Παραδοσιακά Ελληνικά κρασιά Πάρου «Μωραϊτης» ΖΩΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Παραδοσιακά Ελληνικά κρασιά Πάρου «Μωραϊτης» ΖΩΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ"

Transcript

1 Παραδοσιακά Ελληνικά κρασιά Πάρου «Μωραϊτης» ΖΩΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

2

3 Τα τοπικά κρασιά από τους αμπελώνες της Πάρου, της οικογένειας Μωραϊτη, παράγονται με παραδοσιακές μεθόδους αμπελοκαλλιέργειας, αλλά βασίζονται στις σύγχρονες τεχνικές οινοποίησης, και αυτό κάνει την κάθε γεύση μοναδική. Η Πάρος αποτελεί Ζώνη Ονομασίας Προέλευσης από το 1989 για τους ερυθρούς οίνους, και από το 1996 για τους λευκούς. Αποτελεί έτσι μια από τις πέντε ζώνες ΟΠΑΠ που έχουν δικαίωμα να παράγουν λευκούς και ερυθρούς οίνους Ονομασίας Προέλευσης. Τα ερυθρά Παριανά κρασιά παράγονται από την ιδιαίτερη ποικιλία Μανδηλαρία, η οποία αναμιγνύεται με τη λευκή ποικιλία Μονεμβασιά. Αποτελεί την πιο βασική ελληνική ποικιλία. Η παρουσία της έστω και σε μικρά ποσοστά αρκεί για να προσφέρει έντονο ερυθρό χρώμα και στα πιο αδύνατα κρασιά, γι αυτό και για την παραγωγή των ερυθρών ΟΠΑΠ Πάρος, συμμετέχει κατά 35% περίπου. Στα λευκά κρασιά της Πάρου η Μονεμβασιά οινοποιείται μόνη της, και τα αποτελέσματα δίνουν ένα γεμάτο κρασί με λεμονάτη επίγευση και διάρκεια. Κάποιοι παραγωγοί επιχείρησαν να δημιουργήσουν μια πιο διεθνή διάσταση, και έτσι δημιουργήθηκε η Paros Reserve με την ωρίμανση σε βαρέλι που αποδείχθηκε πολύ ενδιαφέρουσα με μεγαλύτερη δυναμική παλαίωσης.

4 PAROS MORAITIS Οίνος Λευκός ξηρός Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Πάρος ΛΕΥΚΑ Παράγεται από την τοπική λευκή ποικιλία Μονεμβασιά. Έχει επιλεγεί με σχολαστικότητα, από καλοφροντισμένα αμπέλια, χαμηλής απόδοσης (700 kg/στρ.), της Ομάδας Παραγωγών του Οινοποιείου Μωραΐτη, που βρίσκονται στις παραθαλάσσιες περιοχές Τσουκαλιά και Πλακωτός. Ο τρύγος πραγματοποιείται το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου. Μέσα από αυτό το κρασί αναδεικνύεται απόλυτα ο ποιοτικός χαρακτήρας της Μονεμβασιάς και τα χαρακτηριστικά του μικροκλίματος της Πάρου. - Χρώμα αχνοκίτρινο με πράσινες ανταύγειες. - Αρώματα πράσινου μήλου και ανανά. - Ζωηρό και ορυκτώδες στο στόμα, με μεγάλης διάρκειας αρωµατική επίγευση. Συνοδεύει: Ψάρια, θαλασσινά, λευκά κρέατα και σαλάτες. Σερβίρεται: Στους 8-10 C.

5 PAROS MORAITIS ΒΑΡΕΛΙ Οίνος Λευκός ξηρός Ονομασίας Προέλευσης Ανώτερης Ποιότητας Πάρος ΛΕΥΚΑ Παράγεται από την αρχοντική ορεινή Μονεμβασιά, την λευκή ποικιλία από την περιοχή των Λευκών, Θαψανών και του Σταυρού. Επιλεγμένη με σχολαστικότητα από καλοφροντισμένα αμπέλια της Ομάδας Παραγωγών του Οινοποιείου Μωραΐτη, χαμηλής στρεμματικής απόδοσης (700 kg/στρ.). Ο τρύγος πραγματοποιείται μεταξύ Αυγούστου. Η ζύμωση και η ωρίμανσή του σε δρύινα βαρέλια για 5 μήνες του προσδίδει ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα. - Λαμπερό, χρυσοκίτρινο χρώμα. - Συνθετο άρωμα, με τη Μονεμβασιά να δίνει αρώματα ανθών και εσπεριδοειδών και το βαρέλι να χαρίζει ευχάριστες νότες βανίλιας και ξήλου στο παρασκήνιο. - Στο στόμα είναι αρμονικό,λιπαρό με πλούσιο σώμα, και μεγάλης διάρκειας αρωματική επίγευση. - Επιδέχεται παλαίωση 3-4 ετών. Συνοδεύει: Λιπαρά ψάρια, καπνιστά τυριά, πουλερικά και χοιρινό με άσπρες σάλτσες. Σερβίρεται: Στους C.

6 ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΩΡΑΪΤΗΣ Τοπικός Οίνος Κυκλάδων Από σταφύλια Βιολογικής Γεωργίας ΛΕΥΚΑ Από τον ιδιόκτητο αμπελώνα του Οινοποιείου Μωραΐτη, με τις ποικιλίες Μαλαγουζιά και Ασύρτικο, που καλλιεργούνται πάντα με τη φροντίδα και την επίβλεψη του Μανώλη Μωραΐτη. Ο αμπελώνας είναι ενταγμένος σε πρόγραμμα βιολογικής καλλιέργειας από το 1997 και ελέγχεται από το πιστοποιητικό οργανισμό ΔΗΩ. - Λαμπερό αχνοκίτρινο χρώμα με ζωηρές πρασινωπές ανταύγειες. - Δροσερά αρώματα λουλουδιών και γκρέιπφρουτ. - Στο στόμα είναι αρμονικό, ορυκτώδες,με δροσιστική οξύτητα και μακρά αρωματική επίγευση. Συνοδεύει: Ψάρια, θαλασσινά, οστρακοειδή, ζυμαρικά και σαλάτες. Σερβίρεται: Στους 8-10 C.

7 ΚΤΗΜΑ ΜΩΡΑΪΤΗ - ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ Τοπικός Οίνος Κυκλάδων Λευκός Ξηρός ΛΕΥΚΑ Από την προικισμένη Μαλαγουζιά που καλλιεργείται στον ιδιόκτητο αμπελώνα του Οινοποιείου Μωραΐτη στην περιοχή Υστέρνι, γεννιέται το φρουτώδες αυτό κρασί που εκφράζει ιδανικά το μικροκλίμα της Πάρου. Ο τρύγος πραγματοποιείται την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου και η παραγωγή δεν ξεπερνάει τα 800 κιλά ανά στρέμμα. - Αχνόξανθο χρώµα µε ζωηρές πρασινωπές ανταύγειες. - Πλούσιο σε αρώµατα εσπεριδοειδών και εξωτικών φρούτων. - Στο στόμα είναι ισορροπηµένο, φρουτώδες, µε πλούσια γεύση φλούδας λεμονιού και γκέιπφρουτ. Συνοδεύει: Λευκές σάλτσες, καπνιστό σολοµό και ζυµαρικά. Σερβίρεται: Στους 8-10 C.

8 ΜΕΛΤΕΜΙ Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αιγαίο Πέλαγος ΛΕΥΚΑ Ξεχωριστό κρασί με αρώματα εσπεριδοειδών και λουλουδιών, ισορροπημένη γεύση και δροσερή οξύτητα, από τις αιγαιοπελαγίτικες ποικιλίες Σαββατιανό και Μονεμβασιά που οινοποίησε η οικογένεια Μωραΐτη στη Πάρο. Συνοδεύει: Ψάρια, θαλασσινά, λευκά κρέατα και σαλάτες. Σερβίρεται: Δροσερό στους 8-10 C.

9 ΛΙΑΣΤΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗ Οίνος Λευκός Φυσικώς Γλυκύς Από Λιαστά Σταφύλια ΛΕΥΚΑ Καθαρόαιμο μονοποικιλιακό κρασί από τη γοητευτική και μοναδική Μονεμβασιά. Αποτέλεσμα υπερώριμου τρυγητού, που πραγματοποιείται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου στη Πάρο. Το αργό λιάσιμο των σταφυλιών για 15 συνεχείς μέρες, μεστώνει τις ρόγες, που αφυδατώνονται κάτω από τον παριανό ήλιο εμπλουτίζοντας το κρασί αυτό με αύθονα φυσικά σάκχαρα, διατηρώντας παράλληλα και τα αρώματα της ποικιλίας. - Χαλκινο χρώμα με πλούσιο σώμα, παχύρευστη υφή και μακρά γλυκιά επίγευση. - Έντονα αρώματα αποξηραμένων βερίκοκων, σύκου, σταφίδας και μελιού. Παλαίωση: 1 χρόνο σε δρύινα βαρέλια. Ιδανικό για μακρόχρονη παλαίωση Συνοδεύει: Πικάντικα τυριά, φρούτα και όλους τους ξηρούς καρπούς. Σερβίρεται: Στους 8-10 C, ως επιδόρπιος οίνος.

10 ΚΤΗΜΑ ΜΩΡΑΪΤΗ ΡΟΖΕ Τοπικός Οίνος Κυκλάδων Ροζέ Ξηρός ΡΟΖΕ Από δύο γηγενείς ποικιλίες της Πάρου που καλλιεργούνται στους ιδιόκτητους αμπελώνες του Οινοποιείου Μωραΐτη στη περιοχή Υστέρνι, το προικισμένο Μαυραήδανο και τη βαθυκόκκινη Μανδηλαριά, γεννιέται το γοητευτικό αυτό ροζέ κρασί που εκφράζει απόλυτα το μικροκλίμα της Πάρου. - Λαµπερό τριανταφυλλί χρώµα µε ζωηρές κοκκινωπές ανταύγειες. - Έντονα αρώµατα κόκκινων φρούτων, φράουλας και κερασιών - Στο στόµα είναι ευχάριστα δροσερό χάρη στην οξύτητά του, φρουτώδες και µε µακρά επίγευση. Συνοδεύει: Λευκά κρέατα, ζυµαρικά, σαλάτες και φρούτα. Σερβίρεται: Στους 12 C.

11 MELTEMI Οίνος Ροζέ Ξηρός Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αιγαίο Πέλαγος ΡΟΖΕ Ξεχωριστό κρασί με αρώματα κόκκινων φρούτων, ισορροπημένη γεύση και δροσερή οξύτητα, από τις αιγαιοπελαγίτικες ποικιλίες Μανδηλαριά, Σαββατιανό και Μονεμβασιά που οινοποίησε η οικογένεια Μωραΐτη στη Πάρο. Συνοδεύει: Ζυμαρικά και τα περισσότερα πιάτα της μεσογειακής κουζίνας. Σερβίρεται: Στους C.

12 PAROS RESERVE MORAITIS Ονομασίας Προέλευσης Ανώτερης Ποιότητας Οίνος Ερυθρός Ξηρός ΕΡΥΘΡΑ Το κρασί αυτό αποτελεί δημιούργημα συνοινοποίησης δύο πανάρχαιων ελληνικών ποικιλιών, της βαθυκόκκινης Μανδηλαριάς και της αρωματικής λευκής Μονεμβασιάς. Έχουν επιλεγεί με σχολαστικότητα, από τα παλαιότερα, χαμηλής απόδοσης (500 kg/στρ.) αμπέλια, της ομάδας Παραγωγών του Οινοποιέιου Μωραΐτη. Η συνοινοποίηση των δύο αυτών ποικιλιών αναδεικνύει απόλυτα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του μικροκλίματος της Πάρου. - Λαμπερό, ρουμπινί χρώμα με κόκκινες ανταύγειες. - Σύνθετο μπουκέτο αγριοκέρασων και σοκολάτας, με νότες βανίλιας και ώριμων δαμάσκηνων. - Στο στόμα είναι πλούσιο και στρογγυλό, μακρά επίγευση μπαχαρικών. Ωρίμανση: 2 έτη σε δρύινα βαρέλια. - Παραμονή για 1 έτος στη φιάλη. - Ιδανικό για μακρόχρονη παλαίωση στη φιάλη. Συνοδεύει: Ψητό κόκκινο κρέας, κυνήγι και πικάντικα τυρια. Σερβίρεται: Στους 20 C.

13 PAROS MORAITIS Ονομασίας Προέλευσης Ανώτερης Ποιότητας Οίνος Ερυθρός Ξηρός ΕΡΥΘΡΑ Παράγεται από τη συνοινοποίηση της βαθυκόκκινης Μανδηλαριάς και της λευκής Μονεμβασιάς. Έχουν επιλεγεί με σχολαστικότητα, από καλοφροντισμένα, χαμηλής απόδοσης (600 kg/στρ.), αμπέλια, της Ομάδας Παραγωγών του Οινοποιείου Μωραΐτη. Η συνοποίηση των δύο αυτών ποικιλιών αναδυκνύει απόλυτα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του μικροκλίματος της Πάρου. - Έντονο βαθυκόκκινο χρώμα, με μωβ ανταύγειες. - Αρώματα μπαχαρικών και δαμάσκηνων. - Πληθωρικό στο στόμα με ρωμαλέο σώμα και μακρά επίγευση. Ωρίμανση: 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Συνοδεύει: Bbq, αλλαντικά, μαγειρευτό κρέας και κόκκινες σάλτσες. Σερβίρεται: Στους C.

14 ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΩΡΑΪΤΗ Από Σταφύλια Βιολογικής Γεωργίας Οίνος Ερυθρός Ξηρός ΕΡΥΘΡΑ Από τον ιδιόκτητο βιολογικό αμπελώνα του Οινοποιείου Μωραΐτη, με τις ποικιλίες Αηδάνι Μαύρο και Cabernet Sauvignon, που καλλιεργούνται πάντα με τη φροντίδα και την επίβλεψη του Μανώλη Μωραΐτη. Ο αμπελώνας είναι ενταγμένος σε πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας από το 1997 και ελέγχεται από τον πιστοποιητικό οργανισμό ΔΗΩ. - Χρώμα πορφυρό με κοκκινωπές ανταύγειες. - Καλοσχηματισμένο σύνθετο μπουκέτο ώριμων φρούτων, δαμάσκηνων και κανέλας. - Πολυσύνθετο στόμα με φρουτώδη γεύση, άριστα δομημένο με πλούσιο σώμα, βελούδινες ταννίνες και πλούσια μακρά επίγευση. Ωρίμανση: 18 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Συνοδεύει: Πουλερικά, αλλαντικά, ψητά κρέατα και μαλακά τυριά. Σερβίρεται: Στους C.

15 MELTEMI Οίνος Ερυθρός Ξηρός Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αιγαίο Πέλαγος ΕΡΥΘΡΑ Ξεχωριστό κρασί με αρώματα κόκκινων φρούτων, ισορροποημένη γεύση και γεμάτο σώμα, από τις Αιγαιοπελαγίτικες ποικιλίες Μανδηλαριά και Αηδάνι Μαύρο που οινοποίησε η οικογένεια Μωραΐτη στη Πάρο. Συνοδεύει: Aλλαντικά, σκληρά τυριά, πουλερικά και κόκκινο κρέας. Σερβίρεται: Στους 18 C.

16 IMIGLYKOS MORAITIS Ημίγλυκος Ερυθρός Οίνος Από λιαστά σταφύλια ΕΡΥΘΡΑ Παραδοσιακό κρασί της Πάρου από τις ντόπιες ποικιλίες σταφυλιών Μανδηλαριά και Μονεμβασιά. Ο υπερώριμος τρυγητός και το λιάσιμο επί 7 ημέρες κάτω από τον παριανό ήλιο το κάνουν μοναδικό. - Κρασί με λαμπερό κόκκινο χρώμα και κεραμιδί αποχρώσεις. - Αναδύει αρώματα μελιού, σταφίδας, σοκολάτας, καφέ και μπαχαρικών. - Βελούδινο στο στόμα, με πλούσια και ευχάριστη γλυκιά γεύση, εξαιρετική ισορροπία και μακρά αρωματική επίγευση. Παλαίωση: 2 χρόνια σε δρύινα βαρέλια. Συνοδεύει: Πικάντικα και ώριμα τυριά, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Σερβίρεται : Στους 14 C, ως απεριτίφ.

