ΤΠΟΔΙΕΤΘΤΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤ ΣΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΛΗΡ: Μ. ΚΟΛΩΝΙΑ ΗΜΕΡΟΜ: 2/4/2019 ΣΗΛ: FAX:

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΤΠΟΔΙΕΤΘΤΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤ ΣΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΛΗΡ: Μ. ΚΟΛΩΝΙΑ ΗΜΕΡΟΜ: 2/4/2019 ΣΗΛ: FAX:"

Transcript

1 ΤΠΟΔΙΕΤΘΤΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤ ΧΕΔΙΟ ΣΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΑΡ. ΠΡΩΣ: ΠΛΗΡ: Μ. ΚΟΛΩΝΙΑ ΗΜΕΡΟΜ: 2/4/2019 ΣΗΛ: FAX: ΑΝΑΚΟΙΝΩΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΙΑ ΔΙΑΒΟΤΛΕΤΗ ΣΩΝ ΣΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΣΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ «ΚΛΙΝΕ ΜΕΘ-ΝΟΟΚΟΜΕΙΑΚΕ ΚΛΙΝΕ-ΕΞΕΣΑΣΙΚΑ ΚΡΕΒΑΣΙΑ» Σο «ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΟΚΟΜΕΙΟ ΑΣΣΙΚΗ ΙΜΑΝΟΓΛΕΙΟ- ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ Ν.Π.Δ.Δ.» ανακοινϊνει τθ διενζργεια δθμόςιασ διαβοφλευςθσ των τεχνικϊν προδιαγραφϊν για τθν προμικεια «ΚΛΙΝΕ ΜΕΘ-ΝΟΟΚΟΜΕΙΑΚΕ ΚΛΙΝΕ-ΕΞΕΣΑΣΙΚΑ ΚΡΕΒΑΣΙΑ» 1. Η διάρκεια τθσ διαβοφλευςθσ ορίηεται ςε δεκαπζντε (15) θμζρεσ από τθν θμζρα τθσ ανάρτθςθσ τουσ ςτθν ιςτοςελίδα του Νοςοκομείου ( ιτοι από την ΠΑΡΑΚΕΤΗ έωσ και τη ΠΑΡΑΚΕΤΗ ε περίπτωςθ τροποποίθςθσ των τεχνικϊν προδιαγραφϊν, ωσ αποτζλεςμα τθσ διαβοφλευςθσ, κα αναρτθκοφν οι αναδιαμορφωμζνεσ προδιαγραφζσ για τζςςερισ (4) επιπλζον θμζρεσ. 2. Οι ενδιαφερόμενοι αφοφ λάβουν γνϊςθ των τεχνικϊν προδιαγραφϊν οι οποίεσ ζχουν αναρτθκεί ςτθν ιςτοςελίδα του Νοςοκομείου, μποροφν να αποςτείλουν εμπρόκεςμα τισ παρατθριςεισ τουσ ςτθν θλεκτρονικι διεφκυνςθ θ ςτο 3. Σο Νοςοκομείο δεν δεςμεφεται να υιοκετιςει τισ προτάςεισ και κα αποφαςίςει για τθν οριςτικοποίθςθ των Σεχνικϊν Προδιαγραφϊν με αντικειμενικά κριτιρια ϊςτε να επιτευχκεί θ μζγιςτθ δυνατι ςυμμετοχι προμθκευτϊν, εξαςφαλίηοντασ όμωσ ταυτόχρονα τθν ποιότθτα των παρεχομζνων υπθρεςιϊν/υλικϊν. 4. Μετά τθν οριςτικοποίθςθ τουσ, οι τελικζσ τεχνικζσ προδιαγραφζσ κα αποςταλοφν απευκείασ για ζγκριςθ ςτο Διοικθτικό υμβοφλιο του Νοςοκομείου, προκειμζνου να προκθρυχκεί ο αντίςτοιχοσ διαγωνιςμόσ. Ο ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΟΤ ΝΟΟΚΟΜΕΙΟΤ ΕΜΜΑΝΟΤΗΛ ΚΟΤΣΑΛΑ Κοινοποίηςη: Γραφείο Προμθκειϊν

2 ΠΟΟΣΗΣΕ 1 ΕΙΔΟ ΠΟΟΣΗΣΕ 2 ΝΟΟΚΟΜΕΙΑΚΕ ΚΛΙΝΕ 238 ΣΜΧ 3 ΚΛΙΝΕ ΜΕΘ 21ΣΜΧ 4 ΕΞΕΣΑΣΙΚΑ ΚΡΕΒΑΣΙΑ 16ΣΜΧ

3 ΣΕΧΝΙΚΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕ ΗΛΕΚΣΡΟΚΙΝΗΣΗ ΚΛΙΝΗ ΝΟΗΛΕΙΑ ΣΕΧΝΙΚΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕ Η κλίνθ να είναι ςφγχρονου ςχεδιαςμοφ, να καλφπτει τθν Ευρωπαϊκι οδθγία ΕΝ με τα ακόλουκα χαρακτθριςτικά : 1. Η επιφάνεια κατάκλιςθσ να είναι διαςτάςεων 200 Χ 90 τουλάχιςτον, αποτελοφμενθ από 4 προςκαφαιροφμενα τμιματα : πλάτθσ, λεκάνθσ, μθρϊν και ποδιϊν, καταςκευαςμζνα από πλαςτικό υλικό. 2. Να διακζτει ενςωματωμζνθ επζκταςθ τουλάχιςτον 15 cm ζτςι ϊςτε να μπορεί να χρθςιμοποιθκεί ςε ψθλότερουσ αςκενείσ. 3. Να διακζτει ελαςτικοφσ προςκρουςτιρεσ ςτισ τζςςερισ γωνίεσ τθσ κλίνθσ. 4. Να δζχεται βάροσ (αςφαλζσ φορτίο λειτουργίασ) τουλάχιςτον 250 kg. 5. Να διακζτει μετόπεσ κεφαλισ και ποδιϊν από πλαςτικό υλικό οι οποίεσ να προςκαφαιροφνται εφκολα. Οι μετόπεσ να μθν ακολουκοφν τισ κινιςεισ τθσ κλίνθσ για αποφυγι των ςυγκροφςεων με τον περιβάλλοντα χϊρο. Να διακζτουν ςφςτθμα κλειδϊματοσ ςτο ςαςί. 6. Να διακζτει ηεφγοσ πλαςτικϊν πλαϊνϊν κιγκλιδωμάτων τα οποία να καλφπτουν το μεγαλφτερο μζροσ τθσ επιφάνειασ κατάκλιςθσ. Να διακζτουν μθχανιςμό εφκολθσ αναδίπλωςθσ και να ρυκμίηονται κακϋ φψοσ. 7. Να διακζτει θλεκτρικά ρυκμιηόμενεσ τισ ακόλουκεσ κζςεισ : - Εφροσ διακφμανςθσ φψουσ από cm περίπου. - Σμιματοσ πλάτθσ τουλάχιςτον 60 ο μοίρεσ. - Σμιματοσ μθρϊν τουλάχιςτον 20 ο μοίρεσ. - Trendelburg/Antitrendelenburg τουλάχιςτον 14 ο μοίρεσ Θζςθ καρδιολογικισ καρζκλασ. - Θζςθ CPR. 8. Να διακζτει χειριςτιριο νοςοκόμασ που να εκτελεί τισ ωσ άνω κινιςεισ, το χειριςτιριο να διακζτει κλείδωμα των κινιςεων και θλεκτρικό CPR. Ιδιαίτερα για το CPR, θ κλίνθ να οριηοντιϊνεται και ταυτόχρονα να κατεβαίνει ςτο κατϊτερο ςθμείο φψουσ για εφκολθ διαχείριςθ τθσ διαδικαςίασ ΚΑΡΠΑ από οποιονδιποτε. 9. Να διακζτει επιπλζον ενςφρματο χειριςτιριο για τθν ρφκμιςθ τθσ πλάτθσ, μθρϊν, του φψουσ και τθσ κζςθσ autocontour από τθν πλευρά του αςκενι. Σο χειριςτιριο να είναι βυςματοφμενου τφπου προκειμζνου να μπορεί να αποςυνδζεται αμφίπλευρα εφκολα για τθν άμεςθ αντικατάςταςι του ακόμα και από μθ τεχνικό προςωπικό.

4 10. Σα χειριςτιρια μετά το πζρασ οριςμζνου ανενεργοφ χρόνου να κλειδϊνουν αυτόματα ϊςτε να υπάρχει περιοριςμόσ ςε απρόςκοπτεσ κινιςεισ.../ Σα τμιματα τθσ επιφάνειασ κατάκλιςθσ να μθν είναι επίπεδα αλλά να διακζτουν εργονομικό ςχεδιαςμό για να αποφορτίηουν τθν πίεςθ που δζχεται ο αςκενισ ςτο τμιμα τθσ κοιλιακισ χϊρασ, όταν το τμιμα τθσ πλάτθσ ανεβαίνει. 12. Ηλεκτρικά και μθχανικά με ειδικι εμφανι λαβι ςτο τμιμα τθσ πλάτθσ ι ςτο κζντρο του κρεβατιοφ (και από τισ δφο πλευρζσ), για κζςεισ CPR. 13. Να φζρει τζςςερισ (4) πλαςτικοφσ τροχοφσ διαμζτρου 150 χιλ. τουλάχιςτον με κεντρικό ςφςτθμα φρζνων. Να μπορεί να δεχτεί και 5 ο τροχό για τθν εφκολθ μεταφορά/ευελιξία ςε διαδρόμουσ και αςανςζρ. Να προςφερκεί προσ επιλογι. 14. Να προςφζρεται ςτθ βαςικι ςφνκεςθ ζλξθ ανζγερςθσ αςκενι με τριγωνικι ι παρόμοια λαβι ορκοπεδικι (προσ επιλογι). 15. Να διακζτει ενςωματωμζνθ μπαταρία. Να αναφερκεί θ χρονικι διάρκεια πλιρουσ φόρτιςθσ, οι κινιςεισ που επιτυγχάνονται με τθν μπαταρία κακϊσ και θ χρονικι αυτονομία. 16. Nα διακζτει ενςωματωμζνθ υποδοχι ςτθν μετόπθ των ποδιϊν για τθν εναπόκεςθ των κλινοςκεπαςμάτων και τθν εξυπθρζτθςθ του νοςθλευτικοφ προςωπικοφ, κατά τθν αλλαγι τουσ. 17. Να φζρει τουλάχιςτον τζςςερισ (4) κζςεισ για παρελκόμενα εξαρτιματα, τα οποία να προςφερκοφν προσ επιλογι. Η κάκε κλίνθ να ςυνοδεφεται από ζνα ςτατϊ οροφ με τζςςερα (4) μεταλλικά άγκιςτρα. Σο ςφςτθμα ορκοπεδικισ ζλξθσ με βάρθ για τα πόδια του αςκενοφσ να προςφερκεί προσ επιλογι. Α. Να περιλαμβάνεται ςτην βαςική ςύνθεςη κάθε κλίνησ ςτρώμα με τα παρακάτω τεχνικά xαρακτηριςτικά : 1. Κατάλλθλεσ για χριςθ με τισ παραπάνω κλίνεσ και καταςκευισ τουλάχιςτον 2 ςτρϊςεων με πάχοσ τουλάχιςτον 14 cm. 2. Να διακζτει ςφςτθμα (όπωσ ειδικζσ ςτρϊςεισ κ.λπ.) για τθν βζλτιςτθ διανομι και διατιρθςθ ιδανικισ κερμοκραςίασ κάτω από τον αςκενι και τθν αποφυγι ανάπτυξθσ υγραςίασ. Να αναφερκεί προσ αξιολόγθςθ. 3. Βάροσ (kg) : Να ςτθρίηει αςκενι τουλάχιςτον 200 kg. 4. Προςαρμογι ςτθν κλίνθ : Nαι. Να ακολουκεί τθν κίνθςθ τθσ κλίνθσ.

