Η μηχανή X8 TRIO της FRANCIS-FRANCIS χρησιμοποιεί αποκλειστικά τις κάψουλες: M.I.E. SYSTEM - METODO IPERESPRESSO

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Η μηχανή X8 TRIO της FRANCIS-FRANCIS χρησιμοποιεί αποκλειστικά τις κάψουλες: M.I.E. SYSTEM - METODO IPERESPRESSO"

Transcript

1 1 1

2 Η μηχανή X8 TRIO της FRANCIS-FRANCIS χρησιμοποιεί αποκλειστικά τις κάψουλες: M.I.E. SYSTEM - METODO IPERESPRESSO Capsules Dark Roasting 21 Capsules Medium Roasting 14 Capsules Decaffeinated Το νέο σύστημα M.I.E. λειτουργεί σε 2 φάσεις και παράγει τέλειο espresso. Προαπόσταξη Έκχυση

3 2 3 ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ Α. ΛΥΧΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ : ΣΒΗΣΤΟ ΦΩΣ = OFF ΑΝΑΜΜΕΝΟ ΦΩΣ = ON B. ΘΥΡΙΔΑ ΥΠΟΔΟΧΕΑ ΚΑΨΟΥΛΑΣ C. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΥΠΟΔΟΧΕΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΨΟΥΛΑΣ D. TMHMA ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΚΑΦΕ Ε. ΑΚΡΟΦΥΣΙΟ ΑΤΜΟΥ F. ΣΧΑΡΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΦΛΙΤΖΑΝΙΟΥ G. ΕΝΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΣΧΑΡΑΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Η. ΛΑΒΗ ΑΝΥΨΩΣΗΣ ΣΧΑΡΑΣ Ι. ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΚΑΦΕ, ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΑΤΜΟΥ L. ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΑΤΜΟΥ Μ. ΚΑΛΩΔΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ Ν. ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΦΛΙΤΖΑΝΙΩΝ O. ΔΟΧΕΙΟ ΝΕΡΟΥ P. ΔΟΧΕΙΟ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΚΑΨΟΥΛΩΝ Q. ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΟΝ / OFF R. ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ

4 43 ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Κατά την χρήση των ηλεκτρικών συσκευών, πρέπει πάντα να τηρούνται οι βασικές προφυλάξεις ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των εξής: ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ESPRESSO - Αυτή η μηχανή σχεδιάστηκε μόνο για οικιακή χρήση.. - Οποιαδήποτε άλλη χρήση μπορεί να επιφέρει κινδύνους. - Αποσυνδέστε την μηχανή από την πρίζα όταν δεν χρησιμοποιείται. - Μην ακουμπάτε τις ζεστές επιφάνειες της μηχανής. - Αυτή η μηχανή σχεδιάστηκε για να κάνει καφέ espresso και να θερμαίνει τα ροφήματα (ατμός). - Προσέχετε να μην ζεματιστείτε από τον ατμό η από την ανάρμοστη χρήση. - Η συσκευή δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από παιδιά. - Η μηχανή πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο από ενήλικες, χωρίς ψυχολογικά προβλήματα. - Χρησιμοποιείστε τη μηχανή μόνο σε εσωτερικό χώρο και όχι στην ύπαιθρο. - Για να προστατευτείτε από φωτιά, ηλεκτροσόκ ή τραυματισμό, τοποθετήστε την μηχανή μακριά από το νερό. - Μην χρησιμοποιήσετε τη μηχανή για άλλη χρήση. - Μην τοποθετείτε τη μηχανή πάνω σε μάτι κουζίνας ή μέσα σε φούρνο. - Όταν η μηχανή δεν χρησιμοποιείται, κλείστε τον γενικό διακόπτη και βγάλτε το καλώδιο από την πρίζα. - Πριν βγάλετε την μηχανή από την πρίζα σιγουρευτείτε ότι ο γενικός διακόπτης της μηχανής είναι στο off. (εικ.1) - Μην αφήνετε το καλώδιο παροχής ρεύματος να κρέμεται (κίνδυνος πτώσης της μηχανής) η να ακουμπά σε καυτές επιφάνειες (κίνδυνος αλλοίωσης- ηλεκτροπληξίας). - Η χρήση των βοηθητικών εξαρτημάτων που δεν συστήνονται από τον κατασκευαστή μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά, ηλεκτροπληξία ή τραυματισμό. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ - Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης. - Η μηχανή δεν πρέπει να εγκατασταθεί σε περιβάλλον με θερμοκρασία χαμηλότερη από 0C (εάν παγώσει το νερό η συσκευή θα καταστραφεί) ή μεγαλύτερη των 40C. - Ελέγξτε ότι η ηλεκτρική τάση αντιστοιχεί σε αυτή που υποδεικνύεται στην μεταλλική ετικέτα, που βρίσκεται στο κάτω μέρος της μηχανής. Συνδέστε τη συσκευή μόνο σε πρίζα με γείωση (6Α σε 230VAC). - Εάν υπάρχει οποιαδήποτε διαφορά μεταξύ της υποδοχής (πρίζα) και του φις, συνδέστε την μηχανή σε μια πιο κατάλληλη. - Τοποθετήστε την μηχανή μακριά από νερό. - Πριν συνδέσετε τη μηχανή, ελέγξτε ότι η πρίζα δεν έχει πρόβλημα. - Μην αφήνετε παιδιά να παίζουν με τα εξαρτήματα της μηχανής.

