ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ"

Transcript

1 ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ. ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ 13 η Στις ΕΠ.Α.Ν.ΑΛ. ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΙΟΝΥΣΙΟΥ & ΗΡΟ ΟΤΟΥ ΓΩΝΙΑ Ν. ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΗΛ.: FAX:

2 Συνεδρίαση 13 η 20 ης εκεµβρίου 2004 σελίς 2 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Σ υ ν ε δ ρ ί α σ η 13 η Της Αντιπροσωπείας του Τµήµατος Της 20 ης εκεµβρίου 2004 Ηµέρα ευτέρα και Ώρα ΤΟ ΠΡΟΕ ΡΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΠΡΟΕ ΡΟΣ: ΡΙΧΑΡ ΟΣ ΠΟΒΑΣΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕ ΡΟΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΑΠΑΚΗΣ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ

3 σελίς 3 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ. ΠΑΡΟΝΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ, ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΡΟΜΠΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΡΟΥΛΛΙΝΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ, ΦΙΛΙΠΠΗΣ ΑΠΟΛΛΩΝ, ΚΛΑ ΟΣ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΣ, ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΑΝΝΑ, ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ, ΤΖΑΒΛΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ, ΜΟΝΙΑΚΗΣ ΜΥΡΩΝ, ΒΡΕΝΤΖΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΣΟΦΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΑΣΣΑΡΙΩΤΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ, ΑΝΗΨΗΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΚΑΣΑΠΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΒΙ ΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΤΡΙΑΜΑΤΑΚΗ ΧΑΡΑ, ΚΟΛΥΒΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΑΝΙΑ ΗΣ ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ, ΧΑΤΖΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΠΟΒΑΣΚΗ ΡΙΧΑΡ ΟΣ, ΚΟΛΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΠΑΠΑ ΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΚΑΤΣΙ ΟΝΙΩΤΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΟΡΦΑΝΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ, ΜΕΤΑΞΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΒΑΪΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ, ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΚΑΚΟΣΑΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΠΑΠΑΧΑΤΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΟΛΑΨΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΜΑΡΝΕΛΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΤΑΒΕΡΝΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΝΕΟΝΑΚΗΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΜΠΡΙΛΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΓΟΥΝΑΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ. ΑΠΟΝΤΑ ΜΕΛΗ ΤΖΑΝΝΙΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΑΡΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΓΕΡΓΙΑΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙ ΩΝ, ΤΣΟΥΚΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ. ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΙΑΤΑΞΗΣ 1. Σχέδιο Νόµου για την ανάθεση και εκτέλεση συµβάσεων εκπόνησης µελετών και παροχής συναφών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις. 2. Εφαρµογή των διατάξεων του άρθρου 7 παράγραφος 2 του Ν. 1486/1984 (συναδέλφου Μ. Μαρκάκη). 3. Επικαιροποίηση προτάσεων τροποποιήσεως Θεσµικού Πλαισίου Τ.Ε.Ε. 4. Αναµόρφωση της λειτουργίας των κτιριακών εγκαταστάσεων του Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ.

4 Συνεδρίαση 13 η 20 ης εκεµβρίου 2004 σελίς ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ: Συνάδελφοι καλησπέρα, αρχίζει η συνεδρίαση, είναι παρόντα 29 µέλη και σύµφωνα µε το άρθρο 6 του Κανονισµού Λειτουργίας της Αντιπροσωπείας περιφερειακού τµήµατος σε συνδυασµό µε το άρθρο 7 9 του Ν.1486/1984 έχουµε απαρτία. Τα θέµατα της Η.. είναι: 1.- Σχέδιο Νόµου για την ανάθεση και εκτέλεση συµβάσεων εκπόνησης µελετών και παροχής συναφών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις. 2.-Εφαρµογή των διατάξεων του άρθρου 7 2 του Ν. 1486/1984 (συναδέλφου Μ. Μαρκάκη). 3.-Επικαιροποίηση προτάσεων τροποποιήσεως Θ.Π.Τ.Ε.Ε. 4.-Αναµόρφωση της λειτουργίας των κτιριακών εγκαταστάσεων του Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ. Συνάδελφοι θα ήθελα να σας ενηµερώσω το εξής, στη γραµµατεία του τµήµατος, µε ακούει κανείς; Αυτό που θα σας πω σας ενδιαφέρει περισσότερο απ όλη τη συνεδρίαση. Λοιπόν, στη γραµµατεία του τµήµατος έχει σταλεί από το κεντρικό η έκδοση του αναπληρωτή καθηγητού του Ε.Μ.Π. κ. Κωνσταντίνου Σπυράκου ενίσχυση κατασκευών για σεισµικά φορτία. Όσοι συνάδελφοι ως επί το πλείστον πολιτικοί µηχανικοί έχουν εξοφλήσει τις οικονοµικές τους υποχρεώσεις και για το έτος 2005, θα τους χορηγηθεί δωρεάν, είναι ήδη στη γραµµατεία. Ναι, πληρώνετε, έχετε τακτοποιήσει και θα το πάρετε. Λοιπόν λέω ως επί το πλείστον πολιτικοί µηχανικοί γιατί δεν είναι πολλά. Τις συνδροµές σας. ΕΝ ΑΠΟ Ι ΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ: Με συγχωρείς συνάδελφε όχι, ούτως ή άλλως θα πληρώσεις.. Λοιπόν συνάδελφοι προχωρούµε. Το Προεδρείο προτείνει σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 4 3 του κανονισµού λειτουργίας, την πρόταξη του δεύτερου θέµατος. ηλαδή, εφαρµογή των διατάξεων του άρθρου 7 2 του Ν.1486/1984. Λοιπόν, είναι η εφαρµογή στη συνάδελφο Μαρία Μαρκάκη λόγω απουσίας. Είναι ένα θέµα του οποίου οι απαιτήσεις µπορεί να γίνουν παράλληλα µε τη συζήτηση του εποµένου θέµατος, και θα ήθελα την έγκριση σας για να µην αναγκάζοµαι κάθε φορά να το βάζω στην πρόσκληση διότι το θεωρώ υποτιµητικό, αναγκαστικά θα το βάζω µέχρι να συζητηθεί το θέµα. Ζητώ την έγκριση να το προτάξουµε και να το δούµε παράλληλα. Η απόφαση λαµβάνεται µε απλή πλειοψηφία, συµφωνείτε; Συµφωνείτε οµόφωνα. Λοιπόν, οπότε µπορούµε να το προτάξουµε.

5 σελίς 5 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ. ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΙΑΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑ 1 ο Εφαρµογή των διατάξεων του άρθρου 7 2 του Ν. 1486/1984 (συναδέλφου Μ. Μαρκάκη) ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ: Λοιπόν µπαίνουµε στα θέµατα, θέµα 1 ο εφαρµογή των διατάξεων του άρθρου 7 12 του Ν.1486/ Όχι, θα µιλήσει και ο Πρόεδρος. Λοιπόν είναι το 1 ο θέµα που είναι εφαρµογή των διατάξεων του άρθρου 7 12 του Ν.1486/1984 συναδέλφου Μαρίας Μαρκάκη. Η συνάδελφος Μαρία Μαρκάκη απουσίασε από τις συνεδριάσεις της Αντιπροσωπείας που έγιναν την 24. Μαΐου, την 5 η Ιουλίου, την 28 η Ιουλίου, τη 15 η Σεπτεµβρίου, τη 10 η Νοεµβρίου και την 24 η Νοεµβρίου του ηλαδή έχει συνολικά 6 απουσίες συνεχόµενες, συνεχόµενες 6 και σήµερα είναι η 7 η. Σύµφωνα µε την παράγραφο 12 του άρθρου 7 του Ν.1486/ 1984, όπως τροποποιήθηκε µε το Ν.2187/1994, µέλη της Αντιπροσωπείας που απουσιάζουν αδικαιολόγητα από τρεις συνεχόµενες συνεδριάσεις, αντικαθίστανται υποχρεωτικά από τους επιλαχόντες του ψηφοδελτίου µε το οποίο εκλέχτηκαν. Η αντικατάσταση γίνεται µε απόφαση της Αντιπροσωπείας. Με το έγγραφο 2627/ , το Προεδρείο της Αντιπροσωπείας ζήτησε από τη συνάδελφο να µας γνωστοποιήσει τους λόγους για τους οποίους δεν κατέστη δυνατή η παρουσία της στις εν λόγω συνεδριάσεις. Το έγγραφο δεν απαντήθηκε, η δε συνάδελφος δεν είναι παρούσα για να αιτιολογήσει έστω και προφορικά τις απουσίες της και ως εκ τούτου, ορίστε; εν ξέρω, εντάξει είναι στο εξωτερικό, αλλά και την περασµένη φορά ήταν θέµα. Ως εκ τούτου αποφασίζει το σώµα µε µυστική ψηφοφορία, όπως προβλέπει ο κανονισµός. Θα ήθελα δύο ψηφολέκτες, δύο νέα παιδιά και τα δύο, ο συνάδελφος Μαρνέλλος και ο συνάδελφος Μαµουλάκης. Θα περνάει ένας ένας, εµείς παράλληλα θα ξεκινήσουµε το άλλο θέµα, θα στηθεί κάλπη ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ( εν αποδίδεται καθαρά, µιλάει εκτός µικροφώνου) ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ: Συνάδελφε εγώ θα συµφωνούσα εάν δεν της είχε σταλεί η επιστολή, της εστάλη επιστολή στην οποία θα µπορούσε να απαντήσει, δεν απάντησε, είναι η τρίτη φορά σήµερα αν δεν κάνω λάθος που είναι θέµα, της έχει σταλεί η πρόσκληση, έχω την εντύπωση ότι εάν υπήρχε ιδιαίτερος λόγος θα µας ειδοποιούσε. Ο συνάδελφος Ορφανός, στο µικρόφωνο. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ( εν αποδίδεται καθαρά, µιλάει εκτός µικροφώνου) ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ: Προσπαθήσαµε το πρωί, προσπάθησε η γραµµατεία το πρωί να έρθει σε επαφή µαζί της, µα δεν απαντούσε στο τηλέφωνο.

6 Συνεδρίαση 13 η 20 ης εκεµβρίου 2004 σελίς 6 ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ( εν αποδίδεται καθαρά, µιλάει εκτός µικροφώνου) ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ: Ο συνάδελφος Παπαδάκης που είναι ο νούµερο ένα της παρατάξεως στο Λασίθι, αν έχει να µας ενηµερώσει ας µας ενηµερώσει, δεν ξέρω. Θες να µας κάνεις καµιά ενηµέρωση συνάδελφε Παπαδάκη; εν έχει τι να πει. Από εκεί και πέρα συνάδελφοι όποιος έχει τις αµφιβολίες του, οι αµφιβολίες πάντα είναι υπέρ του κατηγορουµένου. Εγώ βασικά θέλω να ολοκληρωθεί το θέµα, το θεωρώ κάπως υποτιµητικό πλέον κάθε φορά να γράφουµε και το όνοµα της συναδέλφου. Λοιπόν, ήρθε ο Βαϊλάκης. Λοιπόν συνάδελφοι ψηφολέκτες, λοιπόν έχω εδώ δύο ψηφοδέλτια, αυτά τα έχουµε από την περασµένη φορά. Λοιπόν συνάδελφοι, θα τα παίρνετε ένας ένας. Λοιπόν συνάδελφοι, παρακαλώ συνάδελφοι µε παρακολουθείτε; Θα σας δίνουν δύο ψηφοδέλτια, το ένα λέει αντικατάσταση και το άλλο παραµονή, η κάλπη είναι εκεί, η κάλπη είναι στη γωνία, είναι, είναι το ήλεγξα εγώ. ΕΝ ΑΠΟ Ι ΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ Ο ΙΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ: Λοιπόν συνάδελφοι, θα σας δοθούν δύο ψηφοδέλτια, το ένα γράφει αντικατάσταση και το άλλο παραµονή, όποιος συνάδελφος κρίνει ότι πρέπει να αντικατασταθεί η συνάδελφος θα ρίξει το αντικατάσταση. Ναι, ναι να µην το χαλάσετε απλώς θα τσεκάρετε δίπλα. Όποιος θέλει λευκό, θα µοιράσουµε και λευκά. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ( εν αποδίδεται καθαρά, µιλάει εκτός µικροφώνου) ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ: Όχι, έχουµε έναν άλλο µετά Συνάδελφοι κατά πληροφορίες.., δεν ξέρω µου επιτρέπεις συνάδελφε Μεταξάκη να πω κάτι που αφορά το άτοµο σου; Λοιπόν ο συνάδελφος Μεταξάκης έχει υποβάλει τα χαρτιά του για να συνταξιοδοτηθεί, εφόσον συνταξιοδοτηθεί σύµφωνα µε τη νοµοθεσία θα πάψει να είναι µέλος της Αντιπροσωπείας, η Αντιπροσωπεία σαφώς θα συνεχίσει τη λειτουργία της µε 46 µέλη. Οι Αντιπροσωπείες µπορούν να συνεχίσουν να υφίστανται µέχρι να µείνουν οι µισοί συν ένας από τα µέλη, άρα δεν τίθεται θέµα συνάδελφε. ΕΝ ΑΠΟ Ι ΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ Ο ΙΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ: Ναι, βεβαίως, στο Λασίθι του συναδέλφου Πλουµή αν δεν κάνω λάθος από την Ιεράπετρα, όπου από 27 παρόντες οι 26 ψηφίσαν διαγραφή και αυτός είχε 8 απουσίες. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ( εν αποδίδεται καθαρά, µιλάει εκτός µικροφώνου)

