργασίας.

14 Κ.Δ.Π. 179/ Έκδοση 130 αποδείξεων πελατών με 15 γραμμές και 15 χαρακτήρες ανά γραμμή. Ώρες εργασίας Για τις προαναφερόμενες συνθήκες της ταμιακής μηχανής και σύμφωνα με την ακόλουθη σχέση επιτρέπεται μόνο ένα σφάλμα ανά ταμιακή μηχανή το χρόνο: Σφάλματα/χρόνο = ώρες εργασίας/χρόνος = 2880 = 1 MTBF 2880 ώρες Περίβλημα της ταμιακής μηχανής Σφράγισμα περιβλήματος Το περίβλημα μπορεί να κατασκευαστεί με οποιοδήποτε σχήμα και με διάφορα υλικά, με την προϋπόθεση ότι η βάση και το καπάκι θα ενώνονται και θα συγκρατούνται από μια ή περισσότερες βίδες. Η μια από τις βίδες θα σφραγίζεται. Η βίδα που θα σφραγίζεται πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στο επάνω μέρος της ταμιακής μηχανής, κατά προτίμηση στο κέντρο και σε εμφανές από τον πελάτη σημείο. Ο τρόπος στήριξης του περιβλήματος στη βάση της ταμιακής μηχανής από τον κατασκευαστή πρέπει να είναι τέτοιος ώστε να εγγυάται το αδιάβατο στο εσωτερικό αυτής, χωρίς την καταστροφή του σφραγισμένου σήματος. Από την ταμιακή μηχανή πρέπει να είναι δυνατή η αφαίρεση και των δυο ρολών χαρτιού του συστήματος διπλής εκτύπωσης, χωρίς την αφαίρεση του σφραγισμένου περιβλήματος της μηχανής Στοιχεία περιβλήματος Στο περίβλημα πρέπει να τοποθετηθεί ευανάγωστη ετικέτα στην πρόσοψη της ταμιακής μηχανής και προς το μέρος του πελάτη με τα εξής στοιχεία: Κατασκευαστής ή εισαγωγέας. Εμπορική ονομασία τύπου ταμιακής μηχανής. Αριθμός μητρώου ταμιακής μηχανής. Αριθμός τελικής έγκρισης τύπου ταμιακής μηχανής από το Διευθυντή Τμήματος Η.Μ.Υ. Υπεύθυνος συντήρησης και επισκευής Λειτουργικές Δυνατότητες της Ταμιακής Μηχανής. Η Η.Τ.Μ. πέρα από τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες της που ήδη αναφέρθηκαν πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως υπολογιστική μηχανή μέσω ειδικών πλήκτρων για τις δικές της λειτουργικές ανάγκες (πολλαπλασιασμός για τον προσδιορισμό του συνολικού ποσού περισσότερων ειδών του τμήματος, προσδιορισμός ρέστων στον πελάτη κλπ.) Συντήρηση Επισκευή Σε κάθε εγκεκριμένο από το Χ Διευθυντή Τμήματος Η.Μ.Υ. συντηρητή θα παραχωρείται σφραγιστική λαβίδα για τη σφράγιση του περιβλήματος της μηχανής σε περίπτωση που η αρχική σφραγίδα θα αφαιρείται για σκοπούς συντήρησης ή επιδιόρθωσης της μηχανής. Η σφραγιστική λαβίδα θα παραχωρείται στο συντηρητή αφού παρασχεθούν εκ μέρους του οι σχετικές εγγυήσεις για τη διαφύλαξη και σωστή χρήση της. Οι απαιτήσεις ως προς την ποιότητα συντήρησης είναι οι εξής: Εγγύηση παροχής των απαιτούμενων ανταλλακτικών για τουλάχιστο 5 χρόνια μετά την ημερομηνία πώλησης.

15 1915 Κ.Δ.Π. 179/97 Η ταμιακή μηχανή συνοδεύεται από βιβλιάριο συντήρησης που πρέπει να εκδώσει ο συντηρητής, που περιέχει τα ακόλουθα στοιχεία: Στοιχεία κατασκευαστή και τα πλήρη στοιχεία του εισαγωγέα ή αντιπροσώπου. Τύπος ταμιακής μηχανής. Τα στοιχεία της παραγράφου Αριθμός και ημερομηνία τελικής έγκρισης. Στοιχεία χρήστη. Ημερομηνία εγκατάστασης. Ημερομηνία έναρξης λειτουργίας. Σελίδα για μετατροπές ή εκχωρήσεις σε άλλους χρήστες. Σελίδα διαφοροποίησης διευθύνσεων. Αναφορές για την κλήση του υπεύθυνου συντήρησης. Ημερομηνία και ώρα έναρξης της διαδικασίας συντήρησης. Ημερομηνία και ώρα αποπεράτωσης της συντήρησης. Ονοματεπώνυμο και λοιπά στοιχεία του εξουσιοδοτημένου συντηρητή. Συνολική περιγραφή όλων των ανωμαλιών βλαβών που διαπιστώθηκαν. Αφαίρεση ή όχι της σφραγίδας του καπακιού. Αριθμός τελευταίου φορολογικού δελτίου που έχει εκδοθεί και μηδενισμός αυτού στη φάση πριν από την επέμβαση του συντηρητή. Αρχικούς και τελικούς αριθμούς των φορολογικών δελτίων που εξέδωσε ο συντηρητής για τη δοκιμαστική λειτουργία της ταμιακής μηχανής. Τα δελτία αυτά υπογράφονται και σφραγίζονται από τον εξουσιοδοτημένο συντηρητή και φυλάσσονται στα φορολογικά βιβλία του χρήστη. Ημερομηνία και ώρα παράδοσης της ταμιακής μηχανής σε περίπτωση που η επισκευή δεν έγινε στον τόπο λειτουργίας της μηχανής αλλά στο χώρο του κέντρου συντήρησης Προδιαγραφές ηλεκτρονικών ταμιακών μηχανών μεγαλυτέρων απαιτήσεων Βασικές απαιτήσεις Ο τύπος Η.Τ.Μ. αυξημένων δυνατοτήτων πρέπει να πληρεί τουλάχιστον όλες τις προαναφερόμενες τεχνικές προδιαγραφές που αφορούν το βασικό τύπο Η.Τ.Μ., δηλαδή ηλεκτροπαροχικά, εκκενώσεις, εγγραφή, φυσική μνήμη, πληκτρολόγιο, εκτυπωτής κλπ. Επιπλέον ο συγκεκριμένος τύπος Η.Τ.Μ. αυξημένων δυνατοτήτων πρέπει να πληρεί και τις ειδικές απαιτήσεις που ορίζονται στη συνέχεια Μνήμη Για τη φυσική μνήμη ισχύουν όλα όσα αναφέρονται στην παρ Τόσο η φυσική μνήμη όσο και τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά που ικανοποιούν τις απαιτήσεις του Διευθυντή του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων πρέπει να αποτελούν ξεχωριστή ενιαία μονάδα και οι επιπλέον δυνατότητες της Η.Τ.Μ., που την χαρακτηρίζουν ως Η.Τ.Μ. αυξημένων δυνατοτήτων, πρέπει να εξασφαλίζουν την τμηματική επέκταση (MODULAR), ανάλογα με τις απαιτήσεις των χρηστών Ένδειξη τιμών και έλεγχος αποθήκης Η Η.Τ.Μ. πρέπει να έχει τη δυνατότητα αυτόματης εκτύπωσης της ονομασίας των ειδών πώλησης και την αυτόματη ένδειξη τιμών (PLU).

