ΕΠΙΠΕΔΑ & ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΠΙΠΕΔΑ & ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ"

Transcript

1 Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης Αγίου Ανδρέου 306, Τ.Θ , 3304 Λεμεσός Κύπρος Τηλ.: , , Τηλεομοιότυπο: / Ηλεκτρ. Ταχ.: kykpee@cytanet.com.cy / a.chadjihambi@cytanet.com.cy Ιστοσελίδα: ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού ΕΠΙΠΕΔΑ & ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ Βραβείο Χάλκινος Προστάτης του Περιβάλλοντος Το Βραβείο Χάλκινος Προστάτης του Περιβάλλοντος απονέμεται στον οργανισμό/ επιχείρηση, ο οποίος έχει αναπτύξει και εφαρμόσει πολιτική για το περιβάλλον, είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με το ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε., και έχει ως διαρκή σκοπό του την προστασία του περιβάλλοντος. Παράλληλα μέσω των δράσεων του προωθεί την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και αφύπνιση των επισκεπτών/πελατών/ προσωπικού του. 1. Περιβαλλοντική Πολιτική (1 περιβαλλοντική πολιτική) Ανάπτυξη και εφαρμογή ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής πολιτικής που περιλαμβάνει κατ ελάχιστο ένα από τα ακόλουθα: (α) Μείωση αποβλήτων: Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση, Χρήση ανακυκλωμένων προϊόντων, Χρήση προϊόντων που μπορούν να ανακυκλωθούν/ επαναχρησιμοποιηθούν ή/και σχεδιασμός /χρήση προϊόντων με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. (β) Μείωση της Κατανάλωσης Πόρων Πρώτων υλών και Προμηθειών (π.χ. νερό ή μείωση τροφοχιλιομέτρων (αγορά ντόπιων προϊόντων για τις ανάγκες του οργανισμού) (γ) Μείωση της Κατανάλωσης Ενέργειας (δ) Χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ε) Άλλη Περιβαλλοντική Πολιτική π.χ. κυκλικό επιχειρηματικό μοντέλο.

2 2. Δέσμευση για Σεβασμό και Προστασία Περιβάλλοντος Δέσμευση Οργανισμού/Επιχείρησης για σεβασμό και προστασία του περιβάλλοντος και για παρακολούθηση και διαρκή βελτίωση της φιλοπεριβαλλοντικής πολιτικής του οργανισμού. Προβολή μηνύματος που αφορά στη δέσμευση για σεβασμό και προστασία του περιβάλλοντος στον οργανισμό (γραφεία, αίθουσες συνεδριάσεων κλπ). 3. Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση και Εκπαίδευση Ευαισθητοποίηση του Προσωπικού /των Πελατών /του Κοινού του Οργανισμού/Επιχείρησης (π.χ. α) αναρτημένα μηνύματα σε εμφανή σημεία στους χώρους τους οργανισμού, β) μήνυμα για περιορισμό άσκοπης/αλόγιστης χρήσης ηλεκτρισμού / νερού κλπ, γ) δημιουργία ενημερωτικού σημείου για το περιβάλλον με σκοπό την ενημέρωση και την προτροπή για δράση, δ) παροχή ενημερωτικών φυλλαδίων αναφορικά με περιβαλλοντικούς οργανισμούς και φορείς, ε) χώροι πρασίνου και πληροφόρηση για φυτά που υπάρχουν στους χώρους πρασίνου του οργανισμού). Ενημέρωση, εκπαίδευση και ενεργοποίηση κινήτρων για το προσωπικό και προμηθευτών του οργανισμού, αναφορικά με την περιβαλλοντική πολιτική που ακολουθείται. Σύσταση συγκεκριμένου τμήματος ή υπεύθυνου που να μεριμνά για την υλοποίηση της περιβαλλοντικής πολιτικής.

3 Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης Αγίου Ανδρέου 306, Τ.Θ , 3304 Λεμεσός Κύπρος Τηλ.: , , Τηλεομοιότυπο: / Ηλεκτρ. Ταχ.: kykpee@cytanet.com.cy / a.chadjihambi@cytanet.com.cy Ιστοσελίδα: ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού ΕΠΙΠΕΔΑ & ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ Βραβείο Αργυρός Προστάτης του Περιβάλλοντος Το Βραβείο Αργυρός Προστάτης του Περιβάλλοντος απονέμεται στον οργανισμό/ επιχείρηση, ο οποίος έχει ως βασικό σκοπό του την προστασία και ορθολογική διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος, αναλαμβάνοντας δράσεις που συμβάλλουν στην απόκτηση περιβαλλοντικής συνείδησης των επισκεπτών και προμηθευτών του. Επίσης, έχει συντάξει περισσότερες από μία πολιτικές για το περιβάλλον, είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με το ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε., προωθώντας την ανάπτυξη περιβαλλοντικών πρακτικών που έχουν ως στόχο τη μείωση της αρνητικής επίδρασης του ανθρώπου στη φύση. 1. Περιβαλλοντική Πολιτική (2 περιβαλλοντικές πολιτικές) Ανάπτυξη και εφαρμογή ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής πολιτικής που περιλαμβάνει κατ ελάχιστο δύο από τα ακόλουθα: (α) Μείωση αποβλήτων: Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση, Χρήση ανακυκλωμένων προϊόντων, Χρήση προϊόντων που μπορούν να ανακυκλωθούν/ επαναχρησιμοποιηθούν ή/και σχεδιασμός /χρήση προϊόντων με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. (β) Μείωση της Κατανάλωσης Πόρων Πρώτων υλών και Προμηθειών (π.χ. νερό ή μείωση τροφοχιλιομέτρων (αγορά ντόπιων προϊόντων για τις ανάγκες του οργανισμού) (γ) Μείωση της Κατανάλωσης Ενέργειας (δ) Χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ε) Άλλη Περιβαλλοντική Πολιτική π.χ. κυκλικό επιχειρηματικό μοντέλο.

4 2. Δέσμευση για Σεβασμό και Προστασία Περιβάλλοντος Δέσμευση Οργανισμού/Επιχείρησης για σεβασμό και προστασία του περιβάλλοντος και για παρακολούθηση και διαρκή βελτίωση της φιλοπεριβαλλοντικής πολιτικής του οργανισμού. Προβολή μηνύματος που αφορά στη δέσμευση για σεβασμό και προστασία του περιβάλλοντος στον οργανισμό (γραφεία, αίθουσες συνεδριάσεων κλπ). 3. Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση και Εκπαίδευση Ευαισθητοποίηση του Προσωπικού /των Πελατών /του Κοινού του Οργανισμού/Επιχείρησης (π.χ. α) αναρτημένα μηνύματα σε εμφανή σημεία στους χώρους τους οργανισμού, β) μήνυμα για περιορισμό άσκοπης/αλόγιστης χρήσης ηλεκτρισμού / νερού κλπ, γ) δημιουργία ενημερωτικού σημείου για το περιβάλλον με σκοπό την ενημέρωση και την προτροπή για δράση, δ) παροχή ενημερωτικών φυλλαδίων αναφορικά με περιβαλλοντικούς οργανισμούς και φορείς, ε) χώροι πρασίνου και πληροφόρηση για φυτά που υπάρχουν στους χώρους πρασίνου του οργανισμού). Ενημέρωση, εκπαίδευση και ενεργοποίηση κινήτρων για το προσωπικό και προμηθευτών του οργανισμού, αναφορικά με την περιβαλλοντική πολιτική που ακολουθείται. Σύσταση συγκεκριμένου τμήματος ή υπεύθυνου που να μεριμνά για την υλοποίηση της περιβαλλοντικής πολιτικής.

5 Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης Αγίου Ανδρέου 306, Τ.Θ , 3304 Λεμεσός Κύπρος Τηλ.: , , Τηλεομοιότυπο: / Ηλεκτρ. Ταχ.: kykpee@cytanet.com.cy / a.chadjihambi@cytanet.com.cy Ιστοσελίδα: ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού ΕΠΙΠΕΔΑ & ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ Βραβείο Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος Το Βραβείο Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος απονέμεται στον οργανισμό/ επιχείρηση, ο οποίος διαχειρίζεται τα περιβαλλοντικά θέματα ως αναπόσπαστο μέρος της επιχειρησιακής του πολιτικής, εγκαθιδρύοντας πρακτικές και δράσεις που διαφυλάσσουν το φυσικό περιβάλλον. Επιπρόσθετα, μειώνει τις καταναλώσεις φυσικών πόρων μέσω της υιοθέτησης των κατάλληλων βέλτιστων πρακτικών, συμβάλλοντας κατ αυτό τον τρόπο στη βιώσιμη ανάπτυξη. Επίσης, αναλαμβάνει δράσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης των χώρων του και στο πλαίσιο της κοινωνικής του ευθύνης ενισχύει με διάφορους τρόπους τους τοπικούς περιβαλλοντικούς φορείς. 1. Περιβαλλοντική Πολιτική (3 περιβαλλοντικές πολιτικές) Ανάπτυξη και εφαρμογή ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής πολιτικής που περιλαμβάνει κατ ελάχιστο τρία από τα ακόλουθα: (α) Μείωση αποβλήτων: Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση, Χρήση ανακυκλωμένων προϊόντων, Χρήση προϊόντων που μπορούν να ανακυκλωθούν/ επαναχρησιμοποιηθούν ή/και σχεδιασμός /χρήση προϊόντων με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. (β) Μείωση της Κατανάλωσης Πόρων Πρώτων υλών και Προμηθειών (π.χ. νερό ή μείωση τροφοχιλιομέτρων (αγορά ντόπιων προϊόντων για τις ανάγκες του οργανισμού) (γ) Μείωση της Κατανάλωσης Ενέργειας (δ) Χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ε) Περιβαλλοντική αναβάθμιση χώρων οργανισμού (π.χ. ύπαρξη αυτοφυών φυτών στα γραφεία και σε διάφορους χώρου του οργανισμού, κήπος με ιθαγενή/παχύφυτα/αυτοφυή φυτά, πράσινες στέγες) (στ) Άλλη Περιβαλλοντική Πολιτική π.χ. κυκλικό επιχειρηματικό μοντέλο.

6 2. Δέσμευση για Σεβασμό και Προστασία Περιβάλλοντος ως αναπόσπαστο μέρος της Επιχειρησιακής Πολιτικής του Οργανισμού/Επιχείρησης Δέσμευση Οργανισμού/Επιχείρησης για σεβασμό και προστασία του περιβάλλοντος και για παρακολούθηση και διαρκή βελτίωση της φιλοπεριβαλλοντικής πολιτικής του οργανισμού. Προβολή μηνύματος που αφορά στη δέσμευση για σεβασμό και προστασία του περιβάλλοντος στον οργανισμό (γραφεία, αίθουσες συνεδριάσεων κλπ). 3. Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση και Εκπαίδευση Ευαισθητοποίηση του Προσωπικού /των Πελατών /του Κοινού του Οργανισμού/Επιχείρησης (π.χ. α) αναρτημένα μηνύματα σε εμφανή σημεία στους χώρους τους οργανισμού, β) μήνυμα για περιορισμό άσκοπης/αλόγιστης χρήσης ηλεκτρισμού / νερού κλπ, γ) δημιουργία ενημερωτικού σημείου για το περιβάλλον με σκοπό την ενημέρωση και την προτροπή για δράση, δ) παροχή ενημερωτικών φυλλαδίων αναφορικά με περιβαλλοντικούς οργανισμούς και φορείς, ε) χώροι πρασίνου και πληροφόρηση για φυτά που υπάρχουν στους χώρους πρασίνου του οργανισμού). Ενημέρωση, εκπαίδευση και ενεργοποίηση κινήτρων για το προσωπικό και προμηθευτών του οργανισμού, αναφορικά με την περιβαλλοντική πολιτική που ακολουθείται. Σύσταση συγκεκριμένου τμήματος ή υπεύθυνου που να μεριμνά για την υλοποίηση της περιβαλλοντικής πολιτικής. 4. Περιβαλλοντική Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Οικονομική Ενίσχυση σε Κέντρα περιβαλλοντικής έρευνας και εκπαίδευσης και τοπικούς περιβαλλοντικούς φορείς (π.χ. για ενίσχυση των περιβαλλοντικών ή/και εκπαιδευτικών τους προγραμμάτων).

ΕΝΤΥΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΕΝΤΥΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης Αγίου Ανδρέου 306, Τ.Θ. 56091, 3304 Λεμεσός Κύπρος Τηλ.: 25954954, 25864344, 99477309 Τηλεομοιότυπο: 25335682 / 25954901

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΡΥΣΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΕΝΤΥΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΡΥΣΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης Αγίου Ανδρέου 306, Τ.Θ. 56091, 3304 Λεμεσός Κύπρος Τηλ.: 25954954, 25864344, 99477309 Τηλεομοιότυπο: 25335682 / 25954901

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΑΛΚΙΝΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΕΝΤΥΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΑΛΚΙΝΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης Αγίου Ανδρέου 306, Τ.Θ. 56091, 3304 Λεμεσός Κύπρος Τηλ.: 25954954, 25864344, 99477309 Τηλεομοιότυπο: 25335682 / 25954901

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΥΠΟ - ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΕΤΟΣ ΣΧΟΛΙΟ

ΠΡΟΤΥΠΟ - ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΕΤΟΣ ΣΧΟΛΙΟ Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης Αγίου Ανδρέου 306, Τ.Θ. 56091, 3304 Λεμεσός Κύπρος Τηλ.: 25954954, 25864344, 99477309 Τηλεομοιότυπο: 25335682 / 25954901

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Eταιρικη Κοινωνικη Ευθυνη Ως έννοια,η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη μπορεί να χαρακτηρισθεί σαν την ηθική συμπεριφορά των επιχειρήσεων όσον αφορά στις σχέσεις τους με την κοινωνία,

Διαβάστε περισσότερα

B Παγκύπριο Μαθητικό Συνέδριο Δημοτικής Εκπαίδευσης «Μικροί Ερευνητές Για Το Περιβάλλον»

B Παγκύπριο Μαθητικό Συνέδριο Δημοτικής Εκπαίδευσης «Μικροί Ερευνητές Για Το Περιβάλλον» 00 1 2 Οργανωτική Επιτροπή Γιώργος Γεωργίου, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Ηλίας Ηλία, Συντονιστής Συνεδρίου Δρ Ανδρέας Χατζηχαμπής, Επιστημονικός Διευθυντής ΚΥΚΠΕΕ Δρ Δήμητρα Χατζηχαμπή, Υπεύθυνη Προγραμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Cyprus GPP AWARDS 2018

Cyprus GPP AWARDS 2018 Cyprus GPP AWARDS 2018 Βραβεία Πράσινων Δημοσίων Συμβάσεων 2018 (για Δημόσιο) Βραβεία Πράσινων Προμηθειών 2018 (για Ιδιώτες) Βραβείο Ολοκληρωμένης Πολιτικής (GPP) και Βραβείο Εφαρμογής ΠΔΣ ανά Κατηγορία

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόμησης Ενέργειας

Εξοικονόμησης Ενέργειας Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας Πράσινη Επιχειρηματικότητα στον τομέα της Ενέργειας Γ. Βουγιουκλάκης Υπ. Τμήματος Ανάπτυξης Αγοράς ΚΑΠΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝ.

Διαβάστε περισσότερα

ενεργειακό περιβάλλον

ενεργειακό περιβάλλον Προστατεύει το ενεργειακό περιβάλλον Αλλάζει τη ζωή μας www.epperaa.gr www.ypeka.gr Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2007-2013 Το ΕΠΠΕΡΑΑ δημιουργεί ένα βιώσιμο Ενεργειακό Περιβάλλον βελτιώνει την

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργασία σχολείου με φορείς και οργανισμούς για την εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία στην κοινότητα. Διαπιστώσεις και προοπτικές.

Συνεργασία σχολείου με φορείς και οργανισμούς για την εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία στην κοινότητα. Διαπιστώσεις και προοπτικές. Συνεργασία σχολείου με φορείς και οργανισμούς για την εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία στην κοινότητα. Διαπιστώσεις και προοπτικές. Αναστασία Δημητρίου Αν. Καθηγήτρια Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

Αντώνιος Μαζάρης, Λέκτορας Τομέα Οικολογίας, Τμήμα Βιολογίας, ΑΠΘ

Αντώνιος Μαζάρης, Λέκτορας Τομέα Οικολογίας, Τμήμα Βιολογίας, ΑΠΘ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Αντώνιος Μαζάρης, Λέκτορας Τομέα Οικολογίας, Τμήμα Βιολογίας, ΑΠΘ Στέλλα Χρυσαλίδου, Βιολόγος

Διαβάστε περισσότερα

Από τη δέσμευση στην υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας 2020 Σ.Δ.Α.Ε. του Δήμου Φαρσάλων

Από τη δέσμευση στην υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας 2020 Σ.Δ.Α.Ε. του Δήμου Φαρσάλων Από τη δέσμευση στην υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας 2020 Σ.Δ.Α.Ε. του Δήμου Φαρσάλων Καρδίτσα, 10-06-2017 ΆΡΗΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ, Δήμαρχος Φαρσάλων ΘΕΛΟΥΡΑ ΗΛΕΚΤΡΑ, Ειδική Συνεργάτις - Πολιτικός

Διαβάστε περισσότερα

Τα πρότυπα στην υπηρεσία της βιώσιμης ανάπτυξης. Νέες απαιτήσεις για τις επιχειρήσεις και ευκαιρίες που αναδεικνύονται.

Τα πρότυπα στην υπηρεσία της βιώσιμης ανάπτυξης. Νέες απαιτήσεις για τις επιχειρήσεις και ευκαιρίες που αναδεικνύονται. Τα πρότυπα στην υπηρεσία της βιώσιμης ανάπτυξης. Νέες απαιτήσεις για τις επιχειρήσεις και ευκαιρίες που αναδεικνύονται. Μαρία Νομικού, Υπεύθυνη Συστημάτων Διαχείρισης Μία παρουσίαση για τον ANTIPOLLUTION

Διαβάστε περισσότερα

Ξενοδοχειακή. Πολιτική

Ξενοδοχειακή. Πολιτική Ξενοδοχειακή Πολιτική 1. Περιβαλλοντική πολιτική 2. Πολιτική βιωσιμότητας 3. Πολιτική προσωπικού 4. Πολιτική υγείας και ασφάλειας 5. Πολιτική για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των παιδιών 6.

Διαβάστε περισσότερα

[ 1 ] την εφαρμογή συγκεκριμένων περιβαλλοντικών

[ 1 ] την εφαρμογή συγκεκριμένων περιβαλλοντικών [ 1 ] [ 1 ] Υδροηλεκτρικός Σταθμός Κρεμαστών - Ποταμός Αχελώος - Ταμιευτήρας >> H Περιβαλλοντική Στρατηγική της ΔΕΗ είναι ευθυγραμμισμένη με τους στόχους της ενεργειακής πολιτικής της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

Περιβαλλοντική Πολιτική και δραστηριότητες Grand Hotel Palace, θεσσαλονίκη, 2018

Περιβαλλοντική Πολιτική και δραστηριότητες Grand Hotel Palace, θεσσαλονίκη, 2018 Περιβαλλοντική Πολιτική και δραστηριότητες Grand Hotel Palace, θεσσαλονίκη, 2018 To ξενοδοχείο Grand Hotel Palace βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Η στρατηγική για την κυκλική οικονομία και η πρόκληση των smart cities

Η στρατηγική για την κυκλική οικονομία και η πρόκληση των smart cities Η στρατηγική για την κυκλική οικονομία και η πρόκληση των smart cities Δρα Αδαμάντιου Σκορδίλη Verde.tec 2019 ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ Γραμμική νοοτροπία υψηλό

Διαβάστε περισσότερα

Ανακύκλωση σιλικονόχαρτου:

Ανακύκλωση σιλικονόχαρτου: FINAT Technical seminar Ανακύκλωση σιλικονόχαρτου: Δημιουργώντας την δυναμική Τρέχουσα κατάσταση Πρόοδος Εμπόδια (Bottlenecks) Πώς να προωθήσετε την αλλαγή; Τι μπορείτε να κάνετε; 2 Τρέχουσα κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Cyprus GPP AWARDS 2017

Cyprus GPP AWARDS 2017 Cyprus GPP AWARDS 2017 Βραβεία Πράσινων Δημοσίων Συμβάσεων 2017 (για Δημόσιο) Βραβεία Πράσινων Προμηθειών 2017 (για Ιδιώτες) Βραβείο Ολοκληρωμένης Πολιτικής (GPP) και Βραβείο Εφαρμογής ΠΔΣ ανά Κατηγορία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ. Επίδοση, Αξιοπιστία, Διαφάνεια

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ. Επίδοση, Αξιοπιστία, Διαφάνεια ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ Επίδοση, Αξιοπιστία, Διαφάνεια ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ - EMAS Το Κοινοτικό Σύστημα Οικολογικής Διαχείρισης και Οικολογικού

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρική Κοινωνική & Περιβαλλοντική Ευθύνη. Η Remedica νοιάζεται

Εταιρική Κοινωνική & Περιβαλλοντική Ευθύνη. Η Remedica νοιάζεται Εταιρική Κοινωνική & Περιβαλλοντική Ευθύνη Η Remedica νοιάζεται Το Συγκρότημα Remedica ιδρύθηκε το 1960 και είναι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς στην Κύπρο. Η Remedica παρασκευάζει ένα ευρύ

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Μύλοι Λούλη: 4 η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας Φροντίζουμε για το Μέλλον

Δελτίο Τύπου. Μύλοι Λούλη: 4 η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας Φροντίζουμε για το Μέλλον Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2018 Δελτίο Τύπου Μύλοι Λούλη: 4 η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας Φροντίζουμε για το Μέλλον Η εταιρεία Μύλοι Λούλη, με βαθιά ιστορία και παράδοση 7 γενιών, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά

Διαβάστε περισσότερα

δρόμου που διεξάγεται μέσα στα πλαίσια των ετήσιων αθλητικών αγώνων "Λεμέσια". Χορηγός των Παγκύπριων Αγώνων Κωπηλασίας.

