Μάθημα 12 ο Ιατρικά Αυτοκόλλητα και Συγκολλητικά

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Μάθημα 12 ο Ιατρικά Αυτοκόλλητα και Συγκολλητικά"

Transcript

1 Μάθημα 12 ο Ιατρικά Αυτοκόλλητα και Συγκολλητικά

2 Συγκόλληση Ορισμός: Η κατάσταση κατά την οποία δύο επιφάνειες κρατούνται κολλημένες με δυνάμεις αλληλεπίδρασης, οι οποίες μπορεί να είναι όλες οι γνωστές οι χημικές δυνάμεις, καθώς και οι μηχανικές δυνάμεις αλληλοσύνδεσης.

3 Αυτοκόλλητα Μια ουσία ικανή να κρατάει δυο υλικά ενωμένα με λειτουργικό τρόπο με προσαρτώμενη επιφάνεια. Ένας γενικός όρος που συμπεριλαμβάνει τσιμέντο, κόλα και πάστα συγκόλλησης.

4 Υλικό στεγανοποίησης Ένα υλικό που εφαρμόζεται σε μια άρθρωση σε στερεή ή υγρή μορφή που σκληραίνει ή θεραπεύει το σημείο, δημιουργώντας μια ασπίδα κατά της εισροής αερίου ή υγρού.

5 Αυτοκόλλητα και υλικά στεγανοποίησης - βιοϋλικά Ενώνει τμήματα ιατρικών συσκευών μηχανικά στερεώματα. Προλαβαίνει τη διάβρωση. Αντιστέκεται στην καταπόνηση. Γεμίζει κενά διαστήματα- ομαλοποιεί το περίγραμμα. Κλείσιμο τραυμάτων.

6 Τα συγκολλητικά υλικά μπορούν να κατηγοριοποιηθούν με διάφορους τρόπους Βάση από συνθετικό ή φυσικό πολυμερές. Θερμοπλαστικά ή διαμορφωμένα. Φυσική μορφή (ένα ή περισσότερα τμήματα). Τύπος λειτουργικότητας (κατασκευαστική, ευαισθησία στην πίεση). Χημικές οικογένειες (συγκολλητικές, σιλικόνη).

7 Γενικές αρχές στην εφαρμογή της συνδεσμολογίας με συγκόλληση Όταν εφαρμόζονται τα συγκολλητικά θα πρέπει να «υγραίνουν» την επιφάνεια. Πρέπει να μπορούν να κινούνται και να μπαίνουν σε όλα τα μικρά κοιλώματα και χαραμάδες του υποστρώματος. Αν το συγκολλητικό δεν υγραίνει την επιφάνεια, το πιθανότερο είναι η άσχημη συγκόλληση. Αν υπάρχει επαρκής ύγρανση, το συγκολλητικό πρέπει να στερεοποιηθεί και να μην είναι καθόλου ρευστό. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται τοποθέτηση (πολυμερισμός). Ένδειξη τοποθέτησης (imaging).

8 Συγκολλητικοί αρμοί Η δύναμη διάσπασης καθορίζεται από: Μηχανικές ιδιότητες των υλικών της άρθρωσης. Έκταση της επιφάνειας αλληλεπίδρασης (αριθμός, έκταση, τύπος και κατανομή των κενών). Παρουσία εσωτερικών πιέσεων. Γεωμετρία της άρθρωσης. Λεπτομέρειες μηχανικού φορτίου.

9 Τα συγκολλητικά είναι πολυμερή Θερμοπλαστικά Θερμοσέτ Διαθέσιμα σαν στερεά, υγρά και αλοιφές ενώ τα περισσότερα μπορούν να υποστηριχθούν από μεμβράνες με διαφορετική πυκνότητα.

10 Συγκολλητικά Ακρυλικά Εποξικές κόλλες Πολυουρεθάνες Σιλικόνες

11 Μηχανισμοί δεσίματος Μηχανική αλληλοσύνδεση. Σχηματισμός ομοιοπολικών δεσμών κατά μήκος της επιφάνειας αλληλεπίδρασης. Στηρίζονται στην ηλεκτροστατική αλληλεπίδραση. Οι δυνάμεις δεν είναι ισχυρές όταν ασκούνται σε απόσταση πάνω από 0.5 nm επομένως η επαφή είναι απαραίτητη.

12 Επεξεργασία επιφανειών Καμία επεξεργασία (χαμηλού κόστους και επαναληψιμότητας) Σκούπισμα διαλύτη Καθαρισμός με ατμό Μηχανική τριβή Επεξεργασία με πλάσμα Χάραξη με οξύ Χημική εναπόθεση - οργανοσιλοξάνες

13 Περιπτώσεις αποτυχίας Σπάνια δημιουργείται μια γενική εικόνα της δύναμης που ασκείται σε μια διεπιφάνεια από την εφαρμογή εξωτερικής δύναμης. Κατασκευαστική αποτυχία Αποτυχία συγκόλλησης Συνεκτική αποτυχία

14 Ουρεθάνες Πολυμερισμός ουρεθάνης δι-ισοκυάνιο και μια δυόλη ή διαμίδιο. Σύστημα δύο τμημάτων. Εύκαμπτη διεπιφάνεια.

15 Poly (μεθυλ-μεθακρυλικό οξύ) PMMA R-Group Bone Cement

16 Επιλογή αρχικών μονομερών C4-C12 αλκυλακρυλικό οξύ είναι η αρχική συγκολλητική ουσία στη θερμοκρασία υαλώδους μετάπτωσης (Tg). Patric Tresco, Biomaterials course, University of Utah

17 Degree of Cure -----> Προφίλ συμπύκνωσης σε σχέση με επιπλέον πολυμερισμό Συμπύκνωση πολυμερούς Πρόσθεση πολυμερούς Χρόνου

18 Κυανοακρυλικά Το 1959, αναπτύχθηκε μια ποικιλία από κυανοακρυλικά συγκολλητικά, μερικά από τα οποία χρησιμοποιούνται σήμερα για χειρουργικούς σκοπούς σε ΗΠΑ, Καναδά και Ευρώπη. Η πρώτη κόλλα που αναπτύχθηκε ήταν μεθυλικό κυανοακρυλικό οξύ, το οποίο μελετήθηκε διεξοδικά για ιατρικές εφαρμογές και απορρίφθηκε λόγω της πιθανής τοξικότητάς του όπως φλεγμονή ή τοπικές ανοσολογικές αντιδράσεις. Η μεθυλική αλκοόλη έχει κοντή μοριακή αλυσίδα πράγμα που ευνοεί αυτές τις επιπλοκές. Αλλάζοντας τον τύπο της αλκοόλης στο μόριο με μία μεγαλύτερης μοριακής αλυσίδας, μειώνουμε κατά πολύ την κυτταρική τοξικότητα. Όλα τα ιατρικά αυτοκόλλητα ιστών που είναι διαθέσιμα επί του παρόντος για ανθρώπινη χρήση περιέχουν βουτυλ εστέρες.

19 Κυανοακρυλικά Τα κυανοακρυλικά αυτοκόλλητα χρησιμοποιήθηκαν αρχικά σε τραυματισμένους στρατιώτες στο Βιετνάμ: η εφαρμογή τους στην πληγή σταματούσε την αιμορραγία και κέρδιζε χρόνο μέχρι να μπορέσει ο ασθενής να χειρουργηθεί κανονικά. Οι νοσηλεύτριες βρήκαν χρήσιμες τις κυανοακρυλικές κόλλες σαν συγκολλητικά ιστών. Μερικές χρησιμοποίησαν ακόμα και Super Glue επιτυχημένα στον σημείο ραφής για να κλείσει το περίνεο. Οι χειρούργοι χρησιμοποιούσαν κυανοακρυλικές κόλλες για να εφαρμόσουν περικαρδιακά αυτοκόλλητα που σταματούσαν την αιμορραγία σε βαριάς μορφής ασθενείς με διάρρηξη μυοκαρδίου. Τα κυανοακρυλικά χρησιμοποιούνται επίσης στη θεραπεία του κερατοειδούς και στην εναπόθεση τεχνητού δέρματος στη θεραπεία βαριάς μορφής εγκαυμάτων.

20 Methyl 2-cyanopropanoate R-Group Το μονομερές μεθυλ α κυανοακτυλικό πολυμερίζεται με την παρουσία οποιασδήποτε ένωσης είναι ηλεκτρονιοδότης (ανιονικός βυνιλικός πολυμερισμός) όπως νερό, αλκοόλες, αμίνες, ιόντα καρβοξυλίου, και ολεφίνες με πλεόνασμα ηλεκτρονίων.

21 Methyl 2- cyanopropanoate Τα ιατρικά προϊόντα που υπάρχουν διαθέσιμα προς το παρόν περιέχουν βουτύλιο, ισοβουτύλιο ή οκτυλ- εστέρες. Είναι βακτηριοστατικοί και ανώδυνοι στην εφαρμογή, βιοδιασπώνται εύκολα στον ιστό με υδρόλυση και είναι αδρανή όταν είναι στεγνά. Τα βουτυλικά προϊόντα είναι άκαμπτα όταν είναι στεγνά, αλλά παρέχουν έναν δυνατό δεσμό. Τα οκτυλικά προϊόντα είναι περισσότερο ευέλικτα όταν είναι στεγνά αλλά παράγουν έναν ασθενέστερο δεσμό. Το Ιστοακρυλικό Μπλε (n βουτυλ κυανοακρυλικό) χρησιμοποιήθηκε ευρέως για μια ποικιλία χειρουργικών εφαρμογών συμπεριλαμβανομένων επεμβάσεων στο μέσω αυτί, στο οστό και εμφυτεύματα χόνδρων, θεραπεία διαρροών εγκεφαλονωτιαίου υγρού και θεραπεία δέρματος. DMSO (διμεθυλ θειϊκό οξύ) ή ακετόνη λειτουργούν σαν διαλύτες.

