Η ομαλή μέθοδος αποκατάστασης της όρασης με το femtosecond laser.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Η ομαλή μέθοδος αποκατάστασης της όρασης με το femtosecond laser."

Transcript

1 Η ομαλή μέθοδος αποκατάστασης της όρασης με το femtosecond laser.

2 Η ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΥΣΤΕΡΙ Εάν ψάχνετε για μια ακριβή, ασφαλή και άνετη διαθλαστική επέμβαση με laser η Z-LASIK είναι η καταλληλότερη επιλογή σας. Με τη Z-LASIK διορθώνεται η όρασή σας χρησιμοποιώντας laser από την αρχή μέχρι το τέλος της επέμβασης. Κανένα νυστέρι δεν θα αγγίξει τα μάτια σας. Το ρίσκο της επιπλοκής μειώνεται σε σύγκριση με τις προηγούμενες τεχνικές και η ποιότητα της μετεγχειρητικής όρασης είναι καλύτερη από κάθε άλλη μέθοδο. Διορθώστε την όρασή σας με τον πιο ήπιο τρόπο και επωφεληθείτε από την πιο καινοτόμο τεχνολογία που υπάρχει σήμερα στις διαθλαστικές επεμβάσεις με laser.

3 ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ Η εμπειρία που έχει αποκτηθεί μέχρι σήμερα με πάνω από θεραπείες Z-LASIK, έδειξε ότι η πλειοψηφία των ασθενών: κατά την επέμβαση δεν αισθάνθηκαν άβολα ή πόνο απέκτησαν άριστη όραση χωρίς γυαλιά είναι πιο ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα απ ότι περίμεναν βλέπουν καλύτερα σε σχέση με την προεγχειρητική τους όραση με γυαλιά θα διάλεγαν ξανά αυτή τη μέθοδο και την συστήνουν ανεπιφύλακτα και σε άλλους. «Το καλύτερο πρωινό ξύπνημα ήταν την ημέρα μετά την επέμβαση: δεν χρειάστηκε να αναζητήσω τα γυαλιά μου στο κομοδίνο. Έβλεπα καθαρά, ακόμα και την σκόνη που χόρευε με τις ηλιαχτίδες μπροστά στο παράθυρό μου!.»

4 Z-LASIK: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ LASER Στο παρελθόν: Δημιουργία κρημνού από λεπίδα μηχανικού μικροκερατόμου Μια παραδοσιακή μέθοδος διόρθωσης της όρασης με laser, είναι η LASIK η οποία απαιτούσε μια μηχανικά οδηγούμενη λεπίδα για να δημιουργήσει τομή στα υψηλότερα στρώματα του κερατοειδούς, προτού ξεκινήσει η διόρθωση του. Παρά το ότι εκατομμύρια επεμβάσεις έχουν ήδη γίνει με αυτή την τεχνική, κάποιες φορές αυτή η λεπίδα είναι πιθανό να δημιουργεί μια ανώμαλη επιφάνεια στον κερατοειδή που μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα της όρασης. Επίσης πολλοί ασθενείς αποφάσισαν να μην υποβληθούν σε αυτή τη διαδικασία επειδή αισθάνθηκαν άβολα με την ιδέα ότι θα άγγιζε τα μάτια τους ένα νυστέρι. Στο παρόν: Δημιουργία μίσχου από σύστημα laser Εδώ και αρκετά πλέον χρόνια είναι δυνατό να δημιουργηθεί ο μίσχος χρησιμοποιώντας το λεγόμενο femtosecond laser. Αυτό σημαίνει ότι δεν εμπλέκεται πλέον νυστέρι στη διαδικασία. Οι ασθενείς αισθάνονται πιο άνετα και το αποτέλεσμα είναι ακόμα καλύτερο.

5 Ζ-LASIK: Το μέλλον των διαθλαστικών επεμβάσεων χωρίς λεπίδα Η Ζ-LASIK είναι η πιο εξελιγμένη μέθοδος διαθλαστικής επέμβασης χωρίς λεπίδα. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιεί ένα laser υψηλής συχνότητας, του οποίου η δέσμη λειτουργεί με 100 φορές λιγότερη ενέργεια από τα πρώτα femtosecond lasers. Ποτέ στο παρελθόν οι διαθλαστικές επεμβάσεις δεν είχαν τόση ασφάλεια, ακρίβεια και άνεση για τον ασθενή όπως έχουν οι επεμβάσεις με Z-LASIK. Ο μικροκερατόμος αποτελείται από μια μηχανικά οδηγούμενη λεπίδα η οποία κόβει τον κερατοειδή που έχει επιπεδωθεί και δημιουργεί τον αναγκαίο κρημνό για τη LASIK. Το femtosecond laser LDV χρησιμοποιεί εξαιρετικά μικρούς παλμούς στο φάσμα του μη ορατού φωτός για να διαχωρίσει απαλά τα στρώματα του κερατοειδούς. Είναι σχεδιασμένο να δημιουργεί προεπιλεγμένους κρημνούς με ακρίβεια, ασφάλεια και χωρίς πόνο.

6 ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ Η Z-LASIK έχει εξαιρετικά χαμηλή επιρροή στα μάτια: Η διαδικασία διαρκεί μόνο λίγα λεπτά σε κάθε μάτι. Ο χρόνος επαφής του laser με το μάτι είναι ελάχιστος. Η Z-LASIK είναι άνετη και χωρίς πόνο: Ο ασθενής δεν αισθάνεται εγκλωβισμένος κάτω από ογκώδεις διατάξεις. Η Z-LASIK βοηθάει σε δύσκολα περιστατικά: Χάρη στην εξαιρετικά υψηλή συχνότητα λειτουργίας του laser, τα στρώματα του κερατοειδούς διαχωρίζονται με ακρίβεια δημιουργώντας έναν εξαιρετικά λεπτό κρημνό. Η Z-LASIK είναι επιπλέον αποτελεσματική σε ασθενείς που δεν ήταν υποψήφιοι για επέμβαση με laser. Αυτό περιλαμβάνει ασθενείς με εξαιρετικά μεγάλη μυωπία ή λεπτό κερατοειδή. Χωρίς φλεγμονές: Η ενέργεια του λέιζερ που χρησιμοποιείται στη Z-LASIK είναι σχεδόν 100 φορές λιγότερη απ ότι σε άλλες επεμβάσεις laser. Έτσι η Z-LASIK είναι ηπιότερη για τον ιστό του κερατοειδούς και αποτρέπει προσωρινές φλεγμονές από αντίδραση των ματιών. Γρήγορα αποτελέσματα: Ο χρόνος αποκατάστασης της όρασης είναι σημαντικά μικρότερος σε σχέση με άλλες τεχνικές. Οι ασθενείς συνήθως μπορούν να δουν με ευκολία μόλις μέσα σε λίγες ώρες. Λιγότερες παρενέργειες: Η Z-LASIK επιτρέπει στον χειρουργό να μεγαλώσει τη ζώνη θεραπείας, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο ανεπιθύμητων παρενεργειών, όπως ξηροφθαλμία, μειωμένη νυχτερινή όραση ή haloes (δαχτυλίδια φωτός που περιβάλλουν σημειακές πηγές φωτισμού).

7 «Κατά την διάρκεια της επέμβασης αισθάνθηκα λίγο θαμπωμένος από την φως εργασίας του χειρούργου, αλλά δεν πόνεσα.» FEMTO LDV Femtosecond Laser by Ziemer Ophthalmic Systems AG

8 ΤΑ 4 ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Z-LASIK Βήμα 1: Προεγχειρητικές εξετάσεις Ο γιατρός σας, εκτελεί μια σειρά από εξετάσεις για να εξασφαλίσει ότι τα μάτια σας είναι κατάλληλα για τη διόρθωση της όρασης με laser. Κατόπιν γίνονται λεπτομερείς ηλεκτρονικές εξετάσεις των οποίων τα δεδομένα αναλύονται για να δημιουργηθεί μια ακριβής τρισδιάστατη εικόνα της επιφάνειας του ματιού. Από αυτήν την εικόνα ο υπολογιστής διαμορφώνει την πιο κατάλληλη θεραπεία laser για να διορθώσει το διαθλαστικό σας σφάλμα. Βήμα 2: Δημιουργία κρημνού Λίγα λεπτά πριν τη θεραπεία με το laser, ενσταλάσσονται αναισθητικές σταγόνες. Ένας βλεφαροδιαστολέας τοποθετείται για να κρατήσει ανοιχτά τα μάτια και να εμποδίσει να τα ανοιγοκλείνετε κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Έπειτα διαχωρίζεται το υψηλότερο στρώμα του κερατοειδούς με το laser και αναδιπλώνεται. «Αισθάνθηκα λίγο ζαλισμένος στην αρχή. Αλλά μετά η διαδικασία προχώρησε τόσο γρήγορα και ανώδυνα που ήμουν εντελώς χαλαρωμένος.»

9 Βήμα 3: Σμίλευση του κερατοειδούς Το excimer laser σμιλεύει τον ιστό του κερατοειδούς μέσα σε δευτερόλεπτα με ακρίβεια εκατοστού του χιλιοστού. Μετά το τέλος της θεραπείας επανατοποθετείται ο κρημνός που προηγουμένως είχε αναδιπλωθεί και ο οποίος επουλώνεται πολύ γρήγορα. Η όλη διαδικασία διαρκεί μόνο μερικά λεπτά. Αμέσως μετά τη θεραπεία μπορείτε να ανοίξετε και να κλείσετε να τα μάτια σας κανονικά. Βήμα 4: Εύκολη μετεγχειρητική φροντίδα Σε ορισμένες περιπτώσεις, αν κριθεί απαραίτητο, τα μάτια προστατεύονται για μια μέρα με φακούς επαφής. Ειδικές οφθαλμικές σταγόνες επιταχύνουν την επούλωση. Κατά τη διάρκεια των πρώτων ωρών μετά την επέμβαση δεν πρέπει να τρίψετε τα μάτια σας. Επίσης, για μερικές μέρες θα πρέπει να αποφύγετε να αποφύγετε τις δραστηριότητες με αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κτλ.), ζεστά μπάνια ή κολυμβητήριο. Στα διορθωμένα μάτια δεν υπάρχουν ορατά ίχνη επέμβασης. Ακόμη κι ένας οφθαλμίατρος, κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης, είναι πιθανό να μη το προσέξει! Εύκολη μετεγχειρητική φροντίδα 1 Προεγχειρητικές εξετάσεις 4 Δημιουργία κρημνού ΤΑ 4 ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Z-LASIK 3 Σμίλευση του κερατοειδούς 2

10 ΕΥΡΥ ΦΑΣΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Η Z-LASIK είναι κατάλληλη για τη διόρθωση των εξής διαθλαστικών σφαλμάτων: Μυωπία Υπερμετρωπία Αστιγματισμός Ειδικές περιπτώσεις υπερμετρωπικής πρεσβυωπίας «Όταν ένας φίλος μου με πήγαινε σπίτι μετά την επέμβαση, μπορούσα ήδη να διαβάσω τις πινακίδες του αυτοκινήτου μπροστά μας.»

11 ΠΙΘΑΝΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ Όπως και σε κάθε άλλη επέμβαση, η Z-LASIK μπορεί να έχει κάποιες ανεπιθύμητες παρενέργειες. Σε μερικούς ασθενείς παρουσιάζεται ξηροφθαλμία μετά την επέμβαση. Αυτή η παρενέργεια ωστόσο είναι πιο συχνή στις παλαιότερες συμβατικές μεθόδους θεραπείας. Στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις η συχνή ενυδάτωση των ματιών με σταγόνες προσφέρει ανακούφιση. Η υγρασία των ματιών ομαλοποιείται γρήγορα. Δεδομένου ότι κάθε μάτι δεν αντιδρά με τον ίδιο τρόπο στο laser η όρασή σας κάποιες φορές πιθανόν να είναι ελαφρώς υπέρ ή υπό διορθωμένη παρά τις εξαιρετικά ακριβείς επιδόσεις των συστημάτων. Αυτές οι αποκλίσεις μπορούν να διορθωθούν με μια επαναληπτική θεραπεία τις επόμενες εβδομάδες.

12 ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ Πολλές κορυφαίες οφθαλμολογικές κλινικές και διαθλαστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο προσφέρουν τη Z-LASIK ως τη καλύτερη και ασφαλέστερη διαδικασία που είναι διαθέσιμη σήμερα, καθώς αποτελεί τη καλύτερη τους πρόταση για διόρθωση της όρασης. Επενδύουν συνεχώς στις πιο κορυφαίες τεχνολογίες laser και διαγνωστικά εργαλεία για να παρέχουν τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια και ασφάλεια για τους ασθενείς τους. Αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην παροχή επαρκών ιατρικών συμβουλών, στον υψηλής ποιότητας σχεδιασμό και εκτέλεση των επεμβάσεων και στη σχολαστική μετεγχειρητική παρακολούθηση. Η διαδικασία Z-LASIK αναπτύχθηκε από τη Ziemer Opthalmic Systems AG. Η Ziemer είναι μια εταιρεία ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με έδρα στην Ελβετία, η οποία παράγει το FEMTO LDV TM Femtosecond Laser που χρησιμοποιείται στη Z-LASIK και ένα ευρύ φάσμα άλλων χειρουργικών και διαγνωστικών συσκευών που χρησιμοποιούνται για να πραγματοποιηθεί μια διόρθωση της όρασης με ασφάλεια, ακρίβεια και άνεση. Η ιστοσελίδα της Ζ-LASIK, έχει δημιουργηθεί και συντηρείται από τη Ziemer ως υπηρεσία προς τους αναγνώστες που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τη διόρθωση της όρασης με laser και να βρουν τους γιατρούς και τις κλινικές που εκτελούν τη Z-LASIK στην χώρα τους. 07/2011

Ινστιτούτο ΟΠΤΙΚΗΣ ΒΕΜΜΟ. Διαθλαστικη Χειρουργικη

Ινστιτούτο ΟΠΤΙΚΗΣ ΒΕΜΜΟ. Διαθλαστικη Χειρουργικη αι η όρασή μας και αυτά φώνουν την ψυχή μας, ή ας που επιθυμώντας να ς μάτια, διαμορφώνει την υρος στην περίπτωση του Ινστιτούτο α (εκείνου του προδρόμου ΟΠΤΙΚΗΣ μιζαν ότι πρόκειται είτε περί σοβαρές διαταραχές

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ µυωπία υπερµετρωπία αστιγµατισµός πρεσβυωπία ξεχάστε τα γυαλιά σας ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ Έχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια από τότε που εφαρμόστηκε το excimer laser για τη διόρθωση

Διαβάστε περισσότερα

Για όσους υποφέρουν από διαθλαστικές ανωμαλίες, δηλ. μυωπία, υπερμετρωπία

Για όσους υποφέρουν από διαθλαστικές ανωμαλίες, δηλ. μυωπία, υπερμετρωπία 1. ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ EXCIMER LASER Για όσους υποφέρουν από διαθλαστικές ανωμαλίες, δηλ. μυωπία, υπερμετρωπία και αστιγματισμό, τα γυαλιά ή οι φακοί επαφής που αναγκάζονται να φορούν, αποτελούν

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 3. Φως και Ίνες

Κεφάλαιο 3. Φως και Ίνες Κεφάλαιο 3 Φως και Ίνες Η Κ.Μ. είναι μια νεαρή κοπέλα 19 χρονών από την Λευκωσία. Παρ όλους τους ενδοιασμούς, και ενίοτε απειλές, του πατέρα της που είναι φθαρτέμπορος από τη Μόρφου και τώρα στη Λευκωσία,

Διαβάστε περισσότερα

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον αμφιβληστροειδή και την ωχρά κηλίδα

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον αμφιβληστροειδή και την ωχρά κηλίδα IΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ www.ophthalmica.gr Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον αμφιβληστροειδή και την ωχρά κηλίδα Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον αμφιβληστροειδή και την ωχρά κηλίδα

Διαβάστε περισσότερα

LASER ιαθλαστική Χειρουργική

LASER ιαθλαστική Χειρουργική LASER ιαθλαστική Χειρουργική Γκορέζης Σπύρος, MD Επιστηµονικός Υπεύθυνος Κέντρου Όρασης Ηπείρου info@epirusvisioncenter.gr Οι διαθλαστικές ανωµαλίες αποτελούσαν και αποτελούν ένα από τα σηµαντικότερα κεφάλαια

Διαβάστε περισσότερα

Ιατρική πληροφορική. Β τάξη 3 ο Λύκειο Κομοτηνής 2013-2014

Ιατρική πληροφορική. Β τάξη 3 ο Λύκειο Κομοτηνής 2013-2014 Ιατρική πληροφορική Β τάξη 3 ο Λύκειο Κομοτηνής 2013-2014 Πληροφορική Πληροφορική είναι η επιστήμη που ερευνά την: Κωδικοποίηση Διαχείριση και Μετάδοση συμβολικών αναπαραστάσεων πληροφοριών Ιατρική Η Ιατρική

Διαβάστε περισσότερα

Μέτρηση της μηχανικής ακρίβειας μικροκερατόμου με την χρήση υπερήχων κατά την διαδικασία LASIK

Μέτρηση της μηχανικής ακρίβειας μικροκερατόμου με την χρήση υπερήχων κατά την διαδικασία LASIK Μέτρηση της μηχανικής ακρίβειας μικροκερατόμου με την χρήση υπερήχων κατά την διαδικασία LASIK Παπουτσάκη Μαριάνθη Βασιλική Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής Πανεπιστήμιο Πατρών ιαθλαστικό Οφθαλμολογικό Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΥ 001 - Υγεία και Τεχνολογία. Φως και Ίνες ( ιόρθωση οφθαλµολογικών προβληµάτων µε λέιζερ)

ΗΜΥ 001 - Υγεία και Τεχνολογία. Φως και Ίνες ( ιόρθωση οφθαλµολογικών προβληµάτων µε λέιζερ) ΗΜΥ 001 - Υγεία και Τεχνολογία Φως και Ίνες ( ιόρθωση οφθαλµολογικών προβληµάτων µε λέιζερ) Και η ιστορία της Κ.Μ. συνεχίζεται Ακόµα ένα τροχοπέδη, όµως, στα σχέδια της είναι τα χοντρά γυαλιά που πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

editorial Αγαπημένοι μας φίλοι,

editorial Αγαπημένοι μας φίλοι, 09 editorial Αγαπημένοι μας φίλοι, Φθινοπώριασε... Μια νέα εποχή έφτασε και φέρνει μαζί με τις πρώτες βροχές και έναν αέρα ανανέωσης και ανασυγκρότησης! Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, μαζί με το

Διαβάστε περισσότερα

Μικροδισκεκτομή. πληροφορίες για ασθενείς

Μικροδισκεκτομή. πληροφορίες για ασθενείς πληροφορίες για ασθενείς Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου της μικροδισκεκτομής: Αν ο γιατρός σας έχει προτείνει μικροδισκεκτομή (μικροχειρουργική οσφυική δισκεκτομή) για θεραπεία από την ισχιαλγία (πόνος στο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΛΕΙΖΕΡ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ : ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΟΦΘΑΛΜΙΚΩΝ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΩΜΑΛΙΩΝ ΤΗΣ ΟΡΑΣΗΣ

ΤΟ ΛΕΙΖΕΡ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ : ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΟΦΘΑΛΜΙΚΩΝ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΩΜΑΛΙΩΝ ΤΗΣ ΟΡΑΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΑΘΗΝΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΠΤΙΚΗΣ & ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΑΣ ΤΟ ΛΕΙΖΕΡ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ : ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΟΦΘΑΛΜΙΚΩΝ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΩΜΑΛΙΩΝ ΤΗΣ ΟΡΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ζουλινάκης Γεώργιος Διπλ/χος Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ηράκλειο 2013

Ζουλινάκης Γεώργιος Διπλ/χος Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ηράκλειο 2013 Πανεπιστήμιο Κρήτης University of Crete Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Οπτική και Όραση» Αξιολόγηση και πρόβλεψη ποιότητας όρασης με χρήση ray tracing wavefront analysis μετά από ένθεση ενδοκερατοειδικού

Διαβάστε περισσότερα

<< Προβλήματα που αφορούν την εστίαση>>

<< Προβλήματα που αφορούν την εστίαση>> > Όνομα : Ιωάννα Επώνυμο : Γ. Τάξη : Α1 Λυκείου Όραση ή οπτική αντίληψη ονομάζεται μία από τις πέντε αισθήσεις. Όργανο αντίληψης είναι τα μάτια, ενώ το αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

Όλα όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για την Αποτρίχωση με Laser

Όλα όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για την Αποτρίχωση με Laser queers.gr Όλα όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για την Αποτρίχωση με Laser Πως να διαλέξετε υπηρεσίες Από την ομάδα του Queers.gr 2013 Κεφάλαιο 1. Τι είναι/ Πως λειτουργεί η μέθοδος με laser. 1. Τι είναι η αποτρίχωση

Διαβάστε περισσότερα

γιατί οι ποιοτικές υπηρεσίες υγείας είναι πλέον προνόμιο όλων μας!

γιατί οι ποιοτικές υπηρεσίες υγείας είναι πλέον προνόμιο όλων μας! γιατί οι ποιοτικές υπηρεσίες υγείας είναι πλέον προνόμιο όλων μας! Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 7489941 Web support: www.defencenet.gr/eynet Οι δωρεάν παροχές καθώς και οι ενδεικτικές τιμές που αναγράφονται

Διαβάστε περισσότερα

KYANO ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ EUROMEDICA ΚΥΑΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2010 / TEΥΧΟΣ 3

KYANO ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ EUROMEDICA ΚΥΑΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2010 / TEΥΧΟΣ 3 KYANO ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ EUROMEDICA ΚΥΑΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2010 / TEΥΧΟΣ 3 Bιζύης-Βύζαντος 1 Θεσ/νίκη Τ.Κ. 54636 T: 2310.966000 F: 2310.966200 E: kianous@euromedica.gr www.kianous-stavros.gr

Διαβάστε περισσότερα

Αρθροσκοπική αντιμετώπιση ρήξης προσθίου χιαστού (με οπίσθιους μηριαίους)

Αρθροσκοπική αντιμετώπιση ρήξης προσθίου χιαστού (με οπίσθιους μηριαίους) Αρθροσκοπική αντιμετώπιση ρήξης προσθίου χιαστού (με οπίσθιους μηριαίους) Ορθοπαιδική χειρουργική Αρθροσκοπική αντιμετώπιση ρήξης προσθίου χιαστού (με οπίσθιους μηριαίους) Ορθοπαδικός Χειρουργός: Ελληνική

Διαβάστε περισσότερα

Σεξουαλικότητα, Ερωτικές Σχέσεις. και Καρκίνος του Μαστού

Σεξουαλικότητα, Ερωτικές Σχέσεις. και Καρκίνος του Μαστού Σεξουαλικότητα, Ερωτικές Σχέσεις και Καρκίνος του Μαστού Europa Donna Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τον Καρκίνο του Μαστού είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που τα μέλη του αποτελούν συνεργαζόμενες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΥΠΑΡΑΓΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

ΠΟΛΥΠΑΡΑΓΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΑΣΗ ΠΟΛΥΠΑΡΑΓΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ Αιμιλιανός Α. Στράτος, MD Επιβλέπων: Γεώργιος Κυμιωνής, MD, PhD Λέκτορας Οφθαλμολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Πώς λειτουργεί το μάτι

Πώς λειτουργεί το μάτι TM ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Πώς λειτουργεί το μάτι Κατανόηση της λειτουργίας του ματιού Όταν μαθαίνουμε για την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, έχει σημασία να καταλάβουμε πώς λειτουργεί το υγιές μάτι. Το οπτικό

Διαβάστε περισσότερα

Αλλάζει την αποτρίχωση με επαγγελματικό αποτέλεσμα στο σπίτι σας

Αλλάζει την αποτρίχωση με επαγγελματικό αποτέλεσμα στο σπίτι σας i-light_2012.ai 5/14/12 10:42:13 AM ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΝΤΟΝΟΥ ΠΑΛΜΙΚΟΥ ΦΩΤΟΣ Μοντέλο IPL 4000 Αποτρίχωση βασισμένη στο φως με τη χρήση της τεχνολογίας IPL (Έντονου παλμικού φωτός) Γρήγορη ταχύτητα

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα : Εφαρμογές των Lasers στην Αισθητική Ιατρική

Θέμα : Εφαρμογές των Lasers στην Αισθητική Ιατρική Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας Τμήμα: Αισθητικής - Κοσμετολογίας Πτυχιακή εργασία Θέμα : Εφαρμογές των Lasers στην Αισθητική Ιατρική Φοιτήτρια

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΧΟΛΗ ΣΕΥΠ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Οφθαλμολογικές παθήσεις, διαγνωστικές και θεραπευτικές παρεμβάσεις και ο ρόλος του νοσηλευτή» Σπουδάστριες: 1)

Διαβάστε περισσότερα

LED για βιώσιμες πόλεις

LED για βιώσιμες πόλεις LED για βιώσιμες πόλεις Ζωντανεύουμε την πόλη με τη δύναμη του φωτός Φωτισμός LED της Philips, ο φίλος της πόλης σας Κάθε πόλη επιδιώκει να δημιουργήσει τη δική της ταυτότητα, να δημιουργήσει μια εικόνα

Διαβάστε περισσότερα

Βιβλιογραφική Ανασκόπηση: femtosecond laser εφαρμογές στη διαθλαστική χειρουργική

Βιβλιογραφική Ανασκόπηση: femtosecond laser εφαρμογές στη διαθλαστική χειρουργική ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΑΣΗ Μεταπτυχιακή Εργασία Βιβλιογραφική Ανασκόπηση: femtosecond laser εφαρμογές στη διαθλαστική χειρουργική Κατσικαλάκη Αικατερίνη

Διαβάστε περισσότερα

ΈΝΑ ΙΕΘΝΕΣ 'GOLD STA DARD' ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΜΥΤΗΣ- OSEPLASTY KΛΙΝΙΚΗ Καλωσορίσατε στην oseplasty Κλινική Μύτης, µια από τις καλύτερα και πλέον εξειδικευµένα κέντρα ρινοπλαστικής στον κόσµο. Αυτή

Διαβάστε περισσότερα

Ρομποτική & Λαπαροσκοπική ριζική προστατεκτομή

Ρομποτική & Λαπαροσκοπική ριζική προστατεκτομή O Δ H Γ O Σ Γ I A T O N A Σ Θ E N H Ρομποτική & Λαπαροσκοπική ριζική προστατεκτομή Ελάχιστα τραυματική και πλήρως αποτελεσματική αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη Βασίλης Πουλάκης MD, FEBU Χειρουργός

Διαβάστε περισσότερα

Η ολοκληρωμένη πρόταση αξίας της AQUAPOL

Η ολοκληρωμένη πρόταση αξίας της AQUAPOL Η ολοκληρωμένη πρόταση αξίας της AQUAPOL KAINOTOMIA ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΛΥΣΗ ΑΦΥΓΡΑΝΣΗΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 47.000 ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟ 1985 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα - Ενδοσκοπική Χειρουργική Ορθοπαδικός Χειρουργός:

Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα - Ενδοσκοπική Χειρουργική Ορθοπαδικός Χειρουργός: Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα Ενδοσκοπική Χειρουργική Ορθοπαιδική χειρουργική Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα - Ενδοσκοπική Χειρουργική Ορθοπαδικός Χειρουργός: Ελληνική Εταιρεία Αρθροσκόπησης, Χειρουργικής Γόνατος

Διαβάστε περισσότερα