ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΗΜΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΗΜΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ"

Transcript

1 Χημικά ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΗΜΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ Καταρχήν ρυθμίζουμε το PH μεταξύ 7.2 & 7.6. Από τη ρύθμιση αυτή εξαρτάται αφ' ενός η υπόλοιπη χημική επεξεργασία, δηλαδή η δραστική ικανότητα των χημικών που χρησιμοποιούνται στα επόμενα 2 στάδια (υψηλό PH, μη δράση χημικών) & αφ' ετέρου η διαύγεια ή η τοξικότητα του νερού, δηλαδή νερό με τιμή PH κάτω του 7 γίνεται τοξικό (ερεθιστικό για το δέρμα, τα μάτια κλπ.) ενώ με τιμή PH πάνω 7.6 έχουμε φαινόμενα θολότητας, επικαθήσεις αλάτων, πέτρωμα της άμμου του φίλτρου (εάν φίλτρο άμμου) κλπ. Η ρύθμιση του PH επιτυγχάνεται με την χρησιμοποίηση του PH (-) MINUS/Αρνητικού ή PH (+) PLUS/Θετικού που κατεβάζουν ή ανεβάζουν την τιμή του PH αντίστοιχα. Δέκα γραμμάρια (10gr) του PH(-) MINUS ή PH(+) PLUS κατεβάζουν ή ανεβάζουν αντίστοιχα σε κάθε κυβικό (1.0m3) νερού την τιμή του PH κατά 0.1 βαθμό όταν η τιμή του PH βρίσκεται μεταξύ 7.2 & 7.6. Ακολούθως προσθέτουμε ειδικό μυκητοκτόνο υγρό, Αλγεοκτόνο, για να αποφύγουμε την δημιουργία άλγεων (πρασινίλες) στα τοιχώματα και στον πυθμένα της πισίνας. Τα άλγεα είναι φυτικοί οργανισμοί που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα υπό μορφή σκόνης και μόλις βρεθούν σε συνθήκες θερμοκρασίας & υγρασίας αναπτύσσονται δημιουργώντας θολότητα στο νερό, γλίτσα & πρασινίλα στα τοιχία και στον πυθμένα της πισίνας. Η αρχική δόση του Αλγεοκτόνου είναι 20 gr/m3 νερού κατά την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου και η δόση συντήρησης είναι 10gr για κάθε κυβικό m3 νερού εβδομαδιαίως. Για τη απολύμανση του νερού χρησιμοποιούμαι Οργανικό Χλώριο σε κόκκους ή ταμπλέτες, ανάλογα με τον χλωριωτή που έχουμε. Για την εκκίνηση χρησιμοποιούμαι Χλώριο σε κόκκους άμεσης διάλυσης (DICHLOR) σε αναλογία 10γρ 15γρ ανά κυβικό 1.0 m3 νερού. Η ημερήσια τροφοδότηση ανάλογα με το φορτίο κολυμβητών και τις θερμοκρασίες του νερού κυμαίνεται από 1-2 γρ/m3/ημέρα. Εφόσον χρησιμοποιούμαι Ταμπλέτες Χλωρίου 200γρ. η δοσολογία είναι 2 Ταμπλέτες ανά 50m3 νερού εβδομαδιαίως. Η δόση αυξάνεται σε υψηλές θερμοκρασίες και μεγάλη χρήση. ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ 1. Αφού γεμίσουμε την πισίνα με νερό, ελέγχουμε με το σετ ελέγχου (τέστερ) το PH του, το οποίο πρέπει να είναι μεταξύ 7.2 και Εάν είναι μικρότερο από αυτές τις τιμές, προσθέτουμε 10gr PH (+) PLUS για κάθε κυβικό 1μ3 νερού πισίνας για να το αυξήσουμε κατά 0.1 βαθμό. - Εάν αντιθέτως (και είναι το σύνηθες για τα Ελληνικά νερά) θέλουμε να το ελαττώσουμε, προσθέτουμε 10gr PH (-) MINUS για κάθε κυβικό 1m3 νερού πισίνας για να το μειώσουμε κατά 0.1 βαθμό. 2. Για την πρόληψη δημιουργίας άλγεων (πρασινίλες), χρησιμοποιούμε Algaecide (Αλγεοκτόνο). Στην αρχική λειτουργία χρησιμοποιούμαι 20gr. Αλγεοκτόνου για κάθε κυβικό 1 m3 Νερού. Η δοσολογία συντήρησης είναι 10gr. Κάθε κυβικό 1m3 νερού ανά βδομάδα. Η δόση αυτή μπορεί να αυξηθεί, μετά από δυνατή βροχή ή υψηλή θερμοκρασία νερού.

2 3. Για την χλωρίωση του νερού, χρησιμοποιούμε κυρίως Στερεό Χλώριο σε κόκκους. Είναι κατάλληλο για την απολύμανση κάθε είδους νερού, ακόμα και σκληρού μια και δεν έχει επίδραση στην τιμή του ph. Υπάρχει σε 2 τύπους: -DICHLORO/Δύχλωρο σε κόκκο με περιεκτικότητα σε ενεργό χλώριο 56 % για γρήγορη διάλυση. -TRICHLORO/Τρίχλωρο σε ταμπλέτες με περιεκτικότητα σε ενεργό χλώριο 90% για αργή διάλυση. -TRICHLORO/Τρίχλωροισοκυανουρικο οξυ 99.5% σε κόκκος με περιεκτικότητα σε ενεργό χλώριο 90% για αργή διάλυση, αργής διάλυσης. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: Για το DICHLORO απαιτούνται στην αρχική λειτουργία gr ανά κυβικό 1 m3 νερού, ενώ στην καθημερινή λειτουργία απαιτούνται 2 gr ανά κυβικό 1m3 νερού. Επίσης η δόση της αρχικής λειτουργίας καλό είναι να επαναλαμβάνεται 1 φορά τον μήνα (Υπερχλωρίωση). Για το TRICHLORO σε ταμπλέτες απαιτούνται 1-3 ταμπλέτες των 200γρ / 20 κυβικά νερού m3. Για το TRICHLORO σε κόκκος απαιτούνται στην αρχική λειτουργία 6-10 gr ανά κυβικό 1m3 νερού, ενώ στην καθημερινή λειτουργία απαιτούνται 1-3 gr ανά κυβικό 1m3 νερού. Η προτεινόμενη δοσολογία προσαρμόζεται σύμφωνα με τις καιρικές συνθήκες. 4. Σε περίπτωση που το νερό είναι θολό, χρησιμοποιούμαι Κροκιδωτικό το οποίο είναι υγρό διαφανές και μη τοξικό. Η δοσολογία του κυμαίνεται ανάλογα με την θολότητα του νερού και τη συχνότητα χρήσης της πισίνας. Χρειάζονται από 200g-700gr κάθε 50m3 νερού. Δεν συνιστάτε σε χρήση εάν έχουμε φίλτρα χάρτινα / cartridge διότι βουλώνουν οι κυψέλες. ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΧΗΜΙΚΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ: ph: 7,2-7,6 ΧΛΩΡΙΟ : 0,7-1,5 mg/lt ΑΡΧΙΚΟ ΓΕΜΙΣΜΑ ΠΙΣΙΝΑΣ ΣΟΚ / Βάλτε χλώριο 10-15γρ / m 3 (ανά κυβικό) σε ένα δοχείο μαζί µε ΧΛΩΡΙΟ ( σε κόκκους): ΑΛΓΟΚΤΟΝΟ (υγρό): νερό και διαλύστε το όσο μπορείτε περισσότερο για να µην πέσουν οι κόκκοι αδιάλυτοι στην μεμβράνη και σας ξεθωριάσει την πισίνα. Συγχρόνως βάλτε την αντλία σε λειτουργία. Σοκ κάνουμε: όταν πρωτογεµίζουµε την πισίνα ή όταν µας ξεφεύγει το νερό -θολώνει-πρασινίζει (κατ εκτίμηση). Η αρχική δόση του Αλγεοκτόνου είναι 20 gr/m3 νερού, κατά την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου. Προσθέστε περιμετρικά. ph (σε κόκκους): Μετρήστε αρχικά το ph του νερού της πισίνας σας. Προσθέστε ph (-) ή ph (+) ανάλογα µε την ένδειξη του τέστερ. Χρειαζόµαστε να βάλουµε έχουµε ph (-) αρνητικό από το αρνητικό ph (-) εάν είναι υψηλό για να κατέβη ή αντίθετα ph (+) εάν θέλει ανέβασµα το ph. Η δοσολογία είναι 10 γραµµάρια ανά κυβικό & ph (+) θετικό (m3) για µείωση ή αύξηση του ph κατά 0,1 βαθµό. Το διαλύουµε καλά σε µία λεκάνη διότι εάν πέσουν αδιάλυτοι οι κόκκοι στην µεµβράνη θα ξεθωριάσει.

