«Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που απαιτούν το τέλειο.» Δρ. Dieter Zetsche

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "«Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που απαιτούν το τέλειο.» Δρ. Dieter Zetsche"

Transcript

1 Η CLC - Class.

2

3 «Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που απαιτούν το τέλειο.» Δρ. Dieter Zetsche

4 Περιεχόμενα. H CLC. 3 Σχεδίαση 4 Ευελιξία 12 Βενζινοκινητήρες 16 Κιβώτια ταχυτήτων 18 Ανάρτηση και σύστημα διεύθυνσης 20 Ασφάλεια 22 Ενεργητική ασφάλεια 22 Παθητική ασφάλεια 24 Άνεση 26 Εσωτερικό 26 Άνεση καθισμάτων 28 Άνεση εσωτερικού 30 Ήχος 32 H δική σας CLC. 34 Εξοπλισμός 38 Sport πακέτο 38 Πακέτα εξοπλισμού 42 Βασικός εξοπλισμός 44 Προαιρετικός εξοπλισμός 46 Ζάντες αλουμινίου 48 Γνήσια αξεσουάρ 50 Υπηρεσίες 52 Χρωματισμοί και υλικά επενδύσεων 56 Eπενδύσεις και διάκοσμος εσωτερικού 56 Χρώματα εξωτερικής βαφής 59 Τεχνολογία 57 Τεχνικά χαρακτηριστικά 57 Διαστάσεις 58

5 H CLC 3 Εκκεντρική σχεδίαση για εμπειρίες γεμάτες (συγ )κινήσεις. Η CLC Sports Coupé. Εκφραστικές γραμμές και ορατός δυναμισμός ενθουσιάζουν την καρδιά και την λογική σας και συγκινούν, ακόμη και όταν η CLC βρίσκεται εν στάσει.

6 4 Σχεδίαση Ιδιαίτερη σχεδίαση. Έντονος χαρακτήρας. Σας προσφέρει οδηγική απόλαυση και άνεση. Μαζί της δεν έχετε κανένα λόγο ανίας. Με την πρώτη ματιά ξεχνάτε τα πάντα. Η σχεδίαση της CLC ακολουθεί πιστά την παράδοση των Coupé της Mercedes - Benz στην πιο σύγχρονη μορφή της. Κοίλες και καμπύλες επιφάνειες σε συνδυασμό με έντονες και δυναμικές γραμμές, συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σύνολο. Έτσι δημιουργείται η χαρακτηριστική αιχμή του αμαξώματος που κλείνει με τον εκπληκτικό πρόβολο. Εκεί, δίχρωμα φωτιστικά σώματα και προφυλακτήρας με νέα σχεδίαση με αεροδυναμικό διαχύτη προσδίδουν επιβλητική sport εμφάνιση. Την εκφραστική εμφάνιση του Sports Coupé ολοκληρώνουν οι ζάντες αλουμινίου.

7

8

9 Σχεδίαση 7 Ήρθε η ώρα για θυελλώδη ώθηση. Η CLC της Mercedes - Benz αποπνέει ενέργεια, επιδεικνύει αυτοπεποίθηση και δυναμισμό με την πρώτη ματιά, χάρη στη βελοειδή σχεδίαση και το φαρδύ μετατρόχιο. Ο sport εμπρόσθιος προφυλακτήρας με πλευρικούς αεραγωγούς και το μεγάλο αστέρι στο κέντρο της μάσκας του ψυγείου ταιριάζουν απόλυτα στην εικόνα της. Ένα ακόμη πιο εκφραστικό Coupé είναι η CLC με το προαιρετικό Sport πακέτο.

10

11

12

13

14 12 Ευελιξία Οι επιδόσεις της θα ανταποκριθούν στις μεγαλύτερες προσδοκίες σας. Πέντε μηχανικά σύνολα, εκ των οποίων μία έκδοση BlueEFFICIENCY βελτιστοποιημένης κατανάλωσης, αποτελούν την κινητήριο δύναμή σας. Το προηγμένο παραμετρικό σύστημα διεύθυνσης και η sport ανάρτηση εγγυώνται δυναμική και ευελιξία έως τα όρια των Νόμων της Φυσικής. Και τα δύο περιλαμβάνονται στο προαιρετικό Sport πακέτο. Η CLC δεν θα ήταν μία Mercedes, εάν εκτός από sport επιδόσεις δεν προσέφερε και άνεση, την οποία προσφέρουν, μεταξύ άλλων, τα ταχείας απόκρισης ταχύτατα κιβώτια ταχυτήτων, τα sport καθίσματα του βασικού εξοπλισμού και το πολυτελές εσωτερικό.

15

16

17

18

19 Ευελιξία Βενζινοκινητήρες 17 Κινητήρες που εκτινάσσουν τον ενθουσιασμό των οδηγών. Οι βενζινοκινητήρες μέγιστη ροπή στρέψης ήδη από το χαμηλό φάσμα στροφών. Οι επιδόσεις και η μειωμένη επιβάρυνση του περιβάλλοντος χαρακτηρίζουν τους βενζινοκινητήρες της CLC Sport Coupé. Δυναμικοί και αυθόρμητοι είναι οι δύο 6κύλινδροι κινητήρες της CLC 250 με 150 kw (204 hp) και η CLC 350 με 200 kw (272 hp), η οποία επιταχύνει από τα 0 στα 100 km / h σε 6,3 δεύτερα. Ιδιαίτερα οικονομικές αλλά και πολύ δυναμικές : η CLC 180 KOMPRESSOR με 105 kw (143 hp) και η CLC 200 KOMPRESSOR με 135 kw (184 hp). Όλες οι εκδόσεις της CLC διαθέτουν ένδειξη στιγμιαίας κατανάλωσης. Διότι η δέσμευσή μας για την αντιρρυπαντική τεχνολογία και την προστασία του περιβάλλοντος είναι παροιμιώδης. Το νεότερο αποτέλεσμα αυτής της δέσμευσης είναι η CLC 160 BlueEFFICIENCY με 95 kw (129 hp), που συνδυάζει οδηγική απόλαυση με ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση και μειωμένες εκπομπές ρύπων. Κλασσική περίπτωση Mercedes. CLC 200 KOMPRESSOR CLC 250 CLC kw 350 Nm 200 kw kw Nm 245 Nm Στροφές κινητήρα ( σ.α.λ. ) Στροφές κινητήρα ( σ.α.λ. ) Στροφές κινητήρα ( σ.α.λ. ) Πολυάριθμα μέτρα βελτίωσης στις εκδόσεις BlueEFFICIENCY εξασφαλίζουν χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου καθώς και μειωμένες εκπομπές CO 2. Poπή ( Nm ) lσχύς ( kw ) Poπή ( Nm ) lσχύς ( kw ) Poπή ( Nm ) lσχύς ( kw )

20 18 Ευελιξία Κιβώτια ταχυτήτων Ένα καλό κιβώτιο ταχυτήτων κάνει ανεπαίσθητες αλλαγές. Γρήγορα, με ακρίβεια, εκπληκτικά : τα μηχανικά και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων. Το παν δεν είναι δύναμη, αλλά ο έλεγχός της. Με αυτό το σκοπό τα ταχύτατα κιβώτια ταχυτήτων της CLC συνεργάζονται άψογα μαζί σας. Το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων DIRECT CONTROL μεταφέρει με ακρίβεια την ισχύ του κινητήρα στο δρόμο. Ταχύτατες αλλαγές εγγυώνται και το προαιρετικό αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων, καθώς και το προαιρετικό για τις 6κύλινδρες εκδόσεις αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων 7G - TRONIC, το οποίο έχει στα γονίδιά του τις δυναμικές επιταχύνσεις εν κινήσει, χάρη στη λειτουργία υπερπήδησης σχέσεων κατά το κατέβασμα. Ακριβώς επειδή οι χρόνοι αλλαγής σχέσεων έχουν μειωθεί τόσο πολύ στη CLC, όσο μεγάλη και αν είναι μία διαδρομή θα σας φαίνεται μικρή. Διότι όσο γρήγορες και αν είναι οι αλλαγές, είναι προπάντων άνετες.

21 7G - TRONIC : εξελίχθηκε με την εμπειρία της κατασκευής 11 εκατομμυρίων αυτόματων κιβωτίων ταχυτήτων σε περισσότερα από 40 χρόνια.

22

23 Ευελιξία Ανάρτηση και σύστημα διεύθυνσης 21 Μόνο η σκέψη είναι γρηγορότερη. Ιδιαίτερα sport και αναπάντεχα άμεσα : ανάρτηση και σύστημα διεύθυνσης. Με τα χέρια κρατάτε σταθερά το τιμόνι. Η επόμενη στροφή ξυπνάει το παιδί που κρύβετε μέσα σας. Με την ανάρτηση DIRECT CONTROL, το φαρδύ μετατρόχιο και τη σφικτή ρύθμιση της ανάρτησης, η CLC κινείται με αγωνιστικούς ρυθμούς σε κάθε στροφή. Η sport χαμηλωμένη ανάρτηση διατίθεται προαιρετικά και με ιδιαίτερα δυναμικά χαρακτηριστικά δικαιολογεί απόλυτα τη φήμη της. Με το προηγμένο και άμεσο παραμετρικό σύστημα διεύθυνσης του προαιρετικού Sport πακέτου θα είστε σε άμεση επαφή με το δρόμο. Το σύστημα αυτό αυξάνει ακόμη περισσότερο την ευελιξία αλλά και την άνεση της CLC, προσαρμόζοντας την μετάδοση στην κίνηση του τιμονιού. Έτσι, ακόμη και η συντομότερη διαδρομή θα μετατραπεί σε μία μόνιμη απόλαυση μέτρο με μέτρο.

24 22 Ασφάλεια Ενεργητική ασφάλεια Σίγουρα εντυπωσιακή. Εντυπωσιακά σίγουρη. Η ενεργητική προστασία επιβαινόντων της CLC. Η CLC στο δρόμο βρίσκεται στο στοιχείο της. Για να μην βρεθεί έξω από το στοιχείο της, έχει την κατάλληλη βοήθεια : συστήματα, τα οποία βοηθούν στην πρόληψη κάποιου ανεπιθύμητου συμβάντος. Το ηλεκτρονικό πρόγραμμα ευστάθειας ESP μπορεί να επιβραδύνει μεμονωμένα τους ολισθαίνοντες τροχούς σε περίπτωση υπερστροφής ή υποστροφής. Η υποβοήθηση πέδησης BAS βοηθάει στην πιο γρήγορη ακινητοποίηση της CLC μετά από ένα φρενάρισμα πανικού. Περαιτέρω συστήματα της ενεργητικής ασφάλειας είναι το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών ABS, τα προαιρετικά φώτα πορείας ημέρας LED καθώς και οι προαιρετικοί προβολείς Bi - Xenon με λειτουργία φωτισμού των στροφών. Φωτίζουν αποτελεσματικότερα το οδόστρωμα και, όταν αλλάζετε κατεύθυνση, στρέφουν τον προβολέα ομίχλης προς την κατεύθυνση που στρίβετε. Έτσι μπορείτε να εντοπίζετε εγκαίρως τυχόν εμπόδια στο δρόμο που κινείστε.

25

26 24 Ασφάλεια Παθητική ασφάλεια Ευχόμαστε να μην χρειαστείτε τίποτε από όσα βλέπετε εδώ. Η παθητική ασφάλεια της CLC. Η ωραιότερη δυναμική είναι αυτή που ελέγχεται. Στη CLC θα έχετε πάντα αυτό το άνετο συναίσθημα. Το αμάξωμα με το στιβαρό κλωβό ασφαλείας, πολύ ανθεκτικά φέροντα τμήματα καθώς και ζώνες παραμόρφωσης που απορροφούν ενέργεια, αποτελούν τον πυρήνα της φιλοσοφίας ασφάλειας. Ιδανική προστασία εξασφαλίζουν και οι αερόσακοι. Η CLC εξοπλίζεται με μετωπικούς αερόσακους δύο βαθμίδων, εμπρόσθιους πλευρικούς αερόσακους καθώς και αερόσακους παραθύρων. Όλες οι θέσεις της CLC διαθέτουν ζώνες ασφαλείας 3 σημείων. Αποδοτικοί εντατήρες και έξυπνοι περιοριστές ισχύος συμβάλλουν με τη σειρά τους στην εξαιρετική ασφάλεια επιβαινόντων της CLC.

27

28

29 Άνεση Εσωτερικό 27 Πολυτέλεια για τις πέντε αισθήσεις. Φιλοσοφία χειρισμών, σχεδιασμένη για την έκτη. Ο εξοπλισμός του cockpit. Ανοίγοντας την πόρτα του οδηγού θα βρείτε χώρους που δεν περιμένατε. Όχι μόνο σε θέμα διαστάσεων, αλλά ιδιαίτερα στη συνεπή σύζευξη της πολυτέλειας και της ποιότητας των υλικών με τη sport σχεδίαση. Επιπλέον, βασικός εξοπλισμός, όπως το σύστημα αυτόματου κλιματισμού THERMATIC, αυξάνει την οδηγική άνεση. Εντυπωσιακά δυναμική : η sport οθόνη πολυλειτουργικών ενδείξεων με χρωμιωμένο περίγραμμα και χαρακτηριστικούς λευκούς δείκτες. Ιδιαίτερα ενστικτώδης : ο χειρισμός σημαντικών λειτουργιών. Τόσο στη διάταξη των διακοπτών όσο και των οργάνων. Όλα βρίσκονται εκεί που σας οδηγεί το ένστικτό σας, χωρίς να πρέπει να κοιτάξετε δεύτερη φορά. Αυτό δεν αυξάνει μόνο την ασφάλεια αλλά και την άνεση κατά τις μετακινήσεις σας. Το sport τριάκτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών μετατρέπει το χειρισμό κεντρικών λειτουργιών σε μία γρήγορη απόλαυση με ή χωρίς χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων.

30 28 Άνεση Άνεση καθισμάτων Sport όσο ένα γυμναστήριο. Κομψό όσο μία σουίτα. Χάρμα οφθαλμών το εσωτερικό του Sports Coupé. Πιστεύετε πως ευελιξία και άνεση δεν πάνε μαζί ; Τότε απλά καθίστε. Και μάλιστα στα sport καθίσματα του βασικού εξοπλισμού, τα οποία προσφέρουν ιδανική πλευρική στήριξη και ταυτόχρονα συμβάλλουν στην όμορφη ατμόσφαιρα του εσωτερικού. Σας βοηθούν ακόμη και κατά την επιβίβαση στο χώρο των πίσω επιβατών. Απλά αναδιπλώστε την πλάτη και το σύστημα EASY - ENTRY μετακινεί τα εμπρόσθια καθίσματα προς τα εμπρός. Το εσωτερικό της CLC δεν συμβάλλει μόνο στην ευεξία σας, αλλά και στην τέρψη των ματιών σας. Έντονες αντιθέσεις και υψηλής ποιότητας υλικά όπως η προαιρετική δερμάτινη επένδυση σε γκρι «Alpaca» δημιουργούν μία πολυτελή ατμόσφαιρα. Διακοσμητικά στοιχεία από αλουμίνιο ή, προαιρετικά, από μαύρο ξύλο σφένδαμου συνδυάζονται με μαύρη μοκέτα, ανοιχτόχρωμες επενδύσεις καθισμάτων και κεντρικών πλαισίων στις πόρτες. Όλα αυτά θα σας κάνουν να αισθάνεστε σαν να βρίσκεστε σε πολυτελή σουίτα.

31

32

33 Άνεση Άνεση εσωτερικού 31 Χάρμα οφθαλμών από μέσα και από έξω. Η πανοραμική συρόμενη ηλιοροφή παντός καιρού. Γύρω σας η πολυτέλεια με το αστέρι. Από πάνω σας ο έναστρος ουρανός. Η προαιρετική πανοραμική συρόμενη ηλιοροφή για τη CLC σας προσφέρει νέες παραστάσεις, λίγο από ατμόσφαιρα ανοικτής οδήγησης και φωτίζει ακόμη περισσότερο το εσωτερικό. Διότι κάτω από την πανοραμική ηλιοροφή, η οποία εκτείνεται σε όλη την επιφάνεια της οροφής, θα έχετε θέα τον ουρανό της επιλογής σας. Με το πάτημα ενός διακόπτη θα μπορείτε να έρθετε ακόμη πιο κοντά σε αυτόν. Το εμπρόσθιο τμήμα της ηλιοροφής οδηγείται προς τα πίσω, χωρίς να περιορίζει το ύψος του χώρου επιβατών. Η πανοραμική ηλιοροφή καταλήγει σε μία μεγάλη πόρτα χώρου αποσκευών. Η φόρτωση βαρέων και επιμήκων αντικειμένων γίνεται με χαρακτηριστική άνεση, ενώ ακόμη πιο άνετη είναι η αποθήκευσή τους, χάρη στη χωρητικότητα 310 λίτρων με κάλυμμα χώρου αποσκευών και έως 1100 λίτρων με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα. Σίγουρα δεν θα μείνει τίποτε απ έξω.

34 32 Άνεση Ήχος Infotainment για την κοινωνία της πληροφορίας. Ελευθερία πολυμέσων με Bluetooth, Media Interface και ήχο Dolby Digital 5.1 surround. Καλώς ήλθατε στην κοινωνία της πληροφορίας : η CLC προσφέρει τις πιο σύγχρονες λύσεις ήχου και επικοινωνίας, οι οποίες διαθέτουν στο βασικό εξοπλισμό εύχρηστες έγχρωμες οθόνες και σύνδεση Bluetooth, από την οποία μπορείτε να συνδέσετε ασύρματα το κινητό σας με το σύστημα ανοικτής ακρόασης. Απλός ενστικτώδης χειρισμός. Οθόνη θύρας Bluetooth. Η πρώτη διαθέσιμη επιλογή είναι το Audio 20 CD με ενσωματωμένο CD - Player συμβατό με ΜΡ3 ή, κατ επιλογήν, και με ενσωματωμένο CD - Changer 6 δίσκων, μεγάλη οθόνη 12,7 εκατοστών και θύρα σύνδεσης εξωτερικών πηγών ήχου Aux - in στο ντουλαπάκι συνοδηγού. Το Audio 50 APS σας προσφέρει, επιπλέον, ένα άνετο σύστημα πλοήγησης* μέσω DVD με σχηματική απεικόνιση και μεγέθυνση, καθώς και αυτόματη αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης ( TMC ). Το πολυμέσων COMAND APS εντυπωσιάζει με την πλοήγηση μέσω σκληρού δίσκου, την προβολή «birdview» και την υψηλής ευκρίνειας μεγάλη οθόνη 16,5 εκατοστών. Περαιτέρω χαρακτηριστικά αποτελούν το σύστημα φωνητικών εντολών LINGUATRONIC, η μνήμη 4 GB για αποθήκευση μουσικών αρχείων ( MUSIC REGISTER ) και η θύρα καρτών μνήμης SD. Με το προαιρετικό Media Interface μπορείτε να συνδέσετε στο σύστημα κεντρικού ελέγχου της CLC εξωτερικές πηγές ήχου όπως ipod, USB - Stick και άλλες συσκευές. Οι πληροφορίες των αρχείων προβάλλονται στην οθόνη και ο έλεγχος της συσκευής μπορεί να γίνει από τα πλήκτρα στο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών. Η CLC είναι ο νέος τρόπος ψυχαγωγίας. Εδώ σας διασκεδάζει, το προαιρετικό ηχοσύστημα surround Harman Kardon Logic 7 με συνολική ισχύ 450 Watt και ιδανικά προσαρμοσμένο στο εσωτερικό ήχο σε Dolby Digital 5.1 και τεχνολογία DTS.

35

36

37 H δική σας CLC.

38

39

40 38 Εξοπλισμός Sport πακέτο Sport de luxe. Το Sport πακέτο για τη CLC σας. Οι νέες τάσεις δημιουργούνται με τέσσερις τροχούς. Η CLC με Sport πακέτο αποτελεί έναν ιδιαίτερα εξεζητημένο τρόπο έκφρασης του δυναμισμού. Xάρη στη sport ανάρτηση, το αμάξωμά της είναι αισθητά χαμηλωμένο ενώ το πρωτοποριακό παραμετρικό σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητή σκληρότητα διατίθεται ως βασικός εξοπλισμός του Sport πακέτου. Ο χειρισμός της CLC γίνεται ακόμη πιο άμεσος και η ευελιξία της μεγαλύτερη. Ο sport χαρακτήρας της CLC θα σας ενθουσιάσει, ιδιαίτερα χάρη στις ζάντες αλουμινίου σχεδίασης 5 διπλών ακτίνων και στα ελαστικά διαστάσεων 225 / 40 R 18 εμπρός και 245 / 35 R 18 πίσω. Οι φυμέ εμπρός προβολείς, καθώς και η μάσκα ψυγείου με μαύρες γρίλιες και λεπτομέρειες χρωμίου υπογραμμίζουν την εκφραστικότητά της. Το πλέγμα αεραγωγού σε γκρι «Atlas». Το σύστημα εξάτμισης με χαρακτηριστικά βαρύτονο ήχο.

41

42

43 Εξοπλισμός Sport πακέτο 41 Στο εσωτερικό, ο δυναμισμός του Sport πακέτου της CLC ξεκινά από το σπορ τριάκτινο δερμάτινο τιμόνι. Διακοσμητικά στοιχεία από σκούρο, βουρτσισμένο αλουμίνιο και μία οθόνη πολυλειτουργικών ενδείξεων με κόκκινους δείκτες και φόντο καρό σημαίας δίνουν τον τόνο. Μόλις γυρίσετε το κλειδί στην μίζα, οι δείκτες μετακινούνται σε ολόκληρο το φάσμα των οργάνων και επιστρέφουν σε κλάσματα του δευτερολέπτου στην αρχική τους θέση. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά. Τα sport καθίσματα του βασικού εξοπλισμού σε συνθετικό δέρμα ARTICO με διάτρητη επιφάνεια έδρας είναι άλλο ένα. Για ιδιαίτερες απαιτήσεις διατίθεται προαιρετικά, και αποκλειστικά στο Sport πακέτο, η δερμάτινη επένδυση σε καφέ «Cognac». Διότι, εντέλει, είναι απολύτως φυσιολογικό να ξεχωρίζει η CLC με 0Sport πακέτο. Το sport δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών. Τα αντιολισθητικά sport πεντάλ από ανοξείδωτο χάλυβα.

44 42 Η πολυτέλεια δεν είναι μόνο θέμα εμφάνισης. Για υψηλές απαιτήσεις : πακέτα εξοπλισμού Exclusive και Comfort. Εάν η καθημερινή πολυτέλεια σας φαίνεται πολύ συνηθισμένη, τότε θα ενθουσιαστείτε με τον εξοπλισμό του πακέτου Exclusive. Με αυτό μπορείτε να προσαρμόσετε τη CLC ακόμη περισσότερο στις ανάγκες σας. Για παράδειγμα με τη λειτουργία μνήμης για τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού ή το προηγμένο σύστημα αυτόματου κλιματισμού THERMOTRONIC. Όποιος περνάει πολύ χρόνο στο δρόμο θα εκτιμήσει την άνεση της CLC με πακέτο εξοπλισμού Comfort. Ένας αισθητήρας βροχής, ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες με αυτόματη αντιθαμβωτική λειτουργία, και σύστημα προειδοποίησης απώλειας πίεσης ελαστικών είναι χρήσιμα χαρακτηριστικά αυτού του πακέτου εξοπλισμού που προσφέρει αυξημένη άνεση και ασφάλεια εις τη νιοστή. Ηλεκτρική ρύθμιση των καθισμάτων με λειτουργία μνήμης. Το προηγμένο σύστημα αυτόματου κλιματισμού άνεσης THERMOTRONIC.

45 Εξοπλισμός Πακέτα εξοπλισμού 43 Σύστημα προειδοποίησης απώλειας πίεσης ελαστικών. Αισθητήρας βροχής. Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες. Ο εξωτερικός καθρέπτης αναδιπλωμένος.

46 44 ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ( ΕΠΙΛΟΓΕΣ ) Cruise Control με ρυθμιζόμενο περιοριστή ταχύτητας SPEEDTRONIC DIRECT CONTROL ανάρτηση DIRECT CONTROL μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων DIRECT CONTROL υδραυλικό σύστημα διεύθυνσης με υδραυλικά υποβοηθούμενη κολόνα ασφαλείας Immobilizer με σύστημα ασφάλισης ELCODE και τηλεχειρισμό υπερύθρων Αισθητήρας φώτων Αλεξήλιο με καθρεπτάκι Αναγνώριση κατειλημμένης θέσης για το κάθισμα συνοδηγού Διακοσμητικά στοιχεία σε ανοιχτόχρωμο, βουρτσισμένο αλουμίνιο Δυνατότητα φόρτωσης επιμήκων αντικειμένων, αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα σε σχέση 1 / 3 : 2 / 3 Εμπρόσθια sport καθίσματα με ενισχυμένη πλευρική στήριξη Εμπρόσθιο υποβραχιόνιο με αποθηκευτικό χώρο και ποτηροθήκη Ένδειξη διαστημάτων συντήρησης ASSYST Ένδειξη εξωτερικής θερμοκρασίας Εντατήρες με περιοριστές ισχύος για όλες τις θέσεις Εξωτερικοί καθρέπτες με ενσωματωμένα flash LED Επένδυση σε συνδυασμό υφάσματος/συνθετικού δέρματος ARTICO Ζώνες ασφαλείας ρυθμιζόμενες καθ'υψος, πίσω με αυτόματη ρύθμιση ύψους ζώνης Ηλεκτρικά παράθυρα, 2, με λειτουργία άνεσης και προστασίας Hλεκτρονικό πρόγραμμα ευστάθειας ESP Θερμαινόμενο κρύσταλλο πίσω ανεμοθώρακα Θερμομονωτικά κρύσταλλα Κεντρικό κλείδωμα με εσωτερικό διακόπτη και αισθητήρα σύγκρουσης Η πλατιά μάσκα ψυγείου Coupé με λεπτομέρειες χρωμίου. Τα δίχρωμα πίσω φωτιστικά σώματα και το τρίτο φως φρένων. Εξωτερικοί καθρέπτες με ενσωματωμένα φλας LED.

47 Εξοπλισμός Βασικός εξοπλισμός 45 ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ( ΕΠΙΛΟΓΕΣ ) Κλειδί ειδικού σχεδιασμού ( με λεπτομέρειες χρωμίου ) Κολόνα τιμονιού μηχανικά ρυθμιζόμενη καθ ύψος και μήκος Μαρσπιέ εισόδου θυρών χρωμιωμένα με επιγραφή Mercedes - Benz Μετωπικοί και πλευρικοί αερόσακοι οδηγού και συνοδηγού καθώς και αερόσακοι παραθύρων για όλες τις σειρές καθισμάτων Μονωτικό ελαστικών TIREFIT με ηλεκτρική τρόμπα Πακέτο χρωμίου : λεπτομέρειες χρωμίου στους προφυλακτήρες και τα προστατευτικά περιμέτρου Προβολείς, flash και οπίσθια φωτιστικά σώματα με καθαρό κρύσταλλο Προβολείς ομίχλης Προεγκατάσταση παιδικού καθίσματος πίσω ISOFIX Προειδοποιητικός ήχος για μη απενεργοποιημένα φώτα και ενεργοποιημένο χειρόφρενο Προστασία από πλευρικές συγκρούσεις Ρύθμιση δέσμης φωτός Σύστημα αυτόματου κλιματισμού THERMATIC, ξεχωριστή ρύθμιση θερμοκρασίας οδηγού / συνοδηγού, φίλτρο γύρης και ενεργού άνθρακα καθώς και λειτουργία ανακύκλωσης με λειτουργία άνεσης και αεραγωγούς στο χώρο επιβατών Σύστημα διευκόλυνσης επιβίβασης πίσω επιβατών EASY - ΕΝΤRY Σύστημα υποβοήθησης πέδησης ΒΑS Τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, σχεδιασμού 3 ακτινών Υαλοκαθαριστήρες με λειτουργία TOUCH - GO Υπολογιστής ταξιδίου στην οθόνη πολυλειτουργικών ενδείξεων Φαρμακείο Το σύστημα κλιματισμού με διακοσμητικά στοιχεία αλουμινίου. Ο αισθητήρας φώτων. Το κλειδί ειδικού σχεδιασμού.

48 46 ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ( ΕΠΙΛΟΓΕΣ ) CLC 160 BlueEFFICIENCY CLC 180 KOMPRESSOR CLC 200 KOMPRESSOR CLC 250 CLC 350 COMAND APS, σύστημα πολυμέσων Sport ανάρτηση Αυτόματο κιβώτιο 7G - TRONIC Διακοσμητικά στοιχεία από μαύρο, γυαλιστερό ξύλο σφενδάμου Ενεργό σύστημα προβολέων Bi - Xenon με δυναμική ρύθμιση δέσμης και λειτουργία φωτισμού στροφών Ηχοσύστημα surround Harman Kardon Logic 7 Θερμομονωτικά φυμέ κρύσταλλα για πίσω πλευρικά παράθυρα και πίσω παρμπρίζ Οπίσθιοι πλευρικοί αερόσακοι Πανοραμική συρόμενη ηλιοροφή και φωτιζόμενο αλεξήλιο Τιμόνι και επιλογέας με δερμάτινη επένδυση Προαιρετικός εξοπλισμός Βασικός εξοπλισμός Δεν διατίθεται Το φυμέ θερμομονωτικό κρύσταλλο πίσω. H πανοραμική συρόμενη ηλιοροφή. Οι προβολείς Bi - Xenon με λειτουργία φωτισμού κατεύθυνσης.

49 Εξοπλισμός Προαιρετικός εξοπλισμός 47 ΠΑΚΕΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ( ΕΠΙΛΟΓΕΣ ) CLC 160 BlueEFFICIENCY CLC 180 KOMPRESSOR CLC 200 KOMPRESSOR CLC 250 CLC 350 Sport πακέτο : ενδεικτικά, παραμετρικό σύστημα διεύθυνσης, sport ανάρτηση, ζάντες αλουμινίου σχεδίασης 5 διπλών ακτίνων, επένδυση σε συνθετικό δέρμα ARTICO σε δύο εκδόσεις, τριάκτινο δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών Πακέτο Comfort : αισθητήρας βροχής, εσωτερικός και εξωτερικός καθρέπτης οδηγού με αυτόματη αντιθαμβωτική λειτουργία, εξωτερικοί καθρέπτες ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι, σύστημα προειδοποίησης απώλειας πίεσης ελαστικών Πακέτο Exclusive : λειτουργία μνήμης για κάθισμα οδηγού / συνοδηγού, κολόνα τιμονιού και εξωτερικών καθρεπτών καθώς και προηγμένο σύστημα αυτόματου κλιματισμού THERMOTRONIC Προαιρετικός εξοπλισμός Βασικός εξοπλισμός Δεν διατίθεται Το ηχοσύστημα Audio 50 APS με σύστημα πλοήγησης με DVD. Το σύστημα φωνητικών εντολών LINGUATRONIC. Το PARKTRONIC με ένδειξη LED.

50 48 Δημιουργήστε ακόμη μεγαλύτερες εντυπώσεις οι τροχοί της CLC. Με τις ζάντες αλουμινίου μπορείτε να δώσετε στη CLC σας την εντελώς προσωπική σας νότα. Ανάλογα με την έκδοση κινητήρα έχετε να επιλέξετε μέσα από μία μεγάλη γκάμα sport σχεδιασμών. Προαιρετικός εξοπλισμός : ζάντες αλουμινίου σχεδίασης 5 ακτίνων με ελαστικά 205 / 55 R 16 ( βασικός εξοπλισμός CLC 250 ). Προαιρετικός εξοπλισμός : ζάντες αλουμινίου σχεδίασης 10 ακτίνων με ελαστικά 195 / 60 R 16 Προαιρετικός εξοπλισμός : ζάντες αλουμινίου σχεδίασης 5 διπλών ακτίνων με ελαστικά 225 / 45 R 17 ( βασικός εξοπλισμός CLC 350 ). Προαιρετικός εξοπλισμός : ζάντες αλουμινίου σχεδίασης 5 διπλών ακτίνων με ελαστικά 225 / 45 R 17 εμπρός και 245 / 40 R 17 πίσω. Προαιρετικός εξοπλισμός : ζάντες αλουμινίου σχεδίασης 6 ακτίνων με ελαστικά 225 / 45 R 17 εμπρός και 245 / 40 R 17 πίσω.

51 Εξοπλισμός Ζάντες αλουμινίου 49 Sport πακέτο : ζάντες αλουμινίου σχεδίασης διπλών 5 ακτίνων με ελαστικά 225 / 40 R 18 εμπρός και 245 / 35 R 18 πίσω. Προαιρετικός εξοπλισμός : ζάντες αλουμινίου AMG σχεδίασης 5 ακτίνων με ελαστικά 225 / 40 R 18 εμπρός και 245 / 35 R 18 πίσω. Ανεξάρτητα από το ποιες ζάντες αλουμινίου θα επιλέξετε : Όλες υπογραμμίζουν την εκφραστική απαίτηση του Sports Coupé για την απόλυτη αισθητική. Εργοστασιακά αξεσουάρ : ζάντες αλουμινίου incenio «Korsunia», σχεδίασης 5 τριπλών ακτίνων με ελαστικά 225 / 40 R 18 εμπρός και 245 / 35 R 18 πίσω Εργοστασιακά αξεσουάρ : ζάντες αλουμινίου incenio «Almuredin», σχεδίασης 5 ακτίνων, απόχρωσης ασημί «Titan», στιλβωμένες, με ελαστικά 225 / 40 R 18 εμπρός και 245 / 35 R 18 πίσω

52

53 Γνήσια αξεσουάρ 51 Πρώτης τάξεως αφετηρία τα γνήσια αξεσουάρ. Η οδήγηση μίας Mercedes δεν είναι απλώς ωραία μέχρι την τελευταία της λεπτομέρεια. Μπορεί να είναι και πρακτική. Χάρη σε χρήσιμα αξεσουάρ, όπως την αεροδυναμική βαλίτσα οροφής ή το περιστρεφόμενο σύστημα μεταφοράς χιονοπέδιλων και snowboard. Μπορείτε πλέον να αποθηκεύσετε με ασφάλεια τον εξοπλισμό σας και να τον μεταφέρετε άνετα στον προορισμό σας, όπως και να τον φορτώσετε ή να τον εκφορτώσετε. Με πρακτικά δίχτυα αποσκευών μπορείτε, επιπλέον, να ασφαλίσετε στο χώρο αποσκευών όλα αυτά, τα οποία δεν πρέπει μετακινούνται κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Για παράδειγμα παιδικά παιχνίδια, μπάλες ή αθλητικά παπούτσια. Έτσι θα έχουν όλα τα αντικείμενα τη δική τους σίγουρη θέση. Σίγουρο είναι επίσης πως σε μία Mercedes μόνο ένα ταιριάζει απόλυτα αξεσουάρ από την Mercedes. Σύστημα μεταφοράς ski και snowboard New Alustyle. Δίχτυα αποσκευών για το δάπεδο και το σκαλοπάτι χώρου αποσκευών.

54

55 Υπηρεσίες 5 3 Επιλέγοντας μία Mercedes, δεν αγοράζεις απλώς ένα όχημα. Μουσείο Mercedes - Benz. Περισσότερα από 120 χρόνια αυτοκινητιστικής ιστορίας σε ένα μέρος αυτό σάς περιμένει στο μουσείο Mercedes-Benz στη Στουτγάρδη. Ζήστε από κοντά το ιδιαίτερο πάθος και ξεκινήστε ένα συναρπαστικό ταξίδι μέσα στο χρόνο. Σε ένα κτίριο εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής, πάνω από 1500 εκθέματα σε εννέα επίπεδα θα σας παρουσιάσουν τη μοναδική παράδοση και την πρωτοποριακή έμπνευση της Mercedes - Benz. Θα θαυμάσετε τα πρώτα αυτοκίνητα στον κόσμο, το Benz Patent - Motorwagen και το Daimler Motorkutsche και τα δύο από το Δύο μεταξύ τους συνδεδεμένες περιηγήσεις θα σας οδηγήσουν από τις αρχές της αυτο κίνησης, τα αξέχαστα κλασσικά αυτοκίνητα και τα 100 χρόνια ιστορίας στον μηχανοκίνητο αθλη τισμό σε μία ματιά στο μέλλον και όλα αυτά σε μία επιφάνεια m 2. Απολαύστε την μοναδική εμπειρία! Σας περιμένουμε. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα - benz.com/ museum Κάρτα MercedesCard. Είναι η κάρτα για την εί σοδό σας στο συναρπαστικό κόσμο της Mercedes - Benz: Τέσσερις φορές το χρόνο λαμβάνετε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με μια επιλεγμένη προσφορά για εκδηλώσεις και υπηρεσίες, οι οποίες απευθύνονται αποκλειστικά σε εσάς. Επιπλέον, το Mercedesmagazine σας εμπνέει με ενδιαφέροντα ρεπορτάζ και άρθρα. Και η κάρτα MercedesCard σας προσφέρει ακόμη περισσότερα: Ως πιστωτική κάρτα VISA γίνεται δεκτή σε όλον τον κόσμο ενώ σάς προσφέρει και άλλα πλε ο- νεκτήματα, για να είστε ήσυχοι. Για παράδειγμα, το αποκλειστικό πακέτο ασφάλισης MercedesCard ως ειδική προσφορά. Με την επίδειξη της κάρτας MercedesCard VISA έχετε ελεύθερη είσοδο στο Μουσείο Mercedes - Benz. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα 1 Mercedes - Benz Financial. Αν έχετε ήδη επιλέξει το αυτοκίνητο των ονείρων σας και θέλετε να παραμείνετε χρηματοοικονομικά ευέλικτοι, τότε οι προσφορές μας για μακροχρόνιες μισθώσεις, χρηματοδότηση και ασφάλιση αποτελούν την πιο σωστή λύση. Με το Private - Leasing plus έχετε στη διάθεσή σας ένα πλήρες πακέτο χρονομίσθωσης, ασφάλισης αστικής ευθύνης και πλήρους κάλυψης ζημιών χωρίς ιδία συμμετοχή. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και το Business-Leasing plus για επαγγελματίες. Με τη χρηματοδότηση Plus3 συνδυάζετε μικρές δόσεις με μεγάλη ευελιξία. Διότι στο τέλος του συμβολαίου αποφασίζετε εσείς εάν θα κρατήσετε το όχημα, θα το πουλήσετε ή θα το επιστρέψετε έναντι της εγγυημένης υπολειπόμενης αξίας. Επιπλέον σάς προσφέρουμε ενδιαφέροντα επενδυτικά προϊόντα. Περισσότερες πληροφορίες στο 01803/ ή στο διαδίκτυο στη σελίδα 1 1 Πληροφορίες σχετικά με την κάρτα MercedesCard στην Αυστρία και την Ελβετία υπάρχουν στις αντίστοιχες ιστοσελίδες της Mercedes-Benz για αυτές τις χώρες. 2 Η τιμή χρέωσης εξαρτάται από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

56

57 Υπηρεσίες 5 5 Υπηρεσίες Κινητικότητας Μercedes-Benz. Στη νέα σας Mercedes αισθάνεστε εξαρχής ευχάριστα και ασφαλής. Στην απίθανη περίπτωση μίας βλάβης, το Mercedes - Benz Service24h βρίσκεται στη διάθεσή σας στον αριθμό εξυπηρέτησης Και χάρη στη νέα ενσωματωμένη υπηρεσία τηλεματικής Mercedes - Benz Contact 4 σας εγγυόμαστε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση: με το πάτημα ενός πλήκτρου εξασφαλίζεται άμεση τηλεφωνική σύνδεση με το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών Mercedes-Benz. Προαιρετικά μεταφέρονται αυτόματα όλα τα στοιχεία του οχήματος και της τοποθεσίας στο κέντρο εξυπηρέτησης πελατών. Έτσι εγγυόμαστε ταχύτερη εξυπηρέτηση, εξατομικευμένο Service και ταχύτερη βοήθεια επί τόπου. Standard και χωρίς επιπλέον χρέωση: το πακέτο κινητικότητας Mercedes-Benz Mobilo 5. Η απώλεια ενός κλειδιού ή προβλήματα εκκίνησης έως και μία βλάβη το Mobilo σάς εγγυά - ται την ασφαλή άφιξη στον προορισμό σας. Και μάλιστα σε όλη την Ευρώπη. Ό,τι πρόβλημα και αν έχετε, ένα είναι σίγουρο: θα συνεχίσετε ευχαριστημένοι και ιδιαίτερα σύντομα το ταξίδι σας. Πακέτα Service. Με τη μεγάλη προσφορά υπηρεσιών για το αυτοκίνητό σας, μπορείτε να ασφαλίσετε την Mercedes σας όπως θέλετε: από το πακέτο εγγύησης Mercedes-Benz για επέκταση της προστασίας από απρόβλεπτα έξοδα επισκευής μέχρι το Πλήρες Πακέτο Υπηρεσιών για το καινούριο σας αυτοκίνητο. Έτσι εξασφαλίζετε ότι θα απολαμβάνετε κάθε φορά την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και μάλιστα σε σταθερές τιμές. Για περαιτέρω πληροφορίες, απευθυνθείτε στους Εξουσιοδοτημένους Επισκευαστές της Mercedes - Benz. Test drive. Η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα κατά την οδήγηση μιας Mercedes-Benz, δεν περιγράφεται με λόγια αλλά μένει ανεξίτηλη στη μνήμη σας. Για το λόγο αυτό θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε σε ένα test drive. Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε τον πλησιέστερο σε εσάς Εξουσιοδοτημένο Διανομέα Mercedes-Benz. Διαδραστικές οδηγίες χρήσεως. Στο διαδίκτυο έχετε επίσης και τη δυνατότητα να γνωρίσετε το μοντέλο της αρεσκείας σας σε μία διαδραστική παρουσίαση. Επιβιβαστείτε και γνωρίστε το αυτοκίνητο των ονείρων σας μέσω προσομοιώσεων. Μπορείτε να ζήσετε την εμπειρία σημαντικών λειτουργιών, να εξετάσετε την άνεση του εσωτερικού ή να ενημερωθείτε για τα πλεονεκτήματα του εκάστοτε μοντέλου. Περαιτέρω πληροφορίες στη σελίδα Mobile Internet. Από τώρα μπορείτε να φέρετε τον κόσμο της Mercedes-Benz και στο κινητό σας. Εκτός από μία παρουσίαση όλων των επιβατικών θα βρείτε διάφορες πληροφορίες για την μάρκα καθώς και προτάσεις διασκέδασης και άμεσης επικοινωνίας με διάφορες υπηρεσίες στη σελίδα 3 Η χρέωση από κινητό τηλέφωνο εξαρτάται από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας. Εναλλακτικά: Προϋπόθεση: εργοστασιακό ηχοσύστημα σε συνδυασμό με ενεργοποιημένο κινητό τηλέφωνο. Χρέωση κλήσης από κινητό σε σταθερό. 5 Η εγγύηση Mobilo μπορεί να ανανεώνεται κάθε φορά μετά τη λήξη της για ένα χρόνο. Μέγιστη διάρκεια 30 χρόνια. Προϋπόθεση: τακτική συντήρηση σε Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz.

58 56 Χρωματισμοί και υλικά επενδύσεων Επενδύσεις και διάκοσμος εσωτερικού ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΔΕΡΜΑ ARTICO / ΥΦΑΣΜΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΔΕΡΜΑ ARTICO 1 ΔΕΡΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ 721 Μαύρο / μαύρο 171 Μαύρο Mαύρο Αλουμίνιο βουρτσισμένο, ανοικτόχρωμο 728 Γκρι «Alpaca» / γκρι «Alpaca» 178 Γκρι «Alpaca» Καφέ «Cognac» 1 Αλουμίνιο βουρτσισμένο, σκούρο Γκρι «Alpaca» Ξύλο σφενδάμου με μαύρη γυαλιστερή όψη 1 Διατίθεται μόνο για το Sport πακέτο. 2 Κεντρική κονσόλα, επενδύσεις θυρών, πλευρικές επενδύσεις χώρου επιβατών και μοκέτα σε μαύρο, καθίσματα σε γκρι «Alpaca» / μαύρο. 3 Κεντρική κονσόλα, επενδύσεις θυρών και πλευρικές επενδύσεις χώρου επιβατών σε γκρι «Alpaca», μοκέτα σε μαύρο, καθίσματα σε γκρι «Alpaca» / μαύρο.

59 57 Τεχνολογία Τεχνικά χαρακτηριστικά CLC 160 BlueEFFICIENCY CLC 180 KOMPRESSOR CLC 200 KOMPRESSOR CLC 250 CLC 350 Αριθμός κυλίνδρων / διάταξη 4 εν σειρά 4 εν σειρά 4 εν σειρά 6 / V 6 / V Κυβισμός ( cm 3 ) Ονομαστική ισχύς 1 ( kw [ hp ] σε σ.α.λ. ) 95 ( 129 )/ ( 143 )/ (184)/ ( 204 )/ ( 272 )/ 6000 Ονομαστική ροπή στρέψης 1 ( Nm σε σ.α.λ. ) 220 / / / / / Συμπίεση 9,3 9,3 8,5 11,4 10,7 Επιτάχυνση ( km / h σε δευτ. ) ( αυτόματο κιβώτιο ) 11,2 ( 11,5 ) 9,7 ( 9,9 ) 8,6 ( 8,7 ) 8,4 ( 8,6 ) 6,3 ( 6,3 ) Τελική ταχύτητα περ. ( km / h ) ( αυτόματο κιβώτιο ) 210 ( 206 ) 220 ( 215 ) 235 ( 231 ) 240 ( 234 ) ( ) Διαστάσεις ελαστικών Εμπρόσθιος άξονας Οπίσθιος άξονας 205 / 55 R / 55 R / 55 R / 55 R / 55 R / 55 R / 55 R / 55 R / 45 R / 45 R 17 Καύσιμο Aμόλυβδη Aμόλυβδη Aμόλυβδη Aμόλυβδη Aμόλυβδη Κατανάλωση καυσίμου 2 ( l / 100 km ) Αστικός κύκλος ( αυτόματο κιβώτιο ) Υπεραστικός κύκλος ( αυτόματο κιβώτιο ) Μικτός κύκλος ( αυτόματο κιβώτιο ) 9,7 10,2 ( 10,5 10,9 ) 5,3 5,9 ( 5,8 6,2 ) 6,9 7,5 ( 7,5 7,9 ) 10,8 11,3 ( 11,1 11,7 ) 5,5 6,2 ( 5,9 6,4 ) 7,5 8,1 ( 7,8 8,3 ) 10,8 11,4 ( 11,4 11,9 ) 5,7 6,4 ( 6,0 6,7 ) 7,6 8,2 ( 7,9 8,6 ) 13,6 13,9 ( 13,5 13,7 ) 6,8 7,2 ( 6,9 7,4 ) 9,4 9,7 ( 9,3 9,7 ) 14,0 14,3 ( 14,2 14,5 ) 7,1 7,4 ( 7,4 7,8 ) 9,7 10,0 ( 9,9 10,2 ) Εκπομπές CO2 ( g / km ) μικτές 2 ( αυτόματο κιβώτιο ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) Προδιαγραφή εκπομπών EU EU5 EU5 EU5 EU5 EU5 Χωρητικότητα ρεζερβουάρ ( l )/ ρεζέρβα περ. 62 / 8 62 / 8 62 / 8 62 / 8 62 / 8 Όγκος χώρου αποσκευών ( l ) Κύκλος στροφής ( m ) 10,77 10,76 10,77 10,77 10,77 Κενό βάρος 3 ( kg ) ( αυτόματο κιβώτιο ) 1470 ( 1490 ) 1475 ( 1495 ) 1480 ( 1500 ) 1525 ( 1545 ) 1550 ( 1570 ) Μικτό βάρος ( kg ) ( αυτόματο κιβώτιο ) 1940 ( 1940 ) 1945 ( 1945 ) 1950 ( 1950 ) 1995 ( 1995 ) 2020 ( 2020 ) 1 Στοιχεία σύμφωνα με την Οδηγία 80 /1269/ ΕΟΚ στην ισχύουσα έκδοση. 2 Στοιχεία σύμφωνα με την Οδηγία 80 /1268/ ΕΟΚ στην ισχύουσα έκδοση. Οι μετρήσεις έγιναν με την καθορισμένη διαδικασία μέτρησης ( Οδηγία 80 / 1268 / ΕΟΚ στην ισχύουσα έκδοση ). Τα στοιχεία δεν αναφέρονται σε ένα συγκεκριμένο όχημα και δεν αποτελούν μέρος της προσφοράς, αλλά εξυπηρετούν στη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών οχημάτων. 3 Στοιχεία σύμφωνα με την Οδηγία 92 / 21 / ΕK στην έκδοση 95 / 48 / ΕK ( όχημα σε κατάσταση εκκίνησης, πλήρωση δοχείου καυσίμου κατά 90 %, με οδηγό 68 κιλών και αποσκευές 7 κιλών ) για οχήματα με βασικό εξοπλισμό. Ο πρόσθετος εξοπλισμός επιβαρύνει αυτή την τιμή, με συνέπεια να μειώνεται ανάλογα το ωφέλιμο φορτίο. 4 Ηλεκτρονικός περιορισμός.

«Η φιλοσοφία μας είναι απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που ψάχνουν το τέλειο.» Dr. Dieter Zetsche

«Η φιλοσοφία μας είναι απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που ψάχνουν το τέλειο.» Dr. Dieter Zetsche H A - Class. «Η φιλοσοφία μας είναι απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που ψάχνουν το τέλειο.» Dr. Dieter Zetsche Περιεχόμενα. H A - Class. 1 Εξωτερική σχεδίαση 6 Ευελιξία 14 Αποδοτικότητα

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικό designo 24. Εξοπλισμός 26 Βασικός εξοπλισμός 26 Προαιρετικός εξοπλισμός 28 Ζάντες αλουμινίου 32

Εσωτερικό designo 24. Εξοπλισμός 26 Βασικός εξοπλισμός 26 Προαιρετικός εξοπλισμός 28 Ζάντες αλουμινίου 32 CLS - Class. Περιεχόμενα. H CLS - Class 1 Εξωτερική σχεδίαση 4 Ευελιξία 6 Αποδοτικότητα 6 Πετρελαιοκινητήρες 8 Βενζινοκινητήρες 10 AIRMATIC 12 Κιβώτια ταχυτήτων 14 Ασφάλεια 16 Σύστημα φωτισμού στροφών

Διαβάστε περισσότερα

Το Via no. TREND, AMBIENTE και AVANTGARDE.

Το Via no. TREND, AMBIENTE και AVANTGARDE. Το Via no. TREND, AMBIENTE και AVANTGARDE. Το Viano 3 Το Via no. Ελευθερία κινήσεων για μια ζωή. Περιεχόμενα. Ένα «μικρό» θαύμα. Πρωτοποριακή σχεδίαση. Το Viano άνετο, οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

Εξοπλισμός 22 Βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός 22 Γνήσια αξεσουάρ 27 Επενδύσεις καθισμάτων 28 Βαφές αμαξώματος 29

Εξοπλισμός 22 Βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός 22 Γνήσια αξεσουάρ 27 Επενδύσεις καθισμάτων 28 Βαφές αμαξώματος 29 Sprinter Van Περιε χόμ ε να. Sprinter με καρότσα 4 Φόρτωση και λειτουργικότητα 6 Van με παράθυρα (δεν διατίθεται στην Ελλάδα) 8 Λύσεις ειδικών υπερκατασκευών/ επαγγελματική τεχνογνωσία 10 Εσωτερικό 12

Διαβάστε περισσότερα

E-Class. Saloon και Estate.

E-Class. Saloon και Estate. E-Class. Saloon και Estate. Μαγεία. Saloon. Σκοπός της νέας E-Class είναι να σας διευκολύνει. Ο βασικός εξοπλισμός της έκδοσης Saloon εντυπωσιάζει από όλες τις απόψεις. Ενώ η γραμμή εξοπλισμού ELEGANCE,

Διαβάστε περισσότερα

E-Class Saloon και Estate.

E-Class Saloon και Estate. E-Class Saloon και Estate. λα αυτά μιλάει την εντελώς προσωπική της γλώσσα. Το εμπρόσθιο τμήμα δύν φάλαιο. Καλώς ήλθατε στο σπίτι σας. E-Class Saloon. Προαιρετικά μπορεί να σι θα γίνει ο ιδανικός συντροφός

Διαβάστε περισσότερα

Η CLS-Class. Coupé και Shooting Brake.

Η CLS-Class. Coupé και Shooting Brake. Η CLS-Class. Coupé και Shooting Brake. εί τους κανόνες, μένει πίσω από τις τάσεις. Όποιος υιοθετεί το κατεστημένο, δεν πρόκε Brake που σαρώνει το δρόμο στο πέρασμά της. Γίνετε κι εσείς κυνηγοί. Με ελαστικούς

Διαβάστε περισσότερα

>> Το νέο smart forfour

>> Το νέο smart forfour >> Το νέο smart forfour The smart among the fourseaters. FOR ideas, answers, fun & functions Το smart έφερε την επανάσταση στις μετακινήσεις στην πόλη. Με έξυπνες λύσεις και μοναδικές ιδέες, που κάνουν

Διαβάστε περισσότερα

Audi A4 A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 S4 Avant Audi Vorsprung durch Technik

Audi A4 A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 S4 Avant Audi Vorsprung durch Technik A4 Audi A4 A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 S4 Avant Audi Vorsprung durch Technik Σελίδα Με μία ματιά 4 Audi A4 Sedan και A4 Avant 26 Audi A4 allroad quattro 36 Audi S4 Sedan και S4 Avant Τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

SIMPLY CLEVER. Nέα ŠKODA Superb

SIMPLY CLEVER. Nέα ŠKODA Superb SIMPLY CLEVER Nέα ŠKODA Superb Περνάτε πολύ χρόνο της ζωής σας στο αυτοκίνητο. Νέα ŠKODA Superb. Ασύγκριτη άνεση. Δύσκολα μπορεί κανείς να φανταστεί το σημερινό μας κόσμο χωρίς ταξίδια. Μπορεί με το αυτοκίνητό

Διαβάστε περισσότερα

SIMPLY CLEVER. Νέα ŠKODA octavia Octavia

SIMPLY CLEVER. Νέα ŠKODA octavia Octavia SIMPLY CLEVER Νέα ŠKODA octavia Octavia Η αίσθηση της έκπληξης και του θαυμασμού είναι σπάνια μεν, αλλά προκαλεί μεγάλη χαρά. Εάν θέλουμε να μας εκπλήσσουν συνεχώς διάφορα πράγματα, δεν χρειάζεται να αλλάξουμε

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Actros. Διεθνείς και εθνικές μεταφορές. 18 26 τόνοι.

Το νέο Actros. Διεθνείς και εθνικές μεταφορές. 18 26 τόνοι. Το νέο Actros. Διεθνείς και εθνικές μεταφορές. 18 26 τόνοι. Η εφαρμογή ipad για το νέο Actros. Κάνετε λήψη τώρα. Ανακαλύψτε το νέο Actros εν κινήσει. Με τη νέα εφαρμογή για ipad θα δείτε ενδιαφέρουσες

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Dacia Duster. Το έχετε ξεχωρίσει.

Νέο Dacia Duster. Το έχετε ξεχωρίσει. Νέο Dacia Duster Νέο Dacia Duster. Το έχετε ξεχωρίσει. Σε έναν κόσμο που οι πραγματικές αξίες έχουν αρχίσει να ατονούν, που οι τάσεις της μόδας διαδέχονται η μία την άλλη με ξέφρενους ρυθμούς, που η τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΤΟ VOLVO S40 Επιδόσεις 6 Περιβάλλον του οδηγού 10 Ψυχαγωγία μέσα στο αυτοκίνητο 16 Προσωπική ασφάλεια 18 Ασφάλεια και περιβάλλον 20

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΤΟ VOLVO S40 Επιδόσεις 6 Περιβάλλον του οδηγού 10 Ψυχαγωγία μέσα στο αυτοκίνητο 16 Προσωπική ασφάλεια 18 Ασφάλεια και περιβάλλον 20 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ VOLVO ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΚΑΙ Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΟΥΤ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

SIMPLY CLEVER. SKODA Roomster

SIMPLY CLEVER. SKODA Roomster SIMPLY CLEVER SKODA Roomster Δείξτε στα παιδιά σας την ομορφιά που υπάρχει γύρω τους. Πάντα υπάρχουν περιθώρια για περισσότερη φαντασία. Το νέο Skoda Roomster έρχεται με μια σειρά σχεδιαστικών αλλαγών

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ renault megane coupe. ΝΕΟ renault megane coupe. drive the change. (www.renault.gr)

ΝΕΟ renault megane coupe. ΝΕΟ renault megane coupe. drive the change. (www.renault.gr) ΝΕΟ renault megane coupe ΝΕΟ renault megane coupe (www.renault.gr) φωτογραφιεσ εκδοσησ: P. OTTO, R. SHOEHUYS, T. LEBRALY - προσαρμογη: GENCO POWER SA - εκτυπωθηκε στην ε.ε. - 7711MC3012 - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2012

Διαβάστε περισσότερα

2.Μία νέα εποχή στην ηλεκτρική μετακίνηση: Η φιλοσοφία. 3.Παράθυρο στο μέλλον: Καινοτόμος σχεδίαση και βιώσιμα υλικά.

2.Μία νέα εποχή στην ηλεκτρική μετακίνηση: Η φιλοσοφία. 3.Παράθυρο στο μέλλον: Καινοτόμος σχεδίαση και βιώσιμα υλικά. Page 1 BMW i3. Παρουσίαση. 1.BMW i3. Με μια ματιά. 2.Μία νέα εποχή στην ηλεκτρική μετακίνηση: Η φιλοσοφία 3.Παράθυρο στο μέλλον: Καινοτόμος σχεδίαση και βιώσιμα υλικά. 4.Οδηγική απόλαυση με μηδενικούς

Διαβάστε περισσότερα

Peugeot // 308. Αποδράστε www.peugeot.gr ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Peugeot // 308. Αποδράστε www.peugeot.gr ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ 308_09_07_GR 9/11/07 11:44 Page 36 Αποδράστε www.peugeot.gr Ανακαλύψτε την προσωπικότητα του 308. Το εκφραστικό του στυλ χωρίς αµφιβολία διεγείρει τις αισθήσεις σας. Ο εσωτερικός του δυναµισµός αποσπά

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου. Sheer Driving Pleasure

Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου. Sheer Driving Pleasure Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου Sheer Driving Pleasure X5 3.0si X5 4.8i X5 3.0d X5 3.0sd Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη Αυτοκινήτου Συγχαρητήρια που διαλέξατε μια BMW. Θα ανακαλύψετε ότι όσο καλύτερα γνωρίσετε

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟ INTERNET!

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟ INTERNET! Ο ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟ INTERNET! Η CITROËN σας δίνει τη δυνατότητα να συμβουλευθείτε τον οδηγό χρήσης του αυτοκινήτου σας μέσω διαδικτύου, καθώς και να έχετε πρόσβαση στο ιστορικό και

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου. Sheer Driving Pleasure

Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου. Sheer Driving Pleasure Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου Sheer Driving Pleasure X3 2.0i X3 2.5si X3 3.0si X3 2.0d X3 3.0d X3 3.0sd Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη Αυτοκινήτου Συγχαρητήρια που διαλέξατε μια BMW. Θα ανακαλύψετε ότι όσο καλύτερα

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟ INTERNET!

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟ INTERNET! Ο ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟ INTERNET! Η CITROËN σας δίνει τη δυνατότητα να συμβουλευθείτε τον οδηγό χρήσης του αυτοκινήτου σας μέσω διαδικτύου, καθώς και να έχετε πρόσβαση στο ιστορικό και

Διαβάστε περισσότερα

Opel Astra 2007: Νέα Έκδοση του Επιτυχημένου Μοντέλου

Opel Astra 2007: Νέα Έκδοση του Επιτυχημένου Μοντέλου 5 εκεμβρίου, 2006 Παγκόσμια πρεμιέρα στη Μπολόνια Opel Astra 2007: Νέα Έκδοση του Επιτυχημένου Μοντέλου Νέοι κινητήρες: Περισσότερη ισχύς, μικρότερη κατανάλωση Νέο στυλ: Έντονα δυναμική εμφάνιση Νέος εξοπλισμός:

Διαβάστε περισσότερα

VOLVO V70 & XC70. Εγχειριδιο κατοχου. Web Edition

VOLVO V70 & XC70. Εγχειριδιο κατοχου. Web Edition VOLVO V70 & XC70 Εγχειριδιο κατοχου Web Edition ΑΓΑΠΗΤΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ VOLVO ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΤΗ VOLVO Ελπίζουμε ότι θα απολαμβάνετε για πολλά χρόνια το αυτοκίνητο που αγοράσατε από τη Volvo.

Διαβάστε περισσότερα

Οι προσδοκίες σας είναι η έμπνευσή μας για ακόμα πιο έξυπνες λύσεις.

Οι προσδοκίες σας είναι η έμπνευσή μας για ακόμα πιο έξυπνες λύσεις. Dacia Οι προσδοκίες σας είναι η έμπνευσή μας για ακόμα πιο έξυπνες λύσεις. Αυτό που σας συνδέει με τη Dacia είναι οι έξυπνες επιλογές. Σας αρέσουν οι έξυπνες λύσεις και θέλετε να τις αποκτήσετε σε καλή

Διαβάστε περισσότερα

VOLVO S60. Εγχειριδιο κατοχου. Web Edition

VOLVO S60. Εγχειριδιο κατοχου. Web Edition VOLVO S60 Εγχειριδιο κατοχου Web Edition ΑΓΑΠΗΤΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ VOLVO ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΤΗ VOLVO Ελπίζουμε ότι θα απολαμβάνετε για πολλά χρόνια το αυτοκίνητο που αγοράσατε από τη Volvo. Το αυτοκίνητο

Διαβάστε περισσότερα

Το Tourismo. Σίγουρη επένδυση

Το Tourismo. Σίγουρη επένδυση Το Tourismo Σίγουρη επένδυση Τι μπορείτε να περιμένετε από ένα λεωφορείο Mercedes-Benz; Περισσότερα. Υπάρχουν απλά λεωφορεία. Και λεωφορεία Mercedes-Benz. Στο σημερινό σκληρό ανταγωνισμό, το αστέρι κάνει

Διαβάστε περισσότερα

dacia Logan MCV Μεγάλες ιδέες, μικρές τιμές

dacia Logan MCV Μεγάλες ιδέες, μικρές τιμές dacia Logan MCV Μεγάλες ιδέες, μικρές τιμές group renault nέο dacia Logan MCV Ένας εξαιρετικός χώρος για όλες σας τις ανάγκες Μετά τη μεγάλη εμπορική επιτυχία που γνώρισε, το dacia Logan MCV καθιερώθηκε

Διαβάστε περισσότερα

OPEL ASTRA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

OPEL ASTRA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας OPEL ASTRA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 22 Καθίσματα, προσκέφαλα... 41 Αποθήκευση... 63 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

Ασυναγώνιστη εξατοµίκευση. Με τα Γνήσια Αξεσουάρ Audi.

Ασυναγώνιστη εξατοµίκευση. Με τα Γνήσια Αξεσουάρ Audi. Ασυναγώνιστη εξατοµίκευση. Με τα Γνήσια Αξεσουάρ Audi. Μοναδικός σχεδιασµός, εντυπωσιακή δυναµική, ενστικτώδης λειτουργικότητα το νέο Audi A3 και το νέο Audi A3 Sportback θα σας συναρπάσουν ευθύς αµέσως.

Διαβάστε περισσότερα