ΝΟΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Καστοριά, Μάιος 2017 ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Σ Χ Ε Δ Ι Ο

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΝΟΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Καστοριά, Μάιος 2017 ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Σ Χ Ε Δ Ι Ο"

Transcript

1 ΝΟΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Καστοριά, Μάιος 2017 ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Σ Χ Ε Δ Ι Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ( Ι. Ν. ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ) ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

2 ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ) ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Άρθρο 1 : Αντικείμενο και Σκοπός του Κανονισμού Άρθρο 2 : Νομικό Πλαίσιο Άρθρο 3 : Νομικός Χαρακτηρισμός Άρθρο 4 : Γενικές Διατάξεις Ορισμοί Άρθρο 5 : Πεδίο Εφαρμογής Κανονισμού Άρθρο 6 : Λειτουργία Υπηρεσιών Κοιμητηρίων Άρθρο 7 : Διοίκηση Διαχείριση Κοιμητηριακών Ιερών Ναών Άρθρο 8 : Προϋποθέσεις Ταφής Άρθρο 9 : Εκταφή προ της Τριετίας Άρθρο 10: Ωράριο Λειτουργίας Άρθρο 11: Είσοδος στα Κοιμητήρια Άρθρο 12: Πώληση εντός των Κοιμητηρίων Άρθρο 13: Εκτέλεση Εργασιών. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Περιγραφή και Οργάνωση των Δημοτικών Κοιμητηρίων Άρθρο 14: Περιγραφή Κοιμητηρίων Άρθρο 15: Κατηγορίες Τάφων Άρθρο 16: Διαγράμματα Κοιμητηρίων Άρθρο 17: Μεγέθη Τάφων Άρθρο 18: Διάθεση Τάφων Άρθρο 19: Κοιμητηριακοί Ναοί Άρθρο 20: Υπηρεσίες Δημοτικών Κοιμητηρίων Άρθρο 21: Τηρούμενα Βιβλία και Στοιχεία ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β Άρθρο 22: Σύσταση Οικογενειακού Τάφου Άρθρο 23: Τάφοι Τιμής Ένεκεν Άρθρο 24: Τάφοι με Μνημεία Τέχνης Άρθρο 25: Μάρμαρα και Αντικείμενα επί των Τάφων Άρθρο 26: Ταφή Απόρων Άρθρο 27: Εκταφή από Κοινούς Τάφους Άρθρο 28: Παράταση Χρόνου Ταφής Άρθρο 29: Ανακομιδή Οστών Άρθρο 30: Διαδικασία Υποχρεωτικής Ανακομιδής Οστών Άρθρο 31: Κατάθεση Άδειας Ταφής Άρθρο 32: Κατασκευή Μνημείων Άρθρο 33: Εκτέλεση Εργασιών Κατασκευής Τάφων Άρθρο 34: Φύτευση & Κοπή Δένδρων ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ Τελικές Διατάξεις Άρθρο 35: Άρθρο 36: Άρθρο 37: Άρθρο 38:

3 ΑΡΘΡΟ 1 ο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ Ο παρών κανονισμός έχει ως αντικείμενο την καθιέρωση κανόνων για τη διοίκηση, τη λειτουργία και τη διαχείριση του κοιμητηρίου της πόλης Καστοριάς. ΑΡΘΡO 2 ο ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Η λειτουργία του κοιμητηρίου της πόλης Καστοριάς διέπεται από τις διατάξεις: 1. του Α.Ν. 445/1968, «Περί νεκροταφείων και ενταφιασµού νεκρών» 2. του Α.Ν. 582/1968, «Περί δηµοτικών και κοινοτικών κοιµητηρίων» 3. του Ν /1972 «Περί τροποποιήσεως, συµπληρώσεως και κωδικοποιήσεως εις ενιαίον κείµενον των περί καταστάσεως ηµοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων διατάξεων» 4. του Π 210/1975 «Περί ταριχεύσεως, µεταφοράς και ταφής νεκρών και οστών ανθρώπων» 5. του Ν. 547/1977 «Περί ιοικήσεως των µη ενοριακών ναών των Κοιµητηρίων» 6. της Υ.Α. αριθ. Α5/1210 της 19 Απρ./10 Μαΐου 1978, «Περί όρων για την ίδρυση Κοιµητηρίων» 7. των άρθρων 966 και 970 του Αστικού Κώδικα 8. των άρθρων 201, 373, 426 και 443 του Ποινικού Κώδικα 9. του Ν. 3463/2006 ( ηµοτικός & Κοινοτικός Κώδικας) 10. του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης & της Αποκεντρωµένης ιοίκησης Πρόγραµµα Καλλικράτης» 11. του Ν. 4144/2013 άρθρο 6 (τροποποίηση του άρθρου 82 του Ν. 3852/2010) 12. του Ν. 4277/2014 «Νέο ρυθµιστικό σχέδιο Αθήνας Αττικής και άλλες διατάξεις» άρθρα 48 και 49 σχετικά µε την αποτέφρωση νεκρών 13. του Ν. 4368/2016 «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» άρθρο 15 «Επιλογή τόπου ενταφιασµού» 14. του Οργανισµού Εσωτερικής Υπηρεσίας του ήµου (ΦΕΚ 2583/2011) 15. του Κώδικα Είσπραξης ηµοσίων Εσόδων 16. από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις περί ηµοτικών Νεκροταφείων. ΑΡΘΡΟ 3 ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ 1. Τα κοιμητήρια χαρακτηρίζονται, ως πράγματα εκτός συναλλαγής (966 Α.Κ.), επί των οποίων, κατά τις διατάξεις του άρθρου 970 του Α.Κ. μπορεί να αποκτάται ιδιαίτερο ιδιωτικό δικαίωμα (ειδικό δικαίωμα επί ορισμένου χώρου ταφής). Η παραχώρηση ιδιαίτερου δικαιώματος ταφής εκ μέρους του Δήμου αποτελεί διοικητικής φύσεως παραχώρηση αδείας χρήσεως δημοτικού πράγματος, οι δε σχετικές πράξεις του Δήμου αποτελούν εκτελεστές διοικητικές πράξεις. Ο χώρος επί του οποίου παρέχεται δικαίωμα χρήσης δεν αποτελεί περιουσιακό στοιχείο εκείνου προς τον οποίο γίνεται η παραχώρηση, δεν κληρονομείται και δεν επιδέχεται οιαδήποτε μεταβίβαση ή πώληση προς τρίτους δια πράξεων εν ζωή ή αιτία θανάτου. Τα ανωτέρω ισχύουν και για τις Οικογενειακές Οστεοθυρίδες. 2. Σε κάθε οικισμό λειτουργεί το αντίστοιχο Δημοτικό Κοιμητήριο.

4 ΑΡΘΡΟ 4 ο ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΟΡΙΣΜΟΙ 1. «Κοιμητήριο» ονομάζεται η εδαφική περιοχή, που χρησιμοποιείται για την ταφή ανθρωπίνων πτωμάτων ή τμημάτων τους. 2. «Ανθρώπινο πτώμα» ή απλά «πτώμα» ονομάζεται το σώμα του θανόντος ατόμου σε οποιαδήποτε κατάσταση και αν βρίσκεται. 3. «Συνηθισμένος τάφος» ονομάζεται ο χώρος στο έδαφος του Κοιμητηρίου που χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση ανθρωπίνου πτώματος ή τμημάτων του. 4. «Κτιστός τάφος» ή «Θόλος» ονομάζεται οποιαδήποτε μόνιμη κατάσταση μέσα στο Κοιμητήριο, που χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση ανθρωπίνων πτωμάτων ή τμημάτων τους, μέσα σε αεροστεγώς κλεισμένους χώρους (φερετροθήκες). 5. «Κρύπτη» ή «φερετροθήκη» ονομάζεται ο ιδιαίτερος χώρος μέσα στον κτιστό τάφο, στον οποίο τοποθετείται το πτώμα ή τμήματά του. 6. «Ομαδικές κρύπτες» ονομάζονται δύο ή περισσότερες κρύπτες με κοινό άνοιγμα εισόδου από τον κτιστό τάφο. 7. «Ταφή» ονομάζεται η τοποθέτηση του ανθρωπίνου πτώματος ή τμημάτων του μέσα στο συνηθισμένο τάφο και η κάλυψή του με χώμα ή η τοποθέτησή του μέσα σε κρύπτη και η αεροστεγής σφράγισή του. 8. «Κενοτάφιο» ονομάζεται οποιαδήποτε κατασκευή ή κτίσμα μέσα στο Κοιμητήριο, αφιερωμένο στο νεκρό ή τους νεκρούς, το οποίο όμως δεν περιέχει το πτώμα ή τα πτώματά τους. 9. «Νεκροθάλαμος» ονομάζεται οποιοσδήποτε στεγασμένος χώρος σε κοιμητήριο κατάλληλος για την προσωρινή τοποθέτηση σ αυτόν ανθρωπίνων πτωμάτων. 10. «Ανακομιδή νεκρού» ονομάζεται η μεταφορά γενικά από τον τάφο των οστών του νεκρού, ύστερα από την πλήρη αποσύνθεση του πτώματος για να φυλαχθούν ή να τοποθετηθούν αλλού. 11. «Οστεοφυλάκιο» ονομάζεται οποιοσδήποτε στεγασμένος ή κλειστός χώρος στο κοιμητήριο, που περιλαμβάνει κατάλληλες υποδοχές για την φύλαξη των οστών των ανακομιζομένων νεκρών. 12. «Χωνευτήριο» ονομάζεται ο χώρος στο έδαφος ενός κοιμητηρίου που χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση οστών ανακομιζομένων νεκρών. 13. «Άφλεκτα υλικά» δομήσεως ονομάζονται τα υλικά που έχουν θερμοκρασία αναφλέξεως πάνω από 550o C. 14. «Οστεοθυρίδα» ορίζεται ο Δημοτικός χώρος που προορίζεται για τη φύλαξη των οστών των ανακομιζομένων νεκρών, καθώς και των δοχείων φύλαξης της τέφρας στις περιπτώσεις καύσεως των νεκρών. ΑΡΘΡΟ 5 ο ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ Ο ήµος Καστοριάς είναι κύριος, διοικεί και διαχειρίζεται το κοιμητήριο της πόλης Καστοριάς. ΑΡΘΡΟ 6 ο ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ 1. Το Κοιμητήριο του παρόντος Κανονισμού ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Δήμου Καστοριάς. 2. Ο οριζόμενος από το Δήμαρχο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ή Εντεταλμένος Σύμβουλος εποπτεύει και ελέγχει όλες τις δραστηριότητες του κοιμητηρίου και υποβάλλει σε συνεργασία με τον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Καστοριάς, εισηγήσεις και προτάσεις κάθε

5 φύσεως για την εύρυθμη, την ομαλή λειτουργία και τη διαθεσιμότητα τάφων του Κοιμητηρίου, στο Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο. 3. Υπεύθυνος για την ευταξία, την εύρυθμη λειτουργία και τη διαθεσιμότητα τάφων του Κοιμητηρίου και για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος κανονισμού είναι ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καστοριάς -κατά τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 83 και παρ. στ του άρθρου 82 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α)- σε συνεργασία πάντα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, ή τον ορισμένο Δημοτικό Σύμβουλο και συνεργάζεται με τη αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. ΑΡΘΡΟ 7 ο ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΕΡΩΝ ΝΑΩΝ Η Διοίκηση του Κοιμητηριακού ναού ασκείται από την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς σε συνεργασία με το Δήμο μας κατά τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας. ΑΡΘΡΟ 8 ο ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΑΦΗΣ 1. Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να παραχωρεί χώρο στο δημοτικό νεκροταφείο, για τον ενταφιασμό κάθε αποθανόντος πολίτη στη διοικητική του περιφέρεια ανεξάρτητα από την υπηκοότητα, την εθνικότητα, το θρησκευτικό δόγμα ή την προσωπική ιδεολογία του (άρθρο 6, Α.Ν. 582/1968 ΦΕΚ 225 Α). Κατόπιν σύμφωνης γνώμης της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς θα καθορισθεί ιδιαίτερος χώρος του νεκροταφείου για τον ενταφιασμό των μη ορθοδόξων, άθεων ή των αλλοθρήσκων. 2. Στο Δημοτικό Νεκροταφείο της πόλης Καστοριάς έχουν δικαίωμα ταφής οι ακόλουθοι πολίτες: Δημότες που είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Καστοριάς. Δημότες που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Καστοριάς. Μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Καστοριάς που δεν είναι δημότες Μη δημότες και μη μόνιμοι κάτοικοι, οι οποίοι με δήλωση τους ενώπιον συμβολαιογράφου έχουν ορίσει τον τόπο ενταφιασμού τους. Σημειώνεται, ότι αποδεικτικά μονίμου κατοικίας αποτελούν οι λογαριασμοί των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας (π.χ. Δ.Ε.Υ.Α.Καστοριάς, ΔΕΗ), τα φορολογικά στοιχεία (έντυπο Ε1, εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης) και το εκκαθαριστικό σύνταξης του θανόντος (στην περίπτωση συνταξιούχων). 3. Απαγορεύεται η ταφή νεκρών εκτός του κοιμητηρίου, εξαιρουμένων των περιπτώσεων που προβλέπει ρητά ο Νόμος. 4. Κανένας νεκρός δεν ενταφιάζεται, εάν δεν προσκομιστεί στην Υπηρεσία των Κοιμητηρίων η ληξιαρχική πράξη θανάτου, που προβλέπεται στο άρθρο 35 του Ν.344/1976, όπως αυτό ισχύει και η δήλωση του υπόχρεου έναντι του Δήμου. Η θέση ταφής θα προσδιορίζεται από το Γραφείο Κοιμητηρίου του Δήμου μας, χωρίς την παρέμβαση γραφείων τελετών. 5. Η ταφή επιτρέπεται μετά την πάροδο 12 ωρών από τον νομίμως διαπιστωθέντα θάνατο και στην περίπτωση νεκροτομής του πτώματος αμέσως μετά από αυτήν, εφόσον έχει συνταχθεί ληξιαρχική πράξη θανάτου, στο σώμα της οποίας εμπεριέχονται τα στοιχεία ταφής (τόπος, ημερομηνία, ώρα ενταφιασμού). 6. Ο ενταφιασμός νεκρών μεταφερθέντων από το εξωτερικό επιτρέπεται, εφόσον τηρήθηκαν κατά τη μεταφορά οι διατάξεις του Π.Δ. 210/1975 και του Ν. 1315/1983, με τον οποίο κυρώθηκε η Σύμβαση 80/26 Οκτωβρίου 1973 του Συμβουλίου της Ευρώπης..

6 7. Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση φέρετρου με κάλυμμα από γυαλί ή άλλο παρεμφερές ανθεκτικό υλικό. Σε περίπτωση που ο νεκρός βρίσκεται σε φέρετρο εξωτερικού και εφόσον το εσωτερικό του έχει μεταλλική επένδυση, η οικογένεια του υποχρεούται να το αντικαταστήσει με άλλο ξύλινο για την αποτελεσματικότερη διάλυση του. 8. Ο ενταφιασμός όσων έχουν αποβιώσει από λοιμώδες νόσημα, που υπάγεται στο Διεθνή Υγειονομικό Κανονισµό, γίνεται σε ιδιαίτερο ταφικό τµήµα. Εφόσον δεν υφίσταται τέτοιο τµήµα στο δηµοτικό νεκροταφείο και µέχρι τη δημιουργία του, ο ενταφιασµός θα γίνεται σε συγκεκριµένο σηµείο του Νεκροταφείου. Στις περιπτώσεις αυτές το φέρετρο δεν ανοίγεται. 9. Για την ταφή του νεκρού είναι απαραίτητο να προσκοµιστεί ληξιαρχική πράξη θανάτου, µε πλήρη στοιχεία του υπόχρεου συγγενή (φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνοµικής ταυτότητας, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο επικοινωνίας και υποχρεωτικά o ΑΦΜ). Σε περίπτωση αλλαγής των στοιχείων (αριθµός ταυτότητας, αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας και τηλεφώνου επικοινωνίας), οι υπόχρεοι υποχρεούνται να δηλώσουν εγγράφως προς την υπηρεσία τα νέα στοιχεία, αλλιώς ο ήµος δε φέρει ευθύνη για τις συνέπειες, που πιθανόν θα προκύψουν από αδυναµία επικοινωνίας για ζητήµατα, που αφορούν στον παρόντα κανονισµό. 10. Κατά τον ενταφιασµό, οι υπόχρεοι συγγενείς των θανόντων λαµβάνουν ενυπόγραφα από το Γραφείο Νεκροταφείων, ενηµερωτικό έντυπο, στο οποίο πέραν των άλλων γενικών πληροφοριών επισηµαίνονται οι υποχρεώσεις τους, αναφορικά µε τις παρατάσεις ενταφιασµού, τις εκταφές, τη χρήση οστεοφυλακίου ή χωνευτηρίου και τις συνέπειες, που προκύπτουν από την παράλειψη των υποχρεώσεών τους. 11. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαθέσιµος χώρος στο νεκροταφείο της Δημοτικής Κοινότητας Καστοριάς που ανήκε ο θανών, επιτρέπεται να ενταφιάζεται σε νεκροταφείο άλλης Κοινότητας του ήµου Καστοριάς. 12. Με µέριµνα της ιεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών θα πρέπει να συντάσσεται και να επικαιροποιείται το σχεδιάγραμμα του νεκροταφείου του Ι. Ν. Αγίων Πάντων του ήµου Καστοριάς, µε χωροθέτηση ρυµοτόµηση τάφων, για να αποφευχθούν τα φαινόµενα άναρχου ενταφιασµού και αταξίας. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει επικαιροποιημένο σχεδιάγραµµα και µέχρι αυτό να συνταχθεί, η διάθεση τάφου θα γίνεται µετά την ενημέρωση και την έγγραφη σύµφωνη γνώµη του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας.. ΑΡΘΡΟ 9 ο ΕΚΤΑΦΗ ΠΡΟ ΤΗΣ ΤΡΙΕΤΙΑΣ Η για οποιονδήποτε λόγο και αιτία μεταφορά ή εκταφή των νεκρών προ της εκπνοής της τριετίας ενεργείται μόνο κατόπιν αδείας της Εισαγγελικής Αρχής και μετά την καταβολή των οριζόμενων δικαιωμάτων, που αναφέρονται με την εκάστοτε ισχύουσα Κανονιστική Απόφαση καθορισμού των δικαιωμάτων και τελών των Κοιμητηρίων του Δήμου μας.

7 ΑΡΘΡΟ 10 ο ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Το νεκροταφείο είναι ανοικτό για τους επισκέπτες όλες τις ηµέρες της εβδοµάδος, από την ανατολή µέχρι τη δύση του ηλίου. Απαγορεύεται η είσοδος και η παραµονή στο νεκροταφείο σε εργαζόµενους και µη, κατά τις ώρες που είναι κλειστό, εκτός και αν αυτό επιτρέπεται μετά από απόφαση του Δημάρχου ή του αρμόδιου Αντιδημάρχου. Στο νεκροταφείο, το οστεοφυλάκιο είναι ανοικτό καθηµερινά από τις 7:30 π.µ. έως τις 3:30 µ.µ. και τα Σάββατα από τις 7:30 π.µ. έως 1:30 µ.µ.. Τις Κυριακές και τις αργίες θα παραµένει κλειστό, πλην της αργίας της Μεγάλης Παρασκευής, τα απογεύµατα των Παρασκευών, προ των Ψυχοσάββατων και των Ψυχοσάββατων, που θα είναι ανοικτό από την ανατολή µέχρι τη δύση του ηλίου. Η εξωτερική πόρτα του Κοιμητηρίου κλείνει ένα τέταρτο πριν την οριζόμενη ώρα και όλοι οι ευρισκόμενοι σε αυτό πρέπει να εξέλθουν ειδοποιούμενοι προς τούτο καταλλήλως. Η εφαρμογή της παρούσας διάταξης θα εκτελείται με ευθύνη των εργατών ή και των φυλάκων του Κοιμητηρίου ή και από άλλο εντεταλμένο πρόσωπο, που ορίζεται από το Δήμαρχο ή τον Αντιδήμαρχο. ΑΡΘΡΟ 11 ο ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ 1. Απαγορεύεται απολύτως η είσοδος στο Κοιμητήριο, αυτοκινήτων και λοιπών μεταφορικών μέσων πλην αυτών της Υπηρεσίας καθαριότητας και των συνεργείων του Δήμου. Η μεταφορά των αναγκαίων, για την εκτέλεση έργων διαμόρφωσης και διαρρύθμισης των τάφων, υλικών θα διενεργείται μόνο τις πρωινές ώρες και μέχρι τις 14:00 το απόγευμα. 2. Απαγορεύεται η είσοδος σε όλους, όσοι έχουν μαζί τους ζώα συντροφιάς, όπως και σε πρόσωπα που διατελούν σε κατάσταση μέθης και είναι άσεμνα ενδεδυμένα καθώς και σε παιδιά κάτω των 10 ετών, που δεν συνοδεύονται από τους γονείς ή κηδεμόνες τους. 3. Επίσης, απαγορεύεται κάθε ανευλαβής πράξη ή εκδήλωση. Οι μη συμμορφούμενοι προς τα ανωτέρω καλούνται να εγκαταλείψουν το Νεκροταφείο, σε περίπτωση δε άρνησης ή δυστροπίας τους θα παραδίδονται στους φύλακες ή τα οικεία αστυνομικά όργανα. 4. Απαγορεύεται απολύτως η παρενόχληση των επισκεπτών των Κοιμητηρίων καθώς και κάθε διαπραγμάτευση εντός του Νεκροταφείου, μεταξύ αυτών και των εργολάβων, κηπουρών, εργατών και πάντων των εργαζομένων σε αυτό προσώπων. 5. Απαγορεύεται στο υπαλληλικό και εργατικό προσωπικό του Δήμου έναντι αμοιβής να έχει οποιαδήποτε ανάμιξη σε περιποίηση τάφων, άναμμα καντηλιών και κεριών. Εφόσον διαπιστωθεί παράβαση, θα κινείται κατά αυτών η από τη Νομοθεσία προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία. ΑΡΘΡΟ 12ο ΠΩΛΗΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ Απαγορεύεται η εντός του Νεκροταφείου έκθεση ή πώληση οποιωνδήποτε πένθιμων αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων των ανθέων, καθώς και η ανάρτηση διαφήμισης, οιασδήποτε μορφής ή οιουδήποτε αντικειμένου. ΑΡΘΡΟ 13 ο ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Κατά τις Κυριακές και λοιπές κατά Νόμο εξαιρετέες ημέρες, απαγορεύεται οποιαδήποτε εργασία εντός του κοιμητηρίου, εξαιρέσει του ποτίσματος των ανθέων και της αφής των κανδηλιών.

8 Η επί των τάφων εργασία των ιδιωτών συνίσταται στην τοποθέτηση και συναρμολόγηση των αναγκαίων υλικών, χωρίς εκ τούτου να παρεμποδίζονται η επί των τάφων τέλεση ιεροπραξιών, η ευκοσμία, η ευταξία και η κυκλοφορία. Οι ιδιώτες κατασκευαστές οι οποίοι εκτελούν εργασίες εντός των κοιμητηρίων θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους όλα τα νόμιμα έγγραφα. Απαγορεύεται η εισαγωγή οποιονδήποτε ακατέργαστων υλικών ή η εντός του χώρου επεξεργασία ή προπαρασκευή αυτών, χωρίς την άδεια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Τα απόβλητα από την κατασκευή των τάφων (µάρµαρα, χώµατα κ.ά.) αποµακρύνονται µε ευθύνη του κατασκευαστή (ο οποίος υποχρεούται να συµβληθεί µε συλλογικό σύστηµα διαχείρισης ΑΕΚΚ), εκτός του χώρου του νεκροταφείου, αφού πρώτα καθαριστεί ο πέριξ χώρος, χωρίς να προκληθεί ζηµιά στους όµορους τάφους. Σε περίπτωση µη συµµόρφωσης επιβάλλεται στον υπόχρεο πρόστιµο 100,00 µε απόφαση του Αντιδηµάρχου, που εποπτεύει τις Οικονοµικές Υπηρεσίες. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΑΡΘΡΟ 14 ο ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ Ο Δήμος μας έχει στη Δημοτική Κοινότητα Καστοριάς ιδιόκτητο Κοιμητήριο, το οποίο ονομάζεται Δημοτικό Κοιμητήριο πόλης Καστοριάς Ι. Ν. Αγίων Πάντων και συνίσταται: α. Από τον ευρισκόμενο σε αυτό Κοιμητηριακό Ναό Αγίων Πάντων. β. Από τα τμήματα που περιλαμβάνουν τάφους οικογενειακούς διαρκούς χρήσεως. γ. Από τα τμήματα που περιλαμβάνουν τάφους επταετούς χρήσεως. δ. Από τάφους διακεκριμένων προσώπων. ε. Από το υφιστάμενο οστεοφυλάκιο - χωνευτήρι. στ. Από τάφους «τιμής ένεκεν», όπως θα παραχωρούνται μετά την εφαρμογή του παρόντος. ΑΡΘΡΟ 15 ο ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΑΦΩΝ Οι τάφοι διακρίνονται στις παρακάτω κατηγορίες: 1. Τάφοι διακεκριμένων προσώπων Οι τάφοι διακεκριμένων προσώπων, είναι τάφοι διαρκούς χρήσεως, στους οποίους ενταφιάζονται οι μόνιμοι κάτοικοι, που έχουν την ιδιότητα δημότη και προσέφεραν άξιες τιμής υπηρεσίες προς το Δήμο μας, το Έθνος, την κοινωνία κλπ. Για την παραχώρηση αυτών των τάφων, απαιτείται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν καταβάλλεται οποιοδήποτε τέλος ή δικαίωμα στο Δήμο. 2. Τάφοι επταετούς χρήσεως Οι τάφοι επταετούς χρήσεως χρησιμοποιούνται για την ταφή νεκρών για το ανωτέρω χρονικό διάστημα με δυνατότητα τυχόν παράτασης.

9 ΑΡΘΡΟ 16 ο ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ Οι τάφοι των τομέων του άρθρου 14 του παρόντος θα είναι των διαστάσεων, που εμφανίζονται στο υπό διαμόρφωση σχεδιάγραμμα του Κοιμητηρίου πόλης Καστοριάς. ΑΡΘΡΟ 17 ο ΜΕΓΕΘΗ ΤΑΦΩΝ 1. Οι τάφοι πρέπει να έχουν μήκος 2,20 μ. για τους ενήλικες και 1,10 μ. για τα παιδιά και πλάτος 1,0μ. και 0,50μ αντίστοιχα, γενικό δε βάθος 1,80μ. περίπου. Ο πυθμένας των τάφων θα βρίσκεται τουλάχιστον 1,0 μ. χαμηλότερα από τη στάθμη οποιουδήποτε παρευρισκόμενου δρόμου (άρθρο 7 παρ. 1 ΚΥΑ Α5/1210/1978) 2. Οι τάφοι πρέπει να έχουν μεταξύ τους απόσταση τουλάχιστον 0,50 μ., η οποία υπολογίζεται από τα όρια της εκσκαφής (άρθρο 7 παρ. 2 ΚΥΑ Α5/1210/1978). 3. Οι τάφοι, μετά την τοποθέτηση νεκρού, γεμίζουν καλά με γαιώδη υλικά μέχρι την επιφάνεια του εδάφους και πάνω από αυτή σχηματίζεται γεώλοφος ύψους τουλάχιστον 0,25 μ. περίπου (άρθρο 7 παρ. 2 ΚΥΑ Α5/1210/1978). 4. Για τις αποστάσεις και τη διαμόρφωση των κτιστών τάφων (θόλων) ισχύουν ειδικές διατάξεις (άρθρο 8 ΚΥΑ Α5/1210/1978). ΑΡΘΡΟ 18 ο ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΑΦΩΝ Οι οποτεδήποτε και καθ οιονδήποτε τρόπο περιελευσόμενοι στο Δήμο τάφοι διαρκούς ή επταετούς χρήσης παραχωρούνται εκ νέου στους αιτούντες. ΑΡΘΡΟ 19 ο ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑΚΟΙ ΝΑΟΙ Οι ιερείς του Κοιμητηριακού Ναού διορίζονται από τον οικείο Μητροπολίτη, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις και εξυπηρετούν τις ανάγκες του Κοιμητηριακού Ναού. Οι ιερείς του Κοιμητηριακού Ναού δεν δύναται να θεωρηθούν δημοτικοί υπάλληλοι σε οποιαδήποτε περίπτωση. Η Διοίκηση του Κοιμητηριακού Ναού ασκείται από την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς σε συνεργασία με το Δήμο μας κατά τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας. ΑΡΘΡΟ 20 ο ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ 1. Ο ήµος, σύµφωνα µε τα όσα προβλέπονται από τον Οργανισµό Εσωτερικής Υπηρεσίας και µε βάση τις πραγµατικές δυνατότητες διάθεσης προσωπικού, υποχρεούται να συστήσει συνεργείο ή συνεργεία για τα Νεκροταφεία, σύµφωνα µε τις διατάξεις του Ν /72. Ελλείψει προσωπικού νεκροταφείων, παρέχεται η δυνατότητα ανάθεσης της εργασίας ταφών εκταφών σε ανάδοχο, ο οποίος αναδεικνύεται µε διαγωνισµό βάσει της ισχύουσας νοµοθεσίας. 2. Το προσωπικό των νεκροταφείων, εφόσον υφίσταται, είναι κατ αρχήν και κυρίως υπεύθυνο για την εφαρµογή των οικείων διατάξεων του παρόντος ως και το λοιπό τακτικό υπαλληλικό προσωπικό του ήµου και η ηµοτική Αρχή.

10 3. Για κάθε νεκροταφείο ή για οµάδα νεκροταφείων ορίζεται ένας δηµοτικός υπάλληλος, ως υπεύθυνος νεκροταφείου, αν υπάρχει δυνατότητα διαθέσιµου προσωπικού. Ο υπεύθυνος του νεκροταφείου έχει ως αρµοδιότητα εκτός των άλλων και για το κλείσιµο και το άνοιγµα της πόρτας κάθε πρωί και απόγευµα, για την επίβλεψη της κανονικής διανοίξεως των τάφων. 4. Ο ήµος υποχρεούται µε τις αρµόδιες υπηρεσίες του να µεριµνά: Για την καλή λειτουργία όλων των εγκαταστάσεων Την καθαριότητα και ευπρέπεια του χώρου Τη συντήρηση πρασίνου Τη συντήρηση των κτιρίων και άλλων κατασκευών (ελαιοχρωματισμός οστεοφυλακίων, συντήρηση διαδρόµων, περίφραξης) 5. Απαγορεύεται αυστηρά στο προσωπικό των νεκροταφείων να απαιτεί από το κοινό χορήγηση πρόσθετης αµοιβής ή φιλοδωρήµατος. Οποιαδήποτε παράβαση συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα. ΑΡΘΡΟ 21 ο ΤΗΡΟΥΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1. Το Γραφείο Κοιμητηρίων τηρεί τις διαδικασίες και τα αρχεία καταγραφής των κάθε είδους πληροφοριακών στοιχείων που σχετίζονται με τη λειτουργία των δημοτικών κοιμητηρίων. 2. Το Τμήμα Εσόδων και Περιουσίας του Δήμου μας ασκεί τις αρμοδιότητες που αφορούν στα Δημοτικά Κοιμητήρια, σύμφωνα με τον ισχύοντα Ο.Ε.Υ. (ΦΕΚ 2583/2011). 3. Επιπρόσθετα, για τη διοίκηση και διαχείριση των κοιμητηρίων, τηρούνται τα παρακάτω βιβλία από τον ορισμένο υπάλληλο για κάθε Κοιμητήριο, ως εξής: Ι. Σχεδιάγραμμα του Κοιμητηρίου ΙΙ. Βιβλίο οικογενειακών τάφων ΙΙΙ. Βιβλίο ενεργούμενων ενταφιασμών IV. Βιβλίο οστών που φυλάσσονται στο οστεοφυλάκιο. Τα προαναφερόμενα βιβλία θεωρούνται από το Δήμαρχο ή τον εκάστοτε ορισθέντα Αντιδήμαρχο και τους Προϊσταμένους των αρμόδιων Υπηρεσιών. Τα βιβλία τηρούνται και φυλάσσονται υποχρεωτικά στα Γραφεία του Δήμου. 4. Τα παρακάτω βιβλία τηρούνται από ορισμένο υπάλληλο, με απόφαση του Δημάρχου, ως εξής: Ι. Βιβλίο ενεργούμενων παρατάσεων ΙΙ. Βιβλίο ενεργούμενων ανακομιδών οστών Τα προαναφερόμενα βιβλία θεωρούνται από τον Δήμαρχο ή τον εκάστοτε ορισθέντα Αντιδήμαρχο και τον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας. Τα βιβλία τηρούνται και φυλάσσονται υποχρεωτικά στα Γραφεία του Δήμου. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β ΑΡΘΡΟ 22 ο ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΤΑΦΟΥ 1. Λόγω στενότητας του χώρου και μέχρι την ίδρυση νέου νεκροταφείου, η σύσταση οικογενειακών ταφών στο νεκροταφείο της Καστοριάς δεν επιτρέπεται. 2. Η χρήση υφιστάμενων οικογενειακών τάφων των οποίων εξέλιπαν οι δικαιούχοι, περιέρχονται στο Δήμο και διατίθενται ελεύθερα από αυτόν με την παρέλευση δεκαετίας από τον τελευταίο ενταφιασμό. Για να διαπιστωθεί η έλλειψη δικαιούχων, ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος μπορεί να καλέσει τους

11 ενδιαφερόμενους να καταθέσουν μέσα σε τακτή προθεσμία τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη συγγένειά τους προς τον αρχικό δικαιούχο. 3. Τάφοι για τους οποίους δεν υπάρχει νόμιμος τίτλος, διατίθενται ελεύθερα από το Δήμο, μετά τη συμπλήρωση επταετίας από τον τελευταίο ενταφιασμό, έστω και αν στο παρελθόν χρησιμοποιήθησαν ή εφέροντο ως οικογενειακοί. Υφιστάμενοι οικογενειακοί τάφοι, για τους οποίους καταβάλλεται το τέλος που αντιστοιχεί σε κοινό τάφο (επταετούς διάρκειας) χαρακτηρίζεται αυτοδίκαια «Κοινός Τάφος». ΑΡΘΡΟ 23 ο ΤΑΦΟΙ ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ Δύναται το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφασή του, να παραχωρεί τάφους διακεκριμένων προσώπων «τιμής ένεκεν» για τη δωρεάν ταφή αποβιωσάντων προσώπων, που προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες ή μεγάλες δωρεές προς το Δήμο. Οι τάφοι αυτοί παραχωρούνται για την ταφή αποκλειστικώς και μόνο των ως άνω αποβιωσάντων προσώπων και παραμένουν στο διηνεκές. Περί της παραπάνω ιδιότητας αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από σχετικό αίτημα των συγγενών του αποβιώσαντος προσώπου. Το δικαίωµα επί αυτών εξαντλείται µε την ανακοµιδή του νεκρού εφ όσον αυτή ζητηθεί από τους οικείους. ΑΡΘΡΟ 24 ο ΤΑΦΟΙ ΜΕ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΕΧΝΗΣ Τάφοι επί των οποίων υπάρχουν τύμβοι ή μνημεία χαρακτηρισθέντα ως έργα τέχνης με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από γνώμη της Διοίκησης του Δήμου και των συναρμόδιων Κρατικών Υπηρεσιών διατηρούνται με φροντίδα και δαπάνη του Δήμου. ΑΡΘΡΟ 25 ο ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΑΦΩΝ Τα επί των τάφων μνημεία και αντικείμενα αφιερωμένα στη μνήμη αποθανόντων, που έχουν την έννοια εκδήλωσης θρησκευτικού και λατρευτικού σκοπού, χαρακτηρίζονται ως πράγματα εκτός συναλλαγής μη επιτρεπόμενης της εκποίησης, υποθήκευσης, ενεχυρίασης ή κατάσχεσης αυτών, της μεταφοράς από το χώρο του Κοιμητηρίου και της μεταβολής του προορισμού τους. Η επ αυτών ασκούμενη νομή είναι θρησκευτικού περιεχομένου και δεν έχει περιουσιακό χαρακτήρα. ΑΡΘΡΟ 26 ο ΤΑΦΗ ΑΠΟΡΩΝ Αποδεδειγμένως άποροι δημότες ή κάτοικοι της πόλης, ανεξάρτητα από το δόγμα, ενταφιάζονται δωρεάν σε τάφο επταετούς χρήσεως με απόφαση του Δημάρχου ή του αρμόδιου Αντιδημάρχου, κατόπιν αιτήσεως συγγενών ή ελλείψει τοιούτων, προσφιλών του θανόντος προσώπων ή αυτεπαγγέλτως και αφού ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες τα περί απορίας.

12 ΑΡΘΡΟ 27 ο ΕΚΤΑΦΗ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ Με εξαίρεση τους τάφους διακεκριμένων προσώπων, προς τους οποίους παραχωρήθηκε το δικαίωμα διαρκούς χρήσης, τα οστά όλων στους λοιπούς τάφους ενταφιασμένων νεκρών, ανακομίζονται μετά επταετία από την ταφή, με την καταβολή του καθοριζόμενου τέλους εκταφής, σύμφωνα με την Κανονιστική Απόφαση καθορισμού τελών και δικαιωμάτων στο Κοιμητήριό μας. ΑΡΘΡΟ 28 ο ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΤΑΦΗΣ 1. Απαγορεύεται η παράταση ταφής, πέραν του υποχρεωτικού επταετούς ενταφιασμού. 2. Οι υπόχρεοι συγγενείς των θανόντων οφείλουν πριν από τη λήξη της υποχρεωτικής ταφής, να επικοινωνήσουν µε το Γραφείο Νεκροταφείου, για να δηλώσουν τη βούλησή τους σχετικά µε το νεκρό τους, δηλ. παράταση ενταφιασµού, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα παραµονής (διαθέσιµος χώρος) στο Νεκροταφείο, ή εκταφή. Η παράταση της ταφής χορηγείται µετά από αίτηση των υπόχρεων συγγενών δύο (2) µήνες πριν τη λήξη της υποχρεωτικής ταφής ή την εκπνοή της παράτασης ταφής, η οποία µπορεί να είναι ετήσια. Σε περίπτωση που ο υπόχρεος συγγενής εκλείψει κατά τη διάρκεια της περιόδου υποχρεωτικής ταφής ή κατά την παράταση, τότε υπόχρεοι γίνονται αρχικά ο/η σύζυγος και στη συνέχεια οι κατιόντες συγγενείς, δηλ. τα τέκνα (νόµιµα ή θετά) µετά των συζύγων τους ή οι ανιόντες συγγενείς, δηλαδή οι γονείς του θανόντα και οι αδελφοί του, εφόσον δεν έχουν δική τους οικογένεια, όπως ορίζονται στις τελικές διατάξεις του παρόντος κανονισµού. 3. Τα ανωτέρω χρονικά διαστήματα δύνανται να τροποποιούνται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 4. Οι παρατάσεις χορηγούνται μόνο εφ όσον υπάρχει επάρκεια χώρου. Η παράταση έχει ισχύ μόνο με την καταβολή των αντίστοιχων τελών και δικαιωμάτων, που σε κάθε περίπτωση πρέπει να εξοφλούνται πριν από την ημερομηνία χορήγησής της και υπό την προϋπόθεση της μη ύπαρξης οφειλής. ΑΡΘΡΟ 29 ο ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΟΣΤΩΝ Η ανακοµιδή των οστών ενεργείται µετά την πάροδο του χρόνου της υποχρεωτικής ταφής, εκτός των εξαιρέσεων που ορίζονται στον παρόντα Κανονισµό. 1. Η εκταφή γίνεται µετά από σχετική αίτηση του υπόχρεου συγγενή ή αυτού που φρόντισε για τον ενταφιασµό και έχει καταχωρηθεί «ως υπόχρεος» στην καρτέλα του νεκρού. Η αίτηση υποβάλλεται δύο (2) µήνες πριν το τέλος της υποχρεωτικής ταφής ή παράτασης ταφής 2. Οι εκταφές γίνονται µόνο από τους υπαλλήλους του ήµου ή τον ανάδοχο ανάθεσης εργασίας ταφών εκταφών, αν υπάρχει. εν επιτρέπεται η µίσθωση ιδιωτών για την εργασία αυτή από τους συγγενείς υπόχρεους του νεκρού. 3. Σε περίπτωση που ο υπόχρεος συγγενής εκλείψει κατά τη διάρκεια της περιόδου υποχρεωτικής ταφής ή κατά την παράταση, τότε υπόχρεοι γίνονται αρχικά ο/η σύζυγος και στη συνέχεια οι κατιόντες συγγενείς δηλ. τα τέκνα (νόµιµα ή θετά) µετά των συζύγων τους ή οι ανιόντες συγγενείς, δηλαδή οι γονείς του θανόντα και οι αδελφοί του, εφόσον δεν έχουν δική τους οικογένεια, όπως ορίζονται στις τελικές διατάξεις του παρόντος κανονισµού 4. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν πλησιέστεροι συγγενείς για την εκταφή, µπορεί να φροντίσει οποιοσδήποτε τρίτος, αφού καταθέσει υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86, ότι αναλαµβάνει την ευθύνη της εκταφής και των οικονοµικών οφειλών. 5. Οι εκταφές γίνονται τις δέκα (10) πρώτες εργάσιµες µέρες κάθε µήνα από τις 8:00 π.µ. ως τις 13:00.

13 6. Σε περίπτωση που ο νεκρός πέθανε από λοιµώδες νόσηµα, που δεν υπάγεται στο ιεθνή Υγειονοµικό Κανονισµό, απαγορεύεται η εκταφή πριν από την εκπνοή της υποχρεωτικής ταφής. Εάν ο θάνατος συνέβη από λοιµώδες νόσηµα, που υπάγεται στο ιεθνή Υγειονοµικό Κανονισµό, απαγορεύεται η εκταφή πριν από την παρέλευση δεκαετίας 7. Η για οιονδήποτε λόγο µεταφορά ή εκταφή νεκρών για τη διενέργεια αυτοψίας ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο (κατά τις διατάξεις του Π.. 210/1975 «περί ταριχεύσεως, μεταφοράς και ταφής νεκρών και οστών ανθρώπων»), πριν τη λήξη της πενταετίας ενεργείται µόνο µετά από έγγραφη άδεια Εισαγγελέα. Στην περίπτωση αυτή, δεν καταβάλλεται το δικαίωµα για την εκταφή και την επαναφορά του νεκρού. 8. Η εκταφή γίνεται υποχρεωτικά µε την παρουσία των συγγενών ή όσων φρόντισαν για την σχετική διαδικασία, σύµφωνα µε όσα ορίζονται. 9. Η εκταφή διενεργείται χειρωνακτικά µέχρι την εµφάνιση του επάνω µέρους του φέρετρου. Ολοκληρώνεται µε την εύρεση των οστών του νεκρού, τα οποία αφού συλλεχθούν προσεκτικά, µεταφέρονται σε ειδικό για το σκοπό αυτό χώρο. Από εκεί ανάλογα µε την επιθυµία του συγγενή τοποθετούνται στο χωνευτήριο ή αφού πλυθούν στο οστεοφυλάκιο ή αφού πλυθούν και απολυµανθούν, µπορούν να µεταφερθούν σε άλλο Νεκροταφείο 10. Η αναβολή προγραµµατισµένης εκταφής επιτρέπεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις δικαιολογηµένες επαρκώς από τους συγγενείς του νεκρού και σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινοµένων. 11. Αν κατά τη διάρκεια της εκταφής του νεκρού διαπιστωθεί ότι δεν έχει επέλθει πλήρης αποσύνθεση, τότε σταµατά η διαδικασία εκταφής και ο νεκρός παραµένει ενταφιασµένος ατελώς για δύο επιπλέον χρόνια. Η ίδια διαδικασία ακολουθείται µέχρι την οριστική και πλήρη αποσύνθεση του νεκρού. Σε αυτές τις περιπτώσεις η καταβολή του τέλους εκταφής γίνεται άπαξ. 12. Οστά µπορούν να εξέλθουν από το νεκροταφείο µετά την ανακοµιδή των οστών, µόνο για να µεταφερθούν σε άλλο νεκροταφείο. Για επιστηµονικούς σκοπούς και για εγκληµατικούς λόγους µπορούν να εξέλθουν από το νεκροταφείο, µόνο κατόπιν άδειας από την αρµόδια δικαστική αρχή 13. εν επιτρέπεται η µεταφορά οστών σε άλλο νεκροταφείο, όσων έχουν αποβιώσει από λοιµώδη νοσήµατα ΑΡΘΡΟ 30 ο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΟΣΤΩΝ Αυτεπάγγελτες εκταφές µπορούν να γίνουν όταν ισχύουν διαζευκτικά τα εξής: 1. Εάν εντός δύο (2) µηνών από τη λήξη της υποχρεωτικής ταφής ή της ταφής «τιµής ένεκεν» ή της παράτασης ταφής, οι υπόχρεοι του θανόντα δεν προσέλθουν να δηλώσουν την πρόθεσή τους για παράταση ή εκταφή 2. Όταν καθίσταται αδύνατη η εύρεση και ενηµέρωση των υπόχρεων και εφόσον έχει παρέλθει το χρονικό διάστηµα των δύο (2) µηνών από τη λήξη της υποχρεωτικής ταφής ή παράτασης ταφής του θανόντος. Η υπηρεσία είναι υποχρεωµένη να αναζητήσει τους υπόχρεους µε κάθε πρόσφορο µέσο για χρονικό διάστηµα δύο (2) µηνών μετά το προαναφερόμενο δίμηνο. 3. Όταν υπάρχουν τάφοι που εξέλιπαν οι αρχικοί δικαιούχοι και οι κατιόντες αυτών, ή οι τάφοι είναι εγκαταλειµµένοι ολοσχερώς για µεγάλο χρονικό διάστηµα ή οι τάφοι δεν φέρουν κανένα διακριτικό σταυρό µε όνομα, κράσπεδο ή κάτι άλλο που να φανερώνει ότι υπάρχει τάφος. Ένα ταφικό µνηµείο θεωρείται εγκαταλελειµµένο όταν µετά τη λήξη της περιόδου της υποχρεωτικής ταφής ή τυχόν παράτασής της δεν ενδιαφερθεί ο υπόχρεος για την ανανέωση της παραχώρησης σύµφωνα µε τα προαναφερόµενα και το µνηµείο εµφανίζει φθορές και σηµεία έλλειψης ενδιαφέροντος συντήρησης.

14 Στις περιπτώσεις αυτές ο ήµος προβαίνει σε αυτεπάγγελτη εκταφή και τα οστά τοποθετούνται στο χωνευτήριο. Πριν από τη διενέργεια της αυτεπάγγελτης εκταφής, το Γραφείο Νεκροταφείων οφείλει να ειδοποιήσει τους συγγενείς - υπόχρεους. Η αποστολή επιστολών, η γενική ανακοίνωση τοιχοκολληµένη στους χώρους του νεκροταφείου και η τοποθέτηση σηµειώµατος σε κάποιο εµφανές σηµείο επί του τάφου αποτελούν ενδεικτικούς τρόπους ειδοποίησης. Από το Γραφείο Νεκροταφείων συντάσσεται κατάλογος αυτεπάγγελτων εκταφών από Επιτροπή, η οποία συστήνεται για το σκοπό αυτό και αποτελείται από: Τον ή την Αντιδήµαρχο ή Εντεταλµένο Σύµβουλο που έχει την αρµοδιότητα Τον ή την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Καστοριάς. Έναν εργαζόµενο του Γραφείου Νεκροταφείων Επίσης ο κατάλογος τοιχοκολλείται στον πίνακα ανακοινώσεων του ήµου και σε εµφανές σηµείο του ηµοτικού/τοπικού καταστήµατος και Νεκροταφείου, τουλάχιστον ένα (1) µήνα πριν την τέλεσή τους. Οι αυτεπάγγελτες εκταφές για να διενεργηθούν προηγείται απόφαση του ηµάρχου ή του αρµοδίου Αντιδηµάρχου κατόπιν εισήγησης της ανωτέρω Επιτροπής. Η περίληψη της απόφασης δηµοσιεύεται στην εφηµερίδα του ήµου και στην ιστοσελίδα του Δήμου. Μετά την παρέλευση ενός μήνα από τη δημοσίευση και σε περίπτωση που δεν υπάρχει δικαιούχος χρήσεως, ο τάφος επανέρχεται στο Δήμο, τα δε οστά που τυχόν υπάρχουν στον τάφο τοποθετούνται στο χωνευτήριο. Για τον παραπάνω λόγο δηµιουργείται «ΜΗΤΡΩΟ ΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΤΑΦΩΝ», στο οποίο καταχωρείται υποχρεωτικά κάθε τάφος ο οποίος µε την προηγούµενη διαδικασία έχει επανέλθει στον ήµο. Επίσης, στο ίδιο Μητρώο καταχωρούνται και όλοι οι τάφοι, οι οποίοι σε εφαρµογή του παρόντος χαρακτηρίζονται από την υπηρεσία «τάφοι προς ανακοµιδή». ΑΡΘΡΟ 31ο ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΤΑΦΗΣ Κανείς νεκρός δεν ενταφιάζεται, εάν δεν προσκομισθεί στον αρμόδιο υπάλληλο του Κοιμητηρίου η ληξιαρχική πράξη θανάτου, που προβλέπεται στο άρθρο 35 του Ν 344/1976, όπως αυτό ισχύει. ΑΡΘΡΟ 32 ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ Η κατασκευή των μνημείων και προσαρτημάτων απαγορεύεται να υπερβαίνει τον παραχωρούμενο χώρο των τάφων όλων των κατηγοριών και γίνεται με φροντίδα και δαπάνες της οικογένειας του θανόντος, με εξαίρεση τους τάφους των απόρων. Για την εκτέλεση των οποιωνδήποτε έργων επί των τάφων διαρκούς ή τριετούς χρήσης, απαιτείται έγκριση των σχεδίων της μελέτης από την αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας και το Δήμαρχο ή τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο. Απαγορεύεται απολύτως η εκτέλεση οποιουδήποτε έργου πριν από την τήρηση των ανωτέρω υποχρεώσεων και την καταβολή των δικαιωμάτων του Δήμου, που αποδεικνύεται μόνο από το σχετικό γραμμάτιο είσπραξης της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου. ΑΡΘΡΟ 33 ο ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΑΦΩΝ Οι τάφοι διαρκούς ή επταετούς χρήσης κατασκευάζονται και διασκευάζονται με φροντίδα και δαπάνες των ενδιαφερομένων από τεχνίτες μαρμαρογλύπτες, οι οποίοι και είναι υπεύθυνοι έναντι

15 του Δήμου για την τήρηση του παρόντος κανονισμού και την επαναφορά των πραγμάτων στην πρότερα τους κατάσταση. ΑΡΘΡΟ 34 ο ΦΥΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΔΕΝΤΡΩΝ Επιτρέπεται η φύτευση καλλωπιστικών φυτών και λουλουδιών στο εγκεκριμένο τμήμα του τάφου. Η φύτευση δένδρων απαγορεύεται. Απαγορεύεται επίσης η κοπή δέντρων χωρίς προηγούμενη έγκριση της αρμόδιας υπηρεσίας. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΡΘΡΟ 35 ο Ό,τι δεν προβλέπεται από τον παρόντα κανονισμό, ρυθμίζεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Για την εφαρμογή του παρόντος, όπου απαιτείται απόφαση του Δ.Σ. αυτή λαμβάνεται με απλή πλειοψηφία. ΑΡΘΡΟ 36 ο Η παράβαση οποιουδήποτε όρου του παρόντος συνεπάγεται αυτοδικαίως την απώλεια του δικαιώματος χρήσης για όλους τους δικαιούχους και το σχετικό δικαίωμα χρήσης του χώρου επανέρχεται στο Δήμο με όλα τα επ αυτού ευρισκόμενα χωρίς καμία υποχρέωση αποζημίωσης εκ μέρους του Δήμου. ΑΡΘΡΟ 37 ο ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Τα προβλεπόμενα από τον παρόντα κανονισμό τέλη και δικαιώματα του νεκροταφείου -επιβάλλονται βάσει του άρθρου 19 του Β.Δ. 24/9-20/20/10/1958 «Περί των προσόδων των Δήμων και Κοινοτήτων» -βεβαιώνονται και εισπράττονται βάσει του Ν.Δ. 318/69 «Περί βεβαιώσεως και εισπράξεως των εσόδων των Δήμων και Κοινοτήτων» και των άρθρων 3-5 του Β.Δ. της 17/5-15/6/1959 «Περί οικονομικής διοικήσεως και λογιστικού των Δήμων και Κοινοτήτων» -διατίθενται για τη συντήρηση και λειτουργία του νεκροταφείου και του Ιερού Ναού -καθορίζονται με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, ετησίως Προτεινόμενα Τέλη και Δικαιώματα: Διακόσια ευρώ (200 ) για την αρχική επταετία (7) παραχώρηση τάφων (στο ποσό περιλαμβάνονται τα έξοδα ενταφιασμού και το τέλος εκταφής) Εκατό ευρώ (100 ) ανά έτος για τα επόμενα δύο (2) έτη. Διακόσια πενήντα ευρώ (250 ) ανά έτος για κάθε επόμενο έτος. Πενήντα ευρώ (50 ) για την εκταφή θανόντων, που έχουν ενταφιαστεί πριν την έναρξη ισχύος του παρόντος κανονισμού. Εβδομήντα πέντε ευρώ (75 ) για τη δεκαετή (10) φύλαξη των οστών στο οστεοφυλάκιο (στο τέλος συμπεριλαμβάνεται το κόστος της οστεοθήκης). Μετά την παρέλευση δέκα ετών

16 υπάρχει δικαίωμα παράτασης για άλλα δέκα (10) έτη με αντίστοιχο τέλος ίσο με πενήντα ευρώ (50 ). Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί να καθορίζονται και να τροποποιούνται τα πάσης φύσεως δικαιώματα και τέλη χρήσης του Κοιμητηρίου της πόλης Καστοριάς και να επιβάλλει πρόστιμα σε περιπτώσεις μη τήρησης των όρων του παρόντος Κανονισμού. ΑΡΘΡΟ 38 ο Η ισχύς του παρόντος κανονισμού αρχίζει από τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από απόφασή του, μπορεί να καταργεί, να συμπληρώνει, να τροποποιεί και να αναπροσαρμόζει άρθρα του παρόντος Κανονισμού, όπως επίσης και να αποφασίζει για όποιο θέμα δεν υπάρχει πρόβλεψη στον παρόντα Κανονισμό.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: *(Σύμφωνα με την υπ' αριθ. 260/2017 απόφαση του Δ.Σ.)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: *(Σύμφωνα με την υπ' αριθ. 260/2017 απόφαση του Δ.Σ.) *(Σύμφωνα με την υπ' αριθ. 260/2017 απόφαση του Δ.Σ.) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Άρθρο 1 : Αντικείμενο και Σκοπός του Κανονισμού Άρθρο 2 : Νομικό Πλαίσιο Άρθρο 3 : Νομικός Χαρακτηρισμός Άρθρο 4 : Γενικές Διατάξεις Ορισμοί

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΜΟ ΛΕΙΣΟΤΡΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΣΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤ ΩΡΑΙΟΚΑΣΡΟΤ ΚΕΥΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕ ΔΙΑΣΑΞΕΙ

ΚΑΝΟΝΙΜΟ ΛΕΙΣΟΤΡΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΣΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤ ΩΡΑΙΟΚΑΣΡΟΤ ΚΕΥΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕ ΔΙΑΣΑΞΕΙ ΚΑΝΟΝΙΜΟ ΛΕΙΣΟΤΡΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΣΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤ ΩΡΑΙΟΚΑΣΡΟΤ ΚΕΥΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕ ΔΙΑΣΑΞΕΙ Άρθρο 1 Αντικείμενο και σκοπός του κανονισμού Ο παρών κανονισμός έχει ως αντικείμενο την καθιέρωση λεπτομερών κανόνων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ Κ Ε Φ Α Λ Α Ι Ο Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Α Ρ Θ Ρ Ο 1. Αντικείμενο του κανονισμού

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ Κ Ε Φ Α Λ Α Ι Ο Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Α Ρ Θ Ρ Ο 1. Αντικείμενο του κανονισμού ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ Κ Ε Φ Α Λ Α Ι Ο Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Α Ρ Θ Ρ Ο 1 Αντικείμενο του κανονισμού Ο παρών κανονισμός έχει σαν αντικείμενο την καθιέρωση λεπτομερών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ Άρθρο 1 Γενικά Η λειτουργία Κοιμητηρίων του Δήμου Θέρμης διέπεται από τις διατάξεις: 1. Του Α.Ν. 445/1968, «Περί

Διαβάστε περισσότερα

1 ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 31/2011

1 ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 31/2011 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Εκ του πρακτικού της υπ αριθμ. 7 ης /2011 Συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου ΘΕΜΑ 2 ο : «Κανονισμός Λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ. Άρθρο 1 Γενικά

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ. Άρθρο 1 Γενικά ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ 2 η Συνεδρίαση 22 Μαρτίου 2013 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ Άρθρο 1 Γενικά Η λειτουργία Κοιμητηρίων του Δήμου Αγιάς διέπεται από τις διατάξεις: 1. Του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ 1 Πίνακας περιεχομένων Άρθρο 1 - Γενικά 3 Άρθρο 2 Πεδίο εφαρμογής 3 Άρθρο 3 Γενικοί κανόνες 3 Άρθρο 4 - Οικογενειακοί τάφοι - τάφοι ιστορικών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ Σελίδα 1 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΘΡΟ 1 Αντικείμενο του κανονισμού: Ο παρών κανονισμός έχει ως αντικείμενο την καθιέρωση κανόνων για τη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 1 Αντικείμενο του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ. Κανονισμός Λειτουργίας Νεκροταφείων Δήμου Δοξάτου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ. Κανονισμός Λειτουργίας Νεκροταφείων Δήμου Δοξάτου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ Κανονισμός Λειτουργίας Νεκροταφείων Δήμου Δοξάτου 1 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ ΑΡΘΡΟ 1 Αντικείμενο και στόχοι του Κανονισμού Αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

ήµος Ορεστιάδας Κανονισµός λειτουργίας δηµοτικών Νεκροταφείων - Κοιµητηρίων Ορεστιάδας

ήµος Ορεστιάδας Κανονισµός λειτουργίας δηµοτικών Νεκροταφείων - Κοιµητηρίων Ορεστιάδας ήµος Ορεστιάδας Κανονισµός λειτουργίας δηµοτικών Νεκροταφείων - Κοιµητηρίων Ορεστιάδας Ορεστιάδα Φεβρουάριος 2009 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 1 Αντικείµενο του κανονισµού Ο παρών κανονισµός έχει

Διαβάστε περισσότερα

Απόσπασμα από το πρακτικό 13 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κασσάνδρας στις 20-8-2013.

Απόσπασμα από το πρακτικό 13 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κασσάνδρας στις 20-8-2013. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Αριθμ.Αποφ. 47/2013 Απόσπασμα από το πρακτικό 13 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κασσάνδρας στις 20-8-2013.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΘΡΟ 1 Αντικείμενο του κανονισμού Ο παρών κανονισμός έχει ως αντικείμενο την καθιέρωση κανόνων για τη διοίκηση, τη διαχείριση και τη λειτουργία των Δημοτικών κοιμητηρίων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Τρίκαλα / / 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Τρίκαλα / / 2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Τρίκαλα / / 2011 ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Αριθ. Πρωτ. ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ : ΥΠ/ΡΙΞΗΣ ΔΗΜ. ΕΡΓΟΥ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ & ΔΗΜ. ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ: ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ E.Π.Ζ. Π Ρ Ο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 1 Αντικείμενο και σκοπός του κανονισμού Ο παρών κανονισμός έχει ως αντικείμενο την καθιέρωση λεπτομερών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ) ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 Σελίδα 1 από 15 Περιεχόµενα : Άρθρο 1: Αντικείµενο και σκοπός του κανονισµού Σελ.3 Άρθρο 2: Νοµικό πλαίσιο Σελ.3 Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ Περιεχόμενα 1. Αντικείμενο του Κανονισμού 2. Πεδίο Εφαρμογής 3. Γενικοί Κανόνες 4. Εκτέλεση Εργασιών επί των Τάφων 5. Αντικείμενα Στολισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. άρθρο 1... 3 1.1. Αντικείμενο του κανονισμού... 3 2. Άρθρο2... 3 2.1. Νομικό πλαίσιο... 3 3. Άρθρο 3... 3 3.1. Πεδίο εφαρμογής... 3 4. Άρθρο 4...

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘΜΟΣ 24/2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘΜΟΣ 24/2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕ ΙΑ ΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘΜΟΣ 24/2011 (Αριθµός πρακτικού 5/21.11.2011) Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Μινώα Πεδιάδας αποτελούµενη από

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΠΕΛΛΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΠΕΛΛΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΠΕΛΛΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Άρθρον 1 ον Α) Ο παρόν Κανονισμός έχει ως αντικείμενο την καθιέρωση λεπτομερών κανόνων για την διοίκηση, την διαχείριση και την λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Μ Ε Λ Ε Τ Η ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «ΕΚΤΑΦΗ ΝΕΚΡΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ»

Μ Ε Λ Ε Τ Η ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «ΕΚΤΑΦΗ ΝΕΚΡΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ» Αριθμός Μελέτης : 1/2018 Μ Ε Λ Ε Τ Η ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «ΕΚΤΑΦΗ ΝΕΚΡΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 4.273,51 Ευρώ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ 1) ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 2) ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 3) ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ Τ Ε

Διαβάστε περισσότερα

(α) Αρμοδιότητες Τμήματος Καθαριότητας Ανακύκλωσης & Κοιμητηρίων

(α) Αρμοδιότητες Τμήματος Καθαριότητας Ανακύκλωσης & Κοιμητηρίων (α) Αρμοδιότητες Τμήματος Καθαριότητας Ανακύκλωσης & Κοιμητηρίων (Γενικές Αρµοδιότητες) 1. Παρέχει γραµµατειακή υποστήριξη προς τη Διεύθυνση Λειτουργίας Υποδομών και Δικτύων και τα Τμήματά της (τήρηση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Αφού διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία, καθόσον σε σύνολο 20 μελών βρέθηκαν παρόντα 13 δηλαδή :

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Αφού διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία, καθόσον σε σύνολο 20 μελών βρέθηκαν παρόντα 13 δηλαδή : ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό της αριθμ. 16/2015 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δεσκάτης. Αριθμ. Απόφασης: 186/2015 Θ Ε Μ Α: Ψήφιση Κανονισμού Κοιμητηρίων Δήμου Δεσκάτης Στη Δεσκάτη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015 Άρθρο 1 Αντικείμενο του Κανονισμού Ο παρόν κανονισμός έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015 Άρθρο 1 Αντικείμενο του Κανονισμού Ο παρόν κανονισμός έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Προσχέδιο Κανονισμού Λειτουργίας Κοιμητηρίων Περιεχόμενα ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ...2 Άρθρο 1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ...2 Άρθρο 2. ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ...2 Άρθρο 3. ΝΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ...2

Διαβάστε περισσότερα

AΡΙΘ. Πρακτικού 13/2011 Της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ ΘΕΜΑ: «ΚΑΝΟΝΣΙΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ.

AΡΙΘ. Πρακτικού 13/2011 Της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ ΘΕΜΑ: «ΚΑΝΟΝΣΙΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ Σχηματάρι 02 Νοεμβρίου 2011 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ Ταχ. Δ/νση : Πλ. Παμ/στων Ταξιαρχών 32009 Σχηματάρι : Μαρία Τουμάζου Aρμόδια Τηλέφωνο :

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΗΜΩΝ ΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014 (./2014 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ.Σ.) ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ Κανονισμός λειτουργίας Δημοτικών Κοιμητηρίων. Άρθρο 1- Σκοπός Ο σκοπός αυτού του κανονισμού είναι η καθιέρωση κανόνων και διαδικασιών για τη Διοίκηση, Διαχείριση και λειτουργία των

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ -2013- ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛΙΔΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α : ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ. Άρθρο 1: Αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της µε αριθµό 4/2013 συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της µε αριθµό 4/2013 συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της µε αριθµό 4/2013 συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αριθµός απόφασης 17/2013 Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η Εισήγηση στο ηµοτικό Συµβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ 24/9/2018 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΘΡΟ 1: ANTIKEIMENO KAI ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ.

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ 24/9/2018 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΘΡΟ 1: ANTIKEIMENO KAI ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ. 1 ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ 24/9/2018 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ. ΑΡΘΡΟ 1: ANTIKEIMENO KAI ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ. Ο παρών κανονισμός

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ 1 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το 3ο πρακτικό της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης, της 17ης Μαρτίου 2014. Αριθ. Απόφασης 24 Περίληψη Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την έγκριση του κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΨΑΡΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΨΑΡΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΨΑΡΩΝ Περιεχόμενα ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ο Γενικά για τον Κανονισμό Κοιμητηρίου του Δήμου Ψαρών... 3 ΑΡΘΡΟ 1 ο Πεδίο Εφαρμογής... 3 ΑΡΘΡΟ 2 ο Θεσμικό πλαίσιο για τη Λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΙΛΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΙΛΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΙΛΙΟΥ Άρθρο 1 ο ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Ο παρών Κανονισμός εκδίδεται βάσει των διατάξεων του άρθρου 79 του Ν. 3463/06 περί κανονιστικών πράξεων και του άρθρου 4 παρ.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ. ΑΡΘΡΟ 1 Ο Αντικείμενο του Κανονισμού

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ. ΑΡΘΡΟ 1 Ο Αντικείμενο του Κανονισμού ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΡΘΡΟ 1 Ο Αντικείμενο του Κανονισμού Ο παρών Κανονισμός έχει ως αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

=========================

========================= ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ /ΝΣΗ /ΚΟΥ-ΟΙΚΟΝ/ΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤ. ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο 39 ο έτους 2015 ========================= Οικονοµικής Επιτροπής ήµου

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΡΘΡΟ 1 Νοµικό Καθεστώς Η λειτουργία των ηµοτικών Κοιµητηρίων διέπεται από τις παρακάτω διατάξεις: 1) Από

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το πρακτικό της υπ' αριθµ. 45 ης /2017 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το πρακτικό της υπ' αριθµ. 45 ης /2017 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ /ΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΡΜΟ ΙΑ: ΣΟΦΙΑ ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΛ.: 2132023905-908 Α Π Ο Σ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑ ΩΝ ΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑ ΩΝ ΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Αρ.Πρωτ.: Υ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑ ΩΝ ΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Α π ό σ π α σ µ α απο το 4/2012 πρακτικό συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ήµου Πάρου Απόφαση 18/2012

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ Κ Ε Φ Α Λ Α Ι Ο Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 1 Αντικείµενο του Κανονισµού Ο παρών Κανονισµός έχει ως αντικείµενο την καθιέρωση λεπτοµερών κανόνων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Διονύσου ΑΔΣ.../2017 Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικών Κοιμητηρίων Δήμου Διονύσου Σελίδα 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ορισμοί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 65.150,03 µε Φ.Π.Α. 23% ΚΩ ΙΚΟΣ ΕΞΟ ΩΝ: 45.7336.01 CPV: [98371110-8]-Υπηρεσίες νεκροταφείων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 65.150,03 µε Φ.Π.Α. 23% ΚΩ ΙΚΟΣ ΕΞΟ ΩΝ: 45.7336.01 CPV: [98371110-8]-Υπηρεσίες νεκροταφείων Τίτλος εργασίας: «Εργασίες ταφών -εκταφών στο Δηµοτικό κοιµητήριο Κοµοτηνής» ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 65.150,03 µε Φ.Π.Α. 23% ΚΩ ΙΚΟΣ ΕΞΟ ΩΝ: 45.7336.01 CPV: [98371110-8]-Υπηρεσίες νεκροταφείων ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΗΜΩΝ Από τα πρακτικά της 13 Δεκεμβρίου ******* Συμβουλίου του Συνδέσμου

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΗΜΩΝ Από τα πρακτικά της 13 Δεκεμβρίου ******* Συμβουλίου του Συνδέσμου 1 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΗΜΩΝ Από τα πρακτικά της 13 Δεκεμβρίου 2018 ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ συνεδρίασης του Διοικητικού ******* Συμβουλίου του Συνδέσμου Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθμ. 7/2004 Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κ. Νευροκοπίου

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθμ. 7/2004 Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κ. Νευροκοπίου Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθμ. 7/2004 Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κ. Νευροκοπίου ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘΜ. 91/2004 ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Κανονισμός Λειτουργίας Υπηρεσίας Νεκροταφείων του Δήμου Κ. Νευροκοπίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό υπ ΑΡΙΘ. 12 / 2013 της Τακτικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό υπ ΑΡΙΘ. 12 / 2013 της Τακτικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό υπ ΑΡΙΘ. 12 / 2013 της Τακτικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Σ Χ Ε Δ Ι Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Σ Χ Ε Δ Ι Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Σ Χ Ε Δ Ι Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Σελίδα 1 από 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014 Περιεχόμενα ΑΡΘΡΟ 1: ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ 3 ΑΡΘΡΟ 2: ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ 3 ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 68.757,00 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - Τεχνική Περιγραφή - Γενική Συγγραφή Υποχρεώσεων - Τεχνικές προδιαγραφές - Προϋπολογισµός -Έντυπο οικονοµικής προσφοράς ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η παρούσα τεχνική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (Α.Δ.Σ ) I. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 1 Αντικείμενο του κανονισμού Ο κανονισμός του Δημοτικού Κοιμητηρίου Καλαμαριάς εκδίδεται με τη διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ενοποίηση και καθορισµός τελών λειτουργίας των κοιµητηρίων ήµου ιονύσου

ΘΕΜΑ: Ενοποίηση και καθορισµός τελών λειτουργίας των κοιµητηρίων ήµου ιονύσου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΙΟΝΥΣΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΟ ΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Άγιος Στέφανος, 28-11-2018 ΤΜΗΜΑ ΕΣΟ ΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Αριθ. Πρωτ.: 41217 Ταχ. /νση: Λεωφ. Μαραθώνος 29 & Αθ. ιάκου Τ.Κ.: 145 65

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ 3/2012

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ 3/2012 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 02/2012 ΑΠΟΦΑΣΗ 3/2012 Στην Καλαμάτα σήμερα, την 30 η Ιανουαρίου 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 στο Δημαρχιακό Κατάστημα της οδού Αριστομένους 28,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το πρακτικό της αριθμ.1ης Συνεδρίασης;έτους 2016 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Λεβαδέων. Αριθμός απόφασης : 1.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το πρακτικό της αριθμ.1ης Συνεδρίασης;έτους 2016 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Λεβαδέων. Αριθμός απόφασης : 1. Λιβαδειά 24-02 - 2016 Αριθ. Πρωτ.:4317 Αναρτητέα ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της αριθμ.1ης Συνεδρίασης;έτους 2016 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Λεβαδέων Αριθμός απόφασης : 1 Περίληψη Εισήγηση προς το

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Περί ενιαίου κανονισμού λειτουργίας των Δημοτικών Κοιμητηρίων του Δήμου Μεγαρέων.

ΘΕΜΑ: Περί ενιαίου κανονισμού λειτουργίας των Δημοτικών Κοιμητηρίων του Δήμου Μεγαρέων. Σελίδα - 1 - από 16 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Μέγαρα 24/2/2015 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αριθμ. Πρωτ.: ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΜΗΜΑ: ΕΣΟΔΩΝ Ταχ. Δ/νση: Χρ. Μωραΐτου & Γ. Μαυρουκάκη Μέγαρα Τ.Κ. 19100 ΠΡΟΣ Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό υπ ΑΡΙΘ. 6 / 2012 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό υπ ΑΡΙΘ. 6 / 2012 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό υπ ΑΡΙΘ. 6 / 2012 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ Αριθ. Συνεδρίασης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ι. ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ - ΧΩΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ι. ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ - ΧΩΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με την υπ αριθμ. 111/2017 απόφασή της τροποποιεί την υπ αριθμ. 51/2017 απόφασή της που αφορά τον Κανονισμό Λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Απόσπασμα από το πρακτικό της 19 ης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ηλιούπολης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Απόσπασμα από το πρακτικό της 19 ης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ηλιούπολης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ Απόσπασμα από το πρακτικό της 19 ης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ηλιούπολης Σήμερα 11 Οκτωβρίου 2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Μακρυχώρι 16-12-2014 Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ Αριθ. πρωτ. 17523 ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το αριθ. 23/2014 πρακτικό συνεδρίασης Δ.Σ Δήμου Τεμπών Σήμερα στις 10 του

Διαβάστε περισσότερα

Από το πρακτικό της αριθ. 19/2013 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόλβης Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Από το πρακτικό της αριθ. 19/2013 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόλβης Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθ. 19/2013 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόλβης Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αριθ. Αποφάσεως 317/2013 Π ε ρ ί λ η ψ η Έγκριση κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑ 342 00 ΤΗΛ: 2226350037.Fax: 2226053293 E-mail: istaid@0694.syzefxis.gov.gr Αριθμός Απόφασης : 71/2017 ΘΕΜΑ:«Εγκριση Κανονισμού Δημοτικών Κοιμητηρίων».

Διαβάστε περισσότερα

Ληξιαρχείο Δήμο Λαρισαίων

Ληξιαρχείο Δήμο Λαρισαίων Ληξιαρχείο Δήμο Λαρισαίων 1. Ληξιαρχική πράξη Γέννησης (Δήλωση εντός 10 ημερών, αλλιώς απαιτούνται παράβολα) Υπόχρεοι προς δήλωση: Ο πατέρας ή η μητέρα, ο γιατρός, η μαία ή οποιοσδήποτε παραστάς κατά τον

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Σ Υ Ν Ε Ρ Ι ΑΣ Η 20/06/2017 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘΜ. 133

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Σ Υ Ν Ε Ρ Ι ΑΣ Η 20/06/2017 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘΜ. 133 ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ 21/06/2017 ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 7539 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Σ Υ Ν Ε Ρ Ι ΑΣ Η 20/06/2017 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘΜ. 133 Πρακτικό της µε αριθµό 15ης/20.06.2017, συνεδρίασης του ηµοτικού

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το πρακτικό της υπ αριθ. 27ης/2016 Συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το πρακτικό της υπ αριθ. 27ης/2016 Συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ /ΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΡΜΟ ΙΑ: Κα ΣΟΦΙΑ ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΛ.: 2132023905 908 Α Π Ο

Διαβάστε περισσότερα

2. Τα Περιφερειακά Υποκαταστήματα ΟΓΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 2

2. Τα Περιφερειακά Υποκαταστήματα ΟΓΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 2 Αθήνα 04/09/2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ: Ι ΜΗΤΡΩΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ Ταχ. Δ/νση: Πατησίων 30 10170 ΑΘΗΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Διεύθυνση Δημοτικών Προσόδων

Διεύθυνση Δημοτικών Προσόδων Διεύθυνση Δημοτικών Προσόδων Διεύθυνση Δημοτικών Προσόδων Τμήμα Εσόδων Γραφείο Διαφημιστικών Τελών Επιμελείται για τις βεβαιώσεις του τέλους διαφήμισης που ειδικότερα περιλαμβάνει: Παραλαβή των αιτήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Απαιτούµενα δικαιολογητικά για τη σύνταξη Ληξιαρχικής Πράξης γεννήσεως:

Απαιτούµενα δικαιολογητικά για τη σύνταξη Ληξιαρχικής Πράξης γεννήσεως: ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΓΕΝΝΗΣΗΣ Εµπρόθεσµη προθεσµία δήλωσης: Εντός 10 (δέκα) ηµερών από τον τοκετό Εκπρόθεσµη προθεσµία δήλωσης: Από την 11η (ενδέκατη) µέχρι και την 100η (εκατοστή) ηµέρα δηλώνεται µε την καταβολή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Του Ν. 4257/14-4-2014. Άρθρο 50

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Του Ν. 4257/14-4-2014. Άρθρο 50 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Του Ν. 4257/14-4-2014 Άρθρο 50 1.Στο τέλος της περίπτωσης γ' της παρ. 3 του άρθρου 13 του από 20.10.1958 βασιλικού διατάγµατος, όπως το άρθρο αυτό αντικαταστάθηκε µε το άρθρο 3 του ν.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το πρακτικό αριθμός: 8 /2012 Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το πρακτικό αριθμός: 8 /2012 Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό αριθμός: 8 /2012 Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΑΪΤΑΝΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ Άρθρο 1 Διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 528

ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 528 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ Από το Πρακτικό της 20/11/2015 με αριθμ. 27 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου- Ερμούπολης ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 528 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Μακρυχώρι 24-05-2016 Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ Αριθ. πρωτ. 4836 ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το αριθ. 10/2016πρακτικό συνεδρίασης Δ.Σ Δήμου Τεμπών Σήμερα στις 17 του μήνα

Διαβάστε περισσότερα

Ε Ι Σ Η Γ Η Σ Η. ΘΕΜΑ : «Εκποίηση εγκαταλελειμμένων Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.)»

Ε Ι Σ Η Γ Η Σ Η. ΘΕΜΑ : «Εκποίηση εγκαταλελειμμένων Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.)» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Διεύθυνση : Πληροφορίες : Τηλ. Επικοινωνίας Τηλ. Fax : : Μητροπόλεως 55 Κακαφίκας Γεώργιος

Διαβάστε περισσότερα

Απόντες 4 Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ.: ΙΩΑΝΝΑ ΣΙΜΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΙΤΣΗΣ, ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΥΣΑΦΙΔΗΣ, και ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΪΛΗΣ απουσίαζαν αν και κλήθηκαν νόμιμα.

Απόντες 4 Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ.: ΙΩΑΝΝΑ ΣΙΜΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΙΤΣΗΣ, ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΥΣΑΦΙΔΗΣ, και ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΪΛΗΣ απουσίαζαν αν και κλήθηκαν νόμιμα. Ορθή Επανάληψη ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ Από το Πρακτικό της 3/6/2015 με αριθμ. 13 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου- Ερμούπολης ΑΠΟΦΑΣ Η ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 249

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΕΛΟΥΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΕΛΟΥΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΕΛΟΥΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ Άρθρο 1 Αντικείμενο και σκοπός Αντικείμενο του παρόντος κανονισμού είναι ο καθορισμός των προϋποθέσεων και των κανόνων για

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ 14/2011 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ 14/2011 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ 14/2011 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ Στο Ξυλόκαστρο και στο Δημοτικό Κατάστημα σήμερα την 14η του μηνός Νοεμβρίου του έτους 2011 ημέρα Δευτέρα

Διαβάστε περισσότερα

Ληξιαρχικές Πράξεις. Εμπρόθεσμη προθεσμία δήλωσης: Εντός 10 (δέκα) ημερών από τον τοκετό.

Ληξιαρχικές Πράξεις. Εμπρόθεσμη προθεσμία δήλωσης: Εντός 10 (δέκα) ημερών από τον τοκετό. Ληξιαρχικές Πράξεις ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΓΕΝΝΗΣΗΣ Κάθε γέννηση που λαμβάνει χώρα ως γεγονός στα όρια του Δήμου Ερμούπολης, πρέπει ν'αναφέρεται στο Ληξιαρχείο Ερμούπολης. Εμπρόθεσμη προθεσμία δήλωσης: Εντός

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες : Ρακιτζής Κωνσταντίνος ΠΡΟΣ: Το Δημοτικό Συμβούλιο Τηλέφωνο : 23313.50578 του Δήμου Βέροιας Fax : 23310.21777 Email : Krakitzis@veria.

Πληροφορίες : Ρακιτζής Κωνσταντίνος ΠΡΟΣ: Το Δημοτικό Συμβούλιο Τηλέφωνο : 23313.50578 του Δήμου Βέροιας Fax : 23310.21777 Email : Krakitzis@veria. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ - ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ Δ3 Βέροια Αρ. Πρωτ. Δ.Υ. Πληροφορίες : Ρακιτζής Κωνσταντίνος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ. Άρθρο 1 ο. Αντικείμενο του Κανονισμού

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ. Άρθρο 1 ο. Αντικείμενο του Κανονισμού ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ Άρθρο 1 ο Αντικείμενο του Κανονισμού Ο παρών κανονισμός έχει ως αντικείμενο την καθιέρωση λε πτομερών Κανόνων για την διοίκηση, την διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ /ΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ Ρέθυµνο, 12-7-2012 Αρ. Πρωτ. : οικ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 12 ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ Α Π O Φ Α Σ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ 30/2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 12 ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ Α Π O Φ Α Σ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ 30/2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 12 ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ Α Π O Φ Α Σ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ 30/2017 ΘΕΜΑ 4 ο :Εισήγηση στο Δ.Σ. του Σχεδίου του Κανονισμού Λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΑΦΟΥ

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΑΦΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 1 Περίληψη Λήψη απόφασης περί αναπροσαρμογής ή μη των τελών Κοιμητηρίων έτους 2015. Στα Σπάτα σήμερα 04 Νοεμβρίου 2014, ημέρα Τρίτη και ώρα

Διαβάστε περισσότερα

Λήψη απόφασης περί καθορισμού τελών Δημοτικών Κοιμητηρίων έτους 2013.

Λήψη απόφασης περί καθορισμού τελών Δημοτικών Κοιμητηρίων έτους 2013. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από τα πρακτικά της 30 ης Τακτικής Συνεδρίασης της 06 ης Δεκεμβρίου 2012 Λήψη απόφασης περί καθορισμού τελών Δημοτικών Κοιμητηρίων έτους

Διαβάστε περισσότερα

Από το πρακτικό της 9/ συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Καλαμαριάς.

Από το πρακτικό της 9/ συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Καλαμαριάς. N.Κ. Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της 9/06-04-2017 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Καλαμαριάς. Αριθμ. Απόφασης 233/2017 Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η Έγκριση σχεδίου κανονισμού λειτουργίας δημοτικού κοιμητηρίου.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008 Άρθρο 1 Διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία του Νεκροταφείου Η λειτουργία γενικά

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το πρακτικό της υπ' αριθµ. 22 ης /2014 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το πρακτικό της υπ' αριθµ. 22 ης /2014 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ /ΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΡΜΟ ΙΑ: Κα ΣΟΦΙΑ ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΛ.: 2132023905-908 Α Π Ο

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 42/2017 τακτικής Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 42/2017 τακτικής Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ Ν.ΦΙΛΑ ΕΛΦΕΙΑΣ- Ν.ΧΑΛΚΗ ΟΝΑΣ /νση ιοικητικών Υπηρεσιών Τµήµα Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων Νέα Φιλαδέλφεια 14/11/ Αριθ. Πρωτ. : 27974 Γραφείο

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΣΤΙΣ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΣΤΙΣ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΠΡΑΚΤΙΚΟ 19 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΣΤΙΣ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 313/2015 ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ «ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΘ. 88/2015 ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Αριθ.αποφ. 182 /

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Αριθ.αποφ. 182 / ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Αριθ.αποφ. 182 /28-02-2018 Α Π Ο Φ Α Σ Η Από το πρακτικό της 5ης/2018 Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πυλαίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αριθµ. Μελέτης:30/2013 Τ.Υ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αριθµ. Μελέτης:30/2013 Τ.Υ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αριθµ. Μελέτης:30/2013 Τ.Υ. ΦΟΡΕΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ: ΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Θέµα : Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόκτηση νέας άδειας Ε Χ αυτοκινήτου ή µετατροπή υφιστάµενης σε άλλο τύπο, σύµφωνα µε το Ν.

Θέµα : Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόκτηση νέας άδειας Ε Χ αυτοκινήτου ή µετατροπή υφιστάµενης σε άλλο τύπο, σύµφωνα µε το Ν. , ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Ταχ. /νση : ηµοκρατίας 27 ιοικητήριο Κοζάνη 31 Ιανουαρίου 2017 Κοζάνη 50100 Αρ. Πρωτ : 54 Πληροφορίες : Β. Χατζηαποστόλου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΨΑΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

ΔΗΜΟΣ ΨΑΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Σελίδα 1 από 13 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΨΑΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό της με αριθμ 18/2015 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ψαρών. ΘΕΜΑ: Ψήφιση Κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Λειτουργίας Κοιμητηρίων Δήμου Ηγουμενίτσας../2017

Κανονισμός Λειτουργίας Κοιμητηρίων Δήμου Ηγουμενίτσας../2017 Κανονισμός Λειτουργίας Κοιμητηρίων Δήμου Ηγουμενίτσας../2017 Περιεχόμενα Περιεχόμενα... 1 Άρθρο 1 ο : Αντικείμενο και σκοπός του κανονισμού... 2 Άρθρο 2 ο : Νομοθετικό Πλαίσιο... 2 Άρθρο 3 ο : Νομικός

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 1 Αντικείµενο και Σκοπός του Κανονισµού Αντικείµενο του παρόντος κανονισµού είναι η καθιέρωση κανόνων για τη διοίκηση, τη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου: 4683/ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από το πρακτικό της υπ αριθμ. 2 ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου

Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου: 4683/ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από το πρακτικό της υπ αριθμ. 2 ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου: 4683/31-01-2012 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από το πρακτικό της υπ αριθμ. 2 ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου Αριθ. Απόφασης 29/2012 ΘΕΜΑ Έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αριθ. Α5/1210 της 19 Απρ./10 Μαΐου 1978 (ΦΕΚ Β 424) Περί όρων για την ίδρυση κοιµητηρίων.

ΑΠΟΦΑΣΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αριθ. Α5/1210 της 19 Απρ./10 Μαΐου 1978 (ΦΕΚ Β 424) Περί όρων για την ίδρυση κοιµητηρίων. ΑΠΟΦΑΣΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αριθ. Α5/1210 της 19 Απρ./10 Μαΐου 1978 (ΦΕΚ Β 424) Περί όρων για την ίδρυση κοιµητηρίων. Έχοντες υπ όψει: α)το Π..544/77, «περί οργανώσεως του Υπουργείου

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ 24 ο Η/Δ: Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας Κοιμητηρίων Δήμου Λέσβου.

ΘΕΜΑ 24 ο Η/Δ: Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας Κοιμητηρίων Δήμου Λέσβου. ΑΔΑ: 6ΙΧΙΩ ΛΦ-672 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΡΙΘ. 34 ης /14-12-2015 τακτής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λέσβου ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 922/2015 ΘΕΜΑ 24 ο Η/Δ: Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας Κοιμητηρίων

Διαβάστε περισσότερα

Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ο Προϊστάμενος Δ/νσης Τ.Υ & Περιβάλλοντος

Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ο Προϊστάμενος Δ/νσης Τ.Υ & Περιβάλλοντος ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η παρούσα τεχνική περιγραφή αφορά στις εργασίες ταφών εκταφών θανόντων ατόμων και στις διάφορες παράπλευρες, επικουρικές εργασίες για το έτος 2017. Οι παραπάνω εργασίες κρίνονται άκρως

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ) - ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ) - ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η παρούσα Τεχνική Έκθεση αφορά τις δαπάνες που θα απαιτηθούν για την συντήρηση και επισκευή του ανελκυστήρα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο του Νομικού Προσώπου.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ: Κατά την έναρξη της Συνεδρίασης προσήλθαν οι

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ: Κατά την έναρξη της Συνεδρίασης προσήλθαν οι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από τα πρακτικά της με αριθμό 26 ης Τακτικής Συνεδρίασης της 21 ης Νοεμβρίου 2016 ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦ.387/2016 Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η Λήψη απόφασης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ Από το υπ αριθμό 26/2014 πρακτικό τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Προποντίδας. Αριθμ. Πίνακα: 25/2014 Αριθμ.

Διαβάστε περισσότερα

Αρθρο 51. Ρύθμιση οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση

Αρθρο 51. Ρύθμιση οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 4305 Ανοικτή διάθεση και περαιτέρω χρήση εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημόσιου τομέα, τροποποίηση του ν. 3448/2006 (Α 57), προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της

Διαβάστε περισσότερα