ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΧΑΛΚΙ ΙΚΗΣ. Από το 1952 το µέλι σας, το πιο γλυκό µας µέληµα!

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΧΑΛΚΙ ΙΚΗΣ. Από το 1952 το µέλι σας, το πιο γλυκό µας µέληµα!"

Transcript

1 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΧΑΛΚΙ ΙΚΗΣ Από το 1952 το µέλι σας, το πιο γλυκό µας µέληµα!

2 Sithon19x19Final 11/27/09 11:49 AM Page 2 Τι µέλι γενέσθαι; Μέλι! Το πιο γλυκό δώρο της φύσης στον άνθρωπο! Από την αρχαιότητα ήταν γνωστή η διατροφική και θεραπευτική του δύναµη. εν είναι τυχαίο που το αναγνώρισαν ως τροφή των ολύµπιων θεών! Με µέλι ανατράφηκε ο ίας από τη Νύµφη Μέλισσα. Επειδή σε µέλει τι είναι µέλι! Είναι πραγµατικά µαγικό να παρακολουθήσουµε µία µέλισσα στη διαδικασία δηµιουργίας του µελιού. Στο ακούραστο ταξίδι της, η µέλισσα συλλέγει από τα άνθη των φυτών αλλά και από εκκρίσεις εντόµων, ουσίες γνωστές ως νέκταρ ή µελιτώµατα, τις οποίες µεταφέρει στην κυψέλη. Εκεί τις εµπλουτίζει µε εξαιρετικά πολύτιµα συστατικά και ένζυµα, τις µεταποιεί σε µέλι και τελικά το αποθηκεύει στις κηρήθρες! Τι περιέχει το µέλι Το µέλι αποτελείται κατά 70-80% από σάκχαρα, κυρίως γλυκόζη και φρουκτόζη. Μέχρι στιγµής έχουν αναγνωρισθεί πάνω από 180 θρεπτικές ουσίες. Περιέχει νερό σε ποσοστό 16%, 18 διαφορετικά οργανικά οξέα, πρωτεΐνες και αµινοξέα, µεταλλικά στοιχεία σε µικρές ποσότητες (κάλιο, ασβέστιο, µαγνήσιο, σίδηρο κ.ά.), ένζυµα, συµπλέγµατα πρωτεϊνών, βιταµίνες (Β2, Β6, C, D, E, παντοθενικό οξύ, φολικό οξύ κ.ά), φυσικές αρωµατικές ουσίες κ.ά.

3 Sithon19x19Final 11/27/09 11:49 AM Page 3 Το µέλι είναι η µόνη τροφή που δεν λήγει ποτέ!!! Dr Μέλι Μια απίστευτη ιδιότητα του µελιού είναι η βακτηριοστατική του δράση. Η παρουσία του εµποδίζει τον πολλαπλασιασµό των βακτηρίων. Για τον πονόλαιµο, τις πληγές, το έγκαυµα είναι η ιδανική λύση! Η καθηµερινή κατανάλωσή του προσφέρει ευεξία, ρυθµίζει το µεταβολισµό, προστατεύει από στοµαχοεντερικές παθήσεις, τονώνει την καρδιά και την κυκλοφορία του αίµατος, βοηθά στην αντιµετώπιση της αναιµίας, προστατεύει το συκώτι και τα νεφρά!

4 Στα µέλια µια ζωή! O Αγροτικός Μελισσοκοµικός Συνεταιρισµός Νικήτης Χαλκιδικής ιδρύθηκε το Σε έναν τόπο ευλογηµένο µε σπάνια µελισσοκοµική χλωρίδα και ευνοϊκό για τη µελισσοκοµία κλίµα, η παραγωγή εξαιρετικού µελιού αποτελεί τον ένα βασικό λόγο, που έφερε το µέλι Σίθων στην κορυφή µεταξύ των µελιών της Ελλάδας και της Ευρώπης. Ο άλλος λόγος είναι η υπερσύγχρονη υποδοµή, η βαθειά τεχνογνωσία, η µεγάλη αγάπη και παράδοση στο µέλι. Πάνω από µελισσοσµήνη δουλεύουν για το µέλι σας! Ο Συνεταιρισµός παράγει µια µεγάλη ποικιλία τύπων µελιού, που ξεπερνά τους 1000 τόνους, µε κυρίαρχους το πευκόµελο και το ανθόµελο! Στα 4000 τµ των εγκαταστάσεων, το µέλι ελέγχεται για την ποιότητά του στο τελευταίας τεχνολογίας εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου που διαθέτει, σε συνεργασία µε τα δυο κορυφαία γερµανικά εργαστήρια εξέτασης µελιού, APPLICA και QSI και στη συνέχεια συσκευάζεται. Η παραγωγή µας καλύπτει το 12-14% της ετήσιας ελληνικής παραγωγής µελιού! Ο Συνεταιρισµός Σίθων έχει πιστοποιηθεί µε το Σύστηµα ιασφάλισης Ποιότητας ISO 9001 και ISO

5 Sithon19x19Final 11/27/09 11:49 AM Page 5

6 Sithon19x19Final 11/27/09 11:49 AM Page 6 Πευκόµελο Ανθόµελο Πευκόµελο Σίθων Ο σκοτεινός τύπος µε τα πολύτιµα µυστικά Ανθόµελο Σίθων Γεµάτο λουλούδια! Το πευκόµελο είναι σκουρόχρωµο µέλι και θεωρείται θρεπτικότερο συγκριτικά µε τα υπόλοιπα ανοιχτόχρωµα µέλια, χάρη στα πολλά ιχνοστοιχεία και ανόργανα άλατα που περιέχει. Καλύπτει το 65-70% της ελληνικής παραγωγής µελιού. Παράγεται από τη συνεργασία της µέλισσας και του Marchalina Hellenica (µελιτογόνο κοκκοειδές που συµβιώνει αρµονικά µε το πεύκο). Χαρακτηριστικό είναι ότι, στο πευκόµελο σπανιότερα παρατηρείται το φαινόµενο της κρυστάλλωσης, λόγω της χαµηλής του περιεκτικότητας σε σάκχαρα. Η περίοδος παραγωγής του τοποθετείται τον Απρίλιο και από τον Αύγουστο ως το Νοέµβριο. Το ανθόµελο είναι πιο ανοιχτόχρωµο και είναι γεµάτο από τα λουλουδιασµένα αρώµατα της ελληνικής φύσης. Προέρχεται κυρίως από αγριολούλουδα ή άνθη διαφόρων δέντρων. Στην ίδια κατηγορία αν και πιο δυσεύρετο ανήκει το µέλι που προέρχεται από άνθη πορτοκαλιάς, θυµαριού, ρεικιού (σουσούρας), κουµαριάς, κλπ. Παράγεται από το Μάιο ως το Σεπτέµβριο.

7 Αν το µέλι κρυσταλλώσει µην ανησυχείτε, είναι φυσικό φαινόµενο. Για να το επαναφέρετε στη ρευστή του µορφή, αρκεί να το ζεστάνετε σε µπεν µαρί, αλλά σε θερµοκρασία, που δεν ξεπερνά τους 40 ο κελσίου. Τα σκοτεινόχρωµα µέλια είναι πιο πλούσια σε ιχνοστοιχεία και θεωρούνται πιο θρεπτικά. Μια µέση µέλισσα παράγει µόνο 1 1/2 γρ. µέλι σε όλη τη διάρκεια της ζωής της. Μέλι Ελάτης Σίθων Έχει χαρακτηριστικό άρωµα και χρώµα. Είναι πολύ παχύρευστο λόγω της χαµηλής περιεκτικότητας σε υγρασία και σάκχαρα. Παράγεται τον Ιούλιο. Μέλι Καστανιάς Σίθων Από τα δάση καστανιάς του Αγίου Όρους, το υπέροχο σκουρόχρωµο αυτό µέλι έχει έντονη πιπεράτη γεύση και δυνατό χαρακτηριστικό άρωµα. Ένα µέλι µε µεγάλη διατροφική αξία. Παράγεται Ιούνιο - Ιούλιο. ασόµελο Σίθων Σκουρόχρωµο µε έντονη γεύση προέρχεται από τα παρθένα δάση δρυός της Μακεδονίας. Έχει έντονη αντιοξειδωτική δράση και είναι πλούσιο σε µεταλλικά στοιχεία. Παράγεται τον Ιούλιο. Θυµαρίσιο µέλι Σίθων Το πιο αρωµατικό µέλι, που συχνά αναµιγνύεται µε άλλα για να ενισχύσει το άρωµά τους. Προέρχεται από το θυµάρι και ξεχωρίζει για την ανοιχτόχρωµη λαµπερή κοκκινωπή του εµφάνιση. Παράγεται από τον Ιούλιο ως τον Αύγουστο. Μέλι πορτοκαλιάς Σίθων Οι νοµάδες µελισσοκόµοι εγκαθιστούν τα µελίσσια τους στους πορτοκαλεώνες της Νότιας Ελλάδας και παράγουν ένα ανοιχτόχρωµο µέλι, γεµάτο από το άρωµα και τη γεύση των εσπεριδοειδών. Παράγεται το Μάιο. Μέλι Σουσούρας Σίθων Στη Χαλκιδική, το φυτό σουσούρα ευδοκιµεί παντού. Το µέλι που παράγεται από αυτό (σουσούρα ή ρεικόµελο) είναι σκουρόχρωµο και µεγάλης θρεπτικής αξίας λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε γυρεόκοκκους. Παράγεται το Σεπτέµβριο και τον Οκτώβριο.

8 Βασιλικός Πολτός Νοιώσε βασιλιάς! Με την ουσία αυτή, που παράγεται από νεαρές εργάτριες, τρέφονται αποκλειστικά οι προνύµφες που θα γίνουν βασίλισσες. Ενδεικτικό της µεγάλης του θρεπτικής αξίας, είναι το γεγονός ότι η προνύµφη που θα τραφεί µε αυτόν, θα ζήσει 6 χρόνια περίπου, ενώ η απλή προνύµφη ζει το πολύ µέχρι 5 µήνες. Ο φρέσκος πολτός έχει υπόλευκο λαµπερό χρώµα και ζελατινώδη παχύρρευστη υφή. Έχει όξινη γεύση, που οφείλεται στο πολύ χαµηλό PΗ του (2,5-4). Πρόκειται για µια από τις πλουσιότερες τροφές της φύσης, µε συστατικά που ακόµα παραµένουν άγνωστα. Πώς επιδρά στον ανθρώπινο οργανισµό Βελτιώνει σηµαντικά την όρεξη Αυξάνονται & σταθεροποιούνται τα ερυθρά αιµοσφαίρια σε αναιµικά παιδιά Ενισχύεται σηµαντικά η δυναµικότητα του οργανισµού & η αντοχή του στις αρρώστιες Η υψηλή περιεκτικότητα του Βασιλικού Πολτού σε ακετυλοχολίνη (1,2 mg/gr Β.Π.) µειώνει την πίεση του αίµατος και θεραπεύει τη χρόνια δυσκοιλιότητα Βελτιώνει τη γενική διάθεση Αυξάνει την ικανότητα για εργασία Βελτιώνει τη διανοητική και σωµατική απόδοση Βοηθά στη θεραπεία της χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας Πρόπολη Η θεραπευτική! Για να προστατεύσει η µέλισσα το πολύτιµο περιεχόµενο της κυψέλης, τη µονώνει και την απολυµαίνει µε την πρόπολη, κλείνοντας µε αυτή την είσοδο της κυψέλης (προπόλη = προ της πόλης). Η πρόπολη είναι ένα είδος ρητίνης εµπλουτισµένη µε κερί, γύρη, ένζυµα και άλλες ουσίες. Έχει βακτηριοστική και βακτηριδιοκτόνα δράση. ρα κατά των µυκήτων και των ιών, έχει πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες, ενώ προσφέρει προστασία ακόµη και από τη ραδιενέργεια. Χρησιµοποιείται για τη θεραπεία τραυµάτων και την αντισηψία της στοµατοφαρυγγικής κοιλότητας.

9 Sithon19x19Final 11/27/09 11:49 AM Page 9 Γύρη - γύρη όλοι! Η γύρη είναι το προϊόν που συλλέγουν οι µέλισσες από τα λουλούδια της ελληνικής φύσης. Είναι η πλουσιότερη φυσική τροφή σε πρωτεΐνες, βιταµίνες, απαραίτητα αµινοξέα, ορµόνες, ένζυµα και άλλα χρήσιµα συστατικά για την διατροφή µας. Οι γεύσεις της ποικίλλουν ανάλογα µε τα φυτά από τα οποία προέρχονται. Συνιστάται όταν έχουµε: Απώλεια βάρους Εντερικές ανωµαλίες Ψύχωση, στρες, νευρασθένειες Απώλεια µνήµης Κακό µεταβολισµό Ήπιες αλλεργικές εκδηλώσεις Προβλήµατα προστάτη Τριχόπτωση Προβλήµατα εµµηνόπαυσης Προβλήµατα στο αναπαραγωγικό σύστηµα τόσο του άνδρα, όσο και της γυναίκας Κερί Κερασµένο από τη φύση! Το κερί είναι µια ουσία που παράγει η µέλισσα από τους κηρογόνους αδένες που βρίσκονται στην κοιλιά της. Για την παραγωγή 1kg κεριού η µέλισσα καταναλώνει 5kg µέλι! Πού χρησιµοποιείται; Στην παρασκευή παραδοσιακών κεριών Στη βιοµηχανία καλλυντικών Στην ιατρική και στα φαρµακευτικά σκευάσµατα Στη βιοµηχανία των βερνικιών για την αποτελεσµατικότερη συντήρηση πολλών επιφανειών (έπιπλα,δάπεδα,αυτοκίνητα κ.ά.)

10 Με λίγη προσπάθεια, µε πολλή φαντασία Συνταγές µε µέλι! Γνωρίζετε ότι, στην αρχαιοελληνική κουζίνα το µέλι ήταν βασικό συστατικό πολλών φαγητών; Αρνάκι µε µέλι, κρασί και φρέσκο κρεµµυδάκι 2 κιλά αρνίσια κότσια ή αρνίσιο µπουτάκι 1 ποτήρι λευκό κρασί 1 1/2 κουταλιά σούπας αλεύρι 2 µατσάκια φρέσκα κρεµµυδάκια 2 µατσάκια φρέσκο θυµάρι 2 κουταλιές σούπας µέλι 1 λίτρο κοτόζουµο 1/2 µατσάκι άνηθο Ζεµατάµε πρώτα το αρνάκι και στη συνέχεια το ξεπλένουµε καλά. Σε µια κατσαρόλα, κατά προτίµηση µε µεταλλικά χερούλια, για να µπορεί να µπει στο φούρνο, ζεσταίνουµε ελαιόλαδο και χρωµατίζουµε το κρέας. Πουδράρουµε µε το αλεύρι, στριφογυρίζοντάς το και στη συνέχεια το σβήνουµε µε το κρασί. Προσθέτουµε ανακατεύοντας, το κρεµµυδάκι, το θυµάρι, τον άνηθο και το κοτόζουµο, ίσα - ίσα µέχρι να σκεπαστεί το κρέας. Βράζουµε 10 λεπτά, τοποθετούµε το φαγητό στο φούρνο σκεπασµένο για 80 λεπτά στους 180 βαθµούς και στη συνέχεια σερβίρουµε.

11 Sithon19x19Final 11/27/09 11:49 AM Page 11 Σαλάτα λάχανο µε κολοκύθι & µελιτζάνα µε ντρέσινγκ µελιού Ψιλοκόβουµε το λάχανο σε ένα µπολ και προσθέτουµε κοµµατάκια κολοκυθιού και µελιτζάνας, που έχουν ψηθεί στη σχάρα, λίγη ρίγανη και λίγο αλάτι. Χτυπάµε στο multi 30ml ελαιόλαδο, 20ml ξύδι, 1 κουταλιά του γλυκού µουστάρδα και 1 κουταλιά του γλυκού µέλι. Ρίχνουµε το ντρέσινγκ στο µπολ, ανακατεύουµε και σερβίρουµε. Φέτα παναρισµένη µε µαύρο σουσάµι, περιχυµένη µε ζεστό µέλι Στεγνώνουµε τη φέτα, τη βουτάµε σε χτυπηµένο αυγό και στη συνέχει την πανάρουµε σε µίγµα από τριµµένη φρυγανιά και µαύρο σουσάµι. Ξαναβουτάµε στη συνέχεια στο αυγό και την τηγανίζουµε. Σερβίρουµε περιχύνοντάς τη µε ζεστό µέλι. Ιδέα!!! Μέλι και λίγο σπασµένο πιπέρι µπορούν να µεταµορφώσουν όλα τα τηγανητά λευκά τυριά, ιδιαίτερα αυτά που έχουν ουδέτερη γεύση (ανθότυρο, µανούρι) και να συνοδεύσουν ευχάριστα, είτε το ποτό, είτε το φαγητό. Γλυκό 1 κιλό γιαούρτι 1 φάκελο ζελέ λεµόνι µέλι τριµµένο καρύδι κηρήθρα µε µέλι ιαλύουµε το φακελάκι µε το ζελέ σε λίγο νερό και το ανακατεύουµε µε το γιαούρτι, προσθέτοντας στη συνέχεια µια κουταλιά της σούπας µέλι. Γεµίζουµε µε το µίγµα διάφορες φόρµες και τις τοποθετούµε για 3 ώρες στο ψυγείο. Σερβίρουµε συνοδεύοντας µε µέλι, καρύδι και ένα κοµµάτι κηρήθρα. Καλή σας όρεξη!

12 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΧΑΛΚΙ ΙΚΗΣ Νικήτη Χαλκιδικής Τ.Κ Τηλ.: , Fax: ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΧΑΛΚΙ ΙΚΗΣ

Η πρόπολη στη Ρωσία: ποιότητα και χρήση στην παραδοσιακή και φαρμακευτική ιατρική

Η πρόπολη στη Ρωσία: ποιότητα και χρήση στην παραδοσιακή και φαρμακευτική ιατρική Η πρόπολη στη Ρωσία: ποιότητα και χρήση στην παραδοσιακή και φαρμακευτική ιατρική N. Shikov, Διαπεριφερειακό Κέντρο Adaptogen Η πρόπολη χρησιμοποιείται ευρύτατα στη Ρωσία, τόσο στη λαϊκή, όσο και στην

Διαβάστε περισσότερα

Μέλι, ένα ολόγλυκο φάρμακο

Μέλι, ένα ολόγλυκο φάρμακο Μέλι, ένα ολόγλυκο φάρμακο ΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ Μέλος Συνδέσμου Διαιτολόγων Κύπρου Το μέλι είναι ένα σπάνιο δώρο της φύσης. Ελιξίριο νεότητας και μακροζωίας. Το μέλι είναι από τις πιο

Διαβάστε περισσότερα

Top MeliBee Ενδεικτικό Business Plan Φεβρουάριος 2014

Top MeliBee Ενδεικτικό Business Plan Φεβρουάριος 2014 Top MeliBee Ενδεικτικό Business Plan Φεβρουάριος 2014 1 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή 2. Business Summary 3. Η επιχειρηματική ιδέα 4. Σύντομη περιγραφή της Εταιρείας 5. Το όραμα της εταιρείας 6. Η Μελισσοκομία

Διαβάστε περισσότερα

editorial Το Διοικητικό Συμβούλιο, το Προσωπικό και τα Μελή του Ομίλου ΕΛ.ΕΤ.Α. σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές & Καλό Πάσχα!

editorial Το Διοικητικό Συμβούλιο, το Προσωπικό και τα Μελή του Ομίλου ΕΛ.ΕΤ.Α. σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές & Καλό Πάσχα! editorial Ένας χειμώνας βαρύς και μακρύς έφτασε στο τέλος... Η Άνοιξη είναι εδώ! Το ξύπνημα της φύσης, η ψυχική ανανέωση, η χαρά για την μέρα που μεγαλώνει, μυρωδιές και χρώματα παντού!!! Μαζί με την πιο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΝΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. Εκλεκτοί οίνοι επιλεγµένα µπαχαρικά και βότανα. Γεωργίου Ζωγράφου 58 210/7488012 what s up 6982341903

ΟΙΝΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. Εκλεκτοί οίνοι επιλεγµένα µπαχαρικά και βότανα. Γεωργίου Ζωγράφου 58 210/7488012 what s up 6982341903 ΟΙΝΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Εκλεκτοί οίνοι επιλεγµένα µπαχαρικά και βότανα Γεωργίου Ζωγράφου 58 210/7488012 what s up 6982341903 Delivery κάθε µέρα από τις 18:00 έως της 23:00 Και στο site www. oinologio.net

Διαβάστε περισσότερα

Προϊόντα & Συνταγές Πρωινού στην Κρήτη

Προϊόντα & Συνταγές Πρωινού στην Κρήτη www.h2concept.gr ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Προϊόντα & Συνταγές Πρωινού στην Κρήτη Σταδίου 24, 105 64 ΑΘΗΝΑ, Τηλ: 213 2169900, Fax: 210 3225449, www.grhotels.gr www.greekbreakfast.gr Πηγή: Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας (www.cretan-nutrition.gr).

Διαβάστε περισσότερα

magazine ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟ 1 ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΦΥΤΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ SUPERFOODS ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΑ! «επιστροφή στη φύση»

magazine ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟ 1 ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΦΥΤΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ SUPERFOODS ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΑ! «επιστροφή στη φύση» Το περιοδικό των κορυφαίων συμπληρωμάτων διατροφής! ΤΕΥΧΟΣ 07 magazine TO 2008 2014 / 6 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ΠΑΡΤΕ ΕΝΑ SUPERFOODS ΚΑΝΟΥΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΣΠΡΙΑ * * Με τη βοήθεια της Ασημένιας Κούσουλα, Κλινικής Διαιτολόγου-Διατροφολόγου του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

ΟΣΠΡΙΑ * * Με τη βοήθεια της Ασημένιας Κούσουλα, Κλινικής Διαιτολόγου-Διατροφολόγου του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου ΟΣΠΡΙΑ * Σήμερα, ως ενήλικας, τα όσπρια είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά. Αυτό οφείλεται εν μέρει στα τεχνάσματα της μητέρας μου όταν ήμουν μικρός, αλλά σε μεγάλο βαθμό και στα Μίκι Μάους! Μάλιστα. μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Υπεύθυνη Project: Δέσποινα Κρομμύδα ΠΕ 09 Οικονομολόγος Τεχνική Υποστήριξη: Αλεξάνδρα Ντούσιου ΠΕ 19 Πληροφορικής

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Υπεύθυνη Project: Δέσποινα Κρομμύδα ΠΕ 09 Οικονομολόγος Τεχνική Υποστήριξη: Αλεξάνδρα Ντούσιου ΠΕ 19 Πληροφορικής ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΠΕΡΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ-PROJECT Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014 ΘΕΜΑ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Υπεύθυνη Project: Δέσποινα Κρομμύδα ΠΕ 09 Οικονομολόγος Τεχνική Υποστήριξη: Αλεξάνδρα Ντούσιου ΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2 Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2013-2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΜΑΔΑ: «ΟΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ» ΘΕΜΑ : ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ : ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΠΕΡΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ-PROJECT Α ΛΥΚΕΙΟΥ - ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-13

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΠΕΡΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ-PROJECT Α ΛΥΚΕΙΟΥ - ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-13 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΠΕΡΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ-PROJECT Α ΛΥΚΕΙΟΥ - ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-13 ΘΕΜΑ: ΟΣΠΡΙΑ: Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Δέσποινα Κρομμύδα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Διατροφικές συνήθειες των μαθητών της α γυμνασίου, το δεκατιανό των παιδιών στο σχολείο. Προστατεύω τον εαυτό μου.

ΘΕΜΑ: Διατροφικές συνήθειες των μαθητών της α γυμνασίου, το δεκατιανό των παιδιών στο σχολείο. Προστατεύω τον εαυτό μου. 1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΜΑΘΗΜΑ: βιωματικές δράσεις ΘΕΜΑ: Διατροφικές συνήθειες των μαθητών της α γυμνασίου, το δεκατιανό των παιδιών στο σχολείο. Προστατεύω τον εαυτό μου. ΜΑΘΗΤΕΣ:1 η ομάδα. Περγάμαλης Κωνσταντίνος

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ (ΠΑΡΑΓΩΓΗ-ΣΥΣΤΑΣΗ-ΧΡΗΣΕΙΣ) Πασχάλης Χαριζάνης και Αικατερίνη Σάτου.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ (ΠΑΡΑΓΩΓΗ-ΣΥΣΤΑΣΗ-ΧΡΗΣΕΙΣ) Πασχάλης Χαριζάνης και Αικατερίνη Σάτου. ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ (ΠΑΡΑΓΩΓΗ-ΣΥΣΤΑΣΗ-ΧΡΗΣΕΙΣ) Πασχάλης Χαριζάνης και Αικατερίνη Σάτου. Εργαστήριο Σηροτροφίας και Μελισσοκομίας Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιερά Οδός 75, 11855 Αθήνα. 1. ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

H FM GROUP ΜΕΤΑ ΑΠΌ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΩΝ

H FM GROUP ΜΕΤΑ ΑΠΌ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΩΝ H FM GROUP ΜΕΤΑ ΑΠΌ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΩΝ ΠΑΡΟΥΖΙΑΖΕΙ ΈΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΟΝ ΚΑΦΕ AURILE ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΦΕ Ο καφές είναι αγροτικό, εισαγόμενο και χρηματιστηριακό προϊόν. Αποτελεί το

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΧΥΜΩΤΗΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ / DRINK N FIT JUICER ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΝΑ ΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ Ο ΗΓΙΕΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΟΤΑΝ Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΜΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΩΡΙΜΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. Μάθετε τα πάντα για «σιδερένια» οστά. ΑΦΙΕΡΩΜΑ OστεοπOρωση. w Κόψατε το ΚΑπνισμΑ w είστε στην εμμηνοπαυση w παίρνετε ΚορτιΖονη

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. Μάθετε τα πάντα για «σιδερένια» οστά. ΑΦΙΕΡΩΜΑ OστεοπOρωση. w Κόψατε το ΚΑπνισμΑ w είστε στην εμμηνοπαυση w παίρνετε ΚορτιΖονη 001_EXOF_MANA DIATROFHS 3/17/15 7:30 PM Page 1 ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015 ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Από τη νηστεία στον οβελία χωρίς να πάρετε γραμμάριο ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΙΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΥΣΟΣ» ΤΩΝ ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ ΣΕΛ.

ΧΡΥΣΟΣ» ΤΩΝ ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ ΣΕΛ. ΡΩΣΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΧΑΒΙΑΡΙ Ο «ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» ΤΩΝ ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ ΣΕΛ. 9 EIΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕΛ. 9 Η θρυλική σούπα ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΕΛ. 6-7 ΣΕΛ. 4 ΣΕΛ. 3 Πελµένι, η νοστιµιά της υποµονής Ψητή πάπια µε µήλα Μια ένοχη

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΤΑΜΙΝΗ D Γιατί είναι πολύτιμη;

ΒΙΤΑΜΙΝΗ D Γιατί είναι πολύτιμη; T. 12 - ΣΕΠ. - ΟΚΤ. 2013...για να ζω καλύτερα! ΜΑΛΛΙΑ Μυστικά για λάμψη και ζωντάνια ΚΩΝ/ΝΟΣ ΞΕΝΟΣ Βήματα Yγείας & Eυεξίας ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Kαι τίποτα δεν σε σταματά... ΒΙΤΑΜΙΝΗ D Γιατί

Διαβάστε περισσότερα

Από το Σπόρο στο Ψωμί

Από το Σπόρο στο Ψωμί Από το Σπόρο στο Ψωμί Περιέχει Συνταγές Από το Σπόρο στο Ψωμί Τα δημητριακά Τα δημητριακά είναι η σπουδαιότερη κατηγορία φυτών που καλλιεργούνται για τη διατροφή του ανθρώπου. Είναι μονοετή φυτά που σπέρνονται

Διαβάστε περισσότερα

«ESCAPE: Μία εκπαιδευτική Αθλητική Πρόκληση για την ενίσχυση της αυτογνωσίας των μαθητών»

«ESCAPE: Μία εκπαιδευτική Αθλητική Πρόκληση για την ενίσχυση της αυτογνωσίας των μαθητών» 6 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ «ESCAPE: Μία εκπαιδευτική Αθλητική Πρόκληση για την ενίσχυση της αυτογνωσίας των μαθητών» ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΘΛΗΤΗ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΠΑΤΡΑ, 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ\ 1)

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ- ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΣ, MSc

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ- ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΣ, MSc ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ- ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΣ, MSc ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗ ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ- ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ, BSc ΑΘΗΝΑ 2014 Μέρος

Διαβάστε περισσότερα

αλόη, η έμπνευσή μας

αλόη, η έμπνευσή μας αλόη, η έμπνευσή μας αλόη, η έμπνευσή μας περιεχόμενα + ισορροπία 08 + φυσική κατάσταση & έλεγχος βάρους 24 + ομορφιά & ευεξία 36 + ζώα & σπίτι 56 + flawless by Sonya 60 αλόη, η έμπνευσή μας Ο ιδρυτής,

Διαβάστε περισσότερα

Βάλτε τις SUPER ΤΡΟΦΕΣ στην ζωή σας και στην διατροφή σας και εξασφαλίστε τα οφέλη τους για την υγεία και την ευεξία σας.

Βάλτε τις SUPER ΤΡΟΦΕΣ στην ζωή σας και στην διατροφή σας και εξασφαλίστε τα οφέλη τους για την υγεία και την ευεξία σας. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Οι SUPER ΤΡΟΦΕΣ είναι μια ειδική κατηγορία τροφίμων που βρίσκονται στη φύση, τα παίρνουμε από αυτήν και με ελάχιστη ή και καθόλου επεξεργασία τα καταναλώνουμε σαν τροφές. Οι SUPER ΤΡΟΦΕΣ δεν

Διαβάστε περισσότερα

H GOURMET ΡΩΣΙΑ. ΜΕΖΕΔΕΣ Το ρωσικό τουρσί. ΠΟΤΑ Χυμός από μαύρο ψωμί. ΓΛΥΚΑ Δώδεκα γλυκές αμαρτίες

H GOURMET ΡΩΣΙΑ. ΜΕΖΕΔΕΣ Το ρωσικό τουρσί. ΠΟΤΑ Χυμός από μαύρο ψωμί. ΓΛΥΚΑ Δώδεκα γλυκές αμαρτίες H GOURMET ΡΩΣΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ 23-24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΜΕΖΕΔΕΣ Το ρωσικό τουρσί Πιο ρωσικός μεζές δεν γίνεται! Είναι κάτι που βρίσκεται σε όλα τα ρωσικά τραπέζια. Συνοδεύει τα περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ µε Aloe Vera

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ µε Aloe Vera ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ µε Aloe Vera H Aloe Vera, της οποίας υπάρχουν πάνω από 200 διαφορετικά είδη, καλλιεργείται κυρίως στις ξηρές περιοχές της Αφρικής, Ασίας, Ευρώπης και Αµερικής. Παρόλο που η Aloe Vera είναι µέλος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Με εκτίµηση, Παπαδοπούλου Ειρήνη

ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Με εκτίµηση, Παπαδοπούλου Ειρήνη ΠΡΟΛΟΓΟΣ Όπως γνωρίζουµε τα βότανα έχουν ευρεία χρήση στην καθηµερινή ζωή των ανθρώπων. Έτσι λοιπόν είναι κατανοητό να ασχοληθεί κανείς διεξοδικά µε τις χρήσεις αυτές αλλά και µε τα αποτελέσµατά τους.

Διαβάστε περισσότερα

Πολύτιμα Πράσινα Εθνικά Προϊόντα Κρόκος-Κοζάνης, Ιπποφαές, Αλάδανο.

Πολύτιμα Πράσινα Εθνικά Προϊόντα Κρόκος-Κοζάνης, Ιπποφαές, Αλάδανο. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Σχολή Θετικών Επιστημών, Τμήμα Χημείας ΔιΧηΝΕΤ Διαπανεπιστημιακό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διδακτική της Χημείας και Νέες Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες

Διαβάστε περισσότερα

Προϊόντα & Συνταγές Πρωινού στις Κυκλάδες

Προϊόντα & Συνταγές Πρωινού στις Κυκλάδες www.h2concept.gr ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Προϊόντα & Συνταγές Πρωινού στις Κυκλάδες Σταδίου 24, 105 64 ΑΘΗΝΑ, Τηλ: 213 2169900, Fax: 210 3225449, www.grhotels.gr www.greekbreakfast.gr Πηγή: Μελέτη AgroPOLE «Συμπληρωματική

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β ΠΗΓΕΣ- Ι ΙΟΤΗΤΕΣ- ΧΗΜΕΙΑ

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β ΠΗΓΕΣ- Ι ΙΟΤΗΤΕΣ- ΧΗΜΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝ ΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ - ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β ΠΗΓΕΣ- Ι ΙΟΤΗΤΕΣ- ΧΗΜΕΙΑ ΣΠΟΥ ΑΣΤΡΙΕΣ: ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα