Σύνδεσμος ιαιτολόγων Κύπρου

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Σύνδεσμος ιαιτολόγων Κύπρου"

Transcript

1 Το Επάγγελμα Του ιαιτολόγου Πόλλυ Μιχαηλίδου,, SRD Κλινική ιαιτολόγος Σταδιοδρομία 30 Νοεμβρίου 2014

2 Περιεχόμενα Ορισμός/Καθήκοντα του διαιτολόγου, κλινικού διαιτολόγου, διατροφολόγου, διαιτολόγου εξ επαγγέλματος Νομοθεσία στην Κύπρο για διαιτολόγους Εκπαίδευση/ επιμόρφωση Χώροι εργοδότησης διαιτολόγων

3 ιαιτολόγος- Γενικός Ορισμός Ο διαιτολόγος είναι ο επιστήμονας με νόμιμα αναγνωρισμένα προσόντα στην επιστήμη της διατροφής και της διαιτολογίας. Επίσης, είναι αυτός που εφαρμόζει την επιστήμη της διατροφής για την σωστή σίτιση και εκπαίδευση ατόμων ή ομάδας ατόμων είτε για διατήρηση της υγείας είτε για την θεραπεία προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με την διατροφή. (EFAD- European Federation of the Associations of Dietitians).

4 ιαιτολόγος Κάτοχος τουλάχιστο πανεπιστημιακού διπλώματος (BSc) ή ισότιμου πτυχίου (π.χ. Ανώτατου Τεχνολογικού Ινστιτούτου) στην διαιτολογία ή διαιτολογία και επιστήμη διατροφής. Είναι το άτομο που εκπαιδεύτηκε στην διατροφή, επιστήμη τροφίμων και σχεδιασμό συγκεκριμένων διαιτολογίων ή μενού για συγκεκριμένες καταστάσεις υγείας. Ο διαιτολόγος που επιπλέον κατέχει και πανεπιστημιακό δίπλωμα με τίτλο σπουδών στην Επιστήμη ιατροφής μπορεί και ονομάζεται και ιατροφολόγος.

5 Καθήκοντα ιαιτολόγου Αναγνωρίζεται ως υπεύθυνος για τη διατροφή του ατόμου. Βοηθά μεμονωμένα άτομα και σύνολα ατόμων να επιλέγουν τα σωστά τρόφιμα (ποσοτικά και ποιοτικά), σχεδιάζοντας το κατάλληλο διαιτολόγιο με σκοπό την προμήθεια του ανθρώπινου οργανισμού με κατάλληλες θρεπτικές ουσίες για την εξασφάλιση μιας υγιεινής ζωής και την πρόληψη και αντιμετώπιση ορισμένων καταστάσεων που σχετίζονται με τη διατροφή για υγιή άτομα και άτομα με συγκεκριμένες καταστάσεις υγείας.

6 Καθήκοντα ιαιτολόγου Θεωρείται μέλος της ομάδας επαγγελματιών υγείας. Μπορεί να ασχοληθεί με έρευνα ή με την εκπαίδευση σε σχολεία ή με την νομοθεσία και την πολιτική σε σχέση με τα τρόφιμα και την διατροφή. Μπορεί να ασχοληθεί με την κοινοτική ή/και διοικητική διαιτολογία.

7 Κλινικός ιαιτολόγος Ο διαιτολόγος που μετά το πτυχίο του από πανεπιστήμιο ή άλλο ισότιμο εκπαιδευτικό ίδρυμα συμπλήρωσε την απαιτούμενη ειδίκευση και πρακτική εξάσκηση, είναι κάτοχος του τίτλου RD/SRD ή ισότιμου προσόντος και διατηρεί τον ακαδημαϊκό του τίτλο με συνεχή μετεκπαίδευση ή κατέχει μεταπτυχιακό με τίτλο την Κλινική ιαιτολογία.

8 Καθήκοντα Κλινικού ιαιτολόγου Πέραν από τα καθήκοντα του ως ιαιτολόγος, βασισμένος πάνω σε συγκεκριμένη διάγνωση βοηθά άτομα με προβλήματα υγείας που έχουν σχέση με τη κλινική διαιτολογία να βελτιώσουν την κατάσταση τους, σχεδιάζοντας για αυτά το κατάλληλο διαιτολόγιο και την κατάλληλη διατροφική θεραπευτική αγωγή. ρα ως μέλος της Κλινικής Ομάδας Επαγγελματιών Υγείας.

9 Καθήκοντα Κλινικού ιαιτολόγου Μπορεί να ασχοληθεί με έρευνα ή με την εκπαίδευση σε σχολεία ή με την νομοθεσία και την πολιτική σε σχέση με τα τρόφιμα και την διατροφή. Μπορεί να ασχοληθεί με την κοινοτική ή/και διοικητική κλινική διαιτολογία.

10 ιατροφολόγος Κάτοχος πανεπιστημιακού πτυχίου ή/και μεταπτυχιακού στην επιστήμη της ανθρώπινης διατροφής. Ο Κλινικός ιατροφολόγος είναι ο διατροφολόγος με μεταπτυχιακό με τίτλο «Clinical Nutrition» Ο ιατροφολόγος ή/και Κλινικός ιατροφολόγος μπορούν να εξασκούν το επάγγελμα του ιαιτολόγου μόνο εάν κατέχουν πτυχίο στη ιαιτολογία και πληρούν τις προϋποθέσεις για να είναι ιαιτολόγος ή/και Κλινικός ιαιτολόγος. Ο διατροφολόγος ή/και κλινικός διατροφολόγος αναγνωρίζεται από συγκεκριμένα επιστημονικά σώματα εφόσον πληρεί τα κριτήρια που τίθενται από αυτά τα σώματα.

11 Καθήκοντα ιατροφολόγου Συμβουλεύει μεμονωμένες ομάδες ατόμων που είναι υγιή σε σχέση με την υγιεινή διατροφή και την πρόληψη. εν δικαιούται να γράφει ατομικά διαιτολόγια για υγιή άτομα ή άτομα με συγκεκριμένες καταστάσεις υγείας. Μπορεί να ασχοληθεί με έρευνα ή με την εκπαίδευση σε σχολεία ή με την νομοθεσία και την πολιτική σε σχέση με τα τρόφιμα και την διατροφή.

12 Ποια Είναι Η ιαφορά Μεταξύ ιαιτολόγων, Κλινικών ιαιτολόγων Και ιατροφολόγων

13 Κλινικοί ιαιτολόγοι Θεραπευτικός και Προληπτικός Ρόλος ιαιτολόγοι Προληπτικός Ρόλος ιατροφολόγοι Προληπτικός Ρόλος Εργάζεται με Υγιή Εργάζεται με Υγιή Άτομα και Ασθενείς Άτομα (και συγκεκριμένες καταστάσεις υγείας ) Εργάζεται με Υγιή Άτομα ίνουν α ιαιτολόγια ασε ίνουν α ιαιτολόγια α ίνουν Συμβουλές σε Ατομικό και Ομαδικό σε Ατομικό και Ομαδικό Επίπεδο Επίπεδο Ομαδικό Επίπεδο ρα σαν Μέλος της Κλινικής Ομάδας Επαγγελματιών Υγείας ρα σαν μέλος της ομάδας Επαγγελματιών Υγείας

14 14 Σύνδεσμος ιαιτολόγων και ιατροφολόγων Κύπρου

15 Προαπαιτούμενα μαθήματα λυκείου για φοίτηση στη ιαιτολογία Βιολογία Χημεία Φυσική Μαθηματικά Ελληνικά ή Βαθμό Λυκείου ΑΡΙΣΤΑ και ανάλογα με το Πανεπιστήμιο τα ανάλογα προαπαιτούμενα μαθήματα και GCE A level ή TOEFL, SAT

16 Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση Για ιαιτολογία Γενικός Κορμός Μαθημάτων: Ανθρωπολογία, Φυσιολογία και Ανατομία, Βιολογία, Βιοχημεία, Ψυχολογία, Κοινωνιολογία, Στατιστική, Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και ιοίκηση

17 Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση Για ιαιτολογία Μαθήματα Βασικού Κορμού (ανάλογα με το πτυχίο): Θεωρίες και εφαρμογές της ιατροφής/ ιαιτολογίας. (Συμπεριλαμβάνει λ γενικές αρχές, διατροφή στις διάφορες ηλικίες, διατροφικές παθήσεις, έλεγχος σωματικού βάρους, διατροφική αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων όπως ενδοκρινολογικά ή μεταβολικά νοσήματα, γαστρεντερολογικές παθήσεις, εντερική /παρεντερική διατροφή κ.α)

18 Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση Για ιαιτολογία Μαθήματα Βασικού Κορμού (ανάλογα με το πτυχίο): Βασικές αρχές ιαιτολογίας ή Κλινικής ιαιτολογίας. ιατροφή και Παθολογία ιατροφή, Μεταβολικές Αρχές και Ενδοκρινολογία. ιατροφή, Αναπαραγωγή και Γενετική ιατροφική Συμπεριφορά και Μέθοδοι Αλλαγής ιατροφικής Συμπεριφοράς

19 Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση Για ιαιτολογία Μαθήματα Βασικού Κορμού: Επιστήμη /Τεχνολογία Τροφίμων Συγγραφή Μενού/ Συνταγών ιοίκηση Επισιτιστικών Μονάδων (administrative nutrition) Τροφοδοσία στα διάφορα ινστιτούτα/επισιτιστικές Επιστήμες (νοσοκομεία, κλινικές, σχολεία, εστιατόρια, ξενοδοχεία) ιατροφή στην ημόσια Υγεία (community nutrition) Εργαστήρια (διατροφικής ανάλυσης και παρασκευής τροφίμων) φμ )

20 Ακαδημαϊκή Και Πρακτική Εκπαίδευση Στην Κλινική ιαιτολογία Πτυχίο ιαιτολογίας με έμφαση στην κλινική διαιτολογία σε σχέση με τις διάφορες παθήσεις Πρακτική νοσοκομειακή εξάσκηση η και έρευνα (1-2 χρόνια) Απόδοση του τίτλου κλινικού διαιτολόγου: με εξετάσεις εκτός του πτυχίου για (ΗΠΑ) ή σαν μέρος του πτυχίου (ΗΒ) ή σαν μεταπτυχιακό με τίτλο στην κλινική διαιτολογία (Ελλάδα) ιατήρηση του τίτλου με αναγκαστική μετεκπαίδευση(continuing Professional Education- ΗΠΑ/ΗΒ)

21 Πανεπιστήμια για ιαιτολόγους / Κλινικούς ιαιτολόγους εγγεγραμμένα από το σχετικό Συμβούλιο Εγγραφής Κύπρου Youngstown State University, Ohio, ΗΠΑ University of Illinois At Urbaha-Champaign, Illinois, ΗΠΑ University of Belgrade, Γιουγκοσλαβία The University of Massachusetts at Amherst, ΗΠΑ Πανεπιστήμιο της PAVIA, Ιταλία University to Surrey, Αγγλία King s College, University it of London, Αγγλία Hunter College of the City University of New York, ΗΠΑ

22 Πανεπιστήμια για ιαιτολόγους / Κλινικούς ιαιτολόγους εγγεγραμμένα από το σχετικό Συμβούλιο Εγγραφής Κύπρου Columbia University, New York, ΗΠΑ The State University of New Jersey, Rutgers, ΗΠΑ University of North London, Αγγλία New York University, New York, ΗΠΑ Southern Illinois i University it at Carbondale, Illinois, i ΗΠΑ Oklahoma State University, Oklahoma, ΗΠΑ Leeds University, it Αγγλία Glasgow Caledonian University, Σκωτία

23 Πανεπιστήμια για ιαιτολόγους / Κλινικούς ιαιτολόγους εγγεγραμμένα από το σχετικό Συμβούλιο Εγγραφής Κύπρου: The University of South Western Lousiana, ΗΠΑ New York Institute of Technology, ΗΠΑ Medical Post-graduate University, Βουδαπέστη, Ουγγαρία Brooklyn College, Νew York, USA

24 Πανεπιστήμια για ιαιτολόγους / Κλινικούς ιαιτολόγους εγγεγραμμένα από το σχετικό Συμβούλιο Εγγραφής Κύπρου University of London, Αγγλία The Florida State University, USA Harokopio University, Greece Perugia University, Italy Aberdeen University, Scotland

25 Προστασία Του Επαγγέλματος Του ιαιτολόγου Νόμος Περί Εγγραφής Επιστημόνων / Τεχνολόγων Τροφίμων φμ και ιαιτολόγων [Αρ. 31(Ι) 1996, όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.42(Ι)/2001 και του 2004].

26 Νομοθεσία Στην Κύπρο το επάγγελμα του ιαιτολόγου είναι κατοχυρωμένο ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων ο νόμος Ν31(Ι)/96 που τροποποιήθηκε με τον Ν42(Ι)/2001 σύμφωνα με τον οποίο όλοι όσοι εξασκούν το επάγγελμα του ιαιτολόγου πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι γρ στο σχετικό μητρώο ως ιαιτολόγοι, Κλινικοί ιαιτολόγοι, ιατροφολόγοι και στον ειδικό κατάλογο ως ιαιτολόγοι εξ επαγγέλματος.

27 Που μπορεί ο ιαιτολόγος / Κλινικός ιαιτολόγος να προσφέρει υπηρεσίες ημόσια Νοσοκομεία, Ιδιωτικές Κλινικές, Σύμβουλος σε προσωπική βάση σε θέματα διατροφής και δίαιτας στον ιδιωτικό τομέα, στη βιομηχανία τροφίμων, στη φαρμακευτική βιομηχανία,, στην εκπαίδευση, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στη δημόσια υγεία, στην επιστημονική έρευνα, στη προώθηση τροφίμων, σε αθλητικές οργανώσεις, ομάδες και σωματεία.

28 Η Νομοθεσία σε σχέση με το ιαιτολόγο Σύμφωνα με τον Περί Εγγραφής Επιστημόνων/Τεχνολόγων Τροφίμων και ιαιτολόγων Κύπρου νόμο του 1996 Εγγεγραμμένος ιαιτολόγος / Εγγεγραμμένος Κλινικός ιαιτολόγος στο Μητρώο ιαιτολόγων είναι: το άτομο που κατέχει πτυχίο ή δίπλωμα πανεπιστημίου ή άλλο ισότιμο προσόν στη ιαιτολογία ή Κλινική ιαιτολογία και είναι μέλος του Συνδέσμου ιαιτολογίας της Μεγάλης Βρετανίας ή των ΗΠΑ ή του Commission on Dietetic Registration (CDR) των ΗΠΑ.

29 Η Νομοθεσία σε σχέση με το ιαιτολόγο Ο Κλινικός ιαιτολόγος είναι το άτομο που κατέχει πτυχίο στη Κλινική ιαιτολογία ή και τον τίτλο RD (Registered Dietitian) SRD (State Registered Dietitian) σε χώρες όπως είναι οι ΗΠΑ,, το Ηνωμένο Βασίλειο,, ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία, και η Νότιος Αφρική ή εγγραφή άλλου αναγνωρισμένου Συνδέσμου ή να είναι μέλος του Commission on Dietetic Registration των ΗΠΑ.

