Σκωτία. 3) Alex Ferguson

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Σκωτία. 3) Alex Ferguson"

Transcript

1 Σκωτία Η Σκωτία βρίσκεται στη βορειοδυτική Ευρώπη, είναι χώρα-τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου.Η συνολική της έκταση είναι τετραγωνικά χιλιόμετρα και ο πληθυσμός της καταγράφεται σε Οι επίσημες γλώσσες είναι τα Αγγλικά, τα Σκωτικά Γαελικά και τα Σκωτικά (Σκώτς) και το πολίτευμα της είναι Βασιλευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία με Βασίλισσα την Ελισάβετ τη Β.Το νόμισμα της είναι η Λίρα Στερλίνα.Πρωτεύουσά της είναι το Εδιμβούργο αλλά η μεγαλύτερη πόλη της είναι η Γλασκόβη. Το εθνικό σύνθημα της Σκωτίας είναι το (in my defence god me defend). Γεωγραφικά, χωρίζεται σε δύο βασικές περιοχές, στις ορεινές(highlands) και στις πεδινές(lowlands) Νότια συνορεύει με την Αγγλία, ενώ οι δυτικές ακτές της βρέχονται από τον Ατλαντικό Ωκεανό και οι Ανατολικές, από τη Βόρεια θάλασσα. Γεωμορφολογικά είναι επηρεασμένη από τους παγετώνες καθώς ήταν καλυμμένη κατά την εποχή των παγετώνων. Έτσι, έχει άφθονες πεδιάδες, λόφους και πυκνά δάση καθώς στα ορεινά αποτελείται από βουνά και οροσειρές. Ακόμη έχει πολλές λίμνες, ποτάμια και καταπράσινα βοσκοτόπια. Το κλίμα της είναι εύκρατο ωκεάνιο και γενικά ευμετάβλητο. Επηρεαζόμενη από το Ρεύμα του Κόλπου από τον Ατλαντικό, έχει ήπιους χειμώνες και δροσερά και υγρά καλοκαίρια. Οι κάτοικοί της είναι κυρίως Κελτικής προέλευσης και χωρίζονται σε ορεινούς Highlanders και στους πεδινούς Lowlanders. 10 Γνωστοί Σκοτσέζοι 1) Alexander Fleming Ο Αλεξάντερ Φλέμινγκ γεννήθηκε 6 Αυγούστου 1881 και πέθανε 11 Μαρτίου Ήταν Σκοτσέζος βιολόγος και φαρμακολόγος, που ασχολήθηκε ερευνητικά με τη βακτηριολογία την ανοσολογία και τη χημειοθεραπεία Είναι πολύ γνωστός για την ανακάλυψη του πρώτου αντιβιοτικού, της πενικιλίνης, το 1928, για την οποία και πήρε το Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας και Ιατρικής το 1945.Μια άλλη σημαντική ανακάλυψή του είναι αυτή του ένζυμου λυσοζύμης το ) William Wallace Ο Γουίλιαμ Γουάλας γεννήθηκε το 1272 ή 1276 και πέθανε το Ήταν Σκοτσέζος ευγενής και πατριώτης, πρωταγωνιστής του πολέμου κατά των Άγγλων κατά τη διάρκεια της ανεξαρτησίας της Σκωτίας. Υμνήθηκε από τους ποιητές και τους καλλιτέχνες και καταγόταν από το μικρό χωριό Ελλερσλί. Αμφισβητείται έντονα και η ημερομηνία γέννησης του αλλά το βέβαιο είναι ότι συνέβη το πρώτο μισό της δεκαετίας του ) Alex Ferguson Ο Άλεξ Φεργκιουσον γεννήθηκε στη Γλασκόβη της Σκωτίας στις 31 Δεκεμβρίου του Ξεκίνησε την καριέρα του ως προπονητής από την Αμπερντίν ( ) και το 1986 έγινε προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.Είναι πρώην ποδοσφαιριστής και ένας από τους πιο πετυχημένους προπονητές ποδοσφαίρου αφού το 2009

2 ψηφίστηκε ως κορυφαίος προπονητής από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του ποδοσφαίρου. Έχει συνδεθεί αρκετά με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έχει κατακτήσει περισσότερα τρόπαια από οποιονδήποτε άλλο προπονητή στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. 4)David Hume O Ντέιβιντ Χιουμ γεννήθηκε 26 Απριλίου ή 7 Μαΐου 1711 στο Εδιμβούργο και πέθανε 25 Αυγούστου Ήταν Σκοτσέζος ιστορικός και φιλόσοφος, που επηρέασε την ανάπτυξη δύο σχολών φιλοσοφίας, του σκεπτικισμού και του εμπειρισμού. Μορφώθηκε κατ' οίκον αλλά και στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, στο οποίο εγγράφηκε σε ηλικία 12 ετών. Η υγεία του ήταν κακή και, αφού εργάστηκε για λίγο σε έναν εμπορικό οίκο στο Μπρίστολ, πήγε να ζήσει στη Γαλλία 5) Adam Smith O Άνταμ Σμιθ γεννήθηκε 16 Ιουνίου 1723 και πέθανε 17 Ιουλίου Ήταν Σκοτσέζος οικονομολόγος και ηθικός φιλόσοφος. Θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους της πολιτικής οικονομίας και θεμελιωτής της σχολής των κλασικών οικονομικών. Είναι ένας από τους κύριους εκπροσώπους του Σκωτσέζικου Διαφωτισμού και είναι συγγραφέας των έργων «Θεωρία των ηθικών συναισθημάτων»(1759) και «Μια έρευνα της φύσης και των αιτιών του πλούτου των εθνών»(1776). Ο Σμιθ μελέτησε ηθική φιλοσοφία στα Πανεπιστήμια της Γλασκόβης και της Οξφόρδης. Κατέλαβε θέση καθηγητή στην Γλασκόβη όπου δίδαξε ηθική φιλοσοφία και δημοσίευσε τη «Θεωρία των ηθικών συναισθημάτων». Αργότερα ανέλαβε θέση επισκέπτη καθηγητή, κάτι που του επέτρεπε να ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη και να συναναστραφεί με άλλους διανοούμενους της εποχής του. 6) Robert the Bruce Ο Ρόμπερτ Μπρούς ή αλλιώς Ροβέρτος Ά της Σκωτίας γεννήθηκε 11 Ιουλίου 1274 και πέθανε 7 Ιουνίου1329.Ήταν βασιλιάς της Σκωτίας( ). Οι πατρικοί του πρόγονοι ήταν Σκώτοι-Νορμανδοί, οι μητρικοί του πρόγονοι ήταν Φράγκοι-Κέλτες. Πρόκειται για το σημαντικότερο πρόσωπο της Σκωτσέζικης ιστορίας αφού ήταν ο μεγαλύτερος βασιλιάς της Σκωτίας.Έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στους πολέμους της Σκωτσέζικης ανεξαρτησίας, κατά τον οποίο διεκδίκησε τον θρόνο ως τρισέγγονος του βασιλιά Δαυίδ Α της Σκωτία. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΣΚΟΤΣΕΖΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ 1)Haggis:Είναι μια αλμυρή πουτίγκα που περιέχει εντόσθια προβάτου(καρδια,συκωτι,πνευμονια).η γέμιση έχει κιμά με κρεμμύδι, πλιγούρι βρώμης, ξύγκι, μπαχαρικά και αλάτι, που όλα τοποθετούνται μέσα στην κοιλιά του ζώου. Σερβίρετε με πατάτες και γογγύλια(είδος άσπρου παντζαριού)τα οποία είναι είτε βρασμένα είτε με μορφή πουρέ. Επίσης σερβίρετε με ένα ποτήρι σκοτσεζικου ουίσκι(dram).

3 2)Cullen Skink:Είναι μια πηχτή σκωτσέζικη σούπα φτιαγμένη από καπνιστό φινλανδικό haddie(είδος μπακαλιάρου)αλλά μπορεί να παρασκευαστεί και με οποιαδήποτε άλλο είδος καπνιστού μπακαλιάρου. Αυτή η σούπα είναι μια τοπική σπεσιαλιτέ, από την πόλη του Cullen στο Moray, στη βόρειο-ανατολική ακτή της Σκωτίας. Σερβίρετε ως ορεκτικό σε επίσημα Σκωτσεζικα δείπνα και σερβίρετε ευρέως ως ένα καθημερινό πιάτο σε όλη την βορειοανατολική Σκωτία. Τοπικές συνταγές για Cullen skink υπάρχουν με πολλές μικρές παραλλαγές, όπως η χρήση του γάλακτος αντί νερού ή της προσθήκης κρέμα.παραδοσιακά σερβίρετε με ψωμί.

4 3)Dundee cake: Eίναι ένα διάσημο παραδοσιακό Σκοτσέζικο κέικ φρούτων με πλούσια γεύση. Περιέχει σταφίδες, αμύγδαλα και μερικές φορές φλούδες φρούτων. Το κέικ προέρχεται από το 19 ο αιώνα και έγινε αρχικά ως ένα μαζικής παραγωγής κέικ από μια εταιρεία μαρμέλαδας που ονομάζεται Keiller. Η κορυφή του κέικ είναι συνήθως διακοσμημένη με ομόκεντρους κύκλους από αμύγδαλα. Σήμερα τα κέικ συχνά πωλούνται σε σούπερ μάρκετ σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. 4) Smoked Salmon: Ο Καπνιστός σολομός είναι ένα παρασκεύασμα του σολομού, συνήθως ένα φιλέτο που έχει ωριμάσει καπνιστά σε ζεστό ή κρύο περιβάλλον. Λόγω της αρκετά υψηλής τιμής του,ο καπνιστός σολομό θεωρείται απλά λιχουδιά. Έχει πολλούς τρόπους σερβιρίσματος ένας από τους ποιο γνωστούς να είναι τα καναπεδάκια σολομού.

