Συγχρονιστής δύο κινητήρων. ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΗ και ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Συγχρονιστής δύο κινητήρων. ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΗ και ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ"

Transcript

1 Συγχρονιστής δύο κινητήρων ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΗ και ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ Έκδοση η Οκτωβρίου 2006 Από: Bill Wike Σημαντικό: Με αυτή την έκδοση του software, o αισθητήρας της Εngine 1 τοποθετείται στη θέση JP1 και το servo της Engine 1 τοποθετείται στη θέση JP4 (Όχι στη θέση JP3 όπως σε προηγούμενες εκδόσεις). Ο αισθητήρας της Engine 2 τοποθετείται στη θέση JP2 και το servo του Engine 2 τοποθετείται στη θέση JP3 (Όχι στη θέση JP4 όπως σε προηγούμενες εκδόσεις). Σημείωση: Οδηγίες για Remote Display στο Παράρτημα 7, σελ. 24 του παρόντος εγχειριδίου

2 Σελ. 2 από 30

3 Σελ. 3 από 30 Γρήγορος Οδηγός Έναρξης TWINSYNC Το παρόν έγγραφο περιγράφει μια γρήγορη, βήμα προς - βήμα διαδικασία για το πώς να ρυθμίσετε και να εγκαταστήσετε το TwinSync. 1. Ρυθμίστε τα throttle του αεροπλάνου σας μηχανικά, έτσι ώστε τα throttle servos να λειτουργούν όπως πρέπει, με τα ακραία σημεία του πομπού στο 100% και στις δύο κατευθύνσεις (Idle και Full Throttle - ρελαντί και τέρμα γκάζι). 2. Εάν χρησιμοποιείτε το TwinSync με κινητήρες που δεν έχουν ήδη τοποθετημένους μαγνήτες στον στροφαλοφόρο άξονα, πρέπει να εγκαταστήσετε τους μαγνήτες στα back plates (πίσω πλάκα) των spinners. Για να το κάνετε αυτό θα ανοίξετε μία τρύπα 4,5 mm (3/16 ) κοντά στην εξωτερική διάμετρο του spinner, τόσο βαθιά, έτσι ώστε οι μαγνήτες να είναι επίπεδοι με την επιφάνεια όταν τοποθετηθούν. Κολλήστε έναν μαγνήτη σε κάθε spinner, χρησιμοποιώντας αργής δράσης εποξική κόλλα. 3. Για να εγκαταστήσετε τους αισθητήρες στροφών, συνδέστε έναν αισθητήρα στο TwinSync (ο σωστός προσανατολισμός και η σύνδεση του αισθητήρα, βάσει του παρακάτω σχεδίου). Τροφοδοτείστε τη συσκευή και μετακινείστε τον αισθητήρα μπροστά από ένα μαγνήτη. Μόνο μια πλευρά του αισθητήρα ανιχνεύει το μαγνήτη. Όταν ο προσανατολισμός είναι σωστός, θα ανάψει ένα από τα πράσινα Leds. Τοποθετήστε και τους δύο αισθητήρες σε απόσταση περίπου 1,6 mm με 3,2 mm από τους μαγνήτες, έτσι ώστε τα πράσινα Leds να ανάβουν μία φορά ανά περιστροφή του έλικα. 4. Τώρα εγκαταστήστε τη συσκευή μέσα στο αεροπλάνο, συνδέοντας όλα όπως παρουσιάζονται στο διάγραμμα. Η συσκευή μπορεί να τυλιχτεί με σπογγώδες υλικό ή να στερεωθεί απλά στο σκελετό του αεροσκάφους με tie wraps (πλαστικά δεσίματα) ή με μια παρόμοια διαδικασία εγκατάστασης. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Με αυτή την έκδοση του software, o αισθητήρας του engine 1 τοποθετείται στη θέση JP1 και το servo του Engine 1 τοποθετείται στη θέση JP4 (Όχι στη θέση JP3 όπως σε προηγούμενες εκδόσεις). Ο αισθητήρας του Engine 2 είναι τοποθετείται στη θέση JP2 και το servo του Engine 2 τοποθετείται στη θέση JP3 (Όχι στη θέση JP4 όπως σε προηγούμενες εκδόσεις). 5. Ανοίξτε τον πομπό και το δέκτη με όλα συνδεδεμένα. Ένα κίτρινο Led θα πρέπει να ανάψει μόλις κινήσετε το stick του γκαζιού λίγο πάνω από το ρελαντί. Το Led πρέπει να μείνει αναμμένο έως ότου το stick γυρίσει πίσω στο ρελαντί. Εάν η κίνηση του throttle είναι αντίστροφη, αλλάξτε τη στον πομπό έτσι ώστε το κίτρινο Led να είναι στη θέση OFF στo ρελαντί και στη θέση ΟΝ λίγο επάνω από το ρελαντί. Το TwinSync δεν θα λειτουργήσει εάν ο προγραμματισμός του πομπού για το throttle είναι αντίστροφος. Η κατεύθυνση των throttle servos (servo γκαζιού) μπορεί να αντιστραφεί επίσης και από το ΤwinSync.

4 Σελ. 4 από Για να αντιστραφεί η κατεύθυνση των throttle servos από το ΤwinSync, πρέπει να απενεργοποιήσετε το δέκτη. Βάλτε τον περιστροφικό επιλογικό διακόπτη στη θέση "7". Ανοίξτε τον δέκτη. Πιέστε κάθε κουμπί μία φορά. Αυτό αλλάζει την φορά περιστροφής του throttle servo. Κινήστε το stick του γκαζιού και βεβαιωθείτε ότι η κατεύθυνση είναι τώρα η σωστή. Τώρα μετακινήστε τον επιλογικό διακόπτη πάλι στη θέση "0". Τώρα είστε έτοιμοι για να «πετάξετε» με συγχρονισμένους κινητήρες. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τους Onboard Glow Drivers (οδηγούς μπουζί) ή να χρησιμοποιήσετε την είσοδο του καναλιού AUX, για διαφορετικές λειτουργίες, παρακαλώ μελετήστε τον Οδηγό Χρήστη και το Εγχειρίδιο Λειτουργίας για τις λεπτομέρειες σύνδεσης, τον προγραμματισμό και τις οδηγίες λειτουργίας. Σημείωση: Όλες οι συνδέσεις είναι προσανατολισμένες έτσι ώστε το καλώδιο της γείωσης (-) (μαύρο καλώδιο) να είναι στην την κορυφή της πλακέτας, το κόκκινο καλώδιο (+) να είναι στη μέση και τα καλώδια σημάτων (κίτρινο, άσπρο, ή πορτοκαλί) να είναι προς το ολοκληρωμένο κύκλωμα IC στη μέση της πλακέτας: Διάγραμμα Συνδεσμολογίας:

5 Σελ. 5 από 30 Εισαγωγή στη λειτουργία του Συγχρονιστή και προδιαγραφές συστήματος Αυτός ο συγχρονιστής, επιτρέπει στα δικινητήρια αεροπλάνα να διατηρούν τους κινητήρες σε λειτουργία με τις ίδιες στροφές και να παράγουν εκείνο τον μοναδικό ήχο όταν συγχρονίζονται οι κινητήρες κατά την πτήση. Το TwinSync έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό γνώρισμα ασφάλειας, που φέρνει αμέσως τον λειτουργούντα κινητήρα σε θέση Idle (ρελαντί) σε περίπτωση που ένας κινητήρας σταματήσει, χωρίς να κάνουμε εμείς καμία αλλαγή στο stick του γκαζιού (Throttle Stick). Αυτό το χαρακτηριστικό, αποτρέπει την απώλεια ελέγχου, όταν σταματάει ο ένας κινητήρας, ενώ πετά το μοντέλο. Ο πιλότος μπορεί να επανακτήσει τον έλεγχο του κινητήρα που πήγε σε ρελαντί (Idle), απλά μετακινώντας το throttle stick στη θέση του ρελαντί. Ο έλεγχος τότε, επανέρχεται στο stick του γκαζιού και ο πιλότος έχει τον πλήρη έλεγχο. Το TwinSync έχει άλλο ένα μοναδικό χαρακτηριστικό ασφάλειας, να σβήνει και τους δύο κινητήρες όταν χαθεί το σήμα του πομπού από το δέκτη του αεροσκάφους. Αυτό το χαρακτηριστικό λειτουργεί παρόμοια με τον τρόπο λειτουργίας των συστημάτων PCM. Εάν χρησιμοποιηθεί τηλεκατεύθυνση PCM με το TwinSync, θα λειτουργεί κανονικά και το TwinSync δεν θα έχει καμία επίδραση στην λειτουργία fail safe της τηλεκατεύθυνσης. Το TwinSync έχει διάφορους επιπρόσθετους τρόπους λειτουργίας και δυνατότητες, πέρα από το να διατηρεί τους κινητήρες συγχρονισμένους. Όλα αυτά θα περιγραφούν αναλυτικά στη συνέχεια αυτού του εγχειριδίου. Το σύστημα διαθέτει έξι υποδοχές για τυπικά ραδιομοντελιστικά βύσματα: Αισθητήρας στροφών Engine 1 Αισθητήρας στροφών Engine 2 Throttle servo του Engine 1 Throttle servo του Engine 2 Κανάλι Throttle από το Δέκτη Κανάλι AUX από το Δέκτη (optional) Υπάρχουν δύο τριπολικά καλώδια συγκολλημένα στο TwinSync που χρησιμοποιούνται για τροφοδοσία των μπουζί επάνω (onboard) στο μοντέλο. Το TwinSync έχει πέντε Leds για εύκολη εγκατάσταση, προγραμματισμό και έλεγχο της λειτουργίας του. Επίσης υπάρχει μία υποδοχή για τη σύνδεση ενός Remote Display ( απομακρυσμένο display ) - πωλείται ξεχωριστά - που απεικονίζει την κατάσταση των Leds και τις στροφές των κινητήρων.

6 Σελ. 6 από 30 Προσοχή: H σύνδεση του αισθητήρα στροφών σε κινητήρα βενζίνης με μαγνητική ανάφλεξη (όχι ηλεκτρονική ανάφλεξη) και η χρήση λαστιχένιας μπουζόπιπας πιθανόν να δημιουργεί παράσιτα RFI από τους μαγνήτες και από τους σπινθήρες στα καλώδια του αισθητήρα, με αποτέλεσμα να έχουμε φτωχό ή λανθασμένο συγχρονισμό. Εάν η συσκευή χρησιμοποιηθεί με βενζινοκινητήρες που διαθέτουν μπουζόπιπες, αυτές θα πρέπει να είναι μεταλλικές (τύπου Bosch), ενώ η καλωδίωσή των αισθητήρων θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο μακριά από το μοτέρ και το μανιατό (πολλαπλασιαστή). 1.0 Λειτουργία του συστήματος και θεωρία Το σύστημα χρειάζεται ένα throttle servo (servo γκαζιού) για κάθε κινητήρα. Το TwinSync παρακολουθεί τις στροφές του κάθε κινητήρα μέσω των μαγνητικών αισθητήρων hall effect. Οι αισθητήρες είναι μικροσκοπικοί ημιαγωγοί προσκολλημένοι στο τέλος των αντίστοιχων καλωδίων. Υπάρχει ένας μαγνήτης για κάθε κινητήρα. Ένας μαγνήτης εγκαθίσταται σε κάθε spinner και η πρόσοψη του αισθητήρα στερεώνεται σε απόσταση 1,6 mm με 3,2 mm από το μαγνήτη. Παρακαλούμε, μελετήστε τις λεπτομέρειες, για να εξασφαλίσετε ότι η πρόσοψη των αισθητήρων βλέπει τους μαγνήτες, ώστε να ανιχνεύεται σωστά η περιστροφή της έλικας. Εάν χρησιμοποιείτε κινητήρες βενζίνης με ηλεκτρονική ανάφλεξη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους μαγνήτες που είναι ήδη τοποθετημένοι στον στροφαλοφόρο άξονα για τον αισθητήρα στροφών και να μην τοποθετήσετε νέους μαγνήτες στα spinner. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μόνο τους αισθητήρες hall effect που συνοδεύουν το σύστημα, επειδή άλλοι αισθητήρες μπορεί να μην είναι συμβατοί με την τάση του TwinSync. To TwinSync διαβάζει τα σήματα του throttle από το δέκτη και αυτή είναι η βασική πληροφορία για τον έλεγχο όλων των λειτουργιών του. Κάτω από το σημείο συγχρονισμού Sync Point (περίπου 20% ή όπου είναι προγραμματισμένο να βρίσκεται) στο throttle, το TwinSync μεταφέρει την πληροφορία των σημάτων του throttle κατ ευθείαν στα servos των throttles. Υπάρχουν ειδικοί τρόποι που επιτρέπουν τη λειτουργία κάτω από το σημείο συγχρονισμού του throttle. Όμως στο default mode (εργοστασιακή ρύθμιση) το TwinSync δεν κάνει τίποτα άλλο εκτός από το να διαχειρίζεται το ρεύμα των μπουζί, όταν το throttle stick βρίσκεται κάτω από το σημείο συγχρονισμού. Όταν το throttle είναι επάνω από το σημείο συγχρονισμού και εάν και οι δύο κινητήρες δίνουν σήμα στροφών (δηλ. περιστρέφονται), το TwinSync κινεί τα servos για να ταυτιστεί με τη θέση του stick, διορθώνοντας και συγχρονίζοντας τα throttles και των δύο κινητήρων. Ο αργός κινητήρας αυξάνει στροφές και ο γρήγορος κινητήρας μειώνει στροφές, ώστε να συγχρονιστούν. Αυτή η διαδικασία είναι συνεχής μέχρι το throttle stick να μετακινηθεί ξανά. Όταν το stick κινείται, η διαδικασία επαναλαμβάνεται. Όταν το stick μετακινηθεί κάτω από το σημείο συγχρονισμού, η συσκευή παύει να επεμβαίνει και μεταφέρει ξανά το σήμα του δέκτη κατ ευθείαν στα servo.

7 Σελ. 7 από 30 Χωρίς σήμα στροφών και από τους δύο κινητήρες τουλάχιστον στροφών, το TwinSync δεν θα επέμβει για να ρυθμίσει τα throttle servos ώστε να συγχρονίσουν τους κινητήρες. Αν δεν υπάρχει σήμα στροφών ταυτόχρονα και από τους δύο κινητήρες, το σήμα του throttle μεταφέρεται κατ ευθείαν στα servos. Στην περίπτωση που το σήμα στροφών χαθεί ενώ το throttle είναι επάνω από το σημείο συγχρονισμού ενώ οι δύο κινητήρες περιστρέφονται, οι δύο κινητήρες περνούν αμέσως στη θέση idle (ρελαντί). O έλεγχος όμως επιστρέφει στο stick του throttle, αν μετακινήσουμε το stick στη θέση του ρελαντί. Μια τέτοια περίπτωση είναι, εάν ένας μαγνήτης ή ένας αισθητήρας φύγει από τη θέση του κατά τη διάρκεια της πτήσης. 2.0 Ρυθμίσεις TwinSync Servo Η συσκευή παραδίδεται προγραμματισμένη, έτοιμη προς χρήση, χωρίς να απαιτείται επιπλέον προγραμματισμός. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να προγραμματίσει διάφορες επιλογές που του είναι διαθέσιμες, για να το προσαρμόσει στις ανάγκες του. Το TwinSync διαθέτει τις ακόλουθες επιλογές που αφορούν τη λειτουργία των servo και που ο χρήστης μπορεί να αλλάξει: Servo center position (ή servo offset) - κεντράρισμα του servo: Αυτό είναι χρήσιμο περισσότερο για ρυθμίσεις ακριβείας, παρά για τη ρύθμιση των ντιζών. Ρύθμιση θέσεως ρελαντί : Αυτή είναι η θέση, στην οποία η συσκευή θα οδηγήσει τα μοτέρ σε περίπτωση dead stick (δηλαδή απώλειας του σήματος από τον πομπό για οποιοδήποτε λόγο), αλλά και στην περίπτωση ανεξάρτητης λειτουργίας των κινητήρων, για ξεκίνημα ή ρυθμίσεις. Κινητήρας και χρόνος ανταπόκρισης servo: Αυτό επιτρέπει στο χρήστη να ρυθμίσει το χρόνο ανταπόκρισης της συσκευής, ώστε να λειτουργεί σωστά είτε με brushless esc (η πιο γρήγορη απόκριση), είτε με ψηφιακά servos σε κινητήρες βενζίνης, ψηφιακά servos σε glow κινητήρες, αλλά και να επιβραδύνει την απόκριση των standard servos σε πολύστροφους κινητήρες glow (ρυθμίζουμε την πιο αργή απόκριση). Η συσκευή δίδεται ρυθμισμένη από πριν, σε αυτό που είναι πιθανόν η βέλτιστη θέση για κινητήρες glow και κινητήρες βενζίνης, αλλά εάν παρατηρηθεί οποιοδήποτε hunting ή ταλάντωση, μπορεί να αφαιρεθεί με αυτήν την ρύθμιση. Full Throttle Position (μέγιστη τιμή throttle): Όταν η συσκευή έχει αναλάβει τον έλεγχο των κινητήρων, δεν θα επιτρέψει στo throttle να υπερβεί αυτήν την τιμή (την θέση του throttle). Σημείο Συγχρονισμού (Sync Point): Σε αυτό το σημείο η συσκευή αναλαμβάνει τον έλεγχο των κινητήρων, διαφορετικά απλώς περνάει το σήμα του δέκτη απ ευθείας στα servo, όπως θα γινόταν με έναν Yconnector. Επάνω από αυτό το σημείο αρχίζει να συγχρονίζει τους κινητήρες. Η εργοστασιακή ρύθμιση για το Sync Point είναι περίπου στο 20% του γκαζιού (throttle)

8 Σελ. 8 από 30 Αντιστροφή κίνησης servo: Αυτό σας επιτρέπει να προγραμματίσετε κάθε throttle servo να λειτουργεί σε κανονική ή αντίστροφη κατεύθυνση. Η συσκευή μπορεί να κάνει πάντα αντιστροφή και κεντράρισμα στα servo, άσχετα με το αν εκείνη τη στιγμή η συσκευή έχει αναλάβει τον έλεγχο των μοτέρ και εκτελεί συγχρονισμό ή όχι. Αυτό βοηθά στο set up ενός δικινητήριου αεροπλάνου και μας παρέχει την πρόσθετη ασφάλεια με το να σβήσει τους κινητήρες σε περίπτωση απώλειας του σήματος από τον πομπό. Τα servos μετακινούνται στη θέση του ρελαντί (idle) εάν περάσει ¼ του δευτερολέπτου χωρίς σήμα από το πομπό. Ο έλεγχος επανέρχεται, μόλις ληφθεί πάλι το σήμα του πομπού για 1 / 10 του δευτερολέπτου. Εάν η συσκευή αντιληφθεί απώλεια του σήματος του πομπού, μετακινεί τα servos σε χαμηλό γκάζι (throttle). Αρκετές άλλες επιλογές είναι διαθέσιμες, αν συνδέσουμε στο TwinSync ένα δεύτερο εφεδρικό κανάλι (AUX CH). Ο προγραμματισμός και οι διαθέσιμες επιλογές που παρέχονται με τη χρήση ενός δεύτερου AUX CH, περιγράφονται αναλυτικά στη συνέχεια αυτού του εγχειριδίου. 3.0 Συνδεσμολογία και Εγκατάσταση Το πρώτο βήμα για την εγκατάσταση, είναι να καθοριστεί η πολικότητα κάθε μαγνήτη. Οι αισθητήρες των στροφών έχουν και αυτοί πολικότητα και έτσι ανιχνεύουν μόνο τη μια πλευρά του μαγνήτη. Για να το ελέγξετε αυτό, συνδέστε τους αισθητήρες στο TwinSync καθώς και το κανάλι του γκαζιού (throttle) και ενεργοποιήστε το δέκτη. Τώρα, περάστε τους αισθητήρες μπροστά από κάθε πλευρά του μαγνήτη. Το πράσινο Led1 ενεργοποιείται όταν ο αισθητήρας στροφών του Engine 1, είναι μπροστά από την σωστή πλευρά του μαγνήτη. Το πράσινο Led 2 ενεργοποιείται όταν ο αισθητήρας στροφών του Engine 2, είναι μπροστά από τη σωστή πλευρά του μαγνήτη. Σημαδέψτε τη σωστή πλευρά των μαγνητών, έτσι ώστε τα πράσινα Leds να ενεργοποιούνται όταν η σημαδεμένη πλευρά των μαγνητών βλέπει την μπροστινή πλευρά των αισθητήρων (η μπροστινή πλευρά, είναι αυτή που έχει τα γράμματα).

9 Σελ. 9 από 30 Εάν υπάρχει εγκατεστημένος μαγνήτης στο στροφαλοφόρο άξονα ενός βενζινοκινητήρα, απλά γυρίστε τον αισθητήρα μέχρι να ενεργοποιηθούν τα Leds και τοποθετήστε εκείνη την πλευρά του αισθητήρα έτσι που να βλέπει το στροφαλοφόρο άξονα. Εάν ο κινητήρας σας έχει μέγιστο αριθμό στροφών μικρότερο από rpm, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο μαγνήτες σε απόσταση 180 μοιρών ο ένας από τον άλλο. Η χρήση δύο μαγνητών δεν δίδει κανένα πλεονέκτημα. Η συσκευή έχει ένα όριο στροφών και μεταχειρίζεται τις στροφές πάνω από ως μηδέν στροφές. Εάν τοποθετήσετε τους μαγνήτες στα Spinner, ανοίξτε μία τρύπα 4,5 mm στην εξωτερική διάμετρο της πίσω πλάκας των Spinner, τόσο βαθιά έτσι ώστε οι μαγνήτες να είναι επίπεδοι με την επιφάνεια της πίσω πλάκας του spinner. Κολλήστε τους μαγνήτες στο spinner, χρησιμοποιώντας εποξική κόλλα αργής δράσης. Μπορείτε να ζυγοσταθμίσετε το spinner, τρυπώντας και αφαιρώντας υλικό από την πλάκα του spinner ή τοποθετώντας αντιδιαμετρικά έναν δεύτερο μαγνήτη που να βλέπει προς την άλλη κατεύθυνση, έτσι ώστε ο αισθητήρας να ανιχνεύει μόνο τον ένα μαγνήτη, σε μια πλήρη περιστροφή. Πρόσθετους μαγνήτες μπορείτε να αγοράσετε από κάποιον αντιπρόσωπο της συσκευής TwinSync ή από κάποιο κατάστημα που πωλεί μαγνήτες τύπου rare earth (σπανίων γαιών). Υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές για να τοποθετήσετε τους μαγνήτες, εάν π.χ. δεν χρησιμοποιήσετε spinner ή αν χρησιμοποιήσετε πλαστικό spinner που δεν

10 Σελ. 10 από 30 επιτρέπει την τοποθέτηση μαγνητών σε απόσταση 3,2 mm από τους αισθητήρες. Παρακαλώ στείλετε μήνυμα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για τεχνική υποστήριξη, εάν δεν μπορείτε να βρείτε έναν προφανή τρόπο τοποθέτησης των μαγνητών. Επίσης, παρακαλώ σημειώστε ότι μόνο η πρόσοψη των αισθητήρων ανιχνεύει τους μαγνήτες. Θα πρέπει πιθανόν να κάμψετε τα ποδαράκια των αισθητήρων, ώστε να γίνεται σωστή ανίχνευση των μαγνητών. Για να τοποθετήσετε τους αισθητήρες, εντοπίστε ένα σημείο στο cowl ή στην άτρακτο, όπου ο μαγνήτης θα περνάει σε απόσταση περίπου 3,2 mm από τον αισθητήρα. Ίσως χρειαστεί να κάμψετε τα ποδαράκια των αισθητήρων στις 90 μοίρες, έτσι ώστε η πρόσοψη κάθε αισθητήρα να βλέπει το μαγνήτη. Κατόπιν κολλήστε με εποξική κόλλα τους αισθητήρες στην άτρακτο ή στο cowl, μαζί με τα καλώδια, ακριβώς πίσω από τους αισθητήρες. Η δόνηση θα κόψει τα καλώδια των αισθητήρων με το πέρασμα του χρόνου, εάν δεν κολληθούν καλά. Κομμένα καλώδια αισθητήρων εξ αιτίας της δόνησης, δεν καλύπτονται από την εγγύηση. Μην βάλετε την πάνω πλευρά του αισθητήρα να κοιτάει προς το μαγνήτη, αλλά την πρόσοψη (τα γράμματα). Σαν εναλλακτική λύση, εάν οι κινητήρες σας δεν έχουν cowls, μπορείτε να φτιάξετε μία βάση για τον αισθητήρα από κοντραπλακέ αεροσκαφών πέντε στρώσεων ή από τεσσάρων επιστρώσεων πλακέτα τυπωμένου κυκλώματος που θα την διαπερνούν δύο από τις βίδες της βάσης του κινητήρα και η οποία θα επεκτείνεται από την δεξιά πλευρά μέχρι την πίσω πλευρά του spinner. Μην χρησιμοποιήσετε αγώγιμο υλικό (όπως το μέταλλο), για την στήριξη του αισθητήρα.

11 Σελ. 11 από 30 Βλέπετε το παράδειγμα, στο διάγραμμα που ακολουθεί: Ο μαγνήτης δεν θα πρέπει να είναι μπροστά από τον αισθητήρα όταν ο έλικας βρίσκεται στην έναρξη της συμπίεσης. Αυτό, γιατί σε περίπτωση που σβήσει η μηχανή, ο έλικας θα σταματήσει στη θέση έναρξης της συμπίεσης δίνοντας λανθασμένες πληροφορίες στο TwinSync και για το λόγο αυτό δεν θα πρέπει να τοποθετηθεί ο μαγνήτης μπροστά από τον αισθητήρα στην έναρξη της συμπίεσης. Η ταλάντωση της έλικας σε αυτό το σημείο, μπορεί να οδηγήσει τη συσκευή στο συμπέρασμα ότι λειτουργούν και οι δύο μηχανές και να προσπαθεί να τις συγχρονίσει. Το αποτέλεσμα αυτού του συμπτώματος είναι ότι σε περίπτωση dead stick (δηλαδή απώλειας ελέγχου ενός μοτέρ, π.χ. εάν έσβησε το μοτέρ) η συσκευή θα φέρει και τις δύο μηχανές στο ρελαντί. Ωστόσο, ο έλεγχος του λειτουργούντα κινητήρα μπορεί να επανέλθει στο stick του πομπού, μόλις το κατεβάσετε στο ρελαντί. Εάν παρατηρήσετε ότι o λειτουργών κινητήρας φουλάρει και μετά επιστρέφει πάλι στο ρελαντί, είναι γιατί η ταλάντωση της έλικας του σταματημένου μπροστά από τον αισθητήρα, οδηγεί τη συσκευή να συμπεράνει ότι λειτουργούν και οι δύο κινητήρες - παρότι ο ένας είναι σταματημένος - και προσπαθεί να τους συγχρονίσει. Σε αυτή την περίπτωση ο μαγνήτης ή ο αισθητήρας πρέπει να αλλάξει θέση. Κατόπιν συνδέστε τα όλα, συμπεριλαμβανομένων των throttle servos, των αισθητήρων και του throttle channel από το δέκτη. Συνδέστε το βοηθητικό κανάλι εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα AUX CH. Η συσκευή δίδεται προγραμματισμένη εκ των προτέρων για να χρησιμοποιηθεί η είσοδος AUX CH για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση (άναμμα - σβήσιμο) των μπουζί. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το κανάλι AUX για κάποια διαφορετική λειτουργία, παρακαλώ αναφερθείτε στο παράρτημα προγραμματισμού AUX CH. Προσαρμόστε μηχανικά τις ντίζες του γκαζιού (throttle), ώστε να κάνετε χρήση τουλάχιστον του 100% της διαδρομής των servo και στις δύο κατευθύνσεις (Idle και Full Throttle), πριν την εγκατάσταση του TwinSync. Το TwinSync έχει ανάγκη από τον ακριβή έλεγχο των throttles (περιστρεφόμενο τύμπανο του καρμπυρατέρ) από τα servo, ώστε να μπορέσει να συγχρονίσει τους κινητήρες. Με τα endpoints σεταρισμένα στο 100% έως 135% περίπου, δεν απαιτείται κανένας προγραμματισμός της συσκευής (εξαρτάται από τον τύπο της τηλεκατεύθυνσης και από το εάν πρέπει να αλλάξετε τη κατεύθυνση των servo). Εάν επιθυμείτε να ξαναπρογραμματίσετε τη συσκευή για να

12 Σελ. 12 από 30 χρησιμοποιήσετε τα endpoints τα οποία έχετε ήδη σεταρισμένα μπορείτε να το κάνετε. Ωστόσο το πόσες στροφές (rpm) μεταβολή έχουμε στη μηχανή όταν το servo κινηθεί κατά 1μοίρα, μας δείχνει και με πόση ακρίβεια η συσκευή Twin Sync μπορεί να συγχρονίσει τις μηχανές. Εάν για παράδειγμα 1 μοίρα στροφή του άξονα του servo αντιστοιχεί σε 200 rpm μεταβολή στις στροφές της μηχανής, τότε και η συσκευή TwinSync μπορεί να συγχρονίσει τις μηχανές με ακρίβεια 200 rpm. Εάν τα endpoints που ρυθμίσατε στη χαμηλή θέση του throttle είναι μικρότερα από το 100%, τότε το TwinSync ίσως να μη μπορεί να ξαναδώσει όταν το stick κατέβει στο ρελαντί, τον έλεγχο του δέκτη απ ευθείας στα servo όπως θα έπρεπε, εκτός και αν προγραμματίσετε εκ νέου το Sync Point. Μπορείτε να το ελέγξετε αυτό ενεργοποιώντας τον πομπό και τον δέκτη με το throttle συνδεδεμένο στο TwinSync. To κίτρινο Led3 θα πρέπει να σβήνει στη θέση του ρελαντί (idle) και να ανάβει αμέσως λίγο πάνω από το ρελαντί και να μένει αναμμένο μέχρι το full γκάζι (throttle). Εάν το Led παραμένει αναμμένο στη θέση του ρελαντί, τότε μπορεί να συμβαίνουν 2 πράγματα: - ή έχετε προγραμματίσει ανάποδα την κίνηση του γκαζιού στον πομπό - η πρέπει να αυξήσετε κι άλλο το endpoint που αντιστοιχεί στο ελάχιστο γκάζι, στο servo του γκαζιού (throttle). Αυτό το βήμα επαληθεύει επίσης ότι το throttle του πομπού σας, είναι σεταρισμένο στην normal κατεύθυνση και όχι στην αντίστροφη (reverse). Εάν το κανάλι throttle είναι αντίστροφο στον πομπό, τότε το Led 4 θα σβήσει όταν το stick του γκαζιού πάει στο full. Ρυθμίστε την κατεύθυνση του throttle στον πομπό, έτσι ώστε το Led 4 να είναι σβηστό στo ρελαντί (idle). To κίτρινο Led 4 είναι αναμμένο όταν το TwinSync έχει τον έλεγχο των throttles και συγχρονίζει τους κινητήρες και σβηστό όταν το stick του πομπού είναι κάτω από το 20% και το σήμα του δέκτη ελέγχει απ ευθείας τα servo του γκαζιού. H συσκευή είναι προγραμματισμένη να σετάρει τη θέση idle, full throttle, sync position και servo center, βάσει των τυποποιημένων στάνταρντ πομπών με τα endpoints ρυθμισμένα στο 100% έως 135%, ανάλογα με τον κατασκευαστή της Τ/Κ. Είναι καλύτερο να ρυθμίσετε όσο καλύτερα μπορείτε τη ντίζα του γκαζιού, προτού αλλάξετε οποιεσδήποτε προγραμματισμένες ρυθμίσεις. Εάν έχετε έναν προγραμματιζόμενο πομπό ή πομπό με Computer και θέλετε να αλλάξετε τα endpoints, τις καμπύλες κ.λ.π., αυτή η συσκευή έχει τη δυνατότητα προγραμματισμού ώστε να συνεργαστεί με τις δικές σας ρυθμίσεις, αλλά εάν τα endpoints των servo, είναι σεταρισμένα κάτω από το 100% θα έχουμε σαν αποτέλεσμα μία απώλεια ακρίβειας και ταλάντωση του throttle ή λιγότερο ακριβή έλεγχο στροφών. Εάν επιθυμείτε να κάνετε κάποιο εξελιγμένο προγραμματισμό ώστε να πετύχετε τον καλύτερο δυνατό και ακριβή συγχρονισμό στροφών, θα πρέπει να ρυθμίσετε τα endpoints των throttle σας, στο μέγιστο όριο κίνησης ( % ανάλογα με τη μάρκα και τον τύπο του πομπού που διαθέτετε). Μετά, μηχανικά ρυθμίστε τη ντίζα του γκαζιού, ώστε σε ένα όριο να σβήνει τον κινητήρα και στο άλλο όριο να έχει το καρμπυρατέρ full ανοιχτό. Κατόπιν ρυθμίστε τον πομπό, ώστε να έχετε το χαμηλό όριο μόλις δώσετε την εντολή engine kill, δηλαδή άμεσο σβήσιμο του κινητήρα. Το άλλο όριο πρέπει να το έχετε σε full throttle.

13 Σελ. 13 από 30 Συνεχίστε τη ρύθμιση του πομπού σας, έτσι ώστε η θέση idle (ρελαντί) στο stick του πομπού να έχει σαν αποτέλεσμα και τις επιθυμητές στροφές ρελαντί του μοτέρ, χωρίς όμως να τεθεί σε λειτουργία η λειτουργία kill (άμεσο σβήσιμο) του κινητήρα, αλλά και χωρίς να μετακινήσετε το trim του throttle προς τα πάνω. Μετά, αφού όλα λειτουργούν όπως επιθυμείτε, χωρίς να έχετε τοποθετήσει ακόμα το συγχρονιστή (TwinSync), εγκαταστήστε τον και προγραμματίστε τον ξανά, ώστε να χρησιμοποιήσει τις σεταρισμένες από εσάς θέσεις throttle, αποθηκεύοντας στη συσκευή τις νέες θέσεις idle, sync point και full throttle. Το παρακάτω είναι ένα διάγραμμα της συσκευής, όπου απεικονίζονται τα βασικά μέρη της συσκευής και συνδέσεις:

14 Σελ. 14 από 30 Ο ακόλουθος πίνακας δείχνει πώς να συνδέσετε τη συσκευή, με βάση το προηγούμενο διάγραμμα: Εξάρτημα Χρώμα Σύνδεση με ή λειτουργία J1 Λευκό ή κίτρινο καλώδιο προς το IC, Αισθητήρας στροφών Engine 1 μαύρο προς την επάνω κορυφή της πλακέτας J2 Λευκό ή κίτρινο καλώδιο προς το IC, Αισθητήρας στροφών Engine 2 μαύρο προς την επάνω κορυφή της πλακέτας J3 Λευκό ή κίτρινο καλώδιο προς το IC, Throttle Servo του Engine 2 μαύρο προς την επάνω κορυφή της πλακέτας J4 Λευκό ή κίτρινο καλώδιο προς το IC, Throttle Servo του Engine 1 μαύρο προς την επάνω κορυφή της πλακέτας J5 Λευκό ή κίτρινο καλώδιο προς το IC, Κανάλι throttle από το Δέκτη μαύρο προς την επάνω κορυφή της πλακέτας J6 Λευκό ή κίτρινο καλώδιο προς το IC, Κανάλι AUX από το Δέκτη μαύρο προς την επάνω κορυφή της πλακέτας Led 1 Πράσινο Αναβοσβήνει με το μαγνήτη του Engine 1 Led 2 Πράσινο Αναβοσβήνει με το μαγνήτη του Engine 2 Led 3 Κίτρινο Ανάβει όταν η συσκευή είναι σε λειτουργία συγχρονισμού και δουλεύουν και τα δυο μοτέρ (βλέπετε στο παράρτημα του προγραμματισμού για λειτουργία ενώ βρίσκεται σε κατάσταση προγραμματισμού) Led 4 Κίτρινο Ανάβει όταν το stick του πομπού βρίσκεται πάνω από το 1/5 του throttle. Σβήνει όταν το stick του πομπού βρίσκεται κάτω από το 1/5 του throttle. (βλέπετε στο παράρτημα του προγραμματισμού για λειτουργία ενώ βρίσκεται σε θέση προγραμματισμού) Led 5 Κόκκινο Ανάβει όταν πάει ρεύμα στα μπουζί (βλέπετε για λεπτομέρειες στο παράρτημα glow plug - μπουζί) Βύσμα για το Led 6 Βύσμα Σύνδεση Remote Display (δεν συμπεριλαμβάνεται) Kομβίο 1 Βλέπετε παράρτημα προγραμματισμού Κομβίο 2 Βλέπετε παράρτημα προγραμματισμού Διακόπτης Επιλογών Βλέπετε παράρτημα προγραμματισμού

15 Σελ. 15 από 30 Διάγραμμα συνδεσμολογίας Σημαντικό: Προσέξτε την πολικότητα των connectors: Το καλώδιο του σήματος (που μπορεί να είναι λευκό, κίτρινο ή πορτοκαλί) είναι πάντα προς το μέσον της πλακέτας. Το μαύρο καλώδιο, πάντα προς το εξωτερικό της πλακέτας. Σημείωση για την πολικότητα Το αντίστροφο κούμπωμα ενός βύσματος, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο TwinSync και στους αισθητήρες. Τα βύσματα J1 έως J6 έχουν τον αρνητικό (-) ακροδέκτη του καλωδίου προς την άκρη της πλακέτας. Όλοι οι κεντρικοί ακροδέκτες συνδέονται με το θετικό (+) πόλο της μπαταρίας, οι ακροδέκτες που είναι πλησιέστερα στο μεγάλο IC (ολοκληρωμένο κύκλωμα) είναι οι φορείς των σημάτων, που ή μεταφέρουν πληροφορίες προς το TwinSync ή τις διοχετεύουν έξω από αυτόν. Η εγγύηση σας δεν καλύπτει βλάβες που προξενήθηκαν από λανθασμένες συνδέσεις. Σημαντικό: Σημειώστε ότι το servo 1 συνδέεται τώρα στο βύσμα JP4 και το servo 2 συνδέεται τώρα στο JP3, με αυτή την έκδοση Software. Όλα τα βύσματα τύπου Futaba και JR, έχουν τη σωστή πολικότητα, με μαύρο καλώδιο το (-) και με κόκκινο καλώδιο το (+). Όσο έχετε το μαύρο καλώδιο προς την άκρη της πλακέτας, είστε εντάξει. Παρακαλώ σημειώστε: Μερικά βύσματα τύπου Airtronics έχουν το αρνητικό καλώδιο στο κέντρο. Εάν έχετε ένα από αυτά, η καλωδίωση πρέπει να αλλαχθεί αλλιώς ο δέκτης, τα servo και το TwinSync μπορεί να καταστραφεί.

16 Σελ. 16 από 30 Και, πάντα να κάνετε έναν έλεγχο εμβέλειας (range check) πριν την πτήση. Αναφερθείτε στο παράρτημα onboard glow plug driver (οδηγοί μπουζί), για τη ρύθμιση και λειτουργία των glow plug drivers. 4.0 Λειτουργία Run και προγραμματισμός Για να χρησιμοποιηθεί η συσκευή, ο επιλογικός διακόπτης πρέπει πάντα να είναι στη θέση 0, όπως φαίνεται ανωτέρω. Εάν τη στιγμή που δίνουμε ρεύμα στη συσκευή ο διακόπτης επιλογών είναι σε οποιαδήποτε άλλη θέση εκτός από το 0, η συσκευή μπαίνει σε κατάσταση προγραμματισμού. Σαν μέτρο ασφαλείας μην θέσετε ποτέ σε λειτουργία τους κινητήρες με το TwinSync, έχοντας τον επιλογικό διακόπτη σε οποιαδήποτε άλλη θέση εκτός από 0. Για να μπείτε στην λειτουργία προγραμματισμού, δώστε ρεύμα στη συσκευή ενώ ο επιλογικός διακόπτης είναι σε κάποια άλλη θέση εκτός από 0. Και τα δύο, κίτρινα και κόκκινα Leds θα αναβοσβήσουν για 3 δευτερόλεπτα περίπου, ώστε να δείξουν ότι βρίσκεστε σε προγραμματισμό. Μετά από αυτό, αυτά θα

17 Σελ. 17 από 30 συνεχίσουν να αναβοσβήνουν, με διαλείμματα περίπου 1 δευτερολέπτου, αλλά οι διάφορες φάσεις προγραμματισμού θα απεικονίζονται κατά τη διάρκειά του κανονικού αναβοσβησίματος των LED. Εάν γυρίσετε τον επιλογικό διακόπτη σε κάποια άλλη θέση εκτός από το 0 μετά που θα έχετε δώσει ρεύμα στη συσκευή, τότε αυτή δεν μπαίνει σε λειτουργία προγραμματισμού. Αφού μπείτε σε κατάσταση προγραμματισμού, μπορείτε κατόπιν να περιστρέψετε τον επιλογικό διακόπτη σε άλλη θέση και να προγραμματίσετε διάφορα πράγματα. Αν όμως τον βάλετε στη θέση 0, τότε η συσκευή μπαίνει στην κατάσταση RUN και θα πρέπει να της κόψετε το ρεύμα, να γυρίσετε το διακόπτη σε κάποια άλλη θέση εκτός του 0 και να της ξαναδώσετε ρεύμα για να μπει πάλι σε λειτουργία προγραμματισμού. Εάν είστε σε κατάσταση προγραμματισμού και πιέσετε το κομβίο 1 και το κομβίο 2, προγραμματίζετε νέες τιμές στη συσκευή. Ακολούθως περιγράφεται πώς να προγραμματίσετε κάθε παράμετρο, για κάθε θέση του επιλογικού διακόπτη: Επιλογικός διακόπτης στη θέση 0 : Αυτή είναι η θέση Run Mode και για να επανέλθετε σε κατάσταση προγραμματισμού, η τροφοδοσία πρέπει να διακοπεί και να επανέλθει με τον επιλογικό διακόπτη σε οποιαδήποτε άλλη θέση εκτός από 0. Το κομβίο 1 και το κομβίο 2, δεν επηρεάζουν τίποτα στη θέση run mode. Επιλογικός διακόπτης στη θέση 1 : Σετάρει την κεντρική θέση του servo του Εngine 1. Το κομβίο 1 αυξάνει το servo κατά 1 βήμα, κάθε 1/4 του δευτερολέπτου που αυτό πιέζεται. Το κομβίο 2 μειώνει το servo κατά 1 βήμα, κάθε 1/4 του δευτερολέπτου που αυτό πιέζεται. Οι μηχανικές ρυθμίσεις της ντίζας πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν πιο ακριβείς και - στην ιδανική περίπτωση - ο χρήστης δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτήν τη λειτουργία (της ρύθμισης της κεντρικής θέσης του servo). Πρέπει να δώσουμε προσοχή να μην μετακινήσουμε την κεντρική θέση του servo προς την κατεύθυνση που αυτό φτάνει στο τέρμα του και μπλοκάρει μηχανικά. Επιλογικός διακόπτης στη θέση 2 : Αυτή είναι η θέση που σετάρει το κέντρο του servo του Εngine 2. Το κομβίο 1 αυξάνει το servo κατά 1 βήμα, κάθε 1/4 του δευτερολέπτου που αυτό πιέζεται. Το κομβίο 2 μειώνει το servo κατά 1 βήμα, κάθε 1/4 του δευτερολέπτου που αυτό πιέζεται. Οι μηχανικές ρυθμίσεις της ντίζας πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν πιο ακριβείς και στην ιδανική περίπτωση - ο χρήστης δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτήν τη λειτουργία (της ρύθμισης της κεντρικής θέσης του servo). Πρέπει να δώσουμε προσοχή να μην μετακινήσουμε την κεντρική θέση του servo προς την κατεύθυνση που αυτό φτάνει στο τέρμα του και μπλοκάρει μηχανικά.

18 Σελ. 18 από 30 Επιλογικός διακόπτης στη θέση 3 : Εδώ προγραμματίζουμε εκ των προτέρων τη θέση idle (ρελαντί) και των δύο κινητήρων. Το TwinSync μετακινεί τα servos στη θέση του ρελαντί, αν ανιχνεύσει dead stick, π.χ. αν σβήσει κάποιος κινητήρας. Μπορούμε να αναιρέσουμε αυτή την κατάσταση και να ανακτήσουμε τον έλεγχο, αν μετακινήσουμε το stick του γκαζιού του πομπού στο ρελαντί. Η θέση που η συσκευή έχει προγραμματιστεί από το εργοστάσιο να οδηγεί τον κινητήρα σε μια τέτοια περίπτωση dead stick είναι αυτή με το stick του γκαζιού στη θέση του ρελαντί και με το trim του γκαζιού στο full (για τα περισσότερα συστήματα Τ/Κ). Σε αυτή τη θέση επίσης οδηγείται ένας κινητήρας, όταν βρισκόμαστε στην λειτουργία Independent Run-Up (δηλαδή ανεξάρτητης λειτουργίας, για ρυθμίσεις) Θα πρέπει, για κάθε μοτέρ, να πάτε το stick του γκαζιού στην επιθυμητή θέση ρελαντί και κατόπιν να πατήσετε το αντίστοιχο κουμπί για να απομνημονευθεί αυτή η θέση: Το κουμπί 1 σετάρει τη θέση idle (ρελαντί) του πρώτου μοτέρ και το κουμπί 2 σετάρει τη θέση idle (ρελαντί) του δεύτερου μοτέρ. Επιλογικός διακόπτης στη θέση 4 Αυτή η θέση προγραμματίζει το χρόνο απόκρισης της συσκευής. Παρακαλώ στείλετε μήνυμα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για τεχνική υποστήριξη, πριν προβείτε στην αλλαγή αυτής της παραμέτρου. Εάν, τυχαία την αλλάξετε, παρακαλώ πατήστε τα κομβία μέχρι να ανάψουν και τα δύο κίτρινα leds και να σβήσει το κόκκινο led. Στη συνέχεια μετακινείστε το διακόπτη σε μία άλλη θέση εκτός από την 4. Led5 Led3 Led4 Mode κόκκινο κίτρινο κίτρινο On On On Η ταχύτερη δυνατή απόκριση On On Off On Off On On Off Off Off On On Πολύ γρήγορη απόκριση, καλό να χρησιμοποιείται με Brushless ESCs Προτεινόμενο σετάρισμα για γρήγορους glow κινητήρες και servos Σετάρισμα για αργούς glow κινητήρες και στάνταρντ servos ή για πολύ γρήγορους βενζινοκινητήρες Εργοστασιακή ρύθμιση για βενζινοκινητήρες με ταχεία ανταπόκριση Off On Off Πιο αργή απόκριση Off Off On Πιο αργή απόκριση από την προηγούμενη Off Off Off Η πλέον αργή απόκριση

19 Σελ. 19 από 30 Ο παραπάνω πίνακας χρησιμεύει για μια βασική κατανόηση των διαθέσιμων καμπυλών ελέγχου και ρυθμίσεων του χρόνου ανταπόκρισης. Γενικά, ένας κινητήρας με πολύ γρήγορη ανταπόκριση και servo, χρειάζεται ένα γρήγορο σετάρισμα και ένας κινητήρας με βραδεία ανταπόκριση, χρειάζεται μία πιο αργή καμπύλη ανταπόκρισης. Εάν οι ρυθμίσεις σας του χρόνου ανταπόκρισης είναι πολύ γρήγορες, οι στροφές θα ταλαντεύονται και οι κινητήρες θα ξεπερνούν ο ένας τον άλλο, προσπαθώντας να συγχρονιστούν. Εάν ο χρόνος ανταπόκρισης είναι πολύ αργός, τότε ο κινητήρας θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να συγχρονιστεί, όταν μετακινήσετε το stick του γκαζιού, από ότι θα χρειαζόταν με ένα πιο γρήγορο χρόνο ανταπόκρισης. Επιλογικός διακόπτης στη θέση 5 Αυτή είναι η θέση προγραμματισμού του full throttle (τέρμα γκάζι) θέσης Sync. και της Πιέζοντας το κομβίο 1 (πλησιέστερα στα push buttons), μπορείτε να προγραμματίσετε τη μέγιστη διαδρομή του servo και για τα δύο servos, όταν η συσκευή θα προσπαθεί να συγχρονίσει τους κινητήρες. Για να προγραμματίσετε μεγαλύτερη ή μικρότερη κίνηση του servo όταν η συσκευή θα προσπαθεί να αυξήσει τις στροφές ενός κινητήρα, μετακινήστε το throttle stick στη μέγιστη θέση που μπορούν να πάνε τα servo και πατήστε το κομβίο 1. Η ίδια ρύθμιση αποθηκεύεται και για τα δύο servo. Θα πρέπει να ρυθμίσετε μηχανικά τις ντίζες των servo, ώστε το τέρμα γκάζι επάνω στον πομπό σας να καταλήγει σε τελείως ανοιχτά καρμπυρατέρ (throttle) και στα δύο μοτέρ. Όταν προγραμματίζετε αυτή την τελική θέση των servo στο TwinSync, θα πρέπει να προσέξετε να μην ζορίζεται μηχανικά κάποιο servo, φτάνοντας στο τέρμα της διαδρομής του. Πιέζοντας το κομβίο 2, προγραμματίζετε το Sync Point (σημείο έναρξης συγχρονισμού). Από το εργοστάσιο αυτό είναι ρυθμισμένο, να είναι ακριβώς λίγο πιο πάνω από το ρελαντί (idle). Για να ορίσετε ένα νέο Sync Point, μετακινείστε το throttle stick στο επιθυμητό sync point και πιέστε το κομβίο 2 (κοντά στον περιστροφικό διακόπτη). Επιλογικός διακόπτης στη θέση 6 Αυτή είναι η θέση όπου προσδιορίζεται η χρήση και λειτουργία του βοηθητικού καναλιού (AUX CH). Τα leds απεικονίζουν την κατάσταση που βρίσκεται η συσκευή, όταν είναι σε αυτό τον προγραμματισμό. Ο ακόλουθος πίνακας επιτρέπει στο χρήστη να καθορίσει μέσα σε ποια κατάσταση λειτουργίας είναι:

20 Σελ. 20 από 30 Led5 κόκκινο Led3 κίτρινο Led4 κίτρινο On On On On On Off On Off On On Off Off Off On On Off On Off Mode 1. Το AUX CH δεν χρησιμοποιείται - Ρεύμα στα μπουζί βάσει των στροφών των μοτέρ 2. Ανεξάρτητη λειτουργία Run Up - Ρεύμα στα μπουζί βάσει των στροφών των μοτέρ 3. Το AUX CH θέτει τον συγχρονισμό των μοτέρ εντός ή εκτός (ON - OFF) - Ρεύμα στα μπουζί βάσει των στροφών των μοτέρ 4. Το γκάζι κάθε μηχανής εξαρτάται και από την κίνηση του RUDDER - Ρεύμα στα μπουζί βάσει των στροφών των μοτέρ 5. Το AUX CH ελέγχει τα μπουζί (εργοστασιακή ρύθμιση) 6. Η ανίχνευση dead - stick από την συσκευή, βγαίνει εκτός - το Aux ελέγχει τα μπουζί. Ενώ βρίσκεστε σε αυτή τη λειτουργία προγραμματισμού, η στιγμιαία πίεση του μπουτόν 1 ή 2 σας πάει στην επόμενη λειτουργία. Εάν είστε στη θέση 5 και πιέσετε ένα κομβίο, η συσκευή πηγαίνει στη θέση 1. Εάν είστε στη θέση 1 και πιέσετε ένα κομβίο η συσκευή πηγαίνει στη θέση 2. Επιλογικός διακόπτης στη θέση 7 Σε αυτή τη θέση μπορούμε να κάνουμε αντιστροφή στη λειτουργία των servo. Το Led3 δείχνει εάν το servo του Engine 1 είναι σε νορμάλ κατεύθυνση (Led 3 σβηστό) ή σε αντίστροφη (Led 3 αναμμένο). Για να αλλάξετε την κατεύθυνση του servo της Engine 1 πιέστε το κομβίο 1. Πατώντας το κομβίο 1 για δεύτερη φορά, αντιστρέφεται ξανά η κατεύθυνση. To led 4 δείχνει την κατεύθυνση του servo για την Engine 2 και το κομβίο 2 αλλάζει τη διεύθυνση του servo της Engine 2. H κατεύθυνση throttle του πομπού, πρέπει να είναι σεταρισμένη έτσι ώστε το Led 4 να είναι σβηστό στη θέση του ρελαντί (idle) και αναμμένο πάνω από το Sync Point μέχρι και τέρμα γκάζι (full throttle). To TwinSync δεν θα λειτουργεί με ανεστραμμένο το throttle του πομπού. Και, πάντα να κάνετε ένα έλεγχο εμβέλειας (range check). 5.0 Οι λειτουργίες και λεπτομέρειες του βοηθητικού καναλιού (Auxiliary Channel) Υπάρχει η δυνατότητα να συνδεθεί ένα βοηθητικό κανάλι στη συσκευή TwinSync και αυτή η παράγραφος εξηγεί λεπτομερώς πώς η συσκευή συμπεριφέρεται για κάθε τρόπο λειτουργίας του βοηθητικού καναλιού (AUX CH).

21 Σελ. 21 από 30 Mode 1: Χωρίς AUX CH Η συσκευή θα πρέπει να ρυθμιστεί σε αυτήν την θέση, εάν το AUX CH δεν χρησιμοποιείται και δεν είναι συνδεδεμένο πουθενά. Κάτω από το 1/5 του γκαζιού, η συσκευή TwinSync παραχωρεί τον έλεγχο των sevo, αποκλειστικά στο stick του πομπού (το stick του γκαζιού). Πάνω από το 1/5 της διαδρομής του stick, η συσκευή αναλαμβάνει τον έλεγχο των servo, τα μετακινεί στην συγκεκριμένη θέση και μετά ασχολείται με τον συγχρονισμό των μοτέρ. Εάν το stick μετακινηθεί σε κάποια άλλη θέση, αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται. Mode 2: Ανεξάρτητη λειτουργία Run - Up Σε αυτή την κατάσταση θεωρούμε ότι η υποδοχή AUX CH είναι συνδεδεμένη με ένα διακόπτη τριών θέσεων στον πομπό της Τ/Κ. Εάν η έξοδος αυτού του καναλιού είναι λιγότερη από το 1/3 της συνολικής, τότε η Engine 1 ελέγχεται από το stick του γκαζιού (throttle), ενώ η Engine 2 κρατείται στην προγραμματισμένη θέση ρελαντί (idle). Εάν η έξοδος του AUX CH είναι ανάμεσα στο 1/3 και στα 2/3 της πλήρους απόκλισης, τότε το throttle stick ελέγχει και τους δύο κινητήρες και η συσκευή λειτουργεί σαν να βρίσκεται στο Mode 1. Εάν η έξοδος του AUX CH είναι μεγαλύτερη από απόκλιση 2/3 τότε το throttle stick ελέγχει την Engine 2 και η Engine 1 κρατείται στην προγραμματισμένη θέση ρελαντί (idle). Αυτή η λειτουργία είναι χρήσιμη για την ρύθμιση του καρμπυρατέρ και για να βρείτε την ακριβή αναλογία του μείγματος αέρα / καυσίμου, που ρυθμίζεται από την μεγάλη βελόνα της μηχανής. Mode 3: AUX CH Sync Defeat Σε αυτή την κατάσταση θεωρούμε ότι η είσοδος AUX CH είναι συνδεδεμένη με ένα κανάλι που διαθέτει διακόπτη δύο θέσεων στον πομπό. Η λειτουργία του συγχρονισμού είναι δυνατή στη μία θέση. Στην άλλη θέση, η συσκευή δεν κάνει τίποτα και απλά παίζει το ρόλο ενός καλωδίου σχήματος Y (παρόλο που η φορά των servo και η κεντρική τους θέση ελέγχεται ακόμα από τη συσκευή). Αυτή η λειτουργία είναι χρήσιμη για να καταλάβετε πώς το αεροπλάνο σας θα αντιδράσει όταν οι κινητήρες ελέγχονται από τη συσκευή. Mode 4: To AUX CH για Rudder Steering (συνεργασία με το RUDDER) Σε αυτή την κατάσταση η συσκευή λειτουργεί όπως στο mode 1 (χωρίς AUX CH) όσο το stick του γκαζιού στον πομπό, είναι πάνω από το 1/3. Κάτω από το1/3, το AUX CH θεωρείται ότι είναι συνδεδεμένο με την έξοδο Rudder του δέκτη. Υπάρχει μία νεκρή περιοχή γύρω από το κέντρο του rudder (έτσι ώστε το rudder trim δεν επηρεάζει τις στροφές των κινητήρων). Όταν όμως το stick του rudder απομακρυνθεί αρκετά από το κέντρο και να βγει από τη νεκρή περιοχή, αρχίζει να αυξάνεται το γκάζι (throttle) στον ένα κινητήρα. Μετακινώντας το rudder stick στην άλλη κατεύθυνση, θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του throttle στον άλλον κινητήρα. Αν δώσετε Full rudder στο stick ενώ το γκάζι είναι στη θέση του ρελαντί (idle), αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα περίπου μισό γκάζι (throttle) στον κινητήρα αυτής της πλευράς.

22 Σελ. 22 από 30 Αυτό επιτρέπει τον έλεγχο της τροχοδρόμησης των αεροπλάνων με έλεγχο των κινητήρων, παρά με το ροδάκι του Rudder. Αυτή η λειτουργία έχει επίσης σαν αποτέλεσμα ενδιαφέρουσες ακροβατικές μανούβρες, που δεν θα ήταν δυνατόν να γίνουν με μονοκινητήριο αεροσκάφος. Mode 5: To AUX CH ενεργοποιεί (δηλαδή δίνει ρεύμα) ή απενεργοποιεί (κόβει το ρεύμα) στα μπουζί (glow plugs). Εργοστασιακή ρύθμιση Σε αυτή την κατάσταση το AUX CH ενεργοποιεί και απενεργοποιεί τους glow plug drivers (τους οδηγούς των μπουζί). Πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν διακόπτη 2 θέσεων στον πομπό της Τ/Κ, που στη μια θέση θα ενεργοποιεί τα μπουζί (θα τους δίνει ρεύμα) και στην άλλη θα τα απενεργοποιεί (θα τα σβήνει). Mode 6: Όταν το AUX CH ελέγχει τα μπουζί, δεν γίνεται ανίχνευση dead stick. Αυτή η λειτουργία είναι η ίδια με το Mode 5, εκτός από το ότι οι κινητήρες δεν οδηγούνται στο ρελαντί, στην περίπτωση που ανιχνευθεί dead stick. Οι κινητήρες συγχρονίζονται όταν το stick είναι πάνω από τη θέση του ρελαντί (idle) και είναι και οι δύο σε λειτουργία. Εάν δεν δουλεύουν και οι δύο κινητήρες, τότε τα servos των throttle απλά μετακινούνται στη θέση που αντιστοιχεί στο stick του πομπού. Αυτό μας επιτρέπει να έχουμε πλήρη έλεγχο γκαζιού για τον λειτουργούντα κινητήρα. Η χρησιμότητα αυτής της λειτουργίας είναι, ότι αν έχετε ένα πολύ σταθερό δικινητήριο αεροπλάνο, που πετά καλά έστω και με έναν κινητήρα, ίσως δεν θα θέλατε να μπει στο ρελαντί ο εναπομείνας σε λειτουργία κινητήρας, στην περίπτωση που έχετε dead stick στον άλλο κινητήρα (π.χ. έχει σβήσει). Τα μπουζί ελέγχονται από το κανάλι AUX, όπως και στο Mode 5. Σε αυτή τη λειτουργία το AUX CH ενεργοποιεί και απενεργοποιεί τους drivers των μπουζί. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα διακόπτη ON - OFF στον πομπό της Τ/Κ που θα ανάβει ή θα σβήνει τα μπουζί. 6.0 Drivers μπουζί (για μοντέλα της συσκευής που είναι εξοπλισμένα με drivers μπουζί) Η συσκευή διαθέτει ένα ζεύγος glow plug drivers. To καθένα είναι ένα εντελώς ανεξάρτητο κύκλωμα. Το κύκλωμα είναι σχεδιασμένο να χρησιμοποιεί μία στάνταρντ μπαταρία 1.2 volt ή 1.5 volt (NiCad, NiMH, ή αλκαλική μπαταρία των mah). Το κύκλωμα ανιχνεύει την τάση της μπαταρίας και αν την βρει πάνω από 2 Volts δεν θα λειτουργήσει. Μη συνδέετε τη συσκευή σε περισσότερα από 2.0 Volts (όπως αυτά που βγάζει το Power - Panel) ούτε να φορτίζετε τη μπαταρία ενώ είναι συνδεδεμένη στη συσκευή, γιατί το TwinSync μπορεί να πάθει βλάβη.

23 Σελ. 23 από 30 Μην φορτίζετε τη μπαταρία ενώ είναι συνδεδεμένη στη συσκευή και μην χρησιμοποιείτε ένα Power - Panel. Κάθε κύκλωμα μπουζί έχει τη δυνατότητα να δίνει συνεχώς μέχρι 11 amps στα 1.8 Volts. Μην χρησιμοποιείτε καλώδιο μικρότερο από 22 AWG για σύνδεση των μπουζί με την συσκευή. Τις ενώσεις πρέπει να τις κάνετε κολλητές και να χρησιμοποιήσετε πολύκλωνο καλώδιο (δεν παρέχεται με την συσκευή) και θερμο-συρρικνούμενο μακαρόνι. Το κόκκινο Led δείχνει πότε πάει ρεύμα στα μπουζί (led on) και πότε είναι σβηστά (led off). To κύκλωμα των μπουζί ανιχνεύει επίσης πολύ χαμηλή ή πολύ υψηλή τάση της μπαταρίας των μπουζί. Όταν η τάση της μπαταρίας είναι πολύ χαμηλή (<1.0 volts με τα μπουζί ενεργοποιημένα) ή πολύ υψηλή (>2.0 volts), το κόκκινο led αναβοσβήνει ταχύτατα. Εάν ένα μπουζί είναι καμένο ή δεν είναι συνδεδεμένο, το κόκκινο led θα αναβοσβήνει αργά και μετά θα σβήσει. Εάν το κόκκινο Led ανάβει σταθερά, τότε η μπαταρία έχει τη σωστή τάση και το μπουζί είναι σωστά συνδεδεμένο και ενεργοποιημένο. Για να ανάβει σταθερά το κόκκινο Led, πρέπει να είναι σωστά συνδεδεμένα τα δυο μπουζί και οι δυο μπαταρίες. Εάν υπάρχει πρόβλημα με κάποιο από τα δύο μπουζί, τότε θα αναβοσβήνει το Led και το glow driver θα είναι σβηστό στις άλλες θέσεις, πλην του Mode 5. Eάν το μπουζί λειτουργεί μέσω του AUX CH (mode 5), τότε το κύκλωμα οδήγησης των μπουζί ενεργοποιείται και απενεργοποιείται από την εντολή της Τ/Κ. Το Led πάλι θα αναβοσβήνει σε περίπτωση χαλασμένου μπουζί ή όχι σωστής μπαταρίας, ωστόσο το κύκλωμα είναι ενεργοποιημένο σε μία θέση του διακόπτη και απενεργοποιημένο στην άλλη, ανεξάρτητα από το πρόβλημα του μπουζί ή της μπαταρίας. Το κύκλωμα ελέγχει άπαξ την τάση της μπαταρίας, τη στιγμή που θα δώσει ρεύμα στα μπουζί. Αυτό σημαίνει, ότι αν ξεχάσουμε για πολλή ώρα τα μπουζί με ρεύμα και ως εκ τούτου πέσει η τάση της μπαταρίας, το led δεν θα αρχίσει να αναβοσβήνει, πράγμα που θα συμβεί όμως την επόμενη φορά που θα θελήσουμε να ενεργοποιήσουμε και πάλι τα μπουζί. Σε όλα τα άλλα modes εκτός από το mode 5, τα μπουζί ενεργοποιούνται με βάση ένα έγκυρο σήμα από τον πομπό και από τις στροφές των μοτέρ. Για να ενεργοποιήσετε τα μπουζί, πρέπει απλά ενώ ο πομπός της Τ/Κ είναι σε λειτουργία - να γυρίσετε την έλικα ενός μοτέρ. Η συσκευή αρχίζει να καταλαβαίνει τις στροφές όταν αυτές φτάσουν περίπου στις 100. Έτσι εάν βάζετε μπροστά τον κινητήρα με το χέρι, απλά γυρίστε τον έλικα έτσι που ο μαγνήτης να μετακινηθεί μπροστά από τον αισθητήρα και τα μπουζί θα ενεργοποιηθούν. Θα μείνουν ενεργοποιημένα για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Εάν και οι δύο κινητήρες έχουν λιγότερες από 100 στροφές, μετά από 10 δευτερόλεπτα, τα μπουζί θα σβήσουν. Εάν βάζετε με το χέρι μπροστά τις μηχανές και γυρίζετε τον έλικα σε ένα λογικό ρυθμό, τότε τα μπουζί θα μείνουν ενεργοποιημένα. εάν ξεκινήσουν χειροκίνητα. Εάν χρησιμοποιείτε ηλεκτρική μίζα (starter), τα μπουζί θα ενεργοποιούνται κάθε φορά που κάνετε χρήση της μίζας. Για να απενεργοποιηθούν (να σταματήσει δηλαδή παίρνουν ρεύμα) τα μπουζί, πρέπει κάθε μοτέρ να έχει πάνω από στροφές. Μόλις οι στροφές

24 Σελ. 24 από 30 κάποιου μοτέρ πέσουν κάτω από τις 3.500, τα μπουζί θα ενεργοποιηθούν. Έτσι, ξοδεύοντας λίγη μπαταρία παραπάνω, η λειτουργία των μπουζί γίνεται πιο απλή για τον χρήστη. Τα μπουζί ανάβουν υπό τις ακόλουθες συνθήκες: 1. Ο ένας κινητήρας λειτουργεί και ο άλλος όχι. Και τα δύο μπουζί είναι ενεργοποιημένα, αν και λειτουργεί μόνο ο ένας κινητήρας. 2. Και οι δύο κινητήρες σταμάτησαν. Τα μπουζί θα μείνουν αναμμένα για 10 δευτερόλεπτα και μετά θα σβήσουν. 3. Ο ένας κινητήρας σβήνει τότε και τα δύο μπουζί θα λειτουργήσουν όπως στην περίπτωση 1, ανωτέρω. 4. Εάν σβήσουμε έναν κινητήρα, ενώ ο πομπός της Τ/Κ είναι ανοιχτός. Υπενθύμιση στους χρήστες ότι τα μπουζί δεν λειτουργούν, όταν ο πομπός είναι σβηστός. Το διάγραμμα σύνδεσης για τα glow plug drivers (τους οδηγούς των μπουζί), απεικονίζεται κατωτέρω:

25 Σελ. 25 από 30 Το διάγραμμα σύνδεσης για ένα σύστημα με δυο μπαταρίες, απεικονίζεται κατωτέρω: Το κόκκινο καλώδιο συνδέεται στο θετικό πόλο της μπαταρίας των μπουζί. Το κίτρινο / πορτοκαλί καλώδιο συνδέεται στην κορυφή του μπουζί. To μαύρο καλώδιο συνδέεται με τον αρνητικό πόλο της μπαταρίας των μπουζί. Ο αρνητικός πόλος της μπαταρίας πρέπει να συνδεθεί στη γείωση (το σώμα) του κινητήρα. Μην συνδέετε τον αρνητικό πόλο της μπαταρίας των μπουζί στη γείωση του δέκτη ή του TwinSync. To μαύρο καλώδιο του μπουζί δεν είναι το ίδιο με τον αρνητικό πόλο της μπαταρίας του δέκτη. Το βύσμα δίπλα από το κόκκικο led μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε να έχετε ένα εξωτερικό led τοποθετημένο στο εξωτερικό μέρος του αεροσκάφους ή στα πτερύγια ή στην άτρακτο. Εάν εγκαταστήσετε το TwinSync σε κάποιο σημείο που δεν είναι ορατό από έξω, μπορείτε να συνδέσετε ένα led σε αυτό το βύσμα με μία υποδοχή JST ή με ένα βύσμα servo. Τότε, το εξωτερικό led θα ανάβει και θα σβήνει όταν ανάβει και σβήνει το κόκκινο led που είναι επάνω στην πλακέτα της συσκευής. Το εξωτερικό led και το βύσμα δεν παρέχονται μαζί με το TwinSync.

26 Σελ. 26 από Remote display To remote display ( απομακρυσμένο Display ) του TwinSync είναι για να επιτρέπει στο χρήστη να τοποθετήσει το display εκεί όπου θα μπορεί να είναι ορατό από έξω από το αεροπλάνο, όταν αυτό ετοιμάζεται να πετάξει. Μπορεί να τοποθετηθεί κάπου που να είναι ορατό ή μπορεί ακόμη να φαίνεται μέσα από κάποιο είδος διαφανούς επικάλυψης (διαφανές MONOKOTE). Το display λειτουργεί μόνο με τρία καλώδια (αν και στη συσκευασία περιλαμβάνονται 2 βύσματα). Για το remote display χρειάζεται ο θετικός (+) πόλος της μπαταρίας, ο αρνητικός (-) πόλος μπαταρίας και το καλώδιο του σήματος. Το ΤwinSync έχει ένα βύσμα με δυο pins για να ενωθεί το remote display. Τα δύο pins στο TwinSync είναι: το πλην (-) της μπαταρίας (η γείωση) και το σήμα. Το πλην (-) της μπαταρίας είναι το άκρο προς τα κίτρινα leds και το κόκκινο pin του σήματος είναι το άκρο που είναι πλησιέστερο προς το IC (ολοκληρωμένο κύκλωμα). Βάλτε το καλώδιο με τα δύο μόνο βύσματα επάνω στο TwinSync, με το κόκκινο καλώδιο προς το IC και το μαύρο καλώδιο προς τα κίτρινα Leds. To άλλο καλώδιο είναι για την τροφοδοσία του display. Αυτό συνδέεται σε οποιοδήποτε καλώδιο του δέκτη ή στο κανάλι AUX CH του ΤwinSync, εάν δεν χρησιμοποιείται. Μπορείτε όμως να φτιάξετε και το δικό σας καλώδιο με 3 αγωγούς, εάν το επιθυμείτε.

27 Σελ. 27 από 30 Παρακάτω είναι ένα διάγραμμα της πίσω πλευράς του Display, που απεικονίζει τις συνδέσεις: 8.0 Service, ανταλλακτικά και αναβαθμίσεις Software Κατά τη διάρκεια της περιόδου εγγύησης, οι αναβαθμίσεις του software θα γίνονται χωρίς χρέωση, εκτός από τη δαπάνη του κόστους μεταφοράς για την επιστροφή στον κατασκευαστή ολόκληρης της μονάδας, προκειμένου να κάνει την αναβάθμιση. Θα στείλετε τη συσκευή TwinSync με προπληρωμένη αυτή την υπηρεσία. Εσωκλείστε την επιταγή σας ή τη διαταγή πληρωμής χρημάτων για $5,00 για να καλύψετε τα ταχυδρομικά τέλη και τα φορτωτικά, για να επιστραφεί η συσκευή σε εσάς. Εάν η εγκατάστασή σας είναι τέτοια που δεν αφαιρείται εύκολα από το αεροπλάνο σας, μπορείτε να επιστρέψετε μόνο το ECU για την αναβάθμιση του software. Για service, εγγύηση και αναβάθμιση software, ταχυδρομήστε τη συσκευή σας στον: Bill Wike 215 Preston Pines Drive Cary, NC Μπορείτε να επικοινωνείτε για τεχνική υποστήριξη, για ανταλλακτικά και εγγύηση στο

28 Σελ. 28 από Αποποίηση ευθυνών, νομική ευθύνη και εγγύηση. 1. Ο κατασκευαστής, ο διανομέας και τα σημεία λιανικής πώλησης, δεν δίνουν καμία εγγύηση, ρητή ή υπονοούμενη, πέρα από την καταλληλότητα της συσκευής TwinSync ως μονάδα ελέγχου κινητήρων για το συγχρονισμό δύο κινητήρων σε ένα μοντέλο αεροπλάνου. 2. Η περίοδος εγγύησης είναι 90 ημέρες από την ημέρα της λιανικής πώλησης, συν πέντε ημέρες ακόμα εάν χρειάζεται να σταλεί τιμολόγιο ταχυδρομικά. Αυτή η εγγύηση δεν καλύπτει ζημίες που προκαλούνται από λανθασμένη σύνδεση ή λειτουργία. Επίσης εξαιρείται από την κάλυψη της εγγύησης το κόψιμο των καλωδίων που θα προέλθει από οποιαδήποτε αιτία. 3. Όπως και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, έτσι και το TwinSync μπορεί να καταστραφεί από λανθασμένες συνδέσεις. Οποιαδήποτε ηλεκτρική ζημία που θα εκτιμηθεί από τον κατασκευαστή ή το διανομέα ότι οφείλεται σε λανθασμένη σύνδεση ή εγκατάσταση, θα επισκευάζεται με έξοδα του κατόχου. 4. Παραλαμβάνοντας τη συσκευή TwinSync, αναλαμβάνετε όλους τους κινδύνους και την ευθύνη για τη χρήση της και τη λειτουργία της, καθώς και όλες τις ζημίες που μπορεί να προκληθούν ενώ τη χρησιμοποιείτε. Πρέπει να είστε πλήρως εξοικειωμένοι με τη λειτουργία της και με τους περιορισμούς της, πριν πετάξετε το αεροπλάνο σας με τη συσκευή εγκατεστημένη. Εάν δεν αποδέχεστε αυτό τον όρο, επιστρέψτε την αχρησιμοποίητη συσκευή TwinSync και θα έχετε πλήρη επιστροφή των χρημάτων, εκτός από τα έξοδα ταχυδρομείου και μεταφοράς. 5. Η ευθύνη του κατασκευαστή και του διανομέα, περιορίζεται στο κόστος αντικατάστασης της συσκευής TwinSync. Αυτό το εγχειρίδιο, το όνομα TwinSync, o σχεδιασμός, το software και οι διατάξεις των κυκλωμάτων, προστατεύονται από κατοχύρωση πνευματικής ιδιοκτησίας 2006.

Model: ED-CS5000. Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου για συρόμενες και ανοιγόμενες μονόφυλλες πόρτες.

Model: ED-CS5000. Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου για συρόμενες και ανοιγόμενες μονόφυλλες πόρτες. Model: ED-CS5000 Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου για συρόμενες και ανοιγόμενες μονόφυλλες πόρτες. Ο πίνακας είναι συμβατός με χειριστήρια σταθερού (11 32bit) η κυλιόμενου κωδικού στην συχνότητα των 433,92Mhz

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ Ο ΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Εικόνα 1. Ηλεκτρολογική συνδεσμολογία ηλ. περίφραξης 1. Βγάζουμε τη συσκευή (κεντρική μονάδα) από τη συσκευασία (εικ. 2). Εικόνα 2. Κεντρική μονάδα 2. Τη στερεώνουμε

Διαβάστε περισσότερα

Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίμων (V-GDN Φυσικού Αερίου), (V-GDL LPG).

Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίμων (V-GDN Φυσικού Αερίου), (V-GDL LPG). V-GDN & V-GDL Εγχειρίδιο χρήσης (01VGDN) & (01VGDL) Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίμων (V-GDN Φυσικού Αερίου), (V-GDL LPG). Σελ. 2,3 Οδηγίες ασφαλείας - Τοποθέτηση Εγκατάσταση Σελ. 4,5 Εφαρμογές Σύνδεση

Διαβάστε περισσότερα

U R Safe. GSM Emergency Alarm System URS-007EG. Εγχειρίδιο χρήσης

U R Safe. GSM Emergency Alarm System URS-007EG. Εγχειρίδιο χρήσης U R Safe GSM Emergency Alarm System URS-007EG Εγχειρίδιο χρήσης Για την καλύτερη κατανόηση των λειτουργιών της συσκευής, παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά όλο το παρόν εγχειρίδιο, πριν χρησιμοποιήσετε τη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης. Συναγερµός SkyLink Audio Alarm ΑΑ-433

Οδηγίες Χρήσης. Συναγερµός SkyLink Audio Alarm ΑΑ-433 Οδηγίες Χρήσης Συναγερµός SkyLink Audio Alarm ΑΑ-433 Για την εγκατάσταση µπορείτε να χρησιµοποιήσετε τις βίδες που θα βρείτε µέσα στη συσκευασία του συναγερµού. Για µεγαλύτερη ευκολία στη συσκευασία περιλαµβάνονται,

Διαβάστε περισσότερα

Informer Compact series

Informer Compact series Informer Compact series Line Interactive Ημιτονικής Εξόδου 1kVA/2kVA/3kVA Uninterruptible Power Supply ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: 1. Διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης προσεκτικά πριν την εγκατάσταση ή τη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

www.e-garden-shop.gr SVC-400 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ MΠΑΤΑΡΙΑΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΒΑΛΒΙΔΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

www.e-garden-shop.gr SVC-400 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ MΠΑΤΑΡΙΑΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΒΑΛΒΙΔΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ SVC-400 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ MΠΑΤΑΡΙΑΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΒΑΛΒΙΔΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ O προγραμματιστής μπαταρίας τεσσάρων βαλβίδων SVC 400 αποτελεί την ιδανική λύση για περιπτώσεις όπου απαιτείται αξιόπιστη

Διαβάστε περισσότερα

www.vageo.gr Εγχειρίδιο χρήσης (01VS-2-2013) Ψηφιακό Διπλό Θερμόμετρο & Διπλός Ελεγκτής για Εφαρμογές Θέρμανσης - Ψύξης

www.vageo.gr Εγχειρίδιο χρήσης (01VS-2-2013) Ψηφιακό Διπλό Θερμόμετρο & Διπλός Ελεγκτής για Εφαρμογές Θέρμανσης - Ψύξης VS-2 Εγχειρίδιο χρήσης (01VS-2-2013) Ψηφιακό Διπλό Θερμόμετρο & Διπλός Ελεγκτής για Εφαρμογές Θέρμανσης - Ψύξης Σελ.2 Οδηγίες ασφαλείας - Τοποθέτηση Τεχνικά Χαρακτηριστικά Σελ.3,4,5 Σύνδεση - Χειρισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΤ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΥΧΝΙΩΝ ΜΟΝΑΔΑ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

ΚΙΤ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΥΧΝΙΩΝ ΜΟΝΑΔΑ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ gr ΚΙΤ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΥΧΝΙΩΝ ΜΟΝΑΔΑ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Ηλεκτρική παροχή: Ο.Τ. (Open Therm protocol) για τον πομπό και μπαταρίες ΑΑ LR06 για το δέκτη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Για την αποφυγή βραχυκυκλωμάτων, το προϊόν αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε εσωτερικό και σε ξηρό χώρο. Μην εκθέτετε τα εξαρτήματα σε βροχή ή υγρασία. Μην χρησιμοποιείτε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α. Τηλεχειριστήριο L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12.

Εγχειρίδιο Χρήσης Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α. Τηλεχειριστήριο L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12. Α Τ Α Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Μοντέλα: L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12 Σ Υ Σ Τ Η Μ Τηλεχειριστήριο Εγχειρίδιο Χρήσης Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τη μονάδα κλιματισμού της INVENTOR. Για τη σωστή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης και τοποθέτησης JSE-606

Οδηγίες χρήσης και τοποθέτησης JSE-606 Οδηγίες χρήσης και τοποθέτησης JSE-606 Ευχαριστούµε που προτιµήσατε ένα από τα προϊόντα µας. Βασικές λειτουργίες: Φωτιζόµενη οθόνη LCD µε Οπτική και ακουστική ένδειξη της κατάστασης της µηχανής στην οθόνη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ Οδηγίες χρήσης - 20.12.09 Διαφορικός θερμοστάτης - Steca TR 0301sc - 1-1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο διαφορικός ελεγκτής συγκρίνει διαρκώς τις θερμοκρασίες μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

Energy Under Control

Energy Under Control ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Energy Under Control D.MITSOTAKIS & Co Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Περιγραφή Το τηλεχειριστήριο ZEFIRO περιλαµβάνει: Τον ποµποδέκτη υπέρυθρης ακτινοβολίας. 4 κουµπιά ελέγχου λειτουργίας ενεργοποίησης/

Διαβάστε περισσότερα

www.e-garden-shop.gr SVC ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ MΠΑΤΑΡΙΑΣ ΜΙΑΣ ΒΑΛΒΙΔΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

www.e-garden-shop.gr SVC ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ MΠΑΤΑΡΙΑΣ ΜΙΑΣ ΒΑΛΒΙΔΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ SVC ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ MΠΑΤΑΡΙΑΣ ΜΙΑΣ ΒΑΛΒΙΔΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ O προγραμματιστής μπαταρίας μίας βαλβίδας SVC αποτελεί την ιδανική λύση για περιπτώσεις όπου απαιτείται αξιόπιστη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Ευρυζωνικές Υπηρεσίες Διαδικτύου Broadband Internet Services. Οδηγός Εγκατάστασης. Installation Guide. Όλος ο κόσµος δικός σου!

Ευρυζωνικές Υπηρεσίες Διαδικτύου Broadband Internet Services. Οδηγός Εγκατάστασης. Installation Guide. Όλος ο κόσµος δικός σου! Ευρυζωνικές Υπηρεσίες Διαδικτύου Broadband Internet Services Οδηγός Εγκατάστασης Self Installation Guide Όλος ο κόσµος δικός σου! Περιεχόμενα 1 Τι περιέχει το πακέτο 2 2 Υποδοχές 3 3 Συνδεσμολογία modem

Διαβάστε περισσότερα

Auto-Hydrogen 60a PWM οδηγός εγκατάστασης

Auto-Hydrogen 60a PWM οδηγός εγκατάστασης Auto-Hydrogen 60a PWM οδηγός εγκατάστασης Βρείτε µια θέση στo PWM όσο πιο κοντά γίνεται στην µπαταρία του αυτοκινήτου Αυτό είναι το νέο µοντέλο 9-28V Auto PWM 1. ΙΑΚΟΠΤΗΣ ΚΛΕΙ ΙΟΥ / ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ: α) Ένα καλώδιο

Διαβάστε περισσότερα

Συναγερμός μοτοσυκλέτας

Συναγερμός μοτοσυκλέτας Συναγερμός μοτοσυκλέτας Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος. Το εμπορικό σήμα, η ευρεσιτεχνία και τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στη Steelmate Co., Ltd. Διατηρείται το δικαίωμα αλλαγής σχεδίων και προδιαγραφών.

Διαβάστε περισσότερα

Ασύρματο Οπτικό Ποντίκι

Ασύρματο Οπτικό Ποντίκι Ασύρματο Οπτικό Ποντίκι WL200 Εγχειρίδιο Χρήσης Όλα τα ονόματα εταιρειών και προϊόντων ανήκουν στους αντίστοιχους ιδιοκτήτες τους. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΠΙΛΟΓΕΑΣ ΣΗΜΑΤΩΝ AUDIO & VIDEO

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΠΙΛΟΓΕΑΣ ΣΗΜΑΤΩΝ AUDIO & VIDEO Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΠΙΛΟΓΕΑΣ ΣΗΜΑΤΩΝ AUDIO & VIDEO 2263 ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟΝ ΚΙΝ ΥΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑΣ ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ. ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ

Διαβάστε περισσότερα

INFORM GUARD COMPACT 1000VA / 1500VA

INFORM GUARD COMPACT 1000VA / 1500VA LINE-INTERACTIVE UPS Uninterruptible Power System INFORM GUARD COMPACT 1000VA / 1500VA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: 1. Παρακαλείσθε να διαβάσετε το εγχειρίδιο διεξοδικά πριν την εγκατάσταση ή τη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ FAS 40 FAS 80

ΚΕΝΤΡΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ FAS 40 FAS 80 ΚΕΝΤΡΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ FAS 40 FAS 80 ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙ ΟΠΟΙΗΣEIΣ & ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΙ ΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ. ΜΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τοποθέτηση και αντικατάσταση των µπαταριών. Γενικές πληροφορίες. Περιγραφή λειτουργίας. ruwido s_4 τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης

Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τοποθέτηση και αντικατάσταση των µπαταριών. Γενικές πληροφορίες. Περιγραφή λειτουργίας. ruwido s_4 τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ruwido s_4 τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης Σας συγχαίρουµε για την αγορά ενός RUWIDO τηλεχειριστηρίου γενικής χρήσης. Το νέο σας τηλεχειριστήριο αντικαθιστά το πρωτότυπο τηλεχειριστήριο

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος περιεχομένων ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...3 ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ...4 ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΜΟΛΥΒΔΟΥ...5 ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΛΙΘΙΟΥ...

Κατάλογος περιεχομένων ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...3 ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ...4 ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΜΟΛΥΒΔΟΥ...5 ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΛΙΘΙΟΥ... Κατάλογος περιεχομένων ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...3 ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ...4 ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΜΟΛΥΒΔΟΥ...5 ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΛΙΘΙΟΥ...5 ΣΥΝΔΕΣΗ PEDELEC (PAS)...6 ΦΟΡΤΙΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ...6 ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΜΕ ΔΙΣΚΟΦΡΕΝΑ...7

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τρόπος λειτουργίας TV και TV+STB. Τοποθέτηση και αντικατάσταση των µπαταριών. Γενικές πληροφορίες: Περιγραφή λειτουργίας

Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τρόπος λειτουργίας TV και TV+STB. Τοποθέτηση και αντικατάσταση των µπαταριών. Γενικές πληροφορίες: Περιγραφή λειτουργίας Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ruwido m_2 τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης Σας συγχαίρουµε για την αγορά ενός RUWIDO τηλεχειριστηρίου γενικής χρήσης. Το νέο σας τηλεχειριστήριο αντικαθιστά το πρωτότυπο τηλεχειριστήριο

Διαβάστε περισσότερα

81722 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Μαζί με το BC-228 ένας ενήλικας θα πρέπει να ελέγχει το βρέφος σε τακτά διαστήματα. Παροχή ρεύματος (Α) Πομπός

81722 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Μαζί με το BC-228 ένας ενήλικας θα πρέπει να ελέγχει το βρέφος σε τακτά διαστήματα. Παροχή ρεύματος (Α) Πομπός 81722 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το baby phone της Hama BC-228. Αυτή η συσκευή κατασκευάστηκε σύμφωνα με τα πιο αυστηρά ποιοτικά πρότυπα ελέγχου. Ελέγχθηκε και έφυγε από το εργοστάσιο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες προγραμματισμού MOTORLINE EVO 60 & 100 Μηχανισμός για γκαραζόπορτες οροφής

Οδηγίες προγραμματισμού MOTORLINE EVO 60 & 100 Μηχανισμός για γκαραζόπορτες οροφής Οδηγίες προγραμματισμού MOTORLINE EVO 60 & 100 Μηχανισμός για γκαραζόπορτες οροφής Τοποθέτηση μηχανισμού Εγκαταστήστε το μηχανισμό σύμφωνα με τα σχέδια του αγγλικού φυλλαδίου δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή

Διαβάστε περισσότερα

www.tridimas.gr E-mail: info@tridimas.gr

www.tridimas.gr E-mail: info@tridimas.gr Κεντρικό: Ν. Πλαστήρα 257 & Αιόλου 36, ΤΚ: 135 62, Αγ. Ανάργυροι Αθήνα, Τηλ. Κέντρο: 210 26 20 250, Fax: 210 26 23 805 Υποκατάστημα: Σμύρνης 31, Τ.Κ.: 143 41, Ν. Φιλαδέλφεια, Αθήνα Τηλ: 210 25 25 534-210

Διαβάστε περισσότερα

MC103 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

MC103 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ MC103 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ v3.0 REV. 05/2015 00. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 01. ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ 01. ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

aquauno PRATICO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

aquauno PRATICO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ aquauno PRATICO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 8493 98 AQUAUNO PRATICO ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗ ΜΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΤΟΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ : Με ΙΤ-4Ν Με τηλέφωνο συνδεδεμένο στις εξόδους τηλεφωνικής γραμμής του ΙΤ-4Ν. Μπείτε στο μενού προγραμματισμού. Αν έχετε μπουτονιέρα στο σύστημα, τοποθετείστε

Διαβάστε περισσότερα

REG. N. 4796 UNI EN ISO 9001:2000 GR868RX8. Art. 4052. Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας

REG. N. 4796 UNI EN ISO 9001:2000 GR868RX8. Art. 4052. Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας REG. N. 4796 UNI EN ISO 9001:2000 GR868RX8 Art. 4052 Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας Το παρόν φυλλάδιο οδηγιών χρήσης είναι πνευματική ιδιοκτησία της SIGMA SECURITY A.B.E.E. Απαγορεύεται η με οποιοδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

Συναγερμός μοτοσυκλέτας με τηλεειδοποίηση

Συναγερμός μοτοσυκλέτας με τηλεειδοποίηση Συναγερμός μοτοσυκλέτας με τηλεειδοποίηση Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος. Το εμπορικό σήμα, η ευρεσιτεχνία και τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στη Steelmate Co., Ltd. Διατηρείται το δικαίωμα αλλαγής σχεδίων

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορη έναρξη. Επέκταση εμβέλειας WiFi AC750. Μοντέλο EX3700

Γρήγορη έναρξη. Επέκταση εμβέλειας WiFi AC750. Μοντέλο EX3700 Γρήγορη έναρξη Επέκταση εμβέλειας WiFi AC750 Μοντέλο EX3700 Έναρξη χρήσης Η Επέκταση εμβέλειας WiFi της NETGEAR αυξάνει την απόσταση κάλυψης ενός δικτύου WiFi ενισχύοντας το υπάρχον σήμα WiFi και βελτιώνοντας

Διαβάστε περισσότερα

www.tele.gr ΗΧ-GSM02 rev1.2 www.tele.gr

www.tele.gr ΗΧ-GSM02 rev1.2 www.tele.gr ΗΧ -GSM02 Β/W Ασύρµατο σύστηµα συναγερµού µε ειδοποίηση µέσω GSM Οδηγίες χρήσης H δήλωση συµµόρφωσης CE της συσκευής είναι αναρτηµένη στην ιστοσελίδα Λειτουργία και συνδεσµολογία ακροδεκτών Στο πίσω µέρος

Διαβάστε περισσότερα

ΗΧ-GSM 02 www.tele.gr

ΗΧ-GSM 02 www.tele.gr ΗΧ -GSM02Β/W Ασύρµατο σύστηµα συναγερµού µε ειδοποίηση µέσω GSM Οδηγίες χρήσης Λειτουργία και συνδεσµολογία ακροδεκτών Στο πίσω µέρος της κεντρικής µονάδας υπάρχει µια σειρά ακροδεκτών σύνδεσης, οι λειτουργίες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗ ΠΡΟΪΟΝ: 52467

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗ ΠΡΟΪΟΝ: 52467 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗ ΠΡΟΪΟΝ: 52467 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ 1. Ο χρονοδιακόπτης αυτός μπορεί να προ-ρυθμιστεί σε χρόνο on/off για τις Ηλεκτρικές σας Συσκευές. Είναι ιδανικός για

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Πίνακας περιεχομένων σελ 2 Εισαγωγή σελ 2 Περιεχόμενο εξοπλισμού σελ 3 Χαρακτηριστικά κολάρου και τηλεκοντρόλ σελ 4 Ανοίγοντας και κλείνοντας το κολάρο σελ 5

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ FOCUS ST-IIIB ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. FOCUS ST-IIIB 1 www.tele.gr

ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ FOCUS ST-IIIB ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. FOCUS ST-IIIB 1 www.tele.gr ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ FOCUS ST-IIIB ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ FOCUS ST-IIIB 1 1. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η εγγύηση παύει να ισχύει αν η συσκευή χρησιμοποιηθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ *Μπορεί να εκπαιδεύση έως 3 σκυλιά από ένα τηλεχειρηστήριο. *Είναι αδιάβροχο. *Εμβέλεια 1000 μέτρων. *Έχει 3 λειτουργίες:προειδοποιητικό ήχο, δόνηση και στατική διέγερση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης ηλεκτρονικής κλειδαριάς TSE 4001

Οδηγίες χρήσης ηλεκτρονικής κλειδαριάς TSE 4001 Οδηγίες χρήσης ηλεκτρονικής κλειδαριάς TSE 4001 Χρήσιμες συμβουλές Σημεία προσοχής - Συμβουλές ασφαλείας Α: Πλήκτρο "On" Β: Πλήκτρο "Enter" C: H διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία Τα δεδομένα αποθηκεύτηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορη έναρξη. Επέκταση εμβέλειας WiFi N300 Μοντέλο EX2700

Γρήγορη έναρξη. Επέκταση εμβέλειας WiFi N300 Μοντέλο EX2700 Γρήγορη έναρξη Επέκταση εμβέλειας WiFi N300 Μοντέλο EX2700 Έναρξη χρήσης Η Επέκταση εμβέλειας WiFi της NETGEAR αυξάνει την απόσταση κάλυψης ενός δικτύου WiFi ενισχύοντας το υπάρχον σήμα WiFi και βελτιώνοντας

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικός Προγραμματιζόμενος Θερμοστάτης Διπλού Αισθητηρίου

Ηλεκτρονικός Προγραμματιζόμενος Θερμοστάτης Διπλού Αισθητηρίου OCD4/OCC4 Ηλεκτρονικός Προγραμματιζόμενος Θερμοστάτης Διπλού Αισθητηρίου Εισαγωγή Ελληνικά Ο θερμοστάτης διπλού αισθητηρίου OCD4/OCC4 προορίζεται για έλεγχο και προγραμματισμό της ενδοδαπέδιας θέρμανσης

Διαβάστε περισσότερα

Ανιχνευτής καπνού οπτικής δέσμης με ανακλαστήρα Οδηγός χρήστη

Ανιχνευτής καπνού οπτικής δέσμης με ανακλαστήρα Οδηγός χρήστη Ανιχνευτής καπνού οπτικής δέσμης με ανακλαστήρα Οδηγός χρήστη 1. Εγκατάσταση ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διαδρομή της υπέρυθρης δέσμης ΠΡΕΠΕΙ να διατηρείται ελεύθερη, χωρίς εμπόδια, πάντα! ιαφορετικά, το σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

Ελεύθερα Προγραμματιζόμενος Ελεγκτής Θερμικών Εφαρμογών

Ελεύθερα Προγραμματιζόμενος Ελεγκτής Θερμικών Εφαρμογών Ελεύθερα Προγραμματιζόμενος Ελεγκτής Θερμικών Εφαρμογών Γενικά Χρήση Επιπλέον δυνατότητες Ελεγχόμενες διατάξεις Ελεύθερα προγραμματιζόμενος ελεγκτής θερμοκρασίας με 4 εισόδους αισθητηρίων και 3 εξόδους

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΠΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΦΟΠΛΙΣΗΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΜΕ ΧΡΟΝΟΚΑΘΗΣΤΕΡΗΣΗ.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΠΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΦΟΠΛΙΣΗΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΜΕ ΧΡΟΝΟΚΑΘΗΣΤΕΡΗΣΗ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΠΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΦΟΠΛΙΣΗΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΜΕ ΧΡΟΝΟΚΑΘΗΣΤΕΡΗΣΗ. Θέλουμε όταν ενεργοποιήσουμε τον συναγερμό να καθυστερήσει η όπλιση του 10 δευτερόλεπτα (έως ότου φύγουμε από το σπίτι).έτσι αν μέσα σε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ HERCULES DJCONTROLWAVE KAI TO DJUCED DJW

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ HERCULES DJCONTROLWAVE KAI TO DJUCED DJW ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ HERCULES DJCONTROLWAVE KAI TO DJUCED DJW ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΕΛΕΓΚΤΗ HERCULES DJCONTROLWAVE Το Hercules DJControlWave είναι ένας ελεγκτής για DJ με 2 πλατό με ασύρματη τεχνολογία Bluetooth.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Ακολουθήστε μας... Olympia Electronics RF54 @Olympiaelectro Olympia Electronics OlympiaElectronics Olympia Electronics Συσκευή ελέγχου ηλεκτρικής κλειδαριάς, και κλιματισμού που συνεργάζεται με καρτοδιακόπτες

Διαβάστε περισσότερα

CashConcepts CCE 112 NEO

CashConcepts CCE 112 NEO CashConcepts CCE 112 NEO Μπορείτε να κατεβάσετε το εγχειρίδιο δωρεάν και σε διάφορες γλώσσες από τη διεύθυνση www.cce.tm, από την καρτέλα FAQ. Περιγραφή Μπροστινή όψη 1 Γραμμή LED Πράσινη = Τα χαρτονομίσματα

Διαβάστε περισσότερα

APW10 AKAI ΡΑΔΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΕΚΤΗΣ 4-BAND

APW10 AKAI ΡΑΔΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΕΚΤΗΣ 4-BAND APW10 AKAI ΡΑΔΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΕΚΤΗΣ 4-BAND 1. Ένδειξη συχνότητας/ ώρας 2. Ένδειξη μπάσου 3. Ένδειξη FM 4. Ένδειξη έντασης σήματος 5. Ένδειξη λειτουργίας για το ξυπνητήρι 6. Ένδειξη λειτουργίας αυτόματης

Διαβάστε περισσότερα

ENERGY MUSIC BOX Z1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ENERGY MUSIC BOX Z1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ENERGY MUSIC BOX Z1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Energy Sistem σας ευχαριστεί που αγοράσατε το Energy Music Box Z1. Ελπίζουμε να το απολαύσετε. Φορητό ηχείο με λειτουργία line-in και θύρα micro SD/SDHC

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ACCEESS CONTROL FD-060-011

ΝΕΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ACCEESS CONTROL FD-060-011 ΝΕΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ACCEESS CONTROL FD-060-011 1. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ Στην συσκευασία περιλαμβάνονται και 7 κλειδιά. Το πληκτρολόγιο FD-060-011 είναι σχεδιασμένο για να ελέγχει αλλά και για να προστατεύει

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα τηλεχειρισμού με χρονοθερμοστάτη για λέβητες αερίου

Σύστημα τηλεχειρισμού με χρονοθερμοστάτη για λέβητες αερίου Amico Remote Control Σύστημα τηλεχειρισμού με χρονοθερμοστάτη για λέβητες αερίου Το COMANDO AMICO REMOTO (CAR) είναι ένα σύστημα τηλεχειρισμού που επιτρέπει την ρύθμιση και τον έλεγχο συσκευών της IMMERGAS

Διαβάστε περισσότερα

VICTRIX 24 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

VICTRIX 24 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ VICTRIX 24 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε έναν λέβητα της IMMERGAS. Ένα προϊόν ποιότητας που θα σας προσφέρει άνεση και ασφάλεια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Να είστε σίγουροι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ. της

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ. της ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ JUNIOR MAX της Οδηγίες Χρήσης ΑΓΡΟΧΟΥΜ ΑΕ Εγκατάσταση: Λαμπάκια-οδηγοί προγραμματισμού Πλαστική μεμβράνη επικάλυψης οθόνης LCD Για την εγκατάσταση ή αντικατάστασή της δείτε οδηγίες. Θήκη

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Έναρξης. Vodafone Mobile Broadband Hotspot Vodafone MiFi 2352

Εγχειρίδιο Έναρξης. Vodafone Mobile Broadband Hotspot Vodafone MiFi 2352 Εγχειρίδιο Έναρξης Vodafone Mobile Broadband Hotspot Vodafone MiFi 2352 Καλώς ήρθατε στον κόσμο των κινητών επικοινωνιών 1 Καλώς ήρθατε 1 Απαιτήσεις συστήματος 2 Γενική επισκόπηση συσκευής 3 Γρήγορο ξεκίνημα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Προγραμματισμού αναβαθμισμένου Προγραμματιστή RAIN DIAL

Οδηγίες Προγραμματισμού αναβαθμισμένου Προγραμματιστή RAIN DIAL Οδηγίες Προγραμματισμού αναβαθμισμένου Προγραμματιστή RAIN DIAL Ο προγραμματιστής Rain Dial ακλουθώντας τις εξελίξεις αναβαθμίστηκε αποκτώντας νέες δυνατότητες που μέχρι σήμερα υπήρχαν σε επαγγελματικά

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ F3-9000 ΜΕ ΕΠΙΤΗΡΗΤΗ ΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΡΙΦΑΣΙΚΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ F3-9000 ΜΕ ΕΠΙΤΗΡΗΤΗ ΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΡΙΦΑΣΙΚΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ F3-9000 ΜΕ ΕΠΙΤΗΡΗΤΗ ΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΡΙΦΑΣΙΚΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΛΟΓΙΑ ΕΞΟ ΟΣ ΓΙΑ ΜΟΤΕΡ 380Vac 1.-2.-3. ΤΡΟΦΟ ΟΣΙΑ ΜΟΤΕΡ 380Vac ΦΑΣΕΙΣ. 4. ΟΥ ΕΤΕΡΟΣ ΜΟΤΕΡ. 5. ΓΕΙΩΣΗ ΜΟΤΕΡ. ΕΙΣΟ ΟΣ ΙΚΤΥΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ 15 Ο ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΕΩΝ Ειδικότητα: Τεχνικός Οχημάτων ΠΕ12.04 ΑΜΑΝΑΤΙΑΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΕ17.03 1 Έννοια, ορισμός και μονάδες μέτρησης έντασης

Διαβάστε περισσότερα

Και οι δύο πίνακες διατίθενται στο ίδιο μεταλλικό κουτί και έχουν τα παρακάτω κοινά χαρακτηριστικά:

Και οι δύο πίνακες διατίθενται στο ίδιο μεταλλικό κουτί και έχουν τα παρακάτω κοινά χαρακτηριστικά: PROMETHEUS ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 4 & 8 ΖΩΝΩΝ Η σειρά συμβατικών πινάκων πυρανίχνευσης PROMETHEUS, της SIGMA SECURITY, έχει σχεδιασθεί σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές EN-54 Part 4 & Part 2. Είναι βασισμένοι

Διαβάστε περισσότερα

Galcon 7001D. Ηλεκτρονικός Προγραμματιστής Ποτίσματος Οδηγίες Εγκατάστασης και Προγραμματισμού 7001D INSTALL 2004.DOC

Galcon 7001D. Ηλεκτρονικός Προγραμματιστής Ποτίσματος Οδηγίες Εγκατάστασης και Προγραμματισμού 7001D INSTALL 2004.DOC Galcon 7001D Ηλεκτρονικός Προγραμματιστής Ποτίσματος Οδηγίες Εγκατάστασης και Προγραμματισμού 7001D INSTALL 2004.DOC Κύρια Χαρακτηριστικά: Οθόνη LCD. Εβδομαδιαίο ή κυκλικό πρόγραμμα. ποτίσει 8 φορές ακόμα,

Διαβάστε περισσότερα

Παράρτημα. Πραγματοποίηση μέτρησης τάσης, ρεύματος, ωμικής αντίστασης με χρήση του εργαστηριακού εξοπλισμού Άσκηση εξοικείωσης

Παράρτημα. Πραγματοποίηση μέτρησης τάσης, ρεύματος, ωμικής αντίστασης με χρήση του εργαστηριακού εξοπλισμού Άσκηση εξοικείωσης Παράρτημα Πραγματοποίηση μέτρησης τάσης, ρεύματος, ωμικής αντίστασης με χρήση του εργαστηριακού εξοπλισμού Άσκηση εξοικείωσης Σκοπός του παραρτήματος είναι η εξοικείωση των φοιτητών με τη χρήση και τη

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΗΛΙΑΚΩΝ 2 ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑ 1 ΕΝΤΟΛΗ SELTRON SGC13 1. Πρόλογος Οι ψηφιακοί διαφορικοί θερµοστάτες ηλιακών της SELTRON λειτουργούν µε µικροεπεξεργαστή, διαθέτουν απόλυτη ακρίβεια

Διαβάστε περισσότερα

Συναγερμός ασύρματος GSM DYL 7M3 Basic Kit

Συναγερμός ασύρματος GSM DYL 7M3 Basic Kit Συναγερμός ασύρματος GSM DYL 7M3 Basic Kit Κωδικός προϊόντος: DYL 7M3 Basic Kit1 Τιμή με φπα: 249.00 Διαθεσιμότητα: Ετοιμοπαράδοτο Συναγερμός που όταν ενεργοποιηθεί μπορεί να καλέσει και να στείλει μήνυμα

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΗΛΙΑΚΩΝ 2 ή 3 ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑ 2 ΕΝΤΟΛΕΣ SELTRON SGC24 1. Πρόλογος Οι ψηφιακοί διαφορικοί θερµοστάτες ηλιακών της SELTRON λειτουργούν µε µικροεπεξεργαστή, διαθέτουν απόλυτη ακρίβεια

Διαβάστε περισσότερα

Energy Under Control

Energy Under Control ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΣΥΝ ΕΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Energy Under Control D.MITSOTAKIS & Co Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Για την ασφάλειά σας Η συσκευή έχει δύο λειτουργίες: θέρµανσης/ στεγνώµατος πετσετών και συµπληρωµατικής θέρµανσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚA. Εισαγωγή: Συστήματα συναγερμού

ΕΛΛΗΝΙΚA. Εισαγωγή: Συστήματα συναγερμού Συστήματα συναγερμού Εισαγωγή: ΕΛΛΗΝΙΚA Ασύρματο σύστημα συναγερμού Plug and Play πολλαπλών λειτουργιών. Εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση. Λειτουργεί με μπαταρίες, χωρίς προσαρμογείς και καλώδια. Ασφαλίζει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ (ENGINE MANAGEMENT) Ονοµατεπώνυµο: Κορέτσης Γεώργιος. Αριθµός Μητρώου:

ΕΡΓΑΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ (ENGINE MANAGEMENT) Ονοµατεπώνυµο: Κορέτσης Γεώργιος. Αριθµός Μητρώου: ΕΡΓΑΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ (ENGINE MANAGEMENT) Ονοµατεπώνυµο: Κορέτσης Γεώργιος Αριθµός Μητρώου: 0 Στα σχήµατα 1 και 2 απεικονίζεται το ηλεκτρικό διάγραµµα του συστήµατος ελέγχου του

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορη έναρξη. Επέκταση εμβέλειας WiFi AC1200. Μοντέλο EX6150

Γρήγορη έναρξη. Επέκταση εμβέλειας WiFi AC1200. Μοντέλο EX6150 Γρήγορη έναρξη Επέκταση εμβέλειας WiFi AC1200 Μοντέλο EX6150 Έναρξη χρήσης Η Επέκταση εμβέλειας WiFi της NETGEAR αυξάνει την απόσταση κάλυψης ενός δικτύου WiFi ενισχύοντας το υπάρχον σήμα WiFi και βελτιώνοντας

Διαβάστε περισσότερα

9. ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ / ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ

9. ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ / ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ Ελληνικά 9. ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ / ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Πριν ξεκινήσετε... 116 2) Περιεχόμενα συσκευασίας... 116 3) Γενικές προφυλάξεις... 116 4) Προφυλάξεις κατά την εγκατάσταση... 116 5) Εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεφωνικό Σύστηµα Έκτακτης Αναγκης µε Μπουτόν Βοηθείας YALE DAS1100

Τηλεφωνικό Σύστηµα Έκτακτης Αναγκης µε Μπουτόν Βοηθείας YALE DAS1100 Τηλεφωνικό Σύστηµα Έκτακτης Αναγκης µε Μπουτόν Βοηθείας YALE DAS1100 Οδηγίες Χρήσης Σύστηµα Συναγερµού Κινδύνου - Ειδοποιεί φίλους και οικογένεια µε το πάτηµα ενός κουµπιού - Προσφέρει ανεξαρτησία και

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορη έναρξη. Powerline 1200 + Επιπλέον πρίζα. Μοντέλο PLP1200

Γρήγορη έναρξη. Powerline 1200 + Επιπλέον πρίζα. Μοντέλο PLP1200 Γρήγορη έναρξη Powerline 1200 + Επιπλέον πρίζα Μοντέλο PLP1200 Περιεχόμενα συσκευασίας Σε ορισμένες περιοχές, το προϊόν συνοδεύεται από ένα CD πόρων. 2 Έναρξη χρήσης Οι προσαρμογείς Powerline προσφέρουν

Διαβάστε περισσότερα

BS-844/2 (5) (6) (8) Προγραμματιζόμενος χωνευτός θερμοστάτης για ξυλολέβητα με δυνατότητα 2 αισθητηρίων

BS-844/2 (5) (6) (8) Προγραμματιζόμενος χωνευτός θερμοστάτης για ξυλολέβητα με δυνατότητα 2 αισθητηρίων Ακολουθήστε μας Olympia Electronics @Olympiaelectro Olympia Electronics OlympiaElectronics Olympia Electronics Προγραμματιζόμενος χωνευτός θερμοστάτης για ξυλολέβητα με δυνατότητα 2 αισθητηρίων BS-844/2

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης πίνακα ελέγχου λεβήτων pellet - βιομάζας

Οδηγίες χρήσης πίνακα ελέγχου λεβήτων pellet - βιομάζας Ο ηλεκτρικός πίνακας ελέγχου pellets-βιομάζας με κοχλία χρησιμοποιείται σε κατοικίες με λέβητα στερεών καυσίμων και ελέγχει τον ηλεκτρομειωτήρα (κοχλία) και τον φυσητήρα του λέβητα για παροχή θέρμανσης.

Διαβάστε περισσότερα

[Πληκτρολογήστε τον τίτλο του 2013 εγγράφου]

[Πληκτρολογήστε τον τίτλο του 2013 εγγράφου] [Πληκτρολογήστε τον τίτλο του 2013 εγγράφου] ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕ-ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΝΕΡΟΥ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗ: Ψαθάδικα, Νήσος Μήλος ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: Αρχιτεκτονικό Γραφείο

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεφωνικό Σύστημα Έκτακτης Αναγκης με Μπουτόν Βοηθείας. U R Safe DAS1100

Τηλεφωνικό Σύστημα Έκτακτης Αναγκης με Μπουτόν Βοηθείας. U R Safe DAS1100 Τηλεφωνικό Σύστημα Έκτακτης Αναγκης με Μπουτόν Βοηθείας U R Safe DAS1100 Οδηγίες Χρήσης Σύστημα Συναγερμού Κινδύνου - Ειδοποιεί φίλους και οικογένεια με το πάτημα ενός κουμπιού - Προσφέρει ανεξαρτησία

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός κατασκευής φ/β πάνελ

Οδηγός κατασκευής φ/β πάνελ Οδηγός κατασκευής φ/β πάνελ Η κατασκευή του φωτοβολταικου πάνελ βήμα προς βήμα Η κατασκευή αυτή προϋποθέτει κάποιες βασικές γνώσεις ηλεκτρολογίας και χρήση ενός ηλεκτρικού κολλητηριού οπωσδήποτε 40 ή 60

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Ε Ω Σ

ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Ε Ω Σ ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Ε Ω Σ 8415 114 AQUAUNO LOGICA BALCONY PLUS ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗ ΜΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ENERGY SISTEM H3 MP3 HEADPHONES SERIES ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ENERGY SISTEM H3 MP3 HEADPHONES SERIES ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ENERGY SISTEM H3 MP3 HEADPHONES SERIES ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ευχαριστούμε που αγοράσατε τα Η3 MP3 ακουστικά της Energy Sistem. Ελπίζουμε να τα απολαύσετε. Με αυτά τα ακουστικά μπορείτε να ακούτε τη

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Οδηγιών rapidcount E15

Εγχειρίδιο Οδηγιών rapidcount E15 Εγχειρίδιο Οδηγιών rapidcount E15 1 Γενικές προφυλάξεις: Παρακαλείσθε να λάβετε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις κατά το χειρισμό του μετρητή. Μην χρησιμοποιείτε τον μετρητή σε πολύ ζεστούς ή υγρούς χώρους.

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΗΛΙΑΚΩΝ 2 ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑ 1 ΕΝΤΟΛΗ CETA 101a 1. Πρόλογος Οι ψηφιακοί διαφορικοί θερµοστάτες ηλιακών της EbV Elektronik λειτουργούν µε µικροεπεξεργαστή, διαθέτουν απόλυτη ακρίβεια

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P

ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P 1. Χρήση Το AR280P λειτουργεί ως Ράδιο/ρολόι. Έχει λειτουργία FM ραδιόφωνου, λειτουργία προβολής της ώρας με προβολέα και περιλαμβάνει μία λάμπα. Εμφανίζει επίσης τη θερμοκρασία

Διαβάστε περισσότερα

www.e-garden-shop.gr ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΕΣ & ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

www.e-garden-shop.gr ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΕΣ & ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ EC ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΕΣ & ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Μοντέλα 2,4,6 στάσεων INDOOR & OUTDOOR ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Όταν ο προγραμματιστής είναι σε αυτόματη

Διαβάστε περισσότερα

ΗΧ-GD30+ Συσκευή τηλεφωνητή μέσω GSM και PSTN

ΗΧ-GD30+ Συσκευή τηλεφωνητή μέσω GSM και PSTN ΗΧ-GD30+ Συσκευή τηλεφωνητή μέσω GSM και PSTN Οδηγίες χρήσης και προγραμματισμού Εγκατάσταση Ξεβιδώστε την βίδα που υπάρχει στο κάτω μέρος της συσκευής και αφαιρέστε το πίσω κάλυμμα. Πριν τοποθετήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ Τεχνικά χαρακτηριστικά Τροφοδοσία Αριθμός επιπέδων θερμοκρασίας Εύρος ρύθμισης θερμοκρασίας ΗΜΕΡΑ Εύρος ρύθμισης θερμοκρασίας ΝΥΧΤΑ Εύρος ρύθμισης θερμοκρασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΗ 8 Tutorial by TeSLa Συνδεσμολογία κυκλώματος Διαδικασία Προγραμματισμού

ΑΣΚΗΣΗ 8 Tutorial by TeSLa Συνδεσμολογία κυκλώματος Διαδικασία Προγραμματισμού Α.Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΙΚΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΣΚΗΣΗ 8 Tutorial by TeSLa Συνδεσμολογία κυκλώματος Διαδικασία Προγραμματισμού Θεσσαλονίκη, Ιανουάριος 2007 Η Άσκηση 8 του εργαστηρίου

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σελίδα. Διακόπτες μεμβράνης Σύνδεσμοι Λάμπες και μεταβλητή αντίσταση Ηλεκτρομαγνήτης Σύμβολα κυκλώματος ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ

Περιεχόμενα. Σελίδα. Διακόπτες μεμβράνης Σύνδεσμοι Λάμπες και μεταβλητή αντίσταση Ηλεκτρομαγνήτης Σύμβολα κυκλώματος ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ 1 Περιεχόμενα Σελίδα Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή 2 Ηλεκτρικά εξαρτήματα 3 Ηλεκτρισμός στο σπίτι 4 Ένα κύκλωμα 5 Η τάση 6 Θετικό και αρνητικό 7 Το κόψιμο και η απογύμνωση καλωδίων 8 Η σύνδεση των εξαρτημάτων

Διαβάστε περισσότερα

A ΣΥΡΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ GSM GSM 12 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ GSM 12 1

A ΣΥΡΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ GSM GSM 12 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ GSM 12 1 AΣΥΡΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ GSM GSM 12 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ GSM 12 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή.... 3 1.2 Τοποθέτηση της κάρτας SIM........3 1.3 Λειτουργία...3 3 Ρυθµίσεις της συσκευής......3 4 Προγραµµατισµός µέσω εντολών

Διαβάστε περισσότερα

MOTOROLA. TLKR-T80 Extreme. Εγχειρίδιο χρήστη

MOTOROLA. TLKR-T80 Extreme. Εγχειρίδιο χρήστη MOTOROLA TLKR-T80 Extreme Εγχειρίδιο χρήστη Ενδείξεις Οθόνης 1. Δείκτης έντασης ήχου 2. Δείκτης εκπομπής 3. Δείκτης λήψης 4. Δείκτης dual watch 5. Δείκτης αυτόματης απενεργοποίησης λειτουργίας 6. Δείκτης

Διαβάστε περισσότερα

Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Ε Σ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΕ

Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Ε Σ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΕ Η Λ ΠΡΑ Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Ε Σ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΡΜΗΣ ΤΗΛ 2310 464 021-464 022 ΤΘ 355 ΘΕΡΜΗ 57001 - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ FAX 2310 464 607 ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ρομολογητής WiFi N300 (N300R)

ρομολογητής WiFi N300 (N300R) Easy, Reliable & Secure Οδηγός εγκατάστασης ρομολογητής WiFi N300 (N300R) Εμπορικά σήματα Οι επωνυμίες και τα ονόματα προϊόντων είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα των αντίστοιχων κατόχων τους.

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΟΛΛΑΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ BLUETOOTH ΜΕΣΩ I-PHONE

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΟΛΛΑΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ BLUETOOTH ΜΕΣΩ I-PHONE ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΟΛΛΑΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ BLUETOOTH ΜΕΣΩ I-PHONE Οδηγός Χρήσης Προετοιμάστε την κινητή συσκευή: 1.Κατεβάστε το i.pets app από το κατάστημα του διαδικτύου ή από την ιστοσελίδα της Samsung 2.Εγκαταστήστε

Διαβάστε περισσότερα

Δρομολογητής WiFi N150 (N150R)

Δρομολογητής WiFi N150 (N150R) Easy, Reliable & Secure Οδηγός εγκατάστασης Δρομολογητής WiFi N150 (N150R) Εμπορικά σήματα Οι επωνυμίες και τα ονόματα προϊόντων είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα των αντίστοιχων κατόχων τους.

Διαβάστε περισσότερα

aquauno VIDEO ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ VIDEO 2 8454 VIDEO 6 8456

aquauno VIDEO ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ VIDEO 2 8454 VIDEO 6 8456 aquauno VIDEO ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ VIDEO 2 8454 VIDEO 6 8456 AQUAUNO VIDEO ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗ ΜΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟ ΟΠΤΙΚΟ ΣΤΡΟΦΟΜΕΤΡΟ UNIT-T UT371/372

ΨΗΦΙΑΚΟ ΟΠΤΙΚΟ ΣΤΡΟΦΟΜΕΤΡΟ UNIT-T UT371/372 ΨΗΦΙΑΚΟ ΟΠΤΙΚΟ ΣΤΡΟΦΟΜΕΤΡΟ UNIT-T UT371/372 Οδηγίες Χρήσης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Περιληπτικά 3 2. Τι θα βρείτε στη συσκευασία... 3 Πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια της συσκευής...3 Κανόνες για την ασφαλή λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

PLV Electronics Κολάρο Φέρμας PLV Electronics

PLV Electronics Κολάρο Φέρμας PLV Electronics PLV Electronics Κολάρο Φέρμας PLV Electronics PLV 050- Dog Traiiner Οδηγίίες Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων Πίνακας Περιεχομένων...2 2. Συσκευασία...3 3. Περιγραφή της συσκευής...4 4. Προετοιμασία της συσκευής...5

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες ασφάλειας Προειδοποίηση! Προειδοποίηση! Προσοχή κίνδυνος!

Οδηγίες ασφάλειας Προειδοποίηση! Προειδοποίηση! Προσοχή κίνδυνος! Οδηγίες ασφάλειας Λανθασμένη χρήση της συσκευής αυτής μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο καταστροφής της ίδιας ή άλλων συσκευών, ακόμα και τραυματισμό ή θάνατο. Προειδοποίηση! Ρεύμα 36V. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ. Η

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση. Επέκταση εμβέλειας WiFi N300. Μοντέλο WN3000RPv3

Εγκατάσταση. Επέκταση εμβέλειας WiFi N300. Μοντέλο WN3000RPv3 Εγκατάσταση Επέκταση εμβέλειας WiFi N300 Μοντέλο WN3000RPv3 Έναρξη χρήσης Η Επέκταση εμβέλειας WiFi της NETGEAR αυξάνει την απόσταση κάλυψης ενός δικτύου WiFi ενισχύοντας το υπάρχον σήμα WiFi και βελτιώνοντας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εγκατάστασης της επέκτασης εμβέλειας WiFi WN2000RPT

Οδηγός εγκατάστασης της επέκτασης εμβέλειας WiFi WN2000RPT Οδηγός εγκατάστασης της επέκτασης εμβέλειας WiFi WN2000RPT Έναρξη χρήσης Η Επέκταση εμβέλειας WiFi της NETGEAR αυξάνει την απόσταση κάλυψης ενός δικτύου WiFi ενισχύοντας το υπάρχον σήμα WiFi και βελτιώνοντας

Διαβάστε περισσότερα

o o o o o o 4 3 2 1 L N

o o o o o o 4 3 2 1 L N 1 Χρονοδιακόπτης Παρακαλώ αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάσετε αυτές τις οδηγίες τοποθέτησης και χρήσης, ώστε να επωφεληθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο από τον σας. 1. Αφαιρέστε πρώτα τη βάση από τον

Διαβάστε περισσότερα