3 ΠΡΟΣΟΧΗ: Μετά την προαναφερθείσα διαδικασία, η πισίνα να µην χρησιμοποιηθεί για 5-6 ώρες Μετά την δύση του ηλίου και µε τις αντλίες σε λειτουργία, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΧΛΩΡΙΟ (σε ταµπλέτες αργής διάλυσης): Τοποθετήστε ταμπλέτα/ταμπλέτες στον χλωριοτή που επιπλέει βάσει των αναλογιών. Ρυθμίστε το PH του νερού μεταξύ 7.2 & 7.6 Η δοσολογία προσαρμόζεται σύμφωνα με το μικροβιολογικό φορτίο και τις καιρικές συνθήκες Το επίπεδο του υπολειμματικού χλωρίου πρέπει να διατηρείται μεταξύ 0.5 & 2 mg/lit. Προσοχή δεν κοιτάμε οπτικά εάν έλειωσε η ταμπλέτα για να συμπληρώσουμε νέα ταμπλέτα/ες αλλά απλά κάνουμε συχνές μετρήσεις και ανάλογα πράττουμε. Εάν έχουμε ένδειξη πολύ υψηλού χλωρίου βγάζουμε τον χλωριοτή με την ταμπλέτα ώσπου να επανέλθουν τα νούμερα του χλωρίου στα σωστά επίπεδα (με την φυσιολογική εξάτμιση ή με συμπλήρωμα νερού μέσα στην πισίνα) ph minus (-): Αν µετά τις καθηµερινές µετρήσεις κριθεί αναγκαίο να µειωθεί η τιµή του ph, προσθέστε 10 γραµµάρια ανά κυβικό νερού (m 3) νερού, διαλυµένο σε λεκάνη µε νερό και ρίξτε το περιµετρικά. Λειτουργήστε το φίλτρο για 4-6 ώρες για µείωση του ph κατά 0,1-0,2 βαθµό. ph plus (+): Αν µετά τις καθηµερινές µετρήσεις κριθεί αναγκαίο να αυξηθεί η τιµή του ph, προσθέστε10 γραµµάρια ανά κυβικό νερού (m 3) νερού, διαλυµένο σε λεκάνη µε νερό και ρίξτε το περιµετρικά. Λειτουργήστε το φίλτρο για 4-6 ώρες για αύξηση του ph κατά 0,1-0,2 βαθµό. ΧΛΩΡΙΟ ( σε κόκκους): Η διαδικασία του σοκ πρέπει να γίνετε σε περίπτωση που µας ξεφεύγει το νερό της πισίνας γραµµάρια ανά κυβικό m 3. ΑΛΓΟΚΤΟΝΟ (υγρό): Η δόση συντήρησης είναι 10gr για κάθε κυβικό m3 νερού εβδομαδιαίως. Προσοχή στην αγορά υπάρχει Αλγοκτόνο σε διάφορες πυκνότητες επομένως διαβάστε τις οδηγίες της συσκευασίας ΠΡΟΣΟΧΗ Μην Αφήνετε το νερό χωρίς χλώριο Η µέτρηση του ph & του χλωρίου πρέπει να γίνεται καθηµερινά µεταξύ 09:00 πµ & 17:00µµ και να τηρείται βιβλίο µετρήσεων. Όταν οι θερµοκρασίες του νερού είναι υψηλές και γίνεται µεγάλη χρήση της πισίνας, αυξάνουµε τις δοσολογίες των χηµικών, καθώς και τις ώρες φιλτραρίσµατος ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ 1. To ph του νερού πρέπει να είναι µεταξύ 7,2-7,6. Αν το νερό έχει πολλά άλατα, το ph πρέπει οπωσδήποτε να είναι 7,2. Το πρώτο που ελέγχουµε πάντα είναι το ph, το οποίο και ρυθµίζουµε πριν κάνουµε οτιδήποτε άλλο.

4 Εάν το ph είναι υψηλό τότε: το νερό δεν είναι διαυγές η κατανάλωση των χηµικών προϊόντων είναι άσκοπα µεγάλη, και έχουµε ανεπιθύµητες επικαθήσεις αλάτων 2. Δεν βάζουµε µεγαλύτερες ποσότητες χηµικών από τις συνιστώµενες και δεν κάνουµε χρήση σκόνης σοκ µαζί µε αλγοκτόνο ή ph την ίδια µέρα, διότι χάνεται η κρυστάλλινή όψη του νερού. Όµως πρέπει να έχουµε υπόψη ότι, όσο υψηλότερη είναι η θερµοκρασία του νερού, συνεπώς και οι ώρες φίλτρανσης, τόσο ταχύτερα λιώνουν οι ταµπλέτες χλωρίου. 3. Το χλώριο σε ταµπλέτες, µπαίνει πάντοτε µόνον στον χλωριοτή (σβούρα που επιπλέει), γιατί αλλιώς ξεβάφει την µεµβράνη ή εάν το βάλετε στο σκίµερ σας καταστρέφει τα εσωτερικά πλαστικά µέρη του φίλτρου/αντλίας (προπελάκια, τσιµούχες κλπ). 4. Το νερό της πισίνας δεν πρέπει να µείνει χωρίς χλώριο, ιδίως όταν η θερµοκρασία είναι υψηλή, διότι θα πρασινίσει πάρα πολύ γρήγορα. Γι' αυτό φροντίζουµε να υπάρχουν πάντα οι απαραίτητες ταµπλέτες στον χλωριοτή. 5. Όταν η εµφάνιση του νερού δεν είναι ιδανική (πράσινο νερό, κλπ): Ελέγχουµε και ρυθµίζουµε το ph Κάνουµε χλωρίωση σοκ, αφού έχει ρυθµιστεί το ph

5 ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΩΡΩΝ ΛΕΙΤOΥΡΓΊΑΣ Το φίλτρο πρέπει να λειτουργεί περισσότερο κατά την διάρκεια της ηµέρας δηλαδή κατά τις ώρες που έχει πολύ ήλιο και ζέστη και αυτό διότι το νερό επηρεάζεται από τον ήλιο (φωτοσύνθεση) και από τα οξέα των κολυµβητών. Όσο πιο πολύ φιλτράρουµε, τόσο καλύτερη ποιότητα νερού έχουµε και τόσο µεγαλύτερη οικονοµία κάνουµε στα χηµικά. ΠΡΟΣΟΧΗ συνιστούµε να µην κολυµπάτε κατά την διάρκεια που λειτουργεί το φίλτρο για 2 βασικούς λόγους: 1) Περίπτωση ηλεκτροπληξίας (πιθανή φθορά καλωδίου, συνδέσεις χωρίς ρελέ ασφαλείας και άλλες περιπτώσεις) 2) Εάν λειτουργεί το φίλτρο και έχουµε χλωροποιητή δεν είναι λογικό να κολυµπάµε κατά την εργασία χλωρίωσης της πισίνας. Ξεχειµώνιασµα Για τη µακροζωία της πισίνας καλή ιδέα είναι ι να την αφήνουµε γεµάτη κατά τη διάρκεια του χειµώνα στις περιπτώσεις που στην περιοχή µας δεν πιάνει παγετός. Η ύπαρξη νερού ελαχιστοποιεί τις συστολές-διαστολές που θα συνέβαιναν αν η πισίνα ήταν εκτεθειµένη κατ ευθείαν στις έντονες διακυµάνσεις µεταξύ µέρας και νύχτας του χειµώνα. Καλό είναι να λειτουργούν τα µηχανήµατα της πισίνας µας και τους χειµερινούς µήνες για 2 ώρες περίπου την µέρα. Στο διάστηµα αυτό προσθέτουµε κανονικά τις απαραίτητες ποσότητες χηµικών, σύµφωνα µε τις αναγραφόµενες δοσολογίες. Αν πρέπει να σταµατήσει η λειτουργία της πισίνας, τότε ακολουθούµε την παρακάτω διαδικασία: 1. Κατεβάζουµε το ph του νερού στο 6,8 2. Κατεβάζουµε τη στάθµη του νερού κατά cm, ώστε να µη πληµµυρίσει η πισίνα από τις βροχοπτώσεις 3. Καθαρίζουµε και σκουπίζουµε προσεκτικά τη µεµβράνη και ειδικά τη "γραµµή του νερού" 4. Βάζουµε το ρελέ διαφυγής στη θέση "OFF" και κατεβάζουµε τις ασφάλειες στον πίνακα 5. Ανοίγουµε το καπάκι του χώρου των αντλιών και ελευθερώνουµε τα κολάρα. Βγάζουµε την αντλία, την στεγνώνουµε και την φυλάµε σε µέρος ξηρό, και όχι στον ίδιο χώρο µε τα χηµικά. Κατά την διάρκεια του χειµώνα γυρίζουµε 2-3 φορές τη φτερωτή ώστε να µην κολλήσει 6. Βάζουµε στην πισίνα 1 lt αλγοκτόνο χειµώνα για κάθε 30 m3 νερού (απ'ευθείας στο νερό, περιµετρικά της πισίνας). Βγάζουµε και πλένουµε τα φίλτρα, και τους κάδους και τα αποθηκεύουµε Εάν αποφασίσετε να µαζέψετε την πισίνα επίσης ορθή διαδικασία, τότε θα πρέπει να την ξεπλύνατε καλά (µέσα έξω) διότι εάν την αφήσετε µε τα χλώρια θα αδυνατήσει η µεµβράνη. Μετά το πλύσιµο καλό στέγνωµα ρίξτε ΤΑΛΚ (µέσα έξω). Την µαζεύουµε όπως θα µαζεύαµε ένα χαλί χωρίς γωνιάσµατα. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ: 1. Σε περιοχές όπου οι βροχοπτώσεις είναι έντονες, είτε λειτουργούν τα µηχανήµατα κατά τη διάρκεια του χειµώνα είτε όχι, ελέγχουµε τη στάθµη/επίπεδο του νερού συχνά και αν χρειάζεται την ξανακατεβάζουµε.

