θεμα : << ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ>> ΠΤΥΧΙΑΚΉ ΕΡΓ ΑΣΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΚΑθΑΡΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΥΠΕΥθ. ΚΑθΗΓΗΤΗΣ : ΤΜΗΜΑ ΔΟΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥ ΔΑΣΤΡΙΕΣ :

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "θεμα : << ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ>> ΠΤΥΧΙΑΚΉ ΕΡΓ ΑΣΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΚΑθΑΡΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΥΠΕΥθ. ΚΑθΗΓΗΤΗΣ : ΤΜΗΜΑ ΔΟΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥ ΔΑΣΤΡΙΕΣ :"

Transcript

1

2 Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡ ΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΔΟΜΙΚΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΉ ΕΡΓ ΑΣΙΑ θεμα : << ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΚΑθΑΡΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ>> ΣΠΟΥ ΔΑΣΤΡΙΕΣ : ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΑθΗΝΑ ΔΑΝΕΖΗ ΣΟΦ ΙΑ ΤΣΑΚΑΛΑΚΗ ΖΩΗ ΥΠΕΥθ. ΚΑθΗΓΗΤΗΣ : ΑΡΑΠΟΣΤΑθΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΊΕΙΡΑΙΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 995

3 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡ!ΕΧΟΜΕΝΩΝ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ 2. Η ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ Σελ. Σελ. Σελ. 2. ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ Σελ. 2.. Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ Σελ. 2. :2 ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Σελ. 2.2 Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Σελ ΒΑΘΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΓΏΝ Σελ Η ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΚΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΓΏΝ Σελ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΡΟΗΣ Σελ Η ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΓΏΝ Σελ Η ΧΑΡΑΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΓΏΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Σελ. 3. ΠΑΡΟΧΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ Σελ. 4. το ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Σελ. 4. ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΑΠΟΡΡΟΗΣ Σελ. 4.2 Η ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Σελ. 5. ΜΗΚΟΤΟΜΗ Σελ. 6. ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑ Σελ. 7. ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ Σελ. 8. Η ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ Σελ. 8. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ Σελ /.

4 Η ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟΡΡΟΗΣ Σελ ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ 8.4 ΣΕΙΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ 9. ΦΡΕΑΤΙΑ 9. ΓΕΝ ΙΚΑ 9.2 ΦΡΕΑΤΙΑ ΣΥΜΒΟΛΗΣ 9.2. ΦΡΕΑΤΙΑ ΠΤΩΣΕΩΣ ΑΠΛΑ ΦΡΕΑΤΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣ 0. ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΝΟΜΩΝ Σελ. - 8 Σελ. 8 Σελ. 9 Σελ. 9 Σελ. 9 Σελ. 0 Σελ. 0 Σελ. 0 ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Σελ. 3 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ο Α. ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟΡΡΟΗΣ Σελ. 4 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2ο Β. ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Σελ. 30 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3ο Γ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ Σελ. 99 ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ ΚΕΦΑΛ.ΑΙΟ ο. ΑΡΘΡΑ ΤΩΝ Α.Τ.Υ.Ε. ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ Σελ. 09 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2ο 2. ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Σελ. 26 Α. ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΓΩΓΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ-ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΗΚΩΝ Σελ. 27 Β.. 2. Γ.. 2. Δ. ΕΚΣΚΑΦΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΓΚΩΝ ΕΚΣΚΑΦΗΣ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΚΣΚΑΦΗΣ ΤΑΦΡΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΕΠΙΧΩΣΕΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΓΚΩΝ ΕΠΙΧΩΣΗΣ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΓΚΟΥ ΕΠΙΧΩΣΗΣ ΑΓΩΓΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΓΚΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΦΡΕΑΤΙΩΝ Σελ. 35 Σελ. 36 Σελ. 44 Σελ. 50 Σελ. 53 Σελ. 60 Σελ. 62

5 - 3 - Ε. ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΞΥΛΟΤΥΠΟΥ Σελ. 7 ΣΤ. ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΜΕΝΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ Σελ. 79 Ζ. ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΛΥΜΜΑΤΩΝ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΑΠΟ ΧΥΤΟΣΙΔΗΡΟ Η. ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΒΑΘΜΙΔΩΝ Θ. ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΡΓΙΛΟΠΥΡΙΤΙΚΩΝ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ Ι. ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΥ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ST Ι ΦΡΕΑΤΙΩΝ Σελ. 8 Σελ. 82 Σελ. 88 Σελ. 88 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3ο 3. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Σελ. 90 Σελ. 9 ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΧΕΔΙΑ Σελ. 93. ΚΑΤΟΨΗ ΑΠΛΟΥ ΦΡΕΑΤΙΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ 2. ΚΥΛΙΝΔΡΙΚΟ ΦΡΕΑΤΙΟ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΑΓΩΓΟΥ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΔΙΑΤΟΜΗΣ ΤΟΜΗ Α-Α 3. ΤΟΜΗ Β-Β 4. ΚΑΤΟΨΗ ΦΡΕΑΤΙΟΥ ΑΓΩΓΟΥ 5. ΦΡΕΑΤΙΟ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΑΓΩΓΟΥ ΩΟΕΙΔΟΥΣ ΔΙΑΤΟΜΗΣ ΤΟΜΗ Α-Α 6. ΤΟΜΗ Β-Β 7. ΚΑΤΟΨΗ ΦΡΕΑΤΙΟΥ ΠΤΩΣΗΣ 8. ΤΟΜΗ Α-Α 9. ΚΥΚΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΟΜΕΣ 0. ΩΟΕΙΔΗΣ ΔΙΑΤΟΜΗ. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΤΟΣ ΤΟΜΗ ΟΔΟΥ ΣΕ ΚΥΚΛΙΚΟ ΑΓΩΓΟ 2. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΤΟΣ ΤΟΜΗ ΟΔΟΥ ΣΕ ΩΟΕΙΔΗ ΑΓΩΓΟ 3. ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

6 Μ Ε Ρ Ο Σ Ι Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Ε Κ Θ Ε Σ Η

7 - - ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ο γενικός σκοπός της συλλογής των ακαθάρτων υδάτων έχει ως στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών των ανθρώπων, οι κυριότερες των οποίων είναι: α. Αποτελεί βασική τεχνική ανάγκη για έναν οικισμό καθώς η συνεχής κατανάλωση ύδατος απαιτεί μία λύση για αποχέτευση β. Εντός των ακαθάρτων νερών αναπτύσσονται μικροοργανισμοί οι οποίοι προκαλούν μόλυνση του περιβάλλοντος που εκδηλώνεται επίσης και με τη μορφή επιδ~μιών πολύ επικινδύνων για τους ανθρώπους. γ. Η διατήρηση του ύδατος αποτελεί σημαντική ανάγκη και η μεταφορά του εντός κλειστών αγωγών εξυπηρετεί τη διακίνηση του με τις ελάχιστες απώλειες. Ακόμη μετά τον καθαρισμό (δευτερογενή ή και τριτογενή) μπορεί να καλύψει και βασικές ανάγκες του ανθρώπου. 2. Η ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ 2. ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ 2.. Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ Η μελέτη ξεκινά από το φρεάτιο Θ-5 του υπάρχοντος αποδέκτη στη διασταύρωση των οδών Ιουλιανού και Τσιμισκή ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Βασικός παράγοντας κάθε μελέτης είναι η τοπογραφική αποτύπωση της προβλεπόμενης διαδρομής των αγωγών, καθώς και το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής.γενικά μπορούμε να πούμε ότι το δίκτυο μπορεί να καθοριστεί με το ρυμοτομικό σχέδιο,εφόσον αυτό έχει χαραγμένες πάνω τις ισοϋψείς καμπύλες. /.

8 -2- Στή μελέτη της περιοχής που εξετάζουμε τα απαραίτητα τοπογραφικά διαγράμματα πάρθηκαν από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης. Το ρυμοτομικό σχέδιο καθορίζει την περιοχή που θα εξυπηρετήσει το δίκτυο και δίνει στοιχεία για το είδος των χρήσεων γης π.χ. σαν καθαρή περιοχή κατοικιών, βιομηχανική ζώνη κ.λ.π. Παρέχει με τα χαρακτηριστικά των επιφανειών που θα αποχετευθούν και στοιχεία για τον ποσοτικό προσδιορισμό ακαθάρτων και βρόχινου όπως π.χ. αναφορικά με πυκνότητα πληθυσμού και συντελεστή απορροής. 2.2 Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Η καθ'ύψος θέση των ακραίων σημείων του δικτύου καθόρισε το βάθος και την κλίση των αγωγών. Η διάταξη και το είδος του δικτύου εξαρτώνται από την υφή και τη μορφή του εδάφους καθώς και από το ύψος και το χαρακτήρα του τελικού αποδέκτη.τα ακάθαρτα οδηγούνται με φυσική ροή από το συντομότερο δρόμο στον τελικό αποδέκτη (φρ. Θ-5). Οι υπόνομοι έχουν τοποθετηθεί στους υπάρχοντες δημόσιους δρόμους. Οι οξείες γωνίες που τυχόν σχηματίζονται κατά την αλλαγή διεύθυνσης της ροής μπορούν να δημιουργήσουν ανωμαλίες στη ροή. Γι' αυτό το λόγο αποφύγαμε κάτι τέτοιο με την παρεμβολή προσθέτων φρεατίων επίσκεψης. Το δίκτυο αποτελείται από,αγωγούς δευτερεύοντες και πρωτεύοωντες (κύριους) συλλεκτήρες ΒΑΘΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΑΓΩΓΩΝ Ο τελικός αποδέκτης επηρεάζει το βάθος τοποθέτησης των αγωγών. Το βάθος τοποθέτησης των αγωγών είναι αρκετό, ώστε να είναι δυνατή η αποχέτευση και των υπογείων χώρων των οικοδομών με φυσική ροή. Ως ελάχιστο βάθος των υπονόμων ακαθάρτων έχει καθορισθεί αυτό των 2,50 έως 3,00 μέτρων σε περιοχές κατοικιών. Για τα υπόγεια που δεν μπορούν να αποχετευθούν οι κανονισμοί αποχέτευσης επιβάλλουν την ανύψωση των λυμάτων με άντληση μέχρι το ύψος του υπονόμου, γιατί η βαθύτερη τοποθέτηση του δικτύου δεν δικαιολογείται οικονομικά. Το δίκτυο των υπονόμων βρίσκεται βαθύτερα από όλους τους άλλους αγωγούς όπως σωλήνες ύδρευσης, ηλεκτρικά και τηλεφωνικά καλώδια.. /.

9 Η ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΚΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ Στη μελέτη ακολουθήθηκε η φυσική κλίση των οδών, κάτω από το οδόστρωμα των οποίων κατασκευάζονται. Όπου η φυσική κλίση είναι πολύ μικρή, κάτω του % οι αγωγοί τοποθετήθηκαν με κλίση είναι 8%, η οποία θεωρείται η ελαχίστη επιτρεπτή. Η μεγαλύτερη κλίση που έχει χρησιμοποιηθεί είναι 0, Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΡΟΗΣ Στους αγωγούς ακαθάρτων η ταχύτητα ροής έχει διατηρηθεί τέτοια ώστε να εμποδίζεται η απόθεση λυμάτων ή ελαφρών υλών. Ως ελαχίστη ταχύτητα έχει καθορισθεί αυτή των 0,30 έως 0,35 m/sec για μερική πλήρωση αγωγών, την οποία δεχόμαστε στους υπονόμους και ως μεγίστη, προς αποφυγή διαβρώσεων στους αγωγούς αυτή των 3,00 m/sec. Η τήρηση της ταχύτητας μέσα στα παραπάνω όρια έχει επιτευχθεί με τον καθορισμό της κατάλληλης κατά μήκος κλίσης των αγωγών Η ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ Η ελαχίστη διάμετρος των αγωγών είναι 0,20 μέτρα. Στη μελετώμενη περιοχή χρησιμοποιήθηκαν για τους αγωγούς οι διατομές : D=0,20, D=0,35, D=0,40, D=0,45 και Ω=Ο,60 χ 0, Η ΧΑΡΑΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ Οι αποχετευτικοί αγωγοί ακαθάρτων εκτείνονται σε όλο το μήκος των οδών του οικισμού ώστε να είναι δυνατή η σύνδεσή τους με τα εσωτερικά αποχετευτικά δίκτυα των οικοδομών. Στη μελετώμενη περιοχή στην οδό ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ λόγω μεγάλου πλάτους της οδού,τοποθετήθηκαν δύο σειρές αγωγών στα άκρα ενώ στις υπόλοιπες οδούς οι αγωγοί τοποθετήθηκαν στο μέσο των οδών. 3. ΠΑΡΟΧΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ Η παροχή ακαθάρτων που θα αποχετευθούν με το δίκτυο, είναι συνάρτηση του εξυπηρετούμενου πληθυσμού, το είδος της απασχόλησής του και γενικότερα τον προορισμό του οικισμού. Για τον υπολογισμό της προς αποχέτευση ποσότητας ακαθάρτων εκτός από τον αριθμό των κατοικιών και την πυκνότητα τους σε κάθε τομέα,χρειάζεται και η ανα κάτοικο ημερήσια αποχετευόμενη ποσότητα.. /.

10 -4- Η ειδική παροχή ακαθάρτων,δηλαδή η παροχή ακαθάρτων ανηγμένη στη μονάδα επιφάνέιας είναι: Qmax Eo.Q Qmax = = F Έτσι, η μεγίστη παροχή ακαθάρτων δίνεται από τον τύπο: Εο. F.Q Qmax = ( ) 'Οπου Εο = η πυκνότητα του πληθυσμού F η εξυπηρετούμενη επιφάνεια Q η ανά κάτοικο ημερήσια κατανάλωση νερού = μέγιστη στιγμιαία ημερήσια παροχή δηλ. : 4 της ημερήσιας απορροής 4. το ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ 4. ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΑΠΟΡΡΟΗΣ Για τον υπολογισμό του δικτύου, αντιστοιχούμε σε κάθε τμήμα αγωγού επιφάνειες απορροής ή συμβολής. Για να βρούμε τις επιφάνειες απορροής,διχοτομούμε τις γωνίες γύρω από ένα φρεάτιο των οικοδομικών τετραγώνων και ενώνουμε τα σημεία τομής των διχοτόμων. Ανάλογα με τις χρήσεις γης, υπολογίζεται η παροχή ακαθάρτων για την επιφάνεια απορροής, σύμφωνα με τον αριθμό των κατοικιών και το εμβαδόν βάσει του τύπου ( ). Οι παροχές αυτές ισχύουν για τον υπολογισμό όλου του αγωγού που βρίσκεται στην επιφάνεια απορροής. Αυτό σημαίνει πρόσθετη ασφάλεια από υπερφόρτωση γιατί η παροχή αυτή παρατηρείται μόνο στο τέλος του αγωγού ο οποίος αντιστοιχεί στην επιφάνεια απορροής. Ο υπολογισμός της παροχής ακαθάρτων αρχίζει από τα ψηλότερα σημεία των παρόδων και προχωράει προς τα φρεάτια συμβολής του συλλεκτήρα μέχρι εξάντλησης των αγωγών του δικτύου. 4.2 Η ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Στο τοπογραφικό της περιοχής που αποχετεύουμε καταχωρού Οι οδοί, οι ισοϋψείς καμπύλες, η θέση των αγωγών, ο τε νται: λικός αποδέκτης και οι επιφάνειες απορροής.επίσης όλα τα φρεάτια (επίσκεψης,συμβολής, αλλαγής διεύθυνσης, αλλαγής κλίσης,. /.

11 -5- αλλαγής διατομής των αγωγώv),όπου η απόσταση μεταξύ των παραπάνω φρεατίων είναι μεγάλη, έχουν τοποθετηθεί φρεάτια ανά μέτρα, για να είναι δυνατός ο χειρισμός των μηχανημάτων καθαρισμού. Σε κάθε φρεάτιο αναγράφεται η ονομασία του, το υψόμετρο εδάφους και τα υψόμετρα ροής των συμβαλλόντων αγωγών. Τα φρεάτια για τους αγωγούς ακαθάρτων ονομάζονται με μικρά γράμματα του αλφαβήτου ακολουθούμενα από τους αύξοντες αριθμούς. Έτσι τα φρεάτια διακλάδωσης του κεντρικού συλλεκτήρα, φέρουν πάνω στον αγωγό της διακλάδωσης το χαρακτηριστικό γράμμα του συλλεκτήρα (Θ) και τον αύξοντα αριθμό τους. Ανάμεσα σε δύο φρεάτια αναγράφονται: η διάμετρος, η κλίση και το μήκος του αγωγού. Για την οριζοντιογραφία του δικτύου χρησιμοποιήθηκαν οι κλίμακες :2000 και : ΜΗΚΟΤΟΜΗ Οι μηκοτομές παρέχουν στοιχεία για τις στάθμες του εδάφους, του πυθμένα, την κλίση και τις διαστάσεις των αγωγών,τα φρεάτια και τις αποστάσεις τους. Οι μηκοτομές σχεδιάστηκαν σύμφωνα με την κατεύθυνση της ροής από αριστερά προς τα δεξιά και μάλιστα παραμορψωμένες δηλαδή η κλίμακα μηκών είναι διαφορετική από την κλίμακα υψών Η σχέση τους είναι 0:. Χρησιμοποιήθηκε σαν κλίμακα μηκών η :000 και υψών : ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑ Οι ιδιωτικές συνδέσεις και τα δίκτυα έχουν. σκοπό να συγκεντρώνουν και να αποχετεύουν στο δημόσιο δίκτυο, από το συντομώτερο δρόμο,τα λύματα που αντιστοιχούν σε κάθε ιδιοκτησία. Ιδιωτικός αγωγός είναι ο αγωγός μέσα στο οικόπεδο που οδηγεί τα λύματα στον αγωγό σύνδεσης. Αγωγός σύνδεσης είναι ο αγωγός από το δημόσιο υπόνομο μέχρι το όριο της ιδιοκτησίας.. /.

12 -6- Οι ιδιωτικές διακλαδώσεις κατασκευάζονται με μικρότερη διάμετρο από τους κεντρικούς αγωγούς.συνήθως εφαρμόζεται διάμετρος Ο= 0,2-0,5 μέτρα. Η κλίση των διακλαδώσεων προς αποφυγή εμφράξεων δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 2%.Η συμβολή των διακλαδώσεων πάνω στους αγωγούς γίνεται πάνω σε ειδικό στόμιο αναμονής μούφα το οποίο τοποθετείται, όχι χαμηλά σημεία της διατομής των αγωγών, για την αποφυγή εισρροής υδάτων μέσα στη διακλάδωση, όταν ανεβαίνει η στάθμη των υδάτων του υπονόμου. 7. ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ Φρεάτια επίσκεψης προβλέπονται για την επιτήρηση και τον καθαρισμό του δικτύου. Σε κάθε αλλαγή διεύθυνσης, κλίσης και διατομής χρησιμοποιούντα ι φρεάτια επίσκεψης. Ένας υπόνομος λοιπόν πρέπει να είναι ευθύγραμμος ανάμεσα σε δύο φρεάτια για να είναι εύκολος ο έλεγχος. Στις διασταυρώσεις των δρόμων και όπου συμβάλλουν δύο ή περισσότεροι αγωγοί τοποθετούνται επίσης φρεάτια.η μορφή και οι διαστάσεις των φρεατίων εξαρτώνται από τη μορφή, τη διατομή και το βάθος των αγωγών. Το απλό φρεάτιο επίσκεψης επιτρέπει κάθετη κάθοδο στον αγωγό. Η κάτοψη του είναι κυκλική και για μεγάλες σχετικά διαμέτρους είνα ι ορθογωνική ή τετράγωνη. Η ελάχιστη διάμετρος σε κυκλικά φρεάτια είναι,00 μέτρο και η μικρότερη πλευρά στα ορθογώνια είναι επίσης,00 μέτρο.από τα 0,60 μέτρα περίπου κάτω από την επιφάνεια της γης στενεύει προς τα πάνω με ένα κώνο (λαιμό) ή είναι καλυπτόμενο με οπλισμένη πλάκα από την οποία συνεχίζει λαιμός διαμέτρου 0,60 μέτρα. Τα φρεάτια αυτά κατασκευάζονται επί τόπου από χυτό σκυρόδεμα με πάχος τοιχωμάτων 0,20 έως 0,30 μέτρων στο κυρίως σώμα και 0,5 έως 0,20 μέτρων στο λαιμό του φρεατίου. Για απλές μορφές τυποποιημένων φpεατίων μπορούν να χρησιμοποιηθούν προκατασκευασμένοι δακτύλιοι. Χρησιμοποιούνται βαθμίδες κατά DIN 2 που εδώ μπαίνουν τέσσερις ή τρείς σε κάθε όρθιο μέτρο. Για καλύτερη χρήση,οι αναβολείς διατάσσονται σε αλληλομετάθεση περίπου των 0,30 μέτρων. Στη μελέτη χρησιμοποιήθηκαν δύο τύποι φρεατίων: α. Απλό φρεάτιο επίσκεψης αγωγού κυκλικής διατομής με πλάκα κάλυψης οριζόντια. Εφαρμόζεται για βάθη μεγαλύτερα των 2,50 μέτρων. β. Φρεάτιο επίσκεψης αγωγού ωοειδούς διατομής με οριζόντια πλάκα κάλυψης.. Ι.

13 -7-8. Η ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ 8. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ Ο όγκος των εργασιών και το υψηλό κόστος κάνουν ώστε ανάμεσα στην έναρξη της μελέτης και το τέλος,της κατασκευής, να περνούν χρόνια, καμιά φορά και δεκαετίες. Γι' αυτό η μελέτη πρέπει να επιτρέπει την εξοικείωση με την πορεία συλλογισμών ενός προκατόχου. Όλα τα στοιχεία της μελέτης και του υπολογισμού πρέπει να σημειώνονται με ακρίβεια. Αν μπορεί να υποτεθεί μακροχρόνια διάρκεια της κατασκευής, θα πρέπει να προηγηθεί της καθαυτό μελέτης μιά άλλη με μόνο οδηγίες για την κατασκευή.οι προβλεπόμενοι υπόνομοι πρέπει οπωσδήποτε να θεωρούνται ένα σύνολο. Ανεξάρτητες αποχετεύσεις επί μέρους συνοικιών μόνο δυσκολίες θα φέρνουν αργότερα στο συνολικό προγραμματισμό και λειτουργία. Επίσης για τα απαιτούμενα έργα πρέπει να γίνονται χωριστό για κάθε τεχνικό έργο.δεν θα πρέπει να καλύπτουν το απώτερο μέλλον,για να μην προκύπτουν αντιοικονομικές κατασκευές. ίι' αυτό πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην πολιτική περιφερειακή ανάπτυξη. Στη διάρκεια των προκαταρκτικών εργασιών πρέπει να υπάρχει συνεργασία με τις Υπηρεσίες Επίβλεψης, τους αρμοδίους φορείς και τα Κοινοτικό Ιδρύματα. Η μελέτη πρέπει να υπογράφεται απο τον κύριο του έργου και να υποβάλλεται στη Πολεοδομία. Αυτή την στέλνει για επιστημονικό έλεγχο.αφού τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία, και εφ'όσον δεν υπάρχει λόγος απαγορευτικός, δίνεται άδεια κατασκευής. Κατά την αποχετευτική μελέτη της περιοχής χρειάστηκαν: 8.2 Η ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟΡΡΟΗΣ Το σύνολο της περιοχής που εξυπηρετεί το δίκτυο των υπονόμων, ονομάζεται λεκάνη απορροής. Το DIN 4045 ορίζει σαν τέτοια, την περιοχή σε οριζόντια προβολή που περικλείεται από υδροκρίτες και αποχετεύεται σ'ένα σημείο του δικτύου, ή του τελικού αποδέκτη. Λόγω τοπικών συνθηκών π.χ. ειδικής μορφής του εδάφους, μπορεί να χωρίζεται σε τμήματα. Γιά τον υπολογισμό του δικτύου, αντιστοιχίζουμε σε κάθε τμήμα αγωγού επιφάνειες απορροής ή συμβολής.. Ι.

14 -8- Γ ι ά να βρούμε τις επιφάνειες απορροή ς, δι χ οτομούμε βασικά τις γωνίες των οικοδομικών τετραγώνων γύρω από ένα φρεάτιο και ενώνουμε τα σημεία τομής των διχοτόμων ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ Τα στοιχεία για την πυκνότητα πληθυσμού και την μέση ανά κάτοικο ημερήσια κατανάλωση νερού πάρθηκαν από το δήμο Κατερίνης:. Πυκνότητα πληθυσμού: Εο = 5 κάτοικοι/στρέμμα 2. Μέση ανά κάτοικο ημερήσια κατανάλωση νερού: Q = 200 lt 3. Ελάχιστη κατά μήκος κλίση των αγωγών: Imin = Ο, Μέγιστη κ ατά μήκος κλίση των αγωγών: Imax = 0,025 5 : Ελάχιστη διατομή (διάμετρος) κυκλικού αγωγού: D =0,20m 6. Μέγιστη διατομή κυκλικού αγωγού: D = 0,45 m 7. Ελάχιστη υψομετρική διαφορά μεταξύ εδάφους και ροής 2,50 m 8. Μέγιστη απόσταση αγωγού από φρεάτιο σε φρεάτιο 60 m 9. Ελάχιστη ταχύτητα ροής Umin = 0,30 έως 0,35 m/sec 0. Μέγιστη ταχύτητα ροής Umax = 3,00 m/sec. Συντελεστής τραχύτητας κατά kutter m = 0, ΣΕΙΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ Αφού πήραμε το ρυμοτομικό σχέδιο από το Δήμο Κατερίνης ξεκινήσαμε ως εξής: Χαράξαμε όλους τους υδροκρίτες των επιφανειών απορροής. Στη συνέχεια χαράξαμε τους αγωγούς κατά μήκος των οδών και στη μέση του πλάτους αυτών. Μετά σχεδιάσαμε τα φρεάτια, στις θέσεις που κρίναμε κατάλληλες. Σε κάθε αγωγό που κόβεται,βάζουμε τερματικά φρεάτια. Αφού χαράξαμε αυτά, περάσαμε στο υπολογιστικό τμήμα. Οι τύποι που χρησιμοποιήσαμε είναι: Για την προς αποχέτευση παροχή : Q = Εο.F.Q Για την υγρή διατομή έχουμε: α. για κυκλικές διατομές αγωγών π.0 2 Fυγρ = ~~ 8 β. για ωοειδής διατομές αγωγών F = 3,02. r 2. /.

15 -9- Για τ ην υδραυλική α κ τίνα έ χ ουμε: α. για κυκλικές διατομές αγωγών: R = β. για ωοειδής διατομές: Ο συντελεστής τραχύτητας c ισούται c = D 4 R = 0,63. r 00./"R m+(r Τα υψόμετρα εδάφους τα βρίσκουμε από τις υψομετρικές καμπύλες της οριζοντογραφίας. Η ταχύτητα ροής U = cfr:i και για την διοχετευτικότητα του αγωγού Q = Fαγ. υ 9. ΦΡΕΑΤΙΑ 9. ΓΕΝΙΚΑ Στη κατηγορία των βοηθητικών εγκαταστάσεων των υπονόμων περιλαμβάνονται όλες εκείνες οι κατασκευές, εκτός από τους αγωγούς οι οποίες είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του δικτύου, επιτρέπονται την μέσω αυτών προσπέλαση,τον έλεγχο και τη συντήρηση των αγωγών. Τέτοιες κατασκευές είναι τα φρεάτια. Τα φρεάτια χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με τον σκοπό τον οποίο εξυπηρετούν για την επίτευξη ομαλής λειτουργίας του δικτύου. 9.2 ΦΡΕΑΤΙΑ ΣΥΜΒΟΛΗΣ Έτσι ονομάζουμε τα φρεάτια που κατασκευάζονται σε κάθε συμβολή των αγωγών του δικτύου,προκειμένου οι μικρότεροι υπόνομοι να στείλουν τα ύδατα σε μεγαλύτερους. Περιλαμβάνονται στην κατηγορία των φρεατίων επισκέψεως γιατί επιτρέπουν την εις τον πυθμένα τους κάθοδο ειδικευμένου προσωπικού,για έλεγχο, καθαρισμό κλπ. Η κατασκευή τους είναι απαραίτητη, διότι χ ωρί ς αυτά θα είναι αδύνατη η κατάληξη δύο ή και περισσότερων αγωγών σε ένα μεγαλύτερο χωρίς κακοτεχνίες και συνέπειες δυσμενε ίς γι α την ροή. Η μορφή και οι διαστάσε ι ς των φρεατίων αυτών εξαρτώνται από τη μορφή, τη διατομή και το βάθος των αγωγών που συμβάλλουν.στις περισσότερες περιπτώσεις είναι κυλινδρικά διαμέτρου, 00 έω ς, 40 m και ύψους 2, 00 έως 2, 50 m, καλυπτόμενα με οπλισμένη πλάκα ή κολουροκωνικό τμήμα, πάνω από τα οποία συνεχίζεται μέχρι της επιφάνειας της οδού κυλινδρικός λαιμός διαμέτρου συνήθως 0,60 m. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που τα φρεάτια χρειάζεται να γίνουν ορθογώνια ή και πολυγωνικά με λαιμό ορθογωνικής διατομής. Επι του στομίου του λαιμού τοποθετείται κυ κ λικό ή ορθογωνικό κάλυμμα από χυτοσίδηρο.. /.

16 -0- Τα φρεάτια κατασκευάζονται συνήθως από χυτό επί τόπου σκυρόδεμα με πάχος τοιχωμάτων 0,2070,30 m στο κυρίως σώμα και 0,570,20 m στο λαιμό του φρεατίου ΦΡΕΑΤΙΑ ΠΤΩΣΕΩΣ Φρεάτια πτώσεως ονομάζουμε εκείνα τα φρεάτια που διαμορφώνουμε ειδικά γιά να διευκολύνουμε τη ροή σε περιπτώσεις που απαιτείται λόγω τοπογραφικών συνθηκών απότομη πτώση της στάθμης ενός αγωγού. Τα φρεάτια πτώσεως κατασκευάζονται ανάλογα προς τα φρεάτια συμβολής και τα φρεάτια πτώσεως αποτελούν φρεάτια επισκέψεως ΑΠΛΑ ΦΡΕΑΤΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣ Επίσης σε περιπτώσεις που δεν έχουμε αλλαγή κλίσεως,κατευθύνσεως ή μεγέθους διατομής των αγωγών, είμαστε υποχρεωμένοι ανά αποστάσεις m να κατασκευάζουμε φρεάτιο επισκέψεως, για να είναι δυνατός ο χειρισμός των μηχανημάτων καθαρισμού. 0. ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΝΟΜΩΝ Μικροί ή μεσσαίοι αγωγοί συναρμολογούνται με σωλήνες από σκυρόδεμα ή αργιλλοπυριτικούς. Και τα δύο υλικά είναι σε γενικές γραμμές,εξίσου καλό και, με _ καλή κατασκευή, αδιαπέρατα. Έχουν ίσες απώλειες τριβής, και εφόσον δεν έχουν φθαρεί τα τοιχώματα και οι συνδέσεις κωδωνοειδούς μορφής, είναι εξίσου καλές. Για να γίνει ασφαλτική στεγάνωση οι αγωγοί πρέπει να είναι στεγνοί καλύτερη είναι η χρήση κυλιομένων ή ολισθαινόντων δακτυλίων και στεγόνωση με συνθετικές ύλες. Θερμοκρασίες πάνω από 35 δεν επιτρέπονται. Οι αργιλοπυριτικοί σωλήνες είναι ακριβοί αλλά έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και ανθίστανται ασφαλώς στις χημικές και μηχανικές διαβρώσεις. Οι σωλήνες από σκυρόδεμα πρέπει να είναι υδατοστεγείς. Αυτό επιτυγχάνεται με τη σωστή σύνθεση του σκυροδέματος και την ειδική κατεργασία του.με το σιδηρό οπλισμό μπορεί να αναληφθεί κάθε εξωτερική ή εσωτερική πίεση. Η συνηθέστερη σύνθεση των σωλήνων είναι κωδωνοειδής με ελαστικό σύνδεσμο. Σωλήνες με τέτοιες συνδέσεις μπορούν να κατασκευαστούν σε μεγάλα. /.

