εκδίδει τους ακόλουθους Κανονισμούς.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "εκδίδει τους ακόλουθους Κανονισμούς."

Transcript

1 Ε.Ε. Παρ. III(I) 4942 Κ.Δ.Π. 500/2001 Αρ. 3565, Αριθμός 500 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Μετρητές Θερμού Νερού) Κανονισμοί του 2001 οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 68 της βασικής νομοθεσίας για τα μέτρα και σταθμά, αφού κατατέθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων και εγκρίθηκαν από αυτή, δημοσιεύονται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας σύμφωνα με το εδάφιο (3) του άρθρου 3 του περί Καταθέσεως στη Βουλή των Αντιπροσώπων των Κανονισμών που Εκδίδονται με Εξουσιοδότηση Νόμου, Νόμου (Ν. 99 του 1989 όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 227 του 1990). ΟΙ ΠΕΡΙ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1974 ΜΕΧΡΙ 2000 Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 68 Το Υπουργικό Συμβούλιο, ασκώντας τις εξουσίες που του χορηγούνται 19 του 1974 από χο άρθρο 68 των περί Μέτρων και Σταθμών Νόμων του 1974 μέχρι 2000, 7 του ι εκδίδει τους ακόλουθους Κανονισμούς. 48 του (1) του (1) του Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία. 19 του του του (1) του (1) του Πεδίο εφαρμογής. Εμπορία και χρήοη των μετρητών. Επίσημη Εφημερίδα, Παράρτημα Τρίτο (Ι): Παράρτημα. Έναρξη ισχύος των παρόντων Κανονισμών. 1. Οι παρόντες Κανονισμοί θα αναφέρονται ως οι περί Μέτρων και Σταθμών (Μετρητές Θερμού Νερού) Κανονισμοί του (1) Στους παρόντες Κανονισμούς, εκτός αν από το κείμενο προκύπτει διαφορετική έννοια "θερμό νερό" σημαίνει νερό του οποίου η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 30 C, αλλά δεν υπερβαίνει τους 90 Ο "μετρητής θερμού νερού" σημαίνει όργανο μέτρησης το οποίο προορίζεται για τον προσδιορισμό κατά συνεχή τρόπο του όγκου θερμού νερού που διέρχεται μέσω του και το οποίο περιλαμβάνει μία διάταξη μέτρησης που συνδέεται με μία διάταξη ένδειξης "Νόμος" σημαίνει τους περί Μέτρων και Σταθμών Νόμους του 1974 μέχρι 2000, και περιλαμβάνει οποιοδήποτε άλλο νόμο που τους τροποποιεί ή τους αντικαθιστά. (2) Όροι που χρησιμοποιούνται στους παρόντες Κανονισμούς και δεν ορίστηκαν διαφορετικά έχουν, εκτός αν προκύπτει διαφορετικά από το κείμενο, τις έννοιες που αποδίδονται σ' αυτούς από το Νόμο. 3. Οι παρόντες Κανονισμοί εφαρμόζονται αποκλειστικά στους μετρητές θερμού νερού (που στο εξής θα αναφέρονται ως "οι μετρητές") οι οποίοι βασίζονται σε άμεση μηχανική λειτουργία, χρησιμοποιώντας είτε ογκομετρικούς θαλάμους με κινητά τοιχώματα, είτε την επίδραση της ροής του νερού σε περιστροφικό κινητό μέρος των μετρητών (στρόβιλο, έλικα, κλπ.). Δεν εφαρμόζεται στους μετρητές θερμού νερού που είναι εφοδιασμένοι με ηλεκτρονικές διατάξεις ή που προορίζονται για ενσωμάτωση σε κύκλωμα εναλλαγής θερμικής ενέργειας. 4. Η εμπορία και χρήση των μετρητών επιτρέπεται μόνο, εφόσο αυτοί (α) έχουν τύχει έγκρισης ΕΟΚ τύπου και αρχικής επαλήθευσης ΕΟΚ και φέρουν το σήμα έγκρισης ΕΟΚ τύπου και τις σφραγίδες αρχικής επαλήθευσης ΕΟΚ που περιγράφονται στο Τέταρτο Παράρτημα των περί Μέτρων και Σταθμών Κανονισμών του 1981 μέχρι 2000 και (β) πληρούν τις τεχνικές προδιαγραφές κατασκευής και λειτουργίας που καθορίζονται στο Παράρτημα των παρόντων Κανονισμών. 5. Οι παρόντες Κανονισμοί τίθενται σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2003.

2 4943 Κ.Δ.Π. 500/2001 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (Κανονισμός 4(β)) ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ι ΟΡΙΣΜΟΙ 1. Παροχή: Η παροχή είναι το πηλίκο του όγκου νερού που διέρχεται από το μετρητή διά του χρόνου διέλευσης του εν λόγω όγκου. Ο όγκος εκφράζεται σε κυβικά μέτρα ή λίτρα και ο χρόνος σε ώρες, λεπτά ή δευτερόλεπτα. 2. Παρεχόμενος όγκος: Ο παρεχόμενος όγκος κατά τη διάρκεια ενός ορισμένου χρόνου είναι ο συνολικός όγκος του νερού που διέρχεται από το μετρητή κατά το χρόνο αυτό. 3. Μέγιστη παροχή (Qmax): Η μέγιστη παροχή, Qmax, είναι η ανώτατη παροχή στην οποία ο μετρητής μπορεί να λειτουργεί, χωρίς βλάβη για περιορισμένα χρονικά διαστήματα και χωρίς να υπερβαίνει τα μέγιστα επιτρεπόμενα σφάλματα ή τη μέγιστη επιτρεπόμενη τιμή για απώλεια της πίεσης. 4. Ονομαστική παροχή (Qn): Η ονομαστική παροχή, Qn, είναι ίση με το μισό της μέγιστης παροχής, Qmax, εκφράζεται σε κυβικά μέτρα ανά ώρα και χρησιμοποιείται για το χαρακτηρισμό του μετρητή. Στην ονομαστική παροχή, Qn, ο μετρητής πρέπει να μπορεί να λειτουργεί κανονικά δηλαδή, κάτω από κανονικές ή διακοπτόμενες συνθήκες λειτουργίας, χωρίς υπέρβαση των μέγιστων επιτρεπόμενων σφαλμάτων. 5. Ελάχιστη παροχή (Qmin): Η ελάχιστη παροχή, Qmin, είναι η κατώτατη παροχή στην οποία ο μετρητής πρέπει να μπορεί να λειτουργεί, χωρίς να υπερβαίνει τα μέγιστα επιτρεπόμενα σφάλματα. Η Qmin καθορίζεται σε συνάρτηση με την Qn. 6. Περιοχή παροχής: Η περιοχή παροχής ενός μετρητή ορίζεται από τη μέγιστη παροχή, Qmax, και την ελάχιστη παροχή, Qmin. Διαιρείται σε δύο ζώνες, αποκαλούμενες ανώτερη και κατώτερη, στις οποίες ισχύουν διαφορετικά μέγιστα επιτρεπόμενα σφάλματα. 7. Μεταβατική παροχή (Qt): Η μεταβατική παροχή, Qt, είναι η παροχή που διαχωρίζει την ανώτερη από την κατώτερη ζώνη της περιοχής παροχής και στην οποία τα όρια των μέγιστων επιτρεπομένων σφαλμάτων παρουσιάζουν ασυνέχεια. 8. Μέγιστο επιτρεπόμενο σφάλμα: Το μέγιστο επιτρεπόμενο σφάλμα είναι η μέγιστη τιμή του σφάλματος που επιτρέπεται από τους παρόντες Κανονισμούς κατά την έγκριση ΕΟΚ τύπου και κατά την αρχική επαλήθευση ΕΟΚ ενός μετρητή. 9. Απώλεια της πίεσης: Απώλεια πίεσης σημαίνει την απώλεια πίεσης που οφείλεται στην παρουσία του μετρητή στη σωλήνωση.

3 Κ.Δ.Π. 500/ ΜΕΡΟΣ II ΜΕΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 1. Μέγιστα επιτρεπόμενα σφάλματα Το μέγιστο επιτρεπόμενο σφάλμα στην κατώτερη ζώνη, μεταξύ Qmin συμπεριλαμβανομένης και Qt εξαιρουμένης, είναι ±5%. Το μέγιστο επιτρεπόμενο σφάλμα στην ανώτερη ζώνη, μεταξύ Qt συμπεριλαμβανομένης και Qmax συμπεριλαμβανομένης, είναι ±3%. 2. Μετρολογικές κατηγορίες Οι μετρητές κατανέμονται, σύμφωνα με τις τιμές Qmin και Qt που καθορίζονται στην παράγραφο 1 του παρόντος Μέρους, σε τέσσερις μετρολογικές κατηγορίες σύμφωνα με τον ακόλουθο Πίνακα: Κατηγορίες Κατηγορία Α Τιμή του Qmin Τιμή του Qt Κατηγορία Β Τιμή του Qmin Τιμή του Qt Κατηγορία Γ Τιμή του Qmin Τιμή του Qt Κατηγορία Δ Τιμή του Qmin Τιμή του Qt <15m 3 /h 0,04 Qn 0,10 Qn 0,02 Qn 0,08 Qn 0,01 Qn 0,06 Qn 0,01 Qn 0,015 Qn Qn >15m7h 0,08 Qn 0,20 Qn 0,04 Qn 0,15 Qn 0,02 Qn 0,10 Qn ΜΕΡΟΣ III ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 1. Κατασκευή Γενικές διατάξεις Οι μετρητές πρέπει να κατασκευάζονται με τέτοιο τρόπο, ώστε (α) να εξασφαλίζεται μακρά χρήση και ασφάλεια έναντι απάτης (β) ν' ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές των παρόντων Κανονισμών, κάτω από κανονικές συνθήκες χρήσης. Σε περίπτωση τυχαίας αναστροφής της ροής του νερού, οι μετρητές δεν πρέπει να υφίστανται αλλοίωση ή μεταβολή των μετρολογικών ιδιοτήτων τους, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να μπορούν να καταγράφουν την αναστροφή αυτή της ροής. 2. Υλικά Ο μετρητής πρέπει να κατασκευάζεται από υλικά με ικανοποιητική αντοχή και σταθερότητα για το σκοπό για τον οποίο προορίζεται να χρησιμοποιηθεί. Το σύνολο του μετρητή πρέπει να κατασκευάζεται από υλικά ανθεκτικά στην εσωτερική και συνήθη εξωτερική διάβρωση και, αν είναι αναγκαίο, να προστατεύεται με κατάλληλη επεξεργασία των επιφανειών. Οι διακυμάνσεις θερμοκρασίας του νερού από 0 C μέχρι 110 C δεν πρέπει να αλλοιώνουν τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του μετρητή.

4 4945 Κ.Δ.Π. 500/ Στεγανότητα αντοχή σε πίεση και θερμοκρασία Οι μετρητές πρέπει να αντέχουν απεριόριστα, χωρίς να παρουσιάζουν ελαττωματική λειτουργία, εξωτερική διαρροή, εφίδρωση δια μέσου των τοιχωμάτων ή μόνιμη παραμόρφωση, σε συνεχή θερμοκρασία νερού 90 C και στη συνεχή πίεση για την οποία έχουν σχεδιαστεί, η οποία αποκαλείται μέγιστη πίεση λειτουργίας. Η ελάχιστη τιμή της πίεσης αυτής είναι 10 bar. 4. Απώλεια πίεσης Η απώλεια πίεσης προσδιορίζεται από τις δοκιμές έγκρισης ΕΟΚ τύπου και δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 0,25 bar στην ονομαστική παροχή και το 1 bar στη μέγιστη παροχή. Με βάση τα αποτελέσματα των δοκιμών, οι μετρητές κατατάσσονται σε τέσσερις ομάδες εφόσον η απώλεια πίεσης στη μέγιστη παροχή δεν υπερβαίνει μία από τις ακόλουθες τιμές: 1, 0,6, 0,3 και 0,1 bar. Η εν λόγω τιμή πρέπει να αναφέρεται στο πιστοποιητικό έγκρισης ΕΟΚ τύπου. 5. Διάταξη ένδειξης Η διάταξη ένδειξης πρέπει να επιτρέπει, με απλή αντιπαράθεση των ενδείξεων των διάφορων στοιχείων που την αποτελούν, την εύκολη, ασφαλή και σαφή ανάγνωση του όγκου του μετρούμενου νερού, εκφραζόμενου σε κυβικά μέτρα. Ο όγκος πρέπει να δίδεται (α) Είτε από τη θέση ενός ή περισσότερων δειχτών πάνω σε κυκλικούς βαθμολογημένους πίνακες (β) είτε με την ανάγνωση διαδοχικών κατά σειρά ψηφίων που εμφανίζονται σε μία ή περισσότερες θυρίδες (γ) είτε με συνδυασμό των δύο αυτών συστημάτων. Το μαύρο χρώμα είναι ενδεικτικό του κυβικού μέτρου και των πολλαπλασίων του και το ερυθρό χρώμα των υποπολλαπλασίων του κυβικού μέτρου. Το πραγματικό ή φαινομενικό ύψος των διαδοχικών κατά σειρά ψηφίων δεν πρέπει να είναι μικρότερο από τα 4 mm. Στις ψηφιακές διατάξεις ένδειξης (τύποι (β) και (γ)), η ορατή μετακίνηση όλων των ψηφίων πρέπει να λαμβάνει χώρα από τα κάτω προς τα άνω. Η κατά μία μονάδα παραγωγή ενός ψηφίου οποιασδήποτε τάξης πρέπει να πραγματοποιείται πλήρως, όταν το αμέσως κατώτερης τάξης ψηφίο διαγράφει το τελευταίο δέκατο μιας πλήρους περιστροφής(δηλαδή, αλλάζει από το 9 στο 0). Ο κύλινδρος που φέρει τα ψηφία της μικρότερης τάξης μπορεί να έχει συνεχή κίνηση στην περίπτωση του τύπου (γ). Ο συνολικός αριθμός των κυβικών μέτρων πρέπει να φαίνεται καθαρά. Στις διατάξεις ένδειξης με δείχτες (τύποι (α) και (γ)), η φορά περιστροφής πρέπει να είναι εκείνη των δειχτών του ωρολογίου. Η τιμή της υποδιαίρεσης κάθε κλίμακας, εκφραζόμενη σε κυβικά μέτρα, πρέπει να είναι της μορφής 10 η, όπου n είναι ακέραιος, θετικός ή αρνητικός, αριθμός ή μηδέν, με τρόπο ώστε να σχηματίζεται δεκαδικό σύστημα ενδείξεων. Κοντά σε κάθε κλίμακα πρέπει ν' αναγράφονται ενδείξεις όπως οι ακόλουθοι: Χ1000 Χ100 Χ10 Χ1 Χ0,1 Χ0,01 Χ0,001. Και στις δύο περιπτώσεις (δείχτες και κατά σειρά ψηφία): το σύμβολο της μονάδας, m 3, πρέπει να αναγράφεται είτε στον πίνακα ενδείξεων, είτε πολύ κοντά στην ψηφιακή ένδειξη, το ταχύτερα κινούμενο και ορατά αναγνώσιμο βαθμολογημένο στοιχείο, που αποτελεί το στοιχείο ελέγχου και του οποίου η υποδιαίρεση

5 Κ.Δ.Π. 500/ αποκαλείται υποδιαίρεση ελέγχου, πρέπει να εκτελεί συνεχή κίνηση. Το εν λόγω στοιχείο ελέγχου μπορεί να είναι μόνιμο ή να προσαρμόζεται προσωρινά με την προσθήκη μερών που μπορούν να αφαιρούνται. Τα μέρη αυτά δεν πρέπει να έχουν οποιαδήποτε σημαντική επίδραση στις μετρολογικές ιδιότητες του μετρητή. Το μήκος της υποδιαίρεσης ελέγχου δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 1 mm και ούτε μεγαλύτερο από 5 mm. Η κλίμακα πρέπει ν' αποτελείται Είτε από γραμμές ίσου πάχους που δεν υπερβαίνουν το ένα τέταρτο της απόστασης μεταξύ των αξόνων δύο διαδοχικών γραμμών και που διαφέρουν μόνο ως προς το μήκος τους, είτε από ζώνες αντίθετου χρωματισμού των οποίων το σταθερό πλάτος είναι ίσο με το μήκος της υποδιαίρεσης ελέγχου. 6. Αριθμός ψηφίων και τιμές της υποδιαίρεσης ελέγχου Η διάταξη ένδειξης πρέπει να μπορεί να καταγράφει, χωρίς να επανέρχεται στο μηδέν, όγκο εκφραζόμενο σε κυβικά μέτρα, τουλάχιστο ίσο με εκείνο που αντιστοιχεί σε ώρες λειτουργίας στην ονομαστική παροχή. Η υποδιαίρεση ελέγχου πρέπει να είναι της μορφής 1Χ10 Π, 2Χ10 η ή 5Χ10 Π. Πρέπει να είναι αρκετά μικρή ώστε, κατά την επαλήθευση, να είναι δυνατό η αβεβαιότητα μέτρησης να μην υπερβαίνει το 0,5% (επιτρέπουσα ένα πιθανό σφάλμα ανάγνωσης το πολύ ίσο με το μισό του μήκους της μικρότερης υποδιαίρεσης) και να απαιτείται μία αρκετά μικρή παρεχόμενη ποσότητα, ώστε η δοκιμή στην ελάχιστη παροχή να μη διαρκεί περισσότερο από 1,5 ώρες. Μία συμπληρωματική διάταξη (αστερίσκος, δίσκος με σημείο αναφοράς, κλπ.) μπορεί να προστεθεί, ούτως ώστε να διακρίνεται η κίνηση της διάταξης μέτρησης προτού η κίνηση της τελευταίας αυτής γίνει σαφώς αντιληπτή στη διάταξη ένδειξης. 7. Διάταξη ρύθμισης Οι μετρητές μπορούν να φέρουν διάταξη ρύθμισης που να επιτρέπει την τροποποίηση της σχέσης μεταξύ του δεικνυόμενου όγκου και του πραγματικά παρεχόμενου όγκου. Η εν λόγω διάταξη είναι υποχρεωτική για τους μετρητές που λειτουργούν με την επίδραση της ροής του νερού σε περιστροφικό κινητό μέρος των μετρητών. 8. Διάταξη επιτάχυνσης Απαγορεύεται κάθε διάταξη που τείνει να επιταχύνει την κίνηση του μετρητή για παροχές κάτω από την Qmin. 9. Πρόσθετες διατάξεις Ο μετρητής μπορεί να φέρει διάταξη προοριζόμενη να παραγάγει ωθήσεις, με την επιφύλαξη ότι η διάταξη αυτή δεν έχει σημαντική επίδραση στις μετρολογικές ιδιότητες του μετρητή. Το πιστοποιητικό έγκρισης ΕΟΚ τύπου μπορεί να προβλέπει την προσθήκη ειδικών διατάξεων, μόνιμων ή προστιθέμενων, για να επιτρέπουν την αυτόματη επαλήθευση των μετρητών. ΜΕΡΟΣ IV ΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ 1. Ενδείξεις αναγνώρισης Κάθε μετρητής πρέπει να φέρει υποχρεωτικά, κατά τρόπο ευανάγνωστο και ανεξίτηλο, συγκεντρωμένες ή κατανεμημένες στο περίβλημα του μετρητή, στον πίνακα της διάταξης ένδειξης ή στην πινακίδα στοιχείων, τις ακόλουθες πληροφορίες:

6 4947 Κ.Δ.Π. 500/2001 (α) Το όνομα ή την εμπορική επωνυμία του κατασκευαστή ή το εμπορικό του σήμα (β) τη μετρολογική κατηγορία και την ονομαστική παροχή Qn σε κυβικά μέτρα ανά ώρα (γ) το έτος κατασκευής και τον ατομικό αριθμό της σειράς κατασκευής (δ) ένα ή δύο βέλη που δεικνύουν την.κατεύθυνση της ροής (ε) το σήμα έγκρισης ΕΟΚ τύπου (στ) τη μέγιστη πίεση λειτουργίας σε bar, αν αυτή μπορεί να υπερβαίνει τα 10 bar (ζ) τη μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας με τη μορφή: 90 C (η) το κεφαλαίο λατινικό γράμμα "V" ή "Η", αν ο μετρητής δεν μπορεί να λειτουργεί ορθά παρά μόνο στην κατακόρυφη θέση (V) ή στην οριζόντια θέση (Η). 2. Τοποθέτηση σημάτων επαλήθευσης Για την τοποθέτηση των σημάτων επαλήθευσης ΕΟΚ πρέπει να προβλέπεται χώρος πάνω σ' ένα σημαντικό μέρος του μετρητή (συνήθως πάνω στο περίβλημα), ο οποίος να είναι ορατός χωρίς αποσυναρμολόγηση του μετρητή. 3. Σφράγιση Οι μετρητές πρέπει να περιλαμβάνουν διατάξεις προστασίας που να μπορούν να σφραγίζονται, ώστε να παρεμποδίζουν, τόσο πριν, όσο και μετά την ορθή εγκατάσταση του μετρητή, την αποσυναρμολόγηση ή τη μεταβολή του μετρητή ή της διάταξης ρύθμισης, χωρίς καταστροφή των διατάξεων προστασίας. ΜΕΡΟΣ V ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΟΚ ΤΥΠΟΥ 1. Διαδικασία Η διαδικασία έγκρισης ΕΟΚ τύπου διενεργείται σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις των περί Μέτρων και Σταθμών Κανονισμών του 1981 μέχρι Επίσημη Εφημερίδα, Παράρτημα Τρίτο (Ι): Δοκιμές τύπου Αφού διαπιστωθεί, σύμφωνα με το φάκελο της αίτησης έγκρισης, ότι ο τύπος ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές των παρόντων Κανονισμών, ένας ορισμένος αριθμός οργάνων υπόκειται σε εργαστηριακές δοκιμές κάτω από τις ακόλουθες συνθήκες: 2.1 Αριθμός μετρητών προς δοκιμή Ο αριθμός των μετρητών που πρέπει να υποβληθεί από τον κατασκευαστή φαίνεται στον πιο κάτω Πίνακα: Ονομαστική παροχή Qn σε m 3 Qn<l,5 l,5<qn<15 Qn>15 Αριθμός μετρητών

7 ιν.λ.ιι. duu/zuui 4948 Ανάλογα με την εξέλιξη των δοκιμών ο Έφορος μπορεί Ν' αποφασίσει να μην εκτελεστούν δοκιμές σε όλους τους μετρητές, ή Να ζητήσει από τους κατασκευαστές συμπληρωματικό αριθμό μετρητών για τη συνέχιση των δοκιμών. 2.2 Πίεση Για τις μετρολογικές δοκιμές που καθορίζονται στην υποπαράγραφο 2.4 του παρόντος Μέρους η πίεση στην έξοδο του μετρητή πρέπει να είναι αρκετά ψηλή, ώστε να παρεμποδίζεται η δημιουργία φυσαλλίδων αέρα. 2.3 Εξοπλισμός δοκιμών Γενικά, οι μετρητές πρέπει να δοκιμάζονται χωριστά και, εν πάση περιπτώσει, κατά τρόπο που να φαίνονται επαρκώς, τα ατομικά χαρακτηριστικά καθενός από αυτούς. Ο Έφορος πρέπει να λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε, λαμβανομένων υπόψη των διάφορων αιτίων σφάλματος της εγκατάστασης, η μέγιστη σχετική αβεβαιότητα ως προς την ακρίβεια μέτρησης του όγκου του παρεχόμενου νερού να μην υπερβαίνει το 0,3%. Η μέγιστη επιτρεπόμενη αβεβαιότητα της εγκατάστασης είναι 5% για τη μέτρηση της πίεσης και 2,5% για τη μέτρηση της απώλειας της πίεσης. Η σχετική διακύμανση της παροχής κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής δεν πρέπει να υπερβαίνει το 2,5% για την περιοχή παροχής Qmin μέχρι Qt και το 5% για την περιοχή παροχής Qt μέχρι Qmax. Η μέγιστη επιτρεπόμενη αβεβαιότητα κατά τη μέτρηση της θερμοκρασίας είναι 1 C. Ανεξάρτητα από τον τόπο όπου εκτελούνται οι δοκιμές, η εγκατάσταση πρέπει να είναι εγκεκριμένη από τον Έφορο. 2.4 Δοκιμές Διαδικασία των δοκιμών Οι δοκιμές περιλαμβάνουν τις ακόλουθες εργασίες που πραγματοποιούνται όπως φαίνονται πιο κάτω: (1) Δοκιμή στεγανότητας. (2) Προσδιορισμός των καμπύλων σφάλματος με βάση την παροχή, με την εξεύρεση της επίδρασης της πίεσης και της θερμοκρασίας και λαμβανομένων υπόψη των κανονικών συνθηκών εγκατάστασης που καθορίζονται από τον κατασκευαστή γι' αυτό τον τύπο μετρητή (μήκη ευθύγραμμων σωληνώσεων πριν και μετά από το μετρητή, συσφιγκτήρες, εμπόδια, κλπ.). (3) Προσδιορισμός απώλειας της πίεσης. (4) Δοκιμή φθοράς υπό επιταχυνόμενη ροή. (5) Δοκιμή αντοχής σε θερμική κρούση (shock) για τους μετρητές των οποίων η ονομαστική παροχή Qn είναι το πολύ 10 m 3 /h Περιγραφή των δοκιμών Οι δοκιμές πρέπει να εκτελούνται ως ακολούθως: (1) Η δοκιμή στεγανότητας αποτελείται από τα ακόλουθα δύο μέρη, τα οποία εκτελούνται στους 85±5 C: (α) Κάθε μετρητής πρέπει να μπορεί να αντέχει, χωρίς διαρροή ή εφίδρωση διά μέσου των τοιχωμάτων, πίεση ίση με 1,6 φορές τη μέγιστη πίεση λειτουργίας, εφαρμοζόμενης για 15 λεπτά

8 4949 Κ.Α.Π. 500/2001 (β) κάθε μετρητής πρέπει να μπορεί να αντέχει, χωρίς οποιαδήποτε βλάβη ή εμπλοκή, σε πίεση ίση με το διπλάσιο της μέγιστης πίεσης λειτουργίας, εφαρμοζόμενης για ένα λεπτό. (2) Τα αποτελέσματα των δοκιμών που αφορούν στις καμπύλες σφαλμάτων και στην απώλεια της πίεσης πρέπει να παρέχουν επαρκή αριθμό σημείων, για να χαραχθούν με ακρίβεια οι καμπύλες καθ' όλη την περιοχή των παροχών. (3) Η δοκιμή φθοράς υπό επιταχυνόμενη ροή πραγματοποιείται σύμφωνα με τον πιο κάτω Πίνακα: Ονομαστική παροχή Qn σε m 3 /h Παροχή και θερμοκρασία δοκιμής Είδος της δοκιμής Αριθμός διακοπών Διάρκεια των παύσεων σε s Διάρκεια λειτουργίας υπό την παροχή της δοκιμής Διάρκεια εκκίνησης και επιβράδυνσης σε s Qn < 10 Qn 2Qn Ασυνεχής συνεχής s 100 h 0,15 s (Qn)* με ελάχιστο 1 s Qn >10 Qn 2Qn συνεχής συνεχής 800 h 200 h (*)(Qn) είναι αριθμός ίσος με την τιμή του Qn εκφραζόμενου σε m 5 /h Πριν από την πρώτη δοκιμή και μετά από κάθε σειρά δοκιμών πρέπει να προσδιορίζονται τα σφάλματα μέτρησης τουλάχιστο στις ακόλουθες παροχές: Qmin, Qt, 0,5 Qn, Qmax. Σε κάθε δοκιμή, ο παρεχόμενος όγκος νερού πρέπει να είναι τόσος, ώστε ο δείχτης ή ο κύλινδρος πάνω στην κλίμακα ελέγχου να πραγματοποιεί μία ή περισσότερες πλήρεις περιστροφές και τα περιοδικά σφάλματα ένδειξης να εξουδετερώνονται. (4) Η δοκιμή αντοχής σε θερμική κρούση περιλαμβάνει 25 κύκλους που εκτελούνται σύμφωνα με τον πιο κάτω Πίνακα: Θερμοκρασία νερού Παροχή Διάρκεια 85±5 C Ψυχρό νερό Qmax 0 Qmax 0 8min 1 μέχρι 2 min 8 min 1 μέχρι 2 min 2.5 Προϋποθέσεις έγκρισης ΕΟΚ τύπου Ένας τύπος μετρητή εγκρίνεται, όταν (α) Συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές των παρόντων Κανονισμών (β) οι δοκιμές (1), (2) και (3) που προβλέπονται στην υποπαράγραφο του παρόντος Μέρους δεικνύουν ότι συμμορφώνεται με τα μετρολογικά και τεχνολογικά χαρακτηριστικά των Μερών II και III, αντίστοιχα, του παρόντος Παραρτήματος

9 Κ.Δ.Π. 500/ (γ) μετά από κάθε δοκιμή φθοράς υπό επιτάχυνα μένη ροή και μετά από τη δοκιμή αντοχής σε θερμική κρούση δεν παρατηρείται, σε σχέση με την αρχική καμπύλη, καμία διακύμανση μέτρησης μεγαλύτερη από 1,5% μεταξύ Qt και Qmax ή μεγαλύτερη από 3% μεταξύ Qmin και Qt. 3. Πιστοποιητικό έγκρισης ΕΟΚ τύπου Το πιστοποιητικό έγκρισης ΕΟΚ τύπου μπορεί να προβλέπει τη δυνατότητα πραγματοποίησης της δοκιμής ακριβείας με ψυχρό νερό κατά την αρχική επαλήθευση. Η εν λόγω δυνατότητα επιτρέπεται μόνο εφόσον, κατά την εξέταση έγκρισης ΕΟΚ τύπου, η μελέτη των κανόνων ισοδυναμίας θερμού ψυχρού νερού επέτρεψε την καθιέρωση δοκιμής ακριβείας με ψυχρό νερό και απέδειξε ότι ο μετρητής, κατά τη δοκιμή αυτή, συμμορφώνεται επίσης με τα μέγιστα επιτρεπόμενα σφάλματα που προβλέπονται στην παράγραφο 1 του Μέρους II του παρόντος Παραρτήματος. Στην περίπτωση αυτή, το πιστοποιητικό έγκρισης ΕΟΚ τύπου πρέπει να περιέχει περιγραφή της δοκιμής αυτής, καθώς επίσης και τις σχετικές με αυτή απαιτήσεις, ιδίως εκείνες που αφορούν στα επιτρεπόμενα σφάλματα και τις παροχές της δοκιμής. ΜΕΡΟΣ VI ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΕΟΚ 1. Διαδικασία Η διαδικασία αρχικής επαλήθευσης ΕΟΚ διενεργείται σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις των περί Μέτρων και Σταθμών του 1981 μέχρι Μέσα επαλήθευσης Η αρχική επαλήθευση ΕΟΚ πραγματοποιείται σε τόπο εγκεκριμένο από τον Έφορο. Η διάταξη των χώρων και του εξοπλισμού δοκιμών πρέπει να επιτρέπει την πραγματοποίηση της επαλήθευσης κατά τρόπο ασφαλή και αξιόπιστο, χωρίς απώλεια χρόνου για το υπεύθυνο για τις δοκιμές πρόσωπο. Οι προδιαγραφές της υποπαραγράφου 2.3 του Μέρους V του παρόντος Παραρτήματος πρέπει να πληρούνται, εκτός σ' ό,τι αφορά στις θερμοκρασίες, αν οι δοκιμές διενεργούνται με ψυχρό νερό, σύμφωνα με ενδεχόμενες σχετικές διατάξεις του πιστοποιητικού έγκρισης ΕΟΚ τύπου. Ο χώρος δοκιμής μπορεί να οργανώνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε οι μετρητές να μπορούν να δοκιμάζονται σε σειρά. Η πίεση εξόδου όλων των μετρητών πρέπει να είναι επαρκής, ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία φυσαλλίδων αέρα και μπορούν ν' απαιτούνται ειδικά μέτρα για την αποφυγή αλληλεπιδράσεων μεταξύ των μετρητών. Η εγκατάσταση μπορεί να περιλαμβάνει αυτόματες διατάξεις, βαλβίδες διακλάδωσης, μειωτές ροής, κλπ., με την επιφύλαξη ότι κάθε κύκλωμα δοκιμής μεταξύ των υπό επαλήθευση μετρητών και των δεξαμενών ελέγχου είναι αυστηρά καθοριζόμενο και η εσωτερική στεγανότητα του μπορεί να επαληθεύεται οποιαδήποτε στιγμή. Μπορεί να χρησιμοποιείται οποιοδήποτε σύστημα τροφοδότησης νερού, αλλά σε περίπτωση σύνδεσης εν παραλλήλω πολλών κυκλωμάτων δοκιμής, δεν πρέπει να υπάρχει μεταξύ τους αλληλεπίδραση ασυμβίβαστη με τις προδιαγραφές της υποπαραγράφου 2.3 του Μέρους V του παρόντος Παραρτήματος.

10 4951 Κ.Δ.Π. 500/2001 Αν μία δεξαμενή ελέγχου υποδιαιρείται σε πολλά διαμερίσματα, τα διαχωριστικά τοιχώματα πρέπει να έχουν τέτοια ακαμψία, ώστε ο όγκος ενός διαμερίσματος να μην ποικίλλει περισσότερο από 0,2% ανάλογα με το αν τα προσκείμενα διαμερίσματα είναι πλήρη ή κενά. 3. Διαδικασία δοκιμών Οι μετρητές πρέπει να είναι σύμφωνοι με ένα εγκεκριμένο τύπο. Η αρχική επαλήθευση ΕΟΚ περιλαμβάνει δοκιμές στεγανότητας και ακρίβειας. 3.1 Δοκιμή στεγανότητας Η δοκιμή στεγανότητας μπορεί να πραγματοποιηθεί με ψυχρό νερό. Πρέπει να διαρκεί για ένα λεπτό κάτω από πίεση 1,6 φορές μεγαλύτερη της μέγιστης πίεσης λειτουργίας.κατά τη δοκιμή αυτή, ο μετρητής δεν πρέπει να παρουσιάζει ούτε διαρροή, ούτε εφίδρωση διά μέσου των τοιχωμάτων. 3.2 Δοκιμή ακρίβειας Δοκιμή ακρίβειας πραγματοποιούμενη με θερμό νερό Η δοκιμή ακρίβειας εκτελείται καταρχήν με θερμό νερό σε θερμοκρασία 50±5 C και σε τρεις τουλάχιστο τιμές παροχής περιλαμβανόμενες αντίστοιχα (α) μεταξύ 0,9 Qmax και Qmax (β) μεταξύ Qt και 1,1 Qt (γ) μεταξύ Qmin και 1,1 Qmin. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής αυτής ο μετρητής πρέπει να συμμορφώνεται με τα μέγιστα επιτρεπόμενα σφάλματα που προβλέπονται στην παράγραφο 1 του Μέρους II του παρόντος Παραρτήματος. Όταν τα σφάλματα έχουν το ίδιο πρόσημο, ο μετρητής πρέπει να προσαρμόζεται με τέτοιο τρόπο, ώστε όλα τα σφάλματα να μην υπερβαίνουν το μισό του μέγιστου επιτρεπόμενου σφάλματος Δοκιμή ακρίβειας πραγματοποιούμενη με ψυχρό νερό Η δοκιμή ακρίβειας μπορεί να πραγματοποιείται με ψυχρό νερό, αν το προβλέπει το πιστοποιητικό έγκρισης ΕΟΚ τύπου. Στην περίπτωση αυτή, η δοκιμή πρέπει να εκτελείται σύμφωνα με τις διαδικασίες που καθορίζονται στο εν λόγω πιστοποιητικό.

4935 Κ.Α.Π. 499/2001

4935 Κ.Α.Π. 499/2001 E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4933 Κ.Δ.Π. 499/2001 Αρ. 3565, 31.12.2001 Αριθμός 499 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Μετρητές Ψυχρού Νερού) Κανονισμοί του 2001 οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των

Διαβάστε περισσότερα

1517 Κ.Δ.Π. 334/2000

1517 Κ.Δ.Π. 334/2000 E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3451, 24.11.2000 1517 Κ.Δ.Π. 334/2000 Αριθμός 334 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Πιεσόμετρα Ελαστικών Μηχανοκίνητων Οχημάτων) Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. III(I) 1497 Κ.Α.ΙΪ. 332/2000 Αρ. 3451,

Ε.Ε. Παρ. III(I) 1497 Κ.Α.ΙΪ. 332/2000 Αρ. 3451, Ε.Ε. Παρ. III(I) 1497 Κ.Α.ΙΪ. 332/2000 Αρ. 3451, 24.11.2000 Αριθμός 332 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Ακλοολόμετρα και Αραιόμετρα Αλκοόλης) Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

1. Οι παρόντες Κανονισμοί θα αναφέρονται ως οι περί Μέτρων και Σταθ μών (Φιάλες Μετροδοχεία) Κανονισμοί του 2001.

