ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ για το Υπομέτρο 19.1 του ΠΑΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ για το Υπομέτρο 19.1 του ΠΑΑ"

Transcript

1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 0-00» Μονάδα Τοπικής Ανάπτυξης Ταχ. Δ/νση: Λ. Αθηνών - Ταχ. Κωδ.: 0 Πληροφορίες: Γ. Κατσούπης Τηλ.: 077 Fax: gkatsoupis@mou.gr ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ για το Υπομέτρο 9. του ΠΑΑ 0-00 ΘΕΜΑ: Διευκρινήσεις επί της υπ αριθμ. 9/8-0-0 (ΦΕΚ /Β/0) Απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα: Καταβολή ενίσχυσης για την προετοιμασία των προγραμμάτων τοπικής ανάπτυξης στο πλαίσιο εφαρμογής του Μέτρου 9 «Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠΤΚ Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων)» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 0-00 (ΠΑΑ 0-00) Σχετικά: ) Η υπ αριθμ. 9/8-0-0 (ΦΕΚ /Β/0) Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα: Καταβολή ενίσχυσης για την προετοιμασία των προγραμμάτων τοπικής ανάπτυξης στο πλαίσιο εφαρμογής του Μέτρου 9 «Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠΤΚ Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων)» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 0-00 (ΠΑΑ 0-00). ) Η υπ αριθμ. 0/--0 (ΦΕΚ /Β/0) Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα: Έγκριση προγραμμάτων τοπικής ανάπτυξης στο πλαίσιο της Πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για την επιλογή Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης του ΠΑΑ 0-00 και του ΕΠΑΛΘ 0-00 και κατανομή πιστώσεων Δημόσιας Δαπάνης.

2 Ορισμοί Η υπ αριθμ. /-0-0 (ΦΕΚ 89/Β/0) Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την επιλογή στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων στο πλαίσιο του Μέτρου 9 «Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠΤοΚ Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων)» του ΠΑΑ 0-00 και της προτεραιότητας «Αύξηση της Απασχόλησης και της Εδαφικής Συνοχής» του ΕΠΑΛΘ 0-00» καλείται εφεξής «Πρόσκληση». Η υπ αριθμ. 9/8-0-0 (ΦΕΚ /Β/0) Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα: Καταβολή ενίσχυσης για την προετοιμασία των προγραμμάτων τοπικής ανάπτυξης στο πλαίσιο εφαρμογής του Μέτρου 9 «Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠΤΚ Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων)» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 0-00 (ΠΑΑ 0-00), καλείται εφεξής «Απόφαση». Η υπ αριθμ. 0/--0 (ΦΕΚ /Β/0) Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα: Έγκριση προγραμμάτων τοπικής ανάπτυξης στο πλαίσιο της Πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για την επιλογή Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης του ΠΑΑ 0-00 και του ΕΠΑΛΘ 0-00 και κατανομή πιστώσεων Δημόσιας Δαπάνης, καλείται εφεξής «Απόφαση Κατανομής Πιστώσεων». Ο Φάκελος Α και ο Φάκελος Β μαζί με το σύνολο των παραρτημάτων τους, καλούνται εφεξής «Παραδοτέα» ή «Πρόταση». Οι ΟΤΔ που υπέβαλαν πρόταση στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ως υπό σύσταση εταιρικά σχήματα καλούνται εφεξής «υπό σύσταση ΟΤΔ». Στο πλαίσιο καθορισμού της διαδικασίας καταβολής της επιχορήγησης στις Ομάδες Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) για την προετοιμασία των στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης, στο ΠΑΑ 0-00 (Υπομέτρο 9. «Στήριξη για την προετοιμασία στρατηγικής της τοπικής ανάπτυξης») και λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω σχετικά, καθορίζονται τα ακόλουθα: Αρμόδιοι Φορείς Για την εφαρμογή της παρούσας αρμόδιοι είναι οι εξής: Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΠΑΑ 0-00 (ΕΥΔ ΠΑΑ 0-00), η οποία, σύμφωνα με το Ν. /0, είναι αρμόδια για τη διαχείριση και εφαρμογή του ΠΑΑ 0-00 με αποδοτικό, αποτελεσματικό και ορθό τρόπο. Η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής του ΠΑΑ 0-00 (ΕΥΕ ΠΑΑ 0-00), στην οποία, σύμφωνα με την ΚΥΑ 9/ (ΦΕΚ 0/Β/0), εκχωρούνται αρμοδιότητες της ΕΥΔ ΠΑΑ 0-00.

3 Ο Οργανισμός Πληρωμών & Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού & Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), ο οποίος έχει ορισθεί ως ο Οργανισμός Πληρωμών για το ΠΑΑ Δικαιούχοι Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι Ομάδες Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) ή οι «υπό σύσταση ΟΤΔ», οι οποίες: κατέθεσαν το πρώτο τεύχος του φακέλου υποψηφιότητας (Φάκελος Α), πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας και κρίθηκαν επιλέξιμες βάσει του εγγράφου με αριθ. πρωτ. 99/ του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων και κατέθεσαν το δεύτερο τεύχος του φακέλου υποψηφιότητας (Φάκελος Β), πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας και κρίθηκαν επιλέξιμες βάσει του εγγράφου με αριθ. πρωτ. 00/7-0-0 του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων. Αίτηση Στήριξης Ένταξη Νομική Δέσμευση Σύμφωνα με το Άρθρο της Απόφασης η πρόταση που υποβάλλουν οι ΟΤΔ, στο πλαίσιο της πρόσκλησης για την επιλογή στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης με πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων, επέχει θέση αίτησης στήριξης στο πλαίσιο του Υπομέτρου 9. «Στήριξη για την προετοιμασία στρατηγικής της τοπικής ανάπτυξης». Ως ημερομηνία υποβολής της αίτησης στήριξης θεωρείται η ημερομηνία κατάθεσης του Φακέλου Β. Οι «υπό σύσταση ΟΤΔ», προκειμένου να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση στήριξης στο ΟΠΣΑΑ, θα πρέπει να έχουν συσταθεί και να διαθέτουν ΑΦΜ. Οι ΟΤΔ που κρίνονται δικαιούχοι, υποβάλλουν την αίτηση στήριξης, στο πλαίσιο του Υπομέτρου 9., ηλεκτρονικά στο ΟΠΣΑΑ. Στον φάκελο του ΟΠΣΑΑ «Δημόσια έργα», στην καρτέλα «Αίτηση Στήριξης», με την χρήση της δυνατότητας «Νέα Εγγραφή», αναζητούν την πρόσκληση με «Κωδικό» «Μ9.» και καταχωρούν τον δικαιούχο (ΟΤΔ) με αναζήτηση του ΑΦΜ, στην καρτέλα «Στοιχεία Δικαιούχου». Προηγουμένως η ΟΤΔ θα πρέπει να έχει δημιουργήσει προφίλ Δικαιούχου στον φάκελο του ΟΠΣΑΑ «Υποσύστημα Παραμέτρων», καρτέλα «Δικαιούχοι». Στην καρτέλα «Περιγραφή» γίνεται μια σύντομη αναφορά στις δράσεις και ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν και αφορούν την προπαρασκευαστική φάση. Στην καρτέλα «Υποέργα» επιλέγεται η Κατηγορία «CLLD_9.». Στην καρτέλα «Ανάλυση Προϋπολογισμού» συμπληρώνεται στην «Κατηγορία Δαπάνης», η «Συνολική Δαπάνη» και εισάγεται το συνολικό ποσό της στήριξης χωρίς ΦΠΑ. Στην ίδια καρτέλα συμπληρώνουμε στο πεδίο «Περιγραφή Επένδυσης» την φράση «Προπαρασκευαστική Φάση Υπομέτρου 9.».

4 Για τις ΟΤΔ που έχουν καταθέσει πρόταση μονο-ταμειακής προσέγγισης ΕΓΤΑΑ, το συνολικό ποσό της αίτηση στήριξης για το Υπομέτρο 9. δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των ,00 (χωρίς ΦΠΑ). Για τις ΟΤΔ που έχουν καταθέσει πρόταση πολυ-ταμειακής προσέγγισης (ΕΓΤΑΑ και ΕΤΘΑ), το συνολικό ποσό της αίτηση στήριξης για το Υπομέτρο 9. δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των ,00 (χωρίς ΦΠΑ) πολλαπλασιασμένο με το ποσοστό που προκύπτει από την διαίρεση του ποσού της στήλης «ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΕΓΤΑΑ ( )» με το ποσό της στήλης «ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΑΠΑΝΗΣ» του Πίνακα της Απόφασης Κατανομής Πιστώσεων. Επισημαίνεται ότι πρώτα πραγματοποιείται ο υπολογισμός του ποσοστού με στρογγυλοποίηση σε δύο δεκαδικά ψηφία και στη συνέχεια πραγματοποιείται ο πολλαπλασιασμός Τα Παραδοτέα επέχουν θέση αποδεικτικού κατάθεσης της αίτησης στήριξης. Το έγγραφο με αρ. πρωτ. 00/7-0-0 του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων επέχει θέση διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων στήριξης. Συμπληρωματικά η ΕΥΕ ΠΑΑ ελέγχει: αν η αιτούμενη δαπάνη της αίτηση στήριξης ξεπερνά το μέγιστο ποσό επιχορήγησης ή αν η αιτούμενη δαπάνη έχει επιμεριστεί σωστά μεταξύ του Υπομέτρου 9. (ΕΓΤΑΑ) και του μέτρου. (ΕΤΘΑ), για τις περιπτώσεις πολυταμειακής προσέγγισης. Η ΕΥΕ ΠΑΑ συμπληρώνει το Έντυπο του Παραρτήματος, το οποίο ολοκληρώνει τον διοικητικό έλεγχο της αίτησης στήριξης, ενημερώνοντας παράλληλα και το ΟΠΣΑΑ. Στη συνέχεια η ΕΥE ΠΑΑ, αφού ενημερώσει το ΟΠΣΑΑ με τον Πίνακα Κατάταξης, εκδίδει απόφασης ένταξης πράξης, με τις προτάσεις που πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας της Πρόσκλησης, με τελικό διατάκτη της απόφασης τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών πόρων. Μετά την ενημέρωση του ΟΠΣΑΑ, από την ΕΥΕ ΠΑΑ, με τα στοιχεία της απόφασης ένταξης, οι ΟΤΔ επεξεργάζονται τα τεχνικά δελτία στην καρτέλα «Νομική Δέσμευση». Εκεί συμπληρώνουν την καρτέλα «Τραπεζικοί Λογαριασμοί» όπου η ΟΤΔ επιλέγεται ως «Ανάδοχος», αφού πρώτα έχει δημιουργήσει πλήρες προφίλ Αναδόχου (πέραν του Δικαιούχου) στο φάκελο του ΟΠΣΑΑ «Υποσύστημα Παραμέτρων», καρτέλα «Ανάδοχοι». Στη συνέχεια συμπληρώνεται η Καρτέλα «Ανάλυση Προϋπολογισμού» και επιλέγεται η κατηγορία δαπάνης «Συνολική Δαπάνη» και καταχωρείται αντίστοιχα το ποσό. Μετά από τον σχετικό έλεγχο στο ΟΠΣΑΑ, η ΕΥΕ ΠΑΑ οριστικοποιεί τις Νομικές Δεσμεύσεις.

5 Επιλέξιμες Δαπάνες Η περίοδος της επιλεξιμότητας των δαπανών ορίζεται από την ημερομηνία έγκρισης του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης / ΕΣΠΑ 0-00 (9-0-0), έως την ημερομηνία κατάθεσης του Φακέλου Β. Οι επιλέξιμες δαπάνες συνδέονται άμεσα με τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν την παραπάνω περίοδο από την ΟΤΔ για την προετοιμασία της πρότασης στο Μέτρο 9 του ΠΑΑ Οι επιλέξιμες δαπάνες δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα ποσά που αναγράφονται στο κεφάλαιο «Αίτηση Στήριξης Ένταξη Νομική Δέσμευση» της παρούσας. Οι επιλέξιμες δαπάνες οφείλουν να είναι επιμερισμένες χρονικά, σύμφωνα με τις δράσεις και τις ενέργειες που περιγράφονται στα Παραδοτέα, λαμβάνοντας υπόψη και τις ημερομηνίες κατάθεσης των Φακέλων Α και Β. Οι εν λόγω δράσεις και ενέργειες καταγράφονται αναλυτικά στον Πίνακα α, του Παραρτήματος, ανά επιλέξιμη δαπάνη. Σε περίπτωση που η ΟΤΔ, εντός της περιόδου επιλεξιμότητας των δαπανών, έχει και άλλες δραστηριότητες, οφείλει να συμπληρώσει με σαφήνεια στον Πίνακα β του Παραρτήματος, τον χρόνο και το κόστος που αναλογεί στην προπαρασκευαστική φάση του Υπομέτρου 9. όπως και τις άλλες δραστηριότητες, για όλη την εν λόγω περίοδο. Τα στοιχεία του Πίνακα β, τα οποία αφορούν την μισθοδοσία, θα πρέπει να προκύπτουν από την εφαρμογή προγράμματος χρονοχρεώσης. Η επιλεξιμότητα των δαπανών δεν συνδέεται με το χρόνο έκδοσης των αντίστοιχων φορολογικών στοιχείων και την εξόφλησής τους. Αρκεί τα εν λόγω στοιχεία και οι αντίστοιχες εξοφλήσεις τους, να είναι μεταγενέστερα από τις 9-0-0, να είναι προγενέστερα του εκάστου αιτήματος πληρωμής, να αφορούν δράσεις και ενέργειες της προπαρασκευαστικής φάσης και να τηρείται η εθνική Νομοθεσία περί λογιστικού. Στα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών ή επαγγελματικής δαπάνης, που αντιστοιχούν σε ιδιωτικά συμφωνητικά, συμβάσεις έργου ή συμβάσεις μίσθωσης έργου ή συμβάσεις ανεξάρτητων υπηρεσιών, θα πρέπει να αναγράφεται το αντικείμενο και η χρονική περίοδος της παρεχόμενης υπηρεσίας, η οποία θα πρέπει να συμπίπτει με τα αναγραφόμενα στα αντίστοιχα ιδιωτικά συμφωνητικά ή συμβάσεις. Αναλυτικά, οι επιλέξιμες δαπάνες είναι οι εξής: ) Λειτουργικές δαπάνες της ΟΤΔ. Στις εν λόγω δαπάνες συμπεριλαμβάνονται: I. Μισθοδοσία των εμπλεκόμενων, στην υποβολή της πρότασης, στελεχών (π.χ. ομάδα έργου), που συμμετείχαν ενεργά στην προετοιμασία της Πρότασης (Παραδοτέου). Στις δαπάνες αυτές συμπεριλαμβάνονται κρατήσεις εργαζομένων, εργοδοτικές εισφορές και ΦΜΥ. II. Ενοίκιο του χώρου στέγασης της ΟΤΔ και δαπάνες καθαρισμού αυτού. III. IV. Λογαριασμοί σταθερών τηλεφώνων. Λογαριασμοί οργανισμών παροχής ενέργειας, ύδρευσης, αποχέτευσης, θέρμανσης και κοινόχρηστα.

6 V. Έξοδα αλληλογραφίας και ταχυμεταφορών, αποκλειστικά για τις ανάγκες προετοιμασίας της Πρότασης. VI. Δαπάνες μετακίνησης που συνδέονται άμεσα με ενέργειες και δράσεις για την προετοιμασία της Πρότασης. ) Δαπάνες που σχετίζονται με δράσεις επιμόρφωσης τοπικών φορέων (μέλη ή διοίκηση δημοσίων ή ιδιωτικών συλλογικών φορέων που εκπροσωπούν τις τοπικές κοινωνίες). Οι δαπάνες αυτές δύναται να σχετίζονται με ενέργειες μίσθωσης αιθουσών, μίσθωσης μικροφωνικών εγκαταστάσεων, παραγωγής έντυπου υλικού και ιδιωτικά συμφωνητικά συνεργασίας ή συμβάσεις έργου ή συμβάσεις μίσθωσης έργου ή συμβάσεις ανεξάρτητων υπηρεσιών, για το σκοπό αυτό. Είναι επιλέξιμες οι δαπάνες αυτές, εφόσον στις ενέργειες αυτές έχουν εμπλακεί και στελέχη των ΟΤΔ. Στην περίπτωση αυτή οι ενέργειες αυτές περιγράφονται αναλυτικά, σε ότι αφορά το αντικείμενο και το χρονικό διάστημα στον Πίνακα α. ) Δαπάνες που σχετίζονται με δράσεις και ενέργειες για την εκπόνηση της τοπικής στρατηγικής. Στις δαπάνες αυτές περιλαμβάνονται δράσεις και ενέργειες όπως: I. Δράσεις και ενέργειες που σχετίζονται με την διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και τοπικούς φορείς. II. Δράσεις και ενέργειες που σχετίζονται με την μελέτη της περιοχής που επιλέχθηκε ως περιοχή παρέμβασης στην Πρόταση. III. Δράσεις και ενέργειες που αφορούν στην περιοχή παρέμβασης και χρήζουν ειδικότερης, στοχευόμενης μελέτης και διερεύνησης, όπως η διερεύνηση και ανάλυση ενός συγκεκριμένου τομέα ή κλάδου της οικονομίας. IV. Δράσεις και ενέργειες που σχετίζονται με συμβουλευτικές υπηρεσίες προς την ΟΤΔ για την εκπόνηση του τοπικού προγράμματος. Οι δαπάνες αυτές δύναται να σχετίζονται με ιδιωτικά συμφωνητικά συνεργασίας ή συμβάσεις έργου ή συμβάσεις μίσθωσης έργου ή συμβάσεις ανεξάρτητων υπηρεσιών, για το σκοπό αυτό. Είναι επιλέξιμες οι δαπάνες αυτές, εφόσον στις ενέργειες αυτές, έχουν εμπλακεί και στελέχη των ΟΤΔ, με εξαίρεση την περίπτωση IV. Στην περίπτωση αυτή οι ενέργειες αυτές περιγράφονται αναλυτικά, σε ότι αφορά το αντικείμενο και το χρονικό διάστημα στον Πίνακα α. Δεν είναι επιλέξιμες οι κάτωθι δαπάνες: ) Η αγορά οπουδήποτε παγίου εξοπλισμού ή αναλωσίμου υλικού. ) Δαπάνες που αφορούν στη σύνταξη της μελέτης ανάλυσης συγκριτικών πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων (SWOT ανάλυση). ) Δαπάνες που αφορούν στη σύνταξη της στρατηγικής της Πρότασης. ) Δαπάνες που αφορούν στην εξειδίκευση των δράσεων της Πρότασης. ) Δαπάνες που αφορούν στη σύνταξη των φακέλων Α και Β. ) Δαπάνες που έλαβαν χρηματοδότηση από το ΠΑΑ

7 Υποβολή αιτήσεων πληρωμής Πληρωμή Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας που περιγράφεται πιο πάνω στο κεφάλαιο «Αίτηση Στήριξης Ένταξη Νομική Δέσμευση» και σύμφωνα με τη Διαδικασία Ι.. του Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου, η υποβολή των αιτήσεων πληρωμής πραγματοποιείται από το δικαιούχο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΟΠΣΑΑ). Στο φάκελο του ΟΠΣΑΑ «Υποσύστημα Πληρωμών και Χρηματοροών» - «Πληρωμές»», στην καρτέλα «Αίτηση Πληρωμής» η ΟΤΔ επιλέγει «Νέα Εγγραφή». Με αναζήτηση μέσω κωδικού ΟΠΣΑΑ και επιλέγοντας «Καταχώρηση», τα στοιχεία του έργου εμφανίζονται στην οθόνη. Στη συνέχεια, στην καρτέλα «Παραστατικά» επιλέγουμε στον «Τύπο Παραστατικού», «Άλλο» και στην «Περιγραφή επένδυσης», «Προπαρασκευαστική Φάση Υπομέτρου 9.», συμπληρώνοντας το αιτούμενο ποσό. Μετά την ολοκλήρωση και την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης πληρωμής από την ΟΤΔ (δικαιούχο), η ΟΤΔ αποστέλλει στην εγγράφως το αίτημα πληρωμής στην ΕΥΕ ΠΑΑ μαζί με φάκελο δικαιολογητικών. Το αίτημα πληρωμής περιλαμβάνει την συμπλήρωση της αίτησης πληρωμής (Έντυπο του Παραρτήματος) και την υποβολή σε έντυπη ή/και ηλεκτρονική μορφή, των συνημμένων εγγράφων όπως αναλυτικά παρουσιάζονται στο Έντυπο. Ο φάκελος πληρωμής υποβάλλεται προς την ΕΥΕ ΠΑΑ, σε δύο αντίτυπα. Ο πρώτος περιλαμβάνει πρωτότυπα παραστατικά. Ο Δεύτερος περιλαμβάνει τα παραστατικά σε φωτοαντίγραφα. Τα πρωτότυπα παραστατικά, τα οποία αιτούνται επιχορήγησης, πριν φωτοτυπηθούν θα πρέπει να σφραγιστούν με την ένδειξη «ελέγχθηκε και συγχρηματοδοτήθηκε για το ποσό με Δημόσια Δαπάνη ποσού στα πλαίσια του ΠΑΑ 0-00». Η διαδικασία ολοκληρώνεται με τον διοικητικό έλεγχο που πραγματοποιείται σύμφωνα με τη Διαδικασία Ι.. του Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου από την ΕΥΕ ΠΑΑ 0-00, και την συμπλήρωση του Εντύπου του Παραρτήματος. Η ΕΥΕ ΠΑΑ δύναται να ζητήσει από τον Δικαιούχου οποιοδήποτε έγγραφο ή στοιχείο τεκμηρίωσης των δαπανών που περιλαμβάνονται στην αίτηση πληρωμής. Μετά την ολοκλήρωση του διοικητικού ελέγχου των αιτημάτων πληρωμής η ΕΥΕ ΠΑΑ αποστέλλει φάκελο πληρωμής στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Το περιεχόμενο του φακέλου πληρωμής θα καθοριστεί με εγκύκλιο πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ. «Εύλογο Κόστος» Η ΕΥΕ ΠΑΑ κατά την διαδικασία του διοικητικού ελέγχου του αιτήματος πληρωμής διενεργεί έλεγχο για το «εύλογο κόστος» των δαπανών, όπου αυτό έχει εφαρμογή (π.χ. εκτός δαπανών μισθοδοσίας, λογαριασμοί κ.λ.π.). Ο έλεγχος του εύλογου κόστους πραγματοποιείται όταν αθροιστικά (σε περισσότερα από ένα τιμολόγια) μια ίδια υπηρεσία, στο στήριξης του Υπομέτρου 7

8 9., υπερβαίνει τα.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, υπολογιζόμενο στο σύνολο της προπαρασκευαστικής φάσης. Ο έλεγχος του εύλογου κόστους δύναται να γίνει, με την χρήση πολλαπλών προσφορών, με την χρήση διασταυρωτικών προσφορών ή τιμολογίων ή με την χρήση δημοσιευμένων τιμοκαταλόγων. Για τον ομαλότερο έλεγχο του εύλογου κόστους των αιτήσεων πληρωμής από την ΕΥΕ ΠΑΑ, οι δικαιούχοι (ΟΤΔ), καλούνται στα συνημμένα δικαιολογητικά της αίτησης πληρωμής να παρέχουν όσο το δυνατό περισσότερα στοιχεία, (καταστατικό Νομικού Προσώπου, δημοσιότητα, προσφορές, υλικό, κ.λπ.,), ως δικαιολογητική βάση των επιλογών τους. Σημειώνεται δε ότι, σε περίπτωση όπου για την παρεχόμενη υπηρεσία ή το προμηθευόμενο είδος, δεν καταγράφεται εναλλακτική προσφορά από την αγορά ή από προσφερόμενες υποδομές (π.χ. ενοικίαση μιας αίθουσας σε Δημοτικό Διαμέρισμα που δεν διαθέτει άλλη) και υπερβαίνει τα.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, δεν απαιτείται έλεγχος εύλογου κόστους. Στην περίπτωση αυτή τεκμηριώνεται κατάλληλα η δαπάνη στον Πίνακα α. Για την τεκμηρίωση του ελέγχου του εύλογου κόστους της αίτησης πληρωμής, η ΕΥΕ ΠΑΑ συμπληρώνει το Έντυπο του Παραρτήματος. «Υπό σύσταση ΟΤΔ» Οι «υπό σύσταση ΟΤΔ» δύναται να υποβάλλουν αίτηση πληρωμής στο πλαίσιο του Υπομέτρου 9. για δαπάνες που έχουν πραγματοποιηθεί είτε από τις ίδιες (μετά την απόκτηση ΑΦΜ), είτε από τα Νομικά Πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτές (πριν την απόκτηση ΑΦΜ), με την προϋπόθεση αυτές να έχουν πραγματοποιηθεί μέσα στο χρονικό διάστημα της επιλεξιμότητας. Στην περίπτωση αυτή, ως δικαιούχοι εμφανίζονται οι «(υπό σύσταση) ΟΤΔ» οι οποίες θα πρέπει να έχουν συσταθεί και να διαθέτουν ΑΦΜ προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση πληρωμής. Στις «Νομικές Δεσμεύσεις», για τις δαπάνες που πραγματοποίησαν οι «υπό σύσταση ΟΤΔ» θα εμφανιστούν οι ΟΤΔ ως «Ανάδοχοι», ενώ για τις δαπάνες που πραγματοποίησαν Νομικά Πρόσωπα τα οποία συμμετέχουν στις «υπό σύσταση ΟΤΔ» (πριν την απόκτηση ΑΦΜ), θα εμφανιστούν αυτά ως «Ανάδοχοι», αφού πρώτα οι ΟΤΔ δημιουργήσουν πλήρες προφίλ «Αναδόχου» για τα Νομικά Πρόσωπα αυτά. Για τις δαπάνες των Νομικών Προσώπων της παραπάνω περίπτωσης, θα πρέπει να προσκομιστούν τα αντίστοιχα φορολογικά στοιχεία και οι εξοφλήσεις τους, από τα Νομικά Πρόσωπα και σε αυτά θα πιστωθεί η επιχορήγηση. Λογιστικές Καταχωρήσεις Τα λογιστικά βιβλία των δικαιούχων θα πρέπει να είναι ενημερωμένα με τις δαπάνες οι οποίες περιλαμβάνονται στην αίτηση πληρωμής. Αντίγραφα των λογιστικών βιβλίων που αφορούν τις δαπάνες αυτές προσκομίζονται συνημμένα με 8

9 την αίτηση πληρωμής στην ΕΥΕ ΠΑΑ. Στην περίπτωση όπου ο «Ανάδοχος» είναι ΟΤΑ (περίπτωση «υπό σύσταση ΟΤΔ»), προσκομίζονται παραστατικά, που προβλέπει το λογιστικό των ΟΤΑ. Για τις επιλέξιμες δαπάνες για τις οποίες καταβάλλεται επιχορήγηση, πραγματοποιείται καταχώρηση στα λογιστικά της βιβλία της ΟΤΔ ή των Νομικών Προσώπων στην περίπτωση «υπό σύσταση ΟΤΔ». Συνημμένα: Παράρτημα Εντύπων ) Έντυπο ) Έντυπο ) Έντυπο ) Έντυπο ) Πίνακας α και β Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΣΙΜΗΣ 9

10 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΝΤΥΠΩΝ 0

11 Έντυπο ΦΥΛΛΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΥΠΟΜΕΤΡΟ 9. «ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» ΤΟΥ ΠΑΑ 0-00 Τίτλος Πράξης: Κωδικός ΟΠΣΑΑ: ΟΤΔ: ΑΦΜ: Δ.Ο.Υ.: Ονοματεπώνυμο νόμιμου εκπροσώπου: Τράπεζα: Αριθμός λογαριασμού (IBAN): Υπό σύσταση ΟΤΔ: ΝΑΙ ΟΧΙ Ανάδοχος («υπό σύσταση ΟΤΔ») Επωνυμία: ΑΦΜ: Δ.Ο.Υ.: Ονοματεπώνυμο νόμιμου εκπροσώπου: Τράπεζα: Αριθμός λογαριασμού (IBAN): Ανάδοχος («υπό σύσταση ΟΤΔ») Επωνυμία: ΑΦΜ: Δ.Ο.Υ.: Ονοματεπώνυμο νόμιμου εκπροσώπου: Τράπεζα: Αριθμός λογαριασμού (IBAN): Μονοταμειακή προσέγγιση ΕΓΤΑΑ Πολυταμειακή προσέγγιση (ΕΓΤΑΑ και ΕΤΘΑ) Συνολικός Προϋπολογισμός Ποσό Δημόσιας Δαπάνης Τοπικού Προγράμματος Προϋπολογισμός Ποσό Δημόσιας Δαπάνης ΕΓΤΑΑ ΕΓΤΑΑ Προϋπολογισμός Δημόσιας Δαπάνης ΕΤΘΑ Δημόσια Δαπάνη Αίτησης Στήριξης Υπομέτρου 9. Ποσό ΕΤΘΑ Μέγιστο Ποσό Στήριξης Ποσοστό ΕΓΤΑΑ Ποσοστό ΕΤΘΑ Ποσοστό ΕΓΤΑΑ Ποσό (= ΜΠΣ * % ΕΓΤΑΑ) Αρ. πρωτ./ημερομηνία αίτησης στήριξης (ημερομηνία κατάθεσης Φακέλου Β) ΝΑΙ ΝΑΙ ,00

12 Ο ελεγκτής πιστοποιεί ότι: τα αναγραφόμενα στοιχεία των ΟΤΔ είναι σωστά και ορθά συμπληρωμένα και συμφωνούν με αυτά των φακέλων Α και Β και με την καταχώρηση στο ΟΠΣΑΑ τα ποσά και τα ποσοστά μεταξύ των ταμείων ΕΓΤΑΑ και ΕΤΘΑ (στην περίπτωση πολυταμειακής προσέγγισης) είναι σύμφωνα με την υπ αριθμ. 0/--0 (ΦΕΚ /Β/0) Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. η ημερομηνία κατάθεσης του Φακέλου Β είναι ορθή. Ημερομηνία // Ο ΕΛΕΓΚΤΗΣ Έλαβα γνώση Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ονοματεπώνυμο, υπογραφή) (ονοματεπώνυμο, υπογραφή)

13 Έντυπο ΑΙΤΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΥΠΟΜΕΤΡΟ 9. «ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» ΤΟΥ ΠΑΑ 0-00 ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ 0-00 Μονάδα Τοπικής Ανάπτυξης Ταχ. Δ/νση: Λ. Αθηνών - Τ.Κ.: 0, Αθήνα ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΑΡ. ΠΡΩΤ.: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ (ΟΤΔ) ΕΠΩΝΥΜΙΑ: ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Α.Φ.Μ.: Δ.O.Y.: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΝΟΜΙΜΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ: ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: FAX: Στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού καταβολής της επιχορήγησης και αιτούμενο ποσό Αιτούμενο ΤΡΑΠΕΖΑ: ποσό ΟΤΔ Ανάδοχος «υπό σύσταση ΟΤΔ» Ανάδοχος «υπό σύσταση ΟΤΔ» ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (IBAN): ΤΡΑΠΕΖΑ: ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (IBAN): ΤΡΑΠΕΖΑ: ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (IBAN): Αιτούμενο ποσό Αιτούμενο ποσό Με την παρούσα υποβάλλω την ( η ή η ή η ) αίτηση (μερικής ή τελικής) πληρωμής για τις δαπάνες που έχω πραγματοποιήσει ως δικαιούχος του Υπομέτρου 9. «Στήριξη για την προετοιμασία στρατηγικής της τοπικής ανάπτυξης» του ΠΑΑ 0-00, σύμφωνα με την υπ αριθμ. απόφαση ένταξης. Ως εκ τούτου παρακαλώ όπως μου χορηγήσετε οικονομική ενίσχυση ύψους.

14 Η παραπάνω αιτούμενη ενίσχυση αφορά την περίοδο επιλεξιμότητας των ενεργειών και δράσεων που πραγματοποιήθηκαν για την προπαρασκευαστική φάσης από // μέχρι // Συνημμένα, υποβάλλω: Έγγραφα / Παραστατικά Υποβάλλεται Εγγράφως Υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο ΟΠΣΑΑ. Πίνακα α και β x x. Νόμιμα παραστατικά δαπάνης, όπως αυτά προβλέπονται από την κείμενη φορολογική νομοθεσία x. Αποδεικτικά εξόφλησης παραστατικών δαπάνης x. Επίσημη μετάφραση παραστατικών από την αλλοδαπή x. Στοιχεία και παραστατικά, πέραν αυτών που περιλαμβάνονται στα Παραδοτέα (Φάκελος Α και Β) και στα παραρτήματά τους, τα οποία τεκμηριώνουν επαρκώς την επιλεξιμότητα των αιτούμενων δαπανών, x συμπεριλαμβανομένων και των πινάκων που προκύπτουν από την εφαρμογή προγράμματος χρονοχρέωσης για τη μισθοδοσία. Αντίγραφο του σχετικού λογιστικού βιβλίου από το οποίο προκύπτει η εγγραφή της επιχορήγησης που έχει ήδη καταβληθεί (μόνο για την η και η αίτηση x πληρωμής) 7. Αντίγραφο του σχετικού λογιστικού βιβλίου από το οποίο προκύπτει η εγγραφή των παραστατικών x δαπανών της τρέχουσας αίτησης πληρωμής 8. Φορολογική ενημερότητα Δικαιούχου ή/και Αναδόχων (υπό σύσταση ΟΤΔ) x 9. Ασφαλιστική ενημερότητα Δικαιούχου ή/και Αναδόχων (υπό σύσταση ΟΤΔ) x Ο ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ Υπογραφή Ονοματεπώνυμο Εταιρική σφραγίδα

15 ΦΥΛΛΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΙΤΗΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΥΠΟΜΕΤΡΟ 9. «ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» ΤΟΥ ΠΑΑ 0-00 Έντυπο Τίτλος Πράξης: Κωδικός ΟΠΣΑΑ: Ομάδα Τοπικής Δράσης: ΑΦΜ: Δ.Ο.Υ.: Ονοματεπώνυμο νόμιμου εκπροσώπου: Συνολικός προϋπολογισμός πράξης Ποσοστό ΕΓΤΑΑ Αρ. πρωτ. / ημερομηνία αίτησης πληρωμής Α/Α αίτησης πληρωμής (η, η, η) Ποσό Δημόσιας Δαπάνης αίτησης πληρωμής Συνολική αιτούμενη Δημόσια Δαπάνη έως την προηγούμενη αίτηση πληρωμής Εγκεκριμένη Δημόσια Δαπάνη που έχει καταβληθεί έως την προηγούμενη αίτηση πληρωμής Τράπεζα: Δικαιούχος Αριθμός λογαριασμού Ανάδοχος «υπό σύσταση ΟΤΔ» Ανάδοχος «υπό σύσταση ΟΤΔ» (IBAN): Τράπεζα: Αριθμός λογαριασμού (IBAN): Τράπεζα: Αριθμός λογαριασμού (IBAN): Σημειώνεται ότι το άθροισμα της Δημόσιας Δαπάνης του συνόλου των αιτήσεων πληρωμής δεν μπορεί να υπερβαίνει τη συνολική Δημόσια Δαπάνη της πράξης. Ο ελεγκτής, λαμβάνοντας υπόψη: την Νομική Δέσμευση ( τεχνικό δελτίο) του έργου με κωδικό ΟΠΣΑΑ., όπως εγκρίθηκε, με την υπ αριθμ.. απόφαση ένταξης, την υπ αριθμ.. αίτηση πληρωμής του δικαιούχου και τα συνημμένα της, προέβη σε διοικητικό έλεγχο της αίτησης πληρωμής, σύμφωνα με το Άρθρο 8 της υπ αριθμ. 9/8-0-0 Απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο οποίος περιλαμβάνει έλεγχο πληρότητας της αίτησης πληρωμής και επιλεξιμότητας των αιτούμενων δαπανών, και ειδικότερα στον έλεγχο των δαπανών με βάση τα παραστατικά, λοιπά δικαιολογητικά και στοιχεία τεκμηρίωσης. Μετά τα ανωτέρω ο ελεγκτής διαπιστώνει: Α) ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ: ΝΑΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ

16 . Ύπαρξη αίτησης πληρωμής του δικαιούχου ορθά συμπληρωμένη και αρμοδίως υπογεγραμμένη. Ύπαρξη του Πίνακα α και β. Ύπαρξη παραστατικών των δαπανών του Πίνακα. Ύπαρξη αποδεικτικών εξόφλησης των παραστατικών των δαπανών του Πίνακα. Ύπαρξη επίσημης μετάφρασης παραστατικών από την αλλοδαπή. Ύπαρξη στοιχείων και παραστατικών, πέραν αυτών που περιλαμβάνονται στα Παραδοτέα (Φάκελος Α και Β) και στα παραρτήματά τους, τα οποία τεκμηριώνουν επαρκώς την επιλεξιμότητα των αιτούμενων δαπανών, συμπεριλαμβανομένων και των πινάκων που προκύπτουν από την εφαρμογή προγράμματος χρονοχρέωσης για τη μισθοδοσία 7. Ύπαρξη αντιγράφου του σχετικού λογιστικού βιβλίου από το οποίο προκύπτει η εγγραφή της επιχορήγησης που έχει ήδη καταβληθεί (μόνο για την η και η αίτηση πληρωμής) 8. Ύπαρξη αντιγράφου του σχετικού λογιστικού βιβλίου από το οποίο προκύπτει η εγγραφή των παραστατικών δαπανών της τρέχουσας αίτησης πληρωμής 9. Ύπαρξη Φορολογικής ενημερότητας Δικαιούχου ή/και Αναδόχων (υπό σύσταση ΟΤΔ) 0. Ύπαρξη Ασφαλιστικής ενημερότητας Δικαιούχου ή/και Αναδόχων (υπό σύσταση ΟΤΔ) Παρατηρήσεις: Β) ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑΣ: ΝΑΙ ΟΧΙ. Οι δαπάνες οι οποίες περιλαμβάνονται στο αίτημα του δικαιούχου, αφορούν επιλέξιμες δράσεις και ενέργειες του Υπομέτρου 9.. Οι δράσεις και οι ενέργειες για τις οποίες αιτείται ενίσχυση ο δικαιούχος πραγματοποιήθηκαν εντός της περιόδου επιλεξιμότητας (9-0-0 έως την ημερομηνία κατάθεσης του Φακέλου Β). Οι αιτούμενες δαπάνες έχουν εξοφληθεί πριν το αίτημα πληρωμής. Οι αιτούμενες δαπάνες έχουν εξοφληθεί νομίμως. Αποδεικνύεται η επιλεξιμότητα των άυλων ενεργειών από τα Παραδοτέα (Φάκελος Α και Β) και τα υποβληθέντα στοιχεία και παραστατικά. Τα παραστατικά των αιτούμενων δαπανών έχουν καταχωρηθεί στα λογιστικά βιβλία του Δικαιούχου ή/και των Αναδόχων (υπό σύσταση ΟΤΔ) 7. Η επιχορήγηση που έχει ήδη καταβληθεί έχει καταχωρηθεί στα λογιστικά βιβλία του Δικαιούχου ή/και των Αναδόχων (υπό σύσταση ΟΤΔ) (μόνο για την η και η αίτηση πληρωμής) 8. O δικαιούχος τηρεί τις υποχρεώσεις του για δημοσιότητα 9. Έχει γίνει έλεγχος του εύλογου κόστους των δαπανών της ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ

17 αίτησης πληρωμής, όπου είναι εφικτό 0. Οι αιτούμενες δαπάνες δεν έλαβαν χρηματοδότηση από το ΠΑΑ Το άθροισμα των ποσών των υποβληθέντων αιτημάτων πληρωμής δεν υπερβαίνει τον συνολικό προϋπολογισμό της πράξης. Το υπό εξέταση αίτημα πληρωμής έχει υποβληθεί εντός εννέα (9) μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης Παρατηρήσεις: Γ) ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ: ΝΑΙ ΟΧΙ. Αιτούμενο ποσό ενίσχυσης (Δημόσια Δαπάνη) (α):. Επιλέξιμο ποσό ενίσχυσης (Δημόσια Δαπάνη) (β):. Έχουν επιβληθεί μειώσεις; Αν ΝΑΙ, ποσό Μειώσεων (μ) (μ=α-β): Αιτιολογία:. Η διαφορά ανάμεσα στο αιτούμενο και στο επιλέξιμο ποσό εκφρασμένη σε ποσοστό (π= [(α β)/β]*00) είναι: %. Η διαφορά ανάμεσα στο αιτούμενο και στο επιλέξιμο ποσό είναι μεγαλύτερη από 0%; Αν ΝΑΙ, επιβάλλεται διοικητική κύρωση (δκ) ποσού [δκ= β - (α-β)]. Επιλέξιμο ποσό πληρωμής (α-μ-δκ): 7. Εγκρίνεται η καταβολή οικονομικής ενίσχυσης στον δικαιούχο; Παρατηρήσεις: Δ) ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ: ΝΑΙ ΟΧΙ. Βεβαιώνεται η πληρότητα και νομιμότητα της αίτησης πληρωμής του δικαιούχου. Έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι ισχύουσες αποφάσεις εφαρμογής του υπομέτρου. Ο έλεγχος διεξήχθη σύμφωνα με τις ισχύουσες σχετικές εθνικές και ενωσιακές διατάξεις εφαρμογής Παρατηρήσεις: Ημερομηνία // Ο ΕΛΕΓΚΤΗΣ Έλαβα γνώση Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ονοματεπώνυμο, υπογραφή) (ονοματεπώνυμο, υπογραφή) 7

18 ΦΥΛΛΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΥΛΟΓΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΥΠΟΜΕΤΡΟ 9. «ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» ΤΟΥ ΠΑΑ 0-00 Τίτλος Πράξης: Κωδικός ΟΠΣΑΑ: Ομάδα Τοπικής Δράσης: Α/Α αίτησης πληρωμής (η, η, η) Ποσό Δημόσιας Δαπάνης τρέχουσας αίτησης πληρωμής Ποσό Δημόσιας Δαπάνης τρέχουσας αίτησης πληρωμής που υπόκειται σε έλεγχο εύλογου κόστους Έντυπο Ο ελεγκτής, λαμβάνοντας υπόψη: τις δαπάνες για το ίδιο είδος προμήθειας ή παρεχόμενης υπηρεσίας που ξεπερνούν τα.000 για το σύνολο της στήριξης, τα αποδεικτικά στοιχεία και παραστατικά που εστάλησαν από τον δικαιούχο, τα αποδεικτικά στοιχεία που προσπέλασε ο ίδιος προέβη σε έλεγχο του εύλογου κόστους των δαπανών όπως φαίνονται παρακάτω: α/α Περιγραφή δαπάνης Δαπάνη σε προηγούμενο αίτημα Ποσό Δαπάνη στο τρέχον αίτημα Ποσό Διαδίκτυο (ύπαρξη αποδεικτικών) Έλεγχος Εύλογου Κόστους Στοιχεία προμηθευτών (ύπαρξη αποδεικτικών) Διασταυρωτικός έλεγχος (ύπαρξη αποδεικτικών) Σημείωση: Για κάθε δαπάνη σημειώνεται ο τρόπος με τον οποίο έγινε ο έλεγχος του εύλογου κόστους. Ημερομηνία // Ο ΕΛΕΓΚΤΗΣ Έλαβα γνώση Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ονοματεπώνυμο, υπογραφή) (ονοματεπώνυμο, υπογραφή) 8

19 Πίνακας α Ανάλυσης Δαπανών Υπομέτρου 9. ΜΕΤΡΟ 9 ΥΠΟΜΕΤΡΟ 9. ΟΤΔ ΚΩΔ ΟΠΣΑΑ α/α Κατηγορία Δαπάνης Τύπος Παρ/κού Εκδότης Παρ/κού Αριθμός Παρ/κού Ημ/νία έκδοσης Καθαρή Αξία Παρ/κου ( ) ΦΠΑ ( % ) ΦΠΑ ( ) ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΑ ( ) Ημ/νία Τρόπος Εξόφλησης εξόφλησης ΕΠΙΜΕΡΙΣΜΟΣ (%) ( ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ CLLD/LEADER) ΕΠΙΛΕΞΙΜΗ ΚΑΘΑΡΗ ΑΞΙΑ ΦΠΑ ΕΠΙΛΕΞΙΜΗΣ ( ) ( ΚΑΘΑΡΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ( ) CLLD/LEADER) ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟ ΠΟΣΟ ( ) Δράσεις και ενέργειες που τεκμηριώνουν τις επιλέξιμες δαπάνες για την προπαρασκευαστική φάση Παρατηρήσεις. ΔΑΠΑΝΕΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 0 ΣΥΝΟΛΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 0 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 0 ΣΥΝΟΛΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 0. ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 0 ΣΥΝΟΛΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 0 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 0 ΣΥΝΟΛΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 0 ΣΥΝΟΛΑ. ΔΑΠΑΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ. ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΓΙΚΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 0 ΣΥΝΟΛΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 0 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 0 ΣΥΝΟΛΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 0. ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 0 ΣΥΝΟΛΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 0 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 0 ΣΥΝΟΛΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 0 ΣΥΝΟΛΑ. ΣΥΝΟΛΑ ΔΑΠ. ΕΚΠ. ΤΟΠ.ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 0 ΣΥΝΟΛΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 0 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 0 ΣΥΝΟΛΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 0. ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 0 ΣΥΝΟΛΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 0 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 0 ΣΥΝΟΛΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 0 ΣΥΝΟΛΑ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΥΝΟΛΑ. ΔΑΠΑΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΥΝΟΛΑ. ΣΥΝΟΛΑ ΔΑΠ. ΕΚΠ. ΤΟΠ.ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΥΝΟΛΑ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΕΠΙΜΕΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ CLLD/LEADER Για την ΟΤΔ Ποσοστό Ποσόᵍ Ο Νόμιμος Εκπρόσωπος ΕΓΤΑΑᵍ ΕΤΘΑ Υπογραφή / Εταιρική Σφραγίδα ᵍ Το ποσό που καταχωρείται στο ΟΠΣΑΑ 9

20 Πίνακας β Επιμερισμού Μισθοδοσίας στελεχών ομάδας έργου και άλλων δαπανών* Ποσοστά Κόστος χωρίς ΦΠΑ α/α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ/Ά ΛΛΗ ΔΑΠΑΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ CLLD/LEADER( ) LEADER 007-0** ΑΞΟΝΑΣ *** ΆΛΛΟ ΆΛΛΟ ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ CLLD/LEADER( ) LEADER 007-0** ΑΞΟΝΑΣ *** ΆΛΛΟ ΆΛΛΟ ΣΥΝΟΛΟ 7 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 0 Συμπληρώνεται για τους Μήνες όπου το προσωπικό απασχολήθηκε στην προετιμασία του CLLD/LEADER ή πραγματοποιήθηκαν άλλες δαπάνες παραλληλα με την προετοιμασία της πρότασης ** Συμπληρώνεται μέχρι --0 *** Συμπληρώνεται μέχρι

Ε Γ Κ Υ Κ Λ Ι Ο Σ Διαδικασία πληρωμής του Υπομέτρου 19.4 «Στήριξη για τις λειτουργικές δαπάνες και την εμψύχωση» του Μέτρου 19 του ΠΑΑ

Ε Γ Κ Υ Κ Λ Ι Ο Σ Διαδικασία πληρωμής του Υπομέτρου 19.4 «Στήριξη για τις λειτουργικές δαπάνες και την εμψύχωση» του Μέτρου 19 του ΠΑΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Δ.Σ. Αθήνα: 09-10-2017 ΑΡΜΟΔΙΑ Δ/ΝΣΗ: ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΛΙΕΙΑΣ Αρ. Πρωτ.: 96937 ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ: ΔΗΜΟΣΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 18/10/2016. Αρ. Πρωτ.: 2559 ΦΕΚ: 3526/Β/2016

Αθήνα, 18/10/2016. Αρ. Πρωτ.: 2559 ΦΕΚ: 3526/Β/2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014-2020

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΥΠΟΜΕΤΡΟ 19.4 «ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΨΥΧΩΣΗ» ΤΟΥ ΠΑΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ (ΟΤΔ)

ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΥΠΟΜΕΤΡΟ 19.4 «ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΨΥΧΩΣΗ» ΤΟΥ ΠΑΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ (ΟΤΔ) ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΥΠΟΜΕΤΡΟ 19.4 «ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΡΟΣ: ΗΜ/ΝΙΑ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΡ. ΠΡΩΤ.: Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ ΠεοιΦέοειας Μονάδα Ταγ. Δ/νσπ: Τ.Κ.: Ε 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες: Αθανασία Αλεξοπούλου Τηλ.: ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ: ΔΗΜΟΣΙΟ

Πληροφορίες: Αθανασία Αλεξοπούλου Τηλ.: ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ: ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Δ.Σ. Αθήνα: 30/12/14 ΑΡΜΟΔΙΑ Δ/ΝΣΗ: ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΛΙΕΙΑΣ Αρ. Πρωτ.: 177404 Πληροφορίες: Αθανασία Αλεξοπούλου Τηλ.: 210 8802410 ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛ9046ΨΧΞΧ-ΤΣΣ. Ιστορικότητα Εκδόσεων. Έκδοση Ημερομηνία Εκδότης Υπεύθυνος Σύνταξης Σχόλια. Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας

ΑΔΑ: ΒΛ9046ΨΧΞΧ-ΤΣΣ. Ιστορικότητα Εκδόσεων. Έκδοση Ημερομηνία Εκδότης Υπεύθυνος Σύνταξης Σχόλια. Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑ Δ/ΝΣΗ : Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας Αθήνα : 16/09/2013 ΤΜΗΜΑ: Βελτίωση της Ανταγωνιστικότητας Αρ. Πρωτ : 101137 Πληροφορίες: Σ. Δουκοπούλου ΔΗΜΟΣΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Δ.Σ. ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας ΤΜΗΜΑ : Βελτίωσης της Ανταγωνιστικότητας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Δ.Σ. ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας ΤΜΗΜΑ : Βελτίωσης της Ανταγωνιστικότητας ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Δ.Σ. ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας ΤΜΗΜΑ : Βελτίωσης της Ανταγωνιστικότητας ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: Αθήνα:4/5/2017 Αρ. Πρωτ : 38223 ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ 1 ης ΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 1.1.2. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ ΤΟΥ Π.Α.Α. 2007-2013

ΑΔΑ: ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ 1 ης ΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 1.1.2. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ ΤΟΥ Π.Α.Α. 2007-2013 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας ΤΜΗΜΑ : Βελτίωσης της Ανταγωνιστικότητας Αθήνα : 02-10-2014 Πληροφορίες : K. Τσολακίδου Αρ. Πρωτ : 139532

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΑΑ) ΑΞΟΝΑΣ 4 ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ LEADER ΤΗΣ ΟΤΔ «ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΑΑ) ΑΞΟΝΑΣ 4 ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ LEADER ΤΗΣ ΟΤΔ «ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΑΑ) 2007 2013 ΑΞΟΝΑΣ 4 ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ LEADER ΤΗΣ ΟΤΔ «ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α.» ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΡΟ 41 ΥΠΟΜΕΤΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Δ.Σ. Αθήνα: 08/07/2016 ΑΡΜΟΔΙΑ Δ/ΝΣΗ: ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΛΙΕΙΑΣ Αρ. Πρωτ.: 95229 ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟ Ε Γ Κ Υ Κ Λ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Δ.Σ. Αθήνα: 04.10.2016 ΑΡΜΟΔΙΑ Δ/ΝΣΗ: ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΛΙΕΙΑΣ Αρ. Πρωτ.: 132027 ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ: ΔΗΜΟΣΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 20 «ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ» ΤΟΥ ΠΑΑ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 20 «ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ» ΤΟΥ ΠΑΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Δ.Σ. Αθήνα: 15-09-2016 ΑΡΜΟΔΙΑ Δ/ΝΣΗ: ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΛΙΕΙΑΣ Αρ. Πρωτ.: 115933 ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Δ.Σ. Αθήνα:

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Δ.Σ. Αθήνα: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Δ.Σ. Αθήνα: 23-12-2015 ΑΡΜΟΔΙΑ Δ/ΝΣΗ: ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΛΙΕΙΑΣ Αρ. Πρωτ.: 136432 Πληροφορίες: Αθανασία Αλεξοπούλου Τηλ.: 210 8802410 ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αρ. Πρωτ.: Πληροφορίες: Ν. ΚΩΤΣΗΡΑΣ Τηλέφωνο: Ε-mail:

Αθήνα, Αρ. Πρωτ.: Πληροφορίες: Ν. ΚΩΤΣΗΡΑΣ Τηλέφωνο: Ε-mail: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014-2020

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. αρ. πρωτ.: /12/ Εγκύκλιος οδηγιών γι

Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. αρ. πρωτ.: /12/ Εγκύκλιος οδηγιών γι Πίνακας περιεχομένων ΘΕΜΑ: Εγκύκλιος οδηγιών για τη διαδικασία πληρωμής επενδύσεων στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις του Μέτρου 1.2.1. "Εκσυγχρονισμός Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων" του Π.Α.Α. 2007-2013. 1. Νομικό

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 3/8/2017. Αρ. Πρωτ: 969/84616

Αθήνα, 3/8/2017. Αρ. Πρωτ: 969/84616 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Τμήμα: Μελισσοκομίας Σηροτροφίας

Διαβάστε περισσότερα

CLLD/LEADER Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων. Επιλογή Τοπικών Προγραμμάτων

CLLD/LEADER Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων. Επιλογή Τοπικών Προγραμμάτων CLLD/LEADER Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων Επιλογή Τοπικών Προγραμμάτων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2014-2020

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος Μέτρου 3.1 του Ε.Π.ΑΛ. 2007-2013

Εγκύκλιος Μέτρου 3.1 του Ε.Π.ΑΛ. 2007-2013 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Δ.Σ. Αθήνα, 28-12-2015 Αρμόδια Δ/νση: Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας Αριθ. Πρωτ. 137437 Τμήμα Αλιείας ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ: ΔΗΜΟΣΙΟ Εγκύκλιος Μέτρου 3.1 του

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. αρ. πρωτ.: /01/ Εγκύκλιος οδηγιών για

Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. αρ. πρωτ.: /01/ Εγκύκλιος οδηγιών για Πίνακας περιεχομένων ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ 2ης ή/και 3ης ΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 1.1.2. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ ΤΟΥ Π.Α.Α. 2007-2013 1. Νομικό Πλαίσιο 2. Εισαγωγή Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. αρ. πρωτ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ : Βελτίωσης της Ανταγωνιστικότητας Αθήνα : Πληρ.: Κ. Τσολακίδου Αρ. Πρωτ : 91615

ΤΜΗΜΑ : Βελτίωσης της Ανταγωνιστικότητας Αθήνα : Πληρ.: Κ. Τσολακίδου Αρ. Πρωτ : 91615 ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Δ.Σ. ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΤΜΗΜΑ : Βελτίωσης της Ανταγωνιστικότητας Αθήνα : 28.06.2016 Πληρ.: Κ. Τσολακίδου Αρ.

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορικότητα Εκδόσεων

Ιστορικότητα Εκδόσεων ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Δ.Σ. ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΤΜΗΜΑ : Βελτίωσης της Ανταγωνιστικότητας Αθήνα: 28/07/2017 Αρ. Πρωτ : 63602 ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑ Δ/ΝΣΗ: Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας ΤΜΗΜΑ: Βελτίωσης της Ανταγωνιστικότητας Αθήνα : Αρ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑ Δ/ΝΣΗ: Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας ΤΜΗΜΑ: Βελτίωσης της Ανταγωνιστικότητας Αθήνα : Αρ. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑ Δ/ΝΣΗ: Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας ΤΜΗΜΑ: Βελτίωσης της Ανταγωνιστικότητας Αθήνα : 09-08-2016 Αρ. Πρωτ : 103243 ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Μυτιλήνη,09/10/2017 Ταχ. Διεύθ. : 1 ο χλμ. Μυτιλήνης Λουτρών Α.Π.: οικ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Αρμόδια Δ/νση: Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας Τμήμα: Ανάπτυξης Αγροτικής Οικονομίας

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Αρμόδια Δ/νση: Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας Τμήμα: Ανάπτυξης Αγροτικής Οικονομίας ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Αρμόδια Δ/νση: Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας Τμήμα: Ανάπτυξης Αγροτικής Οικονομίας Αθήνα, 20/11/2015 Αρ. Πρωτ: 121513 ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ 4 ΤΟΥ ΕΠΑΛ Ιστορικότητα εκδόσεων. Εκδότης/ Υπεύθυνος Σύνταξης

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ 4 ΤΟΥ ΕΠΑΛ Ιστορικότητα εκδόσεων. Εκδότης/ Υπεύθυνος Σύνταξης INFORMATICS DEVELOPMEN T AGENCY Digitally signed by INFORMATICS DEVELOPMENT AGENCY Date: 2014.10.10 11:11:45 EEST Reason: Location: Athens ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Αρμόδια Δ/νση: Αγροτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Περιφερειάρχης

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Περιφερειάρχης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ταχ. Δ/νση: Παπαναστασίου & Βελή, Πλατεία Ρήγα Φεραίου Λάρισα, 41222 Πληροφορίες: Ευθύμιος Κοντζικλίδης Τηλ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. Aρ. Μ.Α.Ε /56/Β/8623

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. Aρ. Μ.Α.Ε /56/Β/8623 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ CLLD/LEADER ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση Ημερομηνία Εκδότης Υπεύθυνος Σύνταξης Σχόλια

Έκδοση Ημερομηνία Εκδότης Υπεύθυνος Σύνταξης Σχόλια ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΔΑ: ΒΕΑΞ46ΨΧΞΧ-6ΗΙ ΑΡΜΟΔΙΑ Δ/ΝΣΗ : Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας Αθήνα : 02.04.2013 ΤΜΗΜΑ: Βελτίωσης της Ανταγωνιστικότητας Αρ. Πρωτ : 38928 Πληροφορίες: Σ. Δουκοπούλου ΔΗΜΟΣΙΟ Τηλ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ 2 ης ή/και 3 ης ΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 1.1.2. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ ΤΟΥ Π.Α.Α. 2007-2013

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ 2 ης ή/και 3 ης ΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 1.1.2. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ ΤΟΥ Π.Α.Α. 2007-2013 ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΔΑ: ΒΕΥΗ46ΨΧΞΧ-ΜΔΧ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας ΤΜΗΜΑ : Βελτίωσης της Ανταγωνιστικότητας Αθήνα : 31-1-2013 Πληροφορίες : Τσούμας Ανδρέας

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΡΟ 19 CLLD/LEADER Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων. Επιλογή Τοπικών Προγραμμάτων

ΜΕΤΡΟ 19 CLLD/LEADER Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων. Επιλογή Τοπικών Προγραμμάτων ΜΕΤΡΟ 19 CLLD/LEADER Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων Επιλογή Τοπικών Προγραμμάτων Μονάδα Προγραμματισμού & Αξιολόγησης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Περιφερειάρχης

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Περιφερειάρχης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ Ταχ. Δ/νση : Δ. Μποφώρ 7 Ηράκλειο Ταχ. Κώδικας : 71202 Πληροφορίες: Μαρίνα Μπαστάκη Τηλέφωνο : 2813404519 Fax :

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Περιφερειάρχης

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Περιφερειάρχης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ταχ. Δ/νση: Παπαναστασίου & Βελή, Πλατεία Ρήγα Φεραίου Λάρισα, 41222 Πληροφορίες: Ευθύμιος Κοντζικλίδης Τηλ.:

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορικότητα Εκδόσεων

Ιστορικότητα Εκδόσεων ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Δ.Σ. ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΤΜΗΜΑ : Βελτίωσης της Ανταγωνιστικότητας Αθήνα: 27.09.2016 Πληρ.: Βενετσάνου Μαρία Αρ.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΡΟ 19 CLLD/LEADER Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων

ΜΕΤΡΟ 19 CLLD/LEADER Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων ΜΕΤΡΟ 19 CLLD/LEADER Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων Μονάδα Προγραμματισμού & Αξιολόγησης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορικότητα Εκδόσεων

Ιστορικότητα Εκδόσεων ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Δ.Σ. ΑΡΜΟΔΙΑ Δ/ΝΣΗ: Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας ΤΜΗΜΑ: Βελτίωσης της Ανταγωνιστικότητας Αθήνα : 25/09/2019 Αρ. Πρωτ : 72564 ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΑΑ) 2007 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΑΑ) 2007 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η Ευρώπη επενδύει στις αγροτικές περιοχές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ των ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ του ΜΕΤΡΟΥ 3.1 και ειδικότερα της πρόσκλησης 3.1.2 του «ΕΠΑλ 2007-2013»

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ των ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ του ΜΕΤΡΟΥ 3.1 και ειδικότερα της πρόσκλησης 3.1.2 του «ΕΠΑλ 2007-2013» ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Δ.Σ. Αθήνα, 30.12. 2015 Αρμόδια Δ/νση : Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας Αρ. Πρωτ:139202 Τμήμα Αλιείας ΔΗΜΟΣΙΟ Ιστορικότητα εκδόσεων ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Δ.Σ. Αρμόδια Δ/νση:Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας. Τμήμα: Ανάπτυξης της Αγροτικής Οικονομίας

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Δ.Σ. Αρμόδια Δ/νση:Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας. Τμήμα: Ανάπτυξης της Αγροτικής Οικονομίας ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Δ.Σ. Αρμόδια Δ/νση:Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας Τμήμα: Ανάπτυξης της Αγροτικής Οικονομίας Αθήνα, 25/07/2016 Αρ. Πρωτ: 99001 ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΟΔΗΓΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Τρίπολη, 07/11/2017 Α.Π.: 2822

ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Τρίπολη, 07/11/2017 Α.Π.: 2822 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Τρίπολη, 07/11/2017 Α.Π.: 2822 Ταχ. Δ/νση : Ταχ. Κώδικας : Πληροφορίες: Τηλέφωνο : Fax : Email : Τέρμα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ Μέτρου 1.2.1. ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013

ΑΙΤΗΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ Μέτρου 1.2.1. ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 ΑΙΤΗΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ Μέτρου 1.2.1. ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 ΕΝΤΥΠΟ Ε_1 Προς: Περιφέρεια Περιφερειακή Ενότητα Διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Περιφερειάρχης

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Περιφερειάρχης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ταχ. Δ/νση : Λεωφ. Γεωργικής Σχολής, 65 Ταχ. Κώδικας : 57001 Πληροφορίες: Νικόλαος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Περιφερειάρχης

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Περιφερειάρχης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ Ταχ. Δ/νση : Δ. Μποφώρ 7 Ηράκλειο Ταχ. Κώδικας : 71202 Πληροφορίες: Μαρίνα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑ, 22/1/2015 ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Αρ. Πρωτ.: 25376 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΥΕ ΠΑΑ ΜΟΝΑΔΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΝΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

ΘΕΜΑ: ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΝΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Αθήνα, 31-7-2018 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΓΕΝ. ΠΟΡΩΝ & ΚΤΗΝ. ΕΓΚ/ΣΕΩΝ Αρ. πρωτ: 1194/107136 ΤΜΗΜΑΤΑ: Δ2 & Δ3 Ταχ. Δ/νση: Βερανζέρου 46, ΤΚ 104

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 3/8/2017. Αρ. Πρωτ: 968/84613

Αθήνα, 3/8/2017. Αρ. Πρωτ: 968/84613 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Τμήμα: Μελισσοκομίας Σηροτροφίας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ: Βελτίωσης της Ανταγωνιστικότητας Αθήνα : Αρ. Πρωτ : 91617

ΤΜΗΜΑ: Βελτίωσης της Ανταγωνιστικότητας Αθήνα : Αρ. Πρωτ : 91617 ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑ Δ/ΝΣΗ: Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας ΑΔΑ: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΜΗΜΑ: Βελτίωσης της Ανταγωνιστικότητας Αθήνα : 28.06.2016 Αρ. Πρωτ : 91617 ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, ΤΜΗΜΑ: Πληρoφορίες. : Τμήμα Βελτίωσης του Γεωργικού Περιβάλλοντος Α. Βολιτάκη-Ε.Σκούρτσου

Αθήνα, ΤΜΗΜΑ: Πληρoφορίες. : Τμήμα Βελτίωσης του Γεωργικού Περιβάλλοντος Α. Βολιτάκη-Ε.Σκούρτσου ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΙΕΙΑΣ Αθήνα, 23.6.2017 ΤΜΗΜΑ: Πληρoφορίες. : Τμήμα Βελτίωσης του Γεωργικού Περιβάλλοντος Α. Βολιτάκη-Ε.Σκούρτσου Αρ. Πρωτ. : 55869 ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος Μέτρου 3.1 του Ε.Π.ΑΛ Οδηγίες για τη διαδικασία πληρωμής του Μέτρου 3.1 «Μέτρα κοινού ενδιαφέροντος Συλλογικές Δράσεις»

Εγκύκλιος Μέτρου 3.1 του Ε.Π.ΑΛ Οδηγίες για τη διαδικασία πληρωμής του Μέτρου 3.1 «Μέτρα κοινού ενδιαφέροντος Συλλογικές Δράσεις» ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Δ.Σ. Αθήνα, 18.03.2014 Αρμόδια Δ/νση: Αγροτικής

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασίες Ολοκλήρωσης των έργων των ολοκληρωμένων παρεμβάσεων.

Διαδικασίες Ολοκλήρωσης των έργων των ολοκληρωμένων παρεμβάσεων. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Π.Ε.Π. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Θεσσαλονίκη 19/02/2008 Αρ. Πρ. 1998 Πληρ. Τηλ. FAX e-mail Δ/νση Τ.Κ. Φίλιππος Χανοζίδης Ελένη

Διαβάστε περισσότερα

1 η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕΤΡΟ 20 «ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ»

1 η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕΤΡΟ 20 «ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014-2020

Διαβάστε περισσότερα

Δ/ΝΣΗ : ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΛΙΕΙΑΣ Αθήνα :4/4/2017 Αρ. Πρωτ : 30609

Δ/ΝΣΗ : ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΛΙΕΙΑΣ Αθήνα :4/4/2017 Αρ. Πρωτ : 30609 ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Δ.Σ. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Δ/ΝΣΗ : ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΛΙΕΙΑΣ Αθήνα :4/4/2017 Αρ. Πρωτ : 30609 ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΜΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ. έως άνευ Φ.Π.Α. ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ΠΑΡΟΧΗΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ. έως άνευ Φ.Π.Α. ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ΠΑΡΟΧΗΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ έως 20.000 άνευ Φ.Π.Α. ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ΠΑΡΟΧΗΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Οδηγός Ενεργειών 1) Εγγραφή εξειδικευμένης πίστωσης στον προϋπολογισμό εξόδων 1. 2) Τεχνική περιγραφή, ενδεικτικός

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορικότητα Εκδόσεων. Έκδοση Ημερομηνία Εκδότης Υπεύθυνος Σύνταξης Σχόλια. Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας Τμήμα Βελτίωσης Ανταγωνιστικότητας

Ιστορικότητα Εκδόσεων. Έκδοση Ημερομηνία Εκδότης Υπεύθυνος Σύνταξης Σχόλια. Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας Τμήμα Βελτίωσης Ανταγωνιστικότητας ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Δ.Σ. ΑΡΜΟΔΙΑ Δ/ΝΣΗ : Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας Αθήνα : 21-09-2016 ΤΜΗΜΑ: Βελτίωσης της Ανταγωνιστικότητας Αρ. Πρωτ : 119051 ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ - ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CLLD/LEADER Ν. ΔΡΑΜΑΣ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ - ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CLLD/LEADER Ν. ΔΡΑΜΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ - ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CLLD/LEADER Ν. ΔΡΑΜΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ - 1 H αίτηση στήριξης υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω του ΟΠΣΑΑ (www.opsaa.gr/rdiis) συνοδευόμενη

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αρ. Πρωτ.: Πληροφορίες: Μ. ΜΙΧΑΛΑΚΗ Τηλέφωνο: Ε-mail:

Αθήνα, Αρ. Πρωτ.: Πληροφορίες: Μ. ΜΙΧΑΛΑΚΗ Τηλέφωνο: Ε-mail: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014-2020

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση Ημερομηνία Εκδότης Υπεύθυνος Σύνταξης Σχόλια

Έκδοση Ημερομηνία Εκδότης Υπεύθυνος Σύνταξης Σχόλια ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Δ.Σ. Αθήνα:13.03.2018 ΑΡΜΟΔΙΑ Δ/ΝΣΗ: ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΛΙΕΙΑΣ Αρ. Πρωτ.: 24312 ΤΜΗΜΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟ Ε Γ Κ Υ Κ

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση Ημερομηνία Εκδότης Υπεύθυνος Σύνταξης Σχόλια

Έκδοση Ημερομηνία Εκδότης Υπεύθυνος Σύνταξης Σχόλια ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας ΑΔΑ: ΒΕΝΤ46ΨΧΞΧ-ΙΤΕ ΤΜΗΜΑ : Βελτίωσης της Ανταγωνιστικότητας Αθήνα : 13-5-2013 Πληροφορίες : Τσούμας Ανδρέας

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγές στις οδηγίες για την εκταμίευση στο»εξοικονομώ II»

Αλλαγές στις οδηγίες για την εκταμίευση στο»εξοικονομώ II» Αλλαγές στις οδηγίες για την εκταμίευση στο»εξοικονομώ II» Με στόχο την υποστήριξη των χρηστών (Ωφελούμενοι, Σύμβουλοι, Προμηθευτές, κλπ) στο έργο τους και την όσο το δυνατό πληρέστερη υποβολή των αιτήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ & ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ (ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ)

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ & ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ (ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ) 1 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ & ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ (ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ) Η συμπλήρωση της αίτησης επαλήθευσης-πιστοποίησης δαπανών που υλοποιεί

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ & ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ (ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ)

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ & ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ (ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ) ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ & ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ (ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ) Η συμπλήρωση της αίτησης επαλήθευσης-πιστοποίησης δαπανών που υλοποιεί ο ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ στο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ Υπόδειγμα 1α: Αίτηση του Φορέα για τη συνέχιση λειτουργίας του Κέντρου Μελισσοκομίας Υπόδειγμα 1β: Αίτηση της ΟΜΣΕ για τη συνέχιση λειτουργίας του επιχορηγούμενου από τον Καν. Ε.Ε1234/07

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΑΙΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα Αρ. Πρωτ.: Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΗΣ Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2 Τ.Κ Αθήνα

Αθήνα Αρ. Πρωτ.: Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΗΣ Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2 Τ.Κ Αθήνα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Π.Α.Α. 2014-2020 ΜΟΝΑΔΑ Β3 Ταχ. Δ/νση: Λ. Αθηνών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Αθήνα 30-5 - 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Π.Α.Α. 2014-2020 ΜΟΝΑΔΑ Β3

Διαβάστε περισσότερα

Κωδ. ΟΠΣΑΑ: AΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

Κωδ. ΟΠΣΑΑ: AΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

«Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» - ΕΣΠΑ

«Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» - ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» - ΕΣΠΑ 2014-2020 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ Ηρ. Πολυτεχνείου 92, Πάτρα τ. 2611 811.200 φ. 2611 811.080 info@p-consulting.gr

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ.: Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΗΣ Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2 Τ.Κ Αθήνα

Αρ. Πρωτ.: Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΗΣ Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2 Τ.Κ Αθήνα Αθήνα 25-11 - 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Π.Α.Α. 2014-2020 ΜΟΝΑΔΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Δ/ΝΣΗ : ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΛΙΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Αθήνα : Αρ. Πρωτ : ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Δ/ΝΣΗ : ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΛΙΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Αθήνα : Αρ. Πρωτ : ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Δ/ΝΣΗ : ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΛΙΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Αθήνα : 04-11-2016 Αρ. Πρωτ : 153364 ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑ, 20/1/2015 ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Αρ. Πρωτ.: 25375 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΥΕ ΠΑΑ ΜΟΝΑΔΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΑ 2014-2020

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007 2013»

ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007 2013» ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007 2013» ΑΘΗΝΑ 2013 ΜΕΡΟΣ Α : ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΑΞΗΣ ΤΜΗΜΑ A: ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΑΞΗΣ ΚΩΔ. ΠΡΑΞΗΣ (Ο.Π.Σ.A.Α.)* ΚΩΔ. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος Μέτρου 3.5 του Ε.Π.ΑΛ

Εγκύκλιος Μέτρου 3.5 του Ε.Π.ΑΛ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Δ.Σ. Αρμόδια Δ/νση: Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΑΣΩΝ

Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΑΣΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΣΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΣΩΝ & Φ.Π. Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ Δ.Π. ΤΜΗΜΑ: Α -------------------------------------------------------

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης ΑΘΗΝΑ,23-12-2016

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ένταξη των Πράξεων με τα στοιχεία του Παραρτήματος ΙΙ της παρούσας, στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ) » ΑΠΟΦΑΣΗ

ΘΕΜΑ: Ένταξη των Πράξεων με τα στοιχεία του Παραρτήματος ΙΙ της παρούσας, στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ) » ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ ΚΜ 2014-2020 Ταχ. Δ/νση : Ταχ. Κώδικας : Πληροφορίες: Τηλέφωνο : Fax : Email : , Α.Π.: Προς:

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ.: Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΗΣ Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2 Τ.Κ Αθήνα

Αρ. Πρωτ.: Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΗΣ Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2 Τ.Κ Αθήνα Αθήνα 4-10 - 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Π.Α.Α. 2014-2020 ΜΟΝΑΔΑ Β3

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Αθήνα 7-6 - 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Π.Α.Α. 2014-2020 ΜΟΝΑΔΑ Β3

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αθήνα, 14/05/2019 ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Α.Π. : 891/106638 ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση Ημερομηνία Εκδότης Υπεύθυνος Σύνταξης Σχόλια

Έκδοση Ημερομηνία Εκδότης Υπεύθυνος Σύνταξης Σχόλια ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Δ.Σ. Αθήνα:13.03.2018 ΑΡΜΟΔΙΑ Δ/ΝΣΗ: ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΛΙΕΙΑΣ Αρ. Πρωτ.: 24312 ΤΜΗΜΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟ Ε Γ Κ Υ Κ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Αθήνα, Αριθμ. Πρωτ.: ΠΡΟΣ: Όπως ο Πινάκας Διανομής

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Αθήνα, Αριθμ. Πρωτ.: ΠΡΟΣ: Όπως ο Πινάκας Διανομής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ 2014-2020 Μονάδα

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ.: Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΗΣ Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2 Τ.Κ Αθήνα

Αρ. Πρωτ.: Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΗΣ Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2 Τ.Κ Αθήνα Αθήνα 5-7 - 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Π.Α.Α. 2014-2020 ΜΟΝΑΔΑ Β3

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕΤΡΟ 19 CLLD/LEADER Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕΤΡΟ 19 CLLD/LEADER Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014-2020 ΜΕΤΡΟ 19 CLLD/LEADER Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων CLLD/LEADER «Εκ των κάτω προς τα επάνω» σχεδιασμός Περιοχή εφαρμογής Εταιρικό σχήμα Στρατηγική

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 3/8/2017. Αρ. Πρωτ: 970/84618

Αθήνα, 3/8/2017. Αρ. Πρωτ: 970/84618 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Τμήμα: Μελισσοκομίας Σηροτροφίας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑ, 20/1/2015 ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Αρ. Πρωτ.: 25374 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΥΕ ΠΑΑ ΜΟΝΑΔΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Νεοφϋής Επιχειρηματικότητα» ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Νεοφϋής Επιχειρηματικότητα» ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Νεοφϋής Επιχειρηματικότητα» ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Παραστατικά τιμολόγησης δαπανών ( τιμολόγια, ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης ή τίτλος κτήσης ακινήτου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΟΔΗΓΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΔΗΓΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕΤΡΟ 19: «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων, (ΤΑΠΤοΚ) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, για παρεμβάσεις Δημοσίου χαρακτήρα, για

Διαβάστε περισσότερα

Δ/νση: Ν.ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΣΙΝΔΟΣ Τηλ/Fax: / Οικονομική Διαχείριση Έργων

Δ/νση: Ν.ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΣΙΝΔΟΣ Τηλ/Fax: / Οικονομική Διαχείριση Έργων Φορέας: ΔΗΜΟΣ Δ/νση: Ν.ΠΛΑΣΤΗΡΑ 13-57400 ΣΙΝΔΟΣ Τηλ/Fax: 2310 586830 / 2310798143 e-mail: sindos@echedoros.gr Απόφαση Επιβεβαίωσης Διαχειριστικής Επάρκειας Αριθμός Ημερομηνία Δ.Α. Τύπος Επιβεβαίωσης Α

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ LEADER ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ 4 ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013»- (ΠΑΑ)

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αριθ. πρωτ.: 1131/ ΠΡΟΣ: Περιφερειακές Ενότητες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έδρες τους

Αθήνα, Αριθ. πρωτ.: 1131/ ΠΡΟΣ: Περιφερειακές Ενότητες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έδρες τους Αθήνα, 27-04 - 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΚΣΕ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕΙΚΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΚΣΕ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕΙΚΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΚΣΕ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕΙΚΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ 1. Προϋπολογισμός Υλοποίησης Προγράμματος Ο προϋπολογισμός για τη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΗΝΑ 10/10/2011 ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 100012 Ε Γ Κ Υ Κ Λ Ι Ο Σ Ο ΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ 3 ΠΑΑ 2007-2013 (Ι ΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑ) Ιστορικότητα Εκδόσεων

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η. Αθήνα, 4 /12/2014 Αρ. Πρωτ.: ΠΡΟΣ: Πίνακας Διανομής

Α Π Ο Φ Α Σ Η. Αθήνα, 4 /12/2014 Αρ. Πρωτ.: ΠΡΟΣ: Πίνακας Διανομής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΑΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΝΑΔΑ Β4 Αθήνα, 4 /12/2014 Αρ. Πρωτ.: 24660

Διαβάστε περισσότερα

2. Τον Κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1303/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 17ης Δεκεμβρίου 2014 και ειδικότερα το άρθρο 35.

2. Τον Κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1303/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 17ης Δεκεμβρίου 2014 και ειδικότερα το άρθρο 35. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΑΛΙΕΙΑΣ & ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2014-2020 Μονάδα

Διαβάστε περισσότερα

ημερομηνία λήξης της Πρόσκλησης Α - τα παρακάτω δικαιολογητικά προκειμένου να λάβουν την αποπληρωμή των Κλαδικών Σχεδίων.

ημερομηνία λήξης της Πρόσκλησης Α - τα παρακάτω δικαιολογητικά προκειμένου να λάβουν την αποπληρωμή των Κλαδικών Σχεδίων. 16/12/2015 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Με την από 14/12/2015 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού οι Κλαδικοί Φορείς που συμμετέχουν στην Πρόσκληση Α με τίτλο: «Σύνταξη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΓΡΑΦΟΥ: ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. Προς : Ώπως Π.Δ

ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΓΡΑΦΟΥ: ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. Προς : Ώπως Π.Δ ΑΝΑΡΤΗΤΕA ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & Γ.Δ.Σ Δ/ΝΣΗ ΑΜΕΣΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣ Αθήνα 14-9-2015 ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ Αρ. Πρωτ : 99898 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τ. ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ Προς : Ώπως Π.Δ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

e-gas Οδηγίες Συμπλήρωσης και Υποβολής της Δήλωσης Ολοκλήρωσης της Επένδυσης

e-gas Οδηγίες Συμπλήρωσης και Υποβολής της Δήλωσης Ολοκλήρωσης της Επένδυσης Οδηγίες Συμπλήρωσης και Υποβολής της Δήλωσης Ολοκλήρωσης της Επένδυσης Ιούλιος 2014 Περιεχόμενα 1 Δήλωση Ολοκλήρωσης - Γενική Διαδικασία... 3 1.1 Καταληκτική Ημερομηνία Hλεκτρονικής Yποβολής Δήλωσης Ολοκλήρωσης...

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - ΥΠ.Α.Α.Τ. Δ/νση ΠΑΠ ΔΕΝΔΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ Β Αχαρνών 2 Τ.Κ 10176 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - ΥΠ.Α.Α.Τ. Δ/νση ΠΑΠ ΔΕΝΔΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ Β Αχαρνών 2 Τ.Κ 10176 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ EΠΕΙΓΟΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΑΜΕΣΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ & ΑΓΟΡΑΣ ΤΜΗΜΑ : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ Αθήνα, 4 Απριλίου 2014 Πληροφορίες: Ασημάκης Ταξιάρχης Αρ. Πρωτ. 39723 ΠΡΟΣ: ΩΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ Κοιν:

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα Αρ. Πρωτ.: 5128 ΠΡΟΣ : Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΗΣ Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2 Τ.Κ.

Αθήνα Αρ. Πρωτ.: 5128 ΠΡΟΣ : Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΗΣ Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2 Τ.Κ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Π.Α.Α. 2014-2020 ΜΟΝΑΔΑ Β3 ΠΡΟΣ : Αθήνα 20-7

Διαβάστε περισσότερα