ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Εαρινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραμματιστική Εργασία - 1o Μέρος

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Εαρινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραμματιστική Εργασία - 1o Μέρος"

Transcript

1 ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Εαρινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραμματιστική Εργασία - 1o Μέρος Ημερομηνία Παράδοσης: Δευτέρα, 1 Απριλίου 2019, ώρα 23:59 Τρόπος Παράδοσης: Χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα turnin. Πληροφορίες για το πώς λειτουργεί το πρόγραμμα turnin παρέχονται στην ιστοσελίδα του μαθήματος. (Source: Γενική περιγραφή: Στην εργασία αυτή καλείστε να υλοποιήσετε ένα πρόγραμμα που θα προσομοιώνει καταστήματα αγορών και καταναλωτές. Ο κάθε καταναλωτής έχει τη δική του λίστα με προϊόντα που επιθυμεί να αγοράσει. Το κάθε κατάστημα ανήκει σε μια κατηγορία ανάλογα με τον τύπο του. Στην εργασία αυτή θα θεωρήσετε ότι υπάρχουν πέντε κατηγορίες καταστημάτων συνολικά. Για κάθε κατάστημα υπάρχει μία λίστα με τα προϊόντα που είναι διαθέσιμα στο κατάστημα την τρέχουσα χρονική στιγμή. Ένας καταναλωτής μπορεί να αγοράσει ένα ή περισσότερα προϊόντα από αυτά που συμπεριλαμβάνονται στην προσωπική τους λίστα από τα καταστήματα που τα διαθέτουν.

2 Αναλυτική Περιγραφή Ζητούμενης Υλοποίησης Τα καταστήματα είναι οργανωμένα σε μία διπλά συνδεδεμένη, μη ταξινομημένη, κυκλική λίστα με όνομα λίστα καταστημάτων. Ο κάθε κόμβος της λίστας αποτελεί μία εγγραφή τύπου struct Shop που περιέχει τα ακόλουθα πεδία: sid: Αναγνωριστικό (τύπου int) που χαρακτηρίζει μοναδικά το κατάστημα. type: Ακέραιος αριθμός που δηλώνει τον τύπο του καταστήματος. next: Δείκτης (τύπου struct Shop) στον επόμενο κόμβο της λίστας καταστημάτων. prev: Δείκτης (τύπου struct Shop) στον προηγούμενο κόμβο της λίστας καταστημάτων. products: Δείκτης (τύπου struct Product) στην αρχή μιας απλά συνδεδεμένης, ταξινομημένης λίστας, που ονομάζεται λίστα προϊόντων καταστήματος. Το κάθε στοιχείο της λίστας προϊόντων καταστήματος αποτελεί μία εγγραφή τύπου struct Product με τα ακόλουθα πεδία: pid: Αναγνωριστικό (τύπου int) που χαρακτηρίζει μοναδικά το προϊόν. quantity: Ακέραιος αριθμός που δηλώνει την ποσότητα του διαθέσιμου προϊόντος στο κατάστημα. price: Ακέραιος αριθμός που δηλώνει την τιμή του προϊόντος. next: Δείκτης (τύπου struct Product) στον επόμενο κόμβο της λίστας προϊόντων καταστήματος. Στο Σχήμα 1 παρουσιάζεται η λίστα καταστημάτων και οι λίστες προϊόντων καταστημάτων. Οι καταναλωτές είναι οργανωμένοι σε μία απλά συνδεδεμένη, μη ταξινομημένη λίστα, με κόμβο φρουρό, που ονομάζεται λίστα καταναλωτών. Ο κάθε κόμβος της λίστας αποτελεί μία εγγραφή τύπου struct Consumer που περιέχει τα ακόλουθα πεδία: cid: Αναγνωριστικό (τύπου int) που χαρακτηρίζει μοναδικά τον καταναλωτή. next: Δείκτης (τύπου struct Consumer) στον επόμενο κόμβο της λίστας καταναλωτών. shopping_list: Δείκτης (τύπου struct C_Product) στην αρχή μίας απλά συνδεδεμένης, ταξινομημένης λίστας με όνομα λίστα προϊόντων καταναλωτή. Ο κάθε κόμβος της λίστας αποτελεί μία εγγραφή τύπου struct C_Product που περιέχει τα ακόλουθα πεδία: pid: Αναγνωριστικό (τύπου int) που χαρακτηρίζει μοναδικά το προϊόν που επιθυμεί να αγοράσει ο καταναλωτής quantity: Ακέραιος αριθμός που δηλώνει την ποσότητα του προϊόντος που επιθυμεί να αγοράσει ο καταναλωτής. next: Δείκτης (τύπου struct C_Product) στον επόμενο κόμβο της λίστας προϊόντων καταναλωτή. Στο Σχήμα 2 παρουσιάζεται η λίστα καταναλωτών και οι λίστες προϊόντων καταναλωτών.

3 Σχήμα 1: Η διπλά-συνδεδεμένη μη-ταξινομημένη λίστα καταστημάτων κάθε κόμβος της οποίας δεικτοδοτεί μία απλά-συνδεδεμένη, ταξινομημένη λίστα προϊόντων καταστήματος.

4 Σχήμα 2: Η απλά-συνδεδεμένη, μη-ταξινομημένη λίστα καταναλωτών κάθε κόμβος της οποίας δεικτοδοτεί μία απλά-συνδεδεμένη, ταξινομημένη λίστα προϊόντων καταναλωτών.

5 Τρόπος Λειτουργίας Προγράμματος Το πρόγραμμα που θα δημιουργηθεί θα πρέπει να εκτελείται καλώντας την ακόλουθη εντολή: <executable> <input-file> όπου <executable> είναι το όνομα του εκτελέσιμου αρχείου του προγράμματος (π.χ. a.out) και <input-file> είναι το όνομα ενός αρχείου εισόδου (π.χ. testfile) το οποίο περιέχει γεγονότα των ακόλουθων μορφών: R <sid> <type> Γεγονός τύπου register shop που υποδηλώνει τη δημιουργία ενός νέου καταστήματος με αναγνωριστικό <sid>. Η παράμετρος <type> υποδηλώνει τον τύπο του καταστήματος. Κατά το γεγονός αυτό, θα γίνεται εισαγωγή ενός νέου κόμβου τύπου struct Shop στη λίστα καταστημάτων. Αρχικά, η λίστα προϊόντων του καταστήματος θα είναι κενή. Μετά το πέρας της εκτέλεσης ενός τέτοιου γεγονότος, το πρόγραμμα θα πρέπει να τυπώνει την ακόλουθη πληροφορία: R <sid> <type> Shops = <sid 1,type 1 >, <sid 2,type 2 >, <sid 3,type 3 >,, <sid n,type n > όπου n είναι ο αριθμός των κόμβων στη λίστα καταστημάτων και για κάθε i [1,n ], <sid i > και <type i > είναι το αναγνωριστικό και ο τύπος του καταστήματος, αντίστοιχα, που αντιστοιχεί στον i- οστό κόμβο της λίστας αυτής. S <sid> <pid> <quantity> <price> Γεγονός τύπου supply shop που υποδηλώνει την εισαγωγή ενός νέου προϊόντος με αναγνωριστικό <pid> στη λίστα προϊόντων του καταστήματος με αναγνωριστικό <sid>. Οι παράμετροι <quantity> και <price> δηλώνουν αντίστοιχα την ποσότητα και την τιμή του νέου προϊόντος. Κατά το γεγονός αυτό, θα αναζητάτε στη λίστα καταστημάτων το κατάστημα με αναγνωριστικό <sid> και στη συνέχεια θα εισάγετε στη λίστα προϊόντων καταστήματος ένα νέο κόμβο με αναγνωριστικό <pid>. Μετά από κάθε εισαγωγή, η λίστα προϊόντων καταστήματος θα πρέπει να μένει ταξινομημένη. Μετά το πέρας της εκτέλεσης ενός τέτοιου γεγονότος, το πρόγραμμα θα πρέπει να τυπώνει την ακόλουθη πληροφορία: S <sid> <pid> <quantity> <price> Shop 1 = <pid 1,1,quantity 1,1,price 1,1 >, <pid 1,2,quantity 1,2,price 1,2 >,, <pid 1,m1,quantity 1,m1,price 1,m1 > Shop 2 = <pid 2,1,quantity 2,1,price 2,1 >, <pid 2,2,quantity 2,2,price 2,2 >,, <pid 2,m2,quantity 2,m2,price 2,m2 > Shop n = <pid n,1,quantity n,1,price n,1 >, <pid n,2,quantity n,2,price n,2 >,, <pid n,mn,quantity n,mn,price n,mn > όπου n είναι το πλήθος των κόμβων στη λίστα καταστημάτων και για κάθε i, 1 i n, m i είναι το πλήθος των κόμβων της λίστας προϊόντων του i-οστού καταστήματος, και για κάθε j [1,,mi ], pid i,j, quantity i,j και price i,j είναι το αναγνωριστικό, η ποσότητα και η τιμή του προϊόντος, αντίστοιχα, που αντιστοιχεί στον j-οστό κόμβο της λίστας προϊόντων του i-οστού καταστήματος.

6 C <cid> Γεγονός τύπου register customer που υποδηλώνει την εισαγωγή ενός νέου καταναλωτή με αναγνωριστικό <cid> στη λίστα καταναλωτών. Κατά το γεγονός αυτό, θα γίνεται εισαγωγή ενός νέου κόμβου τύπου struct Customer στη λίστα καταναλωτών. Μετά το πέρας της εκτέλεσης ενός τέτοιου γεγονότος, το πρόγραμμα θα πρέπει να τυπώνει την ακόλουθη πληροφορία: C <cid> Customers = <cid 1 >, <cid 2 >, <sid 3 >,, <sid n > όπου n ο αριθμός των κόμβων στη λίστα καταναλωτών και για κάθε i [1,n], <cid i > είναι το αναγνωριστικό του καταναλωτή που αντιστοιχεί στον i-οστό κόμβο της λίστας αυτής. L <cid> <pid> <quantity> Γεγονός τύπου add to shopping list που υποδηλώνει την εισαγωγή ενός νέου κόμβου με αναγνωριστικό <pid> στη λίστα προϊόντων του καταναλωτή με αναγνωριστικό <cid>. Η παράμετρος <quantity> υποδηλώνει την ποσότητα του νέου προϊόντος. Κατά το γεγονός αυτό, θα αναζητείτε το κόμβο με αναγνωριστικό <cid> στη λίστα καταναλωτών και στη συνέχεια θα εισάγετε στη λίστα προϊόντων καταναλωτών ένα νέο κόμβο με αναγνωριστικό <pid>. Μετά από κάθε εισαγωγή, η λίστα προϊόντων καταναλωτών θα πρέπει να μένει ταξινομημένη. Μετά το πέρας της εκτέλεσης ενός τέτοιου γεγονότος, το πρόγραμμα θα πρέπει να τυπώνει την ακόλουθη πληροφορία: L <cid> <pid> <quantity> Customer 1 = <pid 1,1,quantity 1,1 >, <pid 1,2,quantity 1,2 >,, <pid 1,m1,quantity 1,m1 > Customer 2 = <pid 2,1,quantity 2,1 >, <pid 2,2,quantity 2,2 >,, <pid 2,m2,quantity 2,m2 > Customer n = <pid n,1,quantity n,1 >, <pid n,2,quantity n,2 >,, <pid n,mn,quantity n,mn > όπου n είναι το πλήθος των κόμβων στη λίστα καταναλωτών και για κάθε i, 1 i n, m i είναι το πλήθος των κόμβων της λίστας προϊόντων του i-οστού καταναλωτή, και για κάθε j [1,,mi ], pid i,j, και quantity i,j είναι αντίστοιχα το αναγνωριστικό και η ποσότητα του προϊόντος που αντιστοιχεί στον j-οστό κόμβο της λίστας προϊόντων του i-οστού καταναλωτή. D <cid> <pid> Γεγονός τύπου delete from shopping list που υποδηλώνει την διαγραφή του κόμβου με αναγνωριστικό <pid> από τη λίστα προϊόντων του καταναλωτή με αναγνωριστικό <cid>. Κατά το γεγονός αυτό, θα αναζητείτε το κόμβο με αναγνωριστικό <cid> στη λίστα καταναλωτών και στη συνέχεια θα διαγράφετε από τη λίστα προϊόντων τον κόμβο με αναγνωριστικό <pid>. Μετά το πέρας της εκτέλεσης ενός τέτοιου γεγονότος, το πρόγραμμα θα πρέπει να τυπώνει την ακόλουθη πληροφορία:

7 D <cid> <pid> Customer 1 = <pid 1,1,quantity 1,1 >, <pid 1,2,quantity 1,2 >,, <pid 1,m1,quantity 1,m1 > Customer 2 = <pid 2,1,quantity 2,1 >, <pid 2,2,quantity 2,2 >,, <pid 2,m2,quantity 2,m2 > Customer n = <pid n,1,quantity n,1 >, <pid n,2,quantity n,2 >,, <pid n,mn,quantity n,mn > όπου n είναι το πλήθος των κόμβων στη λίστα καταναλωτών και για κάθε i, 1 i n, m i είναι το πλήθος των κόμβων της λίστας προϊόντων καταναλωτών του i-οστού καταναλωτή, και για κάθε j [1,,mi ], pid i,j, και quantity i,j είναι αντίστοιχα το αναγνωριστικό και η ποσότητα του προϊόντος που αντιστοιχεί στον j-οστό κόμβο της λίστας προϊόντων του i-οστού καταναλωτή. G <cid> Γεγονός τύπου go shopping που υποδηλώνει την αναζήτηση των προϊόντων από τη λίστα προϊόντων του καταναλωτή με αναγνωριστικό <cid> και την αγορά τους από τις λίστες προϊόντων καταστημάτων. Κατά το γεγονός αυτό, θα διατρέχετε τη λίστα καταστημάτων και για κάθε κατάστημα θα αναζητάτε εάν τα προϊόντα στη λίστα προϊόντων του ανήκουν και στη λίστα προϊόντων του καταναλωτή με αναγνωριστικό <cid>. Εάν το προϊόν με αναγνωριστικό <pid i > ανήκει και στις δύο λίστες, θα ενημερώνετε κατάλληλα το πεδίο quantity του προϊόντος τόσο του καταναλωτή, όσο και του καταστήματος, υποδηλώνοντας έτσι την αγορά του προϊόντος. Εάν το κατάστημα δε διαθέτει την επιθυμητή ποσότητα του προϊόντος με αναγνωριστικό <pid i >, ο καταναλωτής συνεχίζει να ψάχνει και στα υπόλοιπα καταστήματα, μέχρι, είτε να βρει την υπολοιπόμενη ποσότητα του προϊόντος ή να έχει περάσει από όλα τα καταστήματα. Όταν το πεδίο quantity ενός προϊόντος στη λίστα προϊόντων καταναλωτή, αντίστοιχα καταστήματος, γίνει ίσο με 0, το προϊόν θα αφαιρείται από τη λίστα προϊόντων καταναλωτή, αντίστοιχα καταστήματος. Μετά το πέρας της εκτέλεσης ενός τέτοιου γεγονότος, το πρόγραμμα θα πρέπει να τυπώνει την ακόλουθη πληροφορία: G <cid> Customer 1 = <pid 1,1,quantity 1,1 >, <pid 1,2,quantity 1,2 >,, <pid 1,m1,quantity 1,m1 > Customer 2 = <pid 2,1,quantity 2,1 >, <pid 2,2,quantity 2,2 >,, <pid 2,m2,quantity 2,m2 > Customer n = <pid n,1,quantity n,1 >, <pid n,2,quantity n,2 >,, <pid n,mn,quantity n,mn > Shop 1 = <pid 1,1,quantity 1,1,price 1,1 >, <pid 1,2,quantity 1,2,price 1,2 >,, <pid 1,z1,quantity 1,z1,price 1,z1 > Shop 2 = <pid 2,1,quantity 2,1,price 2,1 >, <pid 2,2,quantity 2,2,price 2,2 >,, <pid 2,z2,quantity 2,z2,price 2,z2 > Shop w = <pid w,1,quantity w,1,price w,1 >, <pid w,2,quantity w,2,price w,2 >,, <pid w,zw,quantity w,zw,price w,zw > όπου n είναι το πλήθος των κόμβων στη λίστα των καταναλωτών και για κάθε i, 1 i n, m i είναι το πλήθος των κόμβων της λίστας προϊόντων του i-οστού καταναλωτή, και για κάθε j [1,,mi ], pid i,j, και quantity i,j είναι αντίστοιχα το αναγνωριστικό και η ποσότητα του προϊόντος που αντιστοιχεί στον j-οστό κόμβο της λίστας προϊόντων του i-οστού καταναλωτή. Επιπρόσθετα, θεωρείστε ότι w είναι το πλήθος των κόμβων στη λίστα των καταστημάτων, για κάθε k, 1 k w, z k είναι το πλήθος των κόμβων της λίστας προϊόντων του k-οστού καταστήματος, και για κάθε l [1,,zk ], pid k,l, quantity k,l και price k,l είναι αντίστοιχα το αναγνωριστικό, η ποσότητα και η τιμή

8 του προϊόντος που αντιστοιχεί στον i-οστό κόμβο της λίστας προϊόντων του k-οστού καταστήματος. M <sid 1 > <sid 2 > Γεγονός τύπου store close που υποδηλώνει την πτώχευση του καταστήματος με αναγνωριστικό <sid 2 > και την συγχώνευσή του με το κατάστημα με αναγνωριστικό <sid 1 >. Κατά το γεγονός αυτό, θα αναζητάτε τους κόμβους με αναγνωριστικό <sid 1 > και <sid 2 > στη λίστα καταστημάτων και έπειτα θα συνενώνετε τις λίστες προϊόντων τους. Η τελική λίστα θα αποτελεί τη λίστα προϊόντων του καταστήματος με αναγνωριστικό <sid 1 >. Τέλος, θα διαγράφετε από τη λίστα καταστημάτων το κατάστημα με αναγνωριστικό <sid 2 >. Η συνένωση των δύο λιστών θα πρέπει να πραγματοποιηθεί με πολυπλοκότητα O(n + m), όπου n, m είναι το πλήθος των κόμβων της λίστας προϊόντων των καταστημάτων με αναγνωριστικό <sid 1 > και <sid 2 >, αντίστοιχα. Μετά το πέρας της εκτέλεσης ενός τέτοιου γεγονότος, το πρόγραμμα θα πρέπει να τυπώνει την ακόλουθη πληροφορία: M <sid 1 > <sid 2 > Shop 1 = <pid 1,1,quantity 1,1,price 1,1 >, <pid 1,2,quantity 1,2,price 1,2 >,, <pid 1,m1,quantity 1,m1,price 1,m1 > Shop 2 = <pid 2,1,quantity 2,1,price 2,1 >, <pid 2,2,quantity 2,2,price 2,2 >,, <pid 2,m2,quantity 2,m2,price 2,m2 > Shop n = <pid n,1,quantity n,1,price n,1 >, <pid n,2,quantity n,2,price n,2 >,, <pid n,mn,quantity n,mn,price n,mn > όπου n είναι το πλήθος των κόμβων στη λίστα καταστημάτων και για κάθε i, 1 i n, m i είναι το πλήθος των κόμβων της λίστας προϊόντων καταστήματος του i-οστού καταστήματος, και για κάθε j [1,,mi ], pid i,j, quantity i,j και price i,j είναι αντίστοιχα το αναγνωριστικό, η ποσότητα και η τιμή του προϊόντος που αντιστοιχεί στον j-οστό κόμβο της λίστας προϊόντων του i-οστού καταστήματος. F Γεγονός τύπου find cheapest products που υποδηλώνει την εύρεση των 5 προϊόντων με τη χαμηλότερη τιμή. Κατά το γεγονός αυτό, θα προσπελάσετε τη λίστα καταστημάτων και για κάθε κατάστημα, θα διασχίζετε τη λίστα προϊόντων του, με σκοπό την εύρεση των 5 κόμβων που έχουν τη χαμηλότερη τιμή στο πεδίο <price>. Για την εκπλήρωση του γεγονότος αυτού, θα χρησιμοποιήσετε ένα βοηθητικό πίνακα 5 θέσεων, όπου κάθε κελί του θα δεικτοδοτεί σε έναν από τους 5 κόμβους με τη χαμηλότερη τιμή στο πεδίο price. Ο πίνακας θα είναι ταξινομημένος σε αύξουσα διάταξη, ως προς το πεδίο price των κόμβων στους οποίους δεικτοδοτεί. Προϊόντα που ανήκουν σε πολλαπλά καταστήματα, θα εμφανίζονται μόνο μία φορά στον πίνακα αυτόν, κρατώντας την χαμηλότερη τιμή με την οποία είναι διαθέσιμα. Το γεγονός θα πρέπει να πραγματοποιηθεί με πολυπλοκότητα Ο(n+m), όπου n είναι το πλήθος των κόμβων της λίστας καταστημάτων και m είναι το πλήθος των προϊόνων που είναι διαθέσιμα. Μετά το πέρας της εκτέλεσης ενός τέτοιου γεγονότος, το πρόγραμμα θα πρέπει να τυπώνει την ακόλουθη πληροφορία:

9 F Cheapest Products: <pid 1, quantity 1, price 1 >,, <pid 5, quantity 5, price 5 > όπου για κάθε i, 1 i 5 pid i, quantity i και price i είναι το αναγνωριστικό, η ποσότητα καθώς και η τιμή του i-οστού προϊόντος, αντίστοιχα. T Γεγονός τύπου categorize shops που υποδηλώνει την κατηγοριοποίηση των καταστημάτων με βάση τον τύπο τους. Κατά το γεγονός αυτό, θα διαμοιράσετε τη λίστα καταστημάτων σε 5 μικρότερες, απλά συνδεδεμένες λίστες με βάση το πεδίο type (δηλαδή ανάλογα με το σε ποια από τις πέντε κατηγορίες ανήκει). Ο διαμοιρασμός των λιστών θα πρέπει να πραγματοποιηθεί με πολυπλοκότητα O(n), όπου n είναι το πλήθος των κόμβων της λίστας καταστημάτων. Στο σχήμα 3, παρουσιάζεται το αποτέλεσμα της εκτέλεσης ενός τέτοιου γεγονότος στη λίστα καταστημάτων του σχήματος 1: Σχήμα 3: Πίνακας κάθε στοιχείο του οποίου δεικτοδοτεί μία απλά συνδεδεμένη λίστα από καταστήματα. Μετά το πέρας της εκτέλεσης ενός τέτοιου γεγονότος, το πρόγραμμα θα πρέπει να τυπώνει την ακόλουθη πληροφορία:

10 T Type 1 Shop 1 = <pid 1,1,quantity 1,1,price 1,1 >,, <pid 1,m11,quantity 1,m11,price 1,m11 > Shop n1 = <pid n1,1,quantity n1,1,price n1,1 >,, <pid n1,mn1,quantity n1,mn1,price n1,mn1 > Type k Shop 1 = <pid 1,1,quantity 1,1,price 1,1 >,, <pid 1,m1k,quantity 1,m1k,price 1,m1k > Shop nk = <pid nk,1,quantity nk,1,price nk,1 >,, <pid nk,mnk,quantity nk,mnk,price nk,mnk > όπου k είναι το πλήθος των ειδών καταστημάτων και για κάθε w, 1 w k n w είναι το πλήθος καταστημάτων του w-οστού τύπου, για κάθε i, 1 i n και j, 1 j k m i,j είναι το πλήθος των κόμβων της i-οστής λίστας καταστημάτων του j-οστού τύπου, και για κάθε l [1,,mij ], pid ij,l, quantity ij,l και price ij,l είναι αντίστοιχα το αναγνωριστικό, η ποσότητα και η τιμή του προϊόντος που αντιστοιχεί στον l-οστό κόμβο της i-οστής λίστας προϊόντων καταστήματος του j-οστού τύπου. Χ Γεγονός τύπου print shops που υποδηλώνει την εκτύπωση όλων των καταστημάτων από τη λίστα καταστημάτων καθώς και την εκτύπωση των λιστών προϊόντων τους. Μετά το πέρας της εκτέλεσης ενός τέτοιου γεγονότος, το πρόγραμμα θα πρέπει να τυπώνει την ακόλουθη πληροφορία: Χ Shop 1 = <pid 1,1,quantity 1,1,price 1,1 >, <pid 1,2,quantity 1,2,price 1,2 >,, <pid 1,m1,quantity 1,m1,price 1,m1 > Shop 2 = <pid 2,1,quantity 2,1,price 2,1 >, <pid 2,2,quantity 2,2,price 2,2 >,, <pid 2,m2,quantity 2,m2,price 2,m2 > Shop n = <pid n,1,quantity n,1,price n,1 >, <pid n,2,quantity n,2,price n,2 >,, <pid n,mn,quantity n,mn,price n,mn > όπου n είναι το πλήθος των κόμβων στη λίστα καταστημάτων και για κάθε i, 1 i n, m i είναι το πλήθος των κόμβων της λίστας προϊόντων καταστήματος του i-οστού καταστήματος, και για κάθε j [1,,mi ], pid i,j, quantity i,j και price i,j είναι αντίστοιχα το αναγνωριστικό, η ποσότητα και η τιμή του προϊόντος που αντιστοιχεί στον j-οστό κόμβο της λίστας προϊόντων του i-οστού καταστήματος.

11 Υ Γεγονός τύπου print customers που υποδηλώνει την εκτύπωση όλων των καταναλωτών από τη λίστα καταναλωτών καθώς και την εκτύπωση των λιστών προϊόντων τους. Μετά το πέρας της εκτέλεσης ενός τέτοιου γεγονότος, το πρόγραμμα θα πρέπει να τυπώνει την ακόλουθη πληροφορία: Y Customer 1 = <pid 1,1,quantity 1,1 >, <pid 1,2,quantity 1,2 >,, <pid 1,m1,quantity 1,m1 > Customer 2 = <pid 2,1,quantity 2,1 >, <pid 2,2,quantity 2,2 >,, <pid 2,m2,quantity 2,m2 > Customer n = <pid n,1,quantity n,1 >, <pid n,2,quantity n,2 >,, <pid n,mn,quantity n,mn > όπου n είναι το πλήθος των κόμβων στη λίστα καταναλωτών και για κάθε i, 1 i n, m i είναι το πλήθος των κόμβων της λίστας προϊόντων του i-οστού καταναλωτή, και για κάθε j [1,,mi ], pid i,j, και quantity i,j είναι αντίστοιχα το αναγνωριστικό και η ποσότητα του προϊόντος που αντιστοιχεί στον j-οστό κόμβο της λίστας προϊόντων του i-οστού καταναλωτή.

12 Βαθμολογία Γεγονότων R 6 S 7 C 6 L 7 D 10 G 15 M 15 F 15 T 15 X 2 Y 2

13 Δομές Δεδομένων Στην υλοποίησή σας δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσετε έτοιμες δομές δεδομένων (πχ.,arraylist) είτε η υλοποίηση πραγματοποιηθεί στη C είτε στη Java. Στη συνέχεια παρουσιάζονται οι δομές σε C που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση της παρούσας εργασίας. struct Shop { int sid; int type; struct Product *products; struct Shop *next; struct Shop *prev; }; struct Customer { int cid; struct C_Product *shopping_list; struct Customer *next; }; struct Product { int pid; int quantity; int price; struct Product *next; }; struct C_Product { int pid; int quantity; struct C_Product *next; }; /* global, pointer στον κόμβο Header της κυκλικής, διπλά συνδεδεμένης, λίστας καταστημάτων */ struct Shop *H; /* global, δείκτης στον 1o κόμβο της λίστας καταναλωτών */ struct Customer *Customers; /* global, δείκτης στον κόμβο φρουρό της λίστας καταναλωτών */ struct Customer *Sentinel; /* global, πίνακας για τη χρήση στο γεγονός T */ struct Shop *ShopTypes[5]; /* global, πίνακας για τη χρήση στο γεγονός F */ struct Product *CheapestProducts[5];

ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Εαρινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος Προγραμματιστική Εργασία - 2o Μέρος

ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Εαρινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος Προγραμματιστική Εργασία - 2o Μέρος Πανεπιστήµιο Κρήτης Τµήµα Επιστήµης Υπολογιστών, 4 Μαρτίου 2019 ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Εαρινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος 2018-2019 Προγραμματιστική Εργασία - 2o Μέρος Ημερομηνία Παράδοσης: Δευτέρα, 13 Μαϊου

Διαβάστε περισσότερα

ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Εαρινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος 2018 Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραμματιστική Εργασία - 1o Μέρος

ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Εαρινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος 2018 Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραμματιστική Εργασία - 1o Μέρος ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Εαρινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος 2018 Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραμματιστική Εργασία - 1o Μέρος Ημερομηνία Παράδοσης: Κυριακή, 1 Απριλίου 2018, ώρα 23:59 Τρόπος Παράδοσης:

Διαβάστε περισσότερα

ΗΥ240: Δοµές Δεδοµένων Εαρινό Εξάµηνο Ακαδηµαϊκό Έτος 2017 Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραµµατιστική Εργασία - 1 ο Μέρος

ΗΥ240: Δοµές Δεδοµένων Εαρινό Εξάµηνο Ακαδηµαϊκό Έτος 2017 Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραµµατιστική Εργασία - 1 ο Μέρος ΗΥ240: Δοµές Δεδοµένων Εαρινό Εξάµηνο Ακαδηµαϊκό Έτος 2017 Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραµµατιστική Εργασία - 1 ο Μέρος Ηµεροµηνία Παράδοσης: Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017, ώρα 23:59. Τρόπος Παράδοσης:

Διαβάστε περισσότερα

ΗΥ240: Δοµές Δεδοµένων Εαρινό Εξάµηνο Ακαδηµαϊκό Έτος 2016 Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραµµατιστική Εργασία - 1 ο Μέρος

ΗΥ240: Δοµές Δεδοµένων Εαρινό Εξάµηνο Ακαδηµαϊκό Έτος 2016 Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραµµατιστική Εργασία - 1 ο Μέρος ΗΥ240: Δοµές Δεδοµένων Εαρινό Εξάµηνο Ακαδηµαϊκό Έτος 2016 Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραµµατιστική Εργασία - 1 ο Μέρος Ηµεροµηνία Παράδοσης: Κυριακή, 3 Απριλίου 2016, ώρα 23:59. Τρόπος Παράδοσης:

Διαβάστε περισσότερα

ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Εαρινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος 2018 Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραμματιστική Εργασία - 2o Μέρος

ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Εαρινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος 2018 Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραμματιστική Εργασία - 2o Μέρος ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Εαρινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος 2018 Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραμματιστική Εργασία - 2o Μέρος Ημερομηνία Παράδοσης: Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018, ώρα 23:59 Τρόπος Παράδοσης: Χρησιμοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Εαρινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος 2017 Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραμματιστική Εργασία - 2o Μέρος

ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Εαρινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος 2017 Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραμματιστική Εργασία - 2o Μέρος ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Εαρινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος 2017 Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραμματιστική Εργασία - 2o Μέρος Ημερομηνία Παράδοσης: Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017, ώρα 23:59. Τρόπος Παράδοσης:

Διαβάστε περισσότερα

ΗΥ240: Δοµές Δεδοµένων Χειµερινό Εξάµηνο Ακαδηµαϊκό Έτος Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραµµατιστική Εργασία - 1 ο Μέρος

ΗΥ240: Δοµές Δεδοµένων Χειµερινό Εξάµηνο Ακαδηµαϊκό Έτος Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραµµατιστική Εργασία - 1 ο Μέρος ΗΥ240: Δοµές Δεδοµένων Χειµερινό Εξάµηνο Ακαδηµαϊκό Έτος 2016-2017 Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραµµατιστική Εργασία - 1 ο Μέρος Ηµεροµηνία Παράδοσης: Δευτέρα, 14 Νοεµβρίου 2016, ώρα 23:59. Τρόπος

Διαβάστε περισσότερα

ΗΥ240: Δοµές Δεδοµένων Χειµερινό Εξάµηνο Ακαδηµαϊκό Έτος Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραµµατιστική Εργασία - 1 ο Μέρος

ΗΥ240: Δοµές Δεδοµένων Χειµερινό Εξάµηνο Ακαδηµαϊκό Έτος Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραµµατιστική Εργασία - 1 ο Μέρος ΗΥ240: Δοµές Δεδοµένων Χειµερινό Εξάµηνο Ακαδηµαϊκό Έτος 2017-2018 Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραµµατιστική Εργασία - 1 ο Μέρος Ηµεροµηνία Παράδοσης: Δευτέρα, 20 Νοεµβρίου 2017, ώρα 23:59. Τρόπος

Διαβάστε περισσότερα

Project HY240a - 1η Φάση Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Βοηθός: Νικόλαος Μπατσαράς Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών Πανεπιστήμιο Κρήτης Ηράκλειο, 24 Οκτωβρίου 2018 Διαδικαστικά Θεματολογία Δομές Μεγάλου Αλεξάνδρου

Διαβάστε περισσότερα

https://csd.uoc.gr/~hy240b/current/submit.php

https://csd.uoc.gr/~hy240b/current/submit.php Project HY240b - 1η Φάση Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Βοηθός: Νικόλαος Μπατσαράς Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών Πανεπιστήμιο Κρήτης Ηράκλειο, 09 Μαρτίου 2018 Εισαγωγή Διαδικαστικά Θεματολογία Δομές Χρηστών

Διαβάστε περισσότερα

ΗΥ240: Δοµές Δεδοµένων Εαρινό Εξάµηνο Ακαδηµαϊκό Έτος Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραµµατιστική Εργασία - 2 ο Μέρος

ΗΥ240: Δοµές Δεδοµένων Εαρινό Εξάµηνο Ακαδηµαϊκό Έτος Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραµµατιστική Εργασία - 2 ο Μέρος ΗΥ240: Δοµές Δεδοµένων Εαρινό Εξάµηνο Ακαδηµαϊκό Έτος 2014-15 Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραµµατιστική Εργασία - 2 ο Μέρος Ηµεροµηνία Παράδοσης: Κυριακή, 18 Μαΐου 2015, ώρα 23:59. Τρόπος Παράδοσης:

Διαβάστε περισσότερα

ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Χειμερινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραμματιστική Εργασία - 2 ο Μέρος

ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Χειμερινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραμματιστική Εργασία - 2 ο Μέρος ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Χειμερινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος 2014-15 Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραμματιστική Εργασία - 2 ο Μέρος Ημερομηνία Παράδοσης: Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 23:59. Τρόπος

Διαβάστε περισσότερα

Προγραµµατιστική Εργασία - 2 ο Μέρος

Προγραµµατιστική Εργασία - 2 ο Μέρος Πανεπιστήµιο Κρήτης, Τµήµα Επιστήµης Υπολογιστών 1 εκεµβρίου 2011 ΗΥ240: οµές εδοµένων Εαρινό Εξάµηνο Ακαδηµαϊκό Έτος 2011-12 ιδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραµµατιστική Εργασία - 2 ο Μέρος Ηµεροµηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΗΥ240: οµές εδοµένων Χειµερινό Εξάµηνο Ακαδηµαϊκό Έτος Παναγιώτα Φατούρου. Προγραµµατιστική Εργασία 3 ο Μέρος

ΗΥ240: οµές εδοµένων Χειµερινό Εξάµηνο Ακαδηµαϊκό Έτος Παναγιώτα Φατούρου. Προγραµµατιστική Εργασία 3 ο Μέρος Πανεπιστήµιο Κρήτης, Τµήµα Επιστήµης Υπολογιστών 6 εκεµβρίου 2008 ΗΥ240: οµές εδοµένων Χειµερινό Εξάµηνο Ακαδηµαϊκό Έτος 2008-09 Παναγιώτα Φατούρου Προγραµµατιστική Εργασία 3 ο Μέρος Ηµεροµηνία Παράδοσης:

Διαβάστε περισσότερα

Προγραµµατιστική Εργασία 1 ο Μέρος

Προγραµµατιστική Εργασία 1 ο Μέρος Πανεπιστήµιο Κρήτης, Τµήµα Επιστήµης Υπολογιστών 4 Νοεµβρίου 2011 ΗΥ240: οµές εδοµένων Χειµερινό Εξάµηνο Ακαδηµαϊκό Έτος 2011-12 ιδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραµµατιστική Εργασία 1 ο Μέρος Ηµεροµηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Χειμερινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραμματιστική Εργασία - 2 ο Μέρος

ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Χειμερινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραμματιστική Εργασία - 2 ο Μέρος ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Χειμερινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος 2017-2018 Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραμματιστική Εργασία - 2 ο Μέρος Ημερομηνία Παράδοσης: Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 23:59. Τρόπος

Διαβάστε περισσότερα

Προγραµµατιστική Εργασία 1 ο Μέρος

Προγραµµατιστική Εργασία 1 ο Μέρος ΗΥ240: οµές εδοµένων Χειµερινό Εξάµηνο Ακαδηµαϊκό Έτος 2013-14 ιδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραµµατιστική Εργασία 1 ο Μέρος Ηµεροµηνία Παράδοσης: Παρασκευή, 29 Νοεµβρίου 2013, ώρα 23:59. Τρόπος Παράδοσης:

Διαβάστε περισσότερα

ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Εαρινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος 2016 Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου. Προγραμματιστική Εργασία 2 ο Μέρος

ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Εαρινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος 2016 Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου. Προγραμματιστική Εργασία 2 ο Μέρος ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Εαρινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος 2016 Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραμματιστική Εργασία 2 ο Μέρος Ημερομηνία Παράδοσης: Κυριακή, 15 Μαίου 2016, ώρα 23:59. Τρόπος Παράδοσης: Χρησιμοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Χειμερινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου. Προγραμματιστική Εργασία 1 ο Μέρος

ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Χειμερινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου. Προγραμματιστική Εργασία 1 ο Μέρος Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών 12 Οκτωβρίου 2012 ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Χειμερινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος 2011-12 Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραμματιστική Εργασία 1 ο Μέρος Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΗΥ240: οµές εδοµένων Χειµερινό Εξάµηνο Ακαδηµαϊκό Έτος Παναγιώτα Φατούρου. Προγραµµατιστική Εργασία 1 ο Μέρος

ΗΥ240: οµές εδοµένων Χειµερινό Εξάµηνο Ακαδηµαϊκό Έτος Παναγιώτα Φατούρου. Προγραµµατιστική Εργασία 1 ο Μέρος Πανεπιστήµιο Κρήτης, Τµήµα Επιστήµης Υπολογιστών 15 Οκτωβρίου 2008 ΗΥ240: οµές εδοµένων Χειµερινό Εξάµηνο Ακαδηµαϊκό Έτος 2008-09 Παναγιώτα Φατούρου Προγραµµατιστική Εργασία 1 ο Μέρος Ηµεροµηνία Παράδοσης:

Διαβάστε περισσότερα

ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Χειμερινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραμματιστική Εργασία - 1o Μέρος

ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Χειμερινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραμματιστική Εργασία - 1o Μέρος ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Χειμερινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος 2018-2019 Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραμματιστική Εργασία - 1o Μέρος Ημερομηνία Παράδοσης: Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018, ώρα 23:59 Τρόπος

Διαβάστε περισσότερα

My Instagram Παρουσίαση Α Μέρους Προγραμματιστικής Εργασίας

My Instagram Παρουσίαση Α Μέρους Προγραμματιστικής Εργασίας My Instagram Παρουσίαση Α Μέρους Προγραμματιστικής Εργασίας ΗΥ-240 Χειμερινό Εξάμηνο 2013 Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου This presentation by Foivos S. Zakkak is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

Διαβάστε περισσότερα

ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Χειμερινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραμματιστική Εργασία - 2o Μέρος

ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Χειμερινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραμματιστική Εργασία - 2o Μέρος ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Χειμερινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος 2018-2019 Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραμματιστική Εργασία - 2o Μέρος Ημερομηνία Παράδοσης: Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 23:59 Τρόπος

Διαβάστε περισσότερα

Προγραµµατιστική Εργασία 2 ο Μέρος

Προγραµµατιστική Εργασία 2 ο Μέρος Πανεπιστήµιο Κρήτης, Τµήµα Επιστήµης Υπολογιστών 20 Νοεµβρίου 2012 ΗΥ240: οµές εδοµένων Χειµερινό Εξάµηνο Ακαδηµαϊκό Έτος 2011-12 ιδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραµµατιστική Εργασία 2 ο Μέρος Ηµεροµηνία

Διαβάστε περισσότερα

Θεωρητικό Μέρος. int rec(int n) { int n1, n2; if (n <= 5) then return n; else { n1 = rec(n-5); n2 = rec(n-3); return (n1+n2); } }

Θεωρητικό Μέρος. int rec(int n) { int n1, n2; if (n <= 5) then return n; else { n1 = rec(n-5); n2 = rec(n-3); return (n1+n2); } } Πανεπιστήµιο Ιωαννίνων, Τµήµα Πληροφορικής 2 Νοεµβρίου 2005 Η/Υ 432: οµές εδοµένων Χειµερινό Εξάµηνο Ακαδηµαϊκού Έτους 2005-2006 Παναγιώτα Φατούρου Ηµεροµηνία Παράδοσης 1 ο Σετ Ασκήσεων Θεωρητικό Μέρος:

Διαβάστε περισσότερα

ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Χειμερινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραμματιστική Εργασία - 2 ο Μέρος

ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Χειμερινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραμματιστική Εργασία - 2 ο Μέρος ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Χειμερινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος 2016-2017 Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραμματιστική Εργασία - 2 ο Μέρος Ημερομηνία Παράδοσης: Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 23:59. Τρόπος

Διαβάστε περισσότερα

HY-486 Αρχές Κατανεμημένου Υπολογισμού Εαρινό Εξάμηνο

HY-486 Αρχές Κατανεμημένου Υπολογισμού Εαρινό Εξάμηνο HY-486 Αρχές Κατανεμημένου Υπολογισμού Εαρινό Εξάμηνο 2017-2018 Πρώτη Προγραμματιστική Εργασία Προθεσμία παράδοσης: Δευτέρα 30/4 στις 23:59. 1. Γενική Περιγραφή Στην πρώτη προγραμματιστική εργασία καλείστε

Διαβάστε περισσότερα

HY-486 Αρχές Κατανεμημένου Υπολογισμού

HY-486 Αρχές Κατανεμημένου Υπολογισμού HY-486 Αρχές Κατανεμημένου Υπολογισμού Εαρινό Εξάμηνο 2016-2017 Πρώτη Προγραμματιστική Εργασία Προθεσμία παράδοσης: Τρίτη 2/5 στις 23:59. 1. Γενική Περιγραφή Στην πρώτη προγραμματιστική εργασία καλείστε

Διαβάστε περισσότερα

ΗΥ486 - Αρχές Κατανεμημένου Υπολογισμού Εαρινό Εξάμηνο Δεύτερη Προγραμματιστική Εργασία

ΗΥ486 - Αρχές Κατανεμημένου Υπολογισμού Εαρινό Εξάμηνο Δεύτερη Προγραμματιστική Εργασία ΗΥ486 - Αρχές Κατανεμημένου Υπολογισμού Εαρινό Εξάμηνο 2015-2016 Δεύτερη Προγραμματιστική Εργασία Γενική περιγραφή Στη δεύτερη προγραμματιστική εργασία καλείστε να υλοποιήσετε ένα διομότιμο σύστημα (Peer-to-

Διαβάστε περισσότερα

Προγραμματισμός Ι (ΗΥ120)

Προγραμματισμός Ι (ΗΥ120) Προγραμματισμός Ι (ΗΥ120) Διάλεξη 15: Διασυνδεμένες Δομές - Λίστες Διασυνδεδεμένες δομές δεδομένων Η μνήμη ενός πίνακα δεσμεύεται συνεχόμενα. Η πρόσβαση στο i-οστό στοιχείο είναι άμεση καθώς η διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

Προγραμματιστική Εργασία Μέρος Β. Δρακωνάκης Κώστας Παπαϊωάννου Αντώνης

Προγραμματιστική Εργασία Μέρος Β. Δρακωνάκης Κώστας Παπαϊωάννου Αντώνης Προγραμματιστική Εργασία Μέρος Β Δρακωνάκης Κώστας Παπαϊωάννου Αντώνης Διαδικαστικά Παράδοση: Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 23:59 Compile & run σε μηχανήματα της σχολής Μέρος της βαθμολογίας Τρόπος

Διαβάστε περισσότερα

ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Χειμερινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου. Προγραμματιστική Εργασία 1 ο Μέρος

ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Χειμερινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου. Προγραμματιστική Εργασία 1 ο Μέρος Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών 12 Οκτωβρίου 2009 ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Χειμερινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος 2009-10 Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραμματιστική Εργασία 1 ο Μέρος Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Χειμερινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου. Προγραμματιστική Εργασία 2 ο Μέρος

ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Χειμερινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου. Προγραμματιστική Εργασία 2 ο Μέρος ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Χειμερινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος 2013-14 Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Προγραμματιστική Εργασία 2 ο Μέρος Ημερομηνία Παράδοσης: Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014, ώρα 23:59. Τρόπος Παράδοσης:

Διαβάστε περισσότερα

HY-486 Αρχές Κατανεμημένου Υπολογισμού Εαρινό Εξάμηνο

HY-486 Αρχές Κατανεμημένου Υπολογισμού Εαρινό Εξάμηνο HY-486 Αρχές Κατανεμημένου Υπολογισμού Εαρινό Εξάμηνο 2016-2017 Δέυτερη Προγραμματιστική Εργασία Προθεσμία παράδοσης: 19/6/2017 1. Γενική Περιγραφή Στην δεύτερη προγραμματιστική εργασία καλείστε να υλοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Διασυνδεδεμένες Δομές. Λίστες. Προγραμματισμός II 1

Διασυνδεδεμένες Δομές. Λίστες. Προγραμματισμός II 1 Διασυνδεδεμένες Δομές Λίστες Προγραμματισμός II 1 lalis@inf.uth.gr Διασυνδεδεμένες δομές Η μνήμη ενός πίνακα δεσμεύεται συνεχόμενα η πρόσβαση στο i-οστό στοιχείο είναι άμεση καθώς η διεύθυνση του είναι

Διαβάστε περισσότερα

διεύθυνση πρώτου στοιχείου διεύθυνση i-οστού στοιχείου T t[n]; &t[0] είναι t &t[i] είναι t + i*sizeof(t)

διεύθυνση πρώτου στοιχείου διεύθυνση i-οστού στοιχείου T t[n]; &t[0] είναι t &t[i] είναι t + i*sizeof(t) Προγραµµατισµός Ι (ΗΥ120) ιάλεξη 18: ιασυνδεµένες οµές - Λίστες ιασυνδεδεµένες δοµές δεδοµένων Η µνήµη ενός πίνακα δεσµεύεται συνεχόµενα. Η πρόσβαση στο i-οστό στοιχείο είναι άµεσηκαθώς η διεύθυνση του

Διαβάστε περισσότερα

Santa Claus Παρουσίαση Α Μέρους Προγραμματιστικής Εργασίας

Santa Claus Παρουσίαση Α Μέρους Προγραμματιστικής Εργασίας Santa Claus Παρουσίαση Α Μέρους Προγραμματιστικής Εργασίας ΗΥ-240 Χειμερινό Εξάμηνο 2015 Διδάσκουσα: Παναγιώτα Φατούρου Παρουσίαση: Βασίλειος Θεοδοσιάδης (vtheodos@ics.forth.gr) Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

Διαβάστε περισσότερα

ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Χειμερινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος 2009-10 Παναγιώτα Φατούρου. Προγραμματιστική Εργασία 2 ο και 3 ο Μέρος

ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Χειμερινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος 2009-10 Παναγιώτα Φατούρου. Προγραμματιστική Εργασία 2 ο και 3 ο Μέρος ΗΥ240: Δομές Δεδομένων Χειμερινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος 09- Παναγιώτα Φατούρου Προγραμματιστική Εργασία 2 ο και ο Μέρος Ημερομηνία Παράδοσης: Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 09, ώρα 08:00 (το πρωί) Τρόπος Παράδοσης:

Διαβάστε περισσότερα

HY240 : Δομές Δεδομένων. Φροντιστήριο Προγραμματιστικής Εργασίας 2 ο και 3 ο Μέρος

HY240 : Δομές Δεδομένων. Φροντιστήριο Προγραμματιστικής Εργασίας 2 ο και 3 ο Μέρος HY240 : Δομές Δεδομένων Φροντιστήριο Προγραμματιστικής Εργασίας 2 ο και 3 ο Μέρος Εισαγωγή Στο 2 ο μέρος της εργασίας θα πρέπει να γίνουν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα που προέκυψε κατά την υλοποίηση του

Διαβάστε περισσότερα

Προγραµµατισµός Ι (ΗΥ120)

Προγραµµατισµός Ι (ΗΥ120) Προγραµµατισµός Ι (ΗΥ120) Διάλεξη 15: Διασυνδεµένες Δοµές - Λίστες Δοµές δεδοµένων! Ένα τυπικό πρόγραµµα επεξεργάζεται δεδοµένα Πώς θα τα διατάξουµε? 2 Τι λειτουργίες θέλουµε να εκτελέσουµε? Πώς θα υλοποιήσουµε

Διαβάστε περισσότερα

Διδάσκων: Κωνσταντίνος Κώστα Διαφάνειες: Δημήτρης Ζεϊναλιπούρ

Διδάσκων: Κωνσταντίνος Κώστα Διαφάνειες: Δημήτρης Ζεϊναλιπούρ Διάλεξη 10: Λίστες Υλοποίηση & Εφαρμογές Στην ενότητα αυτή θα μελετηθούν τα εξής επιμέρους θέματα: Ευθύγραμμες Απλά Συνδεδεμένες Λίστες (εύρεση, εισαγωγή, διαγραφή) Σύγκριση Συνδεδεμένων Λιστών με Πίνακες

Διαβάστε περισσότερα

Διάλεξη 21η: Απλά Συνδεδεμένες Λίστες

Διάλεξη 21η: Απλά Συνδεδεμένες Λίστες Διάλεξη 21η: Απλά Συνδεδεμένες Λίστες Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Κρήτης Εισαγωγή στην Επιστήμη Υπολογιστών Πρατικάκης (CSD) Απλές Λίστες CS100, 2015-2016 1 / 10 Δομές δεδομένων Ορισμός:

Διαβάστε περισσότερα

Insert(K,I,S) Delete(K,S)

Insert(K,I,S) Delete(K,S) ΕΝΟΤΗΤΑ 5 ΣΥΝΟΛΑ & ΛΕΞΙΚΑ Φατούρου Παναγιώτα 1 Σύνολα (Sets) Τα µέλη ενός συνόλου προέρχονται από κάποιο χώρο αντικειµένων/στοιχείων (π.χ., σύνολα αριθµών, λέξεων, ζευγών αποτελούµενα από έναν αριθµό και

Διαβάστε περισσότερα

Άσκηση 1 (ανακοινώθηκε στις 20 Μαρτίου 2017, προθεσμία παράδοσης: 24 Απριλίου 2017, 12 τα μεσάνυχτα).

Άσκηση 1 (ανακοινώθηκε στις 20 Μαρτίου 2017, προθεσμία παράδοσης: 24 Απριλίου 2017, 12 τα μεσάνυχτα). Κ08 Δομές Δεδομένων και Τεχνικές Προγραμματισμού Διδάσκων: Μανόλης Κουμπαράκης Εαρινό Εξάμηνο 2016-2017. Άσκηση 1 (ανακοινώθηκε στις 20 Μαρτίου 2017, προθεσμία παράδοσης: 24 Απριλίου 2017, 12 τα μεσάνυχτα).

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 4 ΣΥΝΟΛΑ - ΛΕΞΙΚΑ

ΕΝΟΤΗΤΑ 4 ΣΥΝΟΛΑ - ΛΕΞΙΚΑ ΕΝΟΤΗΤΑ 4 ΣΥΝΟΛΑ - ΛΕΞΙΚΑ ΗΥ240 - Παναγιώτα Φατούρου Σύνολα (Sets) Τα µέλη ενός συνόλου προέρχονται από κάποιο χώρο U αντικειµένων/στοιχείων (π.χ., σύνολα αριθµών, λέξεων, ζευγών αποτελούµενων από έναν

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 2: Στοίβες Ουρές - Λίστες Ασκήσεις και Λύσεις

Ενότητα 2: Στοίβες Ουρές - Λίστες Ασκήσεις και Λύσεις Ενότητα 2: Στοίβες Ουρές - Λίστες Ασκήσεις και Λύσεις Άσκηση 1 Έστω ότι µια βιβλιοθήκη σας παρέχει πρόσβαση σε στοίβες ακεραίων. Η βιβλιοθήκη σας επιτρέπει να ορίσετε µια στοίβα και να καλέσετε τις 5 βασικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Δομές δεδομένων Άσκηση αυτοαξιολόγησης 2 Παναγιώτα Φατούρου Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών Ενότητα 2: Στοίβες Ουρές - Λίστες Ασκήσεις και Λύσεις Άσκηση 1 Έστω ότι µια

Διαβάστε περισσότερα

Γ7.8 Εγγραφές (Structures) Γ Λυκείου Κατεύθυνσης

Γ7.8 Εγγραφές (Structures) Γ Λυκείου Κατεύθυνσης Γ7.8 Εγγραφές (Structures) Γ Λυκείου Κατεύθυνσης Εισαγωγή Εγγραφές ονομάζουμε συλλογές στοιχείων, οι οποίες μας δίνουν τη δυνατότητα να ομαδοποιήσουμε στοιχεία διαφορετικών τύπων. Για παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 9 Ξένα Σύνολα που υποστηρίζουν τη λειτουργία της Ένωσης (Union-Find)

Ενότητα 9 Ξένα Σύνολα που υποστηρίζουν τη λειτουργία της Ένωσης (Union-Find) Ενότητα 9 Ξένα Σύνολα που υποστηρίζουν τη (Union-Find) ΗΥ240 - Παναγιώτα Φατούρου 1 Ξένα Σύνολα που υποστηρίζουν τη λειτουργία της Ένωσης Έστω ότι S 1,, S k είναι ξένα υποσύνολα ενός συνόλου U, δηλαδή

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Πειραιώς Σχολή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων ομές εδομένων

Πανεπιστήμιο Πειραιώς Σχολή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων ομές εδομένων Πανεπιστήμιο Πειραιώς Σχολή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων 2. Πίνακες 45 23 28 95 71 19 30 2 ομές εδομένων 4 5 Χρήστος ουλκερίδης Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων 12/10/2017

Διαβάστε περισσότερα

Διάλεξη 07: Λίστες Ι Υλοποίηση & Εφαρμογές

Διάλεξη 07: Λίστες Ι Υλοποίηση & Εφαρμογές Διάλεξη 07: Λίστες Ι Υλοποίηση & Εφαρμογές Στην ενότητα αυτή θα μελετηθούν τα εξής επιμέρους θέματα: Ευθύγραμμες Απλά Συνδεδεμένες Λίστες (εισαγωγή, εύρεση, διαγραφή) Ευθύγραμμες Διπλά Συνδεδεμένες Λίστες

Διαβάστε περισσότερα

Διάλεξη 12: Λίστες Υλοποίηση & Εφαρμογές. Διδάσκων: Παναγιώτης Ανδρέου

Διάλεξη 12: Λίστες Υλοποίηση & Εφαρμογές. Διδάσκων: Παναγιώτης Ανδρέου Διάλεξη 12: Λίστες Υλοποίηση & Εφαρμογές Στην ενότητα αυτή θα μελετηθούν τα εξής επιμέρους θέματα: -Ευθύγραμμες Απλά Συνδεδεμένες Λίστες (εύρεση, εισαγωγή, διαγραφή) - Σύγκριση Συνδεδεμένων Λιστών με Πίνακες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΛ232 Προγραμματιστικές Τεχνικές και Εργαλεία Δυναμική Δέσμευση Μνήμης και Δομές Δεδομένων (Φροντιστήριο)

ΕΠΛ232 Προγραμματιστικές Τεχνικές και Εργαλεία Δυναμική Δέσμευση Μνήμης και Δομές Δεδομένων (Φροντιστήριο) ΕΠΛ232 Προγραμματιστικές Τεχνικές και Εργαλεία Δυναμική Δέσμευση Μνήμης και Δομές Δεδομένων (Φροντιστήριο) Τμήμα Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Κύπρου http://www.cs.ucy.ac.cy/courses/epl232 Το μάθημα αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Δομές Δεδομένων. Καθηγήτρια Μαρία Σατρατζέμη. Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Δομές Δεδομένων. Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής

Δομές Δεδομένων. Καθηγήτρια Μαρία Σατρατζέμη. Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Δομές Δεδομένων. Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Ενότητα 5: Δείκτες και Δυναμική Δέσμευση- Αποδέσμευση Μνήμης στη C/ Υλοποίηση ΑΤΔ Συνδεδεμένη Λίστα με δείκτες /Ένα πακέτο για τον ΑΤΔ Συνδεδεμένη Λίστα Καθηγήτρια Μαρία Σατρατζέμη Άδειες Χρήσης Το παρόν

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Πειραιώς Σχολή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων ομές εδομένων

Πανεπιστήμιο Πειραιώς Σχολή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων ομές εδομένων Πανεπιστήμιο Πειραιώς Σχολή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων 2. Πίνακες 45 23 28 95 71 19 30 2 ομές εδομένων 4 5 Χρήστος ουλκερίδης Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων 21/10/2016

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες. K18 - Υλοποίηση Συστημάτων Βάσεων Δεδομένων Εαρινό Εξάμηνο

Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες. K18 - Υλοποίηση Συστημάτων Βάσεων Δεδομένων Εαρινό Εξάμηνο Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες K18 - Υλοποίηση Συστημάτων Βάσεων Δεδομένων Εαρινό Εξάμηνο 2010 2011 Δ. Γουνόπουλος Ι. Ιωαννίδης Άσκηση 1: Συγχώνευση Εγγραφών Δυαδικών Αρχείων Προθεσμία: 2 Μαΐου 2011, 5:00μμ

Διαβάστε περισσότερα

$./jms console -w <jms in> -r <jms out> -o <operations file> namedpipe. (standard input).

$./jms console -w <jms in> -r <jms out> -o <operations file> namedpipe. (standard input). Κ24: Προγραμματισμός Συστήματος 2η Εργασία Εαρινό Εξάμηνο 2017 Προθεσμία Υποβολής: Κυριακή 30 Απριλίου 2017 Ωρα 23:59 Εισαγωγή στην Εργασία: Ο στόχος της εργασίας αυτής είναι να εξοικειωθείτε με την δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 9 Ξένα Σύνολα που υποστηρίζουν τη λειτουργία της Ένωσης (Union-Find)

Ενότητα 9 Ξένα Σύνολα που υποστηρίζουν τη λειτουργία της Ένωσης (Union-Find) Ενότητα 9 (Union-Find) ΗΥ240 - Παναγιώτα Φατούρου 1 Έστω ότι S 1,, S k είναι ξένα υποσύνολα ενός συνόλου U, δηλαδή ισχύει ότι S i S j =, για κάθε i,j µε i j και S 1 S k = U. Λειτουργίες q MakeSet(X): επιστρέφει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗ 1ης ΣΕΛΙΔΑΣ. Για i από 1 μέχρι Μ Εμφάνισε A[4,i] Τέλος_επανάληψης. (μονάδες 6) ΤΕΛΟΣ 1ης ΑΠΟ 7 ΣΕΛΙΔΕΣ

ΑΡΧΗ 1ης ΣΕΛΙΔΑΣ. Για i από 1 μέχρι Μ Εμφάνισε A[4,i] Τέλος_επανάληψης. (μονάδες 6) ΤΕΛΟΣ 1ης ΑΠΟ 7 ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΧΗ 1ης ΣΕΛΙΔΑΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΑΞΗ / ΤΜΗΜΑ : Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ : ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018 ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ : 7 (ΕΠΤΑ) ΘΕΜΑ Α : A1. Να γράψετε στο φύλλο απαντήσεων τον αριθμό

Διαβάστε περισσότερα

Διάλεξη 08: Λίστες ΙΙ Κυκλικές Λίστες

Διάλεξη 08: Λίστες ΙΙ Κυκλικές Λίστες ΕΠΛ231 Δομές Δεδομένων και Αλγόριθμοι 1 Διάλεξη 0: Λίστες ΙΙ Κυκλικές Λίστες Στην ενότητα αυτή θα μελετηθούν τα εξής επιμέρους θέματα: - Κυκλικές Απλά Συνδεδεμένες Λίστες - Κυκλικές Διπλά Συνδεδεμένες

Διαβάστε περισσότερα

Δομές Δεδομένων. Ενότητα 4: Ο ΑΤΔ Λίστα & Υλοποίηση Λίστας με σειριακή αποθήκευση- Ο ΑΤΔ Συνδεδεμένη Λίστα- Υλοποίηση ΑΤΔ Συνδεδεμένη Λίστα με πίνακα

Δομές Δεδομένων. Ενότητα 4: Ο ΑΤΔ Λίστα & Υλοποίηση Λίστας με σειριακή αποθήκευση- Ο ΑΤΔ Συνδεδεμένη Λίστα- Υλοποίηση ΑΤΔ Συνδεδεμένη Λίστα με πίνακα Ενότητα 4: Ο ΑΤΔ Λίστα & Υλοποίηση Λίστας με σειριακή αποθήκευση- Ο ΑΤΔ Συνδεδεμένη Λίστα- Υλοποίηση ΑΤΔ Συνδεδεμένη Λίστα με πίνακα Καθηγήτρια Μαρία Σατρατζέμη Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό

Διαβάστε περισσότερα

Φροντιστήριο 4 Σκελετοί Λύσεων

Φροντιστήριο 4 Σκελετοί Λύσεων Φροντιστήριο 4 Σκελετοί Λύσεων 1. Ο ζητούμενος ΑΤΔ μπορεί να υλοποιηθεί ως εξής: (i) Διαδοχική χορήγηση μνήμης Υποθέτουμε ότι οι λίστες μας έχουν μέγιστο μέγεθος max και χρησιμοποιούμε τη δομή type elements[max];

Διαβάστε περισσότερα

Δομές δεδομένων. Ενότητα 8: Ξένα Σύνολα που υποστηρίζουν τη λειτουργία της Ένωσης (Union-Find) Παναγιώτα Φατούρου Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών

Δομές δεδομένων. Ενότητα 8: Ξένα Σύνολα που υποστηρίζουν τη λειτουργία της Ένωσης (Union-Find) Παναγιώτα Φατούρου Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Δομές δεδομένων Ενότητα 8: Ξένα Σύνολα που υποστηρίζουν τη λειτουργία της Ένωσης (Union-Find) Παναγιώτα Φατούρου Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών Ενότητα 8 Ξένα Σύνολα

Διαβάστε περισσότερα

Άσκηση 3 (ανακοινώθηκε στις 24 Απριλίου 2017, προθεσμία παράδοσης: 2 Ιουνίου 2017, 12 τα μεσάνυχτα).

Άσκηση 3 (ανακοινώθηκε στις 24 Απριλίου 2017, προθεσμία παράδοσης: 2 Ιουνίου 2017, 12 τα μεσάνυχτα). Κ08 Δομές Δεδομένων και Τεχνικές Προγραμματισμού Διδάσκων: Μανόλης Κουμπαράκης Εαρινό Εξάμηνο 2016-2017. Άσκηση 3 (ανακοινώθηκε στις 24 Απριλίου 2017, προθεσμία παράδοσης: 2 Ιουνίου 2017, 12 τα μεσάνυχτα).

Διαβάστε περισσότερα

Οι βασικές λειτουργίες (ή πράξεις) που γίνονται σε μια δομή δεδομένων είναι:

Οι βασικές λειτουργίες (ή πράξεις) που γίνονται σε μια δομή δεδομένων είναι: ΔΟΜΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Μια δομή δεδομένων στην πληροφορική, συχνά αναπαριστά οντότητες του φυσικού κόσμου στον υπολογιστή. Για την αναπαράσταση αυτή, δημιουργούμε πρώτα ένα αφηρημένο μοντέλο στο οποίο προσδιορίζονται

Διαβάστε περισσότερα

Προγραμματισμός Ι (ΗΥ120)

Προγραμματισμός Ι (ΗΥ120) Προγραμματισμός Ι (ΗΥ120) Διάλεξη 20: Δυαδικό Δέντρο Αναζήτησης Δυαδικό δέντρο Κάθε κόμβος «γονέας» περιέχει δύο δείκτες που δείχνουν σε δύο κόμβους «παιδιά» του ιδίου τύπου. Αν οι δείκτες προς αυτούς

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 2: Στοίβες Ουρές - Λίστες Ασκήσεις και Λύσεις

Ενότητα 2: Στοίβες Ουρές - Λίστες Ασκήσεις και Λύσεις Ενότητα 2: Στοίβες Ουρές - Λίστες Ασκήσεις και Λύσεις Άσκηση 1 Έστω ότι μια βιβλιοθήκη σας παρέχει πρόσβαση σε στοίβες ακεραίων. Η βιβλιοθήκη σας επιτρέπει να ορίσετε μια στοίβα και να καλέσετε τις 5 βασικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. Δομές δεδομένων. Ενότητα 7η: Ουρές Προτεραιότητας Παναγιώτα Φατούρου Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. Δομές δεδομένων. Ενότητα 7η: Ουρές Προτεραιότητας Παναγιώτα Φατούρου Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Δομές δεδομένων Ενότητα 7η: Ουρές Προτεραιότητας Παναγιώτα Φατούρου Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών Ενότητα 7 Ουρές Προτεραιότητας ΗΥ240 - Παναγιώτα Φατούρου 2 Ουρές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Δομές δεδομένων Άσκηση αυτοαξιολόγησης 3-4 Παναγιώτα Φατούρου Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών Ενότητες 3 & 4: ένδρα, Σύνολα & Λεξικά Ασκήσεις και Λύσεις Άσκηση 1 Γράψτε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. Δομές δεδομένων. Ενότητα 4η: Σύνολα - Λεξικά Παναγιώτα Φατούρου Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. Δομές δεδομένων. Ενότητα 4η: Σύνολα - Λεξικά Παναγιώτα Φατούρου Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Δομές δεδομένων Ενότητα 4η: Σύνολα - Λεξικά Παναγιώτα Φατούρου Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών ΕΝΟΤΗΤΑ 4 ΣΥΝΟΛΑ - ΛΕΞΙΚΑ ΗΥ240 - Παναγιώτα Φατούρου 2 Σύνολα (Sets) Τα

Διαβάστε περισσότερα

Διάλεξη 15: Δομές Δεδομένων IV (Διπλά Συνδεδεμένες Λίστες)

Διάλεξη 15: Δομές Δεδομένων IV (Διπλά Συνδεδεμένες Λίστες) Τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Κύπρου ΕΠΛ232 Προγραμματιστικές Τεχνικές και Εργαλεία Διάλεξη 15: Δομές Δεδομένων IV (Διπλά Συνδεδεμένες Λίστες) Δημήτρης Ζεϊναλιπούρ http://www.cs.ucy.ac.cy/courses/epl232

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιασμός Πληροφοριακών Συστημάτων. Σημειώσεις

Σχεδιασμός Πληροφοριακών Συστημάτων. Σημειώσεις Σχεδιασμός Πληροφοριακών Συστημάτων Σημειώσεις Συμπλήρωμα για τις Εκδόσεις 4 (4.1) και 4.2 των Σημειώσεων Έκδοση 19/2/2011 Μάριος Μάντακας mmantak@gmail.com Διαφορά από την προηγούμενη Έκδοση: Προσθήκη

Διαβάστε περισσότερα

4. Συνδεδεμένες Λίστες

4. Συνδεδεμένες Λίστες Πανεπιστήμιο Πειραιώς Σχολή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων 4. Συνδεδεμένες Λίστες 2 ομές εδομένων 4 5 Χρήστος ουλκερίδης Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων 10/11/2016 Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 4. Προθεσµία: 8/1/12, 22:00

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 4. Προθεσµία: 8/1/12, 22:00 ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 4 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 Προθεσµία: 8/1/12, 22:00 Περιεχόµενα Διαβάστε πριν ξεκινήσετε Εκφώνηση άσκησης Οδηγίες αποστολής άσκησης Πριν ξεκινήσετε (ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορική 2. Δομές δεδομένων και αρχείων

Πληροφορική 2. Δομές δεδομένων και αρχείων Πληροφορική 2 Δομές δεδομένων και αρχείων 1 2 Δομή Δεδομένων (data structure) Δομή δεδομένων είναι μια συλλογή δεδομένων που έχουν μεταξύ τους μια συγκεκριμένη σχέση Παραδείγματα δομών δεδομένων Πίνακες

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ. Πεδί α

ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ. Πεδί α ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Βάση δεδομένων είναι συσχετισμένα μεταξύ τους δεδομένα, οργανωμένα σε μορφή πίνακα. Οι γραμμές του πίνακα αποτελούν τις εγγραφές και περιλαμβάνουν τις πληροφορίες για μια οντότητα. Οι

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητες 3 & 4: Δένδρα, Σύνολα & Λεξικά Ασκήσεις και Λύσεις

Ενότητες 3 & 4: Δένδρα, Σύνολα & Λεξικά Ασκήσεις και Λύσεις Ενότητες 3 & 4: Δένδρα, Σύνολα & Λεξικά Ασκήσεις και Λύσεις Άσκηση 1 Γράψτε μία αναδρομική συνάρτηση που θα παίρνει ως παράμετρο ένα δείκτη στη ρίζα ενός δυαδικού δένδρου και θα επιστρέφει το βαθμό του

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 7 Ουρές Προτεραιότητας

Ενότητα 7 Ουρές Προτεραιότητας Ενότητα Ουρές Προτεραιότητας ΗΥ4 - Παναγιώτα Φατούρου Ουρές Προτεραιότητας Θεωρούµε ένα χώρο κλειδιών U και έστω ότι µε κάθε κλειδί Κ (τύπου Key) έχει συσχετισθεί κάποια πληροφορία Ι (τύπου Type). Έστω

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 6: Κατακερματισμός Ασκήσεις και Λύσεις

Ενότητα 6: Κατακερματισμός Ασκήσεις και Λύσεις ΗΥ2, Ενότητα : Ασκήσεις και Λύσεις Ενότητα : Κατακερματισμός Ασκήσεις και Λύσεις Άσκηση 1 Χρησιμοποιήστε τη συνάρτηση κατακερματισμού της διαίρεσης ως πρωτεύουσα συνάρτηση κατακερματισμού και τη συνάρτηση

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες K18 - Υλοποίηση Συστημάτων Βάσεων Δεδομένων Εαρινό Εξάμηνο

Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες K18 - Υλοποίηση Συστημάτων Βάσεων Δεδομένων Εαρινό Εξάμηνο Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες K18 - Υλοποίηση Συστημάτων Βάσεων Δεδομένων Εαρινό Εξάμηνο 2011 2012 Καθηγητές Μ. Χατζόπουλος, Δ. Γουνόπουλος Άσκηση 1 Παράδοση 4 Μαϊου Σκοπός της εργασίας αυτής είναι η κατανόηση

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο 4: Υλοποίηση Αφηρημένου Τύπου Δεδομένων: Ταξινομημένη Λίστα

Εργαστήριο 4: Υλοποίηση Αφηρημένου Τύπου Δεδομένων: Ταξινομημένη Λίστα Εργαστήριο 4: Υλοποίηση Αφηρημένου Τύπου Δεδομένων: Ταξινομημένη Λίστα Στην ενότητα αυτή θα μελετηθούν τα εξής επιμέρους θέματα: -Λίστες -Υλοποίηση ταξινομημένης λίστας με δυναμική δέσμευση μνήμης ΕΠΛ035

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Η/Υ Ακαδημαϊκό έτος ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ #5

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Η/Υ Ακαδημαϊκό έτος ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ #5 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Η/Υ Ακαδημαϊκό έτος 2001-2002 ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ #5 «Προγραμματισμός Η/Υ» - Τετράδιο Εργαστηρίου #5 2 Γενικά Στο Τετράδιο #5 του Εργαστηρίου θα ασχοληθούμε με πιο προχωρημένα θέματα υλοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιασμός Πληροφοριακών Συστημάτων. Σημειώσεις. Συμπλήρωμα 1 για τις Εκδόσεις 4 (4.1) και 4.2 των Σημειώσεων

Σχεδιασμός Πληροφοριακών Συστημάτων. Σημειώσεις. Συμπλήρωμα 1 για τις Εκδόσεις 4 (4.1) και 4.2 των Σημειώσεων Σχεδιασμός Πληροφοριακών Συστημάτων Σημειώσεις Συμπλήρωμα 1 για τις Εκδόσεις 4 (4.1) και 4.2 των Σημειώσεων Έκδοση 23/10/2010 Μάριος Μάντακας mmantak@gmail.com Σφάλμα 1 Σελ.83, 85, 86, 87 Εσφαλμένο: Τριαδική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 4 ΣΥΝΟΛΑ - ΛΕΞΙΚΑ

ΕΝΟΤΗΤΑ 4 ΣΥΝΟΛΑ - ΛΕΞΙΚΑ ΕΝΟΤΗΤΑ 4 ΣΥΝΟΛΑ - ΛΕΞΙΚΑ ΗΥ240 - Παναγιώτα Φατούρου 1 Σύνολα (Sets) q Τα µέλη ενός συνόλου προέρχονται από κάποιο χώρο U (universe) αντικειµένων/στοιχείων (π.χ., σύνολα αριθµών, λέξεων, ζευγών σύνολα

Διαβάστε περισσότερα

Διάλεξη 15: Δομές Δεδομένων IV (Διπλά Συνδεδεμένες Λίστες)

Διάλεξη 15: Δομές Δεδομένων IV (Διπλά Συνδεδεμένες Λίστες) Τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Κύπρου ΕΠΛ132 Αρχές Προγραμματισμού II Διάλεξη 15: Δομές Δεδομένων IV (Διπλά Συνδεδεμένες Λίστες) Δημήτρης Ζεϊναλιπούρ http://www.cs.ucy.ac.cy/courses/epl132 15-1 Περιεχόμενο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης. Developed by interad

Οδηγίες Χρήσης. Developed by interad Οδηγίες Χρήσης Developed by interad Περιεχόμενα Ενημέρωση για τη σελίδα Pricing... 3 ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΗ... 3 ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ... 3 ΠΑΚΕΤΟ 6 ΜΗΝΩΝ... 3 ΠΑΚΕΤΟ 12 ΜΗΝΩΝ... 3 Ενημέρωση για τη σελίδα Registration...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. ΕΠΛ 035: οµές εδοµένων και Αλγόριθµοι για Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και Μηχανικούς Υπολογιστών

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. ΕΠΛ 035: οµές εδοµένων και Αλγόριθµοι για Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και Μηχανικούς Υπολογιστών ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΠΛ 035: οµές εδοµένων και Αλγόριθµοι για Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και Μηχανικούς Υπολογιστών Ακαδηµαϊκό έτος 2010 2011, Χειµερινό εξάµηνο Ασκήσεις Επανάληψης Ενδιάµεσης

Διαβάστε περισσότερα

Δομές Δεδομένων & Αλγόριθμοι

Δομές Δεδομένων & Αλγόριθμοι Λίστες Λίστες - Απλά Συνδεδεμένες Λίστες - Διπλά Συνδεδεμένες Λίστες Είδη Γραμμικών Λιστών Σειριακή Λίστα Καταλαμβάνει συνεχόμενες θέσεις κύριας μνήμης Συνδεδεμένη Λίστα Οι κόμβοι βρίσκονται σε απομακρυσμένες

Διαβάστε περισσότερα

13/5/2015 ΟΥΡΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ. Δομές Δεδομένων. Ουρές Προτεραιότητας

13/5/2015 ΟΥΡΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ. Δομές Δεδομένων. Ουρές Προτεραιότητας ΟΥΡΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ Δομές Δεδομένων Τι θα δούμε Ουρές προτεραιότητας Πράξεις Διωνυμικές Ουρές Διωνυμικά Δέντρα Διωνυμικοί Σωροί Ουρές Fibonacci Αναπαράσταση Πράξεις Ανάλυση Συγκρίσεις Ουρές προτεραιότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ Ακαδημαϊκό έτος 2007-2008 ΤΡΙΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ Οι παρακάτω ασκήσεις είναι μέρος των εργαστηρίων του μαθήματος Προγραμματιστικές Τεχνικές. Υπάρχουν τέσσερις κύκλοι ασκήσεων.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ 2 ΛΥΣΕΙΣ Γραμμικές Δομές Δεδομένων, Ταξινόμηση

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ 2 ΛΥΣΕΙΣ Γραμμικές Δομές Δεδομένων, Ταξινόμηση ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΠΛ 231: Δομές Δεδομένων και Αλγόριθμοι Εαρινό Εξάμηνο 2013 ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ 2 ΛΥΣΕΙΣ Γραμμικές Δομές Δεδομένων, Ταξινόμηση Διδάσκων Καθηγητής: Παναγιώτης Ανδρέου

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες K18 - Υλοποίηση Συστηµάτων Βάσεων εδοµένων Εαρινό Εξάµηνο 2009 2010

Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες K18 - Υλοποίηση Συστηµάτων Βάσεων εδοµένων Εαρινό Εξάµηνο 2009 2010 Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες K18 - Υλοποίηση Συστηµάτων Βάσεων εδοµένων Εαρινό Εξάµηνο 2009 2010 Καθηγητής. Γουνόπουλος Άσκηση 1 Σκοπός της εργασίας αυτής είναι η κατανόηση της εσωτερικής λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Τομέας Υλικού και Αρχιτεκτονικής Υπολογιστών ΗΥ134 - Εισαγωγή στην Οργάνωση και Σχεδίαση Η/Υ 1. Εργαστήριο 6. Εαρινό Εξάμηνο

Τομέας Υλικού και Αρχιτεκτονικής Υπολογιστών ΗΥ134 - Εισαγωγή στην Οργάνωση και Σχεδίαση Η/Υ 1. Εργαστήριο 6. Εαρινό Εξάμηνο Τομέας Υλικού και Αρχιτεκτονικής Υπολογιστών ΗΥ134 - Εισαγωγή στην Οργάνωση και Σχεδίαση Η/Υ 1 Εργαστήριο 6 Εαρινό Εξάμηνο 2012-2013 Στόχοι του εργαστηρίου Δομές δεδομένων (συνέχεια) Αριθμητική κινητής

Διαβάστε περισσότερα

CloudBox!: Ένα εργαλείο cloud αποθήκευσης αρχείων με κατανεμημένο τρόπο

CloudBox!: Ένα εργαλείο cloud αποθήκευσης αρχείων με κατανεμημένο τρόπο CloudBox!: Ένα εργαλείο cloud αποθήκευσης αρχείων με κατανεμημένο τρόπο Project Phase 1 ΗΥ - 335α Χειμερινό εξάμηνο 2012-2013 Διδάσκουσα: Παπαδοπούλη Μαρία Υπεύθυνος βοηθός: Σουρλίγκας Μανώλης, surligas@csd.uoc.gr

Διαβάστε περισσότερα

υναµική έσµευση Μνήµης (συν.) ΕΠΛ 132 Αρχές Προγραµµατισµού ΙΙ 2 Εφαρµογή

υναµική έσµευση Μνήµης (συν.) ΕΠΛ 132 Αρχές Προγραµµατισµού ΙΙ 2 Εφαρµογή υναµική έσµευση Μνήµης (συν.) Στην ενότητα αυτή θα µελετηθούν: Μια εφαρµογή συνδεδεµένων λιστών ιπλά συνδεδεµένες Λίστες ΕΠΛ 132 Αρχές Προγραµµατισµού ΙΙ 1 Εφαρµογή Ζητούµενο: Πρόγραµµα που παίρνει σαν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Η/Υ ΕΞΑΜΗΝΟ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Η/Υ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Η/Υ ΕΞΑΜΗΝΟ : A' ΦΥΛΛΟ ΑΣΚΗΣΕΩΝ : 13 Στοίβα & Ουρά ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ : Μάγια Σατρατζέµη Παρατηρήσεις: 1. Τα δεδοµένα εισόδου

Διαβάστε περισσότερα

Διάλεξη 08: ΛίστεςΙΙ Κυκλικές Λίστες. Διδάσκων: Παναγιώτης Ανδρέου

Διάλεξη 08: ΛίστεςΙΙ Κυκλικές Λίστες. Διδάσκων: Παναγιώτης Ανδρέου Διάλεξη 0: ΛίστεςΙΙ Κυκλικές Λίστες Στην ενότητα αυτή θα μελετηθούν τα εξής επιμέρους θέματα: - Κυκλικές Απλά Συνδεδεμένες Λίστες - Κυκλικές Διπλά Συνδεδεμένες Λίστες - Τεχνικές Μείωσης Χώρου Διδάσκων:

Διαβάστε περισσότερα

0 The quick brown fox leaped over the lazy lazy dog 1 Quick brown foxes leaped over lazy dogs for fun

0 The quick brown fox leaped over the lazy lazy dog 1 Quick brown foxes leaped over lazy dogs for fun Κ24: Προγραμματισμός Συστήματος - 1η Εργασία, Εαρινό Εξάμηνο 2018 Προθεσμία Υποβολής: Κυριακή 18 Μαρτίου, 23:59 Εισαγωγή Στην εργασία αυτή θα υλοποιήσετε μία μίνι μηχανή αναζήτησης (search engine). Οι

Διαβάστε περισσότερα

Διάλεξη 08: Λίστες ΙΙ Κυκλικές Λίστες

Διάλεξη 08: Λίστες ΙΙ Κυκλικές Λίστες ΕΠΛ231 Δομές Δεδομένων και Αλγόριθμοι 1 Διάλεξη 08: Λίστες ΙΙ Κυκλικές Λίστες Στην ενότητα αυτή θα μελετηθούν τα εξής επιμέρους θέματα: - Κυκλικές Απλά Συνδεδεμένες Λίστες - Κυκλικές Διπλά Συνδεδεμένες

Διαβάστε περισσότερα

Κατ οίκον Εργασία 2 Σκελετοί Λύσεων

Κατ οίκον Εργασία 2 Σκελετοί Λύσεων Κατ οίκον Εργασία 2 Σκελετοί Λύσεων Άσκηση 1 Ο ζητούμενος ΑΤΔ μπορεί να υλοποιηθεί ως μια ακολουθία από στοιχεία τύπου window συνοδευόμενη από τις πράξεις: MakeNewWindow(L,w) Destroy(L,w) SwitchTo(L,w)

Διαβάστε περισσότερα