Α Γ ' ^ OPTW' - Klr,' f... ΐ Λ Λ -» «

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Α Γ ' ^ OPTW' - Klr,' f... ΐ Λ Λ -» «"

Transcript

1 <ίή - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κ A Τ Ε X ί Η Κ Ε!... Κ.A : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα 25 Φεβρουάριου 2009 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡ/ΚΩΝ & ΤΕΛ/ΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & Ε.Φ.Κ Δ/ΝΣΗ 19η ΤΕΛ/ΚΩΝ ΔΙΑΔ/ΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ Β'και Α ' Ταχ. Δ/νση Ταχ. Κωδ. Πληροφορίες Τηλέφωνο FAX Καρ.Σερβίας ΑΘΗΝΑ : Ε. Λιμενιτάκη- Δ.Τσετσέκου : : otenet.gr ΠΡΟΣ : ΚΟΙΝ. : Αριθ. Πρωτ. : /988/Β0019 ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛ/ΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΙΚΕΙΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΩΣ Π.Δ Α Γ ' ^ OPTW' - Klr,' f.... ΐ Λ Λ -» «ΤΜ o i U ΘΕΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΔΥΜ (ECMT) (ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ) Επειδή έχουν διατυπωθεί διαμαρτυρίες ως προς την παρακολούθηση και σφράγιση των ΒΙΒΛΙΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΕΔΥΜ, εφιστούμε την προσοχή σε όλες τις τελωνειακές αρχές της χώρας (τελωνεία φόρτωσης-εξαγωγής, τελωνεία εκφόρτωσης-εισαγωγής, συνοριακά τελωνεία) για την πιστή τήρηση των διαλαμβανομένων στην παρούσα. Προς διευκόλυνσή σας συνοψίζουμε τα κά τω θι: Για τη διενέργεια διεθνών οδικών εμπορευματικών μεταφορών δίνεται η δυνατότητα σε μεταφορείς χωρών που είναι ενταγμένες στην ΕΔΥΜ να διενεργούν μεταφορές βάσει της Συμφωνίας αυτής (Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Υπουργών Μεταφορών). Οι ΑΔΕΙΕΣ ΕΔΥΜ παρέχουν το δικαίωυα νια τη διενέονεια οδικών υεταφοοών : α) από την Ελλάδα προς τα άλλα Κ-Μ της ΕΔΥΜ και αντίστροφα β) διαμέσου Κ-Μ της ΕΔΥΜ (TRANSIT) γ) από οποιοδήποτε Κ-Μ της ΕΔΥΜ προς οποιοδήποτε άλλο και αντίστροφα Οι ΑΔΕΙΕΣ ΕΔΥΜ υε περιορισυό σε συνκεκριιιένα Κ-Μ τ γ κ ΕΔΥΜ, όπως Ελλάδα, Αυστρία, Ιταλία, σημειώνονται υε κόκκινο αποτύπωιια σφραγίδας, αναγράφοντας το όνομα της χώρας στην οποία ισχύει ο περιορισμός. Ό ταν μια άδεια ΕΔΥΜ φέρει την κόκκινη σφραγίδα CEMT- GR δηλώνει ότι το αυτοκίνητο στην κατοχή του οποίου βρίσκεται η άδεια αυτή δεν έχει τη δυνατότητα να διενεργεί μεταφορές από ένα κράτος-μέλος της ΕΔΥΜ προς τη χώρα μας και αντίστροφα. Αντίθετα η transit διέλευση είναι ελεύθερη.

2 Οι ΑΔΕΙΕΣ ΕΔΥΜ : α) δεν παρέχουν δικαίωμα για τη διενέργεια οδικών εμπορευματικών μεταφορών μέσα στην επικράτεια των Κ-Μ της ΕΔΥΜ (δηλαδή μεταφορών στις οποίες τα σημεία φόρτωσης και εκφόρτωσης βρίσκονται μέσα στο ίδιο Κ-Μ). β) είναι προσωπικές (εκδίδονται στο όνομα του δικαιούχου μεταφορέα) και αμεταβίβαστες. γ) μπορούν να συνοδεύουν οποιοδήποτε φορτηγό της επιχείρησης, για όλη όμως τη μεταφορά που διενεργείται με το φορτηγό όχημα ή συρμό (ρυμουλκό και ρυμουλκούμενο ή επικαθήμενο). δ) παρέχουν το δικαίωμα διενέργειας, για κάθε φορτηγό, τριών (3 ) δρομολογίων ανά ταξίδι, εκτός της χώρας ταξινόμησης του. ΑΔΕΙΑ ΕΔΥΜ & ΒΙΒΛΙΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ : 1. Το βιβλίο δρομολογίων και η αντίστοιχη άδεια της ΕΔΥΜ πρέπει να φυλάσσονται μέσα στο όχημα. Σε κάθε άδεια ΕΔΥΜ αντιστοιχεί μόνο ένα βιβλίο δρομολογίων. 2. Τα βιβλία δρομολογίων θα πρέπει να έχουν τον ίδιο αριθμό όπως οι άδειες στις οποίες αναφέρονται, με μια υπο-αρίθμηση αν είναι απαραίτητη, αφού μόνο ένα καινούριο βιβλίο δρομολογίων μπορεί να δοθεί, αν και όταν συμπληρωθεί το πρώτο. Σε αντίθετη περίπτωση, η ίδια άδεια μπορεί να θεωρηθεί μη ισχύουσα. 3. Η καταγραφή των μεταφορών που πραγματοποιούνται θα γίνεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται η χρονολογική σειρά κάθε έμφορτου ταξιδιού μεταξύ του σημείου φόρτωσης και του σημείου εκφόρτωσης και επίσης για κάθε έμφορτο ταξίδι, με ένα συνοριακό σημείο διέλευσης. Τα τράνζιτ σημεία μπορεί επίσης να είναι γραμμένα χωρίς να είναι υποχρεωτικό. 4. Το βιβλίο δρομολογίων πρέπει να συμπληρώνεται πριν από την αναχώρηση για κάθε έμφορτο ταξίδι μεταξύ κάθε σημείου φόρτωσης και εκφόρτωσης και για κάθε άφορτη διαδρομή. 5. Σε περιπτώσεις, που κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού τα εμπορεύματα συλλέγονται ή εκφορτώνονται σε διαφορετικούς χώρους, οι αντίστοιχες στάσεις θα πρέπει να καταγράφονται στις στήλες 1,2,3,5, και 6 σημειώνοντας με «+», π.χ. στήλη 2 α) τόπος φόρτωσης: Ventspils + Riga + Bauska, στήλη 5 Μικτό βάρος : Οποιεσδήποτε διορθώσεις θα γίνονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε η αρχική σύνταξη ή τα νούμερα να παραμένουν ευανάγνωστα. 7. Σε περιπτώσεις που ένα ταξίδι ξεκινάει σε μια ετήσια ή βραχυπρόθεσμη άδεια και συνεχίζεται με μια άλλη, που εκδόθηκε για την επόμενη συνεχόμενη περίοδο και οι δυο άδειες θα πρέπει να φυλάσσονται μέσα στο όχημα σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού και το βιβλίο δρομολογίων της άδειας με την οποία τελειώνει το ταξίδι, θα περιέχει τις πληροφορίες σχετικά με όλο το ταξίδι και στη στήλη «Ειδικές παρατηρήσεις» θα καταγράφεται ο αριθμός της άδειας με την οποία ξεκίνησε το ταξίδι. 8. Τα συμπληρωμένα φύλλα θα φυλάσσονται στο βιβλίο δρομολογίων μέχρι τη λήξη της περιόδου ισχύος που αναγράφεται στην άδεια. Τα αντίγραφα των συμπληρωμένων φύλλων αφαιρούνται και στέλνονται στην αρμόδια αρχή ή στον αρμόδιο φορέα εντός δύο εβδομάδων μετά το τέλος κάθε ημερολογιακού μήνα σε περίπτωση ετήσιας άδειας ή μετά το τέλος της περιόδου ισχύος σε περίπτωση βραχυπρόθεσμης άδειας.

3 ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΦΥΛΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ ΕΔΥΜ Οι διαδρομές των μεταφορών που καταγράφονται στο ΒΙΒΛΙΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ θα πρέπει να δείχνουν κατά χρονολογική σειρά - κάθε ταξίδι μεταξύ σημείου φόρτωσης και εκφόρτωσης ή - κάθε άφορτο ταξίδι μεταξύ σημείου αναχώρησης και σημείο προορισμού Τα transit ταξίδια μπορούν επίσης να καταγράφονται στο ΒΙΒΛΙΟ, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι υποχρεωτικό Δεν υπάρχει κάποιος αυστηρός κανόνας νια την καταγραφή κάθε πλήρους ταξιδιού ή δύο διαδοχικών ταξιδιών στην ίδια ή σε διαφορετική σελίδα του ΒΙΒΛΙΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΔΕΙΑΣ ΕΔΥΜ ΣΕ ΑΛΛΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ : (Σχετικό το με αριθ. Φ. 439/55607/4647/ έγγραφο του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών, το οποίο σας κοινοποιήθηκε με το αριθ. Μ. 3584/167/Β0019/ έγγραφό μας). - Η ΑΔΕΙΑ ΕΔΥΜ πρέπει να βρίσκεται επί του οχήματος : μεταξύ των σημείων φόρτωσης και εκφόρτωσης για ένα έμφορτο ταξίδι ή για ένα πλήρες άφορτο ταξίδι, το οποίο προηγείται ή ακολουθεί ένα έμφορτο ταξίδι. Η ΑΔΕΙΑ ΕΔΥΜ μπορεί να μεταφέρεται σε άλλο φορτηγό αυτοκίνητο της ίδιας μεταφορικής επιχείρησης :. μόνο αφότου το ταξίδι (έμφορτο ή κενό ) έχει ολοκληρωθεί Π.χ Όταν το φορτηνό επιστρέφει στη γώρα ταξινόμησής του - μετά τη διενέργεια και του τρίτου ταξιδιού ή - μετά το δεύτερο κενό ταξίδι ή - κατά τη διέλευση (transit) του οχήματος μέσω της χώρας ταξινόμησής του, η οποία θεωρείται επιστροφή Η μεταφορά της ίδιας ΑΔΕΙΑΣ ΕΔΥΜ σε άλλο όχημα καταδεικνύεται : από την αλλαγή του αριθμού κυκλοφορίας του αυτοκινήτου στη στήλη 4 του ΒΙΒΛΙΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ. Επισημαίνεται ότι, στην περίπτωση αυτή τα ταξίδια που έχει διενεργήσει το πρώτο φορτηγό δεν συνυπολογίζονται σε αυτά που διενεργεί το δεύτερο φορτηγό Π.Χ Το δεύτερο φορτηγό μπορεί να έρχεται κατευθείαν από τη χώρα ταξινόμησής του και δικαιούται να διενεργήσει τρία (3) έμφορτα ταξίδια Για τον πληρέστερο έλεγχο των διενεργούμενων μεταφορών οι ελεγκτικές αρχές θα πρέπει να ανατρέχουν και σε παλαιότερα φύλλα του ΒΙΒΛΙΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ (π.χ έλεγχος τήρησης των τριών έμφορτων ταξιδιών ανά φορτηγό αυτοκίνητο κάνοντας χρήση της ίδιας ΑΔΕΙΑΣ ΕΔΥΜ )

4 ΣΦΡΑΓΙΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΕΔΥΜ (Σχετικό το με αριθ. Φ. 439/17567/1493/ έγγραφο του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών, το οποίο σας κοινοποιήθηκε με το αριθ. Μ. 1004/47/Β0019/ έγγραφό μας.) Οι τελωνειακές αρχές της χώρας υποχρεούνται βάσει της δυνατότητας που δίνει το άρθρο 5.9 και 5.11 του Οδηγού της ΕΔΥΜ να σφραγίζουν τα φύλλα των Βιβλίων Δρομολογίων ΕΔΥΜ μετά από κάθε σχετικό έλεγχο. ΕΦΙΣΤΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ- ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε (ΜΕΘΟΡΙΑΚΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ), ΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ ΦΟΡΤΩΣΗΣ (ΕΞΑΓΩΓΗΣ), ΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ (ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ) ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΟΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ ΕΔΥΜ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΟΕΩΡΟΥΝ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ 7 ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ. Ειδικότερα, τα τελωνεία εξαγωγής στις περιπτώσεις που απαιτείται η ύπαρξη ΑΔΕΙΑΣ ΕΔΥΜ θα επισυνάπτουν στη ΔΙΑΣΑΦΗΣΗ ΕΞΑΓΩΓΗΣ φωτοτυπία της εν λόγω ΑΔΕΙΑΣ και της θεωρημένης από αυτά σελίδας του ταυτάριθμου με την ΑΔΕΙΑ, ΒΙΒΛΙΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ ΝΟΜΟΣ 3446/06 ( ΑΡΘΡΟ 4 ) : α) Για διενέργεια διεθνούς οδικής εμπορευματικής μεταφοράς από μη κοινοτικό μεταφορέα με αλλοδαπό φορτηγό όχημα, χωρίς άδεια ΕΔΥΜ, επιβάλλεται στον ιδιοκτήτη και τον οδηγό πρόστιμο τριών χιλιάδων ευρώ στον καθένα και απαγορεύεται η είσοδος του οχήματος στη χώρα για ένα έτος (περ. 1.48) Για την υλοποίηση της απαγόρευσης αυτής, το αρμόδιο όργανο ελέγχου ενημερώνει τη 19η Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, προκειμένου να ενημερωθούν τα τελωνεία εισόδου περί της απαγόρευσης. Στην περίπτωση αυτή υπάγεται και η διενέργεια μεταφορών στη χώρα μας με χρήση ΑΔΕΙΑΣ ΕΔΥΜ που φέρει περιορισμό για Ελλάδα (μπορεί να διενεργεί μόνο τράνζιτ μεταφορά). β) Για διενέργεια διεθνούς οδικής εμπορευματικής μεταφοράς για λογαριασμό τρίτων με ελληνικό ή αλλοδαπό φορτηγό όχημα, με χρήση πλαστής ή παραχαραγμένης άδειας ΕΔΥΜ, επιβάλλεται στον ιδιοκτήτη ή τον μισθωτή πρόστιμο τριών χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εισόδου του οχήματος στη χώρα για ένα έτος. (περ. 1.45) γ) για την περίπτωση ελλιπούς συμπλήρωσης του ΒΙΒΛΙΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΕΔΥΜ, επιβάλλεται στον ιδιοκτήτη ή τον μισθωτή πρόστιμο εξακοσίων ευρώ. (περ. 1.45) Ακολουθεί παράρτημα περιλαμβάνον πίνακα με τα Κ-Μ της ΕΔΥΜ Το Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών, προς το οποίο κοινοποιείται το παρόν, παρακαλείται για οποιαδήποτε νεώτερη σχετική ενημέρωση της υπηρεσίας μας, σε σχέση αποκλειστικά με τις ενέργειες της τελωνειακής υπηρεσίας, κατ' εφαρμογή του Ν. 3446/06. Λ 1" ' ' > ν ^ ' ',Λ > - ' /ο/; ', Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & ΕΦΚ Ν.ΒΕΡΝΑΔΑΚΗΣ

5 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ 1. ΕΛ.Υ.Τ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΘΕΣ/ΚΗΣ, ΠΑΤΡΑΣ 2. ΥΠ.Ε.Ε 3. ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚ. ΕΠΙΘ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΕΠΙΘ/ΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΕΡΙΦ/ΚΕΣ ΟΙΚ. ΕΠΙΘ/ΣΕΙΣ 4. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΟΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Δ/ΝΣΗ ΕΜΠ/ΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΔΙΚΩΝ ΕΜΠ/ΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε ΠΑΠΑΓΟΥ 2. ΟΦΑΕ Πατησίων ΑΘΗΝΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ 1. ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ (κ. Μπέζα) 2. ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ (κ. Σκορδά) 3. ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝ. Δ/ΝΤΗ TEA. & Ε.Φ.Κ 4. Δ/ΝΣΗ 3η - ΤΜΗΜΑ Δ ' 5. Δ/ΝΣΗ 19Η- ΤΜΗΜΑ Β'(4 αντίγραφα) & ΤΜΗΜΑ Α '

6 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗ - ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΔΥΜ 1. ALBANIA (AL) 2. ARMENIA (ARM) 3. AZERBAIJAN (ΑΖ) 4. BELARUS(AEYKOPQZIA) (BY) 5. BO SN IA-H ER ZEG O VIN A (BiH) 6. CROATIA (HR) 7. CZECH REPUBLIC( ΤΣΕΧΙΑ) (CZ) 8. GEORGIA (GE) 9. LIECHTENSTEIN (FL) 10. FYROM (FYROM) 11. MOLDOVA (MD) 12. MONTENEGRO (ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ) (MNE) 13. NORWAY (ΝΟΡΒΗΓΙΑ) (N) 14. ROMANIA (RO) 15. RUSSIAN FEDERATION (RUS) 16. SERBIA (SRB) 17. SWITZERLAND (ΕΛΒΕΤΙΑ) (CH) 18. TURKEY (TR) 19. UCRAINE (UA) 20. AUSTRIA (A) 21. BELGIUM (B) 22. BULGARIA (BG) 23. DENMARK (DK) 24. ESTONIA (EST) 25. FINLAND (FIN) 26. FRANCE (F) 27. GERMANY (D) 28. GREECE (GR) 29. HUNGARY (H) 30. IRELAND (IRL) 31. ITALY (I) 32. LATVIA (ΛΕΤΤΟΝΙΑ) (LV) 33. LITHUANIA (LT) 34. LUXEMBOURG (L) 35. MALTA (M) 36. NETHERLANDS (ΟΛΛΑΝΔΙΑ) (NL) 37. POLAND (ΠΟΛΩΝΙΑ) (PL) 38. PORTUGAL (P) 39. SLOVAC REPUBLIC (SK) 40. SLOVENIA (SLO) 41. SPAIN (E) 42. SWEEDEN (S) 43. UNITED KINGDOM (Μ. BPETTANIA) (UK)

Σε συνέχεια του υπό στοιχείο (α) εγγράφου του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών, σας διαβιβάζουμε το υπό στοιχείο (β) έγγραφό του με το οποίο :

Σε συνέχεια του υπό στοιχείο (α) εγγράφου του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών, σας διαβιβάζουμε το υπό στοιχείο (β) έγγραφό του με το οποίο : ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡ/ΚΩΝ & ΤΕΛ/ΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & Ε.Φ.Κ Δ/ΝΣΗ 19η ΤΕΛ/ΚΩΝ ΔΙΑΔ/ΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ Β' ΠΡΟΣ : Ταχ. Δ/νση : Καρ.Σερβίας 10 Ταχ. Κωδ. : 101 84 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες : Ε. Λιμενιτάκη Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ: 63/86 Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις Οδηγιών και λήψη συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή Κανονισμών των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων σχετικά με την θέσπιση κοινών

Διαβάστε περισσότερα

KA 210 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Αθήνα, 29 Ιουνίου 2009

KA 210 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Αθήνα, 29 Ιουνίου 2009 KA 210 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Αθήνα, 29 Ιουνίου 2009 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤ/ΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 19 η ΤΕΛ.ΔΙΑΔ/ΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ B Αχ. Δ/νση : Καραγεώργη Σερβίας

Διαβάστε περισσότερα

X. Πασχάλη 2106508512 Επιβατικές µεταφορές: Ν. Νόλης 2106508408 Fax : 2106508491 ΠΡΟΣ: Όπως Πίνακας ιανοµής

X. Πασχάλη 2106508512 Επιβατικές µεταφορές: Ν. Νόλης 2106508408 Fax : 2106508491 ΠΡΟΣ: Όπως Πίνακας ιανοµής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΙΚΤΥΩΝ Γενική ιεύθυνση Μεταφορών ιεύθυνση Εµπορευµατικών Μεταφορών ιεύθυνση Επιβατικών Μεταφορών ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ιεύθυνση : Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε Παπάγου,

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτήσεις Ασκήσεις Διεθνών Εμπορευματικών Μεταφορών

Ερωτήσεις Ασκήσεις Διεθνών Εμπορευματικών Μεταφορών ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεταφορέων (ΣΕΚΑΜ) Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Οδηγών Οχημάτων Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (ΣΕΚΟΟΜΕΕ) Ερωτήσεις Ασκήσεις Διεθνών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ (Α) Στοιχεία Αστικού Δικαίου 1. "Από ποιά χρονική στιγμή αρχίζει η ευθύνη του μεταφορέα στη διαδικασία της διεθνούς μεταφοράς (CMR);" A. Η ευθύνη για τη μεταφορά ανήκει εξ ολοκλήρου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 4ΑΘΞΗ-ΕΗ ΠΟΛ: 1106 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Αθήνα, 11 Μαΐου 2011

ΑΔΑ: 4ΑΘΞΗ-ΕΗ ΠΟΛ: 1106 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Αθήνα, 11 Μαΐου 2011 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΜΗΜΑΤΑ Α', Β' ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ Κ.Α. 280 ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & Ε.Φ.Κ. Αθήνα, 30 Ιουνίου 2009

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ Κ.Α. 280 ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & Ε.Φ.Κ. Αθήνα, 30 Ιουνίου 2009 ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ Κ.Α. 280 ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & Ε.Φ.Κ. Αθήνα, 30 Ιουνίου 2009 Δ/ΝΣH 19Η ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ Α.Π.: 5024926/3084/Α0019 ΤΜΗΜΑΤΑ Α & Β Ταχ. Δ/νση : Καραγιώργη

Διαβάστε περισσότερα

«up Ε Λ Λ Η Ν I Κ Η 2004. s «ο μοναδικός αριθμός αναγνώρισης EORI, όπως προσδιορίζεται στο άρθρο 1 σημείο 16 των

«up Ε Λ Λ Η Ν I Κ Η 2004. s «ο μοναδικός αριθμός αναγνώρισης EORI, όπως προσδιορίζεται στο άρθρο 1 σημείο 16 των «up Ε Λ Λ Η Ν I Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ A Τ I A Υ π ο υ ρ γ ε ί ο Ο ι κ ο ν ο μ ί α ς & Ο ι κ ο ν ο μ ι κ ώ ν ΓΕΝΙΚΗ ΓΡ/VMMATEIA 0Ρ0Λ0ΓΙΚί7Ν & Αθήνα, 23 Ιουλίου 2009 ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΕΣ. (Γ) Στοιχεία Κοινωνικής Νομοθεσίας

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΕΣ. (Γ) Στοιχεία Κοινωνικής Νομοθεσίας ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΕΣ (Γ) Στοιχεία Κοινωνικής Νομοθεσίας 1. "Ποιοι είναι οι στόχοι του κανονισμού 561/2006 που ρυθμίζει τις κοινωνικές διατάξεις στον τομέα των οδικών μεταφορών στην Ε.Ε.;" A. Η εναρμόνιση

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 25 Σεπτεμβρίου 2009

Αθήνα 25 Σεπτεμβρίου 2009 Α. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ 4 η Φ.Π.Α. - ΤΜΗΜΑ Δ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ Δ/ΝΣΗ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΜΗΜΑ Β Β. Γ.Γ.Π.Σ. ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΚΕ.Π.Υ.Ο.. Δ/ΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Π.Δ. ------------------------- TIR_NCTS_INSTRUCTIONS. β)η αριθμ. Τ.2864/79/Β0019/4-7-2005 Δ.Υ.Ο.Ο. γ)η αριθμ. Τ.1480/ 23/ Β0019/20-3-2007 Δ.Υ.Ο.Ο.

Π.Δ. ------------------------- TIR_NCTS_INSTRUCTIONS. β)η αριθμ. Τ.2864/79/Β0019/4-7-2005 Δ.Υ.Ο.Ο. γ)η αριθμ. Τ.1480/ 23/ Β0019/20-3-2007 Δ.Υ.Ο.Ο. Κωδ. Αρχείου 210.12 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & ΕΦΚ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 19 Η ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ B Ταχ. Δ/νση : Καραγεώργη Σερβίας 10 Ταχ. Κωδ. : 101

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Οδηγίες νέων διαδικασιών για την εφαρμογή του θεσμού της Α.Π.Δ.

ΘΕΜΑ: Οδηγίες νέων διαδικασιών για την εφαρμογή του θεσμού της Α.Π.Δ. - 43 - * ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ * Νο. 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ: - Ελέγχου Κοινών Επιχειρήσεων - Ελέγχου Οικοδ/κών

Διαβάστε περισσότερα

: 2106508512, - 8089 : 2131308512, - 8089 Fax : 2106508491 ΠΡΟΣ: Όπως πίνακας διανοµής

: 2106508512, - 8089 : 2131308512, - 8089 Fax : 2106508491 ΠΡΟΣ: Όπως πίνακας διανοµής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΙΚΤΥΩΝ Γενική ιεύθυνση Μεταφορών ιεύθυνση Εµπορευµατικών Μεταφορών Τµήµα Α Οδικών Εµπορευµατικών Μεταφορών Τµήµα Β' Σιδηροδροµικών

Διαβάστε περισσότερα

KA 210 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Αθήνα, 29 Ιουνίου 2009

KA 210 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Αθήνα, 29 Ιουνίου 2009 KA 210 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Αθήνα, 29 Ιουνίου 2009 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤ/ΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 19 η ΤΕΛ.ΔΙΑΔ/ΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ B Αχ. Δ/νση : Καραγεώργη Σερβίας

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. Πρωτ. : c:\users\παναγιωτησ\appdata\local\microsoft\windows\temporary internet files\content.outlook\fq80a1nv\περιοδική κατάρτιση πει 1o (2).

Αριθ. Πρωτ. : c:\users\παναγιωτησ\appdata\local\microsoft\windows\temporary internet files\content.outlook\fq80a1nv\περιοδική κατάρτιση πει 1o (2). ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΟΔΗΓΩΝ ------------ Παπάγου 2012 Αριθ. Πρωτ. : ΘΕΜΑ : Καθορισμός

Διαβάστε περισσότερα

INTRASTAT Ο ΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΕΥΟΜΕΝΟΥΣ. ΤΟΜΕΑΣ VIES, INTRASTAT και MUTUAL ASSISTANCE (ΤΟΜΕΑΣ VIMA) ΤΜΗΜΑ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΦΠΑ 1471 ΛΕΥΚΩΣΙΑ

INTRASTAT Ο ΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΕΥΟΜΕΝΟΥΣ. ΤΟΜΕΑΣ VIES, INTRASTAT και MUTUAL ASSISTANCE (ΤΟΜΕΑΣ VIMA) ΤΜΗΜΑ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΦΠΑ 1471 ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΦΠΑ 1471 ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΤΟΜΕΑΣ VIES, INTRASTAT και MUTUAL ASSISTANCE (ΤΟΜΕΑΣ VIMA) INTRASTAT Ο ΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔ. ΑΡΧΕΙΟΥ: 330.2 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 2 Μαρτίου 2015

ΚΩΔ. ΑΡΧΕΙΟΥ: 330.2 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 2 Μαρτίου 2015 ΚΩΔ. ΑΡΧΕΙΟΥ: 330.2 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 2 Μαρτίου 2015 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ Αρ. Πρωτ.: ΔΔΘΤΟΚ Β 5005251ΕΞ2015 ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 21.6.2010 ΠΟΛ.: 1096. ΠΡΟΣ: Ως Π.Δ.

Αθήνα, 21.6.2010 ΠΟΛ.: 1096. ΠΡΟΣ: Ως Π.Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 1.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (15 η ) ΤΜΗΜΑΤΑ: Α Β Γ 2.Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β4ΩΦ1-ΥΦΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ

ΑΔΑ: Β4ΩΦ1-ΥΦΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Παπάγου, 12 Απριλίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟ ΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ /ΝΣΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Αριθ.Πρωτ. Β1/ οικ18203 / 2038 ΤΜΗΜΑ Ο ΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Πειραιάς, 28-09-2015 Αριθ. Πρωτ.: 2131.5/24001/2015

Πειραιάς, 28-09-2015 Αριθ. Πρωτ.: 2131.5/24001/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Πειραιάς, 28-09-2015 Αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 4Ι0Β 1-Σ. ah. rp Q r A ~ n,j / & /~L ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ. ΒΑΘΜΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Παπάγου, 19 Νοεμβρίου 2010

ΑΔΑ: 4Ι0Β 1-Σ. ah. rp Q r A ~ n,j / & /~L ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ. ΒΑΘΜΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Παπάγου, 19 Νοεμβρίου 2010 ΑΔΑ: 4Ι0Β 1-Σ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ-ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Δ/ΝΣΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ Τ.Κ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ FAX : Αναστάσεως

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ 3/2015

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ 3/2015 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βόλος 08 / 07 / 2015 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Αριθ. Πρωτ. Οικ.: 4756 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος αριθ. 13 Θέμα : Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 6 του ν. 4146/2013.

Εγκύκλιος αριθ. 13 Θέμα : Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 6 του ν. 4146/2013. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΚΟΙΝ. ΕΝΤΑΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση διατάξεων του ν.4256/14 (ΦΕΚ 92/Α ) «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» και παροχή σχετικών διευκρινίσεων

ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση διατάξεων του ν.4256/14 (ΦΕΚ 92/Α ) «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» και παροχή σχετικών διευκρινίσεων Αθήνα, 30.06.2015 ΠΟΛ.1141 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ I.ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΜΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Α - ΦΠΑ ΙΙ.

Διαβάστε περισσότερα

Πωλήσεις από απόσταση μέσω διαδικτύου ( e-shop ) και καθεστώς ΦΠΑ

Πωλήσεις από απόσταση μέσω διαδικτύου ( e-shop ) και καθεστώς ΦΠΑ Α. Εισαγωγή Πωλήσεις από απόσταση μέσω διαδικτύου ( e-shop ) και καθεστώς ΦΠΑ Ο εντεινόμενος διεθνής ανταγωνισμός, αλλά και η οικονομική κρίση με τον περιορισμό της εσωτερικής κατανάλωσης, ωθεί ολοένα

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΘΜΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 25 Αύγουστος 2005 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Ε Γ Κ Υ Κ Λ Ι Ο Σ

ΒΑΘΜΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 25 Αύγουστος 2005 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Ε Γ Κ Υ Κ Λ Ι Ο Σ ΒΑΘΜΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 25 Αύγουστος 2005 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Αρ. πρ. ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΟΤ/ΤΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ 18434/949/04/05 ΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ.: 1307. - 49 - * ΛΟΙΠΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ * Νο. 86

ΠΟΛ.: 1307. - 49 - * ΛΟΙΠΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ * Νο. 86 - 49 - * ΛΟΙΠΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ * Νο. 86 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 1.ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Δ/ΝΣΕΙΣ: - ΤΕΛΩΝ & ΕΙΔ. ΦΟΡΟΛ. ΤΜΗΜΑ Β' - ΕΙΣΠΡ. ΔΗΜ. ΕΣΟΔΩΝ (16Η) ΤΜΗΜΑΤΑ Α' & Δ' 2.ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡ/ΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ : 4ΙΚ81-6. ΒΑΘΜΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Παπάγου, 11 Οκτωβρίου 2010 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟ ΟΜΩΝ- ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΙΚΤΥΩΝ

ΑΔΑ : 4ΙΚ81-6. ΒΑΘΜΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Παπάγου, 11 Οκτωβρίου 2010 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟ ΟΜΩΝ- ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΙΚΤΥΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟ ΟΜΩΝ- ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΙΚΤΥΩΝ ΒΑΘΜΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Παπάγου, 11 Οκτωβρίου 2010 ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Αριθ.Πρωτ. B1/ 47832/4533 ΤΜΗΜΑ Ο ΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 21 Νοεμβρίου 2013 ΠΡΟΣ : ΚΟΙΝ:

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 21 Νοεμβρίου 2013 ΠΡΟΣ : ΚΟΙΝ: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 21 Νοεμβρίου 2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Αριθ.Πρωτ. : 50715/6588 Ταχ. Δ/νση Τ.Κ. Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα