ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. ΔΙΕΚΔΙΚΩ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. ΔΙΕΚΔΙΚΩ"

Transcript

1 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. ΔΙΕΚΔΙΚΩ

2 Ημέρα ανακήρυξης Ψευδοκράτους Την ημέρα της ανακήρυξης του Ψευδοκράτους οι μαθητές και οι μαθήτριες ετοίμασαν πανό με συνθήματα, μικρές πινακίδες με ευχές και συνθήματα για την Κύπρο μας και ποιήματα που τα αφιέρωσαν στην πατρίδα μας την Κύπρο. Ακολούθως στην αυλή του σχολείου όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μαζί με τους δασκάλους τους παρουσίασαν τις εργασίες τους.

3 Παρουσίασαν το ποιηματάκι τους που αφιέρωσαν στην Κύπρο μας

4 Πινακίδες με ευχές και συνθήματα αφιερωμένα στην Κύπρο μας

5

6 Γονείς και παππούδες πρόσφυγες ήρθαν στο σχολείο και μίλησαν για τα κατεχόμενα χωριά τους

7 O κύριος Νικήφορος, παππούς μαθήτριας του σχολείου μας, μίλησε στα παιδιά για την Τύμπου

8

9 Τύμπου - Αγκαστίνα

10 Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν πληροφορίες για το κατεχόμενο χωριό Τύμπου και Αγκαστίνα και να μελετήσουν τα σχετικά βιβλία.

11 Τύμπου

12

13 Η κυρία Γεωργία, μητέρα μαθήτριας του σχολείου μας, μίλησε στα παιδιά για την Αγκαστίνα το κατεχόμενο χωριό της

14

15 Η διευθύντριά μας που κατάγεται κι αυτή από την Αγκαστίνα παρουσίασε στα παιδιά βιβλία που αναφέρονται στο κατεχόμενο χωριό καθώς και το αφιέρωμα στους Ηρωομάρτυρες - Αγνοούμενους της Αγκαστίνας.

16 Επίσης, παρουσίασε πρόσφατες φωτογραφίες που δείχνουν τη σημερινή κατάσταση των δύο εκκλησιών στην Αγκαστίνα μετά την τουρκική εισβολή του 1974.

17

18 Χαρά Πατρόκλου, Α Αντρονίκη Παναγιώτου, Α Τα παιδιά έγραψαν λίγα λόγια για την Κύπρο και έμαθαν τις επαρχίες της. Μετά τοποθέτησαν τις επαρχίες της Κύπρου στο χάρτη.

19 Αναστασία Σολωμού, Β Ακόμα έγραψαν λίγα λόγια για την τουρκική εισβολή και τις συνέπειές της.

20 Το αλφαβητάριο της τουρκικής εισβολής. Όλα παιδιά της Α και Β τάξης.

21 Το κρυπτόλεξο της τουρκικής εισβολής. Θεόδωρος Λοΐζου, Β Αντρονίκη Παναγιώτου, Α

22 Αλέξανδρος Κούμας, Φίλιππος Παναγίδης, Αντρονίκη Παναγιώτου, Μαριάντρια Γεωργίου, Απόστολος Παναγιώτου, Χαρά Πατρόκλου, Α τάξη

23 Αλεξάνδρα Βρακά, Αναστασία Σολωμού, Μαρία Λουκά, Ιωάννα Κωνσταντίνου, Β τάξη

24 Γιώργος Καρατζιάς, Χαράλαμπος Πέτρου, Θεόδωρος Λοΐζου, Β τάξη

25

26

27 Οι μαθητές,έμαθαν το μύθο του κτισίματος της Σαλαμίνας στα κατεχόμενα, από τον Τεύκρο και τη μετέπειτα ιστορία της. Στη συνέχεια σχεδίασαν τη Σαλαμίνα και έκαναν εργασίες.

28 Σχεδίασαν τη Σαλαμίνα

29 Οι μαθητές, γνώρισαν τα κατεχόμενα χωριά της Καρπασία και τους εγκλωβισμένους της, μέσα από βιντεάκια, διηγήσεις και φωτογραφίες. Στη συνέχεια γνώρισαν και έμαθαν για την τέχνη των κάδρων από κουκούλια. (Παρακολούθησαν σε βίντεο εγκλωβισμένη από την Αγία Τριάδα να φτιάχνει κάδρα από κουκούλια).

30 Οι μαθητές της Δ τάξης συνεργάστηκαν και έφτιαξαν τα δικά τους κάδρα από κουκούλι

31 Οι μαθητές της Γ τάξης συνεργάστηκαν και έφτιαξαν τα δικά τους κάδρα από κουκούλια.

32 Μερικά από τα κάδρα από κουκούλια που έφτιαξαν μαθητές της Γ και Δ τάξης

33 Μαθήτριες της Γ και Δ τάξης έγραψαν ποίημα για την Κύπρο μας.

34 Μαθητές της Γ τάξης έγραψαν για την κατεχόμενή μας Κύπρο.

35 Μαθητές της Γ και Δ τάξης συνεργάστηκαν και έγραψαν ποίημα για το Βαρώσι.

36 Η μαθήτρια της Δ τάξης Δήμητρα Χρίστου, έφτιαξε την ακροστιχίδα του χωριού της.

37 Η μαθήτρια της Γ τάξης Μαρία Ζαμανή, έφτιαξε την ακροστιχίδα της Αμμοχώστου.

38 Ο μαθητής της Γ τάξης Γρηγόρης Γρηγορίου έφτιαξε ακροστιχίδα και κρυπτόλεξο.

39 Άντρια Αντρέου Ε τάξη, Δημοτικό Σχολείο Μαθιάτη Ζωγραφιές μαθητών μετά που διάβασαν κείμενα για την εισβολή

40 Ζωγραφιές μαθητών μετά που διάβασαν κείμενα για την εισβολή Κυριακή Μακρή Ε τάξη, Δημοτικό Σχολείο Μαθιάτη

41 Ζωγραφιές μαθητών μετά που διάβασαν κείμενα για την εισβολή Θεοδώρα Πεκίρ Ιντζέ Ε τάξη, Δημοτικό Σχολείο Μαθιάτη

42 ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ Ετοιμασία έρευνας με θέμα την καταγραφή των κατεχόμενων χωριών των γονιών, παππούδων, γιαγιάδων των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Μαθιάτη. Παρουσίαση της έρευνας και των αποτελεσμάτων της σε όλα τα παιδιά του σχολείου. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΘΙΑΤΗ Τάξη Ε - Στ Έρευνα για τα κατεχόμενα χωριά μας από τα οποία προέρχονται οι γονείς, παππούδες, γιαγιάδες του σχολείου μας. Εμείς, τα παιδιά της Ε και Στ τάξης κάναμε έρευνα στο σχολείο μας για να δούμε ποια παιδιά έχουν γονείς, παππούδες ή γιαγιάδες που είναι από τα κατεχόμενα χωριά μας. Η έρευνά μας έδειξε ότι έχουμε γονείς, παππούδες και γιαγιάδες που προέρχονται από τα κατεχόμενα χωριά : Αγκαστίνα, Βιτσάδα, Γύψου, Αγία Τριάδα, Βοκολίδα, Λύση, Κυθρέα, Παλαίκυθρο, Γιαλούσα, Περιστερωνοπηγή, Τύμπου, Μαραθόβουνο,Βατυλή, Δίκωμο. Βλέπουμε ότι αν και είμαστε ένα μικρό σχολείο, τα μισά από τα παιδιά του σχολείου έχουν παππούδες που προέρχονται από κάποιο κατεχόμενο μας χωριό. Αυτό κάνει πιο έντονη την ανάγκη να μην ξεχάσουμε, να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε τα κατεχόμενα χωριά μας. Μέσα από τις εμπειρίες, τις διηγήσεις και τις ιστορίες τους θα προσπαθήσουμε να τα γνωρίσουμε και μέσα από τα μάτια τους θα προσπαθήσουμε να ταξιδέψουμε νοερά για λίγο σε αυτά τα χωριά. ΤΑΞΗ Α Β Γ Δ Ε ΣΤ 1.Απόστολος Παναγιώτου από Βιτσάδα 2.Φίλιππος Παναγίδης από Λύση 3.ΑντρονίκηΠαναγιώτου από Αγκαστίνα 4.Αλέξανδρος Κούμας από Γύψου 5. Χαρά Πατρόκλου από Τύμπου 6.Χαράλαμπος Πέτρου από Δίκωμο 7. ΑλεξάνδραΒρακά από Βοκολίδα 8.Μαρία Λουκά από Αγία Τριάδα και Γιαλούσα 9.Φώτης Κουτσόφτας από Περιστερωνοπηγή 10.Μαρία Ζαμανή από Βιτσάδα 11.Ζήσιμος Κυριάκου από Βιτσάδα 12.Δήμητρα Χρίστου από Βιτσάδα 13. Ρόδια Ποταμίτη από Τύμπου και Αγκαστίνα 14.ΆντριαΑντρέου από Μαραθόβουνο και Βιτσάδα 15.Κυριακή Μακρή από Παλαίκυθρο και Κυθρέα 16.NικόλαςΖαμανής από Τύμπου και Αγκαστίνα 17.Άγγελος Κουμουρή από Βιτσάδα 18.Χάρης Κουτσόφτας από Περιστερωνοπηγή 19.Χρύσω Ευαγγέλου από Γιαλούσα 20.Πετρίνα Λουκά από Αγία Τριάδα και Γιαλούσα 21.Παναγιώτα Ζαμανή από Τύμπου και Αγκαστίνα 22. Παναγιώτης Χαραλάμπους από Βατυλή ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ, ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΓΙΑΔΩΝ

43 Αναλυτικός Πίνακας κατεχόμενων χωριών ανά επαρχία και αριθμός παιδιών που οι γονείς και οι παππούδες προέρχονται από αυτά. ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ Αγκαστίνα Βιτσάδα Γύψου Λύση Βοκολίδα Αγία Τριάδα Γιαλούσα Περιστερωνοπηγή Βατυλή Μαραθόβουνο ΚΕΡΥΝΕΙΑ Δίκωμο 1 ΛΕΥΚΩΣΙΑ (Κατεχόμενο τμήμα ) Τύμπου Παλαίκυθρο Κυθρέα *Σημείωση : Έχει παιδιά που οι γονείς και οι παππούδες προέρχονται από δύο κατεχόμενα χωριά.

44 Παρουσίαση βιβλίων που αναφέρονται στην τουρκική εισβολή και στα κατεχόμενα χωριά των παππούδων και των γιαγιάδων τους.

45 Παππούδες και γιαγιάδες μαθητών του σχολείου μας ήρθαν και μίλησαν στα παιδιά για το κατεχόμενο χωριό τους και παρουσίασαν υλικό και βιβλία που αναφέρονται σε αυτό. Η κυρία Χρυστάλλα από το Μαραθόβουνο και ο πάτερ Γεώργιος από την Κυθρέα μιλούν στα παιδιά για τα χωριά τους.

46 Η κυρία Χρυστάλλα με την εγγονή της και μαθήτριά μας Άντρια Αντρέου και ο πάτερ Γεώργιος με την εγγονή του και μαθήτριά μας Κυριακή Μακρή μπροστά από την πινακίδα με τις εικόνες από τα κατεχόμενα χωριά μας.

47 Οι δύο προσκεκλημένοι μας μαζί με τα παιδιά της Ε και Στ τάξης μετά την ομιλία τους.

48 Υλικό που έφεραν και παρουσίασαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες των μαθητών μας.

49 Δημιούργησαν ομαδικές εργασίες με θέμα την τουρκική εισβολή, τα συναισθήματα και τις συνέπειές της. Φωτογραφίες των παιδιών από τις ομαδικές τους εργασίες.

50 Δημιούργησαν ομαδικές εργασίες με θέμα την τουρκική εισβολή, τα συναισθήματα και τις συνέπειές της.

51 Ομαδικές εργασίες των μαθητών με θέμα την Τουρκική εισβολή.

52

53 Η ακροστιχίδα του Μοναστηριού του Απόστολου Αντρέα στο Ριζοκάρπασο: 1.Μ _ 2.Ο _ 3.Ν _ 4.Α 5.Σ _ 6.Τ _ 7.Η _ 8.Ρ 9.Ι 1. Χωριό της επαρχίας Αμμοχώστου.. 2. Η.. του Πενταδακτύλου. 3. Από τον Κεφαλόβρυσο έτρεχε πολύ 4.Κατεχόμενο χωριό της επαρχίας Αμμοχώστου. 5.Ο Τεύκρος ίδρυσε τη Σαλαμίνα. 6.Κατεχόμενο χωριό της επαρχίας Λευκωσίας. 7.Το κατεχόμενο χωριό του Γρηγόρη Αυξεντίου. (αντίστροφα) 8.Στο χωριό αυτό ζουν οι εγκλωβισμένοι μας... 9.Δεν ξέρουμε αν ζουν ή αν έχουν πεθάνει μετά την τουρκική εισβολή. αντίστροφα) Ακροστιχίδα από τη μαθήτρια Άντρια Αντρέου της Ε τάξης

Από τα παιδιά της Β 2

Από τα παιδιά της Β 2 Από τα παιδιά της Β 2 Γιαλούσα Η Γιαλούσα βρίσκεται στην Καρπασία. Είναι κοντά στο Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα. Το χωριό οφείλει το όνομα του στη θέση του, που είναι δίπλα από τη θάλασσα. Οι κάτοικοι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ «ΓΝΩΡΙΖΩ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΔΙΕΚΔΙΚΩ»

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ «ΓΝΩΡΙΖΩ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΔΙΕΚΔΙΚΩ» ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ «ΓΝΩΡΙΖΩ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΔΙΕΚΔΙΚΩ» Μία ακόμη σχολική χρονιά αρχίζει με ένα μεγάλο τμήμα της πατρίδας μας να στενάζει κάτω από την μπότα του κατακτητή. Το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της φετινής

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΡΙΖΩ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΔΙΕΚΔΙΚΩ. Χριστίνα Ορφανίδη, Γ2 Ειρήνη Χήρα, Γ2 Σώτια Κωνσταντίνου, Γ2 Σχολική Χρονιά 2013-2014

ΓΝΩΡΙΖΩ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΔΙΕΚΔΙΚΩ. Χριστίνα Ορφανίδη, Γ2 Ειρήνη Χήρα, Γ2 Σώτια Κωνσταντίνου, Γ2 Σχολική Χρονιά 2013-2014 ΓΝΩΡΙΖΩ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΔΙΕΚΔΙΚΩ Χριστίνα Ορφανίδη, Γ2 Ειρήνη Χήρα, Γ2 Σώτια Κωνσταντίνου, Γ2 Σχολική Χρονιά 2013-2014 Γυμνάσια στην κατεχόμενη Κύπρο Το 1974 καταλαμβάνεται το 36,5% των δημοσίων σχολών Μέσης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟΥ Κ.Ι.Ε. ΠΕΛΕΝΔΡΙΟΥ (4 Νοεμβρίου 2013) ΣΤΟΧΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟΥ Κ.Ι.Ε. ΠΕΛΕΝΔΡΙΟΥ (4 Νοεμβρίου 2013) ΣΤΟΧΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟΥ Κ.Ι.Ε. ΠΕΛΕΝΔΡΙΟΥ (4 Νοεμβρίου 2013) ΣΤΟΧΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2013-2014 Γνωρίζω εν Ξεχνώ ιεκδικώ Αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μας μαθήτριες, Κατά

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί Αναγνώστες. Τα 40 παιδιά του. Δημοτικού Σχολείου Μαθιάτη, Κύπρος

Αγαπητοί Αναγνώστες. Τα 40 παιδιά του. Δημοτικού Σχολείου Μαθιάτη, Κύπρος Αγαπητοί Αναγνώστες Το παραμύθι αυτό στηρίζεται πάνω σε πραγματικά γεγονότα. Είναι βγαλμένο μέσα από την ψυχή και τις ιστορίες που μας διηγήθηκαν οι γονείς και οι παππούδες μας που διώχτηκαν με τη βία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ. Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ. Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες. Μέχρι πριν λίγες μέρες βρισκόμουν στο χωριό μου το Ριζοκάρπασο, αλλά μετά την εισβολή ήρθαμε με την μητέρα μου

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΑΞΗ

ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΑΞΗ Β ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΦΟΥ-ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΝ Σχολική Χρονιά 2015-2016 Γνωρίζω, Δεν Ξεχνώ, Διεκδικώ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Γνωρίζω, Δεν Ξεχνώ, Διεκδικώ : Μόνιμος υπό έμφαση

Διαβάστε περισσότερα

Μια ιστορία με αλήθειες και φαντασία

Μια ιστορία με αλήθειες και φαντασία Μια ιστορία με αλήθειες και φαντασία ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΑΛΙΟΥ Γ ΤΑΞΗ Α 3 Η κυρία Ειρήνη από το Κάρμι, ξύπνησε πολύ νωρίς το πρωί για να ταΐσει τις κότες και τα κουνελάκια της. Ανυπομονούσε να πάει στο πανηγύρι

Διαβάστε περισσότερα

16ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

16ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΔΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Νεολαία Δημοκρατικού Συναγερμού Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013 / Αριθμός Φύλλου 234 16ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ Η ΝΕΔΗΣΥ σε συνεδρία

Διαβάστε περισσότερα

1974 ΦΩΝΕΣ. Δημοτικό Σχολείο Αθηένου (ΚΒ)

1974 ΦΩΝΕΣ. Δημοτικό Σχολείο Αθηένου (ΚΒ) 1974 ΦΩΝΕΣ Δημοτικό Σχολείο Αθηένου (ΚΒ) 2016-2017 Ψήφισμα Προς: Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών Εμείς τα παιδιά της Δ 1 τάξης καταδικάζουμε την ανακήρυξη των κατεχομένων εδαφών μας σε «Τουρκική Δημοκρατία της

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 19ης ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 19ης ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 19ης ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ 2018 - Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 2123831 ΡΟΥΒΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΧΡΥΣΟ 3127692 HADJIDEMETRIOU EVANGELOS ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟ 2123453 ΚΑΡΑΤΣΙΟΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΧΡΥΣΟ

Διαβάστε περισσότερα

Στις 22 Μαΐου γίνε πρωταγωνιστής

Στις 22 Μαΐου γίνε πρωταγωνιστής Στις 22 Μαΐου γίνε πρωταγωνιστής Στήριξε την Καλύτερη Ομάδα Στήριξε ΠΑ.Δ.Ε.Δ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 1. Αγγελίδου Ρεβέκκα 2. Ανδρέου Έλενα 3. Αντωνίου Αντρέας 4. Βασιλείου Ελένη Αντικαταστάτρια

Διαβάστε περισσότερα

Συντονιστική Ομάδα Μαρία Χατζηττοφή Ειρήνη Ηλία Χαράλαμπος Χαραλάμπους Αντρέας Παπαγεωργίου Έλενα Φλούρου

Συντονιστική Ομάδα Μαρία Χατζηττοφή Ειρήνη Ηλία Χαράλαμπος Χαραλάμπους Αντρέας Παπαγεωργίου Έλενα Φλούρου Συντονιστική Ομάδα Μαρία Χατζηττοφή Ειρήνη Ηλία Χαράλαμπος Χαραλάμπους Αντρέας Παπαγεωργίου Έλενα Φλούρου «ΓΝΩΡΙΖΩ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΔΙΕΚΔΙΚΩ» Α. ΣΚΟΠΟΣ Τα παιδιά: Να γνωρίσουν τη σκλαβωμένη γη μας, να διατηρήσουν

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΩ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ ΚΔ - ΑΠ. ΒΑΡΝΑΒΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΩ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ ΚΔ - ΑΠ. ΒΑΡΝΑΒΑ Η υλοποίηση ενός σχεδίου δράσης που προωθεί την βελτίωση της σχολικής μονάδας μέσω της βελτίωσης των σχολικών αποτελεσμάτων και της ολόπλευρης ανάπτυξης του μαθητή σε μαθησιακό, κοινωνικό και συναισθηματικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΑ ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΑΞΗ. 1 LERUSTE ANICET ΛΕΥΚΩΣΙΑ 3η ΕΒΔΟΜΑΔΑ Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. 2 ΑΒΕΡΚΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ 3η ΕΒΔΟΜΑΔΑ Α' ΛΥΚΕΙΟΥ

ΑΑ ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΑΞΗ. 1 LERUSTE ANICET ΛΕΥΚΩΣΙΑ 3η ΕΒΔΟΜΑΔΑ Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. 2 ΑΒΕΡΚΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ 3η ΕΒΔΟΜΑΔΑ Α' ΛΥΚΕΙΟΥ 1 LERUSTE ANICET ΛΕΥΚΩΣΙΑ 3η ΕΒΔΟΜΑΔΑ Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2 ΑΒΕΡΚΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ 3η ΕΒΔΟΜΑΔΑ Α' ΛΥΚΕΙΟΥ 3 ΑΓΓΕΛΗ ΑΝΤΡΕΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 3η ΕΒΔΟΜΑΔΑ Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 4 ΑΜΟΙΡΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΛΑΡΝΑΚΑ 3η ΕΒΔΟΜΑΔΑ Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2016 Ο

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2016 Ο Πρώτα οι Πολίτες ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2016 Ο Πρώτος Λόγος στους Πολίτες Δήμος Λατσιών...Πρώτα τα Λατσιά Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι - ΔΗΜΟΣ ΛΑΤΣΙΩΝ 1. Ανδρέου Ανδρέας Γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1983. Κατάγεται

Διαβάστε περισσότερα

«Εγώ και ο τόπος μου»

«Εγώ και ο τόπος μου» «Εγώ και ο τόπος μου» Στ Τάξη (ΚΒ) - ΤΣΙΡΕΙΟ Στοιχεία Ενότητας Θέμα: Εγώ και ο τόπος μου Σύντομη Περιγραφή Ενότητας: Τα παιδιά, άλλοτε ατομικά και άλλοτε ομαδικά, διερεύνησαν και κατέγραψαν στοιχεία και

Διαβάστε περισσότερα

«Άγιος Μνάσων» Λυθροδόντας, 17/5/2014

«Άγιος Μνάσων» Λυθροδόντας, 17/5/2014 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α0 Αγόρια 1 39 Χριστόδουλος Άχχας Π.Ο. ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 2 0:07:51 2 36 Χαράλαμπος Χριστοδούλου Π.Ο. ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 2 0:07:52 3 34 Θεόδωρος Αγγελή Π.Ο. ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 2 0:08:04 4 75 Κυριάκος Κολάς ΑΓΙΟΣ ΜΝΑΣΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Γνωρίζω Δεν ξεχνώ Διεκδικώ

Γνωρίζω Δεν ξεχνώ Διεκδικώ 2014-2015 Γνωρίζω Δεν ξεχνώ Διεκδικώ Η τουρκική εισβολή μέσα από φωτογραφίες Εργασίες από τα παιδιά του Γ 2 Το πρωί της 20 ης Ιουλίου 1974, οι Κύπριοι ξύπνησαν από τον ήχο των σειρήνων. Ο ουρανός ήταν

Διαβάστε περισσότερα

Αναμνήσεις, συναισθήματα, δημιουργία: Μια ιστορία...

Αναμνήσεις, συναισθήματα, δημιουργία: Μια ιστορία... ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΑΛΙΟΥ Γ ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΑΞΗ Α3 Αναμνήσεις, συναισθήματα, δημιουργία: Μια ιστορία... Ήταν ένα κυριακάτικο πρωινό. Ο κύριος Χριστόφορος απολάμβανε τη βόλτα στον κήπο του που μοσχοβολούσε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ύπ Άρ της ΙΟης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1978 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ύπ Άρ της ΙΟης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1978 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 19/78 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ύπ Άρ. 1424 της ΙΟης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1978 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικοί Διοικητικά! Πράξεις Αριθμός 19 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΙ ΣΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αντώνης Πασχαλία Στέλλα Α.

Αντώνης Πασχαλία Στέλλα Α. Εντυπώσεις και σχόλια των μαθητών του Β1 του 6 ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, σχολικού έτους 2018-2019, μετά την παρακολούθηση ενός προγράμματος 5-3-2019. «Κυκλοφοριακής Αγωγής» έμαθα πώς μπορούμε να χτυπήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΑ ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΠΑΡΧΙΑ FINALWEEK ΤΑΞΗ. 1 RODGER GEORGINA ΛΕΥΚΩΣΙΑ 2η ΕΒΔΟΜΑΔΑ Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. 2 ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 2η ΕΒΔΟΜΑΔΑ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΑΑ ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΠΑΡΧΙΑ FINALWEEK ΤΑΞΗ. 1 RODGER GEORGINA ΛΕΥΚΩΣΙΑ 2η ΕΒΔΟΜΑΔΑ Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. 2 ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 2η ΕΒΔΟΜΑΔΑ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 1 RODGER GEORGINA ΛΕΥΚΩΣΙΑ 2η ΕΒΔΟΜΑΔΑ Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2 ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 2η ΕΒΔΟΜΑΔΑ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 3 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ 2η ΕΒΔΟΜΑΔΑ Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 4 ΑΝΔΡΕΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 2η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Διαβάστε περισσότερα

Το δέντρο της προσφυγιάς και το δέντρο της ελπίδας

Το δέντρο της προσφυγιάς και το δέντρο της ελπίδας Το δέντρο της προσφυγιάς και το δέντρο της ελπίδας Σχολείο: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ Δ - ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ Σχολική χρονιά: 2017-2018 Κατηγορία: Διαστάσεις έργου: 2 μέτρα ύψος Τίτλοςέργου: «Το δέντρο της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ 13/1/2015 ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ 13/1/2015 ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΙΘ. ΑΘΛΗΤΗ ΧΡΟΝΟΣ ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ 13/1/2015 ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΡΕΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΟΝΟΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ Μ. ΚΟΥΤΣΟΦΤΑ-Α. ΠΑΝΑΓΙΔΗ. 13ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ Μ. ΚΟΥΤΣΟΦΤΑ-Α. ΠΑΝΑΓΙΔΗ. 13ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ Μ. ΚΟΥΤΣΟΦΤΑ-Α. ΠΑΝΑΓΙΔΗ 3 ος Ετήσιος Διαγωνισμός Δημιουργίας Παιγνιδιών για Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές «ΛΟΓΙΠΑΙΓΝΕΙΟΝ 2011». 1 ο Βραβείο: Μάριος Χατζημιχαήλ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟΠΟΝΤΙΚΕΣ. Το μαθητικό περιοδικό. του 12 ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου

ΒΙΒΛΙΟΠΟΝΤΙΚΕΣ. Το μαθητικό περιοδικό. του 12 ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΒΙΒΛΙΟΠΟΝΤΙΚΕΣ Το μαθητικό περιοδικό του 12 ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2014 Οι μικροί βιβλιοπόντικες του Α1 με τη βοήθεια της δασκάλας τους κ. Ευτυχίας μας παρουσιάζουν

Διαβάστε περισσότερα

Μικροί δημοσιογράφοι Α Δημοτικό Κολοσσίου

Μικροί δημοσιογράφοι Α Δημοτικό Κολοσσίου Μικροί δημοσιογράφοι Α Δημοτικό Κολοσσίου Οι μεγάλοι θυμούνται τα δικά τους σχολικά χρόνια Ο παππούς μου ονομάζεται Μιχάλης Νεοφύτου. Πήγαινε στο ίδιο δημοτικό με εμένα. Τότε όμως υπήρχαν μόνο δύο αίθουσες

Διαβάστε περισσότερα

Τελετή Αποφοίτησης 29 Ιουνίου 2017 Βραβεία

Τελετή Αποφοίτησης 29 Ιουνίου 2017 Βραβεία Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας Τελετή Αποφοίτησης 29 Ιουνίου 2017 Βραβεία 1. Βραβείο Συνεργατισμού ( 350) Απονέμεται στον άριστο σε ήθος τελειόφοιτο μαθητή με την υψηλότερη γενική βαθμολογία. Σταύρου

Διαβάστε περισσότερα

«...μικρή πατρίδα σώμα μου κι αρχή η γη μου εσύ ανάσα μου κι αέρας.»

«...μικρή πατρίδα σώμα μου κι αρχή η γη μου εσύ ανάσα μου κι αέρας.» ΚΒ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού (Αγίου Γεωργίου) «...μικρή πατρίδα σώμα μου κι αρχή η γη μου εσύ ανάσα μου κι αέρας.» ΤΑΞΗ: Γ 1 Μαθητές: Αντρέας Χριστοδουλίδης Νεφέλη Κυπριανού Χριστίνα Κωνσταντινίδη Ιωάννα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΟΜΙΛΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ, στις διάφορες δραστηριότητες που διοργανώνει κάθε χρόνο, προσπαθεί να αφυπνίσει τους μαθητές για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος εξαιτίας της

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Λοΐζος Λοΐζου, Μαέστρος Χορωδίας. Ανδρέας Μουστούκης, Συνθέτης

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Λοΐζος Λοΐζου, Μαέστρος Χορωδίας. Ανδρέας Μουστούκης, Συνθέτης ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2008 ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: 14 Φεβρουαρίου: Βάσος Αργυρίδης, Συνθέτης Λοΐζος Λοΐζου, Μαέστρος Χορωδίας 15 Φεβρουαρίου: Βάσος Αργυρίδης, Συνθέτης Ανδρέας

Διαβάστε περισσότερα

Ομάδες Μαθητών Β' Τάξης για εξέταση ECDL Ενότητα Υπολογιστικών Φύλλων ΟΜΑΔΑ Α

Ομάδες Μαθητών Β' Τάξης για εξέταση ECDL Ενότητα Υπολογιστικών Φύλλων ΟΜΑΔΑ Α ΟΜΑΔΑ Α ΩΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ: 4 μ.μ. ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: 3:40 μ.μ. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ: LAB 3 1 Β1 (Ομ. 2) Αχιλλέως Αντρεάνα 31255074-2 Β1 (Ομ. 2) Αχιλλέως Χρήστος 55584879-3 Β1

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Η χαρά της αγάπης

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Η χαρά της αγάπης ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Η χαρά της αγάπης Καρδιά που εργάζεται για όλους Ο Απόστολος Παύλος, ο διδάσκαλος Ο Σαούλ ήταν ένας πολύ μορφωμένος Ιουδαίος, που ζούσε στην Παλαιστίνη, μια χώρα πολύ κοντά στο νησί μας.

Διαβάστε περισσότερα

Με τα μάτια του παππού και της γιαγιάς. 63o Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας- Θράκης

Με τα μάτια του παππού και της γιαγιάς. 63o Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας- Θράκης Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας- Θράκης 63o Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Με τα μάτια του παππού και της γιαγιάς 1 Σχολείο: 63 ο Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης Συμμετέχοντες Τάξη / Τμήμα: ΣΤ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Δελτίο ενημέρωσης για τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες της Σχολής κατά το μήνα Νοέμβριο 2018

Θέμα: Δελτίο ενημέρωσης για τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες της Σχολής κατά το μήνα Νοέμβριο 2018 Θέμα: Δελτίο ενημέρωσης για τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες της Σχολής κατά το μήνα Νοέμβριο 2018 ΗΜΕΡΑ/ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ Τρίτη 30/10 Πέμπτη 1/11 Test Horizon στους μαθητές Γ Γυμνασίου.

Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός για το πιο πρωτότυπο ταχυδρομικό κουτί/σάκο Χριστουγέννων: Τα τμήματα Γ2 και Γ7 (1 μονάδα στο Δ.Δ.Κ.)

Διαγωνισμός για το πιο πρωτότυπο ταχυδρομικό κουτί/σάκο Χριστουγέννων: Τα τμήματα Γ2 και Γ7 (1 μονάδα στο Δ.Δ.Κ.) ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ Μ. ΚΟΥΤΣΟΦΤΑ - Α. ΠΑΝΑΓΙΔΗ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ Έκθεση Ιδεών για τους Ήρωες του σχολείου μας, Μ. Κουτσόφτα και Α. Παναγίδη Α τάξη Α Βραβείο: Παναγιώτα Ευαγγέλου,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΑ ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ FINALWEEK ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΑΞΗ. 1 HADJIGEORGIOU ELENI 3η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΑΑ ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ FINALWEEK ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΑΞΗ. 1 HADJIGEORGIOU ELENI 3η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 1 HADJIGEORGIOU ELENI 3η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2 HADJIGEORGIOU SYMEON 3η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 3 ΑΒΡΑΑΜ ΜΑΡΙΟΣ 3η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΛΕΜΕΣΟΣ Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 4 ΑΝΔΡΕΟΥ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΩ 3η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 1 ΔΑΣΟΣ-ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΟΛΥΜΠΟΥ Αριθμός μαθητών: 27 Σχολικό έτος: 2007-2008 Διάρκεια προγράμματος: 6μηνη Δάσκαλοι: Στογιάννος Ιωάννης- Ζαφειρίου Ευαγγελία 2o Δημοτικό Σχολείο:

Διαβάστε περισσότερα

Τα κατεχόμενα χωριά μας

Τα κατεχόμενα χωριά μας Τα κατεχόμενα χωριά μας Ο πατέρας μου κατάγεται από τον κατεχόμενο Μαραθόβουνο. Ο Μαραθόβουνος είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Μεσαορίας. Λόγω της έλλειψης υπόγειων νερών οι κάτοικοι του ασχολούνταν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ 13/1/2015 ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ 13/1/2015 ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΙΘ. ΑΘΛΗΤΗ ΧΡΟΝΟΣ ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ 13/1/2015 ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΡΕΝΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΟΝΟΜΑ ΑΘΛΗΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

Γνωρίζω, Δεν Ξεχνώ, Διεκδικώ

Γνωρίζω, Δεν Ξεχνώ, Διεκδικώ Όνομα: Σωτήρης Τάξη: Γ Επίθετο: Προκομμένος Ημ.: 7/4/14 Γράψτε για τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου μας. 1. Εύχομαι να ελευθερωθεί η Κύπρος μας για να μπορούμε να πάμε πίσω στα κατεχόμενα εδάφη μας. 2. Εύχομαι

Διαβάστε περισσότερα

Γινόμαστε και εμείς μικροί εθελοντές.προσφέρουμε αγάπη και χαρά στους συνανθρώπους μας χωρίς ανταλλάγματα.

Γινόμαστε και εμείς μικροί εθελοντές.προσφέρουμε αγάπη και χαρά στους συνανθρώπους μας χωρίς ανταλλάγματα. 0 Γινόμαστε και εμείς μικροί εθελοντές.προσφέρουμε αγάπη και χαρά στους συνανθρώπους μας χωρίς ανταλλάγματα. Μια εργασία από τους μαθητές της Δ 2 Υπεύθυνη δασκάλα: Ελένη Μιχαήλ Σχολική χρονιά 2013-2014

Διαβάστε περισσότερα

Ιχνηλατώντας Λογοτεχνικά Μονοπάτια. Ενιαίο Ολοήμερο Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο «Ιαματική»

Ιχνηλατώντας Λογοτεχνικά Μονοπάτια. Ενιαίο Ολοήμερο Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο «Ιαματική» Ιχνηλατώντας Λογοτεχνικά Μονοπάτια Ενιαίο Ολοήμερο Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο «Ιαματική» Διασχολικό Μαθητικό Συναπάντημα τις 10 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Ενιαίο Ολοήμερο Περιφερειακό Δημοτικό

Διαβάστε περισσότερα

Α Φάση Αγώνες Αποτελέσματα 2-0 2-0 1-2 2-0 2-1 1-2 2-0 2-0 2-0 0-2 2-0 0-2 2-0 0-2 2-0 2-0 1-2 0-2 2-1 0-2 0-2 0-2 0-2 0-2 2-0 2-0 2-0 0-2 2-0 0-2

Α Φάση Αγώνες Αποτελέσματα 2-0 2-0 1-2 2-0 2-1 1-2 2-0 2-0 2-0 0-2 2-0 0-2 2-0 0-2 2-0 2-0 1-2 0-2 2-1 0-2 0-2 0-2 0-2 0-2 2-0 2-0 2-0 0-2 2-0 0-2 Β Φάση ΑΡΧΑΡΙΟΙ Α1 Α2 Β1 Β2 Γ1 Γ2 Δ1 Δ2 Καλούδης Παναγιώτης Αγγελής Ζήσιμος Παπαχρήστος Θεόδωρος Λεχουρίτης Πέτρος Καράλης Πέτρος Ελευθεριάδης Κώστας Καλούδης Στάθης Παππάς Μπάμπης ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΙ Α1 Α2 Β1

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΜΕΠΑ Πρακτική Άσκηση Μαθηματικών Β' Φάση. Εργασία πειραματισμού με μαθητή

ΔΙΜΕΠΑ Πρακτική Άσκηση Μαθηματικών Β' Φάση. Εργασία πειραματισμού με μαθητή ΔΙΜΕΠΑ Πρακτική Άσκηση Μαθηματικών Β' Φάση Εργασία πειραματισμού με μαθητή Διδάσκων: Χαράλαμπος Λεμονίδης Φοιτήτρια: Χατζή Κυριακή- Ιωάννα ΑΕΜ: 3659 Εξάμηνο: ΣΤ Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή... 2. Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Ελιά ο πράσινος χρυσός- συνταγές e-twinning project

Ελιά ο πράσινος χρυσός- συνταγές e-twinning project Ελιά ο πράσινος χρυσός- συνταγές e-twinning project 3ο ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Το τμήμα Β2 συνεργάζεται με άλλα 16 σχολεία από την Ελλάδα και την Τουρκία Δασκάλα: Γκοδοσίδου Ελένη Σχολική

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ 2016

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ 2016 Α1 ΑΓΟΡΙΑ 1 240 ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Π.Ο.Λ 40 40 40 40 40 200 2 232 ΑΧΧΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ Π.Ο.Λ 35 35 35 35 35 175 3 234 ΚΟΛΟΜΒΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Π.Ο.Λ 24 21 30 27 30 132 4 203 ΖΕΝΙΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΑΓΙΟΣ ΜΝΑΣΩΝ 30

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφή δύο ιστοριών

Συγγραφή δύο ιστοριών Συγγραφή δύο ιστοριών ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ: Τα παρακάτω βήματα 1 έως 4 αφορούν το 1ο στάδιο και υλοποιήθηκαν με την εργασία και υπό την εποπτεία των εκπαιδευτικών Αγάπης Βράντση και Κυριάκου Πεντερίδη, ενώ τα βήματα

Διαβάστε περισσότερα

ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ. Η Σοφία η μέλισσα ταξίδεψε και έπαιξε με παιδιά έξι Δημοτικών σχολείων στις επαρχίες της Κύπρου. Λευκωσία, 7 Δεκεμβρίου 2015

ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ. Η Σοφία η μέλισσα ταξίδεψε και έπαιξε με παιδιά έξι Δημοτικών σχολείων στις επαρχίες της Κύπρου. Λευκωσία, 7 Δεκεμβρίου 2015 ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Επικοινωνία: Γραφείο Επικοινωνίας Τομέας Προώθησης και Προβολής, Πανεπιστήμιο Κύπρου Τηλ. 22894304 ηλ. διεύθυνση: prinfo@ucy.ac.cy ιστοσελίδα: www.pr.ucy.ac.cy ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Λευκωσία,

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2012-2013

ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2012-2013 ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2012-2013 1 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ 1. Βραβείο Φυσικής Καθηγητικού Συλλόγου στη μνήμη Προκόπη Τάκη Το βραβείο επιδίδει ο Κυριάκος Ερωτοκρίτου ΒΔ. Απονέμεται στον τελειόφοιτο μαθητή

Διαβάστε περισσότερα

9 ο Γυμνάσιο Τρικάλων Σχολικό Έτος:

9 ο Γυμνάσιο Τρικάλων Σχολικό Έτος: 9 ο Γυμνάσιο Τρικάλων Σχολικό Έτος: 2013-2014 Είμαι, Είσαι, Είναι. Είμαστε Όλοι Ίσοι; Στα πλαίσια του Προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς με τίτλο: «Να είσαι παιδί, είναι δικαίωμα» Είμαι,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣΟΥ

ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣΟΥ 2/Θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΑΣΟΥ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Σχολικό έτος 2004 2005 ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ: ΖΟΥΜΠΟΥΛΗ ΜΑΤΕΛΗ ΜΥΡΣΙΝΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΖΑΝΗ ΕΙΡΗΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

Από κράνη πολέμου σε κράνη ειρήνης!

Από κράνη πολέμου σε κράνη ειρήνης! Από κράνη πολέμου σε κράνη ειρήνης! 1 2 Σχολείο: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ Δ - ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ Σχολική χρονιά: 2017-2018 Κατηγορία: Ζωγραφιά (με μικτή τεχνική: κολάζ, ζωγραφική με ακρυλικές μπογιές και

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυρίου Νίκου Αναστασιάδη ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυρίου Νίκου Αναστασιάδη ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 Σας ενημερώνουμε ότι οι παρακάτω σχολικές μονάδες από την Κύπρο διακρίθηκαν στον 2 ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό: «Κύπρος 1974-2015: Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ». ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΕΔ 30 ΜΑΪΟΥ 2017 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Oι φετινές Εκλογικές Συνελεύσεις της ΠΟΕΔ θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 στα ακόλουθα Εκλογικά Κέντρα: ª ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Δημοτικό Σχολείο Κωνσταντινουπόλεως

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Πρόγραμμα Επιμόρφωσης για Νεοπροαχθέντες Διευθυντές/ντριες Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης

Θέμα: Πρόγραμμα Επιμόρφωσης για Νεοπροαχθέντες Διευθυντές/ντριες Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: 7.7.06.6 Αρ. Τηλ.: 22 402300 Αρ. Φαξ: 22 480505 17 Σεπτεμβρίου 2010 Νεοπροαχθέντες Διευθυντές/ντριες

Διαβάστε περισσότερα

Στεμνίτσα, ο τόπος μας

Στεμνίτσα, ο τόπος μας Στεμνίτσα, ο τόπος μας Εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξοικείωσης των παιδιών με τις νέες τεχνολογίες Αύγουστος 2007 (Υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικολώνων) οι πρωταγωνιστές ο Mάριος ο Σπύρος η Δέσποινα η Μυρτώ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ

ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ.Φακ.: 7.1.02.7 Αρ.Τηλ.: 22893404 Ηλ. Διεύθυνση: analytika.programmata@schools.ac.cy

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Αποτελέσματα Παγκύπριας Ολυμπιάδας Χημείας για τις τάξεις του Λυκείου

ΘΕΜΑ: Αποτελέσματα Παγκύπριας Ολυμπιάδας Χημείας για τις τάξεις του Λυκείου Κύριο Σάββα Αντωνίου Αναπλ. Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Λευκωσία, 2 Μαΐου 2014 Αξιότιμε Κύριε Διευθυντά, ΘΕΜΑ: Αποτελέσματα Παγκύπριας Ολυμπιάδας Χημείας 2013-2014 για

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΞΗ Γ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ από τη δασκάλα Στέλλα Σάββα Παττίδου

ΤΑΞΗ Γ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ από τη δασκάλα Στέλλα Σάββα Παττίδου ΤΑΞΗ Γ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ από τη δασκάλα Στέλλα Σάββα Παττίδου ΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΕΙΔΟΣ:ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Θέμα: Περιγραφή προσώπου Τίτλος: «ο παππούς μου» Α. ΠΡΟΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ 1. Φάση Αυθεντικοποίησης (3Χ40 λεπτά) Προβληματισμός

Διαβάστε περισσότερα

Η Άκρατη Ανάπτυξη εις Βάρος της Φυσικής μας Κληρονομιάς

Η Άκρατη Ανάπτυξη εις Βάρος της Φυσικής μας Κληρονομιάς Β Παγκύπριο Συνέδριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΚΥΚΠΕΕ: Μικροί Ερευνητές για το Περιβάλλον Θέμα Παρουσίασης : Η Άκρατη Ανάπτυξη εις Βάρος της Φυσικής μας Κληρονομιάς Παρουσιάζουν οι μαθητές της ΣΤ 1 τάξης

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ»

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» «ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» ΤΑΞΗ Γ1 2 ο Δ Σ ΓΕΡΑΚΑ ΔΑΣΚ:Αθ.Κέλλη ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς η τάξη μας ασχολήθηκε με την ανάγνωση και επεξεργασία λογοτεχνικών βιβλίων

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις που υλοποιήθηκαν στη σχολική μονάδα κατά το σχολικό έτος

Δράσεις που υλοποιήθηκαν στη σχολική μονάδα κατά το σχολικό έτος Δράσεις που υλοποιήθηκαν στη σχολική μονάδα κατά το σχολικό έτος 2015 2016 Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έθεσε τους εξής στόχους υπό έμφαση τη σχολική χρονιά 2015-2016: 1. Βελτίωση των μαθησιακών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΙΜΕΝΑ - ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ. Η Ελένη, η Σοφία, η Βασιλική, η Ειρήνη, ο Κωνσταντίνος, ο Απόστολος και ο Αλέξανδρος χαιρετούν τους φίλους τους

ΚΕΙΜΕΝΑ - ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ. Η Ελένη, η Σοφία, η Βασιλική, η Ειρήνη, ο Κωνσταντίνος, ο Απόστολος και ο Αλέξανδρος χαιρετούν τους φίλους τους ΕΝΟΤΗΤΑ 1 Καλημέρα! A ΜΕΡΟΣ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ Α. ΔΙΑΛΟΓΟΣ Καλημέρα! Η Ελένη, η Σοφία, η Βασιλική, η Ειρήνη, ο Κωνσταντίνος, ο Απόστολος και ο Αλέξανδρος χαιρετούν τους φίλους τους Καλημέρα,

Διαβάστε περισσότερα

Α τάξη. Α τάξη. Άριστοι Μαθητές Α τάξης. Άριστοι Μαθητές Α, Β και Γ τάξης Λύκειο Αγ. Γεωργίου. Λύκειο Αγ.

Α τάξη. Α τάξη. Άριστοι Μαθητές Α τάξης. Άριστοι Μαθητές Α, Β και Γ τάξης Λύκειο Αγ. Γεωργίου. Λύκειο Αγ. Άριστοι Μαθητές Α, Β και ς Άριστοι Μαθητές ς 1 ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Α06 20,00 2 ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΡΙΑ Α07 20,00 3 ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Α09 19,79 4 ΒΛΑΧΟΥ ΕΥΡΥΔΙΚΗ Α04 19,71 5 ΛΑΖΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ Α09 19,71 6 ΜΕΣΑΡΙΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Κάτω Πολεμιδιών

Δήμος Κάτω Πολεμιδιών Πρώτα οι Πολίτες ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2016 Ο Πρώτος Λόγος στους Πολίτες Δήμος Κάτω Πολεμιδιών...Πρώτα τα Κάτω Πολεμίδια Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι - ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΩ ΠΟΛΕΜΙΔΙΑ 1. Αλεξάνδρου Γεώργιος - Μηχανολόγος

Διαβάστε περισσότερα

Η ζωή είναι αλλού. < <Ηλέκτρα>> Το διαδίκτυο είναι γλυκό. Προκαλεί όμως εθισμό. Γι αυτό πρέπει τα παιδιά. Να το χρησιμοποιούν σωστά

Η ζωή είναι αλλού. < <Ηλέκτρα>> Το διαδίκτυο είναι γλυκό. Προκαλεί όμως εθισμό. Γι αυτό πρέπει τα παιδιά. Να το χρησιμοποιούν σωστά Δράση 2 Σκοπός: Η αποτελεσματικότερη ενημέρωση των μαθητών σχετικά με όλα τα είδη συμπεριφορικού εθισμού και τις επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή! Οι μαθητές εντοπίζουν και παρακολουθούν εκπαιδευτικά βίντεο,

Διαβάστε περισσότερα

Γυμνάσιο Αγ. Βαρβάρας Λεμεσού. Τίτλος Εργασίας: Έμαθα από τον παππού και τη

Γυμνάσιο Αγ. Βαρβάρας Λεμεσού. Τίτλος Εργασίας: Έμαθα από τον παππού και τη Γυμνάσιο Αγ. Βαρβάρας Λεμεσού Σχολείο Ετος: 2013-2014 Τίτλος Εργασίας: Έμαθα από τον παππού και τη γιαγιά μου Όνομα Μαθήτριας: Νικολέττα Χρίστου Τάξη: Γ 4 Όνομα Καθηγήτριας: Σταυρούλας Ιωάννου Λεμεσός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ Α. Αριθμός 4706 Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013 553

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ Α. Αριθμός 4706 Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013 553 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ Α Αριθμός 4706 Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013 553 Αριθμός 394 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αναφορικά με τη γνωστοποίηση με αριθμό 383 που δημοσιεύτηκε

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα εφημερίδας: Κύπρος , 40 χρόνια Δεν Ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ

Θέμα εφημερίδας: Κύπρος , 40 χρόνια Δεν Ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Συνέντευξη από τον διευθυντή του σχολείου μας, ο οποίος κατάγεται από την Αμμόχωστο Σελ.2 Συνέντευξη από μια δασκάλα που έζησε ως εγκλωβισμένη Σελ.6 Εικονογραφημένο Παραμύθι για την κατεχόμενη

Διαβάστε περισσότερα

65 Κ.Δ.Π. 16/86. Αριθμός 16 Ο ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 114 ΚΑΙ ΝΟΜΟΣ 28 ΤΟΥ 1959)

65 Κ.Δ.Π. 16/86. Αριθμός 16 Ο ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 114 ΚΑΙ ΝΟΜΟΣ 28 ΤΟΥ 1959) Ε.Ε. Παρ. Ill (I) Αρ. 2110, 31.1.86 65 Κ.Δ.Π. 16/86 Αριθμός 16 Ο ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 114 ΚΑΙ ΝΟΜΟΣ 28 ΤΟΥ 1959) Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 57 Επειδή λόγω της έκρυθμου καταστάσεως μεγάλος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ. Β ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου

ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ. Β ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ Β1 2006-2007 6 ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου Μια μέρα τέσσερα παιδάκια την Καθαρά Δευτέρα πήγαν να πετάξουν τον χαρταετό τους. Ο ένας χαρταετός πήγε πολύ

Διαβάστε περισσότερα

Eνημερωτικό Δελτίο για γονείς Τεύχος 2

Eνημερωτικό Δελτίο για γονείς Τεύχος 2 Δημοτικό Σχολείο Αποστόλου Λουκά Καντάρας 126, 2051 ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ Τηλ. 22456940 Fax: 22 323834 Ηλ ταχυδρομείο:dim-ap-loukas-lef@schools.ac.cy Eνημερωτικό Δελτίο για γονείς Τεύχος 2 Οκτώριος 2013 Αγαπητοί γονείς,

Διαβάστε περισσότερα

Κυπριανού (ΜΝ) ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ ΣΤ Νικη Γρηγορίου-Περικλέους(Δ) Τενέδου 8 2103 Αγλαντζιά 22331342 22331597 nip-aglantzia6-lef@schools.ac.

Κυπριανού (ΜΝ) ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ ΣΤ Νικη Γρηγορίου-Περικλέους(Δ) Τενέδου 8 2103 Αγλαντζιά 22331342 22331597 nip-aglantzia6-lef@schools.ac. ΕΠΑΡΧΙΑ: ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΠΟΛΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Κυπρούλα Χριστοδούλου- Κυπριανού (ΜΝ) Κ. Καταλάνου 1100 Λευκωσία 22780878 22780878 nip-ag-andreas-lef@schools.ac.cy ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΚΑΣΣΙΑΝΟΥ Χριστίνα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ 1/54 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ 1. Εισαγωγή Φέτος ασχοληθήκαμε με το φαινόμενο του ενδοσχολικού εκφοβισμού. Στόχος μας ήταν να κατανοήσουμε το φαινόμενο,να μάθουμε να διακρίνουμε πότε μια πράξη

Διαβάστε περισσότερα

"Μια σημαία μια ιδέα"

Μια σημαία μια ιδέα Τελική Εργασία "Μια σημαία μια ιδέα" Καρακώτσογλου Αντώνης 19ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Τάξη Στ` Υπεύθυνη ομάδας εργασίας: Δούβλη Γεωργία ΜΑΙΟΣ 2014 Abstract - Περίληψη Η παρούσα εργασία εκπονήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

«Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ Κ.Ο.Κ.»

«Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ Κ.Ο.Κ.» 19ο Ν «Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ Κ.Ο.Κ.» Η Π Ι Α Γ Ω Γ Ε Ι Ο Π Α Τ Ρ Ω Ν ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ(α τμήμα) ΔΟΥΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ(β τμήμα) ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2012-2013 [1] ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: 7.3.15.7/4 Αρ. Τηλ.: 22 800632 Αρ. Φαξ: 22806326 E-mail: edekiagogi.me@gmail.com Διευθυντές/τριες Γυμνασίων / 21 Δεκεμβρίου 2016 Θέμα: Σεμινάρια

Διαβάστε περισσότερα

Δδ Αριθμό Αγωνιζόμενος Όμιλος Γενν. Ηλικία Κατ. Άφιξη Χρόνος

Δδ Αριθμό Αγωνιζόμενος Όμιλος Γενν. Ηλικία Κατ. Άφιξη Χρόνος ΑΓΩΝΙΣΜΑ : 400μ. Μικτή Ατομική - Ανδρών 5 3 5453 Ταλιαδώρος Ανδρέας Αμ/στου 2004 14 Π/Π Α : : 4 5044 Μάος Χαράλαμπος Αγλαν. 2002 16 Π : : 5 4750 Μαραγκός Ανδρέας Λ/σού 1999 19 Α : : 6 4316 Πετρή Δημήτρης

Διαβάστε περισσότερα

1 ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Χωρικής Οπτικής Νοημοσύνης και Δημιουργικότητας για παιδιά Δημοτικού

1 ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Χωρικής Οπτικής Νοημοσύνης και Δημιουργικότητας για παιδιά Δημοτικού 1 ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Χωρικής Οπτικής Νοημοσύνης και Δημιουργικότητας για παιδιά Δημοτικού ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Όπως είχε ανακοινωθεί την ημέρα του διαγωνισμού, η αξιολόγηση κάθε έργου στηρίχτηκε

Διαβάστε περισσότερα

2 ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου

2 ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου 2 ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου Μικροί λογοτέχνες του Σχολείου μας βραβεύονται Το 2 ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου συμμετείχε στον 4 ο Πανελλήνιο και Παγκύπριο διαγωνισμό για παιδιά και εφήβους στην κατηγορία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΣΣΑΣ από 1/9/2017 μέχρι 12/6/2018

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΣΣΑΣ από 1/9/2017 μέχρι 12/6/2018 ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΣΣΑΣ από 1/9/2017 μέχρι 12/6/2018 ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Παρσεκιάνι Άλεξ Α7 Χρυσό Μετάλλιο Αντωνίου Χριστίνα Αναστασία Αργυρό Μετάλλιο Πετροκώστα Θέκλα

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Ελληνικά Επίπεδο: Ε1 Διάρκεια: 2 ώρες Υπογραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΑΤΙΧΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ & ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ «5 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» Θέμα: «Η ΛΕΜΕΣΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ:

ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΑΤΙΧΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ & ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ «5 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» Θέμα: «Η ΛΕΜΕΣΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΑΤΙΧΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ & ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ «5 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» Θέμα: «Η ΛΕΜΕΣΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΠΡΟΣΩΠΑ, ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

1 ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Δεξιοτήτων Σκέψης

1 ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Δεξιοτήτων Σκέψης ΑΣΚΗΣΗ 1 η : 7 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής Αφού μελετήσετε τις πιο κάτω πηγές, να απαντήσετε στα ερωτήματα που ακολουθούν: Πηγή 1η: Ιωάννα, μαθήτρια, 11 χρόνων, δήλωση στις 14/3/2015 Μου αρέσει να πηγαίνω

Διαβάστε περισσότερα

Μεσαιωνικά κάστρα Λεμεσού και Πάφου

Μεσαιωνικά κάστρα Λεμεσού και Πάφου ΙΓ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού (Κ.Β ) Μεσαιωνικά κάστρα Λεμεσού και Πάφου Δρ. Παύλος Ρήγας Χριστιάνα Λιασίδου Εισαγωγή Πώς προέκυψε η ιδέα ενότητα Κατοικία / Γλώσσα ενότητα Οι εξελίξεις στην Ευρώπη κατά τους

Διαβάστε περισσότερα

Από τα παιδιά της Στ 3

Από τα παιδιά της Στ 3 Από τα παιδιά της Στ 3 16 Αυγούστου 1974. Έχει σκοτεινιάσει για τα καλά και το κορμί μου δε σηκώνει άλλη κούραση. Ο φόβος, η αγρυπνία, ο ξεσηκωμός μου έχουν τσακίσει τα κόκκαλα. Οι ώρες είναι δύσκολες,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΟΜΟΣ 100 ΜΕΤΡΩΝ ΕΤΟΣ ΓΕΝ.

ΔΡΟΜΟΣ 100 ΜΕΤΡΩΝ ΕΤΟΣ ΓΕΝ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΛΥΚΕΙΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 14, 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΔΡΟΜΟΣ 100 ΜΕΤΡΩΝ 1 ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ 1999 ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΤΣΙΩΝ ΛΕΥ 10.82 2 ΑΛΕΞΑΝΤΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Μια βιωματική δραστηριότητα. 3 ο Γυμνάσιο Εχεδώρου (Καλοχωρίου) Γ τάξη 2014

Μια βιωματική δραστηριότητα. 3 ο Γυμνάσιο Εχεδώρου (Καλοχωρίου) Γ τάξη 2014 Μια βιωματική δραστηριότητα 3 ο Γυμνάσιο Εχεδώρου (Καλοχωρίου) Γ τάξη 2014 Πρόκειται για μια έρευνα που κάναμε την προηγούμενη χρονιά με τη Μαθηματικό μας, κα Αγγελίδου, στο πλαίσιο ενός Πολιτιστικού

Διαβάστε περισσότερα

6 ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2013-2014. Νηπιαγωγοί Σοφία Καπετανάκη Μαρία Κουτεντάκη. Ευέλικτη ζώνη. «χώμα. και νερό ταξίδι στην ΚΝΩΣΣΟ»

6 ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2013-2014. Νηπιαγωγοί Σοφία Καπετανάκη Μαρία Κουτεντάκη. Ευέλικτη ζώνη. «χώμα. και νερό ταξίδι στην ΚΝΩΣΣΟ» 6 ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ευέλικτη ζώνη 2013-2014 2014 Νηπιαγωγοί Σοφία Καπετανάκη Μαρία Κουτεντάκη «χώμα και νερό ταξίδι στην ΚΝΩΣΣΟ» ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ: ζούσε ο Μίνωας,ο Δαίδαλος έφτιαξε το παλάτι, μαζί με

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ, ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΜΥΡΜΙΔΟΝΩΝ

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ, ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΜΥΡΜΙΔΟΝΩΝ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ, ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΜΥΡΜΙΔΟΝΩΝ σε βιβλίο με εικόνες. LET S SHARE OUR CULTURE (ΑΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ) Αυτό το πρόγραμμα πραγματοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 1 KM & 5 KM ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 20/9/2014 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΕ-ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΡΟΜΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 1 KM & 5 KM ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 20/9/2014 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΕ-ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΡΟΜΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ 5 ΧΛΜ POSITION ### Male OSCAR SOSSA 2/11/1971 40-49 Ετών βετεράνων / 40-49 years old male Π Δ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 41 4 ### Male ΧΑΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 2/1/1986 19-29 Ετών ανδρών / 19-29 years old male Π

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτική δράση Teachers4Europe

Εκπαιδευτική δράση Teachers4Europe Εκπαιδευτική δράση Teachers4Europe 2015-16 Δικαίωμα στο όνειρο Εκπαιδευτικός: Φωτοπούλου Ιωάννα Σχολείο: 33ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών Τμήμα: Α2 Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης Teachers4Europe 2015-16

Διαβάστε περισσότερα

Η µαγεία του βιβλίου

Η µαγεία του βιβλίου Η µαγεία του βιβλίου Χριστιάνα Αντρέου Παναγιώτα Χαραλάµπους για το βιβλίο Το βιβλίο, το βιβλίο είναι φίλος µου καλός. Το κρατώ και το διαβάζω, και λεπτό δε σταµατώ. Η µαγεία του µε ταξιδεύει στο δικό

Διαβάστε περισσότερα

Eκπαιδευτικό υλικό. Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού. Σημαία στον ορίζοντα

Eκπαιδευτικό υλικό. Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού. Σημαία στον ορίζοντα Eκπαιδευτικό υλικό Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού Σημαία στον ορίζοντα Α) Συζητάμε για εμάς με αφορμή το κείμενο. 1. Τι δώρο θα ονειρευόσουν εσύ να βρεις μέσα σε ένα κουτί; 2. Τι δώρο πιστεύεις ότι

Διαβάστε περισσότερα

20η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ 5-9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

20η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ 5-9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 5135064 PYRGAS EROTOKRITOS Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΕΜΕΣΟΣ 14/04/2019 ΛΑΝΙΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ 10:30-11:30 251 5145003 ΒΟΣΚΟΥ ΜΑΡΙΑ ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΕΜΕΣΟΣ 14/04/2019 ΛΑΝΙΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ 10:30-11:30 251 5145077 ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΟΛΑΝΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδεύοντας τον παππού. Σύντομες ιστορίες των μαθητών της Ε τάξης του 85ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

Εκπαιδεύοντας τον παππού. Σύντομες ιστορίες των μαθητών της Ε τάξης του 85ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών Εκπαιδεύοντας τον παππού Σύντομες ιστορίες των μαθητών της Ε τάξης του 85ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών Ε1 Ε2 Οι ηλεκτρονικές συσκευές μας και οι ιοί / Αθηνά Ναταλία Ποιος ζητάει τους κωδικούς μου; / Βαγγέλης

Διαβάστε περισσότερα

Με την υποστήριξη του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης

Με την υποστήριξη του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης kin-lesxh-telikh:layout 1 13/10/2011 3:42 μμ Page 1 Πρόγραμμα Προβολών Περιόδου 2011-2012 Με την υποστήριξη του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης kin-lesxh-telikh:layout 1 13/10/2011 3:42 μμ Page 2 Ε υ χ α ρ ι

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Ιεράς Μητροπόλεως Κύκκου και Τηλλυρίας. Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Ιεράς Μητροπόλεως Κύκκου και Τηλλυρίας. Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Ιεράς Μητροπόλεως Κύκκου και Τηλλυρίας Αναμνηστική φωτογραφία με τα παιδιά του κατηχητικού και τους συνοδούς. Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους Με πρωτοβουλία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη

Διαβάστε περισσότερα