Κυρία Υπουργέ, Κύριοι εκπρόσωποι των Κομμάτων, Κύριε Περιφερειάρχη, Αγαπητοί συνάδελφοι, Κυρίες και κύριοι,

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Κυρία Υπουργέ, Κύριοι εκπρόσωποι των Κομμάτων, Κύριε Περιφερειάρχη, Αγαπητοί συνάδελφοι, Κυρίες και κύριοι,"

Transcript

1 Κυρία Υπουργέ, Κύριοι εκπρόσωποι των Κομμάτων, Κύριε Περιφερειάρχη, Αγαπητοί συνάδελφοι, Κυρίες και κύριοι, Με ιδιαίτερη χαρά σάς καλωσορίζω στο 2ο Ανοικτό Συνέδριο και στην παρουσίαση του «Καλάθι Πρωινού» της Συνομοσπονδίας μας. Το Ανοικτό Συνέδριο της ΣΕΤΚΕ, που εφέτος διεξάγεται για δεύτερη χρονιά, στόχο έχει να εξελιχθεί στην ετήσια συνάντηση των επιχειρηματιών-μελών της Συνομοσπονδίας μας, με σκοπό την ενημέρωσή τους για όλα τα μείζονα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας. Η φετινή χρονιά απέδειξε με τον πιο εύγλωττο τρόπο ότι ο Τουρισμός είναι ο μοναδικός τομέας, που μπορεί να εγγυηθεί την ανάπτυξη και την έξοδο της χώρας από την δεκαετή σχεδόν οικονομική κρίση. Η αύξηση των αφίξεων, οι οποίες εφέτος διαμορφώνονται σε περίπου 28 εκατομμύρια, αλλά και των εσόδων, τα οποία υπολογίζουμε ότι θα φτάσουν τα 14 δισ. ευρώ, εδραιώνουν την πρωταγωνιστική θέση του τουρισμού στην ελληνική οικονομία. Βάσει αυτών των εξελίξεων, θα λέγαμε ότι η φετινή χρονιά ήταν μια καλή τουριστική χρονιά από πλευράς διανυκτερεύσεων και εσόδων για τις επιχειρήσεις μας. Πάραυτα, τα καθαρά τους κέρδη παρουσιάζουν δυσανάλογη αύξηση σε σχέση με αυτά τα μεγέθη, εξαιτίας των αυξημένων λειτουργικών τους εξόδων, συνέπεια της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Ένα θέμα το οποίο απασχολεί το σύνολο του τουριστικού κόσμου της χώρας και, όπως είναι φυσικό, κι εμάς, τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, είναι ο Φόρος Διαμονής, ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1 η Ιανουαρίου 2018, παρά τις πιέσεις των φορέων του τουρισμού. Εν πρώτοις, ο νέος αυτός φόρος, ο οποίος έρχεται ως αντίβαρο στα δημοσιονομικά ελλείμματα της χώρας και θα επιβαρύνει τον πελάτη, ανεβάζοντας το τελικό κόστος του πακέτου διακοπών, μάς βρίσκει αντίθετους. Στη μοναδική περίπτωση που θα μπορούσαμε να συναινέσουμε στην εφαρμογή του, είναι σε αυτή που θα λειτουργούσε ως ένα ανταποδοτικό τέλος μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το οποίο θα συνέβαλε στην υλοποίηση έργων ανάπτυξης, που είναι απαραίτητα στην αναβάθμιση του παρεχόμενου τουριστικού μας προϊόντος, ενισχύοντας έμμεσα τα έσοδα του κράτους. Και, φυσικά, υπό την προϋπόθεση ότι η διαχείρισή του θα γίνεται με πλήρη διαφάνεια από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με τη συμμετοχή των φορέων που θα εμπλέκονται σε αυτό.

2 Κυρίες και κύριοι, Δηλώνουμε πρόθυμοι να στηρίξουμε την κυβέρνηση στο έργο της για έξοδο της χώρας από την κρίση. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μπορούμε να συναινέσουμε στην αδικία που συντελείται σε βάρος των επιχειρήσεών μας, και η οποία έχει ένα όνομα: Οικονομία Διαμοιρασμού. Δεν μπορούμε να συναινέσουμε στη λογική του παραλόγου που ακολουθεί το υπουργείο Οικονομίας, το οποίο με τον νόμο 4472/2017 απελευθερώνει τη βραχυχρόνια μίσθωση, χωρίς προηγουμένως να έχει ενεργοποιήσει το «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής», με αποτέλεσμα, το 2017, να μην εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Μία επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία ανθεί, καθώς εκτιμάται ότι κατοικίες μισθώνονται με τον τρόπο αυτό πανελλαδικά, και η οποία εναπόκειται σε ένα άκρως ευνοϊκό, φορολογικό και λειτουργικό πλαίσιο, σε σχέση με τις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων. Αρκεί να αντιληφθεί κανείς ότι, ο επιχειρηματίας ενός τουριστικού καταλύματος επιβαρύνεται με όλα τα λειτουργικά έξοδα μιας επιχείρησης, το τέλος επιτηδεύματος, τον Φ.Π.Α., τις εισφορές για πνευματικά δικαιώματα, τα αυξημένα δημοτικά τέλη, κ.ά., με τα οποία από την άλλη δεν επιβαρύνεται ο ιδιοκτήτης μιας κατοικίας, την οποία μισθώνει στο πλαίσιο της αστικής μίσθωσης. Για να μην μιλήσουμε για τις συνέπειες στις τοπικές κοινωνίες, τις οποίες θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε από τραγελαφικές μέχρι καταστροφικές, με εκπαιδευτικούς στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, στην αρχή της σχολικής σεζόν, να κοιμούνται στις παραλίες και φοιτητές στα Χανιά και στο Ρέθυμνο να βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση, εξαιτίας της «εκτόξευσης» των τιμών των σπιτιών, χάρη στην υψηλότερη απόδοση της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το επάγγελμά μας είναι ένα ανοικτό επάγγελμά, που σημαίνει ότι, οποιοσδήποτε πληροί τις προδιαγραφές που θέτει το υπουργείο Τουρισμού μπορεί να κάνει έναρξη λειτουργίας, εύκολα και γρήγορα, χάρη στην απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης τουριστικών καταλυμάτων. Προς τι λοιπόν τα καταλύματα τύπου Airbnb, ποιες ανάγκες εξυπηρετούν; Δυστυχώς, παρά τις οχλήσεις μας προς τους αρμόδιους υπουργούς, την κατάθεση προτάσεων και τη διεκδίκηση των κατάλληλων προϋποθέσεων για τη δημιουργία του ρυθμιστικού εκείνου πλαισίου, που θα ασκεί ουσιαστικό και ποιοτικό έλεγχο της αγοράς των αστικών μισθώσεων, τίποτα δεν έχει γίνει, ενώ την ίδια στιγμή «φουντώνει» ο αθέμιτος ανταγωνισμός απέναντι στα αδειοδοτημένα καταλύματα του κλάδου μας.

3 Ζητάμε, λοιπόν, για πολλοστή φορά, την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου που αφορά στη βραχυχρόνια μίσθωση. Για το θέμα του ΕΝΦΙΑ, παρά τις παρεμβάσεις μας στο αρμόδιο υπουργείο Οικονομίας, μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί λύση, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις του κλάδου μας να βιώνουν μία ακόμη αδικία, σε σχέση με τα ξενοδοχεία. Κυρίες και Κύριοι, Στο σημείο αυτό, θα αποτελούσε παράλειψη να μην αναφερθώ στην αγαστή συνεργασία που έχει η ΣΕΤΚΕ με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού και ιδιαίτερα με την υπουργό, κα. Κουντουρά, η οποία από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της έδειξε μεγάλο και ουσιαστικό ενδιαφέρον για τα προβλήματα του κλάδου μας. Η κυρία Κουντουρά στήριξε τις προτάσεις του Φορέα μας, τόσο στο θέμα της Βραχυχρόνιας Μίσθωσης, όσο και στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, που είναι πολύ σημαντικά για τον κλάδο μας, δυστυχώς όμως, δεν άπτονται της αρμοδιότητάς της. Δεν πρέπει, βεβαίως, να ξεχνάμε ότι, κάποια από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας σήμερα οφείλονται, σε μεγάλο βαθμό, στα νομοθετήματα προηγούμενων κυβερνήσεων. Η Συνομοσπονδίας μας τα τελευταία δύο χρόνια έχει καταθέσει προτάσεις για τη διευθέτηση ακριβώς αυτών των προβλημάτων. Κάποια από τα οποία οδεύουν προς επίλυση με τη συμβολή της κυρίας υπουργού, ενώ κάποια άλλα στα οποία υπάρχει συναρμοδιότητα με άλλα υπουργεία, η επίλυσή τους είναι πολύπλοκη. Οι προτάσεις μας αυτές αφορούν: Την αλλαγή του φορέα κατοχύρωσης «Διακριτικού Τίτλου» Τη νέα κατηγοριοποίηση Τη θέσπιση νέων κριτηρίων μοριοδότησης Και την αλλαγή του ενδιάμεσου φορέα Πιστοποίησης Διακριτικός Τίτλος Πάγιο αίτημα του κλάδου μας αποτελεί η αλλαγή του φορέα κατοχύρωσης του Διακριτικού Τίτλου. Στόχος μας είναι, όλα τα καταλύματα να κατοχυρώσουν τον διακριτικό τους τίτλο, έτσι ώστε να ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για τον έλεγχο της νομιμότητας των καταλυμάτων που προβάλλονται διαδικτυακά, αλλά και για τη φορολογική σύνδεση του επιχειρηματία με το διαφημιζόμενο κατάλυμα.

4 Κατηγοριοποίηση Στο θέμα της κατηγοριοποίησης καταθέσαμε μία νέα, ολοκληρωμένη κλίμακα, αφού η προηγούμενη από 2-4 κλειδιά ήταν ελλιπής και δεν αποτύπωνε λεπτομερώς την εικόνα των επιχειρήσεων του κλάδου μας. Η νέα κλίμακα εκτείνεται από 1 έως 5 κατηγορίες, η 5η κατηγορία θα εκπροσωπεί τα πολυτελή τουριστικά καταλύματα, τα οποία θα προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και παροχές προς τους επισκέπτες μας. Επίσης, στην πρότασή μας περιλαμβάνεται και η αλλαγή του διακριτικού της κατηγορίας από κλειδιά σε ήλιους. Η κατηγοριοποίηση αποτελεί για τις επιχειρήσεις μας ένα από τα πιο αξιόλογα «όπλα» τους, στην «αρένα» του ανταγωνισμού και αυτό θα πρέπει όλοι να το κατανοήσουμε. Μοριοδότηση Όσον αφορά στο θέμα της μοριοδότησης, έχουμε καταθέσει πρόταση στο αρμόδιο υπουργείο για τη διαμόρφωση νέων, αντικειμενικών κριτηρίων. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι μόνο με την εφαρμογή νέων, ουσιαστικών και αποτελεσματικών κριτηρίων και προδιαγραφών, θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την ποιοτική αναβάθμιση των καταλυμάτων μας. Ενδιάμεσος φορέας Πιστοποίηση Τόσο η νέα κατηγοριοποίηση, όσο και η μοριοδότηση, δεν θα μπορέσουν ως διαδικασίες να προχωρήσουν, εάν δεν αλλάξει ο ενδιάμεσος φορέας πιστοποίησης, που αυτή τη στιγμή είναι το ΞΕΕ. Είναι αδιανόητο η αρμοδιότητα αυτή να έχει περιέλθει στο ΞΕΕ, το οποίο δεν μας αναγνωρίζει ως μέλη του. Εννοείται ότι δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση στην περίπτωση που το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο μας αναγνώριζε ως ισότιμες επιχειρήσεις με εκείνες των ξενοδοχείων, που σημαίνει ότι και η κατηγοριοποίησή μας θα γινόταν με βάση τα αστέρια, επιλύοντας έτσι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των τουριστικών καταλυμάτων. Και ποιο είναι αυτό; Η αδυναμία των μεγάλων καναλιών πώλησης, όπως είναι το booking ή το expedia, που αποτελούν τα μοναδικά εργαλεία προώθησης των επιχειρήσεών μας, τα τελευταία χρόνια να αναρτούν την κατηγορία των καταλυμάτων μας, με την αιτιολογία ότι, τα τουριστικά καταλύματα παρουσιάζονται με διαφορετική ονομασία και κατηγορία από χώρα σε χώρα, σε αντίθεση με τα ξενοδοχεία που έχουν Παγκοσμίως μία

5 κατηγορία, τα αστέρια και ένα όνομα, το hotel. Ακριβώς επειδή το θέμα αυτό αφορά τις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, η Συνομοσπονδία μας -κάτω από την «ομπρέλα» της οποίας βρίσκονται επιχειρήσεις, σε μία χώρα που έχει συνδέσει το όνομά της με τον τουρισμό και τη φιλοξενίαπρωτοπορεί, καταθέτοντας πρόταση για συνάντηση με την Επιτροπή Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να της αναπτύξει τις θέσεις και τις προτάσεις της για την καθιέρωση ενός ενιαίου ονόματος και κατηγορίας για τα τουριστικά καταλύματα, σε όλες τις χώρες - μέλη της. Θεωρούμε ότι η Ε.Ε., στην οποία λειτουργούν πάνω από 3 εκατ. επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, οφείλει να δώσει άμεσα λύση σε αυτό το πρόβλημα, δεδομένου και της «έκρηξης» που παρουσιάζει ο τουρισμός στην Ευρώπη, μία κατεξοχήν τουριστική ήπειρο, με τις αφίξεις το πρώτο μισό του 2017 να εμφανίζονται αυξημένες κατά 8%. Αγαπητοί συνάδελφοι στόχος μας είναι η ποιοτική αναβάθμιση των επιχειρήσεων του κλάδου μας. Απαραίτητη, όμως, προϋπόθεση για να προχωρήσει σε επένδυση αναβάθμισης ένας επιχειρηματίας του κλάδου μας αποτελεί η επιχείρησή του να είναι κερδοφόρα. Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε μία επιχείρηση των δωματίων δεν μπορεί να επενδύσει και παράλληλα να εμφανίζει κερδοφορία. Για τον λόγο αυτό προτείνουμε την αύξηση της δυναμικότητας των επιχειρήσεων μας από τα 20 στα 30 δωμάτια. Κυρίες και Κύριοι, Πρωτεύον στόχος και σκοπός της σημερινής διοίκησης της ΣΕΤΚΕ είναι η αναβάθμιση και ο εμπλουτισμός των παρεχόμενων υπηρεσιών των επιχειρήσεών μας, αφού μόνο μέσα από αυτή την ανανέωση θα καταφέρουμε να καταστήσουμε βιώσιμες τις επιχειρήσεις μας. Όχι μόνο να τις διατηρήσουμε ανοικτές, αλλά να τις καταστήσουμε ανταγωνιστικές, διασώζοντας παράλληλα και την τελευταία θέση εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε υλοποιήσει και, παράλληλα, δρομολογούμε μια σειρά από δράσεις, όπως: Κάρτα μέλους Η ΣΕΤΚΕ, το 2016, εισήγαγε την Κάρτα-μέλους, μία νέα πρωτοποριακή υπηρεσία για τους επιχειρηματίες-μέλη μας, οι οποίοι μπορούν να απολαμβάνουν μία σειρά από μοναδικά προνόμια και παροχές. Επίσης, ολοκλήρωσε τη νέα πλατφόρμα, που δίνει στα μέλη μας την ευκαιρία να ενημερώνονται και να πληροφορούνται άμεσα για θέματα που τους αφορούν, ενώ, παράλληλα, μπορούν να προβάλλουν και να προωθούν τις επιχειρήσεις τους μέσω του greekapartments, εντελώς

6 δωρεάν. Μπορούν Επίσης, να αναρτούν τις ειδικές προσφορές τους που απευθύνονται σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, μέσα από την ειδική πλατφόρμα που έχουμε αναπτύξει για τον λόγο αυτό. Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι, για πρώτη φορά ο φορέας μας πιστοποιήθηκε με ISO και κατέθεσε πρόταση επιμόρφωσης των εργαζομένων στον κλάδο μας, μέσα από το πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ, με το ύψος της χρηματοδότησης να ανέρχεται σε 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Η ΣΕΤΚΕ αναγνωρίζει ότι, η επιμόρφωση, η κατάρτιση και η αναβάθμιση των ικανοτήτων των εργαζομένων που ασχολούνται με τον τουρισμό, είναι το Α και το Ω στις προσπάθειες ποιοτικής αναβάθμισης του τουριστικού μας προϊόντος. Ινστιτούτο Τουριστικής Ανάπτυξης Μία ακόμη πρωτοβουλία της ΣΕΤΚΕ είναι η δημιουργία και λειτουργία, από τον Μάρτιο του 2017, του Ινστιτούτου Τουριστικής Ανάπτυξης, μέσω του οποίου τα μέλη μας θα μπορούν να πιστοποιούνται για όλες τις νέες δράσεις του φορέα. Παράλληλα, θα εκπονεί χρήσιμες μελέτες και έρευνες για τον κλάδο και θα διοργανώνει επιμορφωτικά και άλλου είδους σεμινάρια. Άλλη μία καινοτόμος δράση που έχει δρομολογήσει η ΣΕΤΚΕ, είναι η δημιουργία μιας νέας κατηγορίας τουριστικών καταλυμάτων, που θα εξειδικεύονται και θα πιστοποιούνται στον «Τουρισμό Εμπειρίας», όπως στον περιπατητικό τουρισμό, στον τουρισμό αναρρίχησης, στον αλιευτικό τουρισμό, κ.ά., προσφέροντας ένα νέο, διαφοροποιημένο, τουριστικό προϊόν. Αυτή η δράση βρίσκεται σε εξέλιξη και πιστεύουμε ότι, θα είναι έτοιμη την επόμενη Τουριστική περίοδο. Καλάθι Πρωινού Βεβαίως, η πρωτοβουλία της ΣΕΤΚΕ, η οποία σχετίζεται άμεσα με την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχουν στους φιλοξενούμενούς τους όλα τα τουριστικά καταλύματα είναι το «Καλάθι Πρωινού». Μία νέα υπηρεσία, την οποία θα παρουσιάσουμε αμέσως μετά και η οποία στόχο έχει να συνδέσει τον κλάδο μας με τις τοπικές κοινωνίες και τον πρωτογενή τομέα, προσφέροντας συγχρόνως στον επισκέπτη μια νέα γαστρονομική εμπειρία. Το «Καλάθι Πρωινού» θα αναπροσαρμόζεται και θα εμπλουτίζεται ανά περιοχή, με έμφαση στην τοπική κουζίνα και τα παραδοσιακά προϊόντα κάθε τόπου.

7 Απευθύνεται τόσο στα μικρά τουριστικά καταλύματα, που δεν διαθέτουν χώρους εστίασης, όσο και σε εκείνα που διαθέτουν επισιτιστικό τμήμα, αφού έχουν οριστεί ειδικά κριτήρια και συγκεκριμένες προδιαγραφές για την παρασκευή του πρωινού. Δημιουργία διαφημιστικού σποτ Αφού προχωρήσαμε στην αναβάθμιση του site και της πλατφόρμας greekapartments, η οποία φιλοδοξούμε να εξελιχθεί σε ένα σύστημα on line κρατήσεων, οργανώνουμε την παρουσία μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το facebook, το instagram, κ.λπ., δημιουργήσαμε ένα διαφημιστικό σποτ, τόσο για την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας, όσο και για να προβάλουμε τις νέες δράσεις του φορέα μας. Το σποτ, το οποίο θα μας παρουσιάσει στη συνέχεια η διευθύνουσα σύμβουλος της Marketing Greece, κα. Ιωάννα Δρέττα, υλοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Marketing Greece, την οποία και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε. Το διαφημιστικό σποτ θα προωθηθεί, τόσο μέσα από το διαδίκτυο, όσο και στις μεγάλες εκθέσεις στο εξωτερικό. Καθιέρωση δύο νέων brand names Αν και τα τουριστικά καταλύματα έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση του ταξιδιωτικού κοινού ως μία υποδεέστερη επιλογή διαμονής, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού τα τελευταία χρόνια υλοποιούνται αξιόλογες επενδύσεις από επιχειρηματίες του κλάδου, οι οποίοι επενδύουν στην ποιότητα και τη διαφορετικότητα, σε τουριστικά καταλύματα τα οποία προσφέρουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες και παροχές. Στο πλαίσιο αυτό καθιερώνουμε το όνομα «elite», μία νέα κατηγορία, η οποία θα αποτελέσει τη «ναυαρχίδα» του κλάδου μας. Στην κατηγορία αυτή θα εντάσσονται καταλύματα που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια και προδιαγραφές υψηλότερες από τις αντίστοιχες των καταλυμάτων που ανήκουν στην 5 η κατηγορία. Η νέα αυτή κατηγορία θα πιστοποιείται από τον φορέα μας. Παράλληλα, κατοχυρώσαμε ένα νέο brand name το «smotel», με το οποίο θα μπορεί να πιστοποιείται μία επιχείρηση, ανεξαρτήτως κατηγορίας και μεγέθους, που θα παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες και παροχές προς τους πελάτες της. Μία νέα κατηγορία, καταλυμάτων, τα οποία θα πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές, όπως λόγου χάρη, την παροχή πρωινού ή θα είναι πιστοποιημένα στον τουρισμό εμπειρίας, αλλά δεν θα είναι απαραίτητα υψηλού κόστους. Αυτό σημαίνει ότι με το όνομα «smotel» θα μπορούν να πιστοποιούνται καταλύματα που ανήκουν σε όλες τις κατηγορίες του κλάδου.

8 Κυρίες και κύριοι, Μέσα σε ενάμιση μόλις χρόνο από τη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα ως διοίκηση της ΣΕΤΚΕ, προχωρήσαμε σε μία σειρά από προοδευτικές τομές για τον κλάδο μας. Και θα συνεχίσουμε να αναζητάμε τρόπους αναβάθμισης, ανανέωσης και διαφοροποίησης των επιχειρήσεών μας, δίνοντάς τους μία νέα υπόσταση. Η εποχή που, ο υπέρλαμπρος ελληνικός ήλιος και οι πεντακάθαρες θάλασσές μας, ήταν στοιχεία ικανά από μόνα τους, να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του ταξιδιώτη, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ο εκσυγχρονισμός είναι μονόδρομος για εμάς ώστε να καταφέρουμε να αντέξουμε στο ανταγωνιστικό περιβάλλον, στο οποίο καλούμαστε να δραστηριοποιηθούμε. Με τις σκέψεις αυτές και αφού ευχαριστήσω θερμά τους διοργανωτές της έκθεσης Xenia, και προσωπικά τον κ. Νίκο Χουδαλάκη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Forum, για τη φιλοξενία, τους χορηγούς, τους υποστηρικτές, και φυσικά όλους εσάς που παρευρίσκεσθε σήμερα σε αυτή την αίθουσα, κηρύσσω την έναρξη των εργασιών του 2ου Ανοιχτού Συνεδρίου της ΣΕΤΚΕ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 2ο Ανοικτό Συνέδριο ΣΕΤΚΕ και παρουσίαση του «Καλάθι Πρωινού του Νοτίου Αιγαίου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 2ο Ανοικτό Συνέδριο ΣΕΤΚΕ και παρουσίαση του «Καλάθι Πρωινού του Νοτίου Αιγαίου» ΑΘΗΝΑ 28-11-2017 Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Διονυσίου Αιγινήτου 7, 11528, Ιλίσια Τηλ. 210 6422418 Φαξ. 210 6429725 email: info@setke.gr www.setke.gr ΔΕΛΤΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

BOUTIQUE. Hospitality Management Company HOTELS FORUM. February 13, 2019

BOUTIQUE. Hospitality Management Company HOTELS FORUM. February 13, 2019 BOUTIQUE Hospitality Management Company HOTELS FORUM February 13, 2019 H SWOT 3o Boutique Hotels Forum Η SWOT Hospitality Management Company είναι εταιρεία Διαχείρισης & Ανάπτυξης Τουριστικών Επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ : Υπουργείο Ανάπτυξης, υπόψη Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) κ. Σπύρου Ευσταθόπουλου.

ΠΡΟΣ : Υπουργείο Ανάπτυξης, υπόψη Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) κ. Σπύρου Ευσταθόπουλου. ΑΘΗΝΑ 24-11-2014 ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2358 ΠΡΟΣ : Υπουργείο Ανάπτυξης, υπόψη Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) κ. Σπύρου Ευσταθόπουλου. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ : Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Σταθάκη Γεώργιο.

ΠΡΟΣ : Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Σταθάκη Γεώργιο. ΑΘΗΝΑ 22-04-2015 ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2390 ΠΡΟΣ : Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Σταθάκη Γεώργιο. ΘΕΜΑ : Προτάσεις για την ενίσχυση και ποιοτική αναβάθμιση των επιχειρήσεων του κλάδου στο

Διαβάστε περισσότερα

Κυρία Υπουργέ, Κύριοι εκπρόσωποι Κομμάτων Κύριοι Εκπρόσωποι Φορέων Κύριοι Σύνεδροι, Κυρίες και κύριοι,

Κυρία Υπουργέ, Κύριοι εκπρόσωποι Κομμάτων Κύριοι Εκπρόσωποι Φορέων Κύριοι Σύνεδροι, Κυρίες και κύριοι, Σελίδα 1 από 10 Κυρία Υπουργέ, Κύριοι εκπρόσωποι Κομμάτων Κύριοι Εκπρόσωποι Φορέων Κύριοι Σύνεδροι, Με ιδιαίτερη χαρά σάς καλωσορίζω στο 1 ο Ανοιχτό Συνέδριο της ΣΕΤΚΕ και σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσίες Πιστοποιημένης Προαξιολόγησης & Κατάταξης Τουριστικών Καταλυμάτων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και την νέα κείμενη νομοθεσία.

Υπηρεσίες Πιστοποιημένης Προαξιολόγησης & Κατάταξης Τουριστικών Καταλυμάτων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και την νέα κείμενη νομοθεσία. management consultants Υπηρεσίες Πιστοποιημένης Προαξιολόγησης & Κατάταξης Τουριστικών Καταλυμάτων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και την νέα κείμενη νομοθεσία. ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.

Διαβάστε περισσότερα

διαμοιρασμού: Η Έρευνα για την οικονομία περίπτωση της Airbnb

διαμοιρασμού: Η Έρευνα για την οικονομία περίπτωση της Airbnb Έρευνα για την οικονομία διαμοιρασμού: Η περίπτωση της Airbnb Δρ. Σοφοκλής Σκούλτσος Δρ. Αλέξιος Πατάπιος Κόντης Επίκουρη Καθηγήτρια Δέσποινα Σδράλη Δρ. Άννα Κυριακάκη Χάρτης κατοικιών που διατίθενται

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη Τύπου Προέδρου ΞΕΕ κ. Γιώργου Τσακίρη Philoxenia, Θεσ/κη 18 Νοεμβρίου 2010

Συνέντευξη Τύπου Προέδρου ΞΕΕ κ. Γιώργου Τσακίρη Philoxenia, Θεσ/κη 18 Νοεμβρίου 2010 EΛΛHNIKH ΔHMOKPATIA ΞENOΔOXEIAKO EΠIMEΛHTHPIO THΣ EΛΛAΔOΣ Πρόεδρος Συνέντευξη Τύπου Προέδρου ΞΕΕ κ. Γιώργου Τσακίρη Philoxenia, Θεσ/κη 18 Νοεμβρίου 2010 Κυρίες και κύριοι, καλημέρα σας, Σας καλωσορίζουμε

Διαβάστε περισσότερα

Εξελίξεις στα Βασικά Μεγέθη της Ελληνικής Ξενοδοχίας

Εξελίξεις στα Βασικά Μεγέθη της Ελληνικής Ξενοδοχίας Εξελίξεις στα Βασικά Μεγέθη της Ελληνικής Ξενοδοχίας και στον Ελληνικό και Παγκόσμιο Τουρισμό το 2017 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ 2 3 Εξελίξεις

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Α. Βερνίκος. Πρόεδρος, Vernicos Yachts Γενικός Γραμματέας, ΣΕΤΕ

Γιώργος Α. Βερνίκος. Πρόεδρος, Vernicos Yachts Γενικός Γραμματέας, ΣΕΤΕ Γιώργος Α. Βερνίκος Πρόεδρος, Γενικός Γραμματέας, ΣΕΤΕ S.A. Ελληνικός Τουρισμός: Εξέλιξη Βασικών Στοιχείων Εξέλιξη Διεθνών Τουριστικών Αφίξεων (εκατ.) 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 Εξέλιξη Μέσου

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΤΕ. Αθήνα,21 Οκτωβρίου Κυρίες και κύριοι,

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΤΕ. Αθήνα,21 Οκτωβρίου Κυρίες και κύριοι, ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΤΕ Αθήνα,21 Οκτωβρίου 2014 Κυρίες και κύριοι, Είναι ευτυχής συγκυρία που το φετινό Συνέδριο διεξάγεται κοντά στην ολοκλήρωση μίας τουριστικής περιόδου που κατά γενική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΔΡΑΣΗ 4: Εκπαίδευση και υποστήριξη προς τις τοπικές κοινωνίες

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΔΡΑΣΗ 4: Εκπαίδευση και υποστήριξη προς τις τοπικές κοινωνίες ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ "ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ" «Στήριξη και Ανάδειξη Πολυνησιωτικών ΑΕΙ» ΔΡΑΣΗ 4: Εκπαίδευση και

Διαβάστε περισσότερα

Workshop 5 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΠΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ

Workshop 5 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΠΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ 27.5.2017 Workshop 5 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΠΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ Σάββατο 27 Μαΐου 2017 / Workshop 5 «Πολιτισμός & Παράδοση Τοπική Ταυτότητα με Διεθνές Αποτύπωμα» Επιμελητήριο Κυκλάδων «Το

Διαβάστε περισσότερα

Η ERMIA Hotels & Resorts είναι εταιρία παροχής υπηρεσιών στον ξενοδοχειακό χώρο.

Η ERMIA Hotels & Resorts είναι εταιρία παροχής υπηρεσιών στον ξενοδοχειακό χώρο. Your key to success Η ERMIA Hotels & Resorts είναι εταιρία παροχής υπηρεσιών στον ξενοδοχειακό χώρο. Διατηρώντας τα χαρακτηριστικά της επιχείρησής σας, επικεντρωνόμαστε στην αύξηση των πωλήσεών σας, στην

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΗΝΑ Αρ. Πρωτ.: Προς: Πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,

ΑΘΗΝΑ Αρ. Πρωτ.: Προς: Πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, ΑΘΗΝΑ 13-3-2017 Αρ. Πρωτ.: 2561 Προς: Πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.) είναι το κορυφαίο

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός Greek Βreakfast Ελληνικό Πρωινό. Γιώργος Πίττας Επικεφαλής Ελληνικού Πρωινού

Απολογισμός Greek Βreakfast Ελληνικό Πρωινό. Γιώργος Πίττας Επικεφαλής Ελληνικού Πρωινού Απολογισμός Greek Βreakfast Ελληνικό Πρωινό Γιώργος Πίττας Επικεφαλής Ελληνικού Πρωινού Το όραμα του ΞΕΕ το 2010 για το Ελληνικό Πρωινό Τα ξενοδοχεία μας να γίνουν πρεσβευτές της ελληνικής γαστρονομίας

Διαβάστε περισσότερα

Σύμπραξη Τουρισμού για τη Θεσσαλία

Σύμπραξη Τουρισμού για τη Θεσσαλία Σύμπραξη Τουρισμού για τη Θεσσαλία ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ «Εκπαιδευτική Ημερίδα Πρόγραμμα Εκπαίδευσης 2017 Εκπαιδευτική Ημερίδα Digital Footprint in Hospitality Εκπαίδευση, κατάρτιση και υποστήριξη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤΕ» Σύντομο Ιστορικό

ΣΕΤΕ» Σύντομο Ιστορικό 1 ΣΕΤΕ» Σύντομο Ιστορικό Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) ιδρύθηκε το 1991, ύστερα από τη συνάντηση 9 επιχειρηματιών του ευρύτερου τουριστικού χώρου στο ELOUNDA MARE για να συζητήσουν

Διαβάστε περισσότερα

ShMILE Project Από τον πειραματισμό στην διάδοση του οικολογικού σήματος στην Μεσόγειο. Πώς θα ωφεληθούμε;

ShMILE Project Από τον πειραματισμό στην διάδοση του οικολογικού σήματος στην Μεσόγειο. Πώς θα ωφεληθούμε; ShMILE II ShMILE Project Από τον πειραματισμό στην διάδοση του οικολογικού σήματος στην Μεσόγειο. Πώς θα ωφεληθούμε; Alpha MENTOR Αναστασία Χατζηνικολάου Αρχιτέκτων Περιβαλλοντολόγος Σοφία Ναταλία Μποέμη

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Καρδίτσας είναι υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας και ακολουθούν τα πιο σύγχρονα μοντέλα επιχειρηματικότητας στο Διεθνή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑνΕΚ, Ημερίδα 03/04/2014 1

ΕΠΑνΕΚ, Ημερίδα 03/04/2014 1 1 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΕ ΕΣΠΑ Κατάρτιση ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 / Οργανωτική δομή ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ Κοινωνικοί Εταίροι Εμπειρογνώμονες 2 Υφιστάμενη κατάσταση τομέα Ο δυναμικότερος κλάδος της οικονομίας γιατί:

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Προέδρου ΞΕΕ. Γιώργου Α. Τσακίρη. Ομιλία στην ΓΣ του Παγκύπριου Συλλόγου Ξενοδόχων. Λεμεσός, 7 Ιουνίου 2016

Ομιλία Προέδρου ΞΕΕ. Γιώργου Α. Τσακίρη. Ομιλία στην ΓΣ του Παγκύπριου Συλλόγου Ξενοδόχων. Λεμεσός, 7 Ιουνίου 2016 Ομιλία Προέδρου ΞΕΕ Γιώργου Α. Τσακίρη Ομιλία στην ΓΣ του Παγκύπριου Συλλόγου Ξενοδόχων Λεμεσός, 7 Ιουνίου 2016 Εξοχότατε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας Αξιότιμε κυρίε Πρόεδρε του Κυπριακού Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Ενημέρωση για τα προγράμματα επιχορήγησης ωφελουμένων με Επιταγές Κατάρτισης για τη λήψη υπηρεσιών επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης

Θέμα: Ενημέρωση για τα προγράμματα επιχορήγησης ωφελουμένων με Επιταγές Κατάρτισης για τη λήψη υπηρεσιών επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης Θέμα: Ενημέρωση για τα προγράμματα επιχορήγησης ωφελουμένων με Επιταγές Κατάρτισης για τη λήψη υπηρεσιών επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης Αγαπητοί φίλοι, Το πρόβλημα της ανεργίας καθημερινά κλιμακώνεται

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ. Δ/νση : Σίνα 2-4 ΠΡΟΣ : ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ Ταχ. Κώδικας : Αθήνα

Ταχ. Δ/νση : Σίνα 2-4 ΠΡΟΣ : ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ Ταχ. Κώδικας : Αθήνα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΜΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Β ΤΕΛΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΩΝ ΤΜΗΜΑ Α ΦΠΑ Αθήνα, 29 /3/2018 ΠΟΛ.1064 Ταχ. Δ/νση : Σίνα 2-4 ΠΡΟΣ : ΠΙΝΑΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

1. ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΥΨΟΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΜΕ ΦΟΡΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

1. ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΥΨΟΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΜΕ ΦΟΡΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 29 Μαρτίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, εξέδωσε εγκύκλιο για το φόρο διαμονής, ο οποίος επιβάλλεται από 1.1.2018 σε

Διαβάστε περισσότερα

The Boutique Hotel Workshop Tour. Το κορυφαίο εκπαιδευτικό event για Ξενοδόχους και Αρχιτέκτονες, σε 9 σημαντικούς Ελληνικούς προορισμούς

The Boutique Hotel Workshop Tour. Το κορυφαίο εκπαιδευτικό event για Ξενοδόχους και Αρχιτέκτονες, σε 9 σημαντικούς Ελληνικούς προορισμούς Το κορυφαίο εκπαιδευτικό event για Ξενοδόχους και Αρχιτέκτονες, σε 9 σημαντικούς Ελληνικούς προορισμούς BY At a glance 1500+ Επισκέπτες Δυναμικό πλάνο επικοινωνίας στον Τουρισμό 9 σημαντικοί Προορισμοί

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ Ο επιχειρηματικός τουρισμός αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς τομείς της τουριστικής αγοράς παγκοσμίως. Συνέργιες Αγορών Ο επιχειρηματικός τουρισμός αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς τομείς της τουριστικής

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Κυρίες και κύριοι Αγαπητοί εργαζόμενοι Φίλες και φίλοι Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ, στο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ & ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ & ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ & ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2021 Το όραμά μας είναι μια αναγεννημένη Ελλάδα που θα εξασφαλίζει

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ 1 Κος ΚΟΚΚΩΣΗΣ: Καλημέρα. Είναι προφανές ότι ο τουρισμός υπήρξε από τους κατ εξοχήν κλάδους που είχαν τη μεγαλύτερη επίδραση από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. H επίδραση αυτή ήταν πιο πολύ έμμεση και λιγότερο

Διαβάστε περισσότερα

Σήμα Boutique Hotel μια πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Φιλοξενία με Προσωπικότητα

Σήμα Boutique Hotel μια πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Φιλοξενία με Προσωπικότητα Σήμα Boutique Hotel μια πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος www.bouique-hotel.gr Φιλοξενία με Προσωπικότητα boutique-hotel@grhotels.gr Δρ. Βλάμη Αιμιλία Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος 2986/2016 ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ -ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Εγκύκλιος 2986/2016 ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ -ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Εγκύκλιος 2986/2016 Προσδιορισμός των λειτουργικών μορφών και κατηγοριών των τουριστικών καταλυμάτων και λοιπών τουριστικών εγκαταστάσεων που εντάσσονται σε προγράμματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής

Διαβάστε περισσότερα

Όροι και Προϋποθέσεις Χορήγησης Σήματος «Καλάθι Πρωινού» σε επιχειρήσεις Μη Κύριων Ξενοδοχειακών Καταλυμάτων

Όροι και Προϋποθέσεις Χορήγησης Σήματος «Καλάθι Πρωινού» σε επιχειρήσεις Μη Κύριων Ξενοδοχειακών Καταλυμάτων Όροι και Προϋποθέσεις Χορήγησης Σήματος «Καλάθι Πρωινού» σε επιχειρήσεις Μη Κύριων Ξενοδοχειακών Καταλυμάτων Αθήνα, Μάρτιος 2018 Έκδοση 1 Page 1 of 11 1. Εισαγωγή Το «Καλάθι Πρωινού» έχει σκοπό να συνδέσει

Διαβάστε περισσότερα

+ + Travel social Network Τουριστικό Μέσο Kοινωνικής Δικτύωσης. Travel Guide Ενημερωμένος Τουριστικός Οδηγός

+ + Travel social Network Τουριστικό Μέσο Kοινωνικής Δικτύωσης. Travel Guide Ενημερωμένος Τουριστικός Οδηγός Σας εξασφαλίζει ακόμη περισσότερες απευθείας κρατήσεις! + + Travel social Network Τουριστικό Μέσο Kοινωνικής Δικτύωσης Online Reservation Platform Online Πλατφόρμα ξενοδοχειακών κρατήσεων Travel Guide

Διαβάστε περισσότερα

ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Το ίκτυο Οινοποιών Νοµού Ηρακλείου ιδρύθηκε ως αστική µη κερδοσκοπική εταιρεία τον Νοέµβριο του 2006 και αποτελεί την κύρια συλλογική, συγκροτηµένη και συντονισµένη έκφραση

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Εκτελεστικού Αντιπροέδρου Χάρη Κυριαζή. «Προκλήσεις, προτάσεις, στρατηγικές ανάπτυξης της εξωστρέφειας» ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΕΒΕ EXPORT SUMMIT

Ομιλία Εκτελεστικού Αντιπροέδρου Χάρη Κυριαζή. «Προκλήσεις, προτάσεις, στρατηγικές ανάπτυξης της εξωστρέφειας» ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΕΒΕ EXPORT SUMMIT Ομιλία Εκτελεστικού Αντιπροέδρου Χάρη Κυριαζή «Προκλήσεις, προτάσεις, στρατηγικές ανάπτυξης της εξωστρέφειας» ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΕΒΕ EXPORT SUMMIT Roadmap to Growth Θεσσαλονίκη, 3 Μαΐου 2012 Κυρίες & Κύριοι,

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του προέδρου της Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. κ. Μπρεντάνου Κωνσταντίνου στην 16η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση

Ομιλία του προέδρου της Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. κ. Μπρεντάνου Κωνσταντίνου στην 16η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση Ομιλία του προέδρου της Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. κ. Μπρεντάνου Κωνσταντίνου στην 16η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Αξιότιμε κύριε Γενικέ Γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού, Αξιότιμοι κύριοι

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Προέδρου Ξ.Ε.Ε. κ. Γιώργου Α. Τσακίρη. Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2017

Ομιλία Προέδρου Ξ.Ε.Ε. κ. Γιώργου Α. Τσακίρη. Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2017 Ομιλία Προέδρου Ξ.Ε.Ε. κ. Γιώργου Α. Τσακίρη ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ «Η φοροδοτική δυνατότητα των ξενοδοχείων και δυνατότητα αξιοποίησης της οικονομίας του διαμοιρασμού για την φορολογική εξομάλυνση

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ SOCIAL MEDIA. E-learning. Οδηγός Σπουδών

ΜΑΘΗΜΑ SOCIAL MEDIA. E-learning. Οδηγός Σπουδών ΜΑΘΗΜΑ SOCIAL MEDIA E-learning Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης, σας καλωσορίζει στο μάθημα «ΜΑΘΗΜΑ SOCIAL

Διαβάστε περισσότερα

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ EΛΛHNIKH ΔHMOKPATIA ΞENOΔOXEIAKO EΠIMEΛHTHPIO THΣ EΛΛAΔOΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2015 Τίτλος : Απουσιάζει ο Τουρισμός από τον προεκλογικό διάλογο Ενόψει της προγραμματισμένης για σήμερα τηλεμαχίας

Διαβάστε περισσότερα

Τουριστικές Μονάδες».

Τουριστικές Μονάδες». 1 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή... 3 2. Διαπιστεύσεις: Πιστοποίηση Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. Πιστοποίηση DQS DIN EN ISO 9001:2008... 4 3. Κατηγορίες Υποψηφίων που Γίνονται Δεκτοί στο Πρόγραμμα - Τρόπος Eνταξης... 5 4. Το ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ

ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ Η εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στις επιχειρήσεις την τελευταία δεκαετία και η δυναμική ανάπτυξη που προκάλεσαν στις επιχειρήσεις, εισήγαγαν μια επανάσταση

Διαβάστε περισσότερα

15η Ετήσια Γενική Συνέλευση ΣΕΕΔΔΕ

15η Ετήσια Γενική Συνέλευση ΣΕΕΔΔΕ Προσφώνηση επίσημων. Αγαπητοί φίλες και φίλοι, Κυρίες και Κύριοι σύνεδροι, Eκ μέρους των μελών του διοικητικού μας συμβουλίου, σας καλωσορίζω στις εργασίες του συνεδρίου μας και σας ευχαριστώ που μας τιμάτε

Διαβάστε περισσότερα

Προγράμματα Επιδότησης Τουριστικών Επιχειρήσεων

Προγράμματα Επιδότησης Τουριστικών Επιχειρήσεων Προγράμματα Επιδότησης Τουριστικών Επιχειρήσεων Περιεχόμενα Δράση Digi Lodge Ενίσχυση Μικρών & Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων στα πλαίσια του ΕΣΠΑ Συμβουλευτικές Υπηρεσίες DATA RC 2 Δράση «Ενίσχυσης ξενοδοχειακών

Διαβάστε περισσότερα

2. ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ DQS DIN EN ISO 9001:2008

2. ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ DQS DIN EN ISO 9001:2008 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α. σας καλωσορίζει στο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα πρόγραμμα επαγγελματικής επιμόρφωσης

Διαβάστε περισσότερα

GLOBAL CERT. Τουριστικά Αγγλικά & άλλες γλώσσες

GLOBAL CERT. Τουριστικά Αγγλικά & άλλες γλώσσες GLOBAL CERT Τουριστικά Αγγλικά & άλλες γλώσσες Η PALSO με την πολυετή επιτυχημένη πορεία της στον κλάδο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης & πιστοποίησης και η GLOBAL CERT με την εμπειρία της και την άρτια τεχνογνωσία

Διαβάστε περισσότερα

ABS Α.Ε ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ABS Α.Ε ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ABS Α.Ε ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ABS Α.Ε Σκοπός: Σκοπός της εταιρίας είναι η ανάπτυξη ανταγωνιστικών και πρωτοποριακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Στόχοι:

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές αρχές διοίκησης. μιας μικρής επιχείρησης

Γενικές αρχές διοίκησης. μιας μικρής επιχείρησης Γενικές αρχές διοίκησης μιας μικρής επιχείρησης Η επιχείρηση αποτελεί μια παραγωγική - οικονομική μονάδα, με την έννοια ότι συνδυάζει και αξιοποιεί τους συντελεστές παραγωγής (εργασία, κεφάλαιο, γνώση,

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί Σύνεδροι, Αγαπητοί Φίλοι,

Αγαπητοί Σύνεδροι, Αγαπητοί Φίλοι, Αγαπητοί Σύνεδροι, Αγαπητοί Φίλοι, Ο ίδιος ο όρος του αγροτουρισμού παραπέμπει στα συνθετικά της αγροτικής δραστηριότητας και του τουρισμού. Αυτό συχνά δημιουργεί σύγχυση ως προς το τι είναι τελικά ο αγροτουρισμός,

Διαβάστε περισσότερα

Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και Κύριοι σύνεδροι,

Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και Κύριοι σύνεδροι, Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και Κύριοι σύνεδροι, Το προηγούμενο 7μηνο διάστημα εργαστήκαμε μεθοδικά και αθόρυβα για την θωράκιση και την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και συνεργαστήκαμε συντονισμένα με τους

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματική ευφυΐα και τουρισμός

Επιχειρηματική ευφυΐα και τουρισμός Σεμινάρια Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Επιχειρηματική ευφυΐα και τουρισμός Σπύρος Αβδημιώτης Αθανάσιος Δερμετζόπουλος Θεσσαλονίκη, 30 Σεπτεμβρίου 2015 Σε μια Ευρώπη/ Ελλάδα που επαναπροσδιορίζει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ. ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ Δράσης 3 (Δ3): Παραγωγή περιεχομένου για την ψηφιακή υπηρεσία στήριξης των τοπικών μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ. ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ Δράσης 3 (Δ3): Παραγωγή περιεχομένου για την ψηφιακή υπηρεσία στήριξης των τοπικών μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ WEB 2.0 / SOCIAL MEDIA / MOBILE TECHNOLOGIES

Διαβάστε περισσότερα

Ανοίγουμε την πόρτα της εκπαίδευσης!

Ανοίγουμε την πόρτα της εκπαίδευσης! 4 ΘΕΜΑ Ανοίγουμε την πόρτα της εκπαίδευσης! Δωρεάν σεμινάρια, αλλά και απόκτηση Master για όσα μέλη του Επιμελητηρίου το επιθυμούν Ένας από τους βασικούς στόχους της διοίκησης του Επιμελητηρίου είναι η

Διαβάστε περισσότερα

ABS ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ABS ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ABS ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ABS! Σκοπός: Σκοπός της εταιρίας είναι η ανάπτυξη ανταγωνιστικών και πρωτοποριακών εκπαιδευτικών προγραµµάτων.! Στόχοι: 1. Η συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματικό τητα Δημιουργία Νέων Επιχειρήσεων Επιχειρηματικά Μοντέλα

Επιχειρηματικό τητα Δημιουργία Νέων Επιχειρήσεων Επιχειρηματικά Μοντέλα Πρόγραμμα Eξ Aποστάσεως Eκπαίδευσης (E learning) Επιχειρηματικό τητα Δημιουργία Νέων Επιχειρήσεων Επιχειρηματικά Μοντέλα Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

«Ποιότητα και Κερδοφορία των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα»

«Ποιότητα και Κερδοφορία των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα» «Ποιότητα και Κερδοφορία των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα» Γκίκας Α. Χαρδούβελης Καθηγητής, Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής Παν. Πειραιώς Οικονομικός Σύμβουλος Ομίλου Eurobank

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΤΥΧΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΥΤΥΧΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΕΥΤΥΧΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΘΗΝΑ 1-8-2007 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Προοπτικές Ενδυνάμωσης της Κρήτης ως Τουριστικό Προορισμό.

Προοπτικές Ενδυνάμωσης της Κρήτης ως Τουριστικό Προορισμό. Προοπτικές Ενδυνάμωσης της Κρήτης ως Τουριστικό Προορισμό. Μιχάλης Βαμιεδάκης Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Περιφέρειας Κρήτης Iούλιος 2016 Η Κρήτη αποτελεί την τουριστική ατμομηχανή της Ελλάδας 48

Διαβάστε περισσότερα

19ο Ετήσιο Συνέδριο ΣΕΤΚΕ, Αθήνα 27 Μαρτίου Ξενοδόχείο Divani Caravel. Ομιλία Προέδρου, κ. Κωνσταντίνου Μπρεντάνου

19ο Ετήσιο Συνέδριο ΣΕΤΚΕ, Αθήνα 27 Μαρτίου Ξενοδόχείο Divani Caravel. Ομιλία Προέδρου, κ. Κωνσταντίνου Μπρεντάνου 19ο Ετήσιο Συνέδριο ΣΕΤΚΕ, Αθήνα 27 Μαρτίου 2016 Ξενοδόχείο Divani Caravel Ομιλία Προέδρου, κ. Κωνσταντίνου Μπρεντάνου Κυρίες & Κύριοι σύνεδροι, Εκ μέρους των μελών του Διοικητικού μας συμβουλίου, σας

Διαβάστε περισσότερα

Κύριε Γενικέ, Κύριε Πρόεδρε, Αγαπητοί καλεσμένοι, Κυρίες & κύριοι,

Κύριε Γενικέ, Κύριε Πρόεδρε, Αγαπητοί καλεσμένοι, Κυρίες & κύριοι, Κύριε Γενικέ, Κύριε Πρόεδρε, Αγαπητοί καλεσμένοι, Κυρίες & κύριοι, Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στη σημερινή κοινή μας παρουσίαση με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων και την Πρόεδρό του κ. Σακελλαρίδη,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. Αγαπητή Επιχείρηση, αγαπητό μέλος

ΘΕΜΑ: ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. Αγαπητή Επιχείρηση, αγαπητό μέλος ΘΕΜΑ: ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Αγαπητή Επιχείρηση, αγαπητό μέλος Η Στρατηγική Συνεργασία μεταξύ του Επιμελητηρίου Δράμας, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση της ΓΓΠΠ Αγγέλας Αβούρη στην ενημερωτική συνάντηση για τη δημιουργία Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης (23-11-06)

Εισήγηση της ΓΓΠΠ Αγγέλας Αβούρη στην ενημερωτική συνάντηση για τη δημιουργία Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης (23-11-06) Εισήγηση της ΓΓΠΠ Αγγέλας Αβούρη στην ενημερωτική συνάντηση για τη δημιουργία Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης (23-11-06) Η χώρα μας είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα

2. ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ DQS DIN EN ISO 9001:2008

2. ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ DQS DIN EN ISO 9001:2008 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α. σας καλωσορίζει στο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα πρόγραμμα επαγγελματικής επιμόρφωσης

Διαβάστε περισσότερα

Πως ξεκίνησε. Το 2012 θα βρισκόμαστε στο εξωτερικό με παγκόσμιο domain που ήδη είναι έτοιμο προς λειτουργία.

Πως ξεκίνησε. Το 2012 θα βρισκόμαστε στο εξωτερικό με παγκόσμιο domain που ήδη είναι έτοιμο προς λειτουργία. Πως ξεκίνησε 2004: Η ιδέα αφορούσε στη προώθηση των απαιτήσεων της τήρησης της νομοθεσίας 2007: Στη συνέχεια ήταν η προώθηση των συστημάτων περιβαλλοντικής διαχείρισης 2011: Σήμερα αποτελεί μια ολοκληρωμένη

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικότερα, σημειώνουμε τις ακόλουθες παρατηρήσεις επί των σκέψεων για τις τροποποιήσεις του Α.Ν.:

Ειδικότερα, σημειώνουμε τις ακόλουθες παρατηρήσεις επί των σκέψεων για τις τροποποιήσεις του Α.Ν.: Αναπτυξιακός Νόμος (6/2002) Ο ΣΕΤΕ θέλοντας να συμβάλει θετικά στις αλλαγές του Αναπτυξιακού Νόμου υπέβαλε μια σειρά προτάσεων, εκφράζοντας τις θέσεις των επιχειρήσεων από ολόκληρο το τουριστικό φάσμα.

Διαβάστε περισσότερα

10 χρόνια Φεστιβάλ Μελιού! το μεγάλο ετήσιο ραντεβού. της μελισσοκομίας!

10 χρόνια Φεστιβάλ Μελιού! το μεγάλο ετήσιο ραντεβού. της μελισσοκομίας! το μεγάλο ετήσιο ραντεβού της μελισσοκομίας! 10 χρόνια Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας Η φετινή χρονιά για το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί την δέκατη διοργάνωση.

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρομεσαίες

Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρομεσαίες ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρομεσαίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (Ανοιχτή Διαδικασία)

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (Ανοιχτή Διαδικασία) ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (Ανοιχτή Διαδικασία) κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΙΧΟΥ Βόλος 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 1 Αγαπητοί προσκεκλημένοι,

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Συνέδριο της Ναυτεμπορικής για τον κλάδο της Υγείας

1 ο Συνέδριο της Ναυτεμπορικής για τον κλάδο της Υγείας 1 ο Συνέδριο της Ναυτεμπορικής για τον κλάδο της Υγείας Ο ρόλος της Υγείας στην Ανάπτυξη Πέμπτη 25 Μαΐου 2017 Divani Caravel Hotel, Αθήνα Ομιλία Υπουργού Τουρισμού ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ Κυρίες και Κύριοι, Χαίρομαι

Διαβάστε περισσότερα

Πλατφόρμα Ένταξης & Υποστήριξης Σήματος «Ελληνικό Πρωινό» Εγχειρίδιο Ξενοδόχων

Πλατφόρμα Ένταξης & Υποστήριξης Σήματος «Ελληνικό Πρωινό» Εγχειρίδιο Ξενοδόχων Πλατφόρμα Ένταξης & Υποστήριξης Σήματος «Ελληνικό Πρωινό» Εγχειρίδιο Ξενοδόχων Εισαγωγή Το «Ελληνικό Πρωινό» αποτελεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα ιδιαίτερης σημασίας τόσο για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας

Διαβάστε περισσότερα

Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΤΡΟΥ. Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ

Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΤΡΟΥ. Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ 3.1.3. Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΤΡΟΥ Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ Άρθρα 52 (α) (iii) και 55 του Κανονισμού (EΚ) 1698/2005, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει Σημείο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ Γ.Ε.ΜΗ. & ΤΙΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ Γ.Ε.ΜΗ. & ΤΙΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ Γ.Ε.ΜΗ. & ΤΙΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Αγαπητά μέλη του Επιμελητηρίου μας, Σας ενημερώνουμε ότι : α) Ψηφίσθηκε ο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΣΚΑΛΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ. Ζω φτηνά στην πόλη μου Στηρίζω την επιχείρηση του τόπου μου!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΣΚΑΛΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ. Ζω φτηνά στην πόλη μου Στηρίζω την επιχείρηση του τόπου μου! ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΣΚΑΛΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ Ζω φτηνά στην πόλη μου Στηρίζω την επιχείρηση του τόπου μου! Tο Πρόγραμμα είναι της εταιρείας ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΑΡΝΑΚΑΣ EMΠΟΡΙΚΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Του κ. Κωνσταντίνου Γαγλία Γενικού Διευθυντή του BIC Αττικής

Του κ. Κωνσταντίνου Γαγλία Γενικού Διευθυντή του BIC Αττικής Του κ. Κωνσταντίνου Γαγλία Γενικού Διευθυντή του BIC Αττικής ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΩΝ CLUSTERS Με σκοπό τον εντοπισμό των βασικών παραγόντων επιτυχίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Τι είναι η Αγροδιατροφική Σύμπραξη; Είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία (ΑΜΚΕ), με σκοπό την ανάδειξη,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω ο τρόπος ανάπτυξης των ηλεκτρονικών καταστημάτων μπορεί να αναλυθεί με κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές, οι οποίες μπορεί να είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Φορολογική αφαίμαξη χωρίς ανάπτυξη, ή, λιγότεροι φόροι για ανάπτυξη;

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Φορολογική αφαίμαξη χωρίς ανάπτυξη, ή, λιγότεροι φόροι για ανάπτυξη; ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ Φορολογική αφαίμαξη χωρίς ανάπτυξη, ή, λιγότεροι φόροι για ανάπτυξη; Στέλιος Πέτσας Διευθυντής Γραφείου Προέδρου Νέας Δημοκρατίας Η Ελλάδα έχει από τους υψηλότερους οριακούς φορολογικούς

Διαβάστε περισσότερα

Αρχές Μάρκετινγκ. Ενότητα 3: Στρατηγικός Σχεδιασμός Μάρκετινγκ. Δρ. Καταραχιά Ανδρονίκη Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Αρχές Μάρκετινγκ. Ενότητα 3: Στρατηγικός Σχεδιασμός Μάρκετινγκ. Δρ. Καταραχιά Ανδρονίκη Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Αρχές Μάρκετινγκ Ενότητα 3: Στρατηγικός Σχεδιασμός Μάρκετινγκ Δρ. Καταραχιά Ανδρονίκη Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ 1 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ κ. ΖΑΧΑΡΙΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου Τρίτη, 1 η Σεπτεμβρίου, 2015 και ώρα 15.00, Αμφιθέατρο

Διαβάστε περισσότερα

Εκθεσιακός Τουρισμός

Εκθεσιακός Τουρισμός Εκθεσιακός Τουρισμός Περιεχόμενα Γενικά Διακρίσεις των Εκθέσεων Χαρακτηριστικά του εκθεσιακού τουρισμού Οφέλη των προορισμών Η αγορά του εκθεσιακού τουρισμού Η διοργάνωση της έκθεσης Διεθνείς τουριστικές

Διαβάστε περισσότερα

Κωνσταντίνος Ι. Τζιρίτας Σειρά:13. Επιβλέπων Α. Ιωαννίδης

Κωνσταντίνος Ι. Τζιρίτας Σειρά:13. Επιβλέπων Α. Ιωαννίδης Κωνσταντίνος Ι. Τζιρίτας Σειρά:13 Επιβλέπων Α. Ιωαννίδης Αθήνα, Δεκέμβριος 2016 1. Σκοπός Εργασίας 2. Εννοιολογική προσέγγιση Τουρισμού 3. Στόχοι ελληνικού Τουρισμού 4. SWOT analysis 5. Τουρισμός και ελληνική

Διαβάστε περισσότερα

«Μίγμα Marketing και Brand» διασύνδεση της θεωρητικής με την πρακτική γνώση στην εμπειρία του Ε.Κ.Π.Α. από πιλοτικά προγράμματα,

«Μίγμα Marketing και Brand» διασύνδεση της θεωρητικής με την πρακτική γνώση στην εμπειρία του Ε.Κ.Π.Α. από πιλοτικά προγράμματα, 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σας καλωσορίζει στο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα στο εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

Εξελίξεις στα Βασικά Μεγέθη της Ελληνικής Ξενοδοχίας 2018 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ

Εξελίξεις στα Βασικά Μεγέθη της Ελληνικής Ξενοδοχίας 2018 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ Εξελίξεις στα Βασικά Μεγέθη της Ελληνικής Ξενοδοχίας 2018 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ 2 3 Παγκόσμιο Τουριστικό Περιβάλλον, 2018 ΑΜΕΡΙΚΗ:

Διαβάστε περισσότερα

Οι Προοπτικές του Ελληνικού Τουρισμού. Δρ. Ανδρέας Α. Ανδρεάδης Πρόεδρος ΣΕΤΕ

Οι Προοπτικές του Ελληνικού Τουρισμού. Δρ. Ανδρέας Α. Ανδρεάδης Πρόεδρος ΣΕΤΕ Οι Προοπτικές του Ελληνικού Τουρισμού Δρ. Ανδρέας Α. Ανδρεάδης Πρόεδρος ΣΕΤΕ Ελληνικός Τουρισμός 2014 Συνολικές Αφίξεις 14 Συνολικά Άμεσα Έσοδα 14 Συνολική Συνεισφορά ΑΕΠ 14 Συνολικές Επενδύσεις 13-14

Διαβάστε περισσότερα

Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας

Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας Εφαρμοσμένες ΛΥΣΕΙΣ για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Ανάπτυξη Πωλήσεων Ανδρόμαχος Δημητροκάλλης, MBA Management

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΝΑ ΤΑΞΙ ΕΥΟΥΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΘΕΟ ΩΡΟΣ ΠΑΤΣΟΥΛΕΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

«Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» ΕΣΠΑ

«Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» ΕΣΠΑ «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» ΕΣΠΑ 2014 2020 ΕΣΠΑ 2014 2020 ΕΣΠΑ (Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης) 2014-2020 Προϋπολογισμός

Διαβάστε περισσότερα

Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας,

Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, Παρέμβαση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χριστόδουλου Αντωνιάδη, στο συνέδριο «Αριστοτέλης» της ΕΕΔΕ, στις 28 Νοεμβρίου 2014, στη Θεσσαλονίκη Χρηματοδοτικά Νέα Εργαλεία

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ALVARO PEREIRA ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΟΟΣΑ ΣΤΟ 19 th ROUNDTABLE WITH THE GOVERNMENT OF GREECE EUROPE: THE COMEBACK? GREECE: HOW RESILIENT? ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΪΟΥ 2015

Διαβάστε περισσότερα

1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ 1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ H «NOSTOS» GREEK ALTERNATIVE TOURISM EXPO 2016 είναι μια έκθεση εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού, ο οποίος και αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ - ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ 4 η ΔΙΑΛΕΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας Η Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας, είναι ο συνδυασµός και η επέκταση δύο επιτυχηµένων πρωτοβουλιών της έ

Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας Η Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας, είναι ο συνδυασµός και η επέκταση δύο επιτυχηµένων πρωτοβουλιών της έ ΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΜΠΛΑΚΕΙΤΕ ΩΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ 1 η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒ ΟΜΑ Α ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 17 23 Νοεµβρίου, 2008 Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας Η Παγκόσµια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ SWOT ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ Hospitality Management Company

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ SWOT ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ Hospitality Management Company ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ SWOT ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ 2017 Hospitality Management Company H ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ Ο ΣΤΟΧΟΣ Η SWOT ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Μάιο του 2013, μέσα από την ανάγκη που διακρίναμε για επαγγελματική

Διαβάστε περισσότερα

Απάντηση. Τι σημαίνει αυτό;

Απάντηση. Τι σημαίνει αυτό; 1. Γενικά. Κατά την άποψή σας: Ποιοι είναι οι τομείς συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής σας και οι κύριες συνολικές προκλήσεις; Ποιοι είναι οι κύριοι παράγοντες ανταγωνιστικότητας στην περιοχή σας

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σκοπός της έρευνας Εισαγωγή Βιβλιογραφική Επισκόπηση Μεθοδολογία Έρευνας Ανάλυση και ερμηνεία αποτελεσμάτων Συμπεράσματα

Περιεχόμενα. Σκοπός της έρευνας Εισαγωγή Βιβλιογραφική Επισκόπηση Μεθοδολογία Έρευνας Ανάλυση και ερμηνεία αποτελεσμάτων Συμπεράσματα Περιεχόμενα Σκοπός της έρευνας Εισαγωγή Βιβλιογραφική Επισκόπηση Μεθοδολογία Έρευνας Ανάλυση και ερμηνεία αποτελεσμάτων Συμπεράσματα Σκοπός της έρευνας Η συμβολή του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΣΙΦΝΟΥ 2012-2014 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΣΙΦΝΟΥ 2012-2014 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΣΙΦΝΟΥ 0-0 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Το παρόν ερωτηματολόγιο παρουσιάζεται σαν συμπλήρωμα του Επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου Σίφνου για τα έτη 0 0, το

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πολιτισμός ως στρατηγικός παράγοντας ανάπτυξης στην Προγραμματική Περίοδο 2014 2020 Δρ Λίνα Μενδώνη Γενική Γραμματέας

Ο Πολιτισμός ως στρατηγικός παράγοντας ανάπτυξης στην Προγραμματική Περίοδο 2014 2020 Δρ Λίνα Μενδώνη Γενική Γραμματέας Ο Πολιτισμός ως στρατηγικός παράγοντας ανάπτυξης στην Προγραμματική Περίοδο 2014 2020 Δρ Λίνα Μενδώνη Γενική Γραμματέας Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για την προγραμματική

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2014

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2014 «Λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας για την δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Παρακαλούμε όπως τις λάβετε υπόψη και τις συμπεριλάβετε στο τελικό κείμενο το οποίο θα έρθει προσεχώς προς ψήφιση στη Βουλή.

Παρακαλούμε όπως τις λάβετε υπόψη και τις συμπεριλάβετε στο τελικό κείμενο το οποίο θα έρθει προσεχώς προς ψήφιση στη Βουλή. ΑΘΗΝΑ 24-07-2013 ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2218 Προς: Υπουργό Τουρισμού, κυρία Κεφαλογιάννη Όλγα. Θέμα: Οι θέσεις της Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. επί του Νομοσχεδίου «Απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας,

Διαβάστε περισσότερα