ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ. Κωδ ΕΚΔΟΣΗ 1 η / Μάρτιος 2014

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ. Κωδ. 6000 - ΕΚΔΟΣΗ 1 η / Μάρτιος 2014"

Transcript

1 ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ Κωδ ΕΚΔΟΣΗ 1 η / Μάρτιος 2014

2 Σελίδα 2 Πίνακας περιεχομένων Α. Εισαγωγή... 3 Τι είναι η εκπαίδευση εξ αποστάσεως και πώς διεξάγεται... 3 Τι είναι η ασύγχρονη τηλεκπαίδευση - Περιβάλλον πλατφόρμας της EL-TRANSLATIONS πριν από την είσοδο... 4 Τι είναι η σύγχρονη τηλεκπαίδευση GoToWebinar... 6 Β. Προετοιμασία πριν την έναρξη της εκπαίδευσης Διαδοχικές ενέργειες... 6 GoToWebinar: Διαδικασία εγγραφής σε μία συνεδρία (session)... 6 Σύνδεση στην πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης... 7 Βοηθήματα για προετοιμασία και παρακολούθηση του μαθήματος Απαιτήσεις συστήματος σε υλικό και λογισμικό Συμπληρωματικές ρυθμίσεις συστήματος (firewalls/anti-virus) Γ. Σύνδεση Παρακολούθηση Λήξη συνεδρίας GoToWebinar Τρόπος συμμετοχής σε μία συνεδρία - πρόσκληση μέσω - λήψη του αρχείου εκκίνησης GoToWebinar στα Windows Συμμετοχή σε μία συνεδρία από την τοποθεσία Web Συμμετοχή σε μία συνεδρία από την εφαρμογή GoToWebinar της επιφάνειας εργασίας Συμμετοχή σε μία συνεδρία από φορητή συσκευή Δοκιμάστε τη σύνδεσή σας κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στο GoToWebinar (μόνο για Windows) Προβλήματα σύνδεσης στο GoToWebinar Πίνακας ελέγχου (Control panel) Χρησιμοποιώντας τον Πίνακα ελέγχου Βέλτιστες πρακτικές του VoIP (voice over internet protocol φωνή μέσω πρωτοκόλλου Internet) Βοήθεια για τον ήχο Πρόσβαση στη βοήθεια του GoToWebinar Πλαίσιο ερωτήσεων στον πίνακα ελέγχου Ερωτήσεις εμπέδωσης (polls) και ανακεφαλαίωση Αποχώρηση από μία συνεδρία Αξιολόγηση (survey) του μαθήματος Δ. Ενέργειες κατά την διάρκεια του προγράμματος (μεταξύ των συνεδριών) Πρακτική εφαρμογή και εξάσκηση Δραστηριότητες (Activities) στην πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης Πόροι (Resources) στην πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης... 41

3 Σελίδα 3 Α. Εισαγωγή Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στα εκπαιδευτικά μας προγράμματα. Παρακάτω θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεστε για να είναι η συμμετοχή σας άνετη και επωφελής. Τι είναι η εκπαίδευση εξ αποστάσεως και πώς διεξάγεται Για όλα τα προγράμματά μας υπάρχει παράλληλα και η δυνατότητα πλήρους παρακολούθησης με σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση. Έτσι δίνεται η ευκαιρία και στους εκτός Αθηνών σπουδαστές να συμμετέχουν πλήρως στην διδασκαλία από τον τόπο κατοικίας τους, χωρίς το μεγάλο κόστος των μετακινήσεων, της διαμονής κ.λπ. Όλοι ανεξαιρέτως οι σπουδαστές έχουν στην διάθεσή κωδικούς εισόδου online στην πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης με το υποστηρικτικό υλικό, εκπαιδευτικά βοηθήματα κ.ά. για την χρήση της όλο το 24ωρο. Επίσης, έχουν την δυνατότητα κάθε ημέρα διδασκαλίας να επιλέγουν παρακολούθηση είτε με φυσική παρουσία, είτε online με ζωντανή σύνδεση τηλεδιάσκεψη (σύγχρονη τηλεκπαίδευση), εφόσον διαμένουν εκτός Αθηνών ή αυτό τους εξυπηρετεί καλύτερα (περίπτωση αργοπορίας, ασθένειας κ.ά.). Η εκπαίδευση με φυσική παρουσία διεξάγεται σε ειδικά εξοπλισμένες αίθουσες στις εγκαταστάσεις μας στο κέντρο του Χαλανδρίου Αττικής, σε ολιγομελή τμήματα 2 8 ατόμων. Σε κάθε εκπαιδευόμενο διατίθεται προς χρήση 1 φορητός υπολογιστής με όλα τα αναγκαία εκπαιδευτικά βοηθήματα. Οι ασκήσεις και εργασίες των σπουδαστών που παραδίδονται διορθώνονται αμέσως και επιστρέφονται με παρατηρήσεις για αξιολόγηση. Στην συνέχεια, στο τέλος κάθε εβδομάδας επί ένα 2ωρο γίνεται σχολιασμός των εργασιών και επιλύονται απορίες, ώστε να συμπληρώνονται τυχόν κενά, να θεραπεύονται αδυναμίες και έτσι η επίδοση των σπουδαστών παρακολουθείται και βελτιώνεται συνεχώς. Η διδασκαλία γίνεται στην ελληνική γλώσσα. Το ωριαίο πρόγραμμα μιας τυπικής εβδομάδας είναι: ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ: 12:00-15:20 ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ: ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: 15:20-18:45 10:00-17:00 ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ: 12:00-15:20 ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ: ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: 15:20-18:45 10:00-17:00 ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ: 10:00-15:20 ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ - ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: 15:20-17:00 *Το ωράριο της πρακτικής εφαρμογής είναι προαιρετικό και προσαρμόζεται σύμφωνα με τις ατομικές ανάγκες και επιθυμία του κάθε σπουδαστή. Η διδασκαλία γίνεται δια ζώσης για αυτούς που παρακολουθούν με φυσική παρουσία στην αίθουσα και συγχρόνως με τηλεδιάσκεψη online για όσους συμμετέχουν εξ αποστάσεως.

4 Σελίδα 4 Τι είναι η ασύγχρονη τηλεκπαίδευση - Περιβάλλον πλατφόρμας της EL-TRANSLATIONS πριν από την είσοδο Γενικά για την πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης της EL-TRANSLATIONS Η πλατφόρμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης μαθημάτων εξ αποστάσεως της EL-TRANSLATIONS δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης στο εκπαιδευτικό υλικό, 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, μέσω του διαδικτύου και είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση: TRANSLATIONS.com/. Εδώ θα βρείτε όλο το υποστηρικτικό υλικό και τα λογισμικά που θα χρειαστείτε για την προετοιμασία σας πριν από κάθε συνεδρία αλλά και πόρους (resources) και δραστηριότητες (activities) για ενίσχυση της εκμάθησής σας κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Οι σπουδαστές μπορούν να εισέλθουν σε αυτήν την πλατφόρμα χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό πρόσβασης (password) που θα τους ορίσει ο διαχειριστής της πλατφόρμας κατά την εγγραφή τους. Με αυτόν τον τρόπο, έχουν τη δυνατότητα να προσπελάσουν το εκπαιδευτικό υλικό του μαθήματος στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι και να συμμετέχουν στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Περιβάλλον της πλατφόρμας πριν από την είσοδο Η αρχική οθόνη της πλατφόρμας αποτελείται από διάφορα μπλοκ, των οποίων η σειρά μπορεί να μεταβάλλεται και είναι εφικτό να προστεθούν νέα μπλοκ από τον εκπαιδευτή, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες. Τα μπλοκ καλύπτουν διάφορες λειτουργίες του δικτυακού τόπου της πλατφόρμας και προσφέρουν χρήσιμες πληροφορίες στον σπουδαστή. Στο κεντρικό τμήμα παρουσιάζεται η λίστα με τις κατηγορίες των μαθημάτων, στις οποίες είναι οργανωμένα τα μαθήματα που είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα. Επιπλέον, πάνω αριστερά στην αρχική οθόνη της πλατφόρμας, πριν ακόμα εισέλθετε στον δικτυακό τόπο, υπάρχει ένα αναπτυσσόμενο μενού με επιλογές γλωσσών, που σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε τη γλώσσα στην οποία επιθυμείτε να προβάλλεται ο δικτυακός τόπος της πλατφόρμας. Για να μπορείτε να δείτε τα μαθήματα που περιλαμβάνονται σε κάθε κατηγορία, θα πρέπει να επιλέξετε την αντίστοιχη κατηγορία, κάνοντας κλικ σε αυτήν. Επιλέγοντας την κατηγορία που σας ενδιαφέρει, εμφανίζεται το σύνολο των μαθημάτων της αντίστοιχης κατηγορίας. Σε κάθε μάθημα υπάρχουν πληροφορίες για το συγκεκριμένο μάθημα, όπως γενική περιγραφή και εκπαιδευτές του μαθήματος. Ας δούμε τώρα αναλυτικότερα τα μπλοκ που παρουσιάζονται στην αρχική οθόνη της πλατφόρμας ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Μπλοκ «Κύριο Μενού» Το μπλοκ «Κύριο Μενού» περιέχει εισαγωγικό υλικό σχετικά με την πλατφόρμα και προτεινόμενα links για άλλες χρήσιμες και σχετικές ιστοσελίδες. Μπλοκ «Μαθήματα» Σε αυτό το μπλοκ υπάρχουν σύνδεσμοι προς όλες τις κατηγορίες μαθημάτων. Δίνεται επιπλέον η δυνατότητα εμφάνισης ή αναζήτησης των μαθημάτων που υπάρχουν στην πλατφόρμα.

