Audi A4 A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 S4 Avant Audi Vorsprung durch Technik

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Audi A4 A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 S4 Avant Audi Vorsprung durch Technik"

Transcript

1 A4 Audi A4 A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 S4 Avant Audi Vorsprung durch Technik

2

3 Σελίδα Με μία ματιά 4 Audi A4 Sedan και A4 Avant 26 Audi A4 allroad quattro 36 Audi S4 Sedan και S4 Avant Τεχνολογία 48 Απόδοση και οικονομία Audi 58 Audi drive select 50 Audi ultra 60 Audi Connect 52 FSI /TFSI 62 MMI Multi Media Interface 54 TDI 64 Συστήματα υποβοήθησης 56 quattro Εξοπλισμοί Κωδικοί Audi QR. Ζήστε το Audi ακόμη πιο άμεσα: Κατεβάστε μία εφαρμογή App QR στο κινητό σας Smartphone και σκανάρετε τον κωδικό QR ή χρησιμοποιήστε η σύνδεση που δίνεται στο πρόγραμμα περιήγησης. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναφέρονται από τη σελίδα 110 και κάτω. Διάφορα 68 Audi exclusive 90 Διακοσμητικά στοιχεία 70 Audi exclusive line 92 Φωτισμός και Καθρέπτες 72 S line 93 Εξωτερικοί εξοπλισμοί 76 Οδηγός μοντέλου 95 Εσωτερικοί εξοπλισμοί 78 Εξωτερικά χρώματα 99 Σύστημα πληροφόρησης οδηγού 81 Ζάντες/Ελαστικά 102 Συστήματα υποβοήθησης 84 Καθίσματα/Επενδύσεις καθισμάτων 103 Τεχνολογία 90 Εσωτερική επένδυση ουρανού 105 Επέκταση εργοστασιακής εγγύησης Audi 106 Γνήσια Αξεσουάρ Audi 124 Ευρετήριο 110 Τεχνικά στοιχεία 132 Γοητεία Audi 120 Διαστάσεις

4

5 Audi A4 Sedan/A4 Avant 5 Δίνοντας ρυθμό στην πρόοδο. Το Audi A4. Με ακόμη ανώτερη τεχνολογία, ακόμη περισσότερη άνεση, ακόμη ισχυρότερους κινητήρες. Και ακόμα μεγαλύτερη ευφυΐα. Όλες οι εκδόσεις κινητήρων των μοντέλων Α4 διαθέτουν από το βασικό εξοπλισμό το σύστημα Start-Stop. Άλλαξαν πολλά, ένα παρέμεινε σταθερό το Audi A4 είναι αναμφισβήτητα ένα Audi. Αναμφισβήτητα μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναγράφονται αναγράφονται από τη σελίδα 117 και κάτω. A4 Audi A4 Sedan A4 Avant

6 6 Audi A4 Sedan/A4 Avant Ένα πρόσωπο με εντυπωσιακές γραμμές. Το νέο, τρισδιάστατα σχεδιασμένο καπό του κινητήρα ολοκληρώνεται στην ενιαία τραπεζοειδή μάσκα Singleframe, σε γκρι Stone. Οι πλευρικές εισαγωγές αέρα και οι επανασχεδιασμένοι γωνιώδεις προβολείς ομίχλης, ενσωματώνονται αρμονικά στη συνολική εικόνα του αυτοκινήτου. Οι προβολείς Xenon plus με νέο σχεδιασμό, είναι σχεδιαστικά ελκυστικοί, αλλά και τεχνικά απαιτητικοί, τα φώτα ημέρας αποτελούνται από φώτα τεχνολογίας LED τοποθετημένα σε μία συνεχή, διακριτή γραμμή. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναφέρονται από τη σελίδα 110 και κάτω.

7

8 8 Audi A4 Sedan/A4 Avant Οι ξεκάθαρες γραμμές του ορίζουν την κλασική μορφή μιας λιμουζίνας, που εμφανίζεται ισορροπημένη και κομψή. Οι συνεχόμενες επιφάνειες και το μακρύ καπό του κινητήρα κάνουν το αυτοκίνητο να φαίνεται σαν τεντωμένη χορδή και του προσδίδουν δυναμισμό. Το στιβαρό αμάξωμα σηματοδοτεί αγωνιστική αυτοπεποίθηση, η εκτεταμένη γραμμή της οροφής τονίζει την κομψότητά του. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναγράφονται από τη σελίδα 110 και κάτω.

9

10

11 Audi A4 Sedan/A4 Avant 11 Μια εξαιρετική σύνθεση άνεσης και sport χαρακτήρα το Audi A4 Avant. Οι εντυπωσιακές αναλογίες προσδίδουν στο αυτοκίνητο δυναμική όψη, η γραμμή της οροφής και το πίσω μέρος κλίνουν ελαφρά προς τα πίσω, τονίζοντας την αίσθηση της ταχύτητας και του δυναμισμού. Λόγω του εντυπωσιακού μήκους των 4,70 μέτρων είναι ταυτόχονα κομψό και sport. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναφέρονται από τη σελίδα 110 και κάτω.

12

13 Audi A4 Sedan/A4 Avant 13 Οι κινητήρες στο Audi A4: ακόμη πιο εξελιγμένοι, ακόμη πιο ισχυροί, ακόμη πιο αποδοτικοί. Όλοι οι βενζινοκινητήρες είναι εξοπλισμένοι με TFSI, μια εξαιρετικά οικονομική μορφή του άμεσου ψεκασμού και Turbo ή μηχανική μονάδα υπερπλήρωσης. Οι κινητήρες TDI διαθέτουν την τεχνολογία ψεκασμού Common-Rail και φίλτρο σωματιδίων Diesel, ο κινητήρας 3.0 TDI διατίθεται και ως clean diesel. Όλοι οι κινητήρες εξοπλίζονται με το σύστημα Start-Stop και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση (recuperation) στο βασικό εξοπλισμό, πράγμα που τους καθιστά τους οικονομικότερους στην κατηγορία τους. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναγράφονται από τη σελίδα 110 και κάτω.

14 14 Audi A4 Sedan/A4 Avant Το Audi A4 διαθέτει προαιρετικά το σύστημα Audi drive select ένα πρωτοποριακό σύστημα με το οποίο μπορείτε να αλλάξετε με το πάτημα ενός κουμπιού την αίσθηση οδήγησης στο δικό σας Audi: απλά επιλέξτε μεταξύ των ρυθμίσεων της ανάρτησης comfort, auto, dynamic, efficiency και σε συνδυασμό με το σύστημα πλοήγησης MMI - τη ρύθμιση individual. Τρία προαιρετικά συστήματα υποβοήθησης σας υποστηρίζουν σε κάθε σας διαδρομή στα πλαίσια των ορίων τους. Το σύστημα Audi active lane assist σας προειδοποιεί σε περίπτωση ακούσιας εξόδου από τη λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ το Audi side assist σας σηματοδοτεί, για παράδειγμα κατά την αλλαγή της λωρίδας, σε περίπτωση που ένα άλλο όχημα βρίσκεται πολύ κοντά σας στη διπλανή λωρίδα. Το Audi adaptive cruise control ρυθμίζει την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Το ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης λειτουργεί ανάλογα με την ταχύτητα και προσφέρει περισσότερη ακρίβεια και μεγαλύτερη άνεση στο τιμόνι. Το σύστημα χρειάζεται ενέργεια, μόνο όταν απαιτείται ενεργή υποβοήθηση του τιμονιού. Επίσης νέο: η πρόταση διαλείμματος στο σύστημα πληροφόρησης του οδηγού, που αναλύει τη συμπεριφορά της οδήγησης και συνιστά διαλείμματα, υποστηρίζοντας κατά αυτό το τρόπο τον οδηγό σε μακρινές διαδρομές. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναφέρονται από τη σελίδα 110 και κάτω.