22 Η αγορά Η παγκόσμια αγορά ιατρικών και χειρουργικών συγκολλητικών είναι 542 εκατομμύρια $ και αναπτύσσεται ραγδαία (19%), κυρίως στις ΗΠΑ. Τα συγκολλητικά είναι ένα σημαντικό τμήμα διαφόρων ιατρικών συσκευών. 7,5 εκατομμύρια άνθρωποι αποκτούν εμφυτεύματα ιατρικών συσκευών κάθε χρόνο. Καθώς οι ιατρικές συσκευές γίνονται μικρότερες και περισσότερο πολύπλοκες, υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις στα υλικά και στα μέρη από τα οποία αποτελούνται. Οι ιατρικές συσκευές εξάγονται από τις ΗΠΑ σε ξένες χώρες σε αυξανόμενο ποσοστό. Συσκευές που προορίζονται για την αναπτυσσόμενη αγορά της Νοτίου Αμερικής πρέπει να κατασκευάζονται ώστε να έχουν μικρότερο κόστος.

23 Επιπλοκές Όταν μιλάμε για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών στην αγορά των συγκολλητικών ο σημαντικότερος παράγοντας είναι η ταχύτητα με την οποία παράγεται το συγκολλητικό και ο χρόνος που χρειάζεται πριν το προϊόν καταλήξει στην αγορά. Τα συγκολλητικά UV έχουν τη μεγαλύτερη τεχνολογική πρόοδο σε σχέση με τις νεότερες τεχνολογίες που βρίσκονται στην αγορά.

24 Συστήματα ελαφρών τραυμάτων Σχεδιασμένα για ταχεία ανάρρωση. Χωρίς διαλύτη. Μεγάλο εύρος από συντελεστές τριβής.

25 Συγκολλητικά ελαφρών τραυμάτων Αποτελούνται ιδανικά από ρητίνες χαμηλού ή μέσου μοριακού βάρους (ολιγομερή), μονολειτουργικά ή πολυλειτουργικά μονομερή και/ή φωτοευαισθητοποιητές. Μήκη κύματος nm. Τυπικά 5 15 δευτερόλεπτα στα mw/cm2 είναι αρκετά για να κολλήσει. Υλικά που πολυμερίζονται με ορατό φως (π.χ. ρητίνες στα οδοντικά σφραγίσματα και φωτο-οπτικές συσκευές) μπορούν να πολυμεριστούν με μπλε φως (470 nm).

26 Τυπικές Εφαρμογές Δέσμευση μπαλονιού λάτεξ σε κοιλότητα PVC σε καθετήρες. Δέσμευση μπαλονιών λάτεξ υψηλής πίεσης σε κοιλότητες καθετήρων ουρεθάνης υψηλής πίεσης. Δέσμευση μπαλονιών σε σωλήνες αγγειοπλασίας πολλαπλών κοιλοτήτων και σε υψηλής πίεσης καθετήρες. Δέσμευση βελόνας σε σωλήνες σε συσκευές έγχυσης.

27 Ευέλικτες συγκολλητικές εφαρμογές Δέσμευση/σφράγισμα σωληνώσεων τραχείας (λάστιχο σιλικόνης). Δέσμευση/σφράγισμα μερών σιλικόνης, στην κολοστομία, ιλεοστομία, ουροστομία. Δέσμευση/σφράγισμα μπαλονιού της τραχειακής σωλήνας. Δέσμευση/σφράγισμα σωληνώσεων τραχειοτομής, γαστρονομικών συσκευών και άλλα μέρη κατασκευασμένα από σιλικόνη. Σφραγίσματα φουσκωτών μερών. ex-med.co.uk

28 Συγκολλητικά ευαίσθητα στην πίεση Ακρυλικά σε PET. Ετικέτες πολλές ιατρικές συσκευές έχουν ανάγκη από μια ετικέτα στην οποία μπορούμε να σημειώσουμε πριν ή και μετά την εφαρμογή της συσκευής. Συγκολλητικές ταινίες για να συγκόλληση αποστειρωμένου εξοπλισμού. Προστατευτική ασπίδα εναντίον της μόλυνσης κατά την αποθήκευση ή τη μεταφορά. EKG Σύνδεση ηλεκτροδίων.

29 Χειρουργικά καλύμματα kca.com.au

30 Χημεία Πλεονεκτήματα Μειονεκτήματα Τυπικές Εφαρμογές Κυανοακρυλικά Προσαρμοστικότητα υποστρώματος Γρήγορη Θεραπεία Δέσμευση σε πολυολεφίνες Θερμοπλαστικές ρητίνες Αδύναμος φλοιός, άκαμπτος Απαιτείται ψύξη Μέρη καθετήρων Δέσμευση σωληνώσεων Συνένωση Πολυολεφίνων Ελαφρώς Επαγόμενα Ακρυλικά Προσαρμοστικότητα Υποστρώματος Καλές ιδιότητες αντίστασης Δαπάνη κεφαλαίου για εξοπλισμό που επάγεται ελαφρώς Συναρμολόγηση βελονών Μάσκες αναισθησίας Οξυγονωτές Συνένωση σωληνώσεων. Εποξικά Πολυουρεθάνες Προσαρμοστικότητα Υποστρώματος Υψηλή θερμικά και χημική αντίσταση Χαμηλή συστολή Προσαρμοστικότητα υποστρώματος Σκληρός φλοιός Καλές ιδιότητες αντίστασης Χαμηλή ανθεκτικότητα φλοιού, άκαμπτη Εξωθερμική αντίδραση Τα συστήματα με δύο μέρη απαιτούν ανάμειξη Moisture sensitivity Primers required for some substrates Two-part systems require mixing Ευαισθησία στην υγρασία Απαιτούνται primers για κάποια υποστρώματα Τα συστήματα δύο μερών απαιτούν ανάμειξη 3/6/ Συναρμολόγηση βελονών Σύνδεση άκρων σε διάφορα μέρη

31 Πλεονεκτήματα Αυτοκόλλητων Συνδέουν ανόμοια υλικά Ίση κατανομή δύναμης Γεμίζουν μεγάλα κενά Ασφάλειες και δεσμοί Εύκολα αυτοματοποιημένα Αισθητικά αποδεκτά

32 Μειονεκτήματα Αυτοκόλλητων Απαιτείται επαγωγή Απαιτείται χρόνος προσαρμογής Μπορεί να είναι ακατάστατο Απαιτεί χημικά κατά την εμφύτευση

33 Εφαρμογές στην οδοντιατρική

34 Συγκολλητική Οδοντιατρική Ενδείξεις: Αντικατάσταση δοντιών που έχουν τερηδόνα. Γέμισμα ελαττωμάτων από διάβρωση ή απόξεση σε αυχενικές περιοχές. Διόρθωση αντιαισθητικών σχημάτων, θέσεων, διαστάσεων ή σκιών. Αποκατάσταση με δεσμούς αμαλγάματος ασημιού. Κορώνες από τσιμέντο.

35 Ενδείξεις - Συνέχεια Σιδεράκια ορθοδοντικά. Θεραπεία οδοντικής υπερευαισθησίας. Επιδιόρθωση σπασμένης πορσελάνης, αμαλγαμάτων και αποκατάστασης ρητινών. Στεγανοποίηση σχισμών. Χτίσιμο θεμελίων πυρήνα.

36 Στεγανοποιητικά 1. Etch enamel 2. Apply sealant 1. Χάραξη σμάλτου 3. Light cure

37 Ιοντομερή - Γυαλιού Συνήθως αναφέρονται ως ιοντομερή γυαλιού τσιμέντου (GIC s). Είναι υλικά τα οποία αποτελούνται από υδάτινα πολυακρυλαμίδια και γυαλιά φθοροαλουμινοσιλικόνης. Ορίζονται από μια αντίδραση οξέος βάσεως με την παρουσία νερού. Αυτές οι κόλλες φαίνεται να προσκολλώνται στη δομή του δοντιού με το σχηματισμό ιοντικών δεσμών σαν αποτέλεσμα του δακτυλίου ιόντων των καρβοξυλομάδων του οξέος με το ασβέστιο και/ή των φωσφορικών ιόντων που βρίσκονται στον απατίτη του σμάλτου και της οδοντίνης.

38 Σύσταση Σκόνη = CALCIUM FLUOROALUMINOSILICATE GLASS Σιλικόνη 13.3% Φώσφορος 2.5% Αλουμίνιο 13.3% Φθόριο 22.7% Ασβέστιο 17.3% Οξυγόνο 28.0% Νάτριο 1.6% Υγρό = ΠΟΛΥΑΚΡΥΛΙΚΟ ΟΞΥ Ή ΣΥΜΠΟΛΥΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΑΚΡΥΛΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ ΝΕΡΟ

39 Patric Tresco, Biomaterials course, University of Utah

40 Συνηθέστερη οδοντική ρητίνη bisphenol A glycol dimethacrylate triethylene glycol dimethacrylate

41

42 Σπασμένοι κοπτήρες

43 Self-Etching Primer EP-A Self-Etching Primer EP-B 50 Yellow & 50 Pink Micro-Tips LINKMAX Συσκευασία Σκεύος ανάμειξης LINKMAX A3 Cartridge Ceramic Primer LINKMAX Clear Cartridge Metal Primer II Package Dispensing Dish 3/6/2016 Σπάτουλα Λαβή 43 ανάμειξης

44 Δοχείο σφραγίσματος Παράγει την ιδανική συνοχή κάθε φορά Παράγει την ιδανική ποσότητα ανάμειξης άσχετα με την ποσότητα του υλικού. Ο μετρητής επιτρέπει στο χρήστη να ελέγχει τον όγκο του υλικού για να αποφεύγεται η σπατάλη υλικού More Less 3/6/

45 Διπλή θεραπεία: ελαφριά θεραπεία και αυτό - θεραπεία Το προσωρινό για ελαφρές περιπτώσεις Linkmax αφαιρείται εύκολα με εργαλείο ένα λεπτό μετά τον πολυμερισμό Δεν απαιτείται διαδικασία καθαρισμού Όταν χρησιμοποιείται κάτω από μέταλλο ή όταν είναι κόλλα είναι δύσκολο να εκτεθεί στο φως 3/6/

46 ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΡΙΤΙΝΗ Εφαρμόζεται ένα λεπτό στρώμα Επάγεται μέσω φωτός για 20 δευτερόλεπτα χρησιμοποιώντας ένα VLC φως. Ανακινούμε τα δοχεία με τους primers και τοποθετούμε μία σταγόνα στο δοχείο και αναμιγνύουμε για 5 δευτερόλεπτα. Εφαρμόζουμε στην επιφάνεια του δοντιού. Τοποθετούμε το LINKMAX και αναμιγνύουμε για 10 δευτερόλεπτα. Εφαρμόζουμε το LINKMAX Τοποθετούμε για ένα λεπτό, επάγουμε με φως για 1 2 3/6/2016 σε πορσελάνινη επιφάνεια. 46 δευτερόλεπτα, κατόπιν αφαιρούμε το πλεονάζων. Επάγουμε με φως κάθε επιφάνεια για 20 δευτερόλεπτα.

