ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ, TO ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΕΡΕΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ, TO ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΕΡΕΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ"

Transcript

1 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ, TO ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΕΡΕΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

2 ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ: ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ; ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΙΩΝΕΙ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ; ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ; ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ; ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ, ΤΑ ΚΑΛΟΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ; ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΣΤΕΡΕΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ; ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ; Επισκεφτείτε επίσης, την ιστοσελίδα μας στο Εκεί θα βρείτε πληροφορίες γύρω από το καλούπωμα, την επικάλυψη, το χρωματισμό και το γλασάρισμα... Όλες αυτές οι τεχνικές εξηγούνται με απεικονίσεις. ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ? Η σοκολάτα είναι ευαίσθητη στην υγρασία, τις οσμές και, αν έρθει σε επαφή με τον αέρα και το φως, την οξείδωση. Η σοκολάτα πρέπει να προστατεύεται από το φως και τον αέρα και να αποθηκεύεται σε δροσερό, ξηρό μέρος, σε σταθερή θερμοκρασία μεταξύ 12 και 20 C. Η συσκευασία που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση της σοκολάτας πρέπει να είναι καλά κλεισμένη. ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΙΩΝΕΙ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ? Η σοκολάτα πρέπει, κατά προτίμηση, να λιώνει σε θερμοκρασία που κυμαίνεται μεταξύ 40 και 45 C, ενώ δεν πρέπει ποτέ να βρίσκεται σε απευθείας επαφή με πηγές θερμότητας. Πρέπει επίσης, κατά προτίμηση, να λιώνει σε φούρνο ή μπεν μαρί που έχει ρυθμιστεί ώστε η σοκολάτα να φτάνει σε μια ενιαία θερμοκρασία που κυμαίνεται μεταξύ 40 και 45 C. Αυτή είναι η ιδανική θερμοκρασία για να ξεκινήσει η διαδικασία του στρωσίματος (προκρυστάλλωση). ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ? ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ? Σκοπός του στρωσίματος της σοκολάτας είναι η προκρυστάλλωση του βούτυρου κακάου στη σοκολάτα, που σχετίζεται με τη θερμοκρασία στην οποία γίνεται η επεξεργασία της. Κατά τη διάρκεια του στρωσίματος, το βούτυρο κακάου της σοκολάτας μεταβάλλεται και αποκτά σταθερή κρυσταλλική μορφή. Κατά αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζεται η σκληρότητα, η δύναμη συρρίκνωσης και η λαμπερή όψη του τελικού προϊόντος, αφού στερεοποιηθεί. Αν η σοκολάτα λιώσει φυσιολογικά (μεταξύ 40 και 45 C) και στη συνέχεια, αφεθεί να στερεοποιηθεί σε θερμοκρασία επεξεργασίας, το τελικό προϊόν δεν θα έχει λάμψη. Έχει σημασία η μέθοδος που ακολουθείται για να φεπιτευχθεί η ανωτέρω θερμοκρασία. Οι 3 καθοριστικοί παράγοντες για το στρώσιμο είναι ο χρόνος, η θερμοκρασία και η κίνηση. Σημειώστε ότι η θερμοκρασία επεξεργασίας της μαύρης σοκολάτας είναι περίπου 32 C, ενώ για τη λευκή σοκολάτα και τη σοκολάτα γάλακτος είναι περίπου 30 C. Πώς μπορείτε λοιπόν, να εξασφαλίσετε τέλεια αποτελέσματα; Στρώνοντας τη σοκολάτα με μία από τις ακόλουθες μεθόδους:

3 ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΚΡΥΑ (ΜΑΡΜΑΡΙΝΗ) ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1. Λιώστε τη σοκολάτα σε θερμοκρασία μεταξύ 40 και 45 C σε μπεν μαρί ή ειδικό σκεύος τήξης. 2. Ρίξτε τα 2/3 της λιωμένης σοκολάτας επάνω στην κρύα μαρμάρινη επιφάνεια. 3. Κρατήστε τη σοκολάτα σε διαρκή κίνηση ανακατεύοντας συνεχώς με σπάτουλα ή ξύστρα. 4. Συνεχίστε μέχρι η σοκολάτα να αρχίσει να πήζει (όταν η θερμοκρασία της είναι 4 ή 5 βαθμούς χαμηλότερη από τη θερμοκρασία επεξεργασίας): πραγματοποιείται η κρυστάλλωση. Θα δείτε να σχηματίζονται «κορυφές» κατά την πτώση της σοκολάτας από την σπάτουλα*. 5. Ρίξτε την προκρυσταλλωμένη σοκολάτα στην υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει ομοιομορφία. 6. Η σοκολάτα είναι πλέον έτοιμη για επεξεργασία. Ωστόσο, αν έχει πήξει πολύ, πρέπει να την αναθερμάνετε μέχρι να γίνει και πάλι υγρή, αλλά να συνεχίσει να είναι προκρυσταλλωμένη. Δοκιμάστε: βουτήξτε την άκρη ενός μαχαιρού στη σοκολάτα. Αν έχει τη σωστή θερμοκρασία, θα σκληρύνει ομοιόμορφα μέσα σε 3 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος +/- 20 C. ΠΡΟΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ CALLETS Η προκρυστάλλωση γίνεται πολύ εύκολα αν προσθέσετε σοκολάτα που έχει ήδη περάσει από τη διαδικασία του στρωσίματος, στη λιωμένη σοκολάτα. Σε αυτό χρησιμεύουν οι σταγόνες Callebaut Callets. Οι σταγόνες Callets έχουν φυσικά περάσει ήδη από τη διαδικασία στρωσίματος. Με άλλα λόγια, διαθέτουν ήδη την απαιτούμενη κρυσταλλική μορφή και μπορούν να προστεθούν στη λιωμένη σοκολάτα. Η ποσότητα των σταγόνων Callets που απαιτείται εξαρτάται από τη θερμοκρασία της λιωμένης σοκολάτας και τις σταγόνες Callets. Όταν η λιωμένη σοκολάτα φτάσει τη θερμοκρασία των 40 C περίπου, μπορείτε να προσθέσετε 15 έως 20% σταγόνες Callets σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (μεταξύ 15 και 20 C). * Αν ρίξετε ολόκληρη τη σοκολάτα επάνω στη μαρμάρινη επιφάνεια, χρειάζεται μόνο να πήξει ελαφρώς μέχρι η θερμοκρασία της να είναι 1 έως 2 βαθμούς πιο χαμηλή από τη θερμοκρασία επεξεργασίας της.

4 1 2 3 ΠΡΟΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ CALLETS 1. Λιώστε τη σοκολάτα σε ειδικό σκεύος τήξης (ρυθμίστε το θερμοστάτη στους 45 C). 2. Χαμηλώστε το θερμοστάτη (+/- 32 C για τη μαύρη σοκολάτα, +/- 30 C για τη λευκή και τη σοκολάτα γάλακτος) και προσθέστε αμέσως 15 έως 20% σταγόνες Callets σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. 3. Ανακατέψτε καλά τη σοκολάτα για να διασφαλίσετε ότι θα διασκορπιστούν παντού οι σταθεροί κρύσταλλοι των σταγόνων Callets. Λιώνουν πολύ γρήγορα οι σταγόνες Callets ; Αυτό συμβαίνει επειδή η σοκολάτα είναι πολύ ζεστή. Προσθέστε επιπλέον σταγόνες Callets και συνεχίστε να ανακατεύετε. 4. Κατά αυτόν τον τρόπο, η σοκολάτα που προκύπτει είναι ελαφρώς πηγμένη και έτοιμη για επεξεργασία. 4 ΜΗΧΑΝΗ ΣΤΡΩΣΙΜΑΤΟΣ ΜΕ ΡΟΔΑ Λιώστε τη σοκολάτα στη μηχανή στρωσίματος (ρυθμίζοντας το θερμοστάτη στους 45 C), στη συνέχεια χαμηλώστε το θερμοστάτη (+/- 32 C για μαύρη σοκολάτα, +/- 30 C για λευκή και σοκολάτα γάλακτος) και προσθέστε αμέσως 15 έως 20% σταγόνες Callets σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. 3. Η μηχανή αναμειγνύει τις σταγόνες Callets με τη λιωμένη σοκολάτα, διασκορπίζοντας τους σταθερούς κρυστάλλους σε ολόκληρη την ήδη λιωμένη σοκολάτα. Λιώνουν πολύ γρήγορα οι σταγόνες Callets ; Αυτό συμβαίνει επειδή η σοκολάτα είναι πολύ ζεστή. Προσθέστε επιπλέον σταγόνες Callets και συνεχίστε να ανακατεύετε. 4. Αυτό ήταν! Η σοκολάτα έχει πήξει, αλλά παραμένει ομοιογενής. Για συστήματα στρωσίματος πέραν των μηχανών με ρόδα, συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τον προμηθευτή σας MYCRYO : ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ Η προκρυστάλλωση ή το στρώσιμο της σοκολάτας ολοκληρώνεται πιο γρήγορα και πιο εύκολα από ποτέ με το Callebaut Mycryo. Επιτρέπει μέχρι και να χρησιμοποιήσετε την προκρυσταλλωμένη σοκολάτα για μεγαλύτερο διάστημα, καθώς καθυστερεί τη διαδικασία υπερκρυστάλλωσης. 1. Λιώστε τη σοκολάτα στους C (στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί). 2. Αφήστε τη σοκολάτα να στερεοποιηθεί σε θερμοκρασία δωματίου 34 C αν πρόκειται για μαύρη σοκολάτα ή 33 C αν πρόκειται για σοκολάτα γάλακτος, λευκή ή χρωματιστή. 3. Προσθέστε 1% βούτυρο κακάου Mycryo ή 10 γρ. για κάθε 1 κ. σοκολάτας. 4. Ανακατέψτε καλά. 5. Αφού η σοκολάτα προκρυσταλλωθεί τέλεια, διατηρήστε τη θερμοκρασία στους 34 C αν πρόκειται για μαύρη σοκολάτα και στους 33 C αν πρόκειται για σοκολάτα γάλακτος και λευκή.