1. Οι παρόντες Κανονισμοί θα αναφέρονται ως οι περί Μέτρων και Σταθ μών (Φιάλες Μετροδοχεία) Κανονισμοί του 2001. Ε.Ε. Παρ. III(I) 1623 Κ.Δ.Π. 151/2001 Αρ. 3487, 6.4.2001 Αριθμός 151 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Φιάλες Μετροδοχεία) Κανονισμοί του 2001, που εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει του άρθρου 68

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 13ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2001 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 13ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2001 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 272/2001 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3513 της 13ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2001 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 272 Οι περί Μέτρων και Σταθμών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ 2003

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ 2003 Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 1523 308/2003 Αρ. 3706, 18.4.2003 Αριθµός 308 Οι περί των Βασικών Απαιτήσεων (Οικιακά Ηλεκτρικά Ψυγεία, Καταψύκτες και τους) Κανονισµοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συµβούδυνάµει

Διαβάστε περισσότερα

2286 Κ.Δ.Π. 257/2002

2286 Κ.Δ.Π. 257/2002 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3608, 31.5.2002 2286 Κ.Δ.Π. 257/2002 Αριθμός 257 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Αυτόματα Όργανα Συνεχούς Αθροιστικής Ζύγισης) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό

Διαβάστε περισσότερα

17PROC

17PROC ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΦΗΡΑ ΘΗΡΑ Τ.Κ. : 84 700 TEL : +30 22860 25393-4 FAX : +30 22860 25898 E-Mail :vgprapas@gmail.com Πληρ. ΠΡΑΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Θήρα, 10/01/2017

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 16ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2001 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 16ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2001 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Α.Π. 412/2001 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3545 της 16ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2001 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 412 Οι περί Μέτρων και Σταθμών

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Δ.Π. 308/ διάθεση στην TfOQOL. Παράρτημα 1. Σήμανση συμμόρφωσης. Παράρτημα 111. Τεκμήριο συμμόρφωσης.

Κ.Δ.Π. 308/ διάθεση στην TfOQOL. Παράρτημα 1. Σήμανση συμμόρφωσης. Παράρτημα 111. Τεκμήριο συμμόρφωσης. E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 1523 K.AJL 308/2003 Αρ. 3706,18.4.2003 Αριθμός 308 Οι περί των Βασικών Απαιτήσεων (Οικιακά Ηλεκτρικά Ψυγεία, Καταψύκτες και Συνδυασμοί τους) Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. III(I) 5569 Κ.Δ.Π. 509/2002 Αρ. 3647,

Ε.Ε. Παρ. III(I) 5569 Κ.Δ.Π. 509/2002 Αρ. 3647, Ε.Ε. Παρ. III(I) 5569 Κ.Δ.Π. 509/2002 Αρ. 3647, 25.10.2002 Αριθμός 509 Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης των Νερών (Απόρριψη Καδμίου) Κανονισμοί του 2002 οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 8ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2003 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 8ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2003 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 657/2003 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3744 της 8ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2003 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 657 ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

1. Οι παρόντες Κανονισμοί θα αναφέρονται ως οι περί Μέτρων και Σταθ Συνοπτικός μών (Ταξίμετρα) Κανονισμοί του τίτλος

1. Οι παρόντες Κανονισμοί θα αναφέρονται ως οι περί Μέτρων και Σταθ Συνοπτικός μών (Ταξίμετρα) Κανονισμοί του τίτλος Ε.Ε. Παρ. III(I) 4157 Κ.Δ.Π. 383/2002 Αρ. 3629, 9.8.2002 Αριθμός 383 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Ταξίμετρα) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο, δυνάμει των διατάξεων του

Διαβάστε περισσότερα

4879 Κ.Δ.Π. 477/2001

4879 Κ.Δ.Π. 477/2001 Ε.Ε. Παρ. III(I) 4877 Κ.Α.Π. 477/2001 Αρ. 3561, 21.12.2001 Αριθμός 477 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Υλοποιημένα Μέτρα Μήκους) Κανονισμοί του 2001, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει

Διαβάστε περισσότερα

Κεφ. 28. Σ\>νοπτικός τίτλος. Πεδίο εφαρμογής. Προϋποθέσεις εξαγωγής. Ποιοτικές κατηγορίες. Ελάχιστα χαρακτηριστικά. ποιότητας.

Κεφ. 28. Σ\>νοπτικός τίτλος. Πεδίο εφαρμογής. Προϋποθέσεις εξαγωγής. Ποιοτικές κατηγορίες. Ελάχιστα χαρακτηριστικά. ποιότητας. Ε.Ε. Παρ. III(I) 1388 Κ.Δ.Π. 308/2000 Αρ. 3449,17.11.2000 Αριθμός 308 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Αγγουριών Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Δ.Π. 361/ Κατάταξη στραγγαλιστικών. Παράρτημα Ι. Ενεργειακή κατανάλωση. Παραρτήματα. Ι, II και IV. Παραρτήματα. Σήμανση συμμόρφωσης.

Κ.Δ.Π. 361/ Κατάταξη στραγγαλιστικών. Παράρτημα Ι. Ενεργειακή κατανάλωση. Παραρτήματα. Ι, II και IV. Παραρτήματα. Σήμανση συμμόρφωσης. Ε.Ε. Παρ. III(I) 2133 Κ.Δ.Π. 361/2003 Αρ. 3710, 2.5.2003 Αριθμός 361 Οι περί των Βασικών Απαιτήσεων που πρέπει να πληρούν Καθορισμένες Κατηγορίες Προϊόντων (Στραγγαλιστικά Πηνία που Προορίζονται για τους

Διαβάστε περισσότερα

5585 ' ' Κ.Δ.Π. 511/2002

5585 ' ' Κ.Δ.Π. 511/2002 E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 5584 Κ.Δ.Π. 511/2002 Αρ. 3647, 25.10.2002 Αριθμός 511 Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης των Νερών (Απόρριψη Υδραργύρου από Τομείς Εκτός του Βιομηχανικού Τομέα της Ηλεκτρόλυσης των Χλωριούχων

Διαβάστε περισσότερα

4463 Κ.Δ.Π. 493/2004

4463 Κ.Δ.Π. 493/2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3852, 30.4.2004 Αριθμός 493 4463 Κ.Δ.Π. 493/2004 Οι περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (Καρκινογόνοι και Μεταλλαξιογόνοι Παράγοντες) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι

Διαβάστε περισσότερα

2677 Κ.Δ.Π. 381/2004

2677 Κ.Δ.Π. 381/2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3849, 30.4.2004 2677 Κ.Δ.Π. 381/2004 Αριθμός 381 Οι περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Ειδικό Καθεστώς για Υπηρεσίες που Παρέχονται Ηλεκτρονικά) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 38

ΟΙ ΠΕΡΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 38 Ε.Ε. Παρ. III(I) 4478 Κ.Δ.Π. 497/2004 Αρ. 3852, 30.4.2004 Αριθμός 497 Οι περί Ελάχιστων Προδιαγραφών Ασφάλειας και Υγείας (Χρησιμοποίηση κατά την Εργασία Εξοπλισμού Εργασίας) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα 1971L0348 EL 01.01.1981 002.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα B Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 12ης Οκτωβρίου 1971 περί προσεγγίσεως των νοµοθεσιών των Κρατών

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμοί δυνάμει του εδαφίου (2) του άρθρου 22 Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με

Κανονισμοί δυνάμει του εδαφίου (2) του άρθρου 22 Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με Ε.Ε. Παρ. III(I) 465 Κ.Δ.Π. 120/2004 Αρ. 3&15, 5.3.2004 Αριθμός 120 Οι περί Οδικής Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (Γενικοί) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει

Διαβάστε περισσότερα

97(1) του Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία. 156(1) του (1) του Πεδίο εφαρμογής. Μετρήσεις και πληροφορίες. Τεχνικός φάκελος.