15

16

17 Audi A4 Sedan/A4 Avant 17 Η προαιρετικά διαθέσιμη μόνιμη τετρακίνηση quattro κατανέμει συνεχώς την κινητήρια δύναμη και στους τέσσερις τροχούς. Επιπρόσθετο δυναμισμό προσφέρει, εάν το επιθυμείτε, το σύστημα quattro με sport διαφορικό. Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο sport διαφορικό φροντίζει για εξαιρετικές δυνατότητες πρόσθετης επιτάχυνσης στις στροφές, αυξάνοντας την ευελιξία. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναγράφονται από τη σελίδα 110 και κάτω.

18

19 Audi A4 Sedan/A4 Avant 19 Ο χώρος αποσκευών στο Audi A4 Avant διαθέτει χωρητικότητα 490 λίτρων και με αναδιπλωμένα το πίσω καθίσματα, φτάνει τα λίτρα. Δακτύλιοι συγκράτησης, άγκιστρα για τσάντες, θήκη αποθήκευσης με δίχτυ και πρίζα 12 Volt προσφέρουν τη δυνατότητα προσωπικής χρησιμοποίησης του χώρου αποσκευών. Βασικός εξοπλισμός στο Audi A4 Avant: το πάτωμα χώρου αποσκευών διπλής όψης. Από τη μια πλευρά διαθέτει υψηλής ποιότητας ύφασμα Delour και μπορεί με απλές κινήσεις να γυρίσει ανάποδα ώστει να μεταβληθεί σε επιφάνεια φόρτωσης ρυπαρών αντικειμένων. Κατ επιλογή το A4 Avant μπορεί να εξοπλιστεί με ηλεκτρικά χειριζόμενη πόρτα χώρου αποσκευών. Επίσης προαιρετικά διατίθεται ένα σετ συγκράτησης αντικειμένων αποτελούμενο από τηλεσκοπικές ράβδους και ζώνες στερέωσης, που καθιστούν τις μεταφορές αντικειμένων ακόμη πιο ασφαλείς. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναγράφονται από τη σελίδα 110 και κάτω.

20 20 Audi A4 Sedan/A4 Avant

21 Πληθώρα πληροφοριών, μεγάλος χώρος: ο εσωτερικός χώρος με την έξυπνα διαμορφωμένη θέση οδηγού. Διάφορες λεπτομέρειες αυξάνουν την ποιότητα και τη λειτουργικότητα του εσωτερικού χώρου. Έτσι υπάρχουν διακοσμητικά στοιχεία χρωμίου στο διακόπτη φώτων, στον κλιματισμό, στον περιστρεφόμενο πιεζόμενο διακόπτη MMI, τους αεραγωγούς, το διακόπτη ρύθμισης καθρεφτών, τους διακόπτες των ηλεκτρικών παραθύρων, καθώς και γύρω από το κάλυμμα του επιλογέα ταχυτήτων. Νέα χρώματα εσωτερικού χώρου και διακοσμητικά στοιχεία, όπως σε απόχρωση Reflex γκρι Steel ή καφέ Μoor ή προαιρετικά σε αλουμίνιο Trigon, προσδίδουν sport τόνο. Αντίθετα, πολυτελή ξύλα, όπως για παράδειγμα σε καφέ ξύλο Fine grain σε φυσική απόχρωση, χαρίζουν κομψότητα. Περαιτέρω εξελίχθηκε και το προαιρετικό σύστημα πλοήγησης MMI Navigation plus. Ο χειρισμός γίνεται εντελώς ενστικτωδώς μέσω του περιστροφικού ρυθμιστή MMI με ενσωματωμένο Joystick ή κατ επιλογή με φωνητική καταχώριση. Το σύστημα MMI Navigation plus διαθέτει, μεταξύ άλλων, μία υψηλής ποιότητας έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών με τρισδιάστατη απεικόνιση χαρτών και έναν σκληρό δίσκο για τα δικά σας αρχεία μουσικής και δεδομένων. Κατ επιλογή σε συνδυασμό με το τηλέφωνο αυτοκινήτου Bluetooth online προσφέρεται ένας μεγάλος αριθμός υπηρεσιών Audi connect. Σ αυτές ανήκουν για παράδειγμα ένα ενσωματωμένο στο αυτοκίνητο WLAN-Hotspot, η πλοήγηση με τη βοήθεια φωτογραφιών από το Google-Earth ή πληροφορίες για την κατάσταση της κυκλοφορίας online. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα 60 και στη σελίδα 99 στο Συστήματα Πληροφόρησης και Audi Connect.

22 22 Audi A4 Sedan/A4 Avant Στον εσωτερικό χώρο τα προαιρετικά κλιματιζόμενα άνετα καθίσματα εμπρός προσφέρουν πολυτελή άνεση, διαθέτοντας μαλακές επενδύσεις και ενισχυμένα πλαϊνά για καλύτερη στήριξη. H επιφάνεια του καθίσματος και της πλάτης αερίζεται και θερμαίνεται. Ο προαιρετικός αυτόματος άνετος κλιματισμός 3 ζωνών διαθέτει ρύθμιση που εξαρτάται από τη θέση του ήλιου, ηλεκτρονική ρύθμιση θερμοκρασίας, ποσότητας και κατονομής αέρα ξεχωριστά για οδηγό και συνοδηγό, καθώς και για τα πίσω καθίσματα. Η αυτόματη λειτουργία ανακύκλωσης αέρα μέσω ενός αισθητήρα ποιότητας αέρα, καθώς και το συνδυασμένο φίλτρο σκόνης, καθιστούν την ατμόσφαιρα ακόμη πιο ευχάριστη.

