ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ 24/9/2018 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΘΡΟ 1: ANTIKEIMENO KAI ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ 24/9/2018 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΘΡΟ 1: ANTIKEIMENO KAI ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ."

Transcript

1 1 ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ 24/9/2018 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ. ΑΡΘΡΟ 1: ANTIKEIMENO KAI ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ. Ο παρών κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Κοιμητηρίου έχει ως αντικείμενο την καθιέρωση κανόνων για τη διοίκηση, τη λειτουργία και τη διαχείριση του Κοιμητηρίου του Δήμου μας. ΑΡΘΡΟ 2: ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ. Ο Δήμος έχει στην περιφέρειά του ένα κοιμητήριο το οποίο βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της πόλης. Έχει έκταση περίπου 20 στρέμματα περιφραγμένη με μανδρότοιχο και συρματόπλεγμα και χρησιμοποιείται αποκλειστικά σαν κοιμητήριο. Μέσα στο χώρο αυτό βρίσκονται : 1) Ιερός Ναός Αγίου Θωμά. 2) Χώροι τάφων τριετούς χρήσης. 3) Χώροι οικογενειακών τάφων. 4) Χώρος τάφων λοιπών Θρησκευμάτων και Δογμάτων. 5) Χώρος ταφής θανόντων από λοιμώδη νοσήματα. 6) Δύο Οστεοφυλάκια. 7) Μαρμάρινες Οστεοθήκες. 8) Χώροι Αδιάλυτων Νεκρών. 9) Δύο Κοινοτάφεια Οστών. 10) Κυλικείο. 11) Βοηθητικοί Χώροι Τουαλέτα. 12) Γραφείο Προϊσταμένου ή Εφόρου. Επίσης εκτός του χώρου του Κοιμητηρίου βρίσκονται γραφεία και βοηθητικοί χώροι για τους εργαζόμενους του Δήμου και δύο καταστήματα (μαρμάρων και ανθέων).

2 2 ΑΡΘΡΟ 3: ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ Η λειτουργία του Δημοτικού Κοιμητηρίου διέπεται : 1. Από το άρθρο 19 του από 24/9/1958 Β. Δ/ΤΟΣ 2. Από τον Α. Ν. 445/1968 «περί νεκροταφείων και ενταφιασμού Νεκρών». 3. Από τον Α. Ν. 582/1968 «περί Δημοτικών και Κοινοτικών Κοιμητηρίων». 4. Από τις διατάξεις του άρθρου 11 του Ν. Δ/τος 318/1969 «περί βεβαιώσεως και εισπράξεως των εσόδων των Δήμων και Κοινοτήτων». 5. Από τις διατάξεις του άρθρου 21 του 2888/54 περί κύρωσης Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε από το άρθρο 3 του Ν. 180/ Από τα άρθρα 966 και 970 του Αστικού Κώδικα. 7. Από τις διατάξεις του Π. Δ/ΤΟΣ 933/ Από τον Ν. 547/1977 περί διοίκησης και διαχείρισης των μη ενοριακών ναών των Κοιμητηρίων 9. Από τον ΑΝ. 1210/1978 Φ.Ε.Κ. 424 τεύχος Β/ απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Κοινωνικών Υπηρεσιών. 10. Από τις διατάξεις του Π. δ/τος 210/1975 «περί ταριχεύσεως, μεταφοράς και ταφής νεκρών και οστών ανθρώπων». 11. Από το Ν1315/1983 περί κύρωσης της Σύμβασης 80/ του Συμβουλίου της Ευρώπης για την μεταφορά σορών μεταξύ των κρατών μελών. 12. Από το Π/δ/μα 31/2009 ΦΕΚ Α' 49 δημιουργία κέντρων αποτέφρωσης κλπ 13. Από το άρθρο 35 του Ν.3448/2006 περί αποτέφρωσης νεκρών. 14. Από το Ν.3463/2006 {Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων}. 15. Από το Ν.3852/2010 {Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης}. 16. Από τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσιας του Δήμου και από κάθε άλλη σχετική διάταξη Νόμου. ΑΡΘΡΟ 4: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ. 1) Η Εσωτερική λειτουργία των υπηρεσιών του κοιμητηρίου ρυθμίζεται με βάση τον κανονισμό αυτό και τον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας του Δήμου. 2) H διοίκηση καθώς και η διαχείριση του Ιερού Ναού του Κοιμητηρίου, ασκείται από το Δήμο σύμφωνα με το Ν.547/1977 και τα τυχόν έσοδα του Ναού διατίθενται πρωτίστως για την επισκευή, συντήρηση,βελτίωση, επέκταση και εν γένει διατήρηση της καλής λειτουργίας του Ναού και για

3 3 κάθε ανάγκη του κοιμητηρίου, περιλαμβανομένης και της επέκτασής του. Τυχόν περισσεύματα των εσόδων αυτών διατίθενται από τον Δήμο για άλλους σκοπούς. 3) Η Επιτροπή που ονομάζεται «Κοσμητεία Ναού» αποτελείται από τον Εφημέριο του Ναού ως Πρόεδρο και τέσσερα λαϊκά μέλη εκ των οποίων το ένα διορίζεται από το οικείο Μητροπολιτικό Συμβούλιο, τα δε άλλα τρία μέλη εκλέγονται από το Δημοτικό Συμβούλιο με τριετή θητεία σύμφωνα με την παρ. 3 του αρθ. 14 του Κανονισμού 8/1979 «περί Ιερών Ναών και Ενοριών» και επιμελείται μόνο την ευκοσμία και την ευπρέπεια του Ιερού Ναού. 4) Τα λυόμενα κτίσματα που βρίσκονται εκτός του χώρου του Κοιμητηρίου δημοπρατούνται σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και τα έσοδα περιέρχονται στο Δήμο. ΑΡΘΡΟ 5 : ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Το Κοιμητήριο λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας από την Ανατολή έως την Δύση του ηλίου.οι ακριβείς ώρες καθορίζονται με απόφαση του προισταμένου της Δ/νσης αρμόδιας για το Κοιμητήριο, ανάλογα με την χρονική περίοδο. Τις αργίες (εκτός της Μεγάλης Παρασκευής), τα Σάββατα και τις Κυριακές ο Ιερός Ναός και τα οστεοφυλάκια θα είναι ανοικτά για το κοινό από τις 8.00 π.μ έως τις μ.μ και από τις 16.00μ.μ έως το κλείσιμο του Κοιμητηρίου. Απαγορεύεται αυστηρώς η είσοδος στο χώρο του Νεκροταφείου μετά το κλείσιμο του Δημοτικού Κοιμητηρίου. Α) Ένα τέταρτο πριν την ορισμένη ώρα η θύρα του κοιμητηρίου κλείνει και με ευθύνη των υπαλλήλων απομακρύνονται όλοι οι επισκέπτες που βρίσκονται στο κοιμητήριο. Β) Απαγορεύεται αυστηρά η με οποιονδήποτε τρόπο παρενόχληση επισκεπτών του κοιμητηρίου από τους εργαζόμενους υπάλληλους του Δήμου, και από τους κατασκευαστές μνημείων. Γ) Απαγορεύεται η είσοδος και κυκλοφορία αυτοκινήτων από τους επισκέπτες, εξαιρουμένων των ατόμων με ειδικές ανάγκες καθώς και ασθενών που δεν μπορούν διαφορετικά να μετακινηθούν.αυτοί εισέρχονται στο χώρο του Νεκροταφείου κατόπιν αδείας των υπαλλήλων του Νεκροταφείου. Δ) Απαγορεύεται η εισαγωγή στο Κοιμητήριο ακατέργαστων υλικών και η εντός του χώρου επεξεργασία παρασκευής τους. Η μεταφορά των αναγκαίων υλικών για την εκτέλεση έργων διαμόρφωσης και διαρρύθμισης των τάφων, θα γίνεται μόνο τις πρωινές ώρες και όχι Σαββατοκύριακα. Ε) Απαγορεύεται η είσοδος στο κοιμητήριο σε άτομα που φέρουν μαζί τους οικιακά ζώα, χειράμαξα, βρέφη,σε επαίτες, άτομα που διατελούν σε κατάσταση μέθης και άτομα που γενικά είναι ντυμένα μη αρμόζοντα προς την ιερότητα του χώρου.

4 4 ΣΤ) Απαγορεύεται η εντός του κοιμητηρίου έκθεση πένθιμων αντικειμένων και η εγκατάσταση διαφημίσεως οποιασδήποτε μορφής, όπως και η πώληση διαφόρων ειδών. E) Απαγορεύεται οποιαδήποτε εργασία εντός του Κοιμητηρίου, τις Κυριακές και τις γιορτές, με εξαίρεση το πότισμα μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Z) Aπαγορεύεται κάθε πράξη ή εκδήλωση, η οποία στερείται της απαιτούμενης από το χώρο ευλάβειας. Όποιος δεν συμμορφώνεται με τα παραπάνω, είναι υποχρεωμένος να εγκαταλείψει αμέσως το Κοιμητήριο. Σε περίπτωση άρνησής του θα καλούνται τα αρμόδια αστυνομικά όργανα. ΑΡΘΡΟ 6: ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ Σε εμφανή σημεία του Κοιμητηρίου τοποθετούνται πινακίδες που αναγράφουν τα δικαιώματα του Δήμου καθώς και τις υποχρεώσεις των οικείων και συγγενών του νεκρού που έχει ενταφιαστεί. Οι επιγραφές πάνω στους τάφους συντάσσονται στην ελληνική γλώσσα Όταν πρόκειται για αλλοδαπούς που έχουν ενταφιαστεί επιτρέπονται ξενόγλωσσες επιγραφές με την προϋπόθεση ότι στη συνέχεια θα υπάρχει μετάφραση αυτών στην ελληνική. ΑΡΘΡΟ 7: ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Α) Την ευθύνη για το υπαλληλικό και εργατικό προσωπικό του κοιμητηρίου την έχει ο Προϊστάμενος του Νεκροταφείου ή ο Έφορος με την εποπτεία του εκάστοτε Διευθυντή της Υπηρεσίας και του Δημάρχου. Η διάθεση του προσωπικού γίνεται από τον Προϊστάμενο του Κοιμητηρίου ή τον έφορο βάση των αναγκών της υπηρεσίας. Οι αρμόδιοι εργαζόμενοι υποχρεούνται να διατηρούν σε συνεχή καθαριότητα την περιοχή του Κοιμητηρίου, τους διαδρόμους και γενικότερα τον περιβάλλοντα χώρο των τάφων. Οι εργάτες υποχρεούνται να εκτελούν τις εργασίες του Κοιμητηρίου ταφές, εκταφές, καθαριότητα, άναμμα κανδηλιών χωρίς να απαιτούν καμία ιδιαίτερη αμοιβή για τις εργασίες αυτές. Η απαίτηση από οποιονδήποτε εργαζόμενο στο Κοιμητήριο ιδιαίτερης αμοιβής, συνιστά πειθαρχικό αδίκημα για το οποίο θα ζητείται πειθαρχική δίωξη του υπαλλήλου με την επιβαρυντική περίπτωση της απόλυσης. Β) Ο Προϊστάμενος ή ο έφορος και ελλείψει αυτών ο κάθε διαθέσιμος υπάλληλος είναι υποχρεωμένος να εξυπηρετεί και να παρέχει στους επισκέπτες οιανδήποτε πληροφορία της αρμόδιοτητάς τους. Να ελέγχει τους κατασκευαστές τάφων εάν είναι εφοδιασμένοι με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από τις υπηρεσίες του Δήμου, (άδειες, αποδείξεις πληρωμής συμμετοχής, κ.τ.λ.) και αν έχουν απομακρύνει εκτός κοιμητηρίου υλικά, μπάζα και εργαλεία, μετά το πέρας της εργασίας τους. Για τις ανωτέρω παραβάσεις ευθύνονται ποινικά και πειθαρχικά.

5 5 ΑΡΘΡΟ 8: ΒΙΒΛΙΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ Ο Προϊστάμενος στο γραφείο του πρέπει να τηρεί τα εξής: Σχεδιάγραμμα του κοιμητηρίου στο οποίο φαίνονται τα διαζώματα, τα τμήματα και οι τάφοι κάθε τμήματος καθώς και ο αύξων αριθμός αυτών. 1. Βιβλίο γενομένων ενταφιασμών. 2. Βιβλίο των παραχωρούμενων για τριετή χρήση τάφων με τις διευθύνσεις των ενδιαφερομένων συγγενών. 3. Βιβλίο των οικογενειακών τάφων με τις διευθύνσεις των δικαιούχων αυτών. 4. Βιβλίο οστών που φυλάσσονται στο οστεοφυλάκιο. 5. Βιβλίο συντήρησης οικογενειακών τάφων. 6. Βιβλίο αφής κανδηλιών. 7. Βιβλίο αδιάλυτων νεκρών. 8. Βιβλίο Μαρμάρινων Οστεοθηκών. 9. Βιβλίο ενεργούμενων ανακομιδών. 10. Βιβλίο παρατάσεων ανακομιδών. 11. Βιβλίο επίπλων, σκευών και αφιερωμάτων Ι.Ν.Κοιμητηρίου. 12. Βιβλίο εκδόσεως αδείας δόμησης. ΑΡΘΡΟ 9 : ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ Α) Το κοιμητήριο αποτελείται από ένδεκα τμήματα αριθμούμενα και Τα τμήματα 1-2 είναι χώροι οικογενειακών τάφων. Τα τμήματα 3-4 είναι μικτά οικογενειακών τάφων και τριετούς χρήσης. Το τμήμα 5 έχει ως επί το πλείστον τάφους τριετούς χρήσης και ελάχιστους οικογενειακούς. Στα τμήματα 1 και 2 απαγορεύεται η χρήση τάφων τριετούς ταφής εκτός αν υπάρχει μεγάλη έλλειψη τριετών τάφων. Β) Στο τέλος του τμήματος 6 υπάρχει το παλιό κοινοτάφειο και στο χώρο δίπλα στο νέο οστεοφυλάκιο, το καινούργιο κοινοτάφειο. Γ) Οι χώροι των αδιάλυτων νεκρών ορίζονται στα τμήματα 4α-6α-15α. Δ) Οι ενταφιασμοί αλλοθρήσκων πραγματοποιούνται στο τμήμα 11 του Κοιμητηρίου. Ε) Οι ενταφιασμοί θανόντων από λοιμώδη νοσήματα πραγματοποιούνται στο τμήμα 15β.

6 6 ΑΡΘΡΟ 10: ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟΣ ΝΕΚΡΩΝ Α) Οι χώροι (τάφοι) που παραχωρούνται μέσα στο Κοιμητήριο για την ταφή των νεκρών καθορίζονται από σχεδιαγράμματα (τοπογραφικό-ταφολόγιο) που εκπονούνται ή τροποποιούνται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Β) Η πιστή εφαρμογή των σχεδιαγραμμάτων τούτων από την Υπηρεσία του Κοιμητηρίου είναι υποχρεωτική και δεν επιτρέπεται καμία παρέκκλιση από αυτά σε βάρος της ρυμοτομίας. Γ) Σε ειδικές περιπτώσεις και έπειτα από έκθεση της αρμόδιας Διεύθυνσης του Δημοτικού Κοιμητηρίου, επιτρέπεται ο διαχωρισμός τάφων οι οποίοι φαίνονται στα εγκεκριμένα σχεδιαγράμματα, η δε αρίθμησή τους θα γίνεται βάσει του υπάρχοντος αριθμού στο σχεδιάγραμμα για τον ένα τάφο και για το νέο, θα δίνεται ο ίδιος αριθμός με την προσθήκη αλφαβητικού στοιχείου. Δ) Είναι δυνατόν να προστεθούν ή να μετατραπούν τάφοι τριετούς ταφής σε τάφους ταχείας αποσύνθεσης (διώροφοι ή τριώροφοι) σύμφωνα με σχεδιαγράμματα όπου ήδη έχουν καθοριστεί, οι οποίοι θα διατηρούν ξεχωριστή αρίθμηση από τους υπόλοιπους τάφους. ΑΡΘΡΟ 11: ΤΑΦΗ Α) Η ταφή των νεκρών ενεργείται υποχρεωτικά μέσα στο Δημοτικό Κοιμητήριο και στους χώρους που παραχωρούνται για το σκοπό αυτό. Γίνεται πάντοτε σύμφωνα με την τήρηση των εκάστοτε ισχυόντων υγειονομικών κ.λ.π διατάξεων της ισχύουσας Νομοθεσίας περί ταφής των νεκρών. Η ταφή επιτρέπεται μετά από παρέλευση δώδεκα (12)ωρών από τη τελευταία εκπνοή, σύμφωνα με τη νόμιμη ιατρική πιστοποίηση του θανάτου και σε περίπτωση νεκροτομής αμέσως μετά από αυτή. Κανένας νεκρός δεν ενταφιάζεται αν δεν προσκομισθεί στην Υπηρεσία του Κοιμητηρίου ληξιαρχική πράξη θανάτου. Β) Η ταφή θα γίνεται υποχρεωτικά μέσα σε ξύλινα φέρετρα για την αποτελεσματικότερη διάλυση τους. Γ) Σε περίπτωση που ο νεκρός βρίσκεται στο εξωτερικό, σε μεταλλικό φέρετρο, υποχρεούται η οικογένεια και το Γραφείο Τελετών το οποίο έχει αναλάβει την κηδεία, να το αλλάξει με ξύλινο. Δ) Ο ενταφιασμός όσων έχουν αποβιώσει από λοιμώδες νόσημα που υπάγεται στο Διεθνή Υγειονομικό Κανονισμό σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, γίνεται σε καθορισμένο τμήμα του κοιμητηρίου και η εκταφή διενεργείται μετά την πάροδο δέκα (10) ετών.

7 7 ΑΡΘΡΟ 12: ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΟΥ Α) Παραχωρείται χώρος για τον ενταφιασμό των νεκρών κατοίκων ή δημοτών ή και παντός άλλου θανόντος εντός της περιφέρειας του Δήμου Πετρούπολης (ομόδοξων ή ετερόδοξων, ομογενών η αλλογενών, Ελλήνων υπηκόων ή αλλοδαπών). Β) Βρέφη μέχρι ενός (1) έτους ενταφιάζονται στον Ειδικό Χώρο για μια τριετία δωρεάν, πέραν της τριετίας θα καταβάλλεται δικαίωμα παρατάσεως. Γ) Κατά τον ενταφιασμό των νεκρών, η Υπηρεσία του Κοιμητηρίου, οφείλει να γνωστοποιεί εγγράφως σε αυτόν ο οποίος διενεργεί- επιμελείται την ταφή ότι η διάρκεια της ταφής είναι για τρία χρόνια και μετά τη συμπλήρωση της 3/τίας ο Δήμος θα προβαίνει σε εκταφή. Δ) Για την παραχώρηση τάφου σε χώρους για την τριετή ταφή νεκρών καταβάλλεται το αντίστοιχο τέλος. Ε) Οι διαστάσεις του τάφους τριετούς ταφής είναι 2Χ1=2τ.μ. Κάθε τάφος απέχει από τον παρακείμενό του έως 0,50 εκ. του μέτρου και έχει βάθος έως ενάμιση (1,5) μέτρα. ΑΡΘΡΟ 13: ΤΑΦΗ ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ-ΔΩΡΕΑΝ- ΑΠΟΡΩΝ- ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Κ.Λ.Π Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δύναται να παραχωρούνται τάφοι στις κάτωθι περιπτώσεις : Α) Εθνικοί ή Δημοτικοί Ευεργέτες, Δήμαρχοι (εν ενεργεία ή μη) αξιωματικοί και οπλίτες του Στρατού, του Ναυτικού, της Αεροπορίας, των Σωμάτων Ασφαλείας, που έπεσαν υπέρ της Πατρίδας, ενταφιάζονται εις το διηνεκές και μόνον αυτοί. Β) Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι Δημ. Συμβουλίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι (εν ενεργεία ή μη) και Πρωτοπρεσβύτεροι, ενταφιάζονται δωρεάν για μια τριετία. Γ) Μόνιμοι και επ αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δήμου ενταφιάζονται δωρεάν για μια τριετία σε τάφο τριετούς χρήσης. Μετά τη λήξη της τριετίας γίνεται υποχρεωτικά εκταφή. Σε περίπτωση διαρκούς χρήσεως τάφου, παραχωρημένου τιμής ένεκεν, το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να αναγνωρίσει δικαίωμα ταφής στους ανιόντες και κατιόντες μαζί με τον/την σύζυγο του τιμηθέντος προσώπου, με την καταβολή από τους επιζώντες ολόκληρης της αξίας του τάφου, η οποία ορίζεται ίση με το ποσόν που αντιστοιχεί σε οικογενειακό τάφο αντίστοιχης παραχώρησης. Πέραν της ταφής των εν λόγω προσώπων καμία άλλη ταφή δεν επιτρέπεται έστω και αν ή οικογένεια του τιμηθέντος το επιτρέπει αυτό. Σε περίπτωση που έχει παραχωρηθεί οικογενειακός τάφος σε κάποιον από τους παραπάνω ενταφιάζονται στον οικογενειακό τους τάφο.

8 8 Ε) Ταφές ατόμων που ανήκουν σε άλλα δόγματα ή θρησκείες γίνονται σε οικογενειακούς ή τριετούς χρήσεως τάφους, με την προϋπόθεση της εκταφής (για τους τάφους τριετούς χρήσης) και την καταβολή των δικαιωμάτων του Δήμου. ΣΤ) Άποροι κάτοικοι ή δημότες του Δήμου Πετρούπολης, ενταφιάζονται δωρεάν με την προσκόμιση του κατά Νόμο πιστοποιητικού απορίας, για μια τριετία. ΑΡΘΡΟ 14: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΑΦΗΣ Α) Η ταφή των νεκρών σε τάφους τριετούς χρήσεως έχει διάρκεια τρία έτη υποχρεωτικά από την ημερομηνία της ταφής. Παραμονή του νεκρού πέραν της τριετίας γίνεται κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου ένα μήνα πριν την συμπλήρωση της τριετίας ταφής και μετά από σύμφωνη γνώμη της Υπηρεσίας του Δημοτικού Κοιμητηρίου για την επάρκεια ταφικών χώρων και με εντολή του Δημάρχου ή του νομίμως εξουσιοδοτουμένου από αυτόν προσώπου. Β) Η διάρκεια της παράτασης δεν μπορεί να ξεπερνάει τους έξι (6) μήνες. Πέραν της προθεσμίας αυτής αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο για σύνολο μέχρι ενός χρόνου από τη λήξη της εξάμηνης παράτασης της ταφής. Γ) Η παράταση ταφής έχει ισχύ μόνο μετά την καταβολή των αντίστοιχων τελών και δικαιωμάτων, διαφορετικά θεωρείται ότι η παράταση δεν έχει δοθεί και ακολουθείται η διαδικασία της υποχρεωτικής εκταφής. Δ ) Από το τέλος παράτασης απαλλάσσονται οι περιπτώσεις που οφείλονται στη μη διάλυση του νεκρού. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να παραμείνει στο χώρο αυτό μέχρι 2 (δύο) έτη. ΑΡΘΡΟ: 15 ΕΚΤΑΦΗ Α) Με εξαίρεση τις ταφές σε οικογενειακούς τάφους, εκείνες οι οποίες πραγματοποιούνται σε τάφους διαρκούς χρήσης που έχουν παραχωρηθεί με ειδικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των λοιμωδών νοσημάτων στον ειδικό χώρο ταφής για μία δεκαετία, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις μετά την συμπλήρωση της τριετίας από την ημερομηνία της ταφής, γίνεται η ανακομιδή των οστών με ευθύνη των συγγενών και με την καταβολή των ανάλογων τελών. Β) Η εκταφή γίνεται μετά από σχετική αίτηση του συγγενή που φρόντισε για τον ενταφιασμό και ανέλαβε με υπεύθυνη δήλωση την ταφή και την εκταφή ή άλλου πλησιεστέρου συγγενή. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν πλησιέστεροι συγγενείς, μπορεί να φροντίσει οποιοσδήποτε τρίτος, αφού καταθέσει υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86,ότι αναλαμβάνει την ευθύνη της εκταφής. Η εκταφή πραγματοποιείται μετά από συνεννόηση της Υπηρεσίας με τους συγγενείς του νεκρού με δική τους ευθύνη για τον καθορισμό ημέρας και ώρας, τηρουμένων των ισχυόντων κάθε φορά υγειονομικών κ.λ.π. διατάξεων της κείμενης Νομοθεσίας της σχετικής με την ταφή & την εκταφή των νεκρών.

9 9 Γ) Τα μάρμαρα κατά την εκταφή παραμένουν στον Δήμο εκτός εάν οι συγγενείς του νεκρού στην αίτησή τους τα ζητήσουν και με δικούς τους τεχνίτες τα αφαιρέσουν από το μνήμα. Δ) Εφόσον οι συγγενείς των νεκρών δεν προβαίνουν στην εκταφή μετά τη λήξη της τριετίας, ή τη λήξη του χρόνου παράτασης, αυτή γίνεται υποχρεωτικά εντός τριών (3) μηνών, από την Υπηρεσία του Κοιμητηρίου, χωρίς άλλη ειδοποίηση. Τα παραπάνω ισχύουν και για τις ταφές-εκταφές βρεφών και νηπίων. Ε) Μεταφορά ή εκταφή νεκρών πριν από την τριετία ενεργείται μόνο μετά από εντολή της Εισαγγελικής Αρχής και με την καταβολή των αντίστοιχων τελών. ΑΡΘΡΟ: 16 ΤΑΦΗ ΑΔΙΑΛΥΤΩΝ Α ) Εάν κατά την εκταφή διαπιστωθεί ότι ο νεκρός δεν έχει αποσυντεθεί αλλά μπορεί να μεταφερθεί, ενταφιάζεται σε ειδικό χώρο για την τέλεια αποσύνθεσή του. Με την ταφή του νεκρού στο χώρο των αδιάλυτων, εισπράττεται δικαίωμα χρήσεως για ένα (1) έτος το οποίο ορίζεται ίσο με το κόστος της φύλαξης των οστών στα οστεοφυλάκια. Με την συμπλήρωση δύο (2) ετών πραγματοποιείται υποχρεωτικά η εκταφή του νεκρού, με την υποχρέωση και την φροντίδα των συγγενών του νεκρού. Εφόσον οι συγγενείς δεν ενδιαφερθούν, θα πραγματοποιείται η εκταφή του νεκρού εντός τριμήνου και θα τοποθετείται στο κοινοτάφειο με την φροντίδα της Υπηρεσίας. Β) Σε περίπτωση κατά την οποία ο νεκρός παραμένει αναλλοίωτος και μετά το τέλος της πρώτης ταφής στο χώρο των αδιάλυτων, παρατείνεται η ταφή του για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται, μετά από απόφαση της Υπηρεσίας. Μετά το τέλος και αυτής της παράτασης, ισχύουν τα παραπάνω για την υποχρεωτική εκταφή. Δεν επιτρέπεται η παράταση ταφής νεκρού στο χώρο των αδιαλύτων, εάν από την εκταφή προκύπτει ότι ο νεκρός έχει αποσυντεθεί. ΑΡΘΡΟ: 17: ΚΟΙΝΟΤΑΦΕΙΑ. Στο κοιμητήριο υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι μέσα στο έδαφος από μπετόν για την τοποθέτηση των οστών ανακομισθέντων νεκρών. Η τοποθέτηση των οστών ενεργείται μετά από αίτηση των συγγενών είτε με την εκταφή,είτε αφού λήξει η παραμονή των οστών στο οστεοφυλάκιο. Απαγορεύεται η εναπόθεση φωτογραφιών ή άλλων προσωπικών αντικειμένων στο χώρο του κοινοταφείου. Κάθε κοινοτάφειο που πληρούται παραμένει ώς έχει και χαρακτηρίζεται χώρος πρασίνου.

10 10 ΑΡΘΡΟ: 18: ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΣΤΩΝ. Για την μεταφορά οστών εκτός του κοιμητηρίου με σκοπό τη φύλαξη σε άλλο κοιμητήριο απαιτείται η απολύμανση των οστών από αρμόδιο υπάλληλο της Δ/νσης Υγιεινής και η τοποθέτηση αυτών εντός κατάλληλου στεγανού κιβωτίου. Επιτρέπεται η μεταφορά οστών από άλλο κοιμητήριο μόνο σε συγγενείς που είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου. Δεν επιτρέπεται η μεταφορά οστών σε άλλο κοιμητήριο ή από άλλο Κοιμητήρο όσων έχουν αποβιώσει από λοιμώδες νόσημα. Δεν επιτρέπεται η εξαγωγή οστών από το χώρο του κοιμητηρίου χωρίς να απολυμανθούν. ΑΡΘΡΟ 19: ΟΣΤΕΟΦΥΛΑΚΙΟ - ΜΑΡΜΑΡΙΝΗ ΟΣΤΕΟΘΗΚΗ ΟΣΤΕΟΘΗΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΤΑΦΟΥ Α) Η διαφύλαξη των ανακομιζομένων οστών γίνεται κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου συγγενούς με την επιμέλεια των υπηρεσιών του Κοιμητηρίου 1. στα οστεοφυλάκια (αίθουσες που φυλάσσονται τα οστά). 2. στις μαρμάρινες οστεοθήκες. 3. στους οικογενειακούς τάφους εφόσον καταβάλλονται τα αντίστοιχα τέλη. Β ) Η παραλαβή των οστών από το Δημοτικό Κοιμητήριο και η μεταφορά τους σε άλλο Κοιμητήριο, ενεργείται μόνο μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων συγγενών και αφού τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Γ) Η καταβολή των δικαιωμάτων για τη φύλαξη των οστών στο οστεοφυλάκιο είναι ετήσια. Ως ημερομηνία έναρξης της φύλαξης λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία της πρώτης καταβολής. Αν νωρίτερα από την ημερομηνία λήξης της φύλαξης πραγματοποιηθεί η μεταφορά των οστών, καμία υποχρέωση επιστροφής χρημάτων δεν δημιουργείται για το Δήμο. Σε περίπτωση μη καταβολής της οφειλής πέραν των δύο συνεχόμενων χρόνων φύλαξης στο οστεοφυλάκιο, τα οστά ή η τέφρα μεταφέρονται και εναποτίθενται στο κοινοτάφειο, χωρίς καμία ειδοποίηση. Οι οστεοθήκες αποτελούν περιουσία του Δήμου και χρησιμοποιούνται από το Δήμο. Δ) Οι μαρμάρινες οστεοθήκες έχουν κατασκευαστεί σε τοποθεσία εντός του Νεκροταφείου, η οποία έχει υποδειχθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Κάθε θυρίδα είναι αριθμημένη, η δε αρίθμησή της δίνεται από το Δήμο. Παραχωρείται η χρήση αυτών στους ενδιαφερομένους συγγενείς των νεκρών, μετά από αίτησή τους για την τοποθέτηση των οστών και με ταυτόχρονη καταβολή του αντίστοιχου τέλους. Τα οστά τοποθετούνται πρώτα σε ειδικό κιβώτιο το οποίο προμηθεύονται οι συγγενείς του νεκρού και κατόπιν τακτοποιούνται στις μαρμάρινες οστεοθήκες.

11 11 Επάνω στη μαρμάρινη θυρίδα επιτρέπεται η αναγραφή του ονόματος του νεκρού, επικολλημένο όχι χαραγμένο, ενώ απαγορεύεται η τοποθέτηση κανδηλιού και οτιδήποτε άλλου μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Η μαρμάρινη οστεοθήκη παραχωρείται για πέντε (5) χρόνια, το δε τέλος προκαταβάλλεται. Μετά τη λήξη της 5/ετίας, εάν οι ενδιαφερόμενοι δεν έρθουν να ανανεώσουν την παραχώρηση δύο (2) μήνες πριν τη λήξη της με καινούργια αίτηση, η οστεοθήκη με τη λήξη της προθεσμίας επιστρέφει στο Δήμο, χωρίς καμία ειδοποίηση και διατίθεται αναλόγως, ενώ τα οστά τοποθετούνται στο κοινοτάφειο. Η μαρμάρινη οστεοθήκη δεν αποτελεί περιουσιακό στοιχείο εκείνου στον οποίον γίνεται η παραχώρηση και ως εκ τούτου δεν μεταβιβάζεται σε τρίτους με οποιονδήποτε τρόπο. Η παραχώρηση δικαιώματος χρήσεως μαρμάρινης οστεοθήκης αποτελεί διοικητικής φύσεως παραχώρηση άδειας χρήσης δημοτικού πράγματος, η δε σχετική Πράξη Δημάρχου αποτελεί εκτελεστή διοικητική πράξη. Απαγορεύεται απολύτως η παραχώρηση ή η με οποιονδήποτε τρόπο χρήση μαρμάρινης οστεοθήκης πριν την έκδοση της σχετικής αποφάσεως Δημάρχου. Απαγορεύεται το άνοιγμα των οστεοθυρίδων ή των οστεόκουτων που φυλάσονται στα οστεοφυλάκια από τους συγγενείς και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις με παρουσία υπαλλήλου του κοιμητηρίου. Ε) Στους οικογενειακούς τάφους μπορούν να κατασκευαστούν μέχρι 4 οστεοθήκες. Για κάθε μία οστεοθήκη που θα χρησιμοποιηθεί κατόπιν της γραπτής συγκατάθεσης των δικαιούχων χρήσεως, καταβάλλεται ποσόν εφάπαξ το οποίο κανονίζεται από τον παρόντα Κανονισμό. Σε κάθε μία από τα 3 είδη οστεοθήκης (στο οστεοφυλάκιο, μαρμάρινη ή του οικογενειακού τάφου) είναι δυνατόν να τοποθετούνται οστά μέχρι 2 νεκρών καταβάλλοντας το ίδιο ποσόν. ΣΤ) Σε περιπτώσεις καύσης των νεκρών είναι δυνατή η φύλαξη των δοχείων τέφρας στα οστεοφυλάκια, στις μαρμάρινες οστεοθήκες ή ακόμα και σε οστεοθήκη οικογενειακού τάφου. ΑΡΘΡΟ 20: ΑΝΑΜΜΑ ΚΑΝΔΗΛΙΟΥ Το άναμμα κανδηλιών επί των τάφων γίνεται ή από συγγενείς των νεκρών ή από τους εργάτες του Νεκροταφείου. Το άναμμα κανδηλιών γίνεται από την Υπηρεσία του Νεκροταφείου δωρεάν έπειτα από αίτηση του ενδιαφερόμενου με την προϋπόθεση το καντήλι να λειτουργεί με παραφινέλαιο και ο μηχανισμός του να είναι σε άριστη κατάσταση. Απαγορεύεται αυστηρώς και τιμωρείται όπως ο Νόμος ορίζει, η απαίτηση ιδιαίτερης αμοιβής από τους εργαζόμενους στο Νεκροταφείο για το άναμμα κανδηλιών, εφαρμόζοντας και σ αυτή την περίπτωση τα προβλεπόμενα στο άρθρο 7 του παρόντος. Απαγορεύεται αυστηρά κάθε ανάμειξη τρίτων επ αμοιβή.

12 12 ΑΡΘΡΟ 21: ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΤΑΦΩΝ Α) Μπορούν να παραχωρούνται χώροι στο Δημοτικό Κοιμητήριο για κατασκευή οικογενειακών τάφων μόνο σε δημότες ή κατοίκους του Δήμου Πετρούπολης, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν παραβλέπεται η επάρκεια των τάφων τριετούς διάρκειας (αρθ. 7, Π.Δ/γμα ). Η απόφαση του Δ. Συμβουλίου καθορίζει τον αριθμό και τις θέσεις των τάφων. Η σύσταση και παραχώρηση οικογενειακού τάφου ενεργείται και γίνεται μόνο στο όνομα του αιτούντος αποκλειστικά (αρθ. 3, Α.Ν. 582/1968). Θεωρείται ολοκληρωμένη και τελειωμένη από τη στιγμή της καταβολής στο Δημοτικό Ταμείο του σχετικού δικαιώματος της παραχωρητηρίου πράξης από το Δήμαρχο. Β )Η σύσταση οικογενειακού τάφου γίνεται από την αρμόδια Υπηρεσία του Κοιμητηρίου σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος Κανονισμού, το τέλος δε που πρέπει να καταβάλλεται, καθορίζεται από τον παρόντα Κανονισμό. Οι διαστάσεις των οικογενειακών τάφων μπορεί να είναι: 1) Α κατηγορίας διπλός 2,50 Χ 3,00= 7,50 τ.μ. 2) Β κατηγορίας μονός 1,40 Χ 2,80= 3,90 τ.μ. Κάθε οικογενειακός τάφος πρέπει να απέχει από τον παρακείμενο του τουλάχιστον 0,50 εκ. του μέτρου. Γ)Απαγορεύεται η κτήση οικογενειακών τάφων στο χώρο των τάφων τριετούς χρήσης, όπως και το αντίστροφο. Δ) Όσοι αποκτούν δικαίωμα χρήσεως οικογενειακού τάφου σε περισσότερους από ένα, με οποιονδήποτε τρόπο οφείλουν να δηλώσουν σε ποιο από τους τάφους, και για ένα μόνο, θέλουν να διατηρήσουν το δικαίωμα χρήσεως μέσα σε τρεις (3) μήνες από τότε που απέκτησαν το δικαίωμα αυτό. Σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμαρχος κατά την κρίση του περιορίζει το δικαίωμα χρήσεως στο δικαιούχο ή δικαιούχους. ΑΡΘΡΟ 22: ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΑΦΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ Α) Δικαίωμα ταφής στους οικογενειακούς τάφους έχουν: 1) Εκείνος στον οποίο που έγινε η παραχώρηση. 2) Ο/Η σύζυγος της/του. 3) Οι κατ ευθείαν γραμμή ανιόντες ή κατιόντες αυτού, καθώς και οι ανιόντες του συζύγου ή της συζύγου του. 4) Τα νόμιμα, θετά νομιμοποιηθέντα αναγνωρισθέντα δικαστικά και εξώδικα και υιοθετηθέντα τέκνα του και οι κατιόντες των τέκνων του. 5) Ο πατέρας και η μητέρα του καθώς και ο πατέρας και η μητέρα του/της συζύγου της/του(πεθερός / πεθερά). 6) Οι αδελφοί ή οι αδελφές (άγαμοι) οι οποίοι δεν έχουν δική τους οικογένεια, υπό τον όρο της έγγραφης συγκατάθεσής του και αν αυτή δεν υπάρχει, έγγραφη συγκατάθεση του συζύγου της ή της συζύγου του ή των κατιόντων

13 13 αυτού.(αρθ. 3, παρ.3 του Α.Ν. 582/68). Διευκρινίζεται ότι τα άγαμα και χωρίς δικές τους οικογένειες αδέλφια του αρχικού δικαιούχου, δεν είναι δικαιούχα πρόσωπα χρήσεως ή ταφής σε οικογενειακούς τάφους, εκτός εάν κατά το χρόνο του θανάτου, συγκατατεθεί εγγράφως ο αρχικός δικαιούχος, ο ή η σύζυγος ή οι κατιόντες αυτού, αφού αποδείξουν με επίσημα δημόσια έγγραφα την αγαμία και την έλλειψη της οικογένειας. 7) Οι διαζευγμένοι σύζυγοι και εκείνοι οι οποίοι κάνουν νέο γάμο ύστερα από τη λύση του προηγούμενου, από θάνατο, δεν έχουν δικαίωμα χρήσεως και ταφής στους οικογενειακούς τάφους. 8) Ο βαθμός συγγενείας με τον αρχικό δικαιούχο, αποδεικνύεται από έγγραφο Δημοσίας ή Δημοτικής Αρχής, ή δύο μαρτύρων ενώπιον αρμόδιας Αρχής. α) Δεν απαιτείται η συγκατάθεση του επιζώντος συζύγου του αρχικού δικαιούχου για την ταφή αδελφού ή αδελφής αυτού, σύμφωνα με την παράγραφο του παρόντος άρθρου, εφόσον στον οικογενειακό τάφο έχουν ταφεί, ο κοινός πατέρας ή η κοινή μητέρα και κατά το χρόνο του θανάτου των αδελφών δεν υπάρχουν κατιόντες του αρχικού δικαιούχου β) Επιτρέπεται η τριετής ταφή σε οικογενειακό τάφο συγγενών εξ αίματος ή εξ αγχιστείας του αρχικού δικαιούχου ή και τα φυσικά τέκνα αυτών με την έγγραφο συγκατάθεση του αρχικού δικαιούχου ή της συζύγου και των κατιόντων αυτού και με την πληρωμή στο Δήμο των δικαιωμάτων του οικογενειακού τάφου. Μετά το πέρας της 3/τίας γίνεται εκταφή, διαφορετικά καταβάλλεται το 1/3 του ποσού το οποίο θα ισχύει το συγκεκριμένο έτος, χωρίς ποτέ να θεωρηθούν δικαιούχοι του τάφου. γ) Σε περίπτωση που δεν υπάρχει δικαιούχος χρήσης, ο τάφος επανέρχεται στο Δήμο μετά πάροδο πενταετίας από την ταφή και του τελευταίου νεκρού, ο οποίος και τον διαθέτει ελεύθερα κατά τις διατάξεις του παρόντος. Τα τυχόν οστά που θα τοποθετηθούν σε ειδικό τμήμα οστεοφυλακίου επί ένα έτος, μετά τη λήξη της προθεσμίας αυτής, τοποθετούνται στο κοινοτάφειο. δ) Τάφοι οι οποίοι έχουν εγκαταλειφθεί ( δεν έχουν κτίσματα ή έχουν καταστραφεί ) ή όταν οι δικαιούχοι δεν τακτοποιούν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις για διάστημα μεγαλύτερο των πέντε (5) ετών, περιέρχονται στο Δήμο χωρίς καμία αποζημίωση, με απόφαση Δημάρχου. ε) Οικογενειακοί τάφοι των οποίων οι δικαιούχοι παραιτούνται της χρήσεως περιέρχονται στο Δήμο. Δεν επιτρέπεται η παραίτηση υπέρ τρίτου και απαγορεύεται για οποιονδήποτε λόγο η παραχώρηση χρήσεως τάφου σε τρίτους. ζ) Διάθεση οικογενειακού τάφου μετά από επιθυμία του τελευταίου νεκρού δεν επιτρέπεται και ούτε δεσμεύεται ο Δήμος. η) Για τους χωρίς κατιόντες αποβιώσαντες δικαιούχους χρήσεως οικογενειακών ταφών, που όταν ζούσαν προσέφεραν αναγνωρισμένες υπηρεσίες σε κοινωφελείς δράσεις αφενός ή αφετέρου παραχώρησαν υπέρ του δήμου κληροδότημα ή δωρεά, μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει να παραμείνει ο τάφος στο διηνεκές ή για μια πενταετία άθικτος, τιμής ένεκεν.

14 14 θ) Η εκταφή των οικογενειακών τάφων γίνεται κατόπιν αιτήσεως του δικαιούχου του οικογενειακού τάφου ή του νόμιμα εξουσιοδοτημένου ατόμου, εκτός των περιπτώσεων εκείνων που επανέρχονται στο Δήμο. ι) Για τους τάφους οι οποίοι με οποιονδήποτε τρόπο επανέρχονται στο Δήμο, δε δίνεται καμία αποζημίωση για τα κτίσματα που υπάρχουν. κ) Για την ταφή των νεκρών στους οικογενειακούς τάφους, καταβάλλεται τέλος το οποίο καθορίζεται από τον παρόντα Κανονισμό. λ) Τα δικαιώματα υπέρ Δήμου για τις δαπάνες καθαριότητος κ.λ.π προσφερόμενες υπηρεσίες, σύμφωνα με το Νόμο περί προσόδων των Δήμων & Κοινοτήτων για τους οικογενειακούς τάφους, καθορίζονται από τον παρόντα Κανονισμό. μ) Τάφοι οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν σαν οικογενειακοί, φαίνονται δε ως μη χρησιμοποιηθέντες εξαιτίας ελλείψεως εγγράφων που να το αποδεικνύουν, τακτοποιούνται σαν οικογενειακοί με την προσκόμιση των σχετικών εγγράφων για την παραχώρηση μέσα σε ένα (1) χρόνο από την ισχύ του παρόντος. Στην περίπτωση που ο τάφος έχει παραχωρηθεί σε άλλον, ο Δήμος υποχρεώνεται να παραχωρήσει άλλο τάφο της ίδιας κατηγορίας. Εάν μέσα στην παραπάνω ημερομηνία δεν γίνει η διαδικασία της παραχώρησης χρήσης ο τάφος περιέρχεται οριστικά στο Δήμο. ΑΡΘΡΟ 23: ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ Α) Τα Κοιμητήρια χαρακτηρίζονται ως πράγματα εκτός συναλλαγής. Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθ. 966 & 970 του Α.Κ. δύναται να αποκτάται ιδιαίτερο ιδιωτικό δικαίωμα (ειδικό δικαίωμα) επί ορισμένου χώρου ταφής (άρθ. 3, παρ. 1, Α.Ν.582/1968). Β) Η παραχώρηση ιδιαίτερου δικαιώματος ταφής εκ μέρους του Διοικούντος το Δημοτικό Κοιμητήριο αποτελεί παραχώρηση διοικητικής φύσης και συγκεκριμένα παραχώρηση άδειας χρήσης Δημοτικού πράγματος, οι δε σχετικές πράξεις του Δήμου συνιστούν εκτελεστές διοικητικές πράξεις. Ο χώρος επί του οποίου παρέχεται δικαίωμα χρήσης δεν συνιστά οποιοδήποτε εμπράγματο δικαίωμα υπέρ εκείνου στον οποίο έγινε η παραχώρηση και ως εκ τούτου απαγορεύεται οποιαδήποτε περαιτέρω μεταβίβαση σε ειδικούς διαδόχους του, όπως, πώληση, δωρεά, ανταλλαγή, κ.λ.π. ούτε επάγεται σε καθολικούς διαδόχους του από κληρονομιά, διαθήκη κ.λ.π. (αρθ. 3, παρ. 2, Α.Ν. 582/68). ΑΡΘΡΟ 24: ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΧΡΗΣΕΩΣ Α) Τα δικαιώματα χρήσης του Δημ. Κοιμητηρίου, των εγκαταστάσεών του, του Ιερού Ναού, των οστεοφυλακίων κ.λ.π ρυθμίζονται και καθορίζονται σύμφωνα με το από 24/9/58 Β.Δ/γμα «περί κωδικοποιήσεως των διατάξεων περί προσόδων των Δήμων & Κοινοτήτων» όπως επίσης και με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις που αφορούν τις εισπράξεις των Δημοτικών εσόδων.

15 15 Β) Τα έσοδα του Ιερού Ναού ρυθμίζονται σύμφωνα με το Ν.547/1977. ΑΡΘΡΟ 25: ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑΚΟΙ ΝΑΟΙ Οι ιερείς του Κοιμητηριακού Ναού διορίζονται ή τοποθετούνται από τον οικείο Μητροπολίτη, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις και εξυπηρετούν τις ανάγκες του Κοιμητηριακού Ναού. Οι ιερείς του Κοιμητηριακού Ναού δεν δύναται να θεωρηθούν δημοτικοί υπάλληλοι σε οποιαδήποτε περίπτωση. Οι ιεροψάλτες και οι νεωκόροι τοποθετούνται από τον υπεύθυνο ιερέα που διενεργεί τις Λειτουργίες και Ακολουθίες στον Ιερό Ναό και δεν μπορούν να μισθοδοτηθούν από τα έσοδα του Ιερού Ναού. ΑΡΘΡΟ 26: ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ Αντικείμενα κινητά τα οποία βρίσκονται κατά την ανακομιδή επάνω ή μέσα στους τάφους οικογενειακούς ή τριετούς χρήσεως επιστρέφονται στους ενδιαφερομένους συγγενείς, εφόσον το έχουν ζητήσει κατά την εκταφή. Στη περίπτωση της υποχρεωτικής εκταφής- για τριετούς χρήσης τάφους - και επιστροφής στο Δήμο για οικογενειακούς τάφους-τα αντικείμενα περιέρχονται στο Δήμο. Αν υπάρχουν πολύτιμα αντικείμενα εντός του τάφου,ο συγγενής οφείλει πριν την τέλεση της εκταφής να το δηλώσει στο αρμόδιο γραφείο.σε περίπτωση που οι συγγενείς δεν τα επιθυμούν,αυτά εκποιούνται υπέρ του Δήμου. Τα στεφάνια που καταθέτουν οι συγγενείς κατά τη τέλεση της κηδείας παραμένουν σε κοντινό χώρο για τρείς (3) ημέρες.μετά την παρέλευση ο Δήμος οφείλει να τα απομακρύνει σε ειδικό χώρο ή να τα διαθέσει σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Διάφορα αντικείμενα και εργαλεία που απομένουν στο Νεκροταφείο από διαφόρους τεχνίτες, εάν μέσα σε 30 ημέρες από την ειδοποίηση της υπηρεσίας δεν παραληφθούν παραμένουν στο κοιμητήριο και θεωρούνται περιουσία του Δήμου. Τα έργα τέχνης που έχουν ιστορική και καλλιτεχνική αξία παραμένουν στο Δήμο. Σε περίπτωση αμφισβήτησης αποφαίνεται οριστικά και τελεσίδικα το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από την έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας. ΑΡΘΡΟ 27: ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία επιτρέπεται η αποτέφρωση των νεκρών ημεδαπών ή αλλοδαπών καθώς και η αποτέφρωση οστών. Στη συνέχεια με το Προεδρικό Διάταγμα 31/2009 ΦΕΚ Α' 49 προσδιορίζεται ότι η δημιουργία, συντήρηση και λειτουργία των Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού.

16 16 ΑΡΘΡΟ 28: ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ Α) Η εκτέλεση έργων διακόσμησης στους τάφους τριετούς χρήσεως και στους οικογενειακούς τάφους θα γίνεται από τεχνικά γραφεία ή από εργολάβους ή από τεχνίτες, οι οποίοι ασκούν ανάλογη επαγγελματική δραστηριότητα που αποδεικνύεται από: 1) Εγγυητική Επιστολή Καλής Εκτέλεσης, ύψους 1.000,00 που θα αναπροσαρμόζεται με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Η εγγυητική επιστολή πρέπει να είναι του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων ή άλλης αναγνωρισμένης Τράπεζας, ως εγγύηση για την αποκατάσταση των ζημιών, που τυχόν θα προκληθούν από τις εργασίες και την απομάκρυνση των άχρηστων υλικών και η οποία θα επιστρέφεται στο τέλος του έτους, εφόσον δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα εκ μέρους του κατασκευαστή, αλλιώς θα εκπίπτει υπέρ του Δήμου. 2) Βεβαίωση από Τεχνικό, Επαγγελματικό Επιμελητήριο. 3) Βεβαίωση ενάρξεως επιτηδεύματος από την αρμόδια Οικονομική Εφορία. 4) Βεβαίωση ασφαλίσεως Ο.Α.Ε.Ε. 5) Βεβαίωση περί μη οφειλής από το Δήμο. 6) Βεβαίωση Ι.Κ.Α. ότι υπάρχουν /δεν υπάρχουν εν ενεργεία ασφαλισμένοι στη συγκεκριμένη επιχείρηση και ποιοι. 7) Υπεύθυνη δήλωση η οποία θα περιλαμβάνει -με αναλυτικά στοιχεία- τους εργαζόμενους που θα απασχολήσει η επιχείρηση στη διάρκεια του έτους και στην οποία θα επισυνάπτεται επικυρωμένη φωτοτυπία της ταυτότητας ή της άδειας παραμονής στην Ελλάδα για κάθε εργαζόμενο. Κάθε μεταβολή στη σύνθεση του προσωπικού πρέπει προηγούμενα να γίνεται γνωστή με έγγραφο που θα συνοδεύεται με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Τα παραπάνω κατατίθενται στην αρχή εκάστου έτους και πριν γίνει κάθε εργασία, διαφορετικά δεν χορηγείται άδεια εισόδου και δεν επιτρέπεται η έναρξη εργασιών. B) Απαγορεύεται κάθε ενέργεια κατασκευαστών ή άλλων που εκτελούν έργα στο Δημ. Κοιμητήριο που θα αποβλέπει στην προσέλευση πελατών στο χώρο του Κοιμητηρίου, πολύ περισσότερο κάθε διατάραξη της ευταξίας και της κοσμιότητας στους χώρους αυτού, ένεκα επαγγελματικών ανταγωνισμών ή διαπραγματεύσεων μετά των πελατών. Σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνεται κάποιο παράπτωμα των κατασκευαστών από τους εργαζομένους του Δημοτικού Κοιμητηρίου, αυτοί θα προβαίνουν σε αυστηρές συστάσεις και στην ανάγκη θα επικαλούνται τη συνδρομή και κάθε άλλου κατά Νόμο αρμοδίου. Σε περίπτωση υποτροπής θα αποκλείονται από τους χώρους του Δημοτικού Κοιμητηρίου, για ορισμένο χρονικό διάστημα ή για πάντα, οπότε δε

17 17 θα δικαιούνται πλέον να εισέρχονται στο Δημοτικό Κοιμητήριο για την κατασκευή μνημείων κ.λ.π. με απόφαση Δημάρχου. Η εκτέλεση έργων διακόσμησης και διαμόρφωσης των οικογενειακών τάφων και των τριετούς χρήσεως τάφων ενεργείται κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερομένων. Οι εργολάβοι υποχρεώνονται να χρησιμοποιούν λαμαρίνες για τη ανάμιξη των υλικών. Απαγορεύεται από τους κατασκευαστές να χρησιμοποιούν χώρο του κοιμητηρίου για αποθήκευση υλικών ή απόρριψη παλαιών υλικών. Απαγορεύεται επίσης η παραμονή των Ι.Χ. ή άλλων μεταφορικών μέσων εντός του προαύλιου χώρου, αλλά και εντός οποιουδήποτε άλλου χώρου του Νεκροταφείου. Η διαμόρφωση των τάφων τριετούς ταφής γίνεται σύμφωνα με τα σχέδια που έχει εγκρίνει το Δ. Συμβούλιο κατόπιν εισηγήσεως της Τ.Υ. Για κατασκευή μνημείων επί οικογενειακών ταφών προαπαιτείται έγκριση από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Σε περιπτώσεις αυθαιρεσιών, μετά από γνωμάτευση της Τεχνικής Υπηρεσίας και σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η κατασκευή κατεδαφίζεται και επιβάλλεται πρόστιμο. Απαγορεύεται η πλήρης κάλυψη του τάφου με μπετόν, γιατί δυσχεραίνει την εκταφή, αυξάνει το κόστος και δυσκολεύει την αποσύνθεση των νεκρών. Οι οικογενειακοί τάφοι δεν πρέπει να υπερβαίνουν σε ύψος τα δύο μέτρα και είκοσι εκατοστά (2,20). Για τους τριετούς χρήσεως τάφους το ύψος του έργου δε μπορεί να είναι υψηλότερο από ένα (1) μέτρο. Γ)Οι οικογενειακοί τάφοι ή τριετούς χρήσεως θα κατασκευάζονται ή θα διαμορφώνονται με τη μέριμνα, φροντίδα και δαπάνη των ενδιαφερομένων από τους εργολάβους ή τους κατασκευαστές τάφων, οι οποίοι θα είναι αλληλεγγύως και εις ολόκληρον υπεύθυνοι έναντι του Δήμου για την τήρηση του παρόντος Κανονισμού και την επαναφορά των πραγμάτων στην προτέρα κατάσταση. ΑΡΘΡΟ 29: ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ. Στους τάφους τριετούς χρήσεως μπορούν και οι συγγενείς των νεκρών από μόνοι τους να κάνουν έργα απλά (κράσπεδο, σταυρό και χαλίκι),κατόπιν αιτήσεώς τους και εντολής εισόδου από την υπηρεσία. Τάφοι που έχουν ανάγκη επισκευής για λόγους εξωτερικής εμφάνισης και υγείας πρέπει να επισκευάζονται υποχρεωτικά από τους δικαιούχους χρήσεως εντός τασσόμενης υπό του Δήμου προθεσμίας. Παράταση για την εκτέλεση των έργων μπορεί να δοθεί μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου στην αρμόδια υπηρεσία.

18 18 ΑΡΘΡΟ 30: ΤΕΛΗ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Τα τέλη ή δικαιώματα καθορίζονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την παροχή υπηρεσιών και για τη χρήση χώρων στο Δημοτικό κοιμητήριο, στις εγκαταστάσεις του και στον Ιερό Ναό, και ρυθμίζονται από τις διατάξεις της νομοθεσίας ''περί προσόδων Δήμων και Κοινοτήτων'' η δε βεβαίωση και είσπραξη διέπεται από τη Νομοθεσία περί βεβαιώσεως και εισπράξεως Δημοτικών προσόδων. ΑΡΘΡΟ 31: ΙΣΧΥΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ Η ισχύς του παρόντος Κανονισμού αρχίζει αμέσως μετά την κατά νόμο έγκρισή του. Από την έγκριση του παρόντος Κανονισμού καταργείται κάθε προηγούμενος. Για οποιοδήποτε θέμα δεν υπάρχει πρόβλεψη στον Κανονισμό, αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΚΑΝΟΝΙΜΟ ΛΕΙΣΟΤΡΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΣΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤ ΩΡΑΙΟΚΑΣΡΟΤ ΚΕΥΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕ ΔΙΑΣΑΞΕΙ

ΚΑΝΟΝΙΜΟ ΛΕΙΣΟΤΡΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΣΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤ ΩΡΑΙΟΚΑΣΡΟΤ ΚΕΥΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕ ΔΙΑΣΑΞΕΙ ΚΑΝΟΝΙΜΟ ΛΕΙΣΟΤΡΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΣΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤ ΩΡΑΙΟΚΑΣΡΟΤ ΚΕΥΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕ ΔΙΑΣΑΞΕΙ Άρθρο 1 Αντικείμενο και σκοπός του κανονισμού Ο παρών κανονισμός έχει ως αντικείμενο την καθιέρωση λεπτομερών κανόνων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ Κ Ε Φ Α Λ Α Ι Ο Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Α Ρ Θ Ρ Ο 1. Αντικείμενο του κανονισμού

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ Κ Ε Φ Α Λ Α Ι Ο Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Α Ρ Θ Ρ Ο 1. Αντικείμενο του κανονισμού ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ Κ Ε Φ Α Λ Α Ι Ο Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Α Ρ Θ Ρ Ο 1 Αντικείμενο του κανονισμού Ο παρών κανονισμός έχει σαν αντικείμενο την καθιέρωση λεπτομερών

Διαβάστε περισσότερα

1 ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 31/2011

1 ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 31/2011 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Εκ του πρακτικού της υπ αριθμ. 7 ης /2011 Συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου ΘΕΜΑ 2 ο : «Κανονισμός Λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ Άρθρο 1 Γενικά Η λειτουργία Κοιμητηρίων του Δήμου Θέρμης διέπεται από τις διατάξεις: 1. Του Α.Ν. 445/1968, «Περί

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ. Άρθρο 1 Γενικά

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ. Άρθρο 1 Γενικά ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ 2 η Συνεδρίαση 22 Μαρτίου 2013 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ Άρθρο 1 Γενικά Η λειτουργία Κοιμητηρίων του Δήμου Αγιάς διέπεται από τις διατάξεις: 1. Του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΘΡΟ 1 Αντικείμενο του κανονισμού Ο παρών κανονισμός έχει ως αντικείμενο την καθιέρωση κανόνων για τη διοίκηση, τη διαχείριση και τη λειτουργία των Δημοτικών κοιμητηρίων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ Σελίδα 1 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΘΡΟ 1 Αντικείμενο του κανονισμού: Ο παρών κανονισμός έχει ως αντικείμενο την καθιέρωση κανόνων για τη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ. Κανονισμός Λειτουργίας Νεκροταφείων Δήμου Δοξάτου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ. Κανονισμός Λειτουργίας Νεκροταφείων Δήμου Δοξάτου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ Κανονισμός Λειτουργίας Νεκροταφείων Δήμου Δοξάτου 1 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ ΑΡΘΡΟ 1 Αντικείμενο και στόχοι του Κανονισμού Αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: *(Σύμφωνα με την υπ' αριθ. 260/2017 απόφαση του Δ.Σ.)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: *(Σύμφωνα με την υπ' αριθ. 260/2017 απόφαση του Δ.Σ.) *(Σύμφωνα με την υπ' αριθ. 260/2017 απόφαση του Δ.Σ.) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Άρθρο 1 : Αντικείμενο και Σκοπός του Κανονισμού Άρθρο 2 : Νομικό Πλαίσιο Άρθρο 3 : Νομικός Χαρακτηρισμός Άρθρο 4 : Γενικές Διατάξεις Ορισμοί

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ Περιεχόμενα 1. Αντικείμενο του Κανονισμού 2. Πεδίο Εφαρμογής 3. Γενικοί Κανόνες 4. Εκτέλεση Εργασιών επί των Τάφων 5. Αντικείμενα Στολισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ 1 Πίνακας περιεχομένων Άρθρο 1 - Γενικά 3 Άρθρο 2 Πεδίο εφαρμογής 3 Άρθρο 3 Γενικοί κανόνες 3 Άρθρο 4 - Οικογενειακοί τάφοι - τάφοι ιστορικών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. άρθρο 1... 3 1.1. Αντικείμενο του κανονισμού... 3 2. Άρθρο2... 3 2.1. Νομικό πλαίσιο... 3 3. Άρθρο 3... 3 3.1. Πεδίο εφαρμογής... 3 4. Άρθρο 4...

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της µε αριθµό 4/2013 συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της µε αριθµό 4/2013 συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της µε αριθµό 4/2013 συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αριθµός απόφασης 17/2013 Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η Εισήγηση στο ηµοτικό Συµβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΙΛΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΙΛΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΙΛΙΟΥ Άρθρο 1 ο ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Ο παρών Κανονισμός εκδίδεται βάσει των διατάξεων του άρθρου 79 του Ν. 3463/06 περί κανονιστικών πράξεων και του άρθρου 4 παρ.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 1 Αντικείμενο του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΠΕΛΛΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΠΕΛΛΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΠΕΛΛΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Άρθρον 1 ον Α) Ο παρόν Κανονισμός έχει ως αντικείμενο την καθιέρωση λεπτομερών κανόνων για την διοίκηση, την διαχείριση και την λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 1 Αντικείμενο και σκοπός του κανονισμού Ο παρών κανονισμός έχει ως αντικείμενο την καθιέρωση λεπτομερών

Διαβάστε περισσότερα

Απόσπασμα από το πρακτικό 13 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κασσάνδρας στις 20-8-2013.

Απόσπασμα από το πρακτικό 13 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κασσάνδρας στις 20-8-2013. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Αριθμ.Αποφ. 47/2013 Απόσπασμα από το πρακτικό 13 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κασσάνδρας στις 20-8-2013.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ 14/2011 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ 14/2011 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ 14/2011 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ Στο Ξυλόκαστρο και στο Δημοτικό Κατάστημα σήμερα την 14η του μηνός Νοεμβρίου του έτους 2011 ημέρα Δευτέρα

Διαβάστε περισσότερα

ήµος Ορεστιάδας Κανονισµός λειτουργίας δηµοτικών Νεκροταφείων - Κοιµητηρίων Ορεστιάδας

ήµος Ορεστιάδας Κανονισµός λειτουργίας δηµοτικών Νεκροταφείων - Κοιµητηρίων Ορεστιάδας ήµος Ορεστιάδας Κανονισµός λειτουργίας δηµοτικών Νεκροταφείων - Κοιµητηρίων Ορεστιάδας Ορεστιάδα Φεβρουάριος 2009 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 1 Αντικείµενο του κανονισµού Ο παρών κανονισµός έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΗΜΩΝ ΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014 (./2014 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ.Σ.) ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ. Άρθρο 1 ο. Αντικείμενο του Κανονισμού

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ. Άρθρο 1 ο. Αντικείμενο του Κανονισμού ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ Άρθρο 1 ο Αντικείμενο του Κανονισμού Ο παρών κανονισμός έχει ως αντικείμενο την καθιέρωση λε πτομερών Κανόνων για την διοίκηση, την διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ Κανονισμός λειτουργίας Δημοτικών Κοιμητηρίων. Άρθρο 1- Σκοπός Ο σκοπός αυτού του κανονισμού είναι η καθιέρωση κανόνων και διαδικασιών για τη Διοίκηση, Διαχείριση και λειτουργία των

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015 Άρθρο 1 Αντικείμενο του Κανονισμού Ο παρόν κανονισμός έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ. ΑΡΘΡΟ 1 Ο Αντικείμενο του Κανονισμού

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ. ΑΡΘΡΟ 1 Ο Αντικείμενο του Κανονισμού ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΡΘΡΟ 1 Ο Αντικείμενο του Κανονισμού Ο παρών Κανονισμός έχει ως αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015 Άρθρο 1 Αντικείμενο του Κανονισμού Ο παρόν κανονισμός έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΗΜΩΝ Από τα πρακτικά της 13 Δεκεμβρίου ******* Συμβουλίου του Συνδέσμου

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΗΜΩΝ Από τα πρακτικά της 13 Δεκεμβρίου ******* Συμβουλίου του Συνδέσμου 1 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΗΜΩΝ Από τα πρακτικά της 13 Δεκεμβρίου 2018 ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ συνεδρίασης του Διοικητικού ******* Συμβουλίου του Συνδέσμου Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΣΤΙΣ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΣΤΙΣ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΠΡΑΚΤΙΚΟ 19 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΣΤΙΣ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 313/2015 ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ «ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΘ. 88/2015 ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Προσχέδιο Κανονισμού Λειτουργίας Κοιμητηρίων Περιεχόμενα ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ...2 Άρθρο 1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ...2 Άρθρο 2. ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ...2 Άρθρο 3. ΝΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ...2

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Τρίκαλα / / 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Τρίκαλα / / 2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Τρίκαλα / / 2011 ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Αριθ. Πρωτ. ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ : ΥΠ/ΡΙΞΗΣ ΔΗΜ. ΕΡΓΟΥ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ & ΔΗΜ. ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ: ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ E.Π.Ζ. Π Ρ Ο

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΡΘΡΟ 1 Νοµικό Καθεστώς Η λειτουργία των ηµοτικών Κοιµητηρίων διέπεται από τις παρακάτω διατάξεις: 1) Από

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Περί ενιαίου κανονισμού λειτουργίας των Δημοτικών Κοιμητηρίων του Δήμου Μεγαρέων.

ΘΕΜΑ: Περί ενιαίου κανονισμού λειτουργίας των Δημοτικών Κοιμητηρίων του Δήμου Μεγαρέων. Σελίδα - 1 - από 16 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Μέγαρα 24/2/2015 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αριθμ. Πρωτ.: ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΜΗΜΑ: ΕΣΟΔΩΝ Ταχ. Δ/νση: Χρ. Μωραΐτου & Γ. Μαυρουκάκη Μέγαρα Τ.Κ. 19100 ΠΡΟΣ Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 528

ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 528 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ Από το Πρακτικό της 20/11/2015 με αριθμ. 27 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου- Ερμούπολης ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 528 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (Α.Δ.Σ ) I. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 1 Αντικείμενο του κανονισμού Ο κανονισμός του Δημοτικού Κοιμητηρίου Καλαμαριάς εκδίδεται με τη διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

Απόντες 4 Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ.: ΙΩΑΝΝΑ ΣΙΜΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΙΤΣΗΣ, ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΥΣΑΦΙΔΗΣ, και ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΪΛΗΣ απουσίαζαν αν και κλήθηκαν νόμιμα.

Απόντες 4 Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ.: ΙΩΑΝΝΑ ΣΙΜΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΙΤΣΗΣ, ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΥΣΑΦΙΔΗΣ, και ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΪΛΗΣ απουσίαζαν αν και κλήθηκαν νόμιμα. Ορθή Επανάληψη ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ Από το Πρακτικό της 3/6/2015 με αριθμ. 13 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου- Ερμούπολης ΑΠΟΦΑΣ Η ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 249

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΨΑΡΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΨΑΡΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΨΑΡΩΝ Περιεχόμενα ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ο Γενικά για τον Κανονισμό Κοιμητηρίου του Δήμου Ψαρών... 3 ΑΡΘΡΟ 1 ο Πεδίο Εφαρμογής... 3 ΑΡΘΡΟ 2 ο Θεσμικό πλαίσιο για τη Λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Ληξιαρχείο Δήμο Λαρισαίων

Ληξιαρχείο Δήμο Λαρισαίων Ληξιαρχείο Δήμο Λαρισαίων 1. Ληξιαρχική πράξη Γέννησης (Δήλωση εντός 10 ημερών, αλλιώς απαιτούνται παράβολα) Υπόχρεοι προς δήλωση: Ο πατέρας ή η μητέρα, ο γιατρός, η μαία ή οποιοσδήποτε παραστάς κατά τον

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ) ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 Σελίδα 1 από 15 Περιεχόµενα : Άρθρο 1: Αντικείµενο και σκοπός του κανονισµού Σελ.3 Άρθρο 2: Νοµικό πλαίσιο Σελ.3 Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Καστοριά, Μάιος 2017 ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Σ Χ Ε Δ Ι Ο

ΝΟΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Καστοριά, Μάιος 2017 ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Σ Χ Ε Δ Ι Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Καστοριά, Μάιος 2017 ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Σ Χ Ε Δ Ι Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ( Ι. Ν. ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ) ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό υπ ΑΡΙΘ. 12 / 2013 της Τακτικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό υπ ΑΡΙΘ. 12 / 2013 της Τακτικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό υπ ΑΡΙΘ. 12 / 2013 της Τακτικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

(α) Αρμοδιότητες Τμήματος Καθαριότητας Ανακύκλωσης & Κοιμητηρίων

(α) Αρμοδιότητες Τμήματος Καθαριότητας Ανακύκλωσης & Κοιμητηρίων (α) Αρμοδιότητες Τμήματος Καθαριότητας Ανακύκλωσης & Κοιμητηρίων (Γενικές Αρµοδιότητες) 1. Παρέχει γραµµατειακή υποστήριξη προς τη Διεύθυνση Λειτουργίας Υποδομών και Δικτύων και τα Τμήματά της (τήρηση

Διαβάστε περισσότερα

Μ Ε Λ Ε Τ Η ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «ΕΚΤΑΦΗ ΝΕΚΡΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ»

Μ Ε Λ Ε Τ Η ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «ΕΚΤΑΦΗ ΝΕΚΡΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ» Αριθμός Μελέτης : 1/2018 Μ Ε Λ Ε Τ Η ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «ΕΚΤΑΦΗ ΝΕΚΡΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 4.273,51 Ευρώ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ 1) ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 2) ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 3) ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ Τ Ε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΑΪΤΑΝΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ Άρθρο 1 Διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ 1 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το 3ο πρακτικό της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης, της 17ης Μαρτίου 2014. Αριθ. Απόφασης 24 Περίληψη Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την έγκριση του κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ Κ Ε Φ Α Λ Α Ι Ο Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 1 Αντικείµενο του Κανονισµού Ο παρών Κανονισµός έχει ως αντικείµενο την καθιέρωση λεπτοµερών κανόνων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Άρθρο 1 ο Η λειτουργία των Δημοτικών Κοιμητηρίων διέπεται γενικά από τις παρακάτω διατάξεις: 1. άρθρο 19 του από 24-9-1958

Διαβάστε περισσότερα

AΡΙΘ. Πρακτικού 13/2011 Της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ ΘΕΜΑ: «ΚΑΝΟΝΣΙΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ.

AΡΙΘ. Πρακτικού 13/2011 Της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ ΘΕΜΑ: «ΚΑΝΟΝΣΙΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ Σχηματάρι 02 Νοεμβρίου 2011 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ Ταχ. Δ/νση : Πλ. Παμ/στων Ταξιαρχών 32009 Σχηματάρι : Μαρία Τουμάζου Aρμόδια Τηλέφωνο :

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ -2013- ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛΙΔΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α : ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ. Άρθρο 1: Αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθμ. 7/2004 Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κ. Νευροκοπίου

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθμ. 7/2004 Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κ. Νευροκοπίου Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθμ. 7/2004 Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κ. Νευροκοπίου ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘΜ. 91/2004 ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Κανονισμός Λειτουργίας Υπηρεσίας Νεκροταφείων του Δήμου Κ. Νευροκοπίου

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το πρακτικό της υπ αριθ. 27ης/2016 Συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το πρακτικό της υπ αριθ. 27ης/2016 Συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ /ΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΡΜΟ ΙΑ: Κα ΣΟΦΙΑ ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΛ.: 2132023905 908 Α Π Ο

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα : «Καθορισμός τελών και δικαιωμάτων για το έτος 2013 κατ άρθρον 17 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Κοιμητηρίου»

Θέμα : «Καθορισμός τελών και δικαιωμάτων για το έτος 2013 κατ άρθρον 17 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Κοιμητηρίου» www.neafiladelfeia.gr ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Τμήμα : Δημ.Κοιμητηρίου Ταχ.Διεύθυνση : Δεκελείας 97 143 41 Ν.Φ. Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑ ΩΝ ΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑ ΩΝ ΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Αρ.Πρωτ.: Υ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑ ΩΝ ΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Α π ό σ π α σ µ α απο το 4/2012 πρακτικό συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ήµου Πάρου Απόφαση 18/2012

Διαβάστε περισσότερα

18803/ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

18803/ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου 18803/24-04-2012 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από το πρακτικό της υπ αριθμ. 9 ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου Αριθ. Απόφασης 111/2012 ΘΕΜΑ Εναρμόνιση του Κανονισμού Δημοτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑ 342 00 ΤΗΛ: 2226350037.Fax: 2226053293 E-mail: istaid@0694.syzefxis.gov.gr Αριθμός Απόφασης : 71/2017 ΘΕΜΑ:«Εγκριση Κανονισμού Δημοτικών Κοιμητηρίων».

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 68.757,00 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - Τεχνική Περιγραφή - Γενική Συγγραφή Υποχρεώσεων - Τεχνικές προδιαγραφές - Προϋπολογισµός -Έντυπο οικονοµικής προσφοράς ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η παρούσα τεχνική

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος - Ποιοι απαλλάσσονται από τα τέλη ταξινόμησης αυτοκινήτων

Εγκύκλιος - Ποιοι απαλλάσσονται από τα τέλη ταξινόμησης αυτοκινήτων ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Εγκύκλιος - Ποιοι απαλλάσσονται από τα τέλη ταξινόμησης αυτοκινήτων Εγκύκλιο με την οποία καθορίζονται οι όροι, οι

Διαβάστε περισσότερα

Ληξιαρχικές Πράξεις. Εμπρόθεσμη προθεσμία δήλωσης: Εντός 10 (δέκα) ημερών από τον τοκετό.

Ληξιαρχικές Πράξεις. Εμπρόθεσμη προθεσμία δήλωσης: Εντός 10 (δέκα) ημερών από τον τοκετό. Ληξιαρχικές Πράξεις ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΓΕΝΝΗΣΗΣ Κάθε γέννηση που λαμβάνει χώρα ως γεγονός στα όρια του Δήμου Ερμούπολης, πρέπει ν'αναφέρεται στο Ληξιαρχείο Ερμούπολης. Εμπρόθεσμη προθεσμία δήλωσης: Εντός

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008 Άρθρο 1 Διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία του Νεκροταφείου Η λειτουργία γενικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001 : 2008 ΑΔΑ: 4ΑΣ4ΩΨ8-4ΨΔ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Διεύθυνση Διοίκησης Τμήμα Δημοτικού Συμβουλίου Φιλαδελφείας 87 & Μπόσδα Τ.Κ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ι. ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ - ΧΩΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ι. ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ - ΧΩΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με την υπ αριθμ. 111/2017 απόφασή της τροποποιεί την υπ αριθμ. 51/2017 απόφασή της που αφορά τον Κανονισμό Λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος /2017

Εγκύκλιος /2017 Εγκύκλιος 1019676/2017 Καθορισμός των όρων, προϋποθέσεων, δικαιολογητικών και διαδικασίας απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης αυτοκινήτων που παραλαμβάνονται από πολύτεκνους γονείς και γονείς με τρία τέκνα.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Αφού διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία, καθόσον σε σύνολο 20 μελών βρέθηκαν παρόντα 13 δηλαδή :

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Αφού διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία, καθόσον σε σύνολο 20 μελών βρέθηκαν παρόντα 13 δηλαδή : ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό της αριθμ. 16/2015 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δεσκάτης. Αριθμ. Απόφασης: 186/2015 Θ Ε Μ Α: Ψήφιση Κανονισμού Κοιμητηρίων Δήμου Δεσκάτης Στη Δεσκάτη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ Από το υπ αριθμό 26/2014 πρακτικό τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Προποντίδας. Αριθμ. Πίνακα: 25/2014 Αριθμ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 65.150,03 µε Φ.Π.Α. 23% ΚΩ ΙΚΟΣ ΕΞΟ ΩΝ: 45.7336.01 CPV: [98371110-8]-Υπηρεσίες νεκροταφείων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 65.150,03 µε Φ.Π.Α. 23% ΚΩ ΙΚΟΣ ΕΞΟ ΩΝ: 45.7336.01 CPV: [98371110-8]-Υπηρεσίες νεκροταφείων Τίτλος εργασίας: «Εργασίες ταφών -εκταφών στο Δηµοτικό κοιµητήριο Κοµοτηνής» ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 65.150,03 µε Φ.Π.Α. 23% ΚΩ ΙΚΟΣ ΕΞΟ ΩΝ: 45.7336.01 CPV: [98371110-8]-Υπηρεσίες νεκροταφείων ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Σ Χ Ε Δ Ι Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Σ Χ Ε Δ Ι Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Σ Χ Ε Δ Ι Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Σελίδα 1 από 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014 Περιεχόμενα ΑΡΘΡΟ 1: ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ 3 ΑΡΘΡΟ 2: ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ 3 ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Λειτουργίας Κοιμητηρίων Δήμου Ηγουμενίτσας../2017

Κανονισμός Λειτουργίας Κοιμητηρίων Δήμου Ηγουμενίτσας../2017 Κανονισμός Λειτουργίας Κοιμητηρίων Δήμου Ηγουμενίτσας../2017 Περιεχόμενα Περιεχόμενα... 1 Άρθρο 1 ο : Αντικείμενο και σκοπός του κανονισμού... 2 Άρθρο 2 ο : Νομοθετικό Πλαίσιο... 2 Άρθρο 3 ο : Νομικός

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου: 4683/ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από το πρακτικό της υπ αριθμ. 2 ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου

Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου: 4683/ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από το πρακτικό της υπ αριθμ. 2 ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου: 4683/31-01-2012 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από το πρακτικό της υπ αριθμ. 2 ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου Αριθ. Απόφασης 29/2012 ΘΕΜΑ Έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Σ Υ Ν Ε Ρ Ι ΑΣ Η 20/06/2017 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘΜ. 133

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Σ Υ Ν Ε Ρ Ι ΑΣ Η 20/06/2017 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘΜ. 133 ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ 21/06/2017 ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 7539 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Σ Υ Ν Ε Ρ Ι ΑΣ Η 20/06/2017 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘΜ. 133 Πρακτικό της µε αριθµό 15ης/20.06.2017, συνεδρίασης του ηµοτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 12 ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ Α Π O Φ Α Σ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ 30/2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 12 ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ Α Π O Φ Α Σ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ 30/2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 12 ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ Α Π O Φ Α Σ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ 30/2017 ΘΕΜΑ 4 ο :Εισήγηση στο Δ.Σ. του Σχεδίου του Κανονισμού Λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Απόσπασμα από το πρακτικό της 19 ης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ηλιούπολης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Απόσπασμα από το πρακτικό της 19 ης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ηλιούπολης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ Απόσπασμα από το πρακτικό της 19 ης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ηλιούπολης Σήμερα 11 Οκτωβρίου 2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το πρακτικό της αριθμ.1ης Συνεδρίασης;έτους 2016 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Λεβαδέων. Αριθμός απόφασης : 1.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το πρακτικό της αριθμ.1ης Συνεδρίασης;έτους 2016 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Λεβαδέων. Αριθμός απόφασης : 1. Λιβαδειά 24-02 - 2016 Αριθ. Πρωτ.:4317 Αναρτητέα ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της αριθμ.1ης Συνεδρίασης;έτους 2016 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Λεβαδέων Αριθμός απόφασης : 1 Περίληψη Εισήγηση προς το

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό υπ ΑΡΙΘ. 6 / 2012 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό υπ ΑΡΙΘ. 6 / 2012 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό υπ ΑΡΙΘ. 6 / 2012 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ Αριθ. Συνεδρίασης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΝΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΝΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ Κύθνος, 08 / 11 / 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «Λειτουργία του χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων και του σταθμού μεταφόρτωσης ανακυκλώσιμων υλικών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Διονύσου ΑΔΣ.../2017 Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικών Κοιμητηρίων Δήμου Διονύσου Σελίδα 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ορισμοί

Διαβάστε περισσότερα

=========================

========================= ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ /ΝΣΗ /ΚΟΥ-ΟΙΚΟΝ/ΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤ. ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο 39 ο έτους 2015 ========================= Οικονοµικής Επιτροπής ήµου

Διαβάστε περισσότερα

Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ο Προϊστάμενος Δ/νσης Τ.Υ & Περιβάλλοντος

Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ο Προϊστάμενος Δ/νσης Τ.Υ & Περιβάλλοντος ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η παρούσα τεχνική περιγραφή αφορά στις εργασίες ταφών εκταφών θανόντων ατόμων και στις διάφορες παράπλευρες, επικουρικές εργασίες για το έτος 2017. Οι παραπάνω εργασίες κρίνονται άκρως

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΣΤΕΟΘΥΡΙΔΩΝ & ΟΣΤΕΟΦΥΛΑΚΙΩΝ»

ΜΕΛΕΤΗ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΣΤΕΟΘΥΡΙΔΩΝ & ΟΣΤΕΟΦΥΛΑΚΙΩΝ» Αρ. Μελέτης: 21/2017 ΜΕΛΕΤΗ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 32.175,00 ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ: 39.897,00 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 1. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 2. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 3. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 4. ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ 5. ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

Από το πρακτικό της 9/ συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Καλαμαριάς.

Από το πρακτικό της 9/ συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Καλαμαριάς. N.Κ. Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της 9/06-04-2017 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Καλαμαριάς. Αριθμ. Απόφασης 233/2017 Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η Έγκριση σχεδίου κανονισμού λειτουργίας δημοτικού κοιμητηρίου.

Διαβάστε περισσότερα

Σχετ. : Το υπ. αριθμ. πρωτ. 31613/23-7-2009 έγγραφό μας. Με τις διατάξειςτωνάρθρων 40 και 41 του Ν. 3775/2009 :

Σχετ. : Το υπ. αριθμ. πρωτ. 31613/23-7-2009 έγγραφό μας. Με τις διατάξειςτωνάρθρων 40 και 41 του Ν. 3775/2009 : ΘΕΜΑ: Εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 40 και 41 του Ν. 3775/2009 (ΦΕΚ 122 Α /21-7-2009) Κανόνες τεκμηρίωσης ενδοομιλικών συναλλαγών, κανόνες υποκεφαλαιοδότησης επιχειρήσεων, διαδικασία ταχείας αδειοδότησης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ 3/2012

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ 3/2012 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 02/2012 ΑΠΟΦΑΣΗ 3/2012 Στην Καλαμάτα σήμερα, την 30 η Ιανουαρίου 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 στο Δημαρχιακό Κατάστημα της οδού Αριστομένους 28,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Τακτικής Συνεδρίασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας 13 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Τακτικής Συνεδρίασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας 13 Ιανουαρίου 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Τακτικής Συνεδρίασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας 13 Ιανουαρίου 2015 ΑΠΟΦΑΣΗ 9 Στο Αίγιο και

Διαβάστε περισσότερα

2. Τα Περιφερειακά Υποκαταστήματα ΟΓΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 2

2. Τα Περιφερειακά Υποκαταστήματα ΟΓΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 2 Αθήνα 04/09/2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ: Ι ΜΗΤΡΩΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ Ταχ. Δ/νση: Πατησίων 30 10170 ΑΘΗΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 20/2/2017 ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ :3534 ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 20/2/2017 ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ :3534 ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ωραιόκαστρο, 20/2/2017 ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αρ. πρωτ. :3534 ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΣΟΔΩΝ, ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ & ΤΑΜΕΙΟΥ Π Ρ Ο Κ

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 42/2017 τακτικής Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 42/2017 τακτικής Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ Ν.ΦΙΛΑ ΕΛΦΕΙΑΣ- Ν.ΧΑΛΚΗ ΟΝΑΣ /νση ιοικητικών Υπηρεσιών Τµήµα Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων Νέα Φιλαδέλφεια 14/11/ Αριθ. Πρωτ. : 27974 Γραφείο

Διαβάστε περισσότερα

Απαιτούµενα δικαιολογητικά για τη σύνταξη Ληξιαρχικής Πράξης γεννήσεως:

Απαιτούµενα δικαιολογητικά για τη σύνταξη Ληξιαρχικής Πράξης γεννήσεως: ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΓΕΝΝΗΣΗΣ Εµπρόθεσµη προθεσµία δήλωσης: Εντός 10 (δέκα) ηµερών από τον τοκετό Εκπρόθεσµη προθεσµία δήλωσης: Από την 11η (ενδέκατη) µέχρι και την 100η (εκατοστή) ηµέρα δηλώνεται µε την καταβολή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το πρακτικό αριθμός: 8 /2012 Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το πρακτικό αριθμός: 8 /2012 Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό αριθμός: 8 /2012 Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΨΑΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

ΔΗΜΟΣ ΨΑΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Σελίδα 1 από 13 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΨΑΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό της με αριθμ 18/2015 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ψαρών. ΘΕΜΑ: Ψήφιση Κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

Διεύθυνση Δημοτικών Προσόδων

Διεύθυνση Δημοτικών Προσόδων Διεύθυνση Δημοτικών Προσόδων Διεύθυνση Δημοτικών Προσόδων Τμήμα Εσόδων Γραφείο Διαφημιστικών Τελών Επιμελείται για τις βεβαιώσεις του τέλους διαφήμισης που ειδικότερα περιλαμβάνει: Παραλαβή των αιτήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Αντικείμενο Το αντικείμενο είναι η παραχώρηση άδειας χρήσης και εκμετάλλευσης της καντίνας του Δημοτικού Σταδίου Βορείου Πόλου. Έναρξη και διάρκεια Η ημερομηνία έναρξης

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΔΑ: 6Ω8ΦΩΡΜ-5ΕΑ ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ *********** Θήβα : 24.7.2015 ΤΜΗΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ Αρ. Πρωτ.:18259 ----------- ΑΠΟΦΑΣΗ : 1028/15 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ Έχοντας υπόψη: 1) Τις διατάξεις

Διαβάστε περισσότερα

2. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Κατά την πρώτη φάση θα κληθούν οι ενδιαφερόμενοι να εκδηλώσουν ενδιαφέρον σε χρονικό διάστημα είκοσι (20)

2. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Κατά την πρώτη φάση θα κληθούν οι ενδιαφερόμενοι να εκδηλώσουν ενδιαφέρον σε χρονικό διάστημα είκοσι (20) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΔΑ : ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Γάζι, 25 / 08 / 2017 ΔΗΜΟΣ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ Αρ. πρωτ.: 16498 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Ο Αντιδήμαρχος Μαλεβιζίου Έχοντας υπόψη 1. Τις διατάξεις: α) του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/07.06.2010)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Εκ του υπ αριθ. 31/ πρακτικού τακτικής συνεδριάσεως του ηµοτικού Σ/λίου ήµου Μεγάρων. Περί έγκρισης Ενιαίου Κανονισµού

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Εκ του υπ αριθ. 31/ πρακτικού τακτικής συνεδριάσεως του ηµοτικού Σ/λίου ήµου Μεγάρων. Περί έγκρισης Ενιαίου Κανονισµού ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Εκ του υπ αριθ. 31/28-11-2016 πρακτικού τακτικής συνεδριάσεως του ηµοτικού Σ/λίου ήµου Μεγάρων. Περί έγκρισης Ενιαίου Κανονισµού Αριθ.αποφ.

Διαβάστε περισσότερα

/2015 ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

/2015 ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Από το Πρακτικό της με αριθμό 17/2015 ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ:427/2015 Γραφείο: Δημοτικού Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 30/2014 τακτικής Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 30/2014 τακτικής Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών Τμήμα Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του Δήμου & Διοικητικής Μέριμνας Γραφείο Οικ. Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ: «Υπηρεσίες εργολάβου κηδειών» ΠΙΣΤΩΣΗ: 20.000,00 με ΦΠΑ.

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ: «Υπηρεσίες εργολάβου κηδειών» ΠΙΣΤΩΣΗ: 20.000,00 με ΦΠΑ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1η ΥΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΝΑ ΚΑΤ- EKA ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Νίκης 2, 145 61 ΚΗΦΙΣΙΑ Πληροφορίες: Παρασκευή Τσώτσου Τηλ. 213 2086657, φαξ 213 2086757, 670 prom5@kat-hosp.gr ΑΡ. ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ: 8ΑΠ /2013

Διαβάστε περισσότερα

Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α Δ Η Μ Ο Σ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Ι Τ Σ Α Σ

Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α Δ Η Μ Ο Σ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Ι Τ Σ Α Σ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α Δ Η Μ Ο Σ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Ι Τ Σ Α Σ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Απόσπασμα από το Πρακτικό 21/2012 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Αριθμός Απόφασης 236/2012

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘΜΟΣ 24/2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘΜΟΣ 24/2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕ ΙΑ ΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘΜΟΣ 24/2011 (Αριθµός πρακτικού 5/21.11.2011) Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Μινώα Πεδιάδας αποτελούµενη από

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. 7. Σπυριδόπουλος Νικόλαος 8. Ταρενίδης Παναγιώτη 9. Τσεγγελίδης Ιωάννης 10. Τσέπελης Εμμανουή 11. Φιλίππου Φίλιππος

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. 7. Σπυριδόπουλος Νικόλαος 8. Ταρενίδης Παναγιώτη 9. Τσεγγελίδης Ιωάννης 10. Τσέπελης Εμμανουή 11. Φιλίππου Φίλιππος ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Από το αριθ.4/14-4-2014 πρακτικό τακτικής συνεδρίασης του δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, Αριθ. Απόφασης 133 Περίληψη Έκδοση κανονιστικής απόφασης για την έγκριση του κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

Πολυτεκνικά επιδόματα (ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 1 / 2008)

Πολυτεκνικά επιδόματα (ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 1 / 2008) Πολυτεκνικά επιδόματα (ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 1 / 2008) Α. Χορήγηση πολυτεκνικού επιδόματος σε τρίτεκνες οικογένειες. Σας κάνουμε γνωστό, ότι με τις διατάξεις των παρ.1 και 2 του άρθρου 6 του Ν.3631/2008 χορηγείται

Διαβάστε περισσότερα

Λήψη απόφασης περί καθορισμού τελών Δημοτικών Κοιμητηρίων έτους 2013.

Λήψη απόφασης περί καθορισμού τελών Δημοτικών Κοιμητηρίων έτους 2013. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από τα πρακτικά της 30 ης Τακτικής Συνεδρίασης της 06 ης Δεκεμβρίου 2012 Λήψη απόφασης περί καθορισμού τελών Δημοτικών Κοιμητηρίων έτους

Διαβάστε περισσότερα