ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ [.GR] ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ [.GR] ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ"

Transcript

1 1 ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ [.GR] ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ Ι. Αλλαγές στις Διαδικασίες Καταχώρησης και Διαχείρισης Ονομάτων Χώρου με κατάληξη [.gr] ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή Καταχώρηση ονομάτων Ενεργοποίηση δεσμευμένων ονομάτων DNS με ελληνικούς χαρακτήρες Περιορισμοί σχετικά με τις πράξεις επί Ονομάτων Χώρου Πράξεις επί ονομάτων χώρου....7 ΙΙ. Ομόγραφα Ονόματα Χώρου με κατάληξη [.gr] ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή Ομόγραφα Ονόματα Χώρου με κατάληξη [.gr] Ο ρόλος των ομογράφων ονομάτων Ενεργοποίηση ομογράφων ονομάτων...11 Σημείωση: Πηγή για τις πληροφορίες που παρουσιάζονται στο παρόν έγγραφο αποτελούν οι παρουσιάσεις που έγιναν κατά την Ημερίδα Ενημέρωσης Καταχωρητών από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και το Μητρώο (.GR Hostmaster) την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2005 για την Παρουσίαση θεμάτων του νέου Κανονισμού Διαχείρισης και Εκχώρησης Ονομάτων Χώρου (Domain Names) με κατάληξη [.gr] καθώς και τα σχετικά ενημερωτικά έγγραφα που έχει εκδόσει η ΕΕΤΤ και το Μητρώο για όλους τους Καταχωρητές.

2 2 Αλλαγές στις Διαδικασίες Καταχώρησης και Διαχείρισης Ονομάτων Χώρου με κατάληξη [.gr] 1. Εισαγωγή Από 04/07/2005 εκχωρούνται: Domain Names 2ου επιπέδου με λεκτικό σε λατινικούς ή ελληνικούς χαρακτήρες και κατάληξη [.gr]. π.χ. [domainname.gr] και [όνομαχώρου.gr] Domain Names 3ου επιπέδου με λεκτικό σε λατινικούς ή ελληνικούς χαρακτήρες και κατάληξη [.com.gr], [.edu.gr], [.gov.gr], [.org.gr] π.χ. [domainname.com.gr] και [όνομαχώρου.edu.gr] Με μορφή / σύνθεση Αλφαριθμητικοί χαρακτήρες λατινικού ή ελληνικού αλφαβήτου Ο χαρακτήρας [-] δεν επιτρέπεται συνεχόμενος (π.χ. [--]), στην αρχή ή το τέλος του λεκτικού. Δεν υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ πεζών & κεφαλαίων λατινικών χαρακτήρων, πεζών & κεφαλαίων άτονων ελληνικών χαρακτήρων ή πεζών & κεφαλαίων τονισμένων ελληνικών (π.χ. g=g, ω =Ω και έ = Έ) Δεν υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ.σ. και.ς. φάρος.gr =φάρος.gr = φαρος.gr = φαρος.gr Μήκος από minimum 3 έως και maximum 60 χαρακτήρες (μη συμπεριλαμβανομένης της [.gr] κατάληξης). Ειδικά για domains με ελληνικούς χαρακτήρες, ο περιορισμός των 60 χαρακτήρων αφορά την «τεχνική» τους μετάφραση σε PUNYCODE μορφή (π.χ. xn--a5f4gfg45d.gr). Παραδείγματα: αλλά και Δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη χρήση ελληνικών και λατινικών χαρακτήρων στο ίδιο επίπεδο (π.χ. myόνομα.gr)

3 3 2. Καταχώρηση ονομάτων Από 04/07/2005: Η υποβολή αίτησης εκχώρησης ονόματος χώρου [.gr ] που αποτελείται από ελληνικούς χαρακτήρες πραγματοποιείται µε το ίδιο τρόπο που υποβάλλεται μέχρι σήμερα και η αίτηση για όνομα χώρου [.gr ] µε λατινικούς χαρακτήρες. Σύμφωνα µε τον Νέο Κανονισμό Εκχώρησης και Διαχείρισης Ονομάτων Χώρου με κατάληξη [.gr], εκχωρείται το όνομα χώρου στην πεζή μορφή που ζητήθηκε και στην περίπτωση που αυτό περιέχει τόνους εκχωρείται και η πεζή άτονη μορφή, ενώ παράλληλα δεσμεύονται αυτόματα και αποκλειστικά για τον ίδιο χρήστη άλλες τονούμενες μορφές του ονόματος ή ομόγραφα ονόματα χωρίς όμως ο Καταχωρούμενος να μπορεί να τα χρησιμοποιήσει πρακτικά (ανενεργές). Παράδειγμα: Εφόσον ζητηθεί η εκχώρηση του ονόµατος χώρου [ όνομα.gr ], εκχωρείται η µορφή που ζητήθηκε [ όνομα.gr ], καθώς και η πεζή άτονη µορφή [ονοµα.gr ]. Με την εκχώρηση δεσµεύονται αυτόµατα µορφές όπως [ ονοµά.gr ], [ όνόµά.gr ] (διαφορετικοί τονισµοί) καθώς και οι οµόγραφες µορφές µε λατινικούς χαρακτήρες όπως [ onoma.gr ], [ovoma.gr]. Και οι 2 παραπάνω κατηγορίες μπορούν να ενεργοποιηθούν εφόσον το ζητήσει ο δικαιούχος µε αίτηση του ως «Δέσμη ονομάτων» που συνδέεται με το κύριο όνομα χώρου που έχει εκχωρηθεί. Εάν ο Καταχωρούμενος αιτηθεί α) τονισμένη ή άτονη μορφή του ονόματος με κεφαλαία γραμματοσειρά (π.χ. ΌΝΟΜΑ.gr ή ΟΝΟΜΑ.gr) ή β) την τονισμένη ή άτονη μορφή ενός ονόματος με πεζά και κεφαλαία γράμματα (π.χ. ΌνοΜα.gr ή onomα.gr) τότε αυτό θα μετατραπεί αυτόματα σε πεζή άτονη μορφή από το σύστημα. Είτε πρόκειται για όνομα χώρου µε ελληνικούς χαρακτήρες, είτε για όνομα χώρου µε λατινικούς χαρακτήρες το οποίο έχει ομόγραφη μορφή, κύρια μορφή θεωρείται η πεζή άτονη μορφή της αίτησης εκχώρησης. Εφόσον από την πεζή άτονη μορφή της αίτησης προκύπτουν είτε ομόγραφα, είτε διαφορετικοί τονισμοί τότε αυτά τα ονόματα δεσμεύονται και εφόσον ενεργοποιηθούν προστίθενται στη «Δέσμη ονομάτων» του συγκεκριμένου ονόματος χώρου. Παραδείγματα δεσμευμένων ονομάτων: ενώ

4 4 3. Ενεργοποίηση δεσμευμένων ονομάτων Η υποβολή αίτησης για την ενεργοποίηση ενός η περισσοτέρων δεσμευμένων ονομάτων (διαφορετικοί τονισμοί και ομόγραφα) γίνεται από τον Καταχωρούμενο προς τον Καταχωρητή του κύριου Ονόματος Χώρου. Η αίτηση ενεργοποίησης ενός η περισσοτέρων δεσμευμένων ονομάτων (διαφορετικοί τονισμοί και ομόγραφα) μπορεί να υποβληθεί είτε το κύριο όνομα χώρου έχει εκχωρηθεί, είτε εκκρεμεί η εξέταση της αίτησης εκχώρησης από την ΕΕΤΤ. Η ενεργοποίηση κάθε δεσμευμένου ονόματος αποτελεί ξεχωριστή χρεώσιμη πράξη. Δεν ενεργοποιούνται (εξαιρέσεις) μορφές ονομάτων που είναι ομόγραφες και µε άλλο εκχωρημένο όνομα χώρου. Παράδειγμα: Αν εκχωρηθεί το όνομα χώρου [ onoma.gr ] δεσµεύονται αυτόµατα και µπορούν να ενεργοποιηθούν οι οµόγραφες µορφές του µε ελληνικούς χαρακτήρες όπως [ονοµα.gr], [όνομα.gr] και οι αντίστοιχες οµόγραφες µορφές τους όπως [ovoma.gr]. 4. DNS με ελληνικούς χαρακτήρες Παράδειγμα 1ο : Αίτηση Καταχώρησης του [πορτοκαλι.gr] Για την παραπάνω, θα γίνει η εξής εγγραφή στο DNS Παράδειγμα 2ο: Αίτηση Καταχώρησης του [bepa.gr] Με την αίτηση καταχώρησης του [bepa.gr] o Καταχωρούμενος αυτόματα δεσμεύει και το ομόγραφο [βέρα.gr] και κατ. επέκταση την πεζή άτονη μορφή του, το [βερα.gr].

5 5 Ταυτόχρονα με την αίτηση καταχώρησης του [bepa.gr] o Καταχωρούμενος ζητά και την ενεργοποίηση του [βέρα.gr], που αποτελεί ξεχωριστή χρεώσιμη πράξη. Για την παραπάνω, θα γίνει η εξής εγγραφή στο DNS Παράδειγμα 3ο: Αίτηση Καταχώρησης του [νεράτζι.gr] Με την καταχώρηση του [νεράτζι.gr] o Καταχωρούμενος αυτόματα καταχωρεί κατ επέκταση την πεζή άτονη μορφή του, το [νερατζι.gr] και δεσμεύει αυτόματα και το ομόγραφο [nepatzi.gr]. Ταυτόχρονα με την καταχώρηση του [νεράτζι.gr] o Καταχωρούμενος ζητά και την ενεργοποίηση του [νέράτζί.gr], ένα από τα δεσμευμένα ονόματα που αντιστοιχούν στο [νεράτζι.gr], κάτι που αποτελεί ξεχωριστή χρεώσιμη πράξη. Επίσης, ζητά και την ενεργοποίηση του ομόγραφου [nepatzi.gr], κάτι που αποτελεί ξεχωριστή χρεώσιμη πράξη. Για την παραπάνω, θα γίνει η εξής εγγραφή στο DNS

6 6 5. Περιορισμοί σχετικά με τις πράξεις επί Ονομάτων Χώρου 3.1. Ανανέωση δικαιώματος χρήσης ονόματος χώρου Κάθε αίτηση ανανέωσης εκχωρηθέντος ή ενεργοποιημένου δεσμευμένου ονόματος χώρου υποβάλλεται από τον Καταχωρούμενο προς τον Καταχωρητή το αργότερο 3 εργάσιμες ημέρες πριν από την επικείμενη ημερομηνία λήξης του ονόματος. Η διαδικασία ανανέωσης εκχωρηθέντος ή ενεργοποιημένου δεσμευμένου ονόματος χώρου δεν υλοποιείται εάν εκκρεμούν αιτήματα σχετικά με Μεταβολή Επωνυμίας/Ονοµατεπωνύµου, Μεταβίβασης ή Διαγραφής του ονόματος Αλλαγή Καταχωρητή ονόματος χώρου Η διαδικασία Αλλαγής Καταχωρητή δεν υλοποιείται καθ. όλο το χρονικό διάστημα που εκκρεμούν αιτήματα σχετικά με Μεταβολή Επωνυμίας/ Ονοµατεπωνύµου, μεταβίβαση ή διαγραφή του ονόματος χώρου Μεταβίβαση (Αλλαγή Ιδιοκτήτη) ονόματος χώρου Κάθε αίτηση μεταβίβασης ανανέωσης εκχωρηθέντος ή ενεργοποιημένου δεσμευμένου ονόματος χώρου υποβάλλεται από τον Καταχωρούμενο προς τον Καταχωρητή το αργότερο 30 μέρες πριν τη λήξη του ονόματος.

7 7 6. Πράξεις επί ονομάτων χώρου 1. Κάθε πράξη μεταβίβασης, αλλαγής (μεταβολής) στοιχείων, μεταβολής επωνυμίας/ ονοματεπωνύμου Αλλαγή Καταχωρητή που αφορά την κύρια μορφή ενός ονόματος χώρου (domain name) εκτελείται ταυτόχρονα και στο σύνολο των σχετικών ενεργοποιημένων δεσμευμένων μορφών του ονόματος. 2. Με την ανανέωση εκχωρηθέντος domain name ανανεώνονται και οι ενεργοποιημένες δεσµευµένες μορφές του. Αν ο Καταχωρούμενος δεν επιθυμεί την ανανέωση ενεργοποιημένης δεσµευµένης μορφής που συνδέεται με εκχωρηθέν όνομα χώρου (domain name) οφείλει να αιτηθεί την απενεργοποίησή της δεσμευμένης μορφής πριν την ανανέωση της κυρίας μορφής του ονόματος. 3. Η διαγραφή ή προσωρινή απενεργοποίηση εκχωρηθέντος ονόματος χώρου (domain name) οδηγεί σε αυτόματη διαγραφή ή προσωρινή απενεργοποίηση οποιουδήποτε σχετικού ενεργοποιημένου δεσμευμένου ονόματος χώρου (domain name).

8 8 Ομόγραφα Ονόματα Χώρου με κατάληξη [.gr] 1. Εισαγωγή Από 04/07/2005 εκχωρούνται: Domain Names 2ου επιπέδου με λεκτικό σε λατινικούς ή ελληνικούς χαρακτήρες και κατάληξη [.gr]. ΰ π.χ. [domainname.gr] και [όνομαχώρου.gr] Domain Names 3ου επιπέδου με λεκτικό σε λατινικούς ή ελληνικούς χαρακτήρες και κατάληξη [.com.gr], [.edu.gr], [.gov.gr], [.org.gr] π.χ. [domainname.com.gr] και [όνομαχώρου.edu.gr] Με μορφή / σύνθεση Αλφαριθμητικοί χαρακτήρες λατινικού ή ελληνικού αλφαβήτου Ο χαρακτήρας [-] (δεν επιτρέπεται συνεχόμενος, π.χ. [--], στην αρχή ή το τέλος του λεκτικού) Μήκος από minimum 3 έως και maximum 60 χαρακτήρες (μη συμπεριλαμβανομένης της [.gr] κατάληξης). Ειδικά για domains με ελληνικούς χαρακτήρες, ο περιορισμός των 60 χαρακτήρων αφορά την «τεχνική» τους μετάφραση σε PUNYCODE μορφή (π.χ. xn-- a5f4gfg45d.gr) Δεν υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ πεζών & κεφαλαίων λατινικών χαρακτήρων, πεζών & κεφαλαίων άτονων ελληνικών χαρακτήρων ή πεζών & κεφαλαίων τονισμένων ελληνικών (π.χ. g=g, ω =Ω και έ = Έ) Δεν υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ.σ. και.ς. φάρος.gr =φάρος.gr = φαρος.gr = φαρος.gr Δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη χρήση ελληνικών και λατινικών χαρακτήρων στο ίδιο επίπεδο (π.χ. myόνομα.gr) 2. Ομόγραφα Ονόματα Χώρου με κατάληξη [.gr] ΟΡΙΣΜΟΣ Ομόγραφα Ονόματα Χώρου καλούνται τα ονόματα που έχουν οπτική ομοιότητα αν και είναι γραμμένα με διαφορετικούς χαρακτήρες. Είναι διαφορετικά από τα ομόηχα. Παράδειγμα:

9 9 Σε περιπτώσεις αιτήσεων καταχώρησης νέων ονομάτων χώρου (domain names), γίνεται αυτόματη εξέταση των πιθανών ομόγραφων ονομάτων με την αντικατάσταση των όμοιων γραμμάτων με τα αντίστοιχα λατινικά και την σύγκριση τους με τα ήδη εκχωρημένα ονόματα στο Μητρώο (.GR Hostamaster). Παράδειγμα: Τα ομόγραφα δεσμεύονται αυτόματα (χωρίς να ενεργοποιούνται) για κάθε χρήστη που καταχωρεί ένα όνομα χώρου (domain name) ή διαθέτει ήδη ένα εφόσον αυτό δημιουργεί ομάδα ομογράφων. Τα ομόγραφα ονόματα μπορούν να ενεργοποιηθούν μόνο στον ίδιο χρήστη που έχει καταχωρημένη την κύρια μορφή του ονόματος χώρου (domain name) από το οποίο δημιουργούνται τα ομόγραφα. Στα ήδη εκχωρημένα ονόματα χώρου (domain name) τα οποία δεσμεύουν όμοιες ομάδες ομογράφων.π.χ. Ana.gr, ava.gr. δεν θα δοθεί η δυνατότητα να ενεργοποιήσουν ομόγραφα. Η ενεργοποίηση των ομογράφων ονομάτων γίνεται μετά από απλή αίτηση του κατόχου της κύριας μορφής του domain name, υλοποιείται αυτόματα και χωρίς την έγκριση της ΕΕΤΤ μέσω του on line συστήματος του Μητρώου (.GR Hostmaster). Κάθε ενεργοποίηση ομογράφου ονόματος αποτελεί ξεχωριστή χρεώσιμη πράξη. Ούτε ο καταχωρητής ούτε ο Καταχωρούμενος θα μπορεί να δει τα μη ενεργοποιημένα δεσμευμένα domain names που συνοδεύουν την κύρια μορφή του ονόματος που έχει καταχωρηθεί. Η δυνατότητα αυτή θα είναι δυνατή μόνο για τα ενεργοποιημένα δεσμευμένα ονόματα. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι, μια ομάδα ομογράφων για ένα εκχωρημένο domain name μπορεί να αποτελείται από χιλιάδες επιμέρους ονόματα. Παράδειγμα: αλλά και

10 10 3. Ο ρόλος των ομογράφων ονομάτων Εφόσον από την πεζή άτονη μορφή του ονόματος χώρου (domain name) προκύπτουν ομόγραφα ονόματα χώρου τότε αυτά δεσμεύονται και εφόσον ενεργοποιηθούν προστίθενται στη «δέσμη ονομάτων» του συγκεκριμένου, κύριου ονόματος χώρου. Παράδειγμα 1ο: Εφόσον ζητηθεί η εκχώρηση του ονόµατος χώρου [ όνομα.gr ], εκχωρείται η µορφή που ζητήθηκε [ όνομα.gr ], καθώς και η πεζή άτονη µορφή [ονοµα.gr ]. Με την εκχώρηση δεσµεύονται αυτόµατα µορφές όπως [ ονοµά.gr ], [ όνόµά.gr ] (διαφορετικοί τονισµοί) καθώς και οι οµόγραφες µορφές µε λατινικούς χαρακτήρες όπως [ onoma.gr ], [ovoma.gr]. Και οι 2 παραπάνω κατηγορίες αποτελούν τη Δέσμη ονομάτων που συνοδεύει κάθε (κύριο) όνομα χώρου που εκχωρείται και μπορούν να ενεργοποιηθούν εφόσον το ζητήσει ο δικαιούχος µε αίτηση του. Παράδειγμα 2ο: Αν εκχωρηθεί το όνομα χώρου [ onoma.gr ] δεσµεύονται αυτόµατα και µπορούν να ενεργοποιηθούν οι οµόγραφες µορφές του µε ελληνικούς χαρακτήρες όπως [ονοµα.gr], [όνομα.gr] και οι αντίστοιχες οµόγραφες µορφές τους όπως [ovoma.gr]. Λοιπά παραδείγματα δεσμευμένων ονομάτων: Ενώ

11 11 4. Ενεργοποίηση ομογράφων ονομάτων Αίτηση ενεργοποίησης δεσμευμένου ονόματος (διαφορετικοί τονισμοί και ομόγραφα) μπορεί να υποβληθεί είτε το κύριο όνομα χώρου έχει εκχωρηθεί (κατάσταση.ok.), είτε εκκρεμεί η εξέταση της αίτησης εκχώρησης από την ΕΕΤΤ. Αίτηση ενεργοποίησης δεσμευμένου ονόματος (διαφορετικοί τονισμοί και ομόγραφα) μπορεί να υποβληθεί μόνο μέσω του Καταχωρητή του κύριου ονόματος χώρου. Δεν ενεργοποιούνται (εξαιρέσεις) μορφές ονομάτων που είναι ομόγραφες και µε άλλο εκχωρημένο όνομα χώρου.

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 5183 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 412 24 Μαρτίου 2015 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 750/2 Κανονισμός Διαχείρισης και Εκχώρησης Ονομάτων Χώ ρου (Domain Names) με κατάληξη.gr

Διαβάστε περισσότερα

ηµοπρασία για τη Εκχώρηση Ονοµάτων Χώρου µε κατάληξη.gr Τεύχος Προκήρυξης

ηµοπρασία για τη Εκχώρηση Ονοµάτων Χώρου µε κατάληξη.gr Τεύχος Προκήρυξης ηµοπρασία για τη Εκχώρηση Ονοµάτων Χώρου µε κατάληξη.gr Τεύχος Προκήρυξης Μαρούσι, Οκτώβριος 2014 Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων ιατάξεις που διέπουν το παρόν Τεύχος Προκήρυξης Η παρούσα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΓΕΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ...4 1.1 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ... 4 1.1.1 Αλλαγή κωδικού... 6 1.1.2 Είσοδος στο σύστημα... 7 1.1.3

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούσι, 10/4/2014 AΠ: 714/010 ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΕΜΑ:

Μαρούσι, 10/4/2014 AΠ: 714/010 ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΕΜΑ: Μαρούσι, 10/4/2014 AΠ: 714/010 ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΕΜΑ: Τροποποίηση της ΑΠ. ΕΕΤΤ 677/03/8-1-2013 «Τροποποίηση και κωδικοποίηση της ΑΠ. ΕΕΤΤ 441/121/21-6-2007 «Κανονισµός ιαχείρισης και Εκχώρησης των Αριθµοδοτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Αθήνα, 10 Απριλίου 2012 Αριθ. Πρωτ: ΥΑΠ/Φ.40.4/1/989 Ταχ. Δ/ση : Φιλοξένου 2-4 & Σπινθάρου

Διαβάστε περισσότερα

Ο Διακανονισμός της Χάγης. για τη Διεθνή Καταχώριση των Βιομηχανικών Σχεδίων και Υποδειγμάτων: Κύρια Χαρακτηριστικά και Πλεονεκτήματα

Ο Διακανονισμός της Χάγης. για τη Διεθνή Καταχώριση των Βιομηχανικών Σχεδίων και Υποδειγμάτων: Κύρια Χαρακτηριστικά και Πλεονεκτήματα ιακανονισμός της Χάγης Ο Διακανονισμός της Χάγης για τη Διεθνή Καταχώριση των Βιομηχανικών Σχεδίων και Υποδειγμάτων: Κύρια Χαρακτηριστικά και Πλεονεκτήματα 1 Ο Διακανονισμός της Χάγης για τη Διεθνή Καταχώριση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΦΟΡΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΦΟΡΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΦΟΡΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΓΕΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ... 4 1.1 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ... 4 1.1.1 Αλλαγή κωδικού... 7 1.1.2 Είσοδος στο σύστημα.... 8 1.1.3

Διαβάστε περισσότερα

Παράρτημα Ι: Αναλυτικοί κανόνες και πρότυπα για το σχεδιασμό, ανάπτυξη και λειτουργία των διαδικτυακών τόπων της Δημόσιας Διοίκησης

Παράρτημα Ι: Αναλυτικοί κανόνες και πρότυπα για το σχεδιασμό, ανάπτυξη και λειτουργία των διαδικτυακών τόπων της Δημόσιας Διοίκησης Παράρτημα Ι: Αναλυτικοί κανόνες και πρότυπα για το σχεδιασμό, ανάπτυξη και λειτουργία των διαδικτυακών τόπων της Δημόσιας Διοίκησης 1. Γενικές αρχές Οι Διαδικτυακοί Τόποι των φορέων της Δημόσιας Διοίκησης

Διαβάστε περισσότερα

Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Εγγραφών στις Εξετάσεις DELF/DALF και Sorbonne. Οδηγίες Χρήσης για Μεμονωμένους Υποψήφιους

Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Εγγραφών στις Εξετάσεις DELF/DALF και Sorbonne. Οδηγίες Χρήσης για Μεμονωμένους Υποψήφιους Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Εγγραφών στις Εξετάσεις DELF/DALF και Sorbonne Οδηγίες Χρήσης για Μεμονωμένους Υποψήφιους DELF DALF SORBONNE A A B B C C B B C CL C C Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας στις εξετάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Hellenic Academic and Research Institutions Certification Authority (HARICA)

Hellenic Academic and Research Institutions Certification Authority (HARICA) Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας/ Ακαδημαϊκό Διαδίκτυο GUnet Υ ππ οο δδ οο μή Δημ οο σσ ί οο υυ Κ λλ εε ι δδ ι οο ύύ (( P uu bb l i cc K ee yy II nn ff rr aa

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ Δικαιούχος Φορέας Συνδικαιούχος Φορέας Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης (MIS) για την καταχώριση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Ηλεκτρονικής Υποβολής Ονοµαστικών Παραστατικών από Ασφαλισµένους ΕΤΑΑ-ΤΥ Τελευταία Αναθεώρηση: 2 Μαρτίου 2012

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Ηλεκτρονικής Υποβολής Ονοµαστικών Παραστατικών από Ασφαλισµένους ΕΤΑΑ-ΤΥ Τελευταία Αναθεώρηση: 2 Μαρτίου 2012 Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Ηλεκτρονικής Υποβολής Ονοµαστικών Παραστατικών από Ασφαλισµένους ΕΤΑΑ-ΤΥ Τελευταία Αναθεώρηση: 2 Μαρτίου 2012 Περιεχόµενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 5 2 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011 Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011 Περιεχόµενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 2 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΥ... 6 3 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΤΕΥΧΟΣ Γ Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο «Ολοκληρωμένη Εφαρμογή Ενημέρωσης Αγροτών Πολιτών και Προώθησης των Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Ηπείρου» Αναθέτουσα Αρχή: Περιφέρεια Ηπείρου Προϋπολογισμός:

Διαβάστε περισσότερα

The Lifestyle Concept Εκτίμηση Σωματικού Λίπους

The Lifestyle Concept Εκτίμηση Σωματικού Λίπους The Lifestyle Concept Εκτίμηση Σωματικού Λίπους Dr Κωνσταντίνος N. Παύλου Sc.D., FAAKPE Περιγραφή Σελίδα = - Πρόγραμμα εκτίμησης σωματικού λίπους 1.0 Εισαγωγή στο πρόγραμμα ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΣΗ 1.1 Γενική περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Ιανουάριος 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3 ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ...6 ΟΡΙΣΜΟΙ...7 ΟΡΓΑΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ...8 ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ...9 1. Πρόγραμμα «Συγγραφή Σεναρίου Development»...10

Διαβάστε περισσότερα

Παντελάκης Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ. Trade Direct Manual

Παντελάκης Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ. Trade Direct Manual Παντελάκης Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ. Trade Direct Manual Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 1 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ 2013. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Περιεχόμενα Σκοπός...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης IBSHOP

Εγχειρίδιο Χρήσης IBSHOP Εγχειρίδιο Χρήσης IBSHOP : 210 88 12 784, : 210 88 33 852, : info@ibhellas.gr, Url: www.ibhellas.gr Page 1 Περιεχόμενα ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ... 4 Τμήμα Υποστήριξης (Help Desk and Client Support)... 4 ΕΙΣΑΓΩΓΗ...

Διαβάστε περισσότερα

Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονική Υποβολή ΕΣΠΑ για δικαιούχους Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 4.0 Ιούνιος 2012 [Ο παρών οδηγός

Διαβάστε περισσότερα

ΥΑ 390//2006 (ΥΑ 390/1 ΦΕΚ Β 750 2006): Καν/σμός Χρήσης-Χορήγησης Δικαιωμ. Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων για παροχή Δικτύων/Υπηρ. Ηλεκτρ.Επικ.

ΥΑ 390//2006 (ΥΑ 390/1 ΦΕΚ Β 750 2006): Καν/σμός Χρήσης-Χορήγησης Δικαιωμ. Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων για παροχή Δικτύων/Υπηρ. Ηλεκτρ.Επικ. ΥΑ 390//2006 (ΥΑ 390/1 ΦΕΚ Β 750 2006): Καν/σμός Χρήσης-Χορήγησης Δικαιωμ. Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων για παροχή Δικτύων/Υπηρ. Ηλεκτρ.Επικ. (393047) Αρθρο :0 Αριθμ. 390/1 ΦΕΚ Β 750/21.06.2006 Κανονισμός Χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ναυτίλος. Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ναυτίλος. Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου Πανεπιστήμιο Αιγαίου Ναυτίλος Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου Εγχειρίδιο Χρήσης για τον υποψήφιο Έκδοση 1.4.1 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγικά... 3 2. Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 2.β) Αντιγραφή από προηγούμενη περίοδο 3) Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

Πλαίσιο Συνεργασίας Όροι Διενέργειας Τραπεζικών Συναλλαγών

Πλαίσιο Συνεργασίας Όροι Διενέργειας Τραπεζικών Συναλλαγών Πλαίσιο Συνεργασίας Όροι Διενέργειας Τραπεζικών Συναλλαγών Ιδιωτών Έκδοση 1.0 / 2010 ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΟΙ ΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ Οι όροι και διατάξεις που περιλαμβάνονται στο παρόν Πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Version1.0 Για υπηρεσίες δόμησης ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ

Version1.0 Για υπηρεσίες δόμησης ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΑΘΗΝΑ 2015 1 Γενικά... 3 2 Βασικοί ορισμοί / Σύμβολα... 4 3 Λειτουργία Λογισμικού... 6 3.1 Εισαγωγή στο σύστημα... 6 3.1.1

Διαβάστε περισσότερα

Η Διαδικασία Εκχώρησης μη χρησιμοποιούμενης ΔΜΙ Παράδοσης με δημόσια προσφορά

Η Διαδικασία Εκχώρησης μη χρησιμοποιούμενης ΔΜΙ Παράδοσης με δημόσια προσφορά 1. Διαδικασία Εκχώρησης μη χρησιμοποιούμενης ΔΜΙ Παράδοσης με δημόσια προσφορά. Η Διαδικασία Εκχώρησης μη χρησιμοποιούμενης ΔΜΙ Παράδοσης με δημόσια προσφορά («Διαδικασία Εκχώρησης») πραγματοποιείται ως

Διαβάστε περισσότερα

Όροι και Προϋποθέσεις Χρήσης για το MY COSMOTE

Όροι και Προϋποθέσεις Χρήσης για το MY COSMOTE Όροι και Προϋποθέσεις Χρήσης για το MY COSMOTE 1. Εισαγωγή Η «COSMOTE ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε» με δ.τ. «COSMOTE», που εδρεύει στο Μαρούσι, Λ. Κηφισίας 99 (στο εξής COSMOTE) με ΑΡ.Μ.ΑΕ 36581/01ΑΤ/Β/96/449

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Περιεχόμενα ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ... 3 Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ... 4 ΝΟΜΟΣ 2916/2001 (αρθρ 5, παρ., 12)... 4 Β. ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ... 4 Β1. ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πλαίσιο Πιστοποίησης ηµόσιων ιαδικτυακών Τόπων

Πλαίσιο Πιστοποίησης ηµόσιων ιαδικτυακών Τόπων ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Α.Ε. «Ελληνικό Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσιών» Πλαίσιο Πιστοποίησης ηµόσιων ιαδικτυακών Τόπων Έκδοση 2.00 Μάιος 2008 PLANET ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Πλαίσιο Συνεργασίας Όροι Διενέργειας Τραπεζικών Συναλλαγών με Επιχειρήσεις

Πλαίσιο Συνεργασίας Όροι Διενέργειας Τραπεζικών Συναλλαγών με Επιχειρήσεις Πλαίσιο Συνεργασίας Όροι Διενέργειας Τραπεζικών Συναλλαγών με Επιχειρήσεις Επιχειρήσεων Έκδοση 1.0 / 2010 ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΟΙ ΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Οι όροι και διατάξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Για την επιλογή Διαχειριστή του έργου

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Για την επιλογή Διαχειριστή του έργου ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Για την επιλογή Διαχειριστή του έργου «Παροχή Υπηρεσιών για την Εφαρμογή και Λειτουργία Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης σε Δημοτικές κοινότητες (Α, Γ & Ε ) του

Διαβάστε περισσότερα