17 - - μήκη. Το έδαφος και το υπόγειο νερό πρέπει να εξετάζονται ως προς την πιθανότητα χημικής δραστικότητας τους. Επίσης πρέπει να δίνεται προσοχή και στη διάβρωση του εσωτερικού των αγωγών από βιομηχανικά λύματα, αέρια σήψεως και άμμο. Στην συγκεκριμένη μελέτη έχουν χρησιμοποιηθεί αργυλοπυριτικοί σωλήνες, οι πλαστικοί σωλήνες όμως χρησιμοποιούνται περισσότερο. Η χρήση σε μεγάλη κλίμακα πλαστικών υλικών για τους σωλήνες υδρεύσεως είναι σχετικά πρόσφατη και περιορίζεται κατά κανόνα στους αγωγούς συνδέσεως. Διακρίνουμε δύο κύριες κατηγορίες πλαστικών σωλήνων (i) εύκαμπτους και (ii) άκαμπτους. Οι πρώτοι κατασκευάζονται από πολυεθυλίνη και υποδιαιρούνται σε χαμηλής πυκνότητας και υψηλής πυκνότητας. Οι εύκαμπτοι σωλήνες είναι μαύρου χρώματος και βρίσκονται στο εμπόριο περιτυλιγμένοι σε μήκη πάνω από 50 m. Οι μεγάλης πυκνότητας σωλήνες έχουν μικρότερο βαθμό ευκαμψίας σε σχέση με τους σωλήνες μικρότερης πυκνότητας. Οι εσωτερικοί διάμετροι κυμαίνονται περίπου από 3 mm έως 50 mm και οι εξωτερικοί από 2 mm έως 60 mm. Οι άκαμπτοι σωλήνες κατασκευάζονται από χλωριούχο πολυβινίλιο, γνωστού στο εμπόριο P.V.C. και συνήθως έχουν χρώμα βαθύ στακτόχρουν. Οι ονομαστικοί διάμετροι κυμαίνονται από 50 mm έως 600 mm ενώ η πραγματική εσωτερική διάμετρος κυμαίνεται από 52 mm έως 580 mm. Οι συνδέσεις των εύκαμπτων σωλήνων από πολυεθυλίνη μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω μεταλλικών ή άκαμπτων πλαστικών (R.V.C.) τεμαχίων. Η σύνδεση των ακάμπτων P.V.C. σωλήνων επιτυγχάνεται κατά κανόνα με συγκόλληση, οπότε χρειάζεται μεγάλη προσοχή και εξειδίκευση. Είναι όμως δυνατ-ή και η σύνδεση συστήματος "κεφαλής - πείρου" με ελαστικούς δακτυλίου και με κατάλληλη επεξεργασία των παρειών των σωλήνων για την εφαρμογή. Οι πλαστικοί σωλήνες παρουσιάζουν πολλά πλεονεκτήματα. Είναι ελαφριοί, εύκολοι στη μεταφορά, σύνδεση και τοποθέτηση, δεν υπόκεινται σε ηλεκτροχημική διάβρωση και η λεία εσωτερική τους επιφάνεια ελλατώνει τις αντιστάσεις τριβής και συνεπώς μειώνει την απαιτούμενη διάμετρο για συγκεκριμένη παροχή.. /.

18 - 2 - Η ευκαμψία των πρώτων σωλήνων επιτρέπει την εύκολη τοποθέτηση και ελλατώνει την ευαισθησία τους προς το υδραυλικό πλήγμα. Οι συνδέσεις,ιδίως για μικρής διαμέτρου σωλήνα μπορούν να γίνουν πριν την τοποθέτηση εντός της τάφρου. Συγχρόνως όμως απαιτείται προσοχή στην τοποθέτηση και επιχωμάτωση όπως επίσης και στην τήρηση των προδιαγραφών. Τόσο η κοίτη εδράσεως του σωλήνα όσο και το επίχωμα πρέπει να είναι καλά διαβαθμισμένο από απόψεως μηχανικής συνθέσεως με κόκκους μεταξύ χονδρής άμμου και ιλυος. Η πλήρωση της τάφρου και η συμπύκνωση του επιχώματος πρέπει να γίνεται ομοιόμορφα ώστε η μεγίστη παραμόρφωση των σωλήνων να μην υπερβαίνει το 5% της διαμέτρου Επίσης σε θερμοκρασία κάτω των o c αυξάνεται η ευθραυστότητα των σωλήνων. Οι πλαστικοί σωλήνες και συγκεκριμένα οι P.V.C. είναι αυτοί που χρησιμοποιούνται περισσότερο και έχουν μεγάλη εφαρμογή λόγω των πλεονεκτημάτων που αναπτύχθηκαν παραπάνω.

19 - 3 - Μ Ε Ρ Ο Σ ΙΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3ο ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

20 - 4 - Κ Ε Φ Α Λ Α Ι Ο ο Α. ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟΡΡΟΗΣ

21 - 5 - Α. ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟΡΡΟΗΣ. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-32 έως Θ-3 F = (39χ4):2 + (42χ20):2 - (55χ7,0):2 => => F = 027,5 m 2 ή F =,0275 στρ. 2. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-3- έως Θ-3 F2 = (33χ34):2 + [(33+22)χ20]:2 => = > F 2 = m 2 ή F 2 =, σ τ ρ. 3. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-3 έως Θ-30 F3 = [(34,5+28)36]:2 + (34,5χ24):2 => = > F 3 = m2 ή F 3 =, σ τ ρ. 4. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-30 έως Θ-29 F4 = (36χ36): => = > F 4 = Ο 7 7 m 2 ή F 4 =, Ο 7 7 σ τ ρ. 5. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-29 έως Θ-28 Fs = (66,7χ35):4 + (66,7χ37,7):4 => = > F 5 = 2 5 m 2 ή F s =, 2 5 σ τ ρ. 6. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-28 έως Θ-27 F6 = (66,7χ35):4 + (66,7χ37,7):4 => = > F6 = 2 5 m 2 ή F6 =, 2 5 στρ. 7. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-27-2 έως Θ-27- F = [(24+64)34,5]:2 + [(29+64)24]:2 => => F = 2640 m 2 ή F = 2,64 στρ. 8. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-27- έως Θ-27 Fe = [ ( 40+5) 3]: 2 + [ ( 4+40) 26]: 2 = > = > Fe = 400 m 2 ή Fe =, 40 στρ.. /.

22 Του τμήματος από φρεάτιο Θ-26- έως Θ-26 Fg = [ ( ) 2 7] : 2+ ( 20χ 8) : 2+ ( 7χ 7 ) : 2+ [ ( ) 30] : 2 = > => Fg = 2732 m 2 ή F9 = 2,732 στρ. 0. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-27 έως Θ-26 Fo = (46χ25):2 + (46χ25):2 => = > F ο = 6 ο m 2 ή F ο =, 6 σ τ ρ.. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-26 έως Θ-25 F = (3χ30):2 + [(45+20)24]:2 + (4χ4,5):2 => => F = 350 m 2 ή F =,35 στρ. 2. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-25 έως Θ-24 F2 = [(46+9)24]:2 + (60χ3):2 - (4χ4,5):2 => = > F 2 = 6 Ο m 2 ή F 2 =, 6 σ τ ρ. 3. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-24-3 έως Θ-24-2 F3 = (9χ45):4 + [(53+32)26,5]:2 => = > F 3 = 2 5 Ο m 2 ή F 3 = 2, 5 σ τ ρ. 4. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-24-2 έως Θ-24- F4 = (9χ45):4 + [(38+7)26,5]:2 => => F4 = 620 m 2 ή F4 =,62 στρ. 5. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-24- έως Θ-24 Fs = (54χ27,5):2 + [(54+6)24]:2 => => F5 = 460 m 2 ή Fs =,46 στρ. 6. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-24 έως Θ-23 F6 = (60χ30):2 + (60χ28,5):2 => = > F 6 = 7 5 Ο m 2 ή F 6 =, 7 5 σ τ ρ.. Ι.

23 Του τμήματος από φρεάτιο Θ-23-5 έως Θ F7 = (66 χ 4):2 + (43 χ ):2 => = > F = 5 5 ο m 2 ή F =, 5 5 σ τ ρ. 8. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-23-4 έως Θ-23-3 Fa = (60χ25):2 + [(60+40)28]:2 => => Fa = 250 ή Fa = 2, 5 στρ. 9. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ F9 = [(20+0)30]:2 + [(20+3)43]:2 => = > F 9 = 940 m2 ή F 9 = Ο, 94 στρ. 20. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-23-3 έως Θ-23-2 Fzo = (40χ35,5):2 + [(40+25)43]:2 => => Fzo = 2200 m 2 ή Fzo = 2, 2 στρ. 2. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-23-2 έως Θ Fz = (3 χ 35,5):2 + (3χ43):2 => => Fz = 220 m 2 ή Fz =,22 στρ. 22. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έω ς Θ-23-- Fz2 = [(45+7) χ 48] :2 + [(45+38,5)35] :2 => => Fz2 = 270 m 2 ή Fz 2 = 2, 7 στρ. 23. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-23-- έως Θ-23- Fz3 = (45 χ 45,5):2 + (34 χ 45,5):2 => => Fz3 = 790 m 2 ή Fz3 =, 79 στρ. 24. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-23- έως Θ-23-0 Fz4 = (28,5 χ 46):2 + (4 χ 28,5):2 => => Fz4 = 260 m 2 ή Fz4 =.26 στρ. 25. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-23-0 έως Θ-23-9 Fzs = [(5+4)45]:2 + (5χ43):2 => => Fzs = 2340 m 2 ή Fzs = 2,34 στρ.. /.

24 Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ Fz6 = (30χ6):2 +(30χ37):2 + (32χ45):2 => => Fz6 = 530 m 2 ή Fz6 =,53 στρ. 27. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ F 2 7 = [ ( Ο ) 6 ] : 2 + [ ( 4 2, ) 2 3 ] : 2 = > = > F 2 = Ο 7 Ο m 2 ή F 2 =, Ο 7 σ τ ρ. 28. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ F2a = (48χ22,5):2 + (37χ48):2 => = > F 2 a = 4 3 Ο m 2 ή F 2 a =, 4 3 σ τ ρ. 29. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ Fzg = [(55+4)23]:2 + (55χ26):2 => = > F2 9 = 400 m 2 ή Fz 9 =, 4 στρ. 30. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ F3o = (33χ45):2 + [(80+38)23]:4 + (0χ7):2 => = > F 3 ο = 6 Ο Ο m 2 ή F 3 ο =, 6 σ τ ρ. 3. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ-23-9 F3 = ( 4 χ45): 2 + [ ( 80+38) 23] : 4 = > = > F 3 = 6 Ο Ο m 2 ή F 3 =, 6 σ τ ρ. 32. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-23-9 έως Θ-23-8 F32 = (5χ23,5):2 + (5χ26):2 => = > F 3 2 = 2 6 Ο m 2 ή F 3 2 =, 2 6 σ τ ρ. 33. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ-23-8 F33 = [(80+38)23]:2 + [(80+38)2]:2 => = > F 3 3 = 2 6 Ο Ο m 2 ή F 3 3 = 2, 6 σ τ ρ. 34. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-23-8 έως Θ-23-7 F34 = [(45,50χ22):2]χ2 => = > F3 4 = 000 m 2 ή F3 4 =, ο στρ.. /.

25 Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ F3s = (45,5χ33):2 + (45,5χ22,5):2 = > F 3 s = 2 6 Ο m 2 ή F 3 s =, 2 6 σ τ ρ. => 36. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ F36 = (7χ32,5):2 + [(7,00+22)28]:2 => => F36 =2450 m2 ή F36 = 2,45 στρ. 37. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ F37 = [(55χ26)2] :2 => = > F3 = 440 m 2 ή F3 =, 44 στρ. 38. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ F3e = (40χ9):2 + (40χ2):2 + [(80+22)27]:2 => = > F 3 s = 2 8 Ο m 2 ή F 3 e = 2, 8 σ τ ρ. 39. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ F39 = [(38+80,5)22]:4 + [(80,5+9)30,5]:4 => = > F3 9 = 405 m 2 ή F3 9 =, 405 στρ. 40. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ-23-7 F4o = [(38+80,5)22]:4 + [(80,5+9)30,5]:4 => => F4o = 405 m 2 ή F4o =,405 στρ. 4. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-23-7 έως Θ-23-6 F4 = [(70,5+47,5)23,5]:2 + [(70,5+7)37]:2 => = > F4 = 3000 m 2 ή F4 = 3, ο στρ. 42. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-23-6 έως Θ-23-5 F42 = (20χ37):2 + [(50+27,5)23,5]:2 + (30χ25):2 => = > F 4 2 = 6 6 Ο m 2 ή F 4 2 =, 6 6 σ τ ρ. 43. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ F4 3 = ( 45χ44): 2 + ( 45χ38): 2 = > = > F4 3 = 840 m 2 ή F4 3 =, 84 στρ.. /.

26 Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ F44 = (40χ44):2 + [(40+3)38]:2 => = > F4 4 = 880 m 2 ή F4 4 =, 88 στρ. 45. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ F45 = [(52+28)43]:2 + [(52+23)2]:2 => = > F 4 s = 2 5 Ο m 2 ή F 4 s = 2, 5 σ τ ρ. 46. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ F46 = (55χ7):2 => => F46 = 90 m2 ή F46 = 0,9 στρ. 47. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ F47 = [(37,6χ40):2]χ2 => = > F 4 7 = 5 Ο ο m 2 ή F 4 7 =, 5 σ τ ρ. 48. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ F4a = [(40,75χ40):2]χ2 => = > F4 a = 640 m 2 ή F4 a =, 64 στρ. 49. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ F49 = (53χ39):2 + (53χ26):2 => => F49 = 720 m 2 ή F49 =,72 στρ. 50. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ Fso = [(40,5+3)39]:2 + [(40,50+42,00)26]:2 => => Fso = 20 m 2 ή Fso = 2, στρ. 5. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ Fs = (52χ26):2 + (52χ35):2 => = > Fs = 590 m 2 ή Fs =, 59 στρ. 52. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ Fs2 = [(64+43)24] :2 + [(65+42)26] :2 => = > F s 2 = Ο m 2 ή F s 2 = 2, 6 7 σ τ ρ.. /.

27 Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ F5 3 = ( 30χ26): 2 + [ ( 30+32) 24] : 2 = > = > Fs 3 = 30 m2 ή Fs a =, 3 στρ. 54. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ F5 4 = (26 χ 24,5):2 + (36 χ 26):2 => => Fs4 = 790 m 2 ή Fs4 = 0,79 στρ. 55. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ-23-5 Fss = (50 χ 23):2 + [(50+23)7]:2 => = > F5 s = 90 m 2 ή Fs s =, 9 στρ. 56. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-23-5 έως Θ-23-4 Fs6 = (8 χ 33,5):2 + (33,5χ25):2 => => Fs6 = 720 m 2 ή Fs6 = 0,72 στρ. 57. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ-23-4 F57 = [(59+23)8]:2 + (59 χ 30):2 => => Fs = 60 m 2 ή Fs =, 6 στρ Του τμήματος από φρεάτιο Θ-23-4 έως F5e = (35 χ 30):2 + ( 35 χ 34): 2 => => F5e = 20 m2 ή F5e = ' 2 στρ. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-23-3 έως Θ Θ-23-2 F59 = [(4+38,5)30]:2 + [(38,5+6)34]:2 => => F59 = 540 m 2 ή Fs9 =, 54 στρ. 60. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ F50 = (6 χ 29):2 + (6 χ 30):2 => = > F6 ο = 800 m 2 ή F6 ο =, 8 στρ. 6. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-23-2 έως Θ F6 = (64 χ 3 ):4 + [(64+4)33):4 => = > F6 = 050 m 2 ή F6 =, 05 στρ.. /.

28 Του τμήματος από φρεάτιο Θ-23- έως Θ-23 Fs 2 = ( 64χ3 ) : 4 + [ ( 64+4) 33] : 4 = > => Fs2 = 050 m2 ή Fs2 =,05 στρ. 63. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-23 έως Θ-22 Fs3 = (72 χ 34,5):4 + [(34+7)30]:2 => = > F s 3 = m 2 ή F s 3 =, σ τ ρ. 64. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-22 έως Θ-2 Fs4 = (72 χ 34,5):4 + [(38+20)20]:2 => = > Fs 4 = 200 m 2 ή Fs 4 =, 20 στρ. 65. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-2- έως Θ-2 Fss = [(87+4)36]:2 + [(87+3)3]:2 => => Fss = 3470 m 2 ή Fss = 3,47 στρ. 66. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-2 έως Θ-20 Fss = (33+3,):2 + [(33+46)23]:2 => = > Fs s = 430 m2 ή Fs s =, 43 στρ. 67. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-20 έω ς Θ-9 Fs = (30 χ3, 5):2 + (30χ23):2 => => Fs = 80 m 2 ή Fs = 0,8 στρ. 68. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-9-5 έω ς Θ-9-4 Fss = (47χ23,5):2 + [(47+0)27]:2 => = > F s e = 3 2 Ο m 2 ή F s e =, 3 2 σ τ ρ. 69. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-9-4- έω ς Θ-9-4 Fsg = [(50 χ 9):2]χ2 => = > F s 9 = 9 6 Ο m 2 ή F s 9 = Ο, 9 6 σ τ ρ. 70. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-9-4 έως Θ-9-3 F0 = (8χ27):2 + (49χ24):2 + (3 χ 20):2 => = > F ο = 4 Ο m 2 ή F ο =, 4 σ τ ρ.. /.

29 Του τμήματος από φρεάτιο Θ-9-3- έως Θ-9-3 F = (5χ25):2 + (5χ26, 5):2 => => F = 320 m 2 ή F =, 32 στρ. 72. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-9-3 έως Θ-9-2 F2 = (9 χ 20):2 + [(53+, 0)26]:2 + (43 χ 22):2 => => F2 = 260 m 2 ή F2 =,26 στρ. 73. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ F73 = [(46χ24,5):2]χ2 => = > F 3 = 20 m 2 ή F 3 =, 2 στρ. 74. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ F74 = 700 m m2 => = > F 4 = 460 m 2 ή F 4 =, 46 στρ. 75. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ Fs = [(49 χ 25):2] χ 2 => = > F 7 s = 2 2 Ο m 2 ή F Ί s =, 2 2 σ τ ρ. 76. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ F76 = (54 χ 26) :2 + [(54+,0)25] :2 => = > F 6 = 390 m 2 ή F 6 =, 39 στρ. 77. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-9-2- έως Θ-9-2 F77 = (52,5χ26):2 => => F = 680 m 2 ή F = 0, 68 στρ. 78. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-9-2 έως Θ-9- Fe = (54+9)22:2 => = > F 7 e = 6 9 Ο m 2 ή F Ί e = Ο, 6 9 σ τ ρ. 79. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-9--3 έως Θ-9--2 F9 = [(63+0)27]:2 + (63+3):2 => => F79 = 970 m 2 ή F9 =,97 στρ.. /.

30 Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ-9--2 Fao = (63χ27):2 + [(52+3)20,5]:2 => = > Fao = 390 m 2 ή Fao =,39 στρ. 8. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-9--2 έως Θ- 9-- Fs = [(40χ20):2]χ2 => = > Fa = 800 m2 ή Fa = Ο, 80 στρ. 82. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-9--- έως Θ-9-- Fa2 = [(53+3)9]:2 + [(52+9)23]:2 = > = > Fs 2 = 330 m 2 ή Fs 2 =, 33 στρ. 83. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-9-- έως Θ-9- Fs3 = (46χ22):2 + (46χ23,5):2 => = > Fa 3 = 050 m 2 ή Fa 3 =, 05 στρ. 84. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-9- έως Θ-9-0 FB4 = [(37+4)24]:2 = > = > Fs4 = 60 m 2 ή Fa4 = 0,6 στρ. 85. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-9-0 έως Θ-9-9 Fas = [(46+9)24] :2 = > = > F s s = 7 8 Ο m 2 ή F s s = Ο, 7 8 σ τ ρ. 86. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ Fa6 = (6χ3):2 + (74χ37):2 + (4 χ 5):2 = > = > Fs6 = 220 m 2 ή Fa6 = 2,2 στρ. 87. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ Fa = [(80+9)32] :2 + [(80+42)20] :2= > => Fa = 2800 m 2 ή Fs = 2,8 στρ. 88. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ-9-9- Fss = (39χ9):2 + (4χ5):2 + (25χ39):2 = > = > F a s = 9 6 Ο m 2 ή F a s = Ο, 9 6 σ τ ρ.. /.

31 Του τμήματος από φρεάτιο Θ έω ς Θ-9-9- Feg = [(80+42)9]:2 + [(80+33)24 ~ 5]: 2 => => Fe9 = 2590 m 2 ή Fe9 = 2,59 στρ. 90. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-9-9- έως Θ-9-9 F9o = (55,5χ24):2 + (50,5χ39):2 => => F9o = 590 m 2 ή Fgo =, 59 στρ. 9. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-9-9 έως Θ F9 = (4,5 χ 36,5):2 => = > F 9 = 7 6 Ο m 2 ή F 9 = Ο, 7. 6 σ τ ρ. 92. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-9-8 έως Θ-9-7 F92 = [(40+3)36]:2 => => F92 = 970 m 2 ή F92 = 0,97 στρ. 93. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-9-7 έως Θ F9 3 = ( 2Χ ): 2 = > => F93 = 60 m 2 ή F93 = 0,06 στρ. 94. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έω ς Θ-9-6- F9 4 = (73χ35):2 + [(0+73 )34]:2 => = > F 9 4 = Ο m 2 ή F 9 4 = 2, 6 9 σ τ ρ. 95. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έω ς Θ Fgs = (52 χ 36):2 + (52 χ 37):2 => = > F9 s = 900 m 2 ή F9 s =, 9 στρ. 96. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ-9-6- Fgs = [(36+7)36]:2 + [(36+ 3 )37]:2 => = > F 9 s = 8 7 ο m 2 ή F 9 s =, 8 7 σ τ ρ. 97. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-9-6- έως Θ-9-6 F97 = [(6+2)34]:2 - (2χ):2 + (6 χ 30) : 2 => = > F9 = 200 m 2 ή Fg = 2, στρ.. /.

32 Του τμήματος από φρεάτιο Θ-9-6 έω ς Θ-9-5 F9e = (36χ30):2 => => Fsa = 540 m 2 ή F9a = Ο, 54στρ. 99. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-9-5 έως Θ-9-4 F99 = [(29,5+5)30,5]:2 => => Fs9 = 520 m 2 ή F99 = 0,52 στρ. 00. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ Foo = [(74+0)32]:2 + (74χ33):2 => => Foo = 2560 m 2 ή Foo = 2,56 στρ. 0. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ F0 = (65χ32):2 + [(65+5)29,5]:2 => => F0 = 2080 m 2 ή F0 = 2,08 στρ. 02. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ-9-4- F02 = (35χ30):2 + (35χ33):2 => = > F ο 2 = Ο Ο m 2 ή F ο 2 =, Ο σ τ ρ. 03. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-9-4-έως Θ-9-4 Fo3 = (25,5χ30):2 + (25,5χ33):2 => => FCJ3 = 800 m 2 ή Fo3 = 0;80 στρ. 04. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-9-4 έως Θ-9-3 Fo4 = (36χ34): 2 => => Fo4 = 60 m 2 ή Fo4 = 0,6 στρ. 05. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-9-3 έως Θ-9-2 Fo5 = [(35,5+4,5)34]:2. => => Fos = 680 m 2 ή Fos = 0,68 στρ. 06. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ Fo6 = (66χ32):2 + (66χ36):2 => => Fo6 = 2250 m 2 ή Fo6 = 2,25 στρ.. /.

33 Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ Fo7 = [(72+6)33]:2 + [(72+4,5)33]:2 => => Fo7 = m 2 ή Fo7 = 2, 54στρ. 08. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ Foa = (34χ33):2 + (34χ3,5):2 => = > F ο a = Ο Ο m 2 ή F ο e =, σ τ ρ. 09. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-9-2- έως Θ-9-2 Fo9 = (32χ33):2 + (32χ3,5):2 = > => Fo9 = 030 m 2 ή Fo9 =,03 στρ. ο. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-9-2 έως Θ-9- F ο = [( 04+3 )32, 5] :4 => => F ο = 090 mz ή F ο = '09 στρ.. του τμήματος από φρεάτιο Θ-9- έως Θ-9 F = [(04+3)32,5]:4 => = > F = Ο 9 Ο m 2 ή F =, ο 9 σ τ ρ. 2. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-9 έως Θ-8 F2 = (20 χ 24):2 => => F2 = 240 m 2 ή F2 = 0,24 στρ. 3. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-8 έως Θ-7 F3 = [(24+8)7]:2 + (2 χ 5):2 = > F3 = 240 m 2 ή F3 = 0,24 στρ. 4. του τμήματος από φρεάτιο Θ-7-5 έως Θ-7-4 F4 =[(57+68)3]:2 => = > F 4 = 9 4 Ο m 2 ή F 4 =, 9 4 σ τ ρ. 5. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-7-4 έως Θ-7-3 F5 = [(43,5+4,0)33,5]:2 => = > F s = 7 8 Ο m 2 ή F s = Ο, 7 8 σ τ ρ.. /.

34 Του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ-7-2 F6 = (37,5 χ 26,5):2 = > = > F 6 = 4 9 Ο m 2 ή F 6 = Ο, 4 9 σ τ ρ. 7. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-7-2 έως Θ-7- F7 = [(44,5+32)27]:2 => = > F = Ο Ο m 2 ή F =, Ο σ τ ρ. 8. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-7- έω ς Θ-7 F a = (50,5χ24,5):2 => = > F a = 620 m2 ή F a = 0,62 στρ. 9. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-7 έως Θ-6 F9 = [(54+03)25]:4 + (64χ34):2 - (2 χ 5):2 = > = > F 9 = m 2 ή F 9 =, σ τ ρ. 20. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-6 έως Θ-5 F20 =[(54+03)25]:4 + (34 χ 5,5):2 => = > F20 = 865 m 2 ή F20 =, 865 στρ. 2. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-5-7 έως Θ-5-6 F2 = (50χ34):2 = > = > F 2 = 8 5 Ο m 2 ή F 2 = Ο, 8 5 σ τ ρ. 22. Του τμήματ ο ς από φρεάτιο Θ-5-6 έως Θ-5-5 F22 = [(36,5+4)34]:2 = > = > F22 = 690 m 2 ή F22 = 0,69 στρ. 23. Του τμήματός από φρεάτιο Θ-5-5 έως Θ-5-4 F23 = (42χ35):2 = > = > F 2 3 = 7 5 Ο m 2 ή F 2 3 = Ο, 7 5 σ τ ρ. 24. Του τμήματος από φρεάτιο Θ έω ς Θ-5-4- F24 = (55χ33):2 + (55 χ 27,5):2= > = > F 2 4 = 67 Ο m 2 ή F 2 4 =, 6 7 στρ.. /.

35 Του τμήματος από φρεάτιο Θ-5-4- έως Θ-5-4 F25 = (5χ33):2 + (5 χ3 5):2 => = > F 2 s = 7 30 m 2 ή F 2 s =, 7 3 στρ. 26. του τμήματος από φρεάτιο Θ-5-4 έως Θ-5-3 F26 = (2χ35):2 => = > F 2 6 = 2 Ο m 2 ή F 2 6 = Ο, 2 στρ. 27. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-5-3 έως Θ-5-2 F27 = [(5,5+4)27]:2 + (8 χ 9):2 => = > F 2 = 5 2 Ο m 2 ή F 2 =, 5 2 σ τ ρ. 28. του τμήματος από φρεάτιο Θ-5-2 έως Θ-5- F2B = [(22+8)30]:2 + (22χ40):2 => = > F 2 s = Ο 4 Ο m 2 ή F 2 s =, Ο 4 σ τ ρ. 29. Του τμήματος από φρεάτιο Θ-5--5 έως Θ-5--4 F29 = [(62+32)30]:2 + [(62+4)35]:2 => => F29 = 2570 m 2 ή F29 = 2,57 στρ. 30. του τμήματος από φρεάτιο Θ-5--4 έως Θ-5--3 F30 = (6χ8):2 => => F30 = 60 m 2 ή F30 = 0,06 στρ. 3. του τμήματος από φρεάτιο Θ-5--3 έως Θ-5--2 F3 = (23χ8):2 + (8χ3):2 => = > F 3 = 3 2 Ο m 2 ή F 3 = Ο, 3 2 σ τ ρ. 32. του τμήματος από φρεάτιο Θ έως Θ-5--2 F32 = (43χ22):2 + (43χ25):2 => => F32 = 00 m 2 ή F32 =,0 στρ. 33. του τμήματος από φρεάτιο Θ-5--2 έως Θ-5-- F33 = [(54+34)26]:2 + (34 χ 30):2 => = > F 3 3 = 6 Ο m 2 ή F 3 3 =, 6 σ τ ρ.. /.

36 Κ Ε Φ Α Λ Α Ι Ο 2ο Β. ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ

37 ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ο υπολογισμός αρχίζει από τα ψηλότερα σημεία των παρόδων και προχωράει προς τα φρεάτια συμβολής του συλλεκτήρα μέχρι να εξαντληθούν οι αγωγοί του δικτύου. Επειδή αλλαγή διατομής επιτρέπεται μόνο σε φρεάτια,η παροχή που αντιστοιχεί σε ένα φρεάτιο, λαμβάνεται υποψη για τον υπολογισμό του ανάντι του φρεατίου αυτού αγωγού.. Τμήμα από φρεάτιο Θ-32 έως Θ-3 F=,0275 στρ Qαγ= (5κατ/στρ χ,0275στρ χ 200t/κατ/ημ) = 0,62 lt/sec (4 χ 3600sec)= Q = 2 χ Qαγ = 2 χ 0,62 lt/sec =,224 lt/sec Παροχή από ανάντι Ολική παροχή : Qακ =,224 lt/sec Κλίση J = ΔΗ : L = (33,50-33,30) 8 = 0,0 Εκλέγω Fαγ =(πχ 02 ):8 = (3,4 χ 0,20 2 ):8 = 0,057 m2 U = { [ Ο Ο ( D ) ο ' 5 ] : [ 2 m+ ( D ) 0 ' 5 } χ [ ( D : 4 ) J ] ο, 5 = = {[00(0,2) 0 5 ] [Ο,7+(0,2) 0 5 ]} χ[( Ο,2:4) 0,Ο]Ο,5= = 0,94 m/sec Η διοχετευτικότητα του αγωγού δίνεται από τον τύπο: Q = Fαγ χ u χ 03 = 0,057m 2 χ 0,94m/sec χ 03 = 4,3 lt/sec Qακ < Q = >,224lt/sec < 4,3 lt/sec 2. Τμήμα από φρεάτιο Θ-3- έως Θ-3 F2 =, στρ Qαγ= (5κατ/στρ χ,στρ χ 200t/κατ/ημ) : (4 χ 3600sec)= = 0,066lt/sec Q = 2 χ Qαγ = 2 χ 0,066lt/sec = 0,32 lt/sec. /.

38 Παροχή από ανάντι Ολική παροχή Qακ = 0,32lt/ sec Κλίση : J = ΔΗ : ι = (33,60-33,30) : 30,00 = 0, 00 Εκλέγω : ο = 0,20 Fαγ =(πχ 0 2 ): 8 = (3,4 χ 0,202 ): 8 = 0,057 m2 υ = {[00(D) 0 5 ]:[2m+(D)0,5]} χ [(D:4)JJ0. 5 = = {[00(0,2) 0 5 ]:[0,7+(0,2) 0 5 ]} χ [(0, 2:4)0,00]0, 5 = = 0,872 m/sec Η διοχετευτικότητα του αγωγού είναι Q = Fαγ χ u χ 0 3 = 0,057m 2 χ 0,872m/sec χ 03 =3, 69lt/sec Qακ < Q => 0,32 lt/sec < 3,69 lt/sec 3. Τμήμα από φρεάτιο Θ-3 έω ς Θ-30 F3 =, 539 στρ Qαγ= (5κατ/στρ χ,539στρ χ 20Οlt/κατ/ημ) = 0,092lt/sec (4 χ 3600sec)= Q = 2 χ Qαγ = 2 χ 0,092lt/sec = 0,84 lt/sec Παροχή από ανάντι : Q =,224lt/sec + 0,32lt/sec=,356lt/sec Ολική παροχή : Qακ =,54 lt/sec Κλίση : J =ΔΗ : ι = (33,30-32,97) 34, 50 = 0,009 Εκλέγω : Ο= 0,20 F α γ = ( π χ 0 2 ) : 8 = ( 3, 4 χ Ο, 2 Ο 2 ) : 8 = ο, ο 5 7 m2 U = {[00(0) 0 5 ]:[2m+(D)0,5]} χ [(0:4)J]0,5 = = {[00(0,2) 0 5 ]:[0,7+(0,2 ) 0 5 ]} χ [(0,2:4)0, 009]0,5= = 0,827m/sec Η διοχετευτικότητα του αγωγού είναι Q = Fαγ χ u χ 0 3 = 0,057m 2 χ 0,827m/sec χ 03 =2,98tlt/sec Qακ < Q =>,54 lt/sec < 2,98 lt/sec. Ι.

39 Τμήμα από φρεάτιο Θ-30 έως Θ-29 F4 =, 077 στρ Qαγ= ( 5κατ/στρ χ, 077στρ χ 20 0lt /κ ατ / ημ ) : ( 4 χ 3600sec)= = 0, 064 lt/sec Q = 2 χ Qαγ = 2 χ 0,064 lt/sec = Ο, 2 8 lt/sec Παροχή από ανάντι : Q =,54 lt/sec Ολική παροχή : Qακ = 0,28+, 54 =,668 lt/sec Κλίση : J =ΔΗ : ι = (32,97-32, 64) : 36, 00 = 0,009 Εκλέγω : Ο = 0, 20 Fαγ =(π χ 0 2 ): 8 = ( 3,4 χ 0, 202 ) : 8 = 0, 057 m2 U = {[00x (D) 0 5 ]:[2m+(D) 0 5 ]} χ [(0: 4 ) χ J]0, 5 = = {[00(0,2) 0 5 ]:[0,7+ ( 0, 2) 0 5 ]} χ [(Ο, 2: 4 )0, ΟΟ9]0, 5 = = 0,827 m/sec Η διο χ ετευτικότητα του αγωγού είναι Q = Fαγ χ u χ 0 3 = 0,057m 2 χ 0,827m/sec χ 03 = 2,98 l t/se c Qα κ < Q = >,668 lt/sec < 2,98 lt/sec 5. Τμήμα από φρεάτιο Θ-29 έως Θ-2 8 F5=, 25 στρ Qαγ= (5κατ/στρ χ, 25στρ χ 200lt / κατ/ημ) = 0, 072 lt/sec Q = 2 χ Qαγ = 2 χ 0, 44lt/sec ( 4 χ 3600sec ) = Παροχή από α ν άντι: Q =,668lt/sec Ολική παροχή Qακ = 0,44lt/sec+,668 lt/sec=, 82lt/ sec Κλίση : J =ΔΗ : ι = (32,64-32,24):36, 00 = 0,0 Εκλέγω : D = Ο,20 Fαγ = (π χ 02) :8 = (3, 4 χ 0, 20 2 ) :8 = 0,057 m2 U = {[00x (0)0, 5 J:[2m+(0) 0 5 ]} χ [(0:4) χ J]0,5 = = {[00(0,2) 0, 5 J:[0,7+(0,2) 0 5 ]} x [(0, 2:4) x 0, 0]0,5 = = Ο,9 m/sec Η διοχετευτικότητα του αγωγού είναι Q = Fαγ χ u χ 03 = 0,057m 2 χ 0,9m/sec χ 03 = 4,29lt/sec Qακ < Q = >,82 lt/sec < 4,29 lt/sec. /.

40 Τμήμα από φρεάτιο Θ-28 έως Θ-27 F6 =, 25 στρ Qαγ= ( 5κατ/στρ χ,25στρ χ 200lt /κ ατ/ημ) : (4 χ 3600sec)= = 0,072 lt/sec Q = 2 χ Qαγ = 2 χ 0,072 lt/sec = 0, 44 lt/sec Παροχή από ανάντι : Q =,82lt/sec Ολική παροχή : Qακ = 0,44+, 82=,956 lt/sec Κλίση : J =ΔΗ : ι = (32,24-32, 00) : 30,70 = 0,008 Εκλέγω : Ο = 0, 20 Fαγ =(πχ 0 2 ): 8 = (3,4 χ 0,202 ): 8 = Ο,057 m2 U = {[00x(0) 0 5 ]:[2m+(D) 0.5]} χ [(D:4) χ J]0,5 = = {(00(0,2) 0 5 ]:[0,7+(0,2)Ο, 5 ]} Χ [(0,2:4)0,00 8 ]0, 5 = = 0,779 m/sec Η διοχετευτικότητα του αγωγού είναι : Q = Fαγ χ u χ 0 3 = 0,057m 2 χ 0,779m/sec χ 03 = 2,23lt/sec Qακ < Q = >,956 lt/sec < 2,23 lt/sec 7. Τμήμα από φρεάτιο Θ-27-2 έω ς Θ-27- F= 2,64 στρ Qαγ= (5κατ/στρ χ 2,64 στρ χ 200t/κατ/ημ) ( 4 χ 3600sec) = = 0,58 lt/sec Q = 2 χ Qαγ = 2 χ 0,36lt/sec Παρο χ ή από ανάντι: Ολική παροχή Qακ = Ο,36 lt/sec Κλίση : J =ΔΗ : ι = (32,96-32, 50):38, 00 = 0,02 Εκλέγω : D = 0,20 Fαγ =(π χ 02 ):8 = (3,4 χ 0,20 2 ):8 = Ο,057 m2 υ = {[00x(0) 0 5 ]:[2m+(0) 0 5 ]} χ [ ( D:4) χ J]0,5 = = {[00(0,2) 0 5 ]:[0,7+(0,2) 0 5 ]} χ [(Ο, 2 :4) χ 0,0 2] Ο,5 - = 0,955m/sec Η διοχετευτικότητα του αγωγού είναι Q = Fαγ χ u χ 03 = 0,057m 2 χ 0,955m/sec χ 03 = 5,00lt/sec Qακ < Q = > Ο,36 lt/sec < 5,00 lt/sec. /.

41 Τμήμα από φρεάτιο Θ-27- έως Θ-27 Fs =, 40 στρ Qαγ= (5κατ/στρ χ,40 στρ χ 200lt/κατ / ημ) : (4 χ 3600sec)= = 0,083 lt/sec Q = 2 χ Qαγ = 2 χ 0,083 lt/sec = 0,66 lt/sec Παροχή από ανάντι : Q = 0,36 lt/sec Ολική παροχή : Qακ = 0,482 lt/sec Κλίση : J = ΔΗ : ι = (32,50-32,00) : 40,00 = 0,025 Εκλέγω : Ο = 0,20 Fαγ =(πχ 0 2 ): 8 = (3,4 χ 0,202 ): 8 = Ο,057 m2 U = {[00x(0) 0 5 ):[2m+(D) 05 )} χ [(0:4) χ J)O,s = = {[00(0,2) 0 5 ):[0,7+(0,2) 0 5 )}χ[(ο,2:4)0,025]0,5 = = 0,975 m/sec Η διοχετευτικότητα του αγωγού είναι Q = Fαγ χ u χ 0 3 = 0,057m 2 χ 0,975m/sec χ 03 = 5,3lt/sec Qα κ < Q = > ο, t / s e c < 5, 3 t / s e c 9. Τμήμα από φρεάτιο Θ-26- έως Θ-26 Fg= 2,732 στρ Qαγ= (5κατ/στρ χ 2,732στρ χ 200t/κατ/ημ) : (4 χ 3600sec)= = 0,63 lt/sec Q = 2 χ Qαγ = 2 χ 0,63lt/sec = 0,326 lt/se~ Παροχή από ανάντι: Q = Ολική παροχή Qακ = 0,326 lt/sec Κλίση : J =ΔΗ : ι = (32,22-3,60):62,00 = 0,00 Εκλέγω : D = 0,20 Fαγ = (π χ 02) :8 = (3, 4 χ 0,20 2 ) :8 = 0,057 m2 υ = { [ ο ο χ ( ο ) ο, s J : [ 2 m+ ( D ) ο, s J } χ [ ( ο : 4 ) χ J J ο, s = = {[00(0,2) 0 5 ]:[0,7+(0,2) 05 ]}χ[(ο,2:4)χ0,ο0]0,5 = = 0,872 m/sec Η διοχετευτικότητα του αγωγού είναι Q = Fαγ χ u χ 03 = 0,057m 2 χ 0,872m/sec χ 03 = 3,69lt/sec Qακ < Q = > Ο,326 lt/sec < 3,69 lt/sec. /.

42 Τμήμα από φρεάτιο Θ-27 έως Θ-26 Fo=,6 στρ Qαγ= (5κατ/στρ χ,6 στρ χ 200lt/κατ/ημ) : (4 χ 3600sec)= = 0,069 lt/sec Q = 2 χ Qαγ = 2 χ 0,069 lt/sec = 0,38 lt/sec Παροχή από ανάντι : Q =,956lt/sec+0,482lt/sec=2,438lt/sec Ολική παροχή : Qακ = 0,38+2,438= 2,58 lt/sec Κλίση : J =ΔΗ : ι = (32,00-3,60) : 46,00 = 0,009 Εκλέγω : D = Ο, 20 Fαy = ( π χ 02 ) : 8 = ( 3, 4 χ Ο, 202 ) : 8 = Ο, ο 5 7 m2 υ = { [ ο ο χ ( ο ) ο ' 5 ] : [ 2 m+ ( ο ) ο ' 5 ] } χ [ ( D : 4 ) χ J ] ο ' 5 = = {[00(0,2)05 ]:[0,7+(0,2)0,s]} x [(0,2:4)0,009]0,s = = 0,83 m/sec Η διοχετευτικότητα του αγωγού είναι Q - Fαγ χ u χ 0 3 = 0,057m 2 χ 0,83 m/sec χ 03 = 3,03lt/sec Qακ < Q = > 2,58 lt/sec < 3,03 lt/sec. Τμήμα από φρεάτιο Θ-26 έως Θ-25 F,=,35 στρ Qαγ= (5κατ/στρ χ,35 στρ χ 200lt/κατ/ημ) : (4 χ 3600sec)= = Ο, 08 t/ sec Q = 2 χ Qαγ = 2 χ 0,08 lt/sec = 0,6 lt/sec Παροχή από ανάντι: Q = 2,58 lt/sec+0,326 lt/sec =2,906lt/sec Ολική παροχή Qακ = 3,066lt/sec Κλίση: J =ΔΗ: ι = (3,60-3,0):45,00 = 0,0 Εκλέγω : D = 0,20 Fαγ =(πχ 0 2 ):8 = (3,4 χ 0,202):8 = 0,057 m2 U = {[00χ(Ο) 0 5 ]:[2m+(Ο)Ο,5]} χ [(0:4) χ J]O,s = = {[00(0,2) 0 5 ]:[0,7+(0,2)0,s]}x[(0,2:4)x0,0]0,5 = = 0,94 m/sec Η διοχετευτικότητα του αγωγού είναι Q = Fαγ χ u χ 0 3 = 0,057m 2 x0,94m/sec χ 03 = 4,35lt/sec Qακ < Q = > 3,066 lt/sec < 4,35 lt/sec. /.

43 Τμήμα από φρεάτιο Θ-25 έως Θ-24 F 2 =, 6 στρ Qαγ= (5κατ/στρ χ,6 στρ χ 200t/κατ/ημ) : (4 χ 3600sec)= = 0,096 lt/sec Q = 2 χ Qαγ = 2 χ 0,096 lt/sec = 0,92 lt/sec Παροχή από ανάντι : Q = 3,066lt/sec Ολική παροχή : Qακ = 3,258 lt/sec Κλίση : J =ΔΗ : ι = (3,0-30,55) : 46,00 = 0,02 Εκλέγω : D = 0,20 Fαγ =(πχ 0 2 ): 8 = (3, 4 χ 0,202): 8 = Ο,057 m2 υ = { [ ο ο χ ( D) ο, 5 ] : [ 2 m+ ( D ) ο, 5 ] } χ [ ( D : 4 ) χ J ] ο, 5 = = {[00(0,2) 0 5 ]:[0,7+(0,2) 0 5 ]}x[(0,2:4)0,02]0,s = = 0,95 m/sec Η διοχετευτικότητα του αγωγού είναι Q = Fαγ χ u χ 0 3 = 0,057m 2 χ Ο,95 m/sec χ 03 = 4,9 lt/sec Qα κ < Q = > 3, t / s e c < 4, 9 t / s e c 3. Τμήμα από φρεάτιο Θ-24-3 έως Θ-24-2 F3= 2,5 στρ Qαγ= (5κατ/στρ χ 2,5 στρ χ 200t/κατ/ημ) : (4 χ 3600sec)= - 0,28 lt/sec Q = 2 χ Qαγ = 2 χ 0,28lt/sec = 0,256 lt/sec Παροχή από ανάντι: Ολική παροχή Qακ = 0,256 lt/sec Κλίση : J =ΔΗ : ι = (3,75-3,40):35,00 = 0,00 Εκλέγω : D = 0,20 Fαγ - (π χ 02 ):8 = (3,4 χ 0,20 2 ):8 = 0,057 m2 U - {[00x(D) 0 5 ]:[2m+(D) 0 5 ]} χ [(0:4) χ J]O,s = = {[00(0,2) 0 5 ]:[0,7+(0,2) 0 5 ]}χ[(ο,2:4)χ0,ο0]ο,s = = 0,872m/sec Η διοχετευτικότητα του αγωγού είναι Q = Fαγ χ u χ 0 3 = 0,057m 2 x0,872m/sec χ 03 = 3,69lt/sec Qακ < Q => Ο,256 lt/sec < 3,69 lt/sec. /.

