Ενημερωτικό Δελτίο. Μήνας παιχνιδιού και δημιουργιών!!

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ενημερωτικό Δελτίο. Μήνας παιχνιδιού και δημιουργιών!!"

Transcript

1 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ «ΛΗΤΩ ΠΑΠΑΧΡΙΓΣΤΟΦΟΡΟΥ» και ΒΡΕΦΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ Ενημερωτικό Δελτίο Απρίλιος, 8 ο Τεύχος Μήνας παιχνιδιού και δημιουργιών!! ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Στείλτε μας τα σχόλια σας για το ενημερωτικό δελτίο στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση nursery@ucy.ac.cy Νηπιαγωγείο και Βρεφοκομικός Σταθμός Πανεπιστημίου Κύπρου Πανεπιστημίου 1, Αγλαντζιά 6,13,20/4: Μέρα Οικολογικής Εξερεύνησης 4/4: Δημιουργία Λαχανόκηπου 6/4: Οικολογικές Δραστηριότητες με Περιβαλλοντικό Όμιλο Πανεπιστημίου Κύπρου 11/4: Συνάντηση Συζήτησης Γονέων και Νηπιαγωγών 3-4 ετών 12/4: Συνάντηση Συζήτησης Γονέων και Νηπιαγωγών 4-5 ετών 19/4: 8η Τακτική Συνάντηση Γονέων και Διεύθυνσης 19/4: 4η Τακτική Συνάντηση Γονέων και Νηπιαγωγών 22/4: Δημιουργική Πασχαλινή Μέρα Γονιού και Παιδιού.

2 Τεύχος Απριλίου 2016 Αγαπητοί γονείς, Είναι με ιδιαίτερη χαρά που σας παρουσιάζουμε το όγδοο τεύχος του Ενημερωτικού Δελτίου του Νηπιαγωγείου "Λητώ Παπαχριστοφόρου" και Βρεφοκομικού Σταθμού του Πανεπιστημίου Κύπρου για τον μήνα Φεβρουάριο. Το Νηπιαγωγείο και ο Βρεφοκομικός Σταθμός του Πανεπιστημίου Κύπρου διανύουν ήδη τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας τους. Όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε μια εκπαιδευτική κοινότητα, σ ένα ασφαλές περιβάλλον, η οποία να βασίζεται στην ανάπτυξη θετικών σχέσεων και να ενισχύει την αγάπη για μάθηση. Το κάθε μέλος της κοινότητας καλείται να συμμετέχει ενεργά και έχει δικαίωμα διαμόρφωσης των εμπειριών του. Το παρόν Ενημερωτικό Δελτίο έχει σκοπό να σας παρουσιάσει στιγμές των παιδιών στο Νηπιαγωγείο και τον Βρεφοκομικό Σταθμό του Πανεπιστημίου Κύπρου κατά την διάρκεια του μήνα Απριλίου. Εκδίδεται κάθε μήνα και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται εκτός από το χρονολόγιο των επισκέψεων και των δραστηριοτήτων των παιδιών, παρουσίαση των κυριότερων στιγμών τους στο σχολείο μας. Θερμές ευχαριστίες σε όλες τις συναδέλφους νηπιαγωγούς που όλες μαζί σχεδιάσαμε και συνεχίζουμε να δημιουργούμε με ενθουσιασμό, αγάπη, αφοσίωση, σεβασμό στις ιδιαιτερότητες και τα δικαιώματα του κάθε παιδιού, μια κοινότητα αγάπης και αλληλοσεβασμού, καθώς και όλους τους γονείς για την άριστη επικοινωνία και συνεργασία μας Καλή ανάγνωση σε όλους! Νάσια Χαραλάμπους Υπεύθυνη Νηπιαγωγείου και Βρεφοκομικού Σταθμού Πανεπιστημίου Κύπρου ΣΤΟΧΟΙ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Ενδυνάμωση και εμβάθυνση του ρόλου του παιχνιδιού ως του βασικού τρόπου μάθησης, εξερεύνησης, πειραματισμού και δημιουργίας 2. Περιβαλλοντική Οικολογική συνείδηση και εκπαίδευση. Στάσεις και Αξίες Ζωής 3. Ενδυνάμωση της κοινότητας μάθησης παιδιών, γονέων, εκπαιδευτικών, κοινότητας

3 Πράσινη Τάξη Βρεφών Τον μήνα αυτό τα βρέφη μας είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν σε διάφορες Πασχαλινές δραστηριότητες και να αναπτυχθούν με αυτό τον τρόπο σε όλους τους τομείς ανάπτυξης (Κινητικές Ικανότητες, Κοινωνική Προσωπική Ενδυνάμωση, Νοητική Ενδυνάμωση). Σας παρουσιάζουμε επίσης και μερικές δραστηριότητες από την μέρα γονιού, την οποία είχατε την ευκαιρία να εμπλακείτε σε διάφορες δραστηριότητες με τα βρέφη σας. Απολαύστε τα βρέφη σας λοιπόν Αφού διαβάσαμε ένα πασχαλινό παραμύθι Παίξαμε το παιχνίδι του «Χαμένου Αυγού». Αφού ενθαρρύναμε τα βρέφη, ανακάλυψαν όλα τα χαμένα αυγά που βρίσκονταν μέσα στην τάξη και τα έβαλαν σε αυγοθήκες.

4 Τοποθετήσαμε επίσης τις σωστές ουρίτσες ανά χρώμα στα λαγουδάκια Ζωγραφίσαμε είτε με πινέλα είτε με τα δάκτυλα και τις παλάμες μας αυγά και αφού τα τοποθετήσαμε όλα μαζί σε ένα στεφάνι φτιάξαμε το στεφάνι της τάξης μας! Χωρίσαμε τα μπον μπον σε καλαθάκια ανάλογα με το μέγεθος τους, μικρά μεγάλα.

5 Συνεργαστήκαμε όλοι μαζί και φτιάξαμε με κολλητική και μαρκαδόρους ένα τεράστιο πασχαλινό αυγό ζωγραφίζοντας μόνο μέσα σε αυτό! Ταΐσαμε με τα μικρά μας δακτυλάκια ή χρησιμοποιώντας μανταλάκια κοτοπουλάκια αφού τα τοποθετήσαμε στις φωλίτσες τους. Κάναμε επίσης πασχαλινά τυπώματα (λαγουδάκια και αυγά) με την χρήση χάρτινων ρόλων.

6 Τέλος αγγίξαμε, συγκρίναμε και ανταλλάξαμε μεταξύ μας διάφορα αυγά με υφές! Ένας ακόμα μήνας πέρασε ευχάριστα και δημιουργικά.. Ραντεβού τον επόμενο λοιπόν!!

7 ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΑΞΗ ΒΡΕΦΩΝ Ο μήνας Απρίλιος μας αποχαιρέτησε με πολλές όμορφες στιγμές γεμάτες άφθονο παιχνίδι και αρκετές πασχαλινές δραστηριότητες. Παιχνίδια που εξίταραν το ενδιαφέρον των βρεφών και συνέβαλαν για ακόμα μια φορά στην ολόπλευρη ανάπτυξή τους. Κορύφωση της μηνιαίας αυτής δράσης μας ήταν η επίσκεψη των γονέων στη τάξη μας, η οποία απόφερε άφθονο γέλιο και πολλές χαρούμενες στιγμές σε όλους μας. Διακοσμήσαμε το τεράστιο πασχαλινό μας αυγό, κολλώντας διάφορα υλικά πάνω στην επιφάνεια του. Φτιάξαμε με το αγαπημένο μας ζυμαράκι διάφορα ζωάκια. Ακούσαμε τραγουδάκια μαζί με τους γονείς μας.

8 Διαβάσαμε το παραμύθι «Δεν θέλω να βγω από το αυγό μου», γνωρίζοντας τον ήρωα του παραμυθιού και παρατηρώντα ς με μεγάλο ενδιαφέρον τις εικόνες του. Βάλαμε τα πολύχρωμα αυγά μέσα στα καλαθάκια, εξασκώντας έτσι τις λεπτές κινητικές μας ικανότητες. Πειραματιστήκ αμε με τα χρωματιστά μπον- μπον και βοηθήσαμε τα λαγουδάκια να βρουν τις ουρές τους.

9 Ο Λάκης το μικρό μας κοτοπουλάκι ήρθε στη τάξη μας μαζί με τις φωλίτσες του. Τα βρέφη ανοιγόκλειναν τα πλαστικά αυγά, προσπαθώντας να βρουν που είχε κρυφτεί ο Λάκης. Διακοσμήσαμε τα πασχαλινά μας αυγά ζωγραφίζοντας με μαρκαδόρους πάνω σε αυτά.

10 Τμήμα 2-3 ετών Κίτρινη τάξη ΑΠΡΙΛΙΟΣ Τον μήνα Απρίλιο, με αφορμή την Πασχαλινή εορτή, τα παιδιά παρατήρησαν σχετικές εικόνες με τα πασχαλινά έθιμα. Ιδιαίτερη εντύπωση τους έκαναν τα χρώματα στα αυγά αλλά και τα κοτοπουλάκια που βγαίνουν από αυτά. Έτσι έφτιαξαν τα δικά τους κοτοπουλάκια, στόλισαν καλαθάκια και λαμπάδες και έβαψαν αυγά με τον παραδοσιακό τρόπο. Πιο κάτω ακολουθούν φωτογραφίες οι οποίες αποτελούν ένα μικρό δείγμα από τις ευχάριστες στιγμές των παιδιών! Τα παιδιά έφτιαξαν κοτοπουλάκια με την μέθοδο των τυπωμάτων.

11 Οι γονείς μας επισκέφτηκαν στην τάξη μας και συμμετείχαν σε πασχαλινές δραστηριότητες φτιάχνοντας πασχαλινά καλαθάκια και στολίζοντας λαμπάδες και αυγά.

12 Τα παιδιά έφτιαξαν και τις πασχαλινές τους κάρτες κολλώντας και διακοσμώντας το κοτοπουλάκι τους!

13 Ανάπτυξαν τις λεπτές κινητικές τους ικανότητες κρατώντας το μανταλάκι για να ταΐσουν τα κοτοπουλάκια! Και έφτιαξαν σπιτάκια με το οικοδομικό υλικό για να τοποθετήσουν τα κοτοπουλάκια.

14 Τα παιδιά συμμετείχαν στην παραδοσιακή διαδικασία βαψίματος των αυγών ρίχνοντας λιζάρι και μαργαρίτες στο νερό. Και παρατήρησαν το κοκκίνισμα των αυγών.

15 Ο μήνας Απρίλιος Πάσχα Ο μήνας Απρίλιος επικεντρώθηκε στην γιορτή του Πάσχα. Τα παιδιά έβαψαν τα δικά τους αυγά και άκουσαν παραβολές και ιστορίες με θέμα την αγάπη και την προσφορά. Επιπλέον πέρασαν μια μέρα με τους γονείς τους, ετοιμάζοντας τις λαμπάδες τους, τις πασχαλινές τους κάρτες και σχηματίζοντας πασχαλινές λέξεις και πασχαλινά μοτίβα!!!

16

17 Επισκεφτήκαμε το εστιατόριο του Πανεπιστημίου και διακοσμήσαμε τα αυγά μας!!!

18 Φτιάξαμε τις λαμπάδες μας και τις πασχαλινές μας κάρτες στη μέρα γονιού!

19 Τμήμα 4 ετών Κόκκινη τάξη νηπιαγωγείου Προετοιμασίες για κορύφωση Project θεάτρου Το μήνα Απρίλιο, ασχοληθήκαμε για μεγάλο διάστημα με τον τρόπο και την προετοιμασία κορύφωσης του Project μας για το θέατρο, το οποίο μετά από μια συναρπαστική πορεία είχε φτάσει στο τέλος του! Αρχικά, συζητήσαμε μαζί με τα παιδιά για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαμε να κορυφώσουμε το Project και καταλήξαμε στην διοργάνωση μιας θεατρικής μέρας, με προσκεκλημένους όλα τα παιδιά και τους γονείς του σχολείου μας. Η συγκεκριμένη μέρα θα περιλάμβανε παράσταση κουκλοθεάτρου και ακολούθως ποικιλία δραστηριοτήτων και παιχνιδιών σχετικά με διάφορα είδη θεάτρου. Τα παιδιά πρότειναν διάφορες ιδέες για ονομασία της θεατρικής ημέρας και μετά από ψηφοφορία επικράτησε το «Κουκλοθεατροσκηνοσκιές». Ετοιμάσαμε τα εισιτήρια για την εκδήλωση, μια αφίσα σχετικά με το τι είναι θέατρο για εμάς, καθώς και το δεκάλογο του θεατή, ο οποίος περιλάμβανε τους κανόνες που πρέπει να τηρεί κάποιος θεατής κατά τη διάρκεια θεατρικής παράστασης. Όλα τα έντυπα που ετοιμάσαμε δίνονταν από τα ίδια τα παιδιά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Τόσο τα παιδιά όσο και οι νηπιαγωγοί, απόλαυσαν κάθε στιγμή των προετοιμασιών, αλλά και της συγκεκριμένης μέρας που πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαΐου. Παραθέτουμε πιο κάτω κάποιες φωτογραφίες από την όλη εμπειρία μας

20 Αφού καταλήξαμε στο περιεχόμενο και την ονομασία της θεατρικής ημέρας που θα διοργανώναμε, ετοιμάσαμε τα εισιτήρια

21 Ετοιμάσαμε την αφίσα που θα δίναμε, στην οποία κάθε παιδί έγραψε με μια-δυο λέξεις τι είναι για το ίδιο το θέατρο

22 Και αφού όλα ήταν σχεδόν έτοιμα, αρχίσαμε να ετοιμάζουμε τις προσκλήσεις για τη θεατρική μας μέρα Κάθε παιδί ζωγράφισε κάτι σχετικό με το αγαπημένο του είδος θεάτρου, αντιγράφοντας παράλληλα την ονομασία του. Όλα τα σχέδια θα περιλαμβάνονταν σε έκθεση κατά την διάρκεια της θεατρικής μέρας

23 Και έφτασε η μέρα που τόσο πολύ περιμέναμε! Παιδιά από όλα τα τμήματα του σχολείου μας, ήρθαν για να περάσουν ένα απολαυστικό απόγευμα μαζί μας στις «Κουκλοθεατροσκηνοσκιές»

24 ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΑΞΗ Τον μήνα Απρίλιο τα παιδιά φύτεψαν τα φυτά τους και δημιούργησαν τον δικό τους λαχανόκηπο στο σχολεία. Κατά την διάρκεια αυτού του μήνα τα παιδιά συζητούσαν για τις πατάτες δείχνοντας μας την προτίμηση τους σε αυτό το λαχανικό. Γνωρίζοντας και εμείς με την σειρά μας ότι ο πειραματισμός και η εξερεύνηση είναι έμφυτο χαρακτηριστικό των παιδιών προσαρμόσαμε το πρόγραμμά μας σε αυτές τις ανάγκες τους. Παρακολουθήστε σε φωτογραφίες τις δραστηριότητες και τα παιχνίδια που έχουν εμπλακεί τα παιδιά. Αρχικά πειραματίστηκαν με την πατάτα και χρησιμοποίησαν τις αισθήσεις τους Συζήτησαν για τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της πατάτας και πρότεινα τις ιδέες τους για το τι μπορούμε να κάνουμε με αυτό το λαχανικό. Πρότειναν: να φυτέψουμε, να μαγειρέψουμε, να ζωγραφίσουμε,

25 Ταξινόμησαν τις πατάτες με βάση το μέγεθος τους. Ζύγισαν, μέτρησαν τις πατάτες και προσπάθησαν να ισορροπήσουν τα 2 δοχεία της ζυγαριάς.

26 Δημιούργησαν ζωγραφιές με αποτυπώματα από πατάτες!!! Κατασκεύασαν πατατούληδες με διάφορα υλικά κολλητικής!! Τα παιδιά μαγείρεψαν τις πατάτες τους με βάση την προτίμηση τους!! ΠΟΥΡΕ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ!!!!

27 Κατά την διάρκεια αυτού του μήνα τα παιδιά κατάφεραν να πειραματιστούν, να ανακαλύψουν, να μαγειρέψουν και να δοκιμάσουν από τα φαγητά που δημιούργησαν αναπτύσσοντας τις πιο πάνω δεξιότητες που παρακολουθήσατε στις φωτογραφίες!!! ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΥΠΕΡΟΧΑ!!!!

28 ΑΠΡΙΛΙΟΣ Διακόσμηση αυγών στο εστιατόριο του Πανεπιστημίου Επίσκεψη Οδοντίατρου στο Νηπιαγωγείο

29 Βάψιμο Πασχαλινών αυγών στο Βρεφοκομικό Σταθμό. Μέρα γονιού Βρεφοκομικό Σταθμό

30 Οικολογική Μέρα Μέρα Περιβάλλοντος Βρεφοκομικός Σταθμός

31 Πασχαλινή μέρα Γονιού και Παιδιού

32 Πασχαλινή Μέρα γονιού Μέρα Μαγειρικής Προδημοτική

33 Επίσκεψη στο Περιβαλλοντικό Όμιλο Φυτεύομε τον λαχανόκηπο

34 Μάθημα Μουσικής με την κ. Νόπη

35 Θεατρικό παιχνίδι ΕΙΔΕΚΑΝΟΥ Διακόσμηση σοκολατένιων αυγών στο εστιατόριο ΚΑΛΟΠΕΣΑ

36 Κατασκευές με πηλό

Απρίλιος Άλλος ένας μήνας παιχνιδιού και μάθησης

Απρίλιος Άλλος ένας μήνας παιχνιδιού και μάθησης ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ «ΛΗΤΩ ΠΑΠΑΧΡΙΓΣΤΟΦΟΡΟΥ» KAI ΒΡΕΦΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ Ενημερωτικό Δελτίο Απρίλιος 2015 8 ο Τεύχος Απρίλιος Άλλος ένας μήνας παιχνιδιού και μάθησης ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΕΣ Απριλίου Πρωτομαγιάτικες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Μήνας Χριστουγέννων!!

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Μήνας Χριστουγέννων!! ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ «ΛΗΤΩ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ» και ΒΡΕΦΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ Ενημερωτικό Δελτίο Δεκέμβριος 2015, 4 Ο ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Μήνας Χριστουγέννων!! ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1/12/2015

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ Μήνας Προσαρμογής, Γνωριμίας και Παιχνιδιού!

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ Μήνας Προσαρμογής, Γνωριμίας και Παιχνιδιού! ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ «ΛΗΤΩ ΠΑΠΑΧΡΙΓΣΤΟΦΟΡΟΥ» ΒΡΕΦΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ Ενημερωτικό Δελτίο Σεπτέμβριος 2015 1 ο Τεύχος 2 η Χρόνια Έκδοσης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ Μήνας Προσαρμογής, Γνωριμίας και Παιχνιδιού!

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Μήνας Χριστουγέννων!! Καλή χρονιά!!

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Μήνας Χριστουγέννων!! Καλή χρονιά!! ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ «ΛΗΤΩ ΠΑΠΑΧΡΙΓΣΤΟΦΟΡΟΥ» ΒΡΕΦΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ Ενημερωτικό Δελτίο Δεκέμβριος 2014, 4 Ο ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Μήνας Χριστουγέννων!! Καλή χρονιά!! ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Επίσκεψη

Διαβάστε περισσότερα

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ Μήνας Θεάτρου και. Οικολογίας

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ Μήνας Θεάτρου και. Οικολογίας ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ «ΛΗΤΩ ΠΑΠΑΧΡΙΓΣΤΟΦΟΡΟΥ» και ΒΡΕΦΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουάριος, 6 ο Τεύχος ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ Μήνας Θεάτρου και Μηνας Οικολογίας ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Στείλτε

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Οικολογικής Εξερεύνησης ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ-ΔΑΣΗ

Ενημερωτικό Δελτίο Οικολογικής Εξερεύνησης ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ-ΔΑΣΗ Νηπιαγωγείο «Λητώ Παπαχριστοφόρου» και Βρεφοκομικός Σταθμός Πανεπιστημίου Κύπρου Ενημερωτικό Δελτίο Οικολογικής Εξερεύνησης ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ-ΔΑΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Ραδιοφωνική εκπομπή Ενημέρωση κοινού

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΤΙΟΣ Μήνας Καρναβαλιού και Θεάτρου!!

ΜΑΡΤΙΟΣ Μήνας Καρναβαλιού και Θεάτρου!! ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ «ΛΗΤΩ ΠΑΠΑΧΡΙΓΣΤΟΦΟΡΟΥ» και ΒΡΕΦΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος, 7 ο Τεύχος ΜΑΡΤΙΟΣ Μήνας Καρναβαλιού και Θεάτρου!! ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ Δημιουργική Μέρα

Διαβάστε περισσότερα

Ιούνιος Μήνας καλοκαιριού και παιχνιδιού

Ιούνιος Μήνας καλοκαιριού και παιχνιδιού ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ «ΛΗΤΩ ΠΑΠΑΧΡΙΓΣΤΟΦΟΡΟΥ» και ΒΡΕΦΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ Ενημερωτικό Δελτίο 2015 10 ο Τεύχος Ιούνιος Μήνας καλοκαιριού και παιχνιδιού ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ Καλοκαιρινή Φωτογράφηση

Διαβάστε περισσότερα

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ Μήνας Καρναβαλιού!!

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ Μήνας Καρναβαλιού!! ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ «ΛΗΤΩ ΠΑΠΑΧΡΙΓΣΤΟΦΟΡΟΥ» και ΒΡΕΦΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουάριος 2015, 6 Ο ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ Μήνας Καρναβαλιού!! ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Επίσκεψη στο

Διαβάστε περισσότερα

Οι θησαυροί του κήπου μας

Οι θησαυροί του κήπου μας Οι θησαυροί του κήπου μας Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής ρβ Εκπαίδευσης 1 ο Νηπιαγωγείο Καλλονής Υπεύθυνες Προγράμματος: Δέσποινα Χαμαλέλλη Αναστασία Ευστρατίου Σκοπός Σκοπός του προγράμματος «Οι θησαυροί του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Με πολύ μεγάλη χαρά, σας πληροφορούμε ότι προκειμένου να απολαύσουνε με ψυχή και να απασχοληθούν δημιουργικά τα παιδιά μας τις Άγιες Ημέρες του εφετινού Πάσχα, σας προσκαλούμε να

Διαβάστε περισσότερα

Ιανουάριος- Νέα χρονιά με όλα τα καλά!

Ιανουάριος- Νέα χρονιά με όλα τα καλά! ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ «ΛΗΤΩ ΠΑΠΑΧΡΙΓΣΤΟΦΟΡΟΥ» ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ Ενημερωτικό Δελτίο Ιανουάριος 2015 5 ο Τεύχος Ιανουάριος- Νέα χρονιά με όλα τα καλά! ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Κόψιμο Βασιλόπιττας

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ: ΠΑΠΑΝΙΚΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ: ΠΑΠΑΝΙΚΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ: ΠΑΠΑΝΙΚΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ Άνθη ανάκατα και χιόνι Τις αμυγδαλιές φορτώνει. Κούτσα κούτσα κατεβαίνει, όλη η πλάση τον προσμένει! Μήνυμα πως δεν αργεί, φτάνει η Άνοιξη στη γη. Στο

Διαβάστε περισσότερα

2 ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ. Βασιλική Νίκα, Μαρία Χόμπουρλου, Έρικα Έππλε

2 ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ. Βασιλική Νίκα, Μαρία Χόμπουρλου, Έρικα Έππλε 2 ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ Βασιλική Νίκα, Μαρία Χόμπουρλου, Έρικα Έππλε Η εφαρμογή του προγράμματος ξεκίνησε στο σχολείο μας στο τέλος του Οκτώβρη του 2013. Μαμάδες και παππούδες μας βοήθησαν στο

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ Μήνας Διατροφής, Παιχνιδιού, Θεάτρου και Μουσικής

Ενημερωτικό Δελτίο. ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ Μήνας Διατροφής, Παιχνιδιού, Θεάτρου και Μουσικής ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ «ΛΗΤΩ ΠΑΠΑΧΡΙΓΣΤΟΦΟΡΟΥ» και ΒΡΕΦΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ Ενημερωτικό Δελτίο Οκτώβριος 2015 2 ο Τεύχος 2 η Χρόνια Έκδοσης ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ Μήνας Διατροφής, Παιχνιδιού, Θεάτρου και

Διαβάστε περισσότερα

Από τη Σχολική μας Ζωή

Από τη Σχολική μας Ζωή ΤΕΥΧΟΣ 7 ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-15 Ε Ι Δ Ι Κ Ο Σ Χ Ο Λ Ε Ι Ο Λ Ε Υ Κ Ω Σ Ι Α Σ Από τη Σχολική μας Ζωή Σας καλωσορίζουμε στο δεύτερο τεύχος του ενημερωτικού δελτίου του Ειδικού Σχολείου Λευκωσίας για τη σχολική

Διαβάστε περισσότερα

Σε μικρές ομάδες έπαιξαν, μοιράστηκαν, συνεργάστηκαν και χαλάρωσαν στα λούτρινα ζωάκια.

Σε μικρές ομάδες έπαιξαν, μοιράστηκαν, συνεργάστηκαν και χαλάρωσαν στα λούτρινα ζωάκια. ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ Οι μικροί μας φίλοι έχουν προσαρμοστεί στο χώρο του σχολείου, αρχίζουν να γίνονται ομάδα, εμπιστεύονται σιγάσιγά τους φίλους τους και τα πρόσωπα που βρίσκονται κοντά τους. Σε μικρές ομάδες έπαιξαν,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ PROJECT

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ PROJECT ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ PROJECT Την Πέμπτη 30 Απριλίου 2009 έκανα για 20 λεπτά περίπου μάθημα για να γνωρίσω καλύτερα τους/τις μαθητές/τριες, για να τους/τις χωρίσω σε ομάδες και για να τους γνωστοποιήσω πώς θα

Διαβάστε περισσότερα

Νηπιαγωγείο «Λητώ Παπαχριστοφόρου» και Βρεφοκομικός Σταθμός Πανεπιστημίου Κύπρου. Ενημερωτικό Δελτίο. Οικολογικής Εξερεύνησης ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

Νηπιαγωγείο «Λητώ Παπαχριστοφόρου» και Βρεφοκομικός Σταθμός Πανεπιστημίου Κύπρου. Ενημερωτικό Δελτίο. Οικολογικής Εξερεύνησης ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ Νηπιαγωγείο «Λητώ Παπαχριστοφόρου» και Βρεφοκομικός Σταθμός Πανεπιστημίου Κύπρου Ενημερωτικό Δελτίο Οικολογικής Εξερεύνησης ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ Αγαπητοί γονείς, Μάθε για την βιοποικιλότητα είσαι και εσύ ένας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ» Δράσεις που υλοποιήθηκαν με τη Β Τάξη του 3 ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Μενεμένης. Σχολικό έτος 2011-2012 Συντελεστές

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουάριος 2012 - Τεύχος 16

Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουάριος 2012 - Τεύχος 16 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουάριος 2012 - Τεύχος 16 1 Φεβρουαρίου Στα πλαίσια της ανάληψης της Ευρωπαϊκής Προεδρίας, το δεύτερο εξάμηνο του

Διαβάστε περισσότερα

13 ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΜΗΝΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

13 ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΜΗΝΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 13 ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΜΗΝΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 Δράσεις Α τάξης Τμήμα Α1 Στις 4/3 θα συζητήσουμε για τη σαρακοστή τα ήθη και τα έθιμα. Θα κατασκευάσουμε την Κυρά

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥΛΕΑ Μια μέρα στο παιδικό σταθμό «Το παιχνίδι της χαράς» Στο παιχνίδι της χαράς υπάρχει ένα περιβάλλον όπου παρέχει στα παιδιά ασφάλεια, φροντίδα,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣΟΥ

ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣΟΥ 2/Θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΑΣΟΥ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Σχολικό έτος 2004 2005 ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ: ΖΟΥΜΠΟΥΛΗ ΜΑΤΕΛΗ ΜΥΡΣΙΝΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΖΑΝΗ ΕΙΡΗΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

Μάιος, μήνας παιχνιδιού, μάθησης και εμπειριών

Μάιος, μήνας παιχνιδιού, μάθησης και εμπειριών ΒΡΕΦΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ «ΛΗΤΩ ΠΑΠΑΧΡΙΓΣΤΟΦΟΡΟΥ» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ Ενημερωτικό Δελτίο Μάιος 2015 9 ο Τεύχος Μάιος, μήνας παιχνιδιού, μάθησης και εμπειριών Στείλτε μας τα σχόλια σας για το

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις Οκτωβρίου 2017

Δράσεις Οκτωβρίου 2017 19-10-2017,Μουσείο Αφής 13 ο Δημ. Σχ. Αχαρνών Δράσεις Οκτωβρίου 2017 Τα τμήματα των μεγάλων τάξεων του σχολείου μας, Ε και Στ, επισκέφθηκαν το Μουσείο Αφής στην Καλλιθέα. Εκεί οι μαθητές προσπάθησαν με

Διαβάστε περισσότερα

Ολοήμερο Ειδικό Σχολείο «Άγιος Σπυρίδωνας»

Ολοήμερο Ειδικό Σχολείο «Άγιος Σπυρίδωνας» Ολοήμερο Ειδικό Σχολείο «Άγιος Σπυρίδωνας» Άντρη Τοφαρίδου (Ειδική Δασκάλα) Προγραμματισμός Ιανουαρίου 2016 Ομάδα Β Στόχοι εκφράζουν τα συναισθήματα τους. μάθουν πληροφορίες για τον χειμώνα. προετοιμαστούν

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ «ΛΗΤΩ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ» ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟY

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ «ΛΗΤΩ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ» ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟY ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ «ΛΗΤΩ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ» ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟY Προσαρμογή- Αποχωρισμός Αγαπητοί γονείς, Κατανοώντας τους προβληματισμούς και τα ερωτήματα σας γύρω από θέματα

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7

Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2 Μαρτίου Δείπνο Συνδέσμου Γονέων με το Προσωπικό του Σχολείου Με δέος

Διαβάστε περισσότερα

«Το Πάσχα στη Λιλιπούπολη!» ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ: ΜΠΟΥΦΕΑ ΙΩΑΝΝΑ ΤΜΗΜΑ: ΠΝ2 Τα αλεπουδάκια ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ

«Το Πάσχα στη Λιλιπούπολη!» ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ: ΜΠΟΥΦΕΑ ΙΩΑΝΝΑ ΤΜΗΜΑ: ΠΝ2 Τα αλεπουδάκια ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ «Το Πάσχα στη Λιλιπούπολη!» ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ: ΜΠΟΥΦΕΑ ΙΩΑΝΝΑ ΤΜΗΜΑ: ΠΝ2 Τα αλεπουδάκια ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ 2017-2018 «Κι είναι ακόμη τα γόνατα που κάθιζε αμίλητος, δυο δυο τα παιδιά κι απλώνοντας δίπλα του,

Διαβάστε περισσότερα

«ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ,

«ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ, 1 Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΡΗΝΙΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ, ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ» Υπεύθυνες Νηπιαγωγοί: Γεωργακοπούλου Βασιλική Κεσικιάδου Άννα Μήτσογλου Σουλτάνα Κρηνίδες,

Διαβάστε περισσότερα

Νάσια Χαραλάμπους, Έλενα Θεοδοσίου, Σταύρη Σταύρου, Κατερίνα Θεοδώρου και Σιμώνη Συμεωνίδου

Νάσια Χαραλάμπους, Έλενα Θεοδοσίου, Σταύρη Σταύρου, Κατερίνα Θεοδώρου και Σιμώνη Συμεωνίδου Επαγγελματική ανάπτυξη εκπαιδευτικών μέσω της αξιοποίησης υλικού που δημιουργήθηκε από άτομα με αναπηρίες Νάσια Χαραλάμπους, Έλενα Θεοδοσίου, Σταύρη Σταύρου, Κατερίνα Θεοδώρου και Σιμώνη Συμεωνίδου Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

2 Ο Νηπιαγωγείο Ν. Επιβατών

2 Ο Νηπιαγωγείο Ν. Επιβατών 2 Ο Νηπιαγωγείο Ν. Επιβατών Οι άθλοι του Ηρακλή Παρουσίαση πολιτιστικού προγράμματος που εκπονήθηκε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2015-2016 από τις νηπιαγωγούς Ελένη Χαραλαμπίδου και Αγγελική Φαναριώτου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Τμήμα Νηπίων 4 έως 5 χρονών Υπεύθυνη Νηπιαγωγός Αριστέα Κατσάρη & Αθηνά Λιώτη από 10/11/2014 έως 14/11/2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Τμήμα Νηπίων 4 έως 5 χρονών Υπεύθυνη Νηπιαγωγός Αριστέα Κατσάρη & Αθηνά Λιώτη από 10/11/2014 έως 14/11/2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Τμήμα Νηπίων 4 έως 5 χρονών Υπεύθυνη Νηπιαγωγός Αριστέα Κατσάρη & Αθηνά Λιώτη από 10/11/2014 έως 14/11/2014 Θέμα- Φωτοσύνθεση Συγκρίνοντας τις δύο εποχές παρατηρήσαμε ότι το φθινόπωρο

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Ομαλή Μετάβαση Νηπίων από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο.»

ΘΕΜΑ: «Ομαλή Μετάβαση Νηπίων από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο.» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 47 ης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ταχ. Δ/νση : Οινοπίωνος

Διαβάστε περισσότερα

Συγκεκριμένα ασχοληθήκαμε με τις εξής ομάδες τροφίμων:

Συγκεκριμένα ασχοληθήκαμε με τις εξής ομάδες τροφίμων: Μεταβρεφικό, ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΤΡΩΜΕ Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ηλικίας των 2-3 ετών είναι η έμφυτη τάση των παιδιών για αυτονομία. Αντιλαμβάνονται για πρώτη φορά τον εαυτό

Διαβάστε περισσότερα

ρόλο στην προετοιμασία του θέματός μας αποτέλεσε το ιστόγραμμα που φτιάξαμε με τα παιδιά με πράγματα που ήθελαν να μάθουν για τους ζωγράφους.

ρόλο στην προετοιμασία του θέματός μας αποτέλεσε το ιστόγραμμα που φτιάξαμε με τα παιδιά με πράγματα που ήθελαν να μάθουν για τους ζωγράφους. Προπρονήπια Α 2015 ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ Το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου ασχοληθήκαμε με το θέμα «Πίνακες Ζωγραφικής». Αφορμή στάθηκε μια συζήτηση που κάναμε με τα παιδιά για το φθινόπωρο και τις αλλαγές του

Διαβάστε περισσότερα

3 Εισδοχή Οι Νηπιαγωγοί μας

3 Εισδοχή Οι Νηπιαγωγοί μας Πίνακας 2 Περιεχομένων Το Σχολείο μας 3 Εισδοχή Οι Νηπιαγωγοί μας 4 Σχολικό Έτος και Αργίες Ωράριο 6 Οι καθημερινές μας Οι Δραστηριότητες 7 εργασίες μας 9 Κατ οίκον Εργασία Οι Αξιολόγηση 10 Εγκαταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. Εθνικοί. Εορτασμοί. The G C School of Careers ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ενημερωτικό Δελτίο. Εθνικοί. Εορτασμοί. The G C School of Careers ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2012 - Τεύχος 17 Εθνικοί Εορτασμοί ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2 Απριλίου «Έκθεση χρησιμοποιημένων βιβλίων», Συνδέσμου

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΑΣ. Ενημερωτικό Δελτίο. Φυλακισμένα Μνήματα. Επίσκεψη στα. The G C School of Careers

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΑΣ. Ενημερωτικό Δελτίο. Φυλακισμένα Μνήματα. Επίσκεψη στα. The G C School of Careers The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Μάιος 2012 - Τεύχος 19 Επίσκεψη στα Φυλακισμένα Μνήματα ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΑΣ Ο μαθητής της 3 Μπλε, Κωνσταντίνος

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013

ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 1/4/2013: ΦΙΛΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΟΑΓΓΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Οι μαθητές των Ε και ΣΤ τάξεων συμμετείχαν σε φιλικό αγώνα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ Β2 : ΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΑΚΙΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ PROJECT «ΤΟ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ» ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

ΤΜΗΜΑ Β2 : ΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΑΚΙΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ PROJECT «ΤΟ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ» ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΜΗΜΑ Β2 : ΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΑΚΙΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ PROJECT «ΤΟ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ» ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ ΚΑΜΟΥΤΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το διάστημα

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Ιανουαρίου. Περισσότερα στις ιστοσελίδες μας στο

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Ιανουαρίου. Περισσότερα στις ιστοσελίδες μας στο The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Δεκέμβριος 2017 - Τεύχος 72 1 Δεκεμβρίου Παραδίδονται τα λεφτά που μαζεύτηκαν για τον Ραδιομαραθώνιο από τον Πρόεδρο

Διαβάστε περισσότερα

Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Κοντογιάννη Γεωργία Τάξη: Β Αριθμός παιδιών που συμμετείχαν: 20 Σχολείο: 5 ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας Σχολικό έτος:

Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Κοντογιάννη Γεωργία Τάξη: Β Αριθμός παιδιών που συμμετείχαν: 20 Σχολείο: 5 ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας Σχολικό έτος: Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Κοντογιάννη Γεωργία Τάξη: Β Αριθμός παιδιών που συμμετείχαν: 20 Σχολείο: 5 ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας Σχολικό έτος: 2014-2015 Διάρκεια υλοποίησης: 5 μήνες ΣΤΟΧΟΙ Γενικός σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Προσέχω για να έχω» Δημοτικό Σχολείο Μονεμβάσιας Α τάξη Δασκάλα: Κατερίνα Λάγγη Σχολικό Έτος

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Προσέχω για να έχω» Δημοτικό Σχολείο Μονεμβάσιας Α τάξη Δασκάλα: Κατερίνα Λάγγη Σχολικό Έτος Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Προσέχω για να έχω» Δημοτικό Σχολείο Μονεμβάσιας Α τάξη Δασκάλα: Κατερίνα Λάγγη Σχολικό Έτος 2012-2013 Παιδαγωγική Διαδικασία Α. Θέματα που προσεγγίσαμε Πρόληψη ατυχημάτων και

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. 2 Ιουνίου. 3 Ιουνίου. Ιούνιος Τεύχος 41

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. 2 Ιουνίου. 3 Ιουνίου. Ιούνιος Τεύχος 41 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Ιούνιος 2014 - Τεύχος 41 2 Ιουνίου Πραγματοποιείται η τελευταία εκδρομή για τη φετινή σχολική χρονιά. Οι μαθητές του

Διαβάστε περισσότερα

ΔΣ Καλαμωτής. Συντελεστές: Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου μας

ΔΣ Καλαμωτής. Συντελεστές: Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου μας Φτιάχνω τον μπαξέ μου ΔΣ Καλαμωτής Συντελεστές: Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου μας Περιγραφή της καλής πρακτικής Η επιλογή της συγκεκριμένης πρακτικής έγινε με βάση την πολιτισμική ιδιαιτερότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΡΟΔΙ ΠΗΓΗ ΥΓΕΙΑΣ 14 Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΕΚΤΕΣΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ -ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

ΤΟ ΡΟΔΙ ΠΗΓΗ ΥΓΕΙΑΣ 14 Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΕΚΤΕΣΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ -ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟ ΡΟΔΙ ΠΗΓΗ ΥΓΕΙΑΣ 14 Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΕΚΤΕΣΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ -ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΑΚΗ ΜΑΡΙΑ Το πρόγραμμα μας είχε ποικίλους γνωστικούς, συναισθηματικούς και ψυχοκινητικούς στόχους. Εμπλέξαμε όλους

Διαβάστε περισσότερα

Ελιά ο πράσινος χρυσός- συνταγές e-twinning project

Ελιά ο πράσινος χρυσός- συνταγές e-twinning project Ελιά ο πράσινος χρυσός- συνταγές e-twinning project 3ο ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Το τμήμα Β2 συνεργάζεται με άλλα 16 σχολεία από την Ελλάδα και την Τουρκία Δασκάλα: Γκοδοσίδου Ελένη Σχολική

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ 9 ΟΥ KAI 22 ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2009-2010

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ 9 ΟΥ KAI 22 ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2009-2010 ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ 9 ΟΥ KAI 22 ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2009-2010 Νηπιαγωγεία που συμμετέχουν: 9 ο 2/θέσιο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Κατερίνης 22 ο 2/θέσιο Νηπιαγωγείο

Διαβάστε περισσότερα

ΙΟΥΛΙΟΣ Μήνας Καλοκαιρινών Εξορμήσεων και Δραστηριοτήτων!

ΙΟΥΛΙΟΣ Μήνας Καλοκαιρινών Εξορμήσεων και Δραστηριοτήτων! ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ «ΛΗΤΩ ΠΑΠΑΧΡΙΓΣΤΟΦΟΡΟΥ» και ΒΡΕΦΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ Ενημερωτικό Δελτίο Ιούλιος 2015 11 ο Τεύχος ΙΟΥΛΙΟΣ Μήνας Καλοκαιρινών Εξορμήσεων και Δραστηριοτήτων! ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΕΣ Ιουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτική δράση Teachers4Europe

Εκπαιδευτική δράση Teachers4Europe Εκπαιδευτική δράση Teachers4Europe 2015-16 Δικαίωμα στο όνειρο Εκπαιδευτικός: Φωτοπούλου Ιωάννα Σχολείο: 33ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών Τμήμα: Α2 Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης Teachers4Europe 2015-16

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «Η διαφορετικότητα μέσα από το περιβάλλον» Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ΙΝ.Α.Α ΠΕΥΚΩΝ Της εκπαιδευτικού MSc Μαριάνθης Σκρίνου ΠΕ 13.50 Νομικών και Πολιτικών Επιστημών

Διαβάστε περισσότερα

Προβληματισμοί: Η σωστή διατροφή είναι ένα κοινωνικό θέμα που σχετίζεται με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Η παιδική παχυσαρκία έχει γίνει κοινωνική μάστιγα

Προβληματισμοί: Η σωστή διατροφή είναι ένα κοινωνικό θέμα που σχετίζεται με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Η παιδική παχυσαρκία έχει γίνει κοινωνική μάστιγα Προβληματισμοί: Η σωστή διατροφή είναι ένα κοινωνικό θέμα που σχετίζεται με τον σύγχρονο τρόπο ζωής Η παιδική παχυσαρκία έχει γίνει κοινωνική μάστιγα Στόχοι προγράμματος: Να εντάξουν οι μαθητές στην καθημερινότητά

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΟΜΟΚΟΥ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ 2016

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΟΜΟΚΟΥ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ 2016 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΟΜΟΚΟΥ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ 2016 ΓΙΟΡΤΉ ΈΝΑΡΞΗΣ (3 εθελοντές, 15 αναγνώστες) Την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Ιουνίου στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δομοκού, τα παιδιά

Διαβάστε περισσότερα

1 η Συνάντηση Γονέων και Κηδεμόνων του Παιδικού Σταθμού «Η ΦΩΛΙΑ»

1 η Συνάντηση Γονέων και Κηδεμόνων του Παιδικού Σταθμού «Η ΦΩΛΙΑ» ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Έτος ιδρύσεως 1914 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ Σύρος, 3 Οκτωβρίου 2012 ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ «Η ΦΩΛΙΑ» Έτος ιδρύσεως 1882 Ανδρέα Κάργα 12-14, 84100 Ερμούπολη Τηλ. 22810.87713 87791

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΖΩΑΚΙΑ ΣΥΝΑΝΤΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ;

ΤΙ ΖΩΑΚΙΑ ΣΥΝΑΝΤΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ; ΤΙ ΖΩΑΚΙΑ ΣΥΝΑΝΤΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ; ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΣΙΡΙΠΛΗ ΙΣΜΗΝΗ ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ 1/Θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΡΑΚΟΙΛΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013 2014 Στη διεξαγωγή του προγράμματος έλαβαν μέρος οι μαθητές και οι

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Ιούνιος 2013 - Τεύχος 31

Ενημερωτικό Δελτίο Ιούνιος 2013 - Τεύχος 31 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Ιούνιος 2013 - Τεύχος 31 17 Μαΐου Το σχολείο συμμετέχει με επιτυχία σε Αθλητική Hμερίδα μεταξύ μαθητών ιδιωτικών σχολείων.

Διαβάστε περισσότερα

ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ. Η Σοφία η μέλισσα ταξίδεψε και έπαιξε με παιδιά έξι Δημοτικών σχολείων στις επαρχίες της Κύπρου. Λευκωσία, 7 Δεκεμβρίου 2015

ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ. Η Σοφία η μέλισσα ταξίδεψε και έπαιξε με παιδιά έξι Δημοτικών σχολείων στις επαρχίες της Κύπρου. Λευκωσία, 7 Δεκεμβρίου 2015 ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Επικοινωνία: Γραφείο Επικοινωνίας Τομέας Προώθησης και Προβολής, Πανεπιστήμιο Κύπρου Τηλ. 22894304 ηλ. διεύθυνση: prinfo@ucy.ac.cy ιστοσελίδα: www.pr.ucy.ac.cy ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Λευκωσία,

Διαβάστε περισσότερα

Θεατρικό παιχνίδι «Η άνοιξη στον κήπο μας»

Θεατρικό παιχνίδι «Η άνοιξη στον κήπο μας» 35 Θεατρικό παιχνίδι «Η άνοιξη στον κήπο μας» Ισιδώρα Παππού ΠΕ60 Διάρκεια: 3 διδακτικές ώρες Στόχοι 1 ο Νηπιαγωγείο Ασπροπύργου Να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον. Να αποκτήσουν θετική

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ:ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ. Αριθμός παιδιών που συμμετείχαν: 23 Αγόρια :14 Κορίτσια:9 ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

ΘΕΜΑ:ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ. Αριθμός παιδιών που συμμετείχαν: 23 Αγόρια :14 Κορίτσια:9 ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΘΕΜΑ:ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Ακριβοπούλου Γεωργία Θεματικό Πεδίο: Πολιτιστικά προγράμματα (Λογοτεχνία) Τάξη : Α Αριθμός παιδιών που συμμετείχαν: 23 Αγόρια :14 Κορίτσια:9 Σχολείο:5 ο Δημοτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Πατησίων 44, 106 82 Αθήνα Τηλ. 213 214 4813-14, 213 214 4837, Φαξ: 210 8230800 email: eam@.culture.gr, predu.eam@culture.gr www.namuseum.gr Τίτλος προγράμματος: «Μύθοι..μύθοι..παραμύθι». Ιστορίες με μυθικά

Διαβάστε περισσότερα

Progect <<Η εφημερίδα>> 14 ο Νηπιαγωγείο Δράμας

Progect <<Η εφημερίδα>> 14 ο Νηπιαγωγείο Δράμας Progect 14 ο Νηπιαγωγείο Δράμας Εκπαιδευτικοί: Πεκτέσογλου Αναστασία- Καραμπατζάκη Μαρία Διάρκεια προγράμματος: 3 μήνες (Φεβρουάριος-Απρίλιος ) Αριθμός παιδιών : 29 Σκοποί και στόχοι του

Διαβάστε περισσότερα

Οι δραστηριότητες του σταθμού μας κατά το Σχολικό Έτος 2006-2007

Οι δραστηριότητες του σταθμού μας κατά το Σχολικό Έτος 2006-2007 Οι δραστηριότητες του σταθμού μας κατά το Σχολικό Έτος 2006-2007 ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ 27/09/2006 Επίσκεψη των γονέων των παιδιών του νηπιαγωγείου στο σταθμό.

Διαβάστε περισσότερα

Eργαστήρια για παιδιά 19,20 Ιανουαρίου στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Παραμυθοσάββατα. Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών

Eργαστήρια για παιδιά 19,20 Ιανουαρίου στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Παραμυθοσάββατα. Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών Eργαστήρια για παιδιά 19,20 Ιανουαρίου στο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης Παραμυθοσάββατα Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά από 2-4 ετών, τα παιδιά μέσα από διασκεδαστικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙA

ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙA ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙA Ενότητα #8: Δημιουργικό πρόγραμμα Διδάσκων: Γουργιώτου Ευθυμία ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ Άδειες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΛΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΛΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΛΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Στις επόμενες σελίδες επισυνάπτεται το ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ το οποίο καλείστε να συμπληρώσετε σε περίπτωση που επιθυμείτε την υλοποίηση ενός

Διαβάστε περισσότερα

The G C School of Careers. Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο. Ενημερωτικό Δελτίο. Δεκέμβριος Τεύχος 63

The G C School of Careers. Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο. Ενημερωτικό Δελτίο. Δεκέμβριος Τεύχος 63 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Δεκέμβριος 2016 - Τεύχος 63 5 Δεκεμβρίου ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Τα παιδιά της Προδημοτικής συμμετέχουν στην παιδική εκπομπή

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Μ.Κ.Ο FUTURE LIBRARY ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Μ.Κ.Ο FUTURE LIBRARY ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Μ.Κ.Ο FUTURE LIBRARY ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ Διοργανώνουν την ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ 2013 για παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών. Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΤΙΟΣ Άλλος ένας μήνας δημιουργικών εμπειριών

ΜΑΡΤΙΟΣ Άλλος ένας μήνας δημιουργικών εμπειριών ΒΡΕΦΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ «ΛΗΤΩ ΠΑΠΑΧΡΙΓΣΤΟΦΟΡΟΥ» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2015, 7 Ο ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ Άλλος ένας μήνας δημιουργικών εμπειριών ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΕΣ Μαρτίου Στείλτε

Διαβάστε περισσότερα

The G C School of Careers. Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο. Ενημερωτικό Δελτίο. Μάρτιος Τεύχος 56

The G C School of Careers. Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο. Ενημερωτικό Δελτίο. Μάρτιος Τεύχος 56 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2016 - Τεύχος 56 3 Μαρτίου ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Ακολουθώντας τα έθιμα της Τσικνοπέμπτης, οι μαθητές Νηπιαγωγείου και

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία από τα παιδιά της. Α 1 τάξης

Εργασία από τα παιδιά της. Α 1 τάξης Εργασία από τα παιδιά της Α 1 τάξης Τετάρτη, 15 του Μάη Χθες πέρασα μια όμορφη μέρα. Το πρωί ξύπνησα και ετοιμάστηκα για το σχολείο. Φόρεσα τη στολή μου, έφαγα το πρόγευμά μου και ξεκίνησα για το σχολείο.

Διαβάστε περισσότερα

Ο δημιουργικός κόσμος των βιβλιοθηκών τα Χριστούγεννα!

Ο δημιουργικός κόσμος των βιβλιοθηκών τα Χριστούγεννα! ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ Ο δημιουργικός κόσμος των βιβλιοθηκών τα Χριστούγεννα! Από τον Δεκέμβριο ξεκινά μια πληθώρα εργαστηρίων στα οποία μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά δημιουργικά. Η συμμετοχή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ν.ΠΟΤΙΔΑΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014 Νηπιαγωγοί που συμμετέχουν: Αργυροπούλου Βασιλική Μαντζιρίδου Φεβρωνία Συμμετέχων δάσκαλος: Μαργωμένος

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εικαστικής Αγωγής «Αναζητώντας τα ζώα στην πινακοθήκη»

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εικαστικής Αγωγής «Αναζητώντας τα ζώα στην πινακοθήκη» Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εικαστικής Αγωγής «Αναζητώντας τα ζώα στην πινακοθήκη» Εισηγήσεις για δημιουργική αξιοποίηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος στο μάθημα της Τέχνης, μετά την επίσκεψη των παιδιών στη

Διαβάστε περισσότερα

9ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου Σχολ.Έτος 2013-14. Σχέδιο εργασίας με θέμα: Φυσική ζωή, άσκηση και υγιεινός τρόπος διαβίωσης

9ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου Σχολ.Έτος 2013-14. Σχέδιο εργασίας με θέμα: Φυσική ζωή, άσκηση και υγιεινός τρόπος διαβίωσης 9ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου Σχολ.Έτος 2013-14 Σχέδιο εργασίας με θέμα: Φυσική ζωή, άσκηση και υγιεινός τρόπος διαβίωσης Διάρκεια προγράμματος -Συμμετοχή Διάρκεια: Μάρτιος - Ιούνιος 2014 Συμμετοχή : 2 μεικτά

Διαβάστε περισσότερα

Β ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ»

Β ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ» Β ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ» Ονοματεπώνυμα εκπαιδευτικών: α) Μαρία Βούζα β) Αννίτα Ανδρέου Τάξη: Νήπια Προνήπια Αριθμός μαθητών: 24 Στόχοι προγράμματος Να γνωρίσουν

Διαβάστε περισσότερα

Κατερίνα Χριστόγερου. Είμαι 3 και μπορώ. Δραστηριότητες για παιδιά από 3 ετών

Κατερίνα Χριστόγερου. Είμαι 3 και μπορώ. Δραστηριότητες για παιδιά από 3 ετών Κατερίνα Χριστόγερου Είμαι 3 και μπορώ Δραστηριότητες για παιδιά από 3 ετών Περιεχόμενα Συμβουλές για γονείς και παιδαγωγούς... 7 Είμαι 3 και μπορώ!...10 Το κόκκινο...12 Το κίτρινο...13 Κόκκινο Κίτρινο...14

Διαβάστε περισσότερα

Το θέμα με το οποίο επιλέξαμε να ασχοληθούμε κατά τη φετινή χρονιά είναι: «Ενέργεια Τρόποι εξοικονόμησής της».

Το θέμα με το οποίο επιλέξαμε να ασχοληθούμε κατά τη φετινή χρονιά είναι: «Ενέργεια Τρόποι εξοικονόμησής της». Το σχολείο μας συνεχίζει φέτος, για τρίτη σχολική χρονιά, να συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικό Πρόγραμμα Οικολoγικά Σχολεία, το οποίο προσφέρει στους μαθητές μια νέα εμπειρία. Το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Β

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Β ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Β Ελένη ΚΑΜΠΕΡΗ - ΤΖΟΥΡΙΑΔΟΥ Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Σταυρούλα ΠΑΝΤΑΖΗ Νηπιαγωγός ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2004 1 λίγα λόγια για τις δραστηριότητες Στο τεύχος αυτό περιλαμβάνονται:

Διαβάστε περισσότερα

Ιχνηλατώντας Λογοτεχνικά Μονοπάτια. Ενιαίο Ολοήμερο Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο «Ιαματική»

Ιχνηλατώντας Λογοτεχνικά Μονοπάτια. Ενιαίο Ολοήμερο Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο «Ιαματική» Ιχνηλατώντας Λογοτεχνικά Μονοπάτια Ενιαίο Ολοήμερο Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο «Ιαματική» Διασχολικό Μαθητικό Συναπάντημα τις 10 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Ενιαίο Ολοήμερο Περιφερειακό Δημοτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: 1) Θωμάη Ξανθάκη 2) Ελένη Γκαγκάρη ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ: Ζωγραφιά Μπουγά. Αριθμός Νηπίων: 33

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: 1) Θωμάη Ξανθάκη 2) Ελένη Γκαγκάρη ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ: Ζωγραφιά Μπουγά. Αριθμός Νηπίων: 33 2//Θ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΙΑΓΩΓΕΙΙΟ ΠΡΙΙΝΟΥ «ΚΑΛΤΣΑ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: 1) Θωμάη Ξανθάκη 2) Ελένη Γκαγκάρη ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ: Ζωγραφιά Μπουγά Αριθμός Νηπίων: 33 ΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ν. ΠΟΣΙΔΑΙΑ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ν. ΠΟΣΙΔΑΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ν. ΠΟΣΙΔΑΙΑ ΦΟΛΙΚΟ ΕΣΟ 2010 2011 ΣΙΣΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΟ «Αντικείμενα καθημερινής χρήσης του χθες και του σήμερα» ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΠΕΣΡΑΚΗ ΕΛΙΑΒΕΣ ΑΡΓΤΡΟΠΟΤΛΟΤ ΒΑΙΛΙΚΗ 1 Κριτήρια επιλογής θέματος Αφορμή

Διαβάστε περισσότερα

11 ο Νηπιαγωγείο Ασπροπύργου Ελένη Κουντουρά Ελισάβετ Ταουφίκ

11 ο Νηπιαγωγείο Ασπροπύργου Ελένη Κουντουρά Ελισάβετ Ταουφίκ 11 ο Νηπιαγωγείο Ασπροπύργου Ελένη Κουντουρά Ελισάβετ Ταουφίκ Παιδαγωγικοί στόχοι του προγράμματος: Ευαισθητοποίηση των νηπίων απέναντι στα αδέσποτα Κατανόηση των δικαιωμάτων/αναγκών/συναισθημάτων των

Διαβάστε περισσότερα

The G C School of Careers. Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο. Ενημερωτικό Δελτίο. Νοέμβριος Τεύχος 62

The G C School of Careers. Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο. Ενημερωτικό Δελτίο. Νοέμβριος Τεύχος 62 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Νοέμβριος 2016 - Τεύχος 62 7 Νοεμβρίου ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Με σκοπό την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, οι μαθητές παρακολουθούν

Διαβάστε περισσότερα

«Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ Κ.Ο.Κ.»

«Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ Κ.Ο.Κ.» 19ο Ν «Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ Κ.Ο.Κ.» Η Π Ι Α Γ Ω Γ Ε Ι Ο Π Α Τ Ρ Ω Ν ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ(α τμήμα) ΔΟΥΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ(β τμήμα) ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2012-2013 [1] ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οι δραστηριότητες του σταθμού μας κατά το Σχολικό Έτος 2007 2008

Οι δραστηριότητες του σταθμού μας κατά το Σχολικό Έτος 2007 2008 Οι δραστηριότητες του σταθμού μας κατά το Σχολικό Έτος 2007 2008 ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ 19-09-2007 Συγκέντρωση γονέων με την παιδοψυχολόγο του σταθμού. Θέμα

Διαβάστε περισσότερα

Φυτά και ζώα στα νομίσματα και στον διάκοσμο του Νομισματικού Μουσείου. 24o Δημοτικό Αχαρνών. Νομισματικό Μουσείο Αθηνών

Φυτά και ζώα στα νομίσματα και στον διάκοσμο του Νομισματικού Μουσείου. 24o Δημοτικό Αχαρνών. Νομισματικό Μουσείο Αθηνών Νομισματικό Μουσείο Αθηνών 24o Δημοτικό Αχαρνών Φυτά και ζώα στα νομίσματα και στον διάκοσμο του Νομισματικού Μουσείου 1 Υποδράση: Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Μαθητών Συμμετέχοντες Σχολείο: 24o Δημοτικό Αχαρνών

Διαβάστε περισσότερα

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Ακριβοπούλου Γεωργία, Κοντογιάννη Γεωργία, Σπυριδωνίδης Αντώνιος Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν: Πούλιος Βασίλειος,

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Ακριβοπούλου Γεωργία, Κοντογιάννη Γεωργία, Σπυριδωνίδης Αντώνιος Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν: Πούλιος Βασίλειος, Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Ακριβοπούλου Γεωργία, Κοντογιάννη Γεωργία, Σπυριδωνίδης Αντώνιος Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν: Πούλιος Βασίλειος, Τσιφτσιόπουλος Διονύσιος Τάξεις: Β, Γ, και Δ Αριθμός παιδιών

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το ΕΠΜ_2014 Εκπαιδευτικό Έργο «Το Κινητό Μουσείο»

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις Ιανουαρίου Επίσκεψη στο ΠΟΚΕΝ Αχαρνών

Δράσεις Ιανουαρίου Επίσκεψη στο ΠΟΚΕΝ Αχαρνών Δράσεις Ιανουαρίου 2017 Επίσκεψη στο ΠΟΚΕΝ Αχαρνών 20-1-2017: Οι μαθητές του Δ1 τμήματος επισκέφτηκαν το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αχαρνών όπου παρακολούθησαν πρόγραμμα με τίτλο «Ο Δικαιόπολις ταξιδεύει

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ: «ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΤΩΝ 9»

ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ: «ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΤΩΝ 9» ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ: «ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΤΩΝ 9» ΤΑΞΗ: Γ1 ΤΟΥ 6 ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ : 16 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ: ΚΑΡΑΜΠΑΪΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ν.ΠΟΤΙΔΑΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ν.ΠΟΤΙΔΑΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ν.ΠΟΤΙΔΑΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Υπεύθυνη προγράμματος : Αργυροπούλου Βασιλική ΠΕ60 Συμμετέχουσα νηπιαγωγός : Μαντζιρίδου Φεβρωνία ΠΕ60 Μαθητές που παίρνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΛΗΜΝΙΟΥ ΤΑΝΙΑ. Νηπ\γείο Κοκκίμη Χάμι- Κλασικό Τμήμα Σχολικό έτος: 2009-2010

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΛΗΜΝΙΟΥ ΤΑΝΙΑ. Νηπ\γείο Κοκκίμη Χάμι- Κλασικό Τμήμα Σχολικό έτος: 2009-2010 ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΛΗΜΝΙΟΥ ΤΑΝΙΑ Νηπ\γείο Κοκκίμη Χάμι- Κλασικό Τμήμα Σχολικό έτος: 2009-2010 Επιλέξαμε ν ασχοληθούμε με τα Παραμύθια, καθώς είναι πάντα ευχάριστα στα παιδιά προσχολικής ηλικίας και τα οφέλη τους

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας Β Η δική μας πρόταση- εμπειρία

Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας Β Η δική μας πρόταση- εμπειρία Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας Β Η δική μας πρόταση- εμπειρία Συμμετοχή στο Πρόγραμμα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΕΡΕΥΝΑΣ-ΔΡΑΣΗΣ Σχολική χρονιά: 2015-2016 ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Φέτος το φθινόπωρο ένα νέο δέντρο φυτέψαμε στον κήπο μας, μια ελιά!

Φέτος το φθινόπωρο ένα νέο δέντρο φυτέψαμε στον κήπο μας, μια ελιά! Φέτος το φθινόπωρο ένα νέο δέντρο φυτέψαμε στον κήπο μας, μια ελιά! 2/Θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Αγίων Σαράντα 2016-2017 Βιβλίο του ΣΕΔΗΚ Έκδοση του ΚΠΕ Βάμου Με αφορμή το φύτεμα της ελιάς ερευνήσαμε, με «οδηγό»

Διαβάστε περισσότερα

Βάλε το βιβλίο στην καρδιά σου... ή καλύτερα

Βάλε το βιβλίο στην καρδιά σου... ή καλύτερα Βάλε το βιβλίο στην καρδιά σου... ή καλύτερα την καρδιά σου στο βιβλίο... Το διάβασμα είναι ταξίδι... Πολλές φορές ένα ταξίδι που σκέφτεσαι αν θα το κάνεις, αλλά που, όταν το ξεκινάς, τελικά δε θέλεις

Διαβάστε περισσότερα

Η εικαστική δράση που παρουσιάζεται στηρίζεται: φιλοσοφία των ΝΑΠ της Αγωγής Υγείας και των Εικαστικών Τεχνών ενεργητικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις

Η εικαστική δράση που παρουσιάζεται στηρίζεται: φιλοσοφία των ΝΑΠ της Αγωγής Υγείας και των Εικαστικών Τεχνών ενεργητικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις Η εικαστική δράση που παρουσιάζεται στηρίζεται: φιλοσοφία των ΝΑΠ της Αγωγής Υγείας και των Εικαστικών Τεχνών ενεργητικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις ενεργό συμμετοχή των μαθητών την έμφαση στις κοινωνικές

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 2 ο 2/θ Νηπιαγωγείο Αιγινίου Τμήμα 1 ο Κλασικό Αριθμός νηπίων προνηπίων: 13 Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Το σποράκι πηγή Ζωής «Σποράκι εδώ - σποράκι εκεί χτίζεται μια νέα ζωή» Υπεύθυνη Νηπιαγωγός:

Διαβάστε περισσότερα

Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση

Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση Ενότητα 1.1: Αγγελική Γιαννικοπούλου Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΑΠΗ) Διδακτική Πρακτική Διδακτική πρακτική: Μαργαρίτα Γεωργίου.

Διαβάστε περισσότερα