ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ"

Transcript

1 ΔΗΜ. ΚΛΕΙΣΙΟΥΝΗΣ ΜΗΧ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΡΓΟ: ΘΕΣΗ: ΔΩΡΕΑ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΑΝΑΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΕΘ ΚΑΙ ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ Β ΚΑΙ Γ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ Γ.Ν.Θ. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ (ΙΣΝ) ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ, ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017

2 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Γενικά 2. Υλικά 3. Πιστοποιητικά ελέγχου - άδειες λειτουργίας 4. Τροποποιήσεις 5. Τελικά σχέδια - Οδηγίες λειτουργίας και συντήρησης 6. Εκπαίδευση προσωπικού 7. Οπές στην οικοδομική κατασκευή 8. Βάσεις μηχανημάτων 9. Σημάνσεις μηχανημάτων 10. Συνδέσεις μεταλλικών κατασκευών 11. Βαφή μεταλλικών επιφανειών 12. Κραδασμοί δικτύων 13. Θόρυβοι 14. Στήριξη δικτύων 15. Όδευση δικτύων 16. ιέλευση δικτύων από οικοδομικά στοιχεία 17. Θερμομόνωση δικτύων ίκτυα σωλήνων Γενικά Θερμομόνωση με συνθετικό υλικό κλειστής κυτταρικής δομής Θερμομόνωση με υαλοβάμβακα ή πετροβάμβακα με επένδυση αλουμινίου 17.2 ίκτυα αεραγωγών Γενικά Θερμομόνωση με υαλοβάμβακα Θερμομόνωση με συνθετικό υλικό κλειστής κυτταρικής δομής 17.3 Επικάλυψη της θερμομόνωσης με φύλλα αλουμινίου πάχους 0,6 mm 18. ίκτυα σωλήνων ρευστών υπό πίεση ιαστολές - Συστολές Σημάνσεις Σημάνσεις σωλήνων

3 Σημάνσεις βανών και λοιπών εξαρτημάτων Κατασκευή Γενικά Μαύροι σιδεροσωλήνες με ραφή ή χαλυβδοσωλήνες χωρίς ραφή Γαλβανισμένοι σιδεροσωλήνες Πλαστικοί σωλήνες Χαλκοσωλήνες 19. Αεραγωγοί Ορθογώνιοι αεραγωγοί Κυκλικοί "αεραγωγοί 20. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις ίκτυα σωλήνων καλωδίων Εντοιχισμένα δίκτυα Μη εντοιχισμένα (πλην των υπόγειων) δίκτυα Υπόγεια δίκτυα ίκτυα σε θέσεις με απαίτηση μηχανικής προστασίας τους Σωλήνες καλωδίων τροφοδότησης κινητήρων Αγωγοί Καλώδια Σχάρες καλωδίων Έλεγχοι - Ρυθμίσεις 1. Γενικά 2. Εγκατάσταση κλιματισμού 2.1. Έλεγχος στεγανότητας δικτύου σωλήνων 2.2. Ρύθμιση δικτύου αεραγωγών 2.3. Ρύθμιση δικτύου σωλήνων 2.4. Έλεγχος απόδοσης των μηχανημάτων. 3. Εγκατάσταση ύδρευσης 4. Εγκατάσταση πυρόσβεσης με νερό 5. Ηλεκτρικά

4 3 Γενικές αρχές κατασκευής Η-Μ εγκαταστάσεων κτιρίων αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης 1. Γενικά Οι Η - Μ εγκαταστάσεις θα κατασκευάζονται: Σύμφωνα με: Τα συμβατικά στοιχεία της εργολαβίας (κατά σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με τη διακήρυξη): τη διακήρυξη, την τεχνική συγγραφή υποχρεώσεων, την τεχνική περιγραφή (τεχνική έκθεση και τεχνικές προδιαγραφές), τη γενική συγγραφή υποχρεώσεων, την ειδική συγγραφή υποχρεώσεων, το τιμολόγιο, τα σχέδια. Τους κανονισμούς (κατά σειρά προτεραιότητας): Ελληνικούς (ΕΛΟΤ, ΤΟΤΕΕ, κτλ), Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γερμανικούς (DIN, VDE κτλ), Αμερικάνικους (ASHRAE, SMAGNA, NFPA. ΚΤΛ), προκειμένου για εγκαταστάσεις συσκευών, τους κανονισμούς της χώρας προέλευσης τους. Τους κανόνες της τέχνης και της εμπειρίας. Τις υποδείξεις της επίβλεψης. Ο ανάδοχος του έργου: Θα συντονίζει τις Η-Μ εργασίες με τις υπόλοιπες ώστε να αποφεύγονται αποξηλώσεις κτλ. Κατά τη διάρκεια των εκσκαφών θα κατασκευάζει τα απαιτούμενα Η -Μ έργα υποδομής (φρεάτια, κανάλια κτλ) ώστε να μην ξανασκάβονται επιχωμένα τμήματα του έργου. Πριν τη διάστρωση του μπετόν θα εγκαθιστά οποιοδήποτε Η-Μ στοιχείο πρόκειται να ενσωματωθεί σ' αυτό (σωλήνες αποχετεύσεων, ηλεκτρικών κτλ).

5 4 Θα μεταφέρει και τοποθετεί έγκαιρα σε χώρους εξοπλισμό μεγάλων διαστάσεων, το μέγεθος του οποίου δεν θα επιτρέπει τη διέλευσή του από τα κανονικά ανοίγματα της οικοδομής. Θα κατασκευάζει τα απαιτούμενα μόνιμα μέσα (σκάλες, πλατφόρμες κτλ), για πρόσβαση στις Η - Μ εγκαταστάσεις. Δεν θα αμείβεται για πρόσθετες δαπάνες του, που θα προκύπτουν από μη έγκαιρη ή μη σωστή εκτέλεση εργασιών. 2. Υλικά Τα υλικά: Θα είναι καινούργια χωρίς ελαττώματα και σύμφωνα με (κατά σειρά προτεραιότητας): το τιμολόγιο, τους Ελληνικούς κανονισμούς, τους κανονισμούς της χώρας προέλευσης τους, την τεχνική περιγραφή, τις υποδείξεις της επίβλεψης. Θα συνοδεύονται από τα πιστοποιητικά ποιότητας, δοκιμών και ελέγχου απόδοσης που θα έχουν εκδοθεί από επίσημους τεχνικούς φορείς. Πριν την παραγγελία υλικού ο ανάδοχος του έργου θα υποβάλλει στην επίβλεψη λεπτομερή στοιχεία του, ώστε αυτή να ελέγξει κατά πόσο πληροί τις απαιτήσεις των συμβατικών τευχών και ανάλογα να το εγκρίνει ή να το απορρίψει. Σε περίπτωση απόρριψής του, ο ανάδοχος του έργου θα προτείνει άλλα. Αν και αυτά δεν γίνουν δεκτά, τότε η επίβλεψη θα του υποδείχνει ποιο υλικό θα προσκομίζει. Οποιαδήποτε έγκριση υλικών, δεν θα απαλλάσσει τον ανάδοχο από την υποχρέωση να αντικαθιστά όποια από αυτά διαπιστώνεται κατά την κατασκευή ότι δεν εκπληρώνουν τους όρους της σύμβασης. Η επίβλεψη θα έχει το δικαίωμα να δίνει εντολή στον ανάδοχο του έργου να απομακρύνει από το εργοτάξιο, το πολύ σε 5 ημέρες, όσα υλικά δεν ανταποκρίνονται στους όρους της σύμβασης και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του, να απομακρύνει αυτά με καταλογισμό σ' αυτόν της αντίστοιχης δαπάνης.

6 5 3. Πιστοποιητικά ελέγχου - άδειες λειτουργίας Ο ανάδοχος του έργου θα προβαίνει έγκαιρα στις απαιτούμενες ενέργειες προς τις αρμόδιες αρχές (ΔΕΗ, ΟΤΕ, Πυροσβεστική κτλ.) για έκδοση των απαραίτητων πιστοποιητικών ελέγχου και αδειών λειτουργίας των Η-Μ εγκαταστάσεων που εκτελέστηκαν (Πυρόσβεσης, Ανελκυστήρων, Ηλεκτροπαραγωγών ζευγών κτλ.) και ο εργοδότης θα περιορίζεται στην υπογραφή όσων εγγράφων απαιτείται να υπογράψει. Η αμοιβή για τις πιο πάνω ενέργειες θα περιλαμβάνεται στην αμοιβή που προβλέπεται για την εκτέλεση των σχετικών εργασιών. 4. Τροποποιήσεις Κατά την κατασκευή και όπου επιβάλλεται τροποποίηση των Η-Μ εγκαταστάσεων ο ανάδοχος του έργου θα συντάσσει τα απαραίτητα σχέδια που θα υποβάλει στην επίβλεψη για έγκριση. Η έγκρισή τους δεν θα απαλλάσσει τον ανάδοχο του έργου από την ευθύνη για καλή λειτουργία των τροποποιημένων εγκαταστάσεων. Ο ανάδοχος του έργου θα επαναπροσδιορίζει τα τεχνικά χαρακτηριστικά των κυκλοφορητών, των αντλιών και των ανεμιστήρων (μανομετρικό ύψος, παροχή κτλ.) σύμφωνα με τα εγκατεστημένα δίκτυα. 5. Τελικά σχέδια - Οδηγίες λειτουργίας και συντήρησης Ο ανάδοχος του έργου θα συντάξει και παραδώσει: Τα τελικά λεπτομερή σχέδια των Η-Μ εγκαταστάσεων όπως αυτές κατασκευάστηκαν. Οδηγίες λειτουργίας και συντήρησης των Η-Μ εγκαταστάσεων σε δύο αντίγραφα στα Ελληνικά. Στο τέλος κάθε κεφαλαίου οδηγιών θα υπάρχει πίνακας των μηχανημάτων που περιλαμβάνονται στο κεφάλαιο, με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους (μοντέλο, τύπος, μέγεθος, απόδοση, ανταλλακτικά κτλ.). 6. Εκπαίδευση προσωπικού Ο ανάδοχος του έργου θα εκπαιδεύσει το προσωπικό που θα προτείνει ο εργοδότης στο χειρισμό και τη συντήρηση των Η-Μ εγκαταστάσεων. 7. Οπές στην οικοδομική κατασκευή Κατά την εκτέλεση των οικοδομικών εργασιών θα προβλέπονται οι απαραίτητες οπές για τη διέλευση των Η-Μ δικτύων.

7 6 Μετά τη διέλευση των δικτύων οι οπές θα κλείνονται με πυράντοχα υλικά που θα συνεργάζονται με την υπόλοιπη κατασκευή χωρίς να της προκαλούν φθορές. Σε περίπτωση παράλειψης ανοίγματος οπών, αυτές θα ανοίγονται χωρίς να προκαλούνται βλάβες στην κατασκευή, ύστερα από έγκριση της επίβλεψης και χωρίς πρόσθετη αμοιβή για τον ανάδοχο του έργου. 8. Βάσεις μηχανημάτων Για κάθε μηχάνημα που θα εδράζεται στο δάπεδο θα προβλέπεται βάση από μπετόν ύψους 15-20cm και βάρους ίσου με το βάρος του μηχανήματος σε λειτουργία. Μεταξύ βάσης και του δαπέδου θα παρεμβάλλεται φελλός ύψους 5cm. 9. Σημάνσεις μηχανημάτων Στα μηχανήματα θα τοποθετούνται μεταλλικές πινακίδες που θα στερεώνονται με βίδες στα περιβλήματα τους και στις οποίες θα υπάρχουν μηχανικά χαραγμένα μαύρα γράμματα ύψους 1,5cm, σε λευκό φόντο. Στις πινακίδες θα αναγράφονται οι απαιτούμενοι χειρισμοί για τη λειτουργία των μηχανημάτων, η συχνότητα, και τα συνιστώμενα υλικά για τη συντήρηση τους και οι τυχόν κίνδυνοι από τη χρήση τους. 10. Συνδέσεις μεταλλικών κατασκευών Οι συνδέσεις των μεταλλικών κατασκευών θα γίνονται: Για μορφοσίδερο με μορφοσίδερο ή για γαλβανισμένο έλασμα με μορφοσίδερο, βιδωτές ή ηλεκτροσυγκολλητές. Για γαλβανισμένο έλασμα με γαλβανισμένο έλασμα: για πάχος ελάσματος μέχρι 1,5mm, με αναδίπλωση και στεγανοποίηση της σύνδεσης με συγκόλληση με κράμα κασσιτέρου-μολύβδου, για μεγαλύτερο πάχος, με ηλεκτροσυγκόλληση. Για μόλυβδο με μόλυβδο ή για μόλυβδο με κασσίτερο, με κράμα κασσίτερου-μολύβδου σε αναλογία 1:2 ή αυτογενή συγκόλληση. Οι συνδέσεις διαφορετικών μετάλλων θα γίνονται με παρεμβολή κατάλληλων εξαρτημάτων, για αποφυγή διάβρωσης λόγω ηλεκτρόλυσης στα σημεία επαφής.

8 7 11. Βαφή μεταλλικών επιφανειών Οι μη γαλβανισμένες μεταλλικές επιφάνειες μετά τον καθαρισμό τους από ακαθαρσίες και σκουριά θα βάφονται: οι μη ορατές με 2 στρώσεις μίνιου, οι ορατές με 2 στρώσεις μίνιου και 2 στρώσεις χρώματος. Οι ορατές γαλβανισμένες επιφάνειες θα βάφονται με 1 στρώση primer ειδικό για γαλβανισμένες επιφάνειες και 2 στρώσεις χρώματος. Σε σημεία γαλβανισμένων επιφανειών όπου έχει καταστραφεί το γαλβάνισμα θα γίνεται ψυχρό γαλβάνισμα. 12. Κραδασμοί δικτύων Για αποφυγή μετάδοσης κραδασμών στα δίκτυα θα τοποθετούνται σε όποιες συνδέσεις τους με συσκευές απαιτείται εύκαμπτοι σύνδεσμοι (συνδέσεις αντλιών με σωλήνες, ανεμιστήρων με αεραγωγούς κτλ.). 13. Θόρυβοι Η στάθμη των θορύβων που θα δημιουργείται κατά τη λειτουργία των Η-Μ εγκαταστάσεων θα είναι κάτω από τα όρια που θέτουν οι κανονισμοί. 14. Στήριξη δικτύων Η στήριξη των δικτύων γενικά θα γίνεται σε τυποποιημένα στηρίγματα γαλβανισμένα σε θερμό λουτρό με ελάχιστο πάχος 2mm ή αν αυτό δεν είναι τεχνικά δυνατό, σε σιδεροκατασκευή με ελάχιστο πάχος 3mm. Σε στήριξη γυμνών χαλκοσωλήνων, μεταξύ αυτών και των στηριγμάτων τους θα παρεμβάλλεται ελαστικός δακτύλιος. Σε στήριξη μονωμένων σωλήvων, μεταξύ σωλήνα και του στηρίγματος του θα παρεμβάλλεται δακτύλιος από σκληρό μονωτικό, με περίβλημα γαλβανισμένης λαμαρίνας πάχους 1,25mm. Σε περίπτωση από κοινού στήριξης διαφορετικών δικτύων, η απόσταση μεταξύ των στηριγμάτων θα επιλέγεται τέτοια ώστε να είναι μικρότερη από τη μέγιστη επιτρεπόμενη για οποιοδήποτε από τα δίκτυα που στηρίζουν. Οι μέγιστες αποστάσεις των στηριγμάτων δικτύων θα είναι: Για δίκτυα σωλήνων:

9 8 Χαλύβδινων Ονομαστική διάμετρος (mm) Μέγιστη απόσταση (m) Xάλκινων Εξωτερική διάμετρος (mm) ,1-88,9 108 Μέγιστη απόσταση (m) 0,5 1,0 1,5 2,0 2,5 Πλαστικών: κάθε 10 x (εξωτερική διάμετρο του σωλήνα που στηρίζεται). Χυτοσιδερένιων: κάθε 1,5-2,0μ. με κάθε κομμάτι σωλήνα να στηρίζεται τουλάχιστο σε 2 σημεία του. Για δίκτυα αεραγωγών: κάθε 1,8m. Για σχάρες καλωδίων: κάθε 1,5m. Για επιλογή των στηριγμάτων και των ντιζών ανάρτησής τους από την οροφή θα λαβαίνονται δυνάμεις: Για τα στηρίγματα: Ρ στηρ = Ρ στηρ_στατ x Σ 1 x Σ 2 Για τις ντίζες: Ρ ντιζ = Ρ ντιζ_στατ x Σ 1 x Σ 2 x Σ 3 όπου: Ρ στηρ_στατ / Ρ ντιζ_στατ : οι δυνάμεις που εξασκούνται στα στηρίγματα / ντίζες με βάση τα στατικά φορτία τους Σ 1 / Σ 2 / Σ 3, οι συντελεστές προσαύξησης φορτίου / δυναμικών φορτίων / αστοχίας βύσματος-οπής (συνήθως λαβαίνονται με τιμές 1,5 / 1,5 / 2). Σημειώνεται ότι για σχάρες καλωδίων κάθε στήριγμα και οι ντίζες του θα επιλέγονται για ελάχιστη φόρτιση στηρίγματος 75kp. 15. Όδευση δικτύων Τα Η-Μ δίκτυα θα οδεύουν σε ψευδοροφές ή κανάλια, θα τοποθετούνται έτσι ώστε για επισκευή ή αντικατάσταση κάποιου από αυτά να μην υπάρχει ανάγκη επέμβασης σε άλλο ή αποξήλωσης οικοδομικού στοιχείου.

10 9 Τα δίκτυα σωλήνων μέσα σε οικοδομικά στοιχεία θα περιβάλλονται από εύκαμπτους πλαστικούς σωλήνες. Τα δίκτυα πλαστικών σωλήνων μέσα στο έδαφος: για βάθος τοποθέτησής τους μεγαλύτερο των 60cm θα τοποθετούνται σε στρώμα άμμου πάχους 15cm περιμετρικά τους. για βάθος τοποθέτησής τους μικρότερο των 60cm ή κατά τη διέλευσή τους κάτω από δρόμους (για οποιοδήποτε πάχος) θα εγκιβωτίζονται σε μπετόν πάχους 15cm περιμετρικά τους. Τα δίκτυα σιδεροσωλήνων μέσα στο έδαφος: θα προστατεύονται με περιτύλιξή τους σε 2 στρώσεις κανάβινου υφάσματος εμποτισμένου με αντιδιαβρωτικό υλικό ασφαλτικής βάσης ή με άλλη κατάλληλη μέθοδο, θα τοποθετούνται σε χαντάκια βάθους 1m, με στρώμα άμμου πάχους 15cm περιμετρικά τους. 16. Διέλευση δικτύων από οικοδομικά στοιχεία Στα σημεία διέλευσης των Η-Μ δικτύων από οικοδομικά στοιχεία (τοίχους, δάπεδα οροφές κτλ.) μεταξύ κάθε δικτύου και οικοδομικού στοιχείου θα παρεμβάλλεται χιτώνιο. Τα χιτώνια θα είναι: για σωλήνες, τεμάχια σωλήνων, για άλλα Η-Μ δίκτυα (αεραγωγών σχαρών κτλ.), διαμορφωμένα φύλλα γαλβανισμένης λαμαρίνας πάχους 1,5mm. Το διάκενο μεταξύ δικτύου και του χιτωνίου του θα είναι μεταξύ 3mm και 5mm και θα γεμίζεται με στεγανωτικό υλικό. Το χιτώνιο από την επιφάνεια οικοδομικού στοιχείου θα προεξέχει κατά 3cm. 17. Θερμομόνωση δικτύων Δίκτυα σωλήνων Γενικά Η θερμομόνωση θα γίνεται μετά τις δοκιμές καθαρισμό και βαφή των δικτύων. Σε περίπτωση παράλληλης όδευσης δικτύων κάθε στοιχείο του δικτύου θα μονώνεται ιδιαίτερα.

11 10 Η θερμομόνωση δεν θα διακόπτεται καθ' όλο το μήκος των δικτύων Θερμομόνωση με συνθετικό υλικό κλειστής κυτταρικής δομής Υλικό σε σωληνωτή μορφή Αυτό στους σωλήνες ή θα φοριέται πριν τη σύνδεση τους στο δίκτυο ή θα τοποθετείται γύρω από αυτούς μετά τη σύνδεση τους στο δίκτυο, με σχίσιμο κατά γενέτειρα της κυλινδρικής επιφάνειας του, προσαρμογή του στους σωλήνες και συγκόλληση των σχισμένων επιφανειών του. Κάθε τεμάχιο μονωτικού θα κολλιέται με το προηγούμενο και επόμενο του, καθώς και στα άκρα του με το σωλήνα που μονώνει. Υλικό σε πλάκες Τα τεμάχια του θα κολλιούνται στις επιφάνειες που μονώνουν καθώς και στα μεταξύ τους σημεία επαφής Θερμομόνωση με υαλοβάμβακα ή πετροβάμβακα με επένδυση αλουμινίου Τα τεμάχια του μονωτικού θα στερεώνονται στην επιφάνεια των σωλήνων, με αυτοκόλλητη ταινία αλουμινίου και επιπλέον κάθε 0,5m, με ανεξάρτητους βρόγχους από γαλβανισμένο σύρμα. Με την ταινία αλουμινίου θα κλείνονται και οι αρμοί μεταξύ των τεμαχίων Δίκτυα αεραγωγών Γενικά Η θερμομόνωση δεν θα διακόπτεται καθ' όλο το μήκος των δικτύων Θερμομόνωση με υαλοβάμβακα Τα τεμάχια του μονωτικού θα στερεώνονται στην επιφάνεια των αεραγωγών, με αυτοκόλλητη ταινία αλουμινίου και επιπλέον κάθε 0,5m, με ανεξάρτητους βρόγχους από πλαστική ενισχυμένη ταινία πλάτους τουλάχιστο 1cm. Με την ταινία αλουμινίου θα κλείνονται και οι αρμοί μεταξύ των τεμαχίων Θερμομόνωση με συνθετικό υλικό κλειστής κυτταρικής δομής Τα τεμάχια του θα κολλιούνται στα μεταξύ τους σημεία επαφής, καθώς και στις επιφάνειες που μονώνουν Επικάλυψη της θερμομόνωσης με φύλλα αλουμινίου πάχους 0,6mm Στα άκρα των τεμαχίων των φύλλων της επικάλυψης θα διαμορφώνονται αυλάκια. Η συναρμογή των τεμαχίων θα γίνεται με επικάλυψη των άκρων τους κατά 3cm έτσι ώστε να συμπίπτουν τα αυλάκια τους, με παρεμβολή κατάλληλου στεγανωτικού κορδονιού και

12 11 στερέωση της επιφάνειας επαφής τους με βίδες και επιπλέον ροδέλες (σε υπαίθριες εγκαταστάσεις). Τα τμήματα της επικάλυψης θα έχουν δυνατότητα εύκολης συναρμολόγησης και αποσυναρμολόγησης τους. 18. Δίκτυα σωλήνων ρευστών υπό πίεση 18.1 Διαστολές - Συστολές Οι διαστολές και συστολές στα δίκτυα θα απορροφώνται σε διαμορφώσεις τους (βρόγχους, καμπύλες, διακλαδώσεις κτλ) με κατάλληλες στηρίξεις (άκαμπτες ή ολισθαίνουσες). Σε περιπτώσεις μη δυνατότητας διαμόρφωσης δικτύου, θα χρησιμοποιούνται διαστολικά. Αμέσως πριν και αμέσως μετά από αυτά θα τοποθετούνται ολισθαίνουσες στηρίξεις για δυνατότητα μόνο αξονικών μετακινήσεών τους Σημάνσεις Σημάνσεις σωλήνων Για αναγνώριση των ρευστών στους σωλήνες θα τοποθετούνται σ' αυτούς σημάνσεις όπως πιο κάτω: Ρευστό σωλήνα Σήμανση σωλήνα Ζεστό νερό θέρμανσης προσαγωγή Κόκκινος διπλός δακτύλιος Ζεστό νερό θέρμανσης επιστροφή Κόκκινος απλός δακτύλιος Κρύο νερό κλιματισμού προσαγωγή Πράσινος διπλός δακτύλιος Κρύο νερό κλιματισμού επιστροφή Πράσινος απλός δακτύλιος Κρύο νερό κατανάλωσης Γαλάζιος απλός δακτύλιος Ζεστό νερό κατανάλωσης προσαγωγή Πορτοκαλόχρωμος διπλός δακτύλιος Ζεστό νερό κατανάλωσης επιστροφή Πορτοκαλόχρωμος απλός δακτύλιος Πετρέλαιο Μαύρος απλός δακτύλιος Νερό πυρόσβεσης Βαφή κόκκινου χρώματος Καύσιμο αέριο Βαφή κίτρινου χρώματος Οι δακτύλιοι στους σωλήνες θα έχουν πλάτος 7cm και θα τοποθετούνται κάθε 6m στα μηχανοστάσια και κάθε 15m έξω από αυτά. Επιπλέον θα τοποθετούνται: στις συνδέσεις τους με συσκευές, στις εισόδους και εξόδους τους σε μηχανοστάσια, διαδρόμους και χώρους, σε θέσεις πλησίον θυρίδων επίσκεψης (καναλιών, ψευδοροφών κλπ.) Σημάνσεις βανών και λοιπών εξαρτημάτων Στις βάνες και σε όποια εξαρτήματα των δικτύων απαιτείται να αναρτηθούν με μεταλλικές αλυσίδες μεταλλικές κυκλικές πινακίδες, όπου θα αναγράφονται τα στοιχεία τους.

13 12 Οι πινακίδες: των βανών του συστήματος πυρόσβεσης, θα έχουν διάμετρο 8cm και μαύρα γράμματα των βανών των υπολοίπων δικτύων, καθώς και των εξαρτημάτων, θα έχουν διάμετρο 3cm, μαύρα γράμματα και ύψος 1,5cm Κατασκευή Γενικά Στα δίκτυα του νερού θα προβλέπονται: Λυόμενοι σύνδεσμοι (ρακόρ ή φλάντζες): στο 1 από τα άκρα κάθε εξαρτήματός τους (βάνας κτλ.), στη σύνδεσή τους με συσκευές, σε κατάλληλες θέσεις για δυνατότητα εύκολης αποσυναρμολόγησης τμημάτων τους, Βάνες ταπωμένες σε κατάλληλες θέσεις (συλλέκτες, πόδια στηλών κτλ.) για άδειασμά τους. Μανόμετοα γλυκερίνης: σε συλλέκτες σωλήνων, σε είσοδο-έξοδο αντλιών - στοιχείων νερού - ψυκτών και γενικά συσκευών όπου το νερό κατά τη διέλευσή του εμφανίζει πτώση της πίεσης του. Θερμόμετρα: σε συλλέκτες σωλήνων, σε είσοδο-έξοδο στοιχείων νερού - ψυκτών - λεβήτων - θερμαντήρων νερού και γενικά συσκευών όπου το νερό κατά τη διέλευση του εμφανίζει αλλαγή της θερμοκρασίας του. Σημειώνεται ότι οι περιοχές μέτρησης των θερμομέτρων και μανομέτρων θα είναι τέτοιες ώστε οι μέσες ενδείξεις τους να βρίσκονται στο μέσο των περιοχών Μαύροι σιδεροσωλήνες με ραφή ή χαλυβδοσωλήνες χωρίς ραφή Για μαύρους σιδεροσωλήνες με ραφή με διαμέτρους μέχρι και 2" θα γίνονται: Οι συνδέσεις βιδωτές με εξαρτήματα με ενισχυμένα χείλη από μαλακτό χυτοσίδερο. Οι αλλαγές διεύθυνσης βιδωτές με εξαρτήματα με ενισχυμένα χείλη από μαλακτό χυτοσίδερο ή με κουρμπαδόρο γιά σωλήνες με διαμέτρους μέχρι 1 ¼, με την

14 13 προϋπόθεση ότι δεν θα αλλοιώνεται η διατομή τους και η ραφή τους θα βρίσκεται στη γενέτειρα που το μήκος της δεν μεταβάλλεται κατά την κάμψη. Για μαύρους σιδηροσωλήνες με ραφή με διαμέτρους πάνω από 2" καθώς και για χαλυβδοσωλήνες χωρίς ραφή θα γίνονται: Οι συνδέσεις φλαντζωτές ή συγκολλητές με εξαρτήματα ή με κατάλληλη διαμόρφωση των σωλήνων υπό την προϋπόθεση ότι η εσωτερική επιφάνειά τους παραμένει λεία. Οι αλλαγές διεύθυνσης συγκολλητές με εξαρτήματα. Οι συγκολλητές συνδέσεις σε διακλάδωση θα γίνονται υπό γωνία 45 με καμπύλωση του διακλαδιζόμενου σωλήνα στο σημείο της σύνδεσης Γαλβανισμένοι σιδεροσωλήνες Για γαλβανισμένους σιδεροσωλήνες θα γίνονται: Οι συνδέσεις βιδωτές με εξαρτήματα με ενισχυμένα χείλη γαλβανισμένα σε θερμό λουτρό. Οι αλλαγές διεύθυνσης βιδωτές με εξαρτήματα με ενισχυμένα χείλη γαλβανισμένα σε θερμό λουτρό ή για διαμέτρους μέχρι και ¾" και με κουρμπαδόρο, με την προϋπόθεση ότι δεν θα φθείρεται το γαλβάνισμά τους, δεν θα αλλοιώνεται η διατομή τους και η ραφή τους θα βρίσκεται στη γενέτειρα που το μήκος της δεν μεταβάλλεται κατά την κάμψη Πλαστικοί σωλήνες Οι συνδέσεις και αλλαγές διεύθυνσης των σωλήνων θα γίνονται με εξαρτήματα με συγκόλληση ή με ελαστικούς δακτυλίους σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή τους Χαλκοσωλήνες Οι συνδέσεις και αλλαγές διεύθυνσης των σωλήνων θα γίνονται με εξαρτήματα.

15 14 Οι συγκολλήσεις αφού προηγηθεί καθαρισμός των προς συγκόλληση άκρων θα γίνονται με κόλληση μαλακή / σκληρή για δίκτυα με θερμοκρασία ρευστού μέχρι C / πάνω από C. 19. Αεραγωγοί 19.1 Ορθογώνιοι αεραγωγοί Οι ορθογώνιοι αεραγωγοί θα κατασκευάζονται από γαλβανισμένα χαλυβδόφυλλα, με πάχη που θα επιλέγονται από τον πιο κάτω πίνακα: Μεγαλύτερη διάσταση διατομής αεραγωγού (cm) Πάχος χαλυβδόφυλλου (mm) 0,60 0,80 1,00 1,25 Οι συνδέσεις τους θα κατασκευάζονται για μεγαλύτερη διάσταση διατομής αεραγωγού μέχρι 60cm με συρτάρι και πάνω από 60cm με φλάντζες. Σε επίπεδες επιφάνειες τους με μεγαλύτερη διάσταση πάνω από 40cm θα γίνεται ενίσχυση της ακαμψίας (με διαγώνιο στρατζάρισμα κτλ). Τεμάχια τους με μεγαλύτερη διάσταση διατομής τους μέχρι 50cm / πάνω από 50cm θα κατασκευάζονται με μήκος μέχρι 2m / 1,2m. Τα διαφράγματα ρύθμισης αέρα θα κατασκευάζονται μονόφυλλα για ύψος αεραγωγού μέχρι 20 cm και πολύφυλλα για μεγαλύτερο ύψος και θα φέρουν εκτός του αεραγωγού μοχλό χειρισμού με διάταξη ακινητοποιήσεώς τους. Τα τεμάχια αλλαγής διεύθυνσης ή διακλάδωσης θα κατασκευάζονται καμπύλα, με ακτίνα καμπυλότητας της εσωτερικής επιφάνειας της καμπύλης ίση με τη διάσταση του αεραγωγού κατά την ακτίνα κάμψεως. Όπου λόγοι κατασκευαστικοί επιβάλουν τοποθέτηση τεμαχίων αλλαγής διεύθυνσης με ακτίνα καμπυλότητας μικρότερη από τη σύμφωνα με τα πιο πάνω οριζόμενη, τότε στα τεμάχια αυτά θα τοποθετούνται και πτερύγια στροφής διπλής ακτίνας καμπυλότητας (με μεταβαλλόμενο πάχος).

16 Κυκλικοί αεραγωγοί Οι κυκλικοί αεραγωγοί θα κατασκευάζονται από γαλβανισμένα χαλυβδόφυλλα, με πάχη που θα επιλέγονται από τον πιο κάτω πίνακα: Διάμετρος διατομής αεραγωγού (cm) Πάχος χαλυβδόφυλλου (mm) 0,60 0,80 1,00 1,25 Οι συνδέσεις των τεμαχίων τους θα γίνονται με εισχώρηση του ενός μέσα στο άλλο κατά τη φορά ροής του αέρα, και επικάλυψης τους κατά 5cm τουλάχιστο. Τα τεμάχια αλλαγής διεύθυνσης θα κατασκευάζονται καμπύλα με ακτίνα καμπυλότητας του άξονα τους ίση με 1 ½ φορά τη διάμετρό τους. Ειδικά οι καμπύλες 90 0 μπορεί να είναι αρθρωτές των πέντε τεμαχίων με μέση ακτίνα καμπυλότητας του άξονα τους ίση με 1 ½ φορά τη διάμετρό τους. Κατά τα υπόλοιπα θα ισχύουν όσα αναφέρονται στους ορθογώνιους αεραγωγούς. 20. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις 20.1 Δίκτυα σωλήνων καλωδίων Εντοιχισμένα δίκτυα Η εξωτερική επιφάνεια των τοίχων θα απέχει από εντοιχισμένα δίκτυα τουλάχιστο 6 mm. Τα δίκτυα: σε τοίχους από τούβλα, θα τοποθετούνται σε αυλάκια επί των τούβλων, όπου θα στερεώνονται με ασβεστοτσιμεντόλασπη πριν τους σοβάδες, σε στοιχεία από μπετόν, θα εγκιβωτίζονται στα στοιχεία με τοποθέτησή τους στα καλούπια των στοιχείων πριν την έκχυση του μπετόν, σε τοίχους από γυψοσανίδες θα τοποθετούνται στο διάκενο μεταξύ των γυψοσανίδων, θα έχουν διαδρομή κατακόρυφη ή οριζόντια και θα διαπερνούν τα μεταλλικά υποστηλώματα του τοίχου από προκατασκευασμένες οπές. Οι σωλήνες θα έχουν κλίση προς τα κουτιά διακλάδωσης και στη διαδρομή τους δεν θα υπάρχουν τμήματα με σχήμα U (γιά να μην παγιδεύεται νερό στο εσωτερικό του U). Οι σωλήνες θα συναντούν τα κουτιά διακλάδωσης υπό ορθή γωνία. Μεταξύ 2 διαδοχικών κουτιών διακλάδωσης: Ο μέγιστος αριθμών καμπύλων σωλήνα δεν θα υπερβαίνει τις 3.

17 16 Ο μέγιστος αριθμός ενώσεων για κάθε 3m σωλήνα, δεν θα υπερβαίνει τις 2. Εξαιρούνται οι σωλήνες που είναι εγκιβωτισμένοι σε στοιχεία από μπετόν στους οποίους δεν θα υπάρχουν ενώσεις. Τα κουτά διακλάδωσης θα τοποθετούνται σε ύψος από το δάπεδο μεταξύ 2,2 και 2,5m έτσι ώστε τα καπάκια τους να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με την τελική επιφάνεια των τοίχων. Τα κουτιά των ρευματοδοτών και των διακοπτών φωτισμού θα τοποθετούνται σε ύψος από το δάπεδο: των ρευματοδοτών (και κατά συνέπεια οι ρευματοδότες) 1,2m στα μηχανοστάσια και χειρουργεία και 0,3m στους υπόλοιπους χώρους των διακοπτών φωτισμού (και κατά συνέπεια και οι διακόπτες φωτισμού) 1,2m Μη εντοιχισμένα (πλην των υπόγειων) δίκτυα Τα μη εντοιχισμένα (πλην των υπόγειων) δίκτυα θα οδεύουν σε σχάρες ή θα στηρίζονται κάθε 30cm σε σιδηροδρόμους ή σε διμερή κολάρα βαρύ τύπου Υπόγεια δίκτυα Τα υπόγεια δίκτυα θα κατασκευάζονται από πλαστικές σωλήνες αποχέτευσης 6 atm και θα έχουν φρεάτια επίσκεψης το μέγιστο κάθε 40m ή μετά από 3 αλλαγές διεύθυνσης, τους μικρότερες των Δίκτυα σε θέσεις με απαίτηση μηχανικής προστασίας τους Στις διελεύσεις δικτύων από θέσεις όπου απαιτείται μηχανική προστασία τους (δάπεδα κτλ) αυτά θα κατασκευάζονται από χαλυβδοσωλήνες Σωλήνες καλωδίων τροφοδότησης κινητήρων Το τελευταίο τμήμα των σωλήνων καλωδίων τροφοδότησης κινητήρων θα τοποθετείται από εύκαμπτο χαλύβδινο σωλήνα με επένδυση PVC, που θα συνδέεται προς τον υπόλοιπο σωλήνα και το κιβώτιο του κινητήρα με κατάλληλα εξαρτήματα (όχι συγκόλληση) Αγωγοί Θα επιλέγονται μονόκλωνοι για διατομές μέχρι 4mm 2 και πολύκλωνοι για μεγαλύτερες διατομές. Η σύνδεση των αγωγών μέσα στα κουτιά θα γίνεται με πλαστικούς διακλαδωτήρες (τύπου καπς).

18 17 Οι γυμνοί αγωγοί γείωσης: Θα επιλέγονται μονόκλωνοι για διατομές μέχρι 10mm 2 και πολύκλωνοι για μεγαλύτερες διατομές. Θα οδεύουν είτε στον ίδιο σωλήνα με τους υπόλοιπους αγωγούς του κυκλώματος που ανήκουν είτε ιδιαίτερα στερεωμένοι στα οικοδομικά στοιχεία, με μεταλλικά στηρίγματα κάθε 0,3m και σε απόσταση 1-2cm. Θα διακλαδίζονται με ειδικούς σφιγκτήρες Καλώδια Τα καλώδια: Θα οδεύουν είτε σε σχάρες είτε σε σωλήνες είτε στηριγμένα στα οικοδομικά στοιχεία κάθε 0,3m με σιδηροδρόμους ή διμερή κολάρα βαρύ τύπου. Δεν θα οδεύουν γυμνά μέσα σε οικοδομικά στοιχεία Σχάρες καλωδίων Οι σχάρες: Θα είναι γαλβανισμένες σε θερμό λουτρό, διάτρητες ανοικτές για καλώδια ισχυρών ρευμάτων και χωρίς οπές με καπάκι για καλώδια ασθενών ρευμάτων. Τα πάχη των ελασμάτων τους θα επιλέγονται από τον πιο κάτω πίνακα: Πλάτος σχάρας (mm) Πάχος ελάσματος (mm) 1,25 1,50 1,50 1,50 2,00 2,00 Οι συνδέσεις, οι αλλαγές διευθύνσεων και γενικά οι απαιτούμενες διαμορφώσεις των κατασκευών από σχάρες, θα γίνονται με ειδικά εξαρτήματα, που θα έχουν πάχη ελασμάτων ίδια με τα πάχη των σχαρών.

19 18 Έλεγχοι - Ρυθμίσεις 1. Γενικά Μετά τη μερική ή ολική αποπεράτωση των εγκαταστάσεων, ο ανάδοχος του έργου θα εκτελεί τους απαραίτητους ελέγχους και ρυθμίσεις και θα συντάσσει τα σχετικά πρωτόκολλα. Η αμοιβή για την εκτέλεση των ελέγχων και ρυθμίσεων καθώς και για την αποκατάσταση τυχόν ανωμαλιών που θα διαπιστωθούν κατά την εκτέλεση τους, θα συμπεριλαμβάνεται στην αμοιβή για την κατασκευή των σχετικών εγκαταστάσεων. Σημειώνεται ότι η επίβλεψη θα μπορεί να απαιτήσει από τον ανάδοχο του έργου εκτός από τους ελέγχους και ρυθμίσεις που αναφέρονται πιο κάτω, σε περίπτωση ασάφειας των αποτελεσμάτων και οποιουσδήποτε επί πλέον αυτή κρίνει ως απαραίτητους. 2. Εγκατάσταση κλιματισμού 2.1. Έλεγχος στεγανότητας δικτύου σωλήνων Το δίκτυο σωλήνων γεμίζεται με νερό, γίνεται εξαερισμός του και υποβάλλεται σε πίεση κατά 50% μεγαλύτερη της πίεσης λειτουργίας του για χρονικό διάστημα 6 ωρών. Κατά το διάστημα αυτό ελέγχεται η στεγανότητα του δικτύου. Τίθεται σε λειτουργία n εγκατάσταση θέρμανσης, μέχρις ότου η θερμοκρασία του νερού φθάσει τους 90 0 C και ακολούθως διακόπτεται η λειτουργία της. Κατά τις θερμοκρασιακές διακυμάνσεις του νερού ελέγχεται η στεγανότητα του δικτύου. Τίθεται σε λειτουργία η εγκατάσταση ψύξης, μέχρις ότου η θερμοκρασία του νερού φθάσει τους 6,5 0 C και ακολούθως διακόπτεται η λειτουργία της. Κατά τις θερμοκρασιακές διακυμάνσεις του νερού ελέγχεται η μη εμφάνιση υγροποιήσεων στις διάφορες θέσεις του δικτύου. 2.2 Ρύθμιση δικτύου αεραγωγών Ορίζονται στους αεραγωγούς οι κατάλληλες θέσεις γιά μέτρηση των παροχών του αέρα. Ανοίγονται τα διαφράγματα των αεραγωγών και στομίων. Τοποθετούνται σε λειτουργία οι ανεμιστήρες. Μετριέται η τάση και ένταση του ρεύματος λειτουργίας των ανεμιστήρων και ελέγχεται η μη υπερφόρτωση τους. Γίνεται έλεγχος για διαρροή αέρα: από το κέλυφος των ΚΚΜ (κεντρικών κλιματιστικών μονάδων).

20 19 μεταξύ των πλαισίων των στοιχείων και των φίλτρων και του κελύφους των ΚΚΜ, στα σημεία εισόδου των σωλήνων στο κέλυφος των ΚΚΜ. Ελέγχεται αν η παροχή των ανεμιστήρων είναι μεταξύ του 90 και 110% της ονομαστικής παροχής τους. Αν η παροχή κάποιου ανεμιστήρα είναι έξω από τα πιο πάνω όρια τότε αυτή ρυθμίζεται κατάλληλα (αλλαγή της τροχαλίας του κτλ) και στη συνέχεια ξαναμετριέται η τάση και ένταση του ρεύματος λειτουργίας του. Ρυθμίζονται τα διαφράγματα των κύριων και στη συνέχεια των δευτερευόντων αεραγωγών ώστε η παροχή του αέρα τους να είναι μεταξύ του 90 και 110% της ονομαστικής παροχής τους. Σε περίπτωση ύπαρξης ιδιαίτερου ανεμιστήρα για την επιστροφή του αέρα πρώτα ρυθμίζεται το δίκτυο αεραγωγών προσαγωγής, ενώ διαφορετικά πρώτα ρυθμίζεται το δίκτυο αεραγωγών επιστροφής. Ρυθμίζονται τα στόμια. Καταγράφονται οι παροχές αέρα των ανεμιστήρων, αεραγωγών και στομίων. Ελέγχεται η σωστή λειτουργία των αυτοματισμών. 2.3 Ρύθμιση δικτύου σωλήνων Ανοίγονται οι ρυθμιστικές βαλβίδες. Τοποθετείται σε λειτουργία η κύρια αντλία. Μετριέται η τάση και ένταση του ρεύματος λειτουργίας της αντλίας και ελέγχεται η μη υπερφόρτωσή της. Εξαερίζεται το δίκτυο νερού. Μετριέται η πίεση αναρρόφησης και κατάθλιψης της αντλίας σε μηδενική ροή. Σχεδιάζεται η πραγματική καμπύλη λειτουργίας της αντλίας. Μετριέται η πίεση αναρρόφησης και κατάθλιψης της αντλίας. Με βάση τη διαφορική πίεση της αντλίας από την καμπύλη λειτουργίας της επιλέγεται η παροχή της. Αν αυτή δεν είναι μεταξύ του 90 και 100% της ονομαστικής παροχής της τότε ρυθμίζεται κατάλληλα με επέμβαση στα ρυθμιστικά όργανα του δικτύου και ξαναμετριέται η τάση και ένταση του ρεύματος λειτουργίας της αντλίας. Τοποθετούνται οι δευτερεύουσες αντλίες σε λειτουργία. Ξαναρυθμίζεται η παροχή της κυρίας αντλίας.

21 20 Ρυθμίζονται (με τη βοήθεια των ρυθμιστικών βαλβίδων) οι παροχές: στα θερμαντικά και ψυκτικά στοιχεία στις ονομαστικές τιμές τους, στους κλάδους παράκαμψης των στοιχείων (όταν μέσω αυτών οι τρίοδες βάνες των στοιχείων διοχετεύουν όλη την ποσότητα νερού) στις ονομαστικές τιμές των παροχών των στοιχείων που αυτοί αντιστοιχούν. Καταγράφονται οι θέσεις που έχουν τοποθετηθεί οι ρυθμιστικές βαλβίδες. Ρυθμίζονται οι παροχές στα FCU και τα θερμαντικά σώματα. 2.4 Έλεγχος απόδοσης των μηχανημάτων Ελέγχονται οι αποδόσεις των ψυκτικών συγκροτημάτων, καυστήρων και των υπόλοιπων συσκευών της εγκατάστασης. 3. Εγκατάσταση ύδρευσης Το δίκτυο σωλήνων υποβάλλεται σε πίεση κατά 50% μεγαλύτερη της πίεσης λειτουργίας του και όχι μικρότερη των 12 atu για χρονικό διάστημα 6 ωρών. Κατά το διάστημα αυτό ελέγχεται η στεγανότητα του δικτύου. 4. Εγκατάσταση πυρόσβεσης με νερό Το δίκτυο σωλήνων υποβάλλεται σε πίεση 14 atu για χρονικό διάστημα 24 ωρών. Κατά το διάστημα αυτό ελέγχεται η στεγανότητα του δικτύου. 5. Ηλεκτρικά Μετριέται η αντίσταση μόνωσης: των τμημάτων της εγκατάστασης μεταξύ 2 διαδοχικών ασφαλειών και της γης, των τμημάτων της εγκατάστασης μετά τις τελευταίες ασφάλειες και της γης, των συσκευών που συνδέονται στο δίκτυο και της γης, μεταξύ των αγωγών, για επιβεβαίωση ότι, σε κάθε περίπτωση, είναι μεγαλύτερη των 250 ΚΩ. Μετριέται η αντίσταση γείωσης στο σημείο εξόδου από το έδαφος κάθε αγωγού που συνδέεται με αυτή για επιβεβαίωση ότι είναι μικρότερη ή ίση του 1Ω. Ελέγχονται τα χαρακτηριστικά των δικτύων τηλεφώνων και data και εκδίδονται τα πιστοποιητικά για την κατηγορία τους.

ΕΡΓΟ: ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ 2016 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η / Μ ΕΓΚ / ΣΕΩΝ

ΕΡΓΟ: ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ 2016 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η / Μ ΕΓΚ / ΣΕΩΝ Δ Η Μ Ο Σ Ρ Ε Θ Υ Μ Ν Η Σ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΕΡΓΟ: ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ 2016 ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΣΑΤΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΑ (Κ.Α. 02.15.7331.004) ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η / Μ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β4ΜΟ46906Β-Κ57. Θεσσαλονίκη 06 / 12 / 2012. Προς: Κάθε ενδιαφερόμενο

ΑΔΑ: Β4ΜΟ46906Β-Κ57. Θεσσαλονίκη 06 / 12 / 2012. Προς: Κάθε ενδιαφερόμενο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 3 η Υγειονομική Περιφέρεια (Μακεδονίας) ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» Εξοχή, Τ.Κ. 57010 Θεσσαλονίκη Τηλ. 2313 307190

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικές Εγκαταστάσεις Αερίου για Βιομηχανική Χρήση

Εσωτερικές Εγκαταστάσεις Αερίου για Βιομηχανική Χρήση Εσωτερικές Εγκαταστάσεις Αερίου για Βιομηχανική Χρήση Νομοθετικό πλαίσιο: Υ.Α. Δ3/Α/5286/26-05-1997 «Κανονισμός εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου με πίεση λειτουργίας άνω των 50 mbar και μέγιστη

Διαβάστε περισσότερα

Διακίνηση Ρευστών με αγωγούς

Διακίνηση Ρευστών με αγωγούς Διακίνηση Ρευστών με αγωγούς Οι αγωγοί κυκλικής διατομής ονομάζονται σωλήνες Οι σωλήνες με λεπτά και λεία τοιχώματα ονομάζονται αυλοί Οι αγωγοί μεταφοράς αέρα ονομάζονται αεραγωγοί και είναι συνήθως ορθογωνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΜΙΟ ΓΡΑΜΜΙΚΟ LF - 202/LF 212 / LF / LF ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ

ΣΤΟΜΙΟ ΓΡΑΜΜΙΚΟ LF - 202/LF 212 / LF / LF ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΥΠΟΣ LF - 202/LF 212 / LF 202-2 / LF 212-2 ΣΤΟΜΙΟ ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Τα γραμμικά στόμια LF-202, LF-212 είναι κατάλληλα για τοποθέτηση σε αεραγωγό, τοίχο, ή ψευδοροφή. Η σειρά των στομίων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΜΙΟ ΓΡΑΜΜΙΚΟ LF 201/LF 211 ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ

ΣΤΟΜΙΟ ΓΡΑΜΜΙΚΟ LF 201/LF 211 ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΥΠΟΣ LF 201/LF 211 ΣΤΟΜΙΟ ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Τα γραμμικά στόμια LF-201, LF-211 είναι κατάλληλα για τοποθέτηση σε αεραγωγό, τοίχο, ή ψευδοροφή. Η σειρά των στομίων LF είναι κατάλληλη

Διαβάστε περισσότερα

1Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ FAN COIL UNITS Posted by ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ - 01 Sep :27

1Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ FAN COIL UNITS Posted by ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ - 01 Sep :27 1Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ FAN COIL UNITS Posted by ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ - 01 Sep 2017 06:27 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΧΩΡΩΝ - FCUs 1) ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΚΟΙΝΕΣ ( STANDARD FAN

Διαβάστε περισσότερα

ηχο μόνωση # ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΙΔΙΚΑ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

ηχο μόνωση # ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΙΔΙΚΑ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ηχο μόνωση # ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΙΔΙΚΑ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Ηχομονωτικά ΗΧΟΜΟΝΩΤΙΚΟ ΜΟΛΥΒΔΟΥ ISOLfon- PB Το ISOLfon-PB είναι ένα σύνθετο ηχομονωτικό φύλλο αποτελούμενο από δύο φύλλα αφρώδους πολυαιθυλενίου, πάχους

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΜΙΟ ΚΙΝΗΤΩΝ ΠΤΕΡΥΓΙΩΝ

ΣΤΟΜΙΟ ΚΙΝΗΤΩΝ ΠΤΕΡΥΓΙΩΝ ΤΥΠΟΣ WS 101/WS 102 ΣΤΟΜΙΟ ΚΙΝΗΤΩΝ ΠΤΕΡΥΓΙΩΝ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Τα στόμια των σειρών WS είναι κατάλληλα για προσαγωγή αέρα, για μετωπική τοποθέτηση σε τοίχο ή αεραγωγό, με κινητά πτερύγια, σε

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Ι

Εσωτερικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Ι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα Εσωτερικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Ι Ενότητα 4: Υλικά μιας Ε.Η.Ε. Σταύρος Καμινάρης Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ Άδειες Χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

Y ΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Ηµεροµηνία: Ο ΣΥΝΤΑΞΑΣ

Y ΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Ηµεροµηνία: Ο ΣΥΝΤΑΞΑΣ ΚΤΙΡΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ KYT Ι ΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΡΡΑΧΙΟΥ 89 & ΚΗΦΙΣΟΥ - 104 43 ΑΘΗΝΑ Y ΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Ηµεροµηνία: Ο

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 009 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΙΙ) ΘΕΩΡHΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: Τεχνολογία Υδραυλικών, Θερμικών

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΧΑΝΗ ELECTROFUSION ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗΣ

ΜΗΧΑΝΗ ELECTROFUSION ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗ ELECTROFUSION ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ PE/PP/PVDF - ΤΥΠΟΣ HST300 JUNIOR+ - ΟΘΟΝΗ ΥΓΡΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ - ΣΤΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟ BAR-CODE - ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ - ΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ - ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Α.Ε.Δ. Τ.Ε.Ε. ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Α ΚΥΚΛΟΥ

Ο.Α.Ε.Δ. Τ.Ε.Ε. ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Α ΚΥΚΛΟΥ Ο.Α.Ε.Δ. Τ.Ε.Ε. ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Α ΚΥΚΛΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΩΡΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ : 1Θ ΤΟΜΕΑΣ : ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ : ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Ο.Α.Ε.Δ. / ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α4 Γ ΤΑΞΗ ΑΘΗΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΟΥΝΟΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΑΜΑΓΚΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ

ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΟΥΝΟΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΑΜΑΓΚΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΟΥΝΟΙ 1 Διακόπτουν,ανοίγουν ή ρυθμίζουν την παροχή ενός σωλήνα q Τοποθετούνται σε όλα τα δίκτυα, κλάδους, σε θερμαντικά σώματα.. q 2 3 ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΑΝΤΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ Επιτρέπουν την κίνηση ενός

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συναρμολόγησης Μποϊλερ θερμικής στρωμάτωσης BSP / BSP-SL BSP-W / BSP-W-SL Σελίδα X - X

Οδηγίες συναρμολόγησης Μποϊλερ θερμικής στρωμάτωσης BSP / BSP-SL BSP-W / BSP-W-SL Σελίδα X - X XX Οδηγίες συναρμολόγησης Μποϊλερ θερμικής στρωμάτωσης BSP / BSP-SL BSP-W / BSP-W-SL Σελίδα X - X Wolf GmbH Postfach 1380 84048 Mainburg Tel. 08751/74-0 Fax 08751/741600 Internet: www.wolf-heiztechnik.de

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Τιμαριθμική : 2012Γ

ΤΙΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Τιμαριθμική : 2012Γ ΕΡΓΟ : Ανακατασκευή τμήματος κεντρικού αποχετευτικού δικτύου και κεντρικού δικτύου τηλεθέρμανσης στο υπόγειο τούνελ της Ν.Ο.Π.Ε. A.T. : 11 Άρθρο : ΑΤΗΕ Ν\8042.3.7 ΤΙΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Τιμαριθμική : 2012Γ Πλαστικός

Διαβάστε περισσότερα

Λεπτομέρειες. Γυψοσανίδες προστασίας από την ακτινοβολία Rigips PF ή PB, με επίστρωση φύλλο μολύβδου

Λεπτομέρειες. Γυψοσανίδες προστασίας από την ακτινοβολία Rigips PF ή PB, με επίστρωση φύλλο μολύβδου Μελέτη και Κατασκευή, με συστήματα Rigips. Συστήματα τοιχοποιίας Rigips 5.55.01 Τοιχοποιία προστασίας από ακτίνες Röntgen (ακτίνες Χ ) Σύστημα τοιχοποιΐας Rigips για προστασία από ακτίνες Χ σε πάχος στρώματος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η/Μ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η/Μ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η/Μ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΕΡΟΝΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ 2 ου ΓΕΛ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ» Στο έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΕΡΟΝΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ KAI ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ KAI ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) 6ο χλμ. Χαριλάου Θέρμης 57001 Θέρμη, Θεσσαλονίκη Θέρμη Θεσσαλονίκης, 16-12-2015 Αριθμ. Πρωτ.: 211/16-12-2015 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ KAI ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Τ.Σ. (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Τ.Σ. (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2014 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Τ.Σ. (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΘΕΡΜΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΔIEYΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ. Κ.Α 30.7341.007

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΟΧΕΙΩΝ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΟΧΕΙΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΟΧΕΙΩΝ 1 Αυτορυθμιζόμενες θερμαντικές ταινίες Διατηρούν την θερμοκρασία στην επιφάνεια σωληνώσεων και δοχείων αντισταθμίζοντας τις απώλειες θερμότητας προς

Διαβάστε περισσότερα

Αγωγοί και καλώδια. Τ.Ε.Ι. Κρήτης Σ.Τ.ΕΦ./ Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. Εργαστήριο Υψηλών Τάσεων. Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Ι

Αγωγοί και καλώδια. Τ.Ε.Ι. Κρήτης Σ.Τ.ΕΦ./ Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. Εργαστήριο Υψηλών Τάσεων. Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Ι Τ.Ε.Ι. Κρήτης Σ.Τ.ΕΦ./ Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. Αγωγοί και καλώδια Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Ι Επίκουρος Καθηγητής Τηλ:2810379231 Email: ksiderakis@staff.teicrete.gr Βασική δομή Επίκουρος Καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ Περιεχόμενα Σελίδα Εισαγωγή 1 Τεχνικές προδιαγραφές θερμαντήρα νερού 2 Κύρια στοιχεία του θερμαντήρα νερού 3 Εξαρτήματα συστήματος 4 Τοποθέτηση συσκευής και οδηγίες εγκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Τ.Σ. (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Τ.Σ. (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Τ.Σ. (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΘΕΡΜΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ν.Π.Ι.Δ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ν.Π.Ι.Δ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ν.Π.Ι.Δ. Δ/νση: Ν.Ε.Ο. ΠΑΤΡΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 32 & ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΤΚ 26441, ΠΑΤΡΑ ΤΗΛ:2613 613671 FAX: 2610 461126 http://www.ptapde.gr - e-mail : ptapde@ptapde.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ Ενότητα 11

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ Ενότητα 11 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ Ενότητα 11: Διαστασιολόγηση σωλήνων νερού σε εγκαταστάσεις κλιματισμού Παπακώστας Κωνσταντίνος Μηχανολόγων Μηχανικών Άδειες

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 03 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ T.Σ. (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: Τεχνολογία Υδραυλικών, Θερμικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ T E X N I K H Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ T E X N I K H Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ T E X N I K H Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η ΕΡΓΟ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ -

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΥΝΕΛ ΧΗΜΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ 3 ΣΤΑΔΙΩΝ. Υλικά και πάχη ελασμάτων: Κατασκευάζεται από χαλυβδόφυλλο πάχους 3 4 mm.

ΤΟΥΝΕΛ ΧΗΜΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ 3 ΣΤΑΔΙΩΝ. Υλικά και πάχη ελασμάτων: Κατασκευάζεται από χαλυβδόφυλλο πάχους 3 4 mm. ΤΟΥΝΕΛ ΧΗΜΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ 3 ΣΤΑΔΙΩΝ Τεχνική Περιγραφή Κατασκευή Συνολικό μήκος: 13,900 mm Μικτό πλάτος: 2,600 mm Ύψος ζώνης ψεκασμού: 1,500 mm Υλικά και πάχη ελασμάτων: Κατασκευάζεται από χαλυβδόφυλλο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΥΠΟΣ ΣΤΟΜΙΟ ΝΩΠΟΥ ΑΕΡΑ

ΤΥΠΟΣ ΣΤΟΜΙΟ ΝΩΠΟΥ ΑΕΡΑ ΤΥΠΟΣ ΣΤΟΜΙΟ ΝΩΠΟΥ ΑΕΡΑ FA 400/FA 400 C ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ Επισημαίνουμε ότι: Οι ονομαστικές διαστάσεις παραγγελίας είναι οι διαστάσεις του ανοίγματος τοποθέτησης. Για τα στόμια FA-400 τα πτερύγια τοποθετούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ. Ηλεκτρικοί Θερμοσίφωνες & Ηλεκτρομπόιλερ. Οδηγίες εγκατάστασης, λειτουργίας, χρήσης και συντήρησης

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ. Ηλεκτρικοί Θερμοσίφωνες & Ηλεκτρομπόιλερ. Οδηγίες εγκατάστασης, λειτουργίας, χρήσης και συντήρησης ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Ηλεκτρικοί Θερμοσίφωνες & Ηλεκτρομπόιλερ Οδηγίες εγκατάστασης, λειτουργίας, χρήσης και συντήρησης ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΕΝΙΚΑ Η τοποθέτηση της συσκευής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 20

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 20 Ημερομηνία Ανάρτησης: 23/05/2014 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 20 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Ένωσις Συντακτών

Διαβάστε περισσότερα

κάσας πόρτας και κάσας φεγγίτη Υπολογισμός παραστάτη πόρτας 5.40.01 με προέκταση των κάθετων στοιχείων

κάσας πόρτας και κάσας φεγγίτη Υπολογισμός παραστάτη πόρτας 5.40.01 με προέκταση των κάθετων στοιχείων Μελέτη και Κατασκευή, με συστήματα Rigips. 5.40.01 Συστήματα τοιχοποιίας Rigips Εγκατάσταση κάσας πόρτας και κάσας φεγγίτη Υπολογισμός παραστάτη πόρτας 5.40.01 Προφίλ που απαιτούνται σε κλειστές κάσες

Διαβάστε περισσότερα

«Προμήθειες διαφόρων υλικών σήμανσης οδών»

«Προμήθειες διαφόρων υλικών σήμανσης οδών» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ & ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ «Προμήθειες διαφόρων υλικών σήμανσης οδών» Κ.Α. 30 / 6662.005 Ευρώ 73.770,00 Ηράκλειο 01 2015 Γενικές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ & ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΕΙΕ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ & ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΕΙΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ & ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΕΙΕ Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ/ ΝΠΙΔ) καλεί τους ενδιαφερόμενους συντηρητές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ 6 η Υ.Π.Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΟΛΑΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ 6 η Υ.Π.Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΟΛΑΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ 6 η Υ.Π.Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΟΛΑΩΝ Μολάοι 13-02-2019 Πρακτικό Τεχνικών Προδιαγραφών για την προμήθεια, εγκατάσταση,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συναρμολόγησης

Οδηγίες συναρμολόγησης 60 99 0/00 GR Για τον τεχνικό Οδηγίες συναρμολόγησης Σετ σύνδεσης λέβητα-μπόιλερ Logano G/G Logalux LT60/LT00 Διαβάστε προσεκτικά πριν από τη συναρμολόγηση Περιεχόμενα Εγκατάσταση...............................................

Διαβάστε περισσότερα

Λέβητες βιομάζας. BVG μέχρι 30 kw σελίδα 2. Λέβητες απόσταξης ξύλου. Εξαρτήματα BVG σελίδα 2. BVG-Lambda μέχρι 40 kw σελίδα 4

Λέβητες βιομάζας. BVG μέχρι 30 kw σελίδα 2. Λέβητες απόσταξης ξύλου. Εξαρτήματα BVG σελίδα 2. BVG-Lambda μέχρι 40 kw σελίδα 4 Λέβητες βιομάζας Λέβητες απόσταξης ξύλου BVG μέχρι 30 kw σελίδα 2 Εξαρτήματα BVG σελίδα 2 BVG-Lambda μέχρι 40 kw σελίδα 4 Εξαρτήματα BVG-Lambda σελίδα 5 Εγκαταστάσεις θέρμανσης με pellets BPH σελίδα 6

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑΛΛΑΚΤΕΣ ΜΠΟΪΛΕΡ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΕΣ ΜΠΟΪΛΕΡ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ «ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ» Τεύχος 1389 Απρίλιος 2005 1 ΕΝΑΛΛΑΚΤΕΣ ΜΠΟΪΛΕΡ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ Παναγιώτη Φαντάκη Μέρος 2 ο. ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΜΠΟΪΛΕΡ Υπάρχουν μπόϊλερ διπλής και τριπλής ενέργειας. Τα μπόϊλερ διπλής ενέργειας,

Διαβάστε περισσότερα

Έργο: «Οικοδομικές και Η/Μ εργασίες για την εγκατάσταση επιστημονικών

Έργο: «Οικοδομικές και Η/Μ εργασίες για την εγκατάσταση επιστημονικών ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ Έργο: «Οικοδομικές

Διαβάστε περισσότερα

... 2 Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η... 2 ΓΕΝΙΚΑ...2 1. ΜΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ- ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΥ...3

... 2 Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η... 2 ΓΕΝΙΚΑ...2 1. ΜΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ- ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΥ...3 Σελίδα 1 από 8 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2... 2 Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η... 2 ΓΕΝΙΚΑ...2 1. ΜΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ- ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΥ...3 1.1. Γενικά...3 1.2. Κανονισμοί...3 1.3. Τεχνικά βοηθήματα...3

Διαβάστε περισσότερα

την επιτρεπτή πτώση τάσης στις γραμμές διακλάδωσης (κριτήριο καλής

την επιτρεπτή πτώση τάσης στις γραμμές διακλάδωσης (κριτήριο καλής Εργαστηριακή Άσκηση 3 Μελέτη και Σχεδίαση Εσωτερικής Ηλεκτρολογικής Εγκατάστασης Κατοικίας Να πραγματοποιήσετε πλήρη μελέτη και σχεδίαση σε Auto Cad εσωτερικής ηλεκτρολογικής εγκατάστασης (ΕΗΕ) κατοικίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΜΙΟ ΣΤΡΟΒΙΛΙΣΜΟΥ ΟΡΟΦΗΣ MLD

ΣΤΟΜΙΟ ΣΤΡΟΒΙΛΙΣΜΟΥ ΟΡΟΦΗΣ MLD ΣΤΟΜΙΟ ΣΤΡΟΒΙΛΙΣΜΟΥ ΟΡΟΦΗΣ MLD Προέκταση Μακρυγιάννη - Α. Ηλιούπολη Τ.Θ.: 6 Τ.Κ.: 1 Θεσσαλονίκη ΕΛΛΑΔΑ Τηλ. Κέντρο: + 687 FAX: + 6847 WEB SITE: www.aerogrammi.gr E-MAIL: info@aerogrammi.gr MLD - ΚΥΚΛΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Μεταλλικές Σχάρες Διέλευσης Καλωδίων. Τεχνικές Οδηγίες & Προδιαγραφές

Μεταλλικές Σχάρες Διέλευσης Καλωδίων. Τεχνικές Οδηγίες & Προδιαγραφές Μεταλλικές Σχάρες Διέλευσης Καλωδίων Τεχνικές Οδηγίες & Προδιαγραφές Ο κύριος στόχος της εταιρίας είναι η κατασκευή ποιοτικών προ όντων με: πρακτικό σχεδιασμό αυξημένη αντοχή εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ν.Π.Ι.Δ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ν.Π.Ι.Δ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ν.Π.Ι.Δ. Δ/νση: Ν.Ε.Ο. ΠΑΤΡΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 32 & ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΤΚ 26441, ΠΑΤΡΑ ΤΗΛ:2613 613671 FAX: 2610 461126 http://www.ptapde.gr - e-mail : ptapde@ptapde.gr

Διαβάστε περισσότερα

1 ΜΕΛΕΤΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ

1 ΜΕΛΕΤΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ 1 ΜΕΛΕΤΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 2 Εσωτερική Ηλεκτρική Εγκατάσταση (Ε.Η.Ε.) εννοούμε την τοποθέτηση, τον έλεγχο και το χειρισμό διαφόρων ηλεκτρολογικών εξαρτημάτων,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συναρμολόγησης

Οδηγίες συναρμολόγησης 604 00 0/005 GR Για τον τεχνικό Οδηγίες συναρμολόγησης Σετ σύνδεσης λέβητα-μπόιλερ Logano G5/G5 Logalux SU60/00/00 Logalux ST50/00/00 Διαβάστε προσεκτικά πριν από τη συναρμολόγηση Περιεχόμενα Τοποθέτηση................................................

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Τ.Σ. (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: Τεχνολογία και Εργαστήρια Μηχανολογικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ Η/Μ ΕΡΓΩΝ ΑΡΙΘ. ΜΕΛΕΤΗΣ 84/2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ Η/Μ ΕΡΓΩΝ ΑΡΙΘ. ΜΕΛΕΤΗΣ 84/2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ Η/Μ ΕΡΓΩΝ ΑΡΙΘ. ΜΕΛΕΤΗΣ 84/2017 Έργο: «Εγκατάσταση δικτύου φυσικού αερίου στα σχολεία Δ.Ε. Χορτιάτη» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

VITOSET. Τιμοκατάλογος Μάρτιος 2010. Δοχεία διαστολής και μειωτές πίεσης. Περιγραφή Κωδικός Τιμή

VITOSET. Τιμοκατάλογος Μάρτιος 2010. Δοχεία διαστολής και μειωτές πίεσης. Περιγραφή Κωδικός Τιμή Δοχεία διαστολής και μειωτές πίεσης Περιγραφή Κωδικός Τιμή Δοχεία διαστολής για κλειστά συστήματα θέρμανσης και ψύξης με πίεση λειτουργίας 3 bar και χρώμα ασημί (VIESSMANN): - N 25 με χωρητικότητα 25 lt,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Υ ΡΟ ΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΙΟΝΥΣΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Υ ΡΟ ΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΙΟΝΥΣΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΙΟΝΥΣΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Άγ. Στέφανος, 1 Αυγούστου 2012 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Υ ΡΟ ΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΔΤΥ & ΠΟΛ/ΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Αρ. Μελ.: 11 / 2014 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Προμήθειας υλικών άρδευσηςύδρευσης-αποχέτευσης ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2012 ΛΥΣΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2012 ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2012 ΛΥΣΕΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Τ.Σ. (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: Τεχνολογία Συγκολλήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Μ Ε Τ Ρ Η Σ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ, ΔΟΜΗΣΗΣ & ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Π Ρ Ο Μ Ε Τ Ρ Η Σ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ, ΔΟΜΗΣΗΣ & ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ, ΔΟΜΗΣΗΣ & ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007 2013» ΑΞΟΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Τ.Σ. (ΙΙ) ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: Τεχνολογία Υδραυλικών, Θερμικών

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ /ΝΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΩΝ ΗΛΜ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟ: Συντήρηση και Επισκευή Σχολικών Κτιρίων.Θ.

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικές Εγκαταστάσεις Φυσικού Αερίου µε πίεση λειτουργίας έως και 1 bar.

Εσωτερικές Εγκαταστάσεις Φυσικού Αερίου µε πίεση λειτουργίας έως και 1 bar. Εσωτερικές Εγκαταστάσεις Φυσικού Αερίου µε πίεση λειτουργίας έως και 1 bar. Νοµοθετικό πλαίσιο: ΦΕΚ 963 Υ.Α. 3/Α/11346/15-07-2003 «Κανονισµός εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου µε πίεση λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ Ενότητα 10

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ Ενότητα 10 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ Ενότητα 10: Διαστασιολόγηση δικτύων αεραγωγών Κωνσταντίνος Παπακώστας Μηχανολόγων Μηχανικών Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ : : Η πραγματοποίηση αυτής της άσκησης έχει σκοπό να μάθουν οι μαθητές τα υλικά χαμηλής τάσης.

ΣΚΟΠΟΣ : : Η πραγματοποίηση αυτής της άσκησης έχει σκοπό να μάθουν οι μαθητές τα υλικά χαμηλής τάσης. Επίδειξη Υλικού Εγκαταστάσεων Χαμηλής Τάσης ΣΚΟΠΟΣ : : Η πραγματοποίηση αυτής της άσκησης έχει σκοπό να μάθουν οι μαθητές τα υλικά χαμηλής τάσης. Μετά το τέλος της άσκησης οι μαθητές θα έχουν αποκτήσει

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΑΛΙΕΡΕΣ Διέλευσης Καλωδίων. Τεχνικές Οδηγίες & Προδιαγραφές

ΣΚΑΛΙΕΡΕΣ Διέλευσης Καλωδίων. Τεχνικές Οδηγίες & Προδιαγραφές ΣΚΑΛΙΕΡΕΣ Διέλευσης Καλωδίων Τεχνικές Οδηγίες & Προδιαγραφές Κατάλογος Προϊόντων / Σκοπός και Δομή Ο κύριος στόχος της εταιρίας είναι η κατασκευή ποιοτικών προ όντων με: πρακτικό σχεδιασμό αυξημένη αντοχή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ. Μον. Mετρ. A/A Είδος Εργασιών Α.Τ. Μερική Δαπάνη. 3 Καθαίρεση επιχρισμάτων ΝΑΟΙΚ ΟΙΚ m2 900,00 5,60 5.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ. Μον. Mετρ. A/A Είδος Εργασιών Α.Τ. Μερική Δαπάνη. 3 Καθαίρεση επιχρισμάτων ΝΑΟΙΚ ΟΙΚ m2 900,00 5,60 5. ΕΡΓΟ : ΕΠΙΣΚΕΥΗ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΚΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ. 1. ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ 1.1. ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ - ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΙΣ - ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρική εγκατάσταση Ισχυρών Ρευµάτων

Ηλεκτρική εγκατάσταση Ισχυρών Ρευµάτων Ηλεκτρική εγκατάσταση Ισχυρών Ρευµάτων α/α Περιγραφή Εργασίας Α.Τ. Κωδικοί 1 Φρεάτιο επίσκεψης, εσωτερικών διαστάσεων 40x40cm, µε κάλυµµα από ελατό 25.2 ΗΛΜ1 τεµ 5 140,00 700,00 χυτοσίδηρο, κλάσης C250

Διαβάστε περισσότερα

14SYMV

14SYMV ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Δ/ΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ κ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ Αρ. πρωτ. : 33593/20.08.201 «Συντήρηση κλιματιστικών συστημάτων και μηχανημάτων (έτους 201)» 1SYMV0022730

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε αγώγιμη σύνδεση με τη γη ονομάζεται γείωση. Κάθε γείωση διακρίνεται από τα παρακάτω χαρακτηριστικά στοιχεία:

Κάθε αγώγιμη σύνδεση με τη γη ονομάζεται γείωση. Κάθε γείωση διακρίνεται από τα παρακάτω χαρακτηριστικά στοιχεία: ΓΕΙΩΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΑ Κάθε αγώγιμη σύνδεση με τη γη ονομάζεται γείωση. Κάθε γείωση διακρίνεται από τα παρακάτω χαρακτηριστικά στοιχεία: Από το σκοπό για τον οποίο γίνεται η εγκατάσταση της γείωσης. Από την αντίσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ - ΑΕΡΙΟΥ ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 2.000 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ - ΑΕΡΙΟΥ ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 2.000 ΜΕΡΙΔΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ - ΑΕΡΙΟΥ ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 2.000 ΜΕΡΙΔΕΣ MODEL 300 A MODEL 280-1 MODEL 230 ΤΥΠΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ MODEL 300 Α ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ 2,20 Χ 0,80 Χ 1,80 4 ΦΟΥΡΝΟΙ, 2 ΕΣΤΙΕΣ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΩΝ CGG - 1K 24/28

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΩΝ CGG - 1K 24/28 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΩΝ CGG - 1K 24/28 Page 1 / 13 Θερμοστάτης χώρου 2734000 ART Αναλογικός ρυθμιστής θερμοκρασίας χώρου με ημερήσιο πρόγραμμα θέση ebus AWT Αναλογικός ρυθμιστής θερμοκρασίας με εξωτερική

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτροτεχνικές Εφαρμογές

Ηλεκτροτεχνικές Εφαρμογές ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα Ηλεκτροτεχνικές Εφαρμογές Ενότητα 6: Ηλεκτρικοί Θερμοσυσσωρευτές Γεώργιος Χ. Ιωαννίδης Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ Άδειες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Apostol [Πληκτρολογήστε την επωνυμία της εταιρείας] [Ημερομηνία] Αξιότιμε Πελάτη, Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε την ΤΣΙΑΝΑΚΑΣ ΑΒΕΤΕ ως προμηθευτή σας για την αγορά

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή κατασκευαστικής σειράς: Wilo-TOP-S

Περιγραφή κατασκευαστικής σειράς: Wilo-TOP-S H[m] Περιγραφή κατασκευαστικής σειράς: Wilo-TOP-S Wilo-TOP-S 16 1 14 12 6 3 6 1 4 8 6 8 6 6 8/ 1 1 4 8/ 4 7 / 7 /4 /4 2 Q[m³/h] 1 2 3 4 6 Εξοπλισμός/Λειτουργία Τρόποι λειτουργίας Διαβαθμισμένη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ εσωτερικές εγκαταστάσεις φυσικού αερίου διαχείριση και ασφάλεια δικτύων φυσικού αερίου

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ εσωτερικές εγκαταστάσεις φυσικού αερίου διαχείριση και ασφάλεια δικτύων φυσικού αερίου ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ εσωτερικές εγκαταστάσεις φυσικού αερίου διαχείριση και ασφάλεια δικτύων φυσικού αερίου ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2008

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2008 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2008 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Τ.Σ. (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: Τεχνολογία Συγκολλήσεων και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ. 7.380,00 ευρώ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ. 7.380,00 ευρώ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ: «Επισκευή αγωγού ομβρίων και κατασκευή νέου τμήματος αγωγού επί των οδών Κανελλοπούλου και Ηρώων Πολυτεχνείου». ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Φ.Π.Α. : Προϋπολογισμός (με Φ.Π.Α.)

Διαβάστε περισσότερα

Wilo IP-Z.. GR Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας

Wilo IP-Z.. GR Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας Wilo IP-Z.. GR Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας 1 Περιεχόμενα 1 Γενικά 4 1.1 Σκοπός χρήσης 4 1.2 Τεχνικά στοιχεία 4 2 Aσφάλεια 4 2.1 Χαρακτηριστικά των υποδείξεων στις οδηγίες λειτουργίας 4 2.2 Εξειδικευμένο

Διαβάστε περισσότερα

Ψυκτικές Μηχανές 21/10/2012. Υποπλοίαρχος (Μ) Α.Δένδης ΠΝ 1. Ψυκτικές Μηχανές (6.2) Ψυκτικές Μηχανές (6.2) Ψυκτικές Μηχανές (6.2)

Ψυκτικές Μηχανές 21/10/2012. Υποπλοίαρχος (Μ) Α.Δένδης ΠΝ 1. Ψυκτικές Μηχανές (6.2) Ψυκτικές Μηχανές (6.2) Ψυκτικές Μηχανές (6.2) Ψυκτικές Μηχανές Εξατμιστές Επανάληψη - Εισαγωγή 1. Ποιός είναι ο σκοπός λειτουργίας του εξατμιστή; 4 3 1 2 Υποπλοίαρχος (Μ) Α.Δένδης Π.Ν. 1 2 Ρόλος Τύποι Εξατμιστών Ψύξης αέρα ( φυσικής εξαναγκασμένης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8 Εγχειρίδιο οδηγιών ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ GR ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8 2 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ Το παρόν εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης αναφέρεται σε

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα : Διευκρινίσεις επί ερωτημάτων των εταιρειών: 1. CLIMATEAM (Γ. Ιωαννίδης & Συνεργάτες ΕΠΕ) 2. RENEL (Γιώργος Χαλβατζής Γιώργος Χατζηαργυρός ΟΕ)

Θέμα : Διευκρινίσεις επί ερωτημάτων των εταιρειών: 1. CLIMATEAM (Γ. Ιωαννίδης & Συνεργάτες ΕΠΕ) 2. RENEL (Γιώργος Χαλβατζής Γιώργος Χατζηαργυρός ΟΕ) Γραφείο: Πληροφορίες: Τηλ.: Φαξ: e mail: Αρ. Φακέλου: Μ.Προμηθειών Ε.Ε. Α.Π.Θ. Θεοδοσιάδης Ε. 2310 996752 2310 200392 Procur@rc.auth.gr 51121 Θεσσαλονίκη, 06/02/2017 Αρ. Πρωτ. : 10920/2017 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Ι - Εργαστήριο

Εσωτερικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Ι - Εργαστήριο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα Εσωτερικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Ι - Εργαστήριο Ενότητα 6: Μελέτη Σχεδίαση Κατασκευή Ε.Η.Ε. Παράδειγμα Σταύρος Καμινάρης Τμήμα

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ H 9 /2013

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ H 9 /2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 4ηΥ.ΠΕ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ Διεύθυνση:Ιπποκράτους τέρμα. Τηλέφωνο :2521350228-240 Φαξ : 2521025997 E-mail :Grafeio.Promithion@dramahospital.gr Πληροφορίες :

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ & ΣΗΜΕΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ Καθορισμός θέσης ηλεκτροβάνας Χρήση υποχρεωτικά (τοποθετημένη

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή κατασκευαστικής σειράς: Wilo-DrainLift TMP 32

Περιγραφή κατασκευαστικής σειράς: Wilo-DrainLift TMP 32 Περιγραφή κατασκευαστικής σειράς: Wilo-DrainLift TMP 32 Σχεδιασμός Μονάδα άντλησης λυμάτων (υπέργεια εγκατάσταση) Εφαρμογές Μονάδα άντλησης λυμάτων για την αυτόματη αποστράγγιση ντους, νιπτήρων, πλυντηρίων

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή κατασκευαστικής σειράς: Wilo-DrainLift TMP 40

Περιγραφή κατασκευαστικής σειράς: Wilo-DrainLift TMP 40 Περιγραφή κατασκευαστικής σειράς: Wilo-DrainLift TMP 40 Σχεδιασμός Μονάδα άντλησης ακαθάρτων υδάτων (υπέργεια εγκατάσταση) Εφαρμογές Μονάδα άντλησης λυμάτων για την αυτόματη αποστράγγιση ντους, νιπτήρων,

Διαβάστε περισσότερα

Δημόσια ανοικτή διαδικασία συλλογής προσφορών υλικών ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ - ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΔΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

Δημόσια ανοικτή διαδικασία συλλογής προσφορών υλικών ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ - ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΔΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθμ. Πρωτ.: 11527 ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ Πειραιάς: 01-08-2018 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΤΖΑΝΕΙΟ» ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΜΕΜΕΝΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ : ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ

ΠΡΟΣ : ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ Αθήνα 05-03 - 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθ. Πρωτ. : 33336 / 07-03-14 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

AC220V 7 o o o o 7 o - 15 CMH 55/15 45/5 65/25 80/40 C O 75/35 - 45/5 45/5 O O 75/35 75/35 C M H 55/15 65/25 80/40 C C M H 55/15 65/25 80/40 C 16 O O O 55/15 65/25 C M H 45/5 80/40 C 75/35 45/5 55/15

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΟΣ Α.Τ. ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΟΜΑΔΑ Α ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ. 1 ΝΑΟΙΚ 22.45 Ν ΟΙΚ-2275 m² 578,22. 2 ΝΑΟΙΚ 22.45.1 Ν ΟΙΚ-2275 m² 49,59

ΚΩΔΙΚΟΣ Α.Τ. ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΟΜΑΔΑ Α ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ. 1 ΝΑΟΙΚ 22.45 Ν ΟΙΚ-2275 m² 578,22. 2 ΝΑΟΙΚ 22.45.1 Ν ΟΙΚ-2275 m² 49,59 Α/Α 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΡΓΟ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ.

Διαβάστε περισσότερα

Οι αντλίες θα έχουν φτερωτή που θα επιτρέπουν την διέλευση στερεών με διάμετρο τουλάχιστον 10 mm.

Οι αντλίες θα έχουν φτερωτή που θα επιτρέπουν την διέλευση στερεών με διάμετρο τουλάχιστον 10 mm. 2. ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ 2.1 ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΝΤΛΙΩΝ 2.1.1 Γενικά Η άντληση και των λυμάτων προβλέπεται με υποβρύχιες αντλίες. Τα αντλιοστάσια διαμορφώνονται τύπου φρεατίου με ένα μοναδικό θάλαμο, με

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συναρμολόγησης

Οδηγίες συναρμολόγησης 604 968 0/005 GR Για τον τεχνικό Οδηγίες συναρμολόγησης Σετ σύνδεσης λέβητα-μπόιλερ Logano G5/G5 Logalux LT00 Διαβάστε προσεκτικά πριν από τη συναρμολόγηση Περιεχόμενα Εγκατάσταση...............................................

Διαβάστε περισσότερα

Είδος και τεχνικά χαρακτηριστικά λαμπτήρων:

Είδος και τεχνικά χαρακτηριστικά λαμπτήρων: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΦΟΡΕΑΣ: ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Α.Ε.Δ. Τ.Ε.Ε. ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Α ΚΥΚΛΟΥ

Ο.Α.Ε.Δ. Τ.Ε.Ε. ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Α ΚΥΚΛΟΥ Ο.Α.Ε.Δ. Τ.Ε.Ε. ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Α ΚΥΚΛΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΩΡΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ : 1Θ ΤΟΜΕΑΣ : ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ : ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Ο.Α.Ε.Δ. / ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α4 Β ΤΑΞΗ ΑΘΗΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΥΡΓΟΥ ΨΥΞΕΩΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΥΡΓΟΥ ΨΥΞΕΩΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΥΡΓΟΥ ΨΥΞΕΩΣ Τεχνική Περιγραφή Η παρούσα περιγραφή αφορά τις εργασίες που απαιτούνται για την προμήθεια και εγκατάσταση ενός πύργου ψύξης, σε αντικατάσταση του υφιστάμενου πύργου

Διαβάστε περισσότερα

Τιμοκατάλογος Αντλίας Θερμότητας Νερού χρήσης

Τιμοκατάλογος Αντλίας Θερμότητας Νερού χρήσης Bosch Compress 3000 DWFI/O Τιμοκατάλογος Αντλίας Θερμότητας Νερού χρήσης Bosch Compress 3000DWFI (+5 C / +35 C) Bosch Compress 3000DWFO (-10 C / +35 C) 1 Γενικά χαρακτηριστικά Θέρμανση νερού με τη βοήθεια

Διαβάστε περισσότερα

1260. EΓΚΑΤΑΣΤΑΣH ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ

1260. EΓΚΑΤΑΣΤΑΣH ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ 1260. EΓΚΑΤΑΣΤΑΣH ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ 1260.1 Πεδίο Εφαρμογής Ορισμοί Το τμήμα αυτό αναφέρεται στα υλικά στις εργασίες και τον ενδεδειγμένο τρόπο κατασκευής της εγκατάστασης αντικεραυνικής

Διαβάστε περισσότερα

ίντσες χιλιοστά ίντσες χιλιοστά ½ ¾

ίντσες χιλιοστά ίντσες χιλιοστά ½ ¾ ΧΑΛΥΒΔΟΣΩΛΗΝΕΣ Οι χαλυβδοσωλήνες διακρίνονται ως προς το μέγεθος και την κατασκευή τους. Το μέγεθος ενός χαλυβδοσωλήνα χαρακτηρίζεται από την ονομαστική του διάμετρο, η οποία δεν αντιστοιχεί σε πραγματική

Διαβάστε περισσότερα

Θέρµανση Ψύξη ΚλιµατισµόςΙΙ

Θέρµανση Ψύξη ΚλιµατισµόςΙΙ Θέρµανση Ψύξη ΚλιµατισµόςΙΙ ίκτυα διανοµής αέρα (αερισµού ή κλιµατισµού) Εργαστήριο Αιολικής Ενέργειας Τ.Ε.Ι. Κρήτης ηµήτρης Αλ. Κατσαπρακάκης Μέρηδικτύουδιανοµήςαέρα Ένα δίκτυο διανοµής αέρα εγκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011

ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Τ.Σ. (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθηµα: Τεχνολογία Συγκολλήσεων και

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ Κ/Φ ΤΟΛΜΗ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ Κ/Φ ΤΟΛΜΗ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 19 / 02/ 2017 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ Κ/Φ ΤΟΛΜΗ 1. ΣΚΟΠΟΣ: 1.1. Η παρούσα τεχνική περιγραφή καλύπτει τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ Τιμαριθμική : 2012Γ

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ Τιμαριθμική : 2012Γ ΔΕΥΑΜΒ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΝΕΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΝΕΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΕΡΓΟ : Νο48 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ CPV: 76300000-6 ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ Τιμαριθμική : 2012Γ Σελίδα 1 από 15 Τιμολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΙΣΤΏΝ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ «AMOYΔΕΛΙ» ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΘΕΟΜΗΝΙΑΣ

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΙΣΤΏΝ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ «AMOYΔΕΛΙ» ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΘΕΟΜΗΝΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΑΡ. ΜΕΛΕΤ. : 72 /2015 Μ Ε Λ Ε Τ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΙΣΤΏΝ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ «AMOYΔΕΛΙ» ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΘΕΟΜΗΝΙΑΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 12.930,00 ΠΙΣΤΩΣΗ : 14.998,80

Διαβάστε περισσότερα