C - Class Saloon και Estate.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "C - Class Saloon και Estate."

Transcript

1 C - Class Saloon και Estate.

2

3 «Οδηγική απόλαυση, σχεδίαση, ασφάλεια. Η C - Class είναι μία πραγματική Mercedes. Ζήστε την εμπειρία.» Dr. Dieter Zetsche

4 Περιεχόμενα. H C - Class. 3 Ευελιξία 12 Αποδοτικότητα 14 Πετρελαιοκινητήρες 16 Βενζινοκινητήρες 18 Κιβώτια ταχυτήτων 22 Ανάρτηση 24 4MATIC 26 Άνεση 30 Εσωτερικό 30 Cockpit 32 Άνεση καθισμάτων 34 COMAND APS 36 Οδηγική άνεση 38 Χώρος αποσκευών 40 Ασφάλεια 44 Φιλοσοφία ενιαίας ασφάλειας 44 AMG 56 H δική σας C - Class. 64 Εκδόσεις εξοπλισμού 66 Βασικός εξοπλισμός 68 ELEGANCE 74 ΑVANTGARDE 80 Sport πακέτο AMG 88 Εξοπλισμός 94 Βασικός εξοπλισμός 94 Ζάντες αλουμινίου 96 Συστήματα ήχου και επικοινωνίας 100 Προαιρετικός εξοπλισμός 101 Βασικός / προαιρετικός εξοπλισμός 104 Estate designo 106 Γνήσια αξεσουάρ 110 Χρωματισμοί και υλικά επενδύσεων 114 Χρώματα εξωτερικής βαφής 116 Επενδύσεις εσωτερικού 118 Διάκοσμος εσωτερικού 120 Δυνατότητες συνδυασμών 121 Τεχνολογία 122 Saloon 122 Estate 126 Υπηρεσίες 130

5 Σας δίνει μία νέα αίσθηση των δρόμων. Η C - Class. Κυρίαρχη και ευέλικτη. Για περισσότερα από 120 χρόνια, τα οχήματά μας αποδεικνύουν πόση διασκέδαση μπορεί να προσφέρει η σκληρή, γκρι άσφαλτος. Καιρός να δείτε τη διασκέδαση από μία νέα πλευρά : με τη C - Class. Είτε ως Saloon είτε ως Estate, θα βιώσετε τους δρόμους όπως ποτέ άλλοτε. Κανένα άλλο όχημα δεν προσαρμόζεται από το εσωτερικό έως και την τεχνολογία μετάδοσης με τέτοια ταχύτητα και ακρίβεια στις εξωτερικές συνθήκες και τις δικές σας ανάγκες. Αυτό εξασφαλίζουν τεχνολογικά highlights όπως το standard τεχνολογικό σύνολο AGILITY CONTROL με σύστημα επιλεκτικής απόσβεσης ταλαντώσεων, καθώς και το προαιρετικό τεχνολογικό σύνολο Δυναμικής Οδήγησης με πρόγραμμα οδήγησης sport. Με αυτό μπορείτε με το πάτημα ενός διακόπτη να επηρεάσετε την οδική συμπεριφορά της C - Class. Η μεγάλη γκάμα κινητήρων με μηχανικά σύνολα αυξημένης ισχύος θα καλύψει κάθε σας επιθυμία. Στην Estate δεν θα έχετε απλώς επαρκείς χώρους για τις ανάγκες σας αλλά και τη μοναδική εμπειρία να βιώσετε τον ιδανικό συνδυασμό λειτουργικότητας και πολυμορφικότητας. Επιπλέον, και στις δύο εκδόσεις, η κομψή σχεδίαση και τα πολυτελή υλικά δημιουργούν μία μοναδική ατμόσφαιρα. Sport ή άνετη, αυτή είναι δική σας επιλογή. Ανακαλύψτε μόνοι σας πόσα πρόσωπα εμφανίζει η C - Class. C for yourself!

6 Εδώ ξεχωρίζει η προσωπικότητα. Η σχεδίαση της C - Class AVANTGARDE. Η C - Class πείθει τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της με μία ιδιαίτερη σχεδίαση, με μεγάλη ευρυχωρία, υψηλής ποιότητας υλικά και μία μεγάλη γκάμα σε χρώματα εξωτερικής βαφής και επενδύσεις εσωτερικού. Δεν τελειώσαμε όμως εδώ. Μπορείτε εντελώς εξατομικευμένα να επιλέξετε την προσωπικότητα της δικής σας C - Class. Η σειρά σχεδίασης και εξοπλισμού AVANTGARDE τονίζει ιδιαίτερα το sport χαρακτήρα της. Το αστέρι δεσπόζει ενσωματωμένο στη μάσκα του ψυγείου και σηματοδοτεί δύναμη, ενώ μία λωρίδα χρωμίου γύρω από το αμάξωμα τονίζει τις κα λαίσθητες γραμμές της C - Class.

7 Και εδώ. Η σχεδίαση της C - Class ELEGANCE. Η σειρά σχεδίασης και εξοπλισμού ELEGANCE αποτελεί την προσωποποίηση της πολυτελούς και άνετης πλευράς της C - Class. Το χαρακτηριστικό αστέρι δεσπόζει στο καπό, ενώ πολυάριθμες λεπτομέρειες χρωμίου προσδίδουν μία ιδιαίτερη πολυτέλεια στο αμάξωμα. Στο εσωτερικό κυριαρχούν αρμονικές αποχρώσεις και μία άνετη, ζεστή ατμόσφαιρα. Οι σειρές ELEGANCE και AVANTGARDE ξεχωρίζουν από το χρωμιωμένο έμβλημα στα εμπρόσθια φτερά. Ήδη όμως ο βασικός εξοπλισμός της C - Class εκπροσωπεί την κλασσική, διαχρονική ομορφιά.

8

9

10

11

12

13 H C - Class.

14

15 Ευελιξία 13 Για να είναι κάθε διαδρομή, η πιο όμορφη βόλτα της ζωής σας. Ευελιξία από την πρώτη εντύπωση έως και το τελευταίο μέτρο. Η C - Class κερδίζει τις εντυπώσεις με την πρώτη ματιά : οι δυναμικές της γραμμές προσδίδουν κύρος, ενώ η πλατιά μάσκα ψυγείου, καθώς και ο χαρακτηριστικός πρόβολος σηματοδοτούν έντονο χαρακτήρα και δυναμισμό. Όμως η καταπληκτική της εμφάνιση είναι μόνο η αρχή. Η C - Class διαθέτει πολυάριθμες, πρωτοποριακές, τεχνολογικές λύσεις, οι οποίες προσφέρουν ένα μοναδικό οδηγικό συναίσθημα σε αυτήν την κατηγορία. Ένα highlight αποτελεί το τεχνολογικό σύνολο AGILITY - CONTROL, το οποίο περιλαμβάνει ρυθμιζόμενο σύστημα απόσβεσης που προσαρμόζει αυτόματα τη ρύθμιση της ανάρτησης στις ταλαντώσεων οδηγικές συνθήκες, προσφέροντας υψηλή οδηγική απόλαυση. Προαιρετικά διατίθεται το τεχνολογικό σύνολο Δυναμικής Οδήγησης με πρόγραμμα οδήγησης sport. Θέλετε άνετες ή sport μετακινήσεις ; Η επιλογή είναι δική σας με ένα απλό πάτημα του διακόπτη. Για απόλυτη οδηγική απόλαυση σε κάθε οδόστρωμα και υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες διατίθεται η μόνιμη τετρακίνηση 4MATIC για την Saloon με βενζινοκινητήρες στις C 300 και C 350, και για την Estate και την Saloon με πετρελαιοκινητήρα στη C 350 CDI. Το 4MATIC βελτιώνει αισθητά την πρόσφυση, για παράδειγμα, σε βρεγμένο οδόστρωμα και εξασφαλίζει ακόμη περισσότερη δυναμική οδήγησης σε στεγνό οδόστρωμα.