44 Τμήμα από φρεάτιο Θ-24-2 έως Θ-24- F4=,62 στρ Qαγ= (5κατ/στρ χ,62 στρ χ 200lt/κατ/ημ) : (4 χ 3600sec)= = 0, 096 lt/sec Q = 2 χ Qαγ = 2 χ 0,096 lt/sec = 0, 92 lt/sec Παρο χ ή από ανάντι : Q = 0,256lt/sec Ολική παροχή : Qακ = 0,448 lt/sec Κλίση : J =ΔΗ : ι = (3,40-3,09) : 38,00 = 0,008 Εκλέγω : Ο = 0, 20 F α γ = ( π χ 0 2 ) : 8 = ( 3, 4 χ Ο, 2 Ο 2 ) : 8 = Ο, ο 5 7 m2 U = { [ ο Ο χ ( Ο ) 0 5 ] : [ 2 m+ ( Ο ) ο s ] } χ [ ( ο : 4 ) χ J ] ο, s = = {[ΟΟ(Ο,2) 0 = 0,78 m/sec 5 ]:[0,7+(0,2) 0 5 ]} χ [(Ο, 2:4)0,ΟΟ8]Ο,5 = Η διοχετευτικότητα του αγωγού είναι Q = Fαγ χ u χ 0 3 = 0,057m 2 χ Ο,78 m/ sec χ 0 3 = 2,25lt/sec Qακ < Q = > 0,448 lt/sec < 2,25 lt/sec 5. Τμήμα από φρεάτιο Θ-24- έως Θ-24 Fs=,46 στρ Qαγ= ( 5κατ/στρ χ, 46 στρ χ 200t/κατ/ημ) : (4 χ 3600sec)= = 0, 085 lt/sec Q = 2 χ Qαγ = 2 χ 0,085lt/sec = 0,7 lt/sec Παρο χ ή από ανάντι: Q = 0,448lt/sec Ολική παροχή Qακ = 0,68 lt/sec Κλίση : J =ΔΗ : ι = (3,09-30, 55):54, 00 = 0, 00 Ε κ λέγω : Ο = 0,20 Fαγ =(π χ 0 2 ):8 = (3,4 χ 0,202 ) :8 = 0,057 m2 u = { [ ο ο χ ( Ο ) 0 5 ] : [ 2 m+ ( Ο ) 0 5 ] } χ [ ( ο : 4 ) χ J ] ο, s = = {[00(0,2) 0 5 ]:[0,7+(0,2) 0 s]} χ [(Ο,2:4)χ0,00]Ο,s = = 0,87 m/sec Η διο χ ετευτικότητα του αγωγού είναι Q = Fαγ χ u χ 0 3 = 0,057m 2 χ 0,87m/sec χ 0 3 = 3, 66lt/sec Qακ < Q = > 0,68 lt/sec < 3,66 lt/sec. /.

45 Τμήμα από φρεάτιο Θ-24 έως Θ-23 Fs=,75 στρ Qαγ= (5κατ/στρ χ,75 στρ χ 200lt/κατ/ημ) : (4 χ 3600sec)= = 0, lt/sec Q = 2 χ Qαγ = 2 χ 0, lt/sec = 0,22 lt/sec Παροχή από ανάντι : Q = o;68lt/sec+3,258lt/sec=3,876lt/sec Ολική παροχή : Qακ = 4,096 lt/sec Κλίση : J = ΔΗ : ι = (30,55-29,95) : 60,00 = 0,00 Εκλέγω : ο = 0,20 F α γ - ( π χ 0 2 ) : 8 = ( 3, 4 χ ο, 2 Ο 2 ) : 8 = ο, ο 5 7 m2 u = {[00x(o)o,s]:[2m+(D)O,s]} χ [(0:4) χ J]O,s = = {[00(0,2) 0 5 ]:[0,7+(0,2) 0 5 ]}x[(0,2:4)0,00]o,s - = 0,87 m/sec Η διοχετευτικότητα του αγωγού είναι Q = Fαγ χ u χ 0 3 = 0,057m 2 χ 0,87 m/sec χ 03 = 3,66lt/sec Qακ < Q => 4,096 lt/sec < 3,66 lt/sec 7. Τμήμα από φρεάτιο Θ-23-5 έως Θ-23-4 F=,55 στρ Qαγ= (5κατ/στρ χ,55 στρ χ 200lt/κατ/ημ) (4 χ 3600sec)= = 0,092 lt/sec Q = 2 χ Qαγ = 2 χ 0,092lt/sec Παροχή από ανάντι: Ολική παροχή Qακ = 0,84lt/sec Κλ ίση : J =ΔΗ : ι = (36,00-35,58):40,50 = 0,00 Εκλέγω : Ο = 0,20 F α γ = ( π χ 02 ) : 8 = ( 3, 4 χ Ο, 2 Ο 2 ) : 8 = ο, Ο 5 7 m2 U = { [ Ο Ο χ ( D ) ο ' s ] : [ 2 m+ ( D ) ο ' s ] } χ [ ( D : 4 ) χ J ] ο ' s = = {[00(0,2) 0 5 ]:[0,7+(0,2) 0 5 ]}x[(0,2:4)x0,00]0,s = = 0,87 m/sec Η διοχετευτικότητα του αγωγού είναι Q = Fαγ χ u χ 03 = 0,057m 2 χ 0,87m/sec χ 0 3 = 3,66lt/sec Qακ < Q = >,84 lt/sec < 3,66 lt/sec. /.

ΔΕΥΑΡ Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΣΤΙΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΟΥ:

ΔΕΥΑΡ Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΣΤΙΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΟΥ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΟΥ: ΣΥΝΔΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΣΤΙΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΡΟΥΠ/ΣΜΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Περιορισμοί και Υδραυλική Επίλυση Αγωγών Λυμάτων Ι

Περιορισμοί και Υδραυλική Επίλυση Αγωγών Λυμάτων Ι Περιορισμοί και Υδραυλική Επίλυση Αγωγών Λυμάτων Ι Π. Σιδηρόπουλος Εργαστήριο Υδρολογίας και Ανάλυσης Υδατικών Συστημάτων Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Π.Θ. E-mail: psidirop@uth.gr 1. Βάθος Τοποθέτησης Tο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΥΑΡ Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΟΥ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΩΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΑΜΑΤΡΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΟΥ:

ΔΕΥΑΡ Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΟΥ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΩΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΑΜΑΤΡΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΟΥ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΟΥ: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΟΥ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΩΣ ΡΕΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΒΟΛΟΥ» Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΒΟΛΟΥ» Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΕΡΓΟ: ΥΠΟΕΡΓΟ: ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΒΟΛΟΥ» «ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΙΩΛΚΟΥ Δ. ΒΟΛΟΥ» 3.304.000,00 πλέον ΦΠΑ 1

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιασμός και ανάλυση δικτύων διανομής Υδραυλικές αρχές Υδραυλικός Υπολογισμός ακτινωτών δικτύων

Σχεδιασμός και ανάλυση δικτύων διανομής Υδραυλικές αρχές Υδραυλικός Υπολογισμός ακτινωτών δικτύων Σχεδιασμός και ανάλυση δικτύων διανομής Υδραυλικές αρχές Υδραυλικός Υπολογισμός ακτινωτών δικτύων Π. Σιδηρόπουλος Εργαστήριο Υδρολογίας και Ανάλυσης Υδατικών Συστημάτων Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Π.Θ. E-mail:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ: ΥΠΟΕΡΓΟ: ΤΕΥΧΟΣ Β6 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΦΡΕΑΤΙΑ

ΕΡΓΟ: ΥΠΟΕΡΓΟ: ΤΕΥΧΟΣ Β6 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΦΡΕΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ ΕΡΓΟ: ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΥΩΤΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΥΠΟΕΡΓΟ: ΔΙΚΤΥΟ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΨΑΧΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΡΓΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΨΑΧΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΡΓΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Ε Κ Θ Ε Σ Η

Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Ε Κ Θ Ε Σ Η Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Ε Κ Θ Ε Σ Η Η παρούσα τεχνική έκθεση αφορά στα έργα αποκατάστασης για την εξασφάλιση της λειτουργικότητάς τόσο της οδού Αγίου Δημητρίου της Δημοτικής Ενότητας Ευκαρπίας του Δήμου Παύλου Μελά,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΦΙΛΑ ΕΛΦΕΙΑΣ- ΧΑΛΚΗ ΟΝΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΦΙΛΑ ΕΛΦΕΙΑΣ- ΧΑΛΚΗ ΟΝΟΣ ΕΡΓΟ: ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΙΚΤΥΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑ ΕΛΦΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΦΙΛΑ ΕΛΦΕΙΑΣ- ΧΑΛΚΗ ΟΝΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΤΗΣΗ: ΠΕΠ Αττικής 2007-2013/Π..Ε A.M.: 04/2013 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ Α.Ε.

Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ Α.Ε. Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ Α.Ε. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΡΓΟ: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΓΩΝ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

1. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. 2. Γενικά

1. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. 2. Γενικά ΕΡΓΟ : Κατασκευή εξωτερικών διακλαδώσεων δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων Δ.Κ.Δροσιάς ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΟΡΕΑΣ: ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Προϋπ 500.000

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 8. ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ ΕΡΓ ΑΣΙΩΝ - 9. ΣΧΕΔΙΑ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΓΡΑΦΙΩΝ 4. Υ ΔΡΑ Υ ΛΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 8. ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ ΕΡΓ ΑΣΙΩΝ - 9. ΣΧΕΔΙΑ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΓΡΑΦΙΩΝ 4. Υ ΔΡΑ Υ ΛΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ. ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ. ΥΠΟΛΟΓΙ... ΜΟΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟΡΡΟΗΣ. Υ ΔΡΑ Υ ΛΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ 5. ΦΡΕΆΤΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣ ΔΙΚΤΥΟΥ 6. ΣΧΕΔΙΑ ΔΙΑ ΤΟΜΩΝ ΑΓΩΓΩΝ 7. ΚΑΤΆΠΛΑΤΟΣ ΤΟΜΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά κεφάλαια δικτύων αποχέτευσης

Ειδικά κεφάλαια δικτύων αποχέτευσης Ειδικά κεφάλαια δικτύων αποχέτευσης (συναρμογές, προβλήματα μεγάλων και μικρών ταχυτήτων) Δημήτρης Κουτσογιάννης Τομέας Υδατικών Πόρων, Υδραυλικών & Θαλάσσιων Έργων Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Προβλήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ 6. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

ΤΕΥΧΟΣ 6. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΕΥΧΟΣ 6. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 2 2. ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ...3 3. ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ...6 4. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ & ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΔΕΥΑΛ) ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΟ: 4-15 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΛΥΒΔΟΣΩΛΗΝΩΝ α/α ΑΡ. ΤΙΜΟΛ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΝΔΕΙΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΡΘΡΟ ΜΟΝ. ΠΟΣΟ ΑΝΑΘ. ΜΕΤΡ.

Διαβάστε περισσότερα

6. ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ τιμές Β' 2017 (Π/Υ 1,5-5,0 εκ. εκατ.) μ3 Υ.1 ΥΔΡ , ,95. μ3 Υ.2 ΥΔΡ 6081.

6. ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ τιμές Β' 2017 (Π/Υ 1,5-5,0 εκ. εκατ.) μ3 Υ.1 ΥΔΡ , ,95. μ3 Υ.2 ΥΔΡ 6081. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΔΕΥΑ ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΡΓΟ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ Αρ. Μελέτης : 46/2018 6. ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ τιμές Β' 2017 (Π/Υ 1,5-5,0 εκ. εκατ.)

Διαβάστε περισσότερα

3. Δίκτυο διανομής επιλύεται για δύο τιμές στάθμης ύδατος της δεξαμενής, Η 1 και

3. Δίκτυο διανομής επιλύεται για δύο τιμές στάθμης ύδατος της δεξαμενής, Η 1 και ΕΜΠ Τομέας Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος Αστικά Υδραυλικά Έργα Επαναληπτική εξέταση 10/2011 1 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΕΩΡΙΑΣ (Μονάδες 3, Διάρκεια 20') ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ Α Απαντήστε στις ακόλουθες ερωτήσεις, σημειώνοντας

Διαβάστε περισσότερα

Επίλυση Παντορροϊκού δικτύου

Επίλυση Παντορροϊκού δικτύου Επίλυση Παντορροϊκού δικτύου Π. Σιδηρόπουλος Εργαστήριο Υδρολογίας και Ανάλυσης Υδατικών Συστημάτων Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Π.Θ. E-mail: psidirop@uth.gr o Υπολογισμόςδικτύων αποχέτευσης H διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

Y- 4.1 ΚΛΙΜΑΚΑ : ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΧΕΡΣAIΑ ΖΩΝΗ ΛΙΜΕΝΑ 1 : 20

Y- 4.1 ΚΛΙΜΑΚΑ : ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΧΕΡΣAIΑ ΖΩΝΗ ΛΙΜΕΝΑ 1 : 20 . ΤΥΠΙΚΟ ΣΚΑΜΜΑ ΑΓΩΓΩΝ ΟΜΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΩΛΗΝΕΣ. ΤΥΠΙΚΟ ΣΚΑΜΜΑ ΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ 1. TΥΠΙΚΗ ΔΙΑΤΟΜΗ 2. TΥΠΙΚΗ ΔΙΑΤΟΜΗ 1. TΥΠΙΚΗ ΔΙΑΤΟΜΗ 2. TΥΠΙΚΗ ΔΙΑΤΟΜΗ α)το ύψος επίχωσης είναι μεγαλύτερο απο 0,80m

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ Α. ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ - ΟΔΟΠΟΙΙΑ (ΟΜΑΔΑ Α) Α.1 Δίκτυα Ύδρευσης (Υδραυλικά και Η/Μ) α/α Περιγραφή Κωδικός A.T. Κωδικός Κωδ. ΕΤΕΠ/ Μον. Ποσοτ. Τιμή Δαπάνη 1 Εκσκαφή ορυγμάτων υπογείων δικτύων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΑΠΟΡΡΟΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΟΛΘ Α.Ε. ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ

ΕΡΓΟ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΑΠΟΡΡΟΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΟΛΘ Α.Ε. ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΕΡΓΟ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΑΠΟΡΡΟΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΟΛΘ Α.Ε. ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΕΡΓΟ : ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ανάθεση μελέτης - Ιστορικό Χρησιμοποιηθέντα στοιχεία Διάρθρωση Μελέτης... 3

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ανάθεση μελέτης - Ιστορικό Χρησιμοποιηθέντα στοιχεία Διάρθρωση Μελέτης... 3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 2 1.1 Ανάθεση μελέτης - Ιστορικό... 2 1.2 Χρησιμοποιηθέντα στοιχεία.... 2 1.3 Διάρθρωση Μελέτης... 3 1.4 Ομάδα Εκπόνησης Μελέτης... 3 2. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ...

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟ : «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΥΠΟ ΟΜΩΝ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ». ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 1.200.000,00 Ευρώ (µε Φ.Π.Α.)

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ 2. ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ - ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΤΕΥΧΟΣ 2. ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ - ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ 2. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ...2 1.1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...2 1.2. ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ...2 1.3. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗΣ...4 1.4. ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΕΩΝ...5 1.4.1. ΟΜΑΔΑ Α... 5 1.4.2. ΟΜΑΔΑ Β... 7 1.4.3. ΟΜΑΔΑ

Διαβάστε περισσότερα

Υδρεύσεις Αποχετεύσεις - Αρδεύσεις

Υδρεύσεις Αποχετεύσεις - Αρδεύσεις ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Υδρεύσεις Αποχετεύσεις - Αρδεύσεις Ενότητα 8. ΑΣΚΗΣΗ 2. Διαστασιολόγηση εσωτερικού δικτύου Ζαφειράκου Αντιγόνη Άδειες Χρήσης Το παρόν

Διαβάστε περισσότερα

ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ

ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ Π. Σιδηρόπουλος Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Εργαστήριο Υδρολογίας και Ανάλυσης Υδατικών Συστημάτων Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Π.Θ. E-mail: psidirop@teilar.gr ΕΓΓΕΙΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ. 7.380,00 ευρώ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ. 7.380,00 ευρώ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ: «Επισκευή αγωγού ομβρίων και κατασκευή νέου τμήματος αγωγού επί των οδών Κανελλοπούλου και Ηρώων Πολυτεχνείου». ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Φ.Π.Α. : Προϋπολογισμός (με Φ.Π.Α.)

Διαβάστε περισσότερα

Υδραυλική των υπονόμων

Υδραυλική των υπονόμων Υδραυλική & Υδραυλικά Έργα 5 ο εξάμηνο Σχολής Πολιτικών Μηχανικών Υδραυλική των υπονόμων Δημήτρης Κουτσογιάννης & Ανδρέας Ευστρατιάδης Τομέας Υδατικών Πόρων & Περιβάλλοντος, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟ: ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ Ν. ΤΕΝΕΔΟΥ Δ. Ν. ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το έργο αφορά στην αντιμετώπιση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟ : «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΥΠΟ ΟΜΩΝ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ». ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 1.200.000,00 Ευρώ (µε Φ.Π.Α.)

Διαβάστε περισσότερα

Σελίδα 1 από 5 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Σελίδα 1 από 5 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Σελίδα 1 από 5 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΣΥΕΣΚ ΑΡ.ΜΕΛETHΣ 13/ 2016 ΕΡΓΟ: "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΑΒΑΝΤΑ'' Προϋπολογισμός

Διαβάστε περισσότερα

Τεύχη Δημοπράτησης. Τεύχος 7. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ TMHMA ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Τεύχη Δημοπράτησης. Τεύχος 7. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ TMHMA ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ TMHMA ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ταχ. Δ/νση: ΠΥΡΓΕΤΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Τ.K. : 40007 ΤΗΛ. : 2495 350336,335 FAX : 2495 041798 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ ΕΡΓΟ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ. Άρθρο 3 ο : Αντιστηρίξεις παρειών χάνδακος με μεταλλικά πετάσματα Από πίνακα 1 63,87 m² Στρογγύλευση 0,13 Σύνολο: 64,00 m²

ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ. Άρθρο 3 ο : Αντιστηρίξεις παρειών χάνδακος με μεταλλικά πετάσματα Από πίνακα 1 63,87 m² Στρογγύλευση 0,13 Σύνολο: 64,00 m² Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λέσβου Ελευθερίου Βενιζέλου 13-17, 81100 Λέσβος Τηλ:. 22510 24444 Fax: 22510 40121 E-mail:deyam2@otenet.gr Κατασκευή καταθλιπτικού αγωγού αποχέτευσης και παροχής

Διαβάστε περισσότερα

Υδρεύσεις Αποχετεύσεις - Αρδεύσεις

Υδρεύσεις Αποχετεύσεις - Αρδεύσεις ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Υδρεύσεις Αποχετεύσεις - Αρδεύσεις Ενότητα 7. ΑΣΚΗΣΗ 1. Διαστασιολόγηση εξωτερικού δικτύου Ζαφειράκου Αντιγόνη Άδειες Χρήσης Το παρόν

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ Τιμαριθμική : 2012Γ

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ Τιμαριθμική : 2012Γ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΥΠ. ΔΟΜΗΣΗΣ & Τ.Υ. ΕΡΓΟ : ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Δ.Κ. ΣΚΑΛΑΣ (2017) Αρ. Μελέτης: 2/2017 ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ Τιμαριθμική

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λέσβου Ελευθερίου Βενιζέλου 13-17, Λέσβος Τηλ: Fax:

Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λέσβου Ελευθερίου Βενιζέλου 13-17, Λέσβος Τηλ: Fax: Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λέσβου Ελευθερίου Βενιζέλου 13-17, 81100 Λέσβος Τηλ:. 22510 24444 Fax: 22510 40121 E-mail:deyam2@otenet.gr ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ: Κατασκευή αποχετευτικού αγωγού στο στρατόπεδο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ & Δ.Δ. Δ/νση: Δημαρχίας 30, 592 00, Νάουσα ΤΗΛ. 2332050300 FAX: 2332024260 E-MAIL:info@naoussa.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΥΑΜΒ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Εργο : Νο90 - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΟΜΒΡΙΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ 1. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ 1 Πινακίδες εργοταξιακής σήμανσης.

Διαβάστε περισσότερα

Αστικά υδραυλικά έργα

Αστικά υδραυλικά έργα Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Τομέας Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος Αστικά υδραυλικά έργα Ειδικά κεφάλαια δικτύων αποχέτευσης Δημήτρης Κουτσογιάννης, Καθηγητής ΕΜΠ Σχολή Πολιτικών Μηχανικών Άδεια Χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΕΥΧΟΣ 6 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΡΓΟ: «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΕΣΑ ΓΩΝΙΑΣ ΝΗΣΟΥ ΘΗΡΑΣ»

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΕΥΧΟΣ 6 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΡΓΟ: «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΕΣΑ ΓΩΝΙΑΣ ΝΗΣΟΥ ΘΗΡΑΣ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ (ΔΕΥΑΘ) ΕΡΓΟ: «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΕΣΑ ΓΩΝΙΑΣ ΝΗΣΟΥ ΘΗΡΑΣ» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 74.145,37

Διαβάστε περισσότερα

Προϋπολογισμός Μελέτης

Προϋπολογισμός Μελέτης ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΡΤΑΣ (Δ.Ε.Υ.Α.Α) Έργο: Κατασκευή εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Κ Χαλκιάδων Θέση: Τοπική Κοινότητα Χαλκιάδων ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΠΥΡΡΟΥ - 17 Τ.Κ 47132 - ΑΡΤΑ Προϋπολογισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ 02-09-2016 ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ ΕΡΓΟ:Κατασκευή και επισκευή φρεατίων ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ακαθάρτων και ύδρευσης στην ΤΚ Αδριανής ΑΡ. ΜΕΛ 12

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΟΛΟΥ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΡΓΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΟΛΟΥ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΟΛΟΥ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΡΓΟΥ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΗΓΑΙΩΝ ΝΕΡΩΝ ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΓΚΟΥ ΠΗΛΙΟΥ» ΤΙΤΛΟΣ ΤΕΥΧΟΥΣ 5. ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΑΡΘΡΟ Κωδ. ΜΟΝ ΠΟΣΟ ΕΝΔΕΙΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΝΑΘ. ΕΤΕΠ ΜΕΤΡ ΤΗΤΑ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΑΡΘΡΟ Κωδ. ΜΟΝ ΠΟΣΟ ΕΝΔΕΙΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΝΑΘ. ΕΤΕΠ ΜΕΤΡ ΤΗΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ & ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΔΕΥΑΛ) ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΟ: 2/17 ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΔΟΥ ΠΡΟΣΑΛΕΝΤΗ α/α ΑΡ. ΤΙΜΟΛ 1Η ΟΜΑΔΑ: ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΑΡΘΡΟ Κωδ. ΜΟΝ ΠΟΣΟ ΕΝΔΕΙΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά κεφάλαια δικτύων αποχέτευσης

Ειδικά κεφάλαια δικτύων αποχέτευσης Ειδικά κεφάλαια δικτύων αποχέτευσης (συναρµογές, προβλήµατα µεγάλων και µικρών ταχυτήτων) ηµήτρης Κουτσογιάννης Τοµέας Υδατικών Πόρων, Υδραυλικών & Θαλάσσιων Έργων Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Προβλήµατα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ. 7. Σιδηρούς οπλισμός Βάρος ανά μ3 σκυροδέματος (80 Kg/μ3) Β= V σκυροδέματος x ,00 Κg

ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ. 7. Σιδηρούς οπλισμός Βάρος ανά μ3 σκυροδέματος (80 Kg/μ3) Β= V σκυροδέματος x ,00 Κg Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λέσβου Ελευθερίου Βενιζέλου 13-17, 81100 Λέσβος Τηλ:. 22510 24444 Fax: 22510 40121 E-mail:deyam2@otenet.gr ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ: Κατασκευή έργων αποχέτευσης ακαθάρτων

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη αγωγών αποχέτευσης για την αντιμετώπιση των ομβρίων στην περιοχή νότια των οδών Ρόδων, Γαζίας και Μιμόζας του οικισμού Βαρικού

Μελέτη αγωγών αποχέτευσης για την αντιμετώπιση των ομβρίων στην περιοχή νότια των οδών Ρόδων, Γαζίας και Μιμόζας του οικισμού Βαρικού 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Η παρούσα μελέτη αφορά το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων για την αντιμετώπιση των ομβρίων στην περιοχή νότια των οδών Ρόδων, Γαζίας και Μιμόζας του οικισμού Βαρικού. Η μελέτη συντάχθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟ: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΕ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ Α.Ε. ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΜΕΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΗΣ Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. (Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε.) ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ... 10

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ... 10 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1.... 2 1.1 ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕΛΕΤΗΣ... 2 1.2 ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ... 2 1.3 ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ... 2 1.3.1 Θέση του έργου - Εξυπηρετούμενη περιοχή... 2 1.3.2 Στάθμες εδάφους...

Διαβάστε περισσότερα

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (ΦΑΥ)

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (ΦΑΥ) ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (ΦΑΥ) ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 1.1 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ 1.1.1 Συντονιστής Ασφάλειας και Υγείας, Στάδιο Μελέτης Εταιρεία Ασκληπιού 35 Τρίκαλα Τ.Κ 42100 Τηλ 2431076711, email: info@deyat.gr

Διαβάστε περισσότερα

Ø Ø Ø Ø Ø Ø Ø Ø Ø

Ø Ø Ø Ø Ø Ø Ø Ø Ø ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 5 Ο Ενότητα: Σωλήνες, Υδραυλικά εξαρτήματα Σωλήνες Σωλήνας είναι το κλειστό μέσο με το οποίο μεταφέρεται το νερό από εκεί που λαμβάνεται (υδροληψία) μέχρι και τη τελευταία έξοδό του (σταλάκτης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ Δ/ΝΣΗ Τ.Υ. ΠΕΡ/ΝΤΟΣ & ΠΟΛ/ΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝ. ΕΡΓΩΝ & ΜΕΛΕΤΩΝ ΦΟΡΕΑΣ : ΔΕΥΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογισμός δικτύων αποχέτευσης

Υπολογισμός δικτύων αποχέτευσης Υπολογισμός δικτύων αποχέτευσης Π. Σιδηρόπουλος Εργαστήριο Υδρολογίας και Ανάλυσης Υδατικών Συστημάτων Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Π.Θ. E-mail: psidirop@uth.gr o O υπολογισμός των δικτύων γίνεται σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΜΑΛΑΚΙ - ΒΟΛΟΣ» Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΜΑΛΑΚΙ - ΒΟΛΟΣ» Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΕΡΓΟ: ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΜΑΛΑΚΙ - ΒΟΛΟΣ» «ΣΥΝΔΕΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΑΓΡΙΑΣ Δ. ΒΟΛΟΥ ΜΕ Ε.Ε.Λ. Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β.»

Διαβάστε περισσότερα

Σχήμα 8.46: Δίκτυο αεραγωγών παραδείγματος.

Σχήμα 8.46: Δίκτυο αεραγωγών παραδείγματος. Παράδειγμα 8.8 Διαστασιολόγηση και υπολογισμός δικτύου αεραγωγών με τη μέθοδο της σταθερής ταχύτητας Να υπολογιστούν οι διατομές των αεραγωγών και η συνολική πτώση πίεσης στους κλάδους του δικτύου αεραγωγών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Ο υπολογισμός των τιμών έγινε με βάση την Ανάλυση Τιμών Υδραυλικών Έργων του ΥΠΕΚΑ, έτους 2017.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Ο υπολογισμός των τιμών έγινε με βάση την Ανάλυση Τιμών Υδραυλικών Έργων του ΥΠΕΚΑ, έτους 2017. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Τεχνική Υπηρεσία ΕΡΓΟ: ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2018 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η παρούσα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ ΕΡΓΟ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ 10 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ ΕΡΓΟ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ 10 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ ΕΡΓΟ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ 10 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Νάουσα Μάιος 2015 Εισαγωγή Η περιοχή παρέμβασης

Διαβάστε περισσότερα

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ.) ΤΜΗΜΑ Α ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ Φ.Α.Υ.: ΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ.) ΤΜΗΜΑ Α ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ Φ.Α.Υ.: ΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ Σ.Κ.Υ. & Ε.Ε. Έργο: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Ι ΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝ ΕΣΕΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ Προϋπολογισµός: 413.069,00 (συµπεριλαµβανοµένου

Διαβάστε περισσότερα

20/17 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΗΠΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

20/17 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΗΠΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 20/17 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΗΠΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΜΑΔΑ Α : ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ, ΣΗΜΑΝΣΗ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΑΡ. ΑΡΘΡΟΥ ΑΡΘΡΟ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΩΔ. ΕΤΕΠ ΤΙΜΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΔΑΠΑΝΗ Αρθρο 1.01 Χρήση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΕΩΡΙΑΣ (Μονάδες 3, Διάρκεια 20')

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΕΩΡΙΑΣ (Μονάδες 3, Διάρκεια 20') ΕΜΠ Τομέας Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος Αστικά Υδραυλικά Έργα Κανονική εξέταση 06/2011 1 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΕΩΡΙΑΣ (Μονάδες 3, Διάρκεια 20') ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ Α Απαντήστε στις ακόλουθες ερωτήσεις, σημειώνοντας στο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΕΩΡΙΑΣ (Μονάδες 3, Διάρκεια 20')

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΕΩΡΙΑΣ (Μονάδες 3, Διάρκεια 20') ΕΜΠ Τομέας Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος Αστικά Υδραυλικά Έργα Κανονική εξέταση 07/2008 1 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΕΩΡΙΑΣ (Μονάδες 3, Διάρκεια 20') ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ Α Απαντήστε στις ακόλουθες ερωτήσεις, σημειώνοντας στο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Τεχνική Περιγραφή ΠΡΑΞΗ: ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΣ ΒΟΛΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Τεχνική Περιγραφή ΠΡΑΞΗ: ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΣ ΒΟΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΟΛΟΥ Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β. ΠΡΑΞΗ: ΥΠΟΕΡΓΟ: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΣ ΒΟΛΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΑΡΥΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.) ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΡΓΟ: Εργασίες επισκευής και αποκατάστασης επιστρώσεων σε περιοχές της βάσης του 6ου Προβλήτα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ. Τεύχη Δημοπράτησης. 7.1 Συνοπτική προμέτρηση 7.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ. Τεύχη Δημοπράτησης. 7.1 Συνοπτική προμέτρηση 7. ΕΡΓΟ: Μετατόπιση Δικτύου Δ.Ε.Υ.Α.Λ. έργου «ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ Β ΓΕΦΥΡΑ ΠΗΝΕΙΟΥ (ΔΕΥΑΛ) ΕΩΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ» ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 ΚAΕ 2016ΕΠ00610009 ΣΑΕΠ 006/1

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΕΥΧΟΣ 6 ΕΡΓΟ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ «ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΞΩ ΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΓΩΝΙΑ ΘΗΡΑΣ»

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΕΥΧΟΣ 6 ΕΡΓΟ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ «ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΞΩ ΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΓΩΝΙΑ ΘΗΡΑΣ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ (ΔΕΥΑΘ) ΕΡΓΟ: «ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΞΩ ΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΓΩΝΙΑ ΘΗΡΑΣ» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Υδρεύσεις Αποχετεύσεις - Αρδεύσεις

Υδρεύσεις Αποχετεύσεις - Αρδεύσεις ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Υδρεύσεις Αποχετεύσεις - Αρδεύσεις Ενότητα 4. Σχεδιασμός δικτύων αποχέτευσης Ζαφειράκου Αντιγόνη Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ» Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ» Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΕΡΓΟ: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μερικής πλήρωσης, ανοικτός αγωγός. συνεπάγεται πάντα την αύξηση της παροχής Αποχετεύσεις ομβρίων και ακαθάρτων Μεταβλητό n Διαγραμματική επίλυση

Μερικής πλήρωσης, ανοικτός αγωγός. συνεπάγεται πάντα την αύξηση της παροχής Αποχετεύσεις ομβρίων και ακαθάρτων Μεταβλητό n Διαγραμματική επίλυση Μερικής πλήρωσης, ανοικτός αγωγός Διατομή τύπου (2), η αύξηση του ύψους δεν συνεπάγεται πάντα την αύξηση της παροχής Αποχετεύσεις ομβρίων και ακαθάρτων Μεταβλητό n Διαγραμματική επίλυση Κυκλική διατομή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. 1ος ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. 1ος ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 1ος ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΡΓΟ : Τοπικές Επεμβάσεις για την απορροή ομβρίων στο Δ. Διονύσου ΑΝΑΔΟΧΟΣ : ΟΙΚΙΣΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ: "KATAΣΚΕΥΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΓΛΥΚΟΡΙΖΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ"

ΕΡΓΟ: KATAΣΚΕΥΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΓΛΥΚΟΡΙΖΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΡΤΑΣ (Δ.Ε.Υ.Α.Α.) ΕΡΓΟ: "KATAΣΚΕΥΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΓΛΥΚΟΡΙΖΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ" ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΑΙΟΣ 0 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΣΚΗΣΗΣ. Π. Σιδηρόπουλος. Εργαστήριο Υδρολογίας και Ανάλυσης Υδατικών Συστημάτων Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Π.Θ.

ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΣΚΗΣΗΣ. Π. Σιδηρόπουλος. Εργαστήριο Υδρολογίας και Ανάλυσης Υδατικών Συστημάτων Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Π.Θ. ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΣΚΗΣΗΣ Π. Σιδηρόπουλος Εργαστήριο Υδρολογίας και Ανάλυσης Υδατικών Συστημάτων Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Π.Θ. E-mail: psidirop@uth.gr Ύδρευση Οικισμού Ύδρευση Οικισμού Ύδρευση Οικισμού Λύση Εύρεση

Διαβάστε περισσότερα

«Εσωτερικά ίκτυα Ύδρευσης»

«Εσωτερικά ίκτυα Ύδρευσης» ΤΥΠΙΚΑ Υ ΡΑΥΛΙΚΑ ΕΡΓΑ «Εσωτερικά ίκτυα Ύδρευσης» ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΕΞΑΜΕΝΩΝ ιδάσκουσα: ιονυσία Παναγούλια, Λέκτορας ΕΜΠ εξαµενή ρυθµίσεως Ηδεξαµενή ρυθµίσεως αποτελεί το όριο µεταξύ εξωτερικού και εσωτερικού

Διαβάστε περισσότερα

Προϋπολογισμός Μελέτης

Προϋπολογισμός Μελέτης ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΟΛΟΥ Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β. ΠΡΑΞΗ: ΥΠΟΕΡΓΟ: ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΣ ΒΟΛΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΑΡΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ Ν.

Διαβάστε περισσότερα

1/16 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

1/16 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 1/16 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΟΜΑΔΑ Α : ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ ΑΡ. ΑΡΘΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΩΔ. ΕΤΕΠ ΤΙΜΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΔΑΠΑΝΗ Αρθρο 1.01 Χρήση πινακίδων εργοταξιακής σήμανσης. ΟΙΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΝΤΕΤΑΜΕΝΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ. Γ. Παναγόπουλος Καθηγητής Εφαρμογών, ΤΕΙ Σερρών

ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΝΤΕΤΑΜΕΝΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ. Γ. Παναγόπουλος Καθηγητής Εφαρμογών, ΤΕΙ Σερρών ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΝΤΕΤΑΜΕΝΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ Γ. Παναγόπουλος Καθηγητής Εφαρμογών, ΤΕΙ Σερρών Δεξαμενές Ο/Σ (Μέρος 2 ο ) -Σιλό Ορθογωνικές δεξαμενές Διάκριση ως προς την ύπαρξη ή μη επικάλυψης

Διαβάστε περισσότερα

Vεκσκαφής: 4,25 x 0,80 x 1,82 : 126,72 μ3 x 30% : 38,02 μ3 Απρόβλεπτα 1,98

Vεκσκαφής: 4,25 x 0,80 x 1,82 : 126,72 μ3 x 30% : 38,02 μ3 Απρόβλεπτα 1,98 Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λέσβου Ελευθερίου Βενιζέλου 13-17, 81100 Λέσβος Τηλ:. 22510 24444 Fax: 22510 40121 E-mail:deyam2@otenet.gr ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ: Κατασκευή παροχών αποχέτευσης ακαθάρτων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΡΓΟ: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΓΗΠΕΔOY ΚΑΡΔΙΑΣ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΡΙΘ. ΜΕΛ.: 49/2015 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

2/15 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΙΟΥ ΟΜΑΔΑ Α : ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ

2/15 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΙΟΥ ΟΜΑΔΑ Α : ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ 2/15 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΙΟΥ ΟΜΑΔΑ Α : ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ ΑΡ. Υ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΩΔ. ΕΤΕΠ ΤΙΜΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΔΑΠΑΝΗ Αρθρο 1.01 Χρήση πινακίδων εργοταξιακής σήμανσης. ΟΙΚ 6541 μήνας 05-04-06-00

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΟΛΟΥ ΕΡΓΟ «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΜΑΛΑΚΙ - ΒΟΛΟΣ» ΥΠΟΕΡΓΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΟΛΟΥ ΕΡΓΟ «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΜΑΛΑΚΙ - ΒΟΛΟΣ» ΥΠΟΕΡΓΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΟΛΟΥ ΕΡΓΟ «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΜΑΛΑΚΙ - ΒΟΛΟΣ» ΥΠΟΕΡΓΟ «ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΑΓΡΙΑΣ Δ. ΒΟΛΟΥ» ΤΙΤΛΟΣ ΤΕΥΧΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ E/ONE ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Δ.Ε ΤΡΑΪΑΝΟΥΠΟΛΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ E/ONE ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Δ.Ε ΤΡΑΪΑΝΟΥΠΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ E/ONE ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Δ.Ε ΤΡΑΪΑΝΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ Στοιχεία ενδιαφερόμενου: Δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης

Διαβάστε περισσότερα

1/17 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΧΑΡΑΥΓΗΣ Β ΦΑΣΗ

1/17 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΧΑΡΑΥΓΗΣ Β ΦΑΣΗ 1/17 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΧΑΡΑΥΓΗΣ Β ΦΑΣΗ ΟΜΑΔΑ Α : ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ ΑΡ. ΑΡΘΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΩΔ. ΕΤΕΠ ΤΙΜΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΔΑΠΑΝΗ Αρθρο 1.01 Χρήση πινακίδων εργοταξιακής σήμανσης.

Διαβάστε περισσότερα

Περιορισμοί και Υδραυλική Επίλυση Αγωγών Λυμάτων Ι

Περιορισμοί και Υδραυλική Επίλυση Αγωγών Λυμάτων Ι Περιορισμοί και Υδραυλική Επίλυση Αγωγών Λυμάτων Ι Π. Σιδηρόπουλος Εργαστήριο Υδρολογίας και Ανάλυσης Υδατικών Συστημάτων Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Π.Θ. E-mail: psidirop@uth.gr o Τα υπολογιστικά προβλήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΙΜΩΝ. 51,52 ευρώ/μμ. ΤΕ2: Φρεάτιο πλαστικό PVC D400mm

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΙΜΩΝ. 51,52 ευρώ/μμ. ΤΕ2: Φρεάτιο πλαστικό PVC D400mm Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λέσβου Ελευθερίου Βενιζέλου 13-17, 81100 Λέσβος Τηλ:. 22510 24444 Fax: 22510 40121 E-mail:deyam2@otenet.gr ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ: Κατασκευή παροχών αποχέτευσης ακαθάρτων

Διαβάστε περισσότερα

11/17 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ (B ΦΑΣΗ)

11/17 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ (B ΦΑΣΗ) 11/17 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ (B ΦΑΣΗ) ΟΜΑΔΑ Α : ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ, ΣΗΜΑΝΣΗ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΑΡ. ΑΡΘΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΩΔ. ΕΤΕΠ ΤΙΜΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΔΑΠΑΝΗ Αρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Τύποι χωμάτινων φραγμάτων (α) Με διάφραγμα (β) Ομογενή (γ) Ετερογενή ή κατά ζώνες

Τύποι χωμάτινων φραγμάτων (α) Με διάφραγμα (β) Ομογενή (γ) Ετερογενή ή κατά ζώνες Χωμάτινα Φράγματα Κατασκευάζονται με γαιώδη υλικά που διατηρούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους Αντλούν την αντοχή τους από την τοποθέτηση, το συντελεστή εσωτερικής τριβής και τη συνάφειά τους. Παρά τη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΗΣ Δ.Ε. ΚΥΠΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΓΩΝΟΥ

ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΗΣ Δ.Ε. ΚΥΠΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΗΣ Δ.Ε. ΚΥΠΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΓΩΝΟΥ Α/Α ΕΙΔΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΟΜΑΡΑ ΑΜΜΟΒΟΥΝΟ ΔΙΚΑΙΑ ΕΛΑΙΑ ΖΩΝΗ ΑΡΘΡΩΝ ΔΟΞΙΠΑΡΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Υδραυλική των υπονόμων. Δημήτρης Κουτσογιάννης Τομέας Υδατικών Πόρων Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Υδραυλική των υπονόμων. Δημήτρης Κουτσογιάννης Τομέας Υδατικών Πόρων Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Υδραυλική των υπονόμων Δημήτρης Κουτσογιάννης Τομέας Υδατικών Πόρων Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Εισαγωγή Ποιο είναι το ποσοστό στερεών ουσιών στα λύματα; Περίπου 1. Έχουν επίπτωση οι στερεές ουσίες στην

Διαβάστε περισσότερα

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ.) ΤΜΗΜΑ Α ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ - ΘΕΡΜΗΣ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ.) ΤΜΗΜΑ Α ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ - ΘΕΡΜΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ Δ/ΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ, ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ & ΕΓΓΕΙΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΡΓΟ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ: ΥΠΟΕΡΓΟ: ΤΕΥΧΟΣ Β7 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ. Πρόλογος

ΕΡΓΟ: ΥΠΟΕΡΓΟ: ΤΕΥΧΟΣ Β7 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ. Πρόλογος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ ΕΡΓΟ: ΥΠΟΕΡΓΟ: ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΥΩΤΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΔΙΚΤΥΟ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΛΑΜΟΥΛΑΚΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΛΑΜΟΥΛΑΚΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Δ.Ε.Υ.Α ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΛΑΜΟΥΛΑΚΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1 Αντικείμενο Αντικείμενο της παρούσας μελέτης είναι η κατασκευή δικτύων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΗ ΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ 6. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ

ΤΕΥΧΗ ΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ 6. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Υ ΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ /ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΝΕΩΝ ΥΠΟ ΟΜΩΝ Έργο: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΕΩΣ ΕΕΛ Χρηματοδότηση: Ι ΙΟΙ ΠΟΡΟΙ ΕΥΑΜΒ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΡΕΥΣΤΩΝ Ι. κ. ΣΟΦΙΑΛΙΔΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ

ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΡΕΥΣΤΩΝ Ι. κ. ΣΟΦΙΑΛΙΔΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΡΕΥΣΤΩΝ Ι κ. ΣΟΦΙΑΛΙΔΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ 1 Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons. Για εκπαιδευτικό υλικό, όπως εικόνες, που υπόκειται

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίς 1. ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΚΣΚΑΦΩΝ 1 2. ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΓΩΓΩΝ 15 3. ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ 17 4. ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ ΦΡΕΑΤΙΩΝ 18 5. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ 26 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΥΔΡΟΛΗΨΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΥΔΡΟΛΗΨΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΟΛΗΨΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ A/A ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Α.Τ. ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΡΘΡΟΥ ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΝΑΘΕΩΡ. ΜΟΝ. ΜΕΤΡ. ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΙΜΗ ( ) 1. ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ - ΕΚΣΚΑΦΕΣ ΔΑΠΑΝΗ ΜΕΡΙΚΗ ΟΛΙΚΗ 1.1 1.2 Εκσκαφή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΙΜΩΝ. Α-3. ΤΙΜΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΕ1: Προκατασκευασμένο φρεάτιο υδρομετρητών ΤΕ2: Υδρομετρητής 2, ταχυμετρικός, πολλαπλής ριπής κλπ 130,00 ευρώ/τεμ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΙΜΩΝ. Α-3. ΤΙΜΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΕ1: Προκατασκευασμένο φρεάτιο υδρομετρητών ΤΕ2: Υδρομετρητής 2, ταχυμετρικός, πολλαπλής ριπής κλπ 130,00 ευρώ/τεμ Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λέσβου Ελευθερίου Βενιζέλου 13-17, 81100 Λέσβος Τηλ:. 22510 24444 Fax: 22510 40121 E-mail:deyam2@otenet.gr Κατασκευή καταθλιπτικού αγωγού αποχέτευσης και παροχής

Διαβάστε περισσότερα

6. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Α. ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

6. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Α. ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 6. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Στο παρόν κεφάλαιο γίνεται η συγκεντρωτική προμέτρηση των εργασιών του εν λόγω έργου. Οι μέσες αποστάσεις μεταφοράς ακατάλληλων προϊόντων εκσκαφών, άμμου εγκιβωτισμού,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΕΩΝ Υ ΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΚΧ 1265

ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΕΩΝ Υ ΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΚΧ 1265 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Π Ε Ρ Ι Φ Ε Ρ Ε Ι Α Α Τ Τ Ι Κ Η Σ ΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΦΙΛ. ΛΙΤΣΑ 29 & ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΑΛΑΝ ΡΙ _ Τ.Κ. 152 34 ΤΗΛ.: 2132023978 ΕΡΓΟ: ΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟΝ K.X. 1265 ΤΟΥ ΗΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΑΠΑΝΗ ΕΡΓΩΝ. 2.1 ΥΔΡ m , , ΥΔΡ m , ,00

ΔΑΠΑΝΗ ΕΡΓΩΝ. 2.1 ΥΔΡ m , , ΥΔΡ m , ,00 ΔΑΠΑΝΗ ΕΡΓΩΝ Α. ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ - ΟΔΟΠΟΙΙΑ (ΟΜΑΔΑ Α) Α.1 Δίκτυα Αποχέτευσης Ακαθάρτων α/α Περιγραφή Κωδικός Α.Τ. Κωδικός Κωδ. ΕΤΕΠ Μον. Ποσοτ. Τιμή Δαπάνη 1 Γενικές εκσκαφές σε έδαφος γαιώδεςημιβραχώδες Β\Α02

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΥΑΡ ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ (Φ.Α.Υ.) ΣΥΝΔΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΣΤΙΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΔΕΥΑΡ ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ (Φ.Α.Υ.) ΣΥΝΔΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΣΤΙΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΟΥ: ΣΥΝΔΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΣΤΙΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΡΟΥΠ/ΣΜΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Ζητείται η χάραξη δικτύου οµβρίων σε παραθαλάσσιο οικοδοµικό συνεταιρισµό, του οποίου δίνεται συνηµµένα το τοπογραφικό σε κλίµακα 1:

Ζητείται η χάραξη δικτύου οµβρίων σε παραθαλάσσιο οικοδοµικό συνεταιρισµό, του οποίου δίνεται συνηµµένα το τοπογραφικό σε κλίµακα 1: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Σχολή Πολιτικών Μηχανικών Τοµέας Υδατικών Πόρων Μάθηµα: Τυπικά Υδραυλικά Έργα ίκτυα αποχέτευσης Άσκηση ΟΕ3: Χάραξη δικτύου οµβρίων παραθαλάσσιου οικισµού (εξέταση προόδου Μαΐου

Διαβάστε περισσότερα