ΣΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΗ ΙΛΙΑΔΑ. ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΝΝΙΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΚΟΚΕΥΑΛΟΤ ΦΑΡΑΛΑΜΠΟ ΦΟΤΠΗ 40 Γυμνϊςιο πϊρτησ «Γιϊννησ Ρύτςοσ» χολ. ϋτοσ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΗ ΙΛΙΑΔΑ. ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΝΝΙΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΚΟΚΕΥΑΛΟΤ ΦΑΡΑΛΑΜΠΟ ΦΟΤΠΗ 40 Γυμνϊςιο πϊρτησ «Γιϊννησ Ρύτςοσ» χολ. ϋτοσ"

Transcript

1 ΣΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΗ ΙΛΙΑΔΑ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΝΝΙΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΚΟΚΕΥΑΛΟΤ ΦΑΡΑΛΑΜΠΟ ΦΟΤΠΗ 40 Γυμνϊςιο πϊρτησ «Γιϊννησ Ρύτςοσ» χολ. ϋτοσ

2 1 Η ΗΜΕΡΑ ΣΗ ΙΛΙΑΔΑ ΠΡΟΟΙΜΙΟ. ΙΚΕΙΑ ΣΟΤ ΦΡΤΗ. ΟΡΓΗ ΣΟΤ ΥΟΙΒΟΤ- ΛΟΙΜΟ. Ο Αγαμϋμνονασ αρνεύται να επιςτρϋψει ςτον ιερϋα του Απόλλωνα Φρύςη την αιχμϊλωτη κόρη του Φρυςηύδα. Ο Απόλλωνασ παύρνει εκδύκηςη ςτϋλνοντασ φοβερό λοιμό ςτο ςτρατόπεδο των Αχαιών.

3 2 Η -9 Η ΗΜΕΡΑ ΣΗ ΙΛΙΑΔΑ ΛΟΙΜΟ Ο φοβερόσ λοιμόσ αφανύζει τουσ Αχαιούσ.

4 10 Η ΗΜΕΡΑ ΣΗ ΙΛΙΑΔΑ ΤΝΕΛΕΤΗ ΑΦΑΙΩΝ. Ο Αχιλλϋασ ςυγκαλεύ ςυνϋλευςη. Ο Αγαμϋμνονασ αναγκϊζεται να επιςτρϋψει την Φρυςηύδα, παύρνοντασ όμωσ για αντϊλλαγμα την Βριςιόδα από τον Αχιλλϋα. Αυτόσ φεύγει οργιςμϋνοσ από τη μϊχη. Ζητϊ από τη μητϋρα του, τη Θϋτιδα, να παρακαλϋςει τον Δύα να τιμωρόςει τουσ Αχαιούσ και εκεύνη υπόςχεται να το κϊνει μόλισ οι θεού επιςτρϋψουν από την χώρα των Αιθιόπων.

5 11 Η ΗΜΕΡΑ ΣΗ ΙΛΙΑΔΑ ΕΠΙΣΡΟΥΗ ΣΗ ΠΡΕΒΕΙΑ ΑΠΟ ΣΟΝ ΑΦΙΛΛΕΑ. Η ΜΗΝΙ ΣΟΤ ΑΦΙΛΛΕΑ. Οι Αχαιού επιςτρϋφουν την Φρυςηύδα ςτον Φρύςη και τελούν θυςύεσ προσ τον Απόλλωνα, ο οπούοσ ςταματϊ τον λοιμό.

6 11 Η -21 Η ΗΜΕΡΑ ΣΗ ΙΛΙΑΔΑ Οι 12 μϋρεσ απουςύασ των θεών ςτη χώρα των Αιθιόπων.

7 21 Η ΗΜΕΡΑ ΣΗ ΙΛΙΑΔΑ ΤΝΑΝΣΗΗ ΘΕΣΙΔΑ ΚΑΙ ΔΙΑ. ΙΚΕΙΑ ΣΗ ΘΕΣΙΔΑ ΚΑΙ ΤΠΟΦΕΗ ΣΟΤ ΔΙΑ. ΥΙΛΟΝΙΚΙΑ ΗΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑ. ΤΜΠΟΙΟ ΣΩΝ ΘΕΩΝ. Οι θεού γυρύζουν ςτον Όλυμπο και τότε η Θϋτιδα πεύθει τον Δύα να τιμωρόςει τουσ Αχαιούσ, τιμώντασ ϋτςι τον Αχιλλϋα. Η Ήρα παρεμβαύνει και ςυγκρούεται με τον Δύα. Ο Ήφαιςτοσ μεςολαβεύ για τη ςυμφιλύωςό τουσ.

8 ΒΡΑΔΤ ΠΡΟ ΣΗΝ 22 Η ΗΜΕΡΑ ΒΡΑΔΙΝΗ ΑΝΑΠΑΤΗ. Ο ΔΙΑ ΣΕΛΝΕΙ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΝ ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑ. Ο Δύασ παραπλανεύ τον Αγαμϋμνονα με ϋνα όνειρο, όπου τον προτρϋπει να επιτεθεύ, γιατύ δόθεν ϋχει ϋρθει η ώρα να κατακτόςει την Σρούα.

9 22 Η ΗΜΕΡΑ ΣΗ ΙΛΙΑΔΑ ( ΠΡΩΣΗ ΗΜΕΡΑ ΣΟΤ ΠΟΛΕΜΟΤ ) Ο Αγαμϋμνονασ ςυγκαλεύ ςυνϋλευςη του ςτρατού και προτεύνει τη λύςη τησ πολιορκύασ, θϋλοντασ να δοκιμϊςει το ηθικό των ςτρατιωτών. Εκεύνοι ενθουςιϊζονται και τρϋχουν προσ τα καρϊβια. Ο Οδυςςϋασ τουσ λϋει να γυρύςουν πύςω και ο Νϋςτορασ τουσ εμψυχώνει. Σελικϊ, οι Αχαιού παρατϊςςονται για μϊχη. την ςυνϋχεια παρατύθεται ο κατϊλογοσ των ςτρατιωτικών δυνϊμεων Αχαιών και Σρώων.

10 Κατϊ τη διϊρκεια τησ μϊχησ ο Πϊρησ μονομαχεύ με τον Μενϋλαο, ενώ η Ελϋνη παρακολουθεύ από τα τεύχη μαζύ με τον Πρύαμο. ε μια κρύςιμη ςτιγμό επεμβαύνει η Αφροδύτ0, που μεταφϋρει τον Πϊρη ςτο δωμϊτιο τησ Ελϋνησ. Οι Σρώεσ βρύςκονται ςε δεινό θϋςη και ο Έκτορασ ϋρχεται ςτο παλϊτι και ζητεύ από την μητϋρα του Εκϊβη να κϊνει δϋηςη ςτην Αθηνϊ. Ο Διομόδησ, εν τω μεταξύ, ετοιμϊζεται να μονομαχόςει με τον Γλαύκο. Όταν όμωσ αντιλαμβϊνονται ότι οι πρόγονού τουσ όταν φύλοι από φιλοξενύα, δεν ςυγκρούονται, αλλϊ ανταλλϊςουν δώρα φιλύασ.

11 Ο Έκτορασ δεν πτοεύται από τα παρακϊλια τησ γυναύκασ του Ανδρομϊχησ και επιςτρϋφει ςτη μϊχη. Οι Σρώεσ, μετϊ από πρόταςη των Αχαιών, ςυμφωνούν να γύνει ανακωχό και επιςτροφό των κλεμμϋνων θηςαυρών, εκτόσ τησ Ελϋνησ.

12 23 Η ΗΜΕΡΑ ΣΗ ΙΛΙΑΔΑ Η ΣΑΥΗ ΣΩΝ ΝΕΚΡΩΝ. Γύνεται η ταφό των νεκρών. Οι Αχαιού απορρύπτουν την πρόταςη των Σρώων για ςυμβιβαςμό.

13 24 Η ΗΜΕΡΑ ΣΗ ΙΛΙΑΔΑ ΑΝΕΓΕΡΗ ΣΕΙΦΟΤ ΣΩΝ ΑΦΑΙΩΝ. Ανϋγερςη Αχαώκού τεύχουσ. Ο Δύασ παρακολουθεύ μαζύ με τον Ποςειδώνα, ο οπούοσ δηλώνει ότι θα καταςτρϋψει το τεύχοσ μόλισ φύγουν οι Αχαιού.

14 25 Η ΗΜΕΡΑ ΣΗ ΙΛΙΑΔΑ (ΔΕΤΣΕΡΗ ΜΕΡΑ ΣΟΤ ΠΟΛΕΜΟΤ) Ο Δύασ πηγαύνει με το ϊρμα του ςτο βουνό τησ Ίδησ, για να παρακολουθόςει την μϊχη. τον Όλυμπο ςυγκρούεται με την Ήρα και τησ λϋει ότι ο Έκτορασ δεν θα ςταματόςει τον πόλεμο μϋχρι να ςκοτωθεύ ο Πϊτροκλοσ και να επιςτρϋψει ςτην μϊχη ο Αχιλλϋασ. Οι Σρώεσ ςτρατοπεδεύουν ϋξω από τα τεύχη τουσ για πρώτη φορϊ. Οι Αχαιού βρύςκονται ςε απελπιςτικό κατϊςταςη και για αυτό ςτϋλνουν ςτον Αχιλλϋα τον Υούνικα, τον Αύαντα και τον Οδυςςϋα.

15 Ο Αχιλλϋασ ςυνεχύζει να αρνεύται να επιςτρϋψει ςτη μϊχη και δε δϋχεται τα πλούςια δώρα και τη Βριςιόδα από τον Αγαμϋμνονα. Λϋει ότι θα μπει ςτην μϊχη όταν ο Έκτορασ φτϊςει ςτα πλούα. Ο Διομόδησ και ο Οδυςςϋασ καταςκοπεύουν το ςτρατόπεδο των Σρώων και ο πρώτοσ ςκοτώνει τον Δόλωνα, που καταςκόπευε το ςτρατόπεδο των Αχαιών.

16 26 Η ΗΜΕΡΑ ΣΗ ΙΛΙΑΔΑ (ΣΡΙΣΗ ΗΜΕΡΑ ΣΟΤ ΠΟΛΕΜΟΤ) Οι Σρώεσ ειςβϊλλουν ςτο ςτρατόπεδο των Αχαιών, που τρϋχουν προσ τα πλούα τουσ. Ο Απόλλωνασ γκρεμύζει μϋροσ του αχαώκού τεύχουσ, για να περϊςουν οι Σρώεσ. Ο Πϊτροκλοσ μϊταια παρακαλεύ τον Αχιλλϋα να επιςτρϋψει ςτην μϊχη. Έτςι λοιπόν φορώντασ την πανοπλύα του Αχιλλϋα ξεκινϊ αυτόσ για τη μϊχη, όπου αριςτεύει, μονομαχεύ με τον Έκτορα και ςκοτώνεται. Ο Έκτορασ παύρνει τα όπλα του και ο Μενϋλαοσ με τον Μηριόνη μεταφϋρουν το πτώμα ςτο ςτρατόπεδο. Ο Αχιλλϋασ μόλισ πληροφορεύται τον θϊνατο του φύλο του, ανακοινώνει ςτη μητϋρα του ότι θα εκδικηθεύ τον Έκτορα. Εκεύνη προςπαθεύ να τον αποτρϋψει λϋγοντϊσ του ότι μετϊ το θϊνατο του Έκτορα θα πεθϊνει και ο ύδιοσ

17 27 Η ΗΜΕΡΑ ΣΗ ΙΛΙΑΔΑ (ΣΕΣΑΡΣΗ ΗΜΕΡΑ ΣΗ ΜΑΦΗ) Ο Αχιλλϋασ και ο Αγαμϋμνονασ ςυμφιλιώνονται και ο πρώτοσ παύρνει πλούςια δώρα, μαζύ αυτών και η Βριςιόδα. Ο Ξϊνθοσ, το ϊλογο του Αχιλλϋα, του παραγγϋλλει ότι θα πεθϊνει ςύντομα. Ο όρωασ μπαύνει ςτη μϊχη φορώντασ την πανοπλύα που του ϋφτιαξε ο Ήφαιςτοσ και καταδιώκει τον Έκτορα. Μόλισ οι θεού αποφαςύζουν το τϋλοσ του, η Αθηνϊ, με την μορφό του Δηύφοβου, τον πεύθει να αντιςταθεύ ςτον Αχιλλϋα. Οι δύο όρωεσ μονομαχούν και τελικϊ ο Έκτορασ ςκοτώνεται. Οι Αχαιού ςκυλεύουν το πτώμα του. Ο Αχιλλϋασ το ςϋρνει γυμνό ςτα χώματα, ενώ ο Πρύαμοσ, η Εκϊβη και η Ανδρομϊχη θρηνούν.

18 28 Η ΗΜΕΡΑ ΣΗ ΙΛΙΑΔΑ Γύνεται η καύςη και η ταφό του Πατρόκλου.

19 29 Η ΗΜΕΡΑ ΣΗ ΙΛΙΑΔΑ ΣΑΥΗ ΣΩΝ ΟΣΩΝ ΣΟΤ ΠΑΣΡΟΚΛΟΤ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕ ΠΡΟ ΣΙΜΗΝ ΣΟΤ. ΔΕΤΣΕΡΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΗ ΣΟΤ ΠΣΩΜΑΣΟ ΣΟΤ ΕΚΣΟΡΑ ΑΠΟ ΣΟΝ ΑΦΙΛΛΕΑ. Οργϊνωςη αθλητικών αγώνων προσ τιμόν του Πατρόκλου. Ο Αχιλλϋασ ςϋρνει το πτώμα του Έκτορα τρεισ φορϋσ γύρω από τον τϊφο του Πατρόκλου.

20 29 Η -40 Η ΗΜΕΡΑ ΣΗ ΙΛΙΑΔΑ ΕΝΔΕΚΑ ΗΜΕΡΕ ΒΕΒΗΛΩΗ ΣΟ ΝΕΚΡΟΤ ΕΚΣΟΡΑ. ΟΙ ΘΕΟΙ ΛΤΠΟΤΝΣΑΙ ΣΟΝ ΝΕΚΡΟ ΗΡΩΑ. Η βεβόλωςη του πτώματοσ του Έκτορα από τον Αχιλλϋα. Ο Απόλλωνασ διαμαρτύρεται και ο Δύασ καλεύ την Θϋτιδα να πεύςει το γιό τησ να δεχτεύ τα λύτρα και να παραδώςει τον Έκτορα ςτον πατϋρα του.

21 41 Η ΗΜΕΡΑ ΣΗ ΙΛΙΑΔΑ ΤΝΕΛΕΤΗ ΣΩΝ ΘΕΩΝ. Ο ΔΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΜΕ ΣΗΝ ΙΡΙΔΑ ΣΟΝ ΠΡΙΑΜΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΟΙΚΕΣΕΤΕΙ ΣΟΝ ΑΦΙΛΛΕΑ. Ο Αχιλλϋασ με προτροπό τησ μητϋρασ του, δϋχεται τα λύτρα του Πριϊμου και επιςτρϋφει τον Έκτορα. υμφωνεύ για ανακωχό ϋντεκα ημερών μϋχρι την ταφό του Έκτορα.

22 42 Η ΗΜΕΡΑ ΣΗ ΙΛΙΑΔΑ Ο ΝΕΚΡΩΙΜΟ ΝΟΣΟ ΣΟΤ ΕΚΣΟΡΑ ΘΡΗΝΟΙ ΓΙΑ ΣΟΝ ΗΡΩΑ. Ο Πρύαμοσ μεταφϋρει το πτώμα του Έκτορα ςτην Σρούα. Η Ανδρομϊχη, η Εκϊβη και η Ελϋνη θρηνούν τον νεκρό.

23 42 Η -50 Η ΗΜΕΡΑ ΣΗ ΙΛΙΑΔΑ Εννϋα ημϋρεσ θρόνου και ετοιμαςιών για την νεκρικό πυρϊ του Έκτορα.

24 51 Η ΗΜΕΡΑ ΣΗ ΙΛΙΑΔΑ Σαφό του πτώματοσ του Έκτορα. Ο νεκρόδειπνοσ.

25 ΠΑΡΑΡΣΗΜΑΣΑ

26 Ο ΑΧΙΛΛΕΑ

27 Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ

28 Ο ΑΠΟΧΩΡΙΜΟ ΣΟΤ ΕΚΣΟΡΑ ΑΠΌ ΣΗΝ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ

29 Ο ΜΕΝΕΛΑΟ ΜΕ ΣΟ ΠΣΩΜΑ ΣΟΤ ΠΑΣΡΟΚΛΟΤ

Διαθεματική Εργασία στην Ιλιάδα. Η γυναίκα στην Ιλιάδα ως μητέρα

Διαθεματική Εργασία στην Ιλιάδα. Η γυναίκα στην Ιλιάδα ως μητέρα Διαθεματική Εργασία στην Ιλιάδα Θέμα : Η θέση και ο ρόλος της γυναίκας στην Ιλιάδα (με βάση τις ραψωδίες που διδαχτήκαμε). Η γυναίκα μέσα στην Ιλιάδα εμφανίζεται ως μητέρα, σύντροφος, σύζυγος, ως πρότυπο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΑΞΙΔΙ ΣΗN ΟΜΟΡΥΗ ΚΤΠΡΟ

ΣΑΞΙΔΙ ΣΗN ΟΜΟΡΥΗ ΚΤΠΡΟ ΣΑΞΙΔΙ ΣΗN ΟΜΟΡΥΗ ΚΤΠΡΟ ϊββατο 14 Φεβρουαρύου 2015 Πολύ νωρύσ το πρωύ ςυγκεντρωθόκαμε ςτο αεροδρόμιο και δεν μπορούςαμε να ςυγκρατόςουμε τον ενθουςιαςμό μασ που πηγαύναμε πρώτη φορϊ ςτο εξωτερικό όλοι

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΩΑΔΙΤΙΣΣΕΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ: ΜΑΝΤΥ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΗ ΘΟΔΩΡΗ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΕΛΛΑΡΗΣ

ΤΡΩΑΔΙΤΙΣΣΕΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ: ΜΑΝΤΥ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΗ ΘΟΔΩΡΗ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΕΛΛΑΡΗΣ ΤΡΩΑΔΙΤΙΣΣΕΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ: ΜΑΝΤΥ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΗ ΘΟΔΩΡΗ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΕΛΛΑΡΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ Το έργο ξεκινά με το διάλογο Αθηνάς και Ποσειδώνα όπου

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα - Εικονογράφηση. Διονύσης Καραβίας ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗ ΑΘΗΝΑ

Κείμενα - Εικονογράφηση. Διονύσης Καραβίας ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗ ΑΘΗΝΑ Κείμενα - Εικονογράφηση Διονύσης Καραβίας ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗ ΑΘΗΝΑ 6 Τα πολύ παλιά χρόνια, η πανέμορφη θαλασσονεράιδα Θέτιδα αγάπησε το βασιλιά της Φθίας Πηλέα. Ο λαμπρός γάμος τους έγινε στο

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικϊ προγρϊμματα Ναυτικοϑ Μουςεύου Ελλϊδοσ

Εκπαιδευτικϊ προγρϊμματα Ναυτικοϑ Μουςεύου Ελλϊδοσ Εκπαιδευτικϊ προγρϊμματα Ναυτικοϑ Μουςεύου Ελλϊδοσ Πειραιϊσ 2014 «Ζει ο βαςιλιάσ Αλέξανδροσ;» Σχολικέσ ομάδεσ: Νηπιαγωγεύο, Α -Β Δημοτικοϑ Μϋςα απϐ ϋνα παραμϑθι με όρωα ϋνα παιδύ των προώςτορικών χρϐνων

Διαβάστε περισσότερα

Επιμϋλεια: Ιωάννησ Τςιουράκησ Copyright: Ιωάννησ Τςιουράκησ, Θεςςαλονίκη 2011

Επιμϋλεια: Ιωάννησ Τςιουράκησ Copyright: Ιωάννησ Τςιουράκησ, Θεςςαλονίκη 2011 Ιωάννησ Τςιουράκησ Δρομολόγια τρένων Θεςςαλονίκη 2011 Δρομολόγια Τρένων Δρομολόγια Τρένων Επιμϋλεια: Ιωάννησ Τςιουράκησ Copyright: Ιωάννησ Τςιουράκησ, Θεςςαλονίκη 2011 ηλεκτρονικό διεύθυνςη: http://hxosplagiosmonos.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα

ΘEΜΑ: Μονογραφία μίας αντρικής και μίας γυναικείας προσωπικότητας που ξεχωρίσατε στην Ιλιάδα.

ΘEΜΑ: Μονογραφία μίας αντρικής και μίας γυναικείας προσωπικότητας που ξεχωρίσατε στην Ιλιάδα. EΡΓΑΣIΑ ΙΛΙAΔΑΣ ΘEΜΑ: Μονογραφία μίας αντρικής και μίας γυναικείας προσωπικότητας που ξεχωρίσατε στην Ιλιάδα. ΑΝΔΡΟΜAΧΗ Η Ανδρομάχη ήταν κόρη του Ηετίωνα, βασιλιά της «Υποπλακίης Θήβης», όπως την ονομάζει

Διαβάστε περισσότερα

Σι και ποία είναι τα Μυςτήρια τησ Εκκληςίασ;

Σι και ποία είναι τα Μυςτήρια τησ Εκκληςίασ; Σι και ποία είναι τα Μυςτήρια τησ Εκκληςίασ; Σα μϋλη τησ Εκκληςύασ για να αγιαςτούν, εύναι απαραύτητο να μετϋχουν ςτα Μυςτόριϊ τησ. Μυςτόρια ςτη χριςτιανικό ορολογύα εύναι ιερϋσ τελετϋσ, με τισ οπούεσ

Διαβάστε περισσότερα

Το Σύμβολο τησ Πίςτεωσ

Το Σύμβολο τησ Πίςτεωσ Το Σύμβολο τησ Πίςτεωσ Σο ύμβολο τησ Πύςτεωσ εύναι ςύντομη ομολογύα τησ πύςτεώσ μασ μϋςα ςτην οπούα παρουςιϊζονται περιληπτικϊ, με ςαφόνεια και αυθεντικϊ τα βαςικϊ δόγματα του χριςτιανιςμού. Σο «Πιςτεύω»

Διαβάστε περισσότερα

Βαγγϋλησ Οικονόμου Διϊλεξη 4. Δομ. Προγραμ. - Διϊλεξη 4

Βαγγϋλησ Οικονόμου Διϊλεξη 4. Δομ. Προγραμ. - Διϊλεξη 4 Βαγγϋλησ Οικονόμου Διϊλεξη 4 Δομ. Προγραμ. - Διϊλεξη 4 1 Περιεχόμενα Προτϊςεισ επανϊληψησ Προτϊςεισ Διακλϊδωςησ Δομ. Προγραμ. - Διϊλεξη 4 2 Προτάςεισ επανάληψησ Οι προτϊςεισ επανϊληψησ (iterative ό loop

Διαβάστε περισσότερα

Ο Μ Α Δ Α Α Γ Ω Γ Η Τ Γ Ε Ι Α

Ο Μ Α Δ Α Α Γ Ω Γ Η Τ Γ Ε Ι Α Ο Μ Α Δ Α Α Γ Ω Γ Η Τ Γ Ε Ι Α 2 0 0 3 Υϋτοσ ακολουθώντασ ϋνα πρόγραμμα Αγωγόσ Τγεύασ διαμορφώςαμε μια ομϊδα 20 παιδιών τησ Β τϊξησ, που αςχολόθηκαν με το θϋμα «Διατροφικϋσ ςυνόθειεσ των ςημερινών νϋων

Διαβάστε περισσότερα

Γάμος, Διαζύγιο και Τάντρα

Γάμος, Διαζύγιο και Τάντρα Γάμος, Διαζύγιο και Τάντρα SAMAEL AUN WEOR 2 Γάμος, Διαζύγιο και Τάντρα SAMAEL AUN WEOR 3 4 Γάμος, Διαζύγιο και Τάντρα Εύναι αξιοθρόνητη, η παρακμό των καλών εθύμων ςτισ χώρεσ που καυχώνται ότι εύναι πολιτιςμϋνεσ.

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ, ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΜΥΡΜΙΔΟΝΩΝ

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ, ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΜΥΡΜΙΔΟΝΩΝ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ, ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΜΥΡΜΙΔΟΝΩΝ σε βιβλίο με εικόνες. LET S SHARE OUR CULTURE (ΑΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ) Αυτό το πρόγραμμα πραγματοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

Πότε και πωσ νηςτεύουμε;

Πότε και πωσ νηςτεύουμε; Πότε και πωσ νηςτεύουμε; Η λϋξη νηςτεύα εύναι ςύνθετη και προϋρχεται από το αρνητικό μόριο νη και το ρόμα εςθίω, που εύναι ϊλλοσ τρόποσ του έςθω και του έδω και που ςημαύνει τρώγω. Νόςτισ η πρώτη λϋξη

Διαβάστε περισσότερα

Επιταχυντϋσ Σωματιδύων

Επιταχυντϋσ Σωματιδύων 3 ο Λύκειο Γαλατςύου Σχ.Έτοσ 2011-2012 Επιταχυντϋσ Σωματιδύων Συντονιςτϋσ - Υπεύθυνοι Καθηγητϋσ: Μαραγκουδϊκησ Ε. & Φαρϊκου Γ. Επιταχυντήσ ςωματιδίων Eπιταχυντόσ ςωματιδύων ονομϊζεται μια ειδικό

Διαβάστε περισσότερα

ΦΡΟΝΣΙΣΗΡΙΟ ΠΟΛΤΣΕΧΝΙΚΩΝ ΧΟΛΩΝ ΣΡΙΑΝΣΑΦΤΛΛΟΤ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΣΑΣΑΚΣΗΡΙΕ Δ.Ο.Α.Σ.Α.Π. ΠΟΛΤΣΕΧΝΕΙΟ Α.Σ.Ε.Ι. Ε.Μ.Π. - ΧΟΛΗ ΠΟΛΙΣΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΦΡΟΝΣΙΣΗΡΙΟ ΠΟΛΤΣΕΧΝΙΚΩΝ ΧΟΛΩΝ ΣΡΙΑΝΣΑΦΤΛΛΟΤ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΣΑΣΑΚΣΗΡΙΕ Δ.Ο.Α.Σ.Α.Π. ΠΟΛΤΣΕΧΝΕΙΟ Α.Σ.Ε.Ι. Ε.Μ.Π. - ΧΟΛΗ ΠΟΛΙΣΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1 Ε.Μ.Π. - ΧΟΛΗ ΠΟΛΙΣΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΝΣΟΧΗ ΤΛΙΚΩΝ 26/09/2011 ΘΕΜΑ 1 ο Η κιβωτοειδούσ διατομόσ δοκόσ BD ςυγκολλϊται ςτην ορθογωνικόσ διατομόσ αμφιϋρειςτη δοκό ΑΒC και φορτύζεται όπωσ ςτο ςχόμα. 1. Να γύνουν

Διαβάστε περισσότερα

Η Μεγάλη Άρκτος είναι ο πιο εύκολα εντοπιζόμενοσ αςτεριςμόσ. Έχει το ςχήμα τετράγωνου τηγανιού με χερούλι. Το τηγάνι αποτελείται από 4 αςτέρια και το

Η Μεγάλη Άρκτος είναι ο πιο εύκολα εντοπιζόμενοσ αςτεριςμόσ. Έχει το ςχήμα τετράγωνου τηγανιού με χερούλι. Το τηγάνι αποτελείται από 4 αςτέρια και το Η Μεγάλη Άρκτος είναι ο πιο εύκολα εντοπιζόμενοσ αςτεριςμόσ. Έχει το ςχήμα τετράγωνου τηγανιού με χερούλι. Το τηγάνι αποτελείται από 4 αςτέρια και το "χερούλι" από 3. Εύκολα παρατηρούμε ότι το μεςαίο αςτέρι

Διαβάστε περισσότερα

Αρχαία ελληνικά από μετάφραση

Αρχαία ελληνικά από μετάφραση Αρχαία ελληνικά από μετάφραση Ομηρικά έπη: Ιλιάδα Β Γυμνασίου Εισαγωγή Τα ομηρικά έπη, αποτελούν τα αρχαιότερα λογοτεχνικά είδη, όχι μόνο της ελληνικής, αλλά και της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας: Η Ιλιάδα συντάχθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Οδύσσεια Τα απίθανα... τριτάκια! Tετάρτη τάξη

Οδύσσεια Τα απίθανα... τριτάκια! Tετάρτη τάξη Οδύσσεια Τα απίθανα... τριτάκια! Tετάρτη τάξη Πηγή πληροφόρησης: e-selides.gr Περιλήψεις μαθημάτων 1.Το μήλο της Έριδας Δίας πάντρεψε Πηλέας (βασιλιάς Φθίας) Θέτιδα (θαλασσινή νεράιδα) Γάμος Πήλιο, όλοι

Διαβάστε περισσότερα

ενθαρρύνοντασ τη ςυνέχιςη των προβλημάτων

ενθαρρύνοντασ τη ςυνέχιςη των προβλημάτων ενθαρρύνοντασ τη ςυνέχιςη των προβλημάτων Η τεχνικό αυτό ςυνύςταται ςτην ενθϊρρυνςη για τη ςυνϋχιςη τησ προβληματικήσ ςυμπεριφοράσ, με τον όρο ότι θα γίνεται: για διαφορετικό λόγο, ςε διαφορετικό χρόνο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΤΡΑΚΗ ΒΙΚΥ Β 2 ΣΧ. ΕΤΟΣ

ΠΕΤΡΑΚΗ ΒΙΚΥ Β 2 ΣΧ. ΕΤΟΣ ΠΕΤΡΑΚΗ ΒΙΚΥ Β 2 ΣΧ. ΕΤΟΣ 2011-12 Η Ανδρομάχη στη Ραψωδία Ζ παρουσιάζεται στις Σκαιές Πύλες με το γιο της να ψάχνουν για τον Έκτορα. Η Ανδρομάχη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καλή μητέρα μιας και αγωνιά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΤΝΗΣΙΚΗ ΕΡΓΑΙΑ: ΜΕΣΡΗΗ ΣΟΤ ΑΡΧΑΙΟΤ ΧΡΟΝΟΤ Β ΛΤΚΕΙΟΤ 1 Ο ΛΤΚΕΙΟ ΜΙΚΡΑ 2 Ο ΣΕΣΡΑΜΗΝΟ

ΕΡΕΤΝΗΣΙΚΗ ΕΡΓΑΙΑ: ΜΕΣΡΗΗ ΣΟΤ ΑΡΧΑΙΟΤ ΧΡΟΝΟΤ Β ΛΤΚΕΙΟΤ 1 Ο ΛΤΚΕΙΟ ΜΙΚΡΑ 2 Ο ΣΕΣΡΑΜΗΝΟ ΕΡΕΤΝΗΣΙΚΗ ΕΡΓΑΙΑ: ΜΕΣΡΗΗ ΣΟΤ ΑΡΧΑΙΟΤ ΧΡΟΝΟΤ Β ΛΤΚΕΙΟΤ 1 Ο ΛΤΚΕΙΟ ΜΙΚΡΑ 2 Ο ΣΕΣΡΑΜΗΝΟ ΕΡΑΣΟΘΕΝΗ :ΜΕΣΡΗΗ ΣΟΤ ΙΗΜΕΡΙΝΟΤ ΣΗ ΓΗ ΑΔΑΜΑΡΑ ΡΑΥΑΗΛ ΓΕΨΡΓΑΝΣΖΙΔΟΤ ΦΡΙΣΙΝΑ ΔΕΡΕΜΠΕΪΔΟΤ ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΡΨΝΑΙΟΤ ΛΗΔΑ ΕΡΑΣΟΘΕΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ρίκα: Μια γεύςη απ όλα

Ρίκα: Μια γεύςη απ όλα 10 μέρες 8 νύχτες! 1η μέρα: Αθήνα αν Χοςέ Αναχώρηςη από το διεθνό αερολιμϋνα Αθηνών Ελ. Βενιζϋλοσ με προοριςμό το αν Φοςϋ μϋςω ενδιϊμεςου ςταθμού. Άφιξη ςτο αεροδρόμιο Φουϊν ανταμαρύα και μεταφορϊ ςτο

Διαβάστε περισσότερα

Χαρακτηριστικές εικόνες από την Ιλιάδα του Ομήρου

Χαρακτηριστικές εικόνες από την Ιλιάδα του Ομήρου Χαρακτηριστικές εικόνες από την Ιλιάδα του Ομήρου Η γυναίκα ως σύζυγος και μητέρα Η γυναίκα ως πολεμικό λάφυρο Γυναίκα και επιτάφιες τιμές ηρώων Η τύχη του γυναικείου πληθυσμού μετά την άλωση μιας πόλης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ A ΛΥΚΕΙΟΥ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ A ΛΥΚΕΙΟΥ Ημερομηνύα: Ονοματεπώνυμο: ΘΕΜΑ 1 0 : (25μονάδεσ) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ A ΛΥΚΕΙΟΥ τισ ερωτόςεισ 1-4, να γρϊψετε τον αριθμό τησ ερώτηςησ και δύπλα ςε κϊθε αριθμό το γρϊμμα που αντιςτοιχεύ ςτη ςωςτό απϊντηςη:

Διαβάστε περισσότερα

Παπαϊωάννου Βασίλειος 3 ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων. πίνακες ζωγραφικής

Παπαϊωάννου Βασίλειος 3 ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων. πίνακες ζωγραφικής Παπαϊωάννου Βασίλειος 3 ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων Η Ιλιάδα του Ομήρου μέσα από εικόνες, αγγεία, γλυπτά και πίνακες ζωγραφικής Ο θρίαμβος του Αχιλλέα. Ελαιογραφία. Franz Matsch (1892) Κέρκυρα, Αχίλλειο ούρειος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (ΜΤΦΡ.)

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (ΜΤΦΡ.) ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (ΜΤΦΡ.) Ομηρικά Έπη: Ιλιάδα Μετάφραση: Ιάκωβος Πολυλάς B Γυμνασιου 21-0068_OMHRIKA_EPI_ILIADA_B GYM.indd 1 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΚΡΙΤΕΣ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ Εικονογραφηση ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Η Χρυσόκαρδη Ξανθομαλλούσα

Η Χρυσόκαρδη Ξανθομαλλούσα Η Χρυσόκαρδη Ξανθομαλλούσα Πϋρα ςτο μεγϊλο δϊςοσ κατοικούςε μια μεγϊλη νερϊιδα μαζύ με τισ κόρεσ τησ που εύχαν όλεσ κατϊμαυρα μαλλιϊ. Όλεσ εκτόσ από την μικρότερη που όταν ξανθομαλλούςα και που τα μαλλιϊ

Διαβάστε περισσότερα

Αναφορά Προγραμματιστικής Άσκησης μαθήματος Τεχνητής Νοημοσύνης 1

Αναφορά Προγραμματιστικής Άσκησης μαθήματος Τεχνητής Νοημοσύνης 1 Αναφορά Προγραμματιστικής Άσκησης μαθήματος Τεχνητής Νοημοσύνης 1 Κοφινϊσ Νύκοσ Α.Μ.: 2007030111 Σε αυτό την εργαςύα υλοποιόςαμε ϋναν πρϊκτορα ο οπούοσ παύζει το παιχνύδι othello. Η γλώςςα την όποια προτιμόςαμε

Διαβάστε περισσότερα

<//.blogger. om/rearrange?blog D= & idget ype= age ist& idg et d= age ist1&a tion=editwidget&se tion d= ross ol>

<//.blogger. om/rearrange?blog D= & idget ype= age ist& idg et d= age ist1&a tion=editwidget&se tion d= ross ol> ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ψηφιακό σχολείο - Δωρεάν ηλεκτρονικά βοηθήματα, λυσάρια, σχολικά βιβλία δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου, εκπαιδευτικό υλικό, βιντεομαθήματα - τα-εχει-ολα Σελίδες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΒΑΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΛΙΚΟΤ ΣΟ ΔΙΚΣΤΟ ΠΡΑΚΣΟΡΩΝ ΣΗ ΟΠΑΠ

ΤΜΒΑΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΛΙΚΟΤ ΣΟ ΔΙΚΣΤΟ ΠΡΑΚΣΟΡΩΝ ΣΗ ΟΠΑΠ ΤΜΒΑΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΛΙΚΟΤ ΣΟ ΔΙΚΣΤΟ ΠΡΑΚΣΟΡΩΝ ΣΗ ΟΠΑΠ το Περιςτϋρι ςόμερα, την... μεταξύ των κϊτωθι ςυμβαλλομϋνων... ςυμφωνόθηκαν, ςυνομολογόθηκαν και ϋγιναν αμοιβαύα αποδεκτϊ τα εξόσ: ΠΡΟΟΙΜΙΟ Η Διεύθυνςη

Διαβάστε περισσότερα

Από το μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας της. Β Γυμνασίου: Ομήρου Ιλιάδα

Από το μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας της. Β Γυμνασίου: Ομήρου Ιλιάδα Από το μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας της Ευαγγελία-Σοφία Αρβανίτη Β Γυμνασίου: Ομήρου Ιλιάδα Η ηρωική τιμή Τιμή είναι η αναγνώριση της αξίας του ήρωα από τους άλλους, η οποία επισφραγίζεται

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα, ςτατιςτικό ανϊλυςη και παραςκευϋσ φυςικών καλλυντικών.

Έρευνα, ςτατιςτικό ανϊλυςη και παραςκευϋσ φυςικών καλλυντικών. Έρευνα, ςτατιςτικό ανϊλυςη και παραςκευϋσ φυςικών καλλυντικών. Οι όροι «καλλυντικϊ» & «κοςμητικϊ» προώόντα προϋρχονται από τισ ελληνικϋσ λϋξεισ «κϊλλοσ» & «κοςμώ» αντύςτοιχα. Και οι δύο αυτϋσ

Διαβάστε περισσότερα

Καραγιάννη Θεοδοςία Msc Ψυχολόγοσ, υντονύςτρια ομϊδασ αλληλοώποςτόριξησ υπογόνιμων ζευγαριών ςτο ςωματεύο ΚΤΒΕΛΗ

Καραγιάννη Θεοδοςία Msc Ψυχολόγοσ, υντονύςτρια ομϊδασ αλληλοώποςτόριξησ υπογόνιμων ζευγαριών ςτο ςωματεύο ΚΤΒΕΛΗ Καραγιάννη Θεοδοςία Msc Ψυχολόγοσ, υντονύςτρια ομϊδασ αλληλοώποςτόριξησ υπογόνιμων ζευγαριών ςτο ςωματεύο ΚΤΒΕΛΗ ΟΜΑΔΑ : γιατί χρειάηεται; ΠΛΗΡΟΥΟΡΗΗ Γενικϊ θϋματα τησ Τ.Α. Ειδικϊ θϋματα (δανεικϊ ωϊρια,απώλεια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑ ΠΡΩΣΕ ΒΟΗΘΕΙΕ 2 ο Γυμνάςιο Νάουςασ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑ Σμήματα Γ1 και Γ3 ΠΡΩΣΕ ΒΟΗΘΕΙΕ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΦΑΛΕΙΑ Τπεύθυνη καθηγήτρια Βαταντζή Μαρία ΑΣΤΥΗΜΑ ΣΑΟΤ ΚΕΦΟΤ ΔΡΑΕ ΣΑΟΤ ΚΕΨΟΤ - ΔΡΑΕ Για να δώςεισ πρώτεσ

Διαβάστε περισσότερα

Άδειες Χρήσης. Διδακτική Μαθηματικών I. Επίλυση προβλήματος (συνέχεια) Διδάσκων: Επίκουρος Καθ. Κ. Τάτσης

Άδειες Χρήσης. Διδακτική Μαθηματικών I. Επίλυση προβλήματος (συνέχεια) Διδάσκων: Επίκουρος Καθ. Κ. Τάτσης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Άδειες Χρήσης Διδακτική Μαθηματικών I Επίλυση προβλήματος (συνέχεια) Διδάσκων: Επίκουρος Καθ. Κ. Τάτσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες

Διαβάστε περισσότερα

Η έννοια της μαρτυρίας (σαχάντα) Η

Η έννοια της μαρτυρίας (σαχάντα) Η Αραβικό Δημοκρατύα τησ Αιγύπτου 1 του μηνόσ Ρϊτζαμπ 1440 Τπουργεύου των Βακουφύων 8 Μαρτύου 2019 )1( Η έννοια της μαρτυρίας (σαχάντα) Η δόξα ανόκει ςτον Αλλϊχ τον Κύριο όλων των δημουργημϊτων, ο Οπούοσ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΡΟΦΗ ΚΑΣΑ ΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΟΤ ΘΗΛΑΜΟΤ ΣΖΕΛΑΛΗ ΑΝΑΣΑΙΑ ΜΑΙΑ ΙΠΠΟΚΡΑΣΕΙΟ Γ.Π.Ν.Θ.

ΔΙΑΣΡΟΦΗ ΚΑΣΑ ΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΟΤ ΘΗΛΑΜΟΤ ΣΖΕΛΑΛΗ ΑΝΑΣΑΙΑ ΜΑΙΑ ΙΠΠΟΚΡΑΣΕΙΟ Γ.Π.Ν.Θ. ΔΙΑΣΡΟΦΗ ΚΑΣΑ ΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΟΤ ΘΗΛΑΜΟΤ ΣΖΕΛΑΛΗ ΑΝΑΣΑΙΑ ΜΑΙΑ ΙΠΠΟΚΡΑΣΕΙΟ Γ.Π.Ν.Θ. Σϐςο κατϊ τη διϊρκεια τησ εγκυμοςϑνησ ϐςο και κατϊ τη διϊρκεια του θηλαςμοϑ οι γυναύκεσ δϋχονται πολλϋσ ςυμβουλϋσ για τη

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ

ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΑΡΙΣΟΣΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΗΜΙΟ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ ΑΝΟΙΚΣΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΣΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ Ενότητα 9: Θεολογία του κατά Ιωάννθν (εκκλθςιολογία και εςχατολογία) Αικατερίνθ Τςαλαμποφνθ Άδειες Χρήσης Το παρόν

Διαβάστε περισσότερα

Σα Επτϊνηςα! Κϋρκυρα Έχει ςχόμα μακρόςτενο, πλατύτερο ςτο βόρειο τμόμα τησ, ενώ ςτενεύει προσ το νότο. Σα παρϊλιϊ τησ ϋχουν ςυνολικό μόκοσ 217 χιλιόμετρα και ςχηματύζουν αρκετούσ όρμουσ και ακρωτόρια.

Διαβάστε περισσότερα

ΦΡΟΝΣΙΣΗΡΙΟ ΠΟΛΤΣΕΧΝΙΚΩΝ ΧΟΛΩΝ ΣΡΙΑΝΣΑΦΤΛΛΟΤ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΣΑΣΑΚΣΗΡΙΕ Δ.Ο.Α.Σ.Α.Π. ΠΟΛΤΣΕΧΝΕΙΟ Α.Σ.Ε.Ι.

ΦΡΟΝΣΙΣΗΡΙΟ ΠΟΛΤΣΕΧΝΙΚΩΝ ΧΟΛΩΝ ΣΡΙΑΝΣΑΦΤΛΛΟΤ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΣΑΣΑΚΣΗΡΙΕ Δ.Ο.Α.Σ.Α.Π. ΠΟΛΤΣΕΧΝΕΙΟ Α.Σ.Ε.Ι. 1 Ε.Μ.Π. - ΠΟΛΙΣΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ - ΣΑΣΙΚΗ Ι - ΠΡΟΟΔΟ 06/05/2011 ΘΕΜΑ 1 ο τον παρακϊτω φορϋα ζητούνται να ςχεδιαςτούν τα διαγρϊμματα M,Q,N. Λύςη: Ο φορϋασ αποτελεύται από ϋνα δευτερεύων τριαρθρωτό τόξο που

Διαβάστε περισσότερα

Αιτίεσ - Συνέπειεσ - Τρόποι αντιμετώπιςησ. Χριστίνα Μαυροϊδάκη Κωνσταντίνα Μαρκάκη

Αιτίεσ - Συνέπειεσ - Τρόποι αντιμετώπιςησ. Χριστίνα Μαυροϊδάκη Κωνσταντίνα Μαρκάκη Αιτίεσ - Συνέπειεσ - Τρόποι αντιμετώπιςησ Χριστίνα Μαυροϊδάκη Κωνσταντίνα Μαρκάκη Αιτίεσ Η αιτύα δημιουργύασ του φαινομϋνου εύναι η εκπομπό χημικών ενώςεων ςτην ατμόςφαιρα όπωσ για παρϊδειγμα οι χλωροφθοράνθρακες

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΛΕΤΙΝΑ ΠΟΛΙΣΙΣΙΚΗ ΠΡΩΣΕΤΟΤΑ ΣΗ ΕΤΡΩΠΗ 2021

Η ΕΛΕΤΙΝΑ ΠΟΛΙΣΙΣΙΚΗ ΠΡΩΣΕΤΟΤΑ ΣΗ ΕΤΡΩΠΗ 2021 Η ΕΛΕΤΙΝΑ ΠΟΛΙΣΙΣΙΚΗ ΠΡΩΣΕΤΟΤΑ ΣΗ ΕΤΡΩΠΗ 2021 Πριν από τρεισ δεκαετύεσ, με εφαλτόριο την πρωτοβουλύα τησ ηθοποιού Μελύνασ Μερκούρη, που εκεύνη την εποχό όταν η Ελληνύδα Τπουργόσ Πολιτιςμού, η Ευρωπαώκό

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΙΑ, ΟΜΗΡΟΥ ΙΛΙΑΔΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΔΕΙΚΤΕΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ

ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΙΑ, ΟΜΗΡΟΥ ΙΛΙΑΔΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΔΕΙΚΤΕΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΙΑ, ΟΜΗΡΟΥ ΙΛΙΑΔΑ ΤΑΞΗ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΔΙΔΑΚΤΕΑ Δειγματικές Δραστηριότητες ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΙΚΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΔΕΙΚΤΕΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΔΕΙΚΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

H γάηα διαβάδει! Μ ένα. βιβλίο. πεηάυ! Πεοιξδικό θιλαμαγμωζίαπ. Σάξη Ε 1 9ο Δημ. χολείο Καρδίτςασ. 1ξ ηεύςξπ Ιαμξράοιξπ 2012

H γάηα διαβάδει! Μ ένα. βιβλίο. πεηάυ! Πεοιξδικό θιλαμαγμωζίαπ. Σάξη Ε 1 9ο Δημ. χολείο Καρδίτςασ. 1ξ ηεύςξπ Ιαμξράοιξπ 2012 Μ ένα Σάξη Ε 1 9ο Δημ. χολείο Καρδίτςασ H γάηα διαβάδει! 1ξ ηεύςξπ Ιαμξράοιξπ 2012 βιβλίο Διαμέμεηαι δωοεάμ πεηάυ! Περιοδικό φιλαναγνωςίασ Πεοιξδικό θιλαμαγμωζίαπ Τάξη Ε1 9ο Δημ. Σχολείο Καπδίηζαρ - Γεια

Διαβάστε περισσότερα

Το τςάϊ ςυντροφιά ςτην δουλειά

Το τςάϊ ςυντροφιά ςτην δουλειά Το τςάϊ ςυντροφιά ςτην δουλειά Το τςϊώ μασ αρϋςει επειδό υπϊρχει ςε διϊφορεσ γεύςεισ, ςυν το ότι ϋχει τόςα οφϋλη για τον οργανιςμό μασ. Το θϋλουμε και ςτην δουλειϊ, αλλϊ κϊθε φορϊ το αναβϊλλουμε όχι για

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΥΑΛΑΙΟ 2 Σο εςωτερικό του υπολογιςτό

ΚΕΥΑΛΑΙΟ 2 Σο εςωτερικό του υπολογιςτό ΚΕΥΑΛΑΙΟ 2 Σο εςωτερικό του υπολογιςτό Οι υπολογιςτϋσ αποτελούνται από πολλϊ ηλεκτρονικϊ εξαρτόματα. Σο κϊθε ϋνα από αυτϊ ϋχει ειδικό ρόλο ςτη λειτουργύα του. Έχουν ςχεδιαςτεύ ϋτςι ώςτε να ςυνεργϊζονται

Διαβάστε περισσότερα

Παθήςεισ του θυροειδή ςε άτομα με ςύνδρομο Down: Πληροφορίεσ για γονείσ και δαςκάλουσ. Τι είναι ο θυροειδήσ αδένασ;

Παθήςεισ του θυροειδή ςε άτομα με ςύνδρομο Down: Πληροφορίεσ για γονείσ και δαςκάλουσ. Τι είναι ο θυροειδήσ αδένασ; Παθήςεισ του θυροειδή ςε άτομα με ςύνδρομο Down: Πληροφορίεσ για γονείσ και δαςκάλουσ Τι είναι ο θυροειδήσ αδένασ; Dr. jennifer Dennis, Ιατρική Σύμβουλοσ του Συλλόγου για το Σύνδρομο Down (1993) Ο αδϋνασ

Διαβάστε περισσότερα

38 ο Γυμνάσιο Αθηνών Τάξη: Β Τμήμα:3

38 ο Γυμνάσιο Αθηνών Τάξη: Β Τμήμα:3 38 ο Γυμνάσιο Αθηνών Τάξη: Β Τμήμα:3 Αγγείο του Ζωγράφου του Αχιλλέα, 450 π.χ., μουσείο Βατικανού. Διήγημα της μαθήτριας Πλατανιά Νεφέλης, εμπνευσμένο από την Α ραψωδία της Ιλιάδας Σχολικό Έτος: 2011-2012

Διαβάστε περισσότερα

7 οσ Αγώνασ Ορεινού Τρεξύματοσ Μπούρινου (29 χλμ)

7 οσ Αγώνασ Ορεινού Τρεξύματοσ Μπούρινου (29 χλμ) 7 οσ Αγώνασ Ορεινού Τρεξύματοσ Μπούρινου (29 χλμ) Ειςαγωγό: Ο 7 οσ Αγώνασ ορεινού τρεξύματοσ Μπούρινου, που διεξϊγεται από τον Ορειβατικό Σύλλογο Σιϊτιςτασ «Ο Μπούρινοσ» ςε ςυνδιοργϊνωςη με τον Δόμο Βοΐου,

Διαβάστε περισσότερα

Σχήμα Ανταπόδοσης 3. Τυπικός αριθμός 3 4 Τυπικό της Αποτυχημένης Απόπειρας Σχήμα Αδυνάτου 7. Άστοχα Ερωτήματα 8 Ηθικό σχήμα: Άτη- Ύβρη- Νέμεση- Τίση

Σχήμα Ανταπόδοσης 3. Τυπικός αριθμός 3 4 Τυπικό της Αποτυχημένης Απόπειρας Σχήμα Αδυνάτου 7. Άστοχα Ερωτήματα 8 Ηθικό σχήμα: Άτη- Ύβρη- Νέμεση- Τίση Θέμα: Σχήμα Ανταπόδοσης 3 Σελίδες: Τυπικός αριθμός 3 4 Τυπικό της Αποτυχημένης Απόπειρας Σχήμα Αδυνάτου 7 6 Άστοχα Ερωτήματα 8 Ηθικό σχήμα: Άτη- Ύβρη- Νέμεση- Τίση 9 Τυπικό Προσευχής-Τυπικό Ικεσίας 10

Διαβάστε περισσότερα

Τα Φράγκικα Κάστρα στο Αγιονόρι, τον Άγιο Βασίλειο και το Πεντεσκούφι Κορινθίας. Γιώργος Πρίμπας

Τα Φράγκικα Κάστρα στο Αγιονόρι, τον Άγιο Βασίλειο και το Πεντεσκούφι Κορινθίας. Γιώργος Πρίμπας Τα Φράγκικα Κάστρα στο Αγιονόρι, τον Άγιο Βασίλειο και το Πεντεσκούφι Κορινθίας Γιώργος Πρίμπας Στα μϋρη τησ νότιασ κυρύωσ Ελλϊδασ (ηπειρωτικόσ και νηςιωτικόσ) και ιδύωσ τησ Πελοποννόςου, που οι Φρϊγκοι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡXAIA ΕΛΛΗΝΙΚH ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ- ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

ΑΡXAIA ΕΛΛΗΝΙΚH ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ- ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ Πράξη «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα) ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ, στους Άξονες Προτεραιότητας 1,2,3, -Οριζόντια Πράξη», ΑΡXAIA ΕΛΛΗΝΙΚH ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ- ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ Δρ. Χαρά Κοσεγιάν Οκτώβρης 2011 Βασική

Διαβάστε περισσότερα

Tα δυο επικά ποιήματα, η Ιλιάδα και

Tα δυο επικά ποιήματα, η Ιλιάδα και 4 Tα δυο επικά ποιήματα, η Ιλιάδα και η Οδύσσεια, με 28.000 στίχους συνολικά, είναι τα πρώτα λογοτεχνικά έργα της Ευρώπης. Τα έχει συνθέσει ο Όμηρος, που έζησε στην Ελλάδα γύρω στον 8ο αιώνα π.χ. Η Ιλιάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΟΤ ΘΕΑΣΡΟΤ Θεατροπαιδαγωγικά Προγράμματα σε Κοινωνικούς Φώρους & Υορείς

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΟΤ ΘΕΑΣΡΟΤ Θεατροπαιδαγωγικά Προγράμματα σε Κοινωνικούς Φώρους & Υορείς ελύδα1 ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΟΤ ΘΕΑΣΡΟΤ Θεατροπαιδαγωγικά Προγράμματα σε Κοινωνικούς Φώρους & Υορείς ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΣΟ 2016-2017 Διδάσκουσα: Κωστή Κατερίνα kosti.katerina@gmail.com IA. Θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΜΑ ΥΤΙΚΗ B ΛΤΚΕΙΟΤ ΓΕΝΙΚΗ ΗΛΕΚΣΡΙΚΟ ΠΕΔΙΟ

ΔΙΑΓΩΝΙΜΑ ΥΤΙΚΗ B ΛΤΚΕΙΟΤ ΓΕΝΙΚΗ ΗΛΕΚΣΡΙΚΟ ΠΕΔΙΟ Ημερομηνύα: Ονοματεπώνυμο: ΔΙΑΓΩΝΙΜΑ ΥΤΙΚΗ B ΛΤΚΕΙΟΤ ΓΕΝΙΚΗ ΗΛΕΚΣΡΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΘΕΜΑ 1 0 : (25 μονάδεσ) τισ ερωτόςεισ 1-5 να γρϊψετε τον αριθμό τησ ερώτηςησ ςτο τετρϊδιό ςασ και δύπλα ςε κϊθε αριθμό το γρϊμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΟΤ ΦΟΛΕΙΟΤ ΠΡΟ ΣΟΤ ΓΟΝΕΙ. - Θέςη υπεύθυνου προςώπου για την ςυμπλήρωςη του ερωτηματολογίου: Ερωτηματολόγιο

ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΟΤ ΦΟΛΕΙΟΤ ΠΡΟ ΣΟΤ ΓΟΝΕΙ. - Θέςη υπεύθυνου προςώπου για την ςυμπλήρωςη του ερωτηματολογίου: Ερωτηματολόγιο ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΟΤ ΦΟΛΕΙΟΤ ΠΡΟ ΣΟΤ ΓΟΝΕΙ Γενικέσ Πληροφορίεσ για το ςχολείο/τον οργανιςμό - Όνομα του ςχολείου: - Διεύθυνςη: - Είδοσ Σχολείου: - Δημοτικό Σχολεύο - Δημοτικό Σχολεύο Ειδικόσ Εκπαύδευςησ

Διαβάστε περισσότερα

Επιςκόπηςη Τεχνολογιών Διαδικτύου

Επιςκόπηςη Τεχνολογιών Διαδικτύου Πανεπιςτήμιο Πελοποννήςου Τμήμα Επιςτήμησ και Τεχνολογίασ Τηλεπικοινωνιών Διαχείριςη και Αςφάλεια Δικτύων Επιςκόπηςη Τεχνολογιών Διαδικτύου Αρχιτεκτονικέσ δικτύωςησ: OSI & TCP/IP Επύπεδο Εφαρμόγόσ Επύπεδο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΜΟΡΥΩΗ Β ΕΠΙΠΕΔΟΤ ΕΠΙΜΟΡΥΩΗ ΕΚΠΑΙΔΕΤΣΙΚΩΝ ΣΗ ΦΡΗΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΗ ΣΩΝ ΣΠΕ ΣΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΤΣΙΚΗ ΔΙΔΑΚΣΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΙΑ ΣΙΣΛΟ ΔΙΔΑΚΣΙΚΟΤ ΕΝΑΡΙΟΤ

ΕΠΙΜΟΡΥΩΗ Β ΕΠΙΠΕΔΟΤ ΕΠΙΜΟΡΥΩΗ ΕΚΠΑΙΔΕΤΣΙΚΩΝ ΣΗ ΦΡΗΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΗ ΣΩΝ ΣΠΕ ΣΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΤΣΙΚΗ ΔΙΔΑΚΣΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΙΑ ΣΙΣΛΟ ΔΙΔΑΚΣΙΚΟΤ ΕΝΑΡΙΟΤ ΕΠΙΜΟΡΥΩΗ Β ΕΠΙΠΕΔΟΤ ΕΠΙΜΟΡΥΩΗ ΕΚΠΑΙΔΕΤΣΙΚΩΝ ΣΗ ΦΡΗΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΗ ΣΩΝ ΣΠΕ ΣΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΤΣΙΚΗ ΔΙΔΑΚΣΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΙΑ ΚΕ ΜΟΤΔΑΝΙΩΝ ΦΑΛΚΙΔΙΚΗ ΤΠΕΤΘΤΝΟ ΕΠΙΜΟΡΥΩΣΗ: ΒΑΙΛΗ ΜΙΑΗΛΙΔΗ ΕΠΙΜΟΡΥΟΤΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΤΣΙΚΟ: ΒΑΙΛΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΣΤΧΗΜΑΣΩΝ ΣΟ ΠΙΣΙ

ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΣΤΧΗΜΑΣΩΝ ΣΟ ΠΙΣΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΣΤΧΗΜΑΣΩΝ ΣΟ ΠΙΣΙ Το ςπύτι εύναι ϋνα μϋροσ ςτο οπούο ςυμβαύνουν πολλϊ ατυχόματα για αυτόν τον λόγο προςϋξτε τα παρακϊτω: Τα αιχμηρϊ αντικεύμενα πρϋπει να φυλϊςςονται ςε αςφαλϋσ μϋροσ μακριϊ από

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΣΟ ΕΣ ΑΚΗΕΩΝ ΓΙΑ ΣΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΟΣΙΚΗ ΑΝΑΛΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΙΚΩΝ ΑΠΟΥΑΕΩΝ

ΠΡΩΣΟ ΕΣ ΑΚΗΕΩΝ ΓΙΑ ΣΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΟΣΙΚΗ ΑΝΑΛΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΙΚΩΝ ΑΠΟΥΑΕΩΝ ΠΡΩΣΟ ΕΣ ΑΚΗΕΩΝ ΓΙΑ ΣΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΟΣΙΚΗ ΑΝΑΛΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΙΚΩΝ ΑΠΟΥΑΕΩΝ Τμθμα: Χρηματοοικονομικθς και Τραπεζικθς Διοικητικθς Εξάμηνο: Γ Μ. Ανθρωπέλοσ. Άςκηςη 1 α) Γρϊψτε το πρόβλημα ςτην τυποποιημϋνη του μορφό.

Διαβάστε περισσότερα

ΗΥ240: Δοµές Δεδοµένων Χειµερινό Εξάµηνο Ακαδηµαϊκό Έτος Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραµµατιστική Εργασία - 1 ο Μέρος

ΗΥ240: Δοµές Δεδοµένων Χειµερινό Εξάµηνο Ακαδηµαϊκό Έτος Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραµµατιστική Εργασία - 1 ο Μέρος ΗΥ240: Δοµές Δεδοµένων Χειµερινό Εξάµηνο Ακαδηµαϊκό Έτος 2017-2018 Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραµµατιστική Εργασία - 1 ο Μέρος Ηµεροµηνία Παράδοσης: Δευτέρα, 20 Νοεµβρίου 2017, ώρα 23:59. Τρόπος

Διαβάστε περισσότερα

Η Ιφιγένεια στην Αυλίδα

Η Ιφιγένεια στην Αυλίδα Η Ιφιγένεια στην Αυλίδα Περιεχόμενο τραγωδίας Η τραγωδία διαδραματίζεται στην Αυλίδα, τόπος διαμονής των Ελλήνων μέχρι να βρουν τρόπο για να πάνε στην Τροία. Τη λύση την δίνει ο μάντης Κάλχας στον Βασιλιά

Διαβάστε περισσότερα

«Συμπόσιο θεών Σύγκρουση Δία & Ήρας» (Ραψωδία Α, στ. 494-612)

«Συμπόσιο θεών Σύγκρουση Δία & Ήρας» (Ραψωδία Α, στ. 494-612) ΠΕΡΙΛΗΨΗ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΛΙΑΔΑ ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ «Συμπόσιο θεών Σύγκρουση Δία & Ήρας» (Ραψωδία Α, στ. 494-612) Οι μέρες περνούν, η Χρυσηίδα έχει επιστρέψει στην πατρίδα της, ο πόλεμος συνεχίζεται, αλλά

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:25/1/2016 ΜΑΘΗΣΗ:ΣΙΛΙΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΟ ΘΕΜΑ: ΚΙΑΓΡΑΥΗΗ ΠΡΟΩΠΙΚΟΣΗΣΩΝ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:25/1/2016 ΜΑΘΗΣΗ:ΣΙΛΙΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΟ ΘΕΜΑ: ΚΙΑΓΡΑΥΗΗ ΠΡΟΩΠΙΚΟΣΗΣΩΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:25/1/2016 ΜΑΘΗΣΗ:ΣΙΛΙΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΟ ΘΕΜΑ: ΚΙΑΓΡΑΥΗΗ ΠΡΟΩΠΙΚΟΣΗΣΩΝ Σο 404π.Φ ϋφταςαν ςτην Αθόνα τα θλιβερϊ νϋα τησ ςυντριβόσ του αθηναώκού ςτόλου από τον ςπαρτιατικό ςτουσ Αιγόσ Ποταμούσ. Μετϊ

Διαβάστε περισσότερα

Για τισ παρακϊτω 6 ερωτόςεισ, να μεταφϋρετε ςτο τετρϊδιό ςασ τον αριθμό τησ ερώτηςησ και δύπλα από αυτόν να ςημειώςετε τη ςωςτό απϊντηςη.

Για τισ παρακϊτω 6 ερωτόςεισ, να μεταφϋρετε ςτο τετρϊδιό ςασ τον αριθμό τησ ερώτηςησ και δύπλα από αυτόν να ςημειώςετε τη ςωςτό απϊντηςη. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΜΑ 1 0 : (25 μονϊδεσ) ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΤΑΛΑΝΤΩΣΕΙΣ Για τισ παρακϊτω 6 ερωτόςεισ, να μεταφϋρετε ςτο τετρϊδιό ςασ τον αριθμό τησ ερώτηςησ και δύπλα από αυτόν να ςημειώςετε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΚΡΙΣΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗ ΠΟΛΤΣΕΧΝΙΚΗ ΧΟΛΗ ΣΜΗΜΑ ΠΟΛΙΣΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΕΡΕΟΤ ΩΜΑΣΟ ΙΙ

ΔΗΜΟΚΡΙΣΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗ ΠΟΛΤΣΕΧΝΙΚΗ ΧΟΛΗ ΣΜΗΜΑ ΠΟΛΙΣΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΕΡΕΟΤ ΩΜΑΣΟ ΙΙ 1 ΔΗΜΟΚΡΙΣΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗ ΠΟΛΤΣΕΧΝΙΚΗ ΧΟΛΗ ΣΜΗΜΑ ΠΟΛΙΣΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΕΡΕΟΤ ΩΜΑΣΟ ΙΙ -04-03-2009 Θϋμα 1 ο Να γύνει πλόρησ επύλυςη του μικτού φορϋα του ςχόματοσ και ακολούθωσ να καταςκευαςτούν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΤΩΝΤΜΑ. ΠΑΡΑΜΕΣΡΟ λϋγεται το ςύμβολο, ςυνόθωσ γρϊμμα, του οπούου το πεδύο οριςμού ορύζεται ϋτςι ώςτε να ιςχύει κϊποια προώπόθεςη.

ΠΟΛΤΩΝΤΜΑ. ΠΑΡΑΜΕΣΡΟ λϋγεται το ςύμβολο, ςυνόθωσ γρϊμμα, του οπούου το πεδύο οριςμού ορύζεται ϋτςι ώςτε να ιςχύει κϊποια προώπόθεςη. ΠΟΛΤΩΝΤΜΑ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΜΕΣΑΒΛΗΣΗ λϋγεται ϋνα ςύμβολο, ςυνόθωσ γρϊμμα, το οπούο παύρνει τιμϋσ μϋςα από ϋνα ςύνολο Α. Σο Α λϋγεται πεδύο οριςμού. Αν το πεδύο οριςμού εύναι υποςύνολο του ςυνόλου των πραγματικών

Διαβάστε περισσότερα

"ΓΤΝΑΙΚΕ ΜΑΘΗΜΑΣΙΚΟΙ ΣΗ ΑΡΦΑΙΟΣΗΣΟ" Ερευνητικό εργαςύα Α λυκεύου 1 ο ΓΕΛ Ναυπϊκτου

ΓΤΝΑΙΚΕ ΜΑΘΗΜΑΣΙΚΟΙ ΣΗ ΑΡΦΑΙΟΣΗΣΟ Ερευνητικό εργαςύα Α λυκεύου 1 ο ΓΕΛ Ναυπϊκτου "ΓΤΝΑΙΚΕ ΜΑΘΗΜΑΣΙΚΟΙ ΣΗ ΑΡΦΑΙΟΣΗΣΟ" Ερευνητικό εργαςύα Α λυκεύου 1 ο ΓΕΛ Ναυπϊκτου ΕΙΑΓΩΓΗ Άρωμα γυναύκασ εύχαν τα μαθηματικϊ ςτην αρχαύα Ελλϊδα, όπωσ αποδεικνύει ϋρευνα του μαθηματικού πανδϊγου.μπορεύ

Διαβάστε περισσότερα

Το παζάρι των λοιμώξεων ςτον 'κατεχόμενο' κόςμο των χρηςτών

Το παζάρι των λοιμώξεων ςτον 'κατεχόμενο' κόςμο των χρηςτών Το παζάρι των λοιμώξεων ςτον 'κατεχόμενο' κόςμο των χρηςτών "Η κρυμϋνη και ξεχαςμϋνη μϊςτιγα". Αυτόσ όταν ο τύτλοσ του εξαιρετικού ντοκυμαντϋρ που φτιϊχτηκε από το ουηδικό ωματεύο χρηςτών για να φϋρει

Διαβάστε περισσότερα

Πρίαμος και Αχιλλέας Ικεσία και έλεος

Πρίαμος και Αχιλλέας Ικεσία και έλεος Πρίαμος και Αχιλλέας Ικεσία και έλεος Μια από τις πιο συγκλονιστικές σκηνές -αν όχι η πιο συγκλονιστική- τής Ιλιάδας τού Ομήρου, είναι αυτή που περιγράφεται στην τελευταία ραψωδία (Ω) τού επικού αυτού

Διαβάστε περισσότερα

Ο 20ος αιώνας μέσα από τον κινηματογράυο. Ελεϊννα Μπούςγου τεφανύα Ζαμπϊρα Νύκη Ντϋτςικα Μαρύα Ρϋλια Δόμητρα Παπαευθυμύου

Ο 20ος αιώνας μέσα από τον κινηματογράυο. Ελεϊννα Μπούςγου τεφανύα Ζαμπϊρα Νύκη Ντϋτςικα Μαρύα Ρϋλια Δόμητρα Παπαευθυμύου Ο 20ος αιώνας μέσα από τον κινηματογράυο. Ελεϊννα Μπούςγου τεφανύα Ζαμπϊρα Νύκη Ντϋτςικα Μαρύα Ρϋλια Δόμητρα Παπαευθυμύου Β Παγκόσμιος Πόλεμος Ο Β Παγκόσμιος Πόλεμος όταν η πιο εκτεταμϋνη γεωγραφικϊ και

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΜΥΑΝΙΗ ΠΕΡΙΣΑΣΙΚΩΝ ΒΙΑ Ε ΠΑΙΔΙΑ ΦΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ Ω ΑΠΟΣΕΛΕΜΑ ΣΗ ΕΩΣΕΡΙΚΗ ΜΕΣΑΝΑΣΕΤΗ ΠΡΟΣΑΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΕΩΝ.

Η ΕΜΥΑΝΙΗ ΠΕΡΙΣΑΣΙΚΩΝ ΒΙΑ Ε ΠΑΙΔΙΑ ΦΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ Ω ΑΠΟΣΕΛΕΜΑ ΣΗ ΕΩΣΕΡΙΚΗ ΜΕΣΑΝΑΣΕΤΗ ΠΡΟΣΑΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΕΩΝ. Η ΕΜΥΑΝΙΗ ΠΕΡΙΣΑΣΙΚΩΝ ΒΙΑ Ε ΠΑΙΔΙΑ ΦΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ Ω ΑΠΟΣΕΛΕΜΑ ΣΗ ΕΩΣΕΡΙΚΗ ΜΕΣΑΝΑΣΕΤΗ ΠΡΟΣΑΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΕΩΝ Κων/νος Καλέμης Το φαινόμενο τησ εςωτερικόσ μετανϊςτευςησ ενδιαφϋρον για την χώρα. παρουςιϊζει

Διαβάστε περισσότερα

Kangourou Greek Competition 2014

Kangourou Greek Competition 2014 Thales Foundation Cyprus P.O. Box 28959, CY2084 Acropolis, Nicosia, Cyprus Kangourou Greek Competition 2014 Level 3 4 Γ - Δ Δημοτικού 15 Νοεμβρίου/November 2014 10:00 11:15 Ερωτήσεις 1 12 = 3 βαθμοί η

Διαβάστε περισσότερα

«Αδελφοπούηςη ςχολεύων Εκπαιδευτικϋσ επιςκϋψεισ: Προώποθϋςεισ, πρωτόκολλο ςυνεργαςύασ, ϋγκριςη μετακύνηςησ»

«Αδελφοπούηςη ςχολεύων Εκπαιδευτικϋσ επιςκϋψεισ: Προώποθϋςεισ, πρωτόκολλο ςυνεργαςύασ, ϋγκριςη μετακύνηςησ» «Αδελφοπούηςη ςχολεύων Εκπαιδευτικϋσ επιςκϋψεισ: Προώποθϋςεισ, πρωτόκολλο ςυνεργαςύασ, ϋγκριςη μετακύνηςησ» Xαρύκλεια Σερζητϊνου Δαςκϊλα, Τπεύθυνη Πολιτιςτικών Θεμϊτων 1 ΣΙ ΙΦΤΕΙ ΓΙΑ ΣΙ ΕΠΙΚΕΧΕΙ ΣΑ ΝΗΠ.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΑΜΘ-Σχολό Διούκηςησ και Οικονομύασ-Τμόμα Λογιςτικόσ και Χρηματοοικονομικόσ Διδϊςκων : Αγγελϊκησ Γιώργοσ Εργαςτηριακόσ ςυνεργϊτησ : Σιώπη

ΤΕΙ ΑΜΘ-Σχολό Διούκηςησ και Οικονομύασ-Τμόμα Λογιςτικόσ και Χρηματοοικονομικόσ Διδϊςκων : Αγγελϊκησ Γιώργοσ Εργαςτηριακόσ ςυνεργϊτησ : Σιώπη ΤΕΙ ΑΜΘ-Σχολό Διούκηςησ και Οικονομύασ-Τμόμα Λογιςτικόσ και Χρηματοοικονομικόσ Διδϊςκων : Αγγελϊκησ Γιώργοσ Εργαςτηριακόσ ςυνεργϊτησ : Σιώπη Ευαγγελύα Καβϊλα Οκτώβριοσ 2018 Είδη Παραγώγων 1.Προθεςμιακ

Διαβάστε περισσότερα

Ένασ Παρϊδειςοσ ςτην Πόλη

Ένασ Παρϊδειςοσ ςτην Πόλη Βοτανικόσ Κήποσ Ι. & Α. Ν. Διομήδουσ Ένασ Παρϊδειςοσ ςτην Πόλη 1 Μόλισ 8 χιλιόμετρα από το κϋντρο τησ Αθόνασ βρύςκεται ο Βοτανικόσ Κόποσ Ιουλύασ & Αλεξϊνδρου Διομόδουσ, ο μεγαλύτεροσ Βοτανικόσ Κόποσ τησ

Διαβάστε περισσότερα

= 8 ενώ Shift + = * * 8

= 8 ενώ Shift + = * * 8 ΌΛΑ τα πλόκτρα του πληκτρολογύου μασ εύναι ΣΙΓΜΙΑΙΟΤ ΠΑΣΗΜΑΣΟ, εκτόσ από τα εξόσ Shift, Ctrl (Control) και Alt Σα πλόκτρα αυτϊ τα «πατϊμε» πρώτα, τα κρατϊμε πατημϋνα και τα «αφόνουμε» τελευταύα. Αλλαγό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗ 1Η ΕΛΙΔΑ ΘΕΜΑ A Α. Μονάδεσ 10 Μονάδεσ 5 Μονάδεσ 4 4 Ε. 1 Μονάδεσ 2 Ε. 2 Μονάδεσ 5 ΣΕΛΟ 1Η ΕΛΙΔA

ΑΡΧΗ 1Η ΕΛΙΔΑ ΘΕΜΑ A Α. Μονάδεσ 10 Μονάδεσ 5 Μονάδεσ 4 4 Ε. 1 Μονάδεσ 2 Ε. 2 Μονάδεσ 5 ΣΕΛΟ 1Η ΕΛΙΔA ΑΡΧΗ 1Η ΕΛΙΔΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΣΙΚΑ ΔΙΑΓΨΝΙΜΑΣΑ Β ΛΤΚΕΙΟΤ ΚΤΡΙΑΚΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΤ 2016 ΕΞΕΣΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΑΝΑΠΣΤΞΗ ΕΥΑΡΜΟΓΨΝ Ε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΙΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΑΝΑΣΟΛΙΜΟΤ ΠΟΤΔΨΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΠΛΗΡΟΥΟΡΙΚΗ ΤΝΟΛΟ ΕΛΙΔΨΝ:

Διαβάστε περισσότερα

- Περιφερειακό Δ/ντό Εκπαύδευςησ Ανατολικόσ Μακεδονύασ & Θρϊκησ κ. Μελιςςόπουλο ϊββα. - Διευθυντό Β/θμιασ Εκπαύδευςησ Έβρου κ. Αποςτοκαλούδη τϋργιο

- Περιφερειακό Δ/ντό Εκπαύδευςησ Ανατολικόσ Μακεδονύασ & Θρϊκησ κ. Μελιςςόπουλο ϊββα. - Διευθυντό Β/θμιασ Εκπαύδευςησ Έβρου κ. Αποςτοκαλούδη τϋργιο Αλεξ/πολη: 30/8/14 Προσ: - Περιφερειακό Δ/ντό Εκπαύδευςησ Ανατολικόσ Μακεδονύασ & Θρϊκησ κ. Μελιςςόπουλο ϊββα - Διευθυντό Β/θμιασ Εκπαύδευςησ Έβρου κ. Αποςτοκαλούδη τϋργιο -Διευθυντό Α/θμιασ Εκπαύδευςησ

Διαβάστε περισσότερα

Ημερύδα για τη Διαφορετικότητα ςτα Σχολεύα. Σϊββατο 6 Οκτωβρύου π.μ μ.μ. ImpactHub Athens. Τϊνια Μϊνεςη, Νηπιαγωγόσ & Δαςκϊλα, Med

Ημερύδα για τη Διαφορετικότητα ςτα Σχολεύα. Σϊββατο 6 Οκτωβρύου π.μ μ.μ. ImpactHub Athens. Τϊνια Μϊνεςη, Νηπιαγωγόσ & Δαςκϊλα, Med Ημερύδα για τη Διαφορετικότητα ςτα Σχολεύα Σϊββατο 6 Οκτωβρύου 2018 10.00 π.μ. 13.00 μ.μ. ImpactHub Athens Τϊνια Μϊνεςη, Νηπιαγωγόσ & Δαςκϊλα, Med «όταν ςε γνωρύςουν καλύτερα, δε θα τουσ ενδιαφϋρεισ πώσ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ :ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΗΡΙΚΩΝ ΕΠΩΝ

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ :ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΗΡΙΚΩΝ ΕΠΩΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ :ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΗΡΙΚΩΝ ΕΠΩΝ Η Ιλιάδα μαζί με την Οδύσσεια αποτελούν τα αρχαιότερα έπη, όχι μόνο της ελληνικής, αλλά και της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας, που μας

Διαβάστε περισσότερα

Φϊρησ Βϊρβογλησ Σμόμα Υυςικόσ Α.Π.Θ. ΚΔΕΜΤ-ΕΕΦ/ΠΚΔΜ Πρόσωπα της Επιστήμης: Γαλιλαίος

Φϊρησ Βϊρβογλησ Σμόμα Υυςικόσ Α.Π.Θ. ΚΔΕΜΤ-ΕΕΦ/ΠΚΔΜ Πρόσωπα της Επιστήμης: Γαλιλαίος Φϊρησ Βϊρβογλησ Σμόμα Υυςικόσ Α.Π.Θ. Σο πρώτο από τα ϋξι τϋκνα του Vincenzo Galilei, μουςικού, και τησ Giulia Ammannati Γεννόθηκε ςτην Πύζα ε ηλικύα 8 ετών η οικογϋνειϊ του μετακόμιςε ςτη Υλωρεντύα Ο Γαλιλαύοσ

Διαβάστε περισσότερα

a) χεδιαςτούν τα διαγρϊμματα ροπών, τεμνουςών και αξονικών δυνϊμεων. b) Πραγματοποιηθούν όλοι οι απαραύτητοι ϋλεγχοι επϊρκειασ.

a) χεδιαςτούν τα διαγρϊμματα ροπών, τεμνουςών και αξονικών δυνϊμεων. b) Πραγματοποιηθούν όλοι οι απαραύτητοι ϋλεγχοι επϊρκειασ. 1 Σ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ - ΣΜΗΜΑ ΠΟΛΙΣΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Σ.Ε. ΙΔΗΡΕ ΚΑΙ ΞΤΛΙΝΕ ΚΑΣΑΚΕΤΕ - 13/02/2013 ΘΕΜΑ 1 ο Δύνεται υποςτύλωμα ύψουσ 8m με ϊρθρωςη ςτον πόδα και κύλιςη ςτη κεφαλό διατομόσ ΗΕΒ320 (θερμόσ ϋλαςησ Fe

Διαβάστε περισσότερα

σκηνή τχ. 2 (2011) 62 FIONA SHAW Ηλέκτρα άφωνη

σκηνή τχ. 2 (2011) 62 FIONA SHAW Ηλέκτρα άφωνη FIONA SHAW Ηλέκτρα άφωνη Η περύφημη παρϊςταςη τησ Ηλϋκτρασ του οφοκλό, ςε ςκηνοθεςύα τησ Deborah Warner με τη Fiona Shaw ςτον επώνυμο ρόλο, ςτη Royal Shakespeare Company το 1989, ςυνϋςτηςε ςτο ευρωπαώκό

Διαβάστε περισσότερα

ςτην περύπτωςη που η μόνη αλλαγό αφορϊ ςτη Δημόςια Φρηματοδότηςη ανϊ ϋτοσ (2013, 2014).

ςτην περύπτωςη που η μόνη αλλαγό αφορϊ ςτη Δημόςια Φρηματοδότηςη ανϊ ϋτοσ (2013, 2014). Ειςαγωγή Για την ολοκλόρωςη μιασ πρϊξησ κρατικών ενιςχύςεων απαιτεύται το ςύνολο των δαπανών τησ να ςυμφωνεύ με την εγκεκριμϋνη δημόςια δαπϊνη όπωσ προκύπτει από το ςε ιςχύ Σεχνικό Δελτύο Πρϊξησ. ε περύπτωςη

Διαβάστε περισσότερα

α. η ελϊχιςτη μεταβολό μόκουσ που μπορεύ να υποςτεύ ϋνα αρχικό μόκοσ L=10cm επύ τησ επιφϊνειασ του ςώματοσ. ε ε ]=[ 3 ε ε ε

α. η ελϊχιςτη μεταβολό μόκουσ που μπορεύ να υποςτεύ ϋνα αρχικό μόκοσ L=10cm επύ τησ επιφϊνειασ του ςώματοσ. ε ε ]=[ 3 ε ε ε 1 E.M.Π. - ΣΜΗΜΑ ΠΟΛΙΣΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΙΙ - ΚΑΣΑΣΑΚΣΗΡΙΕ - 16/12/2011 Θϋμα 1ο το επύπεδο ςώμα του ςχόματοσ ϋχουν επικολληθεύ τρύα ηλεκτρομ/ρα όπωσ φαύνεται ςτο ςχόμα. Οι ενδεύξεισ εύναι α 1=3μ,

Διαβάστε περισσότερα

Υπεριώδεισ ακτίνεσ: ωφέλεια και βλάβη από αυτέσ

Υπεριώδεισ ακτίνεσ: ωφέλεια και βλάβη από αυτέσ Υπεριώδεισ ακτίνεσ: ωφέλεια και βλάβη από αυτέσ από την μαθήτρια Κοττέ Αγγελική Εργαςία ςτη Φυςική Γενικήσ Παιδείασ Γ Λυκείου Υπεύθυνοσ Καθηγητήσ: Αλέξανδροσ Κατέρησ Η ηλιακό υπεριώδησ ακτινοβολύα (UV)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΤΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΣΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΥΙΑ. < Ιανουάριος Απρίλιος, 2019 >

ΕΚΠΑΙΔΕΤΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΣΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΥΙΑ. < Ιανουάριος Απρίλιος, 2019 > ΕΚΠΑΙΔΕΤΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΣΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΥΙΑ < Ιανουάριος Απρίλιος, 2019 > «ΑΤΣΟΚΣΟΝΙΚΌ ΙΔΕΑΜΌ/ ΣΆΕΙ» Π Ω ΔΙΑΦΕΙΡΊΖΟΝΣΑΙ; Μ Π Ω Ν Κ Ο Β Ι Β Ω Ν Χ Τ Φ Ο Λ Ό Γ Ο Γ Ν Ψ Ι Α Κ Ή Τ Μ Π Ε Ρ Ι Υ Ο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΘΕΜΑ Α Α1 Μονάδες 10 Μονάδες 4 ΤΕΛΟΣ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΘΕΜΑ Α Α1 Μονάδες 10 Μονάδες 4 ΤΕΛΟΣ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΣΙΚΑ ΔΙΑΓΨΝΙΜΑΣΑ Γ ΛΤΚΕΙΟΤ ΚΤΡΙΑΚΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΤ 2016 ΕΞΕΣΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΑΝΑΠΣΤΞΗ ΕΥΑΡΜ. Ε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΙΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΑΝΑΣΟΛΙΜΟΤ ΠΟΤΔΨΝ OIKONOMIA ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΥΟΡΙΚΗ ΤΝΟΛΟ ΕΛΙΔΨΝ:

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη. Μαρία Ιωϊννα Αργυροπούλου Έλενα Παππϊ

Περίληψη. Μαρία Ιωϊννα Αργυροπούλου Έλενα Παππϊ Περίληψη Μαρία Ιωϊννα Αργυροπούλου Έλενα Παππϊ Περύληψη O Η προςπϊθεια για ανακεφαλαύωςη, ςύμπτυξη και αποκρυςτϊλλωςη τησ ουςύασ των όςων ελϋχθηςαν O Η πεπίληψη ενώνει ένα μεγάλο απιθμό δηλώζεων ηος πελάηη,

Διαβάστε περισσότερα

Το Internet μασ βοηθϊ να αναζητϊμε τισ πληροφορύεσ που θϋλουμε και να επεξεργαζόμαςτε τα δεδομϋνα που μασ δύνονται. Μπορούμε να ψϊχνουμε και να

Το Internet μασ βοηθϊ να αναζητϊμε τισ πληροφορύεσ που θϋλουμε και να επεξεργαζόμαςτε τα δεδομϋνα που μασ δύνονται. Μπορούμε να ψϊχνουμε και να Το Internet μασ βοηθϊ να αναζητϊμε τισ πληροφορύεσ που θϋλουμε και να επεξεργαζόμαςτε τα δεδομϋνα που μασ δύνονται. Μπορούμε να ψϊχνουμε και να ερευνούμε τα ζητόματα που μασ αφορούν οποιαδόποτε ώρα και

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΚΟΟΛ & ΟΔΗΓΗΣΗ. Μ.Κ.Ο. Νηυάλιοι στην υγειά μας

ΑΛΚΟΟΛ & ΟΔΗΓΗΣΗ. Μ.Κ.Ο. Νηυάλιοι στην υγειά μας ΑΛΚΟΟΛ & ΟΔΗΓΗΣΗ Ασ ξεκινόςουμε με μια παραδοχό που δεν αμφιςβητεύται: Τόςο η κατανϊλωςη οινοπνευματωδών ποτών όςο και η οδόγηςη αποτελούν εκφρϊςεισ τησ κοινωνικόσ πραγματικότητασ. Το αλκοόλ εύναι παρόν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙO ΠΡΩΣΑΘΛΗΜΑ BEACH VOLLEYBALL JUNIORS 2015 ΑΝΑΛΤΣΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΝΔΙΟΡΓΑΝΩΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙO ΠΡΩΣΑΘΛΗΜΑ BEACH VOLLEYBALL JUNIORS 2015 ΑΝΑΛΤΣΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΝΔΙΟΡΓΑΝΩΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙO ΠΡΩΣΑΘΛΗΜΑ BEACH VOLLEYBALL JUNIORS 2015 ΑΝΑΛΤΣΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΝΔΙΟΡΓΑΝΩΗ ΚΑΣΗΓΟΡΙΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΕΩΝ I. JUNIORS OPEN II. JUNIORS FINAL *Υποχρεωτικά διοργανώςεισ και των 2 φύλλων I. ΟΡΟΙ ΤΝΔΙΟΡΓΑΝΩΗ ΣΟΤΡΝΟΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Review and study guide packet for the final assessment in Greek language 4 th Grade. Α. Διάβαςε το κείμενο και βάλε ςε κύκλο τη ςωςτή απάντηςη:

Review and study guide packet for the final assessment in Greek language 4 th Grade. Α. Διάβαςε το κείμενο και βάλε ςε κύκλο τη ςωςτή απάντηςη: Όνομα: Τμήμα: Αριθμόσ 1 Ημερομηνία: Parent signature Review and study guide packet for the final assessment in Greek language 4 th Grade Α. Διάβαςε το κείμενο και βάλε ςε κύκλο τη ςωςτή απάντηςη: 0.Εύναι

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΠΣΙΗ: Σο «διαβατήριο» μυστήριο στο «Μυστήριο» της Εκκλησίας

ΒΑΠΣΙΗ: Σο «διαβατήριο» μυστήριο στο «Μυστήριο» της Εκκλησίας ΒΑΠΣΙΗ: Σο «διαβατήριο» μυστήριο στο «Μυστήριο» της Εκκλησίας Και αφού βρϋφοσ και μητϋρα ςαραντύςουν, δηλαδό, η μεν μητϋρα ξαναεκκληςιαςτεύ (=ξαναρχύςει να ςυμμετϋχει ςτη ςυνϊθροιςη τησ τοπικόσ ενορύασ

Διαβάστε περισσότερα

Το προοίμιο Η ικεσία του Χρύση ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Το προοίμιο Η ικεσία του Χρύση ΕΝΟΤΗΤΕΣ Το προοίμιο Η ικεσία του Χρύση ΕΝΟΤΗΤΕΣ 1 η ενότητα: στ. 1-7 Προοίμιο Επίκληση της Μούσας 2 η ενότητα: στ. 8-11 Ο Απόλλωνας υπεύθυνος για την έχθρα Αγαμέμνονα - Αχιλλέα 3 η ενότητα: στ. 12-24 Ο Χρύσης

Διαβάστε περισσότερα

23/4/2015: Νοςηλευτική παρέμβαςη ςε Μολυςματικό Χειρουργείο. (Μϊνιου Παναγιώτα, Δερλού Μαρύα). ΘΕΜΑΣΙΚΗ ΕΝΟΣΗΣΑ: ΣΕΦΝΙΚΗ ΦΕΙΡΟΤΡΓΕΙΟΤ

23/4/2015: Νοςηλευτική παρέμβαςη ςε Μολυςματικό Χειρουργείο. (Μϊνιου Παναγιώτα, Δερλού Μαρύα). ΘΕΜΑΣΙΚΗ ΕΝΟΣΗΣΑ: ΣΕΦΝΙΚΗ ΦΕΙΡΟΤΡΓΕΙΟΤ ΘΕΜΑΣΙΚΗ ΕΝΟΣΗΣΑ: ΣΕΦΝΙΚΗ ΦΕΙΡΟΤΡΓΕΙΟΤ 23/4/2015: Νοςηλευτική παρέμβαςη ςε Μολυςματικό Χειρουργείο. (Μϊνιου Παναγιώτα, Δερλού Μαρύα). ΝΟΗΛΕΤΣΙΚΗ ΤΠΗΡΕΙΑ Γ.Ν. ΑΜΥΙΑ κοπόσ αυτήσ τησ εργαςίασ είναι : Να πληροφορηθεύ

Διαβάστε περισσότερα

Άδειες Χρήσης. Διδακτική Μαθηματικών I. Γραμμικότητα Γεωμετρία. Διδάσκων: Επίκουρος Καθ. Κ. Τάτσης

Άδειες Χρήσης. Διδακτική Μαθηματικών I. Γραμμικότητα Γεωμετρία. Διδάσκων: Επίκουρος Καθ. Κ. Τάτσης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Άδειες Χρήσης Διδακτική Μαθηματικών I Γραμμικότητα Γεωμετρία Διδάσκων: Επίκουρος Καθ. Κ. Τάτσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

Ταξιδεύοντας με την ελληνική μυθολογία. Εκπαιδευτική επίσκεψη - Γ τάξη

Ταξιδεύοντας με την ελληνική μυθολογία. Εκπαιδευτική επίσκεψη - Γ τάξη Ταξιδεύοντας με την ελληνική μυθολογία Εκπαιδευτική επίσκεψη - Γ τάξη Το Ίδρυμα Πολιτισμού «Ανδρέας Λεντάκης» διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα με ποικίλη θεματολογία, για όλες τις τάξεις του δημοτικού

Διαβάστε περισσότερα