5 5. Ανατομικζσ ηϊνεσ κατανομι πιζςεων : χεδιαςμζνο για τθν πρόλθψθ των κατακλίςεων αςκενϊν τουλάχιςτον 4 ου βακμοφ. Να διακζτουν πιςτοποιθτικά.../ Κάλυμμα με φερμουάρ : Αδιάβροχο, αντιμικροβιακό, υψθλισ αντοχισ. Να περιγραφεί ο τρόποσ απολφμανςθσ. 7. Βραδφκαυςτο : Ναι. Να κατατεκεί το πιςτοποιθτικό ςφμφωνα με τθ ςχετικι Ευρωπαϊκι οδθγία. O προμθκευτισ να διακζτει πιςτοποίθςθ κατά ISO 9001, ISO 14001, ISO 18001, ISO (διακίνθςθ και τεχνικι υποςτιριξθ ιατροτεχνολογικϊν προϊόντων), να πλθροί τθν Τ.Α. ΔΤ8δ/Γ.Π. οικ./1348/04 να είναι ενταγμζνοσ ςε πρόγραμμα εναλλακτικισ διαχείριςθσ Α.Η.Η.Ε. βάςθ του Π.Δ. 117/2004 και ISO Αςφαλισ Διαχείριςθσ Πλθροφοριϊν και Δεδομζνων (DataSecurity). Σα προςφερόμενα είδθ να πλθροφν τθν ΕΝ Β. Γενικοί όροι : 1. Να παρζχεται για το ςφνολο τθσ προμικειασ εγγφθςθ καλισ λειτουργίασ για δφο (2) ζτθ κατά τθν οποία να παρζχεται δωρεάν υποςτιριξθ βλαβϊν και προβλεπόμενθσ ςυντιρθςθσ ςυμπεριλαμβανομζνων των ανταλλακτικϊν κακϊσ και παροχισ ανταλλακτικϊν για τα επόμενα δζκα (10) ζτθ μετά το πζρασ τθσ εγγφθςθσ. 2. Ο καταςκευαςτικόσ οίκοσ να διακζτει πιςτοποιθτικό ISO 9001 και ISO και ο προςφερόμενοσ εξοπλιςμόσ να διακζτει CE. Να κατατεκοφν τα αντίςτοιχα πιςτοποιθτικά τα οποία κα είναι μεταφραςμζνα ςτθν Ελλθνικι γλϊςςα. 3. Ο προμθκευτισ να διακζτει πιςτοποιθτικό ποιότθτασ ISO 9001 και ISO (διακίνθςθ και τεχνικι υποςτιριξθ ιατροτεχνολογικϊν προϊόντων). Ο προμθκευτισ να πλθροί τθν Τ.Α. Δυ8δ/Γ.Π. οικ./1348/04 και να είναι ενταγμζνοσ ςε πρόγραμμα εναλλακτικισ διαχείριςθσ Α.Η.Η.Ε. Η βάςθ του Π.Δ. 117/2004. Να κατατεκοφν τα αντίςτοιχα πιςτοποιθτικά. 4. Ο προμθκευτισ να διακζτει, μόνιμα κατάλλθλα εκπαιδευμζνο προςωπικό με πιςτοποίθςθ ειδικισ εκπαίδευςθσ από τον καταςκευαςτικό οίκο, για τθ ςυντιρθςθ και τθν εκπαίδευςθ του προςφερόμενου εξοπλιςμοφ (να κατατεκεί το πιςτοποιθτικό). 5. Να διατίκεται δείγμα προσ επίδειξθ. 6. Να κατατεκεί αναλυτικό φφλλο ςυμμόρφωςθσ με παραπομπζσ ςτα ζντυπα του καταςκευαςτικοφ οίκου και τα εγχειρίδια χριςθσ ι ςε ςχετικζσ βεβαιϊςεισ του καταςκευαςτικοφ οίκου (επί ποινι αποκλειςμοφ).

6 ΣΕΧΝΙΚΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕ ΕΞΕΣΑΣΙΚΩΝ ΚΡΕΒΑΣΙΩΝ 1. Σο προςφερόμενο εξεταςτικό κρεβάτι να είναι καταςκευαςμζνο από υλικά υψθλισ ποιότθτασ και αντοχισ, κατάλλθλο για νοςοκομειακι χριςθ. Οι διαςτάςεισ του κρεβατιοφ να είναι περίπου (~) (μικοσ) 185 εκ. (+ 10 εκ.) Χ (πλάτοσ) 75 εκ. (+ 5 εκ.) Χ (φψοσ) 60 εκ. (+ 5 εκ.). 2. Να είναι ιςχυρισ καταςκευισ με ανοξείδωτθ μεταλλικι καταςκευι, ανκεκτικι και κατάλλθλθ για υπζρβαρουσ αςκενείσ. 3. Να είναι δφο τμθμάτων (πλάτθσ - πόδια). 4. Η πλάτθ να ρυκμίηεται από 0 ζωσ 70 ο μοίρεσ με μθχανικι κίνθςθ και αυτόματο ςφςτθμα ςτακεροποίθςθσ. 5. Σα τμιματα τθσ επιφάνειασ κατάκλιςθσ να είναι ανκεκτικά και για υπζρβαρουσ, επενδυμζνα με ςτρϊμα δερματίνθσ που να είναι μεγάλθσ αντοχισ, άκαυςτθ, πλενόμενθ, με ενιςχυμζνθ ςυρραφι κακϊσ επίςθσ να αντζχει ςτα νοςοκομειακά χθμικά απολφμανςθσ και κακαριςμοφ. 6. Να είναι εξοπλιςμζνο με μθχανιςμό ςτιριξθσ και εκτφλιξθσ ρολοφ εξεταςτικοφ χαρτιοφ. 7. Να διατίκεται δείγμα προσ επίδειξθ.

7 ΣΕΧΝΙΚΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕ ΚΛΙΝΗ Μ.Ε.Θ. ΗΛΕΚΣΡΙΚΗ ΚΛΙΝΗ Μ.Ε.Θ. 1. Η προςφερόμενθ κλίνθ, να είναι ςφγχρονθσ τεχνολογίασ (να αναφερκεί το πρϊτο ζτοσ κυκλοφορίασ), θλεκτρικι, καταςκευαςμζνθ από υλικά υψθλισ ποιότθτασ και αντοχισ, κατάλλθλθ για Νοςοκομειακι χριςθ. Να λειτουργεί με ρεφμα πόλεωσ και με μπαταρία ςε περίπτωςθ διακοπισ ρεφματοσ ι μετακίνθςθσ τθσ κλίνθσ. 2. Η κλίνθ να ςυμμορφϊνεται πλιρωσ με τθν Ευρωπαϊκι Οδθγία IEC που αφορά τθν αςφάλεια και τθ λειτουργία των ιατρικϊν κρεβατιϊν. 3. Να είναι ιςχυρισ καταςκευισ και κατάλλθλθ για υπζρβαρουσ αςκενείσ. Να δφναται να ανυψϊςει αςφαλζσ φορτίο λειτουργίασ τουλάχιςτον (SWL) 250 κιλϊν. 4. Η επιφάνεια κατάκλιςθσ να είναι διαςτάςεων : - Eξωτερικζσ 210Χ100 εκ. (+ 10 εκ.) - Εςωτερικζσ 195Χ90 εκ. (+ 10 εκ.) 5. Η επιφάνεια κατάκλιςθσ να αποτελείται από τζςςερα (4) προςκαφαιροφμενα τμιματα (πλάτθσ, πυζλου, μθρϊν και ποδιϊν), τα οποία να είναι καταςκευαςμζνα από πλαςτικό υλικό υψθλισ αντοχισ και αντιμικροβιακισ ςφςταςθσ, για τον εφκολο κακαριςμό τουσ. 6. Να διακζτει ςφςτθμα επζκταςθσ του ςκελετοφ τθσ κλίνθσ για αςκενείσ με φψοσ τουλάχιςτον 210 cm. 7. Να διακζτει αμφίπλευρα ηεφγοσ αναδιπλοφμενων πλαϊνϊν προςτατευτικϊν κιγκλιδωμάτων που να προφυλάςςουν τον αςκενι από πτϊςθ και να κακιςτοφν δυνατι τθν εφκολθ αποβίβαςθ αυτοφ, όταν παραςτεί ανάγκθ. Να καλφπτουν το μεγαλφτερο μζροσ τθσ επιφάνειασ τθσ κατάκλιςθσ, να διακζτουν εφκολο μθχανιςμό αναδίπλωςθσ και να είναι μετακινοφμενα κακϋ φψοσ, ϊςτε να εξαςφαλίηεται εφκολθ πρόςβαςθ ςτον αςκενι. 8. Να διακζτει μετόπεσ κεφαλισ και ποδιϊν οι οποίεσ κα προςκαφαιροφνται εφκολα και να διακζτουν ςφςτθμα ςτακεροποίθςθσ ςτο ςαςί. Η μετόπθ τθσ κεφαλισ να μθν ακολουκεί τισ κινιςεισ τθσ κλίνθσ, για αποφυγι ςυγκροφςεων με τον περιβάλλοντα χϊρο. 9. Σα τμιματα τθσ επιφάνειασ κατάκλιςθσ να μθν είναι επίπεδα, αλλά να ζχουν εργονομικό ςχεδιαςμό και να διακζτουν ανατομικό ςχιμα για καλφτερθ ςυγκρότθςθ του αςκενι ςτθ κλίνθ κακϊσ και να αποφορτίηουν τθν πίεςθ που δζχεται ο αςκενισ ςτο τμιμα τθσ κοιλιακισ χϊρασ, όταν το τμιμα τθσ πλάτθσ ανεβαίνει.../..

8 Να διακζτει ενςωματωμζνα χειριςτιρια ςτα πλαϊνά κιγκλιδϊματα ι και ςτθ μετόπθ των ποδιϊν για χριςθ από το νοςθλευτικό προςωπικό (εξωτερικά) και ςτα πλαϊνά κιγκλιδϊματα του αςκενοφσ (εςωτερικά). Σα ενςωματωμζνα χειριςτιρια να διακζτουν δυνατότθτα κλειδϊματοσ των κινιςεων για μεγαλφτερθ αςφάλεια κατά τθν χριςθ. 11. Η κλίνθ να εκτελεί θλεκτρικά μζςω των ενςωματωμζνων χειριςτθρίων για τον Νοςθλευτι, τουλάχιςτον τισ εξισ κινιςεισ : Ρφκμιςθ του φψουσ τθσ επιφάνειασ κατάκλιςθσ από 35 ζωσ και 80 εκατοςτά περίπου (+3). Κίνθςθ Trendelenburg/Anti-trendelenburg τουλάχιςτον 12 ο. Ρφκμιςθ τμιματοσ πλάτθσ τουλάχιςτον 60 ο. Ρφκμιςθ τμιματοσ μθρϊν τουλάχιςτον 20 ο. Ρφκμιςθ για CPR κζςθ. Ρφκμιςθ κζςθσ για καρδιολογικι καρζκλα. Ρφκμιςθ πλάγιασ κζςθσ τουλάχιςτον 20 ο, είτε μζςω του ςκελετοφ τθσ κλίνθσ, είτε μζςω του αεροςτρϊματοσ. Να υπάρχει ψθφιακι ζνδειξθ όλων των θλεκτρικϊν κινιςεων. 12. H κζςθ για CPR, να επιτυγχάνεται θλεκτρικά αλλά και μθχανικά με λαβζσ οι οποίεσ κα είναι εμφανείσ, τοποκετθμζνεσ ςε ςθμείο που να μθ παρεμποδίηεται θ χριςθ τουσ από τα πλαϊνά προςτατευτικά ςε οποιαδιποτε κζςθ τουσ. 13. Η κλίνθ να διακζτει ζνδειξθ των γωνιϊν κλίςθσ του κρεβατιοφ και οπτικι ειδοποίθςθ ςτισ 30 ο (κζςθ fowler) για το τμιμα τθσ πλάτθσ ζτςι ϊςτε να μποροφν να εφαρμόηονται τα αναπνευςτικά πρωτόκολλα. 14. Να διακζτει τζςςερισ (4) μεγάλουσ αντιςτατικοφσ τροχοφσ τουλάχιςτον 150 χιλ. με ςφςτθμα φρζνων. Να μπορεί να δεχτεί και 5 ο τροχό για τθν εφκολθ μεταφορά/ευελιξία ςε διαδρόμουσ και αςανςζρ. Να προςφερκεί προσ επιλογι. 15. Η προςφερόμενθ κλίνθ να διακζτει προςκρουςτιρεσ ςτισ τζςςερισ (4) γωνίεσ τθσ. 16. Nα διακζτει ενςωματωμζνθ υποδοχι ςτθν μετόπθ των ποδιϊν για τθν εναπόκεςθ των κλινοςκεπαςμάτων και τθν εξυπθρζτθςθ του νοςθλευτικοφ προςωπικοφ, κατά τθν αλλαγι τουσ. 17. Να διακζτει αμφίπλευρα ποδοδιακόπτεσ για τθν ρφκμιςθ του φψουσ τθσ επιφάνειασ κατάκλιςθσ.../..

9 Προαιρετικά να διακζτει ενςωματωμζνο ςφςτθμα ηφγιςθσ αςκενϊν, με οκόνθ υπόδειξθσ του βάρουσ εκατζρωκεν τθσ κλίνθσ. Σο ςφςτθμα ηφγιςθσ αςκενϊν να ζχει ακρίβεια ζωσ των 500 γραμμαρίων και να δίνει τθ δυνατότθτα ςτο χριςτθ να προςκαφαιρεί αντικείμενα επί τθσ κλίνθσ χωρίσ να μεταβάλλεται το πραγματικό βάροσ του αςκενοφσ. 19. Προαιρετικά να διακζτει κικθ για ςυγκράτθςθ ακτινολογικισ καςζτασ. 20. τισ γωνίεσ τθσ θ κλίνθ να διακζτει τουλάχιςτον τζςςερισ (4) υποδοχζσ για τθν προςάρτθςθ εξαρτθμάτων (ςτατϊ οροφ, φιάλθσ οξυγόνου, κ.ά.). Η κάκε κλίνθ να ςυνοδεφεται από ζνα ςτατϊ οροφ με τζςςερα (4) μεταλλικά άγκιςτρα. Α. Να περιλαμβάνεται ςτην βαςική ςύνθεςη κάθε κλίνησ αερόςτρωμα με τα παρακάτω τεχνικά xαρακτηριςτικά : Σο ςφςτθμα να αποτελείται από το ενςωματωμζνο αερόςτρωμα και τθν αντλία αζροσ. Σο αερόςτρωμα να χωρίηεται ςε ανατομικζσ ηϊνεσ με δυνατότθτα ρφκμιςθσ τθσ πίεςθσ ανάλογα με το βάροσ και τον ςωματότυπο του αςκενι. Σο αερόςτρωμα να διακζτει κάλυμμα αποςπϊμενο με πλιρωσ καλυπτόμενο φερμουάρ για αποφυγι δθμιουργίασ εςτιϊν μόλυνςθσ, αεροδιαπερατό, αδιάβροχο. Να διακζτει αντιμικροβιακζσ ιδιότθτεσ. Να απολυμαίνεται ςτο πλυντιριο ι με κοινά κακαριςτικά. Σο κάλυμμα να είναι βραδφκαυςτο. Να αποτελείται από τουλάχιςτον 20 αεροκαλάμουσ με δυνατότθτα μεμονωμζνθσ αντικατάςταςισ τουσ ςε περίπτωςθ βλάβθσ. Να διακζτει κομβίον επί τθσ αντλίασ το οποίο κα ξεφουςκϊνει τουσ αεροκαλάμουσ τθσ κεφαλισ για τθ διευκόλυνςθ τθσ διαςωλθνϊςεωσ του αςκενι αλλά και τθν τοποκζτθςι του ςε πρθνι κζςθ. Με το πάτθμα ενόσ πλικτρου να επιτυγχάνεται και να διατθρείται μζγιςτθ πλθρότθτα ςτισ κυψελίδεσ παρζχοντασ ζτςι ςτακερι επιφάνεια για τθ μεταφορά ι τισ εργαςίεσ κακαριςμοφ του αςκενι ι του αεροςτρϊματοσ. Να απενεργοποιείται αυτόματα θ λειτουργία αυτι με το πζρασ 30 λεπτϊν το μζγιςτο. Κατά τθν εφαρμογι CPR είτε θλεκτρικά είτε μθχανικά κακϊσ το κρεβάτι παίρνει τθν οριηόντια κζςθ οι κυψελίδεσ του αεροςτρϊματοσ παράλλθλα να ξεφουςκϊνουν. Η κεραπευτικι επιφάνεια να μπορεί να εκτελεί αυτόματα πλευρικι κλίςθ εκατζρωκεν για τθ πρόωρθ κινθτοποίθςθ του αςκενι τουλάχιςτον 20 ο ανά χρονικά διαςτιματα που κα επιλζξει ο χριςτθσ. Να αναφερκοφν οι επιτρεπόμενοι χρόνοι. Σο ςτρϊμα να διακζτει ςτο κάτω τμιμα του, ενςωματωμζνθ επζκταςθ ςτθν περίπτωςθ που χρθςιμοποιείται θ λειτουργία επιμικυνςθσ τθσ κλίνθσ. Να αναφερκεί ο τρόποσ.../.. -4-

10 Β. Γενικοί όροι : 7. Να παρζχεται για το ςφνολο τθσ προμικειασ εγγφθςθ καλισ λειτουργίασ για δφο (2) ζτθ κατά τθν οποία να παρζχεται δωρεάν υποςτιριξθ βλαβϊν και προβλεπόμενθσ ςυντιρθςθσ ςυμπεριλαμβανομζνων των ανταλλακτικϊν κακϊσ και παροχισ ανταλλακτικϊν για τα επόμενα δζκα (10) ζτθ μετά το πζρασ τθσ εγγφθςθσ. 8. Ο καταςκευαςτικόσ οίκοσ να διακζτει πιςτοποιθτικό ISO 9001 και ISO και ο προςφερόμενοσ εξοπλιςμόσ να διακζτει CE. Να κατατεκοφν τα αντίςτοιχα πιςτοποιθτικά τα οποία κα είναι μεταφραςμζνα ςτθν Ελλθνικι γλϊςςα. 9. Ο προμθκευτισ να διακζτει πιςτοποιθτικό ποιότθτασ ISO 9001 και ISO (διακίνθςθ και τεχνικι υποςτιριξθ ιατροτεχνολογικϊν προϊόντων). Ο προμθκευτισ να πλθροί τθν Τ.Α. Δυ8δ/Γ.Π. οικ./1348/04 και να είναι ενταγμζνοσ ςε πρόγραμμα εναλλακτικισ διαχείριςθσ Α.Η.Η.Ε. Η βάςθ του Π.Δ. 117/2004. Να κατατεκοφν τα αντίςτοιχα πιςτοποιθτικά. 10. Ο προμθκευτισ να διακζτει, μόνιμα κατάλλθλα εκπαιδευμζνο προςωπικό με πιςτοποίθςθ ειδικισ εκπαίδευςθσ από τον καταςκευαςτικό οίκο, για τθ ςυντιρθςθ και τθν εκπαίδευςθ του προςφερόμενου εξοπλιςμοφ (να κατατεκεί το πιςτοποιθτικό). 11. Να κατατεκεί αναλυτικό φφλλο ςυμμόρφωςθσ με παραπομπζσ ςτα ζντυπα του καταςκευαςτικοφ οίκου και τα εγχειρίδια χριςθσ ι ςε ςχετικζσ βεβαιϊςεισ του καταςκευαςτικοφ οίκου (επί ποινι αποκλειςμοφ). 12. Να διατίκεται δείγμα προσ επίδειξθ.

Θέμα : Ενημέρωζη ζτεηικά με καηάθεζη ηετνικών προδιαγραθών για ηην προμήθεια έξι (6) ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΛΙΝΩΝ (CPV: )

Θέμα : Ενημέρωζη ζτεηικά με καηάθεζη ηετνικών προδιαγραθών για ηην προμήθεια έξι (6) ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΛΙΝΩΝ (CPV: ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΠΟΤΡΓΕΙΟ ΤΓΕΙΑ 6 η ΤΓ. ΠΕΡ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΟΤ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΩΝ, ΗΠΕΙΡΟΤ ΚΑΙ ΔΤΣ. ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΟΚΟΜΕΙΟ ΣΡΙΠΟΛΗ «Η ΕΤΑΓΓΕΛΙΣΡΙΑ» ΤΠΟΔΙΕΤΘΤΝΗ : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤ ΠΡΟ: ΣΜΗΜΑ : ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

S c i e n t i f i c a s s i s t a n c e i n l i f e!

S c i e n t i f i c a s s i s t a n c e i n l i f e! S c i e n t i f i c a s s i s t a n c e i n l i f e! 29 ΪΨΙ O R T H O S P O R T S F I E L D 30 ΚΕ ΣΘΘ Ϊ ΚΤ Π Καταςκευι από βαμβακερό φφαςμα υψθλισ ποιότθτασ. εριηόμενο, αντιαλλεργικό, αντιεφιδρωτικό υλικό.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΤΓΔΙΑ ΓΔΝΙΚΟ ΝΟΟΚΟΜΔΙΟ ΥΑΝΙΩΝ «ΑΓΙΟ ΓΔΩΡΓΙΟ»

ΔΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΤΓΔΙΑ ΓΔΝΙΚΟ ΝΟΟΚΟΜΔΙΟ ΥΑΝΙΩΝ «ΑΓΙΟ ΓΔΩΡΓΙΟ» ΔΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΤΓΔΙΑ ΓΔΝΙΚΟ ΝΟΟΚΟΜΔΙΟ ΥΑΝΙΩΝ «ΑΓΙΟ ΓΔΩΡΓΙΟ» Σασ. Γιεύθςνζη : Μοςπνιέρ Κςδωνίαρ Σασ. Κωδ. : 73300 Πληποθοπίερ : Δ. Νηοςζάκηρ Σηλέθωνο : 28210-22309 E-mail : entousakis@chaniahospital.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΚΡΕΒΑΤΙ ΝΟΣΗΑΕΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (ΜΕ<^)

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΚΡΕΒΑΤΙ ΝΟΣΗΑΕΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (ΜΕ<^) Ό ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΚΡΕΒΑΤΙ ΝΟΣΗΑΕΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (ΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

ελ. 11/235, Περιεχόμενα Φακζλου "Σεχνικι Προςφορά"

ελ. 11/235, Περιεχόμενα Φακζλου Σεχνικι Προςφορά υντάκτθσ : Ευάγγελοσ Κρζτςιμοσ χόλιο: ΠΑΡΑΣΗΡΗΗ 1 ελ. 11/235, Περιεχόμενα Φακζλου "Σεχνικι Προςφορά" Για τθν αποφυγι μεγάλου όγκου προςφοράσ και για τθ διευκόλυνςθ του ζργου τθσ επιτροπισ προτείνεται τα

Διαβάστε περισσότερα

Σφςτθμα Διαχείριςθσ Αντλιοςταςίων. Διαφείπιςη ςτςσημάσων ύδπετςηρ Μονάδερ αςύπμασηρ μεσαυοπάρ ςημάσων Radio telemetry

Σφςτθμα Διαχείριςθσ Αντλιοςταςίων. Διαφείπιςη ςτςσημάσων ύδπετςηρ Μονάδερ αςύπμασηρ μεσαυοπάρ ςημάσων Radio telemetry Σφςτθμα Διαχείριςθσ Αντλιοςταςίων Διαφείπιςη ςτςσημάσων ύδπετςηρ Μονάδερ αςύπμασηρ μεσαυοπάρ ςημάσων Radio telemetry Η ςωςτι διαχείριςθ των υδάτινων πόρων αποτελεί ςτθ ςθμερινι εποχι επιτακτικι ανάγκθ,

Διαβάστε περισσότερα

S c i e n t i f i c a s s i s t a n c e i n l i f e!

S c i e n t i f i c a s s i s t a n c e i n l i f e! S c i e n t i f i c a s s i s t a n c e i n l i f e! 67 ΙΨΙ R T H S P R T S F I E L D 68 ΤΙΚ ΝΑΚΑ ΙΨΙΤ ΤΙΗΕΝ HIP Καταςκευι από κερμοδιαμορφϊςιμο πολυπροπυλζνιο. Εςωτερικι επζνδυςθ από αφρϊδεσ φφαςμα. πανζλα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΡΕΑΛΙΣΙΚΗ ΣΕΧΝΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΕΓΓΙΗ ΣΗΝ ΔΗΜΙΟΤΡΓΙΑ - ΟΡΓΑΝΩΗ ΕΡΓΑΣΗΡΙΩΝ ΔΙΑΚΡΙΒΩΗ

ΜΙΑ ΡΕΑΛΙΣΙΚΗ ΣΕΧΝΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΕΓΓΙΗ ΣΗΝ ΔΗΜΙΟΤΡΓΙΑ - ΟΡΓΑΝΩΗ ΕΡΓΑΣΗΡΙΩΝ ΔΙΑΚΡΙΒΩΗ 3 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΜΙΑ ΡΕΑΛΙΣΙΚΗ ΣΕΧΝΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΕΓΓΙΗ ΣΗΝ ΔΗΜΙΟΤΡΓΙΑ - ΟΡΓΑΝΩΗ ΕΡΓΑΣΗΡΙΩΝ ΔΙΑΚΡΙΒΩΗ 06 Φεβρουαρίου 2010 θμεία Αναφοράσ Γενικά Ανκρϊπινοι Πόροι, Εργαςτθριακόσ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΣΗΣΑ 1: ΓΝΩΡIΖΩ ΣΟΝ ΤΠΟΛΟΓΙΣΗ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: Εργονομία

ΕΝΟΣΗΣΑ 1: ΓΝΩΡIΖΩ ΣΟΝ ΤΠΟΛΟΓΙΣΗ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: Εργονομία ΕΝΟΣΗΣΑ 1: ΓΝΩΡIΖΩ ΣΟΝ ΤΠΟΛΟΓΙΣΗ Εργονομία, ωςτι ςτάςθ εργαςίασ, Εικονοςτοιχείο (pixel), Ανάλυςθ οκόνθσ (resolution), Μζγεκοσ οκόνθσ Ποιεσ επιπτϊςεισ μπορεί να ζχει θ πολφωρθ χριςθ του υπολογιςτι ςτθν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Β' ΚΑΣΑΛΟΓΟ ΠΡΟΪΟΝΣΩΝ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Β' ΚΑΣΑΛΟΓΟ ΠΡΟΪΟΝΣΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Β' ΚΑΣΑΛΟΓΟ ΠΡΟΪΟΝΣΩΝ ΠΡΟΪΟΝ: ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΙΑ ΜΑΑΖ ΚΑΙ ΒΕΛΟΝΙΜΟ - ΚΩΔΙΚΟ: DV 1600 Αναδιπλοφμενθ καρζκλα που ρυκμίηεται ςε διάφορεσ κζςεισ για να προςαρμόηεται ςτισ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΗ ΛΟΓΙΣΙΚΟΤ ΓΡΑΦΕΙΟΤ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΗ ΛΟΓΙΣΙΚΟΤ ΓΡΑΦΕΙΟΤ ΔΙΑΧΕΙΡΙΗ ΛΟΓΙΣΙΚΟΤ ΓΡΑΦΕΙΟΤ Η διαχείριςθ Λογιςτικοφ Γραφείου καλφπτει το ςφνολο των απαιτιςεων του ςφγχρονου λογιςτικοφ γραφείου για τθν ζκδοςθ μθχανογραφθμζνων παραςτατικϊν παροχισ υπθρεςιϊν προσ τουσ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφζροντος για την Σελ.1 / 5

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφζροντος για την Σελ.1 / 5 πλζον ςυμφζρουςα προςφορά μόνο βάςει τιμισ Το Ν. 4412/2016 Δθμόςιεσ Συμβάςεισ Ζργων, Προμθκειϊν και Υπθρεςιϊν (προςαρμογι ςτισ Οδθγίεσ 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ), Το υπ αρ. 19REQ004437713 εγκεκριμζνο αίτθμα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ «ΕΙΔΙΚΗ ΚΛΙΝΗ ΜΕΘ». ΠΟΣΟΤΗΤΑ: ΤΡΕΙΣ (3) ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ ΚΑΙ ΙΣΑΡΙΘΜΩΝ ΑΕΡΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ. ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 75.000,00 ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ Φ.Π.Α. ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΛΙΝΗΣ Αριθμ. Πρωτ.

Διαβάστε περισσότερα

Profdoc Medical Office Λογιςμικό διαχείριςησ Ιατρικοφ Φακζλου Αςθενοφσ ΣΕΧΝΙΚΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕ

Profdoc Medical Office Λογιςμικό διαχείριςησ Ιατρικοφ Φακζλου Αςθενοφσ ΣΕΧΝΙΚΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕ Λογιςμικό διαχείριςησ Ιατρικοφ Φακζλου Αςθενοφσ ΣΕΧΝΙΚΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΠΡΟΦΙΛ ΕΣΑΙΡΕΙΑ... 4 2 PROFDOC MEDICAL OFFICE (PMO)... 5 2.1 ΔΙΑΧΕΙΡΙΗ ΙΑΣΡΕΚΟΤ... 5 2.2 ΔΙΑΧΕΚΡΙΗ ΙΑΣΡΙΚΟΥ ΦΑΚΖΛΟΤ ΑΘΕΝΟΥ...

Διαβάστε περισσότερα

S c i e n t i f i c a s s i s t a n c e i n l i f e!

S c i e n t i f i c a s s i s t a n c e i n l i f e! S c i e n t i f i c a s s i s t a n c e i n l i f e! 71 O R T H O S P O R T S F I E L D 72 ΡΘΘΚ ΚΙΘΠΙΘΘ 0 ο CLASSIC -Καταςκευι από υψθλισ ποιότθτασ Foam. -Διακζτει δφο πλαϊνζσ αυτοκόλλθτεσ μπανζλεσ αλουμινίου

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ : ΔΥΟ (2) ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΩΝ ΜΕ ΨΗΦΙΑΚΟ ΖΥΓΟ»

«ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ : ΔΥΟ (2) ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΩΝ ΜΕ ΨΗΦΙΑΚΟ ΖΥΓΟ» ΠΡΟΣ: Γενικό Νοσοκομείο Πατρών "Άγιος Ανδρέας" ΤΜ. ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Email: diabouleusi@agandreashosp.gr Αθήνα, 26 Απριλίου 2018 ΑΦΟΡΑ: «ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ : ΔΥΟ (2) ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΩΝ ΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΙΩΝ

ΣΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΕΤΘΤΝΗ ΣΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΙΜΟΤ - ΜΕΛΕΣΩΝ Ζργο : ΒΕΛΣΙΩΗ ΕΓΚΑΣΑΣΑΕΩΝ ΕΝΕΡΓΗΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΘΗΣΙΚΗ ΠΤΡΟΠΡΟΣΑΙΑ Θζςθ :

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Δημιοσργίας Ειδικών Λογαριασμών. (v.1.0.7)

Διαδικασία Δημιοσργίας Ειδικών Λογαριασμών. (v.1.0.7) Διαδικασία Δημιοσργίας Ειδικών Λογαριασμών (v.1.0.7) 1 Περίληψη Το ςυγκεκριμζνο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήςει την κατανόηςη τησ διαδικαςίασ δημιουργίασ ειδικών λογαριαςμών. Παρακάτω προτείνεται

Διαβάστε περισσότερα

Παράςταςη ακεραίων ςτο ςυςτημα ςυμπλήρωμα ωσ προσ 2

Παράςταςη ακεραίων ςτο ςυςτημα ςυμπλήρωμα ωσ προσ 2 Παράςταςη ακεραίων ςτο ςυςτημα ςυμπλήρωμα ωσ προσ 2 Δρ. Χρήζηος Ηλιούδης Μθ Προςθμαςμζνοι Ακζραιοι Εφαρμογζσ (ςε οποιαδιποτε περίπτωςθ δεν χρειάηονται αρνθτικοί αρικμοί) Καταμζτρθςθ. Διευκυνςιοδότθςθ.

Διαβάστε περισσότερα

Slide 1. Εισαγωγή στη ψυχρομετρία

Slide 1. Εισαγωγή στη ψυχρομετρία Slide 1 Εισαγωγή στη ψυχρομετρία 1 Slide 2 Σφντομη ειςαγωγή ςτη ψυχρομετρία. Διάγραμμα Mollier (πίεςησ-ενθαλπίασ P-H) Σο διάγραμμα Mollier είναι μία γραφικι παράςταςθ ςε ζναν άξονα ςυντεταγμζνων γραμμϊν

Διαβάστε περισσότερα

Μηχανζσ Λουκουμά Κιόςκια Λουκουμά

Μηχανζσ Λουκουμά Κιόςκια Λουκουμά Μηχανζσ Λουκουμά Κιόςκια Λουκουμά Μθχανι Παραγωγισ Λουκουμά LOUK HM-2 Οι μθχανζσ παραγωγισ λουκουμά τθσ Inconeq Hellas καταςκευάηονται ςε μοντζλα με επιτραπζηιεσ και επιδζξιεσ φριτζηεσ ςε διάφορεσ διαςτάςεισ.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χριςθσ τθσ διαδικτυακισ εφαρμογισ «Υποβολι και παρακολοφκθςθ τθσ ζγκριςθσ Εκπαιδευτικών Πακζτων»

Εγχειρίδιο Χριςθσ τθσ διαδικτυακισ εφαρμογισ «Υποβολι και παρακολοφκθςθ τθσ ζγκριςθσ Εκπαιδευτικών Πακζτων» Εγχειρίδιο Χριςθσ τθσ διαδικτυακισ εφαρμογισ «Υποβολι και παρακολοφκθςθ τθσ ζγκριςθσ Εκπαιδευτικών Πακζτων» Το Πλθροφοριακό Σφςτθμα τθσ δράςθσ «e-κπαιδευτείτε» ζχει ςτόχο να αυτοματοποιιςει τισ ακόλουκεσ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Κ/Χ & Ν/Χ ΑΣΘΕΝΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Κ/Χ & Ν/Χ ΑΣΘΕΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Κ/Χ & Ν/Χ ΑΣΘΕΝΩΝ Σ.Β. % ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΛΙΝΗΣ 1. Να διαθέτει προσκρουτήρες στις 4 γωνίες για προστασία κατά την μετακίνηση. 2. Να είναι στιβαρής

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣΚΛΙΝΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Κ/Χ & Ν/Χ ΑΣΘΕΝΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΕΣΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣΚΛΙΝΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Κ/Χ & Ν/Χ ΑΣΘΕΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣΚΛΙΝΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Κ/Χ & Ν/Χ ΑΣΘΕΝΩΝ Σ.Β. % ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΛΙΝΗΣ 1. Να διαθέτει προσκρουτήρες στις 4 γωνίες για προστασία κατά την μετακίνηση. 2. Να είναι στιβαρής κατασκευής

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΙΣΟΤΡΓΙΚΆ ΤΣΉΜΑΣΑ. 7 θ Διάλεξθ Διαχείριςθ Μνιμθσ Μζροσ Γ

ΛΕΙΣΟΤΡΓΙΚΆ ΤΣΉΜΑΣΑ. 7 θ Διάλεξθ Διαχείριςθ Μνιμθσ Μζροσ Γ ΛΕΙΣΟΤΡΓΙΚΆ ΤΣΉΜΑΣΑ 7 θ Διάλεξθ Διαχείριςθ Μνιμθσ Μζροσ Γ ελιδοποίθςθ (1/10) Σόςο θ κατάτμθςθ διαμεριςμάτων ςτακεροφ μεγζκουσ όςο και θ κατάτμθςθ διαμεριςμάτων μεταβλθτοφ και άνιςου μεγζκουσ δεν κάνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΣΣΙΚΟΝ» ΕΚΘΕΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΙΑ ΕΡΩΣΗΜΑΣΟΛΟΓΙΩΝ ΑΘΕΝΩΝ ΣΩΝ ΕΞΩΣΕΡΙΚΩΝ ΙΑΣΡΕΙΩΝ ΦΕΒΡΟΤΑΡΙΟ 2012

ΠΑΝΕΠΙΣΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΣΣΙΚΟΝ» ΕΚΘΕΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΙΑ ΕΡΩΣΗΜΑΣΟΛΟΓΙΩΝ ΑΘΕΝΩΝ ΣΩΝ ΕΞΩΣΕΡΙΚΩΝ ΙΑΣΡΕΙΩΝ ΦΕΒΡΟΤΑΡΙΟ 2012 ΠΑΝΕΠΙΣΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΣΣΙΚΟΝ» ΕΚΘΕΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΙΑ ΕΡΩΣΗΜΑΣΟΛΟΓΙΩΝ ΑΘΕΝΩΝ ΣΩΝ ΕΞΩΣΕΡΙΚΩΝ ΙΑΣΡΕΙΩΝ ΦΕΒΡΟΤΑΡΙΟ 2012 ελίδα 1 από 24 ΤΝΟΨΗ ΤΜΠΕΡΑΜΑΣΩΝ 26% κακζσ εντυπϊςεισ από τθν τθλεφωνικι εξυπθρζτθςθ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΗ ΜΕ ΣΤΡΩΜΑ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΗ ΜΕ ΣΤΡΩΜΑ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΗ ΜΕ ΣΤΡΩΜΑ A/A ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 1 ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Η προσφερόμενη Κλίνη Νοσηλείας ασθενών να είναι σύγχρονης τεχνολογίας, 1.1 ηλεκτρική, και κατάλληλη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΔΙΑ ΕΦΑΜΟΓΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΞΩΤΕΙΚΗΣ ΘΕΜΟΜΟΝΩΣΗΣ

ΣΤΑΔΙΑ ΕΦΑΜΟΓΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΞΩΤΕΙΚΗΣ ΘΕΜΟΜΟΝΩΣΗΣ ΣΤΑΔΙΑ ΕΦΑΜΟΓΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΞΩΤΕΙΚΗΣ ΘΕΜΟΜΟΝΩΣΗΣ 1) Αρχικά πρζπει να γίνει ζλεγχοσ του υποςτρϊματοσ για : ςκόνεσ, υγραςία, επιπεδότθτα. Ππου κρίνεται απαραίτθτο πρζπει να γίνεται κακαριςμόσ, υδροβολι,

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόμηςη ςτην πράξη : Αντικατάςταςη ςυςτήματοσ θζρμανςησ από πετρζλαιο ςε αντλία θερμότητασ. Ενδεικτικό παράδειγμα 15ετίασ

Εξοικονόμηςη ςτην πράξη : Αντικατάςταςη ςυςτήματοσ θζρμανςησ από πετρζλαιο ςε αντλία θερμότητασ. Ενδεικτικό παράδειγμα 15ετίασ Εξοικονόμηςη ςτην πράξη : Αντικατάςταςη ςυςτήματοσ θζρμανςησ από πετρζλαιο ςε αντλία θερμότητασ Ενδεικτικό παράδειγμα 15ετίασ Οκτώβριοσ 2013 Η αντλία κερμότθτασ 65% οικονομία ςε ςχζςη με ζνα ςυμβατικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΣΤΠΟ ΔΗΜΟΙΑ ΔΙΑΒΟΤΛΕΤΗ ΣΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ. ΤΝΑΝΠ/ΔΙΠΕΑ 4 ο. Πίνακασ τοιχείων υμμετζχοντα (υμπλθρϊνεται από τουσ ςυμμετζχοντεσ)

ΕΝΣΤΠΟ ΔΗΜΟΙΑ ΔΙΑΒΟΤΛΕΤΗ ΣΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ. ΤΝΑΝΠ/ΔΙΠΕΑ 4 ο. Πίνακασ τοιχείων υμμετζχοντα (υμπλθρϊνεται από τουσ ςυμμετζχοντεσ) Τ.Ν.Α.Ν.Π. ΕΝΣΤΠΟ ΔΗΜΟΙΑ ΔΙΑΒΟΤΛΕΤΗ ΣΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ Ε2 Ημερομηνία 12.01.2017 Προσ ΤΝΑΝΠ/ΔΙΠΕΑ 4 ο Πίνακασ τοιχείων υμμετζχοντα Επωνυμία: ΚΤΡΙΑΚΙΔΗ cylinder Μ.Ι.Κ.Ε Ζδρα: ΚΗΦΗΙΑ 44 Τπεφκυνοσ επικοινωνίασ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή Νέου Παγίου

Εισαγωγή Νέου Παγίου Εισαγωγή Νέου Παγίου 1 Περίληψη Το ςυγκεκριμζνο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήςει την κατανόηςη τησ διαδικαςίασ ειςαγωγήσ νζου παγίου ςτην εφαρμογή τησ ςειράσ Hyper Axion. Παρακάτω προτείνεται μια

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΕΞΙ (6) ΚΛΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑΣ ΝΟΣΟΥ. (προϋπολογισμός )

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΕΞΙ (6) ΚΛΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑΣ ΝΟΣΟΥ. (προϋπολογισμός ) ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΕΞΙ (6) ΚΛΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑΣ ΝΟΣΟΥ (προϋπολογισμός 40.000 ) Η κλίνη να είναι σύγχρονης τεχνολογίας, ηλεκτρική, κατασκευασμένη από υλικά ποιότητας και

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ 1η Υ. ΠΕ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΓΡΑΦ.ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : Ε. ΠΑΤΡΑ ΤΗΛ.: 213-2052518 ΦΑΞ : 213-2052441 Email: promitheion@paidon-pentelis.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΛΗΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΣΟ ΓΙΑ ΣΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΤ ΠΡΟΜΗΘΕΤΣΗ

ΠΡΟΚΛΗΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΣΟ ΓΙΑ ΣΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΤ ΠΡΟΜΗΘΕΤΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΠΟΤΡΓΕΙΟ ΤΓΕΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΣΡΟ ΑΜΕΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΡΑΡΣΗΜΑ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ ΔΙΕΤΘΤΝΗ ΕΚΑΒ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ ΣΜΗΜΑ ΠΡΟΩΠΙΚΟΤ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Ταχ. Δ/νςθ : Μαβίλθ 33 Ρουρνάρι Ρυλαίασ

Διαβάστε περισσότερα

Εςωτερικό υδραγωγείο

Εςωτερικό υδραγωγείο Εςωτερικό υδραγωγείο Εςωτερικό υδραγωγείο ι εςωτερικό δίκτυο φδρευςθσ είναι το ςφςτθμα που αποτελείται από τον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό και το δίκτυο των αγωγϊν για τθ διανομι του νεροφ ςτουσ καταναλωτζσ

Διαβάστε περισσότερα

Καζάνης Θεόδωρος ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠ Δ/νηης Πιζηοποίηζης & Εκπαίδεσζης Δικηύοσ

Καζάνης Θεόδωρος ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠ Δ/νηης Πιζηοποίηζης & Εκπαίδεσζης Δικηύοσ Καζάνης Θεόδωρος ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠ Δ/νηης Πιζηοποίηζης & Εκπαίδεσζης Δικηύοσ ΚΑΣΑΝΗΣ ΠΙΝΑΚΑ ΔΕΙΓΜΑΣΟΛΗΠΣΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΩΝ ISO 2859 W Z Z W Προδιαγραφι ΕΣΕΜ 0,6 x 0.7 = 0,42 0.6 L Προδιαγραφι

Διαβάστε περισσότερα

Αςφυξία και πνιγμονθ

Αςφυξία και πνιγμονθ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ Ηλικιακθ ωριμότητα 0-3 ετϊν: τα περιςςότερα παιδιά κάτω των τριϊν ετϊν δεν μποροφν να αντιλθφκοφν τθν επικινδυνότθτα μιασ πράξθσ ι να κυμθκοφν μια ςυμβουλι για πρόλθψθ ατυχιματοσ. Γι

Διαβάστε περισσότερα

Epsilon Cloud Services

Epsilon Cloud Services 1 Περίλθψθ Το ςυγκεκριμζνο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήςει την κατανόηςη τησ λειτουργίασ και παραμετροποίηςησ του Epsilon Cloud Services ςτην εφαρμογή extra Λογιςτική Διαχείριςη. 2 2 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Θερμοδυναμική ΑΕ. Ηαφειρίδθσ Ε. Χριςτοσ Μθχανικόσ παραγωγισ & Διοίκθςθσ Διευκφνων φμβουλοσ

Θερμοδυναμική ΑΕ. Ηαφειρίδθσ Ε. Χριςτοσ Μθχανικόσ παραγωγισ & Διοίκθςθσ Διευκφνων φμβουλοσ Θερμοδυναμική ΑΕ Ηαφειρίδθσ Ε. Χριςτοσ Μθχανικόσ παραγωγισ & Διοίκθςθσ Διευκφνων φμβουλοσ ΘΕΡΜΟΔΤΝΑΜΙΚΗ Α.Ε. 40 χρόνια τϊρα θ Kombi ζχει εδραιωκεί ωσ ζνα από τα πιο δυναμικά ςυγκροτήματα ςτον τομζα τθσ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΑΣΑΣΑΕΙ ΚΛΙΜΑΣΙΜΟΤ ΙΙ

ΕΓΚΑΣΑΣΑΕΙ ΚΛΙΜΑΣΙΜΟΤ ΙΙ ΕΓΚΑΣΑΣΑΕΙ ΚΛΙΜΑΣΙΜΟΤ ΙΙ μέρος Β 1 Κυριότερο εξάρτθμα: (ςφγκριςθ με ςτοιχείο FCU) 2 ΚΚΜ : κερμομονϊνονται ιςχυρά ( αντίκετα, τα FCU είναι κατά κανόνα χωρίσ κερμομόνωςθ) Πϊσ επιτυγχάνεται θ κερμομόνωςθ

Διαβάστε περισσότερα

Πόςο εκτατό μπορεί να είναι ζνα μη εκτατό νήμα και πόςο φυςικό. μπορεί να είναι ζνα μηχανικό ςτερεό. Συνιςταμζνη δφναμη versus «κατανεμημζνησ» δφναμησ

Πόςο εκτατό μπορεί να είναι ζνα μη εκτατό νήμα και πόςο φυςικό. μπορεί να είναι ζνα μηχανικό ςτερεό. Συνιςταμζνη δφναμη versus «κατανεμημζνησ» δφναμησ Πόςο εκτατό μπορεί να είναι ζνα μη εκτατό νήμα και πόςο φυςικό μπορεί να είναι ζνα μηχανικό ςτερεό. Συνιςταμζνη δφναμη versus «κατανεμημζνησ» δφναμησ Για τθν ανάδειξθ του κζματοσ κα λφνουμε κάποια προβλιματα

Διαβάστε περισσότερα

Aντιπτζριςθ (ΕΠ027) Ενότθτα 12

Aντιπτζριςθ (ΕΠ027) Ενότθτα 12 ΑΡΙΣΟΣΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΗΜΙΟ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ ΑΝΟΙΚΣΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΣΑ Aντιπτζριςθ (ΕΠ027) Ενότθτα 12: Σακτικι διπλοφ μικτοφ τεπάν-αρκίσ Παρτεμιάν Σμιμα Επιςτιμθσ Φυςικισ Αγωγισ και Ακλθτιςμοφ Θεςςαλονίκθσ Άδειεσ

Διαβάστε περισσότερα

Δίκτυα Υπολογιςτϊν 2-Rooftop Networking Project

Δίκτυα Υπολογιςτϊν 2-Rooftop Networking Project Ονοματεπώνυμα και Α.Μ. μελών ομάδασ Κοφινάσ Νίκοσ ΑΜ:2007030111 Πζρροσ Ιωακείμ ΑΜ:2007030085 Site survey Τα κτιρια τθσ επιλογισ μασ αποτελοφν το κτιριο επιςτθμϊν και το κτιριο ςτο οποίο ςτεγάηεται θ λζςχθ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόςκληςη υποβολήσ οικονομικήσ προςφοράσ για την προμήθεια εξοπλιςμοφ κατοικιϊν ςε ζπιπλα

Πρόςκληςη υποβολήσ οικονομικήσ προςφοράσ για την προμήθεια εξοπλιςμοφ κατοικιϊν ςε ζπιπλα Ηράκλειο, 16/06/2017 Αρ. Πρωτ: Προσ:.. Πρόςκληςη υποβολήσ οικονομικήσ προςφοράσ για την προμήθεια εξοπλιςμοφ κατοικιϊν ςε ζπιπλα Η Εκπαιδευτικι Αναπτυξιακι ΠΛΟΗΓΟΣ ςτο πλαίςιο του προγράμματοσ «Προςωρινή

Διαβάστε περισσότερα

Δείκτεσ Διαχείριςθ Μνιμθσ. Βαγγζλθσ Οικονόμου Διάλεξθ 8

Δείκτεσ Διαχείριςθ Μνιμθσ. Βαγγζλθσ Οικονόμου Διάλεξθ 8 Δείκτεσ Διαχείριςθ Μνιμθσ Βαγγζλθσ Οικονόμου Διάλεξθ 8 Δείκτεσ Κάκε μεταβλθτι ςχετίηεται με μία κζςθ ςτθν κφρια μνιμθ του υπολογιςτι. Κάκε κζςθ ςτθ μνιμθ ζχει τθ δικι τθσ ξεχωριςτι διεφκυνςθ. Με άμεςθ

Διαβάστε περισσότερα

MEDIC PLAN-MEDIZINE TECHNIK

MEDIC PLAN-MEDIZINE TECHNIK Όνομα MEDIC PLAN-MEDIZINE TECHNIK Email v.papadpuls@medic-plan.cm Άρθρο Ηλεκτρικά κινούμενες ιατρικές κλίνες με στρώμα κατακλύσεων (17DIAB000001027) (Αρ. πρωτ: 6013-21/04/2017) Ημ/νία 09/05/2017 Κύριοι,

Διαβάστε περισσότερα

Ακράτεια οφρων είναι οποιαςδιποτε μορφισ ακοφςια απώλεια οφρων.

Ακράτεια οφρων είναι οποιαςδιποτε μορφισ ακοφςια απώλεια οφρων. Σί είναι η ακράτεια οφρων; Ακράτεια οφρων είναι οποιαςδιποτε μορφισ ακοφςια απώλεια οφρων. Ποιά είναι η επίπτωςή τησ ςτο γυναικείο πληθυςμό; Γενικά 27% των γυναικών κα παρουςιάςουν κάποιο τφπο ακράτειασ

Διαβάστε περισσότερα

Η διανομή. Χριςτόδουλοσ Ράντθσ 1

Η διανομή. Χριςτόδουλοσ Ράντθσ 1 Η διανομή Χριςτόδουλοσ Ράντθσ 1 Διανομή : Όλεσ οι δραςτηριότητεσ που πρζπει να γίνουν για να μεταβιβαςτεί το προϊόν από τον αρχικό παραγωγό / πωλητή ςτον τελικό αγοραςτή. Χριςτόδουλοσ Ράντθσ 2 Μια οργάνωςθ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΣΗΣΑ 1: ΓΝΩΡIΖΩ ΣΟΝ ΤΠΟΛΟΓΙΣΗ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: Σο Τλικό του Τπολογιςτι

ΕΝΟΣΗΣΑ 1: ΓΝΩΡIΖΩ ΣΟΝ ΤΠΟΛΟΓΙΣΗ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: Σο Τλικό του Τπολογιςτι ΕΝΟΣΗΣΑ 1: ΓΝΩΡIΖΩ ΣΟΝ ΤΠΟΛΟΓΙΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: Σο Τλικό του Τπολογιςτι Τλικό υπολογιςτι (Hardware), Προςωπικόσ Τπολογιςτισ (ΡC), υςκευι ειςόδου, υςκευι εξόδου, Οκόνθ (Screen), Εκτυπωτισ (Printer), αρωτισ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΗ ΜΕΣΑΒΑΣΙΚΩΝ ΡΤΘΜΙΕΩΝ ΓΙΑ ΣΙ ΑΛΛΑΓΕ ΣΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΤΔΩΝ ΣΟΤ ΣΜΗΜΑΣΟ ΜΗΧ. ΣΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΕΡΟΚΑΦΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΗ ΜΕΣΑΒΑΣΙΚΩΝ ΡΤΘΜΙΕΩΝ ΓΙΑ ΣΙ ΑΛΛΑΓΕ ΣΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΤΔΩΝ ΣΟΤ ΣΜΗΜΑΣΟ ΜΗΧ. ΣΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΕΡΟΚΑΦΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΗ ΜΕΣΑΒΑΣΙΚΩΝ ΡΤΘΜΙΕΩΝ ΓΙΑ ΣΙ ΑΛΛΑΓΕ ΣΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΤΔΩΝ ΣΟΤ ΣΜΗΜΑΣΟ ΜΗΧ. ΣΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΕΡΟΚΑΦΩΝ Πλοι οι ςπουδαςτζσ ακολουκοφν το νζο πρόγραμμα ςπουδών από το παρόν εξάμθνο που βρίςκονται. Για τα

Διαβάστε περισσότερα

17PROC ΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΟΝΤΟΣ

17PROC ΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΟΝΤΟΣ 17PROC002301210 2017-11-24 ΣΜΗΜΑ : ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΣΗΛ.: 2313 303064 ΓΡΑΦΕΙΟ : ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ FAX : 2313 303060 ΑΡΜΟΔΙΑ:. ΣΙΠΑΝΙΔΟΤ e-mail : stella.tsipanidou@n3.syzefxis.gov.gr ΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΟΝΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Α) ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΗ ΜΕ ΣΤΡΩΜΑ

Α) ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΗ ΜΕ ΣΤΡΩΜΑ 1.1 Η προσφερόμενη Κλίνη Νοσηλείας ασθενών να είναι σύγχρονης τεχνολογίας, ηλεκτρική, και κατάλληλη για Νοσοκομειακή χρήση. Να περιλαμβάνει στρώμα και κομοδίνο με τραπεζοτουαλέτα. Α) ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΗ ΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήςησ Προςωποποιημζνων Υπηρεςιών Γ.Ε.ΜΗ. (Εθνικό Τυπογραφείο)

Εγχειρίδιο Χρήςησ Προςωποποιημζνων Υπηρεςιών Γ.Ε.ΜΗ. (Εθνικό Τυπογραφείο) Εγχειρίδιο Χρήςησ Προςωποποιημζνων Υπηρεςιών Γ.Ε.ΜΗ. (Εθνικό Τυπογραφείο) Ιοφνιοσ 2013 Περιεχόμενα: Ειςαγωγή... 3 1.Εθνικό Τυπογραφείο... 3 1.1. Είςοδοσ... 3 1.2. Αρχική Οθόνη... 4 1.3. Διεκπεραίωςη αίτηςησ...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΣΤΠΟ ΔΗΜΟΙΑ ΔΙΑΒΟΤΛΕΤΗ ΣΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ

ΕΝΣΤΠΟ ΔΗΜΟΙΑ ΔΙΑΒΟΤΛΕΤΗ ΣΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ Τ.Ν.Α.Ν.Π. ΕΝΣΤΠΟ ΔΗΜΟΙΑ ΔΙΑΒΟΤΛΕΤΗ ΣΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ Ε2 (Σο παρόν δφναται να ανακτθκεί ςε επεξεργάςιμθ μορφι (.docx) ςτο www.hcg.grκαι ςτο www.yen.gr) Ημερομηνία 29/11/2016 Προσ ΤΝΑΝΠ/ ΔΙΠΕΑ 4 ο Πίνακασ

Διαβάστε περισσότερα

Είναι εφικτι θ ςυναπόφαςθ του αςκενι ςτθ κεραπεία ; Κατερίνα Κουτςογιάννθ φλλογοσ Ρευματοπακϊν Κριτθσ

Είναι εφικτι θ ςυναπόφαςθ του αςκενι ςτθ κεραπεία ; Κατερίνα Κουτςογιάννθ φλλογοσ Ρευματοπακϊν Κριτθσ Είναι εφικτι θ ςυναπόφαςθ του αςκενι ςτθ κεραπεία ; Κατερίνα Κουτςογιάννθ φλλογοσ Ρευματοπακϊν Κριτθσ Κοινόσ κεραπευτικόσ ςτόχοσ Ο πρωταρχικόσ ςτόχοσ τθσ κεραπείασ είναι θ μακροχρόνια βελτίωςη τησ ποιότητασ

Διαβάστε περισσότερα

Μθχανιματα Πλύςθσ Στζγνωςθσ Δαπζδων Πεηού Χειριςτι

Μθχανιματα Πλύςθσ Στζγνωςθσ Δαπζδων Πεηού Χειριςτι Μθχανιματα Πλύςθσ Στζγνωςθσ Δαπζδων Πεηού Χειριςτι Γρήγορα, άνετα και αποδοτικά Η ςειρά των μθχανθμάτων πλφςθσ ςτζγνωςθσ τθσ Nilfisk-Advance ςασ επιτρζπει τον άψογο κακαριςμό δαπζδων επιφάνειασ ζωσ και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΛΗΗ ΕΚΔΗΛΩΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΣΟ ΤΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΦΟΡΩΝ. για την προμήθεια «Εξοπλιςμοφ Γραφείων» ςυνολικοφ προχπολογιςμοφ ,00 ςυμπεριλαμβανομζνου ΦΠΑ

ΠΡΟΚΛΗΗ ΕΚΔΗΛΩΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΣΟ ΤΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΦΟΡΩΝ. για την προμήθεια «Εξοπλιςμοφ Γραφείων» ςυνολικοφ προχπολογιςμοφ ,00 ςυμπεριλαμβανομζνου ΦΠΑ Μη Κερδοςκοπικό ωματείο «Γιατροί του Κόςμου Ελληνική Αντιπροςωπεία» Ταχ. Διεφκυνςθ: Σαπφοφσ 12, Ακινα, 105 53 Τθλζφωνο: 210.32.13.150, Fax 210-32.13.850 Ηλεκτρονικι Διεφκυνςθ: www.mdmgreece.gr Ακινα, 20/09/2016

Διαβάστε περισσότερα

25. Ποια είναι τα ψυκτικά φορτία από εξωτερικζσ πθγζσ. Α) Τα ψυκτικά φορτία από αγωγιμότθτα. Β) Τα ψυκτικά φορτία από ακτινοβολία και

25. Ποια είναι τα ψυκτικά φορτία από εξωτερικζσ πθγζσ. Α) Τα ψυκτικά φορτία από αγωγιμότθτα. Β) Τα ψυκτικά φορτία από ακτινοβολία και 25. Ποια είναι τα ψυκτικά φορτία από εξωτερικζσ πθγζσ Α) Τα ψυκτικά φορτία από αγωγιμότθτα. Β) Τα ψυκτικά φορτία από ακτινοβολία και Γ) Τα ψυκτικά φορτία από είςοδο εξωτερικοφ αζρα. 26. Ποιζσ είναι οι

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικαςία Προγράμματοσ Ωρομζτρθςθσ. (v.1.0.7)

Διαδικαςία Προγράμματοσ Ωρομζτρθςθσ. (v.1.0.7) (v.1.0.7) 1 Περίλθψθ Σο ςυγκεκριμζνο εγχειρίδιο δθμιουργικθκε για να βοθκιςει τθν κατανόθςθ τθσ Διαδικαςίασ Προγράμματοσ Ωρομζτρθςθσ. Παρακάτω προτείνεται μια αλλθλουχία ενεργειϊν τθν οποία ο χριςτθσ πρζπει

Διαβάστε περισσότερα

EUROPEAN TRADESMAN PROJECT NOTES ON ELECTRICAL TESTS OF ELECTRICAL INSTALLATIONS

EUROPEAN TRADESMAN PROJECT NOTES ON ELECTRICAL TESTS OF ELECTRICAL INSTALLATIONS EUROPEAN TRADESMAN PROJECT NOTES ON ELECTRICAL TESTS OF ELECTRICAL INSTALLATIONS EUROPEAN TRADESMAN PROJECT NOTES ON ELECTRICAL TESTS OF ELECTRICAL INSTALLATIONS Οι μαθηηές να μάθοσν πώς να διενεργήζοσν

Διαβάστε περισσότερα

1 0 ΕΠΑΛ ΞΑΝΘΗ ΕΙΔΙΚΟΣΗΣΑ : ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΜΑΣΙΚΗ ΕΡΓΑΙΑ Β ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑ : ΚΑΣΑΚΕΤΗ ΠΟΜΠΟΤ FM

1 0 ΕΠΑΛ ΞΑΝΘΗ ΕΙΔΙΚΟΣΗΣΑ : ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΜΑΣΙΚΗ ΕΡΓΑΙΑ Β ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑ : ΚΑΣΑΚΕΤΗ ΠΟΜΠΟΤ FM 1 0 ΕΠΑΛ ΞΑΝΘΗ ΕΙΔΙΚΟΣΗΣΑ : ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΜΑΣΙΚΗ ΕΡΓΑΙΑ Β ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑ : ΚΑΣΑΚΕΤΗ ΠΟΜΠΟΤ FM ΣΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΜΠΟ FM; Πρόκειται για μια θλεκτρονικι διάταξθ που ςκοπό ζχει τθν εκπομπι ραδιοςυχνότθτασ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήςησ Προςωποποιημζνων Υπηρεςιών Γ.Ε.ΜΗ. (Εθνικό Τυπογραφείο)

Εγχειρίδιο Χρήςησ Προςωποποιημζνων Υπηρεςιών Γ.Ε.ΜΗ. (Εθνικό Τυπογραφείο) Εγχειρίδιο Χρήςησ Προςωποποιημζνων Υπηρεςιών Γ.Ε.ΜΗ. (Εθνικό Τυπογραφείο) Πάτρα, 2013 Περιεχόμενα: Ειςαγωγή... 4 1. Επιμελητήριο... Error! Bookmark not defined. 1.1 Διαχειριςτήσ Αιτήςεων Επιμελητηρίου...

Διαβάστε περισσότερα

Ηλιακι Θζρμανςθ οικίασ

Ηλιακι Θζρμανςθ οικίασ Ηλιακι Θζρμανςθ οικίασ Δυνατότθτα κάλυψθσ κερμαντικϊν αναγκϊν ζωσ και 100% (εξαρτάται από τθν τοποκεςία, τθν ςυλλεκτικι επιφάνεια και τθν μάηα νεροφ αποκθκεφςεωσ) βελτιςτοποιθμζνο ςφςτθμα με εγγυθμζνθ

Διαβάστε περισσότερα

Internet a jeho role v našem životě Το Διαδίκτυο και ο ρόλοσ του ςτθ ηωι μασ

Internet a jeho role v našem životě Το Διαδίκτυο και ο ρόλοσ του ςτθ ηωι μασ Internet a jeho role v našem životě Το Διαδίκτυο και ο ρόλοσ του ςτθ ηωι μασ Διαδίκτυο: μια πόρτα ςτον κόςμο Πϊσ μπορεί κανείσ ςε λίγα λεπτά να μάκει ποιεσ ταινίεσ παίηονται ςτουσ κινθματογράφουσ, να ςτείλει

Διαβάστε περισσότερα

Διαγώνισμα Φυσική ς Α Λυκει ου Δυναμική σε μι α δια στασή και στο επι πεδο

Διαγώνισμα Φυσική ς Α Λυκει ου Δυναμική σε μι α δια στασή και στο επι πεδο Διαγώνισμα Φυσική ς Α Λυκει ου Δυναμική σε μι α δια στασή και στο επι πεδο Επιμέλεια: Σ. Ασημέλλης Θέμα Α Να γράψετε ςτο φφλλο απαντιςεϊν ςασ τον αρικμό κακεμιάσ από τισ παρακάτω ερωτιςεισ 1-4 και δίπλα

Διαβάστε περισσότερα

Αυτόνομοι Πράκτορες. Αναφορά Εργασίας Εξαμήνου. Το αστέρι του Aibo και τα κόκαλα του

Αυτόνομοι Πράκτορες. Αναφορά Εργασίας Εξαμήνου. Το αστέρι του Aibo και τα κόκαλα του Αυτόνομοι Πράκτορες Αναφορά Εργασίας Εξαμήνου Το αστέρι του Aibo και τα κόκαλα του Jaohar Osman Η πρόταςθ εργαςίασ που ζκανα είναι το παρακάτω κείμενο : - ξ Aibo αγαπάει πάρα πξλύ ρα κόκαλα και πάμρα ρα

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΙΩΕΙ ΣΕΧΝΙΚΗ ΣΟΤ ΣΕΡΜΑΣΟΦΤΛΑΚΑ ΕΙΗΓΗΣΗ: ΚΑΡΑΒΕΛΗ ΓΡΗΓΟΡΗ

ΗΜΕΙΩΕΙ ΣΕΧΝΙΚΗ ΣΟΤ ΣΕΡΜΑΣΟΦΤΛΑΚΑ ΕΙΗΓΗΣΗ: ΚΑΡΑΒΕΛΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΗΜΕΙΩΕΙ ΣΕΧΝΙΚΗ ΣΟΤ ΣΕΡΜΑΣΟΦΤΛΑΚΑ ΕΙΗΓΗΣΗ: ΚΑΡΑΒΕΛΗ ΓΡΗΓΟΡΗ 1 ΣΕΧΝΙΚΗ ΣΟΤ ΣΕΡΜΑΣΟΦΤΛΑΚΑ ΑΜΤΝΣΙΚΗ ΣΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΙΚΗ ΣΕΧΝΙΚΗ 2 ΑΜΤΝΣΙΚΗ ΣΕΧΝΙΚΗ ΣΟΤ ΣΕΡΜΑΣΟΦΤΛΑΚΑ ΑΜΤΝΣΙΚΗ ΣΕΧΝΙΚΗ ΧΩΡΙ ΜΠΑΛΑ ΑΜΤΝΣΙΚΗ ΣΕΧΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΣΙΟ ΣΤΠΟΤ. Ζρευνα Μονάδων Κοινωνικήσ Φροντίδασ 2015

ΔΕΛΣΙΟ ΣΤΠΟΤ. Ζρευνα Μονάδων Κοινωνικήσ Φροντίδασ 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάσ, 22 Δεκεμβρίου 216 ΔΕΛΣΙΟ ΣΤΠΟΤ Ζρευνα Μονάδων Κοινωνικήσ Φροντίδασ 215 Θ Ελλθνικι τατιςτικι Αρχι (ΕΛΣΑΣ) ανακοινϊνει τα ςτοιχεία τθσ Ζρευνασ Μονάδων

Διαβάστε περισσότερα

Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ Η ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ. Στθ ΓϋΛυκείου οι Ομάδεσ Προςανατολιςμοφ είναι τρεισ:

Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ Η ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ. Στθ ΓϋΛυκείου οι Ομάδεσ Προςανατολιςμοφ είναι τρεισ: Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ Η ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Στθ ΓϋΛυκείου οι Ομάδεσ Προςανατολιςμοφ είναι τρεισ: 1. Ομάδα Ανκρωπιςτικών Σπουδών 2. Ομάδα Οικονομικών, Πολιτικών, Κοινωνικών & Παιδαγωγικών Σπουδών 3. Ομάδα Θετικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Προσφορές που κατατίθενται μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα είναι εκπρόθεσμες και επιστρέφονται από την Υπηρεσία.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Προσφορές που κατατίθενται μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα είναι εκπρόθεσμες και επιστρέφονται από την Υπηρεσία. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καβάλα, 01/11/2017 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ Αριθ. Πρωτ.: 24318 4 η Υ.Π.Ε Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ Υποδιεύθυνση Οικονομικού Τμήμα Προμηθειών ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

Ρομποτική. Η υγεία ςασ το αξίηει

Ρομποτική. Η υγεία ςασ το αξίηει Ρομποτική Μάκετε γριγορά και εφκολα ό τι χρειάηεται να ξζρετε για τισ λαπαροςκοπικζσ μεκόδουσ αντιμετϊπιςθσ γυναικολογικϊν πακιςεων Ενθμερωκείτε ςωςτά και υπεφκυνα Η υγεία ςασ το αξίηει Μζκοδοσ και πλεονεκτιματα

Διαβάστε περισσότερα

Σο θλεκτρικό κφκλωμα

Σο θλεκτρικό κφκλωμα Σο θλεκτρικό κφκλωμα Για να είναι δυνατι θ ροι των ελεφκερων θλεκτρονίων, για να ζχουμε θλεκτρικό ρεφμα, απαραίτθτθ προχπόκεςθ είναι θ φπαρξθ ενόσ κλειςτοφ θλεκτρικοφ κυκλϊματοσ. Είδθ κυκλωμάτων Σα κυκλϊματα

Διαβάστε περισσότερα

x n D 2 ENCODER m - σε n (m 2 n ) x 1 Παραδείγματα κωδικοποιθτϊν είναι ο κωδικοποιθτισ οκταδικοφ ςε δυαδικό και ο κωδικοποιθτισ BCD ςε δυαδικό.

x n D 2 ENCODER m - σε n (m 2 n ) x 1 Παραδείγματα κωδικοποιθτϊν είναι ο κωδικοποιθτισ οκταδικοφ ςε δυαδικό και ο κωδικοποιθτισ BCD ςε δυαδικό. Κωδικοποιητές Ο κωδικοποιθτισ (nor) είναι ζνα κφκλωμα το οποίο διακζτει n γραμμζσ εξόδου και το πολφ μζχρι m = 2 n γραμμζσ ειςόδου και (m 2 n ). Οι ζξοδοι παράγουν τθν κατάλλθλθ λζξθ ενόσ δυαδικοφ κϊδικα

Διαβάστε περισσότερα

Σώμα Αντλιών Ακροςωλήνια Μάνικεσ. Κάτω πλευρά Στεγάςτρου Φάςα Κεντρικό Σιμα Πρατθρίου Μονολικικό Τιμϊν Φωτοςκάφεσ

Σώμα Αντλιών Ακροςωλήνια Μάνικεσ. Κάτω πλευρά Στεγάςτρου Φάςα Κεντρικό Σιμα Πρατθρίου Μονολικικό Τιμϊν Φωτοςκάφεσ Καθαριςμόσ Αντλιών Σώμα Αντλιών Ακροςωλήνια Μάνικεσ Καθαριςμόσ Νηςίδασ Κουβάσ Νερού Κάδοσ Απορριμμάτων Καθαριςμόσ Ψηλών Σημείων Κάτω πλευρά Στεγάςτρου Φάςα Κεντρικό Σιμα Πρατθρίου Μονολικικό Τιμϊν Φωτοςκάφεσ

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικι Επιχειρθςιακι Δράςθ Εργαςτιριο 1

Ηλεκτρονικι Επιχειρθςιακι Δράςθ Εργαςτιριο 1 1. Εγκατάςταςη Xampp Προκειμζνου να γίνει θ εγκατάςταςθ κα πρζπει πρϊτα να κατεβάςετε και εγκαταςτιςετε το XAMPP ωσ ακολοφκωσ. 1.1. Πάμε ςτθν ακόλουκθ διεφκυνςθ https://www.apachefriends.org/download.html

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελζςματα Ζρευνασ για τθν Απαςχολθςιμότθτα ςτθν Ελλάδα

Αποτελζςματα Ζρευνασ για τθν Απαςχολθςιμότθτα ςτθν Ελλάδα Αποτελζςματα Ζρευνασ για τθν Απαςχολθςιμότθτα ςτθν Ελλάδα Ιοφνιοσ 2017 Ταυτότθτα τθσ Ζρευνασ Η παροφςα ζρευνα διεξιχκθ το διάςτθμα Μαΐου - Ιουνίου 2017. Δείγμα: 180 επιχειριςεισ που δραςτθριοποιοφνται

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Εντφπων Intrastat και Ανακεφαλαιωτικοφ Πίνακα

Δημιουργία Εντφπων Intrastat και Ανακεφαλαιωτικοφ Πίνακα Δημιουργία Εντφπων Intrastat και Ανακεφαλαιωτικοφ Πίνακα 1 Περίληψη Το ςυγκεκριμζνο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήςει την κατανόηςη τησ διαδικαςίασ δημιουργίασ Εντφπων Intrastat και Ανακεφαλαιωτικοφ

Διαβάστε περισσότερα

Πλατφόρμα χάρεσ ειςόδου Εξόδου Εξοπλιςμόσ Αζρα/ Νερό

Πλατφόρμα χάρεσ ειςόδου Εξόδου Εξοπλιςμόσ Αζρα/ Νερό Κακαριςμόσ Αίκουςασ Κακαριςμόσ Ψευδοροφισ Κακαριςμόσ Φίλτρων Κλιματιςτικϊν Κακαριςμόσ θμάνςεων Κατθγοριϊν Κακαριςμόσ Σοίχου πίςω από το ταμείο Κακαριςμόσ Ραφιϊν & Προϊόντων Αντικατάςταςθ Φκαρμζνων Σιμϊν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΖσ ΒΆΕΩΝ ΔΕΔΟΜΖΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΣΥΟΤ. Ειρινθ Φιλιοποφλου

ΕΦΑΡΜΟΓΖσ ΒΆΕΩΝ ΔΕΔΟΜΖΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΣΥΟΤ. Ειρινθ Φιλιοποφλου ΕΦΑΡΜΟΓΖσ ΒΆΕΩΝ ΔΕΔΟΜΖΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΣΥΟΤ Ειρινθ Φιλιοποφλου Ειςαγωγι Ο Παγκόςμιοσ Ιςτόσ (World Wide Web - WWW) ι πιο απλά Ιςτόσ (Web) είναι μία αρχιτεκτονικι για τθν προςπζλαςθ διαςυνδεδεμζνων εγγράφων

Διαβάστε περισσότερα

η τζχνη τησ εκπαίδευςησ ο καθηγητήσ ςτο ςπίτι, 24 ώρεσ το 24ωρο

η τζχνη τησ εκπαίδευςησ ο καθηγητήσ ςτο ςπίτι, 24 ώρεσ το 24ωρο η τζχνη τησ εκπαίδευςησ ο καθηγητήσ ςτο ςπίτι, 24 ώρεσ το 24ωρο 210-9519043, info@odsk.gr Ειςαγωγή ιμερα, με τθν αλματϊδθ πρόοδο τθσ τεχνολογίασ και ειδικότερα ςτον τομζα των τθλεπικοινωνιϊν, ανοίγονται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΟΣΗΣΑ ΣΩΝ ΝΕΡΩΝ ΚΟΛΤΜΒΗΗ ΣΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΙΟΣΗΣΑ ΣΩΝ ΝΕΡΩΝ ΚΟΛΤΜΒΗΗ ΣΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ειδική Γραμματεία Τδάτων ΠΟΙΟΣΗΣΑ ΣΩΝ ΝΕΡΩΝ ΚΟΛΤΜΒΗΗ ΣΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Έτοσ αναφοράσ 2010 Μάιοσ 2011 ΠΟΙΟΣΗΣΑ ΝΕΡΩΝ ΚΟΛΤΜΒΗΗ ΣΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ 2010 Ε Ι Α Γ Ω Γ Ι Κ Α Σ Ο Ι Χ Ε Ι Α Η ποιότθτα των υδάτων κολφμβθςθσ

Διαβάστε περισσότερα

ΧΕΔΙΑΜΟ ΠΡΟΪΟΝΣΩΝ ΜΕ Η/Τ

ΧΕΔΙΑΜΟ ΠΡΟΪΟΝΣΩΝ ΜΕ Η/Τ ΧΕΔΙΑΜΟ ΠΡΟΪΟΝΣΩΝ ΜΕ Η/Τ ΚΑΜΠΤΛΕ ΕΛΕΤΘΕΡΗ ΜΟΡΦΗ Χριςιμεσ για τθν περιγραφι ομαλών και ελεφκερων ςχθμάτων Αμάξωμα αυτοκινιτου, πτερφγια αεροςκαφών, ςκελετόσ πλοίου χιματα χαρακτιρων κινουμζνων ςχεδίων Περιγραφι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΑΣΑΣΑΕΙ ΚΛΙΜΑΣΙΜΟΤ ΙΙ ΚΟΝΤΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΠΕ12.04

ΕΓΚΑΣΑΣΑΕΙ ΚΛΙΜΑΣΙΜΟΤ ΙΙ ΚΟΝΤΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΠΕ12.04 ΕΓΚΑΣΑΣΑΕΙ ΚΛΙΜΑΣΙΜΟΤ ΙΙ ΚΟΝΤΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΠΕ12.04 1 κλιματιςμόσ χώρου ρφκμιςθ χαρακτθριςτικών αζρα: δθμιουργία ςυνκθκών άνεςησ Η ςωςτή ποςότητα του κλιματιςμζνου αζρα που τροφοδοτείται ςτο χώρο από τθν

Διαβάστε περισσότερα

Επαναληπτικό Διαγώνισμα Φυσικη ς Α Λυκει όυ

Επαναληπτικό Διαγώνισμα Φυσικη ς Α Λυκει όυ Επαναληπτικό Διαγώνισμα Φυσικη ς Α Λυκει όυ Επιμέλεια: Σ. Ασημέλλης Θέμα Α Να γράψετε ςτο φφλλο απαντιςεϊν ςασ τον αρικμό κακεμιάσ από τισ παρακάτω ερωτιςεισ 1-4 και δίπλα το γράμμα που αντιςτοιχεί ςτθ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΣ ΗΛΕΚΣΡΟΚΙΝΗΗ ΠΟΔΗΛΑΣΩΝ

ΚΙΣ ΗΛΕΚΣΡΟΚΙΝΗΗ ΠΟΔΗΛΑΣΩΝ ΚΙΣ ΗΛΕΚΣΡΟΚΙΝΗΗ ΠΟΔΗΛΑΣΩΝ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΙΑΝΟΤΑΡΙΟ - ΙΟΤΛΙΟ 2012 Web site: http://www.actioncontrol.gr Email : genikesp@actioncontrol.gr ΠΑΠΟΤΛΑ 65-122 44 - ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΗΛ: 210 561 76 61 ΕΙΔΗ ΦΩΣΟΓΡΑΦΙΑ ΣΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΕ ΒΑΕΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΗ ΝΟΗΛΕΤΣΙΚΗ. Φιλιοποφλου Ειρινθ

ΕΦΑΡΜΟΓΕ ΒΑΕΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΗ ΝΟΗΛΕΤΣΙΚΗ. Φιλιοποφλου Ειρινθ ΕΦΑΡΜΟΓΕ ΒΑΕΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΗ ΝΟΗΛΕΤΣΙΚΗ Φιλιοποφλου Ειρινθ Προςθήκη νζων πεδίων Ασ υποκζςουμε ότι μετά τθ δθμιουργία του πίνακα αντιλαμβανόμαςτε ότι ζχουμε ξεχάςει κάποια πεδία. Είναι ζνα πρόβλθμα το οποίο

Διαβάστε περισσότερα

Απαιτήςεισ ςτοιχείων τεκμηρίωςησ φυςικοφ αντικειμζνου επενδφςεων ςτο πλαίςιο τησ Δράςησ digi-lodge ΚΑΣΗΓΟΡΙΑ ΔΑΠΑΝΗ 1. «Δαπάνεσ Προμήθειασ Εξοπλιςμοφ»

Απαιτήςεισ ςτοιχείων τεκμηρίωςησ φυςικοφ αντικειμζνου επενδφςεων ςτο πλαίςιο τησ Δράςησ digi-lodge ΚΑΣΗΓΟΡΙΑ ΔΑΠΑΝΗ 1. «Δαπάνεσ Προμήθειασ Εξοπλιςμοφ» & ςχετική τεκμηρίωςη ΔΑΠΑΝΗ 1 «Δαπάνεσ Προμήθειασ Εξοπλιςμοφ» Περιλαμβάνονται δαπάνεσ για τθν προμικεια βαςικοφ εξοπλιςμοφ που κρίνεται από τισ επιχειριςεισ αναγκαίοσ για τθν υλοποίθςθ τθσ προτεινόμενθσ

Διαβάστε περισσότερα

Διαγώνισμα Φυσική ς Α Λυκει ου Έργο και Ενε ργεια

Διαγώνισμα Φυσική ς Α Λυκει ου Έργο και Ενε ργεια Διαγώνισμα Φυσική ς Α Λυκει ου Έργο και Ενε ργεια Επιμέλεια: Σ. Ασημέλλης Θέμα Α Να γράψετε ςτο φφλλο απαντιςεϊν ςασ τον αρικμό κακεμιάσ από τισ παρακάτω ερωτιςεισ 1-4 και δίπλα το γράμμα που αντιςτοιχεί

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΘΕΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΡΓΟΤ. ΜΑΪΟ 2017

ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΘΕΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΡΓΟΤ. ΜΑΪΟ 2017 Η ζκκεςθ αυτι ςυνοψίηει δεδομζνα παραγωγισ και μετεωρολογικά δεδομζνα από το ζργο.., εγκατεςτθμζνθσ ιςχφοσ 1.472,94kW ςτθ κζςθ, Δ.Δ.., Νομοφ.., ιδιοκτθςίασ τθσ Παρουςιάηονται ςυγκεντρωτικά διαγράμματα

Διαβάστε περισσότερα

Τάξη Β. Φυςικθ Γενικθσ Παιδείασ. Τράπεζα ιεμάτων Κεφ.1 ο ΘΕΜΑ Δ. Για όλεσ τισ αςκθςεισ δίνεται η ηλεκτρικθ ςταιερά

Τάξη Β. Φυςικθ Γενικθσ Παιδείασ. Τράπεζα ιεμάτων Κεφ.1 ο ΘΕΜΑ Δ. Για όλεσ τισ αςκθςεισ δίνεται η ηλεκτρικθ ςταιερά Τάξη Β Φυςικθ Γενικθσ Παιδείασ Τράπεζα ιεμάτων Κεφ.1 ο ΘΕΜΑ Δ Για όλεσ τισ αςκθςεισ δίνεται η ηλεκτρικθ ςταιερά k 2 9 9 10 Nm 2 1. Δφο ακίνθτα ςθμειακά θλεκτρικά φορτία q 1 = - 2 μq και q 2 = + 3 μq, βρίςκονται

Διαβάστε περισσότερα

Πωσ δθμιουργώ φακζλουσ;

Πωσ δθμιουργώ φακζλουσ; Πωσ δθμιουργώ φακζλουσ; Για να μπορζςετε να δθμιουργιςετε φακζλουσ ςτο χαρτοφυλάκιό ςασ ςτο Mahara κα πρζπει να μπείτε ςτο ςφςτθμα αφοφ πατιςετε πάνω ςτο ςφνδεςμο Mahara profiles από οποιοδιποτε ςελίδα

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτιςεισ & απαντιςεισ για τα ξφλινα πνευςτά

Ερωτιςεισ & απαντιςεισ για τα ξφλινα πνευςτά Τα νύλιμα! ΧΟΡΗΓΟΣ Ερωτιςεισ & απαντιςεισ για τα ξφλινα πνευςτά τα ξφλινα! 1. Γιατί τα λζμε ξφλινα πνευςτά; Πνευςτά ονομάηονται τα όργανα ςτα οποία ο ιχοσ παράγεται μζςα ςε ζνα ςωλινα απ όπου περνάει ο

Διαβάστε περισσότερα

«Σο ζλλειμμα ςτην αντιμετώπιςη των μυοςκελετικών παθήςεων ςτην καθημερινή ιατρική πράξη» ΤΣΑΝΤΙΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΑ-ΕΓΓΙΝΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΑΡΕΥΤΙΑ

«Σο ζλλειμμα ςτην αντιμετώπιςη των μυοςκελετικών παθήςεων ςτην καθημερινή ιατρική πράξη» ΤΣΑΝΤΙΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΑ-ΕΓΓΙΝΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΑΡΕΥΤΙΑ «Σο ζλλειμμα ςτην αντιμετώπιςη των μυοςκελετικών παθήςεων ςτην καθημερινή ιατρική πράξη» ΤΣΑΝΤΙΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΑ-ΕΓΓΙΝΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΑΡΕΥΤΙΑ Οι περιςςότερεσ κεραπευτικζσ αγωγζσ είναι αδικαιολόγθτεσ άςκοπεσ και λανκαςμζνεσ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΜΟΔΤΝΑΜΙΚΗ Ι. Ενότθτα 1: Βαςικά χαρακτθριςτικά τθσ Θερμοδυναμικισ. ογομϊν Μπογοςιάν Πολυτεχνικι χολι Σμιμα Χθμικϊν Μθχανικϊν

ΘΕΡΜΟΔΤΝΑΜΙΚΗ Ι. Ενότθτα 1: Βαςικά χαρακτθριςτικά τθσ Θερμοδυναμικισ. ογομϊν Μπογοςιάν Πολυτεχνικι χολι Σμιμα Χθμικϊν Μθχανικϊν ΘΕΡΜΟΔΤΝΑΜΙΚΗ Ι Ενότθτα 1: Βαςικά χαρακτθριςτικά τθσ Θερμοδυναμικισ ογομϊν Μπογοςιάν Πολυτεχνικι χολι Σμιμα Χθμικϊν Μθχανικϊν κοποί ενότθτασ κοπόσ τθσ ενότθτασ αυτισ είναι θ περιγραφι των οριςμϊν και και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΙΙ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΙΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΙΙ μέρος Α ΚΟΝΤΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΠΕ12.04 1 ΚΜ: Κλιματιςτικι μονάδα Ορολογία ΚΚΜ: Κεντρικι κλιματιςτικι μονάδα ΗΚΜ: Ημικεντρικι κλιματιςτικι μονάδα ΤΚΜ: Σοπικι κλιματιςτικι μονάδα Δίκτυο

Διαβάστε περισσότερα

Interactive Physics Σύ ντομος Οδηγο ς

Interactive Physics Σύ ντομος Οδηγο ς Νίκοσ Αναςταςάκθσ Σύ ντομος Οδηγο ς Εγκατάσταση Από τον φάκελο του προγράμματοσ IP2005, τρζχουμε το αρχείο «IPInstaller.exe», επιλζγουμε τθν εγκατάςταςθ που κζλουμε (1 θ 2 θ επιλογι) και ακολουκοφμε τισ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΣΙΟ ΣΤΠΟΤ ΣΟΧΑΙ ΑΕ: «ΚΛΑΔΙΚΕ ΣΟΧΕΤΕΙ» ΜΕΛΕΣΗ ΑΓΟΡΑ ΑΛΤΙΔΩΝ ΛΙΑΝΙΚΟΤ ΕΜΠΟΡΙΟΤ

ΔΕΛΣΙΟ ΣΤΠΟΤ ΣΟΧΑΙ ΑΕ: «ΚΛΑΔΙΚΕ ΣΟΧΕΤΕΙ» ΜΕΛΕΣΗ ΑΓΟΡΑ ΑΛΤΙΔΩΝ ΛΙΑΝΙΚΟΤ ΕΜΠΟΡΙΟΤ ΔΕΛΣΙΟ ΣΤΠΟΤ ΣΟΧΑΙ ΑΕ: «ΚΛΑΔΙΚΕ ΣΟΧΕΤΕΙ» ΜΕΛΕΣΗ ΑΓΟΡΑ ΑΛΤΙΔΩΝ ΛΙΑΝΙΚΟΤ ΕΜΠΟΡΙΟΤ Μείωςθ 1,9% ςε ςχζςθ με το 2009, παρουςίαςε θ αγορά των αλυςίδων λιανικοφ εμπορίου των οκτϊ εξεταηόμενων κατθγοριϊν το 2010

Διαβάστε περισσότερα

S c i e n t i f i c a s s i s t a n c e i n l i f e!

S c i e n t i f i c a s s i s t a n c e i n l i f e! S c i e n t i f i c a s s i s t a n c e i n l i f e! 11 O R T H O S P O R T S F I E L D 12 -αταςκευι από πλαςτικό υλικό και επζνδυςθ από φφαςμα, το οποίο αφαιρείται και πλζνεται εφκολα. -Αποτελείται από

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριςη Αριθμοδεικτών (v.1.0.7)

Διαχείριςη Αριθμοδεικτών (v.1.0.7) Διαχείριςη Αριθμοδεικτών (v.1.0.7) Περιεχόμενα 1. Μενοφ... 5 1.1 Αρικμοδείκτεσ.... 5 1.1.1 Δθμιουργία Αρικμοδείκτθ... 6 1.1.2 Αντιγραφι Αρικμοδείκτθ... 11 2. Παράμετροι... 12 2.1.1 Κατθγορίεσ Αρικμοδεικτϊν...

Διαβάστε περισσότερα