5 ΠΡΟΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ Μπορείτε επίσης, να στρώσετε μπάρες σοκολάτας. Οι σταγόνες Callebaut Callets είναι ιδανικές για αυτήν την περίπτωση. 1. Ρίξτε μερικές σταγόνες Callets σε ένα πλαστικό ή γυάλινο μπολ. 2. Βάλτε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων και λιώστε τις σταγόνες Callets στα W. 3. Πρέπει να βγάζετε από το φούρνο μικροκυμάτων τις σταγόνες Callets κάθε 15 με 20 δευτερόλεπτα και να ανακατεύετε για να διασφαλίζετε ότι η θερμοκρασία των σταγόνων Callets διανέμεται ομοιόμορφα και ότι δεν καίγονται Επαναλάβατε τη διαδικασία μέχρι να λιώσει σχεδόν ολόκληρη η σοκολάτα. Θα πρέπει να φαίνονται στο μπολ μερικά μικρά κομμάτια από τις σταγόνες Callets. 6. Απομακρύνετε από τη φωτιά και ανακατέψτε καλά τη σοκολάτα, ώσπου να εξαφανιστούν τα κομμάτια από τις σταγόνες Callets και να προκύψει μια ελαφρώς πηγμένη και ομοιόμορφη υγρή σοκολάτα. Αυτή η μέθοδος είναι πολύ γρήγορη και ιδανική όταν απαιτείται μόνο μια μικρή ποσότητα σοκολάτας ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: ΣΥΜΒΟΥΛΗ 1: Πώς ελέγχεται η προκρυστάλλωση? Για να ελέγξετε την προκρυστάλλωση, απλώστε μια μικρή ποσότητα σοκολάτας στην άκρη ενός μαχαιριού ή σε ένα κομμάτι χαρτί. Αν το στρώσιμο της σοκολάτας έχει γίνει σωστά, θα πρέπει να σκληρύνει ομοιόμορφα μέσα σε 3 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μεταξύ 18 και 20 C, ενώ θα πρέπει να γυαλίζει. Αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο, συνεχίστε το στρώσιμο. ΣΥΜΒΟΥΛΗ 2: Ποια λύση υπάρχει αν η σοκολάτα πήξει πολύ Μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, η στρωμένη σοκολάτα μπορεί να αρχίσει να πήζει γρήγορα. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται υπερκρυστάλλωση και προκαλείται από την ξαφνική, ταχεία διόγκωση των κρυστάλλων του βούτυρου κακάου. Η υπερκρυσταλλωμένη σοκολάτα μεταδίδει λιγότερη λάμψη στο τελικό προϊόν και η δύναμη συρρίκνωσής της είναι πολύ μικρή. Επίσης, είναι πιο δύσκολη η αφαίρεση των φυσαλίδων αέρα. Πώς μπορεί να διορθωθεί αυτό; Είναι απλό: ανεβάστε τη θερμοκρασία της λιωμένης σοκολάτας προσθέτοντας περισσότερη λιωμένη σοκολάτα ή αναθερμάνετε ελαφρώς τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων. Αναθερμάνετε τη σοκολάτα σταδιακά, και όχι απότομα, έτσι ώστε να γίνει όσο υγρή ήταν πριν, ενώ θα παραμείνουν οι κρύσταλλοι του βούτυρου κακάου. Είναι επίσης, σοφό να ανακατεύετε ανά τακτά διαστήματα τη σοκολάτα, καθώς η κρυστάλλωση ξεκινάει κυρίως από την επιφάνεια δημιουργώντας μια πέτσα.

6 ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ, ΤΑ ΚΑΛΟΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ? Εργαστήριο: ιδανική θερμοκρασία: +/- 20 C. Γέμιση: η θερμοκρασία της γέμισης πρέπει να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με τη θερμοκρασία της σοκολάτας (όταν το επιτρέπει το είδος της γέμισης). Αν η διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας της γέμισης και της θερμοκρασίας της σοκολάτας είναι πολύ μεγάλη, αυτό θα έχει αρνητική επίδραση στην κρυστάλλωση του βούτυρου κακάου και το τελικό προϊόν θα έχει λιγότερη λάμψη, ενώ θα είναι λιγότερο ανθεκτικό στη θερμότητα. Για βέλτιστα αποτελέσματα η γέμιση πρέπει να έχει θερμοκρασία περίπου 5 C χαμηλότερη από τη θερμοκρασία της σοκολάτας. Η θερμοκρασία του καλουπιού πρέπει να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος του εργαστηρίου (+/-20 C). Συνιστάται να προθερμαίνεται ελαφρώς το καλούπι. Συνολικά πρέπει να διασφαλίσετε ότι η θερμοκρασία του καλουπιού δεν υπερβαίνει τη θερμοκρασία της σοκολάτας που έχει περάσει από τη διαδικασία του στρωσίματος. Αυτές οι προφυλάξεις θα σας βοηθήσουν να δώσετε στο τελικό προϊόν άψογη λαμπερή εμφάνιση. Σημαντική παρατήρηση: Η σοκολάτα ενδέχεται να συνεχίσει να πήζει κατά την επεξεργασία της. Αυτό οφείλεται στον ταχύ πολλαπλασιασμό των κρυστάλλων βούτυρου κακάου. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με την προσθήκη μιας μικρής ποσότητας ζεστής σοκολάτας ή με τη μικρή αύξηση της θερμοκρασίας της σοκολάτας. ΠΩΣ ΣΤΕΡΕΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ? Η ιδανική θερμοκρασία για τη στερεοποίηση της σοκολάτας που χρησιμοποιείται για εργασίες με καλούπια κυμαίνεται μεταξύ 10 και 12 C. Η σοκολάτα για εργασίες επικάλυψης πρέπει να στερεοποιείται, κατά προτίμηση, σε θερμοκρασίες μεταξύ 15 και 18 C. Πρέπει να αποφεύγονται πάση θυσία οι διακυμάνσεις θερμοκρασίας που υπερβαίνουν τους 10 C. Σημειώστε επίσης, ότι κατά τη στερεοποίηση εργασιών καλουπώματος, θα πρέπει να είναι έντονη η κυκλοφορία κρύου αέρα, καθώς μια μεγάλη ποσότητα θερμότητας θα πρέπει να απομακρύνεται κατά τη διαδικασία της στερεοποίησης της σοκολάτας. Οι εργασίες επίστρωσης πρέπει να στερεοποιούνται, κατά προτίμηση, χωρίς εξαερισμό. Όταν τα καλούπια είναι έτοιμα για στερεοποίηση, τοποθετούνται σε δωμάτιο με χαμηλότερη θερμοκρασία από το εργαστήριο. Το αποτέλεσμα είναι η στερεοποίηση της σοκολάτας. Στη συνέχεια, τα καλούπια τοποθετούνται σε ψυγείο. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ: ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ Για τα προϊόντα σοκολάτας ισχύει ο ακόλουθος κανόνας: οι μικρότεροι χρόνοι αποθήκευσης διασφαλίζουν προϊόντα καλύτερης ποιότητας. Κανονικοί χρόνοι αποθήκευσης για σοκολάτα: Λευκή σοκολάτα: 12 μήνες Σοκολάτα γάλακτος: 18 μήνες Μαύρη σοκολάτα: 24 μήνες Για τον έλεγχο των αποθεμάτων συνιστάται το σύστημα FIFO (πρώτο μέσα/πρώτο έξω). Με αυτό το σύστημα, τα προϊόντα που είναι αποθηκευμένα για μεγαλύτερο διάστημα διατίθενται πρώτα. Κατά αυτόν τον τρόπο, κανένα προϊόν δεν αποθηκεύεται πάρα πολύ και εγγυάται βέλτιστη φρεσκάδα. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ Η ιδανική θερμοκρασία για την αποθήκευση σοκολάτας είναι μεταξύ 12 και 20 C. Σε υψηλότερες θερμοκρασίες, η σοκολάτα μαλακώνει και χάνεται η λάμψη της. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες αποθήκευσης παρουσιάζουν λιγότερους κινδύνους. Όταν τα προϊόντα μεταφέρονται ξανά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, πρέπει να αποφεύγεται η συμπύκνωση, καθώς η υγρασία προκαλεί το φαινόμενο του Sugar bloom. Επίσης, δεν συνιστώνται οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, καθώς ενδέχεται να προκαλέσουν την εμφάνιση λιπαρού στρώματος (Fat bloom).

