Τα αγωνίσματα της ακρίβειας και του δίαθλου έχουν δύο ξεχωριστές κατηγορίες : Ανδρών και γυναικών.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Τα αγωνίσματα της ακρίβειας και του δίαθλου έχουν δύο ξεχωριστές κατηγορίες : Ανδρών και γυναικών."

Transcript

1 ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΑΡΘΡΟ 1 ΟΡΙΣΜΟΣ Η υποβρύχια σκοποβολή είναι αγώνισμα, που πραγματοποιείται σε πισίνα από αθλητές εξοπλισμένους σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο άρθρο 9 των κανονισμών, οι οποίοι κολυμπούν κάτω από την επιφάνεια του νερού, χωρίς την βοήθεια αναπνευστικής συσκευής. Τα αγωνίσματα της υποβρύχιας σκοποβολής είναι : - Ακρίβεια - Δίαθλο - Ομαδική σκοποβολή Τα αγωνίσματα της ακρίβειας και του δίαθλου έχουν δύο ξεχωριστές κατηγορίες : Ανδρών και γυναικών. Το αγώνισμα της ομαδικής σκοποβολής μπορεί να έχει μεικτές ομάδες ανδρώνγυναικών. Οι κατηγορίες κατάταξης είναι : ατομικό και ομαδικό. Τα αγωνίσματα του ατομικού και του ομαδικού διεξάγονται κατά την διάρκεια του αγώνα, με ελάχιστο χρόνο την μια ημέρα και μέγιστο χρόνο τις δύο ημέρες. Πρίν την έναρξη του κάθε αγωνίσματος, προβλέπεται η διενέργεια δοκιμών, με ελάχιστο χρόνο δοκιμών τα 15 λεπτά για τον κάθε αθλητή, ο οποίος ( συνολικός χρόνος) εξαρτάται από τον αριθμό των αθλητών που παρευρίσκονται σε κάθε λωρίδα της πισίνας, κατά την διάρκεια της προπόνησης. Κάθε αθλητής πρέπει να έχει στην κατοχή του αθλητικό δελτίο της CMAS ( της ΕΟΥΔΑ).

2 ΑΡΘΡΟ 2 ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ Τα αγωνίσματα είναι : - Ακρίβεια - Δίαθλο Ο τίτλος του πρωταθλητή ανδρών και γυναικών απονέμεται σύμφωνα με την κατάταξη του κάθε αγωνίσματος. ΑΡΘΡΟ 3 ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ Το αγώνισμα είναι : - Ομαδική σκοποβολή Κάθε χώρα (όμιλος) μπορεί να συμμετέχει με έως δύο ομάδες στο αγώνισμα της ομαδικής σκοποβολής, όπου η κάθε ομάδα απαρτίζεται από τρεις αθλητές, ή εναλλακτικά μια ομάδα των δύο συμμετεχόντων, εάν είναι οι μόνοι παρόντες. ΑΡΘΡΟ 4 ΤΟΠΟΣ ΑΓΩΝΑ Οι αγώνες πραγματοποιούνται σε πισίνα με θερμοκρασία νερού 23 C +/- 5 C. Το ελάχιστο μέγεθος της πισίνας πρέπει να είναι 10μ πλάτος και 25μ μήκος, με ελάχιστο βάθος το 1.8μ και μέγιστο βάθος τα 5μ. Μη τυπικά μεγέθη πισίνας πρέπει πρώτα να εγκριθούν από την Διεθνή Επιτροπή Υποβρύχιας Σκοποβολής, η σε Εθνικά πρωταθλήματα από τον Τομέα Αθλημάτων Απνοιας της ΕΟΥΔΑ. ΑΡΘΡΟ 5 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΑΓΩΝΑ Ο χώρος αγώνα πρέπει να διευθετηθεί ως κάτωθι : - χώρος ασφαλείας : ο χώρος μέσα στο νερό που βρίσκεται μετά από το εμπρόσθιο όριο βολών, όπου κανένας δεν επιτρέπεται να μείνει ή να περάσει από εκεί. - Χώρος αγωνιζομένων : ο χώρος μέσα στο νερό για τους αθλητές που θα αγωνιστούν. - Χώρος προετοιμασίας : ο χώρος μέσα στο νερό που βρίσκεται πριν από τον χώρο αγωνιζομένων και χρησιμοποιείται από αθλητές που περιμένουν την σειρά τους. - Χώρος προθέρμανσης : ο χώρος μέσα στο νερό που χρησιμοποιείται από τους αθλητές για προθέρμανση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΟΠΛΙΣΤΕΙ ΤΟ ΨΑΡΟΤΟΥΦΕΚΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ, ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ.

3 ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΧΩΡΟΥ ΑΓΩΝΑ -Στόχος Α -Γραμμή βολών Β -Γραμμή εκκίνησης Γ -Γραμμή οριοθέτησης χώρου προετοιμασίας Δ -Χώρος προθέρμανσης Ε ΑΠΟΣΤΑΣΗ Α Β 4 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ Β Γ 10 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ Δ Γ 3 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ Δ Ε ΧΩΡΟΣ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ E W.U. 3 m Γ 10 metres B 4 Μτ Α ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ Α/Β ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ Γ/Δ. ΑΡΘΡΟ 6 ΚΛΗΡΩΣΗ Η σειρά που θα αγωνιστούν οι αθλητές αποφασίζεται από κλήρωση που την πραγματοποιεί ο αλυτάρχης. Κατά την διάρκεια της κλήρωσης πρέπει να παρευρίσκονται μόνον η ορισμένη Επιτροπή Αγώνα και οι αρχηγοί της κάθε ομάδας.

4 ΑΡΘΡΟ 7 ΣΤΟΧΟΙ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ (ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ) Το φύλλο του στόχου για το αγώνισμα της ομαδικής σκοποβολής είναι ορθογώνιο στο σχήμα του, με διαστάσεις 33cm ύψος x 35cm πλάτος, με άσπρο φόντο και τοποθετείται σε ύψος τέτοιο, ώστε το κέντρο του κεντρικού στόχου, αξίας 460 βαθμών, να βρίσκεται 80cm πάνω από τον πάτο της πισίνας. Το φύλλο του στόχου έχει εννέα στόχους τοποθετημένους σε τρία επίπεδα, με τρείς στόχους ανά επίπεδο. ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΚΥΚΛΟΙ ΙΑΜΕΤΡΟΣ ΒΑΘΜΟΙ ΧΡΩΜΑ 1 ος κύκλος 1.2 cm 460 έως 400 βαθμούς Άσπρο 2 ος κύκλος 3.2 cm 390 έως 300 βαθμούς Άσπρο 3 ος κύκλος 5.2 cm 295 έως 250 βαθμούς Μαύρο 4 ος κύκλος 7.2 cm 245 έως200 βαθμούς Άσπρο ΣΤΟΧΟΣ ΔΙΑΘΛΟΥ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ Το φύλλο του στόχου για το δίαθλο και την ακρίβεια είναι ορθογώνιο στο σχήμα του με διαστάσεις 33cm ύψος x 35cm πλάτος με άσπρο φόντο, και τοποθετείται σε ύψος 80cm πάνω από τον πάτο της πισίνας. Αυτή η μέτρηση αναφέρεται στο κέντρο του στόχου, που αντιστοιχεί στο κέντρο του πρώτου κύκλου του κεντρικού στόχου. Το φύλλο του στόχου απεικονίζει 5 πανομοιότυπους στόχους όπου ο καθένας έχει 6 ομόκεντρους κύκλους, (διαιρούμενους), από μια λευκή γραμμή ανάμεσα στους 2 μαύρους κύκλους, και μια μαύρη γραμμή στους άλλους κύκλους που περιέχουν τις κάτωθι μετρήσεις: ΣΤΟΧΟΣ ΔΙΑΘΛΟΥ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΣ ΙΑΜΕΤΡΟΣ ΒΑΘΜΟΙ ΧΡΩΜΑ 1 ος κύκλος 1.2 cm 460 έως 400 βαθμοί Άσπρο 2 ος κύκλος 3.2 cm 390 έως 300 βαθμοί Άσπρο 3 ος κύκλος 5.2 cm 295 έως 250 βαθμοί Μαύρο 4 ος κύκλος 7.2 cm 245 έως 200 βαθμοί Μαύρο 5 ος κύκλος 9.2 cm 195 έως 150 βαθμοί Άσπρο 6 ος κύκλος 11.2 cm 145 έως 100 βαθμοί Άσπρο

5 ΑΡΘΡΟ 8 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Οι βαθμοί στα αγωνίσματα της ακρίβειας και της ομαδικής σκοποβολής, καταμετρώνται από τον κριτή αγώνα, σύμφωνα με τις κάτωθι οδηγίες: - ένας ειδικός χάρακας θα χρησιμοποιηθεί για να υπολογιστούν οι πόντοι κάθε βολής. Ο χαρακας τοποθετείται πάνω σε ένα στόχο, χρησιμοποιώντας τις κυκλικές μετρήσεις, για να καταγραφεί η βαθμολογία της βολής. - Για το δίαθλο οι ίδιοι κανόνες ισχύουν αλλά απλά εξετάζεται αν οι βολές είναι μέσα η έξω από τον στόχο. Για το αγώνισμα του δίαθλου, μόνο ο κριτής αγώνα θα μετράει τους βαθμούς στο τέλος της προσπάθειας, σε έναν ειδικό χώρο. Στο τέλος της βαθμολόγησης του στόχου, ο στόχος γίνεται διαθέσιμος στον αθλητή, που μπορεί να τον δει με τον αλυτάρχη και να συντάξει ένσταση, όπως περιγράφουν οι κανονισμοί παρακάτω. ΑΡΘΡΟ 9 ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Η χρήση του παρακάτω εξοπλισμού επιτρέπεται κατά την διάρκεια της διοργάνωσης : -πέδιλα -μάσκα -αναπνευστήρας -στολή -έρμα -γάντια -σκουφάκι -εφεδρικό όπλο -εφεδρική βέργα με πετονιά -βάση στήριξης Οποιοσδήποτε άλλος εξοπλισμός απαγορεύεται. Το εφεδρικό όπλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο εάν το κύριο όπλο χαλάσει. Η χρήση φακών-laser απαγορεύεται. ΑΡΘΡΟ 10 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ Αεροβόλα όπλα και όπλα με λάστιχα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στους αγώνες, με την βέργα τους να έχει μήκος μέχρι 150cm. Η διάμετρος της βέργας μπορεί να είναι μέχρι 8mm, η μύτη πρέπει να είναι μέχρι 4mm και χωρίς φτεράκι. Η βέργα πρέπει να είναι συνδεδεμένη στο όπλο με πετονιά σε άριστη κατάσταση με ελάχιστο πάχος 0.8mm.

6 Όπλα με ελαστικό σκοινί και ένα απλό καρούλι επιτρέπονται, για να βοηθούν στην επαναφορά της βέργας. Το ελαστικό σκοινί δεν μπορεί να είναι λεπτότερο από 1.8mm.Πρέπει να είναι δεμένο στη βέργα και στο όπλο και να μην επιτρέπει το σπάσιμο του που θα θέσει τη βέργα εκτός ελέγχου Για τα αεροβόλα, η σύνδεση της βέργας με την πετονιά-σκοινί και το όπλο, γίνεται με τον τρόπο παραγωγής του όπλου, και όχι με ιδιοκατασκευή. Εναλλακτικά, βέργες με διαμπερή τρύπα, χωρίς οδηγό μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Η εγκυρότητα του όπλου σύμφωνα με τους κανονισμούς ελέγχεται εκ των προτέρων και ενδέχεται να ελεγχτεί, εφόσον ο αλυτάρχης επιθυμεί, με μια βολή στο νερό. Το όπλο πρέπει να οπλίζεται με την δύναμη των χεριών και μόνο. Το όπλο πρέπει να είναι μαζικής παραγωγής για υποβρύχιο ψάρεμα, από μια επαληθεύσιμα αναγνωρισμένη εταιρεία, και όχι τροποποιημένο ή προσαρμοσμένο. Όλες οι σκοπευτικές συσκευές, μαζικής παραγωγής ή προσαρμοσμένες, λέιζερ, διόπτρες από τόξα ή τουφέκια, καθορισμένες ή ρυθμιζόμενες, όλες οι σκοπευτικές συσκευές που τροποποιούν την ορατότητα, πτερύγια, αντισταθμιστές, αντίβαρα, οδηγοί βέργας με πτερύγια, οποιαδήποτε υποστήριξη μεταξύ σώματος-όπλου ή υποστήριξη όπλου-χεριού και ανατομικές και τροποποιημένες λαβές, απαγορεύονται. Το όπλο, χωρίς την βέργα, θα πρέπει να είναι ικανό να επιπλέει χωρίς την προσθήκη πλωτήρων που είναι προσδεδεμένα σε αυτό, και δεν μπορεί να ξεπερνάει το 1.5kg σε βάρος, χωρίς την βέργα. Μεγιστο επιτρεπτο πλατος 50μμ,υψος 50μμ,μηκος 1500μμ Ξύλινα λαστιχοβόλα δεν επιτρέπονται, ακόμα και αν είναι μαζικής παραγωγής. Η βέργα, η πετονιά-σκοινί, η καμπάνα και τα λάστιχα μπορούν να αντικατασταθούν. ΑΡΘΡΟ 11- ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Οι υπεύθυνοι του αγώνα είναι είτε ο κριτής περιοχής αγώνα ή ο Αλυτάρχης. Ο Αλυτάρχης και ο κριτής περιοχής αγώνα έχουν βοηθούς τον γιατρό του αγώνα, τον γραμματέα και τους περιφερειακούς κριτές. Για να διασφαλίσει την ασφάλεια και τη σωστή διεξαγωγή του αγώνα, ο κριτής περιοχής, μπορεί να αναθέτει σε συνεργασία με τον αλυτάρχη στους κριτές να ελέγχουν την γραμμή εκκίνησης του αγώνα, την γραμμή βολών του αγώνα στο νερό και την αλλαγή σειράς των συμμετεχόντων στον επαναληπτικό αγώνα, να δρουν ως χρονομέτρες, καθώς και οτιδήποτε άλλο κρίνεται απαραίτητο.

7 ΑΡΘΡΟ 12 ΠΟΙΝΕΣ Ένας αθλητής μπορεί να αποκλειστεί εαν : - οπλίζει το όπλο στην επιφάνεια του νερού, κατά τη διάρκεια του δίαθλου και της ομαδικής σκοποβολής. - Περνάει πέρα από τη γραμμή βολών με οποιοδήποτε σημείο του σώματός τους - Οπλίζει ή δοκιμάζει το όπλο στην επιφάνεια του νερού, σε περιοχές εκτός των περιοχών αγώνα - Αφήνει το όπλο οπλισμένο στο βυθό της πισίνας - Κάνοντας κόμπο ή θηλιά με την πετονιά-σκοινί του όπλου - Εάν εισέλθει στην περιοχή αγώνα προτού οι άλλοι αγωνιζόμενοι ολοκληρώσουν την προσπάθεια τους - Εάν χρησιμοποιήσει ένα μη εγκεκριμένο όπλο, όπως έχει καθοριστεί από τους κανονισμούς και τον κριτή. - Για αντιαθλητική συμπεριφορά ΑΡΘΡΟ 13 ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ Στο αγώνισμα του δίαθλου, ο αθλητής οπλίζει το όπλο κάτω από την επιφάνεια του νερού, χρησιμοποιώντας μόνο τη δική του δύναμη, χωρίς τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού. Στο δίαθλο και στην ομαδική σκοποβολή το όπλο θα οπλίζεται κάτω από την επιφάνεια του νερού και προς την κατεύθυνση του στόχου. Ο αγωνιζόμενος δεν μπορεί να αφήσει το όπλο του οπλισμένο στον πάτο της πισίνας. Ο αγωνιζόμενος δεν μπορεί να αναδυθεί στην επιφάνεια με το όπλο οπλισμένο. Στο αγώνισμα της ακρίβειας ο αγωνιζόμενος δεν μπορεί να μείνει στην επιφάνεια με το όπλο οπλισμένο περισσότερο από 5 δευτερόλεπτα. Ο αγωνιζόμενος δεν μπορεί να εισέλθει στον χώρο αγώνα κατά τη διάρκεια προσπάθειας άλλου αγωνιζόμενου. Μόλις ολοκληρωθεί η σειρά του, ο αγωνιζόμενος μπορεί να αφήσει, αποσύρει τον εξοπλισμό του, μόνο όταν όλοι οι διαγωνιζόμενοι της σειράς του, ολοκληρώσουν τις βολές τους, και μόνο όταν ο κριτής αγώνα του δώσει την άδεια. ΑΡΘΡΟ 14 ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ Τεχνικά περιστατικά μπορούν να συμβούν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Σε περιστατικό λάθους ή σπασίματος, ο αθλητής μπορεί να αλλάξει το όπλο του με το αναπληρωματικό όπλο, ή στην περίπτωση κοψίματος της πετονιάς, με την αλλαγή βέργας έτοιμη με πετονιά, σε εξαίρετη κατάσταση, που είναι τοποθετημένη μαζί με το αναπληρωματικό όπλο στον πάτο της πισίνας στη γραμμή εκκίνησης, προτού ξεκινήσει να αγωνίζεται. Όταν το όπλο αλλαχτεί, το χρονόμετρο δεν σταματάει.

8 Εάν το αναπληρωματικό όπλο δεν είναι τοποθετημένο στη γραμμή εκκίνησης, η σειρά του αθλητή θα τερματιστεί, και οι βολές που έχει ρίξει έως εκείνη τη στιγμή θα μετρηθούν. Το εφεδρικό όπλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο όταν το πρώτο όπλο χαλάσει. Τα εφεδρικά όπλα ελέγχονται από τον κριτή αγώνα και αν εντοπιστεί κάποιο τεχνικό περιστατικό, θα αποκλείσει τον αθλητή. Ένας αγωνιζόμενος αθλητής δεν επιτρέπεται να κάνει οποιοδήποτε είδος επισκευής στο όπλο ή στα εξαρτήματα του όπλου, γι αυτό στην περίπτωση σπασίματος μπορεί να αντικαταστήσει την καμπάνα ή τα λάστιχα. Τεχνικό περιστατικό το οποίο προέρχεται από προβλήματα των διοργανωτών ή της διοργάνωσης του χώρου αγώνα, θα αναφερθεί από τον αγωνιζόμενο αφού σηκώσει το χέρι του. Η διαδικασία αγώνα θα διακοπεί και ο αθλητής θα επαναλάβει από την αρχή. ΑΡΘΡΟ 15 ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ Ο χρόνος κρατείται από τους χρονομέτρες σε λεπτά, δευτερόλεπτα και δέκατα του δευτερολέπτου. ΑΡΘΡΟ 16 ΑΓΩΝΑΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΒΟΛΩΝ Το αγώνισμα της ακρίβειας βολών περιλαμβάνει 10 βολές σε σταθερό στόχο που εκτελούνται σε δυο προσπάθειες(5 βολές τη φορά), και με χρόνο 5 λεπτά ανά προσπάθεια. Ο χρόνος που πιθανόν να περισσέψει από την πρώτη προσπάθεια δεν προστίθεται στον χρόνο της δεύτερης προσπάθειας. Το φύλλο στόχου αποτελείται από 5 στόχους και ο αθλητής πρέπει να ρίξει μια βολή στον κάθε στόχο. Στην περίπτωση 2 βολών στον ίδιο στόχο, θα μετρήσει η βολή με τη μικρότερη βαθμολογία. Αν για οποιοδήποτε λόγο η βέργα δεν φτάσει στο στόχο ή δεν υπάρχει σημάδι στο στόχο, ο υπολογισμός των έγκυρων βολών συγκρίνεται με την αναφορά του κριτή γραμμής. Μετά από κάθε βολή, ο αγωνιζόμενος πρέπει να επιστρέφει στην επιφάνεια να ετοιμάσει ξανά το όπλο του και να το οπλίσει. Αυτό μπορεί να γίνει στην επιφάνεια ή υποβρυχίως, αλλά πάντα με κατεύθυνση προς τον στόχο. Το όπλο πρέπει να υποστηρίζεται από ένα χέρι μόνο, να κρατείται με το ένα χέρι μόνο, χωρίς επιπλέον υποστήριξη από το άλλο χέρι ή άλλο σημείο του σώματος. Όταν ο αγωνιζόμενος κάνει βολή, μπορεί να έχει επιπλέον στήριξη με το βαρίδι που βρίσκεται στον πάτο της πισίνας, χρησιμοποιώντας το ελεύθερο χέρι του. Εκτελώντας πάνω από μια βολή στην ίδια βουτιά, έχει ως αποτέλεσμα στον υποβιβασμό του αγωνιζόμενου στην τελευταία θέση με μηδενική βαθμολογία.

9 ΑΡΘΡΟ 17 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ Στο αγώνισμα της ακρίβειας επιτρέπονται μόνο όπλα μαζικής παραγωνής. Ξύλινα ψαροτούφεκα δεν επιτρέπονται όπως έχει αναφερθεί στο άρθρο 10. ΑΡΘΡΟ 18 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΟΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ Ο αγωνιζόμενος προσκαλείται από τους διοργανωτές να προετοιμάσει το βάρος στήριξης με μέγιστο χρόνο τα 2 λεπτά. Ο αγωνιζόμενος παίρνει θέση στην γραμμή εκκίνησης, και περιμένει το σήμα έναρξης, το οποίο θα ακουστεί σε ένα λεπτό. Η προσπάθεια του αθλητή έχει ως εξής: 1.Ο αγωνιζόμενος περιμένει το σήμα έναρξης, πίσω από την γραμμή εκκίνησης. 2.Μόλις δοθεί έναρξη, ο αθλητής κολυμπάει στην επιφάνεια προς την γραμμή βολών όπου θα αποφασίσει αν θα οπλίσει το όπλο του υποβρυχίως ή στην επιφάνεια. Ο αθλητής πρέπει να ρίξει τη βολή κρατώντας το όπλο με το ένα του χέρι μόνο. 3.Αφού ρίξει τη βολή, ο αθλητής πρέπει να γυρίσει στην επιφάνεια, να μείνει κοντά στη γραμμή βολών οπλίζοντας το όπλο. Αυτή η σειρά επαναλαμβάνεται μέχρι να εκτελέσει και τις 5 βολές. 4.Η προσπάθεια ολοκληρώνεται όταν ο αθλητής ρίξει όλες του τις βολές, ανέβει στην επιφάνεια, κολυμπήσει μαζί με το όπλο του πίσω από την γραμμή εκκίνησης, όπου θα σηκώσει το χέρι του για να τερματιστεί η προσπάθειά του. Νικητής είναι ο αθλητής που αθροίζει τους περισσότερους πόντους, αφού αφαιρεθούν οποιεσδήποτε ποινές. 5.Στην περίπτωση ισοβαθμίας και μόνο για τις 3 πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, μπορούν να πραγματοποιηθούν ένα ή περισσότερα σετ επαναληπτικών βολών από την αρχή, για τον καθορισμό της θέσης. ΑΡΘΡΟ 19 ΠΟΙΝΕΣ Το όριο χρόνου ολοκλήρωσης της προσπάθειας του αθλητή στο αγώνισμα της ακρίβειας, ανέρχεται σε 5 λεπτά. Οι διαγωνιζόμενοι που θα υπερβούν τα 5 λεπτά, θα έχουν ποινή -10 βαθμούς για κάθε δευτερόλεπτο πάνω από τα 5 λεπτά. Ο αθλητής θα ρίξει 5 βολές στο φύλλο των στόχων, μια σε κάθε στόχο. Στο τέλος της προσπάθειας, τη στιγμή που προσμετράται η βαθμολογία, τυχόν επιπλέον βολές δεν μετράνε και οι ποινές καθορίζονται ως εξής: ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΒΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ Εάν υπάρχουν δύο ή περισσότερες βολές στον ίδιο στόχο, οι βολές με την μεγαλύτερη βαθμολόγηση δεν μετράνε.