6 2. Στο ξεκίνηµα της καινούργιας σεζόν, συνιστάται η µερική ανανέωση του νερού της πισίνας κατά το 1/3 του συνολικού όγκου νερού 3. Πριν γεµίσουµε την πισίνα µας, και για τον καθαρισµό της µεµβράνης χρησιµοποιούµε καθαριστικό αλκαλικής βάσης, αλγοκτόνο ή Prescal για τα άλατα αν υπάρχουν άλατα 4. Σκεπάστε µε το κάλυµµα την πισίνα σας.

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΧΗΜΙΚΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ: ph: 7,2-7,6 ΧΛΩΡΙΟ : 0,7-1,5 mg/lt ΑΡΧΙΚΗ ΓΕΜΙΣΜΑ ΠΙΣΙΝΑΣ ΧΛΩΡΙΟ ( σε κόκκους): ΣΟΚ / Βάλτε χλώριο 10-15γρ / m

Διαβάστε περισσότερα

CRYSTAL BLUE POOLS 2310-559000

CRYSTAL BLUE POOLS 2310-559000 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2013 Εγχειρίδιο συντήρησης πισίνας Σελίδα 1 από 6 Ο ΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ ΓΕΝΙΚΑ: Για να διατηρείται το νερό της πισίνας καθαρό και υγιεινό και τα τοιχώµατα / πυθµένας καθαρά από άλγη, πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ 1 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ ΠΙΣΙΝΑΣ Α. ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ 1. Στο νερό της πισίνας το ρη πρέπει να είναι 7,2 7,6 καθ όλη τη διάρκεια της σαιζόν. Ρύθμιση του ρη με προσθήκη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ ΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΥΛΙΚΩΝ/ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ/ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ(εκτός πεδίου του ν. 3316/2005) & ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΕΡΓΟ: Προµήθεια υλικών χλωρίωσης Αρ. 28/06/2013 ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΠΙΣΙΝΑΣ 2012

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΠΙΣΙΝΑΣ 2012 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ 5 ο ΧΛΜ ΡΟΔΟΥ-ΛΙΝΔΟΥ, 85100 ΡΟΔΟΣ ΤΗΛ: 2241066551, ΦΑΞ: 2241061298 e-m@il: info@hydro-tec.gr ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ 2012 ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΧΛΩΡΙΑ DELSACLOR GR 90 Χλώριο 90% σε κόκκο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΙΣΙΝΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ 4.1 ΦΙΛΤΡΑ ΧΑΛΑΖΙΑΚΗΣ ΑΜΜΟΥ Παροχής 9,5 m 3 / ώρα - FR Παροχής 13,5 m 3 / ώρα - FR Παροχής 21,0 m 3 / ώρα - FR Παροχής 28,0 m 3 / ώρα - FR Παροχής 32,0 m 3 / ώρα - FR Παροχής 8,0 m 3

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΙΣΙΝΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ 4.1 ΦΙΛΤΡΑ ΧΑΛΑΖΙΑΚΗΣ ΑΜΜΟΥ Παροχής 9,5 m 3 / ώρα - FR Παροχής 13,5 m 3 / ώρα - FR Παροχής 21,0 m 3 / ώρα - FR Παροχής 28,0 m 3 / ώρα - FR Παροχής 32,0 m 3 / ώρα - FR Παροχής 8,0 m 3

Διαβάστε περισσότερα

Προσδιορισµός βιταµίνης C σε χυµούς φρούτων και λαχανικών και µελέτη διάφορων παραγόντων που επιδρούν στη ποσότητα της

Προσδιορισµός βιταµίνης C σε χυµούς φρούτων και λαχανικών και µελέτη διάφορων παραγόντων που επιδρούν στη ποσότητα της ΕΚΦΕ Εύβοιας Προσδιορισµός βιταµίνης C σε χυµούς φρούτων και λαχανικών και µελέτη διάφορων παραγόντων που επιδρούν στη ποσότητα της Απαραίτητα όργανα Προχοϊδα Σιφώνι Κωνική φιάλη Απαραίτητα υλικά 10 ml

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΗ 3 η. Τα στερεά κατατάσσονται συνήθως ανάλογα µε τις φυσικές και χηµικές τους ιδιότητες ως εξής:

ΑΣΚΗΣΗ 3 η. Τα στερεά κατατάσσονται συνήθως ανάλογα µε τις φυσικές και χηµικές τους ιδιότητες ως εξής: ΑΣΚΗΣΗ 3 η Προσδιορισµός αιωρούµενων στερεών Θεωρητικό υπόβαθρο Τα στερεά κατατάσσονται συνήθως ανάλογα µε τις φυσικές και χηµικές τους ιδιότητες ως εξής: Συνολικά στερεά Με διήθηση Με εξάτµιση Αιωρούµενα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ-ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ-ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ-ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ Η ποιότητα του νερού στο υδρομασάζ επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Οι υψηλές θερμοκρασίες, η έντονη κυκλοφορία του νερού και ο υψηλός βαθμός οργανικών μολυσματικών

Διαβάστε περισσότερα

Υ ΡΟΚΟΣΜΟΤΕΧΝΙΚΗ. cod: enimfill

Υ ΡΟΚΟΣΜΟΤΕΧΝΙΚΗ. cod: enimfill Υ ΡΟΚΟΣΜΟΤΕΧΝΙΚΗ cod: enimfill 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αντικειµενικός σκοπός του χρήστη µιας πισίνας όσο και του κατασκευαστή - συντηρητή της, είναι µια υγιεινή, πάντα καθαρή, µε διαυγές κρυστάλλινο νερό. Σ αυτό το

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΠΙΕΣΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΠΙΕΣΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΠΙΕΣΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ Εκτός από τις οδηγίες στα φυλλάδια που συνοδεύουν τις αντλίες και τους ηλεκτρικούς πίνακες που αποτελούν τα αντλητικά συγκροτήµατα της WILO πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

ΨΥΧΡΗ ΜΕΘΟ ΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ

ΨΥΧΡΗ ΜΕΘΟ ΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ ΨΥΧΡΗ ΜΕΘΟ ΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ Αυτή είναι η παλαιά και πατροπαράδοτη µέθοδος δηµιουργίας σπιτικού σαπουνιού. Μαζεύουµε όλα τα υλικά, τον εξοπλισµό, τα συστατικά και τον χώρο εργασίας που θα του χρειαστούν.

