Ενότητα 5 Εργαλεία Προϊόντος Κεφάλαιο 1. Ετικέτα Προϊόντος. Jürgen Undeutsch, B.A.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ενότητα 5 Εργαλεία Προϊόντος Κεφάλαιο 1. Ετικέτα Προϊόντος. Jürgen Undeutsch, B.A."

Transcript

1 Ενότητα 5 Εργαλεία Προϊόντος Κεφάλαιο 1 Ετικέτα Προϊόντος Jürgen Undeutsch, B.A.

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Συγγραφέας: Jürgen Undeutsch, B.A. A. Εισαγωγή Σελ.3 B. Πριν ξεκινήσετε Σελ.4 Γ. ημιουργία: Πώς να σχεδιάσετε τις ετικέτες σας Σελ.8 ημιουργία # 1: Εργασία πάνω σε προσχεδιασμένα δείγματα ημιουργία # 2: Εργασία πάνω σε δείγματα εμφάνισης ημιουργία # 3: Σχεδιάστε μόνος σας την ετικέτα Σελ.9 Σελ.12 Σελ.16. Παραγωγή: Πώς να εκτυπώσετε τις ετικέτες σας Σελ.17 Παραγωγή # 1: Μικρή Ατομική παραγωγή & εκτυπώσεις μέχρι 50 ετικέτες Σελ.18 Παραγωγή # 2: Μεσαία Εκτυπώσεις μέχρι 250 ετικέτες Παραγωγή # 3: Μεγάλη Εκτυπώσεις άνω των 250 ετικετών Σελ.20 Σελ.21 Παραπομπή Υπεύθυνος για το κείμενο: Austrian Marketing University of Applied Sciences, Wieselburg Campus of FH Wiener Neustadt, Αυστρία, 3250 Wieselburg, Zeiselgraben Austrian Marketing University of Applied Sciences Όλα τα δικαιώματα αναπαραγωγής, διανομής και μετάφρασης είναι κατοχυρωμένα. Τηλ: 0043-(0) Internet: Αντιπροσώπευση από την ρ. Astin Malschinger. Αυτό το εργαλείο αυτό-εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε χάρη στην συμβολή του προγράμματος ια βίου εκπαίδευσης της Ε.Ε.

3 A. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι ετικέτες αποτελούν σημεία κλειδιά στην πληροφόρηση των καταναλωτών και στις αγοραστικές τους αποφάσεις. Γενικά, απαγορεύονται με το νόμο όλες οι πληροφορίες πάνω στις ετικέτες εκτός αν επιτρέπονται ρητώς. ιάφορες προδιαγραφές προϊόντων μπορεί να είναι υποχρεωτικές, άλλες όμως είναι προαιρετικές και οι οποίες εξυπηρετούν σκοπούς μάρκετινγκ και τοποθέτησης στην αντίληψη των καταναλωτών. Ετικέτες Υποχρεωτικές πληροφορίες που προβλέπονται από το νόμο Προαιρετικές πληροφορίες για εμπορικούς σκοπούς Τα αγροτικά προϊόντα που παράγετε εσείς οι ίδιοι, θα πρέπει να έχουν ετικέτες με αντικειμενικές και υποκειμενικές πληροφορίες που να ενδιαφέρουν τον καταναλωτή. Είναι σημαντικό να γίνει διαφοροποίηση ανάμεσα στις επικοινωνιακές ανάγκες (επικοινωνία αντικειμενικών γεγονότων) και σε σκοπούς προώθησης/μάρκετινγκ (υποκειμενικές πληροφορίες ώστε να επηρεαστεί η αγοραστική απόφαση του καταναλωτή). Οι αντικειμενικές πληροφορίες εξυπηρετούν πρωτίστως στο να συμβουλέψουν τον καταναλωτή και πολύ συχνά είναι υποχρεωτικές από το νόμο. Αυτές οι υποχρεωτικές προϊοντικές προδιαγραφές περιλαμβάνουν για παράδειγμα, πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο του προϊόντος, ημερομηνία λήξης και πληροφορίες για τον παραγωγό (όνομα, διεύθυνση, ημερομηνία παραγωγής, κλπ). Σε αντίθεση με τα παραπάνω, οι λειτουργίες μάρκετινγκ και προώθησης θα πρέπει να προτρέπουν ενεργά τον καταναλωτή να αγοράσει το προϊόν και ως εκ τούτου είναι ένα μέσο διαφήμισης Εδώ, η ετικέτα δημιουργεί μια σύνδεση ανάμεσα στο προϊόν και τον καταναλωτή και κάνει το ίδιο το προϊόν και την προέλευσή του πιο απτά. ιάφορα σημαντικά θέματα θα πρέπει να λάβει υπ όψιν του ο παραγωγός σχετικά με τις λειτουργίες μάρκετινγκ και προώθησης που επιτελούν οι ετικέτες. Οι ετικέτες και το σχέδιό τους προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών επικοινωνίας με τον καταναλωτή.

4 Στόχος αυτού του τμήματος Ο στόχος είναι να σας παρέχουμε τα απαραίτητα εργαλεία και γνώσεις για να σχεδιάσετε και να παράγετε τις δικές σας ετικέτες. Μπορείτε να επιλέξετε είτε από μια πληθώρα σχεδιαστικών δειγμάτων ή να δημιουργήσετε την δική σας ατομική εμφάνιση. Θα μάθετε πώς να εκτυπώνετε τις ετικέτες σας ή πώς να τις παράγουν για εσάς διάφοροι αντίστοιχοι προμηθευτές. B. Πριν να ξεκινήσετε Πολύ πιθανόν να έχετε περιέργεια πώς να σχεδιάσετε τις ετικέτες σας. Ως πρώτο βήμα, θα πρέπει να αποφασίσετε για το στυλ και την εμφάνιση που ταιριάζει καλύτερα στην εταιρεία σας. μπορείτε να επιλέξετε από τα παρακάτω στυλ: παραδοσιακό-αγροτικό, χειροτεχνικό, μοντέρνο ή κλασσικό-ουδέτερο. Κάθε ένα από αυτά τα στυλ προσφέρει πολλές σχεδιαστικές επιλογές για τις ετικέτες σας.

5 Παραδοσιακό - αγροτικό Στοιχεία του στυλ: Εικόνες και σκίτσα αγροτικών προϊόντων, αντικείμενα ή τοπία, π.χ. φιάλη γάλακτος, αμπελοτόπι Χρώματα: μαλακά φυσικά χρώματα, γήϊνα και πρασινωπά χρώματα με πορτοκαλί τόνους Κοινό-στόχος: οι καταναλωτές που εκτιμούν τις παραδόσεις και προτιμούν τοπικά προϊόντα Χειρονακτικό Στοιχεία του στυλ: ξεκάθαρη εμφάνιση με τετράγωνα σχέδια και γραφή με το χέρι Χρώματα: έντονα χρώματα όπως κόκκινο και πράσινο, σε συνδυασμό με λευκό Κοινό-στόχος: κάταναλωτές που επιζητούν φρέσκα και σπιτικά προϊόντα Μοντέρνο Στοιχεία του στυλ: καλλιγραφικά και παιχνιδιάρικα στοιχεία σε συνδυασμό με απλά σχέδια Χρώματα: παστέλ χρώματα σε συνδυασμό με ένα δυνατό αντίθετο χρώμα, π.χ. το μαύρο Κοινό-στόχος: νεαροί καταναλωτές που θεωρούν τη γεύση και τη συσκευασία εξίσου σημαντικά για ένα προϊόν. Μπορεί να χρησιμοποιήσουν το προϊόν και ως δώρο Κλασσικό - ουδέτερο Στοιχεία του στυλ: ξεκάθαρα και ουδέτερα στοιχεία, απλή και απέριτη γραμματοσειρά, μερική χρήση φωτορεαλιστικών εικόνων Χρώματα: μερικά δυνατά χρώματα όπως το πράσινο, σε συνδυασμό με το λευκό Κοινό-στόχος: καταναλωτές που δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η εμφάνιση του προίόντος, αντίθετα ψάχνουν για ακριβείς πληροφορίες και δεν είναι διαθετειμένοι να ξοδέψουν χρήματα για ακριβές συσκευασίες Για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το στυλ που είναι σωστό για εσάς, θα παραθέσουμε μια λίστα με παραδείγματα προϊόντων. Η συσκευασία συνάδει με τα αντίστοιχα στυλ που περιγράψαμε παραπάνω.