47 ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΡΗΤΙΝΗ Composite Primer LINKMAX Self-Etching Primer MFR Hybrid Resin Inlay Σύνθετος Primer LINKMAX NOTE:When bonding MFR hybrid resin (with main ingredients of organic fillers) from another manufacturer, apply CERAMIC PRIMER to the prosthesis instead of COMPOSITE PRIMER. Self-Etching Primer 3/6/

48 Πορσελάνη Σύνδεσης Εφαρμόζουμε το χαρακτικό, μετά από 30 δευτερόλεπτα, ξεπλένουμε με νερό και στεγνώνουμε. Εναποθέτουμε μια σταγόνα από κάθε Κεραμικό Primer στο ειδικό σκεύος και αναμιγνύουμε για 5 δευτερόλεπτα. Εφαρμόζουμε στην επιφάνεια σύνδεσης και στεγνώνουμε Ανάδευση των δοχείων που περιέχουν τα Self Etching Primer, κατόπιν τοποθετούμε μία σταγόνα σε κάθε δοχείο και αναμιγνύουμε για 5 δευτερόλεπτα. Εφαρμογή στην επιφάνεια του δοντιού Τοποθέτηση LINKMAX και ανάμειξη για 10 δευτερόλεπτα. Εφαρμογή του LINKMAX σε μια επιφάνεια Επαγωγή με φως για 1-2 δευτερόλεπτα. Αφαίρεση 3/6/2016 πορσελάνης. του υλικού που πλεονάζει. 48 Επαγωγή κάθε επιφάνειας για 20 δευτερόλεπτα.

49 Πορσελάνη Πρόσδεσης Etchant Ceramic Primer LINKMAX Self-Etching Primer Ceramic Primer Etchant Ceramic Primer LINKMAX Self-Etching Primer Porcelain Inlay Etchant LINKMAX Ceramic Primer Self-Etching Primer Porcelain Veneer Etchant LINKMAX Self-Etching Primer 3/6/

50 ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥ ΣΕ ΟΔΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Metal Primer II Metal Crown LINKMAX Self- Etching Primer 3/6/

51 Το Μέλλον Συγκολλητική οδοντιατρική Βελτιώνει τις ιδιότητες των συγκολλητικών υλικών δηλ. αντίσταση στη φθορά, δύναμη. Βιοσυμβατά υλικά Αντιβακτηριακά, βιοενεργά, χορήγηση φαρμάκων Αύξηση χρήσης εμφυτευμάτων Συντομότερες περίοδοι επούλωσης Οστά χειρότερης ποιότητας Λιγότερο οστό Ανάπτυξη φυσικών δοντιών

52 Βιβλιογραφικές αναφορές 1. J. Park and R.S. Lakes, Biomaterials an Introduction, 3rd Edition, Springer, New York, B.D. Ratner, A.S. Hoffman, Biomaterials Science, 2nd Edition: An Introduction to Materials in Medicine, Elsevier Academic Press, San Diego, Biomaterials, Edited by J.Y. Wang and J.D. Bronzino, CRC Press, Boca Raton, Patric Tresco, Biomaterials course, University of Utah 5. Materials Science and Engineering - An Introduction, 4th Ed,WD Callister, Jr kca.com.au 8.

Μάθημα 6 ο Ανάπτυξη Ιατρικών Συσκευών

Μάθημα 6 ο Ανάπτυξη Ιατρικών Συσκευών Μάθημα 6 ο Ανάπτυξη Ιατρικών Συσκευών Τι είναι μια Ιατρική Συσκευή; Ένα όργανο, συσκευή, εργαλείο, μηχάνημα, εμφύτευμα, αντιδραστήριο εκτός σώματος ή άλλο παρόμοιο ή σχετικό αντικείμενο, που συμπεριλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 13 ο. Βιοδιασπάσιμα Πολυμερή: Χημεία, διάσπαση και εφαρμογές

Μάθημα 13 ο. Βιοδιασπάσιμα Πολυμερή: Χημεία, διάσπαση και εφαρμογές Μάθημα 13 ο Βιοδιασπάσιμα Πολυμερή: Χημεία, διάσπαση και εφαρμογές Τι είναι η διάσπαση του πολυμερούς; Τα πολυμερή δημιουργήθηκαν πρώτη φορά από γλυκολικό οξύ το 1920 Σε εκείνη την περίοδο η διάσπαση των

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΫΛΙΚΑ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ. 3o Μάθημα 9 ο Εξάμηνο σπουδών Μάθημα Επιλογής Διδάσκων: Αν. Καθηγητής Ε.

ΒΙΟΫΛΙΚΑ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ. 3o Μάθημα 9 ο Εξάμηνο σπουδών Μάθημα Επιλογής Διδάσκων: Αν. Καθηγητής Ε. ΒΙΟΫΛΙΚΑ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ 3o Μάθημα 9 ο Εξάμηνο σπουδών Μάθημα Επιλογής Διδάσκων: Αν. Καθηγητής Ε. Αμανατίδης ΤΡΙΤΗ 24/10/2017 ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Κατηγορίες

Διαβάστε περισσότερα

BIS-SILANE. Bisco Instructions for Use. 2-Part Porcelain Primer

BIS-SILANE. Bisco Instructions for Use. 2-Part Porcelain Primer Bisco 0459 BIS-SILANE 2-Part Porcelain Primer Instructions for Use GR IN-151R9 Rev. 2/19 BISCO, Inc. 1100 W. Irving Park Rd. Schaumburg, IL 60193 U.S.A. 1-847-534-6000 1-800-247-3368 BIS-SILANE * Υλικό

Διαβάστε περισσότερα

SDI - Riva bond LC. Οδηγίες χρήσεως. Α) Συγκολλητικός παράγοντας γενικής χρήσης για άμεσες αποκαταστάσεις

SDI - Riva bond LC. Οδηγίες χρήσεως. Α) Συγκολλητικός παράγοντας γενικής χρήσης για άμεσες αποκαταστάσεις SDI - Riva bond LC Φωτοπολυμεριζόμενος συγκολλητικός παράγοντας για άμεσες αποκαταστάσεις Οδηγίες χρήσεως Ευχαριστούμε για την απόφασή σας να χρησιμοποιήσετε το σύστημα συγκόλλησης Riva Bond LC. Το Riva

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΕΙΔΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΙΔΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Ενότητα 3: Βασικές Τεχνολογίες Σύνδεσης και Συναρμολόγησης Ι. Γιαννατσής Τμ. Βιομηχανικής Διοίκησης & Τεχνολογίας Πανεπιστήμιο Πειραιώς Σύντηξη/Αυτογενής

Διαβάστε περισσότερα

RESINOMER. Bisco CE0459. Instructions for Use. Dual- Cured. Amalgam Bonding/Luting System

RESINOMER. Bisco CE0459. Instructions for Use. Dual- Cured. Amalgam Bonding/Luting System Bisco CE0459 RESINOMER Dual- Cured Amalgam Bonding/Luting System Instructions for Use GR IN-029R7 Rev. 11/14 BISCO, Inc. 1100 W. Irving Park Road Schaumburg, IL 60193 U.S.A. 847-534-6000 1-800-BIS-DENT

Διαβάστε περισσότερα

Βιολογικές δοκιμές σε Βιοϋλικά

Βιολογικές δοκιμές σε Βιοϋλικά Βιολογικές δοκιμές σε Βιοϋλικά Γενικές έννοιες (κυτο)τοξικότητας In vitro αποτίμηση ιστών Δοκιμές (assays) Μορφολογία κυττάρων α) Μέθοδος άμεσης επαφής (direct contact) Ζωντανά-νεκρά κύτταρα (βαφή με αιματοξυλίνη

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 2 ο Πολυμερή Υλικά

Μάθημα 2 ο Πολυμερή Υλικά Μάθημα 2 ο Πολυμερή Υλικά Τι είναι ένα πολυμερές βιοϋλικό; http://www.mitr.p.lodz.pl/biomat/raport/1_radiation_hydrogels.html Τι είναι το πολυμερές; Όπως λέει και η λέξη είναι κάτι με «πολλά μέρη». Πολλοί

Διαβάστε περισσότερα

Ανθεκτικότητα Υλικών και Περιβάλλον

Ανθεκτικότητα Υλικών και Περιβάλλον Ανθεκτικότητα Υλικών και Περιβάλλον Ν. Μ. Μπάρκουλα, Επίκουρη Καθηγήτρια, Δρ. Μηχ/γος Μηχανικός 1 Τι είναι: Περίγραμμα Μαθήματος Επιλογής Μάθημα Επιλογής στο 9ο Εξάμηνο του ΤΜΕΥ Με τι ασχολείται: Με την

Διαβάστε περισσότερα

Άγκιστρο: το λεγόμενο "γατζάκι", συντελεί στη συγκράτηση μίας μερικής οδοντοστοιχίας

Άγκιστρο: το λεγόμενο γατζάκι, συντελεί στη συγκράτηση μίας μερικής οδοντοστοιχίας Άγκιστρο: το λεγόμενο "γατζάκι", συντελεί στη συγκράτηση μίας μερικής οδοντοστοιχίας Αδαμαντίνη (σμάλτο) : η σκληρή και λευκή ουσία που καλύπτει εξωτερικά τη μύλη του κάθε δοντιού Αμάλγαμα : ένα από τα

Διαβάστε περισσότερα

Anaxdent. New Outline by Michel Magne. Οι οδηγίες που ακολουθούν αφορούν το εγχειρίδιο του υλικού και θα πρέπει να συνδυάζονται µε αυτό.

Anaxdent. New Outline by Michel Magne. Οι οδηγίες που ακολουθούν αφορούν το εγχειρίδιο του υλικού και θα πρέπει να συνδυάζονται µε αυτό. Anaxdent New Outline by Michel Magne Οι οδηγίες που ακολουθούν αφορούν το εγχειρίδιο του υλικού και θα πρέπει να συνδυάζονται µε αυτό. Σελίδα 4 Πολυµέθυλο-µεθακρυλικό στο χρώµα των δοντιών. Το new outline

Διαβάστε περισσότερα

Συνεταιρισμός Οδοντιάτρων θεσσαλονίκης

Συνεταιρισμός Οδοντιάτρων θεσσαλονίκης Protofill Το Protofill είναι φώτο-πολυμεριζόμενη μίκρο-υβριδική σύνθετη ρητίνη γενικής χρήσης για αποκαταστάσεις στην πρόσθια και την οπίσθια περιοχή του φραγμού. Η εύπλαστη σύσταση του υλικού και η μεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ. Your Smile. Our Vision. Ιούνιος-Σεπτέμβριος 2012. Riva Luting. Rok. SeT PP. δώρο. δώρο 50,00 230,00 175,00. Συσκευασία σκόνη-υγρό

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ. Your Smile. Our Vision. Ιούνιος-Σεπτέμβριος 2012. Riva Luting. Rok. SeT PP. δώρο. δώρο 50,00 230,00 175,00. Συσκευασία σκόνη-υγρό ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Ιούνιος-Σεπτέμβριος 2012 Riva Luting ΥΑΛΟΪΟΝΟΜΕΡης κονία Συσκευασία σκόνη-υγρό 50,00 SeT PP Rok Ρητινώδης κονία Ασσορτί συσκευασία 5 συριγγών 230,00 15 άξονες ρητίνηςυαλονημάτων Twin Luscent

Διαβάστε περισσότερα

Εβδοµάδα. ΙΣΤΟΡΙΑ και ΟΠΤΙΚΗ του ΓΥΑΛΙΟΥ. ΙΣΤΟΡΙΑ και ΟΠΤΙΚΗ του ΓΥΑΛΙΟΥ

Εβδοµάδα. ΙΣΤΟΡΙΑ και ΟΠΤΙΚΗ του ΓΥΑΛΙΟΥ. ΙΣΤΟΡΙΑ και ΟΠΤΙΚΗ του ΓΥΑΛΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ και ΟΠΤΙΚΗ του ΓΥΑΛΙΟΥ Β εξαµήνου ΑΡ. ΧΑΝ ΡΙΝΟΣ, DO, MPhil, cphd. Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας ΙΣΤΟΡΙΑ και ΟΠΤΙΚΗ του ΓΥΑΛΙΟΥ Εβδοµάδα ΠΟΛΥΜΕΡΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΟΦΘΑΛΜΙΚΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ ΠΟΛΥΜΕΡΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αντιμετώπιση δοντιών με εκτεταμένη απώλεια ιστών

Αντιμετώπιση δοντιών με εκτεταμένη απώλεια ιστών Στρατής Παπάζογλου Προσθετολόγος, MS, PhD Επικ. Καθηγητής Οδοντικής Χειρουργικής Αντιμετώπιση δοντιών με εκτεταμένη απώλεια ιστών Εκτεταμένη απώλεια ιστών Κοιλότητες μεγαλύτερες από τυπικές, συχνά αποκαθυστούν

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευασία Τροφίμων. Ενότητα 8: Υλικά Συσκευασίας(2/4), 2ΔΩ. Τμήμα: Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Του Ανθρώπου. Διδάσκων: Αντώνιος Καναβούρης

Συσκευασία Τροφίμων. Ενότητα 8: Υλικά Συσκευασίας(2/4), 2ΔΩ. Τμήμα: Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Του Ανθρώπου. Διδάσκων: Αντώνιος Καναβούρης Συσκευασία Τροφίμων Ενότητα 8: Υλικά Συσκευασίας(2/4), 2ΔΩ Τμήμα: Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Του Ανθρώπου Διδάσκων: Αντώνιος Καναβούρης Μαθησιακοί Στόχοι Η εξοικείωση με τα υλικά συσκευασίας, των

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΕΙΔΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΙΔΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Ενότητα 2: Βασικές Κατασκευαστικές Τεχνολογίες Ι. Γιαννατσής Τμ. Βιομηχανικής Διοίκησης & Τεχνολογίας Πανεπιστήμιο Πειραιώς Διαδικασίες Κατασκευής Επεξεργασία

Διαβάστε περισσότερα

Dental Expert. Ο Εξειδικευµένος Συνεργάτης του Οδοντιατρείου σας

Dental Expert. Ο Εξειδικευµένος Συνεργάτης του Οδοντιατρείου σας Dental Expert Ο Εξειδικευµένος Συνεργάτης του Οδοντιατρείου σας Αεροαποτριβή Άννα Ελµάογλου Ε.Π.Ε. - Φειδιππίδου 30, 11527, Aθήνα Tηλ 210 7770739, 210 7770757 Φαξ 210 7770716 email: info@dental-expert.gr

Διαβάστε περισσότερα

Επομένως ο βαθμός πολυμερισμού είναι: gτmol. Ο μηχανισμός συνδυασμού επιβάλλει ο αριθμός των μορίων βενζολικού περοξειδίου να είναι:

Επομένως ο βαθμός πολυμερισμού είναι: gτmol. Ο μηχανισμός συνδυασμού επιβάλλει ο αριθμός των μορίων βενζολικού περοξειδίου να είναι: Ασκήσεις Πολυμερή Υπολογίστε το ποσοστό του μονομερούς εκκινητή βενζολικού περοξειδίου (BPO) που απαιτείται για να παραχθεί 1 kg πολυαιθυλενίου με μέσο μοριακό βάρος 200000g/mol. Ποιος είναι ο βαθμός πολυμερισμού;

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ: Τεχνολογία Κατασκευής Ολοκληρωµένων Κυκλωµάτων

ΑΡΧΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ: Τεχνολογία Κατασκευής Ολοκληρωµένων Κυκλωµάτων ΑΡΧΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ: Τεχνολογία Κατασκευής Ολοκληρωµένων Κυκλωµάτων Required Text: Microelectronic Devices, Keith Leaver (6 th Chapter) Τεχνολογία Κατασκευής Ολοκληρωµένων Κυκλωµάτων Si SiO 2

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Εισαγωγή

ΕΙΔΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Εισαγωγή ΕΙΔΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Εισαγωγή Ι. Γιαννατσής Τμ. Βιομηχανικής Διοίκησης & Τεχνολογίας Πανεπιστήμιο Πειραιώς ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Βασικές κατασκευαστικές (manufacturing) μέθοδοι/τεχνολογίες

Διαβάστε περισσότερα

www.endomak.com.mk www.endomak.mk

www.endomak.com.mk www.endomak.mk www.endomak.com.mk Τι είναι η Endomak Η ENDOMAK είναι ιδιωτική οδοντιατρική κλινική με πολυετή επιτυχημένη πορεία και έχει εξαιρετική εμπειρία στη Γενική Οδοντιατρική, στην Ενδοδοντική, στην Κοσμητική

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΊΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΘΡΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΙΣΧΙΟΥ

ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΊΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΘΡΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΙΣΧΙΟΥ ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΊΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΘΡΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΙΣΧΙΟΥ Του Δρ. Κωνσταντίνου Δ. Στρατηγού Δ/ντού Ορθοπαιδικής Επανορθωτικής Χειρουργικής

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση και συγκατάθεση για χειρουργική τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων

Ενημέρωση και συγκατάθεση για χειρουργική τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων Ενημέρωση και συγκατάθεση για χειρουργική τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων Προτεινόμενη θεραπεία: Μετά από προσεκτική κλινική και ακτινογραφική εξέταση του στόματος και εκτίμηση της κατάστασης μου, ο

Διαβάστε περισσότερα

Composite Resin Teeth

Composite Resin Teeth Προϊόντα Yamahachi BIODENTICA Γιαλόγλου Νικόλαος Αισχύλου,3,Θεσσαλονίκη,54634 τ: 2310 219051 φ: 2310 209215 κ: 6949443906 email: info@biodentica.gr www.biodentica.gr Composite Resin Teeth Τα σύνθετα δόντια

Διαβάστε περισσότερα

* Αισθητικές άμεσες και έμμεσες εμφράξεις (λευκά σφραγίσματα): Η χρήση υλικών, όπως

* Αισθητικές άμεσες και έμμεσες εμφράξεις (λευκά σφραγίσματα): Η χρήση υλικών, όπως ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ: Η Διαφορά της ΓΕΝΙΚΗΣ απο την ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ οδοντιατρικής,είναι: Γενικη οδοντιατρκή: Αφορά την υγεία του στόματος,καθώς και την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των παθήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΛΟΓΗ ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ. Υλικά-ιστορία και χαρακτήρας

ΕΠΙΛΟΓΗ ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ. Υλικά-ιστορία και χαρακτήρας ΕΠΙΛΟΓΗ ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Υλικά-ιστορία και χαρακτήρας ΥΛΙΚΑ: Αντοχή σε φορτία. Μονωτές ή αγωγοί θερμότητας /ηλεκτρισμού. Διαπερατά ή μη από μαγνητική ροή. Να διαδίδουν ή να αντανακλούν το

Διαβάστε περισσότερα

Σκληρυντικό 3357T (κανονικό) 3358T (γρήγορο) Κατασκευαστικό εποξικό συγκολλητικό υψηλής απόδοσης

Σκληρυντικό 3357T (κανονικό) 3358T (γρήγορο) Κατασκευαστικό εποξικό συγκολλητικό υψηλής απόδοσης Technical datasheet 03/07/2014 RESOLTECH 3350 Σκληρυντικό 3357T (κανονικό) 3358T (γρήγορο) Κατασκευαστικό εποξικό συγκολλητικό υψηλής απόδοσης Εποξικό σύστημα υψηλής αντοχής με καουτσούκ Υψηλή αντίσταση

Διαβάστε περισσότερα

Από πού προέρχεται η θερμότητα που μεταφέρεται από τον αντιστάτη στο περιβάλλον;

Από πού προέρχεται η θερμότητα που μεταφέρεται από τον αντιστάτη στο περιβάλλον; 3. ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ένα ανοικτό ηλεκτρικό κύκλωμα μετατρέπεται σε κλειστό, οπότε διέρχεται από αυτό ηλεκτρικό ρεύμα που μεταφέρει ενέργεια. Τα σπουδαιότερα χαρακτηριστικά της ηλεκτρικής ενέργειας είναι

Διαβάστε περισσότερα

2. Σύνθετα υλικά µε ενίσχυση. ινών (fibrous composites) σωµατιδίων (particulate composites) 3. Στρωµατικά σύνθετα υλικά (laminar composites)

2. Σύνθετα υλικά µε ενίσχυση. ινών (fibrous composites) σωµατιδίων (particulate composites) 3. Στρωµατικά σύνθετα υλικά (laminar composites) ΣΥΝΘΕΤΑ ΥΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ 1..Ι. Παντελής (2008) «Μη µεταλλικά τεχνικά υλικά», Εκδ. Παπασωτηρίου (2 η έκδοση), Αθήνα 2. Μ. Ashby, H. Shercliff, D. Cebon (2011) «Υλικά: Μηχανική, επιστήµη, επεξεργασία και

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΕΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ κ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ, ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ κ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Παραουσίαση μαθήματος με διαφάνειες στο

Διαβάστε περισσότερα

Scotchbond 1 - Οδηγίες Οδοντιατρικού Συστήματος Συγκόλλησης

Scotchbond 1 - Οδηγίες Οδοντιατρικού Συστήματος Συγκόλλησης Σελίδα 1 από 7 Scotchbond 1 - Οδηγίες Οδοντιατρικού Συστήματος Συγκόλλησης Γενικές Πληροφορίες: Το σύστημα οδοντιατρικών συγκολλήσεων Scotchbond 1 είναι ένα απλό συνδεσμικό σύστημα υγρής μορφής, που προσφέρει

Διαβάστε περισσότερα

Επαλειφόμενο ταχυστέγνωτο αλειφατικό σύστημα πολυουρίας χωρίς διαλύτες. Γυαλιστερό 2Α:1Β

Επαλειφόμενο ταχυστέγνωτο αλειφατικό σύστημα πολυουρίας χωρίς διαλύτες. Γυαλιστερό 2Α:1Β Επαλειφόμενο ταχυστέγνωτο αλειφατικό σύστημα πολυουρίας χωρίς διαλύτες. Περιγραφή προϊόντος Το Neodur Fast Track SF είναι ένα άκρως καινοτομικό σύστημα επαλειφόμενης πολυουρίας χωρίς διαλύτες. Στεγνώνει

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ 4 ο ΜΑΘΗΜΑ ΘΕΩΡΙΑ 2017

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ 4 ο ΜΑΘΗΜΑ ΘΕΩΡΙΑ 2017 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ 4 ο ΜΑΘΗΜΑ ΘΕΩΡΙΑ 2017 Εξοπλισμός και Υλικά Σε ένα σιδηρομαγνητικό υλικό, το μαγνητικό πεδίο που επάγεται πρέπει να βρίσκει την ασυνέχεια υπό γωνία 90 ο ή 45 ο μοίρες.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΝΑΣΙΑ ΓΚΑΡΑΝΕ ΕΙΡΗΝΗ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΗ ΚΛΕΙΔΗ ΣΑΠΦΩ ΙΩΑΝΝΑ ΚΡΟΝΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΝΗ ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΑΫΦΑΝΤΗΣ ΜΗΝΑΣ ΓΑΛΑΝΟΣ Παθολογική κατάσταση των ούλων που χαρακτηρίζεται από αιμορραγία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΟΥΛΥΣΗ ΤΕΧΝ. ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΕΠΙΔΕΣΜΙΚΟΥ ΥΛ. Posted by ΙΑΜΕΞ ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΙΔΗ ΑΕ - 29 May :21

ΔΙΑΒΟΥΛΥΣΗ ΤΕΧΝ. ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΕΠΙΔΕΣΜΙΚΟΥ ΥΛ. Posted by ΙΑΜΕΞ ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΙΔΗ ΑΕ - 29 May :21 ΔΙΑΒΟΥΛΥΣΗ ΤΕΧΝ. ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΕΠΙΔΕΣΜΙΚΟΥ ΥΛ. Posted by ΙΑΜΕΞ ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΙΔΗ ΑΕ - 29 May 2017 11:21 Προς ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΘΕΜΑ : Σχόλια σχετικά με τη Διαβούλευση Τεχνικών Προδιαγραφών για την

Διαβάστε περισσότερα

Bisco. Instructions for Use. Low Viscosity Liquid Polish. Light- Cured. Cures with LED, Halogen and PAC Lights

Bisco. Instructions for Use. Low Viscosity Liquid Polish. Light- Cured. Cures with LED, Halogen and PAC Lights Bisco TM Low Viscosity Liquid Polish Cures with LED, Halogen and PAC Lights Light- Cured 0459 Instructions for Use GR IN-145R9 Rev. 3/19 BISCO, Inc. 1100 W. Irving Park Rd. Schaumburg, IL 60193 U.S.A.

Διαβάστε περισσότερα

Χειρουργική Θεραπεία της Οστεοαρθρίτιδας

Χειρουργική Θεραπεία της Οστεοαρθρίτιδας Χειρουργική Θεραπεία της Οστεοαρθρίτιδας Η οστεοαρθρίτιδα αντιμετωπίζεται χειρουργικά όταν: α) η καταστροφή του αρθρικού χόνδρου είναι ολοκληρωτική, β) όταν υπάρχουν σημαντικά συμπτώματα, όπως πόνος ή

Διαβάστε περισσότερα

ALL-BOND 3. Instructions for Use. Bisco. Universal Dental Adhesive System. Dual- Cured

ALL-BOND 3. Instructions for Use. Bisco. Universal Dental Adhesive System. Dual- Cured Bisco ALL-BOND 3 Dual- Cured Universal Dental Adhesive System 0459 Instructions for Use GR IN-159R5 Rev. 9/17 US Patents 7,748,980 & 8,026,297 BISCO, Inc. 1100 W. Irving Park Rd. Schaumburg, IL 60193 U.S.A.

Διαβάστε περισσότερα

HYPERDESMO -D-2K. Πολυουρεθανική βαφή δύο Συστατικών, χαμηλής ελαστικότητας για σφράγισμα, στεγάνωση & προστασία δαπέδων και άλλων εφαρμογών

HYPERDESMO -D-2K. Πολυουρεθανική βαφή δύο Συστατικών, χαμηλής ελαστικότητας για σφράγισμα, στεγάνωση & προστασία δαπέδων και άλλων εφαρμογών Page 1/5 Πολυουρεθανική βαφή δύο Συστατικών, χαμηλής ελαστικότητας για σφράγισμα, στεγάνωση & προστασία δαπέδων και άλλων εφαρμογών ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το HYPERDESMO -D-2Κ είναι βαφή πολυουρεθανικής βάσης δύο συστατικών,

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές κατηγορίες Τύποι Βιοϋλικών. Πολυμερή, συνθετικά και φυσικά, μέταλλα, κεραμικά, σύνθετα.

Γενικές κατηγορίες Τύποι Βιοϋλικών. Πολυμερή, συνθετικά και φυσικά, μέταλλα, κεραμικά, σύνθετα. Μάθημα 11 ο Μέταλλα Γενικές κατηγορίες Τύποι Βιοϋλικών Πολυμερή, συνθετικά και φυσικά, μέταλλα, κεραμικά, σύνθετα. Μέταλλα Εμφυτεύματα που υπόκεινται καταπόνηση, εσωτερικές συσκευές στήριξης. Όταν επεξεργάζονται

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρολογικά Προϊόντα

Ηλεκτρολογικά Προϊόντα 54 Ηλεκτρολογικά Προϊόντα 3M Σπρέι (Ηλεκτρολογικά) Προστασία Επιφανειών Ηλεκτρολογικά Σπρέι Scotch 1601 Διαφανές Μονωτικό Σπρέι Μια διαφανείς αλκυλική µονωτική ρητίνη. Ανθεκτικό στις ακτίνες UV, τα οξέα,

Διαβάστε περισσότερα

Ποια είναι η διαδικασία τοποθέτησης των εμφυτευμάτων και της προσθετικής αποκατάστασης ;

Ποια είναι η διαδικασία τοποθέτησης των εμφυτευμάτων και της προσθετικής αποκατάστασης ; Τι είναι τα εμφυτεύματα; Ποιες είναι οι προϋποθέσεις τοποθέτησης των εμφυτευμάτων; Υπάρχει κάποιος κίνδυνος για την υγεία; Ποια είναι η διαδικασία τοποθέτησης των εμφυτευμάτων και της προσθετικής αποκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΦΘΟΡΑΣ 1.Φθορά επιφανειών φθοράς 2. Μηχανισμοί φθοράς Φθορά πρόσφυσης (adhesive wear)

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΦΘΟΡΑΣ 1.Φθορά επιφανειών φθοράς 2. Μηχανισμοί φθοράς Φθορά πρόσφυσης (adhesive wear) ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΦΘΟΡΑΣ 1.Φθορά επιφανειών Οι επιφανειακές ανωμαλίες στερεών σωμάτων που έρχονται σε επαφή «καταστρέφονται», υπό την επίδραση των δυνάμεων τριβής, με διάφορους μηχανισμούς. Το είδος και το μέγεθος

Διαβάστε περισσότερα

Ελάχιστα επεμβατικές μέθοδοι για την αρθροπλαστική του ισχίου και του γόνατος

Ελάχιστα επεμβατικές μέθοδοι για την αρθροπλαστική του ισχίου και του γόνατος Ελάχιστα επεμβατικές μέθοδοι για την αρθροπλαστική του ισχίου και του γόνατος 1. Τι είναι οι ελάχιστα επεμβατικές μέθοδοι για την αντικατάσταση ισχίου και γόνατος; Ο όρος ελάχιστα επεμβατικές μέθοδοι (ΕΕΜ)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΣΙΜΟ μόσχευμα MIIG 150816-0. Σε αυτό το πακέτο περιλαμβάνονται οι ακόλουθες γλώσσες:

ΕΝΕΣΙΜΟ μόσχευμα MIIG 150816-0. Σε αυτό το πακέτο περιλαμβάνονται οι ακόλουθες γλώσσες: ΕΝΕΣΙΜΟ μόσχευμα MIIG 150816-0 Σε αυτό το πακέτο περιλαμβάνονται οι ακόλουθες γλώσσες: Ελληνικά (el) Για πρόσθετες γλώσσες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση www.wmt.com Στη συνέχεια, κάντε

Διαβάστε περισσότερα

FotoSan. Αντιβακτηριακή δράση σε δευτερόλεπτα

FotoSan. Αντιβακτηριακή δράση σε δευτερόλεπτα FotoSan Αντιβακτηριακή δράση σε δευτερόλεπτα Περίληψη FotoSan αντιβακτηριακή θεραπεία Εντοπισμένη θεραπεία Καταστρέφει βακτήρια, ιούς, μύκητες, πρωτόζωα Χωρίς παρενέργειες Χωρίς αντενδείξεις ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΦΑΛΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Επαλειφόμενο ταχυστέγνωτο αλειφατικό σύστημα πολυουρίας, κατάλληλο για δάπεδα

Επαλειφόμενο ταχυστέγνωτο αλειφατικό σύστημα πολυουρίας, κατάλληλο για δάπεδα Επαλειφόμενο ταχυστέγνωτο αλειφατικό σύστημα πολυουρίας, κατάλληλο για δάπεδα Περιγραφή προϊόντος Το Neodur Fast Track είναι ένα καινοτομικό σύστημα επαλειφόμενης πολυουρίας υψηλών στερεών, βάσεως διαλύτου.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΙAΒΡΟΧΟΙ ΑΡΜOΣΤΟΚΟΙ ASTARTE ΓΙΑ ΕYΚΟΛΗ ΑΡΜΟΛOΓΗΣΗ

ΑΔΙAΒΡΟΧΟΙ ΑΡΜOΣΤΟΚΟΙ ASTARTE ΓΙΑ ΕYΚΟΛΗ ΑΡΜΟΛOΓΗΣΗ ΑΔΙAΒΡΟΧΟΙ ΑΡΜOΣΤΟΚΟΙ ASTARTE ΓΙΑ ΕYΚΟΛΗ ΑΡΜΟΛOΓΗΣΗ ΕΥΚΟΛΗ ΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΥΣ ΑΡΜΟΥΣ ΑSTARTE ASTARTE Armos 0-2 mm ASTARTE Armos 2-5 mm ASTARTE Armos 6-20 mm ASTARTE Armos epoxy A+B 2-12 mm ΒΑΣΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΣΤΕΓΗΣ. www.fakro.gr

ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΣΤΕΓΗΣ. www.fakro.gr ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΣΤΕΓΗΣ 2014 1 H 2 H 2 ΑΝΑΠΝΕΕΙ Η ΣΤΕΓΗ ΣΑΣ? ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΗ ΣΤΕΓΗ H 2 H 2 H 2 H 2 ΥΔΑΤΟΣΤΕΓΑΝΟΤΗΤΑ H 2 ΑΤΜΟΔΙΑΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑ Η εταιρεία FAKR προσφέρει μία μεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευασία Τροφίµων. Πλαστική Συσκευασία. Εισαγωγή

Συσκευασία Τροφίµων. Πλαστική Συσκευασία. Εισαγωγή Συσκευασία Τροφίµων Πλαστική Συσκευασία Εισαγωγή «Πλαστικά» γιατί πλάθονται σε οποιοδήποτε σχήµα Τα πολυµερή είναι οργανικές ενώσεις το µόριο των οποίων σχηµατίζεται από την επανάληψη µιας ή περισσοτέρων

Διαβάστε περισσότερα

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ Ι 2 Κατηγορίες Υλικών ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΛΙΚΩΝ Παραδείγματα Το πεντάγωνο των υλικών Κατηγορίες υλικών 1 Ορυκτά Μέταλλα Φυσικές πηγές Υλικάπουβγαίνουναπότηγημεεξόρυξηήσκάψιμοή

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υλικών Θερμικές Ιδιότητες Callister Κεφάλαιο 20, Ashby Κεφάλαιο 12

Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υλικών Θερμικές Ιδιότητες Callister Κεφάλαιο 20, Ashby Κεφάλαιο 12 Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υλικών Θερμικές Ιδιότητες Callister Κεφάλαιο 20, Ashby Κεφάλαιο 12 Πως αντιδρά ένα υλικό στην θερμότητα. Πως ορίζουμε και μετράμε τα ακόλουθα μεγέθη: Θερμοχωρητικότητα Συντελεστή

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευασία Τροφίμων. Πλαστική Συσκευασία. Εισαγωγή

Συσκευασία Τροφίμων. Πλαστική Συσκευασία. Εισαγωγή Συσκευασία Τροφίμων Πλαστική Συσκευασία Εισαγωγή «Πλαστικά» γιατί πλάθονται σε οποιοδήποτε σχήμα Τα πολυμερή είναι οργανικές ενώσεις το μόριο των οποίων σχηματίζεται από την επανάληψη μιας ή περισσοτέρων

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονες Μορφές Κατεργασίας Ξύλου. «Συγκολλητικές περιθωρίων» Δρ. Σωτήριος Καραστεργίου Καθηγητής Γενικό Τμήμα Λάρισας Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Σύγχρονες Μορφές Κατεργασίας Ξύλου. «Συγκολλητικές περιθωρίων» Δρ. Σωτήριος Καραστεργίου Καθηγητής Γενικό Τμήμα Λάρισας Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σύγχρονες Μορφές Κατεργασίας Ξύλου «Συγκολλητικές περιθωρίων» Δρ. Σωτήριος Καραστεργίου Καθηγητής Γενικό Τμήμα Λάρισας Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Συγκολλητική περιθωρίων Περιθώρια ξυλοπλακών με συγκολλημένες

Διαβάστε περισσότερα

Ακουστική Χώρων & Δομικά Υλικά. Μάθημα Νο 1

Ακουστική Χώρων & Δομικά Υλικά. Μάθημα Νο 1 Ακουστική Χώρων & Δομικά Υλικά Μάθημα Νο 1 Καταστάσεις της ΎΎλης (Φυσικές Ιδιότητες) Στερεά Υγρή Αέρια Στερεά Συγκεκριμένο Σχήμα Συγκεκριμένο ΌΌγκο Μεγάλη πυκνότητα Δεν συμπιέζονται εύκολα Σωματίδια με

Διαβάστε περισσότερα

PROTECT 320 Technical Data Sheet LT

PROTECT 320 Technical Data Sheet LT Technical Data Sheet LT-02-12 22.06.2015 ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ - ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΑΣΤΑΡΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΑΣΤΑΡΙ Χαρακτηρίζεται από το να μην κολλάει το γυαλόχαρτο ακόμα και με δυνατό τρίψιμο. Ανάλογα με την

Διαβάστε περισσότερα

Απλώς εναρμονίζεται με το φυσικό περιβάλλον!

Απλώς εναρμονίζεται με το φυσικό περιβάλλον! Απλώς εναρμονίζεται με το φυσικό περιβάλλον! CLEARFIL MAJESTY TM ES-2 Θα εκπλαγείτε με τη συνδυαστική ικανότητα αυτής της μοναδικής σύνθετης ρητίνης σε κάθε κλινικό περιστατικό όταν τη χρησιμοποιείτε.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΛΑΣΗ. Το εργαλείο διέλασης περιλαμβάνει : το μεταλλικό θάλαμο, τη μήτρα, το έμβολο και το συμπληρωματικό εξοπλισμό (δακτυλίους συγκράτησης κλπ.).

ΔΙΕΛΑΣΗ. Το εργαλείο διέλασης περιλαμβάνει : το μεταλλικό θάλαμο, τη μήτρα, το έμβολο και το συμπληρωματικό εξοπλισμό (δακτυλίους συγκράτησης κλπ.). ΔΙΕΛΑΣΗ Κατά τη διέλαση (extrusion) το τεμάχιο συμπιέζεται μέσω ενός εμβόλου μέσα σε μεταλλικό θάλαμο, στο άλλο άκρο του οποίου ευρίσκεται κατάλληλα διαμορφωμένη μήτρα, και αναγκάζεται να εξέλθει από το

Διαβάστε περισσότερα

Εξασθενημένη αντίληψη χρωμάτων. Ολα τα παραπάνω συμπτώματα μπορούν να επηρεάσουν τις καθημερινές δραστηριότητες όπως:

Εξασθενημένη αντίληψη χρωμάτων. Ολα τα παραπάνω συμπτώματα μπορούν να επηρεάσουν τις καθημερινές δραστηριότητες όπως: KATAΡΑΧΤΗΣ ΜΑΤΙΩΝ Ο καταρράκτης, είναι μια από τις πιο συχνές αιτίες θόλωσης της όρασής μας μετά από κάποια ηλικία. Ο καταρράκτης είναι μέρος του φαινομένου της γήρανσης του ματιού. Ολοι οι άνθρωποι μετά

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 3. Σ αυτούς που μοχθούν για τη γνώση και πασχίζουν για την παραγωγή

Περιεχόμενα 3. Σ αυτούς που μοχθούν για τη γνώση και πασχίζουν για την παραγωγή Περιεχόμενα 3 Σ αυτούς που μοχθούν για τη γνώση και πασχίζουν για την παραγωγή Πρόλογος Η Χημική Τεχνολογία άρχισε να εμφανίζεται ως ανεξάρτητη επιστήμη κατά το τέλος του 18 ου και αρχές του 19 ου αιώνα

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 15 ο CE Marketing

Μάθημα 15 ο CE Marketing Μάθημα 15 ο CE Marketing Περιεχόμενα Παρουσίασης Εισαγωγή Ταξινόμηση Ιατρικών συσκευών Κανόνες ταξινόμησης Εφαρμογή των κανόνων ταξινόμησης Γραφική Αναπαράσταση ταξινόμησης Γενική εξήγηση των κανόνων Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας. AΝΩΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΙΜΗΣ & ΑΠΟΔΟΣΗΣ MADE IN GERMANY

Πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας. AΝΩΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΙΜΗΣ & ΑΠΟΔΟΣΗΣ MADE IN GERMANY Πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας. AΝΩΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΙΜΗΣ & ΑΠΟΔΟΣΗΣ MADE IN GERMANY 138 ΔΙΣΚΟΙ ΚΟΠΗΣ MADE IN GERMANY Χρησιμοποιείτε γυαλιά προστασίας. Χρησιμοποιείτε μάσκα σκόνης. Χρησιμοποιείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ Η αξιοποίηση της γεωθερμικής ενέργειας συναντά ορισμένα τεχνικά προβλήματα, Τα προβλήματα αυτά είναι: (α) ο σχηματισμός επικαθίσεων (ή καθαλατώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ταχείας ωρίμανσης, ιδιαίτερα ισχυρό συγκολλητικό

Ταχείας ωρίμανσης, ιδιαίτερα ισχυρό συγκολλητικό Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 23/11/2009 Κωδικός: 07.02.050 SikaBond Q-300 Ταχείας ωρίμανσης, ιδιαίτερα ισχυρό συγκολλητικό Περιγραφή Προϊόντος Η SikaBond Q-300 είναι 2-συστατικών, ταχείας ωρίμανσης,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΚΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. Περιληπτική θεωρητική εισαγωγή

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΚΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. Περιληπτική θεωρητική εισαγωγή ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΚΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Περιληπτική θεωρητική εισαγωγή α) Τεχνική zchralski Η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη τεχνική ανάπτυξης μονοκρυστάλλων πυριτίου (i), αρίστης ποιότητας,

Διαβάστε περισσότερα

Όργανα και συσκευές εργαστηρίου Χημείας

Όργανα και συσκευές εργαστηρίου Χημείας Όργανα και συσκευές εργαστηρίου Χημείας Τα βασικά όργανα και συσκευές ενός εργαστηρίου Χημείας, τα οποία απαιτούνται για τις εργαστηριακές δραστηριότητες του παρόντος φύλλου εργασίας, είναι τα ακόλουθα:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13 LASER. Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation Ενίσχυση Φωτός με Επαγόμενη Εκπομπή Ακτινοβολίας

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13 LASER. Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation Ενίσχυση Φωτός με Επαγόμενη Εκπομπή Ακτινοβολίας ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13 Μαρία Κατσικίνη katsiki@auth.gr users.auth.gr/~katsiki Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation Ενίσχυση Φωτός με Επαγόμενη Εκπομπή Ακτινοβολίας wikipedia Το πρώτο κατασκευάστηκε

Διαβάστε περισσότερα

Από: Οδοντιατρικό Κέντρο "Dental Center"

Από: Οδοντιατρικό Κέντρο Dental Center Από: Οδοντιατρικό Κέντρο "Dental Center" Ενδοδοντική θεραπεία ή απονεύρωση του δοντιού είναι η επέμβαση του οδοντίατρου στο εσωτερικό του δοντιού, δηλαδή στον πολφό και στην οδοντίνη. Σκοπός αυτής της

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΣΗΣ ΣΕ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΜΕ ΤΡΑΧΕΙΟΣΤΟΜΙΑ. Μπάρδης Παναγιώτης 10522

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΣΗΣ ΣΕ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΜΕ ΤΡΑΧΕΙΟΣΤΟΜΙΑ. Μπάρδης Παναγιώτης 10522 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΣΗΣ ΣΕ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΜΕ ΤΡΑΧΕΙΟΣΤΟΜΙΑ Μπάρδης Παναγιώτης 10522 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΕΡΑΓΩΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΕΡΑΓΩΓΩΝ Οι Τεχνικές Διαχείρισης των

Διαβάστε περισσότερα

Αποκαθιστώντας την αυτοπεποίθηση του φυσικού σας χαμόγελου. Αντικαθιστώντας χαμένα δόντια με εμφυτεύματα

Αποκαθιστώντας την αυτοπεποίθηση του φυσικού σας χαμόγελου. Αντικαθιστώντας χαμένα δόντια με εμφυτεύματα Αποκαθιστώντας την αυτοπεποίθηση του φυσικού σας χαμόγελου Αντικαθιστώντας χαμένα δόντια με εμφυτεύματα Τι είναι τα οδοντικά εμφυτεύματα; Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι μικρές βίδες τιτανίου που εκτελούν

Διαβάστε περισσότερα

Οδοντικά Εμφυτεύματα

Οδοντικά Εμφυτεύματα ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Οδοντικά Εμφυτεύματα Ενότητα 4: Mικροδιεργασίες Επούλωσης Γεώργιος Μακρής Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες

Διαβάστε περισσότερα

- όταν ο ασθενής ασκεί έντονες μασητικές πιέσεις (κατά τη μάσηση, τρίξιμο ή σφίξιμο των δοντιών κ.α.). - όταν υπάρχουν συγκλεισιακά προβλήματα.

- όταν ο ασθενής ασκεί έντονες μασητικές πιέσεις (κατά τη μάσηση, τρίξιμο ή σφίξιμο των δοντιών κ.α.). - όταν υπάρχουν συγκλεισιακά προβλήματα. Από: Οδοντιατρικό Κέντρο "Dental Center" Οι ολοκεραμικές στεφάνες, ή αλλιώς ολοκεραμικές θήκες, είναι κατασκευασμένες από έναν πορσελάνινο σκελετό που καλύπτεται με ειδικό κεραμικό υλικό. Η απουσία μεταλλικού

Διαβάστε περισσότερα

Πολυμερισμός Πολυμερισμός μονομερή πολυμερές μακρομόρια σχετική μοριακή μάζα (M ) Φυσικά πολυμερή Συνθετικά πολυμερή

Πολυμερισμός Πολυμερισμός μονομερή πολυμερές μακρομόρια σχετική μοριακή μάζα (M ) Φυσικά πολυμερή Συνθετικά πολυμερή Πολυμερισμός Πολυμερισμός ονομάζεται η συνένωση μικρών μορίων που ονομάζονται μονομερή, προς σχηματισμό ενός μεγαλύτερου μορίου, που ονομάζεται πολυμερές. Τα πολυμερή περιέχουν εκατοντάδες χιλιάδες άτομα

Διαβάστε περισσότερα

Environmental Fluid Mechanics Laboratory

Environmental Fluid Mechanics Laboratory Environmental Fluid Mechanics Laboratory University of Cyprus Department Of Civil & Environmental Engineering ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΡΟΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ HM 134 ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΡΟΗΣ Εγχειρίδιο Οδηγιών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ 3 4 5 6 7 8 2 1 1. ΠΛΑΚΑ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ 2. ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευασία Τροφίμων. Πλαστική Συσκευασία. Εισαγωγή

Συσκευασία Τροφίμων. Πλαστική Συσκευασία. Εισαγωγή Συσκευασία Τροφίμων Πλαστική Συσκευασία Εισαγωγή «Πλαστικά» γιατί πλάθονται σε οποιοδήποτε σχήμα Τα πολυμερή είναι οργανικές ενώσεις το μόριο των οποίων σχηματίζεται από την επανάληψη μιας ή περισσοτέρων

Διαβάστε περισσότερα

Σ. Δ Ρ Ι Τ Σ Ο Σ Σ. Δ Ρ Ι Τ Σ Ο Σ

Σ. Δ Ρ Ι Τ Σ Ο Σ Σ. Δ Ρ Ι Τ Σ Ο Σ ΠΟΛΥΜΕΡΙΚΕΣ ΚΟΛΛΕΣ Στέφανος ρίτσος Αναπλ. Καθηγητής Ρηγμάτωση Επισκευή ΡΗΓΜΑΤΩΣΕΙΣ Αιτία ρηγματώσεων - συστολή ξήρανσης - διάβρωση οπλισμού - αυξημένα φορτία Στατική επάρκεια φορέα Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών,

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο Τεχνολογίας Υλικών

Εργαστήριο Τεχνολογίας Υλικών Εργαστήριο Τεχνολογίας Υλικών Εργαστηριακή Άσκηση 01 Κατηγοριοποιήση υλικών-επίδειξη δοκιμίων Διδάσκοντες: Δρ Γεώργιος Ι. Γιαννόπουλος Δρ Θεώνη Ασημακοπούλου Δρ ΘεόδωροςΛούτας Τμήμα Μηχανολογίας ΑΤΕΙ Πατρών

Διαβάστε περισσότερα

Μη Καταστροφικός Έλεγχος

Μη Καταστροφικός Έλεγχος Μη Καταστροφικός Έλεγχος Μέθοδος Διεισδυτικών Υγρών 1 Διδάσκων: Καθηγητής Θεοδουλίδης Θεόδωρος Επιμέλεια Παρουσιάσεων: Κουσίδης Σάββας Γενικά χαρακτηριστικά της μεθόδου Αποτελεί την πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές Διεργασίες Μηχανικής Τροφίμων

Βασικές Διεργασίες Μηχανικής Τροφίμων Βασικές Διεργασίες Μηχανικής Τροφίμων Ενότητα 3: Ξήρανση (2/2), 1ΔΩ Τμήμα: Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Του Ανθρώπου Σταύρος Π. Γιαννιώτης, Καθηγητής Μηχανικής Τροφίμων Μαθησιακοί Στόχοι Κύριοι τύποι

Διαβάστε περισσότερα

Construction. Συστήματα Συγκόλλησης SikaBond για Ανθεκτικές Συγκολλήσεις Υψηλής Αισθητικής

Construction. Συστήματα Συγκόλλησης SikaBond για Ανθεκτικές Συγκολλήσεις Υψηλής Αισθητικής Construction Συστήματα Συγκόλλησης SikaBond για Ανθεκτικές Συγκολλήσεις Υψηλής Αισθητικής Τέλεια Ξύλινα Δάπεδα, μασίφ ή βιομηχανικά επεξεργασμένα Βιώστε την αίσθηση των Ξύλινων Δαπέδων Ιδιωτικές κατοικίες,

Διαβάστε περισσότερα

AQUASMART HYBRID-MONO

AQUASMART HYBRID-MONO Page 1/5 Υβριδικό, ταχυστέγνωτο, υδατοδιαλυτό αλειφατικό στεγανόχρωμα πολυουρεθανικής βάσης για στεγάνωση και προστασία. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το είναι υβριδική, υδατοδιαλυτή, ταχυστέγνωτη αλειφατική επίστρωση πολυουρεθανικής

Διαβάστε περισσότερα

HYPERDESMO -D-2K. Πολυουρεθανική Βαφή ύο Συστατικών, Χαµηλής Ελαστικότητας, για Σφράγισµα, Στεγάνωση & Προστασία απέδων και άλλων Εφαρµογών.

HYPERDESMO -D-2K. Πολυουρεθανική Βαφή ύο Συστατικών, Χαµηλής Ελαστικότητας, για Σφράγισµα, Στεγάνωση & Προστασία απέδων και άλλων Εφαρµογών. Page 1/5 Πολυουρεθανική Βαφή ύο Συστατικών, Χαµηλής Ελαστικότητας, για Σφράγισµα, Στεγάνωση & Προστασία απέδων και άλλων Εφαρµογών. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το HYPERDESMO -D-2Κ είναι βαφή, πολυουρεθανικής βάσεως, δύο

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑTΟΣ

ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑTΟΣ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΤΟΙΧΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΑΚΩΝ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ (ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ) ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΔΟΧΗΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ PENETRON 1. Στεγανοποίηση σκυροδέματος, με την προσθήκη

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία για το μάθημα της Βιολογίας. Περίληψη πάνω στο κεφάλαιο 3 του σχολικού βιβλίου

Εργασία για το μάθημα της Βιολογίας. Περίληψη πάνω στο κεφάλαιο 3 του σχολικού βιβλίου Εργασία για το μάθημα της Βιολογίας Περίληψη πάνω στο κεφάλαιο 3 του σχολικού βιβλίου Στο 3 ο κεφάλαιο του βιβλίου η συγγραφική ομάδα πραγματεύεται την ενέργεια και την σχέση που έχει αυτή με τους οργανισμούς

Διαβάστε περισσότερα

HYPERDESMO - COLD CURE POLYUREA 2K

HYPERDESMO - COLD CURE POLYUREA 2K Page 1/5 Ψυχρή πολυουρία δύο συστατικών για στεγάνωση και προστασία ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το είναι ένα σύστημα πολυουρίας δύο συστατικών για εφαρμογή με ρολό, βούρτσα ή σπάτουλα. Το υλικό πολυμερίζεται γρήγορα δημιουργώντας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΥΛΙΚΑ. Ενότητα 8: ΠΟΛΥΜΕΡΗ ΛΙΤΣΑΡΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΗΜΜΥ

ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΥΛΙΚΑ. Ενότητα 8: ΠΟΛΥΜΕΡΗ ΛΙΤΣΑΡΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΗΜΜΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Ενότητα 8: ΠΟΛΥΜΕΡΗ ΛΙΤΣΑΡΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΗΜΜΥ Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

Ταινίες Χαρτοταινίες

Ταινίες Χαρτοταινίες ality by Mentor MENTOR ΧΑΡΤΟΤΑΙΝΙΑ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ 5558 5559/1 5557 5559 5556 19 mm 25 mm 30 mm 38 mm 50 mm 96 τεμ. 72 τεμ. 60 τεμ. 48 τεμ. 36 τεμ. Υψηλής ποιότητας PROFESSIONAL Αφαιρείται εύκολα και

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΡΑΜΜΑΤΩΝ 1. Υποχρεωτική αναφορά του εργοστασιακού κωδικού παραγωγής κάθε προσφερόμενου είδους. 2. Οι αναγραφόμενες ενδείξεις να παρατίθενται υποχρεωτικά στην ελληνική γλώσσα (ΔΥΑ /

Διαβάστε περισσότερα

Χημεία Β Γυμνασίου ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΑΣΚΗΣΕΩΝ. Τ μαθητ : Σχολικό Έτος:

Χημεία Β Γυμνασίου ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΑΣΚΗΣΕΩΝ. Τ μαθητ : Σχολικό Έτος: Χημεία Β Γυμνασίου ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΑΣΚΗΣΕΩΝ Τ μαθητ : Σχολικό Έτος: 1 1.2 Καταστάσεις των υλικών 1. Συμπληρώστε το παρακάτω σχεδιάγραμμα 2 2. Πώς ονομάζονται οι παρακάτω μετατροπές της φυσικής κατάστασης; 3 1.3

Διαβάστε περισσότερα

TEXNIKEΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

TEXNIKEΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ TEXNIKEΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ Α) ΤΑΙΝΙΕΣ 1. ΚΟΛΠΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ οπισθοηβική τεχνική Κολπική ταινία ελεύθερης τάσης

Διαβάστε περισσότερα

Νέα Δεδομένα στην Αγγειοχειρουργική στην Κύπρο - Ενδοφλεβική Θεραπεία με λέϊζερ Μέθοδος EVLA Η πιολιγότερο ανώδυνη ιατρική πρακτική για Κιρσούς

Νέα Δεδομένα στην Αγγειοχειρουργική στην Κύπρο - Ενδοφλεβική Θεραπεία με λέϊζερ Μέθοδος EVLA Η πιολιγότερο ανώδυνη ιατρική πρακτική για Κιρσούς Νέα Δεδομένα στην Αγγειοχειρουργική στην Κύπρο - Ενδοφλεβική Θεραπεία με λέϊζερ Μέθοδος EVLA Η πιολιγότερο ανώδυνη ιατρική πρακτική για Κιρσούς Πια είναι η καλύτερη μέθοδος θεραπείας; Κιρσοί είναι το αποτέλεσμα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΘΕΩΡΙΑ ο ΜΑΘΗΜΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΘΕΩΡΙΑ ο ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΘΕΩΡΙΑ 2017 9 ο ΜΑΘΗΜΑ Τα (ΔΥ) είναι μία μη καταστροφική μέθοδος που βασίζεται στην οπτική παρατήρηση. Τα ΔΥ αυξάνουν την πιθανότητα παρατήρησης ενδείξεων επιφανειακής

Διαβάστε περισσότερα

Construction. Πίνακας Ασταριών για τα προϊόντα Sikaflex / SikaBond. Περιγραφή των Ασταριών Sika Primers. Περιεχόμενα:

Construction. Πίνακας Ασταριών για τα προϊόντα Sikaflex / SikaBond. Περιγραφή των Ασταριών Sika Primers. Περιεχόμενα: Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 19/11/2009 Κωδικός:02.02.030 Πίνακας Ασταριών Sika Primer για τα προϊόντα Sikaflex / SikaBond Πίνακας Ασταριών για τα προϊόντα Sikaflex / SikaBond Περιγραφή των Ασταριών

Διαβάστε περισσότερα

Μόνωση Στεγάνωση Hot-spray Membranes

Μόνωση Στεγάνωση Hot-spray Membranes Μόνωση Στεγάνωση Hot-spray Membranes Conipur Πολυουρεθανικά Στεγανωτικά Τα συστήματα CONIROOF, χάρη στα εξαιρετικά χαρακτηριστικά των στεγανωτικών μεμβρανών, είναι ιδανικά για την προστασία των στεγών

Διαβάστε περισσότερα

Από: Οδοντιατρικό Κέντρο "Dental Center"

Από: Οδοντιατρικό Κέντρο Dental Center Από: Οδοντιατρικό Κέντρο "Dental Center" Η ζιρκονία ή Y-TZP (Yttria τετραγωνικοί πολυκρύσταλλοι σταθεροποιημένης ζιρκονίας), είναι στιλπνή, χρώματος λευκού, που μοιάζει με τιτάνιο, είναι στερεό υλικό σε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΪΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΩΝ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ SOLAR MORE ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ TRIPLEX ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΑΛΙ

ΠΡΟΪΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΩΝ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ SOLAR MORE ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ TRIPLEX ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΑΛΙ ΠΡΟΪΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΩΝ SOLAR MORE TRIPLEX ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΑΛΙ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Εισαγωγή 4 Υαλοπίνακες solar more 6 Υαλοπίνακες triplex 10 Ειδικό γυαλί 14 Το παρόν έντυπο δεν είναι νομικά δεσμευτικό

Διαβάστε περισσότερα