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Σύνταξης Τεχνικών Προδιαγραφών

Επιτροπή Σύνταξης Τεχνικών Προδιαγραφών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 1 η ΥΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ- ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» Αθήνα 23 Απριλίου 2019 ΠΡΟΣ: Γενική ιαχείριση ΓΝΑ «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ-ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 009 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΙΙ) ΘΕΩΡHΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: Τεχνολογία Υδραυλικών, Θερμικών

Διαβάστε περισσότερα

Ελαστική πολυακρυλική ενέσιμη ρητίνη για μόνιμη στεγανή σφράγιση

Ελαστική πολυακρυλική ενέσιμη ρητίνη για μόνιμη στεγανή σφράγιση Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση: 20/04/2012 Κωδικός: 2012.03.07.080 Ελαστική πολυακρυλική ενέσιμη ρητίνη για μόνιμη στεγανή σφράγιση Περιγραφή Προϊόντος Το είναι πολύ χαμηλού ιξώδους, ελαστική πολυακρυλική

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: ,00 - Κ.Α ΚΑΘΑΡΗ ΑΞΙΑ: ,03 ΦΠΑ 24%: 3.870,97 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: ,00 Π.Α.Υ.

Μελέτη ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: ,00 - Κ.Α ΚΑΘΑΡΗ ΑΞΙΑ: ,03 ΦΠΑ 24%: 3.870,97 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: ,00 Π.Α.Υ. ΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΣ: ιεύθυνση Οικονοµικής ιαχείρισης Τµήµα: Προµηθειών και ιαχείρισης Υλικού Μελέτη Η παρούσα µελέτη αφορά την ετήσια σύµβαση συντήρησης µηχανοστασίου και ποιότητας νερού,

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 202 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Τ.Σ. (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: Τεχνολογία Υδραυλικών, Θερμικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΣΙΝΑ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΥΒΙΚΑ ΝΕΡΟΥ. Σέρρες, 17/06/2016

ΠΙΣΙΝΑ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΥΒΙΚΑ ΝΕΡΟΥ. Σέρρες, 17/06/2016 Σέρρες, 17/06/2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ: 62/2016 ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 7.188,27 ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ της Σύμβασης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Model No.: R-912

ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Model No.: R-912 ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Model No.: R-912 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 1. Θήκη φίλτρου 2. Άνω κάλυµµα 3. Καπάκι δεξαµενής 4. εξαµενή 5. ιακόπτης λειτουργίας 6. Κύριο σώµα συσκευής 7. Γυάλινη κανάτα 8. Χερούλι κανάτας 9.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ Model No. R-738

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ Model No. R-738 ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ Model No. R-738 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Πριν χρησιµοποιήσετε τη συσκευή για πρώτη φορά, διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης. Φυλάξτε το παρόν εγχειρίδιο για µελλοντική αναφορά. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τα µέρη του µικροσκοπίου

Τα µέρη του µικροσκοπίου Ε.Κ.Φ.Ε. Αργολίδας ΤΟ ΟΠΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ Περιγραφή Χρήση Το µικροσκόπιο είναι µια διάταξη φακών µε την οποία επιτυγχάνεται η µεγέθυνση διαφόρων αντικειµένων. Το οπτικό µικροσκόπιο είναι χρήσιµο όταν εξετάζουµε

Διαβάστε περισσότερα

Το σκληρό νερό προκαλεί πολλά προβλήματα στις σωληνώσεις, καθώς το ανθρακικό ασβέστιο και μαγνήσιο επικάθεται στα τοιχώματα των σωλήνων και έτσι

Το σκληρό νερό προκαλεί πολλά προβλήματα στις σωληνώσεις, καθώς το ανθρακικό ασβέστιο και μαγνήσιο επικάθεται στα τοιχώματα των σωλήνων και έτσι Το σκληρό νερό προκαλεί πολλά προβλήματα στις σωληνώσεις, καθώς το ανθρακικό ασβέστιο και μαγνήσιο επικάθεται στα τοιχώματα των σωλήνων και έτσι δημιουργείται ένα στρώμα από άλατα, με αποτέλεσμα οι σωλήνες

Διαβάστε περισσότερα

6. Η συσκευή αυτή δεν πρέπει να χρησιµοποιείται από άτοµα (συµπεριλαµβανοµένων και παιδιών) µε µειωµένες αισθητηριακές ικανότητες, ή χαµηλή νοητική ικ

6. Η συσκευή αυτή δεν πρέπει να χρησιµοποιείται από άτοµα (συµπεριλαµβανοµένων και παιδιών) µε µειωµένες αισθητηριακές ικανότητες, ή χαµηλή νοητική ικ ΣΙ ΕΡΟ ΑΤΜΟΥ MOD. R-390 Παρακαλούµε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και το σχεδιάγραµµα της συσκευής, πριν τη πρώτη χρήση. Προσοχή: 1. Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά το παρόν εγχειρίδιο πριν χρησιµοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικός Οργανισµός Ν. Ξυδάς 1

Εκπαιδευτικός Οργανισµός Ν. Ξυδάς 1 Εκπαιδευτικός Οργανισµός Ν. Ξυδάς 1 ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1: ΜΕΛΕΤΑΜΕ ΤΑ ΜΕΙΓΜΑΤΑ Εισαγωγή Τα περισσότερα υλικά γύρω µας δεν είναι καθαρές ουσίες αλλά µείγµατα. Ο χρυσός και τα άλλα µέταλλα που παίρνουµε από

Διαβάστε περισσότερα

Η Χρήση των χημικών στο χιόνι

Η Χρήση των χημικών στο χιόνι Η Χρήση των χημικών στο χιόνι Τσουρέκας Τιμολέων 1 Είδη χιονιού Φρέσκο Παγωµένο ξηρό Μαλακό υγρό Λεπτή υφή (παλιό) µια ή περισσότερες διαδικασίες µετασχηµατισµού από τη θεροκρασία Πολύ υγρό Πολύ ξηρό (κρύο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΚΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΕ 17(01) 24 ΝΑΙ 2 ΠΕΚ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΑΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΚΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΕ 17(01) 24 ΝΑΙ 2 ΠΕΚ ΑΘΗΝΩΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ (ΠΕ) ΔΙΑΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΕΤΗ (ΝΑΙ/ΟΧΙ) ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ (ΦΟΡΕΑΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΛΕΚΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΕ 17(01) 24 ΝΑΙ 2 ΠΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΤΟ ΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. Νοέµβριος 2013 ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΟΤΟ ΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. Νοέµβριος 2013 ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΤΟ ΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. Νοέµβριος 2013 ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Οι περισσότερες αβαρίες προέρχονται από την κακή συντήρηση, από λάθη τοποθέτησης, κακό καύσιµο και κακό έλεγχο πριν το ταξίδι. Αφιερώστε χρόνο για την

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ: Εταιρεία VALEO Formosa Office Building 4F 3, 161, Sung The Road Taipei, Taiwan, R.O.C.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ: Εταιρεία VALEO Formosa Office Building 4F 3, 161, Sung The Road Taipei, Taiwan, R.O.C. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ: Εταιρεία VALEO Formosa Office Building 4F 3, 161, Sung The Road Taipei, Taiwan, R.O.C. P/N: 700351626(09.03) ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ: Διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά και απευθυνθείτε στις

Διαβάστε περισσότερα

Τι χρειάζεσαι: Ένα πλαστικό μπουκάλι (ή ένα στενόμακρο ποτήρι), ένα μολύβι, ένα κομμάτι μονόκλωνο καλώδιο ή σύρμα, νερό, οινόπνευμα, λάδι, αλάτι.

Τι χρειάζεσαι: Ένα πλαστικό μπουκάλι (ή ένα στενόμακρο ποτήρι), ένα μολύβι, ένα κομμάτι μονόκλωνο καλώδιο ή σύρμα, νερό, οινόπνευμα, λάδι, αλάτι. ΑΝΩΣΗ Πείραμα 1: Το αυγό που κολυμπάει. Τι χρειάζεσαι: ένα βρασμένο αυγό, ένα πλατύ ποτήρι ή ένα πλαστικό μπουκάλι, ένα μαχαίρι, νερό, αλάτι, ένα κουταλάκι. Τι θα κάνεις: Αν δεν είναι εύκολο να έχεις ένα

Διαβάστε περισσότερα

19ο Μάθημα ΔΙΑΛΥΜΑΤΑ

19ο Μάθημα ΔΙΑΛΥΜΑΤΑ 19ο Μάθημα ΔΙΑΛΥΜΑΤΑ Μια σπουδαία ικανότητα του νερού, η διαλυτική Ξέρουμε ότι το νερό κάνει έναν κύκλο στη φύση. Εξατμίζεται, γίνεται σύννεφο και πέφτει στη γη ως βροχή. Ένα μεγάλο μέρος από το βρόχινο

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστηριακή άσκηση 2: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΥΡΗΝΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΙ ΙΚΗ ΧΡΩΣΗ

Εργαστηριακή άσκηση 2: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΥΡΗΝΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΙ ΙΚΗ ΧΡΩΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ Σκοπός Εργαστηριακή άσκηση 2: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΥΡΗΝΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΙ ΙΚΗ ΧΡΩΣΗ Η εξοικείωση των µαθητών µε τεχνικές χρώσης νωπών παρασκευασµάτων και παρατήρησης τους στο οπτικό µικροσκόπιο.