16 Κ.Α.Π. 179/ Για μηχανές που έχουν τη δυνατότητα ελέγχου αποθήκης η εγγραφή των κωδικών της αξίας, του ελέγχου αποθήκης και της ονομασίας πρέπει να είναι δυνατή με ελεύθερο προγραμματισμό από το πληκτρολόγιο της Η.Τ.Μ., καθώς επίσης η εγγραφή να γίνεται με τη βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών ακόμη και προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών (Personal Computer) Σύνδεση με υπερκείμενο ηλεκτρονικό υπολογιστή ή και μεταξύ περισσότερων Η.Τ.Μ. Η Η.Τ.Μ. αυξημένων δυνατοτήτων πρέπει να έχει τη δυνατότητα σύνδεσης με υπερκείμενους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και προσωπικούς υπολογιστές. Η Η.Τ.Μ. αυξημένων δυνατοτήτων πρέπει επίσης να έχει τη δυνατότητα διασύνδεσης περισσότερων Η.Τ.Μ. για ανταλλαγή πληροφοριών δηλαδή βασικών Η.Τ.Μ. και υπερκείμενης ως οδηγού των βασικών (MASTER SLAVE). Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση πρέπει όλες ανεξαίρετα οι Η.Τ.Μ. να φέρουν φυσική μνήμη και η εγγραφή των στοιχείων που προδιαγράφονται στις βασικές Η.Τ.Μ. να γίνεται σε όλες χωρίς εξαίρεση τις Η.Τ.Μ., εφόσον αυτές θα δίνουν απόδειξη πώλησης προϊόντων προς τον πελάτη Οπτική ανάγνωση Η Η.Τ.Μ. που έχει τη δυνατότητα σύνδεσης με οπτικό αναγνώστη, θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα ανάγνωσης τουλάχιστο των πιο κάτω κωδικών: ΕΑΝ 8 ΕΑΝ 13 UPC Α UPC Ε και του "αλφαριθμητικού" κωδικού C Σύνδεση με εκτυπωτή Ο όγκος των πληροφοριών που πρέπει να επεξεργασθεί και να δώσει για αξιολόγηση η Η.Τ.Μ. αυξημένων δυνατοτήτων είναι πολύ μεγάλος και δεν είναι δυνατό να γίνει η χρήση μόνο του διπλού εκτυπωτή 16 στηλών που χρησιμοποιεί η ίδια. Για το σκοπό αυτό η Η.Τ.Μ. πρέπει να έχει τη δυνατότητα σύνδεσης αυτής με εξωτερικό εκτυπωτή Σύνδεση στο δίκτυο επικοινωνιών Η Η.Τ.Μ. αυξημένων δυνατοτήτων που έχει τη δυνατότητα σύνδεσης στα δίκτυα επικοινωνίας θα πρέπει να συνδέεται με τη χρήση της τυποποιημένης συνδετικής μονάδας (Interface), σύμφωνα με τα πρότυπα της CCITT, π.χ. RS232, RS422 κλπ Αναγνώριση πιστωτικής κάρτας Η Η.Τ.Μ. αυξημένων απαιτήσεων που έχει τη δυνατότητα αναγνώρισης πιστωτικής κάρτας, θα πρέπει να δύναται να αναγνωρίσει τουλάχιστο τους πιο κάτω κωδικούς. (α) C.N.C. 7 (β) Ε 13Β Σύνδεση με τηλεπικοινωνιακό δίκτυο Η Η.Τ.Μ. αυξημένων απαιτήσεων που έχει τη δυνατότητα υποδοχής συνδετικής μονάδας (Interface) προσαρμογής αυτής στο τηλεποικοινωνιακό δίκτυο θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα ούτως ώστε με την ανάπτυξη ειδικού λογισμικού προγράμματος (Software) και εξοπλισμού (Hardware) να είναι δυνατή η προσπέλαση από υπερκείμενο Ηλεκτρονικό Υπολογιστή του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων με τη βοήθεια MODEM, μέσω του δικτύου με απλή τηλεφωνική κλήση.

17 1917 Κ.Λ.Π. 179/ Αναθεωρήσεις των όρων σύμφωνα με νέες τεχνολογικές ανακαλύψεις θα γίνεται από το Διευθυντή Τμήματος Η.Μ.Υ κατόπιν σχετικής απόφασης. 3. Εισαγωγή, έλεγχος και έκδοση άδειας λειτουργίας Η.Τ.Μ. με φυσική μνήμη. Για την εισαγωγή, έλεγχο και λειτουργία Η.Τ.Μ. με φυσική μνήμη θα ακολουθείται η πιο κάτω διαδικασία Πριν από τη διάθεση στην αγορά μιας Η.Τ.Μ. με φυσική μνήμη θα πρέπει να παραδίδεται μια μηχανή στο Διευθυντή Τμήματος Η.Μ. Υ. η οποία και θα θεωρείται σαν πρωτότυπο. Το πρωτότυπο που θα παραδίδεται στο Διευθυντή Τμήματος Η.Μ.Υ. θα ελέγχεται σχολαστικά έναντι σχετικής αμοιβής η οποία καθορίζεται από το Διευθυντή Τμήματος Η.Μ.Υ. Αφού διαπιστωθεί ότι πληρεί όλες τις προδιαγραφές θα παραχωρείται η σχετική άδεια λειτουργίας. Οι μηχανές που θα εισάγονται θα είναι πιστό αντίγραφο του πρωτοτύπου. Το πρωτότυπο θα κρατείται στο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών για σκοπούς αναφοράς και σύγκρισης Μετά την παραχώρηση της σχετικής άδειας, ο εισαγωγέας θα μπορεί να προχωρήσει στην εγκατάσταση και άλλων μηχανών του ίδιου τύπου στην αγορά Στον κάθε εισαγωγέα θα δίνεται από την αρμόδια αρχή μια σειρά από κωδικούς αριθμούς. Ο κάθε ένας από τους κωδικούς θα καταχωρείται ανάλογα σε κάθε μια μηχανή και θα αποτελεί την ταυτότητα της Μετά τον προγραμματισμό, η μηχανή θα σφραγίζεται από τον εισαγωγέα/ πωλητή, θα παραδίδεται στο χρήστη και θα τίθεται σε λειτουργία. Μέσα σε 15 ημέρες από την εγκατάσταση της μηχανής ο εισαγωγέας θα πρέπει να γνωστοποιά γραπτώς στο Διευθυντή του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων τα πιο κάτω στοιχεία: Στοιχεία κατασκευαστή και στοιχεία αντιπροσώπου/εισαγωγέα της μηχανής στην Κύπρο. Τύπος μηχανής. Αριθμός παραγωγής. Κωδικός αριθμός της μηχανής. Αριθμός και ημερομηνία έγκρισης. Πλήρη στοιχεία του χρήστη Μετά από την πιο πάνω γνωστοποίηση, αρμόδιος λειτουργός του Τμήματος Η.Μ.Υ. θα επισκέπτεται τη μηχανή μαζί με τον εισαγωγέα ή αντιπρόσωπο του και θα ελέγχει επί τόπου την Η.Τ.Μ. Μετά τον έλεγχο θα αφαιρείται η σφραγίδα του εισαγωγέα και θα τοποθετείται σφραγίδα από τον αρμόδιο λειτουργό Οι Αειτουργοί του Τμήματος Η.Μ.Υ. θα έχουν το δικαίωμα να ελέγχουν οποιαδήποτε Η.Τ.Μ. μετά την εγκατάσταση της όποτε τούτο θεωρηθεί αναγκαίο. ΠΟΛΥΒΙΟΣ ΡΙΑΛΑΣ, Διευθυντής Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων. Τυπώθηκε στο Τυπογραφείο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Λευκωσία.

