Newsletter / Απρίλιος - Ιούλιος Θάλασσα. Aνδριάννα

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Newsletter / Απρίλιος - Ιούλιος Θάλασσα. Aνδριάννα"

Transcript

1 Newsletter / Απρίλιος - Ιούλιος 2018 Θάλασσα Aνδριάννα

2 Συμβουλευτικά Κέντρα Στήριξης στο Πένθος ΣΚ Αθήνας Το Συμβουλευτικό Κέντρο της Αθήνας το δεύτερο τρίμηνο του 2018 δέχτηκε 156 νέα αιτήματα από οικογένειες που επιθυμούσαν στήριξη. Ομάδες Ολοκληρώθηκε η ομάδα εφήβων digital storytelling. Τα παιδιά που συμμετείχαν στην ομάδα είχαν την ευκαιρία να διηγηθούν την ιστορία της πορείας του θρήνου τους, να την καταγράψουν σε laptop και να τη μοιραστούν με τους συνομηλίκους τους, δημιουργώντας έτσι μια ιστορία. Τον Μάρτιο 2018 ξεκίνησε η εκπαίδευση συντονιστών του προγράμματος family to family που έχει σαν στόχο να δημιουργηθεί δίκτυο κοινωνικής βοήθειας από οικογένειες που έχουν λάβει βοήθεια από τη Μέριμνα σε νέες οικογένειες που ζητούν βοήθεια. Συντονιστές της ομάδας είναι οι ψυχολόγοι της Μέριμνας κα Μιχελή Μαργαρίτα και κα Ράλλη Ελευθερία.

3 Παρεμβάσεις - Ομιλίες σε σχολεία Τον Απρίλιο 2018 οι ψυχολόγοι της Μέριμνας Μαργαρίτα Μιχελή, Κέλλυ Μωραΐτη και Εύη Μπιτσάκου βοήθησαν τους εκπαιδευτικούς δύο δημοτικών σχολείων, σε παρέμβαση στο σχολείο τους, για στήριξη μαθητών που έχασαν συμμαθητή τους. Ομιλίες πραγματοποιήθηκαν και σε δύο παιδικούς σταθμούς από την Ράλλη Ελευθερία και Κέλλυ Μωραΐτη ψυχολόγους του συμβουλευτικού κέντρου, μετά από αίτημα των εκπαιδευτικών για την ενημέρωση των γονιών του σχολείου σχετικά με την κατανόηση της έννοιας του θανάτου και τις φυσιολογικές αντιδράσεις των παιδιών στην ηλικία αυτή, μετά από μία απώλεια. Μετά από πρόσκληση του Γραφείου Αγωγής Υγείας Δ Δ/ΝΣΗΣ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, πραγματοποιήθηκε από την ψυχολόγο του Συμβουλευτικού Κέντρου Ράλλη Ελευθερία, Ημερίδα στο Δήμο Ελληνικού, με θέμα: «Όταν η Απώλεια αγγίζει την Σχολική Ζωή». Σκοπός της Ημερίδας ήταν η κατάρτιση των εκπαιδευτικών σε σχέση με την διαχείριση των μαθητών που θρηνούν τον θάνατο αγαπημένου τους προσώπου. Την ημερίδα παρακολούθησαν 60 εκπαιδευτικοί. Οι Εξωτερικοί Συνεργάτες της Μέριμνας Όλγα Μεταλληνού και Χαρά Κοτσίκου πραγματοποίησαν ομιλίες σε δύο σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αντίστοιχα, με θέμα την «Στήριξη του Παιδιού που θρηνεί τον θάνατο αγαπημένου του προσώπου.» Τις ομιλίες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον γονείς και εκπαιδευτικοί των μαθητών. Συνεργασία με φορείς Ψυχικής Υγείας Σε μια προσπάθεια συνεργασίας με φορείς ψυχικής υγείας το Συμβουλευτικό Κέντρο της Μέριμνας διοργάνωσε σεμινάριο ευαισθητοποίησης για τους επιστήμονες ψυχικής υγείας που εργάζονται στην Γαλιλαία και το ΚΨΥ ΒΥΡΩΝΑ-ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ. Τον Ιούνιο 2018 η Ελευθερία Ράλλη και Κέλλυ Μωραΐτη μετά από ατύχημα που έγινε σε Προσφυγικό Καταυλισμό, που στοίχισε τη ζωή ενός παιδιού, στήριξαν την ομάδα υπεύθυνων ψυχοκοινωνικής παρέμβασης στην κοινότητα. Στην ομάδα συμμετείχαν δέκα κοινωνικοί επιστήμονες.

4 ΣΚ Θεσσαλονίκης Το Συμβουλευτικό Κέντρο έκλεισε πέντε χρόνια παρουσίας και προσφοράς στην πόλη μας. Στην κατάμεστη αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης και σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Μαΐου η εκδήλωση για τον εορτασμό των 5 χρόνων λειτουργίας μας, σε συνεργασία με το Σωματείο «Οι Φίλοι της Μέριμνας» Θεσσαλονίκης. Μαζί με γνώριμα αλλά και νέα πρόσωπα, είχαμε την ευκαιρία να θυμηθούμε τη διαδρομή της Μέριμνας εδώ και 25 χρόνια, να αναφερθούμε σε ξεχωριστές στιγμές και δράσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου αλλά και του Σωματείου των Φίλων Μέριμνας στη Θεσσαλονίκη, που μας στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια. Στην εκδήλωση μας, γονείς και παιδιά κατέθεσαν τη δική τους εμπειρία συνεργασίας με το Συμβουλευτικό Κέντρο, επαγγελματίες που επιμορφώθηκαν στο πλαίσιο των καταρτίσεων, καθώς και εθελοντές που στηρίζουν τους Φίλους της Μέριμνας όλα αυτά τα χρόνια.

5 Αυτό το εξάμηνο ήταν πλούσιο για μας σε συνεργασίες με φορείς που παρέχουν υπηρεσίες σε ασυνόδευτους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη χώρα μας, παρέχοντας εκπαίδευση και εποπτεία στους επαγγελματίες ψυχικής υγείας και κοινωνικούς φροντιστές που εργάζονται στους φορείς αυτούς. Η «Μέριμνα» σε συνεργασία με το ΕΚΚΑ και με χρηματοδότηση της «UNICEF», υλοποίησε το πρόγραμμα «Απώλειες, αντίξοες εμπειρίες ζωής και ψυχική ανθεκτικότητα». Στόχος του προγράμματος ήταν η επιμόρφωση και εποπτεία των επαγγελματιών που υποστηρίζουν τους ασυνόδευτους έφηβους πρόσφυγες ή/και τους συνοδευόμενους και τις οικογένειές τους, στις δομές φιλοξενίας. H εκπαίδευση αφορούσε σε θέματα λειτουργίας των δομών, τις ψυχικές επιπτώσεις που έχει η προσφυγιά στους ασυνόδευτους έφηβους και τις βασικές αρχές για τη στήριξή τους, καθώς βιώνουν πολλαπλές απώλειες. Επιπλέον, στο πλαίσιο του προγράμματος αναπτύχθηκαν «καλές πρακτικές» για την αποτελεσματική λειτουργία του πλαισίου φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων. Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλάμβανε 12 ομάδες επαγγελματιών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Μυτιλήνη (συνολικά 220 επαγγελματίες) και είχε 4 άξονες. Ο πρώτος αφορούσε σε επιμόρφωση και εποπτεία υπευθύνων δομών φιλοξενίας, ο δεύτερος σε καλές πρακτικές που εφαρμόζουν οι εργαζόμενοι τέτοιων δομών, ο τρίτος στην ενίσχυση των επαγγελματιών πρώτης γραμμής (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, διερμηνείς) ώστε να είναι σε θέση να στηρίξουν τους ασυνόδευτους εφήβους και τέλος ο τέταρτος άξονας απευθυνόταν σε επαγγελματίες και άτομα ανεξαρτήτου ειδικότητας (για παράδειγμα φροντιστές, εκπαιδευτικούς, ανθρώπους που εργάζονται στην καθαριότητα, οδηγούς και φύλακες) που παρέχουν υπηρεσίες σε ασυνόδευτους εφήβους και έρχονται σε άμεση επαφή μαζί τους για τα ζητήματα της καθημερινότητας και διαμονής τους στη δομή φιλοξενίας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Δεκέμβρη του 2017 και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2018.

6 Το Μάιο ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος κατάρτισης «Συμβουλευτική παιδιών και οικογενειών στο πένθος» διάρκειας 50 ωρών, στον οποίο συμμετέχουν 23 επαγγελματίες από το χώρο της ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης. Τον Ιούνιο του 2018 ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις της ομάδας γονέων που έχουν βιώσει απώλεια συντρόφου στην οποία συμμετείχαν 10 άτομα (9 μητέρες και 1 πατέρας). Πραγματοποιήθηκε παρέμβαση σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη μετά από απώλεια μαθητή από αυτοκτονία. Επίσης, συμμετείχαμε στην ημερίδα «Προστασία παιδιού Διαχείριση συναισθημάτων» που διοργάνωσε η σχολική σύμβουλος της 4ης περιφέρειας Θεσσαλονίκης με θέμα ομιλίας «Η στήριξη του μαθητή που θρηνεί την απώλεια αγαπημένου του προσώπου». Για τρίτη συνεχή χρονιά συμμετείχαμε στη 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, ενισχύοντας τη διάδοση του έργου της Μέριμνας καθώς οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τις υπηρεσίες και τις δράσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου. Η συμμετοχή μας στην Έκθεση έχει γίνει πλέον θεσμός και αποτελεί ένα ραντεβού συνάντησης και γνωριμίας. Παράλληλα στο χρονικό διάστημα από το Μάρτιο έως και τον Ιούνιο του 2018 δεχτήκαμε 27 νέα αιτήματα οικογενειών που βιώνουν απώλεια και παρείχαμε εποπτεία σε 2 επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Εξυπηρετήσαμε μέσω της τηλεφωνικής γραμμής στήριξης 10 οικογένειες και 7 σχολεία από την περιφέρεια.

7 Υπηρεσία Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στο Σπίτι Αυτό το χρονικό διάστημα ήταν αρκετά δημιουργικό για την Υπηρεσία Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας τόσο σε κλινικό όσο και σε επιστημονικό επίπεδο. Το κλινικό έργο της διεπιστημονικής ομάδας συνεχίζεται και παραμένει γεμάτο με αρκετές όμορφες και δύσκολες στιγμές, στιγμές που αναδεικνύουν την αξία της αγάπης, της αφοσίωσης και της δέσμευσης. Στη διάρκεια των τελευταίων μηνών 19 παιδιά και οι οικογένειές τους έλαβαν και συνεχίζουν να λαμβάνουν τις υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας στο σπίτι. Ομιλίες Συμμετοχή σε Σεμινάρια και Μαθήματα Η ομάδα της Υπηρεσίας συμμετείχε στο 10ο Διεπιστημονικό Σεμινάριο «Βασικές Αρχές στην Ανακουφιστική Φροντίδα» (16/04/2018) που διοργάνωσε η Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία», παρουσιάζοντας το έργο της Υπηρεσίας και τις βασικές αρχές της Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας. Επιπλέον, μέλη της διεπιστημονικής ομάδας συμμετείχαν με ομιλία στην εκπαίδευση φοιτητών Νοσηλευτών (25/04/2018) στα πλαίσια του μαθήματος «Ψυχολογία στο χώρο της υγείας» του προπτυχιακού προγράμματος του Τμήματος Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση τους πάνω σε θέματα που αφορούν στη φροντίδα του σοβαρά άρρωστου παιδιού και της οικογένειάς του. Ολοκληρώθηκε η κλινική άσκηση των προπτυχιακών φοιτητών των Τμημάτων Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στα πλαίσια των μαθημάτων Ανακουφιστική Φροντίδα» και «Κοινοτική Νοσηλευτική». Συνολικά επισκέφτηκαν τη Μέριμνα 267 φοιτητές Νοσηλευτικής, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη λειτουργία της Υπηρεσίας Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στο Σπίτι και να παρακολουθήσουν το βίντεο με τις αφηγήσεις παιδιών με απειλητική για τη ζωή τους ασθένεια και των οικογενειών τους. Όλοι οι φοιτητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την παροχή και την προώθηση της ανακουφιστικής φροντίδας στη χώρα μας, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής αυτών των παιδιών. Φεύγοντας άφησαν τα δικά τους μηνύματα.

8 Εκπαίδευση προσωπικού της Υπηρεσίας Ολοκληρώθηκε ο κύκλος μαθημάτων και για τα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας της Υπηρεσίας, που στόχο έχουν τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Το πρόγραμμα των μαθημάτων περιλάμβανε αρκετά ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τη φροντίδα και τη στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους. Ο κος Λίτινας Νικόλαος, Λογοθεραπευτής, μαζί με την διεπιστημονική ομάδα της Υπηρεσίας Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στο Σπίτι

9 Συμμετοχή της Μέριμνας στην υλοποίηση Εκπαιδευτικού Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Transformational Leadership Programme in Nursing» Συνεχίζονται οι μηνιαίες συναντήσεις (μέσω skype) με τους συμμετέχοντες του προγράμματος Μετασχηματιστικής Ηγεσίας - Transformational Leadership Programme που διοργανώνει η Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία» σε συνεργασία με τη Μέριμνα και το Εργαστήριο Ανάπτυξης και Βελτίωσης Συστημάτων Νοσηλευτικής Φροντίδας του Τμήματος Νοσηλευτικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Όλοι οι συμμετέχοντες συνεχίζουν με ενθουσιασμό τις μελέτες που έχουν αναλάβει και που σκοπό έχουν την προώθηση της ανακουφιστικής φροντίδας στη χώρα μας. Παρουσίαση της Υπηρεσίας Στις 26/03/2018, πραγματοποιήθηκε ομιλία για το έργο της Υπηρεσίας μας, προς τους επαγγελματίες υγείας που στελεχώνουν το πρόγραμμα της Πρώιμης παρέμβασης στο σπίτι του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης & Πρόσθετες Αναπηρίες «Αμυμώνη». Στις 14/05/2018 πραγματοποιήθηκε ομιλία για το έργο της Υπηρεσίας μας, από την διεπιστημονική ομάδα στα μέλη του Σωματείου «Οι Φίλοι της Μέριμνας» και στους εθελοντές μας, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ενημέρωσής τους. Δράσεις των εθελοντών της Υπηρεσίας Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στο Σπίτι Μια μικρή ομάδα εθελοντών έχει δημιουργηθεί με σκοπό τη στήριξη της Υπηρεσίας μας και των οικογενειών που φροντίζει. Με αφορμή τις γιορτές της Μητέρας και του Πατέρα, οι εθελοντές δημιούργησαν συμβολικά δώρα, με στόχο να αναδείξουν το μοναδικό δεσμό και την αφοσίωση που έχουν στα παιδιά τους. Και συνεχίζουν δημιουργικά με νέες ιδέες

10 Δράσεις που μας συγκίνησαν Εθελοντική Δράση Για 2η συνεχόμενη χρονιά εργαζόμενοι της εταιρείας Edenred ήρθαν με νέα πρωτοβουλία τους να διαμορφώσουν τον κήπο της Μέριμνας και να φυτέψουν πανέμορφα λουλούδια. Στη δράση αυτή συμμετείχε και το κατάστημα Απολλώνιο Χαλανδρίου που προσέφερε τα εδέσματα για τους εθελοντές. Ερανικό Κουτί Η Μέριμνα ενεργοποίησε το θεσμό του ερανικού κουτιού και την τοποθέτησή του σε επιχειρήσεις που επιθυμούν να στηρίξουν το έργο μας, μέσω της συγκέντρωσης ανώνυμων χρηματικών δωρεών. Ευχαριστούμε θερμά τις ακόλουθες επιχειρήσεις: Το «Γλύκαρτον», στο Χαλάνδρι Το Physioloft, φυσικοθεραπευτήριο στην Κηφισιά Την «ΑΡΗΤΗ», Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, στο Γέρακα Το «ΑΒ Βασιλόπουλος» στη λεωφόρο Πεντέλης 84 Tο Φαρμακείο του κου Πάνου Ρεντίφη στου Ζωγράφου Τη Σχολή Χορού «Γαλοπούλου» Το ξενοδοχείο «Belle Helene» Προσφορά σε είδος Ευχαριστούμε την εταιρεία ARVAL ΕΛΛΑΣ Α.Ε. για την προσφορά τους σε καρέκλες γραφείου. Παρουσία της Μέριμνας σε Διεθνή Συνέδρια Η κα Δανάη Παπαδάτου, Πρόεδρος της Μέριμνας, συμμετείχε στο 3ο Εθνικό Πορτογαλικό Συνέδριο Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας, που πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα, Μαΐου 2018, ως προσκεκλημένη κεντρική ομιλήτρια(φωτο). Άνοιξε τις εργασίες του Συνεδρίου με την ομιλία How can you keep doing this job? Prerequisites for providing quality care and deriving job satisfaction in pediatric palliative care. Η κα Ana Lacerda, παιδίατρος, ογκολόγος, ηγείται της Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στην Πορτογαλία, η κα Δανάη Παπαδάτου, Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας του Τμήματος Νοσηλευτικής του Παν/μίου Αθηνών και Πρόεδρος της «Μέριμνας» και η κα Edna Goncalves, ογκολόγος, ηγείται Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για τη θέσπιση της Ανακουφιστικής Φροντίδας στην Πορτογαλία

11 Επίσης, συμμετείχε στο 3ο ICPCN Conference (Συνέδριο του Διεθνούς Δικτύου Παιδιατρικής Ανακουφιστικής), με θέμα: Inspiration, Innovation, Integration, που υλοποιήθηκε 30 Μαΐου-2 Ιουνίου 2018, στο Durban της Νότιας Αφρικής. Παρουσίασε την κεντρική ομιλία της με θέμα Accompanying the child and family at the end of life. Επιπλέον, συμμετείχε με εισήγηση σε workshop με τίτλο Children Palliative Care in humanitarian situations, όπου παρουσίασε το έργο της «Μέριμνας» όσον αφορά στην ενδυνάμωση του προσωπικού που στηρίζει προσφυγόπουλα που έχουν βιώσει πολλαπλές απώλειες και πένθη. Η κα Ana Lacerda, παιδίατρος ογκολόγος, η κα Παπαδάτου, Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας του Τμήματος Νοσηλευτικής του Παν/μίου Αθηνών και Πρόεδρος της Μέριμνας και η κα Jan Aldridge, Ψυχολόγος, Διευθύντρια του Ξενώνα Ανακουφιστικής Φροντίδας για παιδιά, St.Martin House Φίλοι της Μέριμνας - Αθήνα Στις 18 Μαΐου οι Φίλοι της Μέριμνας πραγματοποίησαν μία ημερήσια εκδρομή με ξενάγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο και στο Μουσείο Ελευσίνας. Στις 22 Μαΐου, στο θέατρο Παλλάς, σε μία μαγευτική βραδιά αφιερωμένη στο Βιβλίο, πραγματοποιήθηκε η 5η Τελετή Απονομής των Βραβείων Βιβλίου Public. Το βραβείο «Ελληνική παιδική λογοτεχνία» απένειμε η Πρόεδρος των Φίλων της Μέριμνας κ. Ζωή Δελατόλα στον κ. Διονύση Λεϊμονή για το βιβλίο του: «Το τέταρτο αλογάκι».

12 Στις 8, 9 και 10 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το 2ο Καλοκαιρινό Bazaar Ρούχων των Φίλων της Μέριμνας στον γνώριμο πια χώρο του Π.Κ.Δ.Α «Μελίνα». Για άλλη μια χρονιά οι επισκέπτες μας βρήκαν σε τιμές ευκαιρίας, ρούχα, αξεσουάρ, παπούτσια και έκαναν τις καλοκαιρινές τους αγορές σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Φίλοι της Μέριμνας - Θεσσαλονίκη Μία υπέροχη ανοιξιάτικη μέρα στη φύση, γεμάτη χαρά, παιδικές φωνές, άλογα, δημιουργικά εργαστήρια, κέφι, χαμόγελα και διάθεση για προσφορά! Όλα αυτά συνέβησαν το Σάββατο 19 Μαΐου στον καταπληκτικό, καταπράσινο και φιλόξενο χώρο του Club Cheval - IKEM στο ανοιξιάτικο πικνίκ που διοργανώσαμε οι Φίλοι της Μέριμνας Θεσσαλονίκης με πολλή αγάπη και μεράκι.

13 Ευχαριστίες Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους χορηγούς-συμμετέχοντες και δωρητές για τη γενναιόδωρη συμβολή τους. Τους εθελοντές μας που ακούραστα συμμετέχουν σε όλες μας τις εκδηλώσεις και χάρη στην πολύτιμη και ουσιαστική βοήθεια τους επιτυγχάνουμε όλοι μαζί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επίσης τους μικρούς μας φίλους και όλους εσάς που μας στηρίζετε και ανταποκρίνεστε στο κάλεσμά μας, με την παρουσία σας και την προσφορά σας, σε κάθε μας εκδήλωση.

14 Βίντεο «Το έργο της Μέριμνας» Γίνε Εθελοντής της Μέριμνας Δήλωσε συμμετοχή για την Αθήνα στο τηλέφωνο: για την Θεσσαλονίκη στο τηλέφωνο: ή αποστολή σύντομου βιογραφικού σημειώματος στο: Ενισχύστε το έργο της Μέριμνας ALPHA BANK (GR ) ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (GR ) Μέριμνα Θεσ/νίκης ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (GR ) Αθήνα Παπανικολή 2α, Σίδερα Χαλανδρίου Τηλ.: Θεσσαλονίκη Φράγκων 13, 7ος Όροφος Τηλ.:

Newsletter/ Οκτώβριος 2015. Φίλοι της Μέριμνας Αθήνας

Newsletter/ Οκτώβριος 2015. Φίλοι της Μέριμνας Αθήνας Newsletter/ Οκτώβριος 2015 Ευχαριστίες Ευχαριστούμε θερμά: Τον κύριο Αλέξανδρο Κάππα που διαφήμισε το έργο της Μέριμνας συμμετέχοντας με το αυτοκίνητό του στο Ράλλυ Αμαρύνθου στις 24 & 25/10/15. 20 χρόνια

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Επιστημονική υπεύθυνη: Ιωάννα Αντωνιάδου-Κουμάτου Καισαριανή, 2018 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Κέντρο Υγείας του Παιδιού Καισαριανής 2. Η ιδέα για τη δημιουργία 3. Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

«Το παρόν και το μέλλον της παροχής ανακουφιστικής φροντίδας για παιδιά και εφήβους στην Ελλάδα»

«Το παρόν και το μέλλον της παροχής ανακουφιστικής φροντίδας για παιδιά και εφήβους στην Ελλάδα» 2 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ «Το παρόν και το μέλλον της παροχής ανακουφιστικής φροντίδας για παιδιά και εφήβους στην Ελλάδα» Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011, Αίγλη Ζαππείου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ» των δήµων Ιλίου, Πετρούπολης, Καµατερού, Αγίων Αναργύρων σε συνεργασία µε τον Οργανισµό κατά των Ναρκωτικών,

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ» των δήµων Ιλίου, Πετρούπολης, Καµατερού, Αγίων Αναργύρων σε συνεργασία µε τον Οργανισµό κατά των Ναρκωτικών, ΙΛΙΟΝ,16/09/2009 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ» των δήµων Ιλίου, Πετρούπολης, Καµατερού, Αγίων Αναργύρων σε συνεργασία µε τον Οργανισµό κατά των Ναρκωτικών, ΟΚΑΝΑ, συνεχίζει τις δράσεις στη τοπική

Διαβάστε περισσότερα

Newsletter/ Μάρτιος - Ιούλιος Ήρεμη Ησυχία

Newsletter/ Μάρτιος - Ιούλιος Ήρεμη Ησυχία Newsletter/ Μάρτιος - Ιούλιος 2016 Ήρεμη Ησυχία Συμβουλευτικό Κέντρο Στήριξης στο Πένθος Αθήνα Η περίοδος Απριλίου-Ιουλίου 2016 υπήρξε για το Συμβουλευτικό Κέντρο της Αθήνας ιδιαίτερα πλούσια σε δράσεις

Διαβάστε περισσότερα

Παιδιατρική Ανακουφιστική Φροντίδα: Δικαίωμα στην ποιότητα ζωής. 3 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ. 17 Δεκεμβρίου 2016

Παιδιατρική Ανακουφιστική Φροντίδα: Δικαίωμα στην ποιότητα ζωής. 3 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ. 17 Δεκεμβρίου 2016 3 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ Φωτογραφία: Mike Hill Παιδιατρική Ανακουφιστική Φροντίδα: Δικαίωμα στην ποιότητα ζωής Χορηγούνται 6 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑ

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑ Ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσα από την πολυετή παρουσία του στην καθημερινότητα των παιδιών, έχει αναπτύξει ένα ευρύ

Διαβάστε περισσότερα

«6ο Garage Sale Φίλων της Μέριμνας»: 1, 2 & 3 Απριλίου

«6ο Garage Sale Φίλων της Μέριμνας»: 1, 2 & 3 Απριλίου Newsletter/ Δεκέμβριος 2015 - Φεβρουάριος 2016 Οι Φίλοι της Μέριμνας Αθήνας «6ο Garage Sale Φίλων της Μέριμνας»: 1, 2 & 3 Απριλίου Οι Φίλοι της Μέριμνας της Αθήνας διοργανώνουν το 6ο Garage Sale στις 1,

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Βασικοί άξονες (1) Η συμβολή του ΕΚΠΑ στην επιστήμη και στην έρευνα. Η

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ ΖΗΛΑΚΟΥ 1 ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ- ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016 Για δεύτερη χρονιά, διοργανώθηκε

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Επετειακό έμβλημα Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Επετειακό έμβλημα Επετειακό έμβλημα και λογότυπος Επετειακός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ για τους εκπαιδευτικούς Αγγλικής σε σχολεία ΕΑΕΠ του νομού Αττικής Περιόδου Οκτωβρίου Δεκεμβρίου 2012. Απολογιστική Έκθεση

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ για τους εκπαιδευτικούς Αγγλικής σε σχολεία ΕΑΕΠ του νομού Αττικής Περιόδου Οκτωβρίου Δεκεμβρίου 2012. Απολογιστική Έκθεση ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ για τους εκπαιδευτικούς Αγγλικής σε σχολεία ΕΑΕΠ του νομού Αττικής Περιόδου Οκτωβρίου Δεκεμβρίου 2012 Απολογιστική Έκθεση Α. Γενικά στοιχεία Στο πλαίσιο της Πράξης «Νέες Πολιτικές Ξενόγλωσσης

Διαβάστε περισσότερα

«Μαζί για την γυναίκα» Κακοποίηση: Ισότητα και Ενεργή Κοινωνία

«Μαζί για την γυναίκα» Κακοποίηση: Ισότητα και Ενεργή Κοινωνία «Μαζί για την γυναίκα» Κακοποίηση: Ισότητα και Ενεργή Κοινωνία 1 Ο NEWSLETTER ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015 Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Νομού Ηρακλείου ξεκινά μια σειρά ενημερώσεων της κοινής γνώμης

Διαβάστε περισσότερα

Κόζυβα Πασχαλίνα, Σχ. Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών Καρδίτσας & Τρικάλων Συντονίστρια Παρατηρητηρίου Θεσσαλίας

Κόζυβα Πασχαλίνα, Σχ. Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών Καρδίτσας & Τρικάλων Συντονίστρια Παρατηρητηρίου Θεσσαλίας Κόζυβα Πασχαλίνα, Σχ. Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών Καρδίτσας & Τρικάλων Συντονίστρια Παρατηρητηρίου Θεσσαλίας είναι ένα πολυδιάστατο, δυναμικό, κοινωνικό φαινόμενο, που δεν αφορά απλοϊκά ένα κακό-δυνατό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 1. Σύντομη περιγραφή φορέα Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, μέλος του Διεθνούς Κινήματος των Εθνικών Συλλόγων Ερυθρών Σταυρών και Ερυθρών Ημισελήνων, ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων Αθηένου Άρθρα Δεκεμβρίου-Ιανουάριο- Φεβρουάριο

Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων Αθηένου Άρθρα Δεκεμβρίου-Ιανουάριο- Φεβρουάριο Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων Αθηένου Άρθρα Δεκεμβρίου-Ιανουάριο- Φεβρουάριο Δηλώνουμε ότι είμαστε πλούσιοι από αγάπη των μικρών παιδιών, εθελοντών και συγχωριανών μας. Σας ευχαριστούμε. Σας ευχόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Περιγραφή Συμβουλευτικής ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία των Συμβουλευτικών Κέντρων. Τα Συμβουλευτικά Κέντρα

Διαβάστε περισσότερα

Σκεπτικό συμμετοχής. Σχολεία: Ειδικό σχολείο Λευκωσίας και Στ δημοτικό σχολείο Αγλαντζιάς. Τίτλος: Συνεργασία ΑΓΑΠΗΣ για ένα κουμπαρά

Σκεπτικό συμμετοχής. Σχολεία: Ειδικό σχολείο Λευκωσίας και Στ δημοτικό σχολείο Αγλαντζιάς. Τίτλος: Συνεργασία ΑΓΑΠΗΣ για ένα κουμπαρά 1 Σκεπτικό συμμετοχής Σχολεία: Ειδικό σχολείο Λευκωσίας και Στ δημοτικό σχολείο Αγλαντζιάς Τίτλος: Συνεργασία ΑΓΑΠΗΣ για ένα κουμπαρά Προϋπάρχουσα κατάσταση των δύο σχολείων: Τα δύο σχολεία που συμμετέχουν

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 18/06/15 για τα τμήματα βρεφικό, μεταβρεφικό,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 18/06/15 για τα τμήματα βρεφικό, μεταβρεφικό, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Α. Στις 11 Ιουνίου 2015 (ημέρα Πέμπτη) και ώρα 18.15 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη για τους γονείς του νηπιαγωγείου με θέμα: Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. Ομιλήτρια θα είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

Για ένα όμορφο, χαρούμενο και δημιουργικό ξεκίνημα.

Για ένα όμορφο, χαρούμενο και δημιουργικό ξεκίνημα. Για ένα όμορφο, χαρούμενο και δημιουργικό ξεκίνημα. ΠAIΔIKOΣ ΣTAΘMOΣ συννεφούλα Σ' ένα όμορφο καταπράσινο κήπο 2 στρεμμάτων με δένδρα, λουλούδια, παιχνίδια και πολλή αγάπη, δημιουργήσαμε τον χώρο που θέλαμε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 80 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 80 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 12.00 20.00 Αίθουσα Τελετών ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ με τίτλο «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, 1938 2018: ΤΟΜΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ», με αποσπάσματα υλικού από το ιστορικό αρχείο του Ιδρύματος (η έκθεση θα παραμείνει

Διαβάστε περισσότερα

Αύγουστος-Σεπτέμβριος

Αύγουστος-Σεπτέμβριος Οκτώβριος Αύγουστος-Σεπτέμβριος ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016-2017 ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΕΜΠΤΗ 25/08/2016 ΠΕΜΠΤΗ 01/09/2016

Διαβάστε περισσότερα

Σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να επικοινωνείτε λίγες μέρες νωρίτερα με τη Διεύθυνση του σχολείου για να κλείνετε το ραντεβού σας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να επικοινωνείτε λίγες μέρες νωρίτερα με τη Διεύθυνση του σχολείου για να κλείνετε το ραντεβού σας. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στις 20 Ιουνίου 2018 (ημέρα Τετάρτη) θα πραγματοποιηθεί διάλεξη για τους γονείς του νηπιαγωγείου με θέμα: Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. Ομιλήτρια θα είναι η ψυχολόγος του σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

***** ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Αγαπητοί γονείς,

***** ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Αγαπητοί γονείς, Το Σχολείο μας έκλεισε για τις καλοκαιρινές διακοπές!!! Από όλους τους εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή του Σχολείου μας πολλές ευχές για Καλό Καλοκαίρι σε όλους!!! Θα τα ξαναπούμε την 1η Σεπτεμβρίου!!!!

Διαβάστε περισσότερα

888 ΧΡΟΝΙΑ. Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπηρεσίας 2013-2014. χεν θεσσαλονίκης ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

888 ΧΡΟΝΙΑ. Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπηρεσίας 2013-2014. χεν θεσσαλονίκης ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπηρεσίας 2013-2014 888 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ χεν θεσσαλονίκης Μητροπόλεως 18 546 24 Θεσσαλονίκη Τηλ.: 2310-276 144 Fax: 2310 276 144 E-mail: xenthesalonikis1@windowslive.com

Διαβάστε περισσότερα

προγράμματα εμψύχωσης στο ηλιοτρόπιο

προγράμματα εμψύχωσης στο ηλιοτρόπιο Κ Ε Ν Τ Ρ Ο Π Ρ Ο Λ Η Ψ Η Σ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ο Υ - Α Ρ Γ Υ Ρ Ο Υ Π Ο Λ Η Σ προγράμματα εμψύχωσης στο ηλιοτρόπιο 2017-2018 Όλες οι δράσεις και τα προγράμματα του Κέντρου μας παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΩΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 16:30 Υποδοχή - Εγγραφή συνέδρων 18:00 Τελετή έναρξης 18:30 Κεντρική ομιλία Α. Καλαντζή-Αζίζι Η ψυχολογία των διδασκόντων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΡΙΜΝΑΣ. Απολογισμός Πεπραγμένων 2017 Οικονομικός Απολογισμός 2017

ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΡΙΜΝΑΣ. Απολογισμός Πεπραγμένων 2017 Οικονομικός Απολογισμός 2017 ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Απολογισμός Πεπραγμένων 2017 Οικονομικός Απολογισμός 2017 Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελ A ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2017 4 1 Λειτουργία Συμβουλευτικών Κέντρων

Διαβάστε περισσότερα

2 ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας

2 ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας 2 ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας 15 Νοεμβρίου 2018 Συντονιστής ΕΕ (ΠΕ70) Απόστολος Παρασκευάς Δρ. Παιδαγωγικής Θεσμικό πλαίσιο: Οργάνωση και λειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων Π.Δ. 79/ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΡΙΜΝΑΣ. Απολογισμός Πεπραγμένων Οικονομικός Απολογισμός Οικονομικός Προϋπολογισμός 2019

ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΡΙΜΝΑΣ. Απολογισμός Πεπραγμένων Οικονομικός Απολογισμός Οικονομικός Προϋπολογισμός 2019 ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Απολογισμός Πεπραγμένων 2018 Οικονομικός Απολογισμός 2018 Οικονομικός Προϋπολογισμός 2019 Προγραμματισμός Δράσεων 2019 Παρασκευή, 1 η Μαρτίου, 2019 Απολογισμός Μέριμνας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Ενημερωτικό Δελτίο / Τεύχος 6 / Ιανουάριος - Μάρτιος 2013 Κείμενα - Επιμέλεια: Άγγελος Σανδραβέλης ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ Ευχαριστούμε από καρδιάς

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΧΑΙΡΑ ΓΕΝΟΒΕΦΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

ΜΑΧΑΙΡΑ ΓΕΝΟΒΕΦΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΜΑΧΑΙΡΑ ΓΕΝΟΒΕΦΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 117 Α ΕΛΕΥΣΙΝΑ 213-0291616, 6942440449 : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο machairag@yahoo.gr Εκπαίδευση και κατάρτιση 2003-2007

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ. ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ο Δ.Σ Γουμένισσας. Εκπαιδευτικός: Δαμιανή Παρτασίδου -Βαβάμη

ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ. ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ο Δ.Σ Γουμένισσας. Εκπαιδευτικός: Δαμιανή Παρτασίδου -Βαβάμη ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2012-2013 1 ο Δ.Σ Γουμένισσας Εκπαιδευτικός: Δαμιανή Παρτασίδου -Βαβάμη «Δράσεις Εθελοντισμού εντός και εκτός σχολείου» Τάξεις: Γ, Δ, Ε και Στ Αφορμή επιλογής

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό Σημείωμα Αρετή Κυπραίου. Ψυχολόγος

Βιογραφικό Σημείωμα Αρετή Κυπραίου. Ψυχολόγος Βιογραφικό Σημείωμα Αρετή Κυπραίου Ψυχολόγος Προσωπικά Στοιχεία Διεύθυνση: Σίφνου 12, Αγία Παρασκευή και Γαμβέτα 4, Αθήνα Τηλέφωνα: 211 7507337, 210 6397236, 693 6740308 Ε-mail : aretikypreou@yahoo.gr

Διαβάστε περισσότερα

Πρόληψη προβλημάτων ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους: η εμπειρία από τη λειτουργία του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου του ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου».

Πρόληψη προβλημάτων ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους: η εμπειρία από τη λειτουργία του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου του ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου». Πρόληψη προβλημάτων ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους: η εμπειρία από τη λειτουργία του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου του ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου». Αθανασοπούλου Ευαγγελινή Παιδοψυχίατρος, Επιμελήτρια Ε.Σ.Υ.

Διαβάστε περισσότερα

Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη

Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη Εκπαίδευση Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη 18, 19 & 20 Δεκεμβρίου 2015 Μουσικό εργαστήριο για παιδιά που βρίσκονται στο αυτιστικό φάσμα. Το εργαστήριο πραγματοποιείται για

Διαβάστε περισσότερα

«Αναδεικνύουμε τον πολιτισμό μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η περίπτωση του Μουσείου Αργυροτεχνίας στα Γιάννενα».

«Αναδεικνύουμε τον πολιτισμό μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η περίπτωση του Μουσείου Αργυροτεχνίας στα Γιάννενα». Τίτλος Εργασίας: «Αναδεικνύουμε τον πολιτισμό μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η περίπτωση του Μουσείου Αργυροτεχνίας στα Γιάννενα». Εκπαιδευτικός: Γεωργία Πάνου Ambassadors: Ευδοξία Σακελλαροπούλου - Γεωργία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Σε όλα τα φιλοξενούμενα παιδιά και έφηβους παρέχονται υπηρεσίες: o Στέγασης, σίτισης και ολοκληρωμένης καθημερινής φροντίδας o Φροντίδας της Υγείας o Κοινωνικής συμβουλευτικής, ψυχολογικής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΛΛΕΣ ΟΨΕΙΣ» ΑΘΗΝΑ 25.11.2014

ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΛΛΕΣ ΟΨΕΙΣ» ΑΘΗΝΑ 25.11.2014 ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΛΛΕΣ ΟΨΕΙΣ» ΑΘΗΝΑ 25.11.2014 «Πολιτικές και δράσεις της ΓΓΙΦ για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών» Έλλη Μπούκη Στέλεχος Μονάδας Β'

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική που αφορά την προώθηση των δεσμών συνεργασίας του σχολείου με τους εξωτερικούς φορείς που εμπλέκονται στη σχολική διαδικασία

Πολιτική που αφορά την προώθηση των δεσμών συνεργασίας του σχολείου με τους εξωτερικούς φορείς που εμπλέκονται στη σχολική διαδικασία Πολιτική που αφορά την προώθηση των δεσμών συνεργασίας του σχολείου με τους εξωτερικούς φορείς που εμπλέκονται στη σχολική διαδικασία ΣΤΟΧΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΧΡΟΝΟΔΙΑ ΓΡΑΜΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 1. Αποτελεσματική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΝΟΣΟΥ ΣΤΟ 46 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΝΟΣΟΥ ΣΤΟ 46 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. 22-3-2011 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΝΟΣΟΥ ΣΤΟ 46 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. 1. Εισαγωγή 2. Η Πρώτη Συνάντηση της Ομάδας Μαθητών. 3. Η Δεύτερη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αργοστόλι, 18.11.2014 Αρ. Πρωτ.: 828

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αργοστόλι, 18.11.2014 Αρ. Πρωτ.: 828 Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κούταβου, Τ.Θ. 222, 28100 Αργοστόλι, Κεφαλονιά Τηλ. & Fax: 26710 29258, Ε-mail: foreasainou@ath.forthnet.gr, Ιστοσελίδα: www.foreasainou.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αργοστόλι, 18.11.2014

Διαβάστε περισσότερα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά Ο Ανδρέας Αποστολή Όραμα - Αξίες Αποστολή Πανελλαδικά 365 ημέρες το χρόνο 24 ώρες την ημέρα Αποτελεσματικές και άμεσες δράσεις με στόχο την

Διαβάστε περισσότερα

Πλαίσιο και ρόλος του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισµού

Πλαίσιο και ρόλος του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισµού Πλαίσιο και ρόλος του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισµού Κόζυβα Πασχαλίνα, Σχ. Σύµβουλος Φυσικών Επιστηµών Καρδίτσας & Τρικάλων Συντονίστρια Παρατηρητηρίου Θεσσαλίας Η

Διαβάστε περισσότερα

Χ ΑΙ Ρ ΕΤΙΣΜΟ Σ ΔΗΜ ΑΡ Χ Ο Υ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛ ΩΣ Η ΑΛ Λ ΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖ Ι ΜΙ Α ΑΓ Κ ΑΛ Ι Α»

Χ ΑΙ Ρ ΕΤΙΣΜΟ Σ ΔΗΜ ΑΡ Χ Ο Υ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛ ΩΣ Η ΑΛ Λ ΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖ Ι ΜΙ Α ΑΓ Κ ΑΛ Ι Α» Χ ΑΙ Ρ ΕΤΙΣΜΟ Σ ΔΗΜ ΑΡ Χ Ο Υ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛ ΩΣ Η ΑΛ Λ ΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖ Ι ΜΙ Α ΑΓ Κ ΑΛ Ι Α» 12.04.2014 Κυρίες και κύριοι, Οι μέρες που ζούμε είναι κρίσιμες. Η εποχή που βιώνουμε δεν είναι εύκολη για κανέναν.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Ενημερωτικό Δελτίο / Τεύχος 5 / Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2012 Κείμενα - Επιμέλεια: Άγγελος Σανδραβέλης ΤΙ ΜΑΘΑΜΕ; Πέρασε κιόλας ένας χρόνος. Ένας χρόνος πιλοτικής εφαρμογής

Διαβάστε περισσότερα

1ο Θέµα: Ευχές για το νέο έτος

1ο Θέµα: Ευχές για το νέο έτος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ηράκλειο, 07-01- 2016 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Αρ. Πρωτ: 1 ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ 9 ης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

11ο Έτος Επιμορφωτικών Σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς και γονείς

11ο Έτος Επιμορφωτικών Σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς και γονείς ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας Κέντρο Μελέτης της Οικογένειας Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχολογίας Κέντρο Ανάπτυξης της Δημιουργικότητας

Διαβάστε περισσότερα

Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»

Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» 2018-2021 http://isecurenet.sch.gr/portal/ Το παιδί μας κάνει την εργασία του σχολείου χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή στο δωμάτιό του Πόσο εύκολο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 5 / 11 / η συνάντηση: Η ομάδα συναντήθηκε εκτός σχολικού ωραρίου. Έγινε: Καθορισμός αρμοδιοτήτων των μελών της ομάδας.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 5 / 11 / η συνάντηση: Η ομάδα συναντήθηκε εκτός σχολικού ωραρίου. Έγινε: Καθορισμός αρμοδιοτήτων των μελών της ομάδας. ΠΡΑΚΤΙΚΟ 5 / 11 / 2010 1 η συνάντηση: Η ομάδα συναντήθηκε εκτός σχολικού ωραρίου. Έγινε: Καθορισμός αρμοδιοτήτων των μελών της ομάδας. Συντονιστής : Νικηφόρου Απόστολος Πρακτικογράφος : Συμεωνίδου Χριστίνα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: Δράμας Όνομα: Αποστολίδου Ελένη Θέση: Υπάλληλος στο Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Δράμας. Ηλ. Δ/νση:eapost@dimosdramas.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Α/Α ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Α/Α ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 1. ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 1.1 Συνολικός αριθμός ατόμων που ωφελήθηκαν από υπηρεσίες κοινωνικής Ν 3134 υποστήριξης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΖΕΥΞΗ ΓΕΝΕΩΝ ΜΕΣΩ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ (ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΙΚΛΕΙΑ»

ΣΥΖΕΥΞΗ ΓΕΝΕΩΝ ΜΕΣΩ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ (ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΙΚΛΕΙΑ» ΣΥΖΕΥΞΗ ΓΕΝΕΩΝ ΜΕΣΩ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ (ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΙΚΛΕΙΑ» Αθανασία Σκουρτανιώτη, Φιλόλογος- Νηπιαγωγός, Δήμος Καλλιθέας Στρατής Χατζηχαραλάμπους, Κοινωνιολόγος-

Διαβάστε περισσότερα

Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης με αριθμό πρωτοκόλλου 24/27110.

Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης με αριθμό πρωτοκόλλου 24/27110. Εκπαίδευση Πτυχίο Ψυχολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Master of Science in Addictive Behaviours, Department of Psychology, University of Liverpool, UK. Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τη

Διαβάστε περισσότερα

Attention Autism : 2ήμερο Workshop Πιστοποίησης 2-3 Ιουνίου 2018, Αθήνα. Με την Υποστήριξη:

Attention Autism : 2ήμερο Workshop Πιστοποίησης 2-3 Ιουνίου 2018, Αθήνα. Με την Υποστήριξη: Με την Υποστήριξη: Το Σεμινάριο Η εταιρία Stark & Watson σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σας καλωσορίζει στο 2ήμερο Workshop: Attention Autism που θα διεξαχθεί στις 2-3 Ιουνίου στην Αθήνα. Το

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Ειδική Αγωγή Ετήσιο Πρόγραμμα Εξειδίκευσης: Ειδική Αγωγή: Εκπαίδευση, Απασχόληση και Φροντίδα Ατόμων με Αναπηρία Διάρκεια: 1 Έτος (αναλογία σε ώρες 550), Ημέρες & ώρες μαθημάτων: Σάββατo και Κυριακή 1

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το ΕΠΜ_2014 Εκπαιδευτικό Έργο «Το Κινητό Μουσείο»

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2015 Διήμερο Πρακτικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ + ΔΕΠΥ & Συννοσηρότητα με Μαθησιακές

Διαβάστε περισσότερα

Γνώση, Τεχνολογία και Πρότυπα για Βιώσιμες και Έξυπνες Πόλεις

Γνώση, Τεχνολογία και Πρότυπα για Βιώσιμες και Έξυπνες Πόλεις Γνώση, Τεχνολογία και Πρότυπα για Βιώσιμες και Έξυπνες Πόλεις Εμπειρίες από τη συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στο διεθνές Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων Βασίλης Ακύλας Μηχανολόγος Μηχανικός, PhD Θεσσαλονίκη,

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Εξοικείωσης με την Αναπηρία

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Εξοικείωσης με την Αναπηρία Εκπαιδευτικά Προγράμματα Εξοικείωσης με την Αναπηρία ΑΔΙΑΦΟΡΊΑ Ή ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΣΥΝΕΊΔΗΣΗ; Η ΕΠΙΛΟΓΉ ΕΊΝΑΙ ΔΙΚΉ ΣΟΥ! 10% του πληθυσμού είναι άνθρωποι με αναπηρία κι όμως σπάνια τους συναντάμε. Γιατί; Ένα από

Διαβάστε περισσότερα

ΗΓραμμήΒοηθείαςΥποΣΤΗΡΙΖΩ 80011 80015 ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΚΟΡΜΑΣ

ΗΓραμμήΒοηθείαςΥποΣΤΗΡΙΖΩ 80011 80015 ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΚΟΡΜΑΣ ΗΓραμμήΒοηθείαςΥποΣΤΗΡΙΖΩ 80011 80015 ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΚΟΡΜΑΣ Εκπρόσωπος της Γραμμής Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) Β Παιδιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών

Διαβάστε περισσότερα

Εκδηλώσεις σε Καταυλισμούς και Οικισμούς Ρομά

Εκδηλώσεις σε Καταυλισμούς και Οικισμούς Ρομά Εκδηλώσεις σε Καταυλισμούς και Οικισμούς Ρομά Καταυλισμός Βοτανικού, 15 Οκτωβρίου 2011 Εκδηλώσεις σε Καταυλισμούς και Οικισμούς Ρομά Καταυλισμός Πυρί Θήβας, Χριστούγεννα 2012 Εκδηλώσεις σε Καταυλισμούς

Διαβάστε περισσότερα

Δημόσιο Νηπιαγωγείο Λιοπετρίου

Δημόσιο Νηπιαγωγείο Λιοπετρίου Δημόσιο Νηπιαγωγείο Λιοπετρίου Υποστήριξη επαγγελματικής μάθησης μέσω Έρευνας-Δράσης «Κλίμα Τάξης» Σχολική Χρονιά: 2015-2016 Πολυδύναμο κέντρο Λιοπετρίου 4 Δημόσια τμήματα (94 παιδιά) 1 Κοινοτικό τμήμα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ

ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2011-2012 ΣΤΟΧΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 1. Ομαλή μετάβαση μαθητών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο ώστε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΠΥ & ΣΥΝΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ Διάγνωση & Παρέμβαση

ΔΕΠΥ & ΣΥΝΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ Διάγνωση & Παρέμβαση Επιμορφωτικό Πρόγραμμα ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΔΕΠΥ & ΣΥΝΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ Διάγνωση & Παρέμβαση Προσκεκλημένη Ομιλήτρια Ζηκοπούλου Όλγα Ψυχολόγος Υπ. Διδ. Πανεπιστημίου Μακεδονίας Πιστοποιημένο Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

Οµάδα Γονέων µε παιδιά στην εφηβεία στο ήµο Ελευθερίου-Κορδελιού.

Οµάδα Γονέων µε παιδιά στην εφηβεία στο ήµο Ελευθερίου-Κορδελιού. ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ» ΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2005 ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ.. Αποδέκτες ~ 400 γονείίς = 800 παιιδιιά ΟΜΑ ΕΣ ΓΟΝΕΩΝ µε θέµατα «Επικοινωνία στην οικογένεια» ή «Γονέας και Έφηβος»

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΗΔΑΚΗ ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ (ΥΚΟΝ) ΓΕΝΙΚΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»

ΔΕΛΗΔΑΚΗ ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ (ΥΚΟΝ) ΓΕΝΙΚΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» ΔΕΛΗΔΑΚΗ ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ (ΥΚΟΝ) ΓΕΝΙΚΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» Νομοθετικό Πλαίσιο & Υπάρχουσες Δομές για τις Υπηρεσίες Κατ Οίκον Νοσηλείας (ΥΚΟΝ),

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Γ. ΜΑΡΚΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ ΚΑΙ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Γ. ΜΑΡΚΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Γ. ΜΑΡΚΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ 2007-2008 ΚΑΙ 2008-2009 Στις 2 Οκτωβρίου 2007 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους διευθυντές του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης (Γυμνάσιο και Λύκειο)

Διαβάστε περισσότερα

Εκστρατεία ECOMOBILITY & FREE MOBILITY

Εκστρατεία ECOMOBILITY & FREE MOBILITY ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Εκστρατεία ECOMOBILITY & FREE MOBILITY 2017-2018 ΙΟΥΛΙΟΣ 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΟΥΣ 2013 ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ Οι δράσεις μας πανελλαδικά 2013: ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ Συνολικά

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Αυτογνωσία -λήψη απόφασης».

ΘΕΜΑ: Βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Αυτογνωσία -λήψη απόφασης». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΣΥΠ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ταχ. Δ/νση : Τηλ. Πλεύρη 1 και Γερωνυμάκη

Διαβάστε περισσότερα

Πάτρα, 5 Μαρτίου 2018 Αρ. Πρωτ.: ΠΡΟΣ: Τους κ.κ. Δ/ντές /ντριες, Προϊσταμένους/ες των Σχολικών μονάδων Π.Ε. Αχαΐας. Θέματα που κοινοποιούνται:

Πάτρα, 5 Μαρτίου 2018 Αρ. Πρωτ.: ΠΡΟΣ: Τους κ.κ. Δ/ντές /ντριες, Προϊσταμένους/ες των Σχολικών μονάδων Π.Ε. Αχαΐας. Θέματα που κοινοποιούνται: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Πάτρα, 5 Μαρτίου 2018 Αρ. Πρωτ.: 2802 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισµός Οργανωτικής Επιτροπής Φοιτητών

Χαιρετισµός Οργανωτικής Επιτροπής Φοιτητών 1 Χαιρετισµός Οργανωτικής Επιτροπής Φοιτητών Το Παράρτηµα Πατρών της Επιστηµονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.) σε συνεργασία µε την Ιατρική Σχολή και την Πρυτανεία του Πανεπιστηµίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΕΕΕΚ Κορδελιού. σε μία κατεύθυνση Περιεκτικής Δημοκρατίας. Μαρία Πέρκου Απελθούσα Διευθύντρια

ΕΕΕΕΚ Κορδελιού. σε μία κατεύθυνση Περιεκτικής Δημοκρατίας. Μαρία Πέρκου Απελθούσα Διευθύντρια ΕΕΕΕΚ Κορδελιού σε μία κατεύθυνση Περιεκτικής Δημοκρατίας Μαρία Πέρκου Απελθούσα Διευθύντρια Περιεχόμενα Μικρή Θεωρία Πώς Αρχές Αξίες Περιεκτική Δημοκρατίαμικρή θεωρία Περιεκτική Δημοκρατία (πυκνή δημοκρατία)

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ. Αποδέκτες ~ 450 γονείς ~ 650 παιδιά

ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ. Αποδέκτες ~ 450 γονείς ~ 650 παιδιά ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ» ΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ. Αποδέκτες ~ 450 γονείς ~ 650 παιδιά ΟΜΑ ΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ( ιάρκεια κάθε Οµάδας: 8 δίωρες εβδοµαδιαίες συναντήσεις). Οµάδα

Διαβάστε περισσότερα

Newsletter/ Ιούνιος 2015

Newsletter/ Ιούνιος 2015 Newsletter/ Ιούνιος 2015 Ευχαριστίες Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους αφιλοκερδώς συμμετείχαν στην εκδήλωση «20 χρόνια Μέριμνα - 20 αξίες Ζωής» που διοργάνωσε το Σ.Κ. στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα Τη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Α ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ» ΣΤΙΣ 26-27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Α ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ» ΣΤΙΣ 26-27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Α ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ» ΣΤΙΣ 26-27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 Υπάρχουν άνθρωποι, δημιουργικοί, που λατρεύουν την τέχνη και διαθέτουν πολλά ταλέντα, χωρίς να είναι επαγγελματίες.

Διαβάστε περισσότερα

Ψυχο-...παιδία Θέματα ανάπτυξης και προσαρμογής των παιδιών στην οικογένεια και στο σχολείο

Ψυχο-...παιδία Θέματα ανάπτυξης και προσαρμογής των παιδιών στην οικογένεια και στο σχολείο ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Το Τμήμα Ψυχολογίας, το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας, το Κέντρο Μελέτης της Οικογένειας, το Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «ΣΧΟΛΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ» Ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. www.psych.uoa.gr

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «ΣΧΟΛΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ» Ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. www.psych.uoa.gr Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «ΣΧΟΛΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ» Ακαδημαϊκό έτος 201-2016 www.psych.uoa.gr Πληροφορίες για το ΠΜΣ όπως αυτές αναφέρονται στο σχετικό ΦΕΚ ίδρυσής του και στην Προκήρυξη υποβολής υποψηφιοτήτων:

Διαβάστε περισσότερα

Thank you presentation. desmos.org

Thank you presentation. desmos.org Thank you presentation desmos.org Αγαπητή ομάδα του Ladies Run, Ο Δεσμός θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά το Ladies Run για την σημαντική υποστήριξη που προσέφερε μέσω της δωρεάς μέρους των εσόδων του αγώνα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 2017 ΤΟΥ Ε.Κ.Κ.Ν.Α. «Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ» 7-16 Νοεμβρίου Δευτέρα έως Παρασκευή

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 2017 ΤΟΥ Ε.Κ.Κ.Ν.Α. «Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ» 7-16 Νοεμβρίου Δευτέρα έως Παρασκευή ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΥΛΩΝΑ (Ε.Κ.Κ.Ν.Α.) ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 2017 ΤΟΥ Ε.Κ.Κ.Ν.Α. «Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ» 7-16 Νοεμβρίου 2017

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ. Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση. Κέντρο Φιλοξενίας Παιδιού

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ. Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση. Κέντρο Φιλοξενίας Παιδιού ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Κέντρο Φιλοξενίας Παιδιού 2ας Μαΐου 5 Νέα Σμύρνη, 17121 Ηλιαχτίδα Ιδρύθηκε το 2000 Κατέχει την ειδική πιστοποίηση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ»

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ» ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ» ΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2007 ΡΑΣΕΙΙΣ ΓΙΙΑ ΓΟΝΕΙΙΣ.. Αποδέκττεςς ~300 γονείίςς = 600 παιιδιιά ΟΜΑ ΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ( ιάρκεια κάθε Οµάδας: 7-10 δίωρες εβδοµαδιαίες συναντήσεις).

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΜΕΑ: ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ Β.Δ.Α

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΜΕΑ: ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ Β.Δ.Α ΛΥΚΕΙΟ ΑΠ. ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΛΕΜΕΣΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2017-2018 ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΕΣ: ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΜΕΑ: ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ Β.Δ.Α ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Β.Δ. 1. Οργάνωση/διοίκηση εργαστηρίων, ειδικών αιθουσών

Διαβάστε περισσότερα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, για την περίοδο , αποτελείται από τους: Γεν. Γραμματέας: Μιχάλης Σουρίκας Ασφαλιστής

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, για την περίοδο , αποτελείται από τους: Γεν. Γραμματέας: Μιχάλης Σουρίκας Ασφαλιστής ΠΩΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ Το έργο των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στις μικρές ή μεγάλες δωρεές που μας προσφέρετε όλοι εσείς που εκτιμάτε και αγαπάτε το έργο μας. Μπορείτε να προσφέρετε

Διαβάστε περισσότερα

2) 4 ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. της Π.Δ.Ε. Αττικής

2) 4 ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. της Π.Δ.Ε. Αττικής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕ. & ΔΕ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Δ' Δ/ΝΣΗΣ ΑΘΗΝΩΝ - 1 ο Κ.Ε.Σ.Υ. Δ' ΑΘΗΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ονοματεπώνυμο και ιδιότητα επιμορφωτή: Χρηστίδου Χριστίνα Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δ.Δ.Ε.Δ.Θ.

Ονοματεπώνυμο και ιδιότητα επιμορφωτή: Χρηστίδου Χριστίνα Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δ.Δ.Ε.Δ.Θ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 1 ο και 2 ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

- Εμπειρία στην επιμέλεια και οργάνωση διεθνών καλλιτεχνικών δράσεων

- Εμπειρία στην επιμέλεια και οργάνωση διεθνών καλλιτεχνικών δράσεων 1. Η Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία «Ελευσίνα 2021 - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Διευθυντής «Τέχνης στο Δημόσιο Χώρο» Περιγραφή θέσης Υπεύθυνος για την επιμέλεια και την οργάνωση παραγωγής των έργων και δράσεων

Διαβάστε περισσότερα

Φορείς συνεργασίας μας- Συνεχής εκπαίδευση- Φορείς ελέγχου του Καλού Σαμαρείτη

Φορείς συνεργασίας μας- Συνεχής εκπαίδευση- Φορείς ελέγχου του Καλού Σαμαρείτη Φορείς συνεργασίας μας- Συνεχής εκπαίδευση- Φορείς ελέγχου του Καλού Σαμαρείτη Συνεργάτες Το "Χαμόγελο του παιδιού" Το Χαμόγελο του Παιδιού αποτελεί μια μοναδική δομή φιλοξενίας μικρών παιδιών με δράση

Διαβάστε περισσότερα

- ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ- ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (VI)

- ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ- ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (VI) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ-

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2007 και Καταληκτικές Ημερομηνίες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2007 και Καταληκτικές Ημερομηνίες ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το και Καταληκτικές Ημερομηνίες Το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης -2013 απευθύνεται σε όλους τους τομείς και επίπεδα εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

«Αποτελέσματα δράσεων ψυχοκοινωνικής στήριξης ωφελούμενων ΤΕΒΑ και συζήτηση προτάσεων για ανάπτυξη καλών πρακτικών»

«Αποτελέσματα δράσεων ψυχοκοινωνικής στήριξης ωφελούμενων ΤΕΒΑ και συζήτηση προτάσεων για ανάπτυξη καλών πρακτικών» Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης «Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, διοικητικές δαπάνες και παροχή συνοδευτικών μέτρων 2015-2016» «Αποτελέσματα δράσεων ψυχοκοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα

«Διαχείριση συναισθημάτων. Αναστοχασμός των εκπαιδευτικών επί των πρακτικών για την προώθηση της εκπαίδευσης των μαθητών στη συναισθηματική ζωή».

«Διαχείριση συναισθημάτων. Αναστοχασμός των εκπαιδευτικών επί των πρακτικών για την προώθηση της εκπαίδευσης των μαθητών στη συναισθηματική ζωή». Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο χώρο του σχολείου μας το βασικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρόληψης του ΚΕΘΕΑ που αφορά στην καλλιέργεια δεξιοτήτων για παιδιά του Δημοτικού. Το πρόγραμμα ήταν 4ήμερο και

Διαβάστε περισσότερα

Θέση Επίτροπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού για. το Ειδικό Σχολείο Ευαγγελισμός

Θέση Επίτροπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού για. το Ειδικό Σχολείο Ευαγγελισμός ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ Θέση Επίτροπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού για το Ειδικό Σχολείο Ευαγγελισμός Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ Η ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ. Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007. ώρα 9.30-14.45

ΗΜΕΡΙΔΑ Η ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ. Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007. ώρα 9.30-14.45 ΗΜΕΡΙΔΑ Η ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007 ώρα 9.30-14.45 Αμφιθέατρο «Ι. Δρακόπουλος» Κεντρικό κτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30) ΟΡΓΑΝΩΣΗ Συμβουλευτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΝΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗ ΠΡΟΛΗΨΗ

ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΝΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΝΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΜΠΟΥΣΜΠΟΥΚΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ - ΙΑΤΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΕΡΩΝΥΜΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΜΑΙΑ Σ.Π.Μ.Π.& Ε ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ Π.Ε.Δ.Υ. 3 Η ΥΠΕ ΙΣΤΟΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Κοζάνη, Αρ. Πρωτ.: 1086 ΠΡΟΣ

Κοζάνη, Αρ. Πρωτ.: 1086 ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ- ΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ταχ. Δ/νση: : Μακρυγιάννη 22 Τ.Κ. Πόλη: : 501 00

Διαβάστε περισσότερα

Δημόσια και Ιδιωτικά Δημοτικά σχολεία

Δημόσια και Ιδιωτικά Δημοτικά σχολεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ---- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Γλυκά Νερά, 6/2/2017 Αρ. Πρωτ.: Φ.

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα 1ο: «Παραλαβή εκπαιδευτικού υλικού Γερά Δόντια.Καλύτερη Υγεία»

Θέμα 1ο: «Παραλαβή εκπαιδευτικού υλικού Γερά Δόντια.Καλύτερη Υγεία» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Ταχ. Δ/νση : Γούναρη 217 26110 ΠΑΤΡΑ Υπεύθυνη

Διαβάστε περισσότερα