Y.A. Αριθµ /1/98/ (Β 704/ )

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Y.A. Αριθµ /1/98/ (Β 704/ )"

Transcript

1 Y.A. Αριθµ /1/98/ (Β 704/ ) ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΗΣ Υ.Α. Αριθµ /01/ (B 534/ ) Αριθµ /04/ (B 1564/ ) Αριθµ /01/ (B 1002/ ) Αριθµ /66/2003/ Αριθµ /01/2005/ (B 244/ ) Αριθµ /01/2005/ (B 556/ ) (Υ.Α. µη δηµοσιευµένη σε ΦΕΚ) Αριθµ /01/2006/ (B 498/ ) Αριθµ /01/2008/ (Β 2380/ ) Α Π Ο Φ Α Σ Η "Εισαγωγή του παγκόσµιου ναυτιλιακού συστήµατος κινδύνου και ασφαλείας (GMDSS) στα εµπορικά πλοία µε ελληνική σηµαία" Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 2 του ν.2013/92 "Αποδοχή τροποποιήσεων του Κεφαλαίου Ι του Παραρτήµατος της ιεθνούς Σύµβασης "περί ασφαλείας της ανθρώπινης ζωής εν θαλάσση, 1974 (ΠΑΑΖΕΘ)"και άλλες σχετικές διατάξεις" (Α 28). 2. Τις διατάξεις του π.δ.474/91 "Αποδοχή τροποποιήσεων της ιεθνούς Σύµβασης "περί ασφαλείας της ανθρώπινης ζωής εν θαλάσση, 1974 (ΠΑΑΖΕΘ) και του Πρωτοκόλλου 1978 αυτής", που αφορούν τις ραδιοεπικοινωνίες, τα πιστοποιητικά και άλλα θέµατα (Α 175)". 3. Τις διατάξεις του άρθρου 7 του π.δ. 259/88 "Οργανισµός Υπουργείου Εµπορικής Ναυτιλίας" (Α 117). 4. Τις διατάξεις του π.δ. 206/87 "Καθιέρωση διαδικασίας πληροφόρησης στον τοµέα των προτύπων και τεχνικών κανονισµών σε συµµόρφωση προς την οδηγία 83/189/ΕΟΚ της του Συµβουλίου των Ε.Κ. (L 109/ )" (A 94), όπως αυτό τροποποιήθηκε µε το π.δ. 523/88 (Α 98) και το π.δ. 48/96 (Α 44), τα οποία αντίστοιχα προσάρµοσαν την Ελληνική νοµοθεσία προς τις διατάξεις των οδηγιών 88/182/ΕΟΚ (L 81/ ) και 94/10/ΕΚ (ΕΕ 100/ ). 5. Τις διατάξεις του άρθρου 29Α του ν.1558/85 «Κυβέρνηση και κυβερνητικά όργανα» (Α137), που προστέθηκε µε το άρθρο 27 του ν.2081/92 (Α154), όπως αντικαταστάθηκε µε το άρθρο 1 παρ. 2α του ν. 2469/1997 (Α 38). 6. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισµού.

2 Αποφασίζουµε: Aρθρο 1 Τεχνικοί όροι και ορισµοί 1. Για τους σκοπούς της παρούσας απόφασης, οι ακόλουθοι όροι έχουν τις έννοιες που καθορίζονται παρακάτω: (α) GMDSS : Tο Παγκόσµιο Ναυτιλιακό Σύστηµα Κινδύνου και Ασφαλείας. (β) Επικοινωνίες γέφυρα προς γέφυρα: Οι επικοινωνίες ασφαλείας που διεξάγονται µεταξύ πλοίων από τη θέση από την οποία κυβερνώνται. (γ) Συνεχής φυλακή : H φυλακή ραδιοεπικοινωνιών, η οποία δεν πρέπει να διακόπτεται παρά µόνο για µικρά χρονικά διαστήµατα, όταν η ικανότητα λήψης του πλοίου εξασθενίζει ή εµποδίζεται εξαιτίας των δικών του επικοινωνιών ή όταν οι τηλεπικοινωνιακές του εγκαταστάσεις βρίσκονται σε περιοδική συντήρηση ή έλεγχο. (δ) Ψηφιακή επιλογική κλήση (DSC): Η τεχνική µε την οποία γίνεται χρήση ψηφιακών κωδίκων, η οποία παρέχει τη δυνατότητα σε σταθµό ραδιοεπικοινωνιών να αποκαταστήσει επαφή µε, αλλά και να µεταφέρει πληροφορίες σε, άλλο σταθµό ή οµάδα σταθµών και η οποία συµµορφώνεται µε τις σχετικές συστάσεις της ιεθνούς Συµβουλευτικής Επιτροπής Ραδιοεπικοινωνιών (CCIR). (ε) Τηλεγραφία άµεσης εκτύπωσης (NBDP): Αυτοµατοποιηµένη τεχνική τηλεγραφίας που συµµορφώνεται µε τις σχετικές συστάσεις της ιεθνούς Συµβουλευτικής Επιτροπής Ραδιοεπικοινωνιών (CCIR). (στ)γενικές ραδιοεπικοινωνίες: Η υπηρεσιακή και δηµόσια ανταπόκριση, εξαιρουµένης αυτής που αφορά µηνύµατα κινδύνου, επείγοντος και ασφαλείας, η οποία πραγµατοποιείται µε τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων. (ζ) INMARSAT : Ο Οργανισµός που ιδρύθηκε µε τη Σύµβαση για το ιεθνή Ναυτιλιακό ορυφορικό Οργανισµό (INMARSAT) που υιοθετήθηκε την 3η Σεπτεµβρίου (η) ιεθνής Υπηρεσία NAVTEX : Η συντονισµένη εκποµπή και αυτόµατη λήψη στη συχνότητα 518 ΚΗΖ πληροφοριών ναυτικής ασφάλειας µε τη χρήση τηλεγραφίας στενής ζώνης άµεσης εκτύπωσης στην Αγγλική γλώσσα. (θ) Εθνική Υπηρεσία NAVTEX: Η συντονισµένη εκποµπή και αυτόµατη λήψη στη συχνότητα 490 ΚΗΖ πληροφοριών ναυτικής ασφάλειας µε χρήση τηλεγραφίας άµεσης εκτύπωσης στενής ζώνης στην Ελληνική γλώσσα.

3 (ι) Εντοπισµός : Η ανεύρεση πλοίων, αεροσκαφών, µονάδων ή προσώπων που βρίσκονται σε κίνδυνο. (ια) Πληροφορίες Ναυτικής Ασφάλειας (M.S.I.): Οι ναυτιλιακές και µετεωρολογικές προειδοποιήσεις, µετεωρολογικές προγνώσεις και άλλα επείγοντα µηνύµατα που έχουν σχέση µε την ασφάλεια και εκπέµπονται προς τα πλοία. (ιβ) Υπηρεσία δορυφόρων πολικής τροχιάς ( COSPAS- SARSAT): Η υπηρεσία η οποία βασίζεται σε δορυφόρους πολικής τροχιάς, οι οποίοι λαµβάνουν και αναµεταβιβάζουν συναγερµούς κινδύνου από δορυφορικά EPIRBS των οποίων καθορίζουν το στίγµα. (ιγ) Κανονισµοί Ραδιοεπικοινωνιών : Οι Κανονισµοί Ραδιοεπικοινωνιών που είναι προσάρτηµα ή που θεωρούνται ότι είναι προσάρτηµα, στην πλέον πρόσφατη ιεθνή Σύµβαση Τηλεπικοινωνιών που είναι σε ισχύ κάθε φορά. (ιδ) Θαλάσσια περιοχή Α1 : Η θαλάσσια περιοχή µέσα στη ραδιοτηλεφωνική κάλυψη ενός τουλάχιστον παράκτιου σταθµού VHF στην οποία παρέχεται συνεχής συναγερµός DSC, όπως αυτή καθορίζεται από την παράκτια χώρα της περιοχής αυτής. (ιε) Θαλάσσια περιοχή Α2 : Η θαλάσσια περιοχή, αποκλειόµενης της θαλάσσιας περιοχής Α1, µέσα στη ραδιοτηλεφωνική κάλυψη ενός τουλάχιστον παράκτιου σταθµού MF στην οποία παρέχεται συνεχής συναγερµός DSC, όπως αυτή καθορίζεται από την παράκτια χώρα της περιοχής αυτής.. (ιστ) Θαλάσσια περιοχή Α3 : H θαλάσσια περιοχή, αποκλειοµένων των θαλάσσιων περιοχών Α1 και Α2, µέσα στην κάλυψη των γεωστατικών δορυφόρων του συστήµατος INMARSAT, στην οποία παρέχεται συνεχής συναγερµός κινδύνου, επείγοντος και ασφαλείας. (ιζ) Θαλάσσια περιοχή Α4: Η θαλάσσια περιοχή εκτός των θαλάσσιων περιοχών Α1, Α2, και Α3. Σηµείωση : Μέχρι την ολοκλήρωση της απαιτούµενης για το GMDSS παράκτιας τηλεπικοινωνιακής υποδοµής ψηφιακής επιλογικής κλήσης VHF/DSC και MF/DSC στον Ελληνικό θαλάσσιο χώρο και τον καθορισµό των θαλάσσιων περιοχών Α1 και Α2 GMDSS, η θαλάσσια περιοχή της Χώρας µας χαρακτηρίζεται ως θαλάσσια περιοχή Α3 GMDSS. (ιη) Ε.Λ.Ο.Τ: Ελληνικός Οργανισµός Τυποποίησης. (ιθ) Πλοίο : Κάθε πλοίο που είναι νηολογηµένο στα ελληνικά νηολόγια ή έχει εφοδιασθεί µε προσωρινά ναυτιλιακά έγγραφα, εκτός από:

4 (i) τα πλοιάρια και τις λέµβους που υπάγονται στον εκάστοτε ισχύοντα Κανονισµό λιµένα, (ii) τα σκάφη που δεν κινούνται µε δικά τους µέσα (ρυµουλκούµενα), (iii) τα σκάφη, πλην ρυµουλκών, που εκτελούν πλόες συνολικής διαδροµής µέχρι 1,5 ναυτικό µίλι και που δεν αποµακρύνονται από την ακτή πάνω από 540 µέτρα, (iv) τα φορτηγά πλοία ολικής χωρητικότητας κάτω από 100 κόρους, (v) τα σκάφη που εκτελούν πλόες µέσα σε λίµνες. (κ) Συντήρηση ξηράς (shore-based maintenance) : οι υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης, οι οποίες παρέχονται σε πλοίο, το οποίο φέρει εξοπλισµό GMDSS και οι οποίες αφορούν τον πρωτεύοντα ραδιοεξοπλισµό (primary equipment) αυτού, αποτελεί δε µία από τις µεθόδους µε τις οποίες διασφαλίζεται η διαθεσιµότητα των λειτουργικών απαιτήσεων. (κα) Παροχέας συντήρησης ξηράς: νοµικό ή φυσικό πρόσωπο, το οποίο παρέχει υπηρεσίες συντήρησης ξηράς. (κβ) Νέο πλοίο: Το πλοίο το οποίο εφοδιάσθηκε για πρώτη φορά µε πιστοποιητικά αξιοπλοϊας υπό την Ελληνική σηµαία την ή µετά την 1 η Φεβρουαρίου (κγ) Υπάρχον πλοίο: Κάθε πλοίο που δεν είναι νέο. 2. Όλοι οι άλλοι όροι και συντµήσεις που χρησιµοποιούνται στην παρούσα απόφαση και περιέχονται στο ιεθνή Κανονισµό Ραδιοεπικοινωνιών έχουν τις έννοιες που καθορίζονται στον κανονισµό εκείνο. Για ορισµούς πλόων και χαρακτηρισµούς ειδών πλοίων ισχύουν οι ορισµοί του π.δ.362/84 (Α 121) όπως ισχύει κάθε φορά. 3. Όπου στην παρούσα απόφαση αναφέρονται διατάξεις του Κεφαλαίου IV της.σ. ΠΑΑΖΕΘ 74 (SOLAS 74) νοούνται οι διατάξεις αυτού όπως τροποποιήθηκε και οι τροποποιήσεις έγιναν αποδεκτές µε το Π.. 474/91 (Α 175). Άρθρο 2 Εφαρµογή 1. Η απόφαση αυτή εφαρµόζεται στα πλοία µε ελληνική σηµαία που εγκαθιστούν ραδιοεξοπλισµό GMDSS ως εξής: (α1) Τα πλοία, που σύµφωνα µε τις απαιτήσεις του Κεφαλαίου IV της.σ.solas 74 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήµερα, πρέπει να συµµορφώνονται µε τις απαιτήσεις της ως άνω.σ. και της παραγράφου 2 αυτού του άρθρου. (α2) Τα επιβατηγά πλοία τα οποία εµπίπτουν στο πεδίο εφαρµογής της κοινοτικής οδηγίας 98/18/ΕΚ του Συµβουλίου της 17 ης Μαρτίου 1998 που αφορά στους κανόνες και τα πρότυπα ασφαλείας για τα επιβατηγά πλοία, (L 144/ ) πρέπει να συµµορφώνονται προς τις απαιτήσεις της ως άνω κοινοτικής οδηγίας και της παραγράφου 2 αυτού του άρθρου.

5 (α3) Τα αλιευτικά πλοία τα οποία εµπίπτουν στο πεδίο εφαρµογής της κοινοτικής οδηγίας 97/70/ΕΚ (L 34/9-2-98) που αφορά τη θέσπιση εναρµονισµένου καθεστώτος για τα αλιευτικά σκάφη, πρέπει να συµµορφώνονται προς τις απαιτήσεις της εν λόγω κοινοτικής οδηγίας καθώς και κάθε άλλης σχετικής οδηγίας. (β) Τα υπόλοιπα πλοία τα οποία δεν εµπίπτουν στις περιπτώσεις των παραγρ. (α1), (α2) και (α3) πρέπει από την ηµεροµηνία έναρξης ισχύος της απόφασης αυτής να συµµορφωθούν µε τις απαιτήσεις της παρούσας ως εξής: (1) Τα πλοία που εγκαθιστούν ραδιοεξοπλισµό µετά την ή µετά την ηµεροµηνία ανακοίνωσης του καθορισµού των περιοχών Α1 και Α2 GMDSS στον Ελληνικό θαλάσσιο χώρο, όποια είναι αργότερα, πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις του πίνακα του άρθρου 7. (2) Οι υπάρχουσες την εγκαταστάσεις ραδιοεπικοινωνιών σε πλοία που φέρουν υποχρεωτικά ραδιοεξοπλισµό ραδιοτηλεφωνίας µεσαίων κυµάτων(μf) ή πολύ υψηλών συχνοτήτων (VHF) σύµφωνα µε τις απαιτήσεις του άρθρου 9 του π.δ.362/84, πρέπει να συµµορφωθούν µε τις απαιτήσεις της παρούσας απόφασης µέχρι την Στα πλοία των εδαφίων (α1) και (α2) της παραγράφου 1 αυτού του άρθρου εφαρµόζονται οι διατάξεις των άρθρων 4 (παρ. 2 και 3), 5, 6, 8, 9, (παράγραφοι 7, 8 και 9), 10, 11 και 12 της απόφασης αυτής. 3. Ορίζεται προθεσµία µέχρι την για την υποχρέωση συµµόρφωσης µε τις απαιτήσεις της παρούσας απόφασης για τις ακόλουθες κατηγορίες υπαρχόντων την πλοίων: α ) Επιβατηγές Λάντζες κάτω των 24 µ. µεταξύ καθέτων που εκτελούν πλόες εντός του Κόλπου της Πύλου. β ) Επαγγελµατικά τουριστικά πλοία κάτω των 12 επιβατών (χωρίς πλήρωµα), που εκτελούν πλόες εσωτερικού κατά την διάρκεια των οποίων παραµένουν συνεχώς µέσα στην κάλυψη του δικτύου σταθµών VHF του Ολυµπία Ράδιο. Μέχρι την ηµεροµηνία αυτή, τα πλοία των εν λόγω κατηγοριών υποχρεούνται σε εγκατάσταση εξοπλισµού ραδιοτηλεφωνίας VHF που προβλέπεται στο άρθρο 9 Π.. 362/84 για σκοπούς διεξαγωγής τηλεπικοινωνιών κινδύνου και ασφάλειας στο δίαυλο 16/VHF. Σε περίπτωση αντικατάστασης του εν λόγω εξοπλισµού (VHF), θα εφαρµόζονται τα προβλεπόµενα στην Απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ε (2003) 2912 της 4 ης Σεπτεµβρίου Εφόσον µέχρι την ηµεροµηνία αυτή, διακοπεί η φυλακή ακρόασης από χειριστή στον δίαυλο 16/VHF µέσω δικτύου ΟΛΥΜΠΙΑ ΡΑ ΙΟ, τα ανωτέρω πλοία θα πρέπει να συµµορφωθούν άµεσα µε τις απαιτήσεις της Υ. Α /1/98 (Β 704). 4. Τα νέα Επαγγελµατικά τουριστικά πλοία κάτω των 12 επιβατών (χωρίς πλήρωµα), που εκτελούν πλόες εσωτερικού και δεν έχουν συµµορφωθεί πλήρως µε τις απαιτήσεις της Υ. Α /1/98 (Β 704) θα πρέπει, µέχρι την , να συνδεθεί ο δέκτης GPS (εάν υπάρχει) µε τον ποµποδέκτη VHF/DSC για την παροχή πληροφοριών θέσης πλοίου και Είτε να φέρουν EPIRB αυτόµατης ή χειροκίνητης ενεργοποίησης ελεύθερης πλεύσης και να εκτελούν πλόες εσωτερικού χωρίς περιορισµούς.

6 Είτε να φέρουν δεύτερο µόνιµα εγκατεστηµένο ποµποδέκτη VHF/DSC υποχρεωτικά συνδεδεµένο µε δέκτη GPS και να εκτελούν πλόες εσωτερικού κατά την διάρκεια των οποίων θα παραµένουν συνεχώς µέσα στην κάλυψη του δικτύου σταθµών VHF/DSC του ΟΛΥΜΠΙΑ ΡΑ ΙΟ όπως αυτή αποτυπώνεται στόν εκάστοτε ισχύοντα χάρτη ραδιοκάλυψης του δικτύου αυτού. 5. Ειδικότερα για τα υπάρχοντα αλιευτικά πλοία ολικού µήκους 10µ. µέχρι 12 µ., σε ότι αφορά τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισµό τους θα εφαρµόζονται οι εκάστοτε απαιτήσεις του Γενικού Κανονισµού Λιµένα για τα επαγγελµατικά αλιευτικά σκάφη, όπως ισχύει κάθε φορά. Άρθρο 3 Λειτουργικές απαιτήσεις Ο εξοπλισµός ραδιοεπικοινωνιών κάθε πλοίου της παραγράφου 1 (β) του άρθρου 2, κατά το χρόνο που το πλοίο ταξιδεύει, πρέπει: (1) Να εκπέµπει συναγερµούς κινδύνου «πλοίο προς ξηρά» µε δύο τουλάχιστον ξεχωριστά και ανεξάρτητα µέσα. (2) Να λαµβάνει συναγερµούς κινδύνου «ξηρά-προς-πλοίο» (3) Να εκπέµπει και να λαµβάνει συναγερµούς κινδύνου «πλοίο-προς-πλοίο» (4) Να εκπέµπει και να λαµβάνει «επικοινωνίες συντονισµού έρευνας και διάσωσης». (5) Να εκπέµπει και να λαµβάνει «επικοινωνίες περιοχής συµβάντος» (6) Να εκπέµπει και, εφόσον φέρει RADAR 9 GHZ να λαµβάνει σήµατα για «εντοπισµό». (7) Να εκπέµπει και να λαµβάνει «πληροφορίες ναυτιλιακής ασφαλείας». (8) Να εκπέµπει και να λαµβάνει «γενικές ραδιοεπικοινωνίες» προς και από συστήµατα ραδιοεπικοινωνιών ή δίκτυα που βρίσκονται στην ξηρά. (9) Να εκπέµπει και να λαµβάνει «επικοινωνίες γέφυρα-προς-γέφυρα» Άρθρο 4 Φυλακές ραδιοεπικοινωνιών 1. Οι φυλακές ραδιοεπικοινωνιών που καθορίζονται στον Κανονισµό 12 του κεφαλαίου ΙV της ΠΑΑΖΕΘ 1974 έχουν εφαρµογή και στα πλοία της παραγράφου 1 (β) του άρθρου 2 της απόφασης αυτής. 2. Εφόσον η ραδιοεγκατάσταση MF/DSC χρησιµοποιείται για "Γενικές ραδιοεπικοινωνίες ", πρέπει επιπρόσθετα να τηρείται ακρόαση και στη διεθνή συχνότητα κλήσης DSC 2177,0 ΚΗΖ. H απαίτηση αυτή πληρούται εφόσον ο δέκτης φυλακής 2187,5 ΚΗΖ έχει και την δυνατότητα λήψης στη συχνότητα 2177 ΚΗΖ ή µε την εγκατάσταση ανεξάρτητου δέκτη φυλακής που έχει τη δυνατότητα λήψης στη συχνότητα 2177 ΚΗΖ. 3. Εφόσον η ραδιοεγκατάσταση MF/ΗF/DSC χρησιµοποιείται για "Γενικές ραδιοεπικοινωνίες" πρέπει επιπρόσθετα των φυλακών της παραγράφου 1 αυτού του άρθρου να τηρείται ακρόαση και στις διεθνείς συχνότητες κλήσης DSC 2177,0 ΚΗΖ και 8436,5 ΚΗΖ και σε µία τουλάχιστον από τις διεθνείς συχνότητες κλήσης DSC 4219,5 KHZ, 6331 KHZ, KHZ, KHZ,19703,5 KHZ ή KHZ. Η επιλογή οποιασδήποτε από τις παραπάνω συχνότητες πρέπει να είναι δυνατή οποτεδήποτε. H απαίτηση αυτή πληρούται εφόσον ο δέκτης φυλακής στις

7 συχνότητες κινδύνου και ασφαλείας DSC έχει και την δυνατότητα λήψης στις συχνότητες κλήσης DSC ή µε την εγκατάσταση ανεξάρτητου δέκτη σάρωσης που έχει τη δυνατότητα λήψης στις συχνότητες κλήσης DSC. 4. Ο χειρισµός των ραδιοεγκαταστάσεων δεν πρέπει να παρεµποδίζει την ασφαλή ναυσιπλοΐα του πλοίου. Άρθρο 5 Λειτουργικά πρότυπα Οι ραδιοηλεκτρικές συσκευές που απαιτούνται από την απόφαση αυτή, πρέπει να πληρούν τα λειτουργικά πρότυπα που καθορίζονται από την οδηγία 96/98/ΕΚ του Συµβουλίου της 20ης εκεµβρίου 1996 που αφορά στον εξοπλισµό των πλοίων (L 46/ ). (Π..347/98 (Α 231) Άρθρο 6 Έγκριση χρήσης ραδιοηλεκτρικών συσκευών πλοίων Οι ραδιοηλεκτρικές συσκευές που προβλέπονται στο άρθρο 7 της απόφασης αυτής θα εγκρίνονται από τη ΕΕΠ για χρήση στα υπό Ελληνική σηµαία εµπορικά πλοία σύµφωνα µε τις διατάξεις της οδηγίας 96/98/ΕΚ του Συµβουλίου της 20ης εκεµβρίου 1996 που αφορά στον εξοπλισµό των πλοίων (L 46/ ). (Π..347/98 (Α 231) Άρθρο 7 Εξοπλισµός Ραδιοεπικοινωνιών 1. O ραδιοεξοπλισµός µε τον οποίο πρέπει να εφοδιάζονται τα πλοία και ο οποίος καθορίζεται µε βάση τη θαλάσσια περιοχή GMDSS και τους εκτελούµενους από αυτά πλόες σε συνδυασµό µε τις διατάξεις του Κεφαλαίου IV της ΠΑΑΖΕΘ 1974 και τις διατάξεις αυτού του άρθρου φαίνεται στoν πιο κάτω πίνακα. 2. Ο ραδιοεξοπλισµός, που εγκαθίσταται σε ένα πλοίο χωρίς να επιβάλλεται από διάταξη της ισχύουσας νοµοθεσίας πρέπει να πληροί τις απαιτήσεις των διατάξεων της απόφασης αυτής σε ότι αφορά τα λειτουργικά πρότυπα και την έγκριση χρήσης.

8 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΛΟΙΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΡΑ ΙΟΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Ν/Γ-Ρ/Κ & Ρ/Κ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ Φ/Γ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 300 GRT ή GT (αναλόγως) ΠΕΡΙΟΧΗ GMDSS A1 Α1+ A2 Α1+ Α2+ A3 ΠΛΟΙΑ ΙΕΘΝΩΝ ΠΛΟΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΜΕΧΡΙ 12 ΕΠΙΒΑΤΕΣ Α/Κ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΝ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ A1 Α1+ A2 Α1+ Α2+ A3 Ν/Γ-Ρ/Κ & Ρ/Κ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ Φ/Γ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΚΟΧ Ε/Γ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ A1 Α1+ A2 ΛΟΙΠΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΠΛΩΤΑ ΝΑΥΠΗΓΗΜΑΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ A1 Α1+ A2 Π/ ΡΑ ΙΟΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ VHF VHF/DSC CONTROLLER ΕΚΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ VHF/DSC ΜΗΖ Π/ ΡΑ ΙΟΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΜF ή ΜF/HF *** 1*** ΜF/DSC CONTROLLER *** 1*** ΕΚΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΜF/DSC 2187,5 ΚΗΖ *** 1*** MES INMARSAT MES *** ΕΚΤΗΣ NAVTEX ** 1** 1** 1** 1** EPIRB ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ** 1** 1** 1** 1** 1** 1** ΦΟΡ. Π/ VHF ΣΩΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ** 1** 1** 1** 1** ΑΝΑΜΕΤΑ ΟΤΗΣ SART ** 1** 1** 1** 1** RADAR 9 GHZ (9 ) *** * **** ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ 1* 1* 1* ΚΥΡΙΑ ΤΡΟΦΟ ΟΤΗΣΗ ΕΦΕ ΡΙΚΗ ΤΡΟΦΟ ΟΤΗΣΗ ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΩΝ * Εναλλακτικά για µέθοδο συντήρησης «διπλές συσκευές» δύναται να εγκαταστήσει έναν ακόµη Π/ VHF για περιοχή Α1 ή έναν ακόµα Π/ VHF και έναν ακόµα Π/ MF µε DSC ή MES INMARSAT-C για περιοχή Α1+Α2 ή έναν ακόµα Π/ VHF και έναν ακόµα Π/ MF/HF µε DSC ή MES INMARSAT-C για περιοχή Α1+Α2+A3. ** Απαιτείται εφ όσον κατά την διάρκεια του πλου αποµακρύνεται από τις ακτές πέραν των 10 ν.µ. *** Τα πλοία που αποµακρύνονται πέραν των περιοχών Α1 πρέπει να φέρουν ραδιοεξοπλισµό MF/DSC ή MF/HF/DSC ή INMARSAT MES. **** Φ/Γ εσωτερικού πάνω από 250 GRT. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στα νέα επαγγελµατικά τουριστικά πλοία µέχρι 12 επιβατών (χωρίς πλήρωµα),που εκτελούν πλόες εσωτερικού θα πρέπει, µέχρι την , να συνδεθεί ο δέκτης GPS (εάν υπάρχει) µε τον ποµποδέκτη VHF/DSC για την παροχή πληροφοριών θέσης πλοίου και Είτε να φέρουν EPIRB αυτόµατης ή χειροκίνητης ενεργοποίησης ελεύθερης πλεύσης και να εκτελούν πλόες εσωτερικού χωρίς περιορισµούς. Είτε να φέρουν δεύτερο µόνιµα εγκατεστηµένο ποµποδέκτη VHF/DSC υποχρεωτικά συνδεδεµένο µε δέκτη GPS και να εκτελούν πλόες εσωτερικού κατά την διάρκεια των οποίων θα παραµένουν συνεχώς µέσα στην κάλυψη του δικτύου σταθµών VHF/DSC του ΟΛΥΜΠΙΑ ΡΑ ΙΟ όπως αυτή αποτυπώνεται στόν εκάστοτε ισχύοντα χάρτη ραδιοκάλυψης του δικτύου αυτού. Η εγκατάσταση δορυφορικού EPIRB χειροκίνητης ενεργοποίησης, θα πρέπει να γίνεται κοντά στην θέση, από την οποία κυβερνάται το πλοίο.

9 Άρθρο 8 Εγκατάσταση ραδιοεξοπλισµού 1. Για την εγκατάσταση ραδιοεξοπλισµού GMDSS στα πλοία απαιτείται να υποβληθούν στη ΕΕΠ: (α) αίτηση αρχικής εγκατάστασης ραδιοεξοπλισµού GMDSS και σχετικός κατάλογος των συσκευών ραδιοεξοπλισµού, (β) διάγραµµα εγκατάστασης κεραιών ραδιοεξοπλισµού, (γ) διάγραµµα ηλεκτρικής συνδεσµολογίας συσκευών ραδιοεξοπλισµού, και (δ) διάγραµµα χώρου εγκατάστασης ραδιοεξοπλισµού και χώρου συσσωρευτών στο οποίο καθορίζεται η ακριβής θέση κάθε συσκευής. 2. Κάθε ραδιοεγκατάσταση πρέπει να πληροί τις απαιτήσεις του Κανονισµού 6 παράγραφος 2 του Κεφαλαίου ΙV της ΠΑΑΖΕΘ Οι κεραίες που χρησιµοποιούνται στις ραδιοεγκαταστάσεις πρέπει να έχουν τον υψηλότερο δυνατό βαθµό απόδοσης και εφόσον είναι κεραίες σύρµατος να προστατεύονται από θραύση. Στις ραδιοεγκαταστάσεις MF και MF/HF, πρέπει να υπάρχει αµοιβή κεραία σύρµατος ισοδύναµων ηλεκτρικών χαρακτηριστικών έτοιµη για ανάρτηση. 4. Η εγκατάσταση του ραδιοεξοπλισµού πρέπει να είναι τοποθετηµένη κατά τέτοιο τρόπο ώστε: (α) Ο έλεγχος των διαύλων VHF, που χρησιµοποιούνται για τη ναυσιπλοΐα να είναι δυνατός από το σηµείο που εκτελείται η φυλακή γέφυρας (πρόσθιος χώρος γέφυρας). (β) Η θέση και η χρήση των υπολοίπων ραδιοεγκαταστάσεων να µην επηρεάζει την εκτέλεση ασφαλούς ναυσιπλοΐας του πλοίου. (γ) Να µην υπάρχει ακουστική επαφή µεταξύ του χώρου διεξαγωγής ιδιωτικών ραδιοτηλεφωνικών επικοινωνιών και του χώρου που εκτελείται η φυλακή ναυσιπλοΐας. (δ) Να µην υπάρχει δυνατότητα ανάγνωσης των γραπτών κειµένων, που διαβιβάζονται µέσω των συσκευών τηλετυπίας, από µη εξουσιοδοτηµένα πρόσωπα. 5. Για τη συµµόρφωση προς τις απαιτήσεις της προηγούµενης παραγράφου πρέπει να διατίθεται χώρος µέσα στη γέφυρα ναυσιπλοΐας ή σε παρακείµενο χώρο που επικοινωνεί άµεσα µε αυτή, για την εγκατάσταση των τηλεπικοινωνιακών συσκευών του πλοίου. Ο χώρος αυτός πρέπει να βρίσκεται : (α) είτε στο πίσω µέρος της γέφυρας ναυσιπλοΐας και να χωρίζεται από αυτή µε διαχωριστικό ώστε να εξασφαλίζονται οι ασφαλείς συνθήκες ναυσιπλοΐας,

10 (β) είτε δίπλα στη γέφυρα σε ενιαίο από πλευράς πυρασφαλείας χώρο, που να επικοινωνεί άµεσα µε αυτή. 6. Για τη διεξαγωγή των ιδιωτικών ραδιοτηλεφωνικών επικοινωνιών πρέπει να διατίθεται κατάλληλος χώρος ή κατασκευή για να διαφυλάσσεται το απόρρητο. 7. Οι δέκτες που προορίζονται για λήψη πληροφοριών ναυτικής ασφάλειας καθώς και οι δέκτες φυλακής κινδύνου και ασφάλειας, πρέπει να είναι εγκατεστηµένοι έτσι ώστε να γίνονται αντιληπτοί οι λαµβανόµενοι συναγερµοί κινδύνου και ασφάλειας από οποιοδήποτε σηµείο της γέφυρας. 8. Στα πλοία που διαθέτουν θάλαµο ασυρµάτου, οι συσκευές ΜF/HF και ΕΣΠ INMARSAT µπορούν να εγκαθίστανται στο χώρο αυτό µε την προϋπόθεση ότι: (α) είτε ο χώρος αυτός έχει άµεση ακουστική και οπτική επαφή µε τη γέφυρα του πλοίου, (β) είτε εξασφαλίζεται µε κατάλληλες διατάξεις, η δυνατότητα έναρξης συναγερµών και ο έλεγχος των διαύλων κινδύνου και ασφάλειας από τη γέφυρα του πλοίου και ότι οι λαµβανόµενοι συναγερµοί κινδύνου και ασφάλειας γίνονται αντιληπτοί από οποιοδήποτε σηµείο της γέφυρας. 9. Η συσκευή δορυφορικού EPIRB ελεύθερης πλεύσης πρέπει να εγκαθίσταται κοντά στη γέφυρα ναυσιπλοΐας κατά τέτοιο τρόπο ώστε: (α) Να µην εµποδίζεται η ελεύθερη πλεύση της από κιγκλιδώµατα, υπερκατασκευές και άλλα εµπόδια, σε περίπτωση βύθισης του πλοίου. (β) Να είναι δυνατή η εύκολη µεταφορά της στα σωστικά µέσα του πλοίου. (γ) Να είναι εύκολη η χειροκίνητη ενεργοποίησή της από το προσωπικό γέφυρας χωρίς αυτό να αποµακρύνεται πολύ από αυτή. (δ) Να εξασφαλίζεται οπτική επαφή µε το δορυφόρο. 10. Οι φορητοί ποµποδέκτες VHF σωστικών µέσων, καθώς και οι αναµεταδότες ραντάρ (SART) πρέπει να αποθηκεύονται στη γέφυρα δίπλα στην έξοδο προς το κατάστρωµα λέµβων κάθε πλευράς. Οι επαναφορτιζόµενοι συσσωρευτές, πρέπει να είναι συνδεδεµένοι σε κατάλληλο σύστηµα φόρτισης, ώστε να είναι πλήρως φορτισµένοι ανά πάσα στιγµή. Οι ειδικοί συσσωρευτές που απαιτούνται για περιπτώσεις ανάγκης πρέπει να φυλάσσονται στη γέφυρα έτοιµοι για µεταφορά στα σωστικά µέσα όταν αυτό απαιτηθεί. 11. Η εισαγωγή των πληροφοριών θέσης πλοίου στις συσκευές VHF/DSC, MF/DSC, MF/HF/DSC και ΕΣΠ INMARSAT µπορεί να γίνεται µε το χέρι µε εισαγωγή των πληροφοριών αυτών κάθε τέσσερις ώρες ή αυτόµατα µε κατάλληλη σύνδεση των συσκευών αυτών µε δέκτη GPS. Στα επιβατηγά πλοία που έχουν µεταφορική ικανότητα πάνω από 200 επιβάτες και εκτελούν διεθνείς πλόες ή πλόες µεγάλης ή µικρής ακτοπλοΐας, η εισαγωγή των πληροφοριών θέσης πλοίου πρέπει να γίνεται αυτόµατα µε κατάλληλη σύνδεση των συσκευών VHF/DSC, MF/DSC και ΕΣΠ INMARSAT µε δέκτη GΡS. 12. Στα πλοία που ταξιδεύουν στη θαλάσσια περιοχή Α3 η προβλεπόµενη από τις διατάξεις του Κεφαλαίου IV της ΠΑΑΖΕΘ 1974, ραδιοεγκατάσταση MF/HF,

11 εξαιρουµένης της συσκευής τηλεγραφίας άµεσης εκτύπωσης (ΝBDP), είναι υποχρεωτική ως "βασικός εξοπλισµός". 13. Εφόσον ως "πρόσθετος" εξοπλισµός χρησιµοποιείται ο προβλεπόµενος από τις διατάξεις του Κεφαλαίου IV της ΠΑΑΖΕΘ 1974 επίγειος σταθµός πλοίου (Ε.Σ.Π) INMARSAT, µπορεί να εγκατασταθεί ως "βασικός εξοπλισµός" ένας ακόµη Ε.Σ.Π.INMARSAT αντί του προβλεπόµενου από τις ίδιες διατάξεις εξοπλισµού τηλεγραφίας άµεσης εκτύπωσης (NBDP) της ραδιοεγκατάστασης MF/HF. Άρθρο 9 Πηγές ηλεκτρικής ενέργειας 1. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού πρέπει να υπάρχει πηγή ηλεκτρικής ενέργειας ικανή να τροφοδοτεί συνεχώς τις ραδιοεγκαταστάσεις του πλοίου (βασικές και πρόσθετες) µε πλήρες ηλεκτρικό φορτίο και να φορτίζει τους συσσωρευτές της εφεδρικής πηγής ενέργειας που χρησιµοποιούνται για την τροφοδότηση της ραδιοεγκατάστασης. Στις περιπτώσεις πλοίων που ως κύρια πηγή ενέργειας χρησιµοποιείται συστοιχία συσσωρευτών, η τροφοδότηση της ραδιοεγκατάστασης µπορεί να πραγµατοποιείται µόνο από συστοιχία συσσωρευτών µε την προϋπόθεση ότι η ανεξάρτητη εφεδρική πηγή ενέργειας της παραγράφου 2 θα έχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης τροφοδότησης του ραδιοεξοπλισµού σύµφωνα µε τα προβλεπόµενα στην παράγραφο 3 για χρονικό διάστηµα 6 ωρών τουλάχιστον. 2. Σε κάθε πλοίο πρέπει να υπάρχει ανεξάρτητη εφεδρική πηγή ή πηγές ενέργειας για την τροφοδότηση του ραδιοεξοπλισµού έτσι ώστε σε περίπτωση βλάβης της κύριας ή/και της πηγής ηλεκτρικής ενέργειας ανάγκης, να καθίσταται δυνατή η απρόσκοπτη λειτουργία των ραδιοεγκαταστάσεων που χρησιµοποιούνται στις περιπτώσεις κινδύνου και ασφάλειας. Η πιο πάνω εφεδρική πηγή ηλεκτρικής ενέργειας χρησιµοποιείται και για την τροφοδότηση του απαιτούµενου ηλεκτρικού φωτισµού ανάγκης της ραδιοεγκατάστασης. 3. Η ανεξάρτητη εφεδρική πηγή ηλεκτρικής ενέργειας της προηγούµενης παραγράφου πρέπει να έχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης τροφοδότησης της ραδιοεγκατάστασης VHF και ανάλογα µε την περιοχή πλόων του πλοίου: - της ραδιοεγκατάστασης M/F για πλόες περιοχής Α1+Α2, - της ραδιοεγκατάστασης MF/HF για πλόες περιοχής Α1+Α2+Α3 ή/και Α4, - του επίγειου σταθµού πλοίου INMARSAT και των πρόσθετων φορτίων που τυχόν απαιτούνται για την ασφαλή λειτουργία του, όπως η γυροπυξίδα και το σύστηµα παρακολούθησης κεραίας για πλόες περιοχής Α1+Α2+Α3, για χρονική περίοδο τουλάχιστον : (α) µιας ώρας εάν η βοηθητική πηγή ηλεκτρικής ενέργειας συµµορφώνεται πλήρως µε όλες τις σχετικές απαιτήσεις του Κανονισµού ΙΙ-1/42 ή 43 της.σ.πααζεθ 1974 (SOLAS 74) συµπεριλαµβανοµένων και των απαιτήσεων για τροφοδότηση των ραδιοεγκαταστάσεων και (β) έξη ωρών εάν δεν υπάρχει βοηθητική πηγή ηλεκτρικής ενέργειας ή εάν η βοηθητική πηγή ηλεκτρικής ενέργειας δεν συµµορφώνεται πλήρως µε

12 όλες τις σχετικές απαιτήσεις του Κανονισµού ΙΙ-1/42 ή 43 της.σ.πααζεθ 1974, (SOLAS 74) συµπεριλαµβανοµένων των απαιτήσεων για τροφοδότηση των ραδιοεγκαταστάσεων. 4. Αν για να εξασφαλισθεί η σωστή λειτουργία της ραδιοεγκατάστασης, απαιτείται η εισαγωγή µη διακοπτόµενων στοιχείων πορείας από την πυξίδα του πλοίου, θα προβλέπονται διατάξεις µε τις οποίες να εξασφαλίζεται η συνεχής παροχή των πληροφοριών αυτών στην περίπτωση βλάβης της κύριας ή της ηλεκτρικής πηγής ανάγκης του πλοίου µε τροφοδότηση της πυξίδας από την εφεδρική πηγή ηλεκτρικής ενέργειας της παραγράφου 2 αυτού του άρθρου. 5. Για τον υπολογισµό της απαιτούµενης χωρητικότητας των συσσωρευτών της εφεδρικής πηγής ηλεκτρικής ενέργειας, λαµβάνεται υπόψη η ολική κατανάλωση για ταυτόχρονη λειτουργία των συνδεδεµένων µε τους συσσωρευτές τηλεπικοινωνιακών συσκευών και µε βάση : - την κατανάλωση του δέκτη VHF, - το µισό της κατανάλωσης του ποµπού VHF κατά την εκποµπή, - την κατανάλωση του δέκτη MF ή MF/HF, καθώς και αυτής του ποµπού, όταν είναι έτοιµος για άµεση εκποµπή, - το µισό της κατανάλωσης του ραδιοτηλεφωνικού ποµπού MF ή MF/HF κατά την εκποµπή, - την κατανάλωση του επίγειου σταθµού πλοίου INMARSAT κατά τη λήψη, - το µισό της µέγιστης κατανάλωσης του επίγειου σταθµού πλοίου INMARSAT κατά την εκποµπή και - τη συνολική κατανάλωση των πρόσθετων φορτίων, τα οποία τροφοδοτούνται από την εφεδρική πηγή ηλεκτρικής ενέργειας στις περιπτώσεις κινδύνου ή ανάγκης. 6. Η φόρτιση των συσσωρευτών της εφεδρικής πηγής ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να γίνεται µε αυτόµατα µέσα που : (α) να εξασφαλίζουν πλήρη φόρτιση των συσσωρευτών σε χρόνο µικρότερο των 10 ωρών και (β) να διαθέτουν σύστηµα συναγερµού χαµηλής τάσης µε το οποίο να εντοπίζεται τυχόν βλάβη ή ανωµαλία λειτουργίας του συστήµατος φόρτισης. 7. Σε περίπτωση βλάβης του συστήµατος φόρτισης που αναφέρεται στην προηγούµενη παράγραφο πρέπει να διατίθεται εναλλακτικό σύστηµα φόρτισης συσσωρευτών µόνιµο ή φορητό. 8. Οι συσσωρευτές πρέπει να τοποθετούνται σε κατάλληλους χώρους του πλοίου, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται: - ο µέγιστος βαθµός απόδοσής τους, - λογική διάρκεια ζωής τους, - η ασφαλής λειτουργία τους,

13 - η διατήρηση της θερµοκρασίας µέσα στα όρια που καθορίζονται από τον κατασκευαστή είτε βρίσκoνται σε κατάσταση φόρτισης είτε σε κατάσταση εκφόρτισης, - η απαγωγή των αναθυµιάσεων που δηµιουργούνται κατά τη φόρτιση, - ο φωτισµός των συσσωρευτών. Εάν χρησιµοποιούνται συσσωρευτές µολύβδου, η βάση ή το κιβώτιο των συσσωρευτών, θα είναι επενδυµένα στεγανά µε ειδικό υλικό για να αποφεύγεται τυχόν διαρροή υγρών και διάβρωση. 9. Για κάθε έναν από τους φορητούς ποµποδέκτες VHF σωστικών µέσων που απαιτούνται από την παρούσα απόφαση πρέπει να διατίθεται απαραίτητα ειδικός συσσωρευτής για περιπτώσεις ανάγκης, ο οποίος θα διατηρείται σφραγισµένος κοντά στη συσκευή έτοιµος για µεταφορά στα σωστικά µέσα. Εφόσον οι πιο πάνω ποµποδέκτες χρησιµοποιούνται και για τη διεξαγωγή ενδοεπικοινωνίας στο πλοίο θα διατίθεται επιπλέον ένας επαναφορτιζόµενος συσσωρευτής για αυτές τις επικοινωνίες. Άρθρο 10 Απαιτήσεις συντήρησης ραδιοεγκατάστασης 1. Ανεξάρτητα από τη µέθοδο ή τις µεθόδους συντήρησης που έχουν επιλεγεί για την εξασφάλιση της καλής λειτουργίας του ραδιοεξοπλισµού, πρέπει να υπάρχουν στο πλοίο επαρκή τεχνικά βοηθήµατα ώστε σε περίπτωση βλάβης να διευκολύνεται η τεχνική παρέµβαση για αποκατάσταση της λειτουργίας του ραδιοεξοπλισµού. Τα τεχνικά εγχειρίδια των συσκευών πρέπει να υπάρχουν στο πλοίο στην Αγγλική ή στην Ελληνική γλώσσα. Επί πλέον πρέπει να υπάρχουν επαρκή ανταλλακτικά, εργαλεία και όργανα, ώστε να καθίσταται εφικτή τυχόν τεχνική παρέµβαση. Μεταξύ των ανταλλακτικών που πρέπει να υπάρχουν στο πλοίο περιλαµβάνονται και τα ηλεκτρονικά εκείνα στοιχεία που συνιστώνται από τον κατασκευαστή για περιοδική αντικατάσταση. 2. Ανεξάρτητα από τη µέθοδο ή τις µεθόδους που επιλέγονται για την εξασφάλιση της καλής λειτουργίας του ραδιοεξοπλισµού, το πλοίο δεν επιτρέπεται να αναχωρεί από το λιµάνι µέχρις ότου αποκατασταθεί η οποιαδήποτε βλάβη το εµποδίζει να εκτελεί όλες τις επικοινωνίες κινδύνου και ασφαλείας που προβλέπονται στoν κανονισµό 4 του Kεφαλαίου IV της ΠΑΑΖΕΘ 74'. Η απαίτηση αυτή αφορά βλάβες, τόσο στο βασικό, όσο και στον πρόσθετο ραδιοεξοπλισµό (DUPLICATION). 3. Mε την προϋπόθεση ότι εξασφαλίζονται όλες οι λειτουργικές απαιτήσεις για επικοινωνίες κινδύνου και ασφαλείας, βλάβη του ραδιοεξοπλισµού που αφορά στη δηµόσια ανταπόκριση δεν θεωρείται ότι καθιστά το πλοίο αναξιόπλοο ή ότι αποτελεί λόγο καθυστέρησης του απόπλου του από λιµάνια όπου δεν διατίθενται ευκολίες επισκευής. 4. Για την εξασφάλιση της καλής λειτουργίας των ραδιοηλεκτρικών συσκευών του πλοίου προβλέπονται τρεις εναλλακτικές µέθοδοι, οι οποίες υπόκεινται στην έγκριση της ΕΕΠ και επιλέγονται από τον πλοιοκτήτη ανάλογα µε τη θαλάσσια περιοχή πλόων και τις εκάστοτε ειδικότερες συνθήκες και είναι οι εξής:

14 (α) Εγκατάσταση στο πλοίο πρόσθετου ραδιοεξοπλισµού (DUPLICATION). (β) Εν πλω ηλεκτρονική συντήρηση του ραδιοεξοπλισµού. (γ) Συντήρηση του ραδιοεξοπλισµού στο λιµάνι. 5. Για τις θαλάσσιες περιοχές Α1 και Α2 αρκεί µία µόνο από τις αναφερόµενες στην προηγούµενη παράγραφο µεθόδους, ενώ για τις θαλάσσιες περιοχές Α3 και Α4 απαιτείται η επιλογή δύο τουλάχιστον από αυτές. 6. Εάν η καλή λειτουργία ραδιοηλεκτρικών συσκευών εξασφαλίζεται, µεταξύ άλλων και µε την επιλογή της µεθόδου εγκατάστασης πρόσθετου ραδιοεξοπλισµού, πρέπει επί πλέον του ραδιοεξοπλισµού που καθορίζεται στο άρθρο 7 της απόφασης αυτής και ανάλογα µε την περιοχή πλόων του, το πλοίο να είναι εξοπλισµένο και µε τον παρακάτω ραδιοεξοπλισµό: (α) Για τις θαλάσσιες περιοχές Α1, µε µία επί πλέον ραδιοεγκατάσταση VHF/DSC. (β) Για τις θαλάσσιες περιοχές Α1+Α2, µε µία επί πλέον ραδιοεγκατάσταση VHF/DSC που να πληροί τις απαιτήσεις του Κανονισµού 7 παράγ. 1.1 του Κεφαλαίου IV της.σ.πααζεθ 74 και µε µία επί πλέον ραδιοεγκατάσταση ΜF/DSC που να πληροί τις απαιτήσεις του Κανονισµού 9 παράγ. 1.1 του Κεφαλαίου IV της.σ.πααζεθ 74 ή ένα επίγειο σταθµό πλοίου (ΕΣΠ) INMARSAT που να πληροί τις απαιτήσεις του Κανονισµού 10 παράγ. 1.1 του Κεφαλαίου IV της.σ.πααζεθ 74. (γ) Για τις θαλάσσιες περιοχές A1+A2+A3, µε µία επιπλέον ραδιοεγκατάσταση VHF/DSC και επιπρόσθετα µε µία ραδιοεγκατάσταση MF/HF/DSC που να πληροί τις απαιτήσεις του Κανονισµού 10 παρ.2.1 του Κεφαλαίου IV της.σ.πααζεθ 74 ή µε ένα επίγειο σταθµό πλοίου (ΕΣΠ) INMARSAT που να πληροί τις απαιτήσεις του Κανονισµού 10 παράγ. 1.1 του Κεφαλαίου IV της.σ.πααζεθ 74. (δ) Για τις θαλάσσιες περιοχές Α1+Α2+Α3+Α4 µία επιπλέον ραδιοεγκατάσταση VHF και µία ραδιοεγκατάσταση MF/HF/DSC που να πληροί όλες τις απαιτήσεις του κανονισµού 10 παράγρ. 2.1 του Κεφαλαίου IV της ΠΑΑΖΕΘ 74. Για πλοία που εισέρχονται περιοδικά σε θαλάσσιες περιοχές Α4 και έχουν αρχικά εξοπλισθεί µε ραδιοεγκατάσταση MF/HF, η παραπάνω πρόσθετη ραδιοεγκατάσταση µπορεί να αντικατασταθεί από επίγειο σταθµό πλοίου (ΕΣΠ) ΙΝΜΑRSAΤ που να πληροί τις απαιτήσεις του Κανονισµού 10 παράγ. 1.1 του Κεφαλαίου IV της.σ.πααζεθ H ραδιοεγκατάσταση MF/HF ή ο επίγειος σταθµός πλοίου που εγκαθίσταται ως πρόσθετος ραδιοεξοπλισµός πρέπει να πληροί τις απαιτήσεις του κανονισµού 10 του Κεφαλαίου IV της ΠΑΑΖΕΘ 74 σχετικά µε την ενεργοποίηση συναγερµών κινδύνου από τη γέφυρα ναυσιπλοΐας του πλοίου.

15 8. Κάθε ραδιοσυσκευή που αποτελεί µέρος του πρόσθετου ραδιοεξοπλισµού πρέπει να συνδέεται µε ξεχωριστή κεραία και να είναι έτοιµη για άµεση λειτουργία. 9. Ο πρόσθετος ραδιοεξοπλισµός που αναφέρεται στις προηγούµενες παραγράφους του άρθρου αυτού πρέπει να συνδέεται µε τις πηγές ηλεκτρικής ενέργειας που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 9 της απόφασης αυτής για την τροφοδότηση του κύριου ραδιοεξοπλισµού του πλοίου. 10. (α) Εάν η καλή λειτουργία των ραδιοηλεκτρικών συσκευών εξασφαλίζεται, µεταξύ άλλων, και µε την επιλογή της µεθόδου συντήρησης στην ξηρά, απαιτείται η συνοµολόγηση σύµβασης τεχνικής υποστήριξης, θεωρηµένο αντίγραφο της οποίας θα φέρεται επί του πλοίου, µε αναγνωρισµένη και ειδικά εξουσιοδοτηµένη από τη ΕΕΠ τεχνική εταιρεία µε την οποία θα εξασφαλίζεται η ικανοποιητική τεχνική υποστήριξη της ραδιοεγκατάστασης του πλοίου στα λιµάνια κατάπλου του. (β) Η διαδικασία αναγνώρισης τεχνικών εταιρειών παροχής τεχνικής υποστήριξης ξηράς στα εµπορικά πλοία µε ελληνική σηµαία που εντάσσονται στο παγκόσµιο ναυτιλιακό σύστηµα κινδύνου και ασφαλείας (GMDSS), ο τύπος της σύµβασης παροχής υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης ραδιοεξοπλισµού GMDSS και του πιστοποιητικού αναγνώρισης τεχνικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης ξηράς ραδιοεξοπλισµού GMDSS, καθορίζονται στα παραρτήµατα Α, Β, και Γ. Για τα πλοία µε Ελληνική σηµαία των οποίων τα πιστοποιητικά ασφαλείας εκδίδονται από εξουσιοδοτηµένους Οργανισµούς κατά τις διατάξεις της υ.α /01/2004/ (ΦΕΚ 379 Β ) µπορούν να εφαρµόζονται οι αντίστοιχες διαδικασίες που έχουν καθιερώσει σε εφαρµογή των σχετικών πρότυπων IACS για την εποπτεία τεχνικών εταιρειών που παρέχουν τεχνική υποστήριξη σε πλοία» Εάν η καλή λειτουργία των ραδιοηλεκτρικών συσκευών εξασφαλίζεται, µεταξύ άλλων, και µε την επιλογή της µεθόδου συντήρησης εν πλω, τότε απαιτείται πέραν των υποχρεώσεων για εξοπλισµό της ραδιοεγκατάστασης µε τα προβλεπόµενα από την παράγρ.3 αυτού του άρθρου τεχνικά εγχειρίδια και ανταλλακτικά, να διατίθεται στο πλοίο και πλήρης σειρά εργαλείων, ανταλλακτικών και οργάνων ελέγχου έτσι ώστε να καθίσταται δυνατός ο εντοπισµός βλαβών και η συντήρηση του ραδιοεξοπλισµού επί του πλοίου.

16 Άρθρο 11 Βιβλία και έντυπα σταθµού ραδιοεπικοινωνιών Στο σταθµό ραδιοεπικοινωνιών του πλοίου πρέπει να υπάρχουν τα πιο κάτω έγγραφα, βιβλία και έντυπα ανάλογα και µε τις θαλάσσιες περιοχές ταξιδιών του πλοίου: 1. Η άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας σταθµού τηλεπικοινωνιών. 2. Το κατά περίπτωση ισχύον πιστοποιητικό αξιοπλοϊας του πλοίου. 3. Τα κατά περίπτωση ανάλογα µε την περιοχές πλόων πιστοποιητικά χειριστών του σταθµού ραδιοεπικοινωνιών του πλοίου. 4. Το ηµερολόγιο ραδιοεπικοινωνιών. 5. Κατάλογος παράκτιων σταθµών και παράκτιων επίγειων σταθµών µε τους οποίους είναι πιθανό να επικοινωνήσει το πλοίο. Επίσης, κατάλογο παρακτίων σταθµών και παράκτιων επίγειων σταθµών που παρέχουν ναυτιλιακές και µετεωρολογικές προαγγελίες και άλλες επειγούσης φύσεως αγγελίες στα πλοία. (Για Ελληνικά πλοία που πλέουν αποκλειστικά σε προκαθορισµένες περιοχές Α1 απαιτούνται εναλλακτικά πίνακες µε τα τηλεπικοινωνιακά στοιχεία των παράκτιων σταθµών και των επίγειων σταθµών ξηράς της περιοχής πλόων του πλοίου, που είναι απαραίτητα για τη διεξαγωγή της τηλεπικοινωνιακής υπηρεσίας του πλοίου) 6. Κατάλογος σταθµών πλοίων της ITU (LIST V) εν απαιτείται για Ελληνικά πλοία που ταξιδεύουν αποκλειστικά σε προκαθορισµένες θαλάσσιες περιοχές Α1 εφόσον φέρουν αντίστοιχους πίνακες πλοίων της περιοχής πλόων τους. 7. Κατάλογος της ITU µε τα ιεθνή ιακριτικά Σήµατα ( Σ) και τα ιακριτικά Σταθµών Πλοίων ( ΣΠ) των σταθµών της κινητής ναυτικής και της κινητής ναυτικής δορυφορικής υπηρεσίας (ITU-LIST VIIA) εν απαιτείται για Ελληνικά πλοία που ταξιδεύουν αποκλειστικά σε προκαθορισµένες θαλάσσιες περιοχές Α1 εφόσον φέρουν αντίστοιχο πίνακα πλοίων της περιοχής πλόων τους. 8. Εγχειρίδιο της ITU για χρήση στην κινητή ναυτική και κινητή ναυτική δορυφορική υπηρεσία εν απαιτείται για Ελληνικά πλοία που ταξιδεύουν αποκλειστικά σε προκαθορισµένες θαλάσσιες περιοχές Α1 εφόσον φέρουν ειδική εγκύκλιο και οδηγίες ΥΕΝ/ΚΕΕΠ. 9. Π.. 28/2000 (Α 22) "Tροποποίηση διατάξεων του π.δ.362/84 "Κανονισµός τηλεπικοινωνιών των Ελληνικών Εµπορικών Πλοίων" (Α 124) όπως τροποποιήθηκε µε το π.δ.24/88 (Α 9) και ρύθµιση θεµάτων προσωπικού ραδιοεπικοινωνιών πλοίων που εντάσσονται στο παγκόσµιο ναυτιλιακό σύστηµα κινδύνου και ασφάλειας (GMDSS)" 10.Έντυπα και βιβλία που είναι απαραίτητα για τη διαχείριση και λογιστική τακτοποίηση των τηλεπικοινωνιακών τελών του σταθµού ραδιοεπικοινωνιών του πλοίου. Εναλλακτικά, υπεύθυνη δήλωση της εκκαθαρίστριας εταιρείας ότι τα στοιχεία αυτά τηρούνται από αυτήν. 11.Πίνακα οδηγιών του ΙΜΟ " ιαδικασίες για πλοιάρχους πλοίων GMDSS που βρίσκονται σε κίνδυνο". 12. Κατά περίπτωση πίνακα οδηγιών του ΙΜΟ ιαδικασία για την λήψη και διαχείριση συναγερµού κινδύνου (Distress alert) µέσω VHF, MF ή

17 MF/HF (ανάλογα µε τον εξοπλισµό DSC του πλοίου). 13.Αντίγραφο της παρούσας απόφασης. Άρθρο 12 ιακριτικό Σταθµού Πλοίου Το ιακριτικό Σταθµού Πλοίου ( ΣΠ) αποτελεί το µοναδικό στοιχείο ταυτότητας σταθµού πλοίου για ραδιοεπικοινωνίες µε αυτόµατα µέσα συµπεριλαµβανοµένων και αυτών του GMDSS. Αριθµός οµαδικής κλήσης όλων των εµπορικών πλοίων µε ελληνική σηµαία καθορίζεται ο Άρθρο 13 Aπαλλαγές 1. Η ΕΕΠ µπορεί να χορηγεί απαλλαγές µερικά ή µε όρους σε µεµονωµένα πλοία ή κατηγορίες πλοίων από τις απαιτήσεις εξοπλισµού του άρθρου 7 της απόφασης αυτής µε την προϋπόθεση ότι: (α) τα πλοία αυτά συµµορφώνονται µε τις λειτουργικές απαιτήσεις του άρθρου 3 της απόφασης αυτής, (β) λαµβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις που αυτές οι απαλλαγές µπορεί να έχουν στη γενική απόδοση της υπηρεσίας για την ασφάλεια όλων των πλοίων. 2. Απαλλαγή µπορεί να χορηγηθεί σύµφωνα µε την παράγραφο 1 µόνο: (α) αν οι συνθήκες που επιδρούν στην ασφάλεια είναι τέτοιες που να καθιστούν την πλήρη εφαρµογή των διατάξεων του άρθρου 7 της απόφασης αυτής παράλογη ή µη αναγκαία, (β) σε εξαιρετικές περιπτώσεις για µεµονωµένο ταξίδι, εκτός της θαλάσσιας περιοχής ή των θαλασσίων περιοχών για τις οποίες είναι εξοπλισµένο το πλοίο. Άρθρο 14 Μεταβατικές διατάξεις 1. Mέχρι την καταληκτική ηµεροµηνία τήρησης από το ΟΛΥΜΠΙΑ ΡΑ ΙΟ της φυλακής ακρόασης στο δίαυλο 16 του VHF, κάθε πλοίο πρέπει καθόλη την διάρκεια του ταξιδιού να τηρεί συνεχή φυλακή ακρόασης στο δίαυλο 16 του VHF. Η φυλακή αυτή πρέπει να τηρείται από την γέφυρα ναυσιπλοΐας του πλοίου.

18 Άρθρο 15 Η ισχύς της παρούσας αρχίζει ένα µήνα από τη δηµοσίευσή της στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως. Η απόφαση αυτή να δηµοσιευθεί στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως. Παραγρ.2 Άρθρου Πρώτου Υ.Α. Αριθµ /01/2008 / «Μετά το τέλος της υ.α /1/ (ΦΕΚ 704Β / ) προστίθενται και αποτελούν αναπόσπαστο µέρος αυτής τα ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ Α Β και Γ ως εξής: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α «ιαδικασία αναγνώρισης τεχνικών εταιρειών παροχής τεχνικής υποστήριξης ξηράς στα εµπορικά πλοία µε ελληνική σηµαία που εντάσσονται στο Παγκόσµιο Ναυτιλιακό Σύστηµα Κινδύνου και Ασφαλείας (GMDSS)» Α. Γ ε ν ι κ ά 1. Οι τεχνικές εταιρείες που παρέχουν τεχνική υποστήριξη στα εµπορικά πλοία µε ελληνική σηµαία για τη συντήρηση και επισκευή του ραδιοεξοπλισµού τους που εντάσσεται στο Παγκόσµιο Ναυτιλιακό Σύστηµα Κινδύνου και Ασφαλείας (GMDSS) πρέπει να είναι αναγνωρισµένες από τον Κλάδο του Υπουργείου Εµπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΕΝΑΝΠ), που εκδίδει τα πιστοποιητικά ασφαλείας. 2. Με τη σύµβαση τεχνικής υποστήριξης η τεχνική εταιρεία δεσµεύεται να διασφαλίζει τεχνική υποστήριξη στο πλοίο σε θέµατα συντήρησης και επισκευής του ραδιοεξοπλισµού GMDSS καλύπτοντας τα λιµάνια στα οποία το πλοίο προσεγγίζει. Ο τύπος της σύµβασης τεχνικής υποστήριξης περιλαµβάνει τα στοιχεία που αναφέρονται το Παράρτηµα Β της παρούσας απόφασης. 3. Η αναγνώριση της τεχνικής εταιρείας χορηγείται από τον Κλάδο του ΥΕΝΑΝΠ, αφού διαπιστωθεί ότι καλύπτονται οι απαιτήσεις, της ισχύουσας ιεθνούς Σύµβασης για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, 1974 (.Σ. Π.Α.Α.Ζ.Ε.Θ. 74), και των σχετικών Οδηγιών του ιεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισµού (ΙΜΟ) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Β. Προϋποθέσεις αναγνώρισης τεχνικών εταιρειών που εδρεύουν στην Ελλάδα Προκειµένου µία τεχνική εταιρεία αναγνωρισθεί από τον Κλάδο του ΥΕΝΑΝΠ µε σκοπό την σύναψη συµβάσεων τεχνικής υποστήριξης ξηράς : 1. Υποβάλλει σχετική αίτηση µε φάκελο τεκµηρίωσης που περιλαµβάνει τα εξής : α. Περιγραφή της εταιρείας (νοµική µορφή, νόµιµος εκπρόσωπος, έδρα, τηλέφωνα, φαξ, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδροµείου κ.λ.π.) β. Οργάνωση της εταιρείας / διοικητική δοµή (οργανόγραµµα) γ. Αποδεικτικά εµπειρίας της εταιρείας στην συγκεκριµένη λειτουργία για την οποία ζητείται εξουσιοδότηση. δ. Αποδεικτικά εµπειρίας των εργαζοµένων, προσόντα, εκπαίδευση. ε. Χρησιµοποιούµενο εξοπλισµό και πιστοποιητικά διακρίβωσης (Calibration) του εξοπλισµού αυτού (όπου απαιτείται). στ. ιαδικασίες για την προετοιµασία της εργασίας, την εκτέλεση, την παρουσίαση και τους τρόπους αναφοράς των αποτελεσµάτων της, την αρχειοθέτηση αυτών καθώς και τους τρόπους τήρησης / ρύθµισης του εξοπλισµού ζ. Πρόγραµµα εκπαίδευσης του ασχολούµενου προσωπικού

19 η. Χρησιµοποιούµενα φύλλα ελέγχου και έντυπα καταγραφής των αποτελεσµάτων της εργασίας καθώς και πρότυπο σύµβασης τεχνικής υποστήριξης. θ. Εγκρίσεις από άλλες Αρχές ή Αναγνωρισµένους Οργανισµούς ι. Πιστοποίηση του συστήµατος διαχείρισης ποιότητας της εταιρείας µε βάση το πρότυπο ISO 9001:2000 Όλα τα ανωτέρω θα υποβάλλονται στην Ελληνική ή / και στην Αγγλική γλώσσα. 2. ιαθέτει πιστοποίηση για την τεχνογνωσία και την παροχή ανταλλακτικών από τους επιµέρους κατασκευαστές η από επίσηµο αντιπρόσωπο του κατασκευαστή για την παροχή τεχνικής υποστήριξης των συσκευών που καλύπτει µε σχετική σύµβαση συντήρησης ραδιοεξοπλισµού. 3.Καλύπτει την περιοχή των πλόων του πλοίου για την παροχή διευκολύνσεων συντήρησης και επισκευών του ραδιοεξοπλισµού VHF/DSC, MF/DSC ή MF/HF-DSC, ΕΣΠ INMARSAT, πριν από τον απόπλου του πλοίου, µε αποστολή τεχνικού και ανταλλακτικών, µε παροχή τεχνικών συµβουλών για την αποκατάσταση βλάβης ή µε αποστολή αµοιβών συσκευών για αντικατάσταση συσκευών µε βλάβη ή, σε περίπτωση που ανήκει σε παγκόσµιο δίκτυο παροχής τεχνικής υποστήριξης, µε ανάληψη των ενεργειών αυτών από τοπικό αντιπρόσωπο του δικτύου. 4. ιαθέτει: (α) ενηµερωµένα τεχνικά εγχειρίδια εγκατάστασης, λειτουργίας, επισκευής και συντήρησης για όλο το ραδιοεξοπλισµό GMDSS τον οποίο η εταιρεία υποστηρίζει µε αναλυτικές οδηγίες για τη συντήρηση και επισκευή του ραδιοεξοπλισµού (β) την ιεθνή Σύµβαση για την Ασφάλεια της Ανθρώπινης Ζωής στη Θάλασσα που αφορά το GMDSS όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, το εγχειρίδιο GMDSS του ΙΜΟ, το εγχειρίδιο µε τα πρότυπα απόδοσης του ραδιοναυτιλιακού και ραδιοτηλεπικοινωνιακού εξοπλισµού του ΙΜΟ, τους ιεθνείς Κανονισµούς Ραδιοεπικοινωνιών, τον εκάστοτε ισχύοντα Κανονισµό Τηλεπικοινωνιών των Ελληνικών εµπορικών πλοίων καθώς και τις σχετικές αποφάσεις, εγκυκλίους και οδηγίες του Κλάδου του ΥΕΝΑΝΠ. 5. ιαθέτει κατάλληλα ανταλλακτικά του ραδιοεξοπλισµού για την επισκευή και συντήρηση αυτού. Σε κάθε περίπτωση, όταν η διάθεση των ανταλλακτικών και η επισκευή δεν είναι δυνατή πριν από τον απόπλου του πλοίου η τεχνική εταιρεία προβαίνει στην αντικατάσταση της συσκευής µέχρι την επισκευή της συσκευής η οποία παρουσίασε βλάβη». 6. ιαθέτει κατάλληλο τεχνικό προσωπικό. H τεχνική εταιρεία είναι υπεύθυνη για τα προσόντα και την εκπαίδευση του προσωπικού µε βάση αναγνωρισµένα εθνικά, διεθνή ή βιοµηχανικά πρότυπα όπως εφαρµόζονται. Όπου δεν υπάρχουν τέτοια πρότυπα, η τεχνική εταιρεία καθορίζει τα πρότυπα για την εκπαίδευση και τα προσόντα του προσωπικού της σχετικά µε τις λειτουργίες τις οποίες εξουσιοδοτείται να εκτελεί. Το προσωπικό διαθέτει επίσης επαρκή εµπειρία και είναι εξοικειωµένο µε τη λειτουργία οποιουδήποτε απαραίτητου εξοπλισµού. Οι τεχνικοί / επιθεωρητές έχουν λάβει τουλάχιστον ενός (1) έτους καθοδηγούµενη εσωτερική ή εξωτερική εκπαίδευση πάνω στη σχετική εργασία. H τεχνική εταιρεία διασφαλίζει την συνεχή ενηµέρωση και εκπαίδευση του προσωπικού που ασχολείται µε την τεχνική υποστήριξη του ραδιοεξοπλισµού GMDSS σε όλα τα θέµατα που αφορούν την κατανόηση και αφοµοίωση των σχετικών κανόνων, κανονισµών, κωδίκων και οδηγιών. Το προσωπικό παρακολουθεί εκπαιδευτικά σεµινάρια που αφορούν την αποφυγή παρεµβολών και ψευδών διεγέρσεων. 7. Ορίζει έναν τεχνικό υπεύθυνο για όλο το προσωπικό που εκτελεί εργασίες συντήρησης ξηράς. Ο υπεύθυνος τεχνικός διαθέτει δίπλωµα ή πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού ή Ηλεκτρονικού Μηχανικού ανωτάτης ή ανωτέρας εκπαίδευσης ή άδεια τεχνίτη ή εργοδηγού µέσης εκπαίδευσης, ή ισοδύναµης τεχνικής εκπαίδευσης και εµπειρίας στη συντήρηση ναυτιλιακών ηλεκτρονικών συσκευών ή πτυχίο Ραδιοηλεκτρονικού Α ή Β τάξεως Ε.Ν.

20 8. ιαθέτει για τις επισκευές των ραδιοσυσκευών περίκλειστο χώρο επαρκή για την εξυπηρέτηση του αριθµού των συσκευών που συνήθως παρουσιάζονται για επισκευή, εξασφαλίζοντας κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον (συνθήκες φωτισµού, αερισµού, θερµοκρασίας, υγρασίας) καθώς επίσης και ξεχωριστούς χώρους για την αποθήκευση (stock) των συσκευών και ανταλλακτικών καθώς και ανάλογο χώρο για διοικητικούς σκοπούς. 9. ιαθέτει στις εγκαταστάσεις της τα κατάλληλα για τη συντήρηση και επισκευή του ραδιοεξοπλισµού GMDSS εργαλεία και όργανα µετρήσεων και δοκιµών. Ειδικότερα διατίθεται ο παρακάτω ελάχιστος εξοπλισµός εργαστηρίου: α. Συχνόµετρο (κλίµακα 10Hz - 30MHz και gate time 0.1, 1, 10s) β. Γεννήτρια συχνοτήτων (κυµατοµορφές ηµιτονικoύ, τετραγωνικού, τριγωνικού παλµού, AM, FM, κλίµακα 0.1 Hz - 10MHz, παραµόρφωση µικρότερη του 1% για 1Ηz -100 Ηz και έξοδο 5mV p-p - 20V p-p). γ. Πολύµετρο (αντίσταση εισόδου 10ΜΩ για 20V/200V/1200V). δ. Παλµογράφος (δύο καναλιών, 20ns/DIV, 1mV/DIV, X-Y operation,αντίσταση εισόδου 1ΜΩ/25pF). ε. Τροφοδοτικό (αντίσταση εξόδου 5mΩ, έξοδο 24V/5A µε βολτόµετρο και αµπερόµετρο). στ. Βατόµετρο ζ. Τα απαραίτητα για τις επισκευές εργαλεία και βοηθητικά εξαρτήµατα η. Εξοπλισµός ελέγχου εκποµπής EPIRB (αποκωδικοποιητής σήµατος εκποµπής) θ. Εξοπλισµός ελέγχου συχνότητας εκποµπής EPIRB στη ζώνη 406 Μhz. ι. Εξοπλισµός ελέγχου εκποµπής και λήψης συσκευών ψηφιακής επιλογικής κλήσης (DSC) VHF, MF και HF (Κωδικοποιητής / αποκωδικοποιητής σήµατος DSC) ιε. Εξοπλισµός ελέγχου ισχύος εκποµπής EPIRB στη ζώνη 406 Μhz όπως προβλέπεται στην παραγρ. 7.4 της εγκυκλίου MSC/Circ.1039 του ΙΜΟ (εφ όσον ανάµεσα στις παρεχόµενες υπηρεσίες περιλαµβάνεται και η συντήρηση ξηράς δορυφορικών EPIRBs)». ια. Εξοπλισµός λήψης εκποµπών EPIRB στη συχνότητα 121,5 Μhz (εφ όσον ανάµεσα στις παρεχόµενες υπηρεσίες περιλαµβάνεται o ετήσιος έλεγχος και/ή η συντήρηση ξηράς δορυφορικών EPIRBs) ιβ. Χώρος που να είναι κακός αγωγός ραδιοσυχνοτήτων προκειµένου να µην υπάρχει διαρροή σήµατος εκποµπής του EPIRB κατά την διάρκεια δοκιµών(εφ όσον ανάµεσα στις παρεχόµενες υπηρεσίες περιλαµβάνεται η συντήρηση ξηράς δορυφορικών EPIRBs) 10. Παρέχει υπηρεσίες γραφείου για τη λήψη και συντονισµό των υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης σε 24ωρη βάση µέσω τηλεφώνου, τηλεοµοιοτύπου (FAX) και/ή ηλεκτρονικού ταχυδροµείου. 11. Οι προϋποθέσεις για την αναγνώριση των τεχνικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών συντήρησης ξηράς δορυφορικών ραδιοφάρων ένδειξης θέσης κινδύνου (EPIRBS) είναι οι προβλεπόµενες στην υ.α /01/ (ΦΕΚ 1458Β/ ) µε την οποία ενσωµατώθηκε στην εθνική νοµοθεσία η εγκύκλιος ΙΜΟ MSC.Circ.1039/ Γ. Συνεργαζόµενες εταιρείες - ίκτυο εργοστασίου κατασκευής 1.Για τα πλοία GMDSS που ταξιδεύουν έξω από την περιοχή κάλυψης της αναγνωρισµένης τεχνικής εταιρείας, ο Κλάδος του ΥΕΝΑΝΠ µπορεί να αποδέχεται σύµβαση τεχνικής υποστήριξης αναγνωρισµένης τεχνικής εταιρείας που εδρεύει στην Ελλάδα, εφόσον το πλοίο υποστηρίζεται στους λιµένες που προσεγγίζει από τεχνική ή τεχνικές εταιρείες που αποδεδειγµένα συνεργάζονται µε την πιο πάνω αναγνωρισµένη εταιρεία. 2.Για τις συνεργαζόµενες τεχνικές εταιρείες την ευθύνη τήρησης των όρων της σύµβασης τεχνικής

21 υποστήριξης καθώς και των υποχρεώσεων έναντι του Κλάδου του ΥΕΝΑΝΠ φέρει η αναγνωρισµένη τεχνική εταιρεία που εδρεύει στην Ελλάδα. 3. Η αναγνωρισµένη εταιρεία που διαθέτει δίκτυο τεχνικής υποστήριξης µε παγκόσµια κάλυψη ή περιλαµβάνεται σε δίκτυο τεχνικής υποστήριξης µε παγκόσµια κάλυψη µπορεί να εκδίδει συµβάσεις τεχνικής υποστήριξης για πλοία που εκτελούν ταξίδια σε όλο τον κόσµο. 4. Η κατασκευάστρια εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισµού GMDSS που διαθέτει εξουσιοδοτηµένο ή εξουσιοδοτηµένους αντιπρόσωπους παροχής υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης στην Ελλάδα, µπορεί να συνάπτει συµβάσεις τεχνικής υποστήριξης και να υποστηρίζει απευθείας τα πλοία µέσω του δικτύου αντιπροσώπων της για τεχνική υποστήριξη παγκοσµίως. 5. Η κατασκευάστρια εταιρεία καθώς και οι τεχνικές εταιρείες µέλη του δικτύου της για τεχνική υποστήριξη διασφαλίζουν ότι όλο το προσωπικό που εκτελεί τις εργασίες συντήρησης ξηράς των πλοίων GMDSS διαθέτει τις απαιτούµενες γνώσεις που αναφέρονται στην παραγρ. 5 της ενότητας Β. Για τον σκοπό αυτό η κατασκευάστρια εταιρεία : α. ιαθέτει εκπαιδευτικό κέντρο για την εκπαίδευση και εξοικείωση του προσωπικού στην συντήρηση του εξοπλισµού GMDSS. β. ιαθέτει κατάλληλα εκπαιδευτικά προγράµµατα για να µεταφέρεται η τεχνολογία και τεχνογνωσία στους εκπαιδευόµενους τεχνικούς του δικτύου τεχνικής υποστήριξης. γ. Τηρεί στοιχεία για τους τεχνικούς του δικτύου τεχνικής υποστήριξης οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί, την διάρκεια εκπαίδευσης, το αντικείµενο εκπαίδευσης και γενικά όλα τα στοιχεία που τεκµηριώνουν και αποδεικνύουν ότι η κατασκευάστρια εταιρεία διασφαλίζει και παρέχει συνεχή εκπαιδευτικά προγράµµατα που αφορούν τις νέες τεχνικές εξελίξεις. 6. Η κατασκευάστρια εταιρεία έχει την ευθύνη τήρησης των όρων της σύµβασης τεχνικής υποστήριξης καθώς και των υποχρεώσεών της έναντι του Κλάδου του ΥΕΝΑΝΠ, εφόσον συνάπτει απ ευθείας συµβάσεις τεχνικής υποστήριξης.. Υποχρεώσεις τεχνικών εταιρειών - Έκδοση συµφωνητικών 1. Οι αναγνωρισµένες τεχνικές εταιρείες υποχρεούνται να παρέχουν τεχνική υποστήριξη στο πλοίο σε θέµατα συντήρησης και επισκευής ραδιοεξοπλισµού GMDSS των υποσυστηµάτων VHF/DSC, MF/DSC, ή MF/HF/DSC και MES / INMARSAT όποτε ειδοποιηθούν για βλάβη. 2. Η τεχνική εταιρεία µπορεί να συνάψει το συµφωνητικό τεχνικής υποστήριξης για συγκεκριµένο πλοίο GMDSS εφόσον διαθέτει την υποδοµή και καλύπτει την περιοχή ταξιδιών του πλοίου. 3. H τεχνική εταιρεία εξουσιοδοτείται να συνάπτει σύµβαση τεχνικής υποστήριξης για χρονικό διάστηµα που αντιστοιχεί στην χρονική διάρκεια ισχύος του Πιστοποιητικού Ασφαλείας ραδιοεπικοινωνιών του πλοίου ή του αντίστοιχου Πιστοποιητικού αξιοπλοϊας ή του Πιστοποιητικού αναγνώρισης της τεχνικής εταιρείας για παροχή υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης ξηράς. Σε περίπτωση που το Πιστοποιητικό Ασφαλείας ραδιοεπικοινωνιών ή το αντίστοιχο πιστοποιητικού αξιοπλοΐας του πλοίου παραταθεί, παρατείνεται αυτόµατα για το ίδιο χρονικό διάστηµα η ισχύς της σύµβασης τεχνικής υποστήριξης. 4. Εάν πλοίο φέρει εγκαταστηµένο εξοπλισµό που υποστηρίζεται από περισσότερες από µία αναγνωρισµένες τεχνικές εταιρείες, υποχρεούται να διαθέτει αντίστοιχες επιµέρους συµβάσεις τεχνικής υποστήριξης για τον ραδιοεξοπλισµό VHF/DSC, ΜF/DSC και MES INMARSAT που χρησιµοποιείται για την κάλυψη των απαιτήσεων του GMDSS. Στην περίπτωση που δύο από τα υποσυστήµατα που αναφέρονται στην προηγούµενη υποπαράγραφο καλύπτονται από αυτήν, δεν απαιτείται επιµέρους σύµβαση τεχνικής υποστήριξης για τον µη καλυπτόµενο εξοπλισµό. Στην περίπτωση αυτή η τεχνική εταιρεία διασφαλίζει περιορισµένη έστω δυνατότητα τεχνικής υποστήριξης του µη καλυπτόµενου εξοπλισµού µε αντικατάσταση συσκευών σε περίπτωση βλάβης.

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΡΑ ΙΟEΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΛΟΙΩΝ

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΡΑ ΙΟEΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΛΟΙΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΡΑ ΙΟEΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΛΟΙΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΙΝΑΚΑΣ 6 : ΠΙΝΑΚΑΣ ΡΑ ΙΟΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΜΙΚΡΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕ ΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ Π.. 917/1979. (ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΡΑ ΙΟEΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΛΟΙΩΝ

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΡΑ ΙΟEΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΛΟΙΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΡΑ ΙΟEΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΛΟΙΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΙΝΑΚΑΣ 4 : ΡΑ ΙΟΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΛΟΙΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Υ.Α. 1218.38/1/98 (Ο παρών Τροποποιημένος Πίνακας εφαρμόζεται την ή μετά την 1-2-2009) ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΡΑ ΙΟEΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΛΟΙΩΝ

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΡΑ ΙΟEΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΛΟΙΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΡΑ ΙΟEΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΛΟΙΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΙΝΑΚΑΣ 6 : ΠΙΝΑΚΑΣ ΡΑ ΙΟΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΜΙΚΡΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕ ΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ Π.. 917/1979. (ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΡΑ ΙΟEΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΛΟΙΩΝ

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΡΑ ΙΟEΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΛΟΙΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΡΑ ΙΟEΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΛΟΙΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ 5 : ΠΙΝΑΚΑΣ ΡΑ ΙΟΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΠΛΟΙΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΑΡΙΘΜ. 23 ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ Γ.Κ.Λ. ΑΡΙΘΜ

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμιο Σύστημα Ναυτιλιακού Κινδύνου και Ασφάλειας. Global Maritime Distress and Safety System

Παγκόσμιο Σύστημα Ναυτιλιακού Κινδύνου και Ασφάλειας. Global Maritime Distress and Safety System Παγκόσμιο Σύστημα Ναυτιλιακού Κινδύνου και Ασφάλειας Global Maritime Distress and Safety System Βασικά Χαρακτηριστικά Διεθνώς (IMO International Maritime Organization) συμφωνημένο σύνολο από διαδικασίες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (GMDSS) ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (GMDSS) ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (GMDSS) ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ 1.1 Ορισμοί ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΟΙ 1.1.1 ΨΗΦΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (GMDSS) ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (GMDSS) ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (GMDSS) ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΟΙ 1.1. Ορισμοί ΧΑΡΑΚΤHΡΙΣΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 34143 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2380 24 Νοεμβρίου 2008 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 4113.224/01/2008 Τροποποίηση και συμπλήρωση της υπ αριθμ. 1218.38/1/1998 υπουργικής

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΡΑ ΙΟΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ GMDSS ΥΘΥΝΑΛ/ΓΓΑΝ/ΚΕΕΠ/ ΕΠ-Ε 1. ΣΚΟΠΟΣ

Ο ΗΓΙΕΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΡΑ ΙΟΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ GMDSS ΥΘΥΝΑΛ/ΓΓΑΝ/ΚΕΕΠ/ ΕΠ-Ε 1. ΣΚΟΠΟΣ 1. ΣΚΟΠΟΣ Η οδηγία αυτή περιγράφει τον τρόπο µε τον οποίο διενεργείται η επιθεώρηση σε πλοία που είναι εφοδιασµένα µε ραδιοεξοπλισµό GMDSS περιοχών Α1 ή Α1+Α2 ή Α1+Α2+Α3 ή Α1+Α2+Α3+Α4 για τα οποία εκδίδονται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΕΛΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΩΝ ΚΕΕΠ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΕΛΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΩΝ ΚΕΕΠ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΕΛΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΩΝ ΚΕΕΠ 1. ΤΕΛΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ (ΑΡΧΙΚΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ Ή ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ) ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ή ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ (ΠΓΕ) ΕΠΙΒΑΤΗΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Κανονισµός Καθορισµού των Τελών Χρήσης του Φάσµατος και των Τελών Εκχώρησης Ραδιοσυχνοτήτων

ΑΠΟΦΑΣΗ. Κανονισµός Καθορισµού των Τελών Χρήσης του Φάσµατος και των Τελών Εκχώρησης Ραδιοσυχνοτήτων Μαρούσι, 14-2-2003 ΑΡΙΘ. ΑΠ.:276/49 ΑΠΟΦΑΣΗ Κανονισµός Καθορισµού των Τελών Χρήσης του Φάσµατος και των Τελών Εκχώρησης Ραδιοσυχνοτήτων Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ), Έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΕΛΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΩΝ ΚΕΕΠ 2. ΤΕΛΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ (ΑΡΧΙΚΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ Η ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΕΛΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΩΝ ΚΕΕΠ 2. ΤΕΛΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ (ΑΡΧΙΚΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ Η ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΕΛΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ. Με την κατάθεση της αίτησης στη Γραμματεία της ΔΕΕΠ για ειδικές περιπτώσεις επιθεωρήσεων, έκδοση αδειών, εγκρίσεις σχεδίων, μελετών κ.λ.π. καταβάλλονται αναλόγως στο

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. ΠΟΛ. 1240/2018

Αριθμ. ΠΟΛ. 1240/2018 ΠΟΛ.1240/2018 Τροποποίηση της ΠΟΛ 1177/2018 σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη διενέργεια δραστηριότητας των πλοίων κυρίως στην ανοιχτή θάλασσα για σκοπούς χορήγησης απαλλαγών από το φόρο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. ΘΕΜΑ: «Προϋποθέσεις, όροι και διαδικασία για τη διενέργεια αλιευτικού τουρισμού από επαγγελματίες αλιείς» ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΑΠΟΦΑΣΗ. ΘΕΜΑ: «Προϋποθέσεις, όροι και διαδικασία για τη διενέργεια αλιευτικού τουρισμού από επαγγελματίες αλιείς» ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα, 12/01/ 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθ. Πρωτ.: 414/2354 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΛΙΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΑΛΙΕΙΑΣ Τ. Δ/νση : Συγγρού 150 Τ.Κ. :

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΕΣΕΝ ΡΗ-ΡΕ (Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού Ραδιοηλεκτρονικών Ραδιοεπικοινωνιών) ΚΕΣΕΝ ΡΗ-ΡΕ 1 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 10(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ (ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ) ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2008

Αριθμός 10(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ (ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ) ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2008 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 10(Ι)/2017 Αρ. 4589, 17.2.2017 Ο περί Eμπορικής Ναυτιλίας (Έκδοση και Αναγνώριση Πιστοποιητικών και Ναυτική Εκπαίδευση) (Τροποποιητικός) Νόμος του 2017 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΑ ΠΟΛ 1177/2018, ΟΠΩΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛ. 1240/

ΚΥΑ ΠΟΛ 1177/2018, ΟΠΩΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛ. 1240/ ΚΥΑ ΠΟΛ 1177/2018, ΟΠΩΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛ. 1240/27.12.2018 Άρθρο 1 Πεδίο εφαρμογής 1. Για τα πλοία που εκτελούν μεταφορά επιβατών με κόμιστρο ή με τα οποία ασκείται εμπορική, ή βιομηχανική, ή αλιευτική

Διαβάστε περισσότερα

Απαίτηση διεπαφής ραδιοεξοπλισµού 401 V.1.0: Ναυτιλιακοί κινητοί ποµποί και δέκτες για χρήση στις ζώνες MF και HF

Απαίτηση διεπαφής ραδιοεξοπλισµού 401 V.1.0: Ναυτιλιακοί κινητοί ποµποί και δέκτες για χρήση στις ζώνες MF και HF Απαίτηση διεπαφής ραδιοεξοπλισµού 401 V.1.0: αυτιλιακοί κινητοί ποµποί και δέκτες για χρήση στις ζώνες MF και HF ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΑΚΟΙΩΣΗΣ Ε.Ε :2004/108/GR 1. Πρόλογος Η µεταφορά της Οδηγίας 99/5/ΕΚ του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

Απαίτηση ιεπαφής Ραδιοεξοπλισµού 405 V 1.0: Ποµποί και δέκτες VHF ως παράκτιοι σταθµοί για GMDSS και άλλες εφαρµογές στη ναυτιλιακή κινητή υπηρεσία

Απαίτηση ιεπαφής Ραδιοεξοπλισµού 405 V 1.0: Ποµποί και δέκτες VHF ως παράκτιοι σταθµοί για GMDSS και άλλες εφαρµογές στη ναυτιλιακή κινητή υπηρεσία Απαίτηση ιεπαφής Ραδιοεξοπλισµού 405 V 1.0: Ποµποί και δέκτες VHF ως παράκτιοι σταθµοί για GMDSS και άλλες εφαρµογές στη ναυτιλιακή κινητή υπηρεσία ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΑΚΟΙΩΣΗΣ Ε.Ε :2004/111/GR 1. Πρόλογος Η µεταφορά

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Παρουσίαση στην εσπερίδα του ΕΛΟΤ,

«ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Παρουσίαση στην εσπερίδα του ΕΛΟΤ, «ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΙΑΘΕΣΗΣ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΗΣ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΡΑ ΙΟΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ (ΡΤΤΕ) ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ» Παρουσίαση στην εσπερίδα του ΕΛΟΤ, «ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πειραιάς, 01-03-2018 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ: 2834.4/16216/2018 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ & Εποπτείας Αποθηκών Τμήμα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. της. οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. της. οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 18.2.2016 COM(2016) 82 final ANNEXES 1 to 3 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ της οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων στην

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 2004 Επιτροπή Περιφερειακής Πολιτικής, Μεταφορών και Τουρισµού 19 Σεπτεµβρίου 2002 PE 314.716/2-3 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 2-18 Σχέδιο έκθεσης Bernard Poignant ειδικές απαιτήσεις ευστάθειας

Διαβάστε περισσότερα

«'ταχύπλοο σκάφος' σημαίνει μηχανοκίνητο σκάφος μήκους όχι μεγαλύτερου από δεκαπέντε (15) μέτρα που μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα δεκαπέντε

«'ταχύπλοο σκάφος' σημαίνει μηχανοκίνητο σκάφος μήκους όχι μεγαλύτερου από δεκαπέντε (15) μέτρα που μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα δεκαπέντε Ε.Ε.Παρ.Ι(Ι) 186 Ν. 63(Ι)/99 Αρ. 3332,11.6.99 Ο περί Εμπορικής Ναυτιλίας (Τέλη και Φορολογικές Διατάξεις) (Τροποποιητικός) Νόμος του 1999 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ Ε.Ε :2003/244/GR

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ Ε.Ε :2003/244/GR Απαίτηση διεπαφής ραδιοεξοπλισµού 407 V.1.0: Φορητές ραδιοτηλεφωνικές συσκευές της ναυτιλιακής κινητής υπηρεσίας που λειτουργούν στις ζώνες VHF (µόνο για εφαρµογές που δεν εντάσσονται στο GMDSS) ΑΡΙΘΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΣΧΥΟΥΣΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΠΛΟΙΩΝ / ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΣΧΥΟΥΣΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΠΛΟΙΩΝ / ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΣΧΥΟΥΣΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΠΛΟΙΩΝ / ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ Διάταξη Έναρξη ισχύος Αφορά Ορίζει Όρια Ασφάλισης Απόφαση ΥΕΝ 3131.1/03/1999

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ GE HEALTHCARE DATEX-OHMEDA

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ GE HEALTHCARE DATEX-OHMEDA ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Γ.Ν. Α. Ν.Π.Δ.Δ. -------- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ ΠΛΗΡΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Αυτόματης Ταυτοποίησης. AIS Automatic Identification System

Σύστημα Αυτόματης Ταυτοποίησης. AIS Automatic Identification System Σύστημα Αυτόματης Ταυτοποίησης AIS Automatic Identification System Ορισμός Απαίτηση από τον ΙΜΟ (international Maritime Organization) από το 2004 (για πλοία με χωρητικότητας μεγαλύτερη από 300 gt) Παρέχει

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ (ΑΣΦΑΛΗΣ ΕΠΑΝΔΡΩΣΗ, ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΡΗΣΗ ΦΥΛΑΚΗΣ) ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2000 Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - «Οδηγία 2001/25/ΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

Απαίτηση διεπαφής ραδιοεξοπλισµού 406 V.1.0: Ραδιοτηλεφωνικοί ποµποί και δέκτες της ναυτιλιακής κινητής υπηρεσίας που λειτουργούν στις ζώνες VHF

Απαίτηση διεπαφής ραδιοεξοπλισµού 406 V.1.0: Ραδιοτηλεφωνικοί ποµποί και δέκτες της ναυτιλιακής κινητής υπηρεσίας που λειτουργούν στις ζώνες VHF Απαίτηση διεπαφής ραδιοεξοπλισµού 406 V.1.0: Ραδιοτηλεφωνικοί ποµποί και δέκτες της ναυτιλιακής κινητής υπηρεσίας που λειτουργούν στις ζώνες VHF ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ Ε.Ε :2003/243/GR 1. Πρόλογος Η µεταφορά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 33861 12 Οκτωβρίου 2016 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 3275 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 2253.1-1/82937/16 Καθορισμός ενδεικτικού γενικού δικτύου ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ Β (κείμενο στην Ελληνική γλώσσα)

ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ Β (κείμενο στην Ελληνική γλώσσα) ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ Β (κείμενο στην Ελληνική γλώσσα) ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ( ISM CODE ) ΑΠΟΦΑΣΗ Α 741 (18) υιοθετήθηκε από τον IMO στις 4 Νοεμβρίου 1993 αριθμ. 1218.78/01/1995/01-08-95 Υ.Α. (ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΦΟΡΤΗΓΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΠΟΝΤΟΠΟΡΑ ΡΥΜΟΥΛΚΑ

Α. ΦΟΡΤΗΓΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΠΟΝΤΟΠΟΡΑ ΡΥΜΟΥΛΚΑ Annex 2 Κυβερνητική Πολιτική για την Εγγραφή Πλοίων στο Κυπριακό Νηολόγιο [Εκδόθηκε δυνάµει των άρθρων 14Α και 14Β των περί Εµπορικής Ναυτιλίας (Νηολόγησις, Πώλησις και Υποθήκευσις Πλοίων) Νόµων του 1963

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3758, 3/10/2003

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3758, 3/10/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΑΤΥΠΩΣΕΙΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΛΟΥ ΣΕ Η/ΚΑΙ ΑΠΟΠΛΟΥ ΑΠΟ ΛΙΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο-

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΗ. ΣΧΕ ΙΟ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΚΑΙ Έκδοση Αρ. 2 Σελίδα Ι-1 ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Ηµεροµηνία από 6

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΗ. ΣΧΕ ΙΟ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΚΑΙ Έκδοση Αρ. 2 Σελίδα Ι-1 ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Ηµεροµηνία από 6 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΧΕ ΙΟ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΚΑΙ Έκδοση Αρ. 2 Σελίδα Ι-1 1. Γενικά Με το παρόν Σχέδιο αποσκοπείται, η συµµόρφωση των λιµένων αρµοδιότητας του Οργανισµού Λιµένα Καβάλας Α.Ε. µε την υπ αριθµ. 2007/71/ΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Α Π Ο Φ Α Σ Η ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ 2. Α. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΜΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ - ΤΜΗΜΑ Α : Φ.Π.Α Β. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & Ε.Φ.Κ Δ/ΝΣΗ Ε.Φ.Κ &

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ/ΟΡΩΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ. Έδρα: ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΑΚΤΗ ΜΙΑΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΑΝΘΑΡΟΥ 2 ΤΚ 18537

ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ/ΟΡΩΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ. Έδρα: ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΑΚΤΗ ΜΙΑΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΑΝΘΑΡΟΥ 2 ΤΚ 18537 Υ.Ν.Α.Ν.Π. ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ/ΟΡΩΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ Ε2 Το παρόν αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των Τεχνικών Προδιαγραφών και Γενικών όρων Διακήρυξης και θα αναρτηθεί σε επεξεργάσιμη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΡΙΦΑΣΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΟΜΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Νο 30

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΡΙΦΑΣΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΟΜΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Νο 30 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛ. ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΛΑ ΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΡΙΦΑΣΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΟΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ 2.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ 2. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ 2. Α. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΜΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ - ΤΜΗΜΑ Α : Φ.Π.Α Β. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & Ε.Φ.Κ Δ/ΝΣΗ Ε.Φ.Κ &

Διαβάστε περισσότερα

Κύρωση της Διεθνούς Σύµβασης για τον Έλεγχο και Διαχείριση του Έρµατος και των Ιζηµάτων που προέρχονται από τα Πλοία, 2004 και άλλες διατάξεις

Κύρωση της Διεθνούς Σύµβασης για τον Έλεγχο και Διαχείριση του Έρµατος και των Ιζηµάτων που προέρχονται από τα Πλοία, 2004 και άλλες διατάξεις ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Αριθ. Πρωτ. Από τα επίσηµα Πρακτικά της ΡΙΔ, 3 Μαΐου 2017 Συνεδρίασης της Ολοµέλειας της Βουλής, στην οποία Διεκπ. ψηφίστηκε το παρακάτω σχέδιο νόµου: Κύρωση της Διεθνούς Σύµβασης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.»,

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.», Μαρούσι, 30-05-2013 ΑΠ.: 692/32 ΑΠΟΦΑΣΗ Θέση στο αρχείο του φακέλου της υπόθεσης για την οποία εκδόθηκε η Απόφαση της ΕΕΤΤ ΑΠ 686/47/26-03-2013: «Κλήση σε ακρόαση της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ),

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Μαρούσι, 18-06-2013 ΑΠ.: 694/52 ΑΠΟΦΑΣΗ Θέση στο αρχείο του φακέλου της υπόθεσης για την οποία εκδόθηκε η Απόφαση της ΕΕΤΤ ΑΠ 686/37/26-03-2013: «Κλήση σε ακρόαση της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ),

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ), Μαρούσι, 10-12-2015 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 18676/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: 10518 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΑΠΟΦΑΣΗ Χορήγηση, στην Εταιρεία - Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε Άδειας Κατασκευής Κεραίας Σταθµού Ξηράς, σύµφωνα

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3210, K.AJI. 386/97

E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3210, K.AJI. 386/97 E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 0,..9 8 K.AJI. 8/9 Αριθμός 8 Οι περί Εμπορικής Ναυτιλίας (Σύνθεση και Αριθμός Πληρώματος) Κανονισμοί του 99, οι οποίοι κατατέθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων και εγκρίθηκαν από αυτή,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΛΟΙΑ. Άρθρο 1

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΛΟΙΑ. Άρθρο 1 ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΛΟΙΑ Άρθρο 1 Παροχή υπηρεσιών από ένοπλους ιδιώτες φρουρούς 1. Επιτρέπεται με άδεια που εκδίδεται από τον Αρχηγό

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούσι, ΑΠ.: 695/52 ΑΠΟΦΑΣΗ

Μαρούσι, ΑΠ.: 695/52 ΑΠΟΦΑΣΗ Μαρούσι, 27-06-2013 ΑΠ.: 695/52 ΑΠΟΦΑΣΗ Θέση στο αρχείο του φακέλου της υπόθεσης για την οποία εκδόθηκε η Απόφαση της ΕΕΤΤ ΑΠ 687/301/11-04-2013: «Κλήση σε ακρόαση της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ),

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ), Μαρούσι, 19-04-2016 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 19980/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: Π-1152 A ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΑΠΟΦΑΣΗ Τροποποίηση, σύµφωνα µε το άρθρο 31 του ν. 4053/2012, της υπ αριθ. πρωτ. 81440/6763/23/12/1997 Απόφασης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΘΕΜΑ: ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 59401 6 Νοεμβρίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 4950 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 1 Καθορισμός ειδικότερων τεχνικών και λεπτομερειακών κριτηρίων για τον χαρακτηρισμό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ),

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ), Μαρούσι, 27-11-2015 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 18438/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: 10501 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΑΠΟΦΑΣΗ Χορήγηση, στην Εταιρεία VODAFONE - ΠΑΝΑΦΟΝ Ανώνυµη Ελληνική Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών Άδειας Κατασκευής

Διαβάστε περισσότερα

ΥΑ 390//2006 (ΥΑ 390/1 ΦΕΚ Β 750 2006): Καν/σμός Χρήσης-Χορήγησης Δικαιωμ. Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων για παροχή Δικτύων/Υπηρ. Ηλεκτρ.Επικ.

ΥΑ 390//2006 (ΥΑ 390/1 ΦΕΚ Β 750 2006): Καν/σμός Χρήσης-Χορήγησης Δικαιωμ. Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων για παροχή Δικτύων/Υπηρ. Ηλεκτρ.Επικ. ΥΑ 390//2006 (ΥΑ 390/1 ΦΕΚ Β 750 2006): Καν/σμός Χρήσης-Χορήγησης Δικαιωμ. Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων για παροχή Δικτύων/Υπηρ. Ηλεκτρ.Επικ. (393047) Αρθρο :0 Αριθμ. 390/1 ΦΕΚ Β 750/21.06.2006 Κανονισμός Χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 27205 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1875 12 Σεπτεμβρίου 2008 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 4113.249/01/2008 Αποδοχή τροποποιήσεων του Διεθνούς Κώδικα Ασφα λείας για ταχύπλοα

Διαβάστε περισσότερα

Συμβολή των Δορυφορικών Συστημάτων στην Έρευνα και Διάσωση

Συμβολή των Δορυφορικών Συστημάτων στην Έρευνα και Διάσωση Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Διεύθυνση Επιχειρήσεων Συμβολή των Δορυφορικών Συστημάτων στην Έρευνα και Διάσωση Υποπλοίαρχος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 24663 25 Ιουλίου 2016 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2290 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθ. 2222.1-1.2/62573/2016 Έγκριση και αποδοχή του Κώδικα για τους Αναγνωρισμένους Οργανισμούς

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 4576Φ-ΙΘΠ. \\DIAMANTHS\DATA Diam\2011\ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ\ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2011\ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ECDIS

ΑΔΑ: 4576Φ-ΙΘΠ. \\DIAMANTHS\DATA Diam\2011\ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ\ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2011\ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ECDIS ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ : 16-11 - 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Αρ. Πρωτ. : 4339.20/ 03 /11 ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΛΑ ΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 4(1)(η) και 21(1)(α) Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, ασκώντας τις εξουσίες που

Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 4(1)(η) και 21(1)(α) Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, ασκώντας τις εξουσίες που Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 2910 Κ.Δ.Π.318/2005 Αρ. 4013, 15.7.2005 Αριθμός 318 ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΑΔΙΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΜΕΧΡΙ (Αρ.2) του 2004 Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 4(1)(η) και 21(1)(α) Ο Υπουργός Συγκοινωνιών

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούσι, ΑΡΙΘ. ΑΠ.: 589/077 ΑΠΟΦΑΣΗ

Μαρούσι, ΑΡΙΘ. ΑΠ.: 589/077 ΑΠΟΦΑΣΗ Μαρούσι, 13-01-2011 ΑΡΙΘ. ΑΠ.: 589/077 ΑΠΟΦΑΣΗ Λήψη Απόφασης επί της ακρόασης δια της υποβολής έγγραφου υπομνήματος του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Υγειονομικών Διεθνής Ιπποκράτειος Πολιτεία με αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ),

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Μαρούσι, 5-11-2018 ΑΡΙΘ. ΑΠ.: 871/4 ΑΠΟΦΑΣΗ Όροι χορήγησης δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων για τη δοκιμαστική λειτουργία δικτύων 5ης γενιάς στις ζώνες 3400-3800 ΜΗz και 24,25-27,5 GHz Η Εθνική Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΟΤ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΑΛΥΒΩΝ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ

ΕΛΟΤ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΑΛΥΒΩΝ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ ΕΛΟΤ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΑΛΥΒΩΝ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΙΜΟΙ ΧΑΛΥΒΕΣ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ ΡΑΒ ΟΙ, ΡΟΛΛΟΙ, ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Έκδοση/ Τροποποίηση : 02/00

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 827 8 Μαΐου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 65 NOMOΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 4470 Κύρωση της Διεθνούς Σύμβασης για τον Έλεγχο και Διαχείριση του Έρματος και των Ιζημάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΣΤΡΑΤΟΥ ΓΡ. ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΩΝ Ε ΑΦΟΥΣ/2 27 εκ 2005 ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΣΤΡΑΤΟΥ ΓΡ. ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΩΝ Ε ΑΦΟΥΣ/2 27 εκ 2005 ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ 1 ΠΡΟΣΘΗΚΗ «1» ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Γ» ΣΤΗΝ Φ. 900/1/26594/Σ. 130 ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΣΤΡΑΤΟΥ ΓΡ. ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΩΝ Ε ΑΦΟΥΣ/2 27 εκ 2005 ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων

Επίσηµη Εφηµερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων 29.11.2002 L 324/53 Ο ΗΓΙΑ 2002/84/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 5ης Νοεµβρίου 2002 για την τροποποίηση των οδηγιών για την ασφάλεια στη ναυτιλία και την πρόληψη της ρύπανσης από

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ),

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ), Μαρούσι, 06-03-2014 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 11137/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: 9156 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΑΠΟΦΑΣΗ Χορήγηση, στην Εταιρεία VODAFONE - ΠΑΝΑΦΟΝ Ανώνυµη Ελληνική Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών Άδειας Κατασκευής

Διαβάστε περισσότερα

Εξελίξεις στην εφαρμογή κανονιστικού πλαισίου για την επιθεώρηση και έκδοση Π.Γ.Ε. (Π.Δ.917/79 & Π.Δ.918/79) Ελληνικός Νηογνώμων

Εξελίξεις στην εφαρμογή κανονιστικού πλαισίου για την επιθεώρηση και έκδοση Π.Γ.Ε. (Π.Δ.917/79 & Π.Δ.918/79) Ελληνικός Νηογνώμων Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος, 27/03/2017 Εξελίξεις στην εφαρμογή κανονιστικού πλαισίου για την επιθεώρηση και έκδοση Π.Γ.Ε. (Π.Δ.917/79 & Π.Δ.918/79) Ελληνικός Νηογνώμων Τρύφων Διαμαντόπουλος Νικόλαος Γρηγοριάδης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε. ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΕΤΕΠ 13-05-15-00 13 Κατασκευή φραγµάτων 05 Όργανα µετρήσεων και παρακολούθησης της συµπεριφοράς φραγµάτων 15 Σύστηµα αυτόµατης καταγραφής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ),

ΑΠΟΦΑΣΗ. Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Μαρούσι, 14-12-2017 Αριθ 838/10 ΑΠΟΦΑΣΗ Θέμα: Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης αναφορικά με τη διαμόρφωση ρυθμιστικού πλαισίου για τη προσωρινή χρήση ραδιοσυχνοτήτων για σκοπούς δοκιμαστικής λειτουργίας. Εθνική

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΙΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟ ΟΤΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΙΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟ ΟΤΩΝ Οδηγία 89/655/ΕΟΚ του Συµβουλίου της 30ής Νοεµβρίου 1989 σχετικά µε τις ελάχιστες προδιαγραφές ασφάλειας και υγείας για τη χρησιµοποίηση εξοπλισµού από τους εργαζοµένους κατά την εργασία τους ( εύτερη

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούσι, ΑΠ.: 695/51 ΑΠΟΦΑΣΗ

Μαρούσι, ΑΠ.: 695/51 ΑΠΟΦΑΣΗ Μαρούσι, 27-06-2013 ΑΠ.: 695/51 ΑΠΟΦΑΣΗ Θέση στο αρχείο του φακέλου της υπόθεσης για την οποία εκδόθηκε η Απόφαση της ΕΕΤΤ ΑΠ 687/299/11-04-2013: «Κλήση σε ακρόαση της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ GE HEALTHCARE DATEX-OHMEDA

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ GE HEALTHCARE DATEX-OHMEDA ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 1 η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Γ.Ν. ΑΘΗΝΩΝ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ- ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ -------- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ANNEX ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της πρότασης ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ANNEX ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της πρότασης ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 24.5.2018 COM(2018) 315 final ANNEX ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της πρότασης ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με την τροποποίηση της οδηγίας 2008/106/ΕΚ για το

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ:

ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ: Αθήνα, 10.06.2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΜΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Α - ΦΠΑ Ταχ. Δ/νση : Σίνα 2-4

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΣΧΥΟΥΣΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΠΛΟΙΩΝ / ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΣΧΥΟΥΣΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΠΛΟΙΩΝ / ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΣΧΥΟΥΣΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΠΛΟΙΩΝ / ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ Διάταξη Έναρξη ισχύος Αφορά Ορίζει Όρια Ασφάλισης 1. Απόφαση Υπ. Ναυτιλίας

Διαβάστε περισσότερα

έχοντας υπόψη την πρόταση της Επιτροπής προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συµβούλιο (COM(2002) 158),

έχοντας υπόψη την πρόταση της Επιτροπής προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συµβούλιο (COM(2002) 158), P5_TA(2002)0529 Πρότυπα ασφαλείας για τα επιβατηγά πλοία ***I Νοµοθετικό ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά µε την πρόταση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συµβουλίου που τροποποιεί

Διαβάστε περισσότερα

Κύρωση της ιεθνούς Σύμβασης για τον Έλεγχο και ιαχείριση του Έρματος και των Ιζημάτων που προέρχονται από τα Πλοία, 2004 και άλλες διατάξεις.

Κύρωση της ιεθνούς Σύμβασης για τον Έλεγχο και ιαχείριση του Έρματος και των Ιζημάτων που προέρχονται από τα Πλοία, 2004 και άλλες διατάξεις. ΝΟΜΟΣ 4470/2017 Κύρωση της ιεθνούς Σύμβασης για τον Έλεγχο και ιαχείριση του Έρματος και των Ιζημάτων που προέρχονται από τα Πλοία, 2004 και άλλες διατάξεις. NOMOΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 4470 ΦΕΚ Α 65/08.05.2017 Κύρωση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ 2. ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ 2. ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Στο κείμενο της απόφασης έχουν ενσωματωθεί οι παρακάτω τροποποιήσεις, προσθήκες: Η περ. 4 του άρθρου 2, οι παρ. 1 και 2 του άρθρου 3, η περ. α της παρ. 4 του άρθρου 3, οι παρ. 1 και 2 του άρθρου 4, το

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ Ε.Ε :2004/110/GR

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ Ε.Ε :2004/110/GR Απαίτηση διεπαφής ραδιοεξοπλισµού 404 V.1.0:αυτιλιακός ραδιοτηλεφωνικός εξοπλισµός VHF (περιλαµβανοµένων των πλωτών οδών εσωτερικής ναυσιπλοΐας) για γενική επικοινωνία και σχετικός εξοπλισµός για ψηφιακή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΦΧ639-3Σ7 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: ΒΙΦΧ639-3Σ7 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Μαρούσι, 14-05-2014 ΑΡΙΘ. : 718/1 Αρ. Εγγρ. Κεραίας : 8618A ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΑΠΟΦΑΣΗ Τροποποίηση της υπ αριθ. ΑΠ 694/1/18-6-2013 Απόφασης της ΕΕΤΤ µε την οποία χορηγήθηκε στην Εταιρεία Οργανισµός

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ 4470/2017. Άρθρο πρώτο. Κύρωση της ιεθνούς Σύμβασης

ΝΟΜΟΣ 4470/2017. Άρθρο πρώτο. Κύρωση της ιεθνούς Σύμβασης ΝΟΜΟΣ 4470/2017 Κύρωση της ιεθνούς Σύμβασης για τον Έλεγχο και ιαχείριση του Έρματος και των Ιζημάτων που προέρχονται από τα Πλοία, 2004 και άλλες διατάξεις. NOMOΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 4470 ΦΕΚ Α 65/08.05.2017 Κύρωση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα : Ναυτιλιακά συστήματα Inmarsat NON GMDSS INM MINI M, INM Dts, Fleet broadband 500, fleet phone. ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ : ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ Α.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 9197 18 Οκτωβρίου 2016 ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 191 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ 1 105. Κύρωση τροποποιήσεων του Παραρτήματος του Πρωτοκόλλου του

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήρια Οδηγία Ποιότητας. Ακτινοδιάγνωση

Κατευθυντήρια Οδηγία Ποιότητας. Ακτινοδιάγνωση Κατευθυντήρια Οδηγία Ποιότητας Ιανουάριος 2013 Περιεχόμενα Υπόμνημα - Επεξηγήσεις... 2 Κεφάλαιο 1: Οργάνωση- Διοίκηση... 3 Κεφάλαιο 2: Εφαρμογή Πολιτικής και Μέτρων Ακτινοπροστασίας... 4 Κεφάλαιο 3: Γενικά

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ ΙΑΤΗΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΠΙΠΕ ΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΑΡΓΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ Η/ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ

ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ ΙΑΤΗΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΠΙΠΕ ΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΑΡΓΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ Η/ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ ΙΑΤΗΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΠΙΠΕ ΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΑΡΓΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ Η/ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ (Εναρµόνιση του εθνικού δικαίου προς την οδηγία 2009/119/ΕΚ) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ιατάξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ),

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Μαρούσι, 18-06-2013 ΑΠ.: 694/53 ΑΠΟΦΑΣΗ Θέση στο αρχείο του φακέλου της υπόθεσης για την οποία εκδόθηκε η Απόφαση της ΕΕΤΤ ΑΠ 686/32/26-03-2013: «Κλήση σε ακρόαση της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΧΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ - ΕΛΕΓΧΟΙ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΧΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ - ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΧΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ - ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΧΕ ΙΟ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΚΑΙ Έκδοση Αρ. 2 Σελίδα ΧΙ-1 1. Γενικά Στο κεφάλαιο αυτό παρουσιάζονται οι εξαιρέσεις εφαρµογής, καθώς και οι επιθεωρήσεις έλεγχοι όπως ορίζονται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Υπεύθυνος Σύνταξης : Υ.. Υπεύθυνος Έγκρισης : Σ.Π. Υπεύθυνος Έκδοσης : Π..Π. Σελίδα 1/10 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Κεφάλαιο 1 - Γενικές Πληροφορίες 1.1 Ταυτότητα του Φορέα

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούσι, 2-5-2011 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 5565/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: 7654 ΑΠΟΦΑΣΗ

Μαρούσι, 2-5-2011 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 5565/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: 7654 ΑΠΟΦΑΣΗ Μαρούσι, 2-5-2011 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 5565/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: 7654 ΑΠΟΦΑΣΗ Χορήγηση, στην Εταιρεία VODAFONE - ΠΑΝΑΦΟΝ Ανώνυμη Ελληνική Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών, Άδειας Κατασκευής Κεραίας Σταθμού Ξηράς στη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ),

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ), Μαρούσι, 19-03-2013 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 9348/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: 8492 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΑΠΟΦΑΣΗ Χορήγηση στην Εταιρεία VODAFONE - ΠΑΝΑΦΟΝ Ανώνυµη Ελληνική Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών Πιστοποιητικού Πληρότητας

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούσι, ΑΡΙΘ. ΑΠ.: 658/66 ΑΠΟΦΑΣΗ

Μαρούσι, ΑΡΙΘ. ΑΠ.: 658/66 ΑΠΟΦΑΣΗ Μαρούσι, 28-06-2012 ΑΡΙΘ. ΑΠ.: 658/66 ΑΠΟΦΑΣΗ Τροποποίηση της ΑΠ 613/28/22-07-2011 Απόφασης της Ολομέλειας της ΕΕΤΤ με θέμα: «Λήψη Απόφασης επί της ακρόασης δια της υποβολής έγγραφου υπομνήματος της ανώνυμης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΤΩΝ-ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ AGFA

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΤΩΝ-ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ AGFA ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 1 η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Γ.Ν. ΑΘΗΝΩΝ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ- ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ -------- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Απαίτηση διεπαφής ραδιοεξοπλισµού 412V.1.0: Επινήια συστήµατα και εξοπλισµός επικοινωνιών UHF ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ Ε.Ε :2003/245/GR

Απαίτηση διεπαφής ραδιοεξοπλισµού 412V.1.0: Επινήια συστήµατα και εξοπλισµός επικοινωνιών UHF ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ Ε.Ε :2003/245/GR Απαίτηση διεπαφής ραδιοεξοπλισµού 412V.1.0: Επινήια συστήµατα και εξοπλισµός επικοινωνιών UHF ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ Ε.Ε :2003/245/GR 1. Πρόλογος Η µεταφορά της Οδηγίας 99/5/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ GE HEALTHCARE DATEX-OHMEDA

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ GE HEALTHCARE DATEX-OHMEDA ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 1 η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Γ.Ν. ΑΘΗΝΩΝ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ Ν.Π.Δ.Δ. ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1884. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΕΝΟΠΛΟΥΣ Ι ΙΩΤΕΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΛΟΙΑ. Άρθρο 1. Παροχή υπηρεσιών από ένοπλους ιδιώτες φρουρούς

ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΕΝΟΠΛΟΥΣ Ι ΙΩΤΕΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΛΟΙΑ. Άρθρο 1. Παροχή υπηρεσιών από ένοπλους ιδιώτες φρουρούς ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΕΝΟΠΛΟΥΣ Ι ΙΩΤΕΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΛΟΙΑ Άρθρο 1 Παροχή υπηρεσιών από ένοπλους ιδιώτες φρουρούς 1. Επιτρέπεται µε άδεια που εκδίδεται από τον Αρχηγό του Λιµενικού

Διαβάστε περισσότερα

Βρυξέλλες, COM(2018) 229 final ANNEX 3 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Βρυξέλλες, COM(2018) 229 final ANNEX 3 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 24.4.2018 COM(2018) 229 final ANNEX 3 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της πρότασης κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με πολυετές σχέδιο αποκατάστασης για τον ξιφία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Μαρούσι, 04-10-2012 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 8554/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: 8300

ΑΠΟΦΑΣΗ. Μαρούσι, 04-10-2012 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 8554/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: 8300 Μαρούσι, 04-10-2012 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 8554/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: 8300 ΑΠΟΦΑΣΗ Χορήγηση, στην Εταιρεία Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος Α.Ε. (ΟΤΕ Α.Ε.) Άδειας Κατασκευής Κεραίας Σταθμού Ξηράς στη Θέση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 15 Απριλίου 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ.: 15297 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 15 Απριλίου 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ.: 15297 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 15 Απριλίου 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ.: 15297 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΜΗΜΑ: Α ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210-4191166, 210-4191247, 210-419112

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΜΗΜΑ: Α ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210-4191166, 210-4191247, 210-419112 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΜΗΜΑ: Α ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210-4191166, 210-4191247, 210-419112 ΘΕΜΑ: «Τακτική δρομολόγηση ακτοπλοϊκού πλοίου στις θαλάσσιες ενδομεταφορές»

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Λεωφόρος Κηφισίας 60, Μαρούσι Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Λεωφόρος Κηφισίας 60, Μαρούσι Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης αναφορικά με τη διαμόρφωση ρυθμιστικού πλαισίου για τη προσωρινή χρήση ραδιοσυχνοτήτων για σκοπούς δοκιμαστικής λειτουργίας Σελ. 1 / 7 Πρόλογος Το παρόν Κείμενο Δημόσιας Διαβούλευσης

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - C(2019) 5646 final.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - C(2019) 5646 final. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 5 Αυγούστου 2019 (OR. en) 11607/19 TRANS 420 DELACT 153 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ. Επιτρ.: Θέμα: Για τον Γενικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 7263 25 Φεβρουαρίου 2019 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 569 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 160/22717 Τροποποίηση της Ε8 1831/39763/7.4.2015 απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Σχέδιο. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) αριθ. /2011 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ]

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Σχέδιο. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) αριθ. /2011 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ] EL EL EL ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Σχέδιο Βρυξέλλες, C ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) αριθ. /2011 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της [ ] για τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 2042/2003 της Επιτροπής για τη διαρκή αξιοπλοΐα

Διαβάστε περισσότερα