16 14 Καινοτομίες για αποδοτική κινητικότητα. Οι κλιματικές αλλαγές αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του 21 ου αιώνα. Η διαρκώς αυξανόμενη κατανάλωση πρώτων υλών αλλάζει τον πλανήτη μας δραστικά. Ως εφευρέτης του αυτοκινήτου, η Mercedes - Benz αισθάνεται υπεύθυνη να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων, εξελίσσοντας πρωτοποριακές τεχνολογίες που δεν θα απαιτούν συμβιβασμούς στην ασφάλεια, την άνεση και την οδηγική απόλαυση. Ο στόχος μας είναι η αντιρρυπαντική κινητικότητα. Για να τον πετύχουμε, εξελίξαμε διάφορες τεχνολογίες, όπως για παράδειγμα τις τεχνολογίες BlueEFFICIENCY. Αυτά το προσαρμοσμένα πακέτα μέτρων μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου έως και 12 % : σε κάθε μοντέλο εφαρμόζονται διαφορετικές βελτιώσεις της αεροδυναμικής και της διαχείρισης ενέργειας, για να επιτύχουμε τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση καυσίμου. Σε αυτές περιλαμβάνονται ελαστικά με χαμηλό συντελεστή αντίστασης κύλισης, ελαφριά υλικά κατασκευής, αεροδυναμικές αλλαγές του αμαξώματος και η αυτόματη λειτουργία ECO Start - Stop. Στους κινητήρες diesel, η Mercedes - Benz εισήγαγε στην αγορά την τεχνολογία BlueTEC, η οποία βασίζεται στον άμεσο ψεκασμό Common - Rail ( CDI ). Η τεχνολογία αυτή αποτελεί τον ορισμό της καθαρότερης τεχνολογίας πετρελαιοκινητήρων στον κόσμο, διότι μειώνει τα οξείδια του αζώτου έως και 95 %. Πολλά υποσχόμενη είναι και η τεχνολογία HYBRID, ο συνδυασμός ενός αποδοτικότατου κινητήρα εσωτερικής καύσης με ηλεκτροκινητήρα. Οχήματα με αυτήν την τεχνολογία φθάνουν ένα νέο επίπεδο σε θέματα εκπομπών ρύπων και κατανάλωσης καυσίμου, BlueTEC. Η καθαρότερη τεχνολογία πετρελαιοκινητήρων στον κόσμο. Από το Φθινόπωρο 2009 διαθέσιμη στις M -, R- και GL - Class. όπως θα αποδείξει από το 2009 η S - Class. BlueTEC HYBRID ονομάζεται στη Mercedes - Benz η αντίστοιχη τεχνολογία για πετρελαιοκινητήρες. Με αυτήν μπορούμε να συνδυάσουμε τα πλεονεκτήματα ενός υβριδικού οχήματος με αυτά της τεχνολογίας BlueTEC : έξυπνη διαχείριση ενέργειας και μειωμένες εκπομπές ρύπων. Μεγάλες δυνατότητες βλέπουμε και στην κατασκευή ηλεκτροκινητήρων καθημερινής χρήσης βασισμένους σε μπαταρίες υψηλής τάσης Volt ιόντων λιθίου. Με την τεχνολογία Concept BlueZERO η Mercedes - Benz παρουσιάζει τρεις συνδυασμούς κινητήρων : ηλεκτροκινητήρας μπαταρίας, Τεχνολογίες BlueEFFICIENCY. Διάφορα μοντέλα, διαφορετικά μέτρα, ένας στόχος : η μέγιστη δυνατήτα αποδοτικότητα.

17 Ευελιξία Αποδοτικότητα 15 ηλεκτροκινητήρας μπαταρίας με κινητήρα εσωτερικής καύσης για την παραγωγή ρεύματος και με ενεργειακές κυψέλες - ο οποίος θα διατίθεται στην B - Class F - CELL από το 2010 στα πλαίσια μίας μικρής παραγωγής. Τα ολοκληρωτικά μέτρα αποδοτικότητας για την προστασία του περιβάλλοντος δεν περιλαμβάνουν μόνο νέες κινητήριες τεχνολογίες. Με τον όρο Design for Environment ( σχεδιασμός για το περιβάλλον ) μελετάμε ολόκληρο τον κύκλο ζωής ενός οχήματος από τη σχεδίαση έως και την ανακύκλωση. Το ίδιο ισχύει για την κατασκευή και λειτουργία νέων εργοστασίων. Εξοικονομούμε ενέργεια, αποφεύγουμε τις ρυπογόνες ουσίες και χρησιμοποιούμε αυξανόμενα, ανακυκλώσιμες πρώτες ύλες. Επίσης η Mercedes - Benz είναι ο μοναδικός κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο που διαθέτει περιβαλλοντικά πιστοποιητικά από τον ανεξάρτητο φορέα TÜV 1. H TrueBlueSolutions εννοεί και την ενεργή συμβολή της εταιρείας και των συνεργατών σε μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος μέσα και έξω από τα εργοστάσια. Ή και την συμμετοχή στην εξέλιξη εναλλακτικών καυσίμων της δεύτερης γενιάς ( BTL - / Biomass - to - Liquid ) όπως το SunDiesel, το οποίο δεν βρίσκεται σε ανταγωνισμό με την παραγωγή τροφίμων. Μία ακόμη πτυχή της φιλοσοφίας TrueBlueSolutions αποτελεί ο ερευνητικός τομέας της βιονικής, η οποία, μελετώντας τις δομές και τρόπους κατασκευής στη φύση, βγάζει συμπεράσματα, π.χ. για την αεροδυναμική και τη μείωση βάρους στην κατασκευή αμαξωμάτων. 1 TÜV SÜD Management Service Ε.Π.Ε., Mόναχο. Τεχνολογία HYBRID. Από το Καλοκαίρι του 2009 στην S - Class. Απολαύστε ένα από τα πιο οικονομικά πολυτελή αυτοκίνητα στον κόσμο. Concept BlueZERO. Τρεις τρόποι για οχήματα μηδενικών ρύπων στην καθημερινότητα του μέλλοντος. F - CELL. Αντιρρυπαντική κινητικότητα με την κινητήρια τεχνολογία του μέλλοντος : από το 2010 η B - Class F - CELL μπαίνει στην παραγωγή.

18

19 Ευελιξία Πετρελαιοκινητήρες 17 Βιώστε κινητήρες με έμφυτη δύναμη. Οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις της C - Class με τεχνολογία Common - Rail και Φίλτρο Μικροσωματιδίων Diesel ( DPF ). Oι πέντε διαθέσιμοι κινητήρες CDI της C - Class μπορούν να σας προσφέρουν ιδιαίτερα δυναμικές μετακινήσεις. Στη C 350 CDI, για παράδειγμα, «εργάζεται» ένας 6κύλινδρος κινητήρας τεχνολογίας Common - Rail. Με 224 hp επιταχύνει το όχημα από στάση στα 100 km / h σε 7,4 δεύτερα ( Estate : 7,9 s ). Η 4κύλινδρη C 200 CDI διαθέτει, χάρη σε εξελιγμένη τεχνολογία, μεγάλη ισχύ και υψηλή ροπή στρέψης, Έτσι η C 200 CDI αποδίδει 136 hp. λωση και η υψηλή αντιρρυπαντική λειτουργία τους σύμφωνα με την Προδιαγραφή Εκπομπών Ρύπων EU5. Στις εκδόσεις αυτές έχει ενσωματωθεί ένα ολοκληρωμένο πακέτο έξυπνων μέτρων για τη μείωση του βάρους, της αεροδυναμικής αντίστασης και της αντίστασης κύλησης, καθώς και για την ιδανική διαχείριση ενέργειας, με τα οποία μειώνονται τόσο η κατανάλωση καυσίμου όσο και οι εκπομπές CO 2. Οι «οικολόγοι» οδηγοί θα ενθουσιαστούν με τις C 220 CDI BlueEFFICIENCY, C 250 CDI BlueEFFICIENCY. Η C 220 CDI BlueEFFICIENCY αποδίδει 170 hp με ροπή στρέψης έως και 400 Nm. Η C 250 CDI BlueEFFICIENCY καθηλώνει με 204 hp και ροπή έως και 500 Nm. Κύριο χαρακτηριστικό και των δύο εκδόσεων είναι η ιδιαίτερα αποδοτική κατανά- Πολυάριθμες βελτιώσεις εξασφαλίζουν στις εκδόσεις BlueEFFICIENCY χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου καθώς και μειωμένες εκπομπές CO 2.

20 18 Ευελιξία Βενζινοκινητήρες Οι δυνατές επιδόσεις ανταμείβονται με άφθονη οδηγική απόλαυση. Οι 4κύλινδροι βενζινοκινητήρες με μηχανική υπερτροφοδότηση ( Kompressor ). Στη νέα C - Class έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε επτά διαφορετικούς βενζινοκινητήρες αρχίζοντας από τις δύο 4κύλινδρες εκδόσεις με μηχανική υπερτροφοδότηση. H C 180 KOMPRESSOR BlueEFFICIENCY αποδίδει 156 hp με μέγιστη ροπή στρέψης 230 Nm, ενώ η C 200 KOMPRESSOR αποδίδει 184 hp με 250 Nm ροπή στρέψης. Η C 250 CGI BlueEFFICIENCY φτάνει μάλιστα τους 204 hp ισχύ και 310 Nm ροπή στρέψης. Για την επιτάχυνση από τα 0 στα 100 km / h η C 180 KOMPRESSOR BlueEFFICIENCY αρκείται σε 9,5 δεύτερα, η C 200 KOMPRESSOR σε 8,6 δεύτερα και η C 250 CGI BlueEFFICIENCY σε μόλις 7,3 δεύτερα. Η τελική ταχύτητα φτάνει στα 230, 235 και 240 km / h αντίστοιχα. Η C 180 KOMPRESSOR στην έκδοση BlueEFFICIENCY έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό : εκτός από μέτρα βελτίωσης του κινητήρα, διαθέτει και μέτρα μείωσης του βάρους, της αεροδυναμικής αντίστασης και της αντίστασης κύλισης. Το αποτέλεσμα είναι η σημαντικά μειωμένη κατανάλωση καυσίμου. C 200 KOMPRESSOR Nm 135 kw Στροφές ( σ.α.λ. ) Poπή ( Nm ) lσχύς ( kw ) Με 28 hp περισσότερη ισχύ και 20 Nm περισσότερη ροπή στρέψης σε σχέση με τη C 180 KOMPRESSOR, η C 200 KOMPRESSOR επιταχύνει ακόμη πιο δυναμικά σε όλο το φάσμα των στροφών.

21

22 20 Επειδή κατά τη διάρκεια της οδήγησης δεν θα προλαβαίνετε, διαβάστε εδώ τα βασικότερα με την ησυχία σας. Οι βενζινοκινητήρες V6 : πανίσχυροι και αθόρυβοι. Πολιτισμένη δύναμη - αυτό εκφράζουν τα 6κύλινδρα μηχανικά σύνολα στις C 300 και C 350 CGI BlueEFFICIENCY. Η μέγιστη ροπή στρέψης των 300 και 365 Nm αντίστοιχα, διατίθεται σε ένα ευρύ φάσμα στροφών, έτσι ώστε να διατίθενται εκπληκτικά αποθέματα ισχύος σε όλες τις οδηγικές καταστάσεις. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό των κινητήρων V6 είναι η πρότυπη εκμετάλλευση καυσίμου, κάτι που εξασφαλίζουν τέσσερις εκκεντροφοροί μεταβλητού χρονισμού, διότι λειτουργούν αδιαβάθμητα και ανάλογα με το φορτίο κινητήρα. Έτσι καταναλώνουν την ακριβή ποσότητα καυσίμου που απαιτεί η εκάστοτε οδηγική κατάσταση. Η C 300 αποδίδει 231 hp, ενώ η νέα C 350 CGI BlueEFFICIENCY με άμεσο ψεκασμό καυσίμου καταναλώνει, αποδίδοντας καθηλωτικούς 292 hp, δέκα τις εκατό λιγότερο καύσιμο εν συγκρίσει με παρόμοιους 6κύλινδρους βενζινοκινητήρες. Και όλα αυτά με την επιτάχυνση ενός sport αυτοκινήτου : σε 6,2 δεύτερα από 0 στα 100 km / h. Όλοι οι κινητήρες V6 έχουν ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και ως κύριο εξωτερικό γνώρισμα τη διπλή απόληξη εξάτμισης. C Nm 200 kw Στροφές ( σ.α.λ. ) Poπή ( Nm ) lσχύς ( kw ) Η C 350 με 350 Nm μέγιστη ροπή στρέψης και 272 hp ισχύ.

23 Ευελιξία Βενζινοκινητήρες 21

24 22 Ευελιξία Κιβώτια ταχυτήτων Προσθέσαμε μερικές ταχύτητες για να κάνετε ακόμη ταχύτερες αλλαγές. Η τεχνολογία κιβωτίων μετάδοσης της C - Class. Χάρη στις ιδιαίτερα μικρές διαδρομές, το μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων ( βασικός εξοπλισμός ) μετατρέπει την αλλαγή ταχυτήτων σε απόλαυση. Η διάταξη των σχέσεων του κιβωτίου ταχυτήτων στη C 350 CDI είναι ειδικά προσαρμοσμένη στην υψηλή ροπή στρέψης που φτάνει τα 510 Nm. Όλες οι 4κύλινδρες εκδόσεις προτείνουν μέσω ένδειξης την ιδανική ταχύτητα για την ιδανική κατανάλωση καυσίμου. Όλες οι εκδόσεις της C - Class διαθέτουν ένδειξη στιγμιαίας κατανάλωσης. Για τα 4κύλινδρα μηχανικά σύνολα διατίθεται το αυτόματο κιβώτιο 5 ταχυτήτων ( προαιρετικά ). Standard στη C 350 CGI BlueEFFICIENCY και προαιρετικά στις υπόλοιπες 6κύλινδρες εκδόσεις διατίθεται το πρωτοποριακό αυτόματο κιβώτιο 7G - TRONIC. Επτά ταχύτητες εμπρόσθιας μετάδοσης εξασφαλίζουν σχεδόν ανεπαίσθητες αλλαγές σχέσεων. Κατά το κατέβασμα ταχυτήτων, το 7G - TRONIC μπορεί να υπερπηδήσει μεμονωμένες σχέσεις για ακόμη πιο δυναμική επιτάχυνση. Μία καλή συμβουλή. Για να μπορείτε να αλλάζετε και χειροκίνητα τις ταχύτητες σε ένα αυτόματο κιβώτιο, πρέπει απλώς να μετακινήσετε τον επιλογέα δεξιά ή αριστερά.

25

26 24 Ευελιξία Ανάρτηση Περισσότερο ταμπεραμέντο με το πάτημα ενός διακόπτη. Το τεχνολογικό σύνολο Δυναμικής Οδήγησης της C - Class. Η C - Class θέτει νέα δεδομένα στον τομέα της δυναμικής οδήγησης. Σε αυτά περιλαμβάνεται και το τεχνολογικό σύνολο Δυναμικής Oδήγησης με δυνατότητα επιλογής sport προγράμματος οδήγησης ( προαιρετικά ). Με το πάτημα ενός διακόπτη μπορείτε να επιλέξετε ρυθμίσεις για sport ή άνετη οδήγηση. Επιλέγοντας το πρόγραμμα sport οδήγησης, δεν αλλάζει απλά η σκληρότητα της ανάρτησης, αλλά και η συμπεριφορά του πεντάλ επιτάχυνσης, παρέχοντας πλέον αμεσότερη απόκριση του κινητήρα. Η μοναδική προϋπόθεση για την επιλογή αυτή είναι η διάθεσή σας ειδάλλως επιλέγετε το πρόγραμμα οδήγησης Comfort, για ιδιαίτερα άνετες μετακινήσεις. σύνολο περιλαμβάνει το πρωτοποριακό sport παραμετρικό σύστημα διεύθυνσης που μεταφέρει στον οδηγό ακόμη καλύτερη αίσθηση του δρόμου. H χαμηλωμένη ανάρτηση κατά 15 mm αυξάνει ακόμη περισσότερο την οδηγική από λαυση σε γρήγορες στροφές. Ανεξάρτητα από το επιλεγμένο πρόγραμμα, το σύστημα προσαρμόζεται αυτόματα στις οδηγικές συνθήκες και το οδόστρωμα. Έτσι αυξάνεται η ποιότητα κύλισης και η ασφάλεια, αλλά προπάντων η ευελιξία του οχήματος. Το Τεχνολογικό σύνολο Δυναμικής Οδήγησης. Μεταφέρετε το ταμπεραμέντο σας στη C - Class. Με το πάτημα ενός διακόπτη μπορείτε να ρυθμίσετε τα συστήματα δυναμικής οδήγησης για sport οδήγηση. Σε συνδυασμό με το 7G - TRONIC, οι χρόνοι απόκρισης του κιβωτίου μειώνονται ακόμη περισσότερο.

27

28 26 Καλή διάθεση ακόμη και με κακό καιρό. Μοναδικά περιθώρια πρόσφυσης με την μόνιμη τετρακίνηση 4MATIC. Σε χαλίκι, χιόνι ή σε δύσκολες αναβάσεις η μόνιμη τετρακίνηση 4MATIC κατανέμει την ισχύ στους τροχούς ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις του οδοστρώματος. Σε συνεργασία με το ηλεκτρονικό πρόγραμμα ευστάθειας ESP, το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης ASR καθώς και το ειδικά σχεδιασμένο για την τετρακίνηση 4MATIC ηλεκτρονικό πρόγραμμα ελέγχου πρόσφυσης 4ETS, εξασφαλίζει ευστάθεια και πρόσφυση ακόμη και σε κακό οδόστρωμα. Η μόνιμη τετρακίνηση 4MATIC διατίθεται για τις C - Class Saloon C 350 CDI, C 300 και C 350 και για τη C - Class Estate C 350 CDI. Όλες οι εκδόσεις 4MATIC διαθέτουν στο βασικό τους εξοπλισμό το αυτόματο κιβώτιο 7G - TRONIC. 4ETS. Το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης ETS έχει προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της τετρακίνησης στις εκδόσεις 4MATIC. Το σύστημα αναδιανέμει αυτόματα την ισχύ στους τροχούς με την καλύτερη πρόσφυση.

29 Ευελιξία 4MATIC 2 7

30

31

32

33 Άνεση Εσωτερικό 31 Από εδώ και στο εξής, ακόμη και οι μεγαλύτερες διαδρομές, θα σας φαίνονται πολύ μικρές. Το εσωτερικό της C - Class. Η C - Class σας προσκαλεί στην απόλαυση με απαλές επενδύσεις, πολυτελή διάκοσμο και περισσότερο χώρο από ποτέ. Το ύψος της θέσης οδήγησης αυξήθηκε, προσφέροντας μεγαλύτερο χώρο για τους ώμους και τους αγκώνες. Αλλά και οι πίσω επιβάτες θα αισθανθούν σαν στο σπίτι τους, διότι διαθέτουν περισσότερο χώρο για τα πόδια. Μία εντελώς ξεχωριστή ατμόσφαιρα δημιουργούν αμέτρητες σχεδιαστικές λεπτομέρειες ανάλογα με την έκδοση και τον εξοπλισμό από λεπτομέρειες χρωμίου, ξύλο ή αλουμίνιο. Τέλος, οι αμέτρητες δυνατότητες προαιρετικού εξοπλισμού, για παράδειγμα, η πανοραμική συρόμενη ηλιοροφή με γυάλινη επιφάνεια από το εμπρόσθιο έως το πίσω παρμπρίζ, φτάνουν στο άπειρο την οδηγική απόλαυση σε μία C - Class. Λάβετε θέσεις! Η στήριξη των μηρών και η πλευρική στήριξη βελτιώθηκαν ακόμη περισσότερο, εξασφαλίζοντας ακόμη πιο άνετες μετακινήσεις.

34

35 Άνεση Cockpit 3 3 Καταφέρατε πολλά στη ζωή σας. Τώρα έχουν άλλοι σειρά. Η άνεση στο εσωτερικό της C - Class. Όταν συγκεντρώνεστε στο βασικό σας μέλημα κατά τη διάρκεια της οδήγησης, δεν αισθάνεστε μόνο άνετα, αλλά είστε και ασφαλείς. Ο πίνακας οργάνων ο οποίος είναι ψηλότερα τοποθετημένος και χωρισμένος οριζόντια προσφέρει ιδιαίτερη εργονομία. Η οθόνη πολυλειτουργικών ενδείξεων με τρία στρογγυλά όργανα είναι άμεσα ορατή και σας τροφοδοτεί με τις βασικότερες πληροφορίες. Ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού μπορείτε να χειριστείτε από το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών διάφορες λειτουργίες, χωρίς να πρέπει να απομακρύνετε τα χέρια σας από το τιμόνι. Με το σύστημα KEYLESS - GO ( προαιρετικά ) δεν χρειάζεται καν να γυρίσετε το κλειδί εκκίνησης για να ξεκινήσετε. Στο βασικό εξοπλισμό της C - Class διατίθεται και το σύστημα αυτόματου διζωνικού κλιματισμού THERMATIC. Προαιρε- τικά διατίθεται το προηγμένο σύστημα αυτόματου τριζωνικού κλιματισμού THERMOTRONIC, με το οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε ανεξάρτητα εκτός άλλων και τη θερμοκρασία του χώρου επιβατών. Λεπτοί χειρισμοί. Ο χειρισμός των οργάνων απαιτεί απλώς και μόνο το ένστικτό σας. Όλα γίνονται με το πάτημα ενός διακόπτη : οι ρυθμίσεις του ηχοσυστήματος, η διασκέδαση ή όπως εδώ η ρύθμιση της θερμοκρασίας.

36 3 4 Άνεση Άνεση καθισμάτων Ο σκληρός πυρήνας του κομψού περιβλήματος. Μερικά μυστικά της εξαιρετικής άνεσης μετακίνησης. Τα εργονομικά εμπρόσθια καθίσματα διαθέτουν οσφυϊκή στήριξη για τον οδηγό και ηλεκτρική ρύθμιση για το ύψος της έδρας και την κλίση της πλάτης. Με το προαιρετικό πακέτο μνήμης μπορείτε να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις αυτές και επιπλέον της θέσης του τιμονιού, του ύψους των προσκέφαλων ή των εξωτερικών καθρεπτών. Με το πάτημα ενός πλήκτρου μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρεις αποθηκευμένες ρυθμίσεις. Προαιρετικά διατίθενται και τα ορθοπεδικά καθίσματα με προσαρμοζόμενους αεροθαλάμους. Έτσι μπορείτε να ρυθμίσετε την πλευρική στήριξη της έδρας και της πλάτης, καθώς και την οσφυϊκή στήριξη, σύμφωνα με τις προσωπικές σας απαιτήσεις και ανάγκες. Όποιος θέλει να βιώσει τη C - Class από τη δυναμική της πλευρά, μπορεί να την εξοπλίσει με τα sport καθίσματα ( προαιρετικά και μόνο σε συνδυασμό με το Sport πακέτο AMG ) για ακόμη καλύτερη πλευρική στήριξη. Ως προαιρετικός εξοπλισμός διατίθεται δερμάτινη επένδυση ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού.

37

38

39 Άνεση COMAND APS 37 Κλασσικά Mercedes - Benz : ένα σύστημα πλοήγησης*, το οποίο μαθαίνετε να το χειρίζεστε στη στιγμή. Το σύστημα κεντρικού ελέγχου και ενδείξεων COMAND APS. Tο σύστημα κεντρικού ελέγχου και ενδείξεων COMAND APS ( προαιρετικά ) συνδυάζει τις λειτουργίες ηχοσυστήματος, τηλεφώνου και συστήματος πλοήγησης*. Το πρόγραμμα χειρισμού σας διευκολύνει περισσότερο από ποτέ, ενώ προσφέρονται πλέον και περισσότερες λειτουργίες. Η περιστρεφόμενη, έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών υψηλής ευκρίνειας βρίσκεται πλέον στο ύψος της οθόνης πολυλειτουργικών ενδείξεων, δηλαδή στο άμεσο οπτικό πεδίο του οδηγού. Ο χειρισμός του COMAND APS γίνεται μέσω του πληκτρολογίου εισαγωγής στην κεντρική κονσόλα ή από το χειριστήριο ελέγχου μπροστά από το υποβραχιόνιο. Επιπλέον, μπορείτε ( προαιρετικά ) να ελέγξετε όλες τις σημαντικές λειτουργίες και μέσω του συστήματος φωνητικών εντολών LINGUATRONIC : η εισαγωγή προορισμού του συστήματος πλοήγησης* αναγνωρίζει με τη χρήση ολόκληρων λέξεων όλες τις ονομασίες τόπων και οδών, αποθηκευμένα τηλέφωνα επιλέγονται απλά με την αναφορά του ονόματος και εάν θέλετε, το σύστημα * Χαρτογράφηση με σημαντική κάλυψη της Αττικής και των κύριων εθνικών οδών. σας διαβάζει τα γραπτά σας μηνύματα. Επιπλέον, το ενσωματωμένο σύστημα ασύρματης επικοινωνίας Bluetooth σας δίνει τη δυνατότητα να μιλάτε με ασφάλεια από το κινητό σας, ενώ το DVD - ROM αναπαράγει αρχεία ήχου, video και mp3. Στο σκληρό δίσκο του συστήματος πλοήγησης μπορείτε να αποθηκεύσετε έως και 1500 αρχεία mp3. Για να έχετε το... Πάνω χέρι. Ο σχεδιασμός του υποβραχιoνίου είναι τέτοιος, ώστε το χέρι σας να πηγαίνει αυτόματα στο χειριστήριο ελέγχου. Από αυτό μπορείτε να ρυθμίσετε πολύ εύκολα και γρήγορα το COMAND APS.

40

41 Άνεση Οδηγική άνεση 39 Οδηγήστε ελεύθερα. Η C - Class : το μέτρο σύγκρισης στην άνεση της ανάρτησης και στο επίπεδο θορύβων. Η C - Class ανέκαθεν εξέφραζε την εξαιρετική άνεση οδήγησης. Ο στόχος των μηχανικών μας ήταν να τη βελτιώσουν ακόμη περισσότερο. Για το σκοπό αυτό εξοπλίσαμε για πρώτη φορά τη C - Class με ένα σύστημα επιλεκτικής απόσβεσης ταλαντώσεων. Το AGILITY CONTROL ( βασικός εξοπλισμός ) ρυθμίζει αυτόματα τα επίπεδα απόσβεσης ταλάντωσης κάθε τροχού ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες. Έτσι, η κύλιση σε κακό οδόστρωμα είναι πολύ πιο άνετη σε σύγκριση με μία ανάρτηση με συμβατικούς αποσβεστήρες. Για να είναι άνετες οι μετακινήσεις σας, παίζει μεγάλο ρόλο το χαμηλό επίπεδο θορύβων στο εσωτερικό. Για να μειώσουμε ακόμη περισσότερο τους αεροδυναμικούς θορύβους, επανασχεδιάσαμε και μονώσαμε αμέτρητα σημεία του αμαξώματος. Σύστημα επιλεκτικής απόσβεσης ταλαντώσεων. Σε κανονική οδήγηση, η μαλακή ανάρτηση προσφέρει μεγάλη άνεση κύλισης. Σε δυναμική οδήγηση η ανάρτηση σκληραίνει, προσφέροντας ιδανική ευστάθεια στο όχημα.

42

43 Άνεση Χώρος αποσκευών 41 Τι θα λέγατε για περισσότερες δυνατότητες διαμόρφωσης ; Απλά προσφέρει περισσότερα. Επαγγελματικά ή ιδιωτικά η ζωή έχει καθημερινές, μικρές ή μεγάλες προκλήσεις. Όποιος θέλει να είναι έτοιμος για κάθε πρόκληση, έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις από την Estate του. Φυσικά, και στο θέμα της πολυμορφικότητας του χώρου αποσκευών. Αυτά προσέξαμε στην εξέλιξη της C - Class Estate. Ξεκινώντας από τα πρακτικά δίχτυα αποθήκευσης και φτάνοντας στη μοναδική για την κατηγορία της χωρητικότητα από 910 έως και 1500 λίτρα και το EASY - PACK Fixkit για την ασφάλιση των αποσκευών σας. Κάθε λεπτομέρεια είναι καλά μελετημένη και έχει μόνο ένα σκοπό : την άνεσή σας. Εκτός αυτών, η C - Class Estate πείθει με το υψηλό ωφέλιμο φορτίο των 530 κιλών 1 και το βάρος εφελκυσμού που φτάνει έως και τα 1800 κιλά! Ακόμη, αν κάποια φορά οδηγήσετε με ρυμουλκούμενο, τότε θα έχετε ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια, χάρη στο σύστημα ευστάθειας ρυμουλκούμενου ESP. Εάν δεν χρειάζεστε το ρυμουλκούμενο, τότε μπορείτε να αφαιρέσετε τον κοτσαδόρο. Προαιρετικά, το ταλέντο της νέας C - Class Estate ολοκληρώνουν η αυτόματη, ηλεκτρική πόρτα χώρου αποσκευών καθώς και η ρύθμιση ύψους αμαξώματος για την ιδανική προσαρμογή στο φορτίο. 1 Σύμφωνα με τις προδιαγραφές DIN.

44

45

46

47 Ασφάλεια Φιλοσοφία ενιαίας ασφάλειας 4 5 Μία θεωρία, η οποία, στην πράξη, μπορεί να σώσει ζωές. Η φιλοσοφία ενιαίας ασφάλειας από την Mercedes - Benz. Δεν υπάρχει τομέας που να μας εμπνέει τόσο στην επίτευξη υψηλών επιδόσεων όπως αυτός της ασφάλειας. Ήδη, τη δεκαετία του 50, θέσαμε τους πρώτους θεμέλιους λίθους με τον κλωβό ασφαλείας επιβατών, μία εφεύρεση του Béla Barényi. Δίπλα στον μυθικό αυτόν πρωτοπόρο της ασφάλειας οχημάτων, εκείνη την περίοδο διέπρεψαν και πολλοί άλλοι με ριζοσπαστικές ιδέες μεταξύ αυτών και ο Rolf Maier. Για το φθηνό και γρήγορο έλεγχο του συστήματος διεύθυνσης και των συστημάτων συγκράτησης, ο Rolf Maier και οι συνεργάτες του έφτιαξαν ένα ιδιαίτερο όχημα, το οποίο προσέκρουε με μεγάλη ταχύτητα σε ένα τοίχο. Ως ζώνες παραμόρφωσης χρησιμοποίησαν μία απλή, αλλά ιδιοφυή λύση : κονσέρβες από την καντίνα του εργοστασίου. Αυτό αποτελεί ένα τυπικό παράδειγμα του δημιουργικού πνεύματος εκείνων των εποχών. Όμως, όσο και αν μας αρέσει να αναπολούμε το παρελθόν, η σκέψη μας πηγαίνει στο μέλλον. Την καλύτερη απόδειξη του οράματός μας αποτελεί η οδήγηση δίχως ατυχήματα. Ένα όραμα, στο οποίο βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ χάρη στη φιλοσοφία ενιαίας ασφάλειας της Mercedes- Benz. Η φιλοσοφία αυτή διαχωρίζει την ασφάλεια αυτοκίνησης σε τέσσερις κύριες φάσεις : Για να είναι διαρκώς ασφαλείς οι μετακινήσεις, το όχημα υποστηρίζει τον οδηγό στην έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπιση κρίσιμων οδηγικών καταστάσεων. Στη δεύτερη φάση, λίγο πριν από ένα επικείμενο ατύχημα, πολυάριθμα προληπτικά μέτρα τίθενται σε ισχύ, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες τραυματισμού. Σε ένα ατύχημα, οι επιβαίνοντες προστατεύονται ιδανικά και εξατομικευμένα από μία πληθώρα συστημάτων παθητικής ασφάλειας. Στην τέταρτη φάση μετά το ατύχημα περιλαμβάνονται περαιτέρω μέτρα για τον ευκολότερο και ταχύτερο απεγκλωβισμό των επιβατών όπως, για παράδειγμα, η αυτόματη απασφάλιση των θυρών.

48 4 6

49 Ασφάλεια Φιλοσοφία ενιαίας ασφάλειας 47 Αφήστε τις σημαντικές αποφάσεις στο αυτοκίνητό σας. Ασφαλής οδήγηση για την άμεση αποφυγή των κινδύνων. Τα περισσότερα ατυχήματα ξεκινούν πολύ πριν τη σύγκρουση, από μία μικρή απροσεξία, περιορισμένη ορατότητα ή από έναν απρόβλεπτο κίνδυνο. Για αυτό το λόγο, η C - Class είναι εξοπλισμένη με συστήματα ασφάλειας, τα οποία συνεισφέρουν στην άνετη καθημερινή οδήγηση και σας βοηθούν στην καλύτερη αντιμετώπιση κρίσιμων οδηγικών καταστάσεων. Το σύστημα κεντρικού ελέγχου και ενδείξεων COMAND APS ( προαιρετικά ) ή το σύστημα φωνητικών εντολών LINGUATRONIC ( προαιρετικά ) εξασφαλίζουν την εύκολη λειτουργία των επιμέρους συστημάτων χωρίς να χρειάζεται να απομακρύνετε τα χέρια από το τιμόνι. Κατά τη διάρκεια της οδήγησης, σας υποστηρίζουν πάνω από 60 ηλεκτρονικά συστήματα, τα οποία σας προειδοποιούν π.χ. το σύστημα προειδοποίησης απώλειας πίεσης ελαστικών ή σας υποβοηθούν : το ηλεκτρονικό πρόγραμμα ευστάθειας ESP, η υποβοήθηση πέδησης BAS ή για πρώτη φορά στη C - Class το πρόγραμμα ευστάθειας ρυμουλκούμενου ESP. Οι αισθητήρες των ESP και BAS αναγνωρίζουν κρίσιμες οδηγικές καταστάσεις όπως μεγάλη τάση υπερστροφής ή υποστροφής, κρίσιμες αλλαγές κατεύθυνσης, φρεναρίσματα πανικού και υποβοηθούν τον οδηγό. Άμεση ενημέρωση έχετε και για την ασφάλεια των επιβαινόντων με τη standard ένδειξη χρήσης ζωνών ασφαλείας για τις πίσω θέσεις στην οθόνη πολυλειτουργικών ενδείξεων. Ιδανικό φωτισμό εξασφαλίζει το σύστημα Intelligent Light ( προαιρετικά ), το οποίο βασίζεται στο σύστημα προβολέων Bi - Xenon. Κατανέμει το φωτισμό αυτόματα, ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες, εξασφαλίζοντας σε σχέση με κοινούς προβολείς καλύτερο φωτισμό του οδοστρώματος σε επαρχιακούς δρόμους και μεγαλύτερη εμβέλεια σε αυτοκινητόδρομους. Ο εκτεταμένος φωτισμός ομίχλης του συστήματος Intelligent Light εξασφαλίζει καλύτερο φωτισμό του εσωτερικού τμήματος του οδοστρώματος. Το σύστημα περιλαμβάνει επίσης και τη λειτουργία φωτισμού των στροφών, με την οποία οι προβολείς ακολουθούν τις κινήσεις του τιμονιού, φωτίζοντας αποδοτικότερα τις στροφές.

50 4 8 Μερικοί κίνδυνοι εμφανίζονται ακαριαία. Τα συστήματά μας αντιδρούν ακόμη πιο γρήγορα. Το προληπτικό σύστημα ασφάλειας PRE - SAFE. Όταν το 2002, η Mercedes - Benz παρουσίασε το PRE - SAFE, είχε μόνο ένα στο μυαλό της : τα πολύτιμα δευτερόλεπτα που περνούν ανεκμετάλλευτα πριν από ένα ατύχημα. Αυτό το χρόνο μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά το PRE - SAFE ( προαιρετικά ). Οι αισθητήρες των ESP και BAS αναγνωρίζουν κρίσιμες οδηγικές καταστάσεις, όπως υπερστροφή ή υποστροφή, κρίσιμους ελιγμούς αποφυγής ή φρεναρίσματα πανικού. PRE - SAFE. Το σύστημα PRE - SAFE ( προαιρετικά ) εντείνει τις εμπρόσθιες ζώνες ασφαλείας στην περίπτωση επικείμενου ατυχήματος, κλείνει αυτόματα τα παράθυρα και την ηλιοροφή ή την πανοραμική γυάλινη ηλιοροφή ( προαιρετικά ) και ρυθμίζει τα καθίσματα στην ιδανική θέση ( σε συνδυασμό με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα και πακέτο μνήμης ).

51 Ασφάλεια Φιλοσοφία ενιαίας ασφάλειας 49 Το ηλεκτρονικό σύστημα PRE - SAFE αξιολογεί τις πληροφορίες και λαμβάνει στην εμφάνιση τυπικών κινδύνων προληπτικά μέτρα για την προστασία των επιβαινόντων. Σε αυτά περιλαμβάνονται η αυτόματη σύσφιξη των εμπρόσθιων ζωνών ασφαλείας, η αυτόματη ρύθμιση της θέσης του καθίσματος συνοδηγού ( εφόσον διαθέτει ηλεκτρική ρύθμιση και λειτουργία μνήμης ) και το αυτόματο κλείσιμο των παραθύρων και της προαιρετικής, συρόμενης / ανυψούμενης ή πανοραμικής γυάλινης ηλιοροφής. Στην περίπτωση απότομου φρεναρίσματος, ενεργοποιείται και ο προσαρμοζόμενος φωτισμός πέδησης ( Adaptive Brake Light ), ο οποίος, αναβοσβήνοντας, προειδοποιεί εγκαίρως τα επερχόμενα οχήματα.

52 5 0 Μία Mercedes φαίνεται στα δύσκολα. Τα συστήματα συγκράτησης και ο κλωβός ασφαλείας επιβατών προσφέρουν αποτελεσματική προστασία. Πολυάριθμα συστήματα προστασίας επιβαινόντων μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο τραυματισμών στην περίπτωση ενός ατυχήματος. Για παράδειγμα, τα ενεργά προσκέφαλα NECK - PRO για τα εμπρόσθια καθίσματα μετακινούνται σε κλάσματα δευτερολέπτου καθέτως και οριζοντίως, στηρίζοντας καλύτερα το κεφάλι. Έτσι μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος τραυματισμών της σπονδυλικής στήλης και του αυχένα. Η C - Class διαθέτει επίσης εντατήρες ζωνών ασφαλείας στα εμπρόσθια και πίσω εξωτερικά καθίσματα καθώς και ένα σύνολο αερόσακων όπως μετωπικούς οδηγού / συνοδηγού δύο βαθμίδων, αερόσακο γονάτων οδηγού ( KNEEBAG ), εμπρόσθιους πλευρικούς αερόσακους καθώς και αερόσακους παραθύρων εμπρός / πίσω, οι οποίοι καλύπτουν σχεδόν ολόκληρη την επιφάνεια των παραθύρων. Αισθητήρες πίεσης ελέγχουν και τους πλευρικούς αερόσακους και τους αερόσακους παραθύρων : αν παραμορφωθεί η πόρτα στην περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης, αυξάνεται η πίεση αέρα στο διάκενο της πόρτας. Αυτή η μεταβολή καταγράφεται ακαριαία και βοηθάει στην ιδανική ανάπτυξη των αερόσακων. Επίσης, προστατεύονται και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στην κυκλοφορία. Στην ομαδική προστασία περιλαμβάνονται για παράδειγμα, οι λείες και ομαλές επιφάνειες του αμαξώματος με τη μεγάλη δυνατότητα παραμόρφωσης.

«Η φιλοσοφία μας είναι απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που ψάχνουν το τέλειο.» Dr. Dieter Zetsche

«Η φιλοσοφία μας είναι απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που ψάχνουν το τέλειο.» Dr. Dieter Zetsche H A - Class. «Η φιλοσοφία μας είναι απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που ψάχνουν το τέλειο.» Dr. Dieter Zetsche Περιεχόμενα. H A - Class. 1 Εξωτερική σχεδίαση 6 Ευελιξία 14 Αποδοτικότητα

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικό designo 24. Εξοπλισμός 26 Βασικός εξοπλισμός 26 Προαιρετικός εξοπλισμός 28 Ζάντες αλουμινίου 32

Εσωτερικό designo 24. Εξοπλισμός 26 Βασικός εξοπλισμός 26 Προαιρετικός εξοπλισμός 28 Ζάντες αλουμινίου 32 CLS - Class. Περιεχόμενα. H CLS - Class 1 Εξωτερική σχεδίαση 4 Ευελιξία 6 Αποδοτικότητα 6 Πετρελαιοκινητήρες 8 Βενζινοκινητήρες 10 AIRMATIC 12 Κιβώτια ταχυτήτων 14 Ασφάλεια 16 Σύστημα φωτισμού στροφών

Διαβάστε περισσότερα

E-Class Saloon και Estate.

E-Class Saloon και Estate. E-Class Saloon και Estate. λα αυτά μιλάει την εντελώς προσωπική της γλώσσα. Το εμπρόσθιο τμήμα δύν φάλαιο. Καλώς ήλθατε στο σπίτι σας. E-Class Saloon. Προαιρετικά μπορεί να σι θα γίνει ο ιδανικός συντροφός

Διαβάστε περισσότερα

C-Class Saloon και Estate.

C-Class Saloon και Estate. C-Class Saloon και Estate. αταφέρνει άνετα: με αλαζονικό ύφος, η νέα γενιά της C-Class χαράσσει το δρόμο της. ανή απόδειξη, ότι η χρηστικότητα δεν πρέπει απαραιτήτως να είναι ανιαρή. Σας συνα φυλακτήρες.

Διαβάστε περισσότερα

E-Class. Saloon και Estate.

E-Class. Saloon και Estate. E-Class. Saloon και Estate. Μαγεία. Saloon. Σκοπός της νέας E-Class είναι να σας διευκολύνει. Ο βασικός εξοπλισμός της έκδοσης Saloon εντυπωσιάζει από όλες τις απόψεις. Ενώ η γραμμή εξοπλισμού ELEGANCE,

Διαβάστε περισσότερα

«Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που απαιτούν το τέλειο.» Δρ. Dieter Zetsche

«Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που απαιτούν το τέλειο.» Δρ. Dieter Zetsche Η CLC - Class. «Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που απαιτούν το τέλειο.» Δρ. Dieter Zetsche Περιεχόμενα. H CLC. 1 Σχεδίαση 4 Ευελιξία 12 Πετρελαιοκινητήρες

Διαβάστε περισσότερα

«Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που απαιτούν το τέλειο.» Δρ. Dieter Zetsche

«Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που απαιτούν το τέλειο.» Δρ. Dieter Zetsche Η CLC - Class. «Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που απαιτούν το τέλειο.» Δρ. Dieter Zetsche Περιεχόμενα. H CLC. 3 Σχεδίαση 4 Ευελιξία 12 Βενζινοκινητήρες

Διαβάστε περισσότερα

Η CLS-Class. Coupé και Shooting Brake.

Η CLS-Class. Coupé και Shooting Brake. Η CLS-Class. Coupé και Shooting Brake. εί τους κανόνες, μένει πίσω από τις τάσεις. Όποιος υιοθετεί το κατεστημένο, δεν πρόκε Brake που σαρώνει το δρόμο στο πέρασμά της. Γίνετε κι εσείς κυνηγοί. Με ελαστικούς

Διαβάστε περισσότερα

Το Via no. TREND, AMBIENTE και AVANTGARDE.

Το Via no. TREND, AMBIENTE και AVANTGARDE. Το Via no. TREND, AMBIENTE και AVANTGARDE. Το Viano 3 Το Via no. Ελευθερία κινήσεων για μια ζωή. Περιεχόμενα. Ένα «μικρό» θαύμα. Πρωτοποριακή σχεδίαση. Το Viano άνετο, οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

Το Axor. Το Actros. Διεθνείς και εθνικές μεταφορές. 18 26 τόνοι.

Το Axor. Το Actros. Διεθνείς και εθνικές μεταφορές. 18 26 τόνοι. Το Axor. Το Actros. Διεθνείς και εθνικές μεταφορές. 18 26 τόνοι. Περιεχόμενα. Το Actros 4 27 Καμπίνες 6 15 Εργασίες, άνεση χειρισμών 8 11 Άνεση διαμονής 12 15 Οικονομία, τεχνολογία 16 23 Τεχνολογία κινητήρων

Διαβάστε περισσότερα

Εξοπλισμός 22 Βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός 22 Γνήσια αξεσουάρ 27 Επενδύσεις καθισμάτων 28 Βαφές αμαξώματος 29

Εξοπλισμός 22 Βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός 22 Γνήσια αξεσουάρ 27 Επενδύσεις καθισμάτων 28 Βαφές αμαξώματος 29 Sprinter Van Περιε χόμ ε να. Sprinter με καρότσα 4 Φόρτωση και λειτουργικότητα 6 Van με παράθυρα (δεν διατίθεται στην Ελλάδα) 8 Λύσεις ειδικών υπερκατασκευών/ επαγγελματική τεχνογνωσία 10 Εσωτερικό 12

Διαβάστε περισσότερα

Audi A3. Vorsprung durch Technik

Audi A3. Vorsprung durch Technik A3 Audi A3 Audi Vorsprung durch Technik Σελίδα Με μία ματιά 4 Audi A3 Τεχνολογία 28 Απόδοση και οικονομία Audi 38 quattro 30 Audi ultra 40 Audi drive select 32 TFSI 42 MMI Multi Media Interface 34 TDI

Διαβάστε περισσότερα

Audi A4 A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 S4 Avant Audi Vorsprung durch Technik

Audi A4 A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 S4 Avant Audi Vorsprung durch Technik A4 Audi A4 A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 S4 Avant Audi Vorsprung durch Technik Σελίδα Με μία ματιά 4 Audi A4 Sedan και A4 Avant 26 Audi A4 allroad quattro 36 Audi S4 Sedan και S4 Avant Τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

SIMPLY CLEVER. Nέα ŠKODA Superb

SIMPLY CLEVER. Nέα ŠKODA Superb SIMPLY CLEVER Nέα ŠKODA Superb Περνάτε πολύ χρόνο της ζωής σας στο αυτοκίνητο. Νέα ŠKODA Superb. Ασύγκριτη άνεση. Δύσκολα μπορεί κανείς να φανταστεί το σημερινό μας κόσμο χωρίς ταξίδια. Μπορεί με το αυτοκίνητό

Διαβάστε περισσότερα

Audi A3 Sport Sedan A3 Cabriolet Audi S3 Sport Sedan

Audi A3 Sport Sedan A3 Cabriolet Audi S3 Sport Sedan Εξοπλισμοί Audi A3 Sport Sedan/A3 Cabriolet/S3 Sport Sedan Κάθισμα συνοδηγού ρυθμιζόμενο καθ ύψος 101 Καθρεφτάκι μακιγιάζ φωτιζόμενο 122 Κάλυμμα διπλής όψεως 103 Κάμερα οπισθοπορίας 104 Κανονικά καθίσματα

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Actros. Διεθνείς και εθνικές μεταφορές. 18 26 τόνοι.

Το νέο Actros. Διεθνείς και εθνικές μεταφορές. 18 26 τόνοι. Το νέο Actros. Διεθνείς και εθνικές μεταφορές. 18 26 τόνοι. Η εφαρμογή ipad για το νέο Actros. Κάνετε λήψη τώρα. Ανακαλύψτε το νέο Actros εν κινήσει. Με τη νέα εφαρμογή για ipad θα δείτε ενδιαφέρουσες

Διαβάστε περισσότερα

Το Atego. Το Axor. Διανομές. 6,5 26 τόνοι.

Το Atego. Το Axor. Διανομές. 6,5 26 τόνοι. Το Atego. Το Axor. Διανομές. 6,5 26 τόνοι. Περιεχόμενα. Το Atego 4 25 Καμπίνες 6 11 Xώρος εργασίας, άνεση χειρισμών 8 9 Εξοπλισμός 10 11 Οικονομία, τεχνολογία 12 19 Τεχνολογία κινητήρων 14 15 Επιλογείς,

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Vito. Θέλει, μπορεί και το πετυχαίνει.

Το νέο Vito. Θέλει, μπορεί και το πετυχαίνει. Το νέο Vito. Van. Το νέο Vito. Θέλει, μπορεί και το πετυχαίνει. Βρίσκεστε πάντα σε ετοιμότητα; Είστε αποφασιστικός στην εργασία σας; Σας αρέσουν οι προκλήσεις; Εάν ναι, τότε αξίζετε ένα όχημα που έχει

Διαβάστε περισσότερα

SIMPLY CLEVER. Νέα ŠKODA octavia Octavia

SIMPLY CLEVER. Νέα ŠKODA octavia Octavia SIMPLY CLEVER Νέα ŠKODA octavia Octavia Η αίσθηση της έκπληξης και του θαυμασμού είναι σπάνια μεν, αλλά προκαλεί μεγάλη χαρά. Εάν θέλουμε να μας εκπλήσσουν συνεχώς διάφορα πράγματα, δεν χρειάζεται να αλλάξουμε

Διαβάστε περισσότερα

79 g/km * Yaris. Απλά ευφυές. μικτός κύκλος Χαμηλότερες εκπομπές ρύπων από οποιαδήποτε άλλο αυτοκίνητο της πόλης

79 g/km * Yaris. Απλά ευφυές. μικτός κύκλος Χαμηλότερες εκπομπές ρύπων από οποιαδήποτε άλλο αυτοκίνητο της πόλης Yaris Yaris. Απλά ευφυές. TOYOTA TOUCH Toyota Touch Απολαύστε το προηγμένο σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 6.1 ", κάμερα οπισθοπορίας, Bluetooth και πλοήγηση πλήρους χάρτη *. * Προαιρετικός εξοπλισμός.

Διαβάστε περισσότερα

BMW Σειρά 2 Active Tourer. Περιεχόμενα.

BMW Σειρά 2 Active Tourer. Περιεχόμενα. Page 1 BMW Σειρά 2 Active Tourer. Περιεχόμενα. 1. Νέα BMW Σειρά 2 Active Tourer: Περίληψη. 2. Φιλοσοφία: Μία συμπαγής λύση απαντά σε θέματα αστικής μετακίνησης. 3. Σχεδίαση: Αναγνωρίσιμη ταυτότητα μάρκας.

Διαβάστε περισσότερα

2.Μία νέα εποχή στην ηλεκτρική μετακίνηση: Η φιλοσοφία. 3.Παράθυρο στο μέλλον: Καινοτόμος σχεδίαση και βιώσιμα υλικά.

2.Μία νέα εποχή στην ηλεκτρική μετακίνηση: Η φιλοσοφία. 3.Παράθυρο στο μέλλον: Καινοτόμος σχεδίαση και βιώσιμα υλικά. Page 1 BMW i3. Παρουσίαση. 1.BMW i3. Με μια ματιά. 2.Μία νέα εποχή στην ηλεκτρική μετακίνηση: Η φιλοσοφία 3.Παράθυρο στο μέλλον: Καινοτόμος σχεδίαση και βιώσιμα υλικά. 4.Οδηγική απόλαυση με μηδενικούς

Διαβάστε περισσότερα

4. Τα καλύτερα δύο κόσμων: Σύστημα κίνησης και οδηγική εμπειρία... 14

4. Τα καλύτερα δύο κόσμων: Σύστημα κίνησης και οδηγική εμπειρία... 14 Page 1 BMW i8. Περιεχόμενα. 1. BMW i8. Με μια ματιά.... 2 2. Το σπορ αυτοκίνητο του μέλλοντος: Φιλοσοφία... 5 3. Ένα όραμα γίνεται πραγματικότητα: Σχεδίαση.... 10 4. Τα καλύτερα δύο κόσμων: Σύστημα κίνησης

Διαβάστε περισσότερα

Toyota RAV4. Πιστό στο αυθεντικό του πνεύμα.

Toyota RAV4. Πιστό στο αυθεντικό του πνεύμα. RAV4 Toyota RAV4. Πιστό στο αυθεντικό του πνεύμα. Το RAV4, o δημιουργός της κατηγορίας των SUV, ήταν ανέκαθεν συνώνυμο της αυθεντικής All Wheel Drive ικανότητας, της εξαιρετικής ευελιξίας, αλλά και της

Διαβάστε περισσότερα

ŠKODA FABIA ΝΕΑ SIMPLY CLEVER

ŠKODA FABIA ΝΕΑ SIMPLY CLEVER SIMPLY CLEVER ΝΕΑ ŠKODA FABIA Η ŠKODA AUTO έχει ως βασική προτεραιότητά της τη δημιουργία και την κατασκευή προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον σε όλες τις φάσεις του κύκλου ζωής τους, με έμφαση στην

Διαβάστε περισσότερα

TOYOTA BETTER HYBRID HAPPY TOGETHER YOU

TOYOTA BETTER HYBRID HAPPY TOGETHER YOU AVENSIS TOYOTA BETTER HYBRID HAPPY TOGETHER YOU ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΟΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ, ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΑΣΤΕ. ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ ΜΑΣ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ. ΜΕ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΣΑΣ, ΣΑΣ ΣΥΝΑΡΠΑΖΕΙ,

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Atego. Διανομές. 6,5 16 τόνοι.

Το νέο Atego. Διανομές. 6,5 16 τόνοι. Το νέο Atego. Διανομές. 6,5 16 τόνοι. Το νέο Atego. Το νέο σημείο αναφοράς στις διανομές. Περιεχόμενα Αξία 6 7 Χρήσεις 8 17 Καμπίνα, εξοπλισμός 10 13 Κινητήρες, κιβώτιο ταχυτήτων 14 15 Οδηγική άνεση,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΤΟ VOLVO S40 Επιδόσεις 6 Περιβάλλον του οδηγού 10 Ψυχαγωγία μέσα στο αυτοκίνητο 16 Προσωπική ασφάλεια 18 Ασφάλεια και περιβάλλον 20

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΤΟ VOLVO S40 Επιδόσεις 6 Περιβάλλον του οδηγού 10 Ψυχαγωγία μέσα στο αυτοκίνητο 16 Προσωπική ασφάλεια 18 Ασφάλεια και περιβάλλον 20 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ VOLVO ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΚΑΙ Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΟΥΤ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Dacia Duster. Το έχετε ξεχωρίσει.

Νέο Dacia Duster. Το έχετε ξεχωρίσει. Νέο Dacia Duster Νέο Dacia Duster. Το έχετε ξεχωρίσει. Σε έναν κόσμο που οι πραγματικές αξίες έχουν αρχίσει να ατονούν, που οι τάσεις της μόδας διαδέχονται η μία την άλλη με ξέφρενους ρυθμούς, που η τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

Οι προκλήσεις της ζωής στην πόλη απαιτούν αλλά και εμπνέουν νέες και επαναστατικές λύσεις. Η Toyota προκάλεσε τη συμβατική σκέψη,

Οι προκλήσεις της ζωής στην πόλη απαιτούν αλλά και εμπνέουν νέες και επαναστατικές λύσεις. Η Toyota προκάλεσε τη συμβατική σκέψη, iq Οι προκλήσεις της ζωής στην πόλη απαιτούν αλλά και εμπνέουν νέες και επαναστατικές λύσεις. Η Toyota προκάλεσε τη συμβατική σκέψη, επαναπροσδιορίζοντας κάθε λεπτομέρεια για να σχεδιάσει ένα πρωτοποριακό

Διαβάστε περισσότερα