KINK MOTEL. Ass...τα να πάνε! Οι προεκλογικές αφίσες που αγαπησαμε ΕΛΕΝΑ ΦΑΚΟΥ. Εσύ θα άντεχες ένα Charlie Hebdo στα ελληνικά περίπτερα;

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "KINK MOTEL. Ass...τα να πάνε! Οι προεκλογικές αφίσες που αγαπησαμε ΕΛΕΝΑ ΦΑΚΟΥ. Εσύ θα άντεχες ένα Charlie Hebdo στα ελληνικά περίπτερα;"

Transcript

1 web magazine #29 - ipanic.gr ΕΛΕΝΑ ΦΑΚΟΥ KINK MOTEL ΜΑΣ ΞΕΝΑΓΕΙ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΠΟΘΩΝ Ass...τα να πάνε! Οι προεκλογικές αφίσες που αγαπησαμε Εσύ θα άντεχες ένα Charlie Hebdo στα ελληνικά περίπτερα;

2 KEEP CALM AND LIKE US ON FACEBOOK facebook.com/ipanic.gr

3 panic panic 29 Αναρτήθηκε 03/02/15 Είμαστε εδώ για να περάσουμε καλά συνδυάζοντας το χιούμορ με το σοβαρό, την σάτιρα με τον προβληματισμό, την ενημέρωση με την διασκέδαση (όχι απαραίτητα με τα συγκεκριμένα compilations). Οι προθέσεις μας; Πάντα καλοπροαίρετες. Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στο δέκτη. Site: FaceBook: Page: facebook.com/ipanic.gr Profile: Panic Panopoulos Twitter: twitter.com/ipanicgr Pinterest: pinterest.com/ipanicgr Tumblr: panicgr.tumblr.com Creator: Παναγιώτης Ι. Καλογεράκος Το σήμα μας αποτελεί μία μοντέρνα απόδοση της εικόνας του Θεού Πάν που λατρευόταν από τους Αρχαίους Έλληνες. Η λέξη πανικός προήλθε από το όνομα του.

4 anti-edito

5

6 JE SUIS από τις μεγάλες διαδηλώσεις στο Παρίσι υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης μετά το δολοφονικό χτύπημα CHARLIEΣτιγμιότυπο τζιχαντιστών στην σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo. Διαδηλώσεις που αμαυρώθηκαν από την παρουσία των υποκριτών ηγετών κρατών της Ευρώπης και όχι μόνο.

7

8 ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ Ε ντυπωσιακή λήψη από φωτογράφο του iefimerida με τον Γέρουν Ντάισελμπλουμ να ακούει για πρώτη φορά Έλληνα πολιτικό να του λέει ΟΧΙ. Ο πρώτος γύρος πήγε στον Βαρουφάκη. Ο αγώνης μόλις άρχισε. Έχει ακόμα πολύ δρόμο.

9 PANIC #6 / 8-9 ΗΆνγκελα Μέρκελ στην καθημερινή της ανάγκη. Μία δημιουργία της Ιταλίδας καλλιτέχνιδας Cristina Guggeri η οποία θέλησε να υπενθυμίσει ότι και οι ηγέτες είναι θνητοί κι έχουν τις ίδιες ανάγκες με όλους μας. Χ...ΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

10 ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥ ΓΚΙΝΕΣ O Kala Kaiwi είναι η από τη Χαβάη και είναι ο κάτοχος του ρεκόρ Γκίνες για τις μεγαλύτερες τρύπες σε αυτιά με διάμετρο 109mm. Η φωτό είναι από την Expo Tattoo στο Καράκας στην Βενεζουέλα.

11 νας άντρας περνάει με το άλογο Έ του μέσα από τις φωτιές κατά τα ΠΥΡΙΝΟΣ Luminarias, μία ετήσια θρησκευτική γιορτή, παραμονή του Αγίου Αντωνίου, ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ στο ισπανικό χωρίο San Bartolome de Pinares.

12 NO PANTS SKI Σ ε χιονοδρομικό κέντρο στην Xunzu στην Κίνα, οι νεαρές σκιέρ τίμησαν την παγκόσμια μέρα χωρίς παντελόνια. Το έθιμο που θέλει τον κόσμο να κυκλοφορεί στα μέσα μαζικής συγκοινωνίας χωρίς φούστες και παντελόνια επεκτείνεται και σε άλλες διαστηριότητες.

13 Συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από την απελευθέρωση των κρατουμένων ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑ του Άουσβιτς από τον Κόκκινο Στρατό. Στη φωτό, επισκέπτες κοιτάζουν ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ πίνακα με το βουνό παπουτσιών των εκτελεσθέντων από τους ναζί.

14 panic attacks ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ Λίγες μέρες μετά τις εκλογές, μερικοί από τους πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής του τόπου, ανοίγουν τις καρδιές τους. Και καλά... ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ Ήρθαν οι κομμουνιστές και μου πήραν το σπίτι Κατ αρχάς πείτε μας γιατί θέλατε να φωτογραφηθείτε σε στυλ after sex selfie Γιατί όπως έδειξαν οι μετρήσεις, το καλύτερο κομμάτι της καμπάνιας μου ήταν η καλύτερη ώρα για σεξ Μα, αυτό υποτίθεται ότι ήταν ένα παρασκηνιακό στιγμιότυπο που διέρρευσε... Καλά, μαλάκας είσαι; Οκ, πάσο. Τι θα κάνετε τώρα; Θα τους γαμήσω το πρέκια. Οι εκλογές τέλειωσαν, είστε αντιπολίτευση. Μα τι λες; Ακόμα δεν έχω παραδώσει το Μαξίμου. Δεν θέλω να σας στεναχωρήσω αλλά μπήκε ήδη ο Τσίπρας και άλλαξε τις κλειδαριές. Είδες. Ήρθαν οι κομμουνιστές και μου πήραν το σπίτι μου, το τσιφλίκι μου... Χμ, Δεν ήταν ακριβώς το σπίτι σας το Μαξίμου. Δεν εννοώ το Μαξίμου, την Ελλάδα εννοώ,,,

15 panic #29/ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑΣ Χωρίς γραβάτα γιατί πρόλαβε ο Θεοδωράκης το hipster look Πρωθυπουργέ, συγχαρητήρια Τσοβόλα δώστα όλα... Μα τι λέτε; Ωχ συγνώμη, είχα στο μυαλό μου το χορό που έριξε ο Τσοβόλας μετά την μεγαλειώδη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και του φώναζα Τσοβόλα δώσ τα όλα Εγώ πάλι νομίζω ότι συνεχίζετε να Παπανδρεΐζετε. Καμία σχέση. Εμένα με νοιάζει μόνο το καλό της χώρας και της Δημητρούλας μου. Την Περιστέρα εννοείτε... Ναι. Γιατί; Τι είπα; Τίποτα, τίποτα, απορώ μόνο πώς και δεν βάλατε ζιβάγκο. Το σκεφτήκαμε σοβαρά αλλά μας έκανε ελαφρύ χειμώνα. Το hipster look το υιοθέτησε το Ποτάμι κι έτσι καταφύγαμε στο χωρίς γραβάτα.

16 panic attacks ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ Ουουου, six six six. Σατανιστές και κίνεδοι Πώς σας φαίνονται οι πρώτες μέρες διακυβέρνησης Τσίπρα; Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει το θεό της. Κι αυτό δεν είναι καλό Εννοείτε ότι είναι τρελοί που κοντράρονται με τους εταίρους; Όχι, εννοώ ότι είναι άθεοι. Ουουουου Six six six. Ουυυυ Κυρία Σπυράκη, χαλαρώστε, σαν την Λουκά κάνετε... Είναι αλήτες, είναι σατανιστές, είναι κίναιδοι. Δεν αρχίσαμε καλά. Μήπως παρεκτρέπεστε λιγάκι; Εγώ; Εγώ που είμαι άνθρωπος συγκαταβατικός και υπομονετικός; Εγώ που συνεργάστικα ακόμα και με την Βούλτεψη; Ε, μα, να τους λέτε και κίναιδους; Εμ, τι είναι; Που ακούστηκε κόμμα να τηρεί τις προεκλογικές δεσμεύσεις; Δεν είναι πουστιά αυτό; Ουουουου six sixsix. Νομίζω ότι έχετε παρεκτραπεί λιγάκ,,, Εγώ ή αυτή η αστεφάνωτη, η παστρικιά η Περιστέρα του Τσίπρα; Ακούε εκεί να μη έχουν βάλει 20 χιλιάρικα για ένα γάμο της προκοπής; Πώς θα κινηθεί η οιονομίας Πώς θα ζήσουν οι παπάδες; Ξέρεις τι έξοδα συντήρησης έχουν οι λιμουζίνες; Ουουου, six six six. ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ Ο Βαρουφάκης με αντιγράφει με το σακίδιο Δεν κατάφερε τελικά το Ποτάμι να είναι τρίτο κόμμα Έπαιξε ύπουλα ο Σύριζα, για αυτό. Καλησπέρα, καλησπέρα. Πώς δηλαδή; Βγήκαν όλοι χωρίς γραβάτες. Θυμίζω ότι πρώτος εγώ λάνσαρα το αντικομφορμιστικό στυλ στην πολιτική. Καλησπέρα, καλησπέρα. Μάλιστα, και πως κρίνετε το έργο της κυβέρνησης μέχρι σήμερα; Αντιγράφει το Ποτάμι. Καλησπέρα, καλησπέρα Τι εννοείτε; Εσείς ούτε ο συγκεκριμένο πρόγραμμα που λέγατε ότι έχετε δεν ανακοινώσατε... Δεν είδες τον Βαρουφάκη; Κι αυτός με σακίδιο πήγε στο Υπουργείο. Τι μένει να κάνει; Να φορέσει και πέδιλο Γερμανού τουρίστα; Καλησπέρα, καλησπέρα. Έχω την εντύπωση ότι δεν ξεπεράσατε ακόμα το ότι προτήμησαν τον Καμμένο για συγκυβερνήτη... Χωνέυεται αυτό; Εγώ που έχω ολόκληρο κανάλι από πίσω; Εγώ που είχα 10% στις δημοσκοπήσεις πριν καν κάνω κόμμα; Καλησπέρα, Καλησπέρα. Για καλό τα λέτε αυτά; Ύποτπα ακούγονται... Τι πιο ύποπτο από μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εν συντομία Σ-ΑΝΕΛ. Πρώτη φορά μάι κυβέρνηση έχει σπόνσορα αρώματα. Και όχι ό,τι κι ό,τι. Πανάκροβα είναι στα Σανέλ. Σας τάπωσα. Καλησπέρα, καλησπέρα.

17 panic #29/ ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΑΜΗΛΟΣ Επιστρέφω στα γίδια μου Πώς νιώθετε λίγες μέρες μετά την αποτυχία σας να επανεκλεγείτε βουλευτής με τη ΝΔ; Άστα να παν στου διάουλου. Τον ήπιαμε. Τι θα κάνετε τώρα; Θα γυρίσω στα γίδια μου. Θα ασχοληθείτε με την κτηνοτροφία; Όχι, εννουώ ότι θα γυρίσω στην τοπική αυτοδιοίκηση. Τι αποκομίσατε από την βουλευτική σας εμπειρία; Ούχι και πολλά. Νόμιζα ότι οι επιτροπές θα πλήρωναν καλύτερα. Αλλά καθόμασταν και συζητάγαμε για μέρες και δεν πληρωνόμασταν με την ώρα. Ε, δεν εννοούσα οικονομικά... Μπα, ούτε κάνα γκουμενάκι της προκοπής δεν με έκατσε. Σαν άνθρωπος, είστε πιο γεμάτος; Μπα, σε μια αποθηκούλα τσιμπόλογούσα ό,τι προλάβαινα γιατί πέρναγε ο Βενιζέλος και δεν μας άφηνε ούτε ψίχουλο. Νομίζω ότι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε... Ε, ναι, αει πάγενε σχολείου, να βγάλεις το δημουτικό όπως ιγού και τα ξαναλέμε.

18 panic attacks ΚΑΠΟΤΕ... GUESS WHO ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΤΡΕΛΟ ΑΓΟΡΙ Ω ρε, ποιος είναι αυτός ο αψηλός που μετά βίας περνάει το μαντράκι; Μην είναι Τύριον Λάνιστερ; Μην είναι ο Θόριν ο Δρυάσπις; Όοοχι, είναι ο γίγαντας της πολιτικής και πρώην ρεπόρτερ (μάχιμος ακόμα και μέσα από σουίτα) Αργύρης Ντινόπουλος. Η φωτογραφία μετράει πολλά χρόνια πίσω και μπορεί να συγκριθεί μόνο με ανάλογες του Νότη Σφακιανάκη. Φτού σου, παιδαρά, να μην σε βασκάνουμε. ΣΑΛΑΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ Ποιο είναι αυτό το παιδάκι με το υπερμέγεθες κεφάλι;μην είναι φιγούρα βγαλμένη από το South Park; Μην είναι ο Σρεκ στα νιάτα του; Α, ρε Νικόλα Μιχαλολιάκο, προβληματισμούς που μας βάζεις... Είναι ίσως η πιο καυτή περσόνα του modeling. Και αναστατώνει συχνά μέσω Instagram. Ποιος όμως άφησε με άμμο τα αποτυμώματα του στα οπίσθια της Ιρίνας Σάικ. Τυχερέ, σε μισούμε,.. Αυτή η εμφάνιση του Σταύρου Θεοδωράκη, ήταν βούτυρο στο ψωμί των πολέμιων του Ποταμιού που βρήκαν χρυσή ευκαιρία για να πουν ότι εκείνος πάει μπροστά και τα γίδια τον ακολουθούν.

19 Χρήστο, πόσους κουραμπιέδες έφαγες αυτές τις γιορτές; ΓΙΑΤΙ ΌΠΟΙΟΣ ΈΧΕΙ ΤΗ ΜΎΓΑ, THE FLY ΜYΓΙΆΖΕΤΑΙ... Και αυτοί ψηφίζουν... Καταρχήv, και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, να τονίσουμε ότι αυτό το προφίλ δεν είναι της Λιάνας Κανέλλη. Είναι δημιούργημα κάποιου επιτήδειου στο facebook που σουλάτσαρε σε τσοντογκρούπ ψάχνοντας για κορόιδα. Τι κορόιδα; Που θα του έστελναν pay safe κάρτες με αντάλλαγμα να ανοίξει κάμερα και να τους δείξει τα απόκρυφα! Το πιο γελόιο της υπόθεσης είναι ότι τέτοια ζωντόβολα υπάρχουν και πληρώνουν τα κάθα φάντασμα που κυκλοφορεί στα social media. Από την αλλη, αφού είναι τόσο όρνια τους αξίζει ότι παθαίνουν. ΚΑΜΑΡΙ ΚΑΙ SELFIE ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΡΙΞΕΣ; ΚΡΥΦΟ ΚΑΜΑΡΙ Είναι σημαντικό είσαι περήφανος και να μην μετανιώνεις. Και καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι όταν έχεις καταλάβει την μαλακία σου αλλά στο internet ακόμα σουλατσάρει η selfie σου... Στο τριπάκι των σέξι wanna be βουλευτίνων και οι ΑΝΕΛ. Η Στέλλα Καλατζή είναι λαϊκή τραγουδίστρια. Μάλιστα είχε γίνει γνωστή πριν καιμιά δεκαετία χάρη στη σχέση της με τον Γιώργο Πολυχρονίου. Ο κόσμος το είχε τούμπανο και η Ελένη Φουρέϊρα κρυφό καμάρι; Ποιο; Την Αλβανική καταγωγή της. Το κρύβω εξαιτίας του ρατσισμού έχει μία διαφορά με το λέω ότι είμαι Μεξικάνα. Οκ Ελενάκι;

20 panic attacks ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΩΡΑ Ο χρόνος σκοτώνει το sex symbol Υπήρχε μία όμορφη, ρομαντική εποχή, εκεί πίσω στα 90σ όταν μία τηλεοπτική σειρά καθιέρωνε sex symbols. Ήταν η εποχή του Baywatch που μετά το μέγα μπαμ με την Πάμελα Άντερσον δεν σταμάτησε να βγάζει άσουν από τα μαγιό του. Μία από αυτές ήταν η σαγηνευτική Γιάσμιν Μπλιθ. Η εκρηκτιή πρασινομάτα, στα 45 της πια, δεν είναι καν μία γοητευτική γυναίκα. Δεν θυμίζει σε τίποτα την μαγική ναυαγοσώστρια. Άτιμε χρόνε... Αποχή από το σεξ Σε έχει ζαλίσει, αγαπητή φίλη αναγνώστρια, ο γκόμενος σου για να του κάθεσαι κάθε μέρα; Το κόλπο με τον πονοκέφαλο δεν πιάνει; Περίοδο δεν μπορείς να έχεις πάνω από δύο φορές το μήνα; Ε, τότε να του δείξεις αυτή τη φωτογραφία της Μέρκελ από τα ατίθασα νιάτα της. Σιγουράκι!