δρόμου που διεξάγεται μέσα στα πλαίσια των ετήσιων αθλητικών αγώνων Λεμέσια. Χορηγός των Παγκύπριων Αγώνων Κωπηλασίας. H Deloitte, δίνει μεγάλη έμφαση στα θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Με σωρείαν πρωτοβουλιών η Deloitte στηρίζει και μεριμνά για τους ανθρώπους, την προστασία της φύσης και την κοινωνική και πολιτιστική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΕΝΤΡΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ II ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ COMM/NIC/EDC/2018

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΕΝΤΡΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ II ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ COMM/NIC/EDC/2018 Ref. Ares(2018)2641940-23/05/2018 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Επικοινωνία με τους πολίτες Επικοινωνία με τους πολίτες Βρυξέλλες, COMM.C.3.002/RCA ΚΕΝΤΡΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΟΜΙΛΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ. Άντρη Χριστοδούλου Quality Assurance Officer KANIKA Hotels & Resorts

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΟΜΙΛΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ. Άντρη Χριστοδούλου Quality Assurance Officer KANIKA Hotels & Resorts ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΟΜΙΛΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ Άντρη Χριστοδούλου Quality Assurance Officer KANIKA Hotels & Resorts Θεματολογία Τουριστική Ανασκόπηση Ανάγκες Απασχόλησης Ξενοδοχεία Πυλώνες Σύνθεσης

Διαβάστε περισσότερα

Το παρόν ερωτηματολόγιο δημιουργήθηκε από το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών (ΕΓΚΠ) σε συνεργασία με το Περιβαλλοντικό Γραφείο της Αυστρίας, ως μέρος της επικοινωνιακής εκστρατείας της Υπηρεσίας Ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

8.3 Πίνακας Δεικτών Global Reporting Intiative G3.1

8.3 Πίνακας Δεικτών Global Reporting Intiative G3.1 8.3 Πίνακας Δεικτών Global Reporting Intiative G3.1 Ο ς ΕΥ του ΟΤΕ και της COSMOTE βασίζεται στις απαιτήσεις που ορίζονται από το Global Reporting Initiative (GRI). Ο ς ΕΥ 2013 του ΟΤΕ και της COSMOTE

Διαβάστε περισσότερα

Πως ξεκίνησε. Το 2012 θα βρισκόμαστε στο εξωτερικό με παγκόσμιο domain που ήδη είναι έτοιμο προς λειτουργία.

Πως ξεκίνησε. Το 2012 θα βρισκόμαστε στο εξωτερικό με παγκόσμιο domain που ήδη είναι έτοιμο προς λειτουργία. Πως ξεκίνησε 2004: Η ιδέα αφορούσε στη προώθηση των απαιτήσεων της τήρησης της νομοθεσίας 2007: Στη συνέχεια ήταν η προώθηση των συστημάτων περιβαλλοντικής διαχείρισης 2011: Σήμερα αποτελεί μια ολοκληρωμένη

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ω Τ Ο Κ Ο Λ Λ Ο Σ Υ Ν Ε Ρ ΓΑ Σ Ι Α Σ

Π Ρ Ω Τ Ο Κ Ο Λ Λ Ο Σ Υ Ν Ε Ρ ΓΑ Σ Ι Α Σ Π Ρ Ω Τ Ο Κ Ο Λ Λ Ο Σ Υ Ν Ε Ρ ΓΑ Σ Ι Α Σ τ ο υ Υ π ο υ ρ γ ε ί ο υ Ο ι κ ο ν ο μ ί α ς, Υ π ο δ ο μ ώ ν, Ν α υ τ ι λ ί α ς κ α ι Το υ ρ ι σ μ ο ύ μ ε τ η ν Αν ε ξά ρ τ η τ η Α ρ χ ή «Σ υ ν ή γ ο ρ ο ς

Διαβάστε περισσότερα

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στη ΔΕΗ

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στη ΔΕΗ Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στη ΔΕΗ Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Στηρίζω» Αθήνα, Ιούνιος 2011 Λένα Σαρικάκη Τομεάρχης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Διεύθυνση Στρατηγικής Τομέας Εταιρικής

Διαβάστε περισσότερα

Environmental approach to driving facility performance improvement Δρ. Στέλλα Πιτσαρή

Environmental approach to driving facility performance improvement Δρ. Στέλλα Πιτσαρή Environmental approach to driving facility performance improvement Δρ. Στέλλα Πιτσαρή Environmental Specialist, MSc Διαχείριση εγκαταστάσεων ψ (IFMA, 2012) International Facility Management Association

Διαβάστε περισσότερα

3. Πρώτες Ύλες και Απόβλητα

3. Πρώτες Ύλες και Απόβλητα Ε. Ελέγχουμε την κατανάλωση ρεύματος στα Καταστήματα Το πρόγραμμα ανακατασκευής των καταστημάτων μας το 1, είχε ως αποτέλεσμα, τη μείωση της κατανάλωσης ρεύματος στα καταστήματά μας, η οποία μειώθηκε το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΥΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Θ Ε Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Ο 2 0 1 5 2 0 1 6 ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

ΠΟΛΥΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Θ Ε Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Ο 2 0 1 5 2 0 1 6 ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΠΟΛΥΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Θ Ε Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Ο 2 0 1 5 2 0 1 6 ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Με σκοπό την επίτευξη των στρατηγικών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΑΛΑΤΑΣ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΑΛΑΤΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΑΛΑΤΑΣ Το κοινοτικό συμβούλιο Γαλάτας με τη στήριξη τεχνογνωσίας από την Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου κατασκεύασε

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Πάλλας, Ηλ. Μηχανικός Περιβαλλοντολόγος Msc. Μαρία Τερμεντζίδου, Περιβαλλοντολόγος

Χρήστος Πάλλας, Ηλ. Μηχανικός Περιβαλλοντολόγος Msc. Μαρία Τερμεντζίδου, Περιβαλλοντολόγος Εφαρμογές Καλών Πρακτικών σε ΟΤΑ: Η περίπτωση του Ενεργειακού Σχεδιασμού του Δήμου Σερρών Χρήστος Πάλλας, Ηλ. Μηχανικός Περιβαλλοντολόγος Msc Προϊστ. Τμήματος Η/Μ έργων & Ενεργειακών Εφαρμογών Δήμου Σερρών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 Θέμα: «Η ανάγκη για έναν ολοκληρωμένο Ενεργειακό Σχεδιασμό στο

Διαβάστε περισσότερα

Η Μουσική Ομάδα για το περιβάλλον Ο Εφιάλτης της Περσεφόνης και το Όραμα της Αειφορίας

