ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ"

Transcript

1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Α -Β -Γ -Δ -Ε Τροποποιήθηκε από τη Δήμου Μυρσίνη, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Διεθνής Κριτής της Ακροβατικής Γυμναστικής

2 ΑΡΘΡΟ 1: ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ Ο κώδικας βαθμολογίας είναι ο κώδικας με τον οποίο λειτουργούν η τεχνική επιτροπή, οι προπονητές, οι γυμναστές και οι κριτές στους αγώνες της ακροβατικής γυμναστικής. Ο συγκεκριμένος κώδικας βαθμολογίας έχει σκοπό να παρέχει μια αντικειμενική και ομοιόμορφη εξήγηση εκτίμησης όλων των αγωνισμάτων της ακροβατικής γυμναστικής σε εθνικό επίπεδο. Σε περίπτωση αποσαφηνίσεων και διορθώσεων του διεθνούς κώδικα από τη FIG που θα επηρεάζουν τον εσωτερικό κανονισμό, αυτές οι διορθώσεις θα αποσταλούν άμεσα στα σωματεία. Ο κώδικας βαθμολογίας παρέχει στους προπονητές, γυμναστές, κριτές έναν χρήσιμο οδηγό για την προαγωνιστική προπόνηση και τη διαμόρφωση των ασκήσεων και συντελεί στη βελτίωση των γνώσεων και ικανοτήτων τους. Η μεγαλύτερη φιλοδοξία αυτού του εσωτερικού κανονισμού είναι να δώσει την ώθηση στην ελληνική ακροβατική γυμναστική, ώστε με συνέχεια και συνέπεια να αυξάνουν τα σωματεία που παίρνουν μέρος στα πρωταθλήματα καθώς και να ανεβαίνει το επίπεδο των αθλητών ώστε να εναρμονιστεί με αυτό του διεθνούς γίγνεσθαι. Η ποιότητα της ζωής ενός ανθρώπου βρίσκεται σε άμεση αντιστοιχία με την αφοσίωσή του στο εξαιρετικό, ασχέτως με το πεδίο ενασχόλησής του. Το εξαιρετικό είναι ο στόχος μας. Η τελειότητα δεν επιτυγχάνεται, αλλά αν κυνηγήσουμε την τελειότητα θα φτάσουμε το εξαιρετικό.

3 ΑΡΘΡΟ 2: ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2.1. Υπάρχουν 5 είδη αγωνισμάτων που συμπεριλαμβάνονται στους αγώνες της Ακροβατικής Γυμναστικής. Ζευγάρια Γυναικών Ζευγάρια Ανδρών Μικτά ζευγάρια Τριάδες Γυναικών Τετράδες ανδρών 2.2. Υπάρχουν δύο είδη αγώνων: Αγώνας 1: ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΙ Αγώνας 2: ΤΕΛΙΚΟΙ ΑΡΘΡΟ 3: ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Δ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ε ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΟ 4: ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 4.1 Είναι το Ανώτατο όργανο επίβλεψης των αγώνων. 4.2 Επιβλέπει τη συμπεριφορά των αθλητών, των προπονητών και των κριτών κατά τη διάρκεια της προπόνησης και του αγώνα. 4.3 Όλες οι αποφάσεις της Ελλανοδίκου επιτροπής είναι αμετάκλητες και οριστικές. ΑΡΘΡΟ 5: ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ 5.1 Να γνωρίζουν και να τηρούν τους επικρατούντες τεχνικούς και αντιντόπινγκ κανονισμούς, τον Κώδικα βαθμολογίας και τον όρκο του αθλητή. 5.2 Να τηρούν τους κανονισμούς περί ηλικίας για το συγκεκριμένο αγώνα, σύμφωνα με τους τεχνικούς κανονισμούς. 5.3 Να είναι ευγενικοί προς τους επισήμους, τους δικούς του και τους άλλους προπονητές, τους άλλους διαγωνιζόμενους και να συμπεριφέρονται με αξιοπρέπεια, ακεραιότητα και με αθλητικό πνεύμα σε όλη τη διάρκεια. 5.4 Να γνωρίζουν και να ακολουθούν το πρόγραμμα προπόνησης και αγώνα.

4 5.5 Να είναι προετοιμασμένοι για τον αγώνα με τη σωστή ενδυμασία την απαιτούμενη ώρα και να είναι έτοιμοι για την παρουσίαση των προγραμμάτων τους την προγραμματισμένη ώρα. 5.6 Να ακολουθούν όλες τις οδηγίες των υπεύθυνων του αγώνα. 5.7 Να μην κάνουν σημάδια στο ταπί που θα βοηθήσουν κατά την παρουσίαση τους. 5.8 Να παρευρίσκονται στην απονομή μεταλλίων τη σωστή ώρα και με την κατάλληλη ενδυμασία. 5.9 Να παρευρίσκονται στη μέτρηση ύψους την προγραμματισμένη ώρα και μέρος. ΑΡΘΡΟ 6: ΚΥΡΩΣΕΙΣ 6.1 Αδυναμία του διαγωνιζόμενου να ακολουθεί οποιοδήποτε κανονισμό έχει ως αποτέλεσμα την προειδοποίηση του ή ποινή από τον πρόεδρο της Ελλανοδίκου επιτροπής. 6.2 Αδυναμία στο να παρευρίσκεται στην απονομή μεταλλίων ή να αγνοεί οικειοθελώς τους κανόνες για να παρευρίσκεται στο πόντιουμ, με αποτέλεσμα τις επακόλουθες κυρώσεις σύμφωνα με TR 8.5: Μετάλλιο και χρηματικό έπαθλο χάνονται Η κατάταξη του αγώνα αλλάζει και κατατάσσονται στην χαμηλότερη θέση Τα μετάλλια και το χρηματικό έπαθλο θα απονεμηθούν σύμφωνα με τη νέα κατάταξη. Η βαθμολογία που έχει αποκτηθεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μελέτη. 6.3 Για εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως αρρώστια, ο Πρόεδρος της επιτροπής μπορεί να συγχωρέσει την απουσία από την απονομή μεταλλίων χωρίς ποινή. 6.4 Η δεύτερη παράβαση οποιασδήποτε είδους θα έχει ως αποτέλεσμα κυρώσεις. 6.5 Διαγωνιζόμενοι οι οποίοι δεν εμφανίζονται για μέτρηση ύψους τη συγκεκριμένη ώρα ή όποιος εμποδίζει τη μέτρηση προσπαθώντας να την παραποιήσει χωρίς να ακολουθεί τις οδηγίες για σωστή μέτρηση ή προσπαθώντας να αποκτήσει την επιθυμητή μέτρηση, θα αποκλείεται από τον αγώνα. ΑΡΘΡΟ 8: ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ 8.1 Να συμμετέχει μόνο σε μία Κατηγορία οποιουδήποτε αγώνα. 8.2 Να του παρέχεται ασφαλείς προπονητικές εγκαταστάσεις σε συνθήκες συγκρίσιμες με εκείνες του αγώνα. 8.3 Να ενημερώνεται από τον προπονητή και τον επικεφαλής αποστολής για το προπονητικό πρόγραμμα τουλάχιστον μία φορά στο αγωνιστικό ταπί. 8.4 Να κάνει ζέσταμα πριν την παρουσίαση για κάθε πρόγραμμα, σύμφωνα με το πρόγραμμα των αγώνων σε ένα συγγενές ταπί συγκρίσιμο με το αγωνιστικό (χωρίς τον φωτισμό), με όχι παραπάνω από 6 ζευγάρια ή ομάδες στο ταπί την ίδια στιγμή.

5 8.5 Να κάνει επανεκκίνηση στο πρόγραμμα του όταν για λόγους όχι δικής του ευθύνης δεν ολοκληρώθηκε (π.χ. διακοπή ρεύματος). ΑΡΘΡΟ 9: ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ 9.1 Να ενημερωθεί για τη σειρά παρουσίασης των διαγωνιζομένων η οποία ορίζεται μετά από κλήρωση. 9.2 Να του παρέχεται ένα προπονητικό πρόγραμμα. 9.3 Να του παρέχονται ασφαλείς προπονητικές εγκαταστάσεις, με εξοπλισμό συγκρίσιμο με εκείνο του αγώνα. 9.4 Να του δίνεται το προπονητικό και αγωνιστικό πρόγραμμα. Να έχει πρόσβαση στις ημερήσιες βαθμολογίες κατά τη διάρκεια του αγώνα. Κάθε προπονητής ομάδας έχει το δικαίωμα να παρακολουθεί το πρόγραμμα των αθλητών του σε μια ορισμένη θέση κοντά στο πόντιουμ. 9.5 Να ενημερώνεται πριν την έναρξη του αγώνα, στο μέρος και ώρα που έχει οριστεί, για οποιοδήποτε πρόβλημα με τα Tariff sheets το οποίο μπορεί να επηρεάσει τις Ειδικές απαιτήσεις ή την αξία Δυσκολίας ενός προγράμματος. 9.6 Να ενεργεί με εντιμότητα, με ακεραιότητα και αθλητικό πνεύμα και με ενδιαφέρον για την Ακροβατική γυμναστική. ΑΡΘΡΟ 10: ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ 10.1 Να συμπεριφέρεται σε όλους τους συμμετέχοντες, κριτές, προπονητές και επισήμους με σεβασμό και ευγένεια. Να λειτουργεί σύμφωνα με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τους νόμους περί προστασίας του παιδιού και τον Κώδικα ηθικής της Fig. 10.2Να επιβεβαιώνει την ασφάλεια των δικών του αλλά και των άλλων διαγωνιζομένων. 10.3Να γνωρίζει και να ακολουθεί αυστηρά τους τεχνικούς, Αντιντόπινγκ και δημοσιότητας κανόνες, τους Κώδικες αγωνισμάτων και ηθικής, και τον Κώδικα Βαθμολογίας. ΑΡΘΡΟ 11:ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΡΙΤΩΝ 11.1 Ένας πρόεδρος κριτών Δύο κριτές δυσκολίας Κριτές Εκτέλεσης Κριτές Καλλιτεχνίας 11.5 Σε περίπτωση έλλειψης κριτών, το πάνελ μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα Σε περίπτωση πληθώρας κριτών μπορεί να οριστούν ένας κριτής γραμμών και ένας κριτής χρόνου. ΑΡΘΡΟ 12: ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΚΡΙΤΩΝ 12.1 Ο πρόεδρος κριτών, οι κριτές δυσκολίας, εκτέλεσης και καλλιτεχνίας, πρέπει να φοράνε την επίσημη στολή.

6 Μαύρο σακάκι. Μαύρη φούστα (γυναίκες) ή μαύρο μακρύ παντελόνι (γυναίκες, άντρες). Άσπρο πουκάμισο ή πουλόβερ (γυναίκες, άντρες) ή μπλούζα (γυναίκες). Ο πρόεδρος κριτών φοράει γαλάζιο πουκάμισο, πουλόβερ ή μπλούζα. Μαύρα παπούτσια.(όχι πέδιλα). Τακούνια που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στο ταπί πρέπει να αποφεύγονται. Τα μαλλιά να είναι πιασμένα, να μην εμποδίζουν την όραση. Αν φοριούνται κοσμήματα, να δείχνουν επαγγελματισμό. ΑΡΘΡΟ 13: ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΚΡΙΤΩΝ 13.1 Να έχει μελετήσει τον Κώδικα βαθμολογίας, τους Κανονισμούς των κριτών και όλους του τεχνικούς κανονισμούς του αγώνα Να οργανώνει, να παρακολουθεί και να οδηγεί τη δουλειά των κριτών Δυσκολίας στον έλεγχο των Tariff sheet με ακρίβεια για τα προγράμματα που θα παρουσιαστούν στον αγώνα Να επιβεβαιώσει ότι οι κριτές Δυσκολίας ολοκλήρωσαν τον έλεγχο των Tariff Sheets τουλάχιστον 8 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα Μπορεί να επιτρέψει τη διακοπή και την επανέναρξη ενός προγράμματος αν υπάρξει πρόβλημα στον ήχο (χωρίς ποινή) ή έναρξη της μουσική από λάθος σημείο (με ή χωρίς ποινή) Να φορά την επίσημη ενδυμασία του Προέδρου κριτών Να ετοιμάζει το πάνελ των κριτών για την είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο ή την τελετή απονομής και να τους ενημερώνει για την αποχώρηση τους Να δίνει το εναρκτήριο σήμα στους διαγωνιζόμενους για την είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο και την έναρξη του προγράμματος τους Να κρατά στενογραφικές σημειώσεις για ότι παρουσιάζεται Να χρονομετρεί το πρόγραμμα και να σημειώνει πιθανές υπερβάσεις από τα όρια του αγωνιστικού χώρου (βήματα). (μπορεί να δοθεί βοήθεια από κριτές Χρόνου ή γραμμών) Να εφαρμόζει τις ποινές στην Τελική βαθμολογία Να παίρνει τις βαθμολογίες των κριτών, να ελέγχει το εύρος ανοχής μεταξύ των βαθμολογιών και να ενεργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφευχθούν αδικίες Να αποκρίνεται σε όποιο κριτή έχει κάνει λάθος στην καταγραφή ή στο άθροισμα της βαθμολογίας του στην τελική του βαθμολογία Να επεμβαίνει κάνοντας έκκληση στον κριτή ώστε να διορθώσει επανεξετάζοντας τον βαθμό του όταν: Εμφανίστηκε ένας «απίθανος» αριθμός στο ηλεκτρονικό σύστημα. Υπάρχει ένας Βαθμός Κ, Δ, Ε ή Τελική βαθμολογία τα οποία δεν ανταποκρίνονται στα σοβαρά λάθη παρουσίασης ή απουσία λαθών στο πρόγραμμα που βαθμολογήθηκε. Υπάρχει μεγάλη απόκλιση των βαθμολογιών σύμφωνα με τα επιτρεπτά όρια ανοχής στο εύρος βαθμολόγησης μεταξύ των κριτών.

7 Ο κριτής Δυσκολίας δεν εφαρμόζει τις ποινές στην τελική βαθμολογία Επεμβαίνει: Όταν ο κριτής γραμμών δεν είδε λάθος. Όταν ο κριτής χρόνου δεν είδε λάθος Επεμβαίνει σταματώντας την εκτέλεση ενός προγράμματος το οποίο εμφανίζει σημαντική πιθανότητα (ρίσκο) για τραυματισμό διαγωνιζόμενου Να δίνεται η τελική βαθμολογία πριν την έναρξη του επόμενου προγράμματος, εκτός αν υπάρχει σοβαρό λάθος και χρειάζεται επιπλέον χρόνος για επίλυση. Σ αυτή την περίπτωση: Ο πρόεδρος ρωτάει για να σημειωθεί ένας «προσωρινός» βαθμός. Οποιαδήποτε ενέργεια πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος του γύρου και πριν την απονομή Εγκρίνει τις Βαθμολογίες Κ, Δ,Ε και την συνολική βαθμολογία και τις ποινές για να παρουσιαστούν δημόσια, ή να παρουσιαστεί μια «προσωρινή» βαθμολόγια εάν χρειάζεται καθυστέρηση για παραπάνω εξέταση Επιβεβαιώσει την ορθότητα των βαθμολογιών πριν την εμφάνιση της τελικής βαθμολογίας Ανατρέχει στους Κριτές Δυσκολίας και τους ζητάει να δικαιολογήσουν τη βαθμολογία τους Να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες κατά τη διάρκεια του αγώνα και να γίνει πλήρης έλεγχος μετά το τέλος του αγώνα, σύμφωνα με τους Κανόνες των κριτών και τον κώδικά ηθικής. ΑΡΘΡΟ 14: ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΡΙΤΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 14.1 Θα πρέπει να υπάρχουν 2 κριτές Δυσκολίας από δύο διαφορετικές Ομάδες για κάθε Κατηγορία. Ένας κριτής είναι υπεύθυνος με μέγιστο 3 κατηγορίες Κάτω από την καθοδήγηση και την υποστήριξη του Προέδρου κριτών, οι κριτές Δυσκολίας πρέπει να συμφωνούν στην αξία δυσκολίας του κάθε στοιχείου από τα προγράμματα των διαγωνιζομένων όπως καταγράφονται στα Tariff sheets Κάτω από την καθοδήγηση και την υποστήριξη του Προέδρου κριτών, οι κριτές Δυσκολίας πρέπει να συμφωνούν στην αξία δυσκολίας του κάθε στοιχείου από τα προγράμματα των διαγωνιζομένων όπως καταγράφονται στα Tariff sheets Ανακρίβειες στα Tariff sheets οι οποίες βρίσκονται κατά τη διάρκεια του αγώνα θα διορθώνονται που βρίσκεται το λάθος ακόμη και αν δεν έχει γνωστοποιηθεί στον προπονητή πριν την έναρξη του αγώνα. Αν και τέτοια λάθη θα επισύρουν κυρώσεις στο Κριτή Δυσκολίας Ο Κριτής Δυσκολίας υπολογίζει τον προτεινόμενο βαθμό Δυσκολίας του προγράμματος. Μετά τον προσδιορισμό της αξίας, τα Tariff sheets πρέπει να υπογραφούν και τοποθετηθεί ημερομηνία από τους Κριτές Δυσκολίας.

8 14.7 Οι κριτές επιβεβαιώνουν ότι τα Tariff sheets είναι συμπληρωμένα και τοποθετούνται σύμφωνα με τη σειρά εμφάνισης στον αγώνα τουλάχιστον 8 ώρες πριν την έναρξη. Αντίγραφα θα πρέπει να δίνονται στον Πρόεδρο Κριτών Οι κριτές δυσκολίας έχουν το δικαίωμα να δεχτούν μικρές αλλαγές στα Tariff sheets για εξαιρετικούς λόγους, έως 30 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα. Η αλλαγή θα πρέπει να αναφερθεί στον Πρόεδρο κριτών Αξιολόγηση της αξίας δυσκολίας και του Βαθμού Δυσκολίας του προγράμματος που παρουσιάστηκε σύμφωνα με τον Κώδικα Βαθμολογίας Ενημέρωση του Προέδρου κριτών για οποιαδήποτε ποινή στην τελική βαθμολογία Να σημειώνει στα Tariff sheets: Στοιχεία που παρουσιάστηκαν Αλλαγές στις αξίες των στοιχείων Λάθη χρόνου Διορθωμένες αξίες Δυσκολίας Αναγνώριση των ποινών οι οποίες πάρθηκαν από τη συνολική βαθμολογία από τους Κριτές Δυσκολίας Εάν ένα θέμα σχετικό με την αξία Δυσκολίας ενός στοιχείου δεν μπορεί να επιλυθεί, θα πρέπει να γίνει αναφορά για βοήθεια από τον Πρόεδρο κριτών. Το πρόβλημα θα πρέπει να επιλυθεί πριν την έναρξη της εμφάνισης του επόμενου διαγωνιζόμενου. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό τότε δίνεται ένας «προσωρινός» βαθμός μέχρι το τέλος του γύρου, αλλά θα πρέπει να έχει επιλυθεί πριν την απονομή. ΑΡΘΡΟ 15: ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΡΙΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΑΣ Τα προγράμματα αξιολογούνται χωρίς συζήτηση με άλλα πρόσωπα Να είναι στη θέση του στην ακριβή ώρα, να μη μιλάει ή κάνει σήματα σε προπονητές, άλλους κριτές, θεατές την ώρα του αγώνα Εάν παρουσιαστεί ένα λάθος στην ηλεκτρονική μεταφορά του βαθμού, ο κριτής πρέπει άμεσα να αναφέρει το λάθος στον Πρόεδρο κριτών ο οποίος θα ενεργήσει αναλόγως. Ο Πρόεδρος θα αναφέρει αμέσως με γραπτή αναφορά των λαθών του κριτή για εξέταση.

9 15.4 Εκτός από την προηγούμενη παράμετρο, καμία άλλη αλλαγή δεν γίνεται στον Βαθμό μετά την εγγραφή του, με εξαίρεση ο κριτής να έχει κλιθεί να επανεξετάσει το βαθμό του από τον Πρόεδρο κριτών. Η αλλαγή δεν είναι υποχρεωτική, ο κριτής μπορεί να αρνηθεί. Η γραπτή σημείωση των λαθών που έχουν γίνει από τον κριτή θα πρέπει να αναφερθεί αμέσως και η κατάσταση θα επανέλθει στην ανάλυση του αγώνα Να κρατάει γραπτές σημειώσεις, συμπεριλαμβανομένου και στενογραφημένες σημειώσεις, του πως έκρινε το κάθε πρόγραμμα. ΑΡΘΡΟ 16: ΕΥΡΟΣ ΑΝΟΧΗΣ ΤΩΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΩΝ ΚΡΙΤΩΝ 16.1 Η αποδεκτή ανοχή μεταξύ των μεσαίων βαθμολογιών για την Εκτέλεση και την Καλλιτεχνία είναι Εξαιρετικές αποκλίσεις από τον μέσο όρο αποδεκτές από τον Πρόεδρο κριτών (π.χ. 0.5 και πάνω) θα έχει ως αποτέλεσμα τις ανάλογες προειδοποιήσεις και κυρώσεις Ο Πρόεδρος κριτών έχει την υπευθυνότητα να ελέγχει τις αποκλίσεις των βαθμολογιών Εκτέλεσης και Καλλιτεχνίας. Ο Πρόεδρος κριτών θα δώσει άμεση προειδοποίηση σε όποιον κριτή η βαθμολογία του είναι εκτός των επιτρεπτών ορίων. ΑΡΘΡΟ 17: ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ Όλα τα προγράμματα παρουσιάζονται με μουσική συνοδεία σε γυμναστικό ταπί μέτρα το οποίο ακολουθεί τους Κανόνες της Fig. Για τα προγράμματα Ισορροπίας και Μικτό, οι Τετράδες Ανδρών μπορούν να χρησιμοποιούν στρώμα προσγείωσης (30cm/150cm/ 200cm) ώστε να βοηθήσει στις προσγειώσεις από τις πυραμίδες. Το πρόγραμμα πρέπει να ξεκινάει από μία αρχική στατική θέση (πόζα) και να είναι χορογραφημένο μέχρι τη τελική στατική θέση. Η δομή του προγράμματος του είναι μέρος της Καλλιτεχνίας του. Υπάρχουν Ειδικές απαιτήσεις και περιορισμοί για τη δομή του προγράμματος. Για τις κατηγορίες Ε, Δ Προκριματικός Κάθε ζευγάρι ή ομάδα παρουσιάζει δύο προγράμματα: ένα ισορροπίας και ένα δυναμικό. Κάθε πρόγραμμα αποτελείται από υποχρεωτικά ομαδικά και ελεύθερα ατομικά στοιχεία. Η κατάταξη μετά τον Προκριματικό αγώνα ορίζεται από το άθροισμα των δύο προγραμμάτων: Ισορροπίας και Δυναμικό.

10 Οι 8 καλύτεροι προκρίνονται στον Τελικό, με όχι παραπάνω από ένα ζευγάρι ή ομάδα από τον ίδιο Σύλλογο σε κάθε Κατηγορία. Οι διαγωνιζόμενοι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στον Τελικό χωρίς να έχουν διαγωνιστεί και στα δύο προγράμματα (Ισορροπίας και Δυναμικό). Ισοβαθμίες από τον Προκριματικό αγώνα στον Τελικό: Το υψηλότερο άθροισμα από τις Ε-Βαθμολογίες (Εκτέλεσης) των προγραμμάτων Ισορροπίας και Δυναμικό. Εάν οι ισοβαθμίες παραμένουν, τότε παίρνουν και οι δύο την ίδια θέση. Τελικός Στον Τελικό, ζευγάρια και ομάδες παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα, Ισορροπίας ή Δυναμικό, το οποίο επιλέγεται ύστερα από κλήρωση που έχει διεξαχθεί μετά το τέλος των Προκριματικών Αγώνων,. Ο νικητής ορίζεται από το άθροισμα των βαθμολογιών των 3 προγραμμάτων. Ισοβαθμίες στους Τελικούς: Ο υψηλότερος Τελικός βαθμός του προγράμματος που παρουσιάστηκε στον Τελικό. Ο υψηλότερος βαθμός Εκτέλεσης του προγράμματος που παρουσιάστηκε στον Τελικό. Αν η ισοβαθμία παραμένει, τότε παίρνουν και οι δύο την ίδια θέση. Για τις κατηγορία Γ Προκριματικός Κάθε ζευγάρι ή ομάδα παρουσιάζει δύο προγράμματα: ένα ισορροπίας και ένα δυναμικό. Κάθε πρόγραμμα αποτελείται από υποχρεωτικά ομαδικά και ελεύθερα ατομικά στοιχεία. Η κατάταξη μετά τον Προκριματικό αγώνα ορίζεται από το άθροισμα των δύο προγραμμάτων: Ισορροπίας και Δυναμικό.

11 Οι 8 καλύτεροι προκρίνονται στον Τελικό, με όχι παραπάνω από ένα ζευγάρι ή ομάδα από τον ίδιο Σύλλογο σε κάθε Κατηγορία. Οι διαγωνιζόμενοι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στον Τελικό χωρίς να έχουν διαγωνιστεί και στα δύο προγράμματα (Ισορροπίας και Δυναμικό). Ισοβαθμίες από τον Προκριματικό αγώνα στον Τελικό: Το υψηλότερο άθροισμα από τις Ε-Βαθμολογίες (Εκτέλεσης) των προγραμμάτων Ισορροπίας και Δυναμικό. Εάν οι ισοβαθμίες παραμένουν, τότε παίρνουν και οι δύο την ίδια θέση. Τελικός Στον Τελικό, ζευγάρια και ομάδες παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα, Ισορροπίας ή Δυναμικό, σύμφωνα με τον Πίνακα που έχει οριστεί από τη FIG και εναλλάσσεται ανά δύο (2) χρόνια. Ο νικητής ορίζεται από το άθροισμα των βαθμολογιών των 3 προγραμμάτων. Ισοβαθμίες στον Τελικό: Ο Τελικός βαθμός του προγράμματος που παρουσιάστηκε στον Τελικό. Ο υψηλότερος βαθμός Εκτέλεσης του προγράμματος που παρουσιάστηκε στον Τελικό. Αν η ισοβαθμία παραμένει, τότε παίρνουν και οι δύο την ίδια θέση. Για τις κατηγορίες Β, Α2, Α1, Προκριματικός Κάθε ζευγάρι ή ομάδα παρουσιάζει 2 προγράμματα: ένα ισορροπίας και ένα δυναμικό πρόγραμμα. Τα ζευγάρια που θα συγκεντρώνουν την υψηλότερη βαθμολόγια θα περνούν στην τελική φάση (τελικό αγώνα). Μόνο στην Α1 και Α2 κατηγορία θα μπορούν να περνούν 2 ζευγάρια από κάθε σύλλογο στον τελικό. Η κατάταξη γίνεται μετά το άθροισμα των δύο τελικών βαθμολογιών των δύο προγραμμάτων, Ισορροπίας και Δυναμικό. Οι διαγωνιζόμενοι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στον Τελικό χωρίς να διαγωνιστούν και στα δύο Προγράμματα, Ισορροπίας και Δυναμικό. Ισοβαθμίες από Προκριματικούς σε Τελικούς: Το υψηλότερο άθροισμα από τους Βαθμούς Εκτέλεσης (Ε βαθμούς) από το Πρόγραμμα Ισορροπίας και το Δυναμικό Πρόγραμμα. Αν η ισοβαθμία παραμένει τότε διατηρείται η ισοβαθμία.

12 Τελικός Στον Τελικό, ζευγάρια και ομάδες παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα Μεικτό. Ο νικητής ορίζεται από το άθροισμα των βαθμολογιών των 3 προγραμμάτων. Ισοβαθμίες στον Τελικό: Ο Τελικός βαθμός του προγράμματος που παρουσιάστηκε στον Τελικό. Ο υψηλότερος βαθμός Εκτέλεσης του προγράμματος που παρουσιάστηκε στον Τελικό. Αν η ισοβαθμία παραμένει, τότε η ισοβαθμία διατηρείται ΑΡΘΡΟ 18: ΔΟΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ: Όπου: Για την Α, Β και Γ κατηγορία ισχύουν όλοι οι διεθνείς κανονισμοί. Α1 Κατηγορία: Κατηγορία Seniors του Διεθνή Κανονισμού. Α2 Κατηγορία: Κατηγορία Age group του Διεθνή Κανονισμού. B Κατηγορία: Κατηγορία Age group του Διεθνή Κανονισμού. Γ Κατηγορία: Κατηγορία Age group του Διεθνή Κανονισμού. Για τη Δ και Ε κατηγορία ισχύουν τα εξής: (κανονισμοί για Δ και Ε κατηγορία) ΑΡΘΡΟ 19: ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ Για επίσημες διεθνείς διοργανώσεις της FIG ή της UEG. ισχύουν τα εξής: Senior: 15 και άνω Age groups: Για τις εσωτερικές διοργανώσεις ισχύουν τα εξής: Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 11 και άνω Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 9-18 Δ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 8-16 Ε ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 7-15

13 ΗΛΙΚΙΕΣ Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (Α1, Α2) Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Δ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ε ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΗΛΙΚΙΑΣ Για κάθε χρόνο πάνω από 6 μείωση 0.1 Σημ: Στην Κατηγορία Α1, αν η ομάδα/ζευγάρι είναι 15 και άνω δεν υπάρχει ποινή για κάθε χρόνο πάνω από 6. Για κάθε χρόνο πάνω από 6 μείωση 0.1 Για κάθε χρόνο πάνω από 6 μείωση 0.1 Για κάθε χρόνο πάνω από 6 μείωση 0.1 Για κάθε χρόνο πάνω από 6 μείωση 0.1 ΔΙΑΦΟΡΑ ΎΨΟΥΣ Η διαφορά στο ύψος των παρτενέρ είναι μικρότερη του 1cm πάνω από το suprasternal point του επόμενου ψηλότερου αθλητή. 0.5 Tο ύψος ενός παρτενέρ είναι κάτω από το suprasternal point του επόμενου ψηλότερου αθλητή. 1.0 Η διαφορά στο ύψος των παρτενέρ είναι μικρότερη του 1cm πάνω από το suprasternal point του επόμενου ψηλότερου αθλητή. 0.3 Tο ύψος ενός παρτενέρ είναι κάτω από το suprasternal point του επόμενου ψηλότερου αθλητή. 0.5 Η διαφορά στο ύψος των παρτενέρ είναι μικρότερη του 1cm πάνω από το suprasternal point του επόμενου ψηλότερου αθλητή. 0.3 Tο ύψος ενός παρτενέρ είναι κάτω από το suprasternal point του επόμενου ψηλότερου αθλητή. 0.5 Η διαφορά στο ύψος των παρτενέρ είναι μικρότερη του 1cm πάνω από το suprasternal point του επόμενου ψηλότερου αθλητή. 0.3 Tο ύψος ενός παρτενέρ είναι κάτω από το suprasternal point του επόμενου ψηλότερου αθλητή. 0.5 Η διαφορά στο ύψος των παρτενέρ είναι μικρότερη του 1cm πάνω από το suprasternal point του επόμενου ψηλότερου αθλητή. 0.3 Tο ύψος ενός παρτενέρ είναι κάτω από το suprasternal point του επόμενου ψηλότερου αθλητή. 0.5 ΑΡΘΡΟ 20: ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

14 Τα προγράμματα στην Α και Β Κατηγορία έχουν μέγιστη διάρκεια 2 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα. Τα προγράμματα στην Ε, Δ και Γ Κατηγορία έχουν μέγιστη διάρκεια 2 λεπτά. Δεν υπάρχει ελάχιστη διάρκεια σε όλες τις Κατηγορίες. Υπάρχει ανοχή 2 δευτερολέπτων πριν δοθεί ποινή για υπέρβαση χρόνου. Η πρώτη κίνηση από έναν ή περισσότερους διαγωνιζόμενους από την αρχική θέση θεωρείται και η έναρξη του προγράμματος. Το τέλος του προγράμματος είναι η στατική θέση (πόζα) των παρτενέρ, η οποία θα πρέπει να συμπίπτει με το τέλος της μουσικής. ΑΡΘΡΟ 21: ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Όλα τα προγράμματα συνθέτονται με στοιχεία ζευγαριών/ομάδων χαρακτηριστικά του κάθε προγράμματος. Τα προγράμματα Ισορροπίας θα πρέπει να επιδεικνύουν Δύναμη, Ισορροπία, Ευλυγισία και Επιδεξιότητα. Τα Δυναμικά προγράμματα πρέπει να επιδεικνύουν φάσεις πτήσης από διάφορες θέσεις και φάσεις πτήσης πριν τα πιασίματα. Τα Μικτά προγράμματα πρέπει να επιδεικνύουν στοιχεία χαρακτηριστικά και των δύο προηγούμενων προγραμμάτων (Ισορροπίας και Δυναμικό). Υπάρχουν Ειδικές απαιτήσεις για τη σύνθεση του κάθε προγράμματος. Σε όλα τα προγράμματα, το ζευγάρι ή η ομάδα πρέπει να παρουσιάσει τον απαιτούμενο αριθμό και τύπο από ομαδικά χαρακτηριστικά στοιχεία του κάθε προγράμματος. Σε όλα τα προγράμματα πρέπει να παρουσιαστούν ατομικές ασκήσεις και πρέπει να επιλεγούν από τους Πίνακες Δυσκολίας και να είναι χαρακτηριστικά του προγράμματος. Στις κατηγορίες Α και Β μπορούν να παρουσιαστούν ατομικές ασκήσεις για Βαθμό δυσκολίας. Στην Κατηγορία Α 1 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ. Σε όλα τα προγράμματα η παρουσίαση απαγορευμένων στοιχείων θα έχει ποινή 1.0 για κάθε παραβίαση. Το απαγορευμένο στοιχείο δεν μετράει για Δυσκολία και Ειδικές απαιτήσεις. Σε ένα πρόγραμμα, ίδια στοιχεία ή links (ζευγαριών, ομάδας ή ατομικά) παίρνουν αξία Δυσκολίας μόνο μία φορά. Επανάληψη ίδιων στοιχείων δεν θεωρούνται ως ολοκλήρωση των ειδικών απαιτήσεων. Οι αξίες Δυσκολίας για των στοιχεία Ζευγαριών, ομάδας και ατομικών ορίζονται στους Πίνακες Δυσκολίας. ΑΡΘΡΟ 22: ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ Τα χαρακτηριστικό του προγράμματος Ισορροπίας είναι ότι οι παρτενέρ παραμένουν σε επαφή σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης τους σε στοιχεία Ισορροπίας. Στοιχεία ζευγαριών /ομάδας μπορούν να είναι στατικά,

15 ανεβάσματα ( mounts) και μετακινήσεις από ένα στατικό κράτημα σε ένα άλλο στατικό κράτημα. Οι ομάδες Αντρών και Γυναικών κατασκευάζουν πυραμίδες 3 τύπων: Κανονικές ολοκληρωμένες πυραμίδες, η οποία έχει 1 στατικό κράτημα με διάρκεια 3 δευτερολέπτων. Πυραμίδες οι οποίες αποτελούνται από 2 ή 3 κρατήματα των 3 δευτερολέπτων σε κάθε κράτημα. Πυραμίδες μεταφοράς για τετράδες αντρών μόνο. Στατικό κράτημα: Ανέβασμα (mount): Μετακίνηση της κορυφής: Μετακίνηση της Βάσης σε Ζευγάρια: Μεταφορές ( transitions) σε Τετράδες αντρών: Στοιχείο ζευγαριού/ομάδας το οποίο είναι ολοκληρωμένο σε μια θέση για 3 δευτερόλεπτα. Κίνηση που ξεκινάει στο έδαφος ή από ένα παρτενέρ και καταλήγει σε μια στατική θέση σε πιο ψηλό σημείο. Κίνηση από μία θέση σε μια άλλη και καταλήγει σε κράτημα 3 δευτερολέπτων. Από ένα σημείο στήριξης σε άλλο. Ένα κουτί αλλάζει (βλέπε Πίνακες Δυσκολίας). Η προτιθέμενη διάρκεια κρατήματος όλων των στοιχείων δυσκολίας θα πρέπει να καταγράφεται στο Tariff sheet του προγράμματος. Όλα τα στατικά στοιχεία ζευγαριού/ομάδας θα πρέπει να κρατιούνται το ελάχιστο για 3 δευτερόλεπτα το καθένα. Ένα κράτημα ενός δευτερολέπτου μπορεί να παρουσιαστεί και από ζευγάρια και από ομάδες, τόσο ώστε να είναι καθαρά αναγνωρίσιμο σαν κράτημα 1 δευτερολέπτου στο Tariff sheet και δεν διεκδικεί αξία δυσκολίας. Με την ονομασία «ανέβασμα» (mount) εννοούμε την κίνηση από το έδαφος ή τον παρτενέρ, σε μια στατική θέση σε ένα πιο ψηλό σημείο στήριξης. Με πολύ λίγες εξαιρέσεις (όπως φαίνεται στους Πίνακες Δυσκολίας), εάν μια αρχική θέση δεν έχει αξία τότε είναι «ανέβασμα» (mount), έχει αξία τότε είναι μετακίνηση (motion). Η τελική θέση κάθε ανεβάσματος πρέπει να κρατηθεί για 1 δευτερόλεπτο για να έχει αξία δυσκολίας.

16 Είναι αποδεκτό για ένα ανέβασμα να παρουσιαστεί σε κατακόρυφο σε λυγισμένα χέρια, με μια απευθείας ώθηση ( in tempo) σε κατακόρυφο με τεντωμένα χέρια και έπειτα να κρατηθεί για ένα δευτερόλεπτο. Θα δοθεί αξία δυσκολίας για το ανέβασμα σε λυγισμένα χέρια ακόμη και το κράτημα γίνει σε τεντωμένα χέρια Όταν μια μετακίνηση καταγράφεται για αξία δυσκολίας, η τελική θέση πρέπει να κρατηθεί για 3 δευτερόλεπτα. Η κορυφή μπορεί να παρουσιάσει μετακινήσεις που δεν τελειώνουν σε κράτημα 3 δευτερολέπτων, σε περίπτωση που δεν διεκδικεί αξία δυσκολίας για τη μετακίνηση. Στο Tariff sheet θα πρέπει να φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν απαιτείται αξία δυσκολίας. Έξοδοι μπορούν να παρουσιαστούν στο πρόγραμμα Ισορροπίας και να αξιολογηθούν για την εκτέλεση τους (Βαθμό εκτέλεσης) χωρίς αξία δυσκολίας. Κάθε ζευγάρι/ομάδα μπορεί να παρουσιάσει ατομικά στοιχεία επιλεγμένα από την Κατηγορία 1 ( Cat.1) στους Πίνακες Δυσκολίας. Ατομικά στοιχεία μπορούν να παρουσιαστούν ξεχωριστά ή σε σειρές, αλλά δεν μπορούν αλληλεπικαλύπτονται. Π.χ. φόδερ πίσω σε σπαγγάτ και μετά στατικό κράτημα στο σπαγγάτ, μετράει σαν ένα στοιχείο, όχι δύο ξεχωριστά στοιχεία. Στατικά κρατήματα και δύναμης Π.χ. Κατακορύφους, ισορροπίες, στηρίξεις σε αγκώνες, ώμους και στήθος, δυναμικά ανεβάσματα. Τα ατομικά στατικά κρατήματα πρέπει να κρατηθούν για 2 δευτερόλεπτα. Ευλυγισίες Π.χ. σπαγγάτ, φόδερ, γέφυρες Επιδεξιότητες Π.χ. ρολλαρίσματα, τροχοί (εμπεριέχοντας τον ελεύθερο τροχό και Danilova) και συνδυασμούς των στοιχείων σε προσγειώσεις στο έδαφος σε μια σύντομη θέση κρατήματος. Ατομικά στοιχεία με στατικό κράτημα (π.χ. αραμπέσκ ή κατακόρυφος) δεν πρέπει να υποστηρίζεται από τους παρτενέρ για να έχει αξία δυσκολίας. Αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να κρατηθούν για 2 δευτερόλεπτα.

17 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Ε ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ Κ Α Τ Η Γ Ο Ρ Ι Α Ε ΑΡΘΡΟ 1 : ΔΟΜΗ ΑΓΩΝΑ Προκριματικός 1.2 Κάθε ζευγάρι ή ομάδα παρουσιάζει δύο προγράμματα: ένα ισορροπίας και ένα δυναμικό. 1.3 Κάθε πρόγραμμα αποτελείται από υποχρεωτικά ομαδικά και ελεύθερα ατομικά στοιχεία. Εξαίρεση το Δυναμικό πρόγραμμα, όπου πρέπει να υπάρχει ροντάτ και χειροκυβίστηση ή φλικ. 1.4 Η κατάταξη μετά τον Προκριματικό αγώνα ορίζεται από το άθροισμα των δύο προγραμμάτων: Ισορροπίας και Δυναμικό. 1.5 Οι 8 καλύτεροι προκρίνονται στον Τελικό, με όχι παραπάνω από ένα ζευγάρι ή ομάδα από τον ίδιο Σύλλογο σε κάθε Κατηγορία. 1.6 Οι διαγωνιζόμενοι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στον Τελικό χωρίς να έχουν διαγωνιστεί και στα δύο προγράμματα (Ισορροπίας και Δυναμικό). 1.7 Ισοβαθμίες από τον Προκριματικό αγώνα στον Τελικό: Το υψηλότερο άθροισμα από τις Ε-Βαθμολογίες (Εκτέλεσης) των προγραμμάτων Ισορροπίας και Δυναμικό. Εάν οι ισοβαθμίες παραμένουν, τότε η παίρνουν και οι δύο την ίδια θέση. Τελικός 1.8 Στον Τελικό, ζευγάρια και ομάδες εκτελούν 1 πρόγραμμα, ισορροπίας ή δυναμικό, το οποίο ορίζεται μετά από κλήρωση που διεξάγεται μετά τη λήξη του Προκριματικού Αγώνα.

18 1.9 Η κατάταξη μετά τον Τελικό ορίζεται από το άθροισμα των βαθμολογιών των 3 εκτελεσμένων προγραμμάτων: Ισορροπίας και Δυναμικό από τον Προκριματικό αγώνα και το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί στον Τελικό Ισοβαθμίες στον Τελικό: Ο Τελικός βαθμός του προγράμματος που παρουσιάστηκε στον Τελικό. Ο υψηλότερος βαθμός Εκτέλεσης του προγράμματος που παρουσιάστηκε στον Τελικό. Αν η ισοβαθμία παραμένει, τότε παίρνουν και οι δύο την ίδια θέση. ΑΡΘΡΟ 2: ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Γενικοί κανόνες 2.1 Στον Προκριματικό, κάθε διαγωνιζόμενος πρέπει να παρουσιάσει ένα Πρόγραμμα Ισορροπίας και ένα Δυναμικό, το οποίο πρέπει να είναι χορογραφημένο και παρουσιασμένο με συνοδεία μουσικής. 2.2 Η διάρκεια του προγράμματος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2 λεπτά. Υπάρχει ανοχή 2 δευτερολέπτων πριν την αυτόματη ποινή για υπέρβαση διάρκειας. Δεν υπάρχει ελάχιστο όριο. 2.3 Κάθε ζευγάρι/ομάδα, σε ένα πρόγραμμα, πρέπει να παρουσιάσει τα υποχρεωτικά στοιχεία που είναι σχεδιασμένα στον Πίνακα των υποχρεωτικών στοιχείων. 2.4 Κάθε παρτενέρ ζευγαριού ή ομάδας πρέπει να παρουσιάσει το ελάχιστο τρία (3) ατομικά στοιχεία και στα δύο προγράμματα (Ισορροπίας και Δυναμικό). Στα στοιχεία πρέπει να επιλεγούν από την Κατηγορία 1 για το πρόγραμμα Ισορροπίας και από την Κατηγορία 2 για το Δυναμικό από τους Πίνακες δυσκολίας του Κώδικα Βαθμολογίας της FIG. Επιπλέον ατομικά στοιχεία μπορούν να παρουσιαστούν, αλλά θα επισύρουν τις ανάλογες τεχνικές μειώσεις. 2.5 Χορογραφικά στοιχεία από τους Πίνακες δυσκολίας της FIG μπορούν χρησιμοποιηθούν, αλλά χωρίς να καλύπτουν τις Ειδικές Απαιτήσεις για τα ατομικά στοιχεία. 2.6 Τα στοιχεία θα πρέπει να σχεδιάζονται στα Tariff sheets με τη σειρά με την οποία θα παρουσιαστούν και θα δίνονται τους Κριτές Δυσκολίας πριν την έναρξη του αγώνα, σύμφωνα με τον Κώδικα βαθμολογίας της FIG.

19 2.7 Η χορογραφία ενός προγράμματος, η σειρά των στοιχείων που θα παρουσιαστούν, καθώς και επιλογή της μουσικής είναι ελεύθερη. 2.8 Τα στατικά στοιχεία ζευγαριού ή ομάδας θα πρέπει διατηρούνται για 3 δευτερόλεπτα, ενώ τα ατομικά στατικά στοιχεία για 2 δευτερόλεπτα. 2.9 Ποινή 1.0 θα δίνεται όταν ατομικό στοιχείο υπερβαίνει το μέγιστο όριο αξίας δυσκολίας που απαιτείται Οι προσγειώσεις όλων των υποχρεωτικών στοιχείων θα πρέπει να υποστηρίζονται. Εάν μια προσγείωση δεν υποστηριχτεί τότε δίνεται ποινή Για κάθε ελλιπές στοιχείο υπάρχει ποινή Για κάθε ελλιπές στοιχείο υπάρχει ποινή 1.0. ΖΕΥΓΑΡΙΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ 2.13 Κάθε πρόγραμμα ισορροπίας ζευγαριού θα πρέπει να περιλαμβάνει 3 στοιχεία ζευγαριού. Για κάθε ελλιπές στοιχείο θα δίνεται ποινή 1.0 για Ειδικές απαιτήσεις. Κάθε παρτενέρ θα πρέπει να παρουσιάσει το λιγότερο 3 ατομικά στοιχεία από την Κατηγορία 1 (1 στατικό, 1 ευλυγισίας, 1 επιδεξιότητας) συν 1 χορογραφική στροφή. Η ατομική επιδεξιότητας μπορεί να αντικατασταθεί από μια από τους άλλους τύπους ατομικών στοιχείων. Για κάθε ελλιπές ατομικό στοιχείο θα δίνεται ποινή Θα πρέπει να υπάρχουν τρία (3) υποχρεωτικά στοιχεία ζευγαριού, καθένα επιλεγμένο από διαφορετική σειρά I, II, III από τον Πίνακα των υποχρεωτικών στοιχείων. Π.χ. ένα από τη σειρά Ι, ένα από τη σειρά ΙΙ κ.τ.λ Η αξία δυσκολίας των εισόδων και των μετακινήσεων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 5. Δεν συνυπολογίζεται στο Βαθμό Δυσκολίας του προγράμματος και δεν υπολογίζεται ως επιπλέον στοιχείο. Θα πρέπει να εμπεριέχεται στο Tariff sheet, αλλά να χαρακτηρίζεται ως NV( No value = Χωρίς αξία) Τα ατομικά στοιχεία δεν συνυπολογίζονται για τον Βαθμό Δυσκολίας του προγράμματος, αλλά πρέπει να παρουσιαστούν για Ειδικές απαιτήσεις Κάθε ατομικό στοιχείο θα πρέπει να έχει ελάχιστη αξία δυσκολίας 1 και μέγιστη 5.

20 2.18 Εάν ένα ατομικό στοιχείο λείπει ή υπερβαίνει το μέγιστο όριο αξίας δυσκολίας, τότε δίνεται ποινή 1.0 για μη τήρηση των Ειδικών απαιτήσεων Χορογραφικά στοιχεία από τους Πίνακες Δυσκολίας της FIG μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αλλά χωρίς να καλύπτουν τις απαιτήσεις των ατομικών στοιχείων Τα προγράμματα με τρεις (3) ομαδικές και τρεις (3) ατομικές ασκήσεις συν μία (1) χορογραφική στροφή, κρίνονται για τεχνική και καλλιτεχνική επάρκεια σύμφωνα με τον κώδικα της F.I.G. ΖΕΥΓΑΡΙΑ :ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2.17 Κάθε Δυναμικό πρόγραμμα ζευγαριού θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει 3 στοιχεία ζευγαριού. Κάθε παρτενέρ θα πρέπει να παρουσιάσει το λιγότερο τρία (3) ατομικά στοιχεία. Για κάθε ελλιπές στοιχείο ζευγαριού ή ατομικό, θα δίνεται ποινή 1.0 για Ειδικές απαιτήσεις Θα πρέπει να υπάρχουν τρία (3) υποχρεωτικά στοιχεία ζευγαριού, καθένα επιλεγμένο από διαφορετική σειρά Ι,ΙΙ, ΙΙΙ από τον Πίνακα των υποχρεωτικών στοιχείων. Π.χ. ένα από τη σειρά Ι, ένα από τη σειρά ΙΙ κ.τ.λ. Για κάθε ελλιπές στοιχείο θα δίνεται ποινή Θα πρέπει να υπάρχουν 2 ατομικά στοιχεία: Υποχρεωτικά Ροντάτ και Χειροκυβίστηση ή φλίκ συν 1 χορογραφικό άλμα (Πίνακας αλμάτων) Χορογραφικά στοιχεία από τους Πίνακες δυσκολίας της FIG μπορούν χρησιμοποιηθούν, αλλά χωρίς να καλύπτουν τις Ειδικές Απαιτήσεις για τα ατομικά στοιχεία Τα προγράμματα με 3 ομαδικές και 3 ατομικές ασκήσεις ( 2 υποχρεωτικές συν 1 χορογραφικό άλμα), κρίνονται για τεχνική και καλλιτεχνική επάρκεια σύμφωνα με τον κώδικα της F.I.G. ΤΡΙΑΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ 2.22 Το πρόγραμμα Ισορροπίας στις Τριάδες Γυναικών θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει 3 πυραμίδες. Για κάθε ελλιπή πυραμίδα θα δίνεται ποινή 1.0 για Ειδικές απαιτήσεις. Κάθε παρτενέρ θα πρέπει να παρουσιάσει το λιγότερο τρία (3) ατομικά στοιχεία επιλεγμένα από την Κατηγορία 1 ( ένα στατικό, 1 ευλυγισίας, ένα επιδεξιότητας ) συν μια χορογραφική στροφή. Το ατομική στοιχείο επιδεξιότητας μπορεί να αντικατασταθεί από ένα από τους άλλους τύπους ατομικών. Για κάθε ελλιπές ατομικό στοιχείο, θα δίνεται ποινή 1.0 για Ειδικές απαιτήσεις.

21 2.23 Τρεις (3) πυραμίδες θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται, κάθε μία επιλεγμένη από διαφορετική σειρά (Ι, ΙΙ, ΙΙΙ ) από τον Πίνακα των υποχρεωτικών στοιχείων. Οι πυραμίδες πρέπει να παρουσιάζονται σαν διαφορετικές κατασκευές που εκτελούνται ξεχωριστά. (Δεν μπορούν να ενωθούν) Ελάχιστος αριθμός ατομικών στοιχείων: τρία (3), επιλεγμένα από την Κατηγορία 1 από τους Πίνακες δυσκολίας της FIG ( ένα στατικό, 1 ευλυγισίας, ένα επιδεξιότητας) συν 1 χορογραφική στροφή. Το ατομικό στοιχείο επιδεξιότητας μπορεί να αντικατασταθεί από ένα από τους άλλους τύπους Θα δίνεται ποινή 1.0 για κάθε ελλιπής ή επιπρόσθετη πυραμίδα Χορογραφικά στοιχεία από τους Πίνακες δυσκολίας της FIG μπορούν χρησιμοποιηθούν, αλλά χωρίς να καλύπτουν τις Ειδικές Απαιτήσεις για τα ατομικά στοιχεία Τα προγράμματα με τρεις (3) πυραμίδες και 3 ατομικά στοιχεία συν μία (1) χορογραφική στροφή, κρίνονται για κρίνονται για τεχνική και καλλιτεχνική επάρκεια σύμφωνα με τον κώδικα της F.I.G. ΤΕΤΡΑΔΕΣ ΑΝΔΡΩΝ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ 2.28 Το πρόγραμμα Ισορροπίας των Τετράδων ανδρών πρέπει να συμπεριλαμβάνει δύο (2) υποχρεωτικά ομαδικά στοιχεία. Για κάθε ελλιπές ομαδικό στοιχείο θα δίνεται ποινή 1.ομ για Ειδικές Απαιτήσεις. Κάθε παρτενέρ θα πρέπει να παρουσιάσει το λιγότερο τρία (3) ατομικά στοιχεία επιλεγμένα από την κατηγορία 1 ( ένα στατικό, ένα ευλυγισίας, ένα επιδεξιότητας) συν μία χορογραφική στροφή. Το ατομικό στοιχείο επιδεξιότητας μπορεί να αντικατασταθεί από ένα από τους άλλους τύπους. Για κάθε ελλιπές ατομικό στοιχείο θα δίνεται ποινή 1.0 για Ειδικές απαιτήσεις Θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται δύο (2) πυραμίδες, κάθε μία επιλεγμένη από διαφορετική σειρά ( I, II,) από τον Πίνακα των υποχρεωτικών στοιχείων. Οι πυραμίδες πρέπει σαν διαφορετικές κατασκευές που εκτελούνται ξεχωριστά. (Δεν μπορούν να ενωθούν) Ελάχιστος αριθμός ατομικών ασκήσεων: τρία (3), επιλεγμένα από την Κατηγορία 1 (ένα στατικό, ένα ευλυγισίας, ένα επιδεξιότητας) συν 1 χορογραφική στροφή. Το ατομικό επιδεξιότητας μπορεί να αντικατασταθεί από ένα από τους άλλους τύπους Χορογραφικά στοιχεία από τους Πίνακες δυσκολίας της FIG μπορούν χρησιμοποιηθούν, αλλά χωρίς να καλύπτουν τις Ειδικές Απαιτήσεις για τα ατομικά στοιχεία Θα δίνεται ποινή 1.0 για κάθε ελλιπές ή επιπρόσθετο ομαδικό στοιχείο Τα προγράμματα με δύο (2) ομαδικά στοιχεία και 3 ατομικά στοιχεία συν μία (1) χορογραφική στροφή, κρίνονται για για τεχνική και καλλιτεχνική επάρκεια σύμφωνα με τον κώδικα της F.I.G.

22 ΤΕΤΡΑΔΕΣ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΤΡΙΑΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2.34 Το Δυναμικό πρόγραμμα των Τριάδων γυναικών και των Τετράδων ανδρών πρέπει να περιλαμβάνει τρία (3) ομαδικά στοιχεία και 3 ατομικά στοιχεία. Για κάθε ελλιπές στοιχείο θα δίνεται ποινή Κάθε παρτενέρ πρέπει να παρουσιάσει τρία (3) ατομικά στοιχεία. Για κάθε ελλιπές ατομικό στοιχείο θα δίνεται ποινή 1.0 για Ειδικές απαιτήσεις Τρεις υποχρεωτικές ομαδικές ασκήσεις, κάθε μία επιλεγμένη από διαφορετική σειρά ( I, II, III ) από τον πίνακα των υποχρεωτικών ασκήσεων. Ποινή ενός βαθμού δίνεται για κάθε ελλιπές στοιχείο Θα πρέπει να περιλαμβάνονται δύο(2) υποχρεωτικά ατομικά στοιχεία: Ροντάτ και χειροκυβίστηση ή φλικ και ένα χορογραφικό άλμα (Πίνακας Αλμάτων) Χορογραφικά στοιχεία από τους Πίνακες δυσκολίας της FIG μπορούν χρησιμοποιηθούν, αλλά χωρίς να καλύπτουν τις Ειδικές Απαιτήσεις για τα ατομικά στοιχεία Θα δίνεται ποινή 1.0 για κάθε ελλιπές ή επιπρόσθετο ομαδικό στοιχείο Τα προγράμματα με τρία (3) ομαδικά στοιχεία και 2 υποχρεωτικά ατομικά στοιχεία συν μία (1) χορογραφική στροφή, κρίνονται για τεχνική και καλλιτεχνική επάρκεια σύμφωνα με τον κώδικα της F.I.G. ΑΡΘΡΟ 3: ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ 3.1 Οι ατομικές ασκήσεις δεν χρησιμοποιούνται στον υπολογισμό της αξίας δυσκολίας αλλά είναι υποχρεωτικό να εκτελεστούν για να καλυφθούν οι ειδικές απαιτήσεις. 3.2 Η κάθε ατομική άσκηση πρέπει να έχει ελάχιστη αξία 1 και μέγιστη Αν λείπει μία άσκηση ή ξεπερνά την αξία 5 δίνεται ποινή 1.00 βαθμού για μη τήρηση των ειδικών απαιτήσεων. ΑΡΘΡΟ 4: ΔΥΣΚΟΛΙΑ 4.1 Όλα τα προγράμματα ξεκινάνε από το οποίο συμπληρώνεται ως εξής: βαθμούς για την εκτέλεση του προγράμματος, για την καλλιτεχνία για τη δυσκολία. 4.2 Η δυσκολία του προγράμματος ξεκινά από10.00 αν οι υποχρεωτικές ομαδικές ασκήσεις που θα εκτελεστούν, συνολικά φτάσουν την αξία: 0.5 και καλυφθούν όλες οι ειδικές απαιτήσεις.

23 ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ Αξία των υποχρεωτικών ασκήσεων. Αξία δυσκολίας

24 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ Κ Α Τ Η Γ Ο Ρ Ι Α Δ ΑΡΘΡΟ 1: ΔΟΜΗ ΑΓΩΝΑ Προκριματικός 1.11 Κάθε ζευγάρι ή ομάδα παρουσιάζει δύο προγράμματα: ένα ισορροπίας και ένα δυναμικό Κάθε πρόγραμμα αποτελείται από υποχρεωτικές ομαδικές, ελεύθερες ομαδικές και ελεύθερες ατομικές ασκήσεις. (εκτός από το δυναμικό πρόγραμμα, όπου πρέπει να υπάρχει φλικ) Η κατάταξη μετά τον Προκριματικό αγώνα ορίζεται από το άθροισμα των δύο προγραμμάτων: Ισορροπίας και Δυναμικό Οι 8 καλύτεροι προκρίνονται στον Τελικό, με όχι παραπάνω από ένα ζευγάρι ή ομάδα από τον ίδιο Σύλλογο σε κάθε Κατηγορία Οι διαγωνιζόμενοι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στον Τελικό χωρίς να έχουν διαγωνιστεί και στα δύο προγράμματα (Ισορροπίας και Δυναμικό) Ισοβαθμίες από τον Προκριματικό αγώνα στον Τελικό: Το υψηλότερο άθροισμα από τις Ε-Βαθμολογίες (Εκτέλεσης) των προγραμμάτων Ισορροπίας και Δυναμικό. Εάν οι ισοβαθμίες παραμένουν, τότε παίρνουν και οι δύο την ίδια θέση Τελικός 1.17 Στον Τελικό, ζευγάρια και ομάδες εκτελούν 1 πρόγραμμα, ισορροπίας ή δυναμικό, το οποίο ορίζεται μετά από κλήρωση που διεξάγεται μετά τη λήξη του Προκριματικού Αγώνα.

25 1.18 Η κατάταξη μετά τον Τελικό ορίζεται από το άθροισμα των βαθμολογιών των 3 εκτελεσμένων προγραμμάτων: Ισορροπίας και Δυναμικό από τον Προκριματικό αγώνα και το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί στον Τελικό Ισοβαθμίες στον Τελικό: Ο Τελικός βαθμός του προγράμματος που παρουσιάστηκε στον Τελικό. Ο υψηλότερος βαθμός Εκτέλεσης του προγράμματος που παρουσιάστηκε στον Τελικό. Αν η ισοβαθμία παραμένει, τότε παίρνουν και οι δύο την ίδια θέση. ΑΡΘΡΟ 2 : ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Γενικοί Κανόνες 2.1 Στον Προκριματικό, κάθε διαγωνιζόμενος πρέπει να παρουσιάσει ένα Πρόγραμμα Ισορροπίας και ένα Δυναμικό, το οποίο πρέπει να είναι χορογραφημένο και παρουσιασμένο με συνοδεία μουσικής. 2.2 Η διάρκεια του προγράμματος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2 λεπτά. Υπάρχει ανοχή 2 δευτερολέπτων πριν την αυτόματη ποινή για υπέρβαση διάρκειας. Δεν υπάρχει ελάχιστο όριο. 2.3 Κάθε ζευγάρι/ομάδα, σε ένα πρόγραμμα, πρέπει να παρουσιάσει τα υποχρεωτικά στοιχεία που είναι σχεδιασμένα στον Πίνακα των υποχρεωτικών στοιχείων. 2.4 Κάθε ζευγάρι/ομάδα πρέπει επίσης να παρουσιάσει τον απαιτούμενο αριθμό των ελεύθερων στοιχείων. Τα ελεύθερα στοιχεία μπορούν να επιλεγούν από τον Πίνακα των Υποχρεωτικών στοιχείων. Τα ελεύθερα στοιχεία μπορούν να επιλεγούν από τους Πίνακες δυσκολίας της FIG. Εάν επιλεγούν από τους Πίνακες Δυσκολίας της FIG θα πρέπει η αξία δυσκολίας τους να βρίσκεται μέσα στα επιτρεπόμενα όρια. 2.5 Κάθε ζευγάρι/ομάδα θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει σε κάθε στο πρόγραμμα του τρία (3) υποχρεωτικά ομαδικά στοιχεία ή ζευγαριού, εκτός από τις Τριάδες Γυναικών στο πρόγραμμα Ισορροπίας θα πρέπει να παρουσιάσουν δύο (2) και οι Τετράδες Ανδρών στο πρόγραμμα Ισορροπίας θα πρέπει να παρουσιάσει ένα (1), τα οποία περιγράφονται στους Πίνακες των Υποχρεωτικών Στοιχείων και τρία (3) ατομικά στοιχεία συν μια χορογραφική στροφή. 2.6 Κάθε παρτενέρ ζευγαριού ή ομάδας πρέπει να παρουσιάσει το ελάχιστο τρία (3) ατομικά στοιχεία και στα δύο προγράμματα (Ισορροπίας και Δυναμικό). Στα στοιχεία πρέπει να επιλεγούν από την Κατηγορία 1 για το πρόγραμμα Ισορροπίας και από την Κατηγορία 2 για το Δυναμικό από τους Πίνακες δυσκολίας του Κώδικα Βαθμολογίας της FIG. Επιπλέον

26 ατομικά στοιχεία μπορούν να παρουσιαστούν, αλλά θα επισύρουν τις ανάλογες τεχνικές μειώσεις. 2.7 Κάθε παρτενέρ ενός ζευγαριού ή ομάδας θα πρέπει να παρουσιάσει το λιγότερο τρία (3) ατομικά στοιχεία και στα δύο προγράμματα ( Ισορροπίας και Δυναμικό). Τα στοιχεία μπορούν να είναι επιλεγμένα από τους Πίνακες Δυσκολίας της FIG. Επιπρόσθετα στοιχεία μπορούν να παρουσιαστούν, αλλά θα επισύρουν τις ανάλογες τεχνικές μειώσεις. 2.8 Τα στοιχεία θα πρέπει να σχεδιάζονται στα Tariff sheets με τη σειρά με την οποία θα παρουσιαστούν και θα δίνονται τους Κριτές Δυσκολίας πριν την έναρξη του αγώνα, σύμφωνα με τον Κώδικα βαθμολογίας της FIG. 2.9 Η χορογραφία ενός προγράμματος, η σειρά των στοιχείων που θα παρουσιαστούν, καθώς και επιλογή της μουσικής είναι ελεύθερη Χορογραφικά στοιχεία από τους Πίνακες δυσκολίας της FIG μπορούν χρησιμοποιηθούν, αλλά χωρίς να καλύπτουν τις Ειδικές Απαιτήσεις για τα ατομικά στοιχεία Τα στατικά στοιχεία ζευγαριού ή ομάδας θα πρέπει διατηρούνται για 3 δευτερόλεπτα, ενώ τα ατομικά στατικά στοιχεία για 2 δευτερόλεπτα Ποινή 1.0 θα δίνεται όταν ατομικό στοιχείο υπερβαίνει το μέγιστο όριο αξίας δυσκολίας που απαιτείται Οι προσγειώσεις όλων των υποχρεωτικών στοιχείων θα πρέπει να υποστηρίζονται. Εάν μια προσγείωση δεν υποστηριχτεί τότε δίνεται ποινή Επιπλέον ομαδικά στοιχεία ή ζευγαριού δεν επιτρέπονται Για κάθε ελλιπές στοιχείο υπάρχει ποινή 1.0. (εκτός από το φλικ για το οποίο δίνεται ποινή 0.5 για κάθε αθλητή) 2.16 Για κάθε επιπρόσθετο στοιχείο υπάρχει ποινή 1.0. ΖΕΥΓΑΡΙΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ 2.17 Κάθε πρόγραμμα ισορροπίας, στα ζευγάρια, πρέπει να περιλαμβάνει 5 στατικά κρατήματα ζευγαριών. Για κάθε ελλιπές στοιχείο ζευγαριών θα δίνεται ποινή 1.0 για Ειδική απαίτηση. Κάθε παρτενέρ θα πρέπει να παρουσιάσει το λιγότερο

27 3 ατομικά στοιχεία επιλεγμένα από την Κατηγορία 1 (ένα στατικό, ένα ευλυγισίας, ένα επιδεξιότητας ) συν 1 χορογραφικό στοιχείο. Για κάθε ελλιπές ατομικό στοιχείο θα δίνεται ποινή 1.0 για Ειδική απαίτηση Τα 5 στατικά κρατήματα ζευγαριών μπορούν να εκτελεστούν ως εξής: Σε πέντε διαφορετικές θέσεις βάσης. Σε μία θέση βάσης με 2 στατικά κρατήματα(η μεταφορά της κορυφή δηλώνεται χωρίς αξία) και 3 στατικά κρατήματα σε 3 διαφορετικές θέσεις βάσης. Σε δύο διαφορετικές θέσεις βάσης, με 2 στατικά κρατήματα σε κάθε μία και μία θέση βάσης με 1 στατικό κράτημα.(η μεταφορά της κορυφής δηλώνεται χωρίς αξία) Θα πρέπει να υπάρχουν τρία (3) υποχρεωτικά στοιχεία ζευγαριών, το καθένα επιλεγμένο από διαφορετική σειρά ( I, II, III ) από τον πίνακα των υποχρεωτικών ασκήσεων. (μία από τη σειρά 1, μία από τη σειρά 2 κ.τ.λ.) Θα πρέπει να υπάρχουν το μέγιστο δύο (2) ελεύθερα στοιχεία ζευγαριών επιλεγμένα είτα από τους Πίνακες δυσκολίας της FIG με ελάχιστη αξία 1 και μέγιστη 10, είτε από τον Πίνακα των υποχρεωτικών. Τα δύο (2)ελεύθερα στοιχεία ζευγαριών θα πρέπει να είναι στατικά κρατήματα των 3 δευτερολέπτων Η κορυφή δεν μπορεί να εκτελέσει πάνω από τρεις φορές το ίδιο στοιχείο Ποινή ενός βαθμού δίνεται για κάθε ελλιπές στοιχείο Κάθε παρτενέρ, στο πρόγραμμα Ισορροπίας, θα πρέπει να παρουσιάσει ατομικά στοιχεία επιλεγμένα και από τους τρεις τύπους της Κατηγορίας 1 ( ένα στατικό, ένα ευλυγισίας, ένα επιδεξιότητας). Ποινή 0.5 θα δίνεται για μη τήρηση των Ειδικών Απαιτήσεων εάν όλοι οι αθλητές δεν παρουσιάσουν και τους τρείς τύπους. Αυτή η ποινή δίνεται μία φορά ανά πρόγραμμα ακόμη και αν περισσότεροι από έναν παρτενέρ δεν τηρεί τον κανόνα Ποινή 1.00 βαθμού θα δίνεται για κάθε ελλιπές στοιχείο Χορογραφικά στοιχεία από τους Πίνακες δυσκολίας της FIG μπορούν χρησιμοποιηθούν, αλλά χωρίς να καλύπτουν τις Ειδικές Απαιτήσεις για τα ατομικά στοιχεία Τα προγράμματα με 5 στατικά κρατήματα ζευγαριών και 3 ατομικά στοιχεία συν μια χορογραφική στροφή, κρίνονται για τεχνική και καλλιτεχνική επάρκεια σύμφωνα με τον κώδικα της F.I.G.

28 ΖΕΥΓΑΡΙΑ :ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2.27 Κάθε δυναμικό πρόγραμμα στα ζευγάρια πρέπει να περιλαμβάνει 5 στοιχεία ζευγαριών και 3 ατομικά στοιχεία συν 1 χορογραφικό άλμα ( Πίνακας Αλμάτων) Θα πρέπει να υπάρχουν τρία (3) υποχρεωτικά στοιχεία ζευγαριών, καθένα επιλεγμένα από διαφορετική σειρά (Ι, ΙΙ, ΙΙΙ ) από τους Πίνακες των Υποχρεωτικών στοιχείων Θα πρέπει να υπάρχουν το μέγιστο δύο (2) ελεύθερα στοιχεία ζευγαριών με ελάχιστη αξία ένα (1) και μέγιστη δέκα (10), επιλεγμένα είτε από τους Πίνακες δυσκολίας της FIG, είτε τους Πίνακες των υποχρεωτικών στοιχείων Για κάθε ελλιπές ή επιπρόσθετο στοιχείο ζευγαριού θα δίνεται ποινή 1.0 για Ειδικές Απαιτήσεις Κάθε παρτενέρ θα πρέπει να παρουσιάσει το λιγότερο τρία (3) ατομικά στοιχεία (υποχρεωτικά φλικ), επιλεγμένα από την Κατηγορία 2, συν ένα χορογραφικό άλμα. Για κάθε ελλιπές ατομικό στοιχείο θα δίνεται ποινή 1.0 για Ειδικές απαιτήσεις Στο Δυναμικό πρόγραμμα, κάθε παρτενέρ πρέπει να παρουσιάσει ατομικά στοιχεία της Κατηγορίας 2 και υποχρεωτικά φλικ. Θα δίνεται ποινή 0.5 για Ειδικές απαιτήσεις σε κάθε παρτενέρ που δεν παρουσιάζει φλικ. Αυτή η ποινή δίνεται κάθε φόρα για κάθε αθλητή που δεν τηρεί τον Κανόνα Μόνο δύο (2) έξοδοι επιτρέπονται για Δυσκολία. Οι προσγειώσεις που βαθμολογούνται με αξία 1 και πάνω θα πρέπει να υποστηρίζονται. Αν η προσγείωση που παρουσιάζεται δεν υποστηρίζεται θα δίνεται ποινή 1.0 για κάθε παράβαση Χορογραφικά στοιχεία από τους Πίνακες δυσκολίας της FIG μπορούν χρησιμοποιηθούν, αλλά χωρίς να καλύπτουν τις Ειδικές Απαιτήσεις για τα ατομικά στοιχεία Τα προγράμματα με 5 στοιχεία ζευγαριών, και 3 ατομικά στοιχεία συν 1 χορογραφικό άλμα, κρίνονται για τεχνική και καλλιτεχνική επάρκεια σύμφωνα με τον κώδικα της F.I.G.

29 ΤΡΙΑΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ 2.36 Τα προγράμματα Ισορροπίας των Τριάδων θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν τρεις (3) διαφορετικές πυραμίδες. Για κάθε ελλιπή πυραμίδα θα δίνεται ποινή 1.0 για Ειδικές απαιτήσεις Κάθε παρτενέρ θα πρέπει να παρουσιάσει τρία (3) ατομικά στοιχεία από την κατηγορία 1 (ένα στατικό, ένα ευλυγισίας, ένα επιδεξιότητας) συν μια χορογραφική στροφή. Για κάθε ελλιπές ατομικό στοιχείο θα δίνεται ποινή 1.0 για Ειδικές απαιτήσεις Δύο πυραμίδες κάθε μία επιλεγμένη από διαφορετική σειρά ( I, II, III ) από τον πίνακα υποχρεωτικών στοιχείων. Οι πυραμίδες πρέπει να εκτελούνται ξεχωριστά (δεν μπορούν να ενωθούν) Το μέγιστο μία ελεύθερη πυραμίδα πρέπει να επιλεγεί από τους Πίνακες Δυσκολίας της FIG ή από τους Πίνακες των υποχρεωτικών, με ελάχιστη αξία δυσκολίας 3 και μέγιστη 16 για το στατικό κράτημα όλων των παρτενέρ (αξία δυσκολίας των βάσεων + αξία δυσκολίας της κορυφής) Η ελεύθερη πυραμίδα μπορεί να επιλεγεί από την ίδια κατηγορία με τις υποχρεωτικές Για κάθε ελλιπής ή επιπρόσθετη πυραμίδα θα δίνεται ποινή 1.0 για Ειδικές απαιτήσεις Στο πρόγραμμα Ισορροπίας, κάθε παρτενέρ πρέπει να παρουσιάσει ατομικά στοιχεία από την κατηγορία 1 από όλους τους τρεις (3) διαφορετικούς τύπους: στατικό, ευλυγισίας, επιδεξιότητας. Θα δίνεται 0.5 για Ειδικές Απαιτήσεις αν όλοι οι παρτενέρ δεν παρουσιάζουν και τους τρεις τύπους. Η ποινή δίνεται μία φορά ανά πρόγραμμα, ακόμη και αν παραπάνω από ένα παρτενέρ δεν τηρεί τον κανόνα για Ειδικές απαιτήσεις Χορογραφικά στοιχεία από τους Πίνακες δυσκολίας της FIG μπορούν χρησιμοποιηθούν, αλλά χωρίς να καλύπτουν τις Ειδικές Απαιτήσεις για τα ατομικά στοιχεία Τα προγράμματα με 3 πυραμίδες και 3 ατομικά στοιχεία συν ένα χορογραφικό, κρίνονται για τεχνική και καλλιτεχνική επάρκεια σύμφωνα με τον κώδικα της F.I.G. ΤΕΤΡΑΔΕΣ ΑΝΔΡΩΝ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ 2.45 Το πρόγραμμα ισορροπίας των Τετράδων Ανδρών πρέπει να περιλαμβάνει 2 ομαδικά στοιχεία. Για κάθε ελλιπές στοιχείο θα δίνεται ποινή 1.0 για Ειδικές

30 απαιτήσεις. Οι πυραμίδες πρέπει να εκτελούνται ξεχωριστά (δεν μπορούν να ενωθούν) Κάθε παρτενέρ θα πρέπει να παρουσιάσει τρία (3) ατομικά στοιχεία από την κατηγορία 1 (ένα στατικό, ένα ευλυγισίας, ένα επιδεξιότητας) συν μια χορογραφική στροφή. Για κάθε ελλιπές ατομικό στοιχείο θα δίνεται ποινή 1.0 για Ειδικές απαιτήσεις Ένα ομαδικό στοιχείο επιλεγμένο από διαφορετική σειρά ( I, II) από τον πίνακα υποχρεωτικών στοιχείων Το μέγιστο μία ελεύθερη πυραμίδα πρέπει να επιλεγεί από τους Πίνακες Δυσκολίας της FIG ή από τους Πίνακες των υποχρεωτικών, με ελάχιστη αξία δυσκολίας 3 και μέγιστη 16 για το στατικό κράτημα όλων των παρτενέρ (αξία δυσκολίας των βάσεων + αξία δυσκολίας της κορυφής) Το ελεύθερο ομαδικό στοιχείο μπορεί να επιλεγεί από την ίδια κατηγορία με τις υποχρεωτικές Για κάθε ελλιπές ή επιπρόσθετο ομαδικό στοιχείο θα δίνεται ποινή 1.0 για Ειδικές απαιτήσεις Στο πρόγραμμα Ισορροπίας, κάθε παρτενέρ πρέπει να παρουσιάσει ατομικά στοιχεία από την κατηγορία 1 από όλους τους τρεις (3) διαφορετικούς τύπους: στατικό, ευλυγισίας, επιδεξιότητας. Θα δίνεται 0.5 για Ειδικές Απαιτήσεις αν όλοι οι παρτενέρ δεν παρουσιάζουν και τους τρεις τύπους. Η ποινή δίνεται μία φορά ανά πρόγραμμα, ακόμη και αν παραπάνω από ένα παρτενέρ δεν τηρεί τον κανόνα για Ειδικές απαιτήσεις Χορογραφικά στοιχεία από τους Πίνακες δυσκολίας της FIG μπορούν χρησιμοποιηθούν, αλλά χωρίς να καλύπτουν τις Ειδικές Απαιτήσεις για τα ατομικά στοιχεία Τα προγράμματα με δύο ομαδικά στοιχεία και τρία ατομικά στοιχεία συν ένα χορογραφικό, κρίνονται για τεχνική και καλλιτεχνική επάρκεια σύμφωνα με τον κώδικα της F.I.G. ΤΕΤΡΑΔΕΣ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΤΡΙΑΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2.54 Το δυναμικό πρόγραμμα των τριάδων γυναικών και των τετράδων ανδρών πρέπει να περιλαμβάνει 5 ομαδικά στοιχεία και 3 ατομικά στοιχεία συν ένα χορογραφικό άλμα Το Δυναμικό πρόγραμμα των ομάδων θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει πέντε (5) ομαδικά στοιχεία. Για κάθε ελλιπές ομαδικό στοιχείο θα δίνεται ποινή 1.0 για Ειδικές απαιτήσεις.

31 2.56 Κάθε παρτενέρ πρέπει να παρουσιάσει το λιγότερο 3 ατομικά στοιχεία (υποχρεωτικά φλικ), επιλεγμένα από την κατηγορία 2, συν ένα χορογραφικό άλμα ( Πίνακας αλμάτων). Για κάθε ελλιπές ατομικό στοιχείο θα δίνεται ποινή 0.1 για Ειδικές απαιτήσεις Χορογραφικά στοιχεία από τους Πίνακες δυσκολίας της FIG μπορούν χρησιμοποιηθούν, αλλά χωρίς να καλύπτουν τις Ειδικές Απαιτήσεις για τα ατομικά στοιχεία Τρία ομαδικά στοιχεία επιλεγμένα από διαφορετική σειρά από τον Πίνακα των υποχρεωτικών στοιχείων. Π.χ. ένα από τη σειρά Ι, ένα από τη σειρά ΙΙ, κ.τ.λ Δύο ελεύθερα ομαδικά στοιχεία επιλεγμένα από τους Πίνακες δυσκολίας της FIG ή τους Πίνακες των υποχρεωτικών, με ελάχιστη αξία δυσκολίας 1 και μέγιστη Συνολικά τρία (3) ομαδικά στοιχεία με αρχική θέση σε οριζόντιο πιάσιμο και τρία (3) ομαδικά στοιχεία με τελική θέση σε οριζόντιο πιάσιμο μπορούν να παρουσιαστούν σε Δυναμικό πρόγραμμα ομάδας Μόνο δύο (2) έξοδοι επιτρέπονται για Δυσκολία. Οι προσγειώσεις όλων των δυναμικών στοιχείων που αξιολογούνται με αξία από 1 και πάνω πρέπει να υποστηρίζονται. Αν η προσγείωση δεν υποστηρίζεται τότε θα δίνεται ποινή 1.0 για κάθε παράβαση Στο Δυναμικό πρόγραμμα, κάθε παρτενέρ πρέπει να παρουσιάσει ατομικά στοιχεία από την κατηγορία 2 και υποχρεωτικά φλικ. Θα δίνεται ποινή 0.5 για Ειδικές απαιτήσεις εάν ένας παρτενέρ δεν παρουσιάσει φλικ. Αυτή η ποινή δίνεται κάθε φορά για κάθε αθλητή που δεν τηρεί τον κανόνα για Ειδικές απαιτήσεις Για κάθε ελλιπές ή επιπρόσθετο ομαδικό στοιχείο θα δίνεται ποινή Στο πρόγραμμα της Τετράδας ανδρών θα πρέπει να συμμετέχουν και οι τέσσερις παρτενέρ σε τουλάχιστον τέσσερα ομαδικά στοιχεία.

32 2.65 Το πρόγραμμα με πέντε (5) ομαδικά στοιχεία και τρία (3) ατομικά στοιχεία συν ένα χορογραφικό άλμα, κρίνονται για καλλιτεχνική και τεχνική επάρκεια σύμφωνα με τον κώδικα της F.I.G. ΑΡΘΡΟ 3: ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ 3.1 Οι ατομικές ασκήσεις δεν χρησιμοποιούνται στον υπολογισμό της αξίας δυσκολίας αλλά είναι υποχρεωτικό να εκτελεστούν για να καλυφθούν οι ειδικές απαιτήσεις. 3.4 Η κάθε ατομική άσκηση πρέπει να έχει ελάχιστη αξία 1 και μέγιστη Αν λείπει μία άσκηση ή ξεπερνά την αξία 7 δίνεται ποινή 1.00 βαθμού για μη τήρηση των ειδικών απαιτήσεων. ΑΡΘΡΟ 4: ΔΥΣΚΟΛΙΑ 4.1 Όλα τα προγράμματα ξεκινάνε από το οποίο συμπληρώνεται ως εξής: βαθμούς για την εκτέλεση του προγράμματος, για την καλλιτεχνία για τη δυσκολία. 4.2 Η δυσκολία του προγράμματος ξεκινά από10.00 αν οι υποχρεωτικές ομαδικές ασκήσεις που θα εκτελεστούν, συνολικά φτάσουν την αξία: 0.5 και καλυφθούν όλες οι ειδικές απαιτήσεις. ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ Αξία των υποχρεωτικών ασκήσεων. Αξία δυσκολίας

33

34 Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ/AGE GROUP ΔΟΜΗ ΑΓΩΝΑ-ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΙ Κάθε ζευγάρι ή ομάδα παρουσιάζει ένα πρόγραμμα Ισορροπίας και ένα Δυναμικό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει υποχρεωτικά και ελεύθερα στοιχεία. Η κατάταξη γίνεται μετά το άθροισμα των δύο τελικών βαθμολογιών των δύο προγραμμάτων, Ισορροπίας + Δυναμικό. Οι διαγωνιζόμενοι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στον Τελικό χωρίς να παρουσιάσουν και τα δύο προγράμματα τους. Ισοβαθμίες από Προκριματικούς σε Τελικούς: 1. Το υψηλότερο άθροισμα από τους Βαθμούς Εκτέλεσης (Ε βαθμούς) από το Πρόγραμμα Ισορροπίας και το Δυναμικό Πρόγραμμα. 2. Αν η ισοβαθμία παραμένει τότε παίρνουν και οι δύο την ίδια θέση. Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ /AGE GROUP ΔΟΜΗ ΑΓΩΝΑ-ΤΕΛΙΚΟΙ Στον Τελικό, ζευγάρια και ομάδες παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα, όπως έχει οριστεί από την Κατηγορία, Ισορροπίας ή Δυναμικό. Το πρόγραμμα που θα παρουσιάζεται στον Τελικό θα εναλλάσσεται μεταξύ των Κατηγοριών κάθε 2 χρόνια σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί / ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΙΚΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ ΤΡΙΑΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΕΤΡΑΔΕΣ ΑΝΔΡΩΝ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

35 ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΙΚΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ ΤΡΙΑΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΕΤΡΑΔΕΣ ΑΝΔΡΩΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ Η κατάταξη μετά τον Τελικό ορίζεται από το άθροισμα των βαθμολογιών των 3 εκτελεσμένων προγραμμάτων: Ισορροπίας και Δυναμικό από τον Προκριματικό αγώνα και το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί στον Τελικό. Ισοβαθμίες στον Τελικό: Ο Τελικός βαθμός του προγράμματος που παρουσιάστηκε στον Τελικό. Ο υψηλότερος βαθμός Εκτέλεσης του προγράμματος που παρουσιάστηκε στον Τελικό. Αν η ισοβαθμία παραμένει, τότε παίρνουν και οι δύο την ίδια θέση. ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ Στους Προκριματικούς, κάθε διαγωνιζόμενος πρέπει να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα Ισορροπίας και ένα Δυναμικό, τα οποία πρέπει να είναι χορογραφημένα και με τη συνοδεία μουσικής. Η διάρκεια των προγραμμάτων δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 2.00 λεπτά. Υπάρχει ανοχή 2 δευτερολέπτων πριν να επιβληθεί η ποινή χρόνου. Δεν υπάρχει ελάχιστο όριο Κάθε ζευγάρι /ομάδα σε κάθε πρόγραμμα πρέπει να παρουσιάσει τα υποχρεωτικά στοιχεία τα οποία είναι σχεδιασμένα στον Πίνακα των Υποχρεωτικών στοιχείων. Κάθε ζευγάρι/ομάδα πρέπει να παρουσιάσει ακόμη, τον απαιτούμενο αριθμό από ελεύθερα στοιχεία. Τα ελεύθερα στοιχεία δεν μπορούν να επιλεγούν από τον Πίνακα των Υποχρεωτικών στοιχείων. Τα ελεύθερα στοιχεία μπορούν να επιλεγούν από το Appendix 6 ή τον Πίνακες Δυσκολίας της Fig. Αν τα στοιχεία είναι επιλεγμένα από τους Πίνακες Δυσκολίας της Fig θα πρέπει να είναι σύμφωνα με το εύρος που ζητείται στον παρακάτω πίνακα:

36 Είδος αγωνισμάτων Ισορροπίας Δυναμικό Ατομικά στοιχεία Ζευγάρια γυναικών min 1- max 8 min1-max 14 Cat. 1 min1- max10 Cat.2 min 1- max10 Ζευγάρια ανδρών min 1- max 8 min1- max 14 Cat. 1 min1- max10 Cat.2 min 1- max10 Μικτά ζευγάρια min1-max 8 Min1- max 14 Cat. 1 min1- max10 Cat.2 min 1- max10 Τριάδες γυναικών min4- max 16 Min1-max 14 Cat. 1 min1- max10 Cat.2 min 1- max10 Τετράδες ανδρών min4-max16 M in1-max 10 Cat. 1 min1- max10 Cat.2 min 1- max10 Κάθε παρτενέρ ζευγαριού ή ομάδας πρέπει να παρουσιάσει το ελάχιστο όριο 3 ατομικών στοιχείων και στο πρόγραμμα Ισορροπίας και στο Δυναμικό πρόγραμμα. Τα στοιχεία μπορούν να επιλεγούν από το Appendix 6 ή από τους Πίνακες Δυσκολίας της Fig. Επιπλέον ατομικά στοιχεία μπορούν να παρουσιαστούν, αλλά με τις ανάλογες τεχνικές μειώσεις. (5.6)Κάθε ζευγάρι ή ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει απλές εισόδους, μετακινήσεις (motions), links, πιασίματα και εξόδους (dismounts). ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ: ΑΠΛΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ Να είναι επιλεγμένα από τον πίνακα υποχρεωτικών στοιχείων, Appendix 6 ή τους Πίνακες Δυσκολίας της Fig.

37 Να μην υπερβαίνει την αξία 5. Να μην υπερβαίνει τα ¾ σε περιστροφή και 360 ο στροφή. Να εμπεριέχονται και να είναι ξεκάθαρα αναγνωρίσιμα στο Tariff sheet με τη σειρά παρουσίασης τους. Ποινή 0.3 θα δίνεται όταν: Παρουσιάζονται απλά στοιχεία (5.6), τα οποία δεν έχουν αναγνωριστεί στο Tariff sheet.(αυτή η ποινή δίνεται μόνο μια φορά ανά πρόγραμμα.) Τα στοιχεία δεν έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με τη σειρά παρουσίασης (Αυτή η ποινή δίνεται μόνο μια φορά ανά πρόγραμμα ΠΟΙΝΗ 1.0 ΔΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ: Μία ακροβατική ή ατομική άσκηση υπερβαίνει τη μέγιστη αξία. Το απλό στοιχείο (5.6) υπερβαίνει το μέγιστο όριο περιστροφής ή στροφής. Παρουσιάζεται απαγορευμένο στοιχείο. Αυτή η ποινή δίνεται για κάθε παραβίαση, ακόμη και αν τo παρουσιαζόμενο στοιχείο δεν καταγράφεται στο Tariff sheet. Μόνο 2 έξοδοι επιτρέπονται για δυσκολία. Μία επιπρόσθετη έξοδος μπορεί να παρουσιαστεί ως ελεύθερο στοιχείο. Οι προσγειώσεις από όλα τα αξιολογούμενα δυναμικά στοιχεία και αξιολογούμενες εξόδους με αξία μεγαλύτερη από 1 θα πρέπει να υποστηρίζονται. Εάν η προσγείωση παρουσιάζεται χωρίς υποστήριξη, θα δίνεται ποινή 1.0 για κάθε παραβίαση. Εξαίρεση: η υποστήριξη είναι προαιρετική για εξόδους στοιχεία cannon-ball και 5/4 gainer salto από κούμπωμα. Για λόγους ανάπτυξης, σε προγράμματα ισορροπίας και δυναμικά, ζευγαριών και ομάδων, η κατακόρυφος μπορεί να παρουσιαστεί με ανοιχτά ή κλειστά πόδια. Δεν χρειάζεται να προσδιοριστεί η θέση των ποδιών στο Tariff sheet. Στοιχεία που μετακινούνται από χαμηλά χέρια σε ψηλά χέρια όπως δείχνονται στον πίνακα υποχρεωτικών μπορούν να παρουσιαστούν πρώτα σε χαμηλά χέρια και να μετακινούνται σε κατακόρυφο σε ψηλά χέρια σαν μια μετακίνηση, αλλά η χαμηλή θέση πρέπει να εμπεριέχεται στη μετακίνηση.

38 ΖΕΥΓΑΡΙΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ Κάθε πρόγραμμα Ισορροπίας και Δυναμικό πρέπει να εμπεριέχει 6 ομαδικά στοιχεία. Για κάθε ελλιπές στοιχείο, θα δίνεται ποινή 1.0 για Ειδικές Απαιτήσεις. Κάθε πρόγραμμα Ισορροπίας και Δυναμικό πρέπει να εμπεριέχει 6 ομαδικά στοιχεία. Για κάθε ελλιπές στοιχείο, θα δίνεται ποινή 1.0 για Ειδικές Απαιτήσεις. Κάθε παρτενέρ πρέπει να παρουσιάσει τον ελάχιστο αριθμό των 3 ατομικών ασκήσεων επιλεγμένων από τη Κατ. 1 για το πρόγραμμα Ισορροπίας και από την Κατ.2 για το Δυναμικό πρόγραμμα. Για κάθε ελλιπές στοιχείο, θα δίνεται ποινή 1.0 για Ειδικές Απαιτήσεις. Κάθε παρτενέρ πρέπει να παρουσιάσει τον ελάχιστο αριθμό των 3 ατομικών ασκήσεων επιλεγμένων από τη Κατ. 1 για το πρόγραμμα Ισορροπίας και από την Κατ.2 για το Δυναμικό πρόγραμμα. Για κάθε ελλιπές στοιχείο, θα δίνεται ποινή 1.0 για Ειδικές Απαιτήσεις. Πρέπει να υπάρχουν 4 υποχρεωτικά ομαδικά στοιχεία, το καθένα επιλεγμένο από διαφορετική σειρά I, II, III και IV από τον πίνακα των υποχρεωτικών στοιχείων. Μέγιστος αριθμός ελεύθερων ομαδικών στοιχείων που πρέπει να υπάρχει είναι 2, με ελάχιστη αξία 1 επιλεγμένα από Appendix 6 ή από τους Πίνακες Δυσκολίας της Fig. Τα δύο ελεύθερα στοιχεία πρέπει να είναι στατικά κρατήματα των 3sec. Στα προγράμματα Ισορροπίας, η δυσκολία των ελεύθερων στοιχεία πρέπει να είναι ελάχιστης αξίας 1 και μέγιστης 8. Στα Δυναμικά προγράμματα, η δυσκολία των ελεύθερων στοιχείων πρέπει να είναι ελάχιστης αξίας 1 και μέγιστης 14. ΟΜΑΔΕΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ Τα προγράμματα Ισορροπίας των ομάδων πρέπει να περιλαμβάνουν 3 διαφορετικές πυραμίδες. Για κάθε ελλιπή πυραμίδα δίνεται ποινή 1.0 για ειδικές απαιτήσεις. Κάθε παρτενέρ πρέπει να παρουσιάσει τον ελάχιστο αριθμό των 3 ατομικών ασκήσεων επιλεγμένων από τη Κατ. 1 για το πρόγραμμα Ισορροπίας. Για κάθε ελλιπές στοιχείο, θα δίνεται ποινή 1.0 για Ειδικές Απαιτήσεις. Δύο πυραμίδες πρέπει να εμπεριέχονται, κάθε μία επιλεγμένη από διαφορετική σειρά από τον Πίνακα των υποχρεωτικών στοιχείων. Οι

39 πυραμίδες πρέπει να παρουσιάζονται ξεχωριστές. (Δεν μπορούν να ενωθούν.) Μία ελεύθερη πυραμίδα μπορεί να επιλεχτεί από το Appendix 6 ή Τους Πίνακες Δυσκολίας της Fig, με ελάχιστη αξία δυσκολίας 4 και μέγιστη 16 για στατικά κρατήματα από όλους τους παρτενέρ. (Αξία της θέσης των βάσεων + Αξία της κορυφής.) Τριάδες Γυναικών: Η ελεύθερη πυραμίδα μπορεί να επιλεχτεί από μία από τις ίδιες Κατηγορίες που έχουν χρησιμοποιηθεί στα υποχρεωτικά στοιχεία. ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΟΜΑΔΕΣ Για γυναίκες και άντρες στήλη των τριών. Στήριξη σε όρθια θέση στους ώμους με τη βάση σε θέσεις σπαγγάτ χωρίς χέρια στο έδαφος. Σημ.: με χέρια στο έδαφος δεν είναι απαγορευμένη Στήριξη στα ισχία και στο στήθος της βάσης, με τη βάση σε γέφυρα, όταν υπάρχουν μόνο δύο σημεία στήριξης. (ο κανόνας δεν ισχύει για ζευγάρια). Αυτός ο τύπος στοιχείου μπορεί να παρουσιαστεί όταν υπάρχουν 3 σημεία στήριξης. Στήριξη στα ισχία ή στους γλουτούς με τη βάση σε υπερέκταση της οσφυϊκής μοίρας (λόρδωση). ΟΜΑΔΕΣ : ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Πρέπει να εμπεριέχουν 6 ομαδικά στοιχεία. Για κάθε ελλιπές στοιχείο, θα δίνεται ποινή 1.0 για Ειδικές Απαιτήσεις.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Α -Β -Γ -Δ -Ε 2009-2012

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Α -Β -Γ -Δ -Ε 2009-2012 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Α -Β -Γ -Δ -Ε 2009-2012 Ισχύουν από τον Ιανουάριο του 2009 1 Άρθρο 1: ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ Ισχύς: Από 01-01-2019 έως 31-12-2019 Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (Ε.Γ.Ο.) διοργανώνει «Πρωταθλήματα Τραμπολίνο» για αθλητές και αθλήτριες σωματείων μελών της,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ Αθήνα, 12/01/2017 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ Ισχύς: Από 01-01-2017 έως 31-12-2017 Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (Ε.Γ.Ο.) διοργανώνει «Πρωταθλήματα Τραμπολίνο» για αθλητές και αθλήτριες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Α -Β 1-B 2-Γ -Δ -Ε 2018-2020 1 Περιεχόμενα ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι - ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ Άρθρο 1: Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονίκη 15/10/2015 Αρ. Πρωτ.: 344 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ Α1 - Α2 - Β - Γ - Δ - Ε ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

Θεσσαλονίκη 15/10/2015 Αρ. Πρωτ.: 344 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ Α1 - Α2 - Β - Γ - Δ - Ε ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ Θεσσαλονίκη 15/10/2015 Αρ. Πρωτ.: 344 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ Α1 - Α2 - Β - Γ - Δ - Ε ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ Από την Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. προκηρύσσεται Διασυλλογικός Αγώνας Ακροβατικής Γυµναστικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ Α - Β 1 - Β 2 - Γ - Δ - Ε ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ Α - Β 1 - Β 2 - Γ - Δ - Ε ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΑ: Λ. Κηφισίας 37 - ΟΑΚΑ Κτίριο EKAE (Πρώην Ξενώνες), Έναντι Πυροσβεστικού Σταθμού 151 23 Μαρούσι Τηλ.: 210 98 82 458, 210 98 44 019 Fax: 210 98 87 329 OFFICES: 37 Kifissias Ave. OAKA EKAE Building

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ 2017-2020 1. Ατομικός Αγώνας 1.1. Το πρόγραμμα του Διαδρόμου αποτελείται από 5 έως 8 ασκήσεις ανάλογα την κατηγορία. 1.1.1. Ο διάδρομος χαρακτηρίζεται από συνεχόμενα, γρήγορα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 1. Προγράμματα 1.1. Κάθε πρόγραμμα Τραμπολίνο απαρτίζεται από 10 ασκήσεις. 1.2. Δεν επιτρέπεται η επαναληπτική προσπάθεια ενός προγράμματος. 1.2.1. Εάν υπάρχει φανερή ενόχληση στην εκτέλεση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ 2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ 2014 1 Τροχός 2 Τροχός 3 Τροχός 4 Ροντατ 5 Αλμα Συσπείρωση ΕΠΙΠΕΔΟ 1 5 Διαφορετικές Ασκήσεις 1 Τροχός 2 Τροχός 3 Ροντατ 4 Φλικ-Φλακ 5 Αλμα Συσπείρωση ΕΠΙΠΕΔΟ 2 5 Διαφορετικές Ασκήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΠΛΟΥ ΜΙΝΙ-ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΠΛΟΥ ΜΙΝΙ-ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΠΛΟΥ ΜΙΝΙ-ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ 2017-2020 1. Ατομικός Αγώνας 1.1. Οι αγώνες Διπλού Μίνι Τραμπολίνο αποτελούνται από 4 περάσματα, των 2 ασκήσεων το καθένα (με εξαίρεση τις κατηγορίες στις οποίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEY ΑΝΔΡΩΝ / ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEY ΑΝΔΡΩΝ / ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ Τ.Θ. 23931, 1687 ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ Τηλ: +357 22 449864, Φαξ:+357 22 449865 Ηλεκτρονική. Διεύθυνση: cusf@cytanet.com.cy Ιστοσελίδα: www.cusf.org.cy ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEY ΑΝΔΡΩΝ /

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 07-01-2017 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ I. ΓΕΝΙΚΑ Δομή περιεχόμενο της άσκησης Η αθλήτρια πρέπει να εκτελέσει 8 ασκήσεις σε κάθε όργανο εκτός του άλματος. Για την αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΩΝ ΑΡΧΙΚΗΣ ΒΑΘΜΙΔΑΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΩΝ ΑΡΧΙΚΗΣ ΒΑΘΜΙΔΑΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΩΝ ΑΡΧΙΚΗΣ ΒΑΘΜΙΔΑΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟΤΗΤΕΣ 1. Ποια από τις ακόλουθες ομάδες Δυσκολιών Σώματος που παρουσιάζονται σε ένα ατομικό πρόγραμμα δεν είναι σωστή;

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2017 2018 ΤΜΗΜΑ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ ΤΜΗΜΑ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Σε όλους τους Ομίλους, θα πραγματοποιηθούν συνολικά πέντε (5) περιφερειακοί ατομικοί

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙ ΩΝ 8-9 ΚΑΙ 10 ΕΤΩΝ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙ ΩΝ 8-9 ΚΑΙ 10 ΕΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙ ΩΝ 8-9 ΚΑΙ 10 ΕΤΩΝ ΑΛΜΑ: Χειροκυβίστηση Αρχική αξία:10.00β. -Επιτρέπεται η εκτέλεση δύο αλμάτων και μετράει ο βαθμός του καλύτερου άλματος. Επιτρέπεται επιπλέον

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2014 2015

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2014 2015 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2014 2015 Περιεχόμενα 1 Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2 Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3 Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4 ΜΙΚΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Α & Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 5 ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 6 ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΩ

Διαβάστε περισσότερα

Κατηγορία Απαιτήσεις λήψης κατηγορίας Απαιτήσεις διατήρησης

Κατηγορία Απαιτήσεις λήψης κατηγορίας Απαιτήσεις διατήρησης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΡΙΤΩΝ Οι ακόλουθοι κανονισμοί κριτών της ΕΓΟ ισχύουν για όλα τα αγωνιστικά αθλήματα της Γυμναστικής (Ενόργανη Ανδρών, Ενόργανη Γυναικών, Ρυθμική, Τραμπολίνο,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017-2018 ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α.Σ.Μ. ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΠΑΘΛΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ 2017-2018 OPEN ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΥΑΔΩΝ Κανονισμός Πρωταθλήματος 1. Έναρξη Τετάρτη

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Β.Θ. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Ο.Β.Θ. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Τη ευτέρα, 8 Σεπτεµβρίου 2014 και ώρα 18:30, όσοι αθλητές & αθλήτριες επιθυµούν, θα αγωνιστούν σε 6 παιχνίδια σύνολο κορινών. Οι επτά πρώτοι/ες θα αποτελέσουν την οµάδα που θα λάβει µέρος στο ιασυλλογικό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ 2017-2020 1. Ατομικός Αγώνας 1.1. Οι αγώνες Τραμπολίνο συνδυάζουν τρία (3) προγράμματα από δέκα (10) ασκήσει το καθένα. 1.1.1. Ένα πρόγραμμα τραμπολίνο χαρακτηρίζεται από υψηλά, με

Διαβάστε περισσότερα

ΠPOKHPYΞH 2018 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠPΩTAΘΛHMATΟΣ KARTING ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ KARTING

ΠPOKHPYΞH 2018 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠPΩTAΘΛHMATΟΣ KARTING ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ KARTING ΠPOKHPYΞH 2018 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠPΩTAΘΛHMATΟΣ KARTING ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ KARTING ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΙΤΛΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ / ΚΥΠΕΛΛΩΝ / ΕΠΑΘΛΩΝ... 3 1. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ KARTING 2018... 3 2. ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ RALLY ΑΙΓΑΙΟΥ II ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ RALLY ΑΙΓΑΙΟΥ II

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ RALLY ΑΙΓΑΙΟΥ II ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ RALLY ΑΙΓΑΙΟΥ II Θεσσαλονίκη 17 Σεπτεμβρίου 2016 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ RALLY ΑΙΓΑΙΟΥ II 2016-2017 Ο ΑΣΜΘ Μέγας Αλέξανδρος προκηρύσσει την διεξαγωγή του Εσωτερικού Προκριματικού για το Rally Αιγαίου II 2016-2017, με ημερομηνία έναρξης

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΦΟΡΟΥ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ) ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΦΟΡΟΥ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ) ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ. 08/09/2017 - E2 ΓΕΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΦΟΡΟΥ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ) ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ. ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΟΜΠΟ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ ΚΥΠΕΛΟ "ALL STARS" -

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΟΡΓΑΝΑ & ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. Δ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (Παγκορασίδες) Συνδυασμός Χορευτικών Βημάτων S Min. 2. Min.8

Α. ΟΡΓΑΝΑ & ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. Δ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (Παγκορασίδες) Συνδυασμός Χορευτικών Βημάτων S Min. 2. Min.8 ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΑΝO. Α. ΟΡΓΑΝΑ & ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Min. 3 / Max 9 Δ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (Παγκορασίδες) Min. 2 Δυναμικά με Περιστροφή Min.1 Άλματα (min.1-max.3) Ισορροπίες (min.1-max.3) Περιστροφές (min.1-max.3)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΕΦΟΑ) ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α και Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΕΦΟΑ) ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α και Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΕΦΟΑ) ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α και Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2017 Α ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Στο Πρωτάθλημα της Α Εθνικής συμμετέχουν 12 ομάδες της προηγούμενης χρονιάς και 4 ομάδες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ 2009-2012

ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ 2009-2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ HELLENIC GYMNASTIC FEDERATION ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ 2009-2012 Ρυθμική Γυμναστική Τεχνική Επιτροπή FONDEE 1881 Έκδοση 01.01.2009 FIG Μετάφραση : Πάχτα Μαρία

Διαβάστε περισσότερα

6.ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ «ATTICA YOUTH CHALLENGE 2017»

6.ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ «ATTICA YOUTH CHALLENGE 2017» Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΙΟ 1.ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Σκακιστική Επικοινωνία Ηρακλείου Αττικής ανακοινώνει την διοργάνωση του ATTICA YOUTH CHALLENGE 2017. Ένα Grand Prix από Rapid και Blitz αγώνες και θα δίνει σε μέχρι πέντε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ & ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΤΟΥΣ

ΕΘΝΙΚΟ & ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟ & ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΤΟΥΣ 2015 1 Α ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Αθήνα Πειραιάς Νησιά Αιγαίου Εύβοια Β ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Μακεδονία Θράκη Γ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Πελοπόννησος Νησιά Ιονίου Αιτωλοακαρνανία Ήπειρος Ευρυτανία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ «ΚΩΣΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ» «Ε ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ 2014»

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ «ΚΩΣΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ» «Ε ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ 2014» Α.Σ. ΡΗΓΑΣ Ε ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ 31.5. Σελίδα 1/9 Α.Σ. ΡΗΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 54638 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ (ΙΒΑΝ): GR2201102110000021148010248 Α.Φ.Μ. : 099412486 / ΣΤ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2016 2017 ΤΜΗΜΑ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Θα πραγματοποιηθούν 4-6 περιφερειακοί ατομικοί γύροι στις περιφέρειες με αδειοδοτημένες αίθουσες, που θα αποδίδουν

Διαβάστε περισσότερα

ΠPOKHPYΞH ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠPΩTAΘΛHMATΟΣ KARTING 2016

ΠPOKHPYΞH ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠPΩTAΘΛHMATΟΣ KARTING 2016 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (O.M.A.E) ΠPOKHPYΞH ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠPΩTAΘΛHMATΟΣ KARTING 2016 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ (ΕΠ.Α.) 1η έκδοση: 11/02/2016 2 η έκδοση: 28/06/2016 H ΕΠΑ/ΟΜΑΕ σύμφωνα με τον ΔΑΚ,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. Ο Όμιλος Σκραμπλ Θεσσαλονίκης προκηρύσσει τον 1o Αγώνα Αναγραμματισμών Θεσσαλονίκης:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. Ο Όμιλος Σκραμπλ Θεσσαλονίκης προκηρύσσει τον 1o Αγώνα Αναγραμματισμών Θεσσαλονίκης: 1 ος ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΑΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Ο Όμιλος Σκραμπλ Θεσσαλονίκης προκηρύσσει τον 1o Αγώνα Αναγραμματισμών Θεσσαλονίκης: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 19 Μαΐου 2019, Ώρα 18:00 ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

U.A.B.C 2 nd Play & Fly Tournament

U.A.B.C 2 nd Play & Fly Tournament U.A.B.C 2 nd Play & Fly Tournament H U.A.B.C. προκηρύσσει αθλοπαιδιά με 4 προκριματικούς αγώνες και τελικά Petersen σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν στις 15/9/2017. Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ. 2010/1

Εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ. 2010/1 Εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ. 2010/1 Βαθμολογούμενοι Αγώνες, Τρόπος Βαθμολόγησης Οι βαθμολογούμενοι αγώνες για το έτος 2010 είναι οι κάτωθι: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2x18μ με Ο.Γ. Ανοιχτό Πρωτάθλημα 2x70μ με Ο.Γ. Κύπελλο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Κανονισμός Αγώνων Αιωροπτερισμού Ακρίβειας & Διάρκειας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Κανονισμός Αγώνων Αιωροπτερισμού Ακρίβειας & Διάρκειας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Κανονισμός Αγώνων Αιωροπτερισμού Ακρίβειας & Διάρκειας ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΩΡΟΠΤΕΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Ε mail: chhg@hang-gliding.gr Έκδοση 9η 1. Γενικά 1.1

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2018-2019 ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α.Σ.Μ. ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΠΑΘΛΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Τα μέλη του Α.Σ.Μ. Πειραιά είναι: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Α & Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. 11,12,13 & 14 εκεµβρίου

Α & Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. 11,12,13 & 14 εκεµβρίου ηλώσεις συµµετοχής έως 05/12/2014 Α & Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 11,12,13 & 14 εκεµβρίου (Κλειστό Στάδιο Βαρέων Αθληµάτων Πάλης, Άνω Λιόσια) Low Kick: Ανδρών Γυναικών & Νέων Ανδρών, Νέων Γυναικών & Εφήβων Νεανίδων Κ1:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ & ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΤΟΥΣ

ΕΘΝΙΚΟ & ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟ & ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΤΟΥΣ 2013 1 Α ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Αθήνα Πειραιάς Νησιά Αιγαίου Εύβοια Β ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Μακεδονία Θράκη Γ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Πελοπόννησος Νησιά Ιονίου Αιτωλοακαρνανία Ήπειρος Ευρυτανία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΔΡΩΝ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΔΡΩΝ U59UPU UPU ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ Αρ.Φακ. 70/2β/15 Λευκωσία, 08 Ιουνίου 2015 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ου 97P P ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ου ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Σε συνέχεια των προκηρύξεων για τη διεξαγωγή των αγωνισμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Α & Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. 15, 16 & 17 εκεµβρίου

Α & Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. 15, 16 & 17 εκεµβρίου ηλώσεις συµµετοχής έως 05/12/2017 Α & Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 15, 16 & 17 εκεµβρίου (Κλειστό Στάδιο Βαρέων Αθληµάτων Πάλης, Άνω Λιόσια) Low Kick: Ανδρών Γυναικών Κ1: Ανδρών Γυναικών Full Contact: Ανδρών Γυναικών Light

Διαβάστε περισσότερα

FÉDÉRATION INTERNATIONALE DE GYMNASTIQUE

FÉDÉRATION INTERNATIONALE DE GYMNASTIQUE FÉDÉRATION INTERNATIONALE DE GYMNASTIQUE 0 2013 2016 ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ Ενόργανης Γυμναστικής Γυναικών Ανανεωμένος Νοέμβριος 2014 Μετάφραση : Μέλλου Φωτεινή Πρόεδρος Κριτών Ενόργανης Γυμναστικής Γυναικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ RALLY ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ RALLY ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ RALLY ΑΙΓΑΙΟΥ 2017-2018 Θεσσαλονίκη 8 Σεπτεμβρίου 2017 Ο ΑΣΜΘ Μέγας Αλέξανδρος προκηρύσσει την διεξαγωγή των Προκριματικών Αγώνων για το Rally Αιγαίου 2017-2018, με ημερομηνία έναρξης την Δευτέρα

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Β.Θ. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2013 2014

Ο.Β.Θ. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2013 2014 ΕΝΑΡΞΗ: 9 Σεπτεµβρίου 2013 ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ/ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: 12 ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: ευτέρα ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 18:30 Τη ευτέρα, 9 Σεπτεµβρίου 2013, οι αθλητές & οι αθλήτριες που επιθυµούν θα αγωνιστούν σε 6 παιχνίδια

Διαβάστε περισσότερα

Volley. Προπονητικές ομάδες ΦΑΣΗ 1. Ανάπτυξη των ειδικών κινητικών δεξιοτήτων και τα πρώτα στοιχεία του επιθετικού χτυπήματος

Volley. Προπονητικές ομάδες ΦΑΣΗ 1. Ανάπτυξη των ειδικών κινητικών δεξιοτήτων και τα πρώτα στοιχεία του επιθετικού χτυπήματος PAOLINI final_layout 1 12/17/14 5:52 PM Page 7 Volley Προπονητικές ομάδες ΦΑΣΗ 1 Ανάπτυξη των ειδικών κινητικών δεξιοτήτων και τα πρώτα στοιχεία του επιθετικού χτυπήματος PAOLINI final_layout 1 12/17/14

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ & ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΤΟΥΣ

ΕΘΝΙΚΟ & ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟ & ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΤΟΥΣ 2017 1 Α ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Νήσων Αιγαίου Εύβοια - Ανατολική Στερεά Β ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Μακεδονία Θράκη Θεσσαλία Γ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Πελοπόννησος Νησιά Ιονίου Αιτωλοακαρνανία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ KARTING 2017

ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ KARTING 2017 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (O.M.A.E) ΠPOKHPYΞH ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠPΩTAΘΛHMATΟΣ KARTING 2017 ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ KARTING 2017 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ (ΕΠ.Α.) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΙΤΛΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ /

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ BACKGAMMON ΤΟΥ 12 ου ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ BACKGAMMON

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ BACKGAMMON ΤΟΥ 12 ου ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ BACKGAMMON ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ BACKGAMMON ΤΟΥ 12 ου ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ BACKGAMMON 2018-19 ΓΕΝΙΚΑ 1. Σύμφωνα με σχετική Προκήρυξή της Διοικούσας Επιτροπής για τη Δημιουργία Ομοσπονδίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΑΣΦΑΛΤΙΝΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ HELLENIC TIME TRIAL CHALLENGE

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΑΣΦΑΛΤΙΝΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ HELLENIC TIME TRIAL CHALLENGE ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΑΣΦΑΛΤΙΝΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ HELLENIC TIME TRIAL CHALLENGE 2019 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΠΑΘΛΟ HELLENIC TIME TRIAL CHALLENGE... 3 ΑΡΘΡΟ 1 ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ... 3 APΘPO 2 ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ...

Διαβάστε περισσότερα

3. ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ:

3. ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ 17ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ 2019 ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ Φάρσαλα, 30/01/2019 Καναδά 9 Φάρσαλα

Διαβάστε περισσότερα

TEXNIKΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΟΡΕΙΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

TEXNIKΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΟΡΕΙΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ TEXNIKΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΟΡΕΙΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Κανονισμοί Εθνικού Πρωταθλήματος Κριτήρια επιλογών Εθνικών Ομάδων 2014-15 Κανονισμοί Οργάνωσης Εθνικού Πρωταθλήματος Α. Είδος αγώνων-αγωνίσματα 1.Αγώνας Σκι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 5άδων BAKER ΑΣΜΘ Ο Μέγας Αλέξανδρος ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 5άδων BAKER

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 5άδων BAKER ΑΣΜΘ Ο Μέγας Αλέξανδρος ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 5άδων BAKER Θεσσαλονίκη 23 Μαρτίου 2016 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 5άδων BAKER ΑΣΜΘ Ο Μέγας Αλέξανδρος 2015-2016 Ο ΑΣΜΘ Μέγας Αλέξανδρος προκηρύσσει την διεξαγωγή Εσωτερικού Πρωταθλήματος Ομάδων τύπου Baker για την περίοδο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ MUAYTHAI

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ MUAYTHAI Προκήρυξη ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ MUAYTHAI Υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Moυάιτάι (Π.Ο.Μ.) Το Α.Σ. ΛΕΥΚΗ ΤΙΓΡΗΣ (WHITE TIGER CAMP) διοργανώνει το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 Διασυλλογικούς

Διαβάστε περισσότερα

1. ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ (ΤΟΥΡΝΟΥΑ) Αξιολογημένα Ατομικά Πρωταθλήματα:... 1

1. ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ (ΤΟΥΡΝΟΥΑ) Αξιολογημένα Ατομικά Πρωταθλήματα:... 1 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΠΑΤΜΙΝΤΟΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2007 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΕΛΙΔΑ 1. ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΚΟΥΟΣ. Εγχειρίδιο Εθνικού Συστήματος Κατάταξης

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΚΟΥΟΣ. Εγχειρίδιο Εθνικού Συστήματος Κατάταξης ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΚΟΥΟΣ Εγχειρίδιο Εθνικού Συστήματος Κατάταξης 2012-2013 02 Αυγούστου 2012 2 Σ ε λ ί δ α 1. ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΚΟΥΟΣ (ΚΟΣ) ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

K. O. E. ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α2 ΑΝΔΡΩΝ 2018 ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

K. O. E. ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α2 ΑΝΔΡΩΝ 2018 ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ K. O. E. ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α2 ΑΝΔΡΩΝ 2018 ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Αριθμ.πρωτ..2834/Ε Αθήνα 05/06/2018 ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ PLAY OFF-OUT Α2 ΕΘΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΙΟΝΟΣΑΝΙΔΑΣ & ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΚΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΙΟΝΟΣΑΝΙΔΑΣ & ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΚΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΙΟΝΟΣΑΝΙΔΑΣ & ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΚΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 2016-17 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΧΙΟΝΟΣΑΝΙΔΑΣ & ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΚΙ 2017 Ι. Εθνικό πρωτάθληµα 1. Γενικοί κανονισµοί αγώνων Χιονοσανίδας& Ελεύθερου Σκι 1.1 Οι αγώνες του

Διαβάστε περισσότερα

Η Ε.Γ.Ο. προκηρύσσει τον 4ο Περιφερειακό Γύρο του Πανελληνίου Ατομικού Πρωταθλήματος Bowling από Σάββατο 3/2/2018 μέχρι Κυριακή 11/2/2018

Η Ε.Γ.Ο. προκηρύσσει τον 4ο Περιφερειακό Γύρο του Πανελληνίου Ατομικού Πρωταθλήματος Bowling από Σάββατο 3/2/2018 μέχρι Κυριακή 11/2/2018 Η Ε.Γ.Ο. προκηρύσσει τον 4ο Περιφερειακό Γύρο του Πανελληνίου Ατομικού Πρωταθλήματος Bowling 2017-2018 από Σάββατο 3/2/2018 μέχρι Κυριακή 11/2/2018 Περιφέρειες διεξαγωγής ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Α & Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. 14 & 15 Δεκεμβρίου (Κλειστό Στάδιο Βαρέων Αθλημάτων Πάλης, Άνω Λιόσια)

Α & Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. 14 & 15 Δεκεμβρίου (Κλειστό Στάδιο Βαρέων Αθλημάτων Πάλης, Άνω Λιόσια) Δηλώσεις συμμετοχής έως 06/12/2013 Α & Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 14 & 15 Δεκεμβρίου (Κλειστό Στάδιο Βαρέων Αθλημάτων Πάλης, Άνω Λιόσια) Low Kick: Ανδρών Γυναικών & Νέων Ανδρών, Νέων Γυναικών & Εφήβων Νεανίδων Κ1: Ανδρών

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμοί Εθνικών Ομάδων

Κανονισμοί Εθνικών Ομάδων ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ CYPRUS CHESS FEDERATION Κανονισμοί Εθνικών Ομάδων Μέρος Ι - Κατηγορίες Εθνικών Ομάδων 1. Για την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της Κύπρου σε διεθνείς ομαδικές διοργανώσεις,

Διαβάστε περισσότερα

11 ων ΔΙΕΘΝΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ GRAND PRIX ΤΟΥ Ν.Ο.ΧΑΝΙΩΝ

11 ων ΔΙΕΘΝΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ GRAND PRIX ΤΟΥ Ν.Ο.ΧΑΝΙΩΝ Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η 11 ων ΔΙΕΘΝΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ GRAND PRIX ΤΟΥ Ν.Ο.ΧΑΝΙΩΝ ΠΡΟΣ: Όλα τα Σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της ΚΟΕ 1. Ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων διοργανώνει τους 11 ους Διεθνείς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ της Αγωνιστικής Περιφέρειας Κρήτης 2018 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΠΕΝΑ) της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ» ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΛΑΥΡΙΟ : 14/ 03/ 2019 Ταχ.Δ/νση : Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου Άνω Όρια Λαύριο -195 00 Τηλέφωνο : 2292 0-27391-2 Fax : 2292 0-27391

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2015 2016 ΤΜΗΜΑ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2015 2016 ΤΜΗΜΑ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2015 2016 ΤΜΗΜΑ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Σε όλους τους Ομίλους, θα πραγματοποιηθούν συνολικά έξι (6) περιφερειακοί ατομικοί γύροι, που θα αποδίδουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ & ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΤΟΥΣ

ΕΘΝΙΚΟ & ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟ & ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΤΟΥΣ 2014 1 Α ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Αθήνα Πειραιάς Νησιά Αιγαίου Εύβοια Β ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Μακεδονία Θράκη Γ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Πελοπόννησος Νησιά Ιονίου Αιτωλοακαρνανία Ήπειρος Ευρυτανία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ Γ ----- Ταχ. Δ/νση : Α. Παπανδρέου 37 151

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΩΝ 2015

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΩΝ 2015 Θεσσαλονίκη, 29/10/2015 Προς Σωματεία Μέλη ΚΟΕ Περιφερειακές Επιτροπές ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΩΝ 2015 Ο Α.Σ. Π.Α.Ο.Κ, η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας και η Περιφερειακή Επιτροπή Κολύμβησης Κεντροδυτικής

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1. ΣΚΟΠΟΣ 4 2. ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΚΟΓ 4 2.1. ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 4 2.2. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 4 2.3.

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1. ΣΚΟΠΟΣ 4 2. ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΚΟΓ 4 2.1. ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 4 2.2. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 4 2.3. ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ Ε Σ Ω Τ Ε Ρ Ι Κ Ο Σ Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ο Σ Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ 27 Φεβρουαρίου 2013 2 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΕΛ 1. ΣΚΟΠΟΣ 4 2. ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΚΟΓ 4 2.1. ΕΠΙΣΗΜΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Η Ε.Γ.Ο. προκηρύσσει τον 2ο Περιφερειακό Γύρο του Πανελληνίου Ατομικού Πρωταθλήματος Bowling από Τρίτη 5/12/2017 μέχρι Κυριακή 10/12/2017

Η Ε.Γ.Ο. προκηρύσσει τον 2ο Περιφερειακό Γύρο του Πανελληνίου Ατομικού Πρωταθλήματος Bowling από Τρίτη 5/12/2017 μέχρι Κυριακή 10/12/2017 Η Ε.Γ.Ο. προκηρύσσει τον 2ο Περιφερειακό Γύρο του Πανελληνίου Ατομικού Πρωταθλήματος Bowling 2017-2018 από Τρίτη 5/12/2017 μέχρι Κυριακή 10/12/2017 Περιφέρειες διεξαγωγής ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

K. O. E. ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

K. O. E. ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ K. O. E. ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α2 ΑΝΔΡΩΝ «2017» ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Αριθμ.πρωτ.2941/Ε Αθήνα 2/06/2017 ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ PLAY OFF-OUT Α2 ΕΘΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

16 ο ΤΡΟΠΑΙΟ ΓΛΑΥΚΟΣ ΤΣΕΤΣΕΛΕΙΑ 2015

16 ο ΤΡΟΠΑΙΟ ΓΛΑΥΚΟΣ ΤΣΕΤΣΕΛΕΙΑ 2015 Αρ. Πρωτ: 132 Περιστέρι, 02 Φεβρουαρίου 2015 Προς: - Κ.Ο.Ε. - Τμήμα Μηχανοργάνωσης - Κολυμβητικά Σωματεία (μέλη της Κ.Ο.Ε.) - Ο.Π.Α.Α.Π. - Περιφερειακή Επιτροπή Αττικής - Σύνδεσμο Κριτών Χρονομετρών Κοινοποίηση:-

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1 ης TOΠΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΕΣΘ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1 ης TOΠΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΕΣΘ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016 ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1 ης TOΠΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΕΣΘ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016 Θεσσαλονίκη, 21.09. 2015 Αρ. Πρωτ.: - 963 - Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2725/1999, όπως τροποποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Η παρούσα Προκήρυξη τελεί υπό την επιφύλαξη των Κανονισμών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας οι οποίοι σε κάθε περίπτωση υπερισχύουν. Οποιαδήποτε μεσούσης

Η παρούσα Προκήρυξη τελεί υπό την επιφύλαξη των Κανονισμών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας οι οποίοι σε κάθε περίπτωση υπερισχύουν. Οποιαδήποτε μεσούσης WE ARE BOXING ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ 2019 0 Η παρούσα Προκήρυξη τελεί υπό την επιφύλαξη των Κανονισμών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας οι οποίοι σε κάθε περίπτωση υπερισχύουν. Οποιαδήποτε μεσούσης της αγωνιστικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ Κανόνες & Κανονισμοί 2017

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ Κανόνες & Κανονισμοί 2017 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ Α ΈΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017 ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ Κανόνες & Κανονισμοί 2017 ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο ΙΟΡΓΑΝΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚ ΟΣΗ Α) Α ΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΗΠΕ ΩΝ. Β) Α ΕΙΑ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΡΟΠΑΙΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ 2017»

«ΤΡΟΠΑΙΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ 2017» ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. Τμήμα Υγρού Στίβου Κολύμβηση Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2016 Αρ. Πρωτ: Προς: - Πρόεδρο και Δ.Σ. Κ.Ο.Ε. - Τμήμα Μηχανοργάνωσης - Τμήματα προαγωνιστικών κατηγοριών όλων των κολυμβητικών σωματείων

Διαβάστε περισσότερα

Championships ΑΡ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ 2018/ Προκήρυξη Πρωταθλημάτων Νέων και Παίδων

Championships ΑΡ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ 2018/ Προκήρυξη Πρωταθλημάτων Νέων και Παίδων Championships-2018-0000410 ΑΡ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ 2018/2019-0111 Προκήρυξη Πρωταθλημάτων Νέων και Παίδων 2018-2019 1 Περιεχόμενα Ι - Παγκύπρια Πρωταθλήματα Νέων K-19 (Α, Β, Γ Κατηγορίας) Σελ.3 ΙΙ - Προαιρετικό

Διαβάστε περισσότερα

ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ. Επιμέλεια: Στεπάν Παρτεμιάν

ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ. Επιμέλεια: Στεπάν Παρτεμιάν ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ Επιμέλεια: Στεπάν Παρτεμιάν Άρθρο 1 Το γήπεδο ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΗΠΕΔΟΥ 20 Χ 40 Το τέρμα ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΕΡΜΑΤΟΣ 3 Χ 2 Άρθρο 2 Ο χρόνος του παιγνιδιού Tοσήμα λήξης και Η διακοπή του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΑ. 3οTOTAL FIELD GAME METZENA 2014 ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΕΛΟΠΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΠΛΑΤΑΝΟΒΡΥΣΗ ΑΧΑΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΑ. 3οTOTAL FIELD GAME METZENA 2014 ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΕΛΟΠΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΠΛΑΤΑΝΟΒΡΥΣΗ ΑΧΑΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΑ 3οTOTAL FIELD GAME METZENA 2014 ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΕΛΟΠΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΠΛΑΤΑΝΟΒΡΥΣΗ ΑΧΑΙΑΣ 4-5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Έναρξη Εγγραφών Συμμετοχής ΠΕΜΠΤΗ 30/8/2014 Λήξη Εγγραφών Συμμετοχής ΔΕΥΤΕΡΑ 29/9/2014

Διαβάστε περισσότερα

4. ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Ξενοδοχείο «ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΝ».

4. ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Ξενοδοχείο «ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΝ». ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΣΣΘΧ: 26/12.11.2015 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Site: http://theschess.wordpress.com e-mail: saeakeam@hotmail.com Β. ΌΛΓΑΣ 285-546 55 ΤΗΛ : 2310-419 269, ΦΑΞ: 2310-417

Διαβάστε περισσότερα

K. O. E. ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α2 ΑΝΔΡΩΝ 2019 ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

K. O. E. ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α2 ΑΝΔΡΩΝ 2019 ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ K. O. E. ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α2 ΑΝΔΡΩΝ 2019 ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Αριθμ.πρωτ.3069/Ε Αθήνα 03/06/2019 ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ PLAY OFF-OUT Α2 ΕΘΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΙ Η προαγωγή της υγείας Η κοινωνική αλληλεπίδραση Χαρακτήρας περιπέτειας Αρχή ομαδικής συνεργασίας

ΣΚΟΠΟΙ Η προαγωγή της υγείας Η κοινωνική αλληλεπίδραση Χαρακτήρας περιπέτειας Αρχή ομαδικής συνεργασίας Περιγραφή του προγράμματος Το Kids Athletics είναι ένα παιδαγωγικό πρόγραμμα για μαθητές που αποτελεί μία διαφορετική προσέγγιση από το ενήλικο μοντέλο του Στίβου. Αυτή η προσέγγιση στρέφεται σε μορφές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΕΠΑΘΛΟΥ ΑΓΩΝΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ 2015 CIRCUIT BATTLES

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΕΠΑΘΛΟΥ ΑΓΩΝΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ 2015 CIRCUIT BATTLES ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (O.M.A.E) ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΕΠΑΘΛΟΥ ΑΓΩΝΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ 2015 CIRCUIT BATTLES ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ (ΕΠ.Α.) Η ΟΜΑΕ σύμφωνα με τον ΕΑΚ, τον

Διαβάστε περισσότερα

Line Follower v.1.2 Aegean Robotics Competition 2019

Line Follower v.1.2 Aegean Robotics Competition 2019 Κανονισμοί Line Follower 1. Σκοπός 1.1. Σκοπός της δοκιμασίας είναι να κατασκευαστεί ένα ρομπότ που θα ακολουθεί μια μαύρη γραμμή σε λευκό φόντο, με αρκετές εναλλαγές κατεύθυνσης στο μικρότερο δυνατό χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ JOYA KICK BOXING CHAMPIONSHIP FINALS 2015 ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ JOYA KICK BOXING CHAMPIONSHIP FINALS 2015 ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ JOYA KICK BOXING CHAMPIONSHIP FINALS 2015 ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 Αγαπητοί συνάδελφοι, προπονητές, Άλλος ένας κύκλος του πρωταθλήματος JOYA KICK BOXING CHAMPIONSHIP κλείνει.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Ζ ΕΝΩΣΗΣ ΠΑΓΚΡΗΤΙΩΝ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΟΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟ 2018

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Ζ ΕΝΩΣΗΣ ΠΑΓΚΡΗΤΙΩΝ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΟΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟ 2018 Ζ' ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑIΡIΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Μέλος της Ελληνικής Φίλαθλης Οµοσπονδίας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Ζ ΕΝΩΣΗΣ ΠΑΓΚΡΗΤΙΩΝ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΟΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισµός Εµποδίων 2014. Τροποποιήσεις εν ισχύ από από 1/1/2014

Κανονισµός Εµποδίων 2014. Τροποποιήσεις εν ισχύ από από 1/1/2014 Κανονισµός Εµποδίων 2014 Τροποποιήσεις εν ισχύ από από 1/1/2014 Άρθρο 200.5 - Χρήση Βίντεο το βίντεο (επίσηµο βίντεο) πρέπει να παραδοθεί στον Πρόεδρο της Α.Ε. το πολύ µέσα σε 30 από την ανακοίνωση των

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ της ΟΤΟΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ «ΟΤΟΕ TENNIS OPEN 2014» ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ TENNIS CLUB 2 31 ΜΑΪΟΥ 2014

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ της ΟΤΟΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ «ΟΤΟΕ TENNIS OPEN 2014» ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ TENNIS CLUB 2 31 ΜΑΪΟΥ 2014 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ της ΟΤΟΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ «ΟΤΟΕ TENNIS OPEN 2014» ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ TENNIS CLUB 2 31 ΜΑΪΟΥ 2014 Απρίλιος 2014 Χώρος και οργάνωση Έδρα ΔΗΜ. ΑΘΛ. ΕΓΚ. ΑΥΛΑΚΙΟΥ (ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ), Τ.Κ. 19003 Τηλέφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ Προκήρυξη 5 ου εαρινού τουρνουά basket ball Αγαπητοί φίλοι και συναθλητές, Ο σύλλογος μας ανακοινώνει το 5 ο τουρνουά basket ball υποδομών και σας καλεί να το πλαισιώσετε με την παρουσία σας όπως το κάνατε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ CHEER LEAGUE ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ CHEER LEAGUE ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ CHEER LEAGUE ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017 1. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η Ευρωπαϊκή Cheer League (ECL) είναι ένα εικονικό πρωτάθλημα με ειδικό σύστημα βαθμολόγησης το οποίο προσφέρει στους αθλητές την επιπρόσθετη δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

Προς: Στους αγώνες θα συμμετάσχουν κολυμβητές και κολυμβήτριες ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ & ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ κατηγοριών, από 9 ετών και μεγαλύτεροι.

Προς: Στους αγώνες θα συμμετάσχουν κολυμβητές και κολυμβήτριες ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ & ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ κατηγοριών, από 9 ετών και μεγαλύτεροι. Χαλάνδρι, 13 Δεκεμβρίου 2018 Aρ. Πρωτ: 04/388/13/12/18 Προς: - Κ.Ο.Ε. - Τμήμα Μηχανοργάνωσης - Κολυμβητικά Σωματεία (μέλη της Κ.Ο.Ε.) - ΠΑΟ 5 ο ΤΡΟΠΑΙΟ ΝΗΡΕΑ Κύριε Πρόεδρε, Ο Α.Ο. ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ σε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΟΜΙΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 2017 (8, 10, 12, 14, 16 & 18 ΕΤΩΝ)

ΑΤΟΜΙΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 2017 (8, 10, 12, 14, 16 & 18 ΕΤΩΝ) Αθήνα, 13.04.2017 Αριθμ. πρωτ.: Α 30/13.04.2017 ΑΤΟΜΙΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 2017 (8, 10, 12, 14, 16 & 18 ΕΤΩΝ) 1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ Η Ε.Σ.Σ.Ν.Α. και η Περιφέρεια Αττικής με συνδιοργανωτή τον Σ.Ο.

Διαβάστε περισσότερα

3 O Π ΑΝΕΛΛΗΝΙΟ Π ΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUDOKU 09

3 O Π ΑΝΕΛΛΗΝΙΟ Π ΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUDOKU 09 www.e-sudoku.gr 1 3O ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUDOKU 2 MAIOY 2009 Οι παρόντες κανονισμοί συντάχθηκαν λαμβάνοντας υπ όψιν τους επίσημους κανονισμούς του παιχνιδιού καθώς και τους κανονισμούς της World Puzzle

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ MUAYTHAI

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ MUAYTHAI Προκήρυξη ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ MUAYTHAI Υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Moυάιτάι (Π.Ο.Μ.) Το Α.Σ. ΛΕΟΝΤΕΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ (LIONS CAMP) διοργανώνει το Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2019 Διασυλλογικούς

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΜ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ. Muaythai Α' και Β' κατηγορίας Μαρτίου2018

ΠΟΜ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ. Muaythai Α' και Β' κατηγορίας Μαρτίου2018 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Muaythai 2018 Α' και Β' κατηγορίας 17-18 Μαρτίου2018 Κλειστό στάδιο Αργοναύτες Τριπόλεως 17, Αργυρούπολη. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Muaythai (Π.Ο.Μ) σας προσκαλεί στο Πανελλήνιο Κύπελλο

Διαβάστε περισσότερα

19 ο ΤΡΟΠΑΙΟ ΓΛΑΥΚΟΣ ΤΣΕΤΣΕΛΕΙΑ 2018

19 ο ΤΡΟΠΑΙΟ ΓΛΑΥΚΟΣ ΤΣΕΤΣΕΛΕΙΑ 2018 Περιστέρι, 15 Φεβρουαρίου 2018 Προς: - Κ.Ο.Ε. - Τμήμα Μηχανοργάνωσης - Κολυμβητικά Σωματεία (μέλη της Κ.Ο.Ε.) - Ο.Π.Α.Α.Π. - Περιφερειακή Επιτροπή Αττικής - Σύνδεσμο Κριτών Χρονομετρών Κοινοποίηση:- Δήμαρχο

Διαβάστε περισσότερα

PAFOS COSMIC BOWLING CLUB

PAFOS COSMIC BOWLING CLUB PAFOS COSMIC BOWLING CLUB ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΕΤΡΑΔΩΝ 2018 2019 Το Pafos Cosmic Bowling Club διοργανώνει Πρωτάθλημα και Κύπελλο Τετράδων για την αγωνιστική περίοδο 2018-19, όπου θα συμμετάσχουν έξι

Διαβάστε περισσότερα

Έδεσσα Αριθ. πρωτ. ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ GRAND PRIX

Έδεσσα Αριθ. πρωτ. ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ GRAND PRIX ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΠΕΛΛΑΣ-ΚΙΛΚΙΣ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Έδεσσα 7-4-2011 Αριθ. πρωτ. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ GRAND PRIX Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΠΕΛΛΑΣ-ΚΙΛΚΙΣ και ο ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, προκηρύσσουν τους

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ CYPRUS VOLLEYBALL FEDERATION

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ CYPRUS VOLLEYBALL FEDERATION ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEYBALL 2016 CYPRUS BEACH VOLLEY 2016 1. ΟΡΙΣΜΟΣ Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Beach Volley Cyprus Beach Volley 2016, είναι η κύρια επίσημη διοργάνωση Beach

Διαβάστε περισσότερα

2.ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

2.ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ BLITZ JUNIORS 1.ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Σκακιστική Επικοινωνία Ηρακλείου Αττικής στα πλαίσια του ATTICA YOUTH CHALLENGE 2017 ανακοινώνει την διοργάνωση του 1 ου juniors Blitz την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Διαβάστε περισσότερα

13 ων ΔΙΕΘΝΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ GRAND PRIX ΤΟΥ Ν.Ο.ΧΑΝΙΩΝ

13 ων ΔΙΕΘΝΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ GRAND PRIX ΤΟΥ Ν.Ο.ΧΑΝΙΩΝ Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η 13 ων ΔΙΕΘΝΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ GRAND PRIX ΤΟΥ Ν.Ο.ΧΑΝΙΩΝ ΠΡΟΣ: Όλα τα Σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της ΚΟΕ Χανιά, 19 Ιανουαρίου 2010 Αρ. Πρωτ. 41 Κύριε Πρόεδρε, 1. Ο Ναυτικός

Διαβάστε περισσότερα

Χορογραφική προετοιμασία στην ενόργανη γυμναστική γυναικών. Δόντη Αναστασία Ομοσπονδιακή προπονήτρια

Χορογραφική προετοιμασία στην ενόργανη γυμναστική γυναικών. Δόντη Αναστασία Ομοσπονδιακή προπονήτρια Χορογραφική προετοιμασία στην ενόργανη γυμναστική γυναικών Δόντη Αναστασία Ομοσπονδιακή προπονήτρια Συνιστώσες Βαθμολογίας στην ενόργανη γυμναστική Η ανάπτυξη και συγκέντρωση της δυσκολίας στα αγωνιστικά

Διαβάστε περισσότερα