18

ΟΙ ΠΕΡΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΦΟΡΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1997. Γνωστοποίηση με βάση τον Κανονισμό 7(6)

ΟΙ ΠΕΡΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΦΟΡΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1997. Γνωστοποίηση με βάση τον Κανονισμό 7(6) Ε.Ε. Παρ. 111(1) Αρ. 3963, 4.3.2005 Αριθμός 108 669 ΟΙ ΠΕΡΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΦΟΡΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1997 Κ.Δ.Π.108/2005 Γνωστοποίηση με βάση τον Κανονισμό 7(6) Ο Διευθυντής του Τμήματος Εσωτερικών

Διαβάστε περισσότερα

* ΚΒΣ * Νο. 5

* ΚΒΣ * Νο. 5 -- 165 -- * ΚΒΣ * Νο. 5 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 5 Φεβρουαρίου 1998 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αριθμ. Πρωτ.: 1016031/103/0015Β ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΛ.: 1036 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΜΗΜΑ Β ΘΕΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Τεχνικές προδιαγραφές των φορολογικών ταμειακών μηχανών και συστημάτων» Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Τεχνικές προδιαγραφές των φορολογικών ταμειακών μηχανών και συστημάτων» Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΛ.1314/29.12.1998 Τ εχνικές προδιαγραφές των φορολογικών ταμειακών μηχανών και συστημάτων Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 1998 Αριθμ. Πρωτ.: 1144860/370/0015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

1. Τις διατάξεις του Νόμου 1809/1988 (ΦΕΚ 222 Α / ) «Καθιέρωση Φορολογικών Μηχανισμών και άλλες διατάξεις» όπως ισχύουν.

1. Τις διατάξεις του Νόμου 1809/1988 (ΦΕΚ 222 Α / ) «Καθιέρωση Φορολογικών Μηχανισμών και άλλες διατάξεις» όπως ισχύουν. ΠΟΛ.1220/13.12.2012 Κωδικοποίηση Συμπλήρωση τεχνικών προδιαγραφών Φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών και συστημάτων. Διαδικασίες χρήσης και λειτουργίας τους. Προδιαγραφές αποστελλομένων αρχείων στην ΓΓΠΣ

Διαβάστε περισσότερα

7. Τις προτάσεις απόψεις του Συνδέσµου Εισαγωγέων Κατασκευαστών Ταµειακών Συστηµάτων (ΣΕΚΤ).

7. Τις προτάσεις απόψεις του Συνδέσµου Εισαγωγέων Κατασκευαστών Ταµειακών Συστηµάτων (ΣΕΚΤ). ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 29 εκεµβρίου 1998 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αριθ.Πρωτ 1144860/370/0015 ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ κ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΛ. 1314 ΤΜΗΜΑΤΑ Β - Γ Ταχ. ιεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ Αυτόνομη Δημοσιονομική Μονάδα Επεξεργασίας με Ηλεκτρονικό Τρόπο Διαφύλαξης Αντιγράφων Εκδιδομένων Δελτίων: IBM 4610 Suremark model KB3 με σύνδεση USB Αριθμός Έγκρισης : 15 ΔΛΣ 470

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ.1234/ Τ εχνικές προδιαγραφές φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών και συστημάτων

ΠΟΛ.1234/ Τ εχνικές προδιαγραφές φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών και συστημάτων ΠΟΛ.1234/9.10.2002 Τ εχνικές προδιαγραφές φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών και συστημάτων Αθήνα 9 Οκτωβρίου 2002 ΠΟΛ 1234 Αρ.Πρωτ. 1081253/320/0015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (15 η ) Τμήμα : ΑΘΗΝΑ 13-12-2012 ΑΡ. ΠΡΩΤ. Γ - Τεχνολογιών Πληροφορικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ. 1135/ Κωδικοποίηση και συμπλήρωση τεχνικών προδιαγραφών φορολογικών

ΠΟΛ. 1135/ Κωδικοποίηση και συμπλήρωση τεχνικών προδιαγραφών φορολογικών ΠΟΛ. 1135/26.10.05 Κωδικοποίηση και συμπλήρωση τεχνικών προδιαγραφών φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών και συστημάτων - διαδικασίες χρήσης και λειτουργίας τους. (Αρ. Πρ. 1100772/1474/0015) ΠΟΛ. 1135/26.10.05

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2005 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ.Πρωτ : 1100772 / 1474 / 0015 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΛ : 1135 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : 15 η - ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

«Τεχνικές προδιαγραφές φορολογικών ηλεκτρονικών µηχανισµών και συστηµάτων» Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

«Τεχνικές προδιαγραφές φορολογικών ηλεκτρονικών µηχανισµών και συστηµάτων» Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Σ Χ Ε Ι Ο ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2002 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ.Πρωτ : 1081253/320/0015 ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΛ : 1234 ΙΕΥΘΥΝΣΗ : 15 η - ΚΩ ΙΚΑΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 22ας ΜΑΊΌΥ 1992 ΔΙΟΒΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 22ας ΜΑΊΌΥ 1992 ΔΙΟΒΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις ΚΛΜ. 114/92 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2709 της 22ας ΜΑΊΌΥ 1992 ΔΙΟΒΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 114 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ Άρθρο 1. Γενικά 1.1. Επιτροπή Στην απόφαση αυτή Επιτροπή, νοείται η αρμόδια Διακομματική Επιτροπή του άρθρου 7 του Ν. 1809/1988, η οποία ελέγχει τον τύπο κάθε φορολογικού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ O ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ O ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΑΡΙΘ. ΦΕΚ:67 Β /19/01/2018-00:00 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1.ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Κωδικοποίηση συµπλήρωση τεχνικών προδιαγραφών φορολογικών ηλεκτρονικών µηχανισµών και συστηµάτων διαδικασίες χρήσης και λειτουργίας τους.

ΘΕΜΑ: Κωδικοποίηση συµπλήρωση τεχνικών προδιαγραφών φορολογικών ηλεκτρονικών µηχανισµών και συστηµάτων διαδικασίες χρήσης και λειτουργίας τους. - 919 - * Κ.Β.Σ. * Νο. 20 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ 15 η ΚΩ ΙΚΑΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ Τµήµα : Γ - Φορολογικές Ταµειακές Μηχανές & Συστήµατα

Διαβάστε περισσότερα

1. Ο επιτηδευματίας που χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό υπολογιστή (Η/Υ) για την τήρηση των βιβλίων ή την έκδοση των στοιχείων υποχρεούται:

1. Ο επιτηδευματίας που χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό υπολογιστή (Η/Υ) για την τήρηση των βιβλίων ή την έκδοση των στοιχείων υποχρεούται: Αρθρο 22 Μηχανογράφηση γενικά Ο επιτηδευματίας, που χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά μέσα για την τήρηση των βιβλίων ή και την έκδοση των στοιχείων, υπάγεται και στις διατάξεις των άρθρων 23 έως και 25, οι οποίες

Διαβάστε περισσότερα

363 K.A.IL 71/2002. με το νέο κλάσμα του Φ.Π.Α. Το αποτέλεσμα θα

363 K.A.IL 71/2002. με το νέο κλάσμα του Φ.Π.Α. Το αποτέλεσμα θα Επίσημη παοάοτημά Τ 0*Κ>(Ι): Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ϊ) 362 Κ.Δ.Π. 71/2002 Αρ. 3574, 8.2.2002 Αριθμός 71 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ 95(1) ΤΟΥ 2000) ΟΙ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ (ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ)

Διαβάστε περισσότερα

1517 Κ.Δ.Π. 334/2000

1517 Κ.Δ.Π. 334/2000 E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3451, 24.11.2000 1517 Κ.Δ.Π. 334/2000 Αριθμός 334 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Πιεσόμετρα Ελαστικών Μηχανοκίνητων Οχημάτων) Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου,

Διαβάστε περισσότερα

CX-185 II. Αριθμομηχανή με εκτυπωτή. Εγχειρίδιο Οδηγιών

CX-185 II. Αριθμομηχανή με εκτυπωτή. Εγχειρίδιο Οδηγιών CX-185 II Αριθμομηχανή με εκτυπωτή Εγχειρίδιο Οδηγιών 1 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΛΗΚΤΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΤΩΝ έως Αριθμητικό Πλήκτρο Χρησιμοποιείται για την εισαγωγή αριθμού στην αριθμομηχανή. Πλήκτρο Υποδιαστολής Χρησιμοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ 6 ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΜΕΡΟΣ 6 ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΛΟΤ HD 3S4 ΕΛΟΤ ΜΕΡΟΣ 6 ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 61 Αρχικός έλεγχος 610 Γενικά 610.1 Κάθε ηλεκτρική εγκατάσταση πρέπει να ελέγχεται μετά την αποπεράτωση της και πριν να τεθεί σε λειτουργία από

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ Ν. 4308/2014 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ Άρθρο 8: Τιμολόγιο πώλησης 1. Τιμολόγιο είναι το στοιχείο που εκδίδεται από την υποκείμενη σε αυτό το νόμο οντότητα για κάθε πώληση αγαθών και παροχή υπηρεσιών,

Διαβάστε περισσότερα

Αυτοματισμοί και Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου. Ενότητα 2

Αυτοματισμοί και Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου. Ενότητα 2 Αυτοματισμοί και Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου Ενότητα 2 Τι είναι το PLC ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2 Τι είναι το PLC. 2.1 Πλεονεκτήματα των PLC. 2.2 Η δομή ενός PLC. 2.3 Τα PLC της αγοράς. 2.4 Αρχή λειτουργίας ενός PLC.

Διαβάστε περισσότερα

Μην καλύπτετε την αριθμομηχανή όταν αυτή είναι ενεργοποιημένη, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση.

Μην καλύπτετε την αριθμομηχανή όταν αυτή είναι ενεργοποιημένη, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση. 1260 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Οδηγίες ασφάλειας Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο χρήσης. Η αριθμομηχανή σας είναι ένα πολύ εξελιγμένο κομμάτι εξοπλισμού. Ποτέ μην προσπαθήσετε να το επισκευάσετε μόνοι

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΡΙΦΑΣΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΟΜΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Νο 30

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΡΙΦΑΣΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΟΜΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Νο 30 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛ. ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΛΑ ΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΡΙΦΑΣΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΟΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Για να δείτε όλες τις εγγραφές της εκτύπωσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα βελάκια.

Για να δείτε όλες τις εγγραφές της εκτύπωσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα βελάκια. Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > PRISMA Win Εμπορικό > Πελάτες > Εκτυπώσεις Εκτυπώσεις Λογιστικές Καρτέλα Πελάτη Στην Καρτέλα του Πελάτη εμφανίζονται αναλυτικά,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ 1058 : Υποχρέωση των κατόχων αδειών καταλληλότητας ΑΔΗΜΕ Ταξιμέτρων

ΠΟΛ 1058 : Υποχρέωση των κατόχων αδειών καταλληλότητας ΑΔΗΜΕ Ταξιμέτρων ΠΟΛ 1058 : Υποχρέωση των κατόχων αδειών καταλληλότητας ΑΔΗΜΕ Ταξιμέτρων ΦΕΚ B 592-10.03.2014 Αριθμ. ΠΟΛ 1058 (3) Υποχρέωση των κατόχων αδειών καταλληλότητας ΑΔΗΜΕ Ταξιμέτρων, στα φορολογικά ταξίμετρα των

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Καλλιθέα 18/07/2016 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Αριθμός απόφασης: 2602 Ταχ. Δ/νση Ταχ. ώδικας Τηλέφωνο ΦΑΞ : Αριστογείτονος 19

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ ΑΡ. ίΐ(ΐ)γου 2004) Γνωστοποίηση με βάση το άρθρο 49

Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ ΑΡ. ίΐ(ΐ)γου 2004) Γνωστοποίηση με βάση το άρθρο 49 Ε.Ε. Παρ. III(I) 2818 Κ.Α.Π. 408/2004 Αρ. 3849, 30.4.2004 Αριθμός 408 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ ΑΡ. ίΐ(ΐ)γου 2004) Γνωστοποίηση με βάση το άρθρο 49 Ενέργεια πράξεων επί ενεργειακών προϊόντων

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2000 (ΝΟΜΟΣ 95(1) ΤΟΥ 2000)

Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2000 (ΝΟΜΟΣ 95(1) ΤΟΥ 2000) Ε.Ε. Παρ. III(I) 2896 Κ.Α.Π. 427/2004 Αρ. 3849, 30.4.2004 Αριθμός 427 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2000 (ΝΟΜΟΣ 95(1) ΤΟΥ 2000) Γνωστοποίηση με βάση το Άρθρο 13Α(1) Χορήγηση άδειας φορολογικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ»

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ» ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3 2. ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Απομονωτής βραχυκυκλώματος. ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 21-30V DC ma 200 μa 3mA 0,050 Ohm 0,5 Α 2 Α IP 20 EN έως 60 C Έως 95%

Απομονωτής βραχυκυκλώματος. ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 21-30V DC ma 200 μa 3mA 0,050 Ohm 0,5 Α 2 Α IP 20 EN έως 60 C Έως 95% Ακολουθήστε μας... lympia Electronics @lympiaelectro lympia Electronics lympiaelectronics lympia Electronics Πιστεύουμε στην Παράγουμε στην BS-7071/A Απομονωτής βραχυκυκλώματος ΤΑΣΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ V min -

Διαβάστε περισσότερα

2677 Κ.Δ.Π. 381/2004

2677 Κ.Δ.Π. 381/2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3849, 30.4.2004 2677 Κ.Δ.Π. 381/2004 Αριθμός 381 Οι περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Ειδικό Καθεστώς για Υπηρεσίες που Παρέχονται Ηλεκτρονικά) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

491 Κ.Δ.Π. 130/2004. Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3815, Αριθμός 130 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 (ΝΟΜΟΣ 159(1) ΤΟΥ 2003)

491 Κ.Δ.Π. 130/2004. Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3815, Αριθμός 130 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 (ΝΟΜΟΣ 159(1) ΤΟΥ 2003) Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3815, 5.3.2004 491 Κ.Δ.Π. 130/2004 Αριθμός 130 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 (ΝΟΜΟΣ 159(1) ΤΟΥ 2003) Γνωστοποίηση με βάση το άρθρο 8 Χορήγηση άδειας εγκεκριμένου αποθηκευτή

Διαβάστε περισσότερα

των Νοµαρχιών του Κράτους Πληροφορίες : Αντ. Γαστεράτος

των Νοµαρχιών του Κράτους Πληροφορίες : Αντ. Γαστεράτος ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 3 Σεπτεµβρίου 1997 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ.Πρωτ.: 1090582/805/0015 ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΛ.: 1240 ΙΕΥΘΥΝΣΗ 15η ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΜΗΜΑ: B' ΠΡΟΣ Ταχ. /νση : Κ.

