ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟIΝΟΒΟΥΛIΟ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟIΝΟΒΟΥΛIΟ"

Transcript

1 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟIΝΟΒΟΥΛIΟ PV10/99 ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΚΟΣΜΗΤΟΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ της 15ης Σεπτεμβρίου 1999 Στρασβούργο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα 1. Έγκριση του σχεδίου ημερήσιας διάταξης Έγκριση των πρακτικών της συνεδρίασης της 22ας Ιουλίου Προφορικές ανακοινώσεις της ασκούσας την προεδρία Ανταλλαγή απόψεων με τον κ. VIRRANKOSKI, εισηγητή για τον προϋπολογισμό... 5 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το οικονομικό έτος 2000, σχετικά με τη μετατροπή πέντε θέσεων ημιαπασχόλησης των γραμματειών των Κοσμητόρων σε θέσεις πλήρους απασχόλησης 5. Κτήρια και χώροι 5.1 Στρασβούργο Συμπεράσματα από την επίσκεψη του κτηρίου Louise-Weiss στις 8 Σεπτεμβρίου Επιστολή του κ. LEINEN σχετικά με διάφορα... 6 παράπονα για το κτήριο Αίτηση της κ. FLEMMING για την επαναφορά του γραφείου της στο κτήριο IP1/ Βρυξέλλες, 27 Σεπτεμβρίου 1999 PV\ PE /ΚΟΣΜ./Τελ.

2 5.1.2.Επίπλωση γραφείων των βουλευτών στο Στρασβούργο: 7 Εξέταση σχεδίου ανακοίνωσης προς τα μέλη Αιτήσεις μεμονωμένων βουλευτών PV CQ Αίτηση του κ. LEHNE για τη χορήγηση πρόσθετης...8 συρταροθήκης Αίτηση της κ. HAUG για τη χορήγηση συμπληρωματικών... 8 επίπλων Δημιουργία χώρου ανάπαυσης για τους βουλευτές... 9 στο νέο κτήριο του Κοινοβουλίου Διαδικασία παραλαβής των μεταλλικών κιβωτίων των βουλευτών Βρυξέλλες Εξέταση σχεδίου ανακοίνωσης προς τα μέλη Επίπλωση των γραφείων των βουλευτών στις Βρυξέλλες:... 9 Σχέδιο ανακοίνωσης προς τα μέλη Ερωτήσεις μεμονωμένων βουλευτών σχετικά με έπιπλα γραφείου Αίτηση του κ. HAARDER Αίτηση της κ. MANN Αίτηση του κ. BRADBOURN για να του διατεθεί ψυγείο Αίτηση του κ. NASSAUER Καθιέρωση Room-Service στις Βρυξέλλες «Άγαλμα της Ευρώπης» μπροστά στο κτήριο Belliard:...11 Εξέταση της πρότασης μεταφοράς του στο κτήριο Spaak Γενική αντιμετώπιση του θέματος των έργων τέχνης: Συζήτηση Αίτηση παρουσίασης φιλοπεριβαλλοντικού αυτοκινήτου (VW)...11 στο κτήριο του Κοινοβουλίου 6. Διάφορα - Αιτήσεις μεμονωμένων βουλευτών 6.1. Αίτηση του Συλλόγου Marc et Corine για τη διάθεση αίθουσας Διατάξεις για την επικουρική (προαιρετική) συνταξιοδότηση και το ταμείο συνταξιοδότησης των βουλευτών: συζήτηση επί προτάσεων για την εφαρμογή των συστάσεων που περιέχει η γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου 6.3. Αίτηση του κ. DE LUCA για την καταβολή του συνολικού ποσού ενίσχυσης σε ομάδα επισκεπτών PV\ PE /ΚΟΣΜ./Τελ.

3 6.4. Αίτηση του «Uranium Institute» για τη διεξαγωγή της ετήσιας συνόδου του το 2000 στο νέο κτήριο του Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο 6.5. Ενδεχόμενη αύξηση του ανωτάτου αριθμού των διαπιστευμένων...14 ανά βουλευτή βοηθών 6.6. Πρόταση της κ. BREYER, να προσφέρεται βιολογικό εδεσματολόγιο «Bio-Menü» στο εστιατόριο του Κοινοβουλίου 6.7. Αίτηση του κ. BALFE σχετικά με την προώθηση...15 συστημένων επιστολών των βουλευτών 6.8. Εξωτερικά γραφεία του Κοινοβουλίου στη Ρώμη και το Παρίσι:...15 Έγκριση ταξιδιών επιθεώρησης από τον αρμόδιο κοσμήτορα 7. Οικονομικά θέματα Ημερομηνία και τόπος της επόμενης συνεδρίασης ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ: I Κατάσταση παρόντων II Υπόμνημα της συνεδρίασης της 8ης Σεπτεμβρίου 1999 στο Στρασβούργο PV\ PE /ΚΟΣΜ./Τελ.

4 Η συνεδρίαση αρχίζει στις υπό την προεδρία της κ. BANOTTI, ασκούσας την προεδρία. -ooooo- 1. Έγκριση του σχεδίου ημερήσιας διάταξης (PE /ΚΟΣΜ.) Η πρόεδρος ανακοινώνει ότι κατόπιν επιθυμίας του Σώματος έχει καλέσει τον εισηγητή για τον προϋπολογισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το έτος 2000 κ. VIRRANKOSKI, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της μετατροπής των θέσεων στις γραμματείες των κοσμητόρων από θέσεις ημιαπασχόλησης που είναι σήμερα σε θέσεις πλήρους απασχόλησης. Στο θέμα «Διάφορα» εγγράφεται συμπληρωματικά, κατόπιν επιθυμίας, του κ. BALFE, ανακοίνωση σχετικά με τα γραφεία πληροφοριών στη Ρώμη και το Παρίσι. Η ημερήσια διάταξη εγκρίνεται με αυτές τις τροποποιήσεις. 2. Έγκριση των πρακτικών της συνεδρίασης της 22ας Ιουλίου 1999 (PE /ΚΟΣΜ.) Ο κ. BALFE αναφέρεται στο θέμα «Διάφορα» όπου στο σημείο 4.4. πρέπει να αναγραφεί «ορισμένοι βουλευτές» (αντί «πολλοί βουλευτές»). Όσον αφορά το παράρτημα I (Κατανομή των αρμοδιοτήτων μεταξύ των μελών) ο κ. POOS ανακοινώνει ότι ο κ. DUCARME είναι σύμφωνος με την προσωρινή κατανομή αρμοδιοτήτων όπως έγινε την τελευταία συνεδρίαση, υπό την προϋπόθεση, ότι μετά τις αρμοδιότητες του κ. POOS για τις σχέσεις με τις τοπικές και εθνικές αρχές θα αναγραφεί «(Σχέσεις με τις βελγικές αρχές σε συνεργασία με τον κ. DUCARME)». Όσον αφορά το παράρτημα II (χρονοδιάγραμμα συνεδριάσεων) ο κ. POOS προτείνει να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της 30ής Νοεμβρίου 1999 στο Λουξεμβούργο και δηλώνει ότι είναι πρόθυμος να διοργανώσει συνάντηση καθώς και μεσημεριανό γεύμα με τον αρμόδιο για τα κτήρια υπουργό του Λουξεμβούργου. Τα πρακτικά εγκρίνονται με αυτές τις τροποποιήσεις. PV\ PE /ΚΟΣΜ./Τελ.

5 3. Προφορικές ανακοινώσεις της ασκούσας την προεδρία Η ασκούσα την προεδρία αναφέρεται την έως σήμερα πρακτική να ανακοινώνονται στο σημείο αυτό τα θέματα που αφορούν το Σώμα, όπως π.χ. ανταλλαγή απόψεων με την Πρόεδρο Η επανειλημμένως εκφρασθείσα επιθυμία βουλευτών να μπορούν να επιβιβάζονται και να αποβιβάζονται από τα αυτοκίνητά τους στην είσοδο του κτηρίου IP1 θα έπρεπε να συζητηθεί κατά την προσεχή συνεδρίαση Σε περίπτωση που η πτήση για τις συνεδριάσεις του Στρασβούργου έχει καθυστέρηση θα έπρεπε να είναι δυνατό να υπογράφουν οι βουλευτές ακόμη και μετά τη λήξη της συνεδρίασης. Η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Δημοσιονομικού Ελέγχου παρακαλείται να λάβει σχετικά θέση. 4. Ανταλλαγή απόψεων με τον κ. VIRRANKOSKI, εισηγητή για τον προϋπολογισμό.. του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το οικονομικό έτος 2000, σχετικά με τη μετατροπή πέντε θέσεων ημιαπασχόλησης των γραμματειών των κοσμητόρων σε θέσεις πλήρους απασχόλησης Η ασκούσα την προεδρία καλωσορίζει τον κ. VIRRANKOSKI, εισηγητή για τον προϋπολογισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το οικονομικό έτος 2000 τον οποίο, κατόπιν επιθυμίας του Σώματος, έχει καλέσει για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα αιτήματα των Κοσμητόρων για προσωπικό. Επισημαίνει ότι οι Κοσμήτορες χρειάζονται για τη διεκπεραίωση του έργου τους μια θέση πλήρους απασχόλησης και ως εκ τούτου δεν ζητούν να εγγραφούν νέες συμπληρωματικές θέσεις αλλά να μετατραπούν οι υπάρχουσες πέντε θέσεις μερικής απασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης. Το Προεδρείο από τη πλευρά του είχε εγκρίνει ομόφωνα αυτή την αίτηση κατά τη συνεδρίασή του στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου Οι κ.κ. BALFE, DUCARME και POOS αιτιολογούν από τη δική τους σκοπιά το επιτακτικό αυτό αίτημα των Κοσμητόρων με την ποσοτική και ποιοτική αύξηση του φόρτου εργασίας και ζητούν από τον κ. VIRRANKOSKI, να συνηγορήσει υπέρ του αιτήματος αυτού ως εισηγητής της Επιτροπής Προϋπολογισμών. Ο κ. VIRRANKOSKI, αναφέρεται στην αυστηρή πολιτική λιτότητας του Κοινοβουλίου στον τομέα του προσωπικού και την ανάγκη της ανακατανομής των ανθρωπίνων πόρων κατά τον επανακαθορισμό της διάρθρωσης του προσωπικού χωρίς σημαντική αύξηση του κόστους. Στο τέλος της ανταλλαγής απόψεων ο κ. VIRRANKOSKI υπόσχεται να υποστηρίξει το δικαιολογημένο αίτημα των Κοσμητόρων για πέντε θέσεις πλήρους απασχόλησης στις γραμματείες τους και να συνηγορήσει υπέρ αυτού στην Επιτροπή Προϋπολογισμών. Η ασκούσα την προεδρία θα ευχαριστήσει, κατόπιν προτάσεως του κ. BALFE, τον κ. VIRRANKOSKI για τις προσπάθειές του και θα του αποστείλει τα πρακτικά της συνεδρίασης. Εξάλλου το θέμα θα παρακολουθείται εκ του σύνεγγυς κατά τη διαδικασία του προϋπολογισμού και θα επιδιωχθεί η προώθησή του στις πολιτικές ομάδες των Κοσμητόρων. PV\ PE /ΚΟΣΜ./Τελ.

6 5. Κτήρια και χώροι 5.1. Στρασβούργο Συμπεράσματα από την επίσκεψη του κτηρίου Louise-Weiss στις 8 Σεπτεμβρίου 1999 Η ασκούσα την προεδρία επανέρχεται στην επίσκεψη επιθεώρησης την οποία πραγματοποίησε με τους Κοσμήτορες στις 8 Σεπτεμβρίου 1999 στο νέο κτήριο Louise-Weiss-Gebäude του Στρασβούργου και επαινεί τις βελτιώσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στο κτήριο.υπενθυμίζει συγχρόνως τη σχετική ανακοίνωση που έχει αποσταλεί σε όλους τους βουλευτές καθώς και το βραχυπρόθεσμα διανεμηθέν στα μέλη υπόμνημα της άτυπης συνεδρίασης των Κοσμητόρων, της ίδιας ημέρας. Κατόπιν προτάσεως του κ. BALFE το υπόμνημα αυτό επισυνάπτεται ως παράρτημα στα πρακτικά της σημερινής συνεδρίασης. Η κ. RIEFFEL, Γενικός Διευθυντής Διοίκησης, παρουσιάζει τους αρμόδιους για τα κτήρια συνεργάτες του και αναφέρεται στα συμπεράσματα της επίσκεψης της 8ης Σεπτεμβρίου. Οι κ. QUISTHOUDT-ROWOHL, ο κ. POOS και ο κ. BALFE επαναλαμβάνουν τις συχνά διατυπωθείσες επικρίσεις όσον αφορά τις επιγραφές και τα χρώματα και παραπέμπουν στην πρόταση των Κοσμητόρων να υπάρξει μέριμνα για την άνεση και τις συνθήκες εργασίας των βουλευτών. Το Σώμα λαμβάνει γνώση των εξηγήσεων της διοίκησης και κυρίως όσον αφορά τους αυστηρούς γαλλικούς κανόνες που διέπουν την πνευματική ιδιοκτησία. Ζητείται από τη Διοίκηση να συνεννοηθεί με τον αρχιτέκτονα όσον αφορά ενδεχόμενες σχετικές τροποποιήσεις Επιστολή του κ. LEINEN σχετικά με διάφορα παράπονα για το κτήριο Το Σώμα εξετάζει επιστολή (PE /ΚΟΣΜ.) του κ. LEINEN της 26ης Ιουλίου 1999, με την οποία παραπονείται για πολλές ατέλειες του κτηρίου Louise-Weiss-Gebäudes. Το Σώμα λαμβάνει γνώση των επικρίσεων που διατυπώθηκαν και παραπέμπει στα προαναφερθέντα συμπεράσματα της επίσκεψης της 8ης Σεπτεμβρίου 1999 καθώς και στις σχετικές εγκυκλίους της Προέδρου και της ασκούσας την προεδρία. Παρά τις διαπιστωθείσες σημαντικές βελτιώσεις που έχουν ολοκληρωθεί ή δρομολογηθεί εν τω μεταξύ το Σώμα θα παρακολουθήσει προσεκτικά την περαιτέρω εξέλιξη, προκειμένου να διασφαλισθούν όσο το δυνατό καλύτερες συνθήκες για τους βουλευτές. Το Σώμα αποφασίζει να απαντήσει στον κ. LEINEN υπό αυτό το πνεύμα. PV\ PE /ΚΟΣΜ./Τελ.

7 Αίτηση της κ. FLEMMING για τη επαναφορά του γραφείου της στο κτήριο IP1/2 Το Σώμα εξετάζει επιστολή (PE /ΚΟΣΜ.) της κ. FLEMMING της 21ης Ιουλίου 1999, με την οποία ζητεί την επαναφορά του γραφείου της στο κτήριο IP1/2. Λαμβάνει γνώση της αρνητικής θέση που έλαβε η Γενική Διεύθυνση Διοίκησης (PE /ΚΟΣΜ.) στην οποία επισημαίνεται ότι είναι τεχνικώς και οργανωτικώς αδύνατη η επανεγκατάσταση μεμονωμένων γραφείων βουλευτών στο παλαιό κτήριο και ότι δεν πρέπει να δημιουργηθεί προηγούμενο. Το Σώμα αποφασίζει σχετικά να απορρίψει την αίτηση και να απευθύνει τη σχετική αρνητική απάντηση στην κ. FLEMMING Επίπλωση γραφείων των βουλευτών στο Στρασβούργο: Εξέταση σχεδίου ανακοίνωσης προς τα μέλη Το Σώμα εξετάζει το σχέδιο ανακοίνωσης προς τα μέλη (PE /ΚΟΣΜ.), που έχει εκπονήσει η Γενική Διεύθυνση Διοίκησης με αντικείμενο την εφαρμοστέα διαδικασία όσον αφορά τις αιτήσεις βουλευτών για έπιπλα γραφείου στο Στρασβούργο. Ο κ. RIEFFEL, από τη Γενική Διεύθυνση Διοίκησης, επισημαίνει την πληθώρα επιθυμιών που εκφέρουν οι βουλευτές για αλλαγή, προμήθεια συμπληρωματικών ή απομάκρυνση παλαιών επίπλων. Πρέπει να σημειωθεί σχετικά ότι για την επίπλωση των γραφείων των βουλευτών πρέπει να ισχύει ενιαία μεταχείριση τόσο για τις Βρυξέλλες όσο και για το Στρασβούργο. Το Σώμα ζητεί από τη Γενική Διεύθυνση Διοίκησης να του υποβάλει το αναθεωρημένο κείμενο της ρύθμισης σχετικά με την επίπλωση των γραφείων των βουλευτών (PE /ΚΟΣΜ.), που είχε διανεμηθεί στις αρχές της κοινοβουλευτικής περιόδου σε όλους τους βουλευτές και αναφέρεται στα γραφεία του Στρασβούργου αλλά και των Βρυξελλών. Η από πολλούς εκφρασθείσα επιθυμία να αποκτήσουν κινητές συρταροθήκες που θα τοποθετηθούν κάτω από το γραφείο τους κατέστη δυνατόν να εκπληρωθεί. Η διαδικασία, συμπεριλαμβανομένης της αντίστοιχης μεταφοράς πιστώσεων και της κατασκευής, θα απαιτήσει περίπου δύο μήνες. Μετά από παρεμβάσεις του κ. BALFE και της ασκούσας την προεδρία το Σώμα αποφασίζει να παραγγελθούν ως συμπληρωματική επίπλωση τα προαναφερθέντα κινητά ερμάρια με τρία συρτάρια, αναλυτικότερα δε ανά 1 κινητό ερμάριο για κάθε μέλος και 2 ανά κάθε μέλος που κατέχει σημαντικό αξίωμα. Όσον αφορά την επιθυμία να τεθεί στη διάθεση των βουλευτών ψυγείο τόσο στο Στρασβούργο όσο και στις Βρυξέλλες ο κ. BALFE τάσσεται υπέρ του να γίνει δεκτό αυτό το αίτημα για ιατρικούς λόγους, το ψυγείο όμως να παραμείνει ιδιοκτησία του Κοινοβουλίου. Το Σώμα PV\ PE /ΚΟΣΜ./Τελ.

8 συμφωνεί με αυτή την άποψη. Ο κ. POOS θεωρεί ότι μπορούν να παραγγελθούν ψυγεία και για άλλους βουλευτές, ωστόσο ιδία δαπάνη τους.. Ο κ. RIEFFEL υπόσχεται ότι η Διοίκηση θα εξετάσει με ευνοϊκή διάθεση τις σχετικές δυνατότητες. Στο τέλος της συζήτησης το Σώμα αποφασίζει α) να αναθέσει στη Διοίκηση να παραγγείλει τα προαναφερθέντα κινητά ερμάρια με συρτάρια β) να εξουσιοδοτήσει τη Διοίκηση να απομακρύνει τα περιττά έπιπλα όπου τούτο δεν δημιουργεί τεχνικά προβλήματα και να διαθέσει στη διάθεση των βουλευτών συμπληρωματικά έπιπλα, εφόσον υπάρχουν γ) να αναθέσει στη Διοίκηση να αναθεωρήσει το σχετικό σχέδιο ανακοίνωσης για τα μέλη προκειμένου η διαδικασία να συμπεριλάβει τόσο το Στρασβούργο όσο και τις Βρυξέλλες Αιτήσεις μεμονωμένων βουλευτών Αίτηση του κ. LEHNE για τη χορήγηση πρόσθετης συρταροθήκης Το Σώμα εξετάζει επιστολή (PE /ΚΟΣΜ.) του κ. LEHNE, της 23ης Αυγούστου 1999, στην οποία ζητεί να εξοπλισθεί το γραφείο του με κινητή συρταροθήκη για την εναπόθεση γραφικού υλικού. Ο κ. RIEFFEL, από τη Γενική Διεύθυνση Διοίκησης, εξηγεί ότι η επίπλωση γραφείων που υπάρχει σήμερα θα συμπληρωθεί με τέτοια κινητά ερμάρια. Το Σώμα αποφασίζει να ανακοινώσει στον κ. LEHNE ότι η Διοίκηση υποσχέθηκε να αγοράσει αυτά τα κινητά ερμάρια και ότι η παράδοσή τους θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο Αίτηση της κ. HAUG για τη χορήγηση συμπληρωματικών επίπλων Το Σώμα εξετάζει επιστολή (PE /ΚΟΣΜ.) της κ. HAUG, της 13ης Σεπτεμβρίου 1999, στην οποία ζητεί να της διατεθεί ένα πρόσθετο γραφείο (έπιπλο) και δύο συρταροθήκες. Το Σώμα παραπέμπει στη μόλις πραγματοποιηθείσα με τη Διοίκηση ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη διάθεση συμπληρωματικής επίπλωσης και αποφασίζει να απαντήσει στην κ. HAUG σχετικά, επισημαίνοντας τις δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι του Σώματος για το θέμα αυτό η Διοίκηση. PV\ PE /ΚΟΣΜ./Τελ.

9 Δημιουργία χώρου ανάπαυσης για τους βουλευτές στο νέο κτήριο του Κοινοβουλίου Η κ. BANOTTI ζητεί να δημιουργηθεί χώρος ανάπαυσης στο κτήριο του Κοινοβουλίου στην οποία θα μπορούν οι βουλευτές να αποσύρονται για ένα καφέ ή ελαφρό γεύμα. Κατόπιν προτάσεώς της ανατίθεται στον κ. POOS υποβάλει σημείωμα με σχετικές προτάσεις, σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Διοίκησης Διαδικασία παραλαβής των μεταλλικών κιβωτίων των βουλευτών: Εξέταση σχεδίου ανακοίνωσης προς τα μέλη Το Σώμα εξετάζει το εκπονηθέν από τη Διοίκηση σχέδιο ανακοίνωσης για τα μέλη, της 25ης Αυγούστου 1999, σχετικά με τη διαδικασία παραλαβής των μεταλλικών κιβωτίων (καντίνες) των βουλευτών στο κτήριο Louise-Weiss του Στρασβούργου. Συμφωνεί με το σχέδιο και αποφασίζει να σταλεί η ανακοίνωση (Αριθ. 21/99) Βρυξέλλες Επίπλωση των γραφείων των βουλευτών στις Βρυξέλλες: Σχέδιο ανακοίνωσης προς τα μέλη Ο κ. BALFE τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ενός σωστού πλαισίου καθώς και της όσο το δυνατόν πιο ευέλικτης αντιμετώπισης των αιτημάτων, προκειμένου να καταστεί δυνατόν να εκπληρώνονται λογικές επιθυμίες των βουλευτών για την επίπλωση των γραφείων τους. Ο κ. KRAEWINKELS, από τη Γενική Διεύθυνση Διοίκησης, επισημαίνει την δεδομένη σύνθεση της επίπλωσης στις Βρυξέλλες καθώς επίσης το γεγονός ότι είναι τεχνικώς αδύνατο να απομακρύνονται ή να αλλάσσονται κατά το δοκούν τα έπιπλα. Εφόσον όμως υπάρχουν έπιπλα διαθέσιμα για αλλαγές, θα εκπληρώνεται κάθε επιθυμία. Υπόσχεται, στο πλαίσιο της αναθεώρησης της ανακοίνωσης που αφορά την επίπλωση στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, να εκπληρωθούν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό οι επιθυμίες των βουλευτών. Το Σώμα λαμβάνει γνώση των εξηγήσεων σχετικά με τη γενική οδηγία και αναθέτει στον κ. POOS, σε συνεργασία με τη Διοίκηση, να αξιολογήσει και να λάβει αποφάσεις για τις μεμονωμένες αιτήσεις βουλευτών. PV\ PE /ΚΟΣΜ./Τελ.

10 Ερωτήσεις μεμονωμένων βουλευτών σχετικά με έπιπλα γραφείου Αίτηση του κ. HAARDER Το Σώμα εξετάζει επιστολή (PE /ΚΟΣΜ.) του κ. HAARDER της 1ης Σεπτεμβρίου 1999, με την οποία ζητεί να απομακρυνθεί ένα ερμάριο και να του διατεθούν δύο πρόσθετες πολυθρόνες επισκεπτών. Στον κ. HAARDER θα ανακοινωθεί ότι η Διοίκηση θα πράξει, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, ό,τι μπορεί και θα προβεί στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να εκπληρωθούν οι επιθυμίες των βουλευτών Αίτηση της κ. Erika MANN Το Σώμα εξετάζει επιστολή (PE /ΚΟΣΜ.) της κ. Erika MANN, της 26ης Αυγούστου 1999, με την οποία και αυτή επίσης ζητεί να απομακρυνθεί ένα ερμάριο και να της διατεθούν δύο πρόσθετες πολυθρόνες επισκεπτών. Στην κ. MANN θα ανακοινωθεί ότι η Διοίκηση θα πράξει, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, ό,τι μπορεί και θα προβεί στις αναγκαίες ενέργειες ώστε να εκπληρωθούν οι επιθυμίες των βουλευτών Αίτηση του κ. Herrn BRADBOURN για να του διατεθεί ψυγείο Το Σώμα εξετάζει επιστολή (PE /ΚΟΣΜ.) του κ. BRADBOURN, της 21ης Ιουλίου 1999 καθώς και σημείωμα της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης (PE /ΚΟΣΜ.) της 26ης Αυγούστου 1999, που έχουν ως αντικείμενο το αίτημα να του διατεθεί ψυγείο στα γραφεία του στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο. Το Σώμα παραπέμπει στη γνώμη που έχει ήδη εκφέρει όσον αφορά το σημείο και συμφωνεί με την πρόταση του κ. BALFE να εγκριθεί αυτή η αίτηση για ιατρικούς λόγους, το ψυγείο όμως να παραμείνει ιδιοκτησία του Κοινοβουλίου Αίτηση του κ. NASSAUER Το Σώμα εξετάζει αίτηση του κ. NASSAUER, την οποία διαβίβασε η κ. QUISTHOUDT- ROWOHL με επιστολή της (PE /ΚΟΣΜ.) της 18ης Αυγούστου Με την επιστολή αυτή ζητείται η διάθεση συμπληρωματικής επίπλωσης και τεχνικού εξοπλισμού. Όσον αφορά την επίπλωση η Διοίκηση θα προβεί στις αναγκαίες ενέργειες σύμφωνα με τη δέσμευση που έχει αναλάβει. Αντίθετα, το Σώμα αποφασίζει να μην εγκρίνει την αίτηση για εγκατάσταση πρόσθετου τηλεφώνου, τηλεαντιγραφέα και ηλεκτρονικού υπολογιστή με εκτυπωτή, παραπέμποντας στην PV\ PE /ΚΟΣΜ./Τελ.

11 αρνητική θέση που έχει λάβει η αρμόδια υπηρεσία και την έκθεση HAARDER (PE /ΠΡΟΕΔΡ.) του Μαΐου 1997 σχετικά με την τεχνολογία πληροφοριών στο ΕΚ Καθιέρωση Room-Service στις Βρυξέλλες Όσον αφορά το ακόμα ανοικτό θέμα της δημιουργίας Room-Service στις Βρυξέλλες (βλ. πρακτικά της συνεδρίασης της ) ο κ. BALFE εμμένει ότι πρέπει να υποβληθεί συγκεκριμένη πρόταση από τη Γενική Διεύθυνση Διοίκησης. Ο κ. VAN HOOF αναλύει πώς έχουν σήμερα τα πράγματα. Ζητείται από τη Διοίκηση, να υποβάλει αμέσως συγκεκριμένη πρόταση «Άγαλμα της Ευρώπης» μπροστά στο κτήριο Belliard: Εξέταση της πρότασης μεταφοράς του στο κτήριο Paul-Henri-Spaak Το Σώμα εξετάζει σημείωμα της COM-ART (PE /ΚΟΣΜ.), στο οποίο προτείνεται η μεταφορά του αγάλματος «Ευρώπη» από τη Rue Belliard μπροστά στο κτήριο Belliard I στην είσοδο του κτηρίου Paul-Henri-Spaak στη Rue Wiertz. Το Σώμα εγκρίνει την πρόταση για τη μεταφορά αυτή Γενική αντιμετώπιση του θέματος των έργων τέχνης: Συζήτηση Στη γενική συζήτηση σχετικά με την αντιμετώπιση του θέματος των έργων τέχνης που ανήκουν στη μόνιμη έκθεση του Κοινοβουλίου λαμβάνουν μέρος η ασκούσα την προεδρία καθώς και οι κ.κ. BALFE, POOS και DUCARME. Οι δύο τελευταίοι αναφέρονται στις χορηγίες του Κοινοβουλίου. Το Σώμα αποφασίζει να συνυπογράψει το αίτημα του κ. POOS προς την COM-ART να συντάξει σύντομο σημείωμα για το θέμα αυτό Αίτηση παρουσίασης φιλοπεριβαλλοντικού αυτοκινήτου (VW) στο κτήριο του Κοινοβουλίου Η ασκούσα την προεδρία παρεμβαίνει για ένα θέμα που δεν έχει εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη, δηλαδή την αίτηση που έλαβε ένας συνάδελφος για να γίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η παρουσίαση ενός νέου φιλοπεριβαλλοντικού αυτοκινήτου.autos (VW). Η κ. CHRISTENSEN της COM-ART υπενθυμίζει παρόμοια αίτηση του κ. FORD. Ο κ. BALFE διερωτάται εάν αυτή η μορφή χορηγίας είναι σκόπιμη, διότι τούτο θα μπορούσε να ερμηνευθεί για εμπορικούς σκοπούς. PV\ PE /ΚΟΣΜ./Τελ.

12 Το Σώμα συμφωνεί με αυτά τα επιχειρήματα και αναθέτει στην κ. BANOTTI, ως την αρμόδια για τις εκθέσεις Κοσμήτορα, να χειρισθεί δεόντως αυτήν την αίτηση καθώς και τις άλλες παρόμοιες αιτήσεις. o o o Ο κ. DUCARME αναλαμβάνει την προεδρία κατά την προσωρινή απουσία της ασκούσας την προεδρία. o o o 6. Διάφορα Αιτήσεις μεμονωμένων βουλευτών 6.1. Αίτηση του Συλλόγου «Marc et Corine» για τη διάθεση αίθουσας Το Σώμα εξετάζει επιστολή (PE /ΚΟΣΜ.) της 8ης Σεπτεμβρίου 1999, με την οποία ο κ. DUCARME διαβιβάζει αίτηση του συλλόγου «Marc et Corine» να του διατεθεί αίθουσα συνεδριάσεων στο κτήριο του Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες για τη διεξαγωγή ευρωπαϊκού συμποσίου. Ο κ. COLOMBO, από τη Γενική Διεύθυνση Διοίκησης, παραπέμπει στη ρύθμιση που είχε εγκριθεί τον Δεκέμβριο του 1998 από το Προεδρείο σχετικά με τη χρησιμοποίηση των χώρων του ΕΚ η οποία περιέχει ορισμένα κριτήρια για τη χρησιμοποίηση, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι είναι διαθέσιμες. Ζητεί να του δοθούν περισσότερες λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την αίτηση. Κατόπιν προτάσεως του κ. DUCARME καλούνται οι διοργανωτές του Συμποσίου να έλθουν σε επαφή με τη Διοίκηση για το θέμα αυτό Διατάξεις για την επικουρική (προαιρετική) συνταξιοδότηση και το ταμείο συνταξιοδότησης των βουλευτών: συζήτηση επί προτάσεων για την εφαρμογή... των συστάσεων που περιέχει η γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου Στο Σώμα έχει υποβληθεί η απόφαση του Προεδρείου της 13ης Ιουλίου 1999 (PE /BUR) με την οποία ανατίθεται στους Κοσμήτορες να υποβάλουν προτάσεις για την υλοποίηση των συστάσεων που περιέχει η γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου (αριθ. 5 της 11ης Ιουλίου 1999). Ο κ. BALFE επισημαίνει ότι το Σώμα είναι στην περίπτωση αυτή η αρμόδια αρχή για την περαιτέρω διαβίβαση στην Πρόεδρο και προτείνει να ζητηθεί από το Προεδρείο του συνταξιοδοτικού ταμείου να ανακοινώσει τις σχετικές παρατηρήσεις του. PV\ PE /ΚΟΣΜ./Τελ.

13 Το Σώμα αποφασίζει, αφού ο κ. CHAMIER, της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Δημοσιονομικού Ελέγχου, συμφωνεί με αυτή τη διαδικασία, να προβεί στις σχετικές ενέργειες Αίτηση του κ. DE LUCA για την καταβολή του συνολικού ποσού ενίσχυσης σε ομάδα επισκεπτών Το Σώμα εξετάζει επιστολή (PE /ΚΟΣΜ.) του κ. DE LUCA της 19ης Ιουλίου 1999, η οποία περιστρέφεται στο θέμα της καταβολής του συνολικού ποσού επιδότησης για την ομάδα επισκεπτών του που ήλθε από το Παλέρμο στο Στρασβούργο στις 6 Μαΐου Ο κ. PICCIOLO, της Υπηρεσίας Επισκεπτών της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφόρησης, αναλύει το ιστορικό και επισημαίνει ότι στην περίπτωση αυτής της επίσκεψης δεν τηρήθηκαν οι καθορισμένοι για την καταβολή ενίσχυσης κανόνες. Ο κ. DUCARME εντοπίζει αντίφαση στην παρουσίαση των γεγονότων. Συμφωνεί με τους κ. BALFE και POOS ότι τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την επίσκεψη δεν βαρύνουν σε καμία περίπτωση το προσωπικό του Κοινοβουλίου. Θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί από τον υπεύθυνο αρχηγό της ομάδας και τον βουλευτή. Το Σώμα διαπιστώνει, ότι η Υπηρεσία Επισκεπτών ενήργησε ορθά σύμφωνα με τους κανόνες και αποφασίζει ομόφωνα, κατόπιν προτάσεως της ασκούσας την προεδρία, να απορρίψει την αίτηση του κ. DE LUCA Αίτηση του «Uranium Institute» για τη διεξαγωγή της ετήσιας συνόδου του το 2000 στο νέο κτήριο του Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο Το Σώμα εξετάζει σημείωμα (PE /ΚΟΣΜ.) της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης της 13ης Ιουλίου 1999, με το οποίο ο Διευθυντής του «Uranium Institute», κ. ROUGEAU, ζητεί την άδεια να πραγματοποιηθεί η δεξίωση για την έναρξη της ετήσιας συνόδου της Ένωσής του τον Μάϊο του 2000 στο κτήριο Louise-Weiss. Ο κ. VAN HOOF, από τη Γενική Διεύθυνση Διοίκησης, και ο κ. KRUECK από τη Νομική Υπηρεσία παρατηρούν ότι στην περίπτωση αυτή πρόκειται για χρησιμοποίηση του κτηρίου του Κοινοβουλίου από ομάδα συμφερόντων, πράγμα που δεν συμβιβάζεται με τις ισχύουσες διατάξεις. Δεδομένου επίσης ότι για την εκδήλωση δεν υπάρχει χορηγία από βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Σώμα συντάσσεται με τη γνώμη του κ. BALFE και του κ. POOS να απορριφθεί αυτή η αίτηση, λαμβανομένων υπόψη των ισχυόντων κριτηρίων. PV\ PE /ΚΟΣΜ./Τελ.

14 o o o H ασκούσα την προεδρία διαδέχεται στην προεδρία τον κ. DUCARME. o o o 6.5. Ενδεχόμενη αύξηση του ανώτατου αριθμού των διαπιστευμένων ανά βουλευτή βοηθών Το Σώμα διεξάγει συζήτηση σχετικά με την, όπως φαίνεται αναγκαία, αύξηση του αριθμού των διαπιστευμένων βοηθών των βουλευτών. Ο κ. CHAMIER, της Γενικής Διεύθυνση Οικονομικών και Δημοσιονομικού Ελέγχου επισημαίνει ότι οι διατάξεις για την επιστροφή εξόδων και αποζημιώσεων των βουλευτών προβλέπουν στην παράγραφο 2 του παραρτήματος VI ότι το Σώμα των Κοσμητόρων ορίζει στην αρχή κάθε κοινοβουλευτικής περιόδου τον ανώτατο αριθμό των διαπιστευμένων ανά βουλευτή βοηθών. Σήμερα υπάρχουν περίπου 1500 βοηθοί και περίπου 750 μη διαπιστευμένοι βουλευτές ιδίας χρηματοδότησης. Ο κ. CHAMIER δεν διαβλέπει προβλήματα όσον αφορά την προτεινόμενη από τον κ. ΒALFE κατανομή των βοηθών σε τρεις κατηγορίες, ενόσω το Κοινοβούλιο είναι εκείνο που παρέχει τα προνόμια, όπως π.χ. κάρτες εισόδου και διαπιστεύσεις. Αντίθετα πρέπει να αποσαφηνισθούν εκ νέου με την βελγική πλευρά τα προνόμια τα οποία, ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με τις βελγικές αρχές, παρέχονται για δύο κατ ανώτατο όριο βοηθούς ανά βουλευτή, όπως π.χ. η άδεια εργασίας. Ο κ. BALFE προτείνει δύο συμπληρωματικές θέσεις βοηθών πλήρους απασχόλησης για τους βουλευτές, στους οποίους- έως ότου αποσαφηνισθεί το θέμα με τις βελγικές αρχές, πράγμα το οποίο ανατίθεται στον κ. DUCARME, πρέπει να παρασχεθούν από το Κοινοβούλιο τα αντίστοιχα προνόμια, δηλαδή κατ αρχάς χωρίς διαπίστευση. Το Σώμα αποφασίζει να αναθέσει στον κ. BALFE να εκπονήσει, σε συνεργασία με τον κ. CHAMIER, την κ. RATTI και την Γραμματεία των Κοσμητόρων επίσημη πρόταση για μία από τις προσεχείς συνεδριάσεις. Ζητείται από τον κ. DUCARME να ενημερώσει το Σώμα σχετικά με τις επαφές του με το βελγικό Υπουργείο Εσωτερικών και τη θέση αυτού του τελευταίου ως προς το θέμα αυτό Πρόταση της κ. BREYER, να προσφέρεται βιολογικό εδεσματολόγιο Bio-Menü στο εστιατόριο του Κοινοβουλίου Το Σώμα εξετάζει επιστολή (PE /ΚΟΣΜ.) της κ. BREYER, της 24ης Αυγούστου 1999, με την οποία αυτή προτείνει να προσφέρει το εστιατόριο το Κοινοβουλίου «βιολογικό εδεσματολόγιο» δηλαδή φαγητά για χορτοφάγους από βιολογικές καλλιέργειες. PV\ PE /ΚΟΣΜ./Τελ.

15 Ο κ. VAN HOOF, από τη Γενική Διεύθυνση Διοίκησης, επεξηγεί γιατί έως σήμερα είναι μάλλον αρνητική η αντιμετώπιση αυτών των βιολογικών γευμάτων. Πρόκειται για τα προβλήματα που συνδέονται με τη διασφάλιση της υγιεινής, την τακτική παράδοση των προμηθειών και την αύξηση του κόστους. Εν τω μεταξύ έχουν καθιερωθεί ορισμένα προϊόντα όπως τα βιολογικά γιαούρτια ή τα βιολογικά αναψυκτικά ωστόσο η προσφορά ολοκληρωμένων βιολογικών γευμάτων εξακολουθεί να είναι προβληματική, κυρίως για λόγους υγιεινής και δεν θα έπρεπε να το διακινδυνεύσει κανείς. Οι κ.κ. BALFE και POOS προτείνουν να ακολουθηθεί και στο μέλλον η οδός της κοινής λογικής και να προσφέρονται βιολογικά προϊόντα όπου τούτο είναι δυνατόν. Το Σώμα αποφασίζει να ευχαριστήσει την κ. BREYER για την πρωτοβουλία της και να την ενημερώσει για την σημερινή συζήτηση. Βέβαια προς το παρόν δεν είναι δυνατόν να προσφέρονται βιολογικά γεύματα στο εστιατόριο του Κοινοβουλίου αλλά θα καταβληθούν προσπάθειες ώστε να προσφέρονται κατά το μέτρον του δυνατού βιολογικά φαγητά, εφόσον τούτο συμβιβάζεται με τις προδιαγραφές της υγιεινής Αίτηση του κ. BALFE σχετικά με την προώθηση συστημένων επιστολών των βουλευτών Το Σώμα εξετάζει επιστολή (PE /ΚΟΣΜ.) του κ. BALFE της 2ας Σεπτεμβρίου 1999, στην οποία προτείνει να διαμορφωθεί αποτελεσματικότερα η παράδοση συστημένων επιστολών και να μπορούν οι υπηρεσίες του Κοινοβουλίου να βεβαιώνουν τη λήψη συστημένων επιστολών προς βουλευτές κατά την απουσία τους αντί να τις επιστρέφουν σύμφωνα με τις βελγικές διατάξεις. Ο κ. SUAREZ MELLA από τη Γενική Διεύθυνση Ι παρατηρεί ότι οι υπηρεσίες του Κοινοβουλίου δεν μπορούν να αναλάβουν τις νομικές συνέπειες που προβλέπει η βελγική νομοθεσία όσον αφορά την βεβαίωση της λήψης συστημένων επιστολών για τους βουλευτές. Για το λόγο αυτό δεν είναι δυνατή η θέσπιση παρεκκλίσεων για το καλοκαίρι. Το Σώμα λαμβάνει γνώση των πραγματικών αυτών δεδομένων. Ο κ. BALFE καλεί τη Διοίκηση να αναζητήσει, σε συνεργασία με τα βελγικά ταχυδρομεία, εφαρμόσιμη λύση Εξωτερικά γραφεία του Κοινοβουλίου στη Ρώμη και το Παρίσι: Έγκριση ταξιδιών επιθεώρησης από τον αρμόδια κοσμήτορα Το Σώμα εξουσιοδοτεί, τον αρμόδιο για τα εξωτερικά γραφεία Κοσμήτορα κ. BALFE, να επισκεφθεί τα εξωτερικά γραφεία στη ΡΩΜΗ και το ΠΑΡΙΣΙ, προς αποσαφήνιση της κατανομής των γραφείων μεταξύ των επι μέρους πολιτικών ομάδων και να ενημερώσει εν συνεχεία το Σώμα. PV\ PE /ΚΟΣΜ./Τελ.

16 7. Οικονομικά θέματα Το Σώμα εξετάζει αιτήσεις μεμονωμένων βουλευτών. 8. Ημερομηνία και τόπος της επόμενης συνεδρίασης Η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 1999, στις 3 μ.μ. στο Στρασβούργο. Η συνεδρίαση λήγει στις 6.25 μ.μ. PV\ PE /ΚΟΣΜ./Τελ.

17 ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΟΝΤΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Στρασβούργο, 15 Σεπτεμβρίου 1999 ΠΑΡΟΝΤΕΣ: η κ. BANOTTI, Ασκούσα την προεδρία η κ. QUISTHOUDT-ROWOHL ο κ. DUCARME ο κ. POOS ο κ. BALFE ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ.: ο κ. VIRRANKOSKI, εισηγητής για τον προϋπολογισμό του ΕΚ για το οικονομικό έτος 2000 ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ : Νομική Υπηρεσία ΓΔ I ΓΔ III ΓΔ VI ΓΔ VIII COM-ART ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: ο κ. KRUECK η κ. RATTI ο κ. SUAREZ MELLA ο κ. LANE ο κ. LORA-TONET ο κ. FACCHIN ο κ. PICCIOLO ο κ. RIEFFEL ο κ. SCHAFF ο κ. PARTHOENS ο κ. GLASS ο κ. KRAEWINKELS ο κ. CANTOREGGI ο κ. COLOMBO ο κ. VAN HOOF ο κ. LOPEZ VEIGA ο κ. CHAMIER η κ. HENTGES ο κ. CEUPPENS η κ. CHRISTENSEN ο κ. ΚYST ο κ. VON LINGEN ο κ. BRAWN Βοηθοί: η κ.. RANZ, η κ. AZPIRI LEJARDI PV\ PE /ΚΟΣΜ./Τελ.