5 5)Arbroath Smokie : Τα καπνιστά του Άρμπροουθ είναι ένα είδος καπνιστού βακαλάου, μια σπεσιαλιτέ της πόλης Άρμπροουθ στο Άνγκους της Σκωτίας. Σύμφωνα με τον θρύλο ένα μαγαζί πήρε φωτιά με αποτέλεσμα να καούν τα βαρέλια που περιείχαν παστό βακαλάο. Στη συνέχεια ανακάλυψαν ότι ο βακαλάος είχε ψηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε έγινε ένα νόστιμο γεύμα. 6)Collops : Το Κόλοπς είναι ένα παραδοσιακό σκωτσέζικο πιάτο. Μπορεί να δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας είτε λεπτές φέτες κρέατος είτε με κιμά από βοδινό, πρόβιο ή με κρέας ελαφιού.αυτό συνδυάζεται με κρεμμύδι,αλάτι,πιπέρι και ξύγκι, στη συνέχεια, ψήνεται με προαιρετικές αρωματικές ουσίες, ανάλογα με το κρέας που χρησιμοποιείται.παραδοσιακά σερβίρετε γαρνιρισμένο με μια λεπτή φέτα τοστ και πουρέ πατάτας.

6

7 Highland Games Τα Highland Games είναι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται όλο το χρόνο στη Σκωτία και σε άλλες χώρες, ως τρόπο εορτασμού του Σκοτσέζικου και Κέλτικου πολιτισμού. Caber Toss: Το παιχνίδι αυτό αποτελείται από ένα μακρύ κορμό πεύκου ο οποίος κρατιέται όρθια με τα δυο χέρια του διαγωνιζόμενου και αρχικά προσπαθεί να τον ισορροπήσει. Στη συνέχεια ο διαγωνιζόμενος τρέχει προς τα εμπρός με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να αναποδογυρίσει τον κορμό κάνοντάς τον έτσι το πάνω άκρο να γίνει κάτω με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει πλήρη αναστροφή. Οι κορμοί ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό σε μήκος και βάρος επηρεάζοντας έτσι τον βαθμό δυσκολίας που απαιτείται για να επιτευχθεί επιτυχημένη εκτίναξη και αναστροφή. Οι διαγωνιζόμενοι κρίνονται ανάλογα με το πόσο κοντά ο κορμός που πέταξαν προσεγγίζει μια φανταστική τροχιά σχεδιασμένη στο έδαφος.

8 Stone Put: Το παιχνίδι αυτό είναι από τα πιο βαριά αθλήματα που διεξάγονται στα Highland Games.Είναι παρόμοιο με τη σφαιροβολία μόνο που εδώ χρησιμοποιείται μια πέτρα ή βράχος αντί για μία μπάλα χάλυβα. Το βάρος της πέτρας ποικίλλει από 8 έως 18 κιλά για τους άνδρες και από 4 έως 9 για τις γυναίκες. Ο ρίπτης επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε τεχνική πετάγματος αρκεί να τηρεί την προϋπόθεση ότι θα κρατάει τη πέτρα με το ένα χέρι ακουμπώντας στο λαιμό.

9

10 Scottish Ηammer Τhrow: Το παιχνίδι αυτό είναι παρόμοιο με τη σφυροβολία όπως αποκαλείται στο σύγχρονο στίβο αλλά με κάποιες διαφορές. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι χρησιμοποιείται μια στρογγυλή μεταλλική μπάλα, βάρους 8 έως 11 για τους άνδρες και 6 έως 8 για τις γυναίκες, η οποία συνδέεται με το τέλος ενός ξύλινου κονταριού περίπου 4 μέτρα. Οι Εκτοξευτές μερικές φορές χρησιμοποιούν ειδικά σχεδιασμένα υποδήματα με επίπεδες λεπίδες έτσι ώστε να σκάβουν το χλοοτάπητα για να διατηρήσουν την ισορροπία τους και να αντισταθούν στις φυγόκεντρες δυνάμεις της εφαρμογής όπως το στροβιλίζει γύρω από το κεφάλι.

11 : Σε αυτό το αθλητικό παιχνίδι υπάρχουν στην πραγματικότητα δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις. Στη μία χρησιμοποιείται ένα ελαφρύ (14 κιλά για τους άνδρες και 7 για τις γυναίκες) και στην άλλη ένα πιο βαρύ (23 κιλά για τους άνδρες και 14 για τις γυναίκες) βάρος. Τα βάρη είναι κατασκευασμένα από μέταλλο και έχουν μια χειρολαβή είτε προσκολλημένη είτε συνδεδεμένη με μια αλυσίδα. Το βάρος ρίχνεται χρησιμοποιώντας το ένα χέρι μόνο, αλλά χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε τεχνική. Η μεγαλύτερη ρίψη κερδίζει.

12 Weight Over The Bar : Το βάρος πάνω από τη γραμμή, επίσης γνωστό ως βάρος για το ύψος είναι ένα ακόμη Σκωτσέζικο άθλημα. Οι αθλητές προσπαθούν να πετάξουν ένα βάρος 28 κιλών με μια χειρολαβή, πάνω από μια οριζόντια γραμμή, χρησιμοποιώντας μόνο το ένα χέρι. Κάθε αθλητής έχει τρεις προσπάθειες σε κάθε ύψος. Το επιτυχές πέρασμα του ύψους επιτρέπει στον αθλητή να προχωρήσει στον επόμενο γύρο σε μεγαλύτερο ύψος. Ο διαγωνισμός καθορίζεται από την υψηλότερη επιτυχή ανάρριψη και απο τις λιγότερες αστοχίες, που χρησιμοποιείται για περιπτώσεις ισοπαλίας.

13

14 Sheaf Toss : Η εκτίναξη δεματιού είναι μια παραδοσιακή σκωτσέζικη γεωργική αθλητική εκδήλωση. Ο διαγωνιζόμενος χρησιμοποιώντας ένα δίκρανο προσπαθεί να ρίξει μια τσάντα απο λινάτσα γεμισμένη με άχυρο, πάνω απο μια μπάρα που βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο ύψος πάνω απο το κεφάλι του. Τυπικό βάρος για το δεμάτι αυτό είναι περίπου 7 κιλά. Σε κάθε διαγωνιζόμενο δίνονται τρεις ευκαιρίες για να περάσει το δεμάτι πάνω από τη μπάρα, χωρίς να την αγγίξει. Αφού όλοι έχουν κάνει τις προσπάθειές τους, η μπάρα τοποθετείται σε μεγαλύτερο ύψος και όλοι οι επιτυχόντες συναγωνίζονται στο νέο ύψος. Αυτό συνεχίζεται μέχρι να αποκλειστούν όλοι οι αθλητές εκτός απο έναν.

15 Maide Leisg : Είναι ένας αγώνας δύναμης και ισορροπίας που εκτελείται, καθιστά στο έδαφος. Δύο άνδρες αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλο με τα πέλματα των ποδιών τους πιέζοντας σταθερά τα πόδια του αντιπάλου τους. Σε αυτό το σημείο, προσπαθούν να σηκώσουν τον ανταγωνιστή τους από το έδαφος τραβώντας μία ράβδο την οποία κρατούν και οι δύο στα χέρια τους.

16 Scottish Landmarks 1) Dumfries: Το Dumfries είναι μία πόλη στα νοτιοδυτικά της Σκωτίας η οποία έχει βαπτιστεί ως η βασίλισσα του νότου. Είναι μία πόλη εξαιρετικά γνωστή για την γραφικότητά της καθώς και τα αξιοθέατά της, τα οποία προσελκύουν τουρίστες από όλο τον κόσμο. Είναι η μεγαλύτερη πόλη στα νοτιοδυτικά της χώρας, γνωστή για την αρχαιότητά της, καθώς είναι αξιοπρόσεκτη για την ιστορία και την κουλτούρα της. Έχει πανέμορφες λίμνες και σαγηνευτικά δάση, κάνοντάς την έτσι ένα ρομαντικό προορισμό. Ένα από τα καλυτέρα μέρη να επισκεφθεί κανείς είναι το μεσαιωνικό κάστρο του Douglas του 17 ου αιώνα, από το οποίο διασώζεται μόνο ένας πύργος. Γνωστό αξιοθέατο επίσης είναι οι κήποι του Threave στα νοτιοδυτικά του κάστρου (24 στερέματα), οι οποίοι είναι πλούσιοι σε ποίκιλλα λουλούδια και μαγευτικά αξιοθέατα. Ακόμη αξιοπρόσεκτο είναι το Galloway Forest Park, το μεγαλύτερο δάσος στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς και αυτό προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες. Ενδιαφέρον επίσης είναι το μουσείο της πόλης, το οποίο περιέχει ορυκτά, απολιθώματα προϊστορικών ερπετών, εργαλεία από τους πρώτους κατοίκους της περιοχής αλλά και χαρακτικά από τους πρώτους χριστιανούς της Σκωτίας. Τέλος το Βασιλικό Θέατρο είναι ένα από τα παλιότερα θέατρα της Σκωτίας.

17

18 2) Loch ness: Είναι μια από τις γνωστότερες λίμνες στο κόσμο και ένα από τα ποιο επισκέψιμα φυσικά αξιοθέατα στην Σκωτία. Είναι μια μεγάλη, βαθιά λίμνη στα Highlands, 23 μίλια πλάτος και 52 μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Το Loch Ness είναι το σπίτι του διάσημου Τέρας του Λοχ Νες. Το θρυλικό ζώο λέγεται ότι είναι 40 έως 50 μέτρα ψηλό, με ένα μακρύ, φιδίσιο λαιμό. Πρώτες ημερομηνίες του είναι γύρω στο 565 μ.χ. αλλά οι πιο συχνές θεάσεις έγιναν κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα. Πολλές εικόνες και φωτογραφίες έχουν εμφανιστεί για να αποδειχθεί η ύπαρξη αυτού του τέρατος, αλλά όλα τα στοιχεία είναι ακόμη ασαφή. Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που μπορείτε να βρείτε εδώ στο Λοχ Νες είναι το νησί γύρω από αυτό, που ονομάστηκε ως νησί κεράσι. Τι κάνει αυτό το νησί περίεργο είναι ότι οι τεχνητές το έχτισαν κατά την Εποχή του Σιδήρου. Μπορεί να είναι προσβάσιμο μόνο μέσω πλωτού μέσου.

