1.1 Δοχείο λαδιού. 1.2 Αντλία / Ηλεκτροκινητήρας ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ. 1. Κινητήριος Μηχανισμός

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "1.1 Δοχείο λαδιού. 1.2 Αντλία / Ηλεκτροκινητήρας ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ. 1. Κινητήριος Μηχανισμός"

Transcript

1 ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ 1. Κινητήριος Μηχανισμός O κινητήριος μηχανισμός αποτελείται από την αντλία, τον κινητήρα, το σύστημα βαλβίδων, την χειροκίνητη «πρέσα» χειραντλία απεγκλωβισμού και το δοχείο λαδιού κατάλληλα σχεδιασμένων και απόλυτα συνεργαζομένων μεταξύ των σύμφωνα με τις αυστηρότερες ισχύουσες προδιαγραφές για εξασφάλιση της πλέον υψηλής ποιότητος λειτουργίας τα οποία συναρμολογούνται, δοκιμάζονται και ρυθμίζονται πλήρως ως ένα τεμάχιο πριν την αποστολή τους στο έργο σε συνδυασμό με το έμβολο που έχει προσδιοριστεί μετά την διαδικασία της μελέτης. 1.1 Δοχείο λαδιού Είναι συγκολλητο από χαλυβδόφυλλα με ενισχυμένες αναδιπλώσεις, στρατζαρίσματα, στα σημεία ένωσης και πολλαπλές επιφάνειες που μειώνουν κατά πολύ τις δονήσεις από την ιδιοσυχνότητα του δοχείου. Για τον έλεγχο της εκάστοτε στάθμης του λαδιού έχει δείκτη λαδιού που είναι βιδωμένος στο κινητό καπάκι. Στο κατώτερο σημείο του δοχείου υπάρχει κρουνός που κατά την διάρκεια της συντηρήσεως δίδεται η δυνατότητα για εκκένωση από το λάδι και ταυτόχρονα απομάκρυνση νερού που τυχόν βρίσκεται στο δοχείο. Η ελάχιστη στάθμη του λαδιού είναι εκείνη που καλύπτει τελείως το συγκρότημα αντλίας - κινητήρα με λάδι ακόμα και όταν το έμβολο είναι τελείως ανεβασμένο. Το λάδι συμβάλει στην ψύξη και στην απορρόφηση θορύβων. Στο κάλυμμα του δοχείου υπάρχουν επίσης και τα κλεμοκουτιά για τις ηλεκτρικές συνδέσεις. 1.2 Αντλία / Ηλεκτροκινητήρας Είναι ένα σύνολο ειδικού τύπου κατασκευής, χαμηλής στάθμης θορύβου, επειδή λειτουργεί μεταξύ άλλων και μέσα στο λάδι και απόλυτα αξιόπιστης λειτουργίας. Η αντλία είναι κοχλιωτή, χαμηλών παλμών και θορύβου, βυθισμένη με τον ηλεκτροκινητήρα μέσα σε λάδι και σταθερά συνδεδεμένη με αυτόν με φλάντζα. Η κίνηση μεταδίδεται με άξονες συνδεδεμένους με σταθερή σφήνα που δεν χρειάζεται μεταγενέστερους ελέγχους και συντήρηση υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα επιτραπεί λειτουργία του παρά μόνο όταν το συγκρότημα καλύπτεται τελείως από λάδι. Η αντλία και ο κινητήρας είναι αναρτημένα από τα πλαϊνά καλύμματα του δοχείου λαδιού με ειδικά αντικραδασμικά ζεύγη (ανθεκτικά στο λάδι). Με την μόνωση αυτή ανάρτησης καθώς και με την μόνωση στο κάλυμμα του δοχείου εμποδίζεται η μετάδοση των θορύβων.

2 Ο ηλεκτροκινητήρας είναι ασύγχρονος τριφασικός 2750 RPM, 400V, για λειτουργία μόνο μέσα σε λάδι και συνδέεται με την αντλία φλατζωτά και με σφήνα. Η όλη κατασκευή είναι ανοικτού τύπου ώστε να αυτολιπαίνεται και να μειώνονται οι απώλειες ισχύος καθώς και ο θόρυβος. Στην εξωτερική απόληξη του κινητήρα προσαρμόζεται στρόφαλος (βολάν) από τον κατασκευαστή του, περικλειόμενος με πλαστικό κάλυμμα που επιτρέπει την είσοδο του λαδιού μέσω μικρής διαμέτρου οπών, για να μην δημιουργούνται έντονοι στροβιλισμοί κατά την λειτουργία του κινητήρα. Το βολάν αυτό είναι κατάλληλα υπολογισμένο και σκοπό έχει αφενός την εξομάλυνση όλων των φάσεων της κίνησης ανόδου και το ομαλό σταμάτημα σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος. Η αντλία είναι κατασκευασμένη βασικά από τρεις κοχλίες, έναν κεντρικό και δύο περιφερειακούς. Η μετάδοση κίνησης από τον άξονα του κινητήρα γίνεται κατευθείαν στον κεντρικό κοχλία από τον οποίο παίρνουν κίνηση και οι δύο περιφερειακοί. Ο άξονας του κεντρικού κοχλία φέρει ρουλεμάν στο ένα άκρο και το άλλο συνδέεται σταθερά με σφήνα με τον άξονα του φλατζωτού κινητήρα. Η αντλία είναι εφοδιασμένη στην εισαγωγή του λαδιού, με κατάλληλο φίλτρο για προστασία της από ρινίσματα κλπ. Υπάρχει σιγαστήρας που χρησιμεύει για την απόσβεση των μεταφερομένων παλμών της αντλίας από το δοχείο στο φρέαρ και συνεπώς και στον θάλαμο μέσω του σωλήνα τροφοδοσίας λαδιού. Ο σιγαστήρας τοποθετείται σε σειρά με τον σωλήνα τροφοδοσίας και η λειτουργία του βασίζεται στην απότομη αλλαγή των συνθηκών ροής του λαδιού. Το λάδι εισερχόμενο στον σιγαστήρα έχει μια σταθερή ταχύτητα με διακυμάνσεις (παλμούς) όπως αυτές παράγονται από την αντλία. Περνώντας μέσα από τον σιγαστήρα με την μεγάλη επιφάνεια διατομής, η ταχύτητα ροής πέφτει απότομα και δημιουργούνται στροβιλισμοί με κρούση στα τοιχώματα. Στη συνέχεια το λάδι φτάνει στο στόμιο εξόδου από τον σιγαστήρα με μικρή διατομή και εξαναγκάζεται να αποκτήσει πάλι την ίδια ταχύτητά, όπως αυτή της εισόδου στον σιγαστήρα. Με την αναγκαστική αυτή πορεία δημιουργείται ριζική αλλαγή στην κίνηση του λαδιού με αποτέλεσμα την σχεδόν πλήρη απόσβεση μεταφοράς παλμών Μπλοκ βαλβίδων Οι βαλβίδες είναι κατασκευασμένες από κορυφαίο ανά τον κόσμο κατασκευαστή βαλβίδων για υδραυλικούς ανελκυστήρες. Αποτελείται από ένα ενιαίο συμπαγές συγκρότημα βαλβίδων κ.λ.π. ελεγχόμενο ηλεκτρικά, με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: Διατηρεί ανεξάρτητες από θερμοκρασίες και φορτία τις επιταχύνσεις και επιβραδύνσεις.

3 Επιτυγχάνει μαλακό σταμάτημα και τέλεια ισοστάθμιση. Δεν επιτρέπει διαρροές λαδιού και συνεπώς ο θάλαμος δεν γλιστράει από την στάση του παρά μόνον λόγω της συστολής του λαδιού μετά την παραμονή του για αρκετή ώρα σε μια στάση. Και στην περίπτωση αυτή όμως αυτόματη διάταξη επανισοστάθμισης επαναφέρει τον θάλαμο στην ακριβή του θέση. Επιτρέπει τον αυτόματο απεγκλωβισμό σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Το συγκρότημα των βαλβίδων είναι ρυθμισμένο σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τα στοιχεία του ανελκυστήρα που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί, ώστε να χρειάζεται τελικά μια πολύ μικρή ρύθμιση στον τόπο εγκατάστασης. Είναι κατασκευασμένο και φινιρισμένο σε υψηλό επίπεδο ποιότητας με τις ακόλουθες τελικές αξιόπιστες ιδιότητες: Απλή και ακριβή ρύθμιση Σταθερή λειτουργία, ανεπηρέαστη από θερμοκρασίες και πιέσεις Εύκολο στις καλωδιώσεις για σύνδεση πηνίων Επιτρέπει χειροκίνητο κατέβασμα θαλάμου με αυτόματη επαναφορά. Διαθέτει πλήρες σετ αυτοκαθαριζόμενων φίλτρων Ελαχιστοποιεί τις τυρβώδεις ροές Τα πηνία είναι κατάλληλα για διαρκή χρήση χωρίς υπερθερμάνσεις και αστοχίες. 1.4 Χειραντλία Χρησιμοποιείται για έκτατη περίπτωση ανεβάσματος του θαλάμου ή και για τον έλεγχο σε πίεση των υδραυλικών συστημάτων. Η χειραντλία είναι προσαρμοσμένη στεγανά στο μπλοκ των βαλβίδων. Διαθέτει εξαεριστήρα χρησιμοποιούμενο σε περίπτωση εγκλωβισμού αέρα στο εσωτερικό της. 1.5 Σωλήνας προσαγωγής λαδιού Αποτελείται από εύκαμπτο ελαστικό σωλήνα του αναγκαίου μήκους που στα άκρα του φέρει ειδικά ρακόρ προσαρμογής. Η σύνθεσή του αποτελείται από τρία στρώματα: Τον εσωτερικό στεγανό ελαστικό σωλήνα με χημική σύσταση κατάλληλη για την διατήρηση τελείας στεγανότητας και απόλυτης προστασίας από τυχόν διαβρώσεις του υδραυλικού λαδιού που θα περάσει από τον σωλήνα. Ένα ή δύο ατσάλινα πλέγματα που περιβάλλουν τον παραπάνω ελαστικό σωλήνα και του δίνουν την απαιτούμενη αντοχή. Ένα εξωτερικό περίβλημα από πλαστικό ή συνθετικό καουτσούκ με μεταλλικές ίνες που παρέχει την αναγκαία προστασία από τις ατμοσφαιρικές συνθήκες, τις μηχανικές φθορές και από χημικές αλλοιώσεις.

4 Τα ρακόρ προσαρμογής είναι πρεσαριστούν τύπου και αποτελούνται από το εσωτερικό μέρος (Nippel Fiting) και το κέλυφος. Η επιφάνεια του εσωτερικού μέρους φέρει αυλακώσεις εξωτερικά και τοποθετείται στο εσωτερικό του ελαστικού σωλήνα, αφού προηγουμένως έχει τοποθετηθεί το κέλυφος. Ύστερα από ακριβές κεντράρισμα ακολουθεί πρεσάρισμα σε ειδικό καλούπι και σύσφιξη του ρακόρ με το άκρο του σωλήνα. Με τα ρακόρ αυτά ο ελαστικός σωλήνας προσαρμόζεται εύκολα στα υπόλοιπα μηχανήματα. Μετά την προσαρμογή των ρακόρ, ο ελαστικός σωλήνας δοκιμάζεται σε πίεση πενταπλάσια της ονομαστικής, σύμφωνα με την οδηγία 95/16 ΕC. 1.6 ΕΜΒΟΛΟ-ΚΥΛΙΝΔΡΟΣ Το έμβολο είναι, κατασκευασμένο από χαλυβδοσωλήνα χωρίς ραφή, βαρέως τύπου, με ικανοποιητική αντοχή για την παραλαβή του φορτίου λογισμού και τυχόν μικρών πλευρικών καταπονήσεων. Η εξωτερική επιφάνειά του είναι προσεκτικά λειασμένη σε ειδικό μηχάνημα ρεκτιφιαρισμένος. Το κάτω άκρο κλείνεται με σιδηρά φλάντζα και φέρει συγκολλημένους δακτυλίους για να μην είναι δυνατή η έξοδος από τον κύλινδρο. Ο κύλινδρος είναι κατασκευασμένος από χαλυβδοσωλήνα κατάλληλου πάχους ώστε να υπερκαλύπτονται οι ανάγκες για αντοχή σε πίεση και τις λοιπές συνθήκες λειτουργίας. Το κάτω άκρο του κλείνεται με σιδηρά φλάντζα. Στο πάνω άκρο του είναι προσαρμοσμένη με κοχλίωση, η κεφαλή που φέρει δύο δακτυλίους οδηγήσεως του εμβόλου από ειδικό αντιτριβικό υλικό. Η στεγανότητα επιτυγχάνεται με ένα δακτύλιο στεγανοποιήσεως υψηλής πίεσης από ελαστικό υλικό. Επίσης, η κεφαλή παρουσιάζει κωνική διαμόρφωση με κατάλληλη κλίση, έτσι ώστε, όταν το κάτω μέρος του εμβόλου πλησιάζει στο τέλος της προς τα άνω διαδρομής του, να δημιουργείται ένα είδος υδραυλικού φρεναρίσματος προς απόσβεση της ενδεχόμενης κρούσης. Μεταξύ εμβόλου και κυλίνδρου υπάρχει διάκενο για την άνετη ροή του λαδιού, ενώ η είσοδος ξένων σωματιδίων κατά την κάθοδο του εμβόλου θα εμποδίζεται με μία ξύστρα. Για την συλλογή του λαδιού που στραγγίζει από την επιφάνεια του εμβόλου, κατά την κάθοδό του ή του διαφεύγοντος από τους δακτυλίους στεγανότητας, η κεφαλή έχει στο πάνω μέρος της διαμόρφωση σαν μικρή λεκάνη. Το συλλεγόμενο λάδι, οδηγείται από την λεκάνη αυτή, με πλαστικό σωληνάκι, σε ειδικό διαφανές πλαστικό δοχείο, στον πυθμένα του φρέατος. Η προώθησή του απ ευθείας στην μονάδα ισχύος αποφεύγεται για να είναι δυνατός, κατά την συντήρηση, ο έλεγχος της διαρρέουσας ποσότητας λαδιού.