7 σελίς 7 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ. ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ: Ναι, µπορεί να είναι παραιτήσεις µπορεί, εκεί δεν το έχουν εφαρµόσει, ναι. Σ εµάς έχει ξαναγίνει επί Προεδρίας Μπελιβάνη. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ( εν αποδίδεται καθαρά, µιλάει εκτός µικροφώνου) ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ: Όχι, όχι δεν θα έχει, είναι υποχρεωτικά 7 από το Λασίθι, έχει από το Λασίθι, δεν µπορεί να γίνει αυτό, δεν προβλέπεται από τη νοµοθεσία. Λοιπόν συνάδελφοι, η διαδικασία της ψηφοφορίας είναι ανεξάρτητη, θα διακοπεί αυτό το θέµα και θα προχωρήσουµε στο 2 ο θέµα, παρακαλώ µε ακούτε; Το 2 ο θέµα είναι, συνάδελφοι 10 λεπτά διακοπή µέχρι να τα βρείτε και να ψηφίζετε παράλληλα. ιακόπτεται η συνεδρίαση για 10 λεπτά. Πηγαίνετε να ψηφίσετε. ΘΕΜΑ 2 ο Σχέδιο Νόµου για την ανάθεση και εκτέλεση συµβάσεων εκπόνησης µελετών και παροχής συναφών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ: Λοιπόν θέµα 2 ο, ένας ένας θα σηκώνεται και θα πηγαίνετε. Λοιπόν, παρακαλώ, κάντε λίγο ησυχία. Θέµα 2 ο, σχέδιο νόµου για την ανάθεση και εκτέλεση συµβάσεων εκπόνησης µελετών και παροχής συναφών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις. Παρακαλώ συνάδελφοι είπαµε ένας ένας να σηκώνεται, θέλετε να σηκωθείτε όλοι µαζί καµία αντίρρηση µη µιλάτε τουλάχιστον, 40 άνθρωποι είµαστε. Η σηµερινή έκτακτη συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας γίνεται για τους εξής λόγους, την 11 η εκεµβρίου έγινε στην Αθήνα η πρώτη συνδιάσκεψη συνεργασία των Προεδρείων των Αντιπροσωπειών των Περιφερειακών Τµηµάτων και του Προεδρείου της Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε.. Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. κ. Γιάννης Αλαβάνος, ο οποίος ανέπτυξε το θέµα και ζήτησε από τους Προέδρους των Περιφερειακών Αντιπροσωπειών να συγκαλέσουν έκτακτη συνεδρίαση, την ίδια µέρα µε βασικό θέµα Η.. το νοµοσχέδιο για τις µελέτες, για να γνωστοποιηθεί στη συνέχεια στην Κυβέρνηση ότι οι µηχανικοί της χώρας είναι αντίθετοι µε το νοµοσχέδιο και βρίσκονται σε εγρήγορση για την κλιµάκωση της αντίδρασης τους. Το θέµα θα το ξεκινήσει ο συνάδελφος Πρόεδρος, γιατί ήταν την περασµένη Πέµπτη στην Αθήνα, αν δεν κάνω λάθος Πρόεδρε ήσουν; Ναι, στη συνδιάσκεψη των Προέδρων όπου έχει όλα τα νεότερα να µας πει, συνάδελφε στο βήµα. ΕΝ ΑΠΟ Ι ΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ Ο ΙΑΛΟΓΟΣ

8 Συνεδρίαση 13 η 20 ης εκεµβρίου 2004 σελίς 8 ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ: Ένας ακόµα δεν ψήφισε, Τρουλλινός ψήφισε πρώτος, παρακαλώ συνάδελφοι µπορείτε να καθίσετε; Ποιος δεν ψήφισε; Λείπει ένας, ναι ένας, λοιπόν να τσεκάρουµε ένα λεπτό; Λοιπόν λείπουν 10 έτσι; 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 ποιος δεν ψήφισε; ΕΝ ΑΠΟ Ι ΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ Ο ΙΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ: Ψήφισε βέβαια, ο Βιδάκης ψήφισε. 37. Λοιπόν συνάδελφοι 37 παρόντες ψηφίσαν και οι 37 θα γίνει καταµέτρηση των ψήφων πιστεύω ότι µπορείτε τώρα να παρακολουθήσετε τη συνεδρίαση εάν σταµατήσετε να µιλάτε. Λοιπόν Πρόεδρε έχεις το λόγο. ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΙΟΙΚΟΥΣΑΣ: Λοιπόν συνάδελφοι, την Πέµπτη είχε γίνει συνάντηση Προέδρων στην Αθήνα για τα δηµόσια έργα. Έγινε µια συζήτηση βέβαια γενικά για τα δηµόσια έργα, δεν έγινε µόνο για την τροποποίηση του νοµοσχεδίου της πρότασης νόµου περί µελετών, αλλά προηγήθηκε και µια γενική κουβέντα για τα δηµόσια έργα, δηµοπράτηση, το νέο τρόπο δηµοπράτησης των δηµοσίων έργων. Αυτό συνέβη γιατί µόλις πήγαµε εκεί µετά από µισή ώρα είχανε µια συνάντηση το Προεδρείο µε τον Υπουργό τον κ. Σουφλιά, εποµένως µείναµε εµείς οι υπόλοιποι να συζητάµε µε τα υπόλοιπα µέλη της ιοικούσας γενικά περί δηµοσίων έργων και το θέµα που έχει να κάνει και µε το πώς προχωράει ο νέος νόµος που έχει ψηφιστεί περί δηµοσίων έργων. Βέβαια υπάρχει µια παράταση της ισχύς του νόµου 716 του 77 µέχρι 31 Μαρτίου, και αυτό µας δίνει τη δυνατότητα να µπορούµε να κάνουµε περισσότερες παρεµβάσεις στον Υπουργό, προκειµένου να βελτιωθεί ή να τροποποιηθεί σε βασικά σηµεία που διαφωνεί το Τεχνικό Επιµελητήριο όσον αφορά τη φιλοσοφία και τα άρθρα του νέου νόµου περί τρόπου εκτέλεσης µελετών δηµοσίων έργων. Και επίσης υπάρχει µια παράταση µέχρι που έχει να κάνει µε την αναστολή στις διατάξεις της πολεοδοµικής νοµοθεσίας του 3212, που αφορά τον τρόπο έκδοσης οικοδοµικών αδειών. Εποµένως και τα δύο νοµοσχέδια αυτά που µέχρι 31 Μαρτίου είχανε αναστολή, το µεν πρώτο περί µελετών µετατίθεται µέχρι 31 Μαρτίου ο νόµος 716, ο δε νόµος για τις οικοδοµικές άδειες µέχρι 30 Απριλίου. Όσον αφορά τα δηµόσια έργα που ακούστηκε µία πληροφόρηση εκεί όπου έχει εφαρµοστεί ο νόµος ανά την Ελλάδα, ακούστηκε από τους συναδέλφους Προέδρους ότι στην Αχαΐα έχουν δηµοπρατηθεί έργα και στην οδοποιία έχουµε εκπτώσεις 40 43%, στα υδραυλικά έχουνε φτάσει στο 70% οι εκπτώσεις. Στην Καλαµάτα, η ΕΥΑΗ Καλαµάτας 59% αποχέτευση, στη Λάρισα τα οικοδοµικά 47, στην Καρδίτσα οδοποιία 42, η Μυτιλήνη είχε αποχή διαρκείας, στην Ήπειρο κτιριακά 40 45, ωδεκάνησα 45 µέσος όρος. Εποµένως έχει γίνει µία διαπίστωση στα πρώτα βήµατα εφαρµογής του νέου νόµου ότι οι εκπτώσεις υπερβαίνουν το 40% µε

9 σελίς 9 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ. τις καινούριες τιµές, αυτό µιλάµε µε τις καινούργιες τιµές, δηλαδή οδοποιία, υδραυλικά. Τα οικοδοµικά βέβαια που έχω, τα οποία δεν έχουνε βγει ακόµα, παρ όλα αυτά στο κοµµάτι που τροποποιείται ο προϋπολογισµός γιατί µπαίνουνε κάποιες µέσα εργασίες πρασίνου κ.λ.π., υπάρχει µια έκπτωση και εδώ 42%. Τα τιµολόγια βέβαια των κτιριακών έργων µας τα έδωσαν, τα οποία µας τα έδωσε το Επιµελητήριο γιατί επρόκειτο αυτές τις µέρες να γίνει µια διαβούλευση σύντοµη και φαίνεται ότι ίσως αυτή τη βδοµάδα να είναι και αναγγελία να είναι επίσηµα τιµολόγια και µας τα έδωσαν απλώς για να λάβουµε γνώση στη συνάντηση εκείνη, την οποία απλώς βλέπω εδώ ότι, ξέρω γω το 1620 είναι 85 ευρώ το κυβικό, 85, το 2025 είναι 90 κ.λ.π. κάποιες τέτοιες τιµές, και λέγεται ότι και απ αυτά τα τιµολόγια θα ήταν ένα µείον 10%, δηλαδή ακόµα πιο µικρές τιµές απ αυτές. Σίγουρα τα οικοδοµικά µέχρι τέλος του χρόνου κατά πάσα πιθανότητα και αυτά θα έχουν ψηφιστεί για τα Η/Μ δεν έχουν ακόµα πληροφόρηση, αλλά και αυτά θα ακολουθήσουν σε µία δεύτερη φάση. Από κει και µετά έχει συσταθεί µία υπηρεσία στο Υπουργείο, µία επιτροπή, η οποία φαίνεται ότι έχει και τη συµµετοχή του Τ.Ε.Ε. που προσπαθεί να τροποποιήσει αυτά τα τιµολόγια και να φέρει κάποιες βελτιώσεις στο σύνολο του. Εκείνο βέβαια που ειπώθηκε από διάφορους είναι πως γίνεται αυτές οι εκπτώσεις να είναι τόσο µεγάλες. Οι απόψεις των συναδέλφων, εκεί των Προέδρων των περιφερειακών τµηµάτων είναι ότι, έχουνε µπει µέσα αυτοί οι µικροί εµπειροτέχνες οι οποίοι δεν ( ) προ ουδενός και όλες αυτές οι εκπτώσεις έρχονται απ αυτή την κατηγορία ή από τους πολύ µεγάλους οι οποίοι χρησιµοποιούν κάποιους εκπροσώπους στην περιφέρεια, µε αποτέλεσµα να ξανάπαµε τουλάχιστον στην αρχή της διαδικασίας του νόµου σε φαινόµενα τα οποία είχανε ωθήσει το προηγούµενο διάστηµα να γίνει ο µαθηµατικός τύπος. Υπάρχει βέβαια ένα ερωτηµατικό, πως µε όλες αυτές τις σκληρές διαδικασίες που επιβάλει ο νόµος, που έχει να κάνει µε τις εγγυητικές επιστολές γενικότερα, µε τη νοµοθεσία η οποία έχει εξοντωτικές ποινές, τα χρονοδιαγράµµατα και όλη αυτή την αυστηρότητα του νόµου και βεβαίως την αύξηση των εγγυητικών επιστολών όταν ανεβαίνουνε οι εκπτώσεις σε τόσο υψηλά επίπεδα, πως γίνεται να έχουµε τόσο µεγάλες εκπτώσεις και µάλιστα και σε έργα τα οποία είναι συγχρηµατοδοτούµενα που κινδυνεύουνε να έχουνε επιπτώσεις και στο έργο αλλά και στους ίδιους τους αναδόχους; Αυτό είναι ένα φαινόµενο το οποίο ακόµα δεν έχει δώσει απάντηση και δεν έχει εξηγήσει το Τεχνικό Επιµελητήριο, απλά είναι ίσως τα πράγµατα, για τους εργολήπτες ίσως είναι πιο απλά από µένα που τη πληροφόρηση όπως την άκουσα εκεί τη µεταφέρω και που δεν έχω σχέση µε τη δηµοπράτηση των δηµοσίων έργων. Επίσης υπάρχει αυτή τη στιγµή µία συνεχή και επαφή µε το Υπουργείο προκειµένου στο νόµο περί µελετών, όπως είχε στο σχέδιο νόµου υποβληθεί και είχε πάρει και παρατηρήσεις από όλα τα

10 Συνεδρίαση 13 η 20 ης εκεµβρίου 2004 σελίς 10 περιφερειακά τµήµατα που είχαν να κάνουν από τη φιλοσοφία του νέου νόµου περί µελετών έως τα επιµέρους άρθρα, τα οποία πολλές φορές έβαζαν διατάξεις µέσα εξοντωτικές για τους µελετητές όσον αφορά και τα χρονοδιαγράµµατα και τις υποχρεώσεις και έδιναν το πάνω χέρι στην προϊσταµένη αρχή, η οποία και αυτή αποφάσιζε έτσι σε πολλά πράγµατα σαν κυρίαρχος του παιχνιδιού, το Επιµελητήριο έχει κάνει κάποιες προτάσεις τις οποίες µας τις έδωσαν και οι οποίες βεβαίως κάποιες απ αυτές έχουν βελτιώσει το αρχικό νοµοσχέδιο νόµου, αλλά εκείνο για το οποίο υπήρχε οµόφωνη διαµαρτυρία και αντίρρηση και από το κεντρικό αλλά και από τα άλλα περιφερειακά τµήµατα, από το σύνολο των περιφερειακών τµηµάτων, είχε να κάνει µε την πρόβλεψη της εντοπιότητας. Το νέο νοµοσχέδιο δεν προβλέπει εντοπιότητα και αυτή είναι µια σηµαντική παράµετρος για να επιβιώσουν τα µικρά και µεσαία γραφεία της περιφέρειας, είναι µια παράµετρος που αφορά άµεσα το µελετητικό δυναµικό της περιφέρειας, είναι µια παράµετρος η οποία όταν δεν µπει βεβαίως, και η οποία δεν µπαίνει για διαφόρους λόγους, αφορά µόνο τα µεγάλα µελετητικά σχήµατα των Αθηνών. Βέβαια µες στο νοµοσχέδιο υπήρξε εκεί µια υπόµνηση η οποία λέει ότι, στα κριτήρια αξιολόγησης λαµβάνονται υπόψη οι τοπικές συνθήκες. Οι τοπικές συνθήκες ενός έργου όµως κατά την άποψη µας και κατά την άποψη του Τ.Ε.Ε. δεν είναι ικανές για να προσδιορίσουν και να κατευθύνουν σαν εντοπιότητα στην ανάθεση των έργων τα µικρά σχήµατα της περιφέρειας. Εποµένως αυτό δεν αρκεί. Υπήρξαν πολλές γνωµατεύσεις έγκυρων νοµικών στην Αθήνα, που είχε ζητήσει το Επιµελητήριο και τα οποία έλεγαν ότι κάλλιστα θα µπορούσε σε νησιωτικές και παραµεθόριες περιοχές η εντοπιότητα να είναι συστατικό στοιχειό στο νόµο και θα µπορούσε κάλλιστα να ενσωµατωθεί στο νόµο. Όλα αυτά τα µεταβίβασαν στον Υπουργό εκείνη την ηµέρα που βρισκόµασταν στην Αθήνα, µάλιστα περιµέναµε µέχρι τις 5:00 η ώρα το απόγευµα για να επιστρέψουνε, προκειµένου να πάρουµε έτσι µια γρήγορη ενηµέρωση του τι έγινε, στην κουβέντα που έγινε µε τον Υπουργό. Σε όλα αυτά τα θέµατα που του έθεσε το Επιµελητήριο του Υπουργού έδειχνε κατανόηση, φαίνεται ότι κάποια πράγµατα τα αποδέχεται, αλλά ρητή διαβεβαίωση δεν είχε πάρει ούτε σ αυτό. Είπε, θα ρωτήσουµε στο συγκεκριµένο να δούµε και τι η κοινότητα λέει, και πως το βλέπει, και αν είναι εµείς δεν έχουµε αντίρρηση, και το ένα, και το άλλο. Όµως φαίνεται ότι βρίσκονται σε µία συνεχή διαβούλευση γι αυτά τα θέµατα και προκειµένου να βελτιωθεί το νοµοσχέδιο που βέβαια η φιλοσοφία του είναι αυτή που είναι. Είναι µια φιλοσοφία την οποία δεν τη συµµερίζονται τα περισσότερα περιφερειακά τµήµατα, µια φιλοσοφία που πράγµατι είναι πάλι κυρίαρχος του παιχνιδιού ο εργοδότης και που παρ όλο το ότι εµπλέκει σε όλες τις διαδικασίες και τη γνώµη ή και τη σύµφωνη γνώµη πολλές φορές του τεχνικού συµβουλίου και αυτό είναι από τα θετικά στοιχεία, γιατί εµείς βεβαίως συζητάγαµε τα αρνητικά στοιχεία του νοµοσχεδίου, ότι έχει θετικά στοιχεία το νοµοσχέδιο έχει, αλλά εµείς δεν θα σταθούµε και δεν στεκόµαστε να διορθώσουµε τα θετικά, υποτίθεται τα αρνητικά

11 σελίς 11 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ. στοιχεία το Επιµελητήριο προσπαθούσε να επαλείψει ή να διορθώσει προκειµένου το νοµοσχέδιο να είναι βιώσιµο και σωστό. Θετικά στοιχεία λοιπόν είναι ότι, πράγµατι στις επιτροπές αποδέχτηκε ο Υπουργός ότι πρέπει να είναι Πανεπιστηµιακής Εκπαίδευσης οι επιτροπές αξιολόγησης, δεν µπορεί δηλαδή να είναι µέσα Τ.Ε.Ι. που ήταν διάφοροι άλλοι κλάδοι τεχνικών, ότι πολλές από τις αποφάσεις πρέπει να έχουν την έγκριση του τεχνικού συµβουλίου του φορέα, ή σε κάποιες άλλες βέβαια έκανε άλλες βελτιώσεις. Π.χ. η πρόβλεψη για τις συµφωνίες πλαίσιο, δεν ξέρω αν έχετε ενηµερωθεί, που έδιναν τη δυνατότητα στον εργοδότη να µπορεί να συνάπτει συµβάσεις µε µελετητικά γραφεία για 4 χρόνια και να τον έχει σαν ας το πούµε stand by για όποιες µελέτες προγραµµατίζει να βγάλει. Αυτή ήτανε η συµφωνία πλαίσιο η οποία το Επιµελητήριο είναι κάθετα αντίθετο σ αυτή τη διάταξη, στις συµφωνίες πλαίσιο στις οποίες δεν συµφωνεί. Είχε δεχτεί κατ αρχήν στην πρώτη τροποποίηση τα 4 χρόνια που είχαµε προτείνει να γίνουν 3, από κει και µετά διαφωνεί γενικά µε τις συµφωνίες πλαίσιο. Καταργούνται όπως φαίνεται και από το νόµο, οι σύµβουλοι όπως τους ξέραµε στο 1418 και αυτά είναι τα θετικά στοιχεία, και βέβαια η πρόσληψη συµβούλων όπου και όταν χρειαζότανε θα ήτανε µετά από απόφαση του τεχνικού συµβουλίου της προϊσταµένης αρχής ή του φορέα από τον οποίο επιβλέπεται, εποµένως αρχίζουν ορισµένα πράγµατα να µπαίνουν σε µια τάξη. Αλλά το βασικό το οποίο έχει να κάνει µε την εντοπιότητα που µας αφορά εµάς σαν περιφερειακό τµήµα άµεσα, βέβαια έχει τονιστεί και πάνω από το Τεχνικό Επιµελητήριο, δεν ξέροµε, µέχρι αυτή τη στιγµή τουλάχιστον δεν έχουµε πληροφόρηση, αν στο τέλος µπορεί να ενσωµατωθεί µέσα στο νόµο. Εµείς βεβαίως και εγώ προσωπικά είχα πει εφόσον σε κάποια άλλα άρθρα επικαλείται ότι ισχύει µόνο για τα πάνω από την οδηγία, υπάρχει ένα όριο της οδηγίας της κοινοτικής οδηγίας και κάτω δεν ισχύει, θα µπορούσε κάλλιστα και η εντοπιότητα να µπει µε αυτή την έννοια ότι θα ενισχύσει για πάνω από την οδηγία και κάτω από την οδηγία να υπάρχει εντοπιότητα. Από κει και µετά φαίνεται ότι και το Υπουργείο ανάλογα µε το πώς πιέζεται, εκεί υπάρχει ένας αγώνας αν κατάλαβα καλά ανάµεσα στα µελετητικά σχήµατα, ανάµεσα στους µεγάλους, οι οποίοι καθένας πιέζει το προς τα πού θα τραβήξει το νοµοσχέδιο. Αυτή είναι µια γενική εντύπωση που µας είχε δηµιουργηθεί εκεί και που φαίνεται ότι τροποποιείται από τη µια µέρα στην άλλη. Μέχρις ότου δηλαδή κατατεθεί το νοµοσχέδιο και ψηφιστεί ίσως δούµε και πολλές άλλες διαφορές οι οποίες θα ενσωµατωθούν στο νοµοσχέδιο. Οι θέσεις τις οποίες έχει εκφράσει επί του νοµοσχεδίου το Τεχνικό Επιµελητήριο, υπάρχουν εδώ σε ένα δισέλιδο τρισέλιδο, δεν ξέρω αν χρειαστεί να το βγάλουµε Πρόεδρε και να το µοιράσουµε, το πήρα και εγώ, οι οποίες είναι λίγο πολύ ΕΝ ΑΠΟ Ι ΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ

12 Συνεδρίαση 13 η 20 ης εκεµβρίου 2004 σελίς 12 ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΙΟΙΚΟΥΣΑΣ: Ναι και οι προτάσεις, είναι κάποιες αλλαγές που έχουν µπει στο νοµοσχέδιο, αυτό είναι; Ναι, ναι µπράβο και το άλλο ναι. Και οι οποίες έχουν βελτιώσει κάποια πράγµατα από το αρχικό σχέδιο νόµου, αλλά βέβαια είµαστε ακόµα σε πολλά σηµεία µακράν του επιθυµητού. Θέλω να πιστεύω ότι επειδή δόθηκε αυτή η τροποποίηση µέχρι 31 Μαρτίου του νόµου για την παράταση του νόµου του 716, βέβαια ο Υπουργός είχε πει ότι Τρίτη Τετάρτη, σήµερα τι έχουµε; Τρίτη ε; ευτέρα, αύριο µεθαύριο θα το κατέθετε στην.., είχε πει η πληροφόρηση θα το κατέθετε στη Βουλή σαν νοµοσχέδιο, Τετάρτη είναι; Τότε µας είχε πει Τρίτη Τετάρτη, θα κατατεθεί. Βέβαια και το να κατατεθεί στη Βουλή πάλι µπορούν να γίνουν αλλαγές κατά τη διαδικασία συζήτησης. Εκεί µας είπαν βέβαια όσοι είναι στην επιτροπή εκεί, θα πρέπει λίγο ίσως και τους Βουλευτές αν µπορούµε να πιάσουµε, οι οποίοι έχουν να κάνουν µε την εµπλεκόµενη της Βουλής εκεί τη διαδικασία που περνάει από την, µήπως µπορούµε κάποια πράγµατα τουλάχιστον να τους µεταφέρουµε ότι αυτό το νοµοσχέδιο όσον αφορά την περιφέρεια πρέπει ντε και καλά να έχει πρόβλεψη µέσα για την εντοπιότητα, γιατί διαφορετικά όπως αναφέρεται τα µικρά και µεσαία γραφεία δεν έχουν µέλλον. Αυτά είναι όσον αφορά τις µελέτες. Από κει και µετά µας έδωσαν κάποια περιγραφικά τιµολόγια κτιριακών έργων, εδώ τα έχω, και πίνακας άρθρων και τιµών οικοδοµικών εργασιών τα οποία τους έχει δώσει ο Υπουργός να δώσουν άµεσα, έπρεπε και να έχουνε δώσει τώρα από την Πέµπτη βέβαια τις προτάσεις τους και καθότανε κάποιες επιτροπές και δουλεύανε νύχτα µέρα για να δούνε βελτιώσεις εδώ, γιατί έλεγε ότι αυτή τη βδοµάδα και αυτά θα τα βγάλει στον αέρα. Αυτά είναι µια σειρά που µας έδωσαν τα οποία βέβαια φήµες λένε ότι και σ αυτές τις τιµές ακόµα προτείνανε ένα µείον 10%, δηλαδή συγκεκριµένα είπα πιο µπροστά το µπετό 1620 το έχει εδώ 85 ευρώ, δεν ξέρω καλές ή κακές αυτές Λοιπόν και βέβαια ακολουθούνε και τα άλλα τιµολόγια. Επίσης µας έδωσαν µία πρόταση της οµάδας εργασίας του ΤΕΕ για τον τρόπο έκδοσης οικοδοµικών αδειών και έλεγχο των ανεγειροµένων οικοδοµών, αυτή εδώ, η οποία µας έκανε εκεί µια ενηµέρωση ένας που ήταν επικεφαλής αυτής της οµάδας εργασίας, στο προτεινόµενο νοµοσχέδιο και αυτό περί οικοδοµικών αδειών, που από µια γρήγορη ενηµέρωση που µας έκαναν στην ουσία η οµάδα εργασίας δεν ξέρω αν υιοθετηθεί από το Τεχνικό Επιµελητήριο δεν προτείνει στην κατάθεση της αίτησης για τη χορήγηση έκδοσης οικοδοµικής άδειας κάτι διαφορετικό απ ότι ισχύει σήµερα. ηλαδή προτείνει πάλι αίτηση του ενδιαφεροµένου, τοπογραφικό διάγραµµα, αρχιτεκτονική µελέτη, αιτιολογική έκθεση σύµφωνα λέει, και τεχνική περιγραφή, στατική µελέτη και µελέτη θερµοµόνωσης, µελέτη υδραυλικών εγκαταστάσεων που µπορεί να ήταν εκ των υστέρων, µελέτη, δηλαδή ζητάει όλες τις µελέτες και αυτά που ζητάει µε την κατάθεση της αίτησης είναι λίγο πολύ αυτά τα οποία σήµερα καταθέτει κάποιος για να πρωτοκολληθεί ένας φάκελος, τις πληρωµές, τους τίτλους κ.λ.π.

13 σελίς 13 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ. Επίσης προτείνουν την υποχρεωτική αυτοψία από την υπηρεσία προκειµένου να ηλεκτροδοτηθεί το κτίσµα και η µόνη διαφοροποίηση η οποία υπάρχει, µια καινούργια θεωρία την οποία την άκουσα πρώτη φορά εκεί, είναι ότι τα πινάκια αµοιβής να τα θεωρεί το Τεχνικό Επιµελητήριο, να τα θεωρεί το Τεχνικό Επιµελητήριο και να µην θεωρούνται καθόλου, να µην ελέγχονται καθόλου από την Πολεοδοµία, να βλέπω δηλαδή αν υπάρχουνε µέσα τα παραστατικά και µόνο όχι να ελέγχονται η αµοιβή και το ύψος της αµοιβής, µε το αιτιολογικό ότι ο νόµος έχει κηρυχτεί αντισυνταγµατικός. Το Επιµελητήριο φαίνεται σκέφτεται αν περάσει αυτή η πρόταση να στήσει κεντρικά µέσω της τράπεζας πληροφοριών και του ηλεκτρονικού κεντρικού ταχυδροµείου µία υπηρεσία, η οποία πάραυτα θα διαβιβάζει και θα επιµελείται σ αυτά. ηλαδή δεν θα είναι σε κάθε περιφερειακό τµήµα η θεώρηση του πινακίου αµοιβής και ο τρόπος της αµοιβής η οποία προκύπτει, αλλά θα είναι µία υπηρεσία η οποία θα είναι σε κεντρικό επίπεδο για να µπορεί, ίσως και µέσω αυτής της υπηρεσίας, να εξάγει και διάφορα άλλα στατιστικά στοιχεία, ποιοι βγάζουν άδειες, ποιες ειδικότητες, το ένα, το άλλο κ.λ.π. Αυτή είναι µία καινοτοµία που προτάθηκε εδώ σ αυτό το σχέδιο νόµου ΕΝ ΑΠΟ Ι ΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΙΟΙΚΟΥΣΑΣ: Μα εδώ λέµε από το κεντρικό επιµελητήριο όχι από το, δηλαδή και ότι όλη αυτή η ιστορία θα γινότανε µέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας, µέσα από την τράπεζα πληροφοριών σε µια υπηρεσία που Και πέραν αυτού ήτανε και ο Πρόεδρος που βρισκότανε εκείνη την ώρα εκεί στην ενηµέρωση, είδα ότι συµφωνούσε µε αυτή την πρόταση της οµάδας εργασίας, που σηµαίνει ότι λίγο πολύ φαίνεται ότι κεντρικά είναι αποδεκτή αυτή η άποψη. Πέραν των άλλων, δεν υπάρχει καµία άλλη καινοτοµία απ ότι γνωρίζουµε, δηλαδή αυτή η ιστορία που λέγαµε εµείς παλιά το διάγραµµα και το ένα, το άλλο και το άλλο. Εγώ βέβαια η παρέµβαση που έκανα εκεί είναι ότι, µε αυτή την πρόταση της οµάδας εργασίας δεν διορθώνουµε τα προβλήµατα µε τα οποία είχαµε σήµερα φτάσει σε αδιέξοδο τα πολεοδοµικά γραφεία όταν θέλαµε όλα αυτά τα δικαιολογητικά ευθείς εξ αρχής και όλες αυτές τις µελέτες και όπως τις θέλαµε µέχρι σήµερα. Οι ηλεκτροδοτήσεις και οι ρευµατοδοτήσεις εάν δεν έχουµε την εναλλακτική λύση που έχει καθιερωθεί λίγο πολύ µε την προσωρινή αυτοψία για να λύνει κάποια προβλήµατα, ίσως φέρει κάποιες άλλες δυσκολίες και αυτό το θέµα πράγµατι είναι στο κεντρικό, δεν ξέρω πως θα λειτουργήσει. Εν πάση περιπτώσει αυτή είναι µία πρόταση οµάδας εργασίας που έχει συσταθεί στο Τ.Ε.Ε. και που κάνει αυτές τις προτάσεις, δεν είναι βέβαια πρόταση του Τ.Ε.Ε., είναι πρόταση της οµάδας εργασίας προς το Τ.Ε.Ε., µπορεί βέβαια και να αλλάξουν κάποια πράγµατα. Εδώ στο Επιµελητήριο είναι, όποιος συνάδελφος θέλει

14 Συνεδρίαση 13 η 20 ης εκεµβρίου 2004 σελίς 14 να λάβει γνώση αυτά τα στοιχεία βρίσκονται κάτω, µπορεί να τα φωτοτυπήσει για να τα λάβει υπόψη του. Επίσης µας µοίρασαν µία εγκύκλιο, νοµίζω ότι τη γνωρίζετε αυτή, η οποία έχει να κάνει µε τις εγγυητικές επιστολές και πως το Τ.Σ.Μ.Ε..Ε. µετά από την αύξηση των εγγυητικών επιστολών σύµφωνα µε την έκπτωση, αλλάζει τον τρόπο µε τον οποίο θα εκδίδει τις εγγυητικές επιστολές και τις εγγυήσεις και το ένα, και το άλλο. Έχει να κάνει µε τους τύπους κ.λ.π., και αυτό είναι εδώ. Παρεµπιπτόντως στο περιθώριο σηµαίνει ότι είχε τσούξει, είχε κάνει µεγάλη εντύπωση, το έγγραφο που είχαµε στείλει στο Τ.Σ.Μ.Ε..Ε. και που στο τέλος τους λέµε ότι αν δεν κλείσουν τους ισολογισµούς θα τους πάµε στο δικαστήριο, ό,τι τους δώσουµε πάνω και τους τσούξει αρχίζουν και µουρµουρίζουνε, µουρµουρίζουνε γιατί βεβαίως τους χαλάς την ηρεµία. Εδώ είναι ο τρόπος του Τ.Σ.Μ.Ε..Ε. που λέει τµήµα εγγυητικών επιστολών, σίγουρα οι εργολήπτες θα έχουνε λάβει γνώση σ αυτό το θέµα, οπότε δεν χρειάζεται να πω περισσότερα γι αυτό το θέµα. Τώρα µια και µου ζητήθηκε και πριν κατέβω από το βήµα, να πω δυο πράγµατα που έχουν να κάνουν µε το Περιφερειακό Συµβούλιο από το οποίο τώρα ήρθαµε από το πρωί, κατ ευθείαν ήρθαµε εδώ και µάλιστα µπορεί και ακόµα να µην έχει ολοκληρωθεί, θέλω να πιστεύω ότι µάλλον θα τέλειωνε γιατί ήταν αρκετά αργά. Σήµερα όπως ξέρετε γινότανε το Περιφερειακό Συµβούλιο το πρώτο, το οποίο εκτός των άλλων είχε να κάνει και µε την κατανοµή του αποθεµατικού επίδοσης που έχει να κάνει µε το ΠΕΠ της τάξεως των εκατοµµυρίων ευρώ. Βέβαια εµείς είχαµε στείλει ήδη µια επιστολή στο Γενικό Γραµµατέα και την οποία µοιράσαµε και στα µέλη του Περιφερειακού Συµβουλίου, τακτικούς και αναπληρωµατικούς, γιατί όλη αυτή η ιστορία και που εξ αναβολής έγινε, µόλις την Παρασκευή το απόγευµα, το µεσηµέρι λάβαµε γνώση της εισήγησης και των προτάσεων της Περιφέρειας. Βέβαια ούτε το χρόνο είχαµε, ούτε τη δυνατότητα βεβαίως σαν θεσµικό όργανο να συζητήσουµε και να έχουµε απόψεις οι οποίες να είναι και εµπεριστατωµένες και να συµβάλλουµε θετικά σ αυτή τη συζήτηση. Όµως παρ όλα αυτά επειδή ένα δεύτερο θέµα ήτανε η έναρξη διαλόγου για την 4 η προγραµµατική περίοδο όπως λέγεται, γιατί στην ουσία δεν είναι δόκιµος ο όρος να λέµε Κ.Π.Σ. αλλά πρέπει να λέγεται 4 η προγραµµατική περίοδος. Είπαµε και τονίσαµε αυτό που είχε πάρει και απόφαση η ιοικούσα, ότι θα πρέπει από τώρα αν θέλουµε να έχουµε απορρόφηση, αν θέλουµε να έχουµε στόχους τους οποίους θα πιάσουµε, να προβλέψουµε πόρους και διαδικασίες για την ολοκλήρωση µελετών και ένταξη έργων τα οποία θα πρέπει να ωριµάσουν από τώρα, ούτως ώστε ενόψει του 4 ου όποτε ξεκινήσει, όταν ξεκινήσει, να µη βρισκόµαστε σε µία θέση ανάλογη όπως βρεθήκαµε στα προηγούµενα Κ.Π.Σ. και να έχουµε κίνδυνο και απώλειας πόρων, διότι φαίνεται ότι η κοινότητα εξακολουθεί να εµµένει στη διαδικασία του Ν+2, όπως και στις διαδικασίες των ελέγχων και των κανόνων επιλεξιµότητας και εποµένως φαίνεται αδήριτη ανάγκη. Αυτό στηρίχθηκε βέβαια και από άλλα µέλη του

15 σελίς 15 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ. Περιφερειακού Συµβουλίου από τώρα, το τόνισαν και µάλιστα εκ των υστέρων και επικαλέστηκαν τη δικιά µας παρέµβαση σ αυτό το θέµα, ότι οι µελέτες θα πρέπει από τώρα να γίνουν το κυρίαρχο στοιχείο προκειµένου να µπορούµε να µιλάµε για ικανοποιητική απορρόφηση και του 3 ου αλλά βεβαίως και του 4 ου Κ.Π.Σ.. Επίσης εκείνο το οποίο φάνηκε στην κουβέντα που είχε πολλά µέλη εποµένως είχε και πολλούς οµιλητές από κάτω γι αυτό τράβηξε και από τις 10:00 µέχρι τις 5:00 που φύγαµε, 7 ώρες και µπορεί και καµιά ώρα ακόµα 8 ώρες συνεχόµενες, 8 ώρες Περιφερειακό Συµβούλιο, είχε να κάνει µε την κατανοµή του αποθεµατικού επίδοσης αυτό που είπαµε τα 58 εκατοµµύρια ευρώ τα οποία είναι ψιχία βέβαια σε σχέση µε τις ανάγκες και το έλλειµµα, το αναπτυξιακό έλλειµµα της Κρήτης που όλοι το αναφέρανε, είχε να κάνει µε τον τρόπο τον οποίο έβλεπε κάθε Νοµάρχης και κάθε ήµαρχος ΤΕ Κ ή νοµού ή κάποιος απ αυτούς τους παράγοντες πως έβλεπε τα πράγµατα. ηλαδή είχε ακολουθήσει µία διαβούλευση το προηγούµενο διάστηµα ανάµεσα στους ηµάρχους και στους Νοµάρχες λίγο πολύ τα είχαν βρει, είχαν συµφωνήσει σε επιµέρους πως θα µοιράσουν την πίτα, άρα (αλλαγή κασέτας) ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΙΟΙΚΟΥΣΑΣ: στο Ηράκλειο ήταν το Ηράκλειο Βιάννος του οποίου του προσθέτουνε ένα προϋπολογισµό της τάξεως των 11 εκατοµµυρίων ευρώ, και κανένα δυο άλλα δεν τα θυµάµαι, στα Χανιά, στο Ρέθυµνο ένα µικρό, στο Λασίθι δεν είχε κανένα. Υπήρχε και ένας άλλος πίνακας ο οποίος εκεί µέσα υπήρχε µία δεξαµενή έργων, δηλαδή στην ουσία υπήρχανε οδοποιία, πολιτισµός, δασικά κ.λ.π. και τα οποία έλεγαν σε µεν δασικά πολιτισµός κ.λ.π. θα εγκριθούν αφού έχουµε και τη σύµφωνη γνώµη του Υπουργείου, που σηµαίνει δηλαδή απ αυτή τη δεξαµενή έργα πολιτισµού 50 60, το Υπουργείο µπορεί να πει αυτά τα 5 10 και όλα τα άλλα πετάγονται έξω, αλλά ικανοποιούν τους ηµάρχους γιατί τον έχει βάλει στον πίνακα ή τον κάθε παράγοντα. Και στα µεν έργα οδοποιίας ή στα άλλα τα οποία είναι τα πιο σηµαντικά, ο προϋπολογισµός ήταν ενδεικτικός. Εάν τώρα ο προϋπολογισµός ο οποίος θα προκύψει µετά από τον έλεγχο της µελέτης είναι πολλαπλάσιος αυτού του προτεινόµενου που ενδεικτικά είναι εκεί µέσα, σηµαίνει ότι κάποια έργα θα φεύγουν, θα κόβεται, έτσι; Το ποια θα κοπούνε, το ποια θα µείνουνε κ.λ.π., βεβαίως δεν γίνεται κουβέντα, όλοι αποµένει το να λένε εγκρίνουµε την πρόταση του Γενικού ως έχει και από κει και µετά άρχιζε η µουρµούρα. Εµείς στο νοµό µας δεν πήραµε Ολυµπιακά έργα έλεγε ο Χανιώτης και πήρε 63 όπως είπε χθες το ραδιόφωνο για το Παγκρήτιο Στάδιο και ετούτο, άρα δικαιούµαστε και το ένα, και το άλλο, και έβγαινε και ο Λασιθιώτης και λέει και εµείς εγκρίνουµε την πρόταση του Γενικού αλλά εµείς είµαστε ριγµένοι κ.λ.π. και δεν πέρασε από κει να σταµατήσει ο ταχυδρόµος, το ίδιο και ο Ρεθυµνιώτης και λέει και εµείς το ίδιο είµαστε, χειρότερα και περισσότερα. Όλοι πιο µπροστά βέβαια λέγανε ότι εγκρίνουµε την εισήγηση του Γενικού και µετά άρχιζε το παράπονο και η µουρµούρα. Μια φιλοσοφία δηλαδή εκ των

16 Συνεδρίαση 13 η 20 ης εκεµβρίου 2004 σελίς 16 υστέρων, αφού τα είχανε βρει και κουβεντιάσει πιο µπροστά αν και λίγο πολύ είχανε φτάσει σε ένα επίπεδο έτσι να τα βρούνε, παρ όλα αυτά η µουρµούρα παρέµενε για να είναι φαίνεται στα υπόψη. Εµείς βεβαίως, επειδή έπρεπε και όλοι να τοποθετηθούνε τα µέλη του Περιφερειακού Συµβουλίου και εµείς είµαστε επίσηµα µέλος του Περιφερειακού Συµβουλίου, τους είπαµε ότι, εµείς δεν είµαστε αυτής της φιλοσοφίας, δεν συµφωνούµε µε αυτή τη φιλοσοφία και µ αυτό τον τρόπο της µοιρασιάς όπως έγινε µε διαβουλεύσεις και εξάλλου εµάς δεν µας κάλεσαν σε κανενός είδους διαβούλευση και σε καµιά είδους συνάντηση σαν Τεχνικό Επιµελητήριο. Εποµένως η θέση µας δεν µπορεί να είναι ορµώµενη από τις διαβουλεύσεις που έγιναν στο διάστηµα. Βεβαίως όταν το σύνολο των, τελικά όλοι οι φορείς είπανε ναι, εµείς στα πλαίσια της συναίνεσης δεν µπορούµε να πούµε διαφορετικά. Όµως τους τονίσαµε ότι µ αυτή τη λειτουργία και όπως ξέρετε και το Περιφερειακό Συµβούλιο, εγώ πρώτη φορά συµµετέχω σε ένα Περιφερειακό Συµβούλιο σαν µέλος του Περιφερειακού Συµβουλίου, αλλά ίσως και αυτή η νοοτροπία λειτουργίας του Περιφερειακού Συµβουλίου µε αυτό τον τρόπο είναι µία από τις αιτίες, µία από τις αιτίες τόσα χρόνια που παρ όλο ότι έχουν περάσει τρία Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης δεν έχουµε κατορθώσει να ολοκληρώσουµε τις υποδοµές µας και να ολοκληρώσουµε την ανάπτυξη. Όταν όλοι οι εκλεγµένοι έχουνε την άποψη ότι θα πρέπει να κινούνται και να αποφασίζουν µε τοπικιστικά κριτήρια και µε το κατόπιν παρεµβάσεων και να µην βλέπουν την Κρήτη σαν ενιαία µε µια ισόρροπη ανάπτυξη που έχει να κάνει µε προγραµµατισµό, σωστό προγραµµατισµό µε στόχους και προτεραιότητες, όταν δεν τα βλέπουµε αυτά τα πράγµατα αλλά τα βλέπουµε έτσι µ αυτή τη διαδικασία και µ αυτή τη νοοτροπία που σήµερα είπα εγώ φάνηκε στο Περιφερειακό Συµβούλιο που για πρώτη φορά τη βλέπω, τότε δεν θα έχουµε ούτε στο µέλλον ανάπτυξη. Έτσι θα βαδίζουµε όσα πακέτα και αν έρχονται. Νοµίζω ότι όσοι ήταν εκεί θα τα άκουσαν, και αυτή δεν ήταν είναι µια ανάπτυξη που θέλαµε εµείς για την Κρήτη µας. Εµείς εµµένουµε λοιπόν σ αυτή τη διαδικασία και µάλιστα είπαµε, εφόσον ανοίγει και ο διάλογος για το 4 ο ΚΠΣ που και εµείς προσπαθούµε να δούµε στα πλαίσια των δυνατοτήτων µας να συµβάλλουµε µε κάποιες οµάδες εργασίας που θα κάνουµε και εφόσον µπορέσουµε γιατί δεν είναι εύκολη δουλειά, το είπα βέβαια εκεί και το δεσµεύτηκα, εµείς δεν έχουµε αυτή τη διαδικασία. Και είναι ευχής έργο από τώρα που είµαστε ακόµα µακριά από το 4 ο ΚΠΣ, να αλλάξει η νοοτροπία µας, να αλλάξει η σκέψη µας για να µπορούµε να µιλάµε πλέον σε ένα προγραµµατισµό και σε ισόρροπη ανάπτυξη, που οι πόροι που θα έρθουνε να µπορέσουνε να καλύψουν έστω την τελευταία στιγµή τις ανάγκες του νησιού. Αυτά σαν έτσι συνολική και ενηµέρωση, επειδή µου ζητήθηκε από συναδέλφους όσον αφορά και το τελευταίο κοµµάτι του Περιφερειακού Συµβουλίου, και νοµίζω και άλλοι συνάδελφοι θα µπορούν να ενηµερώσουν το σώµα για το θέµα περί µελετών που