Διαβάστε περισσότερα

Explorer.

Explorer. Explorer www.atlantic-comfort.com Explorer Αντλία θερμότητας για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης Εφαρμογή αντλιών Explorer σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια και σύγκριση με άλλα συστήματα Παράδειγμα 1:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ 1 Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ Α ΦΥΣΙΚΗΣ B ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Κυριακή, 17 Απριλίου, 2005 Ώρα: 10:00-12:30 Προτεινόµενες Λύσεις ΜΕΡΟΣ Α 1. (α) Από το δεύτερο σχήµα, επειδή ο ζυγός ισορροπεί, προκύπτει

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΥ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΗΛΙΑΚΩΝ BASIC

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΥ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΗΛΙΑΚΩΝ BASIC ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΥ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΗΛΙΑΚΩΝ BASIC GR ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Θερμοκρασία λειτουργίας 0 ºC 50 ºC Ρυθμιζόμενο εύρος θερμοκρασίας: Dt (Διαφορικό θερμοκρασίας μεταξύ συλλέκτη Τ1 και δεξαμενής Τ2)

Διαβάστε περισσότερα

Εξασφαλίστε υγιεινή ατµόσφαιρα

Εξασφαλίστε υγιεινή ατµόσφαιρα Εξαφανίστε την υγρασία Εξοικονοµήστε χρήµατα Εξασφαλίστε υγιεινή ατµόσφαιρα Στεγνώστε τα ρούχα σας κατάλογος 2015 Rise 8 έως 100 *30/330/650 Χαμ./Μεσ./Υψ. [db] 39/43/48 Αφυγραντήρας Desiccant χωρίς συμπιεστή.

Διαβάστε περισσότερα

( α πό τράπεζα θεµάτων) ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 : ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ. 1. Να χαρακτηρίσετε τις επόµενες προτάσεις ως σωστές (Σ) ή λανθασµένες (Λ).

( α πό τράπεζα θεµάτων) ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 : ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ. 1. Να χαρακτηρίσετε τις επόµενες προτάσεις ως σωστές (Σ) ή λανθασµένες (Λ). Χηµεία Α Λυκείου Φωτεινή Ζαχαριάδου 1 από 12 ( α πό τράπεζα θεµάτων) ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 : ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ 1. Να χαρακτηρίσετε τις επόµενες προτάσεις ως σωστές (Σ) ή λανθασµένες (Λ). α) Ένα µείγµα είναι πάντοτε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Ο Δήμαρχος. Γρηγόριος Κατωπόδης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Ο Δήμαρχος. Γρηγόριος Κατωπόδης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βύρωνας, 01/02/2018 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: 2616 ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚONOMIΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ 213-2008668 ΠΡΟΣ Ενδιαφερόμενους ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Δήμος μας ενδιαφέρεται να αναθέσει

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές ερωτήσεις ProM

Συχνές ερωτήσεις ProM Γενικά Στοιχεία για τον ProM Σχεδιάστηκε 2007-2009. Λανσαρίστηκε στην έκθεση Coffeena τον Ιούνιο 2009 στην Κολωνία. Η παραγωγή ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2009. Τι προσφέρει ένας μύλος ON DEMAND; Ο αλεσμένος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Διεύθυνση : Τεχνικών Υπηρεσιών Πληροφορίες : Δ.Μπομπίτσης Τηλέφωνο : 2310672659 Fax : 2310672674 Σταυρούπολη 4-3-2014 Αρ. Mελέτης.: 51 Εργασία για «Συντήρηση και επισκευή Δημοτικού Κολυμβητηρίου» Προϋπολογισμού

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1000 E 2000 E

Οδηγίες Χρήσης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1000 E 2000 E Οδηγίες Χρήσης 1000 E 2000 E ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ.....3 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ..3 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ. 5 Παροχή κρύου νερού...6 Παροχή ζεστού νερού..6 ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΝΕΡΟΥ.......7 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ....9

Διαβάστε περισσότερα

Σ.Ε.Π. - ΣΥΝΘΕΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σ.Ε.Π. - ΣΥΝΘΕΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Σ.Ε.Π. - ΣΥΝΘΕΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ έλεγχος εξέλιξης του πειράµατος εισαγωγή υλικών και συσκευών ΕΡΓΑΛΕΙΑ Επιτάχυνση χρόνου Θερµοκρασία περιβάλλοντος ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ χρονόµετρο πίνακας εµφάνιση γραφικών

Διαβάστε περισσότερα

ΧΗΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ MEAT&DORIA ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ. Ancom ΕΠΕ: τ. 2310533540, f. 2310546342, info@ancomnet.gr

ΧΗΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ MEAT&DORIA ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ. Ancom ΕΠΕ: τ. 2310533540, f. 2310546342, info@ancomnet.gr ΧΗΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ MEAT&DORIA ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Ancom ΕΠΕ: τ. 2310533540, f. 2310546342, info@ancomnet.gr MEAT&DORIA Περιγραφή Φωτογραφία Γενικό καθαριστικό 500ml Μ 1 Για µετρητές µάζας αέρος, βαλβίδες,

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ Η ΡΟΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ Η ροή του νερού μεταξύ των άλλων καθορίζει τη ζωή και τις λειτουργίες των έμβιων οργανισμών στο ποτάμι. Διαμορφώνει το σχήμα του σώματός τους, τους

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 03 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ T.Σ. (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: Τεχνολογία Υδραυλικών, Θερμικών

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ: «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ Η/Μ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ»

ΜΕΛΕΤΗ: «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ Η/Μ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΧΑΪΔΑΡΙ, 19/05/2016 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ: 13/2016 ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕΛΕΤΗ: «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ Η/Μ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ»

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα σιδερώματος με βάση ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ RL-DBST-1000

Σύστημα σιδερώματος με βάση ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ RL-DBST-1000 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ RL- Παρακαλώ πριν τη χρήση διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες χρήσης προσεκτικά και φυλάξτε τις για μελλοντική αναφορά. Οδηγίες Ασφαλείας Εάν το καλώδιο είναι κατεστραμμένο, πρέπει να αντικατασταθεί

Διαβάστε περισσότερα

Olympus + ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΩΣΜΩΣΗΣ (R/O) ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Olympus + ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΩΣΜΩΣΗΣ (R/O) ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Olympus + ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΩΣΜΩΣΗΣ (R/O) ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Η πηγή του νερού θα πρέπει να είναι τρεχούμενο νερό πόλης, που ελέγχεται από τις Δημοτικές Αρχές. Πριν την τοποθέτηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ 2 Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ Α ΦΥΣΙΚΗΣ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Κυριακή, 16 Απριλίου 2006 Ώρα: 10:30 13.00 Προτεινόµενες Λύσεις ΜΕΡΟΣ Α 1. α) Η πυκνότητα του υλικού υπολογίζεται από τη m m m σχέση d

Διαβάστε περισσότερα

Aqua-Siegel. ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Νο.046. Γυαλιστερό και Μεταξένιο- µατ. Ι. Προϊόν

Aqua-Siegel. ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Νο.046. Γυαλιστερό και Μεταξένιο- µατ. Ι. Προϊόν ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Νο.046 Aqua-Siegel Γυαλιστερό και Μεταξένιο- µατ Ι. Προϊόν Τύπος: Το προϊόν einza Aqua-Siegel είναι υδατοδιαλυτο, καθαρό βερνίκι ενός συστατικού για εµποτισµό/βαφη ξύλων και

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονομήστε με Καλύμματα Πισίνας Τοποθετήστε κάλυμμα στην πισίνα για να μειώσετε στα μισά τα έξοδα της

Εξοικονομήστε με Καλύμματα Πισίνας Τοποθετήστε κάλυμμα στην πισίνα για να μειώσετε στα μισά τα έξοδα της Εξοικονομήστε με Καλύμματα Πισίνας Τοποθετήστε κάλυμμα στην πισίνα για να μειώσετε στα μισά τα έξοδα της Λεωνίδας Οδυσσέως, Relax Pools & Gardens Με την ανάγκη για εξοικονόμηση στην δίνη της οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

M manic green & m manicox

M manic green & m manicox M manic green & m manicox ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Προϊόν: M-MANIC GREEN Κωδικός: 2.00.002 Intrastat Code: 3402.90.90 Περιγραφή: Εφαρμογή: Το προϊόν δρα επιφανειοδραστικά. Είναι κατάλληλο για πλύσιμο αυτοκινήτων

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΨΥΚΤΗ ΝΕΡΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLWD-19PW

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΨΥΚΤΗ ΝΕΡΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLWD-19PW www.colorato.net Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΨΥΚΤΗ ΝΕΡΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLWD-19PW ιαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιµοποιήσετε την καινούρια σας συσκευή. ιατηρήστε τις οδηγίες σε ασφαλές και εύκολα προσβάσιµο

Διαβάστε περισσότερα

1. Εισαγωγή 2. Εισαγωγικές έννοιες

1. Εισαγωγή 2. Εισαγωγικές έννοιες Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή.1 2. Εισαγωγικές έννοιες...1 3. Το ph...3 4. Η Σκληρότητα..5 5. Απολύμανση του νερού 7 6. Το πρόβλημα των οργανικών επιβαρύνσεων και της οσμής χλωρίου.8 7. Τα χημικά της απολύμανσης

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση Θερμικών Ηλιακών Συστημάτων. Τεχνολογίες Θέρμανσης Εξωτερικών Κολυμβητικών Δεξαμενών με χρήση ΘΗΣ. Συλλέκτες χωρίς κάλυμμα. Επίπεδοι Συλλέκτες

Χρήση Θερμικών Ηλιακών Συστημάτων. Τεχνολογίες Θέρμανσης Εξωτερικών Κολυμβητικών Δεξαμενών με χρήση ΘΗΣ. Συλλέκτες χωρίς κάλυμμα. Επίπεδοι Συλλέκτες Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Χρήση Θερμικών Ηλιακών Συστημάτων Πλεονεκτήματα Τεχνολογίες Θέρμανσης Εξωτερικών Κολυμβητικών Δεξαμενών με χρήση ΘΗΣ Επέκταση κολυμβητικής περιόδου από τον Απρίλιο μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑ 20/04/2015 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΤΟΥΑΛΕΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑ 20/04/2015 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΤΟΥΑΛΕΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑ 20/04/2015 ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Γραφείο Προμηθειών και Διαγωνισμών Τ.Κ. 34100 Χαλκίδα Πληροφ.:Κούμαρος Αντώνης ΤΗΛ.: 22213-55178-79 ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΜΒΟΛΟΦΟΡΟΥ ΠΡΕΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΒΑΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΑΠΕ ΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΕΤΟΙΜΩΝ ΞΗΡΩΝ ΚΟΝΙΑΜΑΤΩΝ ΙΝΤERMIX

ΘΕΜΑ: Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΜΒΟΛΟΦΟΡΟΥ ΠΡΕΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΒΑΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΑΠΕ ΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΕΤΟΙΜΩΝ ΞΗΡΩΝ ΚΟΝΙΑΜΑΤΩΝ ΙΝΤERMIX ΘΕΜΑ: Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΜΒΟΛΟΦΟΡΟΥ ΠΡΕΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΒΑΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΑΠΕ ΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΕΤΟΙΜΩΝ ΞΗΡΩΝ ΚΟΝΙΑΜΑΤΩΝ ΙΝΤERMIX Η INTERMIX µπορεί να διαθέσει στους πελάτες της, κατόπιν συµφωνίας,

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ROBOTIX CC6300 CC6500 CC6550 ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΧΑΛΙΩΝ ΜΕ ΦΙΛΤΡΟ ΝΕΡΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ROBOTIX CC6300 CC6500 CC6550 ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΧΑΛΙΩΝ ΜΕ ΦΙΛΤΡΟ ΝΕΡΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ Μην αφήνετε τίποτα στη μηχανή, όπως βρωμιά, σκόνη και υγρά επειδή μπορούν να βλάψουν τα μεταλλικά μέρη του κινητήρα. Αδειάστε το δοχείο μετά από κάθε λειτουργία. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ BOX FAN ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ BOX FAN ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ BOX FAN ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ Model No: KYT-30D Ref. No: 862-8137 ΠΡΟΣΟΧΗ! - ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί ΜΟΝΟ για οικιακή χρήση. Καμία ευθύνη δεν φέρει ο κατασκευαστής για

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΚ) αριθμ. 1907/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΚ) αριθμ. 1907/2006 Ημερομηνία Αναθεώρησης 02.08.2010 1. Στοιχεία ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης Πληροφορίες προΐόντος Χρήση της Ουσίας/του Πρώτη ύλη για καλλυντικά Μείγματος Εταιρεία: Merck KGaA * 64271 Darmstadt

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Τεύχους Τεχνικών Προδιαγραφών

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Τεύχους Τεχνικών Προδιαγραφών ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Τεύχους Τεχνικών Προδιαγραφών «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΗΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ (καθαρισμού απολύμανσης κάδων απορ/των)» I. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ II. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ III. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ IV. ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

NS6000. Art Nr : Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

NS6000. Art Nr : Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης NS6000 Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Art Nr : 014881 Το ψεκαστικό είναι ένα φορητό, ευέλικτο και πολύ αποδοτικό μηχάνημα για την προστασία των φυτών. Είναι κατάλληλο για την

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογίες Θέρμανσης Εξωτερικών Κολυμβητικών Δεξαμενών με χρήση ΘΗΣ

Τεχνολογίες Θέρμανσης Εξωτερικών Κολυμβητικών Δεξαμενών με χρήση ΘΗΣ Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Τεχνολογίες Θέρμανσης Εξωτερικών Κολυμβητικών Δεξαμενών με χρήση ΘΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ ΡΟΖΗ MSc ENVIRONMENTAL DESIGN & ENGINEERING BSc PHYSICS ΚΑΠΕ - ΤΜΗΜΑ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΗΛΙΑΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

16PROC

16PROC ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΛΗΡ.:Α. ΠΑΡΜΑΞΙΔΗ ΤΗΛ.: 2132028514 FAX: 210 5551515 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΩΝ (CPV:24455000-8) ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 17.000 ΕΥΡΩ.

Διαβάστε περισσότερα

Δειγματοληψίες ύδατος για την αναζήτηση μικροοργανισμών

Δειγματοληψίες ύδατος για την αναζήτηση μικροοργανισμών Δειγματοληψίες ύδατος για την αναζήτηση μικροοργανισμών Κουρέας Μιχάλης Μηχανικός Περιβάλλοντος Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Σπουδαιότητα Η δειγματοληψία είναι εξίσου

Διαβάστε περισσότερα

ΦΕ 07 Η Διαστολή και Συστολή του Νερού Μια φυσική «Ανωμαλία» 1. Γιατί ένα παγάκι νερού επιπλέει σε ένα ποτήρι νερό ενώ ένα παγάκι

ΦΕ 07 Η Διαστολή και Συστολή του Νερού Μια φυσική «Ανωμαλία» 1. Γιατί ένα παγάκι νερού επιπλέει σε ένα ποτήρι νερό ενώ ένα παγάκι 1. Γιατί ένα παγάκι νερού επιπλέει σε ένα ποτήρι νερό ενώ ένα παγάκι λαδιού βυθίζεται σε ένα ποτήρι λάδι; Το παγάκι νερού έχει μικρότερη πυκνότητα από το νερό άρα θα επιπλέει στην επιφάνεια του υγρού.

Διαβάστε περισσότερα

FeCl 3(aq) + 6NH 4 SCN (aq) (NH 4 ) 3 [Fe(SCN) 6 ] (aq) +3NH 4 Cl (aq) (1) ή FeCl 4

FeCl 3(aq) + 6NH 4 SCN (aq) (NH 4 ) 3 [Fe(SCN) 6 ] (aq) +3NH 4 Cl (aq) (1) ή FeCl 4 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ «ΧΗΜΕΙΑ» για τους ΦΟΙΤΗΤΕΣ του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ Οι διδάσκοντες Αικατερίνη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ VACUUM SEALER

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ VACUUM SEALER www.colorato.net ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ VACUUM SEALER ΜΟΝΤΕΛΟ: CLVΜ-36 Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν την χρήση της συσκευής Εισαγωγή στην λειτουργία των πλήκτρων του vacuum sealer...

Διαβάστε περισσότερα

Κρύο..καιρός για πάγο! Δραστηριότητα 1:

Κρύο..καιρός για πάγο! Δραστηριότητα 1: Κρύο..καιρός για πάγο! Περιβάλλον : Εικονικό Εργαστήριο Υλικά : Δοχεία 100 ml, Θερμόμετρα, Νερό, πάγος. Περιγραφή - στόχοι Στις δραστηριότητες αυτές οι μαθητές θα μετρήσουν τη θερμοκρασία κάποιας ποσότητας

Διαβάστε περισσότερα

Τοπικός Μαθητικός Διαγωνισμός EUSO

Τοπικός Μαθητικός Διαγωνισμός EUSO 2014 Ε.Κ.Φ.Ε. Καστοριάς Τοπικός Μαθητικός Διαγωνισμός EUSO 2014-2015 ΟΜΑΔΑ : 1] 2] 3] Γενικό Λύκειο Άργους Ορεστικού. 6 - Δεκ. - 1014 Χημεία ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Το εργαστήριο είναι χώρος για σοβαρή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ emc

ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ emc ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ emc ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΥΠΟΑΛΛΕΡΓΙΚΑ 100% ΒΙΟΔΙΑΣΠΩΜΕΝΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ..ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΛ. 210 7201173 / Fax 210 7254767

ΤΗΛ. 210 7201173 / Fax 210 7254767 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 1 η ΥΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΤΗΛ. 210 7201173 / Fax 210 7254767 Αρ. Πρ. 1140/15

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com.

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com. Rad ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Προϊόν: RAD Κωδικός: 2.07.040 Intrastat Code: 3402.20.90 Περιγραφή: Εφαρμογή: Απομακρύνει αποτελεσματικά τις εναποθέσεις αλάτων από το σύστημα ψύξης θέρμανσης. Ρίξτε το περιεχόμενο

Διαβάστε περισσότερα

Τα συστήματα παραδίδονται πλήρη Με όλα τα εξαρτήματα ρύθμισης και τοποθέτησης ΜΟΝΟ PH ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ

Τα συστήματα παραδίδονται πλήρη Με όλα τα εξαρτήματα ρύθμισης και τοποθέτησης ΜΟΝΟ PH ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ Τα συστήματα παραδίδονται πλήρη Με όλα τα εξαρτήματα ρύθμισης και τοποθέτησης ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ CL & PH ΜΟΝΟ PH ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ MONO ΜΕΙΩΣΗ ΡΗ 0,8 lt/h (1 bar) ΠΕΡΙΣΤΑΚΤΙΚΟ ΙΤΑΛΙΑΣ Η ΓΑΛΛΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

NP1150 ΑΝΤΛΙΑ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΟΥ INOX Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

NP1150 ΑΝΤΛΙΑ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΟΥ INOX   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης NP1150 ΑΝΤΛΙΑ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΟΥ INOX Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual 1. Σύνδεση καλωδίου 2. Ανοξείδωτο περίβλημα 3. Παξιμάδι σύνδεσης 4. Τριφασική τοποθέτηση ορείχαλκου 5. Εξάρτημα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΗ 6 η BOD-COD. Θεωρητικό υπόβαθρο. Αποσύνθεση υπό αερόβιες συνθήκες Ο 2. Οξείδωση Ενέργεια. Τελικά προϊόντα Η 2 Ο, CO 2, SO 4, NO 3, ενέργεια

ΑΣΚΗΣΗ 6 η BOD-COD. Θεωρητικό υπόβαθρο. Αποσύνθεση υπό αερόβιες συνθήκες Ο 2. Οξείδωση Ενέργεια. Τελικά προϊόντα Η 2 Ο, CO 2, SO 4, NO 3, ενέργεια ΑΣΚΗΣΗ 6 η BOD-COD Θεωρητικό υπόβαθρο Αποσύνθεση υπό αερόβιες συνθήκες Ο 2 Οργανικά απόβλητα και µικροργανισµοί Οξείδωση Ενέργεια Τελικά προϊόντα Η 2 Ο, CO 2, SO 4, NO 3, ενέργεια οξείδωση Νέα κύτταρα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845 Ευχαριστούμε για την αγορά του ανεμιστήρα. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν θέσετε σε λειτουργία τη συσκευή. Αγαπητέ

Διαβάστε περισσότερα

Nuvelle Μηχανή Καφέ Φίλτρου CFP 1019W

Nuvelle Μηχανή Καφέ Φίλτρου CFP 1019W Nuvelle Μηχανή Καφέ Φίλτρου CFP 1019W ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή και φυλάξτε τες για πιθανή μελλοντική ανάγνωση ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Πριν

Διαβάστε περισσότερα

Ποιότητα και στα Αναλώσιμα

Ποιότητα και στα Αναλώσιμα MA IN DE US A Ποιότητα και στα Αναλώσιμα ΚΩΔ. W61479 ΚΩΔ. W56479 ΚΩΔ. W54179 1 2 ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΡΜΠΥΡΑΤΕΡ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΦΡΕΝΩΝ ΚΩΔ. 82005 ΚΩΔ. 80079 5 ΚΩΔ. W52579 7 ΣΠΡΕΪ ΓΡΑΣΣΟΥ ΣΠΡΕΪ ΓΡΑΣΣΟΥ 320ml ΑΝΤΙΘΟΡΥΒΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστηριακή άσκηση χημείας Η μελέτη της διαστολής του νερού

Εργαστηριακή άσκηση χημείας Η μελέτη της διαστολής του νερού ΕΚΦΕ ωδεκανήσου Εργαστηριακή άσκηση χημείας Η μελέτη της διαστολής του νερού Β.Βελεχέρης ΕΚΦΕ ωδεκανήσου Γυμνάσιο Ιαλυσού ΣΤΑ ΙΟ Ι Εισαγωγή Τάξη Β Εργαστηριακή άσκηση χημείας Η μελέτη της διαστολής του

Διαβάστε περισσότερα

Πλεονεκτήματα τεχνολογίας Hydropath

Πλεονεκτήματα τεχνολογίας Hydropath ΠΥΡΓΟΙ ΨΥΞΕΩΣ Πλεονεκτήματα τεχνολογίας Hydropath Προστασία από επικαθίσεις Αύξηση ψυκτικής απόδοσης Χαμηλότερα κόστη συντήρησης Καθόλου κόστος χημικών Εξαφάνιση βακτηριδίων και άλγης Αποτροπή βιορύπανσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ «ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΑ» ΘΕΜΑ: «ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ «ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΑ» ΘΕΜΑ: «ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ «ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΑ» ΠΡΟΣ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΑΡ.ΠΡΩΤ: 18845/14-7-16 ΑΘΗΝΑ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 ΘΕΜΑ: «ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ns4000 ΨΕΚΑΣΤΙΚΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ. Art Nr: Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

Ns4000 ΨΕΚΑΣΤΙΚΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ. Art Nr: Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Ns4000 ΨΕΚΑΣΤΙΚΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Art Nr: 013440 Owner s manual Το ψεκαστικό είναι ένα φορητό, ευέλικτο και πολύ αποδοτικό μηχάνημα για την προστασία των φυτών. Είναι

Διαβάστε περισσότερα

M V n. nm V. M v. M v T P P S V P = = + = σταθερή σε παραγώγιση, τον ορισµό του συντελεστή διαστολής α = 1, κυκλική εναλλαγή 3

M V n. nm V. M v. M v T P P S V P = = + = σταθερή σε παραγώγιση, τον ορισµό του συντελεστή διαστολής α = 1, κυκλική εναλλαγή 3 Τµήµα Χηµείας Μάθηµα: Φυσικοχηµεία Ι Εξέταση: Περίοδος εκεµβρίου 04- (//04. ίνονται οι ακόλουθες πληροφορίες για τον διθειάνθρακα (CS. Γραµµοµοριακή µάζα 76.4 g/mol, κανονικό σηµείο ζέσεως 46 C, κανονικό

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωµένες λύσεις διαχείρισης

Ολοκληρωµένες λύσεις διαχείρισης Ολοκληρωµένες λύσεις διαχείρισης λυµάτων µικρής & µεσαίας κλίµακας Προβλήµατα στα οποία δίνεται λύση Οι λύσεις που προτείνει η Agrologistics, έρχονται να δώσουν απάντηση σε πολλά προβλήµατα σχετικά µε

Διαβάστε περισσότερα

Τοστιέρα με αποσπώμενες πλάκες τύπου γκριλ

Τοστιέρα με αποσπώμενες πλάκες τύπου γκριλ Τοστιέρα με αποσπώμενες πλάκες τύπου γκριλ Model: R-266 Power: 230V 50Hz 750W Οδηγίες λειτουργίας και ασφαλείας Model: R-263 Power: 230V 50Hz 750W - ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΜΟΝΟ ΧΡΗΣΗ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

COMMO. Παρουσίαση για τεχνικούς

COMMO. Παρουσίαση για τεχνικούς Παρουσίαση για τεχνικούς 1 Ευρετήριο Ξεκίνημα Πρώτο άναμμα: Διαδικασία ελέγχου Πρώτο άναμμα Συντήρηση και καθάρισμα Service Τα πιο συχνά λάθη 2 Ξεκίνημα Πρώτο άναμμα 3 Διαδικασία ελέγχου Έλεγχος εγκατάστασης:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΑΠΟ ΛΕΓΙΟΝΕΛΛΑ (EWGLI)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΑΠΟ ΛΕΓΙΟΝΕΛΛΑ (EWGLI) ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΑΠΟ ΛΕΓΙΟΝΕΛΛΑ (EWGLI) ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ 1) Ένα κρούσμα νόσου λεγεωναρίων που σχετίζεται με ταξίδι στην Ελλάδα Σε περίπτωση ενός κρούσματος που σχετίζεται

Διαβάστε περισσότερα

KQG-6617G KOR-6L773S(KOR-7G78)(그)_AMIRIDIS rxnt]]x^nsgrxnt]zyw~oἤpu GGGY YWX]TW`TW\GGG㝘䟸GXa\^a[W

KQG-6617G KOR-6L773S(KOR-7G78)(그)_AMIRIDIS rxnt]]x^nsgrxnt]zyw~oἤpu GGGY YWX]TW`TW\GGG㝘䟸GXa\^a[W KQG-6617G ΟΔHΓOΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΑΓΩΜΑ & 1 2 3 3 4 5 6 7 8 8 9 10 11 11 12 12 12 13 14 15 17 18 0,8 1 2 3 9 10 4 11 12 13 9 6 7 5 Πίνακας ελέγχου Door open button - To open the door push the door open button.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ: /25047 FAX:

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ: /25047 FAX: Black Mat ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Προϊόν: BLACK MAT Κωδικός: 2.02.119 Intrastat Code: 3405.30.00 Περιγραφή: Εφαρμογή: Υδατοδιαλυτό προϊόν που μαυρίζει το ελαστικό μετά το πλύσιμο. Ψεκάζετε αυτούσιο αλλά

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη ορισµένων ιδιοτήτων των οξέων (I) & βάσεων (Ι), εξουδετέρωση

Μελέτη ορισµένων ιδιοτήτων των οξέων (I) & βάσεων (Ι), εξουδετέρωση Μελέτη ορισµένων ιδιοτήτων των οξέων (I) & βάσεων (Ι), εξουδετέρωση Τα πειράµατα αυτά µπορούν να πραγµατοποιηθούν στην ίδια διδακτική ώρα, µε τον τρόπο που περιγράφεται παρακάτω: Αλλαγή χρώµατος δεικτών

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά και Θεωρητικά Θέµατα. Οργανικής Χηµείας

Πρακτικά και Θεωρητικά Θέµατα. Οργανικής Χηµείας ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ Πρακτικά και Θεωρητικά Θέµατα Γενικής Χηµείας Εργαστηριακές Ασκήσεις Βιολέττα Κωνσταντίνου Καθηγήτρια Οργανικής Χηµείας Ηλίας Κουλαδούρος

Διαβάστε περισσότερα

Οι μετατροπείς συχνότητας της ΑΒΒ καθιστούν τις αντλίες ευφυείς

Οι μετατροπείς συχνότητας της ΑΒΒ καθιστούν τις αντλίες ευφυείς Έξυπνη άντληση Οι μετατροπείς συχνότητας της ΑΒΒ καθιστούν τις αντλίες ευφυείς Οι αυξανόμενες απαιτήσεις για νερό που προκύπτουν από την παγκόσμια αστικοποίηση και οι σχετικές οδηγίες της ΕΕ, καθιστούν

Διαβάστε περισσότερα

Ρολάκια σπαγγάκια χοιρινά αλά κρεµ, µε µανιτάρι α

Ρολάκια σπαγγάκια χοιρινά αλά κρεµ, µε µανιτάρι α 1 Ρολάκια σπαγγάκια χοιρινά αλά κρεµ, µε µανιτάρι α Υλικά: 5 ρολάκια-σπαγγάκια, 250 γρ µανιτάρια, 50 γρ µπέικον, 200 ml κρέµα γάλακτος, ελαιόλαδο, µαϊντανός, αλάτι, πιπέρι. Προετοιµασία: Σε ζεστό λάδι

Διαβάστε περισσότερα

Στην συγκεκριµένη εργαστηριακή δραστηριότητα θα µετρήσουµε 3 παραµέτρους για την ποιότητα του νερού που προέρχεται από το δίκτυο του σχολείου µας,

Στην συγκεκριµένη εργαστηριακή δραστηριότητα θα µετρήσουµε 3 παραµέτρους για την ποιότητα του νερού που προέρχεται από το δίκτυο του σχολείου µας, 8η Ευρωπαϊκή Ολυµπιάδα Επιστηµών- EUSO 2010 Τοπικός ιαγωνισµός Νοµού Μαγνησίας ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΚΦΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Σχολείο: Φύλλο Εργασίας Ονοµ/υµα: Έλεγχος της Ποιότητας του Πόσιµου Νερού

Διαβάστε περισσότερα

Ηλιακά Θερμικά Συστήματα Στον Ξενοδοχειακό τομέα. Δημήτριος Χασάπης Μηχανικός Τεχνολογίας Α.Π.Ε. ΚΑΠΕ Τομέας Θερμικών Ηλιακών Συστημάτων

Ηλιακά Θερμικά Συστήματα Στον Ξενοδοχειακό τομέα. Δημήτριος Χασάπης Μηχανικός Τεχνολογίας Α.Π.Ε. ΚΑΠΕ Τομέας Θερμικών Ηλιακών Συστημάτων Ηλιακά Θερμικά Συστήματα Στον Ξενοδοχειακό τομέα Δημήτριος Χασάπης Μηχανικός Τεχνολογίας Α.Π.Ε. ΚΑΠΕ Τομέας Θερμικών Ηλιακών Συστημάτων Ανάγκες τουριστικού κλάδου σε ενέργεια Κατανάλωση Ενέργειας Το 75%

Διαβάστε περισσότερα

Ευέλικτα ηλιοθερμικά συστήματα για θέρμανση και ζεστό νερό. Σύστημα ηλιοθερμίας allstor

Ευέλικτα ηλιοθερμικά συστήματα για θέρμανση και ζεστό νερό. Σύστημα ηλιοθερμίας allstor Ευέλικτα ηλιοθερμικά συστήματα για θέρμανση και ζεστό νερό Σύστημα ηλιοθερμίας allstor Ο ταμιευτήρας για κάθε εγκατάσταση θέρμανσης και για κάθε πηγή θερμότητας Πραγματικά πολύπλευρα πλεονεκτήματα κατά

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για προγραμματιστή ποτίσματος ΝΑ4000

Οδηγίες χρήσης για προγραμματιστή ποτίσματος ΝΑ4000 Οδηγίες χρήσης για προγραμματιστή ποτίσματος ΝΑ4000 Τεχνικά χαρακτηριστικά. 1. Ελάχιστη πίεση λειτουργίας 0,5bar Μέγιστη πίεση λειτουργίας 12bar 2. Μέγιστη θερμοκρασία νερού 40 ο C. Τοποθέτηση: 1. Αφαιρέστε

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικός Οργανισµός Ν. Ξυδάς 1

Εκπαιδευτικός Οργανισµός Ν. Ξυδάς 1 Εκπαιδευτικός Οργανισµός Ν. Ξυδάς 1 ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1: ΟΓΚΟΣ Εισαγωγή Παρατήρησε τις δύο εικόνες. Σε τι διαφέρουν; Παρατηρείς ότι το δεύτερο αυτοκίνητο έχει περισσότερο χώρο για τις αποσκευές. Μια χαρακτηριστική

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστηµών Αγίων Αναργύρων Υπεύθυνος: Ευάγγελος Κουντούρης, Φυσικός. Εργαστηριακές Ασκήσεις Φυσικής

Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστηµών Αγίων Αναργύρων Υπεύθυνος: Ευάγγελος Κουντούρης, Φυσικός. Εργαστηριακές Ασκήσεις Φυσικής Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστηµών Αγίων Αναργύρων Υπεύθυνος: Ευάγγελος Κουντούρης, Φυσικός Εργαστηριακές Ασκήσεις Φυσικής Β Λυκείου: Πειραµατική επιβεβαίωση των νόµων των ιδανικών αερίων Επιµέλεια-Παρουσίαση:

Διαβάστε περισσότερα