7 ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ? Όπως και η σοκολάτα που χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη, τα τελικά προϊόντα σοκολάτας είναι ευαίσθητα στη θερμότητα, τις δυσάρεστες οσμές και γεύσεις, το φως και τον αέρα, την υγρασία και τους χρόνους αποθήκευσης. Ακολουθούν συνηθισμένα προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν κατά την αποθήκευση: ΛΙΠΑΡΟ ΣΤΡΩΜΑ (FAT BLOOM) Αυτό το πρόβλημα προκαλείται από ένα λεπτό στρώμα λιπαρών κρυστάλλων επάνω στην επιφάνεια της σοκολάτας. Η σοκολάτα χάνει τη λάμψη της και τη θέση της παίρνει ένα απαλό λευκό στρώμα. Αυτό το στρώμα δίνει στη σοκολάτα δυσάρεστη όψη. Το πρόβλημα δεν πρέπει να συγχέεται με το σχηματισμό μούχλας. Η αιτία του φαινομένου είναι η επανακρυστάλλωση λιπαρών ή/και η μεταφορά λιπαρών συστατικών της γέμισης στη στρώση της σοκολάτας. Η αποθήκευση σε σταθερή θερμοκρασία καθυστερεί την εμφάνιση του φαινομένου. ΣΤΡΩΜΑ ΖΑΧΑΡΗΣ (SUGAR BLOOM) Σε σύγκριση με το λιπαρό στρώμα (Fat bloom), το στρώμα ζάχαρης (Sugar bloom) είναι τραχύ και ανώμαλο επάνω στην επιφάνεια της σοκολάτας. Το φαινόμενο Sugar bloom προκαλείται από συμπύκνωση, π.χ. όταν η σοκολάτα βγαίνει από το ψυγείο και σχηματίζεται ένα στρώμα υγρασίας επάνω της. Το νερό από αυτή τη συμπύκνωση διαλύει τη ζάχαρη στη σοκολάτα. Στη συνέχεια, με τη εξάτμιση του νερού, η ζάχαρη παραμένει στη επιφάνεια της σοκολάτας με τη μορφή μεγάλων, ανώμαλων κρυστάλλων. Αυτό δίνει στη σοκολάτα δυσάρεστη όψη. Το φαινόμενο Sugar bloom μπορεί να αποφευχθεί, αν αποφεύγονται οι διακυμάνσεις θερμοκρασίας κατά τη μετακίνηση της σοκολάτας από ένα ψυχρό μέρος σε ένα θερμό (αφού κατά αυτόν τον τρόπο αποτρέπεται η συμπύκνωση). Τα προϊόντα σοκολάτας που βγαίνουν από ψυχρό δωμάτιο θα πρέπει να αποθηκεύονται σε πιο θερμό δωμάτιο για ορισμένο χρονικό διάστημα πριν το άνοιγμα της συσκευασίας. Κατά αυτόν τον τρόπο, αποφεύγεται η απευθείας συμπύκνωση. Κατά συνέπεια, η αποθήκευση των προϊόντων σοκολάτας σε ιδανικές συνθήκες είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας, έτσι ώστε να παραμείνουν στην αρχική τους κατάσταση όσο το δυνατό περισσότερο, χωρίς να εμφανίζουν ελαττώματα ή φθορές. Λιπαρό στρώμα (Fat bloom) Στρώμα ζάχαρης (Sugar bloom) ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ Η σοκολάτα είναι ιδιαίτερα δεκτική στην απορρόφηση ξένων οσμών. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να αποθηκεύεται σε χώρο χωρίς ασυνήθιστες οσμές ή μούχλα. Υποχρεωτικός είναι και ο καλός εξαερισμός της αποθήκης. Η σοκολάτα δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύεται κοντά ή ανάμεσα σε προϊόντα με έντονες μυρωδιές (π.χ. τυρί, ψάρι, κρέας, λεμόνια, κ.τ.λ.). Η συσκευασία των προϊόντων σοκολάτας πρέπει να είναι ουδέτερη, που σημαίνει ότι δεν πρέπει να αναδύει περίεργες οσμές. Είναι αυτονόητο ότι το κάπνισμα δεν πρέπει να επιτρέπεται κοντά σε προϊόντα σοκολάτας. ΑΕΡΑΣ ΚΑΙ ΦΩΣ Ο αέρας και το φως προκαλούν τη διάλυση των λιπαρών στη σοκολάτα. Κάτι τέτοιο αλλοιώνει τη γεύση και οδηγεί σε εμφάνιση δυσάρεστης οσμής. Αυτό προκαλείται από την οξείδωση. Επομένως, είναι πολύ σημαντική η προστασία της σοκολάτας όσο το δυνατό περισσότερο από τον αέρα και το φως (συμπεριλαμβανομένου και του τεχνητού φωτισμού). Θα πρέπει επίσης, να αποθηκεύεται σε κλειστές συσκευασίες. Η μαύρη σοκολάτα και η σοκολάτα γάλακτος περιέχουν από φυσικού τους έναν αριθμό αντιοξειδωτικών (ουσίες που καθυστερούν τη διαδικασία οξείδωσης), ωστόσο η λευκή σοκολάτα δεν περιέχει τέτοιου είδους ουσίες και επομένως, είναι πιο ευαίσθητη στην οξείδωση. Η λευκή σοκολάτα απαιτεί επομένως, αυξημένη προστασία. ΥΓΡΑΣΙΑ Η σοκολάτα πρέπει να προστατεύεται από την υγρασία. Μια γενική αρχή είναι η μέγιστη σχετική υγρασία στην αποθήκη να κυμαίνεται γύρω στο 70%. Πρέπει να απαγορεύεται αυστηρά η αποθήκευση προϊόντων σοκολάτας σε πατώματα ή σε τοίχους, καθώς κάτι τέτοιο αυξάνει τον κίνδυνο απορρόφησης υγρασίας. ΠΑΡΑΣΙΤΑ Δυστυχώς, η σοκολάτα δε διεγείρει μόνο τους ανθρώπους. Η μυρωδιά της ενδέχεται να προσελκύσει πολλών ειδών παράσιτα. Κατά συνέπεια, η προστασία των προϊόντων σοκολάτας από παράσιτα είναι ζωτικής σημασίας (π.χ. τοποθέτηση ποντικοπαγίδων, εξουδετέρωση εντόμων, κ.τ.λ.).

8 ΠΙΘΑΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΙΤΙΑ ΛΥΣΗ Δυσκολία απομάκρυνσης από το καλούπι Το στρώσιμο της κουβερτούρας δεν έχει γίνει σωστά Πολύ υψηλή θερμοκρασία ψύξης Η στρώση της κουβερτούρας είναι πολύ λεπτή ή/και η συνοχή της πολύ φτωχή για να απομακρυνθεί από το καλούπι Ελέγξτε την ψύξη Χρησιμοποιήστε λιγότερη υγρή κουβερτούρα Η σοκολάτα έχει λευκή ή γκρι απόχρωση Πολύ αργή στερεοποίηση της κουβερτούρας Το στρώσιμο της κουβερτούρας δεν έχει γίνει σωστά «Υπερκρυστάλλωση» της σοκολάτας Ελέγξτε την ψύξη Σπασίματα στο προϊόν του καλουπιού Πολύ χαμηλή θερμοκρασία ψυγείου Πολύ λεπτή στρώση και πολύ γρήγορη στερεοποίηση Ελέγξτε την ψύξη Ελέγξτε την ψύξη Θαμποί λεκέδες στο προϊόν του καλουπιού «Υπερκρυστάλλωση» της σοκολάτας Πολύ χαμηλή θερμοκρασία ψυγείου Πολύ κρύα καλούπια Τα καλούπια δεν είναι αρκετά καθαρά Ελέγξτε την πήξη της σοκολάτας Ελέγξτε τη θερμοκρασία του ψυγείου Ελέγξτε τη θερμοκρασία των καλουπιών Ελέγξτε αν τα καλούπια είναι καθαρά Πήξη της κουβερτούρας κατά την επεξεργασία Υπερβολική κρυστάλλωση της κουβερτούρας Αυξήστε τη θερμοκρασία Προσθέστε σταδιακά μια ποσότητα πιο ζεστής κουβερτούρας. Μην προσθέτετε βούτυρο κακάου. Η κουβερτούρα δε γυαλίζει Πολύ κρύα γέμιση Το εργαστήριο ή το ψυγείο είναι πολύ κρύο Η κουβερτούρα δεν είναι στη σωστή θερμοκρασία Ελέγξτε τη θερμοκρασία της γέμισης Ελέγξτε τη θερμοκρασία του εργαστηρίου Δαχτυλιές στο τελικό προϊόν Το προϊόν ήρθε σε επαφή με υγρά ή ζεστά δάχτυλα Μην αγγίζετε το προϊόν με υγρά ή ζεστά δάχτυλα. Αν είναι απαραίτητο, να φοράτε γάντια. Ακάθαρτα καλούπια Δαχτυλιές στο εσωτερικό του καλουπιού Τα καλούπια λερώθηκαν από τη γέμιση Θαμποί λεκέδες στο καλούπι Χρησιμοποιήθηκε σοκολάτα που δεν είχε στρωθεί καλά Τα καλούπια δεν προθερμάνθηκαν Πώς καθαρίζονται τα καλούπια; Με ζεστό νερό και πολύ ήπιο καθαριστικό. Χρησιμοποιήστε πολύ απαλό πανί, σφουγγάρι ή βούρτσα για να αποφύγετε το γρατσούνισμα στο εσωτερικό των καλουπιών. Ξεβγάλτε με ζεστό νερό και απομακρύνετε το νερό που έχει απομείνει με στεγνό πανί. Ελέγξτε τη θερμοκρασία των καλουπιών Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία της σοκολάτας! Συμβουλευτείτε την ενότητα Techniques του Εκεί θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τις πιο συχνές τεχνικές επεξεργασίας σοκολάτας: καλούπωμα, επικάλυψη, επίστρωση, χρωματισμός, βαφή με πινέλο... Όλες οι τεχνικές εξηγούνται με σαφήνεια βήμα προς βήμα, με τη συνοδεία εικόνων. Barry Callebaut South East Europe d.o.o., Jurija Gagarina 32, Βελιγράδι, τηλ: , Σερβία

Η χρήση της σοκολάτας ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΚΟΡΥΦΑΙΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ & ΤΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η χρήση της σοκολάτας ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΚΟΡΥΦΑΙΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ & ΤΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ Η χρήση της σοκολάτας ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΚΟΡΥΦΑΙΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ & ΤΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΕΣ 1. Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ Όλες οι σοκολάτες γενικά είναι πολύ ευαίσθητες

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα MALTESERS από τις «Γλυκές Τρέλες»!

Τούρτα MALTESERS από τις «Γλυκές Τρέλες»! Τούρτα MALTESERS από τις «Γλυκές Τρέλες»! ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ Υλικά 200γρ (καστανή ζάχαρη 185ml (3/4 φλιτζανιού) γάλα 125 γρ βούτυρο, ψιλοκομμένο 115γρ (3/4 φλιτζανιού) αλεύρι που φουσκώνει 75 γρ 1/2 φλυτζάνι)

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοχρονιάτικη Τούρτα Σοκολάτας με Πραλίνα και τραγανή σοκολάτα, από τον Γιώργο Λέκκα!

Πρωτοχρονιάτικη Τούρτα Σοκολάτας με Πραλίνα και τραγανή σοκολάτα, από τον Γιώργο Λέκκα! Πρωτοχρονιάτικη Τούρτα Σοκολάτας με Πραλίνα και τραγανή σοκολάτα, από τον Γιώργο Λέκκα! Μερίδες 12 Χρ. Πρ 1 ώρα Χρ. Ψυγείο 7 ώρες Υλικά Για την Πραλίνα Σοκολάτα Crunch 1 1/2 φλιτζάνι τσαγ ζάχαρη 1 1/2

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ CUPCAKE ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ CUPCAKE ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ CUPCAKE ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ R Σχ.Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ 1. Λαβή 2. Ενδεικτικές λυχνίες: ενεργοποίησης και ετοιμότητας χρήσης 3. Καπάκι 4. Αντικολλητική επίστρωση 5. Θήκες για cupcakes 6. Καλώδιο

Διαβάστε περισσότερα

Brownie με διπλή κρέμα και σοκολάτα απο τoν Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Brownie με διπλή κρέμα και σοκολάτα απο τoν Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Brownie με διπλή κρέμα και σοκολάτα απο τoν Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Ένα απολαυστικό γλυκό. Brownie με διπλή κρέμα, πρώτη κρέμα από μους σοκολάτας, δεύτερη κρέμα βανίλιας, και τέλος

Διαβάστε περισσότερα

Υγρό κέικ μαύρης σοκολάτας, αμυγδάλου με φρέσκα σύκα, από το sintayes.gr!

Υγρό κέικ μαύρης σοκολάτας, αμυγδάλου με φρέσκα σύκα, από το sintayes.gr! Υγρό κέικ μαύρης σοκολάτας, αμυγδάλου με φρέσκα σύκα, από το sintayes.gr! Χρόνος: 25 λ + 55 λ ψήσιμο Δυσκολία: Εύκολη Ένα υπέροχο υγρό, κέικ με τον τέλειο συνδυασμό μαύρης σοκολάτας, αμυγδάλων και φρέσκα

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟΜΗΧΑΝΗ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΣΥΝΤΑΓΗ. Κωδικός προϊόντος: /

ΦΥΛΛΟΜΗΧΑΝΗ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΣΥΝΤΑΓΗ. Κωδικός προϊόντος: / ΦΥΛΛΟΜΗΧΑΝΗ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΣΥΝΤΑΓΗ Κωδικός προϊόντος: 107-48590 / 107-48593 Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί ΜΟΝΟ για οικιακή χρήση. Καµία ευθύνη δεν φέρει ο κατασκευαστής για βλάβη

Διαβάστε περισσότερα

Κέικ με Nutella και Ferrero Rocher, από το sintayes.gr!

Κέικ με Nutella και Ferrero Rocher, από το sintayes.gr! Κέικ με Nutella και Ferrero Rocher, από το sintayes.gr! Ένα υπέροχο κέικ με Nutella και σοκολατάκια Ferrero Rocher!! Μια συνταγή για να απολαύσετε ένα τέλειο σοκολατένιο κέικ με κρέμα σοκολάτας και Νουτέλας

Διαβάστε περισσότερα

Σοκολατένιες κούπες έκπληξη από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!!

Σοκολατένιες κούπες έκπληξη από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!! Σοκολατένιες κούπες έκπληξη από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!! Μια σοκολατένια κούπα έκπληξη!! Που μέσα της κρύβει γέμιση από μους φράουλας, και σάλτσα φράουλας, με κομμάτια από φρέσκες

Διαβάστε περισσότερα

Σοκολάτα: Η επίσημη αγαπημένη...

Σοκολάτα: Η επίσημη αγαπημένη... Σοκολάτα: Η επίσημη αγαπημένη... Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η % Στερεά κακάο % Βούτυρο κακάο Ρευστότητα /Πυκνότητα (1-5) Ε Φ Α Ρ Μ Ο Γ Ε Σ Dark 70% Σοκολάτα κουβερτούρα extra bitter, 70% 35.2% x x x 45-50º 28-31º

Διαβάστε περισσότερα

Σοκολατένιες κούπες έκπληξη από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Σοκολατένιες κούπες έκπληξη από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Σοκολατένιες κούπες έκπληξη από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Μια σοκολατένια κούπα έκπληξη!! Που μέσα της κρύβει γέμιση από μους φράουλας, και σάλτσα φράουλας, με κομμάτια από φρέσκες

Διαβάστε περισσότερα

Σοκολατάκια πραλίνες. οκολατάκια πραλίνες

Σοκολατάκια πραλίνες. οκολατάκια πραλίνες Σοκολατάκια πραλίνες οκολατάκια πραλίνες Γευστικές συνταγές για Γευστικές πραλίνες, με τα ίδια σας τα χέρια. Με γνήσια συστατικά, τον κατάλληλο εξοπλισμό και λίγη εξάσκηση μπορείτε να δαμάσετε τις μικρές,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. Τεχνολογία παρασκευής παγωτών

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. Τεχνολογία παρασκευής παγωτών ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Τεχνολογία παρασκευής παγωτών Γενικά Πολύπλοκο προϊόν με πολλούς ορισμούς και ταξινομήσεις από χώρα σε χώρα Ελληνική νομοθεσία: Παγωτά ορίζονται τα προϊόντα που

Διαβάστε περισσότερα

Banana strawberry tian με σάλτσα σοκολάτας από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Banana strawberry tian με σάλτσα σοκολάτας από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Banana strawberry tian με σάλτσα σοκολάτας από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Banana strawberry tian with chocolate sauce. Μία ακόμα υπέροχη συνταγή για επιδόρπιο. Η συνταγή είναι δικιά

Διαβάστε περισσότερα

Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Τούρτα μους σοκολάταφουντούκι, από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Τούρτα με διπλή μους. Με αφράτο μπισκότο από καραμελωμένα αμύγδαλα. Μια μους από σοκολάτα, και καρδιά από μους φουντουκιού.

Διαβάστε περισσότερα

Κρέμα σύσφιξης στήθους

Κρέμα σύσφιξης στήθους Κρέμα σύσφιξης στήθους Το σχήμα και η σταθερότητα του στήθους εξαρτώνται από το λιπώδη κυτταρικό ιστό που διατηρεί το στήθος στο ύψος και στη θέση του. Η συνταγή που ακολουθεί είναι απλή - καλή κρέμα σύσφιξη

Διαβάστε περισσότερα

CILIO ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ «Schoko King»

CILIO ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ «Schoko King» CILIO ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ «Schoko King» Οδηγίες Χρήσης και Φροντίδας Παρακαλούµε φυλάξτε τις οδηγίες χρήσης! Ευχαριστούµε που επιλέξατε αυτό το υψηλής ποιότητας σιντριβάνι σοκολάτας. Για να εξασφαλίσετε

Διαβάστε περισσότερα

Σαν το νερό με τη σοκολάτα (Σα να λέμε σαν τον σκύλο με την γάτα )

Σαν το νερό με τη σοκολάτα (Σα να λέμε σαν τον σκύλο με την γάτα ) ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ: ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ λύση του Το σοκολατένιο ατύχημα και η Σαν το νερό με τη σοκολάτα (Σα να λέμε σαν τον σκύλο με την γάτα ) Διάβασα σε ένα ωραίο άρθρο της Phoebe για τα Μυστικά της Σοκολάτας

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα σοκολατίνα (Black beauty) από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Τούρτα σοκολατίνα (Black beauty) από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Τούρτα σοκολατίνα (Black beauty) από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Μια τούρτα που μας έλειπε.. Black beauty. Συνήθως ανεβάζω συνταγές για τούρτες λίγο πρωτότυπες και αρκετά φανταστικές.

Διαβάστε περισσότερα

Ανάποδο προφιτερόλ, από τον Ακη και το akispetretzikis.com!

Ανάποδο προφιτερόλ, από τον Ακη και το akispetretzikis.com! Ανάποδο προφιτερόλ, από τον Ακη και το akispetretzikis.com! Aνάποδο προφιτερόλ ή αλλιώς Paris-Brest! Το γλυκό αυτό φτιάχτηκε για πρώτη φορά το 1910 για να τιμήσουν τον αγώνα ποδηλάτου Παρίσι Brest Παρίσι

Διαβάστε περισσότερα

Προϊόντα Κρέατος και Λουκάνικα Λουκάνικα 4

Προϊόντα Κρέατος και Λουκάνικα Λουκάνικα 4 23 Προϊόντα Κρέατος και Λουκάνικα Λουκάνικα 4 Λουκάνικο τύπου Φρανκφούρτης Το προϊόν είναι πολύ μαλακό Διαχωρίζεται ζελέ ή λίπος Ανάπτυξη απωθητικού χρώματος Πολύ ανοιχτό χρώμα πολύ μικρό ποσοστό συνδετικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Α. Ψυγείο 1. Συρτάρι για φρούτα και λαχανικά 2. Ράφια και περιοχή για τα ράφια 3. Θερμοστάτης και φωτισμός 4. Ραφάκια 5. Ράφι για φιάλες 6. Αφαιρούμενο στήριγμα για φιάλες 7. Πινακίδα

Διαβάστε περισσότερα

Κρύο..καιρός για πάγο! Δραστηριότητα 1:

Κρύο..καιρός για πάγο! Δραστηριότητα 1: Κρύο..καιρός για πάγο! Περιβάλλον : Εικονικό Εργαστήριο Υλικά : Δοχεία 100 ml, Θερμόμετρα, Νερό, πάγος. Περιγραφή - στόχοι Στις δραστηριότητες αυτές οι μαθητές θα μετρήσουν τη θερμοκρασία κάποιας ποσότητας

Διαβάστε περισσότερα

100% Βιολογικές Βαφές. Ζωντανά χρώματα εμπνευσμένα από την φύση

100% Βιολογικές Βαφές. Ζωντανά χρώματα εμπνευσμένα από την φύση 100% Βιολογικές Βαφές * Ζωντανά χρώματα εμπνευσμένα από την φύση Οι γυναίκες από την Ανατολή ήξεραν ανέκαθεν να τα χρησιμοποιούν: Φύλλα, ρίζες και βότανα, που συχνά περνούν απαρατήρητα και που όμως μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Σαρλότ Σοκολάτας, απίθανη, «Γλυκοπλαστείο Νεανικόν»!

Σαρλότ Σοκολάτας, απίθανη, «Γλυκοπλαστείο Νεανικόν»! Σαρλότ Σοκολάτας, απίθανη, υγιεινή, ξεχωριστή, και συνταγή για μπισκότα Σαβαγιάρ, από το «Γλυκοπλαστείο Νεανικόν»! Πάντα μου άρεσαν οι τούρτες Σαρλότ. Όχι τόσο οι «σπιτικές», αυτές δηλαδή με τα ετοιματζίδικα

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα opera με πραλίνα φουντουκιού, και τρεις κρέμες από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»

Τούρτα opera με πραλίνα φουντουκιού, και τρεις κρέμες από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος» Τούρτα opera με πραλίνα φουντουκιού, και τρεις κρέμες από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος» Τούρτα opera με τρεις κρέμες. Για τους πολύ απαιτητικούς, και μερακλήδες της ζαχαροπλαστικής!!

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα triple delight από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Τούρτα triple delight από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Τούρτα triple delight από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Μια τριπλή ηδονή από σοκολατένιο παντεσπάνι, μους σοκολάτας, μους καραμέλας, και μους φυστικοβούτυρου. Επικάλυψη με γκανάζ σοκολάτας

Διαβάστε περισσότερα

Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Τούρτα Gianduja από τον καταπληκτικό Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Gianduja, υπέροχη αρωματική σοκολάτα. Τούρτα τζιαντούγια με πραλίνα φουντουκιού, και snikers. Ξεκινάμε με υπέροχο μπισκότο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσεως και συμβουλές

Οδηγίες χρήσεως και συμβουλές Οδηγίες χρήσεως και συμβουλές Πριν από την πρώτη χρήση Αφαιρέστε όλα τα υλικά συσκευασίας, τυχόν ετικέτες και αυτοκόλλητα. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ορισμένα σκεύη μαγειρικής αποστέλλονται με προστατευτικό πλαστικό, ιδιαίτερα

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα προφιτερόλ από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Τούρτα προφιτερόλ από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Τούρτα προφιτερόλ από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Μια τούρτα που πραγματικά έλειπε από το συνταγολόγιο μου. Τούρτα προφιτερόλ. Αυτό το υπέροχο γλύκισμα που όλοι λατρεύουμε, τώρα

Διαβάστε περισσότερα

Απλές συμβουλές για την αγορά τροφίμων τους καλοκαιρινούς μήνες

Απλές συμβουλές για την αγορά τροφίμων τους καλοκαιρινούς μήνες ΕΦΕΤ Διεύθυνση Διατροφικής Πολιτικής & Ερευνών Ιούνιος 2006 Απλές συμβουλές για την αγορά τροφίμων τους καλοκαιρινούς μήνες Απλές συμβουλές για την αγορά τροφίμων τους καλοκαιρινούς μήνες Εκδόθηκε από

Διαβάστε περισσότερα

Βασιλόπιτα joconde, από τον εκπληκτικό Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Βασιλόπιτα joconde, από τον εκπληκτικό Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Βασιλόπιτα joconde, από τον εκπληκτικό Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Φέτος σας έφτιαξα άλλη μια βασιλόπιτα. Βασιλόπιτα joconde, (γιοκόντ), μια αλλιώτικη βασιλόπιτα, για αλλιώτικα γούστα.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης. Ελέγχος και προκαταρκτική επεξεργασία του υποστρώματος. Έλεγχος

Οδηγίες εγκατάστασης. Ελέγχος και προκαταρκτική επεξεργασία του υποστρώματος. Έλεγχος Οδηγίες εγκατάστασης Ελέγχος και προκαταρκτική επεξεργασία του υποστρώματος Έλεγχος Όταν ελέγχετε το υπόστρωμα, δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω σημεία και, στη συνέχεια, υποβάλλετε το υπόστρωμα στην

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΊΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΉΣ ΑΥΤΟΚΌΛΛΗΤΩΝ PLOTTER

ΟΔΗΓΊΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΉΣ ΑΥΤΟΚΌΛΛΗΤΩΝ PLOTTER ΟΔΗΓΊΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΉΣ ΑΥΤΟΚΌΛΛΗΤΩΝ Βασικές παρατηρήσεις. Οι παρακάτω οδηγίες αφορούν την εφαρμογή αυτοκόλλητων μεμβρανών επιγραφοποιίας. Σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητες μεμβράνες για

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 18. ΑΕΙΚΙΝΗΤΑ \ ΜΟΡΙΑ Τα μόρια κινούνται διαρκώς και ασκούν δυνάμεις μεταξύ τους

Μάθημα 18. ΑΕΙΚΙΝΗΤΑ \ ΜΟΡΙΑ Τα μόρια κινούνται διαρκώς και ασκούν δυνάμεις μεταξύ τους Μάθημα 18 ΑΕΙΚΙΝΗΤΑ \ ΜΟΡΙΑ Τα μόρια κινούνται διαρκώς και ασκούν δυνάμεις μεταξύ τους Στο προηγούμενο μάθημα ασχοληθήκαμε με την έννοια του μορίου και τις ιδιότητές του στις στερεές και στις υγρές ουσίες

Διαβάστε περισσότερα

CIVIL PLUS Α.Ε. CP GUARD 201

CIVIL PLUS Α.Ε. CP GUARD 201 CP GUARD 201 TEXNIKΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 3 η Έκδοση, 15.01.2010 TEXNIKΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 3 η Έκδοση, 15.01.2010 CP GUARD 201 1 περιγραφή Αντισκωριακή εποξειδική επικάλυψη δύο συστατικών. 2 εφαρμογές 3

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΥΓΡΑΣΙΑ ΣΕ ΘΑΛΑΜΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΥΓΡΑΣΙΑ ΣΕ ΘΑΛΑΜΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΥΓΡΑΣΙΑ ΣΕ ΘΑΛΑΜΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ Νίκος Χαριτωνίδης, Πολιτικός Μηχ/κός ΕΜΠ, M.Eng Univ. οf Sheffield, Πρόεδρος Σ ΨΥΓΕΙΑ ΑΛΑΣΚΑ food logistics, ιευθυντής Cryologic Εκπαιδευτική

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα πραλίνα-εσπρέσο από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Τούρτα πραλίνα-εσπρέσο από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Τούρτα πραλίνα-εσπρέσο από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Καταπληκτική τούρτα πραλίνα-εσπρέσο. Με μπισκότο φουντουκιού, με μια μους πραλίνα φουντουκιού-εσπρέσο, φτιαγμένη από καραμελωμένα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ MICHEL WILLAUME

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ MICHEL WILLAUME ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ MICHEL WILLAUME SHOWROOM ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΙΚΑΣ ΑΕΒΕ 4, 5 & 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 GOA Μια εξωτική τούρτα με καρύδα, μάνγκο και σοκολάτα καραμέλα που αναδεικνύει τη δύναμη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός ορθής χρήσης επίπλων

Οδηγός ορθής χρήσης επίπλων Οδηγός ορθής χρήσης επίπλων 2 Στα πλαίσια της διαρκούς προσπάθειάς μας να σας παρέχουμε υπηρεσίες κορυφαίων προδιαγραφών, δημιουργήσαμε για σας τον συγκεκριμένο Οδηγό Ορθής Χρήσης Επίπλων. Ο Οδηγός αυτός

Διαβάστε περισσότερα

Υλικά για την ζύμη. 230 γρ. αλεύρι για πίτες. ½ κ.γ αλάτι. ½ κ.γ ζάχαρη. 30 γρ. βούτυρο σε κύβους. 30 γρ. ηλιέλαιο. 110 γρ. περίπου χλιαρό νερό

Υλικά για την ζύμη. 230 γρ. αλεύρι για πίτες. ½ κ.γ αλάτι. ½ κ.γ ζάχαρη. 30 γρ. βούτυρο σε κύβους. 30 γρ. ηλιέλαιο. 110 γρ. περίπου χλιαρό νερό Μπουγάτσα σοκολάτας Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να μην λατρεύει την Μπουγάτσα ή να μη έχει φάει έστω μια φορά. Εμένα μου αρέσει πολύ και κάποιες φορές, όταν πάω Θεσσαλονίκη, χαζεύω σε μαγαζιά αυτούς

Διαβάστε περισσότερα

Υδατοδιάλυτη εποξειδική βαφή δύο συστατικών. Πυκνότητα (EN ISO ) 1,50±0,1kg/l (Συστατικό Α), 1,12±0,1 kg/l(συστατικό Β) 100Α:25Β

Υδατοδιάλυτη εποξειδική βαφή δύο συστατικών. Πυκνότητα (EN ISO ) 1,50±0,1kg/l (Συστατικό Α), 1,12±0,1 kg/l(συστατικό Β) 100Α:25Β Υδατοδιάλυτη εποξειδική βαφή δύο συστατικών Χρήσεις Εφαρμόζεται σε δάπεδα και τοίχους εργοστασίων, καταστημάτων, εργαστηρίων, αποθηκών, κλιμακοστασίων, σταθμούς αυτοκινήτων και χώρους που αναπτύσσεται

Διαβάστε περισσότερα

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Παρακαλούμε διαβάστε τις παρακάτω πληροφορίες για να εξασφαλίσετε τη σωστή λειτουργία του μηχανήματος. 1 Διαβάστε το εγχειρίδιο προσεκτικά πριν συνδέσετε το μηχάνημα. 2

Διαβάστε περισσότερα

Βιομηχανία μπισκότων. Εργασία στο μάθημα της τεχνολογίας Διαμαντοπούλου Μαρία Ιωάννου Βασιλική- Νεκταρία Ιωάννου Μαρία-Φανουρία σχολικό έτος

Βιομηχανία μπισκότων. Εργασία στο μάθημα της τεχνολογίας Διαμαντοπούλου Μαρία Ιωάννου Βασιλική- Νεκταρία Ιωάννου Μαρία-Φανουρία σχολικό έτος Βιομηχανία μπισκότων Εργασία στο μάθημα της τεχνολογίας Διαμαντοπούλου Μαρία Ιωάννου Βασιλική- Νεκταρία Ιωάννου Μαρία-Φανουρία σχολικό έτος 2017-18 Μπισκότο Το μπισκότο είναι γλύκισμα από ζύμη διαμορφωμένη

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΨΥΚΤΗ ΝΕΡΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLWD-19PW

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΨΥΚΤΗ ΝΕΡΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLWD-19PW www.colorato.net Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΨΥΚΤΗ ΝΕΡΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLWD-19PW ιαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιµοποιήσετε την καινούρια σας συσκευή. ιατηρήστε τις οδηγίες σε ασφαλές και εύκολα προσβάσιµο

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ TΩΝ ΔΙΚΩΝ ΣΑΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΩΝ ΚΕΡΙΩΝ

Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ TΩΝ ΔΙΚΩΝ ΣΑΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΩΝ ΚΕΡΙΩΝ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ TΩΝ ΔΙΚΩΝ ΣΑΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΩΝ ΚΕΡΙΩΝ Η κατασκευή των δικών σας χειροποίητων κεριών μπορεί να είναι ένας φθηνός και ευχάριστος τρόπος για να περάσετε τα απογεύματά σας στο σπίτι σας. Η τέχνη της

Διαβάστε περισσότερα

Μπισκότα βουτύρου με αλμυρή καραμέλα και σοκολάτα, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!

Μπισκότα βουτύρου με αλμυρή καραμέλα και σοκολάτα, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly! Μπισκότα βουτύρου με αλμυρή καραμέλα και σοκολάτα, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly! Το πεντανόστιμα δεν φτάνει, γιατί τα αδικεί λίγο αυτά τα μπισκότα. Ζύμη τριφτή και βουτυράτη, αλμυρή καραμέλα

Διαβάστε περισσότερα

Τσιμεντοειδές στεγανωτικό σύστημα πολλαπλών χρήσεων. Σύστημα ενός συστατικού. Συστήματα δύο συστατικών

Τσιμεντοειδές στεγανωτικό σύστημα πολλαπλών χρήσεων. Σύστημα ενός συστατικού. Συστήματα δύο συστατικών Τσιμεντοειδές στεγανωτικό σύστημα πολλαπλών χρήσεων Πεδία εφαρμογών Tσιμεντοειδές σύστημα πολλαπλών χρήσεων κατάλληλο για εργασίες υγρομόνωσης σε επιφάνειες από σκυρόδεμα, τοιχοποιία, κάτω από πλακίδια

Διαβάστε περισσότερα

CIVIL PLUS Α.Ε. CP CRETE 402

CIVIL PLUS Α.Ε. CP CRETE 402 CP CRETE 402 TEXNIKΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 3 η Έκδοση, 15.01.2010 TEXNIKΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 3 η Έκδοση, 15.01.2010 CP CRETE 402 1 περιγραφή Ακρυλικό γαλάκτωμα ενός συστατικού. 2 εφαρμογές Το CP CRETE 402

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός ορθής χρήσης επίπλων

Οδηγός ορθής χρήσης επίπλων Οδηγός ορθής χρήσης επίπλων 2 Σε μια διαρκή προσπάθεια παροχής κορυφαίων υπηρεσιών δημιουργήσαμε για εσάς τον συγκεκριμένο οδηγό, ο οποίος αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο που σκοπό έχει να σας βοηθήσει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ 2000W ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ

ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ 2000W ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ 2000W ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ Model No: LFH-05 Ref. No: 891-4151 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί ΜΟΝΟ για οικιακή χρήση. Καμία ευθύνη δεν φέρει ο κατασκευαστής για βλάβη που προκλήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης ΨΥΓΕΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΑ: DE-38 NF & DE-38 NF SI

Οδηγίες Χρήσης ΨΥΓΕΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΑ: DE-38 NF & DE-38 NF SI Οδηγίες Χρήσης ΨΥΓΕΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΑ: DE-38 NF & DE-38 NF SI Τοποθέτηση Χειρολαβών Τοποθέτηση χειρολαβής στην πόρτα της κατάψυξης:1 Τοποθετήστε το πάνω µέρος της χειρολαβής στην αντίστοιχη οπή της πόρτας και

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ Model No: AS8622 Ref. No: 857-8622 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί ΜΟΝΟ για οικιακή χρήση. Καμία ευθύνη δεν φέρει ο κατασκευαστής για βλάβη που προκλήθηκε από

Διαβάστε περισσότερα

Απίθανη, θεϊκή σοκολατόπιτα από τον Αλέξη Επιθυμιάδη και το alwayshungry.gr!

Απίθανη, θεϊκή σοκολατόπιτα από τον Αλέξη Επιθυμιάδη και το alwayshungry.gr! Απίθανη, θεϊκή σοκολατόπιτα από τον Αλέξη Επιθυμιάδη και το alwayshungry.gr! Αυτή η συνταγή για σοκολατόπιτα θα εντυπωσιάσει όλους τους λάτρεις της σοκολάτας! Έψαχνα καιρό για μία μοναδική συνταγή ενός

Διαβάστε περισσότερα

8. Θερμοκρασία και θερμότητα - Μεταβολές καταστάσεων της ύλης

8. Θερμοκρασία και θερμότητα - Μεταβολές καταστάσεων της ύλης 8. Θερμοκρασία και θερμότητα - Μεταβολές καταστάσεων της ύλης Φύλλο Εργασίας Τίτλος: Μεταβολές καταστάσεων της ύλης Γνωστικό Αντικείμενο: Μελέτη Περιβάλλοντος Διδακτική Ενότητα: Μεταβολές καταστάσεων της

Διαβάστε περισσότερα

Ζεστός Πάγος Εργασία της Κυριακίδου Σοφίας, Καραγιαννίδου Ιάσμης, του Καρακουλίδη Γιάννη και Κομποχόλη Νίκου Σχολικό έτος Τμήμα Γ3α

Ζεστός Πάγος Εργασία της Κυριακίδου Σοφίας, Καραγιαννίδου Ιάσμης, του Καρακουλίδη Γιάννη και Κομποχόλη Νίκου Σχολικό έτος Τμήμα Γ3α Ζεστός Πάγος Εργασία της Κυριακίδου Σοφίας, Καραγιαννίδου Ιάσμης, του Καρακουλίδη Γιάννη και Κομποχόλη Νίκου Σχολικό έτος 2017-2018 Τμήμα Γ3α Περιεχόμενα 1) Τι είναι ο ζεστός πάγος; 2) Υλικά για την παρασκευή

Διαβάστε περισσότερα

Δημητριακά και προϊόντα Αρτοποιίας Ψωμί και Γλυκά 5

Δημητριακά και προϊόντα Αρτοποιίας Ψωμί και Γλυκά 5 31 Δημητριακά και προϊόντα Αρτοποιίας Ψωμί και Γλυκά 5 Πολύ λίγοι υδρατμοί επιλογή σωστής θερμοκρασίας Οι θερμοκρασίες ποικίλουν ανάλογα με τον τύπο του ψωμιού. Το σιταρένιο ψωμί ψήνεται σε χαμηλότερες

Διαβάστε περισσότερα

IKEA 365+ Κατσαρόλες & τηγάνια ΔΩΡΕΑΝ. 5 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ

IKEA 365+ Κατσαρόλες & τηγάνια ΔΩΡΕΑΝ. 5 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ IKEA 365+ Κατσαρόλες & τηγάνια ΔΩΡΕΑΝ 5 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ Η καθημερινή ζωή στο σπίτι θέτει υψηλές απαιτήσεις στα σκεύη μαγειρικής μας. Η σειρά των σκευών IKEA 365+ από έχει υποστεί αυστηρές δοκιμές και ελέγχους,

Διαβάστε περισσότερα

Τσιμεντοειδές στεγανωτικό σύστημα πολλαπλών χρήσεων. Σύστημα ενός συστατικού. Συστήματα δύο συστατικών

Τσιμεντοειδές στεγανωτικό σύστημα πολλαπλών χρήσεων. Σύστημα ενός συστατικού. Συστήματα δύο συστατικών Τσιμεντοειδές στεγανωτικό σύστημα πολλαπλών χρήσεων Πεδία εφαρμογών Tσιμεντοειδές σύστημα πολλαπλών χρήσεων κατάλληλο για εργασίες υγρομόνωσης σε επιφάνειες από σκυρόδεμα, τοιχοποιία, κάτω από πλακίδια

Διαβάστε περισσότερα

CCV 150 ΣΥΝΤΗΡΗΤΗΣ ΚΡΑΣΙΩΝ

CCV 150 ΣΥΝΤΗΡΗΤΗΣ ΚΡΑΣΙΩΝ CCV 10 ΣΥΝΤΗΡΗΤΗΣ ΚΡΑΣΙΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

FAVORIT Κατσαρόλες & τηγάνια ΔΩΡΕΑΝ. 5 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ

FAVORIT Κατσαρόλες & τηγάνια ΔΩΡΕΑΝ. 5 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ FAVORIT Κατσαρόλες & τηγάνια ΔΩΡΕΑΝ 5 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ Η καθημερινή ζωή στο σπίτι θέτει υψηλές απαιτήσεις στα σκεύη μαγειρικής μας. Γι αυτό τα σκεύη FAVORIT υπόκεινται σε αυστηρές δοκιμές και ελέγχους, ώστε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΚΑΛΥΜΜΑΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΌ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΚΑΛΥΜΜΑΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΌ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. UND1448R UND1450R 1 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1) ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Αφήστε αρκετά ανοίγματα για τον σωστό εξαερισμό της συσκευής. 2) ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Μην χρησιμοποιείτε μηχανικές διατάξεις ή άλλα μέσα για να επιταχύνετε

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΡΒΟΥΝΟΥ. Οδηγίες συναρμολόγησης

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΡΒΟΥΝΟΥ. Οδηγίες συναρμολόγησης ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΡΒΟΥΝΟΥ Οδηγίες συναρμολόγησης 5202650056894 2 Συγχαρητήρια! Έχετε αγοράσει ένα προϊόν κατασκευασμένο από υλικά υψηλής ποιότητας. Παρακαλούμε ακολουθήστε τις οδηγίες συναρμολόγησης όπως παρουσιάζονται

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση ψυκτικής αλυσίδας µε ξηρό πάγο

Διαχείριση ψυκτικής αλυσίδας µε ξηρό πάγο Μάιος 2012 Τί είναι ο ξηρός πάγος; Ο ξηρός πάγος είναι η στερεά µορφή του διοξειδίου του άνθρακα. Χρησιµοποιείται κυρίως ως µέσο ψύξης. Στα πλεονεκτήµατα του συµπεριλαµβάνονται η χαµηλότερη θερµοκρασία

Διαβάστε περισσότερα

Παγωτό βανίλια σε Παραλλαγές

Παγωτό βανίλια σε Παραλλαγές Παγωτό βανίλια σε Παραλλαγές Από τον Θανάση Σταμούδη Τι πιο κλασική & αυθεντική γεύση από ένα παγωτό φρέσκιας βανίλιας. Διαπιστώστε βήμα βήμα ότι σε λίγη ώρα μπορείτε να έχετε το δικό σας χειροποίητο παγωτό.

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΡΒΟΥΝΟΥ. Οδηγίες συναρμολόγησης

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΡΒΟΥΝΟΥ. Οδηγίες συναρμολόγησης ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΡΒΟΥΝΟΥ Οδηγίες συναρμολόγησης 5202650056948 2 Συγχαρητήρια! Έχετε αγοράσει ένα προϊόν κατασκευασμένο από υλικά υψηλής ποιότητας. Παρακαλούμε ακολουθήστε τις οδηγίες συναρμολόγησης όπως παρουσιάζονται

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ Ο «ΚΥΚΛΟΣ» ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ Ο «ΚΥΚΛΟΣ» ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ Ο «ΚΥΚΛΟΣ» ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 6 Τι πρέπει να γνωρίζεις Θεωρία 6.1 Να αναφέρεις τις τρεις φυσικές καταστάσεις στις οποίες μπορεί να βρεθεί ένα υλικό σώμα. Όπως και

Διαβάστε περισσότερα

Ορυκτό ασβεστοκονίαμα σε παραδοσιακό μαροκινό στιλ για επιφάνειες ανθεκτικές στο νερό. Για χρήση σε εσωτερικούς χωρους.

Ορυκτό ασβεστοκονίαμα σε παραδοσιακό μαροκινό στιλ για επιφάνειες ανθεκτικές στο νερό. Για χρήση σε εσωτερικούς χωρους. Tadelakt Pro ΓΕΝΙΚΑ Ορυκτό ασβεστοκονίαμα σε παραδοσιακό μαροκινό στιλ για επιφάνειες ανθεκτικές στο νερό. Για χρήση σε εσωτερικούς χωρους. ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ 1. Ξηρό ασβεστοκονίαμα 2. Αμιγώς μεταλλικό 3. Εύπλαστο

Διαβάστε περισσότερα

PROFESSIONAL ECO-LEADER

PROFESSIONAL ECO-LEADER PROFESSIONAL ECO-LEADER Οικολογικό, επαγγελματικό, πλαστικό χρώμα 04.05.2019 V02 Περιγραφή Εξαιρετικής ποιότητας, οικολογικό, πλαστικό χρώμα εσωτερικής χρήσης, κατάλληλο για όλων των ειδών τις επιφάνειες,

Διαβάστε περισσότερα

Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων

Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων Κατάψυξη τροφίμων Κατάψυξη Απομάκρυνση θερμότητας από ένα προϊόν με αποτέλεσμα την μείωση της θερμοκρασίας του κάτω από το σημείο πήξης. Ως μέθοδος συντήρησης βασίζεται: Στην

Διαβάστε περισσότερα

SDI - Riva bond LC. Οδηγίες χρήσεως. Α) Συγκολλητικός παράγοντας γενικής χρήσης για άμεσες αποκαταστάσεις

SDI - Riva bond LC. Οδηγίες χρήσεως. Α) Συγκολλητικός παράγοντας γενικής χρήσης για άμεσες αποκαταστάσεις SDI - Riva bond LC Φωτοπολυμεριζόμενος συγκολλητικός παράγοντας για άμεσες αποκαταστάσεις Οδηγίες χρήσεως Ευχαριστούμε για την απόφασή σας να χρησιμοποιήσετε το σύστημα συγκόλλησης Riva Bond LC. Το Riva

Διαβάστε περισσότερα

Με γλυκαντικά απο το φυτό. Μοναδική σύνθεση εν αλλοιώνει τη γεύση ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ

Με γλυκαντικά απο το φυτό. Μοναδική σύνθεση εν αλλοιώνει τη γεύση ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ Με γλυκαντικά απο το φυτό Μοναδική σύνθεση εν αλλοιώνει τη γεύση Cheesecake 6 7 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα μπισκότου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΓΡΑΦΗ ΚΟΥΜΠΙΩΝ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΠΕΡΓΡΑΦΗ ΚΟΥΜΠΙΩΝ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΕΡΓΡΑΦΗ ΚΟΥΜΠΙΩΝ 1. Γυάλινο καπάκι με πλαστική λαβή ανθεκτική στη θερμότητα 2. Επαφές για το θερμοστάτη 3. Υποδοχή για το θερμοστάτη 4. Κάλυμμα προστασίας 5. Ζεστή πλάκα 6. Θερμοστάτης 7. Αισθητήρας θερμοκρασίας-μετρά

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα σεράνο από την Roula Psittakis και τις «Μαγειρικές Διαδρομές»!

Τούρτα σεράνο από την Roula Psittakis και τις «Μαγειρικές Διαδρομές»! Τούρτα σεράνο από την Roula Psittakis και τις «Μαγειρικές Διαδρομές»! Μια υπέροχη τούρτα από τα παλιά! Μια συνταγή προσεγμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, αναλυτικότατη, βήμα-βήμα! Συστατικά Βάση Σιρόπι

Διαβάστε περισσότερα

Cromopav. ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ Δοχείο των 12 και 25 Kg

Cromopav. ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ Δοχείο των 12 και 25 Kg ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ Cromopav ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΘΑΛΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΗΡΑΓΓΕΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Το CROMOPAV απομακρύνει τα άλατα από τα τζάμια και τις βαμμένες επιφάνειες στις σήραγγες των πλυντηρίων αυτοκινήτων,

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα φαντασίας από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Τούρτα φαντασίας από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Τούρτα φαντασίας από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Αυτή η τούρτα φτιάχτηκε με υλικά τα οποία είχαν περισσέψει στο ψυγείο, από άλλα γλυκά. Συνδύασα με την φαντασία μου, τα υλικά που

Διαβάστε περισσότερα

Τα φαινόμενα της τήξης και της πήξης

Τα φαινόμενα της τήξης και της πήξης Τα φαινόμενα της τήξης και της πήξης Το διδακτικό αντικείμενο Τήξη ονομάζουμε τη μετάβαση ενός υλικού από τη στερεά στην υγρή φάση και πήξη την αντίστροφη μετάβαση από την υγρή στη στερεά κατάσταση. Στη

Διαβάστε περισσότερα

Παστάκια σοκολάτας από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Παστάκια σοκολάτας από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Παστάκια σοκολάτας από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Φανταστικά παστάκια σοκολάτας, με παντεσπάνι σοκολάτας, κρέμα σοκολάτας, και τέλος με επικάλυψη από γλάσο σοκολάτας. Η αποθέωση

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΑΕΡΙΑ Σ Ε Φ Ι Α Λ Ε Σ

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΑΕΡΙΑ Σ Ε Φ Ι Α Λ Ε Σ 1 ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΑΕΡΙΑ Σ Ε Φ Ι Α Λ Ε Σ Μέτρα Ασφάλειας κατά τη χρήση τους Ένα πλήθος βιομηχανιών, βιοτεχνιών, εργοταξίων, εργαστηρίων, συνεργείων, νοσοκομείων και άλλων μονάδων χρησιμοποιούν βιομηχανικά αέρια

Διαβάστε περισσότερα

Βασιλόπιτα τσουρέκι, από την Αργυρώ μας και το argiro.gr!

Βασιλόπιτα τσουρέκι, από την Αργυρώ μας και το argiro.gr! Βασιλόπιτα τσουρέκι, από την Αργυρώ μας και το argiro.gr! Μπορεί το τσουρέκι να θέλει την ώρα του, αλλά αυτή η συνταγή για Βασιλόπιτα τσουρέκι είναι εύκολη! Είναι αφράτη, με μοναδική υφή και γεύση και

Διαβάστε περισσότερα

Μεσογειακή Διατροφή. Γιώργος Γρηγορίου

Μεσογειακή Διατροφή. Γιώργος Γρηγορίου Μεσογειακή Διατροφή Γιώργος Γρηγορίου Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των μεσογειακών χωρών

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ Πρόκειται για τρόπο μεταφοράς ενέργειας από ένα σώμα σε ένα άλλο λόγω διαφοράς θερμοκρασίας. Είναι διαφορετική από την εσωτερική (θερμική)

ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ Πρόκειται για τρόπο μεταφοράς ενέργειας από ένα σώμα σε ένα άλλο λόγω διαφοράς θερμοκρασίας. Είναι διαφορετική από την εσωτερική (θερμική) ΘΕΡΜΙΔΟΜΕΤΡΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ Πρόκειται για τρόπο μεταφοράς ενέργειας από ένα σώμα σε ένα άλλο λόγω διαφοράς θερμοκρασίας. Είναι διαφορετική από την εσωτερική (θερμική) ενέργεια που έχει ένα σώμα. Συμβολίζεται

Διαβάστε περισσότερα

Υγρασία... STOP! MENTOR HELLAS

Υγρασία... STOP! MENTOR HELLAS Υγρασία... STOP! 50 ARIASANA ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ PERLA 05-045-021 Η τέλεια συσκευή για μικρά δωμάτια. ς απόδοσης, πρώτη σταγόνα εντός 12 ωρών. Καλύπτει δωμάτια 3 μεγέθους εως 30m Πατενταρισμένη τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

ΧΗΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ MEAT&DORIA ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ. Ancom ΕΠΕ: τ. 2310533540, f. 2310546342, info@ancomnet.gr

ΧΗΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ MEAT&DORIA ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ. Ancom ΕΠΕ: τ. 2310533540, f. 2310546342, info@ancomnet.gr ΧΗΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ MEAT&DORIA ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Ancom ΕΠΕ: τ. 2310533540, f. 2310546342, info@ancomnet.gr MEAT&DORIA Περιγραφή Φωτογραφία Γενικό καθαριστικό 500ml Μ 1 Για µετρητές µάζας αέρος, βαλβίδες,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΞΕΡ ΧΕΙΡΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ

ΜΙΞΕΡ ΧΕΙΡΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ ΜΙΞΕΡ ΧΕΙΡΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ Model No: HM703A Ref. No: 865-4417 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί ΜΟΝΟ για οικιακή χρήση. Καμία ευθύνη δεν φέρει ο κατασκευαστής για βλάβη που προκλήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Τοιχοποιία Ι Επισκευές

Τοιχοποιία Ι Επισκευές Τοιχοποιία Ι Επισκευές Τα κατεστραμμένα ή φθαρμένα μέρη της τοιχοποιίας επισκευάζονται ακολουθώντας τις παραδοσιακές τεχνικές. Ο τεχνίτης πριν ξεκινήσει πρέπει να έχει έτοιμα τα απαιτούμενα υλικά: πέτρες

Διαβάστε περισσότερα

Cromopav ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΘΑΛΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΗΡΑΓΓΕΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ

Cromopav ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΘΑΛΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΗΡΑΓΓΕΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ Cromopav ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΘΑΛΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΗΡΑΓΓΕΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Το CROMOPAV απομακρύνει τα άλατα από τα τζάμια και τις βαμμένες επιφάνειες στις σήραγγες των πλυντηρίων αυτοκινήτων,

Διαβάστε περισσότερα

Κορμός σοκολάτας με μπισκουί φουντουκιού από την Roula Psittakis και τις «Μαγειρικές Διαδρομές»!

Κορμός σοκολάτας με μπισκουί φουντουκιού από την Roula Psittakis και τις «Μαγειρικές Διαδρομές»! Κορμός σοκολάτας με μπισκουί φουντουκιού από την Roula Psittakis και τις «Μαγειρικές Διαδρομές»! Κορμός με μπισκουι σκόνης φουντουκιού και μαρέγκας, γέμιση γκανάζ σοκολάτας και νουτέλα κι επικάλυψη με

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα ντακουάζ με μους σοκολάτας και βατόμουρου, από την Ιωάννα Σταμούλου και το «sweetly»!

Τούρτα ντακουάζ με μους σοκολάτας και βατόμουρου, από την Ιωάννα Σταμούλου και το «sweetly»! Τούρτα ντακουάζ με μους σοκολάτας και βατόμουρου, από την Ιωάννα Σταμούλου και το «sweetly»! Μια από τις αγαπημένες μου τούρτες: δυο τραγανά φύλλα ντακουάζ, αφράτη μους σοκολάτας με άρωμα καφέ και σαμπούκα

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΙΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Με Υαλουρονικό Οξύ και Έλαιο Καμέλιας

ΙΣΙΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Με Υαλουρονικό Οξύ και Έλαιο Καμέλιας ΙΣΙΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Με Υαλουρονικό Οξύ και Έλαιο Καμέλιας GR ΙΣΙΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Με Υαλουρονικό Οξύ και Έλαιο Καμέλιας Μακράς διάρκειας δράση κατά του φριζαρίσματος... Και μαλλιά ίσια και λαμπερά! ΙΣΙΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Τοξικολογία Τροφίμων. Έλεγχος υπολειμμάτων με τη μέθοδο ELISA

Τοξικολογία Τροφίμων. Έλεγχος υπολειμμάτων με τη μέθοδο ELISA Τοξικολογία Τροφίμων Έλεγχος υπολειμμάτων με τη μέθοδο ELISA Στόχοι ενότητας Εξοικείωση με το kit προσδιορισμού αφλατοξίνης Μ1 σε δείγμα γάλακτος Κατανόηση των κρίσιμων σημείων εφαρμογής της συγκεκριμένης

Διαβάστε περισσότερα

KQG-6617G KOR-6L773S(KOR-7G78)(그)_AMIRIDIS rxnt]]x^nsgrxnt]zyw~oἤpu GGGY YWX]TW`TW\GGG㝘䟸GXa\^a[W

KQG-6617G KOR-6L773S(KOR-7G78)(그)_AMIRIDIS rxnt]]x^nsgrxnt]zyw~oἤpu GGGY YWX]TW`TW\GGG㝘䟸GXa\^a[W KQG-6617G ΟΔHΓOΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΑΓΩΜΑ & 1 2 3 3 4 5 6 7 8 8 9 10 11 11 12 12 12 13 14 15 17 18 0,8 1 2 3 9 10 4 11 12 13 9 6 7 5 Πίνακας ελέγχου Door open button - To open the door push the door open button.

Διαβάστε περισσότερα

Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των

Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των μεσογειακών χωρών που συμπεριλαμβάνονταν στη Μελέτη των

Διαβάστε περισσότερα

V 50/60Hz W 1.7L

V 50/60Hz W 1.7L ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρικός Βραστήρας Μοντέλο: R-778 220-240V 50/60Hz 1850--2200W 1.7L ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, πρέπει να τηρείτε τις βασικές προφυλάξεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων

Διαβάστε περισσότερα

Epoxy Aqua Paint. Epoxy Aqua Primer. Ειδικά Χρώματα. Εποξειδικό χρώμα νερού 2 συστατικών

Epoxy Aqua Paint. Epoxy Aqua Primer. Ειδικά Χρώματα. Εποξειδικό χρώμα νερού 2 συστατικών Ειδικά Χρώματα Epoxy Aqua Paint Εποξειδικό χρώμα νερού 2 συστατικών Εποξειδικό τελικό χρώμα νερού δύο συστατικών, εσωτερικής και εξωτερικής χρήσης, κατάλληλο για την προστασία τσιμεντένιων, μεταλλικών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΟΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ Σύστημα με δυναμικό εξαερισμό και υγρό τοίχωμα

ΔΡΟΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ Σύστημα με δυναμικό εξαερισμό και υγρό τοίχωμα ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΩΝ ΔΙΔΑΣΚΩΝ: Δρ. Ι. Λυκοσκούφης ΔΡΟΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ Σύστημα με δυναμικό εξαερισμό και υγρό τοίχωμα Ο εξαερισμός του θερμοκηπίου, ακόμη και όταν

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΪΚ ΛΑΔΙΟΥ ΚΕΪΚ ΛΑΔΙΟΥ MAMUL. Μείγμα που περιέχει αυγό. Μείγμα που δεν περιέχει αυγό

ΚΕΪΚ ΛΑΔΙΟΥ ΚΕΪΚ ΛΑΔΙΟΥ MAMUL. Μείγμα που περιέχει αυγό. Μείγμα που δεν περιέχει αυγό ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΕΪΚ ΛΑΔΙΟΥ Μείγμα που περιέχει αυγό 001-6001 ΚΕΪΚ ΛΑΔΙΟΥ ΒΑΝΙΛΙΑ MIX LUX ΣΑΚΙ 10 KG 001-6002 ΚΕΪΚ ΛΑΔΙΟΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑ MIX LUX ΣΑΚΙ 10 KG 1.000 γρ. μείγμα για κέικ λαδιού MIX LUX 375 γρ.

Διαβάστε περισσότερα

Παπαβασιλείου Χρήστος Υπεύθυνος ΚΠΕ Περτουλίου Τρικκαίων Τρίκαλα21-6-2014

Παπαβασιλείου Χρήστος Υπεύθυνος ΚΠΕ Περτουλίου Τρικκαίων Τρίκαλα21-6-2014 Παπαβασιλείου Χρήστος Υπεύθυνος ΚΠΕ Περτουλίου Τρικκαίων Τρίκαλα21-6-2014 Το περιβαλλοντικό και το οικονομικό κόστος των απορριπτικών και των καθαριστικών είναι αδικαιολόγητα μεγάλο. Τα απολυμαντικά-καθαριστικά

Διαβάστε περισσότερα

IKEA 365+ Κατσαρόλες & τηγάνια

IKEA 365+ Κατσαρόλες & τηγάνια IKEA 365+ Κατσαρόλες & τηγάνια Η σειρά των σκευών IKEA 365+ από ανοξείδωτο ατσάλι περνάει από αυστηρές δοκιμές και ελέγχους, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι αντέχει την καθημερινή χρήση. Έτσι, είμαστε σε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΑΛΑΜΟΥ ΨΥΓΕΙΟΥ

ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΑΛΑΜΟΥ ΨΥΓΕΙΟΥ ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΑΛΑΜΟΥ ΨΥΓΕΙΟΥ Λειτουργία της συσκευής Ενεργοποίηση της συσκευής Συνδέστε την πρίζα. Το φως, που βρίσκεται κάτω από τον πίνακα διακοπτών ή στο εσωτερικό του προϊόντος (ανάλογα με το

Διαβάστε περισσότερα