17 σελίς 17 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ. έχουν οι πιο πολλοί εντρυφήσει όπως είναι ο συνάδελφος Βαϊλάκης και άλλοι συνάδελφοι της ιοικούσας. ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ: Συνάδελφοι εγώ θα ήθελα να προσθέσω το εξής, έχω στα χέρια µου όπως το ανέφερε και ο Πρόεδρος, γνωµοδότηση του αναπληρωτή καθηγητή της νοµικής κ. Πάνου Λαζαράτου ο οποίος στα συµπεράσµατα του λέει ότι, εάν αλλάξει η διατύπωση καθίστανται σύµφωνοι τόσο µε το κοινοτικό δίκαιο όσο και µε το ελληνικό σύνταγµα. Και αναφέρει τη διατύπωση η οποία αναφέρει τα εξής, για µελέτες που απαιτούν πτυχία τάξεως, για την οποία απαιτείται δυναµικό µίας ή δύο µονάδων, µεταξύ των κριτηρίων που καθορίζονται στην προκήρυξη, περιλαµβάνεται υποχρεωτικά και το κριτήριο εντοπιότητος για µελετητές ή εταιρείες µελετητών που έχουν έδρα είτε σε ορεινή, νησιώτικη ή παραµεθόρια περιοχή, είτε σε περιοχές στις οποίες το βιοτικό επίπεδο είναι ασυνήθως χαµηλό ή στις οποίες επικρατεί σοβαρή υποαπασχόληση. Η βαρύτητα του κριτηρίου εντοπιότητος καθορίζεται σε ποσοστό 30% έναντι όλων των άλλων κριτηρίων που αναφέρονται στην προκήρυξη. Νοµίζω ότι πάνω σ αυτό µπορεί να παλέψει το Επιµελητήριο, αλλά είναι προφανές ότι θα έχει µια δυσκολία γιατί τι θα γίνει µε τους Αθηναίους; εν υπάρχει περίπτωση η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη να ενταχθούν σ αυτή τη διατύπωση, άρα θα υπάρχει πρόβληµα µεταξύ των περιφερειακών και του κέντρου. Ο συνάδελφος Τρουλλινός. ΤΡΟΥΛΛΙΝΟΣ: εν θα µπω στην ουσία του νοµοσχεδίου τώρα, δεν ξέρω κατ αρχήν πόσοι έχουµε καταλάβει τι συζητάµε σήµερα και ποιος ο σκοπός της συνεδρίασης σήµερα. ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ: Συνάδελφοι το ανέφερα. ΤΡΟΥΛΛΙΝΟΣ: Είναι Χριστουγεννιάτικη. ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ: Όχι µε συγχωρείτε συνάδελφοι εγώ σας ανέφερα για ποιο λόγο έγινε η συνεδρίαση αλλά πριν όµως κανείς δεν άκουγε, εγώ τα έλεγα για τον εαυτό µου. ΤΡΟΥΛΛΙΝΟΣ: Επειδή δεν βλέπω εδώ τους άλλους δύο συναδέλφους που ήµασταν στην Αντιπροσωπεία της Αθήνας, τον Πέτρο Ινιωτάκη και τον Τσαγκαράκη Κώστα, να σας πω τι συµβαίνει στην Αθήνα και ποια είναι κατά τη γνώµη µου η τακτική που ακολουθείται από το Τ.Ε.Ε. και στο συγκεκριµένο ζήτηµα του νοµοσχεδίου για τις µελέτες του δηµοσίου αλλά και γενικότερα, γιατί το ίδιο έγινε και στο άλλο νοµοσχέδιο για την ανάθεση στα δηµόσια έργα. όθηκε ένα νοµοσχέδιο από τον Υπουργό σε δηµοσιότητα, µάλιστα, αυτό το νοµοσχέδιο υποτίθεται ότι εκφράζει την πολιτική βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου, µάλιστα. Το επόµενο βήµα θα ήτανε αυτό το νοµοσχέδιο να δοθεί στους ενδιαφερόµενους φορείς, να το µελετήσουν σε ικανό χρόνο, να διατυπώσουν τις

18 Συνεδρίαση 13 η 20 ης εκεµβρίου 2004 σελίς 18 απόψεις τους και από κει και πέρα εάν ήθελε το Υπουργείο να συστήσει µια επιτροπή µε όλους τους εµπλεκόµενους και να δει τι µπορεί να αλλάξει, γιατί και πως το νοµοσχέδιο ή ποιες απ αυτές τις απόψεις θα δεχόταν ή όχι, να ακολουθηθεί µετά η διαδικασία Κυβερνητική επιτροπή, Βουλή κ.ο.κ. Με το νοµοσχέδιο για τις µελέτες δεν συνέβη αυτό, όπως δεν συνέβη και µε το άλλο, δηλαδή δόθηκε το νοµοσχέδιο στους ενδιαφερόµενους φορείς πότε; Αφού πέρασε από την Κυβερνητική επιτροπή και πήρε την έγκριση της, και εδώ είναι ένα σοβαρό ανακόλουθο της διαδικασίας, και µετά δόθηκε για διάλογο υποτίθεται, διάλογος δεν έγινε επί της ουσίας. Τα τµήµατα όπως και το δικό µας εξέφρασαν τις απόψεις τους επί του νοµοσχεδίου αυτού, και πάµε στην Αθήνα να δούµε πως θα διαµορφωθεί η άποψη του Τ.Ε.Ε. γύρω από το νοµοσχέδιο. Μέχρι τώρα έχουν γίνει δύο συνεδριάσεις της Αντιπροσωπείας γι αυτό το θέµα ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ( εν αποδίδεται καθαρά, µιλάει εκτός µικροφώνου) ΤΡΟΥΛΛΙΝΟΣ: Ναι, ένα λεπτό, 26 ή 27 του Νοεµβρίου ήταν η πρώτη συνεδρίαση γι αυτό το θέµα και την επόµενη εβδοµάδα 3, 4, 5 του εκεµβρίου ήταν η δεύτερη συνεδρίαση και την Τετάρτη αυτή είναι η τρίτη συνεδρίαση για το νοµοσχέδιο. Σε καµία απ αυτές τις συνεδριάσεις δεν υπάρχει εισήγηση της.ε. του Επιµελητηρίου, εισήγηση, που να λέει ότι το νοµοσχέδιο είναι έτσι, είναι αλλιώς, εµείς λέµε αυτά, διαφωνούµε εδώ και ως προς την τακτική µας θα ακολουθήσουµε αυτό, να υπάρχει µια εισήγηση επί της οποίας να γίνει µία συζήτηση. Εισήγηση της.ε., κείµενο από τη.ε. δεν έχει υπάρξει ακόµα, και ούτε και θα υπάρξει, το ίδιο έχει γίνει και µε το νοµοσχέδιο για τα δηµόσια έργα. Ό,τι κείµενα υπάρχουν και κυκλοφορούν είναι κείµενα µε την υπογραφή του συναδέλφου Ταχιάου, µέλους της.ε. του Τ.Ε.Ε. υπεύθυνου για τις µελέτες του δηµοσίου, απηχούν τις προσωπικές του απόψεις, που ήταν κείµενα εισηγητικά δικά του προς τη.ε.. Η ιοικούσα δεν φαίνεται πουθενά εάν έχει συνηγορήσει ή όχι µε αυτά τα κείµενα και τις απόψεις του συναδέλφου. Το Υπουργείο στη συνέχεια δεν θέσπισε κάποια επιτροπή διαλόγου µε τους ενδιαφερόµενους φορείς, αξιοποίησε µία επιτροπή που υπήρχε για την ενηµέρωση λέει των φορέων, µία επιτροπή ενηµέρωσης των φορέων η οποία απαρτίζεται, Πρόεδρος είναι ο Υφυπουργός ο κ. Ξανθόπουλος, συµµετέχουνε νοµικοί σύµβουλοι του Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε., συµµετέχει ο νοµικός σύµβουλος του Τ.Ε.Ε., συµµετέχει ο συνάδελφος Ταχιάος που σας είπα πριν, συµµετέχει εκπρόσωπος του συνδέσµου εταιρειών, γραφείων µελετών, του αντίστοιχου Σ.Α.Τ.Ε. για να καταλαβαίνουν και οι εργολάβοι, και συµµετέχει εκπρόσωπος του συνδέσµου µελετητών βορείου Ελλάδος που είναι µικροµεσαίοι οι πιο πολλοί. Αυτή η άτυπη επιτροπή λέει ενηµέρωσης φορέων, αυτός είναι ο τίτλος της, άρχισε µε συνεχείς συνεδριάσεις, αυτό έγινε πριν από

19 σελίς 19 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ. ένα µήνα, συνεχείς συνεδριάσεις, µέρα διάλειµµα, µεσηµέρι διάλειµµα, νύχτα, να επεξεργάζεται βήµα βήµα, σηµείο σηµείο το νοµοσχέδιο και να προτείνει τροποποιήσεις. Από την ενηµέρωση που είχαµε αυτό που διαφάνηκε ήταν ότι τον κύριο λόγο τον είχαν οι νοµικοί σύµβουλοι και του Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε. και ο δικός µας, ο δικός µας ο κ. Χασάπης. Στη δεύτερη συνεδρίαση πριν από 15 µέρες, πριν από δυο βδοµάδες, ο κ. Χασάπης έκανε την εισήγηση στην Αντιπροσωπεία, όχι η ιοικούσα, παρουσίασε δηλαδή ο δικηγόρος ποιες είναι οι τροποποιήσεις που έχουν γίνει δεκτές από τον Υφυπουργό Ξανθόπουλο, το διευκρινίζω αυτό, δεν σηµαίνει σύµφωνη γνώµη και Σουφλιά στη συνέχεια, για µένα τουλάχιστον, και ποιες δεν γίνονται δεκτές, ποιες είναι οι θετικές εξελίξεις ως προς το νοµοσχέδιο µετά απ αυτό το διάλογο και ποια σηµεία είναι το Υπουργείο ανένδοτο και επί της ουσίας είναι τα σηµεία της φιλοσοφίας του νοµοσχεδίου. Εκεί, δηλαδή στα ζητήµατα πολιτικής της ουσίας, το Υπουργείο δεν υποχωρεί. Αφού λοιπόν µας ενηµέρωσε ο νοµικός σύµβουλος του Τ.Ε.Ε. ο κύριος αυτός Χασάπης για τον ατέλειωτο αγώνα που έδιναν στο Υπουργείο επί δύο βδοµάδες αυτό, 3 του εκεµβρίου δόθηκε το τελικό κείµενο αυτής της επιτροπής της άτυπης. Αφού λοιπόν µας είπε γι αυτά, µας ενηµέρωσε βγάζοντας και τον καηµό του ότι είχε ένα πρόβληµα αλλά ευτυχώς ξεπερνιέται και δεν υπάρχει ηθικό δίληµµα γι αυτόν, ποιο είναι το ηθικό δίληµµα που είχε; Ότι ο κ. Χασάπης δεν είναι µόνο νοµικός σύµβουλος του Τ.Ε.Ε. για τις µελέτες του δηµοσίου, αλλά είναι και νοµικός σύµβουλος του ΣΕΓΜ, του Συνδέσµου Εταιρειών Γραφείων Μελετών, και συµµετείχε στην επιτροπή µε τη διττή ιδιότητα που είχε. Λοιπόν, τώρα πόσο το Τ.Ε.Ε. µπορεί να προασπίζει υποτίθεται τα συµφέροντα των µελών του, της µεγάλης πλειοψηφίας τους, µέσω του νοµικού συµβούλου του που εκφράζει και τους άλλους και µε τον εκπρόσωπο του το συνάδελφο στην επιτροπή για τις απόψεις του οποίου ούτε η.ε. είχε πάρει θέση, αυτό το συµπέρασµα βγάλτε το µόνοι σας. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη από κάθε άποψη, από την πρώτη συνεδρίαση για το νοµοσχέδιο αυτό, η βαρύνουσα απόφαση εκείνης εκεί της Αντιπροσωπείας στην οποία εγώ τουλάχιστον διαφώνησα και δεν είδα και κανένα άλλο να διαφωνήσει βέβαια, ήταν ότι η συνεδρίαση λέει αυτή της Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση, και µάλιστα στην πρόσκληση που έχουν στείλει για την Τετάρτη ότι συνεχίζεται η εσαεί συνεχιζόµενη διαρκής συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας για το νοµοσχέδιο, λες και είµαστε η διαρκής ιερά σύνοδος που θα συνέρχεται όποτε θελήσουν κάποιοι, αυτή η συνεχιζόµενη συνεδρίαση συνεχίζεται αλλά για ποιο σκοπό; Κανένα, η Αντιπροσωπεία δεν µπορεί να εκφράσει βούληση. Όταν δεν υπάρχει µία εισήγηση από τη ιοικούσα, όταν δεν υπάρχουνε συγκροτηµένες απόψεις, συγκερασµού των απόψεων από όλα τα τµήµατα που να πούνε ότι εµείς αυτά διεκδικούµε, αλλά κυρίως όταν δεν υπάρχει µία απόφαση που να χαρακτηρίζει την τακτική που θα ακολουθήσεις γύρω από το νοµοσχέδιο αυτό και όποιο άλλο νοµοσχέδιο, σηµαίνει ότι το Τ.Ε.Ε. πορεύεται χωρίς

20 Συνεδρίαση 13 η 20 ης εκεµβρίου 2004 σελίς 20 πολιτική που να υπηρετεί τα συµφέροντα µας, και χωρίς βούληση να συγκρουστεί µε ό,τι χρειάζεται να συγκρουστεί. ηλαδή κοντολογίς όταν δεν υπάρχει, όταν θες να αποφύγεις την ουσία να ευτελίζεις και τη διαδικασία, να ευτελίζεις και τη διαδικασία. Αυτή την τακτική, σ αυτό το σκαλοπάτι βρισκόµαστε αυτή τη στιγµή, και η σηµερινή µας συνεδρίαση δεν είναι τίποτα άλλο έξω απ αυτά. Αποφάσισαν λέει τα Προεδρεία της Αντιπροσωπείας στην Αθήνα να συγκληθούν σήµερα όλες οι Αντιπροσωπείες του Τ.Ε.Ε. σε όλη την Ελλάδα, αυτό σαν διαδικασία είναι κάτι χρήσιµο που κάποια στιγµή θα έπρεπε ίσως να το επιβάλλουµε πότε; Όταν βρισκόµασταν σε µια κινητοποίηση, είµαστε σε µία επαγρύπνηση, ετοιµαζόµαστε να αντιµετωπίσουµε µία κατάσταση και έχουµε µία εισήγηση από τη ιοικούσα του Επιµελητηρίου η οποία λέει ακούτε να δείτε συνάδελφοι έτσι και έτσι και πρέπει από αύριο και µετά να κάνουµε αυτό. Μα τότε βεβαίως να είµαστε σε διαρκή συνεδρίαση, να είµαστε, αλλά εδώ δεν υπάρχει τίποτα, ούτε κάποια εισήγηση για το πώς θα το αντιµετωπίσουµε το θέµα, ούτε τίποτα. Αυτά κοντολογίς είναι η απαράδεκτη κατά τη γνώµη µου κατάσταση που αντιµετωπίζουµε στην Αντιπροσωπεία της Αθήνας, που είναι µία ευτελισµένη διαδικασία ακριβώς επειδή δεν θέλουνε να αντιµετωπίσουνε την ουσία του νοµοσχεδίου. Το πλεονέκτηµα για µας και µειονέκτηµα γι αυτούς εκεί στην Αθήνα συνάδελφοι είναι ότι ακριβώς, ειδικά για το ίδιο θέµα, για τις µελέτες του δηµοσίου έχουµε την εµπειρία του 2003, όπου το Τ.Ε.Ε. για ένα αντίστοιχο νοµοσχέδιο, της ίδιας φιλοσοφίας και αντιλήψεων ξεσηκώθηκε πρώτη φορά µετά από δεκαετίες και αποφάσισε πέρυσι το Μάιο να κάνει κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα. Και τότε κάναµε συνεδριάσεις και έκτακτες, και κάναµε και συγκεντρώσεις, και κάναµε και, αλλά πίσω απ αυτά όλα υπήρχε µία βούληση η οποία έλεγε ότι το Τ.Ε.Ε. για το νοµοσχέδιο, για τις µελέτες διεκδικεί 1, 2, 3 και αυτά τα 3 είναι αδιαπραγµάτευτα, εάν δεν τα δεχτεί το Υπουργείο είναι λόγος πως το λένε ( ) στο νοµοσχέδιο, δεν το ψηφίζουµε, θα το καταγγείλουµε, θα το κάνουµε, θα το διάξουµε. Υπήρχε µία βούληση, µία πολιτική βάση, σήµερα δεν υπάρχει αυτό το πράγµα παρά το ότι το νοµοσχέδιο είναι το ίδιο, οι απόψεις που έχει είναι οι ίδιες κ.λ.π., σήµερα δεν υπάρχει η βούληση από τη ιοίκηση του Τ.Ε.Ε.. Και όταν λέω από τη ιοίκηση για να τα κάνω λιανά, δεν είναι µόνο η παράταξη του Προέδρου του συναδέλφου Αλαβάνου µαζί µε τη ΚΜ και τις άλλες που έχουνε συγκροτήσει τα Προεδρεία στη διοίκηση του Τ.Ε.Ε., αντίστοιχη εικόνα υπάρχει και από τις παρατάξεις τις αντιπολιτευόµενες της ιοίκησης του Τ.Ε.Ε. και µιλώ και για την ΠΑΣΚ και µιλώ και για τους χηµικούς και κάποιους άλλους που ήταν στην Αντιπολίτευση. ηλαδή ούτε από την πλευρά της Αντιπολίτευσης υπάρχει εκεί µία εισήγηση η οποία να λέει ότι διαφωνούµε µε την πολιτική που ασκεί η ιοίκηση του Τ.Ε.Ε., αντιπροτείνουµε αυτά, διεκδικούµε αυτά και µε αυτό τον τρόπο, που να δεις ότι εδώ τουλάχιστον υπάρχει κάποιος ο οποίος εξαγγέλλει µια διαφορετική άποψη και πολιτική.

21 σελίς 21 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ. Αυτό το χάλι το απαράδεκτο, µπορεί να µην είναι ευχάριστα αυτά που λέω λόγω και ηµερών και Χριστουγέννων, αλλά γενικώς επικρατεί, για να είµαστε και κάπως επίκαιροι και µε τις ηµέρες αυτές, επικρατεί «το πάει και απ έξω». ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ: Ο Πρόεδρος της ιοικούσας. ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΙΟΙΚΟΥΣΑΣ: Συνάδελφοι συµπληρωµατικά να πω κάτι που ξέχασα και είναι σηµαντικό, θα γίνει τον Απρίλιο ένα συνέδριο στην Αθήνα για τα δηµόσια έργα, θα γίνουνε δυο τρεις προσυνεδριακές συναντήσεις. Η πρώτη λοιπόν προσυνεδριακή συνάντηση η µια θα γίνει εδώ, αποφασίστηκε να γίνει στο Ηράκλειο στις 29 Ιανουαρίου, ηµέρα Σάββατο. Σας το λέω γιατί θα είναι η πρώτη προσυνεδριακή συνάντηση για τα δηµόσια έργα και µας είπανε ποιες µέρες µας εξυπηρετούσε, είπαµε Παρασκευή όχι Παρασκευή γιατί είναι οι εργολάβοι, Σάββατο 29 Ιανουαρίου, η επόµενη θα γίνει στην Πάτρα νοµίζω. Αυτό για ενηµέρωση σας. ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ: Συνάδελφοι εγώ θα ήθελα να διευκρινίσω ορισµένα πράγµατα τα οποία απέφυγα προηγουµένως αναφέρω. Κατ αρχάς δεν έγινε ψηφοφορία και η απόφαση αυτή ήταν της ιοικούσας, εµάς µας τη µετέφερε στις 11 του µηνός όπως είπα ο Πρόεδρος Αλαβάνος. Και µάλιστα ήθελαν να κάνουν τη συνεδρίαση Τετάρτη, εγώ αρνήθηκα και για τη µία και για την άλλη και µάλιστα µου είπαν γιατί αρνείσαι; Εγώ δεν αποφασίζω λέω για το δικό µου το τµήµα; Εγώ στέλνω την πρόσκληση, εγώ αποφασίζω, εγώ αρνούµαι. εν βλέπω το λόγο για τον οποίο θα έπρεπε να κάνουµε. Με πείσανε µε το εξής σκεπτικό, ότι εκείνη τη δεδοµένη στιγµή δεν είχαν στα χέρια τους τίποτα, είχαν πει ότι είχε τροποποιηθεί ο νόµος, δεν είχαν τίποτα και ότι θα ίσχυε από την 1 η Ιανουαρίου, δεν είχαν πάρει και αυτοί την αναβολή µέχρι τις 31 Μαρτίου. Ζήτησαν και από όλους εµάς να κάνουµε αυτό που έκαναν στην Αθήνα, δηλαδή να αποφασίσουµε να είναι διαρκής η συνεδρίαση, πλην όµως αυτή η απόφαση δεν λαµβάνεται από το Προεδρείο, λαµβάνεται από το σώµα της Αντιπροσωπείας. Εγώ προβληµατιζόµουν αν θα έπρεπε να το θέσω σε ψηφοφορία, αλλά µια που οδηγήθηκαν εκεί τα πράγµατα θα το θέσω σε ψηφοφορία εάν συµφωνείτε και εσείς να είµαστε σε διαρκή συνεδρίαση. Ποιο είναι το θετικό και ποιο είναι το αρνητικό της διαρκούς συνεδρίασης; ηλαδή αποφασίζουµε σύµφωνα µε το άρθρο 7 τη διακοπή της συνεδρίασης, τη λιγόλεπτη µπορεί να την αποφασίσει ο Πρόεδρος, την ορισµένων ηµερών την αποφασίζει το σώµα, το µόνο όφελος είναι ο χρόνος που απαιτείται να σταλεί η πρόσκληση, κανένα άλλο όφελος δεν έχει. ηλαδή το δεκαήµερο που θέτει ο νόµος ότι θα πρέπει να µεσολαβεί από την πρόσκληση µέχρι τη συνεδρίαση, δεν επιβάλλεται να εφαρµόζεται. Εγώ δεν βλέπω το λόγο και δη µε την παράταση που έχει πάρει µέχρι τις 31 Μαρτίου να είµαστε σε συνεχή όπως ζητήθηκε, από τον Πρόεδρο ηµοσθένη Αγορή της κεντρικής Αντιπροσωπείας να είµαστε σε

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ. ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ 14 η Στις 25-7 - 2012 ΑΝΝΑ ΚΟΝΤΟΥ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΑΚΤΥΛΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ. ΕΙ ΙΚΗ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ 13 η Στις 12-11 - 2008.ΕΠ.Α.Ν.ΑΛ. ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΙΑΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΙΑΤΑΞΗΣ 4 η ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2006 ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΙΑΤΑΞΗΣ Ενηµέρωση Προβλήµατα λειτουργίας Ε.Ε. Ν.Α ΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Συνάδελφοι, συγνώµη για την καθυστέρηση αλλά πληρώναµε τα

Διαβάστε περισσότερα

1 η ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΙΑΤΑΞΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Ενηµέρωση. 2. Εγγραφές νέων µελών.

1 η ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΙΑΤΑΞΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Ενηµέρωση. 2. Εγγραφές νέων µελών. 1 η ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2006 ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΙΑΤΑΞΗΣ 1. Ενηµέρωση 2. Εγγραφές νέων µελών. 3. Ορισµός τόπου διεξαγωγής τακτικού Συνεδρίου. 4. Αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου - Έλα - πέρασες μια φορά ε; Σε είδα σε μια στιγμή αλλά δεν ήμουν βέβαιος, δεν με είδες; - πέρασα με το αμάξι και έκανα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ 1 ο ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «Ο Αγροτικός Τομέας της Ελλάδας μετά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Ο.Π. Ο.Τ.Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007 Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ο.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Ο.Π. Ο.Τ.Α. ΠΕΜΠΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2007 Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕ ΡΟΥ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου - από τον Φουάτ σε τρεις εταιρίες χρήματα... μπλου μπρουμέλ, άλλη μια P.A κάπως έτσι και άλλη μία που μου είχες πει

Διαβάστε περισσότερα

Δ. Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δ. Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ Δ. Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 07.11.2017 1 2 Δ. Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 07.11.2017 ΘΕΜΑ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑ 1 ο : Συζήτηση και λήψη απόφασης για την πληρωμή οφειλών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ. ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ 5α Στις 09-04 - 2008.ΕΠ.Α.Ν.ΑΛ. ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

«Πούλα τα όσο θες... πούλα ας πούµε το καλάµι από 200 ευρώ, 100. Κατάλαβες;»

«Πούλα τα όσο θες... πούλα ας πούµε το καλάµι από 200 ευρώ, 100. Κατάλαβες;» «Πούλα τα όσο θες... πούλα ας πούµε το καλάµι από 200 ευρώ, 100. Κατάλαβες;» Οπου (Α) ο καλούµενος - χρήστης της υπ' αριθ. 698... (µέλος της Χ.Α.) Οπου (Β) ο καλών Ηµεροµηνία: 20/09/2013 Εναρξη: 22:12':00''

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ. ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ 6 η Στις 26-04 - 2004.ΕΠ.Α.Ν.ΑΛ. ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ι.ΟΙΚΟΝΟΜΙ ΗΣ (Γενικός Γραµµατέας ηµοσίων Έργων ΥΠΥΜΕ Ι): Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Πρέπει να πω, κυρίες και κύριοι και αγαπητοί συνάδελφοι, ότι δεν

Ι.ΟΙΚΟΝΟΜΙ ΗΣ (Γενικός Γραµµατέας ηµοσίων Έργων ΥΠΥΜΕ Ι): Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Πρέπει να πω, κυρίες και κύριοι και αγαπητοί συνάδελφοι, ότι δεν Ι.ΟΙΚΟΝΟΜΙ ΗΣ (Γενικός Γραµµατέας ηµοσίων Έργων ΥΠΥΜΕ Ι): Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Πρέπει να πω, κυρίες και κύριοι και αγαπητοί συνάδελφοι, ότι δεν έχω προετοιµαστεί για να κάνω µία οµιλία στο θέµα αυτό,

Διαβάστε περισσότερα

Γυµνάσιο Σιταγρών Θεατρικοί διάλογοι από τους µαθητές της Α Γυµνασίου. 1 η µέρα. Χιουµορίστας: Καληµέρα παιδιά, πρώτη µέρα στο Γυµνάσιο.

Γυµνάσιο Σιταγρών Θεατρικοί διάλογοι από τους µαθητές της Α Γυµνασίου. 1 η µέρα. Χιουµορίστας: Καληµέρα παιδιά, πρώτη µέρα στο Γυµνάσιο. Ντέµι Ραµά 1 η µέρα Χιουµορίστας: Καληµέρα παιδιά, πρώτη µέρα στο Γυµνάσιο. Κακός µ.: Άντε να δούµε τι θα γίνει αυτή τη χρονιά. ύσκολα θα είναι στο Γυµνάσιο? Καλός µ.: Σιγά να µην είναι δύσκολα, άµα διαβάζεις

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΑΤΕ ΤΗΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΑΤΕ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΑΤΕ ΤΗΣ 31-1-2018 ΠΡΟΕ ΡΟΣ.Σ. κ. Ζαχαρίας Αθουσάκης ΠΡΟΕ ΡΟΣ Γ.Σ. κ. Ζαχαρίας Αθουσάκης ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Γ.Σ. κ. Χρήστος Καλογερόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΟΕΕΣΣ... 3

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΟΕΕΣΣ... 3 1 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΟΕΕΣΣ.... 3 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1ο... 3 Όργανα λειτουργίας και επιτροπές εργασίας.... 3 Άρθρο 1ο... 3 Άρθρο 2ο... 3 Άρθρο 3ο... 3 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2ο... 3 Γενικές

Διαβάστε περισσότερα

ήµος Μαρκοπούλου Μεσογαίας

ήµος Μαρκοπούλου Μεσογαίας ηµοτική Περίοδος 2011 Ελληνική ηµοκρατία Περιφέρεια Αττικής ήµος Μαρκοπούλου Μεσογαίας Έντυπη Έκδοση 37 ης Συνεδρίασης.Σ. Μαρκοπούλου Μεσογαίας Πέµπτη, 29 εκεµβρίου 2011 ιαχείριση Πρακτικών 37 η ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ. ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ 7 η Στις 24-05 - 2004.ΕΠ.Α.Ν.ΑΛ. ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Πρεβελάκη & Γρεβενών 712 02 Ηράκλειο Κρήτης Τηλ.: 2810 342520 τηλ/τυπία: 2810-281128 Ηλ. δ/νση: teetak@tee.gr Ιστοσελίδα: www.teetak.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ. ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ 10 η Στις 3-12 - 2005.ΕΠ.Α.Ν.ΑΛ. ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΙΑΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΙΑΤΑΞΗΣ 2 η ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟE- ΟΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008 ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΙΑΤΑΞΗΣ 1. Ενηµέρωση. 2. Εκλογή Αναπληρωτή Προέδρου. 3. Κλιµάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Ν. Α ΑΜΟΠΟΥΛΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Κ.ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, κύριοι Πρόεδροι των Εργοληπτικών Οργανώσεων, κύριε Πρόεδρε του Τεχνικού Επιµελητηρίου, κύριε Πρόεδρε της ιεθνούς

Κ.ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, κύριοι Πρόεδροι των Εργοληπτικών Οργανώσεων, κύριε Πρόεδρε του Τεχνικού Επιµελητηρίου, κύριε Πρόεδρε της ιεθνούς Κ.ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, κύριοι Πρόεδροι των Εργοληπτικών Οργανώσεων, κύριε Πρόεδρε του Τεχνικού Επιµελητηρίου, κύριε Πρόεδρε της ιεθνούς ιαφάνειας, κύριε Γενικέ Επιθεωρητά, σεβαστέ µου φίλε καθηγητά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ: ΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ ΑΡ. ΠΡΩΤ: 3600 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ: ΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ ΑΡ. ΠΡΩΤ: 3600 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ: 17-03-2016 ΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ ΑΡ. ΠΡΩΤ: 3600 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της υπ αριθµόν 6 ο /11-03-2016 συνεδριάσεως

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Μπ.

Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Μπ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό

Διαβάστε περισσότερα

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: μ.μ. ΩΡΑ ΛΗΞΗΣ: 20:30 μ.μ. Παρόντες ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ Λάππας Κων/νος Πρόεδρος ΕΝΑΡΞΗ ΛΗΞΗ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: μ.μ. ΩΡΑ ΛΗΞΗΣ: 20:30 μ.μ. Παρόντες ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ Λάππας Κων/νος Πρόεδρος ΕΝΑΡΞΗ ΛΗΞΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: Αρ. πρωτ. 2388 Χαλκίδα 20/12/2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ ΧΑΪΝΑ & ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ -ΧΑΛΚΙΔΑ (34100) τηλ.:2221061285-86, FAX:61287

Διαβάστε περισσότερα

Άρχισε η συνεδρίαση με την Προεδρία του Προέδρου της Ο.Ε. κ. Χαράλαμπου Ξανθόπουλου

Άρχισε η συνεδρίαση με την Προεδρία του Προέδρου της Ο.Ε. κ. Χαράλαμπου Ξανθόπουλου ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ 27/12-11-2014 ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΘΕΜΑ 1o:Έκθεση οικονομικών καταστάσεων βάσει του κλαδικού λογιστικού σχεδίου Π.Δ.315/1999 Καλαμαριά, 12-11-2014,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 05/ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 05/ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 05/03.03.2015 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΘΕΜΑ 1 Ο : Εξέταση ένστασης κατά της υπ. αριθ. 5515/20-02-15 διακήρυξης πρόχειρου διαγωνισμού με κριτήριο

Διαβάστε περισσότερα

Γεώργιος Σταµουλάκης Πρόεδρος Περιφερειακού Τµήµατος Ηπείρου του ΤΕΕ

Γεώργιος Σταµουλάκης Πρόεδρος Περιφερειακού Τµήµατος Ηπείρου του ΤΕΕ Γεώργιος Σταµουλάκης Πρόεδρος Περιφερειακού Τµήµατος Ηπείρου του ΤΕΕ Συνάδελφοι πρέπει να πούµε κάποια πράγµατα για να απλοποιήσουµε λίγο κάποια θέµατα. Όσον αφορά για το Τεχνικό Επιµελητήριο Τµήµα Ηπείρου

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε πότε γίνονται εκλογές; Κάθε τέσσερα χρόνια, εκτός αν η Βουλή διαλυθεί νωρίτερα.

Κάθε πότε γίνονται εκλογές; Κάθε τέσσερα χρόνια, εκτός αν η Βουλή διαλυθεί νωρίτερα. Τι πρέπει να γνωρίζω για τη Βουλή Τι είναι η Βουλή; Είναι συλλογικό πολιτικό όργανο που αντιπροσωπεύει τον λαό. Αναδεικνύεται µε την ψήφο του εκλογικού σώµατος, δηλαδή όλων των ελλήνων πολιτών που έχουν

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΙΣΣΟΝΕΡΓΑΣ

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΙΣΣΟΝΕΡΓΑΣ Πρακτικά Έκτακτης Συνεδρίας Κοινοτικού Συμβουλίου Κισσόνεργας, που έγινε την Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014, στις 7:00μμ. στα γραφεία του Συμβουλίου. Παρόντες 1. κ. Γιώργος Στυλιανού Κοινοτάρχης / Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ»

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» «Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» ΚΕΦΆΛΑΙΟ 1 ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ τι πιστεύω για την εξαφάνιση, αλλά δώσε μου λίγο χρόνο. Όχι,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LEADER (Ε..Π) LEADER

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LEADER (Ε..Π) LEADER ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LEADER (Ε..Π) LEADER 1. Η Επιτροπή ιαχείρισης Προγράµµατος (Ε..Π) Leader Π.Α.Α βάσει της συστάθηκε βάση της απόφασης της συνεδρίασης 103.1/25-8-2009

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β4ΩΕΩΞΜ-ΔΨΦ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. ήµου Πολυγύρου. Κατάστηµα του ήµου Πολυγύρου, συvήλθε σε τακτική συvεδρίαση η Οικονοµική Επιτρoπή

ΑΔΑ: Β4ΩΕΩΞΜ-ΔΨΦ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. ήµου Πολυγύρου. Κατάστηµα του ήµου Πολυγύρου, συvήλθε σε τακτική συvεδρίαση η Οικονοµική Επιτρoπή 1 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ Ταχ. Δ/νση : Πολυτεχνείου 50 63100 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ Πληροφορίες : Ψαθά Κωνσταντία Τηλέφωνο : 23713-50738 FAX : 23710

Διαβάστε περισσότερα

«Το θέµα είναι που θα πάει; Τουλάχιστον µετά να πήγαινε Μαλανδρίνο, δεν ξέρω»

«Το θέµα είναι που θα πάει; Τουλάχιστον µετά να πήγαινε Μαλανδρίνο, δεν ξέρω» «Το θέµα είναι που θα πάει; Τουλάχιστον µετά να πήγαινε Μαλανδρίνο, δεν ξέρω» Στον αποµαγνητοφωνηµένο δάλογο που ακολουθεί συνοµιλεί συγγενής του Γ. Ρουπακιά (Α) µε τον (Β) - Οπου Α η καλούσα - Οπου Β

Διαβάστε περισσότερα

Γ. Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Γ. Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ Γ. Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 24.11.2017 1 2 Γ. Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 24.11.2017 ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 5 η Στις 18-07 - 2007 Δ.ΕΠ.Α.Ν.ΑΛ. ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ι. Πανάρετος.: Καλησπέρα κυρία Γουδέλη, καλησπέρα κύριε Ρουμπάνη.

Ι. Πανάρετος.: Καλησπέρα κυρία Γουδέλη, καλησπέρα κύριε Ρουμπάνη. (Συνέντευξη του Ι. Πανάρετου στην Νίνα Γουδέλη και τον Γρηγόρη Ρουμπάνη για τα θέματα της Παιδείας (Μήπως ζούμε σ άλλη χώρα;, ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84) Ν. Γουδέλη: Καλησπέρα κύριε Πανάρετε. Γ.

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Σ Χ Ε Ι Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟY ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ, 2010 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ Α.Ε. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Από τους προηγούμενους εισηγητές ακούσαμε μερικά από τα θέματα που απασχολούν τους εμπλεκόμενους κατά τη διάρκεια των διαγωνιστικών διαδικασιών.

Από τους προηγούμενους εισηγητές ακούσαμε μερικά από τα θέματα που απασχολούν τους εμπλεκόμενους κατά τη διάρκεια των διαγωνιστικών διαδικασιών. Κυρίες και Κύριοι, Θα ήθελα να ευχαριστήσω και εγώ με τη σειρά μου για την πρόσκλησή της ΕΜΕΔΙΤΕΚΑ και να τη συγχαρώ για την πρωτοβουλία της. Ελπίζω με τη σύντομη εισήγησή μου να συμβάλλω και εγώ από την

Διαβάστε περισσότερα

Ντέλια Βελκουλέσκου: Μα Πολ εσύ ήσουν εκείνος που το πρότεινε αυτό. Είναι πολύ δύσκολο να υπαναχωρήσω τώρα.

Ντέλια Βελκουλέσκου: Μα Πολ εσύ ήσουν εκείνος που το πρότεινε αυτό. Είναι πολύ δύσκολο να υπαναχωρήσω τώρα. Πόλ Τόμσεν: Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι θέτουμε μια ημερομηνία για την επιστροφή της αποστολής, ενώ ενδεχομένως δεν θα έχουμε μια συμφωνία στο εσωτερικό της Τρόικας για το πώς θα προχωρήσουμε. Ντέλια

Διαβάστε περισσότερα

Συνάδελφε - και Πρόεδρε- του απερχόμενου Δ.Σ του ΓΕΩΤ.Ε.Ε,

Συνάδελφε - και Πρόεδρε- του απερχόμενου Δ.Σ του ΓΕΩΤ.Ε.Ε, Συνάδελφε - και Πρόεδρε- του απερχόμενου Δ.Σ του ΓΕΩΤ.Ε.Ε, Να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή κάτι ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΕ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 11 Ο ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 11 Ο ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 11 Ο ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ 08-04 - 2013 86 Α ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ.. ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ...... ΑΜΠΡΙΚΙΔΗΣ..... ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ...602,603,604 ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ.. ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ....

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 23-01-2014. οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής, πενήντα ένας μαθητές και μαθήτριες και

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 23-01-2014. οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής, πενήντα ένας μαθητές και μαθήτριες και ΣΕΛ.210 οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής, πενήντα ένας μαθητές και μαθήτριες και τρεις εκπαιδευτικοί από το Γυμνάσιο Ξηροκαμπίου Λακωνίας. Η Βουλή τούς καλωσορίζει. (Χειροκροτήματα απ όλες τις πτέρυγες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΟΑ. Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΟΑ. Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΟΑ Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 Συνεχίζουμε τώρα, όπως προείπα, με τη συζήτηση πέντε επικαίρων ερωτήσεων, στις

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ 13/2018

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ 13/2018 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 03/2018 ΑΠΟΦΑΣΗ 13/2018 Στην Καλαμάτα σήμερα, την 16η Ιανουαρίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00, στο Δημοτικό Κατάστημα της οδού Αθηνών

Διαβάστε περισσότερα

ΝΗΦΟΣ: Ένα λεπτό µόνο, να ξεµουδιάσω. Χαίροµαι που σε βλέπω. Μέρες τώρα θέλω κάτι να σου πω.

ΝΗΦΟΣ: Ένα λεπτό µόνο, να ξεµουδιάσω. Χαίροµαι που σε βλέπω. Μέρες τώρα θέλω κάτι να σου πω. Νήφο. Πεταλία; Εγώ, ναι. Σήκω. Δεν ξέρω αν µπορώ. Μπορείς. Είµαι κουρασµένος. Ήρθε η ώρα, όµως. Τα χέρια µου έχουν αίµατα. Τα πόδια µου είναι σαν κάποιου άλλου. Δεν έχουµε πολύ χρόνο. Ένα λεπτό µόνο, να

Διαβάστε περισσότερα

Eπίκαιρη ερώτηση με αριθμό 622/ του πρώτου κύκλου του. Βουλευτή Β Πειραιά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Δημητρίου Καμμένου

Eπίκαιρη ερώτηση με αριθμό 622/ του πρώτου κύκλου του. Βουλευτή Β Πειραιά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Δημητρίου Καμμένου Eπίκαιρη ερώτηση με αριθμό 622/7-3-2016 του πρώτου κύκλου του Βουλευτή Β Πειραιά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Δημητρίου Καμμένου προς τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τη διαχείριση των αιγιαλών. Θα απαντήσει

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ 149/2011

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ 149/2011 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ 18/2011 ΑΠΟΦΑΣΗ 149/2011 Στην Καλαµάτα σήµερα, την 21 η Ιουνίου 2011, ηµέρα Τρίτη και ώρα 12:00 µεσ., στο ηµαρχιακό Κατάστηµα της οδού Αριστοµένους 28, συνέρχεται

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 48η 17.09.2015 2 ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ 3 48 η ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 13:30 µ.µ. ΠΡΟΕ ΡΟΣ Ο.Ε.:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 2001 2003 Η σύγκληση της Πρώτης Ειδικής Συνεδρίασης της Αντιπροσωπείας του Περιφερειακού Τµήµατος Ανατολικής Κρήτης του Τ.Ε.Ε.,

Διαβάστε περισσότερα

(συνέντευξη: ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84, ο σφυγμός της μέρας, 06/02/08)

(συνέντευξη: ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84, ο σφυγμός της μέρας, 06/02/08) (συνέντευξη: ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84, ο σφυγμός της μέρας, 06/02/08) Φ.Κ.: ας επιστρέψουμε τώρα στο μεγάλο θέμα της ημέρας σε παγκόσμια κλίμακα, της Αμερικάνικές προκριματικές εκλογές. Πήραμε

Διαβάστε περισσότερα

3 ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ 3 ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ

3 ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ 3 ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ Kεφάλαιο 11 Θα επαναλάβουµε αυτά που είχαµε πει την προηγούµενη φορά. Παραστατικά αν έχουµε το εξής παίγνιο όπου οι δύο παίχτες παίρνουν ταυτόχρονα τις αποφάσεις τους αφού αποφασίσει ο Ι, θα δούµε πόσα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ. ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ 6 η Στις 20-9 - 2006.ΕΠ.Α.Ν.ΑΛ. ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΟΥ ΣΕΒ. κ. ΧΑΡΗ ΚΥΡΙΑΖΗ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΟΥ ΣΕΒ. κ. ΧΑΡΗ ΚΥΡΙΑΖΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΟΥ ΣΕΒ κ. ΧΑΡΗ ΚΥΡΙΑΖΗ στο συνέδριο του Economist µε θέµα: SOCIAL SECURITY REFORM IN GREECE Reality-Obstacles-Decisions for the Pension System Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 Όταν

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ. ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ 2 η Στις 23-3 - 2005.ΕΠ.Α.Ν.ΑΛ. ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΥΜΝΑΖΕΤΑΙ (Κωµικό σκετς)

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΥΜΝΑΖΕΤΑΙ (Κωµικό σκετς) 1 Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΥΜΝΑΖΕΤΑΙ (Κωµικό σκετς) ΠΑΙΖΟΥΝ ΛΟΧΑΓΟΣ ΛΟΧΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΣ (στρατιώτες) Σήµερα θα πάµε µαζί να κάνουµε ασκήσεις και θεωρία. Για κάντε γραµµή. Αρχίζω. Προσέξτε. Πρώτα πρώτα ν ακούτε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ. ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ. ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ 9 η Στις 28-07 - 2004.ΕΠ.Α.Ν.ΑΛ. ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και η Νικολαϊδου Ευθυµία, υπάλληλος του ήµου Θέρµης, για την τήρηση των πρακτικών της Επιτροπής.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και η Νικολαϊδου Ευθυµία, υπάλληλος του ήµου Θέρµης, για την τήρηση των πρακτικών της Επιτροπής. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το υπ αριθµ. 13/1-4-2015 πρακτικό συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής Θέρµης Αριθµ.Αποφ. 163/2015 ΘΕΜΑ : Ανάκληση της αριθ. 108/2015 απόφασης της Οικονοµικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 6 η Συνεδρίαση Ειδική Της 27 ης Μαρτίου 2019 Ημέρα Τετάρτη και ώρα 15.00 ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΒΡΕΤΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ υπ αρ. 6 ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΛΛΑ ΑΣ (Σ.Π.Μ.Ε.)

ΠΡΑΚΤΙΚΟ υπ αρ. 6 ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΛΛΑ ΑΣ (Σ.Π.Μ.Ε.) ΠΡΑΚΤΙΚΟ υπ αρ. 6 ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΛΛΑ ΑΣ (Σ.Π.Μ.Ε.) Τα παρακάτω υπογράφοντα µέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του ΣΠΜΕ, συνήλθαν σε συνεδρίαση στα γραφεία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ. Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της 3 ης / τακτικής συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Πύργου

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ. Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της 3 ης / τακτικής συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Πύργου ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ ΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της 3 ης /18-02-2014 τακτικής συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Πύργου

Διαβάστε περισσότερα

Ανώνυμη Τεχνική Εταιρία

Ανώνυμη Τεχνική Εταιρία Ανώνυμη Τεχνική Εταιρία Γιαννιτσών 31, κτ. Αριστοτέλης τ.κ. 546 27 Θεσσαλονίκη t. 2310 566551 f. 2310 527209 m. zefxiate@gmail.com έντυπο αλληλογραφίας προς: θέμα: Σύλλογο Ανωνύμων Τεχνικών Εταιριών Συνέπειες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ο Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ. 1.1 Εισαγωγή

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ο Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ. 1.1 Εισαγωγή ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ο Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ 1.1 Εισαγωγή Η Ευρωπαϊκή Ένωση διευρύνεται και αλλάζει. Τον Μάιο του 2004, δέκα νέες χώρες εντάχθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η διεύρυνση αποτελεί µια ζωτικής σηµασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΑΡΜΟ ΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΟΙ ΑΡΜΟ ΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Α) Το νοµοθετικό έργο ΟΙ ΑΡΜΟ ΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Η παλαιότερη ιστορικά, αλλά και σηµαντικότερη αρµοδιότητα της Βουλής είναι η νοµοθετική, δηλαδή η θέσπιση γενικών και απρόσωπων κανόνων δικαίου. Τη νοµοθετική

Διαβάστε περισσότερα

ΡΟΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ - ΡΥΘΜΟΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΠΕΑΕΚ

ΡΟΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ - ΡΥΘΜΟΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΠΕΑΕΚ 376 ΡΟΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ - ΡΥΘΜΟΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ... ΡΟΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ - ΡΥΘΜΟΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΠΕΑΕΚ Κύρια εισήγηση: Ιωάννης Κλαψόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

Στην ηλεκτρονική φόρμα του ΑΣΕΠ στην κατηγορία Πρόσθετα Προσόντα (και αλλού) αναφέρει με κόκκινα γράμματα την λέξη Σημαντικό και εξηγεί ότι " Ο

Στην ηλεκτρονική φόρμα του ΑΣΕΠ στην κατηγορία Πρόσθετα Προσόντα (και αλλού) αναφέρει με κόκκινα γράμματα την λέξη Σημαντικό και εξηγεί ότι  Ο Πρώτον θεωρώ ότι πρέπει να έχει διαβάσει 3 πράγματα πριν πάει κάποιος να καταθέσει την αίτηση του. Το πρώτο και βασικότερο είναι ο Νόμος, το δεύτερο η προκήρυξη του ΑΣΕΠ και το τρίτο η πρόσκληση του Υπουργείου.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ 1 ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑΣ ΘΕΜΑ. ΜΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑΣ ΛΟΓΩ ΜΗ ΑΠΑΡΤΙΑΣ για ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 15 η (συνεχιζόμενη) Στις 10-10 - 2012 ΑΝΝΑ ΚΟΝΤΟΥ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΠΕΑΚ

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΠΕΑΚ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΠΕΑΕΚ 381 ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΠΕΑΚ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ: ΤΟ επόμενο θέμα είναι πολύ σημαντικό. Μας απασχολεί πάρα πολύ, μόνο ως προφήτες όμως μπορούμε να λειτουργήσουμε. Έχει

Διαβάστε περισσότερα

Τακτική Συνεδρίαση Διοικούσας Επιτροπής Περιφερειακού Τμήματος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ν. Εύβοιας συνεδρίαση με αριθμό 12 έτους 2016 από 9 Μαΐου 2016

Τακτική Συνεδρίαση Διοικούσας Επιτροπής Περιφερειακού Τμήματος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ν. Εύβοιας συνεδρίαση με αριθμό 12 έτους 2016 από 9 Μαΐου 2016 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: Αρ. πρωτ. 2387 Χαλκίδα 20/12/2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ ΧΑΪΝΑ & ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ -ΧΑΛΚΙΔΑ (34100) τηλ.:2221061285-86, FAX:61287

Διαβάστε περισσότερα

Δεύτερη διδακτική πρόταση Έλεγχος επίδοσης στο σχολείο. 1 φωτοτυπία ανά μαθητή με τον έλεγχο παραγωγή προφορικού λόγου, παραγωγή γραπτού λόγου

Δεύτερη διδακτική πρόταση Έλεγχος επίδοσης στο σχολείο. 1 φωτοτυπία ανά μαθητή με τον έλεγχο παραγωγή προφορικού λόγου, παραγωγή γραπτού λόγου Κατανόηση προφορικού λόγου Επίπεδο B Δεύτερη διδακτική πρόταση Έλεγχος επίδοσης στο σχολείο Ενδεικτική διάρκεια: Ομάδα-στόχος: Διδακτικός στόχος: Στρατηγικές: Υλικό: Ενσωμάτωση δραστηριοτήτων: 1 διδακτική

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ. ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ 4 η Στις 17-5 - 2006.ΕΠ.Α.Ν.ΑΛ. ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο έχει ο κ. Μπασκόζος για 3. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ (Αντιπρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ ΤΕΕ Απόφαση της Αντιπροσωπείας

ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ ΤΕΕ Απόφαση της Αντιπροσωπείας ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ ΤΕΕ Απόφαση της Αντιπροσωπείας Σύµφωνα µε τις κατευθύνσεις και τις σχετικές αποφάσεις της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ/ΤΚΜ προχώρησε στη σύσταση διαπαραταξιακής

Διαβάστε περισσότερα

4. Απολογισµός δράσης Πρόγραµµα δράσης πλαίσιο συλλογικών διαπραγµατεύσεων Οικονοµικός προϋπολογισµός.

4. Απολογισµός δράσης Πρόγραµµα δράσης πλαίσιο συλλογικών διαπραγµατεύσεων Οικονοµικός προϋπολογισµός. 2 η ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΙΑΤΑΞΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2006 1. Ενηµέρωση Νοµιµοποίηση Αντιπροσώπων 2. Εγγραφές νέων µελών. 3. Κινητοποιήσεις Κλάδου 4. Απολογισµός δράσης Πρόγραµµα

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ EUCLID TSAKALOTOS MINISTER OF FINANCE, GREECE

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ EUCLID TSAKALOTOS MINISTER OF FINANCE, GREECE THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ EUCLID TSAKALOTOS MINISTER OF FINANCE, GREECE TO THE 21 st ROUNDTABLE WITH THE GOVERNMENT OF GREECE EUROPE UNRAVELLING GREECE UNTANGLING ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 1 THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Αναπληρωτής Καθηγητής Κων/νος Μπάλας, τμήμα ΗΜΜΥ. Προς τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης

Αναπληρωτής Καθηγητής Κων/νος Μπάλας, τμήμα ΗΜΜΥ. Προς τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Αναπληρωτής Καθηγητής Κων/νος Μπάλας, τμήμα ΗΜΜΥ Προς τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Θέμα: Ολοκλήρωση της προκαταρτικής διοικητικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχε ορισθεί τριμελής εισηγητική

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ. ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ 5 η Στις 30-8 - 2006.ΕΠ.Α.Ν.ΑΛ. ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. Αποφ. 02/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αριθ. Αποφ. 02/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Αριθ. Αποφ. 02/2015 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό της συνεδρίασης 2 ης /20.07.2015 της Εκτελεστικής Επιτροπής του ήµου Παλαιού Φαλήρου ΘΕΜΑ: Σύνταξη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ. ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ 9 η Στις 23-11 - 2005.ΕΠ.Α.Ν.ΑΛ. ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Δ. Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δ. Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ Δ. Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 20.04.2017 1 2 Δ. Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 20.04.2017 ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑ 1 ο : Συζήτηση και λήψη απόφασης για την εγγραφή μελών στο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ 14 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Ισχυρή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με αρμοδιότητες και πόρους» ΑΘΗΝΑ, 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, πρώτα-πρώτα να διευκρινίσουμε τα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, πρώτα-πρώτα να διευκρινίσουμε τα Κύριε συνάδελφε, πρώτα-πρώτα να διευκρινίσουμε τα οικονομικά θέματα που αφορούν τους εν ενεργεία υπαλλήλους του ΕΚΕΨΥΕ. Έχουν αποδεσμευτεί τα χρήματα από το Υπουργείο Οικονομικών. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία δεδομένου ότι από τα εννέα (9) μέλη βρέθηκαν παρόντα τα έξι (6) δηλαδή:

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία δεδομένου ότι από τα εννέα (9) μέλη βρέθηκαν παρόντα τα έξι (6) δηλαδή: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ & ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ Δ.Ε.Υ.Α.Π. ---------------------------------------------- Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της 3 ης /2011 συνεδρίασης του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Π. Σήμερα,

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το υπ αριθ. 5/2006 πρακτικό συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βέροιας

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το υπ αριθ. 5/2006 πρακτικό συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βέροιας Αρ. απόφ. 135/2006 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το υπ αριθ. 5/2006 πρακτικό συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βέροιας Π ε ρ ί λ η ψ η Απόρριψη αιτήματος συλλόγου Δασκιωτών Βέροιας «Το Παλιόκαστρο»

Διαβάστε περισσότερα

1η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Κέας, 06 ης Ιανουαρίου 2013 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ

1η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Κέας, 06 ης Ιανουαρίου 2013 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΚΕΑΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ της 1ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κέας την 6η Ιανουαρίου 2013 Στην Κέα, σήμερα 6 του μηνός Ιανουαρίου, του έτους 2013, ημέρα

Διαβάστε περισσότερα

Γεωργιάδης: Μέσα στο έτος θα ξεκινήσει η επένδυση του Ελληνικού

Γεωργιάδης: Μέσα στο έτος θα ξεκινήσει η επένδυση του Ελληνικού Γεωργιάδης: Μέσα στο έτος θα ξεκινήσει η επένδυση του Ελληνικού Η Ελλάδα θα γίνει η πιο ελκυστική επενδυτικά χώρα στην Ευρώπη, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Υ ΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ (.Ε.Υ.Α.Χ.)

ΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Υ ΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ (.Ε.Υ.Α.Χ.) ΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Υ ΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ (.Ε.Υ.Α.Χ.) ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της συνεδρίασης 22/2012 του ιοικητικού Συµβουλίου της ηµοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης του ήµου Χερσονήσου

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ 9 ο ΠΡΑΚΤΙΚΟ.Σ. ΕΤΟΥΣ 2015

ΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ 9 ο ΠΡΑΚΤΙΚΟ.Σ. ΕΤΟΥΣ 2015 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Της αριθ.9/29-4-2015 έκτακτης κατεπείγουσας συνεδρίασης του ηµοτικού Συµβουλίου Παρανεστίου. Στο Παρανέστι, στο ηµοτικό Κατάστηµα και στην αίθουσα συνεδριάσεων του ηµοτικού Συµβουλίου,

Διαβάστε περισσότερα

Ελευθερία Γνώμης «Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις

Ελευθερία Γνώμης «Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις Διεθνής Σύμβαση του Ο.Η.Ε για τα δικαιώματα του παιδιού Άρθρο 12 Ελευθερία Γνώμης «Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Οι μεγάλοι πρέπει να ακούν και να παίρνουν σοβαρά υπόψη

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο ραδιοφωνικό σταθµό «Αθήνα 9,84»

Συνέντευξη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο ραδιοφωνικό σταθµό «Αθήνα 9,84» Συνέντευξη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο ραδιοφωνικό σταθµό «Αθήνα 9,84» ηµοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ χθες µε τον κύριο Λαϊτίνεν κάνατε κάποιες ανακοινώσεις για το θέµα της

Διαβάστε περισσότερα

7597/18 ΔΛ,ΔΛ/γομ/ΔΛ 1 DRI

7597/18 ΔΛ,ΔΛ/γομ/ΔΛ 1 DRI Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 12 Απριλίου 2018 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2015/0907 (APP) 7597/18 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: PE 41 INST 134 FREMP 40 JUR 160 AG 4 Επιτροπή των Μονίμων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΦΔΩ6Θ-9Σ9 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΗ ΙΑΥΓΕΙΑ

ΑΔΑ: ΒΕΦΔΩ6Θ-9Σ9 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΗ ΙΑΥΓΕΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΗ ΙΑΥΓΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΜΑ: ΕΚΛΟΓΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2013-2014 Α) εκλογή οκτώ τακτικών µελών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007 11 η ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕ-0ΤΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007 ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΙΑΤΑΞΗΣ 1. Ενηµέρωση 2. Εγγραφή Συλλόγων 3. Νοµιµοποίηση αντιπροσώπων 4. Πορεία αιτηµάτων κλάδου Ν. Α ΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Νοµίζω

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ. ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ 1 η Στις 18-2 - 2006.ΕΠ.Α.Ν.ΑΛ. ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Σας καλωσορίζω σήµερα στην Περιφέρεια Αττικής.

Σας καλωσορίζω σήµερα στην Περιφέρεια Αττικής. Αξιότιµε κύριε Υπουργέ, Αγαπητοί ήµαρχοι, Σας καλωσορίζω σήµερα στην Περιφέρεια Αττικής. Γνωρίζετε όλοι πως κάθε έργο για να υλοποιηθεί περνά από πολλές φάσεις: µελέτες, εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ 5 ου ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε

ΠΡΑΚΤΙΚΑ 5 ου ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε ΠΡΑΚΤΙΚΑ 5 ου ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. 05-04-2014. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 1. ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΔ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ... ΣΕΛ 3 2. ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ (ΤΡΟΙΚΑ)

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ «ΘΕΜΑ» ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΩΡΓΟ ΣΜΥΡΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

Όλο το παρασκήνιο από τη συνάντηση Γαβρόγλου με την επιτροπή του Φαναρίου- Επί ποδός η Κρήτη- Δεν πείθεται ο ΙΣΚΕ (βίντεο)

Όλο το παρασκήνιο από τη συνάντηση Γαβρόγλου με την επιτροπή του Φαναρίου- Επί ποδός η Κρήτη- Δεν πείθεται ο ΙΣΚΕ (βίντεο) 13/02/2019 Όλο το παρασκήνιο από τη συνάντηση Γαβρόγλου με την επιτροπή του Φαναρίου- Επί ποδός η Κρήτη- Δεν πείθεται ο ΙΣΚΕ (βίντεο) / Επικαιρότητα Τη συνέχιση του διαλόγου προκειμένου να καταλήξουν σε

Διαβάστε περισσότερα