Ειρήνη Γιασεμή Project Manager

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ειρήνη Γιασεμή Project Manager"

Transcript

1 Ειρήνη Γιασεμή Project Manager

2 Στόχοι προγράμματος Να αποδείξει μέσω της εφαρμογής των «πράσινων» πρωτοβουλιών σε δύο παραλίες (Nissi Beach, Αγία Νάπα και Fig Tree Bay, Πρωτάρα) πως θα μπορούσε να μοιάζει μια πράσινη παραλία στην Κύπρο. Να θέσει σε ισχύ, μετά την λήξη του προγράμματος ( ), ένα πλήρως υλοποιήσιμο εργαλείο, για την αειφόρο διαχείριση και χρήση των παράλιών, λαμβάνοντας υπόψη τη ποικιλότητα των δραστηριοτήτων και χρήσεων και τις επιπτώσεις τους. Να βοηθήσει τις τοπικές Αρχές σε όλες τις παράκτιες περιοχές της Κύπρου να προωθήσουν τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη μέσα από ανταλλαγές εμπειριών και καλών πρακτικών. Δημιουργία «προτύπου» παραλίας, με όλες τις διευκολύνσεις και αξιοποίηση της τελευταίας τεχνολογίας.

3 Στρατηγικό σχέδιο Δημιουργία λογότυπου Εμπλοκή όλων των ενδιαφερόμενων φορέων Καθιέρωση επιτροπών παραλίας Διάδοση του προγράμματος και σε άλλες παραλίες της Κύπρου Παρακολούθηση και έλεγχος Σχέδιο υλοποίησης πράσινης παραλίας

4 Τοπικά προϊόντα Ποιότητα άμμου Ποιότητα νερού Οι «πράσινες» προδιαγραφές για τις κυπριακές παραλίες εδράζονται μέσα σε μια λίστα από 10 συνολικά κατηγορίες Βιώσιμα μέσα μεταφοράς «Πράσινη» σήμανση Περιβαλλοντική εκπαίδευση / ενημέρωση «Πράσινη» Πρότυπη Παραλία Βλάστηση και φύτευση Οικολογικά έπιπλα παραλίας «Πράσινες» εγκαταστάσεις Ηχορύπανση

5 Η σημασία των κατηγοριών αειφόρου ανάπτυξης στη διαχείριση των παραλιών Ποιότητα νερού Ποιότητα άμμου Ηχορύπανση «Πράσινες» εγκαταστάσεις «Πράσινη» σήμανση Περιβαλλοντική εκπαίδευση / Βλάστηση και φύτευση Οικολογικά έπιπλα παραλίας Τοπικά προϊόντα Βιώσιμες μεταφορές 0 0,5 1 1,5 2 2,5 3 3,5 4 4,5 Σημασία / Βαρύτητα

6 Οι 10 κατηγορίες αειφόρου ανάπτυξης θα μετρούν την ανάπτυξη μιας παραλίας, χωρίς να γίνεται διαχωρισμός μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών δραστηριοτήτων.

7 Σχέδιο υλοποίησης 10 κατηγορίες

8 Στόχος Ποιότητα του Νερού Να ανταποκρίνονται στα υψηλότερα πρότυπα της οδηγίας της ΕΕ για την ποιότητα των νερών κολύμβησης. Δράση Τακτικές δειγματοληψίες και αναλύσεις της ποιότητας του θαλάσσιου νερού οι οποίες να εντατικοποιούνται κατά την διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου.

9 Ποιότητα του Νερού Τοπικές αρχές Η διασφάλιση της ποιότητας του νερού απαιτεί συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων Αρμόδια κρατικά τμήματα ΚΑΘΑΡΑ ΝΕΡΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ Κοινό

10 Ποιότητα του Νερού Fig Tree Bay Beach Φάση υλοποίησης Nissi Beach Δέσμευση ότι η δειγματοληψία και η ανάλυση της ποιότητας του νερού θα συνεχίσει να γίνεται δυο φορές τον μήνα. Excellent Water Quality

11 Ποιότητα της άμμου Στόχος Μια παραλία καθαρή χωρίς αποτσίγαρα και απορρίμματα. Δράσεις Οργάνωση καθαρισμού των ακτών Καθιέρωση οικολογικών σταχτοδοχείων Τοποθέτηση ευδιάκριτων κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης Παροχή πόσιμου νερού είτε με κατασκευή βρύσης είτε με παροχή επαναχρησιμοποιούμενων μπουκαλιών νερού (μείωση πλαστικών)

12 Ποιότητα άμμου Διαχείριση των αποτσίγαρων Φάση υλοποίησης Fig Tree Bay Nissi Beach Beach Εισαγωγή νέων Στην περιοχή του ανακυκλώσιμων ξενοδοχείου υπάρχουν πλαστικών ήδη πήλινα σταχτοδοχείων σταχτοδοχεία σε μια προσπάθεια στήριξης των τοπικών παραγωγών. Ανάγκη παροχής σταχτοδοχείων σε όλη την έκταση της παραλίας Συχνότερος καθαρισμός άμμου (με ειδικό μηχάνημα φιλτραρίσματος) Εισήγηση για οριοθέτηση ζωνών καπνίσματος.

13 Ποιότητα άμμου Καθαρισμοί ακτών Fig Tree Bay Beach Ιούνιος σε συνεργασία με σχολεία και τον Δήμο Παραλιμνίου Φάση υλοποίησης Nissi Beach 5 Ιουνίου-σε συνεργασία με σχολεία και με την υποστήριξη του ξενοδοχείου Nissi beach Το πρόγραμμα θα παρέχει όλα τα έντυπα υλικά, καθώς επίσης θα ενημερώσει τους συμμετέχοντες για μια πιο φιλική στάση προς το περιβάλλον. Σεπτέμβριος 2012 επιπρόσθετοι καθαρισμοί των ακτών.

14 Ποιότητα άμμου Διαχείριση απορριμμάτων Φάση υλοποίησης Fig Tree Bay Beach Nissi Beach Κάδοι απορριμμάτων Αύξηση του ανακύκλωσης -Έχουν ήδη αριθμού των προσδιοριστεί οι τοποθεσίες διαθέσιμων τόσο στην παραλία στα κάδων σημεία εισόδου της ανακύκλωσης παραλίας. στο σημείου Δέσμευση από τον δήμο για εισόδου στην εργοδότηση επιπλέον εργάτη παραλία. για αποτελεσματικότερη διαχείριση των απορριμμάτων.

15 Ποιότητα άμμου Διαχείριση απορριμμάτων Διοργάνωση δραστηριοτήτων με σκοπό την ενημέρωση για την διαχείριση απορριμμάτων. Εκστρατεία παροχής σακουλιών ανακύκλωσης απορριμμάτων και στις δυο παραλίες.

16 Ποιότητα άμμου - Διαχείριση απορριμμάτων - Μείωση πλαστικών Fig Tree Bay Beach Φάση υλοποίησης Nissi Beach Υπάρχει ήδη παροχή για πόσιμο νερό στην παραλία και στόχος του προγράμματος είναι η κατασκευή βρύσης με ένδειξη πόσιμου νερού. Αξιολογείται η παροχή επαναχρησιμοποιούμενων φιαλών νερού.

17 «Πράσινες» εγκαταστάσεις Στόχοι Τυχόν υφιστάμενες / νέες τουαλέτες και ντους θα πρέπει να διέπονται από τους κανόνες της «πράσινης» ανάπτυξης. Συχνή συντήρηση όλων των εγκαταστάσεων. Δράσεις Τοποθέτηση τουαλετών και ντους με συστήματα εξοικονόμησης νερού. Έλεγχος για διαπίστωση ύπαρξης επαρκή αριθμού και καλής συντήρησης εγκαταστάσεων δημόσιων χώρων υγιεινής στις παραλίες.

18 «Πράσινες» εγκαταστάσεις Fig Tree Bay Beach Εισήγηση για διαχείριση των χώρων υγιεινής από ιδιωτική εταιρεία. Φάση υλοποίησης Nissi Beach Ύπαρξη τουαλετών με σύστημα εξοικονόμησης νερού. Δέσμευση για πιο τακτική συντήρηση τους, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

19 Στόχος Ηχορύπανση Μια πρότυπη «πράσινη» παραλία πρέπει να έχει περιορισμένο θόρυβο. Δράση Να περιοριστεί ο θόρυβος από τα μπαρ και τα θαλάσσια σπορ στα επιτρεπτά όρια από την νομοθεσία.

20 Ηχορύπανση Φάση υλοποίησης Fig Tree Bay Beach Nissi Beach Εκστρατεία ενημέρωσης για τα επιτρεπόμενα όρια θορύβου. Εισήγηση για σταδιακή αντικατάσταση συμβατικών μηχανών θαλάσσιων σπορ με οικολογικές μηχανές. Ασφαλές για το περιβάλλον, με απολύτως μηδενικές εκπομπές ρύπων. Συνδέστε το και περιμένετε τον ήλιο να φορτίσει τα σκάφη. Eco jet-skis -

21 Στόχος Οικολογικά έπιπλα παραλίας Οι ξαπλώστρες / ομπρέλες πρέπει να αποτελούνται από ανακυκλώσιμο ή φιλικό προς το περιβάλλον υλικό. Δράσεις Οριοθέτηση περιοχής χωρίς κρεβατάκια. Σταδιακή αντικατάσταση των ομπρελών / ξαπλώστρων με πράσινες οικολογικές επιλογές. Οι τουριστικές δραστηριότητες πρέπει να προγραμματισθούν λαμβάνοντας υπόψη την μεγίστη χωρητικότητα της κάθε παραλίας.

