1η Συνέντευξη Το όνομά σας; Ποια χρονιά φοιτήσατε από το 8ο Λύκειο; Υπήρχαν βάρδιες; Κι αν ναι, ποια ήταν τα ωράρια;

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "1η Συνέντευξη Το όνομά σας; Ποια χρονιά φοιτήσατε από το 8ο Λύκειο; Υπήρχαν βάρδιες; Κι αν ναι, ποια ήταν τα ωράρια;"

Transcript

1 PROJECT 2 ας ΛΥΚΕΙΟΥ Η ομάδα μας πήρε την πρωτοβουλία να ρωτήσει παλαιότερους απόφοιτους του 8 ου Λυκείου Αθηνών για την σχολική τους εμπειρία. Με βάση τις πληροφορίες που θα συγκεντρώσουμε θα καταλήξουμε σε ένα συνολικό συμπέρασμα για το πώς ήταν το 8 ο στις προηγούμενες χρονιές.

2 1 η Συνέντευξη Το όνομά σας; Νικολέτα Γκαβέρα Ποια χρονιά φοιτήσατε από το 8 ο Λύκειο; Το Υπήρχαν βάρδιες; Κι αν ναι, ποια ήταν τα ωράρια; Όχι. Ήταν πρωινό. Τι είδους μαθήματα διδασκόσασταν στην τάξη; Τα ίδια με σήμερα; Εμείς είχαμε δέσμες οπότε δεν υπήρχε και κάποια κατεύθυνση, όπως εσείς τώρα. Επιλέγαμε κάποια δέσμη στη 3 η Λυκείου, την 1 η ή την 2 η ή την 3 η ή την 4 η. Και αυτές οι δέσμες ποιες ήταν; Τι μαθήματα περιλάμβαναν; Εξαρτάται σε ποια σχολή ήθελες να πας. Υπήρχε θετική, θεωρητική. Μια δέσμη που επέλεξα εγώ ήταν γενικής φύσεως, οπότε πήγαινες σε όποια σχολή ήθελες. Ήταν η 4 η δέσμη και πήγαινες σε όποια σχολή ήθελες και είχε γενικής φύσεως μαθήματα. Ποια ήταν η πιο συνηθισμένη επιλογή των μαθητών; Θετική; Θεωρητική; Δεν είχε να κάνει με το πιο σύνηθες. Είχε να κάνει με το πού ήταν καλύτερος ο καθένας. Αν κάποιος ήταν καλύτερος στη Φυσική και τα Μαθηματικά και πήγαινε στη δέσμη τη Θετική που ήταν για Ιατρική, ας πούμε. Ή για Φυσικός, Μαθηματικός. Στα φιλολογικά κάποιος έκανε Αρχαία κτλ. Όπως είναι σήμερα, μόνο που δεν υπήρχαν κατευθύνσεις αλλά δέσμες. Και για να περάσεις κάθε τάξη από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο και από το Γυμνάσιο στο Λύκειο έδινες εξετάσεις; Εγώ έχω δώσει παντού εξετάσεις. Έχω δώσει απ το Δημοτικό εξέταση για να πάω στο Γυμνάσιο, απ τη 3 η Γυμνασίου για να συνεχίσω και απ το Γυμνάσιο στο Λύκειο. Γινόντουσαν πανελλαδικές εξετάσεις σε κάθε τάξη του Λυκείου, όπως τώρα; Στη 3 η Λυκείου μόνο δίναμε πανελλήνιες στη δέσμη που επιλέγαμε. Και κάθε δέσμη αποτελούταν από 4 μαθήματα.

3 Η βαθμολόγηση ήταν γραπτή, προφορική ή και τα δύο; Στις πανελλήνιες; Όχι, γενικώς. Το απολυτήριο μέτραγε και οι γραπτές εξετάσεις στις πανελλήνιες. Αναφέροντας το βαθμό απολυτηρίου, αυτό σημαίνει ότι μέτραγε και ο προφορικός βαθμός. Ποιος ήταν ο τρόπος συμπεριφοράς των καθηγητών απέναντι στους μαθητές; Ήταν πολύ αυστηροί οι καθηγητές μου εμένα! Πάρα πολύ αυστηροί! Υπήρχαν διακρίσεις; Διέκριναν τους καλούς μαθητές απ τους κακούς ή τους βοηθούσαν όλους; Όχι, όλους τους βοηθούσαν εξίσου. Αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό των τάξεων είχε καλούς μαθητές. Δηλαδή στη δική μου τάξη, απ τα 34 παιδιά, οι 33 περάσανε πανεπιστήμιο. Ήμασταν αρκετά καλοί. Η βαθμολογία, βέβαια τότε, ήταν πολύ υψηλή για να περάσουμε σε σχολές. Έπρεπε να γράψεις τουλάχιστον από 17 και πάνω. Ήταν πολύ δύσκολα. Και δε κάναμε φροντιστήρια τότε, καθόλου! Το βασικό αυτό, πρέπει να τονιστεί. Άρα, οι καθηγητές εξηγούσαν καλά τα μαθήματα; Ρωτάγαμε και περισσότερο. Ήμασταν γενικά παιδιά που ρωτάγαμε πολύ και βρίσκαμε λύσεις. Δεν είχαμε ανάγκη να κάνουμε κάτι επιπλέον. Εκτός από τις γλώσσες, φυσικά. Εκδρομές πηγαίνατε; Πηγαίναμε τη 5ήμερη, τη κλασική, στη 3 η Λυκείου. Δε θυμάμαι, όμως, για 1 η, 2 η. Νομίζω ότι ήταν διήμερες, όπως είναι τώρα. Μήπως θυμάστε πού είχατε πάει στη 5ήμερη που αναφέρατε; Ναι. Η δικιά μου τάξη πήγε στη Κρήτη, αν θυμάμαι καλά. Εγώ δεν είχα πάει γιατί είχα αγώνες. Ποιες ήταν οι ποινές; Θυμάστε κάποια παραδείγματα άπρεπων συμπεριφορών; Υπήρχαν οι αποβολές, όπως υπάρχουν τώρα. Δεν είχαμε ιδιαίτερα πειθαρχικά προβλήματα, εμείς. Όχι. Υπήρχαν εξαιρέσεις αλλά με μία επίπληξη λυνόταν το πρόβλημα. Καταλήψεις κάνατε; Αποχές; Ναι. Αρκετές καταλήψεις. Και τα θέματα ποια ήταν; Τα θέματα είχαν να κάνουν με το εκπαιδευτικό σύστημα που άλλαζε. Δηλαδή όποτε άλλαζε ο υπουργός παιδείας, άλλαζε και το εκπαιδευτικό σύστημα. Όπως έχετε και τώρα τα σημερινά προβλήματα. Κατά βάση αυτά ήταν τα θέματα, δεν είχαμε άλλα.

4 Στο σχολείο φορούσατε κάποιο είδος στολής; Εγώ πέρασα ποδιά και μετά κανονικά ρούχα. Πέρασα όλη τη γκάμα. Ήταν θηλέων και αρρένων; Όχι, μεικτό πέρασα. Στην εποχή μας γίνονται ενημερώσεις στα σχολεία για θέματα που αφορούσαν κυρίως τα παιδιά όπως για το περιβάλλον, το τσιγάρο, τα ναρκωτικά. Λάμβαναν μέρος και στο δικό σας σχολείο τέτοιου είδους ενημερώσεις; Κι αν ναι, τι είδους; Ναι, γίνονταν. Δεν είχατε τόσο περιβαλλοντικά θέματα, εμείς. Δεν υπήρχε τόσος πλουραλισμός θεμάτων αλλά για το τσιγάρο και τα ναρκωτικά υπήρχε. Ποια ήταν η στάση της εκπαίδευσης απέναντι στο μάθημα της φυσικής αγωγής; Κοιτάξτε, εγώ είχα τη τύχη κάποιες χρονιές να έχω καλούς γυμναστές και την ατυχία να έχω και κάποιους που δεν ενδιαφερόντουσαν. Αυτό είναι θέμα τύχης. Αλλά επειδή εμένα μου άρεσε πάρα πολύ η γυμναστική, δεν εξαρτιόταν η διάθεσή μου από ποιον καθηγητή είχα, δηλαδή συμμετείχα πάντα στο μάθημα. Κάνατε αθλήματα; Ναι. Η ύλη ήταν όπως είναι και τώρα. Δεν είχαμε, βέβαια, ping-pong. Κάνατε μάθημα στο γυμναστήριο; Όχι πάντα. Κάναμε περισσότερο έξω. Εσείς σε ποια σχολή δώσατε; Εγώ ήμουν στη Γυμναστική Ακαδημία. Τι μαθήματα απαιτούνταν για να περάσετε σε αυτή τη σχολή; Έδωσα τα αθλήματα, όπως ισχύει και τώρα, τις πανελλήνιες και μέτραγε ο βαθμός του απολυτηρίου.

