Τεχνικό εγχειρίδιο εφαρµογής διαχείρισης διαδικτυακού κόµβου: INNET

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Τεχνικό εγχειρίδιο εφαρµογής διαχείρισης διαδικτυακού κόµβου: INNET"

Transcript

1 1 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 Τεχνικό εγχειρίδιο εφαρµογής διαχείρισης διαδικτυακού κόµβου: INNET To παρόν εγχειρίδιο αποτελεί πνευµατική ιδιοκτησία της INVENTICS A.E. Απευθύνεται αποκλειστικά και µόνο στον αποδέκτη και η µερική ή ολική διάθεση ή κοινοποίηση του σε τρίτους, δεν µπορεί να γίνει χωρίς γραπτή έγκριση της INVENTICS A.E.

2 2 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ.2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ..3 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...4 ΕΠΙΛΟΓΕΣ..5 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕΛΙ ΑΣ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.7 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕΛΙ ΑΣ 8 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΝΕΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.10 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ 11 ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ...11 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ.12 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΡΧΕΙΩΝ 13 ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ CONTROL...14 ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ MAILING LIST.15 ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ BANNER...16 ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΡΗΣΤΩΝ...17 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ..19 ΓΛΩΣΣΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ...19 ΓΛΩΣΣΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ INNET...22 ΚΟΥΜΠΙ BACK UP 22 ΓΕΝΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 23 ΕΠΙΛΟΓΕΣ DESIGN...24 ΕΡΓΑΛΕΙΟ INNET FLIPBOOKS 25 ΕΡΓΑΛΕΙΟ INNET PHOTOS 29 ΕΠΙΛΟΓΟΣ...37

3 3 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το σύστηµα innet V 5.4 έχει αναπτυχθεί από την INVENTICS Α.Ε. µε τεχνολογία.net framework για να επιτρέψει την ανανέωση οποιουδήποτε διαδικτυακού κόµβου µέσω ιστοσελίδων. Μπορεί να γίνει, εκτός από τα γραφικά, οποιαδήποτε αλλαγή στην εκάστοτε ιστοσελίδα. Το περιβάλλον είναι ιδιαίτερα φιλικό και για τη χρήση του συστήµατος απαιτούνται απλές γνώσεις χρήσης κειµενογράφου. Η τελευταία και πιο ανανεωµένη έκδοση του innet διευκολύνει ακόµη περισσότερο την επεξεργασία των ιστοσελίδων. Μέσω του Innet µπορεί κανείς να ασχοληθεί µε: την εύκολη διαχείριση του menu την εισαγωγή κατηγοριών και υποκατηγοριών την εισαγωγή σελίδων την προσθήκη δεδοµένων σε οποιαδήποτε θέση την τοποθέτηση αρχείων και φωτογραφιών στο site. την προσθήκη λέξεων - κλειδιών για κάθε κατηγορία (meta tags) τη διαχείριση banners τη δηµιουργία mailing list και ενηµέρωση µε SMS τη δηµιουργία photo gallery τη δηµιουργία flip book τη δυνατότητα αλλαγής γλώσσας ακόµη και στη διαχείριση του συστήµατος Παρακάτω θα αναπτυχθούν οι οδηγίες χρήσης για τη συγκεκριµένη έκδοση. Χαρακτηριστικό της νέας αυτής έκδοσης του innet είναι οι λεπτοµερείς οδηγίες που δίνονται σε κάθε θέση επεξεργασίας µέσα στο ίδιο το σύστηµα. Συνεπώς, ο εκάστοτε διαχειριστής έχει στη διάθεσή του την απαραίτητη πληροφόρηση για τη διαχείριση της ιστοσελίδας του.

4 4 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Ο διαχειριστής του συστήµατος για την είσοδο του στο innet πληκτρολογεί τη διεύθυνση: όπου domain: η διεύθυνση του domain σας. Για παράδειγµα: Για την είσοδο του εκάστοτε διαχειριστή στην περιοχή διαχείρισης του site του, είναι απαραίτητη η πληκτρολόγηση του username και password, τα οποία έχουν δοθεί από την εταιρία INVENTICS. Προτείνεται το username και το password να αλλάξουν από τον ίδιο το διαχειριστή κατά την είσοδό του στην περιοχή του innet και να είναι προσωπικά.

5 5 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΕΠΙΛΟΓΕΣ Ξεκινώντας την περιήγησή µας από αριστερά κι επάνω έχουµε τις εξής επιλογές: Αρχή Mailing List, δηµιουργία λίστας λογαριασµών Banners, διαχείριση banner Ρυθµίσεις, για τις βασικές ρυθµίσεις της ιστοσελίδας Χρήστες, διαχείριση διαφορετικών χρηστών Στα δεξιά και πάνω έχουµε: Ο λογαριασµός µου, βασικές ρυθµίσεις του λογαριασµού µου Website, µεταφορά στην ιστοσελίδα Εγχειρίδιο Χρήσης, εγχειρίδιο λειτουργίας του συστήµατος Υποστήριξη, άµεση τεχνική υποστήριξη Έξοδος, για έξοδο από το innet

6 6 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 Στα Αριστερά και κάθετα έχουµε: Επιλογή Γλώσσας, επιλογή διαφορετικής γλώσσας Κατηγορίες, για εισαγωγή κατηγορίας στο µενού Controls, εισαγωγή βοηθητικού µενού Εργαλεία, διαχείριση εργαλείων όπως photo gallery, flip book κ.ά. Στα αριστερά επιλέγουµε τη γλώσσα στην οποία θα δουλέψουµε. Στη συνέχεια, βλέπουµε όλες τις κατηγορίες και υποκατηγορίες έτσι όπως τις έχουµε διαµορφώσει για το site το οποίο δουλεύουµε. Στην κεντρική περιοχή του innet βλέπουµε τις πιο πρόσφατα επεξεργασµένες κατηγορίες. Η κάθε κατηγορία αποτελείται από µία ή περισσότερες σελίδες, τις οποίες διαµορφώνουµε όπως ακριβώς θέλουµε. Σηµείωση: Προτείνεται η χρήση του Internet Explorer για την επεξεργασία της ιστοσελίδας στο σύστηµα διαχείρισης Innet.

7 7 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕΛΙ ΑΣ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Εφόσον έχουµε επιλέξει την κατηγορία επεξεργασίας, εισάγουµε νέα σελίδα κι έπειτα επιλέγουµε αν θέλουµε να είναι ενεργή ή ανενεργή, δηλαδή να εµφανίζεται ή όχι στο site. Στη συνέχεια, προσθέτουµε την ηµεροµηνία και τον τίτλο της σελίδας. Όσον αφορά το κείµενο, έχουµε την δυνατότητα είτε να το µορφοποιήσουµε απευθείας στη περιοχή κειµένου, είτε να το µεταφέρουµε από το word µε αντιγραφή και επικόλληση. ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση αντιγραφής επικόλλησης για την τοποθέτηση του κειµένου µέσα στη σελίδα, χρησιµοποιούµε τα παρακάτω εικονίδια: Για επικόλληση από το Word Για επικόλληση από το Word χωρίς να εισαχθούν οι µορφοποιήσεις

8 8 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 Επίσης, χρειάζεται προσοχή µε την µεταφορά φωτογραφιών από το word, καθώς υπάρχει συγκεκριµένη διαδικασία, η οποία περιγράφεται σε επόµενες ενότητες. Η επάνω µπάρα που εµφανίζεται, κάνοντας κλικ µέσα στην περιοχή του κειµένου, περιέχει όλες εκείνες τις χρήσιµες επιλογές του word για τη µορφοποίηση του κειµένου µας. Για παράδειγµα, υπάρχει ορθογραφικός έλεγχος, επιλεγµένη επικόλληση από το word ή από σελίδα html, εισαγωγή κώδικα html µέσα στη σελίδα, το πλήκτρο undo, µορφοποιήσεις γραµµατοσειράς, στοίχιση κειµένου, καθώς και άλλες λειτουργίες. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕΛΙ ΑΣ Από αυτό το σηµείο, µπορούµε να ορίσουµε εµείς το χρονικό περιθώριο που θέλουµε να προβάλουµε αυτή τη σελίδα. Αν για παράδειγµα θέλουµε να ενηµερώνουµε µέσω του site για µια εκδήλωση που θα πραγµατοποιηθεί την 1/10/2012, θα δώσουµε ηµεροµηνία λήξης την ίδια ηµεροµηνία. Με τον τρόπο αυτό καταφέρνουµε να µην έχουµε «παλαιά νέα» στο site µας.

9 9 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 Επίσης, µπορούµε να προσθέσουµε νέα σελίδα στις υπάρχουσες κατηγορίες του site µας ή να δηµιουργήσουµε και νέες. Για να συµβεί αυτό, πατάµε «νέα σελίδα» και συνεχίζουµε όπως στη παραπάνω εικόνα. Εκτός από την ηµεροµηνία, τον τίτλο και το κείµενο, σε ένα περιβάλλον τύπου MS Word, µπορούµε να εισάγουµε στις σελίδες µας εκτός από το κείµενο, φωτογραφίες, εικόνες, πίνακες, υπερσυνδέσεις, flash κ.ά. ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν θέλουµε να εισάγουµε µια νέα σελίδα (ή και να επεξεργαστούµε µια ήδη υπάρχουσα), επιλέγουµε πρώτα την κατηγορία στην οποία υπάρχει ή πατάµε «ΝΕΑ ΣΕΛΙ Α» σε περίπτωση προσθήκης. Εάν πάλι θέλουµε να προσθέσουµε µια νέα σελίδα σε µια άλλη (νέα) κατηγορία που δεν υπήρχε ως τώρα, δηµιουργούµε τη «νέα κατηγορία» και εισάγουµε έπειτα µια (ή και περισσότερες σελίδες) από τη «νέα σελίδα».

10 10 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΝΕΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Όταν εισάγουµε µία νέα κατηγορία έχουµε την επιλογή να την ορίσουµε ως κύρια κατηγορία ή ως υποκατηγορία κάποιας άλλης. ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙ ΙΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Τα «meta» στις κατηγορίες είναι «λέξεις κλειδιά», που θα βοηθήσουν τις κατηγορίες να γίνουν γνωστές στις µηχανές αναζήτησης. Όσο πιο καλή περιγραφή δώσουµε, τόσο υψηλότερα στη λίστα θα κατοχυρωθούν. Η δοµή µε την οποία εισάγουµε τις πληροφορίες αυτές είναι: λέξη1, λέξη2, λέξη3 (µετά από κάθε λέξη κλειδί, πληκτρολογούµε κόµµα (,), αφήνουµε ένα κενό (backspace) και συνεχίζουµε µε την επόµενη λέξη.

11 11 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ Αρχικά επιλέγουµε στο σύστηµά µας το εικονίδιο Image Manager και δηµιουργούµε τους φακέλους όπου θα καταλήξουν οι φωτογραφίες που θα ανεβάσουµε. Εφόσον βρούµε την εκάστοτε φωτογραφία, η οποία θα είναι αποθηκευµένη κάπου στον προσωπικό µας υπολογιστή, από την αναζήτηση επιλέγουµε Upload για την εισαγωγή της. Προσοχή, η φωτογραφία που θα ανέβει στο σύστηµα δεν µπορεί να ξεπερνάει σε µέγεθος το 1,5 ΜΒ. ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Αρχικά επιλέγουµε στην περιοχή του κειµένου τη θέση στην οποία θέλουµε να καταχωρήσουµε τη φωτογραφία µας. Από το εικονίδιο Image Manager, έχοντας εισάγει και καταχωρήσει σε φακέλους τις φωτογραφίες µας, επιλέγουµε τη φωτογραφία την οποία θέλουµε να τοποθετήσουµε στο site και επιλέγουµε το κουµπί Εισαγωγή.

12 12 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Έχουµε την δυνατότητα να δηµιουργήσουµε Thumbnail δηλαδή να δηµιουργήσουµε ένα αντίγραφο της φωτογραφίας σε µικρότερες διαστάσεις το οποίο θα µπορεί να χρησιµοποιηθεί σαν σύνδεσµος για την αρχική φωτογραφία. Στο πίνακα που εµφανίζεται (πατώντας το κουµπί ) επιλέγουµε το όνοµα της φωτογραφίας, το width και το height για παράδειγµα 135 Χ 180 (ΠΡΟΣΟΧΗ: στην αλλαγή των διαστάσεων της φωτογραφίας, πρέπει να είναι επιλεγµένο το check box ''Constrain proportions'' προκειµένου το width και το height να αλλάζουν αναλογικά και συνεπώς να µην αλλοιώνεται το σχήµα της φωτογραφίας) και πατάµε το πλήκτρο save. Έχουµε δηµιουργήσει µε τον τρόπο αυτόν µια µικρότερη φωτογραφία όπου όταν θα την επιλέγουµε θα µπορεί να εµφανίζεται σε νέο παράθυρο στο πραγµατικό της µέγεθος. Για να δηµιουργήσουµε το σύνδεσµο του thumbnail για τη µεγαλύτερη φωτογραφία (εφόσον έχει αποθηκευτεί το thumbnail) το επιλέγουµε και πριν την εισαγωγή του το

13 13 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 συνδέουµε µε την αρχική φωτογραφία και επιλέγουµε το άνοιγµα σε νέο παράθυρο (πατώντας ''properties'' και τσεκάροντας τα δύο κουτάκια ''Link to original'' και Open in a new window''). Τέλος πατάµε το κουµπί Insert. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΡΧΕΙΩΝ Από το πλήκτρο document manager επιλέγουµε την εισαγωγή αρχείου από τον υπολογιστή στον οποίο δουλεύουµε στο σύστηµά µας. Έπειτα µαυρίζουµε το κείµενο (που θέλουµε να γίνεται link και πατώντας το να βγαίνει το αρχείο το οποίο θέλουµε) και επιλέγουµε το αρχείο που θα αντιπροσωπεύει το κείµενο. Σε µέγεθος δεν πρέπει να ξεπερνά τα 5 ΜΒ. Ακολουθείται παρόµοια διαδικασία µε αυτήν της εισαγωγής φωτογραφιών.

14 14 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ CONTROL Τα controls αποτελούν ένα πρόσθετο menu ανεξάρτητο από το κυρίως menu το οποίο µπορεί να χρησιµοποιηθεί για κάποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις του site. Στα controls µπορούµε να βάλουµε κατηγορίες υποκατηγορίες, αλλά και πολλαπλές σελίδες, όπως κάνουµε στο κυρίως menu. Επίσης, µπορούµε να εισάγουµε και εδώ λέξεις-κλειδιά βοηθώντας την αναγνωσιµότητα της ιστοσελίδας µας από τις µηχανές αναζήτησης.

15 15 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ MAILING LIST Στο σηµείο αυτό, µπορούµε να ελέγχουµε τις νέες καταχωρήσεις χρηστών, στη λίστα ηλεκτρονικού ταχυδροµείου καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία που έχουν δηλώσει (ονοµατεπώνυµο, εταιρία, ηλεκτρονική διεύθυνση, κινητό τηλέφωνο κλπ). Επίσης, µπορούµε να προσθέσουµε λίστες χρηστών, κάνοντας έτσι ευκολότερη τη διαχείριση π.χ. πελάτες, προµηθευτές κλπ Ακόµη, µπορούµε να υποθηκεύσουµε και να εξάγουµε τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί από το site, σε αρχείο MS Word (για λίστα & λίστα SMS) καθώς και σε λίστα για προσθήκη στο Outlook.

16 16 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ BANNER Σχετικά µε τα banner µας, µπορούµε εµείς να ορίσουµε σε ποιο σηµείο θα εµφανίζονται, ποια θα είναι η ηµεροµηνία που θα σταµατήσει η προβολή τους. Επίσης, µπορούµε να εισάγουµε νέο banner.

17 17 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΡΗΣΤΩΝ Από το menu αριστερά πάνω επιλέγουµε την κατηγορία Χρήστες και αµέσως εµφανίζονται οι χρήστες του συστήµατος διαχείρισης. Στην ενότητα αυτή, µπορούµε να διαχωρίσουµε αρµοδιότητες για τον κάθε ένα που θα έχει πρόσβαση στο site. Για παράδειγµα µπορούµε να έχουµε τους Users οι οποίοι έχουν username και password και έχουν πρόσβαση στο µπροστινό µέρος του site αλλά σε δική τους ξεχωριστή περιοχή όπου πληκτρολογούν τα στοιχεία τους για να µπουν. Ενώ οι Administrators είναι οι χρήστες οι οποίοι έχουν πρόσβαση στο innet, αλλά µόνο στις περιοχές που τους έχει οριστεί από τον Superadmin. ηλαδή µπορούν να ανανεώνουν στο site κατηγορίες και υποκατηγορίες που τους έχει δοθεί πρόσβαση. Ο Superadmin είναι ο κύριος διαχειριστής του innet και του site αντίστοιχα µπορεί να ορίσει Users και Administrators και να αλλάξει τον δικό του κωδικό. Είναι ο µόνος που έχει πρόσβαση σε όλες τις περιοχές του innet.

18 18 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 Σε οποίον χρήστη και να είµαστε συµπληρώνουµε σωστά τα στοιχεία ώστε να έχουµε πρόσβαση στην περιοχή που µας έχει οριστεί. Αφού συµπληρώσουµε τα στοιχεία µας και πατώντας Καταχώρηση δηµιουργήσουµε τον χρήση, από την επεξεργασία Administrator εµφανίζεται η

19 19 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 περιοχή όπου θα έχει πρόσβαση. ηλαδή οι κατηγορίες και οι υποκατηγορίες που µπορεί να διαβάσει αλλά και να επέµβει µέσω του innet και να διαφοροποιήσει το υλικό τους. Με το σύστηµα αυτό µπορούµε να ανοίξουµε πολλούς λογαριασµούς Administrator και ο καθένας να έχει διαφορετική πρόσβαση. Οι Users στην περίπτωση αυτή δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωµα πρόσβασης στο innet, αλλά µόνο στην ανάγνωση. Από εκείνο το σηµείο θα επιλέξουµε τις κατηγορίες και υποκατηγορίες που θα µπορεί να διαβάζει κάποιος όταν εισέρχεται στο site µε username και password. ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Στην ενότητα αυτή µπορούν να οριστούν κάποιες βασικές ρυθµίσεις του site, όπως είναι ο τίτλος της ιστοσελίδας, το λογότυπο, να οριστεί η αρχική σελίδα κ.ά. Όπως είδαµε παραπάνω, µπορούµε να χρησιµοποιήσουµε λέξεις-κλειδιά «meta» εκτός από τις κατηγορίες και για το όλο site. Αυτό έχει ως αποτέλεσµα να αυξήσουµε την επισκεψιµότητα της σελίδας µας καθώς και να έχουµε νέους πελάτες µέσω αυτής. Αυτό συµβαίνει διότι στις αναζητήσεις στο διαδίκτυο, χρησιµοποιώντας τις συγκεκριµένες λέξεις-κλειδιά, θα εµφανίζεται η δική σας ιστοσελίδα! Η δοµή µε την οποία εισάγουµε τις πληροφορίες αυτές είναι: λέξη1, λέξη2, λέξη3 (µετά από κάθε λέξη κλειδί, πληκτρολογούµε κόµµα (,), αφήνουµε ένα κενό (backspace) και συνεχίζουµε µε την επόµενη λέξη.

20 20 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 Επιπλέον από τις ρυθµίσεις µπορούν να οριστούν οι γλώσσες περιεχοµένου, οι γλώσσες του innet, να γίνει back up της ιστοσελίδας, να αλλάξει το design της ιστοσελίδας.

21 21 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΓΛΩΣΣΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ Μπορούµε να χρησιµοποιήσουµε για το περιεχόµενο του site µας την Ελληνική γλώσσα αλλά και την Αγγλική. Αν θέλουµε να προσθέσουµε και άλλες γλώσσες στο σύστηµα του Innet, αυτό γίνετε από το menu «Ρυθµίσεις» «Γλώσσες» µε απαραίτητη προϋπόθεση να έχει µεταφραστεί το site και στις γλώσσες αυτές (το site σας παραδίδεται στις γλώσσες που έχετε συµφωνήσει κατά την κατασκευή του). Για την προσθήκη επιπλέον γλώσσας πατάµε πάνω στην γλώσσα της επιλογής µας στον πίνακα ιαθέσιµες γλώσσες και έπειτα από Επιλέξτε ποιες γλώσσες θα εµφανίζονται στο site επιλέγουµε πάλι την εν λόγω γλώσσα πατώντας το βέλος µε φορά προς τα δεξιά, προκριµένου η εν λόγω γλώσσα να ενεργοποιηθεί και στο site.

22 22 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 Επιπλέον µέσω του παρακάτω πίνακα, µπορούµε να επιλέξουµε την αντιγραφή των κατηγοριών, controls και σελίδων από µια γλώσσα σε µια άλλη (ΠΡΟΣΟΧΗ: εδοµένα που ήδη υπάρχουν στη δεύτερη γλώσσα θα διαγραφούν.) ΓΛΩΣΣΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ INNET Μπορούµε να χρησιµοποιήσουµε στο διαχειριστικό σύστηµα Innet site και άλλες γλώσσες πλην των Ελληνικών, επιλέγοντας αγγλικά ή γαλλικά. ΚΟΥΜΠΙ BACK UP

23 23 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 Στις Ρυθµίσεις υπάρχει επίσης το κουµπί back up. Το κουµπί αυτό αποτελεί την πιο χρήσιµη λειτουργία του συστήµατος, εφόσον µπορείτε να κατεβάσετε όλο σας το site και να το σώσετε στον προσωπικό σας υπολογιστή. ΓΕΝΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Από το κουµπί Γενικές Ρυθµίσεις των Ρυθµίσεων µπορούµε να κάνουµε ρυθµίσεις που αφορούν: στην αρχική γλώσσα του site και του innet, την ζώνη ώρας, το back up, τα δικαιώµατα χρήστη και την αποστολή .

24 24 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΕΠΙΛΟΓΕΣ DESIGN Από το εν λόγω κουµπί των Ρυθµίσεων µπορούµε να επιλέξουµε το τo design της αρεσκείας µας από τα διαθέσιµα.

25 25 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΕΡΓΑΛΕΙΟ INNETFLIPBOOKS ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το εργαλείο InnetFlipbooks επιτρέπει τη διαχείριση flipping books µέσα από το περιβάλλον του innet. Το εργαλείο αυτό µπορεί να λειτουργήσει σε Innet v5.4. Το design που υπάρχει θα πρέπει να υποστηρίζει το εργαλείο. ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Στην περιοχή των ρυθµίσεων µπορούµε να ορίσουµε τις διαστάσεις µε τις οποίες θέλουµε να εµφανίζεται ένα banner. Υπάρχουν 3 διαστάσεις που πρέπει να οριστούν: flip_thumb flip_image flip_zoom Η 1η διάσταση αφορά την εικόνα που θα εµφανίζεται µέσα στο κείµενο του site. Προτεινόµενη διάσταση είναι: 150χ215.

26 26 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 Η 2η διάσταση αφορά το µέγεθος της εικόνας όταν ανοίγει το flipping book. Προτεινόµενη διάσταση είναι: 400χ537. Η 3η διάσταση αφορά το µέγεθος της εικόνας όταν κάνουµε zoom σε ένα flipping book. Προτεινόµενη διάσταση είναι: 800χ1074. Οι παραπάνω διαστάσεις δεν µπορούν να διαγραφτούν ή να µετονοµαστούν. ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ Σε αυτήν την ενότητα µπορούµε να ορίσουµε σε ποιες περιοχές του site θα εµφανίζονται τα flipping books. Αρχικά επιλέγουµε την κατηγορία ή το control ή τη σελίδα από το treeview. Μετά επιλέγουµε το flipping book που θέλουµε να αντιστοιχίσουµε και πατάµε Αποθήκευση. ιαλέγοντας το "Προεπιλογή" ορίζουµε το επιλεγµένο flipping book να εµφανίζεται πάντα στο site, αν δεν υπάρχει άλλη επιλογή εµφάνισης. ίπλα από το treeview εµφανίζεται ένας πίνακας µε όλες τις επιλογές εµφάνισης που έχουµε ορίσει. Εκεί µπορούµε να καταργήσουµε υπάρχουσες επιλογές εµφάνισης.

27 27 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ Σε αυτήν την ενότητα µπορούµε να φτιάξουµε τα flipping book που θέλουµε. Στην αρχική οθόνη µπορούµε να δηµιουργήσουµε ένα flipping book ή να επεξεργαστούµε αυτά που έχουµε ήδη. Στη δηµιουργία / επεξεργασία ενός flipping book µπορούµε να ορίσουµε Τίτλο, Ηµεροµηνία και Περιγραφή για ένα flipping book. Αφού δηµιουργήσουµε το flipping book έχουµε τη δυνατότητα να φορτώσουµε εικόνες πατώντας στο "Επεξεργασία φωτογραφιών συλλογής". Στην περιοχή αυτή µπορούµε να ανεβάσουµε εικόνες.

28 28 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 Οι αποδεκτοί τύποι αρχείων είναι.jpg. Μπορούµε να φορτώσουµε µαζικά εικόνες σε ένα.zip. Οι εικόνες πρέπει να βρίσκονται µέσα στο root του zip και όχι σε κάποιον φάκελο µέσα στο.zip αρχείο. Επίσης το εργαλείο δεν υποστηρίζει.rar, µόνο.zip αρχεία. Επίσης οι εικόνες µέσα στο.zip αρχείο παίρνουν σειρά µε βάση το όνοµα της κάθε εικόνας. Σηµαντικό: Η διάσταση των φωτογραφιών που θα ανέβουν πρέπει να είναι αυτή που έχει οριστεί στο flip_zoom (π.χ. 800χ1074). Αφού ανέβουν τα αρχεία ξεκινάει αυτόµατα µία διαδικασία επεξεργασίας των φωτογραφιών. Η εφαρµογή δηµιουργεί αντίγραφα κάθε εικόνας σε όλες τις ορισµένες διαστάσεις. Επίσης στην ενότητα αυτή εµφανίζονται οι υπάρχουσες εικόνες του flipping book. Εκεί µπορούµε να αλλάξουµε τη σειρά τους και να διαγράψουµε τις εικόνες. Σηµαντική λειτουργία του πίνακα είναι το κουµπί "Αποθήκευση όλων των αλλαγών", όπου αποθηκεύει όλες τις αλλαγές που έγιναν πάνω στον πίνακα. Μία άλλη χρήσιµη λειτουργία είναι το " ιόρθωση σειράς µε βάση το όνοµα αρχείου". Αυτή η λειτουργία φτιάχνει τη σειρά εµφάνισης µε βάση τον τίτλο της κάθε φωτογραφίας.

29 29 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 Τέλος, µία άλλη λειτουργία είναι η " ιόρθωση των thumbs". Η λειτουργία αυτή είναι απαραίτητη µόνο όταν γίνουν αλλαγές στις διαστάσεις στην ενότητα "Ρυθµίσεις" ώστε να ξαναφτιαχτούν οι εικόνες µε τις νέες διαστάσεις. ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΙΝΝΕΤPHOTOS ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το εργαλείο InnetPhotos επιτρέπει τη διαχείριση photo galleries και slideshows µέσα από το περιβάλλον του innet. Ένα photo gallery εµφανίζει όλες τις εικόνες σε thumbs, και ο χρήστης επιλέγει ποια φωτογραφία θα φορτώσει σε κανονικό µέγεθος. Ένα slideshow εµφανίζει µία περιοχή όπου οι φωτογραφίες εναλλάσσονται αυτόµατα. Κάθε φωτογραφία έχει µία περιγραφή, η οποία εµφανίζεται µαζί µε την εικόνα. Το εργαλείο αυτό µπορεί να λειτουργήσει σε Innet v5.4. Το design που υπάρχει θα πρέπει να υποστηρίζει το εργαλείο. ΓΕΝΙΚΑ Για την εµφάνιση της φόρµας διαχείρισης πηγαίνετε στον πίνακα Εργαλεία που βρίσκεται στο κάτω µέρος της σελίδας κάντε κλικ στο InnetPhotos. Αφού φορτώσει η φόρµα διαχείρισης εµφανίζεται µία λίστα µε τις συλλογές φωτογραφιών που έχουν δηµιουργηθεί µε το εργαλείο.

30 30 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 Υπάρχουν οι εξής επιλογές Επεξεργασία: Αυτή η επιλογή ανοίγει τη φόρµα επεξεργασίας της συλλογής. Εκεί υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής του τίτλου της συλλογής κτλ. Οι λειτουργίες της φόρµας αυτής περιγράφονται αναλυτικά παρακάτω. Εικόνες: Αυτή η επιλογή ανοίγει τη φόρµα επεξεργασίας των φωτογραφιών. Εκεί υπάρχει η δυνατότητα να προστεθούν φωτογραφίες, να αλλάξει η σειρά εµφάνισης, κτλ. Οι λειτουργίες της φόρµας αυτής περιγράφονται αναλυτικά παρακάτω. ιαγραφή: Αυτή η λειτουργία διαγράφει την επιλεγµένη συλλογή. εν υπάρχει η δυνατότητα αναίρεσης της ενέργειας. Νέα Συλλογή: Η επιλογή αυτή δίνει τη δυνατότητα δηµιουργίας νέας συλλογής.

31 31 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ Σε αυτή τη φόρµα δίνουµε τα στοιχεία για µία νέα συλλογή. Τα πεδία της φόρµας είναι τα εξής: 1. Τίτλος συλλογής: Αυτό είναι το όνοµα της συλλογής, και χρησιµοποιείται και στο φάκελο που θα αποθηκευτούν οι εικόνες της συλλογής. Προτείνεται το όνοµα αυτό να έχει λατινικούς χαρακτήρες και να µην έχει κενά. Το όνοµα πρέπει να είναι µοναδικό 2. Ηµεροµηνία:Το πεδίο αυτό συµπληρώνεται στην περίπτωση που θέλουµε να εµφανίζεται η ηµεροµηνία µια συλλογής (π.χ. σε περίπτωση εκδηλώσεων) Το εν λόγω πεδίο για να λειτουργήσει πρέπει να είναι επιλεγµένο και το check box Να εµφανίζεται σε menu. 3. Περιγραφή: Το πεδίο αυτό είναι προαιρετικό και είναι µία περιγραφή που εµφανίζεται στην αρχική φόρµα της διαχείρισης. 4. Τύπος συλλογής: Εδώ ορίζεται ο τύπος της συλλογής. 5. Να εµφανίζεται σε menu: Αν θέλουµε η συλλογή να εµφανίζεται στο menu. 6. Σειρά σε µενού: Σειρά εµφάνισης της συλλογής στο µενού. 7. Χρήση γενικών ρυθµίσεων: Στην περίπτωση που το εν λόγω πεδίο είναι επιλεγµένο, ισχύουν οι default ρυθµίσεις. Όταν το αποεπιλέξουµε, εµφανίζονται πεδία µε ρυθµίσεις που µπορούν να γίνουν στις φωτογραφίες Πατώντας το κουµπί Καταχώρηση η νέα συλλογή δηµιουργείται.

32 32 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ Ανοίγει παρόµοια φόρµα όπως στην ηµιουργία νέας συλλογής στην περίπτωση που θέλουµε να επεξεργαστούµε κάποια από τα πεδία της.

33 33 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΕΙΚΟΝΕΣ

34 34 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 Από την συγκεκριµένη φόρµα µπορούµε να εισάγουµε νέες φωτογραφίες. Πατώντας το κουµπί select από το παράθυρο το οποίο ανοίγει επιλέγουµε την φωτογραφία από το pc µας και πατάµε open. Μπορούµε να δώσουµε προαιρετικά µία περιγραφή για την εικόνα και πατώντας στο κουµπί upload η νέα εικόνα προστίθεται στη συλλογή. Οι αποδεκτοί τύποι αρχείων είναι.jpg. Μπορούµε να φορτώσουµε µαζικά εικόνες σε ένα.zip. Οι εικόνες πρέπει να βρίσκονται µέσα στο root του zip και όχι σε κάποιον φάκελο µέσα στο.zip αρχείο. Επίσης το εργαλείο δεν υποστηρίζει.rar, µόνο.zip αρχεία. Επίσης οι εικόνες µέσα στο.zip αρχείο παίρνουν σειρά µε βάση το όνοµα της κάθε εικόνας. Σηµαντικό: Η διάσταση των φωτογραφιών που θα ανέβουν πρέπει να είναι αυτή που έχει οριστεί. Από κάτω εµφανίζονται σε ένα πίνακα όλες τις εικόνες τις συλλογής, ακολουθώντας τη σειρά εµφάνισης των φωτογραφιών. Μέσα από αυτόν τον πίνακα, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τη σειρά εµφάνισης, να διαγράψει µία εικόνα και να αλλάξει τον τίτλο και το κείµενο της περιγραφής.

35 35 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 Η αλλαγή σειράς γίνεται αλλάζοντας τους αριθµούς που στην στήλη Θέση. Το διπλανό κουµπί διαγράφει την εικόνα από τη συλλογή. εν υπάρχει δυνατότητα αναίρεσης αυτής της ενέργειας. Τέλος, υπάρχουν πεδία κειµένου, στα οποία µπορεί ο χρήστης να αλλάξει τον τίτλο και τη περιγραφή της εικόνας. Κάνοντας κλικ στο κουµπί µε τη δισκέτα γίνεται η αποθήκευση. ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Στην περιοχή των ρυθµίσεων µπορούµε να ορίσουµε τις διαστάσεις µε τις οποίες θέλουµε να εµφανίζονται οι φωτογραφίες.

36 36 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ Σε αυτήν την ενότητα µπορούµε να ορίσουµε σε ποιες περιοχές του site θα εµφανίζονται οι συλλογές. Αρχικά επιλέγουµε την κατηγορία ή το control ή τη σελίδα από το treeview. Μετά επιλέγουµε την συλλογή που θέλουµε να αντιστοιχίσουµε και πατάµε Αποθήκευση. ιαλέγοντας το "Προεπιλογή" ορίζουµε την επιλεγµένη πάντα στο site, αν δεν υπάρχει άλλη επιλογή εµφάνισης. συλλογή να εµφανίζεται ίπλα από το treeview εµφανίζεται ένας πίνακας µε όλες τις επιλογές εµφάνισης που έχουµε ορίσει. Εκεί µπορούµε να καταργήσουµε υπάρχουσες επιλογές εµφάνισης. ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ Όπως είδαµε και παραπάνω εδώ εµφανίζονται όλες οι υπάρχουσες συλλογές, ενώ µπορούµε να φτιάξουµε νέες ή να επεξεργαστούµε αυτές που έχουµε ήδη. Στη δηµιουργία / επεξεργασία ενός flipping book µπορούµε να ορίσουµε Τίτλο, Ηµεροµηνία και Περιγραφή για µια συλλογή, να αλλάξουµε την σειρά της εµφάνισης της συλλογής, να την επεξεργαστούµε ή να την διαγράψουµε.

37 37 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΕΠΙΛΟΓΟΣ Η εταιρία INVENTICS σας εύχεται ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και καλή διαχείριση του site σας από το καινούριο σύστηµα ΙΝΝΕΤ V 5.4. Σας ενηµερώνουµε ότι για οποιεσδήποτε πληροφορίες µπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο και στο site:

ΥΠΗΡΕΣΙΑ WEBMAIL ΚΥΠΕΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ WEBMAIL ΚΥΠΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ WEBMAIL ΚΥΠΕΣ Η υπηρεσία διαχείρισης αλληλογραφίας µέσω web (webmail) δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να διαχειριστούν την αλληλογραφία τους απ οποιοδήποτε σηµείο βρίσκονται εφόσον υπάρχει

Διαβάστε περισσότερα

Αρχική σελίδα. Κατάσταση. Άµεση πρόσβαση

Αρχική σελίδα. Κατάσταση. Άµεση πρόσβαση Αρχική σελίδα Με την εισαγωγή σας στο λογισμικό ανταλλαγών (Cyclos), βρίσκεστε στην αρχική σελίδα, µέσω της οποίας μπορείτε να έχετε άµεση πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες και πληροφορίες για το λογαριασµό

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό εγχειρίδιο εφαρµογής διαχείρισης διαδικτυακού κόµβου: INNET

Τεχνικό εγχειρίδιο εφαρµογής διαχείρισης διαδικτυακού κόµβου: INNET Τεχνικό εγχειρίδιο εφαρµογής διαχείρισης διαδικτυακού κόµβου: INNET To παρόν εγχειρίδιο αποτελεί πνευµατική ιδιοκτησία της INVENTICS A.E. Απευθύνεται αποκλειστικά και µόνο στον αποδέκτη και η µερική ή

Διαβάστε περισσότερα

Γνωριµία µε τη Microsoft Access

Γνωριµία µε τη Microsoft Access Γνωριµία µε τη Microsoft Access ηµιουργία νέας βάσης δεδοµένων Έναρξη - Προγράµµατα - Microsoft Access - ηµιουργία νέας βάσης δεδοµένων µε χρήση Κενής βάσης δεδοµένων - ΟΚ Επιλέγουµε Φάκελο και στο Όνοµα

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή και επεξεργασία δεδοµένων

Εισαγωγή και επεξεργασία δεδοµένων Μάθηµα 4 Εισαγωγή και επεξεργασία δεδοµένων Εισαγωγή δεδοµένων σε πίνακα 1. Ανοίγουµε το παράθυρο του πίνακα Υπάλληλοι σε προβολή φύλλου δεδοµένων. 2. Η κενή γραµµή, η οποία υπάρχει πάντα στον πίνακα,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ MODULE: ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ MODULE: ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ MODULE: ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ VERSION CMS 4.0 ΕΚ ΟΣΗ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟΥ 4.0.1-2009 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009 Το παρόν εγχειρίδιο διατίθεται µαζί µε την πλατφόρµα ηλεκτρονικού επιχειρείν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 3 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ... 5 ΕΡΕΥΝΕΣ... 8

ΟΜΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 3 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ... 5 ΕΡΕΥΝΕΣ... 8 Εγχειρίδιο Χρήσης Συστήµατος Έρευνες Στατιστικών Στοιχείων ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΜΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 3 Λογική Ανάλυση Χρήσης Εφαρµογής... 3 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ... 5 ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ... 6 Επεξεργασία Ερώτησης... 7 ιαγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση. Εγκατάσταση του Wamp

Εγκατάσταση. Εγκατάσταση του Wamp Εγκατάσταση Εγκατάσταση του Wamp Η εγκατάσταση χωρίζεται σε δύο µέρη. Πρώτα θα εγκαταστήσουµε το Wamp, ώστε να µετατρέψουµε τον υπολογιστή µας σε Web Server και µετά θα εγκαταστήσουµε το Joomla. Η εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΈΡΓΟΥ AΝ.KΑΘ.Χ. ΚΟΥΚΟΥΡΛΗΣ ΤΗΛ: , FAX :

ΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΈΡΓΟΥ AΝ.KΑΘ.Χ. ΚΟΥΚΟΥΡΛΗΣ ΤΗΛ: , FAX : ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ (ΕΠ ΚτΠ) Μέτρο 1.2 «Εισαγωγή και Αξιοποίηση των νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση» Κατηγορία Πράξεων 1 : «Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Περιεχόµενο και Λογισµικό»

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλειες Database Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής

Ασφάλειες Database Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Ασφάλειες Database Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Εφαρµογή ιαχείρισης Ασφαλιστικού Γραφείου-Πρακτορείου ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.Γενικά Ταξινόµηση Εναλλαγή µεταξύ των ανοικτών παραθύρων Εξαγωγή εδοµένων Συνηµµένα Αρχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Περιγραφή και επεξήγηση της χρήσης του χώρου διαχείρισης της ιστοσελίδας για τους καλλιτέχνες 1 Περιεχόμενα Είσοδος στο χώρο διαχείρισης...3 Επεξεργασία της σελίδας

Διαβάστε περισσότερα

Joomla! with K2 - User Guide

Joomla! with K2 - User Guide Joomla! with K2 - User Guide τελευταία ανανέωση: 27/03/2014 από την ICAP WEB Solutions 1 Η κατασκευή της δυναμικής σας ιστοσελίδας έχει ολοκληρωθεί και μπορείτε πλέον να προχωρήσετε σε αλλαγές ή προσθήκες

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου "Σύζευξις" -1-

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου Σύζευξις -1- -1- 1 Διαχείριση Χρηστών...3 1.1 Υπηρεσίες...5 1.1.1 Δημιουργία νέου χρήστη...6 1.1.2 Αναζήτηση χρήστη...7 1.1.2 Επεξεργασία στοιχείων χρήστη...8 1.1.3 Δημιουργία /Επεξεργασία mailbox plan...10 1.1.4 Ενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

eλογιστής Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής

eλογιστής Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής eλογιστής Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Εφαρµογή ιαχείρισης Λογιστικού Γραφείου ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Γενικά Ταξινόµηση Εναλλαγή µεταξύ των ανοικτών παραθύρων Εξαγωγή εδοµένων Συνηµµένα Αρχεία Εµφανιζόµενες Στήλες

Διαβάστε περισσότερα

SITEBUILDER ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΤΟΠΩΝ (WEBSITE) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Version 2.0

SITEBUILDER ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΤΟΠΩΝ (WEBSITE) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Version 2.0 SITEBUILDER ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΤΟΠΩΝ (WEBSITE) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Version 2.0 Περιεχόμενα 1. Οδηγίες πρόσβασης... 3 2. Οδηγίες Σχεδιασμού Website... 4 2.1. Έναρξη...

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες: ηλώσεις Μαθηµάτων Συγγραµµάτων, Ηλεκτρονικό Ταχυδροµείο, Πιστοποιητικό Ασφάλειας

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες: ηλώσεις Μαθηµάτων Συγγραµµάτων, Ηλεκτρονικό Ταχυδροµείο, Πιστοποιητικό Ασφάλειας ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες: ηλώσεις Μαθηµάτων Συγγραµµάτων, Ηλεκτρονικό Ταχυδροµείο, Πιστοποιητικό Ασφάλειας 1. Εισαγωγικά Οι φοιτητές του Τµήµατος ιοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι

Διαβάστε περισσότερα

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής.

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής. Έκδοση Παραστατικών Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Έκδοσης Παραστατικών στην εφαρμογή της Extra. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την

Διαβάστε περισσότερα

Σηµαντικές παρατηρήσεις σχετικά µε το backround:

Σηµαντικές παρατηρήσεις σχετικά µε το backround: ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ SOFTWARE SAE10 Το software της αναγγελίας ορόφων είναι απαραίτητο για τη δηµιουργία των USB flash που θα χρησιµοποιηθούν στην πλακέτα SAE10. Προσφέρει ταχύτητα, ευελιξία και πολλές

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για άνοιγµα καρτέλας υποψηφίου στο ηλεκτρονικό σύστηµα της Infotest και της Certiport

Οδηγίες για άνοιγµα καρτέλας υποψηφίου στο ηλεκτρονικό σύστηµα της Infotest και της Certiport Οδηγίες για άνοιγµα καρτέλας υποψηφίου στο ηλεκτρονικό σύστηµα της Infotest και της Certiport 1. Γενικά...1 2. Άνοιγµα καρτέλας στο σύστηµα της Infotest...1 3. Άνοιγµα καρτέλας στο σύστηµα της Certiport...4

Διαβάστε περισσότερα

Shift+γράμμα. Πατάμε τον τόνο (δί[λα στο L) και μετά το φωνήεν. Πως βάζουμε διαλυτικά; Πατάμε το Shift+ τόνο και μετά το φωνήεν (ι ή υ)

Shift+γράμμα. Πατάμε τον τόνο (δί[λα στο L) και μετά το φωνήεν. Πως βάζουμε διαλυτικά; Πατάμε το Shift+ τόνο και μετά το φωνήεν (ι ή υ) Βασικές λειτουργίες του πληκτρολογίου Αλλαγή μεταξύ Αγγλικών και Ελληνικών Όταν γράφουμε σε πεζά (μικρά) και θέλουμε να γράψουμε ένα γράμμα κεφαλαίο Όταν γράφουμε συνέχεια Κεφαλαία Για να γράψουμε ένα

Διαβάστε περισσότερα

EΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟ MOVIE MAKER

EΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟ MOVIE MAKER EΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟ MOVIE MAKER 1. Ανοίξτε από ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, το Windows movie maker 2. Αυτή είναι η βασική επιφάνεια εργασίας του λογισµικού Το movie maker µας δίνει δύο δυνατότητες. Να κάνουµε ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗ Μ Ι Ο ΥΡ Γ Ι Α W I K I με τ η χρήση τ η ς υπ ηρεσίας h t t p : /www.wik id ot.com /

ΔΗ Μ Ι Ο ΥΡ Γ Ι Α W I K I με τ η χρήση τ η ς υπ ηρεσίας h t t p : /www.wik id ot.com / ΔΗ Μ Ι Ο ΥΡ Γ Ι Α W I K I με τ η χρήση τ η ς υπ ηρεσίας h t t p : /www.wik id ot.com / 1. Τι είναι το wikidot Το wikidot είναι ένας δικτυακός τόπος στον οποίο κάθε χρήστης έχει το δικαίωμα να δημιουργήσει

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης του MoPiX (Έκδοση 47)

Εγχειρίδιο Χρήσης του MoPiX (Έκδοση 47) Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Πανεπιστήµιο Αθηνών Εγχειρίδιο Χρήσης του MoPiX (Έκδοση 47) Συντάκτης: Μουστάκη Φωτεινή Κεφάλαιο 1 Ι. Εισαγωγή 1. Πρόσβαση στο Internet Για να ανοίξουµε το MoPiX πηγαίνουµε

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Σύντομη περιγραφή 5 Για να ξεκινήσετε 6 Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Οι οθόνες του προγράμματος 8 Αρχική οθόνη 8 Στοιχεία ασθενή 9 Εργασίες - Ραντεβού 10 Εικόνες 11 Ημερολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

2. ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ: Γενική Λογιστική, Ταμειακή Κατηγορία, Καταχωρούμε την Υπηρεσία που έκανε τη δαπάνη.

2. ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ: Γενική Λογιστική, Ταμειακή Κατηγορία, Καταχωρούμε την Υπηρεσία που έκανε τη δαπάνη. Οδηγίες για Πρόγραµµα OTS σχετικά µε πληρωµές τιµολογίων. Α ΜΘ, /νση Οικονοµικού, Τµήµα Προϋπολογισµού. Βήµατα που πρέπει να κάνετε: 1. Κατανοµή (ΟΧΙ για Νοµούς). 2. Καταχώρηση της Υπηρεσίας που πραγµατοποίησε

Διαβάστε περισσότερα

Αναγνώριση υποθεµάτων αρχείων Αντιγραφή κειµένου Αντιγραφη εικόνων Αντιγραφή video

Αναγνώριση υποθεµάτων αρχείων Αντιγραφή κειµένου Αντιγραφη εικόνων Αντιγραφή video Σύντοµες οδηγίες Αναγνώριση υποθεµάτων αρχείων Αντιγραφή κειµένου Αντιγραφη εικόνων Αντιγραφή video 2 ο Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου Κρήτης Περιεχόµενα Πλήκτρα που θα χρησιµοποιήσουµε...3 Αναγνώριση υποθεµάτων αρχείων...4

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ MICROSOFT POWERPOINT

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ MICROSOFT POWERPOINT ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ MICROSOFT POWERPOINT 1 Εισαγωγή Το PowerPoint είναι µια ισχυρή εφαρµογή για τη δηµιουργία παρουσιάσεων και µπορεί να χρησιµεύσει στη δηµιουργία διαφανειών, καθώς και συνοδευτικών σηµειώσεων

Διαβάστε περισσότερα

2 Ο Ε.Κ.Φ.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Οδηγίες χρήσης PDFCreator

2 Ο Ε.Κ.Φ.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Οδηγίες χρήσης PDFCreator 2 Ο Ε.Κ.Φ.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Οδηγίες χρήσης PDFCreator Ηράκλειο 2008 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σηµείωµα του συντάκτη... 2 Στοιχεία δηµιουργού του υλικού... 3 Εισαγωγή... 3 Τι είναι... 4 Που θα το βρείτε... 4 Τρόπος

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για το Βιβλίο Κοστολογίου στα Γ κατηγορίας βιβλία

Οδηγίες για το Βιβλίο Κοστολογίου στα Γ κατηγορίας βιβλία Οδηγίες για το Βιβλίο Κοστολογίου στα Γ κατηγορίας βιβλία Για τις οικοδοµικές εταιρίες στις οποίες τηρούµε βιβλίο Κοστολογίου θα πρέπει να ακολουθήσουµε τα παρακάτω βήµατα: 1. Από το menu Παράµετροι &

Διαβάστε περισσότερα

Στην συνέχεια και στο επόµενο παράθυρο η εφαρµογή µας ζητάει να εισάγουµε το Username και το Password το οποίο σας έχει δοθεί από τον ΕΛΚΕ.

Στην συνέχεια και στο επόµενο παράθυρο η εφαρµογή µας ζητάει να εισάγουµε το Username και το Password το οποίο σας έχει δοθεί από τον ΕΛΚΕ. 1. Πρόσβαση Οδηγίες προγράµµατος διαχείρισης ανάλυσης χρόνου εργασίας (Time Sheet) Για να ξεκινήσετε την εφαρµογή, από την κεντρική σελίδα του ΕΛΚΕ (www.elke.aua.gr) και το µενού «ιαχείριση», Time Sheet

Διαβάστε περισσότερα

Μπορείτε τα δείτε βιντεάκι με τη διαδικασία εδώ: http://www.greektuts.net/greek-in-joomla/

Μπορείτε τα δείτε βιντεάκι με τη διαδικασία εδώ: http://www.greektuts.net/greek-in-joomla/ 1) Εμφάνιση ιστοσελίδας Ανοίγουμε το πρόγραμμα πλοήγησης (Firefox, Chrome, Internet Explorer κτλ) και στη γραμμή διευθύνσεων πληκτρολογούμε τη διεύθυνση http://localhost ή http://127.0.0.1. Αν δεν βλέπουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ Με το σχεδιασµό επιφάνειας (Custom επιφάνεια) µπορούµε να σχεδιάσουµε επιφάνειες και αντικείµενα που δεν υπάρχουν στους καταλόγους του 1992. Τι µπορούµε να κάνουµε µε το σχεδιασµό

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Joomla 3.0

Οδηγός χρήσης Joomla 3.0 Οδηγός χρήσης Joomla 3.0 Περιεχόμενα 1. Γενικές λειτουργίες άρθρων 2. Δημιουργία νέου/επεξεργασία άρθρου 3. Δημιουργία κουμπιού 2013 1. Γενικές λειτουργίες άρθρων Συνδεόμαστε στο περιβάλλον διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

Το teachers Web είναι µία ΝΕΑ Υπηρεσία που υποστηρίζεται από την Οµάδα Υποστήριξης του Πληροφοριακού Συστήµατος Γραµµατειών. Η υπηρεσία Teachers Web, προσφέρει στους διδάσκοντες χρήστες του συστήµατος

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΓΙΩΝ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ CALCULUS ULTRA.

ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΓΙΩΝ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ CALCULUS ULTRA. ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΓΙΩΝ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ CALCULUS ULTRA. Το βιβλίο παγίων αν και είναι µέσα στις επιλογές του προγράµµατος, των Εσόδων-Εξόδων ή της Γενικής Λογιστικής, της σουίτας εφαρµογών CALCULUS, αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο Χρήση κειµενογράφου. 4.1 Εισαγωγή Σκοπός Τι θα µάθεις

Κεφάλαιο Χρήση κειµενογράφου. 4.1 Εισαγωγή Σκοπός Τι θα µάθεις Κεφάλαιο 4 4. Χρήση κειµενογράφου 4.1 Εισαγωγή Η επεξεργασία κειµένων και εγγράφων αποτελεί µια από τις πιο διαδεδοµένες χρήσεις του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή. Το κεφάλαιο αυτό αποτελεί µια εισαγωγή στον

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Pylon Entry Πόροι Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Πόρου... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕΝΟΥ ΜΕΣΙΤΩΝ

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕΝΟΥ ΜΕΣΙΤΩΝ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕΝΟΥ ΜΕΣΙΤΩΝ + Εισαγωγή + Παρουσίαση των ακινήτων µου + ιαχείριση των ακινήτων µου + Προφίλ του µεσίτη µου + Πρόσθεση Ακινήτου + Αποσύνδεση Εισαγωγή Για να µπείτε στο Μενού Μεσιτών και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΚΤΥΩΝ. Εγχειρίδιο χρήσης των υπηρεσιών τηλεκπαίδευσης του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων. Ασύγχρονη τηλεκπαίδευση

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΚΤΥΩΝ. Εγχειρίδιο χρήσης των υπηρεσιών τηλεκπαίδευσης του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων. Ασύγχρονη τηλεκπαίδευση Εγχειρίδιο χρήσης των υπηρεσιών τηλεκπαίδευσης του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων Ασύγχρονη τηλεκπαίδευση 1 Πίνακας Περιεχοµένων 1. Εισαγωγή...3 ηµιουργία νέου λογαριασµού χρήστη...3 2. Η οθόνη του συστήµατος...4

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ.

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ. ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ. Οδηγός Διαχειριστή Το m-learning Toolkit είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που έχει σχεδιαστεί για να υπάρχει η δυνατότητα της πρόσβασης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Templates...21

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Templates...21 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ...2 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ-ΡΟΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...4 3 ΣΥΣΤΗΜΑ...4 3.1 Χρήστες...4 3.1.1 ηµιουργία Υπαλλήλου...4 3.1.2 Είσοδος Υπαλλήλου στο Σύστηµα...7 3.1.3 Μεταβολή Κωδικού...8 3.1.4

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην εφαρμογή Βασική Σελίδα (Activity) Αναζήτηση Πελάτη... 6 Προβολή Πελάτη... 7 Επεξεργασία Πελάτη... 10

Εισαγωγή στην εφαρμογή Βασική Σελίδα (Activity) Αναζήτηση Πελάτη... 6 Προβολή Πελάτη... 7 Επεξεργασία Πελάτη... 10 Περιεχόμενα Εισαγωγή στην εφαρμογή... 2 Βασική Σελίδα (Activity)... 3 Ρυθμίσεις... 3 Πελάτες... 6 Αναζήτηση Πελάτη... 6 Προβολή Πελάτη... 7 Επεξεργασία Πελάτη... 10 Αποθήκη... 11 Αναζήτηση προϊόντος...

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος στο περιβάλλον διαχείρισης μαθητικών λογαριασμών

Είσοδος στο περιβάλλον διαχείρισης μαθητικών λογαριασμών Είσοδος στο περιβάλλον διαχείρισης μαθητικών λογαριασμών Ο επίσημος λογαριασμός κάθε σχολικής μονάδας καθώς και όσοι εκπαιδευτικοί έχουν οριστεί ως διαχειριστές μαθητικών λογαριασμών σχολικής μονάδας,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο λειτουργίας του Συστήµατος Ανταλλαγών

Εγχειρίδιο λειτουργίας του Συστήµατος Ανταλλαγών Εγχειρίδιο λειτουργίας του Συστήµατος Ανταλλαγών Επιµέλεια : Μπαρνασάς Ιωάννης, Παπαϊωάννου Χρήστος ΙΟΥΝΙΟΣ 2010 Πίνακας Περιεχοµένων Αρχική σελίδα...3 Κατάσταση...3 Άµεση πρόσβαση...3 Ανακοινώσεις...3

Διαβάστε περισσότερα

Σημειώσεις για τις Ιστοσελίδες του Google

Σημειώσεις για τις Ιστοσελίδες του Google Σημειώσεις για τις Ιστοσελίδες του Google 1 Βήμα 1 ο Μπαίνουμε στην σελίδα της Google για τις ιστοσελίδες (http://sites.google.com). 2 Εναλλακτικά, μπαίνουμε στο http://www.google.com, επιλέγουμε περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα

Για την εισαγωγή προϊόντων

Για την εισαγωγή προϊόντων Για την εισαγωγή προϊόντων Αρχικά βεβαιωνόμαστε ότι βρισκόμαστε στην ελληνική version του site. Σε διαφορετική περίπτωση πατάμε το εικονίδιο με την σημαία και επιλέγουμε τα ελληνικά. Η αριστερή μαύρη μπάρα,

Διαβάστε περισσότερα

internet είναι το δίκτυο των υπολογιστών που είναι συνδεδεµένοι µεταξύ τους.

internet είναι το δίκτυο των υπολογιστών που είναι συνδεδεµένοι µεταξύ τους. Πριν ξεκινήσουµε την περιγραφή του προγράµµατος καλό θα ήταν να αναφερθούµε στον ορισµό κάποιων εννοιών για τις οποίες θα γίνεται λόγος στο κεφάλαιο αυτό. Πρώτα από όλα πρέπει να καταλάβουµε την διαφορά

Διαβάστε περισσότερα

Singular Report Generator. Σχ 1 ηµιουργία Καταστάσεων SRG

Singular Report Generator. Σχ 1 ηµιουργία Καταστάσεων SRG Μια από τις πιο σηµαντικές ανάγκες που αντιµετωπίζει µια επιχείρηση κατά την εγκατάσταση ενός λογισµικού «πακέτου» (Οικονοµικής & Εµπορικής ιαχείρισης), είναι ο τρόπος µε τον οποίο πρέπει να ανταποκριθεί

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Κοινών Πόρων

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Κοινών Πόρων ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Κοινών Πόρων Έκδοση 1.1 Περιεχόμενα Πρόλογος... 3 1. Εισαγωγή και Έξοδος απο το Σύστημα... 4 2. Κουμπί Βοήθεια... 4 3. Μενού Επιλογών...

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργείο Αυτοκινήτων

Συνεργείο Αυτοκινήτων Συνεργείο Αυτοκινήτων v2.102, Οκτώβριος 2015 Σύντοµες οδηγίες χρήσης Εισαγωγή Το πρόγραµµα Συνεργείο Αυτοκινήτων έχει σκοπό τη διαχείριση και παρακολούθηση του πελατολογίου, των αυτοκινήτων και των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

ηµιουργία παρουσιάσεων (Power Point)

ηµιουργία παρουσιάσεων (Power Point) ηµιουργία παρουσιάσεων (Power Point) Το πρόγραµµα PowerPoint είναι η «αίθουσα προβολών» του Office. Μια προβολή του PowerPoint µπορεί να έχει ως στόχο να διδάξει, να εξηγήσει ή και να πείσει. Ό,τι φτιάχνουµε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Πανεπιστήμιο Αιγαίου Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Έκδοση 1.2 Περιεχόμενα 1. Είσοδος και Έξοδος από το Σύστημα... 3 2. Βοήθεια... 3 3. Αλλαγή Συνθηματικού... 3 4. Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες κατασκευής Ιστοσελίδων µε το πρόγραµµα FRONTPAGE 2003

Οδηγίες κατασκευής Ιστοσελίδων µε το πρόγραµµα FRONTPAGE 2003 Οδηγίες κατασκευής Ιστοσελίδων µε το πρόγραµµα FRONTPAGE 2003 Μάθετε σε 10 βήµατα να φτιάχνετε τις δικές σας ιστοσελίδες Βήµα 1ο ΕΕππιιµµέέλλεειιαα:: ΣΣάάββββααςς ΟΟββααδδίίααςς Σε αυτό το βήµα θα χρησιµοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Εικονίδια ιαχείρισης Φορολογικών ηλώσεων. ηµιουργία Φορολογούµενου. ηµιουργία και υπολογισµός του εντύπου ΕΣΠ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Εικονίδια ιαχείρισης Φορολογικών ηλώσεων. ηµιουργία Φορολογούµενου. ηµιουργία και υπολογισµός του εντύπου ΕΣΠ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εικονίδια ιαχείρισης Φορολογικών ηλώσεων ηµιουργία Φορολογούµενου ηµιουργία και υπολογισµός του εντύπου Ε1 ηµιουργία και υπολογισµός του εντύπου Ε2 ηµιουργία και υπολογισµός του εντύπου Ε3

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ MODULE: MEDIA CENTER

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ MODULE: MEDIA CENTER ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ MODULE: MEDIA CENTER VERSION CMS 4.0 ΕΚ ΟΣΗ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟΥ 4.0.1-2009 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009 Το παρόν εγχειρίδιο διατίθεται µαζί µε την πλατφόρµα ηλεκτρονικού επιχειρείν altab2x

Διαβάστε περισσότερα

Το Ηλεκτρονικό Ταχυδροµείο (e-mail) είναι ένα σύστηµα που δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να ανταλλάξει µηνύµατα αλλά και αρχεία µε κάποιον άλλο

Το Ηλεκτρονικό Ταχυδροµείο (e-mail) είναι ένα σύστηµα που δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να ανταλλάξει µηνύµατα αλλά και αρχεία µε κάποιον άλλο Το Ηλεκτρονικό Ταχυδροµείο (e-mail) είναι ένα σύστηµα που δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να ανταλλάξει µηνύµατα αλλά και αρχεία µε κάποιον άλλο χρήστη µέσω υπολογιστή άνετα γρήγορα και φτηνά. Για να

Διαβάστε περισσότερα

Η Υπηρεσία του Ηλεκτρονικού Ταχυδροµείου (E-mail)

Η Υπηρεσία του Ηλεκτρονικού Ταχυδροµείου (E-mail) Η Υπηρεσία του Ηλεκτρονικού Ταχυδροµείου (E-mail) Η υπηρεσία του ηλεκτρονικού ταχυδροµείου (E-mail), είναι µια από τις περισσότερο δηµοφιλείς υπηρεσίες του ιαδικτύου (Internet). Μαζί µε την υπηρεσία του

Διαβάστε περισσότερα

1 Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών

1 Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών ΕΙΣΑΓΩΓΗ Βιβλιοθήκη Ιατρικών Εικόνων & Αξιοσηµείωτων Περιστατικών ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Κέντρο Λειτουργίας και ιαχείρισης ικτύου Η Βιβλιοθήκη δηµιουργήθηκε από την οµάδα Συνεργατών του Κέντρου Λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες. Xρήση της Υπηρεσίας Φιλοξενίας Προσωπικών Ιστοσελίδων (Private Web hosting)

Οδηγίες. Xρήση της Υπηρεσίας Φιλοξενίας Προσωπικών Ιστοσελίδων (Private Web hosting) Οδηγίες για Xρήση της Υπηρεσίας Φιλοξενίας Προσωπικών Ιστοσελίδων (Private Web hosting) Περιεχόµενα Γενικά......σελ. 2 ιαχείριση του προσωπικού σας χώρου Web hosting... σελ. 3 Προσθήκη αρχείων & καταλόγων...

Διαβάστε περισσότερα

του και από αυτόν επιλέγουµε το φάκελο εµφανίζεται ένα παράθυρο παρόµοιο µε το ακόλουθο:

του και από αυτόν επιλέγουµε το φάκελο εµφανίζεται ένα παράθυρο παρόµοιο µε το ακόλουθο: διαχείριση αρχείων Οι περισσότερες εφαρµογές των Windows είναι προγραµµατισµένες, από τον κατασκευαστή τους, να προτείνουν ως περιοχή αποθήκευσης των εργασιών το φάκελο «Τα έγγραφά µου», που δηµιουργείται

Διαβάστε περισσότερα

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003 MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003 Το Microsoft Office Word 2003 είναι το πρόγραµµα επεξεργασίας κειµένου που κάνει ευκολότερη τη δηµιουργία, την κοινή χρήση και την ανάγνωση εγγράφων. Οι λειτουργίες

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙ ΑΣ ΣΤΟ MICROSOFT WORD

ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙ ΑΣ ΣΤΟ MICROSOFT WORD ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙ ΑΣ ΣΤΟ MICROSOFT WORD Σε ορισµένες περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα χρήσιµη η δηµιουργία ιστοσελίδων ενηµερωτικού περιεχοµένου οι οποίες στη συνέχεια µπορούν να δηµοσιευθούν σε κάποιο τόπο

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένες Δράσεις προβολής δημοσιότητας για το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων Εγχειρίδιο Χρήσης - Παρουσίαση

Ολοκληρωμένες Δράσεις προβολής δημοσιότητας για το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων Εγχειρίδιο Χρήσης - Παρουσίαση Novel Tech «Μέλος του Επιστημονικού & Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης» http://www.noveltech.gr info@noveltech.gr Ολοκληρωμένες Δράσεις προβολής δημοσιότητας για το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων Εγχειρίδιο Χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Πτυχιακή Εργασία Θέµα : Εφαρµογή ιαχείρισης Ναυτιλιακής Εταιρείας στο Web. Με PHP & MySQL Μίγκου Μαρία, Α.Μ :

Διαβάστε περισσότερα

MEGASOFT ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ. Οδηγός Ρυθµίσεων Συγχρονισµού PrismaWin Pos Sync

MEGASOFT ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ. Οδηγός Ρυθµίσεων Συγχρονισµού PrismaWin Pos Sync MEGASOFT ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Οδηγός Ρυθµίσεων Συγχρονισµού PrismaWin Pos Sync Ρυθµίσεις Συγχρονισµού Pos Sync Η διαδικασία του συγχρονισµού γίνεται από τον Η/Υ που έχει το BackOffice. Βασική προϋπόθεση για

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΚΤΥΩΝ. Εγχειρίδιο χρήσης των υπηρεσιών τηλεκπαίδευσης του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων. Ασύγχρονη τηλεκπαίδευση

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΚΤΥΩΝ. Εγχειρίδιο χρήσης των υπηρεσιών τηλεκπαίδευσης του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων. Ασύγχρονη τηλεκπαίδευση Εγχειρίδιο χρήσης των υπηρεσιών τηλεκπαίδευσης του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων Ασύγχρονη τηλεκπαίδευση Feb 2008 1 Πίνακας Περιεχοµένων 1. Εισαγωγή...3 ηµιουργία νέου λογαριασµού χρήστη...3 2. Η οθόνη του συστήµατος...4

Διαβάστε περισσότερα

Τοµέας Εϖιµόρφωσης & Κατάρτισης

Τοµέας Εϖιµόρφωσης & Κατάρτισης Εγχειρίδιο Χρήσης Βιβλιοθήκης Εκπαιδευτικών ραστηριοτήτων για την Αξιοποίηση των Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Εκπαιδευτική διαδικασία Τοµέας Εϖιµόρφωσης & Κατάρτισης Πάτρα, Απρίλιος 2010 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ...2

Διαβάστε περισσότερα

ιαχείριση Στόλου Οχηµάτων

ιαχείριση Στόλου Οχηµάτων ιαχείριση Στόλου Οχηµάτων 1-1 ιαχείριση Στόλου Οχηµάτων Περιεχόµενα 0 2 Κεφάλαιο 1 Είσοδος - Λειτουργικότητα Εφαρµογής 1 Επανακαθορισµός... Βάσης εδοµένων 2 2 Γραµµή... Ενηµέρωσης (Κυλιόµενο Μήνυµα) 3

Διαβάστε περισσότερα

Version X. Οδηγίες χρήσης

Version X. Οδηγίες χρήσης Version 1.0.1.X Οδηγίες χρήσης Πρόλογος Η εφαρµογή CallReceiver σχεδιάστηκε για την υποστήριξη ξενοδοχείων ή επιχειρήσεων, όσον αφορά στις τηλεφωνικές κλήσεις που διαχειρίζεται το τηλεφωνικό κέντρο (Τ/Κ).

Διαβάστε περισσότερα

MANUAL PRESTASHOP 1.6

MANUAL PRESTASHOP 1.6 Κατηγορίες: - Προσθήκη νέας κατηγορίας Για να προσθέσουμε μια νέα κατηγορία στο πατάμε στην καρτέλα Κατάλογος και μετά στο κουμπί Κατηγορίες και πατάμε πάνω δεξιά «Add new Category/ Προσθήκη νέας κατηγορίας»

Διαβάστε περισσότερα

Σηµαντικές παρατηρήσεις σχετικά µε το backround:

Σηµαντικές παρατηρήσεις σχετικά µε το backround: ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ SOFTWARE SAE10 Το software της αναγγελίας ορόφων είναι απαραίτητο για τη δηµιουργία των USB flash που θα χρησιµοποιηθούν στην πλακέτα SAE10. Προσφέρει ταχύτητα, ευελιξία και πολλές

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για άνοιγµα καρτέλας υποψηφίου στο ηλεκτρονικό σύστηµα της Infotest και της Certiport

Οδηγίες για άνοιγµα καρτέλας υποψηφίου στο ηλεκτρονικό σύστηµα της Infotest και της Certiport Οδηγίες για άνοιγµα καρτέλας υποψηφίου στο ηλεκτρονικό σύστηµα της Infotest και της Certiport 1. Γενικά...1 2. Άνοιγµα καρτέλας στο σύστηµα της Infotest...2 3. Άνοιγµα καρτέλας στο σύστηµα της Certiport...5

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Word 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

κάνει Βλάστος Αιμίλιος Μαθηματικός Επιμορφωτής Β-επιπέδου` 1

κάνει Βλάστος Αιμίλιος Μαθηματικός Επιμορφωτής Β-επιπέδου` 1 eclass.sch.gr "η-τ@ξη" Γενικά Ο ρόλος των ΤΠΕ θα πρέπει να είναι προσανατολισµένος στην υποστήριξη και τον εκσυγχρονισµό των παραδοσιακών εκπαιδευτικών διαδικασιών, µε τελικό στόχο τη δηµιουργία ενός νέου

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή 6 Gmail 8. Υαhoo! Mail 58. Δημιουργία λογαριασμού 58 Αλλαγή κωδικού 68 Επισύναψη αρχείων 69 Φίλτρα 71

Εισαγωγή 6 Gmail 8. Υαhoo! Mail 58. Δημιουργία λογαριασμού 58 Αλλαγή κωδικού 68 Επισύναψη αρχείων 69 Φίλτρα 71 περιεχόμενα Εισαγωγή 6 Gmail 8 Δημιουργία λογαριασμού 8 Δημιουργία επαφών 16 Αποστολή e-mail 24 Aπάντηση και προώθηση 30 Ρυθμίσεις Gmail 32 Ετικέτες 35 Φίλτρα e-mail 47 Πρόσβαση στο Gmail από Outlook 51

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΦΟΡΕΑ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ / ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΦΟΡΕΑ.... 3 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΡΗΣΤΗ... 3 ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

WORDPRESS. Εικόνα 1. Πατώντας στη «Σύνδεση» γράψτε το Username (όνομα χρήστη) και το Password (συνθηματικό) (εικόνα 2) που σας έδωσε ο διαχειριστής

WORDPRESS. Εικόνα 1. Πατώντας στη «Σύνδεση» γράψτε το Username (όνομα χρήστη) και το Password (συνθηματικό) (εικόνα 2) που σας έδωσε ο διαχειριστής WORDPRESS Το παρόν εγχειρίδιο είναι μία προσπάθεια για τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές για την δημοσίευση άρθρων. Για παραλήψεις, λάθη ή κάτι το δυσνόητο παρακαλώ ενημερώστε με ώστε να

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ MODULE: ΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ MODULE: ΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ MODULE: ΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ VERSION CMS 4.0 ΕΚ ΟΣΗ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟΥ 4.0.1-2009 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009 Το παρόν εγχειρίδιο διατίθεται µαζί µε την πλατφόρµα ηλεκτρονικού επιχειρείν altab2x

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία η-μαθήματος με τη. 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας

Δημιουργία η-μαθήματος με τη. 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας Δημιουργία η-μαθήματος με τη χρήση του Moodle 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας Δημιουργία η-μαθήματος με τη χρήση του Moodle 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας

Διαβάστε περισσότερα

3. Σηµειώσεις Access. # Εισαγωγή ψηφίου ή κενού διαστήµατος. Επιτρέπονται τα ση-

3. Σηµειώσεις Access. # Εισαγωγή ψηφίου ή κενού διαστήµατος. Επιτρέπονται τα ση- Μάθηµα 3 Προχωρηµένες ιδιότητες πεδίων Μάσκες εισαγωγής Οι ιδιότητες Μορφή και Μάσκα εισαγωγής περιγράφονται µαζί γιατί έχουν κοινά χαρακτηριστικά που αφορούν την εµφάνιση. Με την ιδιότητα Μορφή καθορίζουµε

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων Πελάτες... 2

Πίνακας περιεχομένων Πελάτες... 2 Πίνακας περιεχομένων Πελάτες... 2 Αποθήκη... 6 Διαθεσιμότητα... 7 Προϊόντα με παραστατικά... 9 Πωλήσεις... 9 Έκδοση απόδειξης λιανικής πώλησης... 9 Τιμολόγιο... 11 Δελτίο αποστολής... 12 Αναφορές... 16

Διαβάστε περισσότερα

Αρχίστε αµέσως το πρόγραµµα xline Εσόδων Εξόδων.

Αρχίστε αµέσως το πρόγραµµα xline Εσόδων Εξόδων. Αρχίστε αµέσως το πρόγραµµα xline Εσόδων Εξόδων. Βήµα 1 ο ηµιουργία Εταιρείας Από την Οργάνωση\Γενικές Παράµετροι\ ιαχείριση εταιρειών θα δηµιουργήσετε την νέα σας εταιρεία, επιλέγοντας µέσω των βηµάτων

Διαβάστε περισσότερα

Φιλοσοφία menu. To πρόγραµµα ακολουθεί µια κοινή και φιλική προς τον χρήστη φιλοσοφία menu σε όλες τις ενότητες της εφαρµογής. Όπως βλέπετε και στις πιο κάτω εικόνες, παρ όλο που αναφέρονται σε διαφορετικές

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ. Πτυχιακή εργασία ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Μιλτιάδης Κακλαμάνης

ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ. Πτυχιακή εργασία ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Μιλτιάδης Κακλαμάνης Σελίδα 1από ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ Πτυχιακή εργασία Δικτυακή Εφαρμογή διαχείρισης ηλεκτρονικών εγγράφων υπηρεσίας. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Μιλτιάδης Κακλαμάνης Σελίδα 2από Κατάλογος περιεχομένων ΕΙΣΑΓΩΓΗ...1 Σχετιζόμενα πρόσωπα...3

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ MODULE: DOWNLOAD CENTER

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ MODULE: DOWNLOAD CENTER ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ MODULE: DOWNLOAD CENTER VERSION CMS 4.0 ΕΚ ΟΣΗ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟΥ 4.0.1-2009 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009 Το παρόν εγχειρίδιο διατίθεται µαζί µε την πλατφόρµα ηλεκτρονικού επιχειρείν

Διαβάστε περισσότερα

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής.

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής. Έκδοση Παραστατικών Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Έκδοσης Παραστατικών στην εφαρμογή της Λογιστικής. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών

Διαβάστε περισσότερα

Σύστηµα ιαχείρισης Συνταγών Μαγειρικής στο Web

Σύστηµα ιαχείρισης Συνταγών Μαγειρικής στο Web ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : «Σύστηµα ιαχείρισης Συνταγών Μαγειρικής στο Web µε τη χρήση PHP και MySQL» ΤΣΟΜΠΑΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, Α.Μ. 32/03 ΦΛΕΝΤΖΟΥΡΗ ΙΩΑΝΝΑ, Α.Μ. 9/03 Υπεύθυνη

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικές συμβουλές κατά την πληκτρολόγηση ., ; :! ( ) " " Άνοιγμα και αποθήκευση εγγράφου Αρχείο, Άνοιγμα. Αρχείο / Αποθήκευση

Πρακτικές συμβουλές κατά την πληκτρολόγηση ., ; :! ( )   Άνοιγμα και αποθήκευση εγγράφου Αρχείο, Άνοιγμα. Αρχείο / Αποθήκευση Επεξεργαστής κειμένου Word 2003 Πρακτικές συμβουλές κατά την πληκτρολόγηση Για να αλλάξουμε παράγραφο πατάμε Enter. Για να αφήσουμε μία κενή γραμμή, πατάμε μία φορά το Enter. Για να γράψουμε την επόμενη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ Επιλέξτε «Εγγραφή» Κάντε κλικ στο «είστε κατάστημα;»/ «Παρέχετε υπηρεσίες;»...

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ Επιλέξτε «Εγγραφή» Κάντε κλικ στο «είστε κατάστημα;»/ «Παρέχετε υπηρεσίες;»... ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ... 3 1. Επιλέξτε «Εγγραφή»... 3 2. Κάντε κλικ στο «είστε κατάστημα;»/ «Παρέχετε υπηρεσίες;»... 3 3. Συμπλήρωση στοιχείων Προφίλ... 5 4. Προσθήκη Κατηγορίας/Υποκατηγορίας...

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρµογή: Σύστηµα ιαχείρισης ιαδικτυακού Περίπτερου / Ιστοσελίδας στον διαδικτυακό τόπο kalliergea.gr

Εφαρµογή: Σύστηµα ιαχείρισης ιαδικτυακού Περίπτερου / Ιστοσελίδας στον διαδικτυακό τόπο kalliergea.gr ..χτίζουµε την ιστοσελίδα σας στο Internet www.kalliergea.gr Λάουρα Π. Καζακράντε «Καλλιεργαία» Πληροφορική - Internet - ιαφήµιση - Μεταφράσεις Τηλ.: 211 0104925, 695 6118589 Email: info@kalliergea.gr

Διαβάστε περισσότερα

Με την αλλαγή των μεταβλητών σελιδοποίησης αυτόματα ρυθμίζετε το νέο όριο για τα άρθρα και τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Με την αλλαγή των μεταβλητών σελιδοποίησης αυτόματα ρυθμίζετε το νέο όριο για τα άρθρα και τα αποτελέσματα αναζήτησης. Γενικές Ρυθμίσεις Στην ενότητα αυτή θα περιγράψουμε τις λειτουργίες των Γενικών Ρυθμίσεων. Εκεί αποθηκεύονται όλες οι ρυθμίσεις του Guru CMS. Εάν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο "Γενικές Ρυθμίσεις" από την κύρια

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτόκολλο. 2007-2010 Alfaware S.A.

Πρωτόκολλο. 2007-2010 Alfaware S.A. Πρωτόκολλο 1-1 Πρωτόκολλο Περιεχόµενα 0 2 Κεφάλαιο 1 Είσοδος - Λειτουργικότητα Εφαρµογής 1 Επανακαθορισµός... Βάσης εδοµένων 2 2 Γραµµή... Ενηµέρωσης (Κυλιόµενο Μήνυµα) 3 3 Λειτουργικότητα... Φόρµας 4

Διαβάστε περισσότερα

Απλά, γρήγορα, σωστά ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Απλά, γρήγορα, σωστά ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 26-2-2010 Κεντρική σελίδα επιλογής εταιρείας και προϊόντων Εµφάνιση λίστας µε αποθηκευµένες αιτήσεις ή προσφορές Αλλαγή του username και password και άλλων στοιχείων Είσοδος

Διαβάστε περισσότερα

«Σύστημα ΔΕΠ» ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Έκδοση 1.1

«Σύστημα ΔΕΠ» ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Έκδοση 1.1 «Σύστημα ΔΕΠ» ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Έκδοση 1.1 Πίνακας περιεχομένων 1. Λειτουργικότητα Υποψήφιου μέλους ΔΕΠ... 3 1.1. Δημιουργία Χρήστη Υποψήφιου μέλους ΔΕΠ... 3 1.2. Εισαγωγή Προσωπικών σας Στοιχείων στο Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

Management Classes Create Class Create Class Management Classes List of Classes

Management Classes Create Class Create Class Management Classes List of Classes Class Create Class Ο Teacher μπορεί να δημιουργήσει τάξεις για το σχολείο του από το κεντρικό μενού Management Classes Create Class. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη και για τους καθηγητές εφόσον το επιτρέψει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ MODULE: ΠΕΛΑΤΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ MODULE: ΠΕΛΑΤΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ MODULE: ΠΕΛΑΤΕΣ VERSION CMS 4.0 ΕΚ ΟΣΗ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟΥ 4.0.1-2009 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009 Το παρόν εγχειρίδιο διατίθεται µαζί µε την πλατφόρµα ηλεκτρονικού επιχειρείν altab2x

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ MODULE: NEWSLETTER

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ MODULE: NEWSLETTER ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ MODULE: NEWSLETTER VERSION CMS 4.0 ΕΚ ΟΣΗ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟΥ 4.0.1-2009 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009 Το παρόν εγχειρίδιο διατίθεται µαζί µε την πλατφόρµα ηλεκτρονικού επιχειρείν altab2x

Διαβάστε περισσότερα

Π.Τ..Ε. Σηµειώσεις Σεµιναρίου «Τα µήλα των Εσπερίδων», Η ζωγραφική (Paint) Τα µενού της ζωγραφικής

Π.Τ..Ε. Σηµειώσεις Σεµιναρίου «Τα µήλα των Εσπερίδων», Η ζωγραφική (Paint) Τα µενού της ζωγραφικής Η ζωγραφική (Paint) Τα µενού της ζωγραφικής Άνοιγµα υπάρχουσας εικόνας - Μενού Αρχείο επιλογή Άνοιγµα. Ανοίγει το παράθυρο «Άνοιγµα». - Από την αναδιπλούµενη λίστα «Αρχεία τύπου:» επιλέγουµε τι είδους

Διαβάστε περισσότερα

Atlantis - Νέο user interface

Atlantis - Νέο user interface New Desktop 1 Atlantis - Νέο user interface ATLANTIS - ΝΕΟ USER INTERFACE...2 ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ...3 ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...4 ΜΠΑΡΑ ΧΡΗΣΤΗ (USER TOOLBAR)...5 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...6 Κεντρικό μενού

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect Vodafone Business WebHosting Αναλυτικός Οδηγός Χρήσης Photo Album Αναλυτικός οδηγός χρήσης: Photo Album Vodafone Business Connect - Υπηρεσίες φιλοξενίας εταιρικού e-mail & web

Διαβάστε περισσότερα