18 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ II ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΚΟΣΜΗΤΟΡΩΝ Υπόμνημα Συνεδρίαση της 8ης Σεπτεμβρίου 1999 Στρασβούργο I. Προβλήματα στο νέο κτήριο Louise-Weiss: Ανταλλαγή απόψεων και αξιολόγηση των ληφθέντων έως σήμερα μέτρων. II. Οργάνωση της Γραμματείας του Σώματος και των υπηρεσιών του. *** Οι Κοσμήτορες οι οποίοι συνόδευσαν την Πρόεδρο στις 8 Σεπτεμβρίου 1999 στην επίσκεψή της στο Στρασβούργο συνεδρίασαν εκεί άτυπα προκειμένου να συζητήσουν τα μέτρα τα οποία τους παρουσιάστηκαν εκείνη την ημέρα για την επίλυση των τεχνικών προβλημάτων του νέου κτηρίου Louise-Weiss. Η ασκούσα την προεδρία κ. BANOTTI, κηρύσσει την έναρξη της συνεδρίασης στις 4.30 μ.μ. και ζητεί από τους συναδέλφους της να προβούν σε παρατηρήσεις για τα όσα είδαν κατά την περιήγησή τους στο κτήριο. II. Προβλήματα στο νέο κτήριο Louise-Weiss: Ανταλλαγή απόψεων και αξιολόγηση των ληφθέντων έως σήμερα μέτρων. Όλοι οι παρόντες Κοσμήτορες συμφώνησαν ότι η απόφαση της Προέδρου να έλθουν στο Στρασβούργο αποτέλεσε σωστή πρωτοβουλία προκειμένου να ανταποκριθούν στα σχετιζόμενα με το νέο κτήριο αιτήματα των βουλευτών. Με τον τρόπο αυτό μπόρεσαν οι μετέχοντες να διαπιστώσουν άμεσα τα μέτρα που είχαν ληφθεί για την αντιμετώπιση των τεχνικών προβλημάτων τα οποία προέκυψαν κατά τη σύνοδο του Ιουλίου. Η κ. QUISTHOUDT-ROWOHL αναφέρεται στα ακόλουθα ειδικά θέματα: 1. την επανεξέταση σε τακτά διαστήματα των ελέγχων ασφαλείας ως την πλέον επιτακτική ανάγκη 2. την καταχώρηση όλων των τροποποιήσεων που έχουν γίνει στα κτήρια μαζί με το κόστος των βελτιώσεων 3. την αλλαγή των χρωμάτων σε διάφορα μέρη του κτηρίου, πράγμα επίσης σημαντικό PV\ PE /ΚΟΣΜ./Τελ.

19 4. θα ήταν ευκταίο να διαθέτουν όλοι οι βουλευτές στα γραφεία τους ερμάρια με συρτάρια τα οποία να μπορούν να κλειδώνονται 5. είναι αναγκαίο να επιλυθεί το πρόβλημα της ρύπανσης από καυσαέρια στον υπόγειο χώρο στάθμευσης και την διαφορετική ρύθμιση του εξαερισμού του εν λόγω υπόγειου χώρου στάθμευσης 6. τα προβλήματα τα οποία παρουσιάστηκαν σε συνάρτηση με ομάδες επισκεπτών στο νέο κτήριο πρέπει να συζητηθούν σε επίσημη συνεδρίαση όταν θα έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες εμπειρίες όσον αφορά την είσοδο στο κτήριο και την έξοδο από αυτό 7. η θέση του κυλικείου των βουλευτών στον πρώτο όροφο δεν είναι η κατάλληλη, διότι είναι εκτεθειμένο σε όλα τα βλέμματα, π.χ. των περαστικών ομάδων επισκεπτών. Ο κ. BALFE επισημαίνει τα ακόλουθα θέματα: 1. Ανελκυστήρες Στους ανελκυστήρες έγιναν πολυάριθμες βελτιώσεις προς συντόμευση της διάρκειας των διαδρομών για τους βουλευτές και το προσωπικό προτείνει να χρησιμοποιεί το υπηρετικό προσωπικό μόνο τους ανελκυστήρες φορτίου. Θα ήταν δυνατό να μελετηθεί κατά πόσο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η κάρτα προσέγγισης για την ηλεκτρονική κλήση των ανελκυστήρων. 2. Η εγκατάσταση για τις μυστικές ψηφοφορίες στη νέα αίθουσα της Ολομέλειας δεν λειτουργεί σωστά και πρέπει να αναπροσαρμοσθεί, με πρόβλεψη δυνατότητας να κλείνει η οθόνη. 3. Εστιατόρια/Κυλικεία Στη βελτίωση των εστιατορίων/κυλικείων θα μπορούσε να συμβάλει η επιμόρφωση του προσωπικού. Εξάλλου πρέπει το κυλικείο των βουλευτών να προορίζεται αυστηρά και μόνο για τους βουλευτές, να μετατεθεί σε θέση μακρυά από τον Τύπο και τους επισκέπτες, όπου θα μπορούν να αποσύρονται οι βουλευτές για να πίνουν ανενόχλητοι τον καφέ τους. Θα έπρεπε να εξεταστεί το ενδεχόμενο της επαναλειτουργίας του πρώην εστιατορίου αυτοεξυπηρέτησης (self-service) στο κτήριο IP2, διότι αυτό είναι πολύ πιο ευχάριστο παρότι το νέο. 4. Γραφεία Προκειμένου να μην δημιουργηθεί προηγούμενο δεν είναι δυνατόν να εκπληρωθούν οι επιθυμίες ορισμένων βουλευτών να επαναφερθούν και πάλι τα παλαιά τους γραφεία στο κτήριο IP1/2. Αφετέρου, θα έπρεπε να εξετασθεί εάν οι πολιτικές ομάδες θα μπορούσαν να παραχωρήσουν 30 έως 40 γραφεία προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των βοηθών σε γραφεία. Θα έπρεπε να ζητηθεί η γνώμη της Διοίκησης και να επανεξεταστεί το θέμα. 5. Κτήρια και υπηρεσίες Εξετάζονται σήμερα οι τεχνικές, οικονομικές και νομικές δυνατότητες σχετικά με την αλλαγή του χρώματος ώστε να καταστούν οι χώροι φωτεινότεροι το αποτέλεσμα αυτής της εξέτασης θα υποβληθεί στους Κοσμήτορες σε μία από τις προσεχείς συνεδριάσεις. PV\ PE /ΚΟΣΜ./Τελ.

20 Οι Τουλίπες στο καθιστικό του νέου κυλικείου πρέπει να αντικατασταθούν από τραπέζια. Θα έπρεπε να παραταθούν οι ώρες λειτουργίας της Ιατρικής Υπηρεσίας η οποία θα πρέπει να κλείνει αφού περάσουν τουλάχιστον 30 λεπτά μετά τη λήξη της τελευταίας συνεδρίασης στο Κοινοβούλιο. Έχει ήδη κρατηθεί χώρος για στεγνοκαθαριστήριο στο νέο κτήριο Louise-Weiss, όπου μπορούν να συγκεντρώνονται τα ρούχα και το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με αυτόματα πλυντήρια. Ο κ. POOS υπεισέρχεται στα ακόλουθα θέματα: 1. Μετά την σημερινή επιθεώρηση του κτηρίου και των εξηγήσεων που παρασχέθηκαν με την ευκαιρία αυτή, αυτό που έχει πρώτιστη σημασία είναι να εκφρασθεί η ικανοποίηση για τα ληφθέντα μέτρα βελτίωσης και την κατάσταση όσον αφορά την ασφάλεια (ανελκυστήρες κλπ.), διότι έτσι κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί, όπως ήταν προγραμματισμένη, η σύνοδος του Σεπτεμβρίου. Ο κ. POOS υπογραμμίζει επίσης ότι είναι αναγκαίο να υπάρχει μόνιμη εποπτεία της ασφάλειας από ανεξάρτητο γραφείο, όπως π.χ. το γραφείο Veritas. 2. Οι επικρίσεις του Τύπου λόγω ανεπαρκούς χώρου εργασίας θα έπρεπε να αντιμετωπισθούν με άμεση λήψη μέτρων, όπως είναι η διάθεση συμπληρωματικού χώρου εργασίας, πολύ κοντά στην αίθουσα της Ολομέλειας, για παράδειγμα ο ανοικτός χώρος στον όροφο 0 στην πλευρά της αίθουσας της Ολομέλειας. Οι πιστώσεις για τη χαμηλή δαπάνη αυτής της εγκατάστασης πρέπει να διατεθούν αμέσως. 3. Πρέπει να επανεξεταστεί η κατάσταση όσον αφορά τις ομάδες επισκεπτών. 4. Πρέπει να γίνουν περαιτέρω αλλαγές χρωμάτων, από μαύρα και σκοτεινά προς φωτεινότερους τόνους. 5. Η αίτηση ορισμένων βουλευτών να επιστρέψουν στα παλαιά τους γραφεία στα κτήρια IP1- και IP2 πρέπει κατ αρχήν να απορριφθεί προκειμένου να μη δημιουργηθούν προηγούμενα. Τα μικρά περιθώρια όσον αφορά τα διαθέσιμα γραφεία θα έπρεπε να αξιοποιηθούν με τη βοήθεια των πολιτικών ομάδων προκειμένου να διατεθούν μερικά συμπληρωματικά γραφεία για τους βοηθούς. 6. Με επιστολή προς την Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα πρέπει να ζητηθεί με έμφαση η δημιουργία ειδικών χώρων στον όροφο της αίθουσας Ολομέλειας στην οποία θα μπορούν να εργάζονται μικρές ομάδες (έως 6-8) βουλευτών και να συζητούν κατεπείγοντα θέματα. Η κ. BANOTTI προτείνει να αποσταλεί στους βουλευτές σημείωμα στο οποίο θα παρατίθενται οι βελτιώσεις που πραγματοποιήθηκαν και θα διαβεβαιώνονται ότι το Σώμα θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί με άτεγκτη προσοχή τα θέματα που έθιξαν οι βουλευτές. Επισημαίνει ιδίως τα ακόλουθα σημεία: 1. Οι βουλευτές χρειάζονται έναν ήρεμο χώρο, όπου να μπορούν να αφήνουν τα γραφεία τους και να αποσύρονται εκεί για να πίνουν στα γρήγορα έναν καφέ, να έχουν μια σύντομη συνάντηση ή να διαβάζουν την εφημερίδα τους. PV\ PE /ΚΟΣΜ./Τελ.

21 2. Πρέπει να υπάρχει κάποιο μέρος, στο οποίο να μπορεί κανείς να φάει κάτι μετά το πέρας των κοινοβουλευτικών εργασιών. 3. Χρειάζεται να διασφαλισθεί όσο στις Βρυξέλλες όσο και στο Στρασβούργο, η παροχή ορισμένων στοιχειωδών υπηρεσιών, όπως π.χ. κομμωτήριο και στεγνοκαθαριστήριο. 4. Θα δημιουργηθούν προβλήματα σε περίπτωση που θα επιτραπεί στους βουλευτές να επιστρέψουν στα παλαιά τους γραφεία στα κτήρια IP1/2. II. Οργάνωση της Γραμματείας του Σώματος και των υπηρεσιών του Η κ. BANOTTI υπογραμμίζεί ότι είναι αναγκαίο να συζητηθούν επίσης οι συνθήκες εργασίας του Σώματος και η οργάνωση των εργασιών της Γραμματείας του. Ζητεί να είναι μόνιμα στη διάθεση του Σώματος οι υπηρεσίες και προτείνει να παρέχονται αμέσως στους νέους Κοσμήτορες και στους συνεργάτες τους οι πληροφορίες που χρειάζονται για να επιλύσουν τα προβλήματα που προκύπτουν στην πράξη. Ο κ. BALFE αναφέρεται στο σχέδιο της αναδιάρθρωσης της Γραμματείας του Σώματος και τη συγχώνευσή της με εκείνη του Προεδρείου και της Διάσκεψης των Προέδρων. Ο κ. KYST, Διευθυντής σήμερα της Γραμματείας της Διάσκεψης των Προέδρων, παρακαλείται να αναλάβει προσωρινά τη διεύθυνση της Γραμματείας του Σώματος των Κοσμητόρων. Με αυτό μπορεί να συμφωνήσει κανείς μόνον εφόσον οι Κοσμήτορες αποκτήσουν, όπως τους έχει δοθεί προφορικά και προσωπικά η υπόσχεση, ότι θα αποκτήσουν γραμματέα πλήρους, αντί της μερικής ως σήμερα, απασχόλησης. Οι Κοσμήτορες θα παρακολουθήσουν προσεκτικά αυτό το θέμα κατά την προσεχή συνεδρίαση του Προεδρείου στην οποία θα είναι παρόντες και θα μεριμνήσουν ώστε να τηρηθούν και τα δύο μέρη αυτής της συμφωνίας. Ο κ. KYST διαβεβαιώνει τα μέλη ότι θα έχουν τις βέλτιστες υπηρεσίες γραμματείας. Όσον αφορά την επικοινωνία και τη διαθεσιμότητα των πληροφοριών υπενθυμίζει τις νέες δυνατότητες, όπως π.χ. , flash-news και τη δημιουργία ιστοσελίδας στο Διαδίκτυο. Η συνεδρίαση λήγει στις 7.45 μ.μ. PV\ PE /ΚΟΣΜ./Τελ.

22 Κατάσταση παρόντων Η κ. BANOTTI, Κοσμήτωρ, ασκούσα την προεδρία Η κ. QUISTHOUDT-ROWOHL, Κοσμήτωρ Ο κ. POOS, Κοσμήτωρ Ο κ. BALFE, Κοσμήτωρ Η κ. RATTI, Διευθύντρια στην ΓΔ I Ο κ. KYST, Γραμματεία του Προεδρείου και της Διάσκεψης των Προέδρων Ο κ. VON LINGEN, Γραμματεία του Σώματος των Κοσμητόρων PV\ PE /ΚΟΣΜ./Τελ.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ PV PE/12/99 ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΚΟΣΜΗΤΟΡΩΝ ΠΡΑΚΙΙΚΑ της συνεδρίασης της 27ης Οκτωβρίου 1999 ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα 1. Έγκριση του σχεδίου ημερήσιας διάταξης... 3 2. Έγκριση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ PV 01/00 ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΚΟΣΜΗΤΟΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ Συνεδρίαση της 19ης Ιανουαρίου 2000 Στρασβούργο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα 1. Έγκριση του σχεδίου ημερήσιας διάταξης... 3 2. Έγκριση των πρακτικών των

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ PV 15/99 ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΚΟΣΜΗΤΟΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ Συνεδρίαση της 15ης Δεκεμβρίου 1999 Στρασβούργο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα 1. Έγκριση του σχεδίου ημερήσιας διάταξης...3 2. Έγκριση των πρακτικών της

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΚΟΣΜΗΤΟΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της 15ης Μαρτίου 2000 στο Στρασβούργο

ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΚΟΣΜΗΤΟΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της 15ης Μαρτίου 2000 στο Στρασβούργο PV 03/00 ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΚΟΣΜΗΤΟΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της 15ης Μαρτίου 2000 στο Στρασβούργο Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα 1. Έγκριση του σχεδίου ημερήσιας διάταξης...4 2. Έγκριση των πρακτικών της συνεδρίασης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ PV 13/99 ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΚΟΣΜΗΤΟΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της 17ης Νοεμβρίου 1999 Στρασβούργο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα 1. Έγκριση του σχεδίου ημερήσιας διάταξης... 3 2. Έγκριση των πρακτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ PE-6/QUAEST/PV/2006-06 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ PV 6/2006 ΟΙ ΚΟΣΜΗΤΟΡΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της 17 ης Μαΐου 2006 στις 15.00 Αίθουσα S 3.4 Κτήριο Louise Weiss (LOW) ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα 1. Έγκριση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΕ ΡΕΙΟ. Βρυξέλλες. EL Eνωµένη στην πολυµορφία EL. της έκτακτης συνεδρίασης κεκλεισµένων των θυρών στις

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΕ ΡΕΙΟ. Βρυξέλλες. EL Eνωµένη στην πολυµορφία EL. της έκτακτης συνεδρίασης κεκλεισµένων των θυρών στις PE-7/BUR/PV/2011-03 ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΕ ΡΕΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της έκτακτης συνεδρίασης κεκλεισµένων των θυρών στις 09-02-2011 Κτήριο Paul-Henri Spaak Αίθουσα 6B001 - - - Βρυξέλλες PV\859029.doc PE457.884/ΠΡΟΕ

Διαβάστε περισσότερα

EL Ενωμένη στην πολυμορφία EL A8-0105/37. Τροπολογία

EL Ενωμένη στην πολυμορφία EL A8-0105/37. Τροπολογία 11.4.2018 A8-0105/37 37 Dennis de Jong, Rina Ronja Kari, Paloma López Bermejo, Σοφία Σακοράφα, Javier Couso Permuy, Marina Albiol Guzmán Παράγραφος 25 α (νέα) 25α. καλεί το Προεδρείο και τον Γενικό Γραμματέα

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 204-209 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ P8_TA(205)03 Απαλλαγή 203: Οργανισμός Συνεργασίας Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας (ACER). Απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 29ης Απριλίου 205 σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ PE-7/QUAEST/PV/2012-07 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ PV 07/2012 ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΚΟΣΜΗΤΟΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της τακτικής συνεδρίασης που διεξήχθη την Τρίτη 3 Ιουλίου 2012 στις 16.00 Αίθουσα S 3.4 του κτηρίου LOW Στρασβούργο

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση Ο ΗΓIΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛIΟΥ

Πρόταση Ο ΗΓIΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛIΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 15.7.2010 COM(2010)381 τελικό 2010/0205 (CNS) Πρόταση Ο ΗΓIΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛIΟΥ για την τροποποίηση της οδηγίας 2008/9/ΕΚ για τον καθορισµό λεπτοµερών κανόνων σχετικά µε την

Διαβάστε περισσότερα

A8-0156/5/αναθ.

A8-0156/5/αναθ. 4.4.2017 A8-0156/5/αναθ. 5/αναθ. Παράγραφος 6 6. επιδοκιμάζει τη συμφωνία της 28ης Μαρτίου 2017 με το Προεδρείο, σχετικά με το επίπεδο της κατάστασης προβλέψεων για το 2018 μειώνει το επίπεδο των δαπανών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. για τη θέσπιση του εσωτερικού κανονισμού της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάπτυξης

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. για τη θέσπιση του εσωτερικού κανονισμού της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάπτυξης ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 28.10.2014 COM(2014) 668 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην Πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τη θέσπιση του εσωτερικού κανονισμού της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΟΙΝΗ ΕΠΟΠΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΟΛ,

Η ΚΟΙΝΗ ΕΠΟΠΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΟΛ, EUROPOL JOINT SUPERVISORY BODY ΚΟΙΝΗ ΕΠΟΠΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΟΛ Γνωμοδότηση 08/56 της ΚΕΑ σχετικά με την αναθεωρημένη συμφωνία που πρόκειται να υπογραφεί μεταξύ της Ευρωπόλ και της Eurojust Η ΚΟΙΝΗ ΕΠΟΠΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ P8_TA(2015)0237 Κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση: αίτηση EGF/2015/000 TA 2015 Τεχνική βοήθεια με πρωτοβουλία της

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΧΟΛΗΨΙΑ/ΕΙΚΟΝΟΛΗΨΙΑ ΑΠΟ ΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΧΟΛΗΨΙΑ/ΕΙΚΟΝΟΛΗΨΙΑ ΑΠΟ ΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ 4.4.1. ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΧΟΛΗΨΙΑ/ΕΙΚΟΝΟΛΗΨΙΑ ΑΠΟ ΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ 9ης ΜΑΪΟΥ 2016 ΤΟ ΠΡΟΕΡΕΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

συγκεντρωτικά αριθμητικά στοιχεία κατά τομέα του δημοσιονομικού πλαισίου (βλ. έγγρ /16 ADD 1)

συγκεντρωτικά αριθμητικά στοιχεία κατά τομέα του δημοσιονομικού πλαισίου (βλ. έγγρ /16 ADD 1) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 24 Νοεμβρίου 2016 (OR. en) 14635/16 FIN 804 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «A» Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Συμβούλιο Γενικός προϋπολογισμός

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσον αφορά τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις

Τροποποίηση του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσον αφορά τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις P7_TA(2014)0408 Τροποποίηση του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσον αφορά τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις Απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 σχετικά με την τροποποίηση του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 11.10.2016 COM(2016) 650 final ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ σχετικά με την άσκηση της εξουσιοδότησης που ανατέθηκε στην Επιτροπή βάσει

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ: Προτάσεις των Ομάδων PPE-DE και PSE

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ: Προτάσεις των Ομάδων PPE-DE και PSE ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ: Προτάσεις των Ομάδων PPE-DE και PSE ΣΧΕΔΙΟ ΚΩΔΙΚΑ ΟΡΘΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ 1 Καταχώρηση των αναφορών: Κάθε αναφορά που υποβάλλεται στο Κοινοβούλιο καταγράφεται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην. Πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην. Πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 20.10.2014 COM(2014) 636 final ANNEXES 1 to 3 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ στην Πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ σχετικά με τη θέση που πρόκειται να λάβουν η Ένωση και

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Προϋπολογισμών

Επιτροπή Προϋπολογισμών Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2019-2024 Επιτροπή Προϋπολογισμών 2019/2036(BUD) 19.7.2019 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την πρόταση απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

ΙΙΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ VI ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΕΕ

ΙΙΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ VI ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΕΕ L 348/130 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 24.12.2008 ΙΙΙ (Πράξεις εγκριθείσες δυνάμει της συνθήκης ΕΕ) ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ VI ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΗ 2008/976/ΔΕΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 24 Νοεμβρίου 2015 (OR. fr)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 24 Νοεμβρίου 2015 (OR. fr) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 24 Νοεμβρίου 2015 (OR. fr) Διοργανικός φάκελος: 2015/0906 (COD) 14306/15 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: 737 INST 411 COUR 62 CODEC 1571 PARLNAT

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 10.5.2012 COM(2012) 211 final 2012/0106 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για καθορισμό της θέσης που πρόκειται να υποστηριχτεί, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 204-209 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ P8_TA(205)058 Απαλλαγή 203: Μονάδα Δικαστικής Συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Eurojust). Απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 29ης Απριλίου 205

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.3.2014 COM(2014) 193 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου σχετικά με τη θέση που πρόκειται να ληφθεί, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Ειδική Έκθεση αριθ. 9/2006 του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί των μεταφραστικών δαπανών της Επιτροπής, του Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

Ειδική Έκθεση αριθ. 9/2006 του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί των μεταφραστικών δαπανών της Επιτροπής, του Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου P6_TA(2007)035 Ειδική Έκθεση αριθ. 9/2006 του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί των μεταφραστικών δαπανών της Επιτροπής, του Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 0ης Ιουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2016/2080(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2016/2080(INI) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Νομικών Θεμάτων 2016/2080(INI) 23.8.2016 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με τις δηλώσεις συμφερόντων των μελών της Επιτροπής - κατευθυντήριες γραμμές (2016/2080(INI)) Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΧΟΛΗΨΙΑ/ΕΙΚΟΝΟΛΗΨΙΑ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΧΟΛΗΨΙΑ/ΕΙΚΟΝΟΛΗΨΙΑ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ 4.4 ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΧΟΛΗΨΙΑ/ΕΙΚΟΝΟΛΗΨΙΑ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕ ΡΕΙΟΥ της 7ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΤΟ ΠΡΟΕ ΡΕΙΟ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 2009 Επιτροπή Ελέγχου των Προϋπολογισμών 2008/2281(DEC) 28.1.2009 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά µε την απαλλαγή όσον αφορά την εκτέλεση του γενικού προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διαβάστε περισσότερα

9975/16 ΓΒ/ακι/ΕΚΜ 1 DRI

9975/16 ΓΒ/ακι/ΕΚΜ 1 DRI Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Ιουνίου 2016 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2015/0906 (COD) 9975/16 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: I. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ( ) ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ 1

ΕΒΔΟΜΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ( ) ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ 1 ΕΒΔΟΜΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (2009-2014) ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ 1 ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 Επιτροπή Προϋπολογισμών 2009 8.11.2007 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ Θέμα: Εκτέλεση του προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το οικονομικό έτος 2007 Επισυνάπτεται προς τα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην. πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην. πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 16.3.2016 COM(2016) 147 final ANNEXES 1 to 2 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ στην πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη θέση της Ένωσης που θα υιοθετηθεί στη μεικτή επιτροπή που έχει συσταθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 2009 Επιτροπή Ελέγχου των Προϋπολογισμών 2007/2039(DEC) 5.2.2008 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά µε την απαλλαγή για την εκτέλεση του γενικού προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 17.5.2014 L 147/79 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 10ης Μαρτίου 2014 σχετικά με τον καθορισμό κριτηρίων για τη δημιουργία και την αξιολόγηση των ευρωπαϊκών δικτύων αναφοράς και των μελών τους και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ Εγκρίθηκε στις 26 Noεμβρίου 2013 Αναθεωρημένη έκδοση που εγκρίθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2018 Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ, Έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες Διαδικασίας Διαγωνισμός για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 στην Eλλάδα.

Κανόνες Διαδικασίας Διαγωνισμός για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 στην Eλλάδα. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Κανόνες Διαδικασίας Διαγωνισμός για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σχετικά με το STOA

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σχετικά με το STOA 5.1.2. ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σχετικά με το STOA ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΤΙΣ 4 MAΪΟΥ 2009 Το Προεδρείο, - έχοντας υπόψη το άρθρο 23, παράγραφος 2 του Κανονισμού 1, - έχοντας υπόψη την απόφασή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Νομικών Θεμάτων 16.6.2011 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ (52/2011) Θέμα: Αιτιολογημένη γνώμη του Cortes Generales του Βασιλείου της Ισπανίας σχετικά με την πρόταση οδηγίας

Διαβάστε περισσότερα

L 307/62 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 7.11.2012

L 307/62 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 7.11.2012 L 307/62 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 7.11.2012 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (EE) αριθ. 1020/2012 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 6ης Νοεμβρίου 2012 σχετικά με την έγκριση σχεδίου κατανομής, στα κράτη μέλη, των

Διαβάστε περισσότερα

PE-CONS 42/16 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Στρασβούργο, 26 Οκτωβρίου 2016 (OR. en) PE-CONS 42/ /0226 (COD) LEX 1679 STATIS 73 TRANS 381 CODEC 1412

PE-CONS 42/16 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Στρασβούργο, 26 Οκτωβρίου 2016 (OR. en) PE-CONS 42/ /0226 (COD) LEX 1679 STATIS 73 TRANS 381 CODEC 1412 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Στρασβούργο, 26 Οκτωβρίου 2016 (OR. en) 2013/0226 (COD) LEX 1679 PE-CONS 42/16 STATIS 73 TRANS 381 CODEC 1412 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Αναφορών 28.11.2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ Θέμα: Αναφορά 0824/2008, του Kroum Kroumov, βουλγαρικής ιθαγένειας, η οποία συνοδεύεται από 16 υπογραφές, σχετικά με

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. της. Πρότασης ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. της. Πρότασης ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 10.11.2014 COM(2014) 698 final ANNEXES 1 to 3 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ της Πρότασης ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ σχετικά με τη θέση που πρόκειται να λάβουν η Ένωση και η Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 Επιτροπή Αλιείας 2004 ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ 2001/0035(CNS) 3 Απριλίου 2001 * ΣΧΕ ΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά µε την πρόταση κανονισµού του Συµβουλίου για παρέκκλιση από ορισµένες διατάξεις του κανονισµού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ (ΤΕ-ΓΟ) που εγκρίθηκε την 1η Ιουλίου 2014

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ (ΤΕ-ΓΟ) που εγκρίθηκε την 1η Ιουλίου 2014 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ (ΤΕ-ΓΟ) που εγκρίθηκε την 1η Ιουλίου 2014 Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ, Έχοντας υπόψη τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 167/2013 του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2014/2124(DEC)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2014/2124(DEC) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού 29.1.2015 2014/2124(DEC) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την απαλλαγή όσον αφορά την εκτέλεση του προϋπολογισμού της Υπηρεσίας του Φορέα Ευρωπαϊκών

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ Προσωρινή έκδοση P8_TA-PROV(2018)0427 Καθορισμός της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ***I Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο συνόδου B7-0000/2013 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία των ερωτήσεων για προφορική απάντηση B7-0000/2013 και B7-xxx

Έγγραφο συνόδου B7-0000/2013 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία των ερωτήσεων για προφορική απάντηση B7-0000/2013 και B7-xxx ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Έγγραφο συνόδου 13.5.2013 B7-0000/2013 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία των ερωτήσεων για προφορική απάντηση B7-0000/2013 και B7-xxx σύμφωνα με το άρθρο 115 παράγραφος 5 του

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 5 Δεκεμβρίου 2012 (06.12) (OR. en) 17146/1/12 REV 1 FIN 990

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 5 Δεκεμβρίου 2012 (06.12) (OR. en) 17146/1/12 REV 1 FIN 990 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 5 Δεκεμβρίου 2012 (06.12) (OR. en) 17146/1/12 REV 1 FIN 990 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «I/A» της: Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου προς: την Επιτροπή των Μόνιμων Αντιπροσώπων/το

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 Επιτροπή Αλιείας 2004 ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ 2002/2001(COS) 2 Απριλίου 2002 ΣΧΕ ΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά µε την έκθεση της Επιτροπής για την παρακολούθηση της εφαρµογής της κοινής αλιευτικής πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της. Πρότασης απόφασης του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της. Πρότασης απόφασης του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 13.10.2016 COM(2016) 656 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της Πρότασης απόφασης του Συμβουλίου για τη θέση που θα λάβει η Ένωση στο πλαίσιο της υποεπιτροπής υγειονομικής και φυτοϋγειονομικής

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.10.2015 COM(2015) 535 final 2015/0249 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την ολοκλήρωση της αναθεώρησης 3 της συμφωνίας της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑ Α ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΟΜΑ Α ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΜΑ Α ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Αθήνα, 22 Μαρτίου 2004 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ που υπεβλήθη από τη συµπροεδρία της οµάδας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΣΘΗΚΗ. στην έκθεση. Επιτροπή Νομικών Θεμάτων. Εισηγητής: Andrzej Duda A8-0017/2015

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΣΘΗΚΗ. στην έκθεση. Επιτροπή Νομικών Θεμάτων. Εισηγητής: Andrzej Duda A8-0017/2015 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Έγγραφο συνόδου 22.4.2015 A8-0017/2015/err01 ΠΡΟΣΘΗΚΗ στην έκθεση σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για ορισμένες διαδικασίες

Διαβάστε περισσότερα

Κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση - αίτηση EGF/2014/000 TA Τεχνική βοήθεια με πρωτοβουλία της Επιτροπής

Κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση - αίτηση EGF/2014/000 TA Τεχνική βοήθεια με πρωτοβουλία της Επιτροπής ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ P8_TA(2014)0016 Κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση - αίτηση EGF/2014/000 TA 2014 - Τεχνική βοήθεια με πρωτοβουλία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 2009 Επιτροπή Ελέγχου των Προϋπολογισμών 2008/2256(DEC) 29.1.2009 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά µε την απαλλαγή για την εκτέλεση του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ανασυγκρότησης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 1ης Δεκεμβρίου 2009 για τη θέσπιση του εσωτερικού του κανονισμού (2009/882/ΕΕ)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 1ης Δεκεμβρίου 2009 για τη θέσπιση του εσωτερικού του κανονισμού (2009/882/ΕΕ) 2.12.2009 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 315/51 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 1ης Δεκεμβρίου 2009 για τη θέσπιση του εσωτερικού του κανονισμού (2009/882/ΕΕ) ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΕΞΕΔΩΣΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2014/2080(DEC)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2014/2080(DEC) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού 2014/2080(DEC) 2.2.2015 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά µε την απαλλαγή όσον αφορά την εκτέλεση του γενικού προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2017/2078(BUD)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2017/2078(BUD) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Προϋπολογισμών 2017/2078(BUD) 27.6.2017 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με τη θέση του Συμβουλίου όσον αφορά το σχέδιο διορθωτικού προϋπολογισμού αριθ. 3 του γενικού προϋπολογισμού

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 22.10.2018 COM(2018) 719 final 2018/0371 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 516/2014 του

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 18.7.2016 COM(2016) 460 final 2016/0218 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη σύναψη της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού 2013/2241(DEC) 7.7.2014 ΣΧΕΔΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την απαλλαγή όσον αφορά την εκτέλεση του προϋπολογισμού της Υπηρεσίας του

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2010/2292(REG)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2010/2292(REG) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων 2010/2292(REG) 2.3.2011 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την τροποποίηση του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συνέχεια της δημιουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ. 7 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΑΚΤΙΚΑ. 7 Οκτωβρίου 2010 PE-7/CPG/PV/2010-29 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της έκτακτης συνεδρίασης της Πέμπτης 7 Οκτωβρίου 2010 Κτήριο PHS, Αίθουσα 6 B01 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ PV\834100.doc PE446.962/CPGv01-00 Eνωμένη

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0146/12. Τροπολογία. Paul Rübig εξ ονόματος της Ομάδας PPE

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0146/12. Τροπολογία. Paul Rübig εξ ονόματος της Ομάδας PPE 17.4.2018 A8-0146/12 12 Παράγραφος 8 8. χαιρετίζει την ανταπόκριση στο αίτημα της Επιτροπής Προϋπολογισμών που διατυπώθηκε σε διάφορα ψηφίσματα για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τον μεσοπρόθεσμο και

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ. (Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ)

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ. (Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) L 177/18 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 6.7.2011 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 651/2011 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 5ης Ιουλίου 2011 σχετικά με την έγκριση των εσωτερικών κανόνων λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

L 351/40 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 351/40 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 351/40 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 20.12.2012 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1219/2012 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 12ης Δεκεμβρίου 2012 που αφορά τη θέσπιση μεταβατικών ρυθμίσεων

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 123/16 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/752 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 29ης Απριλίου 2015 για ορισμένες διαδικασίες εφαρμογής της συμφωνίας σταθεροποίησης και σύνδεσης μεταξύ των Ευρωπαϊκών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 4.8.2011 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 229/1 II (Ανακοινώσεις) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Κανονισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 2009 Επιτροπή Ελέγχου των Προϋπολογισμών 2008/2259(DEC) 29.1.2009 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά µε την απαλλαγή για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2017) 410 final.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2017) 410 final. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 4 Αυγούστου 2017 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2017/0183 (NLE) 11618/17 FISC 172 ΠΡΟΤΑΣΗ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ. Επιτρ.: Θέμα:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2014/2084(DEC)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2014/2084(DEC) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού 22.1.2015 2014/2084(DEC) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά µε την απαλλαγή όσον αφορά την εκτέλεση του γενικού προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διαβάστε περισσότερα

***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2011/0367(COD)

***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2011/0367(COD) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων 26.6.2012 2011/0367(COD) ***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Απαλλαγή 2012: Φορέας Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες

Απαλλαγή 2012: Φορέας Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 04-09 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ Προσωρινή έκδοση P8_TA(04)0043 Απαλλαγή 0: Φορέας Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες. Απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2017) 691 final - ANNEX 1.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2017) 691 final - ANNEX 1. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 23 Νοεμβρίου 2017 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2017/0308 (NLE) 14708/17 ADD 1 TRANS 506 COWEB 137 ELARG 85 ΠΡΟΤΑΣΗ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης:

Διαβάστε περισσότερα

18475/11 ΔΠ/νκ 1 DG H 2A

18475/11 ΔΠ/νκ 1 DG H 2A ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 12 Δεκεμβρίου 2011 (13.12) (OR. en) 18475/11 Διοργανικός φάκελος : 2009/0157 (COD) JUSTCIV 356 CODEC 2397 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της : Προεδρίας προς : το Συμβούλιο αριθ. προηγ.

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία των ερωτήσεων με αίτημα προφορικής απάντησης B8-0019/2019 και B8-0020/2019

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία των ερωτήσεων με αίτημα προφορικής απάντησης B8-0019/2019 και B8-0020/2019 Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου B8-0238/2019 9.4.2019 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία των ερωτήσεων με αίτημα προφορικής απάντησης B8-0019/2019 και B8-0020/2019 σύμφωνα με το άρθρο 128 παράγραφος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 2009 Επιτροπή Ελέγχου των Προϋπολογισμών 2007/2042(DEC) 5.2.2008 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά µε την απαλλαγή για την εκτέλεση του γενικού προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2014/2037(BUD)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2014/2037(BUD) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Επιτροπή Προϋπολογισμών 09.12.2014 2014/2037(BUD) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την πρόταση απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου όσον αφορά την κινητοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σχετικά με τη STOA

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σχετικά με τη STOA 5.1.2. ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σχετικά με τη STOA ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ THΣ 4ης MAΪOΥ 2009 1 ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, - έχοντας υπόψη το άρθρο 23 παράγραφος 2 του Κανονισμού 2, - έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2014/2079(DEC)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2014/2079(DEC) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού 2014/2079(DEC) 2.2.2015 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά µε την απαλλαγή όσον αφορά την εκτέλεση του γενικού προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 8 Μαΐου 2018 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 8 Μαΐου 2018 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 8 Μαΐου 2018 (OR. en) 8622/18 WTO 110 SERVICES 36 FDI 24 COMER 43 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Προεδρία Συμβούλιο Σχέδιο συμπερασμάτων του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

PE-CONS 17/1/15 REV 1 EL

PE-CONS 17/1/15 REV 1 EL EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Στρασβούργο, 9 Ιουνίου 2015 (OR. en) 2014/0206 (COD) LEX 1613 PE-CONS 17/1/15 REV 1 CODIF 45 ECO 38 INST 92 MI 188 CODEC 406 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 24.6.2010 COM(2010)331 τελικό 2010/0179 (CNS) C7-0173/10 Πρόταση Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της οδηγίας 2006/112/ΕΚ σχετικά µε το κοινό σύστηµα φόρου προστιθέµενης

Διαβάστε περισσότερα

6014/16 ΕΚΜ/γπ/ΘΛ 1 DGG 2B

6014/16 ΕΚΜ/γπ/ΘΛ 1 DGG 2B Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 12 Φεβρουαρίου 2016 (OR. en) 6014/16 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου με ημερομηνία: 12 Φεβρουαρίου 2016 Αποδέκτης: Θέμα:

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση EKTEΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση EKTEΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 3.8.2017 COM(2017) 410 final 2017/0183 (NLE) Πρόταση EKTEΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της εκτελεστικής απόφασης 2011/335/ΕΕ που επιτρέπει στη Δημοκρατία

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0146/1. Τροπολογία. Marco Valli, Sophie Montel εξ ονόματος της Ομάδας EFDD

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0146/1. Τροπολογία. Marco Valli, Sophie Montel εξ ονόματος της Ομάδας EFDD 17.4.2018 A8-0146/1 1 Παράγραφος 1 1. τονίζει ότι το μερίδιο του προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου για το 2019 θα πρέπει να παραμείνει κάτω από το 20% του τομέα V σημειώνει ότι το επίπεδο του προσχεδίου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ STOA

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ STOA 5.1.2. ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ STOA ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ THΣ 15ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, - έχοντας υπόψη το άρθρο 25 παράγραφος 2 του Κανονισμού 1, - έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 14.12.2016 COM(2016) 798 final 2016/0399 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την προσαρμογή διαφόρων νομικών πράξεων στον τομέα της

Διαβάστε περισσότερα

Απαλλαγή 2012: Φορέας Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες

Απαλλαγή 2012: Φορέας Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες P7_TA(204)030 Απαλλαγή 202: Φορέας Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες. Απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 3ης Απριλίου 204 σχετικά με την απαλλαγή όσον αφορά την εκτέλεση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της. πρότασης ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της. πρότασης ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 12.10.2016 COM(2016) 620 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της πρότασης ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τη θέση που θα λάβει η Ένωση στην Επιτροπή GNSS Ευρωπαϊκής Ένωσης/Ελβετίας η οποία

Διαβάστε περισσότερα

7597/18 ΔΛ,ΔΛ/γομ/ΔΛ 1 DRI

7597/18 ΔΛ,ΔΛ/γομ/ΔΛ 1 DRI Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 12 Απριλίου 2018 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2015/0907 (APP) 7597/18 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: PE 41 INST 134 FREMP 40 JUR 160 AG 4 Επιτροπή των Μονίμων

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 20.7.2010 COM(2010) 403 τελικό Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της διοργανικής συμφωνίας της 17ης Μαΐου 2006 για δημοσιονομική

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Ενωμένη στην πολυμορφία EL 2014/2162(BUD)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Ενωμένη στην πολυμορφία EL 2014/2162(BUD) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Επιτροπή Προϋπολογισμών 10.12.2014 2014/2162(BUD) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με τη θέση του Συμβουλίου όσον αφορά το σχέδιο διορθωτικού προϋπολογισμού αριθ. 6/2014 της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 14.12.2015 COM(2015) 646 final 2015/0296 (CNS) Πρόταση ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της οδηγίας 2006/112/ΕΚ σχετικά με το κοινό σύστημα φόρου προστιθέμενης αξίας,

Διαβάστε περισσότερα

Marco Valli, Laura Agea, Fabio Massimo Castaldo, Eleonora Evi εξ ονόματος της Ομάδας EFDD

Marco Valli, Laura Agea, Fabio Massimo Castaldo, Eleonora Evi εξ ονόματος της Ομάδας EFDD 26.3.2019 A8-0182/21 21 Παράγραφος 3 3. εγκρίνει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη συνεννόηση μεταξύ του Προεδρείου και της Επιτροπής Προϋπολογισμών στις 19 Μαρτίου 2019, όσον αφορά τον καθορισμό της αύξησης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΑ. ΣΧΕΔΙΟ του γενικού προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το οικονομικό έτος 2018 ΤOΜΟΣ 2 ΕΥΡΩΠΑÏΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ COM(2017) 400 EL 29.6.

ΕΓΓΡΑΦΑ. ΣΧΕΔΙΟ του γενικού προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το οικονομικό έτος 2018 ΤOΜΟΣ 2 ΕΥΡΩΠΑÏΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ COM(2017) 400 EL 29.6. ΕΥΡΩΠΑÏΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΧΕΔΙΟ του γενικού προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το οικονομικό έτος 2018 ΤOΜΟΣ 2 ΤΜΗΜΑ II ΕΥΡΩΠΑÏΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ EL COM(2017) 400 EL 29.6.2017 Τα ποσά του

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Νοµικών Θεµάτων 23.6.2011 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ (55/2011) Θέµα: Αιτιολογηµένη γνώµη του Cortes Generales του Βασιλείου της Ισπανίας σχετικά µε την πρόταση κανονισµού

Διαβάστε περισσότερα