23

24 QR-Code 24 Audi A4 Sedan/A4 Avant Το Audi A4 Sedan και Audi A4 Avant είναι κάτι περισσότερο από αυτοκίνητα. Αποτελούν κινητές προσωπικότητες και αυτό σε βαθμό, που πιθανώς θα περίμενε κανείς μόνο στην πολυτελή κατηγορία. Λόγω του πλήθους των δυνατοτήτων εξοπλισμού βιώνετε πολλά αυτοκίνητα σε ένα, αλλά ταυτόχρονα και ένα αυτοκίνητο που είναι μοναδικό, όσο και εσείς: Το απόλυτα προσωπικό σας Audi Α4. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναγράφονται από τη σελίδα 110 και κάτω. Εάν θέλετε να ζήσετε το Audi A4 σε δράση, σκανάρετε αυτόν τον κωδικό QR με το Smartphone σας. Ή χρησιμοποιήστε την ακόλουθη σύνδεση στο πρόγραμμα περιήγησης:

25

26

27 Audi A4 allroad quattro 27 Αισθανθείτε τη διαφορά. Μια ματιά αρκεί και αμέσως θα καταλάβετε τι έχετε μπροστά σας. Μια γνήσια προσωπικότητα με πολλές πτυχές. Ένα αυτοκίνητο που όχι μόνο εντυπωσιάζει με τη δυναμική εμφάνιση του, αλλά ταυτόχρονα είναι και έτοιμο να αποδείξει την ισχύ του. Με το Audi A4 allroad αισθάνεστε την αξία του συστήματος μόνιμης τετρακίνησης quattro σχεδόν σε κάθε διαδρομή. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναφέρονται από τη σελίδα 117 και κάτω. A4 Audi A4 allroad quattro

28 28 Audi A4 allroad quattro Η αυθεντική ισχύς γίνεται αντιληπτή χωρίς επίδειξη. Έτσι, το Audi A4 allroad quattro δεν χρειάζεται να προβάλει το δυναμισμό του. Μια μεγάλη γκάμα οικονομικών και με εντυπωσιακή ροπή κινητήρων νέας γενιάς: Ο 2.0l βενζινοκινητήρας τεχνολογίας TFSI με σύστημα Αudi Valvelift εντυπωσιάζει με τον sport δυναμισμό του, διαθέτοντας ισχύ 211 hp και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Και ο κινητήρας 3.0 TDI με την εντυπωσιακή ροπή πείθει με τους έξι κυλίνδρους και την ισχύ των 245 hp. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναφέρονται από τη σελίδα 117 και κάτω.

29

30

31 Audi A4 allroad quattro 31 Τί είναι αυτό που χαρακτηρίζει το Audi A4 allroad quattro; Πολλές υψηλής ποιότητας λεπτομέρειες, δείχνουν αμέσως ποιο μοναδικό αυτοκίνητο έχετε μπροστά σας. Το μακρύ μεταξόνιο και το επιμηκυμένο καπό του κινητήρα τονίζουν τη δυναμική του γραμμή, ενώ η νέα χαρακτηριστική allroad τραπεζοειδής μάσκα Singleframe σε γκρι Platinum με κάθετες γρίλιες, την ιδιαίτερή του θέση στην πολυτελή κατηγορία. Απολαύστε με ιδιαίτερη προσοχή: Κατά 37 mm ανυψωμένο αμάξωμα Χαρακτηριστική allroad τραπεζοειδής μάσκα Singleframe και μάσκα ψυγείου με χρωμιωμένες κάθετες γρίλιες. Φαρδύτερο μετατρόχιο Υποδαπέδια προστασία, εμπρός και πίσω, ανοξείδωτη Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών σε ειδικό σχεδιασμό allroad (προαιρετικά ζάντες 18 και 19 ιντσών) Ράγες οροφής σε αλουμίνιο με δύο ράβδους, σε μαύρο ή προαιρετικά ανοδιωμένο αλουμίνιο Θόλοι τροχών και φαρδύτερα μαρσπιέ, καθώς και προφυλακτήρες σε χρώματα αντίθεσης (προαιρετικά για επιλεγμένα εξωτερικά χρώματα βαμμένοι στο χρώμα του αυτοκινήτου) Διακοσμητικά στοιχεία αλουμινίου στο εξωτερικό (προαιρετικά) εκτός των άλλων με ράγες σε ανοδιωμένο αλουμίνιο και φαρδύτερα μαρσπιέ με ένθετο σε ατσάλι υψηλής αντοχής Επένδυση εισόδου θυρών με επιγραφή allroad quattro Χαρακτηριστικές allroad επενδύσεις καθισμάτων σε ύφασμα μαύρο Tundra ή γκρι Titanium. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναγράφονται από τη σελίδα 117 και κάτω.

32

33 Audi A4 allroad quattro 33 Το Audi A4 allroad quattro διαθέτει στο βασικό εξοπλισμό νέα διακοσμητικά στοιχεία από πλαστικά υλικά υψηλής ποιότητας σε απόχρωση Reflex γκρι Steel ή καφέ Μoor. Κατ επιλογή διακοσμούν τον εσωτερικό χώρο και στοιχεία σε αλουμίνιο Trigon ή σε διαφορετικά ξύλα, για παράδειγμα σε καφέ ξύλο Fine grain σε φυσική απόχρωση. Και με την πανοραμική γυάλινη οροφή και το ηχοσύστημα Bang & Olufsen Sound απολαύστε τον ήχο Surround σχεδόν σαν να βρίσκεστε στην ύπαιθρο. Με το προαιρετικό σύστημα πλοήγησης MMI Navigation plus ελέγχετε άνετα τα ηλεκτρονικά συστήματα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας. Κατ επιλογή σε συνδυασμό με το τηλέφωνο αυτοκινήτου Bluetooth online προσφέρεται ένας μεγάλος αριθμός υπηρεσιών Audi connect. Σ αυτές ανήκουν, για παράδειγμα, ένα ενσωματωμένο στο αυτοκίνητο WLAN- Ηotspot, η πλοήγηση με τη βοήθεια φωτογραφιών από το Google-Earth ή πληροφορίες για την κατάσταση της κυκλοφορίας online. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναφέρονται από τη σελίδα 117 και κάτω.

34 Μην αφήνετε την πορεία του δρόμου να καθορίσει τον προορισμό σας. Η μόνιμη τετρακίνηση quattro κατανέμει τη ροπή στον εμπρός και στον πίσω άξονα, ανάλογα με τις απαιτήσεις των καταστάσεων κατά την οδήγηση. Το κεντρικό διαφορικό με αυτόματο κλείδωμα και επιλεκτικό ανά τροχό έλεγχο της ροπής, φροντίζει στις στροφές για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια και ακόμη πιο δυναμική συμπεριφορά κατά την οδήγηση. Εκτός δρόμου: Παράλληλα το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης quattro υποστηρίζεται από το Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα Ευστάθειας ESP με σύστημα αναγνώρισης offroad συνθηκών (offroad detection). Το σύστημα offroad detection αναγνωρίζει την κατάσταση του οδοστρώματος και μεταβάλλει αντίστοιχα την επέμβαση των ηλεκτρονικών συστημάτων του αυτοκινήτου. Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος καθιστά το Audi A4 allroad quattro ένα αυτοκίνητο και για άσχημους δρόμους, μετατρέποντας τους στις ωραιότερες διαδρομές. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναγράφονται από τη σελίδα 117 και κάτω.

35 Audi A4 allroad quattro 35

36

37 Audi S4 Sedan/S4 Avant 37 Περισσότερη δύναμη. Μεγαλύτερη απόδοση και οικονομία. Δύναμη. Απόδοση και οικονομία. Ευφυΐα. Έννοιες που ενώνονται σ ένα σύμβολο: Το έμβλημα S. Ένα Audi, που έχει αυτό το σήμα στο όνομά του, χαρακτηρίζεται από την εντυπωσιακή παράδοση εξαιρετικών sport αυτοκινήτων. Όπως το Audi S4. Ένα αυτοκίνητο, του οποίου η ανάπτυξη της ισχύος και η επιτάχυνση απλά σου κόβουν την ανάσα. Όμως η έννοια S ενσαρκώνει πολλά περισσότερα: Στο Audi S4 συνδυάζονται η δυναμική και αποδοτική τεχνολογία σε υψηλό βαθμό με τη λειτουργικότητα. Με άλλα λόγια: Το Audi S4 συνεχίζει με σεβασμό την παράδοση S Θέτει νέα πρότυπα. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναγράφονται από τη σελίδα 118 και κάτω. S4 Audi S4 Sedan S4 Avant

38 Η καρδιά του Audi S4 είναι ισχυρότερη και από αλόγου σε ιπποδρομίες. Η υπερτροφοδότηση του 6-κύλινδρου κινητήρα με την εντυπωσιακή απόδοση 333 hp, αποδίδεται χάρη στον TFSI κινητήρα. Από τις πολύ χαμηλές στροφές και έως ότου αναπτυχθεί πλήρως η ισχύς του κινητήρα, το νέο Audi S4 προσφέρει ένα δυναμικό και σπορ στυλ οδήγησης. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναγράφονται στη σελίδα 118.

39 Audi S4 Sedan/S4 Avant 39

40 40 Audi S4 Sedan/S4 Avant Ένα αυτοκίνητο σχεδόν αμέτρητες λεπτομέρειες που τραβούν την προσοχή σας. Οι σαφείς, σχεδόν σμιλευμένες αιχμηρές γραμμές κάνουν το Audi S4 και το S4 Avant να δείχνει ακόμα πιο κομψό και συναισθηματικό. Οι νέοι προβολείς Bi-Xenon με τα χαρακτηριστικά φώτα πορείας ημέρας σε τεχνολογία LED. Η νέα έκδοση της μάσκας Singleframe με τις οριζόντιες χρωμιωμένες γρίλιες. Οι χαρακτηριστικές S πλευρικές εισαγωγές αέρα με τις κομψές διπλές χρωμιωμένες γραμμές. Ο S ένθετος διαχύτης με διαχωριστική λεπίδα σε όψη αλουμινίου. Οι χαρακτηριστικές S διπλές απολήξεις εξάτμισης σε οβάλ σχήμα, κάνουν το S4 και το S4 Avant να δείχνουν οπτικά ακόμη πιο μυώδη. Η γραμμή του πίσω μέρους που ορίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια το αυτοκίνητο. Τα δύο νέα εξωτερικά χρώματα με εφέ κρυστάλλων για ακόμα μεγαλύτερη διαύγεια στο χρώμα. Και φυσικά το χαρακτηριστικό αναγνώρισης για γνήσια σπορ ατμόσφαιρα: Το έμβλημα S. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναφέρονται στη σελίδα 118.

41

42 Ένας αθλητής υψηλών επιδόσεων, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Από τη θέση οδήγησης του Audi S4 ο sport σχεδιασμός του εξωτερικού συνεχίζεται ομαλά. Το ειδικά σχεδιασμένα για S μοντέλα όργανα πολλαπλών λειτουργιών με γκρι φόντο, λευκούς δείκτες και επιγραφή S4 στο στροφόμετρο σας προκαλεί να «ξυπνήσετε» αμέσως τον κινητήρα V6. Τα προαιρετικά, εργονομικά διαμορφωμένα Sport καθίσματα με χάραξη S4 σας κρατούν σταθερά στη θέση σας.

43 Audi S4 Sedan/S4 Avant 43

44 44 Audi S4 Sedan/S4 Avant Το όνομα quattro χαρακτηρίζει τη μάρκα Audi και τις sport επιτυχίες της όσο κανένα άλλο. Φυσικά αυτή η δοκιμασμένη τεχνολογία φροντίζει και στο Audi S4 από το βασικό εξοπλισμό για την αίσθηση μιας εξαιρετικής δυναμικής συμπεριφοράς. Μέσω του κεντρικού διαφορικού με αυτόματο κλείδωμα και του επιλεκτικού ανά τροχό ελέγχου της ροπής του συστήματος quattro, καθίστανται εφικτές τόσο η εξαιρετική συμπεριφορά επιτάχυνσης και η σαφώς αυξημένη ευελιξία, όσο και η σαφής και ακόμη καλύτερα ελεγχόμενη οδηγική συμπεριφορά. Η προαιρετική προσφορά quattro με sport διαφορικό συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας quattro με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό που κατανέμει τη ροπή ασύμμετρα μεταξύ των πίσω τροχών. Ειδικά στις στροφές, το Audi S4 αναπτύσσει αισθητά μεγαλύτερη ευκινησία. Αυτό συγκεκριμένα σημαίνει για εσάς: εξαιρετική πρόσφυση και ασυνήθιστα υψηλή απόλαυση οδήγησης σχεδόν σε κάθε οδόστρωμα. Και με ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναγράφονται από τη σελίδα 118 και κάτω.

45

46 46 Audi S4 Sedan/S4 Avant Ο δυναμικός τρόπος οδήγησης δεν γνωρίζει διαλλείματα. Ειδικά στις αλλαγές ταχυτήτων. Για γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων η Audi σχεδίασε το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων S tronic. Αυτό συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός αυτομάτου με τη sport αίσθηση ενός μηχανικού κιβωτίου και μάλιστα ιδιαίτερα οικονομικά και αποδοτικά. Με το προαιρετικά διαθέσιμο σύστημα Audi drive select μπορείτε να επιλέξετε με το πάτημα ενός κουμπιού μεταξύ των ρυθμίσεων comfort, auto, dynamic και efficiency. Επιπρόσθετα μπορείτε μέσω ενός εκ των προαιρετικών συστημάτων πλοήγησης MMI να διαμορφώσετε την προσωπική σας ορισμένη ρύθμιση. Βιώστε το σύστημα Audi drive select: έως και πέντε αυτοκίνητα μέσα σε ένα. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναγράφονται στη σελίδα 118.

47

48 Και το δικό σας Audi φέρει τo σύμβολο απόδοσης και οικονομίας: Τα αυτοκίνητά μας δεν είναι απλώς συνώνυμα της σπορ οδήγησης, της πρωτοπορίας και των τεχνικών καινοτομιών, αλλά και τις ευφούς διαχείρισης των πηγών ενέργειας. Ένα παράδειγμα: οι κινητήρες TDI με σύστημα ψεκασμού Common-Rail. Προσφέρουν με τον συνδυασμό του άμεσου ψεκασμού και τις υπερτροφοδότησης, μια υψηλή απόδοση καύσης του καυσίμου Diesel. Οι κινητήρες TFSI με σύστημα Audi valvelift system (AVS) λειτουργούν με την ίδια αρχή λειτουργίας και εντυπωσιάζουν τόσο με την αυξημένη ισχύ τους όσο και με τη ροπή τους με ταυτόχρονη χαμηλότερη κατανάλωση. Οι κινητήρες Audi εξελίσσονται συνεχώς εδώ και χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα είναι πιο αποδοτικοί από ποτέ, ενώ έχουν μικρότερο βάρος και συνεπώς μειωμένη κατανάλωση. Μία εντυπωσιακή απόδειξη της στρατηγικής που ακολουθούμε, να επιτύχουμε περισσότερη απόδοση από μικρότερο κυβισμό. Για περισσότερη απόδοση φροντίζει και το σύστημα Start-Stop και η ανάκτηση ενέργειας. Το κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη S tronic χρησιμοποιεί με τον ιδανικό τρόπο τα πλεονεκτήματα των ισχυρών κινητήρων Audi: Η μεγάλη του ελαστικότητα επιτρέπει, την δυνατή επιτάχυνση ακόμη και στους χαμηλούς αριθμούς στροφών. Αυτό μειώνει την κατανάλωση καυσίμου. Το σύστημα διαχείρισης θερμότητας, το οποίο κατανέμει με ακρίβεια τη θερμότητα μεταξύ κινητήρα, κιβωτίου και εσωτερικού χώρου, μειώνει τον χρόνο προθέρμανσης μειώνοντας έτσι τις τριβές στον κινητήρα και στο κιβώτιο. Στο Audi drive select η ρύθμιση efficiency σας βοηθά να κάνετε ακόμη περισσότερη οικονομία. Στα μοντέλα Audi A4 και S4 υπάρχουν μεγάλος αριθμός τεχνολογιών, οι οποίες κάνουν την οδήγησή σας πιο άνετη και δυναμική, αλλά και πιο αποδοτική. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στις σελίδες που ακολουθούν. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναφέρονται από τη σελίδα 110 και κάτω.

49 Απόδοση και οικονομία Audi 49

50 50 Audi ultra Με Audi ultra στην πρώτη θέση: Το Audi R18 TDI Audi ultra: Λιγότερα γραμμάρια, μεγαλύτερη πρόοδος. Audi ultra, η πρωτοποριακή τεχνολογία ελαφριάς κατασκευής της Audi, είναι πολλά περισσότερα από απλά το άθροισμα επιμέρους στοιχείων, Στην τεχνολογία αυτή γίνεται συνδυασμός πρωτοποριακών υλικών, έξυπνων αρχών σχεδιασμού και διαδικασιών παραγωγής που εξοικονομούν φυσικούς πόρους, σε ένα σύνολο. Πολλά από τα μέτρα υπέρελαφριάς κατασκευής Audi ultra χρησιμοποιούνται και σήμερα ακόμη στα μοντέλα Audi A4 και S4. Αυτό ξεκινά ήδη στο αμάξωμα. Ο τρόπος κατασκευής με ελάσματα χάλυβα στα μοντέλα Audi A4 και S4 συνδυάζει χαμηλό βάρος με υψηλή ακαμψία. Κατά τη διαδικασία χρησιμοποιείται σε κάθε σημείο ακριβώς όσο υλικό χρειάζεται. Το τέλεια προσαρμοσμένο γκρουπ πατώματος αποτελείται από διαφορετικού πάχους και διαφορετικής ποιότητας υλικά, ενώ το αμάξωμα αποτελείται από υψηλής αντοχή και υπερυψηλής αντοχής χάλυβα. Τα εξαρτήματα από αλουμίνιο στον μπροστινό και στον πίσω άξονα καθώς και οι χυτοί τροχοί ελαφρού κράματος δεν μειώνουν μόνο το βάρος, αλλά και τις μη αναρτώμενες μάζες, κάτι που οδηγεί σε αύξηση της οδηγικής άνεσης. Οι τεχνολογίες κινητήρων όπως ο άμεσος ψεκασμός καυσίμου και η υπερσυμπίεση Turbo κατέστησαν τους κινητήρες Audi όλο και πιο αποδοτικούς. Οι σύγχρονοι κινητήρες TDI και TFSI στα μοντέλα Audi A4 και S4 επιτυγχάνουν περισσότερη δύναμη από λιγότερο κυβισμό και έχουν έτσι σημαντικά μικρότερο βάρος από αντίστοιχους παλαιότερους κινητήρες. Το κάθε στοιχείο ελαφριάς κατασκευής έχει επιδράσεις σε άλλα δομικά εξαρτήματα, τα οποία με τη σειρά τους μπορούν επίσης να κατασκευαστούν με μικρότερες διαστάσεις. Το αποτέλεσμα είναι μια συνεχόμενη εξέλιξη, η οποία οδηγεί σε συνεχώς μικρότερο βάρος και συνεχώς μεγαλύτερη απόδοση. Σε αριθμούς: Ένα όχημα ελαφρύτερο κατά 100 kg μπορεί να εξοικονομήσει έως και 0,3 λίτρα καυσίμου στα 100 χιλιόμετρα. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναφέρονται από τη σελίδα 110 και κάτω.

51 Θέμα: Μείωση βάρους Οι απαιτήσεις που τίθενται στα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι αντιφατικές: Από την μία πρέπει να έχουν περισσότερη ισχύ και να προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση, από την άλλη πρέπει να είναι πιο οικονομικά και αποδοτικά. Το Audi ultra συνδυάζει αυτές τις αντιθέσεις: Κάθε δομικό εξάρτημα περνά από εργαστηριακούς ελέγχους. Οι απαιτήσεις: Υψηλή λειτουργικότητα με κατά το δυνατόν λιγότερο βάρος. Το αποτέλεσμα: ο έξυπνος συνδυασμός υλικών, με τον οποίο μπορούν να κατασκευαστούν ακόμη και μικροί κινητήρες. Μπορείτε να κινήσετε ένα ελαφρύτερο αυτοκίνητο με την ίδια δυναμικότητα, όπως παλαιότερα οι κινητήρες με μεγαλύτερο βάρος. Φύλλο αλουμινίου Προφίλ αλουμινίου Θερμοδιαμορφωμένος χάλυβας Ψυχρά διαμορφωμένος χάλυβας

52 52 FSI /TFSI Κυλινδροκεφαλή με ενσωματωμένη ψύξη καυσαερίων Σύστημα Audi valvelift και διπλή ρύθμιση χρονισμού εκκεντροφόρων Σύστημα ψεκασμούfsi/mpi δύο βαθμίδων Κινητήρας με μειωμένες τριβές Πλήρως ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ρύθμιση ψυκτικού μέσου Πολλές ώρες εξέλιξης. Χιλιάδες χιλιόμετρα δοκιμών. Και γιατί όλα αυτά; Κινητήρας 1.8 TFSI

53 Μετά από μερικά δευτερόλεπτα θα καταλάβετε. Στα μοντέλα Α4 εφαρμόζεται η τεχνολογία TFSI. Το ιδιαίτερο σε αυτό είναι: Η τεχνολογία αυτή συνδυάζει τα πλεονεκτήματα του άμεσου ψεκασμού βενζίνης FSI με την υπερπλήρωση Turbo, η οποία προσφέρει ακόμη καλύτερη ανάπτυξη ισχύος. Όλοι οι κινητήρες TFSI εξοπλίζονται από το εργοστάσιο με το σύστημα εξοικονόμησης καυσίμου Start- Stop και πληρούν φυσικά τις προδιαγραφές καυσαερίων EU5. Ο κινητήρας 1.8 TFSI αποδίδει 170 hp και έχει μέγιστη ροπή στρέψης 320 Nm. Ενώ ταυτόχρονα ανήκει στους πιο οικονομικούς της κατηγορίας του. Το σύστημα χρονισμού βαλβίδων Audi valvelift system μειώνει την κατανάλωση και ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης θερμικής ενέργειας φροντίζει ώστε ο κινητήρας να φθάνει γρηγορότερα στη θερμοκρασία λειτουργίας. Ταυτόχρονα διοχετεύει τη θερμότητα στον εσωτερικό χώρο, αυξάνοντας την άνεση και μειώνοντας περαιτέρω την κατανάλωση καυσίμου. Ο κινητήρας 2.0 TFSI αποδίδει 211 hp και μέγιστη ροπή στρέψης έως τα 350 Nm. Και αυτός ο κινητήρας ξεχωρίζει με τις χαμηλές τιμές κατανάλωσης και χαμηλές εκπομπές CO₂. Ο κινητήρας 2.0 TFSI με 180 hp μπορεί να λειτουργήσει και με Καύσιμο αιθανόλης E85. Μία πρόσθετη συμβολή στη μείωση των συνολικών εκπομπών CO₂, αφού αυτό το καύσιμο παράγεται από ανανεώσιμες πρώτες ύλες. Στο Audi S4 τοποθετείται ο ισχυρότερος κινητήρας της κατασκευαστικής σειράς TFSI, ο οποίος διαθέτει καινοτομική μηχανική υπερπλήρωση με ψύξη αέρα υπερπλήρωσης. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναφέρονται από τη σελίδα 110 και κάτω.

54 54 TDI Οι πιεζοηλεκτρικοί εγχυτήρες στον κινητήρα 3.0 TDI ανοίγουν και κλείνουν μέσα σε κλάσματα του χιλιοστού του δευτερολέπτου, ψεκάζοντας έτσι με ακρίβεια ακόμη και ελάχιστες ποσότητες καυσίμου με βάρος μικρότερο του χιλιοστού του γραμμαρίου με μια πίεση έως και 2,000 bar στους χώρους καύσης του κινητήρα. Ο προψεκασμός έχει ως αποτέλεσμα μια «ήπια» καύση και κατ επέκταση μια εξαιρετική ακουστική κατά την καύση και μια ομαλή λειτουργία του κινητήρα. TDI Ξεκινήστε μια επανάσταση, και αφήστε τη να επαναλαμβάνεται. Ένα στα δύο αυτοκίνητα Audi που πωλούνται σήμερα είναι πετρελαιοκίνητο. Αυτό που σήμερα θεωρείται αυτονόητο, προκάλεσε μεγάλη εντύπωση πριν 20 χρόνια: Τότε, η Audi έφερε την επανάσταση στην αγορά αυτοκινήτου με τον πρώτο TDI κινητήρα 2.5 λίτρων. Εν τω μεταξύ, εξελίξεις όπως η τεχνολογία Common-Rail με τη λεπτή και ακριβή κατανομή καυσίμου έκαναν τον κινητήρα TDI ακόμα πιο αποδοτικό. Έτσι, από την εμφάνιση του πρώτου TDI έως σήμερα, οι κινητήρες έγιναν οικονομικότεροι, ενώ η ειδική ισχύς αυξήθηκε. Λογική συνέπεια αυτού ήταν η συμμετοχή των πετρελαιοκινητήρων σε αγώνες αυτοκινήτου. Με επιτυχία: Το 2006 το πρώτο αγωνιστικό πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο, το Audi R10 TDI, κέρδισε τον αγώνα 24 Hours του Le Mans, και μάλιστα επανέλαβε πολλές φορές αυτή τη νίκη, με πρόσφατη αυτή του Στο Audi A4 ο κινητήρας 2.0 TDI και κινητήρες 3.0 TDI βρίσκονται στη διάθεσή σας, οι οποίοι λειτουργούν με την τεχνολογία Common-Rail. Επιπλέον στο βασικό εξοπλισμό συμπεριλαμβάνεται το σύστημα Start-Stop. Ο κινητήρας 2.0 TDI (143 hp) διατίθεται για το A4 και ο κινητήρας 3.0 TDI (245 hp) quattro διατίθεται επιπλέον για το A4 allroad quattro με την τεχνολογία clean diesel. Στον κινητήρα αυτό εφαρμόζεται μια τεχνολογία, η οποία επιτυγχάνει τη μείωση της εκμπομπής του μονοξειδίου του άνθρακα. Εκτός από την απόδοση και την οικονομία, οι κινητήρες TDI διακρίνονται επίσης και για τη δύναμή τους. Στο Audi A4 Sedan και στο A4 Avant, που διαθέτουν τους κινητήρες 2.0 TDI με 136 hp και 112 ή αντίστοιχα 116 g CO₂/km καθώς και με 163 hp και 115 ή αντίστοιχα 120 g CO₂/km, έγινε ακόμη κία φορά σαφής βελτίωση της ισορροπίας μεταξύ ισχύος και κατανάλωσης. Αυτά τα μοντέλα ξεχωρίζουν ιδιαίτερα με τη χαμηλή τους κατανάλωση και τις μειωμένες εκπομπές CO₂. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναφέρονται από τη σελίδα 110 και κάτω.

55 Βελτιωμένη ροή του κυκλώματος ψυκτικού υγρού Μειωμένη πίεσης καύσης Σύστημα ψεκασμού υψηλής πίεσης bar Μειωμένες τιμές ελατηρίων βαλβίδων Βελτιωμένη ροή στην πειοχή εισαγωγής καυσίμου Αντλία λαδιού χαμηλής κατανάλωσης Οικονομικός στην κατανάλωση συμπιεστής κλιματισμού Γεννήτρια με έξυπνο σύστημα ρύθμισης χαμηλής κατανάλωσης Αντλία νερού Κινητήρας 2.0 TDI

56 56 quattro Με το quattro εφηύραμε ένα από τα καλύτερα συστήματα τετρακίνησης στον κόσμο. Φυσικά αυτό δεν μας ήταν αρκετό. Το quattro είναι ένα σύστημα μόνιμης τετρακίνησης. Σε περίπτωση απώλειας πρόσφυσης και σπιναρίσματος των τροχών ενός άξονα, η δύναμη κίνησης μεταδίδεται στον άλλο άξονα αυτόματα και συνεχώς μέσω του κεντρικού διαφορικού με αυτόματο κλείδωμα και επιλεκτικό ανά τροχό έλεγχο της ροπής. Η βασική κατανομή είναι 40: 60 όπου το 40 % της κινητήριας δύναμης προέρχεται από τον εμπρόσθιο άξονα, ενώ το 60 % από τον πίσω. Το πλεονέκτημα: καλύτερη πρόσφυση κατά την επιτάχυνση και περισσότερη ασφάλεια λόγω της εξαιρετικής πρόσφυσης στο οδόστρωμα. Αυτά για την τεχνολογία. Εκείνο όμως που κάνει το quattro μοναδικό είναι η αίσθηση που προσφέρει. «Σαν να κολλάς στο δρόμο», λένε κάποιοι πελάτες. Εμείς το διατυπώνουμε ως εξής: το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης quattro χαρίζει καλύτερη αίσθηση του δρόμου, με μεγαλύτερη ασφάλεια. Το προαιρετικό σύστημα quattro με sport διαφορικό ενισχύει αυτή τη μοναδική αίσθηση quattro Κατά την είσοδο και μέσα στην στροφή τα αυτοκίνητα τείνουν να υποστρέφουν. Αυτή είναι μια συνηθισμένη φυσική διαδικασία: ένα κινούμενο σώμα αντιστέκεται στην αλλαγή κατεύθυνσης. Τα ελαστικά και οι αναρτήσεις συμπιέζονται, έως ότου να ακολουθήσει το αυτοκίνητο τη νέα κατεύθυνση. Κατά την επιτάχυνση στη στροφή, ο εμπρόσθιος άξονας αποφορτίζεται μεταφέροντας μικρότερη εγκάρσια δύναμη στα ελαστικά, τότε το αυτοκίνητο υποστρέφει. Με το sport διαφορικό στον πίσω άξονα μειώνεται σημαντικά αυτή η τάση. Διότι το quattro διαφορικό του πίσω άξονα διευρύνθηκε αριστερά και δεξιά με μια μονάδα κατανομής ισχύος με δύο βαθμίδες οδόντωσης. Αυτές φροντίζουν ώστε ο κάθε τροχός του πίσω άξονα να λαμβάνει μια διαφορετική ροπή κίνησης. Ένας ηλεκτροϋδραυλικός ενεργοποιητής ελέγχει τους συμπλέκτες. Σε συνάρτηση για παράδειγμα με τη γωνία τιμονιού, την πλευρική επιτάχυνση, τη γωνία παρέκκλισης και την ταχύτητα οδήγησης, ο εγκέφαλος υπολογίζει για κάθε οδηγική κατάσταση την αρμόζουσα κατανομή των ροπών στους τροχούς. Έτσι κατά την είσοδο ή κατά την επιτάχυνση μέσα στη στροφή, κατευθύνει στοχευμένα την ισχύ στον πίσω τροχό που βρίσκεται εξωτερικά της στροφής. Το αποτέλεσμα: Το αυτοκίνητο πιέζεται πρακτικά από τη δύναμη του κινητήρα μέσα στη στροφή και ακολουθεί τη γωνία των μπροστινών τροχών. Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ αναφέρονται από τη σελίδα 110 και κάτω.

Το Via no. TREND, AMBIENTE και AVANTGARDE.

Το Via no. TREND, AMBIENTE και AVANTGARDE. Το Via no. TREND, AMBIENTE και AVANTGARDE. Το Viano 3 Το Via no. Ελευθερία κινήσεων για μια ζωή. Περιεχόμενα. Ένα «μικρό» θαύμα. Πρωτοποριακή σχεδίαση. Το Viano άνετο, οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

E-Class Saloon και Estate.

E-Class Saloon και Estate. E-Class Saloon και Estate. λα αυτά μιλάει την εντελώς προσωπική της γλώσσα. Το εμπρόσθιο τμήμα δύν φάλαιο. Καλώς ήλθατε στο σπίτι σας. E-Class Saloon. Προαιρετικά μπορεί να σι θα γίνει ο ιδανικός συντροφός

Διαβάστε περισσότερα

SIMPLY CLEVER. Nέα ŠKODA Superb

SIMPLY CLEVER. Nέα ŠKODA Superb SIMPLY CLEVER Nέα ŠKODA Superb Περνάτε πολύ χρόνο της ζωής σας στο αυτοκίνητο. Νέα ŠKODA Superb. Ασύγκριτη άνεση. Δύσκολα μπορεί κανείς να φανταστεί το σημερινό μας κόσμο χωρίς ταξίδια. Μπορεί με το αυτοκίνητό

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Actros. Διεθνείς και εθνικές μεταφορές. 18 26 τόνοι.

Το νέο Actros. Διεθνείς και εθνικές μεταφορές. 18 26 τόνοι. Το νέο Actros. Διεθνείς και εθνικές μεταφορές. 18 26 τόνοι. Η εφαρμογή ipad για το νέο Actros. Κάνετε λήψη τώρα. Ανακαλύψτε το νέο Actros εν κινήσει. Με τη νέα εφαρμογή για ipad θα δείτε ενδιαφέρουσες

Διαβάστε περισσότερα

SIMPLY CLEVER. Νέα ŠKODA octavia Octavia

SIMPLY CLEVER. Νέα ŠKODA octavia Octavia SIMPLY CLEVER Νέα ŠKODA octavia Octavia Η αίσθηση της έκπληξης και του θαυμασμού είναι σπάνια μεν, αλλά προκαλεί μεγάλη χαρά. Εάν θέλουμε να μας εκπλήσσουν συνεχώς διάφορα πράγματα, δεν χρειάζεται να αλλάξουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΤΟ VOLVO S40 Επιδόσεις 6 Περιβάλλον του οδηγού 10 Ψυχαγωγία μέσα στο αυτοκίνητο 16 Προσωπική ασφάλεια 18 Ασφάλεια και περιβάλλον 20

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΤΟ VOLVO S40 Επιδόσεις 6 Περιβάλλον του οδηγού 10 Ψυχαγωγία μέσα στο αυτοκίνητο 16 Προσωπική ασφάλεια 18 Ασφάλεια και περιβάλλον 20 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ VOLVO ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΚΑΙ Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΟΥΤ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

>> Το νέο smart forfour

>> Το νέο smart forfour >> Το νέο smart forfour The smart among the fourseaters. FOR ideas, answers, fun & functions Το smart έφερε την επανάσταση στις μετακινήσεις στην πόλη. Με έξυπνες λύσεις και μοναδικές ιδέες, που κάνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ renault megane coupe. ΝΕΟ renault megane coupe. drive the change. (www.renault.gr)

ΝΕΟ renault megane coupe. ΝΕΟ renault megane coupe. drive the change. (www.renault.gr) ΝΕΟ renault megane coupe ΝΕΟ renault megane coupe (www.renault.gr) φωτογραφιεσ εκδοσησ: P. OTTO, R. SHOEHUYS, T. LEBRALY - προσαρμογη: GENCO POWER SA - εκτυπωθηκε στην ε.ε. - 7711MC3012 - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2012

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Dacia Duster. Το έχετε ξεχωρίσει.

Νέο Dacia Duster. Το έχετε ξεχωρίσει. Νέο Dacia Duster Νέο Dacia Duster. Το έχετε ξεχωρίσει. Σε έναν κόσμο που οι πραγματικές αξίες έχουν αρχίσει να ατονούν, που οι τάσεις της μόδας διαδέχονται η μία την άλλη με ξέφρενους ρυθμούς, που η τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Octavia Οδηγίες χρήσης

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Octavia Οδηγίες χρήσης SIMPLY CLEVER ŠKODA Octavia Οδηγίες χρήσης Εισαγωγή Αγοράσατε ένα ŠKODA. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε. Το νέο σας ŠKODA έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

VOLVO V70 & XC70. Εγχειριδιο κατοχου. Web Edition

VOLVO V70 & XC70. Εγχειριδιο κατοχου. Web Edition VOLVO V70 & XC70 Εγχειριδιο κατοχου Web Edition ΑΓΑΠΗΤΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ VOLVO ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΤΗ VOLVO Ελπίζουμε ότι θα απολαμβάνετε για πολλά χρόνια το αυτοκίνητο που αγοράσατε από τη Volvo.