Διαβάστε περισσότερα

Συλλογή μεταφορά και έλεγχος Δεδομένων ΘΟΡΥΒΟΣ - ΓΕΙΩΣΕΙΣ

Συλλογή μεταφορά και έλεγχος Δεδομένων ΘΟΡΥΒΟΣ - ΓΕΙΩΣΕΙΣ Συλλογή μεταφορά και έλεγχος Δεδομένων ΘΟΡΥΒΟΣ - ΓΕΙΩΣΕΙΣ ΘΟΡΥΒΟΣ - ΓΕΙΩΣΕΙΣ Σε ένα ηλεκτρικό κύκλωμα δημιουργούνται ανεπιθύμητα ηλεκτρικά σήματα, που οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, καθώς επίσης και

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» ΑΘΗΝΑ 24 9 2014 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ (ANALOG ADDRESSABLE) ΠΙΝΑΚΩΝ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ Οι κατωτέρω Τεχνικές Προδιαγραφές,

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin)

Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > Εμπορική Διαχείριση > Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) Μέσα από τη διαχείριση βάσης δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

Το εσωτερικό ενός PC. Τεχνολογία Η/Υ & Πληροφοριών - 05 Κεντρική μονάδα Χουρδάκης Μανόλης

Το εσωτερικό ενός PC. Τεχνολογία Η/Υ & Πληροφοριών - 05 Κεντρική μονάδα Χουρδάκης Μανόλης Το εσωτερικό ενός PC 1 Το κουτί του PC (περίβλημα) περιέχει όλα τα βασικά μέρη του συστήματος Δύο κατηγορίες κουτιών: Desktop και Tower Mini tower Midi tower Full tower Κεντρική μονάδα Ο τύπος του κουτιού

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ Αυτόνοµη ηµοσιονοµική Μονάδα Επεξεργασίας ΙΒΜ 4610-GR5δ SureMark ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ Αριθµός Έγκρισης : 15 ΩΓ 395 / 15-05-2008 Αριθµός Μητρώου : ΩΓ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ Α ΕΙΑΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ : 14-05-2012

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογισμός & Υποβολή των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων

Υπολογισμός & Υποβολή των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων 1 Υπολογισμός & Υποβολή των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων Περίληψη Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας ενημέρωσης των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων, σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρησιακό έγγραφο Συμπληρωματικές πληροφορίες

Επιχειρησιακό έγγραφο Συμπληρωματικές πληροφορίες Επιχειρησιακό έγγραφο Συμπληρωματικές πληροφορίες Πληροφορίες συμμόρφωσης με τις κανονιστικές διατάξεις Για το Σύστημα ασφαλείας μηχανήματος MSS3s (A5:S3) ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

1. Απαλλάσσονται από το ΦΠΑ η παράδοση αγαθών και η παροχή υπηρεσιών που πραγματοποιούνται στην περιοχή του Αγίου Ορους.

1. Απαλλάσσονται από το ΦΠΑ η παράδοση αγαθών και η παροχή υπηρεσιών που πραγματοποιούνται στην περιοχή του Αγίου Ορους. Π.7395/4269/1987 Διαδικασία απαλλαγής από το φόρο προστιθέμενης αξίας των αγαθών που παραδίδονται και των υπηρεσιών που παρέχονται από και προς την περιοχή του Αγίου Ορους, καθώς και των αγαθών που εισάγονται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΩΝ ΟΓΚΟΥ Servo-I & Servo -300

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΩΝ ΟΓΚΟΥ Servo-I & Servo -300 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 1 η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Γ.Ν. ΑΘΗΝΩΝ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ Ν.Π.Δ.Δ. ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1884. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σημείωση: 1) Το Σήμα Ασφάλειας IRAM αναφέρεται μόνο στις συνθήκες ασφάλειας που ορίζονται από το EC 60950/A11 και όχι στις συνθήκες λειτουργίας και/ή

Σημείωση: 1) Το Σήμα Ασφάλειας IRAM αναφέρεται μόνο στις συνθήκες ασφάλειας που ορίζονται από το EC 60950/A11 και όχι στις συνθήκες λειτουργίας και/ή CITIZEN Αριθμομηχανή με εκτυπωτή 540DPII Εγχειρίδιο Οδηγιών 1 Σημείωση: 1) Το Σήμα Ασφάλειας IRAM αναφέρεται μόνο στις συνθήκες ασφάλειας που ορίζονται από το EC 60950/A11 και όχι στις συνθήκες λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Τυποποιημένη ονοματολογία στοιχείων μετρητικών διατάξεων

Τυποποιημένη ονοματολογία στοιχείων μετρητικών διατάξεων Τυποποιημένη ονοματολογία στοιχείων μετρητικών διατάξεων Οκτώβριος 2017 Τυποποιημένη ονοματολογία στοιχείων μετρητικών διατάξεων ΔΕΔΔΗΕ 1) Μετρητής: Συσκευή καταγραφής καταναλισκόμενης ή και παραγόμενης

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο Μηχανογραφημένης Λογιστικής

Εργαστήριο Μηχανογραφημένης Λογιστικής 1 Προϋποθέσεις έναρξης ατομικής επιχείρησης (μικρής οντότητας) με κύκλο εργασιών 1.500.000 -απλογραφικό λογιστικό σύστημα 1. Εύρεση ΚΑΔ (Κωδικοί Αρίθμησης Δραστηριότητας). Αφορά τον κωδικό της επαγγελματικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ MM505 ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ Εργαστήριο ο - Θεωρητικό Μέρος Βασικές ηλεκτρικές μετρήσεις σε συνεχές και εναλλασσόμενο

Διαβάστε περισσότερα

Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» ΑΘΗΝΑ 23 9 2013 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΣΘΕΝΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» ΑΘΗΝΑ 23 9 2013 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΣΘΕΝΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» ΑΘΗΝΑ 23 9 2013 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΣΘΕΝΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ (ANALOG ADDRESSABLE) ΠΙΝΑΚΩΝ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ Η παρούσα Τεχνική

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4358 Κ.Δ.Π. 571/2005 Αρ. 4058,16.12.2005 Αριθμός 571 Οι περί

Διαβάστε περισσότερα

αντάπτορας προστασίας υπέρτασης δικτύου λευκός μαύρος

αντάπτορας προστασίας υπέρτασης δικτύου λευκός μαύρος αντάπτορας προστασίας υπέρτασης δικτύου λευκός 100-15-030 μαύρος 100-15-031 ηλεκτρικές προδιαγραφές προδιαγραφές λειτουργίας θερμοκρασία λειτουργίας 0 έως 40 C σχετική υγρασία λειτουργίας 0 έως 95% ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

Αριθµοµηχανή Ταινίας. Εγχειρίδιο Χρήσης [1]

Αριθµοµηχανή Ταινίας. Εγχειρίδιο Χρήσης [1] Αριθµοµηχανή Ταινίας Εγχειρίδιο Χρήσης Σηµειώσεις: 1) Η σήµανση ασφάλειας IRAM αναφέρεται µόνο στους όρους ασφάλειας που περιγράφονται στην οδηγία IEC 60950/A11 και όχι στις συνθήκες χρήσης και/ ή στην

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Παραστατικού Αγοράς- Πώλησης και Μετασχηματισμοί

Δημιουργία Παραστατικού Αγοράς- Πώλησης και Μετασχηματισμοί Δημιουργία Παραστατικού Αγοράς- Πώλησης και Μετασχηματισμοί Περιεχόμενα Δημιουργία Παραστατικού Αγοράς... 3 Καρτέλα Παραστατικού Αγοράς... 3 Καρτέλα Βασικό... 4 Καρτέλα Πρόσθετα Στοιχεία... 5 Καρτέλες

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Εισπράξεων. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η διαχείριση των εισπράξεων

Διαχείριση Εισπράξεων. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η διαχείριση των εισπράξεων Διαχείριση Εισπράξεων Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η διαχείριση των εισπράξεων Περιεχόμενα Δημιουργία είσπραξης μετρητών 3 Δημιουργία είσπραξης πιστωτικών καρτών 6 Δημιουργία είσπραξης αξιογράφου 11

Διαβάστε περισσότερα

1. Τις διατάξεις του N.1809/1988 «Καθιέρωση Φορολογικών Μηχανισμών και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 222/Α'/ ), όπως ισχύουν.

1. Τις διατάξεις του N.1809/1988 «Καθιέρωση Φορολογικών Μηχανισμών και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 222/Α'/ ), όπως ισχύουν. ΠΟΛ.1100/20.8.2003 Διαδικασίες μεταβίβασης - μεταβολής Φορολογικών Μηχανισμών. Αθήνα, 20 Αυγούστου 2003 Αριθμ.Πρωτ.: 1075116/800/0015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΑΣΗΣ M/Σ ΥΤ/ΜΤ

ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΑΣΗΣ M/Σ ΥΤ/ΜΤ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. MAΡΤΙΟΣ 2015 ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΑΣΗΣ M/Σ ΥΤ/ΜΤ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α 1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ 2. ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 3. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ 4. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Χρήσεις: Στην καρτέλα Χρήσεις βλέπετε και δημιουργείτε τις Χρήσεις άνα ημερολογιακό έτος.

Χρήσεις: Στην καρτέλα Χρήσεις βλέπετε και δημιουργείτε τις Χρήσεις άνα ημερολογιακό έτος. Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > POS Manager > Ρυθμίσεις Ρυθμίσεις Βασικά Εταιρία: Στην καρτέλα εταιρία συμπληρώνετε τα στοιχεία της εταιρείας σας (Επωνυμία, Φορολογικά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ & ΟΡΟΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ & ΟΡΟΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ & ΟΡΟΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ 01/01/2018 Α. ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ο χρόνος διάρκειας, οι παρεχόμενες καλύψεις και οι λοιποί όροι της εγγυήσεως καθορίζονται από τον κατασκευαστή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΚΖΗ-64Ο Α Π Ο Φ Α Σ Η ΦΕΚ 592Β /10.3.2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. Αθήνα, 21/2/2014

ΑΔΑ: ΒΙΚΖΗ-64Ο Α Π Ο Φ Α Σ Η ΦΕΚ 592Β /10.3.2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. Αθήνα, 21/2/2014 ΦΕΚ 592Β /10.3.2014 ΑΔΑ: ΒΙΚΖΗ-64Ο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ Αθήνα, 21/2/2014 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Benzina v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης

Benzina v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης Benzina v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης 1 Οδηγίες Εγκατάστασης Η έκδοση του Benzina που θα εγκατασταθεί είναι συμβατή μόνο με τα λειτουργικά συστήματα Windows 2000/XP ή νεότερα. Γενικά Κάνοντας διπλό

Διαβάστε περισσότερα

RBS ELIO web. 20 Βιβλίο Οδηγιών Χειρισμού 5.2 ΑΝΑΦΟΡΕΣ-ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ. Έκδοση διάφορων αναφορών στατιστικών.

RBS ELIO web. 20 Βιβλίο Οδηγιών Χειρισμού 5.2 ΑΝΑΦΟΡΕΣ-ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ. Έκδοση διάφορων αναφορών στατιστικών. 5.2 ΑΝΑΦΟΡΕΣ-ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ Έκδοση διάφορων αναφορών στατιστικών. ΚΛΕΙΔΙ ΣΥΜΒΟΛΑ Πιέστε το πλήκτρο μία φορά και μετά το πλήκτρο έως ότου δείτε στην πρώτη σειρά της οθόνης: > ΑΝΑΦΟΡΕΣ- ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ. Πιέστε το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ Τ-2089 E ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ - ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ 54 /48 VDC (30Α)

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ Τ-2089 E ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ - ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ 54 /48 VDC (30Α) ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ Τ-2089 E ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ - ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ 54 /48 VDC (30Α) 14/6/2016 Περιεχόμενα 1. ΓΕΝΙΚΑ... 2 2. ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 3 3. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ - ΣΧΕΔΙΑ... 4 4. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ... 4 ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ Τ-2089 E ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3 2.

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Α Π Ο Φ Α Σ Η ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ: 1129 ΕΤΟΣ: 2003 ΕΚ ΟΥΣΑ ΑΡΧΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ: ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 1. ΙΕΥΘΥΝΣΗ 15η ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ Α - Β Γ 2. ΙΕΥΘΥΝΣΗ 14η Φ.Π.Α. ΤΜΗΜΑ Β Β. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ /ΝΣΗ ΜΕΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ (ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ)

Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ (ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ) ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 07-01-2015 Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ (ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ) Βασικές Αρχές (Άρθρο 8: ΠΟΛ. 1003/31-12-2014 του Ν. 4308/2014.) 1. Μία ενιαία ονομασία «Τιμολόγιο» (8.1.1 Η παράγραφος αυτή, σύμφωνα με την

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ Κ/Φ ΤΟΛΜΗ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ Κ/Φ ΤΟΛΜΗ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 19 / 02/ 2017 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ Κ/Φ ΤΟΛΜΗ 1. ΣΚΟΠΟΣ: 1.1. Η παρούσα τεχνική περιγραφή καλύπτει τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΡΟΩΝ-ΕΚΡΟΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΡΟΩΝ-ΕΚΡΟΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΡΟΩΝ-ΕΚΡΟΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Υπ. Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδοµών, Μεταφορών & ικτύων Γενική Γραµµατεία Εµπορίου /νση Μετρολογίας Σασαρώλης Εδµόνδος. Τι Είναι το Εισροών-Εκροών; Ως

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ/ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ/ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ/ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ Περιγραφή Προϊόντος Το ψηφιακό χειριστήριο/θερμοστάτης JH χρησιμοποιείται κυρίως στην ηλεκτροθερμική θέρμανση για τον έλεγχο της θερμοκρασίας. Μπορεί να εγκατασταθεί τόσο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. ΑΜΠΕΡΟΤΣΙΜΠΙΔΑ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ UT 200/201/202 series

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. ΑΜΠΕΡΟΤΣΙΜΠΙΔΑ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ UT 200/201/202 series ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΜΠΕΡΟΤΣΙΜΠΙΔΑ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ UT 200/201/202 series ΠΡΟΣΟΧΗ Να χρησιμοποιείτε το πολύμετρο αμπεροτσιμπίδα μόνο με τους τρόπους που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης που ακολουθούν. Σε κάθε άλλη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΥΚΝΩΤΕΣ. Ένα τέτοιο σύστημα ονομάζεται πυκνωτής και οι δύο αγωγοί οπλισμοί του πυκνωτή

ΠΥΚΝΩΤΕΣ. Ένα τέτοιο σύστημα ονομάζεται πυκνωτής και οι δύο αγωγοί οπλισμοί του πυκνωτή Δύο κομμάτια μέταλλο (αγωγοί) πολύ κοντά μεταξύ τους αλλά δεν ακουμπούν. Χωρίζονται από αέρα ή αλλο μονωτικό. Φορτίο +Q υπάρχει στον ένα αγωγό και Q στον άλλο οπότε το σύστημα ως σύνολο είναι ουδέτερο.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I Στοιχεία και δικαιολογητικά υποσυστήματος καταχώρησης ρευματοδοτών - ρευματοληπτών ΗΜΡΡ (Άρθρο 2, παράγραφος 2, περίπτωση γ)

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I Στοιχεία και δικαιολογητικά υποσυστήματος καταχώρησης ρευματοδοτών - ρευματοληπτών ΗΜΡΡ (Άρθρο 2, παράγραφος 2, περίπτωση γ) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I Στοιχεία και δικαιολογητικά υποσυστήματος καταχώρησης ρευματοδοτών - ρευματοληπτών ΗΜΡΡ (Άρθρο 2, παράγραφος 2, περίπτωση γ) Τα στοιχεία και τα δικαιολογητικά που συμπληρώνονται και υποβάλλονται

Διαβάστε περισσότερα

Pegasus ERP Start Up 738,00. Δυνατότητες Pegasus

Pegasus ERP Start Up 738,00. Δυνατότητες Pegasus Pegasus ERP Start Up 738,00 Σε ποιούς απευθύνεται: Το Pegasus Erp Start up απευθύνεται στο 60 % τον εμπορικών επιχειρήσεων που θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα στην μηχανοργάνωση της επιχείρησής τους. Είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ & ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΧΡΟΝΟΥ TIMMY MD 10 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ & ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΧΡΟΝΟΥ TIMMY MD 10 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ & ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΧΡΟΝΟΥ TIMMY MD 10 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή....3 Περιγραφή εξαρτημάτων και χειριστηρίων....3 Λειτουργίες κουμπιών και διακοπτών....4 Τεχνικά χαρακτηριστικά....4

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΩΝ ΦΟΡΕΩΝ (ΦΕΔ, ΕΦ ΔΣ, ΕΦ ΣΧ)» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ VIES ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΜΠΟΡΕΥΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ VIES

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ VIES ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΜΠΟΡΕΥΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ VIES ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ VIES Το VIES (VAT Information Exchange System) είναι το σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με το ΦΠΑ με άλλα ΚΜ, στα πλαίσια της διοικητικής συνεργασίας μεταξύ των ΚΜ. Οι πληροφορίες που

Διαβάστε περισσότερα

BakeMe v Βασικές Οδηγίες Χρήσης

BakeMe v Βασικές Οδηγίες Χρήσης BakeMe v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης 1 Οδηγίες Εγκατάστασης Η έκδοση του BakeMe είναι συμβατή μόνο με τα λειτουργικά συστήματα Windows 2000/XP ή νεότερα. Γενικά Από τα περιεχόμενα του cd ή από το φάκελο

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακά Δίκτυα & Βιομηχανικές Εφαρμογές. Όργανο Ελέγχου και Δοκιμών Φωτοβολταϊκών Συστημάτων

Ενεργειακά Δίκτυα & Βιομηχανικές Εφαρμογές. Όργανο Ελέγχου και Δοκιμών Φωτοβολταϊκών Συστημάτων Όργανο Ελέγχου και Δοκιμών Φωτοβολταϊκών Συστημάτων ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ, ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ V1.1/04/12 1. Οθόνη LCD με φωτισμό. 2. Σύνδεση αισθητηρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ DPS S 710

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ DPS S 710 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ DPS S 710 Η επίδειξη των δυνατοτήτων του πρωτοκόλλου επικοινωνίας απαιτεί την εγκατάσταση του προγράμματος ECRFP. Για

Διαβάστε περισσότερα

Προειδοποίηση: Προειδοποιητικό σήμα κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

Προειδοποίηση: Προειδοποιητικό σήμα κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ UT 20B ΠΡΟΣΟΧΗ Να χρησιμοποιείτε το πολύμετρο μόνο με τους τρόπους που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης που ακολουθούν. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι προδιαγραφές της συσκευής αναιρούνται.

Διαβάστε περισσότερα

Για παράδειγµα ένα µήνυµα το οποίο θα ενηµερώνει τον καταναλωτή ότι πρόκειται να λήξει η πίστωσή του δε θα σβήνεται από την οθόνη, αλλά ένα µήνυµα

Για παράδειγµα ένα µήνυµα το οποίο θα ενηµερώνει τον καταναλωτή ότι πρόκειται να λήξει η πίστωσή του δε θα σβήνεται από την οθόνη, αλλά ένα µήνυµα ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΚΤΥOY ΙΑΚΗΡΥΞΗ ΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ -.. ΕΡΓΟ: «Πιλοτικό Σύστηµα Τηλεµέτρησης και ιαχείρισης της Ζήτησης Παροχών Ηλεκτρικής Ενέργειας Οικιακών και Μικρών Εµπορικών Καταναλωτών και Εφαρµογής Έξυπνων

Διαβάστε περισσότερα

Ibico Αριθμομηχανή με Εκτύπωση

Ibico Αριθμομηχανή με Εκτύπωση IBICO 1421X Εγχειρίδιο Οδηγιών Παρακαλείσθε να διαβάσετε αυτές τις οδηγίες προσεκτικά και να τις φυλάξετε σε ασφαλές μέρος για μελλοντική αναφορά. 2 Τεχνικές Προδιαγραφές Τύπος Πληκτρολόγιο 1421X Συσκευή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΗΡΩΝ. Συγρονισμός δύο (ή περισσοτέρων) γεννητριών

ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΗΡΩΝ. Συγρονισμός δύο (ή περισσοτέρων) γεννητριών 1 ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΗΡΩΝ Η αυτόνομη λειτουργία σύγχρονων γεννητριών είναι πολύ σπάνια. Σχεδόν πάντα εμφανίζονται πάνω από μία γεννήτριες, που συνδέονται παράλληλα για την ικανοποίηση των αναγκών του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Διδάσκων : Δημήτρης Τσιπιανίτης Γεώργιος Μανδέλλος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΩΝ ΦΟΡΕΩΝ (ΦΕΔ, ΕΦ ΔΣ, ΕΦ ΣΧ)» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Α Π Ο Φ Α Σ Η ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 3 Ιουνίου 2003 Α.ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ.Πρωτ.: 1051922/552/0015 ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΛ. : 1084 ΙΕΥΘΥΝΣΗ 15η ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ Α - Β Γ Β.ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Συλλογή & Επεξεργασία Δεδομένων Εργαστήριο 5. Ρυθμίζοντας τη Φορά Περιστροφής. Σύστημα Συλλογής & Επεξεργασίας Μετρήσεων

Συλλογή & Επεξεργασία Δεδομένων Εργαστήριο 5. Ρυθμίζοντας τη Φορά Περιστροφής. Σύστημα Συλλογής & Επεξεργασίας Μετρήσεων Σκοπός Συλλογή & Επεξεργασία Δεδομένων Εργαστήριο 5 Ρυθμίζοντας τη Φορά Περιστροφής DC Κινητήρα. Σύστημα Συλλογής & Επεξεργασίας Μετρήσεων Βασική δομή ενός προγράμματος στο LabVIEW. Εμπρόσθιο Πλαίσιο (front

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ TEXNIKOY. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ 251 Α ΛΑΡΙΣΑ ΤΗΛ: 2410 555777, ΦΑΞ: 2410 287392 Email: info@dgnet.gr Web: www.dgnet.

Ο ΗΓΙΕΣ TEXNIKOY. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ 251 Α ΛΑΡΙΣΑ ΤΗΛ: 2410 555777, ΦΑΞ: 2410 287392 Email: info@dgnet.gr Web: www.dgnet. Ο ΗΓΙΕΣ TEXNIKOY ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ 251 Α ΛΑΡΙΣΑ ΤΗΛ: 2410 555777, ΦΑΞ: 2410 287392 Email: info@dgnet.gr Web: www.dgnet.gr 1 1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ RESET Η διαδικασία RESET περιγράφεται στον παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

Ι. ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 12 ΤΟΥ Ν. 4474/2017

Ι. ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 12 ΤΟΥ Ν. 4474/2017 ΠΟΛ 1026/2018 Θέμα: Παροχή οδηγιών και διευκρινίσεων αναφορικά με την επιβολή κυρώσεων για παραβάσεις του άρθρου 54 του ν. 4174/2013 (ΚΦΔ) και λοιπές περιπτώσεις παραβάσεων. Ι. ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ: 1081 ΕΤΟΣ: 2003 ΕΚ ΟΥΣΑ ΑΡΧΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ: ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ :15 η - ΚΩ ΙΚΑΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ Τµήµα : Γ Β ΤΙΤΛΟΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ: «Τροποποίηση - Συµπλήρωση των Α.Υ.Ο.Ο. 1081253/320/0015

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ ΑΡ. %(ΐ) ΤΟΥ 2004) Γνωστοποίηση με βάση το άρθρο 49

Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ ΑΡ. %(ΐ) ΤΟΥ 2004) Γνωστοποίηση με βάση το άρθρο 49 Ε.Ε. Παρ. III(I) 2823 Κ.Α.Π. 409/2004 Αρ. 3849, 30.4.2004 Αριθμός 409 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ ΑΡ. %(ΐ) ΤΟΥ 2004) Γνωστοποίηση με βάση το άρθρο 49 Καταμετρήσεις ενεργειακών προϊόντων και υποκατάστατων

Διαβάστε περισσότερα

Ασύρματος αυτοματισμός σε συρόμενη καγκελόπορτα που ελέγχεται από PLC.

Ασύρματος αυτοματισμός σε συρόμενη καγκελόπορτα που ελέγχεται από PLC. Ασύρματος αυτοματισμός σε συρόμενη καγκελόπορτα που ελέγχεται από PLC. Ονόματα μαθητών Γεωργίου Χρίστος Η1β, Γεωργίου Αντώνης Η1β Ονόματα καθηγητών: Αγγελίδης Λουκής, Πετρίδης Πέτρος Περίληψη Σκοπός της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Σ. ΜΑΝΕΣΗ Δ. ΤΣΙΠΙΑΝΙΤΗ Β. ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΟΥ Χ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση εισπράξεων

Διαχείριση εισπράξεων Διαχείριση εισπράξεων Περιεχόμενα Δημιουργία είσπραξης μετρητών... 3 Δημιουργία είσπραξης πιστωτικών καρτών... 6 Δημιουργία είσπραξης αξιογράφου... 10 Ακύρωση παραστατικού είσπραξης... 14 Αντιγραφή παραστατικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ Κ.Φ.Α.Σ. και τον ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ 4110/13 Κ Φ Α Σ (συνοπτικός πίνακας αλλαγών)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ Κ.Φ.Α.Σ. και τον ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ 4110/13 Κ Φ Α Σ (συνοπτικός πίνακας αλλαγών) ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ Κ.Φ.Α.Σ. και τον ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ 4110/13 Κ Φ Α Σ (συνοπτικός πίνακας αλλαγών) Αγαπητοί πελάτες, Ο παλιός Κ.Β.Σ. καταργήθηκε και αντικαθίσταται πλέον

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 1.6: Συσκευές αποθήκευσης

Κεφάλαιο 1.6: Συσκευές αποθήκευσης Κεφάλαιο 1.6: Συσκευές αποθήκευσης 1.6.1 Συσκευές αποθήκευσης Μνήμη τυχαίας προσπέλασης - RAM Η μνήμη RAM (Random Access Memory Μνήμη Τυχαίας Προσπέλασης), κρατεί όλη την πληροφορία (δεδομένα και εντολές)

Διαβάστε περισσότερα

Smart TV stick D2. GR Εγχειρίδιο χρήστη. Android HDMI SmartTV dongle

Smart TV stick D2. GR Εγχειρίδιο χρήστη. Android HDMI SmartTV dongle Smart TV stick D2 Android HDMI SmartTV dongle Διπύρηνο έως 1.6 GHz - RAM: 1 GB, ROM: 4 GB - Android JellyBean 4.2 - WiFi 802.11 b/g/n - Υποστήριξη για κάρτα microsdhc - Google Play - Υποστήριξη ασύρματου

Διαβάστε περισσότερα

Για κάθε εταιρία παρέχεται η δυνατότητα να ανοιχθούν απεριόριστες χρήσεις ενώ υπάρχει η δυνατότητα σύγκρισης µεταξύ οποιασδήποτε χρήσης.

Για κάθε εταιρία παρέχεται η δυνατότητα να ανοιχθούν απεριόριστες χρήσεις ενώ υπάρχει η δυνατότητα σύγκρισης µεταξύ οποιασδήποτε χρήσης. Λειτουργικά Χαρακτηριστικά Eurofasma NEXT ιαχείριση Εταιριών - Παρακολούθηση Οµίλου Επιχείρησης ιαχείριση πολλαπλών εταιριών µε δυνατότητα οµαδοποίησης τους µέσω της συγκέντρωσής τους σε «περιοχές εργασίας».

Διαβάστε περισσότερα

Παράρτημα. Πραγματοποίηση μέτρησης τάσης, ρεύματος, ωμικής αντίστασης με χρήση του εργαστηριακού εξοπλισμού Άσκηση εξοικείωσης

Παράρτημα. Πραγματοποίηση μέτρησης τάσης, ρεύματος, ωμικής αντίστασης με χρήση του εργαστηριακού εξοπλισμού Άσκηση εξοικείωσης Παράρτημα Πραγματοποίηση μέτρησης τάσης, ρεύματος, ωμικής αντίστασης με χρήση του εργαστηριακού εξοπλισμού Άσκηση εξοικείωσης Σκοπός του παραρτήματος είναι η εξοικείωση των φοιτητών με τη χρήση και τη

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα : Μικροϋπολογιστές

Διαβάστε περισσότερα

την επιτρεπτή πτώση τάσης στις γραμμές διακλάδωσης (κριτήριο καλής

την επιτρεπτή πτώση τάσης στις γραμμές διακλάδωσης (κριτήριο καλής Εργαστηριακή Άσκηση 3 Μελέτη και Σχεδίαση Εσωτερικής Ηλεκτρολογικής Εγκατάστασης Κατοικίας Να πραγματοποιήσετε πλήρη μελέτη και σχεδίαση σε Auto Cad εσωτερικής ηλεκτρολογικής εγκατάστασης (ΕΗΕ) κατοικίας,

Διαβάστε περισσότερα

aquauno PRATICO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

aquauno PRATICO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ aquauno PRATICO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 8493 98 AQUAUNO PRATICO ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗ ΜΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΤΟΝ

Διαβάστε περισσότερα