6 Γιαούρτι Ρίξτε μια ματιά στη συσκευασία των φρουτογιαουρτιών διαφόρων παραγωγών ώστε να επιλέξετε το στυλ σας. Θα συνειδητοποιήσετε ότι τα προϊόντα στα supermarket θα πρέπει να εκπληρώνουν συγκεκριμένα κριτήρια ώστε να έλκει το επιθυμητό κοινό-στόχο. Παραδοσιακό - αγροτικό: Πηγή: Το φρουτογιαούρτι Landliebe s πωλείται σε γυάλινα βάζα και τοποθετείται ξεκάθαρα στα προϊόντα με παραδοσιακό και αγροτικό ύφος. Η ετικέτα με τις δύο αιθέριες γραμμές και τον παραδοσιακό γραφικό χαρακτήρα ταιριάζει επίσης σε αυτό το στυλ. Επιπροσθέτως, το γήϊνο-κιτρινωπό χρωματικό υπόβαθρο και οι αντίστοιχες φωτογραφίες υποστηρίζουν αυτή την παραδοσιακή εικόνα. Τέλος, το όνομα Landliebe αναφέρεται στην αγροτική προέλευση του προϊόντος. Χειρονακτικό: Πηγή: Το χειρονακτικό στυλ του φρουτογιαουρτιού Bonne Maman τονίζεται από το έντονο κόκκινο και λευκό μοτίβο σκακιέρας στην ετικέτα. Επιπροσθέτως, είναι ξεκάθαρο και απλό και χρησιμοποιεί

7 έναν αυθεντικό γραφικό χαρακτήρα. Το όνομα γράφεται τυπικά αντί να γίνεται χρήση συντμήσεων ή ψευδώνυμων. Μοντέρνο: Πηγή:http://www.yoplait.ca Το φρουτογιαούρτι Yoplait χρησιμοποιεί παστέλ χρώματα και μια καθαρή γραμματοσειρά. Τα σκίτσα σαν φωτογραφίες μαζί με το συννεφώδες ή παιχνιδιάρικο υπόβαθρο υποστηρίζουν αυτό το στυλ. Τα ονόματα των προϊόντων είναι συνήθως ψευδώνυμα, όπως στο παράδειγμα, Πηγή. Κλασσικό-ουδέτερο: Πηγή:http://www.yeovalleyorganic.co.uk Το βιολογικό φρουτογιαούρτι Yeo Valley χρησιμοποιεί μια απλή και ξεκάθαρη συσκευασία. Ο γραφικός χαρακτήρας είναι ευανάγνωστος και χρησιμοποιούνται μόνο μερικά δυνατά χρώματα που συνδυάζονται με το λευκό. Επίσης, η φωτορεαλιστική εικόνα είναι χαρακτηριστική αυτού του στυλ. Το όνομα του προϊόντος δίνεται με ουδέτερο στυλ σε σχέση με το όνομα της εταιρείας.

8 Όταν αποφασίζετε για το στυλ, πάντα να έχετε στο μυαλό σας τον καταναλωτή: Πως θα θέλατα να σας βλέπουν προοπτικά; Αφού καταλήξετε σε ένα συγκεκριμένο στυλ, είστε έτοιμος να ξεκινήσετε το σχεδιασμό της ετικέτας σας. Γ. Πώς να δημιουργήσετε τις ετικέτες σας Υπάρχει ένα μεγάλο εύρος διαφορετικών τρόπων για να σχεδιάσετε τις ετικέτες σας. Ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις και με τα τεχνικά εργαλεία, μπορείτε είτε να δουλέψετε πάνω σε προσχεδιασμένα δείγματα είτε να δημιουργήσετε ετικέτες προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις σας. ουλεύοντας με προσχεδιασμένα δείγματα Προηγούμενες γνώσεις: δεν είναι καθόλου απαραίτητες Τεχνικές προδιαγραφές: πρόγραμμα Adobe Acrobat Reader Απαιτούμενος χρόνος: λίγος - ανάλογα με τις προηγούμενες γνώσεις (μέγιστο μία ώρα) ουλεύοντας με δείγματα της εμφάνισης της ετικέτας Προηγούμενες γνώσεις: τα βασικά σχετικά με λογισμικό κειμένου και γραφικών Τεχνικές προδιαγραφές: χωρίς ιδιαίτερες προδιαγραφές Απαιτούμενος χρόνος: λιγάκι περισσότερος - ανάλογα με τις προηγούμενες γνώσεις και την περιπλοκότητα του σχεδίου (αρκετές ώρες) Σχεδιάζοντας μόνος σας την ετικέτα Προηγούμενες γνώσεις: προχωρημένες γνώσεις επεξεργασίας κειμένου ή προγραμμάτων σχεδιασμού Τεχνικές προδιαγραφές: π.χ. Microsoft Word (πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου) ή Adobe Photoshop (πρόγραμμα γραφικών) Απαιτούμενος χρόνος: : σεβαστός - ανάλογα με τις προηγούμενες γνώσεις σας και την περιπλοκότητα του σχεδίου (αρκετές ώρες)

9 Τα προϊόντα σας μπορούν να σχεδιαστούν σύμφωνα με την προϊοντική κατηγορία τους και την εποχή. Είναι απαραίτητο παρόλα αυτά να είναι συνεπή στο στυλ τους. Επιπρόσθετα με τις εποχιακές προσφορές σας, σκεφθείτε περιπτώσεις όπως η ημέρα του Αγ.Βαλεντίνου, το Πάσχα, τα Χριστούγεννα, γάμους, γεννήσεις, γενέθλια, γιορτές, επετείους και club. Προσφέρετε στους πελάτες σας την υπηρεσία να έχουν ετικέτες προσαρμοσμένες σε αυτούς και σε ανάλογες περιστάσεις. ημιουργία # 1: ουλεύοντας με προσχεδιασμένα δείγματα Έχουμε σχεδιάσει διάφορα δείγματα ετικετών, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τα προϊόντα σας. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ανοίξετε το δείγμα που θέλετε με τη βοήθεια του Adobe Acrobat Reader και να εισάγετε τις πληροφορίες στην περιοχή που σας παρέχεται. Μπορείτε να κατεβάσετε το δωρεάν πρόγραμμα στο και να το εγκαταστήσετε εύκολα στον υπολογιστή σας. Απλά επιλέξτε το δείγμα σας στο και σχεδιάστε τις δικές σας ετικέτες σε ελάχιστο χρόνο. Παράδειγμα: Ετικέτες φιαλών Ας πούμε ότι παράγετε φρέσκους χυμούς φρούτων, τους συσκευάζετε σε γυάλινες φιάλες και θέλετε να σχεδιάσετε τις κατάλληλες ετικέτες. Πηγή: Όταν αγοράζετε τις γυάλινες φιάλες σας, σιγουρευτείτε ότι μπορούν εύκολα να επικολληθούν ετικέτες σε αυτές. Αποφύγετε φιάλες σαν σφαιρα ή με γωνίες. Έπειτα, πηγαίνετε στο και επιλέξτε από ένα μεγάλο εύρος ετικετών. Στο παράδειγμά μας, θέλουμε να σχεδιάσουμε μια μοντέρνα ετικέτα. Γι αυτό επιλέγουμε το δείγμα 01.

10 Έχουμε φτιάξει ένα χυμό από βατόμουρα και θέλουμε μια κόκκινη ετικέτα, η οποία είναι το δείγμα No Τώρα την κατεβάζουμε. Έπειτα, ανοίξτε το δείγμα ετικέτας χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα Adobe Acrobat Reader. Όπως βλέπετε, το δείγμα σχεδιάστηκε ώστε να χωράει 4 ετικέτες σε μία σελίδα μεγέθους A4.

11 Για να προσαρμόσετε την ετικέτα σας κάντε κλικ, για παράδειγμα, στο Όνομα της εταιρείας και εισάγετε το όνομα της εταιρείας σας. Θα παρατηρήσετε ότι οι τέσσερις ετικέτες ενημερώθηκαν αυτόματα. Έπειτα, εισάγετε το όνομα του προϊόντος σας στις γραμμές που σας παρέχονται. Για να σώσετε τις αλλαγές πατήστε κλικ στο Αρχείο και έπειτα στο Σώστε ως.και σώστε το νέο σας έγγραφο. Έπειτα, θέλουμε να προσθέσουμε πληροφορίες για τα συστατικά και τον παραγωγό, όπως επίσης και τις υποχρεωτικές από το νόμο πληροφορίες στην πίσω πλευρά της φιάλης. Βρείτε εκ των προτέρων τις απαιτούμενος από το νόμο πληροφορίες σχετικά με τη πώληση τροφίμων. Τώρα πηγαίνετε στο και επιλέξτε το δείγμα No 0105 και προσαρμόστε το αρχείο PDF κάνοντας τα ίδια με πριν βήματα. Καθώς η ετικέτα με τις πληροφορίες είναι μικρότερη, υπάρχουν 8 ετικέτες σε μια σελίδα A4. Συμπληρώστε τις πληροφορίες σας στις περιοχές που δίνονται. Μην ανησυχήσετε αν υπάρχει περισσότερο κείμενο, το μέγεθος της γραμματοσειράς προσαρμόζεται στο αυτόματα στο κείμενο.

12 Τέλος, σώστε το δείγμα σας για περαιτέρω χρήση. ημιουργία # 2: ουλεύοντας με δείγματα της εμφάνισης της ετικέτας Ανάλογα με την εφαρμογή και την κατηγορία του προϊόντος, μπορεί να θελήσετε να δημιουργήσετε ένα εντελώς νέο σχέδιο, χρησιμοποιώντας το λιγότερο δυνατό χρόνο. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το ηλεκτρονικό πρόγραμμα διαφόρων ετικετοποιών. Το ηλεκτρονικό αυτό πρόγραμμα συνήθως παραλαμβάνεται μαζί με την ετικέτα (σε CD) ή μπορείτε να το ανακτήσετε από την ιστοσελίδα του ετικετοποιού. Περιηγηθείτε στο διαδίκτυο για Σχεδιασμό ετικετών σε σύνδεση, παραδείγματος χάριν. Θα βρείτε ένα μεγάλο αριθμό προμηθευτών. Σας συμβουλεύουμε να επιλέξετε ένα προμηθευτή του οποίου έχετε ήδη τις σελίδες ετικετών με το σύνολο ετικετών που προσφέρει. Αυτό σας επιτρέπει να πορσαρμόσετε την εμφάνιση της ετικέτας σε αυτές τις σελίδες ετικετών. Παράδειγμα: Ετικέτες μαρμελάδας Ας πούμε ότι παράγετε μαρμελάδα, τη συσκευάζετε σε γυάλινα βάζα και θέλετε να σχεδιάσετε γρήγορα μια κατάλληλη ετικέτα. Πηγή: Επιλέξτε γυάλινα βάζα στα οποία να μπορούν εύκολα να επικολληθούν ετικέτες και τα οποία δεν έχουν σχήμα σφαιρικό ή με γωνίες.

13 Όταν τα προϊόντα είναι έτοιμα, ψάξτε για προμηθευτές ετικετών, π.χ. και κάντε κλικ στο πρόγραμμα για ετικέτες που βρίσκεται στο δίκτυο. Μπορείτε να επιλέξετε τη γλώσσα, κάτι το οποίο κάνει πιο φιλική στον χρήστη την όλη διαδικασία. Επιλέξτε γλώσσα Λογισμικό Μπορείτε είτε να κατεβάσετε το ηλεκτρονικό πρόγραμμα και να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας ή να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα όταν είστε σε σύνδεση, να εργαστείτε δηλαδή ενόσω είστε συνδεδεμένος. Σε αυτό το συγκεκριμένο παράδειγμα, θα επιλέξουμε το πρόγραμμα από το διαδίκτυο κάνοντας κλικ στο Βοηθός για Ετικέτες σε σύνδεση στο

14 Βίντεο με οδηγίες Ξεκίνημα σχεδίασης Το πρόγραμμα αρχίζει να δουλεύει σε ελάχιστο χρόνο. Μπορείτε να δείτε ένα μικρό βίντεο με οδηγίες ή να ξεκινήσετε το σχεδιασμό αμέσως. Σας συμβουλεύουμε να δείτε τα βίντεο με τις δωρεάν οδηγίες διότι αργότερα που θα στήνετε την ετικέτα θα σας γλυτώσουν πολύτιμο χρόνο. Επιπροσθέτως, τα βίντεο παρουσιάζουν τα κύρια σημεία. Μπορείτε να εγγραφείτε στην ιστοσελίδα του προμηθευτή κι έτσι να σώσετε το στήσιμο της ετικέτας που έχετε κάνει για όταν το χρειαστείτε. Σε αυτό το παράδειγμα έχουμε επιλέξει διεθνής ετικέτες, αριθμός προϊόντος Σε αυτή την επιλογή χωρούν 24 ετικέτες σε μια σελίδα A4. Κάθε πακέτο περιέχει ετικέτες και κοστίζει 22. Για να ξεκινήσετε με τη δομή της εμφάνισης που θέλετε, απλά εισάγετε τον αριθμό του προϊόντος στην περιοχή που ζητείται. Τότε, ο διαδικτυακός βοηθός ψάχνει αυτόματα για το σωστό μέγεθος της ετικέτας σας και σας προτείνει κάποια δείγματα.

15 Ξεκινάμε με μια λευκή ετικέτα. Μπορείτε να φτιάξετε την ετικέτα σας όπως θέλετε με χρήση μια πλειάδας εργαλείων, π.χ. γραμματοσειρές και σχήματα. Μπορείτε επίσης να εισάγετε φωτογραφίες και σκίτσα. Γραμμή εργαλείων Σιγουρευτείτε ότι το στυλ σας είναι συνεπές. Μόλις τελειώσετε την εμφάνιση της ετικέτας σας, αποφασίστε στα δεξιά σας αν θέλετε να σχεδιάσετε κάθε ετικέτα ξεχωριστά στο χαρτί εκτύπωσης ή να

16 εφαρμόσετε ένα σχέδιο για όλες τις ετικέτες. Στο μενού στο πάνω μέρος της ιστοσελίδας θα βρείτε τα εικονίδια για να σώσετε το τελικό σχέδιο στον υπολογιστή σας. Εκτύπωση / PDF-Format Ρύθμιση σελίδας ετικέτας Θα επιλέξουμε ένα σχέδιο για όλες τις ετικέτες στο χαρτί εκτύπωσης και θα το τυπώσουμε κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Εκτύπωση ως αρχείο PDF. Αποθηκεύουμε έπειτα το αρχείο στον υπολογιστή μας για μελλοντική χρήση. ημιουργία # 3: Σχεδιάστε μόνος σας την ετικέτα Μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε τις δικές σας ετικέτες. Πρώτα, θα πρέπει να αποφασίσετε σε ένα τύπο προϊόντος (βλέπε κεφάλαιο ) ώστε να προσαρμόσετε τη δομή της ετικέτας στο επιθυμητό μέγεθος. Αυτός ο τύπος εμφάνισης σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε όλη σας τη φαντασία και δημιουργικότητα. Μπορείτε να σχεδιάσετε τις ετικέτες σας χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, π.χ. το Microsoft Word, ή ένα σχεδιαστικό πρόγραμμα, π.χ. το Adobe Photoshop. Θα σας είναι πιο εύκολο αν είστε ήδη εξοικειωμένος με αυτά τα προγράμματα. Το διαδίκτυο και καλά ενημερωμένα βιβλιοπωλεία παρέχουν μια γκάμα βιβλιογραφίας στο πως να κάνετε χρήση αυτών των προγραμμάτων. Γι αυτό το λόγο δεν θα εστιάσουμε στον ατομικό

17 τρόπο σχεδιασμού της εμφάνισης μια ετικέτας αλλά θα σας υποδείξουμε τις παρακάτω ρυθμίσεις για τα αρχεία σας: Να χρησιμοποιείτε πάντα μια μονάδα μέτρησης όταν εργάζεστε πάνω σε σελίδες για εκτύπωση, π.χ. χιλιοστά, για να αποφύγετε τυχών αλλοιώσεις κατά την εκτύπωση. Επιλέξτε ανάλυση εκτυπωτή τουλάχιστον 300dpi (κουκκίδες ανά ίντσα) για τις ετικέτες σας αυτό θα διασφαλίσει ότι οι εκτυπώσεις σας δεν θα είναι θολές. Με διάφορα προγράμματα μπορείτε να ρυθμίσετε τον εκτυπωτή ώστε να εκτυπώνει την ίδια διεύθυνση σε πολλά γράμματα ή για την εκτύπωση των ετικετών. Αυτά τα χαρακτηριστικά σας επιτρέπουν να πολλαπλασιάσετε τα προσχέδιά σας. Ρυθμίστε τα χρώματα εκτύπωσης στο CMYK (Κυανό, Magenta, Κίτρινο, Μαύρο) για να εκτυπώνετε πλούσια και καθαρά χρώματα. Όταν ρυθμίζετε το σημείο κοπής, προβλέψτε για το φινίρισμα ώστε να μπορείτε να κόψετε μερικά χιλιοστά για να αποφύγετε τις λευκές άκρες. Αυτές οι συμβουλές σας επιτρέπουν φαντασία σας στο έπακρο. να εκμεταλλευθείτε της. Παραγωγή ετικέτες σας πώς να εκτυπώσετε τις Μπορείτε να επιλέξετε από μια μεγάλη γκάμα ετικετών και υλικών επικόλλησης και προστασίας. Γι αυτό το λόγο, είναι σημαντικό να συλλέξετε τα διάφορα υλικά για να εξυπηρετήσετε καλύτερα τις ανάγκες σας. Επιλέξτε την τεχνολογία που είναι πιο κατάλληλη για εσάς. Θα ανταμειφθείτε με ένα ξεχωριστό και premium προϊόν. Επιλέξτε την πιο σωστή ετικέτα για εσάς:

18 Μικρή παραγωγή από μόνος σας και μικρή εκτύπωση ως και 50 ετικέτες Μεσαία εκτύπωση ως και 250 ετικέτες Μεγάλη δικός σας σχεδιασμός ετικέτας Παραγωγή # 1: Μικρή Ατομική παραγωγή και μικρές εκτυπώσεις μέχρι 50 ετικέτες Χρησιμοποιείστε μια λευκή σελίδα για να εκτυπώσετε τις ετικέτες, κόψτε τις και κολλήστε τις στα προϊόντα σας χρησιμοποιώντας υδατοδιαλυτή κόλλα. Χρησιμοποιείστε σελίδες αυτοκόλλητων ετικετών με ή χωρίς διαγραμμίσεις (perforation). Είναι διαθέσιμες σε καταστήματα με είδη χαρτοπωλείου. Μπορείτε να βρείτε για παράδειγμα, αδιάβροχα φιλμ ετικετών (J ), τα οποία είναι σκληρά και αντέχουν σε λεκέδες, λάδι και υψηλές θερμοκρασίες, καθώς επίσης δεν σκίζονται εύκολα. Κάθε πακέτο περιέχει 10 σελίδες A4 και κοστίζει γύρω στα 12,00 (χωρίς τον Φ.Π.Α.). Ανάλογα με το μέγεθος της ετικέτας, μπορεί να αποδώσει αρκετές εκατοντάδες ετικέτες (π.χ. 210 ετικέτες για βάζα μαρμελάδας των 63 x 38 mm έκαστο). Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του εκτυπωτή, καθώς υπάρχουν διαφορετικές ετικέτες για εκτυπωτές με μελάνι(inkjet) ή με laser.

19 Για αν εκτυπώσετε τις ετικέτες σας, πηγαίνετε στο Μενού, κάντε κλικ στο Αρχείο και στο Εκτύπωση. Έπειτα ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη σας. Επιλέξτε Καμία στην Στοίχιση σελίδας στο Μενού Εκτύπωσης. Με αυτό τον τρόπο οι ετικέτες σας θα εκτυπώνονται πάντα στο φυσικό τους μέγεθος. Οι ετικέτες μπορούν είτε να εκτυπωθούν σε σελίδες ετικετών του προμηθευτή είτε σε άλλες σελίδες ετικετών (κανονικό χαρτί). Όταν χρησιμοποιείτε ήδη τρυπημένες ετικέτες, οι διαστάσεις τους πρέπει να ανταποκρίνονται ακριβώς στην εκτύπωση που θέλετε να κάνετε. Πριν εκτυπώσετε τις ετικέτες σας σε μια σελίδα ετικετών, σας συμβουλεύουμε να κάνετε έναν έλεγχο εκτύπωσης σε κανονικό χαρτί. Αυτό σας επιτρέπει να ελέγξετε αν οι ετικέτες σας εκτυπώνονται στο σωστό σημείο. Ίσως; Χρειαστεί να ρυθμίσετε ανάλογα τις ρυθμίσεις του εκτυπωτή σας. Με μικρό έξτρα κόστος μπορείτε να στολίσετε περισσότερο τα προϊόντα σας χρησιμοποιώντας χρυσόσκονη, πέτρες Swarovski ή άλλα είδη στολισμού. Ίσως θέλετε να προσφέρετε στον

20 καταναλωτή διάφορες επιλογές συσκευασίας, ειδικά για προϊόντα που γίνονται ωραία δώρα. Πηγή: Σκεφθείτε την περίπτωση να προσφέρετε σετ δώρων για διάφορες περιπτώσεις. Ιδεατά, οι πελάτες σας θα μπορούσαν να προσθέσουν και τις δικές τους ιδέες και σχέδια σε αυτά. Πηγή: Παραγωγή # 2: Μεσαία Εκτυπώσεις μέχρι 250 ετικέτες Για μεγαλύτερες ποσότητες εκτύπωσης μέχρι και 250 ετικέτες, σας συστήνουμε να χρησιμοποιείτε τις προαναφερθέντες διαγραμμισμένες (pre-perforated) σελίδες ετικετών. Θα τις βρείτε σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, σχημάτων από διάφορους προμηθευτές και είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο ή σε ενημερωμένα χαρτοπωλεία.

21 Επιπροσθέτως, ίσως σκεφθείτε να αγοράσετε έναν εκτυπωτή ετικετών. Οι τιμές τους ξεκινάν από 200. Σιγουρευτείτε ότι η ποιότητα εκτύπωσης είναι γύρω στα 300dpi και ότι προσφέρει το μέγιστο πλάτος ετικέτας. Πηγή: Παραγωγή # 3: Μεγάλη Εκτυπώσεις άνω των 250 ετικετών Αν εκτυπώνετε συχνά μεγάλες ποσότητες ετικετών ίσως θα πρέπει να αναλάβει κάποιος άλλος να τις εκτυπώνει για εσάς. Αν τις εκτυπώνετε σε τυπογραφείο μπορείτε να τις χαράξετε ή να τις εμπλουτίσετε με κηλίδες χρώματος όπως χρυσές ή ασημένιες. Για να αποφύγετε τυχών υψηλά κόστη, να έχετε ξεκάθαρες τις απαιτήσεις σας στον τυπογράφο. Σε αντίθετη περίπτωση, οι ρυθμίσεις ή τα κόστη διαχείρισης μπορεί να ξεπεράσουν κατά πολύ τις τιμές που είχατε προϋπολογίσει. Αν δεν έχετε εμπειρία στη σχεδίαση της εμφάνισης μια ετικέτας ή δεν έχετε το χρόνο να το κάνετε ο ίδιος, σας συστήνουμε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες ενός σχεδιαστή/τυπογράφου. Απλά δώστε του ένα προσχέδιο με τις ιδέες σας και θα σας δώσει πίσω τις προτάσεις του καθώς και μια εκτίμηση χρόνου και κόστους. Ζητήστε μια μη δεσμευτική προσφορά για κάθε εργασία ώστε να αποφύγετε τυχών ανεπιθύμητες εκπλήξεις.

22 Αν προχωρήσετε με τον τυπογράφο, ελέγξτε ώστε οι ρυθμίσεις να είναι οι σωστές αναφορικά με την έγχυση του μελανιού, τα σημεία κοπής(μαχαίρια) της ετικέτας, τα χρώματα και την έκδοση του προγράμματος PDF. Συνήθως χρησιμοποιείται το πρότυπο PDF/X- 3:2002-Standard. Παρόλα αυτά, ελέγξτε το πιο πριν με το τυπογραφείο. Ελπίζουμε να βρείτε χρήσιμο αυτό τον συνοπτικό οδηγό και σας ευχόμαστε να δημιουργήσετε τις όμορφες δικές σας ετικέτες.

Αγροτικά Προϊόντα Μικρών Παραγωγών

Αγροτικά Προϊόντα Μικρών Παραγωγών Ενότητα 2 Σχέδιο Μάρκετινγκ Κεφάλαιο 2 Αγροτικά Προϊόντα Μικρών Παραγωγών Δρ. Andrea Grimm Δρ. Astin Malschinger ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2 ΕΝΟΤΗΤΑ 2 ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Κεφάλαιο 2: Αγροτικά Προϊόντα μικρών παραγωγών

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 2. Σχέδιο Μάρκετινγκ. Κεφάλαιο 4. Τιμολόγηση. Δρ. Andrea Grimm Δρ. Astin Malschinger

Ενότητα 2. Σχέδιο Μάρκετινγκ. Κεφάλαιο 4. Τιμολόγηση. Δρ. Andrea Grimm Δρ. Astin Malschinger Ενότητα 2 Σχέδιο Μάρκετινγκ Κεφάλαιο 4 Τιμολόγηση Δρ. Andrea Grimm Δρ. Astin Malschinger ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2 ΕΝΟΤΗΤΑ 2 ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Κεφάλαιο 4: Τιμολόγηση Συγγραφείς: Δρ.Andrea Grimm, Δρ.Astin Malschinger

Διαβάστε περισσότερα

Η Πληροφόρηση στην πώληση προϊόντων

Η Πληροφόρηση στην πώληση προϊόντων Πρακτκή εξάσκηση Μάρκετινγκ Η Πληροφόρηση στην πώληση προϊόντων Δρ. Andrea Grimm Δρ. Astin Malschinger 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ Η Πληροφόρηση στην πώληση προϊόντων Συγγραφείς Δρ. Andrea Grimm, Δρ.

Διαβάστε περισσότερα

Έτοιμο Φαγητό σε Πακέτο

Έτοιμο Φαγητό σε Πακέτο Πρακτική Εξάσκηση Μάρκετινγκ Έτοιμο Φαγητό σε Πακέτο Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ Έτοιμο Φαγητό σε Πακέτο Συγγραφείς: Δρ. Andrea Grimm, Δρ. Astin Malschinger Παραπομπή

Διαβάστε περισσότερα

Ανταγωνιστικά Προϊόντα

Ανταγωνιστικά Προϊόντα Ενότητα 1: Τοποθέτηση Κεφάλαιο 2 Ανταγωνιστικά Προϊόντα Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2 ΕΝΟΤΗΤΑ 1 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Κεφάλαιο 2: Τοποθέτηση Ανταγωνιστικά Προϊόντα Συγγραφείς: Δρ. Andrea Grimm,

Διαβάστε περισσότερα

7 Στρατηγικές για την Διαφοροποίηση των Προϊόντων σας

7 Στρατηγικές για την Διαφοροποίηση των Προϊόντων σας Ενότητα 1: Τοποθέτηση Προϊόντων Κεφάλαιο 6 7 Στρατηγικές για την Διαφοροποίηση των Προϊόντων σας Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ενότητα 1: Τοποθέτηση Προϊόντων Κεφάλαιο 6: 7 Στρατηγικές

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 2 Σχέδιο Μάρκετινγκ Κεφάλαιο 5. Προώθηση Πωλήσεων. Δρ. Andrea Grimm Δρ. Astin Malschinger

Ενότητα 2 Σχέδιο Μάρκετινγκ Κεφάλαιο 5. Προώθηση Πωλήσεων. Δρ. Andrea Grimm Δρ. Astin Malschinger Ενότητα 2 Σχέδιο Μάρκετινγκ Κεφάλαιο 5 Προώθηση Πωλήσεων Δρ. Andrea Grimm Δρ. Astin Malschinger ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2 ΕΝΟΤΗΤΑ 2: ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Κεφάλαιο 5: Προώθηση Πωλήσεων Συγγραφείς: Δρ. Andrea Grimm, Δρ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαφοροποίηση μέσω Ονομάτων

Διαφοροποίηση μέσω Ονομάτων Ενότητα 1: Τοποθέτηση Κεφάλαιο 7 Διαφοροποίηση μέσω Ονομάτων Δρ. Andrea Grimm Δρ. Astin Malschinger ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2 ΕΝΟΤΗΤΑ 1 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Κεφάλαιο 7: Διαφοροποίηση μέσω Ονομάτων Συγγραφείς: Δρ. Andrea Grimm,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός ποιότητας χρωμάτων

Οδηγός ποιότητας χρωμάτων Σελίδα 1 από 6 Οδηγός ποιότητας χρωμάτων Ο οδηγός ποιότητας χρωμάτων βοηθά τους χρήστες να κατανοήσουν πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι λειτουργίες που διατίθενται για τη ρύθμιση και προσαρμογή της έγχρωμης

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση

Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση Οι πίνακες Οι πίνακες είναι ορθογώνια πλαίσια που χωρίζονται σε γραµµές και στήλες. Η τοµή µιας γραµµής µε µια στήλη προσδιορίζει ένα κελί. Τα στοιχεία, που παρουσιάζουµε,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός ποιότητας χρωμάτων

Οδηγός ποιότητας χρωμάτων Σελίδα 1 από 5 Οδηγός ποιότητας χρωμάτων Μενού Ποιότητα Χρήση Print Mode (Λειτουργία εκτύπωσης) Έγχρωμο Μόνο μαύρο Διόρθωση χρώματος Αυτόματη Manual (Μη αυτόματη) Ανάλυση εκτύπωσης 1200 dpi 4800 CQ Σκουρότητα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Word 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect Vodafone Business WebHosting Αναλυτικός Οδηγός Χρήσης Advanced Template Manager Αναλυτικός οδηγός χρήσης: Advanced template Manager Vodafone Business Connect - Υπηρεσίες φιλοξενίας

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ DOCUMENT DESIGNER

Ο ΗΓΙΕΣ DOCUMENT DESIGNER Ο ΗΓΙΕΣ DOCUMENT DESIGNER ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εάν δεν επιθυµείτε να χρησιµοποιείτε τις προσχεδιασµένες φόρµες εντύπων της Singular, η εργασία αυτή σας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάζετε φόρµες µε βάση τις οποίες επιθυµείτε

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία-3: Παρουσίαση Εργασίας. Ομάδα Α. Προετοιμασία Αναφοράς

Εργασία-3: Παρουσίαση Εργασίας. Ομάδα Α. Προετοιμασία Αναφοράς Εργασία-3: Παρουσίαση Εργασίας Ομάδα Α. Προετοιμασία Αναφοράς Αρκετοί πιστεύουν πως η επιτυχία μιας παρουσίασης είναι δεδομένη εάν ο παρουσιαστής κατέχει το θέμα που πρόκειται να παρουσιάσει και είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ. 1) Προβολή Γραμμές εργαλείων Σχεδίαση. ΜΑΘΗΜΑ 5 ο : ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ 1

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ. 1) Προβολή Γραμμές εργαλείων Σχεδίαση. ΜΑΘΗΜΑ 5 ο : ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ 1 ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ Για τη δημιουργία σχημάτων στο WORD χρησιμοποιείται η γραμμή εργαλείων της σχεδίασης. Τα βήματα που μπορεί να ακολουθήσετε για να εμφανίσετε τη γραμμή εργαλείων

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του Microsoft PowerPoint 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

Συγχώνευση αλληλογραφίας και συγχώνευση μιας πηγής δεδομένων με ένα κύριο έγγραφο όπως ένα γράμμα ή ένα έγγραφο ετικετών

Συγχώνευση αλληλογραφίας και συγχώνευση μιας πηγής δεδομένων με ένα κύριο έγγραφο όπως ένα γράμμα ή ένα έγγραφο ετικετών 3.5.1.1 Συγχώνευση αλληλογραφίας και συγχώνευση μιας πηγής δεδομένων με ένα κύριο έγγραφο όπως ένα γράμμα ή ένα έγγραφο ετικετών Ένα σύνηθες πρόβλημα που υπάρχει, είναι η ανάγκη αποστολής επιστολών ή πληροφοριών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ MICROSOFT WORD XP. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

ΤΟ MICROSOFT WORD XP. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν! XP ΚΑΡΤΕΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 Το Microsoft Word είναι ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή που σας βοηθά να γράφετε όμορφα κείμενα στα οποία μπορείτε να προσθέσετε εικόνες, γραφικά ακόμα και ήχους. Aφού γράψετε ένα κείμενο,

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση: 1.0. με το. Ασημίνα

Έκδοση: 1.0. με το. Ασημίνα Έκδοση: 1.0 Σύντομες οδηγίες για τη δημιουργία προσβάσιμων εγγράφων με το MS-Word 20100 Ασημίνα Σπανίδου και Γεώργιος Κουρουπέτρογλου aspanidou@di.uoa.gr koupe@di.uoa.gr Έργο «Κεντρικό Μητρώο Ελληνικών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ (TEMPLATE) ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MICROSOFT OFFICE SHAREPOINT DESIGNER 2007

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ (TEMPLATE) ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MICROSOFT OFFICE SHAREPOINT DESIGNER 2007 ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ (TEMPLATE) ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MICROSOFT OFFICE SHAREPOINT DESIGNER 2007 Ο σχεδιασμός ιστοσελίδας με τη χρήση του προγράμματος Microsoft Office SharePoint

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8

Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8 Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8 Τα Windows 8.1 και τα Windows RT 8.1 είναι βασισμένα στα Windows 8 και στα Windows RT, για να σας προσφέρουν βελτιώσεις στην εξατομίκευση, την αναζήτηση, τις εφαρμογές,

Διαβάστε περισσότερα

eorder Ηλεκτρονική Παραγγελιοληψία ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης

eorder Ηλεκτρονική Παραγγελιοληψία ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης eorder Ηλεκτρονική Παραγγελιοληψία ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑΣ ΣΥΦΑ eοrder ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ 1. Κάνουμε αποστολή παραγγελίας όπως έχουμε συνηθίσει από το πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Έκδ ση. Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Σημαντικό! WC030 Sweex Webcam 300K with Microphone USB

Ελληνική Έκδ ση. Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Σημαντικό! WC030 Sweex Webcam 300K with Microphone USB WC030 Sweex Webcam 300K with Microphone USB Εισαγωγή Αρχικά, σας ευχαριστούμε που αγοράσατε το προϊόν Sweex USB Webcam 300K with Microphone. Αυτή η κάμερα δικτύου σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε εύκολα

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Έκδ ση. Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Σημαντικό! WC002 Sweex USB Webcam 100K with Microphone

Ελληνική Έκδ ση. Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Σημαντικό! WC002 Sweex USB Webcam 100K with Microphone WC002 Sweex USB Webcam 100K with Microphone Εισαγωγή Αρχικά, σας ευχαριστούμε που αγοράσατε το προϊόν Sweex USB Webcam 100K with Microphone. Αυτή η κάμερα δικτύου σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε εύκολα

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγή της εμφάνισης κειμένου: μέγεθος γραμματοσειράς, είδος γραμματοσειράς

Αλλαγή της εμφάνισης κειμένου: μέγεθος γραμματοσειράς, είδος γραμματοσειράς 3.3.1.1 Αλλαγή της εμφάνισης κειμένου: μέγεθος γραμματοσειράς, είδος γραμματοσειράς Γραμματοσειρές Η λέξη γραμματοσειρά αναφέρεται στο στυλ που εμφανίζονται τα γράμματα. Παρακάτω ακολουθούν κάποια παραδείγματα,

Διαβάστε περισσότερα

SAP Οδηγός για τους Υπογράφοντες του DocuSign

SAP Οδηγός για τους Υπογράφοντες του DocuSign SAP Οδηγός για τους Υπογράφοντες του DocuSign Περιεχόμενα 1. SAP Οδηγός για τους Υπογράφοντες του DocuSign... 2 2. Παραλαβή Ειδοποίησης Email... 2 3. Υπογραφή Εγγράφου... 3 4. Άλλες Επιλογές... 4 4.1 Ολοκλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Ευ ομή. Εγχειρίδιο χρήσης του περιβάλλοντος LT125-dp

Ευ ομή. Εγχειρίδιο χρήσης του περιβάλλοντος LT125-dp Ευ ομή Εγχειρίδιο χρήσης του περιβάλλοντος LT125-dp Περιεχόμενα 1. Χειρισμός του περιβάλλοντος LT125-dp Εγκατάσταση & Τρέξιμο Χειρισμός της ψηφιακής εφαρμογής Πλοήγηση στο περιεχόμενο Αλλαγή του μεγέθους

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 1 Χρήση προτύπου 2. Κεφάλαιο 2 Τροποποίηση μιας παρουσίασης 9. Κεφάλαιο 4 Προσθήκη αντικειμένων 26. Κεφάλαιο 5 Ειδικά εφέ 35

Κεφάλαιο 1 Χρήση προτύπου 2. Κεφάλαιο 2 Τροποποίηση μιας παρουσίασης 9. Κεφάλαιο 4 Προσθήκη αντικειμένων 26. Κεφάλαιο 5 Ειδικά εφέ 35 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Χρήση προτύπου 2 Κεφάλαιο 2 Τροποποίηση μιας παρουσίασης 9 Κεφάλαιο 3 Εφαρμογή σχεδίων 19 Κεφάλαιο 4 Προσθήκη αντικειμένων 26 Κεφάλαιο 5 Ειδικά εφέ 35 Κεφάλαιο 6 Κουμπιά ενεργειών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ

ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΤΕΙ Ηρακλείου Τμήμα Λογιστικής Πληροφορική I 5 η Εργαστηριακή άσκηση (WORD) ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ 5 ο : ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ 1 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ Για τη δημιουργία σχημάτων στο WORD χρησιμοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστηριακή άσκηση 8 η (EXCEL) ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ-ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ- ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Εργαστηριακή άσκηση 8 η (EXCEL) ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ-ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ- ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ Εργαστηριακή άσκηση 8 η (EXCEL) ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ-ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ- ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ 1 Συνάρτηση SUMIF() Περιγραφή Χρησιμοποιείτε τη συνάρτηση SUMIF για να αθροίσετε τις τιμές σε μια περιοχή οι οποίες πληρούν τα κριτήρια

Διαβάστε περισσότερα

Οδοντιατρικό Λογισμικό

Οδοντιατρικό Λογισμικό Οδοντιατρικό Λογισμικό Με το παρόν εγχειρίδιο, θα μάθετε απλά και γρήγορα, τις βασικές λειτουργίες της εφαρμογής, ώστε να ξεκινήσετε άμεσα τη χρήση της, ενώ στην ενότητα για προχωρημένους χρήστες, θα ανακαλύψετε

Διαβάστε περισσότερα

Άνοιγμα (και κλείσιμο) της εφαρμογής Εγγράφου Κειμένου

Άνοιγμα (και κλείσιμο) της εφαρμογής Εγγράφου Κειμένου 3.1.1.1 Άνοιγμα (και κλείσιμο) της εφαρμογής Εγγράφου Κειμένου Ως επί το πλείστον δεν υπάρχουν διαφορές στη χρήση του Εγγράφου Κειμένου στα λειτουργικά Windows ή Linux. Η σημαντικότερη διαφορά παρουσιάζεται

Διαβάστε περισσότερα

Κεφαλίδες και υποσέλιδα

Κεφαλίδες και υποσέλιδα Κεφαλίδες και υποσέλιδα Διασκεδάστε με τις επιλογές κεφαλίδων και υποσέλιδων δοκιμάζοντας τις ασκήσεις που ακολουθούν. Άσκηση 1: Εισαγωγή υποσέλιδων σε διαφάνειες Η παρουσίαση αποτελείται από πέντε διαφάνειες.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης Print2PDF σελ. 1 από 32

Εγχειρίδιο χρήσης Print2PDF σελ. 1 από 32 Πρόγραμμα Print2PDF (Εκτύπωση κειμένου και εικόνων σε αρχεία PDF) Πρόλογος Η εφαρμογή Print2PDF (Print to PDF Εκτύπωση σε αρχεία PDF) σας επιτρέπει να εκτυπώσετε το δικό σας κείμενο πάνω σε ένα έντυπο

Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΠΑΜΑΚ

Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΠΑΜΑΚ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΠΑΜΑΚ Σεμινάριο Ενημέρωσης: 26 Σεπτεμβρίου 2013 Επιστημονικός Υπεύθυνος Έργου: Καθηγητής Μάνος Ρουμελιώτης Άδειες Χρήσης Το παρόν

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός ποιότητας εκτύπωσης

Οδηγός ποιότητας εκτύπωσης Σελίδα 1 από 20 Οδηγός ποιότητας εκτύπωσης Οι χαρακτήρες εμφανίζουν ακανόνιστες ή ανομοιόμορφες άκρες α Εκτυπώστε μια λίστα δειγμάτων γραμματοσειρών για να βεβαιωθείτε ότι οι γραμματοσειρές που χρησιμοποιείτε

Διαβάστε περισσότερα

Παρατηρώντας την κίνηση των παιδιών Πλοήγηση

Παρατηρώντας την κίνηση των παιδιών Πλοήγηση Παρατηρώντας την κίνηση των παιδιών Πλοήγηση Η ενότητα αυτή παρουσιάζει το λογισμικό και σας εξηγεί πώς μπορείτε να πλοηγηθείτε σε αυτό. Παρέχει πληροφορίες για κάθε οθόνη, επεξηγεί όλα τα κουμπιά και

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΟΣ 1ΗΣ ΑΠΟ 8 ΣΕΛΙ ΕΣ

ΤΕΛΟΣ 1ΗΣ ΑΠΟ 8 ΣΕΛΙ ΕΣ ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ HMEΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ (ΟΜΑ Α A ) ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΙ ΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ (ΟΜΑ Α Β ) ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑΣ. ΣΥΦΑ eοrder

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑΣ. ΣΥΦΑ eοrder ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑΣ ΣΥΦΑ eοrder 1. Κάνουμε αποστολή παραγγελίας όπως έχουμε συνηθίσει από το πρόγραμμα του φαρμακείου μας 2. Αυτόματα ανοίγει το πρόγραμμα eοrder και πατάμε

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ HMEΡΟΜΗΝΙΑ : ΤΡΙΤΗ,

Διαβάστε περισσότερα

Χρήσιμες οδηγίες για την πορεία δημιουργίας ιστοσελίδων

Χρήσιμες οδηγίες για την πορεία δημιουργίας ιστοσελίδων Χρήσιμες οδηγίες για την πορεία δημιουργίας ιστοσελίδων Η δημιουργία ιστοσελίδων και η φιλοξενία τους στο διαδίκτυο αποτελεί σήμερα ένα άμεσο και εύκολο τρόπο επικοινωνίας, ενημέρωσης, προβολής και προώθησης

Διαβάστε περισσότερα

Kaloudia Το No1 ηλεκτρονικό εργαλείο αναζήτησης και προώθησης παραδοσιακών προϊόντων από όλη την Ελλάδα!

Kaloudia Το No1 ηλεκτρονικό εργαλείο αναζήτησης και προώθησης παραδοσιακών προϊόντων από όλη την Ελλάδα! Kaloudia Το No1 ηλεκτρονικό εργαλείο αναζήτησης και προώθησης παραδοσιακών προϊόντων από όλη την Ελλάδα! Περιεχόμενα Ενότητα Σελίδες Εισαγωγή 3 Εγγραφή στο Σύστημα 4 10 Είσοδος στο Σύστημα 11 12 Επισκόπηση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. Το πρώτο πράγμα που βλέπουμε μόλις ξεκινάμε το παιχνίδι είναι μια λίστα με όλα τα διαθέσιμα βίντεο με τα οποία μπορούμε να εξασκηθούμε. Σε αυτή περιλαμβάνονται επίσης πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 226, ΤΑΥΡΟΣ 177 78, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210-3469606, ΦΑΞ 210-3469906, A. ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 226, ΤΑΥΡΟΣ 177 78, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210-3469606, ΦΑΞ 210-3469906, A. ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 226, ΤΑΥΡΟΣ 177 78, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210-3469606, ΦΑΞ 210-3469906, A. ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ 1. Τυποποίηση και Συσκευασία Η τυποποίηση, σε συνδυασμό με την αρχή της αμοιβαίας αναγνώρισης μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Σύντομη περιγραφή 5 Για να ξεκινήσετε 6 Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Οι οθόνες του προγράμματος 8 Αρχική οθόνη 8 Στοιχεία ασθενή 9 Εργασίες - Ραντεβού 10 Εικόνες 11 Ημερολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Όταν παραγγέλλετε με την επιλογή "έλεγχος αρχείου", ελέγχουμε αν υπάρχει ο απαραίτητος ελάχιστος χώρος για ξακρίσματα.

Όταν παραγγέλλετε με την επιλογή έλεγχος αρχείου, ελέγχουμε αν υπάρχει ο απαραίτητος ελάχιστος χώρος για ξακρίσματα. Ανάλυση Για να αποφύγετε την απώλεια ποιότητας, το αρχείο σας (εκτός από τις περιπτώσεις που αναφέρονται παρακάτω) θα πρέπει να έχει ελάχιστη ανάλυση 300 DPI στο αρχικό(φυσικό) της μέγεθος. Λογότυπα, κείμενα

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect Vodafone Business WebHosting Αναλυτικός Οδηγός Χρήσης MSSQL Manager Αναλυτικός οδηγός χρήσης: MS SQL Manager Vodafone Business Connect - Υπηρεσίες φιλοξενίας εταιρικού e-mail

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγκατάστασης tube & έναρξης δοκιμαστικών μαθημάτων

Οδηγίες Εγκατάστασης tube & έναρξης δοκιμαστικών μαθημάτων Οδηγίες Εγκατάστασης tube & έναρξης δοκιμαστικών μαθημάτων Η διαδικτυακή πλατφόρμα tube φέρνει την εποχή που ο καθένας θα μπορεί να μάθει τα πάντα, ακόμη και από το σπίτι του. Το Live-learning που παρέχει,

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγή μεταξύ τρόπων εμφάνισης της σελίδας

Αλλαγή μεταξύ τρόπων εμφάνισης της σελίδας 1. 3.1.2.1. Αλλαγή μεταξύ τρόπων εμφάνισης της σελίδας 2. Πλήρης οθόνη Εάν επιθυμείτε να εργάζεστε σε ένα έγγραφο, το οποίο δε θα εμφανίζει τη γραμμή μενού, τις γραμμές εργαλείων και αντικειμένων ή τις

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΤΗ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΤΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΤΗ 1 Η ομάδα σας έχει επιλεγεί για να διοικήσει μια εταιρεία προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας, η οποία ανήκει σε Ευρωπαίους μετόχους. Η εταιρεία σας

Διαβάστε περισσότερα

Επιμέλεια: Κωλέτσου Ευτυχία email: efi.unipi@gmail.com Web: http://www.ekoletsou.gr

Επιμέλεια: Κωλέτσου Ευτυχία email: efi.unipi@gmail.com Web: http://www.ekoletsou.gr MS-WORD Επιμέλεια: Κωλέτσου Ευτυχία email: efi.unipi@gmail.com Web: http://www.ekoletsou.gr Ξεκινώντας με το WORD Επιμέλεια: ΚΩΛΕΤΣΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ A ναμφισβήτητα, τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα προγράμματα στους

Διαβάστε περισσότερα

LASERJET PRO 200 COLOR MFP. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M276

LASERJET PRO 200 COLOR MFP. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M276 LASERJET PRO 200 COLOR MFP Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M276 Βελτιστοποίηση ποιότητας αντιγραφής Διατίθενται οι ακόλουθες ρυθμίσεις ποιότητας αντιγράφων: Αυτόματη επιλογή: Χρησιμοποιήστε τη ρύθμιση αυτή όταν

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 4ο. Προγράμματα

Μάθημα 4ο. Προγράμματα Μάθημα 4ο Προγράμματα Σελίδα 47 από 106 4.1 Εγκατάσταση προγραμμάτων Όπως έχουμε πει στο πρώτο μάθημα (Σημειώσεις 1ου Μαθήματος 1.3.3.Β σελ. 12) τα προγράμματα ή αλλιώς εφαρμογές αποτελούν μέρος του λογισμικού

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εγκατάστασης υλικού

Οδηγός εγκατάστασης υλικού Αφαίρεση συσκευασίας Αφαιρέστε όλο το προστατευτικό υλικό. Οι εικόνες του παρόντος εγχειριδίου αφορούν ένα παρόμοιο μοντέλο. Παρόλο που ενδέχεται να υπάρχουν διαφορές με το δικό σας μοντέλο, ο τρόπος λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΕΛ. 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕΛ. 3 ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΕΛ. 4 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕΛ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΕΛ. 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕΛ. 3 ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΕΛ. 4 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕΛ. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΕΛ. 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕΛ. 3 ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΕΛ. 4 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕΛ. 6 ΠΟΙΑ ΑΡΧΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΩ ΣΕΛ. 7 ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστηριακή Άσκηση 4 Μορφοποίηση Κειμένου μέσω του

Εργαστηριακή Άσκηση 4 Μορφοποίηση Κειμένου μέσω του Μορφοποίηση χαρακτήρων Όταν ανοίγουμε το Word η γραμματοσειρά που υπάρχει είναι προκαθορισμένη. Το πλαίσιο διαλόγου Γραμματοσειρά μας επιτρέπει να κάνουμε περισσότερες μορφοποιήσεις. Επιλέγουμε Μορφή Απόσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ. Από τον κατάλογο που εμφανίζεται επιλέγω: Αποστολή προς Δισκέτα (3,5)

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ. Από τον κατάλογο που εμφανίζεται επιλέγω: Αποστολή προς Δισκέτα (3,5) ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ Τοποθετώ μια δισκέτα στον οδηγό τη δισκέτας του υπολογιστή. Τοποθετώ τη δισκέτα που έχει το αρχείο μου στον οδηγό τη δισκέτας του υπολογιστή.

Διαβάστε περισσότερα

POWERPOINT 2003. Είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα παρουσιάσεων.

POWERPOINT 2003. Είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα παρουσιάσεων. POWERPOINT 2003 1. Τι είναι το PowerPoint (ppt)? Είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα παρουσιάσεων. 2. Τι δυνατότητες έχει? Δημιουργία παρουσίασης. Μορφοποίηση παρουσίασης. Δημιουργία γραφικών. Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΠΟΜΑΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ. Οδηγίες Χρήσης της Διαδικτυακής Εφαρμογής. για Ενεργούς Ναυτικούς

ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΠΟΜΑΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ. Οδηγίες Χρήσης της Διαδικτυακής Εφαρμογής. για Ενεργούς Ναυτικούς ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΠΟΜΑΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Δ/ΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ Οδηγίες Χρήσης της Διαδικτυακής Εφαρμογής για Ενεργούς Ναυτικούς Για να εισέλθετε στις υπηρεσίες που σας παρέχει το portal του ΝΑΤ, πληκτρολογείτε

Διαβάστε περισσότερα

Αντίγραφα ασφαλείας και επαναφορά Οδηγίες χρήσης

Αντίγραφα ασφαλείας και επαναφορά Οδηγίες χρήσης Αντίγραφα ασφαλείας και επαναφορά Οδηγίες χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Excel 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Προσθήκη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Visio 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Ενημερωμένα

Διαβάστε περισσότερα

Γνωριμία με το περιβάλλον

Γνωριμία με το περιβάλλον Γνωριμία με το περιβάλλον 1.Τι είναι http://www.makolas.blogspot.gr/ 2. Που και πως θα το βρω. Πως το εγκαθιστώ http://scratch.mit.edu/ 3. Γνωριμία με το περιβάλλον Εργασία με σκηνικά Διαγράψτε τη φιγούρα:

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση συνδυασμών κίνησης

Τροποποίηση συνδυασμών κίνησης Τροποποίηση συνδυασμών κίνησης Σε αυτήν την πρακτική εξάσκηση, θα τροποποιήσετε τους συνδυασμούς που έχουν εφαρμοστεί στην παρουσίαση της εταιρείας σας. Βήμα 1: Αλλαγή του εφέ για το κείμενο του τίτλου

Διαβάστε περισσότερα

Αντίγραφα ασφαλείας και επαναφορά Οδηγίες χρήσης

Αντίγραφα ασφαλείας και επαναφορά Οδηγίες χρήσης Αντίγραφα ασφαλείας και επαναφορά Οδηγίες χρήσης Copyright 2007-2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Βήμα 1: Γενικά στοιχεία της εργασίας και υπεύθυνος επικοινωνίας

Βήμα 1: Γενικά στοιχεία της εργασίας και υπεύθυνος επικοινωνίας 1 Γενικές Οδηγίες Βήμα 1: Γενικά στοιχεία της εργασίας και υπεύθυνος επικοινωνίας Βήμα 2: Τίτλος και κείμενο εργασίας Βήμα 3: Συγγραφείς Βήμα 4: Προεπισκόπηση εργασίας και υποβολή 2 Σε περίπτωση που δεν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. Οδηγός χρήσης του συστήματος αξιολόγησης μαθημάτων

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. Οδηγός χρήσης του συστήματος αξιολόγησης μαθημάτων ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Οδηγός χρήσης του συστήματος αξιολόγησης μαθημάτων Τρίπολη, Μάιος 2014 Περιεχόμενα Περιεχόμενα i Ευρετήριο σχημάτων ii Συντελεστές iii 1 Εισαγωγή 1 2 Για καθηγητές διδάσκοντες:

Διαβάστε περισσότερα

Οι νεότερες εξελίξεις στον GM EPC

Οι νεότερες εξελίξεις στον GM EPC Οι νεότερες εξελίξεις στον GM EPC Πλοήγηση με χρήση γραφικών στοιχείων Ο κατάλογος επόμενης γενιάς GM Next Gen EPC διαθέτει διάφορες λειτουργίες που έχουν σχεδιαστεί για ταχύτερη και ευκολότερη εύρεση

Διαβάστε περισσότερα

Στο παράθυρο που θα εµφανιστεί πατήστε το κουµπί Unzip.

Στο παράθυρο που θα εµφανιστεί πατήστε το κουµπί Unzip. Το αρχείο EstateWeb 4.0.2.exe περιέχει την εγκατάσταση της εφαρµογής σε συµπιεσµένη µορφή. Για αυτό το λόγο θα πρέπει πρώτα να αποσυµπιέσετε τα αρχεία της εγκατάστασης στον σκληρό σας δίσκο. Κάντε διπλό

Διαβάστε περισσότερα

Έλεγχος του εγγράφου και της διάταξης εμφάνισης περιθώρια, μέγεθος γραμματοσειράς, μορφοποίησης και ορθογραφία

Έλεγχος του εγγράφου και της διάταξης εμφάνισης περιθώρια, μέγεθος γραμματοσειράς, μορφοποίησης και ορθογραφία 3.6.1.1 Έλεγχος του εγγράφου και της διάταξης εμφάνισης περιθώρια, μέγεθος γραμματοσειράς, μορφοποίησης και ορθογραφία Με το μεγάλο αριθμό χαρακτηριστικών γνωρισμάτων που είναι διαθέσιμα στο Writer, δεν

Διαβάστε περισσότερα

Άσκηση 5 Firefox Αποθήκευση αρχείων

Άσκηση 5 Firefox Αποθήκευση αρχείων Άσκηση 5 Firefox Αποθήκευση αρχείων Παρουσίαση Γραμμών Εργαλείων Ανοίγουμε τον περιηγητή ιστού Firefox. Αποθήκευση εικόνων Ανοίγουμε την σελίδα www.google.gr Στην πάνω αριστερά γωνία κάνουμε αριστερό κλικ

Διαβάστε περισσότερα

5 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ

5 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ 5 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ 5.1 Εισαγωγή Το πρακτικό κομμάτι της πτυχιακής μας εργασίας αφορά την δημιουργία μιας λειτουργικής ιστοσελίδας με την χρήση της πλατφόρμας του Weebly, που αποτελεί μια σύγχρονη

Διαβάστε περισσότερα

LASERJET PRO CM1410 COLOR ΣΕΙΡΑ MFP. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης

LASERJET PRO CM1410 COLOR ΣΕΙΡΑ MFP. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης LASERJET PRO CM1410 COLOR ΣΕΙΡΑ MFP Συνοπτικές οδηγίες χρήσης Εκτύπωση σε ειδικό χαρτί, ετικέτες ή διαφάνειες 1. Στο μενού File (Αρχείο) του προγράμματος λογισμικού, κάντε κλικ στο Print (Εκτύπωση). 2.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του Microsoft OneNote 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

AΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ. Βιβλίο Μαθητή Ηλεκτρονικά Παραμύθια

AΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ. Βιβλίο Μαθητή Ηλεκτρονικά Παραμύθια AΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ Βιβλίο Μαθητή Ηλεκτρονικά Παραμύθια Ανάδοχος Φορέας Έργου Ομάδα Ανάπτυξης του Έργου «Ανακαλύπτω τον κόσμο μέσα από τον Υπολογιστή» Ένωση Φυσικών προσώπων Συντονίστρια

Διαβάστε περισσότερα

Λογισμικό Διαχείρισης Περιεχομένου

Λογισμικό Διαχείρισης Περιεχομένου Εάν χρησιμοποιείτε έναν υπολογιστή για να εισάγετε, οργανώσετε και να δείτε βίντεο, κατεβάστε το λογισμικό διαχείρισης περιεχομένου (συμβατό μόνο με PC). Επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.fisher-price.com/kidtough

Διαβάστε περισσότερα

efront Refreshing elearning. Εισαγωγή στο efront / Παράδειγμα χρήσης

efront Refreshing elearning. Εισαγωγή στο efront / Παράδειγμα χρήσης efront Refreshing elearning. Εισαγωγή στο efront / Παράδειγμα χρήσης EPIGNOSIS LTD e-learning products and services (A member of Vtrip Group of companies) 40Α, Katehaki, Athens, Greece, 11525 & email:

Διαβάστε περισσότερα

Σπουδαστική εργασία των φοιτητριών: Δέσποινα Γιαννούλα - Mozhgan Nassirzadeh

Σπουδαστική εργασία των φοιτητριών: Δέσποινα Γιαννούλα - Mozhgan Nassirzadeh Σχεδιασμός και υλοποίηση μεταλλικής συσκευασίας τσαγιών της ελληνικής υπαίθρου με στόχο την προώθηση των προϊόντων στην αγορά της Ε.Ε Σπουδαστική εργασία των φοιτητριών: Δέσποινα Γιαννούλα - Mozhgan Nassirzadeh

Διαβάστε περισσότερα

Διδασκαλία γραμμάτων-συλλαβών

Διδασκαλία γραμμάτων-συλλαβών Διδασκαλία γραμμάτων-συλλαβών Ο μαθητής αξιοποιεί τον Η/Υ και ακούει κάθε φορά την εκφώνηση της άσκησης αλλά και την εργασία που έχει να κάνει. Μπορεί να διακρίνει ακουστικά και οπτικά την πρώτη συλλαβή-γράμμα,

Διαβάστε περισσότερα

Oδηγόs Xρήσης Mαθησιακών Πόρων Βιβλιοθήκης. Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Νεάπολις

Oδηγόs Xρήσης Mαθησιακών Πόρων Βιβλιοθήκης. Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Νεάπολις Oδηγόs Xρήσης Mαθησιακών Πόρων Βιβλιοθήκης Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Νεάπολις Απο που μπορείτε να βρείτε έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό για τις εργασίες σας; Από την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Νεάπολις

Διαβάστε περισσότερα

Κατόπιν από το πλαίσιο «Διαδικτυακές υπηρεσίες» στην κεντρική σελίδα του site, πατάτε «Σύνδεση με τις διαδικτυακές υπηρεσίες».

Κατόπιν από το πλαίσιο «Διαδικτυακές υπηρεσίες» στην κεντρική σελίδα του site, πατάτε «Σύνδεση με τις διαδικτυακές υπηρεσίες». ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΠΟΜΑΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ /ΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ Οδηγίες Χρήσης της ιαδικτυακής Εφαρµογής για Ναυτιλιακές Εταιρείες Για να εισέλθετε στις υπηρεσίες που σας παρέχει το portal του ΝΑΤ, πληκτρολογείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ - ΕΤΙΚΕΤΑ»

ΘΕΜΑ: «ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ - ΕΤΙΚΕΤΑ» ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ HMEΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ (ΟΜΑ Α A ) ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΙ ΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ (ΟΜΑ Α Β ) ΤΡΙΤΗ 31 ΜΑΪΟΥ 2011 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγή προσανατολισμού εγγράφου σε κατακόρυφο ή οριζόντιο, αλλαγή μεγέθους σελίδας

Αλλαγή προσανατολισμού εγγράφου σε κατακόρυφο ή οριζόντιο, αλλαγή μεγέθους σελίδας 3.3.3.1 Αλλαγή προσανατολισμού εγγράφου σε κατακόρυφο ή οριζόντιο, αλλαγή μεγέθους σελίδας Συνήθως εκτυπώνουμε κατά τη μακρόστενη μεριά της σελίδας. Αυτού του είδους ο προσανατολισμός ονομάζεται κατακόρυφος.

Διαβάστε περισσότερα

10 η Εργαστηριακή Άσκηση

10 η Εργαστηριακή Άσκηση 10 η Εργαστηριακή Άσκηση MICROSOFT OFFICE POWERPOINT Το πρόγραμμα PowerPoint της εταιρείας Microsoft χρησιμοποιείται για τη δημιουργία παρουσιάσεων οποιουδήποτε είδους. Ανήκει και αυτό στα προγράμματα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive

Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive Χαρπαντίδου Ζαχαρούλα Επιμορφώτρια Β επιπέδου ΠΕ 19-20 Υπεύθυνη ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δράμας 2013 Περιεχόμενα Δημιουργία λογαριασμού στο Google Drive. 3 Διαχείριση του GoogleDrive..

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εγκατάστασης υλικού

Οδηγός εγκατάστασης υλικού Αφαίρεση συσκευασίας Βήμα 1 Αφαιρέστε όλο το προστατευτικό υλικό. Βήμα 2 Κλείστε τη μονάδα του σαρωτή αργά. Προσοχή. Πρέπει να ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες, για να αποφύγετε τυχόν τραυματισμό. 1

Διαβάστε περισσότερα

Η Εγγραφή στο Paypal βήμα προς βήμα.

Η Εγγραφή στο Paypal βήμα προς βήμα. Η Εγγραφή στο Paypal βήμα προς βήμα. Η εγγραφή στο paypal είναι εύκολη και δωρεάν. Η διαδικασία εγγραφής περιλαμβάνει μερικά απλά βήματα. Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Sign up Επιλέξτε το τύπο του λογαριασμού

Διαβάστε περισσότερα

MimioClassroom Οδηγός χρήσης

MimioClassroom Οδηγός χρήσης MimioClassroom Οδηγός χρήσης mimio.dymo.com 2010 Sanford, L.P. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Αναθεώρηση 23/07/2010. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η μετάδοση σε οποιαδήποτε μορφή ή με οποιονδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργαστής Κειμένου: (Microsoft Word)

Επεξεργαστής Κειμένου: (Microsoft Word) Επεξεργαστής Κειμένου: (Microsoft Word) Στο περιβάλλον εργασίας του επεξεργαστή κειμένου Microsoft Word εκτελούμε τις παρακάτω λειτουργίες: 1) Δημιουργία Νέου Εγγράφου: Η Δημιουργία ενός Νέου Εγγράφου

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Publisher 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ MICROSOFT POWERPOINT

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ MICROSOFT POWERPOINT ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ MICROSOFT POWERPOINT 1 Εισαγωγή Το PowerPoint είναι µια ισχυρή εφαρµογή για τη δηµιουργία παρουσιάσεων και µπορεί να χρησιµεύσει στη δηµιουργία διαφανειών, καθώς και συνοδευτικών σηµειώσεων

Διαβάστε περισσότερα

Gmail: Η προσέγγιση της Google στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Gmail: Η προσέγγιση της Google στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Gmail: Η προσέγγιση της Google στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (Από την ομάδα εργασίας του Gmail) Το Gmail κάνει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο εύκολο και αποτελεσματικό.. Οι 10 κυριότεροι λόγοι για να χρησιμοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτική Άσκηση Για να αντιγράψουμε τη μορφοποίηση μιας λέξης ποιο εργαλείο από τα παρακάτω χρησιμοποιούμε;

Πρακτική Άσκηση Για να αντιγράψουμε τη μορφοποίηση μιας λέξης ποιο εργαλείο από τα παρακάτω χρησιμοποιούμε; Πρακτική Άσκηση 2 ΑΣΠΑΙΤΕ Α Ημερομηνία :. Τμήμα : Ονοματεπώνυμο :. Για να αντιγράψουμε τη μορφοποίηση μιας λέξης ποιο εργαλείο από τα παρακάτω χρησιμοποιούμε; Ποιο από τα παρακάτω προγράμματα θα χρησιμοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΛΥΣΕΙΣ Μάθημα: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003 MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003 Το Microsoft Office Word 2003 είναι το πρόγραµµα επεξεργασίας κειµένου που κάνει ευκολότερη τη δηµιουργία, την κοινή χρήση και την ανάγνωση εγγράφων. Οι λειτουργίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ. Αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων Ηλεκτρονικού Πανεπιστημίου ΑΠΘ

ΠΡΑΞΗ. Αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων Ηλεκτρονικού Πανεπιστημίου ΑΠΘ 2.5 Ενημέρωση προμηθευτών 2.5.1 Οδηγίες χρήσης 2.5.1.1 Διαδικασία εγγραφής Για να συνδεθεί ο προμηθευτής στην εφαρμογή πρέπει καταρχήν ακολουθήσει τη διαδικασία εγγραφής ώστε να αποκτήσει Όνομα χρήστη

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή χρήση πόρων με τα Windows XP

Κοινή χρήση πόρων με τα Windows XP Κοινή χρήση πόρων με τα Windows XP Α. Κοινή χρήση αρχείων και φακέλων Θα μάθετε: Να θέτετε σε κοινή χρήση ένα αρχείο ή ένα φάκελο του υπολογιστή με τα Windows XP. Να θέτετε σε κοινή χρήση στο δίκτυο μουσική,

Διαβάστε περισσότερα

( Απάντηση: Ο τόνος βρίσκεται δεξιά από το γράμμα Λ. ) ( Απάντηση: Κρατάμε πατημένο το πλήκτρο Shift και πατάμε το πλήκτρο 8. )

( Απάντηση: Ο τόνος βρίσκεται δεξιά από το γράμμα Λ. ) ( Απάντηση: Κρατάμε πατημένο το πλήκτρο Shift και πατάμε το πλήκτρο 8. ) 1 Επεξεργασία Κειμένου OpenOffice writer Απόσπασμα Μάθημα: Γλώσσα, Τάξη: Δ Ενότητα 2: «Ρώτα το νερό τι τρέχει» Θυμόμαστε: Ποιο πλήκτρο είναι ο τόνος; ( Απάντηση: Ο τόνος βρίσκεται δεξιά από το γράμμα Λ.

Διαβάστε περισσότερα