30 ιαιτολόγος ειδικού Καταλόγου Είναι το άτομο στο οποίο έχει δοθεί άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος από το αρμόδιο Συμβούλιο Εγγραφής Τεχνολόγων, Επιστημόνων Τροφίμων και ιαιτολόγων, το οποίο ιδρύθηκε με βάση το Νόμο των Περί Εγγραφής Επιστημόνων/Τεχνολόγων Τροφίμων και ιαιτολόγων [Ν31(Ι)1996 όπως τροποποιήθηκε με τον Ν42(Ι)2001] ( ) και που μπορεί να είναι άτομο που:

31 ιαιτολόγος Ειδικού Καταλόγου 1. Έχει επαρκείς γνώσεις στο κλάδο της ιαιτολογίας πoυ vα ικανοποιήσουν τo Συμβούλιο Εγγραφής ή κατέχει πτυχίο ή δίπλωμα μη πανεπιστημιακού επιπέδου, τουλάχιστο διετούς φοίτησης στη ιαιτολογία ή Επιστήμη Τροφίμων ή στη Τεχνολογία Τροφίμων. 2. Ασκούσε τo επάγγελμα τoυ διαιτολόγου (και μόvo αυτό) σαv αυτoεργoδoτoύμεvo άτομο για δυο τουλάχιστο χρόνια πριν από τηv ισχύ τoυ εv λόγω νόμου 3. Η προθεσμία για εγγραφή σαν διαιτολόγος εξ επαγγέλματος έληξε στις 31/12/1998 σύμφωνα με την νομοθεσία και την επιπλέον προθεσμία που είχε θέσει το Συμβούλιο Εγγραφής.

32 «Τσαρλατάνοι» ιαιτολόγοι Σύμφωνα με τον Περι Εγγραφής Νόμο Ν31(Ι)96 οποιοδήποτε άλλο άτομο εξασκεί το επάγγελμα της διαιτολογίας ακόμα και αν χρησιμοποιεί άλλους χαρακτηρισμούς και δεν αυτοαποκαλείται «διαιτολόγος», «κλινικός διαιτολόγος» ή «διαιτολόγος ειδικού καταλόγου» μπορεί να διωχθεί ποινικά.

33 Είvαι το επαγγελματικό σώμα που στεγάζει όλoυς τoυς Εγγεγραμμέvoυς ιαιτoλόγoυς, Κλιvικoύς ιαιτoλόγoυς, ιαιτoλόγoυς Ειδικού Καταλόγου καθώς και ιατροφολόγους πoυ επιθυμoύv να είναι μέλη του.

34 Στόχοι Συνδέσμου ιαιτολόγων Κύπρου Οι Στόχοι, μετά από την κατοχύρωση των επαγγελμάτωv τωv μελώv τoυ πoυ έχει επιτευχθεί θίμε τη ψήφιση τoυ νόμου, είναι: H σωστή εφαμoγή της voμoθεσίας αυτής για τηv πρoστασία τωv ιδίωv τωv μελώv τoυ αλλά και τoυ κoιvoύ από τηv λαvθασμέvη πληρoφόρηση, καθώς και η υπεύθυvη εvημέρωση του κοινού για θέματα διαιτoλoγίας.

35 Στόχοι Συνδέσμου ιαιτολόγων Κύπρου Εκπαίδευση των μελών του (Συνέδριο, workshops) Προώθηση του επαγγέλματος στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στη βιομηχανία τροφίμων, στην εκπαίδευση κ.α. Όλοι στόχοι είναι στην ιστοσελίδα του συνδέσμου

36 ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ & ΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 247 Series1 Μέλη Κλινικοί Διαιτολόγοι Διαιτολόγοι Διατροφολόγοι Διαιτολόγοι εξ' επαγγέλματος Επίτιμα μέλη Συνδρομητές Φοιτητές Κλινικοί Διαιτολόγοι Διαιτολόγοι Διατροφολόγοι Διαιτολόγοι εξ' επαγγέλματος Επίτιμα μέλη Συνδρομητές Φοιτητές Σύνδεσμος ιαιτολόγων και ιατροφολόγων Κύπρου

37 Μέλη ανά Επαρχία και εξωτερικού Chart Title Λευκωσία Λάρνακα Λεμεσός Πάφος Αμμόχωστος Εξωτερικό 5% 8% 2% 21% 50% 14% 37 Σύνδεσμος ιαιτολόγων και ιατροφολόγων Κύπρου

38 Χώροι Εργοδότησης στην Κύπρο Ιδιωτικός Τομέας Υπουργείο Υγείας Υπουργείο Παιδείας Ιδιωτικά Κολέγια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ης Βιομηχανία Τροφίμων/ Φαρμακευτικές Εταιρείες Γυμναστήρια Εστιατόρια/Ξενοδοχεία ημόσια Υγεία

39 Που Αλλού Θα Μπορούσαν Να Εργοδοτηθούν Περισσότεροι ιαιτολόγοι στο Υπ. Υγείας και Παιδείας Φαρμακευτική Βιομηχανία Υπουργείο Άμυνας, Υπουργείο Γεωργίας, Υπουργείο Εμπορίου Εκπαίδευση (Πανεπιστήμιο, νοσηλευτική σχολή) Έρευνα

40 Εκ Μέρους του Συνδέσμου ιαιτολόγων Κύπρου Ευχαριστούμε Tηλ ηλ.. :

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1 Στη Κύπρο, το επάγγελμα του διαιτολόγου είναι κατοχυρωμένο. Αυτό έγινε το 1996 μετά από ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων νόμου (N31(I)/96) με τροποποίηση του 2001 (Ν.42(Ι)/2001) σύμφωνα με τον οποίο

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμια με Κλάδους Διατροφολογίας Διαιτολογίας

Πανεπιστήμια με Κλάδους Διατροφολογίας Διαιτολογίας Πανεπιστήμια με Κλάδους Διατροφολογίας Διαιτολογίας Ερευνητική Εργασία B 3 2 ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης Εμμανουέλλα Στρογγύλη-Τσιότσου Λάζαρος Τράικος Ελένη Φαρμάκη Η Διαιτολογία Η Διαιτολογία είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Α.Α.ΠΡΙΤΣΑ,

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο Εγγραφής Επιστημόνων Τροφίμων, Τεχνολόγων Τροφίμων και Διαιτολόγων Τ.Κ , 1517 Λευκωσία Κύπρος Τηλ , Φαξ:

Συμβούλιο Εγγραφής Επιστημόνων Τροφίμων, Τεχνολόγων Τροφίμων και Διαιτολόγων Τ.Κ , 1517 Λευκωσία Κύπρος Τηλ , Φαξ: Κατάλογος Πανεπιστημίων για το Μητρώο Διαιτολόγων για Διαιτολόγους και Κλινικούς Διαιτολόγους που έχουν εξεταστεί από το Συμβούλιο Εγγραφής Επιστημόνων / Τεχνολόγων Τροφίμων και Διαιτολόγων Κύπρου (μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ 3223 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ Οι πτυχιούχοι των τμημάτων Διατροφής και Διαιτολογίας της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής των ΤΕΙ, με βάση τις

Διαβάστε περισσότερα

«Εφαρμοσμένη Διαιτολογία Διατροφή»

«Εφαρμοσμένη Διαιτολογία Διατροφή» ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας Διατροφής ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία Διατροφή» Κλινική Διατροφή Διατροφή & Άσκηση Διατροφή & Δημόσια Υγεία [2012] Ε Λ.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΜΕΑΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΤΟΜΕΑΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΣΤΕΤΡΟΔ ΤΜΗΜΑ : ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ Πληροφορίες : Άννα Κώστογλου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία Διατροφή»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία Διατροφή» ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Σχολή Επιστημών Υγείας & Αγωγής Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας Διατροφής ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία Διατροφή» 2015 Κλινική Διατροφή Διατροφή & Άσκηση

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΩΤΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Η ΑΝΩΤΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Η ΑΝΩΤΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Η κυβερνητική πολιτική στοχεύει στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την παροχή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς κλάδους σπουδών σε όσο

Διαβάστε περισσότερα

Α ΕΞΑΜΗΝΟ Υ/MΓΥ 2 4 2 Υ 2012 Υ/MΓΥ 2-2 - - 7 6 Υ/MΓΥ 2 1 1 - - 8 6 Υ/MΓΥ - 1 2 Υ 210A - 5 3

Α ΕΞΑΜΗΝΟ Υ/MΓΥ 2 4 2 Υ 2012 Υ/MΓΥ 2-2 - - 7 6 Υ/MΓΥ 2 1 1 - - 8 6 Υ/MΓΥ - 1 2 Υ 210A - 5 3 Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΟΦΗΣ ΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ Πρόγραµµα Σπουδών, Σητεία, Ιούνιος 2012 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΟΦΗΣ ΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ Α ΕΞΑΜΗΝΟ 1 ΒΙΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Υ 1012 Υ/MΓΥ 2 2 - Υ 400Ε -

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ Α ΕΞΑΜΗΝΟ 1 ΒΙΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Υ 1012 Υ/MΓΥ Υ 400Ε - 8 4

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ Α ΕΞΑΜΗΝΟ 1 ΒΙΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Υ 1012 Υ/MΓΥ Υ 400Ε - 8 4 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΟΦΗΣ ΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ Α ΕΞΑΜΗΝΟ 1 ΒΙΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Υ 1012 Υ/MΓΥ 2 2 - Υ 400Ε - 8 4 2 ΑΡΧΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ Υ 1000 Υ/ΜΓΥ 2 2 Υ 2000 Υ 2100 3 ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΗ ΧΗΜΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1 ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ & Eμπιστευτική στο Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου Τέλη με τα οποία πρέπει να συνοδεύεται η αίτηση και ανανέωση συνδρομής.

Διαβάστε περισσότερα

Σύλλογος Εγγεγραμμένων γρ Λογοπαθολόγων

Σύλλογος Εγγεγραμμένων γρ Λογοπαθολόγων Σύλλογος Εγγεγραμμένων γρ Λογοπαθολόγων Λογοθεραπεία: Ο Ρόλος του Λογοπαθολόγου και η Κυπριακή Πραγματικότητα 29-30 Νοεμβρίου 2014 Τι είναι Λογοθεραπείαοθερα εία Λογοθεραπεία είναι η επιστήμη που στοχεύει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΠΣ) ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΠΣ) ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΠΣ) ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Α ΕΞΑΜΗΝΟ 1 ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ 2 1 5 2 ΑΡΧΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ 2 2 5 3 ΓΕΝΙΚΗ & ΑΝΟΡΓΑΝΗ ΧΗΜΕΙΑ 2

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) Το Πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα για Μεταπτυχιακές Σπουδές πλήρους και μερικής φοίτησης.

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) Το Πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα για Μεταπτυχιακές Σπουδές πλήρους και μερικής φοίτησης. Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη «Διατροφή και Υγεία» Στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας Διατροφής της Σχολής Επιστημών Υγείας και Αγωγής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου λειτουργεί από το ακαδημαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

Αριθµός 31 (Ι) του 1996

Αριθµός 31 (Ι) του 1996 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 3049, 29.3.96 Ν. 31(Ι)/96 Ο περί Εγγραφής Επιστηµόνων Τροφίµων και ιαιτολόγων Νόµος του 1996, εκδίδεται µε δηµοσίευση στην Επίσηµη Εφηµερίδα της Κυπριακής ηµοκρατίας σύµφωνα µε το Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης. Distance Education Unit

Μονάδα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης. Distance Education Unit Μονάδα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης Distance Education Unit Δημόσια Υγεία (18 ΜΗΝΕΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚO) Περιγραφή Στόχος του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών Δημόσια Υγεία είναι να δώσει στους φοιτητές την ευκαιρία

Διαβάστε περισσότερα

Το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων. Π. Καρκαλούσος Επίκουρος καθηγητής κλινικής χημείας

Το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων. Π. Καρκαλούσος Επίκουρος καθηγητής κλινικής χημείας Το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων Π. Καρκαλούσος Επίκουρος καθηγητής κλινικής χημείας Ιδρύθηκε το 1983 με την ίδρυση των ΤΕΙ Το κτήριο της διοίκησης του ΤΕΙ Το κεντρικό κτήριο στη ΣΕΥΠ Βρίσκεται στο κεντρικό

Διαβάστε περισσότερα

«Οι Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο»

«Οι Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο» «Οι Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο» Κτηνιατρική Σχολή Κτηνιατρική Επιστήμη και Επαγγελματική Σταδιοδρομία Εισηγητής: Ιωάννης Αντωνόπουλος, καθηγητής της Κτηνιατρικής Σχολής Κτηνιατρική Επιστήμη

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Εξεταστικής Μαθημάτων Εαρινού Εξαμήνου Ακαδημαϊκού Έτους 2014-2015

Πρόγραμμα Εξεταστικής Μαθημάτων Εαρινού Εξαμήνου Ακαδημαϊκού Έτους 2014-2015 Πρόγραμμα Εξεταστικής Μαθημάτων Εαρινού Εξαμήνου Ακαδημαϊκού Έτους 2014-2015 ΔΕΥΤΕΡΑ 8-6-2015 ΤΡΙΤΗ 9-6-2015 ΤΕΤΑΡΤΗ 10-6-2015 ΠΕΜΠΤΗ 11-6-2015 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-6-2015 ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ (Β ΕΞΑΜ) 11:00-13:00 ΑΜΦ, ΝΚ1

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε.Πορ.Ι(Ι) 123 Ν. 31(Ι)/96 Αρ. 3049, 29.3.96

Ε.Ε.Πορ.Ι(Ι) 123 Ν. 31(Ι)/96 Αρ. 3049, 29.3.96 Ε.Ε.Πορ.Ι(Ι) 123 Ν. 31(Ι)/96 Αρ. 3049, 29.3.96 Ο περί Εγγραφής Επιστημόνων Τροφίμων και Διαιτολόγων Νόμος του 1996, εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό (2 ος κύκλος) Θα ανακοινωθεί

Μεταπτυχιακό (2 ος κύκλος) Θα ανακοινωθεί Τίτλος Μαθήματος: Πρακτική Άσκηση «Κλινικής ιατροφής και ιαιτολογίας» Κωδικός Μαθήματος: ΜND 614 Κατηγορία Μαθήματος: (Υποχρεωτικό/Επιλεγόμενο) Επίπεδο Μαθήματος: (πρώτου, δεύτερου ή τρίτου κύκλου) Έτος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΓΓΛΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 11A ΑΜΦ, ΝΚ1, ΝΚ2 Επικ. Καθ. Πανουτσόπουλος Γ.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΓΓΛΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 11A ΑΜΦ, ΝΚ1, ΝΚ2 Επικ. Καθ. Πανουτσόπουλος Γ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018 (ακολουθεί αναλυτικός πίνακας με τις ομάδες των μαθημάτων) ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 03.09.2018 04.09.2018. ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΠΑΘΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΙΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ Σ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Ενημερώνονται οι φοιτητές του Τμήματος Νοσηλευτικής ότι η αντιστοίχιση των μαθημάτων του τρέχοντος προγράμματος με το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1 ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ & Eμπιστευτική στο Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου Τέλη με τα οποία πρέπει να συνοδεύεται η αίτηση και ανανέωση συνδρομής.

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3868, 11/6/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΟΠΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3868, 11/6/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΟΠΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΟΠΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 16(Ι) του 1992 17(Ι) του 2001. 1. Ο παρών Νόμος θα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Σχολή Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής Τμήμα Νοσηλευτικής

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Σχολή Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής Τμήμα Νοσηλευτικής ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Σχολή Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής Τμήμα Νοσηλευτικής Ποιοί είμαστε. Η Σχολή Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου βρίσκεται

Διαβάστε περισσότερα

Αναμορφωμένο Π.Π.Σ. Τμήματος (ακαδημαϊκό έτος ) (ισχύει για όλους τους φοιτητές)

Αναμορφωμένο Π.Π.Σ. Τμήματος (ακαδημαϊκό έτος ) (ισχύει για όλους τους φοιτητές) Θέµα 3 ο : Ακαδηµαϊκά 3.1 Αναµόρφωση Προγράµµατος σπουδών Τµήµατος Επιστήµης Τροφίµων και ιατροφής Η Προσωρινή Γενική Συνέλευση του Τµήµατος Επιστήµης Τροφίµων και ιατροφής αφού έλαβε υπόψη: Το πρόγραµµα

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Επαναληπτικής Εξεταστικής Μαθημάτων Σεπτεμβρίου Ακαδημαϊκού Έτους 2014-2015

Πρόγραμμα Επαναληπτικής Εξεταστικής Μαθημάτων Σεπτεμβρίου Ακαδημαϊκού Έτους 2014-2015 ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ 11:00 13:00 ΑΜΦ, ΝΚ1 *Βιολογία του Κυττάρου Βιοχημεία ΙΙ *Βιολογία Βιοχημεία ΙΙ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ 13:00 15:00 ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ *Βιολογία του Κυττάρου Βιοχημεία ΙΙ *Βιολογία

Διαβάστε περισσότερα

Τετάρτη 18/1/2017. Παρασκευή 20/1/2017 ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΙΙ / ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΙΑ / ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ / ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ Ι ΑΜΦ, ΝΚ1 Κα Τσιρώνη

Τετάρτη 18/1/2017. Παρασκευή 20/1/2017 ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΙΙ / ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΙΑ / ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ / ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ Ι ΑΜΦ, ΝΚ1 Κα Τσιρώνη Δευτέρα 16/1/2017 17/1/2017 18/1/2017 19/1/2017 Παρασκευή 20/1/2017 ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΙΙ / ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΙΑ / ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ / ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ Ι Κα Τσιρώνη ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΙΙ κ. Κολοβός ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΙΤΕΣ / ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Κλάδοι Σπουδών ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Κλάδοι Σπουδών ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ Το εξειδικευμένο Κολέγιο Αισθητικής και Εναλλακτικών Θεραπειών και Επαγγελματικού Μακιγιάζ Τo Susini College είναι Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με μια συνεχή και επιτυχημένη πορεία στο

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος του διαιτολόγου στην πρόληψη και αντιμετώπιση της σχετιζόμενης με τη διατροφή νόσο σε ηλικιωμένα άτομα

Ο ρόλος του διαιτολόγου στην πρόληψη και αντιμετώπιση της σχετιζόμενης με τη διατροφή νόσο σε ηλικιωμένα άτομα Ο ρόλος του διαιτολόγου στην πρόληψη και αντιμετώπιση της σχετιζόμενης με τη διατροφή νόσο σε ηλικιωμένα άτομα Οι διαιτολόγοι, ως μέλη ολοκληρωμένων διεπιστημονικών και πολυεπιστημονικών ομάδων, διαδραματίζουν

Διαβάστε περισσότερα

Τετάρτη 30/08/2017 ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ Ι ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑ. 9:00-11:00 ΑΜΦ Αναπλ Καθ. Τσιρώνη Μ.

Τετάρτη 30/08/2017 ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ Ι ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑ. 9:00-11:00 ΑΜΦ Αναπλ Καθ. Τσιρώνη Μ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016-17 Δευτέρα 28/08/2017 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΗΣ Σ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ Τρίτη 29/08/2017 Τετάρτη 30/08/2017 ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ Ι ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑ Πέμπτη 31/08/2017

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ «ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ»

ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ «ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ» ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ «ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ» Σχολική Χρονιά 2017-2018 Τα ακόλουθα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και Κολέγια προσφέρουν στους τελειόφοιτους μαθητές του Λυκείου μας Υποτροφίες (Ολικές ή και Μερικές) για

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΣΕΥΠ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΣΕΥΠ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΣΕΥΠ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Δρ. Ιωάννα Λεονταρίδου Αισθητικός - Βιολόγος Αν. Καθηγήτρια Προϊσταμένη Τμήματος ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ Η αντίληψη ως προς το ωραίο Η διδασκαλία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ Α ΕΞΑΜΗΝΟ 1 ΒΙΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΥΔ1012 Υ/MΓΥ ΥΔ400Ε & ΥΔ410Ε Υ/MΓΥ ΥΔ2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ Α ΕΞΑΜΗΝΟ 1 ΒΙΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΥΔ1012 Υ/MΓΥ ΥΔ400Ε & ΥΔ410Ε Υ/MΓΥ ΥΔ2012 Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ Πρόγραμμα Σπουδών, Σητεία_ Ιούνιος 2012 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ Α ΕΞΑΜΗΝΟ 1 ΒΙΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΥΔ1012 Υ/MΓΥ 2 2 - ΥΔ400Ε

Διαβάστε περισσότερα

Ετυμολογικά είναι «αρχή και τεκτονική».

Ετυμολογικά είναι «αρχή και τεκτονική». Αρχιτεκτονική ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ : Κωνσταντίνος Κυπρής ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ Ετυμολογικά είναι «αρχή και τεκτονική». Είναι η τέχνη και επιστήμη που αντικείμενό της είναι ο σχεδιασμός κτηρίων, κατασκευών και περιβάλλοντος

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας

Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας Γραφεία: Κτήριο Αποστολίδη, Καλλιπόλεως και Ερεσού 1 T.K. 20537, 1678 Λευκωσία, Τηλ.: + 357 22893850, Τηλομ.: + 357 22 894491 Παρουσίαση 26 Ιανουαρίου 2014 2. ΣΚΟΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ. Ώρες διδασκαλίας εβδοµαδιαίως

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ. Ώρες διδασκαλίας εβδοµαδιαίως ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ Α ΕΞΑΜΗΝΟ 1 ΥΠ001 ΑΝΑΤΟΜΙΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ- ΕΜΒΡΥΟΛΟΓΙΑ Ι 3 1 4 4 5 2 ΥΠ010 ΒΙΟΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ 2 1 3 3 4 3 ΥΠ003 ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΥΤΤΑΡΟΥ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ Ι 2 2 4 4 4 4 ΥΠ004 ΒΙΟΦΥΣΙΚΗ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Χημείας Πανεπιστημίου Κύπρου H ΧΗΜΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Τμήμα Χημείας Πανεπιστημίου Κύπρου H ΧΗΜΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ H ΧΗΜΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ Ενημερωτική παρουσίαση για μαθητές 26 Iανουαρίου 2014 Η XHMEIA είναι: Η χημική σύνθεση Η επιστήμη που μελετά τη μετατροπή μιάς μορφής της ύλης σε άλλες μορφές μέσω χημικών

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016-2017 ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Προσφορά Υποτροφιών σε τελειόφοιτους μαθητές/τριες από Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και Κολέγια στην Κύπρο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 02.09.2018 03.09.2018 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019 04.09.2018 05.09.2018 06.09.2018 ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΠΑΘΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΙΙ (ΥΠ16314) ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΙΙ (ΥΠ008) Αν. Καθ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΜΗΜΑ Σ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2017-18 ΔΕΥΤΕΡΑ 29.01.2018 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΗΣ Σ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΗΣ Σ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΒΑΣΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ

Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ Αριθμός 452 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ 224 ΤΟΥ 1990 ΜΕΧΡΙ 151(Ι) ΤΟΥ 2003) Γνωστοποίηση Πτυχίων, πιστοποιητικών και τίτλων σπουδών που αναγνωρίστηκαν με βάση το άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

BS Concentration in Psychology (STATE UNIVERSITY OF NEW YORK-EMPIRE STATE COLLEGE, USA)

BS Concentration in Psychology (STATE UNIVERSITY OF NEW YORK-EMPIRE STATE COLLEGE, USA) BS Concentration in Psychology (STATE UNIVERSITY OF NEW YORK-EMPIRE STATE COLLEGE, USA) Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το NEW YORK COLLEGE προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία για ολοκληρωμένες πανεπιστημιακές σπουδές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ - ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ - ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ - ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018 (ακολουθεί αναλυτικός πίνακας με τις ομάδες των μαθημάτων) ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18.06 19.06 20.06 21.06 22.06 08.30-10.30

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορική Βάσεις Δεδομένων (Θ και Ε) Α/Α Εξάμηνο 3 ο (Γ') ΔΜ ΠΜ Α/Α Εξάμηνο 4 ο (Δ') ΔΜ ΠΜ Διατροφική Αγωγή (Θ και Ε) 4 5

Πληροφορική Βάσεις Δεδομένων (Θ και Ε) Α/Α Εξάμηνο 3 ο (Γ') ΔΜ ΠΜ Α/Α Εξάμηνο 4 ο (Δ') ΔΜ ΠΜ Διατροφική Αγωγή (Θ και Ε) 4 5 ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΕΤΔ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 013 14 Α/Α Εξάμηνο 1 ο (Α') ΔΜ ΠΜ Α/Α Εξάμηνο ο (Β') ΔΜ ΠΜ 1 Αγγλικά Ι 3 4 1 Αγγλικά ΙΙ 3 4 Ανόργανη Χημεία (Θ και Ε) 4 6 Βιοποικιλότητα Βιοτικοί Πόροι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΤΕΛΗ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΤΕΛΗ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ unic.ac.cy Τα δίδακτρα για πτυχιακά προγράμματα σπουδών των Κύπριων/Ευρωπαίων φοιτητών είναι 149 ανά Ευρωπαϊκή Πιστωτική Μονάδα (ECTS) συν συμπληρωματικά τέλη 5-30 ανά ECTS για ορισμένα προγράμματα τα

Διαβάστε περισσότερα

Α Β Γ Α/Α ΜΑΘΗΜΑΤΑ Θ Ε Σ Θ Ε Σ Θ Ε Σ Θ Ε Σ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ 2 2 4

Α Β Γ Α/Α ΜΑΘΗΜΑΤΑ Θ Ε Σ Θ Ε Σ Θ Ε Σ Θ Ε Σ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ 2 2 4 ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣ ΜΟΥ: ΤΟΜΕΑΣ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τεχνικός Λογισμικού Η/Υ Α Β Γ Δ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ 2 2 4 2 ΑΛΓΟΡΙΘΜΙΚΗ ΚΑΙ ΔΟΜΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Ι ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Ι (PASCAL)

Διαβάστε περισσότερα

Φαρμακευτικές Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Φαρμακευτικές Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Φαρμακευτικές Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Χρήστος Παναγιωτίδης, Ph.D Αναπλ. Καθηγητής Κυτταρικής/Μοριακής Βιολογίας Τμήμα Φαρμακευτικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Email:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΤΗΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥ

ΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΤΗΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΤΗΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥ ΡΟΔΟΥΛΑ ΜΑΥΡΙΚΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 240 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ

Αριθμός 240 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3504,1.6.2001 2587 Κ.Δ.Π. 240/2001 Αριθμός 240 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ Γνωστοποίηση βάσει του άρθρου 7(1 )(α) Το Υπουργικό Συμβούλιο, ασκώντας τις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. 3. Επισυνάπτονται: (α) Νομοσχέδιο με τίτλο: «ο περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2019».

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. 3. Επισυνάπτονται: (α) Νομοσχέδιο με τίτλο: «ο περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2019». ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Θέμα: Οι περί Εκπαιδευτικών Λειτουργών (Αναγνώριση Υπηρεσίας, Προϋπηρεσίας και Τεχνικής Πείρας για Σκοπούς Διορισμού, Προαγωγής και Προσαυξήσεων) Κανονισμοί του 2019 και Νομοσχέδιο με

Διαβάστε περισσότερα

Ειρήνη Κουτάντου BSc (Hons), MSc, RD. Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος 1. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ειρήνη Κουτάντου BSc (Hons), MSc, RD. Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος 1. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ειρήνη Κουτάντου BSc (Hons), MSc, RD Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος 1. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Mεταπτυχιακός τίτλος σπουδών MSc, στο τμήμα Επιστήμης της Κλινικής Διατροφής του Roehampton University, London, U.K.

Διαβάστε περισσότερα

Η διαδικασία επικοινωνίας με τους ενδιαφερόμενους με σκοπό την ενημέρωσή τους: α) σε θέματα διάγνωσης, πρόγνωσης και αντιμετώπισης της νόσου β) στον

Η διαδικασία επικοινωνίας με τους ενδιαφερόμενους με σκοπό την ενημέρωσή τους: α) σε θέματα διάγνωσης, πρόγνωσης και αντιμετώπισης της νόσου β) στον Η διαδικασία επικοινωνίας με τους ενδιαφερόμενους με σκοπό την ενημέρωσή τους: α) σε θέματα διάγνωσης, πρόγνωσης και αντιμετώπισης της νόσου β) στον τρόπο κληρονομικής μεταβίβασης της νόσου και της πιθανότητας

Διαβάστε περισσότερα

1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ

1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΚ 41 110 Λάρισα Tηλ. 2410684600 http://www.teilar.gr ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ Αυτό το παράρτημα διπλώματος ακολουθεί το υπόδειγμα

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Οικονομικών. Τηλ Φαξ: Ιστοσελίδα:

Τμήμα Οικονομικών. Τηλ Φαξ: Ιστοσελίδα: Τμήμα Οικονομικών Τηλ. 22893700-02 Φαξ: 22895028 E-mail: dept.econ@ucy.ac.cy Ιστοσελίδα: http://www.econ.ucy.ac.cy/ Πρόγραμμα παρουσίασης Τμήμα Οικονομικών Πρόγραμμα Οικονομικών Αντικείμενο, Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 05/2008-9/2010: Υπεύθυνη του διαιτολογικού τμήματος του ιδιωτικού κέντρου αποκατάστασης «Φιλοκτήτης».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 05/2008-9/2010: Υπεύθυνη του διαιτολογικού τμήματος του ιδιωτικού κέντρου αποκατάστασης «Φιλοκτήτης». ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ονοματεπώνυμο: Κατερίνα Βάμβουκα Διεύθυνση: Αγ. Παρασκευής 30, Χαλάνδρι Τ.Κ. 15232 Τηλ. Επικοινωνίας: 210-6894690, κιν.: 694-5131701 2. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

TMHMA ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΕΥΠ ΑΛΕΞΑΝ ΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΑΠΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

TMHMA ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΕΥΠ ΑΛΕΞΑΝ ΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΑΠΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ TMHMA ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΕΥΠ ΑΛΕΞΑΝ ΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΑΠΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Παρουσίαση: ρ Μαρία Λαβδανίτη Καθηγήτρια Εφαρμογών Τμήμα Νοσηλευτικής Ορισμός της Νοσηλευτικής Η Νοσηλευτική είναι ανθρωπιστική

Διαβάστε περισσότερα

301 Ιατρικής Ιωαννίνων

301 Ιατρικής Ιωαννίνων 301 Ιατρικής Ιωαννίνων Σκοπός Αποστολή του Τμήματος είναι η ανάδειξη επιστημόνων ικανών να ασχολούνται με την εφαρμογή μεθόδων για την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των ασθενειών του ανθρώπου. Διάρκεια

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2017-2018 ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Προσφορά Υποτροφιών σε τελειόφοιτους μαθητές/τριες από Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και Κολέγια στην Κύπρο

Διαβάστε περισσότερα

Οι σπουδές στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ.

Οι σπουδές στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. Οι σπουδές στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. Δ. ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ-ΛΙΤΙΝΑ, Ph.D Kαθηγήτρια Φαρμακευτικής Χημείας, Τμήμα Φαρμακευτικής, Α.Π.Θ. e-mail: hadjipav@pharm.auth.gr Σύμφωνα με τονπαγκόσμιο Οργανισμό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤ ΠΡΟΓΡ Α ΑΜΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΤΕΛΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤ ΠΡΟΓΡ Α ΑΜΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΤΕΛΗ unic.ac.cy Τα δίδακτρα για πτυχιακά προγράμματα σπουδών των Κύπριων/Ευρωπαίων φοιτητών είναι 149 ανά Ευρωπαϊκή Πιστωτική Μονάδα (ECTS) συν συμπληρωματικά τέλη 5-30 ανά ECTS για ορισμένα προγράμματα τα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ. για. Εκπαίδευση Φροντιστών. Κατ Οίκον Φροντίδας ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ. για. Εκπαίδευση Φροντιστών. Κατ Οίκον Φροντίδας ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 28/7/2017 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ για Εκπαίδευση Φροντιστών Κατ Οίκον Φροντίδας ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Πρόσκληση προς εκπαιδευτές για Εκπαίδευση Φροντιστών Κατ Οίκον Φροντίδας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. III(l) Αρ. 3857, Αριθμός Κ.Δ.Π. 547/2004

Ε.Ε. Παρ. III(l) Αρ. 3857, Αριθμός Κ.Δ.Π. 547/2004 Ε.Ε. Παρ. III(l) Αρ. 3857, 7.5.2004 5327 Κ.Δ.Π. 547/2004 Αριθμός 547 ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1990 ΕΩΣ (ΑΡ. 2) ΤΟΥ 2003 Γνωστοποίηση με βάση το άρθρο 7(1)(α) Το Υπουργικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΣΤΑ ΙΟ ΡΟΜΙΑ Νοέμβριος, 2014. Γιάννης Λεμονής Εργοθεραπευτής

ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΣΤΑ ΙΟ ΡΟΜΙΑ Νοέμβριος, 2014. Γιάννης Λεμονής Εργοθεραπευτής ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΑ ΙΟ ΡΟΜΙΑ Νοέμβριος, 2014 Γιάννης Λεμονής Εργοθεραπευτής ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΡΟΛΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΜΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΚΑ ΗΜΑΙΚΗ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Για ενημέρωση των Ιατρών που επιθυμούν να εργαστούν στην Κύπρο.

Για ενημέρωση των Ιατρών που επιθυμούν να εργαστούν στην Κύπρο. Για ενημέρωση των Ιατρών που επιθυμούν να εργαστούν στην Κύπρο. Οι αιτήσεις θα πρέπει να παραδοθούν στο Υπουργείο Υγείας «Γιώρκειο, Προδρόμου 1 και Χείλωνος 17, Άγιος Ανδρέας, 1448 Λευκωσία», Επίπεδο Κήπου

Διαβάστε περισσότερα

Επιλογή Μαθημάτων. Γ Λυκείου

Επιλογή Μαθημάτων. Γ Λυκείου Επιλογή Μαθημάτων Γ Λυκείου Νέο βιβλίο μέχρι τη Γ Λυκείου Περιγραφή των επιλογών των μαθητών στο Ενιαίο Λύκειο Περιγραφή μαθημάτων στο Ενιαίο Λύκειο Εκπαιδευτικό Χαρτοφυλάκιο μαθητή Μαθήματα Κοινού Κορμού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι. ΑΘΗΝΑΣ) ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ Αυτό το παράρτημα διπλώματος ακολουθεί το υπόδειγμα που ανέπτυξε η Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡ. 367

ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡ. 367 ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡ. 367 Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές ή για Έρευνα που πιθανό να παραχωρηθούν από την Κυβέρνηση του Μεξικού για το έτος 2014 Γίνονται δεκτές από το Ίδρυμα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ - ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ - ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06 ΑΡΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ - ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019 ΤΡΙΤΗ 18.06 08.30-10.30 ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ (ΥΠ16420) ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ (ΥΠ060) Καθ. Τσιρώνη Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 19.06 09.00-11.00

Διαβάστε περισσότερα

από 17/7/2014 μέχρι και 27/7/2014

από 17/7/2014 μέχρι και 27/7/2014 Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Φαρμακευτικής Υπηρεσίες Γραμματείας μέσω Web http://my-studies.uoa.gr Δηλώσεις Μαθημάτων εαρινού εξαμήνου ακαδ. έτους 2013-2014 Καλούνται οι φοιτητές του Τμήματος Φαρμακευτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2018-19 ΔΕΥΤΕΡΑ 28.01.2018 ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΒΑΣΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΗΜΕΡΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΤΥΧΙΟ Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΠΤΥΧΙΟ Σύγχρονων Γλωσσών και Ευρωπαϊκών Σπουδών ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ και ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ Προγράμματα Κοινός κορμός

Διαβάστε περισσότερα

Πέμπτη 25/5/2017. Τρίτη 23/5/2017. Δευτέρα 22/5/2017. Τετάρτη 24/5/217. Παρασκευή 26/5/2017

Πέμπτη 25/5/2017. Τρίτη 23/5/2017. Δευτέρα 22/5/2017. Τετάρτη 24/5/217. Παρασκευή 26/5/2017 Δευτέρα 22/5/2017 23/5/2017 24/5/217 25/5/2017 Παρασκευή 26/5/2017 ΒΑΣΙΚΗ ΙΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΙΑ- ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΚΑΙ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΙΑ ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ-

Διαβάστε περισσότερα

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΑΠΘ: ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΑΠΘ: ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΑΠΘ: ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Παναγιώτης Μπαμίδης Επίκ. Καθηγητής Ιατρικής Πληροφορικής Ιατρικής Εκπαίδευσης Τριπλή αποστολή και ποικιλομορφία στην Ι.Σ.Α.Π.Θ. Εκπαίδευση Έρευνα Προσφορά φροντίδας υγείας

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 24/08/2018 Α.Π: _1. Εθνικός εκπρόσωπος από το Εθνικός εκπρόσωπος από το Έτος ίδρυσης: 1981 Αρ.

Αθήνα 24/08/2018 Α.Π: _1. Εθνικός εκπρόσωπος από το Εθνικός εκπρόσωπος από το Έτος ίδρυσης: 1981 Αρ. ΑΠΟ: Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων (ΠΕΤΕΤ) ΠΡΟΣ: Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου και Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Δ. Μπαξεβανάκη Υπουργείο Παιδείας,

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΕΙΟ Ι ΑΛΙΟΥ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 10/12/2014 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Α' ΤΑΞΗΣ

ΛΥΚΕΙΟ Ι ΑΛΙΟΥ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 10/12/2014 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Α' ΤΑΞΗΣ ΛΥΚΕΙΟ Ι ΑΛΙΟΥ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 1 Θα µιλήσουµε Επιλογές στη Β τάξη Γ τάξη Πώς να διαλέξουν µαθήµατα τα παιδιά Ο ρόλος των παγκύπριων εξετάσεων στην επιλογή µαθηµάτων 2 ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗΝ Α ΤΑΞΗ Κατηγορίες μαθημάτων

Διαβάστε περισσότερα

MSc Cognitive Behavioural Psychotherapies (University of Bolton, UK)

MSc Cognitive Behavioural Psychotherapies (University of Bolton, UK) Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το NEW YORK COLLEGE προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία για ολοκληρωμένες πανεπιστημιακές σπουδές στην Ελλάδα, οι οποίες οδηγούν σε Αμερικάνικο ή Ευρωπαϊκό πτυχίο από διεθνούς κύρους

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. III(I) 639 Κ.Δ.Π. 151/2000 Αρ. 3412,

Ε.Ε. Παρ. III(I) 639 Κ.Δ.Π. 151/2000 Αρ. 3412, Ε.Ε. Παρ. III(I) 639 Κ.Δ.Π. 151/2000 Αρ. 3412, 9.6.2000 Αριθμός 151 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ Γνωστοποίηση Το Υπουργικό Συμβούλιο, ασκώντας τις εξουσίες που του δίνει το

Διαβάστε περισσότερα

Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ BSc (Hons) in Psychology Science

Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ BSc (Hons) in Psychology Science Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2016-17 BSc (Hons) in Psychology Science Επωνυμία και Βασική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος Προπτυχιακό Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας 1. Μαθήματα Γεωπονικής Παιδείας (72 ECTS) ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΡΜΟΥ Κωδικός Μάθημα ECTS

Πίνακας 1. Μαθήματα Γεωπονικής Παιδείας (72 ECTS) ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΡΜΟΥ Κωδικός Μάθημα ECTS ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 201-16 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ Από το ακαδημαϊκό έτος 201-2016

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ 30 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 32

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ 30 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 32 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΣΤΕΡ 2012-2013 5 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΠΑΚ 6 ΟΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΤΟ ΤΕΠΑΚ 8 ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΜHΜΑΤΑ 11 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ 28 ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ 30

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΩΝΥΜΟ: ΟΝΟΜΑ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΡΟΥΛΙΑ : ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ : ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ : ΚΑΤΙΝΑ : ΛΑΛΟΥΚΑ, ΑΡΓΟΣ ΗΜΕΡ. ΓΕΝΝ. : 27/02/1991 ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝ. : ΧΟΛΑΡΓΟΣ, ΑΤΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3912, 22/10/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1995 ΕΩΣ 1999

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3912, 22/10/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1995 ΕΩΣ 1999 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1995 ΕΩΣ 1999 Για σκοπούς συμβατότητας με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - «Οδηγία 89/48/ΕΟΚ του Συμβουλίου της

Διαβάστε περισσότερα

Επάγγελμα: Βιολόγος, Γενετιστής

Επάγγελμα: Βιολόγος, Γενετιστής Επάγγελμα: Βιολόγος, Γενετιστής Σταδιοδρομία 2010 Κωνσταντίνος Δέλτας Καθηγητής Γενετικής Τμήμα Βιολογικών Επιστημών Πανεπιστήμιο Κύπρου Μια νέα εποχή γεννιέται. Η γενετική και η σημασία της είναι μέρος

Διαβάστε περισσότερα

ΩΡΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΩΡΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1ο Εξάμηνο ΩΡΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8-9πμ 9-10πμ ΓΕΝΙΚΗ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ (ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑ-ΕΜΒΟΛΙΑ) Θ (ΑΜΦ) BIOXHMEIA ΒΙΟΛΟΓΙΑ/ ΒΙΟΛΟΓΙΑ (2012-13, 2013-14, 2014-15, 2015-16) Θ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΗΘΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Αρχιεπισκόπου Κυπριανού 31 Ακίνητα Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λ/σού, 4 ος όροφος 3036 Λεμεσός Τ.Θ. 50329,

Διαβάστε περισσότερα

EMPLOYΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

EMPLOYΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ EMPLOYΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ επιστηµονική ηµερίδα: Κλινική διατροφή: Πρόληψη, Υποστήριξη και Αντιµετώπιση Χρόνιων Νοσηµάτων Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης Προσκεκληµένοι οµιλητές: Βασιλάκου

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας Διατροφής. Πρακτική Άσκηση στην Κοινότητα

ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας Διατροφής. Πρακτική Άσκηση στην Κοινότητα ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας Διατροφής Πρακτική Άσκηση στην Κοινότητα 2016 2017 ΦΟΡΕΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ: Διαιτολογικό Γραφείο κυρίου Κανελλάκη Σπυρίδωνα Αιμιλία Κουτρουλάκη (ds213036)

Διαβάστε περισσότερα

Dc-11/3 ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ (ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ) ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ «ΑΡΟΔΑΦΝΟΥΣΑ» ΘΕΣΗ ΠΡΩΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ

Dc-11/3 ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ (ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ) ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ «ΑΡΟΔΑΦΝΟΥΣΑ» ΘΕΣΗ ΠΡΩΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ Dc-11/3 ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ (ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ) ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ «ΑΡΟΔΑΦΝΟΥΣΑ» ΘΕΣΗ ΠΡΩΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ Καθήκοντα και Ευθύνες **************************** 1. Βοηθά

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ, Ε.Ε.Μ. και ΕΡ ΙΠ. ακαδ. έτους

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ, Ε.Ε.Μ. και ΕΡ ΙΠ. ακαδ. έτους Λάρισα 07/05/009 Αρ. Πρωτ.: 17 Πληροφορίες: - Τµήµατα ΤΕΙ/Λ & Παραρτηµάτων - Κέντρο Ξένων Γλωσσών & Φ. Α. Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ, Ε.Ε.Μ. και ΕΡ ΙΠ.

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης. Distance Education Unit

Μονάδα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης. Distance Education Unit Μονάδα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης Distance Education Unit Επιστήμες της Αγωγής - Εκπαιδευτική Ηγεσία (18 ΜΗΝΕΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚO) ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Ο κλάδος αποσκοπεί στην προσφορά ενός ολοκληρωμένου προγράμματος στην

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡ.366 Παραχώρηση υποτροφιών από το Ισραηλινό Κράτος για το ακαδημαϊκό έτος 2014/2015

ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡ.366 Παραχώρηση υποτροφιών από το Ισραηλινό Κράτος για το ακαδημαϊκό έτος 2014/2015 ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡ.366 Παραχώρηση υποτροφιών από το Ισραηλινό Κράτος για το ακαδημαϊκό έτος 2014/2015 Γίνονται δεκτές από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου, αιτήσεις από

Διαβάστε περισσότερα

πρόγραμμα στο ΤΕΙ Αθήνας

πρόγραμμα στο ΤΕΙ Αθήνας xvoaoy κά χρονικά πρόγραμμα στο ΤΕΙ Αθήνας Τμήμα Μαιευτικής Τ Ε Ι - Α % - Τίτλος: «Έρευνα στη γυναικεία αναπαραγωγή» ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ έχει ως αποστολή να προάγει την ανάπτυξη και τη μετάδοση των γνώσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καλλιθέα, 16/01/2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------------------------------------------------------------------ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

9 o Πανελλήνιο Συνέδριο ιατροφής- ιαιτολογίας. aθήνα 7 9 δεκεµβρίου 2007 ξενοδοχειο divani caravel

9 o Πανελλήνιο Συνέδριο ιατροφής- ιαιτολογίας. aθήνα 7 9 δεκεµβρίου 2007 ξενοδοχειο divani caravel 9 o Πανελλήνιο Συνέδριο ιατροφής- ιαιτολογίας aθήνα 7 9 δεκεµβρίου 2007 ξενοδοχειο divani caravel Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων- Διατροφολόγων 1969-2007 Αστροναυτών 7, 15125 Μαρούσι Τηλ 210 6827405,

Διαβάστε περισσότερα

109 Κ.Δ.Π. 16/2000. Αριθμός 16 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ

109 Κ.Δ.Π. 16/2000. Αριθμός 16 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ E.E. Παρ. III(I) Αρ. 3383, 28.1.2000 109 Κ.Δ.Π. 16/2000 Αριθμός 16 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ Γνωστοποίηση βάσει του άρθρου 7(1 )(α) Το Υπουργικό Συμβούλιο, ασκώντας τις εξουσίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 2 ΤΜΗΜΑ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Διαβάστε περισσότερα

Σταδιοδρομία 2014. Κωνσταντίνος Βοσκαρίδης 30-11-2014. Τμήμα Βιολογικών Επιστημών & Κέντρο Ερευνών Μοριακής Ιατρικής Πανεπιστήμιο Κύπρου

Σταδιοδρομία 2014. Κωνσταντίνος Βοσκαρίδης 30-11-2014. Τμήμα Βιολογικών Επιστημών & Κέντρο Ερευνών Μοριακής Ιατρικής Πανεπιστήμιο Κύπρου Επάγγελμα: Γενετιστής - Μοριακός Βιολόγος Σταδιοδρομία 2014 Κωνσταντίνος Βοσκαρίδης Τμήμα Βιολογικών Επιστημών & Κέντρο Ερευνών Μοριακής Ιατρικής Πανεπιστήμιο Κύπρου 30-11-2014 20 Νοεμβρίου, 2010 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Διαβάστε περισσότερα