Γενικά. Τι θα χρειαστείτε. Milk and art [Γάλα και τέχνη]

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Γενικά. Τι θα χρειαστείτε. Milk and art [Γάλα και τέχνη]"

Transcript

1 Milk and art [Γάλα και τέχνη] Γενικά Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί πότε ακριβώς εφευρέθηκε η latte art, ή ποιος την εφεύρε. Η παράδοση των ειδικών του καφέ λέει ότι ο David Schomer της Espresso Vivace υπήρξε ο πρώτος Αμερικανός που τα κατάφερε για πρώτη φορά στα μέσα της δεκαετίας του ογδόντα. Στο μεταξύ, στην Ιταλία, ένας κύριος ονόματι Luigi Lupi έκανε το ίδιο πράγμα την ίδια περίπου εποχή. Σε κάθε περίπτωση, ένα πράγμα είναι σίγουρο: η latte art μοιάζει λίγο με πρόγραμμα γυμναστικής. Τα πράγματα μπορεί στην αρχή να είναι κάπως περίεργα και ξέπνοα, αλλά, εάν επιμείνετε, θα σημειώσετε σίγουρα σταθερή (αν και ταπεινή) πρόοδο. Αν και υπάρχει διαφωνία στον κόσμο του καφέ για τη σωστή υφή του γάλακτος, εμείς (όπως και σχεδόν όλες οι εξειδικευμένες εταιρείες καφέ) είμαστε υπέρ ενός μεταξένιου «μικροαφρού» που μοιάζει με υγρή μπογιά ή «υγρό χρώμιο», όπως είπε πριν από τόσα χρόνια ο ίδιος ο Schomer. Τι θα χρειαστείτε Φρέσκο, βιολογικό πλήρες γάλα Μηχανή εσπρέσο και ακροφύσιο για αφρό Γαλατιέρα από ανοιξείδωτο ατσάλι Κεραμικό ή χάρτινο κύπελλο

2 Εάν έχετε γαλατιέρα 12-oz., βάλτε περίπου 10 oz. γάλα - 14 oz. είναι αρκετά για γαλατιέρα 20-oz. Σε κάθε περίπτωση, αυτό είναι περίπου ένα (μικρό δάκτυλο) κάτω από το κάτω μέρος του στομίου. Βαστήξτε τη γαλατιέρα υπό γωνία έτσι, ώστε το ακροφύσιο να εισέρχεται διαγωνίως στο κάτω δεξί

3 τεταρτημόριο του γάλακτος. Εισάγετε το άκρο του ακροφυσίου ένα ή δύο εκατοστά μέσα στην επιφάνεια του γάλακτος και ενεργοποιήστε το. Θα ακούσετε έναν ήχο σκισίματος. Μην φοβηθείτε. Μετά από περίπου δύο

4 δευτερόλεπτα, γρήγορα και αποφασιστικά βυθίστε το wand κάτω από την επιφάνεια του γάλακτος όχι τόσο βαθιά ώστε να ακουμπήσει τη γαλατιέρα, και όχι τόσο ρηχά ώστε να συνεχίσουν να δημιουργούνται φυσαλίδες. Βυθίζοντας το ακροφύσιο δημιουργείται μία δίνη που είναι απαραίτητη για τη διάσπαση των φυσαλίδων και τη δημιουργία μικροαφρού.

5 Μόλις το γάλα αγγίξει την κατάλληλη θερμοκρασία (60-63 C), απενεργοποιήστε το ακροφύσιο ατμού. Καθαρίστε το, τρίβοντάς το καλά με καθαρή πετσέτα.

6 Χτυπήστε ελαφρά τη γαλατιέρα σε επίπεδη επιφάνεια, για να σπάσουν τυχόν εναπομείνασες φυσαλίδες. Στροβιλίστε τη μερικές φορές, για να ομογενοποιηθεί η υφή. Η πυκνότητα πρέπει να μοιάζει με υγρή μπογιά, ή «υγρό χρώμιο», για να δανειστούμε μία φράση του David Schomer της Espresso Vivace.

7 Για εξαίσια latte art, αρχίστε να χύνετε το γάλα αργά. Ξεκινήστε με λεπτή ροή, ώστε να μην σπάσει η κρέμα του εσπρέσο. Μόλις μισογεμίσει το φλιτζάνι σας, χαμηλώστε το στόμιο της γαλατιέρας, ώστε σχεδόν να ακουμπά το υγρό. Αυτό εξασφαλίζει έντονη αντίθεση. Συνεχίστε να ρίχνετε γάλα. Σχηματισμός καρδιάς

8 Για να σχηματίσετε μια καρδιά, δημιουργήστε μία λευκή κουκκίδα με το γάλα σας. Μόλις το φλιτζάνι έχει σχεδόν γεμίσει, ανεβάστε τη γαλατιέρα σας λίγο πιο πάνω από το ρόφημα (διατηρώντας την ήπια ροή) και διακόψτε τη στο μέσο της διαδρομής προς τα κάτω. Σερβίρετε

9 στον/ην αγαπημένο/η σας, με ένα τσαχπίνικο χαμόγελο. Σχηματισμός ροζέτας

10 Για να σχηματίσετε μια ροζέτα, δημιουργήστε την ίδια λευκή κουκκίδα ξεκινώντας να χύνετε κοντά στην επιφάνεια του εσπρέσο. Καθώς απομακρύνετε τη γαλατιέρα από την επιφάνεια, περιστρέφετε ελαφρά τον καρπό σας από πλευρά σε πλευρά. Μην ξεχνάτε να αναπνέετε αλλιώς, μεταφέρετε την έντασή σας στα φύλλα της ροζέτας σας.

11 Συνεχίστε να κουνάτε τον καρπό σας από πλευρά σε πλευρά διατηρώντας το στόμιο της γαλατιέρας κοντά στην επιφάνεια του ροφήματος.

12 ηκώστε τη γαλατιέρα λίγες ίντσες και μειώστε την ταχύτητα ροής. Το ύψος, μαζί με τη λεπτή ροή, θα σας βοηθήσουν να «κόψετε» καθαρά τη ροζέτα στο μέσον.

13 AeroPress Γενικά Δεδομένου ότι κατασκευάστηκε μόλις 38,5 μίλια από τις εγκαταστάσεις μας στο Oakland από την Aerobie (αυτούς τους φοβερούς τύπους που κατασκεύασαν ένα απίστευτο δίσκο μεγάλων πτήσεων), μας αρέσει να λέμε ότι η AeroPress είναι το πρώτο εμπόρευμα τοπικής παραγωγής. Πρόκειται για μια περίεργη και υπέροχη συσκευή εύκολα η πιο ανθεκτική και εύκολα μεταφερόμενη επιλογή για την παρασκευή ποιοτικού καφέ. Φτιάχνει καφέ πυκνό και ξεκάθαρο, αλλά με λεπτές γευστικές αποχρώσεις. Τι θα χρειαστείτε AeroPress Καφέ Μύλο Ζυγαριά Χρονόμετρο Ξύλινο κουτάλι Βράστε αρκετό νερό για την AeroPress και το σκεύος παρασκευής σας. 400 γραμμάρια πρέπει να είναι αρκετά.

14

15 Τοποθετήστε ένα χάρτινο φίλτρο στο αποσπώμενο πλαστικό πώμα της AeroPress.

16 Ζυγίστε 15 γραμμάρια καφέ.

17

18 Αλέστε τον καφέ σας. Η AeroPress απαιτεί λεπτό άλεσμα λίγο πιο λεπτό από αυτό που χρησιμοποιείται στη μέθοδο ενστάλαξης.

19 Συναρμολογήστε την AeroPress. Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή είναι τελείως στεγνή, καθώς τυχόν εναπομείνασα υγρασία μπορεί να έχει αντίκτυπο στη στεγανότητα της συσκευής.

20 Τοποθετήστε τη στη ζυγαριά σας με το ανοιγόμενο άκρο προς τα πάνω, και πάρτε το απόβαρο. Οι αριθμοί πρέπει να είναι ανάποδα. Μπορείτε να τοποθετήσετε το μαύρο πώμα φίλτρου και να ακουμπήσετε τη συσκευή με τη σωστή φορά, αλλά αυτό τείνει να προκαλεί διαρροή και να δυσχεραίνει την παρασκευή του καφέ.

21 Προσθέστε τον αλεσμένο καφέ. Προσέξτε να μην σκορπίσετε κόκκους πάνω στο δακτύλιο που βρίσκεται στο πάνω μέρος της AeroPress, διότι θα δυσκολευτείτε αργότερα να βάλετε το καπάκι.

22 Προσθέστε ποσότητα νερού διπλάσια από την ποσότητα κόκκων. Για παράδειγμα, εάν έχετε 15 γραμμάρια καφέ, προσθέστε 30 γραμμάρια νερό. Η θερμοκρασία του νερού πρέπει να είναι περίπου 93 C.

23 Βυθίστε ελαφρά τους κόκκους με ένα αναδευτήρα μπαμπού ή μαχαίρι βουτύρου. Ο σκοπός εδώ δεν είναι τόσο να τους ανακατέψετε όσο να εξασφαλίσετε τον ομοιόμορφο εμποτισμό. Αφήστε τους να σταθούν για 30 δευτερόλεπτα.

24

25 Προσθέστε ακόμη 160 γραμμάρια νερό και αφήστε να σταθεί για ένα λεπτό.

26 Χρησιμοποιήστε το υπόλοιπο νερό (πρέπει να έχουν μείνει περίπου 200 γραμμάρια) για να βρέξετε το φίλτρο και το πώμα. Το νερό εδώ έχει διττή λειτουργία: βοηθά να προσκολληθεί το φίλτρο στο πώμα και θερμαίνει το δοχείο παρασκευής σας.

27 Αφού περάσει το ένα λεπτά, αναδεύστε έντονα τους κόκκους 10 φορές.

28 Βιδώστε το πώμα πάνω στην AeroPress. Σε αυτό το σημείο, βρίσκεστε πολύ κοντά σε πολύ ζεστό καφέ, οπότε να είστε προσεκτικοί.

29 Αναποδογυρίστε τη συσκευή με ταχύτητα, αλλά και έλεγχο και αποφασιστικότητα. Τοποθετήστε τη πάνω από το δοχείο παρασκευής και αρχίστε να πιέζετε προς τα κάτω. Η αντίσταση που πρέπει να αισθάνεστε είναι περίπου 13,5 κιλά. Εάν η ώθηση προς τα κάτω είναι υπερβολικά εύκολη, το άλεσμα είναι πολύ χοντρό, εάν είναι πολύ δύσκολη, το άλεσμα είναι μάλλον πολύ λεπτό. Ο καφές σας είναι ζυμωθεί πλήρως μόλις αρχίσει να κάνει ένα συριστικό ήχο. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει άλλο νερό να περάσει από τη συσκευή.

30 oka pot [Καφετιέρα μόκα εσπρέσο] Γενικά Αυτή η καφετιέρα αναβιώνει στις μέρες μας χάρη στους λάτρεις του καφέ. Μας αρέσει για πολλούς λόγους για την απλότητα, την ιστορία, το αξιολάτρευτο γουργουρητό της. Μας αρέσει επίσης το γεγονός ότι παρασκευάζει εξαιρετικό εσπρέσο με λιγότερα από $10,000. Αυτό δεν βλάπτει ποτέ. Τι θα χρειαστείτε Καφέ Μύλο Ζυγαριά Καφετιέρα μόκα τριών φλιτζανιών Βραστήρα Εστία κουζίνας

31 Αλέστε περίπου γραμμάρια καφέ. Πρέπει να είναι τόσο λεπτοκομμένο όσο και για τον εσπρέσο.

32 Γεμίστε το κάτω μέρος της καφετιέρας με νερό που μόλις έβρασε. Τοποθετήστε το μεταλλικό φίλτρο της καφετιέρας, που μοιάζει με πώμα, μέσα στο κάτω τμήμα της

33 καφετιέρας. Προσθέστε τον καφέ και ανακινήστε τον ελαφρά, ώστε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.

34 Χρησιμοποιήστε το δείκτη σας για να ισιώσετε τον καφέ. Για βέλτιστα αποτελέσματα, σκεφτείτε να κινήσετε το δάκτυλό σας από τις 12 στις 6 η ώρα, από τις 3 στις 9, κτλ.. Ή σκεφτείτε ότι κουρδίζετε τύμπανο, εάν έχετε την εμπειρία.

35 Βιδώστε το πάνω μέρος της καφετιέρας. Ο κάτω θάλαμος θα είναι ζεστός. Τοποθετήστε την καφετιέρα στην εστία σε μέτρια φωτιά.

36 Όταν το νερό που βρίσκεται στο κάτω θάλαμο φθάσει σε σημείο βρασμού, η πίεση θα ωθήσει ένα χείμαρρο καφέ αργά και μεθοδικά προς τον άνω θάλαμο. Εάν ξεσπάσει προς τα πάνω, το νερό σας είναι υπερβολικά ζεστό. Εάν γουργουρίζει νωθρά, δυναμώστε τη φωτιά. Γνωρίζετε ότι είναι ο καφές είναι έτοιμος, όταν ακούσετε ένα συριστικό, κελαρυστό ήχο.

37 Να είστε προσεκτικοί όταν χύνετε αυτό τον καφέ, καθώς το χερούλι της καφετιέρας τείνει να θερμαίνεται και να παραμένει θερμό για αρκετό διάστημα. Απολαύστε! Τώρα αρχίζει το πραγματικά ικανοποιητικό μέρος, για δύο λόγους. Μόλις ξεβιδώσετε το πώμα, μπορείτε να αφαιρέσετε το φίλτρο και το δίσκο των συμπυκνωμένων κόκκων, πιέζοντας απλώς λίγο το εσωτερικό τμήμα της AeroPress. Μετά, φυσικά, μπορείτε να βάλετε και να απολαύσετε τον καφέ σας. Σερβίρετε, εκπνεύστε και σκουπίστε τον ιδρώτα από το μέτωπό σας. Για να τελειοποιήσετε την τεχνική σας, υπολογίστε ότι πρέπει να επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία 500 φορές την ημέρα για τρία χρόνια.

ARTISAN -ESPRESSOMACHINE GIDS VOOR HET BESTE RESULTAAT ARTISAN ESPRESSOMASCHINE ANLEITUNG FÜR PROFESSIONELLE ERGEBNISSE

ARTISAN -ESPRESSOMACHINE GIDS VOOR HET BESTE RESULTAAT ARTISAN ESPRESSOMASCHINE ANLEITUNG FÜR PROFESSIONELLE ERGEBNISSE ARTISAN -ESPRESSOMACHINE GIDS VOOR HET BESTE RESULTAAT Artisan Espresso Machine Guide to expert results Machine à espresso Artisan GUIDE DU CONNAISSEUR ARTISAN ESPRESSOMASCHINE ANLEITUNG FÜR PROFESSIONELLE

Διαβάστε περισσότερα

MAGIC BULLET (ΠΟΛΥΜΙΞΕΡ) Κωδ: ΜΠΟΥΛΕΤ Για την ασφάλειά σας διαβάστε προσεκτικά πριν τη χρήση ιαβάστε όλες τις οδηγίες, πριν χρησιµοποιήσετε το MAGIC BULLET. Μην βυθίζετε το καλώδιο ή τη βάση της συσκευής

Διαβάστε περισσότερα

Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.philips.com/welcome. Type HD8855 / HD8857 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.philips.com/welcome. Type HD8855 / HD8857 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.philips.com/welcome 12 Ελληνικά Type HD8855 / HD8857 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 12 GR ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

Καφετιέρα / Μηχανή παρασκευής Espresso-Cappuccino

Καφετιέρα / Μηχανή παρασκευής Espresso-Cappuccino Καφετιέρα / Μηχανή παρασκευής Espresso-Cappuccino FA-5475-1 FA-5475 Εγχειρίδιο χρήσης [1] ΕΙΣΑΓΩΓΗ Συγχαρητήρια! Είστε ο ιδιοκτήτης μιας μηχανής espresso/cappuccino. Αυτή η μοναδική συσκευή έχει σχεδιαστεί

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8762

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8762 12 Ελληνικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8762 Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την μηχανή. 12 GR Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.philips.com/welcome

Διαβάστε περισσότερα

Great Wok of China Σας ευχαριστούµε για την αγορά του GREAT WOK OF CHINA. Είµαστε βέβαιοι ότι θα ενθουσιαστείτε µε την αγορά σας την οποία σίγουρα θα θεωρήσετε σαν ένα µεγάλο απόκτηµα της κουζίνας σας.

Διαβάστε περισσότερα

1. * (4) +! -/:+# ESPRESSO

1. * (4) +! -/:+# ESPRESSO Ελληνικά 84 a b c d e f g h i j k l m n o p q Περιγραφή Καπάκι ρεζερβουάρ Αποσπώμενο ρεζερβουάρ νερού Δίσκος ζεστάματος φλιτζανιών Επιλογέας καφέ / ατμού Διακόπτης λειτουργίας ON/OFF με φωτεινή ένδειξη

Διαβάστε περισσότερα

Πλυντήριο πιάτων. Οδηγίες Χρήσης KS6111TT

Πλυντήριο πιάτων. Οδηγίες Χρήσης KS6111TT Πλυντήριο πιάτων Οδηγίες Χρήσης KS6111TT Διαβάστε αυτές τις οδηγίες χρήσης Αγαπητέ πελάτη, Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε το πλυντήριο πιάτων, γιατί θα σας βοηθήσουν

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης και τοποθέτησης

Οδηγίες χρήσης και τοποθέτησης Οδηγίες χρήσης και τοποθέτησης Εντοιχιζόµενες καφετιέρες CVA 5060 CVA 5068 Προσοχή! διόρθωση ορολογίας café latte: Αν συναντήσετε στο ελληνικό display της συσκευής την ορολογία café latte, θα πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΜΑΣ... Buondi Gold. Buondi Premium. Buondi Limited Edition. Buondi Prestige

ΟΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΜΑΣ... Buondi Gold. Buondi Premium. Buondi Limited Edition. Buondi Prestige ΟΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΜΑΣ... Buondi Gold Ένας καφές συνώνυμος με το όνομά του, «ατόφιο χρυσαφί». Δυνατός, έντονος, μεσογειακός και συνάμα αρωματικός. Η πλούσια κρέμα του διατηρείται αναλλοίωτη μέχρι την τελευταία

Διαβάστε περισσότερα

D 2301 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

D 2301 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ espresso D 2301 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες και να τις φυλάξετε για πιθανή μελλοντική αναφορά ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Πριν τη χρήση αυτής της ηλεκτρικής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ PC-KM 1004

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ PC-KM 1004 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ PC-KM 1004 Γενικές οδηγίες ασφαλείας Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο χρήσης προσεκτικά, πριν χρησιμοποιήσετε την συσκευή και κρατήστε το μαζί με την εγγύηση, την απόδειξη και εάν είναι δυνατό

Διαβάστε περισσότερα

Thermomix Tm31 instruction manual Guide d utilisation manual de instrucciones Οδηγίες Χρηςης

Thermomix Tm31 instruction manual Guide d utilisation manual de instrucciones Οδηγίες Χρηςης Thermomix TM31 Instruction Manual Retain for future reference! Guide d utilisation A conserver pour consultation ultérieure! Manual de Instrucciones Consérvelo para futuras consultas! Οδηγίες Χρήσης Κρατήστε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσεως DW7 61 S. Πλυντήριο Πιάτων

Οδηγίες Χρήσεως DW7 61 S. Πλυντήριο Πιάτων Οδηγίες Χρήσεως DW7 61 S Πλυντήριο Πιάτων ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ H Teka διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει / βελτιώσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά των προϊόντων της χωρίς προειδοποίηση. Η Teka δεν ευθύνεται για

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΤΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ TRISTAR BM 4582

ΑΡΤΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ TRISTAR BM 4582 ΑΡΤΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ TRISTAR BM 4582 Κωδ: ΑΡΤ4582 ιαβάστε αυτό το εγχειρίδιο πριν από την χρήση της συσκευής και φυλάξτε το για µελλοντική αναφορά. Σηµαντικές Προφυλάξεις Ασφαλείας Πριν από την χρήση της

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για την χρήση, την εγκατάσταση και την σύνδεση

Οδηγίες για την χρήση, την εγκατάσταση και την σύνδεση CY GR Οδηγίες για την χρήση, την εγκατάσταση και την σύνδεση Ελεύθερη κουζίνα αερίου Ελεύθερη κουζίνα αερίου Αγαπητέ πελάτη Σας ευχαριστούμε ειλικρινά που αγοράσατε αυτή την συσκευή. Πιστεύουμε ότι σύντομα

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ CB 594

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ CB 594 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ CB 594 Οδηγίες λειτουργίας Συγχαρητήρια για την αγορά του αρτοπαρασκευαστή - Μερικά προγράµµατα µηχανών παρέχουν δύο διαφορετικά επίπεδα για το ψήσιµο µεγάλων ή µικρών ποσότητων ψωµιού.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ ΣΕ 3 ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ

ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ ΣΕ 3 ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ & ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΠΥΡΑ Παρακαλούμε διαβάστε ολόκληρο αυτόν τον οδηγό προσεκτικά προτού ξεκινήσετε το ταξίδι σας στον κόσμο του The Beer Machine και της απολαυστικής

Διαβάστε περισσότερα

Συνταγές για τις κουζινομηχανές Kenwood Chef & Major. Jennie Shapter

Συνταγές για τις κουζινομηχανές Kenwood Chef & Major. Jennie Shapter Συνταγές για τις κουζινομηχανές Kenwood Chef & Major Jennie Shapter Published for Kenwood Ltd. By The Romsey Group 2003 Design: Turquoise Creative Editor: Jennie Shapter Photography: Dave King Food Stylist:

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Μικροκύματα

Οδηγίες χρήσης. Μικροκύματα Οδηγίες χρήσης Μικροκύματα Πίνακας περιεχομένων GR 1 ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ... 4 2 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ - Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ... 5 3 ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ... 6 4 ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΑΣ... 9

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ Κατά τη χρήση του πλυντηρίου πιάτων, λαμβάνετε τις παρακάτω προφυλάξεις: ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΓΕΙΩΣΗ Η συσκευή αυτή πρέπει να γειώνεται.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ TO ΣΥΣΤΗΜΑ Ε.S.E.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ TO ΣΥΣΤΗΜΑ Ε.S.E. S.G.L. PODSTAR 1 2 3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αγαπητέ πελάτη, Ευχαριστούµε που διαλέξατε την µηχανή παρασκευής espresso SGL PODSTAR. Η SGL, ηγέτιδα στην παραγωγή επαγγελµατικών µηχανών παρασκευής espresso, βασισµένη στο

Διαβάστε περισσότερα

ARTISAN VOHVELIRAUTA ARTISAN WAFELMACHINE ARTISAN -VAFFELBAGER GAUFRIER ARTISAN ARTISAN WAFFELEISEN ARTISAN VÖFFLUJÁRN WAFFLE BAKER ARTISAN

ARTISAN VOHVELIRAUTA ARTISAN WAFELMACHINE ARTISAN -VAFFELBAGER GAUFRIER ARTISAN ARTISAN WAFFELEISEN ARTISAN VÖFFLUJÁRN WAFFLE BAKER ARTISAN ARTISAN WAFELMACHINE INSTRUCTIES EN RECEPTEN Artisan Waffle Baker INSTRUCTIONS AND RECIPES GAUFRIER ARTISAN MODE D EMPLOI ET RECETTES ARTISAN WAFFELEISEN BEDIENUNGSANLEITUNG UND REZEPTE WAFFLE BAKER ARTISAN

Διαβάστε περισσότερα

MWAZ 322 IX ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ

MWAZ 322 IX ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ MWAZ 322 IX ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 -ΓΕΝΙΚΑ 1.1 Περιγραφή του φούρνου. σελ.3 1.2 Περιγραφή του πίνακα ελέγχου..σελ. 4 1.3 Οδηγίες για την τοποθέτηση...σελ. 4 1.4 Σημαντικές

Διαβάστε περισσότερα

KULLANIM KILAVUZU MİKRODALGA. Οδηγίες Χρήσης Φούρνος Μικροκυμάτων MW 32 BIT

KULLANIM KILAVUZU MİKRODALGA. Οδηγίες Χρήσης Φούρνος Μικροκυμάτων MW 32 BIT KULLANIM KILAVUZU MİKRODALGA Οδηγίες Χρήσης Φούρνος Μικροκυμάτων MW 32 BIT GR γαπητοί πελάτες μας: Καταρχάς θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την επιλογή του προϊόντος μας. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτός

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 2. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ 4 3. ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΕΡΙΟ 6

Περιεχόμενα 2. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ 4 3. ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΕΡΙΟ 6 Περιεχόμενα 1. ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ 3 2. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ 4 3. ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΕΡΙΟ 6 4. ΤΕΛΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 9 5. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΩΝ 10 6. ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για την χρήση, την εγκατάσταση και την σύνδεση

Οδηγίες για την χρήση, την εγκατάσταση και την σύνδεση CY GR Οδηγίες για την χρήση, την εγκατάσταση και την σύνδεση Ηλεκτρική εντοιχιζόμενη κουζίνα Ηλεκτρική εντοιχιζόμενη κουζίνα Αγαπητέ πελάτη Σας ευχαριστούμε ειλικρινά που αγοράσατε αυτή την συσκευή. Πιστεύουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ИНСТРУКЦИИ ПО ЭКСПЛУАТАЦИИ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA INSTRUKCJA OBSŁUGI BRUKSANVISNING BRUGERVEJLEDNING

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ИНСТРУКЦИИ ПО ЭКСПЛУАТАЦИИ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA INSTRUKCJA OBSŁUGI BRUKSANVISNING BRUGERVEJLEDNING MANUALE D USO Instructions Mode d emploi BEDIENUNGSANLEITUNG Gebruiksaanwijzingen Manual de instrucciones Manual DE INSTRUções ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ИНСТРУКЦИИ ПО ЭКСПЛУАТАЦИИ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA INSTRUKCJA

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ PFT 834. Περιεχόμενα

Οδηγίες χρήσης ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ PFT 834. Περιεχόμενα Οδηγίες χρήσης ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ Ελληνικά Περιεχόμενα Εγκατάσταση, 2-3 Τοποθέτηση και οριζοντίωση Σύνδεση του νερού και παροχή ρεύματος Συμβουλή σχετικά με τον πρώτο κύκλο πλύσης Τεχνικά δεδομένα Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Όταν χρησιµοποιούνται µικρές ηλεκτρικές συσκευές, θα πρέπει να τηρούνται οι ακόλουθες βασικές προφυλάξεις: 1. ιαβάστε όλες τις περιεχόµενες οδηγίες.

Όταν χρησιµοποιούνται µικρές ηλεκτρικές συσκευές, θα πρέπει να τηρούνται οι ακόλουθες βασικές προφυλάξεις: 1. ιαβάστε όλες τις περιεχόµενες οδηγίες. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Όταν χρησιµοποιούνται µικρές ηλεκτρικές συσκευές, θα πρέπει να τηρούνται οι ακόλουθες βασικές προφυλάξεις: 1. ιαβάστε όλες τις περιεχόµενες οδηγίες. 2. Πριν το χρησιµοποιήσετε, να

Διαβάστε περισσότερα