97(1) του Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία. 156(1) του (1) του Πεδίο εφαρμογής. Μετρήσεις και πληροφορίες. Τεχνικός φάκελος. 97(1) του 2001. Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία. 156(1) του 2002. 97(1) του 2001. Πεδίο εφαρμογής. Μετρήσεις και πληροφορίες. Τεχνικός φάκελος. Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 936 Κ.Δ.Π. 226/2003 Αρ. 3694, 14.3.2003 Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29 Ε.Ε. Παρ. III(I) 4018 ΚΛ.Π. 477/2004 Αρ. 3852, 30.4.2004 Αριθμός 477 Οι περί Φυσικών Μεταλλικών Νερών (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των διατάξεων

Διαβάστε περισσότερα

«άδεια» σημαίνει την άδεια εκπομπής αερίων αποβλήτων, η οποία εκδίδεται με βάση το άρθρο 8 του περί Ελέγχου της Ρύπανσης της Ατμόσφαιρας

«άδεια» σημαίνει την άδεια εκπομπής αερίων αποβλήτων, η οποία εκδίδεται με βάση το άρθρο 8 του περί Ελέγχου της Ρύπανσης της Ατμόσφαιρας Ε.Ε. Παρ. III(I) 193 Κ.Α.Π. 75/2003 Αρ. 3679, 31.1.2003 Αριθμός 75 Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης της Ατμόσφαιρας (Πρόληψη της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης που Προκαλείται από Υφιστάμενες Εγκαταστάσεις Καύσης

Διαβάστε περισσότερα

Τ σ έ χ ι κ ο Μ ε τ ρ ο λ ο γ ι κ ό Ι ν σ τ ι τ ο ύ τ ο

Τ σ έ χ ι κ ο Μ ε τ ρ ο λ ο γ ι κ ό Ι ν σ τ ι τ ο ύ τ ο Τ σ έ χ ι κ ο Μ ε τ ρ ο λ ο γ ι κ ό Ι ν σ τ ι τ ο ύ τ ο Αναγνωρισμένος Φορέας Νο.1383, Okružní 31 63800 Μπρνό EC - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΥΠΟΥ Νο: TCM 142/10-4794 Προσθήκη 3 Η προσθήκη αυτή αντικαθιστά

Διαβάστε περισσότερα

του 1993 και 2000 και των σχετικών Κανονισμών. 47(Ι) του 200α

του 1993 και 2000 και των σχετικών Κανονισμών. 47(Ι) του 200α Ε.Ε. Παρ. III(I) 5603 ΚΑ.Π. 515/2002 Αρ. 3647, 25.10.2002 Αριθμός 515 Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης των Νερών (Πρόληψη και Μείωση της Ρύπανσης των Νερών από Αμίαντο) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2000 ΜΕΧΡΙ Κανονισμοί με βάση το άρθρο 8(3)

ΟΙ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2000 ΜΕΧΡΙ Κανονισμοί με βάση το άρθρο 8(3) Ε.Ε. Παρ. III(I) 2458 Κ.Δ.Π. 368/2004 Αρ. 3849, 30.4.2004 Αριθμός 368 Οι περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Μεταφορά Αγαθών) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 287/2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3449 της 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ. Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 287 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμοί με βάση το άρθρο 5(2), 34(1)(α) και 34(2) Για σκοπούς μερικής εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Κανονισμοί με βάση το άρθρο 5(2), 34(1)(α) και 34(2) Για σκοπούς μερικής εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 5555 Κ.Δ.Π. 507/00 Αρ. 3647, 5.10.00 Αριθμός 507 Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης των Νερών (Απόρριψη Εξαχλωροκυκλοεξανίου) Κανονισμοί του 00, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

891 Κ.Δ.Π. 223/2003. 10. Η τάξη ενεργειακής απόδοσης μιας οικιακής συσκευής προσδιορίζεται στο Παράρτημα V.

891 Κ.Δ.Π. 223/2003. 10. Η τάξη ενεργειακής απόδοσης μιας οικιακής συσκευής προσδιορίζεται στο Παράρτημα V. 97(1) του 2001. Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία. 156(1) του 2002. 97(1) του 2001. Πεδίο εφαρμογής. Πληροφορίες. Τεχνικός φάκελος. Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 890 Κ.Δ.Π. 223/2003 Αρ. 3694, 14.3.2003 Αριθμός 223 Ο ΠΕΡΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΖΥΓΙΣΗΣ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

ΜΗ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΖΥΓΙΣΗΣ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΜΕΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΜΗ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΖΥΓΙΣΗΣ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ 1. Ποιά όργανα ζύγισης θεωρούνται «νόμιμα»? Μηχανικοί ή ηλεκτρονικοί επιτραπέζιοι

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000 Ο περί Μέτρων και Σταθμών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 150(Ι) του 2000 ΝΟΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

936 Κ.Δ.Π. 226/ Το παρόν Διάταγμα εφαρμόζεται στα συνδεόμενα με το ηλεκτρικό

936 Κ.Δ.Π. 226/ Το παρόν Διάταγμα εφαρμόζεται στα συνδεόμενα με το ηλεκτρικό Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3694.14.3.2003 936 Κ.Δ.Π. 226/2003 Αριθμός 226 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΑΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ 97(1) ΤΟΥ2001) Διάταγμα δυνάμει

Διαβάστε περισσότερα

160(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΕΩΣ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ 2014

160(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΕΩΣ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ 2014 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4468, 31.10.2014 Ν. 160(Ι)/2014 160(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΕΩΣ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ 2014 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Διαβάστε περισσότερα

4824 Κ.Δ.Π. 451/2002

4824 Κ.Δ.Π. 451/2002 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3639, 27.9.2002 4824 Κ.Δ.Π. 451/2002 Αριθμός 451 Οι περί Τροφίμων που Προορίζονται για Ειδική Διατροφή (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

2. (1) Στο παρόν Διάταγμα εκτός αν από το κείμενο προκύπτει διαφορετική

2. (1) Στο παρόν Διάταγμα εκτός αν από το κείμενο προκύπτει διαφορετική 97(1) του 2001. Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία. 97(1) του 2001. 156(1) του 2002. Πεδίο εφαρμογής. Μετρήσεις και πληροφορίες. Τεχνικός φάκελος. Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 878 Κ.Δ.Π. 222/2003 Αρ. 3694,14.3.2003 Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

Εφημερίδα Παράρτημα. (α) κατάλληλα κατασκευασμένο με επαρκή χώρο, αερισμό και φωτισμό' των βασικών κανονισμών. τίτλος. Επ β λ ής Ποιοτικού Ελέγχου των

Εφημερίδα Παράρτημα. (α) κατάλληλα κατασκευασμένο με επαρκή χώρο, αερισμό και φωτισμό' των βασικών κανονισμών. τίτλος. Επ β λ ής Ποιοτικού Ελέγχου των Ε.Ε. Παρ. III(I) Κ.Δ.Π. 523/2004 Αρ. 3853, 30.4.2004 4868 Αριθμός 523 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου των Γεωργικών Προϊόντων (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28)

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28) E.E. Παρ. III(I) 1300 Κ.Δ.Π. 289/2000 Αρ. 3449,17.11.2000 Αριθμός 289 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Ντοματών που είναι καρποί της ποικιλίας Lycopersicum esculentum Mill Κανονισμοί

Διαβάστε περισσότερα

54(1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του Συνοπτικός τίτλος.

54(1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του Συνοπτικός τίτλος. Ε.Ε. Παρ. III(I) 4872 Κ.Δ.Π. 456/2002 Αρ. 3639, 27.9.2002 Αριθμός 456 Οι περί Εκχυλισμάτων Καφέ και Εκχυλισμάτων Κιχωρίου Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. Αρ. 3578,

E.E. Παρ. Αρ. 3578, E.E. Παρ. Αρ. 3578, 22.2.2002 685 Κ.Δ.Π. 95/2002 Αριθμός 95 Οι περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2002 οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Δ.Π. 125/ κατηγοριών. (1) Η Γερμανία και Ολλανδία φέρουν επιφυλάξεις με προτίμηση μέγιστου ποσοστού υγρασίας το 6,0%

Κ.Δ.Π. 125/ κατηγοριών. (1) Η Γερμανία και Ολλανδία φέρουν επιφυλάξεις με προτίμηση μέγιστου ποσοστού υγρασίας το 6,0% i:.e. Παρ. III(I) 85 Κ.Α.Π. 25/200 Αρ. 348, 6.3.200 Αριθμός 25 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Ψίχας Χαλεπιανών και Ξεφλουδισμένης Ψίχας Χαλεπιανών Κανονισμοί του 200, που εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

"μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις" σημαίνει τις επιχειρήσεις που ορίζονται. τιτλο ς

μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σημαίνει τις επιχειρήσεις που ορίζονται. τιτλο ς E.E. Παρ. III(I) 1935 Κ.Δ.Π. 194/2001 Αρ. 3497 4.5.2001 Αριθμός 194 Οι περί Ελέγχου των Δημοσίων Ενισχύσεων (Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις) Κανονισμοί του 2001, που εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. του. κατ εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ).../... της Επιτροπής

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. του. κατ εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ).../... της Επιτροπής ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 12.2.2018 C(2018) 721 final ANNEXES 1 to 2 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ του κατ εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ).../... της Επιτροπής για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 167/2013 του

Διαβάστε περισσότερα

97(1) του Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία. 97(1) του (1) του Πεδίο εφαρμογής. Μετρήσεις και πληροφορίες.

97(1) του Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία. 97(1) του (1) του Πεδίο εφαρμογής. Μετρήσεις και πληροφορίες. Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 907 Κ.Δ.Π. 224/2003 Αρ. 3694,14.3.2003 Αριθμός 224 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΑΑΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ 97(1) ΤΟΥ 2001) Διάταγμα δυνάμει

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 5577 Κ.Δ.Π. 510/2002 Αρ. 3647, Αριθμός 510 Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης των Νερών (Απόρριψη Υδραργύρου από το Βιομηχανικό

E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 5577 Κ.Δ.Π. 510/2002 Αρ. 3647, Αριθμός 510 Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης των Νερών (Απόρριψη Υδραργύρου από το Βιομηχανικό E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 5577 Κ.Δ.Π. 510/2002 Αρ. 3647, 25.10.2002 Αριθμός 510 Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης των Νερών (Απόρριψη Υδραργύρου από το Βιομηχανικό Τομέα της Ηλεκτρόλυσης των Χλωριούχων Αλάτων Αλκαλίων)

Διαβάστε περισσότερα

Κεφ. 28. Συνοπτικός τίτλος. Πεδίο εφαρμογής. Προϋποθέσεις εξαγωγής. Ποιοτικές κατηγορίες. Ελάχιστα χαρακτηριστικά. ποιότητας.

Κεφ. 28. Συνοπτικός τίτλος. Πεδίο εφαρμογής. Προϋποθέσεις εξαγωγής. Ποιοτικές κατηγορίες. Ελάχιστα χαρακτηριστικά. ποιότητας. Ε.Ε. Παρ. III(I) 1160 Κ.Α.Π. 10/001 Αρ. 481, 16..001 Αριθμός 10 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Αμυγδαλόψιχας Κανονισμοί του 001, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

τα Φυτικά Προϊόντα (Όροι Φυτοΰγειονομικού Ελέγχου σε Φυτά, Φυτικά Προϊόντα ή Αλλα Αντικείμενα που Προέρχονται από Τρίτες Χώρες) Κανονισμοί

τα Φυτικά Προϊόντα (Όροι Φυτοΰγειονομικού Ελέγχου σε Φυτά, Φυτικά Προϊόντα ή Αλλα Αντικείμενα που Προέρχονται από Τρίτες Χώρες) Κανονισμοί Ε.Ε. Παρ. III(I) 4230 Κ.Δ.Π. 766/2003 Αρ. 3758, 3.10.2003 Αριθμός 766 Οι περί Μέτρων Προστασίας κατά της Εισαγωγής και Εξάπλωσης Οργανισμών Επιβλαβών για τα Φυτά και τα Φυτικά Προϊόντα (Όροι Φυτοΰγειονομικού

Διαβάστε περισσότερα

το 1/2 του μήκους του ραδικιού του μήκους του ραδικιού

το 1/2 του μήκους του ραδικιού του μήκους του ραδικιού E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 1383 Κ.Δ.Π. 307/2000 Αρ. 344,17.11.2000 Αριθμός 307 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Ραδικιών Witloof Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΩΝ

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡ. ΜΕΛ.: 66 / 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 81.290,00 ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ: 99.986,70 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 1. ΤΕΧΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

του άρθρου 59 Για σκοπούς εναρµόνισης µε την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας µε

του άρθρου 59 Για σκοπούς εναρµόνισης µε την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας µε Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 2133 Κ..Π. 361/2003 Αρ. 3710, 2.5.2003 Αριθµός 361 Οι περί των Βασικών Απαιτήσεων που πρέπει να πληρούν Καθορισµένες Κατηγορίες Προϊόντων (Στραγγαλιστικά Πηνία που Προορίζονται για τους

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Μηχανολογίας

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Μηχανολογίας Χειμερινό Εξάμηνο 007 1 Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Μηχανολογίας Μετρήσεις Τεχνικών Μεγεθών Χειμερινό Εξάμηνο 007 Πρόβλημα 1 Προσδιορίστε ποια από τα παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

2476 Κ.Δ.Π. 372/2004

2476 Κ.Δ.Π. 372/2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3849, 30.4.2004 2476 Κ.Δ.Π. 372/2004 Αριθμός 372 Οι περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Ειδικές Διατάξεις) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ Προσωρινή έκδοση P8_TA-PROV(2019)0072 Έγκριση και εποπτεία της αγοράς γεωργικών και δασικών οχημάτων ***I Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΑΔΙΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΜΕΧΡΙ 2004

ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΑΔΙΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΜΕΧΡΙ 2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) 3749 Κ.Δ.Π. 461/2004 Αρ. 3851, 30.4.2004 Αριθμός 461 Οι περί Ραδιοεπικοινωνιών (Ραδιοεξοπλισμός) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από χο Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει

Διαβάστε περισσότερα

τα προϊόντα πρέπει να είναι

τα προϊόντα πρέπει να είναι E.E. Παρ. III(I) 1333 ΚΛ.Π. 295/2000 Αρ. 3449,17.11.2000 Αριθμός 295 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Μαρουλιών, Κατσαρών Αντιδιών και Πλατύφυλλων Αντιδιών (Σκαρόλες) Κανονισμοί του

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ 2003

ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ 2003 Ε.Ε. Παρ. III(I) 4017 Κ.Α.Π. 747/2003 Αρ. 3758, 3.10.2003 Αριθμός 747 Οι περί Συσκευασιών και Αποβλήτων Συσκευασιών (Ευθύνη Οικονομικών Παραγόντων) Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό

Διαβάστε περισσότερα

"Υπηρεσία Μέτρων και Σταθμών" σημαίνει την αρμόδια αρχή για ^6(ΐ)του2002 θέματα μέτρων και σταθμών που υπάγεται στο Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Υπηρεσία Μέτρων και Σταθμών σημαίνει την αρμόδια αρχή για ^6(ΐ)του2002 θέματα μέτρων και σταθμών που υπάγεται στο Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας Ε.Ε. Παρ. III(I) 1983 Κ.Δ.Π. 217/2002 Αρ. 3599, 2.5.2002 Αριθμός 217 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Αυτόματες Ζυγιστικές Μηχανές Διαλογής Ελέγχου και Κατάταξης) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ 6 ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΜΕΡΟΣ 6 ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΛΟΤ HD 3S4 ΕΛΟΤ ΜΕΡΟΣ 6 ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 61 Αρχικός έλεγχος 610 Γενικά 610.1 Κάθε ηλεκτρική εγκατάσταση πρέπει να ελέγχεται μετά την αποπεράτωση της και πριν να τεθεί σε λειτουργία από

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28)

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28) Ε.Ε. Παρ. III(I) 1354 Κ.Δ.Π. 300/2000 Αρ. 3449,17.11.2000 Αριθμός 300 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Κουνουπιδιών Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29

Ο ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29 Ε.Ε. Παρ. III(I) Υρ. 3852, 30.4.2004 4038 Αριθμός 479 Οι περί Προβλημάτων Υγείας και Υγιεινής στην Παραγωγή και Εμπορία Προϊόντων Αυγών (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το

Διαβάστε περισσότερα

1396 Κ.Δ.Π. 310/2000

1396 Κ.Δ.Π. 310/2000 E.E. Παρ. ΪΙΙ(Ι) Αρ. 3449,17.11.2000 1396 Κ.Δ.Π. 310/2000 Αριθμός 310 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Σκόρδων Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ.Δ.Π. 127/2014 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ Ι ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Αριθμός 4764 Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014 405 Αριθμός 127 Oι περί Ομορρύθμων και Ετερορρύθμων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ.Δ.Π. 441/2017 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ Ι ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Αριθμός 5056 Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 3405 Αριθμός 441 Oι περί Φόρου Προστιθέμενης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 221/2003 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3694 της 14ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2003 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 221 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1974 ΜΕΧΡΙ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 68

ΟΙ ΠΕΡΙ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1974 ΜΕΧΡΙ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 68 2510 Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ.Δ.Π. 373/2018 Αρ. 5130, 21.12.2018 Αριθμός 373 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2018, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο, δυνάμει του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002

Ο ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002 Ε.Ε. Παρ. III(I) 6208 Κ.Α.Π. 621/2002 Αρ. 3662,13.12.2002 Αριθμός 621 Οι περί Πολιτικής Αεροπορίας (Υπηρεσίες Εναέριας Κυκλοφορίας) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: 534 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 115(Ι)/2018 Αρ. 4668, 25.7.2018 Ο περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων (Τεχνικός Έλεγχος και Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου) (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2018 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη

Διαβάστε περισσότερα

1305 ΚΛΠ. 290/2000 Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28)

1305 ΚΛΠ. 290/2000 Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28) Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3449,17.11.2000 1305 ΚΛΠ. 290/2000 Αριθμός 290 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Σπαραγγιών Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

1524 Κ.Δ.Π. 335/2000

1524 Κ.Δ.Π. 335/2000 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3451, 24.11.2000 1524 Κ.Δ.Π. 335/2000 Αριθμός 335 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Όργανα Μέτρησης της Μάζας του Εκατόλιτρου των Δημητριακών) Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3694, Κ.Δ.Π. 225/2003

Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3694, Κ.Δ.Π. 225/2003 97(1) του 2001. Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία. 156(1) του 2002. 97(1) του 2001. Πεδίο εφαρμογής. Μετρήσεις και πληροφορίες. Τεχνικός φάκελος. Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3694,14.3.2003 920 Κ.Δ.Π. 225/2003 Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4550, 5.2.2016 Ν. 3(I)/2016 3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ 2015 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 185(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. του. κατ εξουσιοδότηση κανονισμού της Επιτροπής

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. του. κατ εξουσιοδότηση κανονισμού της Επιτροπής ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 15.2.2018 C(2018) 863 final ANNEXES 1 to 2 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ του κατ εξουσιοδότηση κανονισμού της Επιτροπής για την τροποποίηση του κατ εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ) 2015/208 της

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτιχός τίτλος. Ερμηνεία. 156(1) του (1) του Πεδίο εφαρμογής. Μετρήσεις και πληροφορίες. Τεχνικός φάκελος. 97(1) του 2001.

Συνοπτιχός τίτλος. Ερμηνεία. 156(1) του (1) του Πεδίο εφαρμογής. Μετρήσεις και πληροφορίες. Τεχνικός φάκελος. 97(1) του 2001. 97(1) του 2001. Συνοπτιχός τίτλος. Ερμηνεία. 156(1) του 2002 97(1) του 2001. Πεδίο εφαρμογής. Μετρήσεις και πληροφορίες. Τεχνικός φάκελος. Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 920 Κ.Δ.Π. 225/2003 Αρ. 3694, 14.3.2003 Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΝΟΜΟΣ. Κανονισμοί με βάση το άρθρο 8

Ο ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΝΟΜΟΣ. Κανονισμοί με βάση το άρθρο 8 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3853, 30.4.2004 4590 Κ.Δ.Π. 509/2004 Αριθμός 509 Οι περί Πολιτικής Άμυνας (Γενικοί) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο σύμφωνα με

Διαβάστε περισσότερα

(Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) (2011/C 49/05)

(Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) (2011/C 49/05) C 49/6 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 16.2.2011 Ανακοίνωση της Επιτροπής στο πλαίσιο της εφαρμογής του κατ εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1060/2010 της Επιτροπής που συμπληρώνει την οδηγία

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ, (ΚΕΦ. 28)

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ, (ΚΕΦ. 28) Ε.Ε. Παρ. III(I) 1148 Κ.Δ.Π. 117/2001 Αρ. 3481, 16.3.2001 Αριθμός 117 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Καρυδιών Κανονισμοί του 2001, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση του 2. Ο Κανονισμός 2 των βασικών κανονισμών τροποποιείται -

Τροποποίηση του 2. Ο Κανονισμός 2 των βασικών κανονισμών τροποποιείται - Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3853, 30.4.2004 5134 Κ.Δ.Π. 533/2004 Αριθμός 533 Οι περί Καθορισμού Υγειονομικών Κανόνων για την Παρασκευή και τη Διάθεση στην Αγορά Παρασκευασμάτων Κρέατος (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ.Δ.Π. 429/2006 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ Ι ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Αριθμός 4148 Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2006 3691 Αριθμός 429 Οι περί Οδών και Οικοδομών

Διαβάστε περισσότερα

3281 Κ.Δ.Π. 318/2002

3281 Κ.Δ.Π. 318/2002 Ε.Ε. Παρ. ΙΠ(Ι) 3280 Κ.Δ.Π. 318/2002 Αρ. 3619, 5.7.2002 Αριθμός 318 Οι περί της Υγείας των Ζώων (Μέτρα για την Εξάλειψη της Πανώλους των Χοίρων από το Έδαφος της Δημοκρατίας) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑ! ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟί ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29

Ο ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑ! ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟί ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29 Ε.Ε. Παρ. III(I) 4045 Κ.Δ.Π. 480/2004 Αρ. 3852, 30.4.2004 Αριθμός 480 Οι περί των Υγειονομικών Όρων για την Παραγωγή και τη Διάθεση στην Αγορά Αλιευτικών Προϊόντων (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2004,

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002

Ο ΠΕΡΙ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002 Ε.Ε. Παρ. III(I) 313 Κ.Δ.Π. 82/2003 Αρ. 3679, 31.1.2003 Αριθμός 82 Οι περί Στερεών και Επικίνδυνων Αποβλήτων (Ηλεκτρικές Στήλες ή Συσσωρευτές) Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4110, 9/2/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ --------------------------

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4110, 9/2/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ -------------------------- ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ -------------------------- Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 115, 9.5.2003, σ.

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3852, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3852, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΒΑΘΜΟΝΟΜΗΣΗΣ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ, ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ, ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΑΡΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικές Εγκαταστάσεις Αερίου για Βιομηχανική Χρήση

Εσωτερικές Εγκαταστάσεις Αερίου για Βιομηχανική Χρήση Εσωτερικές Εγκαταστάσεις Αερίου για Βιομηχανική Χρήση Νομοθετικό πλαίσιο: Υ.Α. Δ3/Α/5286/26-05-1997 «Κανονισμός εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου με πίεση λειτουργίας άνω των 50 mbar και μέγιστη

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4358 Κ.Δ.Π. 571/2005 Αρ. 4058,16.12.2005 Αριθμός 571 Οι περί

Διαβάστε περισσότερα

4890 Κ.Α.Π. 527/2004

4890 Κ.Α.Π. 527/2004 Ε.Ε. Παρ. IJI(I) Αρ. 3853, 30.4.2004 4890 Κ.Α.Π. 527/2004 Αριθμός 527 Οι περί Καθορισμού των Κλάσεων του Βασικού Πατατόσπορου Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3483, 23/3/2001

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3483, 23/3/2001 Ο περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως (Τροποποιητικός) Νόμος του 2001 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 57/92 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αριθμός 57 Αρ. 2689 της 13ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1992 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Οι περί Υγιεινής του Κρέατος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 3(I)/2016 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4550 Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016 9 Ο περί Αποβλήτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

Ο! ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29

Ο! ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29 .Ε. Παρ. ΙΪΙ(Ι) 3964 Κ.Δ.Π. 474/2004 ρ. 3852, 30.4.2004.ριθμός 474 Οι περί Μεθόδων Δειγματοληψίας και Ανάλυσης Τροφίμων για Έλεγχο των Μεγίτων Περιεκτικοτήτων Πατουλίνης στα Τρόφιμα Κανονισμοί του 2004,

Διαβάστε περισσότερα

(2)(α) Απαγορεύεται η πώληση τροφίμου που προορίζεται για ειδική διατροφή,

(2)(α) Απαγορεύεται η πώληση τροφίμου που προορίζεται για ειδική διατροφή, E.E. Παρ. III(I) 4993 Κ.Α.Π. 502/2001 Αρ. 3565, 31.12.2001 Αριθμός 502 Οι περί Τροφίμων που προορίζονται για Ειδική Διατροφή Κανονισμοί του 2001, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει

Διαβάστε περισσότερα

1444 Κ.Δ.Π. 318/2000

1444 Κ.Δ.Π. 318/2000 E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3449,17.11.2000 1444 Κ.Δ.Π. 318/2000 Αριθμός 318 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Ροδάκινων και Νεκταρινιών Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου,

Διαβάστε περισσότερα

όζοντος που αναφέρεται στο σημείο 4 του Παραρτήματος Ι, πέραν παράρτημα ι.

όζοντος που αναφέρεται στο σημείο 4 του Παραρτήματος Ι, πέραν παράρτημα ι. Ε.Ε. Παρ. III(I) 5665 Κ.Δ.Π. 530/2002 Αρ. 3650,1.11.2002 Αριθμός 530 Οι περί της Ποιότητας του Ατμοσφαιρικού Αέρα (Ατμοσφαιρική Ρύπανση από το Όζον) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4251, 16/7/2010

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4251, 16/7/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΟΥ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΟΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟ Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 21, 24.1.2009, σ. 39. Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 29, 31.1.2009,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1974 ΜΕΧΡΙ 2002

ΟΙ ΠΕΡΙ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1974 ΜΕΧΡΙ 2002 Ε.Ε. Παρ. III(I) 3477 Κ.Δ.Π. 338/2002 Αρ. 3623,19.7.2002 Αριθμός 338 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Μετρητές Ηλεκτρικής Ενέργειας) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΝΟΜΟΣ

Ο ΠΕΡΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΝΟΜΟΣ E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 727 Κ.Δ.Π. 111/2002 Αρ. 3583, 8.3.2002 Αριθμός 111 Οι περί Πετρελαιοειδών (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει του άρθρου 9 του

Διαβάστε περισσότερα

0 ΠΕΡΙ. ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ fogvoviouoi υε Βάση το άοθοο 33(U και (2)

0 ΠΕΡΙ. ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ fogvoviouoi υε Βάση το άοθοο 33(U και (2) Ε. Παρ. ΠΙ (Ι) 825 Κ.ΔJI. 213/91 Αρ. 2619,19.7.91 Αριθμός 213 Οι περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φορολογικά Τιμολόγια) Κανονισμοί του 1991 που εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση το άρθρο 33(1)

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία. 74(1) του (1) του (1) του 1998.

Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία. 74(1) του (1) του (1) του 1998. Ε.Ε.Παρ. ΙΙΙ(Ι) 1809 Κ.Δ.Π. 313/2003 Αρ. 3706,18.4.2003 Αριθμός 313 Οι περί των Βασικών Απαιτήσεων (Ηλεκτρολογικός Εξοπλισμός Χαμηλής Τάσης) Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ Υ ΡΟΜΕΤΡΗΤΩΝ. : Ι ΙΟΙ ΠΟΡΟΙ : 58.600,00 πλέον του αναλογούντος Φ.Π.Α.

: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ Υ ΡΟΜΕΤΡΗΤΩΝ. : Ι ΙΟΙ ΠΟΡΟΙ : 58.600,00 πλέον του αναλογούντος Φ.Π.Α. Δ Ε Υ Α Ρ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ 2ο ΧΛΜ ΛΕΩΦ. ΡΟΔΟΥ-ΛΙΝΔΟΥ, 85100 ΡΟΔΟΣ - ΝΠΙΔ - ΑΦΜ 997562265 ΔOY ΡΟΔΟΥ ΤΗΛ: 22410 45300 FAX: 22410 45329 Email: gm@deyar.gr ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα