Π η γ ή : Γ Ε Ν Ι Κ Ο Λ Ο Γ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο Τ Ο Υ Κ Ρ Α Τ Ο Υ Σ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Π η γ ή : Γ Ε Ν Ι Κ Ο Λ Ο Γ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο Τ Ο Υ Κ Ρ Α Τ Ο Υ Σ"

Transcript

1 Αναλυτικές πληροφορίες σχετικές με τη συνταξιοδοτική νομοθεσία Π η γ ή : Γ Ε Ν Ι Κ Ο Λ Ο Γ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο Τ Ο Υ Κ Ρ Α Τ Ο Υ Σ Ερωτήσειις καιι απαντήσειις σε βασιικά ερωτήματα συνταξιιοδοτιικής φύσεως που απασχολούν τόσο τους υπαλλήλους όσο καιι τους συνταξιιούχους του Δημοσίίου..

2 1.ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.Ποιοι παίρνουν σύνταξη από το ηµόσιο; 1. Οι τακτικοί (µόνιµοι) υπάλληλοι των υπουργείων, και της Βουλής, οι δικαστικοί λειτουργοί, οι συµβασιούχοι του Ν.. 874/71, οι υπάλληλοι των περιφερειών, των νοµαρχιακών αυτοδιοικήσεων, των δήµων και κοινοτήτων, των κρατικών νοσοκοµείων, των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, ορισµένων Ν.Π..., οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθµίδων, καθώς και οι εκπαιδευτικοί αναγνωρισµένων σχολείων της αλλοδαπής. 2. Τα στελέχη των ενόπλων δυνάµεων και των σωµάτων ασφαλείας. 3. Οι βουλευτές, οι νοµάρχες, οι δήµαρχοι και οι πρόεδροι κοινοτήτων. 4. Οι κληρικοί. 5. Οι ανάπηροι των πολέµων και της Εθνικής Αντίστασης. 6. Όσοι έχουν δικαιωθεί τιµητική ή προσωπική σύνταξη. 7. Τα µέλη των οικογενειών (σύζυγοι, τέκνα) των ανωτέρω, σε περίπτωση θανάτου, και προκειµένου για διορισθέντες ή καταταγέντες µέχρι και η πατρική οικογένεια (πατέρας, µητέρα, άγαµες αδελφές, άγαµοι ανίκανοι αδελφοί µε ποσοστό ανικανότητας άνω του 67%). 2.Ποιος πληρώνει τις συντάξεις Απευθείας ο Κρατικός Προϋπολογισµός. αφού δεν υπάρχει ειδικός ασφαλιστικός φορέας στον οποίο να ασφαλίζονται οι δηµόσιοι υπάλληλοι - λειτουργοί.

3 2.ΓΕΝΙΚΑ 1.Θεµελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώµατος Ο ελάχιστος χρόνος που πρέπει να συµπληρώσει ο υπάλληλος - λειτουργός στην Υπηρεσία προκειµένου να συνταξιοδοτηθεί. 2.Ποιες υπηρεσίες υπολογίζονται για τη θεµελίωση του δικαιώµατος; Υπηρεσίες που έχουν προσφερθεί στο ηµόσιο, στους ΟΤΑ και τα άλλα Ν.Π... µε οποιαδήποτε σχέση εργασίας (τακτικού. εκτάκτου, συµβασιούχου, ηµεροµίσθιου και µε σύµβαση έργου υπό προϋποθέσεις) καθώς και υπηρεσίες που προβλέπονται από ειδικές διατάξεις. 3.Συνυπολογίζεται για τη θεµελίωση του δικαιώµατος χρόνος απασχόλησης (µε ασφάλιση) στον ιδιωτικό τοµέα; ΟΧΙ για τους προσληφθέντες µέχρι και ΝΑΙ για τους προσληφθέντες µετά την Συνυπολογίζεται για τη θεµελίωση του δικαιώµατος ο χρόνος απασχόλησης στην αλλοδαπή γενικά; ΝΑΙ στους εκπαιδευτικούς που είναι παλαιοί ασφαλισµένοι, εφόσον πρόκειται για προϋπηρεσία σε σχολεία της αλλοδαπής και δίδαξαν σε τάξεις ελληνοπαίδων. ΌΧΙ στους παλαιούς ασφαλισµένους εφόσον οι σχετικές εισφορές µεταφερθούν σε ασφαλιστικό οργανισµό κύριας ασφάλισης της χώρας καθώς και σε ορισµένες άλλες περιπτώσεις. 5.Συνυπολογίζεται για τη θεµελίωση του δικαιώµατος ο χρόνος απασχόλησης στις χώρες - µέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης; ΝΑΙ µετά την έναρξη της ισχύος των κοινοτικών κανονισµών 1408/1971, 574/1972 και 1606/1998 εφόσον: α) ο υπάλληλος ή στρατιωτικός έχει προσληφθεί-καταταγεί µετά την και β) σε κάθε περίπτωση εφόσον ο χρόνος απασχόλησής του στις χώρες-µέλη της Ε.Ε. διανύθηκε στο ηµόσιο Τοµέα. 6.Ο χρόνος στρατιωτικής θητείας συνυπολογίζεται για τη θεµελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώµατος; Ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας (κληρωτού - εφέδρου) συνυπολογίζεται µαζί µε την υπόλοιπη δηµόσια υπηρεσία του υπαλλήλου - λειτουργού για τη θεµελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώµατος (χωρίς εξαγορά ή µε εξαγορά).

4 7.Ο χρόνος σπουδών συνυπολογίζεται για τη θεµελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώµατος; Κατά κανόνα ο χρόνος σπουδών δεν συνυπολογίζεται για τη θεµελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώµατος, αφού δεν λογίζεται καν ως συντάξιµος. Κατ εξαίρεση συνυπολογίζεται για τη θεµελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώµατος (λογίζεται και ως συντάξιµος) προκειµένου για τους µόνιµους στρατιωτικούς ο χρόνος σπουδών στις στρατιωτικές σχολές, προκειµένου για τα στελέχη των Σωµάτων Ασφαλείας ο χρόνος σπουδών στις αντίστοιχες παραγωγικές σχολές. 8.Μπορεί ο υπάλληλος-λειτουργός να συνταξιοδοτηθεί αµέσως µετά τη θεµελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώµατος; Ο υπάλληλος - λειτουργός που συµπληρώνει τον ελάχιστο αυτό χρόνο ναι µεν θεµελιώνει δικαίωµα για σύνταξη και µπορεί ν' αποχωρήσει από την Υπηρεσία, δεν είναι όµως δυνατή η καταβολή της σύνταξής του αν δεν έχει συµπληρώσει το απαιτούµενο κατά περίπτωση όριο ηλικίας. 9.Τι είναι το «όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση» ; Είναι η ηλικία που πρέπει να έχει συµπληρώσει ο υπάλληλος - λειτουργός προκειµένου να αρχίσει να του καταβάλλεται η σύνταξη που έχει δικαιωθεί. εν είναι απαραίτητο να έχει συµπληρώσει ο υπάλληλος - λειτουργός το απαιτούµενο όριο ηλικίας κατά το χρόνο θεµελίωσης του συνταξιοδοτικού δικαιώµατος. Ο υπάλληλος - λειτουργός µπορεί ν' αποχωρήσει από την Υπηρεσία και να πάρει τη σύνταξή του όταν συµπληρώσει το απαιτούµενο όριο ηλικίας. Σε ορισµένες περιπτώσεις, που καταγράφονται στους πίνακες που ακολουθούν, δεν απαιτείται για την έναρξη καταβολής της σύνταξης, όριο ηλικίας. 10.Όλοι οι δηµόσιοι υπάλληλοι-λειτουργοί έχουν τις ίδιες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης (θεµελίωση δικαιώµατος) και τα ίδια όρια ηλικίας για την έναρξη πληρωµής της σύνταξής τους; Οι δηµόσιοι - υπάλληλοι - λειτουργοί διαφοροποιούνται ως προς τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και τα όρια ηλικίας για την έναρξη πληρωµής της σύνταξής τους, ανάλογα µε την κατηγορία (στρατιωτικοί - πολιτικοί δηµόσιοι υπάλληλοι), την ιδιότητα του «νέου» ή του «παλαιού ασφαλισµένου», το χρόνο διορισµού - κατάταξης και το χρόνο θεµελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώµατος.

5 Επισηµαίνεται, ότι για τους δικαστικούς λειτουργούς, το κύριο προσωπικό του Ν.Σ.Κ., το φυλακτικό προσωπικό των καταστηµάτων κράτησης, για τα στελέχη των Ενόπλων υνάµεων και των Σωµάτων Ασφαλείας δεν απαιτείται η συµπλήρωση οιουδήποτε ορίου ηλικίας για την έναρξη πληρωµής της σύνταξης που έχουν δικαιωθεί. Οι δηµόσιοι υπάλληλοι - λειτουργοί (στρατιωτικοί και πολιτικοί) µε την ιδιότητα του παλαιού ασφαλισµένου, δικαιούνται σύνταξη σε περίπτωση παραίτησής τους από την Υπηρεσία εφόσον έχουν συµπληρώσει 15ετή πλήρη πραγµατική συντάξιµη υπηρεσία και το 65ο έτος της ηλικίας τους για τους άνδρες ή το 60ο για τις γυναίκες. 11.Ποια είναι η έννοια του «νέος» και «παλαιός ασφαλισµένος»; Νέος ασφαλισµένος είναι εκείνος ο οποίος ασφαλίστηκε για πρώτη φορά σε οποιονδήποτε ασφαλιστικό οργανισµό κύριας ασφάλισης µετά την Παλαιός ασφαλισµένος είναι όποιος ασφαλίστηκε για πρώτη φορά σε ασφαλιστικό οργανισµό κύριας ασφάλισης µέχρι και την

6 3.ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ηµόσιοι Υπάλληλοι Παλαιοί ασφαλισµένοι (µε οποιαδήποτε σχέση εργασίας στο ηµόσιο µέχρι και που θεµελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωµα µέχρι και ) ΑΙΤΙΑ ΕΞΟ ΟΥ Παραίτηση ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ελάχιστος χρόνος για τη θεµελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώµατος Ηλικία έναρξης καταβολής της σύνταξης Έτη υπηρεσίας για συνταξιοδότηση ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας Ανδρες 25 ή Γυναίκες ανύπαντρες και χήρες ή διαζ. χωρίς παιδιά 25 ή Γυναίκες παντρεµένες χωρίς παιδιά ή µε άγαµα παιδιά και διαζ. ή χήρες ή άγαµες µητέρες µε άγαµα παιδιά 15-17½ ή ½ Γυναίκες µε ανήλικα ή ανάπηρα παιδιά ή µε ανάπηρο σύζυγο 15-17½ ή ½ ½ (67% και άνω) Γυναίκες ή χήροι άνδρες µε 3 τουλάχ. παιδιά ή µε την 20 A.O.H. επιµέλεια 3 τουλάχ. παιδιών ΑΠΟΛΥΣΗ Ανδρες και Γυναίκες ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ (67 ο ) ΣΩΜΑΤΙΚΗ Η ΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗ Η ΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ανδρες και Γυναίκες 15 Ανδρες και γυναίκες 4½ A.O.H. Ανδρες και Γυναίκες Οποτεδήποτε A.O.H.

7 Παλαιοί ασφαλισµένοι (µε οποιαδήποτε σχέση εργασίας στο ηµόσιο µέχρι και που θεµελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωµα µετά την ) ΑΙΤΙΑ ΕΞΟ ΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Όρια ηλικίας πρόωρης συνταξιοδότησης (5) : 60 ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Όρια ηλικίας πρόωρης συνταξιοδότησης (5) : 55 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ανδρες Γυναίκες ανύπαντρες και χήρες ή διαζευγµένες χωρίς παιδιά Γυναίκες παντρεµένες χωρίς παιδιά ή µε άγαµα παιδιά και διαζευγµένες ή χήρες ή άγαµες µητέρες µε άγαµα παιδιά (1) Χρόνος για τη θεµελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώµατος(2) (3) Ελάχιστος χρόνος για τη θεµελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώµατος ή ή ή ή ή 15 17½ ή 15 17½ ή 15 17½ ή 15 17½ ή 15 Ηλικία έναρξης καταβολής της σύνταξης 60½ 61 61½ 62 62½ 63 63½ 64 64½ ½ ή ή 60 59½ ή ½ ή ή 60 59½ ή Όρια ηλικίας πρόωρης συνταξιοδότηση (4) 32/1, /1, /1, ½ 33 33½ 34 34½ 35 24½ 24½ 24½ 24½ Γυναίκες µε ανήλικα ή ανάπηρα παιδιά ή µε ανάπηρο σύζυγο (67% και άνω) (2) 17½ ή ή 60 24½ Γυναίκες ή άνδρες χήροι µε 3 τουλάχιστον παιδιά και διαζευγµένοι που έχουν την επιµέλεια 3 τουλάχιστον παιδιών 20 ή 15 Α.Ο.Η (4) ή 65 ή 60 γυναίκες ΑΠΟΛΥΣΗ Ανδρες και Γυναίκες ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΌ ΤΟ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ (67 ) Ανδρες και Γυναίκες 15 -

8 ΣΩΜΑΤΙΚΗ Η ΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗ Η ΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ανδρες και Γυναίκες 4½ Α.Ο.Η. Ανδρες και Γυναίκες Οποτεδήποτε Α.Ο.Η. ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ: (1) Αφορά γυναίκες που δεν έχουν συµπληρώσει 15ετία µέχρι και την (2) Η ανηλικότητα του παιδιού πρέπει να συντρέχει κατά το χρόνο συµπλήρωσης της 15ετίας. (3) Πρόκειται για το έτος που οι γυναίκες αυτής της κατηγορίας συµπληρώνουν την 15ετία. (4) Ανεξαρτήτως Ορίου Ηλικίας. (5) Η σύνταξη στην περίπτωση αυτή καταβάλλεται µειωµένη κατά 1/267 για κάθε µήνα που υπολείπεται του αντίστοιχου ορίου ηλικίας για την έναρξη καταβολής της σύνταξης.

9 Απασχόληση στο ηµόσιο µε οποιαδήποτε σχέση εργασίας από µέχρι και ΑΙΤΙΑ ΕΞΟ ΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ανδρες Χρόνος για θεµελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώµατος(2) 25 ή 35 ή 15 ή 37 Ηλικία έναρξης καταβολής της σύνταξης 60½ Α.Ο.Η. Όρια ηλικίας πρόωρης συνταξιοδότησης(4) 60 Παραίτηση Γυναίκες ανύπαντρες και χήρες ή διαζευγµένες χωρίς παιδιά ή µε έγγαµα παιδιά. Γυναίκες παντρεµένες µε ή χωρίς παιδιά και διαζευγµένες ή χήρες ή άγαµες µητέρες µε άγαµα παιδιά 25 ή 35 ή 15 ή ή 15 58½ ή Α.Ο.Η ½ ή Γυναίκες µε άγαµα ανήλικα ή ανάπηρα παιδιά (50% και άνω) ή µε ανάπηρο σύζυγο (67% και άνω) (1) 25 ή Γυναίκες ή χήροι άνδρες µε 3 τουλάχιστον παιδιά και διαζευγµένοι µε την επιµέλεια 3 τουλάχιστον παιδιών 20 ή 15 Α.Ο.Η (3) 60 Απόλυση Ανδρες και Γυναίκες Κατάληψη από το όριο ηλικίας (65-67) Σωµατική ή διανοητική ανικανότητα που δεν οφείλεται στην υπηρεσία Σωµατική ή διανοητική ανικανότητα που οφείλεται στην υπηρεσία Ανδρες και Γυναίκες 15 Ανδρες και Γυναίκες 4½ Α.Ο.Η. Ανδρες και Γυναίκες Οποτεδήποτε Α.Ο.Η. ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ: (1) Η ανηλικότητα του παιδιού πρέπει να συντρέχει κατά το χρόνο συµπλήρωσης της εικοσιπενταετούς ασφάλισης. (2) Στο χρόνο που απαιτείται για τη θεµελείωση του συνταξιοδοτικού δικαιώµατος συνυπολογίζεται και ο χρόνος ασφάλισης που έχει διανυθεί σε οποιοδήποτε ασφαλιστικό οργανισµό κύριας ασφάλισης. (3) Ανεξαρτήτως Ορίου Ηλικίας. (4) Η σύνταξη στην περίπτωση αυτή καταβάλλεται µειωµένη κατά 1/267 για κάθε µήνα που υπολείπεται του αντίστοιχου ορίου ηλικίας για την έναρξη καταβολής της σύνταξης.

10 Πρωτοασφαλισµένοι σε οποιαδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης µετά την ΑΙΤΙΑ ΕΞΟ ΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ελάχιστος χρόνος για τη θεµελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώµατος (1) Ηλικία έναρξης καταβολής της σύνταξης Ηλικία πρόωρης συνταξιοδότησης (3) Ανδρες Γυναίκες ανύπαντρες και χήρες ή διαζευγµένες χωρίς παιδιά Γυναίκες παντρεµένες χωρίς παιδιά ή µε άγαµα παιδιά και διαζευγµένες ή χήρες ή άγαµες µητέρες µε άγαµα παιδιά Γυναίκες µε ανήλικα ή ανάπηρα παιδιά (67% και άνω) Μητέρες µε 3 παιδιά, µε 4 παιδιά µε 5 και άνω παιδιά ή / 20 / 20 ή / 53 / ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ (67 ο ) Ανδρες και γυναίκες 15 - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΘΕΣΗΣ Ανδρες και γυναίκες 15 Α.Ο.Η. (2) ΛΟΓΩ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗ Η ΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗ Η ΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΤΥΦΛΟΙ, ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΟΙ, ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΠΌ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ Ανδρες και γυναίκες Α.Ο.Η. Ανδρες και γυναίκες 4½ Α.Ο.Η. Ανδρες και γυναίκες Οποτεδήποτε Α.Ο.Η. Ανδρες και γυναίκες 15 Α.Ο.Η. 50 ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ: (1) Συνυπολογίζεται και ο χρόνος της διαδοχικής ασφάλισης. (2) Ανεξαρτήτως Ορίου Ηλικίας. (3) Η σύνταξη στην περίπτωση αυτή καταβάλλεται µειωµένη κατά 1/267 για κάθε µήνα που υπολείπεται του αντίστοιχου ορίου ηλικίας για την έναρξη καταβολής της σύνταξης

11 4.ΕΠΙ ΟΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ Ποια είναι τα επιδόµατα αυτά; Επίδοµα οικογενειακής παροχής (συζύγου και παιδιών). Το επίδοµα αυτό είναι ίσο µε αυτό που καταβάλλεται στους εν ενεργεία υπαλλήλους και χορηγείται µε τις ίδιες προϋποθέσεις. Το ύψος του επιδόµατος για τα παιδιά διαφοροποιείται για όσους έχουν περισσότερα από δύο (2) παιδιά. Το επίδοµα που αφορά τα παιδιά, εφόσον είναι άγαµα καταβάλλεται µέχρι την ενηλικίωσή τους (συµπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους) ή 19ου έτους της ηλικίας τους εφόσον φοιτούν στη Μέση Εκπαίδευση ή µετά την ενηλικίωσή τους εφόσον σπουδάζουν και πάντως όχι µετά το 24ο έτος για όσους σπουδάζουν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή ΙΕΚ. Ο επιζών σύζυγος όταν δικαιούται και λαµβάνει επίδοµα για τα παιδιά, για όσο χρόνο καταβάλλεται αυτό, λαµβάνει συγχρόνως και επίδοµα για τον/την σύζυγο. Επίδοµα ανικανότητας: Το επίδοµα αυτό καταβάλλεται σε όσους αποχώρησαν από την υπηρεσία λόγω σωµατικής ή διανοητικής ανικανότητας και είναι ανάλογο του βαθµού µείωσης της ικανότητας για εργασία. Πως υπολογίζεται το επίδοµα ανικανόνητας; Το επίδοµα ανικανότητας υπολογίζεται σε ποσοστό του µηνιαίου βασικού µισθού του λοχαγού, όπως αυτός ισχύει κάθε φορά, ως εξής: Ανικανότητα Ποσοστό 25-45% 2% 50-55% 2,5% 60-65% 3% 70-75% 3,5% 80-95% 4% 100% 4,5% Αυξηµένο ή µειωµένο επίδοµα ανικανότητας Σε ορισµένες περιπτώσεις το ανωτέρω επίδοµα καταβάλλεται προσαυξηµένο κατά 50% (άτοµα συνταξιοδοτούµενα λόγω φυµατίωσης ή λόγω νόσου φυµατιώδους φύσης ή ανίκανα µε ποσοστό ανικανότητας άνω του 80% που δεν µπορούν να εκτελέσουν τις στοιχειώδεις ανάγκες χωρίς τη βοήθεια τρίτου προσώπου), σε άλλες δε µειωµένο κατά το ήµισυ (συνταξιοδοτούµενοι λόγω ανικανότητας που δεν οφείλεται στην υπηρεσία). Ειδικά επιδόµατα ανικανότητας.

12 Σε ορισµένες ειδικές κατηγορίες βαρέως αναπήρων χορηγούνται αυξηµένα επιδόµατα ανικανότητας που ανέρχονται στο 25% ή στο 50% ή στο 60% του µηνιαίου βασικού µισθού του Λοχαγού, όπως αυτός ισχύει κάθε φορά (αφορά παραπληγικούς, άτοµα µε πολλαπλές αναπηρίες, µε αχρησία των άνω άκρων, µε ακρωτηριασµό των δύο άνω ή κάτω άκρων, µε απώλεια της όρασης των δύο οφθαλµών κ.λ.π.). Επιδόµατα ανικανότητας ν.1897/1990 και 1977/1991 Από 1/7/2002 υπολογίζονται µε βάση το ποσοστό ανικανότητάς τους στο σύνολο του Β.Μ του Μ.Κ ή του βαθµού µε τον οποίο συνταξιοδοτούνται όπως αυτός διαµορφώνεται κάθε φορά. (άρθρ. 2 παρ. 23 του Ν. 3075/02). Ποιος προσδιορίζει το ποσοστό ανικανότητας; (όπου τούτο απαιτείται) Σε κάθε περίπτωση για το βαθµό µείωσης της ικανότητας για εργασία του παθόντος και τη φύση της νόσου για την οποία κρίθηκε ανίκανος αποφαίνεται η οικεία Ανώτατη Υγειονοµική Επιτροπή. Άλλο Επίδοµα; Επίδοµα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ). ικαιούχοι του ΕΚΑΣ είναι όσοι συνταξιούχοι έχουν συµπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους και έχουν δηλώσει εισόδηµα το προηγούµενο έτος από συντάξεις µικρότερο από 6824,45 και ατοµικό συνολικό εισόδηµα µικρότερο από 7961,87 και οικογενειακό εισόδηµα µικρότερο των 12389,65. Εξαιρούνται από το όριο ηλικίας οι εξ ιδίου δικαιώµατος συνταξιούχοι που εξήλθαν της υπηρεσίας λόγω σωµατικής ανικανότητας καθώς και τα τέκνα αποβιώσαντος συνταξιούχου εφόσον είναι ανήλικα ή ανίκανα ή φοιτητές.

13 5.ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ Λογιστικά ή γραφικά λάθη Λάθη στο όνοµα ή την ιδιότητα του συνταξιούχου στον συντάξιµο χρόνο, υπολογισµό της σύνταξης ή των επιδοµάτων ανικανότητας και στο διατακτικό της πράξης ή της απόφασης διορθώνονται µε πράξη του αρµόδιου οργάνου που εξέδωσε την πράξη ή απόφαση. Εσφαλµένη ερµηνεία - εφαρµογή διατάξεων. 1. Η πράξη κανονισµού σύνταξης υπόκειται σε ένσταση που ασκείται για οποιονδήποτε λόγο στην Επιτροπή Ελέγχου Πράξεων Κανονισµού Συντάξεων. 2. Ένσταση ασκείται : α) Από το ιευθυντή της αρµόδιας ιεύθυνσης Συντάξεων πριν από την εκτέλεση της πράξης εφόσον ανακύψει διαφωνία µεταξύ αυτού και του αρµόδιου Τµηµατάρχη κανονισµού συντάξεων της ίδιας ιεύθυνσης. β) από οποιονδήποτε έχει έννοµο συµφέρον µέσα σ' ένα έτος από την κοινοποίηση της πράξης. 3. Η απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου Πράξεων Κανονισµού Συντάξεων υπόκεινται σε έφεση στο αρµόδιο τµήµα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που ασκείται από τον Υπουργό των Οικονοµικών µέσα σ' ένα έτος από την έκδοσή τους, καθώς και από όποιον έχει έννοµο συµφέρον µέσα σ' ένα έτος από την κοινοποίησή τους. Στις εφέσεις αυτές και τα άλλα ένδικα µέσα κατά των αποφάσεων που εκδίδονται κατ' έφεση από το Ελεγκτικό Συνέδριο εφαρµόζονται οι σχετικές διατάξεις του Οργανισµού του.

14 6. ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ Για τον κανονισµό σύνταξης πολιτικού υπαλλήλου Αίτηση ελτίο Ατοµικής - Υπηρεσιακής Κατάστασης Υπεύθυνη δήλωση (ν.1599/86) για τον αν ο χρόνος του χρησίµευσε για να πάρει σύνταξη από άλλο φορέα, αν για τον ίδιο χρόνο πήρε αποζηµίωση, αν κατέχει οποιαδήποτε θέση και αν πήρε ή παίρνει άλλη σύνταξη και από πού; Για τον κανονισµό σύνταξης στρατιωτικού γενικά (Ένοπλες υνάµεις-σώµατα Ασφαλείας) Αίτηση ελτίο Ατοµικής - Υπηρεσιακής Κατάστασης ΙΚΑΙΟΥΧΑ ΠΡΟΣΩΠΑ Χήρα, Αγαµες θυγατέρες, Αγαµοι υιοί, έως 18 ή 24 ετών αν φοιτούν, Αδελφές άγαµες και άπορες και αδελφοί άγαµοι και ανίκανοι µε ποσοστό άνω του 67%. ικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν για τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ της σύνταξης Αίτηση ενός τουλάχιστον δικαιούχου. Αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης θανάτου του συνταξιούχου. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ήµου ή Κοινότητας, που έχει εκδοθεί βάσει επισήµων στοιχείων ή, εφόσον τέτοια δεν υπάρχουν, βάσει ενόρκου βεβαιώσεως ενώπιον ειρηνοδίκη ή συµβολαιογράφου. Στο πιστοποιητικό αυτό πρέπει να φαίνονται τα πρόσωπα που άφησε στη ζωή ο θανών, το έτος γέννησής τους και η προσωπική τους κατάσταση (έγγαµα ή άγαµα παιδιά, ή χήρα διατελεί ακόµη σε χηρεία, ο γάµος δεν λύθηκε µέχρι την ηµέρα του θανάτου του συνταξιούχου). Πιστοποιητικό γάµου της οικείας Ιεράς Μητρόπολης ή αντίγραφο ληξιαρχικής Πράξης γάµου, που να έχει εκδοθεί από τα τηρούµενα στο ήµο ή την Κοινότητα στοιχεία, εµφαίνον την ηµεροχρονολογία τέλεσης του γάµου του θανόντος (εάν δεν υπάρχουν στοιχεία τόσο στην Ι. Μητρόπολη, όσο και στο δήµο ή την Κοινότητα, ακολουθεί Ειδική ιαδικασία).

15 Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 από την οποία να προκύπτει, εάν τα δικαιούχα πρόσωπα εργάζονται και που ή αν παίρνουν σύνταξη από οποιονδήποτε φορέα. Εάν κατέχουν θέση στο ηµόσιο Τοµέα πρέπει επιπλέον να δηλώσουν εάν επιθυµούν την καταβολή του µεριδίου της σύνταξης τους (µε τις συνέπειες που προβλέπει ο Νόµος). Για τις άγαµες θυγατέρες που έχουν συµπληρώσει το 18ο ή εάν φοιτούν σε Ανώτερη ή Ανωτάτη Σχολή, το 24ο έτος της ηλικίας τους, είναι απαραίτητο το τελευταίο εκκαθαριστικό σηµείωµα φόρου εισοδήµατος. Εάν δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση, θα προσκοµίσουν σχετική υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 θεωρηµένη από την αρµόδια.ο.υ. (Άρθρο 20 Ν. 2084/92). Για την καταβολή στη χήρα οικογενειακής παροχής χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, ότι δεν την παίρνει από άλλη πηγή και αν τα παιδιά φοιτούν σε Ανώτερη ή Ανώτατη Σχολή, σχετική βεβαίωση της Σχολής τους, που να φαίνεται η ηµεροµηνία πρώτης εγγραφής τους και τα υποχρεωτικά έτη φοίτησης. Χήρα, Αγαµες θυγατέρες, Αγαµοι υιοί, έως 18 ή 24 ετών αν φοιτούν ικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν για την ΚΑΤΑΒΟΛΗ της σύνταξης Επειδή από την 25 Ιουνίου 1998 οι συντάξεις καταβάλλονται µέσω τραπεζικών λογαριασµών, ο ζητών τη σύνταξη πρέπει να ανοίξει λογαριασµό στο όνοµά του (µε συνδικαιούχο όποιο πρόσωπο θέλει) σε ένα από τα πιστωτικά ιδρύµατα που αναγράφονται πιο κάτω και να υποβάλει (µαζί µε τα δικαιολογητικά κανονισµού) και τα εξής δικαιολογητικά: Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου του πιστωτικού ιδρύµατος που άνοιξε το λογαριασµό, στην οποία να φαίνεται καθαρά ο αριθµός του λογαριασµού και το ονοµατεπώνυµο του δικαιούχου. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει βιβλιάριο απαιτείται σηµείωµα του πιστωτικού ιδρύµατος µε τα προαναφερθέντα στοιχεία. Φωτοαντίγραφο του δελτίου αστυνοµικής ταυτότητας (και των δύο όψεων). Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σηµειώµατος φόρου εισοδήµατος ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου (όπως φορολογικής δήλωσης, φορολογικής ενηµέρωσης κ.λ.π.) από το οποίο να φαίνεται καθαρά το ονοµατεπώνυµο του δικαιούχου και ο αριθµός φορολογικού µητρώου (τα λοιπά στοιχεία του εκκαθαριστικού εισοδήµατος ή της φορολογικής δήλωσης δεν χρειάζονται). Πατρική Οικογένεια, Γονείς και Αδελφέ Άγαµες και Άπορες και Αδελφή Άγαµη και Ανίκανη κατά 67% Αναπηρία.

16 ικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν για τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ της σύνταξης Αίτηση ενός τουλάχιστον δικαιούχου. Αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης θανάτου του συνταξιούχου. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ήµου ή Κοινότητας, που έχει εκδοθεί βάσει επισήµων στοιχείων ή, εφόσον τέτοια δεν υπάρχουν, βάσει ενόρκου βεβαιώσεως ενώπιον ειρηνοδίκη ή συµβολαιογράφου. Στο πιστοποιητικό αυτό πρέπει να φαίνονται τα πρόσωπα που άφησε στη ζωή ο θανών, το έτος γέννησής τους και η προσωπική τους κατάσταση (έγγαµα ή άγαµα παιδιά, ή χήρα διατελεί ακόµη σε χηρεία, ο γάµος δεν λύθηκε µέχρι την ηµέρα του θανάτου του συνταξιούχου). Πιστοποιητικό γάµου της οικείας Ιεράς Μητρόπολης ή αντίγραφο ληξιαρχικής Πράξης γάµου, που να έχει εκδοθεί από τα τηρούµενα στο ήµο ή την Κοινότητα στοιχεία, εµφαίνον την ηµεροχρονολογία τέλεσης του γάµου του θανόντος (εάν δεν υπάρχουν στοιχεία τόσο στην Ι. Μητρόπολη, όσο και στο δήµο ή την Κοινότητα, ακολουθεί Ειδική ιαδικασία). Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 από την οποία να προκύπτει, εάν τα δικαιούχα πρόσωπα εργάζονται και που ή αν παίρνουν σύνταξη από οποιονδήποτε φορέα. Εάν κατέχουν θέση στο ηµόσιο Τοµέα πρέπει επιπλέον να δηλώσουν εάν επιθυµούν την καταβολή του µεριδίου της σύνταξης τους (µε τις συνέπειες που προβλέπει ο Νόµος. Ανάλογα µε την συγκεκριµένη περίπτωση για την απόδειξη της απορίας τους τα παρακάτω δικαιολογητικά: Αν ιαµένουν σε Πρωτεύουσες Νοµών ή Επαρχιών Πιστοποιητικό της αρµόδιας ηµοτικής ή Κοινοτικής Αρχής στο οποίο να βεβαιώνεται: Το επάγγελµά τους και τα εισοδήµατά τους από αυτό ή από άλλη αιτία. Αν µόνο ο θανών συντηρούσε αυτούς ή συνέβαλλαν και άλλα τέκνα ή αδελφοί στη συντήρησή τους, και αν ναι, ποια η προσωπική (άγαµοι έγγαµοι) και η οικονοµική τους κατάσταση. Το παραπάνω πιστοποιητικό πρέπει να στηρίζεται σε Ένορκη βεβαίωση δύο µαρτύρων, που να µην είναι συγγενείς εξ αίµατος µέχρι 4ου βαθµού και εξ αγχιστείας µέχρι του 3ου βαθµού, ενώπιον Ειρηνοδίκη ή Συµβολαιογράφου και Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86. Πιστοποιητικό του αρµόδιου Οικονοµικού Εφόρου στο οποίο να βεβαιώνεται η περιουσία τους που δηλώθηκε και τα εισοδήµατά τους από αυτή και ότι η δήλωσή τους ελέγχθηκε ως

17 αληθινή. Εάν δεν είχε κατατεθεί δήλωση µε θετικό περιεχόµενο, ο Έφορος πιστοποιεί αυτό, βεβαιώνοντας ότι η µη υποβολή δήλωσης, ελέγχθηκε δικαιολογηµένη. Πιστοποιητικό του αρµόδιου Υποθηκοφύλακα για την ακίνητη περιουσία τους και των σε αυτή γραµµένων τυχόν υποθηκών ή προσηµειώσεων, ή ότι δεν υπάρχει για αυτούς µερίδα στα αρµόδια βιβλία µεταφορών. Βεβαίωση του αρµόδιου Οικονοµικού Εφόρου, από την οποία να φαίνεται το περιεχόµενο της δήλωσης που υποβλήθηκε για την καταληθείσα από τον θανόντα κληρονοµιά, για την επιβολή του φόρου κληρονοµιών. Υπεύθυνη δήλωση για την κατεχόµενη ακίνητη περιουσία σε οποιασδήποτε περιοχή του Κράτους µε προσδιορισµό του είδους, έκτασης, αξίας και ακαθάριστου εισοδήµατος, καθώς και του ποσού της σύνταξης ή βοηθήµατος που τυχόν παίρνει από οποιαδήποτε πηγή. Εάν ιαµένουν σε Άλλες Πόλεις ή Χωριά Πιστοποιητικό της αρµόδιας ηµοτικής ή Κοινοτικής Αρχής, κυρωµένο για την ακρίβεια του περιεχοµένου του από τον αρµόδιο Ειρηνοδίκη, σύµφωνα µε το άρθρο 6 του Β. /τος της 12 εκεµβρίου 1950, και στο οποίο να βεβαιώνεται το επάγγελµά τους και τα τυχόν πιθανά εισοδήµατά τους από αυτό, ή από άλλη αιτία, η κινητή και ακίνητη περιουσία τους, µε προσδιορισµό από αυτή των πιθανών καθαρών εισοδηµάτων τους και αν ο θανών µόνο συντηρούσε την πατρική οικογένεια ή συνέβαλλαν και άλλα τέκνα στη συντήρησή της και αν ναι, ποια η προσωπική (άγαµα έγγαµα) και οικονοµική τους κατάσταση. Υπεύθυνη δήλωση για την κατεχόµενη ακίνητη περιουσία σε οποιαδήποτε περιοχή του Κράτους µε προσδιορισµό του είδους, έκτασης, αξίας και του ακαθάριστου από αυτή ετήσιου εισοδήµατος, καθώς και του ποσού της σύνταξης ή βοηθήµατος που τυχόν παίρνει από οποιαδήποτε πηγή. Όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά για τους υπαλλήλους που πέθαναν στην υπηρεσία, υποβάλλονται στο Υπουργείο στο οποίο υπάγεται ο υπάλληλος (για τους εκπαιδευτικούς στα κατά τόπους αρµόδια Γραφεία ηµοτικής ή Μέσης Εκπαίδευσης) και για τους θανόντες συνταξιούχους υποβάλλονται απευθείας στις αρµόδιες ιευθύνσεις Κανονισµού Πολιτικών Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, Κάνιγγος 29, για την έκδοση της σχετικής συνταξιοδοτικής πράξης. Πατρική Οικογένεια, Γονείς και Αδελφές ικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν για την ΚΑΤΑΒΟΛΗ της σύνταξης Επειδή από την 25 Ιουνίου 1998 οι συντάξεις καταβάλλονται µέσω τραπεζικών λογαριασµών, ο ζητών τη σύνταξη πρέπει να ανοίξει λογαριασµό στο όνοµά του (µε

18 συνδικαιούχο όποιο πρόσωπο θέλει) σε ένα από τα πιστωτικά ιδρύµατα που αναγράφονται πιο κάτω και να υποβάλει (µαζί µε τα δικαιολογητικά κανονισµού) και τα εξής δικαιολογητικά: Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου του πιστωτικού ιδρύµατος που άνοιξε το λογαριασµό, στην οποία να φαίνεται καθαρά ο αριθµός του λογαριασµού και το ονοµατεπώνυµο του δικαιούχου. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει βιβλιάριο απαιτείται σηµείωµα του πιστωτικού ιδρύµατος µε τα προαναφερθέντα στοιχεία. Φωτοαντίγραφο του δελτίου αστυνοµικής ταυτότητας (και των δύο όψεων). Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σηµειώµατος φόρου εισοδήµατος ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου (όπως φορολογικής δήλωσης, φορολογικής ενηµέρωσης κ.λ.π.) από το οποίο να φαίνεται καθαρά το ονοµατεπώνυµο του δικαιούχου και ο αριθµός φορολογικού µητρώου (τα λοιπά στοιχεία του εκκαθαριστικού εισοδήµατος ή της φορολογικής δήλωσης δεν χρειάζονται). ιαζευγµένη θυγατέρα (η οποία είχε συµπληρώσει το 40 έτος της ηλικίας µέχρι την ) ικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν για τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ της σύνταξης Αίτηση της ενδιαφεροµένης. ικαστική απόφαση λύσης του γάµου. ιαζευκτήριο της οικείας Ιεράς Μητρόπολης ή πιστοποιητικό του αρµόδιου δικαστηρίου ότι η ανωτέρω απόφαση κατέστη τελεσίδικη εάν ο γάµος ήταν πολιτικός. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης της οικείας ηµοτικής ή Κοινοτικής αρχής από το οποίο θα προκύπτει η προσωπική κατάσταση των καταληφθέντων προσώπων του θανόντος και ειδικότερα της διαζευγµένης. Πιστοποιητικό του οικείου οικονοµικού εφόρου, από το οποίο θα προκύπτει η δηλωθείσα περιουσία της αιτούσας και τα λοιπά δηλωθέντα εισοδήµατά της. Πιστοποιητικό του Υποθηκοφύλακα του τόπου κατοικίας και του τόπου καταγωγής της ενδιαφεροµένης, περί της ακίνητης περιουσίας της. Πιστοποιητικό του οικείου Εφόρου, από το οποίο να προκύπτει ότι υποβλήθηκε δήλωση της καταληφθείσας περιουσίας του πατέρα της, και να αναφέρονται τα δικαιούχα πρόσωπα της καταληφθείσας περιουσίας.

19 Υπεύθυνη δήλωση της ενδιαφεροµένης του Ν.1599/1986 στην οποία να δηλώνει αν κατέχει δηµόσια θέση, αν είναι συνταξιούχος του ηµοσίου ή οποιουδήποτε άλλου φορέα κύριας σύνταξης αν είναι ασφαλισµένη σε οποιονδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης, αν έχει εισοδήµατα από οποιαδήποτε πηγή και πόσα είναι ετησίως, αν κατέχει ακίνητη περιουσία σε οποιαδήποτε περιοχή του Κράτους και ποια η έκταση, η αξία και το εξ αυτής ακαθάριστο ετήσιο εισόδηµα. Βεβαίωση από τα ασφαλιστικά Ταµεία Κύριας Ασφάλισης για προηγούµενη ασφάλισή της. Για την αναγνώριση προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τοµέα (1) (1) Αφορά υπαλλήλους που έχουν προσληφθεί για πρώτη φορά πριν την Για εν ενεργεία υπαλλήλους Αίτηση του ενδιαφεροµένου Πιστοποιητικό του οικείου ασφαλιστικού φορέα (ν.1405/83) Πιστοποιητικό υπηρεσιακών µεταβολών. Πιστοποιητικό Στρατολογικής κατάστασης (Τύπου Α ) Βεβαίωση αποδοχών. Υπεύθυνη δήλωση (ν.1599/86) του υπαλλήλου ότι δεν χρησιµοποίησε ούτε θα χρησιµοποιήσει τον ίδιο χρόνο για να πάρει σύνταξη από άλλο φορέα κύριας ασφάλισης καθώς και αν επιθυµεί την εφάπαξ καταβολή του ποσού της συµπληρωµατικής εισφοράς. Για συνταξιούχους Αίτηση του ενδιαφερόµενου Πιστοποιητικό του οικείου ασφαλιστικού φορέα (ν.1405/83) Υπεύθυνη δήλωση (όπως και για τους εν ενεργεία υπαλλήλους). Για τη χορήγηση της οικογενειακής παροχής (για τον / την σύζυγο) Υπεύθυνη δήλωση (ν.1599/86) του αιτούντος ή της αιτούσας από την οποία να προκύπτουν:

20 αν είναι έγγαµος ή έγγαµη αν λαµβάνει οικογενειακή παροχή για τον / την σύζυγο από άλλη πηγή και αν ο ή η σύζυγος λαµβάνει οικογενειακή παροχή για την / τον σύζυγο από οποιαδήποτε πηγή του δηµόσιου ή του ιδιωτικού τοµέα και από που. Για τη χορήγηση της οικογενειακής παροχής (για τα παιδιά) Πιστοποιητικό του οικείου ήµου ή της οικείας κοινότητας στο οποίο θα πρέπει να αναφέρονται τα παιδιά του αιτούντος ή της αιτούσας που βρίσκονται στη ζωή, η χρονολογία γέννησής τους, καθώς και η προσωπική κατάστασή τους (έγγαµα ή άγαµα). Άντ' αυτού µπορεί να προσκοµισθούν ληξιαρχικές πράξεις γέννησης των παιδιών. Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος ή της αιτούσας από την οποία να προκύπτουν αν ο ή η σύζυγος λαµβάνει οικογενειακή παροχή για τα παιδιά από άλλη πηγή και από πού αν ο ίδιος λαµβάνει οικογενειακή παροχή για τα παιδιά από άλλη πηγή και από ποια. Σε περίπτωση που θα υποβληθούν ληξιαρχικές πράξεις γέννησης θα δηλώνεται αν τα παιδιά είναι άγαµα. αν τελεί σε διάσταση ή διάζευξη. Γνωµάτευση της Ανωτάτης Στρατού Υγειονοµικής Επιτροπής (ΑΣΥΕ) αν τα παιδιά είναι ενήλικα, άγαµα και ανίκανα, µε ποσοστό ανικανότητας 50% και άνω. Σε περίπτωση που η ανικανότητα του παιδιού έχει διαπιστωθεί κατά τη διάρκεια της ενεργού υπηρεσίας του υπαλλήλου και έχει χορηγηθεί σ' αυτόν αντίστοιχη οικογενειακή παροχή, δεν απαιτείται νέα γνωµάτευση, αλλά βεβαίωση της /νσης ιοικητικού της υπηρεσίας όπου υπηρετούσε ο υπάλληλος, ότι εχορηγείτο η σχετική οικογενειακή παροχή. Για όσους έχουν παιδιά που φοιτούν σε ανώτατες ή ανώτερες Σχολές. Βεβαίωση της Σχολής στην οποία φοιτά το παιδί, από την οποία θα προκύπτουν ο χρόνος της πρώτης εγγραφής σ' αυτή και ο προβλεπόµενος από τον οργανισµό της Σχολής χρόνος φοίτησης για την αποπεράτωση των σπουδών. Για τα παιδιά που σπουδάζουν στο εξωτερικό η εν λόγω βεβαίωση θα πρέπει να είναι µεταφρασµένη και επικυρωµένη από την αρµόδια Προξενική Αρχή ή το Υπουργείο Εξωτερικών.

ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ. του νομικού συμβούλου της Π.Ο.Υ.Ε.Φ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΣΩΚΟΥ

ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ. του νομικού συμβούλου της Π.Ο.Υ.Ε.Φ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΣΩΚΟΥ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ του νομικού συμβούλου της Π.Ο.Υ.Ε.Φ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΣΩΚΟΥ Κατόπιν σχετικών ερωτημάτων πλήθους συναδέλφων εξωτερικών φρουρών, οι οποίοι διαθέτουν χρόνο ασφάλισης σε διάφορα ασφαλιστικά ταμεία

Διαβάστε περισσότερα

(ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΠΙΖΩΝΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΘΑΝΟΝΤΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ Ή ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΤΟΥ ΟΓΑ - ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ)

(ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΠΙΖΩΝΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΘΑΝΟΝΤΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ Ή ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΤΟΥ ΟΓΑ - ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ) Σύνταξη Επιζώντων Μελών (ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΠΙΖΩΝΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΘΑΝΟΝΤΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ Ή ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΤΟΥ ΟΓΑ - ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ) Α. Προϋποθέσεις Σύνταξη επιζώντων Κλάδου Κύριας Ασφάλισης (άρθρο 8 Ν.2458/1997

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που υπήχθησαν στην ασφάλισή του για πρώτη φορά πριν από την

Ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που υπήχθησαν στην ασφάλισή του για πρώτη φορά πριν από την Συντάξεις Θανάτου Ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που υπήχθησαν στην ασφάλισή του για πρώτη φορά πριν από την 1-1-1993. ΔΙΚΑΙΟΔΟΧΑ ΜΕΛΗ {googleads left} ΣΥΖΥΓΟΣ (άρθρο 28 παρ. 6 εδ. α ΑΝ. 1846/51, άρθρο 62

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΝΕΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΩΝ ΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ο ΝΕΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΩΝ ΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ( ΑΚΕ- Τ) ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 38, 10437 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.:2105285302 FAX:2105285316 E-mail:dake-d@nd.gr Ο ΝΕΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΩΝ ΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Μεγάλες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ : 4ΙΗ3Η-Β ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ. Αθήνα, 1 Νοεμβρίου 2010 Αρ.Πρωτ: 157363/0092

ΑΔΑ : 4ΙΗ3Η-Β ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ. Αθήνα, 1 Νοεμβρίου 2010 Αρ.Πρωτ: 157363/0092 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙ ΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: 47 η Νομ/κής Εργασίας& Ενστάσεων ΤΜΗΜΑ : Α ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ

Διαβάστε περισσότερα

τι είναι η κατηγοριοποίηση των ασφαλισμένων;

τι είναι η κατηγοριοποίηση των ασφαλισμένων; Ποιος θεωρείται παλαιός και ποιος νέος ασφαλισμένος; Παλαιός ασφαλισμένος νοείται ο υπάλληλος ο οποίος, ανεξάρτητα από το χρόνο διορισμού του στο Δημόσιο, έχει ασφαλισθεί για πρώτη φορά σε ασφαλιστικό

Διαβάστε περισσότερα

Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Σ Υ Μ Π Λ Η Ρ Ω Σ Η Σ Δ Α Υ Κ

Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Σ Υ Μ Π Λ Η Ρ Ω Σ Η Σ Δ Α Υ Κ Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Σ Υ Μ Π Λ Η Ρ Ω Σ Η Σ Δ Α Υ Κ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΑΤΟΜΙΚΑ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Συμπληρώνονται με ευκρινή, κεφαλαία γράμματα. Επώνυμο/όνομα συζύγου : Κωδ. 1.5 / 1.6 ΑΜΚΑ : Κωδ. 1.15 ΑΦΜ : Κωδ. 1.10

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που υπήχθησαν στην ασφάλισή του για πρώτη φορά πριν από την

Ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που υπήχθησαν στην ασφάλισή του για πρώτη φορά πριν από την Ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που υπήχθησαν στην ασφάλισή του για πρώτη φορά πριν από την 1-1-1993 Σύνταξη Αναπηρίας από κοινή νόσο Στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος κριθεί από τις Υγειονομικές Επιτροπές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΛΙΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΠΙΝΑΚΑΣ 1. Ά ν δ ρ ε ς INΣTITOYTO ΠAI AΓΩΓIKΩN EPEYNΩN KAI MEΛETΩN THΣ I AΣKAΛIKHΣ OMOΣΠON IAΣ EΛΛA AΣ

ΠΑΛΙΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΠΙΝΑΚΑΣ 1. Ά ν δ ρ ε ς INΣTITOYTO ΠAI AΓΩΓIKΩN EPEYNΩN KAI MEΛETΩN THΣ I AΣKAΛIKHΣ OMOΣΠON IAΣ EΛΛA AΣ INΣTITOYTO ΠAI AΓΩΓIKΩN EPEYNΩN KAI MEΛETΩN THΣ I AΣKAΛIKHΣ OMOΣΠON IAΣ EΛΛA AΣ ΠΙΝΑΚΑΣ 1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΑΛΙΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ Α. ιορισθέντες ως 31-12-82 που θεµελιώνουν Β. ιορισθέντες ως 31-12-82 που θεµελιώνουν

Διαβάστε περισσότερα

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 Ν.1599/1986 και άρθρο 3 Ν.2690/1999) Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται µε αυτή τη δήλωση µπορεί να ελεγχθεί µε βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4

Διαβάστε περισσότερα

Ε Λ Τ Ι Ο Ατοµικής και Υπηρεσιακής Κατάστασης Στρατιωτικού

Ε Λ Τ Ι Ο Ατοµικής και Υπηρεσιακής Κατάστασης Στρατιωτικού Τίτλος Υπηρεσίας Ε Λ Τ Ι Ο Ατοµικής και Υπηρεσιακής Κατάστασης Στρατιωτικού Από τον ατοµικό υπηρεσιακό φάκελο του/της πιστοποιούνται τα παρακάτω: ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Κεφάλαιο 1 Επώνυµο: 1 Όνοµα: 2 Όνοµα

Διαβάστε περισσότερα

Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Για τις Συνταξιοδοτικές Διατάξεις των Ν.4336/2015 και 4337/2015

Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Για τις Συνταξιοδοτικές Διατάξεις των Ν.4336/2015 και 4337/2015 Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ 24 104 37 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 210 5229512 FAX: 210 5247633 http://www.poeota.gr e-mail: info@poeota.gr ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη του οικογενειακού επιδόματος είναι, κατά το προηγούμενο της επιδότησης ημερολογιακό έτος:

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη του οικογενειακού επιδόματος είναι, κατά το προηγούμενο της επιδότησης ημερολογιακό έτος: Οικογενειακό Επίδομα ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ 3868/58 «Περί συστάσεως ΔΛΟΕΜ», το οικογενειακό επίδομα χορηγείται στους μισθωτούς που παρέχουν εξαρτημένη εργασία με σχέση ιδιωτικού δικαίου

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : "Προϋποθέσεις συνταξιοδότησης από τους Τοµείς κύριας ασφάλισης του Ενιαίου Ταµείου Ανεξάρτητα Απασχολούµενων (Ε.Τ.Α.Α.) µετά την 1/1/2011"

ΘΕΜΑ : Προϋποθέσεις συνταξιοδότησης από τους Τοµείς κύριας ασφάλισης του Ενιαίου Ταµείου Ανεξάρτητα Απασχολούµενων (Ε.Τ.Α.Α.) µετά την 1/1/2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 16 / 9 / 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ /ΝΣΗ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΜΗΜΑ : B Αριθ. Πρωτ. : Φ.80000 / οικ.20854

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΛΤΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟ ΟΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΛΤΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟ ΟΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Γ Ε Ν Ι Κ Ο Ε Π Ι Τ Ε Λ Ε Ι Ο Σ Τ Ρ Α Τ Ο Υ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΛΤΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟ ΟΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΘΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟΣ 2018 - 1 - ΣΥΝΤΑΞΙΟ ΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ε Λ Τ Ι Ο Ατοµικής και Υπηρεσιακής Κατάστασης Υπαλλήλου - Λειτουργού ( ΑΥΚ)

Ε Λ Τ Ι Ο Ατοµικής και Υπηρεσιακής Κατάστασης Υπαλλήλου - Λειτουργού ( ΑΥΚ) Τίτλος Υπηρεσίας Ε Λ Τ Ι Ο Ατοµικής και Υπηρεσιακής Κατάστασης Υπαλλήλου - Λειτουργού ( ΑΥΚ) Από τον ατοµικό υπηρεσιακό φάκελο του/της πιστοποιούνται τα παρακάτω: (Π.. 102/2004, ΦΕΚ 70Α ) ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσωπα που θεωρείται ότι βαρύνουν τους φορολογουµένους

Πρόσωπα που θεωρείται ότι βαρύνουν τους φορολογουµένους Πρόσωπα που θεωρείται ότι βαρύνουν τους φορολογουµένους Τα Πρόσωπα που θεωρείται ότι βαρύνουν τους φορολογουµένους γράφονται στον πίνακα 9 του Εντύπου Ε1 της φορολογικής δήλωσης, ο οποίος χωρίζεται σε

Διαβάστε περισσότερα

Κατηγορίες ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ Α ΚΑΙ Β ΒΑΘΜΟΥ

Κατηγορίες ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ Α ΚΑΙ Β ΒΑΘΜΟΥ Κατηγορίες ΑΓΑΜΕΣ Η ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΕΣ ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ ΕΚΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ Α ΚΑΙ Β ΒΑΘΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΓΑΜΕΣ Η ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΕΣ ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ 1. Πώς διαμορφώνονται οι

Διαβάστε περισσότερα

Προς Γενικό Επιτελείο Στρατού νση Οικονοµικού Γραφείο 4γ

Προς Γενικό Επιτελείο Στρατού νση Οικονοµικού Γραφείο 4γ Επώνυµο :.. Ονοµα :.. Ονοµα Πατέρα : Α.Μ.Κ.Α.:. Γενικό Επιτελείο Στρατού νση Οικονοµικού Γραφείο 4γ Ύστερα από τον θάνατο του/της συζύγου µου.... σας στέλνω τα δικαιολογητικά που προβλέπονται από το 169/2007

Διαβάστε περισσότερα

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 Ν.1599/1986 και άρθρο 3 Ν.2690/1999) Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται µε αυτή τη δήλωση µπορεί να ελεγχθεί µε βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΛΟΓΩ ΓΗΡΑΤΟΣ

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΛΟΓΩ ΓΗΡΑΤΟΣ Ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που υπήχθησαν στην ασφάλισή του για πρώτη φορά πριν από την 1-1-1993 ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΛΟΓΩ ΓΗΡΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ 4.500 ΗΜΕΡΕΣ {googleads left} ΑΝΔΡΕΣ Παραμένουν

Διαβάστε περισσότερα

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ Χαριλ. Τρικούπη 18Α ΤΚ 10679, Αθήνα Τηλ. 210-3633797 ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ Η ΟΡΦΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΟΝΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ : Έξοδα Κηδείας Βοήθημα Θανάτου Τριών

Διαβάστε περισσότερα

Κυριότερα σημεία στο νέο ασφαλιστικό - Εισφορά 20% επί του εισοδήματος κάθε ασφαλισμένου (μισθωτού, επαγγελματία κλπ.) για τον κλάδο σύνταξης.

Κυριότερα σημεία στο νέο ασφαλιστικό - Εισφορά 20% επί του εισοδήματος κάθε ασφαλισμένου (μισθωτού, επαγγελματία κλπ.) για τον κλάδο σύνταξης. Κυριότερα σημεία στο νέο ασφαλιστικό - Εισφορά 20% επί του εισοδήματος κάθε ασφαλισμένου (μισθωτού, επαγγελματία κλπ.) για τον κλάδο σύνταξης. - Εισφορά 6,95% επί του εισοδήματος κάθε ασφαλισμένου (μισθωτού,

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτικός συνταξιοδοτικός οδηγός

Συνοπτικός συνταξιοδοτικός οδηγός 15 Φεβρουαρίου 2016 Συνοπτικός συνταξιοδοτικός οδηγός Στους παρακάτω πίνακες, σύμφωνα με τον Ν.4336/2015, περιγράφονται τα νέα όρια ηλικίας :Σ Πίνακας 1τικός οδηγός Πλήρης σύνταξη Όριο ηλικίας: 62 Από

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟ ΟΤΗΣΗΣ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟ ΟΤΗΣΗΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟ ΟΤΗΣΗΣ (Tα κατωτέρω ισχύουν σύμφωνα με το Ασφαλιστικό Πλαίσιο, Νόμοι Προεδρικά Διατάγματα - Ερμηνευτικές Εγκύκλιοι, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι 31.12.2012) Α) ΕΙΔΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΗΡΑΤΟΣ ΕΤΕΑΜ

ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΗΡΑΤΟΣ ΕΤΕΑΜ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΗΡΑΤΟΣ ΕΤΕΑΜ {googleads left} ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ: Για την χορήγηση σύνταξης από το ΕΤΕΑΜ, βασική προϋπόθεση είναι να έχει προηγηθεί συνταξιοδότηση από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή άλλο φορέα κύριας ασφάλισης,

Διαβάστε περισσότερα

Προς Γενικό Επιτελείο Στρατού Δνση Οικονομικού Γραφείο 4γ

Προς Γενικό Επιτελείο Στρατού Δνση Οικονομικού Γραφείο 4γ Επώνυμο :.. Ονομα :.. Ονομα Πατέρα : Α.Μ.Κ.Α.:. Προς Γενικό Επιτελείο Στρατού Δνση Οικονομικού Γραφείο 4γ Ύστερα από τον θάνατο του/της συζύγου μου...... σας στέλνω τα δικαιολογητικά που προβλέπονται από

Διαβάστε περισσότερα

1) ΑΣΦΑΛΙΣΗ µέχρι την 31/12/1982 (ΕΞΑΓΟΡΕΣ Ν. 3863/10 ΟΧΙ-) I. ΑΝΔΡΕΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ:

1) ΑΣΦΑΛΙΣΗ µέχρι την 31/12/1982 (ΕΞΑΓΟΡΕΣ Ν. 3863/10 ΟΧΙ-) I. ΑΝΔΡΕΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ: ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟ ΟΤΗΣΗΣ (Tα κατωτέρω ισχύουν σύμφωνα με το Ασφαλιστικό Πλαίσιο, Νόμοι Προεδρικά Διατάγματα - Ερμηνευτικές Εγκύκλιοι, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι 31.12.2012) Α) ΕΙΔΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ/ ΩΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑ ΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ/ ΩΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑ ΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριµνας Για Επίσηµη Χρήση ΣΥΝΟΛΙΚΗ. Γραφείο Στέγασης Σαριπόλου 16 Αχιλλέως ΙΙ Τ.Θ. 50329, 3603 Λεµεσός Τηλ. 25002414, 25002426 Fax. 25002684 Ηλ. ιεύθυνση: housing@cut.ac.cy

Διαβάστε περισσότερα

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 Ν.1599/1986) Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται με αυτή τη δήλωση μπορεί να ελεγχθεί με βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 Ν. 1599/1986)

Διαβάστε περισσότερα

Ε Λ Τ Ι Ο Ατοµικής και Υπηρεσιακής Κατάστασης Υπαλλήλου - Λειτουργού ( ΑΥΚ)

Ε Λ Τ Ι Ο Ατοµικής και Υπηρεσιακής Κατάστασης Υπαλλήλου - Λειτουργού ( ΑΥΚ) Τίτλος Υπηρεσίας Ε Λ Τ Ι Ο Ατοµικής και Υπηρεσιακής Κατάστασης Υπαλλήλου - Λειτουργού ( ΑΥΚ) Από τον ατοµικό υπηρεσιακό φάκελο του/της πιστοποιούνται τα παρακάτω: (Π.. 102/2004, ΦΕΚ 70Α ) ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Σ Υ Ν Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Μ.Τ.Π.Υ Κ.Ε.Π Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ Μ.Τ.Π.Υ. ΜΕΣΩ ΚΕΠ

Σ Υ Ν Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Μ.Τ.Π.Υ Κ.Ε.Π Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ Μ.Τ.Π.Υ. ΜΕΣΩ ΚΕΠ Σ Υ Ν Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Μ.Τ.Π.Υ Κ.Ε.Π Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ Μ.Τ.Π.Υ. ΜΕΣΩ ΚΕΠ ΑΘΗΝΑ, ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2009 1. ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΥΧΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ α. Οδηγίες συµπλήρωσης Αίτησης-Υπεύθυνης ήλωσης Η αίτηση

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ο.Γ.Α., ως εντολοδόχος του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, χορηγεί τα παρακάτω επιδόματα:

Ο Ο.Γ.Α., ως εντολοδόχος του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, χορηγεί τα παρακάτω επιδόματα: Κλάδος οικογενειακών επιδομάτων {googleads left} Γενικά Ο Ο.Γ.Α., ως εντολοδόχος του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, χορηγεί τα παρακάτω επιδόματα: A. Επίδομα τρίτου παιδιού (παρ. 1 του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

-Προϋποθέσεις συνταξιοδότησης λόγω θανάτου.»

-Προϋποθέσεις συνταξιοδότησης λόγω θανάτου.» ΘΕΜΑ: «Κοινοποίηση διατάξεων αρ. 62 του Ν. 2676/99. -Προϋποθέσεις συνταξιοδότησης λόγω θανάτου.» Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του αρ. 62 του Ν. 2676/99 (ΦΕΚ 1/5.1.99) «Οργανωτική και λειτουργική αναδιάρθρωση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1. Γενικά στοιχεία για τις συντάξεις θανάτου...3

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1. Γενικά στοιχεία για τις συντάξεις θανάτου...3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Γενικά στοιχεία για τις συντάξεις θανάτου...3 2. Χρονικές προϋποθέσεις απονομής σύνταξης λόγω θανάτου ασφαλισμένου εξαιτίας κοινής νόσου 4 3. Χρονικές Συντάξεις λόγω θανάτου ς προϋποθέσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ Τι σηµαίνει ότι θεµελιώνω συνταξιοδοτικό δικαίωµα; Θεµελιώνω σηµαίνει ότι κατοχυρώνω δικαίωµα για σύνταξη, αφού συµπληρώσω τα απαιτούµενα έτη ασφάλισης που

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ :ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ :ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ :ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ I. Απαραίτητα επικυρωμένα δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύεται η αλήθεια και η ακρίβεια των ιδιοτήτων για την εφαρμογή της περ.δ της παρ.2 του άρθρου 90 του ν.4172/2013

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Οδηγίες για την εφαρμογή του άρθρου 9 του ν. 3865/2010, που αφορά τη συνταξιοδότηση των άγαμων ή διαζευγμένων θυγατέρων.

ΘΕΜΑ: Οδηγίες για την εφαρμογή του άρθρου 9 του ν. 3865/2010, που αφορά τη συνταξιοδότηση των άγαμων ή διαζευγμένων θυγατέρων. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: 47 η Νομ/κής Εργασίας& Ενστάσεων ΤΜΗΜΑ : Α ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ

Διαβάστε περισσότερα

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ ΥΠ.ΕΡΓ.-ΚΑ Γ.Γ.ΚΟΙΝ.ΑΣΦ. ΟΓΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 Ν.1599/1986) Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται με αυτή τη δήλωση μπορεί να ελεγχθεί με βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων

Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων Ινστιτούτο Εργασίας Γ.Σ.Ε.Ε. Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων ΙΝΕ - ΓΣΕΕ www.inegsee.gr info@inegsee.gr Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Νόμος 1296/1982 Για την ασφάλιση ανασφάλιστων ομάδων Ν.1422/1984 Ν.1745/1987 Ν. 2556/1997 Άρθρο 1. -

Νόμος 1296/1982 Για την ασφάλιση ανασφάλιστων ομάδων Ν.1422/1984 Ν.1745/1987 Ν. 2556/1997 Άρθρο 1. - Νόμος 1296/1982 «Για την ασφάλιση ανασφάλιστων ομάδων» (ΦΕΚ 128, τ. Α ), όπως τροποποιήθηκε με το Ν.1422/1984 «Ενοποίηση των Παραρτημάτων του Κλάδου Ασφάλισης κατά της Ασθένειας Δημοτικών και Κοινοτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ για πακέτο στοχευµένων µέτρων κρατικής φοιτητικής πρόνοιας

ΑΙΤΗΣΗ για πακέτο στοχευµένων µέτρων κρατικής φοιτητικής πρόνοιας ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Για Επίσηµη Χρήση ΣΥΝΟΛΙΚΗ. Για Επίσηµη Χρήση Αρ. Αίτησης:. Όν. Παρ.:. Ηµερ. Παραλαβής:.. Α. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΤΗΤΗ ΑΙΤΗΣΗ για πακέτο στοχευµένων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Για Επίσηµη Χρήση Κοινωνοικονοµικά µόρια.. Μόρια απόστασης Συνολικά: Για Επίσηµη Χρήση Αρ. Αίτησης:. Όν. Παρ.:. Ηµερ. Παραλαβής: / /2010 ΑΙΤΗΣΗ για

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ. ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-14

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ. ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-14 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ. ΤΜΗΜΑ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-14 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ: ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΕΡΑΣ : Δ/ΝΣΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ : πόλη.τ.κ.οδός.αριθμ...τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Απαλλαγές και μειώσεις ανταποδοτικών τελών στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες : Πολύτεκνοι-Τρίτεκνοι- Άποροι - Άτομα με αναπηρία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Απαλλαγές και μειώσεις ανταποδοτικών τελών στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες : Πολύτεκνοι-Τρίτεκνοι- Άποροι - Άτομα με αναπηρία. ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τηλ.: 2613 610210 E mail: dimospatras@gmail.com Πάτρα 24/2/2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Απαλλαγές και μειώσεις ανταποδοτικών τελών στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες : Πολύτεκνοι-Τρίτεκνοι-

Διαβάστε περισσότερα

Κατά κεφαλήν ετήσιο Ακαθάριστο Εισόδηµα ( ) Βαθµολογία 12.001 15.000 4 9.501 12.000 8 7.501-9.500 12 5.501-7.500 16 3.501 5.500 20 3.

Κατά κεφαλήν ετήσιο Ακαθάριστο Εισόδηµα ( ) Βαθµολογία 12.001 15.000 4 9.501 12.000 8 7.501-9.500 12 5.501-7.500 16 3.501 5.500 20 3. ΓΕΝΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ TO ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ 1.1 Το Πανεπιστήµιο Frederick προκηρύσσει από τις Οκτωβρίου µέχρι 30 Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Α. Νομικό Πλαίσιο. Το ύψος του μηνιαίου ποσού του επιδόματος είναι 1000 ευρώ ανά προστατευόμενο τέκνο.

Α. Νομικό Πλαίσιο. Το ύψος του μηνιαίου ποσού του επιδόματος είναι 1000 ευρώ ανά προστατευόμενο τέκνο. Αθήνα, 10 Αυγούστου 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔIEΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ Πληροφορίες: Ε. Σταυρακάκη: 213

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά µε τη συνέχιση της ασφάλισης των µισθωτών της επιχ/σης «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΩΣΦΟΡΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ Α.Ε.»

Σχετικά µε τη συνέχιση της ασφάλισης των µισθωτών της επιχ/σης «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΩΣΦΟΡΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ Α.Ε.» Σχετικά µε τη συνέχιση της ασφάλισης των µισθωτών της επιχ/σης «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΩΣΦΟΡΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ Α.Ε.» ΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ : ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟ ΩΝ : ΠΑΡΟΧΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 85/2007 Αριθµ. Πρωτ.: Α23/266/12/7-6-2007 Σας κοινοποιούµε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 17/08/2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 17/08/2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 17/08/2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Αρ. Πρωτ.: Φ80000/οικ.18562/1230 & ΚΟΙΚΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦ. ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΜΗΜΑ : Γ Ταχ. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

Για όσους έχουν ασφαλισθεί για πρώτη φορά μέχρι Παλαιοί ασφαλισμένοι

Για όσους έχουν ασφαλισθεί για πρώτη φορά μέχρι Παλαιοί ασφαλισμένοι Σύνταξη Γήρατος Για όσους έχουν ασφαλισθεί για πρώτη φορά μέχρι 31-12-1992 Παλαιοί ασφαλισμένοι {googleads left} 1.Οι ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε. δικαιούνται σύνταξη λόγω γήρατος μετά την διακοπή του επαγγέλματός

Διαβάστε περισσότερα

Οι ανασφάλιστοι υπερήλικες δικαιούνται σύνταξη από τον ΟΓΑ εφόσον συντρέχουν οι κατωτέρω προϋποθέσεις:

Οι ανασφάλιστοι υπερήλικες δικαιούνται σύνταξη από τον ΟΓΑ εφόσον συντρέχουν οι κατωτέρω προϋποθέσεις: Σύνταξη Ανασφαλίστων Υπερηλίκων Ο ΟΓΑ, εκτός από τις συντάξεις (γήρατος, αναπηρίας κ.λ.π) που χορηγεί στους ασφαλισμένους του, χορηγεί από ειδικό λογαριασμό, σύνταξη και στους ανασφάλιστους υπερήλικες.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Προϋποθέσεις συνταξιοδότησης από τους Τομείς κύριας ασφάλισης του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (Ε.Τ.Α.Α.) μετά την 1/1/2011»

ΘΕΜΑ : «Προϋποθέσεις συνταξιοδότησης από τους Τομείς κύριας ασφάλισης του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (Ε.Τ.Α.Α.) μετά την 1/1/2011» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Δ/ΝΣΗ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΜΗΜΑ : B Ταχ. Δ/νση : Σταδίου 29 Ταχ. Κώδικας : 10110

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 66 Π.. 169/2007 Κανονισμός των συντάξεων και ένδικα μέσα

Άρθρο 66 Π.. 169/2007 Κανονισμός των συντάξεων και ένδικα μέσα Άρθρο 66 Π.. 169/2007 Κανονισμός των συντάξεων και ένδικα μέσα 1. 0 κανονισμός και η εντολή πληρωμής των συντάξεων, των βοηθημάτων και των επιδομάτων που βαρύνουν το ημόσιο και πληρώνονται από αυτό, με

Διαβάστε περισσότερα

Ο ασφαλισμένος στον Κλάδο, δικαιούται σύνταξη γήρατος, εφόσον συντρέχουν αθροιστικά οι κατωτέρω προϋποθέσεις:

Ο ασφαλισμένος στον Κλάδο, δικαιούται σύνταξη γήρατος, εφόσον συντρέχουν αθροιστικά οι κατωτέρω προϋποθέσεις: Σύνταξη Γήρατος 1. Σύνταξη Γήρατος Κλάδου Κύριας Ασφάλισης (άρθρο 5 Ν.2458/1997). Προϋποθέσεις συνταξιοδότησης: Ο ασφαλισμένος στον Κλάδο, δικαιούται σύνταξη γήρατος, εφόσον συντρέχουν αθροιστικά οι κατωτέρω

Διαβάστε περισσότερα

Ι / ΚΟΙΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Ι / ΚΟΙΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ Να σημειώσουμε ότι ΟΛΑ τα δικαιολογητικά θα πρέπει να είναι πρωτότυπα ή επικυρωμένα αντίγραφα (εκτός από το εκκαθαριστικό της εφορίας που δεν επικυρώνεται). Επίσης θα πρέπει να έχουν ημερομηνία μεταγενέστερη

Διαβάστε περισσότερα

Κατηγορίες Ασφαλισμένων

Κατηγορίες Ασφαλισμένων Κατηγορίες Ασφαλισμένων Υπάρχουν ασφαλισμένοι για τους οποίους απο τις κείμενες διατάξεις προβλέπεται καταβολή προσαυξημένου ή μειωμένου ασφαλίστρου όπως αναλυτικά περιγράφονται στις υποομάδες που ακολουθούν.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΗΡΑΤΟΣ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΗΡΑΤΟΣ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΗΡΑΤΟΣ Χρησιμοποιείται για πρόσωπα τα οποία έχουν χρόνο ασφάλισης σε χώρες με τις οποίες η Ελλάδα έχει συνάψει Διμερή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΝΗΠΙΩΝ & ΒΡΕΦΩΝ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΝΗΠΙΩΝ & ΒΡΕΦΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΝΗΠΙΩΝ & ΒΡΕΦΩΝ Στα νηπιακά τμήματα γίνονται δεκτά νήπια, που στις 31/8/2016 είναι 2,5 ετών, δηλαδή έχουν γεννηθεί από 1/1/2012 μέχρι και 28/2/2014, με την προϋπόθεση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ. Παρακαλώ όπως εγκρίνετε την εγγραφή του παιδιού μου σε έναν από τους πιο κάτω Παιδικούς Σταθμούς της επιλογής μου :

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ. Παρακαλώ όπως εγκρίνετε την εγγραφή του παιδιού μου σε έναν από τους πιο κάτω Παιδικούς Σταθμούς της επιλογής μου : Ημερομηνία:.. Αρ. Πρωτοκόλλου:. ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ Παρακαλώ όπως εγκρίνετε την εγγραφή του παιδιού μου σε έναν από τους πιο κάτω Παιδικούς Σταθμούς της επιλογής μου : Α) Β) ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΙΔΙΟΥ (όπως αναγράφεται

Διαβάστε περισσότερα

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 Ν.1599/1986) Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται με αυτή τη δήλωση μπορεί να ελεγχθεί με βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 Ν. 1599/1986)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ 1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΤΟΥΝΤΑ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ 1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΤΟΥΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΟΓΑ Αρ. Πρωτ.. Τοπ./Δημ. Kοιν.. Νομού Κωδ. Τοπ./Δημ. Κοιν. Ημ. Μην. Έτος 1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΤΟΥΝΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Προϋποθέσεις. Παράδειγμα 1

Προϋποθέσεις. Παράδειγμα 1 Προϋποθέσεις Α) Για τον επιζώντα σύζυγο, θεσπίζεται όριο ηλικίας για τη θεμελίωση δικαιώματος σύνταξης, λόγω θανάτου και, συγκεκριμένα, το 55ο έτος, το οποίο πρέπει να έχει συμπληρωθεί κατά το χρόνο θανάτου

Διαβάστε περισσότερα

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 Ν.1599/1986) Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται με αυτή τη δήλωση μπορεί να ελεγχθεί με βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 Ν. 1599/1986) Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2015 Αρ.Πρωτ. 124069/0092

Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2015 Αρ.Πρωτ. 124069/0092 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Εισοδηματικής

Διαβάστε περισσότερα

A N A K O I N Ω Σ Η ΑΔΑ: Β4ΓΜΩΨΕ-79Ψ. Αµπελόκηποι 31-8 -2012 Αρ.Πρωτ. 13059

A N A K O I N Ω Σ Η ΑΔΑ: Β4ΓΜΩΨΕ-79Ψ. Αµπελόκηποι 31-8 -2012 Αρ.Πρωτ. 13059 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ Πατρ. Γρηγορίου Ε 12, Τ.Κ. 56123, Αµπελόκηποι ΙΕΥΘΥΝΣΗ : Οικονοµικών Υπηρεσιών ΤΜΗΜΑ : Τοπικής οικονοµικής ανάπτυξης ΓΡΑΦΕΙΟ : Αδειοδοτήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΤΕΑΜ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ:

ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΤΕΑΜ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ: ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΤΕΑΜ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ: Για την χορήγηση σύνταξης από το ΕΤΕΑΜ, βασική προϋπόθεση είναι να έχει προηγηθεί συνταξιοδότηση από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή άλλο φορέα κύριας ασφάλισης, πλην Δημοσίου. {googleads

Διαβάστε περισσότερα

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ [ΤΙΤΛΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ] Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 Ν.1599/1986) Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται µε αυτή τη δήλωση µπορεί να ελεγχθεί µε βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Αθήνα, 3 / 10 / 2011 O.A.E.E

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Αθήνα, 3 / 10 / 2011 O.A.E.E ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Αθήνα, 3 / 10 / 2011 O.A.E.E Οργανισμός Αρ. πρωτ. ΔΙ.Π.ΣΥΝ. /Φ1 / 6/ 77267 Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών ΠΡΟΣ : Αποδέκτες Πίνακα Α ΓΕΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙ ΟΜΑ 1000

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙ ΟΜΑ 1000 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΝΑΤΑΣΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΛ: 2310 995132 ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙ ΟΜΑ 1000

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 12 ΚΑΙ 16 ΤΟΥ Ν. 4387/2016-

ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 12 ΚΑΙ 16 ΤΟΥ Ν. 4387/2016- ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 12 ΚΑΙ 16 ΤΟΥ Ν. 4387/2016- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΛΟΓΩ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΕ ΣΥΖΥΓΟ ΚΑΙ ΤΕΚΝΑ- ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ Φ80000/οικ.60272/2196/2016 ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Δικαιούχοι της σύνταξης του ασφαλισμένου/συνταξιούχου

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΚΑ, ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΤΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΟΑΣ,

Διαβάστε περισσότερα

1. Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ. 1.1 Εισαγωγή 10 1.2 Παλαιοί ασφαλισμένοι Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ. 11 1.2.1. Συνταξιοδότηση λόγω 35ετίας 11 1.2.2. Συνταξιοδότηση με 10.000 ημέρες ασφάλισης 12 1.2.3. Συνταξιοδότηση γυναικών

Διαβάστε περισσότερα

για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η /ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η /ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΧΕ ΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Χαλκίδα 13 Ιουλίου 2015 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ Αρ. πρωτ. οικ. 94222/3930 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ EYΒΟΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τις 27.000 για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, 30.000 για μητέρες που έχουν 3 παιδιά,

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. πρωτ.: Φ.80000/οικ.58727/74/Δ29.17 Εφαρμογή διατάξεων άρθρου 1 ν. 4499/2017 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Αρ. πρωτ.: Φ.80000/οικ.58727/74/Δ29.17 Εφαρμογή διατάξεων άρθρου 1 ν. 4499/2017 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Αρ. πρωτ.: Φ.80000/οικ.58727/74/Δ29.17 Εφαρμογή διατάξεων άρθρου 1 ν. 4499/2017 (Εφαρμογή διατάξεων άρθρου 1 ν. 4499/2017) Κατηγορία: Ασφαλιστικά ΕΦΚΑ Αθήνα, 29/12/2017 Αρ. Πρωτ.: Φ. 80000/οικ.58727/74/Δ29.17

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ (Άρθρα 25, 26 Ν. 2084/92)

Α. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ (Άρθρα 25, 26 Ν. 2084/92) ΘΕΜΑ: «Προϋποθέσεις συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας και θανάτου των εργαζομένων που υπήχθησαν για πρώτη φορά στην ασφάλιση από 1.1.93 και μετά - Υπολογισμός ποσού σύνταξης μετά τη δημοσίευση του Ν. 3029/11.7.02».

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Λιβαδειά 2-7-2013 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ Αρ. πρωτ. 2334 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Για να θεμελιώσει ο ασφαλισμένος συνταξιοδοτικό δικαίωμα και για τον προσδιορισμό του ποσού σύνταξης, ως συντάξιμος χρόνος λογίζεται:

Για να θεμελιώσει ο ασφαλισμένος συνταξιοδοτικό δικαίωμα και για τον προσδιορισμό του ποσού σύνταξης, ως συντάξιμος χρόνος λογίζεται: Υπολογισμός Σύνταξης {googleads left} ΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ Για να θεμελιώσει ο ασφαλισμένος συνταξιοδοτικό δικαίωμα και για τον προσδιορισμό του ποσού σύνταξης, ως συντάξιμος χρόνος λογίζεται:

Διαβάστε περισσότερα

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 Ν.1599/1986) Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται µε αυτή τη δήλωση µπορεί να ελεγχθεί µε βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 Ν. 1599/1986) Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

των ορίων ηλικίας που θα έχουν διαµορφωθεί κατά το έτος της συµπλήρωσης του 55 ου ή του 60 ου έτους της ηλικίας τους.

των ορίων ηλικίας που θα έχουν διαµορφωθεί κατά το έτος της συµπλήρωσης του 55 ου ή του 60 ου έτους της ηλικίας τους. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 26/09/2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Αριθµ. πρωτ. : Φ. 80000/24506/1853 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΠΡΟΣ : /νση Κύριας Ασφάλισης Μισθωτών Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ.

Διαβάστε περισσότερα

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 Ν.1599/1986) Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται με αυτή τη δήλωση μπορεί να ελεγχθεί με βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 Ν. 1599/1986) Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Συμπληρωματικές οδηγίες για την απασχόληση των συντ/χων.»

ΘΕΜΑ: «Συμπληρωματικές οδηγίες για την απασχόληση των συντ/χων.» ΘΕΜΑ: «Συμπληρωματικές οδηγίες για την απασχόληση των συντ/χων.» ΣΧΕΤ.: Η 3/2001 εγκύκλιος. Σε συνέχεια της ανωτέρω σχετικής εγκυκλίου, με την οποία σας κοινοποιήθηκαν οι διατάξεις του άρθρου 63 του ν.

Διαβάστε περισσότερα

Θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης. Βασικές μεταβολές του Ν. 4387/2016 στο ασφαλιστικό σύστημα

Θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης. Βασικές μεταβολές του Ν. 4387/2016 στο ασφαλιστικό σύστημα Θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης Βασικές μεταβολές του Ν. 4387/2016 στο ασφαλιστικό σύστημα Φεβρουάριος 2017 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Βασικές μεταβολές του Ν. 4387/2016 στο ασφαλιστικό σύστημα: Συνοπτική παρουσίαση... 3

Διαβάστε περισσότερα

Δικαιούχοι σύνταξης γήρατος

Δικαιούχοι σύνταξης γήρατος ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΗΡΑΤΟΣ ΧΗΡΕΙΑΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΡΦΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΜΑ ΚΗΔΕΙΑΣ Δικαιούχοι σύνταξης γήρατος Όλοι οι ασφαλισμένοι μισθωτοί αυτοτελώς εργαζόμενοι προαιρετικά ασφαλισμένοι που έχουν συμπληρώσει τη συντάξιμη

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΡΑ για τη στήριξη των κατοίκων στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018

ΜΕΤΡΑ για τη στήριξη των κατοίκων στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕΤΡΑ για τη στήριξη των κατοίκων στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος Ε.Φ.Κ.Α. αρ. 4/2018 Προσωρινή σύνταξη. Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 2 του Ν. 4499/2017

Εγκύκλιος Ε.Φ.Κ.Α. αρ. 4/2018 Προσωρινή σύνταξη. Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 2 του Ν. 4499/2017 Πίνακας περιεχομένων Εγκύκλιος Ε.Φ.Κ.Α. αρ. 4/2018 Προσωρινή σύνταξη για αιτήσεις που υποβάλλονται ηλεκτρονικά. Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 2 του Ν. 4499/2017 Αθήνα, 22.1.2018 Αριθ. Πρωτ. Σ40/9/107633

Διαβάστε περισσότερα

http://www.tnomik.gr/frontoffice/popup.asp?cpage=usertext&cresrc=147&cnode=...

http://www.tnomik.gr/frontoffice/popup.asp?cpage=usertext&cresrc=147&cnode=... Σελίδα 1 από 5 Ασφαλιστικές Εισφορές (τρέχουσες) - Ανακοίνωση Α & Β ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ( Ε.Τ.Α.Α. ) ΤΟΜΕΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ 1

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ 1 ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ 1 Ειρήνης Ελευθερίας Γαληνού Γ ΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ Σ ΗΜΕΙΩΜΑ Ερώτημα: Να διερευνηθεί αν, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό καθεστώς στην κοινωνική ασφάλιση, θεμελιώνεται για τον ερωτώντα συνταξιοδοτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΙΟΙΚΗΣΗ Αθήνα, 15. 5. 2009 ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αθήνα, 12.5. 2009 ΙΕΥΘΥΝΣH ΠΑΡΟΧΩΝ

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΙΟΙΚΗΣΗ Αθήνα, 15. 5. 2009 ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αθήνα, 12.5. 2009 ΙΕΥΘΥΝΣH ΠΑΡΟΧΩΝ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΙΟΙΚΗΣΗ Αθήνα, 15. 5. 2009 ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αθήνα, 12.5. 2009 ΙΕΥΘΥΝΣH ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ Αριθ. Πρωτ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Ταχ. /νση: Αγ. Κων/νου 8 (10241)

Διαβάστε περισσότερα

To ασφαλιστικό μας σύστημα με μια πρώτη ματιά Nόμος 3863/2010

To ασφαλιστικό μας σύστημα με μια πρώτη ματιά Nόμος 3863/2010 Στουρνάρη 73-75, Αθήνα 104 32 Τηλ.: 210-5230997, 210-5240168 Fax: 210-5240383 E-mail:edop.dei@gmail.com www.edopdei.gr To ασφαλιστικό μας σύστημα με μια πρώτη ματιά Nόμος 3863/2010 Εισαγωγικό σημείωμα

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1 Τροποποίηση διατάξεων του π.δ. 169/2007.

Άρθρο 1 Τροποποίηση διατάξεων του π.δ. 169/2007. ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ» Άρθρο 1 Τροποποίηση διατάξεων του π.δ. 169/2007. 1. α. Στο τέλος του άρθρου 1 του π.δ. 169/2007 (Α 210), όπως ισχύει, προστίθεται παράγραφος 17 ως

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ο ΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Ο ΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 22+1 ερωτήσεις-απαντήσεις Πώς θα εξαγοράσετε χρόνο ασφάλισης ΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/09/2010, 06:46 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 03/09/2010, 06:46 Απαντήσεις σε 23 γενικά

Διαβάστε περισσότερα

ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013

ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Ταχ. Δ/νση : Λ. Συγγρού 56, 11742 ΑΘΗΝΑ Βαθμός Ασφαλείας: Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΛΟΓΩ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΛΟΓΩ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ 1. ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Επώνυµο Ονοµα Ονοµα Πατέρα Ονοµα Μητέρας Ονοµα Συζύγου 2. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ Πόλη Συνοικία Οδός Αριθµός Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ. - - Οι χήροι πατέρες ανίκανων για βιοποριστική εργασία τέκνων.

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ. - - Οι χήροι πατέρες ανίκανων για βιοποριστική εργασία τέκνων. ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ Ενόψει των αλλαγών που επέρχονται με το νέο μνημόνιο στο ασφαλιστικό μας σύστημα, ο δημοσιογράφος των «ΝΕΩΝ» κ. Ηλίας Γεωργάκης, είχε την καλοσύνη να αποστείλει στην Ομοσπονδία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ. Προς ΤΥΦΛΟΤΗΤΑ. Υποβάλλω συνημμένα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και παρακαλώ να εντάξετε στο πρόγραμμα Τυφλότητας εμένα τ ίδι. ή τ...

ΑΙΤΗΣΗ. Προς ΤΥΦΛΟΤΗΤΑ. Υποβάλλω συνημμένα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και παρακαλώ να εντάξετε στο πρόγραμμα Τυφλότητας εμένα τ ίδι. ή τ... ΤΥΦΛΟΤΗΤΑ ΑΡ. ΠΡΩΤ. ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΩΝΥΜΟ: ΟΝΟΜΑ: ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ: ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΡΟΣ: ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ: ΑΡ. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ: Δ/ΝΣΗ: ΠΟΛΗ: Προς ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

α. Της παρ. 11 του άρθρου 10 του ν.δ. 1044/1971 (Α 245), η οποία προστέθηκε με την παρ. 3 του άρθρου 1 του ν. 3648/ 2008 (Α 38).

α. Της παρ. 11 του άρθρου 10 του ν.δ. 1044/1971 (Α 245), η οποία προστέθηκε με την παρ. 3 του άρθρου 1 του ν. 3648/ 2008 (Α 38). Π.Δ. 37/09 (ΦΕΚ 54 Α/1-4-2009) : Καθορισμός προϋποθέσεων - κριτηρίων για τη χορήγηση αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρων σε Πολεμιστές Κύπρου, Άτομα με Αναπηρία και Πολύτεκνους. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ.Δ/νση : Κάνιγγος 29 ΠΡΟΣ: ΟΠΩΣ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ 101 10 Αθήνα Τηλ : 213-212 6701-702-703-704 Fax : 213-212 6778 E-mail : D47@mof-glk.

Ταχ.Δ/νση : Κάνιγγος 29 ΠΡΟΣ: ΟΠΩΣ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ 101 10 Αθήνα Τηλ : 213-212 6701-702-703-704 Fax : 213-212 6778 E-mail : D47@mof-glk. ΑΔΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙ ΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: 47 η Νομ/κής Εργασίας& Ενστάσεων ΤΜΗΜΑ : Α

Διαβάστε περισσότερα

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 Ν.1599/1986) Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται µε αυτή τη δήλωση µπορεί να ελεγχθεί µε βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 Ν. 1599/1986) Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ Ημερομηνία Ανάρτησης: 05/08/2004 ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ Ειδοποιούνται οι συνάδελφοι, μέλη και μη μέλη της ΕΣΗΕΑ, ότι στις 12 Αυγούστου 2004, λήγει η εξάμηνη προθεσμία που έχει

Διαβάστε περισσότερα