Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη με τους Παραολυμπιακούς

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη με τους Παραολυμπιακούς"

Transcript

1 Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη με τους Παραολυμπιακούς

2 «Η χώρα μου η Ευρώπη!!!»

3 ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ Όνομα εκπ/κού Teachers4Europe: Ιωαννίδου Ελευθερία Διαπολιτισμικό Δ.Σ Σαπών Ν.Ροδόπης Τάξη:Τμήμα Ένταξης Αριθμός μαθητών/τριών: 19 Χρόνος υλοποίησης: 4 εβδομάδες

4 Παραολυμπιακοί Αγώνες Η λέξη «Παραολυμπιακοί» προέρχονται από τη λέξη «παρά» που σημαίνει πλησίον (παράλληλα), μαζί με το επίθετο «Ολυμπιακοί». Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες περιλαμβάνουν 18 αθλήματα. Τέσσερα είναι τα αποκλειστικά Παραολυμπιακά αθλήματα: άρση βαρών σε πάγκο, γκόλμπολ, μπότσια και ράγκμπι με αμαξίδιο.

5 Ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν το 1960 στη Ρώμη, αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τότε συμμετείχαν 400 αθλητές από 23 χώρες σε 8 αθλήματα, 6 από τα οποία εξακολουθούν να περιλαμβάνονται στο αγωνιστικό πρόγραμματων Παραολυμπιακών Αγώνων (Τοξοβολία, Κολύμβηση, Ξιφασκία, Καλαθοσφαίριση, Επιτραπέζια αντισφαίριση, Στίβος). Από τότε, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται κάθε 4 χρόνια, πάντα την ίδια χρονιά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

6 Παραολυμπιακοί Αγώνες Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες εξελίχθηκαν στο δεύτερο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός μετά τους Ολυμπιακούς. Τα Παραολυμπιακά αθλήματα στην Ελλάδα άρχισαν να αναπτύσσονται κατά τη δεκαετία του '70 και η πρώτη συμμετοχή Έλληνα αθλητή σε Παραολυμπιακούς ήταν το Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν στην Ελλάδα, τον Σεπτέμβριο του 2004, έλαβαν μέρος 4000 αθλητές και αθλήτριες από 160 χώρες.

7 Παραολυμπιακοί Αγώνες Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία 64 χρόνια και παρουσιάζουν την απίστευτη δύναμη της ψυχής και της θέλησης που είναι ικανή να υπερνικήσει τα φυσικά εμπόδια, αποδεικνύοντας μας ότι η «αναπηρία» δε μπορεί να σταματήσει τον άνθρωπο, αν ο ίδιος πιστεύει στις ικανότητες και τον εαυτό του.

8 Παραολυμπιακοί Αγώνες: Πού, πώς,πότε; 1960 Ρώμη, Ιταλία 1972 Χαϊδελβέργη, Γερμανία 1980 'Αρνεμ, Κάτω Χώρες 1992 Βαρκελώνη, Ισπανία 1994 Λιλεχάμερ, Νορβηγία 2004 Αθήνα, Ελλάδα 2012 Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

9 Ανάπτυξη της ευρωπαϊκής διάστασης στον αθλητισμό Η Συνθήκη της Λισαβόνας απονέμει στην ΕΕ αρμοδιότητα για την υποστήριξη, τον συντονισμό και τη συμπλήρωση της δράσης για τον αθλητισμό γεγονός που απαιτεί τη λήψη μέτρων για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής διάστασης στον τομέα του αθλητισμού (άρθρο 165 ΣΛΕΕ).

10 Άρθρο 165 (πρώην άρθρο 149 της ΣΕΚ) Να αναπτύσσει την ευρωπαϊκή διάσταση του αθλητισμού, προάγοντας τη δικαιότητα και τον ανοιχτό χαρακτήρα των αθλητικών αναμετρήσεων και τη συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων για τον αθλητισμό φορέων, καθώς και προστατεύοντας τη σωματική και ηθική ακεραιότητα των αθλητών.

11 Κοινωνική ένταξη στον αθλητισμό και μέσω αυτού Η προώθηση της συμμετοχής των ατόμων με αναπηρίες σε ευρωπαϊκές αθλητικές εκδηλώσεις, καθώς και της οργάνωσης εκδηλώσεων ειδικά για τα άτομα με αναπηρία. Στο πλαίσιο αυτό, υποστήριξη της έρευνας σχετικά με εξειδικευμένο αθλητικό εξοπλισμό για άτομα με αναπηρία.

12 ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ Ενημέρωση από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα με θέμα: Ταξιδεύω στην Ευρώπη με τους Παραολυμπιακούς Αγώνες

13 Διαδραστικό παιχνίδι με την Ευρώπη Εισαγωγή στο παιχνίδι Γνωρίζω την Ευρώπη παίζοντας.

14 ᅠ Παραολυμπιακά αγωνίσματα Εισαγωγή και γνωριμία στο χώρο, τόπο, χρόνο, αριθμό και κατηγορίες αθλητών και αθλημάτων των Παραολυμπιακών αγωνισμάτων.

15 Αξιολόγηση α' μέρους Γρήγορη επανάληψη, κατανόηση και επίλυση των αποριών τους.

16 Δημιουργία ομάδων Δημιουργία ομάδων και ανάθεση εργασιών με κλήρωση.

17 Η Σημαία της Ε.Ε Η ευρωπαϊκή σημαία είναι το σύμβολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της ενότητας και της ταυτότητας της Ευρώπης. Ο κύκλος των χρυσών αστεριών εκφράζει την αλληλεγγύη και την αρμονία μεταξύ των κρατών της Ευρώπης.

18 Η Σημαία της Ε.Ε Τρόπος εργασίας μαθητών με σκοπό την κατασκευή της σημαίας της Ε.Ε.

19 Η Σημαία της Ε.Ε Παρουσίαση μαθητών του τρόπου εργασίας για την κατασκευή της σημαίας της Ε.Ε.

20 Χάρτης Ε.Ε Εύρεση στο χάρτη των χωρών και των πρωτευουσών της Ε.Ε.

21 Παιχνίδι με τις χώρες και πρωτεύουσες της Ε.Ε Ανακαλύπτουν τις χώρες και τις πρωτεύουσες της Ε.Ε και κολλούν τις σημαίες τους.

22 Χάρτες Α μέρος Βρίσκουν στο χάρτη την Ευρώπη και τη χώρα που επέλεξε να σχεδιάσει ο κάθε μαθητής/τρια.

23 Χάρτες Β μέρος Οι μαθητές/τριες βρίσκουν στο χάρτη της Ευρώπης τη χώρα με την πρωτεύουσα της που είχαν επιλέξει να παρουσιάσουν.

24 Παιχνίδι Γνωριμία ομάδας Τυχαίο περπάτημα, βλεμματική επαφή, χαμόγελο και χειραψία με το όνομά τους.

25 Παιχνίδι γόρδιος δεσμός Όλοι οι μαθητές/τριες ανακαλύπτουν ότι είναι μια αλυσίδα και ο ένας στηρίζεται στον άλλον.

26 Παιχνίδι Κύκλος με αθλήματα Γνωριμία ομάδας με το όνομα του καθενός και το παραολυμπιακό άθλημα που θυμάται και θα ήθελε να παίξει.

27 Παιχνίδι κύκλος με αθλήματα Σηκώνονταν οι μαθητές/τριες και έλεγαν τη φράση: να σηκωθούν και να αλλάξουν θέση όσοι γνωρίζουν το...παραολυμπιακό άθλημα

28 Ρίψεις με σφαίρα Συνέντευξη του εκπαιδευτικού Φ.Α για τον τρόπο παιξίματος του παραολυμπιακού αθλήματος ρίψεις με σφαίρα από καθιστή θέση.

29 Ρίψεις με σφαίρα Α' Προσομοίωση και συμμετοχή μαθητών/τριών στο παραολυμπιακό άθλημα ρίψεις με σφαίρα από καθιστή θέση.

30 Ρίψεις με σφαίρα Β' Προσομοίωση και συμμετοχή μαθητών/τριών στο παραολυμπιακό άθλημα ρίψεις με σφαίρα από καθιστή θέση.

31 Ρίψεις με ακόντιο Α' Προσομοίωση και συμμετοχή μαθητών/τριών στο παραολυμπιακό άθλημα ρίψεις με ακόντιο από καθιστή θέση.

32 Ρίψεις με ακόντιο Β' Συμμετοχή μαθητών/τριών στον τρόπο μέτρησης της επίδοσής τους κατά τις ρίψεις με ακόντιο από καθιστή θέση.

33 Ποδόσφαιρο με goalball Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός του προγράμματος και ο εκπ/κος της Φ.Α δίνουν οδηγίες για το πώς παίζεται το ποδόσφαιρο με goalball και εξηγούν το λόγο που παίρνουν μέρος άτομα με μειωμένη ή καθόλου όραση.

34 Ασκήσεις προθέρμανσης με goalball Οι μαθητές/τριες κάνουν πάσες ο ένας στον άλλον με δεμένα τα μάτια τους και μόνο βοηθό τα κουδουνάκια της goalball.

35 Ασκήσεις προθέρμανσης με goalball Οι μαθητές/τριες κάνουν σουτ στον τερματοφύλακα με δεμένα τα μάτια τους και μόνο βοηθό τα κουδουνάκια της goalball.

36 Ποδόσφαιρο με goalball Αφού χωρίστηκαν οι μαθητές και μαθήτριες σε ομάδες, έδεσαν τα μάτια τους και έπαιξαν ποδόσφαιρο goalball με τέρματα και κανονισμούς...υπέροχη εμπειρία!

37 Καθιστό βόλλεϋ Αφού χωρίστηκαν οι μαθητές/τριες σε δύο ομάδες, κάθισαν κάτω και έπαιξαν 2 σετ βόλλεϋ πεντάλεπτα με αλλαγές και πόντους... άλλη μια υπέροχη εμπειρία!

38 Εργασία μπροστά σε Η/Υ Μας έδειξαν τον τρόπο με τον οποίο δούλεψαν για να βρουν το υλικό τους για την παρουσίαση του παραολυμπιακού αθλήματος που είχε η ομάδα τους.

39 Παρουσίαση εργασιών Οι ομάδες των μαθητών/τριών παρουσίασαν την εργασία τους με θέμα τα παραολυμπιακά αθλήματα στους συμμαθητές τους.

40 Europe Direct Κομοτηνής Ήμασταν τυχεροί που μας επισκέφτηκε ο υπεύθυνος του europedirect και μας ενημέρωσε και έπαιξε μαζί μας διαδραστικά παιχνίδια για την Ευρώπη.

41 Βιωματικά παιχνίδια Τα παιδιά αφού χωρίστηκαν σε ομάδες συμμετείχαν σε βιωματικά παιχνίδια σε συνεργασία με το europedirect Κομοτηνής και το καλύτερο... μαθαίνουμε παίζοντας!!!

42 Βιωματικά παιχνίδια Το παιχνίδι συνεχίζεται... σε συνεργασία με το europedirect μαθαίνουμε παίζοντας!!!

43 Αξιολόγηση Β' μέρους Αφού ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα, τώρα ήρθε η σειρά τους να απαντήσουν σε κρυπτόλεξα, αντιστοιχίσεις και ερωτηματολόγια σχετικά με τα παραολυμπιακά αθλήματα.

44 Συνεργασία με το σύλλογο Περπατώ Οι μαθητές/τριες του Τ.Ε συμμετείχαν σε δραστηριότητες, βιωματικά παιχνίδια και προσομοιώσεις παραολυμπιακών αθλημάτων σε συνεργασία με το σύλλογο «Περπατώ» που πραγματοποιήθηκαν στο 3 ο Δ.Σ. Κομοτηνής

45 Παρουσίαση του παραολυμπιονίκη Ο παραολυμπιονίκης Αλεξ Ταξιλδάρης μας μίλησε και μας παρουσίασε την προσωπική του εμπειρία από τους παραολυμπιακούς αγώνες στους οποίους συμμετείχε.

46 Καθιστό βόλλεϊ Ασκήσεις προθέρμανσης και προσομοίωση του παραολυμπιακού αθλήματος καθιστό βόλλεϊ.

47 Προσβασιμότητα Ασκήσεις προσβασιμότητας με αναπηρικό αμαξίδιο με συμμετοχή όλων των μαθητών/τριων

48 Ασκήσεις κινητικότητας Οι μαθητές/τριες πήραν μέρος σε ασκήσεις κινητικότητας για άτομα με μειωμένη ή καθόλου όραση.

49 Μπάσκετ με αμαξίδιο Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να παίξουν μπάσκετ καθισμένοι όμως σε αναπηρικό αμαξίδιο.

50 Βοccia Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να παίξουν το παιχνίδι boccia, δηλαδή να προσπαθήσουν να χτυπήσουν την μπάλα στόχο καθισμένοι και πάλι προσομοιώνοντας τους αθλητές/τριες με πολλαπλές αναπηρίες.

51 Ράγκμπι με αμαξίδιο Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να παίξουν το παιχνίδι ράγκμπι με αμαξίδιο.

52 Ζωγραφική Δημιουργία Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν τα παραολυμπιακά αθλήματα που τους έκαναν περισσότερο εντύπωση.

53 Σας ευχαριστώ Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός Ιωαννίδου Ελευθερία

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ. ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Γ3 5/10/2015 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ. ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Γ3 5/10/2015 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Γ3 5/10/2015 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι οι ισοδύναμοι Ολυμπιακοί Αγώνες για τους

Διαβάστε περισσότερα

Ευαισθητοποίηση παιδιών ηλικίας ετών γύρω από τα προβλήματα των Ατόμων με Αναπηρία, μέσα από τη συμμετοχή τους σε αθλήματα Παραολυμπιακών αγώνων

Ευαισθητοποίηση παιδιών ηλικίας ετών γύρω από τα προβλήματα των Ατόμων με Αναπηρία, μέσα από τη συμμετοχή τους σε αθλήματα Παραολυμπιακών αγώνων 1 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ Ευαισθητοποίηση παιδιών ηλικίας 14-15 ετών γύρω από τα προβλήματα των Ατόμων με Αναπηρία, μέσα από τη συμμετοχή τους σε αθλήματα Παραολυμπιακών αγώνων Συντονιστής: Καραμπουρνιώτης

Διαβάστε περισσότερα

«Παραολυμπιακή Ημέρα Στο Σχολείο»

«Παραολυμπιακή Ημέρα Στο Σχολείο» «Παραολυμπιακή Ημέρα Στο Σχολείο» ΤΕΦΑΑ Σερρών Εργαστήριο Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής Παραολυμπιακή Ημέρα Σχολείο Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά, νέους και εκπαιδευτικούς που στοχεύει να διδάξει

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Παλλήνη, 6 Οκτωβρίου 2014 Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ελληνογερμανικής Αγωγής

Εισαγωγή. Παλλήνη, 6 Οκτωβρίου 2014 Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ελληνογερμανικής Αγωγής 2 3 4 Εισαγωγή Θέλουμε έναν κόσμο ανοιχτό στο μέλλον και τις προκλήσεις του. Θέλουμε μία κοινωνία ανεκτική σε όλους ανεξάρτητα από γλώσσα, εθνικότητα, θρησκεία, ατομικές διαφορές. Θέλουμε να είμαστε ο

Διαβάστε περισσότερα

Οι Παραολυμπιακοί αγώνες είναι οι ισοδύναμοι ολυμπιακοί αγώνες για τους αθλητές με ειδικές ανάγκες, όπως κινητικές, οπτικές ή διανοητικές αναπηρίες.

Οι Παραολυμπιακοί αγώνες είναι οι ισοδύναμοι ολυμπιακοί αγώνες για τους αθλητές με ειδικές ανάγκες, όπως κινητικές, οπτικές ή διανοητικές αναπηρίες. Οι Παραολυμπιακοί αγώνες είναι οι ισοδύναμοι ολυμπιακοί αγώνες για τους αθλητές με ειδικές ανάγκες, όπως κινητικές, οπτικές ή διανοητικές αναπηρίες. Ο όρος «Παραολυμπιακοί» χρησιμοποιήθηκε για πρώτοι φορά

Διαβάστε περισσότερα

Κατηγορίες Σχεδιασμού και Κριτήρια Ένταξης στον Σχεδιασμό της Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ για τα έτη 2010-2012. Ατομικά Αθλήματα:

Κατηγορίες Σχεδιασμού και Κριτήρια Ένταξης στον Σχεδιασμό της Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ για τα έτη 2010-2012. Ατομικά Αθλήματα: Κατηγορίες Σχεδιασμού και Κριτήρια Ένταξης στον Σχεδιασμό της Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ για τα έτη 2010-2012 Ατομικά Αθλήματα: Για τα ατομικά αθλήματα: Στίβος, Κολύμβηση, Σκοποβολή, Άρση Βαρών σε πάγκο, Ποδηλασία,

Διαβάστε περισσότερα

Παραολυμπιακοί Αγώνες:Από τη θεωρία στην πράξη

Παραολυμπιακοί Αγώνες:Από τη θεωρία στην πράξη Παραολυμπιακοί Αγώνες:Από τη θεωρία στην πράξη Ερευνητική εργασία Α τετραμήνου Σχολείο: 1 ο ΓΕΛ Βέροιας Τμήμα Α2 Σχολικό έτος: 2016-2017 Συντελεστές εργασίας Α Ομάδα: Ι. Σ., Κ. Ε., Κ. Κ., Μ. Μ., Μ. Κ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «PROJECT» ΘΕΜΑ : Παραολυμπιακοί Αγώνες «Η δύναμη της θέλησης ανταποδίδεται με σεβασμό»

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «PROJECT» ΘΕΜΑ : Παραολυμπιακοί Αγώνες «Η δύναμη της θέλησης ανταποδίδεται με σεβασμό» ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «PROJECT» ΘΕΜΑ : Παραολυμπιακοί Αγώνες «Η δύναμη της θέλησης ανταποδίδεται με σεβασμό» 1 Μαθητές Μπιάλα Βάια Νίκου Γιώργος Νούραγας Θωμάς Παπαγιοβάνης Νίκος Σακούλας Γιάννης Σεραφείμ

Διαβάστε περισσότερα

Ζητούμενο: Μια κοινωνία αξιών

Ζητούμενο: Μια κοινωνία αξιών AMEA - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Αν οι Ολυμπιακοί αγώνες, είναι η θεμελίωση του ολυμπιακού πνεύματος, τότε οι Παραολυμπιακοί αγώνες, είναι αυτοί που το απογειώνουν, αποτυπώνοντας περίτρανα στις προσπάθειες των αθλητών

Διαβάστε περισσότερα

Σοφία Μπάτσιου Μάϊος 2012. 1924 : Παγκόσμιοι Αγώνες Κωφών (Γαλλία)

Σοφία Μπάτσιου Μάϊος 2012. 1924 : Παγκόσμιοι Αγώνες Κωφών (Γαλλία) Β έτος ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Σοφία Μπάτσιου Μάϊος 2012 Σημαντικές χρονολογίες 1924 : Παγκόσμιοι Αγώνες Κωφών (Γαλλία) 1952: Αγώνες για τα άτομα που

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 3/10/2016/3 η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΩΡΑ ΤΑΞΗ ΤΟΠΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 3/10/2016/3 η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΩΡΑ ΤΑΞΗ ΤΟΠΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ 13 Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ Τη Δευτέρα 3/10/2016 στο πλαίσιο της 3 ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν προβολές σχετικές με τα Ολυμπιακά αγωνίσματα με

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ-ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ-ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ-ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ Επιλογή Αντιπροσωπευτικής Ομάδας Στίβου Με την έναρξη της νέας σχολικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ. Σκοπός του μαθήματος. Άτομα με αναπηρία. είναι οι φοιτητές

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ. Σκοπός του μαθήματος. Άτομα με αναπηρία. είναι οι φοιτητές Μάθημα επιλογής ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ Σοφία Μπάτσιου Οκτώβριος 2013 Σκοπός του μαθήματος είναι οι φοιτητές να γνωρίσουν τα Παραολυμπιακά Αθλήματα και τους κανονισμούς διεξαγωγής τους. το ρόλο του αγωνιστικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΡΙΩΝ ΧΑΜΗΛΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ & ΦΑ

ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΡΙΩΝ ΧΑΜΗΛΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ & ΦΑ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΡΙΩΝ ΧΑΜΗΛΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ & ΦΑ Morela Eri, PhD Η κινητική ικανότητα του παιδιού προσδιορίζει σε μεγάλο βαθμό την ατομική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ. Επιλογή Αντιπροσωπευτικών Ομάδων Στίβου

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ. Επιλογή Αντιπροσωπευτικών Ομάδων Στίβου ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Επιλογή Αντιπροσωπευτικών Ομάδων Στίβου Η επιλογή των μαθητών για την αντιπροσωπευτική ομάδα στίβου, θα

Διαβάστε περισσότερα

«Σχολικός Αθλητισμός Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα»

«Σχολικός Αθλητισμός Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα» 5 Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 : 2 η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ «Σχολικός Αθλητισμός Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα» 1 ος κύκλος : 08:10-09:40 Α & Β τάξεις(

Διαβάστε περισσότερα

Ταξίδι στην Ευρώπη με μία μπάλα!!

Ταξίδι στην Ευρώπη με μία μπάλα!! ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Ταξίδι στην Ευρώπη με μία μπάλα!! Εκπαιδευτικός: Μπίρτσου Βασιλική- Ειρήνη Επιβλέπων επιμορφωτής: Παππά Πέλλα- Πέλλη Δημοτικό Σχολείο Μεσαίου

Διαβάστε περισσότερα

Η εξέλιξη των αθλημάτων μέσα από την τεχνολογία.

Η εξέλιξη των αθλημάτων μέσα από την τεχνολογία. Η εξέλιξη των αθλημάτων μέσα από την τεχνολογία. Η ερευνητική μας εργασία έχει σκοπό να διερευνήσει την επιρροή που ασκεί η τεχνολογία στον αθλητισμό. Τα κυριότερα αθλήματα που χρησιμοποιούν σε μεγάλο

Διαβάστε περισσότερα

ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. Α Τάξη. ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ Καλαθοσφαίριση (7) Πετοσφαίριση (7) Ποδόσφαιρο (7) Χειρ

ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. Α Τάξη. ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ Καλαθοσφαίριση (7) Πετοσφαίριση (7) Ποδόσφαιρο (7) Χειρ Στον ετήσιο προγραμματισμό της Φυσικής Αγωγής στο Γυμνάσιο περιλαμβάνονται: - τα διδακτικά αντικείμενα που θα διδαχθούν (έως 5 αντικείμενα σε κάθε τετράμηνο) - ο αριθμός των διδακτικών ωρών για κάθε αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Παρουσίαση περιγραφή εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις Σχολικές Αθλητικές Δραστηριότητες σχ. έτους »

Θέμα: «Παρουσίαση περιγραφή εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις Σχολικές Αθλητικές Δραστηριότητες σχ. έτους » ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ ΑΘΗΝΑΣ Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού Γυμνάσιο Σιταγρών http://gym-sitagr.dra.sch.gr/ Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού Κινητικές δραστηριότητες, αθλήματα που διοργανώθηκαν Σχολική μονάδα: Γυμνάσιο Σιταγρών Στο πραγματοποιήθηκαν δράσεις

Διαβάστε περισσότερα

Αθλητικές ιχνηλασίες: διδακτική μεθοδολογία στη Φυσική Αγωγή της Α Λυκείου. Κωνσταντινίδης Πέτρος ΠΕ11

Αθλητικές ιχνηλασίες: διδακτική μεθοδολογία στη Φυσική Αγωγή της Α Λυκείου. Κωνσταντινίδης Πέτρος ΠΕ11 Αθλητικές ιχνηλασίες: διδακτική μεθοδολογία στη Φυσική Αγωγή της Α Λυκείου Κύριος σκοπός της Φυσικής Αγωγής στο Λύκειο καθορίζεται η «δια βίου άσκηση για υγεία και ποιότητα ζωής» (Φ Β197/2015 Αριθμ. 8561/Δ2).

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ( PROJECT) Θέμα «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ» ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. «Μαρία Κάλλας» Α λυκείου. Σχολικό έτος 2013-2014

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ( PROJECT) Θέμα «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ» ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. «Μαρία Κάλλας» Α λυκείου. Σχολικό έτος 2013-2014 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ( PROJECT) Θέμα «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ» ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ «Μαρία Κάλλας» Α λυκείου Σχολικό έτος 2013-2014 Υπεύθυνη Καθηγήτρια Πουλοπούλου Σοφία 0 Συντακτική Ομάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Κύπρος: Πολυπολιτισμικές Ψηφίδες» ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑ: Γ 6

ΘΕΜΑ: «Κύπρος: Πολυπολιτισμικές Ψηφίδες» ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑ: Γ 6 ΘΕΜΑ: «Κύπρος: Πολυπολιτισμικές Ψηφίδες» ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑ: Γ 6 ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ A μέλος= Επιστήμη + Έλληνες Μαθηματικοί + Μαθηματικές Ανακαλύψεις + Μαθηματικά B μέλος= Εργαλείο

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ 2016 Α, Β ΤΑΞΗ 6 τμήματα 151 μαθητές ΣΚΟΠΟΣ Διά βίου άσκηση για υγεία και ποιότητα ζωής ΣΤΟΧΟΙ Να αποκτήσουν

Διαβάστε περισσότερα

Παραολυμπιακοί Αγώνες

Παραολυμπιακοί Αγώνες Παραολυμπιακοί Αγώνες Ιστορικό Οι πρώτοι αγώνες για αθλητές με αναπηρία έγιναν το 1948 στο Στόουκ Mάντεβιλ στην Αγγλία. Την ημέρα της τελετής έναρξης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1948 στο Λονδίνο, ξεκίνησαν

Διαβάστε περισσότερα

Διαπαίζουμε. όλοι μαζί. 26o Δημοτικό Σχολείο Αθηνών. Μουσείο Αφής Φάρος Τυφλών Ελλάδος. Υποδράση: Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Μαθητών

Διαπαίζουμε. όλοι μαζί. 26o Δημοτικό Σχολείο Αθηνών. Μουσείο Αφής Φάρος Τυφλών Ελλάδος. Υποδράση: Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Μαθητών Μουσείο Αφής Φάρος Τυφλών Ελλάδος 26o Δημοτικό Σχολείο Αθηνών Διαπαίζουμε όλοι μαζί 1 Συμμετέχοντες Σχολείο: 26 ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών Τάξη: ΣΤ τάξη Αριθμός μαθητών: 22 Αριθμός παλιννοστούντων / αλλοδαπών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Επιμέλεια σειράς: Γ. Θεοδωράκης, Μ. Γούδας

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Επιμέλεια σειράς: Γ. Θεοδωράκης, Μ. Γούδας ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Επιμέλεια σειράς: Γ. Θεοδωράκης, Μ. Γούδας Η καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο Κοκαρίδας Δημήτρης & Πέρκος Στέφανος Περιεχόμενα Πρόλογος..... Εισαγωγή.....

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΤO RUGBY ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ ΤO RUGBY ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΤO RUGBY ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ ΤO RUGBY ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ Μάθημα επιλογής-παραολυμπιακα ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤO RUGBY ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ Σοφία Μπάτσιου Οκτώβριος 2013 ΤO RUGBY ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ Άθλημα στο οποίο έχουν δικαίωμα συμμετοχής άνδρες και γυναίκες με κινητικές

Διαβάστε περισσότερα

Οι γνώμες είναι πολλές

Οι γνώμες είναι πολλές Η Ψυχολογία στη Φυσική Αγωγή στο πλαίσιο του σχολικού περιβάλλοντος ΚασταμονίτηςΚωνσταντίνος Ψυχολόγος Οι γνώμες είναι πολλές Πολλές είναι οι γνώμες στο τι προσφέρει τελικά ο αθλητισμός στην παιδική ηλικία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ του Αθανασόπουλου Λάμπρου, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ του Αθανασόπουλου Λάμπρου, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ 2015-16 του Αθανασόπουλου Λάμπρου, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής Η σχολική χρονιά που πέρασε ήταν πολύ δημιουργική και παραγωγική, όσον αφορά στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό, τόσο σε διασχολικό

Διαβάστε περισσότερα

«Τρίαινα»: ένα πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος σπουδών της Φυσικής Αγωγής στο Λύκειο

«Τρίαινα»: ένα πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος σπουδών της Φυσικής Αγωγής στο Λύκειο «Τρίαινα»: ένα πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος σπουδών της Φυσικής Αγωγής στο Λύκειο Νίκος Τζωρμπατζάκης, MSc, PhD Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Ηρακλείου Δημιουργία - Υλοποίηση Σχολικό

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα: Ερευνητική Εργασία Σχολικό Έτος: Σχολείο: 3 ο ΓΕΛ Ευόσμου Τμήμα: Α 3 Τετράμηνο: Β. Θέμα: <<Αθλητισμός και αλληλεπιδράσεις>>

Μάθημα: Ερευνητική Εργασία Σχολικό Έτος: Σχολείο: 3 ο ΓΕΛ Ευόσμου Τμήμα: Α 3 Τετράμηνο: Β. Θέμα: <<Αθλητισμός και αλληλεπιδράσεις>> Μάθημα: Ερευνητική Εργασία Σχολικό Έτος: 2013-14 Σχολείο: 3 ο ΓΕΛ Ευόσμου Τμήμα: Α 3 Τετράμηνο: Β Θέμα: Αθλητισμός Τι εννοούμε με την έννοια του αθλητισμού; Ποια είναι

Διαβάστε περισσότερα

Α Γυμνασίου Β Γυμνασίου Γ Γυμνασίου

Α Γυμνασίου Β Γυμνασίου Γ Γυμνασίου Φυσική κατάσταση Α Γυμνασίου Β Γυμνασίου Γ Γυμνασίου Στοιχεία ασφάλειας κατά την άσκηση. Βασικές μυϊκές ομάδες. Τρόποι ανίχνευσης καρδιακού παλμού. Ρόλος των υγρών κατά τη διάρκεια της άσκησης. Σχέση άσκησης,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ Morela Eri, PhD Έννοια της Ολυμπιακής Παιδείας Μορφωτική διαδικασία που αποσκοπεί στην αγωγή των νέων σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Διαβαθμιακό Πρόγραμμα Στάση Ζωής Αποδοχή Διαφορετικότητας

Διαβαθμιακό Πρόγραμμα Στάση Ζωής Αποδοχή Διαφορετικότητας Διαβαθμιακό Πρόγραμμα 2017-18 Στάση Ζωής Διαβαθμιακό Πρόγραμμα Στάση Ζωής Απευθύνεται: Στο σύνολο των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Δούκα Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, IB Το πρόγραμμα υποστηρίζεται

Διαβάστε περισσότερα

11 η ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ξενοδοχείο «NOVOTEL» Αθήνα, 18 Μαρτίου 2012

11 η ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ξενοδοχείο «NOVOTEL» Αθήνα, 18 Μαρτίου 2012 11 η ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ξενοδοχείο «NOVOTEL» Αθήνα, 18 Μαρτίου 2012 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 01.01.2011 έως 31.12.2011 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 1 Ιανουαρίου 2011-31 Δεκεμβρίου 2011 Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Παρουσίαση περιγραφή εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις Σχολικές Αθλητικές Δραστηριότητες σχ. έτους »

Θέμα: «Παρουσίαση περιγραφή εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις Σχολικές Αθλητικές Δραστηριότητες σχ. έτους » ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ ΑΘΗΝΑΣ Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

Το πλαίσιο διδασκαλίας της Χειροσφαίρισης σύμφωνα με το Α.Π.Σ. της Φυσικής Αγωγής Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

Το πλαίσιο διδασκαλίας της Χειροσφαίρισης σύμφωνα με το Α.Π.Σ. της Φυσικής Αγωγής Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. Το πλαίσιο διδασκαλίας της Χειροσφαίρισης σύμφωνα με το Α.Π.Σ. της Φυσικής Αγωγής Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. Γ & Δ τάξη δημοτικού (μύηση - 3 ώρες) Ε & Στ τάξη δημοτικού (8 ώρες) Β τάξη γυμνασίου (10 ώρες) Γ τάξη γυμνασίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑ Α3

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑ Α3 1 ο ΕΠΑΛ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-13 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑ Α3 ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΛΙΑΠΗΣ (ΠΕ11) ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΚΑΝΑΤΣΟΣ (ΠΕ12.10) ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΜΑΪΟΣ 2013 Σκοπός της ερευνητικής εργασίας: Η

Διαβάστε περισσότερα

Πειραιάς, 31/01/2019. Αρ. Πρωτ. : 2188

Πειραιάς, 31/01/2019. Αρ. Πρωτ. : 2188 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ -------------- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ Ε ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ -------------------

Διαβάστε περισσότερα

Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Ε Σ Ε Ρ Ε Υ Ν Α Σ Α Γ Ο Ρ Α Σ. Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Σεπτέμβριος 2012

Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Ε Σ Ε Ρ Ε Υ Ν Α Σ Α Γ Ο Ρ Α Σ. Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Σεπτέμβριος 2012 Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Ε Σ Ε Ρ Ε Υ Ν Α Σ Α Γ Ο Ρ Α Σ Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Σεπτέμβριος 2012 Εισαγωγή Το ενδιαφέρον των Ελλήνων για τους φετινούς Ολυμπιακούς καταγράφεται

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις Σχολικές Αθλητικές Δραστηριότητες Σχολικού Έτους ».

ΘΕΜΑ: «Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις Σχολικές Αθλητικές Δραστηριότητες Σχολικού Έτους ». EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Πειραιάς: 30/11/2017 Αριθμ. Πρωτ: 29412 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.& Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ ΔΕΥΤ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΜΑΔΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη με τον Αντώνη Αρέστη Δέσπως Κυπριανού και Μαρίας Παρασκευά

Συνέντευξη με τον Αντώνη Αρέστη Δέσπως Κυπριανού και Μαρίας Παρασκευά https://ucy.ac.cy/psifides-gnosis/el/ Συνέντευξη με τον Αντώνη Αρέστη Δέσπως Κυπριανού και Μαρίας Παρασκευά Ο Αντώνης Αρέστη γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου στη Λεμεσό, όπου και μεγάλωσε. Όταν ήταν τριών

Διαβάστε περισσότερα

Γυμνάσιο Λ.Τ. Παξών Ερευνητική Εργασία 1ου τετραμήνου της Α Λυκείου. Τίτλος Εργασίας: ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Γυμνάσιο Λ.Τ. Παξών Ερευνητική Εργασία 1ου τετραμήνου της Α Λυκείου. Τίτλος Εργασίας: ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Γυμνάσιο Λ.Τ. Παξών Ερευνητική Εργασία 1ου τετραμήνου της Α Λυκείου Τίτλος Εργασίας: ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Παξοί, Σχολικό Έτος 2012-2013 Ερευνητική ομάδα: 1. Γεωργοπάλη Αλεξάνδρα 2. Ζέρνος Σπύρος 3.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ. 2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ ΤΜΗΜΑ: Β 3

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ. 2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ ΤΜΗΜΑ: Β 3 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ ΤΜΗΜΑ: Β 3 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Πρωταθλητισμός είναι η εξέλιξη χρονικά και ποιοτικά της έννοιας του αθλητισμού. Η διαφορά του από τον αθλητισμό είναι ότι απαιτούνται περισσότερες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ. ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ (037) Μπάτσιου Σοφία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ. ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ (037) Μπάτσιου Σοφία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Η διεθνής κοινότητα του ποδοσφαίρου συμμετέχει στους Παραoλυμπιακούς αγώνες με ομάδες από αθλητές με εγκεφαλική παράλυση και με προβλήματα στην όραση. Στις μέρες μας μόνο ομάδες ανδρών συμπεριλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Αθλήματα σπορ

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Αθλήματα σπορ Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Αθλήματα σπορ Ενότητα: Αθλητισμός (3 Φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Α1, Α2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες ιάρκεια: 6 ώρες (3 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή: 1. Για τον διδάσκοντα: 1 υπολογιστής με

Διαβάστε περισσότερα

Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθ. Προτεραιότητας:

Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθ. Προτεραιότητας: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕYΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α -----

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας - Θράκης

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας - Θράκης Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας - Θράκης 1 η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΕΙΣ Ε.Φ.Ο.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ BEACTIVE

ΔΡΑΣΕΙΣ Ε.Φ.Ο.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ BEACTIVE ΔΡΑΣΕΙΣ Ε.Φ.Ο.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ BEACTIVE ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ: 6.500 ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΑΤΩΝ: 4.500 ΣΥΝΟΛΟ: 11.000 άτομα ΚΑΒΑΛΑ Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού,

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Απόστολος Ντάνης Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής

Δρ. Απόστολος Ντάνης Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Δρ. Απόστολος Ντάνης Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Θα αξιολογηθείτε δίκαια όλοι στην ίδια άσκηση: το σκαρφάλωμα στο δένδρο Ο όρος διαφοροποίηση περιλαμβάνει κάθε οργανωτική και διδακτική προσπάθεια

Διαβάστε περισσότερα

41 Ο Δ.Σ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

41 Ο Δ.Σ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ Αρχικά διαλέξαμε τα θέματα στα οποία θα δουλεύαμε. Χωριστήκαμε σε 13 ομάδες και κάθε μία ομάδα ανέλαβε από μία εργασία. Ύστερα αναζητήσαμε πληροφορίες στο Internet από έμπιστες πηγές για

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η. Συνδιοργάνωσης Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η. Συνδιοργάνωσης Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων Αθήνα 2008 Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η Συνδιοργάνωσης Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων Νικόλαος Τριπόδης σχολικός σύμβουλος φυσικής αγωγής Ιωάννα Καζάνη, παιδοψυχίατρος Καλλιρρόη Νταλαχάνη, εκπαιδευτικός φυσικής

Διαβάστε περισσότερα

Πως μπορεί να επιτευχθεί η αυτονομία του φοιτητή; http://www.lib.auth.gr/ Βιβλία Summon αναζήτηση Π.χ. class management physical education

Πως μπορεί να επιτευχθεί η αυτονομία του φοιτητή; http://www.lib.auth.gr/ Βιβλία Summon αναζήτηση Π.χ. class management physical education Πως μπορεί να επιτευχθεί η αυτονομία του φοιτητή; http://www.lib.auth.gr/ Βιβλία Summon αναζήτηση Π.χ. class management physical education Άρθρα σε περιοδικά Στην αρχική σελίδα της βιβλιοθήκης αριστερά

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Ελένη Τεχλικίδου, Εκπαιδευτικός Φ.Α., Δ/ντρια ΕΕΕΕΚ Κιλκίς Αθανασία Κεραμίδα, Εκπαιδευτικός Φ.Α. Μεταφορά, Ρολάρισµα, Ρίψη Μεταβίβαση. Πετώντας τη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ»

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ» ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ» Τμήμα Β2 «ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕΣ ΦΑΤΣΟΥΛΕΣ» Υπεύθυνη Παιδαγωγός Ρία Νικολάου ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ 2015 2016 Α ΦΑΣΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ Τα παιδιά έδειχναν μεγάλο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ PROJECT

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ PROJECT ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ PROJECT Την Πέμπτη 30 Απριλίου 2009 έκανα για 20 λεπτά περίπου μάθημα για να γνωρίσω καλύτερα τους/τις μαθητές/τριες, για να τους/τις χωρίσω σε ομάδες και για να τους γνωστοποιήσω πώς θα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Προτάσεις για κινητικές αναπηρίες Δραστηριότητα 1: Πετοσφαίριση καθιστών (Sitting Volley) Η δραστηριότητα μπορεί να γίνει είτε στο γήπεδο, είτε σε κλειστό γυμναστήριο. Ο εξοπλισμός

Διαβάστε περισσότερα

Γ ΧΗΜΕΙΟ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑ Α (βιντεοπροβολή) ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Γ ΧΗΜΕΙΟ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑ Α (βιντεοπροβολή) ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ 13o ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας ηµέρας σχολικού αθλητισµού, οι µαθητές του σχολείου µας οργανώθηκαν από τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής σε οµάδες που παρακολούθησαν τέσσερις «σταθµούς»

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία δημιουργίας - γέννησης του αθλήματος έχει καταγραφεί η 29 Δεκεμβρίου 1891

Ημερομηνία δημιουργίας - γέννησης του αθλήματος έχει καταγραφεί η 29 Δεκεμβρίου 1891 Η καλαθοσφαίριση ή πιο συχνά μπάσκετ, είναι ένα ομαδικό άθλημα Ημερομηνία δημιουργίας - γέννησης του αθλήματος έχει καταγραφεί η 29 Δεκεμβρίου 1891 Δημιουργός του ήταν ο Καναδός, καθηγητής φυσικής αγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Προκήρυξη Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Σχολικού Έτους Σχολικός Αθλητισμός Δ Αθήνας».

Θέμα: «Προκήρυξη Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Σχολικού Έτους Σχολικός Αθλητισμός Δ Αθήνας». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ ΑΘΗΝΑΣ Ταχ. Διεύθυνση : Λ.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ Σχολική Μονάδα Συντάκτης Αποδέκτης Κολλέγιο Αθηνών Κολλέγιο Ψυχικού Tμήμα Φυσικής Αγωγής Δημοτικά-Γυμνάσια - Λύκεια Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση προφορικού λόγου

Κατανόηση προφορικού λόγου Κατανόηση προφορικού λόγου Επίπεδο Γ Πρώτη διδακτική πρόταση ΠΡΟΠΟ Ενδεικτική διάρκεια: Ομάδα-στόχος: Διδακτικός στόχος: 1 διδακτική ώρα ενήλικοι μαθητές Γ επιπέδου κατανόηση αθλητικής εκπομπής (τυχερά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2010

ΕΘΝΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2010 ΠΥΡΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ Α 8 3 3 ΣΤΙΒΟΣ Γ 5 2 ΤΖΟΥΝΤΟ Α 1 4 ΤΖΟΥΝΤΟ Γ 1 1 ΣΥΝΟΛΟ 14 10 4 Λ.Σ Ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΣΤΙΒΟΣ Α 14 7 4 ΣΤΙΒΟΣ Γ 4 2 1 ΣΥΝΟΛΟ 18 9 5 ΕΛΠΙΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΙΒΟΣ Α 13 16 6 ΣΤΙΒΟΣ Γ 10 3 1 ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

«Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ»

«Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ» «Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ» «Το όνομά μου είναι Ηρακλής και είμαι μαθητής της Ε 1 τάξης του 1 ου Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου στη Ρόδο. Όλο το καλοκαίρι περίμενα να ξεκινήσουν τα μαθήματα στο σχολείο,

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Πρόγραμμα Σπουδών Φυσικής Αγωγής στο Λύκειο. Δρ. Απόστολος Ντάνης Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής

Το νέο Πρόγραμμα Σπουδών Φυσικής Αγωγής στο Λύκειο. Δρ. Απόστολος Ντάνης Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Το νέο Πρόγραμμα Σπουδών Φυσικής Αγωγής στο Λύκειο Δρ. Απόστολος Ντάνης Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Η μετάβαση από το Πρόγραμμα Σπουδών του 1990 στο νέο Πρόγραμμα Σπουδών του 2015 Σύνταξη του νέου

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Δράσεις στη Δημοτική Εκπαίδευση

Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Δράσεις στη Δημοτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Δράσεις στη Δημοτική Εκπαίδευση Επιχορηγήσεις δράσεων Αγωγής Υγείας Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προβαίνει στην επιχορήγηση δράσεων Αγωγής Υγείας που αναπτύσσουν τα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (VOLLEYBALL)

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (VOLLEYBALL) 1 ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (VOLLEYBALL) Ομαδική δουλειά,στρατηγική,ένταση Το άθλημα της πετοσφαίρισης στους παραλυμπιακούς αγώνες χωρίζoνταν σε δύο είδη : όρθια και καθιστή πετοσφαίριση. Μ αυτόν τον τρόπο συμμετείχαν

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «Η διδασκαλία του Βόλεϊ στο Σχολείο» ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΜΙΝΑΡΗΣ Καθηγητής Φυσ. Αγωγής ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ Το σεμινάριο αυτό έχει σαν σκοπό να δώσει βασικές κατευθύνσεις

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Η ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Η ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Μορέλα Έρη, PhD Ο αθλητισμός ως φορέας κοινωνικοποίησης Ο αθλητισμός περιλαμβάνεται

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Page 2 NEWS ΣΤ 4

ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Page 2 NEWS ΣΤ 4 NEWS ΣΤ4 Τεύχος 1 ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Page 2 NEWS ΣΤ4 ΙΣΤΟΡΙΑ,ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Αθλήµατα Page 3 ουν όντιοι βάφ Γιατί οι Π λε? π µ ι υς δόντ το ένα το ELU B νουν Για να κά. H TOOT ΙΟΛΗ ΠΡΕΚΑ ιάφορα Επισκέψεις Page

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ. 1 ο Εξάμηνο. Θεωρητικά Μαθήματα(Κορμού) ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (3)

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ. 1 ο Εξάμηνο. Θεωρητικά Μαθήματα(Κορμού) ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (3) ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 ο Εξάμηνο Θεωρητικά Μαθήματα(Κορμού) 128 129 130 Ιστορία και Φιλοσοφία της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού 4 6 1 ο Περιγραφική και Λειτουργική Ανατομική

Διαβάστε περισσότερα

Πόλεις 1 ος 2 ος 3 ος 4 ος 5

Πόλεις 1 ος 2 ος 3 ος 4 ος 5 TO ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ & ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ Ο.Α. 2004 Ευάγγελος Αλμπανίδης Αναπληρωτής καθηγητής Η αποτυχημένη η διεκδίκηση η των Ο.Α. του 1996 Εορτασμός των 100 χρόνων από την αναβίωση Προβολή της

Διαβάστε περισσότερα

«Συνεκπαίδευση μαθητών με αναπηρία στη

«Συνεκπαίδευση μαθητών με αναπηρία στη Φυσική Αγωγή Πλάνο Δειγματικής Διδασκαλίας «Συνεκπαίδευση μαθητών με αναπηρία στη Φυσική Αγωγή» Δραστηριότητες Φ.Α - Κινητική Αναπηρία Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Β. Αιγαίου Ευδοκία Σαμουηλίδου PhD

Διαβάστε περισσότερα

Χριστοδούλου Αλέξης Καθηγητής Φυσικής Αγωγής - Προπονητής Καλαθοσφαίρισης

Χριστοδούλου Αλέξης Καθηγητής Φυσικής Αγωγής - Προπονητής Καλαθοσφαίρισης Χριστοδούλου Αλέξης Καθηγητής Φυσικής Αγωγής - Προπονητής Καλαθοσφαίρισης Όλοι μας έχουμε θαυμάσει κατά καιρούς μεγάλους αθλητές σε διάφορα αθλήματα και αυτό που τους χαρακτηρίζει όλους είναι η υπεροχή

Διαβάστε περισσότερα

Οι αποστολές της ΚΟΕ 1 οι Μεσογειακοί Αγώνες Παραλίας Πεσκάρα 2015 5 οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες Νέων Σαμόα 2015

Οι αποστολές της ΚΟΕ 1 οι Μεσογειακοί Αγώνες Παραλίας Πεσκάρα 2015 5 οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες Νέων Σαμόα 2015 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ 21, Τ.Θ. 23931, 1687 ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΚΥΠΡΟΣ TΗΛΕΦΩΝΟ: 22449880, TΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΟ: 22449890 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: cypnoc@cytanet.com.cy ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 22449692,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017-31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 Άρθρο 1. Διοργανώσεις Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με

Διαβάστε περισσότερα

Το σχέδιο «UNIZENS - Unified citizens of Europe» χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευρώπη για τους πολίτες»

Το σχέδιο «UNIZENS - Unified citizens of Europe» χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευρώπη για τους πολίτες» Το σχέδιο «UNIZENS - Unified citizens of Europe» χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευρώπη για τους πολίτες» Εφαρμόζεται στη Δράση 1 Μέτρο 1.2 «Δίκτυα αδελφοποιημένων

Διαβάστε περισσότερα

Στίβος. Καλτζίδου Αναστασία Καρρά Μαρία Κοσμίδου Εύα Κουντούρη Δήμητρα

Στίβος. Καλτζίδου Αναστασία Καρρά Μαρία Κοσμίδου Εύα Κουντούρη Δήμητρα Στίβος Καλτζίδου Αναστασία Καρρά Μαρία Κοσμίδου Εύα Κουντούρη Δήμητρα Στίβος Μέρος ισοπεδωμένο, σταδίου ή ιπποδρόμου για ασκήσεις ή τέλεση αγωνισμάτων, αναφερόμενο στα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. 1. Κριτήρια επιλογής θέματος

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. 1. Κριτήρια επιλογής θέματος ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1. Κριτήρια επιλογής θέματος Φιλομάθεια Ιστορικό ενδιαφέρον Δίψα για μάθηση Διεύρυνση των πνευματικών μας οριζόντων Απόκτηση κριτικής σκέψης Ενδιαφέρον για τα τεχνολογικά επιτεύγματα

Διαβάστε περισσότερα

Αφού έχετε μπει στη σελίδα pamestoixima.gr, πατάτε πάνω αριστερά, την επιλογή

Αφού έχετε μπει στη σελίδα pamestoixima.gr, πατάτε πάνω αριστερά, την επιλογή 1. ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ Διαδικασία Αφού έχετε μπει στη σελίδα pamestoixima.gr, πατάτε πάνω αριστερά, την επιλογή "ΣΤΟΙΧΗΜΑ" και μπορείτε να δείτε τις ενότητες που περιγράφονται παρακάτω. Στην αριστερή μπάρα επιλογών

Διαβάστε περισσότερα

Υποστηρικτικό υλικό για τη διεξαγωγή. της παρουσίασης. «Μαθαίνω για τη Σωματική Δραστηριότητα» σε μαθητές Νηπιαγωγείου, Α και Β τάξεων Δημοτικού

Υποστηρικτικό υλικό για τη διεξαγωγή. της παρουσίασης. «Μαθαίνω για τη Σωματική Δραστηριότητα» σε μαθητές Νηπιαγωγείου, Α και Β τάξεων Δημοτικού Υποστηρικτικό υλικό για τη διεξαγωγή της παρουσίασης «Μαθαίνω για τη Σωματική Δραστηριότητα» σε μαθητές Νηπιαγωγείου, Α και Β τάξεων Δημοτικού Διαφάνεια 1: Η παρουσίαση έχει ως σκοπό να ενημερώσει τα παιδιά

Διαβάστε περισσότερα

Μικροί Εξερευνητές. Summer Camp 17-21/6 24-28/6 1-5/7. Για παιδιά 4-6 ετών. από ευτέρα έως Παρασκευή 9.00-15.30

Μικροί Εξερευνητές. Summer Camp 17-21/6 24-28/6 1-5/7. Για παιδιά 4-6 ετών. από ευτέρα έως Παρασκευή 9.00-15.30 Summer Camp Μικροί Εξερευνητές Για παιδιά 4-6 ετών ράσεις και εµπειρίες για µικρά παιδιά µε σκοπό να ανιχνεύσουν αλλά και να βιώσουν πραγµατικές καταστάσεις, ζώντας µοναδικές στιγµές. από ευτέρα έως Παρασκευή

Διαβάστε περισσότερα

FRANK THÖMMES

FRANK THÖMMES FRANK THÖMMES Οι 365 καλύτερες ασκήσεις και παιχνίδια ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή Προπονητικός σχεδιασμός 6 Χρόνος και χώρος 8 Ο προπονητής των ερασιτεχνών 10 Ψυχολογία 11 Χρήση του βιβλίου 11 Τμήμα ασκήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Διδακτικού Σεναρίου

Τίτλος Διδακτικού Σεναρίου Τίτλος Διδακτικού Σεναρίου Οι εντολές ελέγχου εάν τότε & εάν τότε αλλιώς στο Scratch 2.0, μέσα από τη δημιουργία διαδραστικού παιχνιδιού. Φάση 4 Δημιουργία Διαδραστικού Παιχνιδιού Χρόνος Υλοποίησης: 1

Διαβάστε περισσότερα

Τοκπασίδης Παναγιώτης Προπονητής Ποδοσφαίρου UEFA A ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Τοκπασίδης Παναγιώτης Προπονητής Ποδοσφαίρου UEFA A ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ Τοκπασίδης Παναγιώτης Προπονητής Ποδοσφαίρου UEFA A ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ Χαλκίδα, 2019 "Σταματήστε να σκέφτεστε τον Ρονάλντο και τον Μέσσι και προσπαθήστε να κάνετε το απλό",

Διαβάστε περισσότερα

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα.

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα. Ήρθε ένας νέος μαθητής στην τάξη. Όλοι τον αποκαλούν ο «καινούριος». Συμφωνείς; 1 Δεν είναι σωστό να μη φωνάζουμε κάποιον με το όνομά του. Είναι σαν να μην τον αναγνωρίζουμε. Σωστά. Έχει όνομα και με αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Προγνωστικά: Για την πρόκριση η ΑΕΚ στην Βιέννη

Προγνωστικά: Για την πρόκριση η ΑΕΚ στην Βιέννη Προγνωστικά: Για την πρόκριση η ΑΕΚ στην Βιέννη Καλημέρα σε όλους σας, ολοκληρώθηκαν χτες οι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου προέκυψαν οι 16 ομάδες που θα παίξουν στην επόμενη φάση για να φτάσουν στον

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο Δέσμης Αξιολόγησης Κινητικού Γραμματισμού

Ερωτηματολόγιο Δέσμης Αξιολόγησης Κινητικού Γραμματισμού Ερωτηματολόγιο Δέσμης Αξιολόγησης Κινητικού Γραμματισμού Σε ποια τάξη πηγαίνεις; (κύκλωσε μία τάξη) Α Β Γ Δ Ε ΣΤ Α Γυμνασίου Β Γυμνασίου Είσαι (κύκλωσε μια λέξη) Κορίτσι Αγόρι Ποιο μήνα είναι τα γενέθλιά

Διαβάστε περισσότερα

Μάρτιος Τ ο ό ν ε ι ρ ο γ ί ν ε τ α ι π ρ α γ μ α τ ι κ ό τ η τ α

Μάρτιος Τ ο ό ν ε ι ρ ο γ ί ν ε τ α ι π ρ α γ μ α τ ι κ ό τ η τ α Μάρτιος 2012 Ρ Α Γ Κ Μ Π Ι Μ Ε Α Μ Α Ξ Ι Δ Ι Ο Τ ο ό ν ε ι ρ ο γ ί ν ε τ α ι π ρ α γ μ α τ ι κ ό τ η τ α Πώς ξεκίνησε το Ράγκμπι με Αμαξίδιο Το Ράγκμπι με Αμαξίδιο πρωτοεμφανίστηκε το 1977 στον Καναδά

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΟ Γ1 ΤΟΥ 10 ΟΥ Δ.Σ. ΤΣΕΣΜΕ ( ) ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ. ΜΑΘΗΜΑ: Μελέτη Περιβάλλοντος. ( Ενότητα 3: Μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΟ Γ1 ΤΟΥ 10 ΟΥ Δ.Σ. ΤΣΕΣΜΕ ( ) ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ. ΜΑΘΗΜΑ: Μελέτη Περιβάλλοντος. ( Ενότητα 3: Μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΟ Γ1 ΤΟΥ 10 ΟΥ Δ.Σ. ΤΣΕΣΜΕ (10.11.2010) ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ: Μελέτη Περιβάλλοντος ( Ενότητα 3: Μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς Κεφάλαιο 3: Κυκλοφορούμε με ασφάλεια) ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΙΣΜΟΙ ΓΡΑΜΜΩΝ A-M /ΣΤ1

ΟΡΙΣΜΟΙ ΓΡΑΜΜΩΝ A-M /ΣΤ1 1. Κ Ρ Ε Μ Α Σ Τ Ρ Α 2. Τ Σ Α Ν Τ Α 3. Χ Α Ρ Τ Η Σ 4. Κ Α Ρ Ε Κ Λ Α 5. Θ Ρ Α Ν Ι Ο 6. Υ Δ Ρ Ο Γ Ε Ι Ο Σ 7. Γ Ο Μ Α 8. Σ Φ Ο Υ Γ Γ Α Ρ Ι 9. Χ Α Ρ Τ Ο Ν Ι 10. Κ Α Σ Ε Τ Ι Ν Α ΟΡΙΣΜΟΙ ΓΡΑΜΜΩΝ 1.Εκεί κρεμάμε

Διαβάστε περισσότερα

Α. Π. Ο Δ Α Φ Ν Η Α Γ Ι Ο Υ Δ Η Μ Η Τ Ρ Ι Ο Υ Καπετανάκη 8 & Σάμου 31 Άγιος Δημητριος Τηλ.:

Α. Π. Ο Δ Α Φ Ν Η Α Γ Ι Ο Υ Δ Η Μ Η Τ Ρ Ι Ο Υ Καπετανάκη 8 & Σάμου 31 Άγιος Δημητριος Τηλ.: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Α.Π.Ο. ΔΑΦΝΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ 1ου ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΒΟΛΛΕΪ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ & ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ. Άγιος Δημήτριος, 06/05/2019 Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργασία Ελλάδας Γαλλίας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024

Συνεργασία Ελλάδας Γαλλίας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024 Συνεργασία Ελλάδας Γαλλίας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024 30/01/2019 Η Πρεσβεία της Γαλλίας, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. προγραμμάτων προπόνησης ταχυδύναμης» Designing power training programs. Δρ. Γεροδήμος Βασίλειος Λέκτορας ΤΕΦΑΑ-ΠΘ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. προγραμμάτων προπόνησης ταχυδύναμης» Designing power training programs. Δρ. Γεροδήμος Βασίλειος Λέκτορας ΤΕΦΑΑ-ΠΘ ΕΠΕΑΕΚ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ Τ.Ε.Φ.Α.Α.ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΚ 1013 «Ανάπτυξη φυσικής κατάστασης στον

Διαβάστε περισσότερα

Τι δηλώνουν οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων στην αίτηση Φεβρουαρίου Γ Λυκείου και Απόφοιτοι Γενικού Λυκείου

Τι δηλώνουν οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων στην αίτηση Φεβρουαρίου Γ Λυκείου και Απόφοιτοι Γενικού Λυκείου Αφετηρία των πανελληνίων εξετάσεων αποτελεί η αίτηση Φεβρουαρίου, που υποβάλλουν οι υποψήφιοι στο Λύκειό τους, από τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου μέχρι και την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου. Σκοπός της αίτησης είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΩΣ ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ» 51ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Στάδια Ε.Ε. 1. Κριτήρια επιλογής θέματος. . Ενδιαφέρον θέμα

Στάδια Ε.Ε. 1. Κριτήρια επιλογής θέματος. . Ενδιαφέρον θέμα Στάδια Ε.Ε. 1. Κριτήρια επιλογής θέματος. Ενδιαφέρον θέμα. Μας δίνετε η ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τους Ολυμπιακούς αγώνες και την παιδεία μέσα από αυτούς.. Επίσης μπορούμε να γνωρίζουμε και να μάθουμε

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Πατρών. Όμιλος Αριστείας

Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Πατρών. Όμιλος Αριστείας Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Πατρών Όμιλος Αριστείας Ανάπτυξη των Φυσικών και Συναρμοστικών Ικανοτήτων μέσα από την εκμάθηση του αθλήματος της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Υπεύθυνος:

Διαβάστε περισσότερα