5 2 η Συνέντευξη Το όνομά σας; Ντόκος Κωνσταντίνος του Γρηγορίου Ποια χρονιά φοιτήσατε από το 8 ο Λύκειο; Αρχικά να αναφέρω ότι δεν υπήρχε, την περίοδο που εγώ πήγαινα σχολείο, Λύκειο. Είχε Δημοτικό και Γυμνάσιο με 6 τάξεις. Τώρα το Γυμνάσιο το τελείωσα τη περίοδο Το 77 έφυγα. Υπήρχαν βάρδιες; Ποια ήταν τα ωράρια; Ναι, υπήρχαν βάρδιες. Πρωινά και απογευματινά σχολεία γιατί δεν υπήρχαν κτίρια. Και πηγαίναμε πότε μισές ημέρες τις εβδομάδας πρωινό και πότε απογευματινό. 3 μέρες πρωί, 3 μέρες απόγευμα. Αυτές οι μέρες ήταν συγκεκριμένες; Ναι. Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο. Δε θυμάμαι καλά αλλά πρέπει να πηγαίναμε και το Σάββατο σχολείο. Τι είδους μαθήματα διδασκόσασταν στην τάξη; Τα ίδια. Μαθηματικά, Άλγεβρα, Γεωμετρία, Φυσική, Χημεία, Έκθεση, Αρχαία. όλα όσα είναι και τώρα. Εκτός από Πληροφορική και διάφορα καινούργια που έχετε εσείς τώρα, Στατιστικές κτλ. Υπήρχαν κατευθύνσεις ή χρειαζόταν να δώσετε σε όλα τα μαθήματα για να περάσετε σε κάποια σχολή; Κατευθύνσεις τότε δεν υπήρχαν. Υπήρχαν 4 τμήματα που διάλεγαν οι μαθητές, στην τελευταία τάξη του Γυμνασίου, και με βάση τα τμήματα που επέλεγαν έδιναν σε ορισμένα μαθήματα. Υπήρχε το οικονομικό τμήμα, το νομικό τμήμα, Πολυτεχνείο, Βιομηχανική, ΑΣΟΕ, Πανεπιστήμιο κτλ. Όταν ήμουν εγώ μαθητής δεν υπήρχαν πολλές σχολές, όπως τώρα. Ποια ήταν τα μαθήματα σε κάθε τμήμα; Στο οικονομικό, που έδωσα εγώ, ήταν τα Μαθηματικά, η Κοσμογεωγραφία, η Ιστορία και τα Ελληνικά (ή αλλιώς Έκθεση).

6 Ποια ήταν η πιο συνηθισμένη επιλογή των μαθητών στις κατευθύνσεις; Δεν υπήρχε πιο συνηθισμένη επιλογή. Οι πιο αδύναμοι μαθητές επέλεγαν το οικονομικό τμήμα, που ήταν πιο πολλές οι πιθανότητες, για Βιομηχανική και Ανώτερες Σχολές. Ενώ όποιος ήταν δυνατός στα μαθήματα διάλεγε Πολυτεχνείο, Πανεπιστήμιο, νομικό τμήμα, Ιατρική κτλ. Για να περάσει κανείς από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο έπρεπε να δώσει εξετάσεις; Όχι. Στο Γυμνάσιο, μόνο, σε κάθε τάξη δίναμε εξετάσεις στο τέλος. Γραπτές, προφορικές. Σε όλα τα μαθήματα. Υπήρχαν και τότε πανελλήνιες; Πανελλήνιες δεν υπήρχαν. Υπήρχε γραπτή ή προφορική βαθμολογία; Ή και τα δύο; Η βαθμολογία σε κάθε τάξη ήταν προφορική και γραπτή. Περισσότερο προφορική. Αλλά για να περάσεις σε κάποια σχολή ή Πανεπιστήμιο η βαθμολογία ήταν μόνο γραπτή. Ποιος ήταν ο τρόπος συμπεριφοράς των καθηγητών απέναντι στους μαθητές; Υπήρχαν διακρίσεις; Ήταν σωστός. Δεν υπήρχαν διακρίσεις. Οι καθηγητές ήταν αυστηροί αλλά δίκαιοι. Προσπαθούσαν να μάθουν τα παιδιά και είχαν επιτυχία μεγάλη! Με ποιο τρόπο βαθμολογούσαν οι καθηγητές; Βαθμολογούσαν ως επί το πλείστον με βάση της δικιάς τους επίγνωση και προσωπικότητας. Γενικά με βάση της προσωπικής τους εμπειρίας. Δεν υπήρχαν κάποια κριτήρια. Αντικειμενικό ήταν μόνο το τεστ. Αλλά δεν είχαμε πολλά τεστ. Πόσα ήταν τα διαλείμματα; Η διάρκεια των διαλειμμάτων; Είχαμε κάθε ώρα και ένα διάλειμμα. Όπως είναι τώρα και η διάρκεια το ίδιο.

7 Διοργανώνατε εκδρομές; Τι είδους εκδρομές; Εκπαιδευτικές, περιπάτους; Πηγαίναμε, στις τελευταίες τάξεις του Γυμνασίου, αλλά λίγες. Στο Δημοτικό δεν πηγαίνατε; Όχι. Μπορείτε να μας πείτε πού πηγαίνατε, αν θυμάστε; Αυτή που θυμάμαι είναι όταν είχαμε πάει μονοήμερη στο Ναύπλιο. Άλλες μικρότερες δεν θυμάμαι. Πηγαίνατε διήμερες, τριήμερες, πενταήμερες; Δεν είχαμε τότε πενταήμερες, τριήμερες κτλ. Ήταν και περίοδος Χούντας και δε μπορούσαμε. Ποιες ήταν οι ποινές; Μπορείτε να αναφέρεται παραδείγματα από τη χρονιά σας; Για παραβάσεις; Ναι. Δεν υπήρχαν παραβάσεις και δε θυμάμαι να έχουν αξιοποιηθεί οι ποινές. Αλλά άμα έκανε κάποιο παιδί καμιά παράβαση έπαιρνε αποβολή. Αλλά δε θυμάμαι, όταν εγώ πήγαινα σχολείο, να έχουν αποβάλει κάποιο παιδί. Και δεν μπορώ να σας αναφέρω κάποιο παράδειγμα γιατί δεν υπήρχε κανένα. Ήμασταν, γενικώς, και πιο συμμαζεμένοι, εμείς. Ήταν και περίοδος Χούντας και φοβόμασταν. Καταλήψεις, αποχές κάνατε; Δεν κάναμε. Ήμασταν και εξαετία τότε και απαγορευόταν. Δηλαδή άμα κάνατε θα αποβαλλόσασταν; Θα έπρεπε να ρωτήσουμε το Πατάκο και τον Παπαδόπουλο να μας πει τι θα μας έκανες. (η Χούντα, το Πολυτεχνείο) Φοράγατε στολή; Στα πρώτα δύο χρόνια στο Δημοτικό. Μετά όχι. Στην εποχή μας γίνονται ενημερώσεις στα σχολεία για θέματα που αφορούσαν κυρίως τα παιδιά όπως για το περιβάλλον, τα ναρκωτικά, τα τσιγάρο. Λάμβαναν μέρος και στο δικό σας σχολείο τέτοιου είδους ενημερώσεις; Κι αν ναι, τι είδους; Δεν γίνονταν γιατί δε υπήρχαν τα αντικείμενα. Δεν υπήρχαν ούτε ναρκωτικά, ούτε τσιγάρα, δεν κάπνιζαν. Αλλά δεν υπήρχαν ούτε για περιβαλλοντικά θέματα. Το περιβάλλον ήταν το τελευταίο πράγμα που μας απασχολούσε εκείνη την περίοδο.

8 Ποια ήταν η στάση της εκπαίδευσης απέναντι στα μάθημα της φυσικής αγωγής; Είχατε γυμναστήριο; Κάνατε αθλήματα; Κι αν ναι, τι είδους; Φορούσατε συγκεκριμένα ρούχα; Το μάθημα της Γυμναστικής ήταν κανονικό. Κάναμε και αθλήματα όσοι μπορούσαν δηλαδή, αλλά όχι όπως τώρα. Δηλαδή ποδόσφαιρο κ.ά. σπάνια. Κάναμε περισσότερο ασκήσεις εδάφους. Και δεν είχαμε κάποια συγκεκριμένα ρούχα για τη Γυμναστική. Τα κανονικά μας. Εσείς σε ποια σχολή δώσατε; Εγώ επέλεξα το οικονομικό τμήμα, συγκεκριμένα Βιομηχανική Πειραιώς. Τι μαθήματα απαιτούνταν; Εγώ έδωσα σε 4 μαθήματα., Μαθηματικά, Κοσμογεωγραφία, Ιστορία, Ελληνικά (δηλ. Έκθεση). Διευθυντής σας τότε ποιος ήταν; Δεν θυμάμαι. Θυμάμαι, όμως, 2 μαθηματικούς, τον Ασλανίδη και το Βασιλόπουλο. Τους άλλους δε τους θυμάμαι. Τέλος, η ανάμνησή σας από το 8 ο Λύκειο ποια είναι; Απλώς καλή.

9 3 η Συνέντευξη Το όνομά σας; Ξένια Γκοτζαγιαννίδη. Ποια χρονιά φοιτήσατε από το 8 ο Λύκειο; Τελείωσα το Τι είδους μαθήματα διδασκόσασταν στην τάξη; Τα κλασικά μαθήματα, όπως Αρχαία, Νέα, Ιστορία, Βιολογία, Φυσικοχημείες κ.ά. Υπήρχαν κατευθύνσεις ή χρειαζόταν να δώσετε σε όλα τα μαθήματα για να περάσετε σε κάποια σχολή; Σε όλα τα μαθήματα. Οπότε κατευθύνσεις δε υπήρχαν; Υπήρχε. Θεωρητικό και πρακτικό δηλαδή Θετική κατεύθυνση και Θεωρητική κατεύθυνση. Ποια ήταν η πιο συνηθισμένη επιλογή των μαθητών στις κατευθύνσεις; Και στις δύο επιλογές πήγαιναν. Για να περάσει κανείς κάθε τάξη (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) έπρεπε να δώσει εξετάσεις; Όχι. Γίνονταν και τότε πανελλήνιες στην 1 η, 2 η, 3 η Λυκείου; Μόνο στη 3 η Λυκείου. Ποια ήταν τα μαθήματα σε κάθε κατεύθυνση; Στη δική μου κατεύθυνση, που ήταν Θεωρητική, ήταν τα Αρχαία, τα Νέα, τα Λατινικά, η Ιστορία και Έκθεση. Δε θυμάμαι στην άλλη. Υπήρχε γραπτή ή προφορική βαθμολογία; Ή και τα δύο; Περισσότερο γραπτή. Ποιος ήταν ο τρόπος συμπεριφοράς των καθηγητών απέναντι στους μαθητές; Αυστηροί. Οι περισσότεροι ήταν αυστηροί. Ήταν απόμακροι, αδιάφοροι. Πολύ λίγοι έκαναν καλά τη δουλειά τους. Υπήρχαν, βέβαια, κάποιοι που έκαναν καλά τη δουλειά τους. Ήταν, γενικά, μεγάλοι, προσύνταξης, ψιλομπουχτισμένοι και βαριόντουσαν.

10 Υπήρχαν διακρίσεις; Ναι, πάρα πολύ. Με ποιο τρόπο βαθμολογούσαν οι καθηγητές; Με τα γραπτά, βέβαια, γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς και από κει και πέρα υπήρχαν κάποιες προτιμήσεις. Πόσα ήταν τα διαλείμματα; Η διάρκεια των διαλειμμάτων; Δεν θυμάμαι. Πάντως θυμάμαι ότι υπήρχε ένα μεγάλο και τα άλλα ήταν μικρότερα. Διοργανώνατε εκδρομές; Πηγαίναμε μία φορά το χρόνο. Και στη 3 η Λυκείου που, μάλλον, ήταν 3-4 μέρες. Μπορείτε να μας πείτε πού πηγαίνατε ή να αναφέρεται κάποιο παράδειγμα, αν θυμάστε; Όχι, δεν θυμάμαι. Εγώ, ούτε στη τελευταία εκδρομή πήγα γιατί διάβαζα για να μπω στο Πανεπιστήμιο. Έτσι, προτίμησα να κάτσω παρά να πάω. Πηγαίνατε μονοήμερες, διήμερες, τριήμερες; Όχι δε πηγαίναμε. Ποιες ήταν οι ποινές; Μπορείτε να αναφέρεται παραδείγματα από τη χρονιά σας; Μας πηγαίνανε στον Γυμνασιάρχη κάθε τρεις και δύο. Δίνανε αποβολές. Αυτά. Θυμάμαι μία καθηγήτρια που μας έκανε Ιστορία, Σπανού την έλεγαν, η οποία ήταν μία γεροντοκόρη της κακιάς ώρας, κακάσχημη, η οποία ζήλευε όλα τα κορίτσια. Εμένα, θυμάμαι, μου έλεγε ότι βάφω τα μάτια μου και με πήγαινε κάθε τρεις και δύο στις βρύσες να πλύνω το πρόσωπό μου, για να φύγει, υποτίθεται, το μακιγιάζ. Με έβαζε να το κάνω αυτό χειμώνα κιόλας. Είχε καλέσει, ακόμα, την μαμά μου για παράπονα ότι βάφω τα μάτια μου κ.ά. Φοράγατε στολή; Ναι. Στην εποχή μας γίνονται ενημερώσεις στα σχολεία για θέματα που αφορούσαν κυρίως τα παιδιά όπως για το περιβάλλον, τα ναρκωτικά, τα τσιγάρο. Λάμβαναν μέρος και στο δικό σας σχολείο τέτοιου είδους ενημερώσεις; Κι αν ναι, τι είδους; Απολύτως τίποτα. Στο έλεος ήμασταν. Ό, τι μαθαίναμε, το μαθαίναμε από μόνοι μας.

11 Ποια ήταν η στάση της εκπαίδευσης απέναντι στα μάθημα της φυσικής αγωγής; Κι αν ναι, τι είδους; Αδιάφοροι, τελείως. Δηλαδή είχαμε μία γυμνάστρια, η οποία όποτε ήθελε μας έκανε γυμναστική. Τίποτα, καμία σημασία. Κάνατε αθλήματα; Τίποτα. Όταν μας έκανε, μας έβαζε να τρέξουμε γύρω από το προαύλιο και καμιά φορά μας έβαζε να κάνουμε σουηδική. Όταν λέτε σουηδική; Τι ήταν αυτό; Απλώς ασκήσεις στην αυλή. Είχατε γυμναστήριο; Όχι. Φορούσατε συγκεκριμένα ρούχα για να συμμετάσχετε στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής; Πρέπει να χαμε, δε θυμάμαι. Πρέπει να φορούσαμε φόρμα. Σε πιο προσωπικό επίπεδο: Σε ποια σχολή δώσατε; Νομική. Τι μαθήματα απαιτούνταν; Αρχαία, Έκθεση, Λατινικά, Ιστορία. Τέλος, η ανάμνησή σας από το 8 ο Λύκειο ποια είναι; Εφιαλτική. Δηλαδή με το που τελείωσε έβλεπα επί μήνες εφιάλτες ότι είμαι ακόμα στο σχολείο και ξύπναγα και ευχαριστούσα το Θεό. Έλεγα «δόξα το Θεό που έχω περάσει στο Πανεπιστήμιο και είμαι φοιτήτρια». Και υποσχόμουν στο εαυτό μου ότι δε θα ξαναπατούσα το πόδι μου εκεί πέρα. Ένιωθα σα να ήμουν σε φυλακή. Το Λύκειο ήταν η χειρότερη περίοδος της ζωής μου. Χάλια. Για να καταλάβετε, ό, τι δυσκολίες κι αν αντιμετώπισα στη ζωή μου, αν με ρώταγες αν θέλω να ξαναπάω πίσω εκεί πέρα και να είμαι πάλι 16, 17, 18, να γλιτώσω χρόνια απ τη ζωή μου, θα έλεγα: No, thanks.

12 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: Η ομάδα μας από τις συνεντεύξεις που πήρε κατέληξε σε μία γενική και ενιαία εικόνα του σχολείου τις παλαιότερες γενιές. Τα πιο κύρια σημεία είναι: Την περίοδο δεν υπήρχε Λύκειο αλλά Δημοτικό και Γυμνάσιο με 6 τάξεις. Ενώ λίγα χρόνια αργότερα, το 82-83, οι βαθμίδες εκπαίδευσης ήταν όπως κι οι σημερινές (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο). Παλιότερα δεν υπήρχαν κατευθύνσεις αλλά 4 δέσμες, τις οποίες επέλεγαν οι μαθητές στη 3 η Λυκείου. Κάθε δέσμη περιλάμβανε 4 μαθήματα. Παρόλα αυτά, πληροφορούμαστε ότι από το 82 υπήρχαν οι κατευθύνσεις μέχρι και των προηγούμενων χρόνων, δηλαδή Θετική και Θεωρητική κατεύθυνση. Η βαθμολόγηση ήταν γραπτή και προφορική.

13 Όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν ομόφωνα ότι οι καθηγητές ήταν αυστηροί. Σε άλλες χρονιές υπήρχαν διακρίσεις και σε άλλες όχι. Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να τονίσουμε ότι τις προηγούμενες χρονιές υπήρχε μεγάλο ποσοστό επιτυχίας και χωρίς τη βοήθεια από φροντιστήριο ή ιδιαίτερα. Στο τομέα των ποινών έχουμε ποίκιλες εκδοχές. Κοινή ήταν η αποβολή ως κύρια ποινή σε όλες τις χρονιές. Συγκεκριμένα, τις περιόδους αλλά και αναφέρεται ότι ελάχιστες φορές είχαν αξιοποιηθεί οι ποινές και ότι δεν υπήρχαν ιδιαίτερα πειθαρχικά προβλήματα. Όμως, το 82 ήταν πιο συχνές και μάλιστα έχουμε παράδειγμα μαθήτριας που η καθηγήτρια της την ανάγκαζε την ώρα του μαθήματος να πλύνει το πρόσωπό με τη πρόφαση ότι είχε βαμμένα μάτια.

14 Καταλήψεις γίνονταν αλλά ξέρουμε μόνο για την σχολική περίοδο με θέματα που αφορούσαν το εκπαιδευτικό σύστημα. Το 76-77, με βάση της πολιτικής κατάστασης που επικρατούσε (δηλαδή Χούντα), οι μαθητές δε έκαναν καταλήψεις ή αποχές. Ενημερώσεις για θέματα όπως το τσιγάρο, τα ναρκωτικά κ.ά. γίνονταν μόνο το Λιγότερης σημασίας πληροφορίες είναι ότι το σχολείο διατήρησε ορισμένους θεσμούς, όπως οι ώρες λειτουργίας, τα διαλείμματα, τα μαθήματα που διδασκόντουσαν οι μαθητές. Ενώ παράλληλα, διαφοροποιείται σε άλλα όπως η στολή στο Δημοτικό, λιγοστές εκδρομές κ.ά. Τελειώνοντας την παρουσίαση θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους απόφοιτους που μας διέθεσαν λίγο από το χρόνο τους για να τους πάρουμε συνέντευξη και την βοήθειά τους για την επίτευξη αυτής της εργασίας.

15 Εδώ ολοκληρώνετε η εργασία μας. Ελπίζουμε να σας άρεσε. Η εργασία δημιουργήθηκε από τις μαθήτριες: Ντόκου Αικατερίνη Ορφανού Ιωάννα Οσμανλίου Νταϊάνα Σελίμι Ιωάννα

H Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Α1 Γυμνάσιο Χέρσου Σχ. Έτος

H Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Α1 Γυμνάσιο Χέρσου Σχ. Έτος H Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο Α1 Γυμνάσιο Χέρσου Σχ. Έτος 2013-14 Η μεταφορά στο σχολείο Στο μάθημα πάντα προσέχουμε!!!!! Καθημερινή εξέταση Διαβάζουμε για να μην έχουμε τα παρακάτω φαινόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Σχολικές αναμνήσεις. Η γιαγιά του Χάρη θυμάται

Σχολικές αναμνήσεις. Η γιαγιά του Χάρη θυμάται Η μαμά μου πήγαινε στο 26 ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας. Η καλύτερη ανάμνηση που έχει είναι οι φίλοι της και η τάξη που μύριζε κιμωλία. Ελευθερία Η γιαγιά μου την τάξη της είχε 87 παιδιά. Τα άτακτα παιδιά

Διαβάστε περισσότερα

Είδαμε τη βαθμολογία των μαθητών στα Μαθηματικά της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Ας δούμε τώρα πώς οι ίδιοι οι μαθητές αντιμετωπίζουν τα Μαθηματικά.

Είδαμε τη βαθμολογία των μαθητών στα Μαθηματικά της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Ας δούμε τώρα πώς οι ίδιοι οι μαθητές αντιμετωπίζουν τα Μαθηματικά. Γ. Οι μαθητές και τα Μαθηματικά. Είδαμε τη βαθμολογία των μαθητών στα Μαθηματικά της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Ας δούμε τώρα πώς οι ίδιοι οι μαθητές αντιμετωπίζουν τα Μαθηματικά. ΠΙΝΑΚΑΣ 55 Στάση

Διαβάστε περισσότερα

ΙΙΙ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ.

ΙΙΙ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ. ΙΙΙ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ. Είδαμε πως το 4.2% των μαθητών στο δείγμα μας δεν έχουν ελληνική καταγωγή. Θα μπορούσαμε να εξετάσουμε κάποια ειδικά χαρακτηριστικά αυτών των ξένων μαθητών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Εργασία για το σπίτι. Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Εργασία για το σπίτι. Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Εργασία για το σπίτι Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης 1 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Απαντά η Μαρίνα Βαμβακίδου Ερώτηση 1. Μπορείς να φανταστείς τη ζωή μας χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

Φεβρουάριος ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Π.2: Αξιολογήσεις ανά Πράξη

Φεβρουάριος ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Π.2: Αξιολογήσεις ανά Πράξη Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης των Πράξεων με τίτλο «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά» στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με MIS 303169 και 303167 Στο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 2 ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΦΟΙΤΟΥΝ ΗΔΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 2 ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΦΟΙΤΟΥΝ ΗΔΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ 2. «ΤΟ 2 Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΛΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ». ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 2 ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΦΟΙΤΟΥΝ ΗΔΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ Η έρευνα που ακολουθεί

Διαβάστε περισσότερα

Στάσεις και συνήθειες γονέων με παιδιά μαθητές Λυκείου απέναντι στα φροντιστήρια και την ενισχυτική διδασκαλία. Μάρτιος 2007

Στάσεις και συνήθειες γονέων με παιδιά μαθητές Λυκείου απέναντι στα φροντιστήρια και την ενισχυτική διδασκαλία. Μάρτιος 2007 Στάσεις και συνήθειες γονέων με παιδιά μαθητές Λυκείου απέναντι στα φροντιστήρια και την ενισχυτική διδασκαλία Μάρτιος 2007 Η ταυτότητα της έρευνας [σε γονείς μαθητών Λυκείου] Ανάθεση :Σύνδεσμος φροντιστών

Διαβάστε περισσότερα

Από την Α Λυκείου µέχρι το Πανεπιστήµιο

Από την Α Λυκείου µέχρι το Πανεπιστήµιο Από την Α Λυκείου µέχρι το Πανεπιστήµιο Α ΛΥΚΕΙΟΥ Β ΛΥΚΕΙΟΥ 1 η οµάδα προσανατολισµού ανθρωπιστικών σπουδών η οµάδα προσανατολισµού θετικών σπουδών 1 η οµάδα προσανατολισµού ανθρωπιστικών σπουδών 3 η οµάδα

Διαβάστε περισσότερα

Οι αριθμοί σελίδων με έντονη γραφή δείχνουν τα κύρια κεφάλαια που σχετίζονται με το θέμα. ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑ

Οι αριθμοί σελίδων με έντονη γραφή δείχνουν τα κύρια κεφάλαια που σχετίζονται με το θέμα. ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑ Τί σε απασχολεί; Διάβασε τον κατάλογο που δίνουμε παρακάτω και, όταν συναντήσεις κάποιο θέμα που απασχολεί κι εσένα, πήγαινε στις σελίδες που αναφέρονται εκεί. Διάβασε τα κεφάλαια, που θα βρεις σ εκείνες

Διαβάστε περισσότερα

Φεβρουάριος ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Π.2: Αξιολογήσεις ανά Πράξη

Φεβρουάριος ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Π.2: Αξιολογήσεις ανά Πράξη Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης των Πράξεων με τίτλο «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά» στις Περιφέρειες Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής, Νοτίου και Βορείου Αιγαίου,

Διαβάστε περισσότερα

Το Νέο Λύκειο. Οι αλλαγές στο Γενικό Λύκειο Μαθήματα Προαγωγικές & Απολυτήριες Εξετάσεις Πανελλαδικές Εξετάσεις Βαθμολογία

Το Νέο Λύκειο. Οι αλλαγές στο Γενικό Λύκειο Μαθήματα Προαγωγικές & Απολυτήριες Εξετάσεις Πανελλαδικές Εξετάσεις Βαθμολογία Το Νέο Λύκειο Οι αλλαγές στο Γενικό Λύκειο Μαθήματα Προαγωγικές & Απολυτήριες Εξετάσεις Πανελλαδικές Εξετάσεις Βαθμολογία Α' Λυκείου Μαθήματα Γενικής Παιδείας Ελληνική Γλώσσα (Αρχαία, Νέα, Λογοτεχνία)

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΜΕΠΑ Πρακτική Άσκηση Μαθηματικών Β' Φάση. Εργασία πειραματισμού με μαθητή

ΔΙΜΕΠΑ Πρακτική Άσκηση Μαθηματικών Β' Φάση. Εργασία πειραματισμού με μαθητή ΔΙΜΕΠΑ Πρακτική Άσκηση Μαθηματικών Β' Φάση Εργασία πειραματισμού με μαθητή Διδάσκων: Χαράλαμπος Λεμονίδης Φοιτήτρια: Χατζή Κυριακή- Ιωάννα ΑΕΜ: 3659 Εξάμηνο: ΣΤ Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή... 2. Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

11 σεπτεµβρίου 2015. Μαθηματικά 4 ώρες. Αρχαία Ελληνικά 2 ώρες. Νεοελληνική Γλώσσα 2 ώρες. Επαναληπτικά Διαγωνίσματα σχεδόν κάθε εβδομάδα

11 σεπτεµβρίου 2015. Μαθηματικά 4 ώρες. Αρχαία Ελληνικά 2 ώρες. Νεοελληνική Γλώσσα 2 ώρες. Επαναληπτικά Διαγωνίσματα σχεδόν κάθε εβδομάδα 11 σεπτεµβρίου 2015 A Μαθηματικά 4 ώρες Φυσική 2 ώρες A λυκείου Χημεία 2 ώρες Αρχαία Ελληνικά 2 ώρες Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τα μαθήματα που τους ενδιαφέρουν. τώρα Τσιμισκή 41 και Αλ.

Διαβάστε περισσότερα

Σχολικό Έτος

Σχολικό Έτος 1 ο ΓΕΛ ΠΕΥΚΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ 1 ου ΓΕΛ ΠΕΥΚΗΣ Σχολικό Έτος 2016-17 ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΓΟΡΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Α 91 46 45 4 Β 92 51 41 4 Γ 98 50 48 4 ΣΥΝΟΛΟ 281 147 134 12 Σχολικό Έτος 2015-16: Μαθητές 263,

Διαβάστε περισσότερα

Νέα Ελληνική Λογοτεχνία 2 Θρησκευτικά 2 Ιστορία 2 Μαθηματικά 2 Άλγεβρα 3/2 Γεωμετρία 2/3 Ξένη Γλώσσα (Αγγλικά ή Γαλλικά ή Γερμανικά) 2 Φυσική 2

Νέα Ελληνική Λογοτεχνία 2 Θρησκευτικά 2 Ιστορία 2 Μαθηματικά 2 Άλγεβρα 3/2 Γεωμετρία 2/3 Ξένη Γλώσσα (Αγγλικά ή Γαλλικά ή Γερμανικά) 2 Φυσική 2 Στους μαθητές που θα φοιτήσουν φέτος στην Α Λυκείου θα αρχίσει να εφαρμόζεται η νέα δομή του λυκείου. Για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα μετράει επιπλέον και ο μέσος όρος των βαθμών των τριών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ & Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. (Mε βάση το Νόμο 4186/2013)

ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ & Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. (Mε βάση το Νόμο 4186/2013) ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ & Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (Mε βάση το Νόμο 4186/2013) Α Τάξη Ημερησίου Γενικού Λυκείου Η Α Τάξη Ημερησίου Γενικού Λυκείου αποτελεί τάξη αποκλειστικά γενικής παιδείας, στην

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα για τη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων

Έρευνα για τη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων Έρευνα για τη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων Μέσα στο πλαίσιο του πρώτου υπό έμφαση στόχου: «Βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων», το Σχολείο μας θεωρεί ότι απαραίτητη προϋπόθεση για επίτευξη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ (για τους μαθητές Γυμνασίων, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ, ΕΠΑ.Σ, Καλλιτεχνικών, Μουσικών, Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.)

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ (για τους μαθητές Γυμνασίων, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ, ΕΠΑ.Σ, Καλλιτεχνικών, Μουσικών, Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.) Ημερομηνία:.. Σχολείο:. Τάξη:. ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ (για τους μαθητές Γυμνασίων, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ, ΕΠΑ.Σ, Καλλιτεχνικών, Μουσικών, Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.) Πρόλογος Αγαπητέ/ή μαθητή/τρια, Το ερωτηματολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογική Κατεύθυνση ΙΙ: Μαθηματικά: 09,9 (Πανελλήνιος Μέσος Όρος: 6,9) Φυσική: 10,7 (Πανελλήνιος Μέσος Όρος: 6,6) (Πανελλήνιος Μέσος Όρος:14,8)

Τεχνολογική Κατεύθυνση ΙΙ: Μαθηματικά: 09,9 (Πανελλήνιος Μέσος Όρος: 6,9) Φυσική: 10,7 (Πανελλήνιος Μέσος Όρος: 6,6) (Πανελλήνιος Μέσος Όρος:14,8) ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ INTERNATIONAL BACCALAUREATE Αποτελέσματα Πανελλαδικών Εξετάσεων 2012 Κατά το σχολικό έτος 2011-2012 αποφοίτησαν 54 μαθητές

Διαβάστε περισσότερα

Εκδόσεις Φροντιστήρια Παχατουρίδη

Εκδόσεις Φροντιστήρια Παχατουρίδη Εκδόσεις Φροντιστήρια Παχατουρίδη Μαζί μας όλα γίνονται αλλιώς (2) ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ (3) ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ Οι ώρες Μαθημάτων Α Λυκείου Γενικής Παιδείας 33 ώρες την εβδομάδα Ελληνική Γλώσσα 9 ώρες την εβδομάδα

Διαβάστε περισσότερα

"Οι ερωτήσεις που ακολουθούν αφορούν την πρόσθετη διδασκαλία που παρακολουθείς αυτό το σχολικό έτος, στα σχολικά μαθήματα ή σε άλλα μαθήματα.

Οι ερωτήσεις που ακολουθούν αφορούν την πρόσθετη διδασκαλία που παρακολουθείς αυτό το σχολικό έτος, στα σχολικά μαθήματα ή σε άλλα μαθήματα. "Οι ερωτήσεις που ακολουθούν αφορούν την πρόσθετη διδασκαλία που παρακολουθείς αυτό το σχολικό έτος, στα σχολικά μαθήματα ή σε άλλα μαθήματα. Η διδασκαλία αυτή μπορεί να γίνεται στο σχολείο ή κάπου αλλού,

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ (Για τελειόφοιτους )

ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ (Για τελειόφοιτους ) ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ (Για τελειόφοιτους 2019-2020) 1. Από πότε θα ισχύσει το νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ; Οι αλλαγές θα ισχύσουν από το σχολικό έτος 2019 2020. Δηλαδή το νέο σύστημα θα «εγκαινιαστεί»

Διαβάστε περισσότερα

Στάσεις και συνήθειες μαθητών Λυκείου απέναντι στα φροντιστήρια και την ενισχυτική διδασκαλία. Μάρτιος 2007

Στάσεις και συνήθειες μαθητών Λυκείου απέναντι στα φροντιστήρια και την ενισχυτική διδασκαλία. Μάρτιος 2007 Στάσεις και συνήθειες μαθητών Λυκείου απέναντι στα φροντιστήρια και την ενισχυτική διδασκαλία Μάρτιος 2007 Η ταυτότητα της έρευνας [σε μαθητές Λυκείου] Ανάθεση :Σύνδεσμος φροντιστών Βορείου Ελλάδος Τύπος

Διαβάστε περισσότερα

Α Λυκείου. Πρόγραμμα μαθημάτων Α τάξης

Α Λυκείου. Πρόγραμμα μαθημάτων Α τάξης Α Λυκείου Η Α Λυκείου είναι τάξη γενικής παιδείας και, συνεπώς, τα μαθήματα είναι κοινά για όλους τους μαθητές. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα είναι 35 ωρών και περιλαμβάνει τα μαθήματα που μέχρι τώρα υπήρχαν

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 1. Γενικές πληροφορίες για το Λύκειο. 3. Προαγωγή κ απόλυση των μαθητών στο Λύκειο

Περιεχόμενα. 1. Γενικές πληροφορίες για το Λύκειο. 3. Προαγωγή κ απόλυση των μαθητών στο Λύκειο Περιεχόμενα 1. Γενικές πληροφορίες για το Λύκειο. 2. Το πρόγραμμα μαθημάτων στις 3 τάξεις του Λυκείου 3. Προαγωγή κ απόλυση των μαθητών στο Λύκειο 4. Πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπ/ση (Πεδία, Προσανατολισμοί,

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητική ομάδα: Οι μαθητές της Στ τάξης του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Πολεμίου

Ερευνητική ομάδα: Οι μαθητές της Στ τάξης του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Πολεμίου Ερευνητική ομάδα: Οι μαθητές της Στ τάξης του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Πολεμίου Επιμέλεια-καταγραφή-σχεδιασμός: Ο δάσκαλος της Στ τάξης, Χρίστος Χατζηλοΐζου Απρίλιος 2015 Θέμα: Η αξιοποίηση του

Διαβάστε περισσότερα

Ομαδική Εργασία Παραγωγής Γραπτού Λόγου με θέμα: «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ»

Ομαδική Εργασία Παραγωγής Γραπτού Λόγου με θέμα: «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ» Ομαδική Εργασία Παραγωγής Γραπτού Λόγου με θέμα: «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ» Δ τάξη, 2013-2014 Παρουσίαση γραπτής εργασίας «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ» ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 Τα βήματα που ακολουθήσαμε ήταν: 1. Αφού η δασκάλα μας έγραψε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Η Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση αποβλέπει στον συνδιασμό της Γενικής παιδείας με την Επαγγελματική γνώση. Σκοποί H ανάπτυξη των ικανοτήτων, της πρωτοβουλίας,

Διαβάστε περισσότερα

Αντιλήψεις-Στάσεις των μαθητών του γυμνασίου και των Λ.Τ. τάξεων σχετικά με την σχολική ζωή

Αντιλήψεις-Στάσεις των μαθητών του γυμνασίου και των Λ.Τ. τάξεων σχετικά με την σχολική ζωή Αντιλήψεις-Στάσεις των μαθητών του γυμνασίου και των Λ.Τ. τάξεων σχετικά με την σχολική ζωή 2016-2017 Βαβαρούτα Κατερίνα Σπυρόπουλος Βασίλης Ψηλοπαναγιώτη Άννα Ψυχομάνη Γεωργία Ριόλος 2016-17 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Απόψε (ξανα)ονειρεύτηκα

Απόψε (ξανα)ονειρεύτηκα Απόψε (ξανα)ονειρεύτηκα της Εβελίνας Στο τέλος κάθε χρόνου, η παλιά μου γυμνάστρια, οργανώνει μια γιορτή με χορούς, παραδοσιακούς και μοντέρνους. Κάθε χρονιά, το θέμα της γιορτής είναι διαφορετικό. (π.χ.

Διαβάστε περισσότερα

Προϋποθέσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό:

Προϋποθέσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό: Προϋποθέσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό: 1. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θα πρέπει να πληρούν έστω μία (1) από τις προϋποθέσεις που παρατίθενται ανά σχολική τάξη: Γ Γυμνασίου:

Διαβάστε περισσότερα

Σύγκριση του ισχύοντος και του νέου ωρολογίου προγράμματος του Λυκείου

Σύγκριση του ισχύοντος και του νέου ωρολογίου προγράμματος του Λυκείου Σύγκριση του ισχύοντος και του νέου ωρολογίου προγράμματος του Λυκείου ΙΣΧΥΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΩΡΕΣ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ 2011 1. Θρησκευτικά 2 Θρησκευτικά: 2 ώρες 2. Αρχαία Ελληνική Γλώσσα & Γραμματεία

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Λ Υ Κ Ε Ι Ο

Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Λ Υ Κ Ε Ι Ο Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Λ Υ Κ Ε Ι Ο Ενημερωτική Συνάντηση Γονέων Μαθητών Α και Β Λυκείου Θέατρο Χωρέμη Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015 1 Προαγωγικές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3. Διαπιστώσεις και Συμπεράσματα για το σχολικό έτος 2001-2002

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3. Διαπιστώσεις και Συμπεράσματα για το σχολικό έτος 2001-2002 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 Διαπιστώσεις και Συμπεράσματα για το σχολικό έτος 2001-2002 3.1 Ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δεδομένων Ο αριθμός των κοριτσιών ήταν μεγαλύτερος. Στο σύνολο, το 56,4% ήταν κορίτσια

Διαβάστε περισσότερα

Χρονοδιάγραµµα Εκπαιδευτικού Έτους 2013-2014 ΧΡΟΝΟ ΙΑΓΡΑΜΜΑ 2013-2014

Χρονοδιάγραµµα Εκπαιδευτικού Έτους 2013-2014 ΧΡΟΝΟ ΙΑΓΡΑΜΜΑ 2013-2014 Χρονοδιάγραµµα Εκπαιδευτικού Έτους 2013-2014 Έναρξη ιαγωνισµών 1 ης περιόδου (Θερινά Τµήµατα) Έναρξη µαθηµάτων για τα Θερινά Τµήµατα Συγκέντρωση µαθητών ενηµέρωση Έναρξη µαθηµάτων νέων τµηµάτων Αργία 28

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ 1. Αγόρι 390 (51.25%) 360 (43.11%) 750 Κορίτσι 371 (48.75%) 475 (56.89%) (100%) 835 (100%) 1596

ΠΙΝΑΚΑΣ 1. Αγόρι 390 (51.25%) 360 (43.11%) 750 Κορίτσι 371 (48.75%) 475 (56.89%) (100%) 835 (100%) 1596 ΙΙ. ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ. Α. Γενικά στοιχεία. Όπως φαίνεται παραπάνω, το 4.55% των ερωτηθέντων μαθητών πηγαίνουν στο Γυμνάσιο ενώ 47.48% αυτών φοιτούν στο Λύκειο ( για το 11.97% των μαθητών του δείγματος

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή του Γερμανικού Διεθνούς Απολυτηρίου DIA στη Γερμανική Σχολή Αθηνών

Εισαγωγή του Γερμανικού Διεθνούς Απολυτηρίου DIA στη Γερμανική Σχολή Αθηνών Εισαγωγή του Γερμανικού Διεθνούς Απολυτηρίου DIA στη Γερμανική Σχολή Αθηνών 1 Αποστολή και παιδαγωγικοί στόχοι της ΓΣΑ Στο πλαίσιο της γερμανικής εξωτερικής πολιτιστικής πολιτικής η ΓΣΑ έχει την αποστολή

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ 1 ου ΓΕΛ ΠΕΥΚΗΣ Σχολικό Έτος

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ 1 ου ΓΕΛ ΠΕΥΚΗΣ Σχολικό Έτος 1 ο ΓΕΛ ΠΕΥΚΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ 1 ου ΓΕΛ ΠΕΥΚΗΣ Σχολικό Έτος 2015-16 ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΓΟΡΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Α 97 49 48 4 Β 101 52 49 4 Γ 65 33 32 3 ΣΥΝΟΛΟ 263 134 129 11 Σχολικό Έτος 2014-15: Μαθητές 256,

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηµατολόγιο PMP , +

Ερωτηµατολόγιο PMP , + Ερωτηµατολόγιο PMP Διαβάστε προσεκτικά κάθε ένα από τα παρακάτω προβλήµατα. Για κάθε πρόβληµα υπάρχουν τέσσερις εναλλακτικές απαντήσεις από τις οποίες µόνο µία είναι η σωστή. Παρακαλώ επιλέξτε τη σωστή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ 1 ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ Νομοθεσία. Παρατηρήσεις για τα θέματα των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων Γυμνασίων και Λυκείων, περιόδου Μαΐου- Ιουνίου 2008. Προτάσεις.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2014-2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2014-2015 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2014-2015 Ισχύει για τους μαθητές της Α Λυκείου του σχολικού έτους 2014-2015 Το νέο Λύκειο αποσυνδέεται από τις Εθνικές Εξετάσεις Σελίδα 1 Α Λυκείου Μόνο Μαθήματα Γενικής Παιδείας

Διαβάστε περισσότερα

Δεκέμβριος 2014 ΠΑΡΑΔΟΤΕΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ

Δεκέμβριος 2014 ΠΑΡΑΔΟΤΕΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης της Πράξης «Εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη» με MIS 295403 περιόδου 2010-2014 ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Εισαγωγή Στο κεφάλαιο αυτό περιγράφεται το σύστηµα των Γενικών Εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθµια εκπαίδευση το οποίο ίσχυσε την περίοδο 1983-1999 και

Διαβάστε περισσότερα

Φροντιστήρια «ΓΝΩΣΗ» ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2016

Φροντιστήρια «ΓΝΩΣΗ» ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2016 Α ΛΥΚΕΙΟΥ Στην Α τάξη του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου οι μαθητές θα παρακολουθούν μαθήματα Γενικής Παιδείας (και Επιλογής), συνολικά 35 διδακτικές ώρες την εβδομάδα. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΩΡΕΣ 1. Ελληνική Γλώσσα 9 -

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ Ο ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ Ο ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ Ο ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Οι βασικές αλλαγές Επιλογή θεμάτων εξετάσεων και για τις 3 τάξεις του Λυκείου Προϋποθέσεις προαγωγής και απόλυσης Πανελλαδικώς

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ 5.1 Γενικές παρατηρήσεις Παρατηρείται αύξηση του αριθµού των µαθητών κατά 7,37% κατά το σχολικό έτος 2001-02 σε σχέση µε το σχολικό έτος 2000-01. Σχόλιο:

Διαβάστε περισσότερα

A λυκείου. έναρξη: 12 σεπτεµβρίου Είναι πλέον γνωστό ότι το φροντιστήριο µας έχει τις µεγαλύτερες επιτυχίες της Θεσσαλονίκης

A λυκείου. έναρξη: 12 σεπτεµβρίου Είναι πλέον γνωστό ότι το φροντιστήριο µας έχει τις µεγαλύτερες επιτυχίες της Θεσσαλονίκης έναρξη: 12 σεπτεµβρίου 2016 A Μαθηματικά 2 ώρες Φυσική 2 ώρες A λυκείου Χημεία 2 ώρες Αρχαία Ελληνικά 2 ώρες Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τα μαθήματα που τους ενδιαφέρουν. Τσιμισκή 41 και

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ (Ν. 4186 / 2013): ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Επιμέλεια: Φωτεινή Κυριλλίδου, καθηγήτρια στο Γενικό Λύκειο Μύρινας

ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ (Ν. 4186 / 2013): ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Επιμέλεια: Φωτεινή Κυριλλίδου, καθηγήτρια στο Γενικό Λύκειο Μύρινας ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ (Ν. 486 / 03): ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Επιμέλεια: Φωτεινή Κυριλλίδου, καθηγήτρια στο Γενικό Λύκειο Μύρινας Α ΤΑΞΗ Γενικού Λυκείου - Πόσες ώρες θα κάνουμε μάθημα κάθε μέρα; - 7 ώρες (δηλαδή

Διαβάστε περισσότερα

Μάχη Νικολάρα: Δεν ακούγεται και πολύ δημιουργικό αυτό, έτσι όπως το περιγράφετε.

Μάχη Νικολάρα: Δεν ακούγεται και πολύ δημιουργικό αυτό, έτσι όπως το περιγράφετε. Μάχη Νικολάρα: Θα μιλήσουμε για τον τομέα της εκπαίδευσης από μια άλλη σκοπιά. Οι ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας εχθές ανέτρεψαν κατά κάποιο τρόπο τον προγραμματισμό αυτής της εκπομπής, όμως όλα

Διαβάστε περισσότερα

Το Νέο Λύκειο. Από την Α τάξη προάγομαι όταν: Α. Γενικά. Β. Οι γραπτές εξετάσεις κάθε τάξης. Γ. Διαδικασία προαγωγής από κάθε τάξη.

Το Νέο Λύκειο. Από την Α τάξη προάγομαι όταν: Α. Γενικά. Β. Οι γραπτές εξετάσεις κάθε τάξης. Γ. Διαδικασία προαγωγής από κάθε τάξη. 3 ο Γενικό Λύκειο Ηλιούπολης 2014-2015 Α. Γενικά Το Νέο Λύκειο 1. Στο λύκειο έχουμε 2 Τετράμηνα. 2. Οι βαθμοί στο λύκειο δεν στρογγυλοποιούνται αλλά εκφράζονται με προσέγγιση δεκάτου (15,1 18,7 κλπ.) 3.

Διαβάστε περισσότερα

Χρονοδιάγραµµα Εκπαιδευτικού Έτους ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Χρονοδιάγραµµα Εκπαιδευτικού Έτους ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ Χρονοδιάγραµµα Εκπαιδευτικού Έτους 2017-2018 Έναρξη ιαγωνισµών 1 ης περιόδου (Θερινά Τµήµατα) Έναρξη µαθηµάτων για τα Θερινά Τµήµατα Συγκέντρωση µαθητών ενηµέρωση Έναρξη µαθηµάτων νέων τµηµάτων Αργία 28

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΙΛΚΙΣ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Νόμος 4186/19-9-013 Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΛΕΙΔΙ

Διαβάστε περισσότερα

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Ιωαννίνων. Αριθμητικός Γραμματισμός. Εισηγήτρια : Σεντελέ Καίτη

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Ιωαννίνων. Αριθμητικός Γραμματισμός. Εισηγήτρια : Σεντελέ Καίτη Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιωαννίνων Αριθμητικός Γραμματισμός Εισηγήτρια : Σεντελέ Καίτη ΘΕΜΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ «Προγραμματισμός-Οργάνωση και υλοποίηση μιας διδακτικής ενότητας στον Αριθμητικό Γραμματισμό» ΠΡΟΣΘΕΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ! ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ. _. Α γυμνασίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ! ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ. _. Α γυμνασίου Α γυμνασίου Να καλύψουμε τυχόν κενά και να εμβαθύνουμε στα δύο βασικά μαθήματα μαθηματικά και γλώσσα. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΛΩΣΣΑ 4 ώρες 2 ώρες B γυμνασίου Να καλύψουμε τυχόν κενά και να εμβαθύνουμε στα μαθήματα:

Διαβάστε περισσότερα

Φεβρουάριος ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Π.2: Αξιολογήσεις ανά Πράξη

Φεβρουάριος ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Π.2: Αξιολογήσεις ανά Πράξη Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης των Πράξεων με τίτλο «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά» στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με MIS 303169 και 303167 Στο

Διαβάστε περισσότερα

Προγράµµατα σπουδών Γενικού Λυκείου. Α τάξη

Προγράµµατα σπουδών Γενικού Λυκείου. Α τάξη Στόχευση: 1 η Οµάδα 7µελές 4µελές τµήµα µε τµήµα µε στόχευση στόχευση την 1 η ΟΠ την 1 η ΟΠ Α τάξη Στόχευση: η Οµάδα 7µελές 4µελές τµήµα µε τµήµα µε στόχευση στόχευση την η ΟΠ την η ΟΠ 1 1 3 Μαθηµατικά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΤΑΡΤΟ 4 ο δίωρο: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ. Γιώτη Ιφιγένεια (Α.Μ. 6222) Λίβα Παρασκευή (Α.Μ. 5885)

ΤΕΤΑΡΤΟ 4 ο δίωρο: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ. Γιώτη Ιφιγένεια (Α.Μ. 6222) Λίβα Παρασκευή (Α.Μ. 5885) ΤΕΤΑΡΤΟ 4 ο δίωρο: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ. Γιώτη Ιφιγένεια (Α.Μ. 6222) Λίβα Παρασκευή (Α.Μ. 5885) Ανάλυση σε επιμέρους στόχους: 1. Εκτιμούν τη μορφή γραφημάτων με βάση τα δεδομένα τους. 2. Κατανοούν ότι

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (αφορά στους μαθητές που ενεγράφησαν ή θα εγγραφούν στην Α τάξη του Γενικού

Διαβάστε περισσότερα

Σχολείο: Τμήμα: Βαθμός στη φυσική αγωγή:

Σχολείο: Τμήμα: Βαθμός στη φυσική αγωγή: 1 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Ηλικία:. Φύλο: Αγόρι Κορίτσι Ασχολείσαι με κάποιο άθλημα εκτός σχολείου; ΝΑΙ ΟΧΙ Σχολείο: Τμήμα: Βαθμός στη φυσική αγωγή: Πόσο συμφωνείς με κάθε μία από τις παρακάτω προτάσεις; Βάλε σε

Διαβάστε περισσότερα

Α ΛΥΚΕΙΟΥ Μαθήματα Γενικής Παιδείας ώρες Γενικά..

Α ΛΥΚΕΙΟΥ Μαθήματα Γενικής Παιδείας ώρες Γενικά.. ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ:(Ν. 486 ΦΕΚ: 93 Α /7-09-03) Ο νόμος θα τεθεί σε μερική εφαρμογή από το Σχολικό Έτος 03-04,για τους μαθητές της Α' τάξης Λυκείου Και σε πλήρη εφαρμογή το σχολ. Έτος 05-06 οπότε και θα πραγματοποιηθούν

Διαβάστε περισσότερα

Δεύτερη διδακτική πρόταση Έλεγχος επίδοσης στο σχολείο. 1 φωτοτυπία ανά μαθητή με τον έλεγχο παραγωγή προφορικού λόγου, παραγωγή γραπτού λόγου

Δεύτερη διδακτική πρόταση Έλεγχος επίδοσης στο σχολείο. 1 φωτοτυπία ανά μαθητή με τον έλεγχο παραγωγή προφορικού λόγου, παραγωγή γραπτού λόγου Κατανόηση προφορικού λόγου Επίπεδο B Δεύτερη διδακτική πρόταση Έλεγχος επίδοσης στο σχολείο Ενδεικτική διάρκεια: Ομάδα-στόχος: Διδακτικός στόχος: Στρατηγικές: Υλικό: Ενσωμάτωση δραστηριοτήτων: 1 διδακτική

Διαβάστε περισσότερα

Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους.

Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους. Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους. Κάθεται στο παράθυρο του δωματίου της και σκέφτεται, στεναχωρημένη τους παλιούς της φίλους και συμμαθητές.

Διαβάστε περισσότερα

Το βιβλίο της Μ. Autism Resource CD v Resource Code RC115

Το βιβλίο της Μ. Autism Resource CD v Resource Code RC115 Το βιβλίο της Μ Γεια σας με λένε Μ. Είμαι 9 χρονών και μένω στο με τους γονείς μου και τα 2 αδέρφια μου, τον Γιάννη που είναι 10 και τον Βασίλη που είναι 3. Έχω κι ένα σκυλάκι που το λένε Κάντι και είναι

Διαβάστε περισσότερα

Προσανατολισμός Ανθρωπιστικών σπουδών: Αρχαία ελληνική γλώσσα και Γραμματεία και Βασικές αρχές κοινωνικών επιστημών.

Προσανατολισμός Ανθρωπιστικών σπουδών: Αρχαία ελληνική γλώσσα και Γραμματεία και Βασικές αρχές κοινωνικών επιστημών. Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΤΕΥΧΟΣ Α, Νο 193, 17/9/2013), ο νόμος για το νέο Λύκειο και την εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι αλλαγές που γίνονται αφορούν τόσο τα μαθήματα

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή του Γερμανικού Διεθνούς Απολυτηρίου DIAP στη Γερμανική Σχολή Αθηνών

Εισαγωγή του Γερμανικού Διεθνούς Απολυτηρίου DIAP στη Γερμανική Σχολή Αθηνών Εισαγωγή του Γερμανικού Διεθνούς Απολυτηρίου DIAP στη Γερμανική Σχολή Αθηνών 1 Αποστολή και παιδαγωγικοί στόχοι της ΓΣΑ Στο πλαίσιο της γερμανικής εξωτερικής πολιτιστικής πολιτικής η ΓΣΑ έχει την αποστολή

Διαβάστε περισσότερα

Νόμος 4186 / : Αναδιάρθρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ.λ.π. διατάξεις

Νόμος 4186 / : Αναδιάρθρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ.λ.π. διατάξεις Νόμος 4186 / 17-9-013: Αναδιάρθρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ.λ.π. διατάξεις Α τάξη: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μαθήματα Γενικής Παιδείας Κλάδοι Ώρες α) Ελληνική Γλώσσα - Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΠΕΔΟ 3 4 Γ ΚΑΙ Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΕΠΙΠΕΔΟ 3 4 Γ ΚΑΙ Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟ 3 4 Γ ΚΑΙ Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Η παιδεία, καθάπερ ευδαίμων χώρα, πάντα τ αγαθά φέρει. μτφρ: η μόρφωση, όπως ακριβώς μια εύφορη γη, φέρνει όλα τα καλά Σωκράτης (469-399 π.χ., Φιλόσοφος) 1 ΑΣΚΗΣΗ 1 η : 7

Διαβάστε περισσότερα

1 of 8 13/09/ :38 μμ

1 of 8 13/09/ :38 μμ Εκτύπωση ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ 2014 Δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Υπουργείου Παιδείας, τα στατιστικά στοιχεία με τις βαθμολογίες των υποψηφίων στις πανελλαδικές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Αγαπητέ μαθητή/ αγαπητή μαθήτρια, Διεξάγουμε μια έρευνα και θα θέλαμε να μάθουμε την άποψή σου για τo περιβάλλον μάθησης που επικρατεί στην τάξη σου. Σε παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ η διδακτέα ύλη θα είναι και εξεταστέα

ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ η διδακτέα ύλη θα είναι και εξεταστέα ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ Ο νόμος για το Νέο Λύκειο ισχύει από τη σχολική χρονιά 2013-2014 για τα παιδιά που φοιτούν ήδη στην Α Λυκείου. Η προαγωγή των μαθητών και η απόλυση τους από το Λύκειο γίνεται πιο δύσκολη σε

Διαβάστε περισσότερα

Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες

Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες ΑΛΚΗ ΖΕΗ ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ: ΚΥΔΩΝΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ, ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΝΕΦΕΛΗ Η Κωνσταντίνα είναι το μόνο παιδί που έχουν αποκτήσει οι γονείς της, όχι όμως και το μόνο εγγόνι που έχει αποκτήσει

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016 2017 ΑΠΟ ΤΟ 1980 ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΑ Μαθηματικά 3 ώρες/εβδομάδα Φυσική /εβδομάδα Γλώσσα Έκθεση /εβδομάδα

Διαβάστε περισσότερα

Ο δάσκαλος που με εμπνέει

Ο δάσκαλος που με εμπνέει Είναι πολύ σημαντικό για μένα η δασκάλα που μου κάνει μάθημα να με εμπνέει, γιατί έτσι θα ενδιαφέρομαι περισσότερο για τα μαθήματά μου και θα προσπαθώ να γίνομαι κάθε φορά καλύτερη. Θα προτιμούσα η δασκάλα

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΛΥΚΕΙΟΥ

ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Α ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Ποιο το χαρακτηριστικό της τάξης ; ΛΥΚΕΙΟΥ Η Α Λυκείου είναι μια τάξη γενικής παιδείας όπου δίνεται βαρύτητα στα μαθήματα της Γλώσσας και των Μαθηματικών. Στην

Διαβάστε περισσότερα

71% 27% 81% 16% 44% 44% 12% του 64% 29%

71% 27% 81% 16% 44% 44% 12% του 64% 29% Αγαπητοί μαθητές / τριες Θα θέλαμε και πάλι να σας ευχαριστήσουμε για το χρόνο, που διαθέσατε για να συμπληρώσετε το έντυπο κρίσεων του Φροντιστηρίου Εκπαίδευση Θετική - Τεχνολογική. Σας κάνουμε κοινωνούς

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Λύκειο Γαβρόγλου

Νέο Λύκειο Γαβρόγλου Νέο Λύκειο Γαβρόγλου Προτεινομένη δομή για το Νέο Λύκειο Για τηνα & Β ΓΕΛ του σχολικού έτους 2018-2019 & Για την Γ ΓΕΛ του σχολικού έτους 2019-2020 22/10/2018 1 Α Λυκείου 2018-19 Προαγωγικές εξετάσεις

Διαβάστε περισσότερα

«ΝΕΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ»

«ΝΕΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ» «ΝΕΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ» ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΔΙΑ Διεύθυνση Λειτουργίας Δικτύου «Φροντιστήρια Πουκαμισάς» ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠO ΤΟ ΕΚΠ. ΕΤΟΣ 2015-2016 Α Λυκείου Τάξη Γενικής Παιδείας Β Λυκείου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Πρόγραμμα 35 ωρών εβδομαδιαίως: 1) πρόγραμμα 33 ωρών εβδομαδιαίως ΚΟΙΝΟ 2) πρόγραμμα 2 ωρών εβδομαδιαίως ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΓΕΝΕΣΙΟΥ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΜΠΕΝΤΕΒΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ 2015-2016 ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΓΕΝΕΣΙΟΥ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΜΠΕΝΤΕΒΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ www.inpanagiabentevi.gr

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα. Πληροφοριακό Σύστημα ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης Ερωτηματολόγιο 'Θεωρία Πιθανοτήτων' Ερωτηματολόγιο

Αποτελέσματα. Πληροφοριακό Σύστημα ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης Ερωτηματολόγιο 'Θεωρία Πιθανοτήτων' Ερωτηματολόγιο Αποτελέσματα Ερωτηματολόγιο 297933 Σύνολο εγγραφών σε αυτό το ερώτημα: 33 Σύνολο εγγραφών στο ερωτηματολόγιο: 33 Ποσοστό συνόλου: 100.00% σελίδα 1 / 45 Ομάδα: Ερωτηματολόγιο Ερώτηση: S0. Θέλετε να συμπληρώσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ:

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2007-2008 Τάξη: Γ 3 Όνομα: Η μύτη μου είναι μεγάλη. Όχι μόνο μεγάλη, είναι και στραβή. Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο με λένε Μυτόγκα. Μα η δασκάλα τα μαλώνει: Δεν

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ TOT ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΑΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΒΣΘ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ TOT ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΑΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΒΣΘ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ TOT ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΑΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΒΣΘ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Το σύστημα των εισαγωγικών εξετάσεων στις Ανώτατες σχολές τα τελευταία χρόνια δέχεται

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013 Σύμφωνα με το πρόσφατο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας θα πραγματοποιηθούν σημαντικές αλλαγές στο Λύκειο και στον τρόπο εισαγωγής στα Τμήματα των Πανεπιστημίων και

Διαβάστε περισσότερα

2 τετράμηνα. 1ο τετράμηνο: από 11 Σεπτεμβρίου έως 20 Ιανουαρίου και. 2ο τετράμηνο από 21 Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου.

2 τετράμηνα. 1ο τετράμηνο: από 11 Σεπτεμβρίου έως 20 Ιανουαρίου και. 2ο τετράμηνο από 21 Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου. 2 τετράμηνα 1ο τετράμηνο: από 11 Σεπτεμβρίου έως 20 Ιανουαρίου και 2ο τετράμηνο από 21 Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου. Α ομάδα 3 ομάδες μαθημάτων 1) Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (Γλωσσική Διδασκαλία και

Διαβάστε περισσότερα

Η ζωή είναι αλλού. < <Ηλέκτρα>> Το διαδίκτυο είναι γλυκό. Προκαλεί όμως εθισμό. Γι αυτό πρέπει τα παιδιά. Να το χρησιμοποιούν σωστά

Η ζωή είναι αλλού. < <Ηλέκτρα>> Το διαδίκτυο είναι γλυκό. Προκαλεί όμως εθισμό. Γι αυτό πρέπει τα παιδιά. Να το χρησιμοποιούν σωστά Δράση 2 Σκοπός: Η αποτελεσματικότερη ενημέρωση των μαθητών σχετικά με όλα τα είδη συμπεριφορικού εθισμού και τις επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή! Οι μαθητές εντοπίζουν και παρακολουθούν εκπαιδευτικά βίντεο,

Διαβάστε περισσότερα

«Πως επηρεαζονται οι ανθρωποι απο τη δοξα, τα χρηματα και την επιτυχια»

«Πως επηρεαζονται οι ανθρωποι απο τη δοξα, τα χρηματα και την επιτυχια» 1 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2018-2019 ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ «Πως επηρεαζονται οι ανθρωποι απο τη δοξα, τα χρηματα και την επιτυχια» Ονοματεπώνυμο: Ρίκο Σωτηρία Τμήμα: Γ1 Καθηγητής: Σιάφης

Διαβάστε περισσότερα

Βαλαωρίτου ΤΡΙΚΑΛΑ Πληροφορίες: Αμαλία Ηλιάδη Τηλέφ. : ,70570 Fax : Ε- mail :

Βαλαωρίτου ΤΡΙΚΑΛΑ Πληροφορίες: Αμαλία Ηλιάδη Τηλέφ. : ,70570 Fax : Ε- mail : 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Βαλαωρίτου 27-33 - 42100 ΤΡΙΚΑΛΑ Πληροφορίες: Αμαλία Ηλιάδη Τηλέφ. : 24310-28697,70570 Fax : 24310-28618 Ε- mail : mail@3gym-trikal.tri.sch.gr 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Η πορεία του στο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ 2 ου ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ 2 ου ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ 2 ου ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ Στην εισήγηση που ακολουθεί θα συναντήσουμε πολλές φορές κάποιους όρους για τους οποίους

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΟΠΑΔΟ ΤΟΥ ΦΟΥΤΜΠΟΛ, ΙΛΖΕ ΤΕΜΠΕΤΣ Κ.Τ.

ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΟΠΑΔΟ ΤΟΥ ΦΟΥΤΜΠΟΛ, ΙΛΖΕ ΤΕΜΠΕΤΣ Κ.Τ. ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΟΠΑΔΟ ΤΟΥ ΦΟΥΤΜΠΟΛ, ΙΛΖΕ ΤΕΜΠΕΤΣ Κ.Τ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ Από τότε που γνωριστήκαμε πόσος καιρός πάει άραγε; όλο με βλέπετε να σπάω τα μούτρα μου σε διάφορες φάσεις και με διάφορους

Διαβάστε περισσότερα

3 ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Δεξιοτήτων Σκέψης

3 ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Δεξιοτήτων Σκέψης ΕΠΙΠΕΔΟ 3 4 Γ ΚΑΙ Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Ἡ παιδεία, καθάπερ εὐδαίμων χώρα, πάντα τ ἀγαθά φέρει. μτφρ: η μόρφωση, όπως ακριβώς μια εύφορη γη, φέρνει όλα τα καλά Σωκράτης (469-399 π.χ., Φιλόσοφος) 0 ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΩΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Λύκειο Ο Λύκειο Κομοτηνής

Νέο Λύκειο Ο Λύκειο Κομοτηνής Νέο Λύκειο 2015-2016 Α Λυκείου (33+2) ΜΑΘΗΜΑ 1.Ελληνική Γλώσσα (5 Αρχαία +2 Νέα + 2Λογοτεχνία) 9 2.Μαθηματικά (3ώρες Άλγεβρα + 2 ώρες Γεωμετρία) 5 3.Φυσικές Επιστήμες (2 ώρες Φυσική +2 ώρες Χημεία +2 ώρες

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Λύκειο 2014-2015. Οι Βασικές αλλαγές από Σεπτέμβριο του 2013 στο Ενιαίο Λύκειο

Νέο Λύκειο 2014-2015. Οι Βασικές αλλαγές από Σεπτέμβριο του 2013 στο Ενιαίο Λύκειο Νέο Λύκειο 2014-2015 Οι Βασικές αλλαγές από Σεπτέμβριο του 2013 στο Ενιαίο Λύκειο Α Λυκείου: Μαθήματα Α Λυκείου: Εξετάσεις Στις προαγωγικές εξετάσεις Α' Λυκείου που διεξάγονται ενδοσχολικά, τα θέματα:

Διαβάστε περισσότερα

Το Νέο Λύκειο. Α Λυκείου

Το Νέο Λύκειο. Α Λυκείου ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ «ΓΝΩΣΗ» Το Νέο Λύκειο Στους µαθητές που θα φοιτήσουν φέτος (2013-2014) στην Α Λυκείου θα αρχίσει να εφαρµόζεται η νέα δοµή του Λυκείου. Για την εισαγωγή στην τριτοβάθµια εκπαίδευση θα µετράει

Διαβάστε περισσότερα

Α' Λυκείου. - Εφαρμογές Πληροφορικής - Τεχνολογία - Διαχείριση Φυσικών Πόρων - Έκφραση-Πολιτισμός. - Ευρωπαϊκός Πολιτισμός

Α' Λυκείου. - Εφαρμογές Πληροφορικής - Τεχνολογία - Διαχείριση Φυσικών Πόρων - Έκφραση-Πολιτισμός. - Ευρωπαϊκός Πολιτισμός Για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση οι μαθητές θα εξετάζονται πανελλαδικά σε 4 ή 5 μαθήματα, αναλόγως το Επιστημονικό πεδίο που θα διαλέξουν στην Γ Λυκείου. Α' Λυκείου Στην Α' Λυκείου οι μαθητές

Διαβάστε περισσότερα

Ο δάσκαλος που θα μου κάνει μάθημα είναι σημαντικό να με εμπνέει γιατί θα έχω καλύτερη συνεργασία μαζί του. θα έχω περισσότερο ενδιαφέρον για το

Ο δάσκαλος που θα μου κάνει μάθημα είναι σημαντικό να με εμπνέει γιατί θα έχω καλύτερη συνεργασία μαζί του. θα έχω περισσότερο ενδιαφέρον για το Ελένη Κουννή Ε 2 Ο δάσκαλος που θα μου κάνει μάθημα είναι σημαντικό να με εμπνέει γιατί θα έχω καλύτερη συνεργασία μαζί του. θα έχω περισσότερο ενδιαφέρον για το μάθημα και θα μαθαίνω περισσότερα πράγματα.

Διαβάστε περισσότερα

Εξορθολογισμός στα θετικά μαθήματα:

Εξορθολογισμός στα θετικά μαθήματα: Εξορθολογισμός στα θετικά μαθήματα: Λιγότερη ύλη, περισσότερη γνώση. ΣΥΝΟΨΗ Πολλά μαθήματα, και ιδιαίτερα τα θετικά, τα οποία από πολλούς μαθητές θεωρούνται και ιδιαιτέρως δύσκολα, είναι υπερφορτωμένα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Α ΛΥΚΕΙΟΥ

ΤΟ ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΟ ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Ποια μαθήματα διδάσκονται οι μαθητές της Α Λυκείου; Ποια από τα μαθήματα ανήκουν στους ίδιους κλάδους μαθημάτων; Ο παρακάτω πίνακας περιέχει όλους τους κλάδους των μαθημάτων,

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ. Σημαντικές αλλαγές του νέου νόμου είναι οι παρακάτω:

ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ. Σημαντικές αλλαγές του νέου νόμου είναι οι παρακάτω: ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Με το νόμο 4186/013 αλλάζει το τοπίο στο χώρο της εκπαίδευσης,αφού ο συγκεκριμένος νόμος φέρνει αλλαγές σε ωρολόγια προγράμματα,μαθήματα,τρόπο προαγωγής από τάξη σε τάξη αλλά,παράλληλα,

Διαβάστε περισσότερα

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο 4 Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο Σεβάχ. Για να δει τον κόσμο και να ζήσει περιπέτειες.

Διαβάστε περισσότερα