5 4 ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ 5 - Βγάλτε τη μηχανή από την πρίζα, πριν καθαρίσετε τη συσκευή. - Πριν βγάλετε την πρίζα από το ρεύμα βεβαιωθείτε ότι ο γενικός διακόπτης είναι στο off. - Περιμένετε μέχρι να κρυώσει η μηχανή, πριν την καθαρίσετε. - Καθαρίστε το σώμα και τα μέρη της μηχανής με ένα υγρό πανί και μετά σκουπίστε με ένα στεγνό πανί. Μην χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικά. - Μην βάλετε τη μηχανή μέσα σε νερό. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ - Μην χρησιμοποιείτε την συσκευή εάν το καλώδιο είναι κατεστραμμένο ή η μηχανή έχει ενδείξεις δυσλειτουργίας ή έχει καταστραφεί με οποιαδήποτε τρόπο. Επιστρέψτε τη μηχανή στο σημείο που την προμηθευτήκατε. Εάν το καλώδιο παροχής ρεύματος έχει χαλάσει, μπορεί να αντικατασταθεί. - Σε περίπτωση επισκευής επικοινωνήστε με το τεχνικό τμήμα και ζητήστε αυθεντικά ανταλλακτικά. ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ - Αυτή η συσκευή προορίζεται μόνο για οικιακή χρήση. - Ο παραγωγός δεν φέρει ευθύνη για ατυχήματα που μπορεί να συμβούν κατά τύχη ή από ήδη υπάρχοντα προβλήματα στην τάση του ρεύματος. - Ο παραγωγός δεν φέρει ευθύνη για προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από την κακή χρήση της μηχανής. ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΜΠΛΕ ΦΩΣ ΜΟΝΙΜΑ ΑΝΑΜΜΕΝΟ Η μηχανή είναι έτοιμη να παρασκευάσει espresso ή να παράγει ζεστό νερό. ΜΠΛΕ ΦΩΣ ΑΝΑΒΟΣΒΗΝΕΙ Η μηχανή ζεσταίνεται. ΚΙΤΡΙΝΟ ΦΩΣ ΜΟΝΙΜΑ ΑΝΑΜΜΕΝΟ Η μηχανή είναι έτοιμη να παράγει ατμό. ΚΙΤΡΙΝΟ ΦΩΣ ΑΝΑΒΟΣΒΗΝΕΙ Η μηχανή ζεσταίνεται ώστε να μπορεί να παράγει ατμό. ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΩΣ ΜΟΝΙΜΑ ΑΝΑΜΜΕΝΟ Αναπληρώστε νερό στο δοχείο νερού. ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΩΣ ΑΝΑΒΟΣΒΗΝΕΙ ΑΡΓΑ Η θερμοκρασία του boiler είναι πολύ υψηλή για την παρασκευή espresso, τραβήξτε ζεστό νερό μέχρι το λαμπάκι να γίνει μπλε. ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΩΣ ΑΝΑΒΟΣΒΗΝΕΙ ΑΡΓΑ Ο χώρος υποδοχής της κάψουλας είναι ανοιχτός κατά την παρασκευή καφέ, ζεστού νερού ή ατμού. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΓΚΑΥΜΑΤΟΣ.

6 65 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Πριν συνδέσετε τη μηχανή με το ρεύμα, διαβάστε τους κανόνες ασφάλειας που περιγράφονται στα προηγούμενα κεφάλαια με προσοχή. Τοποθετήστε τη σχάρα των φλιτζανιών στο πάνω μέρος της μηχανήs, βάζοντας τις άκρες στις εγκοπές και πιέζοντας ελαφρά(εικ.1). Αφαιρέστε το δοχείο νερού, τραβώντας το από το άνω μέρος(εικ.2). Γεμίστε το δοχείο νερού με φρέσκο νερό μέχρι την ένδειξη MAX(εικ.3). ΠΡΟΣΟΧΗ: πάντα να γεμίζετε το δοχείο με φρέσκο πόσιμο νερό. Το ζεστό νερό ή άλλα υγρά μπορεί να καταστρέψουν το δοχείο. Μην χρησιμοποιείτε τη μηχανή, χωρίς νερό. Τοποθετείσθε το δοχείο νερού στη μηχανή,τοποθετώντας πρώτα την βάση του και μετά το άνω μέρος(εικ.4). Σιγουρευτείτε ότι ο διακόπτης επιλογής βρίσκεται στην κεντρική θέση(εικ.5). Συνδέστε την μηχανή στην πρίζα. Συμβουλευτείτε τις πληροφορίες του επόμενου κεφαλαίου.(εικ. 6) ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σας προτείνουμε να κρατήσετε την συσκευασία μέχρι τουλάχιστον την περίοδο της εγγύησης σε περίπτωση που χρειασθεί να τη στείλετε για επισκευή. ΠΡΟΣΟΧΗ: σιγουρευτείτε ότι ό χώρος υποδοχής της κάψουλας είναι κλειστός πριν παρασκευάσετε καφέ, ζεστό νερό ή ατμό. Μην ανοίξετε τον υποδοχέα κατά την διάρκεια απόσταξης καφέ, παραγωγής ζεστού νερού ή ατμού.

7 6 ΑΝΑΜΜΑ & ΣΒΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ 7 Προσθέστε στο δοχείο νερού, κρύο νερό. Πατήστε το κουμπί που θέτει σε λειτουργία την μηχανή στη θέση Ι (εικ.1). Όταν η μηχανή ζεσταθεί ανάβει το μπλε φως.(εικ.2) Το σύστημα νερού πρέπει να τεθεί σε λειτουργία. Για να το κάνετε αυτό τοποθετείστε ένα άδειο σκεύος κάτω από τη βάνα ατμού (εικ.3) και περιστρέψτε τον διακόπτη επιλογής αριστερόστροφα (εικ.4) μέχρι να πέσει στο δοχείο μία μικρή ποσότητα νερού. Όταν το νερό αρχίσει να τρέχει κανονικά γυριστέ τον διακόπτη επιλογής την κεντρική θέση(εικ.5). Τοποθετήστε το σκεύος κάτω από το γκρουπ του καφέ και περιστρέψτε τον διακόπτη της επιλογής με τη φορά του ρολογιού.(εικ.6). Αφού αφήσετε να τρέξει 50 cc νερό περιστρέψτε τον διακόπτη επιλογής πάλι στην αρχική θέση.(εικ.5). Η πλήρωση του boiler ενεργοποιείται αυτόματα. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: πριν χρησιμοποιήσετε τη μηχανή για πρώτη φορά ή μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα μη χρήσης, προτείνεται να αφήσετε να τρέξει νερό από τη μηχανή, χωρίς να βάλετε την κάψουλα ώστε να αδειάσει το boiler από το νερό και να γεμίσει με φρέσκο.(εικ. 5) Για να σβήσετε τη μηχανή, πατήστε το κουμπί του γενικού διακόπτη στην θέση 0. Συνιστάται να μην βγάζετε από την πρίζα τη μηχανή όταν είναι αναμμένη. (εικ.6) ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΧΑΡΑΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Η μηχανή X8 είναι σχεδιασμένη ώστε να προσαρμόζεται η σχάρα ανάλογα με το μέγεθος του φλιτζανιού που θα επιλέξετε. Για να ανυψώσετε τη σχάρα αποχέτευσης τραβήξτε την λαβή, η οποία βρίσκεται μπροστά και κάτω από τη σχάρα (εικ 1). Μετακινήστε άνω ή κάτω την σχάρα στο επιθυμητό ύψος. Όταν έχετε το ύψος που επιθυμείτε, ελευθερώστε την λαβή. ΣΗΜΕΙΩΣΗ:: Η προσαρμογή πρέπει να γίνει πριν αρχίσει η απόσταξη του καφέ.

8 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ESPRESSO 87 Η μηχανή Χ8 έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί αποκλειστικά με τις κάψουλες της μεθόδου Iperespresso (εικ.1) Ελέγξτε ότι είναι αναμμένο μόνιμα το μπλε φωτάκι. Τοποθετήστε ένα φλιτζάνι κάτω από το γκρουπ του καφέ(εικ.2). Ανασηκώστε τον μοχλό του χώρου υποδοχής της κάψουλας μέχρις ότου πέσει ο άδειος υποδοχέας της κάψουλας στην κανονική του θέση (εάν ο χώρος υποδοχής της κάψουλας έχει κάψουλα, η κάψουλα θα πέσει στον κάδο όπου πάνε οι χρησιμοποιημένες κάψουλες).(εικ.3) Τοποθετήστε μία κάψουλα όπως δείχνει η εικόνα και σιγουρευτείτε ότι την έχετε τοποθετήσει σωστά.(εικ.4). ΣΗΜΕΙΩΣΗ: η κάψουλα πρέπει να μπει με ευκολία στον χώρο υποδοχή, σε αντίθετη περίπτωση τοποθετήστε άλλη κάψουλα. Κατεβάστε τον μοχλό εντελώς ώστε να κλείσει ο χώρος υποδοχής (εικ.5).περιστρέψτε τον διακόπτη επιλογής σύμφωνα με τη φορά του ρολογιού και ξεκινάει η απόσταξη του καφέ(εικ.6). Όταν έχετε την επιθυμητή ποσότητα καφέ στο φλιτζάνι σταματήστε την απόσταξη μετακινώντας τον διακόπτη επιλογής στην κεντρική θέση. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο κύκλος παρασκευής καφέ αποτελείται από την πρώτη φάση που ονομάζεται προαπόσταξη (μικρή έκχυση νερού στην κάψουλα) που ακολουθείται από παύση 3 δευτερολέπτων και έπειτα την φάση της κυρίως απόσταξης του καφέ. ΠΡΟΣΟΧΗ: - Κάθε κάψουλα μπορεί να παρασκευάσει μόνο έναν espresso. - Θυμηθείτε να αδειάζετε την σχάρα αποχέτευσης και το δοχείο όπου αποθηκεύονται οι χρησιμοποιημένες κάψουλες. - Θυμηθείτε να αλλάζετε συχνά το νερό στο δοχείο νερού.

9 8 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ CAPPUCCINO 9 Παρασκευάστε έναν ή περισσότερους cappuccino ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα: Σιγουρευτείτε ότι ο υποδοχέας της κάψουλας είναι κλειστός.(a) Παρασκευάστε την κρέμα για τον cappuccino ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία: Βγάλτε την κάψουλα από τον υποδοχέα. Κατόπιν πατήστε το κουμπί του ατμού(εικ.1). Η λυχνία ένδειξης της θερμοκρασίας αρχίζει να αναβοσβήνει κίτρινη.(εικ.2) Όταν ανάψει μόνιμα κίτρινη η μηχανή είναι έτοιμη να παράγει ατμό. Τοποθετήστε σε ένα σκεύος (ιδανικά ανοξείδωτο) κρύο φρέσκο γάλα. Γυρίστε τον διακόπτη επιλογής ατμού αριστερόστροφα(εικ.3) και περιμένετε μέχρι να φύγει όλο το νερό. Όταν αρχίσει να βγαίνει μόνο ατμός από το σωλήνα ατμού κλείστε τον διακόπτη επιλογήs ατμού δεξιόστροφα. Τοποθετήστε το σκεύος με το γάλα στον σωλήνα του ατμού και γυρίστε τον επιλογέα του ατμού αριστερά μέχρι να φτιάξετε το αφρόγαλα(εικ.4) Όταν έχετε φτιάξει το αφρόγαλα μετακινήστε τον επιλογέα στην κεντρική θέση.. Χτυπήστε το σκεύος 2 φορές σε μία σκληρή επιφάνεια και κάντε κυκλικές κινήσεις με το σκεύος, ώστε να ομογενοποιηθεί το γάλα. Προσθέστε το αφρόγαλα στο φλιτζάνι που έχετε τον espresso ΣΗΜΕΙΩΣΗ: μόνο όταν το ακροφύσιο κρυώσει, αφαιρέστε το εξωτερικό μέρος και πλύνετε το με ζεστό νερό για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα γάλατος.(εικ.5) ΠΡΟΣΟΧΗ: -H επαφή με το ακροφύσιο μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα. -Η σωστή θέση του ακροφύσιου είναι να βρίσκεται πάνω από τη σχάρα αποχέτευσης. -ΠΟΤΕ μην ανοίγετε τον υποδοχέα κάψουλας όταν χρησιμοποιείται το ακροφύσιο ατμού γιατί υπάρχει κίνδυνος εγκαύματος. -Εάν δεν παραχθεί ατμός για 30 δευτερόλεπτα, η μηχανή επιστρέφει στις κανονικές συνθήκες λειτουργίας.( δείτε παράγραφο παρασκευής καφέ έπειτα από παρασκευή ατμού.)

10 ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ 109 Το ακροφύσιο ατμού μπορεί επίσης να εξάγει ζεστό νερό. Βγάλτε την κάψουλα από την κούπα (εικ1) και τυχόν υπολείμματα γάλακτος από το ακροφύσιο. Πατήστε το κουμπί με την ένδειξη του ατμού(εικ.2). Το φως της μηχανής αναβοσβήνει που σημαίνει ότι η μηχανή ζεσταίνεται. Περιμένετε μέχρι να ανάψει το κίτρινο φως της ένδειξης ατμού και να ακουστεί ένας σύντομος ήχος.(εικ.3). Τοποθετήστε σε ένα μεταλλικό σκεύος την επιθυμητή ποσότητα νερού.(εικ.4). Βυθίστε το ακροφύσιο του ατμού μέσα στο νερό και γυρίστε τον διακόπτη επιλογής ατμού προς τα αριστερά.(εικ.5). Στρίψτε τον διακόπτη επιλογής ατμού όταν έχετε επιτύχει τη θερμοκρασία που θέλετε, επαναφέροντας στην κεντρική θέση.(εικ.6). ΠΡΟΣΟΧΗ: -H επαφή με το ακροφύσιο μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα. -Η σωστή θέση του ακροφύσιου είναι να βρίσκεται πάνω από τη σχάρα αποχέτευσης. -ΠΟΤΕ μην ανοίγετε τον υποδοχέα κάψουλας όταν χρησιμοποιείται το ακροφύσιο ατμού γιατί υπάρχει κίνδυνος εγκαύματος. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ESPRESSO ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΤΜΟΥ. Είναι σημαντικό να αποφεύγετε να φτιάχνετε espresso αμέσως μετά από την χρήση ατμού. Η μηχανή είναι πολύ ζεστή και θα επηρεάσει την γεύση του καφέ. Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό, μετά την χρήση ατμού να πιέσετε στο OFF το κουμπί του ατμού (εικ.1). Κατά τη διάρκεια όπου η θερμοκρασία της μηχανής πέφτει (περίπου 15 λεπτά), το φως γίνεται κόκκινο και αναβοσβήνει. (εικ.2). Για να κρυώσει η μηχανή πιο γρήγορα (περίπου 1 λεπτό) ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες: Τοποθετήστε ένα σκεύος κάτω από το ακροφύσιο του ατμού (εικ.3) και ανοίξτε το κουμπί επιλογής ατμού, στρίβοντας την προς τα αριστερά βγάζοντας ατμό.(εικ.4) Αφήστε να τρέξει ζεστό νερό μέχρι το φως ένδειξης της θερμοκρασίας να γίνει μπλε.(εικ.5) ρέ Γυρίστε το κουμπί επιλογής στην κεντρική θέση (εικ.6). Η μηχανή είναι έτοιμη να παρασκευάσει espresso

11 10 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΑΛΑΤΩΝ 11 Η ανάγκη για την αφαίρεση αλάτων είναι μία φυσιολογική συνέπεια που προκύπτει από τη χρήση της μηχανής. Η αφαλάτωση είναι αναγκαίο να γίνεται κάθε 2-3 μήνες. Εάν το νερό είναι πολύ σκληρό, η αφαλάτωση πρέπει να γίνεται συχνότερα. Η αφαλάτωση μπορεί να γίνει με μη τοξικά καθαριστικά, τα οποία υπάρχουν στην αγορά. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πριν τον καθαρισμό των αλάτων, αφαιρέστε το λάστιχο από σωλήνα του ακροφύσιου.(εικ1) Η συχνότητα ανάγκης αφαίρεσης αλάτων, εξαρτάται από τον τύπο νερού που χρησιμοποιείτε, τις ώρες λειτουργίας και τον αριθμό ροφημάτων που παρασκευάζετε. Για να ξεκινήσετε την διαδικασία σβήστε τη μηχανή(εικ.2). Α. Αφαιρέστε το δοχείο νερού και αδειάστε το νερό. Β. Γεμίστε το δοχείο νερού με την ειδική σκόνη σύμφωνα με τις οδηγίες όπου αναφέρονται πάνω στην συσκευασία της σκόνης αφαλάτωσης.(εικ.3). C. Τοποθετήστε ένα άδειο δοχείο κάτω από το ακροφύσιο (εικ.4). D. Θέστε σε λειτουργία τη μηχανή μετακινώντας το γενικό διακόπτη στη θέση Ι.(εικ5). Ε. Χωρίς να περιμένετε τη μηχανή να ζεσταθεί, αφήστε να τρέξει νερό στρέφοντας το κουμπί επιλογής αριστερόστροφα (εικ 6). F. Μετά από 30 δευτερόλεπτα γυρίστε το κουμπί επιλογής στην κεντρική θέση.(εικ7). G. Σβήστε τη μηχανή μετακινώντας το γενικό διακόπτη στη θέση 0 και αδειάστε το δοχείο νερού.(εικ 8) H. Αφήστε τη σκόνη μέσα στη μηχανή (σβηστή) για περίπου λεπτά(εικ.9) Ι. Επαναλάβετε τα βήματα (C) to (H) μέχρις ότου χρησιμοποιήσετε όλη τη σκόνη που βρίσκεται μέσα στο δοχείο. L. Όταν τελειώσει η σκόνη, αφαιρέστε το δοχείο νερού πλύνετε το προσεκτικά και γεμίστε πάλι με φρέσκο νερό M. Ανάψτε τη μηχανή μετακινώντας τον γενικό διακόπτη στην θέση I. (εικ 10) N. Χωρίς να περιμένετε τη μηχανή να ζεσταθεί αφήστε να τρέξει νερό περιστρέφοντας το κουμπί επιλογής αριστερόστροφα. O. Όταν αδειάσει το δοχείο νερού περιστρέψτε το κουμπί επιλογής στην κεντρική θέση. P. Αδειάστε το δοχείο νερού Q. Γεμίστε το δοχείο νερού και επαναλάβετε από τα βήματα (N). Αφού τελειώσετε γεμίστε πάλι το δοχείο νερού.τώρα η συσκευή είναι έτοιμη προς χρήση. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν η διαδικασία αφαλάτωσης δεν γίνει με το σωστό τρόπο, η σκόνη μπορεί να προκαλέσει ζημιά, η οποία δεν καλύπτεται από την εγγύηση. Προτείνεται να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες. Μην χρησιμοποιείτε ξίδι, αλάτι, μυρμηκικό οξύ γιατί μπορεί να καταστρέψουν την μηχανή.

12 12 11 ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΗΧΑΝΗΣ Για να εξασφαλίσετε τη σωστή λειτουργία της μηχανής και τη σωστή ποιότητα καφέ, πρέπει να καθαρίζετε τη μηχανή τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Οι κάτω διαδικασίες πρέπει να γίνονται μόνο όταν η μηχανή είναι κρύα και εκτός πρίζας: - Σβήστε τη μηχανή και βγάλτε την από την πρίζα.(εικ.1) - Αφαιρέστε και πλύνετε το δοχείο νερού.(εικ.2) - Αφαιρέστε την σχάρα και πλύνετε την με ζεστό νερό.(εικ.3) - Αφαιρέστε το δοχείο αποχέτευσης και πλύνετέ το με ζεστό νερό.( εικ.4) - Αφαιρέστε την άκρη του ακροφύσιου και πλύνετε το ακροφύσιο με ζεστό νερό.(εικ.5) - Ξεβιδώστε το δαχτυλίδι το οποίο βρίσκεται στην άκρη του ακροφύσιου (εικ.6) - Αφαιρέστε το και πλύνετέ το με ζεστό νερό.(εικ.7) - Καθαρίστε το ακροφύσιο με ένα υγρό πανί. - Αφαιρέστε τον κάδο όπου πάνε οι χρησιμοποιημένες κάψουλες.(εικ.8) - Αδειάστε τον κάδο όπου πάνε οι χρησιμοποιημένες κάψουλες Τοποθετήστε πάλι - τον κάδο ως εξής: - Τοποθετήστε το μπροστινό μέρος στην μηχανή(εικ.9) - Σπρώξτε μέχρι να εφαρμόσει και το πίσω μέρος.(εικ.10).

13 12 13 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙΒΛΗΜΑ ABS ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ BOILER ΟΡΕΙΧΑΛΚΙΝΟ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΟΧΕΙΟΥ ΝΕΡΟΥ 1,2 lit ΑΝΤΛΙΑ 15 bar ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΔΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΚΑΨΟΥΛΩΝ 7 τεμ ΑΚΡΟΦΥΣΙΟ ΑΤΜΟΥ ναι ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ναι ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΦΛΙΤΖΑΝΙΩΝ ναι ΜΗΚΟΣ ΚΑΛΩΔΙΟΥ 1,5m ΚΑΘΑΡΟ ΒΑΡΟΣ ΜΗΧΑΝΗΣ 5kg ΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 230v, 50hz ΙΣΧΥΣ 1050w ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ 200Χ340Χ350mm Ο κατασκευαστής δύναται να κάνει αλλαγές στο μοντέλο αυτό χωρίς ενημέρωση ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΦΕ, ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ: -ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΔΟΧΕΙΟΥ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. -ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΝΕΡΟ ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΛΑΤΑ. -ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΕ ΤΑ ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΣΤΟ ΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΖΕΣΤΑ.

14 14 13 ΠΙΘΑΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΥΣΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η μηχανή δεν ανάβει Βάλτε την πρίζα. ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟ SERVICE Βάλτε τον γενικό διακόπτη στην θέση Ι. Η μηχανή δεν βγάζει καφέ - Γεμίστε το δοχείο νερού. ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟ SERVICE - Σιγουρευτείτε ότι η κάψουλα έχει τοποθετηθεί σωστά. - Στρέψτε το κουμπί επιλογής στην σωστή θέση. - Κάντε αφαλάτωση. - Σιγουρευτείτε ότι το ακροφύσιο ατμού είναι κλειστό. - Αφαιρέστε την κάψουλα από την κούπα. - Περιμένετε μέχρι να ανάψει το κουμπί με την ένδειξη του φλιτζανιού. - Τοποθετήστε ένα φλιτζάνι κάτω από την κούπα και αφήστε να τρέξει νερό. - Πατήστε το κουμπί με την ένδειξη του φλιτζανιού ξανά για να σταματήσει να τρέχει νερό. - Τοποθετήστε ξανά μία κάψουλα στην κούπα και προσπαθήστε ξανά να φτιάξετε καφέ. Ανοίγοντας την βάνα ατμού δεν Βεβαιωθείτε ότι η μηχανή έχει την σωστή θερμοκρασία ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟ SERVICE βγάζει ατμό Το γάλα δεν γίνεται κρέμα Βεβαιωθείτε ότι το ακροφύσιο δεν είναι βουλωμένο(όταν η ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟ SERVICE μηχανή είναι κρύα). Χρησιμοποιείστε κρύο γάλα Ανάβει το κόκκινο φως. Συμβουλευτείτε το κεφάλαιο ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΜΗΧΑΝΗΣ. ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟ SERVICE

15 14 15 ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ Η εγγύηση δεν καλύπτει τις επισκευές προκαλούμενες από: - Άλατα ή την μη κανονική αφαίρεση αλάτων - Ζημίες από διαφορετική τάση ρεύματος από αυτή που αναγράφεται στην πλακέτα τις μηχανής. - Ζημιές προκαλούμενες από την μη σωστή χρήση τις μηχανής από αυτές που αναγράφονται στο εγχειρίδιο. - Ζημιές προκαλούμενες από μη εξουσιοδοτημένα άτομα για επισκευή της μηχανής. Το κόστος των επισκευών που έχουν γίνει στο παρελθόν από μη εξουσιοδοτημένα άτομα, θα καλύπτονται από τον πελάτη. Εάν έχετε αφήσει την μηχανή αναμμένη χωρίς νερό στο δοχείο, οι ζημίες που μπορεί να προκληθούν θα είναι ευθύνη του πελάτη και δεν καλύπτονται από την εγγύηση. Μην βάζετε την μηχανή στο πλυντήριο πιάτων. Διατηρείτε το εξωτερικό μέρος της μηχανής στεγνό. Κρατήστε το κουτί συσκευασίας, μέχρι την λήξη τις εγγύησης

16

17

18 16 ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΑΠΟ THN : ΚΑΦΕΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. ΑΤΤΙΚΗ : ΝΑΞΟΥ 12 ΠΑΙΑΝΙΑ ΤΗΛ : ΦΑΞ : ΤΗΛ SERVICE : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : ΦΙΛΩΤΑ 17 ΕΥΟΣΜΟΣ ΤΗΛ : ΦΑΞ : ΕΚ ΟΣΗ: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2008

ΚΑΦΕΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.

ΚΑΦΕΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. 1 FRANCIS-FRANCIS Χ6 TRIO ΚΑΦΕΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. 2 FRANCIS-FRANCIS Χ6 TRIO ΤO ΣΥΣΤΗΜΑ E.S.E Η µηχανή X6 TRIO της FRANCIS-FRANCIS χρησιµοποιεί το σύστηµα Ε.S.Ε (easy serving espresso). Για την σωστή

Διαβάστε περισσότερα

2 8 8 6 7 5 4 3 9 6 2 9 8 6 5 2 22 20 24 23 2 5 4 3 9 6 8 6 7 2 8 2 0 2 2 2 3 2 8 5 9 2 4 6 Pag. 5 2 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ Αγαπητέ Πελάτη, Η καφετιέρα Diva, σας δίνει τη δυνατότητα να παρασκευάσετε και

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Μηχανής LB 1100

Οδηγίες Χρήσης Μηχανής LB 1100 Οδηγίες Χρήσης LB 1100 Σας ευχαριστούμε, που διαλέξατε τη μηχανή εσπρέσσο Lavazza BLUE LB 1100. Πριν χρησιμοποιήσετε τη μηχανή, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης, που εξηγούν πως μπορείτε να χρησιμοποιείτε,

Διαβάστε περισσότερα

www.cookshop.gr BIALETTI MOKONA ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ESPRESSO ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

www.cookshop.gr BIALETTI MOKONA ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ESPRESSO ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ www.cookshop.gr BIALETTI MOKONA ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ESPRESSO ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 1 www.cookshop.gr 2 3 4 5 www.cookshop.gr ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αγαπητέ Πελάτη, Ευχαριστούμε που επιλέξατε το προϊόν μας. Είμαστε σίγουροι ότι η επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8762

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8762 12 Ελληνικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8762 Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την μηχανή. 12 GR Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.philips.com/welcome

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ИНСТРУКЦИИ ПО ЭКСПЛУАТАЦИИ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA INSTRUKCJA OBSŁUGI BRUKSANVISNING BRUGERVEJLEDNING

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ИНСТРУКЦИИ ПО ЭКСПЛУАТАЦИИ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA INSTRUKCJA OBSŁUGI BRUKSANVISNING BRUGERVEJLEDNING MANUALE D USO Instructions Mode d emploi BEDIENUNGSANLEITUNG Gebruiksaanwijzingen Manual de instrucciones Manual DE INSTRUções ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ИНСТРУКЦИИ ПО ЭКСПЛУАТАЦИИ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA INSTRUKCJA

Διαβάστε περισσότερα

MACHINE À CAFÉ ET À CAPPUCCINO Mode d emploi

MACHINE À CAFÉ ET À CAPPUCCINO Mode d emploi KAFFEE-/CAPPUCCINO-VOLLAUTOMAT Bedienungsanleitung COFFEE AND CAPPUCCINO MAKER Instructions MACHINE À CAFÉ ET À CAPPUCCINO Mode d emploi MACCHINA PER CAFFÈ E CAPPUCCINO Istruzioni per l uso KOFFIE- EN

Διαβάστε περισσότερα

MANUALE DʼUSO INSTRUCTIONS MODE DʼEMPLOI

MANUALE DʼUSO INSTRUCTIONS MODE DʼEMPLOI MANUALE DʼUSO INSTRUCTIONS MODE DʼEMPLOI BEDIENUNGSANLEITUNG GEBRUIKSAANWIJZINGEN MANUAL DE INSTRUCCIONES MANUAL DE INSTRUÇÕES ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ИНСТРУКЦИИ ПО ЭКСПЛУАТАЦИИ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA INSTRUKCJA

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Μηχανής LB Compact

Οδηγίες Χρήσης Μηχανής LB Compact Οδηγίες Χρήσης LB Compact Σας ευχαριστούμε, που διαλέξατε τη μηχανή εσπρέσσο Lavazza BLUE LB Compact. Πριν χρησιμοποιήσετε τη μηχανή, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης, που εξηγούν πως μπορείτε να

Διαβάστε περισσότερα

Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΥΤΗ ΦΕΡΕΙ ΣΗΜΑΝΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ Ο ΗΓΙΑ 2002/96/ΕΚ, ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ (ΑΗΗΕ).

Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΥΤΗ ΦΕΡΕΙ ΣΗΜΑΝΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ Ο ΗΓΙΑ 2002/96/ΕΚ, ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ (ΑΗΗΕ). ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ (βλ. σελ. 3)...................................................σελίδα. 7 2 ΠΡΟΕΙ ΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.............................................σελίδα. 7 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ..........................................................σελίδα.

Διαβάστε περισσότερα

Καφετιέρα / Μηχανή παρασκευής Espresso-Cappuccino

Καφετιέρα / Μηχανή παρασκευής Espresso-Cappuccino Καφετιέρα / Μηχανή παρασκευής Espresso-Cappuccino FA-5475-1 FA-5475 Εγχειρίδιο χρήσης [1] ΕΙΣΑΓΩΓΗ Συγχαρητήρια! Είστε ο ιδιοκτήτης μιας μηχανής espresso/cappuccino. Αυτή η μοναδική συσκευή έχει σχεδιαστεί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ TO ΣΥΣΤΗΜΑ Ε.S.E.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ TO ΣΥΣΤΗΜΑ Ε.S.E. S.G.L. PODSTAR 1 2 3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αγαπητέ πελάτη, Ευχαριστούµε που διαλέξατε την µηχανή παρασκευής espresso SGL PODSTAR. Η SGL, ηγέτιδα στην παραγωγή επαγγελµατικών µηχανών παρασκευής espresso, βασισµένη στο

Διαβάστε περισσότερα

Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.philips.com/welcome. Type HD8855 / HD8857 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.philips.com/welcome. Type HD8855 / HD8857 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.philips.com/welcome 12 Ελληνικά Type HD8855 / HD8857 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 12 GR ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

D 2301 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

D 2301 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ espresso D 2301 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες και να τις φυλάξετε για πιθανή μελλοντική αναφορά ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Πριν τη χρήση αυτής της ηλεκτρικής

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ... 98 ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ... 98 ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 98 ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και τις προϋποθέσεις της εγγύησης. Η μηχανή πρέπει να συνδεθεί σε κανονική πρίζα ρεύματος με γείωση. Η μηχανή διατηρείται

Διαβάστε περισσότερα

Thermomix Tm31 instruction manual Guide d utilisation manual de instrucciones Οδηγίες Χρηςης

Thermomix Tm31 instruction manual Guide d utilisation manual de instrucciones Οδηγίες Χρηςης Thermomix TM31 Instruction Manual Retain for future reference! Guide d utilisation A conserver pour consultation ultérieure! Manual de Instrucciones Consérvelo para futuras consultas! Οδηγίες Χρήσης Κρατήστε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ μηχανής καφέ. Ελληνικά. Σημαντικά μέτρα ασφαλείας... 6 Ηλεκτρικές απαιτήσεις... 8 Απόρριψη χρησιμοποιημένου ηλεκτρικού εξοπλισμού...

ΟΔΗΓΙΕΣ μηχανής καφέ. Ελληνικά. Σημαντικά μέτρα ασφαλείας... 6 Ηλεκτρικές απαιτήσεις... 8 Απόρριψη χρησιμοποιημένου ηλεκτρικού εξοπλισμού... ΟΔΗΓΙΕΣ μηχανής καφέ Πίνακας περιεχομένων ΑΣΦΑΛΕΙΑ μηχανής καφέ Σημαντικά μέτρα ασφαλείας... 6 Ηλεκτρικές απαιτήσεις... 8 Απόρριψη χρησιμοποιημένου ηλεκτρικού εξοπλισμού... 8 ΜΈΡΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΆ Εξαρτήματα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσεως DW7 61 S. Πλυντήριο Πιάτων

Οδηγίες Χρήσεως DW7 61 S. Πλυντήριο Πιάτων Οδηγίες Χρήσεως DW7 61 S Πλυντήριο Πιάτων ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ H Teka διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει / βελτιώσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά των προϊόντων της χωρίς προειδοποίηση. Η Teka δεν ευθύνεται για

Διαβάστε περισσότερα

Инструкция по эксплуатации. Οδηγίες Χρήσης. Паровой духовой. Φούρνος ατμού ZCB 880

Инструкция по эксплуатации. Οδηγίες Χρήσης. Паровой духовой. Φούρνος ατμού ZCB 880 Οδηγίες Χρήσης Инструкция по эксплуатации Φούρνος ατμού Паровой духовой шкаф ZCB 880 Περιεχόμενα Πληροφορίες ασφαλείας 2 Περιγραφή προϊόντος _ 3 Πριν από την πρώτη χρήση 5 Ηλεκτρονικός προγραμματιστής

Διαβάστε περισσότερα

Πλυντήριο πιάτων. Οδηγίες Χρήσης KS6111TT

Πλυντήριο πιάτων. Οδηγίες Χρήσης KS6111TT Πλυντήριο πιάτων Οδηγίες Χρήσης KS6111TT Διαβάστε αυτές τις οδηγίες χρήσης Αγαπητέ πελάτη, Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε το πλυντήριο πιάτων, γιατί θα σας βοηθήσουν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΣΟΣΥΣΤΗΜΑ REFILL

ΠΡΕΣΣΟΣΥΣΤΗΜΑ REFILL ΠΡΕΣΣΟΣΥΣΤΗΜΑ REFILL Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Ε Ω Σ Αυτή η συσκευή προορίζεται μόνο για οικιακή χρήση. Πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή για πρώτη φορά διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες αυτές και κρατήστε τες

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΗΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΘΑΡΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΜΟΝΤΕΛΟ OMNI-230G (TYPE D)

ΦΟΡΗΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΘΑΡΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΜΟΝΤΕΛΟ OMNI-230G (TYPE D) ΦΟΡΗΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΘΑΡΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΜΟΝΤΕΛΟ OMNI-230G (TYPE D) Μετά την παραλαβή της θερμάστρας, εφ όσον είστε κάτοικος Αθηνών, Πειραιώς ή Θεσσαλονίκης, παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης. Χειρολαβή για εύκολη μεταφορά της μηχανής Πρίζα. Διακόπτης λειτουργίας. Κάδος αποθήκευσης χρησιμοποιημένων καψουλών

Οδηγίες Χρήσης. Χειρολαβή για εύκολη μεταφορά της μηχανής Πρίζα. Διακόπτης λειτουργίας. Κάδος αποθήκευσης χρησιμοποιημένων καψουλών Οδηγίες Χρήσης LB 2500 Plus Σας ευχαριστούμε, που διαλέξατε τη μηχανή εσπρέσσο Lavazza BLUE LB 2500 Plus. Πριν χρησιμοποιήσετε τη μηχανή, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης, που εξηγούν πως μπορείτε

Διαβάστε περισσότερα

VERA INSTRUCTIONS. Käyttöohjeet. Kullanma kılavuzu 用户指南. Instukcja obslugi

VERA INSTRUCTIONS. Käyttöohjeet. Kullanma kılavuzu 用户指南. Instukcja obslugi "See on the internal pages: (DE), (ES), (PT), (NL), (RU), (CS), (RO), (FI), (GR), (DA), (PL), (TR)" 14-VERAMANUALE2 VERA INSTRUCTIONS e-mail (IT) Tutti i dettagli del testo sono stati attentamente controllati.

Διαβάστε περισσότερα

MSZ 801 D/HA MSZ 802 D/HA MSZ 802 DF/HA

MSZ 801 D/HA MSZ 802 D/HA MSZ 802 DF/HA Φυλλάδιο οδηγιών Ψυγείο Side By Side GR Ελληνικά Περιεχόμενα Πριν την χρήση της συσκευής, 2 Προφυλάσσοντας το περιβάλλον, 3 Προφυλάξεις και γενικές συστάσεις, 4 Εάν η συσκευή πρόκειται να μην χρησιμοποιηθεί,

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ: προορίζονται για τον ειδικευμένο τεχνικό που θα αναλάβει την εγκατάσταση, τη σύνδεση και την δοκιμή της συσκευής.

Περιεχόμενα. ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ: προορίζονται για τον ειδικευμένο τεχνικό που θα αναλάβει την εγκατάσταση, τη σύνδεση και την δοκιμή της συσκευής. Περιεχόμενα 1. Υποδείξεις ασφάλειας και οδηγίες χρήσης 2 2. Εγκατάσταση και σύνδεση 5 3. Περιγραφή των οργάνων ελέγχου 9 4. Οδηγίες χρήσης 17 5. Καθαρισμός και συντήρηση 29 6. Αντιμετώπιση προβλημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Η 2 Ο Χ5 Οδηγίες Χρήσης

Η 2 Ο Χ5 Οδηγίες Χρήσης Η 2 Ο Χ5 Οδηγίες Χρήσης Σημαντικές Πληροφορίες Ασφαλείας. Διαβάστε προσεκτικά όλες τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε αυτή τη συσκευή καθαρισμού με ατμό. Όταν χρησιμοποιείτε μία ηλεκτρική συσκευή

Διαβάστε περισσότερα

ARTISAN -ESPRESSOMACHINE GIDS VOOR HET BESTE RESULTAAT ARTISAN ESPRESSOMASCHINE ANLEITUNG FÜR PROFESSIONELLE ERGEBNISSE

ARTISAN -ESPRESSOMACHINE GIDS VOOR HET BESTE RESULTAAT ARTISAN ESPRESSOMASCHINE ANLEITUNG FÜR PROFESSIONELLE ERGEBNISSE ARTISAN -ESPRESSOMACHINE GIDS VOOR HET BESTE RESULTAAT Artisan Espresso Machine Guide to expert results Machine à espresso Artisan GUIDE DU CONNAISSEUR ARTISAN ESPRESSOMASCHINE ANLEITUNG FÜR PROFESSIONELLE

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ... 98 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ... 98 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 98 ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και τους όρους της εγγύησης. Η μηχανή πρέπει να συνδεθεί σε κανονική πρίζα ρεύματος με γείωση. Η μηχανή διατηρείται καθαρή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για την χρήση, την εγκατάσταση και την σύνδεση

Οδηγίες για την χρήση, την εγκατάσταση και την σύνδεση CY GR Οδηγίες για την χρήση, την εγκατάσταση και την σύνδεση Ελεύθερη κουζίνα αερίου Ελεύθερη κουζίνα αερίου Αγαπητέ πελάτη Σας ευχαριστούμε ειλικρινά που αγοράσατε αυτή την συσκευή. Πιστεύουμε ότι σύντομα

Διαβάστε περισσότερα