22 Οικολογικά έπιπλα παραλίας Fig Tree Bay Beach Οι ξαπλώστρες έχουν πρόσφατα αντικατασταθεί με πιο βιώσιμες επιλογές. Εισήγηση όπως σταδιακά γίνει και αντικατάσταση των ομπρελών. Φάση υλοποίησης Nissi Beach Nissi Beach Hotel - αντικατάσταση των παλαιών ξαπλώστρων με πλαστικό ανακυκλώσιμο υλικό. Σε διαδικασία για αντικατάσταση ομπρελών. Η περιοχή του Δήμου - Ξαπλώστρες πρέπει να αντικατασταθούν. Εισήγηση όπως με την βοήθεια χορηγού γίνει η σταδιακή αντικατάσταση τους.

23 Βλάστηση και φύτευση Στόχος Ιθαγενής βλάστηση δίνοντας στην περιοχή μια αίσθηση του κυπριακού τοπίου. Δράσεις Αξιολόγηση της βλάστησης στην περιοχή, εισήγηση ενδημικών ανθεκτικών στις κλιματολογικές/ περιβαλλοντικές συνθήκες της περιοχής, ώστε να απαιτείται η λιγότερη δυνατή συντήρηση και χρήση νερού. Ενημέρωση λουομένων με πινακίδες για την κυπριακή προέλευση των φυτών, την αξία και τις χρήσεις τους.

24 Βλάστηση και φύτευση Φάση υλοποίησης Fig Tree Bay Nissi Beach Beach Επί τόπου εξερεύνηση της περιοχής με την βοήθεια εκπρόσωπου του τμήματος δασών και αρμόδιων των δυο παραλιών. Προσεχώς θα ξεκινήσει η φύτευση και η τοπιοτέχνηση της περιοχής του Fig Tree Bay. Nissi Beach ήδη η περιοχή πρασίνου αξιολογήθηκε ως πολύ καλή και οι τυχόν εισηγήσεις λήφθηκαν υπόψη και υλοποιούνται.

25 Βλάστηση και φύτευση Φάση υλοποίησης Fig Tree Bay Beach Στο κέντρο της παραλίας, στην ανάντη πλευρά υπάρχει ένας περιφραγμένος χώρος διαμέτρου περίπου 50m όπου προστατεύεται ένα είδος κρίνου (Κρίνο του Γιαλού-Pancratium maritinum) και ένα άλλο χαμερπές φυτό με όνομα η Ευφόρβια η Παραλιακή (Euphorbia paralias)

26 Βλάστηση και φύτευση Φάση υλοποίησης Nissi Beach Το ξενοδοχείο διαχειρίζεται τις περιοχές πρασίνου όπου και γίνεται προσπάθεια φύτευσης αποκλειστικά ενδημικών φυτών.

27 Περιβαλλοντική εκπαίδευση / ενημέρωση Στόχοι Ευαισθητοποίηση και προώθηση ενεργούς συμμετοχής των πολιτών. Διαφωτισμός τουριστών για τις επιδράσεις που ο τουρισμός προκαλεί στην οικονομία, στην κοινωνία και στο φυσικό περιβάλλον των περιοχών που τον φιλοξενούν. Δράσεις Ενημερωτικές διαλέξεις, διανομή ενημερωτικού υλικού, καθαρισμοί παραλιών, προώθηση τοπικών προϊόντων, δεντροφυτέψεις.

28 Περιβαλλοντική εκπαίδευση / ενημέρωση Fig Tree Bay Beach Φάση υλοποίησης Nissi Beach Οικολογική ημερίδα «Θάλασσα και Περιβάλλον» 16 Μαΐου. Εισήγηση για τοποθέτηση γλυπτών από καλλιτέχνες της περιοχής στην είσοδο κάθε παραλίας με σκοπό την ενημέρωση των λουόμενων για την διαχείριση απορριμμάτων και αποτσίγαρων. Green graffiti Τοποθέτηση ενημερωτικών φυλλαδίων στις παραλίες για ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων, καθώς και για τους στόχους του προγράμματος διαθέσιμο σε 4 γλώσσες.

29 Στόχος «Πράσινη» Σήμανση Επαρκής σήμανση που να επιτρέπει στους λουόμενους να περιηγηθούν στην παραλία και να τους κατευθύνει στις περιοχές απόθεσης απορριμμάτων. Δράση Τοποθέτηση «πράσινης» σήμανσης.

30 «Πράσινη» Σήμανση Fig Tree Bay Beach Κάθε καινούργια σήμανση που θα τοποθετείται θα πληρεί τις προϋποθέσεις. «Πράσινες» Κυπριακές Παραλίες Φάση υλοποίησης Nissi Beach Θα αντικατασταθούν όλες οι υπάρχοντες πινακίδες στην περιοχή του Δήμου. Θα ακολουθηθεί το μοτίβο της ξύλινης πινακίδας που έχει ήδη υιοθετηθεί στην περιοχή του ξενοδοχείου.

31 Πράσινες συμβουλές Πινακίδα στην είσοδο της παραλίας Welcome to Nissi Beach Please help us keep it clean by taking your litter home

32 Βιώσιμα μέσα μεταφοράς Στόχος Ενημέρωση για την ύπαρξη βιώσιμων μέσων μεταφορών και βαθμιαία υιοθέτησή τους από τους χρήστες των παραλιών. Δράσεις Εφαρμογή συστήματος ενοικίασης ποδηλάτων / οριοθέτηση χώρου στάθμευσης ποδηλάτων. Βελτίωση της προσβασιμότητας στην παραλία.

33 Βιώσιμα μέσα μεταφοράς Φάση υλοποίησης Fig Tree Bay Beach Nissi Beach Αύξηση της συχνότητας των λεωφορείων. Δημιουργία διαδρόμων αναπηρικών καθισμάτων. Δημιουργία χώρου στάθμευσης ποδηλάτων στις εισόδους των παραλιών. Εφαρμογή συστήματος ενοικίασης ποδηλάτων.

34 Στόχοι Τοπικά Προϊόντα Ανάδειξη παραδοσιακών κυπριακών προϊόντων Ανάδειξη τοπικής ταυτότητας Δράσεις Σύσταση στις παραλιακές καντίνες / εστιατόρια όπως παρέχουν τοπικά παραγόμενα ή / και οργανικά προϊόντα. Ενημέρωση τουριστών και ντόπιων όπως καταναλώνουν τοπικά φαγητά και ποτά ώστε τα έξοδά τους να ωφελούν την περιοχή που τους φιλοξενεί.

35 Τοπικά Προϊόντα Φάση υλοποίησης Fig Tree Bay Beach Nissi Beach Στα εστιατόρια γύρω από την παραλία γίνεται ήδη προσπάθεια όπως χρησιμοποιούνται τοπικά προϊόντα. Στα snack bars γύρω από την παραλία γίνεται ήδη προσπάθεια όπως χρησιμοποιούνται μόνο τοπικά προϊόντα. Διοργάνωση πράσινης αγοράς όπου τοπικοί παραγωγοί θα μπορούν να εκθέσουν τα προϊόντα τους.

36 Τοπικά Προϊόντα παράδειγμα μενού εστιατορίων

37 Χορηγοί και υποστηρικτές του προγράμματος

38 Χορηγοί και την υποστηρικτές του προγράμματος Το πρόγραμμα έχει θέσει ένα διαθέσιμο προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση της αρχικής εφαρμογής ορισμένων κατηγοριών. Ο εμπορικός / διαφημιστικός τομέας διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη χρηματοδότηση της «πράσινη» ατζέντα των παραλίων. Υποστήριξη του προγράμματος μπορεί να περιλαμβάνει δωρεές, εισφορές σε είδος αλλά και εθελοντική ενίσχυση.

39 Χορηγοί και την υποστηρικτές του προγράμματος Πλεονεκτήματα Το λογότυπο του χορηγού θα αναγράφεται σε όλα τα υλικά εκτύπωσης και προβολής του προγράμματος. Ικανότητα να διαφημίσουν άμεσα τα προϊόντα τους τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στην ευρύτερη Κύπρο. Οι χορηγοί θα αναφέρονται στην ιστοσελίδα του προγράμματος και στις ιστοσελίδες των εταίρων, σε άρθρα τοπικών εφημερίδων αλλά και σε όλα τα δελτία τύπου.

40 Το πρόγραμμα «Πράσινες» Κυπριακές Παραλίες αποτελεί πρόσκληση και ταυτόχρονα πρόκληση για τους φορείς του τουρισμού, σε δύσκολες εποχές, να κοιτάξουν με αισιοδοξία στο μέλλον. Σε ένα καλύτερο μέλλον για τις επιχειρήσεις τους, σε ένα καλύτερο μέλλον για τον τουρισμό μας, σε ένα καλύτερο μέλλον για την οικονομία της πατρίδας μας.

41 Η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη κάθε περιοχής εξαρτάται κυρίως από τους τοπικούς παράγοντες της. Είναι απαραίτητο όλοι οι υπεύθυνοι και εμπλεκόμενοι φορείς σε εθνικό και τοπικό επίπεδο να εργαστούν αρμονικά και συλλογικά.

42 Κατανομή αρμοδιοτήτων Εταίροι προγράμματος Δημιουργία και προώθηση λογότυπου Στρατηγικό ρόλο επίβλεψης Ανάπτυξη ολοκληρωμένης διαχείρισης Προώθηση συνεργασίας και συντονισμού εμπλεκόμενων φορέων Δημιουργία και συντονισμός εθελοντικών δράσεων Χρηματοδότηση αρχικών σταδίων φάσης υλοποίησης Εξεύρεση χορηγών / υποστηρικτών

43 Κατανομή αρμοδιοτήτων Τοπικές αρχές Δέσμευση για καινοτόμες δράσεις Προώθηση συμμετοχής κατοίκων στα δρώμενα και στη λήψη αποφάσεων Ενθάρρυνση συνεργασίας κοινότητας με άλλες κοινότητες και εταίρους

44 Κατανομή αρμοδιοτήτων Τουριστικοί φορείς Δέσμευση για ανάπτυξη και προώθηση αειφόρου τουρισμού Συνεχής παρακολούθηση τουριστικών δραστηριοτήτων για εντοπισμό προβλημάτων Ελαχιστοποίηση της χρήσης των πόρων και παραγωγής απορριμμάτων Υποστήριξη εθελοντικών πρωτοβουλιών και προώθηση ευαισθητοποίησης του κοινού Προώθηση συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων αρχών και οργανισμών Διοργάνωση τουριστικών προγραμμάτων τα οποία συνδέονται άμεσα με την τοπική κοινότητα Τουριστικοί πράκτορες εκπαίδευση των τουριστών και μετατροπή τους σε ταξιδιώτες

45 Όλα τα κέντρα αποφάσεων δουλεύοντας συλλογικά, με μεθοδικότητα και συνεργατικό πνεύμα και θέτοντας στόχους, μπορούν να πετύχουν την αειφορική αλλαγή του συστήματος.

46 Σας ευχαριστώ «Πράσινες» Κυπριακές Παραλίες

47 Θέματα προς συζήτηση Τι σημαίνει αειφόρος τουρισμός για εσάς? Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο ρόλος σας? Έχετε επιπλέον εισηγήσεις που πιστεύετε ότι μπορούν να εφαρμοστούν? Discussion points What does sustainable tourism means to you? What do you think your role is? Any concerns or suggestions regarding the implementation of the project?

Διαχείριση Αποβλήτων Πλαστικών στην Κύπρο

Διαχείριση Αποβλήτων Πλαστικών στην Κύπρο Διαχείριση Αποβλήτων Πλαστικών στην Κύπρο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Το νομικό πλαίσιο της διαχείρισης αποβλήτων πλαστικών στην Κύπρο 2. Στρατηγική Διαχείρισης Αποβλήτων 2015 2021 Στόχοι Στρατηγικής Διαχείρισης Αποβλήτων

Διαβάστε περισσότερα

The Clean Blue: ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΡΑΛΙΩΝ

The Clean Blue: ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΡΑΛΙΩΝ The Clean Blue: ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΡΑΛΙΩΝ A DRAFT BUSINESS STRATEGY FOR 2012 Sotiris Milonas, www.msolutions.gr ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΠΑΡΑΚΑΛΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΙΩΑΝΝΑ ΖΕΡΒΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΑΜΑΛ Α.Ε

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΙΩΑΝΝΑ ΖΕΡΒΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΑΜΑΛ Α.Ε ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΙΩΑΝΝΑ ΖΕΡΒΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΑΜΑΛ Α.Ε ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΜΑΛ Η ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΚΤΩΝ ΜΑΛΙΩΝ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα μετρήσεων πυκνότητας αποτσίγαρων & ποσοτικής έρευνας στους λουόμενους στις παραλίες Τσαμπίκα & Ενυδρείο - Δήμος Ρόδου

Αποτελέσματα μετρήσεων πυκνότητας αποτσίγαρων & ποσοτικής έρευνας στους λουόμενους στις παραλίες Τσαμπίκα & Ενυδρείο - Δήμος Ρόδου Αποτελέσματα μετρήσεων πυκνότητας αποτσίγαρων & ποσοτικής έρευνας στους λουόμενους στις παραλίες Τσαμπίκα & Ενυδρείο - Δήμος Ρόδου 1. Παραλία Τσαμπίκας Η παραλία της Τσαμπίκας βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγική Τουρισμού 2011-2015 Αειφόρος Ανάπτυξη ΜΑΡΙΟΣ ΤΣΙΑΝΑΚΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΚΟΤ (ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ)

Στρατηγική Τουρισμού 2011-2015 Αειφόρος Ανάπτυξη ΜΑΡΙΟΣ ΤΣΙΑΝΑΚΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΚΟΤ (ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ) Στρατηγική Τουρισμού 2011-2015 Αειφόρος Ανάπτυξη ΜΑΡΙΟΣ ΤΣΙΑΝΑΚΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΚΟΤ (ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ) 1 Οικονομικοί λόγοι που ωθούν την τουριστική ανάπτυξη Δημιουργία νέων

Διαβάστε περισσότερα

«CIVITAS DESTINATIONS» - Πρωτοβουλίες Βιώσιμης Κινητικότητας σε τουριστικούς προορισμούς

«CIVITAS DESTINATIONS» - Πρωτοβουλίες Βιώσιμης Κινητικότητας σε τουριστικούς προορισμούς «CIVITAS DESTINATIONS» - Πρωτοβουλίες Βιώσιμης Κινητικότητας σε τουριστικούς προορισμούς Θωμάς Παπαδογιάννης Local Project Manager CIVITAS DESTINATIONS Δ. Ρεθύμνης ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΣ: Βελτίωση των περιβαλλοντικών μας επιδόσεων για εξοικονόμηση πόρων και ελαχιστοποίηση των επιπτώσεών μας στο περιβάλλον.

Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΣ: Βελτίωση των περιβαλλοντικών μας επιδόσεων για εξοικονόμηση πόρων και ελαχιστοποίηση των επιπτώσεών μας στο περιβάλλον. Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΣ: Βελτίωση των περιβαλλοντικών μας επιδόσεων για εξοικονόμηση πόρων και ελαχιστοποίηση των επιπτώσεών μας στο περιβάλλον. 1. ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ Το ξενοδοχείο

Διαβάστε περισσότερα

Προστατεύει το. περιβάλλον. Αλλάζει τη. ζωή μας.

Προστατεύει το. περιβάλλον. Αλλάζει τη. ζωή μας. Προστατεύει το περιβάλλον Αλλάζει τη ζωή μας www.epperaa.gr www.ypeka.gr Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2007-2013 αξιοποιεί τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Με την αξιοποίηση των ΑΠΕ αναδεικνύεται

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένη Περιβαλλοντική ιαχείριση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Ολοκληρωμένη Περιβαλλοντική ιαχείριση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Ολοκληρωμένη Περιβαλλοντική ιαχείριση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Το ΑΠΘ έχει δεσμευθεί στην υιοθέτηση θεμελιωδών αρχών της ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής διαχείρισης με κύριους στόχους:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ Α.Π.Θ.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ Α.Π.Θ. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ Α.Π.Θ. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) μέσα από την κύρια αποστολή του, την εκπαίδευση και την έρευνα, έχει συμβάλλει σημαντικά στην κατανόηση

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο: Σχεδιασμός μιας συνεργασίας σχολείου-κοινότητας ΠΟΔΗΛΑΤΟ. A: Συμμετέχοντες. Ποιοι είναι οι συμμετέχοντες/εταίροι;

Εργαστήριο: Σχεδιασμός μιας συνεργασίας σχολείου-κοινότητας ΠΟΔΗΛΑΤΟ. A: Συμμετέχοντες. Ποιοι είναι οι συμμετέχοντες/εταίροι; A: Συμμετέχοντες ΠΟΔΗΛΑΤΟ Ποιοι είναι οι συμμετέχοντες/εταίροι; Σχολική κοινότητα, Σύλλογος γονέων, ΚΠΕ, Δήμος, Όμοροι δήμοι, Περιφερειακά συμβούλια Αθλητικός Ποδηλατικός Σύλλογος, Πολιτιστικοί σύλλογοι,

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε χρόνο οι Ευρωπαίοι παράγουν 25 εκατομμύρια τόνους πλαστικών απορριμμάτων Το 2015 ανακυκλώθηκε κατά μέσο όρο το 45% των απορριμμάτων πλαστικών

Κάθε χρόνο οι Ευρωπαίοι παράγουν 25 εκατομμύρια τόνους πλαστικών απορριμμάτων Το 2015 ανακυκλώθηκε κατά μέσο όρο το 45% των απορριμμάτων πλαστικών Κάθε χρόνο οι Ευρωπαίοι παράγουν 25 εκατομμύρια τόνους πλαστικών απορριμμάτων Το 2015 ανακυκλώθηκε κατά μέσο όρο το 45% των απορριμμάτων πλαστικών συσκευασιών στην ΕΕ Το 2010 μέσο Ευρωπαίος χρησιμοποίησε

Διαβάστε περισσότερα

Αειφόρος τουρισμός. Μελετώ Δρω στα περιβαλλοντικά προβλήματα της τουριστικής περιοχής της Ορόκλινης

Αειφόρος τουρισμός. Μελετώ Δρω στα περιβαλλοντικά προβλήματα της τουριστικής περιοχής της Ορόκλινης Αειφόρος τουρισμός Μελετώ Δρω στα περιβαλλοντικά προβλήματα της τουριστικής περιοχής της Ορόκλινης Δημοτικό Σχολείο Ορόκλινης 2015-2017 Συμμετέχοντες Στο πρόγραμμα συμμετέχει η Στ τάξη του Δημοτικού Σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

European Destinations of Excellence EDEN Άριστοι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί. «Τουρισμός και Προστατευόμενες Περιοχές» ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ

European Destinations of Excellence EDEN Άριστοι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί. «Τουρισμός και Προστατευόμενες Περιοχές» ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ European Destinations of Excellence EDEN Άριστοι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί «Τουρισμός και Προστατευόμενες Περιοχές» ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ Η αίτηση θα πρέπει απαραίτητα να υποβληθεί σε τυπωμένη (χειρόγραφες αιτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα μετρήσεων πυκνότητας αποτσίγαρων & ποσοτικής έρευνας στους λουόμενους στις παραλίες Φανάρι & Αρωγή Δήμος Κομοτηνής

Αποτελέσματα μετρήσεων πυκνότητας αποτσίγαρων & ποσοτικής έρευνας στους λουόμενους στις παραλίες Φανάρι & Αρωγή Δήμος Κομοτηνής Αποτελέσματα μετρήσεων πυκνότητας αποτσίγαρων & ποσοτικής έρευνας στους λουόμενους στις παραλίες Φανάρι & Αρωγή Δήμος Κομοτηνής 1. Παραλία Φαναρίου Η παραλία του Φαναρίου βρίσκεται πλησίον του ομώνυμου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΟΜΙΛΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ. Άντρη Χριστοδούλου Quality Assurance Officer KANIKA Hotels & Resorts

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΟΜΙΛΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ. Άντρη Χριστοδούλου Quality Assurance Officer KANIKA Hotels & Resorts ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΟΜΙΛΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ Άντρη Χριστοδούλου Quality Assurance Officer KANIKA Hotels & Resorts Θεματολογία Τουριστική Ανασκόπηση Ανάγκες Απασχόλησης Ξενοδοχεία Πυλώνες Σύνθεσης

Διαβάστε περισσότερα

Η ασφάλεια αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την Κύπρο ως τουριστικό προορισμό Τα υψηλά επίπεδα της Κύπρου σε θέματα ασφάλειας αναγνωρίζονται από

Η ασφάλεια αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την Κύπρο ως τουριστικό προορισμό Τα υψηλά επίπεδα της Κύπρου σε θέματα ασφάλειας αναγνωρίζονται από ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΞΕΝΙΑ Ι. ΛΟΪΖΙΔΟΥ Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΚΟΤ ΒΑΚΗΣ ΛΟΪΖΙΔΗΣ Τουριστικός Λειτουργός Α ΚΟΤ ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ AΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Περιβαλλοντική πολιτική Υπεύθυνη Παραγωγή και Κατανάλωση

Περιβαλλοντική πολιτική Υπεύθυνη Παραγωγή και Κατανάλωση ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ ΙΔ' - ΜΕΣΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ Μακαρίου Γ, 4003 Μέσα Γειτονιά - Τηλ. 25694520 Fax: 25694525 dim-lemesos14-lem@schools.ac.cy Περιβαλλοντική πολιτική 2018-2019 Υπεύθυνη Παραγωγή και Κατανάλωση Κατά

Διαβάστε περισσότερα

Cyprus Destination Partnership

Cyprus Destination Partnership Κ Υ Π Ρ Ι Α Κ Ο Σ Σ Υ Ν Δ Ε Σ Μ Ο Σ Α Ε Ι Φ Ο Ρ Ο Υ Τ Ο Υ Ρ Ι Σ Μ Ο Υ Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο Δ Ε Λ Τ Ι Ο Μ Α Ι Ο Σ 2 0 1 5 CSTI is affiliated to the «Βιώσιμη ανάπτυξη σημαίνει ανάπτυξη που ικανοποιεί τις

Διαβάστε περισσότερα

PLANT-NET CY LIFE+08 NAT/CY/000453. 3 η Συνάντηση Συμβουλίου Ενδιαφερόμενων Φορέων του Έργου PLANT-NET CY 18/01/12

PLANT-NET CY LIFE+08 NAT/CY/000453. 3 η Συνάντηση Συμβουλίου Ενδιαφερόμενων Φορέων του Έργου PLANT-NET CY 18/01/12 PLANT-NET CY LIFE+08 NAT/CY/000453 3 η Συνάντηση Συμβουλίου Ενδιαφερόμενων Φορέων του Έργου PLANT-NET CY 18/01/12 Διάρκεια: 01/01/10-30/06/13 Συνεργαζόμενοι φορείς: Τμήμα Περιβάλλοντος Πανεπιστήμιο Frederick

Διαβάστε περισσότερα

Περιβαλλοντική Πολιτική και δραστηριότητες Grand Hotel Palace, θεσσαλονίκη, 2018

Περιβαλλοντική Πολιτική και δραστηριότητες Grand Hotel Palace, θεσσαλονίκη, 2018 Περιβαλλοντική Πολιτική και δραστηριότητες Grand Hotel Palace, θεσσαλονίκη, 2018 To ξενοδοχείο Grand Hotel Palace βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Θάλασσα και Παραλία Συχνά Ερωτήματα (FAQ)

Θάλασσα και Παραλία Συχνά Ερωτήματα (FAQ) ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Θάλασσα και Παραλία Συχνά Ερωτήματα (FAQ) ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Ποιος είναι ο διαχειριστής της παραλίας? Σύμφωνα με τον Περί Προστασίας της Παραλίας Νόμο, αρμόδιος

Διαβάστε περισσότερα

Kalimera... ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΌ ΙΌΥΛΙΌΣ Ξενοδοχείο Atlantica Bay

Kalimera... ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΌ ΙΌΥΛΙΌΣ Ξενοδοχείο Atlantica Bay Ξενοδοχείο Atlantica Bay Το ξενοδοχείο Atlantica Bay είναι το νεότερο μέλος του προγράμματος Κυπριακό Πρόγευμα. Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε επιτυχώς στο Atlantica Bay, καθώς η ενθουσιώδης διοίκηση και η αφοσιωμένη

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνική συνεισφορά & Υπευθυνότητα του κλάδου - Ενέργειες

Κοινωνική συνεισφορά & Υπευθυνότητα του κλάδου - Ενέργειες Κοινωνική συνεισφορά & Υπευθυνότητα του κλάδου - Ενέργειες Ημερίδα: «Αποστάγματα και Ποτά αγνώστου προελεύσεως- Μύθοι & Αλήθειες» στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνέλευσης ΣΕΑΟΠ 2017 1 Λάμπρος Πάσχος Αντιπρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TYΠΟΥ Επικοινωνία: Γραφείο Επικοινωνίας Τομέας Προώθησης και Προβολής, Πανεπιστήμιο Κύπρου Τηλ. 22894304 ηλ. διεύθυνση: prinfo@ucy.ac.cy ιστοσελίδα: www.pr.ucy.ac.cy Λευκωσία, 22 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Δ/νση : Πατησίων 147 Τ.Κ. : 112 51 Πληροφορίες : Δρ Χ. Βερβέρης Τηλέφωνο : 210 8646065 FAX: : 210 8662024

Δ/νση : Πατησίων 147 Τ.Κ. : 112 51 Πληροφορίες : Δρ Χ. Βερβέρης Τηλέφωνο : 210 8646065 FAX: : 210 8662024 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ Αθήνα 27 / 5 / 2015 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ, Α.Π. 17770/792 ΕΔΑΦΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

ShMILE Project Από τον πειραματισμό στην διάδοση του οικολογικού σήματος στην Μεσόγειο. Πώς θα ωφεληθούμε;

ShMILE Project Από τον πειραματισμό στην διάδοση του οικολογικού σήματος στην Μεσόγειο. Πώς θα ωφεληθούμε; ShMILE II ShMILE Project Από τον πειραματισμό στην διάδοση του οικολογικού σήματος στην Μεσόγειο. Πώς θα ωφεληθούμε; Alpha MENTOR Αναστασία Χατζηνικολάου Αρχιτέκτων Περιβαλλοντολόγος Σοφία Ναταλία Μποέμη

Διαβάστε περισσότερα

1. Το άρθρο 13 του Ν. 2971/2001 Αιγιαλός και Παραλία και άλλες διατάξεις (ΦΕΚ Α 285).

1. Το άρθρο 13 του Ν. 2971/2001 Αιγιαλός και Παραλία και άλλες διατάξεις (ΦΕΚ Α 285). ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ Αθήνα 9/ 6 / 05 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ, Α.Π. 809/803 ΕΔΑΦΟΥΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πως ξεκίνησε. Το 2012 θα βρισκόμαστε στο εξωτερικό με παγκόσμιο domain που ήδη είναι έτοιμο προς λειτουργία.

Πως ξεκίνησε. Το 2012 θα βρισκόμαστε στο εξωτερικό με παγκόσμιο domain που ήδη είναι έτοιμο προς λειτουργία. Πως ξεκίνησε 2004: Η ιδέα αφορούσε στη προώθηση των απαιτήσεων της τήρησης της νομοθεσίας 2007: Στη συνέχεια ήταν η προώθηση των συστημάτων περιβαλλοντικής διαχείρισης 2011: Σήμερα αποτελεί μια ολοκληρωμένη

Διαβάστε περισσότερα

1. Το άρθρο 13 του Ν. 2971/2001 Αιγιαλός και Παραλία και άλλες διατάξεις (ΦΕΚ Α 285).

1. Το άρθρο 13 του Ν. 2971/2001 Αιγιαλός και Παραλία και άλλες διατάξεις (ΦΕΚ Α 285). ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ Αθήνα 29 / 6 / 2015 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ, Α.Π. 17874/795 ΕΔΑΦΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Εθνικό Πρόγραμμα για την Επανεκκίνηση της Αθήνας, τη Δημιουργία Θέσεων Εργασίας και τη Στήριξη της Κοινωνικής Συνοχής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Εθνικό Πρόγραμμα για την Επανεκκίνηση της Αθήνας, τη Δημιουργία Θέσεων Εργασίας και τη Στήριξη της Κοινωνικής Συνοχής Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εθνικό Πρόγραμμα για την Επανεκκίνηση της Αθήνας, τη Δημιουργία Θέσεων Εργασίας και τη Στήριξη της Κοινωνικής Συνοχής Υπογράφηκε σήμερα 09/04 από την Υπουργό Ανάπτυξης,

Διαβάστε περισσότερα

Εργαλεία που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του LIFE AMMOS Γιάννης Σπανός Χημικός Μηχανικός TERRA NOVA Ε.Π.Ε.

Εργαλεία που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του LIFE AMMOS Γιάννης Σπανός Χημικός Μηχανικός TERRA NOVA Ε.Π.Ε. Εργαλεία που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του LIFE AMMOS Γιάννης Σπανός Χημικός Μηχανικός TERRA NOVA Ε.Π.Ε. Ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης για τον περιορισμό των απορριμμάτων καπνιστών στις παραλίες LIFE12

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ: «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΩΣ ΑΕΙΦΟΡΕΣ

ΕΡΓΑΣΙΑ: «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΩΣ ΑΕΙΦΟΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑ: «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΩΣ ΑΕΙΦΟΡΕΣ αρ. πρωτ. : 5978/21-04-2016 αρ. μελέτης :

Διαβάστε περισσότερα

Δ/νση : Πατησίων 147 Τ.Κ. : Πληροφορίες : Δρ Χ. Βερβέρης Τηλέφωνο : FAX: :

Δ/νση : Πατησίων 147 Τ.Κ. : Πληροφορίες : Δρ Χ. Βερβέρης Τηλέφωνο : FAX: : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ Αθήνα 27 / 5 / 2015 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ, Α.Π. 18970/831 ΕΔΑΦΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικός Οδηγός INΣΕΤΕ με θέμα «Ανακύκλωση και διαχείριση στερεών αποβλήτων στις τουριστικές επιχειρήσεις της Ελλάδας» Σεπτέμβριος 2018

Πρακτικός Οδηγός INΣΕΤΕ με θέμα «Ανακύκλωση και διαχείριση στερεών αποβλήτων στις τουριστικές επιχειρήσεις της Ελλάδας» Σεπτέμβριος 2018 Πρακτικός Οδηγός INΣΕΤΕ με θέμα «Ανακύκλωση και διαχείριση στερεών αποβλήτων στις τουριστικές επιχειρήσεις της Ελλάδας» Σεπτέμβριος 2018 Περίληψη Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο τουριστικός τομέας παράγει 35 εκατ.

Διαβάστε περισσότερα

Πύλη Ενημέρωσης Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων:

Πύλη Ενημέρωσης Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων: Πύλη Ενημέρωσης Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων: Αξιοποίηση των ευκαιριών χρηματοδότησης www.fundingprogrammesportal.gov.cy 4 Απριλίου 2019 Ημερίδα LIFE Δάφνη Μαυρομμάτη, Λειτουργός Συντονισμού, ΓΔ ΕΠΣΑ Πύλη

Διαβάστε περισσότερα

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Ηπολιτική µας για το περιβάλλον. 6 Μαρτίου 2009

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Ηπολιτική µας για το περιβάλλον. 6 Μαρτίου 2009 Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Ηπολιτική µας για το περιβάλλον 6 Μαρτίου 2009 Ησηµερινή µας συνάντηση Η στρατηγική της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για τη φροντίδα του περιβάλλοντος Στόχοι Οµάδες Επιρροής Πλαίδιο ράσεων:

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟTΗΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟTΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟTΗΣΗΣ Αθήνα 27 / 05 / 2015 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ, Α.Π. 17787 / 790 ΕΔΑΦΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΗΓΙΩΝ BUSINESS PARTNERS 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΗΓΙΩΝ BUSINESS PARTNERS 2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΗΓΙΩΝ BUSINESS PARTNERS 2014 ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΑΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΣΑΡΑΝΤΑΡΙ - ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ Ιδανικές για τις καλοκαιρινές διακοπές. Προσφέρουν ετησίως οργανωμένες υπηρεσίες σε περισσότερο από 50.000 επισκέπτες

Διαβάστε περισσότερα

Δημόσιες Συμβάσεις στην Κύπρο

Δημόσιες Συμβάσεις στην Κύπρο Δημόσιες Συμβάσεις στην Κύπρο Εισαγωγή Η πολιτική της προώθησης των Πράσινων Δημόσιων Συμβάσεων αποτελεί αναπόσπαστο μέρος, τόσο της Στρατηγικής της Λισσαβόνας, όσο και της Εθνικής Στρατηγικής για την

Διαβάστε περισσότερα

Αναπτυξιακό Συνέδριο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. για την νέα Προγραμματική Περίοδο 2014 2020

Αναπτυξιακό Συνέδριο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. για την νέα Προγραμματική Περίοδο 2014 2020 Αναπτυξιακό Συνέδριο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ για την νέα Προγραμματική Περίοδο 2014 2020 23 04 2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠΠΕΡΑΑ «Το

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας ΚΟΤ Μια αποτίμηση του 2013. (Λεύκος Φυλακτίδης, Διευθυντής Τουρισμού)

Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας ΚΟΤ Μια αποτίμηση του 2013. (Λεύκος Φυλακτίδης, Διευθυντής Τουρισμού) Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας ΚΟΤ Μια αποτίμηση του 2013. (Λεύκος Φυλακτίδης, Διευθυντής Τουρισμού) Το Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας (ΤΔΠ) είναι το αρμόδιο Τμήμα του Οργανισμού επιφορτισμένο με τη εποπτεία

Διαβάστε περισσότερα

Αλεξάνδρα Παπιγκιώτη Υπεύθυνη Τμήματος Πληροφόρησης, Δημοσιότητας & Εκπαίδευσης

Αλεξάνδρα Παπιγκιώτη Υπεύθυνη Τμήματος Πληροφόρησης, Δημοσιότητας & Εκπαίδευσης Δράσεις Ενημέρωσης - Ευαισθητοποίησης για την προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου - Ο ρόλος του Φορέα Διαχείρισης στην ανάδειξη και προβολή της περιοχής Αλεξάνδρα Παπιγκιώτη Υπεύθυνη

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΓΟΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ»

«ΑΓΟΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ» «ΑΓΟΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ» Εισηγητής Κ.Γ.Χατζηγιαννάκης, Δικηγόρος, Δ.Ν. «NOMOS»Δικηγορική Εταιρία Θεσσαλονίκης Νομικός Σύμβουλος Σ.Β.Β.Ε. Οι αιτίες που επιβάλουν την ανάπτυξη της «πράσινης»

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΗΓΙΩΝ BUSINESS PARTNERS 2013. Hersonisos Municipality beaches are waiting for you

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΗΓΙΩΝ BUSINESS PARTNERS 2013. Hersonisos Municipality beaches are waiting for you ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΗΓΙΩΝ BUSINESS PARTNERS 2013 Hersonisos Municipality beaches are waiting for you ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΑΣ «ΠΟΤΑΜΟΣ ΣΤΑ ΜΑΛΙΑ» «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ» «ΣΑΡΑΝΤΑΡΙ Λ. ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ» ιδανικές για τις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ Γεωργίου- Τσιάκαλου Ναταλία ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ορισμός Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις (ΠΔΣ) σημαίνει τη συμπερίληψη

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρική Πολιτική Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ

Εταιρική Πολιτική Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ Εταιρική Πολιτική Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ Με στόχο την κοινωνική προσφορά, η Τράπεζα Πειραιώς στην Κύπρο αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο κοινωνικό έργο και τα περιβαλλοντικά θέματα, στο πλαίσιο της

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις προστασίας. Υποβοήθηση της αναγέννησης. Περιφράξεις νεαρών ατόμων

Δράσεις προστασίας. Υποβοήθηση της αναγέννησης. Περιφράξεις νεαρών ατόμων Δράσεις προστασίας Υποβοήθηση της αναγέννησης Περιφράξεις νεαρών ατόμων Δράσεις προστασίας Αποκατάσταση της χλωριδικής συνθεσης Φύτευση θηλυκών ατόμων Μοσχεύματα Δράσεις προστασίας Αποκατάσταση της χλωριδικής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑΣ Δήλωση συνέχισης με σκοπό τη στήριξη και την ενίσχυση πρωτοβουλιών για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων «Πολιτικές στήριξης και τεχνολογικές λύσεις για την ενεργειακή αναβάθμισης

Διαβάστε περισσότερα

Το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (Σ.Δ.Α.Ε.) του Δήμου Αιγιαλείας

Το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (Σ.Δ.Α.Ε.) του Δήμου Αιγιαλείας ΠΕΡΙΛΗΨΗ Το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (Σ.Δ.Α.Ε.) του Δήμου Αιγιαλείας Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των Δημάρχων της Ευρώπης να υπερβούν τον στόχο μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO

Διαβάστε περισσότερα

Τελική έκθεση αποτελεσμάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού ΓΣΟ, ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Τελική έκθεση αποτελεσμάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού ΓΣΟ, ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 1 by Τελική έκθεση αποτελεσμάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού ΓΣΟ, 2018 17-18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 2 Ο φετινός ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ πραγματοποιήθηκε στις 17-18 Μαρτίου 2018 στο

Διαβάστε περισσότερα

Π Α Ρ Α Ρ Τ Η Μ Α ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Π Α Ρ Α Ρ Τ Η Μ Α ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Π Α Ρ Α Ρ Τ Η Μ Α ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ShMILE II: Από τον πειραματισμό στη διάδοση του οικολογικού σήματος στη Μεσόγειο Αντικείμενο του Έργου Αντικείμενο του παρόντος διαγωνισμού είναι η επιλογή Αναδόχου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ / ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΟΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ / ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΟΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΟΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ Βασικές Παράμετροι του σχεδιαστικού πλαισίου η ικανοποίηση / εξυπηρέτηση των σημερινών χρηστών του χώρου η διαφύλαξη /ανάδειξη της ιδιαιτερότητας του χώρου η αναβάθμιση

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτειο Δημοτικό Σχολείο Λυθροδόντα

Μελέτειο Δημοτικό Σχολείο Λυθροδόντα Μελέτειο Δημοτικό Σχολείο Λυθροδόντα Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Εκπαίδευση Αειφόρου Ανάπτυξης Γενικό Θέμα: Απορρίμματα Σχολική χρονιά: 2011 2012 ΣΤΟΧΟΙ: Συνειδητοποίηση 1. Τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί,

Διαβάστε περισσότερα

Υλικό τεκμηρίωσης πραγματοποίησης εθελοντικών εκστρατειών. Δράση C.4. Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, TERRA NOVA Ε.Π.Ε., Πανεπιστήμιο Πατρών (Ε.ΘΑ.ΓΕ.Φ.Ω.

Υλικό τεκμηρίωσης πραγματοποίησης εθελοντικών εκστρατειών. Δράση C.4. Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, TERRA NOVA Ε.Π.Ε., Πανεπιστήμιο Πατρών (Ε.ΘΑ.ΓΕ.Φ.Ω. Υλικό τεκμηρίωσης πραγματοποίησης εθελοντικών εκστρατειών Δράση C.4 Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, TERRA NOVA Ε.Π.Ε., Πανεπιστήμιο Πατρών (Ε.ΘΑ.ΓΕ.Φ.Ω.) Μάρτιος 2015 Το έργο LIFE AMMOS Ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης

Διαβάστε περισσότερα

Αντώνιος Μαζάρης, Λέκτορας Τομέα Οικολογίας, Τμήμα Βιολογίας, ΑΠΘ

Αντώνιος Μαζάρης, Λέκτορας Τομέα Οικολογίας, Τμήμα Βιολογίας, ΑΠΘ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Αντώνιος Μαζάρης, Λέκτορας Τομέα Οικολογίας, Τμήμα Βιολογίας, ΑΠΘ Στέλλα Χρυσαλίδου, Βιολόγος

Διαβάστε περισσότερα

Το πρώτο Πανεπιστήμιο στον κόσμο που

Το πρώτο Πανεπιστήμιο στον κόσμο που Σελίδα: 27 (1 από 5) Αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια το Πανεπιστήμιo >Αναπτύσσει πλούσιες περιβαλλοντικές δράσεις με στόχο να μειωθούν οι δαπάνες λειτουργίας του Το πρώτο Πανεπιστήμιο στον κόσμο που θα

Διαβάστε περισσότερα

Προστατεύει το. υδάτινο περιβάλλον. Αλλάζει τη. ζωή μας. www.ypeka.gr. www.epperaa.gr

Προστατεύει το. υδάτινο περιβάλλον. Αλλάζει τη. ζωή μας. www.ypeka.gr. www.epperaa.gr Προστατεύει το υδάτινο περιβάλλον Αλλάζει τη ζωή μας www.epperaa.gr www.ypeka.gr Το ΕΠΠΕΡΑΑ προστατεύει το Υδάτινο περιβάλλον βελτιώνει την Ποιότητα της Ζωής μας Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη»

Διαβάστε περισσότερα

Sunwing Sandy Bay Beach. Πρωτοβουλίες Περιβαλλοντικής Διαχείρισης

Sunwing Sandy Bay Beach. Πρωτοβουλίες Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Sunwing Sandy Bay Beach Πρωτοβουλίες Περιβαλλοντικής Διαχείρισης 1 Sunwing Sandy Bay Beach Δυναμικότητα : 360 (456 Ιούνιος 2017) Πελάτες/Χρόνο : 26.000 (Σκανδιναβοί) (31.000 Ιούνιος 17) Προσωπικό : 200

Διαβάστε περισσότερα

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη - ΕΠΠΕΡΑΑ

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη - ΕΠΠΕΡΑΑ Απαντάμε με πράξεις Η εξασφάλιση της άριστης ποιότητας των ακτών και των υδάτων κολύμβησης αποτελεί διαχρονική προτεραιότητα για τη χώρα μας. Εφαρμόζοντας τα κριτήρια της ισχύουσας Εθνικής και Κοινοτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: 6 ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Η Επισκόπηση χωρίζεται σε δύο μέρη: Α. Γενικό μέρος (συμπληρώνεται από όλα τα Σχολεία) Β. Ειδικό Μέρος που αντιστοιχεί στο θέμα που επιλέγεται κάθε χρόνο (Νερό,

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις εξωστρέφειας του ΦΔ

Δράσεις εξωστρέφειας του ΦΔ Φορέας Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας-Μαυροβουνίου-Κεφαλόβρυσου-Βελεστίνου Δράσεις εξωστρέφειας του ΦΔ Χαμόγλου Μαρία MSc, Χατζηγούλας Αλέξανδρος, Δρ. Παπαδημητρίου Δότη Δράσεις εξωστρέφειας

Διαβάστε περισσότερα

Στο δεύτερο newsletter του έργου ArgoLabs σας παρουσιάζουμε τις εκδηλώσεις που έχουν υλοποιηθεί μέχρι στιγμής:

Στο δεύτερο newsletter του έργου ArgoLabs σας παρουσιάζουμε τις εκδηλώσεις που έχουν υλοποιηθεί μέχρι στιγμής: ΕΡΓΟ ArgoLabs Το έργο AgroLabs στοχεύει στην προώθηση της παραγωγής και διάδοσης καινοτόμων αγροτικών προϊόντων και τροφίμων στην περιοχή Βαλκανικής - Μεσογείου, οργανώνοντας τοπικές αλυσίδες αξίας, στηρίζοντας

Διαβάστε περισσότερα

1.1 Εκ περιτροπής όλα τα παιδιά. 1.1 Ολόχρονα. 1.2 Φλεβάρης. 1.2 Ε τάξεις

1.1 Εκ περιτροπής όλα τα παιδιά. 1.1 Ολόχρονα. 1.2 Φλεβάρης. 1.2 Ε τάξεις ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ/ΟΙ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ 1. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΕΝΤΥΠΑ 1.1 Δημιουργία πινακίδας εντός σχολείου για ενημέρωση παιδιών για το Οικολογικό - Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του σχολείου και πινακίδες τάξεων.

Διαβάστε περισσότερα

Τσικολάτας Α. (2010) Κοινωνικο-οικονομική Ανάπτυξη του Δήμου Πρεσπών. Αθήνα GR

Τσικολάτας Α. (2010) Κοινωνικο-οικονομική Ανάπτυξη του Δήμου Πρεσπών. Αθήνα GR Τσικολάτας Α. (2010) Κοινωνικο-οικονομική Ανάπτυξη του Δήμου Πρεσπών. Αθήνα tsikolatas@gmail.com 27 Απριλίου 2010 Η ομάδα μας Οκτώ επιλεγμένοι μεταπτυχιακοί φοιτητές Διαφορετικά πανεπιστήμια με ποικίλο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ευαισθητοποίησης για τα Θαλάσσια Απορρίμματα

ΕΚΘΕΣΗ ευαισθητοποίησης για τα Θαλάσσια Απορρίμματα ΕΚΘΕΣΗ ευαισθητοποίησης για τα Θαλάσσια Απορρίμματα MARine LItter in Europe Seas: Social AwarenesS and CO-Responsibility www.marlisco.eu ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ-KYΠΡΟΣ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ-KYΠΡΟΣ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ-KYΠΡΟΣ 2014-2020 1 Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 16.000.000,00 ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ: 15.03.2016, 15:00 ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ: ΕΛΛΑΔΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Σχεδιασμός στη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Σχεδιασμός στη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου Εργαστήριο Τοπικής και Νησιωτικής Ανάπτυξης Πανεπιστήμιο Αιγαίου Ολοκληρωμένος Τουριστικός Σχεδιασμός στη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου Δρ. Γιάννης ΣΠΙΛΑΝΗΣ, Επ. Καθηγητής, Τμήμα Περιβάλλοντος Δ/ντής Παρατηρητηρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ Α

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ Α ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΝΑΤΑΣΣΑ ΝΗΣΤΙΚΑΚΗ- ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΤΟΥΣ 2012 Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΧΡΟΝΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ (Μήνας) 1. Βελτίωση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ. Δήμος Σοφάδων ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ. Δήμος Σοφάδων ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2014-2019 Δήμος Σοφάδων ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 79 ΕΝΤΥΠΟ ΕΠ_08: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 2.1. ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΦΑΔΩΝ Ο Δήμος Σοφάδων, όπως διαμορφώθηκε μετά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΥΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Θ Ε Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Ο 2 0 1 5 2 0 1 6 ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

ΠΟΛΥΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Θ Ε Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Ο 2 0 1 5 2 0 1 6 ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΠΟΛΥΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Θ Ε Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Ο 2 0 1 5 2 0 1 6 ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Με σκοπό την επίτευξη των στρατηγικών

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργασία σχολείου με φορείς και οργανισμούς για την εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία στην κοινότητα. Διαπιστώσεις και προοπτικές.

Συνεργασία σχολείου με φορείς και οργανισμούς για την εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία στην κοινότητα. Διαπιστώσεις και προοπτικές. Συνεργασία σχολείου με φορείς και οργανισμούς για την εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία στην κοινότητα. Διαπιστώσεις και προοπτικές. Αναστασία Δημητρίου Αν. Καθηγήτρια Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Νικόλας Νικολάου, Ερευνητικός Συνεργάτης Κέντρο Αριστείας Έρευνας και Καινοτομίας «Κοίος», Πανεπιστήμιο Κύπρου

Δρ. Νικόλας Νικολάου, Ερευνητικός Συνεργάτης Κέντρο Αριστείας Έρευνας και Καινοτομίας «Κοίος», Πανεπιστήμιο Κύπρου 1 Πρόγραμμα Interreg Med : Διαχείριση και Εξοικονόμηση νερού σε τουριστικές περιοχές Δρ. Νικόλας Νικολάου, Ερευνητικός Συνεργάτης Κέντρο Αριστείας Έρευνας και Καινοτομίας «Κοίος», Πανεπιστήμιο Κύπρου ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Κώστας Πατεράκης Μηχανολόγος Μηχανικός MSc. Δ/ντής Ε.Μ.Α.Κ. Χανίων

Κώστας Πατεράκης Μηχανολόγος Μηχανικός MSc. Δ/ντής Ε.Μ.Α.Κ. Χανίων «Το Παράδειγμα της ΔΕΔΙΣΑ στη διαχείριση των αποβλήτων και τα αποτελέσματα των πιλοτικών δράσεων πρόληψης του έργου WASP-Tool» Κώστας Πατεράκης Μηχανολόγος Μηχανικός MSc. Δ/ντής Ε.Μ.Α.Κ. Χανίων ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ. Το έργο Κοινοπραξία - Στόχοι - Χρονοδιάγραμμα. Μελέτες Ανάγκες - Προβλήματα - Πολιτικές - Συστάσεις

ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ. Το έργο Κοινοπραξία - Στόχοι - Χρονοδιάγραμμα. Μελέτες Ανάγκες - Προβλήματα - Πολιτικές - Συστάσεις 1 ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ Το έργο Κοινοπραξία - Στόχοι - Χρονοδιάγραμμα Μελέτες Ανάγκες - Προβλήματα - Πολιτικές - Συστάσεις Δράσεις Εργαλειοθήκη Διαδικτυακή πλατφόρμα 2 ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΛΑΊΣΙΟ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΊ ΓΙΑ ΤΟ ΈΡΓΟ Άξονας

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Π.Ε.: «Φύση Χωρίς Σκουπίδια»

Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Π.Ε.: «Φύση Χωρίς Σκουπίδια» Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Π.Ε.: «Φύση Χωρίς Σκουπίδια» Θεματικές ενότητες: Προστατεύω Αναβαθμίζω Αναδεικνύω ένα χώρο καθαρό από σκουπίδια. Σκοπός του Δικτύου είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών και των ενηλίκων

Διαβάστε περισσότερα

Οφέλη από την εφαρμογή Συστημάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σε Εκπαιδευτικές Μονάδες

Οφέλη από την εφαρμογή Συστημάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σε Εκπαιδευτικές Μονάδες Οφέλη από την εφαρμογή Συστημάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σε Εκπαιδευτικές Μονάδες Δημήτριος Μπέλλος 1, Κωνσταντίνα Χρήστου 2, Παρασκευή Αλεξίου 3 1. Εκπαιδευτικός Β'θμιας Εκπαίδευσης dbellos100@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

Το περιβάλλον κι εγώ

Το περιβάλλον κι εγώ Ανοιχτή Εκπαιδευτική Πρακτική Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη Το περιβάλλον κι εγώ Εκπαιδευτικός & Τάξη Καζάκου Μαρίνα, Α, Β & Γ Λυκείου email kazakoumarina@gmail.com ΣΧΟΛΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση της ΓΓΠΠ Αγγέλας Αβούρη στην ενημερωτική συνάντηση για τη δημιουργία Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης (23-11-06)

Εισήγηση της ΓΓΠΠ Αγγέλας Αβούρη στην ενημερωτική συνάντηση για τη δημιουργία Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης (23-11-06) Εισήγηση της ΓΓΠΠ Αγγέλας Αβούρη στην ενημερωτική συνάντηση για τη δημιουργία Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης (23-11-06) Η χώρα μας είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα

European Destinations of Excellence EDEN Άριστοι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί. Τουρισμός και Άϋλη Πολιτιστική Κληρονομιά ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ

European Destinations of Excellence EDEN Άριστοι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί. Τουρισμός και Άϋλη Πολιτιστική Κληρονομιά ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ European Destinations of Excellence EDEN Άριστοι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Τουρισμός και Άϋλη Πολιτιστική Κληρονομιά ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ Αντίγραφα της αίτησης σε ηλεκτρονική μορφή υπάρχουν στη ιστοσελίδα www.cyprus-eden.com

Διαβάστε περισσότερα

Environmental approach to driving facility performance improvement Δρ. Στέλλα Πιτσαρή

Environmental approach to driving facility performance improvement Δρ. Στέλλα Πιτσαρή Environmental approach to driving facility performance improvement Δρ. Στέλλα Πιτσαρή Environmental Specialist, MSc Διαχείριση εγκαταστάσεων ψ (IFMA, 2012) International Facility Management Association

Διαβάστε περισσότερα

HOMO EDUCANDUS - ΑΓΩΓΗ. «Η περιβαλλοντική διαχείριση στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Homo educandus - Αγωγή, ένα πράσινο σχολείο»

HOMO EDUCANDUS - ΑΓΩΓΗ. «Η περιβαλλοντική διαχείριση στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Homo educandus - Αγωγή, ένα πράσινο σχολείο» HOMO EDUCANDUS - ΑΓΩΓΗ «Η περιβαλλοντική διαχείριση στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Homo educandus - Αγωγή, ένα πράσινο σχολείο» ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ PROJECT (Ι) 1 η ΟΜΑΔΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ & ΘΑΛΑΣΣΑΣ Εισήγηση Ευαγγελία Μηνά

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ & ΘΑΛΑΣΣΑΣ Εισήγηση Ευαγγελία Μηνά ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ & ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2014-2020 Εισήγηση Ευαγγελία Μηνά 1 Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εγκρίθηκε με την Απόφαση C(2015) 7415/23-10-2015 Με δημόσια δαπάνη 523.406.309 - κοινοτική συμμετοχή:

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου για τη Δράση Καθαρισμού στο Μύρτο

Δελτίο Τύπου για τη Δράση Καθαρισμού στο Μύρτο Δελτίο Τύπου για τη Δράση Καθαρισμού στο Μύρτο Στέλνουμε το μήνυμα για καθαρές παραλίες από το Μύρτο της Κεφαλλονιάς #MyrtosCleanup 11 Ιουνίου 2019 Την Κυριακή 9 Ιουνίου, η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης

Διαβάστε περισσότερα

Π4.2.1 ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ

Π4.2.1 ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ Π4.2.1 ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ Αριθμός Έκδοσης: ΕΚΕΤΑ ΙΜΕΤ ΕΜ Β 2013 9 Παραδοτέο ΙΜΕΤ Τίτλος Έργου: «Ολοκληρωμένο σύστημα για την ασφαλή μεταφορά μαθητών» Συγγραφέας: Δρ. Μαρία Μορφουλάκη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΜΑΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Γυμνάσιο Αγίου Θεοδώρου Σχολική χρονιά ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

Γυμνάσιο Αγίου Θεοδώρου Σχολική χρονιά ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ Γυμνάσιο Αγίου Θεοδώρου Σχολική χρονιά 2018-2019 ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ Έχουμε αναμμένα τα φώτα, μόνο, όταν χρειάζεται Κλείνουμε τις ηλεκτρικές συσκευές, όταν δεν τις χρησιμοποιούμε Κλείνουμε πόρτες και παράθυρα,

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση της Χάρτας Καλής Συμπεριφοράς στο πλαίσιο του προγράμματος NEST. Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2007, 12.00 Ξενοδοχείο Λιακωτό, Λαιμός, Πρέσπες

Παρουσίαση της Χάρτας Καλής Συμπεριφοράς στο πλαίσιο του προγράμματος NEST. Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2007, 12.00 Ξενοδοχείο Λιακωτό, Λαιμός, Πρέσπες Παρουσίαση της Χάρτας Καλής Συμπεριφοράς στο πλαίσιο του προγράμματος NEST Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2007, 12.00 Ξενοδοχείο Λιακωτό, Λαιμός, Πρέσπες NEST (Network for Sustainable Tourism) Συνεργασία εταίρων

Διαβάστε περισσότερα

Δρόμοι Άθλησης Ποιότητα Ζωής

Δρόμοι Άθλησης Ποιότητα Ζωής Δρόμοι Άθλησης Ποιότητα Ζωής το ποδήλατο στη ζωή μας Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για την άθληση στοχεύουμε στην: δημιουργία της συνήθειας για καθημερινή

Διαβάστε περισσότερα

Μια πρωτοβουλία της Οργάνωσης ΓΗ

Μια πρωτοβουλία της Οργάνωσης ΓΗ Μια πρωτοβουλία της Οργάνωσης ΓΗ Oι πιο πετυχημένες επιχειρήσεις του 21 ου αιώνα καλούνται να συνδυάσουν την επιχειρηματική καινοτομία με την τεχνολογία και λαμβάνουν σοβαρά υπόψη στο στρατηγικό τους σχεδιασμό

Διαβάστε περισσότερα

Σ χ ε δ ι α σ μ o ς. Α π ο κ ο μ ι δ h. Μ ε τ α φ o ρ τ ω σ η. Μ ε τ α φ ο ρ a. Α ν α κ y κ λ ω σ η. Κ α θ α ρ ι σ μ o ς. Ε π ε ξ ε ρ γ α σ i α

Σ χ ε δ ι α σ μ o ς. Α π ο κ ο μ ι δ h. Μ ε τ α φ o ρ τ ω σ η. Μ ε τ α φ ο ρ a. Α ν α κ y κ λ ω σ η. Κ α θ α ρ ι σ μ o ς. Ε π ε ξ ε ρ γ α σ i α Σ χ ε δ ι α σ μ o ς Α π ο κ ο μ ι δ h Μ ε τ α φ o ρ τ ω σ η Μ ε τ α φ ο ρ a Α ν α κ y κ λ ω σ η Κ α θ α ρ ι σ μ o ς Ε π ε ξ ε ρ γ α σ i α Π λ y σ η κ a δ ω ν Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 Χάρη στη μακρόχρονη

Διαβάστε περισσότερα

Εισηγήτρια : Αναστασία Καραγιαννοπούλου - Msc, Μελετήτρια Πανεπιστημίου Πατρών

Εισηγήτρια : Αναστασία Καραγιαννοπούλου - Msc, Μελετήτρια Πανεπιστημίου Πατρών ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Έρευνα Αγοράς και Εκπόνηση Σχεδίου Μάρκετινγκ για την Ανάπτυξη και Εμπορία των βιολογικών προϊόντων στο νομό Αχαΐας Εισηγήτρια : Αναστασία Καραγιαννοπούλου

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις με πρόσθετη αξία που θα προωθηθούν στη βάση πάντα της αρχής της επικουρικότητας, όπως ορίζεται άλλωστε και στη Συνθήκη.

Δράσεις με πρόσθετη αξία που θα προωθηθούν στη βάση πάντα της αρχής της επικουρικότητας, όπως ορίζεται άλλωστε και στη Συνθήκη. Πέμπτη, 25/10/2012 Ομιλία του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη κατά την εναρκτήρια τελετή του 11 ου Ευρωπαϊκού Φόρουμ Τουρισμού 2012, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» Σας

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα Σύνταξη: ΕΠΤΑ ΕΠΕ - Σύμβουλοι Μελετητές Περιβαλλοντικών Έργων

Έκθεση αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα Σύνταξη: ΕΠΤΑ ΕΠΕ - Σύμβουλοι Μελετητές Περιβαλλοντικών Έργων Έκθεση αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα Σύνταξη: ΕΠΤΑ ΕΠΕ - Σύμβουλοι Μελετητές Περιβαλλοντικών Έργων Πίνακας περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 4 1.1 Γενικά... 4 2. Επισκεψιμότητα

Διαβάστε περισσότερα

Τα αποτελέσματα της ποσοτικής έρευνας στις παραλίες - Καλοκαίρι 2014

Τα αποτελέσματα της ποσοτικής έρευνας στις παραλίες - Καλοκαίρι 2014 Τα αποτελέσματα της ποσοτικής έρευνας στις παραλίες - Καλοκαίρι 2014 Σοφία Τσιλιγιάννη Γενική Διευθύντρια MARC Α.Ε. Ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης για τον περιορισμό των απορριμμάτων καπνιστών στις

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόμησης Ενέργειας

Εξοικονόμησης Ενέργειας Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας Πράσινη Επιχειρηματικότητα στον τομέα της Ενέργειας Γ. Βουγιουκλάκης Υπ. Τμήματος Ανάπτυξης Αγοράς ΚΑΠΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝ.

Διαβάστε περισσότερα

Η βιωσιμότητα της σχολικής μονάδας

Η βιωσιμότητα της σχολικής μονάδας A: Συμμετέχοντες Η βιωσιμότητα της σχολικής μονάδας Ποιοι είναι οι συμμετέχοντες/εταίροι; - Μαθητές - Σύλλογος γονέων - Σύλλογος Διδασκόντων - Δήμος - Πολιτιστικοί Σύλλογοι - Ιδιωτικές Επιχειρήσεις - ΜΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: ΙΖ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ ΘΕΜΑ: ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ/ ΟΙ ΧΡΟΝΟ- ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ. τμημα. 1. Ενημέρωση - Εντυπα

ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: ΙΖ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ ΘΕΜΑ: ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ/ ΟΙ ΧΡΟΝΟ- ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ. τμημα. 1. Ενημέρωση - Εντυπα ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: ΙΖ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ ΘΕΜΑ: ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ 2009-2010 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟ τμημα ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ/ ΟΙ ΧΡΟΝΟ- ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ 1. Ενημέρωση - Εντυπα α. Δημιουργία ενημερωτικής πινακίδας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΝΟΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ WASP TOOL LIFE10 ENV/GR/622

ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΝΟΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ WASP TOOL LIFE10 ENV/GR/622 ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΝΟΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ WASP TOOL LIFE10 ENV/GR/622 ΧΡΟΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ WASP TOOL ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα Κύπρος

Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα Κύπρος Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα Κύπρος 2014 2020 Χανιά, 26 Ιανουαρίου 2016 Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020 Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020

Διαβάστε περισσότερα

Δίκτυο για έναν Ιδανικό Πολιτιστικό Τουρισμό Στρατηγικές Προτεραιότητες

Δίκτυο για έναν Ιδανικό Πολιτιστικό Τουρισμό Στρατηγικές Προτεραιότητες Δίκτυο για έναν Ιδανικό Στρατηγικές Προτεραιότητες Πλαίσιο έργου Το Δίκτυο Για έναν Ιδανικό δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Για ένα Ιδανικό», συγχρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διαβάστε περισσότερα