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ADVENTURE Ο κόσμος της ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ Όπου κι αν βρεθείς, όπου κι αν θελήσεις να βρεθείς, η Honda διαθέτει τον ιδανικό σύντροφο για να ζήσεις την περιπέτεια της ζωής σου. Σε κακοτράχαλα μονοπάτια, σε επαρχιακούς

Διαβάστε περισσότερα

OPEL ASTRA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

OPEL ASTRA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας OPEL ASTRA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 22 Καθίσματα, προσκέφαλα... 41 Αποθήκευση... 63 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια. Μαθητές Β Λυκείου ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια. Μαθητές Β Λυκείου ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια Μαθητές Β Λυκείου ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ Θεσμική Αναβάθμιση της Εκπαίδευσης Οδήγησης στην

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος αξεσουάρ για όλα τα μοντέλα. Feel the difference. All-model accessory catalogue

Κατάλογος αξεσουάρ για όλα τα μοντέλα. Feel the difference. All-model accessory catalogue 01.2010 GR Το έντυπο αυτό ήταν ακριβές κατά το χρόνο έκδοσής του. Πολιτική της Ford, όμως, είναι η συνεχής βελτίωση των προϊόντων της. Η Ford διατηρεί πάντα το δικαίωμα να αλλάζει τις προδιαγραφές, τα

Διαβάστε περισσότερα

LeasePlan. Discover. NewPlan Νέα μοντέλα - Έκθεση Γενεύης 2011. BestPlan Volvo S60 vs. Audi A4 vs. Opel Insignia vs. VW Passat

LeasePlan. Discover. NewPlan Νέα μοντέλα - Έκθεση Γενεύης 2011. BestPlan Volvo S60 vs. Audi A4 vs. Opel Insignia vs. VW Passat Discover SPRING LeasePlan NewPlan Νέα μοντέλα - Έκθεση Γενεύης 2011 BestPlan Volvo S60 vs. Audi A4 vs. Opel Insignia vs. VW Passat LatestPlan Τα νέα της LeasePlan TechPlan Οι νέες τεχνολογίες στα αυτοκίνητα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου. Sheer Driving Pleasure

Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου. Sheer Driving Pleasure Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου Sheer Driving Pleasure X3 2.0i X3 2.5si X3 3.0si X3 2.0d X3 3.0d X3 3.0sd Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη Αυτοκινήτου Συγχαρητήρια που διαλέξατε μια BMW. Θα ανακαλύψετε ότι όσο καλύτερα

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ. ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΑ ΥΨΗ.

ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ. ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΑ ΥΨΗ. Φθινόπωρο/Χειμώνας 2014/2015 ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ. ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΑ ΥΨΗ. ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ: Σετ ζαντών MINI με χειμερινά ελαστικά. ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ: Αξεσουάρ MINI. ΓΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΥΚΟΛΙΑ: Συστήματα

Διαβάστε περισσότερα

WAVE 110i & INNOVA 125i

WAVE 110i & INNOVA 125i WAVE 110i & INNOVA 125i Αξιόπιστη, οικονομική και ασφαλής μετακίνηση Τα μοντέρνας αισθητικής και κορυφαίας αξιοπιστίας παπιά Honda που σχεδιάστηκαν για να κάνουν τη καθημερινή σου μετακίνηση ευκολότερη,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου. Sheer Driving Pleasure

Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου. Sheer Driving Pleasure Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου Sheer Driving Pleasure X5 3.0si X5 4.8i X5 3.0d X5 3.0sd Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη Αυτοκινήτου Συγχαρητήρια που διαλέξατε μια BMW. Θα ανακαλύψετε ότι όσο καλύτερα γνωρίσετε

Διαβάστε περισσότερα

OPEL CORSA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

OPEL CORSA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας OPEL CORSA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 20 Καθίσματα, προσκέφαλα... 37 Αποθήκευση... 57 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

OPEL ZAFIRA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

OPEL ZAFIRA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας OPEL ZAFIRA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 29 Καθίσματα, προσκέφαλα... 48 Αποθήκευση... 73 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

Fendt. Vario 820 ΤΡΑΚΤΕΡ. ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ για αγρότες και εργολήπτες ΟΚΙΜΗ ΤΡΑΚΤΕΡ: ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕ ΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ PROFI ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Fendt. Vario 820 ΤΡΑΚΤΕΡ. ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ για αγρότες και εργολήπτες ΟΚΙΜΗ ΤΡΑΚΤΕΡ: ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕ ΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ PROFI ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΡΑΚΤΕΡ www.profi.com ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕ ΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ για αγρότες και εργολήπτες Κυκλοφορεί το Σάββατο 5 φεβρουαρίου δωρεάν με την Agrenda και στη συνέχεια αυτοτελώς με

Διαβάστε περισσότερα

More care. Built in. BL71, BL71 Plus

More care. Built in. BL71, BL71 Plus More care. Built in. ΦΟΡΤΩΤΗΣ ΕΚΣΚΑΦΕΑΣ VOLVO BL71, BL71 Plus ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ. Ο Φορτωτής Εκσκαφέας Volvo BL71 αποτελεί προϊόν μακροχρόνιας έρευνας και εξέλιξης σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

V2.5. Οδηγός χρήσης. Logitech Digital Video Security System

V2.5. Οδηγός χρήσης. Logitech Digital Video Security System V2.5 Οδηγός χρήσης Logitech Digital Video Security System 2008 Logitech. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Η επωνυμία Logitech, το λογότυπο Logitech και τα άλλα σήματα της Logitech είναι ιδιοκτησία

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ Οι προδιαγραφές χωρίζονται σε τρεις ενοτητες. Η πρώτη (Ι) ενότητα περιγράφει τις

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγήστε την επανάσταση.

Οδηγήστε την επανάσταση. Mazda RX-8 Οδηγήστε την επανάσταση. Θυµάστε τι χαρά νιώσατε την πρώτη φορά που περπατήσατε; Θυµάστε εκείνο το πρωτόγνωρο συναίσθηµα ελευθερίας; Στη Mazda εµείς αυτό το συναίσθηµα το ονοµάζουµε Zoom-Zoom!

Διαβάστε περισσότερα

Ακόμα πιο εξελιγμένη. Ακόμα πιο εύκολη. Ακόμα πιο έξυπνη.

Ακόμα πιο εξελιγμένη. Ακόμα πιο εύκολη. Ακόμα πιο έξυπνη. Ακόμα πιο εξελιγμένη. Ακόμα πιο εύκολη. Ακόμα πιο έξυπνη. ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ VIERA & ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΕΙΚΟΝΑΣ & ΗΧΟΥ 2014 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ VIERA ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ Γιατί να σπαταλάτε το χρόνο σας αναζητώντας

Διαβάστε περισσότερα

Διαμόρφωση του δικού σας Volvo FH.

Διαμόρφωση του δικού σας Volvo FH. ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Διαμόρφωση του δικού σας Volvo FH. Το ίδιο φορτηγό δεν μπορεί να ταιριάζει σε όλους. Γιʼ αυτό η σειρά Volvo FH προσφέρει αναρίθμητες δυνατότητες. Η ευελιξία σε διατάξεις πλαισίου και οι VBI

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος. Για όλες τις εποχές ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΕΣΗΣ. Θέρμανση. Κλιματισμός. Εφαρμοσμένα συστήματα. Ψύξη

Κατάλογος. Για όλες τις εποχές ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΕΣΗΣ. Θέρμανση. Κλιματισμός. Εφαρμοσμένα συστήματα. Ψύξη Κατάλογος Για όλες τις εποχές ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΕΣΗΣ Θέρμανση Κλιματισμός Εφαρμοσμένα συστήματα Ψύξη ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΤΙΡΙΩΝ Με την ειδική τεχνολογία inverter της Daikin και την καινοτόμο

Διαβάστε περισσότερα