21 panic #29/ PLAYBOY Φτιάχνει πολιτικές καριέρες Τι κι αν κινδυνεύουν να τους κρεμάσουν κουδούνια; Τα κόμματα θέλουν υποψήφιες τύπου Νόνη Δούνια. Με κορμί και sex appeal. Δεν έχει σημασία αν έχουν περάσει τα χρόνια. Αρκεί να έχουν στο βιογραφικό τους ένα λιτά ενδεδυμένο πέρασμα από τις σελίδες κάποιου περιοδικού. Και φαίνεται πώς το Playboy είχε κάνει το καλύτερο πολιτικό casting αφού ήταν εκείνο που έγδυσε εκτός από την Νόνη Δούνια και την Άντζελα Γκερέκου αλλά και την Κατερίνα Στανίση. Λέτε να δούμε και την Άντζελα Δημητρίου στην πολιτική;

22 panic attacks ΠΑΝΕΡΙΑ, IPHONE 6 ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ Δ εν έχει και πολύ μεγάλη σημασία αν οι πελάτες έριξαν ένα σκασμό ευρώ σε μορφή λουλουδιών στα ποδια του Ρέμου ή αν τα πέταξαν συνεργάτες τους για το εφέ και το κλικ. Σημασία έχει ότι εικόνες σαν κι αυτή κυκλοφορούν και πέρα από τα σύνορα κάνοντας τον Έλληνα να φαντάζει τεμπέλης, λαμόγιο και καλοπερασάκιας. Κι αν το συνδυάσουμε με το sold out στο iphone 6 πριν καν βγει στην ελληνική αγορά, τότε τα κουδούνια δεν τα γλιτώνουμε με τίποτα. COPY PASTE Άτσα το γκομενάκι του Ξηρού! Φτυστή Κρίστεν Στιούαρντ η Αγγελικούλα!

23 panic #29/ Τι είναι πολιτική; Είναι εντυπωσιακό το πώς ένα ανέκδοτο μπορεί να δώσει την πιο εύστοχη απάντηση. Τελικά οι μεγαλύτερες αλήθειες λέγονται στην πλάκα. Γεγονός. Ένα δωδεκάχρονο παιδάκι βλέποντας τις ειδήσεις ρωτάει τον μπαμπά του: - Μπαμπά, τι είναι πολιτική; Ο πατέρας, που είναι φανερά ικανοποιημένος που ο γιος του δείχνει σημάδια ωριμότητας, του απαντάει με ένα παράδειγμα: - Κοίταξε παιδί μου... Μια χώρα είναι σαν μια οικογένεια. Πάρε για παράδειγμα τη δική μας. Η μαμά, είναι σαν την κυβέρνηση, κανονίζει τα πάντα μέσα στο σπίτι. Εγώ, ο πατέρας, είμαι σαν το μεγάλο κεφάλαιο, στηρίζω την οικονομία του σπιτιού. Η υπηρέτρια, είναι σαν την εργατική τάξη, κάνει όλες τις εργασίες που πρέπει να γίνουν. Εσύ, είσαι η κοινή γνώμη που παρατηρεί τα όσα συμβαίνουν γύρω της. Τέλος, το μωρό που έχουμε σπίτι συμβολίζει το μέλλoν της χώρας. Σκέψου τα όλα αυτά το βράδυ, και αύριο θα συζητήσουμε για τα συμπεράσματα που έβγαλες, εντάξει; - Εντάξει μπαμπά, απαντάει ο μικρός, και σκεφτικός πηγαίνει στο κρεβάτι του. Στη διάρκεια της νύχτας και ενώ σκεφτόταν τα σοφά λόγια του πατέρα, ακούει κλάματα από την κούνια του μωρού. Σηκώνεται πάνω, πλησιάζει την κούνια και βλέπει ότι το μωρό έχει λερωθεί... Πηγαίνει στην κρεβατοκάμαρα να το πει στην μητέρα του, ανοίγει την πόρτα και βλέπει μόνο τη μητέρα του στο κρεβάτι να κοιμάται. Ο πατέρας άφαντος! Τον πιάνει πανικός! Από την μισάνοιχτη πόρτα του δωματίου υπηρεσίας, ακούει ύποπτους θορύβους... Πλησιάζει, κοιτάει και βλέπει τον πατέρα του με την υπηρέτρια να το κανουν! Κάγκελο ο πιτσιρίκος! Τι να κάνω;, σκέφτεται, να ξυπνήσω την μαμά; Θα δει τον μπαμπά με την υπηρέτρια. Να διακόψω τον μπαμπά; Ντρέπομαι, και ποιος θα αλλάξει το μωρό; Εγώ δεν ξέρω να το κάνω... Αποφασίζει, λοιπόν να κάνει την πάπια και πάει για ύπνο. Το επόμενο μεσημέρι, μετά το φαγητό, λέει ο πατέρας στον γιο: - Λοιπόν; Σκέφτηκες αυτά που σου είπα εχθές; - Ναι πατέρα, τα σκέφτηκα. - Και τι συμπέρασμα έβγαλες; - Όταν η κυβέρνηση κοιμάται, το μεγάλο κεφάλαιο πηδάει την εργατική τάξη, η κοινή γνώμη αδιαφορεί, και το μέλλον της χώρας είναι βυθισμένο στα σκ@τά!

24 panic attacks H γαλλική σάτιρα κι ελευθερία έκφρασης χτυπήθηκε από τζιχαντιστές. Πολύ νωρίτερα, η ελληνική σάτιρα και ελευθερίας έκφρασης είχε χτυπηθεί από το ίδιο το κράτος. Το Α Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε τον Γέροντα Παστίτσιο ή κατά κόσμον Φίλιππο Λοΐζο σε δέκα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, για εξύβριση θρησκεύματος ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Charlie Hebdo κατ εξακολούθηση. Έγκλημα του; Μία σελίδα στο facebook με το όνομα Γέροντας Παστίτσιος μέσα από την οποία διακωμωδούσε το εμπόριο πίστης που στήθηκε πάνω στον μακαρίτη Παΐσιο. Τι ήταν όμως αυτό που πραγματικά εξόργησε εκκλησία, θρησκόληπτους και εμπόρους αλλά αποσιωπηθηκε; Η διαρροή ενός κατασκευασμένου θαύματος που έγινε copy paste από δεκάδες blogs αλλά και το newsbomb.gr του Χαρδαβέλα χωρίς να γίνει κανένας έλεγχος για το αν ευσταθεί! Το εμπόριο πίστης και τα εύκολα κλικ ήταν αρκετά. Το site του έγκριτου δημοσιογράφου, μάλιστα, με περισσή χαρά, διαλάλησε ότι πρωτοστάτησε στην καταδίωξη και καταδίκη του Παστίτσιου, όταν το θέμα του έφερε στη βουλή ο βουλευτής Χρήστος παππάς, της Χρυσής Αυγής. ΤΕΣΤ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Όταν ο Τζάστιν Μπίμπερ απέλυσε τον κομμωτή του, τον προσέλαβε ο Φουρθιώτης

25 Νίκος Μιχαλολιάκος: Speaker σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, Ο μόνος ικανός να φάει και τον Γιώργο Χελάκη. Άδωνις Γεωργιάδης: Stand up comedian. Δεν είναι μόνο αυτά που λέει, έχει και την φάτσα που τα υποστηρίζει! Μιχάλης Ταμήλος: Guest star στο Κάτω Παρτάλι και μετά πρωταγωνιστής στο σκέτο Παρτάλι. Φώτης Κουβέλης: Άγιος Βασίλης. Έχει μπροστά του ένα σχεδόν χρόνο για να καλλιεργήσει γένι και να βάλει μερικά κιλά. Όλο τα άλλο πακέτο (πραότητα, αγαθοβιόλικο βλέμμα) το έχει. Δημήτρης Χρυσοχοΐδης: Επιστροφή στα θρανία. Να μάθει επιτέλους να διαβάζει για να ξέρει τι υπογράφει. Αντώνης Σαμαράς: Ρεμπέτης. Γιατί τόση μαγκιά έχουμε να δούμε από τα κουτσαβάκια στο Μινόρε της Αυγής. Πέτρος Τατσόπουλος: Καιρός είναι να πηδήξει την υπόλοιπη μισή Αθήνα που έχει αφήσει στο περίμενε. Βαγγέλης Μεϊμαράκης: Να δώσει ένα... χεράκι βοηθείας στον Τατσόπουλο. Παύλος Χαϊκάλης: Να γυρίσει ένα sex tape μιας και όποτε μπλέκεται με panic #29/ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΈΣ ΑΣΧΟΛΊΕΣ εθνοπατέρων Πιστεύουμε στον άνθρωπο. Πιστεύουμε ότι όλοι έχουν κάπου κάποιο ταλέντο, βρε αδερφέ. Και προτείνουμε: κάμερες τα γαμάει όλα... Βαγγέλης Βενιζέλος: Φρουρός στα σύνορα. Έχει που έχει τον ανθρωποδιώχτη ας συμβάλει στην αποτροπή εισροής νέων λαθρομεταναστών. Σταυρός Θεοδωάκης: Εθελοντική εργασία σε νοσοκομεία. Υπάρχει έλλειψη σε πατερίτσες. Πάνος Καμμένος: Ειδικός σύμβουλος χρήσης παιχνιδιών. Σαν live manual μπορεί να φέρει επανάσταση! Αλέξης Τσίπρας: Αν είναι το ίδιο καλός και σε άλλες μιμήσεις όπως με τον Ανδρέα Παπανδρέου θα δέσει ιδανικά με τον Γιώργο Μητσικώστα. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Μεσίτης. Για να μην μείνει κανένα σπίτι απούλητο. Σοφία Βούλτεψη: Ταρωμαντεία σε 090. Δυνατή κατινέ φωνή έχει, look Βιργινία Λεούση έχει. Τι τις λείπει; Γνώσεις; Σιγά μωρέ... Γιατί; Για πολιτικός έχει; Δημήτρης Κουτσούμπας: Ποιος είναι αυτός; Αργύρης Ντινόπουλος: Με το μπάσκετ... Λέμε και καμιά μαλακία να περνά η ώρα.

26 panic attacks ΠΑΟΛΑ Στην επόμενη αφίσα μου μπορεί να εμφανιστώ με κόκκαλο στο στόμα Δύο χρόνια πέρασαν από τότε που το είπε κι ακόμα. Καμία εμπιστοσύνη πλέον... ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ Εϊχα αισθητικό πρόβλημα με τα δύο «ν» και κάποια στιγμή αποφάσισα να γράψω το όνομά του αφαιρώντας το ένα «ν» Ωραίος, Γιάνη μας. Να κάνουμε τωρα κάτι και με την αισθητική των πουκαμίσων; ΖΩΖΩ ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗ Βγαίνω με ένα κύριο. Είμαι καλά. Ποτέ δεν βγαίνω με μικρότερο σύντροφο, είναι αρχή μου Ζωζω μας... Με μεγαλύτερο; Ποιος είναι; Ο Μητσοτάκης;

27 panic #29/ Don t Speak ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Μετά την Καταστροφή θα βρούμε και θα ζητήσουμε ευθύνες απ όσους έχοντας δημόσιο βήμα τρέλαναν τους έλληνες και τους οδήγησαν στην αυτοκτονία Είπε ο υπουργός της κυβέρνησης με το μεγαλύτερο ποσοστό αυτοκτονιών για οικονομικούς λόγους... ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ Θυμάστε τότε που είχε βάλει το γκολ ο Σαμαράς; Που παίζαμε με την Γερμανία; Εγώ τότε τον είχα γνωρίσει. Και είχα την εντύπωση ότι η Μέρκελ τον γλυκοκοίταζε. Άρα πιστεύω ότι ανήκει στο target group της. Άρα ο Γιώργος Σαμαράς θα πρέπει να θυσιαστεί για να πάει με τη Μέρκελ. Η πιο εκδικητική πρώην ever!

28 Έλενα Φάκου KINK MOTEL Welcome to the dark side of lust Απιστία, προδοσία, ομοφυλοφιλία, πληρωμένο σεξ είναι μόνο μερικά από τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται το Kink Motel. Η συγγραφέας του εναλλακτικού ερωτικού μυθιστορήματος, Έλενα Φάκου, μας ξεναγεί στο ξεονοδεοχείο των σκοτεινών πόθων. Φωτογραφίες: Γιάννης Τσιλίδης (aka JT3) Φωτό εξωφύλλου: Χρήστος Κουτσοτόλης (aka Chris AK)

29

30 Έλενα Φάκου KINK MOTEL Συνέντευξη ακατάλληλη, απαραίτητη η γονική συναίνεση. Ανεπιθύμητοι οι συντηρητικοί, οι πάσης φύσεως φοβικοί και όσοι έχουν μάθει να ζουν μόνο με τα ταμπού τους.εμείς προειδοποιήσαμε και αμαρτία δεν έχουμε... Ποια ήταν η έμπνευση για την συγγραφή του Kinky Motel; Έχοντας ασχοληθεί ως δημοσιογράφος πολλά χρόνια με διάφορα ρεπορτάζ πάνω στην εναλλακτική σεξουαλικότητα κι έχοντας μιλήσει με πολλούς ανθρώπους, επαγγελματίες και μη, οι οποίοι είχαν σχέση είτε με την εργασία στον τομέα του σεξ, είτε με το φετιχισμό και τον εναλλακτικό ερωτισμό γενικότερα, αποφάσισα να συγκεντρώσω μερικές ανθρώπινες ιστορίες και να τις τοποθετήσω να συμβαίνουν μέσα σε ένα ξενοδοχείο ημιπαραμονής. Η αλήθεια, η φαντασία και η βιωματική εμπειρία εμπλέκονται στο συγγραφικό αποτέλεσμα του βιβλίου. Τι είναι αυτό που θεωρείς ότι το κάνει να διαφέρει από άλλα ερωτικά μυθιστορήματα που καταπιάνονται με τον φετιχισμό; Στο Kink Motel, ο φετιχισμός όπως και κάθε άλλη κατάσταση παρουσιάζεται αντικειμενικά και μόνο περιγραφικά. Η αφήγηση αποφεύγει να εκφράσει συναίσθημα θετικό ή αρνητικό ως προς τα τεκταινόμενα και αφήνει τον αναγνώστη να αποφασίσει μόνος του τί θα νιώσει. Αυτή θεωρώ τη μεγαλύτερη διαφορά του αφηγήματος από τα υπόλοιπα :Την προσέγγιση. Ούτε επιβραβεύει, ούτε απορρίπτει το κάθε τί, απλά το εκθέτει και το αφήνει στην κρίση του αναγνώστη. Πόσο έτοιμος είναι ο Έλληνας αναγνώστης βιβλίων -δεδομένου ότι είθισται να είναι κάπως πιο συντηρητικός- για ένα μυθιστόρημα που περιγράφει βίτσια και όχι ιστορίες με ροζ συννεφάκια και έρωτες που έχουν ως happy end τον γάμο; Ο Έλληνας είναι κάπως συντηρητικός γενικότερα και όχι μόνο ως αναγνώστης βιβλίων κι αυτό με προβληματίζει προσωπικά ιδιαίτερα. Ναι πράγματι, το δικό μου αφήγημα δεν έχει χαρούμενο τέλος, ούτε ευτυχισμένες οικογένειες, ούτε γάμους και πανηγύρια. Έχει όμως άλλα γεγονότα που ο ίδιος συντηρητικός αυτός άνθρωπος ενίοτε τα βιώνει αλλά μάλλον ούτε ο ίδιος δε θέλει να το αποδεχθεί. Η απιστία, η προδοσία, η ομοφυλοφιλία, το σεξ επί πληρωμή, είναι μόνο λίγα από τα απαγορευμένα για τον μικροαστό θέματα που θίγει το βιβλίο, όμως, προσέξτε με, αυτός είναι συνήθως ο πρωταγωνιστής τους. Να ξέρετε, ότι ο ψευτοσυντηρητικός δεν είναι ποτέ έτοιμος για τίποτα, είναι όμως πάντα ικανός για όλα. Ποιοι αγοράζουν περισσότερο το βιβλίο; Άντρες ή γυναίκες; Στις πωλήσεις από τα βιβλιοπωλεία δε μπορώ να γνωρίζω. Σε μια έκθεση όμως στην οποία είχα παρευρεθεί έκανα τις ακόλουθες παρατηρήσεις: Οι άντρες είναι πολύ θετικοί. Οι γυναίκες είναι θετικές μεν, αλλά σίγουρα δεν αναφέρομαι στη μέση Ελληνίδα. Με πλησίασαν, με ρώτησαν και με διάβασαν απελευθερωμένες, δυναμικές και καλλιεργημένες γυναίκες απαλλαγμένες από ταμπού. Ιδιαίτερα θετική είναι όλη η LGBT κοινότητα. Προς μεγάλη μου απογοήτευση, είδα πολλά ζευγάρια να διαφωνούν μπροστά μου για το αν θα αγοράσουν ή όχι το βιβλίο. Ο άντρας ήθελε και η γυναίκα ήταν τόσο αρνητική που αν τελικά τολμούσε εκείνος να το αγοράσει θα γινόταν μεγάλος καυγάς. Θλιβερό. Αν υπήρχε εδώ ένας χώρος όπου πραγματοποιούνται οι σκοτεινοί πόθοι, με πλήρη ανωνυμία και ασφάλεια, ποιοι πιστεύεις ότι θα τον επισκέπτονταν; Όλοι. Ή για να το θέσω καλύτερα, όλοι όσοι δε μπορείς να φανταστείς. Αν οι σκοτεινοί πόθοι έπαυαν να λογίζονται ως σκοτεινοί θα ήταν το ίδιο ελκυστικοί ή θα απομυθοποιούνταν; Λένε πώς το απαγορευμένο είναι πιο ελκυστικό όπως και το παράνομο. Πιθανότατα να υπάρχουν άνθρωποι που να λειτουργούν έτσι. Η απομυθοποίηση επέρχεται με τον καιρό, τόσο στα πρόσωπα όσο και στα πράγματα, είναι η μεγαλύτερη σύμμαχος του χρόνου. Όμως, υπάρχουν πραγματικά φετίχ τα οποία δεν ξεθωριάζουν αλλά ενδυναμώνονται με τον καιρό και περισσότερο είναι αυτά που συμβαίνουν συνειδητοποιημένα και δεν είναι ένα περιστασιακό καπρίτσιο, το οποίο λειτούργησε στη ζωή κάποιου σα φωτοβολίδα. Συνήθως τα βιβλία είναι είτε αποτέλεσμα εμπειριών είτε απωθημένων σε συνδυασμό φυσικά με την φαντασία. Το δικό σου σε ποια κατηγορία ανήκει; Αν και νομίζω πώς έχω ήδη καλύψει αυτή την ερώτηση με κάποια προηγούμενη απάντησή μου,

31 ΤΟ KINK MOTEL ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΑΠΌΣΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΉΣ ΕΜΠΕΙΡΊΑΣ ΜΟΥ, ΤΗΣ ΑΛΉΘΕΙΑΣ ΚΆΠΟΙΩΝ ΑΝΘΡΏΠΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΏΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΉΣ ΜΟΥ ΦΑΝΤΑΣΊΑΣ.

32 ΠΟΛΛΟΊ ΆΝΤΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΊ ΘΑ ΜΠΟΡΟΎΣΑΝ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΠΕΛΆΤΕΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΊΟΥ, ΜΕ ΠΡΟΤΊΜΗΣΗ ΣΤΟ ΣΕΞ ΕΠΊ ΠΛΗΡΩΜΉ, Η ΣΤΟ ΦΕΤΙΧΙΣΤΙΚΌ ΣΕΞ ΌΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΎΣΑΝ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΟΎΝ ΑΦΈΝΤΡΕΣ ΟΙ ΟΠΟΊΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΟΎΣΑΝ ΠΡΟΣ ΜΕΓΆΛΗ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΊΣΤΗΣΗ.

33 Έλενα Φάκου KINK MOTEL θα επαναλάβω : Το Kink Motel είναι το απόσταγμα της βιωματικής εμπειρίας μου, της αλήθειας κάποιων ανθρώπων και περιστατικών και της δικής μου φαντασίας. Όλα αυτά τα δούλεψα πολύ προσεκτικά ώστε να αγκαλιάσω με το αποτέλεσμα και όχι να κατακρίνω ή να αποδοκιμάσω το κάθε τι που περιγράφω. Το Kink Motel είναι γραμμένο με αγάπη. Αν μεταφερόταν στην τηλεόραση, ποια ηθοποιός θα ήταν για σένα η ιδανική να κάνει την Αλίκη; Η Αngelina Jolie ή η Milla Jovovich σε νεότερη ίσως ηλικία και η Gemma Ward ή η Audrey Tautou στο σήμερα. Στο ίδιο σκεπτικό, ποιοι/ες θα ενσάρκωναν άλλους χαρακτήρες και τι φετίχ; Μου είναι δύσκολο να κάνω ενα τόσο μεγάλο casting και να ταιριάξω και τους ρόλους, αλλά οι ηθοποιοί που θα ήθελα να ενσαρκώσουν ρόλους θα ήταν οπωσδήποτε ο John Malcovich, ο Kevin Spacy, o Antony Hopkins, η Susan Sarandon, η τραγουδίστρια Bjork, τα μέλη του group Rammstein, ο performer Marylin Manson, o William Dafoe, o Samuel Jackson, o Edward Norton, O Joaquin Phoenix, o Liam Nieson, η Keira Knigthley, η Jessica Biel, η Lucy Liu, η Sienna Miller και η Amber Heart. Από τις ιστορίες που περιγράφονται στο βιβλίο, ποια θεωρείς την πιο ακραία; Για μένα όλες μπορούν να χαρακτηριστούν την ίδια στιγμή απόλυτα ακραίες για πολλούς λόγους, αλλά μεταξύ τους δε μπορώ να τις διαχωρίσω γιατί η κάθε μία, απευθύνεται σε ένα εντελώς διαφορετικό συναίσθημα και δεν ξέρω την εσωτερική ζυγαριά του καθενός ξεχωριστά ώστε να αξιολογήσω την πιο ακραία γενικά. Για μένα προσωπικά, ακραίες, είναι οι ιστορίες που έχουν θύματα. Ποια εξάπτει περισσότερο τη δική σου φαντασία; Σε όλες τις ιστορίες, έχω το ρόλο που εξάπτει τη δική μου φαντασία και δεν είναι άλλος απο αυτόν της αφηγήτριας, δηλαδή, της Αλίκης. Η ιστορία της Αλίκης λοιπόν, είναι αυτή που εξάπτει τη δική μου φαντασία, η συναρπαστική ζωή ενός παρατηρητή ο οποίος καλείται αρκετές φορές να δείξει την αλληλεγγύη του στους συνανθρώπους του, να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις, να μάθει τη ζωή μέσα από τη σκληρή της όψη, αλλά το βράδυ να μπορεί να κοιμάται ήσυχη, με τη συνείδηση της καθαρή.

34 Έλενα Φάκου KINK MOTEL Ξεκίνησες να κάνεις θέματα που καταπιάνονται με τον φετιχισμό πριν αρχίσει να γίνεται μόδα -χάρη στις 50 Αποχρώσεις του Γκρι- σε συμβατικά μέσα. Πώς αντιμετώπισαν οι άλλοι συντάκτες την διαφορετικότητα αυτή; Όταν έκανα εγώ ρεπορτάζ για φετιχιστικά, απελευθερωμένα κι απαγορευμένα θέματα, όπως το Bondage, η νεκροφιλία, ο σαδομαδοχισμός, το ομαδικό σεξ, το swinging και άλλα πολλά, πρίν πέντε χρόνια σε ενα απο τα μεγαλύτερα mainstream ελληνικά sites, δεν υπήρχε τίποτε σχετικό και πουθενά. Δεν το λέω απο έπαρση, ούτε για να πάρω κανένα παράσημο. Οι άλλοι συντάκτες μπροστά μου δεν έλεγαν τίποτα αρνητικό. Πίσω μου προφανώς και έλεγαν απ ότι μάθαινα κατά καιρούς άλλα δε με ενδιέφερε καθόλου, διότι εκ του αποτελέσματος, φαίνεται ότι απλά έκανα πρώτη αυτά που κάνουν οι άλλοι σήμερα και πάντα ο πρώτος θα δεχθεί και την επίθεση μέχρι να ανοίξει ο δρόμος και να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι. Φοβήθηκες ότι μπορεί να σε στιγμάτιζε; Τιμή μου και να με στιγμάτιζε η πρωτοπορία στο ρεπορτάζ. Για να το κάνουμε λίγο πιο επίκαιρο. Ποιον πολιτικό (ή ποιους) μπορείς να φανταστείς πελάτη στο Kinky Motel και με τι βίτσια; Πολλοί άντρες πολιτικοί θα μπορούσαν να είναι πελάτες του ξενοδοχείου, με προτίμηση στο σεξ επί πληρωμή, ή στο φετιχιστικό σεξ όπου θα μπορούσαν να συναντούν αφέντρες οι οποίες θα τους τιμωρούσαν προς μεγάλη τους ευχαρίστηση. Γενικά τους πολιτικούς τους έχω για αρκετά ψευτο συντηρητικούς γιατί ας μην ξεχνάμε, πώς αρκετοί πολιτικοί παγκοσμίως έχουν κατηγορηθεί για ροζ σκάνδαλα. Μια ή περισσότερες ερωμένες, πάρτυ με πολλές γυναίκες και ομαδικά όργια, στοματικό σεξ κάτω απ το γραφείο, είναι μόνο μερικά απο τα ροζ πολιτικά σκάνδαλα που έχουν προκύψει κατά καιρούς. Αν η Αλίκη, η πρωταγωνίστρια του βιβλίου, επέστρεφε σήμερα στην Ελλάδα, τι θα συναντούσε; Με τι θα καταπιανόταν; Η Αλίκη δεν πρέπει να γυρίσει στην Ελλάδα. Δεν τη χωράει αυτός ο τόπος. Άν όμως επέστρεφε, δε θα μπορούσε να γίνει τίποτα άλλο, παρά μόνο μια εναλλακτική συγγραφέας. Από τα όσα γνωρίζεις, είτε εμπειρικά είτε από περιγραφές, από το χώρο των φετιχιστών, τι είναι που σου δημιουργεί αποστροφή και τι θαυμασμό; Ο χώρος των φετιχιστών είναι απέραντος. Συμπεριλαμβάνει πολλά και διάφορα φετίχ, απ ο έναν ποδολαγνο μέχρι έναν νεκρόφιλο. Θαυμασμό τίποτα, δε θεωρώ τα φετίχ κατορθώματα, πιστεύω πώς είναι απλά ξεχωριστοί τρόποι ώστε να νιώθουν σεξουαλική ικανοποίηση τα άτομα. Αποστροφή μου προκαλούν τα φετίχ που έχουν θύματα και αυτός είναι και ο λόγος που απέφυγα όσο γινόταν να τα συμπεριλάβω στο βιβλίο μου. Καταδικάζω την παιδοφιλία και την κτηνοβασία διότι θεωρώ πώς σε κάθε σεξουαλική πράξη πρέπει να υπάρχει συναίνεση και των δυο πλευρών και στις συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν υπάρχει. Το μόνο που υπάρχει είναι ότι ο θύτης ασελγεί σε αθώα θύματα. Αν λοιπόν θεωρήσουμε ότι κάποιος θεωρεί φετίχ το βιασμό, γιατί τα έχω ακούσει και αυτά, εκεί θα διαφωνήσω. Άλλο φετίχ κι άλλο έγκλημα. Όλα τα υπόλοιπα φετίχ μου είναι απλά αδιάφορα, απο τη στιγμή που ικανοποιούν αυτούς που τα έχουν, η δική μου γνώμη περισσεύει. Τα kinky παιχνίδια είναι ένας τρόπος για να ζωντανεύει μία σχέση ή είναι καλύτερα να μένουν κρυφά; Κάθε ζευγάρι καλό είναι να βρίσκει αμοιβαίους τρόπους να ικανοποιείται και να κρατά ζωντανή στη φλόγα. Στο σεξ ανάμεσα σε δυο ανθρώπους πρέπει να υπάρχουν μόνο τα όρια που βάζουν οι ίδιοι και όχι η κοινωνία και η θρησκεία. Αν κάποια ερωτικά παιχνίδια τους εξιτάρουν αμοιβαία θεωρώ πώς πρέπει να τα δοκιμάζουν για να κάνουν συναρπαστική τη σεξουαλική τους ζωή και να ανανεώνουν τη σχέση τους. Ποιο είναι για σένα το τοπ 5 των kinky δραστηριοτήτων; Προσωπικά σαν πιο δημοφιλή kinky attitudes έχω καταλήξει πως είναι ο σαδομαζοχισμός, το cross dressing, το cuckold, η ποδολαγνεία και το ομαδικό σεξ. Στείλε ένα kinky μήνυμα στους αναγνώστες Να ακολουθείτε το ερωτικό σας ένστικτο και τις εσωτερικές σας επιθυμίες χωρίς να φοβάστε γι αυτό που σας αρέσει και νιώθετε. Έτσι θα γίνετε πραγματικά ευτυχισμένοι άνθρωποι.

35 ΚΑΤΑΔΙΚΆΖΩ ΤΗΝ ΠΑΙΔΟΦΙΛΊΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΒΑΣΊΑ ΔΙΌΤΙ ΘΕΩΡΏ ΠΏΣ ΣΕ ΚΆΘΕ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΉ ΠΡΆΞΗ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΣΥΝΑΊΝΕΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΏΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΏΣΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ.

36 Εκλογές Οι προεκλογ που αγα

37 2015 ικές αφίσες πήσαμε Αυτές ήταν οι εκλογές του τρολαρίσματος. Κάτι η ελευθερία που παρέχουν τα social media (και που πολύ θα ήθελαν κάποιοι να την φρενάρουν) κάτι το ότι όσο αυξάνονται οι φωνές τόσο ανοίγουν περισσότερα μυαλά, κάτι η τακτική των κομμάτων που περικλείεται στην all time classic ελληική ρήση τα θέλει ο κώλος μας, και το παζλ των σατιρικών αφισών δεν άργησε να διαμορφωθεί!

38 Εκλογές 2015 Οι προεκλογικές αφίσες που αγαπήσαμε

39 panic #28/ #7/

40 Εκλογές 2015 Οι προεκλογικές αφίσες που αγαπήσαμε

41 panic #28/ #7/

42 Εκλογές 2015 Οι προεκλογικές αφίσες που αγαπήσαμε

43 panic #28/ 44-45

44 Εκλογές 2015 Οι προεκλογικές αφίσες που αγαπήσαμε

45

46 Εκλογές 2015 Οι προεκλογικές αφίσες που αγαπήσαμε

47 panic #28/ 46-47

48 Εκλογές 2015 Οι προεκλογικές αφίσες που αγαπήσαμε

49 panic #28/ 48-49

50 Εκλογές 2015 Οι προεκλογικές αφίσες που αγαπήσαμε

51 panic #28/ 50-51

52 Εκλογές 2015 Οι προεκλογικές αφίσες που αγαπήσαμε

53 panic #28/ 52-53

54 Big booty calls ASSτα να πάνε... Τα 6 κορυφαία οπίσθια που τουρλώνονται στην παγκόσμια showbiz Ακόμα και σήμερα, ο πισινός αποτελεί θέμα ταμπού για πολλές γυναίκες. Μην πεις σε κάποια ότι τον έχει μεγάλο, έγινες αμέσως εχθρός της. Κάποιες διάσημες όμως, ωόχι μόνο σπάνε το ταμπού, αλλά έχουν κάνει τη θεόρατη πίσω όψη τους, σημαία. Κι αυτά τα οπίσθια αποδείχτηκαν χρυσωρυχεία!

55 panic #29/ 54-55

56 ASSτα να πάνε... KIM κοντόχοντρη KARDASHIAN Αν και δεν ήταν η πρώτη διάσημη κωλαρού, ήταν εκείνη που απενοχοποίησε όσο καμία άλλη τις τεράστιες καμπύλες. Αυτό που άλλες έβρισκαν αντιαισθητικό και σύμβολο πάχους, η Kim το μετέτρεψε σε όπλο. Μόστραρε όσο περισσότερο μπορούσε τα καλούδια της και το αποτέλσμα ήταν από μία γλυκιά κοπέλα να λογίζεται ως sex symbol.

57 panic #28/ NICOL COCO AUSTIN Αν υπάρχει κάποια που έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από την Kim Kardashian, αυτή είναι η Nicol. Τα έξτρά παχάκια δεν περισσεύουν μόνο στους γλουτούς. Οπου και να την κοιτάξεις θα τα βρεις. Βέβαια, η γυναίακ του ράπερ Ice T, διατηρεί την πλειοψηφία τους εκεί που πρέπει: κώλο και βυζιά. Τα μαγιό της που πάντα είναι καάν δυο νούμερα μικρότερα, είναι θαύμα που... φαίνονται!

58 ASSτα να πάνε... IGGY AZALEA Tην λες και τη λιγότερο προικισμένη σε σχέση με τις υπόλοιπες του αφιερώματος. Η Αυστραλέζα ράπερ, που στην μούρη θυμίζει κάτι από Paris Hilton στο πιο γεμάτο, διαθέτει αξιολογότατη πίσω κίνηση. Στην ανάδειξη των προσόντων της βοήθησε πολύ και το βίντεο κλιπ με την J.Lo. Booty. Από την μία ο φρέσκος πισνός της Iggy από την άλλη ο έμπειρος της Lopez και η ζαλάδα ήταν αναπόφευκτη.

59 J.LO. Jeniffer Lopez ήταν η πρώτη που δεν ντράπηκε να H προτάξει τα οπίσθια της μιας και από στήθος δεν είχε κάτι αξιόλογο να επιδέιξει. Και τα κατάφερε περίφημα. Τόσο πολύ που ακόμα και σήμερα, που κάλλιστα μπαίνει στην λίστα των σιτεμένων op stars, δεν διαστάζει να στηρίζει πάνω τους τα νέα της σουξέ. Μπορεί σαν τραγούδια να μην έχουν τίποτα να πουν, αλλά σαν βίντεο κλιπ μιλάνε κατ ευθείαν στις καρδιές μας!

60 ASSτα να πάνε... SHAKIRA Mπορεί να είχε το καλύτερο κούνημα απ όλες, να έβγαλε ακόμα και τραγούδι για την ειλικρίνια των γοφών της, ωστόσο δεν ταυτήστηκε στον βαθμό που τα κατάφεραν οι άλλες με τα οπίσθια της. Ίσως γιατί διέθετε μακράν την καλύτερη φωνή και μεγαλύτερη σταθερότητα στα σουξέ.

61 NICKΙ MINAJ Nέα στο κουρμπέτι δν είναι. Στη τον έχω μεγάλο και τον κουνάω όμως είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη. Από wanna be star που προκαλούσε γέλια, έγινε talk of the town μετά το Anaconda. Ένα τραγούδι ηχορύπανση αλλά χάρμα οφθαλμών!

62 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ Μύθοι & Αλήθειες

63 310.gr Η εμφάνιση του ηλεκτρονικού τσιγάρου ως υποκατάστατο των συμβατικών αλλά και ως μέθοδος σταδιακής διακοπής του καπνίσματος άλλαξε πολλά δεοδομένα. Με την βοήθεια της αλυσίδας ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΤΣΙΓΑΡΑΔΙΚΟ (310.gr) καταρρίπτουμε ορισμένους μύθους και φανερώνουμε βασικές αλήθειες Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα έχουν αποτελέσει από την στιγμή της εμφάνισης τους στη αγορά έντονο θέμα αντιπαράθεσης. Αρχικά εμφανίστηκαν, ως μία εξαιρετική ευκαιρία για εκατομμύρια καπνιστές, για την διακοπή του καπνίσματος των παραδοσιακών τσιγάρων. Ο αρχικός ενθουσιασμός όμως για αυτήν την νέα εφεύρεση σύντομα υποχώρησε και έδωσε την θέση του σε έναν κύκλο ανασφάλειας που κατά καιρούς αυξάνεται με την εμφάνιση εκφοβιστικών, παραπλανητικών και εν τέλει ανυπόστατων άρθρων, που συχνά-πυκνά κάνουν την εμφάνιση τους στο διαδίκτυο. Δεν είναι λίγες οι φορές που εκφοβιστικοί τίτλοι άρθρων κάνουν λόγω για καταστροφικές εκρήξεις, δηλητηριάσεις ακόμα και για κίνδυνο εθισμού σε άλλες απαγορευμένες ουσίες. Αν και το μεγαλύτερο μέρος των καπνιστών στην Ελλάδα δείχνει να μην πτοείται από τέτοιου είδους δημοσιεύματα και να επιλέγει το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως ένα ασφαλέστερο τρόπο καπνίσματος αρκετοί αναρωτιούνται για την ασφάλεια του. Στην προσπάθεια μας να διαχωρίσουμε τον μύθο από την πραγματικότητα θα κάνουμε μία λίστα των «τρομακτικών δηλώσεων» που κατά καιρούς θα έχουν πέσει στην αντίληψη σου προσπαθώντας να παρουσιάσουμε κυρίως την λογική πλευρά των πραγμάτων. «ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΑΚΌΜΑ ΣΟΒΑΡΈΣ ΈΡΕΥΝΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΎΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΤΟΥ» Υπάρχουν δεκάδες έρευνες που αφορούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο και την χρήση του και οι περισσότερες είναι δημοσιευμένες σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά ανά τον κόσμο. Ειδικότερα τα τελευταία τρία χρόνια μεγάλο μέρος των ερευνών αυτών είναι συγκριτικές με το κανονικό τσιγάρο και παρουσιάζουν το μεγάλο όφελος, που μπορεί να έχει ένας καπνιστής αν επιλέξει να ατμίζει παρά να καπνίζει. Από την άλλη καμία μέχρι

64 Μύθοι & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ Αλήθειες σήμερα επίσημη έρευνα δεν έχει να μας παρουσιάσει αντίθετα αποτελέσματα. Οι μέχρι τώρα έρευνες που αφορούν το η.τ ξεπερνούν τις 100. Αναφορικά μπορούμε να σημειώσουμε σημαντικά συμπεράσματα που έδειξαν έρευνες την τελευταία πενταετία: Σημαντική βελτίωση της υγείας 74 καπνιστών από την χρήση του η.τ μετά από τρίμηνη χρήση. Ο μηδενισμός του εκ πνεόμενου μονοξειδίου, η βελτίωση σε αποτελέσματα σπιρομέτρησης και η μείωση των Η ενεργητική ή παθητική χρήση του η.τ στην αναπνευστική λειτουργία είναι τόσο μικρή που κρίνεται ως κλινικά ασήμαντη. (έρευνα Ωνασείου και καθηγητή Φαρσαλινού) Ασήμαντα τα στοιχεία των ρύπων στον ατμό και τα υγρά αναπλήρωσης του η.τ. Κανένας κίνδυνος για τους παθητικούς ατμιστές. (Dr Burstyn, Drexel University 2013) σφυγμών ήταν κάποια από τα θετικά μετά από χρήση του η.τ. (Γαλλική έρευνα Dr Jaqkues Gragner,Dr Brigitte Cornette) «ΕΚΡΉΞΕΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΏΝ, ΠΥΡΚΑΓΙΈΣ ΚΑΙ ΑΤΥΧΉΜΑΤΑ» Οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν αποτελούν κάποιο είδος «καινούργιας μπαταρίας» που χρησιμοποιείται για πρώτη φόρα.

65 310.gr Αντιθέτως χρησιμοποιούνται οι ίδιες μπαταρίες λιθίου που χρησιμοποιούνται σε δεκάδες συσκευές στην καθημερινότητα μας όπως είναι το κινητό μας τηλέφωνο ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή. Ο ίδιος βαθμός επικινδυνότητας που υπάρχει στην χρήση, στην φόρτιση ή την αποφόρτιση οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής που διαθέτει μπαταρίες ισχύει και στις συσκευές ηλεκτρονικού ατμίσματος. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε πως τα τελευταία χρόνια όλες ο μπαταρίες των συσκευών η.τ διαθέτουν όλες τις απαραίτητες προστασίες που εξασφαλίζουν την σωστή και ασφαλή χρήση από τον χρήστη. ΠΡΟΚΑΛΕΊ ΥΓΡΌ ΣΤΟΝ ΠΝΕΎΜΟΝΑ Ίσως αποτελεί την μεγαλύτερη ανακρίβεια που έχει ποτέ ειπωθεί για το η.τ. Η θεωρία πως ο ατμός που παράγεται υγροποιείται και μπορεί να προκαλέσει κάποιας μορφής πνευμονικό οίδημα, δεν διαθέτει καμία απολύτως επιστημονική βάση. Αντιθέτως τα αίτια που μπορούν να προκαλέσουν υγρό στους πνεύμονες είναι σύμφωνα με τους ειδικούς αποτέλεσμα καρδιαγγειακών προβλημάτων, λοιμώξεων στον πνεύμονα όπως είναι η πνευμονία αλλά και η έκθεση σε επικίνδυνες ουσίες όπως είναι το χλώριο, η αμμωνία ή το οξείδιο του αζώτου. Καμία επιστημονική αναφορά τεκμηριωμένη ή ατεκμηρίωτη δεν υπάρχει που να σχετίζει τον ατμό του η.τ με υγρό στους πνεύμονες. ΚΎΜΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΆΣΕΩΝ ΑΠΌ Η.Τ Από το περιεχόμενο των άρθρων που αφορούν δηλητηριάσεις από το η.τ καταλαβαίνουμε πως οι συντάκτες αυτών έχουν ως αποκλειστικό σκοπό να επενδύσουν στον φόβο και όχι να ενημερώσουν το κοινό για κάποιο ενδεχόμενο κίνδυνο. Αυτονόητο είναι, πως οι παραπάνω αναφορές πέραν των υπερβολικών διατυπώσεων παρουσιάζουν πλήρως διαστρεβλωμένα την αλήθεια για δύο λόγους: Καμία πιθανότητα δηλητηρίασης δεν υπάρχει από την χρήση του η.τ. Η ατμοποίηση του υγρού αναπλήρωσης που μπορεί να δεχτεί ο ατμοποιητής μίας συσκευής ατμίσματος περιέχει ξεκάθαρα τις παρακάτω ουσίες: Γλυκερίνη, Προπυλενογλυκόλη, αρώματα τροφίμων που συχνά χρησιμοποιούνται και στην μαγειρική και τέλος νικοτίνη προαιρετικά. Όσον αφορά τις δύο πρώτες ουσίες έχουν χαρακτηριστεί, ως μη τοξικές και απόλυτα ασφαλής για κατανάλωση. Η πιθανότητα κατάποσης από στόματος ενός υγρού αναπλήρωσης, που περιέχει νικοτίνη σίγουρα θα ήταν βλαπτική για τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα υγρά αναπλήρωσης όμως όπως είναι αυτονόητο δεν προορίζονται γι αυτό τον σκοπό αλλά για εισπνοή μόνο μέσω του ατμοποιητή της συσκευής μας. Είναι σκόπιμη διαστρέβλωση να χαρακτηρίζει ο οποιοσδήποτε ένα δυστύχημα (πχ κατάποση ενός υγρού με νικοτίνη από ένα μικρό παιδί) ως κύμα δηλητηρίασης και απειλή την στιγμή που γνωρίζει πως χιλιάδες προϊόντα καθημερινής χρήσης θα ήταν το ίδιο βλαβερά σε αντίστοιχη περίπτωση. Καθένας όπως είναι αυτονόητο οφείλει να χρησιμοποιεί κάθε καταναλωτικό προϊόν για τον σκοπό που προορίζεται και να φροντίζει να φυλάσσει σε ασφαλές και μη προσβάσιμο μέρος από παιδιά οτιδήποτε θα μπορούσε να τα βλάψει. ΜΊΑ ΕΦΕΎΡΕΣΗ ΠΟΥ ΑΛΛΆΖΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΈΝΑ.. Σίγουρα ζούμε σε έναν κόσμο που η στάση μας απέναντι σε οτιδήποτε το καινούργιο είναι πάντα σκεπτική. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει χαρακτηριστεί ως μία εφεύρεση που ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα δεκαετιών. Είναι αυτονόητο πως τα εμπορικά συμφέροντα που θίγει η εμφάνιση ενός τέτοιου επαναστατικού προϊόντος, θα βρει στην πορεία της εξέλιξης του και εχθρούς. Κανένας όμως δεν μπορεί να ανατρέψει την δυναμική ενός προϊόντος, που ήρθε να σώσει την ζωή εκατομμύρια καπνιστών.

66 Τα σκίτσα Εσύ θα άντεχες ένα Charlie He Πολλοί βροντοφώναξαν je suis Charlie μετά το δολοφονικό τζιχαντίστικο χτύπημα στα γραφεία της γαλλικής σατυρικής εφημερίδας. Θα έκαναν το ίδιο αν κυκλοφορούσε στην Ελλάδα ένα ανάλογο έντυπο; Ή θα μαζεύονταν για να διαδηλώσουν (τουλάχιστον) όπως συνέβη στην περίπτωση της θεατρικής παράστασης Corpus Cristi;

67 CHARLIE HEBDO της οργής bdo στα ελληνικά περίπτερα; Η σάτιρα μπορεί να μην έχει μέτρο αλλά η ελευθερία έκφρασης και άποψης δεν χωράει διαπραγματεύσεις και δεν μπορεί να εφαρμόζεται επιλεκτικά. Δείτε, λοιπόν, την γκάμα της θρησκευτικής σάτιρας του Charlie και όχι μόνο για τον Μωάμεθ. Για να ξέρετε τουλάχιστον γιατί δηλώνετε Je Suis Charlie.

68 CHARLIE HEBDO Τα σκίτσα της οργής Εσύ θα άντεχες ένα Charlie Hebdo στα ελληνικά περίπτερα; 1. Δείπνο ηλιθίων Ένα τραπέζι 2. Βατικανό Άλλη μία στημένη εκλογή Κατεβάστε με, θέλω να ψηφίσω 3. Ο Θεός, έξω από το σχολείο Όχι κωλοσυναντήσεις με τους γονείς των μαθητών 4. Επίσκοποι παιδεραστές Κάνε ταινία, όπως ο Πολάνσκι 5. Γκέι γάμος. Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα

69 5

70 CHARLIE HEBDO Τα σκίτσα της οργής Εσύ θα άντεχες ένα Charlie Hebdo στα ελληνικά περίπτερα; 1

71 1. Αν επέστρεφε ο Μωάμεθ Είμαι ο προφήτης, ηλίθιε Σκάσε άπιστε 2. Πρέπει να φιμώσουμε το Charlie Hebdo 3. Δεν υπάρχει θεός 4. Σφαγή στην Αίγυπτο Το κοράνι είναι σκατά Δεν σταματά τις σφαίρες 5. Τα γυρίσματα της ταινίας Τα Σκάνδαλα του Μωάμεθ. Είστε βέβαιος ότι ο Μωάμεθ είχε σεξουαλικές σχέσεις με ένα κεφάλι γουρουνιού; Δεν έχω τα μέσα να πληρώσω μία πόρνη 9 ετών, φίλε

72 CHARLIE HEBDO Τα σκίτσα της οργής Εσύ θα άντεχες ένα Charlie Hebdo στα ελληνικά περίπτερα; Ο έρωτας είναι ισχυρότερος από το μίσος

73 Όλα συγχωρούνται Είμαι Charlie

74 viral panic Δαμάντια και... μαργαριτάρια που κυκλοφορούν στο internet

75 panic #29/ 74-75

76 viral panic Βασισμένο σε διαμάντια και... μαργαριτάρια που κυκλοφορούν στα social media

77 panic #29/ 76-77

78 viral panic Βασισμένο σε διαμάντια και... μαργαριτάρια που κυκλοφορούν σε sites και blogs ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΚΑΡΑΝΤΊΝΑ ΤΎΠΟΥ SURVIVAL ΚΆΝΕΙ Ο ΓΙΏΡΓΟΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΒΡΑΧΟΝΗΣΊΔΑ tvorini-gr.blogspot.gr Με μεγάλη μυστικότητα ο Γ.Παπανδρέου κάνει Survival σε ελληνική βραχονησίδα για εξαγνισμό και αποτίμηση της ήττας του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στις τελευταίες εκλογές.. Κύκλοι του Κινήματος αναφέρουν πως ο πρόεδρος υποβάλλεται σε πολιτική καραντίνα που θα του δώσει την ευκαιρία να εκτιμήσει τυχόν λάθη που έγιναν κατά την σύντομη προεκλογική περίοδο ώστε να επανακάμψει την 7η Φεβρουαρίου στη 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών που θα γίνει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το καθημερινό του πρόγραμμα περιλαμβάνει αυτομαστίγωματα μέχρι αίματος αλλά και οδυρμούς, ασταμάτητο τρέξιμο με γυμνό πέλμα (στυλ Forest GAP), διατροφή με αγριόχορτα και τσουκνίδες, και τέλος συγγραφή βιβλίου με τον τίτλο ΕΓΩ ή ΑΥΤΟΣ, υπονοώντας τον Ευαγ.Βενιζέλο. Όπως αναφέρει το Κίνημα στην ανακοίνωσή του: «Ο πρόεδρος είχε ανάγκη την απομόνωση και τον διαλογισμό εν όψει του συνεδρίου. Τις τελευταίες ημέρες παρουσίαζε απώλεια μνήμης. Σκεφθείτε πως επέμενε πως ο Τσίπρας έφερε την τρόικα στην Ελλάδα και πως ο Βενιζέλος ειναι πιλότος της 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα». «Κατόπιν τούτων θεωρήθηκε αναγκαία η ολιγοήμερη απομόνωση» Στην εικόνα ντοκουμέντο ο ΓΑΠ νίπτει τας χείρας του στα υφάλμυρα νερά που έχουν λιμνάσει λόγω των παλιρροιών ανάμεσα σε δύο μεγάλους βράχους της βραχονησίδας. (Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, ανήκουν στην κατηγορια FANTASTIC SATIRE STORIES. Αποτελούν δε προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ). κείμενο-επεξεργασμένη εικόνα: takis Vorini

79 panic #29/ drseeng.com kakia.gr tzampanintza.blogspot.gr

80 viral panic Βασισμένο σε διαμάντια και... μαργαριτάρια που κυκλοφορούν σε sites και blogs H τάξη και η κόσμια συμπεριφορά μέσα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου φαίνεται πως αποτελούν ακόμη μια βασική προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ακριβώς για τον λόγο αυτό άλλωστε, ορίστηκε ως νέα πρόεδρος της Βουλής μια, αν μη τι άλλο, επιβλητική παρουσία, η οποία δεν είναι άλλη από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η δυναμική πολιτικός έχει αποδείξει με τις μέχρι τώρα παρουσίες της στα δημοσιογραφικά πάνελ πως μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό το δύσκολο έργο. Ωστόσο, για την εγγύηση της επίτευξης της ηρεμίας tokoulouri.com Υπό τους ήχους του «Eye of the tiger» θα εισέρχεται στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην αίθουσα, η νέα πρόεδρος της Βουλής έχει ήδη στο μυαλό της ένα σύνολο αλλαγών. Έτσι, η κυρία Κωνσταντοπούλου θα εισέρχεται στην αίθουσα υπό τους ήχους του «Eye Of The Tiger» κι έπειτα από μια σύντομη περιπλάνηση στο χώρο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα κοιτάζει επίμονα με το γνωστό της ύφος τους ανήσυχους βουλευτές, θα κάθεται στη θέση του προέδρου. Αξίζει να σημειωθεί πως η νέα πρόεδρος έχει ήδη παραγγείλει, για λόγους επιβολής, μια ρέπλικα του θρόνου στον οποίο κάθεται η Αντζελίνα Τζολί στην τελευταία της ταινία «Maleficent», μιας και η κυρία Κωνσταντοπούλου δηλώνει φανατική οπαδός της κακιάς βασίλισσας του παραμυθιού. Παράλληλα, με δικά της έξοδα, η κυρία Κωνσταντοπούλου σκοπεύει να αντικαταστήσει και το υπάρχον κουδουνάκι που μέχρι πρότινος χρησιμοποιείτο για να επιβληθεί η τάξη. Για το λόγο αυτό μάλιστα, έχει προβεί στη παραγγελία ενός ειδικού σφυριού φτιαγμένου από υλικό προερχόμενο αποκλειστικά από χωριό του Νεπάλ, το οποίο και προκαλεί εκκωφαντικό θόρυβο. Τέλος, ιδιαίτερα αποδοτική φαίνεται πως θα είναι και μια μικρή προσθήκη στα έδρανα των βουλευτών. Η προσθήκη αυτή, όπως δηλώνει η κυρία Κωνσταντοπούλου, είναι εμπνευσμένη από τον δημοφιλή τρόπο εκπαίδευσης των σκύλων, τους οποίους και ψεκάζουν όταν δεν επιδεικνύουν την πρέπουσα συμπεριφορά. Έτσι, κατόπιν υπόδειξής της, μέσω ειδικών διακοπτών που θα τοποθετηθούν μπροστά της, θα έχει τη δυνατότητα να τιμωρεί όποιον βουλευτή εκείνη κρίνει, ψεκάζοντάς τον με citronella, κάτι που θα του προκαλεί ένα δυσάρεστο συναίσθημα οδηγώντας στη συνέτισή του. Οι αλλαγές που σχεδιάζει η 38χρονη πολιτικός και οι οποίες θα μπουν σε ισχύ μόλις ολοκληρωθεί η διαμόρφωση της αίθουσας, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους Έλληνες πολίτες ενώ ήδη κάποιοι από τους βουλευτές εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για τις καινοτομίες αυτές, εξετάζοντας την πιθανότητα να είναι αλλεργικοί στη citronella. ΦΌΒΟΥΣ ΌΤΙ ΜΕ ΤΗ ΝΈΑ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΈΨΕΙ ΤΟ ΚΟΤΛΈ ΣΑΚΆΚΙ ΣΤΗ ΜΌΔΑ ΕΚΦΡΆΖΟΥΝ ΑΝΑΛΥΤΈΣ tovatraxi.com Την έντονη ανησυχία τους ότι το κοτλέ σακάκι μπορεί να επιστρέψει ως ενδυματολογική επιλογή εκφράζουν πολλοί διεθνείς αναλυτές, μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τονίζουν, η προτίμηση πολλών πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματος και πλέον υπουργών- στο κοτλέ σακάκι έχει προκαλέσει έντονες αναταράξεις στην Ευρώπη, όπου το συγκεκριμένο ένδυμα βρίσκεται στο περιθώριο εδώ και αρκετά χρόνια. «Δυστυχώς βλέπουμε μια ανησυχητική τάση να επιστρέφει το κοτλέ σακάκι στον πολιτικό χάρτη της Ευρώπης. Μέχρι σήμερα περιοριζόταν στους κύκλους των ακαδημαϊκών, κυρίως σε αποχρώσεις καφέ και μελί, και σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις με μπάλωμα στους αγκώνες. Ωστόσο, βλέποντας τις ενδυματολογικές επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει διάχυτη ανησυχία μεταξύ των κρατών της Δύσης ότι μπορεί να επιστρέψουν και άλλες αποχρώσεις με απρόβλεπτες συνέπειες. Μετά από πολλά χρόνια, το φάντασμα του κοτλέ σακακιού πλανάται πάνω από την Ευρώπη» προειδοποιούν.

81 panic #29/ ΜούφαNet του Νίκου Ζαχαριάδη Εικόνα-σοκ: Σε αυτή την κατάσταση άφησε το γραφείο στο Μαξίμου ο Α. Σαμαράς Λείπει και το κομμάτι με τα νομίσματα από τα πόδια της «Ευγνωμονούσας Ελλάδας» στον πίνακα πίσω από το πρωθυπουργικό γραφείο! Δεν είναι ούτε οι πινέζες που βρέθηκαν στην άσπρη πλαστική καρέκλα που άφησε ο προκάτοχός του στο γραφείο, ούτε η σκισμένη αναμνηστική φωτογραφία με τους δύο δημοσιογράφους της ΝΕΡΙΤ ύστερα από την περίφημη συνέντευξη, ούτε οι δεκάδες σταυροί από λαμπάδες σε όλα τα κατώφλια, ούτε καν το πόδι κότας τυλιγμένο με κλωστή και με μια κατάρα γραμμένη σε άγνωστη γλώσσα που βρέθηκε σε μια γωνία ή οι ψαλιδισμένες τρίχες από το μουστάκι του Χρύσανθου Λαζαριδη που ήταν σκορπισμένες παντού. Εκείνο που εντυπωσίασε τον διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, μόλις μπήκε στο έρημο Μέγαρο Μαξίμου, ήταν το κομμάτι που έλειπε από τον πίνακα του Θεόδωρου Βρυζάκη «Ελλάς Ευγνωμονούσα» μπροστά στον οποίο συνήθιζε να ποζάρει ο πρώην theblob.gr Πρωθυπουργός, στις φωτογραφίες που δημοσίευε στο twitter ο Γιώργος Μουρούτης. Συγκεκριμένα, από τον πίνακα έχει αφαιρεθεί εκείνο το κομμάτι που δείχνει τον σωρό τον νομισμάτων, που έχουν αφήσει στα πόδια της Ελλάδας οι οπλαρχηγοί που την προσκυνούν, προκειμένου -σύμφωνα με τον ζωγράφο- να βοηθήσουν στην ανασυγκρότησή της! Η κίνηση αυτή, ερμηνεύεται ως μια ακόμα μικροπρέπεια του περιβάλλοντος του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θέλει να στείλει μήνυμα στον διάδοχό του, πως χωρίς θρησκευτικό όρκο, δεν δικαιούται τα χρήματα της Πατρίδος τα οποία ως γνωστόν, ανήκουν μόνο στους πιστούς που το φωνάζουν με κάθε τρόπο. Επίσης, στο πρωθυπουργικό γραφείο βρέθηκε ένα ηλεκτρονικό καντήλι (από το οποίο είχαν αφαιρεθεί οι δύο μπαταρίες τύπου ΑΑ) και το σύνθημα «This is MESINIAAA» γραμένο με μαρκαδόρο στη μέσα μεριά της πόρτας της τουαλέτας. ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΌΣ ΜΑΡΑΘΏΝΙΟΣ ΖΕΪΜΠΈΚΙΚΟΥ ΑΠ ΤΟΝ ΑΠΌΣΤΟΛΟ ΓΚΛΈΤΣΟ Σε προεκλογικό πυρετό βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο δήμαρχος Στυλίδας και επικεφαλής του συνδυασμού Τελεία, Απόστολος Γκλέτσος. Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ παρευρέθηκε σε 25 εκδηλώσεις και για κακή του τύχη, όλοι οι καλεσμένοι και των 25 εκδηλώσεων επιθυμούσαν να βαρέσουν παλαμάκια στον λεβέντη δήμαρχο. Μη μπορώντας να αρνηθεί την λαϊκή απαίτηση, ο κ. Γκλέτσος αναγκάστηκε να υποκύψει σε όλες τις παραγγελιές. Αν και στην αρχή το εγχείρημα φαινόταν εύκολο και διασκεδαστικό, μετά το 10ο ζεϊμπέκικο ο 48χρονος πρώην ηθοποιός παρουσίασε τα πρώτα σημάδια κόπωσης. Όταν έφτασε στο 20ο ήταν πλέον ένα ανθρώπινο ράκος, ενώ αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως τα πέντε τελευταία τα χόρεψε σχεδόν ακίνητος, με καμπουριασμένη πλάτη και τα χέρια του να πηγαίνουν πέρα δώθε χωρίς ρυθμό. Στο τέλος της βραδιάς συνεργάτες του κ. Γκλέτσου τον κουβάλησαν στους ώμους τους μέχρι το κρεββάτι του, στο οποίο παρέμεινε μέχρι σήμερα το μεσημέρι.

82 REBUS SURREAL ΠΑΘΗΣΗ Δεν είναι κάτι ανησυχητικό αλλά είναι μεγάλη ταλαιπωρία για όποιον το έχει (Η λύση βρίσκεται πάνω αριστερά αν γυρίσεις την οθόνη ανάποδα) Σπυράκι στον κώλο

83 ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ Εγώ δε θέλω τον αρμόδιο να παίξω να αποφασίζω κεκλεισμένων των θυρών είμαι απ αυτούς που πάντα μένουνε απ έξω γιατί δεν έχω ούτε γραβάτα ούτε παπιγιόν ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Χαιρετίσματα

84 Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά. Mark Twain panic

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΑ 27 28 29 Είχαμε πλύνει τα πιάτα, είχαμε συγυρίσει το σπίτι και η Σάρα νανούριζε ήδη τη μικρή μας πριγκίπισσα στο παιδικό δωμάτιο. Έκανα στα γρήγορα μια προσευχή στον Θεό των κοιμισμένων παιδιών,

Διαβάστε περισσότερα

III. Ο γέρος που άκουγε τα ωραιότερα τραγούδια.

III. Ο γέρος που άκουγε τα ωραιότερα τραγούδια. III. Ο γέρος που άκουγε τα ωραιότερα τραγούδια. Περπάτησε τα εκατό περίπου μέτρα ουδέτερης ζώνης βαριεστημένα, όχι δε το είχε μετανιώσει, φαίνεται ήταν γραφτό του αυτά τα σύνορα να τα διασχίζει με τα πόδια,

Διαβάστε περισσότερα

Μια φορά κι έναν καιρό. ζούσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

Μια φορά κι έναν καιρό. ζούσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα! ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2013 Το ελληνικό ημερολόγιο που μας υπενθυμίζει καθημερινά όλες τις ονομαστικές γιορτές και τις επίσημες αργίες ζούσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα! Οι ασπρόμαυροι πρωταγωνιστές του Ελληνικού

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ. Κεφάλαια 11 έως 20

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ. Κεφάλαια 11 έως 20 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ Κεφάλαια 11 έως 20 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αυτά είναι Μαθήματα Θαυμάτων. Τα Μαθήματα αυτά είναι απαραίτητα. Μόνο ο χρόνος που θα τα κάνεις είναι προαιρετικός. Ελεύθερη βούληση δεν σημαίνει ότι μπορείς

Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες. 8 ιστορίες γραμμένες απο του μαθητές όλων των τάξεων του 15 ου δημοτικού σχολείου ηρακλείου

Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες. 8 ιστορίες γραμμένες απο του μαθητές όλων των τάξεων του 15 ου δημοτικού σχολείου ηρακλείου Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες 8 ιστορίες γραμμένες απο του μαθητές όλων των τάξεων του 15 ου δημοτικού σχολείου ηρακλείου 2015-2016 Περιεχόμενα Τάξη Α - «Τα χαρούμενα Χριστούγεννα» Τάξη Β - «Ο μπαμπάς του

Διαβάστε περισσότερα

ο σούρουπο είχε απλώσει το σκοτεινό υφάδι του, κεντημένο με περισσή στοργή από τη μητέρα του, τη μαρμαρυγή. Τιτιβίσματα πτηνών ορμούσαν μες στην

ο σούρουπο είχε απλώσει το σκοτεινό υφάδι του, κεντημένο με περισσή στοργή από τη μητέρα του, τη μαρμαρυγή. Τιτιβίσματα πτηνών ορμούσαν μες στην Πρόλογος Εκεί έξω, σε μέρη που ανέγνωρα κοιμούνται, σε τόπους μακρινούς και μυστηριακά άφαντους, ανθοβριθούν κόσμοι και μαραίνονται πλάσματα που χλευάζουν την αιωνιότητα. Το μικρό μυαλό των ανθρώπων, ευχαριστημένο

Διαβάστε περισσότερα

Ξημέρωμα 18 Φεβρουαρίου 2012

Ξημέρωμα 18 Φεβρουαρίου 2012 Ξημέρωμα 18 Φεβρουαρίου 2012 Η πρωινή φρουρά είχε λάβει τις θέσεις της στο ένδοξο στρατόπεδο του μεγάλου Κάστρου. Ο στρατιώτης Λούφας Λουφάκης, γνωστός για τις γκάφες του, μετρούσε πλέον ώρες μέχρι να

Διαβάστε περισσότερα

Το μάτι του Ελέφαντα. Χριστόφορος Ακριτίδης

Το μάτι του Ελέφαντα. Χριστόφορος Ακριτίδης Το μάτι του Ελέφαντα Χριστόφορος Ακριτίδης Μέρος Πρώτο...3 Η συνάντηση...6 Ο σκανταλιάρης θεός... 22 Το ταξίδι...25 Το θεριό... 36 Η Ιφιγένεια... 42 Η απογοήτευση... 49 Μέρος Δεύτερο... 57 Ο Ινδιάνος...

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΑ ΚΑΚΑΒΟΓΙΑΝΝΗ. Ένας χρόνος θύελλα

ΜΑΡΙΑ ΚΑΚΑΒΟΓΙΑΝΝΗ. Ένας χρόνος θύελλα ΜΑΡΙΑ ΚΑΚΑΒΟΓΙΑΝΝΗ Ένας χρόνος θύελλα Στη μνήμη του αδελφού μου, Βαγγέλη, που η αγάπη του θα ζεσταίνει πάντα την ψυχή μου. ΤΟ ΞΕΣΠασμα x Τ ο παρατεταμένο χτύπημα της συσκευής του τηλεφώνου επάνω στο

Διαβάστε περισσότερα

O Μικρός Πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη

O Μικρός Πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη O Μικρός Πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της Αναζήτησης! Ο Μικρός Πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της Αναζήτησης... Copyright 2013 Χρήστος Τσαντής Πίνακας εξώφυλλου:

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργοί μεταπράτες της διαφθοράς! Απασφαλίστε για το μεγάλο ΠΗΔΗΜΑ!!! Κυριάκου Κόκκινου *

Υπουργοί μεταπράτες της διαφθοράς! Απασφαλίστε για το μεγάλο ΠΗΔΗΜΑ!!! Κυριάκου Κόκκινου * Υπουργοί μεταπράτες της διαφθοράς! Απασφαλίστε για το μεγάλο ΠΗΔΗΜΑ!!! Κυριάκου Κόκκινου * Όχι ρε παιδιά, μην ξανακούσω ότι οι Υπουργοί της Ελληνικής Δημοκρατίας, όπως την κατάντησαν, είναι εργολάβοι σκοτεινών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΛΑΖΕΡΗΣ. ο Βασιληάς οι Νύφες. η Μαύρη Δράκαινα

ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΛΑΖΕΡΗΣ. ο Βασιληάς οι Νύφες. η Μαύρη Δράκαινα ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΛΑΖΕΡΗΣ ο Βασιληάς οι Νύφες και η Μαύρη Δράκαινα Μια Ιστορία από το Θρυμματισμένο Σύμπαν Κώστας Βουλαζέρης http://www.fantastikosorizontas.gr/kostasvoulazeris ISBN: 978-618-5031-28-2 Για τα πνευματικά

Διαβάστε περισσότερα

ANNA TENEZH Η αρχοντοπούλα με την πέτρινη καρδιά

ANNA TENEZH Η αρχοντοπούλα με την πέτρινη καρδιά ANNA TENEZH Η αρχοντοπούλα με την πέτρινη καρδιά Μια φορά κι έναν καιρό, τον πολύ παλιό καιρό, τότε που οι άνθρωποι δεν είχαν μηχανές και τα έκαμναν όλα με τα χέρια τους, ήταν ένας άρχοντας που είχε αμέτρητα

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ Για την πατρίδα και τον έρωτα Κυριάκος Δ. Παπαδόπουλος ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ Λεμεσός Αθήνα 2004 1 Κυριάκος Δ. Παπαδόπουλος ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΥΠΡΟΕΠΕΙΑ ΣΕΙΡΑ: Ιστορικό Μυθιστόρημα Διευθυντής Σειράς: Μ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Ιωάννά νοτάρά Στη σκιά του πάθους

Ιωάννά νοτάρά Στη σκιά του πάθους Ιωάννα Νοταρά Στη σκιά του πάθους Στον μικρό Νικόλα-Αλέξανδρο ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 0 Ο ήχος της λαμαρίνας που τσαλακωνόταν, ένιωσε να του διαλύει το μυαλό. Το αυτοκίνητο πήρε δυο στροφές ακυβέρνητο και μετά ησυχία.

Διαβάστε περισσότερα

2 Ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΔΑΦΝΗ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ JEANNE D ARC Α ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΙΤΛΟΣ : NADIFUS ILIBRIBUS

2 Ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΔΑΦΝΗ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ JEANNE D ARC Α ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΙΤΛΟΣ : NADIFUS ILIBRIBUS 2 Ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΔΑΦΝΗ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ JEANNE D ARC Α ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΙΤΛΟΣ : NADIFUS ILIBRIBUS Κάθε φορά που φυτρώνει κάποιο από εμάς έρχονται οι Μοίρες και το ραίνουν με το ριζικό

Διαβάστε περισσότερα

το 1945 εγκαταστάθηκε στην πρωτεύουσα του ανώνυμου [11]

το 1945 εγκαταστάθηκε στην πρωτεύουσα του ανώνυμου [11] Α ΤΟ ΑΡΡΩΣΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ Την ώρα που κατέβηκε από τη λιμουζίνα, το είχε πάρει πια απόφαση ν αυτοκτονήσει. Η ιδέα ξεπρόβαλε μέσα από τη λόχμη της την πρώτη κιόλας φορά που ο καθηγητής τού μίλησε για την ανίατη

Διαβάστε περισσότερα

Μικρός Ευεργετινός. Μεταφρασμένος στη Δημοτική

Μικρός Ευεργετινός. Μεταφρασμένος στη Δημοτική Μικρός Ευεργετινός Μεταφρασμένος στη Δημοτική ΚΟΖΑΝΗ Μάρτιος 2006 2 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Κανείς ποτέ δεν πρέπει ν απελπίζεται... 5 Του αββά Μάρκου...5 Του αββά Ησαΐα...5 Του αγίου Εφραίμ... 6 Από το βίο

Διαβάστε περισσότερα

Η εργασία είναι αφιερωμένη σε όσους επέλεξαν να. ασχοληθούν με το κλάδο της φυσικοθεραπείας και. θεωρούν την φυσικοθεραπεία λειτούργημα και όχι

Η εργασία είναι αφιερωμένη σε όσους επέλεξαν να. ασχοληθούν με το κλάδο της φυσικοθεραπείας και. θεωρούν την φυσικοθεραπεία λειτούργημα και όχι Η εργασία είναι αφιερωμένη σε όσους επέλεξαν να ασχοληθούν με το κλάδο της φυσικοθεραπείας και θεωρούν την φυσικοθεραπεία λειτούργημα και όχι επάγγελμα. 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Κεφάλαια: 1.Εισαγωγή...1 τενοντίτιδα

Διαβάστε περισσότερα

Λύσεις. Ποιος Έλλην πολίτης θα διαμαρτυρηθεί αν μια ωραία πρωία η γη καταπιεί το υπουργείο Οικονομικών;

Λύσεις. Ποιος Έλλην πολίτης θα διαμαρτυρηθεί αν μια ωραία πρωία η γη καταπιεί το υπουργείο Οικονομικών; 3 Λύσεις Ποιος Έλλην πολί θα διαμαρτυρηθεί αν μια ωραία πρωία η γη καταπιεί το υπουργείο Οικονομικών; Διασκέδαση των σπουδαστών αποτελούν τα ξενύχτια μέχρι πρωίας μπροστά στις οθόνες των εργαστηρίων. Χιλιάδες

Διαβάστε περισσότερα

YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΡΑΠΤΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Θέμα: ΕΛΛΗΝΙΚΑ Ημερομηνία:

Διαβάστε περισσότερα

παιδιά, τα περισσότερα λόγω οικονομικής κρίσης και παραμένουν με ένα παιδί και στη χειρότερη περίπτωση

παιδιά, τα περισσότερα λόγω οικονομικής κρίσης και παραμένουν με ένα παιδί και στη χειρότερη περίπτωση Κωδικός 2417 Ε ΡΑ: ΦΙΛΙΠΠΙΑ Α ΕΤΟΣ ΕΚ ΟΣΗΣ 1957 Ι ΡΥΤΗΣ: ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΠΑΡΚΑΣ Ι ΙΟΚΤΗΤΗΣ-ΕΚ ΟΤΗΣ - ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ Κ. ΜΠΑΡΚΑΣ www.foniagroti.gr ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 Οκτωβρίου 2014 Αριθ. Φύλλου 2450 Αρχ. Σπυρίδωνος

Διαβάστε περισσότερα

Περιβάλλον και Ανάπτυξη ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. Γραμματικογιάννης Α. Ηλίας. Επιβλέπων: Καθηγητής Δ. Ρόκος

Περιβάλλον και Ανάπτυξη ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. Γραμματικογιάννης Α. Ηλίας. Επιβλέπων: Καθηγητής Δ. Ρόκος ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ - ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (Δ.Π.Μ.Σ.) "ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ" Η ΦΤΩΧΕΙΑ Γραμματικογιάννης Α. Ηλίας Εργασία η οποία υποβάλλεται στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ελληνική πεζογραφία ΜΕΝΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑΣ Σεραφείμ και Χερουβείμ Επετειακή επανέκδοση του βιβλίου που σημάδεψε τη δεκαετία του 80

ελληνική πεζογραφία ΜΕΝΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑΣ Σεραφείμ και Χερουβείμ Επετειακή επανέκδοση του βιβλίου που σημάδεψε τη δεκαετία του 80 άνοιξη 2014 ελληνική πεζογραφία ISBN: 978-960-04-4471-1 ΣΕΛ. 312 ΜΕΝΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑΣ Σεραφείμ και Χερουβείμ Επετειακή επανέκδοση του βιβλίου που σημάδεψε τη δεκαετία του 80 Ένα βιβλίο που ανασταίνει τη

Διαβάστε περισσότερα

289 ον Σύστημα Αεροπροσκόπων Αγίας Φύλας ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΑΛΚΙΝΟΥ ΤΡΙΦΥΛΛΟΥ

289 ον Σύστημα Αεροπροσκόπων Αγίας Φύλας ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΑΛΚΙΝΟΥ ΤΡΙΦΥΛΛΟΥ 289 ον Σύστημα Αεροπροσκόπων Αγίας Φύλας ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΑΛΚΙΝΟΥ ΤΡΙΦΥΛΛΟΥ 1 2 ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ Φτιάξε ένα κατάλογο με τα πράγματα που θέλεις να κάνεις στην Ομάδα και συζήτησε με τον Αρχηγό

Διαβάστε περισσότερα

Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί συνδυασμό μεθόδων για την ανάπτυξη της έβδομης παραγράφου.

Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί συνδυασμό μεθόδων για την ανάπτυξη της έβδομης παραγράφου. Α.1 ΠΕΡΙΛΗΨΗ Στο κείμενο αυτό ο συγγραφέας παρουσιάζει την αξία των αρχαίων ελληνικών μνημείων και την αναγκαιότητα ανάδειξής τους. Αρχικά συσχετίζει τα μνημεία αυτά με τη δημοκρατία και τη συμμετοχή στα

Διαβάστε περισσότερα

Συνήγορος του Καταναλωτή Νομολογία ΕφΑθ 5253/2003

Συνήγορος του Καταναλωτή Νομολογία ΕφΑθ 5253/2003 ΕφΑθ 5253/2003 Τράπεζες. Στεγαστικά δάνεια. Γενικοί Όροι Συναλλαγών. Καταχρηστικοί όροι. Έξοδα χρηματοδότησης. Προμήθεια φακέλου Παράνομες επιβαρύνσεις. Υπέρμετρες εγγυήσεις. Καταγγελία σύμβασης δανείου.

Διαβάστε περισσότερα

Ιωάννά νοτάρά Χαμένες άγάπες

Ιωάννά νοτάρά Χαμένες άγάπες Ιωάννα Νοταρά Χαμένες Αγάπες Στην μόλις δέκα έξι μηνών γλυκιά Μυρτώ «Σίγουρα θα κοντεύει να ξημερώσει. Πρώτη φορά που ήπια τόσο πολύ! Ξέφυγα και τί απαίσια αίσθηση η αναγούλα! Ωπ! Αλλού πατάω κι αλλού

Διαβάστε περισσότερα

Νιόβη Λύρη. Τα χρώµατα της νύχτας

Νιόβη Λύρη. Τα χρώµατα της νύχτας Νιόβη Λύρη Τα χρώµατα της νύχτας ιήγηµα 2 Αυτό που κολυµπάει στα ρηχά την ώρα της πιο βαθιάς νύχτας φαίνεται να είναι περίπου δυο µέτρα, µε ένα πλοκάµι που φυτρώνει από το κεφάλι του κι ένα µεγάλο λέπι

Διαβάστε περισσότερα

Ευρετήριο πινάκων. Ασκήσεις και υπομνήματα

Ευρετήριο πινάκων. Ασκήσεις και υπομνήματα Ευρετήριο πινάκων Ασκήσεις και υπομνήματα Ανάγνωση, για να ταυτιστεί και να προβάλει τα συναισθήματά του Ανακαλύψτε την προέλευση των πιστεύω σας Απαλή μουσική ως φάρμακο για τις εντάσεις και την απογοήτευση

Διαβάστε περισσότερα

Το ρολόι που κρατάς στα χέρια σου κρύβει ένα μυστικό: το μυστικό της κόκκινης ομάδας. Αν είσαι αρκετά τολμηρός, μπορείς κι εσύ να ενημερωθείς για τα

Το ρολόι που κρατάς στα χέρια σου κρύβει ένα μυστικό: το μυστικό της κόκκινης ομάδας. Αν είσαι αρκετά τολμηρός, μπορείς κι εσύ να ενημερωθείς για τα Το ρολόι που κρατάς στα χέρια σου κρύβει ένα μυστικό: το μυστικό της κόκκινης ομάδας. Αν είσαι αρκετά τολμηρός, μπορείς κι εσύ να ενημερωθείς για τα πρόσφατα κατορθώματά μας στο Νέστο και να μπεις στην

Διαβάστε περισσότερα

Έλλειψη εσωτερικής ελευθερίας

Έλλειψη εσωτερικής ελευθερίας Έλλειψη εσωτερικής ελευθερίας Ανωριμότητα Προκαταλήψεις- Στερεότυπα Απουσία ανθρωπιστικής παιδείας Ημιμάθεια Έλλειψη έμπρακτης χριστιανικής ζωής ΣΤΟΧΟΙ Να αρχίσουν να αναγνωρίζουν και να εκφράζουν τα δικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΟ ΛΕΜΟΝΟΔΑΣΟΣ

ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΟ ΛΕΜΟΝΟΔΑΣΟΣ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝ. ΚΟΥΤΟΥΖΗ ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΟ ΛΕΜΟΝΟΔΑΣΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΠΡΑΞΕΙΣ Βασισμένο στην ιστορική πραγματικότητα Τα ονόματα και επώνυμα των ηρώων είναι τυχαία ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2005 ΧΩΡΟΙ σκηνικό, κοστούμια

Διαβάστε περισσότερα

Η ΡΕΘΥΜΝΟΧΑΧΑΝΟΥΠΟΛΗ. Ένα βιβλίο που δε διάβασε κανείς!

Η ΡΕΘΥΜΝΟΧΑΧΑΝΟΥΠΟΛΗ. Ένα βιβλίο που δε διάβασε κανείς! Η ΡΕΘΥΜΝΟΧΑΧΑΝΟΥΠΟΛΗ Ένα βιβλίο που δε διάβασε κανείς! Το τευχάκι αυτό γράφτηκε και επιμελήθηκε από την ομάδα ΕΚΑΤΣ Η ΚΟΥΤΣΗ ΚΑΤΣΙΚΑ στο Ρέθυμνο το Φεβρουάριο του 2005 Τα σκίτσα που χρησιμοποιήθηκαν είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΠΛΑΝΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ 11. Πριν...

ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΠΛΑΝΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ 11. Πριν... ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΠΛΑΝΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ 11 Πριν... ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ! Περνάει ο χρόνος γρήγορα. Ρέουν οι ζωές, γίνονται ιστορίες, γίνονται στιγμές αιχμάλωτες σε χαρτί, πορτρέτα, ημερολόγια, φτιάχνουν αποδείξεις,

Διαβάστε περισσότερα

Νικόλας Φαλάς, Ε 1. Κυριακή Φιλοθέου, Ε 2

Νικόλας Φαλάς, Ε 1. Κυριακή Φιλοθέου, Ε 2 Ο Άγιος Νικόλαος είναι αμιγώς ελληνική κοινότητα του κατεχόμενου τμήματος της Επαρχίας Αμμοχώστου. Γεωγραφική θέση: βρίσκεται 34 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης της Αμμοχώστου και 32 χλμ. ανατολικά της πόλης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» «ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» «ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» «ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ Μετεκπαιδευόμενη δασκάλα: ΔΟΥΚΑ ΙΟΥΛΙΑ-ΔΗΜΗΤΡΑ Ακαδημαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΣ. Μαρία και Ιωσήφ

Ο ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΣ. Μαρία και Ιωσήφ Ο ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΣ Μαρία και Ιωσήφ Αυτή είναι η ιστορία του Ιησού και του αδελφού του Χριστού, του πώς γεννήθηκαν, του πώς έζησαν και του πώς ο ένας από αυτούς πέθανε. Ο θάνατος του άλλου δεν αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

«ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ» Επιμέλεια Τάκης Γιαννόπουλος Δευτέρα, 18 Μάρτιος 2013

«ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ» Επιμέλεια Τάκης Γιαννόπουλος Δευτέρα, 18 Μάρτιος 2013 Πόσες φορές έχετε δει προπονητές, να ωρύονται στον πάγκο; Πόσες φορές έχετε δει παράγοντες να τρέχουν αλλόφρονες δεξιά κι αριστερά, να διαμαρτύρονται για κάποιο φάουλ ή για ένα οφσάιντ; Πόσες ενστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

66(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ (Αρ. 2) ΤΟΥ 2013

66(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ (Αρ. 2) ΤΟΥ 2013 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4444, 23.5.2014 Ν. 66(Ι)/2014 66(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ (Αρ. 2) ΤΟΥ 2013 Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ: C

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ στην Ελεύθερη Ελλάδα και πηγαίναμε πια από χωριό

ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ στην Ελεύθερη Ελλάδα και πηγαίναμε πια από χωριό Στη ΧΙΙΙ Μεραρχία του ΕΛΑΣ R ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ στην Ελεύθερη Ελλάδα και πηγαίναμε πια από χωριό σε χωριό με σύνδεσμο. Ήταν πολύ ωραία. Ένιωθες ότι ανέπνεες ελεύθερα, γιατί δεν υπήρχε ο κατακτητής, γιατί δεν έβλεπες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΛΑΩΝ

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΛΑΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΛΑΩΝ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Σχολικό Έτος: 2012-2013 Α Τετράμηνο Σχολείο: 1 ο Γενικό Λύκειο Παραλίας Τάξη: Β Λυκείου Μέλη υποομάδας: Κωνσταντινάκου Μαριλένα, Μαυριοπούλου Βαρβάρα,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΔΑΓΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΔΑΓΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΔΑΓΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ A1. Με αυτά λοιπόν τα μέσα εφοδιασμένοι οι άνθρωποι κατοικούσαν στην αρχή διασκορπισμένοι, πόλεις όμως δεν υπήρχαν κατασπαράσσονταν λοιπόν από τα θηρία, γιατί ήταν από

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικοί Κανονισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Εσωτερικοί Κανονισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Εσωτερικοί Κανονισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Καταστατικές Πρόνοιες και Εσωτερικοί Κανονισμοί που αφορούν τη Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Σχολικών Εφορειών, τη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Γεράσιμος Μηνάς. Εγώ κι εσύ

Γεράσιμος Μηνάς. Εγώ κι εσύ 1 2 Γεράσιμος Μηνάς Εγώ κι εσύ ΠΟΙΗΣΗ Επιλογή 1995-2004 3 4 5 είναι πατάρι με σκονισμένα θαύματα, προς ανακάλυψη. Αξιολόγηση. Εκμετάλλευση, Αν οφείλεις στον εαυτό σου. Γράμματα Σιγά σιγά, μαθαίνω να ζωγραφίζω.

Διαβάστε περισσότερα

Γεράσιμος Μηνάς. Γυναίκα ΠΡΩΤΟ ΑΝΤΙΤΥΠΟ 2006-2007

Γεράσιμος Μηνάς. Γυναίκα ΠΡΩΤΟ ΑΝΤΙΤΥΠΟ 2006-2007 1 2 Γυναίκα 3 4 5 Γεράσιμος Μηνάς Γυναίκα ΠΡΩΤΟ ΑΝΤΙΤΥΠΟ 2006-2007 6 7 Κ άθομαι και σου γράφω, ξανά, τώρα που η γη, εξακολουθεί το ελλειπτικό της ταξίδι, στον γαλαξία. Γύρω απ το πυρακτωμένο, διαρκώς,

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ» Π ν ε υ μ α τ ι κ ή Π ρ ο ε τ ο ι μ α σ ί α Γ ι α Έ ν α Α ν α δ υ ό μ ε ν ο Κ ό σ μ ο ΠΡΟΣΟΧΗ

«ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ» Π ν ε υ μ α τ ι κ ή Π ρ ο ε τ ο ι μ α σ ί α Γ ι α Έ ν α Α ν α δ υ ό μ ε ν ο Κ ό σ μ ο ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ Η Ελληνική μετάφραση των βημάτων 141 εώς 182 δεν υπάρχει ακόμα. Μπορείς όμως να τα βρείς στα Αγγλικά εδώ: http://www.newmessage.org/pdf/steps-to-knowledge.pdf ΜΗΝ ΠΗΔΗΞΕΙΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ Όταν

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΝΑ ΠΝΙΞΕΙΣ ΤΟ ΦΙΔΙ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙΣ ΤΑ (ΧΡΥΣΑ) ΑΥΓΑ ΤΟΥ

ΓΙΑ ΝΑ ΠΝΙΞΕΙΣ ΤΟ ΦΙΔΙ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙΣ ΤΑ (ΧΡΥΣΑ) ΑΥΓΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΝΙΞΕΙΣ ΤΟ ΦΙΔΙ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙΣ ΤΑ (ΧΡΥΣΑ) ΑΥΓΑ ΤΟΥ Φασισμός και αντιφασισμός στα χρόνια της χολέρας Συνέλευση για την ΚΥκλοφορία των Αγώνων Ένθετη έκδοση μαζί με το 7ο τεύχος της Σφήκας

Διαβάστε περισσότερα

Ι1ΑΙ1Α-ΕΥΘΥΜ10Σ στο πάνθεο των αγίων του Καθηγητή Νίκου Πετρόχειλου

Ι1ΑΙ1Α-ΕΥΘΥΜ10Σ στο πάνθεο των αγίων του Καθηγητή Νίκου Πετρόχειλου ίπερ»ιλ Λ ^^νο'ι ' ' ^ ΗΡΑΙΚΟΣ ΣΥΝΖ^ΛΟΣ ΑΘΗΝ ρστοκλεουσ 5 77 ΑΘΗΝΑ Ί Γ 00 Ν ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΙΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΡΑΦΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΥ ΛΑΟΥ ΙΔΡΥΤΗΣ: ΠΑΝ Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΕΚΔΟΤΗΣ Δ/ΝΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Γ.

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΣΤΟ ΑΣΥΛΗΠΤΟ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΧΑΙΝΤΕΓΚΕΡ ΣΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΣΤΟ ΑΣΥΛΗΠΤΟ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΧΑΙΝΤΕΓΚΕΡ ΣΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΣΤΟ ΑΣΥΛΗΠΤΟ Ή ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΧΑΙΝΤΕΓΚΕΡ ΣΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ 1 Ας μιλήσουμε για λίγο με τον τρόπο που μιλά ο Χάιντεγκερ. Η Σκέψη του Χάιντεγκερ είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Συντρόφισσες και σύντροφοι, Εύχομαι σε

Διαβάστε περισσότερα

Παλιά ήμασταν περισσότεροι. Είμαι βέβαιος. Όχι τόσοι

Παλιά ήμασταν περισσότεροι. Είμαι βέβαιος. Όχι τόσοι Παλιά ήμασταν περισσότεροι. Είμαι βέβαιος. Όχι τόσοι ώστε να γεμίζουμε ένα γήπεδο ή έστω μια κινηματογραφική αίθουσα, αλλά σίγουρα περισσότεροι από αυτούς που απομένουν σήμερα. Για να πω την αλήθεια, πιστεύω

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΧΕΡΡΟΝΗΣΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΧΕΡΡΟΝΗΣΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΧΕΡΡΟΝΗΣΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Χαιρετισμός Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου Νεκταρίου στην έναρξη του Παγκοσμίου Συνεδρίου Κρητών Άγιος Νικόλαος, 30-31 Ιουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Οι Αντβεντιστές της Εβδόμης Ημέρας Πιστεύουν

Οι Αντβεντιστές της Εβδόμης Ημέρας Πιστεύουν Οι Αντβεντιστές της Εβδόμης Ημέρας Πιστεύουν... Ο Θεός επιδαψιλεύει σε όλα τα μέλη της εκκλησίας Του πνευματικά χαρίσματα, τα οποία κάθε μέλος πρέπει να χρησιμοποιήσει με τρυφερή διακονία για το κοινό

Διαβάστε περισσότερα

Μα ναι, τι χαζός που ήταν! Γυναικεία ήταν η φιγούρα που στεκόταν μπροστά στη μεγάλη μπαλκονόπορτα του δεύτερου

Μα ναι, τι χαζός που ήταν! Γυναικεία ήταν η φιγούρα που στεκόταν μπροστά στη μεγάλη μπαλκονόπορτα του δεύτερου αναμεσα μασ το ποταμι Άντρας ήταν Ή γυναίκα; Μα ναι, τι χαζός που ήταν! Γυναικεία ήταν η φιγούρα που στεκόταν μπροστά στη μεγάλη μπαλκονόπορτα του δεύτερου ορόφου. Τη γνώριζε; Γνωστή φυσιογνωμία... Συγκέντρωσε

Διαβάστε περισσότερα

Παραμυθιά Τάξη Α Μάστορα Έλλη

Παραμυθιά Τάξη Α Μάστορα Έλλη Φθινόπωρο Παραμυθιά Τάξη Α Μάστορα Έλλη Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Μ Ε Λ Ι Ν Α ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Φθινόπωρο Σεπτέμβρης Οκτώβρης - Νοέμβρης Φθινόπωρο Ο ζωγράφος με το κίτρινο Το Φθινόπωρο

Διαβάστε περισσότερα

Θ.Ε. Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ «ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ» Μύθοι θρύλοι παραμύθια

Θ.Ε. Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ «ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ» Μύθοι θρύλοι παραμύθια Θ.Ε. Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ «ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ» Μύθοι θρύλοι παραμύθια Ραφαέλλα Γεωργίου Χριστίνα Μεταξά Χρύσω Ονουφρίου Δημητριάνα Λάμπρου Στάλω Χατζητοφή Περιφ. Γυμνάσιο Αγ. Μάμαντος Τραχωνίου Τμήμα

Διαβάστε περισσότερα

* Από την αγγλική λέξη «boss», αφεντικό. ** «Core houses» στο πρωτότυπο, μικρά ισόγεια σπίτια ανθεκτικής κατασκευής με πρόβλεψη επέκτασης. (Σ.τ.Ε.

* Από την αγγλική λέξη «boss», αφεντικό. ** «Core houses» στο πρωτότυπο, μικρά ισόγεια σπίτια ανθεκτικής κατασκευής με πρόβλεψη επέκτασης. (Σ.τ.Ε. ΖΟΥΛΟΥ 13 1 «ΦΟΒΑΣΑΙ, ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ;... Για λέγε, φοβάσαι;» Ο Άλι δεν απαντούσε πολλά φίδια στο στόμα. «Βλέπεις τι συμβαίνει, μικρέ Ζουλού; Βλέπεις;» Όχι, δεν έβλεπε τίποτα. Τον είχαν αρπάξει από τα μαλλιά

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4290, 29/7/2011

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4290, 29/7/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1964 ΜΕΧΡΙ 2006 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 40 του 1964 70 του 1964 77 του 1965

Διαβάστε περισσότερα

Τρέχω στο μπάνιο και βγάζω όλη τη μακαρονάδα.

Τρέχω στο μπάνιο και βγάζω όλη τη μακαρονάδα. 6 ΟΤΑΝ ΕΠΙΣΤΡΈΦΩ ΑΠΌ ΤΟ ΣΧΟΛΕΊΟ, έχω τα χάλια μου. Με το που μπαίνω στο σπίτι, ακούω ήχο από κατσαρολικά. Η μαμά είναι ακόμα στη δουλειά. Τότε ποιος; Η εικόνα του μπαμπά μπροστά από την κουζίνα είναι αρκετή

Διαβάστε περισσότερα

κόντευε να σβήσει, το μόνο που απέμενε ήταν η κοκκινωπή λάμψη των κάρβουνων που τσιτσίριζαν. Μέσα στο σακίδιό μου βρισκόταν όλη μου η περιουσία: τζιν

κόντευε να σβήσει, το μόνο που απέμενε ήταν η κοκκινωπή λάμψη των κάρβουνων που τσιτσίριζαν. Μέσα στο σακίδιό μου βρισκόταν όλη μου η περιουσία: τζιν Πρόλογος Σ το διάβα της ζωής σου, λίγες είναι οι καθοριστικές στιγμές. Τις περισσότερες φορές δεν αντιλαμβάνεσαι τη σημασία τους παρά μόνο εκ των υστέρων, όταν πια έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που

Διαβάστε περισσότερα

Γ Ι Ώ Ρ Γ Ο Σ ΧΑΤΖΗΜΙΧΆΛΗΣ Ο ΖΩΓΡΆΦΟΣ Α.Κ.

Γ Ι Ώ Ρ Γ Ο Σ ΧΑΤΖΗΜΙΧΆΛΗΣ Ο ΖΩΓΡΆΦΟΣ Α.Κ. Γ Ι Ώ Ρ Γ Ο Σ ΧΑΤΖΗΜΙΧΆΛΗΣ Ο ΖΩΓΡΆΦΟΣ Α.Κ. ΈΝΑ ΜΥΘΙΣΤΌΡΗΜΑ Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για το Δημοτικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για το Δημοτικό Οργάνωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑ Α

Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑ Α Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑ Α Συνήθως, όταν αναλογιζόµαστε την ελληνική αρχαιότητα, µας έρχονται στο νου οι µεγάλοι της φιλόσοφοι και το υµνηµένο, σχεδόν από τους πάντες, «ιδανικό» πολίτευµα της ηµοκρατίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 6 Απριλίου 2001 Αριθμ.Πρωτ.: 1036819/642/Α0012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Ι.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛ. ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΜΗΜΑ Α ΙΙ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜ.ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Αυτός είναι σήμερα ο Σύλλογός μας

Αυτός είναι σήμερα ο Σύλλογός μας Αυτός είναι σήμερα ο Σύλλογός μας H Τακτική μηνιαία συγκέντρωση στις 15.10.2014 Η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15.10.14 στη λέσχη του Συλλόγου, πρώτη μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, ήταν

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ. ΠΡΟΣΩΠΑ του ΕΡΓΟΥ. 425 π.χ. α Βραβείο ΑΧΑΡΝΗΣ. ΜΕΓΑΡΕΥΣ: Αγρότης από τα Μέγαρα. Έρχεται να πουλήσει προϊόντα στην αγορά του ικαιόπολη.

ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ. ΠΡΟΣΩΠΑ του ΕΡΓΟΥ. 425 π.χ. α Βραβείο ΑΧΑΡΝΗΣ. ΜΕΓΑΡΕΥΣ: Αγρότης από τα Μέγαρα. Έρχεται να πουλήσει προϊόντα στην αγορά του ικαιόπολη. ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ ΑΧΑΡΝΗΣ 425 π.χ. α Βραβείο ΠΡΟΣΩΠΑ του ΕΡΓΟΥ : Αθηναίος αγρότης. Εξασφαλίζει «ιδιωτική ειρήνη», ενώ η πατρίδα του βρίσκεται σε πόλεµο. ΜΕΓΑΡΕΥΣ: Αγρότης από τα Μέγαρα. Έρχεται να πουλήσει προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

KATATAΞH APΘPΩN. 6. Αρχές της προσφοράς και προμήθειας, ανθρώπινων ιστών και/ ή κυττάρων

KATATAΞH APΘPΩN. 6. Αρχές της προσφοράς και προμήθειας, ανθρώπινων ιστών και/ ή κυττάρων Ο ΠΕΡΙ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΔΩΡΕΑ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΕΛΕΓΧΟΣ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ) ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΙΣΤΩΝ, ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2007 ---------------------------------

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ Αριθμός Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμης 428/2011 1 Πίνακας περιεχομένων Άρθρο 1 - Γενικά 3 Άρθρο 2 Πεδίο εφαρμογής 3 Άρθρο 3 Γενικοί κανόνες

Διαβάστε περισσότερα

Παραμύθια. που γράφτηκαν από εκπαιδευόμενους / ες του πρώτου επιπέδου κατά τη σχολική χρονιά 2013-2014 στο 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας

Παραμύθια. που γράφτηκαν από εκπαιδευόμενους / ες του πρώτου επιπέδου κατά τη σχολική χρονιά 2013-2014 στο 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας Παραμύθια που γράφτηκαν από εκπαιδευόμενους / ες του πρώτου επιπέδου κατά τη σχολική χρονιά 2013-2014 στο 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας Εισαγωγή Κατά τη σχολική χρονιά 2013-2014 οι εκπαιδευόμενοι

Διαβάστε περισσότερα

Η δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτη είναι η πρώτη πολιτική δολοφονία των φασιστών μετά τη χούντα των συνταγματαρχών. Η δολοφονία αυτή σηματοδοτεί την επισφράγιση ενός εμφυλίου που έχει

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ: ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ»

«ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ: ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» 1 ο ΕΠΑ.Λ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: «ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ: ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2008-2009 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η Φυσική με Πειράματα

Η Φυσική με Πειράματα Α Γυμνασίου Η Φυσική με Πειράματα Πρόγραμμα Σπουδών Περιγραφή Το μάθημα της Φυσικής, η "Φυσική με Πειράματα", στην πρώτη τάξη του Γυμνασίου προβλέπεται να διδάσκεται μία ώρα την εβδομάδα, στην τάξη ή στο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Α ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΞΑ Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Α ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΞΑ Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Α ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΞΑ Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016 Θα συζητηθεί η υπ αριθμόν 12/8/9-12-2015 επίκαιρη επερώτηση δέκα Βουλευτών της

Διαβάστε περισσότερα

Σεπτέμβριος 2011: Εφημερίδα μηνός Αυγούστου, έκδ. 34 η

Σεπτέμβριος 2011: Εφημερίδα μηνός Αυγούστου, έκδ. 34 η Σεπτέμβριος 2011: Εφημερίδα μηνός Αυγούστου, έκδ. 34 η Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΧΛΩΡΑΚΑΣ Την πάσα ελπίδα μου, και όλες μου τις ελπίδες, εις σε ανατίθημι. Μήτηρ του Θεού φύλαξον με υπό την σκέπη σου: Ο Αύγουστος είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ Α1. Το διήγημα του Γ. Βιζυηνού «Το αμάρτημα της μητρός μου» χαρακτηρίζεται για το θεατρικό τρόπο παρουσίασης του. Η θεατρικότητα επιτυγχάνει να προσδώσει

Διαβάστε περισσότερα

ΘΥΜΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΔΗ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗ ΕΛΠΙΝΙΚΗ

ΘΥΜΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΔΗ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗ ΕΛΠΙΝΙΚΗ ΘΥΜΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΔΗ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗ ΕΛΠΙΝΙΚΗ Νουβέλα 1 ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ########################################################################### Ήταν επισκέπτης σ αυτή τη μικρή πόλη. Τον είχε στείλει η υπηρεσία

Διαβάστε περισσότερα

Το Ταξίδι Απελευθέρωσης

Το Ταξίδι Απελευθέρωσης Το Ταξίδι Απελευθέρωσης Όπως αποκαλύφθηκε στον Αγγελιοφόρο του Θεού, Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς στης 2 Μαρτίου 2011, στο Μπόλντερ, Κολοράντο, ΗΠΑ Η πνευματικότητα είναι βασικά μια αναζήτηση ελευθερίας ελευθερία

Διαβάστε περισσότερα

22:1,2 Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

22:1,2 Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ 22 Αποκάλυψη 22:1 Και μου έδειξε έναν καθαρό ποταμό με νερό της ζωής, λαμπερό σαν κρύσταλλο, που έβγαινε από τον θρόνο του Θεού και του Αρνίου. 2 Στο μέσον της πλατείας της, και του ποταμού, από εδώ και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ. Γενικές πληροφορίες Πού βρίσκομαι;

ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ. Γενικές πληροφορίες Πού βρίσκομαι; ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γενικές πληροφορίες Πού βρίσκομαι; Ονομάζομαι Ροβήρος Άνθρωπος και είμαι ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ. Αυτή είναι η κύρια ιδιότητά μου ή, τέλος πάντων, γι αυτό θέλω να με θυμούνται οι επόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Μαρίας Ιορδανίδου. Λωξάντρα. Πρόταση διδασκαλίας λογοτεχνικού βιβλίου. Επιμέλεια: Σπύρος Αντωνέλλος Ε.Μ.Ε.

Μαρίας Ιορδανίδου. Λωξάντρα. Πρόταση διδασκαλίας λογοτεχνικού βιβλίου. Επιμέλεια: Σπύρος Αντωνέλλος Ε.Μ.Ε. Μαρίας Ιορδανίδου Λωξάντρα Πρόταση διδασκαλίας λογοτεχνικού βιβλίου Επιμέλεια: Σπύρος Αντωνέλλος Ε.Μ.Ε. Περιεχόμενα: Στόχοι Συνέντευξη της Μαρίας Ιορδανίδου Ιστορικό πλαίσιο του έργου Ο μύθος Η ηρωίδα,

Διαβάστε περισσότερα

Ο Παρατηρητής της Γειτονιάς είναι κοινωνική εθελοντική. εργασία και υπόκειται στους Γενικούς Κανονισµούς των. Εθελοντικών Οµάδων

Ο Παρατηρητής της Γειτονιάς είναι κοινωνική εθελοντική. εργασία και υπόκειται στους Γενικούς Κανονισµούς των. Εθελοντικών Οµάδων Ο Παρατηρητής της Γειτονιάς είναι κοινωνική εθελοντική εργασία και υπόκειται στους Γενικούς Κανονισµούς των Εθελοντικών Οµάδων 1 Κανονισµοί Λειτουργίας Εθελοντικών Οµάδων του ήµου Λακατάµιας Νοέµβριος

Διαβάστε περισσότερα

Υπέρογκοι µισθοί σε ηµοτικές Επιχειρήσεις

Υπέρογκοι µισθοί σε ηµοτικές Επιχειρήσεις ΚΟΖΑΝΗ KΩΔIKOΣ 3609 "Διαφωνώ μαζί σου. Θ' αγωνιστώ όμως μέχρι θανάτου για να εκφράζεις ελεύθερα την άποψή σου." BOΛTAIPOΣ Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011 Αριθ. φύλλου 3929 Τιμή φύλ. : 0,15 Νέο νηπιαγωγείο στο

Διαβάστε περισσότερα

Η ΩΡΑΙΑ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΖΟΖΕΦ ΚΕΣΕΛ. ... γ ι α τ ί ο έ ρ ω τ α ς κ ρ ύ β ε τ α ι σ τ ι ς λ έ ξ ε ι ς Λ Ο Γ Ο Τ Ε Χ Ν Ι Α

Η ΩΡΑΙΑ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΖΟΖΕΦ ΚΕΣΕΛ. ... γ ι α τ ί ο έ ρ ω τ α ς κ ρ ύ β ε τ α ι σ τ ι ς λ έ ξ ε ι ς Λ Ο Γ Ο Τ Ε Χ Ν Ι Α Κ... γ ι α τ ί ο έ ρ ω τ α ς κ ρ ύ β ε τ α ι σ τ ι ς λ έ ξ ε ι ς ΖΟΖΕΦ ΚΕΣΕΛ Η ΩΡΑΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Ε Ρ Ω Τ Ι Η Λ Ο Γ Ο Τ Ε Χ Ν Ι Α Μ ε τ ά φ ρ α σ η : Ρ ί τ α Κ ο λ α ΐ τ η ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Η Ω Ρ Α Ι Α Τ Η Σ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α.2 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α.2 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α.2 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ Α.2.1 Γενικά H αναπτυξιακή φυσιογνωμία της Περιοχής Μελέτης παρουσιάζεται στο Κεφάλαιο αυτό με βάση τα στοιχεία των απογραφών της ΕΣΥΕ που αφορούν

Διαβάστε περισσότερα

Ένας περίπατος στη Μονή Καισαριανής

Ένας περίπατος στη Μονή Καισαριανής Ένας περίπατος στη Μονή Καισαριανής Ένας περίπατος στη Μονή Καισαριανής Το Μάιο του 2008 το Υπουργείο Πολιτισμού εγκαινίασε το θεσμό «Περιβάλλον και Πολιτισμός» με στόχο την ανάδειξη των άρρηκτων δεσμών

Διαβάστε περισσότερα

KarfitsaFREE PRESS ΑΜΦΙΠΟΛΗ TRAVEL... No1 «ΤΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ»! ΠΩΣ «ΕΦΘΑΣΑΝ» ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΕΛΕΤΕΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΚΙ ΑΛΛΑ...

KarfitsaFREE PRESS ΑΜΦΙΠΟΛΗ TRAVEL... No1 «ΤΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ»! ΠΩΣ «ΕΦΘΑΣΑΝ» ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΕΛΕΤΕΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΚΙ ΑΛΛΑ... ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ «Κ» «ΗΡΑΚΛΗΣ» ΣΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΥΚΤΑ ΣΕΛ. 24 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΕΝΘΕΤΟ SOCIAL ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΕΛ. 25 KarfitsaFREE PRESS Σάββατο 30.8.2014 Αρ. Φύλλου 523 No1 www.karfitsa.gr

Διαβάστε περισσότερα

Υποψήφιοι Σχολικοί Σύμβουλοι 1986 2005

Υποψήφιοι Σχολικοί Σύμβουλοι 1986 2005 Υποψήφιοι Σχολικοί Σύμβουλοι 1986 25 Για τους /τις εκπαιδευτικούς που υπέβαλαν αίτηση υποψηφιότητας για τη θέση Σχολικού Συμβούλου υπάρχουν μας διατέθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΠΘ, για τα έτη

Διαβάστε περισσότερα

Η πιθανότητα της Φαουστίνας Μερσέντες (ή γιατί η πολιτική βία είναι πάντοτε φασιστική)

Η πιθανότητα της Φαουστίνας Μερσέντες (ή γιατί η πολιτική βία είναι πάντοτε φασιστική) Θανάσης Τριαρίδης Η πιθανότητα της Φαουστίνας Μερσέντες (ή γιατί η πολιτική βία είναι πάντοτε φασιστική) http://www.triaridis.gr/keimena/keimd068.htm 1. Το περιστατικό είναι, κατά τη γνώμη μου, ένα από

Διαβάστε περισσότερα

Μες στις παλάμες η αγάπη

Μες στις παλάμες η αγάπη 1ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΣΤΑΜΟΥΛΗ Ε Π Α Ι Ν ΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: MEΣ ΣΤΙΣ ΠΑΛΑΜΕΣ Η ΑΓΑΠΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΛΙΓΚΑ Νίσυρος Δωδεκάνησος Αθήνα, Μάρτιος 2011 Μες στις παλάμες

Διαβάστε περισσότερα

θεωρητική και εθνογραφική τεκμηρίωση ορίων και σχέσεων των μουσικών δικτύων του σύγχρονου πανηγυριού

θεωρητική και εθνογραφική τεκμηρίωση ορίων και σχέσεων των μουσικών δικτύων του σύγχρονου πανηγυριού ` Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Μελωδική και αφηγηματική πλοκή στον βλαχόφωνο Ασπροπόταμο: τόπος και ρεπερτόριο θεωρητική και εθνογραφική τεκμηρίωση ορίων και σχέσεων

Διαβάστε περισσότερα

Λόγος Επίκαιρος. Αυτοί που είπαν την αλήθεια, τι κατάλαβαν από τη ζωή; ΛΕΝΕ!!! Και αυτοί που δεν την είπαν, τι κατάλαβαν από τη ζωή; ΛΕΜΕ!!!

Λόγος Επίκαιρος. Αυτοί που είπαν την αλήθεια, τι κατάλαβαν από τη ζωή; ΛΕΝΕ!!! Και αυτοί που δεν την είπαν, τι κατάλαβαν από τη ζωή; ΛΕΜΕ!!! Λόγος Επίκαιρος Αυτοί που είπαν την αλήθεια, τι κατάλαβαν από τη ζωή; ΛΕΝΕ!!! Και αυτοί που δεν την είπαν, τι κατάλαβαν από τη ζωή; ΛΕΜΕ!!! Αν ο Χριστός και η αλήθεια Του είναι "απάτη", μην διαβάζεις αυτά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2009 2010 ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ν. Ιωνία, ΒΟΛΟΣ Τη συγκέντρωση της ύλης του και την επιμέλεια της έκδοσης είχε

Διαβάστε περισσότερα

συνήλθε στην Αίθουσα των συνεδριάσεων του Βουλευτηρίου η Βουλή σε ολομέλεια για να συνεδριάσει υπό την προεδρία του Ε Αντιπροέδρου αυτής κ.

συνήλθε στην Αίθουσα των συνεδριάσεων του Βουλευτηρίου η Βουλή σε ολομέλεια για να συνεδριάσει υπό την προεδρία του Ε Αντιπροέδρου αυτής κ. ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΕ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ϞΔ Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014 Αθήνα, σήμερα στις 24 Φεβρουαρίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.08 συνήλθε στην

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ... Αναρωτηθήκατε ποτέ, άραγε, γιατί αν όλ αυτά που θα θέλαμε

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ... Αναρωτηθήκατε ποτέ, άραγε, γιατί αν όλ αυτά που θα θέλαμε ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ... Αναρωτηθήκατε ποτέ, άραγε, γιατί αν όλ αυτά που θα θέλαμε να μας συμβούν δε μας συμβαίνουν ή, αντίθετα, αν αυτά που μας συμβαίνουν είναι γιατί εμείς τα προκαλούμε; Γιατί εμείς κάναμε ή

Διαβάστε περισσότερα

Αρμέγει δήθεν ο Γιώργος τα πρόβατά του κάθε πρωί και γεμίζει καρδάρες με γάλα το οποίο αποθηκεύεται σε δοχεία μεγάλης χωρητικότητας και μεταφέρεται σ

Αρμέγει δήθεν ο Γιώργος τα πρόβατά του κάθε πρωί και γεμίζει καρδάρες με γάλα το οποίο αποθηκεύεται σε δοχεία μεγάλης χωρητικότητας και μεταφέρεται σ Αρμέγει δήθεν ο Γιώργος τα πρόβατά του κάθε πρωί και γεμίζει καρδάρες με γάλα το οποίο αποθηκεύεται σε δοχεία μεγάλης χωρητικότητας και μεταφέρεται σ εργοστάσιο επίσης δήθεν δικής του ιδιοκτησίας όπου

Διαβάστε περισσότερα

ΦΑΙΔΩΝ (Περί Ψυχής) (αποσπάσματα)

ΦΑΙΔΩΝ (Περί Ψυχής) (αποσπάσματα) ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΦΑΙΔΩΝ (Περί Ψυχής) (αποσπάσματα) Εδώ ο Πλάτωνας περιγράφει τις τελευταίες ώρες του Σωκράτη στην φυλακή, πριν την θανάτωσή του με κώνειο, και τις συζητήσεις που κάνει με τους φίλους του, με αφορμή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ : ΧΡΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ : ΓΚΟΡΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οδικός Χάρτης για την Ελλάδα της δημιουργίας

Ο Οδικός Χάρτης για την Ελλάδα της δημιουργίας Ο Οδικός Χάρτης για την Ελλάδα της δημιουργίας Από την κρίση και τα ελλείμματα στην ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Α. Αντιμέτωποι με την κρίση: τα πρώτα βήματα για τη σωτηρία

Διαβάστε περισσότερα

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΣΙΛΕΡ. ποιήματα

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΣΙΛΕΡ. ποιήματα http://hallofpeople.com/gr/ ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΣΙΛΕΡ ποιήματα Το δαχτυλίδι του Πολυκράτη Στο ξώστεγο στεκόταν του σπιτιού του και τη Σάμο, που τύραννός της ήταν, την κοίταε με καμάρι και χαρά. «Όλα όσα βλέπεις,

Διαβάστε περισσότερα

Oταν ξεκινούσαμε το Κοιτάω Μπροστά πριν από λίγα χρόνια,

Oταν ξεκινούσαμε το Κοιτάω Μπροστά πριν από λίγα χρόνια, Αφιερωμένο στους γονείς μου που μου έδειξαν τον ουρανό και με άφησαν να ονειρευτώ στον αδελφό μου που είναι πάντα η πυξίδα μου όταν χάνω το δρόμο μου στον Ανδρέα που μ αγάπησε όπως ονειρεύτηκα και συνεχίζει

Διαβάστε περισσότερα