10 ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5 ΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ ο αθλητής υποβιβάζεται στην τελευταία θέση της κατάταξης με 0 βαθμούς. ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ Ο αθλητής που θα περάσει την γραμμή βολών με την άκρη της βέργας του όταν κάνει βολή, θα δεχθεί ποινή 50 βαθμών για κάθε παράβαση. ΑΡΘΡΟ 20 ΔΙΑΘΛΟ Το αγώνισμα του δίαθλου αποτελείται από 5 βολές σε στόχο, κολυμπώντας κατά μήκος της γραμμής αγώνα, υποβρυχίως σε άπνοια, εμπρός και πίσω, πέντε φορές, εκτελώντας μια βολή τη φορά. ΑΡΘΡΟ 21 ΣΤΑΔΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Ο αγωνιζόμενος θα προσκληθεί από τους διοργανωτές να προετοιμάσει το έρμα βάση εντός 2 λεπτών. Μετά πρέπει να πάρει θέση πίσω από την γραμμή εκκίνησης και να περιμένει το σήμα έναρξης, το οποίο θα δοθεί εντός ενός λεπτού. Η προσπάθεια του αθλητή έχει ως εξής : -Στο σήμα έναρξης, ο αθλητής θα βουτήξει υποβρυχίως και θα φτάσει στη γραμμή βολών -Μπορεί να οπλίσει το όπλο του καθώς πηγαίνει προς την γραμμή βολών ή ακριβώς μπροστά στη γραμμή βολών και σε κάθε περίπτωση όχι πριν περάσει τη γραμμή εκκίνησης όταν καταδυθεί. -Πρέπει να ρίξει τη βολή εφόσον κρατάει το όπλο του με το ένα χέρι του και μόνο. -Αφού ρίξει τη βολή, θα επιστρέψει υποβρυχίως σε απνοια πίσω από τη γραμμή εκκίνησης, θα πάρει τουλάχιστον μια ανάσα και επαναλαμβάνει την ίδια πορεία και σειρά μέχρι να ολοκληρωθούν και οι 5 βολές. -Η προσπάθεια ολοκληρώνεται και το χρονόμετρο σταματάει, όταν ο αθλητής επιστρέψει στην επιφάνεια με το όπλο του, πίσω από την γραμμή εκκίνησης, σηκώνοντας το χέρι του. ΑΡΘΡΟ 22 ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΘΛΟΥ Επιτρέπεται η χρήση όπλων μαζικής παραγωγής μόνο, όπως περιγράφεται στο άρθρο 10.

11 ΑΡΘΡΟ 23 ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΘΛΟ Ο αγωνιζόμενος που θα ξεπεράσει με τη βέργα του τη γραμμή βολών κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του, θα έχει ποινή 30 για κάθε παράβαση, που θα προστεθούν στο συνολικό χρόνο της προσπάθειας. Εάν ο αγωνιζόμενος περάσει τη γραμμή εκκίνησης με οποιοδήποτε μέρος του σώματός του θα υποβιβαστεί αυτόματα στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, με 0 βαθμούς. Για να θεωρηθεί έγκυρη η προσπάθεια, πρέπει να ολοκληρωθούν πέντε διαδρομές και πέντε βολές. Μια διακοπτόμενη ή μη ολοκληρωμένη προσπάθεια θεωρείται άκυρη. Το χρονικό όριο ολοκλήρωσης του δίαθλου είναι 150 δευτερόλεπτα(2 λεπτα και 30 δευτερόλεπτα), για τους άνδρες, και 180 δευτερόλεπτα(3 λεπτά) για τις γυναίκες. Ο αγωνιζόμενος που ξεπερνάει τα 45 δευτερόλεπτα πάνω από το χρονικό όριο, συμπεριλαμβανομένων των ποινών χρόνου (195 δευτερόλεπτα για τους άνδρες και 225 δευτερόλεπτα για τις γυναίκες), θα έχει ξανά ποινή αφαιρώντας πάλι άλλη μια έγκυρη βολή. Επομένως η ποινή θα είναι 2 έγκυρες βολές να αφαιρεθούν από τις βολές στο στόχο. Ο αγωνιζόμενος που καταδύεται υποβρυχίως ή ξεκιναει την προσπάθειά του προτού δοθεί σήμα εκκίνησης, θα έχει ποινή 30 δευτερολέπτων, που θα προστεθούν στον συνολικό χρόνο της προσπάθειάς του. ΑΡΘΡΟ 24 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΔΙΑΘΛΟΥ Η κατάταξη βασίζεται στις 5 βολές που καταλήγουν στον στόχο στον ελάχιστο δυνατό χρόνο, αφαιρώντας οποιεσδήποτε ποινές. ΑΡΘΡΟ 25 ΠΑΡΑΤΑΣΗ Στην περίπτωση που αθλητές των τριών πρώτων θέσεων της κατάταξης μόνο, έχουν ισοβαθμία σε πόντους και χρόνο, τότε θα πάνε κατευθείαν σε παράταση. Η παράταση θα είναι ολοκληρωμένες προσπάθειες, μέχρι να βρεθεί νικητής. ΑΡΘΡΟ 26 ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ (ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ) Το αγώνισμα της σκυταλοδρομίας αποτελείται από εννέα βολές σε εννέα στόχους πάνω στο χαρτί. Το αγώνισμα έχει μια σειρά αγωνιζομένων τη φορά., με ανώτατο χρονικό όριο τα τέσσερα λεπτά και τριάντα δευτερόλεπτα. Η κάθε ομάδα αποτελείται από τρία άτομα, όπου κάθε ένας θα εκτελέσει τρεις βολές στους τρεις από τους εννέα στόχους. Εναλλακτικά μπορούν δύο αθλητές της ίδιας ομάδας να δημιουργήσουν ομάδα, εάν την ώρα της έναρξης αγώνα, είναι παρόντες μόνο αυτοί και δηλώσουν συμμετοχή μόνο αυτοί και στα ατομικά αγωνίσματα.

12 Σε αυτή την περίπτωση ο ένας αθλητής θα εκτελέσει τη διαδικασία 5 φορές και ο άλλος 4 φορές εκτελώντας βολές όσες και οι στόχοι στο φύλλο των στόχων. ΑΡΘΡΟ 27 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑΣ Επιτρέπονται μόνο όπλα μαζικής παραγωγής στο αγώνισμα σκυταλοδρομίας, όπως περιγράφεται στο άρθρο 10. Η χρήση όπλων αρματωμένων με ελαστικό σκοινί, επιτρέπεται στο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας. ΑΡΘΡΟ 28 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑΣ Η ομάδα ειδοποιείται από τους διοργανωτές να προετοιμάσει την βάση στο σημείο που θέλει, με μέγιστο χρόνο τα δύο λεπτά. Η ομάδα πρέπει να τοποθετηθεί πίσω από την γραμμή εκκίνησης και να περιμένει το σήμα έναρξης, όπου θα δοθεί εντός ενός λεπτού, μετά την τοποθέτηση και του τελευταίου αθλητή της ομάδας πίσω από την γραμμή εκκίνησης. Η προσπάθεια έχει ως εξής : 1. Στο σήμα έναρξης, ο πρώτος αθλητής καταδύεται και κατευθύνεται υποβρυχίως στην γραμμή βολών, όπου και οπλίζει το όπλο του στη γραμμή βολών υποβρυχίως. 2. Έχοντας φτάσει την γραμμή βολής, ο αθλητής θα εκτελέσει την βολή ως εξής : το όπλο πρέπει να συγκρατείται με το ένα χέρι και μόνο, χωρίς επιπλέον σωματική υποστήριξη. Το ελεύθερο χέρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την στήριξη του σώματος. 3. Αφού εκτελέσει την βολή, πρέπει να επιστρέψει πίσω από την γραμμή εκκίνησης κολυμπώντας υποβρυχίως σε απνοια, όπου και θα αντικατασταθεί από τον δεύτερο αθλητή, που θα κολυμπήσει την ίδια διαδρομή με τον ίδιο τρόπο. Η αλλαγή των αθλητών πρέπει να γίνεται με το όπλο όχι οπλισμένο και με το ακούμπημα των χεριών. Για να εξασφαλιστεί από τους κριτές ότι η αλλαγή έγινε σωστά και πίσω από την γραμμή εκκίνησης, το ακούμπημα των χεριών πρέπει να γίνεται πάνω από την επιφάνεια του νερού. 4. Η προσπάθεια ολοκληρώνεται όταν οι αθλητές ολοκληρώσουν όλες τις διαδρομές και έχουν εκτελέσει τις αντίστοιχες βολές. Έχοντας εκτελεστεί η τελευταία βολή, ο τελευταίος αθλητής επιστρέφει πίσω από την γραμμή εκκίνησης υποβρυχίως και αναδύεται με το ένα χέρι προς τα πάνω για να σηματοδοτήσει την λήξη της προσπάθειας. ΑΡΘΡΟ 29 ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ Η κάθε ομάδα μπορεί να εκτελέσει μόνο 9 βολές στο φύλλο των στόχων, τρεις βολές ανά αθλητή, σε ομάδες τριών ατόμων, και σε κάθε περίπτωση μια βολή σε κάθε στόχο.

13 Για τις χώρες(ομίλους) που αγωνίζονται με δύο αθλητές, ο αριθμός των βολών θα είναι πέντε για τον ένα αθλητή και τέσσερις για τον δεύτερο αθλητή. Στο τέλος της προσπάθεια, κατά την καταμέτρηση της βαθμολογίας, τυχόν επιπλέον βολές στους στόχους δεν προσμετράνε, και οι ποινές δίνονται ως εξής : -Περισσότερες από εννιά βολές στο φύλλο Η ομάδα υποβιβάζεται στην τελευταία θέση με μηδενική βαθμολογία -Με εννιά βολές στο φύλλο Εάν δύο ή περισσότερες βολές έχουν πραγματοποιηθεί στον ίδιο στόχο, οι βολές με τη μεγαλύτερη βαθμολογία δεν προσμετρούνται. -Περισσότερες από εννιά διαδρομές Η ομάδα υποβιβάζεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με μηδενική βαθμολογία. -Περισσότερες από τρεις διαδρομές για έναν αθλητή σε ομάδα τριών ατόμων, ή περισσότερες από πέντε βολές για έναν αθλητή ή περισσότερες από τέσσερις βολές για τον δεύτερο αθλητή σε ομάδες δύο ατόμων Η ομάδα υποβιβάζεται στην τελευταία θέση με μηδενική βαθμολογία Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας, κάθε αθλητής πρέπει να χρησιμοποιεί μόνο το όπλο του, αλλιώς η προσπάθεια ακυρώνεται και η ομάδα υποβιβάζεται στην τελευταία θέση. Σε τυχόν περιστατικό τεχνικού προβλήματος του όπλου τους, οι αθλητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εφεδρικό τους όπλο ή μια βέργα έτοιμη αρματωμένη με πετονιάσκοινί, που είναι τοποθετημένα στην γραμμή εκκίνησης. Η αλλαγή των αθλητών της σκυταλοδρομίας, πρέπει πάντα να γίνεται με το όπλο όχι οπλισμένο και τα χέρια των αθλητών να ακουμπιούνται έξω από το νερό, με εμφανή τρόπο, αλλιώς θα ακυρωθούν και η ομάδα θα υποβιβαστεί στην τελευταία θέση εξαιτίας της μη έγκυρης αλλαγής. Οι ομάδες των οποίων οι αθλητές ξεπερνούν με την βέργα τους τη γραμμή βολών όταν εκτελούν βολές, θα έχουν ποινή 50 βαθμών για κάθε παράβαση. ΑΡΘΡΟ 30 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑΣ Η κατάταξη καθορίζεται βασιζόμενη στην υψηλότερη βαθμολογία για τις εννέα βολές αφαιρώντας τυχόν ποινές ή προσθέτοντας μπόνους. - για κάθε δευτερόλεπτο κάτω από το χρονικό όριο των τεσσάρων λεπτών και τριάντα δευτερολέπτων, προστίθεται μπόνους 10 πόντων στην συνολική βαθμολογία, που προκύπτει από την άθροιση των βολών στο χαρτί. - για κάθε δευτερόλεπτο πάνω από το χρονικό όριο των τεσσάρων λεπτών και τριάντα δευτερολέπτων, αφαιρούνται 10 πόντοι από την τελική βαθμολογία, που προκύπτει από την άθροιση των βολών στο χαρτί.

14 ΑΡΘΡΟ 31 ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑΣ Μόνο για τις 3 πρώτες θέσεις, εάν δύο ή περισσότερες ομάδες ισοβαθμούν και έχουν και τον ίδιο χρόνο προσπάθειας, πραγματοποιείται παράταση, με την διαδικασία να επαναλαμβάνεται. Οι προσπάθειες θα επαναλαμβάνονται μέχρι να βγει νικητής. ΑΡΘΡΟ 32 ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΛΗΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ- ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Για κάθε προσπάθεια η χρονομέτρηση ξεκινάει από την στιγμή που ο κριτής δίνει σήμα έναρξης. Το χρονόμετρο σταματάει όταν ο αγωνιζόμενος σηκώσει το χέρι του πάνω από την επιφάνεια του νερού, πίσω από την γραμμή εκκίνησης. Κάθε προσπάθεια χρονομετρείται χωρίς διακοπές, από την έναρξη μέχρι την λήξη της. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΕΣ : η ακρίβεια μετριέται στο ένα δέκατο του δευτερολέπτου ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ : λειτουργούν υπό την επίβλεψη του Κριτή Αγώνα ΚΡΙΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΒΟΛΩΝ : η θέση του κριτή είναι στην γραμμή βολών, που μπορεί να διακρίνεται από μια μαύρη λωρίδα στον πάτο της πισίνας, ή από μια λωρίδα που επιπλέει στην επιφάνεια. Ο κριτής θα ειδοποιήσει τους υπεύθυνους αγώνα εάν : Η γραμμή εκκίνησης ξεπεράστηκε από κάποιον αθλητή είτε με την άκρη της βέργας, είτε με οποιοδήποτε σημείο του σώματος του αθλητή, για τον αριθμό των βολών, για οποιαδήποτε καταπάτηση των κανονισμών, ή αντιαθλητική συμπεριφορά. ΑΦΕΤΗΣ : ο αφέτης δίνει το σινιάλο έναρξης της κάθε προσπάθειας, όταν οι διαγωνιζόμενοι και οι χρονομέτρες είναι στις θέσεις τους. ΚΡΙΤΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟΧΩΝ : ο Κριτής Αγώνα είναι υπεύθυνος για την επαρκή διατήρηση των στόχων μέχρι την λήξη του αγώνα, να βλέπει τις βολές και να βαθμολογεί, πιθανότατα με την χρήση βαθμολογικού χάρακα. Ο έλεγχος των βολών πρέπει να γίνεται εκτός νερού, και μόνο οι αρχηγοί των ομάδων μπορούν να είναι παρόντες κατά τον έλεγχο. Τα αποτελέσματα πρέπει να υπογράφονται από τους αρχηγούς. Μόνο ο Αλυτάρχης είναι αρμόδιος να αποφασίσει στην διαδικασία ένστασης. ΑΡΘΡΟ 33 ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ Ο Αλυτάρχης έχει καθήκον να διασφαλίσει ότι τηρούνται οι κανονισμοί. Ο Αλυτάρχης είναι αρμόδιος να αποφασίσει για τις ενστάσεις, τις ποινές και για παραβάσεις του κανονισμού.

15 ΑΡΘΡΟ 34 ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Την ημέρα πριν τον αγώνα θα λάβει μέρος μια συγκέντρωση που θα περιλαμβάνει : - τους αντιπροσώπους των διοργανωτών - τον Αλυτάρχη - τους αρχηγούς των ομάδων - τον γιατρό της διοργάνωσης Ο σκοπός αυτής της συγκέντρωσης είναι να συμφωνήσουν όλοι σε : - τεχνικά θέματα - χρόνος και μεταφορικά μέσα - οδηγίες σχετικά με τις τελετές έναρξης και λήξης - χρόνοι και κρατημένη πισίνα για κάθε ομάδα - μέτρα ασφαλείας Κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες οι Κανονισμοί διεξαγωγής του αγώνα δεν μπορούν να τροποποιηθούν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης. ΑΡΘΡΟ 35 Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ : Η επιτροπή αποτελείται από 5 μέλη και δυο αναπληρωτές, ονομαζόμενοι : Ο Αλυτάρχης πράττει ως Πρόεδρος 1 αντιπρόσωπος διορισμένος από την ομοσπονδία διοργάνωσης 3 αντιπρόσωποι αρχηγοί ομάδων διορισμένοι από τους αρχηγούς ομάδων 2 αναπληρωτές αρχηγοί ομάδων διορισμένοι από τους αρχηγούς ομάδων ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ : Να εξετάζουν ενστάσεις που έχουν δεχθεί και να αποφασίζουν εντός μιας ώρας. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ : Η ένσταση θα γίνει δεκτή μόνο εάν παρουσιαστεί από τον αρχηγό της ομάδας ή από τον διαγωνιζόμενο εάν η ομάδα δεν έχει αρχηγό. Η ένσταση πρέπει να διατυπωθεί σε γραπτή φόρμα στα Γαλλικά, Αγγλικά ή Ισπανικά, και όχι αργότερα από 60 λεπτά από την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων. Η παρουσίαση της ένστασης πρέπει να συνοδεύεται από κατάθεση 100, τα οποία θα επιστραφούν εφόσον η ένσταση δικαιωθει από την επιτροπή. Η φόρμα Α (επισυναπτόμενη) πρέπει να χρησιμοποιηθεί για παράπονα, και να παρουσιαστεί μόνο στον Αλυτάρχη. Παρόμοιες αποφάσεις βγαίνουν με τη διαδικασία πλειοψηφίας, με την παρουσία τουλάχιστον τεσσάρων μελών της επιτροπής. Σε περίπτωση ισοψηφίας, ο Αλυτάρχης θα έχει την αποφασιστική ψήφο. Οι αποφάσεις της επιτροπής είναι τελικές, εκτός και αν υπάρξουν νέα στοιχείαδεδομένα, που δεν υπήρχαν κατά την αρχική εξέταση. Η απόφαση πρέπει αμέσως να ανακοινώνεται στον παραπονούμενο, μετά το πέρας της συνάντησης. Το μόνο άτομο υπόλογο στο να ανακοινώσει και να μεταφέρει την απόφαση, είναι ο Αλυτάρχης, που θα το κάνει γράφοντας την σε μια φόρμα Β (επισυναπτόμενη).

16 ΑΡΘΡΟ 36 ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ Η φόρμα συμμετοχής που έχει σταλεί από την αντίστοιχη Ομοσπονδία, και υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρό της, θα διασφαλίσει ότι όλα τα μέλη της ομάδας έχουν στην κατοχή τους τα απαιτούμενα ώστε να κάνουν υποβρύχιες δραστηριότητες, και ότι γνωρίζουν τους υποβρύχιους κανόνες ασφαλείας. Η διοργανώτρια Ομοσπονδία θα εξασφαλίσει, κατά τη διάρκεια των διοργανώσεων, τη απαραίτητη βοήθεια για την σωστή και ομαλή διεξαγωγή τους, όπως και πρώτες βοήθειες, που παρέχονται από το αρμόδιο και δεόντως εξουσιοδοτημένο προσωπικό. Οι διοργανωτές, οι αντιπρόσωποι τους και οι συνεργάτες τους, οι υπάλληλοι και οι αγωνοδίκες δεν είναι υπεύθυνοι για οποιαδήποτε ζημιά στον εξοπλισμό των συμμετεχόντων, ή για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί στους αγωνιζόμενους και στους άλλους συμμετέχοντες, ως αποτέλεσμα της συμμετοχής τους στο αθλητικό γεγονός.

ΕΟΥ Α-CMAS ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΑΘΛΟΥ

ΕΟΥ Α-CMAS ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΑΘΛΟΥ ΕΟΥ Α-CMAS ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ 2015 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΑΘΛΟΥ 1.ΕΝΟΤΗΤΑ Ι 1.1 ΟΡΙΣΜΟΙ 1.1.1 ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ Η υποβρύχια σκοποβολή είναι αγώνισμα που πραγματοποιείται σε πισίνα από αθλητές εξοπλισμένους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΟΥΔΑ-CMAS ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΥΠΕΡΔΙΑΘΛΟΥ SUPER BIATHLON

ΕΟΥΔΑ-CMAS ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΥΠΕΡΔΙΑΘΛΟΥ SUPER BIATHLON ΕΟΥΔΑ-CMAS ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ 2017 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΥΠΕΡΔΙΑΘΛΟΥ SUPER BIATHLON 1.ΕΝΟΤΗΤΑ Ι 1.1 ΟΡΙΣΜΟΙ 1.1.1 ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ Η υποβρύχια σκοποβολή είναι αγώνισμα που πραγματοποιείται σε πισίνα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΟΥ Α-CMAS ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΟΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

ΕΟΥ Α-CMAS ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΟΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΕΟΥ Α-CMAS ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ 2015 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΟΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ 1 ΕΝΟΤΗΤΑ I 1.1 ΟΡΙΣΜΟΙ 1.1.1 ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ Η υποβρύχια σκοποβολή είναι αγώνισμα που πραγματοποιείται σε πισίνα από

Διαβάστε περισσότερα

ΕΟΥ Α-CMAS ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΟΣ ΟΜΑ ΙΚΗΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ (ΣΚΥΤΑΛΟ ΡΟΜΙΑ)

ΕΟΥ Α-CMAS ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΟΣ ΟΜΑ ΙΚΗΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ (ΣΚΥΤΑΛΟ ΡΟΜΙΑ) ΕΟΥ Α-CMAS ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ 2017 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΟΣ ΟΜΑ ΙΚΗΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ (ΣΚΥΤΑΛΟ ΡΟΜΙΑ) 1 ΕΝΟΤΗΤΑ I 1.1 ΟΡΙΣΜΟΙ 1.1.1 ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ Η υποβρύχια σκοποβολή είναι αγώνισµα που πραγµατοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ο.Υ.Δ.Α ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

Ε.Ο.Υ.Δ.Α ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ Ε.Ο.Υ.Δ.Α ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ 2012 Ε.Ο.Υ.Δ.Α ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΝΟΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΡΙΣΜΟΙ...2 ΓΕΝΙΚΑ.3 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ο.Υ.Δ.Α ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΝΟΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ 2015

Ε.Ο.Υ.Δ.Α ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΝΟΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ 2015 Ε.Ο.Υ.Δ.Α ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΝΟΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ 2015 O παρών Κανονισμός ισχύει για όλους ανεξαιρέτως τους αγώνες, που διοργανώνονται με την έγκριση

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ο.Υ.Δ.Α ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΝΟΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ 2014

Ε.Ο.Υ.Δ.Α ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΝΟΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ 2014 Ε.Ο.Υ.Δ.Α ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΝΟΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ 2014 O παρών Κανονισμός ισχύει για όλους ανεξαιρέτως τους αγώνες, που διοργανώνονται με την έγκριση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΑ. 3οTOTAL FIELD GAME METZENA 2014 ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΕΛΟΠΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΠΛΑΤΑΝΟΒΡΥΣΗ ΑΧΑΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΑ. 3οTOTAL FIELD GAME METZENA 2014 ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΕΛΟΠΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΠΛΑΤΑΝΟΒΡΥΣΗ ΑΧΑΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΑ 3οTOTAL FIELD GAME METZENA 2014 ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΕΛΟΠΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΠΛΑΤΑΝΟΒΡΥΣΗ ΑΧΑΙΑΣ 4-5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Έναρξη Εγγραφών Συμμετοχής ΠΕΜΠΤΗ 30/8/2014 Λήξη Εγγραφών Συμμετοχής ΔΕΥΤΕΡΑ 29/9/2014

Διαβάστε περισσότερα

Προηγμένη Κατηγορία (Advanced Robotics)

Προηγμένη Κατηγορία (Advanced Robotics) Προηγμένη Κατηγορία (Advanced Robotics) Στόχος της δοκιμασίας είναι το ρομπότ να σκοράρει όσο πιο πολλούς πόντους μπορεί σε μια έκδοση ρομποτικού Tetris με το όνομα Tetrastack. Το ρομπότ θα βρει, αναγνωρίσει

Διαβάστε περισσότερα

Line Follower. 1. Σκοπός. 2. Η Δοκιμασία. 3. Το Ρομπότ. Line Follower v.1.1

Line Follower. 1. Σκοπός. 2. Η Δοκιμασία. 3. Το Ρομπότ. Line Follower v.1.1 Διοργάνωση : Line Follower 1. Σκοπός 1.1. Σκοπός της δοκιμασίας είναι να κατασκευαστεί ένα ρομπότ που θα ακολουθεί μια μαύρη γραμμή σε λευκό φόντο, με αρκετές εναλλαγές κατεύθυνσης στο μικρότερο δυνατό

Διαβάστε περισσότερα

Line Follower v.1.2 Aegean Robotics Competition 2019

Line Follower v.1.2 Aegean Robotics Competition 2019 Κανονισμοί Line Follower 1. Σκοπός 1.1. Σκοπός της δοκιμασίας είναι να κατασκευαστεί ένα ρομπότ που θα ακολουθεί μια μαύρη γραμμή σε λευκό φόντο, με αρκετές εναλλαγές κατεύθυνσης στο μικρότερο δυνατό χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ Ισχύς: Από 01-01-2019 έως 31-12-2019 Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (Ε.Γ.Ο.) διοργανώνει «Πρωταθλήματα Τραμπολίνο» για αθλητές και αθλήτριες σωματείων μελών της,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΗΣ CEV

ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΗΣ CEV ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΗΣ CEV Σεπτέμβριος 2015 - 2-1. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΦΥΡΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΕΡΒΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Χρόνος Περιγραφή Ενέργειες διαιτητών Ενέργεια ομάδας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ Αθήνα, 12/01/2017 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ Ισχύς: Από 01-01-2017 έως 31-12-2017 Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (Ε.Γ.Ο.) διοργανώνει «Πρωταθλήματα Τραμπολίνο» για αθλητές και αθλήτριες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 1. Προγράμματα 1.1. Κάθε πρόγραμμα Τραμπολίνο απαρτίζεται από 10 ασκήσεις. 1.2. Δεν επιτρέπεται η επαναληπτική προσπάθεια ενός προγράμματος. 1.2.1. Εάν υπάρχει φανερή ενόχληση στην εκτέλεση

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ο.Υ.Δ.Α. ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΝΟΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΑΠΝΟΙΑΣ 2015 ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Ε.Ο.Υ.Δ.Α. ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΝΟΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΑΠΝΟΙΑΣ 2015 ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Ε.Ο.Υ.Δ.Α. ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΝΟΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΑΠΝΟΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΑΠΝΟΙΑΣ 2015 O παρών κανονισμός ισχύει για όλους ανεξαιρέτως τους αγώνες, που διοργανώνονται με την έγκριση της Ε.Ο.Υ.Δ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΤΙΚΗ ΑΠΝΟΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗ 2010/11 CA 171

ΣΤΑΤΙΚΗ ΑΠΝΟΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗ 2010/11 CA 171 ΣΤΑΤΙΚΗ ΑΠΝΟΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗ 2010/11 CA 171 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Περιεχόμενα 2 1. ΤΜΗΜΑ 1...3 1.1 ΟΡΙΣΜΟΙ 3 1.1.1. Άπνοια.3 1.1.2. Δυναμική Άπνοια 3 1.1.3. Απώλεια Συνείδησης Υποξία (Black out)...

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΡΑΓΚΜΠΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΡΑΓΚΜΠΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΡΑΓΚΜΠΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (με βάση τις οδηγίες της CMAS) Σύντομη περιγραφή του παιχνιδιού: Το υποβρύχιο ράγκμπυ είναι ένα τρισδιάστατο άθλημα που παίζεται κάτω από την επιφάνεια του νερού,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ LIMASSOL 3ON3

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ LIMASSOL 3ON3 ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ LIMASSOL 3ON3 ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Κάθε ομάδα θα αποτελείτε από τέσσερις (4) παίχτες.τρεις (3) θα βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο και ένας (1) θα βρίσκεται στον χώρο τον αναπληρωματικών.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ LIMASSOL 3ON3

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ LIMASSOL 3ON3 ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ LIMASSOL 3ON3 ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Κάθε ομάδα θα αποτελείτε από τέσσερις (4) παίχτες.τρεις (3) θα βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο και ένας (1) θα βρίσκεται στον χώρο τον αναπληρωματικών.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Α -Β -Γ -Δ -Ε 2009-2012

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Α -Β -Γ -Δ -Ε 2009-2012 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Α -Β -Γ -Δ -Ε 2009-2012 Ισχύουν από τον Ιανουάριο του 2009 1 Άρθρο 1: ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΕΦΟΑ) ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α και Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΕΦΟΑ) ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α και Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΕΦΟΑ) ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α και Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2017 Α ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Στο Πρωτάθλημα της Α Εθνικής συμμετέχουν 12 ομάδες της προηγούμενης χρονιάς και 4 ομάδες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΕΣ ΠΙΣΤΟΛΙΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ

ΑΓΩΝΕΣ ΠΙΣΤΟΛΙΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ ΑΓΩΝΕΣ ΠΙΣΤΟΛΙΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ Έχει παρατηρηθεί τον τελευταίο καιρό μία μεγάλη προσέλευση σκοπευτών από μέλη σκοπευτές άλλων συλλόγων στους αγώνες του Σταθερού Στόχου που διοργανώνουμε.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΑΡ. 1 ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ. ΑΛΙΕΙΑΣ ΜΕ ΦΕΛΛΟ ΑΠΟ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (τεχνικές Εγγλέζικο ή/και μπολονέζ)

ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΑΡ. 1 ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ. ΑΛΙΕΙΑΣ ΜΕ ΦΕΛΛΟ ΑΠΟ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (τεχνικές Εγγλέζικο ή/και μπολονέζ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ Ε. Ο. Υ. Δ. Α. **************** ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΑΡ. 1 ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΑΛΙΕΙΑΣ ΜΕ ΦΕΛΛΟ ΑΠΟ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (τεχνικές Εγγλέζικο ή/και μπολονέζ)

Διαβάστε περισσότερα

Δίαθλο+1. Πιλοτική κατηγορία για ομάδες Γυμνασίου και Λυκείου. ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Έκδοση 1η 22 Οκτωβρίου Επιμέλεια: Τσατσαρώνης Κωνσταντίνος

Δίαθλο+1. Πιλοτική κατηγορία για ομάδες Γυμνασίου και Λυκείου. ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Έκδοση 1η 22 Οκτωβρίου Επιμέλεια: Τσατσαρώνης Κωνσταντίνος Δίαθλο+1 Πιλοτική κατηγορία για ομάδες Γυμνασίου και Λυκείου ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Έκδοση 1η 22 Οκτωβρίου 2018 Επιμέλεια: Τσατσαρώνης Κωνσταντίνος 1. Συμμετέχοντες Στην κατηγορία Δίαθλο+1 μπορούν να συμμετάσχουν

Διαβάστε περισσότερα

Α.Ο.Θ. ΑΓΩΝΑΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ & ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Α.Ο.Θ. ΑΓΩΝΑΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ & ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Α.Ο.Θ. ΑΓΩΝΑΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ & ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 2 ΑΓΩΝΑΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΏΝ & ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1.06.2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ Τετάρτη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΑΡ. 1 ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΑΛΙΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΗ ΜΕ ΚΑΛΑΜΙ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΕΤΟΣ 2015

ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΑΡ. 1 ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΑΛΙΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΗ ΜΕ ΚΑΛΑΜΙ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΕΤΟΣ 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ Ε. Ο. Υ. Δ. Α. **************** ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΑΡ. 1 ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΑΛΙΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΗ ΜΕ ΚΑΛΑΜΙ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΕΤΟΣ 2015 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Κανονισμός Αγώνων Αιωροπτερισμού Ακρίβειας & Διάρκειας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Κανονισμός Αγώνων Αιωροπτερισμού Ακρίβειας & Διάρκειας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Κανονισμός Αγώνων Αιωροπτερισμού Ακρίβειας & Διάρκειας ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΩΡΟΠΤΕΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Ε mail: chhg@hang-gliding.gr Έκδοση 9η 1. Γενικά 1.1

Διαβάστε περισσότερα

«ΣΤ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ» 2015 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 - ΩΡΑ 10:30

«ΣΤ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ» 2015 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 - ΩΡΑ 10:30 Σελίδα1 «ΣΤ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ» 2015 ΣΤΙΒΟΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ «KIDS ATHLETICS» 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 - ΩΡΑ 10:30 ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ Η Οργανωτική Επιτροπή των ΣΤ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΩΝ αποφάσισε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (VOLLEYBALL)

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (VOLLEYBALL) 1 ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (VOLLEYBALL) Ομαδική δουλειά,στρατηγική,ένταση Το άθλημα της πετοσφαίρισης στους παραλυμπιακούς αγώνες χωρίζoνταν σε δύο είδη : όρθια και καθιστή πετοσφαίριση. Μ αυτόν τον τρόπο συμμετείχαν

Διαβάστε περισσότερα

info@beachsoccer.gr FAX: 210-6818104 Τηλεφωνική Επικοινωνία : Μότσης Κώστας, Ιωάννης Μότσης 6944603545, Φίλιππος Ντόβας 6973171527

info@beachsoccer.gr FAX: 210-6818104 Τηλεφωνική Επικοινωνία : Μότσης Κώστας, Ιωάννης Μότσης 6944603545, Φίλιππος Ντόβας 6973171527 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 12 ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH SOCCER OPEN 2012 21-24 Ιουνίου 2012 Η Πανελλήνια Ένωση Σωματείων Ποδοσφαίρου Άμμου στην προσπάθεια της για ανάπτυξη του αθλήματος του beach soccer στην Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ SOO BAHK DO TANG SOO DO ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ SOO BAHK DO TANG SOO DO ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ SOO BAHK DO TANG SOO DO ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΕΣ ΦΟΡΜΕΣ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (ΕΓΧΡΩΜΕΣ ΖΩΝΕΣ) 10 GUP Κιτσο Χιονγκ Ιλ μπου 9-8 GUP Κιτσο Χιονγκ Ιλ μπου Κιτσο

Διαβάστε περισσότερα

26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2003 Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ M Α 1. ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2003 ΑΠΟ ΕΩΣ ΣΤΗ ΠΙΣΤΑ TERRADURA ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙ ΙΑΣ

26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2003 Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ M Α 1. ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2003 ΑΠΟ ΕΩΣ ΣΤΗ ΠΙΣΤΑ TERRADURA ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙ ΙΑΣ 15 ο TRIAL ΛΕΣΧΗ 4Χ4 ΕΚΑΛΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2003 Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ M Α 1. ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2003 ΑΠΟ 08.00 ΕΩΣ 09.30 ΣΤΗ ΠΙΣΤΑ TERRADURA 3. ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗΣ & ΙΑΝΟΜΗ ΦΑΚΕΛΩΝ 4. ΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/8 BUGGY OFF ROAD ΕΛ.Μ.Ε Υπεύθυνος Κλάδου Σταθόπουλος Βασίλης

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/8 BUGGY OFF ROAD ΕΛ.Μ.Ε Υπεύθυνος Κλάδου Σταθόπουλος Βασίλης ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/8 BUGGY OFF ROAD ΕΛ.Μ.Ε. 2016 Υπεύθυνος Κλάδου Σταθόπουλος Βασίλης bod@el-me.gr ΜΟΡΦΗ ΑΓΩΝΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΑ Για το 2016 το πρωτάθλημα θα έχει την εξής μορφή: (5)

Διαβάστε περισσότερα

1 Κλάδος Ηλεκτρικών v1.25.

1 Κλάδος Ηλεκτρικών v1.25. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/10 TOURING ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΛ.Μ.Ε. 2013 Κλάδος ηλεκτροκίνητων τηλεκατευθυνόμενων αυτοκινήτων. Υπεύθυνος Κλάδου Γιάννης ουκάκης 1 Κλάδος Ηλεκτρικών v1.25

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «CITY PASSING»

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «CITY PASSING» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «CITY PASSING» Συγγραφέας: Οργανωτική Επιτροπή ROBOTEX CYPRUS Πρωτότυπο στα Αγγλικά: raimond.paaru@robotex.ee www.robotex.ee Σελίδα: 1 Πίνακας Περιεχομένων 1 Εισαγωγή... 3 2 Στόχος... 3 3 Δικαίωμα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/8 BUGGY OFF ROAD ΕΛ.Μ.Ε Υπεύθυνοι Κλάδου Ζωτιάδης Κώστας Γιαννίτσας Κώστας

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/8 BUGGY OFF ROAD ΕΛ.Μ.Ε Υπεύθυνοι Κλάδου Ζωτιάδης Κώστας Γιαννίτσας Κώστας ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/8 BUGGY OFF ROAD ΕΛ.Μ.Ε. 2017 Υπεύθυνοι Κλάδου Ζωτιάδης Κώστας Γιαννίτσας Κώστας bod@el-me.gr ΜΟΡΦΗ ΑΓΩΝΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΑ Για το 2017 το πρωτάθληµα θα έχει την εξής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/8 BUGGY OFF ROAD ΕΛ.Μ.Ε Υπεύθυνος Κλάδου Λυκαρης Βασιλης

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/8 BUGGY OFF ROAD ΕΛ.Μ.Ε Υπεύθυνος Κλάδου Λυκαρης Βασιλης ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/8 BUGGY OFF ROAD ΕΛ.Μ.Ε. 2018 Υπεύθυνος Κλάδου Λυκαρης Βασιλης bod@el-me.gr ΜΟΡΦΗ ΑΓΩΝΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΑ Για το 2018 το πρωτάθληµα θα έχει την εξής µορφή: (4) τέσσερις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ 2017-2020 1. Ατομικός Αγώνας 1.1. Το πρόγραμμα του Διαδρόμου αποτελείται από 5 έως 8 ασκήσεις ανάλογα την κατηγορία. 1.1.1. Ο διάδρομος χαρακτηρίζεται από συνεχόμενα, γρήγορα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΩΝ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΡΟΔΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2015

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΩΝ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΡΟΔΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2015 ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΩΝ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΡΟΔΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2015 Ρόδος, Μάρτιος 2015 1. ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ Ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου (ΑΣΙΑΘΡ) προκηρύσσει την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΠΑΠ BEACH VOLLEYBALL 2017 CYPRUS CLUBS BEACH VOLLEY 2017

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΠΑΠ BEACH VOLLEYBALL 2017 CYPRUS CLUBS BEACH VOLLEY 2017 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΠΑΠ BEACH VOLLEYBALL 2017 CYPRUS CLUBS BEACH VOLLEY 2017 1. ΟΡΙΣΜΟΣ Το Παγκύπριο Διασωματειακό Πρωτάθλημα Beach Volley Cyprus Clubs Beach Volley 2017

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες διεξαγωγής ερασιτεχνικών αγώνων ποδοσφαίρου αναπτυξιακών ηλικιών

Κανόνες διεξαγωγής ερασιτεχνικών αγώνων ποδοσφαίρου αναπτυξιακών ηλικιών Κανόνες διεξαγωγής ερασιτεχνικών αγώνων ποδοσφαίρου αναπτυξιακών ηλικιών Γενικός πίνακας Ηλικιακή κατηγορία (Κ=Κάτω) Σχέσεις παικτών Διάρκεια αγώνα Προτεινόμενες διαστάσεις γηπέδου (μήκος γραμμής τέρματος

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1. Ορισµός

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1. Ορισµός ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1. Ορισµός Η Λέσχη 4X4 Κοµοτηνής διοργανώνει την πρώτη παιδιά φιλικού χαρακτήρα µε την ονοµασία Wild terrain 08, To Σαββατοκύριακο 29-30 Mαρτίου 2008 στην περιοχή της Κοµοτηνής. 2. Οργανωτική

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ TRIAL ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ TRIAL 2.ΔΙΑΔΡΟΜΗ 3.ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 4.ΣΗΜΑΝΣΗ (ΧΑΡΑΞΗ)ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ TRIAL ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ TRIAL 2.ΔΙΑΔΡΟΜΗ 3.ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 4.ΣΗΜΑΝΣΗ (ΧΑΡΑΞΗ)ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ TRIAL ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ TRIAL 2.ΔΙΑΔΡΟΜΗ 3.ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 4.ΣΗΜΑΝΣΗ (ΧΑΡΑΞΗ)ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 5.ΤΜΗΜΑΤΑ(ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ) 6.ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 7.ΕΚΚΙΝΗΣΗ 1 / 14 8.ΒΑΘΜΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

SPEED APNEA ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗ 2013/08 CA 183

SPEED APNEA ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗ 2013/08 CA 183 SPEED APNEA ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗ 2013/08 CA 183 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Περιεχόμενα...... 2 1. ΤΜΗΜΑ 1... 3 1.1 ΟΡΙΣΜΟΙ.3 1.1.1. Άπνοια...3 1.1.2. Διοργάνωση, Αγώνας και Ατομική Προσπάθεια...3 1.1.3. Speed

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ιάλεξη Α Αργύρης Θεοδοσίου 1.37μ ΠΑΣΣΑΛΟΣ 0.914 μ ΤΟ ΓΗΠΕ Ο ΣΗΜΑ Ι ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΡΑΜΜΗ ΣΕΡΒΙΣ 6.40 μ ΙΧΤΥ ΒΑΣΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ 8.23 μ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΗ 23.7 μ 10.97 μ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΕΡΒΙΣ ΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

Απαραίτητη προϋπόθεση για να εγκριθεί η συμμετοχή στον ομαδικό αγώνα μ. αποτελεί οι αιτούντες να είναι γεννημένοι το 2006 και πριν, ενώ για να ε

Απαραίτητη προϋπόθεση για να εγκριθεί η συμμετοχή στον ομαδικό αγώνα μ. αποτελεί οι αιτούντες να είναι γεννημένοι το 2006 και πριν, ενώ για να ε ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16/5/18 Ο 6ος αγώνας του 5ου πανελληνίου πρωταθλήματος σκυταλοδρομιών δρόμου Βίκος Street Relays με την ονομασία «Βίκος Street Relays Κοζάνη 2018» θα διεξαχθεί το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στην

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΠΛΟΥ ΜΙΝΙ-ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΠΛΟΥ ΜΙΝΙ-ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΠΛΟΥ ΜΙΝΙ-ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ 2017-2020 1. Ατομικός Αγώνας 1.1. Οι αγώνες Διπλού Μίνι Τραμπολίνο αποτελούνται από 4 περάσματα, των 2 ασκήσεων το καθένα (με εξαίρεση τις κατηγορίες στις οποίες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ 4Χ4 ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ WILD TERRAIN

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ 4Χ4 ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ WILD TERRAIN ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ 4Χ4 ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ WILD TERRAIN 23-24 ΜΑΙΟΥ 2015 Αριθμός Έγκρισης ΕΠΑ: ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ (ΕΠ.Α.) 1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Έναρξη Εγγραφών Συμμετοχής ΠΕΜΠΤΗ 30/04/2015 Λήξη Εγγραφών

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία αλλαγής. Κωνσταντίνος Βουδούρης Διεθνής Διαιτητής

Διαδικασία αλλαγής. Κωνσταντίνος Βουδούρης Διεθνής Διαιτητής Διαδικασία αλλαγής Κωνσταντίνος Βουδούρης Διεθνής Διαιτητής Διαδικασία αλλαγής Προϋποθέσεις Για να γίνεται ομαλότερα και ευκολότερα η διαδικασία, χρειαζόμαστε: Δύο σετ με αριθμημένες πινακίδες από 1 ως

Διαβάστε περισσότερα

Κύπελλο Χριστουγέννων Βάρκιζας 2015

Κύπελλο Χριστουγέννων Βάρκιζας 2015 Κύπελλο Χριστουγέννων Βάρκιζας 2015 (Διασυλλογικός Αγώνας Optimist & Winter Games κατ. T293 -RS:X FREERIDE) 28 29 Δεκεμβρίου 2015 Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Π Λ Ο Υ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ Οι αγώνες θα διεξαχθούν βάσει: o Των κανόνων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΝΟΙΑ ( ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΠΕΔΙΛΑ) ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗ 2010/04 CA 169

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΝΟΙΑ ( ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΠΕΔΙΛΑ) ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗ 2010/04 CA 169 ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΝΟΙΑ ( ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΠΕΔΙΛΑ) ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗ 2010/04 CA 169 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Περιεχόμενα...... 2 1. ΤΜΗΜΑ 1... 3 1.1 ΟΡΙΣΜΟΙ.3 1.1.1. Άπνοια...3 1.1.2. Δυναμική Άπνοια..3 1.1.3. Απώλεια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEY ΑΝΔΡΩΝ / ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEY ΑΝΔΡΩΝ / ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ Τ.Θ. 23931, 1687 ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ Τηλ: +357 22 449864, Φαξ:+357 22 449865 Ηλεκτρονική. Διεύθυνση: cusf@cytanet.com.cy Ιστοσελίδα: www.cusf.org.cy ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEY ΑΝΔΡΩΝ /

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ. 2010/1

Εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ. 2010/1 Εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ. 2010/1 Βαθμολογούμενοι Αγώνες, Τρόπος Βαθμολόγησης Οι βαθμολογούμενοι αγώνες για το έτος 2010 είναι οι κάτωθι: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2x18μ με Ο.Γ. Ανοιχτό Πρωτάθλημα 2x70μ με Ο.Γ. Κύπελλο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ. Η Ε.Ο.Φ.Σ.Α. προκηρύσσει το Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Α 1 Εθνικής Κατηγορίας , με τους παρακάτω όρους:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ. Η Ε.Ο.Φ.Σ.Α. προκηρύσσει το Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Α 1 Εθνικής Κατηγορίας , με τους παρακάτω όρους: Αρ. Πρωτ: 3441 Αθήνα:21/11/2016 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ Η Ε.Ο.Φ.Σ.Α. προκηρύσσει το Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Α 1 Εθνικής Κατηγορίας 2016-17, με τους παρακάτω όρους: Τόπος: Κλειστό Γυμναστήριο Σερρών Ημερομηνία:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ OPEN ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ RSX Μαΐου 2018

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ OPEN ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ RSX Μαΐου 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ OPEN ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ RSX 24 28 Μαΐου 2018 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1 Οι αγώνες θα διέπονται από τους κανόνες όπως αυτοί ορίζονται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017-2018 ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α.Σ.Μ. ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΠΑΘΛΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ 2017-2018 OPEN ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΥΑΔΩΝ Κανονισμός Πρωταθλήματος 1. Έναρξη Τετάρτη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΑΡΑΘΩΝΕΙΑ 2019 Στα πλαίσια των Αναπτυξιακών Αγώνων σε Ανώμαλο Έδαφος Σχοινιάς Μαραθώνα 20 Ιανουάριου 2019

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΑΡΑΘΩΝΕΙΑ 2019 Στα πλαίσια των Αναπτυξιακών Αγώνων σε Ανώμαλο Έδαφος Σχοινιάς Μαραθώνα 20 Ιανουάριου 2019 Ε. Α. Σ. ΣΕΓΑΣ ΑΘΗΝΑΣ Λεωφ. Κηφισίας 192 Ζηρίνειο, Κηφισιά Fax : 210-8082100 / :easathinas2014@gmail.com Πληροφορίες : Χρύσανθος Καρούζος, Τεχνικός Σύμβουλος : 6944373110 : chriskarouzos@gmail.com Προς:

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΦΟΡΟΥ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ) ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΦΟΡΟΥ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ) ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ. 08/09/2017 - E2 ΓΕΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΦΟΡΟΥ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ) ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ. ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΟΜΠΟ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ ΚΥΠΕΛΟ "ALL STARS" -

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «FOLKRACE»

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «FOLKRACE» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «FOLKRACE» Συγγραφέας: Οργανωτική Επιτροπή ROBOTEX CYPRUS Σελίδα:1 Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 2. Στόχος... 3 3. Η Ομάδα Δικαίωμα Συμμετοχής... 3 4. Η Πίστα... 4 5. Το Ρομπότ... 5

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΡΘΡΟ 16 - ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Α. ΣΚΟΥΦΙΑ Η γηπεδούχος ομάδα θα φορά λευκά σκουφιά και η φιλοξενούμενη ομάδα διαφορετικού χρώματος σκουφιά, εκτός από κόκκινο, εγκεκριμένα από τους διαιτητές, αλλά και διαφορετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 2017» ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ & ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 2017» ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ & ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 2017» ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ & ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ 1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης, στα πλαίσια ανάπτυξης και διάδοσης της

Διαβάστε περισσότερα

4ος Αγώνας Serres offroad Premio 2018 Κυριακή 25 Νοεμβρίου Ειδικός Κανονισμός

4ος Αγώνας Serres offroad Premio 2018 Κυριακή 25 Νοεμβρίου Ειδικός Κανονισμός 4ος Αγώνας Serres offroad Premio 2018 Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 Ειδικός Κανονισμός 1. Έναρξη δήλωσης συμμετοχών Δευτέρα 19/11/2018 2. Λήξη δήλωσης συμμετοχών 3. Λήξη εκπρόθεσμων συμμετοχών Παρασκευή 23/11/2018

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΩΝ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΡΟΔΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2014

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΩΝ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΡΟΔΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2014 ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΩΝ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΡΟΔΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2014 Ρόδος, Απρίλιος 2014 1. ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ Ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου (ΑΣΙΑΘΡ) προκηρύσσει

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ www iopor.com e-mail: info @ iopor.com ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ BIC TECHNO- RS:X 21-22/02/2015 Αρτέμιδα υπό την αιγίδα της ΕΙΟ με την αρωγή των ΝΟΑΣ και ΝΟΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist Ιουλίου 2018 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist Ιουλίου 2018 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist 05-09 Ιουλίου 2018 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1 Οι αγώνες θα διέπονται από τους κανόνες όπως αυτοί ορίζονται στους Κανόνες Αγώνων Ιστιοπλοΐας ISAF 2017 2020 (RRS) 1.2 Των

Διαβάστε περισσότερα

2 ΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

2 ΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 2 ΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1/7/2018 ΠΙΣΤΑ KARTMANIA ΠΑΤΡΩΝ Αριθμός Μητρώου ΕΠΑ: 076/25-05-2018 Οργάνωση: ΦΙΛΜΠΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ημερομηνία Ώρα Τόπος Έναρξη Εγγραφών Συμμετοχής 11 Ιουνίου 2018 09.00

Διαβάστε περισσότερα

1 κεντρικό ταμπλό. 1 εγχειρίδιο οδηγιών. Κύβοι μεταναστών. 25 Ιρλανδοί 25 Άγγλοι 25 Γερμανοί 25 Ιταλοί. Δείκτες πολιτικής εύνοιας

1 κεντρικό ταμπλό. 1 εγχειρίδιο οδηγιών. Κύβοι μεταναστών. 25 Ιρλανδοί 25 Άγγλοι 25 Γερμανοί 25 Ιταλοί. Δείκτες πολιτικής εύνοιας Tammany Hall ήταν η πολιτική οργάνωση που κυριαρχούσε στην πολιτική της Νέας Υόρκης, οργανώνοντας τους μεταναστευτικούς πληθυσμούς. Καθώς η επιρροή της οργάνωσης εκτείνονταν από την ίδρυσή της το 1790

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΚΑΦΩΝ ΚΛΑΣΗΣ J24 ΟΡΜΟΣ ΣΟΥΔΑΣ 2015

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΚΑΦΩΝ ΚΛΑΣΗΣ J24 ΟΡΜΟΣ ΣΟΥΔΑΣ 2015 ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΚΑΦΩΝ ΚΛΑΣΗΣ J24 ΟΡΜΟΣ ΣΟΥΔΑΣ 2015 21-22/03/2015 1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Ο ΙΟΧ σε συνεργασία με την Ελληνική Κλάση Σκαφών J/24, και την ΕΙΟ/ΕΑΘ, διοργανώνει αγώνα με την επωνυμία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «ENHANCED LINE FOLLOWING»

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «ENHANCED LINE FOLLOWING» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «ENHANCED LINE FOLLOWING» Συγγραφέας: Οργανωτική Επιτροπή ROBOTEX CYPRUS Πρωτότυπο στα Αγγλικά: PRIIT NORAK, www.robotex.ee Σελίδα: 1 Πίνακας Περιεχομένων 1 Εισαγωγή... 3 2 Στόχος... 3 3 Δικαίωμα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/10 OFF ROAD 4WD & 2WD ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΛ.Μ.Ε. 2012 Υπεύθυνοι Κλάδου Γιαννίτσας Κώστας (τηλ 6945807677) Παπανικολάου Γιάννης (τηλ 6948072169) bod@el-me.gr 1 Κλάδος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΑΡ. 1 ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ. ΑΛΙΕΙΑΣ ΜΕ ΦΕΛΛΟ ΑΠΟ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (τεχνικές Εγγλέζικο ή/και μπολονέζ)

ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΑΡ. 1 ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ. ΑΛΙΕΙΑΣ ΜΕ ΦΕΛΛΟ ΑΠΟ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (τεχνικές Εγγλέζικο ή/και μπολονέζ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ Ε. Ο. Υ. Δ. Α. **************** ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΑΡ. 1 ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΑΛΙΕΙΑΣ ΜΕ ΦΕΛΛΟ ΑΠΟ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (τεχνικές Εγγλέζικο ή/και μπολονέζ)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ - ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ 2017

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ - ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ 2017 ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ Τ.Ε.Ι. Πληροφορίες: Χ. Οικονόμου E mail: oikonomou@teiser.gr Τηλ: 2321049226 49162 / 6974 118983 Fax: 23210 49226 Σέρρες, 12 Φεβρουαρίου 2017 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ -ΧΑΝΙΑ 20-26/4/2015 - ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ (TRIALS) TOYRNAMENT MANAGER: ΜΑΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ -ΧΑΝΙΑ 20-26/4/2015 - ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ (TRIALS) TOYRNAMENT MANAGER: ΜΑΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΦΟΡΟΥ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ αρ.2014/διοργανωσεισ/3b 16/01/2015 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ -ΧΑΝΙΑ 20-26/4/2015 - ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ (TRIALS) TOYRNAMENT MANAGER: ΜΑΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΦΩΝ ΚΛΑΣΗΣ J/24 Β ΦΑΣΗ 2-4/11/2018 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΦΩΝ ΚΛΑΣΗΣ J/24 Β ΦΑΣΗ 2-4/11/2018 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΦΩΝ ΚΛΑΣΗΣ J/24 Β ΦΑΣΗ 2-4/11/2018 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Αγ. Νικολάου σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Σκαφών Κλάσης J/24, την ΕΙΟ, την Δημοτική Ανώνυμη

Διαβάστε περισσότερα

1 ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΤ 1 os ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟ KARTODROMO 2015 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

1 ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΤ 1 os ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟ KARTODROMO 2015 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1 ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΤ 1 os ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟ KARTODROMO 2015 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ KARTODROMO Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015 Οργάνωση: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Έναρξη εγγραφών

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικός κανονισμός ΤΡΙΠΟΛΗ ΜΑΪΟΥ & 01 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Λήξη εγγραφών: Πέμπτη 29 Μαΐου 24:00

Ειδικός κανονισμός ΤΡΙΠΟΛΗ ΜΑΪΟΥ & 01 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Λήξη εγγραφών: Πέμπτη 29 Μαΐου 24:00 Ειδικός κανονισμός ΤΡΙΠΟΛΗ 30-31 ΜΑΪΟΥ & 01 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Λήξη εγγραφών: Πέμπτη 29 Μαΐου 24:00 Έλεγχος εξακρίβωσης: Παρασκευή 30 Μαΐου 08:30-10:30 Ενημέρωση αγωνιζομένων: Παρασκευή 30 Μαΐου 10:45 Έλεγχος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ Ε. Ο. Υ. Δ. Α. ***************** ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ Ε. Ο. Υ. Δ. Α. ***************** ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ Ε. Ο. Υ. Δ. Α. ***************** ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΛΙΕΙΑΣ ΜΕ ΦΕΛΛΟ ΑΠΟ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου,

Διαβάστε περισσότερα

KΥΠΡIAKH OMOΣΠΟΝΔΙΑ KΩΠΗΛΑΣΙΑΣ

KΥΠΡIAKH OMOΣΠΟΝΔΙΑ KΩΠΗΛΑΣΙΑΣ Προς 1. Σωματεία Μέλη και Δόκιμα Μέλη 2. ΚΕΔ 3. ΚΟΑ 4. Εθνική Υπηρεσία Αντιντόπινγκ 24 Μαρτίου 2015 Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η Αριθμός 05/2015 1 Θέμα: Παγκύπριο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας 2015 Η Κ.Ο.ΚΩΠ. προκηρύσσει

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Κατηγορία Πανεπιστημίου. «WRO Bowling» Κανόνες δοκιμασίας

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Κατηγορία Πανεπιστημίου. «WRO Bowling» Κανόνες δοκιμασίας Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Κατηγορία Πανεπιστημίου «WRO Bowling» Κανόνες δοκιμασίας 2015 1 1. Περιγραφή δοκιμασίας Το φετινό όνομα της δοκιμασίας του διαγωνισμού στην κατηγορία του Πανεπιστημίου είναι

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθεσία Διαδρομές Κολύμβηση (1 γύρος x 800μ)

Τοποθεσία Διαδρομές Κολύμβηση (1 γύρος x 800μ) Τοποθεσία Το "κέντρο" του αγώνα θα είναι το ο κόμβος εισόδου στο νέο λιμάνι Καρλοβάσου στην παραλιακή απέναντι από τον οινοποιητικό συνεταιρισμό, όπου θα υπάρχει η βασική εγκατάσταση της διοργάνωσης (ζώνη

Διαβάστε περισσότερα

1. ΓΕΝΙΚΑ 2. ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ 3. ΤΕΛΙΚΟΙ. Για το 2013 το πρωτάθληµα θα έχει την εξής µορφή:

1. ΓΕΝΙΚΑ 2. ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ 3. ΤΕΛΙΚΟΙ. Για το 2013 το πρωτάθληµα θα έχει την εξής µορφή: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ 1/8 IC OFF ROAD ΕΛ.Μ.Ε. 2013 Υπεύθυνος Κλάδου ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (τηλ. 6944648548) bd@el-me.gr 1 Κλάδος 1/8 Off Rad 2013 ΜΟΡΦΗ ΑΓΩΝΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΑ Για το 2013 το πρωτάθληµα θα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Κανονισμοί διεξαγωγής Πρωταθλήματος Αεροράλλυ.

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Κανονισμοί διεξαγωγής Πρωταθλήματος Αεροράλλυ. ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Κανονισμοί διεξαγωγής Πρωταθλήματος Αεροράλλυ. Ένωση Αεροπορίας Ιανουάριος 2004 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑEΡΟΠΟΡΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΚΟΥΤΙΑ ΑΓΟΡΩΝ, BRIDGEMATE ΚΑΙ ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ ΜΑΙΟΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΚΟΥΤΙΑ ΑΓΟΡΩΝ, BRIDGEMATE ΚΑΙ ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ ΜΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΚΟΥΤΙΑ ΑΓΟΡΩΝ, BRIDGEMATE ΚΑΙ ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ ΜΑΙΟΣ 2019 1. ΚΟΥΤΙΑ ΑΓΟΡΩΝ Αν χρησιμοποιούνται χωρίσματα, δείτε την ενότητα 3. Ξεκινώντας με τον παίκτη που μοίρασε, οι δηλώσεις πρέπει να αφαιρούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1 ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟY ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑTΟΣ ΚΑΡΤ 1 ος ΑΓΩΝΑΣ D-CUP 2015 Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015, KARTODROMO ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Οργάνωση: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΟΜΑΕ: 102 / 19.10.2015

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΚΑΦΩΝ ΚΛΑΣΗΣ J/24 ΚΥΠΕΛΛΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 14-15/10/ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΚΑΦΩΝ ΚΛΑΣΗΣ J/24 ΚΥΠΕΛΛΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 14-15/10/ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ 1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Ο Ιστιοπλοικός Ομιλος Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Σκαφών Κλάσης J/24 και την ΕΙΟ διοργανώνει τον Πανελλήνιο Διασυλλογικό Αγώνα Σκαφών Κλάσης J/24. Ο αγώνας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΕΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΩΝ (MASTERS )

ΑΓΩΝΕΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΩΝ (MASTERS ) ΑΓΩΝΕΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΩΝ (MASTERS ) 2017-2018 Η Κ.Ο.Ε υλοποιώντας την εξαγγελία της για δημιουργία αγωνιστικού σχεδιασμού Κολύμβησης Βεταράνων Masters κολυμβητών-τριών, γνωστοποιεί τις Γενικές Διατάξεις

Διαβάστε περισσότερα

-Το Αθλητικό Σωματείο Μ.Ο.Ξ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΙ Μετά από έγκριση της ΑΜΟΤΟΕ διοργανώνει τον. 4ο Αγώνα του Πρωταθλήματος Motocross Βορείου Ελλάδος 2016.

-Το Αθλητικό Σωματείο Μ.Ο.Ξ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΙ Μετά από έγκριση της ΑΜΟΤΟΕ διοργανώνει τον. 4ο Αγώνα του Πρωταθλήματος Motocross Βορείου Ελλάδος 2016. 4 ος Αγώνας Πρωταθλήματος Motocross ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2016 ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΡΘΡΟ 1: ΓΕΝΙΚΑ -Το Αθλητικό Σωματείο Μ.Ο.Ξ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΙ Μετά από έγκριση της ΑΜΟΤΟΕ διοργανώνει τον 4ο Αγώνα του Πρωταθλήματος

Διαβάστε περισσότερα

3 O Π ΑΝΕΛΛΗΝΙΟ Π ΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUDOKU 09

3 O Π ΑΝΕΛΛΗΝΙΟ Π ΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUDOKU 09 www.e-sudoku.gr 1 3O ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUDOKU 2 MAIOY 2009 Οι παρόντες κανονισμοί συντάχθηκαν λαμβάνοντας υπ όψιν τους επίσημους κανονισμούς του παιχνιδιού καθώς και τους κανονισμούς της World Puzzle

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. Skiathos Palace Cup

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. Skiathos Palace Cup ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Skiathos Palace Cup 11-13 Μαΐου 2018 1 1.ΟΡΓΑΝΩΣΗ 1.1 Ο Ναυτικός Όμιλος Σκιάθου ανακοινώνει την διοργάνωση του ιστιοπλοϊκού αγώνα με την επωνυμία Skiathos Palace Cup 2018, υπό την αιγίδα της

Διαβάστε περισσότερα

EUROHOOPS DOME 4on4 BASKETBALL TOURNAMENT ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

EUROHOOPS DOME 4on4 BASKETBALL TOURNAMENT ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ EUROHOOPS DOME 4on4 BASKETBALL TOURNAMENT ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ - ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ ΟΜΙΛΟΣ Α: 12 ομάδες ΟΜΙΛΟΣ Β: 12 ομάδες Στην φάση των Ομίλων θα περνούν και οι 12 ομάδες εκ των οποίων οι 6 νικητές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/10 OFF ROAD 4WD & 2WD ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΛ.Μ.Ε. 2012 Κλάδος ηλεκτροκίνητων τηλεκατευθυνόµενων αυτοκινήτων. Υπεύθυνοι Κλάδου Γιαννιτσας Κωστας 6945807677 1 Κλάδος Ηλεκτρικών

Διαβάστε περισσότερα

1 Κλάδος 1/8 Off Road ΓΕΝΙΚΑ. Για το 2014 το πρωτάθληµα θα έχει την εξής µορφή:

1 Κλάδος 1/8 Off Road ΓΕΝΙΚΑ. Για το 2014 το πρωτάθληµα θα έχει την εξής µορφή: 1 Κλάδος 1/8 Off Road 2014 ΜΟΡΦΗ ΑΓΩΝΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΑ Για το 2014 το πρωτάθληµα θα έχει την εξής µορφή: 3 αγώνες Πανελληνίου Πρωταθλήµατος ΕΛ.Μ.Ε. µονοήµεροι. 1 αγώνας Πανελληνίου Κυπέλλου µονοήµερος. ( Ισχύει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. Ο Όμιλος Σκραμπλ Θεσσαλονίκης προκηρύσσει τον 1o Αγώνα Αναγραμματισμών Θεσσαλονίκης:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. Ο Όμιλος Σκραμπλ Θεσσαλονίκης προκηρύσσει τον 1o Αγώνα Αναγραμματισμών Θεσσαλονίκης: 1 ος ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΑΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Ο Όμιλος Σκραμπλ Θεσσαλονίκης προκηρύσσει τον 1o Αγώνα Αναγραμματισμών Θεσσαλονίκης: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 19 Μαΐου 2019, Ώρα 18:00 ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΠΙΣΤΑΣ 2017

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΠΙΣΤΑΣ 2017 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΠΙΣΤΑΣ 2017 Αναγνωρισμένο ατύχημα. 3.2.021. Θεωρούνται ως αναγνωρισμένα ατυχήματα πραγματική πτώση (όχι προσχεδιασμένη) σκάσιμο λάστιχου σπάσιμο βασικού (ουσιώδους)

Διαβάστε περισσότερα

16 ο ΤΡΟΠΑΙΟ ΓΛΑΥΚΟΣ ΤΣΕΤΣΕΛΕΙΑ 2015

16 ο ΤΡΟΠΑΙΟ ΓΛΑΥΚΟΣ ΤΣΕΤΣΕΛΕΙΑ 2015 Αρ. Πρωτ: 132 Περιστέρι, 02 Φεβρουαρίου 2015 Προς: - Κ.Ο.Ε. - Τμήμα Μηχανοργάνωσης - Κολυμβητικά Σωματεία (μέλη της Κ.Ο.Ε.) - Ο.Π.Α.Α.Π. - Περιφερειακή Επιτροπή Αττικής - Σύνδεσμο Κριτών Χρονομετρών Κοινοποίηση:-

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΠΑΘΛΟΥ DRIFT & φιλικός αγώνας GP

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΠΑΘΛΟΥ DRIFT & φιλικός αγώνας GP ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 2 ος αγώνας ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΠΑΘΛΟΥ DRIFT & φιλικός αγώνας GP ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΠΙΣΤΑ ΚΑΡΤ ΣΕΡΡΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΑΜΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Έναρξη Εγγραφών Δευτέρα 15.08.13 ώρα 18:00 Λήξη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ TECHNO 293 & TECHNO 293 PLUS

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ TECHNO 293 & TECHNO 293 PLUS ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ TECHNO 293 & TECHNO 293 PLUS 18 23 Απριλίου 2017 Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Π Λ Ο Υ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ Οι ιστιοδρομίες του αγώνα θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω κανονισμούς όπως αυτοί ισχύουν την

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/10 ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ OFF ROAD 4WD, 2WD & 2WD Short Course ΕΛ.Μ.Ε.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/10 ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ OFF ROAD 4WD, 2WD & 2WD Short Course ΕΛ.Μ.Ε. 1 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/10 ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ OFF ROAD 4WD, 2WD & 2WD Short Course ΕΛ.Μ.Ε. 2014 Υπεύθυνος Κλάδου Γιάννης Σγούρος (6976466016) bod@el-me.gr ΜΟΡΦΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Για το 2014

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ OPTIMIST «ΔΕΛΦΙΝΕΙΑ» ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ OPTIMIST «ΔΕΛΦΙΝΕΙΑ» ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ OPTIMIST «ΔΕΛΦΙΝΕΙΑ» 26-28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1 Οι αγώνες θα διέπονται από τους κανόνες όπως αυτοί ορίζονται στους Κανόνες Αγώνων Ιστιοπλοΐας. 1.2 Ο κανόνας 40.1

Διαβάστε περισσότερα