5 Σελίδα 5 Μπλοκ «Ημερολόγιο» Το Ημερολόγιο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, στις ημερομηνίες του οποίου μπορούν να προστεθούν γεγονότα ή δραστηριότητες διαφόρων τύπων. Οι δυνατοί τύποι γεγονότων είναι: συστήματος, μαθήματος, προσωπικό αλλά και ομαδικό γεγονός. Κάθε μήνυμα στο Ημερολόγιο δηλώνεται με διαφορετικό χρώμα, ανάλογα με τον τύπο του γεγονότος στο οποίο ανήκει. Τα γεγονότα συστήματος είναι ορατά από όλους τους χρήστες του συστήματος και μπορούν να προστεθούν μόνο από τον διαχειριστή της πλατφόρμας. Τα γεγονότα μαθήματος είναι ορατά στους συμμετέχοντες του μαθήματος και μπορούν να προστεθούν από τον διαχειριστή της πλατφόρμας και τους εκπαιδευτές. Τα ομαδικά γεγονότα είναι ορατά μόνο από τα μέλη της ομάδας για την οποία προορίζονται και προστίθενται και αυτά από τον διαχειριστή της πλατφόρμας και τους εκπαιδευτές. Τέλος, κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να προσθέσει ένα προσωπικό γεγονός, στο οποίο θα έχει πρόσβαση μόνο ο ίδιος. Αυτό το μπλοκ μπορεί να υπάρχει τόσο στην αρχική σελίδα της πλατφόρμας, όσο και σε κάθε μάθημα που δημιουργείται σε αυτήν. Παρακάτω θα γίνει αναλυτική περιγραφή των μπλοκ που χρησιμοποιούνται συνήθως για τη διεξαγωγή των online μαθημάτων και είναι διαθέσιμα στους σπουδαστές.

6 Σελίδα 6 Τι είναι η σύγχρονη τηλεκπαίδευση - GoToWebinar Η σύγχρονη τηλεκπαίδευση επιτυγχάνεται μέσω της διεξαγωγής μαθημάτων σε μορφή webinar. Πρόκειται για μία μορφή διδασκαλίας αντικειμένων, η οποία βασίζεται στην τεχνολογία web και πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου μέσω Internet. Προσφέρει μία σύγχρονη αλυσίδα δεδομένων με γραπτά μηνύματα, ταυτόχρονες συνομιλίες με ήχο και εικόνα σε διάσπαρτες γεωγραφικά τοποθεσίες και συνδυάζει PowerPoint slideshow, γραπτές ή προφορικές ερωτήσεις του ακροατηρίου, ήχο και εικόνα του εισηγητή. Τα webinars επιτρέπουν την επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο καθώς και μία επικοινωνία πολυεκπομπής από έναν πομπό (καθηγητή) σε πολλούς δέκτες (σπουδαστές). Για να συμμετάσχετε σε webinar, χρειάζεστε έναν υπολογιστή με ηχεία, πρόσβαση στο internet καθώς και να έχετε δηλώσει εγκαίρως τη συμμετοχή σας. Ακόμη, είναι απαραίτητο να έχετε εγκατεστημένο το λογισμικό GoToWebinar στον υπολογιστή σας. Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την λήψη και εγκατάσταση του GoToWebinar. Αφού δηλώσετε τη συμμετοχή σας, θα λάβετε με το webinar link στο οποίο θα πρέπει να συνδεθείτε την προβλεπόμενη ώρα διεξαγωγής του. Το παρόν εγχειρίδιο αποτελεί έναν χρήσιμο οδηγό για τον εγγεγραμμένο χρήστη της πλατφόρμας ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης της EL-TRANSLATIONS και του GoToWebinar, όπου παρουσιάζονται αναλυτικά οι λειτουργίες και οι δυνατότητές τους. Ειδικότερα, περιγράφονται οι διαδικασίες εγγραφής και συμμετοχής στις πλατφόρμες και παρέχονται αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την χρήση τους. Στη συνέχεια θα βρείτε απλές οδηγίες για την online παρακολούθηση των μαθημάτων, τις οποίες θα ήταν καλό να συμβουλευθείτε από τώρα για άνετη και χωρίς προβλήματα παρακολούθηση. Β. Προετοιμασία πριν την έναρξη της εκπαίδευσης Διαδοχικές ενέργειες GoToWebinar: Διαδικασία εγγραφής σε μία συνεδρία (session) Εάν επιθυμείτε να παρευρεθείτε σε μία συνεδρία του GoToWebinar ως συμμετέχοντας, πρέπει να εγγραφείτε μέσω του URL εγγραφής που εμφανίζεται στην πρόσκληση GoToWebinar. Αφού εγγραφείτε, λαμβάνετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιέχει πληροφορίες για τον τρόπο ένταξης στη συνεδρία την προβλεπόμενη ημερομηνία και ώρα. 1. Ανοίξτε την πρόσκληση GoToWebinar στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο. 2. Κάντε κλικ στο URL εγγραφής για να ανοίξει η φόρμα εγγραφής. 3. Συμπληρώστε τα απαιτούμενα στοιχεία, δηλαδή το όνομα, το επίθετο και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Register. 4. Αφού εγγραφείτε, εμφανίζεται η σελίδα Επιβεβαίωσης εγγραφής. 5. Αμέσως θα λάβετε ένα (Confirmation), το οποίο θα επιβεβαιώνει την εγγραφή σας και θα σας δίνει στοιχεία για την ημέρα και την ώρα κάθε συνεδρίας (session), έναν σύνδεσμο για να συνδεθείτε καθώς και τον κωδικό του μαθήματος (Webinar ID) ο οποίος είναι ο ίδιος για όλες τις συνεδρίες. Μπορείτε να προσθέσετε ένα ραντεβού GoToWebinar στο ημερολόγιό σας ως υπενθύμιση για την ένταξη στη συνεδρία τη συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα.

7 Σελίδα 7 Αφού εγγραφείτε μία φορά σε μια συνεδρία, θα μπορείτε έπειτα να ενταχθείτε εύκολα όποτε θέλετε και μπορείτε να συμμετέχετε μέσω του Web, της εφαρμογής στην επιφάνεια εργασίας σας ή μέσω μιας φορητής συσκευής. Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε παρακάτω, στο κεφάλαιο «Σύνδεση Παρακολούθηση Λήξη συνεδρίας GoToWebinar». Σύνδεση στην πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης Για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο έναν Flash player καθώς και έναν PDF Reader. Μπορείτε να τους βρείτε και να τους εγκαταστήσετε από εδώ: Η πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης της EL-TRANSLATIONS είναι διαθέσιμη, όπως είδαμε και παραπάνω, στη διεύθυνση: Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό πρόσβασης (password) που έχει ορίσει για εσάς ο διαχειριστής της πλατφόρμας κατά την εγγραφή σας και κάντε κλικ στο κουμπί Login. Επιλέγοντας «Είσοδος», συνδέεστε στην πλατφόρμα ως σπουδαστής. Δηλαδή, ως σπουδαστής θα έχετε τη δυνατότητα να προσπελάσετε το εκπαιδευτικό υλικό του μαθήματος και να συμμετέχετε στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που υπάρχουν στο μάθημα. Κάθε φορά που επιθυμείτε να εξέλθετε από την πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, ορθό είναι να επιλέξετε «Έξοδος» και κάθε φορά που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα, πρέπει να εισέρχεστε στον δικτυακό χώρο με τη χρήση του ονόματος χρήστη και του κωδικού πρόσβασης. Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι όταν δεν έχετε εισέλθει στον δικτυακό τόπο, τότε στο πάνω μέρος της σελίδας εμφανίζεται το μήνυμα «Δεν έχετε εισέλθει», ενώ όταν έχετε συνδεθεί εμφανίζεται το μήνυμα «Έχετε εισέλθει ως» και αναφέρεται το όνομά σας. Θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε τον σύνδεσμο της πλατφόρμας ως σελιδοδείκτη στον περιηγητή σας, ώστε να μπορείτε να επιστρέψετε στη σελίδα αυτή αργότερα. Για να αποθηκεύσετε τον σύνδεσμο, κάντε κλικ στο Αγαπημένα ή στο Σελιδοδείκτες, ανάλογα τον περιηγητή που χρησιμοποιείτε, στο πάνω μέρος της οθόνης. Κάντε κλικ στο Προσθήκη και μετά πατήστε ΟΚ. Για να

8 Σελίδα 8 ξαναβρείτε τη σελίδα, κάντε απλά κλικ πάνω στο Αγαπημένα/Σελιδοδείκτες και κάντε κύλιση των περιεχομένων οθόνης προς τα κάτω, μέχρι να βρείτε τον αποθηκευμένο σας σύνδεσμο. Τα μπλοκ στην πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης Αφού εισέλθετε στον δικτυακό τόπο της πλατφόρμας, η αρχική οθόνη θα αλλάξει ελάχιστα. Συγκεκριμένα, δε θα εμφανίζεται πλέον το μπλοκ «Είσοδος», αφού έχετε εισέλθει ήδη στον δικτυακό τόπο και κάτω από το μπλοκ «Κατηγορίες μαθημάτων» θα εμφανίζεται επιπλέον το μπλοκ «Τα μαθήματά μου». Μπλοκ «Τα μαθήματά μου» Από αυτό το μπλοκ μπορείτε να μεταφερθείτε στο περιβάλλον κάποιου μαθήματος στο οποίο είστε εγγεγραμμένος, κάνοντας κλικ στο αντίστοιχο μάθημα ή μπορείτε να μεταβείτε στην κεντρική σελίδα όλων των μαθημάτων της πλατφόρμας επιλέγοντας τον σύνδεσμο «Όλα τα μαθήματα». Μπλοκ «Περίληψη» Στο μπλοκ «Περίληψη» μπορείτε να δείτε τη σύνοψη του μαθήματος, η οποία περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το μάθημα. Η σύνοψη αυτή έχει ορισθεί από τον εκπαιδευτή. Μπλοκ «Αναζήτηση στις ομάδες συζήτησης» Σε κάθε μάθημα υπάρχει το μπλοκ «Αναζήτηση στις ομάδες συζήτησης», όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά για να κάνετε αναζήτηση στις ομάδες συζήτησης (forum). Μπλοκ «Πρόσφατη δραστηριότητα» Σε αυτό το μπλοκ μπορείτε να δείτε τι έχει αλλάξει στο μάθημα από την τελευταία φορά που συνδεθήκατε. Μπλοκ «Πλοήγηση» Το μπλοκ «Πλοήγηση» είναι από τα πιο σημαντικά για τους χρήστες της πλατφόρμας, καθώς σας δίνει τη δυνατότητα να μεταβείτε στη σελίδα «Η αρχική μου», η οποία περιλαμβάνει μια επισκόπηση

9 Σελίδα 9 των μαθημάτων που είστε εγγεγραμμένοι και τα προσωπικά σας αρχεία ενώ σας εμφανίζει και τους συνδεδεμένους χρήστες. Μέσω αυτού του μπλοκ μπορείτε, επιλέγοντας «Σελίδες ιστοτόπου», να μεταβείτε και πάλι στο μπλοκ «Ημερολόγιο» καθώς και να προβάλλετε αλλά και να επεξεργαστείτε το προφίλ σας, κάνοντας κλικ στην επιλογή «Το προφίλ μου». Εκεί θα δείτε μια επισκόπηση του προφίλ σας, αναρτήσεις ομάδας συζητήσεων και προσωπικά σας αρχεία. Μπλοκ «Συνδεδεμένοι χρήστες» Σε αυτό το μπλοκ μπορείτε να δείτε ποιοι συμμετέχοντες είχαν συνδεθεί στο μάθημα τα τελευταία 5 λεπτά. Κάνοντας κλικ σε ένα από τα ονόματα των συμμετεχόντων εμφανίζεται η καρτέλα με το προφίλ του συμμετέχοντα. Μπλοκ «Ημερολόγιο» Στο μπλοκ «Ημερολόγιο», εμφανίζονται οι ημερομηνίες έναρξης ή λήξης γεγονότων και δραστηριοτήτων. Επίσης, έχετε τη δυνατότητα προσθήκης προσωπικού γεγονότος. Τα προσωπικά γεγονότα είναι ορατά μόνο σε εσάς. Για να προσθέσετε ένα γεγονός, θα πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί «Νέο γεγονός» και να συμπληρώσετε αναλόγως τη φόρμα που εμφανίζεται. Στη συνέχεια, με την επιλογή του κουμπιού «Αποθήκευση αλλαγών», το γεγονός εμφανίζεται στο Ημερολόγιο. Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να εξάγετε τα γεγονότα που υπάρχουν στο Ημερολόγιο (όλα τα γεγονότα ή μόνο τα σχετικά με το μάθημα), επιλέγοντας το κουμπί «Εξαγωγή ημερολογίου». Επιπρόσθετα, μπορείτε να κάνετε κάποιες άλλες ρυθμίσεις που αφορούν στο Ημερολόγιο, επιλέγοντας το κουμπί «Προτιμήσεις». Πρόκειται για τη μορφή της ώρας στο Ημερολόγιο, την ημέρα από την οποία θα ξεκινά η εβδομάδα στο Ημερολόγιο, κ.ά. Τέλος, μπορείτε να αποκρύψετε γεγονότα συγκεκριμένου τύπου, κάνοντας κλικ σε έναν τύπο γεγονότος, όπως αυτό εμφανίζεται στο «Υπόμνημα» του Ημερολογίου. Τα γεγονότα, που επιλέγετε να αποκρύψετε, παραμένουν ορατά στους υπόλοιπους συμμετέχοντες του μαθήματος. Αυτή η επιλογή χρησιμεύει κυρίως όταν στο Ημερολόγιο υπάρχουν πολλά γεγονότα. Μπλοκ «Επικείμενα γεγονότα»

10 Σελίδα 10 Το μπλοκ «Επικείμενα γεγονότα» είναι ουσιαστικά μια λίστα με τα γεγονότα που πρόκειται να συμβούν στο προσεχές μέλλον. Σε αυτό το μπλοκ μπορείτε να δείτε τις δραστηριότητες που πρόκειται να λήξουν σύντομα. Επιπλέον, σας δίνει τη δυνατότητα να μεταφερθείτε στο μπλοκ «Ημερολόγιο», κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο «Μετάβαση στο ημερολόγιο...», όπου εμφανίζονται τα μελλοντικά γεγονότα σε Ημερολόγιο. Μπορείτε, ακόμα, και να προσθέσετε ένα νέο γεγονός (προσωπικό), επιλέγοντας το κουμπί «Νέο γεγονός...» και ακολουθώντας τη διαδικασία που περιγράψαμε στην παράγραφο με τίτλο Μπλοκ «Ημερολόγιο». Μπλοκ «Διαχείριση» Στο μπλοκ «Διαχείριση», μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προφίλ σας. Βοηθήματα για προετοιμασία και παρακολούθηση του μαθήματος Μόλις συνδεθείτε στην πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης ως σπουδαστής, μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα μαθήματα που θέλετε να συμμετάσχετε, κάνοντας κλικ στην κατηγορία που ανήκει αυτό και στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στο συγκεκριμένο μάθημα. Σε κάθε μάθημα που εισέρχεστε, υπάρχει ένα σύνολο από μπλοκ, πόρους (resources) και δραστηριότητες (activities). Επιλέξτε το μάθημα στο οποίο εγγραφήκατε και θα βρείτε όλο το υποστηρικτικό υλικό που χρειάζεστε για την προετοιμασία σας, όπως: User Guides Link για να κάνετε λήψη και εγκατάσταση του σχετικού λογισμικού Δείγματα αρχείων και ασκήσεις για πρακτική άσκηση

11 Σελίδα 11 Λοιπά χρήσιμα βοηθήματα (πολυμέσα κ.λπ.) Απαιτήσεις συστήματος σε υλικό και λογισμικό Παρακαλώ βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε την ελάχιστη απαιτούμενη σύνδεση συστήματος και τον απαραίτητο εξοπλισμό, πριν κάνετε λήψη της τελευταίας έκδοσης του GoToWebinar. Ποια είναι η απαιτούμενη σύνδεση συστήματος για το GoToWebinar; Windows Λειτουργικό σύστημα Windows 8 Επεξεργαστής Μνήμη ανάγνωσης γραφής/ram Internet Φάσμα συχνότητας Browser Επιπλέον λογισμικό Windows 7 Windows Vista Windows XP Windows 2003 Server 2.4GHz ή περισσότερο 2GB ή περισσότερο DSL ή ακόμα πιο γρήγορο 700 Kbps ή περισσότερο για την κοινή χρήση οθόνης, την ταυτόχρονη τηλεδιάσκεψη και την ακουστική τηλεσυνεδρίαση Internet Explorer 7.0 ή πιο πρόσφατο Mozilla Firefox 4.0 ή πιο πρόσφατο Google Chrome 5.0 ή πιο πρόσφατο JavaScript Mac Λειτουργικό σύστημα Επεξεργαστής Μνήμη ανάγνωσης γραφής/ram Internet Φάσμα συχνότητας Browser Επιπλέον λογισμικό Mac OS X 10.6 (Snow Leopard ) Mac OS X 10.7 (Lion ) Mac OS X 10.8 (Mountain Lion ) 2.4GHz Intel επεξεργαστή (Core 2 Duo) 1GB DSL ή ακόμα πιο γρήγορο 700 Kbps ή περισσότερο για την κοινή χρήση οθόνης, την ταυτόχρονη τηλεδιάσκεψη και την ακουστική τηλεσυνεδρίαση Safari 3.0 ή πιο πρόσφατο Mozilla Firefox 4.0 ή πιο πρόσφατο Google Chrome 5.0 ή πιο πρόσφατο JavaScript ios Λειτουργικό σύστημα ios 6 ή πιο πρόσφατο

12 Σελίδα 12 Συσκευή Internet Επιπλέον λογισμικό ipad 1 ή πιο πρόσφατο iphone 3GS ή πιο πρόσφατο ipod Touch (3 ης γενιάς) ή πιο πρόσφατο WiFi συνιστάται για VoIP Δωρεάν GoToMeeting App από το App Store Android Λειτουργικό σύστημα Επεξεργαστής Internet Επιπλέον λογισμικό Android 2.2 ή ανώτερο 1Ghz CPU ή ανώτερο συνιστάται WiFi συνιστάται για VoIP Δωρεάν GoToMeeting App από το Google Play Store Τι εξοπλισμό χρειάζομαι για να χρησιμοποιήσω το GoToWebinar; Ο απαραίτητος εξοπλισμός για να χρησιμοποιήσετε το GoToWebinar είναι ο εξής: Υπολογιστής Windows ή Mac Σύνδεση στο Internet (προτιμάται το διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας broadband) Μικρόφωνο και ηχεία (ενσωματωμένα ή USB ακουστικά) Webcam για να πραγματοποιείτε βιντεοδιάσκεψη με υψηλή ευκρίνεια προσώπων (HDfaces) Συμπληρωματικές ρυθμίσεις συστήματος (firewalls/anti-virus) Διαμορφώστε τα τείχη προστασίας (firewalls) στον υπολογιστή σας 1. Όταν σας ζητηθεί να ενεργοποιήσετε το GoToWebinar ώστε να έχει πρόσβαση στο Internet, κάντε κλικ στο Ναι. Στη συνέχεια, επιλέξτε το κουτί «Remember the answer each time I use this program» («Θυμήσου την απάντηση κάθε φορά που χρησιμοποιώ αυτό το πρόγραμμα»). 2. Ανοίξτε το δικό σας πρόγραμμα anti-virus για να του επιτρέψετε να δεχτεί όλα τα αρχεία του GoToWebinar. Το ακόλουθο πρέπει να επιτρέπεται μέσω μίας εκ των τριών θυρών: 80, 443 και Απαιτείται συνδεσιμότητα TCP μονής κατεύθυνσης (εξερχόμενα TCP). g2m_download.exe G2MStart.exe G2MChat.exe AppCore.exe G2MLauncher.exe G2MQandA.exe G2MInstallerExtractor.exe G2MTesting.exe G2MSessionControl.exe G2MCoreInstExtractor.exe G2MMaterials.exe G2MMatchMaking.exe G2MCodecInstExtractor.exe G2MPolling.exe G2MRecorder.exe G2MInstHigh.exe G2MView.exe G2MTranscoder.exe G2MInstaller.exe G2MUI.exe G2MFeedback.exe G2MUninstall.exe G2MComm.exe G2MHost.exe

13 Σελίδα 13 Διαμορφώστε τείχη προστασίας σε εταιρικό περιβάλλον Εάν χρησιμοποιείτε ένα τείχος προστασίας σε εταιρικό περιβάλλον, είναι πιθανό να έχετε ένα τείχος προστασίας υλικού. Ζητήστε από το δικό σας τμήμα πληροφορικής να διαβάσει το δελτίο βέλτιστης διαμόρφωσης τείχους προστασίας (Optimal Firewall Configuration Fact Sheet) για να επιτρέψει στο GoToWebinar να συνδεθεί. Ρυθμίστε το λογισμικό Norton Anti-virus για να επιτρέψει σύνδεση στο GoToWebinar 1. Στη γραμμή εργασιών σας, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Norton Internet Security. 2. Επιλέξτε Άνοιγμα Norton Internet Security. 3. Στο μενού Κατάσταση & Ρυθμίσεις, επιλέξτε Personal Firewall (Προσωπικό τείχος προστασίας) > Configure (Διαμόρφωση). 4. Επιλέξτε την καρτέλα Προγράμματα για να εντοπίσετε το GoToWebinar, και κάντε κλικ στο Προσθήκη. 5. Για να ξεκινήσετε την προσθήκη αρχείων, επιλέξτε g2mcomm.exe > Άνοιγμα. 6. Όταν σας ζητηθεί, χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού για να επιλέξετε Permit (Άδεια) > OK. Στη συνέχεια, επαναλάβετε τα βήματα για τα υπόλοιπα αρχεία του GoToWebinar. Ρυθμίστε την Norton Transaction Protection (Προστασία συναλλαγών Norton ) για να επιτρέψει σύνδεση στο GoToWebinar Εάν η δική σας έκδοση Norton Internet Security έχει ενεργοποιημένη τη λειτουργία Προστασία συναλλαγών Norton, ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις σας στον Norton για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το GoToWebinar. 1. Εάν δεν το έχετε ήδη κάνει, ξεκινήστε και έπειτα τερματίστε μία συνεδρία με το GoToWebinar. 2. Kάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Norton Internet Security τη στιγμή που είναι ορατό στη δική σας γραμμή εργασιών. 3. Επιλέξτε Άνοιγμα Norton Internet Security. 4. Επιλέξτε την καρτέλα Norton Internet Security στην κορυφή του παραθύρου. 5. Από το αναπτυσσόμενο μενού Ρυθμίσεις, επιλέξτε το Επιλογές Norton Internet Security > Προστασία συναλλαγών. 6. Αλλάξτε την κατάσταση για να επιτρέψετε το «g2mlauncher.exe,» και μετά κάντε κλικ στο ΟΚ. Ρυθμίστε το τείχος προστασίας ZoneAlarm για να επιτρέψει σύνδεση στο GoToWebinar 1. Στη δική σας γραμμή εργασιών, κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο ZoneAlarm. 2. Επιλέξτε Έλεγχος προγράμματος > Καρτέλα προγραμμάτων > Προσθήκη. 3. Στον υπολογιστή σας, πλοηγηθείτε στο C:\Program Files\Citrix\GoToMeeting. Επιλέξτε όλα τα αρχεία του GoToMeeting και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

14 Σελίδα Εντοπίστε το αρχείο του GoToMeeting στη λίστα Προγράμματα. Στη στήλη Trust Level (Επίπεδο Αξιοπιστίας), κάντε κλικ στο εικονίδιο με το ερωτηματικό και επιλέξτε Super. Επαναλάβετε αυτό το βήμα για καθένα από τα αρχεία του GoToMeeting. 5. Τέλος, στις στήλες Πρόσβαση και Διακομιστής (Server), κάντε κλικ πάνω σε κάθε εικονίδιο με ερωτηματικό που αντιστοιχεί σε ένα πρόγραμμα GoToMeeting και επιλέξτε Άδεια. Ρυθμίστε το McAfee λογισμικό ολικής προστασίας (McAfee Total Protection Anti-virus Software) για να επιτρέψει σύνδεση στο GoToWebinar 1. Στη δική σας γραμμή εργασιών, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο McAfee Ολική προστασία. 2. Επιλέξτε Άνοιγμα McAfee Ολικής προστασίας. 3. Έπειτα, κάντε κλικ στο Τείχος προστασίας > Ρυθμίσεις. 4. Στις Άδειες προγράμματος, κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε GoToMeeting > Επεξεργασία. 5. Χρησιμοποιώντας το αναπτυσσόμενο μενού Πρόσβαση, επιλέξτε Πλήρης. Έπειτα, κάντε κλικ στο Αποθήκευση. Ρυθμίστε το λογισμικό Kaspersky Anti-virus για να επιτρέψει σύνδεση στο GoToWebinar 1. Ανοίξτε το Kaspersky Anti-Virus 2010 και κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις. 2. Κάτω από τις Επιλογές στην αριστερή μεριά πλοήγησης, επιλέξτε Κίνδυνοι και αποκλεισμοί. Έπειτα, επιλέξτε Ρυθμίσεις στην ενότητα Αποκλεισμοί. 3. Επιλέξτε την καρτέλα Αξιόπιστες εφαρμογές > Προσθήκη. 4. Ανοίξτε τον φάκελο προγράμματος του GoToMeeting και επιλέξτε όλα τα κουτιά για αποκλεισμούς. Κάντε δύο φορές κλικ στο ΟΚ και έπειτα, κάντε κλικ στο Εφαρμογή. Γ. Σύνδεση Παρακολούθηση - λήξη 1 ης συνεδρίας Τρόπος συμμετοχής σε μία συνεδρία - πρόσκληση μέσω - λήψη του αρχείου εκκίνησης GoToWebinar στα Windows 1. Λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρία ανοίξτε το επιβεβαίωσης (Confirmation), που λάβατε όταν κάνατε την εγγραφή σας (Registration), ή υπενθύμισης (Reminder) του webinar. 2. Όταν έρθει η στιγμή να ξεκινήσετε τη συνεδρία, κάντε κλικ στο link join the webinar που θα βρείτε στο επιβεβαίωσης. Μην μοιράζεστε τη διεύθυνση Join URL με κανέναν, γιατί είναι μόνο για εσάς. Εάν η περίοδος λειτουργίας δεν είναι ακόμα ανοιχτή στους συμμετέχοντες, καλείστε να επιστρέψετε την προβλεπόμενη ώρα έναρξης. 3. Αν χρησιμοποιείτε επιτραπέζιο υπολογιστή, θα πρέπει πρώτα να κατεβάσετε το αρχείο Citrix Online Launcher για να ξεκινήσετε τη συνεδρία. Αν έχετε ήδη εγκαταστήσει την εφαρμογή στον υπολογιστή σας, μπορείτε να συνδεθείτε κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με τη μαργαρίτα. Αν συμμετέχετε σε ένα webinar από το κινητό σας, μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή

15 Σελίδα 15 GoToMeeting για Android ή ios και να συνδεθείτε από το κινητό σας. Αν σας ζητηθεί, κάντε κλικ στο Yes, Grant ή στο Trust (Αποδοχή) για να αποδεχτείτε τη λήψη. 4. Αν σας ζητηθεί, εισαγάγετε τον κωδικό (Webinar ID), τον οποίο σας παρείχε στο επιβεβαίωσης ο διοργανωτής του webinar που θα παρακολουθήσετε. 5. Κάποιες συνεδρίες έχουν προγραμματιστεί να επαναλαμβάνονται εβδομαδιαίως ή μηνιαίως. Οι συνεδρίες αυτές αποτελούν μέρος μιας σειράς μαθημάτων. Επομένως, θα χρειαστεί μόνο μία φόρα να εγγραφείτε για να παρακολουθήσετε όλες τις συνεδρίες της σειράς. 6. Εάν εγγραφείτε σε μία ακολουθία διαδικτυακών μαθημάτων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια διεύθυνση URL για ένταξη σε όλες τις συνεδρίες. 7. Εάν εγγραφείτε σε μία σειρά διαδικτυακών μαθημάτων, όπου θα επιλέγετε τα μαθήματα που θέλετε να παρακολουθήσετε, πρέπει να χρησιμοποιήσετε διαφορετική διεύθυνση URL για ένταξη στην κάθε συνεδρία. Τα URL της σύνδεσης θα παρέχονται στα ηλεκτρονικά μηνύματα επιβεβαίωσης που λαμβάνετε μετά την εγγραφή σας για κάθε μάθημα. 8. Αφού ενταχθείτε μία φορά σε ένα μάθημα, επιλέξτε μία από τις επιλογές ήχου που παρέχονται από τον υπολογιστή σας για να συνδεθείτε στην ηχητική διάσκεψη. Μπορείτε να βρείτε τον ήχο της επιλογής σας πατώντας στο εικονίδιο Ήχος του Πίνακα ελέγχου. 9. Εάν κατά τη διεξαγωγή του webinar αποσυνδεθείτε κατά λάθος, ακολουθείτε τα ίδια βήματα που κάνατε στην αρχή, ώστε να συνδεθείτε εκ νέου.

16 Σελίδα 16 GoToWebinar: Κάντε λήψη του αρχείου εκκίνησης στα Windows Την πρώτη φορά που συμμετέχετε σε μία συνεδρία ή αναβαθμίζετε το GoToWebinar σε έναν υπολογιστή Windows, καλείστε να κάνετε λήψη ενός αρχείου με ένα προαιρετικό plugin (προσθήκη) του περιηγητή, το οποίο σας επιτρέπει να κάνετε γρηγορότερη εκκίνηση του λογισμικού GoToWebinar. Εάν κάνετε απεγκατάσταση του GoToWebinar, θα χρειαστεί να πραγματοποιήσετε εκ νέου τη διαδικασία της λήψης. Κάντε λήψη του αρχείου Citrix Online Launcher στον Internet Explorer 1. Κάντε εκκίνηση του GoToWebinar συμμετέχοντας σε μία συνεδρία. Σημείωση: Εάν χρησιμοποιείτε τον Internet Explorer 7 ή 8 και έχετε ήδη εγκατεστημένο το GoToWebinar, κάντε κλικ στο Όχι, όταν δείτε το παράθυρο διαλόγου Προειδοποίηση ασφαλείας (Security Warning), προκειμένου να κάνετε αμέσως εκκίνηση της συνεδρίας. Εάν κάνετε κλικ στο Ναι, πρέπει να κάνετε κλικ στο Λήψη του GoToWebinar στη σελίδα Connected to GoToWebinar και να ακολουθήσετε την παρακάτω διαδικασία λήψης.

17 Σελίδα Τότε θα γίνει λήψη ενός αρχείου στον υπολογιστή σας με ονομασία «Citrix Online Launcher.exe». Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο για να το ανοίξετε. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να κάνετε κλικ στο επανεκκίνηση της λήψης. 3. Όταν ερωτηθείτε για να ανοίξετε το «Citrix Online Launcher», κάντε κλικ στο Εκτέλεση. 4. Όταν ερωτηθείτε ξανά για να εκτελέσετε το «Citrix Online Launcher», κάντε κλικ στο Εκτέλεση.

18 Σελίδα 18 Το plugin του περιηγητή θα εγκατασταθεί αυτόματα και έτσι σας επιτρέπει να συνδέεστε γρηγορότερα σε επόμενες συνεδρίες. 5. Μόλις τελειώσετε, θα μπορείτε να συμμετέχετε στις επόμενες συνεδρίες του GoToWebinar πιο γρήγορα. Κάντε λήψη του αρχείου Citrix Online Launcher στον Firefox 1. Κάντε εκκίνηση του GoToWebinar συμμετέχοντας σε μία συνεδρία. Σημείωση: Εάν έχετε ήδη εγκατεστημένο το GoToWebinar, μπορεί να δείτε ένα παράθυρο διαλόγου Εκκίνηση εφαρμογής (Launch Application), προκειμένου να κάνετε εκκίνηση του GoToWebinar ή του Citrix Online Launcher. Επιλέξτε το κουτί «Remember my choice» («Θυμήσου την επιλογή μου») και κάντε κλικ στο Εκκίνηση εφαρμογής. Εάν δείτε το παράθυρο διαλόγου για εκκίνηση του Citrix Online Launcher, θα δείτε σύντομα κι άλλο ένα παράθυρο διαλόγου, το οποίο δείχνει την πορεία της λήψης.

19 Σελίδα 19 Εάν κάνετε κλικ στο Ακύρωση, πρέπει να κάνετε κλικ στο Λήψη του GoToWebinar στη σελίδα Connected to GoToWebinar και να ακολουθήσετε την παρακάτω διαδικασία λήψης. 2. Τότε θα γίνει λήψη στον υπολογιστή σας ενός αρχείου με ονομασία «Citrix Online Launcher.exe». Εάν ερωτηθείτε για να γίνει αποθήκευση του αρχείου Citrix Online Launcher.exe, κάντε κλικ στο Αποθήκευση αρχείου.

20 Σελίδα Στο παράθυρο Λήψεις του περιηγητή σας, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο για να το ανοίξετε. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να κάνετε κλικ στο επανεκκίνηση της λήψης. 4. Όταν ερωτηθείτε για να ανοίξετε το «Citrix Online Launcher», κάντε κλικ στο Εκτέλεση.

Συνοπτικός Οδηγός Χρήσης του Moodle για τον Καθηγητή

Συνοπτικός Οδηγός Χρήσης του Moodle για τον Καθηγητή Συνοπτικός Οδηγός Χρήσης του Moodle για τον Καθηγητή 1 Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 4 1.1 Περιβάλλον Moodle...4 1.2 Χρήση ονόματος χρήστη και κωδικού...4 1.3 Δημιουργία νέου μαθήματος...4 1.3.1

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 1. Για να χρησιμοποιήσετε το σύστημα τηλεκατάρτισης θα πρέπει να διαθέτετε: ένα Η/Υ με εγκατεστημένο ένα internet browser (λ.χ. Internet Explorer, Mozilla Firefox,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης πλατφόρμας τηλεκατάρτισης. Πρόγραμμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων»

Οδηγίες χρήσης πλατφόρμας τηλεκατάρτισης. Πρόγραμμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» Οδηγίες χρήσης πλατφόρμας τηλεκατάρτισης Πρόγραμμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» Περιεχόμενα Πλοήγηση στο εκπαιδευτικό portal... 3 Περιβάλλον συστήματος τηλεδιάσκεψης... 7 Επικοινωνία και Συνεργασία...

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ [1] ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 1. Για να χρησιμοποιήσετε το σύστημα τηλεκατάρτισης θα πρέπει να διαθέτετε: ένα Η/Υ με εγκατεστημένο ένα internet browser (λ.χ. Internet Explorer, Mozilla

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 1. Για να χρησιμοποιήσετε το σύστημα τηλεκατάρτισης θα πρέπει να διαθέτετε: ένα Η/Υ με εγκατεστημένο ένα internet browser (λ.χ. Internet Explorer, Mozilla Firefox,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Πλατφόρμας Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης (Moodle) του Τμήματος ΔΕΤ

Οδηγίες Χρήσης Πλατφόρμας Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης (Moodle) του Τμήματος ΔΕΤ Οδηγίες Χρήσης Πλατφόρμας Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης (Moodle) του Τμήματος ΔΕΤ -Για τους Φοιτητές- Έκδοση 1.2 Οκτώβριος 2015 Υπεύθυνος Σύνταξης: Χρήστος Λάζαρης (lazaris@aueb.gr) Πίνακας Περιεχομένων Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ. της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ. της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή...2 2. Αρχική σελίδα, Εισαγωγή & Περιβάλλον Συστήματος...3 2.1. Αρχική σελίδα εισαγωγής...3 2.2. Εισαγωγή στην Πλατφόρμα Τηλε-κατάρτισης...4

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήστη. Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης. http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/

Οδηγός Χρήστη. Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης. http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/ Οδηγός Χρήστη Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/ Περιεχόµενα 1. ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 3 2. ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΑΣ 6 3. ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 9 4. ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα ΟΔΗΓΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ L.M.S. 1 Γενικά Απαραίτητο λογισμικό Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης...

Περιεχόμενα ΟΔΗΓΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ L.M.S. 1 Γενικά Απαραίτητο λογισμικό Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... Περιεχόμενα 1 Γενικά... 3 2 Απαραίτητο λογισμικό... 3 3 Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 3 4 Πλοήγηση στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 5 5 Έξοδος από την πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 10 SQLearn

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ BBB ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ BBB ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ BBB ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Οι συμμετέχοντες συνίσταται να έχουν καλή γνώση και κατανόηση του σύντομου οδηγού. Eπιπλέον υποστηρικτικές

Διαβάστε περισσότερα

Ζωντανή τάξη μαθήματος

Ζωντανή τάξη μαθήματος Ζωντανή τάξη μαθήματος Οδηγός Χρήσης Εκπαιδευόμενου Υπηρεσία Τεχνικής Υποστήριξης Τηλεπρομηθέα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ... 2 1.1 Εισαγωγή... 4 2 ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΖΩΝΤΑΝΗΣ ΤΑΞΗΣ... 5 2.1 Γνωριμία

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για το BBB. Βήμα 1ο: Να εξασφαλίσετε ότι έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό

Οδηγίες για το BBB. Βήμα 1ο: Να εξασφαλίσετε ότι έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό Οδηγίες για το BBB Για τη συμμετοχή σας στις τηλεδιασκέψεις της υπηρεσίας meeting.sch.gr που θα διεξαγονται μέσω του λογισμικού τηλεδιασκέψεων BigBlueButton, θα χρειαστεί να γίνουν κάποιες απαραίτητες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήστη Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης

Οδηγός Χρήστη Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης Οδηγός Χρήστη Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης Περιεχόμενα Γενικά... 3 Απαραίτητο λογισμικό... 3 Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 3 Πλοήγηση στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 5 Πλοήγηση στο εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εκπαιδευτή

Εγχειρίδιο εκπαιδευτή Εγχειρίδιο εκπαιδευτή Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εισαγωγή... 3 2. Τι είναι η Πλατφόρµα Τηλεκατάρτισης... 4 3. Απαραίτητος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ CLASSWEB Εισαγωγή βαθμολογιών από διδάσκοντες μέσω Διαδικτύου

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ CLASSWEB Εισαγωγή βαθμολογιών από διδάσκοντες μέσω Διαδικτύου ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ CLASSWEB Εισαγωγή βαθμολογιών από διδάσκοντες μέσω Διαδικτύου Συντάκτες: Παναγιώτα Μπούγια Θεοδώρα Νάνου Ιανουάριος 2015 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ OTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ OTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP) ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ OTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP) Για την πρόσβαση στην υπηρεσία OTE TV GO για υπολογιστή, αρχικά ανοίξτε την ιστοσελίδα της υπηρεσίας www.otetvgo.gr. Για τη χρήση της υπηρεσίας

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικές προϋποθέσεις

Τεχνικές προϋποθέσεις Τεχνικές προϋποθέσεις Υποστήριξη Windows Επεξεργαστής Intel Core Duo CPU.XX GHz ή AMD. ( GB of RAM προτεινόμενο) Ενεργά JavaScript και Cookies Active X, ενεργό για τον Microsoft Internet Explorer (προτεινόμενο)

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτικός οδηγός χρήσης της πλατφόρμας ασύγχρονης τηλεεκπαίδευσης. Καθηγητή

Συνοπτικός οδηγός χρήσης της πλατφόρμας ασύγχρονης τηλεεκπαίδευσης. Καθηγητή Συνοπτικός οδηγός χρήσης της πλατφόρμας ασύγχρονης τηλεεκπαίδευσης Moodle για τον Καθηγητή Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή...3 1.1 Περιβάλλον Moodle... 3 1.2 Εισαγωγή / εγγραφή στην πλατφόρμα... 3 2 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Πλατφόρμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης μαθημάτων εξ αποστάσεως Οδηγός Χρήστη www.schoolessons.gr

Πλατφόρμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης μαθημάτων εξ αποστάσεως Οδηγός Χρήστη www.schoolessons.gr Πλατφόρμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης μαθημάτων εξ αποστάσεως Οδηγός Χρήστη www.schoolessons.gr Σύντομη Περιγραφή Η πλατφόρμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης μαθημάτων εξ αποστάσεως της δίνει τη δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΙΚΤΥΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΙΚΤΥΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΙΚΤΥΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ σ. 1 από 18 _ Εγχειρίδιο ρυθµίσεων για την πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς πόρους bibliotecas Εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ Περιεχόμενα Περιεχόμενα Γενικά... 3 Απαραίτητο λογισμικό... 3 Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 3 Πλοήγηση στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 5 Οργάνωση της περιοχής του μαθήματος... 8 Έξοδος από

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήστη Πλατφόρµας Τηλεκπαίδευσης

Οδηγός Χρήστη Πλατφόρµας Τηλεκπαίδευσης Οδηγός Χρήστη Πλατφόρµας Τηλεκπαίδευσης Περιεχόμενα Γενικά...3 Απαραίτητο λογισμικό...3 Είσοδος στην πλατφόρμα ΚΕΚ Διάσταση...3 Πλοήγηση στην πλατφόρμα ΚΕΚ Διάσταση...6 Οργάνωση της περιοχής του μαθήματος...7

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013 1. Δίκτυα Υπολογιστών και Διαδίκτυο... 3 1.1. Όροι Και Έννοιες... 3 1.2. Ασφάλεια Στο Διαδίκτυο... 5 2. Περιήγηση στον Παγκόσμιο Ιστό 7 Το Περιβάλλον Ενός Φυλλομετρητή...

Διαβάστε περισσότερα

Marmitek UltraViewPro 1

Marmitek UltraViewPro 1 IP CAMERA SERIES IP Eye Anywhere 10 11 20 21 470 IP RoboCam 10 11 21 541 641 ULTRAVIEW PRO ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1..1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ....1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2.. 2 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ......3 ΧΡΗΣΗ MARMITEK Ultraview

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης. (Για Windows και MAC) Ασύρματη κάμερα IP HD περιστροφής / κλισης για εσωτερικούς χώρους v3.14

Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης. (Για Windows και MAC) Ασύρματη κάμερα IP HD περιστροφής / κλισης για εσωτερικούς χώρους v3.14 Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης (Για Windows και MAC) Ασύρματη κάμερα IP HD περιστροφής / κλισης για εσωτερικούς χώρους v3.14 Περιεχόμενα συσκευασίας 1 Εισαγωγή στο υλικό Εξωτερική περιγραφή ΔΙΑΦΟΡΕΣ Μοντέλο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Π.Σ. ΦΟΙΤΗΤΟΛΟΓΙΟΥ- ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ (ClassWeb)

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Π.Σ. ΦΟΙΤΗΤΟΛΟΓΙΟΥ- ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ (ClassWeb) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Π.Σ. ΦΟΙΤΗΤΟΛΟΓΙΟΥ- ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ (ClassWeb) 1. Είσοδος στην υπηρεσία ClassWeb Στη κεντρική σελίδα της υπηρεσίας στα πεδία Όνομα Χρήστη και Κωδικός πρόσβασης πληκτρολογούμε τα στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΣυνοπτικόςΟδηγόςΧρήσηςτουMoodle για το Φοιτητή

ΣυνοπτικόςΟδηγόςΧρήσηςτουMoodle για το Φοιτητή ΣυνοπτικόςΟδηγόςΧρήσηςτουMoodle για το Φοιτητή Πίνακας Περιεχομένων Πίνακας Περιεχομένων... 2 1. Εισαγωγή...3 1.1 Περιβάλλον Moodle... 3 1.2 Εισαγωγή / Εγγραφή στην πλατφόρμα... 3 1.3 Είσοδος σε μάθημα...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Φοιτητή. Course Management Platform. Εισαγωγή. for Universities Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Παν. Μακεδονίας Σεπτέμβριος 2004

Εγχειρίδιο Φοιτητή. Course Management Platform. Εισαγωγή. for Universities Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Παν. Μακεδονίας Σεπτέμβριος 2004 Εγχειρίδιο Φοιτητή Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρμα, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι η παροχή υποδομών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα από τους περιοριστικούς

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του Microsoft PowerPoint 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

support@displaynote.com +44-2890-730-482

support@displaynote.com +44-2890-730-482 Οδηγίες χρήσης Περιεχόμενα Ρύθμιση... 3 Λήψη του λογισμικού... 3 Εγκατάσταση του λογισμικού... 3 Λήψη της εφαρμογής... 4 Ρύθμιση της σύνδεσης... 5 Χρήση του DisplayNote... 6 Δημιουργία λογαριασμού DisplayNote...

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ E-AGIOGRAFIA

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ E-AGIOGRAFIA ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ E-AGIOGRAFIA Καλωσορίσατε στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης E-Agiografia, Η Media Suite έχει αναπτύξει το Ολοκληρωμένο Σύστημα Τηλεκατάρτισης (e-learning) με την επωνυμία

Διαβάστε περισσότερα

Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle

Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle Κάργα Σουλτάνα MSc Πληροφορικός skarga@uom.gr Κατσάνα Αικατερίνη MSc Πληροφορικός akatsana@uom.gr «18 ο Συνάντηση Εκπαιδευτικών για θέματα Τ.Π.Ε. στη Δυτική Μακεδονία»,

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος σε συνεδρία της Blackboard και βασικές ρυθμίσεις

Είσοδος σε συνεδρία της Blackboard και βασικές ρυθμίσεις Είσοδος σε συνεδρία της Blackboard και βασικές ρυθμίσεις Tα πρώτα βήματα κατά την είσοδο μας στην Blackboard Αφού εγγραφείτε σε ένα μάθημα για να μπορέσετε να συνδεθείτε στην αίθουσα της Blackboard λίγη

Διαβάστε περισσότερα

Γενικά...3. Απαραίτητο λογισμικό...3. Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκατάρτησης...3. Πλοήγηση στην πλατφόρμα Τηλεκατάρτησης...6

Γενικά...3. Απαραίτητο λογισμικό...3. Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκατάρτησης...3. Πλοήγηση στην πλατφόρμα Τηλεκατάρτησης...6 Περιεχόμενα Γενικά...3 Απαραίτητο λογισμικό...3 Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκατάρτησης...3 Πλοήγηση στην πλατφόρμα Τηλεκατάρτησης...6 Οργάνωση της περιοχής του μαθήματος...7 Χρόνος Εκπαίδευσης...9 Έξοδος

Διαβάστε περισσότερα

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Ανοίγει η παρουσίαση και εμφανίζεται η διαφάνεια τίτλου, "Πειράματα με αρχεία ήχου". Άσκηση 1: Εισαγωγή ήχου για συνεχή αναπαραγωγή Βήμα 1: Εισαγωγή ήχου Στη διαφάνεια 1, με

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Word 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα Σύστημα Διαχείρισης Εκπαίδευσης Εγχειρίδιο Χρήσης Εκπαιδευόμενου Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα τηλ.: 210-3689381, 210-3689354 fax:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ Για τη συμμετοχή σας στην εξ αποστάσεως συνεδρία θα χρειαστείτε: έναν προσωπικό υπολογιστή με λειτουργικό σύστημα Windows, [βέλτιστη επιλογή: σύγχρονος Η/Υ με Windows

Διαβάστε περισσότερα

«ΖΕΥΣ» Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία

«ΖΕΥΣ» Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία «ΖΕΥΣ» Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία 23 Ιουλίου 2013 Εισαγωγή Η «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» είναι ένα πληροφοριακό σύστημα για την αδιάβλητη διεξαγωγή απόρρητων ψηφοφοριών με αμιγώς ηλεκτρονικό τρόπο. Τόσο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Τηλεομοιότυπου (RightFax Fax Service) Web Utility. (διαδικτυακή εφαρμογή)

Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Τηλεομοιότυπου (RightFax Fax Service) Web Utility. (διαδικτυακή εφαρμογή) ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Τηλεομοιότυπου (RightFax Fax Service) Web Utility (διαδικτυακή εφαρμογή) Αύγουστος 2011 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Πρόσβαση

Διαβάστε περισσότερα

Η εφαρµογή ClassWeb δίνει στους διδάσκοντες χρήστες του συστήµατος τη δυνατότητα πρόσβασης µέσω του ιαδικτύου σε ποικίλες υπηρεσίες, όπως:

Η εφαρµογή ClassWeb δίνει στους διδάσκοντες χρήστες του συστήµατος τη δυνατότητα πρόσβασης µέσω του ιαδικτύου σε ποικίλες υπηρεσίες, όπως: 1. Υπηρεσία ClassWeb 1.1. Γενικά Η εφαρµογή ClassWeb δίνει στους διδάσκοντες χρήστες του συστήµατος τη δυνατότητα πρόσβασης µέσω του ιαδικτύου σε ποικίλες υπηρεσίες, όπως: εµφάνιση στατιστικών στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Για να συνδεθείτε στην πλατφόρμα και να συμμετέχετε στα μαθήματα τηλεκπαίδευσης θα χρειαστείτε:

ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Για να συνδεθείτε στην πλατφόρμα και να συμμετέχετε στα μαθήματα τηλεκπαίδευσης θα χρειαστείτε: ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Για να συνδεθείτε στην πλατφόρμα και να συμμετέχετε στα μαθήματα τηλεκπαίδευσης θα χρειαστείτε: Υπολογιστή με Windows, Linux, ή Mac. Σύνδεση στο Internet.

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή 6. Δημιουργία λογαριασμού 13. Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28. Βασικές λειτουργίες 32. Επιλογές συνομιλίας 48

Εισαγωγή 6. Δημιουργία λογαριασμού 13. Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28. Βασικές λειτουργίες 32. Επιλογές συνομιλίας 48 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή 6 Δημιουργία λογαριασμού 13 Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28 Βασικές λειτουργίες 32 Επιλογές συνομιλίας 48 Γενικές ρυθμίσεις Skype 64 Το Skype σε φορητές συσκευές 78 Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Σελίδα 2

Σελίδα 2 Περιεχόμενα Ασφαλής Πλοήγηση... 3 Internet Cookies... 3 Τι είναι τα cookies του internet;... 3 Πως μπορώ να αποκλείσω τα cookies;... 3 Ιδιωτική Περιήγηση... 9 Tι δεν αποθηκεύει η Ιδιωτική Περιήγηση;...

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Σύντομη περιγραφή 5 Για να ξεκινήσετε 6 Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Οι οθόνες του προγράμματος 8 Αρχική οθόνη 8 Στοιχεία ασθενή 9 Εργασίες - Ραντεβού 10 Εικόνες 11 Ημερολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένες Δράσεις προβολής δημοσιότητας για το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων Εγχειρίδιο Χρήσης - Παρουσίαση

Ολοκληρωμένες Δράσεις προβολής δημοσιότητας για το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων Εγχειρίδιο Χρήσης - Παρουσίαση Novel Tech «Μέλος του Επιστημονικού & Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης» http://www.noveltech.gr info@noveltech.gr Ολοκληρωμένες Δράσεις προβολής δημοσιότητας για το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων Εγχειρίδιο Χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 2 Περιεχόμενα F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1: Έναρξη...3 1.1 Διαχείριση συνδρομής...4 1.2 Πώς μπορώ να βεβαιωθώ ότι ο υπολογιστής μου προστατεύεται;...4

Διαβάστε περισσότερα

«ΖΕΥΣ» Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία

«ΖΕΥΣ» Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία «ΖΕΥΣ» Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία 23 Ιουλίου 2013 Εισαγωγή Η «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» είναι ένα πληροφοριακό σύστημα για την αδιάβλητη διεξαγωγή απόρρητων ψηφοφοριών με αμιγώς ηλεκτρονικό τρόπο. Τόσο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήστη Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης. 1 Γενικά... 3. 2 Απαραίτητο Λογισμικό... 3. 3 Είσοδος στην Πλατφόρμα Elearning... 3

Οδηγός Χρήστη Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης. 1 Γενικά... 3. 2 Απαραίτητο Λογισμικό... 3. 3 Είσοδος στην Πλατφόρμα Elearning... 3 Περιεχόμενα 1 Γενικά... 3 2 Απαραίτητο Λογισμικό... 3 3 Είσοδος στην Πλατφόρμα Elearning... 3 4 Πλοήγηση στην Πλατφόρμα Elearning... 6 5 Οργάνωση της Περιοχής του Μαθήματος... 7 6 Έξοδος από την Πλατφόρμα

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΩΝ epresence Οδηγός συμμετοχής σε τηλεδιάσκεψη Τελευταία ημερομηνία αναθεώρησης:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 3) Μέθοδος Υποβολής: Συμπλήρωση Φόρμας 3.α) Συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση Mozilla Firefox

Εγκατάσταση Mozilla Firefox Εγκατάσταση Mozilla Firefox 1. Ανοίγετε την ιστοσελίδα http://www.mozilla.org/el/firefox. 2. Στην σελίδα αυτή πατήστε το πράσινο κουμπί που λέει Firefox Δωρεάν λήψη 3. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο το οποίο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ.

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ. ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ. Οδηγός Διαχειριστή Το m-learning Toolkit είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που έχει σχεδιαστεί για να υπάρχει η δυνατότητα της πρόσβασης

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android

Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ρυθμίστε το τηλέφωνο Android για αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό του Office

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης Η-Βιβλίων EBSCO ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Οδηγός Χρήσης Η-Βιβλίων EBSCO ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Οδηγός Χρήσης Απρίλιος, 2014 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ EBSCO... 3 1. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ... 3 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ADOBE DIGITAL EDITIONS... 3 2. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Η-ΒΙΒΛΙΩΝ... 4

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 1: Έναρξη...3

Κεφάλαιο 1: Έναρξη...3 F-Secure Anti-Virus for Mac 2014 Περιεχόμενα 2 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1: Έναρξη...3 1.1 Τι πρέπει να κάνω μετά την εγκατάσταση;...4 1.1.1 Διαχείριση συνδρομής...4 1.1.2 Άνοιγμα του προϊόντος...4 1.2 Πώς

Διαβάστε περισσότερα

Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885

Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885 CubisLITE Client Οδηγίες Χρήσεως Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Γενικά 1. Τι είναι ο CubisLITE Server 2. Τι είναι ο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Εγκατάσταση πιστοποιητικού

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Εγκατάσταση πιστοποιητικού Εγκατάσταση πιστοποιητικού ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Η εγκατάσταση του πιστοποιητικού ασφαλείας είναι απαραίτητη γιατί περιλαµβάνει πληροφορίες που χρησιµοποιούνται για να προστατέψουν τα δεδοµένα και για ασφαλή σύνδεση

Διαβάστε περισσότερα

e-κπαίδευση Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλε-κπαίδευσης Οδηγίες χρήσης για τους σπουδαστές του ΤΕΙ Αθήνας και τους επισκέπτες της δικτυακής πύλης e-κπαίδευση

e-κπαίδευση Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλε-κπαίδευσης Οδηγίες χρήσης για τους σπουδαστές του ΤΕΙ Αθήνας και τους επισκέπτες της δικτυακής πύλης e-κπαίδευση e-κπαίδευση Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλε-κπαίδευσης Οδηγίες χρήσης για τους σπουδαστές του ΤΕΙ Αθήνας και τους επισκέπτες της δικτυακής πύλης e-κπαίδευση - 0 - Πίνακας Περιεχοµένων 1 Εισαγωγή.. 2 1.1 Σχολές/Τµήµατα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης πλατφόρμας τηλεκατάρτισης

Οδηγίες χρήσης πλατφόρμας τηλεκατάρτισης Οδηγίες χρήσης πλατφόρμας τηλεκατάρτισης ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E. Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αλωπεκής 4 106 75, Αθήνα Τηλ.: 210 7236011 έως 15 E-mail: elearning@dei.com.gr Περιεχόμενα Πλοήγηση στο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης-Οδηγός Εκπαίδευσης Χρηστών. - Δήμος Δέλτα - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Εγχειρίδιο Χρήσης-Οδηγός Εκπαίδευσης Χρηστών. - Δήμος Δέλτα - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Ανάπτυξη διαδικτυακής εφαρμογής υποστήριξης των δράσεων περιβαλλοντικής διαχείρισης της παράκτιας ζώνης του Θερμαϊκού Κόλπου και διαδραστικής εφαρμογής αναφοράς περιβαλλοντικών προβλημάτων Εγχειρίδιο Χρήσης-Οδηγός

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Περιεχόμενα Περιεχόμενα...2 Προαπαιτούμενα...3 Συμβατοί browsers...3 Οδηγίες εγκατάστασης εφαρμογής...3 Εκτέλεση εφαρμογής...8 Αναβάθμιση εφαρμογής...10 Προαπαιτούμενα

Διαβάστε περισσότερα

WEBINARS : οδηγός χρήσης

WEBINARS : οδηγός χρήσης WEBINARS : οδηγός χρήσης Τι είναι το Webinar; τι μπορώ να κάνω με αυτό; Το webinar, συντομογραφία του Web-based seminar, είναι μια παρουσίαση ή μάθημα που διενεργείται μέσω Internet. Ένα πολύ σημαντικό

Διαβάστε περισσότερα

«ΖΕΥΣ» Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία

«ΖΕΥΣ» Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία «ΖΕΥΣ» Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία 3 Δεκεμβρίου 2012 Εισαγωγή Η «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» είναι ένα πληροφοριακό σύστημα για την αδιάβλητη διεξαγωγή απόρρητων ψηφοφοριών με αμιγώς ηλεκτρονικό τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad

Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ρυθμίστε το iphone ή το ipad για αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό του Office

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ BLACKBOARD ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΗ ΒΑΣΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ BLACKBOARD ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΗ ΒΑΣΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ BLACKBOARD ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΗ ΒΑΣΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ Οδηγός για Ρυθμίσεις μικροφώνου και ηχείου WHITEBOARD Διαδραστικός πίνακας VIDEO & ΗΧΟΣ Ενεργοποίηση και ρύθμιση κάμερας, ηχείων, μικροφώνου Ζητάμε

Διαβάστε περισσότερα

BlackBerry Desktop Software. Έκδοση: 7.1. Οδηγός χρήσης

BlackBerry Desktop Software. Έκδοση: 7.1. Οδηγός χρήσης BlackBerry Desktop Software Έκδοση: 7.1 Οδηγός χρήσης Δημοσίευση: 2012-06-05 SWD-20120605130440069 Περιεχόμενα Βασικά στοιχεία... 7 Πληροφορίες σχετικά με το BlackBerry Desktop Software... 7 Ρύθμιση του

Διαβάστε περισσότερα

Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης

Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης Γρήγορη αναφορά Αντιγραφή Δημιουργία αντιγράφων Γρήγορη δημιουργία αντιγράφου 3 Στον πίνακα ελέγχου του εκτυπωτή πατήστε το κουμπί αντίγραφο 4 Εάν τοποθετήσατε το έγγραφο στη γυάλινη επιφάνεια σάρωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ E-AGIOGRAFIA

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ E-AGIOGRAFIA ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ E-AGIOGRAFIA Καλωσορίσατε στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης E-Agiografia, Η Media Suite έχει αναπτύξει το Ολοκληρωμένο Σύστημα Τηλεκατάρτισης (e-learning) με την επωνυμία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ WEBCAM STATION EVOLUTION

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ WEBCAM STATION EVOLUTION ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ WEBCAM STATION EVOLUTION ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Κάνοντας κλικ σε έναν τίτλο σε αυτόν τον πίνακα περιεχομένων, θα εμφανιστεί η αντίστοιχη παράγραφος 1. 2. 3. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 ΡΥΘΜΙΣΗ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ 4 ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος σε συνεδρία της Blackboard και βασικές ρυθμίσεις

Είσοδος σε συνεδρία της Blackboard και βασικές ρυθμίσεις Είσοδος σε συνεδρία της Blackboard και βασικές ρυθμίσεις Tα πρώτα βήματα κατά την είσοδο μας στην Blackboard Κάθε φορά που ο καθηγητής/εισηγητης σας προγραμματίζει για εσάς ένα ηλεκτρονικό μάθημα μέσω

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγκατάστασης και Χρήσης του Arebas Easy

Οδηγός Εγκατάστασης και Χρήσης του Arebas Easy Σ ε λ ί δ α 1 Οδηγός Εγκατάστασης και Χρήσης του Arebas Easy Περιεχόμενα 1. Download Arebas Easy... 2 2. Εγκατάσταση Arebas Easy... 3 3. Εγγραφή στον Arebas Server... 7 4. Παραμετροποίηση Arebas Easy...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝ ΕΣΗΣ DIAL-UP ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ WINDOWS XP

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝ ΕΣΗΣ DIAL-UP ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ WINDOWS XP ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝ ΕΣΗΣ DIAL-UP ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ WINDOWS XP ιαδικασία δικτύωσης PC µέσω modem Στις επόµενες παραγράφους περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθήσετε προκειµένου

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Πύλη ermis.gov.gr

Εθνική Πύλη ermis.gov.gr Εθνική Πύλη ermis.gov.gr Έκδοση και εγκατάσταση ψηφιακών πιστοποιητικών χαλαρής αποθήκευσης Έκδοση 1.1 Εγκατάσταση Ψηφιακών Πιστοποιητικών Χαλαρής Αποθήκευσης σελίδα 1 / 31 Πίνακας Περιεχομένων 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ CLAROLINE Κατάλογος περιεχομένων Εγγραφή μαθητή στο Claroline...2 Εγγραφή σε μάθημα...3 Τα μαθήματά μου...4 Αλλαγή του προφίλ μου (Manage my account)...4

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8

Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8 Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8 Τα Windows 8.1 και τα Windows RT 8.1 είναι βασισμένα στα Windows 8 και στα Windows RT, για να σας προσφέρουν βελτιώσεις στην εξατομίκευση, την αναζήτηση, τις εφαρμογές,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013 Έργο: Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με κωδικό ΟΠΣ296121 Υπο-έργο 5: Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή χρήση πόρων με τα Windows XP

Κοινή χρήση πόρων με τα Windows XP Κοινή χρήση πόρων με τα Windows XP Α. Κοινή χρήση αρχείων και φακέλων Θα μάθετε: Να θέτετε σε κοινή χρήση ένα αρχείο ή ένα φάκελο του υπολογιστή με τα Windows XP. Να θέτετε σε κοινή χρήση στο δίκτυο μουσική,

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομος οδηγός χρήσης Vodafone Mobile Wi-Fi R207

Σύντομος οδηγός χρήσης Vodafone Mobile Wi-Fi R207 Σύντομος οδηγός χρήσης Vodafone Mobile Wi-Fi R207 Καλώς ήρθατε στον κόσμο των κινητών επικοινωνιών 1 Καλώς ήρθατε 2 Επισκόπηση συσκευής 3 Γρήγορο ξεκίνημα 5 Εφαρμογή Mobile Wi-Fi Web 6 Επισκόπηση εφαρμογής

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομος οδηγός χρήσης Vodafone Mobile Wi-Fi R209-Z

Σύντομος οδηγός χρήσης Vodafone Mobile Wi-Fi R209-Z Σύντομος οδηγός χρήσης Vodafone Mobile Wi-Fi R209-Z Καλώς ήρθατε στον κόσμο των κινητών επικοινωνιών 1 Καλώς ήρθατε 2 Επισκόπηση συσκευής 3 Γρήγορο ξεκίνημα 5 Εφαρμογή Mobile Wi-Fi Web 6 Επισκόπηση εφαρμογής

Διαβάστε περισσότερα

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Simplifying Complexity Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή... 2 2 Οδηγίες Χρήσης... 2 2.1 Πρώτη Εγγραφή στην Πλατφόρμα... 2 2.2 Είσοδος στην Πλατφόρμα... 4 2.3 Δημιουργία Καρτέλας

Διαβάστε περισσότερα

Windows 7 Windows Vista

Windows 7 Windows Vista ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ Κωστακιοί Άρτας, ΑΡΤΑ 47100 - Tηλ.. 26810 50500 - Fax. 2681 76941 e-mail: noc@teiep.gr ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου "Σύζευξις" -1-

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου Σύζευξις -1- -1- 1 Διαχείριση Χρηστών...3 1.1 Υπηρεσίες...5 1.1.1 Δημιουργία νέου χρήστη...6 1.1.2 Αναζήτηση χρήστη...7 1.1.2 Επεξεργασία στοιχείων χρήστη...8 1.1.3 Δημιουργία /Επεξεργασία mailbox plan...10 1.1.4 Ενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Simplifying Complexity Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή... 2 2 Οδηγίες Χρήσης... 2 2.1 Πρώτη Εγγραφή στην Πλατφόρμα... 2 2.2 Είσοδος στην Πλατφόρμα...4 2.3 Δημιουργία Καρτέλας

Διαβάστε περισσότερα

Εκκαθάριση cache του browser για τα Windows

Εκκαθάριση cache του browser για τα Windows Εκκαθάριση cache του browser για τα Windows Microsoft Internet Explorer 9.0 ανοιχτεί) ή κάντε κλικ στο εικονίδιο Gear στη σωστή γραμμή. 3. Κάντε κλικ στο Επιλογές Internet και επιλέξτε την καρτέλα Γενικά.

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην εφαρμογή Βασική Σελίδα (Activity) Αναζήτηση Πελάτη... 6 Προβολή Πελάτη... 7 Επεξεργασία Πελάτη... 10

Εισαγωγή στην εφαρμογή Βασική Σελίδα (Activity) Αναζήτηση Πελάτη... 6 Προβολή Πελάτη... 7 Επεξεργασία Πελάτη... 10 Περιεχόμενα Εισαγωγή στην εφαρμογή... 2 Βασική Σελίδα (Activity)... 3 Ρυθμίσεις... 3 Πελάτες... 6 Αναζήτηση Πελάτη... 6 Προβολή Πελάτη... 7 Επεξεργασία Πελάτη... 10 Αποθήκη... 11 Αναζήτηση προϊόντος...

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Εκπαιδευόμενοι)

ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Εκπαιδευόμενοι) ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Εκπαιδευόμενοι) Θα σας προτείναμε να χρησιμοποιήσετε τον φυλλομετρητή (browser) Firefox για καλύτερα αποτελέσματα, χωρίς βέβαια να αποκλείουμε τη χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτικός Οδηγός Χρήσης του Moodle για το Φοιτητή

Συνοπτικός Οδηγός Χρήσης του Moodle για το Φοιτητή Συνοπτικός Οδηγός Χρήσης του Moodle για το Φοιτητή 1 Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 1.1 Περιβάλλον Moodle...3 1.2 Χρήση ονόματος χρήστη και κωδικού...3 1.3 Είσοδος σε μάθημα... 3 1.4 Βοήθεια...3

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙA ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ BLACKBOARD VISTA ΣΕ MOODLE

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙA ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ BLACKBOARD VISTA ΣΕ MOODLE ΔΙΑΔΙΚΑΣΙA ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ BLACKBOARD VISTA ΣΕ MOODLE Η διαδικασία μεταφοράς του υλικού ενός μαθήματος από την πλατφόρμα Blackboard Vista στην πλατφόρμα Moodle σε βήματα είναι η ακόλουθη:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΗ ΙΑΚΛΑ ΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ Α. Ι.Σ.ΠΟ.

ΑΝΩΤΑΤΗ ΙΑΚΛΑ ΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ Α. Ι.Σ.ΠΟ. ΑΝΩΤΑΤΗ ΙΑΚΛΑ ΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ Α. Ι.Σ.ΠΟ. Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Τηλεκπαίδευσης Τµήµα Πληροφορικής Θεσσαλονίκη, Ιουλ 16 Πίνακας Περιεχοµένων 1. Γενικά... 3 2. Είσοδος στην Εφαρµογή Τηλεκπαίδευσης...

Διαβάστε περισσότερα

1. Εγγραφή στην πλατφόρμα διαδικτυακής μάθησης

1. Εγγραφή στην πλατφόρμα διαδικτυακής μάθησης 1. Εγγραφή στην πλατφόρμα διαδικτυακής μάθησης α. Πληκτρολογείτε στην γραμμή διευθύνσεων του περιηγητή σας (browser) http://emathisi.army.gr και μόλις εισέλθετε κάνετε κλικ στον σύνδεσμο «Ξεκινήστε τώρα

Διαβάστε περισσότερα

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΝΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 4 2. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΕΝΟΥ ΚΑΡΤΕΛΑΣ... 5 3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΛΑΤΗ... 6 4. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΗ... 6 5. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ/ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης για Σύστημα κρατήσεων εργαστηριών

Οδηγός χρήσης για Σύστημα κρατήσεων εργαστηριών Οδηγός χρήσης για Σύστημα κρατήσεων εργαστηριών ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΣ-ΕΔ/69 09-02-2015 Περιεχόμενα Περιεχόμενα... 2 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ... 3 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ... 4 Πρόγραμμα Κρατήσεων...

Διαβάστε περισσότερα

BlackBerry Internet Service. Οδηγός χρήστη

BlackBerry Internet Service. Οδηγός χρήστη BlackBerry Internet Service Οδηγός χρήστη Δημοσίευση: 2014-01-08 SWD-20140108171026083 Περιεχόμενα 1 Γρήγορα αποτελέσματα... 7 Πληροφορίες για τα σχέδια υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων της υπηρεσίας BlackBerry

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect Vodafone Business WebHosting Αναλυτικός Οδηγός Χρήσης MSSQL Manager Αναλυτικός οδηγός χρήσης: MS SQL Manager Vodafone Business Connect - Υπηρεσίες φιλοξενίας εταιρικού e-mail

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13. Πρόλογος... 11

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13. Πρόλογος... 11 Περιεχόμενα Πρόλογος... 11 Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13 1.1 Windows XP... 15 1.2 Επιφάνεια εργασίας... 19 1.3 Γραμμή εργασιών... 24 1.4 Χειρισμός παραθύρων... 30 1.5 Μενού... 36 1.6

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ www.iclass.com.gr 2016 www.iclass.com.gr Σελίδα 1 Εισαγωγή στην πλατφόρμα Προκειμένου να μπορέσετε να εισέλθετε στην πλατφόρμα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιον φυλλομετρητή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης Η-Βιβλίων Ebrary ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Οδηγός Χρήσης Η-Βιβλίων Ebrary ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Οδηγός Χρήσης Μάιος, 2014 TABLE OF CONTENTS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ EBRARY... 3 1. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ... 3 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ADOBE DIGITAL EDITIONS... 3 2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ EBRARY...

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΗ 3: «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης φαινομένων της Σχολικής Βίας και Eκφοβισμού»

ΔΡΑΣΗ 3: «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης φαινομένων της Σχολικής Βίας και Eκφοβισμού» «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης φαινομένων της Σχολικής Βίας και Eκφοβισμού» ΔΡΑΣΗ 3: Ενημέρωση- επιμόρφωση εκπαιδευτικών στη διάγνωση, πρόληψη και αντιμετώπιση των φαινομένων

Διαβάστε περισσότερα