17 EUROFROST ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΚΑΣ TEXNIKH ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΨΥΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΧΩΡΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΕΔΡΑ: ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΟΜΒΡΟΔΕΚΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΣ, Τ.Κ. : ΤΗΛ: FAX:

ΤO ΚΤΗΜΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ

ΤO ΚΤΗΜΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ ΤO ΚΤΗΜΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ 2015 Κτήμα Μερκούρη Α.Ε. Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής Οίνου & Λοιπών Αγροτικών Προϊόντων - 271 00 Κορακοχώρι Ηλείας - Τηλ. : 26210 41601 - Fax : 26210 41901 - e-mail

Διαβάστε περισσότερα

η μας από τα προϊόντα της ελληνικής γης

η μας από τα προϊόντα της ελληνικής γης η μας από τα προϊόντα της ελληνικής γης Τα κρασιά μας ΝAΟΥΣΑ VAENI ΟΠΑΠ 750ml Οίνος ερυθρός ξηρός Α.Α.Ο.Σ ΝΑΟΥΣΑ VAENI Τόπος προέλευσης: αμπελουργική ζώνη Νάουσας Ποικιλία: 100% Ξινόμαυρο. Υπέροχο κόκκινο

Διαβάστε περισσότερα

Ο όρος Ονομασία Προέλευσης που έχει αναγνωριστεί ως κοινόχρηστο εμπορικό όνομα των οίνων μιας περιοχής όταν αυτά πληρούν ορισμένους όρους.

Ο όρος Ονομασία Προέλευσης που έχει αναγνωριστεί ως κοινόχρηστο εμπορικό όνομα των οίνων μιας περιοχής όταν αυτά πληρούν ορισμένους όρους. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΡΑΣΙΩΝ Το κρασί είναι ένα προϊόν τα χαρακτηριστικά του οποίου εξαρτώνται άμεσα από την ποικιλία σταφυλιού από την οποία προέρχεται, την περιοχή όπου αυτή καλλιεργήθηκε, τις συνθήκες οινοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Ο,τι αξίζει αρχίζει από Α

Ο,τι αξίζει αρχίζει από Α Ο,τι αξίζει αρχίζει από Α Η ιστορία μας Το πάθος μας για τη Μεσογειακή Διατροφή, την ποιότητα της γεύσης αλλά και η γνώση για τις τροφές που προσφέρει η ελληνική φύση και παράδοση, αποτέλεσε το έναυσμα

Διαβάστε περισσότερα

real WINE EXTRA TEYXOΣ FRANCOIS FREReS Κυριάκος Κυνηγόπουλος

real WINE EXTRA TEYXOΣ FRANCOIS FREReS Κυριάκος Κυνηγόπουλος taste EXTRA TEYXOΣ real &style ΣΑΒΒΑΤΟ 24.12.2011 WINE ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ ΤΙ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ! ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΟ ΟΙΝΙΚΟ ΤΑΙΡΙ ΤΟΥΣ FRANCOIS FREReS TO KAΛΥΤΕΡΟ ΒΑΡΕΛΟΠΟΙΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /19 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1606 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Πελοπόννησος (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

Τα ελληνικά κρασιά χωρίζονται σε 4 κατηγορίες:

Τα ελληνικά κρασιά χωρίζονται σε 4 κατηγορίες: Tα Ελληνικά κρασιά Η Ελλάδα, πέραν του ότι είναι η γενέτειρα του ιονύσου, του θεού του κρασιού, είναι και η γενέτειρα του πρώτου οίνου Ο.Π.Α.Π. στην ιστορία. Αυτά ήταν τα κρασιά από τα νησιά της Χίου και

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΓΟΡΑ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΟΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Η ΑΓΟΡΑ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΟΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η ΑΓΟΡΑ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΟΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΚΙΔΗΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΧΑΤΖΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

«ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ» «ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ» ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Βασιλείος Μίχος Γεωπόνος Αμπελουργίας Πρώην Διευθυντή Ινστιτούτου Αμπέλου Αθηνών Στα

Διαβάστε περισσότερα

CHATEAU MUSAR CELLIER ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015. Νίκος Λουκάκης Cellier Wine Manager

CHATEAU MUSAR CELLIER ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015. Νίκος Λουκάκης Cellier Wine Manager CHATEAU MUSAR CELLIER ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 Νίκος Λουκάκης Cellier Wine Manager ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ Η οικογένεια Hochar φτιάχνει κρασιά στην περιοχή της

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /13 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1088 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Πλαγιές Πάικου (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

Οι Δρόµοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος. Ένας µικρός οδηγός

Οι Δρόµοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος. Ένας µικρός οδηγός Οι Δρόµοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος Ένας µικρός οδηγός Περιεχόµενα Ετικέτα. Η ταυτότητα του κρασιού Ο δεκάλογος της απόλαυσης του κρασιού Χάρτης των Δρόµων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος Οι Δρόµοι

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /18 Αριθμός πρωτοκόλλου: PDO-GR-A1533 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Μονεμβασία- Malvasia (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /12 Αριθμός πρωτοκόλλου: PDO-GR-A1390 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Δαφνές (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα: Νομικό

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ BURGUNDY. Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου Wine Loft

ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ BURGUNDY. Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου Wine Loft ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ BURGUNDY Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου Wine Loft Η Βουργουνδία βρίσκεται στην Ανατολική Γαλλία και είναι γνωστή για τα λευκά της κρασιά απο Chardonnay και τα κόκκινα απο Pinot Noir. Το διαμέρισμα

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΥΣΙΓΝΩMΙΑ JPV ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΓΕΥΣΙΓΝΩMΙΑ JPV ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΓΕΥΣΙΓΝΩMΙΑ JPV ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ JOE PHELPS Ο Joe Phelps ξεκίνησε στην οικογενειακή κατασκευαστική επιχείρηση του πατέρα του, το 1952, που τότε ήταν μια τοπική εταιρεία. Το 1957 ανέλαβε ως πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ BORDEAUX 2009. Τρίτη 18 Δεκεμβρίου Wine Loft

ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ BORDEAUX 2009. Τρίτη 18 Δεκεμβρίου Wine Loft ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ BORDEAUX 2009 Τρίτη 18 Δεκεμβρίου Wine Loft MEDOC CLIMATE Το κλίμα στην περιοχή του Bordeaux είναι παραθαλάσσιο με πολλές βροχές το φθινόπωρο και την άνοιξη. Μια ζώνη δάσους με πεύκα προστατεύει

Διαβάστε περισσότερα

real ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΟΛΟΜΙΤΗ «ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΑ» ΜΑΧΑΙΡΟΠΙΡΟΥΝΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙ TEYXOΣ #37

real ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΟΛΟΜΙΤΗ «ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΑ» ΜΑΧΑΙΡΟΠΙΡΟΥΝΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙ TEYXOΣ #37 taste TEYXOΣ #37 real «ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΑ» ΜΑΧΑΙΡΟΠΙΡΟΥΝΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΟΛΟΜΙΤΗ ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ &style ΚΥΡΙΑΚΗ 14.10.2012 ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙ Κυκλοφορεί μαζί με τη Realnews

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΩΝ ΖΩΝΩΝ ΟΠΑΠ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ***** Στοιχεία από την πρόσφατη μελέτη με το

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΩΝ ΖΩΝΩΝ ΟΠΑΠ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ***** Στοιχεία από την πρόσφατη μελέτη με το 1 ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΩΝ ΖΩΝΩΝ ΟΠΑΠ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ***** Στοιχεία από την πρόσφατη μελέτη με το ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ INTERREG // ΥΠΟΔΡΑΣΗ 4 α ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΩΝ ΖΩΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

κρασιού Τα μυστικά του κρητικού The secrets of cretan wine wine

κρασιού Τα μυστικά του κρητικού The secrets of cretan wine wine wine The environment, the history, the hospitality, the cuisine. Add another one positive point for Crete: the good wine and the visitable wineries. By Gogo Karkani, alexandra papadaki κρασιού Τα μυστικά

Διαβάστε περισσότερα

Το έργο "PRAXIS: Making Rural Enterpreneurship Work" (κωδ. 3W0076I) της Κ.Π Interreg III C West συγχρηµατοδοτείται κατά 75% από το ΕΤΠΑ και κατά 25%

Το έργο PRAXIS: Making Rural Enterpreneurship Work (κωδ. 3W0076I) της Κ.Π Interreg III C West συγχρηµατοδοτείται κατά 75% από το ΕΤΠΑ και κατά 25% Το έργο "PRAXIS: Making Rural Enterpreneurship Work" (κωδ. 3W0076I) της Κ.Π Interreg III C West συγχρηµατοδοτείται κατά 75% από το ΕΤΠΑ και κατά 25% από εθνικούς πόρους του Υπουργείου Οικονοµικών Ρ Ο Μ

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /10 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A0204 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Ίλιον (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα: Νομικό

Διαβάστε περισσότερα

Το Λευκό αυτό ρούµι µένει πάνω από 3 χρόνια σε δρύινα βαρέλια µέχρι να είναι έτοιµο να το απολαύσετε. Τότε, φιλτράρεται για να αποµακρυνθεί οποιοδήποτε χρώµα δηµιουργήθηκε από την διαδικασία της παλαίωσης.

Διαβάστε περισσότερα

real ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΟΛΟΜΙΤΗ ΓΛΥΚΑ ΜΕΤΑΞΥ ΦΙΛΩΝ ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ! ΞΑΝΑΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΟ! ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΜΠΟΥΦΕ ΜΕ... ΑΛΚΟΟΛ!

real ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΟΛΟΜΙΤΗ ΓΛΥΚΑ ΜΕΤΑΞΥ ΦΙΛΩΝ ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ! ΞΑΝΑΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΟ! ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΜΠΟΥΦΕ ΜΕ... ΑΛΚΟΟΛ! real taste &style TEYXOΣ #41 ΚΥΡΙΑΚΗ 10.02.2013 ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΟΛΟΜΙΤΗ ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ! ΞΑΝΑΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΟ! ΜΕΤΑΞΥ ΦΙΛΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΜΠΟΥΦΕ ΓΛΥΚΑ ΜΕ... ΑΛΚΟΟΛ! Κυκλοφορεί μαζί με τη Realnews byrealnews

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΕΚΤΙΚΑ. Σολοµός µαρινάτος µε άνιθο (Gravlax), µε τον παραδοσιακό σκανδιναβικό τρόπο, πάνω σε φρυγανισµένα ψωµάκια 7 50

ΟΡΕΚΤΙΚΑ. Σολοµός µαρινάτος µε άνιθο (Gravlax), µε τον παραδοσιακό σκανδιναβικό τρόπο, πάνω σε φρυγανισµένα ψωµάκια 7 50 CAFE BOHEME M E N U ΟΡΕΚΤΙΚΑ Σολοµός µαρινάτος µε άνιθο (Gravlax), µε τον παραδοσιακό σκανδιναβικό τρόπο, πάνω σε φρυγανισµένα ψωµάκια 7 50 Ψητά λαχανικά µε καβουρδισµένο σουσάµι και ξύδι µπαλσάµικο 6

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /11 Αριθμός πρωτοκόλλου: PDO-GR-A1048 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Μαυροδάφνη Πατρών (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. για κρασί και κουβένταof. Nepheli Hotel. Winter Bar Restaurant. Summer Roof Garden

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. για κρασί και κουβένταof. Nepheli Hotel. Winter Bar Restaurant. Summer Roof Garden Nepheli Hotel Panorama - Thessaloniki LT by NEPHELI HOTEL Κομνηνών 1, Πανόραμα Θεσσαλονίκη 2310.342.002 www.nepheli.gr/loft 6ος όροφος Winter Bar Restaurant Summer Roof Garden S E A M O U N T A I N C I

Διαβάστε περισσότερα

«ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ»

«ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ» «ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ» την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015 από 16.00-21.00 Διάρκεια 5 ώρες Μικρά παιδιά πασαλείφονται με αλεύρι και άχνη ζάχαρη και μαθαίνουν τις βασικές αρχές της ζαχαροπλαστικής. Όλες οι συνταγές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ K E O Σ Ο Ε ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Λ. ΡΙΑΝΚΟΥΡ 73, 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: (210) 6923102 6923291 6928224 FAX: (210) 6981182 e-mail : keosoe@otenet.gr ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2004 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΟΙΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΚΡΑΣΙΩΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ» ΤΗΣ: ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ Δ. ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα