Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής. Αιθουσολογίου

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής. Αιθουσολογίου"

Transcript

1 Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Αιθουσολογίου

2 Περιεχόμενα Παράγραφος 1 Είσοδος... 4 Είσοδος στην υπηρεσία... 4 Παράγραφος 2 Πίνακας Ελέγχου... 7 Ολοκλήρωση σύνδεση χρήστη... 7 Αναμονή προς έγκριση... 7 Διεκπεραιωμένα... 8 Πρόχειρα Προς Διαμόρφωση Αιτήματα προς Διαχείριση Παράγραφος 3 Πληροφορίες Πληροφοριακές Σελίδες της Εφαρμογής Αίθουσες Κατηγορίες Αιθουσών Παράγραφος 4 ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ Ενημέρωση για το πρόγραμμα / Ενημέρωση για την διαθεσιμότητα Αιθουσών α «Έλεγχος για τα επιλεγμένα μαθήματα» Παράγραφος 4 ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ Ενημέρωση για το πρόγραμμα / Ενημέρωση για την διαθεσιμότητα Αιθουσών β«Έλεγχο για τις επιλεγμένες ΑΙΘΟΥΣΕΣ» Παράγραφος 4 ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ Ενημέρωση για το πρόγραμμα / Ενημέρωση για την διαθεσιμότητα Αιθουσών γ Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Παράγραφος 5 Δέσμευση Αίτημα για δέσμευση αίθουσας / «ΑΙΤΗΜΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ» Παράγραφος 5.α Επιλογή μαθήματος Παράγραφος 5.β Επιλογή αίθουσας/ών Παράγραφος 5.γ Έλεγχος Διαθεσιμότητας Παράγραφος 5.δ Εβδομαδιαίο ακαδημαϊκό πρόγραμμα σπουδών Παράγραφος

3 Σημασία των χρωμάτων στο ημερολόγιο της εφαρμογής Κίτρινος χρωματισμός Πορτοκαλί χρωματισμός Λαχανί χρωματισμός... 49

4 Παράγραφος 1 Είσοδος Είσοδος στην υπηρεσία (εικ.1) 1-> Εισαγωγή όνομα χρήστη και κωδικό (δίδεται από τον administrator της εφαρμογής) για να ολοκληρωθεί η είσοδος στην υπηρεσία. 2-> Πατώντας το κουμπί αυτό, θα μπορέσετε να δείτε τον κωδικό τον οποίο μόλις πληκτρολογήσατε 3-> Η επιλογή αυτή υπάρχει για τους χρήστες της υπηρεσίας χωρίς κωδικό (πχ φοιτητές, εξωτερικοί συνεργάτες της Παντείου κτλ). Επιλέγοντας το, θα μπορούν να ενημερωθούν για το εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Η επεξήγηση αυτής της σελίδας γίνεται στην παράγραφο 4. 4-> Τέλος, ολοκληρώνεται η διαδικασία πατώντας το κουμπί «Σύνδεση». Εφόσον όλα είναι σωστά η πρόσβαση σας στην υπηρεσία θα ολοκληρωθεί, αλλιώς θα εμφανιστεί η παρακάτω εικόνα με το χαρακτηριστικό λεκτικό «Λάθος Στοιχεία Σύνδεσης! Προσπαθήστε ΞΑΝΑ!»

5 (εικ.2) (εικ.3)

6 5-> Εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς η σύνδεση σας στην υπηρεσία και επιθυμητέ κάποια αλλαγή στην καρτέλα των στοιχείων σας τότε πατώντας το «γρανάζι» επιλέξτε το «Προφίλ» [6], διορθώστε τα κελία τα οποία σας ενδιαφέρουν και ολοκληρώστε τις αλλαγές σας πατώντας το κουμπί «Ανανέωση». Εάν δεν θέλετε να πραγματοποιηθεί καμία αλλαγή στα στοιχεία σας πατήστε «Επιστροφή». (εικ.4) Στο μενού που αναδύεται από το γρανάζι θα δείτε την επιλογή «Έξοδος» από την υπηρεσία αλλά και την επιλογή «Αποθήκευσε τις επιλογές σου» στην οποία θα μπορείτε να προσαρμόσετε το περιβάλλον της εφαρμογής έτσι όπως επιθυμείτε. Θα δείτε παράδειγμα σε παρακάτω παράγραφο. Τέλος δίδεται η επιλογή γλώσσας (Ελληνική gr, Αγγλική en) για την περιήγηση στην υπηρεσία.

7 Παράγραφος 2 Πίνακας Ελέγχου Ολοκλήρωση σύνδεση χρήστη Αναμονή προς έγκριση (εικ.5) 1-> Βλέπετε εδώ τα αιτήματα σας στα οποία περιμένετε έγκριση από κάποιον άλλο χρήστη της υπηρεσίας. Στη κάθε γραμμή βλέπετε λεπτομερώς το τι έχετε αιτηθεί. 6-> επεξεργασία του αιτήματός σας από εσάς. Το σύστημα σας παραπέμπει (παράγραφος5) στο γραφικό κομμάτι σας εφαρμογής έτσι ώστε να έχετε καλύτερη εικόνα του αιτήματός σας 7-> βλέπετε την κατάσταση του αιτήματός σας (ποιος έχει αποδεχτεί το αίτημά σας και ποιος όχι). Παρατηρώντας την εικόνα 5.1 θα δείτε ότι η πρώτη εγγραφή είναι σε αναμονή έγκρισης, κατάσταση 0, σε αντίθεση με την δεύτερη εγγραφή η οποία έχει εγκριθεί, κατάσταση 1 και σχόλια Approved. Σε περίπτωση άρνησης η κατάσταση θα πάρει τον αριθμό -1 και εάν δεν γραφεί κάποιό σχόλιο από το άτομο που θα διαχειριστεί το αίτημά σας τότε αυτοματοποιημένα η εφαρμογή θα δώσει στο αίτημα το σχόλιο decline.

8 (εικ.5.1) 8-> Διαγραφή του αιτήματός σας. Διεκπεραιωμένα

9 (εικ.6) 2-> Εδώ βλέπετε τα αιτήματά σας τα οποία έχουν εγκριθεί με χρώμα πράσινο (σειρά 11) και όσα έχουν απορριφθεί με κόκκινο (σειρά 10). Σε περίπτωση που αιτηθείτε για μία αίθουσα σε παραπάνω από ένα άτομο, τότε έστω και ένα από τους τελευταίους αρνηθεί το αίτημα σας τότε το αίτημα σας σε αυτή τη σελίδα θα έχει κόκκινο χρώμα και θα έχει απορριφθεί. Επιπλέον λειτουργίες έχετε σε κάθε σειρά-εγγραφή-αίτημα σας 6-> Επεξεργασία του αιτήματός από εσάς. Το σύστημα σας παραπέμπει (παραγραφος5) στο γραφικό κομμάτι της εφαρμογής έτσι ώστε να έχετε καλύτερη εικόνα του αιτήματός σας. 7-> Διαγραφή του αιτήματός σας. Εάν το αίτημα έχει εγκριθεί (είναι πράσινο) και το συγκεκριμένο αίτημα βρίσκεται σε μία ακαδημαϊκή περίοδο και δεν είναι ένα μεμονωμένοημερήσιο συμβάν τότε θα σβηστεί κάθε επανάληψή του μέσα σε αυτήν την ακαδημαϊκή περίοδο. (δείτε παράδειγμα) Εάν το αίτημα σας έχει απορριφθεί (είναι κόκκινο) τότε απλά καθαρίζετε την λίστα σας. 8->Σε περίπτωση εγκεκριμένου αιτήματος τότε εμφανίζεται ένα ενημερωτικό παράθυρο (εικ.7.1) Σε αντίθετη περίπτωση το ενημερωτικό αυτό παράθυρο θα έχει πληροφορίες του αιτήματός σας όπως και το ενδεχόμενο απαντητικό μήνυμα του αποδέκτη ή ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα από το σύστημα και η κατάσταση του αιτήματος σας θα αποκτήσει κατάσταση -1.

10 (εικ.7.2) 9->Σε περίπτωση εγκεκριμένου αιτήματος, αλλά και «χρήση αίθουσας» τηλεδιάσκεψη τότε υπάρχει ένα επιπλέον κουμπί με το οποίο μπορείτε να εισάγετε τους παρευρισκόμενους στην τηλεδιάσκεψη αυτή. (εικ.7.3) Κάθε φορά που θα πατάτε το κουμπί «Συμμετέχων Τηλεδιάσκεψης» θα προσθέτετε μια επιπλέον κενή εγγραφή. Μετά την ολοκλήρωση της κάθε εγγραφής των στοιχείων του κάθε ατόμου, για να αποθηκεύσετε την κάθε εγγραφή πρέπει να πατήσετε το πράσινο κουμπί, στην περίπτωση που θέλετε να το διαγράψετε τότε πατάτε το κόκκινο. (εικ.7.4)

11 Πρόχειρα (εικ.8) 3-> Σε αυτό το σημείο του συστήματος θα μπορείτε να αποθηκεύεται τα αιτήματα σας σε μορφή προχείρου. Δε θα ενημερώνεται κανένας άλλος χρήστης εκτός από εσάς για αυτό. Για να δημιουργήσετε ένα πρόχειρο θα το δείτε στη παραγραφο5 Επιπλέον λειτουργίες 6-> Επεξεργασία του αιτήματος(προσχέδιο) με σκοπό να καταχωρηθεί και να περάσει από έγκριση, είτε να αποθηκευτεί ξανά ως πρόχειρο. 7-> Διαγραφή του προχείρου.

12 Προς Διαμόρφωση (εικ.9) 4-> Εμφανίζονται οι αιτήσεις του τμήματος στο οποίο ανήκετε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επόμενης ακαδημαϊκής περιόδου. Όπως παρατηρείτε η κάθε αίτηση είναι μία αντιγραφή της περσινής ακαδημαϊκής περιόδου χωρίς όμως να περιλαμβάνει κάποιον κωδικό μαθήματος (ps_code). Αλλάζοντας το «Config» με το έτος που πρόκειται να προετοιμάσετε τότε σας εμφανίζονται οι εγγραφές που πρέπει να επεξεργαστείτε για την επόμενη ακαδημαϊκή περίοδο. Επιπλέον λειτουργίες 6-> Επεξεργαστείτε το αίτημα εισάγοντας το επιθυμητό μάθημα και καθηγητή. ΠΡΟΣΟΧΗ, χωρίς όμως να προσθέσετε επιπλέον αίθουσες σε αυτό. Η διαδικασία της ολοκλήρωσης του αιτήματος θα υλοποιηθεί από τα βήματα που θα σας περιγραφούν στην παραγραφο5. 7->Διαγραφή του αντιγράφου στη περίπτωση ολοκλήρωσης του επιθυμητού προγράμματος σπουδών, με απώτερο σκοπό την ελευθέρωση της αίθουσας για την ομαλή λειτουργία της μηχανογράφησης σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε τμήματος.

13 Αιτήματα προς Διαχείριση (εικ.10) 5-> Εμφανίζονται τα αιτήματα που πρέπει να διαχειριστείτε γιατί κάποιος άλλος χρήστης της εφαρμογής σας ζητάει μία αίθουσα την οποία εσείς έχετε κατοχυρώνει ήδη 6-> Μπορείτε να αποδεχτείτε αυτό το αίτημα, με συνέπεια αυτού να ακυρωθεί το δικό σας 7-> Μπορείτε να απορρίψετε το αίτημα 8-> Μπορείτε να ελέγξετε το αίτημα το οποίο σας αποστάλθηκε. Πατώντας αυτό το κουμπί θα μεταφερθείτε στο γραφικό κομμάτι της εφαρμογής, για να οπτικοποιήσετε το αίτημα που σας ζητείτε.

14 Παράγραφος 3 Πληροφορίες Πληροφοριακές Σελίδες της Εφαρμογής Αίθουσες (εικ.11) Στο πρώτο κατά σειρά κουμπί του μενού πλοήγησης θα βρείτε τον «κατάλογο αιθουσών», Σε αυτό σας δίνεται η δυνατότητα να ελέγξετε ή και να αναζητήσετε αίθουσα καθαρά για πληροφοριακούς λόγους χωρίς κάποια επιπλέον λειτουργία. 1-> Αναζήτηση αίθουσας με βάση τον εξοπλισμό που βρίσκετε εγκατεστημένος σε αυτήν. Τικάροντας τον εξοπλισμό και πατώντας το «ΟΚ» θα φιλτραριστούν οι αίθουσες με βάση τις επιλογές σας.

15 (εικ.11.1) 2->Το γρανάζι δεξιά των κεφαλίδων του πίνακα θα σας βοηθήσει να εμφανίσετε/εξαφανίσετε τις επιθυμητές στήλες του πίνακα επιλέγοντας τες από την λίστα. Ολοκληρώνοντας τις επιθυμητές ενέργειές σας μπορείτε να επιλέξετε το γρανάζι πάνω δεξιά στο μενού πλοήγησης και στην συνέχεια την επιλογή «Αποθήκευσε τις επιλογές σου». Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα με κάθε επόμενη είσοδος σας στην εφαρμογή να αντικρίσετε το περιβάλλον το οποίο δημιουργήσατε εσείς. (εικ.11.2)

16 3->Κάτω από τις κεφαλίδες των στηλών του πίνακα τα λευκά πεδία βρίσκονται για αναζήτηση αίθουσας με βάση κάποιο λεκτικό το οποίο γνωρίζετε ότι εμπεριέχετε στην αντίστοιχη στήλη. 4->Στο κάτω τμήμα της σελίδας μπορείτε να ρυθμίσετε τον αριθμό των αιθουσών ανά σελίδα. (εικ.11.3) Στο δεύτερο κουμπί κατά σειρά θα βρείτε τον κατάλογο με τις κατηγορίες των αιθουσών με βάση την χωρητικότητα τους. Οι επιτρεπτές λειτουργίες της σελίδας αυτής είναι όμοιες με την προαναφερθείσα σελίδα «κατάλογος αιθουσών».

17 Κατηγορίες Αιθουσών (εικ.12) (εικ.12.1)

18 (εικ.12.2)

19 Παράγραφος 4 ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ Ενημέρωση για το πρόγραμμα / Ενημέρωση για την διαθεσιμότητα Αιθουσών 4.α «Έλεγχος για τα επιλεγμένα μαθήματα» (εικ.13) 1-> Επιλογή ακαδημαϊκής περιόδου. Είτε ολόκληρο το έτος, είτε κάποια συγκεκριμένη περίοδο, πατώντας τα μπλε κουμπιά. Επίσης αλλάζοντας το «Config» αλλάζετε το ακαδημαϊκό έτος το οποίο θα εμφανίζεται. 2->Μετά την επιλογή κάποιας ακαδημαϊκής περιόδου, συμπληρώνονται αυτόματα οι εκάστοτες ημερομηνίες, παρόλα αυτά όμως μπορείτε να συμπληρώσετε τις επιθυμητές σας ημερομηνίες πατώντας το κουμπί δεξιά του κελιού. (εικ.13.1)

20 (εικ.13.2) 3-> Επιλογή της/των ημέρας/ών οι οποίες σας ενδιαφέρουν να προβληθούν στο ημερολόγιο. Πατώντας το κουμπί «Επιλ. ολων» επιλέγετε ολόκληρη την εβδομάδα. (εικ.13.3) 9->Οτιδήποτε και εάν έχετε επιλέξει ή πρόκειται να επιλέξετε σε επόμενες κινήσεις σας, πατώντας το κουμπί «Αρχικοποίηση» σε οποιαδήποτε στιγμή της πλοήγησής σας στην σελίδα αυτή, θα επιτύχετε τον «καθαρισμό» όλων των κελίων,του ημερολογίου αλλά και του εβδομαδιαίου προγράμματος. 4->Επιλογή ενός ή περισσοτέρων μαθημάτων για την προβολή μόνο των συγκεκριμένων μαθημάτων μέσα στην ακαδημαϊκή περίοδο την οποία έχετε επιλέξει.

21 (εικ.14) Ανοίγοντας το αρχικά, δεν θα εμφανίζεται κανένα μάθημα. Πατώντας το [7] θα φορτωθούν όλα τα διαθέσιμα μαθήματα. Εάν όμως θέλετε κάποιο συγκεκριμένο μάθημα και γνωρίζετε κάποια χαρακτηριστικά του, μπορείτε να συμπληρώσετε τα φίλτρα που υπάρχουν στην [6] σειρά ή και συμπληρώνοντας τον κωδικό μαθήματος στο τελευταίο πεδίο της σειράς [6], εν συνεχεία πατώντας το [7] εμφανίζονται τα αποτελέσματα της αναζήτησή σας και οριστικοποιείται επιλέγοντας τα επιθυμητά μαθήματα (γίνονται πράσινα). Σε αυτή τη σελίδα δίνεται η δυνατότητα να επιλέξετε όλα τα μαθήματα [8], είτε να τα απεπιλέξετε όλα [9]. (εικ.14.1)

22 (εικ.14.2) (εικ.14.3) (εικ.14.4) (εικ.14.5)

23 Αφού επιλέξετε τα επιθυμητά μαθήματα (γίνουν πράσινα), το τελευταίο βήμα της διαδικασίας αυτής είναι το να πατήσετε το κουμπί «Έλεγχος για τα επιλεγμένα ΜΑΘΗΜΑΤΑ» [5]. Τότε θα συμπληρωθεί το ημερολόγιο το τέλος της σελίδας. (εικ.15) Παρατηρώντας το ημερολόγιο θα δείτε ότι αριστερά βρίσκονται οι ώρες διεξαγωγής των επιλεγμένων μαθημάτων, στην κορυφή των στηλών εμφανίζονται οι ημέρες που έχετε επιλέξει μαζί με την ημερομηνία αυτών, στο κάτω μέρος των στηλών εμφανίζεται η αίθουσα στην οποία διεξάγεται το εκάστοτε μάθημα, τέλος βάζοντας το δείκτη του ποντικιού σας πάνω από κάθε δέσμευση (μπλε ορθογώνιο) θα δείτε πληροφορίες του συγκεκριμένου μαθήματος(ονομασία μαθήματος, καθηγητής, ώρες διεξαγωγής και λοιπές πληροφορίες). Πατώντας πάνω σε κάποια δέσμευση θα εμφανιστεί ένα μικρότερο νέο παράθυρο με ένα πληροφοριακό πίνακα για αυτό. Επίσης σας δίνεται η δυνατότητα να στείλετε πατώντας πάνω στα κουμπιά τα οποία αναγράφουν το τμήμα και το όνομα του καθηγητή.

24 (εικ.15.1) INFO: Κρατώντας πατημένο το «Shift» κουμπί του πληκτρολογίου σας και γυρίζοντας την ροδέλα του ποντικιού σας, το ημερολόγιο θα κάνει κύλιση, αλλιώς στο κάτω μέρος του ημερολογίου υπάρχει μπάρα με στην οποία πατώντας το δεξί βέλος ή το αριστερό επιτυγχάνετε το ίδιο αποτέλεσμα. Τέλος, σας δίνετε η δυνατότητα να φιλτράρετε το ημερολόγιο με βάση το τμήμα, πατώντας το [8] και επιλέγοντας το τμήμα το οποίο θέλετε να εμφανίζονται τα μαθήματα αυτού. Η λειτουργία αυτή θα σας βοηθήσει εφόσον έχετε επιλέξει να εμφανιστούν μαθήματα διάφορων τμημάτων. (εικ.15.2)

25 Παράγραφος 4 ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ Ενημέρωση για το πρόγραμμα / Ενημέρωση για την διαθεσιμότητα Αιθουσών 4.β«Έλεγχο για τις επιλεγμένες ΑΙΘΟΥΣΕΣ» (εικ.16) Βήματα 1, 2, 3 πρέπει αν συμπληρωθούν όπως και παραπάνω. 1-> Επιλογή ακαδημαϊκής περιόδου. Είτε ολόκληρο το έτος, είτε κάποια συγκεκριμένη περίοδο. Αλλάζοντας το «Config» επιλέγετε το ακαδημαϊκό έτος της επιθυμίας σας. 2->Μετά την επιλογή κάποιας ακαδημαϊκής περιόδου, συμπληρώνονται αυτόματα οι εκάστοτες ημερομηνίες, παρόλα αυτά όμως μπορείτε να συμπληρώσετε τις επιθυμητές σας ημερομηνίες πατώντας το κουμπί δεξιά του κελιού. (εικ.16.1)

26 (εικ.16.2) 3-> Επιλογή της/των ημέρας/ών οι οποίες σας ενδιαφέρουν να προβληθούν στο ημερολόγιο. Πατώντας το κουμπί «Επιλ. ολων» επιλέγετε ολόκληρη την εβδομάδα. (εικ.16.3) 9->Οτιδήποτε και εάν έχετε επιλέξει ή πρόκειται να επιλέξετε σε επόμενες κινήσεις σας, πατώντας το κουμπί «Αρχικοποίηση» σε οποιαδήποτε στιγμή της πλοήγησής σας στην σελίδα αυτή θα επιτύχετε τον «καθαρισμό» όλων των κελίων,του ημερολογίου αλλά και του εβδομαδιαίου προγράμματος. 6-> Επιλογή μίας ή περισσοτέρων αιθουσών για την προβολή μόνο των συγκεκριμένων αιθουσών μέσα στην ακαδημαϊκή περίοδο την οποία έχετε επιλέξει.

27 (εικ.17) Ανοίγοντας το αρχικά, εμφανίζονται όλες οι διαθέσιμες αίθουσες. Παρατηρώντας την παρακάτω εικόνα θα δείτε ότι μπορείτε να επιλέξετε μία αίθουσα πατώντας το κουμπί επάνω δεξιά στο κάθε ορθογώνιο αίθουσας, το οποίο κουμπί από γίνεται και το αντίθετο σε περίπτωσης απεπιλογής της αίθουσας. Μπορείτε να συμπληρώσετε τα φίλτρα στην σειρά [8] και για να δείτε τα αποτελέσματα της αναζήτησης πατήστε το κουμπί με τον μεγεθυντικό φακό στο τέλος της σειράς [8]. (εικ.17.1) Μπορείτε να αναζητήσετε κάποια αίθουσα με βάση τον εξοπλισμό τον οποίο διαθέτει η εκάστοτε αίθουσα πατώντας το [9].

28 (εικ.17.2) Σε αυτή τη σελίδα δίνεται η δυνατότητα να επιλέξετε όλες τις αίθουσες [10], είτε να τις απεπιλέξετε [11]. Αφού επιλέξετε τις επιθυμητές αίθουσες(με το κουμπί επάνω δεξιά ), το τελευταίο βήμα της διαδικασίας αυτής είναι το να πατήσετε το κουμπί «Έλεγχος για τις επιλεγμένες ΑΙΘΟΥΣΕΣ» [7]. Τότε θα συμπληρωθεί το ημερολόγιο το τέλος της σελίδας. (εικ.18)

29 Παρατηρώντας το ημερολόγιο θα δείτε ότι αριστερά βρίσκονται οι ώρες διεξαγωγής των μαθημάτων, στην κορυφή των στηλών εμφανίζονται οι ημέρες που έχετε επιλέξει μαζί με την ημερομηνία αυτών, στο κάτω μέρος των στηλών εμφανίζονται οι επιλεγμένες αίθουσες στις οποίες διεξάγονται τα εκάστοτε μαθήματα, τέλος βάζοντας το δείκτη του ποντικιού σας πάνω από κάθε δέσμευση (μπλε ορθογώνιο) θα δείτε πληροφορίες του συγκεκριμένου μαθήματος(ονομασία μαθήματος, καθηγητής, ώρες διεξαγωγής και λοιπές πληροφορίες). Πατώντας πάνω σε κάποια δέσμευση θα εμφανιστεί ένα μικρότερο νέο παράθυρο με ένα πληροφοριακό πίνακα για αυτό. Επίσης σας δίνεται η δυνατότητα να στείλετε πατώντας πάνω στα κουμπιά τα οποία αναγράφουν το τμήμα και το όνομα του καθηγητή. (εικ.18.1) INFO: Κρατώντας πατημένο το «Shift» κουμπί του πληκτρολογίου σας και γυρίζοντας την ροδέλα του ποντικιού σας, το ημερολόγιο θα κάνει κύλιση, αλλιώς στο κάτω μέρος του ημερολογίου υπάρχει μπάρα με στην οποία πατώντας το δεξί βέλος ή το αριστερό επιτυγχάνετε το ίδιο αποτέλεσμα. Τέλος, σας δίνετε η δυνατότητα να φιλτράρετε το ημερολόγιο με βάση το τμήμα, πατώντας το [8] και επιλέγοντας το τμήμα το οποίο θέλετε να εμφανίζονται τα μαθήματα αυτού.

30 (εικ.18.2)

31 Παράγραφος 4 ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ Ενημέρωση για το πρόγραμμα / Ενημέρωση για την διαθεσιμότητα Αιθουσών 4.γ Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Στο κάτω τμήμα της σελίδας [10] θα παρατηρήσετε ότι σας δίνεται η επιλογή να εμφανίσετε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα, με βάση όσων έχετε επιλέξει παραπάνω στη σελίδα αυτή. (εικ.19) Το πρόγραμμα θα εμφανιστεί όταν έχετε ολοκληρώσει την μία από τις δύο παραπάνω διαδικασίες («Έλεγχος για τα επιλεγμένα ΜΑΘΗΜΑΤΑ» ή «Έλεγχο για τις επιλεγμένες ΑΙΘΟΥΣΕΣ») και έχουν εμφανιστεί τα αποτελέσματά σας στο ημερολόγιο. Τότε και μόνο τότε θα έχετε την παρακάτω εικόνα.

32 (εικ.19.1) Παρατηρώντας θα δείτε ότι μπορείτε να εμφανίσετε το πρόγραμμα είτε «Ανά Μάθημα» είτε «Ανά Αίθουσα» [11]. Πατώντας το κουμπί «Εμφάνιση Σχολίων» / «Απόκρυψη Σχολίων» [12] θα εμφανίζονται / εξαφανίζονται τα σχόλια τα οποία γράφτηκαν κατά την δέσμευση του κάθε μαθήματος στην αντίστοιχη αίθουσα. Τέλος, αφού αποφασίσετε πώς θα φαίνεται το εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα με τις παραπάνω επιλογές (11 ή και 12), μπορείτε να το εμφανίσετε σε ένα νέο παράθυρο με απώτερο σκοπό να το εκτυπώσετε [13]. INFO: Κρατώντας πατημένο το «Shift» κουμπί του πληκτρολογίου σας και γυρίζοντας την ροδέλα του ποντικιού σας, το εβδομαδιαίο πρόγραμμα θα κάνει κύλιση, αλλιώς στο κάτω μέρος του εβδομαδιαίου προγράμματος υπάρχει μπάρα με στην οποία πατώντας το δεξί βέλος ή το αριστερό επιτυγχάνετε το ίδιο αποτέλεσμα. Για να πραγματοποιήσετε την εκτύπωση,εφόσον φτάσετε στο σημείο που δείχνει η τρίτη κατά σειρά εικόνα παρακάτω εικ.18.4, τότε με δεξί κλικ στο νέο παράθυρο, σας εμφανίζετε ένα μενού και πατώντας «Εκτύπωση» ή «Print» θα σταλεί αυτούσιο στον συνδεδεμένο σας εκτυπωτή. Μία δεύτερη επιλογή εφόσον θέλετε να αλλάξετε την εικόνα του εκτυπωμένου αποτελέσματος, πατήστε «Ctrl»+«Α» από το πληκτρολόγιό σας και στην συνέχεια δεξί κλικ στα επιλεγμένα, «Αντιγραφή» ή «Copy» και μπορείτε να το επικολλήσετε στο πρόγραμμα της επιλογής σας (Office Word, Notepad κτλ) και να το μορφοποιήσετε όπως εσείς επιθυμείτε.

33 (εικ.19.2) (εικ.19.3) (εικ.19.4)

34 Παράγραφος 5 Δέσμευση Αίτημα για δέσμευση αίθουσας / «ΑΙΤΗΜΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ» (εικ.20) 1-> Επιλογή ακαδημαϊκής περιόδου. Είτε ολόκληρο το έτος, είτε κάποια συγκεκριμένη περίοδο. Αλλάζοντας το «Config» επιλέγετε το Ακαδημαϊκό έτος για το οποίο θέλετε να εμφανίζεται. 2->Μετά την επιλογή κάποιας ακαδημαϊκής περιόδου, συμπληρώνονται αυτόματα οι εκάστοτες ημερομηνίες, παρόλα αυτά όμως μπορείτε να συμπληρώσετε τις επιθυμητές σας ημερομηνίες πατώντας το κουμπί δεξιά του κελιού. (εικ.20.1)

35 (εικ.20.2) 3-> Επιλογή της/των ημέρας/ών οι οποίες σας ενδιαφέρουν να προβληθούν στο ημερολόγιο έτσι ώστε να κάνετε το αίτημα σας. (εικ.20.3) 4-> Είναι υποχρεωτικό να επιλέξετε μία από τις διαθέσιμες επιλογές για την χρήση αίθουσας την οποία θέλετε να χαρακτηρίσετε την δέσμευσή σας και μετέπειτα να καταχωρήσετε στο αίτημα σας. Εάν η χρήση αίθουσας που επιλέξατε είναι για ένα μεμονωμένο-ημερήσιο συμβάν, μπορείτε να επιλέξετε την ημερομηνία έναρξης (Από Ημ/νία) και αυτοματοποιημένα θα συμπληρωθεί και το πεδίο του «Μέχρι Ημ/νία». Το γεγονός ότι θα αναγράφετε η επόμενη μέρα στο τελευταίο προαναφερθέν πεδίο δεν είναι λάθος αλλά εξυπηρετεί συστημικούς λόγους. (εικ.20.4) 8->Μπορείτε να γράψετε ένα σχόλιο για να επεξηγήσετε ή να εμπλουτίσετε το αίτημά σας, όμως αυτό δεν είναι απαραίτητο. (εικ.20.5) 9->Επιλέξτε την κατάσταση του αιτήματός σας με την οποία θέλετε να το στείλετε. Είτε «Προς έγκριση» που αυτό σημαίνει ότι το αίτημά σας θα καταχωρηθεί επιτυχώς, είτε «Πρόχειρο» το οποίο σημαίνει ότι δεν θα καταχωρηθεί στην εφαρμογή παρά μόνο θα το έχετε διαθέσιμο στον «Πίνακα ελέγχου» σας (Παράγραφος 2,εικ.8).

36 (εικ.20.6) 10-> Σε περίπτωση που θα έχετε ολοκληρώσει την διαδικασία (όλα τα βήματα της παραγράφου 5) και θέλετε να προσθέσετε ακόμα ένα αίτημα τότε πατώντας το, η εφαρμογή θα καθαρίσει τα απαραίτητα πεδία και εσείς θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα νέο αίτημα σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις. 11->Οτιδήποτε και εάν έχετε επιλέξει ή πρόκειται να επιλέξετε σε επόμενες κινήσεις σας, πατώντας το κουμπί «Αρχικοποίηση» σε οποιαδήποτε στιγμή της πλοήγησής σας στην σελίδα αυτή θα επιτύχετε τον καθαρισμό όλων των κελίων, του ημερολογίου της δέσμευσής σας, αλλά και του εβδομαδιαίου προγράμματος. Παράγραφος 5.α Επιλογή μαθήματος 5-> Σε περίπτωση που έχετε επιλέξει χρήση αίθουσας, όπως Διδασκαλεία, Εργαστήρια, Εξεταστική (Παράγραφος 5, εικ.19.4),τότε απαιτείται να επιλέξετε μάθημα στο οποίο αναφέρεται το αίτημά σας. Τα φίλτρα είναι παραπλήσια με της παραγράφου 4.α, εικ.13 μόνο που τα μαθήματα σε αυτήν την περίπτωση τα οποία είναι διαθέσιμα, ανήκουν αποκλειστικά στο τμήμα στο οποίο είστε εγγεγραμμένος. Επιλέγοντας το μάθημα για το οποίο έχετε σκοπό να δημιουργήσετε το αίτημα (μόνο ένα μάθημα μπορείτε να επιλέξετε ανά αίτημα) τότε αυτό γίνεται πράσινο. (εικ.21)

37 (εικ.21.1) INFO: Στην περίπτωση όπου η επιλεχθείσα χρήση αίθουσας δεν απαιτεί να δηλωθεί μάθημα τότε η επιλογή μαθήματος γίνεται προαιρετική. Παράγραφος 5.β Επιλογή αίθουσας/ών (εικ.22) 6->Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επιλέξετε την αίθουσα η οποία καλύπτει τις ανάγκες για την υλοποίηση του αιτήματός σας. Τα φίλτρα 1,2,4 είναι παραπλήσια με της παραγράφου 4.β, εικ.16 και μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα πατώντας το κουμπί 3.

38 (εικ.23) (εικ.23.1) Επιλέγοντας την επιθυμητή αίθουσα, θα παρατηρήσετε ότι θα εμφανιστούν οι ημέρες τις οποίες είχατε επιλέξει στην αρχή της διαδικασίας. Στην συνέχεια πατώντας πάνω στην ημέρα θα σας εμφανιστεί το κάτω μπλε ορθογώνιο. Σε αυτό το σημείο έχετε δύο επιλογές. Πρώτον, εάν επιλέξετε δύο ή και παραπάνω αίθουσες οι οποίες έχουν όμοια χαρακτηριστικά τότε μπορείτε να συμπληρώσετε την επιθυμητή ώρα [6] έναρξης (Από) και λήξης (έως) όπως επίσης και τα σχόλια [7] εάν το θέλετε στο πρώτο κατά σειρά μπλε ορθογώνιο και στην συνέχεια πατώντας το «Αντιγραφή στις επιλεγμένες αίθουσες» [8] θα αντιγραφούν τα παραπάνω στοιχεία στο δεύτερο και τρίτο κατά σειρά ( στο 4 και 6 αντίστοιχα σε κάθε ένα). Υπολείπεται η συμπλήρωση του καθηγητή. Σε περίπτωση που παραπάνω έχει επιλεγεί

39 μάθημα τότε θα σας εμφανίσει στη λίστα τους καθηγητές που έχουν αναλάβει αυτό το μάθημα. Εάν όμως δεν έχετε επιλέξει μάθημα θα σας εμφανίσει όλους τους διαθέσιμους καθηγητές. (εικ.23.2) Δεύτερον, μπορείτε απλά να συμπληρώσετε σε κάθε ένα ορθογώνιο ξεχωριστά τα απαιτούμενα, χωρίς να συμπληρώσετε το πρώτο κατά σειρά μπλε ορθογώνιο. Εάν μετανιώσετε για κάποια από τις επιλεγμένες αίθουσες τότε μπορείτε να πατήσετε το κουμπί [3] για να φύγει το συγκεκριμένο ορθογώνιο, είτε το [1] για να απεπιλεχθεί η συγκεκριμένη αίθουσα πλήρως. (εικ.23.3)

40 Παράγραφος 5.γ Έλεγχος Διαθεσιμότητας (εικ.24) 7-> Εφόσον έχετε συμπληρώσει όλα τα παραπάνω απαραίτητα πεδία επιτυχώς, ήρθε η στιγμή να πατήσετε το «Έλεγχος Διαθεσιμότητας». Το ημερολόγιο θα συμπληρωθεί σύμφωνα με αυτά που έχετε επιλέξει εσείς αλλά και με τα αιτήματα τα οποία έχουν ήδη οριστικοποιηθεί και έχουν καταχωρηθεί (μπλε χρωματισμός) στο εκάστοτε ακαδημαϊκό έτος. Εάν το αίτημά σας δεν συμπίπτει με κάποια άλλη καταχώρηση τότε θα εμφανιστεί όπως παρακάτω, με πράσινο χρώμα.

41 (εικ.25) Σε αντίθετη περίπτωση όμως θα χρωματιστεί με κόκκινο χρώμα. Επίσης θα παρατηρήσετε ότι εμφανίζεται ένα νέο κουμπί από άκρη σε άκρη της σελίδας αυτής με ονομασία «Σφάλματα». Ανοίγοντας αυτό θα σας δείξει όλες τις καταχωρήσεις με τις οποίες το αίτημα σας συμπίπτει.

42 (εικ.25.1) INFO: Κρατώντας πατημένο το «Shift» κουμπί του πληκτρολογίου σας και γυρίζοντας την ροδέλα του ποντικιού σας, το ημερολόγιο θα κάνει κύλιση, αλλιώς στο κάτω μέρος του ημερολογίου υπάρχει μπάρα με στην οποία πατώντας το δεξί βέλος ή το αριστερό επιτυγχάνετε το ίδιο αποτέλεσμα. (εικ.25.2) Ας υποθέσουμε ότι επικρατεί η πρώτη περίπτωση (με το πράσινο χρώμα) τότε θα παρατηρήσετε ότι στην κορυφή της συγκεκριμένης σελίδας θα εμφανιστεί το παρακάτω κουμπί. Πατώντας το (και έχοντας επιλεγμένη Κατάσταση Αιτήματος status το «Προς έγκριση» ), τότε θα καταχωρηθεί με επιτυχία το αίτημά σας όπου και θα ενημερωθείτε από ένα λεκτικό της εφαρμογής. Πατώντας ολοκλήρωση θα μπορείτε να ελέγξετε την κατοχύρωσή σας στον «Πίνακα ελέγχου» σας στο «Διεκπεραιωμένα», παράγραφος 2 εικ.6, και θα έχει πράσινο χρώμα στον πίνακα.

43 (εικ.26) (εικ.26.1) Σε αντίθετη περίπτωση όπου επικρατεί η δεύτερη περίπτωση (με το κόκκινο χρώμα) τότε θα παρατηρήσετε ότι στην κορυφή της συγκεκριμένης σελίδας θα εμφανιστεί πάλι το παρακάτω κουμπί και θα ενημερωθείτε με το αντίστοιχο λεκτικό. (εικ.27)

44 (εικ.27.1) Πατώντας το (και έχοντας επιλεγμένο status το «Προς έγκριση» ), τότε θα καταχωρηθεί με επιτυχία το αίτημά σας, όμως θα πρέπει να περιμένετε την έγκριση από τους υπεύθυνους της καταχώρησης/ων με την οποία/ες έχετε σύγκρουση αιτημάτων. Οι υπεύθυνοι των αιτημάτων με τα οποία έχετε σύγκρουση θα ενημερωθούν με μήνυμα στον δικό τους «Πίνακα Ελέγχου» στο «Αιτήματα προς Διαχείριση», παράγραφος2 εικ10, αλλά και με το δικό σας μήνυμα (εάν έχετε γράψει). Εσείς θα ενημερωθείτε με ένα λεκτικό της εφαρμογής. Πατώντας ολοκλήρωση θα μπορείτε να ελέγξετε την κατοχύρωσή σας στον «Πίνακα ελέγχου» σας, στο «Αναμονή προς έγκριση» παράγραφος 2 εικ.5. Εφόσον οι υπεύθυνοι σας δώσουν έγκριση τότε το αίτημα σας θα έχει κατοχυρωθεί και θα εμφανίζεται στον «Πίνακα ελέγχου» σας στο «Διεκπεραιωμένα», παράγραφος 2 εικ.6, με πράσινο χρώμα. Εάν όμως δεν εγκρίνουν το αίτημα σας τότε το τελευταίο θα εμφανίζεται στον «Πίνακα ελέγχου» σας στο «Διεκπεραιωμένα», παράγραφος 2 εικ.6, με κόκκινο χρώμα. Εάν η χρήση αίθουσας που επιλέξατε παραπάνω είναι «Τηλεδιάσκεψη» και καταχωρηθεί επιτυχώς τότε θα πρέπει να προσθέσετε τα μέλη της τηλεδιάσκεψης ακολουθώντας τα

45 βήματα που αναφέρονται στην παράγραφο2, Διεκπεραιωμένα, στην περίπτωση όμως που το αίτημά σας συμπίπτει με κάποιο άλλο τότε θα πρέπει να πάρετε πρώτα την έγκριση και μετά να ακολουθήσετε την διαδικασία της παραγράφου2, Διεκπεραιωμένα Ένα σημαντικό σημείο της εφαρμογής είναι ότι εφόσον ανήκετε σε κάποιο τμήμα, μπορείτε να διαχειριστείτε τις κατοχυρώσεις αιθουσών του τμήματος σας, μέσω του ημερολογίου είτε στη σελίδα «Διαθεσιμότητα» είτε στη «Αίτημα Δέσμευσης». Αυτό μπορείτε να το υλοποιήσετε απλά πατώντας πάνω στο μπλε ορθογώνιο το οποίο αναφέρεται στο τμήμα σας και θα σας δώσει τις παρακάτω λειτουργίες (αυτές τις λειτουργικότητες τις έχετε και στον «Πίνακα Ελέγχου» σας στο «Διεκπεραιωμένα», παράγραφος2) (εικ.28) 1-> Εφόσον δείτε τις παραπάνω λεπτομέρειες του αιτήματος, πατώντας το θα μεταβείτε στην προηγούμενη εικόνα χωρίς κάποια μεταβολή στοιχείων του αιτήματος 2-> Διαγράφετε το αίτημα αυτό. ΠΡΟΣΟΧΗ, εάν το συγκεκριμένο αίτημα βρίσκεται σε μία ακαδημαϊκή περίοδο και δεν είναι ένα μεμονωμένο-ημερήσιο συμβάν τότε θα σβηστεί κάθε επανάληψή του μέσα σε αυτήν την ακαδημαϊκή περίοδο. Παραδείγματος χάριν, όπως φαίνεται και στην παραπάνω εικόνα το μάθημα Εισαγωγή στην κοινωνική ψυχολογία, διεξάγεται,ας υποθέσουμε, κάθε Τρίτη όλο το εαρινό εξάμηνο από τις 11:00 έως τις 14:00 στην αίθουσα 209. Εάν ο υπεύθυνος της ψυχολογίας διαγράψει αυτό το αίτημα στη συνέχεια το μάθημα δεν θα εμφανίζεται καθόλου μέσα στο εαρινό εξάμηνο και η αίθουσα 209 πλέον θα είναι ελεύθερη κάθε Τρίτη στις 11:00 έως τις 14:00. Ας υποθέσουμε ότι η εξέταση του παραπάνω μαθήματος την περίοδο της εξεταστικής εαρινού δηλαδή την Δευτέρα, διαγραφεί από τον υπεύθυνο της ψυχολογίας τότε θα διαγραφεί μόνο το αίτημα αυτό. Το ίδιο θα συμβεί και για ένα μονοήμερο σεμινάριο της ψυχολογίας, θα διαγραφεί μόνο αυτό. 3->Επεξεργασία του αιτήματος

46 Παράγραφος 5.δ Εβδομαδιαίο ακαδημαϊκό πρόγραμμα σπουδών (εικ.29) 12-> Τέλος, σας δίνεται η δυνατότητα και σε αυτή τη σελίδα να δείτε το εβδομαδιαίο ακαδημαϊκό πρόγραμμα σπουδών για την περίοδο την οποία θα επιλέξετε εσείς. Παρατηρώντας θα δείτε ότι μπορείτε να εμφανίσετε το πρόγραμμα είτε «Ανά Μάθημα» είτε «Ανά Αίθουσα» [1]. Πατώντας το κουμπί «Εμφάνιση Σχολίων» / «Απόκρυψη Σχολίων» [2] θα εμφανίζονται / εξαφανίζονται τα σχόλια τα οποία γράφτηκαν κατά την δέσμευση του κάθε μαθήματος στην αντίστοιχη αίθουσα. Τέλος, αφού αποφασίσετε πώς θα φαίνεται το εβδομαδιαίο πρόγραμμα με τις παραπάνω επιλογές (1 ή και 2), μπορείτε να το εμφανίσετε σε ένα νέο παράθυρο με απώτερο σκοπό να το εκτυπώσετε [3]. INFO: Κρατώντας πατημένο το «Shift» κουμπί του πληκτρολογίου σας και γυρίζοντας την ροδέλα του ποντικιού σας, το εβδομαδιαίο πρόγραμμα θα κάνει κύλιση, αλλιώς στο κάτω μέρος του εβδομαδιαίου προγράμματος υπάρχει μπάρα με στην οποία πατώντας το δεξί βέλος ή το αριστερό επιτυγχάνετε το ίδιο αποτέλεσμα. Για να πραγματοποιήσετε την εκτύπωση,εφόσον φτάσετε στο σημείο που δείχνει η δεύτερη κατά σειρά εικόνα παρακάτω εικ.28.1, τότε με δεξί κλικ στο νέο παράθυρο, σας εμφανίζετε

47 ένα μενού και πατώντας «Εκτύπωση» ή «Print» θα σταλεί αυτούσιο στον συνδεδεμένο σας εκτυπωτή. Μία δεύτερη επιλογή εφόσον θέλετε να αλλάξετε την εικόνα του εκτυπωμένου αποτελέσματος, πατήστε «Ctrl»+«Α» από το πληκτρολόγιό σας και στην συνέχεια δεξί κλικ στα επιλεγμένα, «Αντιγραφή» ή «Copy» και μπορείτε να το επικολλήσετε στο πρόγραμμα της επιλογής σας (Office Word, Notepad κτλ) και να το μορφοποιήσετε όπως εσείς επιθυμείτε. (εικ.30) (εικ.30.1)

48 Παράγραφος 6 Σημασία των χρωμάτων στο ημερολόγιο της εφαρμογής Κίτρινος χρωματισμός (εικ.31) Σε αυτή τη περίπτωση ο χρήστης προσπαθεί να εισάγει ένα αίτημα για δέσμευση δύο αιθουσών οι οποίες όμως δημιουργούν σύγκρουση μεταξύ τους. Τότε η δέσμευση αυτή χρωματίζεται με κίτρινο. Πορτοκαλί χρωματισμός (εικ.32) Όταν ο χρήστης της εφαρμογής βλέπει τις δεσμεύσεις χρωματισμένες με πορτοκαλί χρώμα τότε αυτές οι δεσμεύσεις χαρακτηρίζονται «ως προς διαμόρφωση». Δηλαδή, πατώντας σε κάθε μία από αυτές και εφόσον ανήκει στο αναγραφόμενο τμήμα τότε θα μπορεί να εισάγει το μάθημα που πρόκειται να διεξαχθεί σε αυτήν την αίθουσα την συγκεκριμένη μέρα και ώρα, όπως επίσης και τον υπεύθυνο καθηγητή.

49 (εικ.32.1) Λαχανί χρωματισμός (εικ.33) Σε αυτήν την περίπτωση ένας χρήστης του Γενικού τμήματος διεξήγαγε μία εκδήλωση κάθε Τρίτη στην αίθουσα 209 (Αμφιθέατρο). Το τμήμα της Ψυχολογίας όμως χρειάστηκε την συγκεκριμένη αίθουσα, ημέρα και ώρα. Κάνοντας το αίτημα για την εν λόγω δέσμευση, το αίτημα της Ψυχολογίας ήταν κόκκινο και έπρεπε να εγκριθεί από τον πρώτο χρήστη. Εφόσον πήρε την έγκριση, η δέσμευση του Γενικού τμήματος χρωματίζεται με λαχανί μιας και δεν θα πραγματοποιηθεί, της ψυχολογίας από κόκκινο που ήταν γίνεται μπλε μιας και αυτό είναι που θα διεξαχθεί πλέον αυτές τις ημέρες. Μία άλλη περίπτωση για αυτόν τον χρωματισμό εξαρτάται από την προτεραιότητα που έχει η κάθε «χρήση αίθουσας» με την οποία χαρακτηρίζεται η δέσμευση μίας αίθουσας. Την μικρότερη προτεραιότητα την έχουν οι εξής «χρήσεις» : Διδασκαλεία, Σεμιναρίων, Τηλεδιάσκεψη, Εργαστήρια και Εξεταστική. Έπεται η Εκδηλώσεων, εν συνεχεία η Διασκέψεων και τέλος η Τελετών. Σε αυτήν την περίπτωση οι μεγαλύτερες προτεραιότητες καταπατούν και εγκρίνονται αυτόματα, οτιδήποτε με το οποίο έχει σύγκρουση και είναι μικρότερης προτεραιότητας.

Οδηγός χρήσης για Σύστημα κρατήσεων εργαστηριών

Οδηγός χρήσης για Σύστημα κρατήσεων εργαστηριών Οδηγός χρήσης για Σύστημα κρατήσεων εργαστηριών ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΣ-ΕΔ/69 09-02-2015 Περιεχόμενα Περιεχόμενα... 2 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ... 3 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ... 4 Πρόγραμμα Κρατήσεων...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΣ-ΕΔ/69

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΣ-ΕΔ/69 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΣ-ΕΔ/69 15/10/2012 Περιεχόμενα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Περιεχομένων. Εγχειρίδιο Χρήσης Υπηρεσίες Φοιτητή Σελίδα 1 / 10

Πίνακας Περιεχομένων. Εγχειρίδιο Χρήσης Υπηρεσίες Φοιτητή Σελίδα 1 / 10 Πίνακας Περιεχομένων 1. Υπηρεσίες Φοιτητή... 3 1.1 Ακαδημαϊκή Δομή... 3 1.2 Καρτέλα Φοιτητή... 3 Σταθερή Διεύθυνση... 3 Επισκόπηση Διεύθυνσης... 3 Στοιχεία Ανεξάρτητα από Διεύθυνση... 4 1.3 Έλεγχος Κανόνων

Διαβάστε περισσότερα

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΝΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 4 2. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΕΝΟΥ ΚΑΡΤΕΛΑΣ... 5 3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΛΑΤΗ... 6 4. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΗ... 6 5. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ/ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Δέσμευσης Αιθουσών Υπολογιστών. στο Μηχανογραφικό Κέντρο. Πίνακας Περιεχομένων

Οδηγίες Δέσμευσης Αιθουσών Υπολογιστών. στο Μηχανογραφικό Κέντρο. Πίνακας Περιεχομένων Οδηγίες Δέσμευσης Αιθουσών Υπολογιστών στο Μηχανογραφικό Κέντρο Πίνακας Περιεχομένων Είσοδος στο πρόγραμμα... 2 Ρυθμίσεις ενημερώσεων... 2 Παρουσίαση κρατήσεων στις Αίθουσες Υπολογιστών του Μηχανογραφικού

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Γραφείων Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Γραφείο Πρακτικής,

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Γραφείων Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Γραφείο Πρακτικής,

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητή κυρία/αγαπητέ κύριε, Στόχος του συγκεκριμένου εγγράφου είναι να σας ενημερώσει σχετικά με τη λειτουργία του νέου Συστήματος Κεντρικής

Αγαπητή κυρία/αγαπητέ κύριε, Στόχος του συγκεκριμένου εγγράφου είναι να σας ενημερώσει σχετικά με τη λειτουργία του νέου Συστήματος Κεντρικής Αγαπητή κυρία/αγαπητέ κύριε, Στόχος του συγκεκριμένου εγγράφου είναι να σας ενημερώσει σχετικά με τη λειτουργία του νέου Συστήματος Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης (ΑΤΛΑΣ), το οποίο τίθεται

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 1: Καταχώρηση Ειδικοτήτων

Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 1: Καταχώρηση Ειδικοτήτων ΦΟΡΕΑΣ: ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΡΓΟ: «Υλοποίηση Πληροφοριακού συστήματος για την Υποστήριξη του Έργου Διαχείρισης των Δημοσίων Ι.Ε.Κ.» Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 1: Καταχώρηση Ειδικοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

«Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών»

«Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» «Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» έκδοση v.1.2, 10/09/2014 Περιεχόμενα Είσοδος... 3 Οικονομικά Υπεύθυνος... 4 Αρχική Οθόνη... 4 Διαχείριση Χρηστών... 4 Αναζήτηση Χρήστη... 4 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΥΦ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014 Έκδοση 1.1

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΥΦ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014 Έκδοση 1.1 2014 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ Είδος Εγγράφου Εγχειρίδιο Χρήσης ΜΥΦ Ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014 Έκδοση 1.1 Περιεχόμενα 1.0 Αυθεντικοποίηση χρηστών... 4 2.0 Αρχική Οθόνη... 6 1.1 Αλλαγή...

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική οθόνη... 3 2. Αρχική Οθόνη Πιστοποιημένου Χρήστη... 4 2.1. Οριστικοποίηση της Περιουσιακής Εικόνας... 5 2.2. Καρτέλες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Εφαρμογή κατασκευής Προγράμματος εξεταστικών περιόδων. εφαρμογής

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Εφαρμογή κατασκευής Προγράμματος εξεταστικών περιόδων. εφαρμογής «Εφαρμογή κατασκευής προγράμματος εξεταστικών περιόδων» ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Κεντρική σελίδα της εφαρμογής 1 Περιεχόμενα Κεντρική σελίδα της εφαρμογής... 3 Σελίδα διαχείρισης καθηγητών... 4 Σελίδα διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Φορέων Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Φορέας

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας

Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας "Αιτήσεις Εισαγωγής Ενδοκοινοτικής Απόκτησης και Εγχώριας Παραγωγής Λιπασμάτων και Πρώτων Υλών" ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Επιλογής Συγγραμμάτων

Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Επιλογής Συγγραμμάτων Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Επιλογής Συγγραμμάτων Η χρήση της υπηρεσίας ηλεκτρονικής επιλογής συγγραμμάτων ακολουθεί τα παρακάτω βήματα : Βήμα 1 ο : Είσοδος στο σύστημα. Επιλέξτε τον κατάλληλο σύνδεσμο στην

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ ΟδηγόςΧρήσης Εφαρμογής Φορέων Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Φορέας

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Έκδοση 2 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 1 Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή... 3 1. Είσοδος στο σύστημα... 3 2. Αρχική Οθόνη Επιχείρησης... 4 2 Τα έγγραφά

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Καταχώρησης Τεκμηρίου

Οδηγίες Καταχώρησης Τεκμηρίου Οδηγίες Καταχώρησης Τεκμηρίου Αναφορικά με τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ξεκινήσετε μια νέα υποβολή δείτε το κεφάλαιο 3.2 των Οδηγιών Χρήσης. Στο παρόν εγχειρίδιο περιγράφονται τα βήματα που

Διαβάστε περισσότερα

MEDIWARE L.I.S ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ

MEDIWARE L.I.S ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ MEDIWARE L.I.S. 2006 ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ -1 -2 Προγραμματισμός Επισκέψεων. Με την επιλογή Προγραμματισμός Επισκέψεων ο χειριστής έχει τη δυνατότητα να καταχωρίσει τις μελλοντικές

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος. Καλωσορίσατε στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών Δαπανών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.

Είσοδος. Καλωσορίσατε στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών Δαπανών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών. «Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» έκδοση v.1.2, 10/09/2014 Περιεχόμενα Είσοδος... 3 Οικονομικά Υπεύθυνος... 4 Αρχική Οθόνη... 4 Διαχείριση Χρηστών... 4 Αναζήτηση Χρήστη... 4 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗ. Εγχειρίδιο Εφαρμογής Γραμματειών

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗ. Εγχειρίδιο Εφαρμογής Γραμματειών ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗ Εγχειρίδιο Εφαρμογής Γραμματειών Από το ακαδημαϊκό έτος 2011-12 οι φοιτητές των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. της χώρας θα παραλαμβάνουν το Δελτίο Ειδικού Εισιτηρίου

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργείο Αυτοκινήτων

Συνεργείο Αυτοκινήτων Συνεργείο Αυτοκινήτων v2.102, Οκτώβριος 2015 Σύντοµες οδηγίες χρήσης Εισαγωγή Το πρόγραµµα Συνεργείο Αυτοκινήτων έχει σκοπό τη διαχείριση και παρακολούθηση του πελατολογίου, των αυτοκινήτων και των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

Εικόνα 1: Κριτήρια αναζήτησης προϋπολογισμών

Εικόνα 1: Κριτήρια αναζήτησης προϋπολογισμών 1. Διαδικασία καταχώρησης προϋπολογισμών από το web-rescom Αναλυτικά βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου να εμφανίσετε, καταχωρήσετε ή και διορθώσετε τους ετήσιους και συνολικούς προϋπολογισμούς

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Συντονιστή Τηλεδιασκέψεων Υπηρεσίας e:presence

Εγχειρίδιο Συντονιστή Τηλεδιασκέψεων Υπηρεσίας e:presence Εγχειρίδιο Συντονιστή Τηλεδιασκέψεων Υπηρεσίας e:presence Έκδοση 1.3 Ιούνιος 2014 Περιεχόμενα Εφαρμογή Διαχείρισης Τηλεδιασκέψεων... 2 Προβολή τηλεδιασκέψεων... 3 Προσθήκη τηλεδιάσκεψης... 4 Τροποποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Σελίδα 1 από 51 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3

Σελίδα 1 από 51 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3 Σελίδα 1 από 51 2015 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ Είδος Εγγράφου Εγχειρίδιο Χρήσης ΜΥΦ Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3 Σελίδα 2 από 51 Περιεχόμενα 1.0 Αυθεντικοποίηση χρηστών... 4 2.0

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΤΑΜΕΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ Ν.Π.Ι.Δ. Π.Π. Γερμανού 3-5, T.K. 105 61 Αθήνα T: 210 3740551 2 F: 210 3740508

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Πανεπιστήμιο Αιγαίου Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Έκδοση 1.2 Περιεχόμενα 1. Είσοδος και Έξοδος από το Σύστημα... 3 2. Βοήθεια... 3 3. Αλλαγή Συνθηματικού... 3 4. Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Κατάθεσης Άρθρου σε Περιοδικό στο Ιδρυματικό Αποθετήριο του Πολυτεχνείου Κρήτης

Οδηγός Κατάθεσης Άρθρου σε Περιοδικό στο Ιδρυματικό Αποθετήριο του Πολυτεχνείου Κρήτης Οδηγός Κατάθεσης Άρθρου σε Περιοδικό στο Ιδρυματικό Αποθετήριο του Πολυτεχνείου Κρήτης Χανιά Σεπτέμβριος 2016 Καλώς ήλθατε στην κεντρική σελίδα της πλατφόρμας του Ιδρυματικού Αποθετηρίου (ΙΑ) του Πολυτεχνείου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3

Διαβάστε περισσότερα

Κεφαλίδες και υποσέλιδα

Κεφαλίδες και υποσέλιδα Κεφαλίδες και υποσέλιδα Διασκεδάστε με τις επιλογές κεφαλίδων και υποσέλιδων δοκιμάζοντας τις ασκήσεις που ακολουθούν. Άσκηση 1: Εισαγωγή υποσέλιδων σε διαφάνειες Η παρουσίαση αποτελείται από πέντε διαφάνειες.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ VLT ΕΚΔΟΣΗ 1.0 Δεκέμβριος 2014 1 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού ΠΡΟΣΟΧΗ: Εφαρμόζεται μόνο για τις εθνικές τροποποιήσεις αδειών κυκλοφορίας

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού ΠΡΟΣΟΧΗ: Εφαρμόζεται μόνο για τις εθνικές τροποποιήσεις αδειών κυκλοφορίας Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού ΠΡΟΣΟΧΗ: Εφαρμόζεται μόνο για τις εθνικές τροποποιήσεις αδειών κυκλοφορίας 1. Οδηγείστε στην Διαδικτυακή Πύλη του Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίηση. Premium HRM web ΕΡΓΑΝΗ. Data Communication A.E.

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίηση. Premium HRM web ΕΡΓΑΝΗ. Data Communication A.E. Premium HRM web ΕΡΓΑΝΗ Premium HRM web ΕΡΓΑΝΗ Είναι πλέον διαθέσιμη μια νέα πολύ σημαντική λειτουργία η οποία σας επιτρέπει από όπου κι αν βρίσκεστε με μια απλή σύνδεση στο Internet μέσω smartphone, tablet

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.Γενικές παρατηρήσεις... 3 1.2 Είσοδος στην εφαρμογή... 4 2. Πίνακας αναφορών... 5 2.1 Περιγραφή του πίνακα αναφορών... 6 2.3 Ταξινόμηση... 6 3. Προσθήκη/επεξεργασία

Διαβάστε περισσότερα

Οδοντιατρικό Λογισμικό

Οδοντιατρικό Λογισμικό Οδοντιατρικό Λογισμικό Με το παρόν εγχειρίδιο, θα μάθετε απλά και γρήγορα, τις βασικές λειτουργίες της εφαρμογής, ώστε να ξεκινήσετε άμεσα τη χρήση της, ενώ στην ενότητα για προχωρημένους χρήστες, θα ανακαλύψετε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3 2.

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακή Εφαρμογή Διαχείρισης Προσωπικού. Εγχειρίδιο χρήσης

Διαδικτυακή Εφαρμογή Διαχείρισης Προσωπικού. Εγχειρίδιο χρήσης Διαδικτυακή Εφαρμογή Διαχείρισης Προσωπικού Εγχειρίδιο χρήσης Φεβρουάριος 2017 Περιεχόμενα Α. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ...3 Α1. Σκοπός εφαρμογής... 3 Α2. Είσοδος στην Εφαρμογή... 3 Β. ΕΠΙΛΟΓΕΣ...4 Β1.Αιτήσεις...

Διαβάστε περισσότερα

eorder Ηλεκτρονική Παραγγελιοληψία ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης

eorder Ηλεκτρονική Παραγγελιοληψία ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης eorder Ηλεκτρονική Παραγγελιοληψία ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑΣ ΣΥΦΑ eοrder ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ 1. Κάνουμε αποστολή παραγγελίας όπως έχουμε συνηθίσει από το πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Α1. Σκοπός εφαρμογής Α2. Είσοδος στην Εφαρμογή Α3. Γενικές λειτουργίες... 3 Β. ΕΠΙΛΟΓΕΣ Β1.Αιτήσεις...

Α. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Α1. Σκοπός εφαρμογής Α2. Είσοδος στην Εφαρμογή Α3. Γενικές λειτουργίες... 3 Β. ΕΠΙΛΟΓΕΣ Β1.Αιτήσεις... 0 Περιεχόμενα Α. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ... 2 Α1. Σκοπός εφαρμογής... 2 Α2. Είσοδος στην Εφαρμογή... 2 Α3. Γενικές λειτουργίες... 3 Β. ΕΠΙΛΟΓΕΣ... 3 Β1.Αιτήσεις... 3 Β1.1. Υποβολή αίτησης... 3 Β1.2 Αιτήσεις που

Διαβάστε περισσότερα

Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΙΑΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΘΥΡΙΔΑ. Εγχειρίδιο Χρήσης

Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΙΑΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΘΥΡΙΔΑ. Εγχειρίδιο Χρήσης Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΙΑΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΘΥΡΙΔΑ Εγχειρίδιο Χρήσης Έκδοση: 1.0 Ημερομηνία: 20/03/2019 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 1 Πίνακας Περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Pylon Entry Πόροι Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Πόρου... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ. της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ. της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή...2 2. Αρχική σελίδα, Εισαγωγή & Περιβάλλον Συστήματος...3 2.1. Αρχική σελίδα εισαγωγής...3 2.2. Εισαγωγή στην Πλατφόρμα Τηλε-κατάρτισης...4

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Σύντομη περιγραφή 5 Για να ξεκινήσετε 6 Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Οι οθόνες του προγράμματος 8 Αρχική οθόνη 8 Στοιχεία ασθενή 9 Εργασίες - Ραντεβού 10 Εικόνες 11 Ημερολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας

Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας "Αιτήσεις Εισαγωγής Ενδοκοινοτικής Απόκτησης και Εγχώριας Παραγωγής Λιπασμάτων και Πρώτων Υλών" ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ, ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ, ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ 2013 ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ, ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ Περιήγηση στις δυνατότητες του λογισμικού και στον τρόπο χρήσης του ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑ-24γ Εγχειρίδιο Χρήσης Δ.Δ.Π. Του Δήμου Αιγάλεω

ΠΑ-24γ Εγχειρίδιο Χρήσης Δ.Δ.Π. Του Δήμου Αιγάλεω ΤΙΤΛΟΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΠΑ-24γ Εγχειρίδιο Χρήσης Δ.Δ.Π. Του Δήμου Αιγάλεω Έκδοση 1.0 12 Ιανουαρίου 2009 ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ : 25978/04.08.2008 ΕΠΙΣΗΜΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΡΓΟΥ : Προσαρμογή, Ανάπτυξη, Έλεγχος και Εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Λεπτομέριες τοιχοποιίας Σχεδίαση κάτοψης

Λεπτομέριες τοιχοποιίας Σχεδίαση κάτοψης 1 Λεπτομέριες τοιχοποιϊας Σχεδίαση κάτοψης Λεπτομέριες τοιχοποιίας Σχεδίαση κάτοψης Ξεκινώντας το πρόγραμμα εμφανίζονται οι επιλογές σχετικά με το τι θέλετε να κάνετε. Δημιουργώντας Νέο Δωμάτιο Όταν ο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης για Διαχειριστές. Πλατφόρμα Μεταφόρτωσης και Μετατροπής Βίντεο

Εγχειρίδιο Χρήσης για Διαχειριστές. Πλατφόρμα Μεταφόρτωσης και Μετατροπής Βίντεο Εγχειρίδιο Χρήσης για Διαχειριστές Πλατφόρμα Μεταφόρτωσης και Μετατροπής Βίντεο 1. Εισαγωγή 1.1 Περιγραφή Λειτουργίας Πλατφόρμας Η Πλατφόρμα Μεταφόρτωσης και Μετατροπής Βίντεο παρέχει τη δυνατότητα της

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα Σύστημα Διαχείρισης Εκπαίδευσης Εγχειρίδιο Χρήσης Εκπαιδευόμενου Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα τηλ.: 210-3689381, 210-3689354 fax:

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Εγχειρίδιο Εφαρµογής Γραµµατειών Περιεχόμενα Πίνακας Εικόνων...3 1. Είσοδος στο σύστημα...5 2. Στοιχεία Γραμματείας...9 3. Μεταπτυχιακά Προγράμματα...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (επιχείρησης) στο Mathiteia4u

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (επιχείρησης) στο Mathiteia4u Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (επιχείρησης) στο Mathiteia4u Μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr δίνεται πρόσβαση σε ένα νέο πρόγραμμα για την στήριξη νέων που έχουν μόλις αποφοιτήσει από

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Για τη διαδικτυακή εφαρμογή. Εγγραφής Φοιτητών σε Ωρολόγια Προγράμματα και Ελέγχου Διενέργειας Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Για τη διαδικτυακή εφαρμογή. Εγγραφής Φοιτητών σε Ωρολόγια Προγράμματα και Ελέγχου Διενέργειας Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Για τη διαδικτυακή εφαρμογή Εγγραφής Φοιτητών σε Ωρολόγια Προγράμματα και Ελέγχου Διενέργειας Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του έργου ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Φοιτητή. Course Management Platform. Εισαγωγή. for Universities Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Παν. Μακεδονίας Σεπτέμβριος 2004

Εγχειρίδιο Φοιτητή. Course Management Platform. Εισαγωγή. for Universities Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Παν. Μακεδονίας Σεπτέμβριος 2004 Εγχειρίδιο Φοιτητή Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρμα, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι η παροχή υποδομών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα από τους περιοριστικούς

Διαβάστε περισσότερα

Σενάριο Χρήσης myschool

Σενάριο Χρήσης myschool Σενάριο Χρήσης ΦΟΡΕΙΣ Επιβεβαίωση των Στοιχείων του Φορέα Αρχικά, θα κληθείτε να ελέγξετε την ορθότητα των στοιχείων του Φορέα σας. Επιλέγοντας την καρτέλα «Φορείς», από το μενού που βρίσκεται στο πάνω

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Μέτρο 2.2.1

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Μέτρο 2.2.1 On line ΔΗΛΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Μέτρο 2.2.1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ... 3 1.1 Υποχρεωτικά Πεδία... 3 1.2 Βοηθητική Λίστα Τιμών (drop down list)... 3 1.3 Αναζήτηση... 3 1.3.1

Διαβάστε περισσότερα

Hotel Manager. Ηλεκτρονικό Σύστημα Διαχείρισης Κρατήσεων. Αναλυτικοί Πίνακες. Απλή Καταχώρηση. Οπτική Απεικόνιση

Hotel Manager. Ηλεκτρονικό Σύστημα Διαχείρισης Κρατήσεων. Αναλυτικοί Πίνακες. Απλή Καταχώρηση. Οπτική Απεικόνιση Hotel Manager Ηλεκτρονικό Σύστημα Διαχείρισης Κρατήσεων Απλή Καταχώρηση Αναλυτικοί Πίνακες Οπτική Απεικόνιση Περιεχόμενα: σελ. ΚΑΡΤΕΛΑ ΓΡΑΦΗΜΑΤΩΝ 3 ΣΗΜΕΡΑ 5 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ 6 ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 8 ΠΕΛΑΤΕΣ 11 ΝΕΑ ΚΡΑΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εγγραφή στο Portal για νέους συνδρομητές

Εγγραφή στο Portal για νέους συνδρομητές Εγγραφή στο Portal για νέους συνδρομητές Μεταφερθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.taxpress.gr και από το κεντρικό μενού «e-πηρεσίες» επιλέξτε το «ASTbooks Portal». Θα μεταφερθείτε στην κεντρική σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Εισαγωγή γνωματεύσεων διαβητικών υλικών στο internet (eδαπυ) 1. Εισάγουμε τον κωδικό χρήστη και το συνθηματικό για να εισέλθουμε στην εφαρμογή https://apps.ika.gr/econsummedsuppl/faces/login.xhtml.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης. για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Εγχειρίδιο Χρήσης. για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Εγχειρίδιο Χρήσης για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ «ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΟΥ/ΜΕΛΕΤΗΣ/ΣΥΝΑΦΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ - Ανοικτές διαδικασίες με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή» Έκδοση

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων. Περιεχόμενα ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΟΥ ΧΡΗΣΤΗ 1 ΣΥΝΔΕΣΗ ΧΡΗΣΤΗ 4 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΧΡΗΣΤΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ 5 ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ 6

Πίνακας περιεχομένων. Περιεχόμενα ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΟΥ ΧΡΗΣΤΗ 1 ΣΥΝΔΕΣΗ ΧΡΗΣΤΗ 4 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΧΡΗΣΤΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ 5 ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ 6 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά το παρόν εγχειρίδιο και τις σύντομες οδηγίες για την ομαλή λειτουργία της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης του προγράμματος «Θεαίτητος». Πίνακας περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

GreekLUG Ελεύθερο Λογισμικό & Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα

GreekLUG Ελεύθερο Λογισμικό & Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα GreekLUG Ελεύθερο Λογισμικό & Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα Μάθημα 6ο Σουίτα Γραφείου LibreOffice 2 Ύλη Μαθημάτων V Μαθ. 5/6 : Σουίτα Γραφείου LibreOffice LibreOffice Γενικά, Κειμενογράφος - LibreOffice Writer,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 1.Γενικές παρατηρήσεις... 4 1.2 Είσοδος στην εφαρμογή... 5 2. Πίνακας αναφορών... 5 2.1 Περιγραφή του πίνακα αναφορών... 6 2.2 Ταξινόμηση...

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ (αρ. έκδοσης ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΗ - ΟΤΕ ΕΥΑΘ WIND (εφαρμόζεται αντίστοιχα στις ΔΕΥΑ)

ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ (αρ. έκδοσης ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΗ - ΟΤΕ ΕΥΑΘ WIND (εφαρμόζεται αντίστοιχα στις ΔΕΥΑ) ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ (αρ. έκδοσης 2.0.4.1.) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΗ - ΟΤΕ ΕΥΑΘ WIND (εφαρμόζεται αντίστοιχα στις ΔΕΥΑ) Αρχική οθόνη Αφού κάνουμε login εμφανίζονται στην αρχική οθόνη τα στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία καταχώρησης προϋπολογισμών από το web-rescom

Διαδικασία καταχώρησης προϋπολογισμών από το web-rescom Διαδικασία καταχώρησης προϋπολογισμών από το web-rescom Αγαπητοί συνεργάτες, Στις αμέσως επόμενες παραγράφους περιγράφουμε αναλυτικά τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου να εμφανίσετε, καταχωρήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας

Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Διαχείρισης Ελεύθερων Επαγγελματιών Εταιρίας. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία

Διαβάστε περισσότερα

1. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 1. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 1.1 Τρόπος σύνδεσης μέσω site ΤΜΕΔΕ Στο εικονίδιο ΤΜΕΔΕ e-εγγυητικές πατώντας το κουμπί «άνοιγμα της εφαρμογής, μας ανοίγει

Διαβάστε περισσότερα

Σενάριο Χρήσης myschool

Σενάριο Χρήσης myschool Σενάριο Χρήσης Το παρόν Εγχειρίδιο αποτελεί ένα σύντομο οδηγό γνωριμίας με το πληροφοριακό σύστημα myschool. Σε αυτό, παρουσιάζονται οι βασικές λειτουργίες της εφαρμογής ενώ ταυτόχρονα σας δίδεται ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ 1. Γενικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ Η ηλεκτρονική υποβολή των ισοζυγίων κρέατος πραγματοποιείται μέσα από το λογισμικό Άρτεμις του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή.

Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή. Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή. Βήμα 1 ο : Εγκατάσταση εφαρμογής ανάγνωσης Readium και Readium για μαθητές με

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Π.Σ. ΦΟΙΤΗΤΟΛΟΓΙΟΥ- ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ (ClassWeb)

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Π.Σ. ΦΟΙΤΗΤΟΛΟΓΙΟΥ- ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ (ClassWeb) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Π.Σ. ΦΟΙΤΗΤΟΛΟΓΙΟΥ- ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ (ClassWeb) 1. Είσοδος στην υπηρεσία ClassWeb Στη κεντρική σελίδα της υπηρεσίας στα πεδία Όνομα Χρήστη και Κωδικός πρόσβασης πληκτρολογούμε τα στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικές οδηγίες για την Επεξεργασία Κειμένου

Πρακτικές οδηγίες για την Επεξεργασία Κειμένου 11 Εργαλεία έκφρασης και δημιουργίας Επεξεργασία Κειμένου Α Γυμνασίου Πρακτικές οδηγίες για την Επεξεργασία Κειμένου Ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου μας προσφέρει τη δυνατότητα να: προσθέτουμε, να

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης SoSimple

Οδηγίες χρήσης SoSimple Οδηγίες χρήσης SoSimple Διδακτική περίοδος 2019-2020 ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ Οδηγίες χρήσης SoSimple / 2019-20 1 Περιεχόμενα 1. Είσοδος στην εφαρμογή και διαπιστευτήρια... 3 2. Χρήση της εφαρμογής... 4

Διαβάστε περισσότερα

*Για αιτήσεις κωδικών B2B παρακαλώ επικοινωνήστε με το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρίας. Παραγγελίες

*Για αιτήσεις κωδικών B2B παρακαλώ επικοινωνήστε με το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρίας. Παραγγελίες Προκειμένου να ξεκινήσετε την παραγγελία σας, συνδέεστε στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών παραγγελιών (B2Β) μέσα από την ιστοσελίδα μας www.periferiaki.gr κάνοντας κλικ στην επιλογή B2B που βρίσκεται στο επάνω

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Πρακτικής Άσκησης Εγχειρίδιο χρήσης Φοιτητή

Σύστημα Πρακτικής Άσκησης Εγχειρίδιο χρήσης Φοιτητή Σύστημα Πρακτικής Άσκησης Εγχειρίδιο χρήσης Φοιτητή Σύντομη περιγραφή και σειρά εικόνων για την χρήση του Πληροφοριακού Υποσυστήματος της Πρακτικής Άσκησης από τους Φοιτητές Έκδοση: 1.0 Ημερομηνία 15/03/2016

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης στην Εφαρμογή Πρόσληψης Εκτάκτου Προσωπικού.

Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης στην Εφαρμογή Πρόσληψης Εκτάκτου Προσωπικού. Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης στην Εφαρμογή Πρόσληψης Εκτάκτου Προσωπικού. Επισημάνσεις : Α. Για τα προγράμματα ΕΠΠΑΙΚ-ΠΕΣΥΠ μπορείτε να κάνετε αίτηση μόνο σε μια πόλη σύμφωνα με την προκήρυξη. Αίτηση σε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΧΟΡΗΓΙΩΝ» 1η Έκδοση: 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (Επιμελητήρια)

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (Επιμελητήρια) Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (Επιμελητήρια) Ιούνιος 2013 Περιεχόμενα: Εισαγωγή... 3 1. Επιμελητήριο... 3 1.1 Διαχειριστής Αιτήσεων Επιμελητηρίου... 3 1.1.1. Είσοδος... 3 1.1.2.

Διαβάστε περισσότερα

Εύδοξος - Δήλωση Συγγραμμάτων

Εύδοξος - Δήλωση Συγγραμμάτων Εύδοξος - Δήλωση Συγγραμμάτων Το πρόγραμμα «Εύδοξος» αφορά στη διανομή Συγγραμμάτων των Τεχνολογικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Επικράτειας. Στόχος του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) της Δράσης είναι

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Ηλεκτρονικής Αίτησης

Οδηγός Ηλεκτρονικής Αίτησης Οδηγός Ηλεκτρονικής Αίτησης Στο εγχειρίδιο αυτό περιλαμβάνονται οδηγίες ηλεκτρονικής αίτησης υποψηφίου, για την διαδικασία πρόσληψης επικουρικού προσωπικού πλην ιατρών. Version 4 12/07/2018 1. Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής One View

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής One View Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής One View ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ Προκειμένου να συνδεθείτε για πρώτη φορά στην πλατφόρμα One View, θα πρέπει να επισκεφθείτε στην σελίδα oneview.generali.gr και να προχωρήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Εγχειρίδιο Εφαρμογής Φοιτητών Πίνακας Εικόνων Εικόνα 1.1. Εκκίνηση της διαδικασία εγγραφής...5 Εικόνα 1.2. Σελίδα εγγραφής...6 Εικόνα 1.3. Είσοδος

Διαβάστε περισσότερα

Καταχώρηση ονομάτων χώρου

Καταχώρηση ονομάτων χώρου Καταχώρηση ονομάτων χώρου Βήμα 1: Αναζήτηση ονομάτων χώρου για καταχώρηση Εισάγεται το όνομα ή τα ονόματα χώρου που σας ενδιαφέρουν, χωρίς καταλήξεις, χωρίζοντας με κενό ή new line αν έχετε πάνω από δύο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 2: Αρχική Καταχώρηση Συµβάσεων

Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 2: Αρχική Καταχώρηση Συµβάσεων ΦΟΡΕΑΣ: ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΡΓΟ: «Υλοποίηση Πληροφοριακού συστήµατος για την Υποστήριξη του Έργου ιαχείρισης των ηµοσίων Ι.Ε.Κ.» Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 2: Αρχική Καταχώρηση Συµβάσεων

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Δεκέμβριος 2011 [1] Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική Οθόνη...

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΘΟΣ ECTS/εξάμηνο: Όλοι οι φοιτητές υποχρεούνται να επιλέξουν ακριβώς 30 ECTS που αντιστοιχούν σε μαθήματα νέα (κορμού και επιλογής) τα οποία προσφέρονται στο τρέχον εξάμηνο

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠ.ΕΣ. - Δ.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ V 1.2

ΥΠ.ΕΣ. - Δ.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ V 1.2 ΥΠ.ΕΣ. - Δ.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ V 1.2 Δεκέμβριος 2012 Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή.. σελ. 3 2. Σύνδεση για πρώτη φορά με την εφαρμογή 4 3. Είσοδος στην εφαρμογή 9 4. Αναζήτηση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας

Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας "Αιτήσεις Εισαγωγής Ενδοκοινοτικής Απόκτησης και Εγχώριας Παραγωγής Λιπασμάτων και Πρώτων Υλών" ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ε.Ο.Π.Υ.Υ - Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης Φαρμάκων για Θεράποντες Ιατρούς

Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ε.Ο.Π.Υ.Υ - Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης Φαρμάκων για Θεράποντες Ιατρούς Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ε.Ο.Π.Υ.Υ - Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης Φαρμάκων για Θεράποντες Ιατρούς Version 0.0.1 25/04/2018 Περιεχόμενα Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ε.Ο.Π.Υ.Υ - Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης για Εκπαιδευτές/Διοικητικούς. Πλατφόρμα Μεταφόρτωσης και Μετατροπής Βίντεο

Εγχειρίδιο Χρήσης για Εκπαιδευτές/Διοικητικούς. Πλατφόρμα Μεταφόρτωσης και Μετατροπής Βίντεο Εγχειρίδιο Χρήσης για Εκπαιδευτές/Διοικητικούς Πλατφόρμα Μεταφόρτωσης και Μετατροπής Βίντεο 1. Εισαγωγή 1.1 Περιγραφή Λειτουργίας Πλατφόρμας Η Πλατφόρμα Μεταφόρτωσης και Μετατροπής Βίντεο παρέχει τη δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης

Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης -0 Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης H διαδικασία συνοπτικά Κάθε επιχείρηση της οποίας η πρόταση βρίσκεται σε κατάσταση «Σε υλοποίηση», έχει το δικαίωμα να υποβάλει ηλεκτρονικά Έκθεση ολοκλήρωσης.

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Αξιόγραφων

Διαχείριση Αξιόγραφων Διαχείριση Αξιόγραφων 1 Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Διαχείρισης Αξιόγραφων στην εφαρμογή extra Λογιστική Διαχείριση. Παρακάτω προτείνεται μια

Διαβάστε περισσότερα

BHMA 01 Χειρισμός Ηλεκτρονικών Ανταλλαγών - (Ενημέρωση - Δημιουργία Αρχείου)

BHMA 01 Χειρισμός Ηλεκτρονικών Ανταλλαγών - (Ενημέρωση - Δημιουργία Αρχείου) BHMA 01 Χειρισμός Ηλεκτρονικών Ανταλλαγών - (Ενημέρωση - Δημιουργία Αρχείου) Εισαγωγή - Ενημέρωση παραθύρου ηλεκτρονικών ανταλλαγών : Μέσω της δημιουργίας του αρχείου σας δίνεται η δυνατότητα με διάφορους

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑΣ. ΣΥΦΑ eοrder

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑΣ. ΣΥΦΑ eοrder ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑΣ ΣΥΦΑ eοrder 1. Κάνουμε αποστολή παραγγελίας όπως έχουμε συνηθίσει από το πρόγραμμα του φαρμακείου μας 2. Αυτόματα ανοίγει το πρόγραμμα eοrder και πατάμε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγκατάστασης

Οδηγίες Εγκατάστασης Οδηγίες Εγκατάστασης Εισάγετε το DVD στη μονάδα ανάγνωσης DVD του υπολογιστή σας. Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα να εμφανιστεί το παράθυρο εγκατάστασης. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει αυτόματα, από την

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ /ΥΠΟΒΟΛΗΣ Δήλωσης Άφιξης Οχήματος- ΔΑΟ στο SEPAnet.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ /ΥΠΟΒΟΛΗΣ Δήλωσης Άφιξης Οχήματος- ΔΑΟ στο SEPAnet. ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ /ΥΠΟΒΟΛΗΣ Δήλωσης Άφιξης Οχήματος- ΔΑΟ στο SEPAnet. Η Δήλωση Άφιξης Οχήματος ΔΑΟ, είναι ένα Εθνικό τελωνειακό παραστατικό που υποβάλλεται από τον υπόχρεο (μεταφορέα / παραλήπτη οχήματος

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογισμός και αποστολή Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης

Υπολογισμός και αποστολή Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης Υπολογισμός και αποστολή Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας υπολογισμού και αυτόματης υποβολής της Αναλυτικής Περιοδικής

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Ηλεκτρονικής Αίτησης

Οδηγός Ηλεκτρονικής Αίτησης Οδηγός Ηλεκτρονικής Αίτησης Στο εγχειρίδιο αυτό περιλαμβάνονται οδηγίες σχετικά με την ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ. Η δήλωση να πραγματοποιείται MONO μέσω Internet Explorer

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ. Η δήλωση να πραγματοποιείται MONO μέσω Internet Explorer ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Η δήλωση να πραγματοποιείται MONO μέσω Internet Explorer ΠΛΗΘΟΣ ECTS/εξάμηνο: Όλοι οι φοιτητές υποχρεούνται να επιλέξουν ακριβώς 30 ECTS που αντιστοιχούν σε μαθήματα νέα (κορμού

Διαβάστε περισσότερα