19 Ζάνι Κέιντα Σένκο Έλσον Χλιβερός Γιώργος

Η Σκωτία. Διάσημοι Σκωτσέζοι

Η Σκωτία. Διάσημοι Σκωτσέζοι Η Σκωτία Η Σκωτία είναι χώρα - τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου με πρωτεύουσα το Εδιμβούργο, ενώ η μεγαλύτερη πόλη της είναι η Γλασκώβη. Χωρίζεται βασικά σε δύο περιοχές, στις ορεινές περιοχές (Highlands)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΖΑΡΟΥ, ΕΜΙΛΥ ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ & ΝΙΚΟΛΑΣ Χ ΣΟΛΩΜΟΥ Ε ΤΑΞΗ

ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΖΑΡΟΥ, ΕΜΙΛΥ ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ & ΝΙΚΟΛΑΣ Χ ΣΟΛΩΜΟΥ Ε ΤΑΞΗ ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΖΑΡΟΥ, ΕΜΙΛΥ ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ & ΝΙΚΟΛΑΣ Χ ΣΟΛΩΜΟΥ Ε ΤΑΞΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΣΗ Η Ιρλανδία είναι ένα μεγάλο νησί της βορειοδυτικής Ευρώπης, δυτικά από τη Μεγάλη Βρετανία. Το μεγαλύτερο τμήμα του νησιού ανήκει

Διαβάστε περισσότερα

Πάμε Σκωτία; Highlanders:οι βουνίσιοι

Πάμε Σκωτία; Highlanders:οι βουνίσιοι Πάμε Σκωτία; Η Σκωτία μοιάζει σαν ένα ξεχασμένο σκηνικό ταινίας. Όπου και αν γυρίσεις το μάτι σου το τοπίο σε ξαφνιάζει! Εντυπωσιακά κάστρα και γραφικά κουκλίστικα αγροτόσπιτα! Απέραντα πράσινα λιβάδια,

Διαβάστε περισσότερα

Η ΓΑΛΛΙΑ ERASMUS + ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Η ΓΑΛΛΙΑ ERASMUS + ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ Η ΓΑΛΛΙΑ ERASMUS + ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016-2017 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ Η Γαλλία είναι μία μεγάλη χώρα της δυτικής Ευρώπης. Ο πληθυσμός της ανέρχεται στα 66,6 εκατομμύρια και το νόμισμα της είναι το ευρό.

Διαβάστε περισσότερα

Καπελιάρη Ιωάννα Καραγιάννη Λίδα Βασιλείου Αθηνά

Καπελιάρη Ιωάννα Καραγιάννη Λίδα Βασιλείου Αθηνά ΣΚΩΤΙΑ ΟΥΑΛΙΑ ΑΓΓΛΙΑ Καπελιάρη Ιωάννα Καραγιάννη Λίδα Βασιλείου Αθηνά Ι σ τ ο ρ ί α ημάδια ανθρώπινης δραστηριότητας στην Αγγλία υπάρχουν για παραπάνω από 500.000 χρόνια πριν. 4 ο αι. μ.χ 450 μ.χ. Επιθέσεις

Διαβάστε περισσότερα

ERASMUS Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς Χρίστος Τομάζος Στ 2

ERASMUS Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς Χρίστος Τομάζος Στ 2 ERASMUS 1 Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς Χρίστος Τομάζος 17.12.2016 Στ 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Γαλλία 3-7 Ισπανία.. 8-13 Γερμανία 14-20 Ιταλία. 21-25 2 ΓΑΛΛΙΑ: Θέση και σύνορα 4 Κλίμα 5 Πρωτεύουσα. 6 Βιομηχανία...

Διαβάστε περισσότερα

Η Δανία είναι μια χώρα που βρίσκεται στη Σκανδιναβία, στη βόρεια Ευρώπη. Συνορεύει από ξηρά μόνο με τη Γερμανία, ενώ από θάλασσα γειτνιάζει με τη

Η Δανία είναι μια χώρα που βρίσκεται στη Σκανδιναβία, στη βόρεια Ευρώπη. Συνορεύει από ξηρά μόνο με τη Γερμανία, ενώ από θάλασσα γειτνιάζει με τη Η Δανία είναι μια χώρα που βρίσκεται στη Σκανδιναβία, στη βόρεια Ευρώπη. Συνορεύει από ξηρά μόνο με τη Γερμανία, ενώ από θάλασσα γειτνιάζει με τη Σουηδία, τη Βόρεια Θάλασσα και τη Βαλτική. Απλώνεται πάνω

Διαβάστε περισσότερα

Η ΟΡΕΙΝΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΚΑΜΤΣΑΤΚΑ

Η ΟΡΕΙΝΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΚΑΜΤΣΑΤΚΑ Η ΟΡΕΙΝΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΚΑΜΤΣΑΤΚΑ ΔΠΜΣ «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ» ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014 2015 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΟΥΡΑΣ ΒΑΝΕΣΣΑ ΜΠΟΥΓΙΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 1 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ Να γνωρίζεις τις έννοιες γεωγραφικό πλάτος, γεωγραφικό μήκος και πως αυτές εκφράζονται

ΜΑΘΗΜΑ 1 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ Να γνωρίζεις τις έννοιες γεωγραφικό πλάτος, γεωγραφικό μήκος και πως αυτές εκφράζονται ΜΑΘΗΜΑ 1 Π. Γ Κ Ι Ν Η Σ 1. Να γνωρίζεις τις έννοιες γεωγραφικό πλάτος, γεωγραφικό μήκος και πως αυτές εκφράζονται 2. Να μπορείς να δώσεις την σχετική γεωγραφική θέση ενός τόπου χρησιμοποιώντας τους όρους

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα μας το κλίμα. Και οι παράγοντες που το επηρεάζουν.

Θέμα μας το κλίμα. Και οι παράγοντες που το επηρεάζουν. Θέμα μας το κλίμα. Και οι παράγοντες που το επηρεάζουν. 1 Που συμβαίνουν οι περισσότερες βροχοπτώσεις; Κυρίως στη θάλασσα. Και μάλιστα στο Ισημερινό. Είδαμε γιατί στο προηγούμενο μάθημα. Ρίξε μία ματιά.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Η Σύρος είναι νησί των Κυκλάδων. Πρωτεύουσά της είναι η Ερμούπολη, η οποία είναι πρωτεύουσα της Περιφέριας Νότιου Αιγαίου αλλά και του πρώην Νομού Κυκλάδων. Η Σύρος αναπτύχθηκε ιδιαίτερα

Διαβάστε περισσότερα

Ο τόπος µας. Το σχολείο µας. Πολιτισµός. Η τάξη µας

Ο τόπος µας. Το σχολείο µας. Πολιτισµός. Η τάξη µας Ο τόπος µας Το σχολείο µας Πολιτισµός Η τάξη µας Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ Ανάµεσα στις ακτές του νοµού Μαγνησίας και τη Σκόπελο και απέναντι από το Πήλιο, βρίσκεται η Σκιάθος, ένα νησί µε έκταση 48 τετραγωνικά χιλιόµετρα.

Διαβάστε περισσότερα

Μαγειρική του κόσμου. Ήπειρος: Νότια και Βόρια Αμερική. Ομάδα Γ. Μπιρμπίλη Αγγελική Παναγιωτοπούλου Γεωργία-Ζωή Πάντος Σωτήρης Ρούσσου Αννέτα

Μαγειρική του κόσμου. Ήπειρος: Νότια και Βόρια Αμερική. Ομάδα Γ. Μπιρμπίλη Αγγελική Παναγιωτοπούλου Γεωργία-Ζωή Πάντος Σωτήρης Ρούσσου Αννέτα Μαγειρική του κόσμου Ήπειρος: Νότια και Βόρια Αμερική Ομάδα Γ Μπιρμπίλη Αγγελική Παναγιωτοπούλου Γεωργία-Ζωή Πάντος Σωτήρης Ρούσσου Αννέτα Βόρια και Νότια Αμερική Η αμερικάνικη κουζίνα χαρακτηρίζεται από

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Ας γνωρίσουμε τη γεωγραφία της Ελλάδας

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Ας γνωρίσουμε τη γεωγραφία της Ελλάδας Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Ας γνωρίσουμε τη γεωγραφία της Ελλάδας Ενότητα: Γεωγραφία (2 φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Β1, Β2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες ιάρκεια: 4 ώρες (2 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή: Για τον διδάσκοντα:

Διαβάστε περισσότερα

Το ποδόσφαιρο! Πώς παίζεται! Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό άθλημα που παίζεται ανάμεσα σε δύο ομάδες των έντεκα παικτών με μία σφαιρική μπάλα. Ο ποδοσφαιρικός αγώνας διεξάγεται σε ένα ορθογώνιο γήπεδο

Διαβάστε περισσότερα

Γεωλογία - Γεωγραφία Β Γυμνασίου ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΑΣΚΗΣΕΩΝ. Τ μαθητ : Σχολικό Έτος:

Γεωλογία - Γεωγραφία Β Γυμνασίου ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΑΣΚΗΣΕΩΝ. Τ μαθητ : Σχολικό Έτος: Γεωλογία - Γεωγραφία Β Γυμνασίου ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΑΣΚΗΣΕΩΝ Τ μαθητ : Σχολικό Έτος: 1 ΜΑΘΗΜΑ 1, Οι έννοιες «γεωγραφική» και «σχετική» θέση 1. Με τη βοήθεια του χάρτη στη σελ.12, σημειώστε τις παρακάτω πόλεις στην

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ. Κοκκίνη Σαββίνα Κούρου Ελένη Μακαντάση Βαρβάρα Ντούλα Διονυσία Παστρικού Σταματία

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ. Κοκκίνη Σαββίνα Κούρου Ελένη Μακαντάση Βαρβάρα Ντούλα Διονυσία Παστρικού Σταματία ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ Κατά τη διάρκεια του δευτέρου τετραμήνου, παρακολουθήσαμε το πρότζεκτ με τίτλο «Τα ταξίδια του χτες και του σήμερα». Υπεύθυνη και συντονίστρια του προγράμματος είναι η κα. Σαπουλίδου. Οι μαθητές

Διαβάστε περισσότερα

Αναρτήθηκε από τον/την Βασιλειάδη Γεώργιο Κυριακή, 20 Μάιος :06 - Τελευταία Ενημέρωση Δευτέρα, 21 Μάιος :08

Αναρτήθηκε από τον/την Βασιλειάδη Γεώργιο Κυριακή, 20 Μάιος :06 - Τελευταία Ενημέρωση Δευτέρα, 21 Μάιος :08 Ο Καναδάς είναι κράτος που καταλαμβάνει το βόρειο άκρο της Βόρειας Αμερικής. Στα ανατολικά βρέχεται από τον Ατλαντικό, στα νότια συνορεύει με τις ΗΠΑ, στα δυτικάβρέχεται από τον Ειρηνικό και συνορεύει

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές στον αθλητισμό

Σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές στον αθλητισμό Εκπαιδευτήριο TO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ Σχολικό Έτος 2008-2009 Συνθετικές εργασίες στο μάθημα Πληροφορική Τεχνολογία της Β Γυμνασίου: Όψεις της Τεχνολογίας Θέμα: Σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές στον αθλητισμό Τμήμα:

Διαβάστε περισσότερα

Η ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Η ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ Η σημαία της Βουλγαρίας αποτελείται από τρεις ισομεγέθεις οριζόντιες λωρίδες χρώματος λευκού(στην κορυφή), πράσινου και κόκκινου. Το λευκό αντιπροσωπεύει την ειρήνη,

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκά Γεωπάρκα. Αγγελική Καμπάνη Βασιλική Καμπάνη Μαρία Καλέλλη Δέσποινα Πάνου

Ευρωπαϊκά Γεωπάρκα. Αγγελική Καμπάνη Βασιλική Καμπάνη Μαρία Καλέλλη Δέσποινα Πάνου Ευρωπαϊκά Γεωπάρκα Αγγελική Καμπάνη Βασιλική Καμπάνη Μαρία Καλέλλη Δέσποινα Πάνου Γεωπάρκο Ένα «Γεωπάρκο» είναι: μια περιοχή με καθορισμένα όρια, η οποία συνδυάζει μνημεία σημαντικής γεωλογικής αξίας καθώς

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΘΕΜΑΤΑ. ήταν ο κάθε ένας από αυτούς και σε ποιον από αυτούς σχηματίστηκε η Ελλάδα;

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΘΕΜΑΤΑ. ήταν ο κάθε ένας από αυτούς και σε ποιον από αυτούς σχηματίστηκε η Ελλάδα; ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑ 1 ο (Μονάδες 3,3) 1. Ποια είναι η διοικητική ιεραρχία των πόλεων στην Ελλάδα; Πως λέγεται ο διοικητής του κάθε διοικητικού τομέα; 2. Ποιους γεωλογικούς αιώνες περιλαμβάνει η γεωλογική

Διαβάστε περισσότερα

Αγροτεμάχιο προς πώληση, 165 στρεμμάτων στην παραλία Ορκός της Κέας (Τζιας) στις Κυκλάδες ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ

Αγροτεμάχιο προς πώληση, 165 στρεμμάτων στην παραλία Ορκός της Κέας (Τζιας) στις Κυκλάδες ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ Αγροτεμάχιο προς πώληση, 165 στρεμμάτων στην παραλία Ορκός της Κέας (Τζιας) στις Κυκλάδες ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ Κέα 2009 Αγροτεμάχιο 165 στρέμματα, ιδανικό για επένδυση στις Κυκλάδες

Διαβάστε περισσότερα

Τουρκία: Ο παράδεισος της Ανατολής

Τουρκία: Ο παράδεισος της Ανατολής Τουρκία: Ο παράδεισος της Ανατολής Βρίσκεται στην ΝΔ Ασία και συνορεύει με την Ελλάδα, Βουλγαρία, Ιράν, Ιράκ, κ.α. Είναι ένας εύκολος προορισμός, αφού κανείς μπορεί να πάει εκεί είτε με αεροπλάνο είτε

Διαβάστε περισσότερα

a. Οι βαθιές θάλασσες της Ευρώπης δημιουργήθηκαν όταν έλιωσαν οι παγετώνες. β. Η Νορβηγική Θάλασσα βρέχει τις βορειοανατολικές ακτές

a. Οι βαθιές θάλασσες της Ευρώπης δημιουργήθηκαν όταν έλιωσαν οι παγετώνες. β. Η Νορβηγική Θάλασσα βρέχει τις βορειοανατολικές ακτές EΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ Επαναληπτικό διαγώνισμα στα μαθήματα 12-18 1. Χαρακτήρισε τις παρακάτω προτάσεις με το γράμμα (Σ), αν είναι σωστές, και a. Οι βαθιές θάλασσες της Ευρώπης δημιουργήθηκαν όταν έλιωσαν

Διαβάστε περισσότερα

Η Le Monde Du Saumon παρασκευάζει τον καπνιστό σολομό για τα παγκοσμίου φήμης γαλλικά καταστήματα Fauchon Paris. Ο εξαιρετικά νόστιμός καπνιστός

Η Le Monde Du Saumon παρασκευάζει τον καπνιστό σολομό για τα παγκοσμίου φήμης γαλλικά καταστήματα Fauchon Paris. Ο εξαιρετικά νόστιμός καπνιστός Η Le Monde Du Saumon παρασκευάζει τον καπνιστό σολομό για τα παγκοσμίου φήμης γαλλικά καταστήματα Fauchon Paris. Ο εξαιρετικά νόστιμός καπνιστός σολομός της εταιρείας Le Monde Du Saumon είναι αποτέλεσμα

Διαβάστε περισσότερα

Δημοκρατία της νότιας Ευρώπης. Επιφάνεια: τ.χμ Πληθυσμός: κατ. Πρωτεύουσα: Ρώμη. Γλώσσα: επίσημη η ιταλική.

Δημοκρατία της νότιας Ευρώπης. Επιφάνεια: τ.χμ Πληθυσμός: κατ. Πρωτεύουσα: Ρώμη. Γλώσσα: επίσημη η ιταλική. ΙΤΑΛΙΑ Δημοκρατία της νότιας Ευρώπης. Επιφάνεια: 301.230 τ.χμ Πληθυσμός: 58.057.477 κατ. Πρωτεύουσα: Ρώμη. Γλώσσα: επίσημη η ιταλική. Ανάμεσα στις αλλόγλωσσες ομάδες είναι η γερμανική, η αλβανική, η ελληνική,

Διαβάστε περισσότερα

Το 1766, το Ναυαρχείο προσέλαβε τον Cook για να διοικήσει ένα επιστημονικό ταξίδι στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ο σκοπός του ταξιδιού ήταν να παρατηρήσει και

Το 1766, το Ναυαρχείο προσέλαβε τον Cook για να διοικήσει ένα επιστημονικό ταξίδι στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ο σκοπός του ταξιδιού ήταν να παρατηρήσει και Το 1766, το Ναυαρχείο προσέλαβε τον Cook για να διοικήσει ένα επιστημονικό ταξίδι στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ο σκοπός του ταξιδιού ήταν να παρατηρήσει και να καταγράψει τη διαμετακόμιση της Αφροδίτης κατά μήκος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΗ ΓΕΥΜΑΤΩΝ. Διοίκηση Επισιτιστικών Τμημάτων Ι

ΕΙΔΗ ΓΕΥΜΑΤΩΝ. Διοίκηση Επισιτιστικών Τμημάτων Ι ΕΙΔΗ ΓΕΥΜΑΤΩΝ Διοίκηση Επισιτιστικών Τμημάτων Ι Τι προσδιορίζουν οι όροι menu α) a la carte και β) table d' hote; Τι προσδιορίζουν οι όροι menu α) a la carte και β) table d' hote; Σε κάθε εστιατόριο συναντάμε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΛ ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΤΑΞΗ Α1. PROGEKT ΜΕ ΘΕΜΑ: Η ΑΝΤΙΠΤΕΡΙΣΗ(badminton) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΚΑΘΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΕΠΑΛ ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΤΑΞΗ Α1. PROGEKT ΜΕ ΘΕΜΑ: Η ΑΝΤΙΠΤΕΡΙΣΗ(badminton) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΚΑΘΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΠΑΛ ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΤΑΞΗ Α1 PROGEKT ΜΕ ΘΕΜΑ: Η ΑΝΤΙΠΤΕΡΙΣΗ(badminton) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΚΑΘΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΤΕΡΙΣΗΣ (BADMINTON) Η ΑΝΤΙΠΤΕΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ,

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι ο κατακόρυφος διαμελισμός;

Τι είναι ο κατακόρυφος διαμελισμός; ΟΡΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Τι είναι ο κατακόρυφος διαμελισμός; Διαμελισμός Κατακόρυφος είναι: Τα βουνά, οι πεδιάδες, οι λόφοι, οι κοιλάδες, τα φαράγγια και γενικά το ανάγλυφο μιας περιοχής. Άλπεις Οι Άλπεις είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (VOLLEYBALL)

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (VOLLEYBALL) 1 ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (VOLLEYBALL) Ομαδική δουλειά,στρατηγική,ένταση Το άθλημα της πετοσφαίρισης στους παραλυμπιακούς αγώνες χωρίζoνταν σε δύο είδη : όρθια και καθιστή πετοσφαίριση. Μ αυτόν τον τρόπο συμμετείχαν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ & Κλίµα / Χλωρίδα / Πανίδα της Κύπρου

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ & Κλίµα / Χλωρίδα / Πανίδα της Κύπρου ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ & Κλίµα / Χλωρίδα / Πανίδα της Κύπρου Παρουσίαση Γιώργος Σέκκες Καθηγητής Γεωγραφίας Λευκωσία 2017 Ερώτηση! Ποια η διάφορα µεταξύ του κλίµατος

Διαβάστε περισσότερα

Ταξιδεύοντας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Τάξη Φύλλο Εργασίας 1 Μάθημα Ε Δημοτικού Διαιρώντας την Ελλάδα σε διαμερίσματα και περιφέρειες Γεωγραφία

Ταξιδεύοντας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Τάξη Φύλλο Εργασίας 1 Μάθημα Ε Δημοτικού Διαιρώντας την Ελλάδα σε διαμερίσματα και περιφέρειες Γεωγραφία Ταξιδεύοντας στην ηπειρωτική Ελλάδα Τάξη Φύλλο Εργασίας 1 Μάθημα Ε Δημοτικού Διαιρώντας την Ελλάδα σε διαμερίσματα και περιφέρειες Γεωγραφία Ταξιδεύουμε στην ηπειρωτική Ελλάδα, χρησιμοποιώντας διαφορετικά

Διαβάστε περισσότερα

PROJECT 2017 ΟΜΑΔΑ: ΑΝΕΣΤΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΤΙΝΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΣΧΟΦΙΔΗΣ

PROJECT 2017 ΟΜΑΔΑ: ΑΝΕΣΤΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΤΙΝΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΣΧΟΦΙΔΗΣ PROJECT 2017 ΟΜΑΔΑ: ΑΝΕΣΤΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΤΙΝΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΣΧΟΦΙΔΗΣ ΑΦΡΙΚΗ Η Αφρική είναι η δεύτερη σε έκταση και πληθυσμό ήπειρος της γης με πληθυσμό περίπου 1 δισ κατοίκους.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ. Φύλλο εργασίας 1 Το φυσικό περιβάλλον της Αφρικής. Ονοματεπώνυμο Τάξη... Ημερομηνία.

ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ. Φύλλο εργασίας 1 Το φυσικό περιβάλλον της Αφρικής. Ονοματεπώνυμο Τάξη... Ημερομηνία. Ενότητα Ηπειροι (στιγμιότυπα): Η Αφρική Φύλλο εργασίας 1 Το φυσικό περιβάλλον της Αφρικής Γεωλογία - Γεωγραφία A Γυμνασίου Ονοματεπώνυμο Τάξη... Ημερομηνία. Πρώτη εργασία : Η θέση της Αφρικής στον παγκόσμιο

Διαβάστε περισσότερα

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τ.μ.

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τ.μ. www.urbanexperts.gr id:1118791 Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τ.μ. Άνω Ιλίσια Αθήνα- Κέντρο 600 Περιγραφή Α) ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΡΟΦΟ (2ΟΣ ), 55 ΤΜ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΨΕΩΣ, ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΙΣΜΟΙ ΓΡΑΜΜΩΝ A-M /ΣΤ1

ΟΡΙΣΜΟΙ ΓΡΑΜΜΩΝ A-M /ΣΤ1 1. Κ Ρ Ε Μ Α Σ Τ Ρ Α 2. Τ Σ Α Ν Τ Α 3. Χ Α Ρ Τ Η Σ 4. Κ Α Ρ Ε Κ Λ Α 5. Θ Ρ Α Ν Ι Ο 6. Υ Δ Ρ Ο Γ Ε Ι Ο Σ 7. Γ Ο Μ Α 8. Σ Φ Ο Υ Γ Γ Α Ρ Ι 9. Χ Α Ρ Τ Ο Ν Ι 10. Κ Α Σ Ε Τ Ι Ν Α ΟΡΙΣΜΟΙ ΓΡΑΜΜΩΝ 1.Εκεί κρεμάμε

Διαβάστε περισσότερα

Α1.5 «Aνακρίνοντας» τους χάρτες

Α1.5 «Aνακρίνοντας» τους χάρτες Α1.5 «Aνακρίνοντας» τους χάρτες Ποιο Χάρτη θα χρησιμοποιήσω αν θέλω να μάθω τη θέση της Αφρικής στον κόσμο; Θα χρησιμοποιήσω τον Παγκόσμιο Χάρτη Ποια είναι η θέση της Αφρικής στον κόσμο; Η απάντηση μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΓΕΥΜΑΤΑ: ΑΝΑΛΥΣΗ. Του Χ. Κακαρούγκα (Μα) TouristikiEkpaideysi.gr

ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΓΕΥΜΑΤΑ: ΑΝΑΛΥΣΗ. Του Χ. Κακαρούγκα (Μα) TouristikiEkpaideysi.gr ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΓΕΥΜΑΤΑ: ΑΝΑΛΥΣΗ Του Χ. Κακαρούγκα (Μα) TouristikiEkpaideysi.gr ΕΙΔΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ Υπάρχουν δυο είδη βασικών γευμάτων που σερβίρονται σε ένα εστιατόριο. Α) Τα κύρια γεύματα: Είναι τα υποχρεωτικά

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα εκδρομής ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ

Πρόγραμμα εκδρομής ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ Πρόγραμμα εκδρομής ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ Προορισμός: 3-5 Πηγάδια Το χιονοδρομικό κέντρο των τεσσάρων εποχών Το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια βρίσκεται στην δυτική πλευρά του όρους Βέρμιο σε υψόμετρο 1430-2005

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία δημιουργίας - γέννησης του αθλήματος έχει καταγραφεί η 29 Δεκεμβρίου 1891

Ημερομηνία δημιουργίας - γέννησης του αθλήματος έχει καταγραφεί η 29 Δεκεμβρίου 1891 Η καλαθοσφαίριση ή πιο συχνά μπάσκετ, είναι ένα ομαδικό άθλημα Ημερομηνία δημιουργίας - γέννησης του αθλήματος έχει καταγραφεί η 29 Δεκεμβρίου 1891 Δημιουργός του ήταν ο Καναδός, καθηγητής φυσικής αγωγής

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 16 ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΔΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΜΑΘΗΜΑ 16 ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΔΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΑΘΗΜΑ 16 ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΔΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Η Ευρώπη είναι ήπειρος κυρίως πεδινή, χωρίς έντονο ανάγλυφο. Τα 2/3 της ηπείρου είναι πεδινές εκτάσεις. Έχει το χαμηλότερο μέσο υψόμετρο από την επιφάνεια

Διαβάστε περισσότερα

Αργίες και εορταστικές εκδηλώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ. Α Λυκείου Β Τετράμηνο Σχ. Έτος:

Αργίες και εορταστικές εκδηλώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ. Α Λυκείου Β Τετράμηνο Σχ. Έτος: Αργίες και εορταστικές εκδηλώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ Α Λυκείου Β Τετράμηνο Σχ. Έτος: 2015-2016 New Year s Day Η πρωτοχρονιά είναι μια δημόσια αργία στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο την πρώτη

Διαβάστε περισσότερα

IBER CUP. Iber Cup ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΑΓΟΡΙΑ & ΚΟΡΙΤΣΙΑ: IBER CUP ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

IBER CUP. Iber Cup ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΑΓΟΡΙΑ & ΚΟΡΙΤΣΙΑ: IBER CUP ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ IBER CUP ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΓΟΡΙΑ U17 U16 U15 U14 U13 U11 U10 U9 ΕΣΤΟΡΙΛ - ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ 29 Ιουνίου - 5 Ιουλίου 2015 ΚΟΡΙΤΣΙΑ G17 G15 Iber Cup Διοργάνωση: Easy Choice Περιοχή: Εστορίλ - Λισσαβόνα

Διαβάστε περισσότερα

Τα 10 πιο παράξενα αθλήματα που πραγματικά υπάρχουν

Τα 10 πιο παράξενα αθλήματα που πραγματικά υπάρχουν Τα 10 πιο παράξενα αθλήματα που πραγματικά υπάρχουν Αυτά τα αθλήματα μπορούν να παιχτούν οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή, αρκεί πάντα να υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός και το κατάλληλο μέρος. Κάποιες φόρες

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ 1. Ποια νησιά ανήκουν στην Ισπανία; Διαλέξτε τη σωστή απάντηση: a) Balearic (Βαλεαρίδες) b) Canary (Κανάρια) c) Super d) a και b 2. Ποιο είναι το μακρύτερο ποτάμι στην Ισπανία;Διαλέξτε

Διαβάστε περισσότερα

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ. Ομάδα 7 η Αγορά Συνήθειες Χώρος Έπιπλα. Λεωνίδας Κραλίδης Έλενα Τασίου

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ. Ομάδα 7 η Αγορά Συνήθειες Χώρος Έπιπλα. Λεωνίδας Κραλίδης Έλενα Τασίου ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Ομάδα 7 η Αγορά Συνήθειες Χώρος Έπιπλα Λεωνίδας Κραλίδης Έλενα Τασίου Υπάρχουν πηγές που μας διαφωτίζουν σχετικά με την διατροφή των Βυζαντινών; Η πρώτη δυσκολία προκύπτει από τις γραπτές

Διαβάστε περισσότερα

SIRENE CUP II. Sirene Cup II ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ/ΒΕΤΕΡΑΝΟΥΣ: SIRENE CUP II ΒΕΛΓΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

SIRENE CUP II. Sirene Cup II ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ/ΒΕΤΕΡΑΝΟΥΣ: SIRENE CUP II ΒΕΛΓΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ SIRENE CUP II ΒΕΛΓΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ M-O M35 M-O/7 M35/7 MIDDELKERKE - ΟΣΤΑΝΔΗ 27-30 Μαΐου 2016 Sirene Cup II Διοργάνωση: K.V. Oostende - Eurosportring Περιοχή: Οστάνδη ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Για να περιγράψουμε την ατμοσφαιρική κατάσταση, χρησιμοποιούμε τις έννοιες: ΚΑΙΡΟΣ. και ΚΛΙΜΑ

Για να περιγράψουμε την ατμοσφαιρική κατάσταση, χρησιμοποιούμε τις έννοιες: ΚΑΙΡΟΣ. και ΚΛΙΜΑ Το κλίμα της Ευρώπης Το κλίμα της Ευρώπης Για να περιγράψουμε την ατμοσφαιρική κατάσταση, χρησιμοποιούμε τις έννοιες: ΚΑΙΡΟΣ και ΚΛΙΜΑ Καιρός: Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες που επικρατούν σε μια περιοχή, σε

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσιάσεις από τα παιδιά των τάξεων Ε και Στ, στα πλαίσια του μαθήματος «Γνωρίζω τον κόσμο μου»

Παρουσιάσεις από τα παιδιά των τάξεων Ε και Στ, στα πλαίσια του μαθήματος «Γνωρίζω τον κόσμο μου» Παρουσιάσεις από τα παιδιά των τάξεων Ε και Στ, στα πλαίσια του μαθήματος «Γνωρίζω τον κόσμο μου» ΣΗΜΑΙΑ ΓΑΛΛΙΑΣ Χριστόδουλος Λουκία ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΑΛΛΙΑ ; 65 700 000 632 760 km2 ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΓΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

γεωγραφικό γλωσσάρι για την πέμπτη τάξη (από το βιβλίο «Μαθαίνω την Ελλάδα» του ΟΕΔΒ)

γεωγραφικό γλωσσάρι για την πέμπτη τάξη (από το βιβλίο «Μαθαίνω την Ελλάδα» του ΟΕΔΒ) γεωγραφικό γλωσσάρι για την πέμπτη τάξη (από το βιβλίο «Μαθαίνω την Ελλάδα» του ΟΕΔΒ) Α Κεφ. αβιοτικό κάθε στοιχείο που δεν έχει ζωή 4 αιολική διάβρωση Η διάβρωση που οφείλεται στον άνεμο 5 ακρωτήριο ακτογραμμή

Διαβάστε περισσότερα

H κουζίνα της Αργεντινής

H κουζίνα της Αργεντινής H κουζίνα της Αργεντινής Αργεντινή Η Αργεντινή είναι μια χώρα που βρίσκεται κυρίως. Στο νότιο μισό της νότιας Αμερικής Το κλίμα: Η κεντρική Αργεντινή έχει θερμά καλοκαίρια με καταιγίδες και ψυχρούς χειμώνες.

Διαβάστε περισσότερα

Τα ποτάμια και οι λίμνες της Ελλάδας. Λάγιος Βασίλειος, Εκπαιδευτικός

Τα ποτάμια και οι λίμνες της Ελλάδας. Λάγιος Βασίλειος, Εκπαιδευτικός Τα ποτάμια και οι λίμνες της Ελλάδας Λάγιος Βασίλειος, Εκπαιδευτικός Ποτάμι είναι το ρεύμα γλυκού νερού που κινείται από τα ψηλότερα (πηγές) προς τα χαμηλότερα μέρη της επιφάνειας της Γης (πεδινά) και

Διαβάστε περισσότερα

Πετοσφαίριση. Γιάννης Λαμαρίνας Σάκης Κούδας Άννα Καρακόζογλου Γιάννης Κανελίδης

Πετοσφαίριση. Γιάννης Λαμαρίνας Σάκης Κούδας Άννα Καρακόζογλου Γιάννης Κανελίδης Πετοσφαίριση Γιάννης Λαμαρίνας Σάκης Κούδας Άννα Καρακόζογλου Γιάννης Κανελίδης Ιστορία της πετοσφαίρισης Η πετοσφαίριση επινοήθηκε το 1895 από τον Αμερικανό καθηγητή Γουίλιαμ Μόργκαν. Προσπαθώντας να

Διαβάστε περισσότερα

ENOTHTA 1: ΧΑΡΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΕΩΡΙΑΣ

ENOTHTA 1: ΧΑΡΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΕΩΡΙΑΣ 1 ENOTHTA 1: ΧΑΡΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΕΩΡΙΑΣ Μάθημα 1: Οι έννοιες και θέση 1. Τι ονομάζεται σχετική θέση ενός τόπου; Να δοθεί ένα παράδειγμα. Πότε ο προσδιορισμός της σχετικής θέσης

Διαβάστε περισσότερα

Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες. 18 22 Απριλίου 2014

Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες. 18 22 Απριλίου 2014 Σίνα 14 & Ακαδημίας, τηλ. 210 3642707, φαξ. 201-3642707 e-mail: info@cosmorama.gr Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες 18 22 Απριλίου 2014 Μόνο σε εμάς θα βρείτε: Πλούσιες πρωινές ξεναγήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Η Αντιπτέριση στο Δημοτικό Σχολείο & Η Αντιπτέριση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσημια εναλλακτική μορφή άσκησης ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΓΙΑΚΟΥΒΑΚΗ (MSc) Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής - Ομοσπονδιακή

Διαβάστε περισσότερα

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στη Γκάνα

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στη Γκάνα Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ 2018-2019 Οι μαθητές των σχολείων της Ελλάδας έχουν και φέτος τη δύναμη στο χέρι τους και συμβάλλουν στην υλοποίηση ενός έργου ύδρευσης στην κοινότητα Wakii, στην περιοχή Talensi,

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την Διαχειριστή Τετάρτη, 20 Ιανουάριος :17 - Τελευταία Ενημέρωση Τετάρτη, 20 Ιανουάριος :08

Συντάχθηκε απο τον/την Διαχειριστή Τετάρτη, 20 Ιανουάριος :17 - Τελευταία Ενημέρωση Τετάρτη, 20 Ιανουάριος :08 Η Φλώρινα είναι ένας από τους τέσσερις Νομούς που συγκροτούν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Προσδιορίζεται βόρεια από τη γείτονα Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και δυτικά από την Αλβανία.

Διαβάστε περισσότερα

Η Αφρική είναι η τρίτη σε μέγεθος ήπειρος του πλανήτη μας, μετά την Ασία και την Αμερική. Η έκτασή της είναι, χωρίς τα νησιά, 29,2 εκατομμύρια τετρ. χ

Η Αφρική είναι η τρίτη σε μέγεθος ήπειρος του πλανήτη μας, μετά την Ασία και την Αμερική. Η έκτασή της είναι, χωρίς τα νησιά, 29,2 εκατομμύρια τετρ. χ Β. Π. Γ. Π. Η Αφρική είναι η τρίτη σε μέγεθος ήπειρος του πλανήτη μας, μετά την Ασία και την Αμερική. Η έκτασή της είναι, χωρίς τα νησιά, 29,2 εκατομμύρια τετρ. χιλιόμετρα, ενώ με τα νησιά φτάνει τα 30,2

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΓΛΙΑ ΤΑΞΗ Β1 ΑΝΤΩΝΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΧΡΥΣΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

ΑΓΓΛΙΑ ΤΑΞΗ Β1 ΑΝΤΩΝΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΧΡΥΣΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΓΓΛΙΑ ΤΑΞΗ Β1 ΑΝΤΩΝΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΧΡΥΣΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ BIG BEN Big Ben είναι το ψευδώνυμο για τη μεγάλη καμπάνα και το ρολόι στο βόρειο άκρο των ανακτόρων του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο, και έχει χρησιμοποιηθεί

Διαβάστε περισσότερα

Δύο χώρες της Βόρειας Θάλασσας

Δύο χώρες της Βόρειας Θάλασσας Δύο χώρες της Βόρειας Θάλασσας ΟΛΛΑΝΔΙΑ Έκταση: 3 φορές μικρότερη από την Ελλάδα. Πληθυσμός: 1,5 φορές μεγαλύτερος από τον ελληνικό. H Ολλανδία έχει μεγάλο μήκος ακτών και μικρό βάθος προς την ηπειρωτική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΒΕΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΕΒΕΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Αναχωρήσεις: 7/7, 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8 Με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines Λάρνακα Θεσσαλονίκη OA 553 18:10 20:10 Θεσσαλονίκη Λάρνακα OA 552 20:50 22:40 1η

Διαβάστε περισσότερα

ΝΤΟΥΜΠΑΪ Η ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟ

ΝΤΟΥΜΠΑΪ Η ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟ ΝΤΟΥΜΠΑΪ Η ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΣΑΦΑΡΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΔΕΙΠΝΟ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΨΩΝΙΑ ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ TRAVEL & TOURS 24821777 DUBAI CITY TOUR ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΠΟΛΗ Έναρξη: 14:30 Διάρκεια:

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Κύπρου ΑΡΗ 311. Τμήμα Αρχιτεκτονικής Εαρινό Εξάμηνο 2013 ΠΕΡΑ ΟΡΕΙΝΗΣ. Χωριό: Πέρα Ορεινής Θέμα μελέτης: Προσόψεις.

Πανεπιστήμιο Κύπρου ΑΡΗ 311. Τμήμα Αρχιτεκτονικής Εαρινό Εξάμηνο 2013 ΠΕΡΑ ΟΡΕΙΝΗΣ. Χωριό: Πέρα Ορεινής Θέμα μελέτης: Προσόψεις. Πανεπιστήμιο Κύπρου ΑΡΗ 311 Πολυτεχνική Σχολή Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική Τμήμα Αρχιτεκτονικής Εαρινό Εξάμηνο 2013 Χωριό: Πέρα Ορεινής Θέμα μελέτης: Προσόψεις ΠΕΡΑ ΟΡΕΙΝΗΣ Φαρζανέ Κοχαρή ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Άννα Κατερίνα Μαρία Μ.

Άννα Κατερίνα Μαρία Μ. Άννα Κατερίνα Μαρία Μ. Η Ιαπωνία είναι µια από τις ισχυρότερες βιοµηχανικές χώρες και µαζί µε άλλες αποτελούν σήµερα µια ισχυρή βιοµηχανική και εµπορική ζώνη που ανταγωνίζονται τις Η.Π.Α και την Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα

Ζυμώνετε τα συστατικά όλα μαζί για να γίνουν μία ζύμη. Τα αφήνετε σκεπασμένα επί 3 ώρες. Κατόπιν τα απλώνετε για την επακόλουθη επεξεργασία.

Ζυμώνετε τα συστατικά όλα μαζί για να γίνουν μία ζύμη. Τα αφήνετε σκεπασμένα επί 3 ώρες. Κατόπιν τα απλώνετε για την επακόλουθη επεξεργασία. ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΗΣ Ζύμη για γεμιστό πιτάκι 1,5 kg αλεύρι 15 g αλάτι 250 g βούτυρο ή λίπος 3/8 l νερό Ζυμώνετε τα συστατικά όλα μαζί για να γίνουν μία ζύμη. Τα αφήνετε σκεπασμένα επί 3 ώρες. Κατόπιν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΠΙΝΔΟΥ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΠΙΝΔΟΥ ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΠΙΝΔΟΥ Γεωγραφικά στοιχεία Ο Εθνικός Δρυμός Πίνδου, γνωστός και ως Βάλια Κάλντα βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσπρόσιτη περιοχή της οροσειράς της Πίνδου στα όρια μεταξύ των νομών Γρεβενών και

Διαβάστε περισσότερα

Ανάγλυφα σε βράχους και άλλα αρχαιολογικά ευρήματα, όπως οικισμοί που χρονολογούνται από το π.χ., υπάρχουν στα παραδοσιακά εδάφη των Σάμι.

Ανάγλυφα σε βράχους και άλλα αρχαιολογικά ευρήματα, όπως οικισμοί που χρονολογούνται από το π.χ., υπάρχουν στα παραδοσιακά εδάφη των Σάμι. Οι Σάμι είναι αυτόχθονες πληθυσμοί, που κατοικούν στη βόρεια Ευρώπη-σε τμήματα της Σουηδίας, στη Νορβηγία, στη Φινλανδία και στη χερσόνησο Kola της Ρωσίας. Είναι οι μοναδικοί αυτόχθονες πληθυσμοί της βόρειας

Διαβάστε περισσότερα

Η ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ Η ΠΑΝΙΔΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΟΜΑΔΑ 1 Κορμπάκη Δέσποινα Κολακλίδη Ναταλία Ζαχαροπούλου Φιλιππούλα Θανοπούλου Ιωαννά

Η ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ Η ΠΑΝΙΔΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΟΜΑΔΑ 1 Κορμπάκη Δέσποινα Κολακλίδη Ναταλία Ζαχαροπούλου Φιλιππούλα Θανοπούλου Ιωαννά Η ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ Η ΠΑΝΙΔΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ 1 Κορμπάκη Δέσποινα Κολακλίδη Ναταλία Ζαχαροπούλου Φιλιππούλα Θανοπούλου Ιωαννά ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ: Η χλωρίδα και η πανίδα στην χώρα μας είναι ένα πολύ σημαντικό

Διαβάστε περισσότερα

3. Να αναφέρεις να μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε μια σχολική μονάδα πριν, κατά την διάρκεια και μετά από ένα σεισμό.

3. Να αναφέρεις να μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε μια σχολική μονάδα πριν, κατά την διάρκεια και μετά από ένα σεισμό. ΜΑΘΗΜΑ 10 1. Ποιες είναι οι επιπτώσεις των σεισμών και των ηφαιστειακών εκρήξεων. 2. Ποια είναι η κοινή προέλευση και των δύο παραπάνω φαινομένων; 3. Γιατί είναι μικρός ο αριθμός ο αριθμός των ανθρώπινων

Διαβάστε περισσότερα

Μία εργασία του Αντρέα Γιαννή και του Κύριλλου Καντούς

Μία εργασία του Αντρέα Γιαννή και του Κύριλλου Καντούς Μία εργασία του Αντρέα Γιαννή και του Κύριλλου Καντούς Γαλλία Τοποθεσία Η μητροπολιτική Γαλλία βρίσκεται στα δυτικά άκρα της Ευρώπης. Βρέχεται από την Βόρεια Θάλασσα στον βορρά, από τηνμάγχη στα βορειοδυτικά,

Διαβάστε περισσότερα

Αγωνίσματα που ταξίδεψαν στο χρόνο

Αγωνίσματα που ταξίδεψαν στο χρόνο ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΜΙΛΛΑΣ στην αρχαία Ελλάδα 3 Αγωνίσματα που ταξίδεψαν στο χρόνο Πολλά αγωνίσματα της αρχαιότητας άντεξαν στο πέρασμα των αιώνων συνεχίζοντας να υπάρχουν μέχρι σήμερα θυμίζοντας τους μακρινούς

Διαβάστε περισσότερα

Τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου Χαρίδης Φίλιππος

Τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου Χαρίδης Φίλιππος Τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου Χαρίδης Φίλιππος 1. Η μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας Η τεράστια αυτή πυραμίδα είναι το αρχαιότερο από τα εφτά θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, αλλά είναι το μόνο που διασώζετε 4.000χ.Όταν

Διαβάστε περισσότερα

Παραδοσιακές συνταγές μέσα από τα ήθη και έθιμα του τόπου

Παραδοσιακές συνταγές μέσα από τα ήθη και έθιμα του τόπου Παραδοσιακές συνταγές μέσα από τα ήθη και έθιμα του τόπου Ξεκινώντας την προσπάθεια μας, να ενεργοποιήσουμε τους μαθητές μέσα από αυτό το νέο μάθημα, για τα Ελληνικά σχολεία, επιλέξαμε τον πιο «γλυκό»

Διαβάστε περισσότερα

Λ. Κ. Χ. Ψ. Ο Νεϊμάρ ντα Σύλβα Σάντος Τζούνιορ ή απλώς Νεϊμάρ (Neymar) είναι βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής και γεννήθηκε στο Σάο Πάολο στις 5 Φεβρουαρίου του 1992. Αγωνίζεται με την ομάδα της Σάντος και η

Διαβάστε περισσότερα

γεωγραφικό γλωσσάρι για την έκτη τάξη (από το βιβλίο «Μαθαίνω για τη γη» του ΟΕΔΒ)

γεωγραφικό γλωσσάρι για την έκτη τάξη (από το βιβλίο «Μαθαίνω για τη γη» του ΟΕΔΒ) γεωγραφικό γλωσσάρι για την έκτη τάξη (από το βιβλίο «Μαθαίνω για τη γη» του ΟΕΔΒ) Α ακτογραμμή Η γραμμή που σχηματίζουν οι ακτές μιας περιοχής. 25 ανάγλυφο της γης Η μορφή της γης με τις οροσειρές, τις

Διαβάστε περισσότερα

Τι τρώμε ; Τα τρελά κολοκυθάκια. Βουκάι Αντελίνα Δοβλιατίδου Άννα Λαδοπούλου Σοφία Ξανθοπούλου Άννα Παπαδοπούλου Αναστασία

Τι τρώμε ; Τα τρελά κολοκυθάκια. Βουκάι Αντελίνα Δοβλιατίδου Άννα Λαδοπούλου Σοφία Ξανθοπούλου Άννα Παπαδοπούλου Αναστασία Τι τρώμε ; Ομάδα 1 : Τα τρελά κολοκυθάκια Βουκάι Αντελίνα Δοβλιατίδου Άννα Λαδοπούλου Σοφία Ξανθοπούλου Άννα Παπαδοπούλου Αναστασία Ιστορική αναδρομή εξέλιξης τροφίμων Παράλληλα με την εξέλιξη του ανθρώπινου

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΠΩΝΙΑ Α Τ Ε Λ Ι Ω Τ Η

ΙΑΠΩΝΙΑ Α Τ Ε Λ Ι Ω Τ Η ΙΑΠΩΝΙΑ Α Τ Ε Λ Ι Ω Τ Η Α Ν Α Κ Α Λ Υ Ψ Η Βουνό Φούτζι και λιμνη Χακόνε Κιότο Καμακούρα Universal Studios Ντίσνεϋλαντ TRAVEL & TOURS Α Π Α Ρ Α Μ Ι Λ Λ Η Φ Υ Σ Ι Κ Η Ο Μ Ο Ρ Φ Ι Α ΒΟΥΝΟ ΦΟΥΤΖΙ & ΛΙΜΝΗ ΧΑΚΟΝΕ

Διαβάστε περισσότερα

Τι ξέρω για την Ελλάδα Μοιάζει η τάξη σου με αυτή που βλέπεις εδώ; Τι θα ήθελες να αλλάξει στην τάξη σου και στο μάθημα των ελληνικών;

Τι ξέρω για την Ελλάδα Μοιάζει η τάξη σου με αυτή που βλέπεις εδώ; Τι θα ήθελες να αλλάξει στην τάξη σου και στο μάθημα των ελληνικών; Τι ξέρω για την Ελλάδα Μοιάζει η τάξη σου με αυτή που βλέπεις εδώ; Τι θα ήθελες να αλλάξει στην τάξη σου και στο μάθημα των ελληνικών; Η Ελένη, η Ναόκο και οι συμμαθητές τους κάνουν σήμερα το τελευταίο

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Τι μήκος έχει η γέφυρα Golden Gate; Που έχουν βρεθεί «αποδείξεις» της ύπαρξης του Γέτι; Πόσα αγάλματα υπάρχουν στο Νησί του Πάσχα; Πολύ πιθανό να μην γνωρίζετε

Διαβάστε περισσότερα

Το Φρούριο της Καντάρας. Κατεχόμενη Κύπρος

Το Φρούριο της Καντάρας. Κατεχόμενη Κύπρος Το Φρούριο της Καντάρας Κατεχόμενη Κύπρος Εισαγωγή Το φρούριο της Καντάρας αποτελεί ένα από τα τρία σημαντικά κάστρα κτισμένα πάνω στην οροσειρά του Πενταδάκτυλου στην επαρχία Αμμοχώστου στην κατεχόμενη

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα. Σωματική Υγιεινή και. Παιδική Ανάπτυξη

Θέμα. Σωματική Υγιεινή και. Παιδική Ανάπτυξη Θέμα Σωματική Υγιεινή και Παιδική Ανάπτυξη Περιεχόμενα 1) Εισαγωγή 2) Εργασίες: Άθληση Ανθρώπων (Αναστάσιος Ανδρέου) Σωστή Διατροφή (Σωτήρης Δημακάκος Και Μανόλης Γιορταμάκης) Σχέση Σωματικής υγιεινής

Διαβάστε περισσότερα

Γαμήλιο μπουφέ Deluxe. Ορεκτικά Σαλάτες Ντιπς

Γαμήλιο μπουφέ Deluxe. Ορεκτικά Σαλάτες Ντιπς Γαμήλιο μπουφέ Deluxe Ορεκτικά Σαλάτες Ντιπς Σαλάτα χωριάτικη με σπασμένη φέτα και τραγανά κρουτόνς Σαλάτα από φύλλα άγριας ρόκας, τυρί παρμεζάνα, λιαστές ντομάτες και ντρέσινγκ από παλαιωμένο ξίδι βαλσάμικο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (VOLLEYBALL)

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (VOLLEYBALL) 1 ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (VOLLEYBALL) Ομαδική δουλειά,στρατηγική,ένταση Το άθλημα της πετοσφαίρισης για τα άτομα με κινητική αναπηρία παίζεται από όρθια ή καθιστή θέση (δύο τύποι).. Μ αυτόν τον τρόπο συμμετείχαν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΗΡΕΣ!! ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ Μεσογειακή Διατροφή Η Παραδοσιακή Μεσογειακή Διατροφή, ύστερα από μελέτες και στη χώρα μας και αλλού, έχει αποδειχτεί η πιο υγιεινή διατροφή.η Mεσογειακή

Διαβάστε περισσότερα

Kτηνοτροφία (κρέας γάλα -τυρί) 2 η ομάδα. 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Ε2 Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. 2014-15

Kτηνοτροφία (κρέας γάλα -τυρί) 2 η ομάδα. 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Ε2 Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. 2014-15 Kτηνοτροφία 2 η ομάδα 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Ε2 Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. 2014-15 Ποια ήταν τα προϊόντα της ς; Τα προϊόντα της ς ήταν το τυρί το οποίο παρασκευαζόταν από γάλα πρόβειο

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. Θεματική ενότητα Στίβου

ΝΕΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. Θεματική ενότητα Στίβου ΝΕΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Θεματική ενότητα Στίβου Ομάδα Νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων Φυσικής Αγωγής Φεβρουάριος 2013 Η Μαθησιακή Πορεία Όλα τα παιδιά έχουν ίση και ισότιμη αντιμετώπιση στη

Διαβάστε περισσότερα

Στίβος. Καλτζίδου Αναστασία Καρρά Μαρία Κοσμίδου Εύα Κουντούρη Δήμητρα

Στίβος. Καλτζίδου Αναστασία Καρρά Μαρία Κοσμίδου Εύα Κουντούρη Δήμητρα Στίβος Καλτζίδου Αναστασία Καρρά Μαρία Κοσμίδου Εύα Κουντούρη Δήμητρα Στίβος Μέρος ισοπεδωμένο, σταδίου ή ιπποδρόμου για ασκήσεις ή τέλεση αγωνισμάτων, αναφερόμενο στα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Η Ομοσπονδία Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου (ΟΕΒΑΣ) προκηρύσσει για τις 26 και 27 Αυγούστου του 2017 το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ με διοργανωτή τον ΣΕΒΑΣ Αλεξ/πολης και

Διαβάστε περισσότερα

Απέννινα Όρη (Ιταλία) ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΧΟΙΝΑ, ΒΑΓΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΜΑΣΟΥΛΑΣ, ΣΤΑΘΗΣ ΑΒΡΑΜΙΩΤΗΣ

Απέννινα Όρη (Ιταλία) ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΧΟΙΝΑ, ΒΑΓΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΜΑΣΟΥΛΑΣ, ΣΤΑΘΗΣ ΑΒΡΑΜΙΩΤΗΣ Απέννινα Όρη (Ιταλία) ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΧΟΙΝΑ, ΒΑΓΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΜΑΣΟΥΛΑΣ, ΣΤΑΘΗΣ ΑΒΡΑΜΙΩΤΗΣ Απέννινα Όρη Το όνομα φαίνεται να προέρχεται από την κελτική λέξη pen: βουνοκορφή. Μήκος: 2.000 χλμ. Κατεύθυνση:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 1. Το ηφαίστειο Mount Merapi Η Ινδονησία κατέχει την αδιαμφισβήτητα ηγετική θέση στον κόσμο σε ενεργά ηφαίστεια και σεισμούς. Το Mount Merapi βρίσκεται στο κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

Dinner Menu. Από 18.00 έως 20.45 sales 20% στις τιμές του καταλόγου με τηλεφωνική κράτηση.

Dinner Menu. Από 18.00 έως 20.45 sales 20% στις τιμές του καταλόγου με τηλεφωνική κράτηση. Dinner Menu Το βραδινό μενού σερβίρετε μετά της 18.00μ.μ Από 18.00 έως 20.45 sales 20% στις τιμές του καταλόγου με τηλεφωνική κράτηση. Από 18.00 έως 20.45 fix menu 2 πιάτων : 16.50 Ορεκτικά Ωμοί μίσχοι

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορική πατρότητα του όρου «Μεσόγειος θάλασσα» ανήκει στους Λατίνους και μάλιστα περί τα μέσα του 3ου αιώνα που πρώτος ο Σολίνος τη ονομάζει

Η ιστορική πατρότητα του όρου «Μεσόγειος θάλασσα» ανήκει στους Λατίνους και μάλιστα περί τα μέσα του 3ου αιώνα που πρώτος ο Σολίνος τη ονομάζει Η ιστορική πατρότητα του όρου «Μεσόγειος θάλασσα» ανήκει στους Λατίνους και μάλιστα περί τα μέσα του 3ου αιώνα που πρώτος ο Σολίνος τη ονομάζει χαρακτηριστικά «Mare Mediterraneum» ως μεταξύ δύο ηπείρων

Διαβάστε περισσότερα

Διατροφή στην καλαθοσφαίριση

Διατροφή στην καλαθοσφαίριση Διατροφή στην καλαθοσφαίριση Υγεία & βελτίωση της αθλητικής απόδοσης Α.Ο. ΠΡΩΤΕΑΣ Αγγελοπούλου Μαντώ Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας & Διατροφής Διατροφή η σημαντικότερη διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΧΗ "8 ΝΗΣΙΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΠΕΡΙΟΧΗ 8 ΝΗΣΙΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗ "8 ΝΗΣΙΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗ "8" ΝΗΣΙΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΓΑΥΡΙΟ ΑΝΔΡΟΥ ΑΕΦ 8020 ΦΑΣΣΑ ΑΝΔΡΟΥ ΑΕΦ 8040 ΓΡΗΑ ΑΝΔΡΟΥ ΑΕΦ 8050 ΤΟΥΡΛΙΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΑΕΦ 8060 ΔΥΣΒΑΤΟ ΤΗΝΟΥ ΑΕΦ 8110 ΛΙΒΑΔΑ ΤΗΝΟΥ ΑΕΦ 8140 ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

2 ο ΕΠΑΛ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ. ΤΑΞΗ Α ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΠΑΤΣΑΟΥΡΑΣ ΘΩΜΑΣ ΠΕ11

2 ο ΕΠΑΛ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ. ΤΑΞΗ Α ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΠΑΤΣΑΟΥΡΑΣ ΘΩΜΑΣ ΠΕ11 2 ο ΕΠΑΛ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ. ΤΑΞΗ Α ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΠΑΤΣΑΟΥΡΑΣ ΘΩΜΑΣ ΠΕ11 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ. Ο Δήμος Αμαλιάδας περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

Ρεβεγιόν. Welcome. Χριστουγέννων 24/12/14. Δροσερές Παρουσίες. Carving Station. Ζεστές Παρουσίες. Γλυκά ΡΑΚΟΜΕΛΟ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ

Ρεβεγιόν. Welcome. Χριστουγέννων 24/12/14. Δροσερές Παρουσίες. Carving Station. Ζεστές Παρουσίες. Γλυκά ΡΑΚΟΜΕΛΟ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 24/12/14 ΡΑΚΟΜΕΛΟ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ ΠΛΑΤΟ ΜΕ STICKS ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΡΟΛΑ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣ ΤΥΡΙΩΝ ΜΕ ΡΟΚΑ ΒΡΑΣΤΕΣ & ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Φωτογραφία: Λουκία Κολλάρου AΓΩNEΣ ΔPOMOY ΣTHN THNO

Φωτογραφία: Λουκία Κολλάρου AΓΩNEΣ ΔPOMOY ΣTHN THNO Φωτογραφία: Λουκία Κολλάρου AΓΩNEΣ ΔPOMOY ΣTHN THNO Στοιχεία Διοργάνωσης Φωτογραφία: Λουκία Κολλάρου Ονομασία: Tinos Running Experience Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 14 Ιουνίου 2014 Τόπος διεξαγωγής:

Διαβάστε περισσότερα