5 Στη κεφαλή του κυλίνδρου υπάρχει κρουνός για την εξαέρωση. Γενικά η κατασκευή και η εγκατάσταση του συστήματος κυλίνδρου-εμβόλου εξασφαλίζει την αθόρυβη και χωρίς τριβές λειτουργία του. Ο κύλινδρος τροφοδοτείται με το λάδι από την δεξαμενή της μονάδας ισχύος μέσω ελαστικού σωλήνα. Στην περίπτωση ελεύθερης πτώσης του θαλάμου λόγω θραύσεως του τροφοδοτικού σωλήνα προβλέπεται βαλβίδα ασφαλείας (pipe rupture valve), τοποθετημένη επί του κυλίνδρου στο σημείο εισαγωγής του λαδιού. Η βαλβίδα ασφαλείας λειτουργεί ως υδραυλική αρπάγη. 1.7 Στο άνω μέρος του εμβόλου θα είναι προσαρμοσμένη στις περιπτώσεις ανάρτησης με σχέση 2/1 μία διπλή ελεύθερη τροχαλία στερεωμένη σε πλαίσιο που ολισθαίνει πάνω στους οδηγούς.τα συρματόσχοινα τυλίγονται σταυρωτά εκτρεπόμενα κατά 180 ο στη διπλή αυτή τροχαλία. Η τροχαλία είναι χυτοσίδηρα με αυλάκια υποδοχής επιμελώς κατεργασμένα. 2. Ηλεκτρική Εξάρτηση Η ηλεκτρική εξάρτηση του ανελκυστήρα αποτελείται από : 2.1 Τον πίνακα χειρισμού (κοντρόλ), ηλεκτρονικού τύπου με Microprocessor (μικροεπεξεργαστή) που περιλαμβάνει όλα τα όργανα μετασχηματισμού, ρυθμίσεως, λειτουργίας, διακοπής, αναστροφής κινήσεως, βοηθητικούς ηλεκτρονόμους φωτισμού, ανορθωτές, μικροεξαρτήματα κ.λ.π. και βέβαια την βασική ηλεκτρονική πλακέτα του προγράμματος λειτουργίας. Επίσης ασφάλειες και διακόπτες για τα κυκλώματα φωτισμού θαλαμίσκου και φρέατος. Tα ανωτέρω είναι τοποθετημένα σε μεταλλικό κιβώτιο με μονόφυλλη θύρα, βαμμένο από το εργοστάσιο κατασκευής. Τα όργανα του πίνακα είναι όλα αρίστης κατασκευής. Για την επαναϊσοστάθμισση με ανοικτές θύρες υπάρχει ειδική πλακέτα με αντικολλητικά ρελέ ασφαλείας σύμφωνα με τους κανονισμούς. Θα υπάρχει επίσης τροφοδότησή του πίνακα από μπαταρία με το αντίστοιχο σύστημα φορτίσεώς του για την εξασφάλιση της δυνατότητας μεταβάσεως του θαλάμου σε πιο χαμηλή στάση σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος και μόνον εφ όσον δεν υπάρχει διακοπή στην διάταξη των ασφαλιστικών διατάξεων. Το σύστημα ελέγχου του ανελκυστήρα περιέχει έναν μικροϋπολογιστή με λειτουργία SIMPLEX ΑΠΛΗ. Η θέση του θαλάμου στο φρεάτιο καταγράφεται στο σύστημα ελέγχου μέσω αισθητήρων, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι στο πάνω μέρος του θαλάμου.

6 Τα αισθητήρια στέλνουν τις πληροφορίες στον μικροϋπολογιστή, ο οποίος κρατά στη μνήμη του τη θέση του ανελκυστήρα στο φρεάτιο. Έτσι το σύστημα ελέγχου μπορεί να γνωρίζει τη θέση του θαλάμου κάθε στιγμή. Μια κομβιοδόχος υπάρχει σε κάθε όροφο. Όλες οι κομβιοδόχες έχουν ένα κομβίο κλήσης και την ένδειξη ΚΑΤ/ΜΕΝΟΣ. Μια σειρά από κομβία υπάρχουν μέσα στον θάλαμο όσα και ο αριθμός των ορόφων, δηλαδή ένα για κάθε όροφο. Με στιγμιαία πίεση του κομβίου ορόφου ή θαλάμου, φωτίζεται η ένδειξη «ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟΣ» που σημαίνει ότι η συγκεκριμένη κλήση εκτελείται. Οι κλήσεις δεν καταγράφονται αλλά εκτελείται κάθε μια ξεχωριστά όταν ο ανελκυστήρας μείνει ελεύθερος. Στο σύστημα χειρισμού προσφέρεται επί πλέον και η διάταξη PARKING, όπου εφόσον επί 20 λεπτά ο ανελκυστήρας δεν δέχεται κλήσεις, οδηγείται αυτόματα και ηρεμεί στην τελευταία κάτω στάση. Εφόσον δοθεί εξωτερική κλήση η εντολή αυτή ακυρώνεται. Η συγκεκριμένη διάταξη συμβάλλει ακόμα περισσότερο στην ασφάλεια των διακινουμένων. 2.2 Τις εξωτερικές κομβιοδόχες οι οποίες τοποθετούνται στο πλάι κάθε εξωτερικής θύρας. Όλες οι πλάκες (καπάκια) των κομβιοδόχων είναι από πλάκα ανοξείδωτου 18/18 σατινέ. Οι κομβιοδόχοι και τα κομβία τους είναι αντιβανδαλικού τύπου. Οι κομβιοδόχες θα φέρουν κομβία κλήσης, φωτεινή ένδειξη και βέλη πορείας. Ειδικώς η κομβιοδόχη του ισογείου θα φέρει και ηλεκτρονική ένδειξη της θέσης του θαλάμου (display). 2.3 Τις αναγκαίες κομβιοδόχες στην στέγη του θαλαμίσκου, τα φωτιστικά σώματα στο φρεάτιο ισάριθμα με τους ορόφους καθώς και πρίζα για χρήση μπαλαντέζας (πρόσθετος φωτισμός). 2.4 Μία ηλεκτρική συσκευή για το σήμα κινδύνου, τοποθετημένη έξω από το φρεάτιο στον όροφο στην μέση του ύψους της διαδρομής του ανελκυστήρα. 2.5 Τις απαιτούμενες ηλεκτρικές γραμμές κίνησης και φωτισμού, χειρισμών κουδουνιών κινδύνου, φωτεινών σημάτων, κτλ. μέσα στο θαλαμίσκο και το φρεάτιο από τις παροχές μέχρι τις διάφορες θέσεις της εγκαταστάσεως. Τα καλώδια θα είναι τοποθετημένα μέσα σε μεταλλικά κανάλια προστασίας καλωδίων επισκέψιμα σε όλα τα σημεία της εγκατάστασης των. Περιλαμβάνεται επίσης και ο φωτισμός του μηχανοστασίου. 2.6 Το σύστημα διακοπτών τερμάτων, που θα διακόπτουν το κυρίως κύκλωμα της κινητήριας μηχανής σε όλες τις φάσεις και θέτουν σε λειτουργία την πέδη σε περίπτωση που ο θαλαμίσκος υπερβεί τα ακραία όρια της διαδρομής του. Το κύκλωμα αποκαθίσταται αυτόματα μόλις ο θάλαμος επανέλθει στη θέση του. 2.7 Τα κινητά καλώδια - "εύκαμπτα" τύπου H05VVH6-F από τον θάλαμο έως το μηχανοστάσιο.

7 3. Θάλαμος 3.1. Το πλαίσιο θαλάμου είναι κατασκευασμένο με στοιχεία από στραντζαρισμένη λαμαρίνα, κατάλληλα ενισχυμένα και συγκολλημένα ώστε να παρουσιάζουν πλήρη ακαμψία ακόμη και στην περίπτωση ενεργοποίησης της διάταξης ασφάλειας (αρπάγη) στους οδηγούς. Στο πάνω μέρος του πλαισίου θα προσαρμοσθούν δύο πέδιλα ολισθήσεως με ειδικά παρεμβύσματα ολίσθησης στους οδηγούς και στο κάτω μέρος ένας συνδυασμός από έναν τροχό κυλίσεως και ένα μετωπικό ελαστικό παρέμβυσμα. Τα παρεμβύσματα των πέδιλων ολίσθησης είναι εύκολα αντικαταστάσιμα. Επίσης θα φέρουν ιδιαίτερα χαμηλό συντελεστή τριβής με τον χάλυβα του οδηγού και διάρκεια ζωής των θα είναι μεγάλη. Πάνω από τα πέδιλα ολίσθησης θα τοποθετηθούν αυτόματοι λιπαντήρες των οδηγών. Το κάτω μέρος του πλαισίου θα διαμορφώνει μια ορθογωνική βάση πάνω στην οποία θα υπάρχουν όλες οι απαραίτητες διαμορφώσεις για την στερέωση του πατώματος του θαλάμου. Στην ίδια βάση θα τοποθετηθεί η ασφαλιστική διάταξη της αρπάγης ακαριαίας η προοδευτικής πεδήσεως, για ταχύτητα μεγαλύτερη του 0,63μ/δλ,καθώς και σύστημα ανάρτησης των συρματόσχοινων με όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα ενεργοποίησης της αρπάγης σε περίπτωση θραύσης ή χαλάρωσης έστω και ενός συρματόσχοινου. 3.2 Ο θάλαμος θα κατασκευασθεί ως ακολούθως : Το δάπεδο θαλάμου θα αποτελείται από: Συγκολλητό πλαίσιο από μορφοσίδηρο Λαμαρίνα DKP πάχους 2mm ΜDF πάχους 25 mm κατάλληλο για φόρτωση πάνω από 700 kg/m 2 Τελική επίστρωση με υλικό που προσδιορίζεται από την αρχιτεκτονική αισθητική. Το εμπρός άκρο του δαπέδου, στη θέση της εισόδου, θα καλύπτεται από τον αλουμινένιο οδηγό της πόρτας θαλάμου. Πάνω σε αυτό τον οδηγό και σε όλο το πλάτος της εισόδου θα στερεωθεί προστατευτική λαμαρίνα ύψους 700mm. Περιμετρικά του πλαισίου του θαλάμου θα στερεωθούν τα πλαϊνά τοιχώματα με χρήση βιδών που θα φέρουν ελατηριωτές ασφάλειες (γκρόβερ) για την αποφυγή χαλάρωσης με την πάροδο του χρόνου Τα πλευρικά τοιχώματα του θαλάμου θα κατασκευαστούν από λαμαρίνα DKP πάχους 1,25 mm με διπλή αναδίπλωση στα σημεία σύνδεσης

8 για την επίτευξη ακαμψίας. Ο θάλαμος πριν την επένδυση του θα βαφεί εσωτερικά και εξωτερικά με διπλή στρώση αντισκωρικού. Χειρολαβή σε ύψος 0,90 m από το δάπεδο θα τοποθετηθεί στην μια η περισσότερες πλευράς του θαλάμου Ο φωτισμός του θαλάμου θα είναι έτσι εγκατεστημένος ώστε να εξασφαλίζεται άπλετος και άνευ σκιών φωτισμός. Όλη η οροφή κάτω από τους λαμπτήρες θα καλύπτεται με ψευδοροφή σύμφωνα με την αρχιτεκτονική αισθητική Γενικώς η εσωτερική επένδυση του θαλάμου πλευρές, οροφή, δάπεδο και φωτισμός συνδυασμός φορμάικας, ανοξείδωτου και καθρέπτη, θα είναι πολυτελής υψηλής αισθητικής Η οροφή του θαλάμου θα είναι ισχυρής κατασκευής, από λαμαρίνα DKP 2,00mm και θα φέρει εξωτερικές ενισχύσεις ώστε να αντέχει σε φορτίο δύο ατόμων χωρίς κίνδυνο μόνιμης παραμόρφωσης. Η στερέωσή της στα πλαϊνά τοιχώματα θα είναι παρόμοια με αυτήν του δαπέδου και θα εξασφαλίζει στεγανότητα Η ηλεκτρική εγκατάσταση πάνω στη στέγη του θαλάμου θα γίνει με σωλήνα Heliflex. Η τάση του κυκλώματος φωτισμού θα είναι 220V προστατευόμενη από ρελέ ηλεκτροπληξίας. Στην στέγη του θαλάμου θα τοποθετηθεί ρευματολήπτης 220V. Κατάλληλα ανοίγματα θα εξασφαλίζουν τον αερισμό του θαλαμίσκου Η είσοδος τού θαλάμου θα προστατεύεται με αυτόματη θύρα επενδυμένη από υλικό που προσδιορίζει η αρχιτεκτονική αισθητική. Μέσα στον θάλαμο θα προβλεφθούν όλες οι απαραίτητες κατά νόμο πινακίδες και οδηγίες χρήσης. 3.3 Η ασφαλιστική αρπάγη αποτελείται από δύο σφήνες καθώς και από το σύστημα ανάρτησης της αρπάγης ακαριαίας η προοδευτικής πεδήσεως, για ταχύτητα μεγαλύτερη του 0,63μ/δλ, που βρίσκονται στο κάτω μέρος του καθενός από τα κάθετα Π του σασί και ενεργοποιείται από τον ρυθμιστή ταχύτητας μέσω συστήματος μοχλών που βρίσκονται στο άνω οριζόντιο διπλό Π του σασί. 4. Πόρτες Ημιαυτόματες 4.1 Οι εξωτερικές θύρες θα είναι ημιαυτόματες μεταλλικές θα ανοίγουν προς τα έξω και θα είναι βαμμένες με δύο στρώσεις αντισκωριακή βαφή. Η επαναφορά και το κλείσιμο θα γίνεται αυτόματα από ειδικούς ενσωματωμένους μηχανισμούς. Τα θυρόφυλλα και τα πλαίσια θα κατασκευασθούν από λαμαρίνα DKP πάχους 1,25mm και 1.5mm αντίστοιχα, με εσωτερικές ενισχύσεις. Τα φύλλα θα παρουσιάζουν αντοχή στις κρούσεις και θα στερεωθούν με

9 κρυφούς μεντεσέδες. Όλες οι επιφάνειες των θυρών θα είναι λείες εσωτερικά και εξωτερικά. Στην περιοχή του πόμολου θα φέρουν ειδικό διαφανές άνοιγμα παρατήρησης διαστάσεων 15x15cm, το οποίο θα καλύπτεται με ειδικό οπλισμένο τζάμι. Η θύρες θα φέρουν όλες τις απαραίτητες ηλεκτρικές επαφές ασφαλείας καθώς και σύστημα προμανδάλωσης με ηλεκτρομαγνήτη. 4.2 Η είσοδος του θαλάμου θα προστατεύεται με αυτόματη θύρα τύπου BUS επενδυμένη από ανοξείδωτο χάλυβα Ο κινητήριος μηχανισμός των φύλλων είναι τοποθετημένος στο μπροστινό μέρος της οροφής του θαλάμου. Αποτελείται από ένα μονοφασικό κινητήρα που συνδέεται μέσω συστήματος μοχλών με τα φύλλα του θαλάμου τα οποία κινεί. Ο κινητήριος μηχανισμός λειτουργεί έτσι ώστε να έχει τον απόλυτο έλεγχο της ομαλής λειτουργίας των φύλλων. Όταν ο θάλαμος φτάσει στον όροφο που έχει κληθεί, η θύρα του φρέατος του ορόφου αυτού απομανδαλώνεται μηχανικά ενώ τα φύλλα του θαλάμου ανοίγουν από τον κινητήριο μηχανισμό. Ο μηχανισμός είναι ρυθμισμένος στο εργοστάσιο κατασκευής του, επιτρέπει όμως εύκολα μικρές ρυθμίσεις επί τόπου του έργου. Επάνω στο συγκρότημα του κινητήριου μηχανισμού υπάρχουν ρυθμιζόμενοι διακόπτες που κανονίζουν τα όρια κίνησης των φύλλων. Σημειώνεται ότι τα φύλλα του θαλάμου έχουν μόνο ηλεκτρική μανδάλωση με διπλό κύκλωμα. Ηλεκτρικοί διακόπτες θα εξασφαλίζουν το άμεσο σταμάτημα του ανελκυστήρα, αν κάποιος επιχειρήσει να ανοίξει τα φύλλα του θαλάμου όταν αυτός κινείται. Επίσης, σε περίπτωση που διακοπεί η τροφοδότηση του κινητήρα με ρεύμα (και μόνον τότε ) είναι δυνατόν να ανοιχθούν τα φύλλα του θαλάμου με τα χέρια. Ο τρόπος επανανοίγματος των θυρών σε περίπτωση εμποδίου, γίνεται μέσω μηχανικής ασφάλισης ( κόμπλερ). 4α. Πόρτες Αυτόματες 4α.1 Οι θύρες του φρέατος θα ανοίγουν και θα κλείνουν αυτόματα. Το σύστημα αναρτήσεως των φύλλων καθώς και οι υπόλοιποι μηχανισμοί είναι αρίστης κατασκευής και έτσι εξασφαλίζονται γρήγοροι και αθόρυβοι χειρισμοί.

10 Τα φύλλα των θυρών θα είναι κατασκευασμένα από λαμαρίνα DKP πάχους 1,00 mm με οριζόντιες ενισχύσεις καθ όλο το ύψος τους που θα εξασφαλίζουν μεγάλη αντοχή έναντι χτυπημάτων από άτομα ή αντικείμενα. Τα φύλλα κρέμονται από το επάνω μέρος σε ράγες από κατεργασμένο χάλυβα (καλιμπρέ) και κυλούν επάνω σε ισχυρές ρόδες των οποίων τα ρουλεμάν είναι κλειστού τύπου και δεν απαιτούν λίπανση. Η σύνδεση των φύλλων μεταξύ τους θα γίνεται με ειδικό συρματόσχοινο με συντελεστή επιμηκύνσεως πρακτικώς μηδέν. Τα φύλλα θα είναι βαμμένα με δύο στρώσεις αντισκωρικής βαφής. Στο κάτω μέρος οι θύρες θα γλιστρούν σε αυλάκια προφίλ αλουμινίου μέσω ειδικών πλαστικών ολισθητήρων. Επιπλέον, μια ισχυρή λάμα συγκρατεί την πόρτα στο αυλάκι, ώστε να είναι αδύνατον το φύλλο να βγει από αυτό, ακόμη και στις περιπτώσεις φθοράς πλαστικού. Οι κλειδαριές των θυρών έχουν ηλεκτρική και μηχανική μανδάλωση και πληρούν τούς Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς. Με το συνδυασμό των παραπάνω μανδαλώσεων καθίσταται βέβαιο ότι Ο ανελκυστήρας δεν θα ξεκινήσει εάν οι θύρες δεν είναι τελείως κλειστές. Προβλέπεται ειδικό κλειδί με το οποίο αρμόδιο πρόσωπο θα μπορεί να ανοίξει μια θύρα φρέατος αν παραστεί ανάγκη.και τότε, όμως η κίνηση του ανελκυστήρα θα διακόπτεται ακαριαία. 4α.2 Ο κινητήριος μηχανισμός θα είναι τοποθετημένος στο μπροστινό μέρος της οροφής του θαλάμου. Αποτελείται από ένα τριφασικό κινητήρα και ένα μειωτήρα στροφών με γρανάζια που συνδέονται μέσω του συστήματος μοχλών με την θύρα του θαλάμου την οποία κινεί ο κινητήριος μηχανισμός είναι επαρκούς ισχύος για την κίνηση των θυρών στην μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα και λειτουργεί έτσι ώστε να έχει απόλυτο έλεγχο της ομαλής λειτουργίας τούς. Όταν ο θάλαμος φτάσει στον όροφο που έχει κληθεί, η θύρα του φρέατος του ορόφου αυτού συνδέεται μηχανικά με την θύρα του θαλάμου η οποία παρασύρεται σε κίνηση από τον κινητήριο μηχανισμό κινήσεως των θυρών και οποίος είναι ρυθμισμένος στο εργοστάσιο, επιτρέπει όμως εύκολα μικρές ρυθμίσεις επί τόπου του έργου. Επάνω στο συγκρότημα του κινητήρα υπάρχουν ρυθμιζόμενοι διακόπτες που κανονίζουν τα όρια κίνησης των θυρών. Σημειώνεται ότι η θύρα του θαλάμου έχει μόνο ηλεκτρική μανδάλωση με διπλό κύκλωμα.

11 Ηλεκτρικοί διακόπτες θα εξασφαλίζουν το άμεσο σταμάτημα του ανελκυστήρα, αν κάποιος επιχειρήσει να ανοίξει την θύρα του θαλάμου ενώ αυτός κινείται. Επίσης, σε περίπτωση που διακοπεί η τροφοδότηση του κινητήρα με ρεύμα (και μόνον τότε) είναι δυνατόν να ανοιχθεί η θύρα του θαλάμου με τα χέρια. Ο τρόπος επανανοίγματος των θυρών σε περίπτωση εμποδίου, γίνεται μέσω συνδυασμού φωτοκύτταρων και μηχανικής ασφάλισης (κόμπλερ) σε παράλληλη λειτουργία. Εάν το ένα σύστημα υποστεί βλάβη τότε λειτουργεί το άλλο. 5. Συρματόσχοινα 5.1 Τα συρματόσχοινα αναρτήσεως του θαλάμου είναι εύκαμπτα, πολύκλωνα, τύπου seale 8 κλώνων με 19 συρματίδια σε κάθε κλώνο (DIN 3062), σταθερής διατομής σε όλο το μήκος τους και αντοχής σύρματος τουλάχιστον 160 kp/mm 2 και παρέχουν, σύμφωνα με τους κανονισμούς, συντελεστή ασφαλείας μεγαλύτερο του 12. Όλα τα συρματόσχοινα αναρτήσεως είναι της ίδιας διαμέτρου, τύπου, ποιότητας και μήκους και προέρχονται από το ίδιο στροφείο, ώστε να είναι βέβαιο ότι θα έχουν όλα όμοιο συντελεστή επιμηκύνσεως. Κατά την τοποθέτηση και στην συνέχεια κατά την λειτουργία και την συντήρηση του ανελκυστήρα, τα συρματόσχοινα δεν παρουσιάζουν διαφορά διατάσεως μεταξύ τους, μοιράζονται δηλαδή όλα εξ ίσου το συνολικό φορτίο. Ο κανάβινος πυρήνας τους θα έχει λιπανθεί κατά την κατασκευή τους με ειδικό λιπαντικό υψηλής ποιότητας, ώστε αφ ενός να διατηρηθούν επί μακρό διάστημα χωρίς φθορά και οξείδωση και αφ ετέρου να μην παρουσιάζουν ολίσθηση λόγω υπερβολικής λιπάνσεως. Τα συρματόσχοινα στερεώνονται στην ειδική βάση του πυθμένα του φρέατος και μέσω του σετ τροχαλιών της κεφαλής του εμβόλου, με σταυρωτή περιέλιξη, καταλήγουν στη βάση του πλαισίου ανάρτησης, όπου στερεώνονται ασφαλώς. Για την στερέωση των συρματοσχοίνων χρησιμοποιούνται ειδικοί αναρτήρες, κώνοι, που είναι ικανοί, χωρίς άλλα πρόσθετα μέσα, να τα συγκρατούν ασφαλώς. Ωστόσο για περισσότερη ασφάλεια, τοποθετούνται επιπλέον και δύο σφικτήρες σε κάθε κώνο. Οι κώνοι, στην πλευρά του σασί, θα φέρουν ειδικά ελατήρια που σε συνδυασμό με σωληνάκια κατάλληλου μήκους, θα ενεργοποιούν τη συσκευή αρπάγης σε περίπτωση θραύσης ή χαλάρωσης έστω και ενός συρματοσχοίνου.

12 6. Οδηγοί 6.1 Οι οδηγοί ολισθήσεως είναι κατασκευασμένοι από ειδικό χάλυβα St 37, έχουν ενισχυμένη και επιμελώς κατεργασμένη την επιφάνεια ολισθήσεως (πλαναρισμένοι) και συνοδεύονται από ειδικές πλάκες συνδέσεως των τμημάτων τους, ειδικούς σφιγκτήρες και κοχλίες σύνδεσης. Οι διαστάσεις των συνδέσμων, οδηγών και στηριγμάτων επαρκούν για την περίπτωση απότομης πέδησης του θαλάμου με πλήρες φορτίο. Η στερέωση των οδηγών θα γίνει στον πυθμένα του φρέατος με ειδικά στηρίγματα. Τα άνω άκρα θα είναι ελεύθερα για να παραλάβουν τις συστολές και διαστολές. Ο έλεγχος της αντοχής των οδηγών γίνεται σε σύνθετη καταπόνηση κάμψης και λυγισμού. Η στήριξη των οδηγών επί των τοιχωμάτων του φρέατος θα γίνεται σε αποστάσεις όχι μεγαλύτερες των 1.50 m, με γωνιακά στηρίγματα που θα πακτωθούν με χρήση ειδικών βυσμάτων τύπου Hilti. Τα στηρίγματα αυτά θα επιτρέπουν την κατά μήκος διαστολή των οδηγών με την χρήση των ειδικών αμφιδετών (κλέμες). Γενικώς κατά την τοποθέτηση των οδηγών θα ληφθεί μέριμνα ώστε να εξασφαλιστεί η απόλυτη ευθυγράμμιση και κατακορυφότητά τους, ακριβώς όπως στις περιπτώσεις εγκατάστασης ανελκυστήρων μεγάλων ταχυτήτων. 7. Όργανα λειτουργίας και αυτοματισμού Για την επίτευξη του επιθυμητού τρόπου λειτουργίας (άνοδος, κάθοδος, ισοστάθμιση, ομαλή λειτουργία, χειροκίνητη κάθοδος, ασφάλεια κ.λ.π.) το δίκτυο σωληνώσεως θα φέρει υδραυλικά όργανα κατάλληλα διατεταγμένα και συνδεδεμένα πάνω του. Τα υδραυλικά όργανα λειτουργίας και αυτοματισμού θα συμπληρώνουν την μονάδα ισχύος και θα είναι αυτά μέσω εντολών από τον πίνακα ελέγχου θα εξασφαλίζουν τις επιθυμητές συνθήκες κίνησης του θαλάμου. Όλα μαζί θα βρίσκονται ενσωματωμένα στο συγκρότημα βαλβίδων (VALVE BLOCK) και είναι τα παρακάτω: 7.1 Μία κύρια ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα προοδευτικού ανοίγματος για την κάθοδο του θαλαμίσκου, με δυνατότητα ρυθμίσεως της παροχής της. 7.2 Μία ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα ισοσταθμίσεως κατά την κάθοδο ή άνοδο του θαλαμίσκου από την θέση αποζεύξεως της πιο πάνω κύριας ηλεκτρομαγνητικής βαλβίδας μέχρι το κανονικό σημείο στάσεως με ομαλά επιβραδυνόμενη κίνηση. Η ισοστάθμιση θα είναι αυτόματη. 7.3 Ένα φίλτρο λαδιού. 7.4 Μία δικλείδα για την χειροκίνητη κάθοδο του θαλάμου σε

13 περίπτωση ανάγκης MANUAL LOWERING VALVE. 7.5 Βαλβίδα BY-PASS που παραλαμβάνει το αρχικό υδραυλικό πλήγμα της αντλίας και επιτρέπει την ομαλή εκκίνηση του θαλάμου κατά την άνοδο. 7.6 Βαλβίδα αντεπιστροφής CHECK VALVE στην έξοδο της αντλίας. 7.7 Ανακουφιστική βαλβίδα RELIEF VALVE ρυθμιζόμενη ώστε να ανοίγει σε περίπτωση υπερφορτώσεως του θαλάμου πάνω από το 20% του κανονικού φορτίου για να περιορίζει την πίεση λειτουργίας. 7.8 Μανόμετρο λαδιού κατάλληλης περιοχής με διακόπτη για έλεγχο της πίεσης. 7.9 Στρόφιγγα για απομόνωση του συστήματος βαλβίδων από το έμβολο Μία χειροκίνητη αντλία για την άνοδο του θαλάμου σε περίπτωση ανάγκης και την απελευθέρωση της αρπαγής σε περίπτωση ενεργοποίησής της Βαλβίδα απεγκλωβισμού που λειτουργεί αυτόματα σε περίπτωση διακοπής τού ρεύματος EMERGENCY LOWERING VALVE τροφοδοτούμενη από μπαταρία 12volt επαναφορτιζόμενη. ο ανελκυστήρας κατεβαίνει αυτομάτως στην επόμενη στάση Ρυθμιζόμενο υδραυλικό διακόπτη υπερφόρτωσης HIGH PRESSURE LIMIT SWITCH που δεν επιτρέπει την κίνηση του θαλάμου όταν η πίεση, δηλαδή το φορτίο, υπερβεί μία προκαθορισμένη τιμή ρυθμιζόμενο υδραυλικό διακόπτη χαμηλής πιέσεως LOW PRESSURE LIMIT SWITCH που διακόπτη την λειτουργία του κινητήρα σε περίπτωση φρακαρίσματος του θαλάμου στην κάθοδο ή σε περίπτωση θραύσεως του τροφοδοτικού σωλήνα Όλα τα άλλα όργανα διακοπής και ρυθμίσεως (διακόπτες, δικλείδες κ.τ.λ.) 8. Διατάξεις ασφαλείας Εκτός από τις υδραυλικές διατάξεις ασφαλείας οι οποίες αναφέρονται στα λοιπά άρθρα θα προβλέπονται και οι συνήθεις που εφαρμόζονται σε κάθε είδους ανελκυστήρα, όπως αναφέρονται παρακάτω: 8.1 Σύστημα ελέγχου υπερθέρμανσης κινητήρα και λαδιού, όπου ακινητοποιείται ο ανελκυστήρας μέχρι την ψύξη του κινητήρα ή του λαδιού. 8.2 Διάταξη ισοστάθμισης με μαγνητικούς διακόπτες θα επαναφέρει το θάλαμο στη στάση, σε περιπτώσεις απόκλισης μεγαλύτερες από 2,00 cm πάνω ή κάτω από τη στάση. Η διάταξη αυτή θα ελέγχεται από ειδική συσκευή ασφαλείας μέσα στον πίνακα.

14 8.3 Οι κλειδαριές των θυρών φρέατος είναι σύμφωνες με τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς. 8.4 Ειδική διάταξη για να ανοίγουν οι πόρτες απ έξω σε περίπτωση ανάγκης ( στην περίπτωση αυτόματων θυρών ) 8.5 Στην περίπτωση αυτομάτων θυρών συσκευή επανανοίγματος των θυρών αν συναντήσουν εμπόδιο κατά το κλείσιμο των. 8.6 Ειδικές επαφές προμανδαλώσεως στις πόρτες των φρεατίων, ώστε να είναι αδύνατη η κίνηση του ανελκυστήρα όταν αυτές δεν είναι κλειστές και να μην δύναται να ανοίξουν αν δεν είναι πίσω σταματημένος ο θάλαμος. 8.7 Σύστημα ζυγίσεως των συρματοσχοίνων του θαλάμου, ώστε σε περίπτωση χαλαρώσεως ή θραύσεως ενός να διακόπτεται η ηλεκτρική τροφοδότηση. 8.8 Συσκευή αρπαγής στα δύο κάτω άκρα του σασί για την πέδηση του θαλάμου σε περίπτωση θραύσεως των συρματόσκοινων κατά την κάθοδο. Ο μηχανισμός της αρπαγής είναι τέτοιος, ώστε σε περίπτωση λειτουργίας του κατά την κάθοδο, ο μόνος τρόπος απαγκιστρώσεως του θαλάμου να είναι η ώθηση του προς τα πάνω με την χρήση χειραντλίας. Με αυτό τον τρόπο βεβαιωνόμαστε ότι ο θάλαμος δεν θα ελευθερωθεί παρά μόνον όταν τα αίτια της ενεργοποίησης της αρπαγής εξαλειφθούν. Η αρπαγή είναι σύμφωνη με τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς και η δοκιμή της θα γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. 8.9 Ένα διακόπτη αρπάγης για την ταυτόχρονη με την λειτουργία των Συσκευών αρπάγης και ζύγισης συρματόσκοινων διακοπή του ηλεκτρικού κυκλώματος Τον πυθμένα του φρέατος θα τοποθετηθούν επικαθίσεις κρούσεως για τον θάλαμο. Η ικανότητα απορροφήσεως ενέργειας των προσκρουστήρων θα είναι τέτοια, ώστε να φέρουν σε κατάσταση ηρεμίας με επιβράδυνση μη υπερβαίνουσα την επιτάχυνση της βαρύτητας, τον θάλαμο πλήρως φορτωμένο. Οι προσκρουστήρες σκοπό θα έχουν την απορρόφηση ενέργειας από την κρούση τους με τον θάλαμο το πολύ με την πλήρη ονομαστική ταχύτητα και όχι σε ελεύθερη πτώση του θαλάμου στην απίθανη περίπτωση που ο διακόπτης τέρματος διαδρομής δεν θα λειτουργήσει Σύστημα διακοπτών τερμάτων διαδρομής που θα διακόπτουν το ηλεκτρικό κύκλωμα και θα ακινητοποιούν τον θάλαμο σε περίπτωση που αυτός θα υπερέβαινε τα ακραία όρια της διαδρομής του πλέον των 10 cm «κάτω» και των 5cm «άνω».

15 8.12 Οι προβλεπόμενες από τον κανονισμό πινακίδες 8.13 Κουδούνι κινδύνου 8.14 Γειώσεις όλων των ηλεκτρικών μερών σύμφωνα με τους κανονισμούς Το χειριστήριο επιθεωρήσεως πάνω στον θάλαμο με δύο κουμπιά συνεχούς πιέσεως για κάθε κατεύθυνση. 9. Έλεγχοι- Δοκιμές-Πιστοποιητικά 9.1 Μετά την αποπεράτωση του ανελκυστήρα θα γίνει πλήρης έλεγχος της εγκατάστασης από αρμόδιο φορέα και θα εκτελεσθούν επί τόπου όλες οι δοκιμές που προβλέπονται από τον κανονισμό ΕΛΟΤ ΕΝ 81.2 σε συνδυασμό με την εναρμονισμένη οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης 95/16 EC. 9.2 Θα χορηγηθούν πιστοποιητικά δοκιμών ( ΕΛΟΤ ΕΝ 81.2 παράγ ) για τα παρακάτω εξαρτήματα Συσκευή αρπάγης Προσκρουστήρες Συρματόσχοινα Βαλβίδα ασφαλείας Συγκρότημα κυλίνδρου - εμβόλου Κλειδαριές Σωλήνα τροφοδοσίας 9.3 Μέσα στο θαλαμίσκο και σε εμφανές σημείο θα τοποθετηθεί πινακίδα που αναγράφει: Τον κατασκευαστή Τον αριθμό σειράς παραγωγής και εγκαταστάσεως του ανελκυστήρα Το προβλεπόμενο φορτίο Το έτος κατασκευής Λεπτομερείς οδηγίες χειρισμού για τους επιβαίνοντες 9.4 Παρόμοιες πινακίδες θα τοποθετηθούν εξωτερικά στις θύρες του φρέατος κοντά σε φανερό σημείο. 9.5 Ο ανελκυστήρας και τα εξαρτήματα του θα διατηρούνται σε καλή κατάσταση λειτουργίας. Αυτό θα εξασφαλίζεται από την τακτική μηνιαία επιθεώρηση που θα διενεργεί η εταιρεία μας με συνεργείο συντήρησης, εφοδιασμένο με όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά και την απαιτούμενη εκπαίδευση και εμπειρία.

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ. 1. Κινητήριος Μηχανισμός

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ. 1. Κινητήριος Μηχανισμός ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ 1. Κινητήριος Μηχανισμός O κινητήριος μηχανισμός τοποθετείται εντός του φρέατος στο άνω μέρος στην δεξιά ή αριστερή πλευρά του, είναι ισχυρότατης κατασκευής αθόρυβης λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ. 1. Κινητήριος Μηχανισμός

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ. 1. Κινητήριος Μηχανισμός ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ 1. Κινητήριος Μηχανισμός O κινητήριος μηχανισμός τοποθετείται στο χώρο του μηχανοστασίου είτε αυτό είναι πάνω από το φρεάτιο ή κάτω από αυτό ή στην τελευταία κάτω στάση πλαγίως -

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ...6

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ...6 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΜΕΛΕΤΗ:...2 1.1 Γενικά Χαρακτηριστικά...2 1.2 Τεχνικά Χαρακτηριστικά...2 1.3 Υδραυλικό Σετ...2 1.4 Είδη εμπορίας...3 1.5 Θάλαμος...3 1.6 Πίνακας...4 1.7 Πόρτες...4 1.8 Ηλεκτρική εγκατάσταση...4

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ Η/Μ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΕΝΤΑΟΡΟΦΗΣ ΟΙΚΟ ΟΜΗΣ

ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ Η/Μ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΕΝΤΑΟΡΟΦΗΣ ΟΙΚΟ ΟΜΗΣ ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η/Μ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΕΝΤΑΟΡΟΦΗΣ ΟΙΚΟ ΟΜΗΣ ΣΠΟΥ ΑΣΤΕΣ: Κουτροβέλης Παναγιώτης Καπαγεωργίου Χρυσούλα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΘΕΜΑ: ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΘΕΜΑ: ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ Είδος μελέτης: Πτυχιακή εργασία ΟΝ/ΜΟ: Χατζηπαύλου Μιχάλης 34379 ΙΔ Αποστολίδης Αθανάσιος 33933 ΙΕ Αθήνα, Αιγάλεω 2012 1 ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

«Κατασκευή ανελκυστήρα στο κεντρικό κτίριο της Διοίκησης» ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ

«Κατασκευή ανελκυστήρα στο κεντρικό κτίριο της Διοίκησης» ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΜΕΛΕΤΩΝ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ «Κατασκευή ανελκυστήρα στο κεντρικό κτίριο της Διοίκησης»

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. της Φοιτήτριας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. της Φοιτήτριας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ της Φοιτήτριας του

Διαβάστε περισσότερα

Πτυγιωαί Εονασία. Μελέτη Εγκαταστάσεως Υδραυλικού Ανελκυστήρα Προσώ (8 ατόμων - 4 στάσεις)

Πτυγιωαί Εονασία. Μελέτη Εγκαταστάσεως Υδραυλικού Ανελκυστήρα Προσώ (8 ατόμων - 4 στάσεις) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΌΛΟ ΓΙΑΣ Πτυγιωαί Εονασία. Μελέτη Εγκαταστάσεως Υδραυλικού Ανελκυστήρα Προσώ (8 ατόμων - 4 στάσεις) Επιβλέπων Καθηγητής:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ ΙΟΥΛΙΟΣ 2012 K:\A5841\cons\tefhi\ΤΠ Ανελκυστήρα.doc 1 5841/5185/Β10 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ Είδος ανελκυστήρα Είδος κτιρίου Τρόπος ανάρτησης Ονοµαστικό φορτίο Ονοµαστική

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΣ

ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΣ ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ : ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΟ (MRL) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : Dr.- Ing. ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Κοντορεπανίδης Κωνσταντίνος Κοντορεπανίδης Παναγιώτης 1 Εργασια

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Κοντορεπανίδης Κωνσταντίνος Κοντορεπανίδης Παναγιώτης 1 Εργασια ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελ.1 Εισαγωγή-Ιστορική αναδρομή σελ.3 Υδραυλικός ανελκυστήρα σελ.6 Τρόποι ανάρτησης υδραυλικού ανελκυστήρα σελ.7 Άμεση ανάρτηση με κεντρικά το έμβολο (Τύπος ΗΑ 1:1) σελ.8 Πλάγια

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικές Προδιαγραφές

Τεχνικές Προδιαγραφές Σελίδα 1 από 7 Τεχνικές Προδιαγραφές Προδιαγραφές 1.1 Γενικά Χαρακτηριστικά Χρήση Ανελκυστήρα Τύπος ανελκυστήρα Συνεργαζόμενοι θάλαμοι Φορτίο Ταχύτητα Διαδρομή Επιβατών Ηλεκτρομηχανικός χωρίς μηχανοστάσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ Υ Ρ. ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ 8 ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΣΤΟ 14 Ο ΗΜΟΤΙΚΟ ΧΑΝΙΩΝ ΦΟΡΕΑΣ: ΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 14.760,00

Διαβάστε περισσότερα

1200. EΓΚΑΤΑΣΤΑΣH ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ

1200. EΓΚΑΤΑΣΤΑΣH ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ 1200.1 Πεδίο Εφαρμογής Ορισμοί 1200. EΓΚΑΤΑΣΤΑΣH ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ Το τμήμα αυτό της Γενικής Τεχνικής Συγγραφής Υποχρεώσεων αναφέρεται στα υλικά, στις εργασίες και τον ενδεδειγμένο τρόπο κατασκευής της εγκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΙΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΙΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΙΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ 7 1.1 Δίκτυα Σωληνώσεων 7 1.2 Οργανα διακοπής, Ελέγχου και Ασφάλειας Δικτύων Σωληνώσεων 12 1.3 Μονώσεις σωληνώσεων 14 1.4 Είδη κρουνοποιϊας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑΣ ΑΤΟΜΩΝ. ΣΥΓΚΡΙΣΗ, ΜΕΛΕΤΗ & ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ.

ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑΣ ΑΤΟΜΩΝ. ΣΥΓΚΡΙΣΗ, ΜΕΛΕΤΗ & ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ. ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ : ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩ. ΡΕΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή 3 1.1 Ορισμός του ανελκυστήρα.

Διαβάστε περισσότερα

Λέβητας πετρελαίου-αερίου. Enersave ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ: 1.2

Λέβητας πετρελαίου-αερίου. Enersave ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ: 1.2 Λέβητας πετρελαίου-αερίου Enersave ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ: 1.2 Περιεχόμενα ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ... 1 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ... 3 2 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ... 3 3 ΓΕΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ Κ3 & ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΥ Κ4 ΣΤΟ Ο.Τ. 2060 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αθήναι, Ιούλιος 2013 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟ: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΙΡΡΑΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ» Υποέργο 2 «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΕΛ ΙΤΕΑΣ» Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Δ Ι Α Γ Ρ Α Φ Ε Σ Η / Μ Ε Γ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Σ Ε Ω Ν

Π Ρ Ο Δ Ι Α Γ Ρ Α Φ Ε Σ Η / Μ Ε Γ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Σ Ε Ω Ν ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΡΓΟ: «Ανακαίνιση της ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Φοιτητικής Εστίας του ----- Πάντειου Πανεπιστημίου» ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΣΑΕ 046 ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ KΕΦΑΛΑΙΟ I: Έµβολα 1.1 Μονοκόµµατα Εµβολα 1.2 Διαιρούµενα Εµβολα 1.3 Οδηγίες Εγκατάστασης Διαιρούµενων Εµβόλων 1.4 Βαλβίδα Θράυσης ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ: Mονάδες Ισχύος 2.1 Αντλίες 2.2

Διαβάστε περισσότερα

(VAM)87 (SPRINKLERS)... 97 1000V)... 122

(VAM)87 (SPRINKLERS)... 97 1000V)... 122 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ... 1 1 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Υ ΡΕΥΣΗΣ... 8 1.1 ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ... 8 1.2 ΣΩΛΗΝΕΣ... 8 1.3 ΜΟΝΩΣΕΙΣ... 11 1.4 ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΙΚΤΥΩΝ... 12 1.5 ΕΙ Η ΚΡΟΥΝΟΠΙΪΑΣ... 17 1.6 ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ -

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ ΣΤΟ 4 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΞΟΥ ΘΕΣΗ ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Μηχανολόγος Μηχανικός ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ 2010 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΕ 2.1.2: Ελέγχει ότι δεν ξεκινάει ο ανελκυστήρας αν όλες οι πόρτες δεν είναι κλειστές και κλειδωμένες

ΕΕ 2.1.2: Ελέγχει ότι δεν ξεκινάει ο ανελκυστήρας αν όλες οι πόρτες δεν είναι κλειστές και κλειδωμένες ΕΕ 2.1.1 : Τοποθετεί τις συντήρησης πινακίδες εργασιών Πληροφόρηση χρηστών ανελκυστήρα ότι αυτός είναι εκτός λειτουργίας λόγω εργασιών συντήρησης Τοποθετώντας σε εμφανές σημείο πινακίδες που να ειδοποιούν

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ, 2015

ΜΕΛΕΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ, 2015 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ Η/Μ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ. A.M. : 99/2015 ΠΡΟΫΠ: 80.000,00 Κ.Α.: ΧΡΗΜ/ΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

Λέβητας βιομάζας-ξύλου. Bioplex HL ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ: 1.3

Λέβητας βιομάζας-ξύλου. Bioplex HL ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ: 1.3 Λέβητας βιομάζας-ξύλου Bioplex HL ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ: 1.3 Περιεχόμενα ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ... 1 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ... 3 2 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ... 3 3 ΓΕΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ «ίκτυα Μεταφοράς Λυµάτων ήµου Καρπάθου (Ν5600a) 3.136.640 ευρώ Φεβρουάριος 2013 K:\N5600a\cns\tefhi\MAPS.dc N5600a/5157 ΕΓΝΑΤΙΑ Ο ΟΣ Α.Ε. ΕΡΓΟ: «ίκτυα Μεταφοράς

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΡΓΩΝ Η-Μ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΕΝΙΚΑ 2. ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ 3. ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 4. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑ ΟΧΟ 5. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ------------------------------------------- ΤΕΧΝΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΟ : «Προμήθεια

Διαβάστε περισσότερα