Η Μουσική Ομάδα για το περιβάλλον Ο Εφιάλτης της Περσεφόνης και το Όραμα της Αειφορίας SAME WORLD Μοιραζόμαστε σχολικές πρακτικές για την αειφορία 1ος Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Καλών Εκπαιδευτικών Πρακτικών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη του προγράμματος SAME

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (ΑνΑΔ) «Δημιουργία επιχειρησιακών σχεδίων και μέσων προώθησης των ενεργειακών ελέγχων», 16 Δεκεμβρίου 2015, διάρκειας 7 ωρών

Διαβάστε περισσότερα

Δημόσιες Συμβάσεις στην Κύπρο

Δημόσιες Συμβάσεις στην Κύπρο Δημόσιες Συμβάσεις στην Κύπρο Εισαγωγή Η πολιτική της προώθησης των Πράσινων Δημόσιων Συμβάσεων αποτελεί αναπόσπαστο μέρος, τόσο της Στρατηγικής της Λισσαβόνας, όσο και της Εθνικής Στρατηγικής για την

Διαβάστε περισσότερα

Οι εγκαταστάσεις ΟΤΕ COSMOTE στην Παιανία: Ολοκληρωμένη περιβαλλοντική διαχείριση στην πράξη

Οι εγκαταστάσεις ΟΤΕ COSMOTE στην Παιανία: Ολοκληρωμένη περιβαλλοντική διαχείριση στην πράξη Οι εγκαταστάσεις ΟΤΕ COSMOTE στην Παιανία: Ολοκληρωμένη περιβαλλοντική διαχείριση στην πράξη 1 Συνεδριο :3 ο Ετήσιο Capital Link CSR Forum Εισηγητής: Kατερίνα Περίσση Προϊστ. Τμήματος Περιβαλλοντικής ιαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

Ocean Beach Club Νεοφύτου Πούλου Αγία Νάπα Cyprus.oceanbeachclub.net

Ocean Beach Club Νεοφύτου Πούλου Αγία Νάπα Cyprus.oceanbeachclub.net Ocean Beach Club Νεοφύτου Πούλου 12 5340 Αγία Νάπα Cyprus.oceanbeachclub.net Ocean Beach Club βρίσκεται στην Λεωφόρο Νεοφύτου Πούλου στην Αγία Νάπα. Το ξενοδοχείο κτίστηκε το 2017 και αποτελείται από:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ COMENIUS

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ COMENIUS ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ COMENIUS ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ Οίκος + Λόγος Η μελέτη του φυσικού οίκου Η επιστήμη που μελετά τη σχέση oργανισμών με το περιβάλλον Ernst Hekel ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΣΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ecoelastika λίγα λόγια

Ecoelastika λίγα λόγια Ecoelastika λίγα λόγια Η ECOELASTIKA, είναι το μοναδικό εγκεκριμένο Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΣΕΔ) στην Ελλάδα από τον Ε.Ο.ΑΝ. (Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης). Έχει Πανελλαδική εμβέλεια

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος των δήμων στην προώθηση των συστημάτων ΑΠΕ στο πλαίσιο της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020

Ο ρόλος των δήμων στην προώθηση των συστημάτων ΑΠΕ στο πλαίσιο της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 Ο ρόλος των δήμων στην προώθηση των συστημάτων ΑΠΕ στο πλαίσιο της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 Τι μπορεί να αναλάβει η Τοπική Αυτοδιοίκηση Οι ΟΤΑ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κατέχουν πρωταγωνιστικό

Διαβάστε περισσότερα

ΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «Παρουσίαση και Επίδειξη του Καινοτόμου συστήματος διαχείρισης και βελτιστοποίησης της συλλογής απορριμμάτων στο δήμο Κατερίνης για την εξοικονόμηση πόρων και καυσίμων» ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

Το Πρόβλημα. Μέσος Κύπριος: 663 κιλά απορριμμάτων/χρόνο. 2 κιλά απορριμμάτων/μέρα. (Πηγή : Eurostat 2012)

Το Πρόβλημα. Μέσος Κύπριος: 663 κιλά απορριμμάτων/χρόνο. 2 κιλά απορριμμάτων/μέρα. (Πηγή : Eurostat 2012) Το Πρόβλημα Μέσος Κύπριος: 663 κιλά απορριμμάτων/χρόνο 2 κιλά απορριμμάτων/μέρα (Πηγή : Eurostat 2012) To Πρόβλημα Η Κύπρος συγκαταλέγεται στις χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή αποβλήτων αφού ξεπερνά κατά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Πράσινα σταθερά δίκτυα

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Πράσινα σταθερά δίκτυα ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Πράσινα σταθερά δίκτυα Νέ Ντέπη Τζιμέα Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας ΟΤΕ Περιβαλλοντική ρβ πολιτική ΟΤΕ Οι τηλεπικοινωνίες είναι από τους πλέον φιλικούς

Διαβάστε περισσότερα

ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΓΑΒΡΙΗΛ ΔΑΣΟΛΟΓΟΣ- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ

ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΓΑΒΡΙΗΛ ΔΑΣΟΛΟΓΟΣ- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΓΑΒΡΙΗΛ ΔΑΣΟΛΟΓΟΣ- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ 1 2 ΕΙΝΑΙ: ένας ουσιαστικός τρόπος να συμπληρώνει η οικογένεια το εισόδημά της όλο το χρόνο ένας τρόπος να βρουν απασχόληση οι νέοι, οι αγρότισσες, οι κάτοικοι

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με τον Απολογισμό. Στρατηγική και Διοίκηση ΕΥ. 7.1 Ρουμανία. Αγορά Εργαζόμενοι Κοινωνία Περιβάλλον

Σχετικά με τον Απολογισμό. Στρατηγική και Διοίκηση ΕΥ. 7.1 Ρουμανία. Αγορά Εργαζόμενοι Κοινωνία Περιβάλλον 7.1 Ρουμανία Στη Ρουμανία, ο Όμιλος ΟΤΕ αντιπροσωπεύεται κυρίως από την Romtelecom, που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και ψυχαγωγίας, όπως υπηρεσίες τηλεφωνίας, τηλεόρασης και πρόσβασης

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπ. Κύπρου: Κοντά στο στόχο για 'μηδέν απορρίματα'

Πανεπ. Κύπρου: Κοντά στο στόχο για 'μηδέν απορρίματα' www.sigmalive.com/news Πανεπ. Κύπρου: Κοντά στο στόχο για 'μηδέν απορρίματα' 03.04.2015 08:02ΠεριβάλλονSigmaLive Πολύ κοντά στο να πετύχει το μεγαλεπήβολο στόχο του για μηδέν απορρίματα (zero garbage)

Διαβάστε περισσότερα

n0e-sport Project number: IEE/12/017/S

n0e-sport Project number: IEE/12/017/S n0e-sport Project number: IEE/12/017/S12.666718 ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ για Αθλητικές Εγκαταστάσεις Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας για Αθλητικές Εγκαταστάσεις Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΥΞΦ-ΗΤ6 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΔΑ: ΒΙΥΞΦ-ΗΤ6 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ - ΕΣΠΑ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΕΥΔ ΕΠΑΕ) Ταχ. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

UNEP FI Workshop, 18th January 2007 Sustainability and CSR in the Banking and Insurance Sector

UNEP FI Workshop, 18th January 2007 Sustainability and CSR in the Banking and Insurance Sector Ένωση Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας UNEP FI Workshop, 18th January 2007 Sustainability and CSR in the Banking and Insurance Sector ΟδηγόςΑειφορίαςγια Τράπεζες και Ασφαλιστικές: Πώς να εφαρµόσετε

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Περιβαλλοντικής Αειφορίας και Πράσινες Προμήθειες Ελληνικής ΟρνιθολογικήςΕταιρείας

Πολιτική Περιβαλλοντικής Αειφορίας και Πράσινες Προμήθειες Ελληνικής ΟρνιθολογικήςΕταιρείας Πολιτική Περιβαλλοντικής Αειφορίας και Πράσινες Προμήθειες Ελληνικής ΟρνιθολογικήςΕταιρείας Hellenic Ornithological Society Environmental Procurement Policy Τελευταία αναθεώρηση : 22/03/2017 Επόμενη Αναθεώρηση:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ένταξη της Πράξης "«Πράσινες» συνήθειες στο σπίτι και στο γραφείο" με κωδικό MIS στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Μακεδονία - Θράκη"

ΘΕΜΑ: Ένταξη της Πράξης «Πράσινες» συνήθειες στο σπίτι και στο γραφείο με κωδικό MIS στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονία - Θράκη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ - ΕΣΠΑ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

A) ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

A) ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ A) ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης του IPA Προγράμματος Ελλάδαπρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013

Διαβάστε περισσότερα

Πράσινες ΤΠΕ: οι απόψεις των επιχειρήσεων στην Ελλάδα & Διεθνώς

Πράσινες ΤΠΕ: οι απόψεις των επιχειρήσεων στην Ελλάδα & Διεθνώς 2η Ημερίδα για τις Πράσινες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Green ICT Πράσινες ΤΠΕ: οι απόψεις των επιχειρήσεων στην Ελλάδα & Διεθνώς 17 Μαΐου 2010 Παρατηρητήριο για την ΚτΠ Διοργάνωση: Στοχευμένη

Διαβάστε περισσότερα

Α Παγκύπριο Μαθητικό Συνέδριο Δημοτικής Εκπαίδευσης «Μικροί Ερευνητές για το Περιβάλλον» Οργανωτική Επιτροπή

Α Παγκύπριο Μαθητικό Συνέδριο Δημοτικής Εκπαίδευσης «Μικροί Ερευνητές για το Περιβάλλον» Οργανωτική Επιτροπή Οργανωτική Επιτροπή Γιώργος Γεωργίου, τ. ΕΔΕ Υπεύθυνος ΠΕ / ΕΑΑ, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Ηλίας Ηλία, Εκπαιδευτικός, Συντονιστής Συνεδρίου Δρ Ανδρέας Χατζηχαμπής, Επιστημονικός Διευθυντής ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ Συλλογικό Σύστημα Διαχείρισης Αποβλήτων από Εκσκαφές, Κατασκευές και Κατεδαφίσεις (Α.Ε.Κ.Κ) Σκουφά 3, 4044 Γερμασόγεια, Λεμεσός

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ Συλλογικό Σύστημα Διαχείρισης Αποβλήτων από Εκσκαφές, Κατασκευές και Κατεδαφίσεις (Α.Ε.Κ.Κ) Σκουφά 3, 4044 Γερμασόγεια, Λεμεσός ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2018 Συλλογικό Σύστημα Διαχείρισης Αποβλήτων από Εκσκαφές, Κατασκευές και Κατεδαφίσεις (Α.Ε.Κ.Κ) Σκουφά 3, 4044 Γερμασόγεια, Λεμεσός 25 828284/ 99990077 25323088 www.oak.org.cy info@oak.org.cy

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ. Το έργο Κοινοπραξία - Στόχοι - Χρονοδιάγραμμα. Μελέτες Ανάγκες - Προβλήματα - Πολιτικές - Συστάσεις

ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ. Το έργο Κοινοπραξία - Στόχοι - Χρονοδιάγραμμα. Μελέτες Ανάγκες - Προβλήματα - Πολιτικές - Συστάσεις 1 ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ Το έργο Κοινοπραξία - Στόχοι - Χρονοδιάγραμμα Μελέτες Ανάγκες - Προβλήματα - Πολιτικές - Συστάσεις Δράσεις Εργαλειοθήκη Διαδικτυακή πλατφόρμα 2 ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΛΑΊΣΙΟ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΊ ΓΙΑ ΤΟ ΈΡΓΟ Άξονας

Διαβάστε περισσότερα

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη των ΜΜΕ σε περίοδο κρίσης. Γαρύφαλλος Φραγκίδης Καθηγητής Εφαρμογών Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη των ΜΜΕ σε περίοδο κρίσης. Γαρύφαλλος Φραγκίδης Καθηγητής Εφαρμογών Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη των ΜΜΕ σε περίοδο κρίσης Γαρύφαλλος Φραγκίδης Καθηγητής Εφαρμογών Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας Βασικά ερωτήματα Ερώτημα 1: Έχουν οι επιχειρήσεις κοινωνικές ευθύνες/ υποχρεώσεις;

Διαβάστε περισσότερα

Εργαλείο A: Ανάπτυξη και εφαρμογή πολιτικής πράσινων προμηθειών

Εργαλείο A: Ανάπτυξη και εφαρμογή πολιτικής πράσινων προμηθειών Εργαλείο A: Ανάπτυξη και εφαρμογή πολιτικής πράσινων προμηθειών Στόχος του εργαλείου - Να βοηθήσει Δήμους στην προσπάθειά τους να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν Πολιτική Πράσινων Προμηθειών Πλεονεκτήματα

Διαβάστε περισσότερα

Τελική έκθεση αποτελεσμάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού ΓΣΟ, ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Τελική έκθεση αποτελεσμάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού ΓΣΟ, ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 1 by Τελική έκθεση αποτελεσμάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού ΓΣΟ, 2018 17-18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 2 Ο φετινός ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ πραγματοποιήθηκε στις 17-18 Μαρτίου 2018 στο

Διαβάστε περισσότερα

ίνουµε φως σε κάθε στιγµή της ζωής σας

ίνουµε φως σε κάθε στιγµή της ζωής σας ίνουµε φως σε κάθε στιγµή της ζωής σας αναπτυξη δικτυου Ο Ε ΗΕ σχεδιάζει, προγραµµατίζει και διασφαλίζει την υλοποίηση της ανάπτυξης του ικτύου, λαµβάνοντας υπόψη ιδίως την εξέλιξη της ζήτησης, τις ανάγκες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΣΙΚΗ ΤΝΕΙΔΗΗ ΣΗ ΚΑΜΑΡΙΔΗ GLOBAL WIRE ΑΒΕΕ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΣΙΚΗ ΤΝΕΙΔΗΗ ΣΗ ΚΑΜΑΡΙΔΗ GLOBAL WIRE ΑΒΕΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΣΙΚΗ ΤΝΕΙΔΗΗ ΣΗ ΚΑΜΑΡΙΔΗ GLOBAL WIRE ΑΒΕΕ Νοιαζόμαστε για το περιβάλλον. Φροντίζουμε την περιοχή μας. Παίρνουμε συνεχώς πρωτοβουλίες που αλλάζουν τον τρόπο που δουλεύουμε και αναβαθμίζουν τη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ των ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Δρ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΝΩΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ των ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Δρ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΝΩΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ των ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Δρ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΝΩΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Η ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Τι είναι Οικολογικά Σχολεία Εγγραφή Εφαρμογή του Προγράμματος Αίτηση Αυτοαξιολόγησης Βράβευση Η Περιβαλλοντική Επισκόπηση των Οικολογικών Σχολείων ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014-2020 ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΠΑΑ Στρατηγικοί στόχοι του νέου Προγράμματος είναι: η μετάβαση της ελληνικής αγροτικής οικονομίας

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα «Η ενεργειακή αποδοτικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Μια ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη»

Ημερίδα «Η ενεργειακή αποδοτικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Μια ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη» Ημερίδα «Η ενεργειακή αποδοτικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Μια ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη» Δημαρχείο Θεσσαλονίκης 13 Μαρτίου 2014 Θέμα: «Η ανάγκη για οριζόντια τεχνική υποστήριξη των Ελληνικών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΣΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ 1. Αντικείμενο Η παρούσα προδιαγραφή καθορίζει τις απαιτήσεις του Σήματος Ποιότητας, ώστε η επιχείρηση που συμμετέχει εθελοντικά να δραστηριοποιείται και να

Διαβάστε περισσότερα

Προκλήσεις και Πρακτικές στη Διαχείριση Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (Α.Ε.Κ.Κ.)

Προκλήσεις και Πρακτικές στη Διαχείριση Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (Α.Ε.Κ.Κ.) Προκλήσεις και Πρακτικές στη Διαχείριση Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (Α.Ε.Κ.Κ.) Φράγκος Προκοπάς Πολιτικός Μηχανικός Διευθυντής Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.)

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Innovate with us!

ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Innovate with us! ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Innovate with us! Βόλος, 20/11/2015 Ποιοί είμαστε Το ied ιδρύθηκε το 2005 και η έδρα του βρίσκεται στην Λάρισα Επιχειρηματικότητα Κοινωνική Οικονομία

Διαβάστε περισσότερα

D.3.2. Αναφορά εργαστηρίου για τα επιχειρηματικά μοντέλα

D.3.2. Αναφορά εργαστηρίου για τα επιχειρηματικά μοντέλα D.3.2. Αναφορά εργαστηρίου για τα επιχειρηματικά μοντέλα Τίτλος Εργαστηρίου: Ανάπτυξη επιχειρηματικών μοντέλων και τεχνο-οικονομική ανάλυση βιώσιμων ενεργειακών έργων Ημερομηνία Διεξαγωγής: 20 και 21 Μαΐου

Διαβάστε περισσότερα

«Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης & Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων-Απορριμματοφόρων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής»

«Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης & Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων-Απορριμματοφόρων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής» «Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης & Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων-Απορριμματοφόρων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής» Αντικείμενο του έργου Το έργο αφορά: Τη διαχείριση και παρακολούθηση στόλου οχημάτων με

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία αιχµής στην υπηρεσία της Αειφόρου Ανάπτυξης. Χρηματιστήριο Αθηνών 14/6/17

Τεχνολογία αιχµής στην υπηρεσία της Αειφόρου Ανάπτυξης. Χρηματιστήριο Αθηνών 14/6/17 Τεχνολογία αιχµής στην υπηρεσία της Αειφόρου Ανάπτυξης Χρηματιστήριο Αθηνών 14/6/17 Όμιλος Πάνου Γερμανού 1 Όμιλος 7 Εταιρείες 6 Χώρες 5800 Εργαζόμενοι Systems Sunlight Αποτελέσματα 2016 2 Pb Pb Η SYSTEMS

Διαβάστε περισσότερα

Υιοθετώντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας στα κτίρια. Σάββας Βλάχος Διευθυντής

Υιοθετώντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας στα κτίρια. Σάββας Βλάχος Διευθυντής Υιοθετώντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας στα κτίρια Σάββας Βλάχος Διευθυντής ΣΤΟΧΟΙ «Προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των βιώσιμων μεταφορών, βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και συνεισφορά

Διαβάστε περισσότερα

Προοπτικές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για τον Κυπριακό Οργανισμό Κέντρων Νεότητας.

Προοπτικές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για τον Κυπριακό Οργανισμό Κέντρων Νεότητας. Προοπτικές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για τον Κυπριακό Οργανισμό Κέντρων Νεότητας. Χριστίνα Νεοφυτίδου Λειτουργός Νεολαίας, Τομέας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Τι είναι η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη; Σύνολο

Διαβάστε περισσότερα

ISO 26000 ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

ISO 26000 ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ISO 26000 ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΜΕΡΟΣ 3-4 ΙΩΑΝΝΗΣ Λ. ΣΟΥΦΛΗΣ Δρ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (isouflis@otenet.gr) ΜΑΙΟΣ 2013 ΔΟΜΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΑΡΧΕΣ, ΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΟΡΙΣΜΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ, ΤΑΣΕΙΣ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Kalimera... ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΌ ΙΌΥΛΙΌΣ Ξενοδοχείο Atlantica Bay

Kalimera... ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΌ ΙΌΥΛΙΌΣ Ξενοδοχείο Atlantica Bay Ξενοδοχείο Atlantica Bay Το ξενοδοχείο Atlantica Bay είναι το νεότερο μέλος του προγράμματος Κυπριακό Πρόγευμα. Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε επιτυχώς στο Atlantica Bay, καθώς η ενθουσιώδης διοίκηση και η αφοσιωμένη

Διαβάστε περισσότερα

Γραφεία της ΑΗΚ, Λευκωσία Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014, 11:00 π.μ.

Γραφεία της ΑΗΚ, Λευκωσία Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014, 11:00 π.μ. Δήλωση του Γενικού Διευθυντή της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων,κ. Μιχάλη Πήλικου στη Δημοσιογραφική Διάσκεψη για την 10 η Έκθεση Εξοικονόμησης Ενέργειας «SAVENERGY 2014» και την 7 η Έκθεση Τεχνολογιών

Διαβάστε περισσότερα

GreenS ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

GreenS ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ GreenS ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ Τ Μ Η Μ Α Π Ε Ρ Ι Β Α Λ Λ Ο Ν ΤΟ Σ Υ Π ΟΥ Ρ Γ Ε Ι Ο Γ Ε Ω Ρ Γ Ι Α Σ, Α Γ Ρ Ο Τ Ι Κ Η Σ Α Ν Α Π Τ Υ Ξ Η Σ Κ Α Ι Π Ε Ρ Ι Β Α Λ Λ Ο Ν ΤΟ Σ Γ Ε Ω Ρ Γ Ι ΟΥ - Τ Σ Ι Α Κ Α Λ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ο Διάλογος που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Sustainable Greece 2020, αποτελεί τη συστηματική καταγραφή των θέσεων όλων των προσκεκλημένων στην Πρωτοβουλία Κοινωνικών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ Α.Π.Θ.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ Α.Π.Θ. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ Α.Π.Θ. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) μέσα από την κύρια αποστολή του, την εκπαίδευση και την έρευνα, έχει συμβάλλει σημαντικά στην κατανόηση

Διαβάστε περισσότερα

Φωτίζουμε. την καθημερινότητά σας!

Φωτίζουμε. την καθημερινότητά σας! Φωτίζουμε την καθημερινότητά σας! Σύνδεση με το Δίκτυο Διανομής Θέλετε να ηλεκτροδοτηθεί η κατοικία ή η επιχείρησή σας; Επιθυμείτε τροποποίηση της σύνδεσής σας; Κάθε σύνδεση με το Δίκτυο είναι αρμοδιότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Περιόδου από 1 ης Ιανουαρίου 2010 έως 31 ης Μαρτίου 2010

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Περιόδου από 1 ης Ιανουαρίου 2010 έως 31 ης Μαρτίου 2010 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Περιόδου από 1 ης Ιανουαρίου 2010 έως 31 ης Μαρτίου 2010 ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕΓΕΘΩΝ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ Α! Τριμήνου 2010 Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κατά το διάστημα από 1 ης Ιανουαρίου έως

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε χρόνο οι Ευρωπαίοι παράγουν 25 εκατομμύρια τόνους πλαστικών απορριμμάτων Το 2015 ανακυκλώθηκε κατά μέσο όρο το 45% των απορριμμάτων πλαστικών

Κάθε χρόνο οι Ευρωπαίοι παράγουν 25 εκατομμύρια τόνους πλαστικών απορριμμάτων Το 2015 ανακυκλώθηκε κατά μέσο όρο το 45% των απορριμμάτων πλαστικών Κάθε χρόνο οι Ευρωπαίοι παράγουν 25 εκατομμύρια τόνους πλαστικών απορριμμάτων Το 2015 ανακυκλώθηκε κατά μέσο όρο το 45% των απορριμμάτων πλαστικών συσκευασιών στην ΕΕ Το 2010 μέσο Ευρωπαίος χρησιμοποίησε

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ... ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΝΕΡΟ ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ!

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ... ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΝΕΡΟ ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ! ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ... ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΝΕΡΟ ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ! ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ: Η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ - Μια εταιρία δεν μπορεί να θεωρείται «πράσινη» αν δεν

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΟΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Θ Ε Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Ο 2 0 1 5 2 0 1 6 ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

ΜΟΝΟΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Θ Ε Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Ο 2 0 1 5 2 0 1 6 ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΜΟΝΟΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Θ Ε Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Ο 2 0 1 5 2 0 1 6 ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Με σκοπό την επίτευξη των στρατηγικών επιδιώξεων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ Γεωργίου- Τσιάκαλου Ναταλία ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ορισμός Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις (ΠΔΣ) σημαίνει τη συμπερίληψη

Διαβάστε περισσότερα

Sustainable 3 rd Party Logistics ΑΘΗΝΑ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Sustainable 3 rd Party Logistics ΑΘΗΝΑ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 Sustainable 3 rd Party Logistics ΑΘΗΝΑ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 1 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 2 Η Π.Α.Ε.Γ.Α.Ε. (Προνομιούχος Ανώνυμος Εταιρεία Γενικών Αποθηκών Ελλάδος) είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Μαθητικός Διαγωνισμός για έργα/εργασίες μαθητών για θέματα ΑΠΕ και ΕΞΕ για τη σχολική χρονιά 2014-2015 Στα πλαίσια

Διαβάστε περισσότερα

ηµόσια διαβούλευση για το Σύµφωνο των ηµάρχων

ηµόσια διαβούλευση για το Σύµφωνο των ηµάρχων ηµόσια διαβούλευση για το Σύµφωνο των ηµάρχων Το «Σύµφωνο των ηµάρχων» αποτελεί µία φιλόδοξη πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δίνοντας το προβάδισµα σε πρωτοπόρους δήµους της Ευρώπης να αµβλύνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΠΑΣΕΠΠΕ) Ο ΗΓΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΠΑΣΕΠΠΕ) Ο ΗΓΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΠΑΣΕΠΠΕ) Ο ΗΓΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΑΘΗΝΑ 2007 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΓΕΝΙΚA...3 1.1 ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ...3 1.2 ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Νικόλας Νικολάου, Ερευνητικός Συνεργάτης Κέντρο Αριστείας Έρευνας και Καινοτομίας «Κοίος», Πανεπιστήμιο Κύπρου

Δρ. Νικόλας Νικολάου, Ερευνητικός Συνεργάτης Κέντρο Αριστείας Έρευνας και Καινοτομίας «Κοίος», Πανεπιστήμιο Κύπρου 1 Πρόγραμμα Interreg Med : Διαχείριση και Εξοικονόμηση νερού σε τουριστικές περιοχές Δρ. Νικόλας Νικολάου, Ερευνητικός Συνεργάτης Κέντρο Αριστείας Έρευνας και Καινοτομίας «Κοίος», Πανεπιστήμιο Κύπρου ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Τελετή Απονομής Βραβείων CY GPP AWARDS EU Ecolabel EMAS. «το EU Ecolabel μέσα από τους μαθητές» Παρασκευή, 15/12/2017

Τελετή Απονομής Βραβείων CY GPP AWARDS EU Ecolabel EMAS. «το EU Ecolabel μέσα από τους μαθητές» Παρασκευή, 15/12/2017 Τελετή Απονομής Βραβείων 2017 - EU Ecolabel EMAS «το EU Ecolabel μέσα από τους μαθητές» Παρασκευή, 15/12/2017 Την Παρασκευή 15/12/2017 ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Νίκος

Διαβάστε περισσότερα

Το Σύμφωνο των Δημάρχων και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος

Το Σύμφωνο των Δημάρχων και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος Το Σύμφωνο των Δημάρχων και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος Λάσκος Κωνσταντίνος τεχνικός σύμβουλος γραφείου του συμφώνου των δημάρχων Τ.Ε.Ε. πολιτικός μηχανικός Α.Π.Θ., υποψ. διδάκτορας σύμβουλος ενεργειακού

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα Κύπρος η Επιτροπή Παρακολούθησης Παρασκευή, 05/07/2013

Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα Κύπρος η Επιτροπή Παρακολούθησης Παρασκευή, 05/07/2013 1 Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα Κύπρος 2007-2013 4 η Επιτροπή Παρακολούθησης Παρασκευή, 05/07/2013 Άξονας Προτεραιότητας 4 Τεχνική Υποστήριξη Εισαγωγή-Σκοπιμότητα Άξονα 2 Διασφαλίζει την σωστή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟY ΣΧΟΛΕΙΟY ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟY ΣΧΟΛΕΙΟY ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟY ΣΧΟΛΕΙΟY ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2017-2018 Αρ. Μαθητών/τριών: 143 Αρ. Εκπαιδευτικών: 15

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωµένη στην πολυµορφία EL A8-0215/2. Τροπολογία. Peter Liese εξ ονόµατος της Οµάδας PPE

EL Eνωµένη στην πολυµορφία EL A8-0215/2. Τροπολογία. Peter Liese εξ ονόµατος της Οµάδας PPE 1.7.2015 A8-0215/2 2 Αιτιολογική αναφορά 21 α (νέα) έχοντας υπόψη τη συλλογή υπογραφών «Stop Food Waste in Europe!» (να τεθεί τέρµα στη σπατάλη τροφίµων στην Ευρώπη) 1.7.2015 A8-0215/3 3 Αιτιολογική σκέψη

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακή Διατριβή

Μεταπτυχιακή Διατριβή ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Μεταπτυχιακή Διατριβή ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΡΤΕΜΙΣ

Διαβάστε περισσότερα